View Full Version : B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Selahattin Yılmaz
14-03-2008, 14:31
B5A SIVI ORGANİK GÜBRE NEDİR?
B5A uzun süren çalışma ve araştırmaların sonucunda geliştirilen bir sıvı organik gübredir. Topraktaki aktivasyonu son derece hızlı ve toprağı ıslah edici özelliğe sahiptir. Mikroplazmik replikasyonla, normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların (gözle görülmeyen canlıların) hızlı bir şekilde çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan ; dünyada muadili ve alternatfi olmayan tek üründür.
B5A bir takım doğal replikasyon yöntemleri ile özel olarak kullanılan mikroorganizmaların güçlendirilmesi şek linde tarif edilebilir. Bu mikroorganizmalarda genetik modifikasyon kesinlikle yoktur. Sadece özel yöntemler kullanılarak redükte edilmiş mikroorganizmalar, ampflikasyonla mikoplazmalarla koşullandırılırlar. Bu nedenden dolayı toprakta kimyasal gübre ve ilaç kalın tılarını molekül bazında parçalayarak (formlarını değiş tirerek) Toprağı 10 ila 30 gün arasında tamamen organik hale getirmektedirler...
B5A SIVI ORGANİK GÜBRENİN ÖZELLİKLERİ
1- B5A tamamen ekolojik ve bitkisel orijinlidir. ( B5A yapımında tamamen bitkisel ve organik maddeler kullanılmıştır.)
2- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir.
3- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır.
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar.
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir.4- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.
5-Dünyada en kısa sürede organik ürün aramasını sağlayan tek organik
gübredir.
6-En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir.
7-Az veya çok kullanımda bitkiye kesinlikle zarar vermez.
8-Toprağın su kaybını en aza indiren organik gübredir.
9-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir.
10-Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır.
11-Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır.
12-Dünyada alt ve üst gübre olarak ve her türlü bitkide ve ağaçta kullanılan tek organik gübredir.
13-Toprağı renatüre ettiği için toprakta ekilen her türlü bitki de son derece yararlı organik gübredir.
14-B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur.
B5A SIVI ORGANİK GÜBRE KULLANIMI
B5A sıvı organik gübre her türlü bitki ve tarım şartlarında güvenle
kullanılabilir.
Her türlü bitki ve her türlü tarım şartlarında;
1-Kök gübre olarak
2-Çimlenme esnasında
3-Ürün öncesi veya çiçeklenme öncesinde kullanımı tavsiye edilir.
Çok ihtiyaç duyulduğunda ürün oluşumunda dördüncü kez veya daha fazla
kullanılabilir.
Çok kullanımında kesinlikle bitkiye zarar vermez.
B5A KULLANIMINDA DİİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1-B5A gurubu gübreler veya toprak aktivatörlerinin tamamı sabah erken
veya akşam saatlerinde atılmalıdır.Güneş ışınlarını dik ve kuvvetli
olduğu zaman dilimlerinde kullanılamamalıdır.(gün batımından 2 saat
sonra)
2- B5A uygulamalarında kullanılacak ekipman ve makineler öncellikle
çok iyi temizlemeli ve kimyasal ilaç kalıntısı bırakılmamalıdır.
3-B5A grubu gübre ve toprak aktivatörleri kesinlikle bir başka
kimyasal ilaç ve gübre ile birlikte kullanılmamalıdır.
4- Ekim yapılan arazide her hangi bir şekilde kimyasal ilaç (yabancı
ot ilaç veya haşarat ilaçları ) kullanımdan en az 10 gün sonra B5A
grubu ürünler kullanılabilir.
5- Yanmamış hayvan gübresi ile birlikte asla kullanılmamalıdır.
6- B5A grubu gübrelerinden istenilen verimin alınabilmesi için
kullanım zamanlarında toprağın ıslak olması gereklidir.
KULLANIM ŞEKİLLERİ VE UYGULAMALARI:
KÖK VE TABAN GÜBRESİ OLARAK UYGULAMA:
Bitkilerin tamamında kök gübresi olarak kullanım aynıdır. Yetiştirecek
bitkinin türü ağaç veya otsu bitki 8 birılık bitkiler. Her yıl
yeniden ekilip veya fide olarak dikilen bitkiler) olsun kökte uygulama
şekilleri aynıdır.
1litre B5A en az 300-400 litre su ile sulandırır. Sabah erken
saatlerinde veya gün batımını takiben (gün batımından 2 saat sonra).
Holder veya taraf gibi pulverizatör ile ortalama olarak 7000 metre
kare alana eşit bir şekilde uygulanır.uygulanmada toprağın ala yaş
veya ala tav denilen (%45 nemli) durumda olmasına dikkat edilir.Takibe
aynı gün içerisinde sürülmesi önerilir . Aynı gün içerisinde
sürme ,kazayağı veya çapa makineleri ile toprak alt üst edilmezse
ertesi gün sabah erken saatlerde toprağı işlenmesi önerilir. B5A kök
gübre olarak uygulandıktan sonra en geç 10 gün içerisinde ekim
yapılmalıdır.
Önemli uyarı:Yukarıda verilen 300-400 It. Sulandırma suyu kullanılacak
en az sulandırma suyu miktarıdır. Sulandırmada kullanılan su miktarı
limitsiz artılırılabilir. Ama azaltılmaz. Verilen alan miktarı
azaltılabilir ama 7000 metre kare alandan fazlasına uygulama mevcut
sulama yöntem ve ekipmanları ile yapılabilir. (Yağmurlama, damlama,
spring, salma vs gibi sulama imkanları ile uygulama yapabilir.
Not: Pratik uygulama olarak saksı bitkilerinde 5 litre suya 1 kapak uygulanır.
Not: B5A'yı klorla ilaçlanmış şebeke suyu ile kullanmayınız etkisini göremezsiniz.
denizakvaryumu
14-03-2008, 14:31
B5A SIVI ORGANİK GÜBRE
Arkadaşlar
çok iddialı olarak piyasaya sürülen B5A yı doğrusuyla eğrisiyle tartışalım derim.
Gerçekten tarım için çok büyük bir buluş mu?
Yoksa sıradan bir gübre mi?
.
mavifatihguler
15-05-2008, 14:57
boş vakitlerimde nette araştırıyorum neler var diye , sutut diye bir ürün buldum , fidanlar ve sebzelerimde denedim, ne kadar faydası olur bilmem ama şunu anladım fazla kullanmıyacaksınız, yoksa fidenin kökleri sanki mırık içerisinde duruyormuş gibi gelişmiyor, az kullanılması gerekiyor ve toprakla iyi karıştırmakta fayda var, faydası olan bir ürüne benziyor ama fazla kullanılmasının bitkiye zararverdiği kesin,
Bu haftada b5a diye bir gübre siparişi verdim, 1 litresi 7 dönüm e yettiği söyleniyor 7 m2 ye 1 mililitre düşüyor mucize bir ürüne benziyor ve üstelik organik,
aslında çok inandırıcı gelmedi 7 m2 ye 1 ml ama ürünü internette çok övüyorlar, benim bahçede ektiğim alan zaten sınırlı ürünü bazı fidelerde ve bazı meyve agaçlarında deneyip, sonuçlarını göreceğiz,
denizakvaryumu
15-05-2008, 15:43
Tarım Bakanlığından ruhsatlı ürünleri güvenle kullanabilirsiniz.
sayityildiz
16-05-2008, 16:07
b5a sıvı organik gübreden kesinikle çok fayda göreceksiniz size önerim 5000m2 1 litre kullanın türkiyede topraklarımız çok yıpranmış bunu göz önünde tutmakta yarar var.
Sayın Mavifatihgüler, bahsettiğiniz ürünü (B5A ) nereden ve ne kadara temin ettiniz acaba? Yazılanları okuyunca ben de denemek istedim.
http://www.or-tarb5a.com/organik_gubre_siparis.asp
http://www.burcaktarim.com/siparis.html
Buralardan alabiliyorsunuz ama fiyat yazmıyor. Mail attım sonuç bekliyorum.
mavifatihguler
20-05-2008, 10:57
Sayın Mavifatihgüler, bahsettiğiniz ürünü (B5A ) nereden ve ne kadara temin ettiniz acaba? Yazılanları okuyunca ben de denemek istedim.
internetten msn aracılığı ile aldım, şuan için faydalı **** faydasız bir ürün diyemem çok inandırıcı tahlil sonuçları yayınlanmıyor, fazla bilgi verilemiyor ama kendim fidelerde test edip sonuçlarını yayınlarım, 55 ytl ye aldım ürünü,
bugün akşam olmazsa fidelerin bir kısmında ürünü tekrar 2. olarak deneyecem
papatyam
30-05-2008, 08:28
B5A sıvı organik gübreyi salon bitkilerinde kullanan var mı? mesela 1 lt suya bir kaç damla yeterli mi?
denizakvaryumu
02-06-2008, 00:02
Ürünün üstünde
1 lt B5a, 300 lt su ile karıştırılmalı diyor.
Yani 5 ml B5a, 1,5 lt su ile karıştırmak yeterli.
Ben bu ürünü çiçek coşturanın organik gübresi ile dönüşümlü olarak birlikte kullanıyorum.Tavsiye ederim.
Gelecek yıl ise karşılaştırmalı bir deneme yapmak istiyorum.
3 ayrı saksıda çeri domatesle bu ürünleri deneyeceğim.
çiçek coşturanın organik gübresiyle--B5a organik gübreyle-- marketten alınan torf da yetişecek çeri domatesleri karşılaştıracağım.
Nette farklı gübrelerle saksıda yetişen domates denemelerini gördüm, çok etkileyici idi.
Netteki son sörflerimle kimyasal gübrelerden iyice soğudum :(
Örneğin topraksız tarım yöntemi ile yapılan tarımda; hiç zirai ilaç kullanılmasa da , hormon kullanılmasa da, kimyasal gübre kullanıldığı için organik tarım olamayacağını yeni öğrendim.
Bu nedenle organik gübre konusu çok önemli.
Örneğin Sn.meyvelitepe organik gübre için blogunda bakla ekip çiçeklenme aşamasında sürerek toprağa yedirmiş.
Biz saksıcılar bunu yapamayacağımıza göre, organik sıvı gübrelere ihtiyacımız var.
B5a çok iddialı bir ürün.
Bu ürün hakkında biz amatörler karşılaştırmalı denemeler yapıp sonuçları buraya yazarsak olay netleşir derim.
Ticari denemeler zaten ürünün sitesinde belirtilmiş ve çok başarılı sonuçlar alınmış.
Hüseyin Ovak
02-06-2008, 13:14
Bu Gübreyi Her Türlü Bitkide çekinmeden Kullana Bilirsiniz. Hiçbir şekilde Sağlığa Ve Bitkilere Zarar Vermez. Her Türlü Sorularınızı Yanıtlayabilirim...
Hüseyin bey bu besini çiçekli bitkilerdede kullanabiliyormuyuz?
denizakvaryumu
05-06-2008, 21:38
http://www.bmrtarim.net/video/bilal-hoca.html
B5a kullanan bir üretici videosu.
Hüseyin Ovak
06-06-2008, 09:25
sayın burcind; b5a organik gübreyi her türlü tarla ve bahçe bitkilerinde, seralarda hatta topraksız tarımda da kullanabilirsiniz. kısacası toprakta yetişen her türlü bitkide rahatlıkla kullanabilirsiniz. bitkilerinize (doğru uygulama yapmak kaydıyle) hiç bir şekilde zarar vermez.. selamlar.
Bu gübreyi merak ettim, internetden araştırmak istedim, fakat istediğim bilgilere ulaşmadım. Acaba bu konuda kapsamlı bilgi veren ingilizce site adreslerini vermeniz mümkün mü?
denizakvaryumu
06-06-2008, 11:45
Sn.uzum
Bu ürün yurt dışı kaynaklı bir ürün değil.
Hüseyin Ovak
06-06-2008, 13:47
sn uzum; b5a ile ilgili bilgiler tamamen türkçedir.www.or-tarb5a.com (http://www.or-tarb5a.com) adresini inceleyebilirsiniz. ayrıca merak ettiklerinizi buraya yazın, ben de yardımcı olmaya çalışayım. selamlar...
denizakvaryumu
06-06-2008, 14:37
Hüseyin Bey,
sitede videoları izliyoruz, oldukça etkili.
Acaba saksı çiçekleri ile ilgili bir çalışmanız bir video görüntüsü var mı?
Bu ürünü marketlerde satmayı düşünüyor musunuz?
Bu ürünü almak isteyenler için banka no veya havale değil de posta çeki hesabı var mı?
1 lt.'lik ambalajlar halinde mi satılıyor?
Fiyatı ne kadar?
Herkesin ayrı ayrı telefon edip öğrenmesinden iyidir burada öğrenmek...
Almak isteyenlere, özel mesajla banka hesap numarasını iletirsiniz...
denizakvaryumu
06-06-2008, 14:59
B5A MİKOPLAZMİK TOPRAK AKTİVATÖRÜNÜN
kendine ait özel gücünü şöyle açıklayabiliriz:Özellikle her türlü üründe ve her türlü tarım tekniklerinde üst veya alt gübre olarak tek başına kullanılabilmesidir.
Bu durumda kimyasal gübre üreticileri kapılarına kilit vurması lazım ???
B5a nın üst veya alt gübre olarak tek başına kullanılması çok iddialı bir cümle.
Acaba bu ifade doğru mu?
Hüseyin Ovak
06-06-2008, 15:59
sayın deniz akvaryumu; b5a nın saksı çiçekleri ile ilgili videosu şu anda yok. Aslında b5a kimyasal tarıma bir alternatif olduğundan büyük tarım alanlarını ve seraları hedefledik.bu nedenle de marketlerde satılmasını hiç düşünmedik. Şu an için bayilik şeklinde çalışılıyor. Ancak ben kendi evimdeki çiçeklerimde denedim sonuç mükemmel. ayrıca posta çeki hesabımız da şu an için yok. Açtığımızda bildiririm. selamlar.
Hüseyin Ovak
06-06-2008, 16:03
Bizim amacımız insanların sağlıklı gıdalarla beslenebilmesidir, yani organik ürünler. Kimsenin kapısına kilit vurmak gibi bi niyetimiz yok.. insanlar istedikleri gibi ürün yetiştirebilmekte serbesttirler.b5a sadece bir alternetif. Ayrıca b5a nın üst ve alt gübre olarak kullanılması bi idda değil gerçek. deneyip görün!... selamlar...
Hüseyin Ovak
06-06-2008, 16:06
B5a 0.5 Lt, 1 Lt, 5 Lt, 10 Lt, 20 Lt ve 30 Litrelik ambalajlarda satılmaktadır.
1 Lt fiatı : 55 YTL
Hesap No almak isteyenlere özel mesajla bildirilir...
denizakvaryumu
06-06-2008, 21:42
Saksı uygulamaları için 1 lt suya ne kadar B5a katılmasını öneriyorsunuz?
Yani kutunun üstündeki 1 lt B5a için 300 lt su oranı saksı çiçekleri için de geçerli bir oran mı? Yoksa saksı çiçekleri için farklı bir oran mı uygulanacak.
Hüseyin Ovak
07-06-2008, 15:14
saksı çiçekleriiçin de oran aynı ancak; size kolaylık olsun diye
5 lt suya 1 kapak atıp kullanabilirsiniz.
bunu 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz..
selamlar.
denizakvaryumu
07-06-2008, 20:05
Teşekkürler.
ibni-avvam
07-06-2008, 21:56
Siteyi Inceledimde Biz B5a Ya Bir çeşit Mikoriza Diyebilirmiyiz Yani Bitki Kökleriyle Ortak Yaşayan Canlılart Topluluğu Düşüncelerinizi Alabilirmim Hüseyin Bey
Hüseyin Ovak
07-06-2008, 22:57
sayın ibni-avvam; b5a tamamen bitkisel menşeili. Bitki kökleriyle ortak yaşam sürdüren mikoplazmalar aerobik(oksijenli solunum yapan) olanlarıdır, ancak çeşitli replikasyonlardan geçirilerek anaerobik ve aerobik mikoplazmalar symbionize(birlikte yaşam) haline getirilebilir. bu durum dünyada ilk ve tek olarak b5a ile başarılmıştır. b5a yı farklı kılan da budur... mikoplazmalar hakkında daha fazla bilgi içn sitenin mikoplazmalar bölümünü inceleyebilirsiniz... selamlar..
Hüseyin Ovak
07-06-2008, 23:44
Bir takım yöntemlerle daha fazla ürün alabilmek adına ihtiyaç fazlası toprak katkı maddelerinin tamamı toprakta ve ürün üzerinde zehir etkisi ve birikintisi yapmaktadır.
Dünya tarımının hemen hemen tamamında çok gübre ve ıslah çalışması çok ürün olarak algılanmaktadır. Bu kadar çok kullanılan gübre ve kimyasal ilaç birikintileri çeşitli replikasyon ve reaksiyonlarla ürün ve toprak üzerinde renatürasyonu olmayan mutasyonlara yol açmaktadır. Bunun sonucunda çeşitli toprak hastalıkları ,bitki hastalıkları ve en önemlisi ;toprak ve bitkilerden faydalanan canlılar üzerinde kanser dahil bir çok resesif hastalığın dominant hale gelmesine yol açmaktadır.
Ekolojik dengenin bozulmasının en önemli nedeni kimyasal tarım malzemeleri ve bilinçsiz sanayileşmedir.Dünya bilim enstitülerinin en önemli tespiti organik tarım ve mevcut bitki örtüsünün korunmasıdır..
BU KONUDAKİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM... SAYGILAR...
hüseyin bey nekadar süredir bu ürünü deniyorsunuz?
sebzelerde denediniz mi?
benim küçük bir bahçem var ve sadece kendi ihtiyacımızı karşılayacak kadar sebze yetiştiriyorum. kimyasal ilaç ve gübrelerden uzak duruyorum. hayvan gübresi kullanıyorum. B5A`yı gönül rahatlığıyla kullanabilir miyim?
sipariş verdiğimde ne kadar sürede elimde olur?
Selahattin Yılmaz
08-06-2008, 14:44
Hüseyin bey göndermiş olduğunuz B5A sıvı organik gübre elime geçti çok teşekkür ederim. Ürünle ilgili sonuçları buradan açıklayacağım ilginiz için teşekkür edeiyorum.
Sn Denizakvaryumu Hüseyin bey banka hesap numarasını özelime yolladı. Yarım litrenin fiyatı 27.5 YTL. Ben kendim için ısmarlıyacağım. Terasımda denemek istiyorum. Sonuçları da burada yazacağım. Arzu ederseniz ( banka hesabı kullanmadığınızı düşündüğümden ) sizin için de sipariş vereyim. Nasılsa ikimiz de Ankara da oturuyoruz bir şekilde benden alırsınız.
denizakvaryumu
08-06-2008, 22:06
Teşekkürler,
ancak B5a bende var, bitkilerimde kullanıyorum.
papatyam
09-06-2008, 09:10
Hüseyin Bey, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.
Hüseyin bey göndermiş olduğunuz kargo elime ulaştı teşekkürederim.Hemen bugün denemeye başlayacağım sizede gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.
Hüseyin Ovak
09-06-2008, 11:48
Sayın vegimer; ben B5a yı kendi tarlamda ve bahçemde 1 yılı geçgindir kullanıyorum. b5a yı her türlü bitkide gönül rahatlığıyla kullana bilirsiniz. Uygulama şartlarını doğru uyguladığınız taktirde de gayet olumlu sonuçlar alırsınız.. B5a hiçbir şekilde bitkiye zarar vermez çünkü tamamen bitkisel menşeilidir.. sipariş verdiğinizde 2-3 gün içinde elinizde olur.
Haa!.. Unutmadan hayvan gübresini kesinlikle kurutulmuş ve 2 yıl güneşte yanmış olanını kullanın. Aksi taktirde yaş hayvan gübresi kurt üretir. bir de fazla verirseniz bitkilerinizi yakabilir.
saygılar..
Hüseyin Ovak
09-06-2008, 11:53
teşekkürler..
teşekkür ederim Hüseyin bey
Hüseyin Ovak
09-06-2008, 15:29
ORGANİK TARIMIN ÖNEMİ
Son yıllarda organik tarım daha iyi anlaşılmaya başlamıştır. Organik
tarımının öneminin anlaşılmasının en önemli etmenlerini şöyle
sıralayabiliriz.
1- Son 2 yılda kanser vakalarında ki artış % 339 dur. Bunun en önemli
nedenlerinden birisi kimyasal gübre ve kimyasal tarım ilaçlarının
bitki ve ürün üzerinde oluşturduğu ve organizmalarda mutasyona neden
olan kimyasal birikintilerdir.
2- Kimyasal gübre ve kimyasal tarım ilaçlarının yer altı sularında
aşırı kirlenmeye yol açtığı ve yer altı sularının daha derinlere
inmesinin en önemli nedenlerinden birisi olduğunun daha iyi
anlaşılmasıdır.
3- Kimyasal gübrelerin hormonların ve bir kısım kimyasal tarım
ilaçlarının toprakta yaşayan organizmaların ve mikroorganizmaların
ölmelerine neden oldukları açık bir gerçektir. Ayrıca yaban hayatının
% 98 e varan bir bölümünü yok ettiği tespit edilmiştir.
Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı 1 traktörün 1 saatlik
çalışmasına denk olduğunu yapılan araştırmalar göstermiştir.
İlaçlanmış tarlalardan bırakınız solucan, karınca vb. hayvanlar ile
bir kısım mikroorganizmaların ayrıca bu tarlalarda ki ürünlerde
bulunan kuşlarda toplu kuş ölümleri (bıldırcın, keklik vb. ve diğer
kuş türlerinde yok olma aşaması geldiği tespit edilmiştir. Buna benzer
bir sürü faydalı canlıların yok olduğu ve zararlı canlıların artışı
organik tarımın öneminin daha iyi kavranmasına neden olmuştur. Çünkü
ekolojik denge tahrip edilmektedir.
4- Kimyasala dayalı tarımda her yıl azalan verimli içerik kalitesi
açısından son derece düşük kaliteli **** kalitesiz ürünler oluşmaya
başlamıştır.
5- Kimyasala dayalı tarımın her yıl toprakları işlevsiz hale getirdiği
ve son 10 yılda Van gölünün 26 kat alanın çöl haline gelmesine sebep
olduğu tespit edilmiştir.
Dünya bilim adamları tarafından yapılan açıklamalara göre küresel
ısınmanın en önemli nedeni kimyasallara dayalı tarımdır.
Kimyasala dayalı tarım: bu yönlerinden bakıldığında kesinlikle
yapılmaması gereken bir tarım yöntemidir. Kimyasala dayalı tarımın
zararları her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden de insanlık için
üzerinde yaşayabileceğimiz bir dünya için kimyasal tarımdan vazgeçip
organik tarım yapmak zorundayız. Zararın neresinden dönülürse kardır.
Her üretici çocukları için doğru bir karar alarak organik tarıma
geçmek zorundadır.
Unutmamalıyız ki biz bu toprakları atamalarımızdan
emanet aldık. Çocuklarımıza daha iyi bir dünya ve miras bırakmak
istiyorsak hemen hemen bütün gıdamızı karşılayan toprağı yok etmemek
ve bir an önce organik tarıma geçmek zorundayız. Atalarımızın
kanlarla, savaşlarla, şehitler vererek kazandığı toprakları şimdi
kimyasal ilaçlarla, gübrelerle kaybedemeyiz.
SAYGILAR...
denizakvaryumu
09-06-2008, 15:37
Evet ,kanser hastalıklarında gerçekten korkunç bir artış var.
B5a nın topraksız tarımda da kullanılabileceğini belirttiniz, bu durumda onlarca kimyasal gübre kullanmak yerine sadece B5a kullanarak topraksız tarım yapan var mı merak ediyorum açıkçası.
kızılhisar
10-06-2008, 22:50
SN.Hüseyin bey
B5A ilacının mutlaka güneş batımından sonra kullanılması gerektiği belirtiliyor. Ancak aşağıda izah edeceğim şekilde verilirse, problem olur mu?
ilaç verilecek olan ağaçın etrafında (gövde izdüşümünde)15 cm derinlğinde çukur açtım. Daha sonra bu çukura bir miktar su vererek toprağın ıslanmasını sağladım. Daha sonra su ile karıştırılarak hazırlanan B5A yı bu çukura her ağaça 10 lt civarında (ağaçlar bir yaşında)
olacak şekilde boşalttım ve çukurun üzerini tekrar toprakla kapattım. Bu uygulama gündüz yapılırsa bir problem olur mu?
Hüseyin Ovak
10-06-2008, 23:11
Sayın Kızılhisar;b5a Organik Sıvı Gübre Malumunuz üzere Mikoplazmalar Ihtiva Ediyor. Mikoplazmaların Güneş ışıkları Tarafından Tahrip Edildiğini Biliyoruz.
