PDA

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Adalet Yağcı
29-04-2010, 15:08
Dün tomurcuk olan latin çiçeğim bu gün açmış, sizlerle paylaşmak istedim.
Çok güzel kırmızımsı bir rengi var.

139913

Adalet Yağcı
29-04-2010, 15:46
Sevgili Katmer, Günebakan, Dudi, teşekkürler.
İlk defa latin yetiştiriyorum, bakalım diğerleri ne renk açacaklar.
Bunun da yapraklarından salata oluyor mu?

gilan
29-04-2010, 15:57
Yaprakları da, çiçekleri de yeniyor Adalet Hanım. :)

Adalet Yağcı
29-04-2010, 16:28
Yaprakları da, çiçekleri de yeniyor Adalet Hanım. :)

Çiçekleri de mi :o ben onlara nasıl kıyarım, boğazıma durmaz mı yerken...

Yenmese de Adalet Hanım'ın o sihirli elleri değdiğinde lezzetli olur yapraklar

:cool: :cool: :cool:

gilan
29-04-2010, 18:16
Latinli salatalar :)

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=606040&postcount=371
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=97088&postcount=44

Adalet Yağcı
29-04-2010, 18:20
Anlaşıldı, yapraklar değil çiçekler yeniliyor, ben hiç bir zaman latin çiçeği salatası yapmayacağım :mad:

Sebahattin Sargın
29-04-2010, 20:49
Yalnış hatırlamıyorsam latinlerin çok hafif kendine has kokuları var sanırım Adalet Hanım. Yaklaşıp koklamayı denediniz mi hiç?

Adalet Yağcı
29-04-2010, 22:14
:))))))) bence de yapmayın güzelliklerini birlikte seyredelim.

Bence de, o kadar zarifler ki, kıyamam ben onlara.

Sevgili Satı hanım, hiç zahmet olmaz, ancak Son baharda tekrar hatırlatırsanız sevinirim.
Bundan sonra İstanbul kazan ben kepçe, mutlaka görüşürüz, en azından bir yapı markette ve ya serada rastlaşırız :)

Sevgili Sebo, fotoğrafı çekerken öyle çok rüzgar vardı ki, koklamayı akıl edemedim, yarın bir koklayayım bakalım bu güzelliği.

ozbey
29-04-2010, 23:34
Sevgili Adalet Hanım, Latin' in çiçekleri sapıyla yendiğinde çok lezzetli ''roka, tere'' gibi,
Üstelik koparıldıkça daha çok çiçek veriyor. Benim her sene tohumunun döküldüğü yerde çıkıyor. İsterseniz dalından çoğaltabilirsiniz, naz yapmadan kökleniyor.

Küçük bir bilgi:
''C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketildiği '' belirtiliyor.
Salatalar için harika tadı ve rengi olan sirkesi de yapılıyormuş, bu sene inşallah yapmayı düşünüyorum.

Adalet Yağcı
30-04-2010, 11:51
Sevgili Ozbey, ne faydalı bir bitkiymiş latinler, onlarla tanışmakta çok geç kalmışım :(
Bilgiler çok güzel, ellerinize sağlık, şimdilik bir tek çiçeğim var, bu gün kokladım, hafif ve güzel bir de kokusu var, yine de tek bir çiçeğe kıyamam, çok fazla açtığında bir tanesinin tadına bakarım belki :confused:

Sirke yapıldığını da duymamıştım, hazır da satılıyordur belki, alıp denemek lazım.

Sevgili Nazlı, bahçemi beğendiğinize sevindim, ben sadece güzel görüntüleri fotoğraflıyorum ama.
Bir çok yerde başarısız girişimlerim var, onları saklıyorum tabi :p

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 12:22
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçeniz gerçekten güzel ve ben hayranlarındanım:)Yolladığınız 28 yıldız çadırı tohumundan sadece 10 tanesi çimlenip nerdeyse 10 cm oldular.Ancak geriya kalan 18 yıldız çadırı tohumu halen çümlenmedi 2 hafta geçmesine rağmen..Bunun nedeni ne olabilir diğerlerini farketmeden derine mi gömdüm acaba?Ya da diğerlerini çimlendirebilmek için ne önerebilirsiniz?Uzun balkon saksısında tohumlar ve pencerenin güneş alan dış bölümünde duruyorlar ve akşamdan akşama fıs fıs ile su püskürtüyorum üzerine ıslanana kadar.

Sevgi Durul
30-04-2010, 12:32
Sevgili Adalet hanım,ben de bahçenizin hayranlarından biriyim, her şey çok güzel. Hele tohumdan çimlendirdiklerize imreniyorum. Benim tohumdan çimlenenlerden bazıları hemen kuruyor. Acaba büyüsünler diye güneş güneş gezdiriyorum, gölgede mi durmaları gerekir?

Adalet Yağcı
30-04-2010, 12:56
Yılmaz bey, teşhisi siz koymuşsunuz :) Muhtemelen derine düşmüştür tohumlar, toprağı hafifçe karıştırın, yüzeye çıkanlar da çimlenecektir.
Tohum saksısının dış ortamda kalması çok iyi, fideleriniz güçlü ve sağlam olurlar, aynı şekilde devam edin, fısfıs yerine sulayabilirsiniz artık.

Sevgili SDurul, tohumları zayıf ve güçsüz olanlar çimlendikleri halde yaşayamayabiliyorlar.
Ben de bir çok lobelya fidemi bu şekilde kaybettim, siz yine aynı şekilde devam edin, tam güneş değil de bol ışık alan yarı gölge bir yerde dursun fidecikleriniz, toprağının kurumasına izin vermeyin, çok miniklerse fısfıs yapın, bir kaç santim oldularsa yavaşça sulayabilirsiniz.

Ayrıca; zayıf çimlenenleri aradan çekin, belki çok sık ekmişsinizdir, biraz seyreltince daha güçlenirler.

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 13:07
Teşekkürler Adalet Hanım,
Ne zaman şaşırtmalıyım yıldız cadırını?

Adalet Yağcı
30-04-2010, 13:11
10 cm. olanları ayırabilirsiniz artık, saksıda yetiştirecekseniz en az 20 L. lik bir saksı olsun, yere dikecekseniz farketmez ama mutlaka çok iyi güneş alan bir yere dikin.

Sevgi Durul
30-04-2010, 13:28
Teşekkür ederim Adalet hanım. İnşallah fidelerim yüzümü güldürürler. Sıkmayacaksam bir sorum daha var, alev çiçeklerimi bahçeye geçirsem daha mı iyi olur?

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 13:28
10 cm. olanları ayırabilirsiniz artık, saksıda yetiştirecekseniz en az 20 L. lik bir saksı olsun, yere dikecekseniz farketmez ama mutlaka çok iyi güneş alan bir yere dikin.

Ayırırken çıplak köklü olarak mı ayırmak gerekiyor fidancıkları? Yoksa kökünden değilde topragı mı direk bahçe toprağına monte etmek gerekiyor?

Adalet Yağcı
30-04-2010, 14:06
Sevgili SDurul, sıkılmak olur mu hiç, ben de içinden çıkamadığım durumlarda yardım alıyorum, burada bunun için toplanıyoruz.
Her türlü sorunuza aklımın erdiği kadar yardımcı olmaya her zaman hazırım.

İki yıl önce ben bahçeye dikmiştim alev çiçeklerini, çok da güzel geliştiler ama sulamayı pek iyi kontrol edemediğim için çabuk soldular.
Saksıda ve ya toprakta yetiştirebilirsiniz, güneşli ve ya yarı güneşli bir alanda mutlu olacaklardır.

Adalet Yağcı
30-04-2010, 14:12
Yılmaz bey, ben genellikle fidelerim üç beş santim olduğunda viyollere şaşırtıyorum, viyolde gelişimini tamamlayanları da bahçeye ve ya saksıya geçiriyorum.

Fideleri alırken kök boğazından değil de nazikçe yapraklarından tutunuz, elinize bir çay kaşığı alıp, toprağa batırın, diğerlerini rahatsız etmeden bir parça toprağı ile diğer tarafa aktarabilirsiniz.

Toprağa gömeceğiniz gövde kısmı, orjinal boyunu geçmesin, yani fidenin boyunu küçültmeyin, etrafını yumuşak bir şekilde kapatın, kök boğazını fazla sıkıştırırsanız fidenizi boğarsınız ona göre :)

Aslında çok kolay, bir kaç deneme ile rahatça yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 14:18
Teşekkürler Adalet Hanım,
Daha önceki denemelerimde tüm tohumdan şaşırtma yaptığım fideciklerimi öldürmüştüm:)Sayenizde tohumdan fideyi yaşatmayı ve büyüdüğünü görebileceğim sağolun:)

Vildan Sönmez
30-04-2010, 20:14
Sizinle ve diğer arkadaşlarla inşallah bir buluşma ayarlarız.
Herkes bunu samimiyetle istiyor çok belli. Hele siz bir gelin.

Sevgili Vildan hanım, elinizden geleni yapacağınıza eminim, burada hepimiz akraba gibi olduk, en yakın komşularımdan önce sabah sabah sizlerle buluşuyorum :)

Geldiğimde eğer fırsat bulabilirsem mutlaka görüşmek isterim.

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 20:24
Sevgili Adalet Hanım,
Az önce söylediğiniz gibi çimlenmeyen yıldız cadırı tohumlarının derinde olabileceğini düşünerek makasın ucuyla toprağını karıştırdım 2-3 cm derine kadar sokup makasın ucunu karıştırdım.Umarım biraz derin karıştırmam tohumları zedelememiştir.Sonra fısfıs ile su püskürttüm..Sizce derin karıştırmam sorun oluşturur mu?

Adalet Yağcı
30-04-2010, 21:38
Bu kadar tedirgin olmayın Yılmaz bey, on beş günde çimlenmeyen selluka tohumunun ne halde olduğunu görmek için ben de toprağını karıştırdım, inanırmısınız koca tohumu küçücük bardağın içinde bulamadım.
Demek ki çürüdü diye düşündüm, 5-6 gün sonra selluka çimlenince çok şaşırdım.

Gidip gelip toprağını karıştırmayın, çok sık fısfıs yapmayın, size gönderdiğim tohumlar çok tazeydiler, kendi çiçeğimden topladıklarım, mutlaka çimleneceklerdir.

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 21:45
Sevgili Adalet Hanım,
Yıldız çadırını çok sevdim:)O yüzden hepisinin çimlenmesini istiyorum.Günde kac defa fısfıs yapmak yeterlidir?Çimlenen fideciklerle çimlenmeyen tohumların aynı yerde olması zararlı mıdır?Çünkü çimlenmeyen tohumlarda güneşte dışarıda duruyor sonuçta.

Adalet Yağcı
30-04-2010, 21:53
Hiç bir zararı yoktur, aynı yerde kalabilirler, ayırdığınız fideleri sulayabilirsiniz, kalanları da havanın durumuna göre, toprak ıslak olmayacak şekilde fısfıslayın.

Parmağınızla toprağın yarım santim derinine bakın, şöyle parmaklarınızın arasına alın hafifçe nemli olması yeterlidir.

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 22:02
Teşekkür ederim:)Çıkan yıldız çadırlarının 3.yaprağı cıkıyor:)Eşim çok sevdi yıldız çadırını çiçek açacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyor tabi ben hayal kırıklığı yaratıp öldürmessem çiçekleri:)Yoksa saksıyı kafamda bulabilirim:)

cemo
30-04-2010, 22:23
Teşekkür ederim:)Çıkan yıldız çadırlarının 3.yaprağı cıkıyor:)Eşim çok sevdi yıldız çadırını çiçek açacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyor tabi ben hayal kırıklığı yaratıp öldürmessem çiçekleri:)Yoksa saksıyı kafamda bulabilirim:)

Saksıyı kafanızda bulmamanız için, ben size bir saksı yıldız çadırı yollarım sevgili yılmaz:))

Adalet Yağcı
30-04-2010, 22:25
Yılmaz bey,
Bu sene kardinal sarmaşığı da yetiştiriyorum, çiçekleri yıldız çadırına çok benziyor ama yaprak yapıları farklı, çok hoş bir formu var.
Buradaki fotoğraf (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=103457&d=1253340701), sevgili Kiraz'ın bahçesinden, tohum alabilirsem bu Son baharda gönderirim :)

gilan
30-04-2010, 22:39
Bu arada bildiğim kadarıyla latinin yaprakları da yeniyor. En azından ben geçen sene gelip gidip yiyordum ve hala hayattayım. :D

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 22:55
Yılmaz bey,
Bu sene kardinal sarmaşığı da yetiştiriyorum, çiçekleri yıldız çadırına çok benziyor ama yaprak yapıları farklı, çok hoş bir formu var.
Buradaki fotoğraf (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=103457&d=1253340701), sevgili Kiraz'ın bahçesinden, tohum alabilirsem bu Son baharda gönderirim :)

Yıldız çadırının ikizi gibi:)Eşimin size çok slmı var ve bu kadar güzel çiçekler yetiştirdiğiniz için size teşekkür ediyor:)İstanbul'a geldiğinizde de görüşelim diyor.

