![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın k0900 dumansız kovanı açmayın, örtüyü kaldırınca yan taraftan hafif duman verin. Eğer arı saldırganlaşırsa o zaman çok duman verin dumanı da direk kovana değil üstünüzle karışık kovana doğru verin. Arının sakinleşmesi için bir müddet kovanın yanından uzaklaşın. Fotoğraftaki örtü plastikse havalandırmayı keser. Sağlıklı olmasa da pratikliği açısından gübre çuvalı kullanıyorum. Çıtanın üstündeki mum çıkıntılarına gelince; arı boşta gördüğü (özellikle sallanan) herşeyi birbirine tutturur. Bir de onları yeni getirdiği nektarın suyunu uçurmak için kullanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın copur, üst bez amarikan bezi, naylon değil, demekki onu sarkmayacak şekilde çok gergin koymalıyız. Duman konusundada tecrübelerinizi dikkate alacağız. Yarın bahçe günü, arılığa uğrarsam eski çıtalarında fotoğraflarını çekmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Sayın k0900 örtünün sarkması veya çıta üstü ile arasındaki mesafe mum örmeleri için sebeptir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Sayın k0900 arıya yol gösterme açısından kasnakların üst kısmına hazır petekten bir parmak kalınlığında bir mum yapıştırırsanız daha iyi olur. Çünkü kovan içinde boşluk çok arı peteği başka kısmada örebilir. Balınız bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar hayırlısıyla arıyı 30 mayısta Burdur Yeşilova'ya indirdik. Çektiğim resimleri bloğa ekledim. www.balpower.blogspot.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın K0900 Yeşilovada 25-30 gün kalacağız. Anason 25 gün sonra açacak. Bulunduğumuz yerde de anason var ama az bu nedenle daha fazla anasonun olduğu 15 km mesafede bir köye gideceğiz. Orada 20 gün kaldıktan sonra 50 km mesafede Çavdır var. Çavdır daki anason daha sonra açıyor arkasından rezene çiçeği geliyor. Çavdır da 20 gün kalırız. Ordan izmir e çama döneriz. Yeşilovayı tercih etmemin diğer sebebi ben oralıyım zaten. Bu nedenle orada güzel de bal satıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
2. Süpriz Böylece 8. kovanımızda oldu ![]() Akşama doğru işini bitirdi ve gitti, işçilerle kirazların damlama borularını tekrar döşemeye başlamıştıkkı, arılığa yakın kirazda şenlik başlamış. Gölbaşına gidildi, kovan ve diğer malzemeler alındı (üst bez yerine yeni bir malzeme verdi arıcı - kullanımıda bezden çok daha pratik) peşinden hava kararana kadar önceki sürecin benzeri yaşandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Diger kovanlar kontrol edildi, ikisı hariç, tamamına kat ve petekler ilave edildi. Arı çobanı arkadaşımız oğul alma yorgunluğunu nedeniyle çalışmaya ara vermiş dinleniyor, sıcaklarda arı elbisesiyle çelışmak ne demekmiş onuda öğrendik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Kovan içine koyduğum şerbetlik içine arılar düşüp ölüyorlar.Ne yapmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Şerbetliği bügün kovan dışına çıkarıp 45 derece eğik bıraktım. Hem arılar dışarı çıkıp hareketlendiler hem de kayıp olmadığını gördüm. Ama haklısınız, su kabında olduğu gibi şerbetlik içinde de tutunacak bir şey gerekli sanırım... Ne güzel ya ...Ne fizik ne de kimya... Meğer ne kadar eksik olduğumu anlamam için bu şirin yaratıkları izlemem gerekiyormuş....yeni yeni öğreniyorum....Sabah aynen dalları da koyacağım.... Düzenleyen kmlsrt : 03-06-2009 saat 23:48 Neden: Cümle düşüklüğü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Arıların şerbetliğin içine düşmemesi içinince şerbetliğin iç kenarları ince kafes teli ile kaplanabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sac şurupluklardan alırsanız onların içi metal sinek teli kaplıdır. İmkan yoksa içine ıskarta çıta parçalarından tek veya iki tane koyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaçsever
|
Mesajınızı yeni gördüm sayın k0900. Henüz çok yeniyim. İki oğul verdi bir arkadaşım geçen ay. Önce ne yapacağımı şaşırdım. Mecburen araştırma yoluna girdik. Gün geçtikçe hasta olacağız bu gidişle. Her gün bahçeye gidiyor ve en az iki saat onları seyrediyorum. Çok harikalar. Yanlış bir şey yapma tedirginliği var içimde. Bakalım ne olacak. Bu arada saçma sorular sorarsam kusuruma bakmayın lütfen. ![]() Kovanlarımın içinde üçer çıta arı var. İkişer temel petek ilave etmemi ve bir süre şerbetle beslememi söyledi arkadaşlar. Şimdi ben kovan başına ne kadar şerbet vermeliyim ? Ne kadar devam etmeli bu besleme ? Ayrıca ilk üç çıtayı üstten örmüşler birbirine. Bu normalmidir yoksa ters giden birşey mi oluyor acaba ? Şimdiden teşekkürler.. Düzenleyen kmlsrt : 06-06-2009 saat 22:06 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Buğun olağanüstü bir gündü ; 3 oğul peşpeşe ![]() Hem şaşırdık, hem sevindik, hem yorulduk. Birini kovana aldık (4 çıta kadar), diğerlerini zayıf kovanlarla birleştirdik. Arıcımız Çarşamba arılığa gelip kovanları inceleyecek. İlginç olan 3 oğulun tamamı bizim arılardan olma olasılığı çok düşük. Hepsini kontrol ettik, yakınlarda 20, 25 parselli hobi bahçeleri var, muhtemelen ordan geliyor diye fikir yürütük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şöyle bir uygulama önerilmiştı; ''arı doğada çalışmaya başladıktan sonra şerbet vermeyin'' Oğul alınan yeni kovana bir kez şerbet verin Bunlar bize arıcının söyledikleri, diğer sorunuzu çarşamba arıcı arılığa gelecek, sorar yanıtı yazarım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Dün yaşanan oğul yağmurundan sonra buğün 4 DÖRT oğul daha!! Kendi kovanlarımızı kontrol ettik azalma yok, şaşkınlık içindeyiz. Zaten gelen arı hacımleri o kadar güçlükü. Artık ayrı kovana almaktan hem yorulduk hemde biraz bıktık ![]() Aramızda ''oğul gören sususun'' kararı alındı. Tümünü 2. kat altına gazete koyup, yeni arıları üste koyup, birleştirme yapmaya çalışıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
|
İlginize teşekkür ederim k0900. Benim bir arıcım bile yok ne yazk ki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |