Bağlan

View Full Version : Mantar Yemekleri




limon
20-03-2008, 13:32
Mantarları ince ince kesip az sıvı yağ ile pişiriyoruz. Bu arada istediğiniz kadar antrikotu yağsız tavada veya ızgarada pişiriyoruz. Kavrulan mantarlara biraz tuz, karabiber, az kekik ekliyoruz. Bir küçük kutu kremayı katıp altını kapıyoruz. Pişen etlerin üzerine kremalı mantarı ilave edip, üzerine taze kaşar rendesi koyup ateşin altını iyice kısıp (mum ışığı gibi) tavanın kapağını kapıyoruz. Siz masayı hazırlarken o mum ışığı gibi yanan ocakta pişmeye devam etsin. Özel misafirlerinize rahatlıkla ikram edebileceğiniz çok lezzetli ve kolay bir yemek oluyor.




malbman
01-07-2008, 16:42
Mantarınız varsa ve herkes yiyorsa, kremalı mantar sote yapın. Şöyle bol yeşil soğan ve bol biberli.

papatyam
01-07-2008, 16:42
Yeşil soğanlı mantar hiç denemedim, mantar sote de fena fikir değil :)

Penelophe
02-07-2008, 01:32
Mantar Sote

Malzemeler

- 1 kg kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- 250 gr yeşil biber ( acı olursa süper olur)
- Tuz

Yapılışı

İri iri doğranan mantarlar, ısıtılmış zeytinyağında suyunu salıp çekene dek pişirilir. Biberler isteğe göre iri iri **** minik minik doğranır. Soğanlar ikiye bölünüp, iri halkalar halinde doğranır. Suyunu çeken mantarlara soğan ve biberler birlikte ilave edilir, arada karıştırarak 5 dk kadar pişirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte 10 dk kadar pişirilir.

Ben soğukken yemeyi tercih ediyorum, hele birde acı ve birgün beklemişse tadına doyum olmaz. Afiyet olsun.:)

papatyam
02-07-2008, 07:56
Penelophe, tarif için teşekkürler.
Ben senin yaptığına ek olarak parça tavuk ve domates te ilave ediyorum, ama asıl merak ettiğim taze soğanlı olanı, dün ne pazarda ne de kasap ta mantar kalmamıştı bende menü yü değiştirmek mecburiyetinde kaldım.
piriç pilavı,
tavuk, (pilav tenceresine parça tavukları dizip üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave ediyorum tavuk haşlanıyor sonrasında kendi yağı ile kızarıyor)
yoğurt ve semizotu (semizotlarını yaprak yaprak ayırıp yoğurt ile karıştırıyorum, isteyen sarımsak ta ilave edebilir)

limon
10-07-2008, 17:42
Kremalı Mantar Çorbası

Mantarları ince dilimler halinde kesiyoruz. (Kuşbaşı değil, dilim dilim olacak) Tencereye az sıvı yağ koyup mantarları kavuruyoruz. Suyunu salıp çekince tencerinizin büyüklüğüne ve kaç kişiye yapacağınıza göre su ilave ediyoruz. Tuz, biraz karabiber ekliyoruz. 10 dakika kadar kaynıyor. Bu arada biz çukur bir kapta suyun miktarına göre 2-3 kaşık unu suyla pürüzsüz şekilde karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan da yarım kepçe alıp ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çorbayı karıştırırken yavaş yavaş bu unlu karışımı ekliyoruz.
Çorba boza kıvamından biraz daha koyuca olsun, daha suluysa biraz daha unlu karışım hazırlayıp ekleyin, çok koyuysa su ilave edebilirsiniz. Bir iki taşım kaynayınca altını kısıyoruz ve bir küçük paket kremayı ekliyoruz. Kremayı katınca koyuluğu biraz incelmiş olacak. Bir tık kaynayınca hemen kapatıp servis yapıyoruz. Kremadan sonra çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz ki kremamız kesilmesin. Afiyet olsun...

limon
10-07-2008, 17:53
Mantarlı Karides Güveç

Karidesleri tencereye alıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ekleyip yarım limonun suyunu sıkıp aynı limonu da suyun içine atıp 5-6 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçe alıyoruz.

Aynı tencereye (fazla bulaşık olmasın) biraz sıvı yağ, biraz tereyağını hafiften eritip dilim dilim doğradığımız mantarları ekliyoruz, mantarlar suyunu salıp çekince halka halka doğradığımız yeşil biberleri ekliyoruz.