Yılmaz Yalçın
01-05-2010, 11:02
Günaydın Adalet Abla,
Sabah sabırsızlıkla yıldız çadırı tohumlarına baktım.Dikkatimi çeken çimlenen ve 10 cm.olan yıldız çadırlarımın daha 3.yaprağı çıkmadı ama azıcık çıkıyor gibi ama ilk çıkan yapraklar soluk renk alıyor yani yaprakların rengi soluyor gibi bunun nedeni ne olabilir?Üzerine fısfıs ile su püskürtmüştüm dün akşam ondan mıdır?

Adalet Yağcı
01-05-2010, 13:02
Toprağının torf olduğunu söylemiştiniz yanılmıyorsam, neden bir fotoğraf eklemiyorsunuz?
Fotoğrafı makro pozisyonunda çekerseniz, bir çok sorunuza daha kolay cevap verebilirim.

Ben hiç bir zaman tek başına kullanmıyorum torfu, bahçe toprağı ile karıştırmak daha iyidir, yarı yarıya yapabilirsiniz, bu şekilde bitkilerin kökleri daha iyi tutunacaklar nemini daha uzun süre muhafaza edeceklerdir.

Sararmalar, fazla sulamadan ve ya torfun kurumasından kaynaklanabilir.
En iyisi siz bir kaç poz fotoğraf ekleyin, ona göre bir çıkarımda bulunalım.

Cumhur Tonba
01-05-2010, 13:10
Merhaba Adalet Hanım,
Nasılsınız. Bahçeniz çok çok harika. Bugünlerde çok çalışıyorsunuz. Size kolay gelsin diyorum.

BAHÇENİZİN EN GÜZEL ÇİÇEĞİNİ Hiç görmemiştik. Yağmur ''Annem benden çok Nehir'le ilgileniyor'' demekle haklı galiba.

140592

Adalet Yağcı
01-05-2010, 13:29
Merhabalar Cumhur bey, uzun zamandır göremedim sizi, artık siz de facebook cu oldunuz, orada daha aktifsiniz anlaşılan, fotoğrafı da oradan almış olmalısınız :)

Benim kuzum İstanbul'a taşınıyor, şimdiden içime tasası düştü, o nu çok seviyorum, bana kızımı da oğlumu da unutturdu, Yağmur sitem etmekte haklı :)

Bahçe işlerine devam, durmak yok.

Siz bu sene neler yaptınız, domates biber karpuz ektiniz mi?
Okul konusunda neler yapabildiniz, o başlığa bakamadım yeni bir şey olsa görürdüm, konuya abone olmuştum.

Yeni sezonda ben de size kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.

Cumhur Tonba
01-05-2010, 13:48
Adalet Hanım,
Siz de çok haklısınız. Baksanıza ne kadar da sevimli. Ne kadar da cana yakın. İnsan fotoğrafına bakmaya doyamıyor. Hele bir de canlısı olunca bıcır bıcır. İnsan başkasıyla uğraşır mı? Yağmur da farkında. İlerde onun da başına gelecek.

Sağolsun, bizim hanım o işleri bana bırakmıyor. Daha doğrusu bana güvenmiyor. O daha iyi ziratçı.
Selamlar, saygılar.

Satı Uğurtan
01-05-2010, 15:11
Sevgili Satı hanım, hiç zahmet olmaz, ancak Son baharda tekrar hatırlatırsanız sevinirim.
Bundan sonra İstanbul kazan ben kepçe, mutlaka görüşürüz, en azından bir yapı markette ve ya serada rastlaşırız :)

Sevgili Adalet hanım,çok teşekkür ederim, sonbaharda hatırlatırım.
Adalet hanım,ben İzmite beklerim, bakın izmitte zengindir sera ve çiçekçileriyle:)

Yılmaz Yalçın
01-05-2010, 17:51
Adalet Hanım,
Fotoğraftaki şirin kız torununuz galiba:)Çok şeker..İstanbul'a taşınan kızınızın çocuğu mu?
Bu arada fooğrafları ekledim.

Adalet Yağcı
01-05-2010, 18:13
Yımaz bey, flaş kullandığınız için çok parlamış, buna rağmen bir fikir veriyor.
Sadece torf kullanmışsınız, gidip gelip fısfıs yaptığınızı söylüyorsunuz, bir de iç mekandaysa fideciklerinizi yorarsınız.
Fazla fısfıs yapmayın, toprağın nemini ellerinizle kontrol edin, hafif nemli ise fısfıs yapmanıza gerek yok.

Suzan sarmaşıkları gayet sağlıklı çimlenmişler, biraz daha dikkatle başaracaksınız.

Yılmaz Yalçın
01-05-2010, 18:23
Sayenizde başaracağım:)Fidecikler dış mekanda kalıyor sürekli gece de almıyorum içeriye.Torf evet marketten aldığım çok amaçlı saksı toprağı kullanıyorum.Şimdiden sonra bahçe toprağı karıştırabilir miyim?

Adalet Yağcı
01-05-2010, 21:00
Sayenizde başaracağım:)Fidecikler dış mekanda kalıyor sürekli gece de almıyorum içeriye.Torf evet marketten aldığım çok amaçlı saksı toprağı kullanıyorum.Şimdiden sonra bahçe toprağı karıştırabilir miyim?

Torfun üzerin 1 cm. kadar bahçe toprağı yayabilirsiniz, şaşırtacağınız viyolün toprağını da torfla yarı yarıya karıştırın.
Başarıya çok az kaldı, biraz daha gayret :D

cemo
02-05-2010, 07:14
Sevgili Cemo'm gözlerim yollarda kaldı, nerelerdeydin?

Sevgili Adalet,

Sebze adasıydı, sıcak komposttu derken, yorgunluktan siteye göz ucu ile bakıp cıkabiliyorum. Aklım hep buralarda ama.

Pazarda lobelya fidesi buldum, nasıl sevindiğimi sen düşün:p

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:21
Ne güzel ya, pazarda küpe, lobelya, bilumum çiçekler, bizim pazarcılarda iş yok, bırakın lobelyayı fesleğen bile bulamayız pazarda :mad:

Sevgil Cemo'm, güle güle büyüt lobelyanı, bir defa lobelya sahibi olduğunda her yıl lobelyan olacak demektir, kışa girmeden bitkinin toprağına düşüp çimlenenleri kapalı balkon gibi bir yere alırsan baharda çiçeklenmiş lobelyaların olur.

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:32
Bak ablacım, demedi deme; yakında bitkiler bahçeye sığmayacak , sen dışarda kalacaksın ;) Forumun en tatlı ablasına sevgiler.

Sevgili Füsun, inan çok haklısın, bu gün yine bir dolu fide diktim.
Ayak basacak yer kalmadı diyebilirim, ama bazı fidelerim evde bekliyor daha, İstanbul dönüşü herşey yerini bulacak inşallah.

Bu da senin için.

140870

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:37
Bu gün bahçeye girdiğimde clematisimin muhteşem görüntüsü karşıladı beni, onu görünce başka hiç bir şeye bakamadım, o kadar güzeldi ki, bol bol fotoğrafladım.

günebakan
02-05-2010, 20:41
Adalet ablacığım clematisler çok güzel açmış İnşallah benimkilerde seninkiler gibi açar. Şimdilik 1 tane tomurcuk var:)

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:42
Clematislerle devam edelim.

140878
140879
140880
140881
140882

Diğer clematislerde bol tomurcuk yok.

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:47
Bir taneciğim gitmeden bir daha yaylaya geldi, çiçeklerin başından ayrılamadı, "bunların hepsi benim değil mi anneanne" diye sordu hep.

140889

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:48
Günebakan'cığım ilk yıl bende de çok tomurcuk olmadı, hatta diğerleri yine beşer onar açacaklar belli, yerine alıştıkça çoğalıyor çiçekleri.

Yılmaz Yalçın
02-05-2010, 20:50
Adalet Ablacığım,
Seni tebrik ederim bu kadar güzel clematisleri forumda ilk defa görüyorum.Genelde yabancı ülkelerdeki clematis fotoğrafları ile avunurduk:)

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:51
Giriş kapısının üstüne sarılmış sarı gül coşmuş da coşmuş, kokusu da çok güzel.

140891
140892
140893

Adalet Yağcı
02-05-2010, 20:55
Çelikten yetiştirdiğim asma gülümü terasa doğru uzattım.
Çok güzel tomurcuklanmı, harika bir kokusu var ama ne yazık ki, sadece Baharda açıyor :(

140898
140899
140900
140901

Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:01
Baston güllerim açmaya hazırlanıyorlar.
140909

Gallaların en güzel zamanı sanırım, dipten yeni tomurcuklar çıkıyor.
140910

Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:03
Yılmaz bey, yabancı sitelerdeki clematislere ulaşabilmek için bir kaç yıl daha geçmesi gerekir bence.
Sadece bir kök bu kadar neşeli açmış, diğerleri bu kadar tomurcuklu değil.

Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:38
Yayla yolumuzun üzerinde korumaya alınmış çok güzel bir meşe ağacımız var, boyu otuz metre vardır ama eni tüm yolu baştan başa kaplıyor, kesin yaşını yazmamışlar, rivayet muhtelif.
140932
140933

günebakan
02-05-2010, 22:08
Adalet ablacığım clematislerin prensesi yandan gülüşüyle çok güzel çıkmış Allah uzun ömürler versin:) Ayrıca güller muhteşem.

Adalet Yağcı
03-05-2010, 07:37
Yılmaz bey, çok teşekkürler, beğenmenize sevindim, sizin yıldız çadırları nasıl oldu, gelişme var mı?

Sevgili Günebakan, benim kuzum yaylayı çok seviyor, "benim evim burası, bunlar benim çiçeklerim" diyor.
Clematisleri canlı olarak görmenizi çok isterdim, muhteşem bir güzellik gerçekten.

Sevgi Durul
03-05-2010, 07:53
Sevgili Adalet hanım, hep aynı şeyleri yazmış gibi olsam da, clematisler çok hoş. Tohum ya da çelikten mi ürettiniz? Hazır mı aldınız? Renkleri de harika.

Adalet Yağcı
03-05-2010, 07:57
Sevgili SDurul, clematisleri henüz tohumdan üreten bir babayiğit!!!çıkmadı :)
Bunlar iki yıl önce Bauhaus dan alınan fidelerdi, yayla havasını sevdiler.

Clematisler kışın aşırı soğuklanma istiyorlar diye düşünüyorum, seneye daha güzel açacaklar inşallah.

Yılmaz Yalçın
03-05-2010, 08:25
Sevgili Adalet Abla,
Yıldız çadırı fidelerim 3. yaprağını çıkarıyor hafiften.Bahçeye mi şaşırtsam acaba sorun çıkar mı yoksa biraz daha mı bekleteyim?
Clematisler için özel bir bakım mı uyguladın toğrağına bir uygulama yaptın mı?

Adalet Yağcı
03-05-2010, 11:52
İstanbul ısındı artık, yıldız çadırlarını bahçeye alabilirsiniz, güneş gören bir yere dikin.
Clematisler için, bol temiz hava, temiz gıda, başka bir şey yok :)

Kiraz
03-05-2010, 11:57
Adalet Hanım "clematis-clematis" diye arandığınız günleri hatırlıyorum, aradığınıza da değmiş. Şirin torununuz fotoğrafta olmasa bu kadar iri açacağını tahmin etmezdim. Tek kök olarak mı ektiniz?

Adalet Yağcı
03-05-2010, 12:02
Evet sevgili Kiraz, unuturmuyum hiç, sizler de bana yardımcı olabilmek için çırpınıp durdunuz :)
Clematisler her bölümde iki kök halinde, bu çok açan tür sanırım Jakmani, daha koyu renkli olansa, the president.

Yılmaz Yalçın
03-05-2010, 13:24
Sevgili Adalet Abla,
Tek korkum şu acaba bahçeye şaşırtırsam sümüklü böcekler ve salyangozlar yıldız çadırlarımı yer mi?Bahçemde epey var çünkü.

Clematislerinizi budadınız mı hiç?

hüsnüyusuf
03-05-2010, 14:54
Adalet Hanım, bahçenize bakarken heyecanımı yenemiyorum inanın. Yine harika renklerle karşılaşacağım diyorum. Maşallah her biri ayrı güzellikte.

