agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)

Beğeni Düzeni418Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2013, 22:20   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-01-2013
Değerli arkadaşlar,
Dün tarlamızdan geldim,bir ağacı aşağıdaki fotografta görüldüğü üzere buldum.Kesitler halinde kesip inceleyecek zamanım, ne yazık ki ,olamadı.Hafta sonu inceleyeceğim.
Bu arada kıymetli yorum ve görüşleriniz makbule geçer.Esenliker dilerim..

Eklenen Resimler

bademceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 09:00   #2
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bademceviz Mesajı Göster
Değerli arkadaşlar,
Dün tarlamızdan geldim,bir ağacı aşağıdaki fotografta görüldüğü üzere buldum.Kesitler halinde kesip inceleyecek zamanım, ne yazık ki ,olamadı.Hafta sonu inceleyeceğim.
Bu arada kıymetli yorum ve görüşleriniz makbule geçer.Esenliker dilerim..

Bu ağaç çok önceden kurumuş. Benim tahminim en az 3 ay olmuş kuruyalı, çünkü soyulan kabuğun altındaki odunsu yapıda hiç su olmadığı fotoğraftan bile belli oluyor. Hatta gövdede böceklerin açtığı ince delikler bile görülebiliyor.

Ağacın kabuğunu sanırım siz kaldırdınız. Domuz vs kemirmiş desem kabuğun soyulduğu yerlerde hiç diş izi yok.

Soyulan kısmın üstündeki kabuk neden yanmış gibi kapkara ?

Ayrıca bu ağaç sanırım bir kapama bahçede değil. Çünkü ağacın kenarlarının sürülmediği, bahçenin düzgün işlenmediği görülüyor.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 23:43   #3
Yeni Üye

Sn.Tamtutulma,
yanıtlarım sırasıyla şöyle;
-doğru olabilir, 3 aydır tarlaya gitmedim,
-Ağacın kabuklarını biz kaldırmadık,böyle bulduk.
-Karalık konusunda fikrim yok,bende sebebi bulmaya çalışıyorum.
-Ağaç 400 badem ağaçlık kapama bahçemizde,sürüm ve toprak işlemeyi sadece Nisan ayında ve gerekirse yaz başı yapıyoruz,sezon kapanışında yapmıyoruz,mümkün olduğunca az toprak işleme yapmaya çalışıyoruz.

İlginiz için içtenlikle teşekkür eder,hertürlü fikir ve düşüncelerinizi beklerim.Esenlikler dilerim

Eski 06-03-2013, 10:43   #4
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Alıntı:
Sn.Tamtutulma,
yanıtlarım sırasıyla şöyle;
-doğru olabilir, 3 aydır tarlaya gitmedim,
-Ağacın kabuklarını biz kaldırmadık,böyle bulduk.
-Karalık konusunda fikrim yok,bende sebebi bulmaya çalışıyorum.
-Ağaç 400 badem ağaçlık kapama bahçemizde,sürüm ve toprak işlemeyi sadece Nisan ayında ve gerekirse yaz başı yapıyoruz,sezon kapanışında yapmıyoruz,mümkün olduğunca az toprak işleme yapmaya çalışıyoruz.

İlginiz için içtenlikle teşekkür eder,hertürlü fikir ve düşüncelerinizi beklerim.Esenlikler dilerim

Sayın bademceviz, bir ağacın kurumasının tıpkı bir insanın ölme nedenleri gibi onlarca nedeni olabilir. Fotoğraf üzerinden yorum yapmak fazla sağlıklı olmayacaktır. Kaldı ki fotoğraftan bu ağacın badem olup olmadığı bile belli olmuyor.

Ağacın kökünü özellikle incelemek gerekir. Danaburnu, nematod gibi en yaygın zararlılar araştırılmalıdır. Hatta ağacı tahlile gönderirseniz işin en temizini yapmış olursunuz.

