PDA

View Full Version : Batı Karadeniz toplantısı Yer: Safranbolu Tarih: 19 Ekim 2008 Pazar

Sayfalar : 1 [2]

Güler
12-10-2008, 12:57
Sevgili cemo, Cumartesi gecesi için rezervasyon yaptırmayı düşündüğünüz Çamlıca konağı hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?
Biz de, gurubumuz nerede kalıyorlarsa orada kalmayı tercih ederiz, maksat bir arada olmak.
1- Ben ve eşim, (sanırım sevgili Habibe de bizle geleceği için onay verir, ama yine de sormakta fayda var.) Teşekkür ederim.

habibe
12-10-2008, 13:05
Başınız sağ olsun arkadaşım. Allah sabır versin.

Sevgili Güler, Cemo özel mesajla sormuş bana da. Önemli olan hep birlikte olmamız. Çoğunluk ne derse uyarım. Dolayısı ile sizi onaylıyorum. Sevgiler.

cemo
12-10-2008, 15:14
http://www.safranbolucamlica.com/
C.tesi gelecek arkadaşlar konaklamak için bu siteye bakabilir.
Sitede, Safranboluya çalışan otobüs firmalarının tel numaraları mevcut.
Pazar ank. dan gelecek arkdaşlar, metro firmasının sabah 7.30 seferi varmış. Toplantı 12 de olduğuna göre rahatca yetişebiliyorlar..

Sevgili Güler hanım, buradan konağa bakabilirsiniz.

rezervasyonu okeyleyenlerin listesi

1- Gülşen, kızı ve arkadaşı
2-Günüm ve oğlu
3-Sebo
4-Habibe
5-Eylems
6-Cemo
7-Güler hanım ve eşi
8-Zenfree (2kişi)

Toplam 13 kişi, başka katılmak isteyen olursa adını listeye eklleyebilir.
Yarın, rezervasyon için görüşme yapacağız.
Sevgiler

zenfree
12-10-2008, 19:54
Sevgili Cemo, benim için de iki kişilik rezarvasyon yaptırabilir misin? Teşekkürler.

cemo
12-10-2008, 20:17
Seve seve sevgili zenfree:)

Passion
13-10-2008, 13:09
Sevgili Eda06,

Çok üzüldüm. Başınız sağolsun. Allah sabır versin size , ailesine.

Sevgilerimle..

Doğal Doğa
13-10-2008, 13:27
sevgili Eda06 başınız sağolsun. Allah kalanlara sabır versin.

Dostlar içim gidiyor toplantıya katılabilmek için ama yalovaya kadar ancak gidebileceğiz. Olsun gönlümüz sizinle ayrıca yalova ya fuara gelen arkadaşlarla da görüşmeyi umut ediyoruz. Sizin de fotoğraflarınızı döet gözle bekliyoruz. Sağlıkla kalın....

safranbolu
13-10-2008, 14:22
SEvgili dostlar biraz önce cemo aradı ve 14 kişilik rezervasyon yaptırdı. Size kısaca bilgi vermek istiyorum anladığım kadarıyla gelişler toplu değil bize ulaşabilmeniz için telefon numaramız 0370 712 19 84 // 0 533 418 79 74 den ben Özlem Özen ulaşabilirsiniz.
Sİzlere kolay yol tarifinde bulunmak istiyorum
Otobüsle gelicek dostlarımız lütfen terminalden şehir içine ücretsiz servisleri kullansınlar daha sonra için isterseniz bağlar dolmuşuna binebilirsiniz kişi başı 900 kuruş ama indikten sonra 600 metre orman manzaralı bir yürüyüş mesafemiz var bize ulaşın
**** taksi kullanabilrisiniz bu da size yaklaşık olarak 10-13 ytl arasında tutuyor anlaşmalı bir taksicimiz var telefonunu belirtmek isterim Hakan bey 0 542 235 61 39 toplantı için giderken ise size minübüs **** büyük 9 kişilik araç Celal bey telefonu 0535 963 12 67 yardım alabilriiz.
Bizim oda + kahvaltı ağaçlar nete yani siz dostlarımıza verdiğimiz fiyat 25.00 ytldir. Eğer akşam yemeği almak isterseniz size Tarhana çorbası+ etli yaprak sarması+ tavuk pilav gibi seçenekler sunabilriz buda 10.00 ytldir. Sadece haber vermek istedim lütfen yanlış anlaşılmasın.
Bütün bunların dışında Safranbolu şehir merkezine geldiğinizde Bağlara çıkacaksınız Safranbolu Mencilis Mağara yolu üzerindeyiz Ana yol üzerinde fakat çarşı ile aramızda 5 km mesafe var en yakın yerleşim merkezi 400 metre ve Subay lojmanları bulunmaktadır.

Sormak istedğiniz soruları tlf açarsanız yine belirtiyim 0 370 712 19 84 0 533 418 79 74
Birlikte bir program yapabilrisek sizlere rehberlik konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Daha öncede belirttiğim gibi sadece gönüllü olarak.

Görüşmek üzere
Sevgilerle
Safranbolu Çamlıca Konağı
Özlem Özen

cemo
13-10-2008, 18:15
Teşekkür ederiz sevgili Özlem. Görüşmek dileğiyle...

zenfree
13-10-2008, 22:20
Arkadaşlar ben kızımla Fahri Yardımcı Bey'in tur otobüsüyle gelmeye karar verdim.
Araç hareket yer ve saatleri cuma akşamı

23:30 İncirli Boyner Mağazası onu
24:00 Beşiktaş eski tansaş önü,
00:15 Kadıkoy evlendirme
00:30 göztepe sapağı
00:35 Yeni sahra
00:40 Kozyatağı
00:50 bostancı sapağı ve e-5 üzeri

Dönüşü onlar Amasra'dan yapacaklar. Ben pazar günü Safranbolu'dan 17:00-18:00 civarı dönmeyi planlıyorum.

Ferda Hanım siz de gelin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

Passion
13-10-2008, 22:26
Sevgili Zenfree,

Sizin geldiğiniz araçla başka arkadaşlar da gelmek isteyebilir. Fahri Bey'e nasıl ulaşıp, yer ayırtabilirler daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz. Ayrıca Yalova da fuara katılan arkadaşlar da İzmit'ten bu araca katılabilirler mi ?

zenfree
13-10-2008, 22:39
Elbette. Aşağıya alınıladım.

Sevgili arkadaşlar 18 19 ekim tarihlerinde malum amasra taraflarındayız. Cuma gecesi istanbul dan hareket edeceğiz. Sabah 7 gibi safranbolu çevrikköprü tesislerine varıyoruz . mükemmel bir kahvaltı yapıyoruz. Sadece bu kahvaltı için bile bu tura katılınır desem bilenler bana mutlaka hak verecektirki. Bu da gezi keyfi organizasyon kalite farkıdır. sadece ve sadece.

Aynı gun oğlen saatlerine kadar safranboluyu bitiriyor fazla kalabalığa karışmadan yorukkoye geçiyor orayı geziyor kurşun dokturuyoruz. ozellikle bana bu ara ustumde goz var herhalde. akabinde nefis manzaralı bir yolda Bartın a doğru hareket ediyoruz.
ama bartına varmadan yolu 10 km uzatıyor ve nefis bir yoldan ulukayaya doğru direksiyon çeviriyoruz. ve sper güzellikte ulukaya şelalesini geziyor fotoğrafını çekiyoruz. sonra inkuma geçiyoruz. İnkumsunset otele yerleşiyoruz otelimiz güzel webdeb kontrol edebilirsiniz. Bir ihtimal bu sefer değişiklik yapıp balık için akşamdan amasraya geçebiliriz. gece eğlence muzik yemek vs. sabah bakacak aşıklar tepesi tavşan adası kalesi çekiciler çarsını muzesini gezip balığımızı ve meşhur amasra salatamız yiyor pazar oğleden sonra 4 gibi yola çıkıyoruz. gece 10 gibi istanbuldayız.

