View Full Version : B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
pala mehmet
16-12-2008, 15:36
1-Benim toprağımın Ph değeri 8,26 . Bu oranın yüksek olduğunu öğrendim. Ancak nasıl düşürülür bilmiyorum. B5a sıvı gübrenin toprağın Ph derecesinde nasıl bir etkisi var?
2-Toprağımdaki organik madde miktarı çok az ve diğer besinler yetersiz. Ahır gübresi vermeyi düşünüyordum. Organik madde miktarını tamamlamadan B5a'nın verilmesi doğru olur mu?
biyodisel
16-12-2008, 16:11
Sayın biodizel;
Bildiğiniz ne varsa buradan paylaşın da herkes öğrensin; ne demek istediğiniz anlaşılmıyor...
hüseyin bey ;
bu gübrenin imalatçısısınız ...
1 öğrenim düzeyiniz nedir ? bu gübreyi yapmak için yeterli bilgiyi nasıl toparladınız. bildiğim kadarı ile lise mezunusunuz...
2 bu gübre için gerçek anlamda yaptığınız argeler nelerdir ?
3 bu gübreyi piyasaya satmaya çalışan kişilerin bir çoğunun ziraatle ya da tarımla uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler. bunu açıklayınız ???
4 bu gübrenin içeriğinde hiç bir şey olmamasına rağmen ; neden fiyatı bu akdar fahiş ???
5 bu gübre kullanıldığında başka hiçbir gübreye ihtiyaç yok diyorsunuz. toprakta ; eğer ki azot-fosfor-potasyum yoksa bunu kökler nerden alıyor ?
6 gördüm ki sitenizde bundan 1 ay kadar önce var olan data sheet ve msds formu kaldırılmış. neden ?
7 TARIMDAKİ EN BÜYÜK BULUŞ B5A SIVI ORGANİK GÜBRE
diye yazmışsınız .. sizin fiyatınızın 1/10 una piyasada sizin gübrenizden de daha üstün olan o kadar çok gübre varki ?? bu fahiş fiyatınızın sebebini açıklayınız ?
siz bunları bir cevaplayın . sonrasında daha da çarpıcı sorularım ve cevaplarım oalcaktır ...
Selahattin Yılmaz
16-12-2008, 17:32
Yahu müdahil olmayayım diyorum ama başladığımız yere geri dönmüşüz.
Sevgili biyodisel, endişelerinizi anlıyorum ancak "herkese selam ... bu konuda sanırım üreticinin kendisi kadar bilgim var ...+ ve -leri size söyleyebilirim" diyen birisinin sorular sorarak bir yere varmasını yadırgadım. Bende ve bu başlıktaki herkes B5A yı tanıyor çoğu gübreyide tanıyor, burada forumda bu başlıkta yazılanlarıda takip ediyorum, Hüseyin Ovak'lada tanışmış görüşmüşlüğüm var ama bahsettiğiniz şeyler daha çok olayı olmadı baştan alalım demek gibi bir şey. Hele sorularınız da öyle.
Bence siz olayı taaa en başından bir okuyun, haydi okudunuz diyelim B5A neymiş tarif edin +,- söyleyin bir yere varalım. Bahsettiğiniz bu gübreyi biliyorum mantığı bu başlığın ve forumun muhtelif B5a ile ilgili konularında başından sonuna kadar tartışıldı. Bu manada "Mikroplazmik replikasyon" ne demektir bize bir açıklayı verin. Çünki zaten Hüseyin bey bu gübrenin bu yöntemle üretildiğini söylüyor.
Lütfen tartışmamızı başladığımız yere getirmeden devam etseniz diyorum?
Benim bu gübre işine aklım ermedi. Toparaktaki hazır birikmiş besinleri eritiyor denmesi veya kullanıma açıyor ifadesi sonu faydalı olmayan bir açılım diye düşünüyorum. Kimyasal bir etkileşim olacaksa daha sonra toprak çoraklaşıp fakirleşecek demektir. Toprağın kimyası bozulacak daha kötü sonuçlar doğacak demektir. Besin açığa çıkarama işlemi, sonu kötüye gidecek bir kimyasal müdahaleyi çağrıştırıyor.
Sayın Biyodisel,
Hüseyin Ovak, Yalova fuarında, benim gözümün önünde satış bedeli yaklaşık 2.000 YTL olan ürünü, deneme amaçlı, bedelsiz oalrak dağıtmıştır. Diğer toplantılarda da durumun aynı olduğunu duyuyorum. Bence bu ürününe ne kadar güvendiğini gösterir.
Sizin pazarlamasını yaptığınız Tara Organik Sıvı Gübre (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10158) hakkında böyle pazarlama stratejileriniz var mıdır?
denizakvaryumu
16-12-2008, 20:15
Benim bu gübre işine aklım ermedi. Topraktaki hazır birikmiş besinleri eritiyor denmesi veya kullanıma açıyor ifadesi sonu faydalı olmayan bir açılım diye düşünüyorum.
Kimyasal bir etkileşim olacaksa daha sonra toprak çoraklaşıp fakirleşecek demektir.
Toprağın kimyası bozulacak daha kötü sonuçlar doğacak demektir. Besin açığa çıkarma işlemi, sonu kötüye gidecek bir kimyasal müdahaleyi çağrıştırıyor.
Bu konu benim de aklıma takılıyor, sanırım bu konuda bir sonuca varılmamıştı.
B5A nın uzun vadede topraktaki etkisi nedir?
Sizin pazarlamasını yaptığınız Tara Organik Sıvı Gübre (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10158) hakkında böyle pazarlama stratejileriniz var mıdır?
Sayın Todor, bende buradan sormak istiyorum. BİOFER organik sıvı gübre hakkında bilgisi olan varmı acaba?
MEGEM diye bir Antalya firması bizim alt katta bayilik açtı. BİOFER'in içeriği B5A ve TARA organik Gübreler bazında. Çevre köylerde deneme üretimleri yapıp daha önce BİOFER kullanan üreticilerle kullanacak üreticileri bir araya getiriyorlar.
Hüseyin Ovak
16-12-2008, 22:08
1-Benim toprağımın Ph değeri 8,26 . Bu oranın yüksek olduğunu öğrendim. Ancak nasıl düşürülür bilmiyorum. B5a sıvı gübrenin toprağın Ph derecesinde nasıl bir etkisi var?
2-Toprağımdaki organik madde miktarı çok az ve diğer besinler yetersiz. Ahır gübresi vermeyi düşünüyordum. Organik madde miktarını tamamlamadan B5a'nın verilmesi doğru olur mu?
Sayın pala mehmet;
B5A sıvı organik gübrenin toprağı kısa sürede düzenleme yeteneği var,PH değerinizi de kısa sürede normale döndürecektir...Toprağınızdaki organik madde miktarını da artıracaktır...Bunu B5A yı uyguladıktan 1 ay sonra tekrar toprak analizi yaptırarak test edebilirsiniz.
Yanmış hayvan gübresi ile desteklerseniz, B5A toprağınızı daha da hızlı bir şekilde düzenleyebilir.
Eğer ahır gübresi vermeyi düşünüyor iseniz; önce ahır gübresini uygulayıp, 10 gün sonra da B5A uygulamalısınız.Toprağınızın hızla düzeldiğini göreceksiniz..
Saygılar....
denizakvaryumu
16-12-2008, 22:10
Sayın Todor, bende buradan sormak istiyorum. BİOFER organik sıvı gübre hakkında bilgisi olan varmı acaba?
MEGEM diye bir Antalya firması bizim alt katta bayilik açtı. BİOFER'in içeriği B5A ve TARA organik Gübreler bazında. Çevre köylerde deneme üretimleri yapıp daha önce BİOFER kullanan üreticilerle kullanacak üreticileri bir araya getiriyorlar.
Her taraf organik gübre ve benzeri ürünlerle doldu :)
Ama B5A da dahil herhangi bir üniversitede deneme yaptıran bir tane organik gübre markası yok...:mad:
Hüseyin Ovak
16-12-2008, 22:52
Artık cevap vermeyeceğim diyorum,ama üstüme üstüme geliyorsunuz...
Sayın biodizel,başka bir forumda da bu tür mesnetsiz açıklamalar yapıp ortadan kaybolmuştu,şimdi yine aynı şeyi yapıyor...
Burası bir paylaşım sitesi ve bu forumdaki üyeler,doğa aşığı,hobi şeklinde bitkilerle uğraşan saygın insanlar...Benim de amacım bu insanlara burada faydalı olabilmek.Yoksa daha önce de söylediğim gibi ağaçlar net te ticari bir çıkarım yok..Ancak sayın biodizel'in bunu ticari amaçlı yaptığını da biliyorum..Ben nereye gidersem arkamdan geliyor...
Sayın biodizel beni tanıyor olacak ki; lise mezunu olduğumu ve bu konu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımı söylüyor...Eğer bu çok önemli ise (ki benim için hiçbir önemi yok) merakınızı gidereyim...Ben Astsubay Meslek Yüksek okulu mezunuyum..Daha sonra da Anadolu Ün.İktisat fakultesini bitirdim.İyi derecede de ingilizce biliyorum...Mikrobiyoloji,Bitki fizyolojisi,Bitki koruma,bitki besleme,toprak konularında sürekli araştırma yapıyorum...
Ha ne oldu şimdi,B5A Rüştünü ispat mı etti..Lütfen yeter artık...Bu konu fazlaca uzadı ve amiyane tabirle de cıvıdı...
Ben insanlara yardımcı olabilmek için bildiklerimi (acizane)paylaşmaya çalışıyor,insanların B5A yı anlatılanlardan değil;bizzat uygulayarak farkını görmelerini sağlamaya çalışıyorum...Çünkü; yıllarca Türk çiftçisini abuk sabuk bir sürü ürünle öyle kandırmışlar ki;çiftçi olduklarına isyan eder duruma gelmişler...Maalesef bunun ceremesini de B5A çekiyor...
Ben B5A bir buluştur,yeni bir teknolojidir diyorum ve bunu idda ediyorum...Bu üründen insanları haberdar etmeye çalışıyorum..Siz bana ne mezunusun,ne biliyorsun,ziraat bilgin ne gibi sorular soruyorsunuz...En iyi bildiğim;hiçbirşey bilmediğimdir...Onun için de sürekli araştırıyor,öğrenmeye çalışıyorum...Söylediklerim bir idda ve ben bunu ispatlamaya çalışıyorum(az kaldı sabredin) ispatlayacağım da...Lütfen siz de bu mesnetsiz saldırıları bırakın da bildiğiniz bir şeyler var sa bizimle paylaşın...Ya da benim iddalarımı belgelerle çürütün...Konuşmak yerine lütfen birşeyler yapın...
B5A konusu bu boyutta tartışılmaya devam ederse sanırım bu başlığı terk edeceğim...
Saygılar....
Hüseyin Ovak
16-12-2008, 23:00
Her taraf organik gübre ve benzeri ürünlerle doldu :)
Ama B5A da dahil herhangi bir üniversitede deneme yaptıran bir tane organik gübre markası yok...:mad:
Sayın deniz akvaryumu şu anda B5A 3 üniversitede denemeye alındı.Tabii ki bu uzun bir süreç...Ancak AB ülkelerindeki sonuçlarda son derece sevindirici sonuçlar alınmış durumda...Biraz daha sabredilirse bu sonuçları sizlerle (belgeli olarak) paylaşacağım...
Umarım Ülkemize bu ürünü kazandırarak,olumlu bir katkı yapabiliriz..
Saygılar...
Söylediklerim bir idda ve ben bunu ispatlamaya çalışıyorum(az kaldı sabredin) ispatlayacağım da...
Sayın hüseyin ovak, sakın beni yanlış anlamayın ama ispat edilmemiş ürünü de piyasaya sürmek ne kadar doğru.
Yeni bir içat yapmak yeni bir ürün bulmak heleki bunu bir türk başarabiliyorsa ben bundan gurur duyarım duymıyanlarıda kınarım.
Ayrıca içatlar ve buluşlar tahsil le olmadığını da buradan hatırlatayım, çok iyi okumuş çok iyi okullar bitirmiş olabilirler.
Ama bir koyun sürünün başında kaval çalamazlar.
Ürününüzde iddialı iseniz bu ürünün doğru bir ürün olduğuna da kani iseniz bunu ıspatlayınız, terk etmeyiniz, terk ettiriniz.
Sonuçlarını merakla bekliyoruz inşallah türk çiftçisine türk milletine hayırlı olur.
Hüseyin Ovak
17-12-2008, 09:49
Ürününüzde iddialı iseniz bu ürünün doğru bir ürün olduğuna da kani iseniz bunu ıspatlayınız, terk etmeyiniz, terk ettiriniz.
Sonuçlarını merakla bekliyoruz inşallah türk çiftçisine türk milletine hayırlı olur.
Sayın Lilium;
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim...Elbette B5A nın doğru bir ürün olduğuna inanıyorum ve bunu da ispatlayacağım...Şu anda 3 üniversitede B5A Sayın Prof.Dr.ve Doç.Dr. hocalarımız tarafından araştırılıyor.Bu Uzun bir süreç ama sabırla bunları takip edip;sonuçları alındığında öncelikle buradan açıklayacağım...Merak etmeyin başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım.Ancak bu tür mesnetsiz ve seviyesiz laflarla B5A nın yıpranmasına da pirim vermeyeceğim...Bu nedenle Şuandan itibaren ağaçlar net üzerinden satışımı durduruyorum...Ancak Türk tarımının ve Türk çiftçisinin menfatini düşünerek, forumda B5A nın bilimsel olarak tartışılmasına destek vermeye ve kullanım konusunda üyelerimize yardımcı olmaya devam edeceğim...
Size ve tüm üyelerimize saygılar sunuyorum...
Selahattin Yılmaz
17-12-2008, 10:01
Bence çok doğru bir karar vermişsiniz. Tartışılması daha doğru olan bir seçenek.
Bende geldim.B5A fanatiğiyim.B5A nın yurt dışı enstitü raporları ve avrupabirliğinde satılabilmesi için gerekli izinler çıkmış.Sn Hseyin OVAK nasılsınız.Bekir beyle görüşüyormusunuz?Ben iese Bekir beyle son derece iyi bir dostluğum var o dedi ben kayıt oldum.Mesleğim onkloğum.Dolaylı olarak tarımla alakalıyım.Çünkü insanoğlu beslenirken kanser oluyor.Yani vücudumuzda aldığımız besinlerin mutasyon gibi olayları tetiklemesi,genlerden sonra 2 sırada yer alır.
B5A hakkında da gerekli soruları alabilirim.Dedim ya Bekir beyle son derece iyiyiz.Hatta birlikte bir takım çalışmalarımız var.Bekir beyin allelopati,sitolojik,histolojik,fizyolojik ve diğer bilgileri ile bir likte bir takım çalışmalar yapıyoruz.Hatta gdo lar üzerinde de bir takım çalışmalarımız var.Yani her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim veya yanıtlayamasamda Bekir beye iletebilirim.Bekir beyin nede bu forma katılmadığına gelince ,inanın çok yoğun.Adamı her yerde arıyorlar,kendi işleri bir taraftan gübre çalışmaları bir tarafta,hiç vaktinin olduğunu görmedim.ONdan.Kısaca adam bilgi peşinde koşuyor dünya da onun peşinde.Bu sebeble Bekir bey pek dış dünya ile görüşmüyor ve görüşmesi de formül açısından uygun değil.Dünyadaki bütüntekelciler peşinde .bir yerde de durmuyor.
pala mehmet
17-12-2008, 21:55
Sayın pala mehmet;
B5A sıvı organik gübrenin toprağı kısa sürede düzenleme yeteneği var,PH değerinizi de kısa sürede normale döndürecektir...Toprağınızdaki organik madde miktarını da artıracaktır...Bunu B5A yı uyguladıktan 1 ay sonra tekrar toprak analizi yaptırarak test edebilirsiniz.
Yanmış hayvan gübresi ile desteklerseniz, B5A toprağınızı daha da hızlı bir şekilde düzenleyebilir.
Eğer ahır gübresi vermeyi düşünüyor iseniz; önce ahır gübresini uygulayıp, 10 gün sonra da B5A uygulamalısınız.Toprağınızın hızla düzeldiğini göreceksiniz..
Saygılar....
Sayın Hüseyin Ovak,
Toprağımın PH değerinin 8,26 olduğunu belirtmiştim.
1-B5A Bu değeri yaklaşık kaça düşürebilir? PH değerinin normale indiğini gösteren sonuçlar aldınız mı?
Yoksa kanaatinizi mi belirtiyorsunuz?
2-PH değerini diyelim ki kullandıktan sonra normale düşürdü. Ertesi yıllarda da bu normallik devam eder mi? Yoksa belli aralıklarla B5A" kullanmam gerekir mi?
Cevap vereceğinizi umuyorum. Saygılar.
Oğuz Alper
18-12-2008, 01:32
Öncelikle bütün site üyelerine merhaba ben antalya da çilek yetiştiricisiyim aynı zamanda da organik tarıma gönül vermiş kişiyim benim sorum Sevgili hüseyin beye aslında sorunun muhattabı tamamen üreticiyle alakalı forumda daha önce yazan yazıları dikkatlice okudum ayrıca web de dolaşırkende bir iki canımı sıkan noktalara rastladım aşağıda sorduğum sorulara cevap almayı umuyorum
1- b5a nın içerisinde mikroorganizmalar bulunduğunu b5a sitesinde öyle yazmışlar peki neden ruhsatınız organik gübre olarak geçiyor ve neden mikrobiyal gübre ruhsatınızın olmadığı halde içerisinde mikroorganizmalar var ibaresini yazıyorsunuz bu sizce tarım bakanlığınca yasak diğilmi
2- web de bayilerinizin çok garip bir reklam kampanyasına rastladım bu da diğer piyasada ruhsatlanmış hatta dünyada 3 ülkede ruhsat almış bir ürünü kendi ürününüzle mukayese edilmiş gibi göstermek sizce ticari olarak ne kadar etik olur
3- serik bölgesinden çilek fotoğraflarınızı gördüm isterseniz bende b5a sız yetişmiş çileklerimin resmini koyacağım hemde o bayilerinizin bahsetmiş olduğu ürün ile yetiştirdim hani kötü dedikleri
lafı fazla uzatmadan satışlarınızda başarılar dilerim
Oğuz Alper
18-12-2008, 10:57
teşekkürler çileklerimi beğendiğiniz için
biyodisel
18-12-2008, 11:12
teşekkürler çileklerimi beğendiğiniz için
benim beğenip beğenmemem inanın sorun değil... bu iş bir okyanus ise ; biz bu okyanusta ancak bir damla olabiliriz. siz yapmışsınız. emek vermişsiniz. ve emeğinizle ; alınterinizle gurur duyabilirsiniz.
bize de sizin gibi insanlara saygı duymak düşer !!!
Oğuz Alper
18-12-2008, 11:13
Sayın MeyveliTepe bir ürünün biolojik olabilmesi için içerisindeki mikroorganizmanın sayısı ve miktarı bildirilmek zorundadır. B5a tarım bakanlığından sadece organik gübre tescillidir içerisinde faydalı bir mikroorganizma bulundurmuş olsa idi ve bunu tarım bakanlığına sunmuş olsalar idi bu tescil mikrobiyal gübre olarak tescillenirdi gelelim hüseyin beyin ürünün bozulmasından dolayı endişelerine kapalı ambalaj daki bir ürünün bozulabilmesi için o ürünün içerisine bakterilerin bulaşıp onları gercek formunun dışına taşır ve iğrenç kokuşmalar meydana gelir.bu kokuşmalar size küflenmiş bir peyniri hatırlatabilir bu kokuşmuş şeyi toprağınıza ve bitkinize verirsenin o mikrop oralarda üremeye ve bitkinize musallat olmaya başlar iyi günler
Oğuz Alper
18-12-2008, 11:15
çok çok teşekkürler inanın bu beğeni beni nekadar gururlandırdı tahmin bile edemessiniz bu arada hüseyin bey den ses yok umarım gelir:)
MeyveliTepe
18-12-2008, 13:28
Sn. Oğuz Alper,
Yanlış anlamadıysam organik olarak yetiştirdiğiniz çilekleriniz çok güzel görünüyorlar. Kutlarım.
B5A'nın mikrobiyal bir gübre gibi sunulup sadece organik gübre tescilinin mevcut olması aylar önce tesbit ettiğimiz ve detaylı yanıt beklediğimiz bir durumdu zaten, gözünüzden kaçmış olacak.
Saygılar
Not: Çilek serası resimlerinizden üçüncüsünde çileklere püskürtülen sıvı nedir? resimden çıkaramadım.
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:03
hepinizin düşüncelerini ve yazdıklarınızı dikkatlice okumaya çalışıyorum yalnız üyeliğim henüz yeni olduğu için site ye yeni yeni alışıyorum şimdi ben çilek üretimimde hiçbir zaman fungusit insektisit ve akarisit kullanmıyorum ayrıca nematisit ve kimyasal köklendiricide kullanmadan biyolojik mücadele ile yetiştiriyorum neden biyolojik mücadele dersek eger insan sağlığı 1.plan
2.plan kaliteli ürün ve tonaj
3.plan az maliyetle ürün yetiştirlimesi
ben bunların tamamının eğitimini çifçi olarak ispanyada aldım orada nasıl yetiştirdiklerini özümsedim ve bunu tatbik etmek üzere bu yola4 yıl önce başladım öncelikle şunu belirtmek isterimki kullandığınız npk lar dozajlarını iyi ayarladığınız zaman insanlara hiç bir zararı yoktur insanlara ve topraklarımıza en büyük zararı fungusit insektisit nematisit türü kimyasal ilaçlar ve bakır göz taşı bordo blamacı gibi ürünler çok zararlı ve verim kaybına neden olan ürünlerdir.
alternatif doğal biyolojik ürünlerinin nasıl kullanıldığına uzak durumdalar yani bilgi eksikliği mevcut benim kanımca ama size şunu burdan gönül rahatlığınca söyleyebilirimki doğada herseyin tedavisi var ve bunun en canlı örneklerini seramda yaşıyorum ve çok mutluluk duyuyorum
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:15
sayın meyveli tepe
çileklerime püskürttüğüm su ile beraber çoğaltılmış mikroorganizmadır bu organizma dünyanın 3 ülkesinde ruhsatlandırılmıştır. dolayısı ile fungusit insektisit akarisit ve nematisit derdinden kurtulmuş ve çilek ihracatında hiç sorun yaşamöadan ilaç kalıntı problemi olmadan satıyorum şimdi insanların topraksız tarıma geçişlerinin sebebleri bir arazi kıtlığı 2 topraktaki zararlılar 3 toprak yapısının kötü oluşu 4 daha fazla verim almak için sebebine gelince örnek olarak 1 dönüm topraklı seraya yaklaşık olarak 7000 fide dikilebiliyor ama bunu topraksız tarıma uyguladığınız zaman 1 dönüme 50000 fide dikebiliyorsunuz ve toplama işçiliğinin karıda cabası yalnız topraksız tarımda dikkat edilmesi gerek npk ların oranı bunu bilmeden rastgele yaparsanız sonu hüsranla biter
MeyveliTepe
18-12-2008, 14:26
Sn.Oğuz Alper,
Konu dışı olacak belki ama, çileklere püskürttüğünüz sıvıdaki mikro organizmalar ALG içerikli bir şey mi? Değilse biraz açıklarsanız sevinirim.
Saygılar
MetalCharM
Sayın Oğuz Alper...
Çilek seranızdaki üçüncü resminizde bi ayrıntı dikkatimi çekti...
Sulamayı (!) yapan bayan arkadaşın yüzü solunmaması gereken bir ortamdan
izole edilmiş ( zaten bu şekilde bir sulama oldugunu düşünmüyorum ) yanii.. burada kimyasal bir ilaçlama söz konusu...
Organik tarımdan ve tamamen bitkisel sıvı gübreden bahsedilen bir ortamda
kimyasal ilaçlama ile şahlandırılan bitkilerin örnek olarak gösterilmesini tezat olarak değerlendiriyorum..
Mesaj sayınızın az olması ( gerçi benim de az ama ) sanki burada bir ittifak kurulmuş havası yaratmıyor mu ?
Yanlışım varsa düzeltiniz.
Saygılar..
