![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
Öyle bir bitki arıyorum ki...
Balkonda, saksı içinde yaşayabilmeli. Çok yıllık olmalı. Her dem yeşil olmalı. Uzun süreli susuzluğa dayanıklı olmalı. 40-45 derece yaz sıcaklarına, -20,- 25 derece kış soğuklarına dayanıklı olmalı. Çiçek açık açmaması önemli değil, yeşil olsun yeter. Yetişmiş bir bitki almak istemiyorum, ben yetiştirmeyi o süreci takip etmeyi seviyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Düzenleyen avare71 : 20-06-2016 saat 02:35 Neden: //yeni nitelik ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
Buz çiçeği.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Sayın YeniBON, öneriniz için teşekkürler. Buz çiçeğinin soğuklara karşı dayanıklı olmadığını öğrendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
Alıntı:
Yakınlarınızda ki bir mezarlığa bakarsanız buz çiçeklerinden görürseniz demek ki yaşadığınız bölge de dona dayanıyorlar demek. Bu benim gördüğüm tabii. Bu konu da daha fazla tecrübesi olan arkadaşlar vardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
yaşayamazlar kanısındayım..O sert soğuklarda bitkilerinizi saksılarıyla birlikte daha ılıman bir alanda korumaya almalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarı Boya Çalısı: Berberis aquifolium, Sawara Yalancı Servisi: Chamaecyparis pisifera, Küçük Yapraklı Dağ Muşmulası: Cotoneaster microphyllus, Papaz Külahı: Euonymus fortunei önerebilirim. Gördüğünüz gibi hepsi çalı-ağaç formlu bitkiler ama saksıda da olmam demezler... Siz öyle bir bitki istiyorsunuz ki her iki cehennemi görüp sağlam çıksın ![]() Bu koşulda size zarif ve güzel bir çiçek önerilmesini beklememişsinizdir sanırım, "canlıların doğasında genel olarak güzellik ve zarafet zor koşullarla ters orantılı çalışır" ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Bozkırın ortasında yaşıyorum; kışları sert, yazları kurak. Yazları uzun süreliğine evden ayrı kalıyorum. Şu ana kadar şunlar önerildi. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Gojiberry bu özelliklere uyuyor.Aydının sıcağına,-40 soğuğa dayanıyor.Çok yıllık ve 20 kg lık teneke türü kaplarda rahat yetişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki, çiçek, öneri |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|