Araç hareket yer ve saatleri

23:30 İncirli Boyner Mağazası onu
24:00 Beşiktaş eski tansaş önü,
00:15 Kadıkoy evlendirme
00:30 göztepe sapağı
00:35 Yeni sahra
00:40 Kozyatağı
00:50 bostancı sapağı ve e-5 üzeri

bilgi için mail atabilir veya 05333965177 nolu telefondan arayabilirsiniz. akşam hava serin olabilir uzerinize yağmurluk mont almayı unutmayınız hava guneşli olursa deniz turu tekne keyfide yaparız.

ayrıca bu hafta sonu gideceğimiz kungul dağı parkuruda keyifli ve çok güzel kaçırmayınız. Ancak amasra turunu mutlak tavsiye ederim

Sevgiler
Fahri YARDIMCI

Kahvaltı kısmı çok cazip.:)

Kurşun döktürme kısımı ise heyecanlı ve eğlenceli görünüyor.:))

Passion
14-10-2008, 12:20
Teşekkürler Sevgili Zenfree,

Bu tur da arkadaşlarımız için diğer bir seçenek. Arzu eden Cumartesi gününü bu şekilde de değerlendirebilir.

Balıkcı
14-10-2008, 13:00
Güzel, sadece fiyat belli değil. :p (Ne çıkarsa bahtına mı yoksa daha önceki mesajlarda var da ben mi görmedim?)

Mahmut Leventoğlu
14-10-2008, 15:16
Sevgili dostlar,bir karışıklık olmasın diye tekrar soruyorum.(Yukarıdaki yazıları kontrol edin)
Fahri Yardımcı dostumuzun organizasyonunda Sunset de kalınacağı belirtilmiş.Fakat Cemo da Safranbolu Çamlıca Konağında yer ayırtmış.Ayrıca fiat belirtilmemiş.
Bence bütün bunları toparlayıp tekrar yayınlamalısınız.Sonra oralarda başınız ağrımasın kırgınlıklar olmasın :)

cemo
14-10-2008, 15:23
Sevgili Leventoğlu, Safranbolu arkadaşımız oda kahvaltı fiyatı olarak 25 ytl diye fiyat açıklaması yaptı daha önceki mesajında. Sanırım sevgili zenfree turla gelip bizimle kalacak. Ben bu şekilde anladım. Farklı bir durum söz konusu ise rezervasyon düzeltilir.

sevgiler

zenfree
14-10-2008, 17:20
Sevgili dostlar,bir karışıklık olmasın diye tekrar soruyorum.(Yukarıdaki yazıları kontrol edin)
Fahri Yardımcı dostumuzun organizasyonunda Sunset de kalınacağı belirtilmiş.Fakat Cemo da Safranbolu Çamlıca Konağında yer ayırtmış.Ayrıca fiat belirtilmemiş.
Bence bütün bunları toparlayıp tekrar yayınlamalısınız.Sonra oralarda başınız ağrımasın kırgınlıklar olmasın :)

Mahmut Bey bence karışıklık olmaz.:)

Sadece Safranbolu'ya gidiş için Fahri Bey'lerin aracını kullanacağız. Terminale gitmek olmadığı için daha rahat. Cumartesi erken saatlerde orada oluruz. Cemo rezervasyonu yaptırdı. Güler Hanımlarla birlikte aynı yerde kalacağız. :)

Gülşen
15-10-2008, 12:21
Sevgili Zenfree; alıntıda verdiğiniz cep telefon numarasından, Fahri Bey'e ulaşamadım. Bir otomotiv şirketi çıkıyor sanırım numarada hata var.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 13:54
Maildeki telefon nosu hatalı 05333985177 olacak arkadaşlar

Sevgili Zenfree; alıntıda verdiğiniz cep telefon numarasından, Fahri Bey'e ulaşamadım. Bir otomotiv şirketi çıkıyor sanırım numarada hata var.

Gülşen
15-10-2008, 14:30
Çok teşekkür ederim Vildan Hanım, Fahri bey ile görüştüm. Yolculuk ve kahvaltı için, kişi başı 60 ytl fiyat verdi. Bize yüksek geldi, normal otobüs firması ile geleceğiz.

cemo
15-10-2008, 16:21
Yalova dan Ereğli ye birlikte döneceğimiz arkadaşlarım , 16.30 otobüsüne yer ayırttım bilgilerinize:)

zenfree
15-10-2008, 19:44
Çok teşekkür ederim Vildan Hanım, Fahri bey ile görüştüm. Yolculuk ve kahvaltı için, kişi başı 60 ytl fiyat verdi. Bize yüksek geldi, normal otobüs firması ile geleceğiz.

Haklısınız Gülşen Hanım. Fiyat bana da yüksek geldi.

eylems
16-10-2008, 00:42
Yalova'daki fuarda cuma günü bitki satışı yapılamıyormuş bu sebeple orada ızdırap çekmektense sanırım bende Zenfree'ye yol arkadaşlığı edeceğim. Yarın ilk işim fahri Bey'i aramak olacak.

Passion
16-10-2008, 11:20
Arkadaşlar pazar günkü toplantıda kimler olacak? Artık son ve kesin listeyi tespit edelim.

1-Passion
2-Günüm ve oğlu
3-Cemo
4-Sebahattin Sargın
5-Güler ve Eşi
6-Eylems
7-Gülşen , kızı ve arkadaşı
8-Zenfree ( 2 kişi)
9-Habibe
10- Oğuzhan
11-

Karabük'ten Lalezar78 ve Zonguldak'tan Ephesos siz katılmıyor musunuz ?

Passion
16-10-2008, 11:55
Arkadaşalar toplanacağımız yerde yiyecek yok daha önce söylediğim gibi. Ama biz önceden haber verirsek gözleme yapabileceklerini söylediler. Eğer çoğunluk tamam derse söyliyeceğim çıkarsınlar. Öğlen toplanacağımız için toplantı boyunca acıkabiliriz; çayın , ayranın yanında birşeyler atıştırmak isteyebiliriz diye düşündüm.

Gülşen
16-10-2008, 12:27
Gözleme teklifin bizim için uygun Passion :)

Passion
16-10-2008, 13:33
Özür dileyerek, konakta gözleme teklifimi geri çekiyorum arkadaşlar. Şimdi tekrar konuştum. O konuda bir ayarlama yapamıyorlarmış. Ama çarşı içinde olduğumuz için pekçok yerde farklı yemek seçenekleri var.

cemo
16-10-2008, 13:39
Aç kalmayız passion telaşlanma:)) Atıştıracak birşey bulunur.

Passion
16-10-2008, 13:44
Tamam Cemo'cum, telaşlanmıyorum :)). Sadece toplantı sırasında iyi olurdu diye düşünmüştüm.

safranbolu
16-10-2008, 16:43
Tekrar merhaba Safranboluya erken saatlerde gelicek olan arkadaşları sabah erken saatlerde otobüslerle gelicek olan arkadaşlar direk olarak Çamlıca Konağına gelebilirler muhtemelen günü kaçırmak istemezseniz cuma akşamı gece otobüsleri ile sabah6.15-6.30 gibi Safranboludasınız ve hemen bir taksi ile bize ulaşailirsiniz. Odalarınız hazırlanmıştır çekinmenize gerek yok size yine çalıştığımız taksinin numarasını hatırlatmak istiyorum çünkü o saate minübüsler çalışmıyor 0542 235 61 39 hakan bey

İyi yolculuklar dilerim
Özlem Özen

zenfree
16-10-2008, 18:42
Yalova'daki fuarda cuma günü bitki satışı yapılamıyormuş bu sebeple orada ızdırap çekmektense sanırım bende Zenfree'ye yol arkadaşlığı edeceğim. Yarın ilk işim fahri Bey'i aramak olacak.

Sevgili Eylems, ücret bana da yüksek geldi. Ben otobüs firmasıyla gitmeye karar verdim. Hatta biletlerimizi aldım bile.

Tekrar merhaba Safranboluya erken saatlerde gelicek olan arkadaşları sabah erken saatlerde otobüslerle gelicek olan arkadaşlar direk olarak Çamlıca Konağına gelebilirler muhtemelen günü kaçırmak istemezseniz cuma akşamı gece otobüsleri ile sabah6.15-6.30 gibi Safranboludasınız ve hemen bir taksi ile bize ulaşailirsiniz. Odalarınız hazırlanmıştır çekinmenize gerek yok size yine çalıştığımız taksinin numarasını hatırlatmak istiyorum çünkü o saate minübüsler çalışmıyor 0542 235 61 39 hakan bey

İyi yolculuklar dilerim
Özlem Özen

Özlem Hanım teşekkürler. Biz erken saatlerde orda olacağız galiba. Görüşmek üzere.:)

Gülşen
17-10-2008, 12:12
Bizde biletlerimizi aldık (Ulusoy'dan) Sabah 6.30 gibi Safranbolu'da olacağız. Özlem Hanım ile görüştük, doğru Çamlıca Konağına gidip biraz dinleneceğiz. Sonra da Safranbolu'yu keşfetme turuna çıkacağız. Görüşmek üzere arkadaşlar :)

papatyam
17-10-2008, 12:29
Güzel bir gün geçirmenizi dilerim :)
İyi yolculuklar.

ephesos
17-10-2008, 18:34
1-Passion
2-Günüm ve oğlu
3-Cemo
4-Sebahattin Sargın
5-Güler ve Eşi
6-Eylems
7-Gülşen , kızı ve arkadaşı
8-Zenfree ( 2 kişi)
9-Habibe
10- Oğuzhan
11-Ephesos +1 arkadaşı
12-praecox

ephesos
19-10-2008, 17:10
TOplantının resimlerini yüklemek için galeride başlık açarmısınız.

malina
19-10-2008, 17:22
Buyurun efendim :)

Safranbolu Toplantısı (19 Ekim 2008) (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=700&userid=)

zenfree
19-10-2008, 20:32
Çok güzel bir geziydi. Herkese teşekkürler.:) Fotografları dinlendikten sonra yükleyeceğim.

habibe
19-10-2008, 20:47
Bu gezide emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkürler. Başka güzel toplantılarda görüşmek umudu ile..

Güler
19-10-2008, 21:56
İyi akşamlar arkadaşlar.
Çok güzel ve yüklü bir hafta sonu tatilinden veya koşuşturmasından sonra ancak eve gelebildik.

Cuma sabahından beri sokaklardayız, rahmetli annem sağ olsaydı yine '' köpek ayağı yemiş gibi geziyorsun'' derdi mutlaka.

Cuma sabahı, arkadaşlarımız Ferda ve Mecbure ile Yalova yolunu tuttuk. Güzel bir fuar gezisi oldu. Satış olmadığı için çiçek de alamadık. Ama Cemal.S ve nazik eşleri Aysel hanım bizleri çok sıcak ve hoş karşıladılar, ayrıca Celal Sungur arkadaşımız da o kadar yoğun işleri arasında bizlerle çok ilgilendi ve güzel ikramlarda bulundular, kendilerine çok teşekkür ederiz.

Ertesi günü de yine yollara düştük. Bu sefer istikamet Safranbolu'ydu. Yola, sevgili habibe'yi de alarak devam ettik. Rahat bir yolculuk oldu. Otelimize yerleştikten sonra, Safranbolu sokaklarında cirit attık. Akşama doğru diğer arkadaşlarımızın katılımları ve birbirilerimizle tanışmamız çok güzeldi. Sevgili passion'ın getirdiği gözlemeler, bir anda kapışıldı. Sevgili Sebo'muz aç kaldı; kendileri, peynir yemezmiş-hiç de üzülmedim-.

Çaylarımızı içtik, sohbetlerimiz gecenin birine kadar sürdü. Sahi, bu arada söylemeden geçemeyeceğim; otelin kocaman tabak dolusu Safranbolu lokumunu kim bitirdi dersiniz? GÜNÜM'dür cevabı, ben mi bir iki tane yiyebildim!!!!!!

Sabah, neşeli bir kahvaltı yaptıktan sonra, aramızda fide ve tohum alışverişi yaptık, yemek tarifleri verdik, mantarları tanıdık, (Eylems ve zenfree bu konuda çok bilgililer-duyurulur-)

Daha sonra aramıza sayın hocamız preacox, ephesos ve arkadaşı katıldılar, tabî, sohbetimiz daha da zevkli hale geldi.

Otelimizden ayrılıp, toplantımızın yapılacağı Mümtazlar konağına geçtik. Kalabalık gurup olmak çok keyifli, herkafadan bir ses çıkıyor, siz de istediğinize katılıyorsunuz.

İçimiz, dışımız çay olmuştu ki, sevgili Gülşen'in ve elfogi'nin güzel kurabiyeleri midelerimizi şenlendirdi. Bahçemin ayvaları ise biraz azizliğe uğradı. Acı biber tohumlarını dağıttığım elimle soyduğum ayvalar, birkısım arkadaşların tat alma hislerini dumura uğrattı galiba.

Toplantılarımızda artık geleneksel hale getirdiğimiz, hediye çekilişindeki bahçe aksesuarı, arkadaşımız Safranbolu'ya isabet etti-güle güle kullansınlar-
Müziksiz, kasap havası halayımızdan sonra, biz İstanbul'a dönecekler, zor da olsa arkadaşlarımıza veda ederek ayrıldık.

Çok güzel bir gurup toplantısını gerçekleştirmenin zevki ile yine yola koyulduk. Batı Karadenizli arkadaşlarımıza ve emeği geçen bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Sevgili Ağaçlar.Net ailesi, inşallah bu güzellikleri her zaman devam ettirebiliriz.
(Şimdi sıra nerede desem?, rahmetli annem doğru çıkar değil mi?)

Güler
19-10-2008, 21:58
Arkadaşlarımız Zenfree ve habibe'ye hayranım. Bütün gezimizi bir satırla anlatabilmişler.
Ben de ne gevezeymişim yani.

limon
19-10-2008, 22:28
:) Güler Hanım, gelmiş kadar olduk, şahane anlatmışsınız, fotoğraflara da baktım, onlar da şahaneler.

Şimdi sıra sizin isminizin altında, şehir hanesinde yazan yerde ;)

Sevilay
19-10-2008, 23:06
Güler hanım, bu sefer Sebo yerine siz anlatmışsınız toplantıyı.:)
Çok da iyi ayrıntılamışsınız..
Sanki oradaydım..

Evet, sıra istanbul toplantısında..

Güler
19-10-2008, 23:41
Kasım ayı içinde hemen, uygun bir yer bulmamız gerekiyor değil mi arkadaşlar?
Kolları sıvayalım.

Mermaid
20-10-2008, 00:39
Evet haklısınız Güler hanım resimlere baktım çok güzel geçmiş toplantınız.

Hidiv Kasrı muhteşem ama kasımda nasıl olur bilemiyorum.:confused:

Vildan Sönmez
20-10-2008, 00:41
Toplantıya katılamasamda Cumartesi günü Safranbolu'da görüşmeyi planlayarak Zenfree arkadaşımızın telefonunu almıştım, ama kısmet değilmiş. Ben Safranbolu'ya gidemedim. İnşallah İstanbul toplantısı **** bir başka toplantıda görüşmek dileğiyle. Bu arada halayınız harikaymış arkadaşlar.

Günüm
20-10-2008, 00:50
Bir Safranbolu yorgunu daha evine döndü.
İlk defa katıldığım Ağaçlar.net toplantısında tanıdığım herkesi yeniden yeniden kucaklıyorum.
Güler Hanım, ertesi sabah ne göreyim? Bir gaflet anında aynı lokum tabağı yeniden doldurulmuş. Bilet peşinde koşacağım derken sadece bir tane yiyebildim. Onun da boş kutusunu elimde gören işletme sahibinin bakışı da görülmeye değerdi. Bu defa sizin için koyduk demedi nedense. :D

Sebahattin Sargın
20-10-2008, 03:45
Eve ancak girebildim uzun bir yolculuktan sonra ;)

Çok ama çok güzel bir gündü gelemeyenler çok şeyler kaçırdı....

Safranbolu inanılmaz güzel bir yer bir o kadar güzel bir konakta kaldık. Güzel bir konakta toplantımızı yaptık, Güler Hanımın malum biber ile tatlandırılmış acılı ayvalarından yiyerek tarihe geçtik :D:D

Bol kahkaha bol sohbet ettik...

Kimse ayrılmak istememiştir heralde...

