PDA

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Hakkı Şen
18-06-2010, 09:35
Sayın Yılmaz Yalçın, özel bir bakım uygulamadım. Terasımda %40 gölge sağlayan örtü altında 20cm çapında plastik saksıda çiçekçilerden aldığım saksı toprağı kullandım. Büyükçe bir bidon içine çiftlik gübresi koyup üzerine doldurduğum su ile ertesi gün tüm çiçeklerimi suluyorum. Bunun dışında bir şey yapmıyorum. Sanırım Adalet ablanın gönül zenginliği de etkendir. :)

Bu arada sevgili Adalet ablanın yokluğunda sayfasını işgal ettik kendisinden özür dilerim.:o

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:12
Aman da aman, ne de güzel açarmış sevgili yıldız çadırı, bunun için sevgili Güler'e teşekkür etmeliyiz, kaynak oradan çıktı :)

Sahi, pek yoğun açmış, yerini ve sahibini çok beğenmiş olmalı, verdiğiniz şerbet(çiftlik gübresi suyu)çok hoşuna gitmiş, huzrla keyfini sürün Hakkı bey.

Bahçem her zaman emrinize amade, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi gezebilirsiniz, mutlu olurum.

Yılmaz bey, siz de gübre şerbetini deneyin, mutlaka çiçekleneceklerdir.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:16
Liliumlar açmaya devam ediyor, dün gittiğimde sarısı da açmıştı, görüntü çok hoştu, bol bol fotoğrafladım.

153915
153916
153917
153918
153919

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:20
Bebek nefesi çok vefali bir çiçekmiş, sürekli açıyor.
153921
153922
Geçen seneden kalma abutilon da bolca çiçeklenmiş.
153923

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:32
Mavi renkli olan bir aydan fazla zamandır açık, geçen sene 15-20 gün kalmıştı çiçekleri üzerinde, bu sene çok uzun kaldı.
Sanırım giderek kök yapısı güçleniyor, hem daha yoğun hem de uzun zaman açık kalıyor.

İki clematisin üzerinde 100 den fazla çiçek oluştu.
Hemen söyleyeyim, özel bir şey yapmadım, bu sene keçi gübresi verdim sadece.

153929
153930
153931
153932
153933

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:39
Dolu tohum, arkadaşlar hep soruyor dolu tohum nasıl oluyor diye, işte böyle oluyor.
İki ay daha oluşan tohumlara dokunmayacağım, Ağustos sonunda yeterince olgunlaştığından emin olursam toplayıp, Clematis tohum bankasına yatıracağım :)

153935

Yeni açan tomurcukların rengi daha koyu.
153936

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:44
Bana geldiğinde, Mart ayı idi, yaklaşık 8-10 cm. incecik bir çelikti, tutmaz diye düşünmüştüm, beni utandırdı.

Gaura çalısı çok hızlı büyüyor, Mayıs başında açmaya başladı, sanırım tüm yaz açacak, sürekli yeni sürgünler ve tomurcuklar veriyor.
Ben bu çalıyı çok sevdim.

153937
153938
153939

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:49
Nasıl açacak diye merakla beklediğim gelinciklerim nihayet açtılar, toz pembe güzelliği ile çok zarifler.
153942
153943
153944

Yılmaz Yalçın
18-06-2010, 10:50
Maşallah Adalet Abla:)Ellerine sağlık baktıkça mutlu oluyorum çiçeklerine.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:52
Günlerdir adını hatırlayamadığım mavişlerim.
Tohumdan yetiştirdiğim bu bitki öğleden sonra açıyor.

153946
153947
153948

Adalet Yağcı
18-06-2010, 10:57
Gülsüz olmaz değil mi?
Sıcaktan tüm tomurcuklar yanmış, arada bir kaç tanesi açmış.

Artık yaylaya taşınmanın vakti geldi de geçiyor bile, hafta arası ve hafta sonu sulamak yetmiyor anlaşılan.

153949
153950

Yılmaz Yalçın
18-06-2010, 10:57
Teşekkürler Yılmaz bey, ben de sizleri mutlu etmek için uğraşıyorum, çoook çalışıyorum çok :)

Clematislere de gübre şerbeti veriyor musun abla?Keçi gübresi alıp su ile karıştırsam versem olur mu yoksa suyun bekletilmesi mi gerekiyor?

Adalet Yağcı
18-06-2010, 11:02
Bu sene tanıştığım en cici çiçeklerimden biri de kuş gözü oldu, boyları 20 cm. cik kadar ama marifetleri büyük, çok yoğun çiçekleniyorlar.

153951
153952
153953
153954

Hakkı Şen
18-06-2010, 11:06
İlle de clematis..:D

Ablacığım clematislerle sitemizin gurur kaynağı, bana da ilham kaynağı oluyorsunuz :D

Adalet Yağcı
18-06-2010, 11:10
Yılmaz bey, gübre şerbetini tüm bitkiler ve sebzeler çok seviyor.
Ben şerbet olarak vermedim, Nisan ayında toprağının üzerine bir kaç kürek atıldı o kadar.

Ama siz, haftada bir defa şerbet verirseniz daha mutlu olurlar.
Şerbeti bitki çok susuzken vermeyin, ben bir gün önce bolca sulama yapıp, ertesi günü şerbet veriyorum, böylece bitkiyi yakmamış olursunuz.

Büyükçe bir bidona su doldurun, ben 100 litrelik bidon kullanıyorum.
Sık dokunmuş bir çuval bulun, içine yarım çuval olacak kadar yanmış çiftlik gübresini doldurup ağzını iple sıkıca bağlayın.

Çuvalı suyun içine koyun, bir hafta bekletin, sonra bitkilerinize verirsiniz, yarım çuval gübreyi 3-4 defa yeniden ıslatabilirsiniz, daha sonra varsa ağaçlarınızın dibine ve ya bitkilerinizin toprağına karıştırabilirsiniz gübreyi.

Yeniden yarım çuval gübre ile tekrar aynı uygulamayı başlatın.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 11:14
Ortancalar da şenlenmeye başladı, bir türlü mavi rengi elde edemedim :(
Bitkilerin köklerine demir tozu koymuştum oysa.

153955
153956
153957

Adalet Yağcı
18-06-2010, 11:20
Saksifragalarım saksılarını doldurdular, tek tük açmaya devam ediyorlar.
153958
153959

Bu aralar sardunyaları ihmal ettim, Pazar gününden itibaren özel bakıma alacağım onları :)
153960

En alt katta bir konuğumuz var, tam da lambanın kenarına kurmuş yuvasını, rahatsız etmedim ama lambaya ve ya kendisine zarar verirse diye de korkuyorum.
153961
153962

Adalet Yağcı
18-06-2010, 11:34
Gün güzeli çok güzel bir çiçek ama sadece bir gün kalıyor dalında.
153963
153964
153965
153966

Vildan Sönmez
18-06-2010, 11:58
Adalet Hanım, hepsi çok çok güzel.
Saxıfraganız ilk çiçekleniyor yanılmıyorsam. Benimkilerin çiçekleri çoktan geçti. Çiçek saplarını kestim, belki yeniden çiçek yapar diye Tohum oluşumuna da rastlamadım. Bakalım sizinkiler tohum yapacak mı ?

Adalet Yağcı
18-06-2010, 12:01
Vildan hanım, saksifragalarım geldiğinden beri çiçekleniyorlar.
Yayla havası geceleri serin olduğu için açmaya devam ediyorlar diye düşünüyorum.

Tohum oluşsa çok iyi olurdu ama ben de tohuma benzer bir şeye rastlamadım.

Hhatice
18-06-2010, 12:05
Ortancalar da şenlenmeye başladı, bir türlü mavi rengi elde edemedim :(
Bitkilerin köklerine demir tozu koymuştum oysa.

153955
153956
153957

Adalet hanımcım Beyaz ortanca alır köküne çivit koyarsanız mavi açar Ortancanız :)

Bahar
18-06-2010, 12:07
Adalet hanımcığım, vallahi sizin çiçeklerinizi görünce başım dönüyor.:mad:
Çiçeklere hayranlığım artıyor bu gidişte galiba bende bahçeme çeşit çeşit çiçekler dikeceğim.
İstanbula geldiğimde sizi ve bahçenizi ziyaret etmek isterim müsadenizle:)
Bol çiçekli günler.

finduk52
18-06-2010, 12:29
Sevgili Adalet ablacığım , harikalar ya bakmaya doyamıyorum. Eminim o güzellikleri geride bırakıp gitmek çok zor oluyordur. Her an orada olmak ister insan helede bu dönemlerinde. Ama yakın zamanda hep orada olacaksınız sanırım mesajından anladığım kadarı ile.,

Kucak dolusu yürekten sevgiler...

Adalet Yağcı
18-06-2010, 13:01
Sevgili Hatice hanım, beyaz ortanca olmaz diyorlar, sonunda o da pembeleşirmiş, yine de denemekte fayda var.
Eskiden çamaşırlara katılan çivitten söz ediyorsunuz değil mi?
Bana mavileştirmek için Kara boya vermişti Eminönü'ndeki satıcı, ikisini de denemek lazım.

Sevgili Bahar hanım, ziyaretiniz beni çok mutlu eder, ancak, İstanbul'a kadar gitmenize gerek yok, Mersin'e doğru gelin, bahçem Mersin'de :)

Sevgili Finduk(bunu da her yazdığımda gülümsüyorum)
Yazlarımı yaylada geçiriyorum biliyorsun, aslında çoktan gitmem gerekirdi ama kızım gelince biraz değişti durum.

Pazar günü kısmet olursa taşınıyorum, taşınmak dedimse, sadece giysilerimizi ve yiyeceklerimizi götürüyoruz, orası da burası gibi kurulu düzen.

Neyse ki, çok sık dolmuş çıkıyor yaylaya, 28 km. sürüyor şehirle arası, ben de Perşembe günleri günübirlik gidip sulama yapıyorum, Pazar günü de eşimle birlikte gidiyoruz.

Sevgili Sevim hanım, ben hiç bir emeğin boşa çıktığını görmedim, bir şekilde karşılığı geliyor mutlaka.

demys
18-06-2010, 13:27
Sevgili Adalet Yağcı sardunyalarınıza bayıldım. Bu ihmal ettiğiniz halleriyse bakım yaptıktan sonraki hallerini düşünemiyorum.
Ayrıca ortancalarınız da cok güzel. Benimki beyaz pembe olmasını istiyorum.
Geçen yıl mavi olanı pembeye dönüştürmeyi başardım.(mavi mürekkep döktüm.)

Sevgi Durul
18-06-2010, 13:34
Gelinciğiniz , kuş gözünüz, ortancalarınız, ismi aklıma gelmeyen diğerleri...Adalet hanımcığım hepsi, hepsi çok güzeller. Bu güzellikler ben de olsaydı, sevinçten havalara uçardım herhalde. Başlarından hiç ayrılmazdım. Neyse ki taşınıyormuşsunuz. Bu sefer de evdekilerde aklınız kalacak.

ciceksever70
18-06-2010, 14:09
Adalet abla her zaman ayni mesaji yazmayayim diye arada bir yaziyorum ama gercekten bu yil bahcenin masallahi var. Her sey cok cok güzel. Mavi ve kirmizi clematisine bayildim tohumlara ben de talibim. Benim beyazimin cicekleri döküldü ama henüz tohumlar oldu mu olmadi mi bilemiyorum. Sürekli yagan yagmurdan bütün bitkiler siril siklam. Lupinler bile tohum olusmadan dalindan kiriliyor yagmurlardan. Yagmurlar biraz size dogru gelsin de sizler de sulama derdinden kurtulun. Öpüyorum cok.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 14:21
Sevgili Demys, bahçeme hoş geldiniz.
Sardunyalar aşırı sıcakta susuz kalıp çiçek dökmüşler, bu yüzden ihmal ettiğimi söyledim.

Siz mavi ortancayı mürekkeple mi pembeleştirdiniz?
Oysa pembeyi her zaman bulmak mümkün, bizler de maviyi bulmaya uğraşıyoruz.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 14:26
Sevgili SDurul, burada paylaştığımız her şey ortak, Son baharda hangilerinin tohumundan isterseniz(tabi tohum verirlerse)yollarım.

Epeyce zahmet çekiliyor tabi ama sonuç güzel olduğunda çekilen sıkıntılar unutuluyor hep, yoksa her sene yeni baştan bu işlere katlanabilir miydik.

Evde bitki bırakmıyorum, adeniumlar ve plumerialar benimle gidip dönüyorlar, bir de sundaville, bu sene benimle seyahat edecek bir de begonvilim var, soğuklara dayanamaz bunlar.

Adalet Yağcı
18-06-2010, 14:30
Sevgili Fatmadundar, clematislerin dilini çözdüğümüzü düşünüyorum, tohumdn yetiştirmeyi de başardım, bundan sonra korksunlar bizden :)

Sevgili Çiçeksever'im, keşke buralara da haftada bir yağsa da biraz serinlesek, zararı yok bahçeyi yine ben sulayayım.

Clematis tohumları hemen olgunlaşmıyor, biraz kalsın üzerinde bakalım ne olacak.
Clematis tohum bankasına boş ve dolu tohumların fotoğraflarını yükledim, oradan anlayabilirsin.
Benden de sizlere binlerce öpücük.

demys
18-06-2010, 14:35
Sevgili Adalet Yağcı,
Geçen yıl mavi olan ortancama dolmakalem mürekkebi dökerek pembe rengi elde ettim. Ancak çiçekleri geçen yılki gibi canlı değil. Çok minik hiç ortancaya benzemiyor. Mürekkep zarar verdi diye düşünüyorum.

ciceksever70
18-06-2010, 14:56
Adalet ablacigim bu cimlenen tohumlar ne bölümüne bir kac resim ekleyecegim vaktin olursa bir göz atar misin senin gönderdiklerinden mi diye? Her sene ayni sey ne oldugunu unuttugum bir seyler kaliyor hep.

Fatoş
18-06-2010, 15:44
Sevgili Adalet hanımcığım,sardunyaları biz bakıyoruz ama sizin ihmal ettiğiniz sardunyalar kadar olamadılar çok güzeller clametisleriniz başımızı döndürüyor, güngüzelleri kuşgözü çiçekleri de çok hoş .

nurcanaybay
18-06-2010, 19:37
Bebek nefesi ,kuş gözü ,lilium'lar hepsi çok güzel ...lilium'lar yaz boyu açabilselerdi
her yere onlar dan dikerdim :)
Ama o yuva çok ilgimi çekti .Nasıl tavana yapışık durabiliyor bir de sahibini gördünüz
mü ?