Biberler biraz kavrulunca karidesleri ekliyoruz.

Karidesleri ekledikten sonra çok nazik karıştırıyoruz ki parçalanmasınlar.

İki adet kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Biraz tuz, biraz karabiber... Domatesler çok ölmeden yarım veya bir çay bardağı kadar su ekliyoruz ve tüm karışımı güvece alıyoruz.

Bu arada fırını 200 derece ısıtıyoruz. Güveci fırına sürüyoruz. Çok uzaklaşmıyoruz başından arada bir bakıp üzeri kızarmışsa bir kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.

Tekrar üzeri hafifçe kızarınca, üzerine örtecek kadar rendelenmiş taze kaşar peynirini ilave ediyoruz. Peynir eriyip, hafifçe kızarınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun...

limon
10-07-2008, 17:58
Karides yerine kuşbaşı et-tavuk-hindiyle de aynı tarifi pişirebilirsiniz.

Kiraz
10-07-2008, 19:17
Fırında mantar:

İri mantarların saplarını dikkatlice çıkarıyoruz, çukur kısımlar yukarıda kalacak şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Bu boşluklara arzu ettiğiniz bir malzemeyi koyabilirsiniz (sucuk parçaları, salam parçaları, pişirilmiş kıyma veya et,kırmızı biber parçaları,...). Malzemenin üzerine küçük kaşar peyniri parçaları koyuyoruz.

Limon, yağ, tuz, karabiberli karışım mantarların üzerine dökülür ve yüksek dereceye ayarlamış fırında pişirilir.

Not: Mantarlar az pişirilecekse sorun yok ama fazla pişirilecekse peynirler pişimin sonuna doğru konabilir.
Ayıklanan saplarını atmayıp, temizledikten sonra tepsinin kenarında pişirmeyi tercih ediyorum.

venus
11-07-2008, 01:09
Mantar kızartma,
Un ve galeta ya da mısır ununu karıştırıp bu karışıma tuz karabiber ve ya tuzot ile tatlandırıp mantarları 4'e bölüp unluyoruz ve kızartıyoruz çok lezzetli oluyor eğer mantar yemeyen çocuğunuz varsa ne oldugunu söylemeyin bir denesin sonuç etkileyici olacaktır.
Mantarsız bir hayat düşünemiyorum...;)

kuzen38
11-07-2008, 03:25
İstanbul silivri tarafında yazlığı olanlar bilirler meshur Garden lokantasini. Oranın güvecte mantarı harika ötesidir. Bunun disinda mantarı ince dograyıp sonra krema döküp Tortellini ile yemek de muhtesem hadisedir.

Bunların disinda benim bir zamanlar uydurdugum bir yemek vardı, cin yemeklerine özendigim günlerde. Soya filizi+mantar+sogan+ 1 domates rendesi+havuc rendesi... Domatesin suyuyla pişireceksiniz, soya sosu dökeceksiniz o da yag vazifesi görüyor. Bir zaman fazla kilo aldıgımda vermek icin haftada 1-2 kez bu yemekten yaparsım kendime. Kiloları verince üsendim :D

caucasus
21-01-2009, 09:32
Arkadaşlar köz de mantara değinen olmamış, ben de bu konuya el atayım dedim. Biz Balığa **** Ava gittiğimiz zamanlar da gezerken tanıdığımız, bildiğimiz mantarlardan topladıktan sonra bir ateş yakar köz olmasını beklerken topladığımız mantarları zedelemeden yıkadıktan sonra. Ateşin köz olan kısmına sapları yukarı gelecek şekilde şapkasının üzerine bırakıyoruz. Mantarın suyu çıkp fokurdamaya başladığı zaman bir miktar tuz ekliyoruz, Suyu çekilip azalıp da pişmeye başlayınca eliniz de varsa bir mikta tereyağı ekledikten sonra 1 dakika kadar bekleyip ateşteki mantarı alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

tenar
26-01-2009, 15:04
"Közde Mantar"ı bir de böyle deneyin: (İllaki doğa mantarı olacak)

- Bir tabakta zeytinyağına çiçek kekik katıştırın. Mantar közlenene kadar beklesin.
- Mantarları topladınız, közlediniz mi? Hafif de tuzlayın.
- Yine ekmek dilimlerini de közde kızartın, çıtırdasın, hafif pembe oldu mu? Şimdi,

Kızarmış ekmeği zaytinyağına batırın, üzerine közlenmiş mantarı oturtun, parmaklarınıza dikkat ederek ısırın.

