PDA

View Full Version : B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7

Selahattin Yılmaz
11-02-2010, 18:04
Sevgili bozon bu başlık 100 sayfasıyla birlikte sizin bahsettiğiniz şekilde B5A nın tartışılması olumlu olumsuz görüşlerle dolu ve halen Türkiye'de bu kadar taartışılan ve bu kadar kendisini tartışmaya açan ve bu kadar tartışılmasını isteyen bir gübre daha yok hele hele bu başlıktaki kadar muhalefete tahammül eden bir gübre hiç yok.

Selahattin Yılmaz
11-02-2010, 18:08
Bu gün b5a.com.tr adresine geşen bir ziyeretçi mesajını sizlerle paylaşmak istiyorum, evde heerkes kahkahalarla bu mesaja güldük, bu arada aslında slogan olabilecek bir cümlede kurulmuş oldu ****** bir çok insan için afaki gelecek. elbette bunu bir slogan olarak kullanmayacağım. :)

Sayın B5 A yetkilileri, Çilegin Ç sinden anlamam buna ragmen çilek ektim.Önceleri kim ne diyorsa onu yaptım ama bi taraftanda yaptıgım bu yalan yanlış uygulamalardan rahatsız oldum.ZATENDE ÇİLEK OLMADI.Bu olmayışın üzerine B5a yi internetten buldum kullanıyorum artık çileklerim güzelleşti ve tarlaya ziyaretci bile geliyor.Organik oldugu içinde gönlüm rahat.Kullanmak isteyenlere tavsiyem B5A yi BİTKİNE AT GİT EVİNE YAT.SİZLERE B5A DA EMEGİ GEÇEN HERKESE AMA HERKESE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLER.Alıntı (http://b5a.com.tr/ziyaretci_platformu.asp)

epsody
11-02-2010, 20:02
Değerli Epsody!
Konunun bu tarafını dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bize, deneyimler, gözlemler, dikkat çeken noktalar gerekli. Olumlu, olumsuz demeden bunlar dile getirilmeli. Kimse korkmasın ürünümüzde zayıf bir yan var diye. Bu güne kadar kullandıklarımız mükemmel mi? Bırak mükemmelliği, zararları var. Biz de bunu bile bile yıllardır kullanıyoruz. Ben, eksiğiyle fazlasıyla biyolojik esaslı çözümlerden yanayım. Zayıf kalan yanları da, nasıl gidereceğimizi birlikte bulmaya çalışalım.

Arkadaşım size gözden kaçan bir iki ayrıntıyı açıklamak için, bir iki örnek vermek istiyorum, ben mikrobiyal canlıları kompost yapımıyla tanıdım, bu minik canlılar kompostu toprak yapısına dönüştürmek için hummalı bir faliyet içinde oluyorlar, ben onların bu faaliyetlerini kompost yığınların içindeki oluşan enerjiden anlıyorum, yakın bir gözlem içine girerek yığını bozduğumda onların ihtiyaçlarını görmüş olmaktayım.

Kompost oluşumunun dengeleri içinde C/N'nin kuralları işliyor, nedir bu C/N'nin kuralları dersen mikro organizmalarının çalışmalarını ve üremelerini sağlıyacak besin elemetlerinin, ne miktarlar içinde olacağıdır, bu genelde ideal kompost malzemesinin içeriği gibi görülsede, esasında mikro organizmalara sunulacak besin ve enerjinin ülçülerinide belirtmektedir, nedir bu ölçünün rakamsal değeri dersen 25/1ila 35/1 oranda olması gerektiğidir, bu dengeye nem ve havada eşlik etmektedir.

Ben yığını bozduğunda bu dengenin ne yönde bozulduğunu tespit ettiğimde, bu mikro canlıların taleplerinide karşılıyarak, kompostun olgunlaşma işlemini devamınıda sağlamaktayım, atıklar içinde onların temel ihtiyacı olan carbon ve azot her zaman mevcut, fakat faaliyetleri sonucu oksijen eksiklği ve nem eksikliği kompost yapısını bozacak dengeler içinde olduğundan bunların yerine getirilmesini ivedilikle yapmaktayım.

Sonuçta onların yaşama haklarını koruyarak kompostumun işçilerinin isteklerini karşılamış oluyorum, bu işlem kompostumun işlenerek iyibir toprak ve gübre oluşumu ile sonlanmaktadır, ben bu oluşumdan birçok tecrübeler de kazanmayla kompost için faaliyet gösteren bu minik canlıların bu atıkları işlerken bir çok çeşidinin çalışmasıyla olduğunun bilincinde olarak insan sağlığı için potansiyel tehdit oluşturan bakterinlerinde bu işler içinde görev almalarıyla bu işlerin yapıldığını görerek bu minik canlılara dost düşman sıfatları yakıştırmayı insanlığımada sığdıramıyorum.

Bu açıklamalarım mikro canlıları anlatmak için bir örnekti, mesajımın mikro canlıları anlatmaya yetmiyeceğini bilmekle beraber, bu canlılar bizim topraklarımızı gerçek bahçıvanları olduklarıdır, onların haklarını gözeterek topraklarımıza zehirler bulaştırmadan onların yaşam standarlarını yükseltmek istiyorsak onlara dışardan kendilerine uygun özellikte besin ve enzimler sağlarsak onlarda görevlerini yapmada bir engel olmıyacaktır.

Tartışmalar B5A nın üzerinde yoğunlaşıyorsa ozaman bu gübrenin özelliği içinde birçok enzim ve mikrobiyal vasıllarından dolayıdır, yok olan tartışılmaz.

Benim şahsi görüşüm bu yöndedir, sevgi ve saygılar sunarım.

özlem11
11-02-2010, 20:19
Arkadaşlar bu gübreye ilişkin yorumum olumludur. Resimli sunumu yapınca bence sizlerde görüp ikna olacaksınız...

Yılmaz Yalçın
11-02-2010, 20:29
Sayın Selahattin Bey,
Sayın Arkadaşlar,

B5A yı uzun zamandır izliyordum ve olumlu olumsuz görüşleri değerlendirip 2 hafta önce Selahattin Bey'e danışarak aldım.Aldığımda yağmurlu bir günün gecesi uygulamayı yaptım,10 litrelik saf kar suyuna 2 kapak b5A karıştırarak 40 metrekarelik güneye bakan bahçemde toplam 20 adet çeşitli süs bitkilerime her bitkiye bir tas bu karışımından köküne gelecek şekilde döktüm.Saksıdaki çelik alıp köklendirdiğim ve yeni diktiğim melek borazanına da yarım tas döktüm.İlk dikkatimi çeken saksıdaki bu çiçeğimin yapraklarının açık bir renk almaya başlaması ve hızla büyümesi oldu.Öyle ki nerdeyse çiçeklenecek:)Geçen hafta beni ziyarete gelen samsunda yaşayan babama da b5A nin yarısını başka bir sıvı gübrenin kabını yıkamak suretıyle temizledıkten sonra aktararak verdim.Samsunda sahil kasabasındaki bahçemizde 20 adet çeşitli meyve ağacı var.Şimdi yarım litrelik b5A sı bulunan babam b5A en az 6 ay yetecek şekilde hangi ayda ve hangi ölçüde ve nasıl meyve ağaçlarında kullanmalıdır?Ağaçları 5-9 yaş ortalamasındadır.Bir de bahçeye gübre uygulaması yaparken profesyonel malzemelerle değil de amatörce malzemeler olarak ne önerirsiniz ve mesela bir tas mı (eski plastik taslardan)kullanmalıyız ya da kaç tas ölçüsü her bir meyve köküne karışımdan dökmeliyiz ve kaç litre suya b5A karıştırmalıyız yarım litre b5A nın en ekonomik şekilde kullanılması için?Selahattin Bey'den öneriler bekliyorum..
Saygılarımla...

Selahattin Yılmaz
11-02-2010, 23:40
Sevgili kubat_izmirli, Pratik uygulamamız 10 litre suya 1 kapak B5A (Şırınga ile 10 cc) bu formül her mevsim, her ürün, her türlü toprak koşulları ve her şartta işe yarıyor. Tbi ağaçlarda ağaç başına 10 litre su uygulanacak. Ağaç çok ise dozu yarıya düşürebiliriz örneğin 10 litre suya 5 cc veya yarım kapak gibi.

amatör hobici
12-02-2010, 10:00
Sn Epsody ve Sn. Selehattin Yılmaz,
Açıklamalarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizlere fazla bilimsel terimler kullanmadan, pratik şekilde bilgiler veriyorsunuz. Saygılarımla.

Yılmaz Yalçın
12-02-2010, 10:44
Peki Selahattin Bey ağaç çok ise 10 litre suya 5 cc b5A uyguladıgımızda ozaman sıvı gübrenin etkisi azalmaz mı yoksa 10 litreye 10 cc kadar etkili olur mu?

Selahattin Yılmaz
12-02-2010, 11:06
Etkisi azalır diye bir kuralımız yok o zaman ölçümüz 1 dk alana 200 gr B5A gelecek şekilde ağaç ve bitkilere eşit bölüştürerek maksimum miktarda suyla B5A yı vermek.

fat35
17-02-2010, 09:21
Sn. Selahattin Bey,

Yaklaşık 3 hafta evvel ağaçlarıma 15 lt ye 3 kapak uygulaması ile B5A kullandım.
Portakal ve limon ağaçlarımda neredeyse yarısı olmak üzere yaprak dökümü oldu.
Bu arada çiçek tomurcuklanmalarıda başladı.
Bu yaprak dökümlerinin sebebi nedir . Daha evvel bu kadar yaprak dökümleri olmuyordu.
Saygılar.

Selahattin Yılmaz
17-02-2010, 11:13
15 litre suya 3 kapak eğer yapraktan kullanmışsanız yoğun bir uygulama olmuş gözüküyor normalde 1,5 kapak kullanmalıydınız ancak topraktan uygulama yapmışsanız o zaman sebebi farklı bir durumdur resim yerleştirirseniz bir değerlendirme yapabiliriz. Ancak sebebi b5a nın yoğun kullanmasından olsun ya da olmasın bitki kendisini toparlayacaktır sadece bitkiye bolca sulayın. Telefon numaram 0 544 345 63 59 gerekirse arayın yardımcı olmaya çalışayım.

Selahattin Yılmaz
17-02-2010, 15:54
BMR TARIM’A
İHRACATIN YILDIZI ÖDÜLÜ

Türkiye ihracatının maratonu "İhracatın Yıldızları 2009 Ödülleri” sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi–DHL Express işbirliği ile düzenlenen ve Akbank’ın ana sponsor olduğu yarışmada kreatif ürün kategorisinde BMR TARIM birincilik ödülüne layık görüldü.

Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla gerçekleştirilen ‘İhracatın Yıldızları’ yarışmasının bu yıl altıncısı düzenlendi. Sektörde yer alan firmaları ödüllendirerek teşvik etmeyi amaçlayan ‘İhracatın Yıldızları 2009’ yarışmasında bu yıl dört kategoride toplam 18 ödül sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliği ile düzenlenen ve Akbank’ın ana sponsor olarak desteklediği 41 firmanın başvurduğu İhracatın Yıldızları yarışmasında ilk etapta jüri tarafından 33 finalist belirlendi. Finalistler arasında ödül almaya hak kazanan 18 firma ise The Marmara Oteli’nde düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar. Gecede konuşma yapan
Ödül gecesinde konuşma yapan DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, tüm dünyada etkileri hissedilen global krize rağmen yarışmaya gösterilen ilginin umut verici olduğunu belirterek “Zor da olsa ihracatçılarımız krizde ekonomiyi hareketlendirmek için ellerinden geleni yaptılar. Dağıttığımız bu ödüller, onların başarılarının meyveleridir. Bizde DHL olarak üstümüze düşeni yapıyor ve kategorilerinde ilk üçe giren bütün firmalara ücretsiz gönderi hakkı tanıyoruz” dedi.

İhracatın Yıldızları Yarışması’nda, geleneksel ürünleri büyük miktarda ihraç eden firmalardan çok, Türkiye’den yeni ve farklı ürünlerin ihracatını yapanların ödüllendirildiğine dikkat çeken Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, “Alanında Türkiye’de tek olan bu yarışma bir anlamda, ihracatımızın gizli şampiyonlarını ortaya çıkarıyor. İhracatçılarımızın en çarpıcı başarı öykülerini gözler önüne seriyor” diye konuştu. Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli ise “İhracatın Yıldızları 2009” organizasyonuna destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Akbank olarak “İhracatın Yıldızları 2009” kapsamında ödül kazanan firmaların ihracat işlemlerinden 1 yıl boyunca ücret almayacağız” dedi.
Türkiye'den ilk kez ihraç edilen, ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı ‘Kreatif Ürün’ kategorisinde birincilik ödülü BMR TARIM’a verildi. Firma adına ödülü alan ve organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan BMR TARIM ortaklarından Murat Şimşek, tarım sektöründe yaratıcı (kreatif) ürünler geliştirmek ve bu alanda ülkeye katkı sunmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Bugüne kadar çeşitli ürünler geliştirdiklerini belirten Şimşek, son olarak tarımsal ürünlerde sıfır kalıntı sağlayan bir ürün geliştirdiklerini ifade ederek: “Biz ürünümüzü geliştirip arazi uygulamalarından net sonuç aldık. Ürünün tatbik edildiği tarımsal alanlarda sıfır kalıntı sonuçlarını elde ettik. Şimdi aldığımız bu net sonucun üniversite ve TÜBİTAK’tan proje bazında onay alması için çalışmalar yürütüyoruz. Daha sonraki adımda ruhsatlandırma çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Kaynak 1: www.b5a.com.tr
Kaynak 2: http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=78533&cDate=

Selahattin Yılmaz
17-02-2010, 21:07
Son olarak Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan B5A dan ve Ödülden dolayı BMR Tarımı tebrik etti. (http://www.b5a.com.tr/haber_detay.asp?id=46)

Ve son olarak B5A dan ruhsat almak üzere yeni ürünler yoldadır yaz başına yetişirse sanırım BMR Tarım piyasaya sunacaktır.

Sevgi Durul
17-02-2010, 21:14
14 Ocak-17 Şubat 2010 tarihleri arasında, B5A kulanımında menekşemde görülen gelişme.

Sevgi Durul
17-02-2010, 21:24
Aynı süre zarfında mum çiçeğimin görüntüleri.

triple
17-02-2010, 21:24
Sevgili S DURUL! diğer süs bitkilerindeki gelişmelerin resimlerinide görme şansımız olacak mı? sanırım afrika menekşelerinde yaprakların renkleri canlanmış!

Sevgi Durul
17-02-2010, 21:36
Gelişmelerin devamı.

Sevgi Durul
17-02-2010, 21:40
Diğer çiçeklerin fotoğraf küçültmelerini, daha sonra yapıp yükleyeceğim. Bugün için en son görüntüler kauçuktan.

zapatista70
17-02-2010, 22:28
sayın forum sakinleri,
babam araştırmamı istediği için b5a forumuna girdim. tam 34 sayfayı yaklaşık 5 saattir okuyorum. (sonlara doğru artık çift görmeye başladım)

bir dolu taştırşma, bir dolu polemik (ki fransadan yazan bir bey vardı, yaşama şevkimi yok etti) sonucunda forum dinginleşti. artık hayata daha umutla bakıyorum. :)

hele selahattin beyin sabrına hayran kaldım. (hala saçlarınız var mı?)

ancaaaak, her yeni giren gibi olmayım diyerek bir dolu mesaj okuyunca (fransadan yazan bey bizim eve gelip konuya devam edecekmiş gibi korkuyorum) motoru indirdim.

selahattin bey son bir gayret imdadıma yetişin de babamdan sopa yemeyeyim.

eskişehir'de 4 dönüm üzerinde yaklaşık 5 yaşında muhtelif 100 ağacımız var.

ayrıca, geçen sene yaklaşık 15 dönüme 650 kadar badem ve ceviz ekitk.

şimdi, b5a gübremizden 4 dönümlük yere ne zaman uygulamaya yapmaya başlayalım ve ne aralıklarla, ne zamana kadar sürdürelim?

dip gübrelemesinde mevcut havuzların dışında belleme yapılmalı mı?

bu sorularım 15 dönümlük yeni ağaçlandırma alanı için de geçerli.

yok ben artık bittim, benim de b5a'ya ihtiyacım var derseniz, durumunuzu bildirin ben yardımcı olmaya çalışayım. :))

yardımlarınız için nacizane saygılarımı iletirim..

triple
17-02-2010, 22:48
Yorumlarınızı da alabilirmiyiz? Resimler anlatiyor bişeyler ama asıl sizn düşnceniz nedir ?

Sevgi Durul
17-02-2010, 23:22
B5A öncesi çiçeklerim çok yavaş gelişiyordu. Gelişmeleri hızlandı, yapraklarına canlılık geldi.Tüm yaprakları dökülen, sadece gövdesi kalan, japon gülüm yeni yapraklar, daha doğrusu yeni sürgünler vermeye başladı. Eğer havalar güneşli gitseydi gelişmeler daha belirgin olurdu diye düşünüyorum. Bizlere bu fırsatı tanıyan sayın Selahattin Yılmaz'a bir kez daha teşekkür ederim.

Selahattin Yılmaz
17-02-2010, 23:32
ancaaaak, her yeni giren gibi olmayım diyerek bir dolu mesaj okuyunca (fransadan yazan bey bizim eve gelip konuya devam edecekmiş gibi korkuyorum) motoru indirdim.

selahattin bey son bir gayret imdadıma yetişin de babamdan sopa yemeyeyim.

eskişehir'de 4 dönüm üzerinde yaklaşık 5 yaşında muhtelif 100 ağacımız var.

ayrıca, geçen sene yaklaşık 15 dönüme 650 kadar badem ve ceviz ekitk.

şimdi, b5a gübremizden 4 dönümlük yere ne zaman uygulamaya yapmaya başlayalım ve ne aralıklarla, ne zamana kadar sürdürelim?

4 dekara 800 gr b5a damlama sulamanız varsa damlamadan yoksa eğer ağaç başına 5 litre su hesabıyla 4 dekardaki fidanlara yetecek toplam su miktarına 800 gr b5a katarak fidan diplerine tankerle vermelisiniz. 1. uygulama taban gübreleemsi niyetine mart ayı içerisinde istediğiniz zaman 2. uygulama çiçeklenmeden sonra (çiçeklenme yoksa çevredeki ağaçlar çiçeklendikten sonra) yapraktan püskürtmenizi tavsiye ederim yarısı yapraktan yarısıda sulama suyuna verirseniz daha iyi sonuç alırsınız ve son olarak yaz aylarında haziran temmuz gibi 1 uygulama daha yapabilirsiniz. Uygulamaya devam etmeniz durumunda ayda bir verebilirsiniz ancak devamlı verme durumunda 3 uygulamdan fazalsında bence dozu yarıya düşürün yani 1 dekara 100 gr gelecek şekilde.

dip gübrelemesinde mevcut havuzların dışında belleme yapılmalı mı?

bu sorularım 15 dönümlük yeni ağaçlandırma alanı için de geçerli.

Dip gübrelemesinden kastınız hayvan gübresi ise o zaman 4 dekara alanınıza 600 gr gelecek şekidle uygulama yapmalısınız çünki hayvan gübresi b5a nın çalışma mekanizmasını hızlandıracaından daha fazla alana uygulama yapabilirsniz.

yok ben artık bittim, benim de b5a'ya ihtiyacım var derseniz, durumunuzu bildirin ben yardımcı olmaya çalışayım. :))

Benim içim dışım b5a oldu değmedik yerim kalmadı ama olaya epeycede vakıf olduk aslında üstüme düştü altında kaldım başlık bana kaldı da denebilir, şikayetçi değilim çünki çok dua alıyorum.

Bu arada o Fransa'daki arkadaşın karakteri öyle, kendini forumdan attırmayı başardı ama msn den Fransa'dan hala görüşüyoruz eskisi kadar tepkili değil Fransa bağlantısı kuruldu yakında alır kullanır şimdilik olaya tamamen fransız zaten. :)

Ayrıntılı kullanım klavuzu isterseniz buradaki linkten bikilerinize uygun olanları pdf olarak indirebilirsiniz. (http://www.b5a.com.tr/e-katalog.asp)

Selahattin Yılmaz
17-02-2010, 23:34
Sevgili SDurul keşke uygulamadan önceki resimleride yayınlamış olsanız fark daha net görülse.

Sevgi Durul
17-02-2010, 23:40
Sayın Selahattin Yılmaz uygulamadan önce, sadece japon gülünün fotoğrafı yok, diğerlerinin hepsi öncesi ve sonrası olarak mevcut. Diğer fotoğrarları da yarın yükleyeceğim.

özlem11
18-02-2010, 08:34
Benim sonuçlarımda olumlu arkadaşlar. 2 güne kadar 2. gübrelemeyide yapacağım. Ve devamlı kullanacağım bir ürün bence. Sanırım menekşelerde en önemli unsun akşam sulama yapmak. Şuan izlenimim bu. Etkisini kısa sürede gösteren bir besin...Sevgilerle...

zapatista70
18-02-2010, 11:16
selahattin bey, öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.
farkettim ki hala sağlığınız yerinde.
çekirdekten çıkardığımız 1 yaşındaki badem ve cevizlere de aynı ölçü ve zamanlarda mı uygulama yapmalıyım?
özür dileyerek şunu da sormak istiyorum. b5a'nın fiyatı biraz emekli babam için yüsek. kendisi varını yoğunu ağaçlandırmaya adamış bir kişi. en ucuza bu ürünü nereden bulabirim?
terar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sevgi Durul
18-02-2010, 22:11
Menekşelerde bir aylık b5a farkı...

Selahattin Yılmaz
18-02-2010, 22:22
b5a'nın fiyatı biraz emekli babam için yüsek. kendisi varını yoğunu ağaçlandırmaya adamış bir kişi. en ucuza bu ürünü nereden bulabirim?

Bu konuda yardımcı olabileceğimi sanmıyorum Türkiyede tek fiyat olsun diye firma hem alıcıyı hemde satıcı korumak için tek fiyat uygulaması yapıyor bunu kimse aşmasın diye de etketin üzerine yazıyor.

himmetvermez
19-02-2010, 08:11
Sayın Selahattin Yılmaz ,yeni kurduğum (kasım,aralık dikimi) ceviz bahçemde B5A uygulaması yapmak istiyorum.Önce ağaç başına 500 gr. organik fermante edilmiş tavuk gübresi kullanıp bunu toprağa karıştıracağım.Daha sonra ne zaman ,kaç gün sonra ,ne kadar uygulama yapmalıyım.4 dekara 600 gr. uygulama ağaç başına 5 lt. su ile uygun olurmu.Toprak biraz ağır yapıda ,geçirimsiz,bünye 60-65 killi tınlı.Geçen bahçeye gittiğimde bazı fidan diplerinde su birikmesi olmuş.Bunun zararı olurmu.Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.

Selahattin Yılmaz
19-02-2010, 19:46
Sevgili himmetvermez, bahsettiğiniz şekidle tavuk gübresi kullanırsanız zaten söylediğiniz herşey doğru uygulamaya yönelik fakat önce fermente tavuk gübresini verin sonrasında B5A uyguayın daha iyi. Normalde 4 dekara 800 gr kullanmanız gerekir ancak organik madde olarak tavuk gübresi takviyesi olduğu için belirttiğiniz oran gayet güzel.

B5A da genel mantık B5A yı dekara 200 gr hesabıyla verebileceğiniz en fazla suyla toprağa kazandırmak. 3 uygulama yapıyoruz 1-Taban gübrelemesi zamanı taban gübresi olarak 2- Çiçeklenme öncesi veya sonrası yapraktan püskürterek (800 litre suya 1 kg b5a katark 5 dekara verilecek) 3. uygulama hasattan 1 ay önce (Uygulamalar arasında 1 er ay gibide düşünülebilir)

Eğer ağaçlar uyanmamışsa biriken suyun önemi olmaz fakat toprak o suyu süzemiyorsa 20-30 günden daha fazla sürelerde sorun teşkil edecektir.

B5A Konusunda Ortar Tarım Kütahya Hüseyin OVAK ile görüşmelisiniz size yardımcı olacaklardır 0.532 588 46 96 - 0 541 206 43 00 Buro Tel: 0.274 223 96 97

himmetvermez
22-02-2010, 07:43
Sayın Selahattin bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.İyi günler.Kolay gelsin

musti8047
25-02-2010, 14:55
Sayın Selahattin bey

B5A PLUS A-B-C ve B5A VİTAL içeriği hakkında detaylı bilgi verirmisiniz? nasıl kullanılıyor?

nikomedia
25-02-2010, 19:20
Bende Selahattin Bey gönderdiğinde yanlızca menekşe üzerinde deneyecektim. Ancak daha sonra tüm çiçeklerim üzerinde deneme yaptım. Gerçekten hiç ummadığım bir sonuçla karşılaştım.Plumeria, çekirdekten yetiştirdiğim limon,sardunyalar, çelikten ürettiğim güller,ölmek üzere olan oya ağacım ve diğer tüm bitkilerimde gözle görülebilecek oranda gelişme kaydettik.
Henüz son gübrelemeyi yapmadım. Daha sonra fotolarınıda ekleyip sizlerle paylaşacağım. Bu denemeden sonra sebze bahçemizde de B5A sıvı gübreyi kullanmayı planlıyoruz.

Bilgilendirmeler ve bu ürünü deneme fırsatı verdiğiniz için çok teşekkürler Selahattin bey.

Selahattin Yılmaz
25-02-2010, 21:24
Önemli değil arkadaşlar eğer kullanmadan önce ve kullandıktan sonraki resimlerini çeker selahattinyilmaz@yahoo.com mailime gönderirseniz b5a.com.tr sitesine koydurtma şansım var. Burada yayınladığınız resimlerin telif hakkı çekenin ve agaclar.net in düşüncesindeyim o nedenle bana göndereceğiniz her b5a uygulaması resimlerini sitede yayınlatabilirim.

Selahattin Yılmaz
25-02-2010, 21:32
Sayın Selahattin bey

B5A PLUS A-B-C ve B5A VİTAL içeriği hakkında detaylı bilgi verirmisiniz? nasıl kullanılıyor?

Bu gübrelerin her biri formülasyonları henüz rushatlandırma aşamasında olan ve B5A kullanımında karşılaşılan sorunları çözmeye yönelik ve ayrıca B5A ile karışmayan alternatif gübrelerin aksine B5A ile karışabilen özel formüllü yaprak gübreleri formları.

B5A Plus A = Dengeli bir Gübre
B5A Plus B = Fosfor ağırlıklı bir gübre
B5A Plus C = Potasyıum ağırlıklı bir gübre

B5A VİTAL ise iz elemnet içeren bir organomineral ve bununda iki versiyonu var.

mustafacln
25-02-2010, 23:47
Merhabalar, sayfanın başından okumaya kalkınca oldukça uzun sürüyor. B5A'yı geçtiğimiz yaz bahçemin birkısmında uygulama imkanım oldu. Bahçe iyi sürülmemesine karşılık bitkiler oldukça iyi sonuçlar vermişti. Asıl beni şaşırtan geçtiğimiz hafta B5A kullandığım alanın çok kolay işlenmesi oldu. Kullanmadığım alana bakla dikemezken uyguladığım alanda gayet kolay çapa yapabildim.(bahçe çok çamurluydu.) Ayrıca solucanlar oldukça fazlaydı.
Yağmurlar geçmeden tekrardan uygulamak istiyorum. Etkisini sizlerle paylaşırım. Saygılar.

mog
03-03-2010, 07:12
merhaba sayın ziyaretçiler :)
b5a nın tarım bakanlığının kararı ile toplatıldığını biliyormuydunuz ????

bana mail atan herkese bu belgeyi yollayabilirim...
biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

Todor
03-03-2010, 07:29
Belgeleri burda yayınlasanız daha kolay olmaz mı? Eğer dediğiniz gibi insan / çevre sağlığına zararlı bir içeriği var ise bunu sadece konuya ilgi duyanların değil, hepimizin bilmesi gerekir. Bence, elinizdeki belgeler burada yayınlanamayacak kadar çoksa, bir paylaşım sitesine yükleyin ve hepimiz oradan indirelim. Hem daha güvenli hem daha sağlıklı.

aer
03-03-2010, 07:31
merhaba sayın ziyaretçiler

biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

Sayın, mog hatırladığım kadarı ile sizde ürün temsilcisisiniz. Şayet böyle bir durum varsa alalen açıklanmalı ki insanlarımız ve topraklarımız zarar görmesin. Siz mail atanlara yollayacağınızı belirtmişsiniz. Şayet bakanlık toplatıyorsa resmi yazısı olmalı, onu da paylaşmaktan çekinilmemeli diye düşünüyorum.

Lonicera
03-03-2010, 08:06
Konu hakkında firmanın da bir açıklaması olmuş...

http://b5a.com.tr/index.asp (BMR TARIMDAN DUYURU)

Todor
03-03-2010, 08:24
Diyor ki,

Son günlerde B5A Sıvı Organik Gübrenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından toplatıldığı yönünde dedikodular yayıldığı duyumu firmamıza ulaşmıştır.

Olayın mahiyeti:

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Gübre Denetleme Elemanları tarafından Eskişehir Bayimiz Hasat Tarımdan alınan denetleme numunesinde organik madde miktarının etiket üzerinde yazılan oranlar ile uyuşmadığı gerekçesiyle 004 nolu parti üretimi B5A Sıvı Organik Gübrenin toplatılmasına karar verilmiştir. Ancak sözü geçen 004 parti nolu ürünün gerek Eskişehir bayisi gerekse Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından etikette beyan edilen muhafaza şartlarına (4-10ºC) uygun muhafaza edilmediği tarafımızdan görülüp itiraz edilmiştir. Fakat itirazımız kabul edilmemiştir.

Olayın bir başka mahiyeti de Tarım Bakanlığı tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine B5A Sıvı Organik Gübrenin tescilde belirtilen etiket bilgileri ile uyuşup uyuşmadığının kontrol edilmesi konusunda verdiği talimat sonucu yapılan incelemelerde firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan 2154 tescil no, 410 lisans no ve pH aralığı 4-6 olan eski etiketimiz baz alınmış ve yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Oysa firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan ve tescil numarası 2154, lisans no 410 ve pH aralığı 4-6 olan etiketli ürünümüzü daha sonra Gaziantep’e fabrika kurarak taşımış ve bu taşıma işleminden sonra Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden 522 sayı 06.05.2009 tarihli yeni lisans, 2991 sayı ile 07.05.2009 tarihinde ise yeni tescil alınmış ve burada ürün pH değerinin 8,5-10,5 aralığında olduğunu analize dayalı olarak beyan edilmiştir, Bakanlık beyan edilen etiket bilgilerini onaylamıştır.

Fakat farklı bir konuda belge var ise görmek isteriz.

triple
03-03-2010, 08:53
Arkadaşlar Güneş balcıkla sıvanmaya çalışılıyor ama nafile. Turkiye bu ve buna benzer ifadeleri hemde akademisyenlerin agzından dinledi.
Bir dönem de Aynı olay kanser tedavisinde geliştirdiği yöntemi kullanan sayın Dr Özerin başına geldi. No ekstresi adıyla bilinen ekstreyi geliştiren, bulan Sayın Özer olmaz türlü iftiraya uğradı ve Dünyadaki dev ilaç kartelleri adam hakkında olmaz türlü dedikodular yayadılr ve sonunda NO ekstresi bu ülkede patent dahi alamadi. Sıra simdi yerli Gübre ve yerli doğal bitki gelişim düzenleyicilerde. Hadi bakalım nereye kadar gidecek bunun sonu. Sayın MOG siz kendi ürününüzün kritiğini yaptiniz mi acaba hic elinizde zararsız olduğuna dair kac rapor var hem sizin ürünün raporlarını hemde B5A hakındaki Olumsuz raporları lutfen bi yayınlasanızda görsek.

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 10:13
merhaba sayın ziyaretçiler :)

biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

Bu arkadaşın yaptığı şeyin adını forum üyelerimiz koysun ben de BMR Tarımın konuya ilişkin açıklamasını buraya koyuyorum.

(O belgeyi bende gördüm ama resmi olduğu için bana verilmedi, verilemez de ve sizi bu belgeyi yayınlamaya davet ediyorum, yayınlayınki konunun muhatabı olduğu halde BMR Tarıma verilmeyen bu belgenin suç teşkil edecek şekilde, sizde olmaması gereken resmi bir belgeyi nasıl ele geçirdiğiniz konusunda belki bize bir açıklama da yaparsınız)

"

BMR TARIMDAN DUYURU

Son günlerde B5A Sıvı Organik Gübrenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından toplatıldığı yönünde dedikodular yayıldığı duyumu firmamıza ulaşmıştır.

Olayın mahiyeti:

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Gübre Denetleme Elemanları tarafından Eskişehir Bayimiz Hasat Tarımdan alınan denetleme numunesinde organik madde miktarının etiket üzerinde yazılan oranlar ile uyuşmadığı gerekçesiyle 004 nolu parti üretimi B5A Sıvı Organik Gübrenin toplatılmasına karar verilmiştir. Ancak sözü geçen 004 parti nolu ürünün gerek Eskişehir bayisi gerekse Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından etikette beyan edilen muhafaza şartlarına (4-10ºC) uygun muhafaza edilmediği tarafımızdan görülüp itiraz edilmiştir. Fakat itirazımız kabul edilmemiştir.

Olayın bir başka mahiyeti de Tarım Bakanlığı tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine B5A Sıvı Organik Gübrenin tescilde belirtilen etiket bilgileri ile uyuşup uyuşmadığının kontrol edilmesi konusunda verdiği talimat sonucu yapılan incelemelerde firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan 2154 tescil no, 410 lisans no ve pH aralığı 4-6 olan eski etiketimiz baz alınmış ve yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Oysa firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan ve tescil numarası 2154, lisans no 410 ve pH aralığı 4-6 olan etiketli ürünümüzü daha sonra Gaziantep’e fabrika kurarak taşımış ve bu taşıma işleminden sonra Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden 522 sayı 06.05.2009 tarihli yeni lisans, 2991 sayı ile 07.05.2009 tarihinde ise yeni tescil alınmış ve burada ürün pH değerinin 8,5-10,5 aralığında olduğunu analize dayalı olarak beyan edilmiştir, Bakanlık beyan edilen etiket bilgilerini onaylamıştır.

Durum itibariyle şu anda piyasada satılan ve etiketinde pH aralığı 8,5-10,5 B5A Sıvı Organik Gübre Tarım ve Köyişleri Bakanlığından tüm izinleri alınmış, etiketi onaylı, yasal olarak satılması serbest bir üründür. Ayrıca diğer özelliklerine ait ruhsatlandırma işlemlerimiz de devam etmektedir.

BMR Tarım geliştirdiği %100 yerli ürün B5A ile gurur duymakta, satışına başladığımız ülkeler arasına Suriye, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Arnavutluk, Almanya ve İsviçre'yi katmış ve yakında Tanzanya, İsrail, Fransa, Gürcistan, ABD ve Çin'ide katacaktır. Farkındayız ki ülkemizin yurt dışına satışını yaptığı yegane ve tek gübredir.

Bu ülkenin ve dünyanın tarımına hizmet anlamında ne yaptığımızın ve etrafımızda dönen olayların farkındayız bu anlamda BMR Tarım gerekli mercilerle yasal çerçevelerde farklı platformlarda hakkını aramakta ve bu mücadelede kendisine iyi bakan gözleri de ve kem gözleri de bilmektedir.

Ülkemize B5A gibi bir ürünü kazandırmakla bahtiyarız, ihraç ettiğimiz ülkeler ve aldığımız ödüllerle de ne denli doğru bir yolda olduğumuzun farkındayız.

Bıkmadık...

Bekleyin...

Halkımızın Bilgilerine Sunulur.

BMR TARIM

"

Konuyla ilgili olarak bende şunu söyleyeyimki B5A hakkında 150 adet şikayet dilekçesi Bakanlığa iletilmiş ( Bilin bakalım bu dilekçeleri verenler kimler) ve Bakanlık konuyla ilgili etiket tescil incelemesi yaptırmış ve hiç bir şekilde beyana aykırı veya yasalara aykırı bir durum bulamamışlardır ve ayrıca 004 numaralı parti dışında toplatılan her ürün için Bakanlık tazminat davası ile karşı karşıyadır ve Bakanlık elemanları bu şekilde yanlış bir toplama yapmamıştır da.

Her zaman söyledim B5A benim babamın ürünü değil ürününe güvenen de çıksın b5a ile kıyaslı deneyelim ak mıdır kara mıdır görelim ve B5A yı kendisine rakip gören tüm ürünlere karşılaştırma ya da karşılıklı deneme fırsatı sunuyorum özelliklede boşa kürek çekmeyenler gelsin.

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 10:31
Arkadaşlar Güneş balcıkla sıvanmaya çalışılıyor ama nafile. Turkiye bu ve buna benzer ifadeleri hemde akademisyenlerin agzından dinledi.
Bir dönem de Aynı olay kanser tedavisinde geliştirdiği yöntemi kullanan sayın Dr Özerin başına geldi. No ekstresi adıyla bilinen ekstreyi geliştiren, bulan Sayın Özer olmaz türlü iftiraya uğradı ve Dünyadaki dev ilaç kartelleri adam hakkında olmaz türlü dedikodular yayadılr ve sonunda NO ekstresi bu ülkede patent dahi alamadi. Sıra simdi yerli Gübre ve yerli doğal bitki gelişim düzenleyicilerde. Hadi bakalım nereye kadar gidecek bunun sonu. Sayın MOG siz kendi ürününüzün kritiğini yaptiniz mi acaba hic elinizde zararsız olduğuna dair kac rapor var hem sizin ürünün raporlarını hemde B5A hakındaki Olumsuz raporları lutfen bi yayınlasanızda görsek.

Yapabildikleri sadece kendilerinin olmayan ürünleri rakip görmek suretiyle çirkinlik yaratmaktan ibaret oysa kendi ürünleride güzel ve kullananlar memnun olduklarını bana ilettiler ve bende memnun kalmışlarsa (Mogda yerli bir ürün diye biliyorum inşallahta öyledir) ürüne destek için ve ülkemiz yerli gübre sanayini desteklemeleri için kullanmaları gerektiğini söyledim, fuarlarda standlarına uğradım kimliğimi vermeden tanıştım güler yüz gösteriyorlar ama B5A nın adını duydummu tüm karakterleri değişiyor nedense. Anlamadığım şey ellerindeki güzel gübreyi arızalı kişşilik karakterleriyle pazarlamaya çalışmaları oysa B5a ve MOG veya diğer gübreler birbirlerinin alternatifi değiller (Mesleki tecrübelerimle söylüyorumki B5A gerçekten alternatiflerinden çok farklı bir gübre). Resmi her şey tamam yasal olmayan bir durum yok belki bazı süreçlerden geçiliyor ama buyrun karşılıklı deneyelim o da yok.

O zaman şöyle bir durum söyleyeyim elinde mog gübre olan birisi çıksın söylesin bende firmadan B5A isteyelim karşılıklı denetelim.

denizakvaryumu
03-03-2010, 10:47
O zaman şöyle bir durum söyleyeyim elinde mog gübre olan birisi çıksın söylesin bende firmadan B5A isteyelim karşılıklı denetelim.

Hımm sonucu ben de merak ettim.

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 10:57
Merak etmenize gerek yok gelmeyecekler, iş "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözünü uygulamaya gelince bu adamlar ortada olmazlar çünki ürünlerini B5A ile kıyaslamak işlerine gelmez, onlar vur kaç taktiğini çok iyi yaparlar.

İddiam tüm B5A yı kendi gübresine rakip görenler içinde geçerlidir.

dragut
03-03-2010, 11:08
Sayın Hüseyin Ovak.
Bugün tamamen bir raslantı sonucunda foruma girdim ve B5A ile ilgili yazıları başından itibaren okumaya başladım. İddianızın aksine, 1982 yılında, (Okinawa) Ryukyus üniversitesinden Japon Prof.Teruo Higa, dünyada ilk defa, anaerobik ve aerobik mikoplazmaları symbionize (birlikte yaşam) haline getirmiştir. Bunun için 2000 e yakın mikro organizma kullanılmıştır. Daha sonrada bu ürün ve çeşitleri EM adı altında, kar amacı gütmemek şartıyla, tüm dünyaya dağıtılmaya başlanılmıştır. Başkalarının başarılarını, kendinize mal etmemenizi dilerim.
Saygılarımla.

zapatista70
03-03-2010, 11:57
sayın dragut, peki bu karışımı ücretsiz nerede bulabiliriz.

acemi_caylak
03-03-2010, 12:17
sayın dragut, peki bu karışımı ücretsiz nerede bulabiliriz.

Sn. Zapatista70,

Sözü edilen ürünle ilgili bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903

epsody
03-03-2010, 13:24
Sayın Hüseyin Ovak.
Bugün tamamen bir raslantı sonucunda foruma girdim ve B5A ile ilgili yazıları başından itibaren okumaya başladım. İddianızın aksine, 1982 yılında, (Okinawa) Ryukyus üniversitesinden Japon Prof.Teruo Higa, dünyada ilk defa, anaerobik ve aerobik mikoplazmaları symbionize (birlikte yaşam) haline getirmiştir. Bunun için 2000 e yakın mikro organizma kullanılmıştır. Daha sonrada bu ürün ve çeşitleri EM adı altında, kar amacı gütmemek şartıyla, tüm dünyaya dağıtılmaya başlanılmıştır. Başkalarının başarılarını, kendinize mal etmemenizi dilerim.
Saygılarımla.

Arkadaşlar ne yaptığınızın farkındamısınız, nedir bu çirkince rekabet anlayışı, nereye varır bu çekememezlik le yaratılan bu polemikler daha mı iyi zehirlerle kimyasallarla tarım çalışmaları bir ufak pürüz yüzünden fırtınalar koparmaya gerek varmı Bence b5a, Em , vede Mog gübre iyiki varlar diğerleri de gelsinler ne kadar çok olurlarsa okadar iyi olacağına gönülden inancım büyük, lütfen hepinizden rica ediyorum, kırıcı olmayalım, eyer bir şeye karşı olacaksak kimyasal üretenlerine hep birlikte karşı olalım.

Eyer ortada gerçek bir durum varsa bu memleketin ileri gelenleri bunun hal çaresine bakacaklardır, niye kin kusalım bilmeden, bizler nekadar bilgiliyizki, birilerinin arkasından yorum yapma gücüne sahip olalım.

Bırakalım firmaların rekabet çılgınlıklarını onlar yapsınlar, biz sadece tüketicileriz, yapacağımız bir şey varsa iyi olan kazanır diyebiliriz, sevgiyle kalınız.

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 13:42
Sayın Hüseyin Ovak.
Saygılarımla.

Sayın Dragut, Etkin Mikroorganizmaları B5A ile karıştırmışsınız, ayrıntılı bilgiyi ve EM ile ilgili görüş ve paylaşımlarınızı ve algılamalarınızı ilgili bu başlıkta paylaşabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903) ve sizinkisi sadece zannetmekten ya da öyle algılamaktan ibaret. B5A ayrı bir şey, EM ya da Japon Prof.Teruo Higa'nın çalışması ayrı bir şey ve bu çalışmadan BMR Tarımın haberi var ancak arızalı algılamanızın aksine her ikisi çok ayrı bir şey.

Yani aerobik ve anaerobik bakterilerin biraraya getirilmesi söz konusu değil; Her iki ortamda yaşayabilen mikoplazmaların kullanılması söz konusudur!... Lütfen ucundan, köşesinden birşeyleri tutup, burada cevap hakkı olmayan kişileri karalamak, rencide etmek için kullanmayın. Üstelik Em Türkiye'de kullanılmakta olup B5a nın yaptığı etkileri de yapmamaktadır. Cola-Turka, Pepsi ve Coca Cola aynı şey midir? Ya da birbirlerinin başarılarını kendilerine mi mal etmişlerdir? Komedi sizin yaptığıız.

Bahar Erdem
03-03-2010, 16:25
Uzun zamandır siteye girmeye fırsat bulamamıştım bugün bi göz atayım dedim malum havalar ısındı bahçe işleri ufaktan ufaktan başlıyor. Selahattin bey sabrınıza hayran kaldım.

Ben girmeyeli nekadar çok şey tartışılmış. Ama herzamanki gibi siz gene mantıklı açıklamayı yapmışsınız. Aldıkları ödülden dolayıda sizin aracılığınızla BMR tarımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ev bitkilerinde kullanmaya çekinmiştim bu gübreki kokusundan dolayı.

Çünkü evde kokulara çok hassan 3,5 yaşında bir evladım var. Ama gelişmeleri görüncede kayıtsız kalamadım. Özellikle menekşelerdeki çünkü ben bi türlü yaşatmayı başaramıyorum onları bu yüzden ev içi çiçeklerimi anneme hediye ettim. Kısa bir süre sonrada taşınacağım. Sanırım şu taşınma sürecini atlattıktan sonra yeniden evde çiçek bakmaya başlamalıyım. Artık evimde daha müsait zaten.

Yalnız Selahattin bey sizden bir ricam olacak benim elimde kalan B5A nın son kullanma tarihi geçtiği için kullanmak istemiyorum yenisini temin etmemde yardımcı olur musunuz? Zaten sizinle aylar önce bir fide konusunda konuşmuştuk o konudaki fikirlerim değişmedi sadece süreç biraz uzadı. Yani fideleri de sizden almak istiyorum.

Gelip kendim almayı güşünüyorum. Eğer bu şekilde olursa B5A da alabilir miyim sizden? En kısa sürede cevap vereceğinizi bildiğim için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgi Durul
03-03-2010, 18:54
Bahar hanım, B5A yı ev içersindeki bitkilere çekinmeden, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hiç koku falan yapmıyor.

MeyveliTepe
03-03-2010, 19:07
Resmi her şey tamam yasal olmayan bir durum yok belki bazı süreçlerden geçiliyor ...

Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?

mog
03-03-2010, 19:28
B5A TOPLATILIYOR !!!
BUYRUN RESMİ BELGESİ !!!
http://b5aa.blogspot.com/

dragut
03-03-2010, 19:32
Selahattin bey,
burada sözkonusu olan mikroplazmanın açıklaması " Hücre çeperi bulunmayan, çok pleomorf, bakteri filtrelerinden geçebilen Gram negatif,sporsuz, hareketsiz, genellikle fakültatif anaerop mikroorganizmalardır " diye kabul edilirse, EM de aynı sınıf ürünler arasındadır. Sayın Hüseyin Ovak bu karışmı dünyada ilk defa kendileri uyguladı demekle bir nevi hırsızlık yapmış olmuyormu. Ben zıraatçi değilim, Yaban hayvanları üretimi üzerine doktora yapmış biri olarak konuyu birazda olsa biliyorum. B5A, EM veya başka bir ürünüde pazarlamak gibi bir çabamda yoktur. Sadece verilen yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
B5A yı hiç kullanmadım ama EM i uzun yıllar yurtdışında kullandığım için konuyu çok iyi biliyor ve kenarından, köşesinden birşeyleri cımbızlamadığımı bilmenizi istiyorum.
Saygılarımla

mog
03-03-2010, 19:34
bu arkadaşlar bizim gübremizi hiçe saymayı bırakmadıkalrı sürece ; benim mal verdiğim bayilere baskı yapmadıkları sürece ben de onlara dokunmayacağım. benim firmam da her ay değişik kişiler tarafından bakanlığa şikayet ediliyor. bizler kimin şikayet ettiğini de çok iyi biliyoruz. ve her seferinde de analize girerek alnımızın aklı ile çıkıyoruz :)
iyi günler sıtkı bey

dragut
03-03-2010, 19:42
Sayın Epsody,
Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben söylemek istediğimi, hakarete varan bir dille bana cevap vermek lütfunda bulunan selahattin beye açıkladım. Ülkemizde ne yazıkki muhalefet edildiğinde, doğrular söylenildiğinde, mutlaka onuncu köy görünür :-)
Saygılarımla...