Oğuz Alper
hüseyin beyin b5a sı için bugün tarım bakanlığına dilekçe veriyorum hem ürünün sitesinde hemde burada anlattığı bilgilerin tamamı kulaktan dolma söylediği şeyler hüseyin bey bir yazısında şundan bahsetmiş hatta bakterinin adını bile vermiş pseudomanas diye belirtmiş tekrar hüseyin beye soruyorum bu bakterinin parmak izini tescilletmeden bu ifadeleri nasıl kullanıyorsunuz ve sitenizde yazan ibarelerde külleme hastalığına karşı kulladırılabilir şeklinde ifadeler tarım bakanlığınca yasaktır bunu bir an önce düzeltmenizi aksi taktirde yasal işlemleri ben başlatacağım hüseyin beye tepkime gelince buradan insanlara kulaktan dolma bilgiler vererek ticaret yapılması çok yanlış ürünün üreticisi veya teknik müdürü de hiçbir açıklama yapmamış olduğunu görüyorum yani sizlerin araştırmacı sorularınıza bilimsel açıklamalar sadece bu işin uzmanları tarafından bilimsel olarak anlatılır fakat bu anlatımların yerine işte şuna iyi gelir buna iyi gelir dediğiniz zaman iş çığırından çıkar sebebi küllemeye karşı ruhsat varmı ? yoooooooooooooooook
neyse hüseyin bey umarım sitesini bugün yarın düzeltir **** düzelttirilir
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:30
çileklerime püskürttüğüm tam 22 ünversitede ayrı ayrı profesörlerin inceleme yaptığı ve bunları bilimsel yayınlar haline getirdiği bir üründür yalnız şunu ifade etmek istiyorum ben burada bu ürünün reklamını da yapmıyorum o yüzden bana ismini sormayın
diğer arkadaşımda şunu sormuş resimdeki kızlarımız benim seramda gündelik işçilerdir bunlar hep zehir atmaya alıştıkları için ağzını kapatmayı gelenek haline getirmişler siz onlara ne desenizde onlar yinede kapatırlar :)
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:31
yeni üye oldum buraya bu yüzden mesaj sayım az olabilirmi sizce
MeyveliTepe
18-12-2008, 14:35
Sn.Oğuz Alper,
Bu yazdıklarınız doğrudur ve zaten aylar önceden tesbit edilmiş şeylerdir. Alınmazsanız bir bakıma "temcit pilavı" oldu şimdi :)
Şaka bir yana, sizin çileklere uyguladığınız mikrobiyal içeriği merak ediyorum. Geçen yaz ben de bahçemde zeytin ve diğer meyve fidanlarına mikrobiyal bir uygulamam olmuştu, çok da ilginç sonuçlar almıştım.
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:37
mesela nasıl sonuçlar elde ettiniz
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:42
sayın meyveli tepe
zeytin ağaçlarının baş belası vertisilyum dur latincesini :) yazamıyorum ve bu hastalığa ruhsat almış herhangi bir kimyasal ilaçta bulunmamaktadır bu hastalık patlıcanda da olur domatesde fusaryum olarak baş gösterir bu hastalıklar birbirlerşi ile akrabadır
benim çok çok içimi acıtan tarişe bağlı zeytincilerdir çünkü bu hastalıkla baş edemez durumdalar ve bu hastalığın çözümü yıllar önce bizim ülkemizin ve yurt dışı ülkelerinin profesörleri tarafından bulunup bilim dünyasına sunulmuştur fakat ne yazıkki bizim çifçilerimiz bunun farkında bile diiller anlatırsınız anlamazlar ve gene bildiklerini okurlar
ateş yanıklığı , kara leke gibi hastalıklarda buna dahildir
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:45
bu arada çilek fidelerimide kendim yetiştiriyorum buda maliyet açısından çok önemli
MeyveliTepe
18-12-2008, 14:45
Oğuz bey,
Ağaçlar.net bir bilgi ve deneyim paylaşım ortamı olduğu için de ürün adı anmak, artıları, eksileri bir kullanıcı olarak ifade edildiği müddettçe reklamdan sayılmaz. Hoş, dürüst ve tutarlı olmak kaydıyla reklam da sakıncalı değil bildiğim kadarıyla. Aksi halde bir şey paylaşmış olmayız.
Saygılar
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:46
tarıma gönül vermiş tüm insanları seviyorum bu hüseyin bey bile olsa:)
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:48
sayın meyveli tepe ben buradan bu ürünün ismini açıklamam çok yanlış olur sebebine gelince biyodiselin de bahsettiği gibi hüseyin beyin durumuna düşeriz saygılar
MeyveliTepe
18-12-2008, 14:50
Benim kullandığım içinde mavi yeşil alg hücreleri olan bir mikrobiyal gübre idi. Önce yapraktan, sonra da kökten uyguladım. Zeytin ağaçlarında (hepsi yaşlı ağaçlar) ve meyve fidanlarında tüm yeşil aksamda gözle görülür bir gelişme oldu. Zeytin taneleri irileşti, meyve dökümü bir önceki yıla kıyasla çok düşük oldu. Fidanlarda ise yaprak boyları (uygulamadan sonra çıkanlar) iki misli büyüdü, bahar sürgünleri kesintisiz devam ederek yaz boyunca uzamaya devam ettiler.
Oğuz Alper
18-12-2008, 14:57
sayın meyveli tepe
fakettiğiniz olaylar tamamen doğru ve inanılması güç şeyler gibi gelebilir ama ne mutluki doğru bütün bu olaylar sizin kullandığınız benim kullandığımdan farklı ancak kullandığınız ürünün ruhsatında mikroorganizmanın ismi ve 1ml kaç tane olduğu yazılıdır
süper bu konuyla ilgilenin ve üzerine düşün inanılmaz sonuçlar almaya devam edeceksiniz yeterki o kullandığınız mikroorganizmaları öldürecek bir uygulama yapmayın saygılar
Ben herkese cevap vermel istiyorum.B5A sıvı organik gübre adlı ürün son derece karışık reaksiyonlarla oluşturulan bir üründür.Formül gizliliğine dayanan bir üründür.Bu gün içeriğinin merakına kapılmanın anlamı yok.Neden mi bu güne kadar nede coca colanın içeriği anlatılmıyor.Biokcin bio der pepsi vs gibi örneklerle çoğaltabiliriz.
Ayrıca B5A nın gerekli tetkikleri yurt dışında yapılıyor zaten.Bu gün avrupa birliğiülkelerinde satışına izin verildi.Ki o ülkelerde bunu başarmak çok zor.Hele bu alanda.Her şeyinyeri ve zamanı var.Ki bu ürün gübre bitki gelişiminde kullanılıyor.Bunun içinde bir zaman gerekli.Sadece biraz zamana ihtiyaç var.
En son görüşmemde yutrdışından bu izin ve belgeler ellerine geçtiğinde bayileri aracılığıyla zaten milletin taktirine sunacaklardır.Bence meyve veren ağaç taşlanır.Ki zaten B5A yı üreten şirketin bir stratejisi var.B5A nın mucidini gün yüzüne çıkartmak istemiyorlar.Birazda ona hak verin adam kendisini hapsetti.
Bence ikili mücadeleye girmenin anlamı yok.Çünkü B5A nın kulvarı farklı.Ayrı bir kulvar.Bu kulvarahenüz isim konulamamış.Bu nedenle bazı insanlar destekleyecek bazı insanlarda kendilerine rakip görecek.Bunlar normal ama en kötüsü bence yeterince bilgimiz olmada deneme yanılma veya bir takım speklasyon ve demogojilerle bir birirmizi rencide etmenin anlamı yok.Bir ürünüde rencide etmek bizim boyumuzu aşar.
Şu bir gerçek en azında bunu bulan kişi boş durmamış bir şeyler yapmış.Bence desteklenmesi gerekir.Elbette bende bir takım araştırmalar yaptım.Ama ben B5A nın mucidine çok yakın biri olarak onun daha farklı fikir ve bilgileri üzerinde çalışmayı tercih ediyorum.Kişileri kaybetmek kolay ama kazanmak işin başarısı diye düşünüyorum.İstemeyerek birilerini kırdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değil sadece fikirlerimi söylemekti.Her kese saygılarımı sunarım.
Oğuz Alper
18-12-2008, 16:15
sevgili Besenkar
Her zaman buralardayım ne zaman isterseniz yardımcı olmaya hazırım.
Saygılar
Bir arkadaşım demişki daha önce bir yerlerde balayan bri kavganın devamı gibi geldi.Evet doğru bir teşhis.Bana da öyle geldi.Bir ürün hakkında amma çok şey konuşuluyor.Birisi diyor gerekli resmi işlemleri başlatırım.Başlat ne olacak?Sonuçları neler olacak.Söyliyeyim mi?Biz zaten millet olarak hep kendimize rakip olmuşuzdur.Birilerinden medet bekleriz.Beklentimizi alamadık mı suçlu tektir.İdama mahkum ederiz.Zannedersem biodizel ve oğuz alper bu tutum içerisindeler.Olacakları söyliyeyim.Bende bu tür micadelelerle çok uğraştım.Bizim ezmeye çalıştığmızı yabancılar hemen kapıveriyor.Özellikle USA ve israil.Kaparlar kardeşim.Götürüler adamı.İstediğ her türlü ortamı da istediği ülkede sağlarlar.Yani dünyada ne kazanılması gerekiyorsa hepsini emrine sunarlar.Ondan sonra bizde yabancı merakı varya joninin malı.Hemen atlarız.Oysa arkasındaki biim kovduğumuz eziyet ettiğimiz insanımızdır.Hocam altın çöptede olsa altındır.Değerini bilen irleri mutlaka çıkar.Bakarız arkasından.Bu zaat bir şey yapmış ve görsel olarak deneyin görün.Birileri şu demiş bu demiş B5A yı yapanın ne suçu var.Saddam bile iyi veya kötü yargılandı öyle asıldı.Bu kadar yargısız infaz hakikaten fazla.Siz Daha önce bu kavgaya nasıl ve nerede başladınız.asıl kimliğiniz nedir.Öyle bir tavrınız var ki,Sn Bekir Sıtkı ARI daha önce sizindi birileri sizin elinizden mi çaldı?Aynen bu şekilde bir hareket tarzı bu.İnsan psikolojisini iyi bilirim.Ama bu şekilde saldırgan bir psikolojinin kaynağı mutlaka farklı.Bunu ürüne maal etmeyelim.Ne olacak şikayet etsen?Ne olacak B5A nın üretimini durdursan?Adamın hakkında o kadar şeyler söylenmiş ki,Taktir etmek lazım.Hiç ikili mücadeleye girmemiş.Gider hocam bu adam da elimizden gider.Gitmese de biz zoraki göndeririz.Yapımız bu.Ben diyorum artık değişmeliyiz.Bizi bizden başkası yıkamaz,biz yıkarız.
arpasuyu
18-12-2008, 16:47
merhaba
ben organik tarım aşığı bir tekstilciyim .
yazılanları okumak hayli vakit aldı.
bu gübre b5a ile anlatılanlar çok güzel. karşı çıkanlar ve kullananlar . bana bu konuda yol gösterecek ; yardımcı olabileceklere kapım açık. evimde organik marul ve maydonoz yetiştirmeye çalışıyorum. sadece b5a kullanarak yetiştirebilirmiyim ?
ya da bana hangi yolu kullanmamı önerirsiniz ?
Yaşar Bilgic
18-12-2008, 17:14
merhaba
reklam yapmak amacında değilim
b5A nın antalya bayisiyim biodisel arkadaş demre ve civarı ilçelerde 550 dönümden fazla serada (domates.biber,patlıcan,salatalık,kabak) b5a kullanılmakta vaktin olursa sana bu seraları gezdirmekten keyif alırım.
Hepinizden özür diliyorum.Gerçekten sosyolojik bir durum oluşmaya başladı.Çünkü amacını aşan bir takım isnatlarla hareket edildi.Ama tecrübelerim bana,daha önce bir şeylerin olduğu ve bunun karşılığında da BMR tarımla ilişkilerinin sonlandırılası sonucunda ortaya çıkan bir intikam alma imiş gibi geldi.Çünkü B5A yı kullanıpta zarar edenleri nerden biliyor.Ki BMR tarım bayilerinin dışında kesinlikle ürün göndermiyor.Demek ki kendileri götürdü,yanlış kullanma talimatıu verdiler.Sonuç bu oldu.Zanetmiyorum ya.En iyi niyetle öyle olduğunu zannediyorum.Tek üzüldüğüm nokta bu tür tartışmaya sizlerin huzurunda girmem oldu.Bu nedenle hepiizden tekrar özürdiliyorum.
Sn arpa suyunun sorusuna gelince Hüseyin beyle bir irtibat kursanız.Veya Selahattin bey veya oradaki saygıdeğer form yöneticileri ile.Sadece herhangibir ürüne yönlendirmek yanlış olur düşüncesindeyim.Her ne kadar b5a fanatiği olsam da yanlış etkilemek istemem.İnsanların tercih haklarına saygı duyarım.
Demiştim güneş balçıkla sıvanmaz veya kapanmaz.Çıktı işte bir arkadaş 550 dönüm ye gezdirmekten zevk duyarım dedi.Sağolsun.Yaşar BİLGİC 'in böyle söylemesi beni rahatlattı tek başımayım sanmıştım.SN arpa suyu işte size referansı ile ürünü elde edebileceğiniz bir yer.Saygılarımla
Yaşar Bilgic
18-12-2008, 19:00
özür dilerim ama ben taranın gübrelerine herhangi bir şekilde kötü demedim b5a taraftarları **** satıcılarınında böle bişey dediğinide görmedim aksine mog isimli gübrenin de fevkalede sonuclar verdiğini biliyorum gözümlede gördüm iki gübrede T.M oldugu ve maliyeti düşürüp verimi arttırdığı için ikisinide destekliyorum.
bilimsel acıdan incelemeleri suan için 3unv de yapılıyor. bildiğiniz gibi TR de bişeyler hep yavaş ilerler.AB dende müjdeli bir haber geldi. gübrenin orada onayının sağlanması an meselesi ****** sonuclar elimize gectiği anda burda değerlendirme imkanımız olucak.
ben sizler gibi olayın bilimsel yanını inceleme, **** üzerinde yorum yapma sansına sahip değilim. bunun için donanımlı değilim. ancak işin ticari boyutunda donanım sahibiyim.
aslına bakarsanız çiftcinin yüzü güldümü bana yetiyor
denizakvaryumu
18-12-2008, 19:25
...AB dende müjdeli bir haber geldi.
Nasıl bir müjdeli haber?
peki ümit yaşar bilgiç bey
ya da emekli albay bey :)
ne demek istediğimi anladınız.size demre de emekli albay da derler.
Allah Allah !
İlk mesajda yazılanlara bakın...
Bu türde tartışma istemediğimizi daha önce söylemiştik.
denizakvaryumu
19-12-2008, 12:44
Bu konu başlığı altında B5A nın içeriği bir çok kere tartışma olmuştu , ben de içeriği bir başka forumdan alıp kopyalamıştım ama kaynak silinmiş.
Şimdiye kadar
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=263288&postcount=273
bu mesajda yazdığım içeriğe, B5A üreticileri tarafından bir itiraz gelmediğine göre, içerik konusundaki tartışmalar da biter umarım.:D
Selahattin Yılmaz
19-12-2008, 14:31
B5A etkisi, kumluovada seraları gezerken bayi konuşuyor (http://rapidshare.com/files/174846999/AVSEQ01.wmv). Hiç bir bayiyi bu adam kadar heyecanlı görmedim ben 19 yıllık bayi...
Hüseyin Ovak
19-12-2008, 14:54
Yukarıdaki videoyu aşağıdaki linkten de izleyebilirsiniz.
http://www.izlesene.com/video/reklamlar-b5a/682955
B5A üretici firma sahiplerinden 2 si dün Çukurova üniversitesi bahçe bitkileri bölüm başkanı Prof Nurgül TÜREMİŞ ile dün birebir 3 saat toplantı yaptılar ve aynen her türlü araştırma ve usam verileri için çalışma başlatacaklarını ÖĞRENDİM.yalnız AB den gelecek raporlar değerlendirildikten sonra bunu başlatacaklar.Gerekenler gereken kişilerce hazırlanıyor.En azından ben buna inanıyorum.
Yalnız şuna inanmalıyız ki;birileri beklentilerimiz karşılamadı diye kaprise kapılarak entrikalar düzenlememeliyiz.Biodizel rizaziye gibi farklı isimlerle çoğulculuk oluşturarak,birileri hakkında karalama kampanyasının yanlış olduğu nettir.
Biodizel rizaziye ve diğer isim aynı kişidir.Ki bu kişi B5A nın mucidinin çok yakın dostu olduğunu her platformda idda etmekte ve dostunu da her platformda böyle kötülemeye çalışmakta olduğunu bura da daha net gördüm.Saygılarımla.
Şunu ifade etmek istiyorum;özellikle B5A nın kulvarı farklı.Hiç kimseye rakip değil.Hiç bir firmayla da çatışma içerisinde değil.Bütün bu çatışmalar satıcıların veya firmalardan beklentisi olupta bu beklentilerini karşılanmadığı düşüncesiyle oluşturulan suni cephelerdir diye düşünüyorum.
Ve şunun da bilincindeyim,Tara ve ya Bmr tarım,Bplatformda herhangi bir tarafı tutmamız veya savunmamız doğru değil düşüncesindeyim.Çünkü bu platformda olması gereken bilgilerin fkirlerin ve şahsi denemelerin tartışması yapılması taraftarıyım.Yani mahalle pazarına çevrilmesini hiçdoğru bulmuyorum.
Arkadaş Hüseyin bey bir ürün bulmuş getirmiş,İnanmış ticarete dökmeye çalışmış.Denemek lazım,şahsi elde ettiğimiz verileri de paylaşmak lazım.buna her kesin hakkı var.Sayın üyeler yanlış mıyım.Saygılarımla.Teşekkür ediyorum.
Bu konu başlığı altında B5A nın içeriği bir çok kere tartışma olmuştu , ben de içeriği bir başka forumdan alıp kopyalamıştım ama kaynak silinmiş.
Şimdiye kadar
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=263288&postcount=273
bu mesajda yazdığım içeriğe, B5A üreticileri tarafından bir itiraz gelmediğine göre, içerik konusundaki tartışmalar da biter umarım.:D
B5A üreticileri birilerine bir şeyler verdi.Proses v. gibi.O kadar büyük imkanları olanlar varki,isteseler bunu rahat yapabilirler.Tabi yukarıdaki gibi.Ama demek ki B%A nın içinde tıbkı coca cola özütü gibi bir özütleri de var.Sanırım.Yoksa o yayınlanan şemayı takip ederek şimdiye kadar çokta daha iyisini yapabilirlerdi.
Demek ki bu işi asıl yapan yapılışında kullanılan malzemeler değil B5A özütü götürüyor.Yani formüllerini saaklıyorlar.Hatta BMR tarım 3 ortaktan oluşuyor.' ortak aynı arabaya bile binmiyorlar.Hatta B5A nın mucidi neden Kütahya dan başka bir yere götürüldü veya gitti?
Bütün bunlar şirket politikasıdır.Saygı duymak lazım.Yani bir takım şeyleri yayınlayarak ben buldum ben çözdüm havasının da estirilmemesi gerek.Şirket politikası da her kesle paylaşılmaz.Herkesimin ihtiyacı olan ihtiyacı kadar zamanla verilir.Bunda biraz sabırlı olmamız lazım.
Şu kanaattayım.BMR tarım hakikaten haklarında neyapılırsa yapılsın,ne yazılırsa yazılsın hiç bir şekilde karşılık vermeyip,kendi işine devam etmekte diye düşünüyorum.Ki zaten içerik konusunda tartışmanın da anlamı ve gereği yok.Çoktan bitmesi lazımdı.
Deniz akvaryumuna da ayrıca teşekkür ederim.Bu tür tartışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini,vebu tartışmaların boyutlarının farklı yerlere taşnmasının iyi olmayacağı düşüncesiyle hareket etmesi çok yerinde ve doğru bir karardır.
Sayın üyeler bize düşen alır kullanır sonuçlarını kamu ile paylaşırız.Şuda bir gerçek burada olmamız büyük şans.Bu şansımızı dostluk samimiyet ve insnlara faydalı olmak için kullanmalıyız.Çünkü dışarıda bir çok insa bizden ve bilgilerimizden faydaanmak istiyor.
Babamın bir sözünü yazmak istiyorum;İLMİN ZEKATI ÖĞRETMEK VE İLMİNİ İNSANLARLA PAYLAŞMAKTIR.kİ İLMİNİZ ARTSIN.
Saygılarımla....
Sayın üyeler;Sizlerden bir istirhamım olacak,Bizler burada asıl yapmamız gereken fikirleri konuşmak olması düşüncesindeyim.Çünkü bir söz vardır.Özellikle kimse üzerine alınmasın.Herhangi birini kast etmiyorum.Sözüm meclis dışınadır.(küçük kafalar kişileri,orta kafalar olayları,büyük kafalar fikirleri konuşur.)Bu platform fikirlerin konuşulduğu bilmin tartışıldığı elit bir platform olması kanaatindeyim.Bunu için elimizden geleni lütfen yapalım.Ki gördüğüm kadarı ile son derece elit insanlardan oluşan bir katılıma sahip.Arada sırada sızmalar olsada bunlarada fırsat vermeyelim.Bizim çiftçilerimizin çok daha büyük sorunları var.Lütfen öyle marulların altına şöyle yaparım böyle yaparım diyenlerin usluplarını da hafızamıza alıp bir daha onlar girer girmez gerekli tedbirleri alalım.Saygılarımla istirhamım olur.
Anladığım kadarı ile
B5A ile TARA arasında şiddetli bir çekişme-yarışma-kavga var.(iki ürünün de Kütahya çıkışlı olması ilginç)
Tara Kütahya çıkışlı değil.Kütahya çıkışlıymış gibi gösteriliyor.Sadece satıcıları ve veb masterı kKütahya lı bilgilerinize saygılarımla.
Besenkar
21-12-2008, 23:46
Bütün bunlardan anladığım demekki hala kimyasal gübreleme ve ilaçlamaya devam edeceğiz.
Emine Aktaş
23-12-2008, 13:19
Sayın Besenkar, neden hâlâ kimyasal tarım anlayamadım.
Sn Bekir Sıtkı ARI bahçeselde yazı yazmış.B5A hakkında iyi veya kötü konuşan herkesin okumasından yana.İlk ve son bir foruma bir şeyler yazmış işte herkesin okumasını tavsiye ederim.
Besenkar
24-12-2008, 00:12
Sayın Emine Aktaş,
Burada yazılanları okuyunca insan hiç de güven duymuyor.
Sayın Onkelif
Link verebilir misiniz?
Bir de ilk kez yazdığını anladım da son kez yazdığını nereden biliyorsunuz???
Besenkar
24-12-2008, 22:49
Dün buraya onkelif bazı şeyler yazmıştı neden silindi acaba???
Benim yazdıklarım silinebilir.Önemli değil hiç.Tartışmalara farklı bir boyut getirebilme.Bir başka forum da Bekir Sıtkı Arı aynen şöyle yazmış.Bu ülkede en etna teröristler bile bu kadar yargılanmadı.Kardeşim dış ülkelerin kapıları bana sonuna kadar açık.Hemde istediğim şartlarda.Ama ben Türkiya de verdiğim mücadeleyi hiç bir yerde vermedim.Ben hala buradayım,bileğimle belleğmle yüreğimle....şeklinde bir yazısı vardı.Ben diğer forumlarada giriyorum.Benim ismimleyazılmış bir yazıdır.Yanımda kendisini ziyarete gitmiştim.Ben rica ettim daha ne kadar sessiz kalacaksın diye.
denizakvaryumu
25-12-2008, 12:18
Sn.onkelif
konu artık "o şunu demiş, bu bunu demiş" , "şu kişinin çilekleri iyi bunun ki kötü " aşamasını geçti.
Bana kalırsa B5A için her şey yazıldı çizildi, resimler , video vs...
Bu nedenle artık bundan sonra bizim için Üniversiteden gelecek deneme sonuçları-tez çalışmaları vs. önem arz ediyor.
Sayın Besenkar, neden hâlâ kimyasal tarım anlayamadım.
Benim de bu B5A gübreden anladığım şu.
B5A ile toprağa verilen NPK kayda değer bir miktar değil. Hasat edildikçe topraktaki N ve K değerleri azalacaktır P nin phosphat minerali topraktan alabileceğini var sayarsak. bir iki sene sonra kaldırılan ürüne equvalnet miktarda NPK gerekecektir. Bunu ister hayvansal gübre ile ister kimyasal tuzlarla yapın pek farketmez.
B5A tatbik şekli ve içeriği ile bu mineral ihtiyaçlarını karşılıyamiyacak düzeyde görünüyor.
Karşılıyacak düzeylerdeki bir miktar da fazla pahalıya gelebileceği gibi B5A nın asıl üretim sebebinin bu olmadığını da düşünüyorum.
Özelikle torf gibi besinsiz bir ortamda öyle ya da böyle gübre gerekecektir.
Düz mantık aklileştirdim, yani bildiğim kadarı ışığında düz aristo mantığı ile türetince bu sonucu çıkartım.
