PDA

View Full Version : B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7

Selahattin Yılmaz
16-05-2009, 22:12
Elbette can suyu olarak verebilirsiniz sevgili Adalet Yağcı hatta çokta iyi olur. 15-20 litre suya 1 kapak B5A koyun ve bolca can suyu olarak fidelerinize verin.

Todor
17-05-2009, 22:54
Şuanki bilimsel öğretilerin Türk tarımını nereye getirdiği gözler önünde...

Türk tarımının durmunun sorumlusu bence bilim değil, toprak analizi yapmadan gübre atan, arınma süresine bakmadan tarım ilacı kullanan üretici, üreticiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren, yanlış ilaçlar öneren zirai bayi, yanlış tarım politikalarına yön veren politikacılar, üreticiyi kendine mahkum etmeye uğraşan tohum firmalarıdır. Ama bilim değildir.

Bilim, bilgiyi bilmektir. Bilimin karşıtı ise cehalettir. Her daim oyumu bilimden yana kullandım, bundan sonrada bilime olan inancım ve saygım devam edecektir.

Hüseyin Ovak
18-05-2009, 11:10
Teşekkür ederim sayın Hüseyin Ovak, ancak yukarıdaki soru konusunda hâlâ kararsızım, yarın sebze dikiminden sonra can suyunu B5A ile verebilirmiyim?

Sayın Adalet yağcı;
Sebzelerinize can suyu ile birlikte B5A uygulayabilirsiniz...Yaklaşık 20 gün 1 ay sonra filizlenmede 2.nci uygulama, çiçek döneminde ise 3.ncü uygulamayı yapıp bırakın...Saygılar..

Dogasever
18-05-2009, 15:13
Türk tarımının durmunun sorumlusu bence bilim değil, toprak analizi yapmadan gübre atan, arınma süresine bakmadan tarım ilacı kullanan üretici, üreticiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren, yanlış ilaçlar öneren zirai bayi, yanlış tarım politikalarına yön veren politikacılar, üreticiyi kendine mahkum etmeye uğraşan tohum firmalarıdır. Ama bilim değildir.

Bilim, bilgiyi bilmektir. Bilimin karşıtı ise cehalettir. Her daim oyumu bilimden yana kullandım, bundan sonrada bilime olan inancım ve saygım devam edecektir.

Todor çok doğru söylemiş, bilimsel öğretiler, herhangi bir yanlış gidişin nedeni olamaz! Yanlışı uygulamalarda ya da uygulayıcılarda ya da o öğretileri insanlara başka türlü yansıtanlarda aramak lazım. Aramızda cehaletten medet umanlar varmış gibi bir duyguya kapıldım. Aslınsda buna bilinmeyenden medet umanlar demek daha doğru olabilir! Bu düşünce bile insanın tüylerini diken diken etmeye yeterli!

vgoksel
27-05-2009, 14:58
Sayın Hüseyin Ovak,
B5A ile ilgili 26 sayfalık tartışmaların ve bilgi alışverişlerinin tümünü okudum. B5A nın birçok bitkide denendiğini gördüm. Anladığım kadarıyla toprağı aktive ettiği için her türlü bitkide kullanılabilir.
B5A Kullanma kılavuzunu incelediğimde pek çok tek yıllık bitkide faydaları ve kullanımı, isim zikredilerek açıklanmış.
Ama klavuzda meyve ağaçları içinde sadece Kiraz ile ilgili bir bölüm mevcut. Diğer sert çekirdekli, yumuşak çekirdekli, turunçgiller gibi meyve ağaçları ile ilgili özel bir bilgi yok.

Bunun nedeni diğer meyve ağaçlarına göre Kiraz'da daha başarılı sonuçlar alınması mıdır?

Benim size asıl sorum; narenciyede (satsuma mandarini) bugüne kadar B5A kullanan bildiğiniz kişiler var mı, varsa bu kişilerden her hangi bir geri bildirim alabildiniz mi?
Eğer mandarin için uygulama yapmak gerekirse hangi dönemlerde uygulayalım. Mandarin Nisan ayında çiçek açıyor ve Kasım ayı başında hasat edilmeye başlanıyor. Bu 6-7 aylık dönemde B5A uygulamaları nasıl olmalı. B5A ile Haziran dökümü önlenebilir mi?
İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım.

onkelif
27-05-2009, 15:02
Ben üye olmaya çalıştım ama kendi mail adresim hakkında bir başkası kullanılıyor şeklinde uyarı çıkıyor.Düzenlerseniz sevinirim.Saygılarımla BEKİR SITKI ARI

habibe
27-05-2009, 16:04
Bir çay bardağının yarısına su yarısına B5a koyarsak. Bir süre sonra suyun görünümü ne olur?. Değişime uğrar mı?. Değişirse, ortaya çıkan görüntü nasıldır?. Neden?.
(Bilmece gibi oldu ama, merak işte)

eser42
27-05-2009, 16:55
merhaba

konya ili çumra ilçesinde 15 yıldanberi tarım ilacı satan ve çiftcilik yapan zıraat mühendisiyim. kendi tarlalarımızda patates, kuru fasulye, şeker pancarı ve hububat tarımı yapmaktayım. bölgem de ayrıca çekirdek kabağı, domates, kavun ve karpuz üretimi yapılmaktadır. bahsedilen bu gübre bu kadar etkili ise bir kaç litre gönderin deneyelim. görelim tüm konya ovasına satalım. ama önce kendi kontrolumda görmeliyim. çünkü 15 seneden beri nice gübreler gördüm kimisinin içeriği melas, kimisinin içeriği sulandırılmış tavuk gübresi, hatta çürütülmüş taze yonca dolayısıyla gübreyi test etmeden görmeden olmaz. ne söylense

Selahattin Yılmaz
27-05-2009, 22:02
Firma piyasaya 400 bin liralık deneme numunesi dağıttıktan sonra artık deneme numunesi vermemektedir.

Selahattin Yılmaz
27-05-2009, 22:04
Bir çay bardağının yarısına su yarısına B5a koyarsak. Bir süre sonra suyun görünümü ne olur?. Değişime uğrar mı?. Değişirse, ortaya çıkan görüntü nasıldır?. Neden?.
(Bilmece gibi oldu ama, merak işte)

Belliki yarım çay bardağı B5A yı israf etmişsiniz :D.

fbasal
30-05-2009, 15:13
@habibe

dedidiğiniz gibi b5a nın yarısı heba olmuş demektir

fbasal
30-05-2009, 17:16
sevgili hüseyin ovak.b5a şebeke suyu ile kullanılabilir mi.

malina
30-05-2009, 18:35
Bu konunun ilk mesajını okumalısınız...

denizakvaryumu
30-05-2009, 20:17
Selahattin Bey,

B5A lı uygulamalarınız nasıl gidiyor? Sonuçlar nasıl?

Selahattin Yılmaz
30-05-2009, 22:59
Uygulama yaptırdığım çiftçiler B5A dan sonra otomatikman organik tarıma geçiş oluyorlar ve daha enteresanı orgain ilaçlarında arayışına giriyorlar. Şunu farkettim çiftçiler hangü rünü üretiyorlarsa o ürün hakkında tamamen bayilerin kontrolü altındalar. Bayiler ne derse o oluyor **** firmanın elenaı uygulanacak ürün hakkında nasl yönlendirme yapıyorlarsa o şekilde hareket ediyorlar. Memnun kalınan ürünler dışında yeni açılımlara atılmayı istemeyen kişiler tarafından reddediliyor. Standart uygulamalar şekiline dönüşmüş kimyasal uygulamaları ürünü riske etmeyen kişiler tarafında tercih ediliyor. Şu an Sevgili Mine Pakkaner'in başlığındaki ev yapımı kimyasal ilaçları çiftçiye öğretmek planlarım var zira B5A uyguayan çiftçi B5A yı etkisiz kılmamak için alternatif organik tarıma yöneliyor bende o konularda tıkanıyorum. Ha sonuçlar mı öyle ümit verici ki.

Mesela İznikte kirazda sıfır kimyasal ile (manolya dahi çıkmadı) Kiraz hasat ediyoruz şimdi sadece sinek problemi vardı onuda Hüseyin beyin yaptığı organik insektisitle hallediyoruz, ordan görenler seralarında deniyor, şu an tarla domatesinde uygulanıyor. Daha yeni bir koli gönderdim karpuz, elma gibi ürünlerde uygulaacak. En büyük idealim Bursa ovasında el atından satılan ve kullanılan Armut ateş yanıklığına karşı B5A kullanmakve elma karalekesinde kullanılan ilaçları azaltmak sadece bu ki üründe bile yapabileceğim başarı inanılmaz kimyasal kulanımını sınırlandıracak. Sadece birqaz amana ihtiyaç var o kadar.

Şu an bir çiftçim enginarda teşhis koyamadıkları (nematod olduğu düşünülüyor) bitki sorunu için uyguluyor.

Bursa ovasında Panayır dersinden akan (mos mos su) su ile sulanan meyve ağaçlarında uygulanıyor.

Sonuçlar şu anda olumlu ancak meyvelerde yoğun uygulamalar yaptırma şansım olmadı çiftçiyi çekingeleriyle ikna etmek zor. Yine de zaan zaman bu uygulamaların sonuçlarını buradan açıklarım.

denizakvaryumu
30-05-2009, 23:25
Çok sevindirici gelişmeler.

B5A nın organik insektisitiyle, B5A aynı şişede birleşemez mi ?

Lilium
31-05-2009, 00:21
B5A nın organik insektisitiyle

Organik insektisit, bu da yeni bir buluşmu? insektisitin organiği olsun hayret türkiye çığır haşıyor galiba.:)

cumaöğretmen
03-06-2009, 17:14
Tüm üyelere esenlikler dilerim. Emekli öğretmenim. 5 yaşında, kendi tahsis ettiğim zeytinliğim var. Tarımda (hatta hayatın her alanında) yaşanan yapaylığa ve kirliliğe karşı bir duruş göstermeye çalışıyorum. Benim gibi düşünen ve direnen insanların var olduğuna inandığım bu siteyi birkaç aydır izliyor ve yararlanmaya çalışıyorum. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ederim.

B5A ve benzeri (organik adı geçen) gübreler ilgimi çekiyor. Bazı arkadaşların dediği gibi bu konuda hayli kafa karışıklığı yaşanıyor. Benim bu konuda iki önerim olacak: 1) Uzman arkadaşlar varsa, bilim insanlığına yakışır bir yaklaşımla,teknik konularda bizleri aydınlatsınlar; 2) Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar.

B5A beni de umutlandırdı. Zeytin ağaçlarına damla sistemiyle vermek istiyorum. Faydası olur mu? Uygulamayı nasıl yapabilirim? Hepimize ve tüm dünya insanlarına temiz bir gelecek diliyor, sorumu yanıtlayacak uzman arkadaşa da şimdiden teşekkür ediyorum.

Selahattin Yılmaz
03-06-2009, 18:31
Kişisel olarak söyleyeyim ki B5A'nın forumdaki ilk kullanıcılarından birisiyim ve şu anda talepten dolayı satışını yapıyorum aynı zamanda kullanıyorum ve çokta memnunum sadece orataya çıkardığı doğal sonuçlara çare bulmak zaman alabiliyor **** beni tıkayabiliyor. B5A organik tarıma doğrudan giriş yapmama neden oldu doğrusu böyle bir gübreyi kullanmanın en büyük avantajı benim için bu ve benzeri ürünleri kullandıktan sonra zehir tabir ettiğimiz kimyasal insektisitleri kullanmama isteği oldu. Ancak görüyorum ki gerçekten kullandığımız bu ürünü devam ettirmenin yolu organik devam etmek veya kullanım prosedürlerini uygulamak.

İşte insektisit ihtiyacı organik bu ürünü verdikten sonra diğer atılacak ilaçlarında organik olması isteğini doğuruyor. Bu amaçla forumdan sevgili Mine Pakkaner hanımefendinin ev yapımı ilaçlar başlığından yararlanıyorum ve bitkilerimdeki zararlı va hastalıklar için oradan yararlanıp kendi ilaçlarımı yapacağım. Bunun dışında dışardan organik sıvı yaprak gübresi yapımıyla ilgili bilgiler edindim ayrıca Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi arkadaşım sevgili Adnan Cengiz organik tarımla ilgili benden desteklerini esirgemiyor aynı zamanda B5A yı sebzelerde kulanmasını iyi bilen birisi ve b5a yıda organik tarımda kullanan ve yine organik tarım literatürünü iyi bilen bir arkadaşım ve ondan sürekli destek ve yeni ilaçlar ile ilgili destek ve görüş alıyorum.

B5A çok farklı bir gübre onu kullandıkça sürekli şaşırıyorum çünki alıştığımız gübre etkisi gibi gözlem vermiyor mesela bitkilrde kullandığınızda bazen insana saçını başını yolduracak derecede endişe verdiriyor ancak sabredip kullanmaya devam ettiğinde ise işte o şaşırtıcı sonucları geriden geliyor hatta suni gübrelerin veremediği ölçülerde. Mesela daha yeni edindiğim bilgilerle B5A nın geçen yılki kuraklık alanlarında kimyasal gübreleme ile 28 kg verime karşı B5A ile gübrelenen alanlarda 250 kg verim alındığını ve bitki söküldüğünde bile toprağın hala nemini muhafaza ettirdiğini öğrendim. Ayrıca erken kullanımından dolayı sonbahar ekimlerinde buğday ve arpalarda adeta yabancı ot ilacı atmışcasına bitkiyi kıştan sapsarı yanmış bitki görünümünde çıktığını bununda endişelere sebep verdiğini öğrendim ancak bu durum bilinenin **** görünenin aksine kök gelişimini fazlalaştırdığı ve baharda toprağın ısınmasıyla birikte önce açık sarı sonradan ise kimsayal gübre ile gübrelenen alanlara göre aradaki mesafeyi hızla kapatıp çok daha koyu ve güçlü bitki yapısı ve daha fazla dane bağlamış daha uzun yapıda başaklanma ile hasada bitkiyi götürdüğünü ve hasattada kimyasal gübrelemeye göre daha geç hasada geldiğini öğrendim. Her ne kadar Toprak tv de bu görüntülerin bazılarına yer verilse de çok daha fazla resim ve görüntüyü görme şansına sahip oldum zaten yakında B5A kullanılan alanlarda verim sonuçları bana ulaşacak.

Ancak şunu belitrmek istiyorum ki B5A ilaç değildir organik sıvı yaprak gübresidir. Etkisi itibariyle benim alıştığım ve eğitimini aldığım gübreleme bilgisinden çok farklı bir etki mekanizması var ve etkileri güvenip 3 uygulamayı doğruca (2. den sonra kesin sonuç alınıyor ama tamamlamak gerek) yapınca sonuçları gerçekten diğer gübrelere göre hayret verici oluyor.

Açıkça söylemek gerekirki sabırsız insanlar bu gübreyi kullanmamalı ve ayrıca kendisini 3 günde gözle görülür etki yapmasını bekleyenlerde **** normal yaprak gübreleriyle aynı görsel etkiyi görmek isteyenlerde kullanmamalı. Zira B5A yı toprağa verdiğinizde çalışma şekli önce topraktaki arızaları giderme yönünde sonrasında arıza giderilince organikleşen ve kullanılır hale gelen besin maddeleri bitkideki gelişmeyi tetikler şekildedir.

Ancak gördüğüm o ki bizler bitkdeki doğal sonuçları dahi görmeyi unutmuşuz çünki azot verip sürgün gördüğümüzde bunu sağlıklılık olarak algılıyoruz oysa toprağın ne hale geldiğini çoğunlukla sonuçlardan sonra görüyorum kısacası toprağını düşünmeyenler eski gübreleri kullanmalı.

Ayrıca şurayada açıklık getirmek istiyorumki B5A etki mekanizması itibariyle muadili olmayan bir gübre fakat sonuçları aynı olan diğer organik gübrelerinde hakkını yememek gerektir. Fakat B5A daki esas mantık toprağın insana kazandırılması ve zaten içinde var olan 16 elementin bitkiye kazandırılmasıdır yoksa şelatlı gübre verip onu dışardan beslemek değildir.

habitad
07-06-2009, 22:08
Merhaba arkadaşlar bende tüm forum yazarları gibi yazılanları dikkatle okudum.Şunu belirtmek isterimki b5a hakikaten muadillerine oranla daha farklı bir ürün.Yeni olduğu içinde tam olarak piyasada kabül görmesi kullanım oranının artması ve paralelinde alınan olumlu sonuçlarının görülmesi ile mümkün olacaktır.
Yapılan denemeleri ve ürünü kullananları dikkatle takip ediyorum.Farklı kullanıcılardan farklı yorumlar almak ürün hakkında daha da verımlı bilgilere ulaşmamıza neden oluyor.
Tüm organik dostlarına başarılar dilerim...

Dogasever
09-06-2009, 15:26
Merhaba arkadaşlar bende tüm forum yazarları gibi yazılanları dikkatle okudum.Şunu belirtmek isterimki b5a hakikaten muadillerine oranla daha farklı bir ürün.Yeni olduğu içinde tam olarak piyasada kabül görmesi kullanım oranının artması ve paralelinde alınan olumlu sonuçlarının görülmesi ile mümkün olacaktır.
Yapılan denemeleri ve ürünü kullananları dikkatle takip ediyorum.Farklı kullanıcılardan farklı yorumlar almak ürün hakkında daha da verımlı bilgilere ulaşmamıza neden oluyor.
Tüm organik dostlarına başarılar dilerim...
Sayin Habitat
Lutfen guldurmeyin! Arada bir hep birileri cikiyor ve "A bakin bu muadillerinden farkli bir urun, iste kullanimi yayginlassin da buna paralel olarak olumlu sonuclari da gorulur" gibi yuvarlak laflar ediyor. Tabii ki bir adama 100 defa sen en buyuksun dersen o da kendini kaf daginda gorurmus!

Simdi b5a'nin nesi farkli gorelim. Lutfen buna ve bundan onceki sorularima b5a duayenleri yanit verirlerse, biz de ogrenmis oluruz. Sakin yanlis anlasilmasin bu mesaji kimseyi karalamak icin yazmiyorum. Sadece anlamak icin yaziyorum.

Eger mikrobiyal bir urunse, icinde hangi mikroorganizmalar var? Bionem ya da EM1 ile ayni mi farkli mi? EM1 ile de harika sonuclar aliniyor ve aslinda EM1 cok farkli bir urun cunku sadece kimyasal gubreyi azaltmak ve 3 yil icinde kullanimini tamamen ortadan kaldirmakla kalmiyor, pestisit kullanimini da minimuma indiriyor (EM5 ve EM FPE adli urunleriyle). Yani tam bir urun hem besleyici hem de hastaliklari onleyici.

Ayrica Bionem de veya yararli mikroorganizma iceren diger urunler de zararli mikroorganizmalari bastirarak EM5 ve EM FPE"nin yarattigi etkinin benzerini yaratiyor.

Peki b5a ne yapiyor? Bitki besleyici mi, yoksa zararlilari bastirici mi, yoksa her ikisi de mi? Mekanizma? Herhalde bu urunu piyasaya cikaranlarin bu konuda kanitlari olmasa bile bazi dusunceleri vardir. Varsa kanitlarini da bilmek isteriz. Bu mesaja lutfen birileri cikip da dunyanin sayili laboratuvarlarindan soyle soyle raporlar almis, Tarim Bakanligindan onayli bir urune neden bu kadar yukleniyorsunuz gibi seyler de soylemesinler. Bir urun nereden sertifikali olursa olsun, icinde ne oldugunu bilmek her tuketicinin hakkidir. Saygilarimla.

tugo
09-06-2009, 17:44
Ya arkadaşlar, konu tamamen benim bilgi alanım dışında, fakat sayfalarca lehte ve aleyhte ama somut bir netice vermeyen tartışmalar çok garibime gidiyor.

Ben bu konularda kör cahilim ama şu soruları da sormadan edemiyorum:

- B5A nın bir labratuarda test edilmesi çok mu zor ve pahallıdır? Mesela Sn.doğasever EM uygulamanız olduğu için, herhalde şirketinize ait veya çalıştığınız bir labratuarlar vardır.

-Böyle bir test yaptırırsanız soruların bir çoğuna cevap bulmuş olmazmısınız?

-Netten topladığım bilgi kırıntılarına istinaden, bu bileşimin içinde kaç tane, hangi mikroorganizmalar var? Bunlar besi ortamında yaşıyorlarmı?

- B5A nın PH derecesi kaçtır? Faydalı organizmaların yaşamasına uygunmudur?

- Habire çeşitli kokulardan bahsediliyor, bunlar labratuar testlerinde tanımlanamazmı?

Ben ve benim gibi arkadaşlar, çeşitli ürünleri, deniyoruz. Neticede kendimize göre bir kanıya varıyoruz. Ancak Sn.doğasever (lütfen alınmayın, kişisel değil. Şu anda sadece siz
aklıma geldiğiniz için) gibi, konuyla teknik olarak ilgili, hatta doğru veya yanlış, ürün konusunda rakip olma durumunda olan arkadaşların, bence görüşlerini, en azından kendi yaptıkları labratuar testlerine falan dayandırarak savunmaları gerekir.

Lütfen söyleyin bana, bir labratuar testi çok mu pahallı veya netice vermiyecek bir şeymidir? Eğer böyleyse, başlangıçda da belirttim, bütün yazdıklarımı cehaletime verin.

Saygılar

Dogasever
09-06-2009, 18:23
Sayin tugo
Laboratuvar testlerini yaptirmak bize dusmez. Ortaya bir iddia attiginiz zaman, iddiayi ispatlamak iddiayi ortaya atana duser. Bu urunun mikrobiyal oldugunu ve tum urunlerden farkli ve ustun oldugunu iddia eden ben degilim, urunun sahipleri. O yuzden eger tuketiciyi aydinlatirlarsa sevinirim. Tabii ki biz de laboratuvarimizda kendimiz icin test ederiz ancak bu test sonuclarini aciklamamiz etik olmaz. Neden benim israrla sorularima yanit aradigimi simdi anladiniz mi? Lutfen siz de beni yanlis anlamayin. Size karsi herhangi bir sey soz konusu degil. Aslinda B5a ya karsi da herhangi bir olumsuzluk gutmuyorum. Keske hersey soyledikleri gibi olsaydi. Cok memnun olurdum ancak ortada bazi "kotu kokular" var. Ben de ne oldugunu anlamaya calisiyorum. Bir B5a yetkilisi bize yardimci olursa sevinirim.

tugo
09-06-2009, 23:31
Sayın Dogasever,
Ben de tabii ne sizi ne başkasını hedef almıyorum. Amacım, meraklı bir amatör olarak bir gerçeği öğrenmek den daha çok, benim mantığımla son derece kolay açıklanabilecek iddia ve karşı iddiaların, sonuçsuz bir şekilde süre gelmesi.

Önceki mesajımdaki isyanım bu nedenleydi. Herhalde en doğrusu bu bölümü takip etmemek olsa gerek.

sasahin
09-06-2009, 23:51
Tartışmanın arasına girmiş olmayayım ama geçen hafta Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji bölümündeki bir araştırma görevlisi arkadaşla görüştüm, b5a' dan bahsettiğimde o da bu gübreyi aspir bitkisi üzerinde denediklerinden bahsetti, bir makale de hazırlamışlar konu ile ilgili.

Vereyim makaleyi dedi, ben gerek olmadığını söyledim. (Nitekim bilimsel bir araştırma, herhangi bir yerde yayınlanmadan almam etik olmaz diye düşündüm). Çalışmada bitkinin fizyolojik gelişimini 3 katına kadar artırdığını (yani kök üstü bitkinin boy olarak değilde yaş ve kuru ağırlık olarak) söyledi. Kök gelişiminin o kadar olmadığını söylediğini de söyleyeyim.

Makaleyi henüz yazmamışlar bu arada.

İleri tarihlerde makaleyi isteyenler olursa ve ben edinirsem gönderirim isteyenlere.

denizakvaryumu
10-06-2009, 00:28
Bu beklediğim bir araştırmaydı.Linki buraya ekleyebilir misiniz ?

Dogasever
10-06-2009, 13:42
Sayin Tugo
Ben de ayni sekilde dusunuyorum ve takip etmemeye karar verdim. Saygilarimla.

sasahin
10-06-2009, 22:44
Yukarıda yazmış olduğum mesajı düzelttim.

Düzeltilmiş kısım;
Çalışmada bitkinin fizyolojik gelişimini üç katına kadar artırdığını (yani kök üstü bitkinin boy olarak değilde yaş ve kuru ağırlık olarak) söyledi.

Ek: Boy olarak bir kısmının büyük olduğu, ama gövde, yaprak kalınlığı olarak hepsinin b5a uygulanmayanlara oranla üç kat daha fazla geliştiği gözlemlenmiş.

Sanırım konuyu şimdi aydınlatmış oldum.

musti8047
11-06-2009, 16:37
bahçemdeki iki dut ağacım var. b5a yı denemek için aldım. birinci resimde ki dut ağacına hiç bir şey uygulamadım. diğer ağaca 1 sefer topraktan b5a verdim. aradaki farkı sizde görün diye gönderiyorum. ikiside aynı tarihte çekilmiştir. boş boş konuşmaktansa sizde deneyin aradaki farkı göreceksiniz.

ayrıca hiçbirşey vermediğim dut ağacına ne yapacağını merak ettiğim için onada 15 gün önce 1 sefer topraktan b5a verdim. fotoğrafını çekince onuda gönderecem.