özlem11
03-03-2010, 19:46
Arkadaşlar ben bu gün gübreden ilk kez 1 lt suya 2 cc oranında karıştırıp verdim.
resimlerinide çektim. başlama tarihi 5 şubat 2010...2. gübrelemeyide 1 cc oranında 15 gün sonra yaptım. hazır su
kullanmadım ama bizim burada kaynak suyu die tabir edien tatlı su çeşmesinden alınmış dinlenmiş su ile sulama
yaptım.İlk gübreyi unutup öğlen verdim. Pek bişey olmadı gibi ama menekşe zaten öğlen sulanmamalı acelemde vardı
o gün. 2. gübrelemeyide akşam yaptım...

mor kenarı yeşil dantelalı menekşem tomurcukluydu verdiğimde...
gözlemlediğim kadar denek menekşelerden biri yavru diğeri anne menekşenin tohurcukları üzerinde çok yavaş
büyüyordu. Fakat gübreyi vereli 5 gün olmasına yağmen neredeyse açma konumuna geldiler.
fotografınıda çektim. 5 gün önceki halinde tomurcuktan eser yoktu. şuan tomurcuk yaprak aralarından
sıyrılmış durumda...kanaatim %90 tomurcuk büyüme hızını teşvik etmekte...

beyaz menekşemde çiçekler açar solardı hemen. ama gübreyi vereli hem tomurcuk arttı hemde üzerinde kalma
süresi uzadı.
yaprak büyümesinide teşvik etmekte.
tek önerim bu besinin akşam üzeri verilmesi...
Bana alıp kullanırmısınız deseniz ilk fırsatta kullanacağım tek gübredir diyebilirim.
Bu arada benim B5A gübresinin pazarlayan satışa sunan kişilerle alakam yoktur. Açıkça kusurunu zararını
görseydim afetmez söylerdim. Sadece selahattin beyin tavsiyesi üzerine denemelere dahil oldum. Kullandım ve
kanaitimi sizlere beyan ettim...
Sitenin yaklaşık 3 senelik üyesiyim. Arkadaşlar ne kadar gübre denemesi yaptığımı bilir. Artık sıkılıp son 6
aydır menekşelerime hiç bişey vermiyordum. Taki B5A yı deneyene dek. Ürünü hazırlayıp satışa sunan kişileri tebrik ederim.
Bana kullanma şansını verdiğiniz için Selahattin Bey size ayrıca teşekkür ederim. sağolun...
fotograflara dikkatli bakarsanız detayları anlamanız kolay olur...farklılıkları rahatça görebilirsiniz...
Bu arada şöyle bir durumda oldu menekşe yetiştirenler bilir menekşe kısa sürede güneşe doğru yapraklarını eğip o yöne
doğru yaprakları forum kazanıyor. fotograflara bakarken bunuda hesaba katmanızı rica ediyorum....
bol çiçekli günlere...

özlem11
03-03-2010, 19:52
1 menekşem... Tomurcuğu bir türlü büyümemişti...Şuan bir sürü tomurcuğu var... Yapraklanması hızlandı ayrıca...

resim tarihleri sırası ile;
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

sevim.K
03-03-2010, 19:57
Ben de B5A kullandım menekşelere. İki defa verdim. Yapraklar daha diri ve daha canlı oldu. Renkleri de koyulaştı. Yaprak büyümesi arttı. Ama çiçeklenme konusunda bir şey söyleyemiyeceğim. Çünkü kış boyu şikayetim yeterince aydınlık ortam sağlayamamış olmamdı. Bu benim genel şikayetim çiçeklerimin olduğu odayla ilgili.

Şundan eminim daha aydınlık ve güneşli bir zamanda kullanmış olsaydım çok daha farklı cümlelerim olurdu. Selahattin Bey teşekkür ediyorum ürünü kullanma fırsatı verdiğiniz için.

özlem11
03-03-2010, 19:58
2 menekşem...yavruydu buda geçen sene martta ekilmişti. Büyümemekte ısrarcıydı. Şuan atılım gösterdi yeniden canlandı...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

özlem11
03-03-2010, 20:02
3. menekşem anne menekşeydi. Önceden 3-5 tomurcukğu zor verirdi. Cinsindenmi diye kızardım. Gübreyi kullanalı yaprak boyutunda çiçeklerin büyüklüğünde ve üzerinde kalma süresinde uzama oldu. Ayrıca tomurcuk yoğunluğu arttı...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

MeyveliTepe
03-03-2010, 20:05
Selahattin bey,
burada sözkonusu olan mikroplazmanın açıklaması " Hücre çeperi bulunmayan, çok pleomorf, bakteri filtrelerinden geçebilen Gram negatif,sporsuz, hareketsiz, genellikle fakültatif anaerop mikroorganizmalardır " diye kabul edilirse, EM de aynı sınıf ürünler arasındadır. Sayın Hüseyin Ovak bu karışmı dünyada ilk defa kendileri uyguladı demekle bir nevi hırsızlık yapmış olmuyormu. Ben zıraatçi değilim, Yaban hayvanları üretimi üzerine doktora yapmış biri olarak konuyu birazda olsa biliyorum. B5A, EM veya başka bir ürünüde pazarlamak gibi bir çabamda yoktur. Sadece verilen yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
B5A yı hiç kullanmadım ama EM i uzun yıllar yurtdışında kullandığım için konuyu çok iyi biliyor ve kenarından, köşesinden birşeyleri cımbızlamadığımı bilmenizi istiyorum.
Saygılarımla

Benim bildiğim EM'de mikoplazma türü bir yaratık yoktur. Bildiğimiz bakteriler vardır. B5A'nın içinde mikoplazma olup olmadığı, varsa ne olduğu kendi adıma en az 2.5 yıldır sorduğum ama yanıtını alamadığım bir soru.

özlem11
03-03-2010, 20:06
4. menekşemde bir arkadaşımın bana kocaelinden hediyesiydi. Ne olduysa kötüledi ölecek derken yavaş yavaş düzelme gösterdi. Ama atılıpta hayata bağlanması zaman aldı. Bu menekşemde toparlanmasına yardımcı oldu. Yapraklarda irileşme ve yeni yaprak çıkarma söz konusu oldu...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

acemi_caylak
03-03-2010, 20:13
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim.
Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu.
Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR
Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü.

özlem11
03-03-2010, 20:14
Arkadaşlar resimlemelerde kesinlikle hileye başvurulmamıştır neyse onu çektim. Diyeceksiniz hiçmi olumsuzluğu olmadı mı? Ben ilk gübrelemeyi güneşli zamanda yapmıştım. Sizler akşam üzeri yapın. Zaten menekşe güneşli zamanda sulanmamalı. Benim zamanım olmadığı için mecburdum öğlen sulamaya...
Benim evim sobalı ayrıca gereken nemide dört dörtlük sağladığımı düşünmüyorum. Kaloriferli ortamda, nemde tam sağlansa sonuç mükemmel olurdu bence... Deney için ne hazır su kullandım nede ekstra bişeyler yaptım. Normal şartlarda menekşelerime ne yapmam gerekse onu yaptım.
Selahattin Hocam bu imkanı bana verdiğiniz için teşekkür ederim size...Şayet B5A' nın sitesinde fotografların yayınlanması gerekirse buradan alabilirsiniz.
Ürünü hazırlayıp sunan arkadaşlara da teşekkür ederim. Başarılarının devamını dilerim...

Yılmaz Yalçın
03-03-2010, 20:31
B5A TOPLATILIYOR !!!
BUYRUN RESMİ BELGESİ !!!

Sayın Selahattin Bey,
yukarıda b5A Toplatılıyor olarak yayınlanan mesajı izah edebilir mi en azından biz kullanıcıların rahatlaması açısından?

mog
03-03-2010, 21:48
Sayın Dragut, Etkin Mikroorganizmaları B5A ile karıştırmışsınız, ayrıntılı bilgiyi ve EM ile ilgili görüş ve paylaşımlarınızı ve algılamalarınızı ilgili bu başlıkta paylaşabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903) ve sizinkisi sadece zannetmekten ya da öyle algılamaktan ibaret. B5A ayrı bir şey, EM ya da Japon Prof.Teruo Higa'nın çalışması ayrı bir şey ve bu çalışmadan BMR Tarımın haberi var ancak arızalı algılamanızın aksine her ikisi çok ayrı bir şey.

Yani aerobik ve anaerobik bakterilerin biraraya getirilmesi söz konusu değil; Her iki ortamda yaşayabilen mikoplazmaların kullanılması söz konusudur!... Lütfen ucundan, köşesinden birşeyleri tutup, burada cevap hakkı olmayan kişileri karalamak, rencide etmek için kullanmayın. Üstelik Em Türkiye'de kullanılmakta olup B5a nın yaptığı etkileri de yapmamaktadır. Cola-Turka, Pepsi ve Coca Cola aynı şey midir? Ya da birbirlerinin başarılarını kendilerine mi mal etmişlerdir? Komedi sizin yaptığıız.

sayın bekir sıtkı bey !!!
daha fazla böbürlenmeye devam ederiseniz ; buradan gübrenizin içerisinde kullandığınız mikroorganizma formlarını açıklamak zorunda kalacağım...
ayrıca ; akdeniz organik tarım ümit bey vasıtası ile ; antalyadaki xxxx laboratuarında m.o. sayımı ve tesbiti yaptırmanıza gerek yok idi. sorsanız da size ben gerektiği şekilde anlatırdım. siz benim gübremin içeriğini benim kadar iyi biliyorsunuz. ben de sizin gübrenizin içeriğini iyi biliyorum...
artık bu basit tavırları bir kenara bırakınız. herkesin bildiği şeyler kendisinedir.
siz de hayırlı bir iş için; biz de hayırlı bir iş için uğraşıyoruz

iyi çalışmalar bekir sıtkı kardeşim :=)

MeyveliTepe
03-03-2010, 21:56
Sn.Mog,
Burası b5a başlığı. B5A ile ilgili bilgi ve belgeye dayanan, olumlu veya olumsuz bildiğiniz bir şey varsa açıklayınız. Kendi gübreniz ile söyleyeceğiniz bir şey varsa, mog gübre için açılmış başlıkta yazınız. Başka alanlarda yürüttüğünüz rekabet ile ilgili kavgaları lütfen buraya taşımayınız, inanın size hiç bir yararı olmaz.

dragut
03-03-2010, 21:58
Sayın Mog...
Olay bu kadar basit.
Neden bu kadar uzatırlar anlamam ....

mog
03-03-2010, 21:59
Sn.Mog,
Burası b5a başlığı. B5A ile ilgili bilgi ve belgeye dayanan, olumlu veya olumsuz bildiğiniz bir şey varsa açıklayınız. Kendi gübreniz ile söyleyeceğiniz bir şey varsa, mog gübre için açılmış başlıkta yazınız. Başka alanlarda yürüttüğünüz rekabet ile ilgili kavgaları lütfen buraya taşımayınız, inanın size hiç bir yararı olmaz.

:))) lütfen ama ..

bu belgeden daha iyi neyi anlatacağım ????

ben burdan ve diğer yollardan da B5A firmasını uyardığım halde ; heryerde aynı yalan beyanları kullanmakadırlar
yaban tv de ve diğer yayın organlarında zaten reklamım var
ben sadece ; haksız yere insanları aldattıkları için buradan gerçekleri söylüyorum .... !!!!!!!!!
benim ürünüm b5a dan önce tescillidir ve şükür olsun bu güne kadar toplatılma ile ilgili olarak , onlar gibi 81 ilin il tarım mudurluklerine toplatılma yazım gitmedi...
lütfen konuda hassasiyetini gösteriniz.
taraflı davranmayınız !!!

roachaes
03-03-2010, 22:19
ben b5a yı buğdayda kullannan bir çiftçi ile tanıştım ben arazi çalişması yaparım bu çiftçi b5 a cılar kolay bişekilde kandırıldını hiç bi işe yaramayan bu karişimin aldatmacadan ileri gitmedini hatta okdar verdiği paraların boşa gittiğini hiç bir işe yaramadından bahssetti bende tavsiyelerim arasında olmayan bu ürün hakımda yorumu mu sizlerle paylaşmak istedim

MeyveliTepe
03-03-2010, 22:46
:))) lütfen ama ..

bu belgeden daha iyi neyi anlatacağım ????

ben burdan ve diğer yollardan da B5A firmasını uyardığım halde ; heryerde aynı yalan beyanları kullanmakadırlar
yaban tv de ve diğer yayın organlarında zaten reklamım var
ben sadece ; haksız yere insanları aldattıkları için buradan gerçekleri söylüyorum .... !!!!!!!!!
benim ürünüm b5a dan önce tescillidir ve şükür olsun bu güne kadar toplatılma ile ilgili olarak , onlar gibi 81 ilin il tarım mudurluklerine toplatılma yazım gitmedi...
lütfen konuda hassasiyetini gösteriniz.
taraflı davranmayınız !!!

Sn.Mog,
Linkini verdiğiniz belge tamam. B5A'nın EM5 formunda (em5'den türetildi mi demek?) diyorsunuz. Bununla ilgili bilgi, belge varsa ona da tamam. Fakat sizin yaptığınız mog, b5a'dan iyidir yaklaşımı. İşte bu uymuyor. Oysa, aylardır hiç bir şey yazılmayan mog başlığında ürününüzün nesi iyidir, neden iyidir, sonuçları vs. yazabilirsiniz. Yazdıklarınız okunduğunda, tamamen bir karalama çabası gibi görünüyor. Bunun sonucunda mog ürününüzü b5a'yı karalayarak üstün kılmaya çalışmak gibi anlaşılacaktır. Bu da kesinlikle sizin ürününüze yaramaz :) Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Bakın, içerik saklanması ve doğru olmayan tescil sebebiyle çok uzun bir süredir b5a'yı eleştirdiğim halde yaklaşımınız sebebiyle avukatlığını yapmak zorunda kalıyorum.

mog
03-03-2010, 22:55
Sn.Mog,
Linkini verdiğiniz belge tamam. B5A'nın EM5 formunda (em5'den türetildi mi demek?) diyorsunuz. Bununla ilgili bilgi, belge varsa ona da tamam. Fakat sizin yaptığınız mog, b5a'dan iyidir yaklaşımı. İşte bu uymuyor. Oysa, aylardır hiç bir şey yazılmayan mog başlığında ürününüzün nesi iyidir, neden iyidir, sonuçları vs. yazabilirsiniz. Yazdıklarınız okunduğunda, tamamen bir karalama çabası gibi görünüyor. Bunun sonucunda mog ürününüzü b5a'yı karalayarak üstün kılmaya çalışmak gibi anlaşılacaktır. Bu da kesinlikle sizin ürününüze yaramaz :) Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Bakın, içerik saklanması ve doğru olmayan tescil sebebiyle çok uzun bir süredir b5a'yı eleştirdiğim halde yaklaşımınız sebebiyle avukatlığını yapmak zorunda kalıyorum.

neyse :)
sorun yok demekki ortada???
ama bakanlık kararı ile 81 ilde toplatılan bir ürün var
bir de kendini yere göğe sığdıramayan bir ürün
ama iyi avukat olma şansınız çok yüksek:)
ii çalışmalar

malina
03-03-2010, 23:15
iyi avukat olma şansınız çok yüksek

Bu üslupla devam ederseniz sizin de forumdan atılma ihtimaliniz çok yüksek.
Söylemedi demeyin.

mog
03-03-2010, 23:18
Bu üslupla devam ederseniz sizin de forumdan atılma ihtimaliniz çok yüksek.
Söylemedi demeyin.

güneşi balçıkla sıvamayınız...

MeyveliTepe
03-03-2010, 23:39
Bir üretici ya da satıcı, kendi ürünü ile ilgili aylardır hiç söz etmemiş, hatta sorulan soruları dahi yanıtlamamışken rakip ürünün sayfasında gümbür gümbür esiyorsa buna ne demeli bilmem :)

Mog sayfasında en son 25 Aralıkta bir mesajınız var. 9 Ocakta sorulan soru ise havada kalmış.

Haklısınız, mesleğim avukatlık değil. Siz zorlamasanız öyle bir şey de yapasım yoktu. Her yıl 8-10 milyon euro'luk bir takım malzemeler alırım. Bir satıcı ile yaptığım ilk toplantıda rakibinin adını ağzına alanı ikinci toplantıya çağırmama adetim vardır. Kendi ürününü anlatmak yerine başkasının ürününü anlatana hiç güven olmaz. Aklınızda olsun :)

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 23:46
...Ev bitkilerinde kullanmaya çekinmiştim bu gübreki kokusundan dolayı.

Çünkü evde kokulara çok hassan 3,5 yaşında bir evladım var. Ama gelişmeleri görüncede kayıtsız kalamadım. Özellikle menekşelerdeki çünkü ben bi türlü yaşatmayı başaramıyorum onları bu yüzden ev içi çiçeklerimi anneme hediye ettim. Kısa bir süre sonrada taşınacağım. Sanırım şu taşınma sürecini atlattıktan sonra yeniden evde çiçek bakmaya başlamalıyım. Artık evimde daha müsait zaten.

Yalnız Selahattin bey sizden bir ricam olacak benim elimde kalan B5A nın son kullanma tarihi geçtiği için kullanmak istemiyorum yenisini temin etmemde yardımcı olur musunuz? Zaten sizinle aylar önce bir fide konusunda konuşmuştuk o konudaki fikirlerim değişmedi sadece süreç biraz uzadı. Yani fideleri de sizden almak istiyorum.

Gelip kendim almayı güşünüyorum. Eğer bu şekilde olursa B5A da alabilir miyim sizden? En kısa sürede cevap vereceğinizi bildiğim için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili Bahar Erdem, elbette yardımcı olurum. B5A yeni versiyonuyla artık daha koyu, daha az kokuyor, 10 kat daha etkili ve elbette ruhsat ve resmi izin sorunu yok. Koku konusunda hassasiyetinizi anlıyorum sırf bu yüzden gelip kullanacağı su miktarına B5A sını ayarlattıran sevgili dostalarım var :).

Fide konusunda biliyorsunuz agaclar.net üzerinden ticari faaliyetlerimi sona erdirdim bu nedenle benimle irtibat kuran herkese yarımcı olurum bu b5A konusunda da sebze fidesi konusunda da geçerlidir. Ancak eğer beni telefonla ararsanız size bazı tavsiyelerim olacak elinizdeki B5A yı test kiti ile bir test edelim sağlıklı olup olmadığını kontrol edelim işinizi göreceğine inanıyorum.

bozon
03-03-2010, 23:48
Anlaşıldı! Bu rekabet içerisinde, halkın , doğru bilgilere ulaşması zor . Kafa karışıklığına devam, yanlışlara devam.

Selahattin Yılmaz
03-03-2010, 23:59
Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?

B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı (http://www.b5a.com.tr/sertifikalar/BulgaristandanalinanBiyolojikLisansTurkce-bulgarca.jpg) ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.

Daha dün sizin bu konudaki hassasiyetinizi bildiğim için Türkiye'deki sayılı tadıcılardan bir arkadaş zeytin yağı numunesi verdim ki B5A lı zeytinde ne gibi değişmeler var görelim diye analiz sonucunu sizinle özel mesajla paylaşırım.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 00:02
Selahattin bey,
Saygılarımla

Sayın Dragut size ne desem boş. En iyisi BMR Tarım (http://www.b5a.com.tr/index.asp) merkezini arayarak benim tavsiye ettiğimi söyleyin size numune göndersinler EM ile karşılıklı deneyin olmaz mı? Onlar gödnermezlerse bana mesaj atın söz ben size kendi kullandığımdan numune göndereceğim.

MeyveliTepe
04-03-2010, 00:21
B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı (http://www.b5a.com.tr/sertifikalar/BulgaristandanalinanBiyolojikLisansTurkce-bulgarca.jpg) ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.

Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 00:26
Sayın Selahattin Bey,
yukarıda b5A Toplatılıyor olarak yayınlanan mesajı izah edebilir mi en azından biz kullanıcıların rahatlaması açısından?

Bu durum zaten ana sayfada (http://www.b5a.com.tr/index.asp) bir duyuru ile açıklandı B5A nın tümüyle toplatılması söz konusu değildir öyle olsa direkt ruhsat iptal edilirdi oysa böyle bir durum söz konusu değildir. Söz konusu durum etiket tescilinde beyan edilen %25 organik maddenin denetim numunesi alınmasında % 22 çıkmasından kaynaklanmaktadır ve bu numune 004 numaralı partiye ait ve toplatılma kararı doğrudur ve bu 004 numaralı partiye aittir ve tüm Türkiye'de sadece 004 numaralı parti için toplatılma kararı alınmıştır ve yine tüm Türkiye'de 004 numaralı partiden dolayı toplanan B5A miktarı 28 litredir, o da bayilerin elinde kalan satılmayan ve uygunsuz koşullarda muhafaza edilmiş ürünler. B5A uygnsuz koşullarda saklandığında içeriği değişebilir ancak etki mekanizması gereği etkisinde bir azalma olmaz aksine artma olur.

Mog isimli üyemiz resmi bir belgeyi suç işleyerek elde ettiği halde yine suç işleyerek halka açmış ve bunuda kendisine zarar gelmemesi hesabıyla bir blog üyesi üzerinden yayınlıyor, resmi bir belgeyi yayınlaması bir kenara bu belgenin ifşasınada ön ayak oluyor ve yine 5651 sayılı kanun gereği yaptığı işin suç teşkil ettiğini biliyordur umarım zaten bu kanun gereği onun gerekli takipleri yapılmış IP numaraları bir yerlerde kayıtlıdır sadece bir dilekçeye bakar. Ayrıca Antalya Tarım İl Müdürlüğünde gübre denetleme görevinde çalışan yetkilileride (yani bu belgeyi elde ettiği kişileri) ayrıca resmi bir belgeyi bu tarz insanların eline vermesi ile ilgili bir soruşturmaya ittiğinin de farkındadır umarım. Bu konuyla ilgili yarın Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayıp görevlilere buradaki belgeyi söyleyeceğim bakalım bu arkadaş ne yapacak.

İnanıyorumki bu belgeyle ilgili resmi bir yaptırım gelmeden önce Antalya Tarım İl Müdürlüğü elemanları bu konu hakkında bir tedbir alacaklardır. Tabi olayın belge üzerinden farklı gösterilmesi konusuda ayrı bir muamma. Daha enteresanı forumla oyun oynar gibi birlerine isim vererek mesajlar göndermeler komedi, sadece komedi. Bu komedinin konusu benimle ya da B5A ile ilgili değildir.

Bu başlıkta bir takım gübre isimlerinin geçmiş olması B5A dan değil aksine bir takım iddilardan ya da kişilerin buraya taşımasından kaynaklanmaktadır. Benim bir mesajımda birisine saldırdığımı veya suçladığımı göremezsiniz ve tabi Hüseyin OVAK'ında. Dikkat edilirse 89,125 gibi bir okunma rakaımına ulaşmış ve tartışılmasını isteyen başka bir gübre daha yok, iddia edenlerin başlıklaına bakınız. İşleri güçleri mevsimsel olarak giriş yapıp çirkinlik yaratmak. Ve beni tanıyanlar çirkinlikklerin içerisinde olmayacağımı bilir bu B5A bile olsa. Benim her zaman bir savım var ve yine iddia ediyorum B5A ya yan gözle bakan herkes ya kendi ürünüyle karşılıklı denesin görsün veya alsın denesin o kendisini ifade edecektir zaten ben bunu şu anda savunuyorsam gübrenin bana karşı kendisini ispatlamış olmasından kaynaklanmaktadır yoksa daha başka gübrelerle de irtibatım vardır.

Bu arada görülen o ki toplatılma kararı birilerine zil takıp oynattırıyor onlar için resmi belgeli konuşmak adına bakanlığa müracaat edildi toplatılma kararı konusunda bakanlığın firmaya vereceği yazıyı aldığımızda burada yayınlayacağım.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 00:30
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim.
Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu.
Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR
Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü.

B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor. :)

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 00:36
Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede (Bakteriyel Gübre Ruhsatı (http://www.b5a.com.tr/sertifikalar/BulgaristandanalinanBiyolojikLisansTurkce-bulgarca.jpg)) okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

Sevgili MeyveliTepe linkte (http://www.b5a.com.tr/sertifikalar/BulgaristandanalinanBiyolojikLisansturkce.jpg) Türkçeleştirilmiş hali vardır, ruhsat esas olduğundan beyan edilen içerik budur bunun dışındaki şeyler için bilgi sahibi değilim maalesef.

acemi_caylak
04-03-2010, 03:23
B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor. :)

Sabahattin Bey,

Dikkat ederseniz MOG ile ilgili tartışmalara girmedim. Sadece bu kadar tartışılan bir ürünün içeriği nedir, ruhsatı var mıdır diye sitenizi incelerken dikkatimi çekti. Buradan yola çıkarak basit bir soru sordum. Soruyu sorma zamanı (bu tartışmanın ortasında) belki yanlış olabilir.
Nasıl Sn. Mog'un bütün cavapları polemiğe yönelikse. Sizinde benim soruma cevabınız, tamamen polemiğe yönelik. Ürününüzün son hali çevreyi yeşertecek kadar güzel olabilir. Tıpkı kimyasal gübreler gibi. Ama üretim aşamalarında neler gerçekleşiyor, hangi atıklar oluşuyor bilmiyoruz.
Tıpkı ürününüzün içeriğinde bile netleşmeyen durumlar olduğu gibi.
Çünkü orada da garip bir durum var. Ürününüz "Organik Gübre" tescilli. Kesinlikle "Mikrobiyal Gübre" değil. Daha önce sadece Eskişehir'de toplatıldı demiştiniz, şimdi de Antalya'da toplatılmış.
Cevaplar açık ve net olduğu sürece inandırıcı olabilir. Buyrun gösterin arıtma tesisiniz olduğunu.
Siz cevap vermeyecekseniz ben firmanıza mail ile zaten soracağım. Aldığım veya alamadığım cevabıda burada paylaşırım.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 08:08
Sayın acemi_caylak, denetlemede sorunlu çıkan parti ürünü mal tescile uymadığı için tüm Türkiye'de toplatılıyor bunun nesini anlamıyorsunuz bilemiyorum size durumu anlatmakta zorlanıyorum o nedenle siz en iyisi firmaya sorunuz.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 12:46
Firmadan aradım öğrendim ama açıkçası artık zoruma giden bir şey var, böyle linç eder gibi vay orasını beğenmedim vay burasını beğenmedim der gibi sorunun üzerinde zehir olduğunu yazılı ürünleri alıp rahatlıkla kullandığı halde B5A nın herşeyini sorgulayanları özelliklede iğrenç bir şekilde saldırılar yapıldığı zamanlarda bende sorgulamaya başladım üstelik bu insanlar B5A yı kullanmamışlar ve belliki kullanmayacaklarda ama açıkçası nereye varmaya çalıştıkları konusunu anlayabilmiş değilim Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyuı tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha uğramayan üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.