Bilmem yanlış mıyım?.
Saygılarımla
Besenkar
26-12-2008, 01:17
B5A abartıldığı gibi bir ürün değil, ilgili yönetmeliğe göre sadece bitkisel kaynaklı sıvı organik gübre.
O kadar.
Tartışmaya ve abartmaya değmez.
B5A'yı Hüseyin Ovak beyden aldığım numunelerle deneme şansım oldu. 500 adet saksılı leylandiden 300 adetine, 150 adet mimozadan 100 adetine B5A uyguladım.
Sonuç mimozalarımda hiçbir farklılık olmadı. Ancak besin alımında sorun olan, daha önce toprak düzenleyici kullanmayı düşündüğüm leylandilerimde gözle görünür bir şekilde canlanma oluştu.
Praecox'un 605 nolu mesajı beni biraz düşündürdü doğrusu. B5A gübresini toprak düzenleyicilerden ayıran özellik nedir? Topraktaki besin elementlerinin kullanılabilirlik oranını mı arttırıyor, yoksa kayda değer şekilde bitkiye besin sağlamakta mı?
SEVGİLER, SAYGILAR.
Saksıda bir bitkiyi veya topraktaki birkaç yıllık bir bitkiye B5A vermek başka bir durum her yıl aynı topraktan hasat almak ürün kaldırmak başka bir şey.
Aynı topraktan hatta yılda iki kez ürün alınan toprağa ciddi oranlarda NPK eklemek gerekli. organik kütle topraktan uzaklaştırıldığı müddetçe havadan mikro organizmaların azot ihtiyacını karşılamaları uzun sürecektir ve yetersiz olacaktır. Phosphor ve Kalium ise toprağa eklemek gereklidir. Özelikle sphagnum torfu v.b. bir subtratda adeta topraksız tarım misali gübreleme minerali sularla takviye kaçınılmaz olacaktır.
B5A ile ekimden önce toprağın hayvansal gübre hasata ürünle topraktan uzaklaştıran miktarları geri vermek baabında zenginleştirmek de kaçınılmaz olacaktır.
Saygılarımla
Emine Aktaş
26-12-2008, 08:56
Sayın Besenkar, Organik tarım, tüm dünya tarafından gerekliliğine inanılan bir tarım sistemidir. Çirkin kavgalar, kişileri ve kendi iç hesaplaşmalarını bağlar. Pireye kızıp, yorgan yakmanın bir anlamı yok.
Tarımda geleneksel tarım metodları yerine, modern tekniklerin kullanılmaya başlamasıyla ortaya çıkan sürece “Yeşil Devrim” adı veriliyor. Yeşil Devrim lafıyla, tarımda hibrit tohumların, yapay gübrelerin, yabani ot ve böcek öldürücü kimyasalların ve tarım makinalarının kullanılmaya başlamasıyla, yani endüstriyel tarımın gündeme gelmesiyle birlikte meydana gelen ürün artışı kastediliyor. 70’li yıllara denk gelen bu süreçte sözü edilen ürün artışı o güne kadar tarımda hiç elde edilmeyen boyutlarda gerçekleşti. Yeşil Devrim’in propagandası; birim alandan elde edilen ürünün artması gerektiği, çünkü nüfusun hızla artmakta olduğu, bu nüfusu doyurmak için daha fazla gıda üretilmesi gerektiği söylemiyle yapıldı. Yeşil Devrim’le birlikte tarımda kimyasalların yoğun bir biçimde kullanılmasının yolu açıldı. 2. Dünya Savaşı sırasında kimya sanayiinde gelişmeler yaşanmış, yeni silahlar, teknikler keşfedilmişti. Bu teknikler savaşın ardından kendine yeni pazar alanı buldu ve tarım sanayiinde kullanılmaya başlandı. Nitrojen bombası modifiye edilerek nitrat gübresine, sinir gazı modifiye edilerek böcek öldürücü ilaçlara dönüştürüldü. Bu ve buna benzer birçok örnek tarımsal girdilerin ecza şirketleri tarafından ele geçirilmesinin önünü açtı.
Son zamanlarda sıkça tartışma konusu olan genetiği değiştirilmiş gıdalar da tarımın şirketleşmesi sürecinin son halkasından başka bir şey değil. Yeşil Devrim’in sağladığı artışı sonsuza dek sürdürmek elbette mümkün değildi. Çiftçi aynı miktarda ürünü alabilmek için tarlasına her geçen yıl daha fazla gübre, yabani ot ilacı, böcek öldürücü vb. kimyasallar kullanmak zorunda kalıyordu. Çünkü kullanılan tarım teknikleri ve kimyasallar toprağın yapısını olumsuz etkiliyor, topraktaki organik maddeleri, mikroorganizmaları öldürüyordu. Üstelik söz konusu kimyasallar ve teknikler doğal dengeyi de altüst ediyor, ekolojik sorunlar her geçen gün artarak çoğalıyordu. Bu noktada biyoloji alanındaki buluşlar uluslararası tekellerin imdadına yetişti. Genetiği değiştirilmiş organizmalar; yani GDO’lar sayesinde Yeşil Devrim’in ikinci aşaması gerçekleştirilebilecekti. Muhtelif canlılardan alınan genler tarımsal ürünlere aktarıldı. Bu sayede ürünlerin böceklere ve yabani otlara karşı dayanıklı olması sağlanacak, ürünlerin raf ömrü uzatılacak, tarım için uygun olmayan arazilerde ürün yetiştilebilecekti.
Genetiği değiştirilmiş gıdalar, yukarıda vaadelilenleri sağlayıp sağlayamayacakları, çevreye ve insan sağlığına karşı ne tür riskleri olduğu vb. konular henüz tartışma aşamasındayken piyasaya sürülüverdiler. Çünkü uluslararası tekeller bu ürünlerin ar-ge faaliyetleri için büyük yatırımlar yapılmıştı, artan rekabet koşulları yüzünden ürün artışı sağlanmalı, tekellerin tüm dünya pazarına tam hakimiyeti bir an önce tesis edilmeliydi. Hakimiyeti tam olarak kesinleştirme işi transgenik ürünler için alınan patentler sayesinde sağlanacaktı. Genetiği değiştirilmiş ürünler ticari buluş olarak değerlendiriliyor ve üreten firmaya söz konusu ürünün patenti verilerek ticari çıkarları koruma altına alınıyordu. Genetiği değiştirilmiş ürünler de Yeşil Devrim’in ilk zamanlarındakine benzer bir propagandayla piyasaya sürülmüştü. Tarım tekelleri, dünya nüfusunun hızla artmakta olduğunu, aç insanların sayısının gün geçtikçe çoğaldığını, buna çare olmak için ürün miktarını artırmaktan, yani genetiği değiştirilmiş gıdalardan başka çare olmadığını iddia ediyorlardı.
Önümüzdeki bu önemli temel görev; tarımın şirketleşmesine karşı toplumsal destekli, ekolojik ve sürdürülebilir köylü tarımını savunmak ve geliştirmek için örgütlenmek ve somut mekanizmalar kurmak.
Emine Aktaş
26-12-2008, 09:25
Sayın Denizakvaryumu, Siz üniversitelerden çıkacak sonuçları mı bekliyorsunuz. Temennim ciddi anlamda çalışma yapılır, bilimsel verilerle sonuç paylaşılır. Fakat, ben size Üniversite mensubu bir organik tarım gönüllüsünden bahsedeceğim, kararı size bırakıyorum.
Prof. Dr ünvanında olan bu kişi,Bitkilerde donmayı önleyici, naturel bitki koruma, antifiriz görevi yerine getiren bir ürün geliştirdi. Bu ürün Türkiyede ruhsat alamadığı halde, Yurt dışında ödül aldı ve ödüle layık görüldü. Türkiyede satma izni olmadığı için , ithal formunda Türkiyede hizmete sunulabiliyor.http://www.tarimmerkezi.com/yazar_kose.php?hid=3175
Emine Aktaş
26-12-2008, 09:36
Sayın Praecox, Biliyorsunuz ki, düz Aristo mantığı, bazen yanıltıcı kararlar almamıza sebep olabilir. Konu, Organik ürünler ve kullanımı olduğu zaman bir toprakçı olarak benim değerlendirmem ve bakış açım öncelikle toprağa etkisinin ne şekilde olduğudur. Siz de, takdir edersiniz ki, toprağın tekstürel yapısının iyileştirilmesi, toprağın direnci ve sağlıklı olması ile doğru orantılıdır. Zaten, düzenli olarak yapacağımız toprak tahlilleri ile, toprağın neye ihtiyaç duyduğunu anlayabiliriz. Bu ihtiyacı gidermek için üretilen B5A da, toprak da kullanılabilecek alternatif bir üründür.
Selahattin Yılmaz
26-12-2008, 10:04
Kendi ellerimizle ve kendi mantığımızla beyin göçünü teşvik ediyoruz.
Bu konularda piyasaya açılıp ticari işlemlere başlamak için öncelikle arazi denemeleri kayıtlı ve inanılır olarak belgeli şekilde bitki türleri yaşı ile orantılı olarak sonuçlarının bilimsel verileride açıklanmak üzere onaylanmış olması lazım.
Sayın Praecox, Biliyorsunuz ki, düz Aristo mantığı, bazen yanıltıcı kararlar almamıza sebep olabilir. Konu, Organik ürünler ve kullanımı olduğu zaman bir toprakçı olarak benim değerlendirmem ve bakış açım öncelikle toprağa etkisinin ne şekilde olduğudur. Siz de, takdir edersiniz ki, toprağın tekstürel yapısının iyileştirilmesi, toprağın direnci ve sağlıklı olması ile doğru orantılıdır. Zaten, düzenli olarak yapacağımız toprak tahlilleri ile, toprağın neye ihtiyaç duyduğunu anlayabiliriz. Bu ihtiyacı gidermek için üretilen B5A da, toprak da kullanılabilecek alternatif bir üründür.
Evet de...
Benim merak etiğim B5A daki NPK her yıl tonlarca ürün aldığımız toprağa gereken besinleri geri kazandıracak düzeyde mi?
Analiz sonuçlarından görebildiğim kadarı ile, ve B5A'nın aplikasyon şekli, dozajlaması ve sıklığı sonucu içeriğindeki NPK değerleri yetersiz görüyorum.
Toprağın tekstürel yapısını düzenlemek başka bir şey, bunun için gerekli besini de takfiye etmek başka bir şey diye düşünüyorum.
Bilmem bu konuda da mı yanılıyorum?
Saygılarımla
Hüseyin Bey ve Doğal Doğa ile Yalova fuarında görüştüğümüzde bana şu açıklama yapılmıştı. B5A bir takım bakterilerden oluşuyor. Toprağa B5a uyguladıktan sonra, en fazla 15 gün içerisinde tohum kök salmış olmalı. Yoksa bakteriler yaşayacak ortam bulamadığı için ölüyor ve yeniden B5A uygulaması gerekiyor. Yani bakterilerimiz simbiotik bakteriler. Köklere yerleşerek bitkinin besin almasını kolaylaştırıyor. Ve bitki hangi besine ne kadar ihtiyaç duyuyor ise o kadar almasını sağlıyor.
B5A'nın tek başına besleyici bir özelliği yok. Ancak topraktaki mevcut olanı çabuk ve sağlıklı bir şekilde almasını sağlıyor.
Ben, o gün bana anlatılardan en basitiyle bunu anladım. Bilmiyorum doğru mu...
İklimsiz
26-12-2008, 11:21
B5A'nın tek başına besleyici bir özelliği yok. Ancak topraktaki mevcut olanı çabuk ve sağlıklı bir şekilde almasını sağlıyor.
Aynı açıklama bana da yapıldı.
b5a ihtiva ettiği özel formülü ile topraktaki canlı organizma oluşumunu hızlandırarak bitkinin ihtiyacı olan her türlü iz elementi topraktan, atmosferden ve güneş ışıklarından kolayca almasını sağlar.
toprakta azot, fosfor,potasyum olmadan bitkiye b5a bunları nereden verecek?... Pekii, Ormanlarda ve tarım yapılmayan diğer alanlarda bu elementleri bitki nereden sağlıyor dersiniz acaba?... Gübre çeşitliliği çiftçinin cebinden para çalma tuzağıdır. Zira toprakta ve atmosferde her türlü Makro ve mikro elementler eser miktarda mevcuttur. Sorun bitkinin bu elementleri alamamasından kaynaklanmaktadır!...
Hüseyin beyin mesajlarından bazı alıntılar da bu savı destekliyor.
MeyveliTepe
26-12-2008, 12:20
Bu izahatlar da ürünün biyolojik özellikli olduğu anlamına geliyor. Bu durumda ürünün biyolojik analizi ve buna göre tescili gerekiyor. Sanıyorum böyle bir çalışma varmış, sonuçlar çıktığında bilgileneceğimizi umuyorum.
Emine Aktaş
26-12-2008, 12:30
(Sentetik (restriksiyon) hormonlar hariç bütün gübreler 20 gün civarında toprakta çözünme yaparken 51 saat ile 15 gün arasında bitki üzerinde bir takım gelişmeler B5A ile görülmektedir. Dünyada başka bir gübrede olmayan bir diğer özelliği de toprakta ne kadar kimyasal kullanılırsa kullanılsın 10 gün ile 30 gün arasında toprağı renatüre (doğal haline çevirir) etmesidir.Türkiye de organik tarım şartları çok ağırdır. Kısaca organik tarıma 4 ile 5 yıl arasında geçiş yapılabilmektedir. Bu geçiş süresinin bu denli kısalması B5A nın gücünün bir diğer göstergesidir. Her türlü toprakta, her türlü bitkide, her türlü sulama sistemleri ile uygulanabilen B5A toprakları dinlendirme (nadasa bırakma) formatlarının da gereksiz olduğunu göstermiştir. Normalde ayçiçeği bitkisi 3 sene ara ile ekilebilir. B5A ile yapılan çalışmalarda 3 yıl arka arkaya ayçiçeği bitkisi ekilip ürün alınmıştır. İŞTE BU B5A....Kaynak:http://www.ortarb5a.com/b5a_tarimda_etkileri.asp )
Hiç bir gübre niteliği olmasa bile, iddia edildiği gibi, toprağın tekstürel yapısında gerçekleştirilen bu iyileştirme etkisi bile, toprakların geri kazanımı açısından güzel bir gelişmedir diye düşünüyorum.
Saygılarımla...
BEYLER YETER;
Ben Bekir Sıtkı ARI. Onkelif 'in linknden yazdığım için özür dilerim.
B5A şöyle böyle demogojilerini bırakalım artık.Hakikaten kınağı geldi.Bu ülkede teröristen daha kötü yargılandık.Ben bizlere bir takım rantların direktifler doğrultusunda konvaqnsiyoneltarım anlayışını ve bilgilerinin dıında hareket ediyorum.
Sizler B%A yı alıp kullandıysanız çalışma şekkillerini,bitkiye olan faydalarını içeriğin ihangi tekniklerle analiz ettiniz ve tespit ettiniz?Ki B5A hakkında ve benim hakkımda bir sürü iyi veya kötü konuştunuz.Birilerinin menfaati yok üçkağıtçılığımız kalmadı.Üniversitelerdeki veriler şunlar bunlar.Ne bu yaa ...Yeter artık.
Bu iş veya yapmaya çalıştıklarınız maksadını aştı artık.Zamanı gelince sizin bilimsel veriler dediğğüniz enstitü ve testler açıklanacak.Kamu bunu öğrenecek.Ki dünyada bir tek Türkiye deki üniversiteler bir buluşa imza atamamış.Somalidekilerin bile buluş niteliğindeki projeleri var.Ki USA daki beyin gücünün%34 ü Türklerden oluşuyor.Neden gitti bu insanlar.
Yani bende israile gidersem raha mı edeceksini.Kardeşim yurt dışının kapıları bana açık hem de sonuna kadar.Hemde istediğim şartlarda.İnanın direncimin sonuna geldim.Her an gidebilirim.Siz burada kişiler üzerinde konuşurken ben diktiyazom ve spermatozom formatlarda çalışmalar yapmaktayım.Lanet olsun çalışmalarımı yurt dışında değerlendirme kararı aldırttınız.
Ben diyorum kanser vakaları arttı.Enbüyük etmen konvansiyonel tarım ürüleri siz hala npk bellemişsiniz.Bu gün ATP proteininin ADP ye indirgendiğinde açğa çıkan enerji 7000 calori.8883 metrede insanın 1.7 günlük ihtiyacı.
Bir bitki topraktan aldığı miktarın %3 ile %15 şini ürüne çevirir.Kalanını toprağa iade eder.Topratan aldığının 3 katından fazlasını atmosfer ve güneşten sağlar.Her yıl %385 oranında topraklar zenginleşesi gerekirken neden sizin direttiğiniz sistemler toprakları yok etti?
Dağda NPK yok.Süren çapalayan da yok (Domuzdan başka) ilaçlama yok.Her yıl oralarada ürün artışı oluyor da neden sizin gübrelediğiniz NPK lı toğpraklarda ürün olmuyor.
Neden hastalıklarçoğalıyor.Herkes öğrendi konvANSİYONEL TARIMIN NE OLDUĞNU.dÜNYADAİ HER KES.Ama biz hala öğrenmek istemiyoruz.Hala NPK.Ne bu ya NPK ne imi bu güne kadar kullandınız da ne oldu.Ne yaptı bu NPK.
Hatamız nerede biliyormusunuz.Biz tabiata ders vermeye ve hükmetmeye kalkıyoruz.Elin amerikalısı örümcek ağının molekül yapısını %35 taklit ederek kevlar yapar ve saniyede 210 metre hızla giden bir mermi 0.1 mm kalınlığındaki kevlarda geçemez.Elin amerikalısınız dünyadan toparladığı beyinler şimdi çekirgelrin radar sistemini inceleyiparaç konsepti yaparlarBiz bakarız.Yapan olursa hazmedemeyip,yok ederiz.Neden mi çekirgeler.Çünkü milyonlarcası aynı anda havalanır ve bir birlerine hiç çarpma riskleri yoktur.
Kardeşim tabiat bizden ders almaz.Boşuna anlatmayı bitkilere derslerinizi.Ama onlar bize iyi ders verir.Tıpkı şimdi olduğu gibi.Nasanın yaptığı araştırmalara göre Türkiye topraklarının kullaım ömrü 11 yıl kaldı.Her yıl 26 adete van gölü kadar alan çölleşiyor.Sayın engin bilgili kardeşlerim bunların nası önüne geçeceğiz.Bir öğrenelim bakalım.
Alır kullanırsınız işinze gelirse Hüseyin beye sipariş verirsiniz işinize gelmezse eyvallah.Başkasını kullanısırsınız.Ne ben ne ortaklarım nede BMR tarım camiasından her hangi birisi herhangi bir gübreyi veya ürünü kötülemedik.Kimseylede kıyaslamayın.Bizim formatımız ayrı.Varsa teknik imkanlarınız braz vatan millet sakarya deyin analiz ediverin.Ne çıkarabileceksiniz.Edemediğiniz tespileri etmiş gibi de göstermeyin.Bu yakışık almaz.
Ki ben alışkınım bu millete Atatürk'e kadar,Fatih'e kadar eleştiririz.Bende diyorum ki benim ATATÜRK'Ü VEYA FATİH' ELEŞTİREBİLMEM İÇİN en az onlar kadar olmam lazım.Ondan sonra ben buna hak kazanırım.Doğrusu da bu.Saygılarımla.Bu iş bitmiştir.
Alır kullanısıız.Gözlemlerinizi yazarsınız.Varsa imkanlarınız test edersiniz.Test tkniklerini ve parametreleriniz açıklayarak tabi.Varsayımlarla sakın hareket etmeyin.Çünkü insana en büyük zararı bir kendisi verir birde varsayımlar. Sayısal lotoda varsayımlar üzerine oynanır.Aksi halde sözleriniz loto dan öteye gitmez.Kendi değerinizden kaybedersiniz.
Varsa bildikleriniz.Söyleyin bende öğreneyim.Çünkü tek bildiğim hiç br şey bimediğimdir. Diyebilen bir insanım
saygılarımla
BEKİR SITKI ARI.
UMARIM BU YAZDILARIMDAN DOLAYI ELİF HANIMIN LİNKİNİ KAPATMAZSINIZ.
HAKKIMDA İYİ VEYA KÖTÜ YAZANLARIN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.KÖTÜLER OLMASA İYİLERİN,İYİLER OLMASA KÖTÜLERİN NE OLDUĞU ANLAŞLMAZDI.
Selahattin Yılmaz
26-12-2008, 13:59
Sevgili Bekir bey, buradaki tartışmaları kıyas alarak bir karara varmanıza üzülürüm. Bırakın B5a tartışılsın bende zaman zaman b5a nın gördüğüm etkileriyle buradaki tartışmaları hep zıtlıkla karşıladım ancak gördümki b5a hakkında ne kadar önyargım varsa kullandıkça giderdi ve yine burada da aynısı oldu yani ne kadar tartışma endişe verici boyutlara ulaştıysada ürün hep kendisini ispatladı (En azından benim için).
Sizinle mesleki olarak telefonda görüşmüşlüğümüz var zaten ve genel bir kanınız vardı dış ülkelerden gelen talepler doğrultusunda. Ama bu ülke için değeceklerin yanında bir kaç kişinin eleştirmesi sizi yıldırmasın sonuçta her eleştiri bir açılım demektir bir anlamda. Bu anlamda lütfen küsmeyin darılmayın. Hatta ben isterimki bu forumda Onkelif'in kulanıcı adıyla değilde kendi adınıza üye olup yazılara katılın, agaclar.netin üye psikolojisini yaşayın ve mümkünse paylaşımlarımıza, toplantılarımıza ve tanışmalarımızaktılın ve şahit olun.
Göreceksiniz ki burada eleştiren insanlar b5a yı tanıyınca farklı düşünecek, sizi tanıyan insanlar ürünü anlayacaklar. Bırakın kelimelerin sizi etkilemesini ve ürününüzün etkisine güvenin.
Sayın Onkelif ve ya Bekir Bey ilk olarak şunu söylemek isterim ki, buradan daha tarafsız bir platform bulmanız çok zordur. Daha geçen hafta bir üyemiz tarafından
birileri birilerinin menfaatine basmış sanırım
denilerek gizli B5A ortağı ilan edilmişken, şimdi B5A düşmanı, suni gübre kullanılmasını teşfik eden bir kişi olarak görülmek beni üzmüştür.
Bizim burada amacımız, bilenler ile bilmeyenleri bir araya getirerek, seviyeli bir tartışma ortamı yaratmak, bilginin yayılmasını sağlamaktır. Biz bilmediğimiz bir ürünün yandaşı veya karşıtı olamayız. Ancak anlamaya çalışırız. Bunun için üreticinin olduğu kadar, deneyenlerin tecrübelerine, bilimsel raporlara ve karşıt görüşlere ihtiyaç duyarız. Bu elde ettiğimiz sonuçlarıda kendi bilgilerimle kıyaslarız. Yanlışımız var ise düzeltiriz, eksiğimiz var ise tamamlarız, katılmadığımız noktaları ise belirtiriz.
Ama şunu eklemem lazım ki, burada ki herkes, NPK diye adlandırdığımız temel bitki besinlerinin sadece fenni gübrede yer almadığını bilir. Dolayısı ile bizim NPK veya besin elementi derken dışarıdan verilecek olan hayvansal gübreleride, suyuda hesap ettiğimizi bilmelisiniz. Eğer soru soruyor isek, bu B5A'nın hakikaten bahsedilen özelliklere sahip olmasını dilediğimiz içindir, anlamaya çalıştığımız içindir. Provakasyon amaçlı kişiler zaten aramızda çok uzun barınamazlar.
UMARIM BU YAZDILARIMDAN DOLAYI ELİF HANIMIN LİNKİNİ KAPATMAZSINIZ.Elif Hanım kim?
Elif Hanım = On K Elif. Ben öyle anladım.
Oğuz Alper
26-12-2008, 22:09
BEYLER YETER;
Ben Bekir Sıtkı ARI. Onkelif 'in linknden yazdığım için özür dilerim.
B5A şöyle böyle demogojilerini bırakalım artık.Hakikaten kınağı geldi.Bu ülkede teröristen daha kötü yargılandık.Ben bizlere bir takım rantların direktifler doğrultusunda konvaqnsiyoneltarım anlayışını ve bilgilerinin dıında hareket ediyorum.
Sizler B%A yı alıp kullandıysanız çalışma şekkillerini,bitkiye olan faydalarını içeriğin ihangi tekniklerle analiz ettiniz ve tespit ettiniz?Ki B5A hakkında ve benim hakkımda bir sürü iyi veya kötü konuştunuz.Birilerinin menfaati yok üçkağıtçılığımız kalmadı.Üniversitelerdeki veriler şunlar bunlar.Ne bu yaa ...Yeter artık.
