agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)

Beğeni Düzeni418Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2013, 08:04   #1
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 44baba Mesajı Göster
[attach][attach][attach]Eklenti 440413[/attach][/attach][/attach]

sağlıklı ve bol kazançlı ürünler olur inşallah.bademlerin yaşı cinsi ve ağaçbaşına aldığınız ürün miktarı nedir acaba.ayrıca sulama ve gübreleme yapıyormusunuz.saygılar

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 10:00   #2
Ağaçsever

44baba's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
sağlıklı ve bol kazançlı ürünler olur inşallah.bademlerin yaşı cinsi ve ağaçbaşına aldığınız ürün miktarı nedir acaba.ayrıca sulama ve gübreleme yapıyormusunuz.saygılar
bademlerim kasım 2013 de 5 yaşına girecek ince kabuklu dişle kırılabilen ferragnes çeşidi hasada yeni başladık henüz ağaç başı verimi bilmiyorum ama tahmini ağaç başı yeşil kabuklu 5 kg gibi.sulama sistemim bu yıla kadar damlamaydı ama çabuk tıkanma nedeniyle fiskıyeye çevirdim.şimdiye kadar dap ve 3x15 gübresi kullandım.

44baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 13:42   #3
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
bademlerim kasım 2013 de 5 yaşına girecek ince kabuklu dişle kırılabilen ferragnes çeşidi hasada yeni başladık henüz ağaç başı verimi bilmiyorum ama tahmini ağaç başı yeşil kabuklu 5 kg gibi.sulama sistemim bu yıla kadar damlamaydı ama çabuk tıkanma nedeniyle fiskıyeye çevirdim.şimdiye kadar dap ve 3x15 gübresi kullandım.

cevabınız için teşekkür ederim.bu fıskiye denilen sistem nedir ve nasıl çalışıyor.ayrıca bu gübrelemeyi nasıl yapıyorsunuz.bilgi verirmisiniz.teşekkür ediyorum.

Eski 12-09-2013, 20:38   #4
Ağaçsever

44baba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
cevabınız için teşekkür ederim.bu fıskiye denilen sistem nedir ve nasıl çalışıyor.ayrıca bu gübrelemeyi nasıl yapıyorsunuz.bilgi verirmisiniz.teşekkür ediyorum.
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Name:  2013-09-12-1342.jpg
Views: 1597
Size:  81.1 KB[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
fıskıyeler bu şekilde benimkiler saatte 250 lt atıyor.daha fazla **** az atanlarıda piyasada var.maliyeti takımı 1 tl.
sulama sistemini bu yıl fıskıye yaptım ama toprağım çok killi olduğu için kök bölgesinde su birikmesi oluyor tekrar damlamaya çevireceğim.yeni bir aparat keşfettim resimde görülen ana boruya bağlı kırmızı parça syasinde ana boruları hiç kesmeden damlama borularını takabileceğim.
gübrelemeyi mart ayında 3x15 gübresinden 300 gr ekim kasım aylarında dap gübresinden 300 gr ağaç taç izdüşümüne atıp bellettiriyorum.

Eklenen Resimler

Eski 11-09-2013, 02:40   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
hayırlı ve bol olsun

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 10:13   #6
Ağaçsever

44baba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
hayırlı ve bol olsun
teşekkür ederim.bu sadece haftada bir kaç saatimi ayırarak yetiştirdiğim bir bahçe sadece çapalama belleme gibi yorucu işleri işçi tutarak yaptırdım.tabiat hiç bir emeği karşılksız bırakmıyor.

Eski 11-09-2013, 23:11   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
Maşaallah.Resimler çok güzel.Hasad bol ve kolay olsun.Yeni resimler eminim herkes tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

misler42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 23:16   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
Cemilahmet abi fidanları kemirgenlere karşı korumak için daha önceki sayfalarda ardıç katranı kullanıldığı belirtilmiş.Siz daha sonra yeni fidanları korumak için önlem olarak hangi tedbirleri aldınız?

misler42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 06:23   #9
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi misler42 Mesajı Göster
Cemilahmet abi fidanları kemirgenlere karşı korumak için daha önceki sayfalarda ardıç katranı kullanıldığı belirtilmiş.Siz daha sonra yeni fidanları korumak için önlem olarak hangi tedbirleri aldınız?

kemirgen olan tarla farelerine karşı şu bildiğimiz 50 lik **** 100 lük olan pis su borularından yan tarafından bıçakla boydan boya keserek fidan boğazına taktım.farelerden kurtuldum. ancak bunu akıl edinceye kadar 100 civarında fidanım yok oldu.sanırım şimdilerde spiral şeklinde kesilmiş bantlar var.ayrıca tavşanları da unutmamak lazım. onlarda fidanların tepesini yani lider dalını keserek fidanları goble şekline dönüştürdü. bunu da ihmal etmeyin.selamlar. kolay gelsin.