Ya hu kardeşim Tarım Bakanlığından ruhsat alırken çevre atık sistemleri için onay almadan ruhsat verilmiyor, Belediyeden atıkla ilgili izin almadan ruhsat verilmiyor, Çevre İl mÜdürlüğünden izin alınmadan ruhsat yine verilmiyor. Bence bu tür sorular uğraşılmaz direkt belediyeye sorulur çevre il müdürlüğüne sorulur. Erinmeden gidilir Gaziantep belediyesine filan şahsın ya da firmanın atık belgesi varmıdır ruhsat almışmıdır sorar benden cevap alsan neye yarar inanmadığın ve inanmayacağın belli inanmasanda başka soru gelecek senin aklına sorunun sonu yokki yeterki ikna olma.

Bu cümleleri şunun için kurdum BMR Tarım sadece netten değil gerçek hayatta da resmi olarakta özel olarakta oldukça gözlem altında sırf yerli bir gübre olduğu için. Sadece benim yönettiğim 3 adet tez çalışması var daha farklı illerde farklı tez çalışmaları var bunu firma istiyor. Bunu yapan başka bir gübre yok bir defa, gelin karşılıklı deneyekllim o da yok. Bazı ters kişilerde ise adeta sen ne yaparsan yap kardeşim ben beğenmeyeceğim der gibi tavırlar var. Bu başlıkta sorulmayan soru kalmamış açıklanmayan belge kalmamış daha gelmiş çevre atık belgesi soruluyor, üstelik organize sanayinin kokusunu olaya katarak.

Evet B5A nın üretiminde deşarj ürün çıkmadığına dair Çevre İl Müdürlüğünden, Belediyeden ruhsatı vardır ve bu gerçek bir beyandır inanılmıyorsa gider fabrikayı gezersiniz ikamet şehrinizdedir GSM (Gayrı Sıhhi Müessese) (http://www.bilecik.saglik.gov.tr/basvuru_gayrisihhimuesseseruhsati.htm) rushatı ile atıksız üretim söz konusudur.

malina
04-03-2010, 13:20
Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyu tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.

Dünden bu yana üye olup mesaj yazanları kastediyorsan, hepsi de Mog... Yeni üyelik alıp yazıyor. Mesajlarını silip, banlıyoruz.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 14:17
Bende Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayarak yayınladıkları bu resmi belge ile ilgili haklarında suç duyurusunda bulundum ayrıca firma toplatma yazısı ile ilgili bakanlıktan bir yazı alacak onuda burada yayınlayacağım. İnsanların B5A yı şikayet etmeleri kadar benimde yapılanlarla ilgili hakkımı aramaya hakkım var, artık resmiyetle ve işledikleri suçlarla uğraşsın dursunlar. İlginiz için ayrıca teşekkür ediyorum ama bu son olmayacak bunuda biliyoruz çünki aynı kişiler hortlayıp hortlayıp duruyorlar.

acemi_caylak
04-03-2010, 14:57
Sabahattin Bey,

Açık bir forumda yazıyorsanız bu tür sorulara katlanmanız gerekir diye düşünüyorum. Ama madem bu kadar problem oldu sorumu geri alıyorum.
Buyrun siz devam edin.

Yılmaz Yalçın
04-03-2010, 15:14
Sayın Selahattin Yılmaz,
Sizi çok iyi anlıyorum,bu ürünü kullanan biri olarak bahçemdeki süs bitkilerinde olumlu gelişmeler tespit ediyorum her geçen gün güllerimdeki sürgünler epey güçlü ve hızlı büyüyorlar.Clematisler bile bu üründen sonra daha çok coştu..Yalnız benim tereddüd ettiğim şey bu toplatılan 0004 seri nolu üründen bana da verilip verilmediği çünkü b5A Gübremin kabı ezik ve oldukça eski gibi görünüyordu elden bana teslim eden arkadaş sadece kirli olduğunu ve ezildiğini söylese de son kullanma tarihi:20.11.2010 olarak yazıyordu.Umarım toplatılan seriden değildir ürünüm:)

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 15:44
:) Tüm ürün zaten piyasadan toplatıldı, sizde olmasnının imkanı yok şu andaki tüm ürünler taze geliyor satılacak miktar kadar geliyor bayilere ve satıldıkça yenisi geliyor.

özlem11
04-03-2010, 16:00
Selahattiin Bey ben gönderdiğiniz ürünü denedim fotografladım. Ayrıca sitemziin uzunca süredir üyesiyim... Buradan menekşe severlere bu ürünü menekşelerinde gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini iletmek istiyorum...

MeyveliTepe
04-03-2010, 16:08
Selahattin bey,
Son zamanlarda şöyle bir şey söyleniyor. Deniyor ki, mevsim boyu bir üründe muhtelif pestisitler kullanılsa bile, hasattan 10 gün önce b5a kullanılırsa pestisit kalıntıları yok olur, kalıntı analizlerinde mutlaka temiz çıkar. Böyle bir şey duydunuz mu, siz ne dersiniz?

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 16:56
Duymadım bizzat şahit oldum. Bu durumun farkına varılmasına çiftçiler ön ayak oldu aslında ve sistemin devamını ve özelliği farkeden ise Hüseyin OVAK oldu bu işi sistemli olarak ortaya koyan ise Niğde bayisi Eyüp Sami EGE bey oldu.

Durum şundan ibaret; özellikle çileklerde hiç kimyasal gübre ya da ilaç kullanılmasa dahi değişik kalıntı maddelerine rastlandığını biliyoruz çünki çilek böyle bir bitki, B5A kullanılan çileklerde gerek iyi tarım uygulamalarında ve gerekse ihracaat çileklerinde yapılan analzilerde kalıntı çıkmaması dikkat çekti sonrasında Hüseyin OVAK ve Eyüp Bey sistemli ve kontrollü bir şekilde ilaçlama yapılan ve aynı zamanda kuralına uygun B5A kulanılan seralarda, sebzeliklerde ve meyve bahcelereinde ve çok değişik ürünlerde kalıntı analizleri yaptılar ve farklar ortaya çıktı. Zamanla Eyüp beyin yaptığı denemelerde -ki kendisi Ziraat Yüksek MÜhendisi'dir ve aynı zamanda ilaç bayisidir- ilaç kullanıldıktan en az 10 gün sonra **** daha fazla süre sonra kullanmak kaydıyla B5A kullanıldığında sebzelerde 10-15 gün meyvelerde ise 30 günde kalıntıyı sıfırladığı görüldü. Bu durumun söylem olması çok hızlı gerçekleşti ancak ruhsat olmadığından firma hakkında şikayetler oldu yine şu an durum ruhsatlandırma aşamasındadır.

Eyüp bey yaptığı denemelerde 1, 2, 4 ve 10 kat ilaç dozlarıyla kalıntı yapıp ve yine 12 ayrı ilacı karıştırarak denemeler yaptı kalıntı İntertek firmasının Manisa'daki laboratuvarında analizler yaptırarak belirlendi ve süreçler doğru işlediğinde emoral değer değil sıfır kalıntı olduğu görüldü. Bu konuyla ilgili bende bir bilimsel araştırmayı akademik düzeyde yönlendirerek bizzat görmeye ve tescillemeye çalışıyorum sonuçları ayrıca zaten buradan açıklarım. Burada mekanizma şu şekilde işliyor görüldü: Enzimatik ve sitolojik sistemle ilacın etken maddeleri paramparça oluyor ve elemet element ayrılıyor ve aslında zehir olan o element bir besin maddesine dönüşüyor. Tıpkı CO2 (Karbondioksit) de olduğu gibi elementleri C (Karbon), O (Oksijen), O (Oksijen) olarak ayırıyor o zaman karbon ve oksijen birer besin maddesi olarak yapı maddesine dönüşüyor ortamdan eriyor kayboluyor.

Bu iddianın en güzel örneği Erdek'te yapılan kurşun analizi örneğinde mevcut, bizzat Marmarabirliğin yaptırdığı analizlerde üretim alanlarında karşı kıyılardaki petrol rafinerisi nedeniyle problem olan kurşun kalıntısı zeytinliğin B5A kullanılan yerinde 0,38 iken B5A kullanılmayan bahcede ise 1,05 olarak belirlendi ve B5A kullanılan yerdeki örnek B5A kullanıldıktan 20 gün sonra alınmıştı, deniyor ki 30 gün olsa oda olmayacaktır. Bu analiz örneklerini Maramarabirliğin resmi evrakı şeklinde dileyene gönderebilirim. Ayrıca diğer analizlerde var ancak firmanın kendi analiz sonuçları olduğundan keyfe keder inanmama imkanı var yinede dileyene gödnerebilirim.

Şunu söylemeliyim ki zamanla BMR Tarımın agaclar.netteki resmi sözcüsü olmamda en büyük etken bir mühendis olarak beni ikna edici olaylar ve süreçlerle karşılaşmam aksi takdirde burada imajımı zedeleyecek işlere girişmem ve bunu göze de almam.

bozon
04-03-2010, 19:40
Organik gübrelerin, mikrobiyal gübrelerin gelişmesine çok seviniyorum. Keşke hızla yayılsa. Ama yaratılan kargaşa da üzücü doğrusu. Bu durumda yayılması zaman alacak gibi.
Olması gereken, marka rekabeti değil, organik ve mikrobiyal ürünlerin ön plana çıkarılmasıdır. Hızla yayılmasına çalışılmasıdır.
Eğer bir rekabet olacaksa, zehir ve diğer zararlı ürünleri üretenlerle olmalıdır.

denizakvaryumu
04-03-2010, 20:53
Duymadım bizzat şahit oldum. Bu durumun farkına varılmasına çiftçiler ön ayak oldu aslında ve sistemin devamını ve özelliği farkeden ise Hüseyin OVAK oldu bu işi sistemli olarak ortaya koyan ise Niğde bayisi Eyüp Sami EGE bey oldu.

.

Gerçekten inanılmaz.

Eğer bu duruma ruhsat alınırsa Dünyada bir ilk olur.

MeyveliTepe
04-03-2010, 21:04
Bu iddianın en güzel örneği Erdek'te yapılan kurşun analizi örneğinde mevcut, bizzat Marmarabirliğin yaptırdığı analizlerde üretim alanlarında karşı kıyılardaki petrol rafinerisi nedeniyle problem olan kurşun kalıntısı zeytinliğin B5A kullanılan yerinde 0,38 iken B5A kullanılmayan bahcede ise 1,05 olarak belirlendi ve B5A kullanılan yerdeki örnek B5A kullanıldıktan 20 gün sonra alınmıştı, deniyor ki 30 gün olsa oda olmayacaktır.

Selahattin bey, kurşun neye dönüşmüş, belli midir?

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 21:11
B5A'nın bir çok özelliğinin farkına varılmasında çiftçilerden gelen sonuçlar etkili oluyor. Hatta kullanım klavuzunun aksine kendisine göre bir kullanım programı yapıp az başarılı olunan noktalarda bile çok memnuniyet verici sonuçlar alanlar var.

Geçenlerde şu sitedeki ziyaretçi defterine yazan bayan aradı isim vermeyeyim burayı takip ettiğini biliyorum bu başarısızlığa itilen insanın emeklerini kurtarmış ve daha onlarcası. Ben BMR Tarımın çok bir şey yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum onlar sadece işi iyi organize etsinler yeter, çünki B5A nın etkileriyle herşeyi yaptığına şahit oluyorum. Bazen öyle müjdeler alıyorumki koltuklarım kabarıyor, geçen yıl iki adet çiftçim borcunu ödedi ve bunlar sadece benim bildiklerim sevincimden ne yapacağımı bilmiyorum. Bazende öyle şeyler duyuyorum ki insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Aslında ben ne desem boş devletin bu ürünü toptan alıp ovalara yaylalara atması lazımki kimyasalların öldürdüğü topraklar çiftçiye maliyet getirmeden düzelsin.

Aslında B5A tek ürün değil çok enteresan ve farklı alanlarda teknolojisi aynı ürünleride var ancak firmanın kendi startejisidir bunları açıklamak bana düşmez ama inanıyorumki BMR Tarım o ürünleri piyasaya sürse sadece ülkemizde değil dünyada devrim yaratır.

Ruhsatlandırma konusundaki en büyük sorun B5A nın hiçbir yönetmeliğin tarfine uymayan yapısı ne bakanlık B5A için yönetmelik değiştirir nede b5a formülünü açığa çıkarır. Ne diyeyim ara yol bulunacak ruhsatlandırmada. İşte zaten ruhsatlandırmada en küçük beyana aykırı bir durum olsa toplatılıyor. Benim gördüğüm B5A nın bu durmdan daha güçlü çıkacağı yönündedir.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 21:13
Selahattin bey, kurşun neye dönüşmüş, belli midir?

Vallahi henüz kimse bunu çözemedi ya bitki bünyesine almıyor, ya bünyesinden bir şekilde atıyor ama en iyisi Hüseyin OVAK'ın savı bakteriler yedi diyor :). Ama işin esası meyve, yaprak ve odunsu doku analizleri yaıldığında ortaya çıkar diye düşünüyorum. Dediğim ibi bu konu üzerinde geniş kapsamlı araştırmalar başladı devamıda gelecek ama maliyetli işler olduğundan zaman alacak.

Todor
04-03-2010, 21:20
İntertek firmasının Manisa'daki laboratuvarında analizler yaptırarak belirlendi ve süreçler doğru işlediğinde emoral değer değil sıfır kalıntı olduğu görüldü

Şu analiz raporu sonuçlarını biz de bir görebilseydik ne iyi olurdu.

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 21:23
Aşağıda görülebilir sığdırabilmek için küçültme yapmak zorunda kaldım umarım okunabilir.

Yalnız analiz sonuçları aynı tarladan alındığı için baharda alınan analiz ve sonbaharda yapılan analiz sonuçları var. Baharda çıkan 1,05 değeri sonbaharda aynı bahcede 0,38 çıkmış. Toprak analizide aşağıda. Fakat b5a nın kullanılmadığı yerlerdeki sonbahar analiz sonuçları elimde yok beyan olarak ise 1 den aşağı çıkmadığı yönünde mühendis arkadaşdan bilgi alındı, çevre bahcelerin analizleri elimizde yok bu durum bir eksiklik gibi görülüyor ancak çevre tarlaların analiz sonuçları B5A ile ilgili olmadığında temin etme şansımız yok olsa bile açıklamamız izne tabi olur. Bu durumda dileyen için yetkili mühendis arkadaşla irtibat kurmak isteyenler için özel mesajla telefon numarası vermem mümkün.

128449

128451

128450

128452

Selahattin Yılmaz
04-03-2010, 21:55
Toplatma kararı hakkında Bakanlıktan BMR Tarıma verilen yazı ektedir.

128455

Bahar Erdem
05-03-2010, 16:00
Selahattin bey bu test olayını nasıl yapacağız. Eğer elimdeki ürün hala iş görüyorsa çok mutlu olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Todor
05-03-2010, 22:12
Yalnız analiz sonuçları aynı tarladan alındığı için baharda alınan analiz ve sonbaharda yapılan analiz sonuçları var. Baharda çıkan 1,05 değeri sonbaharda aynı bahcede 0,38 çıkmış. Toprak analizide aşağıda. Fakat b5a nın kullanılmadığı yerlerdeki sonbahar analiz sonuçları elimde yok beyan olarak ise 1 den aşağı çıkmadığı yönünde mühendis arkadaşdan bilgi alındı, çevre bahcelerin analizleri elimizde yok bu durum bir eksiklik gibi görülüyor ancak çevre tarlaların analiz sonuçları B5A ile ilgili olmadığında temin etme şansımız yok olsa bile açıklamamız izne tabi olur. Bu durumda dileyen için yetkili mühendis arkadaşla irtibat kurmak isteyenler için özel mesajla telefon numarası vermem mümkün.

Selahattin Hocam,

Bu durumda kurşunun yok olduğu yönündeki iddianız havada kalmış oluyor sanırım.

Ayrıca geçmişe yönelik analiz sonuçlarından başka, referans bitkilerinden de analiz raporları gerekir ki, bizler tüm şartlar aynı olduğu durumlarda b5alı ve b5asız bitkileri kıyaslayabilelim.

Sizin dürüst olduğunuzdan şüphem yok fakat, iddianızı kanıtlayabilmeniz için bilimsel ve yazılı veriler gerekli.

Selahattin Yılmaz
05-03-2010, 22:16
Buradaki en büyük sorun ilk olarak denemelerin bilmsel prosedürlere uymadan sistemli yapılmamasından kaynaklanıyor (deneme deseni mantığıyla değilde stadart analiz yorumlamasıyla) sadece normal analiz sonuçları ve çevrede ki alanlarda yapılan analizleri açıklama yetkisi sahibinden başka kimsede yok çünki kendi belgenizi yayınlayabiliyorsunuz ama yan tarlanızdaki analiz sonucunu yayınlayamıyorsunuz beyan ile hareket ediyorsunuz. Bu düşünceleri benimde aklıma gelmedi değil ama bizzat gördüğümden endişem yok.

Sevgili Todor haklılığın bir kenara bu konuda ne desek ispatlamadan boş olacak o nedenle bilimsel verileri de ancak veriler değerlendirildiğinde buradan açıklarız sorular da o zaman cevap bulur.

Selahattin Yılmaz
09-03-2010, 20:57
Selahattin Hocam,

Bu durumda kurşunun yok olduğu yönündeki iddianız havada kalmış oluyor sanırım.

Aslında havada kalmış değil Toprak Tv de B5A reklamlarında Balıkesir Erdek'te yapılan çekimlerde mühendis bizzat bahsediyor. Seyredenler bilirler orada bahsi geçen analiz sonucu bu sonuç. Şimdi burada videoyu yayınlamak (ki elimde var) **** olayın peşine düşmek ayrı bir gayret gerektiriyor. Herkese tek tek cevap vermektense firmanın kalıntı için ruhsatlandırmak üzere çalışmalara başladığı yeni çıkacak ürününü beklemek en makulu geliyor. Ne konuşsak luzumsuz polemiklere meydan verecek o nedenle ben bu konuda susayım ruhsat **** belgelerle konuşayım en iyisi.

MeyveliTepe
09-03-2010, 21:11
Selahattin hocam,
Naçizane bir konuda uyarıda bulunmak isterim. Kalıntıları, molekül, element ayırmadan zararlı kimyasalları yok ediyor demek büyük bir idda.

Bu iddiayı gerçekten bilimsel veriler, kontrollü üç yıllık deneyler, bir yığın analiz vb. olmadan açıklamak bile çok büyük bir sorumluluk olsa gerek. Size geçen gün o soruyu sordum. Açıkçası beklentim, bir itidal yanıtıydı.

Bakın, bu günlerde çevrede şöyle bir pazarlama şekli otomatik olarak oluştu. "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" deniyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu takdir edersiniz.

Todor
09-03-2010, 22:03
Benim toprak tv takip etme şansım yok. Yani ortada bir sav var ise, ispatını da burda görmek isterim. Bunun için, B5A verilmiş zeytin ağacının analizi, hemen yanında bulunan B5A verilmemiş fakat tüm diğer etmenleri aynı zeytin ağacının analizi, bu bitkilerin geçen seneki analizleri gerekli. Veya bunların yerine Tarım bakanlığının durumu onaylayan bir açıklaması, ruhsatı. B5A bunu yapamaz demiyorum, sadece bunun ispatını istiyorum.

Bunlar gerçekleşene kadar iddia havada kalmış demektir.

Eğer ispatlanamıyorsa veya gerekli belgelere ulaşılamıyorsa veya bunlar için gerekli gayret gösterilemiyorsa hiç ortaya sürmememek daha evla sanırım.

Selahattin Yılmaz
09-03-2010, 22:18
...Naçizane bir konuda uyarıda bulunmak isterim. Kalıntıları, molekül, element ayırmadan zararlı kimyasalları yok ediyor demek büyük bir idda. Bu iddiayı gerçekten bilimsel veriler, kontrollü üç yıllık deneyler, bir yığın analiz vb. olmadan açıklamak bile çok büyük bir sorumluluk olsa gerek. Size geçen gün o soruyu sordum. Açıkçası beklentim, bir itidal yanıtıydı. Bakın, bu günlerde çevrede şöyle bir pazarlama şekli otomatik olarak oluştu. "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" deniyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu takdir edersiniz.

Elbette benimde bildiklerim var bu idiaya sahip çıkmamda ancak firma bu süreci tespitten öte kendince belgelendirirken heyecanla söylem haline getiren insanlar oldu şimdi bir nevi bunun yankılarını yaşıyoruz aslında belkide bu heyecanı yaşayan insanlardan birisi benim ama asla körüklemedim fakat gerçekten heyecan verici gelişmeler var.

En enteresanıda nedir biliyor musunuz firma yetkilileri itidallı davranayım derlerken olayların ucu öyle kaçıyor ki yetişemiyorlar bile, bakın sizin söylediğiniz "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" iddiası diyeni firma nezdinde bitiyor sadece kişi söyemeniz yeterli bu tarz insanları aralarında normalde barındırmıyorlar ve barındırmak istemiyorlar.

Aklı selim olup belgelemek dururken iddialara sarılamam, ama benim için iddia olmaktan uzak şeyler benim yazdıklarım çünki içindeyim görüyor ve şahit oluyorum.

Firma şu an sadece bu olayın çığırından çıkıp ürünü yurt dışında çıkartmak zorunda kalmaktan çekiniyor şartlarda ha bire ve inandına öyle yapmak zorunda bırakır gibi üstlerine üstlerine geliyor, işte iddia dediğiniz şey bu tür şeyleri tetikleyen abuk subuk söylemler o nedenle bu konuda soru sormayı **** irdelemeyi düşünen herkesten ricam ruhsatlandırma sürecinden sonra ki buradan açıklarız elbet. Zaten yöneticileimiz uygun görürse sanırım Bmr Tarımın forum üzerinden bu konuyu ruhsatlandırma sürecine kadar bekletmeye alacak bir açıklaması olacak.

praecox
09-03-2010, 22:45
Aklı selim olup belgelemek dururken iddialara sarılamam, ama benim için iddia olmaktan uzak şeyler benim yazdıklarım çünki içindeyim görüyor ve şahit oluyorum.

Şahsınıza münhasır değil ama belgesiz, hatta elle tutulamıyan belgeler olmaksızın, hatta deneyler sonucu tekrarlanabilir veriler elde edemeksizin bazı "veriler" olmaksızın taraf olduğumuz, inandığımız, savunduğumuz şeyler yok mu?

Hepimiz içindeyiz de bazılarımız görüyor ama bazılarımız bazı yazılar gözümüze sokulsa da inanmıyormuyuz?
Kağıt sabırlıdır, istediğinizi yazabilirsiniz üzerine, der almanlar. Dolayısı ile bundan birkaç yıl önce göğe yere sığdırılamıyan, günümüzde " zehir" dediğimiz kimyasallar da böyle olmadı mı?

Elbbeteki günümüzde bir nebatın bir hastalığına ruhsatlı bir ilaç belli bir süre sonra ıspatlanamıyacak şekilde yok olmaktadır. Anck ben onun methabolitlerini tanıyor muyum? neye dönüştü? o dönüştüğü methabolitlerin beşeri kullanımdaki etkileri ne? biliyor muyuz?

Akademik bir AR-GE disiplini çifte kör deneme denen bir sistem içinde çalışır.
O tarla kurşunsuz bu tarlada x y maddesi kullanıldığı için kurşunlu demek dahi bir ön analiz gerektirir.
Beşeri ilaç ruhsatlandırmasının prosedürü, emin olun ki çok iyi bilgim dahilindedir. Hatta piyasaya sürülüp de soradan binbir yan etkilerinden dolayı geri çekilmiş ticari kaygılarla ruhsatlandırılmış yasaklanmış müstahzarların örnekleri ile bezenmiş bir deneyimim var.
B5A öyledir ya da böyledir, belgeler doğrudur veya yalandır dahi demiyorum.
Sadece muhalif olmak için de yazmıyorum.
Sadece gerçek olması için fazlaca iyi olacak deyi de karlamak için dahi yazmıyorum.