Belki Sizin Kullanımınızda Hava Kapalı Olmuş Olabilir Ancak; Gaziantep Sıcak Bir Bölge Hava Kapalıda Olsa Sizin Toprağı ıslatmanız Toprağın Kızgınlığını Gidermeyebilir.
Bu Nedenle B5a Yı Kesinlikle Gün Batımında En az 2 Saat Sonra Kullanmak Gerekiyor.
Bizler Doğa Sever Olarak Toprağa Ve ürüne Faydalı Olmasını Istiyorsak B5a Nın Kullanım şartlarına Mutlaka Uymalıyız!... Saygılar...
Hüseyin Ovak
10-06-2008, 23:19
TÜRKİYE’DE ORGANİK TARIM
Ülkemizde 1984-85 yıllarında ekolojik tarım uygulanmaya başlanmıştır. İlk olarak Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden kuru incir ve kuru üzüm ile ege bölgesinde organik tarım gerçekleştirilmiştir. Daha sonra bu ürünlere kuru kayısı, fındık gibi ürünlerde katılarak farklı bölgelerimize yayılmıştır. 1992 yılında kurulan ekolojik tarım organizasyon derneği (ETO)’nin katkıları ile ‘Bitkisel ve hayvansal tarım ürünlerinin ekolojik metotlarla üretilmesine ilişkin yönetmelik’ tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından 18 aralık 1994 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Günümüzde yaklaşık 92 değişik üründe 46.523 arazi üzerinde 12.275 kadar üretici 168.306 ton ekolojik üretim yapmaktadır.
Üretilen ekolojik ürün çeşitlerinin sayısı 1990 yılında 8 iken, 1999 yılında 92’ye ulaşmıştır. 1990 yılında 1.037 hektar olan üretim alanı 1999 yılında 46.523 hektar; 1.037 olan üretici sayısı ise aynı süre içinde 12.275 üreticiye ulaşmıştır.
Türkiye tarımda, geri kaldı ama kirlenmedi. Dünya organik tarıma meylediyor.
Gelişmiş ülkelerde arz eksik, talep yüksek. Yaklaşık 100 milyar dolarlık bir pazar var. Vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Yatırım haritamız da besbelli.
Gelecekte tarım sanayileşmenin alternatifi olacak dense kimse inanmazdı ama oldu. Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişme çabasındaki ülkelerde organik tarım sektörünün geleceği parladı. Doğası bakir, her köşesine fabrika kurulmamış ülkeler, gelişmiş toplumların doğal ürünlere olan talebini kazanca dönüştürecek.
Türkiye’nin coğrafi koşulları ve kaynakları bu alanda yatırımların önünü ciddi kazanç sağlayacak şekilde açıyor. Rakamlara göre, dünyada organik tarım pazarının bugünkü büyüklüğü 25 milyar dolar, orta vadede 100 milyar dolara çıkacak.
Türkiye’nin coğrafi koşulları, halen temiz kaynaklara sahip olması, tarım nüfusunun fazlalığı, ürün çeşitliliği gibi nedenlerle büyük bir organik tarım potansiyeli taşıyor. Siyasi ve ekonomik yapısını da gelişmelere eklersek ülkemiz Avrupa Birliği’nin organik tarım üssü olabilir. Yeter ki girişimciler elini çabuk tutsun.
merhabalar bir sorum olacak organik gübreyi domateslerde kullanmayı öneriyormusunuz?
karinca70
14-06-2008, 07:32
Mikoplazmalar sadece yararlı organizmalar değil; mikoplazma türlerinin çoğu yararlı değil zararlı organizmalar. Hücre duvarları olmadığı için çoğu mikoplazmalar parazit olarak yaşıyorlar; bazıları da B5a'nın da içerdiği iddia edildiği gibi ortak yaşam içindeler.
B5a'nın nasıl üretildiğini bilmiyorum; ancak bu üretme yöntemi insanlara zararlı (veya zehirli veya bazı hastalıkların sebebi) olan mikoplazmaları içeriyor olmasın? Bazı mikoplazma sebepli hastalıkların teşhis edilemediğini de okudum internette; çünkü mikoplazmaları tespit etmek gerçekten zormuş. Hatta bazıları insanda 10yıllarca hastalığa sebep olmadan gizlice yaşıyorlarmış.
Yanlış anlamadıysam bazı mikoplazmaları DNA ve RNA kopyalamalarında laboratuvarlarda kullanıyorlarmış. Ancak mikoplazma içeren hücreler "contaminated" yani hastalık bulaşmış/zehirlenmiş olarak kabul ediliyorlarmış.
Mikoplazmalarla insan üretimi terrörist hastalıklar üretilmeye çalışıldığı da bazı web sitelerinde yazıyor. Mukoza hücrelerinde (mide, bağırsak) ve yağlı hücrelerde (beyin hücreleri) çoğaldıkları ve bazı hastalıkların sebebi oldukları da yazıyor.
B5a kimin tarafından icat edilmiştir; hangi laboratuvar ortamında test edilmiştir; insana zararsız olduğu nasıl biliniyor öğrenebilir miyim?
karinca70
14-06-2008, 07:48
Siteden bir alıntı :)
"Tarımdaki bu korkunç manzarayı gören ATATÜRK ‘efendiler sizlere modern tarım teknikler adı altında empoze edilmeye çalışılan gübreleme tekniklerinin sizlere her yıl %20 ürün düşüşü ,%30 lara kadar mali girdilerinizi artıracağını,çeşitli hastalıkların çoğalacağını bilseydiniz istermiydiniz?’şeklinde uyarmış.Ama gelgelelim ATATÜRK’ün dahi korktuğu olay şimdi başımızda."
Bu paragraf sitede yazanların doğruluğu üzerine çok büyük bir engel oluşturuyor :) Koptum valla... :D
karinca70
14-06-2008, 07:59
Kimyasal olarak bütün canlıların olduğu gibi bitkiler de N, P, K ve diğer atomlara ihtiyaç duyarlar. Gübreler bitkilerdeki bu ihtiyaçları kimyasal olarak sağlarlar. Kimyasal gübreler bu ihtiyaçları bitkilere ideal oranlarda verir (tabi kullananlar bunları biliyorsa); eğer kullanıcılar tür bazında ideal oranları bilmiyorsa bazıları toprakta birikir ve toprağın düzenini bozar. Ekolojik veya organik tarım bu düzenin bozulmasını engellemeyi hedefler.
Mikoplazmalar veya başka diğer köke yerleşen bakteriler; topraktaki ve havadaki kimyasalları bitkilerin köklerinin kullanabileceği hale getirirler; ancak bunu yapabilmeleri için havada ve toprakta (ve bu toprağa verilen suda) bu kimyasalların bulunması gerekir. Kök geliştirici bakterilerin organik faydaları olmakla beraber bunlar sadece kendi başlarına organik gübre olmaları bana mantıklı gelmiyor. (Bir düzenekteki N, P, K ve diğer atomların toplam miktarları değişmez; sadece şekil değiştirirler.). Bahsedilen ürünün tüm gübrelerin yerine geçtiği iddiası çok saçma ve mantıksız. Bunu nasıl ispatlayabilirler? Bahsedilen ürünün diğer gübrelerin kullanımını kolaylaştırdığı, daha iyi sonuçlar verdiğini söylemelerini kabul ederim; ama başka bir gübre kullanımına gerek duymadığını söylemelerini kabul edemem. Verdikleri 2 yıllık bir örnek de yok; bir ortama azot atomu vermeden havadan mı alacaklar hepsini? Hadi azotu havadan aldılar, potasyumu fosfatı nerden alacaklar?
Sergüzen
14-06-2008, 09:31
Hüseyin Ovak
B5A nın kimyasal analiz raporunda azot ve potasyum miktarı çok az, fosfor ise hiç yok. Bildiğiniz gibi bitkilerin beslenmelerinin temel taşları azot-fosfor ve potasyumdur. Bitki bu maddeleri suni gübre veya doğal gübre olarak almak zorundadır. Aksi takdirde gelişimini tamamlayamaz. Sadece B5A kullanırsak bitki tarafından tüketilen azot-fosfor ve potasyumu nasıl tamamlayacağız? B5A nın kompozisyonunda açıklanmayan azot-fosfor ve potasyum bileşikleri mi var? Organik tarımda bildiğiniz gibi bu maddeler doğal yollardan yenilenmekte (Kayaçlardan, bitki artıklarından, doğalgübrelerden) Bugün insan ilaçları, veteriner ilaçları, tarım ilaçları, teksilde kullanılan maddeler ve diğerleri için yapılan araştırmalar çok pahalı ve zaman isteyen bir iş. Buna rağmen bunların propektüslerinde
kimyasal içerikleri açık bir şekilde yazmaktadır.. Sır olarak sadece ufak bir kısım
kalmaktadır. Sırları sizde kalmak kaydıyla, şu B5A yı biz 'agaclar.net' üyelerine biraz daha detaylı açıklasanız sanırım daha faydalı olur.
karinca70
14-06-2008, 10:22
Bu ürünle ilgili çekincelerimiz ve sorularımız var. Öncelikle bunlara cevap vermenizi bekliyoruz. Yukarıda verdiğiniz forum linkinde sorularımız mevcut.
Ürün bitkilerin köküne yerleşen ve çoğalan ve dolaylı yoldan gübreleme görevi yapan ortakyaşamcıl bir bakteri midir? Öyle ise sizin ürününüzün benzer ürünlerden farkı nedir (Örneğin akademisyenler tarafından geliştirilen -Simbiyotek firmasına ait- Trichoderma bakterilerinden farklı mıdır? Aynı Trichoderma bakterileri Gartengold torflarında eser miktarda bulunmaktadır. Bu bakteri özütleri ilgili firmalar tarafından yeterli gübre olacak şekilde değil yardımcı olarak satılmaktadır)?
denizakvaryumu
14-06-2008, 11:49
>>Ekim öncesi diğer kimyasal Aktivatörleri kullandık. (DAP,20-20,20-20 süper vb.)
Bu durumda B5A kullanabilir miyiz ? Faydası ne olur ?
B5A’nın bir özelliği de,içerisinde bulunan bakterilerin topraktaki kimyasalları moleküler düzeyde parçalayarak bitkinin kolayca alabileceği hale getirmesi,bitkinin solunum yollarını ve su dolaşım kanallarını açmasıdır.Bu bakımdan ekim öncesi kimyasal gübre kullanmış olunsa dahi B5A rahatça kullanılabilir.Ancak ikinci ve daha sonraki gübrelemelerde kesinlikle klasik kimyasal gübreler kullanılmayıp B5A kullanılmalıdır.
http://or-tarb5a.com/gubre_sorular.asp
Hüseyin Ovak
16-06-2008, 09:32
Sayın Kuzen38; B5A yı domateslerde kullanabilirsiniz.Eğer uygulamada hata yapmaz iseniz mükemmel sonuç alırsınız. selamlar
Hüseyin Ovak
16-06-2008, 09:56
SAYIN SERGÜZEN;
Sizin de söylediğiniz gibi organik tarımda bitkinin ihtiyaç duyduğu Makro ve Mikro elementler doğal yollardan yenilenmektedir. Aslında toprakta her türlü iz element eser miktarda vardır ve toprak sürekli kendini Kayaçlar, bitki artıkları ve doğal atıklar ile yenilemektedir.Ayrıca bitki topraktan aldığı enerjinin 3 katını da güneşten ve atmosferden almaktadır(dağlarda ve ormanlarda hiç gübre atılmadığı halde torağın kendini sürekli yenilemesi gibi.)... SORUN: Bitkinin bu iz elementleri toraktan alamamasından kaynaklanmaktadır!... Bu da şu anki kimyasala dayalı tarımdan dolayı toprakta canlı organizmaların tükenmesi nedeniyle oluşan bir sorundur. (Organik tarım topraktaki mikroorganizmalar vasıtasıyle olur.) Bu na bir de kullanılan zirai ilaçlardan dolayı yaban hayatının % 98 gibi büyük bir oranın yok olmasını eklersek olayın vehameti daha iyi anlaşılır.
İşte b5a ihtiva ettiği özel formülü ile topraktaki canlı organizma oluşumunu hızlandırarak bitkinin ihtiyacı olan her türlü iz elementi topraktan, atmosferden ve güneş ışıklarından kolayca almasını sağlar.Aerobik solunum yapan bakteriler symbionize(ortak yaşamcıl)yaşarlar ve topraktaki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar, Anaerobik solunum yapan bakteriler ise serbest yaşar ve atmosferdeki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar... Bitki gelişimi için en etkili element Azottur... Yani b5a nın içeriğinde her türlü iz elementin bulunmasına ihtiyaç yoktur. O yüzden b5a Dünya'da ve Türkiye'de ilk ve tektir... Umarım sizi biraz aydınlatabilmişimdir. SAYGILARIMLA...
Hüseyin Ovak
16-06-2008, 10:36
SAYIN KARINCA70;
Öncelikle sorduğunuz sorular için size teşekkür ederim... birkaç gündür şehir dışında olduğumdan sorularınızı şimdi okuyabildim,Özür dilerim...
Size Mikoplazmalar hakkında biraz daha klasiklerin dışına çıkarak araştırma yapmanızı öneririm...diyosunuz ki; toprakta azot, fosfor,potasyum olmadan bitkiye b5a bunları nereden verecek?... Pekii, Ormanlarda ve tarım yapılmayan diğer alanlarda bu elementleri bitki nereden sağlıyor dersiniz acaba?... Gübre çeşitliliği çiftçinin cebinden para çalma tuzağıdır. Zira toprakta ve atmosferde her türlü Makro ve mikro elementler eser miktarda mevcuttur. Sorun bitkinin bu elementleri alamamasından kaynaklanmaktadır!...Atılan hertürlü kimyasal gübre ve zirai ilaç ekolojik dengeyi bozduğu için maalesef toprakta canlı kalmamıştır.Dolayısıyle bu iz elementleri bitkiye taşıyacak askerde!....B5a nın diğer tüm gübrelerin yerine geçtiği iddasını saçma bulmuşsunuz... Bu sizin görüşünüz, saygı duyarım...
Ancak bunu öğrenmenin birtek yolu var deneyip görürsünüz....Hiç bir gübre kullanmadan sadece b5a ile bi ürün yetiştirirsiniz ve bunu doğru ya da yanlış olduğunu anlarsınız... Ya da b5a kullanmadan önce toprağınızı analiz ettirir, b5a kullannıp 1 ay sonra toprağınızı yeniden analiz ettirip aradaki farkı kolayca görebilirsiniz...Toprak kimyasal gübre kullanılmayan yıllarda (50-60 yıl kadar önce) bu elementleri nereden buluyordu dersiniz?... Haa!... bir de biz b5a yı şu an için hiçbir organik,inorganik, yaprak gübresi vs. ile kıyaslamıyoruz.. Çünkü Dünya'da ve Türkiye'de ilk olduğunu söylüyoruz...
B5a nın ihtiva ettiği mikoplazmalar hem aerobik, hem de, anaerobiktir...Her ne kadar Yeniliğe açık olmayanlar bunu kabul etmese de!... Ayrıca b5a nın içerdiği bakterilerin sağlığa zararsız olduğu hem kimyasal analiz hem de mikrobiyolojik analizlerle DÜZEN NORWEST LABORATUVARI TARAFINDAN BELGELENMİŞ TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN DA TESCİLLENMİŞTİR... EKOTAR SERTİFİKASYON KURULUŞU TARAFINDAN DA ORGANİK OLDUĞU ONAYLANMIŞTIR...SİTEMİZDEN BU BELGELERE ULAŞABİLİRSİNİZ... HATTA!.. BU ÜRÜNÜ KENDİNİZ DE TEKRAR İSTEDİĞİNİZ YERDE VE ŞARTLARDA İNCELETEBİLİRSİNİZ...
ATATÜRK'ün söylediği o sözler de şu an topraklarımızı bitirmek üzere olan kimyasal tarım için söylenmiş olup; anlaşılması da gayet kolaydır!.... Umarım size yardımcı olabilmişimdir... SAYGILARIMLA....
ozturk.kerim
16-06-2008, 12:53
sn hüseyin ovak
çalışmalarınızı takdir ediyor ilgiyle takip ediyorum.
bende organik tarım yapmaya çalışıyorum. bahçeme kimyasal hiçbir madde dökmedim şimdi sizin söz ettiğiniz ürünü öğrendim. Bende bu ürünlerden almak ve kullanmak istiyorum.
iyi çalışmalar.
denizakvaryumu
16-06-2008, 15:52
Nette çeşitli gübrelerle yapılan domates denemeleri var.
Hüseyin Bey "deneyin görün" diyor :)
Örneğin
2 saksı hiç gübre eklemeden
2 saksı çiçek coşturan organik gübre
2 saksı B5a gübre
2 saksı normal kimyasal gübre
ile çeri domates denemesi yapılabilir.Sonuç hemen kendini gösterecektir.
Bu denemenin en az 3 kişi ile yapılması en iyi sonucun çıkması için gerekli.
B5a nın ihtiva ettiği mikoplazmalar hem aerobik, hem de, anaerobiktir...Her ne kadar Yeniliğe açık olmayanlar bunu kabul etmese de!... Ayrıca b5a nın içerdiği bakterilerin sağlığa zararsız olduğu hem kimyasal analiz hem de mikrobiyolojik analizlerle DÜZEN NORWEST LABORATUVARI TARAFINDAN BELGELENMİŞ TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN DA TESCİLLENMİŞTİR...
Hüseyin Bey mikoplazma var diyorsunuz ama bu mikoplazmaların bir çok türü var. Ve Mycoplasma Genusunda intracellular bakteriler bulunmakta. Yani çok tehlikeli mycoplasmalar mevcut B5A da bulunan mycoplasmanın tür adı nedir?
Saygılarımla........
Hüseyin bey, gönderdiğiniz B5A elime geçti. ilginiz için çok teşekkür ederim.
sayın denizakvaryum`u
söylediğiniz deneye ben de katılabilirim. saksı yerine toprakta deneme şansım var. gübresiz, hayvan gübresi ve B5A kullanarak üç farklı şekilde domates yetiştirebilir ve sonuçlarını burada paylaşabilirim.
Hüseyin Ovak
17-06-2008, 10:25
Sayın akgb;
merak etmeyin b5a düzen norwest laboratuvarı tarafından hem kimyasal analiz, hem de mikrobiyolojik analiz yapılarak tamamen sağlığa zararsız olduğu tesbit edilmiş ve belgelenmiştir... Ama merakınızı gidermek amacıyle şunu söyleyebilirim; b5a nın ihtiva ettiği bakteriler , PSODOMANAS FLUORECENS GURUBUDUR..SAYGILAR...
YAVUZSOY
17-06-2008, 10:48
Bu Gübreyi Her Türlü Bitkide çekinmeden Kullana Bilirsiniz. Hiçbir şekilde Sağlığa Ve Bitkilere Zarar Vermez. Her Türlü Sorularınızı Yanıtlayabilirim...
Sayın Hüseyin bey; Çam fidanları yetiştiriyorum. Bu ilaç bende var, nasıl kullanmam gerekir, deneme powloniya üretiyorum, nasıl kullanacağım.
Hüseyin bey bu ürünü soğanlı ve yumrulu bitkilerde kullanabilirmiyim?(Dahlia, Yumrulu Begonya ,Zambak)
hüseyin bey hesabınıza para gönderdim, bilginize.
Hüseyin Ovak
18-06-2008, 12:34
teşekkürler... kargonuzu gönderdim.bügün yarın elinize geçer...selamlar
Hüseyin Ovak
18-06-2008, 12:37
ELBETTE KULLANABİLİRSİNİZ. B5A TOPRAKTA YETİŞEN HER TÜRLÜ BİTKİDE KULLANILABİLİR...
PANCAR, PATATES, SOĞAN, SARIMSAK, TURP, HAVUÇ, ŞALGAM VB. YUMRU BİTKİLERDE KULLANIM
KURAK İKLİM ŞARTLARINDA KULLANIM
Toprağın sulama imkanının olmadığı ve yalnız yağmur suları ile sulanabilen bölgelerde,ekim öncesi ilk yağmuru takiben alayaş veya nemli toprağa,sabah veya akşam saatlerinde ,pulverizatör (holder,taral vb.)ekipmanlarla B5A toprak aktivatörü uygulanmalıdır. Fazla su ile kullanımda herhangi bir mahzur yoktur. B5A toprak aktivatörü kullanılırken kullanılacak ekipmanların temizliğine ve kimyasal ilaç kalıntıları olmamasına dikkat edilir. l litre B5A toprak aktivatörü 5000 metre kare alanın gübrelenmesinde kullanılabilir. 1 litre B5A toprak aktivatörü 300 – 500 litre su ile sulandırılarak kullanılmalıdır. Şayet havalar aşırı kurak giderse 1 litre B5A toprak aktivatörü 1000 – 2000 litre su ile sulandırılarak ( veya daha fazla su ile sulandırılarak ) 2000 metre kare alanın gübrelenmesinde kullanılır. Kurak iklim şartlarında anız ve bitki artıklarının yakılması durumunda B5A toprak aktivatörü kullanımı 10 gülük periyodlarla tekrarlanması önerilir.Boş tarlaya eşit şekilde yapılan uygulamanın ardında aynı gün içerisinde toprak işlenmeli ve ekime hazır hale getirilmelidir.Uygulamayı takiben 10 gün içinde ekim yapılmalıdır.
Hüseyin Bey merhaba, ben 10.06.2008 de havalenizi göndermiştim ama ürün henüz elime geçmedi. Acaba unutmuş olabilir misiniz ?
Hüseyin Ovak
18-06-2008, 12:45
SAYIN YAVUZSOY; (FİDANLARINIZIN YAŞINA GÖRE: 0-5 YAŞ 5-10LT) BU ORANI FİDAN SAYINIZLA ÇARPIN VE O SUYA 1 LT B5A EKLEYEREK FİDAN BAŞINA KULLANINI.. ÖRNEĞİN 150 FİDANINIZ VAR VE FİDAN BAŞINA 5 LT SU DÜŞÜYOR; 5x150=750 LT SUYA L LT B5A VE HER FİDANA 5 LT B5A LI SU VERİN...
Hüseyin Ovak
18-06-2008, 12:48
Sayın Gangava,kargonuz Bodruma Gelmiş Ve Sizi Aramışlar,ancak Kargoya Gidip Almadığınızı Söylüyor Kargo şirketi... Kargo Iade Gelmiş... Ben Bugün Ilgileneceğim...
Hüseyin bey elime geçti ürün teşekkürler.
karinca70
18-06-2008, 20:30
SAYIN KARINCA70;
Öncelikle sorduğunuz sorular için size teşekkür ederim... birkaç gündür şehir dışında olduğumdan sorularınızı şimdi okuyabildim,Özür dilerim...
[QUOTE] Size Mikoplazmalar hakkında biraz daha klasiklerin dışına çıkarak araştırma yapmanızı öneririm...diyosunuz ki; toprakta azot, fosfor,potasyum olmadan bitkiye b5a bunları nereden verecek?... Pekii, Ormanlarda ve tarım yapılmayan diğer alanlarda bu elementleri bitki nereden sağlıyor dersiniz acaba?... Gübre çeşitliliği çiftçinin cebinden para çalma tuzağıdır. Zira toprakta ve atmosferde her türlü Makro ve mikro elementler eser miktarda mevcuttur. Sorun bitkinin bu elementleri alamamasından kaynaklanmaktadır!...Atılan hertürlü kimyasal gübre ve zirai ilaç ekolojik dengeyi bozduğu için maalesef toprakta canlı kalmamıştır.Dolayısıyle bu iz elementleri bitkiye taşıyacak askerde!....B5a nın diğer tüm gübrelerin yerine geçtiği iddasını saçma bulmuşsunuz... Bu sizin görüşünüz, saygı duyarım...
Ancak bunu öğrenmenin birtek yolu var deneyip görürsünüz....Hiç bir gübre kullanmadan sadece b5a ile bi ürün yetiştirirsiniz ve bunu doğru ya da yanlış olduğunu anlarsınız... Ya da b5a kullanmadan önce toprağınızı analiz ettirir, b5a kullannıp 1 ay sonra toprağınızı yeniden analiz ettirip aradaki farkı kolayca görebilirsiniz...Toprak kimyasal gübre kullanılmayan yıllarda (50-60 yıl kadar önce) bu elementleri nereden buluyordu dersiniz?... Haa!... bir de biz b5a yı şu an için hiçbir organik,inorganik, yaprak gübresi vs. ile kıyaslamıyoruz.. Çünkü Dünya'da ve Türkiye'de ilk olduğunu söylüyoruz...
B5a nın ihtiva ettiği mikoplazmalar hem aerobik, hem de, anaerobiktir...Her ne kadar Yeniliğe açık olmayanlar bunu kabul etmese de!... Ayrıca b5a nın içerdiği bakterilerin sağlığa zararsız olduğu hem kimyasal analiz hem de mikrobiyolojik analizlerle DÜZEN NORWEST LABORATUVARI TARAFINDAN BELGELENMİŞ TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN DA TESCİLLENMİŞTİR... EKOTAR SERTİFİKASYON KURULUŞU TARAFINDAN DA ORGANİK OLDUĞU ONAYLANMIŞTIR...SİTEMİZDEN BU BELGELERE ULAŞABİLİRSİNİZ... HATTA!.. BU ÜRÜNÜ KENDİNİZ DE TEKRAR İSTEDİĞİNİZ YERDE VE ŞARTLARDA İNCELETEBİLİRSİNİZ...
ATATÜRK'ün söylediği o sözler de şu an topraklarımızı bitirmek üzere olan kimyasal tarım için söylenmiş olup; anlaşılması da gayet kolaydır!.... Umarım size yardımcı olabilmişimdir... SAYGILARIMLA....
Merhaba,
Yaptığınız açıklamalar malesef sorularıma cevap teşkil etmiyorlar. Soruya soruyla cevap verilmez; çünkü verilirse cevaplamak bilgi vermek değil polemik yapmak olur.
Ormanlarda ve tarım yapılmayan alanlarda biyolojik zenginlik öyle birkaç senede birikmiyor; öyle olsaydı sadece ağaç ekerek her yer Amazon ormanlarına döndürülürdü. Ormanlar ve doğal alanlarda ayrıca sadece bitkiler yaşamıyor; bakteriler de yaşamıyor; aynı zamanda hayvanlar da yaşıyor. Şimdi B5a kullanılan tarım arazilerinde hayvancılık da mı yapmamız gerekiyor? :)
Bakterilerin bir şeyleri dönüştürmesi için bir şeylerin girdi olarak sisteme dahil olması gerekiyor. İz elemenler de doğada her yerde eşit olarak dağılmış değiller zaten; bu yüzden tarım yapılırken bitkinin doğal ortamdaki ihtiyaçları gözönüne alınıyor. (Canlıların en önemli özelliklerinden birisi doğadaki enerjiye dönüştürülebilen maddeleri eser miktarlarda değil ciddi miktarlarda içermesidir)
"Gübre çeşitliliği çiftçinin cebinden para çalma tuzağıdır. Zira toprakta ve atmosferde her türlü Makro ve mikro elementler eser miktarda mevcuttur. Sorun bitkinin bu elementleri alamamasından kaynaklanmaktadır!..." Dünya üzerindeki bütün çiftçiler aptal oldukları için mi bunları kullanıyorlar acaba? Yoksa bunları kullanmadıkları zaman yeterli ürün alamadıkları için mi? Tarımda gübre kullanımı birkaç yüzyıldır gelişen bir olay; kimse tuzak kurarak para çalmayı falan düşünmemiştir; hatta bazıları tesadüfen atılan kemiklerin verim arttırdığı görülerek, kemik öğütmeye başlayıp (fosfor içerdiği için) tarımda kullanmak gibi. Bir çırpıda dünyayı B5a ve diğerleri gibi ayırmanıza şaşırıyorum. Evet toprakta ve atmosferde elementler eser miktarda mevcuttur ama tarım yapıyorsanız bunlar eser miktarda değil yeter miktarda olması gerekir.
Bu arada B5anın nasıl tüm diğer gübrelerin yerine geçebildiğini açıklamadınız. Hiç bir bakteri atomları dönüştüremez/değiştiremez; sadece molekülleri değiştirebilir; yani atomların yerlerini değiştirebilir ama ortamdaki atom oranı sabit kalır. Sizin iddianız bu yüzden mantıkla çelişiyor.
"Ancak bunu öğrenmenin birtek yolu var deneyip görürsünüz...." gibi bir açıklama ile bir şeyin yararı ispatlanamaz. Bu sadece yetersiz bir reklam repliğinden öteye geçemez, kusura bakmayın.
"Toprak kimyasal gübre kullanılmayan yıllarda (50-60 yıl kadar önce) bu elementleri nereden buluyordu dersiniz?" Bulamadığı için sürekli tarım yapılamıyordu. Ayrıca 50-60 yıl önce Atatürk çoktan rahmetli olmuştu; bu yüzden "Tarımdaki bu korkunç manzarayı gören ATATÜRK ‘efendiler sizlere modern tarım teknikler adı altında empoze edilmeye çalışılan gübreleme tekniklerinin sizlere her yıl %20 ürün düşüşü ,%30 lara kadar mali girdilerinizi artıracağını,çeşitli hastalıkların çoğalacağını bilseydiniz istermiydiniz?" şeklinde konuşması mümkün değil :) İki iddianızdan en azından birisinden vazgeçerseniz iyi olur kanaatindeyim :)
"Haa!... bir de biz b5a yı şu an için hiçbir organik,inorganik, yaprak gübresi vs. ile kıyaslamıyoruz.. Çünkü Dünya'da ve Türkiye'de ilk olduğunu söylüyoruz..." yazmışsınız ama diğer gübreleri bir önceki paragrafta çiftçileri soymak için para tuzağı olarak nitelendiriyorsunuz. Bu cümleleri sarfederken bu durumda sizin olmadığınız ne malum? Atatürk'ün B5a kullanmakla ilgili meşhur sözlerini yazarsanız sevinirim :)
"B5a nın ihtiva ettiği mikoplazmalar hem aerobik, hem de, anaerobiktir...Her ne kadar Yeniliğe açık olmayanlar bunu kabul etmese de!... " Mikoplazmaların aerobik veya anaerobik olması ile ilgili bir görüş ortada yok ki, buna itiraz eden de yok. Konu dışı bir cümle ile totoloji mi yapmaya çalışıyorsunuz? :) Ben mikoplazmaların onlarca yıl vücuda zarar vermeden saklanabileceğini söyledim; zaten bu mikoplazmalar virüs ile bakteri arasında garip yaratıklar..
"Ayrıca b5a nın içerdiği bakterilerin sağlığa zararsız olduğu hem kimyasal analiz hem de mikrobiyolojik analizlerle DÜZEN NORWEST LABORATUVARI TARAFINDAN BELGELENMİŞ TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN DA TESCİLLENMİŞTİR" yazmışsınız. Yahu çok tehlikeli mikoplazmaları gelişmiş sağlık laboratuvarlarında bile teşhis etmek çok zorken; sağlık bakanlığı tarafından değil de tarım bakanlığı tarafından tescillenmesi mi zararsız hale sokuyor? Ben zaten B5a zararlıdır demedim; bu mikoplazmaları üretirken yanlışlıkla zararlı olanları da üretip üretmediğinizi nasıl kontrol ediyorsunuz onu sormak istedim.
Ürününüzün faydasız veya sahte bir ürün olduğunu da sanmıyorum. Benzer kök güçlendirici ürünler piyasada zaten mevcut. Ben sadece sizin pazarlama stratejinizi ve yalan yanlış bilgilendirmelerinizi sorgulamak istedim. Belki gerçekten de B5Anın bir tür mesih olduğuna inanıyorsunuzdur, ama bir şey iddia eden iddia ettiği şeyin ispatını da kendisi yapmak zorundadır.
Ürün açıklamalarınızı acımasızca eleştirdiğim için de özür dilerim.
Hüseyin Ovak
18-06-2008, 22:54
sayın karınca70;
Yaptığınız eleştirilerin doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışıp,polemik konusu haline getirmek istemiyorum, bilakis eleştirilerinizden faydalanıp eksik olduğum yönler var sa; tamamlamaya çalışacağım. ancak sizin şüphelerinizi gidermek babında size ücretsiz olarak bir numune göndereyim, siz onu sağlık bakanlığında mı, hıfzı- sıhha'da mı ya da şüphelerinizi giderebilecek başka bir kurumda mı ; nerede istiyorsanız orada inceletin ve sonucunu bana da (belgeleriyle birlikte ) bildirin de ben de aydınlanayım.... Yok sa sizin ile benim aramdaki bu tartışma ile sitenin ciddiyetine zarar verir diye düşünüyorum... Saygılar...
Hüseyin Ovak
19-06-2008, 00:00
http://www.bmrtarim.net/video/bilal-hoca.html
Bu arada bugün Hüseyin beyden aldıgım gübreyi domateslerim üzerinde denedim. sonuclarını yazacagım. Artı olarak catalcadaki tarlamın topragının yıllar içerisinde epey verimsizleştigini hissettim. Bu ürünü asıl olarak orda deneyecegim. Hüseyin beye ilk sorum su olacak, tarlama damlama su sistemi kurdurttum. bu sekil kullanmam mı daha olumlu olur yoksa klasik sulama metodlarından biriyle mi daha verimli olur.
Ayrıca dün itibariyle torfa ektigim yeni domates cekirdekleri var. Bunlara en azından fısfısla bu gübreden kullanmamın fayda veya zararlari olur mu? fideler hangi boya geldiginde kullanmamı önerirsiniz? Bugun az bir miktarı 7 litre suyla karıstırdım. direkt topraga döktüm. Bundan sonra herhangi bir dönem bu işlemi tekrarlamamı önerirmisiniz, veya ek olarak örnegin 15 gün sonra birde fısfıslamalımıyım?
sevgiler.
Hüseyin Ovak
19-06-2008, 10:59
Sayın Kuzen38;
damlama su ile kulllanmanızda daha verimli olur...domates çekirdeklerine kullanmanız fidelerin daha iyi gelişmesini sağlar..10-15 gün arayla tekrarlayınız..b5a hiçbir şekilde bitkiye zarar vermez...sonuçları buradan bildirirseniz sevinirim.. saygılar...
kızılhisar
20-06-2008, 16:35
Arkadaşlar,
B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!
denizakvaryumu
21-06-2008, 16:19
Arkadaşlar ön yargı ile yorumda bulunmak yerine deneme ile yorumda bulunmak çok önemli.
Bu ürün hakkında da ön yargı yerine lütfen tarlamızda-bahçemizde-saksımızda denedikten sonra sonuçları burada paylaşalım.
B5a sonuçda gerçekten iyi mi yoksa bir balon mu?
Deneyelim sonuçları burada paylaşalım...
Videolarda seralarda uygulanan B5a nın sonuçlarını görüyoruz ...
Eğer bu ürünün üniversite denemeleri de yapılırsa çok iyi olur.
Emine Aktaş
21-06-2008, 16:56
B5A gerçekten çok müthiş bir buluş. Kırmızı örümcekten dolayı, geçen seneden zayıf düşen, hatta kurumaya aday bir ağaç olan bir kirazda denedim. Deneme süresi çok uzun olmamasına rağmen, sağlıklı uç sürgünler vermeye başladı. Gerçekten denemeye değer bir gübre. Şu anda da, meyve kalitesi ve ağacın zararlılara karşı direncini ölçmekteyim. Olmazsa olmazımız olan kırmızı örümcek ilacını kullanmadım, şu ana kadar da ağaçlar dirençli görünüyor.
Hüseyin Ovak
22-06-2008, 22:23
Sayın agaçlar net üyeleri;
B5A ile ilgili olumlu sonuçları buradan görmek beni nekadar mutlu etti anlatamam... Hani Bosh'un dediği gibi (İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi yeğlerim...) Ben de ; para kazanmaktan daha çok , insanların güvenini kazanabildiğim ve onlara faydalı olabildiğim için çok mutluyum... HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM...
Emine Aktaş
24-06-2008, 17:38
Daha önce, kiraz ağaçlarında B5A yı denediğimi söylemiştim. Ağaçlarda gözle görünür bir canlılık ve sağlıklı sürgünler gözlemledim. Şimdi de B5A sıvı organim gübre kullanılan ağaçlarla, kimyasal gübre kullanılmış, B5A hiç kullanılmayan ağaçların kök bölgesindeki nematot yapısını, üniversitede belirleyip inşallah sizlerle paylaşacağım. Elbette artık ezberciliği ve statükoyu bırakıp, elimizden ne geliyorsa yapalım ki daha çok ve daha güzel şeyler paylaşalım inşallah.
Hüseyin Ovak
29-06-2008, 00:56
Sayın Üyelrimiz;
B5A ile alınan bazı sonuçları görmek için aşağıdaki linki tıklayıp B5A SONUÇLAR VE REFERANSLARIMIZ bölümünü inceleyiniz... SAYGILAR....
http://bmrtarim.net/index.php
Hüseyin Bey sebzelerdede yine 5 Lt.1 kapak ve 15 günde bir tekrarlanacakmı?
Hüseyin Ovak
02-07-2008, 11:09
SAYIN NUZEL; Çiçekler için 5 lt 1 kapak, sebzelerde su miktarınızı artırırsanız iyi olur... yani en az 300 lt suya 1 lt b5a, su miktarı artabilir 1 ton suya da 1 litre b5a karıştırabilir en fazla 5000 m2 yeri gübreleyebilirsiniz... oranı bu ölçülere göre ayarlayın... su miktarında minimum su önemli...SAYGILAR
papatyam
02-07-2008, 16:02
b5a sıvı gübre gerçekten harika ürün, iki aydır salon ve balkon bitkilerime 15 gün ara ile b5a verdim, bitkilerimde gerçekten canlanma, yeni sürgünler ve çiçekler var.
Mesela tacca, bakımı zor bir bitki türü, şu anda 4 yeni sürgünü var ve ortasından yaprak veriyor açıkcası umudum yoktu ama şimdi çok güzel, yelken çiçeklerim coştu 4 yapraklı yelkenim bile çiçek açıyor, hele anthurium öyle muhteşem öyle canlı ki çiçek vermeye hazırlanıyor ve bir sürü yeni yaprak, mum çiçekleri sürekli yaprak veriyor ve sayamadığım bir sürü balkon çiçeğim:)
Teşekkürler Mehmet Bey, Hüseyin Bey ve Bekir Bey.
Cansunarya
02-07-2008, 23:00
İyi günler
Bu konu başlığını uzun süredir takip etmekteyim. Böyle güzel çalışan bir ürün içinde önyargılı olmak istemedim, ama cevap bulamadığım sorular var aklımda. Gübrenin içeriği ile ilgili farklı bilgiler var.
Herşeyden önce Pseudomonaslar kesinlikle bir mycoplasma değil. İncelediğim sitelerdede yoğurt kültür bakterisi streptococcus thermophilus ve süt kültürü için kullanılan lactobasillus acidophilus ve helicobacterlerden bahsedilmiş. Yanılıyorsam düzeltin lütfen. Bunlarda mycoplasma değil. Acaba ortada bir kelime yanlışımı var mycoplasmamı mycobacterium mu, bu ikisi ayrı türler çünkü.
Peki mycoplasma türü ise hangisi ? aşağıdaki webde bildirilen suşlardan birisi varmı içinde ? Birde kullanılan bu bakteriler herhangi bir plazmid içeriyorlar mı acaba.
Saygılar
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/Taxonomy/Browser/wwwtax.cgi?mode=Tree&id=2085&lvl=3&lin=f&keep=1&srchmode=1&unlock
Adalet Yağcı
03-07-2008, 09:45
SAYIN NUZEL; Çiçekler için 5 lt 1 kapak, sebzelerde su miktarınızı artırırsanız iyi olur... yani en az 300 lt suya 1 lt b5a, su miktarı artabilir 1 ton suya da 1 litre b5a karıştırabilir en fazla 5000 m2 yeri gübreleyebilirsiniz... oranı bu ölçülere göre ayarlayın... su miktarında minimum su önemli...SAYGILAR
Sayın Hüseyin Ovak, Merhaba...
Ben çok yeni bir üyeyim, Mersin in Soğucak yaylasında yazları 3-4 ay kalıyorum, üçyüz mk.bahçemde çeşitli ağaçlarım ve sebzelerim var, tabi çiçeklerimde...
Şimdiye kadar yanmış sığır gübresi alıyordum, ama takdir edersinizki bu gübrenin kullanımı ve muhafazası oldukça zor.
B 5 A gübresini ilk kez buradan öğrendim, Ben de ağaçlarıma sebzelerime ve çiçeklerime bu gübreden vermek istiyorum.
Size sorum şu;bu gübreyi bulunduğum ilde nerelerden temin edebilirim, bu işlerde çok acemi olduğum için daha detaylı bilgiye nasıl ulaşabilirim. Bir ton suyada üçyüz litre suyada bir litre gübre ölçüsü vermişsiniz, acaba benmi yanlış anlıyorum:o
Teşekkürler ederim şimdiden.
Saygılar...
Hüseyin Ovak
03-07-2008, 10:41
Bizler teşekkür ederiz sayın papatyam... Sizlere faydalı olabilmek bizim için en büyük mutluluk...Sonuçlarınızı bizlerele paylaştığınız için Teşekkürler....
Ben küçücük bahçemde biraz (50 kök) domates birkaç diğer sebzelerden asma, ceviz v.s. diktim. Emekliyim hanımla beraber bahçede oynuyoruz işte (Ankara incek mevkiinde). Bir de son günlerde kene belası çıktı endişeleniyoruz...Söylemek istediğim şu ki; bu önerdiğiniz b5a söylediklerinize göre tarımda aya çıkmak gibi birşey...Ben ne zaman domates fidesi almaya gitsem bütün satıcıların domatesi "Ayaş" domatesi oluyor, bütün cevizler de "Kaman" cevizi. Tabii sonuçta alakası yok. Hep kazığı yiyen biz atansa onlar oluyor. Herşeyde olduğu gibi 30-40 yıldır iyiye giden bişey yok herşey kötüye gidiyor. Hani bir ot vardır pisipisi otu derler buğday başağına benzer ucu bir yerinize girmeye görsün kımıldadıkça daha çok girer. Bunun misali...Bu b5a dan da kazık mazık yemeden sağlam bilgiler alıp ondan sonra deneyelim diyorum. tabii inşallah ürünün tarım bakanlığı onayları falan vardır. Hepinize Selamlar saygılar...
Hüseyin Ovak
03-07-2008, 11:10
Sayın Adalet Yağcı;
Mersin de bayimiz şuan için yok..Ancak adres bildirirseniz be size B5A gönderebilirim..
Su miktarına gelince; 1 litre B5a için enaz kullanılması gereken su miktarı 300 litredir, Kullanılacak maksimum alan ise 5000 m2... Su miktarını artırabilirsiniz ancak kullanım alanını aşmamalısınız..Ağaçlarınız için bir örnek verecek olursak; 1000 m2 alanda 30 ağaç var ise; 5000 m2 de 150 ağaç eder.. Ağaclarınız diyelimki 5 yaşında ve ağaç başına 10 litre su kullanmanız gerekiyor...150x10 1500 litre suya 1 litre B5A ilave edeceksiniz demektir... (B5A kullanım kılavuzunda ağaç başına kullanmanız gereken su miktarı yazmaktadır).. Umarım yardımcı olabilmişimdir... SAYGILAR...
Emine Aktaş
03-07-2008, 11:16
Ben küçücük bahçemde biraz (50 kök) domates birkaç diğer sebzelerden asma, ceviz v.s. diktim. Emekliyim hanımla beraber bahçede oynuyoruz işte (Ankara incek mevkiinde). Bir de son günlerde kene belası çıktı endişeleniyoruz...Söylemek istediğim şu ki; bu önerdiğiniz b5a söylediklerinize göre tarımda aya çıkmak gibi birşey...Ben ne zaman domates fidesi almaya gitsem bütün satıcıların domatesi "Ayaş" domatesi oluyor, bütün cevizler de "Kaman" cevizi. Tabii sonuçta alakası yok. Hep kazığı yiyen biz atansa onlar oluyor. Herşeyde olduğu gibi 30-40 yıldır iyiye giden bişey yok herşey kötüye gidiyor. Hani bir ot vardır pisipisi otu derler buğday başağına benzer ucu bir yerinize girmeye görsün kımıldadıkça daha çok girer. Bunun misali...Bu b5a dan da kazık mazık yemeden sağlam bilgiler alıp ondan sonra deneyelim diyorum. tabii inşallah ürünün tarım bakanlığı onayları falan vardır. Hepinize Selamlar saygılar...
Sn.bahali; İçiniz rahat olsun. Ben Ziraat Mühendisiyim ve küçük çapta bahçemiz var. B5A nın bitkiler üzerindeki etkilerini mantık olarak kabul etmekle birlikte, ürünlerimiz üzerindeki etkisine de canlı olarak şahit olduk. Bahçeme şimdiye kadar kimyasal gübre kullanmamaya özen gösterdim. Yanmış hayvan gübresi ve B5A başka hiç bir ek beslemeye gerek kalmıyor. Üstelik bitkilerimiz hastalıklara karşı dirençli oluyor. Tarım Bakanlığından da onayı var. Bence fazla gecikmeden bu ürünü denemelisiniz. Selamlar.
Hüseyin Ovak
03-07-2008, 11:33
Sayın bahali; B5a Sıvı organik gübre Tamamen bitkisel menşeili olup Tarım Bakanlığından Tescili,Onayı,Lisans ve üretim Belgeleri alınmıştır.Ayrıca Düzen Norwest Laboratuvarında Kimyasal ve mikrobiyolojik analaizleri yapılmış olup sağlığa zararsız bir üründür.. Bu belgelerimizi ve daha fazla detayı www.or-tarb5a.com adresinden öğrenebilirsiniz..
Endişelerinizi anlıyorum ama Karamsar olmayın; Halen işini doğru dürüst yapan insanlar var....
Saygılar....
Hüseyin Ovak
03-07-2008, 11:44
Sayın Cansunarya; Sizin bioteknoloji ile ilgilenmeniz doğal olarak aklınıza bu tür soruları getiriyor ve bunda çok da haklısınız...Ancak takdir edersiniz ki; B5A bir teknoloji olmakla birlikte ticari bir maldır.. Dolayısıyle formül sapmaları olacaktır... Örneğin Coca Cola nında içeriği merak edilip çözülememiştir ve sağlığa zaralı olup olmadığı halen tartışılmakla beraber dünyada çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır... Sorularınıza cevap olmadığını biliyorum ama ÖZÜR DİLEYEREK size böyle bir açıklama yapabiliyorum... Saygılar..
Sn. Aktaş, Sn. Ovak teşekkür ederim.
Bahçemde çok sayıda yabani ot var temizlemekten bıktım. kimyasal maddeler kullanmak istemiyorum. Aklıma tüpgaz falan gibi şeyler kullanarak temizlemek geliyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. bana bu konuda bir tavsiyede bulunan olursa minettar kalırım... :-)
:(Hüseyin bey size telde de söylediğim gibi üretim tarihinin eski olması biraz kafamı karıştırdı.
Adalet Yağcı
03-07-2008, 14:58
Merhaba Hüseyin Bey, b5a gübresini almak istiyorum sanırım fiatı 55 ytl. idi.
Daha önce birkaç sorum olacak, ben şu anda yaylada bulunduğum için ürünün kargo tesliminden endişeliyim,
ayrıca ücretini naıl ödemem gerekiyor, kapıda ödeme benim için kolaylık sağlar bu mümkün mü?
sizin özel mesaj bölümünüze yayla adresimi yazıyorum.
Umarım herşey yolunda gider.
Adalet Yağcı
03-07-2008, 15:31
Sn.bahali;İçiniz rahat olsun.Ben Ziraat Mühendisiyim ve küçük çapta bahçemiz var.B5A nın bitkiler üzerindeki etkilerini mantık olarak kabul etmekle birlikte,ürünlerimiz üzerindeki etkisine de canlı olarak şahit olduk.Bahçeme şimdiye kadar kimyasal gübre kullanmamaya özen gösterdim.Yanmış hayvan gübresi ve B5A başka hiç bir ek beslemeye gerek kalmıyor.Üstelik bitkilerimiz hastalıklara karşı dirençli oluyor.Tarım Bakanlığından da onayı var.Bence fazla gecikmeden bu ürünü denemelisiniz.Selamlar.
Bu B5A denen sıvı gübreyi sizin yazınızı okuduktan sonra sipariş ettim, 7 yıldır ağaçlar ve bitkilerle ilgileniyorum.
Tabi son dece amatörce, kim ne tavsiye ediyorsa onu yapıyorum, yinede bahçem hayallerimdeki gibi değil.
Siz bir ziraat mühendisi olarak bu ürünü denediğinizi ve memnun kaldığınızı söylüyorsunuz, inşallah bende aynı sonuca ulaşırım.
Birkaç gün önce 6 yaşındaki armut ağacımı içim sızlayarak kesmek zorunda kaldım, hem çok verimsizdi hemde kara lekeden bir türlü kurtramadım.
Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Birkaç gün önce özelinizede bir mesaj bırakmıştım.
Sevgiyle kalın...
Emine Aktaş
04-07-2008, 10:58
Bu B5A denen sıvı gübreyi sizin yazınızı okuduktan sonra sipariş ettim, 7 yıldır ağaçlar ve bitkilerle ilgileniyorum.
