![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
merhabalar ismet bey. ben orhan muğla fethiye'den yazıyorum. bağ bahçe işlerine çok meraklıyım. badem bahçem var fakat çekirdekten dikmiştim onları aşılamam gerekiyor. acaba aşı için hangi aylar uygundur ve sizde aşı kalemi almak için iyi badem ağaçları bulunur mu? yardımcı olursanız çok memnun kalırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
arkadaşlar badem meyvelerinini yaş ve kuru olarak en lezzetli cinslerinin hangileri olduğu konusunda bilgisi olanlar, bizlerle paylaşırlarsa sevinirim. saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şayet ilk yılları kastediyorsanız şuna dikkat edelim; ceviz sulamıyoruz; bademden bahsediyoruz. Sizin söylediğiniz rakamlar çok ama çok fazla. Kesinlikle bademlerde kök çürümesi oluşacaktır. İlk 5 yıl yazın kurak aylarda haftada 2 sulama yeterlidir. Haftada 2 sulama, dikmelerin hızlı gelişmesi amacıyla yapılır; yoksa bademin aşırı su isteğinden vs değil. İlk yıl her sulamada 2-5 litre çok rahat yeterli olur. 2. yıl her sulamada 5 litre; 3. yıl 5-10 litre; 4. yıl 10-15 litre 5. yıl ve sonrasında ise 20 -30 litre yeterli olur. 5. Yıldan sonra ise sizin bahsettiğiniz 50 litre verilebilir; ancak 5. yıl ve sonrasında dikmelerin kökleri yeterli gelişme gösterdiği için ayda 2-3 sulama yeterli olacaktır. Ağustos ayı bitimi ile birlikte kesinlikle damlama tesisatını toplayıp, sulamayı bırakın. Tarlanızda taban suyu varsa ve badem yetiştirmekte ısrar ediyorsanız mutlaka tarlanızın etrafına taban suyunun süzülüp akacağı ve oradan tahliye olacağı drenaj kanalları açtırmanız gerekir. Badem taban suyunu sevmez. Saygılar. Düzenleyen Tamtutulma : 14-10-2011 saat 09:53 Neden: Eksik bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
arkadaşlar bulunduğumuz bölgenin yıllık yağış oranını nereden ve nasıl öğrenebiliriz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Yeni Üye
|
neden hiç kimse cevap vermiyor..kimse yokmuu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Yıllık Toplam Yağış Verileri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü BU SİTEDEN TOPLAM İL YAĞIŞ ORTALAMALARINI GÖREBİLİRSİNİZ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
bir sorum var.
iç ege bölgesinde uşak civarı hangi cins badem yetişir aydınlatırmısınız teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2009
|
kemal bey ben zülfikar burdur dan bahsi geçen bademden 10 adet getittirdim ve diktim bu sene yanı 2012 meyve verecekte bakacağız birde daccadan 1 kg nurlu badem getitdirdim içi çok güzel harika ve dolgun onlarıda çekirdek olarak dikeceğim seneya belki iyi bir fikrimiz olur bu konuda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2011
|
Merhaba arkadaşlar konya bölgesinde 1400 rakımda hangi ceviz-badem çeşidini tavsiye edersiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Tüplü badem fidanı ile çakma tüplü badem fidanı alımına dikkat edin arkadaşalar zira açık kök fidanı söküp kil oranı yüksek olan toprakla torbaya alıyorlar ve orijinal tüplü badem fidanı diye satıyorlar.Halbuki orjinalinin çekirdekiği torba içerisinde çıkar, torbada içinde aşılanır aşısı patlatılarak satışa getirilir.Bu tarz şeyler kulağımıza çok gelmeye başladı.Dikkat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
İyi akşamlar, Ben istanbulda çalışan ama emeklilik yatırımı olarak badem bahçesi kurmayı planlayan biriyim. Forumu baştan sona okudum ama kendimi cevap bulamadığım bazı şeyler var. Susurlukta arazi bakıyorum ama bölge olarak ilkbahar geç donlarından etkilenir mi diye de merak ediyorum. Bu tür yerler için uygun rakım ne olmalıdır ? Kendi arazim olmadığı için lokasyon değiştirme şansım da var. Geyikli bölgesi de 2. alternatifim. Önerileriniz nelerdir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
ve nihayet ağaçlar toprak ile buluştu. Gaziantep Fıstık Araştırmadan aldığım 750 adet sertifikalı, aşılı (500 Ferraduel, 250 Feragnes) fidanın ekimini tamamlamış bulunuyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