Clematisler görüntüleriyle söyleyecek söze gerek bırakmıyor zaten. Özellikle açık mor olanın çiçek çapı inanılmaz.
Saksısını büyüterek balkona çıkardığım clematis ise büyümeye nazlanıyor.:( Kış mevsimini ev içerisinde geçirince şubatta çiçek açmıştı. Tekrar açacağı günü beklemekteyim.

Bahçenizde keyifli zamanlarınızın devam etmesini dilerim.

limon
03-05-2010, 15:10
"Hepsi bir anda açar inşallah" hayalimiz gerçekleşmiş. Muhteşem açmış. Yanındaki çiçek ise güzelliğe güzellik katmış. O fotoğrafı sakın kaybetmeyin, büyüdüğünde çok seveceği bir fotoğraf olacağından eminim.

Adalet Hanım, açık renk olan da "snow queen" Geçen yıl çiçek iriliğine çok şaşırtmıştım.

Umarım hava çok ısınmaz, çiçek ömürleri uzun sürer. :)

Adalet Yağcı
03-05-2010, 16:43
Sevgili Gilan, bu çiçekler bittikten sonra(umarım uzun süre kalır)20 gün dinleniyor sonra tekrar açıyor, ama 2.-3. kez açtığında bu kadar yoğun olmayabilir.

Sevgili Dudi, şimdilik sadece clematisim 10 numara :)
Arkasından liliumlar alacak bu puanı.

Sevgili Almira, kısmet olursa yerinde gör bir kere de.

Sevgili Hüsnüyusuf, tekrar açacaklardır, eğer çok sıcak olmazsa, yaylada geceleri çok serin olduğundan mıdır nedir 3-4 parti açıyorlar.

Sevgili Limon, bu güzellikleri biraz da size borçluyum, sizlerde görünce aklım uçmuştu, iyi bakmışım değil mi :)

Adalet Yağcı
03-05-2010, 16:45
Yılmaz bey, clematislerimi hiç budamadım, bu sene düşünüyorum ama.
Madem salyangoz korkunuz var biraz daha bekleyin o zaman yıldız çadırları için, şu yağışlı havalar bir geçsin.

nurcanaybay
03-05-2010, 18:25
Hem sardıracak yerim yok hem de yaşatamam korkusuyla Clematis'ler den uzak duruyordum.Sonun da güzelliklerine yenik düştüm.
Hep 2 kök dikim den bahsediliyor ,nedenini tam anlamış değilim.Sizinkiler başımı döndürdü.Bir kaç yıl sonra sarı gülünüzün güzelliği ikinci planda kalacak.Ellerinize sağlık,
çok özendim:)

ozbey
03-05-2010, 21:09
Sevgili Adalet hanım, hangisine bakacağımı şaşırdım inanın. Clematisler her zamanki gibi şahane.
Sarı sarmaşık gülünüz ne kadar güzel görünüyor. Çiçekler yayla havasını daha çok seviyorlar galiba.
Mersin de ablamın yayla'daki bahçesinde de ortancalar, aşılı böğürtlenleri ve diğerleri çıldırmış gibiler.
Sağlıkla tadını sürün inşallah.

Adalet Yağcı
04-05-2010, 14:27
Sayın Tturt, teşekkür ederim, hepimiz kendimize göre bir şeyler yapmaya çabalıyoruz işte, birbirimize gayret ve şevk gönderiyoruz.

Sevgili Limon, sizin muhteşem kokulu beyaz "Clematis Armadii" yi unutmadık, olsa olsa 1-1 berabere olduk, o da şimdilik :)

Sevgili Nurcanaybay, clematisleri kesinlikle ciddiye almalısınız, kızım çiçeklerle pek ilgilenmez ama bu sefer o da görünce bayıldı, "Anne, tüm bahçeyi boşat, her yere clematis dik bence" diyor.
İkili dikilmesi konusunda hiç bir fikrim yok, benimki tamamen tesadüf oldu.

Biliyorsunuz bahçem çok küçük, yerden tasarruf etmek için böyle yaptım, iyi ki yapmışım.

Sevgili Ozbey, sıcaklar tam başlamadığı için çiçeklerin en keyifli zamanı şimdi, sık sulamak da istemiyorlar.
Ablanız hangi yaylada oturuyor, aynı yerdeysek görüşmek isterdim.

Adalet Yağcı
04-05-2010, 14:33
Sevgili FüsunANK, gören herkes aşık oluyor clematisime, yaylada hatta Mersin'de hiç tanınmayan bir çiçek, en kısa zamanda bir clematis edinmelisin :cool:

Teşekkürler Yılmaz bey :cool:

Sevgili Acemifüsun, çok teşekkürler.

Sayın Yücel Canpolat, üzülmeyin, ben size gönderirim ;)çok yakında İstanbul'da olacağım, Bauhaus dan alıp size postalarım :)

Adalet Yağcı
04-05-2010, 15:16
Sevgili Fatoş hanım, haklısınız, bizi delirten çiçeklerin başında geliyor clematisler.
Torunuma gelince; o da çiçeklerin arasında kendinden geçti.

141417

Sevgi Durul
04-05-2010, 15:45
Sevgili Adalet hanım, çiçeklerinizin en güzeli Nehir'i benim için öpün. Sağlıklı, uzun ömürlü, hayırlı, analı, babalı evlat olsun. Allah nazarlardan korusun.
Ben sizin bahçenize olduğu kadar, misafirperverliğinize de hayranım. Bahçenizi ziyaret eden her arkadaşa tek tek cevap vermeniz, bence misafirperverliğinizin göstergesi. Sevgiyle kalın...

Adalet Yağcı
04-05-2010, 17:11
İnşallah çiçeklerin en güzelini de Allah bana da verir, çok tatlı. Allah bağışlasın.

En kısa zamanda dileğinizin gerçekleşmesini diliyorum sevgili Fatoş, inşallah buradan bir müjde verirsiniz bize :)

Sevgili Gilan, teşekkür ederim, aklıma getirdiniz, büyütüp çerçeveleteyim bari ;)

Sevgili SDurul, nazik sözleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bahçe başlığımız evimiz gibi, sanal da olsa bir kaç küçük sözcüğü hak ediyoruz değil mi?

ciceksever70
04-05-2010, 20:09
Adalet abla her gün bahceni geziyorum hep ayni seyleri yazmis olmamak icin mesaj yazmiyorum. Bahcene ben coktan bes yildiz verdim bile. Eline saglik hersey cok cok güzel. Clematisi senin ve Limon hanim sayesinde sevdim benim bahcemde de her yil artarak cogaliyor. Kisa dayanikli olmasi benim icin cok arti bir puan. Bizim eksi 20 derecelere bile dayaniyor. Sevgiyle kal... (Torunun da cok cok sevimli bana bu yil kismet olmadi ama böyle tatli bir kizim olsun cok istiyorum)

Adalet Yağcı
04-05-2010, 21:38
Vildan hanımcığım, iki yıldır bu sitedeyim, her gün yeni bir bitkiyle tanışıyorum hâlâ, sizlerden çok şey öğrendim, tecrübelerinizden faydalandım, ağaçlar nete çok şey borçluyum.

Nehir bahçevan olmaya karar vermiş :)

Adalet Yağcı
04-05-2010, 21:42
Sevgili Çiçeksever, biliyorum çok zor günler geçirdiniz ama geleceğin ne getireceğini hiç birimiz bilemeyiz.
İnşallah, Allahım gönlünüzdeki muradınızı tez vakitte gönderir.

Bu arada, elimde olsa, clematis çeşitlerinin her türünden alacağım :)

Adalet Yağcı
05-05-2010, 10:24
Yılmaz bey, Nehir şimdiden bitkilerin adını öğrendi, lobelyanın adı "mobella" sundavillenin adı "sandviç gibi" kendince bir şeyler uydurup duruyor :)

Ülkü
05-05-2010, 13:47
Adalet Abla bu da benimki. Bugün aldım. Nasııııııl.

Adalet Yağcı
05-05-2010, 14:21
Ülkü'cüğüm, çok güzel, nereden buldun, Mersin'de satılıyor deme aklımı oynatırım :)

Bol çiçeklenen tür, çiçekler çok büyük değil ama daha yoğun açar, güle güle büyüsün, gününü göresin canım, çok sevindim.

Ülkü
05-05-2010, 14:41
Mersin' den aldım, içime doğmuş gibi öğle arası arkadaşıma ısrarla Has Fidancılığa gidelim diye tutturdum. Sağolsun kırmadı, gittik. Çok güzel çiçekler vardı, ortancalar, güller, mevsim çiçekleri... Ben sadece 1 adet clematis ve ful yasemin aldım. Clematis tek çeşitti tanesi 20 tl den sattılar.
Çiçeklerini inşallah busene görürüm.

Adalet Yağcı
05-05-2010, 14:56
Has fidancılık neredeydi :)
Nihayet bu güzelliği farkedip getirtmişler, pembe gazanya varmıydı?
Tam da ters zaman benim için, yarın yaylada olacağım, Cuma günü de İstanbul'a yolcuyum :( kadere bak...

Ülkü
05-05-2010, 15:29
Çevreyolu minibüsleriyle gittim, Tarsus yolunda. Gazanyayı özellikle senin için sordum. Açmış olanlarda yoktu, birkaç kasa açmayanlar vardı, ne renk olduğunu tam bilemediler.

Yılmaz Yalçın
05-05-2010, 21:50
Sevgili Adalet Abla,
Şimdi insanın Graz'a gidesi geliyor:)Epey ucuzmuş orada:)Clematis sevdası bitmez hele hele Adalet Abla bize ışık oldun clematisin Türkiye'de nasıl gelişebildiğini ispatladın:)Bu gece b5A uyguladım clematislerime güzel gelişsinler diye:)Geçen yıl Temmuzda diktiğim clematislerimden birisi Ağustosta aniden tamamen kuruyup gitmişti,gövde filanda çürümüş gitmişti ve umudumu kesmişken Şubatta sürgün verdi şimdi 2 gövde halinde 1,5 metre sürgün verdi ve her iki sürgünün ucunda birer tane tomurcuk oldu ama ben daha çok tomurcuk umut ediyordum:(Ne zaman seninki gibi bol tomurcuk verecek bilmiyorum:)

Adalet Yağcı
05-05-2010, 22:12
Merak etmeyin, bitkiniz canlı kaldığı müddetçe tomurcuklarını her geçen yıl çoğaltacaktır.
Bitkinin kök kısmına malç yapmayı ihmal etmeyin, ben ağaç kabuğu kullanıyorum, siz köklere göge yapacak bitkiler seçebilirsiniz, çok güneşli yerleri de pek sevmiyor sanki, en fazla çiçeklenen, en köşede olanı.

Bulunduğu yer Doğuya bakıyor ve yarı gölge, kışın da çok iyi soğuklanması gerekiyor her halde.
Yayla havasından hiç şikayet etmeden büyümeye devam ediyor.

Yılmaz Yalçın
07-05-2010, 11:38
Sevgili Adalet Hanım,
Sevgili Limon,

Bu sabah babam aradı.Samsun'un Alaçam İlçesi'ndeki yaylada(Orta Karadenizin en yüksek tepesinin etekleri;rakım:1.900 metre)Hıdırellez şenlikleri varmış,yaylada en az 3 bin kişi varmış ve herkes çamların altında toplanıp şenliklerin tadını çıkartıyormuş..Babam dedi ki oğlum yayla havasını içime çekince 10 yaş gençleştim sanki:)Aklıma bu söz geldi:)Clematis temiz havayı çekiyordur bol bol:)
Üstelik bizim yaylalarda clematisin küçük çiçekli türleri bol müktarda var ve türü de ''clematis alba''
Bu arada Adalet Abla'ya iyi yolculuklar:)

Adalet Yağcı
13-05-2010, 20:55
Sevgili Limon, Yılmaz bey, haklısınız clematis konusunda.
Bence gece-gündüz ısı farkı da önemli, bitki soğuğu seviyor, gündüz 40 °C olan hava gece 15-20 lere düşebiliyor, clematisin çok hoşuna gidiyor olmalı ki yaz boyunca dinlenip dinlenip açıyor.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, ev taşımak çok zormuş, Allah tüm taşınanların yardımcısı olsun, yüzlerce eşyanın her biri tek tek elinizden geçiyor, bu gün yerleştirdiğiniz yeri yarın beğenmeyip değiştiriyorsunuz vs. vs.

Yağmur'un da benim de ayaklarımızın altı sızlıyor artık, neyse ki kolayladık, bir kaç gün sonra tam olarak yerleşmiş oluruz, sonra ver elini Bauhause :)

finduk52
16-05-2010, 00:38
Sevgili Adalet ablacığım ,

Taşınmak çok zordur iyi bilirim Allah kolaylıklar versin sizlere . Kızınızda ailesiyle yeni yerlerinde huzur ve mutlulukla otursunlar inşaallah .