Tabi son dece amatörce, kim ne tavsiye ediyorsa onu yapıyorum, yinede bahçem hayallerimdeki gibi değil.
Siz bir ziraat mühendisi olarak bu ürünü denediğinizi ve memnun kaldığınızı söylüyorsunuz, inşallah bende aynı sonuca ulaşırım.
Birkaç gün önce 6 yaşındaki armut ağacımı içim sızlayarak kesmek zorunda kaldım, hem çok verimsizdi hemde kara lekeden bir türlü kurtramadım.
Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Birkaç gün önce özelinizede bir mesaj bırakmıştım.
Sevgiyle kalın...
Sn Adalet Hanım; mesajınızı aldım. Teşekkür ederim. B5A sıvı organik gübreyi denemeye karar vermekle iyi yapmışsınız. Ama doğru sonuç alabilmek için doğru kullanmalısınız. Kullanma talimatını iyice okuyun ona göre kullanın. Bunun için ayrıntılı olarak, http://www.bmrtarim.com/ adresinden bilgi sağlayabilirsiniz.
Bahçeniz için uzmanların harici kişilerin söylediklerini yapmayın. Doğru teşhis, doğru ilaç kullanmak için bitkilerinizdeki sorunları uzmanlarla paylaşın. Her şey gönlünüzce olsun.;)
Emine Aktaş
04-07-2008, 14:04
Sn. Aktaş, Sn. Ovak teşekkür ederim.
Bahçemde çok sayıda yabani ot var temizlemekten bıktım. kimyasal maddeler kullanmak istemiyorum. Aklıma tüpgaz falan gibi şeyler kullanarak temizlemek geliyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. bana bu konuda bir tavsiyede bulunan olursa minettar kalırım... :-)
Sorunuzun cevabını yabancı ot mücadelesi başlıklarından bulabilirsiniz.Forum kuralları kapsamında burada cevap vermemiz uygun olmuyor.saygılarımla.
Hüseyin Ovak
04-07-2008, 15:41
Sayın Bahali;
Bahçenizin büyüklüğü ne kadardır bilmiyorum ancak, size şu kadarını söyleyeyim: ot toprağın öz evladıdır; Sebza ve meyveler ise üvey evlat... Yani bahçenizde ot var ise verim de olacaktır... Ben size bahçeniz çok büyük değilse otları çapalamayı öneririm... Benim Bahçem 750 m2 ve ben çapalıyorum...Saygılar....
Hüseyin Ovak
04-07-2008, 15:50
Sayın Adalet Yağcı;
Özelinize mesaj yazdım... İnşaalah biz b5a yı size ulaştırırız.. Öncelikle size faydalı olalım da ödeme kolay iş ....Saygılar...
Hüseyin Ovak
04-07-2008, 15:53
Sayın Nuzel;
Etiket üzerindeki tarihte bir yanlişlık var sanırım..Gübre yeni imalat,Ancak yine de içiniz rahat etmez ise biz size yenisini gönderelim... Saygılar...
b5a sıvı gübre gerçekten harika ürün, iki aydır salon ve balkon bitkilerime 15 gün ara ile b5a verdim, bitkilerimde gerçekten canlanma, yeni sürgünler ve çiçekler var.
Mesela tacca, şu anda 4 yeni sürgünü var ve ortasından yaprak veriyor açıkcası umudum yoktu ama şimdi çok güzel, yelken çiçeklerim coştu 4 yapraklı yelkenim bile çiçek açıyor, hele anthurium öyle muhteşem öyle canlı ki çiçek vermeye hazırlanıyor ve bir sürü yeni yaprak, mum çiçekleri sürekli yaprak veriyor ve sayamadığım bir sürü balkon çiçeğim:)
Teşekkürler Mehmet Bey, Hüseyin Bey ve Bekir Bey.
Sayın Papatyam,
hangi türleri. Hangi sıklıkta nasıl bir dozajlama ile ne şekil tatbik etiğinizi bize de yazarmısınız.
Malumunuz Tacca ve Anthuryum ilgi alanımda. Hangi Anthuryumlarınız nasıl gelişme gösterdi. Çok merak ediyorum.
Lütfen merakımı gideriniz.
Saygılar
papatyam
05-07-2008, 07:55
Sevgili Praecox siz o Anthurium'u iyi tanırsınız :)
Yaklaşık ikibuçuk aydır b5a sıvı gübre kullanıyorum, 15 günde bir 5 litrelik pet şişeye 1 kapak b5a ekleyip güneş battıktan bir kaç saat sonra balkon ve salonumda ki tüm bitkilerime uyguluyorum ve gerçekten hepsinde de inanılmaz değişiklikler var yapraklar daha canlı bitkiler ve çiçekleri dim dik duruyorlar.
Bakımı zor dediğim Tacca, yoksa zor değil mi?
Tacca bana ilk geldiğinde size fotoğrafını yollamıştım hatırlarsanız, geçen akşam büyük 4 yaprağını kestim uçları kötü durumdaydı, ortadan 2 yaprak veriyor ve sürgünler var.
No: b5a sıvı gübre ye başladığımdan bu yana hiç bir vitamin vs kullanmadım.
Yeni olduğundan eminseniz kullanalım.
Cansunarya
05-07-2008, 22:41
Sayın Hüseyin OVAK,
Çevremde bu gübre adına bana danışanlar olduğu için merak ediyorum. Acaba gübrenin toprağa uygulandıktan sonraki 1-2 sene içerisinde topraktaki bakteri yükü ne kadar oluyor, bununla ilgili bir çalışmanız oldumu, mesela hemen aklıma gelen bir soru daha, kullandığınız pseudomonaslar diğer bakterilerle birlikte polimer oluşturuyorlar, bu polimerlerin üredikleri ortama kuvvetli yapışma özellikleri var, örneğin patates ve havuç gibi yumrular üzerinde polimerleşme ne düzeyde? bu şekilde evlere bu tür bitkilerle bol miktarda patojen olmasalar dahi bakteri sokmuş olmazmıyız, bu tür ortamlarda bakteri yükleri ölçüldü mü?
Hüseyin Ovak
09-07-2008, 12:41
Sayın nuzel;
size gönderdiğimiz b5a yeni üretimdir.Söylediğim gibi etikette bir yanlışlık olsa gerek.. Kullanabilirsiniz ancak yine de içiniz rahat etmez ise yenisini gönderebilirim Saygılar...
Hüseyin Ovak
09-07-2008, 13:35
Sayın Hüseyin OVAK,
Çevremde bu gübre adına bana danışanlar olduğu için merak ediyorum. Acaba gübrenin toprağa uygulandıktan sonraki 1-2 sene içerisinde topraktaki bakteri yükü ne kadar oluyor, bununla ilgili bir çalışmanız oldumu, mesela hemen aklıma gelen bir soru daha, kullandığınız pseudomonaslar diğer bakterilerle birlikte polimer oluşturuyorlar, bu polimerlerin üredikleri ortama kuvvetli yapışma özellikleri var, örneğin patates ve havuç gibi yumrular üzerinde polimerleşme ne düzeyde? bu şekilde evlere bu tür bitkilerle bol miktarda patojen olmasalar dahi bakteri sokmuş olmazmıyız, bu tür ortamlarda bakteri yükleri ölçüldü mü?
Sayın Cansunarya;
İçiniz rahat olsun, B5a içeriğinde asla insan sağlığına zararlı hiçbir etken bulunmamaktadır... Düzen Norwest'ın Mikrobiyolojik analizini incelerseniz; Toplam Enterobactericeae, Laktoz pozitif bakteriler(total koliform), Escherichia coli, Clostridum perfringens, Salmonella spp.,Mycobacterium spp.,Staphylococcus aureus, Bacillus cereus ve Bacillus Anthrecis negatif değerde bulunmuş olup; Toplam flaman fungus ve mayalar 0(sıfır) değerde çıkmıştır... Ayrıca kendi yaptığımız özel replikasyonlar ve çalışmalarımızda da Lactobacterler nötr (sıfır değerinde) çıkmıştır...
Bizim misyonumuz insanların sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı yaşamasıdır..Saygılar...
Adalet Yağcı
10-07-2008, 11:36
Merhaba Sayın Hüseyin Ovak,
Bugün itibarıyla Fillo kargodan ses çıkmayınca internetten arayıp bularak iletişime geçtim.
Bana kargomun geldiğini söylediler, ama zahmet edipte, ben arayıncaya kadar telefon ihbarlı olduğu halde bana bildirmediler.
Bu davranış biçiminin görev ciddiyetsizliği olduğunu söyledim, arayacaktık sizi dediler.
Bundan sonraki iletişimleriniz için size fikir vermesi açısından size bildirmeyi uygun gördüm.
Selamlar...
Hüseyin Ovak
10-07-2008, 15:10
Sayın Yağcı hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Gerekli girişimler bizim tarafımızdan da fillo kargo yetkilileri nezdinde yapılacaktır. Saygılar...
İklimsiz
10-07-2008, 15:14
b5a sıvı organik gübreyi tüm çiçeklerime üçüncü uygulamayı yaptıktan sonra konuşabilirim artık;)
Gelişim gayet belirgin, yeni ve sağlıklı yapraklar, çiçekler.
Hüseyin bey bende sevgili iklimsiz gibi 3.kez kullandım tüm salon çiçeklerimde gerçekten gözle görülür derecede hızlı bir gelişim var çiçeklerimde.Yanlız ilgimi çeken birşey oldu sizinle paylaşıp,danışmak istedim.Benim bir Difenbahyam vardı çelimsiz ve gittikçe gövdesi inceliyordu bende bu çiçeği keserek suda köklendirip saksıya almıştım ama ilk halinden daha beter duruma gelmişti ve gövdede yumuşama yani çürümeler oluşmaya başlamıştı bende bu çiçeği gözden çıkarıp balkonun köşesine koyuvermiştim ama yine de b5 sıvı gübreyi diğer çiçeklerime verirken onada şişenin dibinde kalan neredeyse 1 su bardağı kadar olan sıvı gübre karışımından saksıya umutsuzca dökmüştüm.Ama dün balkonumu yıkarken bide baktımki 2 yaprak gövdeden çıkma çabasındalar,fakat gövdede hala bir yumuşaklık mevcut.Acaba sizce neler oluyor bu çiçeğe?
Sevgili arkadaşlar ve Sayın hüseyin bey; Şu hana kadar yazdıklarınızı okudum,filminizide izledim,
Bu yoksa bir nevi bitki düzenleyiçimi, Filminizi izledin anlatımda dölüme 15 ton hayvan gübresi atıldığı söyleniyor, bırakın b5a yı bu gübre bu kadar yararlı ise bu kadar hayvan gübresinin ne işi var orada, dölüme 15 ton hayvan gübresi olan yerde insanı ters diksem düz çıkar,
Dölüme 25 ton verimde pek inandırıcı gelmiyor verimin ne olduğuda belli değil şeker pancarımıdır.
Size hayırlı satışlar dilerim.
denizakvaryumu
11-07-2008, 15:05
Sn.Hüseyin Ovak
B5a ürünün ve bu ürünü üreten firmanın adı TÜGEM'in onaylı organik gübreleri listesinde yok.
http://www.tugem.gov.tr/tugemweb/organik_kimyevi_gubre.html
Sebebi nedir?
Emine Aktaş
11-07-2008, 21:32
Sevgili arkadaşlar ve Sayın hüseyin bey; Şu hana kadar yazdıklarınızı okudum,filminizide izledim,
Bu yoksa bir nevi bitki düzenleyiçimi, Filminizi izledin anlatımda dölüme 15 ton hayvan gübresi atıldığı söyleniyor, bırakın b5a yı bu gübre bu kadar yararlı ise bu kadar hayvan gübresinin ne işi var orada, dölüme 15 ton hayvan gübresi olan yerde insanı ters diksem düz çıkar,
Dölüme 25 ton verimde pek inandırıcı gelmiyor verimin ne olduğuda belli değil şeker pancarımıdır.
Sayın Lilium; B5A nın bariz bir şekilde ürünün artmasına sebep olduğu denemeler sonucunda gözlenmiştir. Ülkemizde, toprak tahlilinden sonra gübre kullanma alışkanlığı pratikte pek yaygın değildir. ****** gübre kullanma dozunu, toprağın ihtiyacına göre ayarlamak daha doğru olanıdır. Fakat yanmış hayvan gübresinin doz aşımı, kimyasal gübrelerin doz aşımı kadar tehlikeli olmamaktadır.
İnsanlar bilinçlendikçe, bilimsel yöntemlerin yaygınlığı da artacaktır. Bizim amacımız, doğal dengenin tahrip edilmeden maksimum verimin elde edilmesidir.
Şu bir gerçektir ki; kullandığımız her yöntemin avantaj ve dezavantajları vardır. Bunun için sürekli araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunup, dezavantajları minumuma indirgememiz gerekir.
Hüseyin Ovak
12-07-2008, 11:40
Sn.Hüseyin Ovak
B5a ürünün ve bu ürünü üreten firmanın adı TÜGEM'in onaylı organik gübreleri listesinde yok.
http://www.tugem.gov.tr/tugemweb/organik_kimyevi_gubre.html
Sebebi nedir?
Sayın Deniz akvaryumu;
Tügem'in web sayfası yılda birkez yenilenmekte olup, sayfa henüz yenilenmediğinden listelerde b5a görünmüyor.Ancak Tügem'i tlefon ile arayarak bu merakınızı giderebilirsiniz... Saygılar...
Hüseyin Ovak
12-07-2008, 11:47
Sayın Lilium;
Siz filmi biraz daha dikkatli izleyebilirseniz, Buyerin Antalya lara'da bir sera olduğunu ve yetişen ürünün Patlıcan olup yılın 11 ayı hasat yapıldığını farkedebilirsiniz...Üstelik dönümünden ne kadar ürün aldığını çiftçinin kendisi ile görüşerek **** Antalya'ya bizzat gidip yerinde görerek öğrenebilirsiniz... Ben size sayın Bilal Durmuş'un (bilal hoca)telefonunu vereyim :05358473537 Amacımız sizleri birşeylere inandırmak ya da birşeylerle kandırmak değil, faydalı olabilmektir.... Saygılar...
Hüseyin Ovak
12-07-2008, 11:52
Sayın Burcind;
Difanbahyanız bi badire atlatı; kaloy değil kesiyor yeniden dikiyorsunuz... Siz onu sevgiyle beslemeye devam edin,Şuan nekahat döneminde, iyilestiğini göreceksiniz...(10-15 gün de bir B5a) Saygılar...
Hüseyin Ovak
12-07-2008, 11:54
Sayın üyeler;
Aldığınız sonuçlar beni oldukça memnun ediyor...Mahçup olmamak ve faydalı olabilmek ne güzel...İnşaalah daha faydalı ve başarılı işler yaparız hep birlikte...Saygılar...
Çimlerde de işe yarar mı bu ürün? Kötü durumdaki ağaçlarda bile yeni filiz verdiriyorsa, sararan keyifsiz çimlerde de muhakkak işe yarayacaktır o halde. Ne dersiniz? Hiç çimlerinde deneyen var mı acaba?
Domateslerinde deneyen arkadaşlarımız vardı ürünün kullanıldığı domateslerle kullanılmayanlar arasında gözle görülür bir fark var mıdır?
tourkana
13-07-2008, 13:13
Son dönemlerde kullanımı ve ithalati hız kazanan Deniz Yosunu İçeren sıvı organik gübrelerden nerden bulabiliriz?
Ulaştığım bir kaç firma 25 lt lik bidondan aşağıya satmıyor..
0,5-1-2 lt lik ambalajlarda bulan varsa bana haber verebilir mi?
İklimsiz
13-07-2008, 13:56
Deniz yosunu içeren toz gübreler de mevcut. Sulandırarak kullanıyorsunuz, fiyatı da makul.
Örnek (Örnek) olması açısından inceleyebilirsiniz.
Hüseyin Ovak
14-07-2008, 13:38
Çimlerde de işe yarar mı bu ürün? Kötü durumdaki ağaçlarda bile yeni filiz verdiriyorsa, sararan keyifsiz çimlerde de muhakkak işe yarayacaktır o halde. Ne dersiniz? Hiç çimlerinde deneyen var mı acaba?
Domateslerinde deneyen arkadaşlarımız vardı ürünün kullanıldığı domateslerle kullanılmayanlar arasında gözle görülür bir fark var mıdır?
Sayın limon;
b5a nın sararan çimlerdeki etkisini sormuşsunuz, www.or-tarb5a.com adresini ziyaret edip referanslarımız bölümünde Tarım Kredi kuruluşu olan POYRAZ YEM in 8 dönümlük arazisinde yaptığımız uygulama sonucunu göreceksiniz...Bu güne kadar çim üzerindeki tüm uygulamalarımızda 10 gün gibi kısa bir sürede gözle görülür mükemmel sonuç veriyor..
Domateslerde de aynı şekilde sonuçlarımız var...
Denemenizi tavsiye ederim... Saygılar...
papatyam
14-07-2008, 15:45
Çok küçük bir çelik hatta nerdeyse yapraktan yetiştirdiğim 3 yaşında olan benjamin çok kötü durumdaydı (bendeyken iyiydi kayınvalideme verdim) yer değişikliğinden olsa gerek tüm yapraklarını döküp kurumaya başlamıştı ki 2 defa b5a sıvı gübre uygulamasından sonra toparlandı bir sürü dal ve yaprak vermeye başladı :))
Selahattin Yılmaz
14-07-2008, 16:03
Bu gün akşam saat 22:00 dan sonra Armutta Genç hastalığı denilen hastalık için için yapraktan uygulama yapacağız. Ayrıca damlamadan da vereceğiz. Bu arada kendi domateslerimde özellikle bazı pembe domateslerimde toprağına verdiğim uygulamalar vardı üzerleri meyve dolu diğerlerinde nerdeyse meyve yok. Bakalım eğer genç hastalığına da iyi gelirse bir devrimde orda yaşanır diyorum.
Hüseyin Bey, 1 lt. alıp denemek istiyorum. Bahçe sulaması için büyük bir su depomuz var. Tam olarak kaç ton bilmiyorum yarın ölçüp hesaplayacağım. Bu su deposuna bu ürünü katsam otomatik sulama ile bahçeyi sulasam nasıl olur? DEponun tamamı fazla gelir ama yarısına kadar suyu kullanınca gübreyi eklerim diye düşündüm. Bahçe 400 metrekare civarında çim alan ve kenarlarında 60-70 adet kadar leylandi var. Ortada bir adet Manolya Ağacı var. Otomatik sulama bu ağaçlara da az miktarda da olsa su atabiliyor. Br zararı olur mu yoksa onlara da faydası mı olur? Kaç ton suya ne kadar gübre karıştırmamı tavsiye edersiniz?
Hazır depoya karıştırmışken bir türlü ürün vermeyen Kiraz, Elma ve Erik ağaçlarımı da bu gübreli suyla sulamayı düşünüyorum. Çimleri bir kere sulamak yeterli gelecek mi? Veya kaç günde bir uygulamam gerekecek? Çimlere ilaçlar gibi kullanın derseniz elimde 2 litrelik amatör işi şarjlı püskürtme pompası var. Pompayla püskürtmenin pek etkili olacağını düşünmüyorum aslında o yüzden sulamaya karıştırmak istiyorum.
Çok soru sordum ama üstünkörü iş yapmak istemiyorum. Şu çimler için yaptığım masraflardan da verdiğim emekten de bıkmış durumdayım. Umut verici yazınızdan sonra sizin gübreden mucize bekliyorum diyebiliriz. Bu arada çok pahalı bulduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim. :)
denizakvaryumu
15-07-2008, 08:25
Bu arada kendi domateslerimde özellikle bazı pembe domateslerimde toprağına verdiğim uygulamalar vardı üzerleri meyve dolu diğerlerinde nerdeyse meyve yok.
Evet örnekler çoğaldıkça bu ürünün önemi artıyor.Kolay gelsin, deneme sonuçlarını bekliyoruz.
Emine Aktaş
15-07-2008, 09:23
B5A organik sıvı gübreyi kiraz ağaçlarımda denedim. Sonuçları gerçekten çok şaşırtıcı. Nematot incelemesinde, haziran böceği yumurtası görülen bir ağaca uyguladım. Yapraklarında bodurlaşma ve azalma görülen bu ağaç, yeni sürgünler vermeye başladı. B5A lı toprağımızın nematot incelemesinde bol miktarda canlı görüldü. Ağaçlarımız daha dirençli görünüyor, bariz büyüme hızı var. Kök bölgesindeki nem tutma kapasitesini dengede tuttuğu için, nem faktöründen kaynaklanan monilia hastalığına karşı da direnç göstereceğini tahmin ediyorum.
Adalet Yağcı
15-07-2008, 11:07
B5A organik sıvı gübreyi kiraz ağaçlarımda denedim..
Sevgili Emine;
Beş gün önce b5a aldım, hemen çiçeklerime ve sebzelerime uyguladım.
Uygulamayı her kök için tek tek yapmak üstelik gece saat 23.00 te oldukça yorucu oldu benim için :(
Benim üç tonluk bir tankım var, bahçem üçyüzelli mk. kadar, 20 tane ağacım, sebzelerim ve çiçeklerim var.
Tankın içine 250 ml. b5a koyup bunuda damlamayla versem uygun olurmu, tabi tankın içinde kalan gübreli suyu 15 gün sonra tekrar kullanmak istiyorum.
Bu şekilde bekletmenin bir zararı olurmu.
Ürünün düşük sıcaklıkta saklanması gerektiği yazıyor nasıl muhafaza edebilirim, buzdolabından başka alternatif varmı :(
Bu ürünü buzdolabında saklamakta bana oldukça yanlış görünüyor.
Cevabınız için şimdiden teşekkürler ediyorum.
Sevgiyle...
denizakvaryumu
15-07-2008, 11:19
Benim merak ettiğim bu ürünün, üretim sonrası satışa kadar soğuk hava koşullarında saklanıp saklanmadığı?
Selahattin Yılmaz
15-07-2008, 11:30
Zannımca bakteri esaslı olduğu için düşük sıcaklıkta saklama mantığı bakterilerin çalışmasını yavaşlatmak esasına dayanıyor. Muhtemel ambalaj içinde köpüklü **** ambalajın şişmesi bakterilerin çoğalması nedeniyledir. Olurda bakteriler aşırı çoğalırsa ortam nedeniyle kendilerine zararlı olabilecek durum oluşur soğukta çalışmayı durdurmak o nedenle diye düşünüyorum. Bunun yanında belli bir miktarda veya hemen kullanılması bakteriler çalışmış ve çoğalmışlarsa sizin için faydalıdır zira çoğlatmış olmakla (kendileri için zararlı düzeye gelmemişse) hem daha yararlı hemde gübreniz çoğalmış olacaktır. Ancak mukorize gübre olduğundan doğrusu çoğalma esaslarını ve çoğalmaya verdiği tepkiyi bilemiyorum. Ancak köpük yapmış veya ambalajını şişirmiş ortama içerisindeki muhafaza yerinden ekleyebilirseniz dayanım süresinide uzatmış olmanız mümkün. Yine de ürününüzü taze taze kullanın derim çünki en iyi çalışma ortamı toprak ve yine en iyi muhafaza yeri yine toprak..
Emine Aktaş
15-07-2008, 13:59
Sevgili Emine;
Beş gün önce b5a aldım, hemen çiçeklerime ve sebzelerime uyguladım.
Uygulamayı her kök için tek tek yapmak üstelik gece saat 23.00 te oldukça yorucu oldu benim için :(
Benim üç tonluk bir tankım var, bahçem üçyüzelli mk. kadar, 20 tane ağacım, sebzelerim ve çiçeklerim var.
Tankın içine 250 ml. b5a koyup bunuda damlamayla versem uygun olurmu, tabi tankın içinde kalan gübreli suyu 15 gün sonra tekrar kullanmak istiyorum.
Bu şekilde bekletmenin bir zararı olurmu.
Ürünün düşük sıcaklıkta saklanması gerektiği yazıyor nasıl muhafaza edebilirim, buzdolabından başka alternatif varmı :(
Bu ürünü buzdolabında saklamakta bana oldukça yanlış görünüyor.
Cevabınız için şimdiden teşekkürler ediyorum.
Sevgiyle...
Adalet Hanım; Öncelikle güzel sonuçlar elde etmenizi temenni ediyorum.
Ürünün, yiyeceklerimizi koyduğumuz buzdolabında saklanması ****** uygun olmaz. Ağzını iyice kapatıp, güneş görmeyen serin bir depoda saklanabilir.