Bu iş veya yapmaya çalıştıklarınız maksadını aştı artık.Zamanı gelince sizin bilimsel veriler dediğğüniz enstitü ve testler açıklanacak.Kamu bunu öğrenecek.Ki dünyada bir tek Türkiye deki üniversiteler bir buluşa imza atamamış.Somalidekilerin bile buluş niteliğindeki projeleri var.Ki USA daki beyin gücünün%34 ü Türklerden oluşuyor.Neden gitti bu insanlar.
Yani bende israile gidersem raha mı edeceksini.Kardeşim yurt dışının kapıları bana açık hem de sonuna kadar.Hemde istediğim şartlarda.İnanın direncimin sonuna geldim.Her an gidebilirim.Siz burada kişiler üzerinde konuşurken ben diktiyazom ve spermatozom formatlarda çalışmalar yapmaktayım.Lanet olsun çalışmalarımı yurt dışında değerlendirme kararı aldırttınız.
Ben diyorum kanser vakaları arttı.Enbüyük etmen konvansiyonel tarım ürüleri siz hala npk bellemişsiniz.Bu gün ATP proteininin ADP ye indirgendiğinde açğa çıkan enerji 7000 calori.8883 metrede insanın 1.7 günlük ihtiyacı.
Bir bitki topraktan aldığı miktarın %3 ile %15 şini ürüne çevirir.Kalanını toprağa iade eder.Topratan aldığının 3 katından fazlasını atmosfer ve güneşten sağlar.Her yıl %385 oranında topraklar zenginleşesi gerekirken neden sizin direttiğiniz sistemler toprakları yok etti?
Dağda NPK yok.Süren çapalayan da yok (Domuzdan başka) ilaçlama yok.Her yıl oralarada ürün artışı oluyor da neden sizin gübrelediğiniz NPK lı toğpraklarda ürün olmuyor.
Neden hastalıklarçoğalıyor.Herkes öğrendi konvANSİYONEL TARIMIN NE OLDUĞNU.dÜNYADAİ HER KES.Ama biz hala öğrenmek istemiyoruz.Hala NPK.Ne bu ya NPK ne imi bu güne kadar kullandınız da ne oldu.Ne yaptı bu NPK.
Hatamız nerede biliyormusunuz.Biz tabiata ders vermeye ve hükmetmeye kalkıyoruz.Elin amerikalısı örümcek ağının molekül yapısını %35 taklit ederek kevlar yapar ve saniyede 210 metre hızla giden bir mermi 0.1 mm kalınlığındaki kevlarda geçemez.Elin amerikalısınız dünyadan toparladığı beyinler şimdi çekirgelrin radar sistemini inceleyiparaç konsepti yaparlarBiz bakarız.Yapan olursa hazmedemeyip,yok ederiz.Neden mi çekirgeler.Çünkü milyonlarcası aynı anda havalanır ve bir birlerine hiç çarpma riskleri yoktur.
Kardeşim tabiat bizden ders almaz.Boşuna anlatmayı bitkilere derslerinizi.Ama onlar bize iyi ders verir.Tıpkı şimdi olduğu gibi.Nasanın yaptığı araştırmalara göre Türkiye topraklarının kullaım ömrü 11 yıl kaldı.Her yıl 26 adete van gölü kadar alan çölleşiyor.Sayın engin bilgili kardeşlerim bunların nası önüne geçeceğiz.Bir öğrenelim bakalım.
Alır kullanırsınız işinze gelirse Hüseyin beye sipariş verirsiniz işinize gelmezse eyvallah.Başkasını kullanısırsınız.Ne ben ne ortaklarım nede BMR tarım camiasından her hangi birisi herhangi bir gübreyi veya ürünü kötülemedik.Kimseylede kıyaslamayın.Bizim formatımız ayrı.Varsa teknik imkanlarınız braz vatan millet sakarya deyin analiz ediverin.Ne çıkarabileceksiniz.Edemediğiniz tespileri etmiş gibi de göstermeyin.Bu yakışık almaz.
Ki ben alışkınım bu millete Atatürk'e kadar,Fatih'e kadar eleştiririz.Bende diyorum ki benim ATATÜRK'Ü VEYA FATİH' ELEŞTİREBİLMEM İÇİN en az onlar kadar olmam lazım.Ondan sonra ben buna hak kazanırım.Doğrusu da bu.Saygılarımla.Bu iş bitmiştir.
Alır kullanısıız.Gözlemlerinizi yazarsınız.Varsa imkanlarınız test edersiniz.Test tkniklerini ve parametreleriniz açıklayarak tabi.Varsayımlarla sakın hareket etmeyin.Çünkü insana en büyük zararı bir kendisi verir birde varsayımlar. Sayısal lotoda varsayımlar üzerine oynanır.Aksi halde sözleriniz loto dan öteye gitmez.Kendi değerinizden kaybedersiniz.
Varsa bildikleriniz.Söyleyin bende öğreneyim.Çünkü tek bildiğim hiç br şey bimediğimdir. Diyebilen bir insanım
saygılarımla
BEKİR SITKI ARI.
UMARIM BU YAZDILARIMDAN DOLAYI ELİF HANIMIN LİNKİNİ KAPATMAZSINIZ.
HAKKIMDA İYİ VEYA KÖTÜ YAZANLARIN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.KÖTÜLER OLMASA İYİLERİN,İYİLER OLMASA KÖTÜLERİN NE OLDUĞU ANLAŞLMAZDI.
Sadece gülmekle yetiniyorum.Bu arada uyarımı dikkate alıp sitenizden hastalıklarla ilgili ibareleri kaldırmışsınız.Teşekkürler
Besenkar
27-12-2008, 00:08
Sayın Bekir Sıtkı Arı Bey ya da Onkelif
Tercihlerinize ve her türlü iyi çalışmaya saygı duymakla birlikte;
Lütfen basit bir dille
ürününüzün
"Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim İçerikli Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmeliğin"
hangi kısmına uyduğunu
neden bakteri var denilmesine rağmen
Tarım Bakanlığının belgesinde bakteriden söz edilmediğini,
belgede bakteriden söz edilmemesine rağmen neden ısrarla içinde bakteri olduğuna değinildiğini,
bu ürünün yukarıdaki yönetmeliğe göre MELAStan farkını
açıklar mısınız?
Para vererek aldığımız ürünü bilmek hakkımızı kabul edersiniz sanırım.
İklimsiz
27-12-2008, 00:56
Elif Hanım kim?
Elif hanım= Onkolog Elif
Ben de böyle anladım.
ismailkaymaz
27-12-2008, 14:51
Bence bu konu hakkında bilinen herşey yazılıp çizildi. İnsanları yıpratmaya sindirmeye ve aşağılamaya yönelik tartışmalarla bir yerlere varılabileceğini sanmıyorum.
Birilerin niyetini okurken kendi niyetleri ortaya çıkan kişilere soruyurum; karalamak köstek olmak çok kolay, amacınız nedir? Elbette eleştiri yapılacak, elbette birşeyler sorgulanacak ama bunu yaparken yıkıcı **** yapıcı olmanın sınırlarını hepimiz ayırt edebilecek insanlarız. Neden yapıcı eleştirilerde bulunmuyoruz?
Ürünü kullananların aldığı sonuçlar ortada, benim ve komşumun evindeki saksılarda da gözle görülür değişiklikler var. Herşey bir yana bu ürünün incelenmesi sonucunda hiçbir işe yaramadığı ortaya çıksa bile (bence böyle bir ihtimal yok) ülkemizde bu gibi ümit vadeden çalışmaların yapılması kim ne derse desin bana gurur veriyor.
İnsanları yıpratmaya sindirmeye ve aşağılamaya yönelik tartışmalarla bir yerlere varılabileceğini sanmıyorum.
Bu tür davranan üyelerin üyeliklerini kapatıyorum. Diğer sorularda ise böyle bir tavır yok. Gözden kaçırdığım aşağılamaya yönelik mesajların numaralarını yazarsanız sevinirim.
Selahattin Yılmaz
27-12-2008, 18:07
Bekir beyden bana gelen bir mail. Elçiye zeval olmaz.
Sadece olanlara birileri sebep, birileri şahit, diğerleri de seyirci oluyorlar ve bu hiç değişmiyor. Bense hangisi olduğumu şaşırdım ama nasıl olurmuşta anladım ve bence bu memleket bundan daha iyisini de haketmiyor bildim:
forumlar sıktı artık.
Kimden: B.sıtkı arı (*****bekir@hotmail.com)
Gönderme tarihi: 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:28:39
Kime: selahattin*****@hotmail.com
Sayın Selahattin YILMAZ
Bu bahçesel ve ağaçlar net ten artık bıktım.Ve kesin kararımı verdim.BUndan dolayıda Hüseyin OVAK ı da aramanız gerekmiyor.Ben uzunca bir süre gerek askeri alanda gerekse sivil alanda bir takım çalışmalar yaptım.İnsan hiç ölmeyecekmiş gibi çalışan hiç yaşamamış gibi ölen zavallıdan ibarettir.Ben zavallı olmadım.En azında Allah 'ın bana verdiği ömrü değerlendirmeye çalışıyorum.Küçük kafalar kişileri,orta kafalar olayları,büyük kafalar fikirleri konuşur.O 2 forumda her kes kendisini büyük kafalı ilan etmiş.İstisnalar kaideyi bozmaz.Kibir gurur ve demogoji ile insanlarla veya onların çalışmalarıyla uğraşmaktan öteye gidemeyen acizler sürüsü.O kadar inceledim.Hep kişiler üzerinde yazılanlar.Hatta daha ötesi kişilerin ürünüyle yazılanlar.Kişilerden daha küçüklerle uğraşıyorlar.Bu insanlar gibi Türkiye de pek çok var.Tek üzüldüğüm neden en çoğu Türkiye de.Yaptığım ve yapacağım diğer ürünler kesinlikle yurt dışı menşeyli olacak.Bunda kesin kararlıyım.Kısaca diyorum ki bunu size yazdığımı da forumlara yazın lütfen.Akıllı insan zamanı nasıl kazanacağını akılsız insan zamanı nasıl israf edeceğini düşünür.Yani benim onlarla boşu boşuna geçirecek veya ayıracak zamanım hiç yok.O zamanımı daha değer verdiğim insanlarla ve çalışmalarla değerlendirme kararı aldım.Alim alim olmak için ne cefalar cahilcahil olmak için ne sefalar sürer.O linklerde ve forumlarda B5A nın tanıtılmasına hiç gerek yok.B5A anlatılmaz yaşanır.
Hedeflerimden ve amaçlarımdan asla taviz vermiyorum.Şu anda da örnekle anlatayım annenin kan gurubu aRH + babanın kan gurubu b RH + anne karnındaki çocuğun kan gurubu AB RH +Farklı kanlarıbirbirlerine versen ölüm oluyor da anne karnında rahimde nası bu kan diğerini ve çocuğu besliyor.Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim.Böylelikle çoğu hastalıkları anne karnında çözülebileceğine inanıyorum.
Oradaki zavallılar artık benimle uğraşmasınlar.Yapışmasınlar fakir sümüğü gibi.Kararım enkısa süre içerisinde çalışmalarımı yurt dışına taşımaktır.Kimse vazgeçiremez.
Size de ayrıca teşekkür ediyorum.İlgi alakanız ve desteğinizden dolayı.(BAZILARININ KALPLERİ MÜHÜRLDÜR.İSTESENİZDE AÇAMAZSINIZ.)DER YARATAN AYETİNDE.bUNLAR ONLARDAN.TIPKI İNGİLİZ METAFİZİKÇİ VAR.ADINI HATIRLAYAMIYORUM.ŞU ANDA DÜNYANIN EN BÜYÜK METAFİZİKÇİSİ.'MOLEKÜLLER ÜZERİNDE TABİAT ÜSTÜ BİR VARLIĞIN KPONTROLÜ MEVCUTTUR.BU ALLAH'TIR.AMA B EN METARYALİSTİM İNANMIYORUM İNANMIYORUM.'DE BUNLAR ONLARDAN.OYSA KARBON ATOMUNUN ELEKTRONLARININ DEĞİLDE 6 GULİAN VE 6 KUARKINI PARÇALAMAYI BAŞARABİLSE İNSAN 1 MG KARBON ATOMU DÜNYAYI 8 KERE YOK EDEBİLİRDİ.İŞTE YARADANIN KONTROL MEKANİZMASI.
SAYGILARIMLA.
İnsanlar soruyor, bakteri var mıdır, dışarıdan besin takviyesi gerekir mi?
Aldığımız cevap keramet arayın. Ancak bu kadar bilimsel olunabilinir, bir ürün bu kadar şüphe altına sokulabilir, bu kadar insanlarla dalga geçilebilinir. Teşekkür ederiz.
Besenkar
27-12-2008, 19:15
Sayın Selahattin Yılmaz,
Keşke böyle bir iletiye aracı olmasaydınız.Bu kesinlikle bir alim düzeyi değil.
Ayrıca bu ürün melastan mı ibaret.Ziraat mühendisi olarak sanırım cevaplama nezaketi gösterirsiniz.
Ayrıca:Bu ürün hakkında bir iki söz söylediğim için o çirkin sözlerden alındım.
Sadece "KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR" demekle yetiniyorum.
Saygılarımla...
Selahattin Yılmaz
27-12-2008, 19:41
Sevgili basenkar, size hala cevap vermeyeceğim çünki o kadar tartışmanın ve söylenen sözün ve içeriği konusunda tartışılan, sorular sorulmuş ve cevap verilmiş ürün için bu soruya cevap vermeyi abes görüyorum. Zira bu başlığın gerisindeki konularda cevaplarınız var, hatta içeriğini bile yayınlandı orada cevabınızı bulursunuz.
Süreçte ben kimsenin avukatı değilim. Benim cevap vermeyi anlamsız görmem tamamen benzer sorulara defalarca cevap verildiği halde birde bu cevabın benden istenmesidir. Ben sadece b5a yı kullanan, gerekli tüm yasal evraklarını orjinaliyle görmüş (Hüseyin beyle görüştüm size evrakları ve deneme numunesi gönderecek), kullandığı için ürünün etkisine şahit olmuş ve agaclar.net üyesi olması hesabıyle Hüseyin OVAK'ı tanıma fırsatı bulmuş bir kişiyim dolayısıyla da Bekir beyle tanışıklığım ve görüşmüşlüğüm var ve bununda sizi tanımamdan tek farkı ekstradan 2 defa telefonda Bekir beyle görüşmüş olmak.
Benim Bekir beyin yazdıklarına sözüm olmaz yazdıkları ona aittir, sizin yazdıklarınıza da. Ama gerçek şu ki Bekir bey sadece sizin değil agaclar.net içinde, karşımızda duran sanık sandalyesindeki kişi değildir. Bu sonucu başından gördüm, tavrım aklıma gelenin gözüm önünde gerçekleşmesinedir.
yakamozsimsek (http://agaclar.net/forum/member.php?u=19362)
damat ferit (http://agaclar.net/forum/member.php?u=32224)
gibi üyeler soru sormanın adabını öğrenirler diye bir süre bekleyip forumdan uzaklaştırıldı. Onun dışında bu forumdan bıktım artık denecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Kimseyi sanık sandalyesine oturttuğumuzu da hiç sanmıyorum. Ortada bir ürün varsa tabii sorular sorulacaktı...
Baştan bu yana cevap verebilecek kişi olarak hiç ortada görünmeyen, sadece ürünü pazarlama durumunda olan Hüseyin Bey'i, konusu olmayan alanda cevaplar vermek zorunda bırakan biri olarak, yabancı ülkelerle yapacağı bağlantılar için başarılar dileriz. Umarım onlar hiç soru sormaz :)
Selahattin bey!
Yukarıdaki okuduğum email beni hayrete düşürmüş durumda. Sözüm size değil tabikii. Ancak soru sorulmasından veya üzerinde yorum yapılmasından bu kadar çekinilen bir ürünün savunulmasını, insanların iyi niyetinin kullanılmasını doğru bülmuyorum. İnancın arkasına saklanarak hiç kimsenin bir yere varabileceğinide düşünmüyorum. Kerametmiş beyefendi pazardan alınan bir şeymiş gibi yazmış. Üzülerek belirteyim aslında zavallı kendisidir bu zatın. Buraya yazı yazan herkes yaratıcının kendilerine bahşettiği aklını kullanan insanlar. Kullanmasalar onlardan iyisi olmayacaktı.
Emin olun bu olay beyin göçü falanda değil. Beyin göçünün nasıl olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.
Yüce dinimizin çıkar amaçlı buralara kadar kullanılmasına üzüldüğümü belirtmeden edemiyeceğim. Hemde sözde bilim adınna. Vay vay vay halimize.
Saygıyla....
Selahattin Yılmaz
27-12-2008, 23:07
Tartışmayı bilimsellik dışına çıkarmak istemem ancak Bekir beyi de tanıdığımdan onun oradaki "Şu anda da örnekle anlatayım annenin kan gurubu aRH + babanın kan gurubu b RH + anne karnındaki çocuğun kan gurubu AB RH +Farklı kanlarıbirbirlerine versen ölüm oluyor da anne karnında rahimde nası bu kan diğerini ve çocuğu besliyor.Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim.Böylelikle çoğu hastalıkları anne karnında çözülebileceğine inanıyorum." cüm lesine dayanarak bu sonucu çıakrıyorsanız benim anladığım şudur: "Senden büyük Allah var padişahım çok yaşa" yani inandığı Rabbine karşı bir isyan etme olarak algılanmaması mantığıdır, bunu dile getirmenin neresi bilim adına endişe verici anlamakta zorlanıyorum.
Cümle kuruşundan, heyecanından, kızgınlığından, konudan konuya geçmesinden ve alınmasından ben bunu anlıyorum. Yoksa görüşmelerimde bilimsel bilgilerine karşı benim diyecek lafım asla olmadı hatta yetişemediğimi de söylemeliyim.
Biliyorsunuz bizim insanımız işine Allah kelamı ile başlar ve eğer belirli sınırları aştığını düşündüğünde bunu insanların yanlış anlamalarını engellemelerini önlemek içinde sık sık dile getirir. Bunu farklı dile getirmek insanların tarzıdır. Ben oraya takılmıyorum, takılmamda. Zira biliyorum ki kendi işini çok iyi dile getiren birisi ezik olduğu bir konuyu çokta iyi dile getiremeyebilir. Bizler cümlelerimize İnşallah, Maşallah, Allah izin verirse kelimeleri ile nasıl başlıyorsak gördüğüm o dur ki o da kendi sınırlarından ve ifade tarzından "Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim." (yani orada bir keramet olduğunu düşünüyor ve bunu ortaya çıkarmak istediğini belirtiyor).
Yahu kelimelerin gelebilecekleri anlamlarıda bana açıklattırdınız ya, eh diyeyim yani. Adamın kızgınlığını tasvip etmediğim kadar kelimelerin kifayetsizliğine takılıp kalmayıda anlamsız görüyorum. Tartışmanın geldiği boyutları işte bu yüzden endişe ile karşılıyorum. Konular dağılıyor, konudan konuya atlanıyor, kişilerin tarzi kelimelerine takılınıyor ve kısır ve anlamsız sonuçlara doğru ilerliyoruz ve çoğunluklada başladığımız yere dönüyoruz. Yani kurulan cümlelerden Bekir beyin aslında kendisini bize karşı ifade edemeyen ancak agaclar.neti ciddiye almada kayıtsız kalmadığını yani aslında burada olan biteni takip/merak ettiğini ben anlıyorum. Ve yine anlıyorum ki son derece üye psikolojisi içerisinde agaclar.net cazibesine kapılıp buradan ayrılmak istemediğini belkide bizim görüşlerimize değer verip ancak beklediğinden çok fazla ona karşı tepki gösterildiğini algılıyorum. Ancak kimsenin avukatı değilim sadece anladığımı anlamaya çalıştığımı ifade ettim.
Şunuda açıklamayı bir gereklilik görüyorum ki Bekir beye forumu takip etmesi gerektiğini ve kendisini tanıtarak veya tanıtmadan aktarlık (esas mesleği) bilgileriyle burada tıbbi bilgilerini paylaşmasını benim tavsiye etmişliğim vardır. Ve bir çok arkadaş için onun varlığını ve bilgi paylaşımını forum için bir fırsat gördüm. Ancak benim tavsiyemle mi gelmiştir, geldiyse B5A konusuna yazılanlara tahammül edememişmidir bilemiyorum. İşte benim B5A yı ve içeriğini anlamada forum açısından bir fırsat gördüm ve sanık diye nitelendirmem bunun içindir. Olmasaydı iyiydi, ne diyeyim. Yani kısaca forum için bilgilenme açısından fırsat gördüğüm bir kişinin böyle bir diyaloğa sürüklenmesi odur içerlediğim.
Konunun normale dönmesi ve artık tartışmayı uzatmamak adına ve bu başlık normal konusuna dönene kadar yazmayacağımı da belirtmek isterim. Buyrun söz hakkı olanlar konuşsun tartışsın.
Selahattin, #639 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=336803&postcount=639) numaralı mesajda bize anlatmaya çalıştıklarını anlıyorum. Sadece şunu merak ediyorum.
O 2 forumda herkes kendisini büyük kafalı ilan etmiş. İstisnalar kaideyi bozmaz. Kibir gurur ve demogoji ile insanlarla veya onların çalışmalarıyla uğraşmaktan öteye gidemeyen acizler sürüsü. Forumlarda bazen yerli, bazan yersiz sorular olabilir. Bu cümlelere karşı, forumların durumunu nasıl açıkladın? İstisnaları kaide yapıp, forumun geneline edilen, bu cümleler karşısında nasıl bilgilendirmeler yaptın? Saygı sınırlarını aşan üyeler sonunda engelleniyor dedin mi? Bir epey insanı toplantılardan tanıyorum, bu cümleler çok ağır kaçmış dedin mi? Yoksa kendini "istisna" kısmına sokup, ses çıkarmadın mı?
Hüseyin Ovak
28-12-2008, 01:24
Sayın üyeler;
Aranızda sayın Bekir Sıtkı ARI'yı en yakından tanıyan kişiyim...Bu platformda yazılan bazı eleştiriler sayın ARI yı oldukça üzdü...Sayın ARI nın serzenişini ve psikolojisini çok iyi anlıyorum...Kolay değil; bir ürüne yıllarını vereceksin,varını yoğunu harcayacak,hayatını bilime adayacaksın ortaya bir buluş çıkaracaksın ve bu ürünün ülkende kalması için,ülke ekonomisine vereceği katkı için direnecek,tüm imkansızlıklara ve diğer ülkelerden sunulan imkanlara rağmen bu ülkeye kazandırmak için mücadele edeceksin sonra da en çok bu ülkenin insanları tarafından eleştirileceksin!...
Bu durum bizler için makul karşılanabilir belki...Ancak bu işin tüm meşakkatine katlanmış biri olarak sayın Bekir Sıtkı ARI'nın motivasyonunu oldukça etkiledi...Hani bir söz vardır (amiyane tabirle) İT YAZI GÖRÜR AMA YEDİĞİ AYAZI O BİLİR...İşte durum bu...İnsanları kaybetmek ve onları küstürmek kolaydır.Maharet bu değerleri kazanabilmek ve sahip çıkmaktadır...
Ancak merak etmeyin; Sayın Bekir Sıtkı ARI hiçbir yere gitmeyecektir...O'nun nekadar ülkesini ve insanları seven birisi olduğunu en yakından bilen kişiyim...Bizim sayın ARI'nın felsefi olarak yazdıklarıyla değil;ortaya çıkardığı ürünle ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum...
Ayrıca sayın ARI'nın üzerinde çalıştığı projeleri de az çok biliyor,bu ülkeye daha çok şeyler kazandıracağına da inanıyorum...
Sadece şunu söylemek istiyorum:
Bu başlığın buralara gelmesinin nedenini serzenişte bulunmak yerine, öz eleştiri yaparak bulmalıyız....
Bu bağlamda,Sayın Selahattin YILMAZ'a gelen bu mesajın his yoğunluğu anında bir iç dökme,dert paylaşma olarak değerlendirilerek, forumdan silinmesini ve asıl konumuz olan B5A nın etkileri,kullanımı,Türk tarımına sağlayacağı katkılarına dönmeyi istirham ediyorum...
Vermiş olduğum bir söz var; B5A ile ilgili AB den alınmış olan bazı belgeleri ve enstitütü raporlarını elime ulaştığında sizlere sunacağım.Bundan şüpheniz olmasın...
Burada amaç üzüm yemek olmalı;bağcıyı döğmek değil...
SAYGILARIMLA...