Adalet Yağcı
18-06-2010, 20:05
Teşekkür ederim sevgili Fatoş.

Sevgili Nurcanaybay, yuva kırlangıçların, ağızlarında taşıdıkları çamurla yapıyorlar, Son baharda arkadaşları ile birlikte göç edecekler.

nurcanaybay
18-06-2010, 21:17
Sevgili Nurcanaybay, yuva kırlangıçların, ağızlarında taşıdıkları çamurla yapıyorlar, Son baharda arkadaşları ile birlikte göç edecekler.[/QUOTE]

Yer çekimine karşı evlerini yapıyorlar hayranlık duymamak el de değil.
Onlar dan öğreneceğimiz çok şey var :)

uzman16
19-06-2010, 09:51
Adalet Hanım,
Uzun zamandır gezmediğim bahçeleri dolaştım biraz.
İçim açıldı resmen. Herşey çok çok güzel.
Bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler.
Elleriniz dert görmesin.

nkoksal
19-06-2010, 18:06
Adalet hanım bahçeniz çok güzel, ben çiçekli bitkileri çok severim sizde de maaşallah hemen hepsinden var. Emeklerinize sağlık. Kuşgözlerinin ( glia ) çukulata ya da vanilyaya benzer bir kokusu olduğunu söylerler, hiç kokladınız mı?

limon
19-06-2010, 19:51
Çim, resimlerdeki arka fon gibi. Ama çim yerine sizin oralardaki doğal ortamdaki çayırı kullanamaz mısınız? Bir tanıdığımız Karadeniz yaylarından halı gibi söktürüp bahçesine serdirmiş, ne hastalık ne bozulma... O günden beri yemyeşil bahçesi. Bence de önemli olan yeşil bir fon, ille de içinde yabani ot barındırmayan mükemmel görünümlü bir çim olması için uğraşmanın gereği yok. Benim bahçe de yıldan yıla üçgül dediğimiz yoncayla doldu, çok ta güzel görünüyor gözüme, hem basmaya da hastalıklara da çok dayanıklılar. Ne zamanki çim takıntımı bıraktım daha bahçemi sever oldum. :)

Adalet hanım, seneye ne tohumu ekiyoruz? Ben seneye kırmızı üzerinde durmak istiyorum sanki ;)

Adalet Yağcı
19-06-2010, 21:03
Sevgili Nkoksal, bahçe küçük olduğu için çok fazla şansım yok, biraz gül ve bir çok mevsimlik çiçeklerle doldurdum her yeri.

Kuş gözünü komşu bahçenin sınırına doğru dikmiştim, tam sınır duvarının yanına, koklayabilmek için komşunun bahçesine geçmem lazım, bu yüzden koklayamadım, ama şimdi ben de merak ettim, yarın koklarım mutlaka.

Adalet Yağcı
19-06-2010, 21:09
Sevgili Limon, aslında ön bahçenin sağ tarafına çim ekmiştim üç yıl önce, çok da güzel oldular, gel gelelim yeterince su olmadığı için çabucak bozuldular, ben de kalanları söküp yerine üzüm çubukları diktim.
Bilemiyorum bu doğal çayır nasıl olur, İlk baharda kısa bir süre çayır görünüyor ama yoğun bir şekilde değil, sonra da kuruyup kayboluyor.

Seneye kırmızı ile ilgili planlarınızı duymak isterdim, aklınızdan neler geçiyor, bütün yaz açacak kırmızı neler bulabiliriz?

Orhan Özbilgiç
19-06-2010, 22:22
Adalet Hanım!
Ne enteresan çiçekleriniz var? Hepsi ayrı bir güzel. Torun desen öylesine.;)
Gaura tam bana göre. Yaz boyu çiçekli kalması hoş. İstanbul da satışını yapan bir fidanlık biliyorum. Kargo hizmetleri varsa, isteyeceğim. Yoksa eylül sonunda bir ara gidip geleceğim. O zaman alıp getirebilirim.
Evimin bir köşesine Kırlangıç yuva yapsın isterim. Ama istemekle olmuyor. Ancak, yuvalarının altına gelen bölümü kakalarıyla hep pisletecekler.:p Çünkü yuvalarının içini pisletmiyorlar. Ayrıca, yine yuvalarının bana enteresan gelen özelliği, dışının serpme sıva gibi olmasına karşın, içinin bir fayans kadar düzgün bir zemininin oluşudur. Bilmem biliyor muydunuz?
Sağlık ve mutluluk içinde güzel günler dileğiyle, selamlar.:)

Yücel Canpolat
19-06-2010, 22:55
Bütün yaz boyunca olmasa bile uzunca bir dönem açarlar,lila kırmızı nar çiçeği ve beyaz renkli bodur oya,çalı formlu oya ve ağaç formlu oya dikilebilir.çalı formlu gaura ve gravilla tercih edilebilir.:)

Adalet Yağcı
19-06-2010, 22:57
Orhan bey, kırlangıç yuvaları ile ilgili bilgiler çok enteresan, demek yuvalarının içi dışına benzemiyor, yuvalarını terkettiklerinde incelemek isterim.
Gerçekten de yuvanın altı pislik doluydu, evlerini temiz tutuyorlar ama benim bahçemi kirletiyorlar :)

Şaka bir yana, çok sevimli şeyler, yuvalarına girmek için geldiklerinde, etrafta beni görürlerse geri dönüp gidiyorlar, bazan dakikalarca hareketsiz kalıp onların yuvalarına girişini gözlüyorum.

Gaura çalısını hararetle tavsiye ederim, her dem yeşil olması da ayrı bir güzellik, çit bile yapabilirsiniz ondan çok çabuk gelişiyor, bulusam ben de beyazını almak istiyorum.

tturt
20-06-2010, 12:23
Adalet Hanım,

Bahçenizi bir süredir ziyaret edememiştim. Sapancada verandadan eşimle birlikte bahçenizdeki son gelişmeleri gördük.
Kelebek çok güzeldi, Adenium ne güzel sizde açıyor bu sene bizdeki adeniumlar gelişim gösterdi fakat henüz tomurcuk oluşum gözlemedim. Liliumlarınız çok güzel açıyor. Diğer çiçeklerinizde çok keyifli gelinciğin bu rengini hiç görmemiştik.
Her şey çok güzel, bu arada gözünüz aydın torununuz gelmiş.

Yılmaz Yalçın
20-06-2010, 14:33
Çiçek Abla,
Bitkiler de seni çok seviyor ki muhteşem açıyorlar:)Yolladığın sarı suzanlar yıldız çadırları tohumlarından elde ettiğim fideler öyle boy attılar ki çiçeklenince fotolarını yükleyeceğim tekrar çok teşekkür ederim.

Ülkü
21-06-2010, 09:28
[QUOTE=Adalet Yağcı;660493]Günlerdir adını hatırlayamadığım mavişlerim.
Tohumdan yetiştirdiğim bu bitki öğleden sonra açıyor.

Nicandra olabilir mi ablacım.?

Adalet Yağcı
21-06-2010, 11:12
Sayın Tturt, tohum alabilirsem gelincikler sizin yazlığı da süslerler.
Adeniumlarınız bu yaz mutlaka açacaklardır, yeterince güneş görmesini sağlayın.
Sevgili eşinize çok selam Ege'yi öpüyorum.

Yılmaz bey, biliyorum ki hepsi de sizi mutlu edecekler bu yaz, bendeki suzanlar ve yıldız çadırları da çok küçükler henüz.
Hava iyice ısındığında coşarlar artık.

Adalet Yağcı
21-06-2010, 11:14
Ülkü'cüğüm, ömrüne bereket canım, evet, bitkinin adı Nicandra.
Galeriye de Damlalar adı altında yüklemiştim, hemen ismini yazayım yine unutmadan :)

yagmur2727
21-06-2010, 11:46
!!!!! :) (Agaclar.net) bahçesi müdürlüğüne;

Bu sabah karnım tamamen tok iken annem bahçeye çok yaklaştı. Tabelada yasıyo, bahçeye inmek yasak diyo, ben tabelayı güstermek için pençemi pardon parnağımı uzatınca annem dengesini kaybettiği gibi tabii aklınıda kaybeder ve kafası dişlerimin arasına girer. Kurtarmak için çok uğraşmama rağmen , bu üsücü kazanın şokuyla kaybedilen akılsağlığı..................

Adalet Yağcı
21-06-2010, 12:14
Gördünüz mü?
Besle kargayı oysun gözünü :mad:
Benim, bahçeye kendinden fazla zaman ayırmama dayanamıyor :rolleyes:

Orkun Kırcı
22-06-2010, 15:25
Merhabalar Adalet hanım. Yolladığınız tohumlardan çimlendirdiğim abutilonlar minik boylarına rağmen açmaya başladılar. Bir tanesi normal turuncu açarken diğeri beni şaşırttı beyaz-krem gibi açtı çok şeker. Tekrar çok teşekkürler.

smiy
22-06-2010, 17:46
Adalet Ablacığım bahçen yine muhteşem. Gökkuşağı gibi rengarenk, çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel ama ben lilyumlara bayıldım.Tabii ki en güzel çiçek kuzucuğun, allah ona uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.
Pazar günü bizde yayladaydık (Fındıkpınarı) sicim gibi yağmur yağdı, oraya da yağdıysa umarım sana zorluk çıkarmamıştır.İşleri bitirince benim yerime de bu güzelliklerin karşısında bir bardak keyif çayı içersen sevinirim.
Sevgilerle...

yagmur2727
22-06-2010, 22:24
Yayladaki bahçede bulunan bilmem kaçyüz tane çiçeğe rağmen 3 gündür Mersin'den yaylaya getirmekle bitiremediğimiz onlarca çiçeğide yetiştirdiğin için çok teşekkürler yani... Arabada çiçekler olmadan bi yayla yolculuğu nasip eder mi ki Tanrı?

Güler
22-06-2010, 23:05
Sevgili yagmur2727, siz daha alışamadınız mı?
Ooooo, biz kimleri bile alıştırdık bir bilseniz. Bırakın her defasında çiçekleri götürmekle kalmıyor, arabanın en rahat en iyi yerine saksılar kurulup oturuyorlar. Aman şuralarına bir şey olmasın, aman dalları kırılmasın diye öyle özenle yerleştiriliyorlar ki.
İnanın çoğu zaman eşimi bile yan koltuğa almıyorum. Sen ayrı git de senin oturacağın yere şu saksılarımı koyayım diyorum.
Önceleri alınıyordu ama şimdi şimdi alıştı. Bazen soruyor " tek araba mı gideceğiz yoksa iki arabayla mı diye.

Sevgili Adalet'in bir yaylaya gidişi var bir de dönüşü. Benim öyle de değil, çiçeklerim hep benimle beraber seyahatteler.

zeynep dila
22-06-2010, 23:17
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçenizdeki her şey çok güzel ama ortancalar insanı mest ediyor. Nasıl oluyor da o kadar güzel ortancalar yetiştiriyorsunuz anlayamıyorum. Ben sizinkiler gibi ortancalara sahip olabilmeyi çok isterdim.

Güler
22-06-2010, 23:22
Gaura çalısının beyazı bende var. Diplerini biraz eşeleyeyim size gönderirim.

Kırlangıç yuvasına sevinme, derdi büyük. Seneye yine aynı yere yuva yapacaktır. İstersen on kere boz. O yuva yakın zamanda elektrikte kısa devre yapıp lambanı da yakacaktır.
Nereden mi biliyorum? Aynısı başma geldi de ondan.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:09
Ben yokken bahçeme dostlarım gelmiş, sizleri karşılayamadığım için üzüldüm, Mersin'de bitirilmesi gereken işlerim vardı bütün gün onlarla uğraştım.
Bir dahaki sefere haber verin de size batırık yapayım, ismine bakıp da bu da neymiş demeyin, süper bir kısır çeşiti.

Batırığın Silifke'ye ait olduğu söylenir, kısır malzemelerinide farkı, içine kavrulup dövülmüş yer fıstığı ve kavrulmuş tahin ilave edilmesi, ayrıca çorba gibi sulu olur.

İlk defa yiyenler nedense beğenmezler, ben de öyle yapmıştım, ama sonraki yediklerinde dayanılmaz lezzeti keşfederler.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:11
Sevgili Hüzün teşekkürler.

Sevgili Çiçeksever, hayatımda hiç bir karikatüre bu kadar gülmedim :)

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:14
Orkun bey, abutilon başlığındaki çiçeğinizi gördüm, benim gönderdiğim tohumlardan mı sarı açtılar?
Gerçekten enteresan, bende sarı açmıyor, yeterince ışık görüyor mu acaba?

Sarı da çok güzel, belki giderek rengi değişir.
Güle güle büyüsünler.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:16
Cumhur bey, bahçem kuzucuğumla daha bir güzelleşiyor, zaten hep, "bu yayla evi benim" diyor, büyüyünce ne olacaksın diye soranlara "Bahçevan olacağım" diyor, mayayı almış yani :)

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:27
Sevgili Smiy, Pazar günü burada da çok yağmur vardı, domatesleri hep yere yatırdı, yer kirazımın da bir dalı kırılmıştı, hemen suya koydum bir kaç güne kalmaz köklenir.

Gözne'ye yağmurla karışık dolu da yağmış bir hayli zayiat vermiş.

Liliumlar gerçekten çok güzel, geçen seneden daha yoğun açtılar, yumrularını Bim marketten almıştım 3.900 tl. her bir pakette üç yumru bulunuyor, İlk baharda dikerseniz çok güzel olur Fındık pınarında.

Yolunuz düşerse siz gelin birlikte içelim çayı.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:28
Yayladaki bahçede bulunan bilmem kaçyüz tane çiçeğe rağmen 3 gündür Mersin'den yaylaya getirmekle bitiremediğimiz onlarca çiçeğide yetiştirdiğin için çok teşekkürler yani... Arabada çiçekler olmadan bi yayla yolculuğu nasip eder mi ki Tanrı?

Etmez, sen daha çok beklersin :mad:

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:32
Sevgili Cemo'm, Pınar da öyle mi?
Bu kızlar neden böyle çiçeklerimizle yarışıyorlar anlamıyorum.
Bu arada, bahçen mükemmel olmuş canım, süs havuzunun etrafı tüm emeklerine değmiş.

Belin nasıl oldu, iyileşme var mı biraz, lütfen istirahat etmeye devam et, zorladıkça tedavisi de zorlaşır.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:41
Sevgili Güler, bizim tek otomobilimiz var, ayrıca ben otomobil kullanamıyorum yaklaşık sekiz yıldan beri, yeniden başlamak için terapi almam gerekiyor sanırım, bir de otomobilimiz minik bir şey, ne kadar istesem de bir seferde taşıyorum, çoğu kucağımda seyahat ediyor.