Ablacığım bahçen konuşuyor yine. Bu kadar mı güzel olur çiçeklerinin hepsi güzel ama clematisler bir ayrı güzel . Çiçek için insanın ağzının suyu akar mı ? Evet akar böyle güzellikler olursa akar . Çok imrendim benimkiler de böylesi güzellikte olurlar inşaallah.

Geçen gün 4 tane daha clematis almıştım önceki aldıklarımın yanına ama en kısa zamanda jackmani olanını da araştırıp almam lazım maşallah çiçekleri ne kadar iri ve güzeller.

Clematislerin yanındaki o güzel kızımızı da Rabbim nazarlardan korusun maşallah çok tatlı çok şeker .

Adalet Yağcı
16-05-2010, 18:30
Sevgili Cemo, gerçekten yorucuydu ama bitti çok şükür, bir an önce dönüp bahçemi dolaşmak istiyorum, rüyalarıma giriyor :)

Sevgili Finduk(bunu yazarken hep gülümsüyorum :)), hiç meraklanmayın, yerlerine alışmaları bir yıl kadar sürüyor, sonra her yıl daha coşkulu açıyorlar.
Tohumdan yetiştirmeyi çok isterdim, sizlere de dağıtmayı tabi ama ektiğim onlarca tohumdan bir tanenin dışında çimlenen olmadı, o da yaşamadı.

Birol bey, yaylanın havası da suyu da bambaşka, orada yıkadığım çamaşırların beyazlığından anlıyorum bunu.

Orhan Özbilgiç
24-05-2010, 11:38
Sevgili Adalet Hanım;
Siz İstanbul' a, ben bahçeme sanırım aynı günlerde kavuştuk. sizinkini ''Kızınıza kavuştunuz!'' diye değiştiriyorum. Zira bahçeyi bırakıp, İstanbul' u özleyip gitmek, olamaz.:p
Neyse; elbet birgün dönersiniz.
Haaa! Bu arada sizin gönderdiğiniz Mor ve Beyaz Datura' lar viyollerde çimlendi!:) 5-10 güne kadar bahçedeki yerlerine aktarır, bol bol fotoğraflarını çekerim. Sağolun.
Herkes gibi torununuzun güzelliği benide büyüledi. Dilerim, bahtı da, kendisi gibi güzel olur.

Adalet Yağcı
24-05-2010, 13:42
Orhan bey, döndüm bile!..
Bahçe varken kim ne yapsın İstanbul'u değil mi :D

Çok şükür kızımı yerleştirdik, o telaşın arasında bir Bauhaus yapmayı da ihmal etmedim, clematis almaktı niyetim ama küçük çiçeklilerden başka çeşit kalmamıştı hiç, ben de üç ayrı renk katır tırnağı ile döndüm, buna da şükür :)

Dün bahçemdeydim, viyollerde yetiştirdiğim sebze fidelerimi ve çiçeklerimin bir bölümünü daha diktim, fotoğraflar akşama.

Nehir için güzel dileklerinize teşekkürler ediyorum, tüm çocuklarımızın ve sevdiklerimizin bahtı açık olur inşallah.

Daturalara sevindim, tüm yaz açacaklar, koklamaktan korkmayın, ben her gün bir kaç defa kokluyordum, bi şey olmadı :rolleyes:

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:03
Bir kere daha anladım ki, bizler gerçekten iflâh olmaz hastayız :)
Yetiştirdiğim çiçekleri dikecek yer kalmadı bahçemde, yine her tarafı ot bürümüş, elimi üzerinden hiç çekmemem lâzım.

Ama, bu sene gerçekten son, bir daha tohumla viyollerle uğraşmayacağım.
Mevsimliklerden bulabildiğim kadar alıp dikeceğim, kendimi de cüzdanımı da yormayacağım.
Söz!..

Ben yokken güzel şeyler de olmuş bahçede, hemen her gün yağmur yağmış, otlar da bu yüzden çıkmış zaten
Salata malzemeleri neredeyse çiçeğe durmuş, hemen üstlerinden budadım, yapraklarını topladım.
146652

Enginar bir yemeklik olmuş, ilk mahsul.
146650

Maydonozu ekip gitmiştim, güzel çimlenmişler.
146651

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:09
Beyaz çardak gülüm çıldırmış gibi, manzarası çok güzeldi, keşke kokusu da olsaydı.
146653
146655

Diğer güller de açmış, bahçelerin olmazsa olmazları.
146654

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:13
Bu clematisim geçen yıla göre daha fazla açtı, yaprak diplerinden minik tomurcuklar oluşuyor, uzun süre açacak demek ki :D

146656
146657
146658

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:20
Sevgili Jineop'un gönderdiği astilbe açmak üzere.
146659

Gaura çalısı da ondan gelmişti, çok güzel gelişti, teşekkürler sevgili Jineop.
146662

Bebek nefesinin çiçekleri uzun soluklu, ilk açanlar hâlâ duruyor, üzerinde kurumuş çiçek göremedim.
146660

Bahçenin her yerinden çıkan çörekotu çiçeği.
146661

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:22
Sevgili Ozbey, haklısınız, kokusu güzel bir çok gül var ama bunun kadar sürekli açmıyorlar.
Tüm yaz açıyor ve tırmanıyor, bakalım nereye kadar gidecek.

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:31
Gün güzeli açmaya başlamış.
146663

Bu gül çok fazla boylanıyor, güçlü budadığım halde uzamış gitmiş.
146664

Açık somon rengi, hoş kokulu.
146665

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:38
Sevgili Günebakan, clematislerle birbirimizi sevdik :)
bu da terasa doğru tırmanışa geçmiş, diğerleri kadar yoğun dallı olmadığından az çiçeklenmiş.
146667

Gallalar açmaya devam ediyor, çiçek sapları çok güçlü, her kökten dört çiçek verdi.
146666

Geçen yazdan saksıya düşen tohumlar kendiliğnden çimlenmişti, çok güzel açmışlar, yakında yeni arkadaşları gelecek.
146668
146669

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:45
Sekiz yıldan beri meyve vermeyen kivimi sökmeye karar vermiştim, hepsi de erkek çıkmıştı :mad:
Komşum ben yokken gelip iki tanesine dişi aşı yapmış, aşılar tuttu, çiçek bile açmış, umarım meyvesini de görürüz.

146670
146671
Bu da erkek kivi, kendini çok özgür hissediyor olmalı, şimdilik ;)
146672

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:49
Yer mineleri geçen yıldan kalma.
146678
146679
146680

Adalet Yağcı
24-05-2010, 17:56
Sarı ve turuncu gallalar yapraklanmış, ama kırmızı olandan daha ses yok, merak edip toprağını eşelediğimde yumrunun çok sağlıklı bir şekilde durduğunu gördüm.

146681
146683

Gallaların toprağına galla ve ya lilium tohumları serpmiştim, çimlenmişler, çok sevimli görünüyorlar.
Ben daha çok galla fidesine benzettim, sizler ne dersiniz?
146682

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:04
Saksifragalar saksılarını doldurmak üzereler, tek tük de olsa açıyorlar.

146689
146690
146691

Bebek nefesi yakın çekim.
146688

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:08
Sıra terasta, bu kış ceylanlarımı kaybettim biliyorsunuz.
Sakızlar çok iyiler, açmaya başlamışlar.

146692
146693
146694

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:13
Bu iki renkli güzeli ve eflatun olanı sevgili Orkun Kırcı göndermişti, teşekkürler Orkun bey.

146695
146696
146697

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:15
Sevgili SDurul, sanırım her gün üzerine titrediğimiz çiçeklerimiz şımarıp kapris yapıyorlar :rolleyes:
Sorduğunuz çiçeğin adı, lobelya.

Sevgili Günebakan, merak etmeyin, clematisler kadın gibiler, yaşlandıkça güzelleşiyorlar :dilli:

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:18
Devam...

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:21
Terastan görünüm.

Adalet Yağcı
24-05-2010, 18:25
Yine terastaki sardunya görüntüleri.
146707
146708

Bu da dışardan görünüm, sevgili FüsunANK, ne dersin, hayalimizdeki çizgiye yaklaşmış mıyız?
146709
146710

finduk52
24-05-2010, 18:40
Sevgili Adalet ablacığım ,

Herşey ne kadar da güzel görünüyor.Sardunyaların güllerin hele o beyaz gülün muhteşem maşallah nazarlardan korusun Rabbim .

Çardak gülü ile sarılıcı gül aynı oluyor sanırım değil mi?Burada ki etiketlerde tırmanıcı sarılıcı terimi kullanılıyor .

Bugün yine bir çiçek serasındaydım ablacığım. Yeni tatlı pembe renginde sarmaşık gül aldım üzerı tomurcuklu . Başka beyaz mini mini beyaz çiçekleri olan (arenaria montana mış ismi) aldım.Birde callaların soğanlarından aldım 3er adetten iki paket.Hemen eve gelir gelmez toprakla buluşturdum. Callalara geç kaldım belkide ama yinede umutluyum yeşersin kuruyup gitmesinde varsın seneye açsın çiçeklerini.

Senin karagözlü suzanları ve akşam sefasının bir kısmını ön bahçeye diktim ablacığım. Ön bahçede çok gelişmeler oldu dün , fotoğraflarını çektim ama eşimin telefonundan çektiğim resimler güzel çıkmadı , yarın benim telefonumla çekip eklerim inşaallah .

fmerry
25-05-2010, 09:23
maşallah ne kadar güzeller resmen şenlik havası var bahçenizde terasınızda çoşmuşlarda cosmuşlar

Adalet Yağcı
25-05-2010, 21:18
Sevgili arkadaşlar, hepinize güzel sözleriniz için teşekkürler ederim.
İşlerimin yoğunluğundan cevap yazmakta geciktim, evden bir süre ayrı kaldığım için işler birikmiş, iki günüm çamaşır ve temizlikle geçti, yarın da ütü var.

Neyse ki bahçeme sebzelerimi diktim, geciktim diye üzülüyordum.

Sevgili Finduk,Çardak ve sarılıcı aynıdır sanırım, Mutlu bey'e sormak lazım.
Sarmaşık güllerin bir kısmı sadece baharda bir defa açıyor, bendeki pembe çardak gibi, sonra bütün yıl baharı bekliyorum açsın diye, inşallah sizin pembiş tüm yaz açandandır.

Gallalar için geç değil, bu sene çiçeklerini görürsün, akşam sefalarının kokusuna bayılacaksın.
Güle güle büyüt hepsini.

Sevgili Nurcan hanım, eğer sakızları da ceylanlar gibi kurban vermezsem bir bu kadar daha olurlar herhalde :)

Sevgili Hüzün, bir gün bahçeniz de olur inşallah, ama bir çok arkadaşımızın balkonlarında yarattıkları güzellikleri görüyorsunuz, 7-8 m² bir balkonda da harikalar yaratılabilir.

Sevgili Kiraz, fikir Füsun'dan çıktı, ara sıra eski fotoğrafa bakıp, ne kadar yaklaştığıma bakıyorum :)

Sardunyalara balıklama dalasım geldi

Söyleyene bakın, sardunyaların çoğu ondan geldi, zaten bir sardunya cenneti var :)

Adalet Yağcı
25-05-2010, 21:22
Bu akşam balkonumdaki sundavillenin fotoğraflarını çektim, onu yaylada bırakmıyorum, Mersin havasını sevdi.
Clematisimle yarışıyor bence ;)

147030
147031
147032

Adalet Yağcı
25-05-2010, 21:29
Yılmaz bey, her birinin dalına nazarlık takacağım bundan sonra.

Sevgili Sevim hanım, ben de sizin lalelere bayıldım :eek:

Sevgili Dağ çiği, hoş bulduk, ben de sizleri özledim, gezmek istediği bir çok bahçe var, kim bilir ne güzellikler yüklediniz.

Sevgili Fmerry, bahçeme ilk defa geliyorsunuz sanırım, hoş geldiniz.

Adalet Yağcı
25-05-2010, 21:38
Sevgili Füsun, senin sayende bu görüntüler oluştu, fikir babası(pardon)annesi sensin.
Bu arada şu kolaj yapmayı mutlaka öğrenmem lazım :)

Cumhur bey, bir kaç yıl sonra dediğiniz gibi olabilir :D

Sevgili Fatoş, teşekkürler.