Bahçenin hem ilkbaharda; hem de sonbaharda işlenmesi gerekir. Fotoğrafta görülen otlar da ağaçların kuruma nedenlerinden birisi olabilir.

Saygılar...

Eski 06-03-2013, 19:26   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Sayın bademceviz, bir ağacın kurumasının tıpkı bir insanın ölme nedenleri gibi onlarca nedeni olabilir. Fotoğraf üzerinden yorum yapmak fazla sağlıklı olmayacaktır. Kaldı ki fotoğraftan bu ağacın badem olup olmadığı bile belli olmuyor.

Ağacın kökünü özellikle incelemek gerekir. Danaburnu, nematod gibi en yaygın zararlılar araştırılmalıdır. Hatta ağacı tahlile gönderirseniz işin en temizini yapmış olursunuz.

Bahçenin hem ilkbaharda; hem de sonbaharda işlenmesi gerekir. Fotoğrafta görülen otlar da ağaçların kuruma nedenlerinden birisi olabilir.

Saygılar...
Sn.Tamtutulma,
Görüşlereniz için teşekkür ederim.Bu hafta sonu inşallah detaylı inceleme yapacağız ve gerekirse tahlile göndereceğiz.Neticelerden sizi de haberdar edeceğim.
Ayrıca bir konuda daha fikrinizi almak isterim,Geçtiğimiz hafta sonu, ağaçların taç çevresi mesafesinde bir çaba boyu genişliğinde ve eninde çapayla çukurlar açıp,gübreleme yapıp ve ince bir toprak ile üzerini kapattık.bu hafta sonuda bu çukurları bir miktar humik asitli su ile sulayıp(çok fazla değil,3-5lt kadar)akabindede 3-4 kürek yanmış ahır gübresi ve toprak ile kapatmayı planlıyoruz.
Bu konuda düşüncelerinizi almaktan memnuniyet duyarım.

Eski 07-03-2013, 11:41   #6
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Alıntı:
Sn.Tamtutulma,
Görüşlereniz için teşekkür ederim.Bu hafta sonu inşallah detaylı inceleme yapacağız ve gerekirse tahlile göndereceğiz.Neticelerden sizi de haberdar edeceğim.
Ayrıca bir konuda daha fikrinizi almak isterim,Geçtiğimiz hafta sonu, ağaçların taç çevresi mesafesinde bir çaba boyu genişliğinde ve eninde çapayla çukurlar açıp,gübreleme yapıp ve ince bir toprak ile üzerini kapattık.bu hafta sonuda bu çukurları bir miktar humik asitli su ile sulayıp(çok fazla değil,3-5lt kadar)akabindede 3-4 kürek yanmış ahır gübresi ve toprak ile kapatmayı planlıyoruz.
Bu konuda düşüncelerinizi almaktan memnuniyet duyarım.

Rica ederim...

Muhteşem; her ağacın hayalinde bu vardır. Gübreleme ile ilgili izlediğiniz yöntem çok doğru:

* Yanmış gübre
* Taç iz düşümlerine açılan gübre kanalları
* Gübrenin üzerinin toprakla kapatılması.
* hümik asitin sulandırılıp verilmesi.

yönteminiz doğru, bilinçli tarım yaptığınız için sizi kutlarım.
Yalnız hümik asitin oranına çok dikkat edin, sonuçta dikmeleri kolay kolay yakmaz ama doğru kullanmak her zaman daha iyidir ve de ekonomiktir.

1,5 ton-litre suya yarım litre (0,5 lt) hümik asit idealdir. Toprağın ağır killi olması, zeminin kaya olması gibi sıradışı nedenlerle hümik asit oranı yükseltilebiliyor. Oranı yükseltirken mutlaka bir uzmana danışmak gerekir.

Saygılar...

Düzenleyen Tamtutulma : 08-03-2013 saat 15:43 Neden: Yazım yanlışlarının düzeltilmesi

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025