Kırlangıç yuvası konusunda çok haklısın, bir kaç yıl önce aynı yere yuva yapmışlardı, nasıl da aynı yerleri keşfediyorlar hayret.
Yuvayı bozmaya kıyamıyorum, yağmur yağdığı gün bir tane yavru ölmüş, neredeyse ağlayacaktım, çok üzüldüm.

Gaura çalısının beyazı için şimdiden çok teşekkür ediyorum, yayla havasına bayıldı, bu kadar uzun çiçeklendiğini bilmiyordum, çok zarif bir bitki.
Yaz kış yeşil kalması ise daha bir güzel.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 07:45
Sevgili Zeynep Dila, ortancalar çok kolay bitkiler, kendi başlarının çaresine bakıyorlar, yeter ki sulamayı düzenli yapın.

Yarı gölge alanlarda daha iyi bir gelişim gösterebilirler eğer sıcak bir bölgede iseler.
Benimkiler tüm gün güneş altındalar ama geceleri soğuklanıyorlar, bu yüzden çiçekleri iri ve renkleri çok canlı.

Ortancalar için kara boyanın çok iyi geldiği söyleniyor hep, on beş günde bir kara boya verebilirsiniz.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 10:10
Yücel bey, bu nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim, sizin kırlangıçları bahçemde misafir etmekten onur duyarım, bir nebze olsun hafifler üzüntüm :)

Orkun Kırcı
23-06-2010, 10:11
Orkun bey, abutilon başlığındaki çiçeğinizi gördüm, benim gönderdiğim tohumlardan mı sarı açtılar?
Gerçekten enteresan, bende sarı açmıyor, yeterince ışık görüyor mu acaba?

Sarı da çok güzel, belki giderek rengi değişir.
Güle güle büyüsünler.

Evet sizin tohumlardan :) 2 kök var aynı saksıdalar biri sarı diğeri normal. Bol güneşteler. Işıktan olsa ikiside sarı olurdu. Bakalım hep sarı mı açacak :) Gelişmelerden haberdar ederim.

zeynep dila
23-06-2010, 13:30
Sevgili Zeynep Dila, ortancalar çok kolay bitkiler, kendi başlarının çaresine bakıyorlar, yeter ki sulamayı düzenli yapın.

Yarı gölge alanlarda daha iyi bir gelişim gösterebilirler eğer sıcak bir bölgede iseler.
Benimkiler tüm gün güneş altındalar ama geceleri soğuklanıyorlar, bu yüzden çiçekleri iri ve renkleri çok canlı.

Ortancalar için kara boyanın çok iyi geldiği söyleniyor hep, on beş günde bir kara boya verebilirsiniz.

Sevgili Adalet Hanım,
Ortanca ile ilgili öneriniz için teşekkür ederim. Ben ortancalarla ilgili her tür öneriyi uyguluyor ve benimle ilgilenen arkadaşlarım olduğu için çok mutlu oluyorum. Yıllardır güzel ortanca yetiştirememenin üzüntüsünü yaşadım. Kara boyayı da daha önce uygulamıştım. Ya da uyguladığımı zannettim. Ben kara boya istediğimde bana verilen kumaşlar için kullanılan siyah boya idi. Acaba doğru bir şey mi kullanmışım diye merak ediyorum şimdi. Bu konuda sizden bir şeyler öğrenmek beni çok mutlu kılacak. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
23-06-2010, 15:44
Sevgili Smiy, her çiçeğin belli bir vakt'ı zamanı var, sonra geçiyor bu güzellikler, mesela, clematisler soldu, yeniden açmaları için bir kaç hafta dinlenmeleri gerkiyor, gülleri budadım, çok az gonca kaldı.

Bazan tabiat da işin içine giriyor, Pazar günü yağan yağmur ve fırtına gelincikler dahil bir çok bitkimin yerlere yatmasına sebep oldu.
Böyle bir durumda bayılacak kadar güzellik kalmıyor ne yazık ki :(

Adalet Yağcı
23-06-2010, 15:47
Zeynep hanım, benim bildiğim kara boya, maviye çalan rengi ile iri tuza benziyor, sanırım demir içeriyor bolca, ortancalar demir severmiş.
Ben bir demirciden aldığım demir tozunu bitkilerimin dibine karıştırmıştım, bulamazsanız bir kaç paslı çivi gömün toprağına.

yagmur2727
23-06-2010, 18:22
Babam Mersin'den gelirken 5 saksı daha çiçek getirmiş :( Allah'ım ben nerde yanlış yaptım ki acaba.. neyin karşılığı ki bu ceza...

Güler
23-06-2010, 20:52
Böyle cezaya can kurban. İstenmiyorlarsa hemen adres vereyim, postalayın bu tarafa....;)

yagmur2727
24-06-2010, 09:55
Güler Teyze; benim elimde olsa size bütün bahçeyi yollardım :))

Adalet Yağcı
24-06-2010, 18:19
Bahçe elden gitmeden biraz daha fotoğraf yükleyeyim bari :dilli:

Adenium çiçeklerinin ömrü bir kaç gün.
155622

Sarı gallalar açtıktan bir kaç gün sonra renk değiştiriyor, somon rengine yakın.
155623

Lobelyalar açmaya devam ediyor, sarkan lobelyalar bir aya kalmaz saksıları doldurur, onlardan daha değişik renkler bekliyorum.
155624

Adalet Yağcı
24-06-2010, 18:23
Ben obrizyaları İlk baharda açıyor sanırdım, tomurcuk ve çiçek görünce şaşırdım.
Bu fotoğraflar üç gün öncesinin, bu gün tekrar fotoğrafladım, değişik renklerden de açmış.

155632
155633

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:05
Bunlar da diğer renkleri, bakalım başka renklerde çıkacak mı?
155696
155697

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:22
Geçen sene duvar demirleri takılırken yarısını koparmışlardı, bu sene daha gür bir şekilde ve iri açıyor acem borusu.
155698
155699

Ben bu minik güzelliğe aşık oldum, her gün fotoğrafını çekmek istiyorum, bu ne güzellik Allahım...
155700
155701

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:30
Bektaşi üzümü olmak üzere, bu hali ile bile çok hoş lezzetli.
155703
155704

Ribeste minicik bir salkım, olsun, merakımı giderdim :)
155705

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:33
Eksem bu kadar çabuk çimlendiremezdim belki de.
Sanırım kargalar ağzından düşürmüş, tam da çileklerimin olduğu bölüme, toprağa gömülmemiş ama nasıl oldu ise çimlenmiş işte.
155706
155707

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:35
Geçen yıl sevgili Almira'nın hediyesi olan begonville bu sene gelişmeye başladı.
155708

Beyaz gülüm.
155709

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:41
Pazar günü yağan yağmur, sebzeleri, meyveleri mahvetti, tabi çiçekleri de.
Kabak ve hıyarların yaprakları epeyce sarsıldı, domatesler yerlere yattı.
155712
155713

Biberler henüz bahçeye geçeli bir ay oldu, hava soğuk olmasına rağmen ilk mahsuller görünmeye başladı.
155710
155711

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:56
Minik bodur elmamın tek meyvesi.
155715

Erikler yağan yağmurda döküldüler ama dalında kalanlar bize yeter.
155714
155716

Kayısılar oldu, toplamıyoruz, dalından yemek daha keyifli.
155717

Adalet Yağcı
24-06-2010, 21:59
Vişneler bir haftaya kadar olgunlaşır, neyse ki vişne ayıklama aparatı almıştım geçen yaz, Pratik mutfak aletleri başlığında tanıtımını yapmıştım, gerçekten çok pratik.
155718
155719

Adalet Yağcı
24-06-2010, 22:01
Sevim hanım, begonvil soğuk iklimde olmuyor, dikkat ettiyseniz saksıda, Son baharda Mersin'e geri taşıyacağım.

Güller yağmudan sonra perişan oldular, ama bir dal böyle güzel açmıştı.

Adalet Yağcı
24-06-2010, 22:04
Liliumlar açmaya devam ediyor.
155720
155721

Sarı Gallanın rengi giderek değişti.
155722

Adalet Yağcı
24-06-2010, 22:12
Tabii ki clematis olmadan olmaz, açmaya devam ediyor, başına buyruk uzadı gitti, terasa dolanacak artık.

155723
155724

Mini çiçekli dahlia, çiçek formları çok hoş.
155727

Katmerli cosmoslar canlandılar, onlara mümkün olduğunca az su veriyorum.
155725
155726

Adalet Yağcı
24-06-2010, 22:18
Yakut rengi cosmoslar çok güzeller.
155728
155729

finduk52
25-06-2010, 00:00
Sevgili Adalet ablacığım nefesimi tutarak büyük bir heyecanla baktım resimlere. Muhteşemler yürek hoplatan cinsten.

Ablacığım o ceviz senin bahçene düşüp hele de bu şekilde çimlemdiyse vardır bunda bir hikmet. Aman sakın ha kaybetme onu derim ben. Boşuna düşmemiştir oraya o. Benim sebze bahçemde de minicik bir ceviz ağacımız var seninki kadar ya var ya yok. Büyümüş halleri gözümü korkutsa da kıyamam ben ona .

Haikaten bahçeni büyük bir heyecanla takip ediyorum ablacığım . Ellerin dert görmesin , bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.

Dünyadaki cennet köşesine ve sevgili çiçek ablamıza kucak dolusu sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı
25-06-2010, 22:04
Finduk'cuğum, demek senin de minik bir cevizin var, çok sevindim.
Ben şunu anladım ki, bir bitkiyi tohumdan yetiştirmek çok daha büyük bir heyecan veriyor bana, bir bebeğin doğumundan itibaren tüm gelişimini izlemek gibi bir şey.

Bebek büyüdükçe ilgim azalıyor, yeni bebekler görmek istiyorum :(

Bu arada, on güne kalmaz mavişlerim sürpriz yapabilir, tomurcukları görünce çok heyecanlandım.

yagmur2727
25-06-2010, 22:45
Yayla evimize bugün saksıda bir çiçek daha geldi..Sayıları çok azdı, şimdi tam oldu..Ne mutlu Türk'üm diyene...

finduk52
25-06-2010, 23:21
Ayyy Adalet ablacığım mavişlerine bende çok sevindim , merakla bekliyorum resimlerini.
Benim bebiş ceviziminde resmini yarın çekip eklerim ablacığım diğer yeni resimlerle. Bir kaç gündür hiç vaktim olmadı , çekilmiş resimler bilgisayarda bekledi.

Sevgili Yağmur , bizim bu sevdamız bitmez , bitmesinde . Eşim bana seninki artık hastalık diyor . Olsun yeter ki hastalık bu olsun bundan güzel hastalık var mı ? Bugün 3 tane daha gül alınca işittiğim sözler . Oğlum bile karşıma geçmiş ' anne yinemi çiçek ''diyor . Ne yapayım elimde değil ..

Sebahattin Sargın
26-06-2010, 11:00
Ben obrizyaları İlk baharda açıyor sanırdım, tomurcuk ve çiçek görünce şaşırdım.
Bu fotoğraflar üç gün öncesinin, bu gün tekrar fotoğrafladım, değişik renklerden de açmış.

155632
155633

Adalet Hanım her zamanki gibi çok güzel kareler ellerinize emeklerinize sağlık...

Umarım yalnış görüyorumdur ama obrizyanın tomurcuk tarafında sanırım yaprak bitleri var, turuncu renkte. Benim obrizyalarımı bir anda sarmışlardı Bursaya gittiğimde diğer bitkilerimide yayılmışlardı. Obrizyayı gözlem altına alın derim ben. İlaç uygulayınca gidiyorlar ama diğer bitkilerede sıçramaları en kötü yanları. Umarım ben yalnış görmüşümdür...

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
26-06-2010, 12:42
Sevgili Finduk'cuğum, yağmur çiçeklerimle uğraşmaktan hiç vaz geçmeyecek gibi görünüyor, ne istiyor benim masum güzellerimden bilmem ki?

Mavişlerin nasıl açacağını görmek için sabırsızlanıyorum, sanki biraz cılız gibiler, yapraklar güçlü ama çiçek sapları zayıf gibi geliyor bana, şöyle gür bir şekilde açarsa muradıma ereceğim.

Ben artık bitki konusunda noktayı koymak üzereyim, üç yıldır gördüğüm her çiçekten yetiştirdim, eskilerin deyimiyle "işba noktası"na geldi, yani hepsinden hevesimi aldım, bundan sonra sadeleşmeye başlayacağım artık.

Adalet Yağcı
26-06-2010, 12:46
Sevgili Sebo, mesajınızı okuyunca aşağı inip baktım, yakın gözlüklerimle :)bit göremedim.
Sanırım fotoğrafta görünenler sürekli yağan yağmurdan sıçrayan toprak parçaları, yine de aklımda olsun sık sık kontrol edeyim, uyarı için teşekkürler.

Okul bitti mi?

Sevgi Durul
26-06-2010, 12:47
Yani, elinizdeki çeşitleri ne yapacaksınız? Ben yeni başladığım için nokta koymak aklımdan bile geçmiyor. Şimdi sabırsızlıkla tohumdan yetiştirdiklerimin açmalarını bekliyorum. Çiçek almaya da devam.

Adalet Yağcı
26-06-2010, 12:51
Sevgili Çiçeksever'im, ne kadar yorgun ve halsiz olursam olayım, yağmurdan başka hiç bir şey durduramıyor beni de.

Bu sene Haziran çok serin geçti, daha terasta doyasıya oturamadık bile, yemeklerimizi de terasta yiyorduk, özellikle sabah kahvaltısı harika oluyor orada, etrafta mis kokulu çiçekler, karşıda orman, kuş sesleri eşliğinde tertemiz havada çok büyük bir keyif.

Sırtın için mutlaka bir önlem almalısın, daha çok yanlış duruş sebep oluyor sırt ağrısına, belinde problem yoksa korkma.
Geçmiş olsun canım.

Adalet Yağcı
26-06-2010, 12:57
Sevgili SDurul, elimdeki çok yıllıklar tabii ki kalacak, ama mevsimliklerden tekrar ekmek istemeyeceklerim var.

Aslında hepsi de çok güzeller ama yerim sınırlı olduğu için vazgeçmem gerekenleri ayıklıyorum, meselâ, gelincik ekmeyi düşünmüyorum artık, çiçekleri bir günlük.

Gece mumunu saksıda da çoğaltmak istiyorum, sürekli çiçekliler, allıssuma bayıldım çok yoğun çiçekleri var mutlaka her yıl olması gerekenlerden, kuş gözü de öyle.