Sevgili Dudi, bence yıldızlı "10" u liliumlara saklayın ;)

Sevgili Sevim hanım, yaz geldi tüm bahçeler şenlendi, buyrun gelin yakından görün sardun hanımları :D

acemifüsun
25-05-2010, 22:09
[QUOTE=Adalet Yağcı;646107]Sevgili Acemifüsun, yaz şenliğine de beklerim :)

Teşekkür ederim Adalet Hanımcığım, mutlaka yazın da başka bir şenlik olacak:)

acemifüsun
25-05-2010, 22:12
Maşallah sundavillenız da harika:) Güneş alıyor mu, içeride mi duruyor?

Adalet Yağcı
25-05-2010, 23:06
Tüm kışı dışarda geçirdi, baharla birlikte çiçeklendi.

fikreteren
25-05-2010, 23:17
Sayın Adalet hanım sundaville harika

Hhatice
26-05-2010, 01:20
Sevgili Adalet hanım ayağınızın tozu ile bizlere göz ziyafeti çektin :)Çok güzeller maşallah yatmadan doya doya seyrettim .Şimdi rüyamda da görürüm .Artık uykumda da çiçeklerle eli kolu dolu dönüyorum eve ,uyanınca çok şükür rüyaymış diyorum.Her yer doldu ama malesef ben doyamıyorum bu nasıl bir deliliktir anlamadım :))

Cumhur Tonba
26-05-2010, 01:33
Hhatice Hanım, Anlaşıldı hasret gideriyorsunuz.
Adalet Hanım, Nasılsınız. Bahçeniz o kadar harika olmuş ki, gece ziyaretçileri bile eksik olmuyor.

Adalet Yağcı
26-05-2010, 08:47
Sevgili Hatice hanım, ben bu sene "pes" dedim artık, seneye bu kadar tohumla uğraşmayacağım, çok yorucu oldu benim için.

Cumhur bey, hangi akıllı gecenin bu saatinde "çiçek çiçek" diye gezer, tabii ki "Bitki delileri" :)

Sayın Fikreteren, sundaville clematis ile yarışıyor :)

Sevgi Durul
26-05-2010, 08:59
Sevgili Adalet hanım, sundavilleyi ben de çok beğendim. Soğuğa dayanıklı mı? Tohumdan mı, çelikten mi yetişiyor?

Adalet Yağcı
26-05-2010, 10:55
Soğuğa dayanıklı değil malesef, yazın yaylaya, kışın Mersin'e taşıyorum.
Tohumunu hiç görmedim, çelikten yetişiyor ama ben başaramadım :(

fatmadundar
26-05-2010, 11:12
Adalet Hahım teşekkürler. Yine bize bahçenizin güzelliklerini sundunuz. Bence de hepsine nazarlık asın. Siz Mersin'deyken kim baktı bunlara, nasıl bu kadar güzel olabildiler?
Hepsi çok güzel. Elinize sağlık, güle güle sefasını sürün.

Güler
26-05-2010, 11:19
Sevgili Adalet yuvanıza hoş geldiniz. Artık acaba nasıllar, neler oldu bitti diye düşünmeyecek, belki bedenen daha çok yorulacaksınız ama gözünüzün önünde oldukları için mutlu olacaksınız.

Güzel balkonunuzda kahvenizi içerken " bu da Güler için" deyip, bir de benim için sütlü kahve için, afiyet olsun.
Ben güzellikleri seyrederken mest oluyorum, ömrüm artıyor sanki.

Sundavilla benim torunlardan mı?
Anacını zar zor kurtardım, kök yapısı aynen dahliyalar gibi. Baktım patlayan gözler var hemen temizledim, güzel bir toprağa aldım. Şimdi iyiler.
Ne olur ne olmaz diye yanlarına bir arkadaş da aldım. Kıpkırmızı yeni dostları oldu, beraberce çok iyi geçinip gidiyorlar.
Artık bir ayağın İstanbul'da (İnşallah görüşme fırsatını buluruz). Geldiğinde Bauhaus'a uğra. Saksı bölümünün sonunda bağlama telleri, çitlerini görürsün. Orada V şeklinde ama ortadan da çıkmaları olan uzun yeşil 1,5 m boyunda tellerden yapılmış şeyler göreceksin (sana fotoğraflarım) bunlardan alırsan hem sundavilla da hem de Clematislerde kullanabilirsin. Dal ayrılarak sarılmalarını kolaylaştırıyor ve güzel bir görüntü veriyor. İstersen aynısını Mersinde de yaptırabilirsin, telden veya çıtadan.
Telden yaptırırsan ya boya, veya bir şeyle sar ki tel güneşten kızıp, bitkiyi yakmasın.

Düşüncelerimi belki hoşuna gider diye yazdım, umarım sıkmamışımdır.

Adalet Yağcı
26-05-2010, 12:00
Sevgili Fatma hanım, ben İstanbul'daydım ama aklım hep çiçeklerimde kalmıştı, eşime her gün soruyordum kayıp var mı diye, o da hınzırlık yapıp "gelince görürsün" diyordu, maksat belli, bir an önce merak edip geri dönmem :)

Neyse ki, küpelerin yaprak bitlenmesi dışında zayiat yok, eşim iyi bakmış yani, küpelerimi bu gün ilaçladım, hepsi de tomurcuktalar, şimdi de onları bekliyorum merakla.

Sevgili Güler, hoş bulduk.

Hemen bir sütlü kahve yapıp senin için yudumlayacağım, bir gün kısmet olursa birlikte içeriz inşallah.

Sundaville gerçekten çok vefalı, sadece soğuklara dayanıksız, yoksa hiç nazlanmadan uzun süre açıyor.
Senin gönderdiğin de yaşıyor, bu günlerde saksısını genişletmem gerekecek, iyi bir budama da yapacağım, her nedense yapraklarını dökmüştü, yeni yapraklar patlatmaya başladı.

Kızımın taşınması iyi oldu, biraz uzaklaştık ama olsun, bana Bauhause fırsatı çıktı.
Geldiğimde Bauhausa uğradım, clematis çeşitleri bitmişti, üç renk katır tırnağına razı oldum, dediğin bölümü bir dahaki sefere mutlaka ziyaret edeceğim ama taşıması sorun olabilir, olmazsa yaptırırım tahta çıtadan.

Son baharda tekrar bir İstanbul yapmayı düşünüyorum, inşallah bir görüşme fırsatı yakalarız seninle.

Fikirlerin beni hiç sıkmaz, aksine mutlu olurum, senin tecrübelerinden her zaman faydalanmayı isterim, lütfen fikirlerini paylaşmaya devam et.

Aslında bütün bunları telefonla söyleyecektim ama bir problem oldu, bataryam aniden boşalmış, döndüğümden beri 3. defadır aynı şey oluyor.
Otobüste şarjım bitmişti, muavine verdim dolması için, nasıl bir şarj aleti kullandı ise böyle bir problem çıktı.
İlk fırsatta arayacağım.
Sevgiler.

nazlı06
26-05-2010, 16:59
adalet hanımcığım bahçenize hoşgeldiniz. Oy oy bu güzellikler harika siz yokken çoşmuşlar size hoşgeldin demişler.

tturt
27-05-2010, 14:41
Adalet Hanım,

Bahçeniz sizi çok özlemiş siz yokken size hazırlanmış ve tüm güzelliklerini size sunmaya başlamış sizde bizlerle paylaşıyorsunuz ne güzel. Her şey çok güzel görünüyor. Allah sağlık içinde keyfini sürmeyi nasip etsin.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 20:49
Sevgili Nazlı ve Sayın Tturt, çok teşekkürler, ilerleyen saatlerde yeni fotoğraflar gelecek, bu gün diktiğim sebzeleri sulamak için gittim.

Fotoğraf çekmeden gelinmez tabi :)
Eşim; "Her seferinde ne buluyorsun çekecek anlamıyorum, hep aynı çiçekler değil mi" diyor, gerçekten de anlamıyor, ben her seferinde yeni şeyler görüyorum :cool:

Adalet Yağcı
27-05-2010, 22:32
Sardunyalarımın keyfi yerindeydi, sıvı gübre vermeye başlamak lazım.

147520
147521
147522
147523

Diğerlerini galeriye yükledim.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 22:41
Hercaileri tohumları her yere taşınmış, sağda solda bulduklarımı ağacımın dibine dikiyorum.
147526
Kosmoslar ağırdan alıyorlar, serin havayı sevmiyorlar tabi, Haziran Temmuzda buralar ççekten görünmez olacak.
147527
Geçen sene kurudu diye üzüldüğüm ağaç menekşem kendine gelmeye başladı, bu sene çiçeklerini de görmeyi umuyorum.
147528
Bu açıdan bahçeye bakmayı seviyorum.
147529

Sevgi Durul
27-05-2010, 22:43
Baktığınız açı sevilmeyecek gibi değil ki.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:02
Yine mi clematis demeyin :(
Okadar güzeller ki, duvara tırmanmaya çalışan bu güzelin 30 tane çiçeği var(bir kısmı tomurcuk).
Rengi mavimsi, çiçek çapları değer eflatundan(isimlerini hep unutuyorum)1-2 cm. daha küçük ve yaprak sayısı 4-5 tane.
147535

Tohumdan binbir emekle yetiştirdiğim gelinciklerim geliştiler, bakalım nasıl ve ne renk açacaklar.
147536

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:09
Baktığınız açı sevilmeyecek gibi değil ki.

Sevgili Durul, haklısınız :)

Geçen yıl diktiğim bektaşi üzümü bol meyve verdi, çocukluğumda çok sevdiğim bir tattı.
147554
147555

Geçen yıl baharda diktiğim ceviz ağacım boyuna posuna bakmadan ceviz de vermiş :eek:
147556
Yine geçen yıl diktiğim elma da çiçek açmıştı, üç tane elma vermiş(3. elma biraz utangaçtı).
147557

Güler
27-05-2010, 23:10
Clematislere yine mi diyecek bir üyemiz olabileceğini düşünemiyorum. O kadar güzeller ki. Bak bak doyamıyor insan.

Ohh oh fotoğraflar gelmeye başladı.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:17
Ben de fotoğraflamaya doyamıyorum Güler'ciğim, solmadan önce ölümsüzleştirmek istiyorum.

15 Kök güvey feneri diktim, gelişimleri gayet iyi, tohumdan ben yetiştirdim :cool:
147565
Pikan cevizini kesip yerine Yalova dikmiştim, ama sen misin kesen, her yönden fışkırdılar sanki Yalovayı boğacaklar, n'apıcam ben şimdi :o
147566
Boyuna posuna bakmayın, ribes meyve vermedi :mad:
147567

Satı Uğurtan
27-05-2010, 23:23
Bu akşam balkonumdaki sundavillenin fotoğraflarını çektim, onu yaylada bırakmıyorum, Mersin havasını sevdi.
Clematisimle yarışıyor bence ;)

147030
147031
147032
Sevgili Adalet hanım, çok güzeller,benim sundavilla daha yeni yapraklanıyor:)

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:23
Bahçe duvarının betonunda minicik bir hercai yaşam savaşı veriyor, o kadar sevimliydi ki, hah! desem konuşacak sanki.
147573
Turuncu lilium açmaya hazırlanıyor, rengi çok hoş ama bunun kokusu yok.
147574
Sevgili Ülkü'nün hediyesi olan petunyalar açmaya başlamış.
147575
Bu da terasın şimdiki görüntüsü, ceylanların yokluğu hemen farkediliyor değil mi :(
147576

finduk52
27-05-2010, 23:25
O açıdan bahçenin görünümüne bende bayıldım . Yine çok enfes resimler , ellerine yüreğine sağlık ablacığım.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:27
Satı hanımcığım, aradaki iklim farkını göz önüüne alınca normaldir her halde.
Mersin Nisan başlarında ısınmaya başladı, İzmit daha soğuktur.

Satı Uğurtan
27-05-2010, 23:30
Satı hanımcığım, aradaki iklim farkını göz önüüne alınca normaldir her halde.
Mersin Nisan başlarında ısınmaya başladı, İzmit daha soğuktur.
Sevgili Adalet hanım, evet daha yeni ısındı dediğiniz gibi:)

Adalet Yağcı
27-05-2010, 23:34
Sevgili Finduk, tohumdan yetiştirdiğim mavişleri ben de senin gibi bahçeye diktim, bakalım neler olacak, bekleyip göreceğiz.
Yalnız, sanırım bendeki beyaz.

finduk52
27-05-2010, 23:37
Ablacığım mavişlerin tohumları neresinde oluyor ki ? Ben geçen sene kurumuş çiçeklerini temizlerken kestiklerimi hep toprağa attım belki olurda şansıma birşeyler çıkar diye ama ı ıh hiç birşey çıkmadı.
Birde acaba küpe çiçeğinden tohum alınabiliyormu ve nasıl nerede bulunur tohumları ?