Ben ve Eylems 20.15'de Safranboludan ayrıldık, Cemo ise Passiona misafir oldu....

Bu toplantıda emeği geçen farklı şehirlerden kalkıp gelen arkadaşlarımıza çok ama çok teşekkür ederiz...

Rehberimizi Özlem Hanıma ayrıca teşekkür ederiz...

Birbirinden güzel insanlar ile tanıştık....

İstanbullular top sizde artık....

Sebo Sandan selamlar :D

İklimsiz
20-10-2008, 04:40
Biz yol yorgunu daha evine döner dönmez soluğu bilgisayarının başında aldı :)

Uykusuz ve çookk yorgun, epey bir dinlendikten sonra izlenimlerini anlatıp, resimleri yükleyecek :)

Cumhur Tonba
20-10-2008, 08:14
Sevgili Karadeniz'liler.
Hepiniz hoş geldiniz. Siz Safranbolu'ya gitmeden bir hafta önce yazışmalar başladım. Bir süpriz hazırlayayım demiştim. Fakat Çamlıca Konağında konaklamamışsınız. Süpriz havada kaldı. Sağlık olsun.
Hepinize selamlar.

Oğuzhan
20-10-2008, 09:01
Herkese sevgiler, selamlar :p
Hepinizi çok sevdim. Güzel bir toplantıydı. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Keyifli ve hoş bir görüşme oldu.
Arkadaşlar ilk tadan ben olduğum için söylüyorum. Acılı ayva pek bi güzelmiş. Bir daha ne zaman yeriz bilemiyorum. Değişik bir aroması vardı. Değişik tatlar sevenler tarifini alabilirler. Kimden mi tabii ki Güler Abla dan.:D

Umarım tekrar görüşürüz. Herşey gönlünüzce olsun.

Hindistancevizli-Üzümlü Kurabiye

Malzemeler
1 Pk. YUmuşatılmış Margarin
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağ
1,5 Su bardağı Pudra Şekeri
1 Yemek Kaşığı Toz şeker
3,5 Su bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
2 Su Bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı Kuru Üzüm

Yağ, P.şeker, hindistan cevizi ,yumurta ,Un, kabartma tozu ,Üzüm ,vanilya hepsini karıştırılıp yoğrulur. Kulak memesi kıvamına getirilip yuvarlak şekil verilir. Şekil verilen hamur yumurta akına sürülüp hindistan cevizine batırılır. Tepsiye konur.
Isıtılmış fırına verilir. Afiyet olsun.:D

Güler
20-10-2008, 09:28
Sevgili dostlar, kurabiye nefis mi nefisti. Mutlaka denemeniz gerekir.
Sevgili elfogi, eşim sabah kahvaltıda '' elfoninin verdiği kurabiyeler nerede Güler'' demez mi? Ben de unuttu sanmış, sevinmiştim. Ortak çıktı kurabiyelerime...(lâtife ediyorum.. ne derler; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim.. işte ben de öyle bakıyorum kıymetli eşime)

papatyam
20-10-2008, 09:35
Gününüzün çok güzel geçtiği yüklenen fotoğraflardan belli :)

Oğuzhan, tarifi aldım en kısa zamanda deneyeceğim :p

Güler
20-10-2008, 09:35
Sevgili Zenfree, sana bir dedikodu vereyim; oteldeki yemek tariflerimiz vardı ya, sarımsaklı patates. Habibe, eve gelir gelmez hemen denemeye karar vermiş, yol yorgunu demeden bir güzel pişirmiş. Bana telefon etti ''Güler o kadar güzel oldu ki, gelip-gidip yedim, o kadar çok yemişim ki şu an küp gibi hissediyorum'' dedi.
Sen dereotlu çilav'ı denedin mi?

Güler
20-10-2008, 09:40
Evet, sevgili papatyam. Siz dostları da gözlerimiz hep aradı.
Sevgili Cumhur, mesajınız bütün arkadaşları çok memnun etti. Teşekkür ederiz.
Günüm, sana bir itirafta bulunayım; sabah, lokum tabağını yeniden doldurulmuş görünce, ''arkadaşlar bunu Günüm'den nasıl saklayabiliriz'' diye soran bendim.

papatyam
20-10-2008, 09:43
Güler Hanım, bende katılmayı inanın çok isterim ama olmuyor işte evde geçirebildiğim bir günüm var, uykuya ve eve hasretim annemler hafta sonları yol gözlüyor herkes hep birlikte olmak istiyor ailece klonlanmamız lazım diyorum bazen :)
Birlikte olamasak ta gönüllerimiz bir.

nazlı06
20-10-2008, 10:26
Güler Abla, gelmiş kadar olduk, çok güzel anlatmışsınız, fotoğraflara da baktım, orda bende olsaydım diye iç geçirdim.

habibe
20-10-2008, 11:29
Güler :)
Ben de uzun uzun anlatacaktım gezimizi. Eve geldikten sonra tam 3 kez girdim siteye. Ama senin o patates tarifin buna mani oldu :)
Pc başına her oturuşta midemin sıkıntısı beni bilgisayardan kaldırtdı. Öyle güzel olmuştu ki açlığın da verdiği hucumla tabağın dibi göründü.
Sıra çilav ve Zenfre nin 2 tarifinde :) bu sefer temkinli olmam lazım. :o

Toplantıyı gayet güzel özetlemişsiniz. Hepinizi Seviyorum. Selamlarımla..

Oğuzhan
20-10-2008, 12:37
Habibe Abla geçmiş olsun. Merak ettim şu patates nasıl bir patates :D

Oğuzhan
20-10-2008, 12:39
Sevgili dostlar, kurabiye nefis mi nefisti. Mutlaka denemeniz gerekir.
Sevgili elfogi, eşim sabah kahvaltıda '' elfoninin verdiği kurabiyeler nerede Güler'' demez mi? Ben de unuttu sanmış, sevinmiştim. Ortak çıktı kurabiyelerime...(lâtife ediyorum.. ne derler; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim.. işte ben de öyle bakıyorum kıymetli eşime)

Yapar gönderirim. Siz yeter ki isteyin. Oğuz Abi'ye selamlar.

Günüm
20-10-2008, 13:19
Günüm, sana bir itirafta bulunayım; sabah, lokum tabağını yeniden doldurulmuş görünce, ''arkadaşlar bunu Günüm'den nasıl saklayabiliriz'' diye soran bendim.

:D
Gelirken bir kilo lokum aldım oğluma. Açtı kutuyu. Birkaç tane yedi, dışarıya çıktı oynamak için. Şimdi evde nasıl bir mücadele var Güler Hanım bir bilseniz. Ama yok yemeyeceğim.:D

habibe
20-10-2008, 14:01
Teşekkür ederim Oğuzhan. Geçti geçti :))
Bu lezzet senden kaçmaz. Hemen yazayım dur.
Senin kurabiyeler kadar lezizdi inan.

1 kg kadar patatesi soydum 10 dk kadar haşladım. 1 paket hazır kremanın yarısını ve ezilmiş bir baş sarımsağı çukurca bir kaseye koydum. Patatesleri 2 cips kalınlığında dilimleyip, biraz tuz ilavesiyle bu üçünü kasede bir güzel harmanladım. Borcam tepsisine boşaltıp, üzerine kırmızı biber ektim. Kalan kremayı da üzerine gezdirip, fırına verdim. Ben çantamı boşaltıp şu bu diyene kadar nar gibi kızarmışlardı.
Tepsisiyle birlikte aldım masaya. Çöktüm başına :) yermisin yemezmisin derken 1 kg patatesi yedim.. Mide fesadı bu işte.
Özellikle hafta sonu kahvaltıları için güzel bir seçenek..

Güler
20-10-2008, 15:06
Sevgili Oğuzhan, sarımsakları da (aşağı yukarı bir baş kadar) döğmeden ince ince yuvarlak yuvarlak kes, hep beraber harmanla.

Passion
20-10-2008, 17:38
Bir saat kadar önce Cemo'yu da evine uğurladım. O güzel hafta sonundan geriye ayrılığın verdiği biraz hüzün ama bunun yanında kazanılan dostlukların verdiği huzur ve mutluluk kaldı .