Fazla su ile kullanımda herhangi bir mahzur yoktur. B5A organik sıvı gübre kullanılırken kullanılacak ekipmanların temizliğine ve kimyasal ilaç kalıntıları olmamasına dikkat edilir. l litre B5A organik sıvı gübre 5000 metre kare alanın gübrelenmesinde kullanılabilir.1 litre B5A organik sıvı gübre 1000 – 2000 litre su ile sulandırılarak ( veya daha fazla su ile sulandırılarak ) 2000 metre kare alanın gübrelenmesinde kullanılır. Bu durumda tankınızın yaklaşık 6da 5lik kısmını kullandıkdan sonra, kalan 500ml lik suyun içine yaklaşık 175ml B5A karıştırın. Son sulama suyunu tüm araziyi yetecek şekilde verin. Tankın içinde gübreli su bırakmayın.Çünkü gübrenin içinde bulunan mikoplazmalar deforme olabilirler.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin.;)
Emine Aktaş
15-07-2008, 14:01
Benim merak ettiğim bu ürünün, üretim sonrası satışa kadar soğuk hava koşullarında saklanıp saklanmadığı?
Sn.Denizakvaryumu; Ürünün ağzı kapalı ve hava almadığı için, +3veya+5 derecede muhafaza ediliyor. Zaten raf ömrü bir yıl.
Adalet Yağcı
15-07-2008, 14:32
Sevgili Emine Aktaş;
Yardımlarınız için binlerce teşekkürler ediyorum.
Aynen dediğiniz gibi yapacağım.
Sevgiyle...
Hüseyin Ovak
16-07-2008, 21:56
Hüseyin Bey, 1 lt. alıp denemek istiyorum. Bahçe sulaması için büyük bir su depomuz var. Tam olarak kaç ton bilmiyorum yarın ölçüp hesaplayacağım. Bu su deposuna bu ürünü katsam otomatik sulama ile bahçeyi sulasam nasıl olur? DEponun tamamı fazla gelir ama yarısına kadar suyu kullanınca gübreyi eklerim diye düşündüm. Bahçe 400 metrekare civarında çim alan ve kenarlarında 60-70 adet kadar leylandi var. Ortada bir adet Manolya Ağacı var. Otomatik sulama bu ağaçlara da az miktarda da olsa su atabiliyor. Br zararı olur mu yoksa onlara da faydası mı olur? Kaç ton suya ne kadar gübre karıştırmamı tavsiye edersiniz?
Hazır depoya karıştırmışken bir türlü ürün vermeyen Kiraz, Elma ve Erik ağaçlarımı da bu gübreli suyla sulamayı düşünüyorum. Çimleri bir kere sulamak yeterli gelecek mi? Veya kaç günde bir uygulamam gerekecek? Çimlere ilaçlar gibi kullanın derseniz elimde 2 litrelik amatör işi şarjlı püskürtme pompası var. Pompayla püskürtmenin pek etkili olacağını düşünmüyorum aslında o yüzden sulamaya karıştırmak istiyorum.
Çok soru sordum ama üstünkörü iş yapmak istemiyorum. Şu çimler için yaptığım masraflardan da verdiğim emekten de bıkmış durumdayım. Umut verici yazınızdan sonra sizin gübreden mucize bekliyorum diyebiliriz. Bu arada çok pahalı bulduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim. :)
Sayın limon;
400 m2 bahçeniz için tankınıza (su miktarı önemli değil bahçenizi ne kadar su ile suluyorsanız 1 ton , 2 ton **** daha fazla olabilir)100 cc b5a ilave ederek bahçenizi sulayabilirsiniz.Bahçenizde bulunan ağaçlarınızın diplerine (hazırladığınız B5a lı sudan herhangi bir kapla 10 ar litre alip) dökün.... bu işlemi 15-20 günde bir tekrarlayabilirsiniz.. Saygılar...
Sağolun Hüseyin Bey. Bugün elime geçecek gübre. Dün çok yağmur yağdığından toprağın kurumasını bekleyip öyle kullanayım diyorum. Kullanmadan çimleri de biçeyim diyorum. Kısa mı biçsem, normal boyunda mı ne dersiniz?
Hüseyin Ovak
17-07-2008, 13:35
Sağolun Hüseyin Bey. Bugün elime geçecek gübre. Dün çok yağmur yağdığından toprağın kurumasını bekleyip öyle kullanayım diyorum. Kullanmadan çimleri de biçeyim diyorum. Kısa mı biçsem, normal boyunda mı ne dersiniz?
Sayın limon;
Toprağın ıslak olması b5a kullanımı için daha iyi... Çimlrinizi her zaman nasıl biçiyor iseniz öyle biçin çok fark etmez... İnşaallah kısa sürede sonuç alacaksınız...Saygılar...
Bu ürünü balkondaki domateslerim, pepinolarım ve mango fidanlarım,limonlarım üzerinde denedim. Extra bir sonuc alıp alamayacagımı zaman gösterecek, şu an icin görüntüleri aynı...
Ama sararmış bambu bitkim [Şans Bambusu (Dracena sanderiana)] vardı, ona spreyle verdim. Hüseyin bey bunu mutlaka referansınıza ekleyin, bambularım hiç olmadıgı kadar güzel bir yeşillik içine girdi.
denizakvaryumu
17-07-2008, 20:27
Bir de B5a nın kokusu hakkında bilgi verirseniz sevinirim çünkü zaman zaman özel mesajlarla bu durum soruluyor.
B5a nın kapağı açılınca insanlar rahatlıkla koklayabilir mi, yoksa keskin bir kokusu var mı?
Bozulduğu kokusundan anlaşılabilir mi?
Selahattin Yılmaz
17-07-2008, 21:03
Üzerinde yazıyor zaten içeriği melas ve arpa tozu diye. Bu ikisi zaten yeterince aşırı kokuya sahiptir ancak seyrelince malumunuz koku falan kalmaz.
Emine Aktaş
17-07-2008, 21:42
Kapağını açınca, sarımsağı andıran ağır bir kokusu oluyor. Evet, seyrelince ağır kokusu hissedilmiyor.
Hüseyin Bey,
Özelinize bir mail atmıştım 0,5 lt siparişim hakkında, elinize geçtimi acaba?
Bir de B5a nın kokusu hakkında bilgi verirseniz sevinirim çünkü zaman zaman özel mesajlarla bu durum soruluyor.
B5a nın kapağı açılınca insanlar rahatlıkla koklayabilir mi, yoksa keskin bir kokusu var mı?
Bozulduğu kokusundan anlaşılabilir mi?
Hüseyin beyin bana gönderdigi ürün gayet normal kokuyor. Yani çok agır ve rahatsız eden bir kokusu yok. Tabi burnunuzu icine daldırırsanız durum degisiyor:D
Peki, palmiyeye de verebilirmiyiz bu ürünü arkadaşlar?
Depodaki su ancak azaldı. Biraz önce çimlerde ve ağaçlarda kullandım gübreyi. Bu sabah çektiğim fotoğraflar ektedir. 10 gün kadar sonra gözle görülür yeşerme olacağını söylediler Hüseyin Bey ve kardeşi. Tek dezavantajı çimlerin çok çabuk uzaması ve 2-3 günde biçilmesi gerektiğiymiş. Yeter ki iyileşsinler biçmeye razıyım :) Arkadaşlar çok umut verici konuşunca bu yaz kuruyan Pazaz Eriği ağacını da suladım, şayet yeşermeye başlarsa mucize gerçekleşecek :) Depodaki tüm suyu sonuna kadar bitirdim. Tamamen boşalması için alt tıpayı açtım. Sabah iyice yıkayıp temiz su doldurucam. Sonra o suyu rahatlıkla kullanabilir miyim? Köpeği yıkarken, elimizi ayağımızı yıkarken vs.. Köpeğin su kabına da oradan dolduruyoruz. Sakıncası var mıdır?
Hazır karışımı hazırlamışken sebzeleri de suladım. Kızarmış çeriler var. Sulama yaparken belki su sıçramıştır. Bu sebzeleri hemen yarın sabah yıkayıp yememizde bir sakınca var mıdır?
43406
43407
43409
43410
Köpege bence bir süre o sudan içirmeyin derim.
Fısfılsa organik gübre verdigim ürünlerimi ben yemekteyim yaklasık 15 gündür, henüz ölmedim sizde yiyebilirsiniz:D
Hüseyin Ovak
20-07-2008, 17:54
Sayın limon;
şehir dışından henüz döndüğüm için mesajınızı yeni gördüm...Anladığım kadarıyle çimlerinizi ve ağaçlarınızı gündüz sulamışsınız!...Eğer damlama sulama yapıyorsanız pek bi sorun yok ancak; yağmurlama **** salma su veriyor iseniz gündüz yaptığınız sulama ve b5a uygulamasında verim alamayabilirsiniz... Çünkü; B5a kullanımında gün batımından sonra veya gün doğumunda kullanılması olmazsa olmaz...Gün ışğından B5a zara görebiliyor... İnşaallah iyi sonuç alırsınız...
Ayrıca sebzelerinizi yıkayıp rahatlıkla yiyebilirsiniz.. Deponuzu yıkadıktan sonra depodaki suyuda rahatlıkla kullanabilirsiniz..Bana sulama saatiniz ve şekliniz hakkında bilgi verirseniz sevinirim .. Saygılar...
Gündüz sular mıyım hiç. Gece yarısı suladım. Gübreyi suya karıştırmadan önce toprağı iyice ıslattım. Gübreyi daha sonra karıştırıp bahçenin her köşesini bolca suladım. (Otomatik sulama ile fıskıyelerle + hortumla) Kullanma talimatlarına harfi harfine uyduğumdan emin olabilirsiniz.
Fotoğraf çekme işini bu sabah yaptım sadece. 10 gün sonra yine aynı yerlerin fotoğrafını çekeceğim. Bahçenin en kötü durumdaki bölgelerini fotoğrafladım ki düzelmeyi daha net görebilelim.
Hüseyin Ovak
20-07-2008, 18:22
Bu ürünü balkondaki domateslerim, pepinolarım ve mango fidanlarım,limonlarım üzerinde denedim. Extra bir sonuc alıp alamayacagımı zaman gösterecek, şu an icin görüntüleri aynı...
Ama sararmış bambu bitkim vardı, ona spreyle verdim. Hüseyin bey bunu mutlaka referansınıza ekleyin, bambularım hiç olmadıgı kadar güzel bir yeşillik içine girdi.
Sayın kuzen38;
Bambunuz için nekadar sevindiğimi anlatamam....Bizim için en büyük referans sizlersiniz; çok sağolun... Umuyorum diğer bitkilerinizde de olumlu gelişmeler olacaktır... Saygılar...
Hüseyin Ovak
20-07-2008, 18:24
Peki, palmiyeye de verebilirmiyiz bu ürünü arkadaşlar?
Sayın cemo;
B5a yı her türlü bitkide çekinmeden kullanabilirsiniz..Saygılar...
eakkaya_68
20-07-2008, 20:51
B5a yı heyecanlı bir şekilde okumaktayım
Aklımdaki bazı düşünceleri yazmak istiyorum insan sağlığına zararlı bakteriler den bahsedilmiş benim bildiğim kadarı ile agızdan alınan en zararlı bakteri amip ado ishal yapar ama clastridyum gibi bakterilerin artıkları çok tehlikelidir. ayrıca arkadaşlar
Aklımdaki bazı düşünceleri yazmak istiyorum insan sağlığına zararlı bakteriler den bahsedilmiş benim bildiğim kadarı ile agızdan alınan en zararlı bakteri amip ado ishal yapar ama clastridyum gibi bakterilerin artıkları çok tehlikelidir. ayrıca arkadaşlar sanıyormusunuzki insan sağlığına en zararlı mikroorganizmalar toprakta yaşıyor . en zararlıları kendi vucudumuzda yaşıyor zaten mesela burnumuzda stafilokokus aereus . kanama karışıpda sepsis yapsa vah halinize . B5a ile çok çok güzel şeyler okudum ama . ilginç olan bu kadar güzel bir buluşun ülkemizde keşfedilmiş olması ? ve hangi labaratuarda ortaya çıkarıldığı . Acaba her yıl tohumlarına bir dünya para verdiğimiz yabancı ülkelerde buna benzer bir madde (miko plazma) bulunamamışmı?. B5a fikrini ve icadını yapan kişi bu konuda açıklama yapmmıycakmı. Ayrıca psoudomonas bir bakteri . mikoplazma ise virus gibi sadece gen dizisi taşıyan uygun ortamda canlanabilen bir bakteri içinde yaşayabilen bir varlık
Cansunarya
21-07-2008, 00:03
Amip, herkesinde bildiği gibi bir bakteri değildir :) diğer yazdıklarınızda da anlam kargaşası var, lütfen yanlış bilgiler vermeyelim.
Hüseyin Ovak
21-07-2008, 10:59
Gündüz sular mıyım hiç. Gece yarısı suladım. Gübreyi suya karıştırmadan önce toprağı iyice ıslattım. Gübreyi daha sonra karıştırıp bahçenin her köşesini bolca suladım. (Otomatik sulama ile fıskıyelerle + hortumla) Kullanma talimatlarına harfi harfine uyduğumdan emin olabilirsiniz.
Fotoğraf çekme işini bu sabah yaptım sadece. 10 gün sonra yine aynı yerlerin fotoğrafını çekeceğim. Bahçenin en kötü durumdaki bölgelerini fotoğrafladım ki düzelmeyi daha net görebilelim.
Sayın limon;
ben yanlış algılamışım, İnşaallah iyi sonuç alır bizleri de sevindirirsiniz... Saygılar...
Hüseyin Ovak
21-07-2008, 11:09
B5a yı heyecanlı bir şekilde okumaktayım
Aklımdaki bazı düşünceleri yazmak istiyorum insan sağlığına zararlı bakteriler den bahsedilmiş benim bildiğim kadarı ile agızdan alınan en zararlı bakteri amip ado ishal yapar ama clastridyum gibi bakterilerin artıkları çok tehlikelidir. ayrıca arkadaşlar
Aklımdaki bazı düşünceleri yazmak istiyorum insan sağlığına zararlı bakteriler den bahsedilmiş benim bildiğim kadarı ile agızdan alınan en zararlı bakteri amip ado ishal yapar ama clastridyum gibi bakterilerin artıkları çok tehlikelidir. ayrıca arkadaşlar sanıyormusunuzki insan sağlığına en zararlı mikroorganizmalar toprakta yaşıyor . en zararlıları kendi vucudumuzda yaşıyor zaten mesela burnumuzda stafilokokus aereus . kanama karışıpda sepsis yapsa vah halinize . B5a ile çok çok güzel şeyler okudum ama . ilginç olan bu kadar güzel bir buluşun ülkemizde keşfedilmiş olması ? ve hangi labaratuarda ortaya çıkarıldığı . Acaba her yıl tohumlarına bir dünya para verdiğimiz yabancı ülkelerde buna benzer bir madde (miko plazma) bulunamamışmı?. B5a fikrini ve icadını yapan kişi bu konuda açıklama yapmmıycakmı. Ayrıca psoudomonas bir bakteri . mikoplazma ise virus gibi sadece gen dizisi taşıyan uygun ortamda canlanabilen bir bakteri içinde yaşayabilen bir varlık
Sayın eakkaya;
B5A nın % 100 yerli bir yapım olduğundan şüpheniz olmasın... Yabancılar böyle bir icadı neden yapamamışlar onu bilmiyorum; bu onların sorunu!....Biz Türk milleti olarak kendimizi Aşağılamaktan ne zaman vazgeçeriz onu da bilmiyorum!...Ancak biz B5A nın Türk Malı olmasından gurur duyuyor ve çalışmalarımıza aynı hızla devam ediyoruz...Şu ana kadar aldığımız sonuçlar mükemmel...Hedefimiz Türkiye'nin Organik Tarım üssü olması...Başarılabilir mi bilmiyorum zaman gösterecek ama; Hayal etmezseniz gerçekleşmez.....Saygılar...
Bu akşam üstü çimlerin renginin çok güzelleşmeye başladığını farkettim. Daha önce koyu yeşilken şimdi çok tatlı bir canlı yeşil tonu olmaya başladılar. Doğrusu bu kadar çabuk bir değişim beklemiyordum.
Sararmış bölgelerin durumu için bir hafta kadar bekleyeceğim. Çok ümitli değildim aslında ama bugünkü durumdan sonra ümitlenmeye başladım :)
Emine Aktaş
21-07-2008, 22:16
Sayın limon; sizin adınıza çok sevindim. Gerçekten B5A organik sıvı gübresi, bizi de çok şaşırtıyor.
Hüseyin Bey,
Ürünü aldım teşekkür ederim. Bu hafta balkondaki çiçeklerimde deneyeceği daha sonra ise Karamürsel'deki 1,5 yaşında olan Trabzon Hurması fidanlarıma uygulama yapmayı düşünüyorum.
***.
Hüseyin Ovak
22-07-2008, 13:04
Hüseyin Bey,
Ürünü aldım teşekkür ederim. Bu hafta balkondaki çiçeklerimde deneyeceği daha sonra ise Karamürsel'deki 1,5 yaşında olan Trabzon Hurması fidanlarıma uygulama yapmayı düşünüyorum.
***.
Sayın aslan;
Ben teşekkür ederim.Umarım size faydalı olabiliriz.Uygulama şartlarına uyduğunuzda olumlu sonuçlar alacaksınız inşaalah...Saygılar...
damat ferit
23-07-2008, 23:39
sayın @Hüseyin Ovak bütün yazılan çizilenleri okudum ve eğer her yazılan doğruysa sizin sıvı gübreniz gerçekten olağan üstü birşey ( yurtdışı fuarlara katılmayı düşünüyormusunuz ? )
benim öğrenmek istediğim su: bu gübreyi ve sadece bu gübreyi kullansak yetermi,yoksa hayvan gübresi ( bahce ) ile birliktemi kullanılmasınımı önerirsiniz ?
birde bu gübre üniverselmi yani bitkinin büyüme ve çiçekleme aşamasında birliktemi kullanılır,yoksa çiçekleme dönemi için ayrı bir gübremi gerekiyor ?
Hüseyin Ovak
24-07-2008, 00:38
sayın @Hüseyin Ovak bütün yazılan çizilenleri okudum ve eğer her yazılan doğruysa sizin sıvı gübreniz gerçekten olağan üstü birşey ( yurtdışı fuarlara katılmayı düşünüyormusunuz ? )
benim öğrenmek istediğim su: bu gübreyi ve sadece bu gübreyi kullansak yetermi,yoksa hayvan gübresi ( bahce ) ile birliktemi kullanılmasınımı önerirsiniz ?
birde bu gübre üniverselmi yani bitkinin büyüme ve çiçekleme aşamasında birliktemi kullanılır,yoksa çiçekleme dönemi için ayrı bir gübremi gerekiyor ?
Sayın damat ferit;
Bulgaristan distirübütörü sayın Grazy, uluslar arası bir fuara katıldı ve çok büyük ilgi gördüğünü söylüyor...(Bu fuar görüntüleri www.bmrtarim.net'te var).
B5a yı hem alt, hem de üst gübre olarak kullanabilirsiniz, yani tabanda,çimlenmede(filizlenmede) ve çiçeklenme de yalnızca b5a kullanılır ancak istenirse hayvan gübresi(kurutulmuş ve yanmış olacak) veya başka organik maddeler de kullanılabilir. Ayrıntılı bilgi için www.bmrtarim.net **** www.or-tarb5a.com adreslerini inceleyebilirsiniz..Saygılar...
Mine Pakkaner
24-07-2008, 00:38
ÖNEMLİ
Ürün ile ilgili satış, sipariş, teslimat mesajları bu başlıkta yazılmamalıdır. Bu mesajlar için B5A Sıvı Organik Gübre (agaclar.net üyelerine indirimli) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9154) başlığı kullanılmalıdır.
Arkadaşlar ceviz ağacımdaki cevizler sürekli dökülüyordu.b5a gübreyi kullandıktan 1 hafta sonra dökülme durdu.Bilgilerinize..
şenol coca
25-07-2008, 01:55
merhaba agaclar.net .merhaba organik tarım destekçileri.B5A sıvı organik gübre yazılarınızı merakla takip ederken ancak üye olabildim.Ben B5A ile 1 yıldır tanışıyor ve BANDIRMA yöresinde çalışmalar yapıyorum.en son şirin beldemiz marmara adasında zeytinlerde uygulama yaptık,şu an adadaki eniyi zeytin bizim uygulama yaptığımız bahçede.Kasım ayı itibariylede toplanmaya başlıyacak.B5A sıvı organik gübreyle buğday,ayçiçeği,mısır,domates,biber,çeltik,pırasa, zeytin,kiraz,saksı bitkileri ve bahçe çiçekleri yetiştirdik.Sizlerinde dediği gibi her alanda süper verim aldık ERDEK te yazlık sitelerin bahçelerini B5A ile güzelleştirdik.Bu ürünü ülkemize kazandıran BMR tarım çalışanlarına vede çok çaba sarfedip bir telefonla burlara kadar gelen Hüseyin OVAK beye teşekkürler ediyorum.BANDIRMA çevresinde ürünü merak eden ve kullanmak isteyenlere her zaman yardım etmeye hazırım...HEDEF ORGANİK TARIM,ORGANİK ÜRÜN...
yakamozsimsek
25-07-2008, 19:06
...
Yaklaşık onbeş gündür nanemin yaprakları kıvrıldı küçüldü, onbeşgün önce B5A organik gübre vermiştim.
Bugün hepsini biçtim, kıvrıkların altı minik bitlerle dolu, ayrıca dikkatle inceleyince gördümki alt yaprakların altına saklanmış koza içinde tırtıl gibi birşeyler var.
...
Kullandiginiz ilacin tarim bakanligindan izni varmi?))))))))))) Kusara bakmayin gulmek zorundaydim. Inaninki su an bile gulmemek için kendimi zor tutuyorum.
Adalet Yağcı
25-07-2008, 19:51
Kullandiginiz ilacin tarim bakanligindan izni varmi?))))))))))) Kusara bakmayin gulmek zorundaydim. Inaninki su an bile gulmemek için kendimi zor tutuyorum.
Merhaba Yakamozsimsek;
Şimdi içime kurt düşürdünüz, lütfen açıklarmısınız, isterseniz özele yazın.
yakamozsimsek
25-07-2008, 21:32
Rica ederim. Ozele yazmak gibi bir niyetim yok .Buradanda rahatlikla yazabilirim neden insanlarimiz tarim bakanliginin onayladigi degilde elden satis yapan insanlarin urettigi bir takim maddeleri alirki. Eger urun duzgun ise zaten patentini almak istemesi gerekirken urunu bu sekilde satmanin amaci nedir.Ancak sunuda eklemeliyim kullandiginiz urun kesinlikle kotutudur diyemem ama iyidirde diyemem bunu tarim bakanligi belirler ben degil.
yakamozsimsek
25-07-2008, 22:22
B5 denilen gubre sanirim ilk satisa çikarildiginda eger ki yanlis hatirlamiyorsam organik gubre olarak satiliyordu ve mercimeklerde muthis bir kok salma gerçeklestiriyordu hatta allah cc diyede altina dusulen notta çok ilginçtirki bunu bize allah nasip eyledi diyede not dusulmustu ancak birileri analiz tarim bakanliginin izni soruldugundaisler karismisti sanirim neyse . Benim sahsi dusuncem eger analizleri yapilmamis ilaçlar kullaniliyorsa tarim bakanlmiginin izni yoksa ve karisimin ne ile yapildigi anlatilmiyorsa çoçuklarinizdan uzak tutunuz ve insanlara tavsiye ederken altina imzanizi atmamaya ozen gosteriniz insanlar size guvenerek bu ilaca guveniyorlar .Eger bu sivi **** gubre her ne ise anlatildigi gibi ise milyon avrolarin dondugu tarimda paten alinarak muthis bir uretime geçilebilecekken neden bu yapilmamaktadir.Allah diyelimki nasip etti ne kadar guzeldirki bir çalisma sonucu elde edilen bir gubre ortaya çikmistir peki neden yasalar analizler ve tarim bakanligina bas vurularak degerlendirilemez. Acaba diyorum bu sivi gubre bazi kimyasal gubrelein karisimimidirki bu sivi patent için bas vurulmaz .
yakamozsimsek
25-07-2008, 22:25
Kesinlikle amacim bu gubreyi kotulemek degildir .Degerli bir peyzajci meslaktasimi mecburi emekliye ayirdik nedeni kimyasal maddelerin kullanimindan kaynakli kanser.Endisem sadece bundandir. Ancak tekrar soylemek isterimki bu siviya iyi **** kotu diyemem.
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 02:07
http://www.bmrtarim.net/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=29
Sayın yakamozsimsek;
Yukarıdaki linki inceledikten sonra B5A nın Tarım Bakanlığından İznini sorgulamanızı öneririm!...Adalet hanımın nanelerindeki durumun B5A ile ilgisi yoktur.Agaçlar net'teki amacımız satıştan çok insanlara faydalı olabilmektir...B5A nın satışı meşru olarak bayiliklerce yapılmaktadır. Lütfen yanlış yönlendirmeler yapmayınız....Saygılar...