Dudi
27-05-2010, 23:42
Clematis kraliçesi ;)

Cumhur Tonba
27-05-2010, 23:48
Ah deliler ah.

nazlı06
28-05-2010, 09:30
Yakında orta yerimden çatlayabilirim kıskançlıktan değil tamamen duygusal nedenler.

Yücel Canpolat
28-05-2010, 10:02
sayın Nazlı bir sen değil cümle alem ben dahil orta yerimizden çat diye çatlıyoruz.Adalet Hanım bize biraz acı lütfen.:p

tturt
28-05-2010, 11:25
Kıskanmamak mümkün değil, bizim ceviz ne boyuna ne de posuna bakıyor 4. sene daha tık yok. Ben de geçen sene dikmiştim bektaşi üzümünü henüz ses yok ama bende de ribes meyve verdi belli olmuyor hiç.
Her şey çok keyifli.
Sizinle konuştuk eşim yanınızda söyledi ne zaman aransam fotoğraf çekerken görüyorum diye bu konuda eşlerimiz sanırım bizim gördüklerimzi göremiyorlar.

Adalet Yağcı
28-05-2010, 12:54
Sevgili Finduk, ben tohumlarını Zengardenden almıştım, bu sene Zengardenden aldığım tüm tohumlar hiç sorunsuz çimlendi biri dışında.
Ondan da zaten pek ümidim yoktu, mavi Himalaya gelinciği, endemik bir tür olabilir, diğerlerinin hepsini çimlendirmeyi başardım.

Küpeyi tohumdan yetiştirmek zahmetli olabilir, neden çelik denemiyorsun?
Çiçek sapının çiçekle birleştiği yerde yeşil bir bölüm var, aynen güldeki gibi, çiçeği geçtikten sonra çiçek kısmı düşer ve genellikle o kısım dalda kalır, eğer o bölümü geliştirmeyi başarabilirsen içinde tohumlar oluşacaktır, uzun bir zamana ihtiyacın olabilir.

Clematis kraliçesi

Sevgili Dudi, dün de sevgili Limon, clematis başlığında;"Boynuz kulağı geçti" diye yazmış, çok güldüm.
Benim fazladan yaptığım bir şey yok inanın, sadece yayla havasında yeterince soğuklandıkları için bu kadar güzel açtıklarını düşünüyorum.

Ah deliler ah.

Baştan kabul ettik zaten :o

Sevgili Nazlı, duygularınız daim olsun :D

Adalet Hanım bize biraz acı lütfen.

Aman efendim, sizin harika güzelliklerinizin 1 m² ile bile yarışmam mümkün değil Yücel bey, laf aramızda hep güzel görünen yerleri fotoğraflıyorum, içime sinmeyen daha bir çok şey var bahçede :(

Sayın Tturt, eşiniz işin inceliklerini kavramış, "hep güzel yerleri çekiyorsunuz, çirkin yerleri kimselere göstermiyorsunuz" diyordu, haklı galiba :rolleyes:

Ceviz konusunda haklısınız, bundan önce diktiği pikan cevizim, 7. sene ceviz vermişti ancak, ama ceviz olacağına keşke ribesler meyve verseydi, çok merak ediyordum :(

Adalet Yağcı
04-06-2010, 20:43
Geçtiğimiz kışı salimen atlatan abutilon çiçeklendi, ilk renkler çok hoş sarı pembe tonlarında, sonradan pemesi koyulaşıyor biraz.

149503
149504

Adalet Yağcı
04-06-2010, 20:46
Beyaz çiçekleriyle bebek nefesi çok cömert açıyor, keşke biraz daha bodur olsaydı.

149508
149509

Adalet Yağcı
04-06-2010, 20:52
Clematis olmadan olmaz, üstteki rengi(eflatun) onbeş gündür çiçekli, çiçekleri en uzun süre kalan tür bu.

günebakan
04-06-2010, 20:55
Süperler gerçekten clematisler harika abutilion'un tohumlarına talibim ablacığım:)

Adalet Yağcı
04-06-2010, 21:01
Mini dahliaları çok seviyorum, geçen sene geç kaldığım için alamamıştım hep içimde kalmıştı.

149528

Gaura çalım mükemmel bir şekilde gelişiyor, keşke beyazını da bulabilsem, üzeri hep çiçekli.

149529

Ankara çiçeğini tohumdan yetiştirmiştim, tomurcuklanmaya başlamış, çok sevindim.

149530

dağ çiği
04-06-2010, 21:36
Hepsi birbirinden güzel Adalet Hanım, ama abatilion çok hoşuma gidiyor renkleri çok güzelmiş.

Cumhur Tonba
04-06-2010, 22:20
Adalet Hanım,
Doğru söyleyin. Mersinden tanımadığınız kişiler de bahçenizi ziyarete geliyor mu?

Satı Uğurtan
04-06-2010, 22:26
Gaura çalım mükemmel bir şekilde gelişiyor, keşke beyazını da bulabilsem, üzeri hep çiçekli.

149529

Sevgili Adalet hanım, kışa beyaz gaura hazır olacak sevgiler:)

Yücel Canpolat
04-06-2010, 22:47
Adalet Ablacığım sizi tarif etmek iki kelime,renkler dünyası..

Bahar
04-06-2010, 23:18
Maşallah adalet hanım bütün çiçekçiler size çalışıyor.:)
Nereden buluyorsunuz bu kadar çeşitli çiçekleri.
Sizi tebrik ederim pes doğrusu arkası gelmek bilmiyor.
yine döktürmüşsünüz içimiz açılıyor.

Cumhur Tonba
04-06-2010, 23:36
Daha durun bakalım. Bunlar ne ki.

Adalet Yağcı
05-06-2010, 00:10
Sevgili Günebakan ve Dağ çiği, yaz sonunda abutilon tohumlarınız hazır :)

Adalet Hanım,
Doğru söyleyin. Mersinden tanımadığınız kişiler de bahçenizi ziyarete geliyor mu?

Gerçekten geliyorlar-mış, çoğunu komşular haber veriyor bana, güzel bahçeli ev diyorlarmış, yani köyün delisi olduğumu herkes öğrendi :o

Sevgili Adalet hanım, kışa beyaz gaura hazır olacak sevgiler

Sevgili Satı hanım, çok güzel bir müjde bu, aslında kendime söz vermiştim, tohum, fide, çelik yok artık diye, ama güzelliğini görünce gauraya, üstelik beyazına dayanamadım n'apiiim ;)

Yücel bey, her zaman derim ki; Çiçeklerin, müziğin ve renklerin olmadığı bir dünyada bir dakika bile yaşamak istemem, gerçekten de renklere vurgunum.

Sevgili Bahar, ben de merak ediyorum, bir gün çeşitleri saymak istiyorum.
Bu kadar küçük bir bahçeye bu kadar çeşit sığdırmak hiç doğru değil aslında, gel gör ki, göz görünce gönül katlanmıyor işte.

Cumhur bey, sırada liliumlar var :)

Adalet Yağcı
05-06-2010, 00:18
Bodur türleri çok sevdiğimi anladım, bodur dahlia, bodur hatmi, bodur karanfil, vb.
Küçük bahçelere uzun boylu bitkiler olmuyor, kısa bitkiler daha geniş gösteriyor,
Yeni aldığım bodur karanfil.
149717

Sayın Kgursan beyin lisianthuslarla birlikte hediye olarak gönderdiği begonyalar çok sağlıklılar, biri çiçeklendi bile.
149718

Küpeleri yaylaya taşıdım, ithal ve yerli olanların hepsi de tomurcuk ve ya çiçekte.
149719

Mavi küpe açtı nihayet, tam mavi değil, hatta ilk açan ile son açan arasında renk farkı var.
149720
Tekrar teşekkürler sayın Malbman.

Vildan Sönmez
05-06-2010, 00:19
Adalet Hanım Siz ve Limon Clematislerin tanıtım ve özendirme öncüsü oldunuz. Geçen yıl iki saksı clematisi yaşatamadım, çok üzüldüm, bir daha almam diyordum.
Sonuç; Bu gün Snownan'den gelenle üçledim.:):)

Adalet Yağcı
05-06-2010, 00:25
Lobelyaların saksısına ektiğim latinlerden birisi açık pembe çiçek açtı, küçük bir fark küçük bir mtluluktur :)
149727

Lilium açtı, darısı diğerlerine.
149728

Sıcaktan dalları ve çiçekleri kuruyan lobelyaları sulamaya devam ediyorum, bir kaç gün önce beklediğim sürprizi gördüm, ikinci parti lobelyalar bir aya kadar şaşırtılacak kıvama gelirler.

Adalet Yağcı
05-06-2010, 00:28
Vildan hanım, clematis seferberliği başlattık, tohumdan yetiştiriyoruz, hiç üzülmeyin.
Ayrıca clematisler saksıda da yaşayabiliyorlarmış, bitkinin tek ihtiyacı kışın yeterince soğuklanmak bence.
Yarı gölgede olanlar tam güneşte olanlardan daha yoğun açıyorlar.

Adalet Yağcı
05-06-2010, 00:33
Sardunyalar bu sene çok daha keyifliler.
149730
149731
149732
149733
149734

Sevgi Durul
05-06-2010, 00:37
Nazar değmesin !

sevim4
05-06-2010, 08:56
Ellerine sağlık.

Orkun Kırcı
05-06-2010, 10:45
Sardunyalarda bu keyfi görünce kendimden geçiyorum doğrusu. Ellerinize sağlık herbiri ayrı ayrı ben çok sağlıklıyım diye bağırıyor.

fizban
05-06-2010, 10:59
Sevgili Adalet Hanim,

Diğer arkadaşlarımızın isimlerini yazmakta çekincelerim var, çünkü bu kadar geniş bir platformda mutlaka ismini unuttuklarım olabilecektir.

Sadece size ve sizin gibi tüm arkadaşlar adına yazmak istersem;

Yaşattığınız güzellikleri bizlerle paylaşarak,bizlerin de keyifli ve belki daha da bilinçli ve hevesli olmasındaki katkılarınız için;

Sizin bahçenizin bir köşesine minik bir teşekkür buketi bırakıyorum.

bahçenizin ve/veya diğer arkadaşlarımızın zenginliği ile besleneceğinden eminim!

Devam fizban; elinden tutan bunca güzel yürekli insanlar varken çalışmaya çabalamaya devam!!

jineop
05-06-2010, 11:15
Mavi küpeli şu an mavi olmasa bile muhteşem... Hepsi çok güzel. Clematis çalı formunun iki çeşidini tohumdan yetiştirmek isterseniz size yollıyabilirim. Sevgiyle..

Adalet Yağcı
05-06-2010, 11:22
Sevgili Fizban, son derece anlamlı ve nazik sözleriniz için teşekkür ediyorum.
Paylaşmanın güzelliğini yaşamak, sizlerle büyümek ve büyütmek, bıraktığınız teşekkür buketini de tüm bitkisever arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Bu güzel sitede sizler gibi bilinçli dostlarımın olması beni mutlu ediyor, gitmesek de, göremesek de, yüreğimiz aynı şeyler için çarpıyor.
Bir gün, yüz yüze güzellikleri paylaşmak dileği ile...

Adalet Yağcı
05-06-2010, 11:25
Sevgili Lir, mavi küpe henüz çok küçük, büyüdüğünde tam rengini bulacaktır.

Clematis tohumları için bir "Tohum bankası" kurmayı planlıyoruz, oradan elimizde olmayan renklerin paylaşımı daha güzel olacaktır.
Tohum hakkımı saklı tutarak teşekkürlerimi gönderiyorum.

Orkun Kırcı
05-06-2010, 11:35
onlar bir çok arkadaşımda da can buldular.

İşte olay budur. Sağlıcakla kalın.

nazlı06
05-06-2010, 13:11
sardunyalar Muhteşem görünüyor.

Bahar
05-06-2010, 14:04
Size içimden çiçek hanım demek geldi:)
sevgiler...

ciceksever70
05-06-2010, 20:27
Adalet abla elinde clematis tohumu varsa resmini yükler misin? Biliyorsun bizim burada cok rahat yetisen bir bitki. Tohum toplamayi denemek ve paylasmak ben de isterim. Sevgiler.

Dudi
05-06-2010, 20:43
O nasıl sardunyadır? Sanki minyatür gül bahçesi :)

Adalet Yağcı
05-06-2010, 21:16
Sevgili Çiçeksever, bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21259) fotoğrafları yükledim, ayrıca çimlendirme tecrübelerimizi bu başlıkta paylaşıyoruz.

Sevgili Dudi, geçen seneden bu yana bu görüntüyü hedefliyordum.