Dogasever
11-06-2009, 17:28
Valla harika! Birinde yaklaşık 40 adet dut var diğerinde de hiç yok gibi! Yani siyahla beyaz gibi! Ağacın her yerinin aynı olduğunu ve diğer tüm koşulların (ağacın yaşı da dahil) aynı olduğunu varsayarsak, 40 misli fark! Ötekinin fotoğrafını da çekince koyarsanız çok seviniriz. İnşallah o da aynı büyüklükteki karede bu kadar kötü bir durumdaki ağaçtan 40'a yakın meyve verecektir. Türkiye'ye gelince ilk işim 1 litre B5a almak olacak. Kullanacağım ve dedikleri gibiyse, İngiltere bayiliği isteyeceğim inşallah.

Selahattin Yılmaz
11-06-2009, 22:15
Aromas çilek fidelerim şu anda bir çocuk yumruğu kadar iri oluyor B5A en hızlı etkiyi çilekte yapıyor. Sevgili Karınca70 şu dev çilekleri getirsin bakalım...

cumaöğretmen
12-06-2009, 16:55
Benim soruya evap veren olmadı. Ben siteyi terketme kararı aldım. Artık bu siteyi ciddiye almıyorum. Hizmet ve yardımlaşma değil ticari amaçlı bir site olduğuna karar verdim.Hoşçakalın.

fbasal
12-06-2009, 18:08
klimanın atık suyu ile b5a kullanılabilir mi?hepinize sevgiler.

Selahattin Yılmaz
12-06-2009, 21:04
...
1) Uzman arkadaşlar varsa, bilim insanlığına yakışır bir yaklaşımla,teknik konularda bizleri aydınlatsınlar; 2) Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar.

B5A beni de umutlandırdı. Zeytin ağaçlarına damla sistemiyle vermek istiyorum. Faydası olur mu? Uygulamayı nasıl yapabilirim? Hepimize ve tüm dünya insanlarına temiz bir gelecek diliyor, sorumu yanıtlayacak uzman arkadaşa da şimdiden teşekkür ediyorum.

Sevgili cumaöğretmen, şu anda B5A hakkında kullanımı ve mantığı hakkında konuşacak bir ben varım, cevap verebilecek bunun dışıdna sadece kullananlardır. Sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta verildi aslında ve hatta Toprak TV de yayınlanan yayınlarda da var ve ayrıca sorduğunuz sorunun objektif olmak babında "Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar. "cümlesiyle beni de kastettiğinizi düşünüp cevap vermedim ki sizi yanıltan ben olmayayım olaki ticari düşünüyorumdur.

Aslında sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta defalarca verildi bende 10 yıl öğretmenlik yaptım ama hem soru sorup hemde cevabı verecek kişilerin konuşmamasını isteyen bir sizi gördüm şahsen ancak bunun B5A'nın heyecanıyla farkına varmadan düşülmüş veya aslında farklı soru sormak istemişte yanlış ifade edilmiş bir durum olarak algılamak lazım diye de düşünüyorum.

habitad
13-06-2009, 13:10
sayın doga sever;ben b5a degılde sizin dediğiniz ürün hakkında olumlu bir şeyler söyleseydim sanırım bu yorumu yapmayacaktınız.Kaldı kı ben sızın bahsettiğiniz ürünle alakalı olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedim.Bu alınganlıgınız neden kaynaklanıyor anlamış değilim.Sayın tudor'un yazdıklarına cevabende test ettirmek bize düşmez demişsiniz ama karalamak sanırım sizin göreviniz.Yanlış anlaşılmasın ben birilerini savunmak ya da yermek için yazmıyorum ama sayın dogqasever'ın yazdıklarınıda anlamakta zorlanıyorum.Bu alınganlık neden acaba saygılar...

Dogasever
13-06-2009, 17:15
Hayret neden yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz. Piyasaya büyük iddialarla bir ürün çıkmış. Ürün ben varım ve dünyada tekim diyor. Bir sürü insan da aynı vagona biniyor. Vagona binmeyen birkaç kişi "Peki, haklısınız, doğrusunuz ama söyleyin bakalım nedir bu ürünün aslı diye" sorunca, vagondakiler "Bu ne alınganlık?" diyor. Bunun nesi alınganlık? Ortada bir gerçek var: Bu ürünü ben üretmedim ve üretenlere de bu ürünün içinde ne var? Neden bu kadar kötü kokuyor? Etki mekanizması nedir? İçinde hangi mikrocanlılar var? diye soramaz mıyım yani? Neden konuları duygusallaştırıyorsunuz? Burada başka bir sıvı mikrobiyal gübre daha var: Bionem mesela. Peki hiç mi merak etmiyorsunuz ben neden aynı soruları Bionem için sormuyorum diye? Çünkü içinde psedomonas flourecense olduğunu Bionem belirtmiş ve bu mikroorganizma da tüm dünyada herkesce tarımdaki etkisi biliniyor ve isptlanmıştır. Bunlar literatüre de geçmiştir. Benim de b5a için merak ettiğim budur? Bunu siz de merak etmelisiniz. Ben de aynı şeyi size soruyorum: Neden bu kadar vurdumduymazlık? Ortaya bir ürün çıkıyor ve muhteşem ve dünyada benzersiz olduğunu söylüyor ve siz niçin bu ürünün içinde ne olduğunu ve nasıl bir mekanizmayla görev yaptığını merak etmiyorsunuz? Eğer siz biliyorsanız bize de anlatın lütfen. Saygılar
Not: Artık bu konuda yazı yazmak istemiyorum. Lütfen eğer bilimsel açıklama getirmeyeceklerse, kimse bana hitaben yazı yazmasın.

musti8047
16-06-2009, 11:43
dut denememde size bahsetmiştim. denemediğim ağaca ne yapacak diye denemesini yaptım. karşılaştırmak için önceki gönderdiğim resimlere bakarsanız anlarsınız. bu resim 1 sefer topraktan b5a verilmiş olup 7 gün sonra çekilmiştir.

uygulanmış yazılı resimler ise daha önce gönderdiğim ağaçtan görüntüler bu ağaçta devamlı yenmesine rağmen ürün verimini görmemek mümkün değil. ayrıca sanki yedikçe tekrar yerine dutlar çıkıyor.

inanın daha şok içerisindeyim...

musti8047
16-06-2009, 11:53
ayçekirdeği ve nohut b5a denemesi. tarihlere bakarsanız aradaki değişmenin nasıl olduğunu göreceksiniz. ben bu denemeleri kendi bahçemizde denedim. çiftçilerin normal tarlaya ektikleri ayçekirdeklerinden yaklaşık 20 gün sonra dikmeme rağmen tarladaki ay çekirdekleri 15-20 cm civarında olmasına rağmen b5a ile denediğim ayçekirdeğim 50-60 cm boyuna ulaştı gelişimide çok güzel. ay çekirdeği olunca o zamanda fotoğraflayıp gönderecem.

domates ve biber fidesindede denemek için küçük 4 karık yaptım. 3 karığa uyguladım 1 karığa uygulamadım. aradaki fark resimde. yorumu size bırakıyorum... ara ara gelişimlerini resimleyip gönderecem.

BalıkcıSerdar
25-06-2009, 16:15
B5A'nın Organik Gübre Tescil belgesi ve belgeler arasındaki farklardan hangisi doğru, hangisi ne?

23/10/2007'de tescillenmiş ve bu belge 5 yıl süre için geçerlidir derken, aynı firma tarafından 07/05/2009 tarihinde bir belge daha alınmış ve belgelerde aşağıdaki değerler birbirinden farklı, acaba değerler değiştirildiği için mi yeni belge alınmış, yoksa iki ayrı ürün mü oluyor?

Belgenin birisi BMR tarım, birisi ORTAR linklerinden alınmadır.

Farklı değerler;

Organik Azot: %1,5'tan %1'e inmiş
Suda çözünür K20: %3'ten % 2'ye inmiş
Ph değerleri: 5-7 iken, 8,5-10,5 olarak değişmiş
Ambalaj tipi: Yenileri eklenmiş

BalıkcıSerdar
25-06-2009, 22:08
http://www.ortarb5a.com/sertifika.html

http://www.bmrtarim.net/sertifikalar.html

Bir önceki mesajımda belirtiğim iki ayrı tescil belgesi, yukarıdaki linklerde bulunuyor ve iki linkte şu an faal. Ayrıca verdiğim linklerdeki diğer belgelerde de, aynı kişi ve aynı firma tarafından, aynı ürün için alınmış olmasına rağmen, bariz farklılıklar var.

Bunun açıklaması ne olabilir?

Takliti çıkmış vs. lafları vardı, o yüzden incelemek gereği duydum, birinden biri taklit mi acaba? Ya da ne?

BalıkcıSerdar
25-06-2009, 22:27
Sn. Selahattin YILMAZ'ın satış başlığı altında verdiği linkte de İngilizce bir şeyler çıkıyor, o da ayrı bir soru işareti oluşturdu bende?

http://www.bmrtarim.com/iletisim.html

Selahattin Yılmaz
26-06-2009, 21:57
Arkadaşlar sürekli BMR tarımı izlerseniz elbette hatalar bulursunuz, firma sürekli gelişiyor mesela şirket olarak önemine binaen www.bmrtarim.com.tr adresinden yayın yapıyorlar firma ismini internette resmleştirdiler yani. Ayrıca malum ortarb5a ise Hüseyin beylerin şirketi ve yoğunluklarından dolayı sitelerini güncellemedikleri için eski tescil belgesi duruyor orada. B5A için lütfen resmi sitelerini baz alınız. (http://www.bmrtarim.com.tr/). Ayrıca bence bu tarz eksiklikleri mail yoluyla sitelerindeki iletişim maillerine atarsanız eminim doğrusunu yapacaklardır.

Yılmaz Yalçın
27-06-2009, 15:40
Sayın Selahattin Yılmaz,
Güneye bakan 40 metrekare bahçemde;
5 adet yasemin(her çeşidi),
3 adet gül,
3 adet limoni servi,
3 adet clematis,
30 adet domates,
5 adet patlıcan,
bulunmaktadır.Nisan ayında yanmış keçi gübresi karıştırdım toprağa.
Yeniden gübreleme zamanı geldi mi,hangi tür gübre kullanmalıyım?

cumaöğretmen
02-07-2009, 17:44
Benim soruya evap veren olmadı. Ben siteyi terketme kararı aldım. Artık bu siteyi ciddiye almıyorum. Hizmet ve yardımlaşma değil ticari amaçlı bir site olduğuna karar verdim.Hoşçakalın.

Sayın İdris Şenol yukarıdaki sitem ya da alınganlığın muhatabı siz değilsiniz. Lütfen üstünüze alınmayın. Ayrıca hiç tanımadığınız bir kişi hakkında yorum yapmanız da doğru değil.

B5A'da henüz bazı belirsizlikler var. Ziraat fakültesi hocalarının haberi yok. Belgeler henüz tamamlanmamış. Bu nedenle tereddüde düştüm. Bu sitede yazanların bazıları B5A üreticisi firmayla direkt bağlantılı. Sözlerim ve sitemim onlaradır.

Herkese bol ürünler ve esenlikler dilerim.

cumaöğretmen
02-07-2009, 18:10
Sevgili cumaöğretmen, şu anda B5A hakkında kullanımı ve mantığı hakkında konuşacak bir ben varım, cevap verebilecek bunun dışıdna sadece kullananlardır. Sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta verildi aslında ve hatta Toprak TV de yayınlanan yayınlarda da var ve ayrıca sorduğunuz sorunun objektif olmak babında "Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar. "cümlesiyle beni de kastettiğinizi düşünüp cevap vermedim ki sizi yanıltan ben olmayayım olaki ticari düşünüyorumdur.

Aslında sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta defalarca verildi bende 10 yıl öğretmenlik yaptım ama hem soru sorup hemde cevabı verecek kişilerin konuşmamasını isteyen bir sizi gördüm şahsen ancak bunun B5A'nın heyecanıyla farkına varmadan düşülmüş veya aslında farklı soru sormak istemişte yanlış ifade edilmiş bir durum olarak algılamak lazım diye de düşünüyorum. Yinede meslektaşmışız eğer bilgi almak isterseniz telefonum 0 544 345 63 59

Sayın Selahattin Yılmaz, 'birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar' cümlesi sadece bir dilekten ibaretti ve bunu kimseyi hedeflemeden hümanistçe yazdım. Buna alınmanız yersiz. Uzmanlık alanınızı ve derecesini bilmemekle birlikte (işinizi biliyorum) sitedeki özverili çabalarınızı takdirle karşılıyorum. Teşekkür ederim. Ama bir şeyde haklısınız. B5A'nın zeytinde kullanımı ile ilgili sorumun yanıtını sizden ya da sizin irtibatlandıracağınız birisinden bekliyordum. Bu yanıtı alamamak bende kuşku yarattı. Ben gerekli yanıtı Bornova'da SEÇ-TAR'da Özgür Beyden aldım ve denemek üzere zeytin bahçemde uyguladım. Bekleyip göreceğim.

Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Selahattin Yılmaz
02-07-2009, 23:26
Teşekkürler sevgili Cuma öğretmen, ancak Ziraat Fakültelerinin haberi var Çukuraova üniversitesinde deneme sonuçları çok başarılı, ayrıca ege ünv de ve bir kaç ünv de ayrı ayrı deneme çalışmaları devam etmektedir.

Musti
03-07-2009, 11:36

Sn cumaöğretmen bu sözleriniz için ne denilebilirki! Tekrar Hoşgeldiniz.
Sevgiyle kalın.

Selahattin Yılmaz
04-07-2009, 23:17
...
BİBER fidelerimin %70 i öldü
ben bu 100 litre suya 100 gr b5a uygulama püskürtme veya bitkiyi püskürterek yıkama işinden sonra ANNEM %26 nitrattan her bir biberin köküne bir tatlı kaşığı koymuş
ben bu gelişmeleri bire bir takip edemedim istanbuldayım yer edirne ipsalada bu bakımdan müdhale edemdim
geçen hafta ikinci b5a uygulamayı 100 litre suya 200 gr olarak bitkilerin köklerine verdim
ama ne yazıkki biberlerim dahada geriledi toprak geren halini aldı özellikle biberelerim diyer dometes ,patlıcanisalata kavun karpuz fasulye iyi ama bibrelerim son demlerinde
ALLAH tan yağmur yağdı biberlerim kalanı biraz iyi ne yapmalyım
yanlış uygulamammı yaptık lütfen yardım edin

Genelde benim tecrübem biberlere annenizin verdiği gübrenin fazla geldiği yönünde zira b5a topraklarda tam hakim olamamışsa o gübrenin etkisinide tolere edemez. Bence biberlerinizi bolca sulayın ve B5A nın etkin olmasını bekleyin, o gübre üzerinden 10 gün geçtikten sonra b5a veya 10 gün öncesinde b5a verilse sorun yaşaazdınız. Yine de bolca sulamanız size yardımcı olacaktır ve mümkünse buraya resim yerleştiriniz görelim durumu.

HomeWork
05-07-2009, 10:48
b5a ilekimyasal gübre neden uyusmuyor. Teknik olarak süreç hakkinda bir bilgi var mI?

Selahattin Yılmaz
05-07-2009, 17:06
Taze kimyasallar ortamda b5a yı etkiliyor, gözlemlerimde bu kimyasalların bitkiyide kimyasalın etkisine sürüklediğidir örneğin bitkide çiçeklenmeyi artıran b5a ya karşı kimyasal verildiğinde kontrolü kimyasal alıyor ve bitkideki çiçeklenme mekanizması geriliyor ve kimsayalın etki mekanizmasına dönüyor. Ancak üzerinden kimyasal gübrelerde 3 gün kimyasal ilaçlarda 10 gün geçmsi gerekiyor ki b5a etkili olabilsin.

sındırgılı
05-07-2009, 20:14
Aynı etkiyi bende gördüm.Dikimden beri domat ve bıberlerime b5a uygulamıştım.Yanındada yanmış gübre. Yakın bır arkadaşım bana kimyasal gübre uygulattı,bitkiler 10 günden beri stabil durumda!

sındırgılı
05-07-2009, 20:19
zinciri kırdığımı dün farkettım. Kimyasal vermediklerım büyümeye devam ediyorlar.Hocamın dediğini bilmeden tecrübe etmiş oldum.

yalikoy
08-07-2009, 10:01
Sayın Doğasever Aşağıdaki adres de sayın denizakvaryumu B5a nın terkibini kaynağı ile birlikte vermiştir. Umarım faydalı olmuştur.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=263288&postcount=273
Saygılarımla.

denizakvaryumu
08-07-2009, 10:04
Kaynaktaki mesaj silinmiş.

Bu konuda sanırım Selahattin Bey açıklama yapabilir.

idris şenol
09-07-2009, 16:22
b5a gübresi ile gübrelen ve alınan sonuçlar

idris şenol
09-07-2009, 16:35
b5a vealınan sonuçlar
dometes ,salata,kavun,karpuz,kabak,fasulye sebzelerinde sorun yok
özlikle fasulye ve kabak ,hıyar(badem)çok iyi sonuçlar
bu gördünüz yerelere yaklaşık 3 yıldan beri kabak ve salata ekilmekte
bu yıl başka yere ekicektim fakat b5a yı burda denemek istedim sonuç memnuniyet verici amaaaaa

idris şenol
09-07-2009, 17:02
malesef biberlerde bir sorun yaşadım
sorunu tam anlamıyla çözemedim
yanlız size verileri aktarıyım
b5a uygulamasını fide aşamasında 100 litre suya 100 gr olarak geçen ay patım yapraktan tüm ürünlerime verdim
ve fide aşamasında özel toprağa dikilmeden önce ki fide döneminde verdim
ve yine aynı zamanda dikilecek yerlerin damla sulama yapılan damlalıkların olduğu yereler püskürtme işlemi ile b5a uyuladım işim münasbetiyle istanbula döndüm annem ve babam daha sonra bu söz konusu damlaların olduğu yerelere fideleri dikmiş
dediğim gibi işim sevebiyle bire bir her aşamasında olamadım
toprak olarak kumlu toprak,biz buraya dikim yapılmadan önce bolca koyun gübresi verdik
iki uygulam yaptım ilki yapraktan 100 gr 100 litre suya yapraktan ve 1 ay sonra 200 gr 100 litre suya kök uygulaması
ekilen biberlerin büyük çoğu sizlere ömür ve yeni ekilmelerde ölmeler devam etti
birde diyer yazımda bahsettiğim gibi bu biber fidelerin diblerin %26 amnayum nitrat bire kahve kaşığı dibine verilmiş ben sonradan öğrendim bu nekadar etki yapmış bilmiyorum
ama işin ilgince kovlarda ekili biberlerinde nerdeyse çiçek,biber verme aşamasında ani ölümler beni şok etti
ekilen kovlarda koyun gübresi yoğun
valla arkadaşlar sayın HÜSEYİN OVAK bey ne desem bilmiyorum sevinç ve hüznü bir arada yaşadım
bahçeye tam anlamıyla ben hükmedemedim
b5a uygulamalarım orantı olarak uygulama normal olduğu kanısındayım
diyer ürünlerim son derece güzel gelişiyor
çok sık olmasına nazaran yukarda resmi olan salata bu boya erişene kadar görmemişim allta kalmış ama lezzeti süperdi çekirdeklenme yok lezzeti ufak olan salatlıklarla aynı
fasulye zibil gibi toplamaya yetiştiremiyoruz
aşağdaki sonuçlar benim izlenimlerim
yapılanlar ve olumsuz sonuçları
1.. kumlu toprak
2.. gübre yoğun
3.. fide aşamasında can suyu olarak veya fideliklere püskürtme yapılması
4..kimyevi gübreleme
5.. gibi

lazuribo
09-07-2009, 17:03
hobicililer için ne zaman ufak boyutta üretim yapılacak ben şahsen olursa alırım.Firmaya mesaj çektim Burak SALCI bana dediği hobi amaçlı ürünümüz yok ;Eğer zaten memnun kalırsam bunu memleketim rize'ye götürmeyi düşünüyorum.Bakımsız kalan bir çok ağacım var.Umarım alakasız bir yere yazmamaşımdır.Cevabınızı bekleyeceğim.

Selahattin Yılmaz
09-07-2009, 19:01
Burayı incelemişmiydiniz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14319)

Dogasever
10-07-2009, 13:21
Burayı incelemişmiydiniz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14319)

Sayin Selahattin Bey
Linki inceledim. Bol bol "tek gubre," "muadili olmayan,"yararli mikroorganizmalari artiran tek gubre" "tek ve emsalsiz organik gubre" gibi sozlerle dolu bu linkiniz. Lutfen, bu tur sifatlari kullanmayi birakiniz. Kim oldugunuzu ve ne yaptiginizi bilmiyorum ve simdiye kadar da urununuz icin bizzat bircok sikayet aldigim halde hic bir kotu ya da olumsuz sey soylemedim. Sizin urununuzun bu konularda ilk urun degildir. Ayni isi yapan ilk urun EM'dir. Biz Turkiyeye ilk EM'yi getirdiğimizde, piyasada hiçbir mikrobiyal ürün yoktu. Benim Milliyet'te yazdığım blog yazılarını takiben ve verdiğim seminerler neticesinde insanlar topraktaki yararlı mikroorganizmaların artırılarak, verimin artırılabileceğini, hastalıkların bastırılabileceğini öğrendiler. Ondan sonra piyasaya siğer mikrobiyal ürünler çıktı. EM'nin dünyada ortaya çıkışı ise, 1970'li yılların sonudur. dünyada yararlı mikroorganizmaları artırmak için ürünler vardır. Ayrıca, Türkiyede Bionem adlı ürün de topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Ama hiç kimse sizin kadar agresif bir pazarlama taktiği uygulamamaktadır. Ayrıca, EM hakkında ilk yazılar yazmaya başladığımda bana kök söktüren site yöneticilerini de protesto ediyorum. Site'nin bu agresif pazarlama taktiğinin bir parçası olmalarına izin verdikleri için. Tekrar ediyorum, benim kesinlikle ürününüze ya da herhangi bir ürüne karşı olumsuz hiçbir düşüncem yoktur. Ve but tür ürünlerin kullanımının yaygınlaşması taraftarıyım. Sadece sizin bu piyasadaki toprağın yararlı mikroorganizmalarını artıran, organik tarıma geçişi sağlayan, vs. tek ürün olmadığınızı hatırlatmak isterim. Benim itirazımın olduğu tek nokta budur! Lütfen insanlara bu konuda "tek"iz diye yanlış bilgi vermeyiniz! Saygılarımla.

Selahattin Yılmaz
10-07-2009, 13:39
Sayın doğasever, bu yazdıklarınıza bu başlıkta defalarca cevap verildi o nedenle çıkıpta şahsi duygularınızdan ve doluluğunuzdan dolayı içinizi boşalttığınız bu başlıkta size cevap vermeyeceğim.

Ancak bir Ziraat Mühendisi olarak ilk olarak EM ürünlerine (B5A bir EM değildir) ve alternatif Mikrobiyal ürünlere ve bioneem veya roa gibi mikrobiyal gübrelere mesleki ve ticari olarak destek verdiğimi ve tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu anlamda B5A ya destek verdiğimi de zaten bu başlıkla anlamışta oluyorsunuz. Çıkışınızdan beni tanımadığınız belli ancak böyle bir çıkışla benim sizi tanımak istediğimde tartışılır hani.

Dogasever
10-07-2009, 15:59
Sayın doğasever, bu yazdıklarınıza bu başlıkta defalarca cevap verildi o nedenle çıkıpta şahsi duygularınızdan ve doluluğunuzdan dolayı içinizi boşalttığınız bu başlıkta size cevap vermeyeceğim.

Ancak bir Ziraat Mühendisi olarak ilk olarak EM ürünlerine (B5A bir EM değildir) ve alternatif Mikrobiyal ürünlere ve bioneem veya roa gibi mikrobiyal gübrelere mesleki ve ticari olarak destek verdiğimi ve tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu anlamda B5A ya destek verdiğimi de zaten bu başlıkla anlamışta oluyorsunuz. Çıkışınızdan beni tanımadığınız belli ancak böyle bir çıkışla benim sizi tanımak istediğimde tartışılır hani.

Sayin Selahattin Bey

Ben duygularla hareket eden bir insan degilim. Dolu ya da boş olmakla da bu işin bir ilgisi yok. Ben cevap da beklemıyorum zaten. Sizi tanımka ya da tanımamak da söz konusu değil. Bunlar ayrı şeyler. Konuyu lütfen saptırmayınız. İnsanlara gidin okuyun diye link verdiğiniz sitede aşağıda yazılanlar yanlıştır. Bunları bunlara dikkat çekmek için buraya yazıyorum:

- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir (Yararlı mikroorganizmalar içeren her organik gübrenin yapısı kendine özgüdür. Ama bu kendine özgülükten dolayı hiçbir gübre "tek" sıfatını önüne almaz.)

- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!)
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor)
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!)

a, b, c şıklarının hiçbiri b5A yı muadilsiz ve emsalsiz kılmaz!
- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.
(Tüm Etkin Mikroorganizma (EM) içeren ürünler pestisit, hidrokarbon ve dioksinler gibi çevreyi kirleten kimyasalları parçalarlar ve yok ederler!)

- En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir. (Süre için birşey diyemem ancak alternatifleri var!)

-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir. (Diğerleri de aynı şeyi yapıyor!)

- Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır. (Zaten mikroorganizma ya da mikroorganizmalarla ilgili gübrelerin en temel etki mekanizmalarından biri budur ve bu mekanizma yaygın olarak bilinmektedir!)
- Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır. (Hepsi bu saydığınız amaçlar için kullanılır! Tabii piyasada bazılarının kök ve yaprak için ayrı ayrı ürünler verdikleri de soğru ancak b5A bunu yapan tek gübre değildir.)

- B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur
(Özür dilerim ama burada tamamen desteksiz bir atış söz konusu! Bakın ben şu ana kadar b5A için yine hicbir olumsuz soz soylemedim ve söylemem de! Ancak bu çok iddialı bir tümce değil mi?) Önce bir ürün yaygınlaşsın, bilimsel olarak kendini kanıtlasın. Mesela 100 ülkede kullanılsın ve kabul görsün. Gerçekten insanları kmiyasal gübrelerden kurtarsın ve gittikçe tuzlanan topraklara çare olsun. (Sahi B5A'nın tuzlu topraklardaki performansı nasıl acaba?) Ayrıca biliyorsunuz tarım ve çevre bir bütündür. Tarımsal çözümlerin mutlaka çevreye de faydalı olması gerekir! Çevreye nasıl bir yarar sağladığını görelim (Lütfen doğaya ve doğal olaylara biraz daha geniş bir çerçeveden bakalım! Örneğin, Doğadaki azot ve karbon çevrimlerini nasıl etkiliyor? Bu tür soruların yanıtlarının ne olduğunu görelim ki) ondan sonra en büyük buluş gibi sözler edebilirsiniz.

Daha yazacak ve soyleyecek cok sey var ancak fazla derine girmeme de gerek yok cunku bu web sitesindeki anlayışla bir ürünü pazarlamaya çalışan bir grupla benim daha fazla konuşacak ne vaktim ne de niyetim var. Size başarılar diliyorum. Ancak tekrarlıyorum bu web sitelerinde insanları lütfen yanıltmayınız. Ürün iyi, yararlı olabilir ama bu tür abartılarla aslında ürününüze kendiniz zarar veriyorsunuz. Benim merak ettiğim bu sitede ben de dahil gerçekten herkesin sözüne güvendiği Mine Pakkaner Hanım bu tür abartılara nasıl sessiz kalabiliyor? Sizden yanıt beklemiyorum. Lütfen bu tür konuları kişiselleştirmeyiniz. Saygılarımla.

Selahattin Yılmaz
10-07-2009, 22:55
Bu bahsettiğiniz konularda daha önce Sevgili Hüseyin Ovak defalarca yazdığınız konularda cevaplar verdi o nedenle takrar girmeyeceğimi söylemiştim.

Çok enteresan ki bir yıl önce B5A bu foruma geldiğinde bende aynı şekilde düşünüyordum şimdi ise yukarıdaki savların altına alternatif ürünleri de olmasına rağmen imzamı basarım.

Sayın doğasever B5A yı kullandınız mı?

Bende Ziraat Mühendisiyim ve kullanmadan önce sizin gibi düşünüyordum, ancak değişik platformlarda da yaptığım gibi B5A yı alternatif ürünlerle istediğiniz yerde istediğiniz ürünlerde denemeye tabi tutabiliriz (sonuçta bir üründür) zira ben hep gördüm ki kelimelerin yetmediği yerde b5a kendini anlatıyor.

Hatta kendimce dahada ileri gideyim eğer b5a yı diğerlerinden farklı demezseniz firma ile de bu iddiaların kaldırılması konusunda görüşeceğim.

Dogasever
11-07-2009, 12:00
Selahattin Beyciğim sizlere ve ürünlerinize saygım sonsuz. Hele hele biyolojik ürünler konusunda çalışan insanlara her zaman saygı sevgi duymuş ve desteklemişimdir. Çünkü bizim ve sizin rakiplerimiz, bizler değil; kimyasal madde üreten batılı dev firmalardır. Bu firmalar para gücüyle istediklerini yaptırmaktadırlar. Ürününüzü denemedim. Ancak, bunun nedeni EM kullanmamdır. Çünkü EM tüm gereksinimlerimize yeterince yanıt veriyor. Sizin ürününüzü de kullanmak isterim. Mutlaka Türkiyeye döndüğümde bu fırsatım olacaktır. Ancak benim anlatmak istediğim konuyu maalesef ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz. B5A ya da Bionem veya EM (veya diğer mikrobiyal ürünler) hepsi birbirinden farklıdır ve hepsi kendine özgüdür. Örneğin, Bionem, pseudomonas flourecen içerir, EM'de Pseudomonas Flourecen dahil 82 farklı Etkin Mikroorganizma vardır. Ama temel bileşeni laktik asit bakterileri, mayalar, aktinomisetler, yararlı küfler ve fototropik bakterilerdir. Bunların arasındaki sinerji, temel etki mekanizmasını oluşturur. Yani EM ile Bionem de etki mekanizması açısından birbirlerinden farklıdır. B5A ise, sizlerin deyimiyle, replikasyon yoluyla yararlı mikroorganizmaların çoğalmasını sağlar (lütfen yanılıyorsam düzeltiniz). Şimdi temelde Bakanlık düzeyinde mikrobiyal gübre olarak kayıtlı bu ürünlerin hepsinin aslında gerek içerik ve gerek işleyiş mekanizması olarak birbirlerinden farklı oldukları açık seçik ve net olarak ortadadır. Yani bu açıdan bakıldığında (mekanizma ve içerik) ürünlerin tamamı birbirinden farklıdır. Bu açıdan baktığınızda bu ürünlerin hepsi diğerlerinden farklı olduklarını iddia edebilirler! Ama yukardaki iddialarınıza baktığınızda siz bu açıdan farklıdır demiyorsunuz ki, siz aşağıdaki gibi, sonuç ve etki açısından muadilsiz ve emsalsizdir diyorsunuz. Aşağıya bakınız lütfen:
- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!)
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor)
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!)

Sizin farklılık için öne sürdüğünüz a, b, c şıkları hem Bionem hem de EM için de doğrudur. Umarım ne demek istediğimi bu defa anlatabilmişimdir. Yani hepsi yukardaki a, b, c şıklarında belirtilen etkilere sahiptir. Demek ki bu şıklar yüzünden ya da yukardaki mesajda anlattığım diğer şıklar yüzünden B5A'nın emsalsiz, muadilsiz olması olanaksız. Ama etki mekanizması açısından ürününüzün farklı olduğunu savunabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında EM'de ve Bionem de diğerlerinden farklıdır. Umarım konu açıklığa kavuşmuştur. Başarı dileklerim ve saygılarımla.

MeyveliTepe
11-07-2009, 12:21
Selahattin hocam,
Sizinle doğrudan ilgili olmayan bir konuda, bir tür savunma yapmak zorunda kalıyorsunuz. Oysa konu tamamen B5A'yı yapan ve piyasaya sürenlerle ilgili. Epeydir yazmaya gerek görmüyordum. Ama belki çok kısa bir özet iyi olur.

B5A, organik sıvı gübre tescilli. Fakat, ürün piyasaya sürülürken mikrobiyal özellikleri öne çıkarılıyor. Geçmişte hatırlarsınız bu mikrobiyal özellikler konusunda çok söz edildi, sorular soruldu. Fakat tutarlı bir yanıt alınamadı.

Burada problem şudur. Ürün şayet, öne çıkarıldığı gibi ise tescili de mikrobiyal olmalıdır ve mikro organizma içeriği tam olarak bilinmelidir. Bu, aynı zamanda bir kanuni zorunluluk. Değil ise ona göre davranılmış olunmalıydı.

Kendi adıma, B5A'nın toprak ve bitkiler üzerindeki etkisini çok merak ediyor olmama rağmen, mikro-organizma içeriğinin meçhul olmasından dolayı denemeye dahi cesaret edemiyorum (ki, kullandığım bir sürü mikrobiyal ürün var).

Aylar önce söylediğim bir şeyi tekrar edeceğim. Belki de çok önemli ve faydalı bir ürün, sahipleri ve yanlış politikaları sebebiyle şüpheli bir duruma sokuluyor malesef.

Dogasever
11-07-2009, 13:10
Sayın Meyvelitepe
Size tamamen katılıyorum. Ayrıca, hocamızın da bu sitedeki yazılarını göz önüne aldığımda son derece iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.

MeyveliTepe
11-07-2009, 20:48
İyi niyet elbette tartışma konusu bile değil. Ayrıca Selahattin bey B5A'yı epey uzun zamandır çeşitli bitkilerde bizzat kullanıyor ve çok olumlu sonuçlar alıyor. Bu konuda yazdıkları da sağdan soldan derlediği yazılar değil, kendi deneyimlerinin sonucudur. Bu anlamda kuşku götürmez şekilde hakkını vermek gerekir.

Söylediğim gibi, konu ürünü üretenlerle ilgili ve ancak onlar soru işaretlerini ortadan kaldırabilir.

Selahattin Yılmaz
11-07-2009, 23:31
Sayın doğasever firmanın açıklama yapmaya yetkilisi olmadığım için bazı şeyleri yazmak istemiyorum ancak Türkiye'ye geldiğinizde telefonla görüşmek isterim. Yazınızı okuduğumda size bazı konularda hak veriyorum ve hatta sizin yazılarınızla aslında EM leri de tanımam gerektiğni düşünmeye başladım çünki Yalova'da bazı EM cilerin B5A yı üreterek kullandıklarını öğrendim bu anlamda EM ler hakkında da sizden bilgi almak isterim ama buradaki paylaşım düzeyinde değil tabi.

Sevgili meyveli tepenin yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum beni güzel özetlemiş. Firma yetkilisi olmamam onlardan öğrendiğim B5A ile ilgili bazı açıklama noktalarını sınırlıyor ama diyorum ki bildiklerimden dolayı ne kadar sizin sözlerinizden ve bakış açınızdan öyle gelse de haklı olduğunuz noktalar olduğunu düşünsemde B5A konusunda söylenen sözlerin çoğunun doğruluğuna şahitliğim ve algılamam vardır ve o kadar görüp şahit olmuşken çıkıpta hayır öyle değil diyemem.

Kısaca şunu söyleyeyimki b5a nın bu afaki özellikleri mikoplazmik replikasyonla üretilmiş olması, yerli bir ürün olması ve üretimindeki özel formülden dolayı çok hızlı üreyebilen mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Oğuz Alper
11-07-2009, 23:46
mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Sn.Selahattin Yılmaz ;

Mikrobiyal içeriğin tescilini görebilirmiyim?

Selahattin Yılmaz
11-07-2009, 23:50
Sayın Oğuz Alper sizin bu konuya dahil olmanızı bekliyordum malum önceki tartışmalarda hararetli zamanlar geçirmiştiniz bu başlıkta sonradan sizin alternatif gübre firma elemanı olduğunuzu anlamıştım ve ayrıca istediğiniz bilgi konusunda bunu benden mi istiyorsunuz? Firma ile irtibat kurun istediğiniz özel bilgiler doğrultusunda size yardımcı olacaklardır.

Oğuz Alper
11-07-2009, 23:57
Sizin yorumunuz üzerine size soruyorum. Acaba siz mikrobiyal tescilini gördünüzmü?

Şöyle özetleyeyim Organik bir gübreyi siz mikrobiyal gübre olarak lanse ediyorsunuz. Organik Bir gübre bizim alternatifimiz olamaz .

Evet bahsettiğiniz Bionem Mikrobiyal Gübre Firma Ortağıyım

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 00:06
Hayırlısı olsun Oğuz bey.

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 00:18
Bu iyi oldu bahanesi olur hiç değilse. Bir yıl önce B5A dan deneme numunesi istemiştim onlarda saolsunlar birim miktar gönderdiler öyle tanıştık sonuçta ben BMR tarımın yetkilisi değilim hatta kimsenin yetkilisi değilim. Madem ki firma ortağısınız banada birim miktar denemem için numune gönderirmisiniz üstelik yeni ürününüz Roa dan da denemek isterim B5A hakkında açıklama yaptığım kadar sizin ürünleriniz hakında da deneme sonuçlarını açıklarım forumda size de uyarsa.

Oğuz Alper
12-07-2009, 00:23
Ben daha güzel bir öneride bulunayım sizin ve benim onaylayacağımız forum üyelerimizden bir kişi veya 3 kişi seçelim . Bu kişiler B5A yı ve ROA yı aynı tür bitkilerde test etsinler. Ve sonucu onlar onaylasınlar . Hiçbir zırai mücadele ilacı , köklendiriciler ve gübreler kullanmadan ?

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 00:29
Bu durum firmanın kendisinide ilgilendirir ama ben kendim için istiyordum ama eğer deneyen birileri çıkarsa ben Hüseyin beylere haber veririm neden olmasın.

Bu durumda talip olan üçkişi tekerrür açsından daha uygun gibi görünüyor işin bilimselliğide önemli tabi bence bu konu tüm gaclar.neti ilgilendirdiğinden moderatörlerden rica edelim bu işi organize etsinler bende firma ile görüşeyim.

MeyveliTepe
12-07-2009, 00:31
...
Kısaca şunu söyleyeyimki b5a nın bu afaki özellikleri mikoplazmik replikasyonla üretilmiş olması, yerli bir ürün olması ve üretimindeki özel formülden dolayı çok hızlı üreyebilen mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Selahattin hocam,
İşte bütün sorun bu paragrafta yazdığınız zaten. Cinsi, içeriği belli olmayan, hatta içeriğinde bakteri değil de mycoplasma olduğu dahi söylenen bir ürün, bayrak direğini bile yeşertse, bunun bin tane şahidi bile olsa sonuç değişmiyor. Biyolojik ürünlerde mikro-organizma içeriğin ilan ve tescil edilmesi üçüncü dünya ülkelerinde bile bir zorunluluktur.

Kendi adıma intibam, ürünü yapanlar da ürünlerinin içindeki mikro-organizmaların ne olduğunu bilmiyorlar. Bu soru kendilerine defalarca kere soruldu, onlar da defalarca kere yanıt vermediler. Oysa yanıt vermeme hakları bulunmuyor.

Oğuz Alper
12-07-2009, 00:33
Bunu neden istediğimi de firma yetkililerine iletirseniz çok sevinirim.

Reklamlarında Ürünümün adını kullandıkları için alıntılıyorum (Bu solisyon dünyanın en büyük markaları olan;agrovitanın 5 versiyonu ile,nutri-cal(amerikan),newland(ingiliz),peterson,bionem,bio plas,Türkiyede üretilen her türlü granül ve kimyasal gübrelerle,leonardit,organik orgonomineral,enzim içerikli her türlü gübre ve toprak katkı malzemesi ile kıyaslanmıştır ) bakalım gerçekten de böylemiymiş .

Tüm ağaçlar net huzurunda tescillenmiş olur .

MeyveliTepe
12-07-2009, 00:51
Oğuz bey, belki içeriğinde Bacillus firmus olan Bionem (http://www.agrogreen.co.il/bionem-nemat.asp)ile kıyaslanmıştır ? Hatta bu bionem (http://www.firmasec.com/firma/zdrcf-bionem-guzellik-salonu/) ile bile kıyaslanmış olabilir...

(affınıza sığınarak sonuncusu şakaydı :D)

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 00:52
Ya hu herkesin bir sorunu varmış bir benim sorunum yokmuş B5A ile diyesim geliyor. Neyse firma adına bir açıklama yapmak istemiyorum ama her durumu ileteceğim. Hatta kozu olan diğer gübreler varsa onlarıda denemeye alalım forumdaki akıl karışıklığı giderilsin, adı geçen tüm gübreler akmı karamıymış görülsün.

Oğuz Alper
12-07-2009, 00:57
Sn.Meyveli Tepe ;

Sonuçta bir BİONEM kelimesi geçiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor.

Organik bir gübreyi insanları kandırırcasına mikrobiyal gübre olarak lanse ediliyor. Ve bunu ne yazıkki Selahattin Bey de belkide farkında olmadan tescilliyor.

Ayrıca Selahattin Bey forum da B5A nın satıcısı konumunda olması da ayrı bir gerçek.

MeyveliTepe
12-07-2009, 11:45
Bu konudaki durumu #829 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=460053&postcount=829) nolu mesajda özetlemiştim. Aslında aynı şey pek çok mesajda farklı şekillerde de olsa yazılmıştı.

Salahattin beyi bu tartışma ile doğrudan ilişkilendiremiyorum. Selahattin bey, her şeyden önce bu ürünün mutlu bir kullanıcısı. Buralarda ürünü satan kimse kalmadığı ve ürüne talep devam ettiği için dağıtım işini de üstlenmiş olabilir. Bu, ürüne sahiplendiği, ürün hakkında hesap verir durumda olduğu anlamına gelmez.

Ürünün bildirilen tüm etkileri ve sonuçları tamamen deneysel. Toplumumuz kültürü, bir ürünün etkileri ve sonuçları ile ilgili söylemlere, ürünün gerçekte ne olduğundan daha fazla değer veriyor. Fazlasıyla pragmatik ve ifade edilenleri elde etmek için risk almaktan çekinmeyen, çoğu kez riskin de farkında olmayan bir kültür bizimkisi. Bir mit yaratıp, sonra da kendi yarattığımız mite inanmaya çok meyilliyiz. Bilmem farkında mısınız, sizin ürününüz olan Bionem için de, -aslında içeriğinin ne olduğu belli olmasına rağmen- bir mit yaratılma sürecinde. Ben olsam bundan çok rahatsız olurdum. Çünkü uzun vadede ürününüze zarar verir.

B5A da hasbelkader toplumun bu özelliklerine tutunmuş durumda. Mit'in boyutları kontrol edilemez durumlara gelmiş. Mikoplazmik replikasyonlardan bahsediliyor. Mikoplasmalar, mikroskoplarla bile gözlenememiyen virüs benzeri organizmalardır. BMR tarımda, değil gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum. Bu doğru ise, mikoplasma da neyin nesi? Hasbelkader öyle ise, durum da vahim demektir.

Dogasever
12-07-2009, 13:04
Sayın doğasever firmanın açıklama yapmaya yetkilisi olmadığım için bazı şeyleri yazmak istemiyorum ancak Türkiye'ye geldiğinizde telefonla görüşmek isterim. Yazınızı okuduğumda size bazı konularda hak veriyorum ve hatta sizin yazılarınızla aslında EM leri de tanımam gerektiğni düşünmeye başladım çünki Yalova'da bazı EM cilerin B5A yı üreterek kullandıklarını öğrendim bu anlamda EM ler hakkında da sizden bilgi almak isterim ama buradaki paylaşım düzeyinde değil tabi.

Sevgili meyveli tepenin yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum beni güzel özetlemiş. Firma yetkilisi olmamam onlardan öğrendiğim B5A ile ilgili bazı açıklama noktalarını sınırlıyor ama diyorum ki bildiklerimden dolayı ne kadar sizin sözlerinizden ve bakış açınızdan öyle gelse de haklı olduğunuz noktalar olduğunu düşünsemde B5A konusunda söylenen sözlerin çoğunun doğruluğuna şahitliğim ve algılamam vardır ve o kadar görüp şahit olmuşken çıkıpta hayır öyle değil diyemem.

Dünden beri siteye bakamamıştım. Birden tartışma hararetlenmiş. Herşeyden önce Selahattin Bey'e gösterdiği olgunluk ve örnek davranış için çok teşekkür ederim. Bu tartışma ilk başladığında benimle tanışmak istediği bile kuşkuluyken, şimdi en azından telefonla görüşme şansımız var. Hatta, ben önümüzdeki hafta 2 haftalığına Türkiyeye geleceğim. İsterseniz ve aynı kentte olursak, hepimiz (Oğuz Bey, MeyveliTepe siz ve ben) birlikte oturalım bir yemek yiyelim. B5A'yı kullandığınıza ve çok faydasını da gördüğünüze yürekten inanıyorum. Yerli olması sizi etkiliyorsa, aslında bildiğim kadarıyla Oğuz Beylerin gübreler ve bizim EM gübrelerimiz de yerli. Lisanslı olarak burada üretiyoruz. Çok çok cüzi ve komik bir lisans bedeli ödeyerek.)

Şimdi burada bazı konuları tartışıyoruz. Ama bizler Türkiyede çok küçük bir topluluğu oluşturuyoruz. Hala büyük bir çiftçi kitlesi ve köylümüz tam olarak ne yapacağını bilemiyor. Hala kimyasal maddeleri kullanmak zorunda olduğunu ve bunları üretenlere milyarlarca dolar para ödemek zorunda olduğunu düşünüyor. Kısacası büyük bir nüfus bu girdaba kendisini korkunç şekilde kaptırmış gidiyor. bizler bu yardım bekelyen topluluğa ışık tutmalıyız. Bence mikoplazma ya da mikroorganizma ya da organik veya mikrobiyal bu tartışmaları bırakıp, el birliğiyle acı çeken ve toplumun en zayıf en korumasız ve son zamanlarda milli gelirden gittikçe daha az pay alan kesimini oluşturan çiftçi ve köylümüze birlikte hizmet etmeliyiz. Oğuz Bey'in de, Selahattin Bey'in de, MeyveliTepe'nin de hatta bu siteye gönül vermiş tüm bireylerin buna candan inandıklarını düşünüyorum. O yüzden, dostlar, mutlaka biraraya gelerek Organik ve mikrobiyal gübreler ya da Biyolojik Çözüm, Organik Çözüm ya da sizlerin önereceği bir ad altında bir dernek kurmalı ve ülkemizi sadece tarımda değil çevrede de kimyasal maddelerden kurtarmayı amaç edinmeliyiz. Çevre ve tarımı mutlaka birlikte düşünmek zorundayız. Ben böyle bir derneğe elimden gelen maddi ve manevi her türlü katkıyı vermeye hazırım. Şu anda kimyasal gübre ve ilaçlar reçete ile verileceğinden çiftçi ve köylümüz danışmanların eline daha çok bakar olacaktır. Onlara doğru olanı anlatmalı, çıkar bir yol göstermeliyiz. Bu dernek üyeleri konularında bilgili kişiler olacağından, onlar gübrelerin karşılaştırılması ya da etkilerinin ölçülmesi, sınıflandırılması ve hatta onay verilmesi işlerini yüklenebilir. Böyle bir derneğin onaylayacağı gübreler tercih edilecektir. Böylece, uluorta bazı gübrelerin ortaya çıkması da önlenmiş olur. Bu konudaki kafa karışıklığı da ortadan kalkmış olur. Bakıyorum gerçekten bu siteye giren pek çok kişi, tarım ve çevre konularında oldukça bilgili. Bazı arkadaşlarımız ise, tam anlamıyla konularının uzmanı. O yüzden, bu tür aydınlatıcı çalışmaların planlanmasının pek zor olmayacağı kanaatindeyim. Lütfen arkadaşlar kendi gübrelerini karşılaştırmaktan ziyade, böyle bir amaç arkasında birleşme konusundaki düşüncelerini yazarlarsa, bu belki de böyle bir derneğin ilk kuruluş adımlarının atılmasına vesile olabilir.
Saygı ve sevgilerimle

Dogasever
12-07-2009, 13:14
Bir ekleme daha yapmam lazım: Yalovadaki EM'ciler B5A üretmişler! Eğer böyle bir şeyi yapabilmişlerse, gerçekten onlara çok iyi eğitim vermişim demek ki! Henüz ben tam olarak B5A'nın ne olduğunu bilmezken, onlar bunu nasıl başardılar diye merak ediyorum. Ama boynuz kulağı geçermiş! Selahattin Bey bundan haberim yoktu!

Oğuz Alper
12-07-2009, 16:04
Sn.Meyveli Tepe ;

Organik gübreyi de Mikrobiyal gübre olarak lanse edemezler ederlerse ne yazıkki bu duruma düşerler . Bu konu ile ilgili tartışmayacağım ve yazmayacağım ; sebebi ortada ne bilgili bir muhattap ne de ne yaptıklarını neyi pazarladıkları belli olmayan anlamsız olaylar zinciri.

Ülkemiz de organik gübre ruhsatını 3 haftada alabilirsiniz. Ama iş mikrobiyal gübre oldumu içerisindeki Bakterinin analizi, zararlı mikroorganizma içerip içermediği , içindeki bakterinin sayısına kadar incelemeye tutulur. İyi ki de tutuluyor zaten. Bilmiyorum anlatabildimmi !!! Bunları sağlayamassanız tescil alamazsınız. Zaten alınamamasıda gerekir.

Sn. Doğasever konusuna vakıf olduğu için soruma yanıt verebilirse sevinirim . Bu sorumu da sakın yanlış anlamasın konunun önemi açısından soruyorum .EM ürünlerine TÜRKİYE DEN tescil almış mı veya ne aşamalarda bir sorun bakalım. Tüm detayları açıklayacağına inanıyorum.