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 02:17
Kesinlikle amacim bu gubreyi kotulemek degildir .Degerli bir peyzajci meslaktasimi mecburi emekliye ayirdik nedeni kimyasal maddelerin kullanimindan kaynakli kanser.Endisem sadece bundandir. Ancak tekrar soylemek isterimki bu siviya iyi **** kotu diyemem.
Sayın yakamozsimsek;
Kimyasal madde ve zirai ilaçların kansere sebep olduğu malumunuz üzere aşikardır.Bizim de amacımız insan sağlığıdır...
B5A TAMAMEN BİTKİSEL MENŞEİLİ OLUP; KESİNLİKLE KİMYASAL MADDE VE HORMON İÇERMEZ...
B5A ile ilgili ayrıntılı bilgi için sitelerimizi inceleyebilir, TÜGEM'i arayabilirsiniz.
Sitemizde Tüm sertifikalarımız mevcut olup; uluslar arası sertifikasyon kuruluşu EKOTAR tarafından B5A nın organik bir ürün olduğu belgelenmiştir....Saygılar...
www.bmrtarim.net www.or-tarb5a.com
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 02:42
B5 denilen gubre sanirim ilk satisa çikarildiginda eger ki yanlis hatirlamiyorsam organik gubre olarak satiliyordu ve mercimeklerde muthis bir kok salma gerçeklestiriyordu hatta allah cc diyede altina dusulen notta çok ilginçtirki bunu bize allah nasip eyledi diyede not dusulmustu ancak birileri analiz tarim bakanliginin izni soruldugundaisler karismisti sanirim neyse . Benim sahsi dusuncem eger analizleri yapilmamis ilaçlar kullaniliyorsa tarim bakanlmiginin izni yoksa ve karisimin ne ile yapildigi anlatilmiyorsa çoçuklarinizdan uzak tutunuz ve insanlara tavsiye ederken altina imzanizi atmamaya ozen gosteriniz insanlar size guvenerek bu ilaca guveniyorlar .Eger bu sivi **** gubre her ne ise anlatildigi gibi ise milyon avrolarin dondugu tarimda paten alinarak muthis bir uretime geçilebilecekken neden bu yapilmamaktadir.Allah diyelimki nasip etti ne kadar guzeldirki bir çalisma sonucu elde edilen bir gubre ortaya çikmistir peki neden yasalar analizler ve tarim bakanligina bas vurularak degerlendirilemez. Acaba diyorum bu sivi gubre bazi kimyasal gubrelein karisimimidirki bu sivi patent için bas vurulmaz .
Sayın yakamozsimsek;
Bu bilgilerin doğruluğunu ispat etmek zorundasınız...Siz böyle düşünüyor ya da böyle bir kanaat edinmiş olabilirsiniz ancak; bu size hiçbir araştırma yapmadan varsayımlar ile insanların aklını karıştırma hakkını vermez!...
Şunu unutmayın ki; hiçbir buluş, ortaya çıktığı tarihlerde yaşayan insanlar tarafından kabullenilmemiş,şüphe ile yaklaşılmış, zamanla bu buluşun etkileri ve doğruluğu gözle görülmeye başladığında değeri anlaşılmıştır...
B5A organik sıvı gübre şuanda Avrupa birliği ülkelerinde de ilgi çekmiş,ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ nde incelenmekte olup; sonuçları rapor halinde çok kısa sürede alınıp,sizlere de duyurulacaktır. Saygılar....
yakamozsimsek
26-07-2008, 10:23
Huseyin ovak sertifika buyumuyor neden?Gerçekten uzerine bakmak isterdim 'ki eger dediginiz gibi ise neden organik tarimda milyon avrolar dolasirken bu tur bir allah cc nin size bahsettigini paylasmiyorsunuz ki eger dediginiz gibi olsaydi su ihracata baslamistiniz ve dunyanin bir çok yerindede urununuzu bulmak mumkun olurdu ancak yine soylemek isterimki urununuz kotu diyemem ama iyide diyemem bahçeselde satisa basladiginiz zaman yaptiginiz yazi allah cc gibi bir yazi ile baslamadinizmi mademki maliniza guveniyordunuz neden allahi katarak insnlarin inanis biçimlerini kullanmak gereksinimi hissettiniz.
Emine Aktaş
26-07-2008, 10:41
Sayın Yakamozsimsek,
Ben Ziraat mühendisiyim ve uzmanlık yaptığım bölüm de Toprak. Dolayısı ile gübre çeşitleri ve kullanımı benim uzmanlık alanım. İnsanlar, ilaçlarla gübreleri birbirine karıştırıyorlar. Zirai ilaç olup, kimyasal sınıfında katagorize edilen, fakat insan ve bitkiye zarar vermeyen bitkisel menşeili kimyasal ilaçlar bulunabilir.
Kullanılan gübreler ise, kimyasal ve organik diye iki kısma ayırılıp, bileşenleri itibarı ile tamamen birbirinden farklıdır. Bir toprakçı olarak, toprağın tekstürel yapısına en uygun olacak gübrelerin, organik gübreler olacağını söyleyebilirim.
İnsanlara, B5A organik sıvı gübresini tavsiye ederken de, yaptığımız gözlem ve deneyleri bilimsel alt yapıya oturttuğumuz için rahatlıkla tavsiye edebiliriz.
Ayrıca bu ürün, Tarım Bakanlığından izni alınmış, resmi bayileri olan zirai bir gübredir. Kimsenin kafasına göre ürün tavsiye etme lüksü olmadığı gibi, hiç bir bilimsel veriye dayanmadan insanları yanıltmaya da hakkı olamaz.:confused:
yakamozsimsek
26-07-2008, 11:56
Eger yazilarimi okursaniz urune iyi **** kotu deme luksum olmadigi belirtilmistir.
Diyelimki bir urun uretildi ,burada benim kaygim satisini islama yani allah cc diye satisa surulmesidir insanlarin mamullerinemi guveni yok . **** bilimsel analiz rabaratuvarlarinami? Eger bahsedildigi gibi ise ki bahsedilis sekli dunyada devrim niteliginde ve tarim bakanligi bu devrimi onayladi neden ihracati yapilmamaktadir bugun dunyanin dort bir yaninda gida sorunu yasanirken ve bu soruna çareler ararnirken bu devrim devlet tarafindan kullanillacak bir devrim oldugu halde turkiye cumhuriyeti acaba bu devrimi neden gormezlikten gelmektedir.
Kisacasi daha oncede yazdigim gibi urune iyi **** kotu diyebilme luksum yoktur bunu butun yazilarimda da belirtmisimdir .
Ancak insanlara pazarlanis sekli kafalari karistirmaktadir.
Her zaman pazalama seklindeki tavirlar acabayi dogurtmak zorunda birakir.
Saygilarimla
travaoux paysagist
lycée agricole
Hatta bana bu sividan iki adet gonderebilirseniz sevinirimde su devrimi denemek isterim
birincisi agricole bio analiz icin ikinciside kullanip denemek icin
adresim
7 rue montmartne
77250
moret sur loing
france
Bu arada yazmayi unuttum eger analiz bana bir devrim der ise uretimde fazlalastirma gerçeklestirebilinir der ise bu ilacin **** sivinin ihracatinida yapabiliriz boyle bir olusumu degerlendirmek isterim sahsen.
Bu tur bir sivi organik gubre ile bu tur bir kazanim saglaniyor ise bu para kazanilmasinda cok buyuk bir ticaret hacmi demektir.
Ancak normal bir gubre ise ****** turk halkinin bir turk gencinin urettigi mali kullanmasindan yanayim en azindan ayni mali disaridan almak yerine paranin içeride kalmasi uygundur.Avrupa birligi ve birlesmis milletlerin afrikada açacagi araziyi dusundukce ,buradaki tarimin yapilmasi afrikadaki tarimcilarada ihracat yapilabilmesi amaci ile turkiye cumhuriyetinden ticaret hakki allabiliriz .
Bir diger yonu ise kok salmada yarasa gubresinin çok buyuk bir etki sagladigi bilinmektedir ancak yarasa gubresi kultur çalismalari hari yasaklanmis bir gubredir .****** su an için yazdiklarim bir teorinin uzerine geçmez sivilar geldiginde analize gonderdigim zaman gelecek cevaba gore yazmak daha uygun olacaktir.
Emine Aktaş
26-07-2008, 15:01
Merhaba Yakamozsimsek;
Şimdi içime kurt düşürdünüz, lütfen açıklarmısınız, isterseniz özele yazın.
Adalet hanım, linkten nanelerinizin fotoğraflarını inceledim. Bu durumun B5A ile alakası yok. Muhtemelen, tam yanmamış hayvan gübresinin içerisinde bulunan böcek yumurtalarının, uygun sıcaklıkta faaliyete geçmesinden kaynaklanıyor.
B5A içerik itibarı ile, faydalı mikoplazmalardan oluştuğu için, bu tip bir zarar verme olasılığı olamaz.
Ne yapılması gerektiğini, Mine hanım yazdığı için burada yazma gereği duymuyorum.
İçiniz rahat olsun, tavsiye ettiğimiz ilaç ve gübreler güvenilir olup, Tarım Bakanlığının iznine tabidir.
yakamozsimsek
26-07-2008, 15:08
Sitenizi az once inceleme firsati buldum. Verilen analiz raporunda organik oldugu belirtilmektedir.Cok guzel bir çalisma olmustur ancak bu tur sivi gubreler yillardir imal edilmektedir sahsi gorusum malinizi satarken fazla uçmamaniz hele allah cc nasip etti hiç bu tur urunler avrupada her kuçuk magazada satilmaktadir.Bu sitelerden sadece birtanesini koymam yeterli olacaktir nedeni ise bazi yazinizda avrupalilar nasil bulamamis demenizdendir.http://www.saveurdeprovence.com/boutique/liste_produits.cfm?code_lg=lg_fr&type=4 Su unutulmamalidirki yapicaginiz reklam su olabilirdi en azindan tam bir gerçekçilik yapisina uygun olurdu .Bu uretim tamamen yerli bir uretimdir ulkenin paralarinin yurt disina çikmasinin engellenmesi ve paranin içeride donmesi gerekliligi ile ilgili bir çalisma yapilarak reklam verilebilirdi.
Sahsi dusuncem bu sivi tamamen dogal ancak anlatildigi gibi bir devrim degildir.
Bu devrim yapilamaz anlamina gelmemelidir bunun için çalismalara devam edilmeli yerli mal olan b5a tuketilmeli bu satistan elde edilen gelir ise yeni arastirmalara kapi açmalidir bu konuda bu çalisma turk doga severleri tarafindan desteklenmelidir.Unutulmamalidirki arastirma yoksa çaba yoksa allah cc asla kimseye bir sey vermez .
Yanliz sunu tekrardan belirtmek isterimki bu siviyi kesinlikle çocuklardan uzak tutunuz analiz uzerindede belirtilmistir.Amacim sizleri kirmak **** yipratmak degildir benim bu isten hiç bir çikarim olamaz ancak bu tur çalismalar ulkemin gelismi açisindan bir çok kapiyi açacaktir.
Saygilarimla
denizakvaryumu
26-07-2008, 19:57
Sn.Selahattin Yılmaz
B5a kullandığınız ve kullanmadığınız domateslerde son durum nedir?
Sizin tecrübeleriniz bu ürün için çok önemli.
Adalet Yağcı
26-07-2008, 20:01
[QUOTE=Emine Aktaş;262437]Adalet hanım, linkten nanelerinizin fotoğraflarını inceledim. Bu durumun B5A ile alakası yok. Muhtemelen, tam yanmamış hayvan gübresinin içerisinde bulunan böcek yumurtalarının, uygun sıcaklıkta faaliyete geçmesinden kaynaklanıyor.
Sevgili Emine;
Teşekkür ederim, Mine Hanımın tavsiyesini hemen yaptım.
Nanelerimi olabildiğince dipten kestim, sizin bana fasulyelerdeki yaprak bitleri için önerdiğiniz bir ilaç vardı, onu uyguladım:mad::mad::mad:
Ayrıca naneler biraz yüzeydeydi üzerini iki parmak toprakla örtüp güzelce suladım.
Umarım yayla mevsimi bitmeden nanelerime kavuşurum:p
Sevgiler...
Selahattin Yılmaz
26-07-2008, 20:24
Sn.Selahattin Yılmaz
B5a kullandığınız ve kullanmadığınız domateslerde son durum nedir?
Sizin tecrübeleriniz bu ürün için çok önemli.
Fotoğraf çektim en kısa zamanda bu başlığa yerleştireceğim domatesler ölmek üzre olan bitkşilerde yeni sürgünler verdi ve döl tutumu güzel, ayrıca çimlerde bu gün itibariyle torf-set le karşılaştırmalı olarak bir denemeye daha başladım fotoğrafladım sonucu yine burada yayınlayacağım.
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 21:30
Eger yazilarimi okursaniz urune iyi **** kotu deme luksum olmadigi belirtilmistir.
Diyelimki bir urun uretildi ,burada benim kaygim satisini islama yani allah cc diye satisa surulmesidir insanlarin mamullerinemi guveni yok . **** bilimsel analiz rabaratuvarlarinami? Eger bahsedildigi gibi ise ki bahsedilis sekli dunyada devrim niteliginde ve tarim bakanligi bu devrimi onayladi neden ihracati yapilmamaktadir bugun dunyanin dort bir yaninda gida sorunu yasanirken ve bu soruna çareler ararnirken bu devrim devlet tarafindan kullanillacak bir devrim oldugu halde turkiye cumhuriyeti acaba bu devrimi neden gormezlikten gelmektedir.
Kisacasi daha oncede yazdigim gibi urune iyi **** kotu diyebilme luksum yoktur bunu butun yazilarimda da belirtmisimdir .
Ancak insanlara pazarlanis sekli kafalari karistirmaktadir.
Her zaman pazalama seklindeki tavirlar acabayi dogurtmak zorunda birakir.
Saygilarimla
travaoux paysagist
lycée agricole
Hatta bana bu sividan iki adet gonderebilirseniz sevinirimde su devrimi denemek isterim
birincisi agricole bio analiz icin ikinciside kullanip denemek icin
adresim
7 rue montmartne
77250
moret sur loing
france
Bu arada yazmayi unuttum eger analiz bana bir devrim der ise uretimde fazlalastirma gerçeklestirebilinir der ise bu ilacin **** sivinin ihracatinida yapabiliriz boyle bir olusumu degerlendirmek isterim sahsen.
Bu tur bir sivi organik gubre ile bu tur bir kazanim saglaniyor ise bu para kazanilmasinda cok buyuk bir ticaret hacmi demektir.
Ancak normal bir gubre ise ****** turk halkinin bir turk gencinin urettigi mali kullanmasindan yanayim en azindan ayni mali disaridan almak yerine paranin içeride kalmasi uygundur.Avrupa birligi ve birlesmis milletlerin afrikada açacagi araziyi dusundukce ,buradaki tarimin yapilmasi afrikadaki tarimcilarada ihracat yapilabilmesi amaci ile turkiye cumhuriyetinden ticaret hakki allabiliriz .
Bir diger yonu ise kok salmada yarasa gubresinin çok buyuk bir etki sagladigi bilinmektedir ancak yarasa gubresi kultur çalismalari hari yasaklanmis bir gubredir .****** su an için yazdiklarim bir teorinin uzerine geçmez sivilar geldiginde analize gonderdigim zaman gelecek cevaba gore yazmak daha uygun olacaktir.
Sayın yakamoz simşek;
www.bmrtarim.net ve www.or-tarb5a.com adresli sitelerimizin sertifikalar bölümünde belgelerimiz net okunur şekildedir.Belki de sizin bilgisayarınızda bir sorun olabilir. Ayrıca bu bölümde bizim ihracat belgemizde mevcut olup; Bulgaristan, GüneyAfrika cumhuriyeti,angola ve ukrayna gibi ülkelere ihracatımız başlamıştır...Ancak henüz yaygın bir ürün değildir...Etkileri görüldükçe yaygınlaşacaktır.Biraz sabretmemiz gerekiyor...
Bizden 2 litre ürün istemişsiniz...Adresinizi gördüm ancak; Adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı ve açık adresinizi (site kuralları gereği sipariş ile ilgili yazıları) benim özelime mesaj yollarsanız sevinirim.. B5a sıvı organik gübreyi siz uygulayıp,inceletip belgeleri ile bana döndüğünüzde konuşalım...Saygılar...
denizakvaryumu
26-07-2008, 21:38
B5a nın 5 ile 10 derece arasında muhafaza edilmesi gerektiği belirtilmişti...
Bu ürünün Fransa'ya 2-3 günde gideceğini varsayarsak bozulma olmayacak mı?
Ya da başka bir anlatımla , Temmuz-Ağustos sıcaklık ortalaması 25-30 derecede B5a kaç gün bozulmadan dayanabilir ?
damat ferit
26-07-2008, 22:49
sayın hüseyin bey ben bu @yakamozsimsek denen şahıstan peh hoş kokular almıyorum,bana sanki belirli bi strateji doğrultusunda hareket ediyor gibiymiş gibi geliyor...!
acaba diyorum sizi provake edip hani kendi deyimi ile '' bana iki şişe gönderde deneyim felan'' diyerekten tabiri caizse sizden 2 şişe ürünmü koparmaya çalışıyor ??
belki biraz komplo oldu ama !!!
birde arkadaş @yakamozsimsek habire şu lafı söyleyip duruyorsun '' neden allah c.c yazıyorsunuz dinimi kullanıyorsunuz ''....nedemek istiyorsun sen,ne var allah yazılıysa yasakmı ?
adamlar allahın izniyle demek istemişlerdir olamazmı,herşey allahın izniyle değilmi ?
yakamozsimsek
26-07-2008, 23:05
Damat ferit size bu urunun elli çesidi sunabilirim allah konusunada hic girmeyeyim .hatta tariflerinide verebilirim bunu uretmek basittir ancak ulkede uretilmesi ve ekonomiye kazandirilmasi çok guzel bir olusumdur.Herseyden once disa bagimlilik biter.
yakamozsimsek
26-07-2008, 23:07
http://www.plantes-et-jardins.com/catalogue/catalogue4.asp?id_variations=10640
Buyur bir site daha. ozellikle aramiyorum .
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 23:32
B5a nın 5 ile 10 derece arasında muhafaza edilmesi gerektiği belirtilmişti...
Bu ürünün Fransa'ya 2-3 günde gideceğini varsayarsak bozulma olmayacak mı?
Ya da başka bir anlatımla , Temmuz-Ağustos sıcaklık ortalaması 25-30 derecede B5a kaç gün bozulmadan dayanabilir ?
sayın denizakvaryumu;
Yurtdışı için gübremizi özel izoleli ambalajlara koyuyoruz, bunun tedbirini aldık... Yine de güzel sorunuz için teşekkürler...
Hüseyin Ovak
26-07-2008, 23:36
sayın hüseyin bey ben bu @yakamozsimsek denen şahıstan peh hoş kokular almıyorum,bana sanki belirli bi strateji doğrultusunda hareket ediyor gibiymiş gibi geliyor...!
acaba diyorum sizi provake edip hani kendi deyimi ile '' bana iki şişe gönderde deneyim felan'' diyerekten tabiri caizse sizden 2 şişe ürünmü koparmaya çalışıyor ??
belki biraz komplo oldu ama !!!
birde arkadaş @yakamozsimsek habire şu lafı söyleyip duruyorsun '' neden allah c.c yazıyorsunuz dinimi kullanıyorsunuz ''....nedemek istiyorsun sen,ne var allah yazılıysa yasakmı ?
adamlar allahın izniyle demek istemişlerdir olamazmı,herşey allahın izniyle değilmi ?
Sayın damat ferit;
Biz bu sitede yazan herkesin fikirlerine ve görüşlerine saygı duyuyoruz...Eleştiriler bizim yanlış yapmamıza engel olur... Gübrenin formülü için de endişemiz yok, daha önce malum bazı ülkelerde analiz edilmeye çalışıldı, başaramadılar Allah'ın izniyle...Saygılar...
Tartışmalara yaradan ı katmasak daha iyi olmaz mı acaba?
yakamozsimsek
27-07-2008, 09:32
Isin gerçegi benim de sorunum bu.
Sayın damat ferit;
Biz bu sitede yazan herkesin fikirlerine ve görüşlerine saygı duyuyoruz...Eleştiriler bizim yanlış yapmamıza engel olur... Gübrenin formülü için de endişemiz yok, daha önce malum bazı ülkelerde analiz edilmeye çalışıldı, başaramadılar Allah'ın izniyle...Saygılar...
Sayın hüseyin ovak ve sayın damat ferit siz bir aspirin kutusu üzerinde allah yazısı gördünüzmü?
Allahın adını kullanarak lütfen burada polemik yaratmayınız.
ALLAH'ın adı tabi ki olacaktır ama ilaç kutuları gübre kutuları üzerinde değil.
Lütfen bu konuda özür dileyiniz, ve konuyu kapatınız.
Rica ediyorum.
saygılarımla
lilium
Hüseyin Ovak
27-07-2008, 13:19
Sayın hüseyin ovak ve sayın damat ferit siz bir aspirin kutusu üzerinde allah yazısı gördünüzmü?
Allahın adını kullanarak lütfen burada polemik yaratmayınız.
ALLAH'ın adı ****** olacaktır ama ilaç kutuları gübre kutuları üzerinde değil.
Lütfen bu konuda özür dileyiniz, ve konuyu kapatınız.
Rica ediyorum.
saygılarımla
lilium
Sayın Lilium;
Haklısınız, herhalde biraz tahrik olup böyle bir polemiğin içine girdim..Bütün üyelerden özür diliyor, bu konu benim için kapanmıştır diyorum...Saygılar...
Çimlerimde bir sefer denediğim organik gübre beklediğim iyileştirmeyi henüz gerçekleştirmedi. Çİmlerin renginde gözle görünür canlanma dışında pek bir etki yok. Haftaya ikinci uygulama yapmam için uygun mudur? Çimlerde değil de içinde çıkan benim toplamak zorunda olduğum Akgül (yonca) lerde gelişme gözlemledim. Benim için sorun teşkil etmiyor büyüyünce daha kolay topluyorum. Çimleri uygulamadan önceki gün biçmiştim yarın tekrar biçeceğim. Yani konuştuğumuz gibi 2-3 günde biçecek kadar uzamadılar. İkinci uygulamadan sonra belki daha etkili olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Yazdıklarımı pekiştirmek amacıyla yarın çimleri biçtikten sonra fotoğraf çekip ekleyeceğim.
Fotoğraflara bakınca bakalım fark görecek miyiz? Bazen gözle farketmediğim şeyleri fotoğraf karşılaştırmasında görebiliyorum. Beraberce karar veririz.
Aslında başta da yazdığım gibi benim beklediğim mucize idi. Çünkü hemen her yaz Temmuz ortalarında çimlerde başlayan keyifsizlik sonbahar yağmurlarına kadar sürüp sonra toplarlıyor. Benim bundan sonraki amacım, ilkbahaharda çimlerin keyifli zamanlarında gübreyi kullanarak yazı sorunsuz geçirebilmek. Buradaki yazılardan anladığım kadarıyla bu şekilde uygulama yaparsam fungusit veya insektisit kullanmam gerekmeyecek. Yani çimler ve bitkiler hastalıklara karşı dirençli olacak. Doğru mudur?
Hüseyin bey ben oda sıcaklıgında tuttum gönderdiginiz gübreyi. Kesinlikle bozulmusmudur yani bana hic öyle gelmiyor da. Aynen ilk aldıgım gün gibi duruyor.
yakamozsimsek
27-07-2008, 14:47
43932Çimlerimde bir sefer denediğim organik gübre beklediğim iyileştirmeyi henüz gerçekleştirmedi. Çİmlerin renginde gözle görünür canlanma dışında pek bir etki yok. Haftaya ikinci uygulama yapmam için uygun mudur? Çimlerde değil de içinde çıkan benim toplamak zorunda olduğum Akgül (yonca) lerde gelişme gözlemledim. Benim için sorun teşkil etmiyor büyüyünce daha kolay topluyorum. Çimleri uygulamadan önceki gün biçmiştim yarın tekrar biçeceğim. Yani konuştuğumuz gibi 2-3 günde biçecek kadar uzamadılar. İkinci uygulamadan sonra belki daha etkili olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Yazdıklarımı pekiştirmek amacıyla yarın çimleri biçtikten sonra fotoğraf çekip ekleyeceğim.
Fotoğraflara bakınca bakalım fark görecek miyiz? Bazen gözle farketmediğim şeyleri fotoğraf karşılaştırmasında görebiliyorum. Beraberce karar veririz.