Güler
05-06-2010, 21:26
Ellerine sağlık hepsi de çok güzel.

Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 19:47
Adalet Ablacığım,
Eline,emeğine sağlık bu güzellikler için:)Sana Çiçek Abla diyesim geliyor artık:)Çiçeklerin kraliçesi....

Adalet Yağcı
06-06-2010, 20:19
Sevgili Yılmaz bey, sevgili Bahar çiçek hanım diyor, siz de çiçek abla deyin, mutlu olurum, ancaaak...
Çiçeklerin kraliçesi derseniz diğer kraliçelere haksızlık olur bu, bu sitede öyle çok "çiçeklerin kraliçesi" var ki ;)

Adalet Yağcı
07-06-2010, 10:49
Boş kısımları çiçekler doldurmaya başladı, toprak görünmesin istiyorum, hem manzarası güzel oluyor hem de sulama daha uzun dayanıyor.

150419

Zengarden tohumlarından yetiştirdiğim kuş gözü çiçeklendi, minik ama çok hoş.

150420
150421

nazlı06
07-06-2010, 12:21
Kuş gözü çok güzel duruyor. Bunun turuncusu da vardı sanki bir yerlerde
Emeğinize sağlık.

finduk52
08-06-2010, 10:42
Kuş gözü ne kadar da güzelmiş çiçekleri. Ne güzel oluyor değil mi ablacığım bahar yaz geldimi gözümüz gönüllerimiz şenleniyor huzur doluyor bu güzellikleri görünce.

Sevgi Durul
08-06-2010, 18:57
Sevgili Adalet hanım, kuş gözü çok hoş bir çiçek. Merak ettim, çiçekleri ne kadar üzerinde kalıyor?

Sebahattin Sargın
08-06-2010, 19:08
Adalet Hanım her zaman ki gibi çok hoş kareler yayınlamışsınız. Sanırım liliumların arasında en erken açanları turuncu olanlar benimde ilk turuncusu açtı. Sardunyalarınız ise çok canlı ve güzeller, tekrar sardunyalara bulaşmamak için onlara çok fazla bakamıyorum ;) Passiflora mollisimanızda durum nasıl?

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
08-06-2010, 21:14
Sevgili Nazlı, sanırım şu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=619899&postcount=1843)mesajımdaki kır çiçeğinden bahsediyorsunuz, kuş gözü biraz daha farklı, çiçekleri ve yapraklarıyla.

Sevgili Finduk, baharla birlikte hepimizin neşesi yerinde çok şükür.
Ben de sizin bahçelerinizde gezdiğimde aynı huzuru hissediyorum.

Sevgili SDurul, kuş gözünün çiçekleri bir haftadır üzerindeydi, takip edemiyorum, en geç Pazar günü gittiğimdetekrar bakar yazarım.

Sevgili Sebo, lilium konusunda haklısınız, turuncu olanlar erken açıyorlar ama kokmuyorlar, diğerleri de bu gün yarın açarlar, onlar muhteşem kokuyorlar.
Passiflora Mollıssimayı erik ağacımın dibine diktim, yarı gölge bir alanda yaşayacak, dilerim yerini sever de o güzel kırmızı çiçeklerini görebilirim.

Birol
08-06-2010, 23:18
Sevgili Adalet hanım
Allah nazardan saklasın hem sizi hem bahcenizi ve bu güzellikleri. Her şey çok çok güzel, göz alıcı ve muhteşem. Ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık. Sağlıcakla kalın.

nazlı06
09-06-2010, 08:08
[QUOTE=Adalet Yağcı;654841]Sevgili Nazlı, sanırım şu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=619899&postcount=1843)mesajımdaki kır çiçeğinden bahsediyorsunuz, kuş gözü biraz daha farklı, çiçekleri ve yapraklarıyla.

Adalet Ablacım, evet o turuncudan bahsetmiştim. Senin bahçende var olduğunu biliyordum ama nerede olduğunu hatırlayamamıştım

Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 09:01
Çiçek Ablacığım,
Tohumdan çiçek yetiştirmede gerçekten çok iyisin..Maşallah diyelim:)Senden ç.ok şey öğrendiğimi itiraf etmeliyim:)Yıldız çadırı ve yolladığın diğer tohumları bir kaç fire dışında kurtardım ve gelişmelerini yakında fotoğraflayacağım..

Adalet Yağcı
09-06-2010, 09:22
Siz de çok azimlisiniz Yılmaz bey, yılmadan, bıkıp usanmadan denemeye devam edebiliyorsunuz, pek çok arkadaşımız, 3-5 demeden sonra vaz geçiyor.

Fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

sevim.K
09-06-2010, 09:33
Çiçek Ablacığım,

Ben bu hitabı çok sevdim. Size yakışmış Adalet hanımcım;)

Adalet Yağcı
09-06-2010, 09:38
Sevim hanım, 5-6 yaşlarındayken mahalledeki adım, "Çiçekçi kız"dı, kendime asla dur diyemediğim tek konu çiçekler :o

Adalet Yağcı
09-06-2010, 09:42
Sevgili Finduk'un bahçesinden sonra nette campanula garganica fotoğraflarını gördüm, pembesi de varmış, tüm yaz açıyormuş ve sert kışlara dayanıklıymış.
Üstelik dökülen tohumlardan her yıl yeni bitkiler çıkıyormuş.
Harika değil mi?
Bendeki böyle açacak sanırım.

151177

finduk52
09-06-2010, 10:57
Buda başka bir cins campanulamıymış ablacığım? Ama çok güzelmiş bu cinside.Yine tekrar ediyorum ablacığım eğer ki (2 ay sonraya niyetleniyorum) gelebilirsem bende olan çeşidinden getiririm. Saksıları öyle büyük değil 1-2 saksı elde gelir sorun olmaz. Tek düşüncem orada kargoya versem zarar görürmü , hani sağsalim ulaşırmı .

Adalet Yağcı
09-06-2010, 12:20
Sevgili Finduk, burada bir çok bitkiyi kargo ile getirtiyoruz sorun olmuyor, önemli olan bitkiyi iyi paketlemek ve sabitleştirmek.
İki sene önce Fidanistanbul firmasından getirttiğim clematislerimin saksıları ve bitkileri parçalanmış haldeydi, üzüldüm tabi ama hemen telafi ettiler.

Ben bahçemde güzelleşecek olan campanulaya razıyım, artık kısmetime nasıl çıkarsa, ama senin imkanların orada daha geniş olabilir, pembesini bulursan kaçırma derim.

Düşünsene, pembe beyaz ve mor/mavi sırayla dikilmiş olsalar ne güzel olurdu.

Güzel teklifin için çok teşekkürler ediyorum, yine de oradan bitki taşıma canım, canlı bitki yasağı da var biliyorsun, başına iş açma :)

Yücel Canpolat
09-06-2010, 19:42
Sevim hanım, 5-6 yaşlarındayken mahalledeki adım, "Çiçekçi kız"dı, kendime asla dur diyemediğim tek konu çiçekler :o

Sizi ben anlarım Adalet Abla on yaşımdan beri hastayım.:)

Hhatice
09-06-2010, 19:48
Orjinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sevim hanım, 5-6 yaşlarındayken mahalledeki adım, "Çiçekçi kız"dı, kendime asla dur diyemediğim tek konu çiçekler
Sizi ben anlarım Adalet Abla on yaşımdan beri hastayım.

Ben de sizleri çok iyi anlıyorum :)

Adalet Yağcı
09-06-2010, 21:30
Haklısınız dostlar, yok aslında birbirimizden farkımız, hepimiz "Bitki delileri"yiz :)
Burada buluşmamız bir tesadüf mü?
Yıllar geçtikçe aramıza ne deliler katılacak kim bilir, deliliği ile utanmayıp gurur duyan, aklındaki bitkiye ulaşmak için her yolu deneyen, güzellikleri paylaşmayı seven...

Biz Tanrı izin verdiği sürece hep böyle kalacağız, böyle mutluyuz çünkü.

Hhatice
09-06-2010, 21:35
Biz Tanrı izin verdiği sürece hep böyle kalacağız, böyle mutluyuz çünkü.

Evet kim ne derse desin böyle mutluyuz .Yaşamdaki tüm amaçta mutlu olmaksa bunu en iyi biz beceriyoruz.Kendimizi olabildiğince mutlu ediyoruz.Mesela ben bu gün 4 tane litops alarak kendimi yine çok mutlu ettim . Hiç tanımadığım bu bitkiyi de tanımam , üzerinde master yapmam gerektiği için saatlerdir araştırıyorum :))

finduk52
09-06-2010, 23:33
Pembesine henüz rastlamadım ablacığım ama bu günden itibaren rastlarsam mutlaka alırım. :)

Benol Hazaroğlu
10-06-2010, 08:40
sevgili Adalet hanım
sizin için kokulu üzüm çelikledim. unutmadım. şimdi sökemiyorum zamanı değilmiş..bahçenizde dolaşmak çok zevkli.

finduk52
10-06-2010, 08:44
Sevgili Benol Hazarolu üzüm çeliklemek için uygun bir zamanmıdır şuan? Teyzemin gelini için bende çelikleyeceğim ama zamanını bilmiyorum. Birde havai daldırma olarakmı yoksa dalında poşetle toprak sararakmı çeliklediniz? Hangisi daha çabuk tutar acaba ?

Adalet Yağcı
10-06-2010, 10:22
Sevgili Hatice hanım, sitemizde Litops (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3956&highlight=litops) başlığı var, baktınız mı?
Güle güle büyütün, çok değişik bir bitki.

Lithops çiçekleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17625)

Adalet Yağcı
10-06-2010, 10:43
Sevgili Finduk, böyle bir güzellik gözünüzden kaçmaz eminim.
151590
151591
151595

Adalet Yağcı
10-06-2010, 10:46
Sevgili Benol hanım, çok naziksiniz, beni düşündüğünüz için teşekkür ederim.
Bildiğim kadarı ile, üzümlerin köklenmesi biraz uzun sürüyor, yerinden oynatmaya gelmiyor, aynen gül çelikleri gibi en az bir yıl bekletmek gerekiyor.

Sizin için sakıncası yoksa şimdilik sizde kalsın, kök yapısı iyice geliştiğinde emniyetle yola çıkabilir :)

Benol Hazaroğlu
10-06-2010, 18:45
sevgili fınduk52
ben 1 ay evvel birkaç dalı toprağa gömdüm yeşil filiz verdi .iyice kök atmasını bekliyorum yerinden almak için sanırım sonbahar da alırım.sevgiler.

günebakan
12-06-2010, 21:27
Küpe çiçekleri çok güzelmiş gerçekten Adalet ablacığım mavi de İnternet efsanesi imiş galiba. Ama yine de çok güzel:)

finduk52
13-06-2010, 00:41
Adalet ablacığım ama o pembiş pembiş ne kadar güzelmiş öyle:eek: görmüş olsaydım şayet burada mutlaka kaçırmazmışım gerçektende çok beğendim.

Mor olanı ile birlikte de harika bir renk uyumu olurdu. Düşünsenize bir morundan bir pembesinden sırayla tüm kenarı dolduracaksın , ne güzel olurdu ..

Adalet Yağcı
14-06-2010, 07:26
Sevgili Günebakan, gerçekten de küpe de mavi renk yok, ilk açtığında maviye yakın mor rengi, ertesi günü pembeleşiyor.

Sevgili Finduk'cuğum, ben renklerden vaz geçtim, sizinki kadar güzel çiçeklerini göreyim yeter.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 07:32
Dün itibarıyla benim Campanulalar bu durumdalar.
Henüz çiçekle ilgili bir oluşum göremedim :(

Ne dersiniz, bu sene açar mı?

nazlı06
14-06-2010, 08:11
Adalet abla çok güzelller

finduk52
14-06-2010, 10:07
Ablacığım bu haliyle bile çok güzeller . Ama sen tasalanma eminim yakın zamanda minicik çiçek tomurcuklarıyla sevindirecekler seni . Birazcık daha sabır .:)

Adalet Yağcı
14-06-2010, 11:41
İnşallah dediğiniz gibi olur, nasıl açacaklarını çok merak ediyorum.