Daha bir yığın çiçeğim büyüyüp açmayı bekliyor, ben de ilk kez göreceğim çiçeklerini, açsınlar bakalım nasıl olacaklar, ona göre karar vereceğim.

Nicandra da seneye ekmeyeceklerim arasına girdi :(

Adalet Yağcı
26-06-2010, 13:00
Nicandra, çiçek rengi çok güzel, bende tohum ektim ama çimlenmedi:(

Sevgili Güngör hanım, Nicandra güzel ama çiçek ömrü çok kısa, yoğun açmıyor, yani üzülmeyin, çok fazla bir şey kaybetmiş sayılmazsınız.

Ben sizin avatarınızdaki Himalaya gelinciğini çok istemiştim ama ben de onu çimlendiremedim, fotoğrafta görünen sizin mi?

Sebahattin Sargın
26-06-2010, 13:39
Sevgili Sebo, mesajınızı okuyunca aşağı inip baktım, yakın gözlüklerimle :)bit göremedim.
Sanırım fotoğrafta görünenler sürekli yağan yağmurdan sıçrayan toprak parçaları, yine de aklımda olsun sık sık kontrol edeyim, uyarı için teşekkürler.

Okul bitti mi?

Sevindim bit olmamasına, gerçekten çok hızlı yayılıyorlar. Zaten onlarla beraber karıncalar baş gösteriyor ortamda.

Evet bitti =) 30 Haziranda kep törenim var, bir heyecandır aldı başını gidiyor ;)

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
26-06-2010, 17:08
Yok canım, olur mu öyle şey, ben sadece daha kalıcı bitkilere yöneldiğimi belirtmek istemiştim.

Her zaman söylediğim gibi; renklerin, çiçeklerin ve müziğin olmadığı bir dünyada bir dakika bile yaşamak istemezdim Yücel bey ;)

ciceksever70
26-06-2010, 19:46
Sevgili Çiçeksever'im, ne kadar yorgun ve halsiz olursam olayım, yağmurdan başka hiç bir şey durduramıyor beni de.

Bu sene Haziran çok serin geçti, daha terasta doyasıya oturamadık bile, yemeklerimizi de terasta yiyorduk, özellikle sabah kahvaltısı harika oluyor orada, etrafta mis kokulu çiçekler, karşıda orman, kuş sesleri eşliğinde tertemiz havada çok büyük bir keyif.

Sırtın için mutlaka bir önlem almalısın, daha çok yanlış duruş sebep oluyor sırt ağrısına, belinde problem yoksa korkma.
Geçmiş olsun canım.

Adalet ablacigim benim sirt ve bel agrilarim ikinci ogluma hamileligimden miras kaldi. Yilda iki kez terapi görüyorum sürekli de jimnastik yapmam gerekiyor ama bahce sevgisi hastalik, agri tanir mi? Duramiyorum iste. Sanirim sizin yayla iklimi bu yil bizimle ayni gidiyor. Biz de tüm Haziran`da bahcede kisa süreli cay kahve icmek disinda oturup yemek yiyemedik. Umarim yazin geri kalani daha iyi gecer hepimiz icin.
Ben de senin gibi ilk üc yil cilgin gibi her seyi yetistirmeye calistim ama bu yil mevsimlik hemen hic bir seyi tohumdan ekmedim ve kistan baslayarak kalici bitkiler ektim. Simdi karsiligini aliyorum cünkü hem bakimlari daha kolay hem de her yil yeniden acacaklarini ya da tüm yil bahcede kalacaklarini biliyorum. Cesitli bitkiler cok güzel ama zaten bahcede yeterince yoruluyoruz bir de ekstradan eziyet oluyor.

Yücel Canpolat
26-06-2010, 23:49
Adalet Ablacığım latife olsun diye söyledim benim de tavsiyem Sayın Çiçeksever'in düşüncelerine katılıyorum çalı formlu bitkileri tavsiye ederim çok fazla bakım gerektirmez sayısını artırabilirsiniz.

Adalet Yağcı
27-06-2010, 19:21
Sanırım bahçeyi sakinleştirmem gerekecek Yücel bey, çok karışıklık güzel görünmüyor küçük bahçelerde, hem de daha küçük gösteriyor bahçeyi.
Bu yüzden gaura gibi herdem yeşil ve yaz boyu çiçekli bitkileri tercih ediyorum artık.

ciceksever70
04-07-2010, 08:37
Adalet ablacigim bu kosmos filizi olabilir mi?

Adalet Yağcı
04-07-2010, 13:22
Sevgili Finduk, zaman bulamıyorum, kızım ile torunum bendeler biliyorsun, sık sık Mersin'e iniyoruz, arayı bu yüzden açtık biraz.

Bu arada, benim campanulalar beyaz açımaya başladılar, mavi bekliyordum oysa, ama beyaz da çok güzel.

Adalet Yağcı
04-07-2010, 13:24
Sevgili Çiçeksever, bu cosmos değil, ama ot da değil, bende buna benzer bir bitki çimlenmişti, kişnişmiş, tohumları baharat olarak kullanılan.

ciceksever70
04-07-2010, 13:58
Sevgili Çiçeksever, bu cosmos değil, ama ot da değil, bende buna benzer bir bitki çimlenmişti, kişnişmiş, tohumları baharat olarak kullanılan.

Kosmoslari attigim yerde cimlendi o yüzden sordum ablacigim. Gerci bu yaz tam o bölgeye tarla faresi dadandigi icin cogu tohum ziyan oldu sanirim kosmoslar da nasibini aldi. Madem kisnis diyorsun birakayim büyüsün. Belki cicegi güzeldir. Sevgiler.

Orhan Özbilgiç
04-07-2010, 15:00
Çiçekler özgün ve üstelik özenle yetiştirilmiş olunca, bahçenin albenisi artıyor tabiiki!;)
Bu bahar başlangıcında, Bauhaus' ta epeyce bir çeşit üzümsü meyve fidanı vardı satışta. Pek özenmemiştim. Ama sizin fotoğraflarınızı görünce canım çekti. Gelecek bahara kadar hevesim kaçmazsa, bende alıp dikeceğim.

Bu arada bana gönderdiğiniz Daturaları bitten ve sümüklüböcekten kurtarabildim.:D Artık, hızla büyümeye başladılar. İlk çiçeklerinide yine sizin bahçenizde sergilemek isterim. Toplam 10-11 kök. Bahçenin muhtelif yerlerine fideledim. Mor renkli olanları çoğunlukta.
Tekrar teşekkürederim.
Sağlıkla kalın!

157840

Adalet Yağcı
04-07-2010, 16:45
Orhan bey, güzel ve övgü dolu sözleriniz için teşekkürler.
Üzümsülerden edinmenizi öneririm, bektaşi üzümü ikinci yılında bol meyve verdi, tadı da çok güzel.

Diğer ribesler de ne olduğu belli olacak kadar meyve verdiler, sanırım seneye bol meyve görebilirim.
Bu sene bir de yaban mersini diktim, bir kaç kök de goji berrym var bakalım meyvelerini görebilecekmiyim.

Daturalar açtığında sizi çok mutlu edecekler çocukları çiçekten uzak tutmak gerektiğini biliyorsunuz.
Çok canlı görünüyorlar, çok yakında ilk tomurcukları görürsünüz inşallah.

finduk52
05-07-2010, 01:12
Herşeyin yolunda olduğunu duymak bize yetiyor ablacığım . Kızınla torununla güzel vakitler geçirmeni diliyorum .

Campanulanın beyazıda çok hoş olur . Resimlerini bekliyorum ablacığım.

Nihayet yarın senin yavrularının açmış hallerini resimleyip ekleyeceğim inşallah.Ön bahçedeki akşam sefasında da tomurcuklar gördüm. Oysa ki boyu henüz çok uzamadı. Belkide tüm gün güneş aldığından fazla uzamadan çiçeklenmeyi düşündü. Üzerinde böceklenmeler keşfettim , ilaçladım . Karagözlü suzanlarda çok güzel açtılar .

Neyse resimlerini ekleyeceğim inşaallah . Sevgiyle güzelliklerle kal inşaallah ..

Aysel Özgezer
05-07-2010, 22:37
Sevgili Adalet Ablam,
bana tohumlarını yolladığınız sayısız çiçeklerden bir kısmı açıp ömrünü tamamladı. Avustralya mercan , İspanyol bayrağı sarmaşıkları ve daturalar heyecanla bekleniyor. Tekrar teşekkür ederim. Beyaz gauran hazır. Çok öptüm.

Adalet Yağcı
05-07-2010, 22:58
Sevgili Finduk'cuğum, kuzucuğumla annesini bu akşam yolcu ettim, şu sıralarda inmiş olmaları gerekiyor.

Benim campanula carpaticaların fotoğraflarını ilgili başlığa ve senin bahçene yükledim, keşke mavi olsaydı bir kaç tanesi.

Sabah sefaları bol güneş seviyorlar, çok fazla sulamak da gerekmiyor, akşam üzeri mis gibi kokuları mest eder insanı.

Benim suzanlar da daha yeni açıyorlar, bu sene bir kaç kök de aplik saksıya diktim, uçlarından aldım yoğun dallanması için, çok da güzel olacak, sen de deneyebilirsin.

Adalet Yağcı
05-07-2010, 23:01
Sevgili Aysel'ciğim, ne kadar özlemişim seni, hoş geldin, sefalar getirdin.
Harika bahçeni bir an önce paylaşıma açmanı diliyorum, muhteşem güzelliklerinden mahrum bırakma bizleri.

Bir beyaz gaura duydum sanki :D

Bu senenin başında gönderdiğin bak nasıl oldu.

158086

Adalet Yağcı
05-07-2010, 23:17
Tohumlarını Şubat ayında ekmiştim, Ankara çiçeğim açıyor.
Sanırım suyunu fazla kaçırıyorum, bu yüzden boya gidiyor ve dallar daha kırılgan.

Yılmaz Yalçın
06-07-2010, 09:16
Sevgili Adalet Abla,
Tohumdan çiçek yetiştirmede üstüne tanımam:)Ankara çiçeğini gören 3-4 yıllık olduğunu düşünür oysa ki Şubatta tohumdan yetişmiş.Anladım senin coca cola gibi bir sırrın var çiçeklerle ilgili:)Yolladığın sarı suzanlar ve sabah sefaları epey geliştiler hatta sabah sefaları 2 metreyi geçti,tomurcuklarda oluşturdu ama daha açacak kadar gelişmedi tomurcuklar..Sarı suzanlarda da aynı tomurcuk sap oluşumu var ama neden bu kadar zamandır açmadılar merak ettim acaba İstanbul için mi erken?Çiçekli bitkiler için sıvı besin de veriyorum 15 günde bir(fosfor ve potasyum ağırlıklı)

Adalet Yağcı
06-07-2010, 10:39
Yılmaz bey, Coca Colayı bilmem ama benim sırrım yok inanın, tek bir şeye inanırım, bitkilere aşık olmak.

Bu aşk bu sitede bulunan tüm arkadaşlarımızda var, sizde de fazlasıyla var.

Sabah sefaları ve suzanlar için erken değil, açmaları gerekirdi, fazla güneş almayan bir yerde olabilirler mi acaba?

Benim suzanlar bir karış boyları ile açıyorlar, seçtiğiniz gübre bol çiçeklenmeyi sağlayacaktır.

Bu aralar fazla aktif olamadım, misafirlerimden dolayı, bundan sonra biraz daha güzel fotoğraflar çekip paylaşabilmeyi umuyorum.

Yılmaz Yalçın
06-07-2010, 10:59
Yılmaz bey, Coca Colayı bilmem ama benim sırrım yok inanın, tek bir şeye inanırım, bitkilere aşık olmak.

Bu aşk bu sitede bulunan tüm arkadaşlarımızda var, sizde de fazlasıyla var.

Sabah sefaları ve suzanlar için erken değil, açmaları gerekirdi, fazla güneş almayan bir yerde olabilirler mi acaba?

Benim suzanlar bir karış boyları ile açıyorlar, seçtiğiniz gübre bol çiçeklenmeyi sağlayacaktır.

Bu aralar fazla aktif olamadım, misafirlerimden dolayı, bundan sonra biraz daha güzel fotoğraflar çekip paylaşabilmeyi umuyorum.

Benim bahçe 13.00 gibi güneş almaya başlıyor ve 16.30 a kadarda sürekli güneş görüyor ama?Yeterli mi gelmiyor acaba?Yeni uygulamaya başladım çiçekcoşturan'ın fosfor ve potasyum ağırlıklı çiçek açtıran sıvı gübresini.15 günde bir uygulamayı düşünüyorum ama daha mı sık yapsam?

Adalet Yağcı
06-07-2010, 17:23
Yılmaz bey, üç saat güneş yeterli olmayabilir ama yine de açacaklardır merak etmeyin, ya da Cumhur beyin dahiyane fikirlerini uygulayın :D

Çiçek coşturanı 15 günde bir vermeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Adalet Yağcı
06-07-2010, 17:43
Pazar günü vişne hasatı vardı, en tepelerde çok vişne kaldı ama toplayabildiklerimiz 20 kg. yakındı.
Bir kısmını vişne suyu yaptım, biraz da reçel tabi, kalanını da dağıttım.

158217
158218

Güler
06-07-2010, 18:15
Oh ohh, maşallah. Afiyet olsun.

Ben vişne topladığımda yıkarken bir ağzıma bir tepsiye atıyorum. Mayhoş tadı çok hoşuma gider.
Yıkama sonunda da karnım küp gibi oluyor.

Adalet Yağcı
06-07-2010, 22:08
Sevgili Güler, Çiçeksever, vişnelerin rengi koyu bordoydu ama nasıl oluyorsa fotoğraflarda kiraz gibi kırmızı çıkıyor.

Ben de severim vişneyi, özellikle de iyice olgunlaşmış olanları, 7 kg. kadar reçel yaptım, üçe böleceğiz, oğluma, kızıma ve bize.

Ben hazırmeyve sularını hiç sevmem, içinde katkı maddesi olmayan doğal meyve suyu gibisi var mı, şimdi sıra eriklerde.

hozat
06-07-2010, 22:15
Erikle neler yapıyorsun biraz ipicu verirsen iyi olacak.
Zira benimkilerin çoğu telef olma yolundalar.

Bol bol dağıtrak azaltıyorum. Bir de marmelat yapıyorum .

Sevgiler.

Adalet Yağcı
06-07-2010, 22:20
Sevgili Hozat, burada çok ekşi bir tür var, ondan erik ekşisi yapıyorlar, eriği iyice kendi suyunda haşlayıp süzüyorlar, dolmaların, salataların, bamyanın vb. içinde kullanıyorlar.

