22-03-2013, 13:55
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma
Fidanlarınız gayet sağlıklı görünüyor, iyi bakmışsınız. Bununla birlikte fidanların budamaları tam yapılmamış. Geç kalmış sayılmazsınız, budamalarını tamamlayın derim.
Aynı yaşta bademlerimlerim var. Buranın yüksekliği ve sıcaklığı nedeniyle henüz çiçek açmadılar. Ben çiçek gözlerini temizledim. Gözden kaçırdığım ve çiçek açan olursa onların çiçeklerini de temizleyeceğim. Bu yaştaki ağacın-fidanın vereceği bir avuç bademi almaktansa çiçeklerini temizleyip fidanın bütün gücünü gövde büyütmeye vermesini sağlamak daha yararlıdır. Fidanınız üzerinde meyve yokken çok daha iyi gelişir, gelecek yılsa normalden çok daha fazla ürün alabilirsiniz.
|
Teşekkür ederim,bu bahçe 2010 aralık ayında açık kök olarak 10 dekara 250 ağaç şeklinde 6+6 olarak dikildi.Rakım 50,denize uzaklık 100 km,yer Edirnenin güneyi. Budamayı kendimiz yaptık ve benimde bu konuda içim rahat değil.Geçen yıl tepe vurması yapmıştık ve kestiğimiz yerleden 6-7 adet dal fışkırdı adeta.Üstteki resimlerden birinin üzerinde budamayla ilgili bir düzeltme yapabilir misiniz?Ana yan dalları büyütmek için uç almamam mı gerekir?Ya da hangi dalları almalıyım söyleyebilir misiniz?Badem budamasını bir türlü öğrenemedim,çok karışık geldi bana.Ceviz gibi değil.Diğer taraftan 1 hafta önce kıra düştü,sıcaklık -2 ye kadar indi 2 günlüğüne,korumak için sabaha karşı bahçede ateş yaktık 2 saat boyunca,umarım faydası olmuştur.Sizin bildiğiniz farklı bir yöntem var mı? Çiçekleri koparma konusunda haklısınız.Bunu cevizde meyve koparma şeklinde yapıyoruz ama bademde aklıma gelmemişti doğrusu.
|
|
|