Güzel, şenlikli, sıcak bir toplantı oldu. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara , katkılarından dolayı ; Cemo'ya, Sebahattin'e ,Çamlıca konağı çalışanları ve Özlem Hanım'a , Mümtazlar konağı çalışanları ve Mehmet Akif Bey'e, Yedekçioğlu Konağı çalışanlarına kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Eşine rastlayamayacağımız lezzetteki ayvalar için Güler hanım'a, kurabiyeler için Oğuzhan'a teşekkür ederim. Umarım kimseyi atlamamışımdır.

Hepinizi tanıdığım için çok memnun oldum arkadaşlar. Eylems' le de aynı şeyi konuştuk. Sanki yeni tanışmamışız da çok eskiden birbirimizi tanıyor gibiydik.

Tekrar görüşmek üzere. Sevgilerimle...

Oğuzhan
20-10-2008, 18:32
Aynen öyle eski dostlar gibiydik. :)

Oğuzhan
20-10-2008, 18:34
Teşekkür ederim Oğuzhan. Geçti geçti :))
Bu lezzet senden kaçmaz. Hemen yazayım dur.

Teşekkür ederim. :)

eylems
20-10-2008, 19:39
Toplantı sonrası evine en son ulaşan sanırım benim. Biraz dinlendikten sonra görüşmek üzere.

zenfree
20-10-2008, 19:58
Sevgili Zenfree, sana bir dedikodu vereyim; oteldeki yemek tariflerimiz vardı ya, sarımsaklı patates. Habibe, eve gelir gelmez hemen denemeye karar vermiş, yol yorgunu demeden bir güzel pişirmiş. Bana telefon etti ''Güler o kadar güzel oldu ki, gelip-gidip yedim, o kadar çok yemişim ki şu an küp gibi hissediyorum'' dedi.
Sen dereotlu çilav'ı denedin mi?

:)) Daha denemedim. Pirinç 4 saat önceden ıslatıldığına göre ancak hafta sonu yapabilirim.

Bu arada Güler Hanım'a ve Oğuz Bey'e ayvalar, çerezler, aloe vera ve yolculuk için çoook teşekkür ediyorum.

imgelem
20-10-2008, 20:11
Sizleri kıskanmadım desem yalan olur. Ama bu gezelim görelimden çok ;yiyelim, içelim gezisi olmuş sanki.Yemek tarifleri havalarda uçuşuyor.:)
Eh ne yapalım biz de bunları deneriz artık...
Şaka bir yana çok güzel bir gezi olduğu fotoğraflardan belli.Umarım ben de birine katılıp sizlerle tanışma mutluluğuna ererim.

zenfree
20-10-2008, 20:57
Gezide en ilginç şeylerden biri de unutkanlık ya da anlama ile ilgili idi galiba:)))

- Yemek yediğimiz yerin adını defalarca yinelememize rağmen bir türlü öğrenemedik.:))))

- Otelimizin adını öğrenmek için bir kaç saat çalıştık.:)

- Toplantı yaptığımız yerin adını ben hala hatırlamıyorum.

- Kalacağımız konağın yolunu göstermek için konağın sahibi arabasıyla eski çarşıya geldi. Meydanda buluşmak üzere sözleştik. Arabamıza gittik.:)))) Meydanda dört döndük bahsettiğim kişiyi bulamadık. Sonra konağın adı bize söylendiği halde biz hatırlayamadık ( beş kişi). Üstelik telefon numarasını almak da aklımıza gelmemişti. Böylece adını ve nerde olduğunu bilmediğimiz konağı aramaya başladık. Sonra arabayı kenara çektik birine yol sorduk. Ama hepimiz bir diğerimizin dinlediğini düşündüğünden yine bir sonuç alamadık. Çünkü kimse dinlememişti. ( Oğuz Bey'e haksızlık etmeyeyim o telefonla konuşuyordu) Caddelerde çaresizce dolaşırken konağın sahibi bizi buldu da gideceğimiz yere ulaşabildik.:) Gerçekten çok güldük.

Sizleri bilmem ama bende genel bir aymazlık mevcuttu.:))) Galiba oksijen çok geldi.

Güler
21-10-2008, 01:09
Sevgili zenfree, bak ben bunları yazmamıştım, ne ileri zekâlı olduğumuzu anlayacaklar şimdi!!!!
Sahi, neydi o halimiz? Sanırım Safranbolu'nun havası çarpmıştı bizi, ama bak sana yine bir dedikodu vereyim, bu iş sadece bizim başımıza gelmemiş, hocamız praecox da arkadaşları ile aynı şeyi yaşamış, evet, evet havasından.......

Cumhur Tonba
21-10-2008, 01:16

Güler hanım. Hatta sorayım dedim. Safronbolu bana sizin orada konaklamadığinızı ve süprizzin gerçekleşmediğini yazdı. Sebo da yazısında o bayan a teşekkürn yazısını yazdı. İkilemde kaldım. Demekki mesajımı okumuş. Çok sevindim.

İklimsiz
21-10-2008, 01:37
Sayın Cumhur Tonba' nın mesajı:

Toplantıya katılan arkadaşların isimlerini teker teker yazdıktan sonra,

Hepinize merhaba,

Tarih karşınızda duruyor, etrafınız yemyeşil, cennet gibi. Bilmiyorum şu an keyif salonunda mı, huzur salonunda mı, sevgi salonunda mısınız?

Hepinize selamlar, iyi günler. Kısa tatilin tadını çıkarın.

Hepimiz çok duygulandık, sağolun varolun.

İklimsiz
21-10-2008, 01:46
Birarada olmanın muhteşemliğini tüm katılımcılar ne de güzel anlatmışlar, bana ekleyecek birşey kalmamış :)

Güler hanım, Habibe hanım ve Zenfree Safranbolu' ya bizlerden daha evvel ulaşmışlar, bazı nedenlerden dolayı, kalınacağı buradan duyurulan konakta değil de, başka bir yer ayarlamışlar.

Safranbolu' ya ulaşmamıza 15-20 dakika kala, bana telefonla yerin adını söyledi. Otelin sahibi Özkan bey de tarif etti, falan yerde ineceksiniz, filan tabelayı göreceksiniz şeklinde. Hem telefonda Güler hanımla konuşuyorum, hem de yanımda oturan Sebo' ya " bak aklında tut ha" diyorum.

Otobüsten indik. Konağın adı aklımda değil, Sebo' ya sordum, boş boş bakıyor.

Tekrar Güler hanımı aramak zorunda kaldık :)

Cumhur Tonba
21-10-2008, 01:47
Sayın İklimsiz
İnanın üzülmüştüm. Zira sizin toplanmanızı başından beri takip ediyorum. Bir selam yolluyayım dedim. Safranbolu yinede size bildirmiş. Çok mermnun oldum. Hepinizi çok seviyorum. Selamlar. Belki bigün bende sizleri görürüm.

İklimsiz
21-10-2008, 01:49
"Yediğin içtiğin senin olsun, gördüğün yerleri anlat" derler ya, Safranbolu toplantısı aklıma geldiğinde, herkesteki bu unutkanlığı ve dalgınlığı gülümseyerek daima anımsayacağım :)

Cumhur Tonba
21-10-2008, 01:49
Birarada olmanın muhteşemliğini tüm katılımcılar ne de güzel anlatmışlar, bana ekleyecek birşey kalmamış :)

Güler hanım, Habibe hanım ve Zenfree Safranbolu' ya bizlerden daha evvel ulaşmışlar, bazı nedenlerden dolayı, kalınacağı buradan duyurulan konakta değil de, başka bir yer ayarlamışlar.

Safranbolu' ya ulaşmamıza 15-20 dakika kala, bana telefonla yerin adını söyledi. Otelin sahibi Özkan bey de tarif etti, falan yerde ineceksiniz, filan tabelayı göreceksiniz şeklinde. Hem telefonda Güler hanımla konuşuyorum, hem de yanımda oturan Sebo' ya " bak aklında tut ha" diyorum.