Aslında başta da yazdığım gibi benim beklediğim mucize idi. Çünkü hemen her yaz Temmuz ortalarında çimlerde başlayan keyifsizlik sonbahar yağmurlarına kadar sürüp sonra toplarlıyor. Benim bundan sonraki amacım, ilkbahaharda çimlerin keyifli zamanlarında gübreyi kullanarak yazı sorunsuz geçirebilmek. Buradaki yazılardan anladığım kadarıyla bu şekilde uygulama yaparsam fungusit veya insektisit kullanmam gerekmeyecek. Yani çimler ve bitkiler hastalıklara karşı dirençli olacak. Doğru mudur?
Sevgili limon eger yanlis hatirlamiyorsam çimlerindeki sorun buydu. **** ikinci resimdeki ayni sorun degildir yani ayni çimlerdeki sorun olarak geçmez her iki resimdede farkli sorun mevcuttur. Ya kusura bakma resimi ekleyemedim adres verecegim gerci burasi dogru sayfamidir bilmiyorum ozelden dogru forumu bana gonderirsen oradan yazarim sorunun ne oldugunu once resimlere iyice bak.http://www.nutrite.com/francais/Pelouse/Manque.htm
Alttaki yesil oklara sag tarafa dogru tiklarlsan resimler degisir. Kolay gelsin.
Emine Aktaş
27-07-2008, 16:57
Çimlerimde bir sefer denediğim organik gübre beklediğim iyileştirmeyi henüz gerçekleştirmedi. Çİmlerin renginde gözle görünür canlanma dışında pek bir etki yok. Haftaya ikinci uygulama yapmam için uygun mudur? Çimlerde değil de içinde çıkan benim toplamak zorunda olduğum Akgül (yonca) lerde gelişme gözlemledim. Benim için sorun teşkil etmiyor büyüyünce daha kolay topluyorum. Çimleri uygulamadan önceki gün biçmiştim yarın tekrar biçeceğim. Yani konuştuğumuz gibi 2-3 günde biçecek kadar uzamadılar. İkinci uygulamadan sonra belki daha etkili olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sevgili limon;
B5A organik sıvı gübre, bitkiye uygulandığı zaman öncelikle kök bölgesinin iyileşmesine etki eder. Renklerindeki canlılık, kök bölgesindeki gelişme sürecinden kaynaklanır. İkinci uygulama yapmanız isabetli olur.
Yaz döneminde , çimlerinizi biçerken çok kısa tutmamaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcaklar, kellik olmasına sebep olabilir.
B5A gübresi, bitkilerin kuvvetli ve dirençli olmasına etki eder. Sağlıklı ve dirençli insanlar nasıl hasta olabiliyorsa, bitkiler için de durum aynıdar. Burada görülme sıklığı ve hastalığın inatçılığı B5A ile azalmaya sebep olur.
yakamozsimsek
27-07-2008, 19:14
Sevgili limon;
B5A organik sıvı gübre, bitkiye uygulandığı zaman öncelikle kök bölgesinin iyileşmesine etki eder. Renklerindeki canlılık, kök bölgesindeki gelişme sürecinden kaynaklanır. İkinci uygulama yapmanız isabetli olur.
Yaz döneminde , çimlerinizi biçerken çok kısa tutmamaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcaklar, kellik olmasına sebep olabilir.
B5A gübresi, bitkilerin kuvvetli ve dirençli olmasına etki eder. Sağlıklı ve dirençli insanlar nasıl hasta olabiliyorsa, bitkiler için de durum aynıdar. Burada görülme sıklığı ve hastalığın inatçılığı B5A ile azalmaya sebep olur.
Ya çimlerde zararli varsa.Ya lutfen fazla uçmaya basladiniz.
yakamozsimsek
27-07-2008, 19:32
Egerki diyorsaniz zararlilarada birere bir o zaman sonuç sudur analiz ve insanlara pazarlanan farkli. Eger diyorsaniz ne alaka. Bu noktada gubrenin nasil olurda zararlilara mudahale edebilir . Su gozlerimle gordugum bir gerçekliktir analiz raporu nitratin var oldugunu bildirmektedir bu da yuzde yuz organik olmadigini ancak organik için olan siniri geçmemesinden dolayi organik urun olarak verilmis olmasidir.Ancak bu sagliga zararlidir imaji içermemelidir bunu tekrar etmek istiyorum sagliga zararli degildir laik ve demokratik turkiye cumhuriyetinin analiz kurumunun vermis oldugu belge .
Emine Aktaş
27-07-2008, 20:35
Sayın Yakamozsimsek,
Sizin ucuz polemiklerinize kapı aralayacak kadar aptal değilim. Bilimsel verilerle insanlara yardmcı olmaya çalışıyoruz.
Bir şeyi olduğundan kötü veya olduğundan iyi gösterecek kadar da halisülasyonlar yaşamıyoruz.
Elinizde hiç bir inceleme ve rapor olmadan, insanların kafasını karıştırmaya hakkınız yok. Varsa elinizde bilimsel raporlarınız sunarsınız biz de istifade ederiz.
damat ferit
27-07-2008, 21:04
sayın @Emine Aktaş aynen katılıyorum,@yakamozsimsek yazdıkları artık provakatörlük çizgisine kayıyor....!!!
yakamozsimsek
27-07-2008, 21:53
Sayın Yakamozsimsek,
Sizin ucuz polemiklerinize kapı aralayacak kadar aptal değilim. Bilimsel verilerle insanlara yardmcı olmaya çalışıyoruz.
Bir şeyi olduğundan kötü veya olduğundan iyi gösterecek kadar da halisülasyonlar yaşamıyoruz.
Elinizde hiç bir inceleme ve rapor olmadan, insanların kafasını karıştırmaya hakkınız yok. Varsa elinizde bilimsel raporlarınız sunarsınız biz de istifade ederiz.
Peki o zaman çimlerin sorununu dahi bilmeden mali nasil oneriyorsunuz. Biz buna uçmak deriz.
yakamozsimsek
27-07-2008, 21:55
Isinize gelmedi dimi allah kitap ne kaparsak ama salagin teki aaa kral çiplak dedigi için isinize gelmiyor malinizi icerdigi ozelliklere gore pazarlayin turk halkina her seye derman diye satmayin.
yakamozsimsek
27-07-2008, 22:00
G erçi bu konuyu sizinle tartismak bile saçmalik ama insanlara oyle bir nufus etmissinizki insanlar alirken cennetten gelme bir tarif gibi algilamis ve bunun içinde kimse mal kotu diye bilme ihtiyaci goremiyor yani tirsmis . Peki ama neden eger zararli boceklere karsi gubre satarsaniz insanlar ya yanlis kullandim diye dusunucek **** aa bak ona kok saldirmis diyecektir bitkinin sorunu kok saldirma digerinin ki zararli oburununki ise kopegin tuvaletinden kaynakli massallah ne siviymiski her seye derman .Nitratta isin cabasi yuzde yuz organik olarak sunuyorsunuz bunuda analizlerinizde bu insanlara ispatlayiniz hatta zararlilara ve kopek isemelerine de iyiy geldigi çimleri duzelettigi ile ilgili. Sevgili limonun derdi kesinlikle toprak içerisinde yasayan bir çesit tirtildir . Eger sizin gubreniz tirtil olduruyorsa kesinlikle ve kesinlikle analiz ile satilan arasinda fark vardir .
Var olan çimlerde kok kalmamiski neye mudahale edecek bu kadar olur allah bu milletin yardimcisi olsun.
Doğal Doğa
27-07-2008, 22:54
Sevgili limon;
Benim anladığım emine hanım burada zararlıları etkisiz hale getirir diye birşey yazmamış. Bu ürün bitki köklerini ve gövdesini sağlıklı bir yapıya kavuştur, sağlıklı ve güçlü bir bitki de hastalıklara ve zararlılara karşı daha çok direnç göstererek hayatını idame ettirir demek istemiş.
yakamozsimsek
27-07-2008, 22:56
Kok olmayan **** hastaligin bulasmis oldugu hersene ayni sorunlarin yasandigi çimlere oneriliyor. Eger bir zararli toprak altinda kokleri yiyor ise gubre ne ise yarar.
Doğal Doğa
27-07-2008, 22:56
Peki o zaman çimlerin sorununu dahi bilmeden mali nasil oneriyorsunuz. Biz buna uçmak deriz.
Sayın yakamozsimsek bu görüşünüze katılmıyorum. Emine hanımın söylediği genel toprak ve bitki bilgisi ve sanırım daha önce bu ürün üzerinde edindiği tecrübeler.
Doğal Doğa
27-07-2008, 23:01
Kok olmayan **** hastaligin bulasmis oldugu hersene ayni sorunlarin yasandigi çimlere oneriliyor. Eger bir zararli toprak altinda kokleri yiyor ise gubre ne ise yarar.
Kusura bakmayın çok tarım bilgim olmamakla beraber bitkilerin savunma mekanizmaları olduğunu okumuştum bir yerde. Sağlık bitkiler dışarıdan gelen saldırılara acımsı ekşimsi birşeyler salgılayıp onları kendinden uzak tutabiliyormuş. Sanırım bitki köklerinde de buna benzer bir savunma mekanizması oluşabilir sağlıklı **** sonradan sağlıklarına kavuşan bitkilerde.
yakamozsimsek
27-07-2008, 23:15
Sayin doga eger genel bir tanim yapmak gerekir ise bu dogrudur ancak genel bir tanim yerine direk hastaligi belirleyip mucadele yonteminin gelistirilmesi mantiklidir . Aksi taktirde losemili bir hastaya bobrek hastasi der ve bobregini alirsak bu hasta ancak psikolojik olarak rahatlar.Biraz açmak gerekirse elimizdeki gubremidir insec lere **** zararlilarla mucadele midir **** bitkiye boy attiricimidir . Kisacasi bu sivi analiz sonucu organik sinirin altinda olan bir sivi gubredir. Bu sivi kullanim alani gubrelemedir ilaçlama degil . Diyelimki yaban mersinini bir 4 ph digerini'de 9 lu ph li topraga ekelim ne urun farki olabilir .
Edinilen tecrubelere gelince edinilen tercubelerde ya bazilari gozde kaçirilmis ya gormemezlikten gelinmis **** tamen sans eseri bir aksilik olmamistirki sanirim bu ilaci alip burayayazanlarda uygun topraga uygun bitki dikmelerinden kaynaklidir.
Emine hanim uçtugu nokta surasidir mali satarken oyle titizlikle kelimeler seçilemejtedirki zararini gorenler dahi çikipta ses çikartamaz konuma gelmistir. Sanirim limon arkadas cesaret gostermis malin cennetten inme olmadigini çunku anlatilanin aksini gordugunu soylemistir anlatilan bu sivi insanlara oyla bir anlatilmiski limon arkadas bir haftada bahçesinin cennet olacagi kannatine varmis ve bu olmayincada soka ugramistir.
Bende diyorumki mali satarken ayaklar yere bassin ve mal uygun oldugu konumlarda kullanilsin.
Hüseyin Ovak
27-07-2008, 23:18
Sayın limon;
Anladığım kadarıyle çimlerinizde Fungusit ve insektisit kullanıyorsunuz... Fungusit,herbisit veya insektisit türü zirai ilaçlar kullanıldığında bitki siyanüre dirençli solunuma geçer ve gelişimini yavaşlatır... Eğer bu tür ilaçlar kullanmış iseniz B5A yı 10 gün sonra kullanmalısınız... Benim size önerim B5A yı kullanmaya devam edin ve zirai ilaç kullanmayı bir müddet bırakınız...Çimlerinizi de biraz daha uzun zamanda biçiniz.. İyileşme olacaktır, bunu hep birlikte göreceğiz...
Çimlerinizin arasındaki yoncaların gelişimi güzel ama çimleriniz gelişmiyor ise çimlerinizde bir hastalık var gibi görünüyor( tohumlardan kaynaklanabilir)..Siz hele bir fotoğrafları gönderin beraberce inceleyelim, o zaman daha sağlıklı karar verebiliriz...
B5A bitkinin gelişiminin normal ve sağlıklı bir biçimde olmasını sağlar... B5A bir hormon değildir; bu yüzden mucizevi değil, sağlıklı normal gelişimler beklentimiz olmalıdır...Çimlerinize bir çözüm bulacağımızı umuyor, saygılar sunuyorum....
yakamozsimsek
27-07-2008, 23:21
Bakin iste budur tesekkurler sayin ovak . Iste bir ticaret adaminin yapmasi gereken.
Bir bilgi ekleyeyim bu konuya: Benim balkonda sıvı olarak fısfısla gübre verdigim bitkilerimde herhangi bir börtü böcek oluşmadı.
Emine Aktaş
28-07-2008, 00:16
Benim anladığım emine hanım burada zararlıları etkisiz hale getirir diye birşey yazmamış. Bu ürün bitki köklerini ve gövdesini sağlıklı bir yapıya kavuştur, sağlıklı ve güçlü bir bitki de hastalıklara ve zararlılara karşı daha çok direnç göstererek hayatını idame ettirir demek istemiş.
Demek ki, anlamak istenilince anlanılabilir. Çok doğru anlamışsınız.
Hüseyin Ovak
28-07-2008, 08:24
Hüseyin bey ben oda sıcaklıgında tuttum gönderdiginiz gübreyi. Kesinlikle bozulmusmudur yani bana hic öyle gelmiyor da. Aynen ilk aldıgım gün gibi duruyor.
Sayın kuzen38;
Gübrenin miadı dolmadan kolay kolay bozulmuyor ancak; yine de uygun şartlarda saklamak gerekiyor...Saygılar..
Adalet Yağcı
28-07-2008, 08:59
Bakin iste budur tesekkurler sayin ovak . Iste bir ticaret adaminin yapmasi gereken.
Sayın Yakamozsimsek;
Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama sanırım anlatmak istediklerinizi yazarken yanlış kelimeler kullanıyorsunuz.
Bir süredir konuyu takip ediyorum, biraz saldırgan davranıyorsunuz.
Ben de bu ayın onundan beri B5A kullanıyorum, kesin bir şey söylemek için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum, üçüncü uygulamadan sonraki durum bence iyi bir fikir verebilir.
Emine Hanım ve Hüseyin Ovak Bey, hiçbir zaman bu sıvı böcelerede etkilidir demediler, ancak bitkilerin bağışıklık sistemlerinin güçleneceğini, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelebileceğini söylediler.
Ben her yıl bahçeme sığır gübresi alıyordum, bu gübrenin yanması gerekiyor, ve bahçenin ortasında kötü bir manzara oluşuyor, kokusuda cabası, ayrıca ucuzda değil.
Uygulama pratikliği ve saklama kolaylığı açısından daha zahmetsiz olan B5A, eğer sığır gübresinin yerini tutacaksa elbette tercih ederim, hatta daha pahalı olsa bile.
Çok yakında bu konu ile ilgili gelişmeleri tarafsız bir şekilde sizinle paylaşacağım.
Sevgiyle kalın...
Selahattin Yılmaz
28-07-2008, 11:05
Komşunun bahçesinden, domatesler neredeyse tamamen ölmüştü ve yapraktan ve topraktan 2 defa B5A uyguladım cep telefonu çekimi resimler ancak ölü görünenler B5A dan önce yeşil gözükenler ise B5A verildikten sonraki halleri
43982
43983
43984
kendi domateslerimde ise şu anda bir şey yok, gayet güzel ve neşeliler.
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.
Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.
yakamozsimsek
28-07-2008, 12:29
Sevgili uzum kendilerine ait sitedeki analiz raporunu gordum rapor urunun organik oldugunu belirtiyor bu konuda supen olmasin.
Benim kizdigim malin kendisine ureticinin guvenmeyip allah cc yi karistirmasi. turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu analiz raporudur beni ilgilendiren.
Raporda organiktir'der. Ancak yuzde yuz organik diye satisi mumkun degildir bu konuda yuzde yuz organik belirtmesi yoktur bu yuzdende insanlari ina etmeye calismak için dinin kullanilmasidir.
Iste burada bir deli çikar ortaligi velveleye verir. Sunu belirtmek isterimki malin uretiicisi artik mantik içerisinde insanlara cevap vermeye baslamistir. Bu urunu gonul rahatligi ile organik bahçenizde kulllanabilirsiniz ancak içinizde supha kalmasin istiyorsaniz sadece bir dometeste deneyiniz ve analiz ettiriniz.
Bu urunun yeni olmasi kotu anlamaina gelmemeli bu mantik içerisde degilim bunun adi provakotorluk olur ki ulkede yerli sermayeyi desteklemek gerekliligine inaniyorum.
Saygilarimla.
Hüseyin Ovak
28-07-2008, 12:33
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.
Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.
Sayın uzum;
Endişelerinizi gayet normal karşılıyorum çünkü; Hiçbir buluş ortaya çıktığı zamanlarda yaşayan insanlar tarafından tam olarak kabul görmemiş, şüpheyle yaklaşılmıştır...Ancak, etkileri ve sonuçları görüldükten sonra kabul görmüştür...Bu da doğal bir süreçtir...
B5a tamamen bitkisel menşeili ve organik bir üründür..Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır..Ancak takdir edersiniz ki, bu bir süreçtir ve zaman almaktadır..Saygılar...
yakamozsimsek
28-07-2008, 13:00
Yanliz unuttugum sey sevgili uzum piyasayada farkli versiyonlari çikmis diye duydum.
Aman satin alirken organik siviyi mutlaka devlet analiz kurumunun analizini iste gor bir sekilde ibraz edemiyorsalar alma.
http://www.bmrtarim.net/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=29
Sayın yakamozsimsek;
Yukarıdaki linki inceledikten sonra B5A nın Tarım Bakanlığından İznini sorgulamanızı öneririm!...
MATERIAL SAFETY DATA SHEET (http://www.bmrtarim.net/images/docs/msds%20B5A_%20English.pdf)
Bu metin ingilizce. Özetle ne yazdığını söyler misiniz?
yakamozsimsek
28-07-2008, 13:29
Eger yanlis anlamadiysam kullanimda gaz maskesi kullanilmalidir diyor ama ingilizcem iyi degildir? Umarim yanlis anlamisimdir.chemical fransizcada chimique yani kimyasal olarak geçiyor ancak ne dedigini anlamis degilim .Valla ingilizce oldugu için ben anlamadim ingilizce bilen birisinin tercume etmesi daha iyi olur bende merak ettim.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim arkadaşlar. Fazla sinirlenilmediği sürece doğruyu bulmak adına tartışmak güzel.
Benim çimlerimdeki sorunun ne olduğunu aslında gözlemlerime ve yaşadıklarıma göre bulmaya çalışıyorum. Mesela Mine Hanım'ın bir yazısını okuyorum, "çimlerden havanan boz kelebeklere dikkat" diyor. Aynı günlerde çimlerde gezerken onlarca boz kelebek havalandığını görüyorum. Hemen önerilenleri uygulamaya başlıyorum. Tabii ki mucize beklemiyorum çünkü çimlerdeki hasarlı bölgelerin öyle bir iki günde düzelmeyeceğini biliyorum. 2 insektisit uygulamasından sonra boz kelebekler yokoldu. Artık bir tane bile görmüyorum. Ancak bahçeyi çiçek dikmek için kazdığımda 1-2 tane Kadılokmasına raslıyorum. Bunlar da yanlış hatırlamıyorsam iki sene toprak altında bitki kökleriyle beslenip, sonra kanatlanıyorlar. Çimlerin köklerini de yeme olasılığı var mıdır? bilmiyorum. Kadılokmaları için henüz ilaç kullanmadım. Sonra bakıyorum mantar oluşumları başlamış, fungusit ve yanında bir çok şey kullanıyorum. Çok uzun süredir savaşıyorum :) "Hem sıkıldım hem yoruldum, olduğu gibi kalsın pes ediyorum" derken B5A'yı görüyorum. Organik oluşu ilgimi çekiyor. Mucize bekliyorum derken aslında tersini söylemek istiyorum :)
Şu anda yağan yağmur çim biçme ve fotoğraf çekme işlemimi ertelememe neden oldu. Biçip çekmek istiyorum çünkü ilk fotoğraflarla eşit durum olsun ki farkı görelim. Yarın kurursa biçip çekeceğim.
B5A yı bahçe sulama deposunda hazırladığımdan, tüm ağaçlarımda, güllerimde, süs bitkilerimde kullandım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bitkilerimi pek kontrol edememiştim. Dün akşam güllerimin her dalının ucundan filiz verdiğini, dipten yeni sürgün verdiğini ve çok keyifli olduğunu fark ettim. Güllerim bu gübreyi sevdi diyebilirim. Gübreli suyla gülleri hem sulamış hem de yapraklarını yıkamıştım.
Normal sardunyalarım daha bol açmaya başladılar. Fakat Sakız Sardunya larda bir değişik yok henüz.
Meyve ağaçlarımda tüm yıl boyunca düzenli kullanıp, şimdiye kadar hiç meyve vermeyen Kiraz, Ceviz, Erik ve Kırmızı Elma daki durumu da gelecek baharda yazacağım.
Bu arada Hüseyin Bey ve kardeşi gerçekten çok ilgililer. Telefon ediyorlar, bilgilendiriyorlar, durumu merak edip soruyorlar. Günümüzde hemen tüm sektörlerde ürünü alana kadar hizmet verenlere bir daha ulaşamazken, doğrusu bu ilgilerini ve ürünlerinin arkalarında duruşlarını takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum. E para kazanıyorlar diye düşünenlere ise benim aldığım hatta daha parasını bile ödemediğim bir litrelik gübre için 4 defa şehirlerarası uzun telefon konuşması yaptığımızı da ekleyeyim.
Sevgili Yakamozşimşek önceki sayfaya çimlerimin durumunun fotoğraflarını eklemiştim. İlginize çok teşekkür ederim. Sanırım çimlerde tek bir sorun değil bir kaç sorunu beraber yaşadım. Şu anda sorunlar bitti fakat sarsılan yerlerin toparlanması gerekiyor. Seneye gübreyi düzenli kullanarak çimlerin yaza daha güçlü girmesini sağlayacağım. Turf-Set i aldığım bayiideki Bey "Önemli olan sağlıklıyken kullanmak, hasta bir insana istediğiniz kadar meyve-sebze yedirin iyileşemez, mucize beklemeyin." demişti.
denizakvaryumu
28-07-2008, 14:05
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.
3 saksı alın.
Üçünde de aynı torf kullanın, sonra elinizde bulunan çabuk çimlenen tohumlardan üç saksıya dikin...Tohumlar her 3 saksıda da eşit miktarda olacak ve saksıların güneş alma durumu aynı olacak.
Bu roka tohumu gibi sebze tohumu olabilir ya da elinizde bulunan çim tohumları olabilir.
Hatta ilkokulda yaptığımız gibi fasulye tohumu olabilir :)
1.saksıya sadece su
2.saksıya su+B5a
3.saksıya su+ kullandığınız gübre
ile sulayıp, sonuçları karşılaştırın derim.
Hüseyin Ovak
28-07-2008, 14:23
Sayın Malina;
MATERIAL SAFETY DATA SHEET Malzeme güvenlik formu anlamına geliyor.. Tarım bakanlığının onayı; Linkte bulunan organik gübre tescil belgesi dir...MATERIAL SAFETY DATA SHEET tam bilgi sahibi olmamakla beraber sanırım yazılım ile ilgili birşey öyle tahmin ediyorum..Saygılar...
B5A kullanımıyla ilgili bilgiler epey dağınık. Mesela, ürünün son kullanma süresi, güneş batımından sonra kullanılması gerektiği gibi bilgiler, daha sonra başka yazışmaların içinde görüldü.
Denizakvaryumu, ilk mesaj sana ait olduğu için, daha da önemlisi konuyla ilgili olduğun için; bu bilgileri bir araya getirip, mesajına ekler misin?
denizakvaryumu
28-07-2008, 14:41
Bu ilk mesaj olayı forumun başından beri savunduğum bir olay.
Forumda artık 100 sayfayı aşan çok sayıda konu var, her foruma giren yeni üyeye "önce bi 100 sayfayı oku, sonra sor" mantığı da yanlış çünkü bugün 100 sayfa olan konu yarın 500, 3 yıl sonra 1000 sayfa olacak :)
Bu nedenle 1. mesaj çok büyük önem arz etmekte ve konuyu açan kişi daha sonra o konuda biriken önemli mesajları kendisi 1. mesaja özetlemeli...Foruma yeni giren kişi o güne kadar yazılan mesajların özünü burada bulabilmeli.
1.mesaja aynı zamanda mod.ların da katkı sağlaması çok önemli.(konuyu açan kişi bu özetleme olayını 1.mesaja yapmazsa ya da özetleme yeteneği yoksa, özetleme olayı o konudan sorumlu mod.lar tarafından yapılmalı)
Bu tür bir uygulamayı yabancı bir forumda görmüştüm.
Ancak arıcılık gibi genel konu başlıklarında bu olay yapılamaz çünkü aynı başlık altında bir çok önemli başlık da var böyle genel başlıklar altındaki önemli başlıkları ayrı bir konu başlığı açılmalı.