Durun acele dip hemen yutmayın, gözlerinizi kapatıp, kokusunu hissederek, bütünleşerek yiyin bakalım.

Nasıl?

Kokusu burnuma geldi.

tenar
26-01-2009, 15:13
Bir Mantar Yemeği

- Kurusoğanı küçük zar şeklinde doğrayın, zeytin yağını da üzerine döküp, altı kısık ateşte, yavaş yavaş şefaflaşana kadar pişirin, yağı kızdırmayın sinirlendirmeyin, soğanı yakmayın.
- Bu arada mantarları yıkayın ve boylamasına doğrayın.
- Soğanlar kendini kaybedince mantarları üzerine koyun, bir avuç pirinç atın, tuz dökmeden şöle bir karıştırp kapağını kapatın. Suyunu salsın çeksin. Tuzunu koyun. Pirincine bakın pişmiş mi, suyu yeterli mi? değilse biraz su ekleyip pirinçlerin pişmesini bekleyin.
- Bol sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Üzerine döküp yiyebilirsiniz.

berduray
26-01-2009, 15:29
Ben deneyeceğim, ilginç geldi zaten sarmısak ve yoğurt ikilisinin dahil olduğu her şeyi yerim gibi geliyor(börtü, böcek, domuz eti hariç).

...da bu pişen pirinç karışımı pilav kıvamında mı, hafif sulu mu olacak onu tam anlayamadım?

tenar
26-01-2009, 19:31
Ben deneyeceğim, ilginç geldi zaten sarmısak ve yoğurt ikilisinin dahil olduğu her şeyi yerim gibi geliyor(börtü, böcek, domuz eti hariç).

...da bu pişen pirinç karışımı pilav kıvamında mı, hafif sulu mu olacak onu tam anlayamadım?


Pilav kıvamı değil asla. Çok sulu bir yemek de değil. Zeytinyağlı bir yemek kıvamı ya da ıspanak yemeği ne kadar suluysa bu da o kadar sulu diyelim.

Anneannemden annemden kalma bir tariftir. Beğeneceksiniz. Afiyet olsun:)

Kiraz
27-01-2009, 08:08
Mantarı, çiğ olarak, çok ince dilimler halinde kesilerek salatada da kullanıyorum.

maviyeşil
27-01-2009, 09:15
Mantar soteyi çok severim, fırında tavuk benzeri yemekler pişirince de kullanırım. Geçen gün farklı birşey yapayım dedim. Ne varsa evde (tavuk, mantar, domates, biber) küçük tahta şişlere sırayla dizdim, çok az karabiber, kekik ve tuz ekledim, tost makinasında kızarttım. (Kızartmadan önce tost makinasını hafif yağladım.) Çok güzel oldu gerçekten eşim bayıldı.

tener
29-01-2009, 22:27
Geçen sene misafir olarak bulunduğum Sinop'da ,pazardan hevesle mantar aldım. Pişirdim. Ancak tadı çok acı olduğu için dökmek zorunda kaldım.
Sonradan öğrendiğime göre ,o mantarın özelliği öyle imiş ve yöre halkı o tadı seviyormuş.

berduray
29-01-2009, 22:53
Hayır bu yaşadığım yerin meşhur ÇINTAR'ı...desem.

tener
29-01-2009, 23:06
berduray bu sene Sinop'ta 3oo ton tüketilmiş.
http://www.haberler.com/sinop-300-ton-mantar-tuketildi-haberi/

caucasus
30-01-2009, 22:55
Mantarlı yumurta,

İlk önce mantarları istediğiniz miktar da ve ebatta keserek bir tava içine atıyoruz. Tavanın teflon olması benim tercihimdir. Tava da bulunan mantarlar Kısık ateşte pişmeye devam ederken. Bir kapta kırılımış halde bekleyen yumurtaların üzerine Bir tutam Karabiber, Bir tutam Kırmızıbiber ve biraz tuz ektikten sonra iyice çırparak yumurtaları Baharatlarla karıştırıyoruz.
Mantarlar suyu bittikten sonra, içerisine 2 yemek kaşığı kadar Tereyağı ekleyip Mantarları bir iki kez çevirdikten sonra yumurtaları Mantarın üzerine döküyoruz. Hafif ateşte pişirerek yenmeye hazır hale geldikten sonra sunum ise size kalmış bir güzellik.