Tekrar Güler hanımı aramak zorunda kaldık :)

Eeee. Onlar bizim deliler. Başka ne bekliyordunuz.

praecox
21-10-2008, 09:58
Sevgili zenfree, bak ben bunları yazmamıştım, ne ileri zekâlı olduğumuzu anlayacaklar şimdi!!!!
Sahi, neydi o halimiz? Sanırım Safranbolu'nun havası çarpmıştı bizi, ama bak sana yine bir dedikodu vereyim, bu iş sadece bizim başımıza gelmemiş, hocamız praecox da arkadaşları ile aynı şeyi yaşamış, evet, evet havasından.......

Biz 10:30 gibi Safranbolu'ya girdik. Eski konaklar ve yeni meydan arasında önce Çamlıca pansyonunu bulmak için iki kez gittik geldik. Olay şu:
Kubilay arkadaşımız rabayı kullanıyor yoldan geçene konak soruluyor. Taxici veya sorulan şahıs anlatıyor isimler veriliyor cam kapatılıp yola çıkılıyor.

Praecox: -" Kubi anladın mı nasıl gideceğiz?"
Kubi: "- Sen sordun ben nerden bileyim. Hadi söyle nerden gideceğiz."
Praecox: "-Oğlum adam türkçe anlattı sen duymadın mı? Almanca İngilizce konuşmadık ya."
Kubi:"-Sen sordun ya ben dinlemedim" (Yalan.. o da anlamadı ya da unuttu.:))

Zar zor Çamlıca pansyon bulundu. İndik tam kapıyı çalacağız ki... zırrr telefon.
Telefonda Sebo... Anlatıyor bizde burdayız diyorum... yok biz şurda bu konaktayız şöyle böyle eski yerleşim yerine gelin diyor.

Ben zar zor Kubi'yi razı edip eski yerleşim yerine yönlendiriyorum. Konak isimlerini hatırlamak namümkün. Aklımda kalan bir tek Bartın sapağı. Bu sapağı bulmak ise yine 2 kere ordan oraya aynı yolu kat etmekten geçiyor.

En nihayeti sayın İklimsiz biz yola çıkıyoruz sizi yoldan alırız diyor. yavaş yavaş aynı yollar tekrar geriye ket ediliyor Sebo ve iklimsiz görülünce rahat bir nefes alınıyor. Bu zamana kadar arka sırada oturan Ephesos'dan bir cümle çıkıyor ağzından. Biz buradan geçtiydik. ( O ana kadar arkada trans vaziyetlerinde hypnotik bir huzur içinde idi...) Kubi ve ben sert bir şekilde arkaya dönüp Ephesosa sinirlenesimiz geldi ancak bizde de adeta sinirler alınmış durumları hakim.

Kısacası aklımızda ne konak adları nede sokak yol tarifleri kaldı. İsimler telafuz edildiğinin saniyesinde zihinlerden siliniyordu adeta.

Bir de o saate kadar aç bilaç küçücük Safranboluyu ileri geri kat ederken hangi konakda buluşulacağını öğrendikten sonra bir yerde kahvaltı yapma gafletinde bulunduk. Khavaltı sonrasında elbetteki üçümüzün de aklından "Mümtazlar konağı" adı unutuluvermişdi bile. Tekrar telefon açıldı soruldu. Oraya varıldı ancak bu phenomene bir anlam veremedik kendimizden kaynaklanıyor sandı isek de toplantıda bu durumu herkesin yaşadığını duyunca bunama belirtilerinin sadece bize has bir durum olmadığını öğrenip bir nebze rahatladık.

Hala bu phenomene bir anlam veremedim.

Benim dikkatimi çeken bir konu ise Karbük'e girişte birden safranbolu'ya kadar tepelerdeki ağaç populasyonunun kalktığı. Tepeler Ağaçsız ormansız. Sanırım altında (yakılmadı ise bu ormanlar) Ağaçların gelişmesine mani olan ciddi demir cevherleri var. Belki bu demir madenleri bir şekilde manyetik alan sapması göstererek beyin fonksyonlarımızı da ciddi etkiliyor olabilirdi.
Oksigen fazlalığının nasıl bir euphorik bir durum yaratığı malumumdur. Olay bu değildi olay adeta beynimiz işlemez bir hal almıştı.

Kısacası çok güzel ama bir o kadar da enteresan bir gezi oldu. Resimlerde de görülebileceği gibi sinmiş pısırık halim de bu phenomenin etkisi olasa gerek.

Saygılarımla.

habibe
21-10-2008, 10:30
Sevgili Praecox, Zenfree'nin bir bakkal anısı var ki evlere şenlik.. Zenfree nerdesin gel anlat hadi :) Yöre Halkının da çok etkilendiği kesin.

Oğuzhan
21-10-2008, 11:15
Sevgili Praecox ,
Tam bir macera yaşamışsınız.Artık hiç unutmassınız.Sevgili Kubilay ve Sevgili Ephesos güzel keyifli bir yolculuk olmuş.Gizemli şehir hazine arar gibi tam film olur. :D
Karabük -Safranbolu arası tepelerde cevher yok korkmayın manyetik alan etkisinden değildir.Buralar insanlar tarafından bu hale getirilmiş.Önceden tarım arazileriydi.Görülen çıplak araziler öncelerin buğday arazileri.:( Şimdi eken fazla yok.:(

Tarihi bir kentin havası ve büyüsü sizi etkilemiş.Fazla oksijen olmasa da büyük şehirlere göre havası gayet iyidir.

Bazen duygularımız bir bütün olarak yaşarız.Yeni bir yer keşfetmek heyecanı olsa gerek
bu gizemin sebebi.Yeni insanları tanımak tarihi bir yerde gezmek onun büyüsünü yaşamak olsa gerek.Birazda yol yorgunluğu eklenince sanırım ondan unutkanlık ve masumluk.

Sizlerle bu gizemi ve bu ortamı paşlaşmak çok güzeldi. Gizemli ve tılsımlı şehirde tekrar görüşmek dileğiyle ...:p

Oğuzhan
21-10-2008, 11:17
Sevgili Praecox, Zenfree'nin bir bakkal anısı var ki evlere şenlik.. Zenfree nerdesin gel anlat hadi :) Yöre Halkının da çok etkilendiği kesin.

Nasıl bir anı. :)

Sebahattin Sargın
21-10-2008, 11:23
Bundan sonra şöyle bir karar verdim. Toplantıda çekilen en güzel 5 fotoğrafı ilan edeceğim foto şipşak olarak :D

Evet işte ilk beş;

1. Resim:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21335&c=700
2. Resim:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21295&c=700
3. Resim:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21341&c=700
4.Resim:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21340&c=700
5.Resim:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=21280&c=700

Fotoğraflar ile ilgili yorumlar lütfen galeride yapılsın....

Gülşen
21-10-2008, 11:28
Tüm olanaksızlıklara rağmen; bu toplantıya katıldığım için çok mutluyum. Ne iyi etmişiz de gelmişiz. Kızım ve arkadaşım adına; toplantıyı düzenleyen, emek veren, katılan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

Güler
21-10-2008, 11:36
Sayın praecox, tam oh hocamız açıklama yaptı da içimiz rahat etti diyecektim ki, elfogi'nin açıklamasını okudum. Olsun, olayı bir de sizin ağzınızdan dinlemek çok hoş oldu. Teşekkürler.

Güler
21-10-2008, 11:38
Sevgili Gülşen, sizi, güzel kızınızı ve neşeli arkadaşınızı da tanımaktan ben de mutlu oldum.

papatyam
21-10-2008, 12:18
Güler Hanım ayvayı Oğuzhana verirken Sevgili İklimsiz ve Sebo nasıl bakmış :) geçen sene İstanbul toplantısında Aybala nın elmaları yemesi geldi aklıma :))

3. foto :p

Oğuzhan
21-10-2008, 13:04
Şimdik şüphelenmeye başladım.Acaba şike mi vardı.Yoksa onların haberimi vardı.Hani bilmiyorum.Bakışlar öyle diyor gibi.:D

İklimsiz
21-10-2008, 13:26
Yok yok, vallahi haberimiz yoktu :)

Biberli ayvayı birçok arkadaş benden önce tattı, hatta ayvadaki bu tadın nedenini de sevgili Oğuzhan teşhis etmişti.