Benimkiler İtalyan erik ve can erik, tatlı oluyorlar, ancak meyve suyu yapılabilir.
Boş kola şişelerine doldurup ağzını sıkıca kapatarak buz dolabında saklıyorum.

finduk52
06-07-2010, 22:21
Sevgili Finduk'cuğum, kuzucuğumla annesini bu akşam yolcu ettim, şu sıralarda inmiş olmaları gerekiyor.

Benim campanula carpaticaların fotoğraflarını ilgili başlığa ve senin bahçene yükledim, keşke mavi olsaydı bir kaç tanesi.

Sabah sefaları bol güneş seviyorlar, çok fazla sulamak da gerekmiyor, akşam üzeri mis gibi kokuları mest eder insanı.

Benim suzanlar da daha yeni açıyorlar, bu sene bir kaç kök de aplik saksıya diktim, uçlarından aldım yoğun dallanması için, çok da güzel olacak, sen de deneyebilirsin.

Sevgili Adalet ablacığım Allah kavuştursun. Hasretlik çok zor oluyor ama neyseki yine Türkiye içinde vize yok o yok bu yok . Rabbim tez zamanda yine kavuştursun inşaallah .
Beyaz campanulayı gördüm ablacığım. Olsun sen üzülme olurda gelebilirsem sana mutlaka getireceğim ben buradakilerden. Olurda o dönemde bulunmaz ise seralarda benimkini söker yine getiririm . Ben nasıl olsa yine alırım.

Akşam sefası bugün işten geldiğimde bir çiçek açmış , çok sevindim. Yarın resmini çekeceğim inşaallah. Benekli callalarda açmaya başladılar beyaz açtılar hakikatende . Ama küçükler renkliler gibi. İyi ki klasik olanından da almışım.

Suzanlar böyle askılı saksıda çok güzel olmuşlar , seneye bende deneyeceğim inşaallah.Demek uçlarından alınca dahada dallanıp budaklanıyorlar . Buna sevindim.

Sevgili ablacığım Ankara çiçeğinde ayrı bir güzelmiş , çok beğendim. Hem tohumdan yetişmesi hemde bu kadar coşması senin ellerinin hünerlerinin ve ****** kattığın o bitmez sevginin sonucu . Ellerine yüreğine sağlık ablacığım.

Kucak kucak sevgi yolluyorum buralardan siz güzel insanlara ...

Adalet Yağcı
07-07-2010, 11:56
Sevgili Finduk'cuğum, satırlarına geçen sevgi enerjisi o kadar yüksek ki, nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum.
Sizler gibi güzel dostlar kazandırdığı için bu siteyi her gün biraz daha çok seviyorum.
Tabii sizleri de.

Finduk'cuğum lütfen bahçenden çiçek sökme, tohumdan yetişebilen bir bitki, ben ne olsa bir yolunu bulurum mavinin de.
Senin bahçene o kadar yakışmışlar ki, ben asla kıyamam onlara.

Kızım ve torunum gittiler, ev bomboş şimdi, kolay olmuyor, çok gezen biri olmadığım için.
Sizlerle vakit geçirdiğimde yalnızlığımı hissetmiyorum, iyi ki varsınız canım.

Gallaların büyük açanları çok daha güzel, benim bahçemde dokuz kök var, keşke sana ulaştırabilsem bir kaç tane.
Baharda açmaya başlıyorlar, Mayıs sonuna kadar dokuz kök yüz kadar çiçek verdi, toplu halde olunca daha da güzel görünüyorlar.

Ben de sizlere sevgilerimi gönderiyorum, hep böyle güzelliklerle kalın.

Yücel Canpolat
07-07-2010, 12:05
Sevgiyle dolu yürekler mesafe tanımaz, şurubumuzu içtik,vişnemizi aldık kabul ettik.Seni seviyoruz Adalet Abla.

Cumhur Tonba
07-07-2010, 13:00
Cumhur bey, kapalı alanda sigara yasağını ihlâl etmişsiniz, 62 tl. cezanız var, nasıl ödemek istersiniz :D
Merhaba Adalet Hanım,
Size 50 paket çiçek tohumu göndererek ödemek istiyorum.
Ben 26 seneden bu yana(Hakan'ın Doğum tarihi) evde sigara içmiyorum. Sigara molası diyorum zaten. Mola verip bahçeye çıkarım. Meyveyi'de dalından yemeyi severim.
Olağan üstü bir durum olmazsa ihlal etmem. Yataktan kalkamayacak durumda olursam içerim. Camı pencereyi açıp.

Adalet Yağcı
07-07-2010, 15:06
50 paket çiçek tohumu öyle mi?
Vazcaydım, cezanızı tecil ettim, bu sene 100 paket çiçek tohumu ekip yetiştiren biri olarak, bunu karşı ceza olarak düşünüyorum :D

Çok keyifli olmasına rağmen çok da yorucu bir iş tohum çimlendirmek, bundan sonra hazır fide alıp dikeceğim, şansıma ne bulursam artık.
Böylece sizi de büyük bir zahmetten kurtarmış oldum ;)

Yılmaz Yalçın
07-07-2010, 16:48
50 paket çiçek tohumu öyle mi?
Vazcaydım, cezanızı tecil ettim, bu sene 100 paket çiçek tohumu ekip yetiştiren biri olarak, bunu karşı ceza olarak düşünüyorum :D

Çok keyifli olmasına rağmen çok da yorucu bir iş tohum çimlendirmek, bundan sonra hazır fide alıp dikeceğim, şansıma ne bulursam artık.
Böylece sizi de büyük bir zahmetten kurtarmış oldum ;)

Evet bir o kadar da zevkli bir iş tohum yetiştirme:)Bir de çiçek verdiğini görsem daha çok sevineceğim:)İnatla çiçeklenmiyorlar ve sürgüne gidiyorlar..Cumhur Bey artık Çilli'yi verir size Adalet Abla:)Çilli'yi bahçedeki tırtıl,sümüklüböcek ve diğer zararlılarla mücadelede kullanırsınız:)

Adalet Yağcı
07-07-2010, 17:17
Hay aklınızla bin yaşayın siz e mi Yılmaz bey, benim aklıma çilli gelmemişti hiç, tamam Cumhur bey, tohumdan vazgeçmiştim, tüm haremi ile birlikte çilliyi istiyorum :eek:

Adalet Yağcı
07-07-2010, 17:23
Cumhur bey size çok zor bir sorum var, bilirseniz çilliyi de haremini de bağışlayacağım.

158538

Burada farklı olan bir şey var, nedir?

Birol
07-07-2010, 19:59
Haddim olmuyarak konuya gireyim dedim ama çiçeklerle o kadar haşır neşir olmadığımdan farkı bulamadım.:D
Cezam neyse banada kesebilirsiniz adalet hanım.:D

Adalet Yağcı
07-07-2010, 21:41
Harikasınız, sevgili Kiraz, Günebakan, Cemo ile de msn.den görüştük bulamamış, ama Günebakan'cığım kopya vermiş :)
Gözlerimiz bitkiye çiçeğe öylesine aşina ki, başka detayları görmüyoruz.

Aslında fotoğrafın ismi, "Elma dersem çık" olacaktı ama sonradan vaz geçtim, çabuk bulursunuz diye.

Buyrun, kendileri bahçemin teklifsiz misafiri oluyorlar :D

158638

Cumhur Tonba
07-07-2010, 23:19
Cumhur bey size çok zor bir sorum var, bilirseniz çilliyi de haremini de bağışlayacağım.

158538

Burada farklı olan bir şey var, nedir?

Ah canım nasıl da bakıyor aradan.

Ekleme: Gerçi mesajları okumaya dönünce benden evvel yazanların cevabını gördüm. İlk saniye bitki farklılığını düşündüm fakat sonra değişik bir şey olmalı diye düşünürken gözlerini ve sevimi burnunu gördüm hemen.

Selim-i Ahir
08-07-2010, 01:19
Efsane geri dönmüş. Adalet ablamız, neşe ve ceza dağıtmaya başlamış. Allah'tan merhametli. Ben sigara içtiğimi söylemedim; Cumhur Bey düşünsün!
Tüh, ne dedim ben yahu?!

Adalet Yağcı
08-07-2010, 20:58
Sayın Selim-i Ahir, burası özgür bir Ülke, sigara içenleri içmeyenlere karşı 2. sınıf vatandaş gibi göstermeye çalışan zihniyeti kınıyorum.

Başkasına zarar vermediği sürece herkes istediğini yapmakta hür olmalıdır, ayrıca kahvehanelerdeki yasak da bana çok komik geliyor, yasak koyacağına havalandırma zorunluluğu koysa ve düzenli ve dürüst bir şekilde teftiş etse daha iyi olurdu.

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:02
Sizlere biraz fotoğraf yükleyeyim de keyfiniz yerine gelsin.

Ankara çiçeğim tüm ihtişamı ile açmaya devam ediyor.
158892

Hostalarla birlikte aldığım bu güzelin adını unuttum :(
158893

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:04
Mutlu beyden aldığım bebek yüz açacak, dilerim kokusu da kendisi kadar güzel olur.
158894

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:06
Cosmoslar her zamanki gibi güzeller.

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:09
Gazanyalar.
158903

Adını unuttuğum güzelin vesikalığı.
158904

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:12
Bu sene beni en mutlu eden bitkim gaura.
Okadar güzel ki, üç aydır üzerinden çiçeği eksilmedi ve çok da çabuk gelişiyor.
Herkese hararetle tavsiye ediyorum, o solo çıkmayı hak etti.
158905

Kiraz
08-07-2010, 21:13
Adalet Hanım, adını unuttuğunuzun aynısı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=661670&postcount=663) (son fotoğraf) bende de var, ben de adını unuttum:)

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:15
Küpeler gelişiyorlar, ingilizlerden hiç kaybım olmadı, ama nedense pek keyifli değiller, topraklarını sevmemiş olabilirler mi acaba?

Belki de ben de sevgili Cemo gibi ağaca asmalıyım :)

Adalet Yağcı
08-07-2010, 21:17
Sevgili Kiraz, bu kadar çok bitki adı ezberlemeye kalkarsak olacağı buydu :)
Ben de uç alınabilirmiş diye düşündüm, çünkü tanıtım fotoğrafı yoğun çiçekliydi.
Ben beğendim, çok yıllık olması ayrı bir avantaj.

günebakan
08-07-2010, 21:21
Adalet ablacığım ismini unuttuğunuz çiçeğiniz Monarda. Ayrıca kosmoslar ve küpeler harika görünüyor renklerine bayıldım. Bebek yüz ise çikolata yerken yüzünü gözünü kirletmiş sanki:)

finduk52
09-07-2010, 12:31
Sevgili Adalet ablacığım ne kadar güzel fotoğraflar sunmuşsun yine , inan seyri doyumsuz . Cosmoslara pek ilgim yoktu , ama seninkileri görünce onlarada ilgi duymaya başlıyorum. O kadar güzel çiçek sevdirme kabiliyetin var ki ablacığım , en basit bir çiçeği bile senin çerçevenden olunca sevesi geliyor insanın. İyi ki varsın ablacığım Rabbim sağlıklı huzurlu uzuun uzuuun ömürler versin sana . Biz de seni çok çok seviyoruz .

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:11
Sizleri muhteşem gülümle tanıştırayım.
Kokusu tek kelime ile harika, teşekkürler sayın Mutlu Kutlu.
159092
159093

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:34
Teşekkürler Demys ve Yılmaz bey, bebek yüz de tam açtığında nasıl olacak merak ediyorum, bir kaç güne kadar açar sanırım.

Bu sene nihayet yıldız çadırının beyaz ve pembesine kavuştum.
Hava yeterince sıcak olmadığı için gelişimleri yavaş ama şimdilik birer çiçekle sevindirdiler beni, bir de beyazı açsaydı :)
159095
159096
Ankara çiçeğini her seferinde fotoğraflıyorum, en coşkulu zamanları.
159097

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:38
Ağaç menekşem kışı korumalı olarak atlattı, çiçek yok henüz.
159098

Abutilon da kıştan korkmayanlardan.
159099

Beyazın asaleti başka.
159100

Yılmaz Yalçın
09-07-2010, 14:41
Çiçek Ablacığım,
Ankara çiçeğinin maşallahı var sanırım kar yağana kadar çiçekli kalmaya niyetli:)Yıldız çadırı ne güzel açmış:)pembesi de ayrı güzelmiş..Benim yıldız çadırı nerdeyse 1,5 metre uzadı ve sürekli sürgün veriyor 2 metreye doğru gidiyor ama hiç çiçek sapı oluşumu yok:(Acaca sürgün vermesini durdurup çiçeklendirmeyi nasıl başarırım..Gerçi potasyum ve fosfor ağırlıklı çiçekcoşturan sıvı gübre veriyorum bir haftadır..Acaba daha sık mı versem 3 günde bir gibi bilgin var mı çiçeği öldürmekten çekiniyorum.Gerçi benim bahçenin genel bir sorunu çiçeklenmeyip tüm bitkilerin sürgüne gitmeyi sevmesi..

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:42
Geçen kıştan kurtarabildiğim tek ceylanım.
159101

Campanula çiçeklerini çoğaltıyor.
159102

Baharda sevgili Ülkü'nün hediyesi çan sarmaşığı, kırık beyaz.
159103
159104

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:45
Sevgili Günebakan, keşke onlardan önce davranıp siz sökseydini, belki elinizde tohum olurdu.

Yılmaz bey, üç günde bir çiçek coşturan çok fazla olur, biraz sabır, mutlaka açacaktır merak etmeyin.
Şimdilik daha seyreltik olarak haftada bir verin gübresini.

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:49
Mis kokulu karanfillerim üç yıllık.
159110
159111

Benim kardinal sarmaşığım, bir kaç tane açtı şimdi büyümekle meşgul, kivinin dalına sarılmış gidiyor bakalım.
159112

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:50
Dahlialar irili ufaklı çok şekerler, hiç nazlanmıyorlar.