resimlerin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru çeşit tercih etmişsiniz. Uzun araştırmalarım sonucu, Ferragnes ve tozlayıcı olarak Ferraduel'e karar verdim. Kendi bahçemi de bu cinslerden kurdum. Sanırım o cici kızlar sizin. Allah bağışlasın pek tatlılar. Ben de sizin gibi kızımla yaşıt olacak şekilde diktim fidanları. Düzenleyen Tamtutulma : 05-12-2011 saat 13:42 Neden: yazım yanlışlarının düzeltilmesi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Emeğinize sağlık inşallah muavfak olursunuz .Allah meyvelerini toplayıp gölgelerinde dinlenmeyi nasip etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım bahçenizde ana çeşit olarak ferrduel kullanmışssınız.Hayırlı olsun.Fidan dikerken aşıdan sonra 60-80 cm arasında budama yapmanız gerekir.Resimlerde pek göremedimde.Tabi yineden sizin bileciğiniz iş.Bilgilerinize |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
arkadaşlar geçen sene ekimini yaptığım badem bahçemin bulunduğu yörede (konya- çumra) da arazi toplulaştırması yapıldı ve hiçbir şekilde bahçemin yerini bozmadılar üstelik bahçeme özel birde yol verdiler şayet toplulaştırma yapılan yerlerde bahçe kurmak isteyenler var ise devlet desteklemeli yapsınlar çünkü bu şekilde yapılan dikimlerde 5 yıl sökülemezlik var ayrıca latif ciğim bertinalar 1 yaşında meyva verdi fakat yeşili hiçde lezzetli değil kurusu sence nasıl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Biz ekimi bitirdikten sonra akşamları hava sıcaklığı 0 ın altına düştü. O nedenle budamayı Şubat-Mart-Nisan'da yapmayı uygun gördük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Sn. Rise com Bahçeniz hayırlı olsun. 5 yılsonrasını hayal ettiğinizden eminim. hemçocuklarınız hemde bahçeniz büyümüş olacak.çok güzel bir duygu olduğunu biliyorum. yalnız fidan çukurlarının yanında beyaz taşlar var onlar sanırım fidan çukurlarından çıktı. Öyle ise arazinin toprak katmanı bayağı ince. ileride sorun çıkarmaz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Devlet tarıma elverişsiz ise zaten size kiraya vermiyor. Toprak ve su analizi istiyor. Bunlarda bi sıkıntı çıkmadı. Gaziantep Fıstık Araştırma'nın yardımları ile ilerliyoruz. Onlarda bunun sıkıntı olmayacağını, hatta kireç toprağı bademin daha çok sevdiğini söylediler. İnş.sıkıntı olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Yeni Üye
|
size sipariş vermek için sorduğumda elimizde yok diyorsunuz ama hala listenizde var olduğu görünüyor telden aradığımda kalmadı dediniz peki bu fidanı nereden temin edeceğiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaçsever
|
Merhaba, 8*8 badem fidanlarının arasına yonca ekimi faydalımıdır? Yonca kök yapısı ile bademe zarar verir mi? 8*8 badem fidanlarına zarar vermeden yonca ekimini kaç metre aralıkta tutmalıyım? Cevaplarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
-
|
Sayın Sûz-i Dilârâ, Bu konu aşağıdaki bağlantılarda genişçe ele alınmış... Sorularınızın yanıtlarını bulabileceğinize eminim. Saygılarımla, http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/9957.htm http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/22367.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenebilir;ancak badem gibi kazık kök yapan bir bitki köklerini çok derine gönderir. Örneğin 5 cm çimlenen bademin 20 cm kök yaptığını gözlerimle gördüm. Bu nedenle çimlenen tohumları hiç zaman yitirmeden br tarlaya-bahçeye dikmelisiniz. Aksi takdirde kökler gelişemeyecek ve dikmeleriniz yeterli büyüklüğe asla ulaşamayacaktır. Bademi tüplü yetiştirmek istiyorsanız tüp derinliği en az 60 cm olmalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yonca dikecekseniz tarlanız suludur ve ağaçlarınız su sıkıntısı çekmeyecektir diye düşünüyorum. Kıraç bir tarlada yonca yetişir mi bilmiyorum ama şayet yetişirse yonca dikmeyin. Ağaçların toprağın diplerinden çektiği sulara ortak olan yoncalar ağaçların susuz kalmasına neden olacaktır. Ağacın gövde ve yapraklarının kapladığı alanın altına gelmeyecek şekilde aralardaki boşluklara dikebilirsiniz. Ağaç iz düşümleri mutlaka çapalanmalı ve yabancı ot, bitki vs bulunmamalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2012
|
Merhaba değerli dostlar.balıkesir dursunbey ilçesine bağlı akçagüney köyündenim.arazilerimiz maalesef susuz tarıma elverişli.ekstradan sulama yapılamamakta .yıllık yağış ortalaması 550 civarı.yaklaşış 10-15 dönüme badem eksem nasıl olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaçsever
|
Sayın tamtutulma verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.arazimde su sıkıntısı yok. Badem fidanlarını tarım il müdürlüğü 7*3,5 **** 6*6 dikmemi söylediler. Badem dikim mesafesi hakkında düşüncenizi alabilirmiyim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|