Eski 12-09-2013, 22:39   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan42 Mesajı Göster
Arkadaşlar, ağaçlar.netten bir çok bilgi ediniyorum. Buradaki bilgi ortamından cesaret alarak sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Bana görüşlerinizi bildirir, yönlendirmede buunursanız mutlu olacağım.
Babamın hep istediği bir meyve bahçesi kurma konusunu ciddi ciddi düşünmeye başladım. İnternetten edindiğim bilgiler badem yetiştiriciliğinin bulunduğum Orta Anadolu bölgesi için en uygunu olduğu yolunda.
Şimdilik 10 dekarlık bir yerle başlamayı düşünüyoruz. Yıllık yağış oranı 300-350 ml olan bir bölgedeyiz (Konya-Sarayönü - Çeşmelisebil) ve bölgemiz ilkbahar geç donlarına maruz kalıyor. Geç uyanan türlerin olduğunu, bademin nisbeten az su istediğini öğrenmek ve bölgemizde zaten bahçelerde badem ağaçlarının bulunması bana cesaret veriyor.
Ne dersiniz, denemeye değer mi?
sayın hasan42 denemeye değer ama bunun sonunda ne olucak bilmiyorum.

Bilge Kerem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2013, 21:13   #11
Ağaçsever

44baba's Avatar

bademde yazıcı böceği zararı

[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Name:  2013-09-12-1325.jpg
Views: 3093
Size:  75.5 KB[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
bu zararlıyı bu yıl keşfettim.havada uçabilen sinek türü bir böcek havada uçarken zayıf ağacı keşfedip hepsi o ağaca konup özellikle ağacın kök boğazıyla taç başlangıcı arasında kalan bölgeye yerleşip ağacın öz suyunu emerek ağacı kısa sürede kurutuyorlar.resimlerde görülen o küçük deliklerden ağacın içine girerek yumurta bırakıyorlar.gözle görülmeyecek kadar bu böceklere karşı dikkatli olalım.yazıcı böcekleri bildiğim kadarıyla kirazdada aynı zararı yapıyor.

Eklenen Resimler

Eski 22-09-2013, 22:02   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-01-2009
Iyi günler bagdem fidanlarını tavşan yiyorsa aralarına lahana dikin beli aralıklarla ben çözümü bundan buldum

ato33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 14:43   #13
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 443330[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
bu zararlıyı bu yıl keşfettim.havada uçabilen sinek türü bir böcek havada uçarken zayıf ağacı keşfedip hepsi o ağaca konup özellikle ağacın kök boğazıyla taç başlangıcı arasında kalan bölgeye yerleşip ağacın öz suyunu emerek ağacı kısa sürede kurutuyorlar.resimlerde görülen o küçük deliklerden ağacın içine girerek yumurta bırakıyorlar.gözle görülmeyecek kadar bu böceklere karşı dikkatli olalım.yazıcı böcekleri bildiğim kadarıyla kirazdada aynı zararı yapıyor.
bu yazıcı böcekler bizimde 5-6 adet elma ağacımızın içine girip harita gibi çizdi ve 1 yıl sonra ağaçlarımızı kaybettiş. ağaç içerisine bir kere girdimi ağacı kurtaramıyorsunuz.. maalesef..

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2014, 14:39   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-06-2013
Alıntı:
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 443330[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Sayın 44baba, yazıcı böceklerine karşı bir önlem alabildiniz mi? Veya bu böceklere karşı tavsiyede bulanabilecek arkadaş var mı? 4 tane badem ağacımı bu böcekler yüzünden kaybettim.

MzFFrKdM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2017, 22:30   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-11-2017
aynı sorun benim badem ağaçlarımda da mevcut acaba bu haşereten kurtulmanın bir yolu var mı?

cey43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 22:08   #16
Yeni Üye

Mersin gülnarda bagdem fiatları.el bagdemi 13.tl diş bagdemi 6tl.tauna fernanges 4tl.eski ana baba bagdemi [yani sert]3.5tl.

Eski 22-09-2013, 22:55   #17
Yeni Üye

Benim 2000.e yakın agacım var elbagdemi teksas tauna krısmotro fernanges ferudel.teksası ve el bagdemini kesicem 10.12.yaşlarında ne kadar bakarsan bak hastalıga çok çabuk yakalanıyor yani zahmetli bir agaç.tauna ve fernanges kilo dögmüyor.2çuval fernanges inanın.60.kl.geliyor sert kabuklu bertina ve ferudual bagdemi.2 çuvalı 96.kl geliyor.bertina çok iri ve çift oranı yok kendi kendini dölüyor.ama sulak yani damlama olması lazım kıraç yerde ufak oluyor.ferudul de sert çekiçle kırılır bunun döleyiciside krısmotro.ve fernangestir önceleri teksas ve el bagdemi iyi para ediyor diye dikdik şahsen ben pişmanım şimdi 10.12.yaşındaki bagdemleri kesip.bertina feruduel.birde her yıl veren eski ana baba bagdemi aşılacagım.saygılarımla

Eski 28-09-2013, 08:06   #18
Ağaçsever

obahar's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2011
badem

ağustos ayının sonuna doğru aşılı şeftali ağacına yaptığım badem aşılarım tuttu.