Ancak sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer mizali, sorguluyorum.

Cocaine ve cola gibi her derde deva bir ilacın günümüzde gazozlu içecek haline gelmesi sürecini çok iyi takip edip görebilen biri olarak...

içeriği sır gibi saklanıp açıkça neler olduğu neye ne işe yarıyacağını bilemeyip hasbel kader he denedim oldu. Ama iki gün önce pamukçuğu vardı, provado yaptım kısmını maskeleyip, B5A yaptım pamukçuk yok oldu demek de bir şekilde akademik sisteme uyumsuzluk demektir.

bu konuda çok şey daha da yazabilirim ancak mesle byzans a dayandırılıncaya kadar işi kotarmak olunca...

ACABA? mı diye de aklımda soru işaretleri oluşmadığını görmezden gelip, meydanı boşa bırakmak da hoşuma gitmedi.
umarım herşey dediğiniz gibidir.
Ancak benim bir düsturm vardır.
Doğaldır demek hiç bir şeyi kotarmıyor.
Tütün de doğaldır.
Coca yapraklarının extresi de, morphin de, strychin de, aphlatoxinler de, amanthidinler de ...vd..

epsody
10-03-2010, 00:14
Sayın Selahattin hocam, Size bordo bulamacı uygulaması yapılan bir bahçede, bu uygulamanın etkilerini düşenerek B5A 'yı kullanmak isteyenler için bir sakınca varmıdır, açıklamalarınıza şimdiden teşekkür ederim, sevgiyle kalın.

idris şenol
10-03-2010, 00:21
selahattin hocam geçen seneden bir miktar b5a kaldı buzdolabında mufaza ettim herhangi buzulma veya son kullanma tarihi geçmiş diyebilirmiyiz bu konuda bilgi verirmisiniz teşekkür ederim

Selahattin Yılmaz
10-03-2010, 00:41
Sevgili idris şenol,B5A nın kendi kullandığım açık paketlerde 2 yıldır kontrol ediyorum hala kendisni koruyabiliyor rahatlıkla kullanabilirsniz.

Sevgili epsody, bordo bulamacı kullanımından 40 gün sonra B5A kullanılmasını tavsiye ediyoruz çünki bordo bulamacı çok güçlü bir kimyasal.

Selahattin Yılmaz
11-03-2010, 21:44
Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak

Dünya tarım devlerine sıvı organik gübre satmayı başaran BMR Tarım, geliştirdiği sıvı organik gübre ile topraktaki verimliliği arttırarak ilaç kullanımını azaltıyor.

BMR Tarım tarafından geliştirilen B5A sıvı organik gübre, Amerika'nın Teksas ve Houston üniversiteleri ile California Narenciler Birliği tarafından beş aydan beri deneniyor. Deney sonuçları, beklentilerin yüzde 13 daha fazlasını verdi. B5A sıvı organik gübre, yakında dünyanın bütün ülkelerinde kullanılmaya başlanacak. Amerika ile anlaşmada son noktaya gelen BMR Tarım, İsrail gibi dünya tarım devine 20 ton ürün satıyor. Bulgaristan, Tanzanya, Kuzey ve Güney Kıbrıs, Arnavutluk, Suriye ve İsviçre gibi ülkeler tarımda B5A'yı kullanan ülkelerin başında geliyor. Çin ise ürünü üniversitede denemeye aldı. Şirket, bu ülke ile de anlaşmak üzere. Almanya'da bu ürünün taliplilerinden.

B5A, toprağı temizliyor, verimliliği artırıyor, ilaç kullanımını azaltıyor, kireçli, tuzlu ve tozlu topraklarda verim düşüşlerini önlüyor. BMR Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Refik Yıldız, en önemli amaçlarının, çiftçi maliyetlerini düşürmek, kaliteli ve sağlıklı ürün elde etmek olduğunu söyledi. Bu amaçla B5A'yı ürettiklerini ifade eden Yıldız, B5A'nın yanında, B5AX adını verdikleri ve ruhsatlandırmasını yapmadıkları bir ürün daha ürettiklerini kaydetti. Yıldız, "B5AX'i Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı çıkaracağımıza henüz karar vermedik. Türkiye'deki mevzuatın buna çok müsait olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Başta, seralar olmak üzere, yoğun kullanım alanlarında çok fazla kimyasal ilaç kullanıldığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti; "Hem ilaç hem de gübreyi azaltıp, gübreyi de sentetikten organiğe çıkarırsak seralardan çıkan ürünler, daha kaliteli olur. Seralar, kapalı ortamlar olduğu için hastalıklar da hat safhada. Hastalıkların azaltılması, çiftçinin maliyetini düşürecektir. Sıvı organik gübreyle, maliyetleri düşürmek, verimliliği artırmak, çiftçinin kuraklık etkilerini azaltmak, tuzlanma ve kireçten kaynaklanan verim düşüşlerini önlemek, ilaç giderlerini azaltmak raf ömrünü uzatmak bizim temel amacımız. B5A, bunların hepsini yapıyor."

Türkiye'nin dünden bugüne ilaçlama ve gübre çalışmalarına da değinen Yıldız, Türkiye'de gübreleme politikasının Cumhuriyet'ten beri yanlış yapıldığına vurgu yaptı.1960-2000 yılları arasında, tarım alanlarının 13 kat arttığını, buna paralel gübrenin, 28 buçuk verimin ise 2 buçuk kat arttığını dile getirdi. Verimin 41 buçuk kat artması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, toprağın yanlış kullanım sonucu verimsizleştiğini ifade etti.

Avrupa'da ise toprak artışının olmamasına rağmen, gübrenin 5, verimin de 2 buçuk kat arttığını kaydeden Yıldız,"Avrupa doğru ilaç kullanmış. Bizde ise, 'gübre verimi artırıyor' diye, yanlış gübreleme yapılmış. Bu şekilde, topraklarımızı mahvediyoruz, kimyasal gübre hiçbir zaman faydalı olmamış. Biz hem gübreyi atıyoruz, hem de en küçük otu ilaçla gideriyoruz. Atalarımız, tarladaki otu çapalarmış, biz ise ilaçlıyoruz. Benim dedem 1 dönüm tarlayı, nadasa bırakıp öküzle sürerek 600 kilogram ürün alırken, biz ise en gelişmiş araçları ve çeşitli ilaçlar kullanıyoruz aldığımız verim 300 kilogram." şeklinde konuştu.

Türkiye tarımını dünyanın en iyi yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Yıldız, önce toprağı ıslah edip, topraktaki kalıntıları giderdiklerini ifade etti. Bu çalışmaları iki yıldan beri yaptıklarını anlatan Yıldız, B5A'yı kullandıkları arazilerin verimliliğinin arttığının altını çizdi. B5A'nın kuraklığa karşıda etkili olduğunu kaydeden Yıldız, insanlara farklı bir tarım tekniği önermediklerini belirterek, "Dedemizin yaptığını, bugüne uyarlamalarını istiyoruz. Tarladaki otu ilaçlamayacağız, toprağa geri vereceğiz. Buğdayı bir karış üzerinden biçeceksiniz, geri kalanını toprağa vereceksiniz." diye konuştu.

B5A'nın topraktaki mikroorganizmayı desteklediğini aktaran Yıldız, "Yakmakla, ilaç atmakla öldürülen hayat yeniden geliyor. Bizim tarlaların birçoğunda solucan çıkıyor. Solucan çıktığı zaman, tarlada rahatlama olur. Çünkü solucan, havadaki azotu alır, toprağı da alır, yumuşatır ve dışarı verir. Bir solucanın yaptığı bir yıldaki işi bir traktörde bir yılda yapıyor. Organik gübrelemeyle solucanı toprağa çıkarıyoruz. Kuraklığa karşı ciddi etki gösteriyor." açıklamasında bulundu.

"DÜNYA TOPRAKLARINA B5A'YI ÖNERİYORUZ"
Refik Yıldız, dünya topraklarına B5A'yı önerdiklerini, şu anda dünyanın tarım devi ülkelerine de ürün verdiklerinin altını çizdi. Yıldız, Amerika'da; Teksas, Houston üniversiteleri ile California Narenciyeciler Birliği'nin B5A'yı denemeye aldığını ve beklentilerin çok üstünde verim alındığını kaydetti. Deneyin 5 aydır devam ettiğini belirten Yıldız, "Şu ana kadar yapılan deneyler beklentilerinin 13 kat daha üstünde çıktı. FDA'dan bir belge bekleniyor. Bu belgeyi alırsak, ilk defa Amerika'ya gübre gönderen tek ülke olacağız. İsrail ile de anlaşma imzaladık. Biliyorsunuz, İsrail tarımda dev. Tarımda dünyaya hâkim bir ülke. Bu ülkeye de 20 ton kadar ürün gönderiyoruz. B5A Türkiye'nin yüz akı. Çin'de bir üniversite de ürünümüzü denemeye aldı. Denemeler bitince Çin'e de ürün göndereceğiz." diye kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=959608&title=turkiye-abdye-organik-gubre-satan-tek-ulke-olacak

Özgür Ayata
12-03-2010, 18:10
Sayin Selahattin Hocam,

Tavsiyeniz uzere ocak ayinin sonunda zeytin agaclarimizin tac iz dusumlerine B5A uygulamistik. Gecen sene genclestirme budamasi yaptigimiz ve bu sene meyve beklemedigimiz halde agaclarimizin hepsi ciceklendi :)
Daha once belirttiginiz dane buyuklugu ve dane tutumu icin vital urunleri ne zaman ve nasil kullanacagiz? Yaprak gubresi olarak B5A uygulamasini bu ay icinde ne zaman yapmaliyiz? Daha once B5A ile besledigimiz baklalarimiz cicek dokmeye basladi, meyve iriligi ve tutumu icin bunlara yaprak gubresi olarak B5A vermemiz gerekirmi?
Degerli tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Selahattin Yılmaz
12-03-2010, 22:36
Sevgili Özgür Ayata, zeytinlerde B5A uygulamalarınızda eğer bitklierinizde bir bitki besin maddesi noksanlığı görürseniz **** bir gelişme sorunu görürseniz B5A vital veya Plus ürünlerini kullanmalısınız. Ancak eğer ben illada kullanacağım bitkimi devamlı kontrol etmek istemiyorumderseniz çiçeklenmeden sonra yapacağınız B5A uygulamasında 5 dekara 1 kg vital uygulaması yapınız hasada bir ay kalada b5a plus c uygulaması iyi gelecektir.

Baklalarınız aşırı çiçeklenme yaşadıysa döllenme nedeniyle çiçek dökülmesi normaldir ancak eğer hiç bir şekilde meyve bağlamıyorsa o zaman toprağınızda fosfor, çinko gibi besin maddelerinin noksanlığını düşünmelisiniz. Keşke çiçek dökümüne ait resim koyabilseniz ve Kıbrıs bayimiz ile irtibat kurunuz ki hem b5a temininde hemde bu tarz sorununuzda sizlerin yanında anında çözüm ortağınız olarak bulunabilsinler. Dr.İlhami TOZLU Kuzey Kıbrıs - Güney Kıbrıs 0 533 831 82 46 - 0 542 877 10 62

denizakvaryumu
13-03-2010, 14:58
B5A vital veya Plus ürünlerini kullanmalısınız.

Selahattin Bey,
sanırım bu ürünler yeni çıktı, haberimiz yok.

Bu ürünler hakkında açıklama yapar mısınız?

Selahattin Yılmaz
13-03-2010, 19:57
Önceki mesajlarda yazmıştım. Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=585995&postcount=1037)..

Özgür Ayata
13-03-2010, 21:30
Selahattin hocam selamlar,
Oncelikle Baklalarimiz cicek dokmeye basladi derken meyve gelisimi basladi demek istemistim. Herhangi bir sorun gorunmuyor, asiri olmasa da iyi bir meyve olusumu sagladik, simdi baklalar irilesmekte. Bunlara takviye olarak B5a vermemiz gerekirmi?
Zeytin agaclarinda da herhangi bir sorun gorunmuyor dane iriligi ve meyve tutumu icin sormustum. Kibris bayiligi iyi oldu urunu Turkiyeden getirmekte zorlaniyorduk, umarim burada da fiyatlar Anavatandaki gibi olur.
Saygilar.
Saygilar

Selahattin Yılmaz
13-03-2010, 22:11
Sevgili Özgür Ayata, B5A yı bitkinize verirken hasada kadarki dönemde ekimde başlayıp hasattan 20-30 gün öncesinde son uygulamayı yapacak şekilde üç uygulamaya yayarsanız hem luzumsuz kullanımdan hemde en verimli kullanımı sağlamış olursunuz. Çiçeklenmeden sonra eğer imkanınız varsa uygulamayı tavsiye edilen dozun iki misli suyla karıştırp hem topraktan hem yapraktan uygulama yapınız göreceksiniz bitkiniz daha güçlü yapıda ve sağlıklı bitki yapısıyla hiçbir şeye ihtiyaç duymayacaktır.

Genelde bitki b5a istediğinde uç sürgünlerde boğum araları uzar sürgünler eskisi gibi küçük kalır eğer bu durumlar yoksa b5a vermeyede gerek yoktur. Zma eğer ben kullanmak istiyorum derseniz 20 günde bir tavsiye edilen dozun yarısı şeklinde uygulama yapabilirsiniz.

nikomedia
14-03-2010, 12:41
Deneme amaçlı aldığım B5a sıvı gübreden önce ve sonra bitkilerimin halleri :

nikomedia
14-03-2010, 12:42
Devamı :

begonvil 14
16-03-2010, 12:44
Sevgili Nikomedia Çiçekleriniz çok güzel gelişmişler. Ben de B5A organik sıvı gübre almayı düşünüyorum. Kaktüs, sukulent ve diğer tüm çiçeklerimde uygulamak istiyorum. Fazla gelişme göstermeyen kaktüslerim var. Onlarda etkili olur mu diye de merak içersindeyim.

nikomedia
16-03-2010, 14:15
Begonvil, Lale76'nın göndermiş olduğu kaktüslerde de B5A kullandım. Kaktüsler üzerindeki sonuçlardan da oldukça memnunum. Malum tüm fotoları buraya ekleme olanağı olmadığından kaktüsleri gösteremedim. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten B5A kullanımından sonra tüm bitkilerim büyük değişim ve gelişim gösterdi. Uygulamanızı tavsiye ederim.

begonvil 14
16-03-2010, 14:21
Sipariş vermede çok tereddütlüydüm. Kaktüslerin gübre istekleri farklı diye alıp almamakta kararsızdım. O zaman hemen sipariş vereyim. Cevabınız için çok teşekkürler.

kayastop
25-03-2010, 12:49
b5a sıvı organik gübreden kesinikle çok fayda göreceksiniz size önerim 5000m2 1 litre kullanın türkiyede topraklarımız çok yıpranmış bunu göz önünde tutmakta yarar var.
kardeşim size ben de katılıyorum haklısınız

kayastop
25-03-2010, 12:57
Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak

kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım

kayastop
25-03-2010, 13:01
b5a metve ağaçlarında yapraktan uygulamayı neden tavsiye etmiyorlar içinde kimyasal yok ise neden yaprakları yakıcı özelleği var bunu merak ediyorum

özlem11
25-03-2010, 13:43
Nikomedya nekadar sürede bu hale geldiler. Kullanım aralığınız nedir...

nikomedia
25-03-2010, 13:54
Selahattin Bey denemek amaçlı B5a'yı paylaşıma açmıştı. Tam bir ay süresince yaklaşık 3 defa kullandım.

Selahattin Yılmaz
25-03-2010, 15:51
b5a metve ağaçlarında yapraktan uygulamayı neden tavsiye etmiyorlar içinde kimyasal yok ise neden yaprakları yakıcı özelleği var bunu merak ediyorum

Aleyküm selam sevgili kayastop, b5a içeriinde yapraktan kullanıldığında besin olacak içerik elbette var ancak b5a nın esas etkisi bu içerikten kaynaklanmaaktadır. Yapraktan uygulandığında tavsiye edilen dozlarda kullanıldığüında çok güzel sonuçlar alınıyor ancak 1 kg B5A mutlaka 800 litre suyla karışmalıdır bu rakam bir miktar daha düşebilir ancak ideal ve en sorunsuz ve rahat miktar 800 litre sudur. Bu rakamın altında yaprakların b5a ya verdiği tepki (yani aşırı doz kullanımında) normal kimyasalların verdiği tepkiden çok farklı olarak stomalarla alakalıdır. Unutmamalısınız ki her gübre tavsiye edilen dozların üzerinde yakıcı etkiye sahiptir.

Alın size bitkide yaprak yokken tavsiye edien dozlarda bitkinin sadece bir dalına yapılan bir uygulama:

132048

Todor
25-03-2010, 17:33
ancak 1 kg B5A mutlaka 8000 litre suyla karışmalıdır bu rakam bir miktar daha düşebilir ancak ideal ve en sorunsuz ve rahat miktar 800 litre sudur.

8000 mi 800 mü, hangisi? :)

beyzagıda
26-03-2010, 09:08
sayın todor 8000 litre degil 800 litredir sayın selahattin hocam rakamları yazarken klevye takılı kalmış (bu soruyu haddim olmadan ben cevepladım affınıza sıgınırın sevgili selahattin hocam)

denizakvaryumu
26-03-2010, 09:30
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=959608&title=turkiye-abdye-organik-gubre-satan-tek-ulke-olacak

Linkteki konu aslında çok önemli.

Büyük bir başarı diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz
26-03-2010, 15:46
Kreatif Ürün dalında birinci geldikten sonra yarışma sonuçları Amerika'da Time Dergisinde yayınlanmış B5A'nın bu yayından sonra Amerika'daki kullanım durumu daha netlik kazandı. Time dergisinde aradım ama bulamadım.

floo
02-04-2010, 22:36
mevzu bahis bu gübremiz hep bir yıl ömürlümü oluyor?
bir yıldan fazla bir zaman içinde k u l l a n ı l a b i l i r m i?

Selahattin Yılmaz
02-04-2010, 22:47
B5A 4-10ºC ısıda muhafaza edildiğinde bir yıldan daha fazla bir süre rahatlıkla kullanılabilir buzdolabı gibi bir ortamda çok çok dahauzun süre dayanır. Ancak firma taahhüdü bir yıldır.

KAPTANzst
03-04-2010, 12:12
SELAM SELAHATTİN BEY
Ben hesaplama hatası yapmamak için. (Hobi olarak kullanıyorum .) Yaprak tan ve topraktan kullanırken 5 litrelik sulama pompasına ne kadar ml (şiringa var onu ölçü alacağım) B5A katmalıyım. Ben kullandığım suyu arıtma cıhazından alıyorum mineral eksikliği zarar verirmi. Amacım kireçsis su kullanmaktı.
18 adet Kivi ve 10-15 fıdan meyvelerde ve az mıktarda sebze için kullanacağım. Ayrıca serada çeliklerdede kullanabilirmiyim. Çelikler kölendirme hormonu ile 10 gün önce dikilmiş ve tomurcuklanmaya başlamıştır.
Alacağım cevap beni çok memnun eder. SAYGILARIMLA

Selahattin Yılmaz
03-04-2010, 23:42
Sevgili kaptanzst, hata yapacak bir şey yok;

1 dekar alana 200 gr B5A gelmeli. 1 dekardaki bitki sayınıza 200 gr B5A yı bölerek her dozu ağaç başına en az 5lt su olmaz üzere verebileceğiniz en fazla suyla katarak toprağa kavuşturun. Eğer yaprak aksamınada gelecekse en az 10 litresuya 10 gr gelecek şekilde **** 5litrelik sulama pompasına 5gr B5A gelmelidir.

Çelikler köklenmeden kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

KAPTANzst
04-04-2010, 18:49
Teşekkürler Selahattin bey .
Bir konuyu açıklığa kavuşturmak adına; 5 lt suya 10 ml topraktan.
5 lt suya 5 ml yapraktan oluyor o zaman değilmi. Şiringa hesabıyla saygılarımla.

ÇELİKLER KÖKLENDİKTEN VE YAPRAKLANDIKTAN SONRA TEK TEK POŞETLENDİRDİKTEN SONRA ,NE ZAMAN VERMELİYİM (TOPRAK VEYA YAPRAKTAN)

some_at
05-04-2010, 16:11
Selahattin abi ben sonbaharda 3 tane vişne ağacından bir tanesine b5a kullandım. Çiçeklerde açınca tekrar kullanacağım aradaki farkı merakla bekliyorum.
Fakat bir sorun oldu. Ben b5a kullandığım ağaca (kömürün altından elde edildiğini öğrendiğim) Hümik asit döktüm. Tüm ağaçlara dökerken onu teğet geçmeyi unutmuşum. Bunun b5a ya zararı olur mu ve iki hafta sonra vişne ağacı çiçeklenecek o zaman tekrar b5a dökebilir miyim?
B5a kullandığım vişne ağacında gözle görülebilir fark var. Bunu fotoğrafla yakında ekliyeceğim.

denizakvaryumu
07-04-2010, 19:28
http://www.yildizknt.com/?gclid=CO2m29qJ9aACFRIrDgodvEI_vA

Videoyu izleyin derim.

Yılmaz Yalçın
07-04-2010, 19:48
Sayın Denizakvaryumu,
Videoyu izledim ve b5A Kullanmanın keyfini yaşıyorum,süs bitkilerim çok keyifli bol sürgün veriyor,güllerim inanılmaz sürgünlerle gelişiyor,dondan etkilenen yaseminim sürgün vermeye başladı..Tüm bunları 3 aydır kullandıgım b5A ile sağladım...

KAPTANzst
08-04-2010, 13:21
Bizler çok sabırsız ınsanlarız..
özellikle ben. 10 gün önce kivi ve çeşitli meyvelere topraktan verip yağmurda çapaladım. Ama 10 gün sonra tekrarını yapmak istiyorum.
Sebebide yapraklar açmaya başladı 10 gün sonra YAPRAKTAN kullanmak istiyorum.
Narencıye agaçlarında da kullanmak istiyorum.
Bu sıklık zarar verirmi saygılarımla.

Yılmaz Yalçın
08-04-2010, 17:19
Benim bildiğim en az 20 gün ara ile b5A verilmesi gerektiğidir...

Selahattin Yılmaz
08-04-2010, 22:31
Teşekkürler Selahattin bey .
Bir konuyu açıklığa kavuşturmak adına; 5 lt suya 10 ml topraktan.
5 lt suya 5 ml yapraktan oluyor o zaman değilmi...

5 litre suya 3-5 ml vererek yapraktan verebildiğiniz gibi dozu 5 litre suya 1 ml vererek kullanım sıklığını düşerebilirsiniz örneğin haftada bir gibi örneğin sebze fidelerinde dekara püskürtülecek su miktarına 50 ml B5A katıldığında üç günde bir hem yapraktan hem topraktan verilebilir bu uygulamanın diğer bitkilerdeki sonuçlarını henüz görmedim.

ÇELİKLER KÖKLENDİKTEN VE YAPRAKLANDIKTAN SONRA TEK TEK POŞETLENDİRDİKTEN SONRA, NE ZAMAN VERMELİYİM (TOPRAK VEYA YAPRAKTAN)

20-30 gün aralığına uymanız optimum faydayı sağlar.

Selahattin Yılmaz
08-04-2010, 22:55
Ben b5a kullandığım ağaca (kömürün altından elde edildiğini öğrendiğim) Hümik asit döktüm. Tüm ağaçlara dökerken onu teğet geçmeyi unutmuşum. Bunun b5a ya zararı olur mu ve iki hafta sonra vişne ağacı çiçeklenecek o zaman tekrar b5a dökebilir miyim?
B5a kullandığım vişne ağacında gözle görülebilir fark var. Bunu fotoğrafla yakında ekliyeceğim.

B5A doğal olan gübrelerle sorunsuz şekidle çalışır sorun olmaz merak etmeyin. B5A yı 20- 30 gün aralığında kullanabilirsiniz.

Yılmaz Yalçın
11-04-2010, 21:49
Sayın Selahattin Yılmaz,

Süs bitkilerime kökten b5A verdikten yaklaşık 15 gün sonra yani bugün b5A yı yapraktan verdim fıs fıs ile..fıs fıstaki su miktarı 1 litre idi ve göz kararıyla 1 litre yagmur suyuna kapakla b5A karıştırdım yalnız fazla koymuş olabilirim o yüzden acaba fazla doz yapraktan bitkide sorun oluşturur mu ne yapmalıyım?