Arıcılık-arı hastalıkları-arı türleri-kovanlar vs. gibi.
...Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır....
Teşekkürler.
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.
....
Sayın denizakvaryumu,
piyasaya yeni sürülen organik gübre bu şekilde test edilebilir demek ne kadar doğrudur; iki gübreyi karşılaştırmıyorum ki...
Sayın Ovak araştırma sonuçları eline geçince yayınlayacak.
denizakvaryumu
28-07-2008, 15:53
Deneyde iki gübreyi değil B5a nın etkili olup olmadığını karşılaştırıyoruz.
Denizakvaryumu konuya buradan devam edebiliriz.
Site için öneriler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21)
yakamozsimsek
28-07-2008, 18:20
http://www.bmrtarim.net/images/docs/msds%20B5A_%20English.pdf
When heated to decomposition,this product will emit toxic fumes containing ammonia,nitrogen oxides, hydrojen sulfide,fhosfhorus oxides,sulfur oxides,potassium oxides,chloride compounds,and zing oxides ammonia vapors in the range of 15-28 percent can exolode on contact with a source of ignition.Use of welding or flame cutting equipment on or in an ammonia container is not recommended unless all ammonia has been purged,rinsed with water and any oil resudue removed.
ceviriyi yapan hemen cevir com
http://www.hemencevir.com:83/default.asp?goster=2&metin=When%20heated%20to%20decomposition,this%20pr oduct%20will%20emit%20toxic%20fumes%20containing%2 0ammonia,nitrogen%20oxides,%20hydrojen%20sulfide,f hosfhorus%20oxides,sulfur%20oxides,potassium%20oxi des,chloride%20compounds,and%20zing%20oxides%20amm onia%20vapors%20in%20the%20range%20of%2015-28%20percent%20can%20exolode%20on%20contact%20with %20a%20source%20of%20ignition.Use%20of%20welding%2 0or%20flame%20cutting%20equipment%20on%20or%20in%2 0an%20ammonia%20container%20is%20not%20recommended %20unless%20all%20ammonia%20has%20been%20purged,ri nsed%20with%20water%20and%20any%20oil%20resudue%20 removed.%20&dosya=807291170q.txt
Ne zaman, ayrıştırmaya ısıttı, bu ürün, amonyağı içeriyor olan zehirli dumanlar yayacak, nitrojen oksitleri, hydrojen sülfidi, fhosfhorus oksitleri, kükürt oksitleri, potasyum oksitleri, klorür, birleştirir, ve yüzde 15-28'in sahasında vızıltı oksit amonyak buharları tutuşturmanın bir kaynağıyla temasta exolode, yapabilir. Üzerinde malzemeyi kesmeyi kaynak yapmak veya alevlenmekten kullan, veya bir amonyak kabında, tavsiye edilme, eğer bütün amonyak, temizlenmeseydi, duruladı, su ve herhangi bir yağla resudue, çıkardı.
Ceviri hemencevir.com.
yakamozsimsek
28-07-2008, 18:21
Aksama digerlerinide çevirirsek anlasilan baska bir durumda çikacak.
yakamozsimsek
28-07-2008, 18:43
http://www.bmrtarim.net/images/docs/msds%20B5A_%20English.pdf
call physician or poison control center for most current information if professional advice is not available,do not induce vomiting.Never induce vomiting or give diluents(milk or water) to someone who is unconscious,having convulsions,or who cannot swallow.Get immediate medical attention.Victims of chemicale exposure and all rescuers must be taken for medical attention.Take copy of label and MSDS to physician or health professional with victim.
http://www.hemencevir.com:83/default.asp?goster=2&metin=call%20physician%20or%20poison%20control%20c enter%20for%20most%20current%20information%20if%20 professional%20advice%20is%20not%20available,do%20 not%20induce%20vomiting.Never%20induce%20vomiting% 20or%20give%20diluents(milk%20or%20water)%20to%20s omeone%20who%20is%20unconscious,having%20convulsio ns,or%20who%20cannot%20swallow.Get%20immediate%20m edical%20attention.Victims%20of%20chemicale%20expo sure%20and%20all%20rescuers%20must%20be%20taken%20 for%20medical%20attention.Take%20copy%20of%20label %20and%20MSDS%20to%20physician%20or%20health%20pro fessional%20with%20victim.%20&dosya=807291208g.txt
En güncel bilgi için doktor veya zehir kontrol merkezini çağır, eğer profesyonel tavsiye, müsait değilse, kusmayı ikna etme. Asla bilinçsiz olan birisine (Süt veya su) diluentsi kusmak veya vermeyi ikna etme, sarsılmalara sahip olmak, veya, kim yutama. Acil tıbbi dikkati al. Chemicale maruz kalmasının kurbanları ve bütün kurtarıcılar, tıbbi dikkat için alınmalıdır. Etiketin kopyası ve doktora MSDS veya kurbanla sağlık profesyonelini al.
Ceviri hemencevir.com
yakamozsimsek
28-07-2008, 19:05
Hiç kimse kusuruma bakmasin benim aldigim bio egitim ile bu sivi gubrenin vermis oldugu verim tamamen ters bu yuzden arastiriyorum aksine ingilizce .Kesinlikle bilmedigim bir dil ama teknolojinin de hakkini vermek lazim.Bilmem insanlar nasil karsilar ama nedense kimse bunlari tercume etme gereksinimi hissetmemis içerisinde kimyasal karisimlar mevcut.Hayret her defasinda allah cc diyenler fiyasko çikti aksine ben yuce rabbime siginarak peygammer efendimizin izinden gitmeye çalisacagim bilim nerede olursa olsun bana getirin.Insanlarin sagligi ile oynamak hiçte hos degil dedim ya delinin biri çikar bu memleket ne deliler çikartmistir ee nede olsa deli yaparmi yapar.Ancak benim ilgilendigim konularin bir taneside organik tarima uygunlugu bu durumda organik tarimda uygulanabilir sanirim.Ancak hele bir hemencevirden ceviri yapayim'da sonra yazarim bir bakalim bio izni varmiymis avrupada. Su an için mali kotuleyemem iyi'de deme luksum yok ama bakacagiz . Su ana kadar yuzde yuz organik olmadigi kesinlesmistir .
Saygilarimla
travaoux paysagist
ibrahim simsek
yakamozsimsek
28-07-2008, 20:29
Sevgili malina bu sayfayi kapatmamanizi rica edecegim.Henuz bitirmedim amacim sadece bu sivinin içerisinde kimyasal maddelerin oldugunu insanlara gostermekti.Buda zamanla tam anlamiylan çikacak gerçi çikti bile hemencevir.com'un verdigi ceviri bir sok zehirli gaz isi ilen birlesince dunyanin neresinde gorulmustur organik bir yapi isi ile oldurucu nitelikte bir gaz çikarttigi.Gerçi buda meslaktaslarima guzel bir uyari olur yuzde yuz organik tarimda.Buradan anladigim kadariyla degerli meslaktaslarim her kendini muhendis gosterenlerede inanmamasi gerekliligi ortaya çikmistir gerçi bu yazim samimi ve ozverili muhendis arkadaslarimizi her ne kadar kizdiracak olsa onlara karsi mahcup oldugum ama piyasada bayagi sahtelerinin'de dolastigi artik malumunuzdur.Ne oldugunu dahi arastirmamis bir sivinin savunmasini yapan insanlari nasil degerlendirmeliyiz .Belkide ben yanlis dusunuyorumdur buda olabilir.
Sayın yakamozsimsek,
Safety data sheetler ilaçlara konulan prospektüsler gibidir. Her kimyasalın veya biokimyasalın böyle bir SDS'i vardır.
Burada olası durumlarda yapılması gerekneler dikkat edilmesi gerekenler yazar. Bu veriler uzman olmayanlar için değildir. Dolayısı ile Bu Safety Data Sheet'i çevirerek konuya amatörce bakanların kafasını fazla karıştırmayın.
Hele hele burada bazı terimler konu dışındakilerce hiç çevrilemiyebilir.
Sonuçta kanınızı da idrarınızı da alıp ısıtırsan bozunma sonucu bir dizi zehirli gaz çıkabilir. Amoniak da dahil.
B5A tarzı çalışan bir dizi daha gübre görevi görebilen veya patogen mantarların üremesini bastıran mikroorganizmalarla organik tarım yapılmaktadır.
Evde ekmek yapımı için kullandığınız maya için de malz extresi bira consantresi şeyler için de bu yoğunluklarda hata tualet açacağı gibi kimyasallar için de birer S.data sheet yazılabilir, vardır da. Onlarda da yine aynı şeyler yazacaktır. orda da sonuçta "amatörler için" bu hiç bir şey demek olmaz.
Bira dahi bu şekilde bir organik gübre olabilir yani B5A nın üretimi bira gibi dahi olabilir zira birayı da bazı bitkilerde kolaylıkla gübre olarak kullanmaktayız. Bu sıvı da bira extresi konsantresi olarak bakın...
Aslolan bu organizmalar genetik değişime uğramış mı uğramamış mı?
Ne şekilde uğramış? Bunlar asıl sorular.
Günümüzde çok olağan saydığımız kedi köpek inek tavuk gibi hayvanlara baktığımız zaman burada görmek istemediğimiz bazı gerçekler var. Bu mutasyon, doğal seleksyon v.s. gibi terimlerin de doğal değil de insan eli ile seleksyonlar gerçeği söylemek istediğim ama bir türlü yazmaya parmaklarım varmıyan, ve de yine burada gerksiz tartışmalara yol açıcak bazı çok ciddi bilimsel gerçekler var. Bunları anlamıyan elbete inandığı bir "şeye" bağlıyacaktır.
Neyse...
Karışmıyayım dedim ama yine sanırım gereğinden fazla yazdım.
Kimyasal madde ddiğiniz nedir?
Sodyum klorit kimyasal bir maddedir vede kanınızda vardır eh ne oldu yani şimdi?
Kanınıza kim kimyasal madde ekledi?
hemde organik bile değil inorganik bir bileşen.
Amatörler bu işlere kalkışırsa terim kargaşası ile ortalık karışıyor Lütfen beyler rica edeceğim. gereksi kafa karıştırmayın.
yakamozsimsek
28-07-2008, 20:45
Kusara bakmayin ama sunu belirtmekte yarar var sizin anladiginiz yuzde yuz organik tarim ilen benimkisi arasinada bir fark oldugu gercek sizin yuzde yuz organik anlayiqsiniz organik tarimin sinirlari yani siniri geçmmeden kimyasallar atilabilir ancak benim yuzde yuz organik tarimimda kimyasallar yoktur .
Henuz tamamini tarcume etmedim ancak suna adim gibi eminimki dunyanin hiç bir bio karisimi bu sekilde bir bitki uzerinde olgunlasamaz bu mantik disidir doganin bize verdiklerini bilmekteyiz dunyanin en hizli buyuyen bitkilerinden bir tanesi isirgan otudurki bu dahi boyle bir seyi basaramz olmaz kusura bakmayin ama bio yasami arastiriniz sonra konusalim kimyasal maddeler siniri geçmedikce evet organiktir ancak yuzde yuz degil.
Birde çevirilerde hata olabilir dediniz buyurun siz tercume ediniz .Hata analizde diyorsaniz kusura bakmayiniz bu bir saçmaliktan oteye geçmez analizi yapan kuruma guvenmiyorsunuzda neye guvenerek bu mali pazarliyorsunuz.
kusura bakmayin ama bio yasami arastiriniz sonra konusalim kimyasal maddeler siniri geçmedikce evet organiktir ancak yuzde yuz degil.
Bunu siz bana mı dediniz?
Birde çevirilerde hata olabilir dediniz buyurun siz tercume ediniz .Hata analizde diyorsaniz kusura bakmayiniz bu bir saçmaliktan oteye geçmez analizi yapan kuruma guvenmiyorsunuzda neye guvenerek bu mali pazarliyorsunuz.
Ben pazarlamıyorum. ancak sizin gibi konuyu da anlamadan ortalığı velveleye vermiyorum.
Saçmalamıya ve haddinizi aşmıya başladınız.
Saygılar
yakamozsimsek
28-07-2008, 20:50
**** soylemi dusunelim amanya biranin çikarttigi zehirli gaz ne olacak?
yakamozsimsek
28-07-2008, 20:51
Sacmalamaya hiç niyetim yok bence insan sagligi daha onemlidir.
Yakamamozsimsek,
Türkçeniz kötü olabilir ama her dilde nokta, büyük harf, paragraf kullanmak gibi ayrıntılar var. Lütfen bunlara kesinlikle uyun, okumakta ve anlamakta zorluk çekiyorum. Bu demektir ki başkaları da bu sorunu yaşıyor.
Safety data sheetler ilaçlara konulan prospektüsler gibidir. Her kimyasalın veya biokimyasalın böyle bir SDS'i vardır.
Burada olası durumlarda yapılması gerekenler dikkat edilmesi gerekenler yazar. Bu veriler uzman olmayanlar için değildir. Dolayısı ile Bu Safety Data Sheet'i çevirerek konuya amatörce bakanların kafasını fazla karıştırmayın.
Hele hele burada bazı terimler konu dışındakilerce hiç çevrilemiyebilir.
Sonuçta kanınızı da idrarınızı da alıp ısıtırsan bozunma sonucu bir dizi zehirli gaz çıkabilir. Amoniak da dahil.
B5A tarzı çalışan bir dizi daha gübre görevi görebilen veya patogen mantarların üremesini bastıran mikroorganizmalarla organik tarım yapılmaktadır.
Evde ekmek yapımı için kullandığınız maya için de malz extresi bira consantresi şeyler için de bu yoğunluklarda hata tualet açacağı gibi kimyasallar için de birer S.data sheet yazılabilir, vardır da. Onlarda da yine aynı şeyler yazacaktır. orda da sonuçta "amatörler için" bu hiç bir şey demek olmaz.
Bira dahi bu şekilde bir organik gübre olabilir yani B5A nın üretimi bira gibi dahi olabilir zira birayı da bazı bitkilerde kolaylıkla gübre olarak kullanmaktayız. Bu sıvı da bira extresi konsantresi olarak bakın...
Aslolan bu organizmalar genetik değişime uğramış mı uğramamış mı?
Ne şekilde uğramış? Bunlar asıl sorular.
Günümüzde çok olağan saydığımız kedi köpek inek tavuk gibi hayvanlara baktığımız zaman burada görmek istemediğimiz bazı gerçekler var. Bu mutasyon, doğal seleksyon v.s. gibi terimlerin de doğal değil de insan eli ile seleksyonlar gerçeği söylemek istediğim ama bir türlü yazmaya parmaklarım varmıyan, ve de yine burada gerksiz tartışmalara yol açıcak bazı çok ciddi bilimsel gerçekler var. Bunları anlamıyan elbete inandığı bir "şeye" bağlıyacaktır.
Bu bilgi yeterince açık.
Benim anlamadığım, bunun Hüseyin Bey tarafından, delil olarak okunmasının neden önerildiği... Soruyu ona sormuştum.
Son olarak; hemencevir.com çevirisi ile yetinseydim, burada sormazdım.
yakamozsimsek
28-07-2008, 21:04
Dil konusunda haklisiniz.Malesef turkçe yazim kurallarini bilmemekteyim.
Sizin bu düz mantığınızla hiç bir yere varamıyacağız.
Sadece o en sevdiğiniz doğadan bir örnek.
Acıbademi bilirsiniz bunu depolar da, depoda yangın çıkarsa, ne gazı çıkacağını zannediyorsunuz. Ben yazayım resmen siyanür gazı. Bu gibi durumlar için de o, tercüme ederek anlamıya çalıştığınız, data sheet devreye giriyor ve acıbadem için de depolamada aynen bu emniyet tedbirleri yazıcaktır ve size acıbademi depolarsanız ısınmadan çıkacak siyanür gaz için maske takın diyecektir.
Kusura bakmayın ama sizinle ancak buraya kadar ben muhatap olabileceğim.
Çok farklı seviyelerden konuşuyoruz anlaşılmıyor. boşun demagojiye yol açtık.
yakamozsimsek
28-07-2008, 21:15
Soyle dusunmemizmi gerekmektedir bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.**** su sekildemi dusunmeliyiz asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.Yarasa gubresi kuduzu uretir sunu anlarim egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.
denizakvaryumu
28-07-2008, 21:24
B5a nın içeriği nedir tartışmasına son vermek amacıyla , benim bildiğim B5a nın içinde bunlar var;
MELAS
ARPA UNU
MISIR YAGI
KEKIK YAGI
SUSAM YAGI
SARIMSAK YAGI
KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT.
Yanılıyor muyum?
Aslında sanırım temel hata kimyasal kelimesinin yanlış anlanmasından kaynaklanıyor. Kimyasal olunca organik olmazmış gibi bilgisizlikten kaynaklanan yaklaşım, böyle hatalara yol açıyor. Tüm canlı organizmaların da kimyasallardan oluştuğunu bilmeyenler, cehaletleriyle başkalarını da yanlışa sevkedebiliyorlar.
Mesela çok tahriş edici bir kimyasal sodyum hidroksittir. Derişik olarak lavabo açıcı olarak kullanılır. Eğer odunu yakıp küllerini suya koyarsanız, elde edeceğiniz sıvı bu yakıcı maddedir. Gözünüze kaçarsa kör edebilir, yutarsanız, yutağınız yanar, ölürsünüz. Buharı ciğerlerinizi tahriş eder.
Bilgi olmadan görüş bildirmek, daha da ötesi iddialı savlar ortaya atmak, son derece yanlış bir yaklaşım.
Data Sheet'de gördüğüm, yanlış anlamadıysam tek olumsuz durum içeriğinde çinko tuzlarının bulunması ve bunun sürekli kullanıldığında birikimlere neden olabileği yönündeki ifadeydi.
yakamozsimsek
28-07-2008, 21:33
Içerisde ne var bilemem ancak isi ile bulustugunda zehirli gaz çikartabilir diyor .Ancak tavsiyem bunun ingilizceyi tam bilen bir insanin tercume etmesi.Ne yaziktirki fransizca degil aksi taktirde analizi yapan sirkete mektup yazip genis bilgi'de isteye bilirdim ama ingilizce hiç bir sekilde bilmedigim bir dil.Ancak organik degildir denmemelidir.Ancak bu vermis olmdugunuz urunler içerisinde bahsedildigi sekilde boy arttirici **** kok saldirici **** meyvelerin fazla olusmasini saglayacak bir yapi gormemekteyim.Bunlar su islemi yapiyor olabilir topragi zenginlestirmek bitkiyede rahat nufus etmesi için sivi olarak imal edilmesidir.Insanlarin yazdigi gibi bir urunu bunlardan alamazssiniz.Bio yasamda imkansiz ancak dedigim gibi sinirlar içerisinde kimyasallar konulabilir.Kimyasal maddeler konusunda ise egitim sahibi degilim fazla bir sey yazamam.Kimyasal maddelerin nasil bir isleyis içerisinde oldugunu yazma hakki bana dusmez diye dusunuyorum.
analiz raporu nitratin var oldugunu bildirmektedir bu da yuzde yuz organik olmadigini ancak organik için olan siniri geçmemesinden dolayi organik urun olarak verilmis olmasidir.
Sayın Yakamozsimsek, itirazınızın sebeplerini anlamaya çalışıyorum. Konu hakkında uzman değilim, kimya bilgimde lisede gördüğüm kadar. O yüzden daha temel olarak açıklayablir misiniz acaba. Bir organik madde de nitrat yer alamaz mı? Azot ancak, üre ve/veya amonyak şeklinde mi yer alabilir?
yakamozsimsek
28-07-2008, 21:39
Nekadar guzeldirki insanlar konusmaya ve kendilerince olumsuz gorduklerini yazmaya basladilar.Iste ozlenen bir tablo.Isin gerçegi benim kimyasallara karsi olmam aldigim bio egitimdendir. Sunu belirtmek isterimki dunyanin dort bir yaninda uretilen bio tarimlarin içerisinde kimyasal maddeler vardir ancak bunlar siniri geçmez bunu soylemek çok zor olmasa gerek nihayetinde turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu organik tarima uygundur analiz raporu elinizdedir bu sizin garantinizdir.Ingilizce bilen birileri lutfen su verilen linkleri turkçeye çevirebilirmi bir bakalim ne varmis ne yokmus.
Dil konusunda haklisiniz.Malesef turkçe yazim kurallarini bilmemekteyim.
Bunun Türkçe ile ilgisi yok... En azından paragraf yapmazsanız forumda yazmanızın çok anlamlı olmayacağını düşünmeye başladım.
Neden yazışıyoruz? Okuyup anlamak için. Böyle "kütük" formunda yazdığınız sürece, ne dediğinizi anlamak için fazladan uğraş gerekiyor.
Soyle dusunmemizmi gerekmektedir bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.**** su sekildemi dusunmeliyiz asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.Yarasa gubresi kuduzu uretir sunu anlarim egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.
Soyle dusunmemizmi gerekmektedir, bu noktada organik tarimda çikan kimyasal maddeler ureticiyi baglamaz.
**** su sekildemi dusunmeliyiz, asiri derecede toksit olan bir olusumdan insanlara gubre uretip satalim ve adinada organik diyelim.
Diger bir konu ise bu kadar hizli kok salma islemini en dogal sekli ile yarasalar yapmaktadir. yuzde yuz dogal ama ulkede yasakmi diyelim.
Yarasa gubresi kuduzu uretir. sunu anlarim, egerki yarasa gubresi kultur olarak yetistirilen ulkelerden aliniyor ise, bunun toprak ile sadece 1 litre toprakli gubrenin fiyati 9 avrodur. yani sadece bu karisima kok hizlandirmak için kimyasal degilde tamamen dogal katkilar katilmis ise, bu 9 avroyu avrupan satin alarak içerisine katmak zorundalar.
gerçi bu sivinin fiyatini bilmemekteyim. birde bu gubrenibn ulkeye girisi için 1 milyar saniyorum gumruge para odenmeli.Buyurun siz hesaplayiniz, yuzde yuz organik ve bahsedildigi gibi bir islem gerçeklestirilen karisimi.
Paragrafsız ve noktalama işaretlerini az kullanarak devam ederseniz, bu yazışmaya burada devam etmeyeceğiz. Yani cevap yazmayın. Uygulayın.
Not: Bu mesajlarımızı daha sonra sileceğim.
yakamozsimsek
28-07-2008, 22:09
Yeni bir çeviri daha yaptim ayni adresten kimyasal maddelere karsi onluk kullanilmalidir yaziyor gerçi ne kadar dogru bir çeviri bilemiyecegim ama buyurun iste sizin vermis oldugunuz linkteki çeviri.
http://www.bmrtarim.net/images/docs/msds%20B5A_%20English.pdf.For
small or incidental releases,the minumum personal protective equipment should be rubber gloves,rubber apron,and chemical goggles.Uncontrolled releases should be responded to by trained personnel using pre-planned procedures.Proper protective equipment should be used.Gas masks with ammonia canister or SCBA gear may be required.For large spills,contain by diking with soil or other non-combustible absorbent material.Dilution with water will reduce the release of ammonia vapors.Kepps material out of sewers,storm drains,and surface water.Comply with all applicable govermenmental requlation on spill reporting,handling,and sur face water.Comply with all applicable governmental regulation on spill reporting,handling,and disposal of waste.
Turkçesini ben yazmayayim.Amacim sadece içerisinde kimyasal maddelerin bulundugunu gostermektir.
Bu tur organik sivilar dunyanin dort bir yaninda kullanilmakta saticisi tarafindan'da kabul edilmektedir.Diger firma derken bana adreslerini verebilirmisiniz .Bakalim onlar neler yapmis.
Bunu siz bana mı dediniz?
Ben pazarlamıyorum. ancak sizin gibi konuyu da anlamadan ortalığı velveleye vermiyorum.
Saçmalamıya ve haddinizi aşmıya başladınız.
Saygılar
Sayın praecox;
Bu zat haddin ne olduğunu biliyormu açaba
yakamozsimsek
28-07-2008, 22:24
Bunun Türkçe ile ilgisi yok... En azından paragraf yapmazsanız forumda yazmanızın çok anlamlı olmayacağını düşünmeye başladım.
Neden yazışıyoruz? Okuyup anlamak için. Böyle "kütük" formunda yazdığınız sürece, ne dediğinizi anlamak için fazladan uğraş gerekiyor.
Paragrafsız ve noktalama işaretlerini az kullanarak devam ederseniz, bu yazışmaya burada devam etmeyeceğiz. Yani cevap yazmayın. Uygulayın.
Not: Bu mesajlarımızı daha sonra sileceğim.
Inanin dikkat etmeye çalisiyorum.Bir ara turkçe kullanim kilavuzunu sanirim ziyaret etmem gerekiyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.