Burada konu B5A nın etkili olup olmadığı değil. Yoksa gübre olarak iyi olabilir kötü olabilir ben bundan bahsetmiyorum . Mikrobiyal gübre den bahsedildiğinde çok önemli bir konudur bilenler bilir!!!

Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil .

Çok önemli bir konu da ürünlerin kokuşması bu kokuşmanın neden olduğunu Sn.Doğasever iyi bilir. Daha fazla detaylara girmek istemiyorum . Kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok .

Gelelim Bize biz uzun yıllardır bu bahsettiğiniz konunun mücadelesini veriyoruz bu ülkede KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA ilaç yok diyen Zıraat Müh. Danışmanlar ve Tarım Bakanlığı herşey alenen ortada . Neyin ne olduğunun gayet farkında ve bilincindeyiz .

Sn.Meyveli Tepe . Benim saha da gereken taban çalışmam devam ediyor , sizinde yakından takip ettiğiniz Bionem ve ROA konu başlıklarında kullanıcıların genel yorumları ortadayken isteyen istediği yere konuyu sokmaya çalışsın farketmez.

Saha da çalışan teknik ekibim tehdit ediliyorsa , ben tehdit ediliyorsam gerisini bu yazıyı okuyanlar düşünsün.

Sn.Doğasever ; Her zaman görüşmekten mutluluk duyarım. Eğer geldiğiniz de programım da uygun olursa kesinlikle görüşmek isterim. Sevgiler

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 21:35
...
Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil ...

Yapmayın konu bu kadar basit değil ucuz hiç değil.

Bulgaristan'dan alınmış lisans mevcuttur ve AB ülkelerine bu lisansla ihracat yapılmaktadır yinede Türkiye'deki şeklinden farklı bir üründür ayrıca ürünün insan sağlığına zararlı olmadığına dair Bulgaristan'da yetkili birimlerden belgelerde alındı.
B5A yeni projeleri gerçekten şaşırtıcı düzeyde ve alternatif ve çok daha güçlü ve etkili ürünler gerisinde var tüm bunlara rağmen şimdilik sıvı organik gübre formunda sadece b5a var yani bitkisel 5 aygıt. Bulgaristan'dan alınan lisans, tercümesi ile benim elimde var ancak konunun muhatabı bmr tarım olduğundan bu konuya dahil olmak isteyemiyorum ve bu tartışmalara beni çekme çalışmalarınıda anlamıyorum. Bunlar sevgili Hüseyin Ovak açıklayacaktı ancak Sayın Ovak forumda sevgili Mine Pakkaner ile Ziraat Mühendisleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle yaşadığı bir tartışma sonucunda yasaklıdır.

Benim B5A konusundaki yaklaşımımı olumlu yapan en büyük etkenlerden birisi bir araştırma enstitüsünde çalışıyor olmam ve burada mikrobiyoloji bölümü olması ve buradan ihtiyacım olduğunda teknik bilgi alabiliyor olmamdır, bu manada tüm besiyerinde kendi evimde kendim üretip izlemişliğim var bunlar işin hikaye kısmı.

Aktar konusuna gelince onun kendine özel kurduğu ve nano teknolojide bilgisi dahilinde gelişmiş mikroskopu ve kendisi kurduğu bir laboratuvarı var (anlamıyorum bir laboratuvar kurmak için elektron mikroskobu mu gerekiyor ve hatta 2000x lik ikroskobu var olduğunu biliyorum) ve o aktar genetik ve mikro alem konsunda bilgisi benim ağzımı açmayacak ve mikrobiyolojicilere taş çıkartır ve hatta ağzınızı açık bıraktırır düzeyde olduğunu muhataplığımdan biliyorum söylenenlerin gerisi zanlardan ibarettir benim için bırakın bakterileri virüsler, mikoplazmalar, mukorizalar, solucanlar ve bilumum organizmaları size ağzınız açık anlatır, hatta başlarda benimde böyle düşüncelerim vardı ancak konuşma fırsatım olunca aklımda soru işareti kalmadı hatta daha akla gelmeyen ve bu güne kadar kimsenin aklına gelmeyen endişelerimde vardı ve onları dahi sorup öğrendim. Kısaca size soruyorum aranızda mühendis olupta kendi mesleği ile bir takım gerçekleri ağzı açık dinlediğiniz oldu mu işte b5a bana bunları yaşattığı için ben B5A diyorum ve destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim.

Basit bir üretim şekli değil b5a ve özel üretim metodu olan ve patenti alındığında kimsenin eline geçmemesi hedeflenen bir ürün ve hatta em ciler üretse bile üretilen ürünün B5A olmadığını ben biliyorum.

Ancak bence bu konuda sevgili Oğuz Alper, firma ile irtibat kurup veya işbirliği yapıp ürününüzün replikasyonla 200 kat güçlendirilmesine çalışmalısınız ki ülkeye kat kat faydalı bir ürün olabilsin işte b5a nın bir farkıda odur (şahsi görüşüm). Buda zaten organik tarım ürünlerini ülke yararına ve geneline yayılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Bunları söyleyince roa, bionem veya diğer gübreleri desteklemediğim sanılmasın zaman zaman sonuçlarını görme şansım olduğu platforumlar ve araziler oluyor ancak organik tarm anlamında her birini tavsiye etmişliğim de var. Sadece Oğuz beyin B5A ile daha önce bu başlıkta giriştiği tartışmalı konular nedeniyle ürünü için deneme numuneleri istemeye cesaretim olmadı ancak dün gece fırsattan istifade istediğimde ise karşılaştırmalı deneme teklifinde bulundu. Ancak forumda uzun süredir yazıyor olmama binaen gerek bana açılan telefonlarla ve gerekse gelen özel mesajlarla farlı üyelerin bu karşılaştırmaları yaptığını, kullanıcının herşeyin notunu iyi verdiğini görüyor ve izliyorum. Her ne kadar forumda B5A yı satıyor olsamda bunun nedeni sevgili malinanın bu teklifi bana yapmış olması ve firmanında izniyle forumda satış yapmaya başlamamdır gerçi forum satışlarımdan dolayı maliyeye şikayet edildim firma kurmak durumunda kaldım ve bu durumda satışlarımı genişletip geliştireceğim ama Satış konusunda sizlerin ürünlerini de seve seve satarım satış takıntım yok ama organik tarım anlamında biyolojik ürünlere kimsayal kullanımını azaltmak adına desteğim her zaman sürecektir. .

Oğuz Alper
12-07-2009, 22:11
Sn.Selahattin Bey ;

Bu konu hakkında söylenebilecek herşeyi söyledim. Sizde elinizden geldiğince yanıtlamaya çalıştınız.

Yukarıda ki verdiğiniz bilgilerin ne kadar yanlış olduğunun hala farkında değilsiniz. Konunun uzmanı olmayışınızdan veya yanlış bilgilendiriliyor oluşunuzdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.

Sözü fazla uzatmadan B5A nın konu başlığı burada ROA ve BİONEM in konu başlıkları da mevcuttur.

Bionem için tescilleri ve analizleri , zararlı mikroorganizma içermediğine dair raporlar konu başlığında tüm üyelerimizin görebileceği okuyabileceği ve anlayabileceği şekildedir.

Benim B5A ile tartışma yaşamamın sebebi Reklamlarında ürünümüzün adını kullanmaları ve bir de organik gübre yi mikrobiyal gübre olarak tanıtılmasıdır. Yoksa etkilidir,değildir şeklinde bir konu asla gündeme getirmedim.

Kullanıcıların yorumları da tüm balşlıklarda mevcut.Polemik yapılacak bir durum yok kullanan kişiler olumlu ya da olumsuz yorumlarını tüm ürünlere yazmaktalar.

Yok o telefon açmış bu mesaj yazmış bunlar tavşan masalına girer.

Bir Z.Müh. olarak Biyolojik ürünlere , organik ürünlere verdiğiniz destek için de teşekkürler. Olması gerekende budur.

Herşey gönlünüzce olsun ! Sevgiler

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 22:38
Sorunuzun cevabını almış olmalısınız. Bende istediğiniz soruların cevabını verdiğime göre üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. O nedenle sadece burada durması gerekenler dursun yeterli...

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 23:27
Bu arada B5A ile bionem karşılaştırma teklifiniz hala geçerli değil mi?

Oğuz Alper
12-07-2009, 23:30
Selahattin Bey ;

BİONEM nedir? Bunun cevabını verebilirmisiniz?

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 23:35
:) lütfen komik olmayın ve bana cevabımı verin!

Oğuz Alper
12-07-2009, 23:36
Bir Zıraat Mühendisi olarak lütfen soruma cevap verebilirmisiniz ?

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 23:41
Ziraat Mühendisi yönümü değil öğretmen yönümü tetikliyorsunuz ama bir yere varmak için soru sormayın başladığımız işi bitirelim o kadar!

Üstelik bioneme benim ne diyeceğim çok önemli değil başkalarının tanımını kabul etmezsiniz zaten sizin nasıl tanımladığınız önemli yani illa oradan alıntımı yapmalıyım mikrobiyal gübrenize?

Oğuz Alper
12-07-2009, 23:43
Anlaşamıyoruz . Bionem nedir ? Bunu açıklarmısınız Zıraat Mühendisi olarak ?

akcan67
12-07-2009, 23:49
Sayın Oğuz Bey ve Sayın Selehattin Bey
Sizler bu forum üyeleri tarafından sevip sayılan kişilersiniz.Neden bu meseleyi karşılıklı oturup hem tanışmak hemde konuşmak istemiyorsunuz.Aksi takdirde bu münazaralardan elinize ne geçeçek.Her ikinizinde iyi niyet çabalarının boşa gidebileceğini hiç düşündünüzmü.Sizce bu tartışmanın sonunda kim kaybedecek ? Sizmi yoksa sizi sevenler mi ?

Selahattin Yılmaz
12-07-2009, 23:50
Evet anlaşamıyoruz. Aradığınız bilgiler başlığınızda var (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=423912&postcount=2).

Oğuz Alper
12-07-2009, 23:57
Yani BİONEM MİKROBİYAL GÜBRE dir. Değilmi Selahattin Bey ? Peki B5A nedir?

Selahattin Yılmaz
13-07-2009, 00:00
Demagoji sadece demagoji, lafı buraya getireceğinizi sizde bende biliyorduk size sizin silahınızla saldırmayacağım oysa saldıracak bilgilerimde var yaptığınız şey size ait olsun ben siz olmayayım.

Saygılar.

Bunu karşılaştırmadan kaçma olarak algılıyorum.

Oğuz Alper
13-07-2009, 00:12
Durun size yardımcı olayım

üstteki B5A NIN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : ORGANİK SIVI GÜBRE

alttaki BİONEM İN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : MİKROBİYAL GÜBRE

Oğuz Alper
13-07-2009, 00:13
Bir Zıraat Mühendisi olarak iki belgenin farklarını anlatırmısınız. Üyelerimiz bilgilenmesi açısından ?

Selahattin Yılmaz
13-07-2009, 00:14
Çirkinleşiyorsunuz sizin seviyenize inmeyeceğim ve siz olmayacağım. Size yapmaya çalıştığınız şey yüzünden cevap vermeyeceğim yaptığınız şeyin adını bu saatten sonra forum üyeleri koysun.

feriha
13-07-2009, 00:16
Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?

Oğuz Alper
13-07-2009, 00:17
Bakın hala anlamadınız . Organik Gübreyi insanlara mikrobiyal içeriği var diyen siz değilmiydiniz? Siz diniz. Nerde mikrobiyal içerik ? İNSANLARI KANDIRMAYIN

Oğuz Alper
13-07-2009, 00:19
Sn.Feriha ; Kesinlikle farklı işlevleri var . Bende bu yüzden Selahattin Bey Zıraat Müh. olarak bilgilendirmesini rica ediyorum .

k0900
13-07-2009, 00:31
Selahattin bey, Oğuz bey.

Bu yazışmaları sonucunda bir incinme olacak kuşkusuyla isetemeye, istemeye izliyoruz.

Site üyelerinin çeşitli başlık altında her ikinizlede olan diyoloğlarını severek izliyoruz.

Böylede devam etmesi dileğim.

Biraz ara verebilirmisiniz.

Selahattin Yılmaz
13-07-2009, 00:32
Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?

Karşılaştırma teklifi sayın oğuz beyden geldi şimdi aynı gübre değil diyor ne diyeyim benim ne dediğimin önemi yoksa kendi dediğininde önemi yok sanırım. Varılacak nokta belli karşılaştıralım mı karşılaştırmayalım mı söylese ha bire konuyu uzatıyor maksat varsa söylenir laf uzatılmaz. Bence bu iş olmayacak evir çevir nereye kadar?

Sanırım kendince yüreğini rahatlatmak adına benim üzerimden firmasal bir çarpışma yaratıyor gibi geliyor ne diyeyim ki onun gibi mi olayım sevmediğim iş.

Oğuz Alper
13-07-2009, 00:33
Sn.K0900; Kesinlikle haklısınız . Tüm üyelerimizden özür diliyorum . Belgeler , bilgiler ışığında yorumu sizlere bırakıyorum.

Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Yukarıda ki cümle Sn.Selahattin Bey 'in cümlesi

praecox
13-07-2009, 11:47
Teknik satış yaptığım yıllarda rakip firmaların ürünlerini müspet veya menfi bir şekilde telafuz etmememiz gerektiğini öğrenmiştim.
Bunun müşteride iyi bir etki bırakmadığı gibi yakışık almıyan bir tavır olduğu söylenmişti.

Ancak görüyorum ki Sayın Oğuz Alper Bionem başlığında LABICUPER i telafuz etmekten öte negatif bir şekilde değerlendirmesi yetmemiş gibi bir de bu başlıkta B5A yı da hedef almış aşağlıyan bir yaklaşımla hoş olmıyan bir tavır sergilemekte
Bunu her iki ürünle de alakası olmıyan üyeler veya sempatizanları yapabilir tartışabilir ancak o ürünü pazarlamıya çalışan birinin bu tarz rakip ürünü karalaması hiç hoş değil.
Ben burda ne B5A yı ne LABICUPER'i ne Bionem'i ne de ROA ürünlerini savunuyorum ne de kritize etmek istiyorum.
Sadece Oğuz Alper bey tavrınız hiç centilmence değil.
Kendi ürününüzü öne çıkarmak adına diğer ürünlere değil saldırmak telafuz etmeniz dahi hoş karşılanmıyor.
Vazgeçin bu tavrınızdan

Dogasever
13-07-2009, 13:50
Sayin Oğuz Bey ve Selahattin Bey,
Bu tartışmanın başlamasına ben neden olduğum için üzgünüm. Siteye son baktığımdan bu yana 15-20 adet mesaj gelmiş. Bu tür kısır diyaloglarla bir yere varmak mümkün değil maalesef. Yasal açıdan ortada bir gerçek var ki B5A mikrobiyal gübre değil, organik gübre. Oğuz Bey yukarda bahsettiği mesajlardan birinde mikrobiyal gübre tescili almanın güçlüklerindne bahsediyordu. Gerçekten haklı son derece zor bir süreç. Bizim EM için yaklaşık 40 ülkeden alınmış belgelerimiz, binlerce araştırma makalesi olmasına rağmen, bu belgeyi almak hiç kolay değildi. Aslında biz başladığımızda, yönetmelikte mikrobiyal gübre diye bir şey de yoktu. İlk defa yönetmeliğe "mikrobiyal aşılayıcı" olarak biz koydurttuk. Daha sonra bu mikrobiyal gübre olarak adapte edildi. Maalesef biz de tüm gelişmeler yasaların önünde gidiyor. Bazen yasaları ürüne bazen de ürünü yasalara uydurmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden, Selahaattin beylerin B5A için mikrobiyal gübre tescili alamamış olmalarına hiç şaşırmadım. Kimseyi savunmak bana düşmez ancak böyle bir belgeyi almak gerçekten çok zor. Birçok aşamadan geçmesi, genleriyle oynanmadığının ispatlanması, hayvanlarda toksikoloji raporları, ağır metal analizleri, zararlı mikroorganizma analizleri, toplam bakteri analizleri, etkenlik deneyi raporları.... ve daha birçok belge isteniyor. Şimdi bunları almış bir gübre ile almamış bir gübreyi tabii ki aynı kefeye koyamazsınız! Ancak, bu B5A işe yaramaz anlamına gelmemelidir.

Pseudomonas Fluorescence'in (Bionem'in içeriği) ve EM'nin tarım için yararlı olduğunu, toprakta yararlı mikroorganizmaları artırdığını ve zararlıları bastırdığını biliyoruz. Bunlar ispatlanmıştır. B5A da aynı şeyi iddia ediyor. Ancak bildiğim kadarıyla tuzlu topraklarda ve kimyasal gübreyle birlikte kullanılmaması gerekiyor. EM tuzlu topraklarda da, kimyasal gübre ile birlikte de kullanılabiliyor. Hatta Mısır'da çölleşmiş topraklar EM kompost kullanılarak yeniden tarıma kazandırılıyor.

İkinci bir noktada Yalovadaki EM'ciler. Selahattin Bey Yalova'da EM'ci yok! Bizim ürünlerimizi taklit etmeye çalışan bir türkücüyle bir fotoğrafçı var. Bizim ürünlerimizi taklit ettiklerini zannediyorlar. Bizim teklif verdiğimiz birçok çevre projesine de bizim ürünlerimizin sahteleriyle teklif verdiler ve bazı işleri de aldılar. Ama sonuç maalesef hüsran oldu. Toplumumuzda maalesef bu tür insanlara prim veriliyor. Sizin ürünü de taklit etmiş olabilirler. Bu insanlar bizim bayimiz olmak istediler ancak biz kabul etmedik. Ondan sonra, her yere saldırdılar. Hatta yanlarına saygın bir bilim kuruluşundan bir Akademisyeni de aldılar. Bu tür kısa yoldan köşe dönmeye çalışan insanlara lütfen prim vermeyelim. Bunların sayıları çok fazla.

Lilium
22-07-2009, 16:54
B5a yı bu yaz kullananlar kullandı, kullananlar ne gibi bir değişim, gözlemlemelerini yaşadıklarını paylaşırlar mı açaba, tabi bunu görsel olarakta paylaşırlarsa sevindirici olur.

Sayın hüseyin ovak

Gitti gittigidiyor da mermaid adlı üyenin b5a satışı sizin ürününüzümü satıyor bilgilendirirseniz sevinirim.

Adalet Yağcı
23-07-2009, 15:07
Sayın Selahattin Yılmaz ve Sayın Oğuz Alper;
B5A ve Bionem alan bir kullanıcı olarak kafamın bir hayli karıştığını belirtmek isterim.
Her yıl küçük bahçeme kendime yetecek kadar sebze dikiyorum, siz uzmanların bahsettiği teknik terimleri anlamıyorum, ben kısaca şunu bilmek isterim; Bahçem için Bionem mi, Roa mı yoksa B5A mı daha etkili ve faydalı olacak.
Geçen sene B5A almıştım, bu senenin başında da dört litre Bionem aldım, geçen sene kullanmaya başladığım B5A iki gün önceki kullanımımda bitti, bundan sonra elimdeki Bionem ile devam etmeyi düşünüyorum.
Çiftlik gübresini bahçedeki kötü görüntü ve kokusundan dolayı tercih etmediğim için bu ürünleri tercih ettim.

Bir de dikkatimi çeken bir oluşumu paylaşmak istiyorum, sanki bahçemdeki insektisit populasyonunda artış gözlemlemiş gibiyim, Bioneme bağlı bir oluşum olup olmadığına karar veremedim.
B5A ve Bionemi dönüşümlü kullandığım için hangisinin daha etkili bir ürün olduğunu anlayabilmiş değilim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Selahattin Yılmaz
23-07-2009, 23:24
Sevgili Lilium, gittigidiyor.com daki o satış firmanın bilgisi dahilindedir.

Sevgili Adalet Yağcı, Bionem gübresi benim kullandığım bir gübre değildir ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla oldukça başarılı bir gübre ancak kullanımı konusunda sayın oğuz alper size uygun bir yerde daha iyi cevap verecektir. B5A konusunda ise uygulamalarda ortam organikleştiğinden ve ayrıca organik ortam bozulmak istenmediğinden ilaçlama biraz ihmal edilebiliyor veya sinek populasyonu artsada bir süre bitkiye ortamdaki b5a etkisinden dolayı zarar verdiremeyebiliyor. Ancak yine de B5A bir insektisit olmadığından sineklerinize karşı forumumuzun ev yapımı ilaçlar başlığındaki tariflerden yararlanmanızı öneririm.

Her iki gübre birlikte uygulandığında birbirini etkileyeceğini düşünmüyorum ama bu şekilde ayrı bir uygulama alanı olmadığından net bir şey diyemeyeceğim. Keşke diğer gübreleri de deneme fırsatım olsada özelliklede benimde başıma gelen kırmızı örümcek sorununa net çözüm bulabilmiş olsam.

Adalet Yağcı
24-07-2009, 06:52
Cevap için teşekkür ederim Selahattin bey, geçen yıl B5A ile biberlerimi zaptedememiştim :)
Dilerim, çiftlik gübresine bir daha ihtiyacım olmaz.

Halil Önen
26-07-2009, 23:17
[QUOTE=idris şenol;469080].....şu an yetiştirdiğim karpuzların boyutu..... hastına daha bir hafta olsada.....[/QUOTE/]

Sn. idris şenol,

afiyet olsun. Bizde yemiş kadar olduk.

Bir kökenden satıma gelecek kaç karpuz aldınız?
Yani ilk üç resimdeki karpuzlar kadar.

Saygılar

(dördüncü resimde karpuz göremedim, Lyon' lular mı yedi.):p

Halil Önen
27-07-2009, 13:02
[QUOTE=idris şenol;469080
Bu bahçeyi yaklaşık 6 yıldan beri sürekli bahçe olarak ekmekteyiz :rolleyes:[/QUOTE]

Sn.İdris şenol,
ben sizin büyük bir bahcede karpuz yetiştiriciliği yaptığınzı ve bunun için B5A kullandığınızı düşünmüştüm.

Dört adet karpuz yetiştirdiğinizi tahmin edemedim.

Genelde bir kök karpuzdan, 2 tane satımlık karpuz alınır.
İyi bakarsan 3 olabilir.
Çok iyi bakımlarda , iyi gübre kullanımlarda ve hastalıklara karşı iyi mücadelede başarı olunursa 4 karpuz alınabiliyor ve bu bir rekor oluyor. İyi kazanç demek aynı zamanda...

( 4. resime verdiğiniz cevap (karışmış) bu olmamalıydı. Çarşılı olma, çarşıdan olma ve herşeye karşı olma ruhu, karpuz ve domates yetiştiriciğiyle örselenmiş, baskılanmış ya da ertelenmiş böylece çarşıya özgü felsefi slogan yaratma yetileri ( Lyon-BJK, 1-1 sonucunun etkisiyle ) yitirilmiş, yerine 4 adet
karpuz tadımı bırakmış.:dilli:

Ayrıca da domateslerdeki yaprakların neden kuruduğu bir hastalık belirtisi midir değil midir?, B5A' nın üzerindeki etkisinin sorgulanıp sorgulanmaması, 'çarşı her şeye karşı' sloganındaki başkaldırıya karşı bir durum gözlenmektedir.

Saygılar.

(felsefi sohbetleri kahvesi etkisinde kalarak, oranın akıllı hızır cevap kızı
Müjgan' a cevap vermek için alıştırma yapan form kişisi)

fbasal
27-07-2009, 19:52
benim için b5a tam bir fiyasko

fbasal
27-07-2009, 20:25
kullanma talimatlarına aynen riayet ettiğim halde hiç memnun kalmadım.asla tavsiye etmem.

Lilium
27-07-2009, 23:29
(dördüncü resimde karpuz göremedim, Lyon' lular mı yedi.):p

Yok hayır orda ki karpuzu pendik spor'a hediye göndermiş sanırım.:p

Sayın idris şenol sizi buraya (http://www.agaclar.net/forum/group.php?groupid=31)bekliyoruz

Lilium
27-07-2009, 23:33
benim için b5a tam bir fiyasko

Sayın fbasal;

Nasıl kullandınız, aslın da kullanım talimatlarına aynen uydum diyorsunuz ama, ne kadar bir yerde kullandınız, kullandığınız yerde tüm bütün bir bahçeye mi uygulama yaptınız, biraz ayrıntıları ile yazarmısınız.

Ayrıca geniş bir alanda deneyim yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa daha iyi bir netice ortaya çıkar, bir iki kök te deneyimler yanıltıcı olabilir.

Bence bir iki kökte deneyim yapan arkadaşlar "iyi veya kötü" deneyimlerini yazmasalar daha iyi olur düşüncesindeyim, üstte de yazdığım gibi yanıltıcı olabilir.

Daha geniş alanlar da örneğin bir dölüm domatesin yarısına atıp diğer yarısına hiç atmamak gibi deneyim yapmış arkadaşlar yazarsa daha iyi bir neticeye varırız.