Malzemeler:

3 Yumurta .
250 gr kadar Mantar.
1 Tutam Karabiber.
1 Tutam Kırmızı biber.
1 Tutam Tuz.
2 Yemek kaşığı Tereyağ.

Not: Yumurtanın daha fazla kabarmasını, çok ve beyaz gözükmesini isterseniz kapta ki yumurtaları karıştırırken içine bir tutam kadar UN atın. Pişirirken yumurtaların kabarmasını görünce sizler de şaşıracaksınız.

AFİYET OLSUN.

Güler
31-01-2009, 08:32
Millet sofrada oturuyor, yemeğiniz de pişti pişecek.
Salatalar tabaklara dağıtılmış. Bu arada önlerine koyacağınız kolay Fırın Mantar herkesin çok hoşuna gider.

Kültür mantarının irilerinden seçin, saplarını dikkatlice çıkartın, iç kenarlarında bulunan siyahlıkları da bir çay kaşığı yardımı ile alarak güzel çukurlar yapın. Yıkayın.
Bu çukurlara, çay kaşığının ucu ile dövülmüş sarmısak, bol rende kaşar peyniri ile doldurun. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ ve biraz kırmızı pul biber ekleyerek fırına sürün.
Mantarlar pişince, ara sıcak olarak ikram edersiniz. Herkesin tabağına bir iki adet koyun ki tadları damaklarında kalsın.

tener
31-01-2009, 20:04
Fırında Mantarlı Patates;Patatesleri soyun ve çok ince halkalar halinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Bir fırın kabında yağı eritin. Daha sonra patatesleri ve mantarları sıra sıra dizin. Her kat arasına rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve biraz tuz ekleyin. Yarım bardak su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Ayşe Özdil
04-02-2009, 18:00
Benim de son derece kolay bir mantar tarifim var. Ara sıcak olarak verilebilecek , görünüşü güzel ve lezzetli. Ayrıca da malzemeler açısından sağlıklı...
Ani biri geldiğinde çabucak yapabileceğiniz bir tarif.

Ayşe Özdil
04-02-2009, 18:19
Biraz Nurbahar Hanım ın fırında mantar tarifine benziyor.Ama kullandığım malzeme farklı.
Kültür mantarlarının saplarını çıkardıktan sonra , bir folyo ya da yağlı kağıt üzerinde küçük bir borcama diziyorum. Mantarların çukur kısımlarına, önce azıcık tuz serpip çay kaşığının ucunda tereyağ koyuyorum.- İsteyen yağsız da yapabilir - Sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç sap ıspanak yaprağını doğrayarak harmanlayıp, mantarların ortasına birer tutam yerleştiriyorum. Biraz sıkıştırılabilir. Üzerlerine toz kırmızı biber serpiyorum...
Mantarları bu şekilde, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakikada kadar pişirmek yeterli geliyor.Herkes sofradayken,hemen servis tabağına aktarıp sıcak sıcak masaya getirebileceğiniz lezzetli bir seçenek...

Ayşe Özdil
04-02-2009, 18:23
Alttaki fotoğraf mantarların pişmiş hali. Biraz sulanıyorlar. Peynir de eriyip dağılıyor. Servis tabağında çok iştah açıcı bir görüntü oluşuyor. Ayrıca çocuklar da çoğunlukla seviyorlar..

caucasus
04-02-2009, 23:57
Ayşe hanım pişirmiş olduğunuz mantarlardan yerken bizim için de yediniz değil mi ? zira çok güzel ve besleyici duruyorlar. Afiyet şeker olsun.

Fatih
10-02-2009, 07:55
Annem`in tarifinden

MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER
1/2 adet limonun suyu
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
250 gr mantar
karabiber
tuz
orta boy sarımsak

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp yanlamasına doğradığınız mantarları önce15-20 dk kadar limonlu suda bekletin.Daha sonra 5 su bardağı limonlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Diğer yanda yağı hafifçe eritin ve unu üzerine hafif hafif dökerek çevirmeye devam edin. Un topak topak olmamalıdır. Süt ilave edin ve çevirmeye hiç ara vermeyin.
Bu işlemlerden sonra beşamel sos oluşur. Haşlanmış mantarların suyunu ilave edin(mantarları süzmeden önce mantarların piştiğinden emin olun.). Boza kıvamı alınca mantarları haşlandığı su ile karıştırın.Daha sonra hafif ateşte 5 dk kadar kaynatın.Daha sonra sarımsağı döverek içine koyup karıştırmaya devam edin.çorbaya asıl tadını veren sarımsaktır.Daha sonra haşlarken yarısını kullandığımız limonu ve tadını damağınıza layık bir şekle getirene kadarda tuzu ekleyip servis yapabilirsiniz...