Yılmaz Yalçın
11-04-2010, 23:29
Sayın Selahattin Bey,
Babam meyve ağaçlarına 2 ay içinde 2. kez kökten b5A uygulaması yaptı..Ancak boyun fıtıgından rahatsız olduğu için yapraktan uygulama yapamayacakmış:( yine ayda bir kez olacak şekilde kökten 5 litre suya 10 cc. b5A karıştırıp uygularsa olur mu?Yani hiçbir zaman yapraktan gübreleme yapamayacak olması etkiyi azaltır mı? b5A nın etkisini aynı şekilde gösterir mi?Yoksa yapraktan uygulama yapılmaması büyük eksiklik mi?

serhat_Önder
13-04-2010, 22:34
Bende Bugun aldım B5A yı.. Yarın veya öbürgün kullanmayı düşünüyorum. 6 adet seraya 1 litre B5A yı damlama ile vereceğim tavsiyeniz varmi ?

sayityildiz
15-04-2010, 03:22
serhat kardeşim doğru uygulama için lütfen http://www.yildizknt.com/b5a-kullanim.php adresinde sera kollanım klavuzunu inceleyin saygılar

sayityildiz
15-04-2010, 03:37
kubat arkadaşım 1 litre su ile bir kapak b5a sıvı gübreyi bitkilerin yapraklarına çok fazla kullanmısınız. bitkinin yapraklarını bol su ile yıkayın en az 50-60 gün gübre vermeyin bitki yapraklarında sararma olabilir.ağaclar için lütfen http://www.yildizknt.com/b5a-kullanim.php ağaclarda kuulanım klavuzuna bakın,ağaclarda tüm uyğulamaları topraktanda verebilirsiniz saygılar

Yılmaz Yalçın
15-04-2010, 08:35
Sayın Sayityildiz,
Meyve ağaçları için tüm uygulamaları yılda 3 kez sadece kökten 5 litre suya 10 cc.olarak yapsak yeterli olur mu?Yani yapraktan hiç uygulama yapılmayacak olması b5A dan beklenen etkiyi düşürür mü?

serhat_Önder
15-04-2010, 19:49
serhat kardeşim doğru uygulama için lütfen http://www.yildizknt.com/b5a-kullanim.php adresinde sera kollanım klavuzunu inceleyin saygılar

orayı bende kurcaladım ama tam bi bilgi alamadım..

100 litre suya 100 ml koyarak gübreleme yaptım. 420 m2 yere

Selahattin Yılmaz
20-04-2010, 17:17
Sayın Selahattin Bey,
Babam meyve ağaçlarına 2 ay içinde 2. kez kökten b5A uygulaması yaptı..Ancak boyun fıtıgından rahatsız olduğu için yapraktan uygulama yapamayacakmış:( yine ayda bir kez olacak şekilde kökten 5 litre suya 10 cc. b5A karıştırıp uygularsa olur mu?Yani hiçbir zaman yapraktan gübreleme yapamayacak olması etkiyi azaltır mı? b5A nın etkisini aynı şekilde gösterir mi?Yoksa yapraktan uygulama yapılmaması büyük eksiklik mi?

Sevgili Yılmaz Yalçın, uygulamanız sonuç verir ancak su miktarını ağacın yaşına uygun (7 yaşındaki ağaca 7 litre su gibi) daha iyi sonuç alırsınız ve su miktarı ne kadar fazla olursa b5a o kadar güzel ve geniş alanı etki eder. Ağaç başına 10 cc dozunu pek aşmayın fazlası zarar vermez ama ideal sonucuda bu şekilde alırsınız.

Selahattin Yılmaz
20-04-2010, 17:55
orayı bende kurcaladım ama tam bi bilgi alamadım..

100 litre suya 100 ml koyarak gübreleme yaptım. 420 m2 yere

Sevgili serhat_Önder, B5A yı ne kadar fazla suyla kullanırsanız o kadar güzel ve geniş kapsamlı sonuç alırsınız.

çaça
21-04-2010, 11:24
Merhaba Selahattin Bey,
Daha önce almış olduğum 1 lt. B5A yı 200 lt su ile karıştırıp, 1 gece beklettikten sonra, yarısını 500 lt su ile karıştırarak ağaçların taç izdüşümüne pülverize ettim. gündüz uyguladım. Ancak toprak nemli idi. Kalan yarısınıda yapraklardan vermek için ayırdım. yapraklarada aynı doz da karışım yaparak gündüz uyguladım. çünkü gece uygulama şansım yoktu. yanız ilk önce hazırladığım karışımdan 50 lt kadar arttı. ben bunu bidonlara koyarakgölge biryerde saklıyorum. 15-20 gün sonra kullanmayı düşünüyorum. etkisinde bir azalma olur mu? veya başkabir tavsiyeniz olabilir mi?

Selahattin Yılmaz
21-04-2010, 11:47
Sevgili çaça, böyle bir uygulamaya şahit olmadım ama 15 gün sonra kullanacağınız suyu yine iki misli suya çoğaltıp kullanın derim.

çaça
21-04-2010, 12:51
Teşekkürler Selahattin Bey.

gunesser
21-04-2010, 20:11
Bugün bende aldım,500 ml olandan,Almaz olaydım Eve geldim Birde bakayım son kullanma tarihi 12 05 2010
Moralim bozuldu,Aldığım yer b5a nın Eskişehirdeki yetkili satıcısı,Şunu anlamış değilim neden insanları kandırıyorlar,Herşey bu kadar basitmi.
Bunlarda resimleri
http://img707.imageshack.us/img707/2525/hjhf.png (http://img707.imageshack.us/i/hjhf.png/)

http://img94.imageshack.us/img94/4581/bvbve.png (http://img94.imageshack.us/i/bvbve.png/)

Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:29
Sevgili Günesser,
Selahattin Bey bu konuda oldukça duyarlıdır size yardım edecektir.En kısa zamanda soruna çözüm bulucaktır eminim değişim için..

gunesser
21-04-2010, 20:45
Sayın Yılmaz Yalçın,
Mesajınız için teşekkürler,Canımı sıkan nokta şu, büyük hevesle aldığım ürünü Üzerine bakmamış olsam kullanacaktım,Büyük ihtimallede sonuç alamıyacaktım,Müsahit olduğum gün gidip ürünü iade edeceğim, Ayrıca şu dikkatimi çekti sitedeki ürün sarı lacivert,Bu ürün sanırım eski ürün. Ayrıca bu ürünlerde Tarih kontrolü yapılmıyormu? İadesi yok mu?
Diyeceğim şu ki çok uyanık olmak gerekiyor.

Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 21:02
Sevgili Günesser,
Haklısınız malesef her insandan dürüstlük bekleyemiyorsunuz..Ama gerçekten duyarlı,dürüst insanlar da var bu ürünün organizasyonunu gerçekleştiren bunlardan biridir Selahattin Hocamız ve size sahip çıkacaktır.En kısa zamanda ürün aldığınız yeri arayıp gerekeni söyleyecektir..B5A yı 3 aydır kullanan biri olarak çok memnunum bitkilerim epey gelişti ve hastalıktan kurtuldular.Benimki de sizin üründen sadece kapağı değişti.

gunesser
21-04-2010, 21:15
Sayın Yılmaz Yalçın,
Olumlu sonuç almanıza çok sevindim,Benide etkiliyen açıkçası Selahattin Beyin Bu ürünle ilgili görüşleri oldu,Umarım bende olumlu sonuçlar alırım.

Selahattin Yılmaz
21-04-2010, 22:03
Sevgili gunesser, Eskişehir bayisini tanırım o tarihli ürünü almanızda bir sakınca yok, yinede kalbiniz tatmin olsun diye size bazı özel şeyler tarif edebilirim ama mesaj sistemim kapalı ololduğundan size mail atmak istedim ancak sizinde mailiniz kapalı bana mail atarsanız size vereceğim tavsiyelerle kalbiniz mutmain olur olmadı görüşürüm iade edersiniz. . selahattinyilmaz@yahoo.com

B5A alışılageldik ürünlerden çok farklı bu nedenle sizi anlayabiliyorum.

gunesser
21-04-2010, 22:49
Sevgili gunesser, Eskişehir bayisini tanırım o tarihli ürünü almanızda bir sakınca yok, yinede kalbiniz tatmin olsun diye size bazı özel şeyler tarif edebilirim ama mesaj sistemim kapalı ololduğundan size mail atmak istedim ancak sizinde mailiniz kapalı bana mail atarsanız size vereceğim tavsiyelerle kalbiniz mutmain olur olmadı görüşürüm iade edersiniz. . selahattinyilmaz@yahoo.com

B5A alışılageldik ürünlerden çok farklı bu nedenle sizi anlayabiliyorum.

Sayın Selahattin Yılmaz,

İlginize teşekkür ederim,Mail attım size,Tavsiyelerinizi bekliyorum Saygılarımla.

KAPTANzst
22-04-2010, 08:54
Bende dün Trabzonda bır tarım malzemesi satan yere gittim. B5a istedım yenı geldi dei ve son kullanma tarihi 12.5.2010 olan ürü
nü vermek iştedi. Uyardım ve almadım.

tanerok
24-04-2010, 23:24
ayni icerikli bir urun gordum ustunde 20 litresi 35 tl yaziyo cok pahali degilmi bu b5a

Lilium
24-04-2010, 23:51
son kullanma tarihi 12 05 2010
Son kullanma tarihi geçen ürünler muhtemelen geri iade ediliyor, bu geri iade edilen ürünler ne yapılıyor.

Selahattin Yılmaz
25-04-2010, 11:20
Ben şahsen 2 yıldır B5A ile haşır neşirim geri iade edilen ürüne bayi bazında rastlamadım. Toplatılmaya esas olan 004 parti numaralı B5A larda Eskişehir'den çıkmıştı malum bunun asıl nedeni bayinin bir anda satabileceğinden daha fazla mal çekmesinden kaynaklanıyor. BMR Tarım şu anda ürünleri taze olarak bittikçe gönderiyor. Yinede son kullanma tarihi geçmiş ürünlerinde geri iadesinide alır yine de elindeki B5A nın son kullanma tarihi geçmiş olan varsa bana mail atsın etkinlik kontrolü için özel tavsiyeler vereyim kalpleri mutmain olsun. Ayrıca B5A organik içerikli olduğundan etkinliği olmasa bile özel bir imha mekanizmasına gerek yok sonuçta organik içerik bahcelere döküldüğünde etkin olmasada orgaiklikten dolayı döküldüğü alanın organik maddesini artırır.

gunesser
25-04-2010, 12:03
Bu ürünün en kötü olan tarafıda saklama koşulları.

cumaöğretmen
28-04-2010, 15:33
saygılar cumaöğretmen
sizin damla sulama tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. neler yaptığınızdan ve nasıl bir yol izlediğinizden biraz bahsedermisiniz? saygılar sunuyorum.

Merhaba Sn. cemilahmet!
Çeşitli nedenlerden dolayı uzun süredir siteyi ziyaret edemedim. Bu yüzden mesajınızı yeni okudum. Teşekkür ederim. Tabi ki yardımcı olurum. Ancak sistemin çok ayrıntısı var. Siz hangi aşamadasınız? Ya da hangi aşamasıyla ilgili yardım istiyorsunuz? Sulama yapacağınız bahçede ne var? Bahçenin konumu nedir? Su kaynağı nedir? Damla sulama ile ilgili bu sitenin "Uygulamalı damla sulama kurulumu" bölümünde arkadaşların bilgi aktarımları da var. Bu alış-verişi o bölümde sürdürebiliriz. İlk sorunuzu bekliyorum. Size, sitedeki bütün arkadaşlara ve tüm üreticilere iyi çalışmalar, bol ürünler dileklerimle, sağlıcakla kalın.
Lütfen kendinize, çevrenize ve doğaya iyi davranın.

KAPTANzst
30-04-2010, 11:55
Sayın Selahattin hoca selamlar:
B5A olarak PULUS A , B, C ve Vital var. bendeki üründe bunlardan bırı yazmıyor. sadece B5A sıvı orcanık gübre yazıyor. Benim kullanacağim 1 kg bana 1 sene yetiyor. (arazi az) Meyve dönemi çiçek dönemi kış dönemi ben hep aynı ürünü topraktan ve yapraktan kullanıyorum talımatlara göre. Genel bir ürün olduğundan a.b.ç vıtal kullanımı kadar yarar sağlamaz kanısındayım ama faydası olacak tabi. Bir fidan erik ağacınada dığerlerine uygularken yapraktan uyguladım. Fidanın filizleri 3,4 cm den kıvrılıp boyun büktü. dozu gayet az olduğu kalde sebebini anlayamadım. bu konuda ve çeşitler hakkında yardımcı olurmusunuz

Benol Hazaroğlu
30-04-2010, 14:09
40 sayfayı tam okuyamadım kaç gramlık ve fiatı ne kadar B5A nın yazarmısınız
teşekkürler

Selahattin Yılmaz
30-04-2010, 15:07
Seavgili kaptanzst, B5A esas itibariyle toprağa dışarıdan bir besin maddesi takviyesini hedeflemez aksine toprağın özdeğerleriyle toprağı organikleştşiremeyi hedefler sonuç ondan sonra gelir ve etkileyicidir. Ancak pratikte çiftçiler bitki beslemeye alışkın, topraklarda organik madde yok denecek kadar az ve bir çok yetiştiricilik alanımızda bitki besin maddeleri toprakta olmadığından B5A Plus ve Vital ürünleri piyassaya çıkmıştır. Eğer bir bitki besin maddesi noksanlığı yaşamıyorsanız bu ürünleri kullanmanız gerekmez.

Eriklerinizdeki sorun konusunda bir şey diyemöeyeceğim çünki B5A nın etki mekanizmasında bahsettiğiniz etkiye dair bir bulgum veya tecrübem yok yine de bir resim gönderierseniz daha kolay yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Sevgili Benol Hazarolu, B5A Bayilerimiz tarafından 1 kg 5000 m2 alana kullanılmak üzere fiyatı 55+KDV şeklinde satılmaktadır.

Benol Hazaroğlu
30-04-2010, 16:15
Sayın Selahattin bey

yarım kg temin etmemiz mümkün mü dönüşümlü olarak bıototal hümik asitle birlikte kullanabilirmiyim

Selahattin Yılmaz
30-04-2010, 16:33
Elbette temin etmeniz mümkün BMR TARIM merkezi ararsanız selamlarımıda söyleyiniz size yardımcı olacaklardır.

BMR Tarım Gaziantep:
0 342 339 57 83
0 541 404 43 43

Benol Hazaroğlu
30-04-2010, 17:17
teşekkür ederim Selahattin bey

KAPTANzst
01-05-2010, 17:54
Sayın Selahattin bey erikten sonra döngel ,muşmula veya beşbıyık denılen fıde de aynı durumu gördüm. Erikte yeni filizler çıkmaya başladı Yardımcı olmanız dıleğiyle

Fotoğraf kurallar gereği silinmişti,r.

Selahattin Yılmaz
01-05-2010, 20:09
Sorun dal güvesi gibi görünüyor bana göre acilen dallardan br parça alarak en yakın Tarım İl veya İlçe Müdürlüğünde Bitki koruma uzmanlarına göstermenizde yarar var. Zaten ilaç söylememde uygun olmaz çünki teşhis koymak bir yana ilaç tavsiye etmek için yetkili olmak gerekiyor.

KAPTANzst
05-05-2010, 14:51
teşekkür ederim

Yılmaz Yalçın
05-05-2010, 21:17
Sevgili Selahattin Yılmaz,
Sürgün verip şimdi tomurcuk oluşturmuş clematislerime dün gece 22.00 'da yapraktan fıs fıs ile uygun dozda b5A karışımını uyguladım.Yalnız tomurcukluydu clematisim ve tomurcuklara gelmemesine dikkat ettim yinede korkuyorum tomurcuklu clematislerime yapraktan bu uygulamayı yapmamdan dolayı tomurcukların zarar görme durumu olabilir mi?

Selahattin Yılmaz
05-05-2010, 21:59
Tomurcuklar çanak yapraklarla kaplıysa endişelenmenize gerek yok sevgili Yılmaz Yalçın. Bezneer durum için çiçeklerin yanması olayına rastlamadım bu nedenle endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

Yılmaz Yalçın
05-05-2010, 22:02
Evet tomurcuk zaten yeni oluştu fındık büyüklüğünde sadece..Açmasına 10 günden fazla süre vardır..Clematislerde ayda bir kez kökten veriyorum yapraktan ise kaç günde bir yapmam uygun olur?Clematislerdeki etkisini gözlemleyip gelişimlerini fotoğraflayacağım..

Selahattin Yılmaz
05-05-2010, 22:23
B5A 10 litre suya 10 cc dozda 20-30 gün aralığında kullanılabilir.

KAPTANzst
06-05-2010, 09:56
Yapraktan 10 lt suya 5 cc olması gerekmezmi sayın Yılmaz

Bana tavsıyenız böyleydi. sizin verdiğiniz ölçü, topraktan uygulamada geçerli. Öyle değilmi. Yanlışlık olmasın.
Saygılarımla

Selahattin Yılmaz
06-05-2010, 19:50
Karışıklık olmaması için tekrar rakam telaffuz etmek istemiyorum ancak benim verdiğim rakamlar doğru fakat bazen öyle bir ürün ismi söyleniyorki şahsınıza has bir uygulama tavsiye edebiliyorum. Bu şekilde özel uygulama tavsiyesine çoğunlukla sık sık ve hasssasiyet gösterdiğinizi belirtir tarzda sorularınıza binaen sizler yönlendiriyorsunuz. Soruyu sorana verdiğim cevap aynı soruyu bir başkasının sormasını engellemiyor **** özel ürünlerde riski ortdan kaldırmak için tavsiye edebildiğimiz dozu azaltabiliyoruz ya da doz azlığını sizin yaptığınız sk uygulamaya göre tavsiye edebiliyorum.

meymun
06-05-2010, 20:15
Benim aklıma ilk gelen sıvı organik ve anorganik gübre, sidiktir.
Arkadaşım Ensar bu B5A dan 2 kutu almış. Pazartesi akşamı 200 litrelik bidonlarda karışım hazırlayıp aronia, badem, ceviz ahududu ne bulsak gübreli suyla suladık.

Ancak amaç ürüne güven nedeniyle bitkilere, dolayısı ile kendimize iyilik yapmaktı.
En azından 10 aronia saksısına bunu test etmek için vermememiz gerekirdi. Belki B5A sidik gibi koktuğundan test etmek aklımıza gelmedi.

Deneyenler sadece tüm bitkilerine mi bu gübreyi kullandı bilmiyorum. Dediğim gibi aynı boyut ve özelliklerdeki bazılarına bunu uygulamamak ve hatta bazılarında değişik gübreler kullanarak kıyas yoluyla farkı gözlemlemek gerekir.

Ürün övüldüğü için yararlı olduğuna ben de inanıyorum. Fakat kullanan herkes denemeler yapmalı. Ve bunu üretenlere de bildirmeli ki, onlar da içeriği hakkında daha fazla bilgiye sahip oldukları için daha doğru yorum yapabilsin, geliştirmeye devam etsinler.

Evet bu ürünü kullananlar arazilerinde 3-5 er ağaçlık işaretlenmiş guruplar veya birkaç metrekarelik bölümler ayırımalı, bu ürün ile farklı ürünleri kıyaslamalı. Olumlu ve olumsuz tüm gözlemlerini ürünün üreticisine ve herkese yayınlamalı. Bilim böyle çalışır ve hiçbir şey mükemmele, en doğruya ulaşamaz, doğrulara ancak yaklaşabiliriz. Belki ileride B5A plus bizlerin gözlemleri ile gelişecektir.

Doğrulara yaklaşabilmemizde, bulabildiğimiz en güzel yol bilimsel metottur.

bonsade
06-05-2010, 22:25
Sayın Yılmaz :
Merhaba .
Antalyada B5a alabıleceğim bayii varmı ?En kolay nasıl alabilirim .

Selahattin Yılmaz
06-05-2010, 23:17
Sevgili bonsade, www.b5a.com.tr (http://www.b5a.com.tr/bmr_tarim_bayiler.asp) istediğiniz bayiye ulaşabilirsiniz.

aytul73
08-05-2010, 20:18
Sn. Selahattin Ylmaz
benim size organik sıvı gübre kullanımı ile ilgili bir sorum olacak bahçemde 25 adet domates 20 adet biber 10 adet salatalık fidesi var ve meyve oluşturmaya başladılar ben sizin ayrıntılı olarak bilgilendirdiğiniz b5a dan almak istemiştim ancak eşim alanya da bu ürünü bulamayınca bayiiden verilen organik toprak düzenleyicisi orgev bitkisel menşeli sıvı humik asiti getirdi ama üzerindeki yazılardan ben ne oranda kullanabileceğimi kestiremedim bir bilgilendirmede yapılmamış bayiide
1. sorum meyve vermeye başlamış fidelerim de kullanabilirmiyim
2. sorum saksıda da domates ve salatalığım var bahçeme ve saksılarıma ne oranda hangi yöntemle ve ne sıklıkla uygulayabilirim
3.sorum bu uygulamayı yaptıktan sonra mahsülü toplamak için belli bir süre beklemem gerekir mi bazı ilaçlarda 1 hafta 10 günlük süreler oluyormuş ( hiç kimyasal ilaç uygulaması yapmadım sitede önerilen ev yapımı ilaçları kullanıyorum)
siteden aldığım bilgilerle şimdilik ciddi bir sorun yaşamadan keyifli bir şekilde bahçemle ilgileniyorum ilk kez sebze yetiştirmeye çalışıyorum tam bir acemiyim ama çok istekli bir acemi mümkün olduğu kadar basit bir şekil de ve ayrıntılı olarak bana yardımcı olabilirseniz bilgilerinizden yararlanmamı sağlarsanız çok memnun olurum şimdi den teşekkür ederim

Selahattin Yılmaz
08-05-2010, 21:00
Sevgili aytul73,

Elinizdeki ürüne ait bir açıklama yapamam ancak humik asitlerin genel kullanımı ile ilgili sorularınıza yönelik açıklama yapayım sizde uygun görürseniz ona göre kullanırsınız!

1. sorum meyve vermeye başlamış fidelerim de kullanabilirmiyim

Evet kullanabilirsiniz 100 litre suya 100-200 gr dozunda kullanınız bu aralıkta sorun olmayacatır ancak humik asidi bitkiler yapraktan almazlar bu nedenle sulama suyu olarak topraktan uygulayınız.

2. sorum saksıda da domates ve salatalığım var bahçeme ve saksılarıma ne oranda hangi yöntemle ve ne sıklıkla uygulayabilirim

100 litre suya 100-200 gr aralığında istediğiniz su miktarıyla kullanınız.

3.sorum bu uygulamayı yaptıktan sonra mahsülü toplamak için belli bir süre beklemem gerekir mi bazı ilaçlarda 1 hafta 10 günlük süreler oluyormuş ( hiç kimyasal ilaç uygulaması yapmadım sitede önerilen ev yapımı ilaçları kullanıyorum)

Sıvı humik aidniz bitkisel menşeili olduğundan organik yapısıyla topraktan suluma suyuna katarak 20 günde veya ayda bir kullanmanızda sakınca yoktur.

