View Full Version : Ceq / Ficus ginseng
İyi günler. Belki bu tür açılan konulardan bıkmışsınızdır ama her yerde farklı birşey yazdığı için yardımınızı almak zorunda kaldım. Çok kararsız kaldım.
Bu benim ağacım:
38593
Toprağını değiştirmek istiyorum. Ama sitelerde ve bu forumda o kadar çok şey yazıyor ki. Hepsi birbirinden farklı. Birisinde oranlar farklı, birisinde kum yok vs vs.
Ustalarımızdan rica ediyorum; bu ağacın tam olarak türünü (ficus ginseng diye biliyorum ben) ve bu ağaç için uygun toprak karışımı konusunda bana yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. Teşekkür ediyorum şimdiden =)
Lütfen fotoğrafı forum kurallarına uygun olarak yeniden yükleyin.
Düzelttim. Özür dilerim bilmiyordum kuralları. Biraz netliği kayboldu düzelticem diye ama kusura bakmayın..
Ali H. ALI
27-05-2008, 14:11
İyi günler. Belki bu tür açılan konulardan bıkmışsınızdır ama her yerde farklı birşey yazdığı için yardımınızı almak zorunda kaldım. Çok kararsız kaldım.
[/B]
Iyi gunler Ceq, agacinin ismini dogru biliyorsun kok yapisindan oturu, ginseng otundan esinlenerek bu cins incire Ficus ginseng de deniyor Botanik ismi "Ficus retusa" ve ya "Ficus microcarpa".
Herkesin toprak karisimi, kendi agaclarinda kullanimi iyi oldugundan herkes degisik bir formul kullanabiliyor. O yuzden kafanda karisiklik olmustur.
Kullanacagin karisim icerisinde kum(dere kumu) olmasi topragin suyu suzmesine yardim edecek bu da saksida suyun kalmamasi ve kok curumesi olmamasi demektir. Bonsai saksilari kucuk oladugundan sulandiktan sonra toprak erken kuruyabilir o yuzden karisim icerisinde torf olmasi topragi nemli tumaya yariyacaktir. Su an aradaki mevsim bitkilerin buyme surecinde olduklari zamandir. O yuzden agacinizin topragini degismek yerine, saksidaki ciplak yerler uzerine toprak ekleyiniz. Toprak degismesini, kok budamasi da yapmak icin sonbahara erteleyiniz.
Kolay gelsin.
tourkana
27-05-2008, 15:16
CEq ,ben bunun gibi 3 lü ficus grubunu tek tek ayırıp saksılara koydum ve gayet sağlıklılar...
Eğer birden fazla denemek istersen,çok kolaylıkla yapabilirsin..Tabi bunun için önümüzdeki kış sonunu beklemen gerekecek. :)
Böyle hoşuma gidiyor ağaç. Önerileriniz için çok teşekkür ederim =)
Bu ağacın ilk aldığım hali ( 24 Nisan ). Yaprak küçültmek için azar azar yaprak budaması yaptım bu güne kadar. En yaşlı nesil yaprakların hepsini kesmiş bulunmaktayım. =)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.