NOT:Mantarların yemekte kararıp kalmasını istemiyorsanız yıkayıp doğradıktan sonra20-30 dk kadar limonlu suda bekltin.

fevziye
10-02-2009, 10:38
Nerden girdim buraya, karnım acıktı, hepinizin ellerine sağlık. Tarifler gerçekten çok güzel. (Sabahın 06.00'ında kahvaltı yapınca insan acıkıyor.)

fevziye
10-02-2009, 11:01
Bir tarifte benden.

Soğanları incecik, piyazlık doğrayın ( iki tane orta boy). Bir - iki sap pırasanın beyaz kısımlarını uzun uzun incecik dilimleyin. Havuçları ortadan ikiye ayırıp onları da incecik incecik doğrayın. (Hepsi jülyen usulü doğranacak.)250-300 gr. mantarı ayıklayıp 2'ye veya 4'e bölün. İki tane orta domatesi minicik doğrayın. 5 - 6 adet çarliston ve sivri biberi tohumlarını ayıklayıp jülyen usulü doğrayın. Bir tane tavuk göğsünü kuşbaşından biraz daha küçük doğrayın. Biraz tuz, biraz köri baharatını hazır edin.
Bütün malzemeler tabaklarda hazır olduktan sonra varsa vok tavada, yoksa normal tavada biraz sıvı yağı kızdırın, sırasıyla soğanları, biberleri, havuçları, pırasayı sıvı yağda öldürün, arkasından domatesleri koyup onları da öldürün. Daha sonra tavukları koyup onlarıda rengi değişene kadar çevirin. En sonunda mantarları ekleyin, mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ekleyin pişmesini sağlayın. Ocağı kapatmadan önce 1 çay kaşığı (seviyorsanız yarım tatlı kaşığı) köriyi ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı 5 dakika dinlendirdikten sonra hepinize afiyet olsun.
Not: Malzemeye bir su bardağı haşlanmış bezelye de katabilirsiniz. Daha güzel oluyor.

KaRaMeLa
23-03-2009, 05:36
Ah bu sayfaya girdim cikamiyorum simdi. Aslinda forumun tamami bagimlilik yapiyor :)
Evet gelelim benim mantar tarifime. Bir yogurt tutkunu olarak yogurtlu herseyi cok severim ve benim gibi yogurt severlere tavsiye ederim.

Mantar Manti ( bu tarifi yemekteyiz programindan ogrendim, birkac kez denedim, netice super)
Mntarlar sicak suda yumusayincaya kadar haslanir. Suzulur. Icerisine bir yumurta kirilir birkac kasik misir unu veya galeta unu veya normal un ile misir unu karisimi eklenir, tuz karabiber atilir ve kizgin yagda alti ustu kizartilir. Uzerine sarmisakli yogurt dokulup afiyetle yenir.

Not: Ilk sayfada Venus isimli arkadasimizin tarifide cok guzel. Biraz benziyor. Aslinda o tarif de aynen yapilip uzeri yogurtlanabilir bence cok guzel olur. Sizce?

simal
23-08-2010, 22:11
Bir tarifte ben vereyim .meze olarak veya kahvaltılarda yenilebilir.1 kgr küçük mantar(şapkaları açılmamış)iyice temizlenbir 1 bardak sirke tencere konur sirke kaynayınca mantarlar doğranmadan bütün olarak içine atılır tuz biraz limon tuzu konur 4-5 dakika haşlanır ocaktan indirilir.üzerine zeytinyağı dökülür soğuyunca yarı sulu tabağa alınarak yenir.ekmeği suyuna banmak ayrı bir tatdır.Bir ara mantar üreticiliği yaptık çeşit çeşit denemeler yaptım en çok bunu beğendi dostlarımız.

16hp
04-12-2012, 04:08
ne güzel yemekler..acıktım sayenizde:)

elve
04-12-2012, 23:00
ellerinize sağlık çok güzel tarifler not aldım yapacağım.

pria
18-03-2014, 17:21
En büyük keyiflerimden biri mantar yemeğidir..Ama..ya istiridye, ya da kestane mantarı olacak..
Kestane mantarını türlü şekillerde pişirdim ama en lezzetlisi bu:

Mantarları bir güzel yıkadıktan sonra, ince dilimler şeklinde kestiğim kaşar veya çerkes peynirini mantarların göbeğine doluyorum..Saplarının üstüne hafif zeytinyağı döküyorum..çok az tuz serpiyorum üstlerine..
Fırında önce 15 dakika 160, son 5 dakika da 200 derecede tutuyorum..Sıcak sıcak yemeye doyulmuyor..