Halil Önen
31-07-2009, 12:13
( 4. resime verdiğiniz cevap (karışmış) bu olmamalıydı. Çarşılı olma, çarşıdan olma ve herşeye karşı olma ruhu, karpuz ve domates yetiştiriciğiyle örselenmiş, baskılanmış ya da ertelenmiş böylece çarşıya özgü felsefi slogan yaratma yetileri ( Lyon-BJK, 1-1 sonucunun etkisiyle ) yitirilmiş, yerine 4 adet
karpuz tadımı bırakmış.:dilli:

Ayrıca da domateslerdeki yaprakların neden kuruduğu bir hastalık belirtisi midir değil midir?, B5A' nın üzerindeki etkisinin sorgulanıp sorgulanmaması, 'çarşı her şeye karşı' sloganındaki başkaldırıya karşı bir durum gözlenmektedir.

Saygılar.

(felsefi sohbetleri kahvesi etkisinde kalarak, oranın akıllı hazır cevap kızı
Müjgan' a cevap vermek için alıştırma yapan form kişisi)

Sn. Lilium, siz , sn. idris şenol' orada çoook beklersiniz.:D

Sn.Lilium, sn.idris şenol en son süper (kupa, pardon) biofer bölümünde görülmüştür. Te bi daha buraya dediğiniz yere gelmez gari,

Yaşar Aydın
03-08-2009, 21:33
Meyve bahçelerinde toprağa B5A uyguladıktan 10-15 gün sonra yapraktan Süper Biofer kullanılmasının bir sakıncası olabilir mi?

Selahattin Yılmaz
03-08-2009, 21:38
Olmaz, ancak karşılaştıkları noktalarda ortamdaki kekik yağına rağmen süper bioferin etkisini zamanla ortadan kaldırır ona göre tedbirli kullanmalısınız.

Selahattin Yılmaz
08-08-2009, 23:07
Tuzlanmanın olduğu alanlarda belli ki aşırı derecede gübreleme etkisi ile tuzlanma var ve özellikle bu alanlarda b5a yı tavsiye edilen dozun 2-3 misli kullanmanız veya b5a kullandıktan 4 gün sonra humik asit uygulaması yapmalısınız, yerine eğer bulabilirseniz toprağınızda tuzlanmanın önüne geçmek için size zeolit de tavsiye ederim ozaman tuzlanmanızı konrol altına rahat alabilirsiniz.

Sanırım telefon görüşmemizde size aşırı gübreleme nedeniyle eğer toprakta tuzlanma varsa b5a nın bunu ortaya çıkardığını ve daha yoğun dozda b5a kullanmanız gerektiğinide söylemiştim. Aklımıza gelen bir ihtimaldi ve sanırım öylede oldu.

denizakvaryumu
10-08-2009, 22:36
http://www.metacafe.com/watch/2225354/b5a_g_bre_anakkale_tv_de_tan_t_m/

eyakut
31-08-2009, 22:09
Ben bu B5A gübresinden hiçbirşey anlamadım.Samsundan temin ettiğim ürünün şişesi ile denizakvaryumunun linkini verdiği yayındaki ürünün şişesi tamamen farklı.Bana gelen ürünün üzerinde bulunan imal tarihi bölümüne imal tarihi elle yazılmış (bu kadar iddalı bir üründe bu kadar ciddiyetsiz bir uygulama) .Ben kime inanıcam şimdi? imalatçıya mı? yoksa imal tarihini elle yazan kişiye mi? Henüz uygulama fırsatı bulamadım çünkü kapağını açar açmaz ev halkının tamamı önce bahçenin dışına sonra mümkün olduğunca uzağa kaçtı.Hayatımda bu kadar kötü bir koku koklamadım.Kendimi ziyan etme pahasına son bir gayretle kapağı kapadım.Bu ürünü bahçeme uygulayıp,kokusu yüzünden bütün komşularımla aramı açmaya değer mi? Verdiğim paraya yazık değil mi? Elle imal tarihi yazılması yasal mıdır? Türk tarımını kurtaracak söylemleriyle lanse edilen ürünün hammadde bilgilerine ambalajda neden bir bölüm açılıp yer verilmemiş? Diğer sıvı gübrelere baktığımda hammadde bilgilerinin oranlari ile verilmiş olduğunu gördüm. Ürünün bu kadar kötü koktuğu konusunda insanları neden uyarmıyorsunuz? Yoksa bana gelen üründe bir sorunmu var? Bu ürünü yanında maske hediyeli satmayı hiç düşündünüz mü?

musti8047
03-09-2009, 11:40
eyakut ürünü nerden temin ettin? şişenin üzerinde bmr ve b5a kabartması varmı? ürünün sahtesi olabilir. http://www.bmrtarim.net/ adresinde ürünün resmini görebilirsin ve yetkili satış yapan bayilerede burdan ulaşabilirisin. denizakvaryumun linkindeki ilk çıkarılan ürün şişesidir. şu anda çıkan ürünün şişesini verdiğim siteye girersen görebilirisin. kesinlikle ürün üretim tarihinin elle yazıldığına rastlamadım. kokusu hakkında haklısın kötü bir kokusu var. ama kesinlikle suyla karıştırdığın zaman kötü koku kesinlikle kalmıyor, sadece çok hafif arpa kokusu geliyor. aldığın ürünü kesinlikle gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ve ürünün kalitesinide en kısa sürede gözlemleyeceksin.

eyakut
03-09-2009, 13:09
Sn musti isterseniz size biraz numune yolliyim koklayın ve kokuyu hissedin bana hak vereceksiniz.Yazlığa gider gitmez şişenin fotoğrafını çekip buradan paylaşacağım.Özellikle elle yazılmış üretim tarihi bölümünü...

musti8047
07-09-2009, 13:31
sn eyakut ben ürünü kullandım geçmiş sayfalara bakarsanız resimlerinide eklemiştim.

Lilium
07-09-2009, 17:01
Arkadaşlar yazsam mı, yazmasam mı, diye çok düşündüm, yazmamın doğru olacağını düşünürek sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık bir ay önce bir fasulye ekimine gözlerimle şahit oldum, ekmeden önce toprağa dap gübresini (kök gübresi) verdi, bir şeylere şahit olacağım sanki içime doğmuş gibi ne gübresi veriyorsun diye sordum, dap dedi.

Çapa yaparken de bir gübre verdi ve suladı, iki gün önce tarlanın yanından geçerken şu 101644 levhayı görünce şaşkına uğradım ve içime çok çeşit şüpheler düştü, ne gibi mi? zirai gübrelerle besle sonra da b5a ile olan bitki diye göster.

B5a ürününü piyasaya süren yetkililerin bu gibi şeyleri bilerek kasten yapacaklarına inanmıyorum, inanmıyorum ama kullandırdığınız kişileri de güvenli dürüst kişilerden seçerseniz sizlerde altatılmamış ve aldatmamış ürününüze olan güveni sarsmamış olursunuz.

Selahattin Yılmaz
08-09-2009, 12:15
Sevgili lilium siteminizde haklısınız, b5a ile iştigal ederken bayilerin ticari kaygılarından kurtulunamadığına defalarca şahit oldum bu nedenle firma daha farklı pazarlşama taktiklerine doğru yöntemler geliştiriyor.

Normalde B5A nın suni gübrelerle kullanılmasında bir sakınca yok ancak maliyeti artırması, alışılagelmiş tekniklerle veya gübrelerle kullanılması sorunundan kurtulunamıyor maalesef buda etkisinin görülememesine veya fark edilememesine de yol açıyor. Bu alanda kullanılan tüm gübrelerle çiftçinin daha iyi verim alacağı muhakkak ancak maliyeti düşürdüğü söylenen bir gübre ile maliyeti artırmakta gerçekten sözün bittiği yer denilesi geliyor.

İçinizdeki bir şüpheye her zaman kulak verin ama bu durum hem firmanın engel olmadığı hemde mağdur olduğu bir uygulama şekli. Kullandıran kişiler firmanın bu mesajınıza binaen uyarıldı üzücü bir durum ama engellenmesi de zor bir durum. Yinede bu tarz şeyler iletildikçe bizlerde gereken yere durumu bildirir tedbir aldırırız. İlginiz için ayrıca teşekkür ediyorum.

MeyveliTepe
08-09-2009, 12:25
Levhada "bu tarlada sadece b5a kullanıldı" filan denmemiş. Sadece firmanın adı, telefonu bir de b5a yazısı var. Fakat orada öylece duruyor olması oranın b5a deneme sahası olduğuna dair izlenim yaratıyor. Tipik bir pazarlama hilesi.

Lilium
08-09-2009, 12:44
Fakat orada öylece duruyor olması oranın b5a deneme sahası olduğuna dair izlenim yaratıyor. Tipik bir pazarlama hilesi.

Aynen öyle, ama bu kişi bu tabelayı kendisi basıp asmadı sanırım , bayi ile ilişkili bir şey olduğunu düşünüyorum. Biraz araştırıp onuda öğreniriz.

Selahattin Yılmaz
08-09-2009, 14:08
Biraz önce Distribütörle görüştüm, Tarla sahibi Serdar YAVAŞ adlı çiftçi ve şu an gübre+B5A uygulamasıyla kullanılan sonuçtan oldukça memnun olduklarını ve çiftçinin babasınında tarlasında aynı ürün ekili olduğunu ancak aynı gübreler kullanıldığı halde b5a kullanılmadığı için aradaki farkın bitki yapısı ve çiçeklenme bakmından oldukça fazla olduğunu öğrendim. Gübre kullanımı sanırım çiftçinin bilgisi dahilindedir.

Zeolit55
09-09-2009, 09:06
Sevgili arkadaşlar bu arkadaş en akıllı olanı yapmış bayii olarak kendini hiç riske etmeden artı etkisini görmeye çalışmış. Nedenmi: Çünkü toprağın yapısını tam bilmeden bakteri türevlerinin faydasını ölçemessiniz. Çünkü bakteri şartlar kendine uygunsa çalışır.
Bu arkadaşta Toprak ne olur ne olmaz diye kendini garantiye almış ben bayii olsam yeni bir üründe bende aynısını yapardım
NEDENMİ
Her gün yeni bir ürün çıkıyor herkes benim yoğurdum en iyi diyor adam her zaman köylüyle yüzyüze onun için kendini düşünür. Saygılar sunarım

Selahattin Yılmaz
05-10-2009, 16:44
Arkadaşlar yazsam mı, yazmasam mı, diye çok düşündüm, yazmamın doğru olacağını düşünürek sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık bir ay önce bir fasulye ekimine gözlerimle şahit oldum, ekmeden önce toprağa dap gübresini (kök gübresi) verdi, bir şeylere şahit olacağım sanki içime doğmuş gibi ne gübresi veriyorsun diye sordum, dap dedi.

Çapa yaparken de bir gübre verdi ve suladı, iki gün önce tarlanın yanından geçerken şu 101644 levhayı görünce şaşkına uğradım ve içime çok çeşit şüpheler düştü, ne gibi mi? zirai gübrelerle besle sonra da b5a ile olan bitki diye göster.

B5a ürününü piyasaya süren yetkililerin bu gibi şeyleri bilerek kasten yapacaklarına inanmıyorum, inanmıyorum ama kullandırdığınız kişileri de güvenli dürüst kişilerden seçerseniz sizlerde altatılmamış ve aldatmamış ürününüze olan güveni sarsmamış olursunuz.

B5A Sıvı Organik Gübrenin bayiler toplantısına bu hafta sonu katılma fırsatı buldum.

Bahse geçen bayi ile konu hakkında konuşma fırsatı buldum. Bayi (Aziz KOÇUM) tarafından değil çiftçinin ısrarıyla gübre kullandığını ve gübre uygulamasıyla özellikle B5A kullanılması ısrarı nedeniye bu şekilde bir uygulama yapıldığını bizzat kendisi söyledi. Toplantıda da B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.

Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir. Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur yine de B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.

Önceki mesajımdaki anlaşılmalardan dolayı bana ulaşan kullanıcılarımızıda ortadan kaldırmak amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. B5A başlığını okuyan ve B5A'yı takip eden forumdaşlarımıza bildirmeyi görev bildim.

Ayrıca B5A konusunda toplantıda alınan yeni kararlar ve uygulama şekilleri tavsiyeleri olmuştur bunlarıda yakın zamanda takip edenlerimize bildireceğim.

hasoyasar
05-10-2009, 20:30
organik gübre sıvısı yerine gerçekten organik gübre kullansanız olmuyormu tamamen organik yani :)

Lilium
06-10-2009, 02:56
Önçe iyi niyetli olduğumu ve bir türk'ün bir türk ürünü veya bir buluşundan bir türk olarak her zaman onur ve gurur duyduğumu sanırım şu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=331234&postcount=512)mesajımda biraz olsun belirtim.

Benim asıl söylemek istediğim siz bu fotoğrafı gördüğünüzde bu levha veya tabelayı gördüğünüzde ne düşünürsünüz? http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=101644&d=1252335445
Demezmisiniz burası b5a ile yetiştirilen bir alan.
B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.

Yukarıdaki tabeladan bunları anlayamazsın, o tabeladan kişi b5a ile üretilen bir ürün diye bakar. O tabelada burada dap gübreside kullanılmıştır iberesi yok. Bir başka üretici b5a ile böyle oluyormuş deyip sadece b5a kullanırsa aynı neticeyi alamazsa bu bir kandırmaca olmuyormu?
Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir.
Ben niye göremedim bilmiyorum, yarın isterseniz her iki tarlanın fotoğraflarını koyabilirim. Ama önce deklere edenler fotoğraflayım koysunlar ki beni mahcup etsinler.
Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur
Evet yağmura baruz kalmıştır fakat sele maruz kalmamıştır, yağmura maruz kalıncaya kadar ürün zaten meyve dölünü tamamlamıştı, yağmurdan dolayı çiçek kaybı meyve kaybı olmamıştır.
B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.

Bunu anlıyamadım, yani yeniden çiçek açıp meyvamı yapacak?

Lütfen masa başı söylemleri deklareleri bırakıp gerçekleri görelim.

Çınarmunarı
10-10-2009, 13:29
Sevgili arkadaşlar hepinize merhaba.Ben bu yaz B5A yı fasülye tarlasında babama kullandırdım.Daha önce sürekli kimyasal gübre ile ekilebilen köyümün tarlalarında ilk defa kimyasal kullanmadan ürün alındı.Mahsülümüz en az diğer tarlalardaki ürünler kadar güzel ve sağlıklı idi.Ekim yapılan tarla İvrindi bölgesindedir.Diğer köylülerde sonucu dikkatle izlediler.Zannederim seneye diğer komşularda bu B5A yı kullanacaklar.Gübre maliyeti çok düşüyor.Önümüzdeki yıllarda ceviz fidanlarında da kullanmak istiyorum.Kullanan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Bahar Erdem
16-10-2009, 12:00
Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.

cumaöğretmen
22-10-2009, 14:51
Sayın Selahattin Yılmaz, 'birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar' cümlesi sadece bir dilekten ibaretti ve bunu kimseyi hedeflemeden hümanistçe yazdım. Buna alınmanız yersiz. Uzmanlık alanınızı ve derecesini bilmemekle birlikte (işinizi biliyorum) sitedeki özverili çabalarınızı takdirle karşılıyorum. Teşekkür ederim. Ama bir şeyde haklısınız. B5A'nın zeytinde kullanımı ile ilgili sorumun yanıtını sizden ya da sizin irtibatlandıracağınız birisinden bekliyordum. Bu yanıtı alamamak bende kuşku yarattı. Ben gerekli yanıtı Bornova'da SEÇ-TAR'da Özgür Beyden aldım ve denemek üzere zeytin bahçemde uyguladım. Bekleyip göreceğim.

Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

B5A uygulamasından olumlu sonuç elde edemediğimi söyleyebilirim. Uyguladığım 5 dekarlık alandaki zeytinler (damla sulama sistemi ile sulamama rağmen), hem bitkinin gelişimi, hem de meyvenin irileşmesi bakımından geçen yılın gerisine düştü. Bu da moralimi çok bozdu. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Bu arada, 3 tonluk traktör tankeriyle sulama yapabildiğim 5 ve 10 dekarlık iki ayrı arazide damla sulama sistemi tesis ettim ve başarılı oldum. Tesisi baştan sona kendim kurdum. Bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim.

Bütün arkadaşlara bol ürünler ve saygılar.

Selahattin Yılmaz
30-10-2009, 08:46
Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.

Sevgili Bahar Erdem, mail adresim selahattinyilmaz@yahoo.com lütfen elinizdeki ürünün resimlerini bana yolayınız size yadımcı olayım.

Selahattin Yılmaz
30-10-2009, 09:13
4-5 Ekim 2009 tarihlerinde BMR Tarımın Gaziantepte düzenlediği bayiler toplantısına katıldım bu toplantıda B5A ile ilgili güzel gelişmelerden bahsedildi ve alınan yeni kararlar oldu. Alınan bu kararlarla ilgi geçte olsa bir açıklama yapmayı uygun görüyorum.

1-BMR Tarım 3 yıllık piyasa tecrübesinden sonra gerek yaşadıkları sorunlar ve gerekse tecrübeler doğrultusunda B5A nın uygulamasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için bayiler kanalıyla ulaşılacak teknik bir ekip kurmuştur. Organik ve normal tarım uygulamalarıyla yapılan çalışmalarda yaşanan hastalık, zararlı ve fizyolojik sorunlarda teknik ekibe bayiler mail yoluyla resim, telefon, ve gerekttiğinde yerinde görerek sorunlar iletilecek sorunlara anında çözüm önerilecek gerektiğinde kimyasal ilaç ve gübre tavsiyesini bu teknik ekip yönlendirecektir. Aynı zamanda bayiler bu teknik ekip aracılığıyla çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti verecektir.

2-Karşılaşılan sorunları giderebilmek için bayiler uygulamalara katılabildiğkleri kadar katılacaktır bu anlamda bazı il bayileri uygulamaları kendileri kurdukları ilaçlama araçlarıyla bizzat kendileri yapmaktadırlar.

3-Gübre kullanımlarında özellikle de bitki besin maddesi noksanlıklarında toprak yapısından kaynaklanan bor, çinko, mağnezyum, demir, mangan gibi iz element noksanlıklarına zaman zaman rastlanmakta ve farklı gübre kullanımlarından doğan sorunlarla B5A etkileşmektedir bu nedenle BMR Tarım B5A ile etkileşime girecek NPK, Kombi ve İz element gübreleri üreterek B5A nın etkinliğini sağlayacaklardır. Bu anlamada bu gübrelerin ruhsatlandırma süresi devam etmektedir. Yine bu süreçte BMR Tarım kendi organik insektisitini de üretmek üzere çalışmalara başlamış bu anlamda kayda değer başarılar elde etmiştir bu çalışmalar sonuçlanmayı beklemektedir.

4-B5A ile üretilen ürünlerde yapılan analizlerle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile hiç bir kimyasal kalıntı kalmadığı B5A nın bu özelliği ile kalıntısız ürünler elde edildiği için özel talep alanı doğmuş bu manada İzmir ve Nazilli bayileri B5A Market adıyla manav ve B5A ürünleri satan işyerleri açmışlar ve yoğun talep görmüşlerdir. Bu doğal olarak B5A ile yetiştirilen ürünler için bir pazar doğurmuş şimdi B5A ile üretilen ürünleri pazarlamak üzere bir pazarlama birimi kurulmuş ve gelen alım talepleri ve üretilen ürünleri yurt dışına pazarlamaktadır bu anlamda Umman ve Dubai ye muhtelif ürün zamanlarında haftalık tır bazında ürün satışı çalışmaları gerçekleşmiştir ayrıca Avrupa ülkelerinin bazılarıyla görüşmeler devam etmektedir.

5-B5A ile yetiştirilen ürünlerde özellikle bu yıl yoğun olarak Hollanda, Almanya ve Türkiye laboratuvalarında (İntertek) yapılan analizlerde özellikle kalıntı bırakan zira ilaçlar üzerinde yapılan çalışmalarda meyve ağaçlarında hasada 30 gün kala yapılan B5A uygulamasıyla bitkide kesinlikle kalıntı kalmadığı tespit edilmiş bu konu üzerinde halen farklı ürünlerde çalışmalar devam etmektedir. Bu özelliğiyle ihracat firmalarının dikkatini çekmiş özelliklşe onlarla kurumsal bazda çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin Antalya halinde B5A katkı kalıntı bırakmadığı ve çiftçiye düşük maliyet getirdiği için için 98 numarada çiftçiye satışı yapılmaktadır.

Bu arada toplantı sonrasında Hüseyin ve Mehmet beylerle beraber çiftçilerin kopperatif ve köy düzeyinde yaptığı davetler olarak bir gezi yaptık burada gördüğüm B5A ya olan ilgide oldukça güzeldi hele hele Denizli Acıpayam'da bir Astsubay emeklisi olan Tarık beyin bahçesinde elmalardaki memnuniyetleri dışında gösterdiği domates bitkisinde bir bitkide 189 adet meyve vartdı bitki meyveden gözükmüyordu onlarda hem lezzetinden hemde meyve saysısından hayrete düşmüşler Zirai ilaç bayileri dışında çiftçiyide şaşırmış vaziyette yine orda gördüm ayrıca dün davetleri üzerine Isparta'ya Eğridir Çay köyünde ordada elma bahcesinde 8 aylık elma fidanlarında 2 yaşında fidan görüntüsüyle güzel gelişmeden dolayı ve yine domateslerdeki meyve dökümünden dolayı memnuniyetten Hüseyin beyler tebrikler aldılar ve köy kooperatifi ile görüşmeler yapıldı. Kısaca gelişmeler memnuniyet verici, zaman zaman sorunlarla karşılaşsalarda güzel gelişmelerle B5A hızla ilerliyor.

Isparta Eğridir Çay köyünde çektiğim resimler aşağıdadır.

112188

112189

112190

Yine normalde akşam karanlık basmak üzereyken çektiğim için elma fidanları karanlık çıkmışlar onları buraya koyamadım.

denizakvaryumu
30-10-2009, 09:21
Hayırlı olsun,güzel gelişmeler.

Takip ediyoruz.

Bahar Erdem
30-10-2009, 13:23
Sayın Selahattin Yılmaz akşam iş çıkışı göndermeye çalışacağım. İlginiz için teşekkürler.

Bahar Erdem
03-11-2009, 14:32
Kızımın sağlık sorunu nedeniyle biraz geçte kalsam istedimki diğer arkadaşlarda bu fotoğrafları görebilsin. O yüzden buraya ekliyorum. Benim elimdeki sıvı gübrenin görüntüleri dediğim gibi sizinkilerden farklı. Artık Selahattin beyin bilgilendirmesini bekleyeceğiz.

112771

112772

Selahattin Yılmaz
03-11-2009, 15:11
Evet bahar hanım BMR Tarım babartmalı bir B5A var elinizde B5A nız orjinaldir. Güle güle kullanınız.

Selahattin Yılmaz
17-11-2009, 15:49
Değerli www.agaclar.net üyeleri 19-22 Kasım 2009 Tarihleri arasında İZMİR AGROEXPO EURASIA TARIM SERA VE HAYVANCILIK FUARI'nda üyelerimizi standımıza bekliyoruz.

Selahattin Yılmaz
20-11-2009, 20:40
Rahatsızlığım nedeniyle fuara ben katılamıyorum maalesef, görüşmeyi düşündüğüm arkadaşlar için üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Selahattin Yılmaz
21-11-2009, 15:04
GDO kavgasına Gaziantep’ten organik sıvı gübreyle girdi Hollanda şirkete talip oldu

Haber: Sadi ÖZDEMİR 21.11.2009

Gaziantepli Refik Yıldız’ın ürettiği ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıda, toprakta ve bitkide kimyasal kirlilik gibi tartışma konusu büyük sorunlara çözüm getirdiği iddiası, Türkiye’de ciddiye alınmadı ama Hollandalı dev bir tarım şirketi, Avrupa distribütörlüğü için 14 milyon Euro teklif etti.