159113
159114
159115

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:54
Adeniumlarımı unlu bit sarmış, bu gün NeemAzal yaptım.
159116

Plumerialar çok iyiler, çiçeklerini görebilmek için bir yıl daha beklemem gerekecek :(

159117
159118

Adalet Yağcı
09-07-2010, 14:58
Brüksel lahanası çok ilginç, yaprak aralarında minik lahanalar göründü.
159119

Biberler atağa geçti.
159120

Bursa domatesinden bu sene kışlık domatesimi yapacağım.
159121

Adalet Yağcı
09-07-2010, 15:04
Yine kandırıldım :mad:
Sakız kabağı diye sattıkları bal kabağı çıktı, küçücük bahçemde nerelere sığacak bakalım.
159122

Hıyarlar olmaya yeni başladı.
159123

Domatesler şimdilik sağlıklı görünüyorlar.
159124

Bunlar da havuçlarım, bize yeter :)
159125

Dokuz senedir bir tek meyvesini göremediğim kivime bu sene aşı yapıldı, üç tane kivim var, Allah bereket versin.
159126

almira
09-07-2010, 18:31
Adelet Hanımcığım, muhteşemsiniz yine. Maşallah sebzeler coşmuş. Kivi bir harika. Önümüzdeki yıl bol meyveli olur inşallah. Güller, küpeler, ortancalar; her biri ayrı güzel. Ellerinize sağlık. Benim campanulam da açtı.:D Teşekkür ederim.
En çok güldüğüm ve üzüldüğüm * yine kandırıldım* bölümü var ya.;) Sağlık olsun. Kandırıla kandırıla öğreneceğiz inşallah.

Adalet Yağcı
09-07-2010, 19:47
Sevgili Almira, seni bahçemde gördüğüme çok sevindim, uzun zamandır kayıplardasın.

Campanulalarımız beyaz çıktı, seneye mavisini de ekeriz inşallah, senin hediyen olan pembe acem borusu henüz açmadı ama begonvil çok güzelleşti.
Tekrar teşekkürler ederim canım.

159184

dağ çiği
09-07-2010, 21:44
Hepsi çok güzeller ama çan sarmaşığı beni cezb etti tohumdanmı yetişiyor acaba.Ah adalet hanımcığım sizin bu yıl çok tohum toplamanız lazım öyle güzel çiçekler yetiştirdinizki bizleri mest ettiniz. Sebzelerinizinde maşallahı var biberleri afiyele yiyin çok severim kahvaltıda.

finduk52
10-07-2010, 01:08
Sevgili Adalet ablacığım o alacalı mis kokulu gülün , beyaz gülün , karanfillerin acayip iştahımı kabarttı . Yok yok ben iflah olmam . Hele kokusunu okuyunca hepten vuruldum. Benim içinde şöyle ciğerlerinde hissedercesine koklarmısın ? Ah şimdi orada olsam da doya doya koklasam . O alacalı gül sarmaşık gülümü ?

Satın aldığımız karanfilleri çelik gibi toprağa dikince tuttuğunu okumuştum sanki bir yerde . Karanfil böyle kolay tutan bir bitkimidir ? Acaba çiçekçilerden böyle iri karanfillerden alsam çelik gibi diksem tutarmı ki ? Şimdi orda olup o karanfillerdende bir nefes, yetmez yetmez nefesi boşa harcamadan hep koklamak lazım..

Kucak kucak sevgi gönderiyorum size ve bu güzelliklere ..

Adalet Yağcı
10-07-2010, 20:44
Sevgili Finduk'cuğum, gülleri sayın Mutlu Kutlu dan almıştım.
Alacalı olan asma gülü, yediveren olması çok güzel, tüm yaz açacak inşallah.
Beyaz olanın da çiçek formu çok güzel, benim tomurcuk rüzgardan epeyce hırpalandığı için pek havalı değil.
Daha sonra açacak olanlar daha güzel olacaklardır.

Karanfiller dediğin gibi yetiştirilebilir, ben de bir tanesini bu şekilde yetiştirdim.
Tohum verirse senin için biriktiririm, kendi bahçende özenli ellerinle yetiştirdiğin karanfillerini doya doya koklarsın.
Gördüklerini ben de tohumdan yetiştirmiştim zaten.

Satın aldığın karanfillerin dip kısmından yukarı doğru 10-12 cm. kesip dikebilirsin, bu mevsim uygun olmayabilir ama.

Ben de sizlere yürekten sevgilerimi gönderiyorum.

cemo
10-07-2010, 20:46
Şu begonvilin güzelliğine bak. Birde orayı sardığını düşündüm de, offf

Benimkiler ne zaman büyüyüp, eve tırmanacak acaba. Sanırım hayale başladım yine:))

Adalet Yağcı
10-07-2010, 20:56
Sevgili Cemo, o begonvil o demire tırmanamayacak ne yazık ki.
Begonvil yaylanın kışına dayanamıyor, benimle beraber Mersin'e dönecek yani.

nurcanaybay
10-07-2010, 21:55
Ortalık rengarenk olmuş ve hepsinin maşallahı var Adalet hanım .Hepimizin gözü farklı bir çiçeğe takılmış benim ki de Ankara çiçeklerine takıldı :) . Yoğun olunca ne kadar güzel görünüyorlar.

Aklınız da olsun ,güllerin dibine lavanta dikilmesi tavsiye ediliyor kokusu ile bitleri
uzaklaştırıyormuş .

Kiraz
10-07-2010, 22:03
Adalet Hanım azminize bravo. Ne kadar çok çeşit yaptınız bu sene, çok da güzel olmuşlar. Sebzeler de çiçeklerden aşağı kalmamış.

Çan sarmaşığının cinsi mi bu renk, yoksa bir kaç gün sonra mavileşiyor mu?

Adalet Yağcı
11-07-2010, 11:03
Sevgili Nurcan hanım, Ankara çiçeğini ilk defa bu yıl yetiştirdim, tohumdan çimlendirmiştim.
Ben biraz fazla suluyorum sanırım, bu yüzden çiçek sapları yatmaya eğilimli, ama tek başlarına bil bütün bahçeyi şenlendiriyorlar gerçekten.

Ne tesadüf, dün güllerimin arasına bir kök lavanta diktim :)
Sevgili Almira'nın hediyesiydi, bilmeden isabetli bir karar vermişim.
Bilgi için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
11-07-2010, 11:06
Sevgili Kiraz, gerçekten de çok çeşit yaptım ama bahçem yine karma karışık oldu.
Oysa ben sade güzellikteki bahçeleri seviyorum, az çeşit, düzenli görüntü, bakımlı bitkilerle daha hoş oluyor.

Aç gözlülüğümün cezasını çekiyorum, ondan da olsun, bundan da olsun derken bir baktım ki bahçede yer kalmamış.

Çan çiçeğinin rengi orjinal ekru, sonradan mavileşmiyor, tohum verirse toplayacağım.

sevim.K
11-07-2010, 11:19
Adalet hanımcım merhaba:) İyiki açgözlülük yapıp onlarca tohum ekmiş çiçeklenmişsiniz. Biz de çiçek çiçek bahçenizde dolaşıyoruz. Küpe çiçekleriniz ne güzel çiçek açmışlar. Benim küpe çiçeklerim tembel diye diye iyice tembelleştiler. Ancak tomurcuklanmaya başladılar:) Gaura çalınız çok güzel.

Adalet Yağcı
11-07-2010, 11:24
Sevim hanım, teşekkürler.
Çok çiçek çok yorgunluk demek, her biri ayrı ilgi istiyor, ben yaşlandım artık çabuk yoruluyorum, bilmem nasıl olacak.

Küpeler pek keyifli sayılmazlar ama kötü de değiller, ing. hiç kaybım olmadı, tomurcuklanmaya başladılar mı arkası geliyor merak etmeyin.

Gaura çalısını herkese tavsiye ediyorum, budanıp budanmayacağı hakkında bir fikrim yok, bir araştırayım, sizi mutlaka bilgilendiririm.

sevim.K
11-07-2010, 11:31
Bu yıl yaz sezonunu erken kapattım ben. Balkonu kapatıyoruz. İnşallah bu hafta ustalar işlerini bitirir. Eşim geçen kışki kaybımdan sonra çiçeklerin için iyi olur deyip kandırdı kapatmak istemiyordum:) Küpe çiçekleri, kaktüslerim ve menekşelerimle ilgilendim daha çok.

ozbey
12-07-2010, 17:39
Adalet Ablacığım, bütün bu güzelliklerle ne kadar öğünsen az gelir.
Maşallah hepsi birbiriden güzel ve coşkulu. Tam bir botanik bahçesi, ellerine sağlık. Sayende bu güzellikleri görebildiğim için kendimi şanslı görüyorum.

ciceksever70
13-07-2010, 12:46
Adalet ablacigim sen bizden biktin ama clematis uzmani olarak sana danismak ihtiyaci duydum. Artik bahcede ugrasacak o kadar cok bitki var ki bazilarinin bakimini nasil yaptigimi unutuyorum. Clematislerin üzerindeki cicekler bitince güller gibi cicek dibinden budama yapiyor muyuz? (Bir kismini tohumluk ayirmak sartiyla tabii) Gecen yil kesip kesmedigimi bir türlü hatirlayamadim ama ikinci parti ciceklenip Kasim`a kadar cicekli kaldiklarini hatirliyorum. Sevgiler.

ciceksever70
13-07-2010, 14:58
Sorumun cevabini sayin Cemo`nun bahcesine yazdigin mesajda almis oldum ablacigim. Yine de tesekkür ederim, sevgiler.

Adalet Yağcı
13-07-2010, 21:01
İki gündür Mersin'deydim, bu sene havanın bir tuhaflığı var sizler de farkediyormusunuz bilmem.
Temmuz ayında Çukurova cayır cayır olur, ama iki gün "öff.." demeden geçti, hatırlayabildiğim en serin Temmuzu yaşıyoruz.

Sevgili Ozbey, geniş bahçelerde çok fazla çeşit güzel olabilir ama küçük alanları daha da dar gösteriyor, yani yavaş yavaş sadeleştirmek gerekiyor.

Ben de sizlerle paylaşabildiğim için şanslı hissediyorum.
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
13-07-2010, 21:02
Sorumun cevabini sayin Cemo`nun bahcesine yazdigin mesajda almis oldum ablacigim. Yine de tesekkür ederim, sevgiler.

Sevgili Çiçeksever, tüm bunlara ilaveten Kasımda 1 mt. üzerinden bitkini budamayı unutma e mi.
Budanan clematisler çok daha canlı ve dallı budaklı oluyor seneye.

Yücel Canpolat
13-07-2010, 21:32
Adalet Abla kışın soğuklarında donan mimoza ağacım,okaliptus ağacım,fırça çalılarım ve begonvilim hepsi kökten yeni sürgünler verdi çok sevinçliyim.

nazlı06
13-07-2010, 21:41
Sevim hanım, teşekkürler.
Çok çiçek çok yorgunluk demek, her biri ayrı ilgi istiyor, ben yaşlandım artık çabuk yoruluyorum, bilmem nasıl olacak.

Küpeler pek keyifli sayılmazlar ama kötü de değiller, ing. hiç kaybım olmadı, tomurcuklanmaya başladılar mı arkası geliyor merak etmeyin.

Gaura çalısını herkese tavsiye ediyorum, budanıp budanmayacağı hakkında bir fikrim yok, bir araştırayım, sizi mutlaka bilgilendiririm.

Adalet hanımcığım, gaura çalısını burada belediye orta refüjlere dikiti çiçekleri geçer geçmez budadılar şimdi taze sürgünler yeniden çiçeğe durdu bence sizde budayabilirsiniz.

çan sarmaşığınız çok güzel görünüyor inşallah tohumları olur.

Satı Uğurtan
13-07-2010, 21:54
Sevgili Adalet hanım, bahçenizde resmen şenlik var, gaura, yıldız çadırı, ceylan, güllerin, karanfillerin, çan sarmaşığın, kabağın, kivin ayrıca bürüksel lahanan, hepsine ayrı ayrı hayran kaldım sevgiler.

Adalet Yağcı
13-07-2010, 22:05
Yücel bey, ne güzel bir haber bu!!!
Sevincinizi tahmin edebiliyorum, geçen yıl dondu zannettiğim ağaç menekşemin yeniden sürgün verdiğini gördüğümde aynı duyguları hissettim.

Üstelik begonville çok nazlı, ben üç defa dondurdum, tüm korumalarıma rağmen olmadı yaylada.

Okaliptüsler devasa ağaçlar oluyorlar biliyorsunuz değil mi?
Çok geniş bir alana ihtiyaç duyacaklardır, ayrıca çok su çekermiş kökleri, Çukurovadaki bataklık bölgelere zamanında dikilen okaliptüsler şimdi bulundukları alanı ıslah etmiş, kurutmuş.

Adalet Yağcı
13-07-2010, 22:09
Sevgili Nazlı hanım, benim gauram hâlâ çiçek açıyor ama, şimdi budarsam üzerindeki tüm çiçek ve tomurcukları da gider.

Bence budanan dallarda bolca dikin derim, 10 cm. lik bir dal parçası bir yıl içinde inanılmaz güzelliklere dönüşüyor.

Bu arada, ben sizin oralara taşınsam iyi olacak sanırım, bizim belediyemiz portakal nergisini bile çok görüyor parklarımıza.

Adalet Yağcı
13-07-2010, 22:14
Sevgili Satı hanım, eminim gezerken yorulmuşsunuzdur, ben bakarken bile yoruluyorum, ara sıra kendime dönüp, "ben n'apmışım ya, bütün bunları ben mi yetiştirdim" diyorum.

Daha meydana çıkmayanlar var, meselâ ekinezyalarımı hiç fotoğraflayamadım, çiçekleri yok şimdilik belki de bu sene vermez, tohumdan yetişti biliyorsunuz.

5-6 çeşit sarmaşığım var, isimlerini hatırlayamıyorum, lupinler gelişip açmak için seneyi bekliyorlar, yer orkidesi tomurcuklandı, kokulu liliumlarım açmaya başladı.

Of... daha neler neler.
İyi ki büyük bir bahçem yokmuş, n'apardım :)

ciceksever70
14-07-2010, 07:26
Sevgili Çiçeksever, tüm bunlara ilaveten Kasımda 1 mt. üzerinden bitkini budamayı unutma e mi.
Budanan clematisler çok daha canlı ve dallı budaklı oluyor seneye.

Bunu söyledigin iyi oldu ablacigim ben gecen yil hic budamadim. Bu baharda aldigim beyaz simdilik cok zavalli duruyor ama clematislerin ikinci yil canlandiklarini bildigimden hic dokunmuyorum. Daha clematis konusunda senden ögreneceklerimiz var. Sevgiler.