Bana sorarsanız biberli ayva fena bir tat değildi, hoşuma gitti :)

Oğuzhan
21-10-2008, 13:32
Benimde hoşuma gitti .Gerçekten ayvalar çok güzeldi.Baya yedim. Biberli ayva gerçekte acı severler için güzel değişik bir tat ..
Acılı ayva reçeli nasıl olur. Baharatlı ayva reçeli kulağa hoş geliyor.Enteresan olur .:D

Oğuzhan
21-10-2008, 13:36
Tüm olanaksızlıklara rağmen; bu toplantıya katıldığım için çok mutluyum. Ne iyi etmişiz de gelmişiz. Kızım ve arkadaşım adına; toplantıyı düzenleyen, emek veren, katılan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

İyiki gelmişsiniz.Sizinle kızınızla ve arkadaşınızla tanışmak çok güzeldi.Sevgiler Selamlar onlara.Gerçi Nalan Abladan (İnşallah adını doğru hatırlıyomdur) bir fasıl dinleyemedik.Başka sefer inşallah.

İsim yanlış .Hemen imdadıma Sevgili Nejla abla yetişti.Kurtardık.

papatyam
21-10-2008, 13:43
Bu biberli ayva hangi biberle oluyor kara mı? kırmızı mı? denesem mi acaba:rolleyes:

İklimsiz
21-10-2008, 13:48
Sevgili papatyam, bizim tattığımız ayvadaki biber, özel bir biber:p

İsmini yazmayı Güler hanıma bırakıyorum:D

Oğuzhan
21-10-2008, 13:49
Bizim muhterem adısaklı biber kırmızı idi.Kara ile nasıl olur denemek lazım .:D

Oğuzhan
21-10-2008, 13:51
Sevgili Papatyam,
Sevgili İklimsiz'e katılıyorum.Top Sevgili Güler 'de :D

Oğuzhan
21-10-2008, 13:51
Güler Abla meşhur oldu biber .:D

papatyam
21-10-2008, 14:05
Anladım ben onu :rolleyes:

zenfree
21-10-2008, 19:53

Tekrar Güler hanımı aramak zorunda kaldık
;) Yanlız değilmişiz.;)

Praecox: -" Kubi anladın mı nasıl gideceğiz?"
Kubi: "- Sen sordun ben nerden bileyim. Hadi söyle nerden gideceğiz."
Praecox: "-Oğlum adam türkçe anlattı sen duymadın mı? Almanca İngilizce konuşmadık ya."
Kubi:"-Sen sordun ya ben dinlemedim" (Yalan.. o da anlamadı ya da unuttu.)
Sayın Hocam, aynı bizim repliklere benziyor. Bizim de tek aklımızda kalan Bartın sapağıyı.;)

Oraya varıldı ancak bu phenomene bir anlam veremedik kendimizden kaynaklanıyor sandı isek de toplantıda bu durumu herkesin yaşadığını duyunca bunama belirtilerinin sadece bize has bir durum olmadığını öğrenip bir nebze rahatladık.

Yazdıklarınızı okuyunca ben de rahatladım doğrusu. Ve çok güldüm.:))

Habibe Hanım, bunu İstanbul Toplantısı'nda anlatırım.:))

ephesos
21-10-2008, 20:24
Açıkçası bu aksaklık ve yanlışanlama/anlıyamamanın nedeni birazda organizasyondaki eksiklerden dolayı oluştu, herşeye rağmen bu aksaklıklar bile güzel anılar bıraktı hepimizde ekstra birşeyler anlatmayacağım bundan sonraki toplantılarıda kaçırmamaya çalışacağım,Güler abla ayvalarından almadığım için çok pişman oldum, başka sefere inşallah.
Resimlere bakınca gene bendeki tarih merakının ağır bastığını gördüm birkaç nesilin yaşayıp yaşlandığı ve şuan çoğu atıl durumda kalan konaklar insanı hayal alemine alıyor hemen orada yaşamış olanları düşünüp birzamanlar dolupdolup boşalan konaklar şimdi harabeye dönmüş üzülmemek elde değil.
Son olarak bir konağın kapısının üzerinde ''KÖRCİNAYETLER EVİ'' Kültür bakanlığı tarafından restore edilmiştir tabelası vardı bu konak **** bu isime dair bilgisi olan arkadaş anlatırsa çok mutlu olacağım.

Passion
21-10-2008, 20:48
Sevgili Ephesos ; tarih, saat, yer belliydi. Konağa nasıl gidileceğini anlatan mesajımda ayrıntısıyla yolu tarif etmiştim. Bakınız 224 nolu mesaj.

Bunun yanında konaklama için Cemo Çamlıca konağına rezervasyon yaptırmıştı fakat o gün karar değiştirilip sonradan başka bir konağa geçildi.

Ve bu aşamaya gelene kadar herkesin fikri alınıp oylama yapılmıştı.

Bütün bunlara rağmen hala organizasyonda eksikliğimiz olduysa affola .....

ephesos
21-10-2008, 21:14
Dur pasion dur, organizasyonu yapan olarak senin bir kusurun yok, misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş ata sözünün biraz dışına çıktık, herkesi tatmin edemezsin değil mi?
Bence başarılıydın teşekkürediyorum.

cemo
21-10-2008, 21:38
Çoğunluğun okeylemesine rağmen, memnun olunmadıysa, gerçekten affola
Demokrasi her zaman çözüm değil demekki:))

Güler
21-10-2008, 21:58
Sevgili arkadaşlar, memnun olunmadığı da neden çıktı? Çok güzel, neşeli ve dostane bir Safranbolu toplantısı gerçekleştirildi. Hepinizden ayrılmak bizlere ne kadar zor geldi, farketmediniz mi? Yaşanan güzellik ve dostlukların delili resimlerimiz değil mi?
Bu güzel ve başarılı toplantı özetlerini de sayfamızda defalarca yazdık, bu son yazılanların nereden çıktığını anlayamadım.
Netice itibariyle, sevgili Batı Karadenizli dostlar, çok güzel ve başarılı bir toplantı gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizleri tanımak çok güzeldi.

ephesos
21-10-2008, 22:01
Hepimiz memnunuz, hepimiz mutluyuz, daha ne olsun emeği geçen herkeze teşekkürler.

Güler
21-10-2008, 22:10
Sevgili arkadaşlar, lütfen bir silkelenin. Sitemizin bazı başlıklarında anlayamadığım, bir kırılganlık, bir alınganlık var bugün. Ne oldu nazar mı deydi bize? Bizler, hepimiz yetişkin, medenî insanlarız. Bu gibi olayları genele yaymadan da aramızda mesajlaşarak çok da güzel halledebiliriz değil mi? Lütfen, sonradan pişman olacak davranışlarda bulunmayalım. Bu bize yakışmaz.

zenfree
21-10-2008, 22:37
Kesinlikle herşey çok güzeldi. Passion'a, Annesi'ne, Babası'na ve Sevgili Özlem'e çok çok teşekkürler. Belki bahara ikinci toplantıyı yaparız.:)))

ilker_eroglu
21-10-2008, 23:08
Selamlar,

Çok neşeli ve zevkli bir toplantı olmuş resimleri bizle paylaştıgınız için tesekkür ederiz.

O gözlemelerde gözüm kaldı söylemeden geçemiyecegim :p

Cumhur Tonba
22-10-2008, 01:11
Sayın zenfree
Bakkal anısını çok merak ettik. Ne zaman anlatacaksınız?

Güler
22-10-2008, 07:40
Evet, zenfree, biz de meraklandık şimdi.

Sevgili Cumhur, bir an gözüm mesaj adedinize takıldı. 666, bu bana seneler evvel seyrettiğim bir korku filmini hatırlattı. Burası yeri değil kahvede anlatırım.

ephesos
22-10-2008, 10:12
Güler abla, birdahaki toplantıya ayva kalırmı? Geri dönüşte preacoxla beni bi pişmanlık ve bir ayva isteği sardıki sorma.

Güler
22-10-2008, 10:15
Sevgili ephesos, eğer ben her gün üç ayva yersem, biraz zor kalır. Ama ağacında daha var. İstanbul gurup toplantısına gelebilirseniz, olabilir derim.