MeyveliTepe
28-12-2008, 12:15
Ağaçlar.net'de tek bir konu üzerinde 22 sayfalık bir iletişimin yapıldığı başka bir konu yoktur herhalde. Kimi mantıklı, kimi duygusal, kimi desteksiz bir şekilde ürünü öven, kimi objektif deneyimlerini paylaşan, kimi art niyetli, kimi samimiyetle bu ürünün ne olduğunu sorgulayıp anlamaya çalışan yüzlerce mesaj.
Oysa yine ağaçlar.net'de benzeri başka ürünler de tartışıldı. Hiç biri bu kadar uzamadı. Neden? Sebebi basit. Diğer ürünlerin ne olduğu ya da ne olmadığı sağlanan bilgilerle kısa sürede üzerinde uzun tartışmalara gerek bırakmayacak şekilde anlaşıldı. Yanıtlanmamış soru kalmadı. Bilgiye dayanan sonuçlara göre forumların takipçileri bu ürünleri kullandılar veya kullanmadılar.
Peki, B5A'da farklı olan neydi? Onu da yanıtlayalım. Sorulara yanıt bulunamadı. Dahası, sorulara çelişkili, bazen yanıltıcı yanıtlar verildi. Çok basit ve yanıtının da gayet somut olması gereken soruların yanıtı duygusal oldu.
Yine eleğimizi sallayalım, ne var elimizde diye.
- Biyolojik olarak sunulan bir organik gübre söz konusu olan.
- Bu ürünün tescili biyolojik değil, sadece organik sıvı gübre. Dolayısıyla biyolojik özellikleri tescilinde, ruhsatında görünmüyor.
- Bu durumda soruluyor nedir diye (ki insanların bunu kullanabilmelerinin ön şartı bilinmesini gerektirir. Bunun için tescil ve ruhsat kurumu var).
- Önce mycoplasma'lar ve bir sürü bakterinin adı geçiyor. Sonra canlı bakteri yok deniyor.
- Fakat ürünü kullanma isteğindeki kişilere biyolojik bir ürün kullanma talimatları verilmeye devam ediliyor.
- Bu çelişkilerden dolayı, ürün hakkında sağılıklı bilgi verebilecek birileri yanıtlanıncaya kadar tartışmaya ara veriliyor.
- Bu süre içinde sadece saha denemelerinden alınacak sonuçların görüşülmesi öneriliyor (kaldı ki, içeriği bilinmeyen biyolojik bir ürünün denenmesi cesaret gerektirir. Ürünü buzdolabında yiyeceklerle birlikte muhafaza eden arkadaşlarımız dahi oldu)
- Forumu takip edip ürünü temin eden üyelerin uyguladıkları bir kaç deneme sonucu da paylaşıldı. Bazıları olumlu bazılarında ise etkisiz olduğu ifade ediliyor.
- Sonra ürünün mucidi ve sahibi çıkıyor ortaya. Umutlanıyoruz bilmek istediklerimizi öğreneceğiz diye.
- Fakat yanıtları öğrenmek yerine, özetle ürünün kerametini görememiş olanlarımızın kafasızlıkla suçlanması dışında bir açıklama alamıyoruz.
Durum bundan ibaret. Sorular hala aynı ve oldukları yerde duruyorlar.
Ticari olarak piyasaya sürülerek satılmakta olan bir ürünün her türlü uygunluk prosedüründen geçmiş, yanıtlanmamış sorusunun olmaması beklenirdi.
Ortada (henüz) yanıtlanamayacak soru varsa ürünün piyasaya sürülmemesi gerekirdi.
Soru soranlara hakaret etmek, her seferinde "ülkemiz topraklarının nasıl da kimyasallar tarafından tahrip edildiği ve bu ürünün mucizevi bir şekilde bu tahribatı yok edecek tek ürün olduğu"nun vurgulanması (ki bunu herkes biliyor zaten) yerine, tüketiciyi tatmin edecek bir yaklaşım daha yerinde olurdu.
Kaldı ki, bir ürünü başka bir ürünmüş gibi piyasaya sunmak tüketicinin yanıltılma çabası anlamına gelir ki, bu kabul edilebilir bir durum olmamalıdır. Ürünün biyolojik olma olasılığı ise bu durumun vehametini arttırmaktadır. Öyle ya, tüketici nereden bilecek bu ürünün içinde şarbon mikrobu olmadığını.
Son günlerde sözü edilen, ümit ederimki geçerli kurumlar tarafından yapılacak olan, ürünün sunum özelliklerini tam olarak ortaya çıkaracak analizler, testler ve bunlara ait raporları görene kadar kendi adıma yeterlilik önergesi veriyorum.
Bu başlığın buralara gelmesinin nedenini serzenişte bulunmak yerine, öz eleştiri yaparak bulmalıyız....Madem ikinci kezdir öz eleştiri diyorsunuz, yöneticilerden biri olarak öz eleştirimi yapayım.
yakamozsimsek ve damat ferit tarafından yapılan eleştirilere herkesin söz hakkı var diye karışmadık. İşin tadını kaçırınca ikisini de engelledik. Yazılarını silmedik ki, benzeri soru soracaklar tekrar zahmete girmesin. Ayrıca, diğer üyelere de örnek olmak açısından, nasıl davranırlarsa, nasıl davranacağımızın örneği olarak durmasını da yararlı gördük.
Bunun dışında eleştireceğiniz ne var?
denizakvaryumu
28-12-2008, 18:24
Sn.MeyveliTepenin 642.nolu mesajdaki görüşlerine katılıyorum.
Kendisi objektif biçimde olayı özetlemiş.
Bu forumda, bir başka gübrenin destekleyicileri haricinde, B5A için yazılan yazılar, sadece B5A yı daha fazla tanımak için yazılan yazılar.
Ama malasef MeyveliTepenin de belirttiği bazı konularda cevap alamadık.
Ben, Sn MeyveliTepenin de belirttiği bazı konularda cevap alamazsam, bu ürünü kaldırıp çöpe atacağım. Çünkü hala buzdolabımda.
Hüseyin Ovak
29-12-2008, 13:29
Bir özeleştiri de benden;
B5A başlığına ilk yazmaya başladığımda üyelerimizin B5A yı tanımasını ve kullanımları konusunda yardımcı olmayı hedeflemiştim.Bunu ne kadar başarabildim bilmiyorum...Ancak zaman zaman gelen sorular karşısında cevaplayamadıklarım (bazıları formülü deşifre etmemek adına, bazıları da bilgi eksikliğimden) oldu...
Bazen de suskun (kalmak zorundaydım) kaldım...Tabi ki alışıla gelmiş bir tarım sistemi içerisinde sıradışı bir üründen bahsetmek (hele benim gibi bu mesleğin dışında biri olarak) oldukça zor bir iş... Ancak yine de hemen hemen tüm sorularda teknik arkadaşlara danışarak, cevap vermeye çalıştım...Burası her ne kadar bir forum olsa da bazı yasal mevzuatlardan dolayı zaman zaman ya suskun kaldım, ya da konuyu geçiştirmeye çalıştım. Ancak hep dürüst oldum...Yine dürüstçe söylemeliyim ki; zamanı geldiğinde B5A ile ilgili yanıtlanmamış soru kalmayacaktır...Sadece biraz zaman....
Ben Hüseyin Ovak olarak B5A nın yeni bir teknoloji olduğuna,Ülke tarımına ve ekonomisine çok şeyler katacağına,insanların daha sağlıklı beslenmesine fevkalade katkıda bulunacağına inandım ve sizlere bunu anlatmaya çalıştım... Bunu yaparken de üyelerin ürünü kulaktan dolma, ya da reklamasyon bilgilerle değil B5A yı bizzat deneyip etkilerini kendi gözleri ile görmelerini istedim...(Bu durumu bazı üyeler ticari olarak algılasa da..)
Kısacası kimyasal gübre ve zirai ilaçlarla kirlenmiş ve kirlenmeye devam eden topraklarımızı,atmosferi ve yeraltı sularını iyileştirebilmek,insanların beslenirken çeşitli hastalıklara maruz kalmalarını engelleyebilmek,çiftçinin ürün yetiştirebilmek için girdi fiatları altında ezilmesine seyirci kalmamak adına birşeyler yapmak istedim... Başarılı oldum ya da olamadım....Ancak amacım buydu...
Fakat gübre ve zirai ilaç piyasası çok büyük bir rant...Bu piyasanın içinde olabilmek ve kendini kabul ettirebilmek ciddi bir şekilde maddi güce dayanmakta...Bu bağlamda da bazı sorunlar yaşandı...
Tüm bunların yanında AB ülkelerinde bazı tescil ve araştırma enstitülerine başvurulmuş olmasına rağmen sizlerin önerisi doğrultusunda Türkiye'den de bazı Üniversite ve araştırma enstitüleri ile bağlantı kurdum...Ancak bu sektörde inceleme ve araştırmalar uzun bir süreç alıyor.Bu nedenle (henüz) tamamlanamayan bu sonuçları size bildiremedim,bildiremezdim...
Ne bileyim hatırlamadığım daha bir sürü hata ya da eksiklerim ile sanırım bu başlığın buralara gelmesinde oldukça sorumluyum diye düşünüyorum...Sizlerin kafalarınızı karıştırıp,yanlış yönlendirmişsem özür diliyor, Saygılar sunuyorum...
merhaba arkadaşlar!
22 saydadır biraz sıkılarak birazda b5a hakkında ciddi şeyler bulabilir miyim diye okudum.
B5a gübresini enine boyuna tartışmıssınız .Hoşuma gitti .Bu güne kadar internette b5a hakkında böyle bir tartışma olmamıştı.Ürünü geçen yaz bende kullandım.Biz açık alanda yazlı kışlı sebze ekeriz.Ürün beni baya heyacanlandırmıştı,bir litre ile 7 dönüm olmadı 5 dönüm.Müthiş bir şey dedim hem bitkiyi besleyeceksin hem topragı bozmayacaksın hem saglıklı ve bol ürün alacalsın gerçekten çok güzel.
Hemen ürünü satan firmayla irtibat kurup iki litre istedim daha dogru ilk önce bekir beyle temasageçtim . Herkes gibi benimde sorularım vardı.Ve bekir hocayla konuştuk denemek için ürün siparisi verdik .Nisan 15 te ekmiş oldugumuz 4 dönüm domates ve 3 dönüm hıyar da kullanmaya başladık .Fideleri dikdikten sonra can suyuyla birlikte vermeye başladık ama malesef mayıs ın 9 unda bir tolu bütün bitkiler enkaza döndü .Dedim sezunu başlamadan bidirdik ama bir hafta sonra bir gübreli su bitkiler yeniden ışkın vermeye başladı .
Çok şükür kurtardık.
Bitkilerin yeniden ışkın vermesi b5a sayasinse mi yoksa vermiş oldugumuz diger gübrede mi onu tam bilemiyorum.
Bizim yanlışımızda burada oldu keşke diyorum iki üç hatta sadece gübreyi deneseydim.Onun için birşey anlamadım ama bu yaz yarım litre alıp küçük bir paselde deneyecegim .Bizde gübre gideri çok fazla oluyor ilerde yüzlerce dönüm ekecegimize göre umarım ürünle ilgili cd videolarda,fotograflarda ve şu ana kadar deneyen kişilerin yazdıkları olumlu etkileri bende görürüm.
Ürünle ilgili antalyadan ümit beyle,bilal durmuş beyle ,cemal beyle ve ismini hatırlayamadım birkaç kişiyle konuştum.
Ümit bey ürünü hem satıyor hemde kendi seraasında kullanıyor sagolsun taa buraya( iskenderun ) kadar geldi.Bilal bey vidyodaki kiş(i patlıcan serasından 25 ton ürün aldıgını söyleyen kişi .) Yalnız bilal bey b5a ile birlikte başka organik gübreleri kullandıgını söylüyor.
Bir başka kiş(CEMAL BEY)i biber serasından her toplamaya 750 kg biber aldıgını söylüyor yalnız bir süre sonra biber ucuzlayıbca 33 AN gübresi kullanmaya başlamış.
Bir başka kişi ( bu amcanın ismini unuttum) salatalık serası nemetottan dolayı komple kavrulmuş bu üründen sonra yeniden ışkın verip verime yatmış.
Ben bunlarla bire bir telefonda görüştüm hepsinin söyledigi ürünün iyi oldugu ama pahalı oldugu.
Şimdi ben bu üründen bir yarar göremedim ama ürünü kötüleyemem önümüzdeki yaz daha net görecegiz.
Ürünün kzötü yanı biraz nazik bir ürün olması.Diger kimyasallarla karıştırmayacaksın,gün batımından sonra vereceksin*ve bunun gibi .Bu biraz insanı zorluyor özellille geniş alanda kullanacagımız düşünülürse.
Birde şu var insanlar soruyor merek ediyor .Bende Ümit eyin ,Bekir beyin kafasını az şişirmedim .
Ya dedim tek bir ürün nasıl oluda bitkinin makro ve mikro besin ihtiyaçlarını karşılar ve bir sürü soru sagolsunlar dilleri döndügünce anlattılar.
Bakın tekrar söylüyorum ben bu üründen zahiren fayda göremedim ama burda uygulama hatası bende küçük bir alanda sadece bu ürünü denesydim olumlu ve olumsuz bir kanıya varırdım.ama olmadı ama bu yaz böyle yapacagım.
Birde ürünün içerigini kimse yüzde yüz açıklama zorunda degil .Arkadaşlar örneklerini vermiş coca cola keyifle içiyorsunuz ama bunun içinde ne var diye sızlanmıyorsunuz .Bilmen gerekenler zaten üzerinde yazılı bırakında birazıda yapana kalsın.
Ben size iki örnek daha vereyim FLORA X diye bir ürün alman malı .Bitkisel kökenli ve birkaç iz elemenle desteklenmiş organik bir gübre .Bununda içeriginin tamamı bilinmiyor adamlar söylemiyor.Bu ürününde iddalı bir sloganı var;" GELECEGİN ÜRÜNÜ" kimse kalkıp bu ürünü tartışmıyor .
Yine amerikan yapımı bir organik gübre ismini hatırlayamadım.Bunu satan ziraatcide aynı şeyi söylüyor içinde bilmedigimiz birkaç şey var diyor.
Eminim bu ürün BAYER gibi diger büyük firmalardan çıksaydı kimsenin sesi çıkmayacaktı.BAYER bu yapar ya denecekti .Kendi insanımıza biraz güvelim.
Bazı bilgiler kitabidir bazı
ları ümmidir yani Allah vergisidir.Bu kardeşimizde böyle olabilir ayrıca kendisi araştırmış yani fiili duasını yapmış.
neyse bu kadar yeter
saygılarr
ཡ
Özcan2007
17-01-2009, 23:24
B5a ürün içeriği nedir, ürün içeriğini bilmeden ürünü kullanmak kimse istemez
Ne o konuyu tekrar baştan mı alacaksınız? :)
Oğuz Alper
18-01-2009, 12:24
Ne o konuyu tekrar baştan mı alacaksınız? :)
Ben bu filmi görmüştüm. :)
trapzon hurması ağaçlarım var kullanabirmiyim
*** sadece izliyorum.Zamanı gelince süprizim olacak
Sübrizimi açıklıyorum.Bence b5a nın mucidi birkaç kişinin ulaşabildiği biri olmaktansa,herkesin ulaşabilmesi gereğine inanıyorum.Çünkü o türkiyenin ve herkesin olmalı.Uzun çalışmalardan sonra sayın BEKİR SITKI ARI nın cep telefonu numarasını elde ettim xxxxx SAYGILARIMLA.....
MeyveliTepe
21-01-2009, 18:15
Bekir beyin telefon numarasını bilmenin ne faydası var anlamadım. Bekir bey sorulan soruları biliyor. Yanıtlamak isteseydi burada zaten yanıtlayabilirdi.
Bence kim olursa olsun, kimsenin telefonunun burada açıkça verilmesi doğru değil, silinmesi gerektiğini düşünüyorum.
Siz numarasını bulmuşsunuz. İllede kendisiyle görüşmek isteyen arkadaşlar da bulup arayabilir.
Kendisinden izin almadan telefon numarasını vermeniz bence çok yanlış. MSaygın beyin söylediği gibi bence de silinmeli.
Selahattin Yılmaz
21-01-2009, 19:40
Bekir bey zaten bu tarz görüşmelerden kaçan birisi değil, bence arkadaş hala hıncını hırsını alamamış olsa ki zaman zaman hortlayıp mesajlarla Bekir beye **** Hüseyin beye veya B5A ya sataşıyor. Oysa aralarındaki sorunlar kendilerini ilgilendirir burası kimsenin günah çıkartma yeri **** canım sıkıldı senle uğraşacam yeri değil. Bu yer B5A organik gübrenin tartışıldığı yerdir.
İnsan belli bir yaşta olgun bir bayan **** erkekse duygularına sahip çıkmalı, yaşadıklarından ders almalı ve kendi özeli kendisinde kalmalı, bunu bir hırs vesilesi yapmamalı. Bahanesi ne olursa olsun böyle bir uğraşı hep kendi zararınıza olur. Karşımda kendisiyle uğraşmak yerine, kendi arızalı duygularını kontrol etmeyi öğrenmek yerine karşıdakiyle uğraşmayı yeğleyen ve her zamanda aynı hataya düştüğü için bundan zarar gören birisi var dye düşünüyorum ve öyle biliyorum. Bu doğru değil, insanların özeli var ve insanların izni olmadan bu tarz numaraları burada yayınlamaya hakkınız yok oysa eğer çok arzu ediyorsanız açın telefonunu doya doya görüşün. İsteyene de Bekir bey zaten numarasını verir.
Boş iş. Allah akıl fikir ve izan versin.
Kendi isteği ve bilgisi dışında bir başkasının özel bilgilerini kamuya açık yerlerde ifşa etmeniz hiç etik bir davranış değildir. Telefon numarası silinmiştir. Çok isteyen arkadaşlar B5A hakkında Sayın Hüseyin Ovak ve ya Sayın Doğal Doğa ile özel mesajla, e-posta ile ve ya bu başlıkta bilgi alışverişinde bulunabilir.
izlediğiniz söylemiş ve on altı dakika sonra (ki arada izlenecek bir şey olmamış) sürprizini açıklamış sayın çilekeş. İlginç...
Mine Pakkaner
23-01-2009, 23:04
Sübrizimi açıklıyorum.Bence b5a nın mucidi birkaç kişinin ulaşabildiği biri olmaktansa,herkesin ulaşabilmesi gereğine inanıyorum.Çünkü o türkiyenin ve herkesin olmalı.Uzun çalışmalardan sonra sayın BEKİR SITKI ARI nın cep telefonu numarasını elde ettim xxxxx SAYGILARIMLA.....
*** sadece izliyorum.Zamanı gelince süprizim olacak
Bu mesajları görünce çok şaşırdık ve yapılan densizliğe hep birlikte üzüldük, hatta biz telefon numarasını sildik, hepimiz bu tavrı eleştirdik, kınadık.
Ancak boşuna üzülmüş gibi görünüyoruz. Çilekeş isimli üye Bekir Arı'nı çok sevgili dostu, hatta neredeyse forumumuzda kendi adına sözcüsü, onun ağzından bize mesajlar yazan Onkelif. Aynı bilgisayardan bağlanıyorlar. Ya da aynı üyenin iki ayrı hesabı.
Yani uzun çalışmalar sonucu telefon numarası elde etttiği filan masal.
Çileşkeş isimli üye hesabı kapatılmıştır.
Selahattin Yılmaz
23-01-2009, 23:09
... hepimiz bu tavrı eleştirdik, kınadık.
...
Bu durumda abesle iştigal durumu, o zaman akla şu geliyor, acaba bu durumun Bekir beyle alakası ya da bağlantısı nedir?
Danışıklı bir durum ve çocuk gibi bir oyun algınalıyorsa buda ayrı bir kınama gerektirir ******.
B5A ya yapılabilecek en iyi baltalama işte bu...
Adam gerçekten sürpriz yapmış olur bu durumda...:)
Selahattin Yılmaz
27-01-2009, 22:27
Hüseyin beyle görüştüm artık sertifikaları ve resmi belgeleri aldıktan sonra bu başlığa yazacak, gördüklerini ve yaşananları üzüntüyle okuduklarını söyledi. Ayrıca Bekir beyle de durumu görüştüm kendisi 20 gündür (son bir kaç gündür Kütahya'da) Antalya'da olduğunu ve nete girmediğini söyledi. Ayrıca mesajların kendilerine ait olmadığını da belirttiler.
Sonuçta birileri devamlı hortlayıp ha bire bu başlığı karıştırıyor.
Besenkar
31-01-2009, 22:11
Sayın;..................
Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine göndermiş olduğunuz, B5A adlı ürüne ait bilgi talep eden başvurunuz incelenmiştir.
1-B5A ürünü, Genel Müdürlüğümüzce 23.10.2007 tarihinde 2164 numara ile olarak Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
2- Sıvı Organik Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
3-Ürüne Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmemiştir.Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.
Arkadaşlar hepsini okuyamadım kısım kısım baktım çünkü bir tartışma içindesin.
kısacası sonuç nedir?almamı kullanmamı tavsiye edermisiniz sonuçta benim 50metrekarelik bir bahçem var 4 meyve fidanı yazın domates salaktalık enginar falan.ne dersiniz alıp kullanayımmı çünkü bu bahçeye 20 senedir hiç gübre atılmamış.
Alooo kimse yokmu gübrelik mi oldu herkes? :)
Alooo kimse yokmu gübrelik mi oldu herkes? :)
Arkadaşlar hepsini okuyamadım
Birinin size özetlemesini bekleyinceye kadar, okusanız daha iyi olmaz mıydı?
Birinin size özetlemesini bekleyinceye kadar, okusanız daha iyi olmaz mıydı?
Kusura bakma ama 6 cı sayfaya kadar geldim ama yirmi küsür sayfa yahu, birisi diyecekki ; al kullan **** yok kardeşim sakıncalıymış kullanma..bu kadar zormu?
Zor ki sizin deyiminiz ile yirmi küsur sayfa olmuş.
Okuyun... Karar sizin.
al kullan ya da yok kardeşim sakıncalıymış kullanma
Bu kadar basit olsa 23 sayfadır forum ahalisi ne yazışıyor? Konu ilk sayfada biterdi...
Sayın monser, henüz bilgiyi hap şeklinde sunacak teknolojimiz yok. Bu nedenle okumaya devam etmeniz gerekiyor.
Ayrıca benim için sakıncalı olan sizin için olmayabilir, ya da tam tersi.
Güzel olurdu ama sayın malbman... üç hap yut üç bilim öğren beş hap yut beş bilim öğren... Ben ümitliyim ama ilerde hap olmasa da çip olacak ... :)
NutCracker
08-02-2009, 17:51
Butun bir Pazar gunumu 23 sayfayi okuyarak gecirdim diyebilirim. B5A lanse edildigi sekilde gercekten cok ilginc bir urun. Butun bu bilinmezler, bilimsel kanitlarla umarim yakinda hepimizi tatmin eder.
Benim anladigim kadariyla zarar riski icermeyen, denenmesinde sakinca olmayan bir urun. Kimi elestrileri biraz haksiz bulmakla birlikte aklima bir takim tartismalar sarkastik bir yaklasimi da getirdi. Ret Kit okuyanlariniz(?) hatirlayacaklardir. Her seruveninde mucizevi olarak tanittiklari urunu satmaya calisan seyyar saticilar vardir. Bu urun ayak tirnagindan kellige kadar her derde devadir. Fakat aslinda urun siselenmis sudan baska birsey degildir... Gercegin farkina varan kasabalilar, saticilari katrana batirip tuye bular, kaziga oturtup kasabadan kovarlar. Bu hareket, bu urunu ureten, pazarlayan ve bilgi vermeye calisanlara bu forumda zaten yeteri kadar yapilmis...
B5A'nin ne denli mucize bir urun oldugunu kullanan cogunluk gormus ve paylasmis. Forma gonderilen resimler bunu gosteriyor. Urunun, kavram olarak standart dusunce ve bilinen bilimin disina cikilarak baslatilmis oldugu acik. Fakat profesyonel olmadigi idda edilen bakisin bu isi basarma potansiyelini de kucumsememek gerekir. Tarimda, laboratuvar ortaminda degil, doga sartlarinda ve uzun surecler sonrasi sonuc alindigi da bir gercektir.
Benim de merak ettigim bircok sey vardir. Her seyden once neden B, neden 5 ve neden A? Bu urun ne dusunulerek, nasil yola cikildi ve nasil gelistirildi? 1997'den beri hangi yollar izlenerek bu gunlere gelinip paketlendi? Su anki satislari nedir? Uzun vadede (5-10 yil) bilinen **** tahmin edilen sakincalari var midir? Bilesenlerin hammaddelerinin tamami yerli piyasadan mi elde edilmektedir? Hangi uygulamalar surekli olarak gozlemlenip test edilmektedir? Sanirim elestirilerin cogu da bu son iki-uc soruda toplanmistir.
