agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)

Beğeni Düzeni418Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-06-2013, 22:03   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2010
Selam badem dostları benim bademler'imin de başına böyle bir hastalık geldi.tek tarafı (doğu) bu durumda.yaprak biti mevcuttu zirai ilaç attım ama yarıyarıya azaldı bitler.2.sorun ağaçların 3 tanesinde yine tek tarafında kuruma oldu dal yeşil ama yapraklar sararmadan kurudular.geçen senede 1 ağaçta aynı durum mevcuttu kışın kurtaramadım kurudu ve kesmek zorunda kaldım.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Eklenen Resimler

hamitakkuyu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 08:07   #2
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamitakkuyu Mesajı Göster
Selam badem dostları benim bademler'imin de başına böyle bir hastalık geldi.tek tarafı (doğu) bu durumda.yaprak biti mevcuttu zirai ilaç attım ama yarıyarıya azaldı bitler.2.sorun ağaçların 3 tanesinde yine tek tarafında kuruma oldu dal yeşil ama yapraklar sararmadan kurudular.geçen senede 1 ağaçta aynı durum mevcuttu kışın kurtaramadım kurudu ve kesmek zorunda kaldım.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kurumayı bilemeyeceğim, bir kaç dal kesip bir ziraat mühendisine gösterin.

Yaprak biti için 20 lt suya

1 kg soğan (doğrayın)
1 kg sarımsak (doğrayın)
2 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı sıvı savun-arap sabunu; ya da bulaşık deterjanını karıştırın.

Güneşin altında damacananın ağzı kapalı olarak bir kaç gün bekletin. Süzgeçle süzün ve gerekirse ( tulumba yoğunluk nedeniyle püskürtmezse) biraz su katıp yaprak biti olan ağaçlarınıza vurun. Yaprak bitleri özellikle yaprak altlarında olduğu için yaprakların altlarına ilacın değmiş olmasına dikkat edin.

2-3 gün sonra ağaçlarınızı denetleyin, yaprak biti varsa yine vurun. Doğal bir ilaç olduğu için ne ağaca; ne de başka bir canlıya zararı olmayacaktır.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 11:58   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamitakkuyu Mesajı Göster
Sayın Hamitakkuyu bu konuda bilgi alımınızda burda paylaşırsanız sevinirim

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 12:26   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2013
merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.bende 5 yıldır badem işiyle uğraşıyorum.ancak hiç ürün alamadım. bu sene bademler gayet güzeldi ancak bir haftadır sararıp dökülmeye başladı.sizce sebebi ne olabilir. bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. teşekkürler şimdiden

esesbar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 19:19   #5
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
benim de 800 adem ağacım var.250 si 7 yaşına girdi.diğerleride 5 yaşına girdiler.daha önceleri hiç sulanmıyordu. bu yıl sulamaya başladım.evvelki sene 20 kg kadar ürün almıştım. geçen yıl hiç ürün olmadı. bu yıl ise sanırım 100 kg kadar olacak.bundan sonraki yıllar için birazcık ümitliyim.artık damlama sulamaya geçtim ve 15 günde bir suluyorum.bu yıl hiç gübre atamadım. önümüzdeki yıl artık tam anlamı ile su ve gübre ile takfiye yapmayı düşünüyorum
benim agaçlarda fazla bir sorun yok şimdilik.bilgilerimi sizinle paylaşırım.siz de neler yaptıgınızı bana açıklarsanız size yardımcı olmaya çalışırım.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 08:12   #6
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
benim de 800 adem ağacım var.250 si 7 yaşına girdi.diğerleride 5 yaşına girdiler.daha önceleri hiç sulanmıyordu. bu yıl sulamaya başladım.evvelki sene 20 kg kadar ürün almıştım. geçen yıl hiç ürün olmadı. bu yıl ise sanırım 100 kg kadar olacak.bundan sonraki yıllar için birazcık ümitliyim.artık damlama sulamaya geçtim ve 15 günde bir suluyorum.bu yıl hiç gübre atamadım. önümüzdeki yıl artık tam anlamı ile su ve gübre ile takfiye yapmayı düşünüyorum
benim agaçlarda fazla bir sorun yok şimdilik.bilgilerimi sizinle paylaşırım.siz de neler yaptıgınızı bana açıklarsanız size yardımcı olmaya çalışırım.

Ağaçların yaşlarına göre aldığınız ürün çok az.

Bunun bir kaç nedeni olabilir. Ancak en ciddi görülen sorun tozlama.

Öncelikle ağaçlarınızın tozlayıcıları var mı ? Eğer yoksa 4 ana cins, 1 tozlayıcı şeklinde cins değişikliği yapınız.

Bahçenize ilkbaharda mutlaka en az 4-5 kovan arı koyunuz.

Budama doğru şekilde yapılıyor mu ?

Ağaç dipleri çapalanıyor mu ?

Yeterli suyunuz varsa haftada bir sulayın, her ağaca 50 litre kadar su verin.
Gübrelemeyi ihmal etmeyin. Damlama sistemine sıvı gübre katarak zahmetsizce gübreleme yapmış olursunuz. Ben kimyasal gübreleri sevmiyorum, organik gübre kullanın derim. Ancak yanmış ahır gübresi; ya da güvercin gübresini doğru oranlarda vermenizi öneririm. 5 Yaşındaki bir badem ağacına taç düşümüne gelecek şekilde 300-500 gram güvercin gübresi verebilirsiniz. Gübreyi verdikten sonra sulama yapmalısınız ki gübre köklere inebilsin. Ayrıca güvercin gübresi 2 yılda bir kez verilmelidir.

Mutlaka toprak analizi yaptırın.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 10:24   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
Tamtutulma, haftada 50 lt lik sulama kaç hafta yapılmalı?50 lt su fazla değil mi?Sulama programınızla ilgili bilgi verebilir misiniz?Fidanlarınızı ilk diktiğiniz yıllarda nasıl bir sulama programı takip ettiniz?Fidanlara dikim anında alt toprak ile karıştırılan gübre dışında ne zaman ve nasıl bir gübreleme yöntemi takip ettiniz.Saygılar

misler42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 22:40   #8
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
agaçlarım ferrragnes-ferraduel 200/200 adet **7yaş ve 5 yaş
nonparael-texas 300/100 adet 5yaş ve 5 yaş.
ağaçlarımın başına gelmedik kalmadı.tavşanlar yeni sürgünlerini yediler.fareler köklerini kemirdiler.yeniden diktik. yine yediler. ben yılmadım yeniden diktim.halen 50 eksigim var. seneye dikilecekler.agaçların altını buyıl çapalayamadım .seneye başka bir yöntem deneyecegim.bu yıl ahır gübresi hazırlıyorum.martta atarım.budama işini layıkı ile yapamadım.budamayı bilen fazla birileri yok.yanlış ve eksikleri ile beraber kendim yapmaya çalışıyorum.yani kolay iş olarak başladım.ancak görüldüğü gibi kolay lokma çıkmadı.saygılar sevgiler.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 14:02   #9
Ağaçsever

burjuva1981's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
tahminim doğruysa kırmızı örümcek çünkü aynısı başıma geldi

burjuva1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025