Eklenen Resimler

obahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 21:18   #19
Yeni Üye

agustos ayında vurulan aşı tutar ama açarsa kuruma yapabilir kış sert olursa don atar çünki yeni açmış.keşke üstünden kesmeseydin o zaman baharın patlardı o zaman süper büyürdü.eylül ekim ayında yapılan kemik aşılar baharın bir patladımı 1.2 mt sürgün veriyor.saygılar

Eski 19-02-2014, 13:00   #20
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obahar Mesajı Göster
ağustos ayının sonuna doğru aşılı şeftali ağacına yaptığım badem aşılarım tuttu.
Sayın obahar; bizim burada badem ağaçlarına şeftali, erik, kayısı gibi ağaçları aşılıyorlar. Badem anacı şeftaliye göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu için. Siz tam tersini yapmışsınız. Deneyimlerinizi paylaşırsınız.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 18:23   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2013
Merhaba,

Badem bahçesinde herşey iyi gidiyor ortalama bir verimde aldık diyelim,üretilen bademi nasıl veya nereye pazarlıyoruz. Ürettikten sonra nasıl nakde dönüşüyor acaba?

Cahithan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 21:23   #22
Yeni Üye

ürtilen kuru bagdemi bagdem tüccarlaı alır büyük kuru yemişciler alır yeterki elinde mahsulün olsun anında nakde dönüşür

Eski 03-10-2013, 08:42   #23
Ağaçsever

obahar's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2011
sayın ato33 ben kışın bu aşının üzerini soğuklardan korumak için bişeyle sarsam nasıl olur soğuklar geçince de kaldırsam bu bir çözüm olabilir mi sizce?

obahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2013, 14:52   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2013
Merhaba forum'un yeni bir üyesi olarak çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor ,emek ve çabalarınızın karşılığını almanızı canı gönülden temenni ediyorum.
Öncelikle diktiğiniz ağaç , toplum ve çevre için çok önemlidir.Sadece bu yönden bile boş durmak yerine hafta sonu 1 veya 2 gününü , tatilinizi ,izninizi bahçenizde geçirmeniz çok güzel ve benimde yaşamak istediğim bir duygudur. Umarım tüm insanlar sizin gibi duyarlı olurlar.
Benim bir projem var ama şuan paylaşmak için erken diye düşünüyorum.
Sizden ricam bu sene ki verim tablonuz nedir? ağaç başına düşen üretim nedir? Bunları öğrenmek istiyorum.

MÜRSEL18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2014, 12:12   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2013
arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. yeni dikim yaptım 1 ay oldu .çok fazla emek verdim ama çiçek gözlerini gördükçe neşem yerine geliyor.badem alanındaki paylaşımlarınız gerçekten çok bildilendirici herkesin emeğinize sağlık ..hepimize kolay gelsin

sulubey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 10:00   #26
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulubey Mesajı Göster
arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. yeni dikim yaptım 1 ay oldu .çok fazla emek verdim ama çiçek gözlerini gördükçe neşem yerine geliyor.badem alanındaki paylaşımlarınız gerçekten çok bildilendirici herkesin emeğinize sağlık ..hepimize kolay gelsin
aramıza hoşgeldiniz.bende hem bademci hemde cevizci olarak elimden geldiğince yardımcı olurum.ne cins fidan dikmiştiniz.

Eski 17-02-2014, 12:18   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2013
nonperial teksas ve ne plus var 43 dönüm ... daha çok başındayım yolun... ne plus açalı çok oldu diğer çiçekler de hep açtı burada sizlerde nasıl

sulubey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 15:42   #28
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
nonperial teksas ve ne plus var 43 dönüm ... daha çok başındayım yolun... ne plus açalı çok oldu diğer çiçekler de hep açtı burada sizlerde nasıl
nonperial ve teksas var bende ikiside beklemede henüz

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 17:29   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ne Plus Ultra çeşitleri açmaya başladı. Ferragnes,ferraduel,nonperial,teksas henüz tam açmadı ama iyice kabardılar.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 20:21   #30
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Ne Plus Ultra çeşitleri açmaya başladı. Ferragnes,ferraduel,nonperial,teksas henüz tam açmadı ama iyice kabardılar.
ben henüz görmedim. şubat sonu gibi gideceğim.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026