Ve en onemlisi neden http://www.bmrtarim.net/ sitesi su anda kapalidir?
Ana sayfasi haricinde hicbir sayfaya girememekteyim. Sebebi acaba birileri kizdirdigi icin Sn. Ari mi kapatmistir, yoksa sirket merkezi tasinirken siteyi de mi yanlarinda goturmuslerdir?
Ayrica aldesem.com sitesinde urunun 62,90 TL olmasi, talebin arttigina mi isaret etmektedir? Yani konusacagimiza siparis mi vermelidir? :)
Saygilar,
Butun bir Pazar gunumu 23 sayfayi okuyarak gecirdim diyebilirim. B5A lanse edildigi sekilde gercekten cok ilginc bir urun. Butun bu bi
Bu kadar işte yahu teşekkürler yorum için.gidip alıp kullanacağım gerçi buradaki ilaç ve tarım ürünleri satanın daha haberi yok, herhalde internetten sipariş vereceğim.
Yahu ben çifçi değilim ,bir şey değilim anlamıyorumki anlatılanlardan amma sorun yaptınız...alt tarafı 50 metrekarelik bir yere 3 5 bir şey ekecez birde mevcut meyve ağaçlarını yaşatmaya çalışacaz,zaten anlasam gelip sormam size, neyse arkadaş kısaca yorum yapmış yeter bana, herhalde 5 kollu çocuğumuz olmaz, sanki dışarıda satılan meyve sebzeler çok sağlıklıda...
Selahattin Yılmaz
08-02-2009, 20:04
B5A ile tanıştıktan sonra gördümki alanında B5A tek ürün değil ancak alternetifleri ile de aynı değil. Bioglobal (http://www.bioglobal.com.tr/tr/makaleler) Ltd. şirketinin de benzer ürünleri olduğu gibi farklı şekillerde tek tek satılan belirli bir amaca yönelik biyokatalizörler, bitki gelişimini uyaran bakteriler, mikorize mantarlar ve benzeri gibi alternetif ürünler var ve bunların bir kısmıda zaten forumda tartışıldı. Bütün bunlarla birlikte B5A nın bu diğer ürünlerden farkı organik gübre olarak tescil edilmiş olması (sanırım mikrobiyal gübre olarak tescil çalışmalarıda devam ediyor sadece süreçteler) ve her biri farklı görevler yerine getiren 11 çeşit bakterinin mikoplazmik replikasyonla güçlendirilip sonrasında ısıl işlemle uyutulup ortamında muhafaza edilmesidir.
denizakvaryumu
08-02-2009, 20:18
Eğer B5A mikrobiyal gübre olarak da tescil edilirse,
hem organik gübre hem mikrobiyal gübre olarak yani iki özelliği bir arada bulunduracak piyasadaki tek gübre mi olacak?
Bir başka anlatımla piyasada bu iki özelliği bünyesinde bulunduran eş değer başka ürünler var mı?
Buralardan alırsak sakata gelirmiyiz acaba? üretim tarihi vss.. falan
http://urun.gittigidiyor.com/B5A-Organik-Sivi-Gubre_W0QQidZZ15273866
gerçi şimdi baktım fazla alacak yerde yok nereden alacağız?
Bir şey daha soracağım,bunu ekin olmayan yani boş toprağa da suyla karıştıp dökecekmiyiz yoksa mevcut ekili veya ekeceğimiz alanamı uygulayacağız.(belki şişesinde yazıyordur ama merak ettim)
Selahattin Yılmaz
08-02-2009, 20:40
Sevgili deniakvaryumu Hüseyin beylerle umarımki Yalova toplantısında görüşürüzde yeni haberleri oradan öğreniriz.
Bu arada monser kullanım konusunda bu başlıkta sevgili Hüseyin Ovak'a ait mesajları okumalısınız. Ayrıca Bmr Tarım (http://www.bmrtarim.com/b5a_organik_gubre_kullanimi.html) size yardımcı olacaktır.
denizakvaryumu
08-02-2009, 20:49
Sevgili deniakvaryumu Hüseyin beylerle umarımki Yalova toplantısında görüşürüzde yeni haberleri oradan öğreniriz.
Evet, haberleri merakla bekliyoruz :)
Mikrobiyal gübre olarak tescil işlemleri,
Tez konusu olarak üniversitedeki çalışmalar ve denemeler.
Benim merak ettiklerim.
kızacaksınız ama bir soru daha sormam lazım,çünkü aradım cevabını bulamadım.
Şimdi bahçede kuyu yok mecburen şebeke suyu ile sulama yapmak durumundayım.terkoz suyu ile gübreleme olamayacağı yazıyor tamam gübrelemeyi yaparken ilerideki çeşmeden suyu taşıyıp yaparım peki ya sonra? bundan sonra hiçmi terkoz suyu kullanamıyacağız? ki o zaman yanmışım ben,**** belli bir süre sonra devam edebilirmiyim?
tüm cevap veren arkadaşlar teşekkür ederim.
Sn. Hüseyin bey, buzdolabında sakladığım B5A dibinden akmış poşete ve kurumuş kan gibi bir oluşum meydana gelmiş.(kırmızı rengi) Ne yapmam gerekir söylermisiniz? poşetin içinde, el sürülmeden nasıl böyle birşey oldu acaba?
Bir açıklama yaparsanız sevinirim, baya endişelendim zira:(
terkoz suyu ile gübreleme olamayacağı yazıyor
Nerede yazıyor? Mesaj numarasını kopyalar mısınız?
Terkoz suyundan kasıt zannedersem şebeke suyu, ki zaten klorlanmış su ile sulama ister B5A ister herhangi başka bir gübre veyahut hatta öylesine sulama ne toprağa nede bitkiye iyi gelir.
Suyu kısmaen de olsa patogenlerden arındırmak amaçlı yapılan klor aktif olduğu sürece topraktaki diğer iyiniyetli mikro organizmalara ve bitkiye de zarar verecektir.
Bir tankda suyu 3 gün bekletmeniz gerekecektir.
Nerede yazıyor? Mesaj numarasını kopyalar mısınız?
mesajda yazmıyor http://www.aldesem.com/419-b5a-organik-sivi-gubre.html
burada yazıyor..
5- B5A yanmamış hayvan gübresi ile birlikte veya yanmamış hayvan gübresi kullanılan alanlarda kullanılamaz. Usulüne uygun olarak yakılmış hayvan gübresi kullanılan alanlarda hayvan gübresi kullanımından 10 gün önce veya 10 gün sonra B5A kullanılabilir.
6- B5A dan istenilen sonucun alınabilmesi için sulu tarlalarda ya sulama sonrası veya sulama sırasında, kuru tarlalarda yağmur sonrasında toprak ıslak veya nemli iken, seralarda ve damlama sistemli tarlalarda tesisat temizlendikten sonra ve sulama periyodunun orta kısmında uygulama yapılmalıdır.
7- B5A klorlu şebeke suyu ile kullanılamaz. B5A kaynak - kuyu suyu ile kullanılmalıdır.
8- B5A uygulanan tarlalarda, bahçelerde , seralarda ve her türlü yeşil alanlarda, bitki yaprak renkleri koyu yeşil yerine açık yeşile dönüşecektir.Bu açık yeşil renk B5A kullanımı ile yapraklardaki tüm solunum bazlarının açıldığını ve çalışmaya başladığını gösterdiği için endişe edilmemeli ve ürün hasadı beklenmelidir. Ürün hasadında gerek verimlilik ve gerekse ürün kalitesi olarak B5A ‘ nın farkı ortaya çıkacaktır.
Terkoz suyundan kasıt zannedersem şebeke suyu, ki zaten klorlanmış su ile sulama ister B5A ister herhangi başka bir gübre veyahut hatta öylesine sulama ne toprağa nede bitkiye iyi gelir.
Suyu kısmaen de olsa patogenlerden arındırmak amaçlı yapılan klor aktif olduğu sürece topraktaki diğer iyiniyetli mikro organizmalara ve bitkiye de zarar verecektir.
Bir tankda suyu 3 gün bekletmeniz gerekecektir.
Öncelikle teşekkürler.
yani şebeke suyunu bir yerde 3 gün bekletirsem söylediğiniz zararları yapmazmı?
selamlar ,
ben 45 gündür , bu ürünü okudum ve izledim . 25 gündür deneyemeye aldım.ocak ayında nematodlu biberde neler yaptığını çok iyi gördüm SÜPER . . .
denemelerim : hıyarda , domateste , gülde , fasulyede , domateste , üzümde , zeytinde ve narenciyede devam ediyor.
uyarı; kesinlikle şebeke suyunda kullanmayın. 3 çeşid klorlama var , suyu bekletmek çözüm değil.eğer şebeke suyunda(dezenfektan) ozon kullanılıyorsa B5A yı kullanabilirisiniz ( benim düşüncem )
Ayrıntıları yeterince takip edemeyen üyeler için, konunun tekrar yazışılması iyi oluyor.
Katkılarınız için teşekkürler :)
selamlar ,
ben 45 gündür , bu ürünü okudum ve izledim . 25 gündür deneyemeye aldım.ocak ayında nematodlu biberde neler yaptığını çok iyi gördüm SÜPER . . .
denemelerim : hıyarda , domateste , gülde , fasulyede , domateste , üzümde , zeytinde ve narenciyede devam ediyor.
uyarı; kesinlikle şebeke suyunda kullanmayın. 3 çeşid klorlama var , suyu bekletmek çözüm değil.eğer şebeke suyunda(dezenfektan) ozon kullanılıyorsa B5A yı kullanabilirisiniz ( benim düşüncem )
Sayın seti33 suda ne kullanıldığını nasıl anlayacağızki?
sayın monser
riske girmeye gerek yok , kaynak suyu kullanırsanız aklınızda şüphe kalmaz . sonuçta ; klor , bakteri ve mikrop vs yok etmek için kullanılıyor .eviinizdeki saksıları bile kaynak suyu ile sulamanız lazım.ama konu bahçe sulamaksa tek yapılacak şey suyu 3 gün bekletmek ve denemek . 3 gün bekletilen suda akvaryum balıkları yaşıyor ama bakteriler ne olur bilemem .
sayın monser
riske girmeye gerek yok , kaynak suyu kullanırsanız aklınızda şüphe kalmaz . sonuçta ; klor , bakteri ve mikrop vs yok etmek için kullanılıyor .eviinizdeki saksıları bile kaynak suyu ile sulamanız lazım.ama konu bahçe sulamaksa tek yapılacak şey suyu 3 gün bekletmek ve denemek . 3 gün bekletilen suda akvaryum balıkları yaşıyor ama bakteriler ne olur bilemem .
Sayın seti33 dediğiz doğruda kaynak suyunun bana olan uzaklığı 100 metre (yani çeşme) ilk gübre için herhalde yağmuru bekliyeceğim (siparişide verdim bu arada)
ama hep dışarıdan su taşıyamayacağım için 3 gün bekleme metodunu kullanacaz **** bahçeye kuyu açtıracağız ki buda zor neyse teşekkürler kullanıp görelim sonucuda buraya yazalım kolay gelsin.
Selahattin Yılmaz
27-02-2009, 21:29
DENİZLİ AEGEANAGRI 2009 Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı; 25 Şubat – 1 Mart 2009 tarihleri arasında, kapılarını 5. kez açacak olmanın heyecanını yaşıyor!
Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan bu fuar; 5 gün boyunca tarım sektörünün öncü firmaları ile çiftçi gruplarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek, yine tarım sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olacaktır.
Denizli Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ziraat Odaları Başkanlığı, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası ve Kosgeb tarafından desteklenen fuar, sektöre kurumsallaşması açısından önemli katkı sağlayacaktır.
Fuar Sitesi (http://www.tarimfuari.com/fuar.aspx?id=6&Fuar=AEGEANAGRI%202009)
Danizli Tarım Fuarında B5A OR-TAR TARIM olarak B5A standında Hüseyin bey agaclar.net üyelerini bekliyor. Fuarı gezip B5A hakkında birebir bilgi alabilirsiniz.
Hüseyin Ovak
02-03-2009, 13:44
Sayın üyeler;
Avrupadan aldığımız sonuçları sizlere buradan duyuracağımı daha önceden bildirmiştim.İşte ilk sonuçlar....
http://www.bmrtarim.com/avrupa_analiz.html
NOT: Sonuçlar elimize geldikçe buradan sizlere bildirilecektir...
Saygılar...
denizakvaryumu
02-03-2009, 13:56
Yani sonuç nedir?
Sayın üyeler;
Avrupadan aldığımız sonuçları sizlere buradan duyuracağımı daha önceden bildirmiştim.İşte ilk sonuçlar....
http://www.bmrtarim.com/avrupa_analiz.html
NOT: Sonuçlar elimize geldikçe buradan sizlere bildirilecektir...
Saygılar...
"Test sonuçları" yerine "Deneme sonuçları" demek daha doğru bir tanımlama olurdu.
Hüseyin Ovak
02-03-2009, 16:22
ЦN NETİCELER
Burley cinsi tьtьnde B5A’nın bir yıllık kullanılmasından sonra çıkarılabilecek sonuçlar ve yapılabilecek tavsiyeler aşağıda verilmekte:
B5A ile gьbrelenen Burley 420 cinsi tьtьn, kimyasal gьbre kullanılana göre 10 cm daha yüksek oluyor. Ortak kattaki yapraklar, kimyasal ile gübrenenenlere göre daha ağır ve 3 cm ile daha uzun, ancak eni 4 cm ile daha dar. Kimyasal gübre kullanılan tütünde üst kat yapraklar, B5A ile gübrelenen tütününkilerinden büyüklük ve ağırlık açısından az ile daha üstün.
Tarla şartlarında B5A ile gübrelenen Burley 420 tütün, kimyasal gübre kullanılan tütüne kıyasla Kahverenki lekeler (Alternaria Tenuis) mantar hastalığına karşı daha dayanıklı.
Tekonolik gцstergeler aзısından, B5A kullanılan Burley 420 tütün, ana damar yüzdesi ve yaprak yoğunlu bakımından kimyasal gübre kullanılan tütünden daha üstün.
Tьtьne yapraktan B5A verilmesi, kimyasal gьbreye kıyasla, kuru tütün verimini %15 ile, kilogram için ortalama fiyatı %6 ve dekar başına toplam mahsulü %22 ile arttırıyor.
Kimyasal gьbrelere kıyasla B5A organik gübre, Kuzey Doğu Bulgaristan ikliminde, eylül sonlarına kadar Burley 420 tütündaşe tohum kutucukları ve tütün tohumlarının olgunlaşmasını büyük ölçüde hızlandırıyor. Ki bu da tütün tohumu üretimi planlarının her yıl gerçekleşmesine imkan ve garanti veriyor.
Humus iзeriği açısından B5A ile gübrelenen topraktaki humus oranı, kimyasal gübreler kullanılan toprakta tütün dikiminden önce ve bitki gelişiminden sonraki humus oranından oldukça yüksek.
Kimyasal gьbrelere kıyasla, B5A kullanılmasında bitki gelişimi sonunda topraktaki toplam azot miktarı daha yüksek.
Tьtьn dikimi цncesi orana kıyasla bitki gelişme sonunda topraktaki mineral (hareketli) azot miktarı iki misli daha fazla.
Burley tьtьnь ьretiminde B5A’nın kullanılmasıyla, nikotin, зцzьlebilir karbonhidrat ve toplam azot aзısından sanayi şartlarına uyan hammade temin edilmiş oluyor.
Benim için buradaki sonucun önemi; B5A nın kullanıldığı alanda bitki gelişiminden sonra Humus miktarındaki artış,azot miktarındaki artış ve hastalığa karşı (kimyasal gübrelemeye göre) %200 gibi bir direnç göstermesi...****** verim artışı ve üründeki kalite...Bir de tütün tohumunun her yıl gerçeklesebilme imkanı...
Siz ne dersiniz?...
NOT: Bu sadece bir bölgedeki araştırma...Değişik konulardaki araştırma raporları geldikçe buradan yayınlanacaktır...
denizakvaryumu
02-03-2009, 16:24
Evet, B5A yı tebrik etmek lazım , güzel bir sonuç alınmış.
Hüseyin Ovak
02-03-2009, 16:33
B5A organik sıvı gübrenin Momçilgrad tarlalarında perlit üzerinde hıyar yetiştirilen seralarda uygulanması
Ürün vermeye başlamış hıyar üretiminde.
Seraların alana 90 dekar. Hıyarlar, perlit bulunan 30 litrelik çuvallara üçer kök dikilerek yetiştirilmekte. Hıyarların dikimi 2007 yılının kasım-aralık aylarında yapıldı. Deneyin yapıldığı anda ürün veriyorlardı. B5A, 15 dekar üzerine, 13 – 16 nisan 2008’de, damlama ile sulama ve besleme sistemiyle verildi. 3.5 dekara 1 litre B5A hesaplandı ve bu miktar 300 litre suda çözüldü. Dekar başına böyle belirlenen miktar, çuvallardan taşmamak için üç gün boyunca verildi. 15 dekarlık bir alan kontrol alanı olarak kullanıldı. Uygulama yapılan iki alan kontrol alanıyla aynı anda fidelenmiş, ancak burada hıyar verimi daha zayıftı. Üç alanda da salatalıklar potasyum nitrat, kalsyum nitrat, magnezyum nitrat, magnezyum sulfat, monopotasyum fosfat ve mikro elementler ile beslenmekte.
Sonuз:
Elde edilen ьrьnler kıyaslandı. Uygulama yapılmadan önce üç alan için iki haftalık verim kaydedildi. Uygulama yapılmamış olan alan %100 olarak kabul edildi. B5A uygulaması yapılacak alanlar bu dönem için, kontrol alanına göre sırasıyla %89.89 ve %85.87 ürün vermekteydi.
B5A uygulamasından sonra üç haftalık dönem için verim miktarları kaydedildi. Uygulama yapılmamış alan yine %100 için kabul edildi. Bu dönemde B5A uygulanmış alanlarda, kontrol alanının verimine göre sırasıyla %105.30 ve %115.72 verim kaydedildi. Yani %15.41 ve %29.85 ile üretilen üründe artış gözlemlendi. Şunu da belirtmekte fayda var ki, B5A’nın uygulanmasından sonra altıncı günde, birinci alanda hastalıklara karşı kimyasal ilaçlama yapılmıştır. Bu da ortalama verimi hemen etkiledi, çünkü ilaç uygulaması ve B5A’nın etki alanının kısıtlı olması, bakterilerin yok edilmesinden dolayı organik gübrenin etkisini azalttı.
Tarım mühendisi/mikrobiyolog: (mьhьr ve imza)
/Anton Angelov /
Seralar mьdьrь
Sayın deniz akvaryumu;
Ayrıca topraksız tarımda da B5A nın verim artışı da çok önemli...Zirai ilaç kullanılmasına rağmen!...
Emine Aktaş
02-03-2009, 19:55
Teşekkürler sayın Hüseyin Ovak. B5A yı tarımımıza kazandıran Bekir beyi de kutluyorum. İnşallah tarımsal alandaki pozitif gelişmeler artarak devam eder.
Hüseyin Ovak
02-03-2009, 20:22
"Test sonuçları" yerine "Deneme sonuçları" demek daha doğru bir tanımlama olurdu.
Sayın fsuzen;
Haklısınız, deneme sonuçları olmalıydı.Bu şekilde düzeltiyorum...Saygılar..
Selahattin Yılmaz
02-03-2009, 22:31
B5A nın başarılı sonuçlarından dolayı bende tebrik ediyorum devamını bekliyoruz Hüseyin bey.
Bu arada Bekir beyin bir mesajı var:
"Ağaçlar nette maydanoz 29 isimli bir arkadaş doğum günümü kutlamış. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm tarıma gönül vermiş herkese ve ağaçlar netteki her arkadaşa ve ziyaretçilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.Saygı ve en iyi temennimlerimle.....
BEKİR SITKI ARI"
limon ağacı
03-03-2009, 15:07
Ben bu ürünü salondaki mayer (yediveren) limonlarım, sarmaşıklarım (Scindapsus) ve fıstık çamı yavrularım için sipariş etmiştim ki bugün geldi. Sonuçlarını da yine buraya yazmayı ümit ediyorum.
Umarım her şey çok güzel olur.
Bende sayın Hüseyin bey'den bu ürünü aldım daha kullanmadım önce meyve ağaçlarımda kullanacağım,bakımsız olduğundan bizim toprakta senelerdir ne domates ne salatalık nede ayçiçeği yetişmedi (eskidn sadece 3 ay yazlık geldiğimiz için toprak kendi halinde idi) bu sene b5a yı kullanacağım ve eğer hakikaten bu ürünler sağlıklı yetişirse benim için mucize gerçekleşmiş olacak, sabırsızlıkla yazı bekliyorum.Olumlu olumsuz olarakta hatta resimlerle buraya sonucu yazacağım,her ne kadar ufak bir alanda denemiş olsak bile bizim için "bu toprakta bile bunlar yetişti" demek yeterde artar bile.
Birol Ketenci
08-03-2009, 14:08
Daha önve bahsi geçtimi bilmiyorum ama özellikle evde kullanacak arkadaşların klorlu çeşme suyu kullanmamaları gerekiyormuş.
Ayrıca afrika menekşesi için kullanılabilirmi?
Selahattin Yılmaz
10-03-2009, 21:48
Eşim evde afrika menekşelerine 2 defa 15 gün arayla verdi her bir yaprak bir elin yarısı kadar büyüdü beni şaşırtmaya devam ediyor B5A.
Lonicera
12-03-2009, 20:17
Sn Hüseyin beyden temin ettiğim B5A'yı kısmet olursa Mart ayı sonunda uygulayacağım. Yağmur sularına kadar herşeyi hazır etmiş durumdayım;). Ayrıca bir kaç saksı içinde, karşılaştırmalı olarak uygulayıp resimlemeyi düşünüyorum.
Selahattin Yılmaz
12-03-2009, 22:35
Bende bu yıl sebzelerim için hem hastalıklarla rekabet açısından mücadele etmesi için hemde taban gübresi niyetine erken dönemde sebzeleri dikmeden önce vermek istiyorum. Bu yağışlar iyi bir fırsat.
Ben hala B5A'nın etkilerine şahit oluyorum tabi şaşırmaya devamediyorum. Yılan söğüdüm vardı çelik yaptım az kökle duruyorlardı ve kış boyuncada öyle durdular soğukta şubat ortasında ve şubat sonunda 2. B5A uygulamasından sonra oda soğuk olmasına rağmen resmen kök fışkırtmışlar .
B5A sıvı organik gübre konusu şu anda Topraktv de geniş şekilde Hüseyin bey tarafından işleniyor .
İlgilenen arkadaşlara duyurulur .
Hüseyin Bey B5A yı deneme fırsatım oldu ve gerçekten de çok belirgin faydasını gördüm. Tabi uygulama sırasında koşullara harfiyen uymam da etkili olmuştur. Ürünü poşetleyerek soğutucuda muhafaza ediyorum. Güneş ışığı tamamen kaybolmadıkça kullanmadım ve ölçülere elimden geldiğince dikkat ettim.
Ben şahsen memnun kaldım. Bir iki ufak tereddütüm var. Belli bir süre sonunda ne olduğu hakkında size danışabilirim. Teşekkür ederim.
Merhaba degerli forum üyeleri,
700 mesajlık formu 1 günde okudum ve acıkcası bu b5a beni heyacanlandırdı.bazı sorularım olacak müsadenizle.
B5A kullandıgımız bitkilere ilave olarak besin takviyesi yapmamın gerekebilir mi?
Tek basına bu ürün üretim için yeterlimidir?
bu ürün bir bitki besin kaynagımıdır?
saygılar
NOT:BU SORULARIMDAN BAZILARI FORUMDA SORLMUS AMA CEVAPLARI BENİM İÇİN TATMİN EDİCİ DEYİLDİ O SEBEPTEN TEKRAR SORMA GEREGI DUYDUM.
700 mesajlık formu 1 günde okudum
NOT:BU SORULARIMDAN BAZILARI FORUMDA SORLMUS AMA CEVAPLARI BENİM İÇİN TATMİN EDİCİ DEYİLDİ O SEBEPTEN TEKRAR SORMA GEREGI DUYDUM.