Sevgi Durul
14-07-2010, 09:32
Sevgili Adalet hanım, sizin önerinizi dikkate alarak, sindrella çiçeğini, çiçeği geçtikten sonra budamıştım. Şimdi yeniden çiçekleniyor. Bunu sizden duymasaydım, çoktan söküp atmıştım.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Adalet Yağcı
14-07-2010, 09:38
Çok sevindim sevgili SDurul, ben de daha önceki yıllarda çiçekleri bitti diye söküp atmıştım bir kaç defa.
Sonra deneme yanılma yöntemi işe yaradı :)

Yılmaz Yalçın
14-07-2010, 09:43
Çiçek Abla,
Bahçeni gezmek büyük zevk:)Belki ben de bişeyler kaparım diye sürekli geziniyorum:)Özellikle gaura çalın çok alımlı:)Seneye tohum ya da çelik istiyorum şimdiden söz alayım:)

Adalet Yağcı
14-07-2010, 11:39
Yılmaz bey, gaura çalısının talibi çok, bakalım nasıl yapıcaz, budadığım dallarını küçük viyollere daldırırım, tutan olursa sıradasınız :)

Adalet Yağcı
14-07-2010, 12:32
Bu gün beyaz yıldız çadırı da açtı nihayet, şimdi pembe, kırmızı ve beyaz yıldız çadırım oldu, rahatladım :D
160510

Kokulu lilium da açtı, kokusu mmm....
160511

Adalet Yağcı
14-07-2010, 15:43
Domateslerde daha kızaran yok, ama biberler ve hıyarlarda ilk mahsulü topladım :)

Adalet Yağcı
14-07-2010, 15:49
Sevgili Ülkü'nün hediyesi, pembe gazania.
160549

Glayöllerden bordo olanı da açtı, ama hep bir tarafa yatma eğiliminde, bağladığım halde dik tutamıyorum.
160550

Sarkıcı lobelyalarım, her biri bir kelebek kadar güzeller.
160551
160552

Adalet Yağcı
14-07-2010, 15:53
Saray patı.
160553

Sevgili Almira'nın hediyesi kırmızı çiçekli kolonya çalısı.
160554

Adını unuttuğum sarmaşıklarım tomurcukta, nasıl açacaklar bakalım.
160555

Adalet Yağcı
14-07-2010, 15:57
Küpelerimde yine yaprak biti gördüm, akşama ilaçlanacak.

finduk52
14-07-2010, 21:50
Sevgili Adalet ablacığım, yıldız çadırı çok şirin . Kokulu liliumun cinsini hatırlıyormusun ? Acaba stargazer olabilirmi? Bahçeye bende bir tane diktim stargazer ama geç diktiğim için çok küçük , belkide bu sene açamayacak bilemiyorum .

Sebzeler harika görünüyor , biberlerinin acı çıktığını yazmıştın sanırım biryerlerde , olsun turşuluk olur onlarda acı yiyemiyorsanız. Bizde de acı yiyebilen yok . Bu sene kayınvalidem verdi birkaç kök acı biber fidesi turşulara katarsın diye , diktim henüz olmadılar .

Küpelilerde çok çok güzel açmışlar . Birde o saraypatı ne güzel bir çiçekmiş . Kasımpatının bir değişik çeşidi sanırım . Çok hoşmuş .

Ellerine sağlık ablacığım resimler muhteşem . Kucak dolusu sevgi ve selamlar ...

Adalet Yağcı
15-07-2010, 14:46
Sevgili Finduk'cuğum, liliumun cinsini bilemiyorum, geçen sene dikmiştim soğanlarını.
Kısa ömürlü olmasına rağmen, kokusu ve görüntüsü ile tüm yıl beklemeye değer.

Uzun biberler tatlıymış, aynı renkte süs biberi de ekmişim, onunla karıştırmışım :)
Malum, acelecilik var ya, daha küçükken koparttığımı sanmıştım, meğer koparttığım süs biberiymiş.

Küpelerimi ilaçladım, bir türlü coşmadılar, bana göre biraz nazlanıyorlar sanki.
Belki de topraklarından memnun değiller diye düşünmeye başladım.

Bu sene Mart ayındaki Tarım fuarından herkes bir şeyler verdi, özellikle de leonardit topladım(eşantion).
Bu topladıklarımı da küpe toprağını hazırlarken kullandım, toprak tıkış tıkış gibi oldu.

Daha sonra "pearl humus" olarak aldığım ithal leonarditin yapısını görünce bana verdiklerinin kömür tozu olduğunu anladım :(

Son baharda topraklarını gerçek leonardit ile besleyerek değiştireceğim.

Saray patını ilk kez yetiştiriyorum, tohum verirse sana saklarım.
Öpüyorum kocaman.

Cumhur Tonba
16-07-2010, 00:47
Salatalıklar, biberler, küpeliler çok harika. Artık bu işin ordünaryusu olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyorsunuz inanın.

Neyse göreve devam. İlk günlerim geldi aklıma. Zaman su gibi gelip geçiyor.

felek ne cömert ne aşağılık insanlara!
han hamam, dolap değirmen, hep onlara.
kendini satmıyan adama ekmek yok:
sen gel de yuf çekme böylesi dünyaya!

sevim.K
16-07-2010, 10:19
Küpeler çok güzel çiçeklenmiş Adalet hanımcım. Benimkiler de nihayet tomurcuk tomurcuk oldu. Ama henüz açmadılar.

Sarı gazanyadan başka açmadılar diye sızlanırken benim de pembe gazanyam oldu. Komşu bakkalda varmış:) Bir de çınar yapraklı begonyam. Yaprak yapısına bayıldım, kadife gibi:)

ciceksever70
16-07-2010, 10:29
Adalet abla gazania cok yillik mi, sanirim senin pemben bahcede ben de de bir adet pembe gazania var ama saksida eger cok yilliksa bahceye alayim.
Bu arada sevgili Finduk52 ben kokulu liliumlari Trompeten Lilien diye aldim, Asiatische Lily olanlar komuyor ama cicegi cok büyük. Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 12:05
Sevim hanımcığım, küpelerin keyfi yok dediğim gibi, sık sık ilaçlamak zorunda kalıyorum yaprak bitlerinden dolayı.
Bu da çiçeklerin bozulmasına neden oluyor, inşallah sizinkiler sağlıkla açarlar.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 12:07
Sevgili Çiçeksever, gazania yaylada ertesi yılakalıyor, geçen seneden kalanlar da açtılar ama bilemiyorum, iki yıl mı yoksa sürekli kalabiliyor mu.

Saksıda gelişimi yavaş olabilir, bahçeye alsan daha iyi gelişirdi, toprağı ile birlikte bahçeye geçirebilirsin.

Fatoş
16-07-2010, 15:10
Sevgili Adalet hanımcığım bahçe başlığınızı o yine muhteşem çiçeklerinizle şenlendirmişsiniz, gezerken hem içimiz açılıyor hem de bilgileniyoruz,ellerinize sağlık.

cemo
16-07-2010, 16:12
Adaletciğim

Seneye neleri ekmeyeceğiz bakalım:))

Şimdiden düşünmeye başladım. Tohum yok, fazla mevsimlik yok anlaştık mı:))

Adalet Yağcı
16-07-2010, 16:55
Sevgili Fatoş, ne varsa bu sene var, sevgili Cemo ve Limon ile anlaşma yaptık, tohum çimlendirmek yok, mevsimlik yok :(

Ancak çok yıllıklar olabilir tabii.

cemo
16-07-2010, 17:23
Sözünden dönen yandı:)))

Gercekten insanı yoruyor canım.
Zaten sebze bahcesini de iptal edeceğim sonbaharda. 5 kök domates neyime yetmiyor.
Sebze bahcesine de yer mineleri dikeceğim, yayılsın dursun(çim yerine). Kenarlara da kalıcı cicekler.. oturduğum yerden planlara başladım bile:))

En iyisi bir başlık aç sen, kalıcı neler yapabiliriz, bizi daha az yoracak.
Arkadaşlardan da fikir alışverişi yaparız.

Ben ilk sıraya ortanca ve dahlia yazdım:))

Fatoş
16-07-2010, 17:31
Sevgili Adalet hanımcığım doğru söylüyorsunuz takip edemez oldum, bahçenin geçen senedeki gibi keyfini süremez oldum devamlı deliler gibi dolaşıp duruyorum o çiçek bu çiçek derken.

cemo
16-07-2010, 17:35
Çok haklısınız sevgili fatoş, ek, dik sula, çapala, ot yol, yer değiştir derken bir keyf süremedik.

Eziyete çevirdim, az olsun, bol olsun ki biraz da izleyip, çay yudumlayalım bitkilerimizle.

HEM KENDİMİ TELEF EDİYORUM, HEM BİTKİLERİ:(

Ben havlumu attım::)))

Fatoş
16-07-2010, 17:57
Sevgili Cemo, akşam eve geldiğim de eve girmeden bahçenin duvarına çantamı poşetlerimi koyup bahçeye dalıyorum.1,5 saat uğraşıyorum, sabahleyin de erkenden işe gitmeden bahçeye iniyorum,şöyle rahat bir çayımı içemiyorum. Bu sene atölyenin bahçesinde uğraşacak halim kalmadı, geçen senedeki kalanlarla idare ediyorum ,bakım filan hak getire, öldürdüğüm çiçekler de cabası galiba erkenden yoruldum.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 19:51
Cemo'cuğum, cidi ciddi böyle bir başlık açalım.
Başlık ismi için önerilerini alabilir miyim, senin ve diğer arkadaşların.

cemo
16-07-2010, 20:12
Kendi adıma,
bahcem arap sacına döndüğü için, bitkileri ve kendimiz yormadan, nasıl bahce düzenleyebiliriz gibi birşey olabilir.

Kafamı toparlayabilirsem, devamını yazacağım:))

Açgözlüğe son da olabilir:))

Adalet Yağcı
16-07-2010, 20:13
"Bahçenizi arap saçına döndürmeyin" nasıl olur, toparlayabildim mi?

Sevgi Durul
16-07-2010, 20:16
"Sadeleştirilmiş Bahçe" olabilir mi?

cemo
16-07-2010, 20:17
Araplar alınır falan, napsak ki:))

Arkadaşlardan da öneri alalım bakalım.

Bahce sohbetleri başlığı vardı, orada kendimize göre hataları yazıp, doğruyu bulabilirmiyiz acaba.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 20:18
Sevgili Durul, başlık biraz çarpıcı olsa daha iyi olmaz mı?

Bu arada, bahçemizde gerçekten arap saçına döndürdüğümüz köşeleri de cesurca fotoğraflayalım.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 20:20
Araplar alınır falan, napsak ki:))

Arkadaşlardan da öneri alalım bakalım.

Bunda alınacak bir şey yok ki, çok eski bir deyimdir "Arap saçı", şarkısı bile var ben de dinlemekten çok hoşlanırım hani.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 20:24
Bahce sohbetleri başlığı vardı, orada kendimize göre hataları yazıp, doğruyu bulabilirmiyiz acaba.

Ayrı bir başlık açılması daha iyi olur bence, o başlık bir sohbet başlığı, adı üstünde.

Bizim gibi bir çok arkadaşımız bu konudan muzdarip, bizler hatalarımızı yazarız, daha sonra gelenler bilgilenirler.

cemo
16-07-2010, 20:26
20 cm ara ile diktiğim glayöllerimin rezaletini fotoğraflamakla başlarım ben:)

limon
16-07-2010, 20:36
Önerim, "Ben Ettim Sen Etme" veya "Bir Dokun Bin Ah İşit" en güzeliyse "Azıcık Aşım Ağrısız Başım" ;) Aslında hepsine uygun yazacaklarım olabilir. :)

nurcanaybay
16-07-2010, 20:59
:))
'' Tutamayacağım sözler ''
'' Kendini kandırma ''

Adalet Yağcı
16-07-2010, 21:19
Sevgili Limon, hepsi de çok güzel, ilk öneriniz Cemo nun önerisiyle aynı.
Başlık konusunda sayın Malina'dan da fikir soralım, bakalım uygun mu?

'' Tutamayacağım sözler ''
'' Kendini kandırma ''

Bir birimizi ne kadar iyi tanımışız değil mi?

cemo
17-07-2010, 00:47
Zor deyip gaza bastıkca, daha da zorlanmaya başladık:))

Biri bana freni göstersin, nolurrrr:((

Adalet Yağcı
17-07-2010, 09:15
Freni görebilseydik çoktan gazı kesmiştik zaten :)
Bu konuda birbirimizi destekleyebilirsek bir amaca ulaşabiliriz.

Ben en çok, "Ben ettim, sen etme"yi beğendim.
2. olarak da "Azıcık aşım, ağrısız başım" güzel.
"Bahçem arap saçına döndü" üzerine de düşünülebilir.

Sevgi Durul
17-07-2010, 09:25
Sevgili Adalet hanım, bahçenizdeki çiçekler olmasaydı, bilmediğimiz bazı çiçekleri nereden öğrenecektik. Neden çiçeklerinizi azaltma yoluna gidiyorsunuz? Siz açıklamalarınızı yapmışsınız ama, ben anlamakta zorlanıyorum. İstemediklerinizi bu tarafa doğru uçurun bari. Ben yeni başlamış biri olarak, bir gün de açsa, yerim kalmamış da olsa hepsini istiyorum.
"Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya." Sevgiler...

Adalet Yağcı
17-07-2010, 09:35
Ah...Sevgili Durul, başlangıçta bizler de öyle düşünmüştük ama gerçekten çok zorlanıyoruz.

Her bitkinin isteği ayrı, birbiri ile uyum içinde büyüyecek bitkiler olması gerekiyor.
Örneğin: Ortancalar ile cosmosları aynı yere dikmemelisiniz, biri az su isterken diğeri her gün suyun içinde yüzmekten hoşlanıyor.

Ayrıca mevsimlik çiçekleri tohumdan yetiştirmek çok zahmetli bir iş, bir sürü viyolle başınız derde giriyor, yaptığınız masrafın haddi yok, bir de sorunsuz çimlenseler ne alâ.

Bunların yanısıra, benimki gibi küçük bahçelerde çok bitki görsel güzelliğini de kaybediyor, bahçe iyice küçük görünüyor göze.

Oysa, rahatlatan bir görüntü özlüyoruz.

Sizin istediğiniz bütün bitkilerin tohum ve çeliklerinden emin ederiz, üzülmeyin.
Sevgiler.

ciceksever70
17-07-2010, 09:42
Ah...Sevgili Durul, başlangıçta bizler de öyle düşünmüştük ama gerçekten çok zorlanıyoruz.

Her bitkinin isteği ayrı, birbiri ile uyum içinde büyüyecek bitkiler olması gerekiyor.
Örneğin: Ortancalar ile cosmosları aynı yere dikmemelisiniz, biri az su isterken diğeri her gün suyun içinde yüzmekten hoşlanıyor.

Ayrıca mevsimlik çiçekleri tohumdan yetiştirmek çok zahmetli bir iş, bir sürü viyolle başınız derde giriyor, yaptığınız masrafın haddi yok, bir de sorunsuz çimlenseler ne alâ.

Bunların yanısıra, benimki gibi küçük bahçelerde çok bitki görsel güzelliğini de kaybediyor, bahçe iyice küçük görünüyor göze.