Nacizane kişisel düşüncem ise amacınıza uygun bir satınalma olmamış, elinizdeki gübrenin yapacağı fonksiyonu sizin şartlarınızda bir kaç çuval koyun gübresi yapardı. Kullanım size kalmış.

aytul73
08-05-2010, 21:31
hiç içime sinmedi şimdi zaten organik olacak diye 2 kere gönderdikleri ürünleri iade etmiştim şimdi bir de bunu geri göndersem hem eşim hem bayiidekiler köpürecek ama bana ders olsun inşallah sene bu gibi işleri kimseye bırakmayacağım ve b5a yı Antalyadan getirteceğim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Selahattin bey

idris şenol
09-05-2010, 19:51
geçen sene b5a almıştım ,hepsine kullamayıp buz dolabında mufaza ettim
kokusu aynı rengi aynı
bayatlama bozulma yok gibi
b5a konusunda yetkili **** bilgisi olan yorum yazarsa sevinirim teşekkür ederim

Selahattin Yılmaz
09-05-2010, 21:05
Sevgili idris şenol, burada tanımlı mailinize elinizdeki B5A'nızı test edebilmeniz için bilgi gönderdim.

idris şenol
10-05-2010, 00:46
TOPRAKSIZ TARIMDA B5A ÜRÜNLERİ KULLANIMI
Topraksız tarım çok çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Burada genel olarak tüm
uygulama şekilleri dikkate alınarak genel açıklama yapılmıştır. Değişik topraksız
tarım uygulamaları için şirketimizle irtibata geçebilirsiniz.
En genel şekli ile zeolit, perlit, cam yünü, pomza, torf, hindistan cevizi kabuk
ve lifleri veya bunların bir kısmının birbirleri ile karışımları,kök tutucusu olarak,
topraksız tarım uygulamalarında kullanılmaktadır.
Hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın B5A ürünleri tüm topraksız tarım
şekillerinde güvenle kullanılabilecek bir gübredir.
Genel olarak topraksız tarım seralarında iki adet gübre ve bir adet su tankı
bulunur ve su ile gübre ve zirai ilaç aynı şebekeden verilir. Bu durumda B5A
ürünlerinden B5A Plus –A veya B veya C ile B5A Vital tamamen suda eriyebilen
formda ve şelatlı olduğu için, uygun gübre tankı içerisine, kendi gübreleme
programınıza uygun olarak, ihtiyaç varsa, ihtiyaç oranında kullanabilirsiniz.
Kendi gübreleme programınız dışına çıkmak istemiyorsanız,kendi gübreleriniz
ile sadece B5A sıvı organik gübre kullanabilirsiniz..B5A Sıvı Organik Gübre ise, su
tankına veya gübre tankına karıştırılarak kullanılabilir.
Topraksız tarım uygulamalarında, tüm şebekenin kimyasal gübre ve zirai ilaç
kalıntılarından temizlenmesi imkanı olmadığı için bu yapılamaz, sadece dozaj artırılır
ve 2.5 dekar alan 1 kg B5A Sıvı Organik Gübre (dekara 400 gr), 20 günlük
periyotlarla uygulanır. Ancak 20 günde verilecek toplam 400 gr’lık dozajın yarısı su
veya gübre tankına konularak 1000 m2 alana kökten uygulanmalı; Geri kalan 200 gr
7’ye bölünerek 3 gün aralıklarla 30 gr’lı dozajlar halinde her üç günde bir aynı 1000
m2 alana yapraktan uygulanmalıdır.
Tarım ilacı ile verilebilecek en yüksek aralığın verilmesine ve tarım ilacı
uygulamasından önce değil de sonra B5A sıvı organik gübre kullanımına dikkat
edilmelidir.
B5A sıvı organik gübre ile veriminizde çok önemli artışlar,ürün lezzetinde
değişimler,raf ömründe uzama ve kullanılan kimyasal gübrelerde önemli azalmalar
gözlemleyeceksiniz.
Önemli Not:
İmalatında kan kullanılan hazır kompostlarla, B5A Sıvı Organik Gübre
kullanılamaz.
selahattin bey yardımınız için teşekkür ederim

Yılmaz Yalçın
12-05-2010, 15:23
Arrkadaşlar,
4 Şubat 2010 tarihinden itibaren itibaren B5A kullanmaya başladım.Ayda bir kez kökten uyguladım,2 kez de yapraktan uygulama yaptım.Gerek komşumun süs bitkileriyle gerekse etrafta gördüğüm süs bitkileriyle kıyaslama yaptım.Özellikle clematislerimin,yaseminlerimin ve güllerimin sürgünlerinde gözle görülür farklar olduğunu farkettim.Pervane çiçekli yaseminin sürgünleri epey uzun ve açık renkli tomurcukları da iri..Güllerim de sürekli sürgünde birisi 2 metreyi de geçti:)Clematisler ise sürekli sürgün veriyor.Fotolarını en kısa zamanda ekleyeceğim..

KAPTANzst
13-05-2010, 14:32
B5A nın sürgün konusunda çok faydası olduğu kesın. Buna inandım. Şimdi meyvedeki farkı bekliyorum. Ama çiçeklenme zamanı kullanılmayacağını acı bir tecrube ile test ettim. Çiçekli portakalın çiçekli dallarında kurumalar oldu çiçekler döküldü. Portakal aşırı filiz vermeye başladı. Bugün toprak tahlili için toprakta aldım . 1 ay sonra sonuçlarını alacağım. Kivi , armut,kiraz,elma, ahududu, böğürtlen, feiko, pepino, lıkapa (ligarba), süs bitkileri ve domateste kullandığım bu b5a işine iyice kapıldım. Sonucu ve aşamaları sizinle paylaşmakta bana ayrı bir zevk veriyor. Bizlere yardımcı olan SELAHATTİN beye ayrıca teşekkür ederim.

Yılmaz Yalçın
13-05-2010, 17:16
Sevgili Kaptanzst,
Çiçeklenme zamanı kullanılmayacağını acı bir tecrübe ile test etim derken nasıl bir tecrübe edindiniz?Yapraktan mı uyguladınız ağaç çiçekliyken B5a yı?

KAPTANzst
15-05-2010, 09:03
Malesef evet. Yapraktan çıçekli iken uyguladım. çiçek olmayan dallar filiz atıp yeşerdi ama çiçekli dalların %80 i kurudu 15 cm den. Yeni çiçek açarmı bilmem. ama şimdi çıkıp baktım , yeni filizler 7-8 cm olmuş ve %10 unda 2-3 adet çiçek tomurcuğu oluşmuş. Buda beni sevındıri. Gelişmeleri paylaşmaya devam ederim sayın Yılmaz

KAPTANzst
18-05-2010, 21:45
SELAHATTIN BEYE;
Sayın hocam benim muşmul,döngel,beşbıyık denilen ağacımda oluşan yumrular var bunlar neden oluyor veya ilaç tavsiye edermisiniz.
Teşekkülrler

Fotoğrafı kurallar gereği sildim.

Selahattin Yılmaz
18-05-2010, 22:15
Sevgili kaptanzst, çok bildiğim bir araz değil maalesef üstelik ilaç yazma ya da tavsiye etme yetkim (malumunuz bu iş yetki ile oluyor artık) yok o nedenle ilaç tavsiye etme konusunda da bir şey söyleyemiyorum. Size diyeceğim yegane şey Sürgünlerden örnek alıp en yakın Tarım il veya ilçe müdürlüğünde bitki koruma uzmanlarına göstermeniz.

Ne yazıkki yöresel olarak bitkilerde görülen hastalık ve zararlılar farklılık gösterebiliyor bu nedenle Karadenizde olan bir araz Marmara bölgesinde olmayabiliyor.

KAPTANzst
19-05-2010, 09:01
Teşekkürler Selahattin bey.
Tarım ilçe nüdürlüğüne toprak nümünesi verdım sonuçlarını 1.5 ay sonra alırsın dediler. 1 günlük işi bu kadar öteleyen bir yere artık gitmem. Bizim devletimiz bu işte. Sorsan çiftçinin yanında !
Belki dedim kısadan sonuç alırım diye burada yayınladım. Bilgisi olan biri belki çıkar diye.
Saygılarımla

Selahattin Yılmaz
19-05-2010, 09:04
Sevgili kaptanzst, analiz zaman alabilir çünki muhtemelen başka ile gönderiyorlardır. Ancak bitki koruma uzmanları hemen oracıkta size teşhis koyup ilacınızı yazacaktır. Üsteli,k bir iki gün içerisinde Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri analizi ücretsiz yapıp teslim ediyorlar.

Seyfi Dağdeviren
19-05-2010, 09:26
Selahattin bey;100 gr.lık B5A halihazırda piyasada varmı?Biz saksıda çiçek yetiştirenler için yarım kiloluklar pek ekonomik değil.

Selahattin Yılmaz
19-05-2010, 09:45
Sevgili Seyfi Dağdeviren, çiçek yetiştirenler için B5A Flowwer sürümü (B5A özütü+Besin takviyesi içerik) şu an hazırlanıyor. Elimde var ancak ruhsat alınmadığı için kimseye veremiyorum.

idris şenol
19-05-2010, 11:34
Teşekkürler Selahattin bey.
Tarım ilçe nüdürlüğüne toprak nümünesi verdım sonuçlarını 1.5 ay sonra alırsın dediler. 1 günlük işi bu kadar öteleyen bir yere artık gitmem. Bizim devletimiz bu işte. Sorsan çiftçinin yanında !
Belki dedim kısadan sonuç alırım diye burada yayınladım. Bilgisi olan biri belki çıkar diye.
Saygılarımla
toprak analizi yapan özel firmalar var 1 kg torağnızı örneğin ......ismini yazmayım ...... firması gibi özel firmaya gönderip toprağnızdaki makro ve mikro elementleriniz görebilirsiniz
birkere yapılacak bu analizde daha sonraki zamanlarda iyibir zıraat mühendisi
bu çıkan neticeye göre sizi yönlendirebilir:)

Seyfi Dağdeviren
19-05-2010, 11:49
Selahattin bey;Bilgilendirmenize teşekkür ederim.Ruhsat alınınca bilgi verirseniz almak isterim. Çalışmalarınızda başarılar.Saygılarımla.

simal
19-05-2010, 14:48
Arkadaşlar B5A organik gübre almak istedim Dikilide bir ziraatçıdan bu gübrenin yasaklandığını ve piyasadan toplatıldığını söyledi hatta İzmir tarım il müdürlüğünden gelen yazıyıda gösterdi .haberiniz varmı böyle bir yasaktan .duyurmak istedim.

Selahattin Yılmaz
19-05-2010, 20:31
Sevgili 1simal1, B5A yı kendilerine rakip görenlerin, resmi evrak okumasını bilmeyen memurların ve algılaması kıt bayilerin alakalarına rağmen Bakanlıktan BMR tarım ve B5a için alınan yazı bu başlığın buradaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=590497&postcount=1108) mesajında daha önce yayınlanmıştı umarım sorularınıza cevap olacak o bahsi geçen kişiyede bu yazıyı gösterirseniz işin aslı öyle değil böyledir şeklinde iyi bir cevap olacaktır. Ayrıca o bayiye de söyleyin Türkiye'nin Amerika'da satılan ilk ve tek gübresi B5A imiş deyiiniz.

Toplatma kararı hakkında Bakanlıktan BMR Tarıma verilen yazı ektedir.

128455

simal
19-05-2010, 22:27
çok teşekkür ederim selahattin bey. B5A Organik gübreyi kullanıp kullanmamakta büyük bir teretdüt yaşamıştım.sağ olun beni aydınlattiniz.

Selahattin Yılmaz
21-06-2010, 22:42
Başlığa epeydir uğramamışız.

Son gelişmelerle B5A yanında B5A ribo ve B5A HUMİK (http://www.b5a.com.tr/b5a_urunler.asp) ruhsatlandırılmış ürünler olarak piyasaya çıkmıştır ve ayrıca ARGE ürün olarak B5A rmb bakteriolojik özellikte ve bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahip ürün olarak tanımlanmaktadır.

B5A rmb (http://www.b5a.com.tr/rmb_nedir.asp) içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir.

B5a rmb diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

denizakvaryumu
22-06-2010, 07:45
B5A aldı başını gidiyor, tebrikler.

Umarım Fatih 2007 de ruhsat alır.Böylece uzun zamandır beklenen amaç gerçekleşmiş olur.

MeyveliTepe
22-06-2010, 09:10
Bu bakteri neyin izolasyonudur acep?

Dogasever
22-06-2010, 13:49
Sayın Selahattin Bey ya da B5A ilgilileri,

"B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir."
diyorsunuz. FATİH 2007 doğada mevcut olan bir bakteriydi de şimdiye kadar bulunmamıştı ve sizler mi buldunuz yoksa "BMR Tarım tarafından geliştirilmiş" dediğiniz için soruyorum: Yoktan bir bakteriyi mi bir başka bakteriden (veya bilmediğimiz bir organizmadan) geliştirdiniz? Bir başka deyişle soracak olursak, daha önce dünyada olmayan bir bakteriyi mi yarattınız? (Çünkü geliştirdik deyince bunu anlıyorum). Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla başarılar diliyorum.

Selahattin Yılmaz
22-06-2010, 15:43
Bakteriye isim verme süreci Amerika Kaliforniya Üniversitelerinden birisinde gerçekleştilrildi ve şu an Amerika'da Kaliforniada satış yapılıyor ama az miktarda gittiğini (200-1000 kg arası) biliyorum. Bakteri henüz arge üründür bununla ilgili çalışmalar için Tübitak'la da anlaşıldı ve çalışmalar devam ediyor o nedenle firma bakteri ve formül açısından sonuçlanana kadar bir açıklama yapmayacak fakat ürün esas formda ve daha önce bu başlıkta geçtiği şekliyle mikroplazmik replikasyonla, normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların hızlı bir şekilde çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan bakteri esaslı çok daha fazla geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir.

Dogasever
22-06-2010, 16:05
Selahattin Bey merhaba

"...bakteri esaslı çok daha fazla geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir"

Yanıtınız için teşekkür ederim. Gerek tübitak gerekse ABD'deki çalışmalarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ticari kaygıları da anlayışla kaşılıyorum. Ama verdiğiniz yanıt benim için pek tatmin edici olmadı. Bakteri mi, değil mi yoksa başka tür bilmediğimiz bir organizma mı sorusuna yanıt alamadım. Ben sizlerden açıklama yaparken formül ya da başka türlü ticari bir bilgiyi açıklamanızı istemiyorum. Sadece gerçeği bilmek istiyorum ve forumdaki herkes de eminim sadece gerçeği bilmek istiyordur. Yeryüzünde daha önceden var olan mevcut bir bakteriyi mi keşfettiniz yoksa yepyeni ve kimsenin daha önce karşılaşmadığı, yeryüzünde de bulunmayan ve bilinmeyen yeni bir organizma mı geliştirdiniz (bir önceki mesajda geliştirdik dediğiniz için ben de bu sözcüğü kullandım.) Sorum gayet net ve açıktır. Yanıtlarsanız ben de merakımı gidermiş olurum. Eğer yeni bir bakteri keşfettiniz ise, bunun başka uygulamaları da olabilir. Yok hayır geliştirdiniz ise, o zaman durum daha başka olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.

Selahattin Yılmaz
22-06-2010, 16:29
Elbette bir bakteridir fakat replikasyonla güçlendirme yapıldıktan sonra özellikleri aynı fakat etkinliği hızlı bakteri özelliği kazandığından bilinen bakteriler açısından çok farklılık arzediyor ve isim verme zorunluluğu ile bakterinize Fatih 2007 diyorsunuz zaten isim vermek için akademik bir çalışma gerekiyordu ki canlının bakteri mi yoksa farklı bir canlı mı olduğunu kanıtlayasınız. Yukarıda b5a.com.tr de de yazılan ve formül için firmanın anlayabilecek kişiler için yegane beyanı olan "mikroplazmik replikasyonla, normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların hızlı bir şekilde çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan bakteri" ifadesi iyi irdelerseniz size çok şey ifade edecektir.

Dogasever
22-06-2010, 17:16
Selahattin Bey,

En azından bir bakteri olduğunu belirttiğiniz için teşekkürler. Keşfedilmiş yeni bir bakteri mi yoksa sizin geliştirdiğiniz bambaşka bir bakteri mi olduğu sorusu yanıtsız kalmış olsa da, en azından biliyoruz ki, B5a ürününün içinde bir bakteri var. (Yanılıyorsam belirtin lütfen). Yararlı olan mikroorganizma türleri, hem bakteri, hem mantar hem de mantarımsı yapılara sahip organizmalar ve yararlı küflerden oluşur. Sadece bakteri uygulayarak toprakta yararlı mikroorganizma türlerinden zenginleşmesini sağlayabileceğiniz organizma türleri sınırlı kalır. Tabii ki, bazı başka yararlı bakterilerin zenginleşmesini sağlayabilirsiniz ama örneğin, yararlı küfleri ve yararlı aktinomisetleri zenginleştirmeniz sınırlı kalır. O yüzden, toprakta yararlı mikroorganizma zenginleştirmesi yapıyorsanız, değişik bir tek bakteri türü yerine çeşitli türlerden değişik yararlı mikroorganizmalarla aşılama yapılması çok daha iyi sonuç verir. (EM'de olduğu gibi!)

Yukardaki düşünceyi yazarken yararlı mikroorganizmalar arasındaki simbiyotik ilişki göz önünde bulundurulmuştur.

Anladığım kadarıyla, B5a içindeki mikroorganizma bu simbiyotik ilişkinin dışında kalıyor gibi. Yanılıyorsam belirtiniz lütfen. Eğer bu simbiyotik ilişkiye uygun davranıyorsa, o zaman EM'nin 82 mikroorganizma ile yaptığı etkiyi, bir tek mikroorganizma ile gerçekleştiriyor demektir ki doğal olarak bu da merak konusudur. Galiba en iyisi, ABD ve Tubitak araştırmalarınızın sonuçlarını beklemek olacaktır. Bu konuda gelişmeler oldukça bilgilendirmenizi rica edeceğim. Saygılarımla.

Selahattin Yılmaz
22-06-2010, 19:24
Fatih 2007 adlı bakteri B5A rmb ürününde bulunmaktadır. B5A veya B5A ürünlerini ya da B5A rmb ürünü ancak EM ile bir üründe veya alanda deneyerek etikilerini karşılaştırmak mümkün sevgili Dogasever. O zaman ben şudur diyebilirim.

idris şenol
23-06-2010, 19:22
Fatih 2007 adlı bakteri B5A rmb ürününde bulunmaktadır. B5A veya B5A ürünlerini ya da B5A rmb ürünü ancak EM ile bir üründe veya alanda deneyerek etikilerini karşılaştırmak mümkün sevgili Dogasever. O zaman ben şudur diyebilirim.
karşılaşmayı ilgi ile takip edicem:)ama sanalda kalmasın!!! filiyata dökelim lütfen

nalan
28-06-2010, 20:00
Süs bitkileri yapraktan kullanım içim B5A'nın internet sitesini okuyarak uygulama yaptım.(5 lt suya 7cc B5A önermiş. Ben 5lt/1cc kullandım).Nispeten daha zayıf yapraklı bitkilerin yapraklarında ufak lekelenme ve yanma oldu. Yıldız çadırım tamamen öldü. Benimki gibi narin yapraklı bitkileriniz varsa dozu düşük tutun derim.

Dogasever
28-06-2010, 23:55

Selahattin Bey
Bir süredir buraya bakmıyordum. Az önce bakınca benim mesajımı yanlış anlamış olduğunuzun farkına vardım.

Benim merak ettiğim şey, B5A ürünleri topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırıyor dediğinize göre, bu etkinin mekanizmasının ne olduğudur. EM'yi örnek olarak vermemin nedeni de budur. Çünkü EM simbiyotik ilişkiden ötürü yararlı mikroorganizmaların toprakta artmasını sağlamaktadır.

B5A ürünlerinde nasıl bir mekanizma ile bu artışın sağlandığını sormuştum. Yoksa ürünleri karşılaştırmak gibi bir niyetim yok. Böyle bir şeye gerek de yok zaten. Herkes neyin ne olduğunu ya da olmadığını bilerek satın almaktadır. Sizden ricam sorumun yanıtını biliyorsanız belirtmenizdir. Bilmiyorsanız da bilmiyorum dersiniz geçer gider.
Saygılarımla.

Lilium
29-06-2010, 00:53
Soru gerçekten güzel, bende merak ediyorum.

KAPTANzst
29-06-2010, 12:01
Soru güzelde çıkacak olan ürünü merak eder olduk. Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ? Diğerleriyle karşılaştırma sansına sahip olan varmı ? Konu çok geniş alanlarada yayılmaya başladı.Ben satandart B5A yı kullanıyorum meyve farkını görmeye çalışıyorum bu sene.. Yeni filiz çıkarmada başarılı bir gübre. Bekleyeceğiz.

Dogasever
29-06-2010, 12:23
Bakın Sn Kaptanszt'den alıntı aşağıda:

Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ?

Bence bir gübrenin veya herhangi bir ürünün yararlı olup olmadığından önce, Sn Kaptanzst'nin sormuş olduğu yukardaki sorular daha önemlidir. Karşılaştırma isteyenler için benim güzel bir önerim var. Bu ürünlerin faydalı olup olmadığını kullananlar biliyorlar. Ama ya bu iki sorunun yanıtı? İşte bu soruların yanıtlarını pek fazla kişi bilmiyor. Benim önerim şu:

B5a'yı ve EM'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; EM'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız Sn B5a üreticileri? İçebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık EM içiyorum. Saygılar.

Selahattin Yılmaz
30-06-2010, 12:50
Sevgili Dogasever, size cevap verebilecek bilgilere sahibim ancak bazı yapmaya çalıştığınız bilimsel olmayan şeyler görüyorum (aslında sorularınızın cevaplarını çok iyi bildiğinizden gayet eminim) o nedenle size kendim cevap yazmayacağım, sorularınızı firmada yetkili kişilere bildirdim ve oradan cevap bekledim gelen cevabı aşağıda ekliyorum ve eğer fomüle dair, firmanın özel bilgilerine dair talepleriniz olursa sizi yetkili kişilere yönlendiririm öğrenirsiniz. B5A yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum. Ancak konuşmak istediğiniz her türlü konuyu Em Bursa ya da siz lutfedip ziyaretime gelirseniz A dan Z ye her yönüyle konuşabiliriz. Aşağıdaki mesaja cevap verme hakkına sahipsiniz ama kusura bakmayın işim gücüm yok firma ile aranızda köprü gibi mesaj bildir gelen mesajın cevabını ilet olayına giremem firma ile bizzat kendiniz görüşün veya H. Ovak görüşün. Her neyse Hüseyin OVAK'tan gelen mesaj şöyle:

"Merhabalar Selahattin Hocam;
Bildiğiniz üzere bir süre önce ağaçlar netteki foruma artık yazmama kararı aldım...Ancak işlerimin yoğun olmasına rağmen ağaçlar neti fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum...Çünkü orada çok güzel paylaşımlar ve dostluklar yaşadım...Öncelikle sizin nezdinizde tüm dostlarımı selamlıyor,saygılar sunuyorum...
Dedim ya zaman buldukça forumu takip etmeye çalışıyorum...Son günlerde Doğasever Nick li üyenin kasıtlı yazılarına ve sorularına şahit oldum...Sayın Doğasever kelime oyunları ile B5A hakkında anti propaganda yapmaya çalışıyor...Yok,B5A RMB nin içindeki bakteri mi,değil mi,başka bir organizma mı,Siz mi yarattınız,siz mi keşfetttiniz, yararlı ise İçelim vs....
İlk önce şunu belirtmeliyim ki; Bakteri ya da başka bir organizma birer canlıdır ve canlı olan her şeyi yaratan tektir...Bunun ötesi polemiktir...Canlı olan keşfedilir,yaratılmaz...Ancak işlevleri geliştirilebilir ki; bunu zaten BMR TARIM Web sayfasında açıkça belirtmiştir..

B5A rmb bakteriolojik bir üründür.Bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahiptir.B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir. Diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

Yararlı olup olmadığını;( sayın Doğasever bulunduğu yeri OXFORD olarak belirtmiş) Sayın doğasever bulunduğu saygın Üniversitede kolayca öğrenebilir ve raporlayabilir...Böyle bir üniversitede bulunan kişinin Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir...
sayın Doğasever'in hangi ürünün reklamını yaptığı ve pazarlamaya çalıştığı aşikardır...Size tavsiyem bu tür kasıtlı polemiklere girmeden Ülkemize faydalı ürünleri kazandırma amaçlı bilgileri yazmanızdır...Dünyanın Pek çok Ülkesinde kabul görmeye başlayan ve Türkiye'den Pek çok ülkeye ihraç edilen bir ürünün anlamak istemeyen kişilere zorla kabullendirmek anlamsız olacaktır...Bizim için insanların ne dediği değil,ne yediği önemlidir...Sağlıklı günler diliyor,Tüm dostlara saygılar sunuyorum.... Hüseyin OVAK.
"

denizakvaryumu
30-06-2010, 13:06
Ben afiyetle her gün iki kaşık EM içiyorum.

Sn.Dogasever
bildiğimiz EMA mı yoksa EMX mi içtiğiniz?

denizakvaryumu
30-06-2010, 13:09
.B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir.
"

Sanırım burada merak edilen Fatih2007 olarak adlandırılan bakterinin gerçek adının ne olduğu?

Bu bakterinin ismi bildirilirse nette bir araştırma yapabiliriz.

MeyveliTepe
30-06-2010, 13:19
Selahattin hocam, böyle şeylerde eğri oturup doğru konuşmak lazım. İçinde "Fatih 2007" ismi verilen bir bakterinin bulunduğu üründen söz ediyorsunuz. Literatürde böyle bir bakteri yok. "Siz mi yaptınız?" sorusu buradan geliyor. Bu isim, büyük ihtimal yeni bir bakterinin adı değil. Olsa olsa yeni bir strain'in (suş veya izolasyon) adıdır. Bu gayet mümkün. Tüm mikrobiyal ürünlerde de böyledir. Ancak bu durumda firmanın bu bakterinin neyin izolasyonu olduğunu gizli tutma hakkı yok. Esasen bunun bir mantığı da yok. Zira, firmanın patent ve fikri hakları fatih 2007 adı verilen izolasyon ile ilgilidir, bakterinin genel adı ile ilgili değil.