Oğuzhan
22-10-2008, 10:16
Valla ben utandım alamadım.:o
İstanbul toplantısında kesin ayva olur gibi..

praecox
22-10-2008, 10:17
Annemler bir zamanlar ayva rende ile şekerli bir tür jöle, lokum yaparlardı. O da geldi aklımıza. Bu ayva jölesi lokumunu yapılış şeklini bilen var mı?
Tarifini yazarsa sevinirdim.

ephesos
22-10-2008, 10:20
Kaçırmayacağım İstanbul toplantısını, Oğuz aslında bende utandım almaya ama sen sıraya gir bakayım liste başı benim.

Bu arada Güler abla ayvaları dilimleyip birkavanozo duldur üstünü suyla doldurup birgün bekletip yersen ayvanın hem o boğuculuğu gider hemde elmagibi sulu ve aroması artmış olur.

eylems
22-10-2008, 10:35
Güler hanımın yetiştirdiği ayvalar, boğucu boğazda kalan türden değil. Şeker gibi (acılı şekerli);)

Oğuzhan
22-10-2008, 10:44
Annemler bir zamanlar ayva rende ile şekerli bir tür jöle, lokum yaparlardı. O da geldi aklımıza. Bu ayva jölesi lokumunu yapılış şeklini bilen var mı?
Tarifini yazarsa sevinirdim.

Güzel gibi geliyor.Var mı bilen .?

Oğuzhan
22-10-2008, 10:45
Bir daha ki toplantıyı yine ayva zamanı yapalım.:)

eylems
22-10-2008, 10:47
Güler hanımın bahçesinde her mevsime uygun meyve var. Şimdi Trabzon hurması zamanı sayılır. Güler hanım bilginize.;)

Cumhur Tonba
22-10-2008, 10:54
Uy Karadenizli uşaklar.
Siz hepinizde ayva'yı yemişsiniz. Bir ben kaldım.

Oğuzhan
22-10-2008, 12:04
Sevgili Eylems, hele birde çikolatalı olan çok güzel olur.Bahçede var mı ki ?

Oğuzhan
22-10-2008, 12:04
Sebo nerdesin. ?Ben çikolata manyağı olarak birde sebo var .O daha beter gibi sanki.:D

Güler
22-10-2008, 12:37
Hurmanın o içi kırçıllı, noktalı olanlarına biz erkek hurma deriz. Çok da tatlıdır, hafif hamını bile yerken içiniz kıyılır tattan.
Biraz evvel Oğuz ile konuştum, yavaş yavaş renkleri dönmeye başlamış, Alllaaahhhhh, bana bayram var desenize.
Ayva istemeye utanır mı insan? Ben size her fırsatta söylüyorum, bahçem siz dost agaclar.net'in de bahçesi, kendi bahçesinden almaya, utanmak da ne demek?
Oğuz bu sabah Manyas'a gitti, soğan sarımsak ekecek. Ben se buradayım, arabamın tamirden çıkmasını bekliyorum.

Oğuzhan
22-10-2008, 12:44
Yakın olsa hiç şansınız yok zaten.Bahçe kesin talan olur.Kıyımlar çok olur

eylems
22-10-2008, 12:49
Güler hanım İstanbul toplantısını sizin bahçede, hurma ağacının altında mı yapsak?:p

eylems
22-10-2008, 12:52
Sebo nerdesin. ?Ben çikolata manyağı olarak birde sebo var .O daha beter gibi sanki.:D

Bitter çikolata hastası bir de ben varım.;)

Güler
22-10-2008, 13:01
Bahçem MANYAS'da. 11 Mayıs'taki bahçe davetime neden teşrif etmediniz?

Oğuzhan
22-10-2008, 13:07
Çok istedim ama olmadı .:(Başka sfere inşallah .

eylems
22-10-2008, 13:08

Ben o tarihlerde daha yeni üye olmuştum. İtiraf etmem gerekirse bir paylaşımım olmadan katılmaya çekindim. Buna o tarihlerdeki ameliyatımda eklenince gelemedim.

Cumhur Tonba
22-10-2008, 13:33

Sevgili Güler Hanım.
Bahçe davetiniz seneye yine olacak mı?

Passion
22-10-2008, 14:05
Sevgili Eylems, hele birde çikolatalı olan çok güzel olur.Bahçede var mı ki ?

Çikolatalı Trabzon hurması mı? Ben mi yanlış anladım yoksa. O ne şekilde yeniyor Oğuzhan?

Oğuzhan
22-10-2008, 16:46
İçi kahve rengili oluyor.Turuncu-kahve ona çikolatalı deniyor .
Daha bi tatlı oluyor.

cemal.S
22-10-2008, 23:38
Merhabalar !

Toplantı bitti bitmesinede hala şu acılı ayvayı yemeye devam. Yazılanları okuyunca yapmayın yahu bizi koşa koşa Manyasa yormayın diyesi geliyor insanın. Hepiniz öyle güzel şeyler anlatıyorsunuzki fotoğraflarınız bile Anadolunun cennetinde tam bir düğünde çekilmiş gibi biliyormusunuz. Benden söylemesi ben iddaayı kazandım bile. Anlayan anladı.

Saygıyla.

Güler
23-10-2008, 06:38
Sevgili cemal.S, ne zaman isterseniz buyrun Manyas'a. Bekleriz. Ama acılı ayvaların yeri orası değildi ki. Safranbolu'ydu.

Oğuzhan
23-10-2008, 08:37
Cemal Abi gelseydin ne güzel olurdu.Ne yap et acılı ayvayı tat.:D
Bu benim ikinci Ağaçlar.Net toplantım.Bu çok sıcak ve içtendi.Hepsi birbirinden şirin ve güzeldi.Kalplerinin güzelliği yüzlerine yansımıştı.

Birde saz ekibi gelseydi o zaman tam bir cümbüş olurdu.:(

Cumhur Tonba
23-10-2008, 14:02
Anlaşıldı. Anlaşıldı.

Ben bu toplantı anılarını, bakkal hikayesini, ayvaları ve şenliği ilk ağızdan dinlemek için doğum günümde hepinizin sevdiği birinin yanına gidiyorum. Bakalım neler yapmışsınız.
Canlı canlı dinleyeyim.

samiyz
30-10-2008, 22:58
*** beni de alın aranıza
ben de alaplıdan kdz.ereğlinin yanında :-)
ama şuan izmirdeyim
ve tropik bitkilere meraklı amatörüm
biraz papayam,biraz mangom,biraz pepinom,biraz kiwanom,biraz guavam
biraz tomatillom var

samiyz
30-10-2008, 23:02
yurtdışından aldığım bir kaç kavun ve karpuz cinsi de var ama henüz paket e duruyorlar
ben de tecrübelerinizden yarqrlanmak istiyorum tabii benimkiler de size açıkkkk
umarım bu siteden faydalandığım gibi faydalı da olurum...ve herkese merhaba

Step Floribunda
31-10-2008, 07:44
Merhaba samiyz,

aramıza hoşgeldin. Ben de aslında buralı değilim fakat iş sebebiyle 13 yılı aşkın bir süredir Kdz.Ereğli' deyim ve artık buralı mı oldum nedir. O sebepten Alaplı' dan olduğunu öğrenince sana ik cevap yazan ben olayım istedim. Tekrar hoşgeldin.

tenar
20-11-2008, 10:28
Merhaba,

Ben de k.Ereğli'deyim. Haftaiçi burada, haftasonu Ankara'da oluyorum. Belki sizler bir araya geldiğiniz de ben de denk getirip sizlerle birlikte olabilirim.

Buraya gelidğimden beri, yazın ıhlamur toplamaya, kışın kestane toplamaya gitmek için birilerini arıyorum. Çevrelerindeki bu imkanları değerlendirmek gibi niyetleri yok çevremdekilerin. Şaşıyorum ilgisizliklerine. Bu kadar zamandır önünden geçip de bu kadar ilgi çekici, farklı özellikte ağacın içinde olup da farkında olmamak... Dünyaya baktığımız pencereler farklı; çok farklı.

Şu anda topladığım manolya tohumlarını ekmek için saksı arıyorum; herhalde bir marketten bulabilirim. Bakalım el yordamıyla ekeceğim tohumları çürütmeden büyütmeyi başarabilecek miyim? Sizinle paylaşırım.

Tanıştığımıza memnun oldum.
tly