HAFTALARDIR Türkiye gündemini meşgul eden ‘GDO’lu gıda tartışması, toprakta ve ürünlerde kimyasal kirliliğin boyutları gibi sorunlar, 3 yıl önce Gaziantepli bir firma tarafından piyasaya sürülen ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin kısmetini açtı. Refik Yıldız adlı girişimcinin 7 yıllık çalışma sonucu üretmeyi başardığı ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıdaların olumsuz etkilerini, ayrıca, toprakta ve bitkideki kimyasal kirlenmeyi kısa sürede temizlediği iddiası Türkiye’de ciddiye alınmasa da Hollandalı dev bir tarım şirketi, bu küçük firmanın Avrupa distribütörü olmak için 14 milyon Euro teklif etti. B5A’nın patent sahibi ve üreticisi BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege, “Ben ziraat mühendisiyim ve bu şirkete 1 yıl önce ortak oldum. Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanımız Refik Bey bu gübreyi üretmiş ama ne yazık ki değeri pek anlaşılamamış. ABD, Hollanda ve Türkiye’deki yetkin laboratuvarlarda tüm incelemer yapıldı. Deneysel uygulamalar tamamlandı. Tarımda devrim yaratacak bir ürün. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) sorununa ve topraktaki, bitkideki hatta üründeki kimsayal kirliliğe kesin çözüm getiriyor” dedi.
Hollanda’ya satmak istemiyoruz
Gaziantep’te 1 kilogram’lık ambalajlar halinde günde 100 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Eyüp Sami Ege, “Ne yazık ki bu ürünle ilgili anlatılanları kimse dinlememiş. Avrupa’daki çiftliklerde de denemeler yapıldı ve sonuçlar alındı. Hollanda’nın en önemli tarım gruplarından biri AVrupa distribütörlüğü için 14 milyon Euro’luk teklif yaptı. Şirkete de talipler. Biz şirketimizi satmak istemiyoruz” dedi. Son dönemdeki GDO’lu gıdalar tartışmasıyla yurt içinde çok büyük gıda gruplarının da ‘B5A Sıvı Organik Gübre’yi mercek altına aldığını ve kendi arazilerinde ilk denemeleri bitirmek üzere olduklarını anlatan Ege, “Birkaç hafta içinde zaten onlar bizzat bizleri yanlarına alarak bu gübrenin ne anlama geldiğini anlatacaklar” diye konuştu.
Yaprağa bile veriliyor
BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege şöyle konuştu: “Sıvı olduğuni için bitkinin yaprağına direkt uyulanabiliyor. Damlama sulama ile toprağa verilebiliyor. Hem toprağı hem bitkiyi hem de meyveyi çok kısa sürede ıslah ediyor. Üstelik su tutucu özelliği de var ve sulamada yüzde 40 zayiatı engelliyor. Yabancı otları azaltıyor, bitkinin bağışıklığını güçlendiriyor daha az ilaç kullanım imkanı sağlıyor. Gübrenin formülünü keşfetmek lotodan para kazanmak kadar zor.”

Kimyasallara karşı organik zafer kazandık

BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege, B5A Sıvı Organik Gübre’nin, besin sağlığını tehdit eden kimyasal gübrelere karşı da bir zafer olduğunu ileri sürdü. Ege şöyle konuştu: “Kimyasal gübreler, topraktaki solucanları yok ediyor. Oysa 1 solucan yıl boyunca, traktörün 1 saatte işlediği miktar kadar toprağı işleyebiliyor. Üstelik bu işlemi yaparken havadaki azotu alıp, toprağı doğal yoldan gübreliliyor. B5A, kimyasal ve zirai ilaç kullanılan bir tarlaya, 10 gün sonra uygulanınsa, tüm kimyasal kalıntıları 25-30 gün içinde yok ediyor. Tarım ilaçlarının hem büyük ihtiyaç, hem de büyük tehlike olduğu açık.”

Kaynak (http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13004128)

Kudret Tezel
21-11-2009, 23:14
Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu yazıyı bende okudum,Buradan gübrenin yapıcısı Refik beyi canıgönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum.

denizakvaryumu
22-11-2009, 00:03
‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıdaların olumsuz etkilerini, ayrıca, toprakta ve bitkideki kimyasal kirlenmeyi kısa sürede temizlediği iddiası Türkiye’de ciddiye alınmasa da Hollandalı dev bir tarım şirketi, bu küçük firmanın Avrupa distribütörü olmak için 14 milyon Euro teklif etti.

... Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) sorununa ve topraktaki, bitkideki hatta üründeki kimsayal kirliliğe kesin çözüm getiriyor” dedi.

GDO lu gıdaların olumsuz etkileri nasıl temizleniyor?

Selahattin Yılmaz
22-11-2009, 00:14
Bu konuda öğrenince bir açıklama yazacağım. Ancak ana mantık GDO'lu genin resesif hale getirilmesine dayanıyor diye biliyorum.

Bu konuyla ilgili geçen yıl B5A ile yeni tanıştığım sıralarda Bursa Karacabey'de ilk defa şahit olduğum mısırda bir olumsuz örnek vardı, B5A ile öncesinde arpada dekardan 800 kg verim alındı sonrasında anıza ekilen mısır asla gelişmedi, öylece kalakaldı. Sebeplerini firmayla birlikte çok sorguladık ancak ne fiziksel nede toprak kaynaklı bir soruna ve bir sonuca ulaşamadık sonradan öğrendikki mısırın firması (firma ismi vermeyeceğim ancak bu konuda vukuatlı ve imajını oldukça yitirmiş bir firmanın tohumu) 3. nesil gdo lu tohum satmış çiftçiye. Şu an B5A eski formülüne göre 4,7 kat daha güçlü ama o zamanki formül bile GDO lu o tohumu büyütmedi ancak bu işin tam mekanizmasını doğrusu bende bilmiyorum. Gerçi Hüseyin bey bu başlıkta bunları zaten söylüyordu ancak bu yıl Ege Üniversitesi Uzmanlarında Bitki besleme ve Bitki Koruma uzmanı ve aynı zamanda Niğde'de Zirai Danışmanlık ve İlaç Firması Sahibi olan ve sanırım şimdilerde Bmr Tarım Genel Müdürü sevgili Eyüp SAMİ EGE bu konu üzerinde ciddi araştırmaları gerek kendisi yaparak ve gerekse üniversitelerle işbirliği yaparak emin olduktan sonra açıklama yapıyor. Bu savların hepsini emin olunuz ki tescil etmeden o açıklamaları yapacak bir akademisyen değil. Yinede GDO engelleme mekanizmasını tam öğrendiğimde buradan açıklama yapacağım.

denizakvaryumu
22-11-2009, 00:25
İlginç.

Haydi hayırlısı diyelim.

Selahattin Yılmaz
23-11-2009, 19:58
GDO lu gıdaların olumsuz etkileri nasıl temizleniyor?

Bu konuda sevgili Hüseyin OVAK ile görüştüm ayrıca Eyip Sami EGE ile de görüştüm. Genel düşünce GDO lu ürünlere ihtiyacı ortadan akldırması yönünde.

Ancak bu sorunun cevabını Hüseyin bey bu başlıkta 455 numaralı mesajda vermiş:

...B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona(DNA zincirindeki kopmalar **** sıralamanın değişmesi),translokasyon(Hücrelerin başka bir şekilde yapılanmasının bozulması;(Ur oluşumugibi)nematod translokasyona bir örnek) ve amplikasyona (Genlerde Mutasyondan dolayı oluşan yapı değişimi) uğramış bitkilerin genom (Kromozomların son hali) ve fenom'larını(Kromozomlardaki durumun dış görünüşe yansıması,yapraklarda buruşma gibi..) renatüre(yeniden doğal hale dönüştürme) eder...
455 Nolu mesaj. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=318829&postcount=455)

triple
08-12-2009, 15:07
selahattin bey B5a organık sıvı gubre hakındaki bilgilendirmelerinizi dikkatle takip ediyoruz . bilgilendirmeler icn cok sagolun saygılar. Not: hobi olarak bahce kuranlar B5A yı nasil temin edebilir evdeki çiçekli bitkilerim icn az miktarda nasil temin edebilirim bilgisi olan yardımcı olabilirmi mumkunse ozle bilgi gecilirse ayrıca sevinirim cunku bazen buraya yazılanları okuyamadıgımız da oluyor
saglıcakla kalınız

Selahattin Yılmaz
08-12-2009, 15:19
B5A'nın internetten satışında bayilik sistemi oldukça etkilendi zira bir kaç kişi diğer bayilerin satış alanını rahatsızlık verecek derecede etkilediğinden normalde internetten satış yapılması yasaklandı ancak www.bmrtarim.com.tr sitesinden bayiler sayfasından gerek Gaziantep merkez ve gerekse iritbat kuracağınız herhangi bir bayi size B5A gönderecektir. Benimde elimde 100 cc lik şişeler vardı bir zaman satışını buradan yaptım ancak bunlarda yasal ruhsatı satış izni alınamadığından firma uyardı ve sona erdirdim. Şu an elimde ticari ve resmi 500 gr lık şişelerden var ancak size fazla gelecektir genel merkezde 250 gr lik ambalajlar resmi olarak var olduğunu biliyorum orayla irtibat kurarsanız size yardımcı olacaklardır. Yinede bulamasanız 0 544 345 63 59 yardım konusunda elimden geleni yaparım.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı satştaki ambalaja da ruhsat verdiğinden B5A ambalajları 5 kg, 1 kg, 500 gr ve 250 gr lık ambalajlar halindedir.

Selahattin Yılmaz
08-12-2009, 15:21
Bu arada yakında b5a Bursa web sitesini yapmayı düşünüyorum uygulamaları koyacağım fakat B5A İzmir Bayimizin sitesinde uygulama sonuçları bayinin kendi çekimiyle yer almaktadır. http://www.b5aizmir.com

triple
11-12-2009, 10:19
selahattin bey sizn sayanizde3 b5a hakında bilgiler ediniyoruz ve b5a nın basarıları konusnda bilgi edindikce mutlu oluyoruz çunku bu ürün tamamen yerli bir ürün ve yabancılar bu ürünün basarılarını konusuyor buda ayrı bir sevidirici yönü.
B5A nın üreticilerinden B5a hakında detaylı bilgi talep ettim ayrıca numune talep ettim sağlsunlar ilgilendiler gelecek olan numuneyi kulanıp bende deneyimlerimi sizlerle paylasmaya calısacam
saglıcakla kalınız

Selahattin Yılmaz
11-12-2009, 10:42
B5A'yı diğer gübrelerden ayıran nedir?

1-B5A toprağa kendi teknolojisini verir buda size toprağı kazanmanızı sağlar.

2-B5A bilinen kimyasal mekanizmalı gübrelerdeki gibi toprağa madde ilavesine dayanmaz aksine topraktaki maddeyi kazanmayı hedefler. Toprağa toprakta zaten var olanı vermeyi hedeflemez toprağınızı kazanmanızı ve toprağı ileride daha verimli ve organik kulanmanızı sağlar.

3-B5A toprağı ve ürünü organikleştirir

4-B5A toprakta mikroorganizmal faaliyeti artırır

5-B5A topraktaki canlılık oranını artırarak doğal dengeyi sağlar

6-B5A toprak yapısını düzeltir bu nedenle hasattan sonra bile buğdaygillerde toprak kuru olsa bile rahat işlenebilen tekstürü düzgün toprak yapısı sağlar

7-B5A toprağın su tutma kapasitesini %40 artırır 3/2 oranında su tasarrufu sağlar

8-B5A bitkielrin dengeli beslenmesi ve gelişmesini sağlayarak bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir

9-B5A özelllikle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile sebzelerde hasattan 10 gün önce meyvelerde 25-30 gün önce kullanıldığında katkı ve kalıntıyı yok eder

10-B5A bitkilerin kök sistemini geliştirir

11-B5A bitkilerin soğuğa (-5ºC dereceye kadar) karşı dayanımını sağlar

12-B5A çok iyi bir vermikompost ya da kompost yapma malzemesidir, hem işlemi hızlandırır hemde kompostu organik yapar

13-B5A hastalık etmenlerini baskı altında tutarak zirai ilaç kullanımı %70-80, kimyasal gübre ihtiyacını %100 ortadan kaldırır

14-B5A bitkilerdeki generatif ve vegetatif aksam gelişmesini doğal olarak tetikler ve bu şekilde boğum araları kısa, güçlü bitki yapısına sahip verim özellikleri artmış bitkiler elde edilmesini sağlar

15-B5A diğer gübrelerden aksine sonuç görülmemiş olsa bile sebepleri ortaya konulduğunda mutlaka bir toprak arızası veya topraktaki organikliği engelleyen bir etmene ya da yanlış kullanıma ulaşılır ve bu sebepler ortadan kaldırıldığında organiklik elde edilir

16-B5A toprak tuzluluğu ile beli oranda uğraşır aşamazsa bitkiyi dayanabileceği son haddeye kadar tuza dayanıklı hale getirir

17-B5A bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır

18-B5A topraktaki yabancı ot tohumlarını hızlıca çimlendirerek erken bir ot kontrolü sağlar, aşırı çimlenen yabancı otları torağa karıştırdığınızda hem B5A'nın etkinliği artar hemde yeşil gübreleme yapmış olursunuz.

Bu maddeler tanıştığım 1,5 yıl içerisinde gerek benim gözlemlediğim ve gerekse b5a kullananların bana ilettiği özelliklerden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Hiç bir etkisini görmemiş olsanız bile benzer bitkilerinizi görmediğiniz bir etki olarak susuz bırakınız diğerlerine göre çok daha fazla susuzluğa dayanıklı olduğunu göreceksiniz. İşe yaramadığını söyleyen kişilerle konuştuğumda hep gördümki ya toprağında bir sorun vardır ya uygulamada ya kullanıcı hata yapmaktadır ya da kulanıcı iyi bir gözlem yetisine sahip değildir. Hatta çoğunlukla kendim gözlemleyemediğim ancak kullananların iyi bir gözlemci olmasından kaynaklanan gözlemlerini göstermeleriyle farkına vardım ve bu şekilde etkilerine şahit oldum.

Selahattin Yılmaz
11-12-2009, 10:49
Son olarak TRT GAP’ta 08 Aralık Salı günü Bu Toprağın Sesi programında geniş yer bulan B5A, 14 Aralık Pazartesi günü Samanyolu Tv’de Reel Sektör Programı’nda saat 12:20 de bir kez daha gündeme geliyor.

triple
11-12-2009, 10:52
Mutlaka samanyolu tv deki programı takip etmeye calsacam .

eda123
11-12-2009, 11:04
bu konuyla ilgilenen herkesin izlemesi faydalı olacak....

Selahattin Yılmaz
11-12-2009, 13:33
B5A İSTANBUL AVRASYA TARIM FUARI 2009'da

17 - 20 Aralık 2009 4. Tarım Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı katılımcısı olarak üyelerimizi B5A standına bekliyoruz.

TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ
E-5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı
Büyükçekmece - İSTANBUL

limoncu
11-12-2009, 18:27
Şu fuar bir de memlekete yakın bir yerde yapılsa keşke. istanbul'dan uçağa binip trabzon'a gitsem daha erken giderim.

nerimos19
12-12-2009, 15:54
Geçtiğimiz baharda üç kutu B5A almış idim ancak bazı nedenlerden dolayı kullanma nasip olmadı birinin kapağı açıldı sadece diğerleri açılmadan buzdolabında duruyorlar bu baharda kullanabilirmiyiz . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

Selahattin Yılmaz
12-12-2009, 17:25
Üçünüde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Yılmaz Yalçın
12-12-2009, 18:35
Sayın Selahttin Yılmaz,

B5 organik gübreyi 50 metrekarelik bahçemdeki yasemin, güller, limoni serviler, clematisler, acem boruları ve mor salkım gibi süs bitkileri icin kullanabilir miyim? Bu mevsimde gübreleme yapılır mı? Hangi ölçülerde kullanmalıyım kökten mi?

Selahattin Yılmaz
12-12-2009, 22:09
B5A nın etkisi alıştığınız gübreler gibi değildir bu nedenle özellikle ilk yıl kullanılacak bahcelerde sonbaharda veya kış döneminde toprak sıcaklıkları 0 derecenin altına düşmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz ancak her bitkinin kendine has özellikleri içerisinde etkilerine şahit olursunuz o kadar. Kullanımda ise bitkinin taç izdişümüne vermelisiniz yine de bahcenizin 50 m2 olduğu düşünülürse tamamına püskürtmeniz faydalı olacaktır burada da dikkatli olmanız gereken noktaB5A'nın ot tohumlarını çimlendirme özelliğinden dolayı bahceniz her zamankinden daha fazla otlanabilir fakat biz buna tüm ot tohumlarını aynı anda çimlendirdiğinden ot mücadelesi bakımından iyi gözle bakıyoruz.

triple
13-12-2009, 08:43
Sayın Sellahtin yılmaz bey bu istanbuldaki fuara bu yıl mutlaka gitmryi istiyorum davetiye nereden temin edebiliriz bu konuda da bilgi gecebilirmisiniz ? Saygılar

nerimos19
13-12-2009, 10:42
Çok teşekkür ederim.

Selahattin Yılmaz
13-12-2009, 11:59
Fuar sayfası burası (http://www.tuyap.com.tr/webpages/avrasyatarim/index.php?main=giris) ancak katılım için internetten kayıt alan bir linke rastalayamadım maalesef.

triple
17-12-2009, 15:14
B5A yı sonuda elde ettim hersey için gerek selahattin beye gerekse B5A ureticilerine teşekkür ediyorum. Gelişi biraz maceralı oldu ama geldi
Sağolsun üretici firma telebimi kargo ile adresime gondermiş ama kargo şirketinin lakayıt tutumus ebebiyle yarıdan cogu akmış şişesi patlamıs olarak adresime teslim edildi ve utanamadan sorun bizde degil siparişi gecen kişilerde bu tarz bir şişe boyle gonderilmez diyerek pişkinliklerini, sergilediler.
Selahattin bey Tekrar sağolun *** ediyorum yol gostermelerinizde hap istifade edecez.
Simdi bir sorum daha olacak B5A yı ev içinde uygulamamda yanı sus bitkilerimie uygulamamda bir sakınca varmı? yok ise ne oranda seyreltmemi tavsiye edersiniz? gerci bana bir kullanım kitapcıgı gondermişler ama oda şişe patladigi için kualanılmaz halde zor bela okuyabildim birde cok pis kokuyor tabi. Neyse bitkilerimins aglıgı icin gerekiyorsa katlanacaz kokusuna kısa bir sureliginede olsa
herkese saygılar.
Fuara mutlaka gitmek istiyorum nasip olursa cuma **** c tesi fuarda olacam

limoncu
17-12-2009, 20:10
Bu organik sıvı gübreyi doğu karadeniz'de fındık tarımı için düşünüyorum; fakat uygulanışı bir hayli zor olur mu diye çekincem var; su taşımak sulandırmak...

BARTUBEY
19-12-2009, 10:13
Iyi günler; amerikan çeşidi olan bademlerden bu ay yeni dikim yaptım b5a organik gübre uygulamasına nezaman geçebilirim ve uygulamasını nasıl yapmalıyım beni aydınlatırsanız sevinirim. Badem fidanının kök yaşının 5 yaş olduğunu söylediler. Saygılar..

BARTUBEY
19-12-2009, 10:26
Iyi günler; hüseyin ovak bey sizinle telefonda görüşmek isterim sizce sakıncası yoksa telefon numaranızı mail adresime gönderirmisiniz?..

Selahattin Yılmaz
21-12-2009, 18:49
Sevgili BARTUBEY, yeni dikilmiş fidanlarıız için B5A'yı baharda (şubat-mart) ilk uygulama olarak taban gübresi olarak veriniz, ikinci ve üçüncü uygulamaları birer ay arayla yapabilirsiniz. Hüseyin beyin etelfon numaralrından www.bmrtarim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz

Selahattin Yılmaz
21-12-2009, 18:58
Geçen hafta sonu ve bu haftasonu Antalya ve İstanbul'da B5A standına katılma fırsatım oldu. Ulusal ve uluslararası bağlantılarla birlikte bir çok akademisyenlerle irtibatlar kuruldu, farklı gübrelerle kıyaslayan kullanıcılara rastladım, yurt dışından B5A'yı doktora çalışmasında kullanmak isteyen Fransız bir akademisyenle bile karşılaştım. Gerçekten çok güzel rağbet ve ilgi vardı. Hele Malezya, İran, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Umman, Irak, Suriye ve daha şimdi hatırlayamadığım bir çok ülkede denediğini ve bunlardan bazılarıyla bayilik anlaşması yapıldığını öğrendim. B5A için güzel gelişmeler var gerçekten.

Ayrıca şahsi olarakta üyelerimizden sevgili Epsody ve Cemal S. ile görüşme fırsatım oldu ancak en çokta sevgili Kudret Tezel ile saniyelerle görüşem fırsatını kaçırdım üzüldüm ama umarım başka bir platformda karşılaşma imkanımız olur.

Özgür Ayata
22-12-2009, 04:38
Hocam selamlar,
Benim50 agaclik 4 donum kadar bir zeytinligim var. Zeytinler 20 yasin ustundeler. Her sene yanmis hayvan gubresi veriyorum. Ilave olarak B5A vermemi onerirmisiniz?
Saygilar.

epsody
22-12-2009, 12:16
Ozgür Ayata, sorunuza Selahattin Yılmaz hocanın yerine cevap vermek istiyorum, çünkü bitki besleme konularında helede organik menşeli olanlar üzerinde deneyimlerim ve tecrübelirimle sizi tatmin edecek paylaşımlarda bulunarak bilgilendireceyim.

Verdiğiniz ahır gübreleri yerinde bir karar sayılacak uygulamalardır, B5a mikro biyal yapısıylada uygulandığında sizin verdiğiniz gübrelerin yarayışlılığı artarak ağaçların maksimum bir şekilde gübrenin içerinindeki minerallerin tamamından yaralanarak gübreden fayda sağlanacaktır, şu gerçeği belirtmeden geçemiyeceğim ağaçlarınızın besin isteklerini karşılayabilecek bir özellik uyguladığınız ahır gübrelerinde mevcut olmalı, yeterli miktar toprakta varda alınamıyorsa ozaman B5a devreye girerek toprağa bağlanmış çözülemiyen mineralleri zaten B5a bunları çözerek bitkinin emrine sunacaktır.

Sonra mikrobiyal yapısıylada bitki köklerindeki hastalık yapıcı etkenlere karşı bitkiyi güçlendirerek bitkinin sağlıklı olarak topraklardaki besin elemetlerini özümleme gücüylede bitkininin verimi maksimuma ulaşacaktır.

Arkadaşım bu anlatılarımın bilimsel karşılığını toprak-yaprak analizleriylede mukayesede ederek gerçek sonuçlara olaşabilirsin, soruların için teşekkürler paylaşımlarımızın daim olması dileğimle bol bereketli ürünler dilerim

idris şenol
22-12-2009, 15:46
sayın hüseyin ovak beyle tanışma şerefine erdik
standları çok ilgi cekiciydi yoğun bir ilgi vardı
özelikle b5a ile yetiştirilen buğday çok ilgincti
ben cuma günü hüseyin ovak beyle görüştüm
ama pazar günü akşam saat 16 00 da tekrar görüşmek üzere fuara gittim ama kendisi dakika farkıyla çıkmıştı
b5a ile yetiştirilen buğdayın büyüklüğü başakların doluluğu şaşaırtıcıydı neyseki fuar bitimi oldu için bende birkaçtane izinli olarak aldım görenleri hayrete düşürüyor

200 ml su baradağa ölçü mukayese olaraka aldım:)

Selahattin Yılmaz
22-12-2009, 16:01
Sevgili epsody ilginiz için teşekkür ediyorum.

Sevgili triple, B5A'yı ev bitkilerinizde 5 litre suya bir kapak dozuyla uygulayabilisiniz ve ayrıca kargoda gelen B5A nızda hasar çok ise gerektiğinde eksilen kadar ben size ücretsiz gönderebilirim ancak maalesef kapakta güvenlik tedbirleri fazla olduğu halde kardgoda bazen bende sorun yaşayabiliyorum ancak tecrübe ile oldukça fazla tedbir alıyorum.

Çınarmunarı
22-12-2009, 17:07
Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

incikarsan
22-12-2009, 20:41
[QUOTE=Hüseyin Ovak;245551]saksı çiçekleriiçin de oran aynı ancak; size kolaylık olsun diye

5 lt suya 1 kapak atıp kullanabilirsiniz.
bunu 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz..

Sn Huseyin Ovak,

Bahsettiginiz gubreyi tum cicekli veya ciceksiz bitkilere uygulayabir miyiz?Asitli topragi sevenler var, sevmeyenler var.

Bilgilendirirseniz sevinirim

sayityildiz
22-12-2009, 20:42
havanın bulutlu olduğu bu zamanlarda b5a gündüzleride kullanabiliriz su oranlarınıda düşürebiliriz topraklar yeterince nemli zaten saygılar

incikarsan
22-12-2009, 21:01
[QUOTE=mavifatihguler;236447]boş vakitlerimde nette araştırıyorum neler var diye , sutut diye bir ürün buldum , fidanlar ve sebzelerimde denedim, ne kadar faydası olur bilmem ama şunu anladım fazla kullanmıyacaksınız, yoksa fidenin kökleri sanki mırık içerisinde duruyormuş gibi gelişmiyor, az kullanılması gerekiyor ve toprakla iyi karıştırmakta fayda var, faydası olan bir ürüne benziyor ama fazla kullanılmasının bitkiye zararverdiği kesin,

Sn mavifatihguler,

Fidanlariniza ve sebzelerinize uyguladiginiz sutut benim bildigim sutut sa insaallah bitkilerinize birsey olmaz.

Sutut bir su izolasyon malzemesidir.Cimento ile harc yapilirken harca katilir ki harccin kullanildigi yerde su kacagi onlensin.Simdi cok daha iyi malzemeler cikti tabii. Biz bahcemizdeki sus havuzunu yaptirirken harcin icine usta sutut katmisti. Havuzun o gunden beri hala su kacirma durumu yoktur.

Saglikla kalin...

tanerok
22-12-2009, 22:14
biraz abartili bir gubre fuarin bir tanesinde aynizamanda insektisit diyolar bir gubre nasil insektisit olur ve urlada bir yerde denedik usten uygulama ilr mukemmel bir paraquat gorevi gordu neden.tutun ki yanlis uygulama yaptik 4 tane ziraat muhendisimi yanlis yaptik.yanlis yaptiysak bu urunu kullanma seklidi firma yetkilileri neden bize soylemiyolar.;

Lilium
22-12-2009, 22:22
İnci karsan, sizin bahsettiğiniz sutut o sutut değil.