Hüseyin bey, iki yıl önce yazdıklarımı hatırlayacaktır. Mikroorganizmalar son derece tehlikeli ve riskli bir mecra. Neticede bunlar mikrop. İnsanların hangi mikropla haşır neşir olduğunu (olacağını) tereddütsüz belirtmek bir tercih değil, mecburiyettir.

Dogasever
30-06-2010, 15:47
Sevgili Dogasever, size cevap verebilecek bilgilere sahibim ancak bazı yapmaya çalıştığınız bilimsel olmayan şeyler görüyorum (aslında sorularınızın cevaplarını çok iyi bildiğinizden gayet eminim) o nedenle size kendim cevap yazmayacağım, sorularınızı firmada yetkili kişilere bildirdim ve oradan cevap bekledim gelen cevabı aşağıda ekliyorum ve eğer fomüle dair, firmanın özel bilgilerine dair talepleriniz olursa sizi yetkili kişilere yönlendiririm öğrenirsiniz. B5A yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum. Ancak konuşmak istediğiniz her türlü konuyu Em Bursa ya da siz lutfedip ziyaretime gelirseniz A dan Z ye her yönüyle konuşabiliriz. Aşağıdaki mesaja cevap verme hakkına sahipsiniz ama kusura bakmayın işim gücüm yok firma ile aranızda köprü gibi mesaj bildir gelen mesajın cevabını ilet olayına giremem firma ile bizzat kendiniz görüşün veya H. Ovak görüşün. Her neyse Hüseyin OVAK'tan gelen mesaj şöyle:

"Merhabalar Selahattin Hocam;
Bildiğiniz üzere bir süre önce ağaçlar netteki foruma artık yazmama kararı aldım...Ancak işlerimin yoğun olmasına rağmen ağaçlar neti fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum...Çünkü orada çok güzel paylaşımlar ve dostluklar yaşadım...Öncelikle sizin nezdinizde tüm dostlarımı selamlıyor,saygılar sunuyorum...
Dedim ya zaman buldukça forumu takip etmeye çalışıyorum...Son günlerde Doğasever Nick li üyenin kasıtlı yazılarına ve sorularına şahit oldum...Sayın Doğasever kelime oyunları ile B5A hakkında anti propaganda yapmaya çalışıyor...Yok,B5A RMB nin içindeki bakteri mi,değil mi,başka bir organizma mı,Siz mi yarattınız,siz mi keşfetttiniz, yararlı ise İçelim vs....
İlk önce şunu belirtmeliyim ki; Bakteri ya da başka bir organizma birer canlıdır ve canlı olan her şeyi yaratan tektir...Bunun ötesi polemiktir...Canlı olan keşfedilir,yaratılmaz...Ancak işlevleri geliştirilebilir ki; bunu zaten BMR TARIM Web sayfasında açıkça belirtmiştir..

B5A rmb bakteriolojik bir üründür.Bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahiptir.B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir. Diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

Yararlı olup olmadığını;( sayın Doğasever bulunduğu yeri OXFORD olarak belirtmiş) Sayın doğasever bulunduğu saygın Üniversitede kolayca öğrenebilir ve raporlayabilir...Böyle bir üniversitede bulunan kişinin Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir...
sayın Doğasever'in hangi ürünün reklamını yaptığı ve pazarlamaya çalıştığı aşikardır...Size tavsiyem bu tür kasıtlı polemiklere girmeden Ülkemize faydalı ürünleri kazandırma amaçlı bilgileri yazmanızdır...Dünyanın Pek çok Ülkesinde kabul görmeye başlayan ve Türkiye'den Pek çok ülkeye ihraç edilen bir ürünün anlamak istemeyen kişilere zorla kabullendirmek anlamsız olacaktır...Bizim için insanların ne dediği değil,ne yediği önemlidir...Sağlıklı günler diliyor,Tüm dostlara saygılar sunuyorum.... Hüseyin OVAK.
"

Sayın Hüseyin Bey,

Kesinlikle B5a hakkında anti propaganda yapmıyorum. Aklımdan bile geçirmedim. Sorularım yukarda gayet açık. Hiçbir art veya kötü niyet içermemektedir. Sadece konuyu iyi niyetle ve sabırla anlamaya çalışıyorum. Önerdiğim şeyler de son derece makul ve mantıklıdır. Tamamen bilime dayanarak konuşuyorum ve iyi niyetliyim. Hüseyin Bey'in de konuya aynı duygu ve düşüncelerle yaklaşmasını dilerim. Kelime oyunu da yapmıyorum. (İstersem bu oyunu güzel oynarım. Ama bunun yeri ve zamanı değil!). Yukardaki son mesajlara bakarsanız insanların neyi merak ettiğini gayet güzel anlayabilirsiniz. Siz yeni bir bakteri geliştirdik diyorsunuz ve adını da Fatih 2007 koyduk diyorsunuz. Benim sorum da bu bakteriyi doğada vardı da, siz mi keşfettiniz idi. Çünkü bugün artık gen mühendisliğindeki ilerlemeler sayesinde bakteriler de aynı makine yapar gibi üretilmektedir. (Keşfetmeyip bu şekilde geliştirmiş yani gen mühendisliğiyle üretmiş de olabilirsiniz!) Bu kadar basit bir soruyu neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayamadım. İster doğada var olsun isterse, gen mühendisliği veya başka bir şekilde/yöntemle geliştirilsin tabii ki tüm canlılar Büyük Yaratıcı Gücün (Allah'ın) eseridir. Buna ben de inanıyorum.

Şimdi gelelim içebilme konusunda, bunu boşu boşuna önermedim. Çünkü insanlar uygulama yaparken, az dozlarda da olsa bu mikroorganizmalara ya doğrudan ya da dolaylı olarak maruz kalacaklardır. (Dolaylı maruz kalma üzerlerine, elbiselerine, derilerine yapışan mikroorganizmalar nedeniyledir). Biz de güzel bir söz vardır: "Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır" derler.

Oxford Üniversitesinde Fatih 2007 adlı bir bakteri yok! Merak etmeyiniz, eğer bu bakteri literatüre geçerse, mutlaka bakarım. Yararlı mikroorganizmaların tamamı, hem bitkilere hem hayvanlara hem de insanlara yararlıdır. bunları birbirinden ayıramazsınız. birine yararlı diğerine zararlı olmaz, olamaz! O yüzden bitkinize iyi gelen mikroorganizma size de iyi gelir. Hiç korkmayınız! Bu yüzden, Avrupa'da yüzbinlerce insan her gün EMA içmektedir. Çözüm bulunamamış birçok cilt ve alerji hastalıklarına karşı EMA'yı dahili ve harici olarak kullanmaktadır. Tıpkı hayvanlarda tıpkı bitkilerde olduğu gibi!

sayın Doğasever'in hangi ürünün reklamını yaptığı ve pazarlamaya çalıştığı aşikardır...Size tavsiyem bu tür kasıtlı polemiklere girmeden Ülkemize faydalı ürünleri kazandırma amaçlı bilgileri yazmanızdır...Dünyanın Pek çok Ülkesinde kabul görmeye başlayan ve Türkiye'den Pek çok ülkeye ihraç edilen bir ürünün anlamak istemeyen kişilere zorla kabullendirmek anlamsız olacaktır...Bizim için insanların ne dediği değil,ne yediği önemlidir...Sağlıklı günler diliyor,Tüm dostlara saygılar sunuyorum.... Hüseyin OVAK

Sn Ovak

Ben burada hiçbir ürünü pazarlamıyorum, satmıyorum. Sadece EM kullananlara yardımcı olmaya, onların ürünü doğru kullanmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben satıcı değilim. Pazarlamacı değilim. Ve burada yazdığım bilgilerle ülkemize ve milletimize faydalı bir iş yaptığımı düşünüyorum. (Forumdakilere sorabilirsiniz) Siz bunun aksini söylüyorsanız, nedenini de belirtmek zorundasınız. Ve ayrıca, ben vatanımı ve milletimi kendilerine zarar verebilecek ya da ne olduğu tam belli olmayan ürünlerden de korumaya onları uyarmaya çalışıyorum. Gelin, bu başlık altında korkmadan açıkça B5A ile ilgili her şeyi insanlara anlatın. En azından içinde hangi bakteri veya bakteriler var söyleyin. Ondan sonra ben de B5A'nın savunucusu olayım. Hem kendım kullanayım hem de tüm kullananlara tavsiye edeyim. Ama kusura bakmayın sır küpü gibi saklar adına da Fatih 2007 derseniz, ben orada yokum. İnsanların bilgi almak en kutsal haklarıdır. Siz Türk Çiftçisine bu en doğal hakkı tanımayı çok görüyorsunuz. Benim tüm bu yazdıklarım iyi niyetle yazılmıştır. Kimseyi karalamaya niyetim yok. Sadece gerçekleri öğrenmek istiyorum o kadar. Her şeyi kristal berraklığında anlatın ben de sizin İngiltere bayiniz olayım. Tüm yurtdışında sattığınızdan daha fazla ürün satacağıma söz veriyorum! Saygılarımla.

Dogasever
30-06-2010, 15:47
sn.dogasever
bildiğimiz ema mı yoksa emx mi içtiğiniz?

ema

KAPTANzst
06-07-2010, 10:39
Bu gübrelerın hangisi olursa olsun içme gibi bir cesaretim olamaz. Sadece şunu merak ettim hangisi iyi. Genel olarak. Gördüğüm şuki iki ayrı ürünü savunan iki arkadaş. Oysa ben, ikisinide deneyip farklarını anlatacak birini aramıştım. Ben sadece B5A kullandım o nedenle diğer ürün hakkında bilgim yok.Tabi bu bilgi kendime özel yok. Daha doğrusu denemedım. iki ürün aynı bahçede deneyerek fark bulunur sanırım. Buradada hangi toprak hangi meyve, hangi sebze soruları yanıt bulmalı. Birinin faydası dığerine göre farklı ortam ve bitkilerde önde olabilir.Diğerininde önde olduğu alanlar olabilir. Bu farkları ve araştırma belkide bir üniversite tezi olarak hazırlanabilir. Keşke ülkemizdeki tezler böyle ürünler üzerine olup faydası daha fazla olsa. Belkide vardır bilemiyorum !
Fazla uzattım, benım aradığım bu ve buna benzer durumlar.
Saygılarımla

Not: Deterjan suyu temizlik yapıldıktan sonra bitki köküne dökülürmü ?

Cevap : DÖKÜLÜR...

KAPTANzst
13-07-2010, 13:33
Çünkü böyle bir deterjan var. Temizlik için çok etkili ,çıkaramadığı leke yok. Suyuda lavobaya değil çiçek dibine döktüren iddialı bir marka.
Bu nedenle doğasevere içme konusunda itiraz etmem ama ben içemem :=))

denizakvaryumu
13-07-2010, 14:45
Çünkü böyle bir deterjan var. Temizlik için çok etkili ,çıkaramadığı leke yok. Suyuda lavobaya değil çiçek dibine döktüren iddialı bir marka.

Nedir bu deterjan?

Ben bahçede toprakla elimi yıkıyorum, uzun zamandır araştırıyorum ama %100 bahçeye suyunu dökebileceğim bir temizlik maddesine şimdiye kadar rastlamadım.

Selahattin Yılmaz
13-07-2010, 15:06
Bu konuda loc diye bir ürün var Emway (http://www.amway.com.tr/catalog?category=1094) dağıtımlı bir ürün kullanımdan sonra artan suyu bitkilere dökebiliyorsunuz ve ayrıca Ersağ temizlik ürünleri firması (http://www.ersag.com.tr/default.asp?mod=cpages&page_id=8)da çevreye zararsız temizlik ürünleri sunuyor ve ayrıca ersağ yerli üretim yapan bir firma.

denizakvaryumu
13-07-2010, 16:09
Selahattin Bey,
teşekkürler.

Sarıcan
14-07-2010, 21:02
Orjinal Mesaj Sahibi dogasever http://www.agaclar.net/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=665532#post665532)
b5a'yı ve em'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; em'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız sn b5a üreticileri? Içebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık em içiyorum. Saygılar.

Orjinal Mesaj Sahibi selahattin yılmaz
b5a yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum.

Her halde her iki üründe meyve suyu :D:D:D. İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.

Çünki bende meyvalardan fermentasyonla elde ettiğim enzimi hem içiyorum hem balkondaki bitkilerime veriyorum.

Sn. Doğasever bize EM' in sırlarını anlatmadı, Hüseyin Bey' de b5A nın sırlarını anlatmaz herhalde. Ticari ürününü koruma altına almak içinde içerikteki bir bakterinin birinin adını Fatih 2007 diye adlandırması ve saklamasını doğal karşılamak lazım bence.

Hüseyin Bey' in "Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir..." yakınmasını okuyunca çok güldüm. Böyle bir zorunluluk olsaydı organik tarım yapanların halini düşünmek bile istemiyorum.

Dogasever
15-07-2010, 10:43
Her halde her iki üründe meyve suyu . İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.

Sn Sarıcan

EM'nin içeriği ve içerdiği bilgiler tam olarak biliniyor ve bunlar EM şirketi tarafından da açıklandı. Herhalde gözünüzden kaçmış.

Kimseden ticari sırlarını vermesini beklemek doğru değildir ve ben şahsen beklemiyorum zaten. Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir.
İçme konusuna gelince, ürünler uygulanırken elimizden, burnumuzdan ya da agzımızdan vücudumuza bulaşabilir/girebilir. Benim ürünü tavsiye eden olarak içmem bu nedenledir. Eger içince saglıga zarar vermiyorsa, uygularken az miktarda vucuda girmesinde hiçbir sakınca olmayacağını belirtmek içindir. Yoksa, meyveli gazoz gibi algıladığımdan değil. Ama sizin yaptığınız enzimlerin içinde de EM'nin içindeki mikroorganizmaların bazıları var. Siz de onları içebiliyorsunuz. Herhangi bir sorun yok. Bu sadece benim düşüncem değil birçok doktorun ve bilim insanının düşüncesi: "Yararlı Mikroorganizmalar ya da bunların enzimleri dahili veya harici olarak insan sağlığına da, hayvan sağlığına da, bitki sağlığına da yararlıdır."
Saygılar.

MeyveliTepe
15-07-2010, 11:39
Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir.

Aslında bu bir zorunluluktur.

TARIMDA KULLANILAN ORGANİK, ORGANOMİNERAL, ÖZEL, MİKROBİYAL VE ENZİM İÇERİKLİ ORGANİK GÜBRELER İLE TOPRAK DÜZENLEYİCİLERİN ÜRETİMİ, İTHALATI, İHRACATI, PİYASAYA ARZI VE DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİK
...
Madde 7 - Organik gübreler herhangi bir zararlı mikroorganizma içermemeli ve bu durum mikrobiyolojik analizlerle belgelenmelidir. Hayvansal orijinli organik gübrelerde mikrobiyolojik analizler yapılırken 6'ncı maddedeki parametreler esas alınmalıdır. Organik ve mikrobiyal gübrelerde simbiyotik (Rizobium spp.) ve zararlı olmayan asimbiyotik (serbest yaşayan bakteriler, mavi yeşil algler, mikoriza mantarları vb.) bulunabilir. Üretilerek veya ithal edilerek piyasaya arz edilen ürünün içeriğindeki mikroorganizmaların cinsleri ve miktarları beyan edilmelidir.
...
Madde 8 - Bu Yönetmelik ve eklerinde tanımlanan ürünleri üretmek isteyen firma üretim izni alabilmek için, bir dilekçe ekinde aşağıda belirtilen belgelerle TÜGEM' e müracaat eder.
a) Ayrıntılı Üretim Prosesi: Gizliliği muhafaza edilmek kaydıyla, üretim metotları, kullanılan hammaddeler ve üretimde yapılan fiziksel, kimyasal ve ısıl işlemler ile varsa mikrobiyal katkılar ayrıntılarıyla belirtilecektir.
...

tarafsız
23-07-2010, 03:15
Arkadaşlar ilk mesajı okuyorum da b5a nedir diye insanları kandırmaya gerek yok fatih denilen bakteri diye bir bakteri yok bu uydurmasyon suna acıkca cin den getirilen hormon diyemiyolarda fatih diye isim vermişler bu fatih isminede surdan cıktıgını solım size Hani su B5A Cin cıkartması diye övünüyorya iste bu cinden getirilen hormonla tarım sektörünü fet ettiklerini düşünerekden adına Fatih 'in İstanbulu fet etmesinden esinlenmiştir.

Gelelim B5A isminin nasıl cıktıgına aslında 3 kişi isim vermeden yazıyım da B başlıyan Biri S başlıyan Biri ve A başlıyan 3 kişi tarafından gaziantepde merdiven altı üretimi şeklinde geliştirdiklerinde ürünün adına BSA diycekken çok komik ama yazım yanlışından kaynaklanan yani s yerine 5 yazdıkları için isim B5A olmuştur. Bu kişilerin ziraatcilikle ilgili hiç bir bölümü bitirmedikleri **** biyolojiyle alakaları olmadığınıda saymak istemiyorum...

Zaten çok basit bir şekilde aldığınız 2 kutu arasında içindeki mikroorganizma sayılarının değişikliğinden anlayabilirsiniz....

Gelelim kimyasalla karışım sonucu **** ilaçla kullanmayın demelerine burda bu kadar ziraatcı arkadas var sanırım ama çok temel basit seyleri atlıyorlar...

**** bilerek atlıyorlar şimdi ben topraga kimyasal uygulıycakmısım 10 gun sonra b5a yı uyguluycakmısım toprakda kimyasal kalmıycakmıs :) Arkadaslar kimyasalın bitki tarafından alınımı zaten 7 ila 10 gun arasında değişir...

Yani 10 gun sonra uyguladıgınız B5A topraktaki kimyasalla yüzleşmez bile :)

Birde fermante ürünler yani bozulmuş ürün dediğimiz meyve posalarının fiziksel işlemler sonucu havasız ortamda oluşturulmuş şekli... Evde yaptığınız turşu mesela **** mısırlık silaj....

Nasıl oluyorda organik bir ürün kimyasalla tepkimeye girdiğinde bozuluyor :D

Bakın toprak tv de bir ürünün reklamını yapmak 18 milyardır aylık gunde 5 kez gösterime girer uygulandı denilen yerlere gidilir videolar cekilir ve kamera arkası gösterilmez ******....

Size bu ürünü kullanıp hüsrana uğramış tarlaları yanan bir sürü referans veririm..

İçersinde analiz sonuçlarında çıkmayan kimyasal (Cin Hormonu) kullanılmıstır..

Eğer biraz daha b5a hakkında insanları aldatıcı konusmalar yaparlarsa bu ürünün gerçek fiyatını bayi fiyatını dis... fiyatını yazıp aslında ürününü kutusunun kendinden daha pahalı olduğu gerçeğini de ispat etmek istemem...

Siz nasıl oluyorda 2 lt kola fiyatına mal ettiğiniz ürünü 65 tl ye saıyorsunuz ve çiftciyi düşünüyoruz diyorsunuz....

Yeter demekden başka bir şey demiyorum artık...

He bide su arge calısmaları bakın cok basit bir şey solım b5a kullanan kişilere ve eline uygulama tablosunu alanlara ayçiceğinde kardeşlenme olmaz hayatınızda sanırım ayciceği görmediniz... Katalogdan onu cıkarın.. birde hiç bir hububat üreticisi dekara 100 lt su atamaz dekara su oranı taral la 20-40 lt arasında değişir...
Celtik suyun içinde yetişir toprakdan uygulama yapamazsın... başaklanma öncesinde de çeltiğe dediğin su oranıyla yaprakdan da uygulama yapamazsın gerçi sizin bunlarla ilgili deneme bile yaptığınızı düşünmüyorum ya neyse önce bir ürün üretin adam gibi arge yapın sonra piyasaya girin...

Siz bu uygulamaları herhalde uzayda yaptınızda ona göre uygulama tablosu cıkardınız...

Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin...

Bilimsel konuşup kafa karıştırmadım...

Herhangi bir firmayıda temsil etmiyorum...

Zirai konularda yardım isteyen arkadaşlar olursa burdan yazsın ücretsiz bir şekilde size yardımcı olurum vaktimin yettiğince piyasada ki her ürüne inanmayın...

Hatta size B5A nın nasıl bulunduğunu da anlatırsam herhalde çok gülersiniz... Bu insnlar o kadar iddalı ki bu gübreyi kanser hastasına içerseniz iyileşirmiş...

Hadi üreticileri satıcıları herkese cevap vermişler şimdi de bana versinler insan ları KANDIRMAYIN...

Todor
23-07-2010, 08:01
Sayın Tarafsız, kanser hikayesini, maliyetin aslında çok düşük olduğu gibi şeyleri ben de duydum. Fakat bana bunları ileten kişiler güvenilir kaynaklar değildi. Siz bu bilgilere nasıl ulaştınız?

ve ayrıca;
Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin... demişsiniz. Neden yayınlamayacağımızı düşündünüz?

acemi_caylak
23-07-2010, 08:38
Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin...

Sayın Tarafsız,

Site yönetiminin diğer bütün forumlardan daha tarafsız olduğunu düşünüyorum. Kimseye hakaret etmediğiniz ve yazım kurallarına uyduğunuz sürece kimse yazılarınıza müdahale etmeyecektir.
Bu yüzden site yönetimine karşı biraz daha objektif olmalısınız.

Dogasever
23-07-2010, 10:22
Sn Tarafsız,

Site yönetimi hakkında kuşku duymanıza gerek yok. Bu sitede, doğru olduğuna inandığınız sürece ve hele hele elinizde kanıt da varsa, bildiklerinizi rahatça anlatabilirsiniz. Sizi kimse sansürlemez. Ama ilgili firmanın da buna yanıt verme hakkı vardır. Saygılarımla.

MeyveliTepe
23-07-2010, 10:36
Siz yine de uslup ve yazım kurallarına dikkat edip, hakaret içermeyecek şekilde, medeni sınırlar içinde kalmaya gayret ediniz. Bunlara yeterince dikkat edilmez ise çok doğru şeyler bile söylense forumun politikaları dışına çıkar ve telorans gösterilmez. Başlangıç olarak *** olarak görünen kelimelerinizi düzeltebilirsiniz.

Selahattin Yılmaz
23-07-2010, 16:59
En son baharda hortlayan teorisyenimiz sezonun yavaşlamasıyla gelmiş yeni teorilerle. Her şeyinde haklı olsa bile (alakası yok tabi) sizin kim olduğunuz, nerede olduğunuz şahsınız ve kimliğiniz ortada iken karşınızsa sürekli teori üreten farklı kimliklerle kovuldukça daha farklı şekillerle ortaya çıkan ancak ne adını ne soyadını ne de kim olduğunu bilemeyeceğiniz haksız bir karşılaşma bu. Buyursun yazsın bakalım, hoş gelmiş safalar getirmiş.

malina
23-07-2010, 17:28
Bu kişilerin ziraatcilikle ilgili hiç bir bölümü bitirmedikleri **** biyolojiyle alakaları olmadığınıda saymak istemiyorum...

Gelelim kimyasalla karışım sonucu **** ilaçla kullanmayın demelerine burda bu kadar ziraatcı arkadas var sanırım ama çok temel basit seyleri atlıyorlar...

**** bilerek atlıyorlar şimdi ben topraga kimyasal uygulıycakmısım 10 gun sonra b5a yı uyguluycakmısım toprakda kimyasal kalmıycakmıs :)

Birde fermante ürünler yani bozulmuş ürün dediğimiz meyve posalarının fiziksel işlemler sonucu havasız ortamda oluşturulmuş şekli... Evde yaptığınız turşu mesela **** mısırlık silaj....

Bakın toprak tv de bir ürünün reklamını yapmak 18 milyardır aylık gunde 5 kez gösterime girer uygulandı denilen yerlere gidilir videolar cekilir ve kamera arkası gösterilmez ******....

Sizi okumak için kullanım kılavuzu gerek... :)

Forumdaki görünüşü | okuyabilmeniz için | Yazılması gereken
*** | s l m | selam
******| s l m l a r | selamlar
***** | s l m l r | selamlar
*** | t ş k | teşekkür
****** | t ş k l e r | teşekkürler
****** | t ş k l a r | teşekkürler
***| m r b | merhaba
**** | m r h b | merhaba
******| m r b l a r | merhabalar
*** | n b r | -
*** | i n ş | inşallah