Oysa, rahatlatan bir görüntü özlüyoruz.
Sizin istediğiniz bütün bitkilerin tohum ve çeliklerinden emin ederiz, üzülmeyin.
Sevgiler.

Ben önümüzdeki yaz bezelye bile dikmeme karari aldim. Bir iki yemeklik bezelye icin dünya kadar yer isgal oluyor. Mevsimlik cicekleri tohumdan yetistirme isini de listemden sildim. Bir iki saksi hazir cicek alsam hem daha az masraf ederim hem her gün cimlendi cimlenmedi derdinden kurtulurum

cemo
17-07-2010, 09:47
Azıcık aşım, ağrısız başım tam benlik:)

Az çeşit, bol çiçek diyorum artık. Mevsimliklerle ve tohumlarla uğraşmak cok yorucu.Mevsimliklerde dayanıklı ve uzun süre acacak türlere ağırlık vermek daha iyi olur.

Küpeler, açelyalar ve gardenyalar bahceye taşınacak ki, saksı kalabalığı ortadan kalksın.
Küpeleri budama yaparken kıyıp atamadığım dalları, rastgele toprağa dikmiştim. Gördüğüm, bahcede daha hızlı gelişip çiçeklendi.

Soğanlılar için ayrı bölüm yapmak iyi olacak. Her sene sök, dik yorucu ve sökerken soğanlar kaza ile parçalanıyor.

Sevgili SDurul

Her bitkide gözüm kaldığından, bahce arap saçına döndü. Çöz çözebilirsen cemo diyorum şimdi:p Ayrıca göz ve gönül yorgunluğu oldu bu acgözlüğün sonu.

Aman siz dikkat edin secici olunki, bahceniz daha güzel olsun.

Sevgi Durul
17-07-2010, 09:53
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim.

Sevgili cemo, şimdilik çok aç gözlüyüm. Açan her çiçek, minicik de olsa, beni fazlasıyla mutlu ediyor. Balkondaki saksılardan dökülenler canımı sıkıyor ama, şimdilik her gördüğümden, bende de olsun, isteği üstün geliyor. İlerleyen zamanlarda neler olacağını kestiremiyorum.

cemo
17-07-2010, 10:01
Sevgili çiçeksever70

Sebze konusunda da cok haklısın. Onlarıda azaltmak lazım. Az yer kaplayan cabuk gelişen türleri ekmeli.

Tohumdan mevsimlik yetiştirmek cok yorucu ve zahmetli. Yer açelyaları ektim bahceye, cılız cılız büyüdü. Oysa gecen sene 2 saksı almıştım, cok güzeldi.

Heryer saksı, viyol, torf doldu. Gübreydi, besindi şaştım kime ne yapacağımı:eek:

Zahmetsiz bulduğum zinnia ve cosmosu bolca dikmek istiyorum. Sık dikilince görüntü hoş oluyor. Yer mineleri zahmetsiz, listede baş sırada. Ortancayı coğaltmalı.

Aklıma geldikce devam ederim:)

Adalet Yağcı
17-07-2010, 12:40
Görüyorum ki, çoğumuz aynı şeyleri düşünüyoruz.

Seneye ekilecekler içinde bodur dahlia da olsun Cemo, onlar böceklenmiyor, fazla bakım gerektirmiyor tüm yaz bolca çiçekleniyorlar.

Petunyalar olabilir, yıldız çadırı ve yaprak güzelliği ile öne çıkan kardinal sarmaşığı da tercih edilebilir mevsimliklerden.

Gazanialar da iyi birseçim, geceleri kapalı olmaları dışında zahmetsiz bir çiçek, üstelik seneye de kalıyor.

En iyisi, tüm bahçeyi çok yıllıklarla doldurmak, o zaman tohumla fideyle uğraşmak gerekmez.

ciceksever70
17-07-2010, 12:50
Hemen aklima gelen cok yilliklar phlox, sakayik gülü, lilium ve tabii soganlilar...

Adalet Yağcı
17-07-2010, 13:50
Sevgili Çiçeksever, şakayık kısa süreli açıyor burada, tüm yaz verimli değil, bu yüzden benim listemde yok.
Phlox çok güzel, kokusu ile ve görüntüsü ile göz dolduruyor, uzun süre de çiçekli kalıyor ama bendekiler her yıl hastalanıyor, külleme oluyor.

Demem o ki, hastalıklara dirençli, boyları ve istekleri uygun, tüm yaz açan çok yıllıklar üzerinde duralım.

Mesela, Gaura çalısı çok iyi bir seçim olabilir, hem çok dekoratif, hem dirençli hem de çok yıllık, üstelik çelikten çoğaltması çok kolay.

İşte bunun gibi fikirlere ihtiyacımız var.

cemo
17-07-2010, 13:56
En iyisi, tüm bahçeyi çok yıllıklarla doldurmak, o zaman tohumla fideyle uğraşmak gerekmez.

İşte budur:cool:

Çok yıllık, az emek ve bol çiçek. Başka türlü oturup bir kahve içemeyeceğiz bu bahcelerde.:(

Gazanya dikmiştim bolca var. Phlox iyi seçim dayanıklı,aslanağzı zahmetsiz.
Soğanlılarıda toplayabilirsek bir araya, değmeyin keyfimize::)

Kasımpatıları unutmayalım, yazın yeşilliği sonbaharda cicekleri ile cok güzel.
Bodur dahlia tohumu ekmiştim, epey dahliam oldu. İrileride güzel oluyor, sayıyı arttırmam gerek ama. Bolca acem halısı ve buz ciceği sarkıtmam gerek duvarlardan.

Sarmaşıklar (yıldız cadırı ve cardinal.)kolay iş Adalet. Clematislerin bol ve uzun süreli acan türlerini alıp, sayıyı arttırmak lazım. Zeki Yağlı beyin bahcesinde hayran kaldım clematislere. Bir kere iyi para ver al, yıllarca zevkle seyret. Tohuma verdiğimiz emek ve para ile kaç clematis alırdık değil mi:p

Sevgi Durul
17-07-2010, 13:59
Sevgili cemo, ben de bu bahar, buz çiçeği ben de aldım. Soğuklara dayanıklı olup olmadığını biliyor musunuz?

cemo
17-07-2010, 14:02
Bu kış epey bir kar yağdı burada. Ama dayandılar buzlar. Biraz hırpalandılar tabii ama, şimdiki durumları iyi.

Adalet Yağcı
17-07-2010, 14:33
Cemo'cuğum, biz kesin kararımızı verdik, bahçemizi de kendimizi de rahatlatıcaz, sonra da eş dostla oturuf keyifle höpürdeteceğiz kahvelerimizi.

Benim tek eksiğim çim, bir de eşimin inadı, ön bahçeye diktiğim üzüm fideleri yoz çıktılar, üç yıldır bir salkım üzümlerini görmedim ve sürekli hastalanıyorlar sisten.

Ben o kısmı bozup, küçük de olsa bir çim alanım olsun istiyorum, hepsi 25 m² civarında bir yer.

Ama eşim sökmem diye ayak diriyor, bakalım nasıl olacak.

cemo
17-07-2010, 15:03
Bu asmanın başına bir kaza gelemez mi mesela:))

Yabani ot bürüdü çimlerimi ama olsun, cıplak ayak basmak insanı rahatlatıyor.
Az önce baktımda üzüm, incir ve çarkıfelek birbirine o kadar yakın olmuş ki. Tam arap saçı.:)

Şimdi düşün, kimi nereye alayım...

günebakan
17-07-2010, 15:28
Yazdıklarınızın hepsini okudum .Siz şimdi bir daha tohum almayacakmısınız Adalet abla aldığı 100 civarındaki tohumu bize sergilemeyecekmi. Sanırım bize ne yaptıysa makro çekimler yaptı yakında çiçekler başka bir dünyaya götürüyor insanı:)

cemo
17-07-2010, 15:37
ADalet ciğim 100 çeşit tohumu ekeceğim, büyüteceğim sergileyeceğim diye didinmekten, kendini yere serdi yazık.:( Ehh bu cana da yazık Günebakan.

Artık tohum falan yok:)) Biz kahve içeceğizzzzz.

Fatoş
17-07-2010, 16:04
Evet Günebakancığım, ben de vazgeçtim, tohum mohum yok, inanmıyorsun değil mi ? Bu kararımdan vazgeçmeden gel benim tohum torbamı al, ben yoksam atölyede yerini sen biliyorsun al tatlım.

günebakan
17-07-2010, 17:20
Valla sizinle seneye de görüşelim bu konuda :) Fatoş ablacığım sen bir de bendeki tohumları görsen seneye patlama yapıcam:)

Adalet Yağcı
17-07-2010, 17:28
Bu asmanın başına bir kaza gelemez mi mesela)

Gelemez canım, bir tane değil ki, tam sekiz tane, hangi biri kurusun :)

Günebakan'cığım, çimlenip çiçeklenenleri sırayla fotoğraflıyorum, siz en iyi takip edenlerdensiniz.
Ama artık tohum viyol yok.

Sevgili Fatoş, benim tohum bohçamı da alabilirler, oh.. be rahatladım valla.

Adalet Yağcı
17-07-2010, 18:29
Sırasını bekleyen adını unuttuğum sarmaşık tomurcukta, bakalım ne güzellik çıkacak ortaya.
161291

Liliumun çiçeği şu anda altı tane oldu, kokusuna ve seyrine doyum olmuyor.
161290

Madem radikal bir karar aldık, elden gitmeden doya doya seyredeyim bari.

Adalet Yağcı
17-07-2010, 18:36
Sırasını bekleyenlerden biri daha, yer orkidesi, bir kaç güne kadar güzelliğini görebilmeyi umuyorum.
161292

Hava serin gidince yıldız çadırları coşamadılar bir türlü, bu dün iki tane daha pembe açmıştı çok sevindim.
161293

İki gündür yağan yağmur ankara çiçeklerimi berbat etti.
Yerlerde sürünüyor zavallıcıklar, onları sökmem gerekecek ama yeri boş kalacak, n'apsam acaba :o

cemo
17-07-2010, 18:45
Yerlerde sürünüyor zavallıcıklar, onları sökmem gerekecek ama yeri boş kalacak, n'apsam acaba :o

Sök gitsin, zaten cılızlardı:D:D:D

Artık böyle.... güzel demek yok, gaz vermek hiç yok. Bırak dinlen kardeşim:p

nurcanaybay
17-07-2010, 20:02
Yer orkidesi dediğiniz tavus kuşu orkidesi değil mi ?
Eğer öyle ise geçen yıl dan mı ?
Eğer öyle ise benim orkideler niye çiçek sapı çıkarmadı hala :D

Adalet hanım ,kaçıncı yapraktan sonra çiçek sapı çıkarıyorlar ..yarın bakabilirmisiniz .

Adalet Yağcı
17-07-2010, 21:00
Sök gitsin, zaten cılızlardı

Gerçekten mi? Adam olmazlar artık de mi? tamam yarın görür gününü.

Sevgili Nurcan hanım, tavuskuşu orkidesi değil, yer orkidesi, açınca tekrar fotoğrflarım, sanırım altıncı yapraktan sonra çiçek sapı verdi.

Sevgili Bahar, çok teşekkürler.

ciceksever70
19-07-2010, 10:06
Adalet ablacigim uzakta da olsam basini agritmaktan vazgecemiyorum. Aksam sefalarim cok yavas da olsa büyüyor. Tohumlarin dokuzu da cimlendi ancak bulunduklari yer oldukca fazla günes aliyor. Sana iki resim gönderiyorum birisi asmanin alti ancak yer kisitli, ikincisi de leylagin altindaki phlox`larin tam önü ikisi de yari gölge. Acaba filizleri oraya aktarsam mi yoksa henüz cok mu kücükler. Hem gelissinler istiyorum hem de zarar veririm diye ödüm kopuyor. Seni cok seviyorum ablacigim, sevgiyle kal.

Adalet Yağcı
19-07-2010, 18:38
Sevgili Çiçeksever, fotoğraf yüklemeyi unuttun mu?
Akşam sefaları güneşten hoşlanırlar merak etme, şimdi yerini değiştirme istersen, bitkinin çiçeklenmesi gecikebilir.

Yarı gölgede de olur tabi, çok arsızdır nerede olursa olsun büyür ama yeterince güneş görmezse çiçek açmaz.

Ben de seni seviyorum canım, ayrıca sorularına bildiğim kadar cevap vermekten de mutlu oluyorum, rahat ol.

ciceksever70
19-07-2010, 18:43
Sevgili Çiçeksever, fotoğraf yüklemeyi unuttun mu?
Akşam sefaları güneşten hoşlanırlar merak etme, şimdi yerini değiştirme istersen, bitkinin çiçeklenmesi gecikebilir.

Yarı gölgede de olur tabi, çok arsızdır nerede olursa olsun büyür ama yeterince güneş görmezse çiçek açmaz.

Ben de seni seviyorum canım, ayrıca sorularına bildiğim kadar cevap vermekten de mutlu oluyorum, rahat ol.

Aaa gercekten unutmusum resimleri özür dilerim. Ama ben seni beklemeden bir yaramazlik yaptim bugün yerlerini degistirdim. Simdilik hallerinden memnun görünüyorlar. Degistismeden önceki resimlerini ekliyorum hemen. Ikinci resim de simdi ektigim yer.Sabirsizlikla bekledigimiz bir cicek ya büyümesi daha da yavas geliyor bize öyle olunca.

Adalet Yağcı
19-07-2010, 20:26
Ben epey büyüdüklerini düşünmüştüm, daha küçüklermiş.
Akşam sefalarının kökleri kazık köklere benziyor, bu yüzden ben hiç şaşırtma yapmıyorum onlarda.

İnşallah bol çiçeklerini görür koklarsın canım.
Sevgiler.

ciceksever70
20-07-2010, 06:32
Ben epey büyüdüklerini düşünmüştüm, daha küçüklermiş.
Akşam sefalarının kökleri kazık köklere benziyor, bu yüzden ben hiç şaşırtma yapmıyorum onlarda.

İnşallah bol çiçeklerini görür koklarsın canım.
Sevgiler.

Bana da büyümeleri o yüzden yavas geldi ablacigim. Kistan tohumunu ektigim hersey artik normal büyüdü. Cörek otlari tekrar tekrar cicekleniyor, suzannalar acmak üzere, güvey feneri iyi durumda en cok onlarla ilgileniyorum diye aksam sefalari nazlaniyor sanirim. Iste önümüzdeki yil cicek tohumu ekmek istemememin en önemli nedenlerinden biri de bu. Cok eziyet ediyorlar insana.