Selahattin Yılmaz
22-12-2009, 23:55
biraz abartili bir gubre fuarin bir tanesinde aynizamanda insektisit diyolar bir gubre nasil insektisit olur ve urlada bir yerde denedik usten uygulama ilr mukemmel bir paraquat gorevi gordu neden.tutun ki yanlis uygulama yaptik 4 tane ziraat muhendisimi yanlis yaptik.yanlis yaptiysak bu urunu kullanma seklidi firma yetkilileri neden bize soylemiyolar.;

Sevgili tanerok, B5A nın böyle bir insektisit özelliği yoktur B5A organik sıvı bir gübredir ve bu şekilde ruhsatlandırılmıştır ve yine ruhsatına uygun kullanımı tavsiye edilir. İnsektisit söylemini eğer hangi bayinin iddia ettiğini söyleyebilirseniz o bayinin bayiliğini iptal ettireyim çünki bu tür kişiliklerin olması B5A ya zarar verir (ancak ben yine de başka bir ürünle karıştırdığınızı düşünüyorum).

Selahattin Yılmaz
22-12-2009, 23:57
Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

Sevgili sonnefer, B5A buğdaygillerde çimlenmeden bir ay sonra bir defa ve baharda herbisit uygulamasından (kardeşlenmeden de önceye rastlamalıdır) 10-15 gün sonra püskürtülerek 2 uygulama şeklinde uygulanırsa en iyi sonuç alınır. Uygulamalarınızı gündüz saatlerinde yapacaksanız tavsiye edilen dozu %10 artırmanız gerekmektedir.

Selahattin Yılmaz
23-12-2009, 00:01
Bahsettiginiz gubreyi tum cicekli veya ciceksiz bitkilere uygulayabir miyiz?Asitli topragi sevenler var, sevmeyenler var.

Bilgilendirirseniz sevinirim

B5A organik içeriği ile bitkinin doğal mekanizmalarını tetikler, toprağa göre kendisni ayarlar o nedenle çiçeklerinizde bitkilerde yapraktan uygulamalarda 10 litre suya 1 kapak hem yaprağa hem toprağa gelecek şekilde uyguşlama yapılır (1 kapak yaklaşık 12 cc) topraktan uygulamalarda 5 litre suya 1 kapak dozunda uygulayabilirsiniz.

triple
23-12-2009, 09:24
Sevgili Selahattin Yılmaz!!
Öncelikle B5A hakkındaki doyurucu bilgileriniz icin teşekkürler.. Gercekten her gün yazılarınızı dikkatle takip etmeye çalışıyorum. Sadece B5A hakkındakiler değil genel anlamdaki teknik bilgilerinizide . Tarım fuarına bende geldim ama nasip olmadı orada karşılaşmak hatta sordum sizi stand taki gorevlilerinize ama buralarda idi ayrıldı dendi. Selam ilettim umarım iletmişlerdir selamımı.
Bu arada Gercekten ürünü merak ettiğim için firmaya da bir elektronik posta attim ve numune talep ettim sağolsunlar fazlasıyla yollamışlar. HAtta kargo ucretini bile kendileri odemişler şaşırdım ve teşşekür ettim . Teşekkür yazımda gönderilen numunenin bir azizliğe uğradığını ilgili kargo şirketini uyarmalarını daha dikatili davranmalarını soyledim diye bir kez daha numune gondermişler gonderilen numunenin başına gelen olayın kabahatini berteraf etmek icn. Bu derce ilgili olmaları çok ama çok güzel ülkemizde az görülen bir davranış. Neyse gönderilen numuneleri saksı bitkilerimde kulanmak uzere bir cözelti hazirladim sizin tarifiniz uzere 5 Lt dinlendirilmiş oda sıcaklıgındaki suya 15 cc B5A karıştırdım ve herbir saksıya buyuklugune gore 40 50 cc aras çözeltiden verdim bakalım sonucları gorecez.
Ayrıca bahcemdeki soğan nane ve maydanız e3kili yerlerede aynı sekilde uyguladım
sonucları ne zman görecez acaba?
sonucları buradaki arkadaşlarıomlada paylaşacam cunku.
süs bitkilerinde ne zman sonuc alabilirm
çiçeklenme üzerine etkisi nedir?
yanlız Afrika menkşelerime veremedim korktum verebilirmiyim acaba? ve oranı ne olmalı

Başınızı ağritiysam özür
saygılarımla

Çınarmunarı
23-12-2009, 12:18
Sevgili Sayityildiz ve Selehattin Yılmaz duyarlılığınız için teşekkürler...

idris şenol
23-12-2009, 20:46
sayın selahattin bey fuarda b5a firmasının dyier ürünleri mikro gübre ve diyer !!!!?gübre ismini hatırlayamadım,,, hakkında bilgi verirmisiniz kullanımı nasıl bildik yaprak ve mikro gübrelerden farkı ne(1 kg kutularda toz forumunda gübreler)teşekkür ederim

Özgür Ayata
23-12-2009, 21:12
Selamlar,
B5A siparisini verdim yarin elimde olacaklar. Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.

Selahattin Yılmaz
23-12-2009, 21:50
...
sonucları ne zman görecez acaba?
sonucları buradaki arkadaşlarıomlada paylaşacam cunku.
süs bitkilerinde ne zman sonuc alabilirm
çiçeklenme üzerine etkisi nedir?
yanlız Afrika menkşelerime veremedim korktum verebilirmiyim acaba? ve oranı ne olmalı

Başınızı ağritiysam özür
saygılarımla

Sevgili triple, B5A'da sonuçları ben kendi uygulamalarımda sebzelerde 3-10 gün arası, agaçlarda 10-30 gün arasında gördüm.

Çiçeklenme üzerine etkisi bitkinin doğal mekanizmasını tetikleme yönünde olduğundan çiçekli bitkielrde daha uzun çiçeklenme ve yüksek döllenme oranı ve yüksek meyve sayısı şekilinde görürsünüz.

Afrika menekşelerinde uygulamayı tavsiye edilen dozlarda yapraklara gelmeyecek şekilde 150 günde bir şekidle veriniz yalnız dikkat edin ikinci uygulamadan sonra afrika menekşeleri adeta kuduryorlar benim evdeki menekşeler halen çiçek açıyorlar.

Tüm uygulamalarda sulama suyu gibi uygulayın yani saksıdan akacak şekilde kullanımını tavsiye ederimki saksı topğrağının her yerinde B5A çalışsın (akan suyuda başka saksılara kullanın B5A israf olmasın :) ) sonraki uygulamalrda sadece toprağı ıslatacak şekilde vermelisiniz.

...Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.

Hayvan gübresi verilmiş alanlarda 1 kg B5A 7 dk alanda kullanmalısınız, ancak gübreniz 2 yıllık olduğu ve gündüz kullanacağınız için 4 dk alana 1 kg vermenizi tavsiye ederim. Bana kalırsa 800 litre ilaçlama tankerinizi güzelce temizleyip yıkayın hatta 1 ton ise ilaçlama tankeriniz o daha iyi. B5A yı tankerinize boşaltın ve tüm püskürtme başlıklaını açarak bitkilere ve ve yere püskürtün. Bunu yapaeken bana kalırsa kışlık yağlı ilaç kullanacaksanız ilaçtan 10 gün önce B5A yı kullnın derim sonrasını ilaçtan sonra tavsiye etmiyorum ama bu sadece yağlı ilaç için. 4 dk alanınızı bir güzel 360 derece ıslatın, ağaçlarınızın altı her zamankinden fazla otlanacaktır ama baharda yapacağınız sürümle bunlar toprağa yeşil gübreleme olacaktır zaten ikinci uygulamayı aynı dozda mart ayında taban gübrelemesi niyetiyle sadece aynı su miktarıyla ağaçların altına püskürtün derim. Benim karşılaştığım B5A uygulamalarında özellikle yaz yalarında yüksek dozda su ile yapraktan uygulamalarda bitkinin stomalarını katattığı için çok ciddi susuzluklara bile bitkiyi dayandırabiliyor. Heleki hasattan 30 gün önce yapacağınız son uygulama ile kesinlikle kalıntısı olmayan zeytinler elde edeceksiniz.

Benim bu yıl ki zeytin uygulamalarımda karşılaştığım etkiler şöyle: Çevresindeki ağaçlara göre daha iri meyveler ve özellikle 8 defal ilaç+gübre verilmiş tarlalardainden dahi iri taneli meyve (yalnızca üç B5A uygulaması ile), yaprakları daha parlak ve daha canlı bir bitki yapısı.

Özgür Ayata
24-12-2009, 19:58
Sayın Selahattin hocam,
Aydınlatıcı bilgilerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.
Bahsettiğiniz reçeteyi aynen uygulayıp sonuçları paylaşacağım.

incikarsan
24-12-2009, 20:59
İnci karsan, sizin bahsettiğiniz sutut o sutut değil.

Sn Lilium, bu hangi sutut? Hakkinda bilgi veriseniz sevinirim.

incikarsan
24-12-2009, 21:20
B5A organik içeriği ile bitkinin doğal mekanizmalarını tetikler, toprağa göre kendisni ayarlar o nedenle çiçeklerinizde bitkilerde yapraktan uygulamalarda 10 litre suya 1 kapak hem yaprağa hem toprağa gelecek şekilde uyguşlama yapılır (1 kapak yaklaşık 12 cc) topraktan uygulamalarda 5 litre suya 1 kapak dozunda uygulayabilirsiniz.

Aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim. Bu gubreyi findikta da kullanabilir miyiz? Etkisi ne olur?

Nasil satin alabilirim?

tanerok
24-12-2009, 22:33
fuarlarin cogunda boyle aksediliyor selahattin bey. ciftici olarak tanitiyom kendimi ve boyle aksediliyor.bayileriniz egitim verin urununuz hakkinda degil ama drustluk bakimindan.

Selahattin Yılmaz
24-12-2009, 23:25
Aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim. Bu gubreyi findikta da kullanabilir miyiz? Etkisi ne olur?

Nasil satin alabilirim?

www.b5a.com.tr (http://www.b5a.com.tr/bmr_tarim_bayiler.asp) adresinde bayiler kısmında size en yakın bayi ile irtibata geçiniz.

malina
25-12-2009, 13:42
fuarlarin cogunda boyle aksediliyor selahattin bey. ciftici olarak tanitiyom kendimi ve boyle aksediliyor.bayileriniz egitim verin urununuz hakkinda degil ama drustluk bakimindan.

Daha ne densin anlamıyorum. Çok net bir cümle var : hangi bayinin iddia ettiğini söyleyebilirseniz o bayinin bayiliğini iptal ettireyim
#938 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=550717&postcount=938)
Siz ne cevap veriyorsunuz?

tanerok
25-12-2009, 20:58
bende acik cevap verdim cogu bayiniz ege bolgesindeki cogu bayide deniyodu ama denizli fuarinda o sirketin yetkilisi oldugunu soyleyen biri idi.

malina
25-12-2009, 22:04
Yani siz öylesine söyleyip geçeceksiniz, karşı taraf "denizli fuarinda o sirketin yetkilisi" kim arayıp bulmaya çalışacak?

Selahattin Yılmaz
25-12-2009, 22:32
Sorun değil ama Hüseyin beyler ordaymışlar zaten, ama haydi hastalıklara karşı ilaç demelerini fungusit, bakterisit şeklinde denmesini bir nebze anlarımda insektisit olarak kullanımını tavsiyesini anlamakta zorlanıyorum. Kaldı ki Hüseyin beyin buradaki tavsiyelerini herkes biliyor Hüseyin beyler öyle söyleseler ruhsatla ilgili sorun yaşarlar Tarım İl müdürlüklerinin elleri piyasaya çıkan bu yeni gübrelerin ensesinde zaten. Kaldı ki müşteri kontrolü, Tarım İl müdürlüğü kontrolü, piyasa kontrolü, çiftçi kontrolü, hepsi bir kenara özel hafiyelerde var hemen ispiyonluyorlar bir yerlere. Bmr tarımın işi o kadar zor ki, yerli bir firma, bir yandan bayiler sorun çıkartır, bir yandan masraflar, bir yandan piyasa zor ki ne zor.

B5A ruhsatında ne yazıyorsa o üründür. Yani b5A sıvı organik bir gübredir.

doğasevdalısı
05-01-2010, 14:30
Selahattin Bey
Gittigidiyor.com daki smoothgarden ve hydroshop-turkiye adlı satıcıların sattığı B5A gerçek midir ? Onlardan sipariş verebilir miyiz?
***.

Selahattin Yılmaz
05-01-2010, 14:39
Normalde BMR Tarım internet üzerinden B5A satışını yasakladı malumunuz üzere bayiler satış düzenini çok bozuyorlar bu yıl biraz daha disiplinli satılacak firmada sorunlarla karşılaştıkça gideriyor. Siz bence www.bmrtarim.com.tr adresinden iletişim telefonunu arayın oradan talep edin benim ismimi ve agaclar.net'ten tavsiye ettiğimi söyleyin size kargo ücreti ödetmesinler ayrıca her ne kadar bende iletecek olsamda burada belirttiğiniz adresteki satıcılarıda bildiriniz lütfen.

doğasevdalısı
05-01-2010, 14:42
Normalde BMR Tarım internet üzerinden B5A satışını yasakladı malumunuz üzere bayiler satış düzenini çok bozuyorlar bu yıl biraz daha disiplinli satılacak firmada sorunlarla karşılaştıkça gideriyor. Siz bence www.bmrtarim.com.tr adresinden telefonu arayın oradan talep edin benim ismimi ve agaclar.netten tavsiye ettiğimi söyleyin size kargo ücreti ödetmesinler.

teşekkürler.

Özgür Ayata
10-01-2010, 21:34
Hocam selamlar,
B5A Uygulamasini aynen tarif ettiginiz gibi 1 tonluk tanka 2 litre seklinde tatbik ettik. Urunle gelen aciklama kitapciginda zeytin icin her yila 1 litre verin diyor, agaclarin 50 yasinda oldugu varsayimi ile 20 agaca paylastirdik. Arada ektigimiz bakla, bezelye ve yesilligin uzerlerine de puskurttuk. Bu hafta diger agaclara da uygulayacagiz. Urunu actigimiz zaman kahverengi camur gibi bi materyalle karsilastik, karistirmamizla zor cozuldu balcik kivamindaydi diyebilirim normalmidir acaba?

bulentaltay
12-01-2010, 17:21
Selahattin Yılmaz Bey Merhaba,
Tijli oya ağaçlarımız var, acaba B5A'nın Oya ağacı ya da diğer dış mekan süs bitkileri üzerindeki etkisini tecrübe ettiniz ya da eden birinin sonuçlarını duydunuz mu? Çünkü yeşil yapraklarda renk solması yaptığını okudum, süs bitkisinde rengin solması hoş olmaz...palmiyeler için de büyümeyi hızlandırmak için kullansak işe yarar mı ? yapraklarda sararma geçici midir? teşekkürler..

Selahattin Yılmaz
14-01-2010, 13:15
Özgür bey içerik olarak evet normaldir. Bu başlıkta bir yerlerde içeriği hakkında bilgi de vardı. Her yıla bir litreyi umarım B5A olarak algılamadınız :) ağacın yaşı başına 1 litre su hesaplayıp denk gelen b5a yı o miktarda suyla karıştırıp vereceksiniz suyun fazlası her zaman daha iyidir.

Selahattin Yılmaz
14-01-2010, 13:17
Sevgili bulentaltay, ben kendim süs bitkilerinde zaten kullanıyorum. Benim üretimimde Oya yok ama eğer dip sürgünü çok patlatma özeliği varsa oya için tavsiye etmem. Ben erguvanlarda çok fazla dip sürgünü sorunuyla karşılaştım onun dışında yetiştirdiklerim gayet güzeller.

bulentaltay
14-01-2010, 16:08
teşekkürler Selahattin bey,

Peki B5A nın tohum çimlendirme üzerinde de olumlu etkisi var mı?
Bu sene ilk kez bahçedeki Manolya ağacından 40-50 kadar tohum çimlendirmeye çalışıyorum..konu ile ilgili değil ama yaprak dökmeyen manolya tohumu nerden bulunur fikriniz var mı? Teşekkürler..iyi çalışmalar

Özgür Ayata
14-01-2010, 17:00
Hocam selamlar,
Her yila 1 litre B5A hesaplasak tankerle almamiz gerekirdi sanirim :) Dediginiz gibi yaptik hocam tum agaclari B5A ile gubreledik bugun de yagmur basladi. 1 Kamyon daha keci gubresi aldik bugun onu da aralara serecegiz. Bu arada yagmura ragmen zeytinleri sulamaya devam ediyoruz. Hocam bahcemizi suren koyden bir amca zeytinler icin 15-15 gubre ve seker verme zamanidir dediler. Bu sartlarda onlari da vermemiz gerekirmi? Saygilar

Özgür bey içerik olarak evet normaldir. Bu başlıkta bir yerlerde içeriği hakkında bilgi de vardı. Her yıla bir litreyi umarım B5A olarak algılamadınız :) ağacın yaşı başına 1 litre su hesaplayıp denk gelen b5a yı o miktarda suyla karıştırıp vereceksiniz suyun fazlası her zaman daha iyidir.

Selahattin Yılmaz
14-01-2010, 19:42
Bülent bey B5A nı kendim şahit olduğum ve çimlenme süresini kısaltan ve çimlenme yüzdesini artıran bir etkisi var. Manolya tohumu için ise bir şey diyemeyeceğim formun paylaşım bölümünü kullanmalısınız bence.

Selahattin Yılmaz
14-01-2010, 19:45
Özgür bey gerek yok bu yıl gübrelemenize, yine de gerek duyulduğunda kullanmanızda bir sakınca yok. Genellikle benim kendi kullanımlarımda aşırı meyve tutmu karşısında meyve iriltememe problemi ile karşılaştım bu durumda isterseniz B5A vital ürünleri var onlardan kullanarak b5a ile birlikte kullanılan bu npk yı takviye yapabilirsiniz dilersenizde b5a dan 4 gün sorna piyasadaki gübrelerden kullanabilirsiniz.

Ancak benim tavsiyem bu yıl B5A dan başka gübre kullanmamanız sonraki yıllarda ise gözlemledikçe ihtiyaç duyulan gübreyi kullanmanızdır.

Yılmaz Yalçın
15-01-2010, 00:48
Sayın Selahattın Yılmaz,
50 metrekarelik süs bitkilerimin olduğu(gül,yasemin,clematis)B5A yı bu aylarda kullanmak gerekir mi yoksa ilkbaharda bitkilerin yeşermeye başladıgı mart ayı gibi mi uygulamak önemli?yani bu aylarda kullanmasam bişey kaybeder miyim?

Selahattin Yılmaz
15-01-2010, 07:54
Bu aylarda bir defa kullanmanız size bahar aylarında size çok şey kazandıracaktır.

epsody
16-01-2010, 15:14
Bu aylarda bir defa kullanmanız size bahar aylarında size çok şey kazandıracaktır.

Sayın,Selahattin Yılmaz göndermiş olduğunuz B5A Organik sıvı gübreyi bu gün aras kargodan aldım, ilginize ve samimiyetinize teşekkür ederim, lakin istanbulda bulunduğumdan, kullanımına geliboluya şubat ayı başında gideceğimden ancak kış sonu gübreleme programında kullanacağım, bu düşündüğüm uygulama için sizin özel bir uygulama önerileriniz varmıdır.

Bahçemde ağaçlarımda genelde şeftali ağaçlarında klok (yaprak kıvrığı) hastalı,ve çekirdek yarığı hastalıkları görülmektedir,kayısılarda da mumya tabir edile monilya hastalığı bazı dallarda görülmektedir.

Yukarıda belirtiğim bu hastalıklar için gerekli özel bir uygulama yapılması olabilirmi açıklamaların için şimdiden teşekkür ederim.

Selahattin Yılmaz
19-01-2010, 21:27
Sevgili epsody, benim kullandığım alanlarda b5a ile klok hastalığına olumlu **** olumsuz bir etki görmedim. Bu konuda tedbirinizi alınız derim ancak farklı çözümler ararsanız bu konuda size elimden geldiğince alternatifli organik tavsiyelerde bulunabilirim. Elinizdeki yarım litre miktarı 2,5 dekar için kullanmayı unutmayını. Organik kompostta da termofilik bakteriler içinde kullanabilirsiniz çürümeniz daha kısa sürede solucanlarınızda daha sağlıklı ve bol çoğalır hale geleceklerdir.

bozon
23-01-2010, 03:32
Mersin'de 10 dekar kadar limon ve portakal bahçem var. Başka bir gübre vermeden, b5a ile bahçemi besleyebilir miyim? Uygulama için baharı mı bekleyeyim, şu sıralar daha mı uygun?

Selahattin Yılmaz
24-01-2010, 20:32
B5A turunçgillerde çok güzel neticler veriyor ilk yıllarda hiç bir gübreleme yapmadan çok güzel sonuçlar alırısnız, sonraki yıllarda ise besin maddesi noksanlığı görmeniz durumunda B5A vital ürünlerinden ihtiyaç duyuldukça kullanabilirsiniz.

Temin için B5A Mersin bayisi (http://www.b5a.com.tr/bayi_goster.asp?id=58)ne başvurabilirsiniz.

Özgür Ayata
25-01-2010, 18:36
Bülent bey B5A nı kendim şahit olduğum ve çimlenme süresini kısaltan ve çimlenme yüzdesini artıran bir etkisi var. Manolya tohumu için ise bir şey diyemeyeceğim formun paylaşım bölümünü kullanmalısınız bence.

Hocamizin bu mesaji uzerine cam altinda cimlendirmekte oldugumuz muhtelif cicek ve sebze viyollerinde B5A kullandik ve cok kisa surede olumlu etkilerini gozlemledik. Yaz sonu bahceye serptigimiz yesillik tohumlarindan cimlenen bazi marullari seyreltip tarhlara ektik ve B5A uyguladik. Yapraklarda 2 gun icinde parlama olustu ve renlkeri canlandi :)

bozon
26-01-2010, 00:38
Teşekkür ederim Selahattin Bey, bu iyi bir haber. Bir de gübreleme zamanı konusunda siz ya da başka birisi bilgi verirse memnun olurum.

Selahattin Yılmaz
26-01-2010, 07:46
B5A ile Meyve Bahçesi Gübrelemede:

1. Uygulama: Taban gübresi atılma zamanında ağaç taç izdişümüne 1 dekara 200gr doz olacak şekilde 200 gr B5A ağaçlara yetecek miktarda suya atılarak sulama suyu olarak kullanılır.

2. Uygulama çiçek tutmundan sonra meyve fındık büyüklüğüne geldiğinde 1 dk 200 gr gelecek şekilde mümkünse yapraktan 200 gr B5A 200 litre suyla karıştırılarak bol suyla bitki yıkanacak şekilde (suyun fazlasıda toprağa akarsa güzel olur)

3. Uygulama ağaç taç izdişümüne gelecek şekilde yine 200 gr B5A 1 dekar alana yetecek şekilde

Uygulamalarda damlama sulamalarda sisteme istenilen zamanlarda B5A verilebilir, diğer Akşam serinlşiğine doğru veya sabah erken saatlerde verilmelidir. B5A yı öğle saatlerinde asla kullanmayınız.

Eğer aşırı ilaç kullanımı varsa veya mecburiyetten kalıntı yapan insektisit veya fungusit kullanılmışsa sebzelerde hasattan 15 gün evvel, meyvelerde ise 30 gün evvel B5A lı suyla (en az 800 litre suya 1 kg B5A) akşam serin saatlerde bitki güzelce ilaçlama tankeri ile püskürtme yıkanır. Yapılan analizlerde B5A nın kalıntı bırakan ilaçları bu sürelerde sıfırladığı ve ürünü doğal hale getirdiği görülmüştür.

Daha ayrıntılı bilgi için buradan bilgi alabilirsiniz. (http://b5a.com.tr/b5a_hakkinda.asp)

bozon
26-01-2010, 23:42
Selahattin Bey çok teşekkür ederim. Şubat içerisinde ilk uygulamayı yapacağım.

cemilahmet
29-01-2010, 19:20
B5A uygulamasından olumlu sonuç elde edemediğimi söyleyebilirim. Uyguladığım 5 dekarlık alandaki zeytinler (damla sulama sistemi ile sulamama rağmen), hem bitkinin gelişimi, hem de meyvenin irileşmesi bakımından geçen yılın gerisine düştü. Bu da moralimi çok bozdu. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Bu arada, 3 tonluk traktör tankeriyle sulama yapabildiğim 5 ve 10 dekarlık iki ayrı arazide damla sulama sistemi tesis ettim ve başarılı oldum. Tesisi baştan sona kendim kurdum. Bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim.

Bütün arkadaşlara bol ürünler ve saygılar.

saygılar cumaöğretmen
sizin damla sulama tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. neler yaptığınızdan ve nasıl bir yol izlediğinizden biraz bahsedermisiniz? saygılar sunuyorum.