Henüz yaylaya götürmediğim adeniumlardan biri pembe beyaz açtı, diğerlerinde henüz tomurcuk yok :(

152714
152715

Adalet Yağcı
14-06-2010, 11:44
Bahçemdeki allissum çok minik çiçekli olmasına rağmen çok hoş görünüyor.
152716

Geçen sene sevgili Almira'nın hediyesi olan begonville açmaya başladı.
152717
152718

Adalet Yağcı
14-06-2010, 11:49
Tohumdan yetiştirdiğim gelincikler tomurcuklanmış.
152719
152720

Sevgili Jineop'tan gelen tohumlardan çıkanlar, bitkinin adını hatırlayamadım :o
152721

Kiraz dalına konmuş kelebeğimiz, bizim bahçede olduğuna göre kelebek de bizim :rolleyes:
152722

türkansultan
14-06-2010, 11:52
sevgili Adalet hanım.Sitede gezindiğim nadir bahçe ve tersslardan ,birine sahipsiniz ,çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel .Ellerinize sağlık

Yücel Canpolat
14-06-2010, 11:58
sevgili Adalet hanım.Sitede gezindiğim nadir bahçe ve tersslardan ,birine sahipsiniz ,çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel .Ellerinize sağlık

Sevgili Türkansultan,Adalet Ablamın yüreğinde açan sevgi çiçeklerinin yanında bizim çiçeklerimiz soluk kalır.ONU çok seviyoruz.:)

Orhan Özbilgiç
14-06-2010, 12:06
Sevgili Adalet Hanım;
Bahçeniz ve nadide çiçekleriniz muhteşem. Ama ben bahçenize başka bir vesile ile uğradım.
Geçen yıl sizde gördüğümüz ve tohumunu alıp, ne zaman dikeceğimizi sorduğumuz ve diktiğimiz Hazeranlar gerçektende nefis çiçeklermiş.;) O çiçeği sizin sayenizde tanıdım. Sağolun, elleriniz dert görmesin.
İyi ki varsınız.:)
Bu arada, sizin gönderdiğiniz Daturalar henüz fotoğraflanacak boyuta gelmediler. Büyüdüklerinde, bahçenize, ellerinizden öpmeye gelecekler.:D

finduk52
14-06-2010, 12:35
Ablacığım bunlar ne güzelliktir böyle . Baştaki adeniumun rengi çok çok güzelmiş maşallah nazar değmesin.Sundavile ye benziyor çiçeği.

Begonvilin rengi çok canlı . Benim gördüğüm begonvillerin renkleri bu kadar canlı değildi . Ama bu muhteşem görünüyor .

Çok öpüyorum çiçek yanaklarından . Sevgiler gönderiyorum.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:19
Sevgili Türkansultan, hoş geldiniz bahçeme.
Nazik sözleriniz için teşekkürler, ben sadece güzel bölümleri fotoğraflıyorum, çirkinlikleri elimden geldiğince gizlemeye çalışıyorum :)

Yücel bey, bu kadar mütevazı olmayın, sizin bahçenizin güzelliğine ulaşabilmek için bütün çabamız.
Sizde görünceye kadar katır tırnağı alıp dikmek aklıma bile gelmemişti.
Ben de sizleri çok seviyorum.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:22
Orhan bey, gönderdiğim tohumların, sahibini mutlu ettiğini görmek çok güzel bir duygu.
Sizin ayrıca bu konuda yazmanız ise büyük incelik.
Daturalar sıcakları bekliyorlar gelişmek için, benimkiler de daha 15 cm. Temmuz başında atağa geçerler ve hemen tomurcuk oluşumuna başlarlar.
Bahçenizi ziyarete geleceğim, biraz fotoğraf yüklemem gerekiyor şimdi.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:25
Sevgili Finduk'cuğum, begonviller güneş seviyorlar, bol güneş görsün, renkleri daha canlı olur, suyunu verirken de biraz cimri davran.

Adenium çiçekleri zakkuma da benziyor, aynı aileden geliyorlar çünkü.
Diğerleri hangi renklerde açacaklar bakalım.

Ben de seni öpüyorum canım, sevgiler.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:30
Ekilmeyi bekleyen iki tane kahve çekirdeğim var, her rengi boyadım, bir fıstıkî yeşil kalmıştı :dilli:

152801

Liliumlarım açmaya başladı, asiatic kırmızı ve turuncu açtı ama bunlar kokusuz.
152802
152803

Arka plandaki lilium muhteşem kokuyor ;)
152804

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:34
Yine Zengarden tohumlarından, Kuş gözü, yaprakları kır papatyalarına benziyor ama minik çiçekleri çok hoş.

152810
152811
152812

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:38
Renk renk cosmoslar açıyor ama yeterince sıcak olmadığı için yoğun değiller.

152815
152816
152817

Pembe galla da pek keyifli değil, diplerde tomurcuklar var bakalım güzel bir kare yakalayabilecekmiyim.
152818

Vildan Sönmez
14-06-2010, 15:42
Hiç durmayın Adalet Hanım, bütün renkler emrinizde :)
Yüzünüz hep gülsün.............

Ekilmeyi bekleyen iki tane kahve çekirdeğim var, her rengi boyadım, bir fıstıkî yeşil kalmıştı :dilli:

152804

Adalet Yağcı
14-06-2010, 15:58
Beyaz cosmos burada kalmış, kıyamam ben ona, o kadar güzeller ki.
152829

Hazeranlar geçen seneki gibi yoğun değiller, yine de sınırlar içinde kalanlar açmaya devam ediyor.
152827
152828
152829

Adalet Yağcı
14-06-2010, 16:00
Ah...Sevgili Vildan hanım, kızım "artık yeter" diyor.
Ben de biliyorum artık yeteceğini ama, kendime söz geçiremiyorum.
Siz beni çok iyi anlarsınız :)

Adalet Yağcı
14-06-2010, 16:03
Kuzum yaylayı özlemiş, İstanbul'dan kalkmış gelmiş, hemen buluşturdum yayla ile, çok mutluydu çok.

152830
152831

finduk52
14-06-2010, 16:06
Oy gülüşüne kurban, maşallah Adalet ablacığım nazar değmesin çiçeklerin en güzeline.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 16:57
Teşekkür ederiz Finduk teyzesi.
Her şeyi ile bana benzemiş kuzu, benim gibi çiçek delisi.

ozbey
14-06-2010, 17:10
Sevgili Adalet abla, Renk renk açan çiçeklerinize mi, çiçek gibi görünen torununuza mı bakacağımı şaşırdım, Allah bağışlasın.
Cosmoslar çok vefalı, aynı sardunya gibi bütün kaprislerinden sıyrılmış, bir o kadar da güzel bir çiçek.
Ellerinize sağlık.

almira
14-06-2010, 17:43
Adalet Hanımcığım; gözünüz aydın. Arka plandaki Lilyum'u ve kuzucuğunuzu öpüyorum.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 18:08
Sevgili Ozbey, burada birlikte büyüyüp güzelleşiyoruz :)
Cosmosların çeşitini bu sene çoğalttım, aslında pembe ve beyazların ful katmerli açması gerekiyordu, Son bahara doğru coşarlar artık.
Kuzuyu öperim sizin yerinize de :)

Sevgili Almira, fotoğrafı çekerken hiç farketmedim, hani UFO fotoğrafları sonradan farkedilir ya, öyle oldu.
Kuzucuk pek keyifliydi, bir kaç yıldır şiddetle itiraz ettiği kirazla da tanışmış oldu, her nedense kiraz yemek istemiyordu.

Senin yerine de öperim, kuzumu ve kuzusunu.

dağ çiği
14-06-2010, 22:25
Sevdili Adalet hanım çiçekler yine muhteşem ama ben bu kuş gözünü çok sevdim.Sayenizde küçük çiçekli çiçekler ilgimi çeker oldu.Bu yıl bende renkli galalardan aldım çok güzel büyüdüler.Şimdi garip bir biçimde çürüyorlar yaprakları düşüyor çok üzdüler beni. Sizinki gayet güzel gözüküyor.

Adalet Yağcı
14-06-2010, 23:23
Sevgili Dağ çiği, eğer sık dikerseniz küçük çiçekli bitkiler de pekala göz dolduruyorlar.

Ben seneye allıssumu her yerde görmek istiyorum, tabi kuş gözünü de.
İnşallah dökülen tohumlardan çimlenir de yine bir sürü viyolle uğraşmak zorunda kalmam.

Satı Uğurtan
14-06-2010, 23:25

152801

Liliumlarım açmaya başladı, asiatic kırmızı ve turuncu açtı ama bunlar kokusuz.
152802
152803

152804
Sevgili Adalet hanım,kokusunun yanında çokta güzel:)

füsunANK
14-06-2010, 23:47
E bu bahçe de bi kuzu eksikti. O da tamam olmuş. Çok da tatlııı. Maşallah. ;)

Cumhur Tonba
15-06-2010, 00:13
Kuzum yaylayı özlemiş, İstanbul'dan kalkmış gelmiş, hemen buluşturdum yayla ile, çok mutluydu çok.

152830
152831

Fakat siz de en az onun kadar mutlu olmuşsunuzdur. Yanılıyor muyum?
Allah herkese böylesine sevimli bir kuzucuk hediye etsin.

Adalet Yağcı
15-06-2010, 07:41
Sevgili Satı hanım, hani bir laf vardır ya, "Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş" herkesin yavrusu da kendine mis kokulu gelir.

Aslında son 10 yılda doğan çocukları gözlemliyorum da, istisnasız hepsi de çok güzeller, nesil değişiyor.
Benim çocukluğumda doğanları da hatırlıyorum, 40 gün gözlerini açamazlardı, biraz zavallı görünümleri vardı.
Ama şimdi, doğar doğmaz yüzünüze gülümsüyorlar, öyle derin bakıyorlar ki bazan, içinde kaybolmaktan korkuyorum.

Sevgili Füsun, sizin bahçede kuzu görünce, "Demek ki, kuzusuz bahçe olmazmış" dedim :)
Çiçeklere öyle bir sevgiyle dokunuyor ki, onları çok sevdiği belli, bıraksam hepsini de toplayıp annesine verecek.

Sevgili Cumhur bey, gençken yaşlılar söylerlerdi de inanmazdım, torun evlattan çok sevilir diye.
Allah herkese bu mutluluğu tattırsın, bu başka bir şey, kendi çocuğunuzun çocukluğunu, hayatın hay huyunudan dolayı doyasıya idrak edemeyebiliyorsunuz.
Torunlar işte bunu telafi ediyor.

nazlı06
15-06-2010, 08:24
Adalet Ablacım, Ananenm torunlar baldan tatlıdır derdi. hani haksızda sayılmaz.

sevim.K
15-06-2010, 09:07
Kuş gözü ne güzel olmuş. Keşke ben de tohumunu ekseydim. Balkonda miniş miniş çok güzel olurdu. Buzdolabında bekliyor. Yetiştiremedim. Tabi kuzucuk en güzeli:D

Adalet Yağcı
15-06-2010, 09:16
Sevim hanımcığım, çiçekleri fotoğraftakiler kadar büyük değil, makro çekimden dolayı öyle görünüyorlar ama gerçekten çok hoş, yoğun açıyor.

Benim kuzucuğumun eline hiç bir çiçek su dökemez tabi :cool:

Yücel Canpolat
16-06-2010, 07:51
Adalet Ablacığım,ne de güzel bir fidan dikmişsin,büyüyüp ağaç olmuş meyveside resimdeki kuzucuk olmuş.Allah onları esirgesin.selamlar.:)

Adalet Yağcı
16-06-2010, 18:05
Çok teşekkür ederim Yücel bey.
Hayatta bırakabileceğimiz en güzel ve büyük eserler evlatlarımız.
Küçüklerken pek farkedemiyoruz ama yaşlandıkça bizler için ne kadar değerli olduklarını daha iyi anlıyoruz.

Yaşlanmayı bu yönden seviyorum işte, insanın değer yargıları değişiyor, gençliğinde çok eften püften bir konuya üzülen insan yaşlandığında bunun ne kadar da önemsiz olduğunu görüyor.

Hayatında gözden kaçırdığı güzellikleri yakalıyor, henüz vakit varken tadını çıkarmak istiyor.
Tabi vakit konusu tartışılabilir ama, geçmiş ve ya geleceğe saplanıp kalmazsak anda olmak sonsuz gibi geliyor insana.

ciceksever70
16-06-2010, 18:49
Kuzucuk cok tatli gercekten. Allah nazardan saklasin.

Hakkı Şen
18-06-2010, 08:45
Sevgili Adalet ablacığım işte (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=660399&postcount=237) sizin bana yolladığınız yıldız çadırı tohumları bugün böyle oldular sonsuz teşekkürler

Yılmaz Yalçın
18-06-2010, 09:05
Sevgili Adalet ablacığım işte (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=660399&postcount=237) sizin bana yolladığınız yıldız çadırı tohumları bugün böyle oldular sonsuz teşekkürler

Maşallah ne kadar yoğun çiçeklenmiş:)Özel bir bakım uyguladınız mı,hangi şartları sağladınız?Adalet Ablanın bana yolladığı tohumlar da çimlendi ve şimdi epey uzadılar ama çiçeklenme belirtisi henüz yok..