Hazır, tüm yazıları okumuşken, sorularınıza verilmiş eski cevapları derlemeniz ve eksik kaldığını düşündüğünüz yerleri sormanız mümkün mü? Böylece, bir özet bilgi hazırlamış olursunuz... :)
Hüseyin Bey , Ben bu ürünü alarak 4,5 da meyve bahçemde kullanmak istiyorum ama bu B5a yı neden güneş battıktan 2-3 saat sonra kullanmalıyız anlayamadım. gündüz kullanırsak ne gibi zararları olur.
mavifatihguler
17-03-2009, 09:41
merhaba, bahçe konusunda deneyimsiz olduğum için b5a ürününden fayda sağladım **** sağlamadım desem yalan olur, 2009 da tekrar deneyip sonuçları göreceğiz,
yanlız herkeze sututu tavsiye ederim hafta sonu topraktan söktüğüm domates kökleri sututlara yapışmış duruyorlardı
mavifatihguler
17-03-2009, 09:57
bu konuyu ilk açtığımda bukadar yazı yazılacağını ve bu konuda bukadar bilgileneceğimi sanmıyordur 5-6 ay sonra forma tekrar girdiğimde yapılan denemeleri fidanlarım açısından heyecanlanarak okuyorum, mucize göremeyince geçen sene ürünün yarısını kullanmadım, bu sene deneylerden faydalanıp tekrar kullanacagım.
son olarak b5a ürünü satan firmaları kınıyorum bu ürün geçen sene 35 ytl idi forumlarda tartısınca, internette ismi sık geçmeye başlayınca fiyat 55-60 ytl ye çıkmış, bu düpedüz insanları kandırmak onları enayi yerine koymaktır, son 1 yılda ne oldu da ürünün fiyatına yüzde yüze yakın zam geldi, maliyetler mi arttı ? Bu nedenden dolayı ürün hakkındaki düşüncelerim sonderece olumsuzdur.
bu konuyu açan birisi olarak şimdi konuyu açtığıma pişmanım, ürünün reklamını yaparak ürünün fiyatını artmasına neden oluyoruz, ben iddia ediyorum bu ürünün fiyatı seneye en az 100 ytl olur.
fikreteren
17-03-2009, 16:09
evet bizler fırsatcıyız. fırsatı hiç kaçırmayız. şimdi tarım tedarik sitesine girdim. kdv li fiat 61 tl . çicekler içni alayım dedim. vazgeçtim.başka bir sürü sıvı gübre var.
Evet bu devam edebilir, özellikle de bağımsız kuruluşlardan test ve deneme sonuçları geldikçe fiyatı da yükselecektir herhalde.Yazık.....
necoezgi
18-03-2009, 19:46
sayın Hüseyin OVAK bey B5A yı elma bahcemde demek istiyorum.bahcemdeki ağaçlar yarı bodur ve ikinci senesi,gübreleme işlemine yeni başlıyacagım.Sizce yeterli gelirmi bahcem 12 dekar ve 700 ağacım var. teşekkür ederim.
Selahattin Yılmaz
18-03-2009, 21:17
Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.
Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.
Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.
Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.
ayşe özenç
19-03-2009, 22:23
hüseyin ovak bey 20 m2 lik küçük bir sebze bahçem, 12 adet 2-3 yaşnda meyve ağaçlarım 10 adet çam ağacım bulunmaktadır. amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bir yazınızda 5 lt ye 1 kapak kullanılacağını okumuştum. sebze fidelerim çıkınca karışımı üzerlerine duş gibimi dökmeliyim yoksa toprağamı dökmeliyim ayrıntılı bildirirseniz sevinirim.
Selahattin Yılmaz
19-03-2009, 23:33
B5A satışı burada yapılmamaktadır. Konu ile ilgili burada yazmalısınız (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14319) sevgili ayşe özenç.
B5A ile ilgili mesajları tümünü okudum.Benzer ilacı satanın feryatları,Yurtdışından yazmaya çalışan ama daha Türkçeyi çözememiş kendini bilmezin seri yazıları:))
iyi niyetle cevap vermeye çalışan satış temsilcisi,sonunda ilacın mucudi.
Sevgili arkadaşlar bence alıp deneyeceksiniz ! İyi ise kullanırsınız yok kötüyse atarsınız ve bir daha kullanmazsınız ve burayada yazarsınız gözlemlerinizi.Hiç kimse bu ilacı zorla kullanmanızı istemiyor.Bir Türk mühendisi çalışmış çabalamış birşeyler yapmış.Teşvik istemiyor ama lütfen engelde olmayın.
Ben ilacı aldım deniyorum,Maske veya önlük falanda takmıyorum :)) Buzdolabında rakı şişemle suyumla birlikte duruyor.Ölmediğime göre sanıyorum sorunda yok.Sonuçları olumlu veya olumsuz yazacağım.
Eleştiri alıyorsan bilki birşeyler yapmışsındır sözünden yola çıkarak arkadaşımızı peşinen tebrik ediyorum.Herkese samimi selamlarımı gönderiyorum.
Lonicera
21-03-2009, 20:19
Bugün B5A'nın kapağını açtım. Çok keskin bir amonyak kokusu vardı. Kullanacağım miktarı aldıktan sonra kapadım. Yaklaşık 8 saat sonra kapağı yeniden açtım, aynı keskinlik hala mevcuttu. Neden kaynaklanıyor olabilir? Acaba içeriğindeki maddelerle mi ilgili, yoksa bozulma belirtisi mi?
Emine Aktaş
21-03-2009, 22:26
Sayın Lonicera, B5A nın keskin kokusu içeriğindeki maddelerin bileşiminden kaynaklanır ve bu bozulma belirtisi değil.
Hakan KAYATÜRK
24-03-2009, 15:37
Herkeze merhaba yaşadığım bir deneyimi sizinle paylaşmak istedim. 4500 metre kare kiraz tarlamda 10-12 senelik ağaçlarımızın uç kısımlarında yani yeni filizlerde yanık gibi kurumalar oluyordu sonra o hasatalığı bulan dal kesilmediği sürece aşığıya kadar kuruyordu ve 12 yılın boyunca gözünüz gibi baktığınız ağaçlar tam verim alıp meyvelerini yemeye başladığınızda onca senelik maddi ve manevi emeğin karşılığı kuruyup yok oluyordu ve çok üzülüyordum. bu sorun sadece benim değil tüm ilcenin bir sorunuydu sonra birgün ne yapabilirim **** uzman arkadaşalar neler önerebilir diye internette gezinirken b5a ile tanıştım bir şekilde yönetim kurulu başkanın telefonuna kadar ulaştım bizim sorunlarımız anlattım onlara ve dediki ben sana bu üründen 4 tane ücretsiz olarak gönderiyorum dedi ve 3 gün sonra kargo ile elime ulaştı kullanımı harfi harfiyen uyguladım ilk uygulama olarak meyveler toplandıktan sonra 16/06/2008 tarihinde uyguladım ugulama esnasında tarlanın içinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, çilek, kavun ve karpuz vardı sebzelerde 20 gün sonra bir farklılık gördüm daha koyu renklerde ve daha çanlı görünüyorlardı meyve ağaçların ortlama 45 gün sonra kuruyan filizlerim yeni sürgünler atmaya başladı inanmak biraz güç geliyordu ama gerçekti yeni dikilen aşılarımın filizleri normalden daha hızlı uzamaya başladı ve belki inanmayacaksınız ama sene sonunda 2 yıllık aşılarımı görenler 3-4 yaşında zandediyor ve herkez ne kulladığımı büyük bir merakla soruyordu sonra 2. uygulama olarak 3 ay sonra uyguladım 16/09/2008 tarihinde tarlamın içindeki sebzelerim 2. uygulamadan sonra daha çok sebze vermeye başladı ve kasım ayının ilk haftasında herkezin tarlasındaki sebzelere soğuk vururken benim sebzelerime kasım sonunda vurdu ve o tarihe kadar inanılmaz verim oldım herkez halen merak ediyor ne kullandığımı bu yıl herkeze bu ürünü önereceğim ve bu yılda videolarını çekeceğim gecen yıl ile bu yıl arasındaki farkı gerek kendim gerekse herkeze isbat için göstereceğim bence mucizevi bir buluş eğerki zararı olsa onca kurum ve kuruluşlar insan hayatını tehlikeye atmamak için sertivikasyon verip onaylamazlardı. ziraatcı arkadaşlar kesinlik yanlış anlamayın beni ama birazcık kendi menfeatları için bu ürünü çok eleştiriyorlar sizler benim ne demek isteğimi anladınız belki bilgim yok af ola özür dilerim ama bence ticaretten çok bu ürünü nasıl değerledirip **** daha ne tür yararları olur diye araştırmayı denemiyoruz? çölleşen, nevşehir gibi toprakları kapanan yerlerimiz neden tekrar yeşillendirmiyoruz? dünyada neden ilk olmak için çabalamıyoruz?
Bu tür yazılar inanın insana gurur veriyor, ilaç sahibi ile hiç bir bağlantım yok ama bir türk olarak sevinç ve gurur veriyor, bu kadar tartışılan bir ilaç, sadece burada değil tüm türkiyede tartışılıyor, bu kadar muhalefete rahmen bu tür başarılı denemeler ve bilgiler geldikçe, bu ilaçın doğru bir ilaç olduğu kanısı oluşmaya başladı. Meslek hayatımdan biliyorum doğru olan yanlışı yenecektir.
Peki bu kadar çamur atmalar nedir diye merek etmiyor değilim, açaba bazılarının serçe parmağında ki nasırına mı bastılar.
Ne olursa olsun insanlık için insanlığın geleceği için bir şey üretilmiş ise, kim olursa olsun, hele bunu bir türk bulmuşsa o madalyayı boynuma asar onurla gururla gezerim.
BalıkcıSerdar
24-03-2009, 16:39
Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.
Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.
Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.
Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.
Sn. Selahattin YILMAZ;
Değerli Hemşerim, bir ürünün satış fiyatına etki eden en büyük unsur ürünün maliyet hesaplarıdır (hammadde, ambalaj, işgücü vs. gibi) diye biliyorum. "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir satış fiyatı ayarlaması, kusura bakmayın ama, bir önceki sayfada ki arkadaşların belirttiği gibi "fırsatçılık"tan öte bir şey değildir, olamaz.
Yani, her ürünün bir maliyeti ve bunun karşılığında bir ederi vardır. Tamam ürünün yüksek başarı elde etmesi, popüler olması benzerleri arasında maliyetleri aynı bile olsa belli bir fiyat farkı yaratması kaçınılmaz olacaktır. Ama piyasa da, üzerindeki etikette organik sıvı gübre olduğu yazan 4-5 Liraya bile ürünler varken bu ürünün 35 Lira olması bile sizce büyük bir fark yaratmıyor mu? Kalmışki üretim maliyetindeki artış vs. belirtilmeden "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir savunma inanın beni bu üründen direkt olarak soğuttu. Tamam başarı bir Türk firmasının olabilir, gurur da duyabiliriz ama bu eğer tabiri caizse "bizleri kazıklamak için kullanılacak"sa hadi gurur duyun bakalım.
Yine Türkiye'nin gururu bir beyaz eşya markasının, üretim yeri olan Türkiye'de, yurt dışından neredeyse iki katı fiyata satıldığını duyunca o markanın mağazalarının bile önünden geçmez oldum. Lütfen yanlış anlamayın, umarım öyle değildir, ama sizde takdir edersiniz ki, milletimizin enayi yerine konulması da hiç hoş bir durum olmasa gerek.
Bunu sadece bu ürün için yazmıyorum, her adam gibi ürün üretipte, bunu fırsatçılığa çevirmeye çalışanlar için yazmak gereksinimi duydum. Şahsa veya firmaya saldırı olarak algılamayın, uzun süreli bir doluşun bir anlık patlaması. Görüşümden dolayı kırılacak insanlar olursa şimdiden özür diliyorum.
Selamlar, saygılar.
Selahattin Yılmaz
24-03-2009, 19:48
Sevgili BalıkcıSerdar, dediğim gibi 2 yıldır ürünün fiatı sabit bu sabite Bmr Tarımın bir yaklaşımı ve aynı zamanda Hüseyin beyler yani ORTAR Tarımında düsturu. Siz ne derseniz deyin başkaları nasıl fırsat görürse görsün ürün 2 yıldır 55 lira +KDV ye satılıyor bundan sonrada maliyetler elverdiği ölçüde, bayiler ısrar etselerde uzun süre bu fiyata satılacak: istediğiniz üründen soğuyunuz ve hatta satın almayınız her ürünün gerçekleri var ve bu ürünün gerçeği ben istemesemde siz istemesenizde 55 lira +KDV olmasıdır. Sizin sözleriniz **** benim izahlarım sonucu değiştirmez. Ürün fiatının belirlenme noktası ne şekilde söylesin (kaldı ki fatih beye belliki çok hesaplı vermişler ancak o bu hesaplılığı açığa vurmuş oldu gibime geliyor) sevgili mavifatihguler değildir, ben veya herhangi bir bayi hiç değildir. Ürünün fiyatını belirleyen BMR Tarımdır ve bu fiyatın korunmasında ciddidir. Ne diyeyim şimdi sizin ve benim yaptığımız boş bir konuşma demekten başka.
BalıkcıSerdar
25-03-2009, 00:27
Haklısınız Selahattin Bey, benim yaptığım "boş" konuşma. Başka yorum yapmıyorum.
güneyerer
26-03-2009, 19:11
B5 Gübreyi ,arkadaşlar ben bu ürünü nasıl satın alabilirim..denemek istiyorum.saygılar
Selahattin Yılmaz
26-03-2009, 21:17
Satın almak için buraya uğrayabilirsiniz. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14319)
Dikkatimi çeken bir şey var arkadaşlar, bu ürünün yazışmalarına katılan arkadaşların bir çoğu yeni üye, ya birinci mesajı **** beşinci mesajı, sanki özellikle buraya yazmak için üye olan arkadaşlar, tamam eski üyerimizde var, yeni üyelerimiz de hemen buraya yazmaları bana başka şeyleri düşünmeme yol açıyor. Sanki danışıklı döğüş gibi.
İnşallah ben yanlış düşünüyorumdur.
Sayın Lilium, size katılıyorum. Bir çok kişi sadece ürün konusunda fikirlerini yazmak için üye oluyor. Fakat, ürünü kullanmamış olupta, arada kendi ürününü övmeye çalışanları anlamıyorum. Sanki aynı katogoride tek bir ürünün tanıtımına izin veriyormuşuz gibi.
Neden farklı bir başlık açıp, kendi ürünlerini, benzer ürünlerle kıyaslamadan tanıtmazlar anlamıyorum. B5A şu kadar, benim ürünüm bu kadar lira, benim ürünüm B5A'dan daha iyi denmesi, diğer ürünün benim gözümdeki değerini, hiç denemeden yitirmesine sebep oluyor.
Yeni bir başlık açılsa, ürünün fiyatı, etkileri, avantajaları ve dezavantajları yazılsa da kıyaslamalarını biz kendimiz yapsak daha güzel olmaz mı? B5A'nın dezavantajlarını biliyoruz. Şebeke suyu ile kullanılamıyor olması, gece uygulanmak zorunda oluşu ve kimyasallarla beraber kullanılamıyor olması benim için dezavantaj. Diğer ürünleri bu başlıkta tanıtmaya çalışan arkadaşlar hiç ürünlerinin dezavantajlarından bahsetmiyorlar. Söylenen tek şey B5A pahallı. Benim için B5A ucuz. Bütün bahçemin gübrelemesini 55 liraya halledebiliyorum. Bu işlemi bildiğimiz kimsayal gübrelerle yaptığım zaman 500 lirayı geçiyor. Eğer bugüne kadar kullandığım gübrelerin 1/10 fiyatına halledebiliyorsam, o ürün pahallı değil, ucuz olur.
Selahattin Yılmaz
27-03-2009, 07:53
Benim bildiğim ve gördüğüm olay şudur. B5A gübresi malum çok tartışimalara neden oldu ve üyelerden aldığım ve yüzyüze görüştüğümde duyduğum şey aklım çok karıştı. Bende bunun farkındayım buradaki tartışmaların aksine benim bu gübreye (destek vermemin en büyük nedenlerinden biriside o zaten) kullanmadan ön yargıyla bir takım yakıştırmalar ve zanlarla yaklaşılıyor ve olay tartıma zeminine çekilince de Todor'un da dediği gibi daha baştan kaybediyor. Oysa kullanıp söyleyenler B5A yı konuşturmuş oluyor yani ürün kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde kendisini bu şekilde şavunmuş oluyor. Gerçi insanlar kayıtsız değiller ama gerek ben, gerekse Hüseyin beyler ve hatta BMT Tarım kullananların sonuçları yayınlamasını devamlı istiyoruz ancak bu istediklerimizden ondan birisi yazıyor. Bazende öyle heyecanlı üyeler çıkıyorki olayları ve gördüğü etkileri oldukça ayrıntılı ve detaylı yazanlarda oluyor etkisini görmeyenlerde gördüğü şekilde yazıyor.
Sonuçta yeni bir ürün ve çiftçilerden bazılarıda önyargıyla yaklaşıyorlar ve bizzat kullanıpta bu tarz olumlu-olumsuz yorumlar yapılması tartışma zeminini daha sağlamlaştırıyor. Diğer türlü sadece zana dayalı ve anlamsız rekabet ithamlarına dayalı tartışmalar oluyor. Sonuçta bende başlangıçta zan ile hareket ettim ancak kullanınca gördüm ki gerçekten "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz"mış.
denizakvaryumu
27-03-2009, 08:00
Todor ve Selahattin Yılmaz ın denemelerinden ve foruma yazdıklarından sonra açıkçası içimde bir şüphe kalmadı.
Diğer benzeri ürün üreticilerinin B5a nın pahalılığı dışındaki varsa olumsuz yanlarını buraya yazmalarını bekliyorum.
MeyveliTepe
27-03-2009, 09:36
En son Aralık ayındaki yazışmalarımızda bizlere Ocak ayını bekleyin, ürünün doğru tescili yapılacak ve ilan edeceğiz denmişti. Neredeyse Nisan oldu. Bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı.
Bunun yerine, daha çok kullanım deneyleriyle ilgili, çoğunlukla olumlu haberler geldi. Aralık ayında sözü edilen tescil, içerik vb. konusundan da bir daha hiç söz edilmedi.
Zaman zaman, rekabet ya da başka sebeplerle ürünü kötülemek, küçümsemek isteyenler oldu. Ne yazık ki, bunların tek etkisi sadece hala orta yerde olan temel soruları karartmak oldu.
Tek paragraf ile bir özet yapmak gerekirse, B5A'nın mikrobiyal bir ürün olduğu anlaşılıyor. Ancak, gerek ülkemizde, gerek AB'de, mikrobiyal ürünlerin mikro-organizma içeriklerinin bilinmesi ve buna göre tescil edilmesi zorunluluğu var. Oysa bu ürünün tescili mikrobiyal gübre değil. Hukuki durumunu bilemem, ilgilenmiyorum da, fakat bana etik gelmiyor.
Bu yüzden kendi adıma ürünü alıp bahçemde kullanmak aşamasına gelemedim. Bahçede harikalar yaratıp yaratamayacağı konusunda da henüz bir fikrim olamadı. O aşamaya gelebilmek için ürünü korkusuzca elime alabilmem gerekir önce.
Diyeceksiniz ki, bu kadar insan aldı kullandı. Herkes sapasağlam. Umarım öyledir. 10-15 yıl sonra ortaya çıkacak etkileri olmayacağını biliyor muyuz? Özellikle de geçmişte bol bol mycoplasma vb. içeriklerden söz edilmişken. Sorulara tatmin edici ve resmi yanıtlar alıncaya kadar kimseye B5A'lı zeytin yedirmeyeceğimi garanti ederim.
Bir Türk ürününün ortaya çıkması ve başarılı olması gurur verici bir şey. Fakat, ne yazık ki gerek ürünün ortaya çıkma şekli, gerek piyasaya sunulması, gerekse kullanılması, deyim yerindeyse biraz fazla "Türk işi" oldu. Bunca yazışmadan sonra kişisel izlenimim şudur. Ürünü yapanlar, ürünün etkilerinin biyolojik olduğunu tahmin ederek buna göre yönlendiriyorlar. Fakat kendileri de biyolojik içerik konusunda bilgi ve fikir sahibi değiller.
Saygılarımla
Not: Bu yazıya şu ya da bu yönde yanıt vermek isteyen arkadaşlardan, yazının tek bir paragraf veya cümlesini değil, tümünü göz önünde bulundurmalarını rica ederim.
denizakvaryumu
27-03-2009, 09:48
Mikrobiyal gübre olarak halen tescil edilmemesi en çok aklıma takılan husus?
Bizim ülke insanımız bir tuhaftır,belkide haklıdırlar bu tuhaflıklarında ee kolaymı dünyanın en zeki,en kurnaz,en üçkağıtçı ama bir o kadarda saf insanlarıyız.O kadar üçkağıtçı gördüki bu millet kimseye güvenemez oldu.Bunun içindir ki kimsenin inanası gelmiyor tabi hala benim aklım bile ermiyor 5 lt suya 1 kapakçık atacaksın hertaraf güllük gülistanlık olacak.
Aldım uyguladım,yağmurda tas tas suyu biriktirdim ıslandım ve ne dendi ise harfiyen uyguladım 10 gün kadar önce bekleyip göreceğim.Zamanında zakkum ile kanseri tedavi ettiğini iddaa eden bir adam vardı adamı allem ettiler kullem ettiler yok olmaz nasıl yaparsın edemessin dediler adam şimdi amerikada (isteyen okusun http://www.tempodergisi.com.tr/saglik_cinsellik/03330/ ) yahu bir şey icat etmek demek zaten onun bir başkası tarafından bilinmemesinden oluşur,bilinseydi zaten icat olmazdı.
Buradada aynı tepkiyi görüyorum bir deneyin görün,kullananların deneyimlerini okuyun ister kullanın ister kullanmayın.Ben istedim yarım litre deniyorum en fazla 35 tl gidecek
hee çok paramı ******* biraz pahalı o paraya zaten bahçemdeki meyveleri kilo kilo alırım,
ama meyvelerimin sağlıklı büyümesinden daha büyük mutluluk yok benim için.Bu yüzden kimseyi bu ülkeden kaçırtmayın,insanları arge için teşfik edin bu millet çok zeki ve büyük bir millet zaten kıt imkanlarımız birde moral bozmak için uğraşmayalım.Sağlıkla kalın.
denizakvaryumu
30-03-2009, 14:25
Sn.Hüseyin Ovak
Mikrobiyal tescili hangi aşamada?
organik gubre nin organik olduguna inanmıyorum. sonucta uzun sureli dayanabilmesi icin icinde koruyucular mutlaka vardır...
avukat-3
04-04-2009, 22:43
Herkeze çok selamlar. Nerden başlasam derken kendimden diyerek giriyorum... Bilecik ili Gölpazarı ilçesinin bir köyünde babam çiftçilik ve meyvecilik yapmaktadır. Ben İstanbulda üniversitede okuyorum ancak meyvecilik, özellikle de kiraz ve ceviz yetiştiriciliğine çok meraklıyım. Buraya kadar anlattıklarıma değerli site yöneticileri kızıyor olabilirler, bunları anlatmanın yeri burası değil diyebilirler saygı duyarım ama anlatacaklarımla bağlantılı kesinlikle! B5A hakkında 25 sayfayı dikkatli bir şekilde okudum. Kararımı verdim: 17 nisan itibari ile ilk uygulamayı yapmaya karar verdim. Neden bu kararı verdim? Ben genç bir öğrenciyim ve hedefim köyümde bu tür devrim niteliğindeki yeniliklerin öncüsü olmak... İkincisi ise babamın onbeş yaşındaki kiraz ağaçlarından oluşan bahçesinde onbeş ağaçta bu sayfanın üst kısmında Hakan bey isminde bir üyenin anlattığı durumun olması(ağaçların dallarında filizlerde kuruma) ve bu soruna bir çözüm bulamamamız sonucunda babam bana bir şey söyledi geçtiğimiz ay : (hadi o kadar araştırıyorsun okuyorsun bu ağaçlara bir çözüm bul da görelim!) işte bu sebebler benim b5a sıvı gübresini deneme amaçlı olarak bu sorunlu ağaçlar ile bu yıl tesis etmiş olduğumuz kiraz ve ceviz fidanlarının bir kısmına uygulayacağım. Tüm kuralları biliyorum, eksiksiz uygulama yapmaya çalışacağım. Sonuçlarını nasip olursa sizlerle paylaşacağım herkeze selamlar
Selahattin Yılmaz
05-04-2009, 01:06
Sn.Hüseyin Ovak
Mikrobiyal tescili hangi aşamada?
Hüseyin bey emekllik sürecini yaşıyor ve ayrıca Toprak Tv den B5A yayınları başladı başlayalı işten başını alamıyor bu nedenle ben yazmayı uygun gördüm. Bulgaristandan AB onaylı mikrobiyal gübre lisansı alınmış durumda BMR Tarım Bakanlığa ruhsat ve onay için başvurmuş durumda süreç bekleniyor halen...
limon ağacı
06-04-2009, 16:35
Ben bu ürünü salondaki mayer (yediveren) limonlarım, sarmaşıklarım (Scindapsus) ve fıstık çamı yavrularım için sipariş etmiştim ki bugün geldi. Sonuçlarını da yine buraya yazmayı ümit ediyorum.