Selahattin Yılmaz
30-01-2010, 02:43
Farklı ürünlerde B5A uygulamalarını buradan indirebilirsiniz. (http://www.b5a.com.tr/e-katalog.asp)

sevim.K
30-01-2010, 10:06
Selahattin Bey; menekşelerde B5A uygulamasıyla ilgili sorunun yeri burası değil ama sayfalar arasında kayboldu mesajlar. Uygulamaya ne zaman başlanacağıyla ilgili bir mesaj bulamadım tekrar tekrar bakmama rağmen:(:o

Selahattin Yılmaz
30-01-2010, 18:06
Bu başlıktada yayınlayabilirsiniz sonuçlarınızı, menekşe başlığında da bence bir sorun yok.

Uygulamayı ise aldığınızda yapsaydınız şimdiye sonuç çıkardı :). İstediğiniz zaman yapabilirsiniz :) ürün sizin.

melmo2000
30-01-2010, 22:41
Sayın Selaattin bey, öncelikle göndermiş olduğunuz ürün için teşekkür ediyorum.Ancak şaşılacak bir şey oldu.Ben sizi cepten aradım,Selaattin YILMAZ başka birisi çıktı.Kendisi ne
bu siteye üye ne de konuyla ilgisi var.Özelden bana mesaj atıp, telefonunuzu verirmisiniz ?

özlem11
31-01-2010, 10:54
Benimde ürün elime geçti. Tekrar teşekkürler Selahattin Bey...
2 gün sonra ilk sulamayı yapacağım detayları 1 ay sonra paylaşırım...

Sevgi Durul
31-01-2010, 11:47
Ben menekşelerime ve diğer çiçeklerime B5A'yı ilk kez 16 Ocakta vermiştim. Menekşelerimde gözle görünür değişiklik söz konusu. On beş gün sonra, yani 30 Ocakta ikinci kez verdim. Bir ayın sonunda gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

sevim.K
31-01-2010, 13:21
Ben ilk uygulamayı bu akşam yapacağım:o Bir açıklama bekledim çünkü fotoğraf ekleyip gelişmeleri açıklayacaktık. Beş menekşe ayırdım. Yaprak sayılarına gelişim özelliklerine varana kadar not aldım.Gelişmeleri zamanı geldiğinde paylaşacağım:)

Orkun Kırcı
31-01-2010, 16:57
Ben ilk uygulamayı yapalı tam bir hafta oldu. Ancak o zamandan beri evden uzaktayım. Ancak bir hafta daha sonra fotoları paylaşırım.

nikomedia
01-02-2010, 10:42
Bende uygulamayı yapalı yaklaşık iki hafta olacak. Hatta fotolarını menekşe başlığına eklemiştim. Daha sonra asıl sonuçlarıda birlikte paylaşırız.

cemilahmet
01-02-2010, 11:59
Sayin Selahattin Bey
Linki inceledim. Bol bol "tek gubre," "muadili olmayan,"yararli mikroorganizmalari artiran tek gubre" "tek ve emsalsiz organik gubre" gibi sozlerle dolu bu linkiniz. Lutfen, bu tur sifatlari kullanmayi birakiniz. Kim oldugunuzu ve ne yaptiginizi bilmiyorum ve simdiye kadar da urununuz icin bizzat bircok sikayet aldigim halde hic bir kotu ya da olumsuz sey soylemedim. Sizin urununuzun bu konularda ilk urun degildir. Ayni isi yapan ilk urun EM'dir. Biz Turkiyeye ilk EM'yi getirdiğimizde, piyasada hiçbir mikrobiyal ürün yoktu. Benim Milliyet'te yazdığım blog yazılarını takiben ve verdiğim seminerler neticesinde insanlar topraktaki yararlı mikroorganizmaların artırılarak, verimin artırılabileceğini, hastalıkların bastırılabileceğini öğrendiler. Ondan sonra piyasaya siğer mikrobiyal ürünler çıktı. EM'nin dünyada ortaya çıkışı ise, 1970'li yılların sonudur. dünyada yararlı mikroorganizmaları artırmak için ürünler vardır. Ayrıca, Türkiyede Bionem adlı ürün de topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Ama hiç kimse sizin kadar agresif bir pazarlama taktiği uygulamamaktadır. Ayrıca, EM hakkında ilk yazılar yazmaya başladığımda bana kök söktüren site yöneticilerini de protesto ediyorum. Site'nin bu agresif pazarlama taktiğinin bir parçası olmalarına izin verdikleri için. Tekrar ediyorum, benim kesinlikle ürününüze ya da herhangi bir ürüne karşı olumsuz hiçbir düşüncem yoktur. Ve but tür ürünlerin kullanımının yaygınlaşması taraftarıyım. Sadece sizin bu piyasadaki toprağın yararlı mikroorganizmalarını artıran, organik tarıma geçişi sağlayan, vs. tek ürün olmadığınızı hatırlatmak isterim. Benim itirazımın olduğu tek nokta budur! Lütfen insanlara bu konuda "tek"iz diye yanlış bilgi vermeyiniz! Saygılarımla.

saygideger dostlar
ben bu tartismalari olumlu buluyorum. ancak bir de bu alim satim islerini milli bir mesele gormemiz yonuyle degerlendirelim lutfen. b5a milli bir organik sivi gubre ve hala denenmektedir. yeni dogan bir bebek bile hemen herseyi yapamaz. yillar icinde desteklenecek ve ileriki yillarda kendini kabul ettirecek. ancak gordugum kadariyle ilgililerin sayisi hic de azimsanmiyacak boyutlarda. bu ilgili kisilerden biriside benim. 20 dekar badem fidanlarimiza gecen sene kasim ayi icinde damlama sulama ile beraber b5a verdim. bu yil tekrar subat ayi icinde tekrar verecegiz. sonuca bakacagiz. ayrica 5 dekar bugday tarlasinda da ayni gubreyi kullandik. yine bugday tarlasi icin de ikinci defa tekrar b5a verecegiz. sonucu sanirim haziran ayi icinde almis oluruz. sizlerle paylasmak isterim.bizleri soyan yabanci firma urunlerine her konuda lutfen duyarli olalim ve yerli firma ve urunlerini destekleyelim.enaz avrupalilar kadar milliyetci olalim.saygilar sevgiler yesili seven dunyalilar

tanerok
02-02-2010, 22:34
b5a icin aydin cine tarim ilce mudurlugu b5a taplatma karari cikarmis.sebebi neden biliyomusunuz?

Selahattin Yılmaz
02-02-2010, 22:47
Zaman zaman Tarım İl Müdürlükleri piyasadaki ürünlerin kutusunda beyan edilen içeriği kontrol etmektedir. Bu kapsamda muhtelif bayilerden numune alan yetkililer gerek bayide ve gerekse bu numunemin yedi emine alındığı ortamda saklama koşullarına uyulmadığından uzun süren analiz süreçlerinde firmanın ürünün ambalajında beyan ettiği organik içerik analizlerde oldukça düşük çıkmaktadır.

Bmr Tarım bu duruma itiraz etti (uygun saklama koşullarında muhafaza edilmediği için) ancak resmi olarak dikkate alınmadı. Organik sıvı gübre yönetmeliğine göre üretim izni olan B5A bu içeriğe uymadığı gerekçesiyle 4 numaralı parti üretimi mal piyasadan toplatılmaktadır. Ayrıca sadece Cine'de değil 4 numaralı parti B5A üretimlerinin tamamı toplanacaktır.

B5A nın etki mekanizması içerdiği organik madde ile alakalı olmadığından normalde bu durum B5A nın işleyişinde hiçbir sorun yaratmaz.

tanerok
02-02-2010, 22:56
kotu imaj degilmi bir pati butun hepsibi etkilemesin

triple
02-02-2010, 23:18
B5A ile ilgili Görüşümdür!
" Yerli Malı TÜRK ün MALI Her Türk Bunu KULLANMALI!" Yabancı sermayenin esiri olamamk ve haksız eleştirilere cevap vermek için herkesi Yerli beyinlerin geliştirdiği B5A yı kullanmaya "Test Etmeye" ve Kulandıkları bu ürün hakkındaki bilgileri Tüm Türkiye deki üreticilerle, Hobi amaçlı bitki yetiştiren insanlarla paylaşmaya davet ediyorum.
Arkadaşlar!! Geçmişte benzer bir çok oyunlar bu ülkede sergilendi. Örnekleme yapacak olursak;
1- Silah ve savunma sektöründe
2- Makina ve motor sektöründe
3- İlaç ve ilaç hammeddeleri sanayinde
4- Sağlık sektöründe
5-Gıda sektöründe
Bir çok farklı sektör ve sanayide olduğu gibi yabancı sermeye bu sektörde de yerli bir ürünün önüni kesmek istiyorsa ve bunuda Bir Türk vatandaşı ile yapmaya kalkıyorsa buna alet olacak kişileride esefler kınıyorum.
Lütfen yanlış anlaşılmasın amacım kimseyi kırmak değil öncelikle B5A hakkında hiç değilse vicdani bir sorumluluk alarak şöyle bir çalışma başlatmayı herkesi davet ediyorum.
Her üretici hic değilse 1 Kutu B5A alarak bunu toprağında ne ekecekse üreticinin belirttiği usul uygun kullansın ve elde ettiği olumlu , olumsuz neticeleri paylaşsın
Tabi bu arada B5A üretici ve satıcılarınada bir görev düşmekte söz konus ürürüni kar amaçlı satmasın ve sadece uygulamaya açık lab ortamında bu ürünü tüketiciye ulaştırarak ürünün gerçek kalitesini tüm Ülkeye ispat etsin. Bu sayede hem ürünlerini aklamış olacak, hemde yerli bir ürünün başarısyla bizlerde gurur duymuş olacağız.
B5A üreticilerinden birileri bu siteye giriyormu bilmem ama Satıcı veya bayileri varsa ; bunları tanıyan varsa bu teklifimi iletirlerse mutlu olacağım
saygılarımla
Not: Yazmış olduğum bu yazı forum kurallarına aykırı ise; sayın modaratörler "yöneticiler" rahatlıkla bu yazıyı kaldırabilir veya silebilirler , saygıyla karşılarım.

Selahattin Yılmaz
02-02-2010, 23:37
kotu imaj degilmi bir pati butun hepsibi etkilemesin

İmaj değil bence. B5A yı tanıyanlar bunun bir sorun olduğunu düşünmezler ama elbette şüphesi olanlara **** rakip görenlere de bir fırsattır. Ben bu konuda hiç bir şey diyemiyorum çünki ürün kendisini ispatlıyor zaten.

Selahattin Yılmaz
02-02-2010, 23:43
Sevgili triple B5A piyasada satılan gübreler içerisinde inanın bu güne kadar hakkında an fazla tartışılmış ve hakkında en fazla bilimsel çalışma yapılan üstelik %100 yerli bir gübredir. Şu anda onlarca Ziraat Mühendisi bu ürünü algıladı ve destek veriyor. Sırf ben 2 adet bilimsel araştırmanın yapılmasına ön ayak oluyorum ve onlarca bilimsel çalışma, tez, doktora ve laboratuvar çalışması yapılıyor B5A hakkında ve sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yapılıyor benzer araştırmalar. Firma bu tarz çalışmalara her aşamada destek veriyor ve verecek. İyi niyetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum, konuşulsun konuşulsun ki esas değerini bulsun.

amatör hobici
03-02-2010, 11:21
Sn. Selahattin Yılmaz
Kim ne derse desin bu gübreye ben inandım veya inanmak istedim. Ve aldım. Merak ettiğim bağzı konularda beni aydınlatmanızı rica ediyorum.
1- Bahçemde şu an birşey ekili değil, bahara ekime hazırlanması bakımından şimdi kazılmamış toprağın üzerine B5A atsam netice alabilirmiyim.?
2-Ekim aşamasında toprağı kazmadan mı atacağız. attıktan sonramı belleyeceğiz. veya belledikten sonramı atacağız.?
3-Kitapçığında sabah erken veya güneş battıktan sonra uygulanması gerektiği yazıyor.Bunun sebebi içindeki mikro organizmalar veya ne varsa ışıktanmı etkileniyor veya ısıdanmı yoksa kuraklıktanmı.?
4-Bu gübrenin topraktaki mikro organizmaları harekete geçirip çoğalttığı belirtiliyor: Benim artezyenim denize 100-150 mt.uzaklıkta ve 30 metre derinlikte çıkan su tatlı yalnız yosun kokulu.Pet şişeye kolulup bir gün güneşte bekletilirse yosun yapıyor. Sormak istediğim şu: Yosunlarda bir cins organizma olduğuna göre bir kovaya (yaklaşık30 lt) su koyarak içine de 5-10 damla B5A damlatsam ve bir iki gün bekletsem.içindeki faydalı organizmalar çağalırmı ?.
5-Yazın yaprağa ve toprağa attığımız B5A dan sonra gübrenin toprağa işlemesi için sulamak gerekirmi*
6-Bahçem oldukça verimsiz. Sadece bu gübre yeterlimidir, ayrıca çiftlik gübresine ihtiyaç varmıdır?

Sizin vaktinizi alacak ama bu yazdıklarım benim için kafama takılan sorular.
Şimdiden zahmetleriniz için teşekkür ederim. Selamlar

Selahattin Yılmaz
03-02-2010, 13:15
1- Bahçemde şu an birşey ekili değil, bahara ekime hazırlanması bakımından şimdi kazılmamış toprağın üzerine B5A atsam netice alabilirmiyim.?

B5A bu durumda topğrağınızın yapısını düzelterek organikleştirir üzerinde bitki yoksa gözle görülür bir etki görülemez ancak kış aylarında çoğalabilen ot tohumları varsa bunların çimlendiğini görebilirsiniz.

2-Ekim aşamasında toprağı kazmadan mı atacağız. attıktan sonramı belleyeceğiz. veya belledikten sonramı atacağız.?

Su ile birlikte kullanacağınız için suyu nerelere kadar ulaştırırsanız B5A da oralara kadar gider. Bellemenizle **** aşırı sulamanızla B4A topraktan yok olmaz.

3-Kitapçığında sabah erken veya güneş battıktan sonra uygulanması gerektiği yazıyor.Bunun sebebi içindeki mikro organizmalar veya ne varsa ışıktanmı etkileniyor veya ısıdanmı yoksa kuraklıktan mı?

Biliyorsunuz bir çok çamaşır veya kumaş güneşte beklediğinde ultraviyole ışınları dolayısıyla deforme olur güneşte B5A nın teknolojisini de etkiliyor, güneşte atıldığında topraktaki biyolojik aktiviteyi artıran mekanizması etkileniyor. Kuraklık **** 60 derecenin üzerindeki ısıslar B5A'nın çalışma mekanizmasını etkilemez aksine bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır.

4-Bu gübrenin topraktaki mikro organizmaları harekete geçirip çoğalttığı belirtiliyor: Benim artezyenim denize 100-150 mt.uzaklıkta ve 30 metre derinlikte çıkan su tatlı yalnız yosun kokulu.Pet şişeye kolulup bir gün güneşte bekletilirse yosun yapıyor. Sormak istediğim şu: Yosunlarda bir cins organizma olduğuna göre bir kovaya (yaklaşık30 lt) su koyarak içine de 5-10 damla B5A damlatsam ve bir iki gün bekletsem.içindeki faydalı organizmalar çağalırmı ?.

B5A'nın içerisindeki organizimalar canlı değildir ısıl işlem gördüklerinden aktif organizma içermez (bazen faaliyet olsada B5A nın etki mekanizmasında sorun teşkil etmez) suya koyduğunuzda çoğalma olsa bile o ürün B5A olmaz ancak su içerisinde yosunda gelişemez. B5Anın içerisinde orsijenli ve oksijenli solunum yapan biyolojik içerik vardır ancak aktif değildir çalışırsa suda bu içeriklerin yalnıca birisi çalışır oda beklediğiniz etkiyi yapmayabilir.

5-Yazın yaprağa ve toprağa attığımız B5A dan sonra gübrenin toprağa işlemesi için sulamak gerekirmi*

B5A yı toprağın ücra köşelerine en iyi suyla ulaştırısınız o nedenle ne kadara fazla su kulanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

6-Bahçem oldukça verimsiz. Sadece bu gübre yeterlimidir, ayrıca çiftlik gübresine ihtiyaç varmıdır?

Hayvan gübresine hayır diyecek hiçbir tarım toprağı yoktur :) B5A da asla hayır demez yeterki iyi yanmış olsun. B5A gübre olarak size yani toprağınıza fosfor veya potasyum veya iz elemen takviyesi yapmaz yapmayıda taaahhüt etmez ancak toprağınızı size kazandırarak varolanı maksimum düzeyde kullandımayı amaçlar bu nedenle bitki besin maddesi noksanlıkları görüldüğünde gerekli noksanlığın ortama takviyesi sağlanmalıdır.

Selahattin Yılmaz
03-02-2010, 13:17
Üründeki sorunun ilk görüldüğü yer Eskişehir olduğu için dilekçe oraya verilmiş.

__________________________________________________ ________________
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE

ESKİŞEHİR

İlgi: 04.12.2009 tarih ve B.12.4.İl.M.0.26 00 05-009155 sayılı yazınız

İlgi yazınızda, 05.09.2009 tarihinde firmamız bayilerinden Kurtuluş Mah.Ergi sok.No:10/B Odunpazarı –ESKİŞEHİR adresinde bulunan HASAT Elektronik,Bilgisayar,Tarım,Hayvancılık San ve Tic.Ltd.Şti. den alınan, firmamız tarafından üretilmekte olan B5A SIVI ORGANİK GÜBRE’nin 0004 partisine ait üretim serisine ait numunesinin 24.11.2009 tarih ve 3008/13 sayılı analiz raporuna istinaden, firmamız üretimi B5A sıvı organik gübrenin ‘Organik madde sonuçlarının etiket bilgilerine uygun bulunmadığı’ firmamıza bildirilmiştir.
Firmamız aşağıdaki gerekçelerden dolayı 24.11.2009 tarih ve no’lu analiz raporuna itiraz ederek kabul etmemektedir.
1-Firmamız tarafından üretilen ‘B5A sıvı Organik Gübre’ nin etiketinde ‘4 ile 10 0C da muhafaza edilmelidir’ ve ‘sıvı organik gübrenin yanlış depolanması sonucu kullanımlardan doğabilecek sorunlardan firmamız sorumlu değildir’ ibareleri açıkça yazmakta olmasına rağmen:
1.1- Müdürlüğünüz elemanları tarafından 0004 parti no’lu ürünümüzden 05.09.2009tarihinde alınan numune 19.10.2009 tarihinde laboratuara giriş kaydı yapılmış (15 gün sonra),laboratuar sonucu ise 24.11.2009 tarihinde (35 gün sonra) sonuçlanmış,bu süre zarfında ise analize gönderilen ürün,etiketinde yazan 4 ile 10 0C depolama koşullarında muhafaza edilmemiştir.Normal oda koşullarında muhafaza edilmiştir. Dolayısı ile analize gönderilen bu numune, üretmiş olduğumuz gübreyi temsil edemez.
1.2- Müdürlüğünüzde müşahit olarak tutulan numune de, 4 ile 10 0C şartlarında muhafaza edilmediği için müşahitlik vasfına haiz değildir ve bununla analiz yaptırılamaz.
1.3- Bayide müşahit olarak bırakılan numune 4 ile 10 0C şartlarında muhafaza edilmiş ise, firmamız tarafından müşahit olarak kabul edilecektir.
2-Bayilerimiz üretmiş olduğumuz ürünün hassas muhafaza şartlarından dolayı stoksuz ve sipariş usulü çalışmaktadırlar ve uygun saklama koşulları oluşturamayan bayilerimiz sadece teşhir amaçlı ürün bulundurmaktadırlar. Bu nedenden dolayı firmamız, müdürlüğünüzün talep etmesi durumunda numune gönderebilecektir.
Firmamız analiz sonuçlarına itiraz ederek kabul etmediği için, müdürlüğünüzce yaptırılacak yeni analiz ve tahlillerle ilgili ücretleri tarafınızdan belirlenen banka hesap numaralarına yatırarak dekont asıllarını bu itiraz dilekçemiz ekinde sunmaktadır.

Gereği hususunu arz ederiz

Saygılarımızla

amatör hobici
03-02-2010, 15:06
Sn. Selahattin Yılmaz,
Verdiğiniz bilimsel ve doyurucu cevaplarınız için çok teşekkür derim. Saygılarımla.

musti8047
05-02-2010, 11:00
Bmr Tarım "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Finale kaldı.
(01.02.2010)
Türkiye'nin "ihracat maratonu" olarak nitelenen "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Bmr Tarım B5A Ürünü ile Finale kaldı. Türkiye'nin "ihracat maratonu" olarak nitelenen "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Bmr Tarım B5A Ürünü ile Finale kaldı.

Final sonuçlarının 16 şubatta açıklanması bekleniyor.

http://www.b5a.com.tr/haber_detay.asp?id=37

bozon
05-02-2010, 22:56
Sizlerden bir şey istiyorum. Ürünlerin genel özellikleri ile ticari yanını, resmi yanını birbirinden ayırt edelim. B5a yararlı mı, zararlı mı? Yararlıysa da, zararlıysa da açıkça belirtelim. Resmi, ticari durumu ise ayrı ele alalım. Biz, topraklarımızı kimyasal maddelerden kurtarmaya çalışırken, tartışmalar yüzünden,biyolojik ürünler alanında kafalarımız karmakarışık oluyor. Karar veremiyoruz. Geriye kimyasal ürünlerle devam etme kalıyor. Peki böyle olursa daha mı iyi? Bu alan gelişse piyasada, ticari kaygıları olan arkadaşların hepsine yer açılmaz mı? Bizi, sizlerin cesaretlendirmesi gerekmiyor mu?

özlem11
06-02-2010, 09:49
İlk gübrelemeyi menekşelerime yaptım. Fotograflarını çektim... zamanla gelişmeleri açıklayacağım...

epsody
08-02-2010, 20:39
Sizlerden bir şey istiyorum. Ürünlerin genel özellikleri ile ticari yanını, resmi yanını birbirinden ayırt edelim. B5a yararlı mı, zararlı mı? Yararlıysa da, zararlıysa da açıkça belirtelim. Resmi, ticari durumu ise ayrı ele alalım. Biz, topraklarımızı kimyasal maddelerden kurtarmaya çalışırken, tartışmalar yüzünden,biyolojik ürünler alanında kafalarımız karmakarışık oluyor. Karar veremiyoruz. Geriye kimyasal ürünlerle devam etme kalıyor. Peki böyle olursa daha mı iyi? Bu alan gelişse piyasada, ticari kaygıları olan arkadaşların hepsine yer açılmaz mı? Bizi, sizlerin cesaretlendirmesi gerekmiyor mu?

Arkadaşım endişe ve kaygılarınıza tercüman olmak isterdim, Bu amaçla sizi elimden geldiğince enzim ve mikrobiyal gübrelerin etkinliklerinin nelere bağlı olarak bizlere mucizeler yaratabileceğinin detaylarını ortaya koyarak açıklamaya çalışacağım, B5A ve diğer muadilleri hep aynı gaye içinde,kimyasal gübreleri kullanarak bitkileri beslerken toprak yapısındaki bozulmaları düzeltmeyi düşünmektedirler

Geçmişteki kimyasal gübrelerin kullanımıyla topralarda kalıntı yaparak toprağın organik yapısını zafa uğratan kirlenmeleri mikro organizmalar yardımıyla düzeltmeyi sağlamak amacı gütmektedirler, bunların piyasa çıkması çiftçi ve tarımcılara bir umut olmuştur, adete mucizeler bekler olmuşlardır.

Bu gübrelere umut bağlanmış fakat bu mikro biyal gübreleri yani topraklarımızı zehirlerden kurtaracak topraklarımızı canlandırarak bize geri kazandıracak bu mikro canlılar bu mucize işleri nasıl yapacaklardır diye düşünen yoktur, bu canlılar toprakta nasıl barındırıp neyle besliyeceğizde bize yarar sağlasınlar surularınada kimseden bir ses çıkmamaktadır.

Arkadşım kimyasal gübreler topraklardaki organik yapıyı tüketerek bize bereket sağlamışlar, sonuçta organik yapı tükendiğnden gürelerinin miktarlarını artırak ta artık ürün alamaz duruma gelinmiştir, bizlerin önce bozulan bu organik yapıyı düzelettikten sonra ancak bu mikro canlılar bize hizmet ederek mucizelerini göstereceklerdir, bize düşen görev topraklarımıza organik bileşikleri sağlamak olmalıdır, benim teknik görüşüm bu yöndedir.

Diğer mevzuatlarla konun uzmaları ilginerek işlerlik kazandırılmalı topraklarımız bu zehirlerden arındırlmalıdır.

bozon
10-02-2010, 00:56
Değerli Epsody!
Konunun bu tarafını dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bize, deneyimler, gözlemler, dikkat çeken noktalar gerekli. Olumlu, olumsuz demeden bunlar dile getirilmeli. Kimse korkmasın ürünümüzde zayıf bir yan var diye. Bu güne kadar kullandıklarımız mükemmel mi? Bırak mükemmelliği, zararları var. Biz de bunu bile bile yıllardır kullanıyoruz. Ben, eksiğiyle fazlasıyla biyolojik esaslı çözümlerden yanayım. Zayıf kalan yanları da, nasıl gidereceğimizi birlikte bulmaya çalışalım.