(Tabi, eşim mantarı hiç sevmediği için ben kendin pişir kendin ye yapıyorum )

sapinuva
10-06-2014, 23:41
Valla mantarı toplamayı da yemeyi de çok severim.Ama eşim hep aynı şekilde pişirdiğinden mantardan soğuma noktasına geldim.Sizin bu tarifleri görünce canım mantar çekti.Tarifleri yazan arkadaşlardan ricam lütfen bir de resim koysunlar...

A_NOMAD
11-06-2014, 15:18
Valla mantarı toplamayı da yemeyi de çok severim.Ama eşim hep aynı şekilde pişirdiğinden mantardan soğuma noktasına geldim.Sizin bu tarifleri görünce canım mantar çekti.Tarifleri yazan arkadaşlardan ricam lütfen bir de resim koysunlar...

Eşiniz duymasın bunu, çok kırılır :(

Ona pişirme şekli ile ilgili önerilerde bulunabilirsiniz, muhtemelen sizin o şekilde sevdiğinizi sandığı için hep aynı şekilde pişiriyordur çünkü...

Mesela şöyle söyleyebilirsiniz: 'Bugün internette bir mantar tarifi gördüm çok iştah açıcıydı, canım çekti. Bu şekilde denesek mi?'

Saygılar...

tufangündem
15-07-2014, 09:09
Mantarların sadece şapkalarını mangalda üzerine hafif kaşar peyniri veya 8li satılan üçgen eritme peynirlerden bir parça koyup hafif tuzla pişirmesi de çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim :)

hira
15-07-2014, 09:21
Mantar diyince üç tarifim var..

1. Kuşbaşı tavuk göğsü ile hafif suluca tencere yemeğini yaparım.

2. Soğan ve bol karabiberle kavururum.

3. sapları çıkartarak boşluklara rende kaşar doldurur, pul biber serperek fırına atarım.

Başka tarif yok kafamda:)

kasap.94
22-11-2014, 16:45
FIRINDA TERYAĞLI KAŞARLI MANTAR
Malzemeler
1 kilo düzgünlerinden seçilmiş sap kısımları kesilmiş mantar.
150 gram tere yağı
200 gram dilimlenmiş kaşar.
kararınca ince kaya tuzu.

Hazırlanışı
Temizlenip yıkanmış mantarlar önceden ısıtılıp tere yağ ile hafif yağlanmış tepsiyi tamamen kapatıcek şekilde yerleştirilir, üzerlerine bir çay kaşığı yardımı ile tereyağ paylaştırılır.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilip fırında alınıp üzerine önceden dilimlediğimiz kaşarlar dizilip tekrar fırında kaşarların üzeri pembeleşene kadar beklenip çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun.

pria
22-11-2014, 18:31
Ben kestane mantarından yapıyorum bunu, harika oluyor..Kestane mantarının saplarını çıkarıyorum..
İçine küp şeklinde kesilmiş kaşar peynirlerini dolduruyorum..Önce 180 son beş dakikada 220 derecede fırında toplam 20 dakika kadar pişiriyorum..
Kestane mantarının kendine has kokusu yayılmaya başlayınca fırını kapatıyorum.Mantarlar fırında asla kararacak şekilde pişirilmemeli..

Veya..içlerine lor peyniri koyup, zeytinyağı dökerek te fırınlıyorum..

En sevdiğim pratik yemeklerdendir..

pria
13-12-2014, 14:14
Bugün Pendik pazarında, 5'lik pet şişe içinde mantara benzettiğim birşeyler gördüm..
Civar köylerden bir kadının tezgahıydı..
Sordum, ''mantar tuzlaması'' dedi..
İlk defa gördüm böyle birşey..
Mantarın adını sordum, iki üç isim söyledi ama aklımda kalmadı şu an..
''Bu mantar beyaz olur ve ağustos ayında çıkar'' dedi..
Bu da çok ilginç geldi bana..

''Çok getirip sattım'' dedi bana ağustos ayında..
Nasıl görmedim, gözüme çarpmadı şaşırdım..Oysa özellikle köylü kadınların getirdiklerini pek incelerim..
Takip edeceğim bakalım bu neyin nesiymiş..Tazesi nasılmış..