Umarım her şey çok güzel olur.
03-03-2009 tarihinde yukarıdaki mesajı yazmıştım. Bu ürünü salonda yetiştirdiğim mayer limonlarım, kumkuat, calamondin, sarmaşık ve menekşelerim üzerinde denedim. (Gece geç saatte, çeşme suyu kullanmadan iyi suyla, 5 litreye 1 kapak).
Lakin beklediğim o şahane gelişmeye bu bir aylık sürede denkgelemedim. İleride bir gelişme olursa yine yazacağım.
* Bu arada ben Muğla'da görev yapan bir kamu personeliyim. Bu ürün ile ya da rakip firmalar ile bir alakam yoktur.
Bende B5A yı seramda denedim ve gayet başarılı sonuçlar elde ettik.Önce 1lt sipariş vermiştim şimdi 2 lt daha aldım.Gerçekten bilinçli kullanılırsa amatör kullanmanın yanında profesyonel yetiştirciler için gerçekten ideal bir ürün. Hele ki tarım girdilerinin pahalı olduğu bu dönemde çiftçiye nefes aldıracak. Emeği geçen herkese teşekkürler.
resulyıldız
10-04-2009, 08:59
Arkadaşlar B5A organik sıvı gübre ile ilgili gelişmeleri Toprak TV den takip edebilirsiniz yakında Güneydoğu çekimleri var.
B5A SIVI ORGANİK GÜBRENİN ÖZELLİKLERİ
1- B5A tamamen ekolojik ve bitkisel orijinlidir. ( B5A yapımında tamamen bitkisel ve organik maddeler kullanılmıştır.)
2- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir.
3- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır.
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar.
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir.
4- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.
5-Dünyada en kısa sürede organik ürün aramasını sağlayan tek organik gübredir.
6-En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir.
7-Az veya çok kullanımda bitkiye kesinlikle zarar vermez.
8-Toprağın su kaybını en aza indiren organik gübredir.
9-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir.
10-Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır.
11-Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır.
12-Dünyada alt ve üst gübre olarak ve her türlü bitkide ve ağaçta kullanılan tek organik gübredir.
13-Toprağı renatüre ettiği için toprakta ekilen her türlü bitki de son derece yararlı organik gübredir.
14-B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur.
B5A SIVI ORGANiK GÜBRE KULLANIMI
B5A sıvı organik gübre her türlü bitki ve tarım şartlarında güvenle
kullanılabilir.
Her türlü bitki ve her türlü tarım şartlarında;
1-Kök gübre olarak
2-Çimlenme esnasında
3-Ürün öncesi veya çiçeklenme öncesinde kullanımı tavsiye edilir.
Çok ihtiyaç duyulduğunda ürün oluşumunda dördüncü kez veya daha fazla
kullanılabilir.
Çok kullanımında kesinlikle bitkiye zarar vermez.
B5A KULLANIMINDA DiKKAT EDiLMESi GEREKEN HUSUSLAR
1-B5A gurubu gübreler veya toprak aktivatörlerinin tamamı sabah erken
veya akşam saatlerinde atılmalıdır.Güneş ışınlarını dik ve kuvvetli
olduğu zaman dilimlerinde kullanılamamalıdır.(gün batımından 2 saat
sonra)
2- B5A uygulamalarında kullanılacak ekipman ve makineler öncellikle
çok iyi temizlemeli ve kimyasal ilaç kalıntısı bırakılmamalıdır.
3-B5A grubu gübre ve toprak aktivatörleri kesinlikle bir başka
kimyasal ilaç ve gübre ile birlikte kullanılmamalıdır.
4- Ekim yapılan arazide her hangi bir şekilde kimyasal ilaç (yabancı
ot ilaç veya haşarat ilaçları ) kullanımdan en az 10 gün sonra B5A
grubu ürünler kullanılabilir.
5- Yanmamış hayvan gübresi ile birlikte asla kullanılmamalıdır.
6- B5A grubu gübrelerinden istenilen verimin alınabilmesi için
kullanım zamanlarında toprağın ıslak olması gereklidir.
resulyıldız
11-04-2009, 16:11
Arkadaşlar B5A organik sıvı gübreyi topraktaki organik madde miktarına göre kullanınız.
Gübre etiketinin üzerinde 7000 metre kareye kadar diyor ancak;organik madde miktarı 5 ' in üzerirde ise bu metre kareye kullanabilirsiniz.
Ben çalışmalarımı 2 yıldır Güneydoğu Bölgesinde yapmaktayım size tavsiyem Kuru tarımda en fazla 4000 metre kare alana sulu tarımda 3000 metre kare alanda uygulamanız.bunu yiyi dikkate alın
B5A organik gübreyi toprak analiz sonuçlarına göre kullanmanızı tavsiye ederim
analiz sonuçları
Organik madde miktarı 0-2 ise 1 kğ B5A 3.500-4.000 metre kare alana
Organik madde miktarı 2-3 ise 1 kğ B5A 4.000-5000 metre kare alana
Organik madde miktarı 3 den büyük ise 1 kğ B5A 5.000 -7.000metre kare alana uygulana bilir.(3 ise 5.000 metre kare: 4 ise 6.000:5 ise 7.000 metre kare alana uygulana bilir.)
resulyıldız
11-04-2009, 16:45
Bazı arkadaşlar bu ürünün fiyat konusuna takılmış kalmışlar.Özür dileyerek yazmak istiyorum .Bir gübre düşünün bu gübreyi ekim öncesi taban gübresi olarak kullanacaksınız(saraları kastetmiyorum) bahar ayı geldiğinde göcek dediğimiz bahar gübresinde kullanaksınız.ürün artışını sağlamak için meyvesi döneminde kullanacaksınız.Ve aldığınız ürün kimyasal gübre ile ekilenle eşdeğer olacak.Maliyetinizi sulu tarlalarda (Güneydoğu için konuşuyorum) 1/6 yaklaşık olarak .Kuru tarlalarda 1/2 maliyet düşüreceksiniz ve bunun adı bu gübrenin satışı fiyatı yüksek diyeceksiniz.Tekrar özür diliyerek bu kadarısına da pes demekten başka birşey diyemeceğim yani.Evet piyasada organik gübre çok ve ucuklar Allah aşkına onlarla bir ekim yapın bakalım taban gübresi olarak, bahar gübresi olarak.Bu gübreleri ucuz yapanda tek başlarına yetersiz kalmalarıdır.bunları kullandığınız zaman takviye gübrede kullanmak zorundasınız Ancak:B5a tek başına yeter Bu gübrenin Hem maliyet açısından hem ürün açısından köylümüz için ve bizler için bir nimettir.Arkadaşlar lütfen bu kadar ön yargılı olmayalım.Eleştirileriniz olabilir Bu gübreyi kullanmak istemiyor olabilirsiz ama en azından olumlu veya olumsuz kanuşabilmek için alın deneyin kararınızı öyle verin saygılarımla.
(http://www.yildiztarimcilik.com)
Bir çok kişinin fiat konusundan çok, fiat politikasını da içeren pazarlama "facia" sına takıldıklarını sanıyorum. Facia kelimesini kullandığım için kusura bakmayın ama mesela ben teknik konulardan anlamam, branşım pazarlamadır.
Hayatımda herhangi bir ürünün, bu derece belirsiz, karmaşık ve yetersiz pazarlandığını görmedim, hele ki bu derece iddialı olduğu ileri sürlen bir ürünün. Çiğnenmekten başka bir işlevi olmıyan bir ciklet bile çok daha düzgün pazarlanıyor.Geçmiş yazılanlar okunduğunda bu açıkça gözüküyor, detaylara girmeğe gerek yok.
Yeni üründü, hazırlıksız oldu gibi görüşler mazaret değil, çünkü eğer gerçekten B5A anlatıldığı gibi bir mucize ise, şu yapılan yanlışlar nedeniyle, çok imaj zedelenmesine uğradı.
Selahattin Yılmaz
11-04-2009, 23:51
Pazarlama hatalarının en belirgin yanı bayilerin birbirlerinin sahasına girip reklamlarını yapması tıpkı bu başlıkta olduğu gibi. İki bayi ayrı ayrı girip bir biri ardına reklam yapıyorlar buda dikkat çekiyor.
Sonuç: birbirinden haberi olamayan pazarlama elemanları görüntüsü ve B5A sanki farklı firmalarca pazarlanıyormuş gibi algılanması. Şimdi çıkıp birde benim alanımda ne arıyorsunuz der gibi birde tartışma yapalım ne kadar güzel olur değil mi?
Tabi bu durum pazarlamayı iyi bilenlerin gözünden kaçmıyor, bu işi facia olmaktan çıkartacak yegane şey herkesin kendi pazarlama alanını bilmesi, ana/tali bayi nin kendi bölgesine pazarlamaya önem vermesi ve Hüseyin Ovak'la irtibatta bulunarak nerede kim çalışıyor bilmesidir.
güneyerer
13-04-2009, 18:54
Selahattin Bey ,merhabalar sizden aldığım B5A yı hemen kullandım.Suyuna ölçüsüne herşeyine dikkat ettim.Fakat ağaçlarım çiçekteyken yapraktan da gübreledim.formlarda anladığım kadarıyla kullanılmaması gerekiyormuş....cok üzüldüm meyva ağaçlarım ne gibi sorun yaşar söyleyebilirmisiniz?.Bahcemde ki diğer bitkilerde olumlu gelişmeler gözlemlemişken ,buna canım sıkıldı..
Selahattin Yılmaz
13-04-2009, 21:38
Çiçeklerinizde henüz döllenme olmamışsa döllenmeye engel olabilir ama meyve tutumunda bir sorun yoksa meselede yoktur. Kullandığınız su dozunu yapraktan uygulamada normale göre iki misli suyla tavsiye ediyoruz uyduysanız sorun olmaz, size kullanma kılavuzu da göndermişimdir okuma fırsatınız olmadı mı? Bir sorun olursa telefon numaram 0 544 345 63 59 arayınız elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
eraydemiral
14-04-2009, 21:25
Herkese merhaba,
Ürünün içeriğini tam olarak anlamış değilim.İyi sonuçlar vermiş olabilir.Ancak hiç bir ürün mücizevi sonuçlar vermez.Ayrıca hangi sertifakasyon kurulusundan sertifika aldığını öğrenebilirmiyiz.
güneyerer
14-04-2009, 22:07
Merhabalar,hayatımda ilk kez tohumdan domates yetişirmeye kalktım.herşeyi yanlış yaptım.tohumları çok kalitesiz bir torfa ekmişim .içinde solucanlar ve domates olmayan bitkiler üredi.ayrıca 3 cm derine ekip ustunude sıkı sıkı bastırdım.arkasından B5a gübre verdim.iki üc gun sonra yaptığım hataları anladım ama benim domateslerim 10 gün sonra cıktılar ve firesiz cok sağlıklılılardı.sonra mutlaka mantar ilacı uygulamam söylendi .onuda yaptım ilaçtam 12 saat sonra fidelerimin yaprakları aşağı sarktı.ne öldüler ne büyüyorlar durdular...ama benim fikrim muhtesem büyüyen sağlıklı fidelerim B5A nın etkisinden di.ama 12 gün sonra uyguladığım mantar ilacı ile karışınca bir tuaf oldu..B5A ile mantar ilaçlarının etkileşimi söz konusu mu?
Selahattin Yılmaz
14-04-2009, 23:25
Size danışmanız için telefon numarası vermiştim aramadınız.
Yabancı ot tohumlarının çimlenmesi ve domates tohumlarınızın sağlıklı ve erken çimlenmesi (özellikle yabancı otlar) B5A dan kaynaklanıyor. Manar ilacı ise B5A yı etkiler oysa b5a ortamda koruma sağlardı nereden biliyorum torfumda şu ana kadar ilk uygulama yaptım hafta sonu ikinci b5a uygulaması yapacağım ve şu ana kadar fideler gayet güzel çıkışlı ve sağlıklılar.
Mantar ilacından 10 gün sonra b5a tekrar uygularsanız ortamı toparlayacaktır bu arada torfunuz aşırı nemli olmasın sadece kuruya yakın nemde kalmasını sağlayın bu durumuda az az ama devamlı su vererek sağlayın.
Selahattin Yılmaz
14-04-2009, 23:43
Herkese merhaba,
Ürünün içeriğini tam olarak anlamış değilim.İyi sonuçlar vermiş olabilir.Ancak hiç bir ürün mücizevi sonuçlar vermez.Ayrıca hangi sertifakasyon kurulusundan sertifika aldığını öğrenebilirmiyiz.
B5A Ekotar'dan sertifikalıdır.
Arkadaşlar B5A organik sıvı gübre ile ilgili gelişmeleri Toprak TV den takip edebilirsiniz yakında Güneydoğu çekimleri var.
B5A SIVI ORGANİK GÜBRENİN ÖZELLİKLERİ
1- B5A tamamen ekolojik ve bitkisel orijinlidir. ( B5A yapımında tamamen bitkisel ve organik maddeler kullanılmıştır.)
2- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir.
3- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır.
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar.
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir.
4- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.
5-Dünyada en kısa sürede organik ürün aramasını sağlayan tek organik gübredir.
6-En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir.
7-Az veya çok kullanımda bitkiye kesinlikle zarar vermez.
8-Toprağın su kaybını en aza indiren organik gübredir.
9-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir.
10-Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır.
11-Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır.
12-Dünyada alt ve üst gübre olarak ve her türlü bitkide ve ağaçta kullanılan tek organik gübredir.
13-Toprağı renatüre ettiği için toprakta ekilen her türlü bitki de son derece yararlı organik gübredir.
14-B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur.
B5A SIVI ORGANiK GÜBRE KULLANIMI
B5A sıvı organik gübre her türlü bitki ve tarım şartlarında güvenle
kullanılabilir.
Her türlü bitki ve her türlü tarım şartlarında;
1-Kök gübre olarak
2-Çimlenme esnasında
3-Ürün öncesi veya çiçeklenme öncesinde kullanımı tavsiye edilir.
Çok ihtiyaç duyulduğunda ürün oluşumunda dördüncü kez veya daha fazla
kullanılabilir.
Çok kullanımında kesinlikle bitkiye zarar vermez.
B5A KULLANIMINDA DiKKAT EDiLMESi GEREKEN HUSUSLAR
1-B5A gurubu gübreler veya toprak aktivatörlerinin tamamı sabah erken
veya akşam saatlerinde atılmalıdır.Güneş ışınlarını dik ve kuvvetli
olduğu zaman dilimlerinde kullanılamamalıdır.(gün batımından 2 saat
sonra)
2- B5A uygulamalarında kullanılacak ekipman ve makineler öncellikle
çok iyi temizlemeli ve kimyasal ilaç kalıntısı bırakılmamalıdır.
3-B5A grubu gübre ve toprak aktivatörleri kesinlikle bir başka
kimyasal ilaç ve gübre ile birlikte kullanılmamalıdır.
4- Ekim yapılan arazide her hangi bir şekilde kimyasal ilaç (yabancı
ot ilaç veya haşarat ilaçları ) kullanımdan en az 10 gün sonra B5A
grubu ürünler kullanılabilir.
5- Yanmamış hayvan gübresi ile birlikte asla kullanılmamalıdır.
6- B5A grubu gübrelerinden istenilen verimin alınabilmesi için
kullanım zamanlarında toprağın ıslak olması gereklidir.
MERHABA SAYIN B5A ÜRETİCİSİ YA DA SATICISI ARKADAŞ
SİZ ; "DÜNYANIN TEK VE MUDAİLİ OLMAYAN DİYE" BU GÜBREYİ NASIL BÖYLE LANSE EDEBİLİYORSUNUZ ???
TÜM DÜNYADAKİ ÜRETİLEN GÜBRELERİ Mİ ARAŞTIRDINIZ? DA BUNU BU ŞEKİLDE YAZIYORSUNUZ ??? BEN DE MOG MARKALI GÜBRENİN SATICISIYIM . SİZE BURADAN ŞUNU SÖYLÜYORUM. BENİM ANTALYA İÇİN BÖLGE BAYİSİ OLARAK İLAN ETTİĞİM ARKADAŞIN ÖNÜNÜ KESTİNİZ. www.taraorganikgubre.com (http://www.taraorganikgubre.com) adresinde AKDENİZ BÖLGE BAYİİ OLAN ARKADAŞIMA NASIL BİR BASKI YAPTINIZ DA , BAYİLİKDEN VAZGEÇTİ. ÖNEMLİ DEĞİL. BIRAKTIRABİLİRSİNİZ. AMA ; YAPTĞINIZ ETİK DEĞİL. ANTALYADAKİ TEK BAYİM DE O ARKADAŞIMIZ DEĞİL. BİZ O ARKADAŞIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN OLDUĞUMUZ İÇİN ONA ANTALYA VE AKDENİZİ VERDİK. AMA , SİZDEN MOG GÜBRE BAYİLİĞİNİ BIRAK DİYE DE BİR BASKI GİDEBİLECEĞİNİ VE BU BASKIYI NEDEN YAPTIĞINIZI DA ANLAMIŞ DEĞİLİM ...
ŞU ANDA ZATEN İÇ PİYASAYA FAZLA BİR ÇALIŞMA YAPMIYORUZ. ÜRETİMİMİZ ANCAK İHRACATI KARŞILIYOR.
GELELİM DİĞER KONUYA
SİZ NE HAKLA VE NEYE DAYANARAK DÜNYADA MUADİLİ OLMAYAN TEK GÜBRE DİYORSUNUZ...
SİZİN DE İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE DENEMENİZ KURULDU. BENİM DE KURULDU... ORADAKİ SONUÇLARI DA BURADA MERTÇE YAZMANIZI İSTİYORUM. EĞER Kİ İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE İKİMİZİN ÜRÜNÜ TEST EDİLİRKEN SİZİN ÜRÜNÜNÜZÜN SONUÇLARI KABUL EDİLİRSE GELİP ELİNİZİ ÖPÜCEM. AMAA SİZİN ÜRÜNÜNÜZ ORADA KABUL GÖRMEZ DE BENİM MOG MARKALI ÜRÜNÜM ORADA KABUL GÖRÜRSE ; BÜTÜN İNTERNET SİTELERİNE YAZDIĞINIZ ŞU YALANI ORTADAN KALDIRMANIZI İSTEYECEĞİM..
DÜNYADA ALTERNATİFİ OLMAYAN TEK GÜBRE !
SİZ BENİM ALTERNATİFİM OLABİLİRSİNİZ. AMAA ASLA VE ASLA EŞİ BENZERİ OLMAYAN TEK ALTERNATİFSİZ ÜRÜN GİBİ ; KENDİNİZİ KAF DAĞINDA GÖREN YAZILAR YAZMAYINIZ ... SİZİ YA DA DİĞER ÜYE ARKADAŞLARI İSTEMEDEN KIRACAK BİR SÖZÜM DE OLMUŞ İSE ÖZÜR DİLERİM
AMA ; İNTERNET ÜZERİNDE BU SÖYLEMİ BIRAKMANIZI İSTİYORUM
BENİ DE ARAYIP B5A İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAYA ÇALIŞAN ÇOK ARKADAŞ VAR . BUNLARIN HİÇ BİRİSİNE DE B5A YI KÖTÜLEYECEK TEK BİR KELİMEM OLMAMIŞTIR. ÜRÜNÜZÜN GAYET İYİ BİR ÜRÜN OLDUĞUNU VE SADECE TEK EKSİK YERİNİN YA DA KÖTÜ YÖNÜNÜN AŞIRI PAHALI OLDUĞUNU BİLDİRİYİROUM
UMARIM BUNDAN SONRA İLANLARINIZ DA YA DA DUYURULARINIZDA DAHA HASSAS OLURSUNUZ.
ALTERNATİFİ OLMAYAN YA DA DÜNYANIN TEK YA DA DÜNYANIN EN İYİ GÜBRESİ ASLA DEĞİLSİNİZ... GÜBRE DEMEK BESLEYEN DEMEK GİBİ BİR KAVRAMDIR. AMA SİZİN VE BENİM YAPTIĞIM ÜRÜN GÜBREDEN ZİYADE ; TOPRAĞIN GÜBRE YAPMASINI TETİKLEYEN VE BİR ÇOK + UNSURLARI BULUNAN BİR BİYOLOJİK OLUŞUMDUR DİYEBİLİRİZ...
AMERİKAN WESTBRİDGE FİRMASININ ÜRETTİĞİ WEBACTİVATOR İLE SİZİN B5A BENİM MOG VS... GİBİ ÜRÜNLER AYNI KARAKTERDEDİR...İNANIN SİZİN BU SÖYLEMLERİNİZ BİZİ ÜZÜYOR... LÜTFEN ; AMA LÜTFEN TARZINIZI DEĞİŞTİRİNİZ. VE SİZLERE İYİ GÜNLER DİLİYORUM
denizakvaryumu
17-04-2009, 10:38
...
SİZİN DE İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE DENEMENİZ KURULDU. BENİM DE KURULDU...
ORADAKİ SONUÇLARI DA BURADA MERTÇE YAZMANIZI İSTİYORUM. EĞER Kİ İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE İKİMİZİN ÜRÜNÜ TEST EDİLİRKEN SİZİN ÜRÜNÜNÜZÜN SONUÇLARI KABUL EDİLİRSE GELİP ELİNİZİ ÖPÜCEM.
AMAA SİZİN ÜRÜNÜNÜZ ORADA KABUL GÖRMEZ DE BENİM MOG MARKALI ÜRÜNÜM ORADA KABUL GÖRÜRSE ; BÜTÜN İNTERNET SİTELERİNE YAZDIĞINIZ ŞU YALANI ORTADAN KALDIRMANIZI İSTEYECEĞİM..
DÜNYADA ALTERNATİFİ OLMAYAN TEK GÜBRE !!!!!
Hımm bu denemenin sonuçlarını merak ettim açıkçası.
hımm bu denemenin sonuçlarını merak ettim açıkçası.
sonuçtan eminiz. Her hafta gidip kontrol ediyoruz efendim:)
onay geldiği zaman da burada resmen ilan edeceğim.
Böylelikle dünyada alternatifi olmayan tek gübre lafıda sanırım rafa kalkacaktır.
denizakvaryumu
17-04-2009, 11:15
Her hafta gittiğinizde fotoğraf çekip, foruma eklerseniz, biz de farkı fark etmiş oluruz :)
Her hafta gittiğinizde fotoğraf çekip, foruma eklerseniz, biz de farkı fark etmiş oluruz :)
ara sonuçlara gerek yok efendim...
nihai sonuç yakın bir zamanda açıklanacaktır:)
resulyıldız
21-04-2009, 15:33
Sayın MOG üreticisi;Bizim prensibimiz B5A nın tek başına kullanılmasıdır.Sadece toprakta geri dönüşüme önem veriyoruz.Yani ürün toplandıktan sonra kalanların toprağa geri dönüştürülmesi şeklinde uygulamalar yapıyoruz.
Sizin alınmanızı da anlayamadım.Çünkü BMR tarım hiç bir firma ya da ürünle ikili mücedeleye girmemiştir.Türkiye de B5A ile tarıma farklı boyut getirmiştir ve devam etmektedir.Neden üzerinize alındınız.Anlayamadım.Sizin ve diğer gübrelerin kulvarı farklı B5A sıvı organik gübrenin kulvarı farklı.Aynı kulvardaymışa gibi gösterilmesi zaten uygun değil.Ki biz bunu bayiiler olarak lanse ederken her hangi bir gübreyi hedef almadık ve asla da bir ürün ismi telaffuz etmedik.Kendiniz veya ürününüzü B5A sıvı organik gübrenin rakibi olarak göemeniz dahi düşünülemez.Asıl olan her yerde ve her zaman B5A sıvı organik gübrenin farklılığıdır.Amaç organik tarımı teşfik etmekse siz bizim rakimimiz değil ancak yol arkadaşımız olursunuz.Ama farklı yollardayız.Bunu bilin.
Bir diğer husus ben ne yazdığımı biliyorum.Herhangi birinden de destur veya izin almam gerektiğini de zannetmiyorum.En iyi kararı kullananlar verir.Ki bu forum sayfasıda bunu göstermektedir.Türkiye nin 81 ilinde çok ciddi çalışmaların sonuçları gelmektedir ve kararı Türk çiftçisi zaten vermektedir.Önemli olan lehte veya alehte bu kararlara saygılı olabilmektir.Eğer bu gübre sizin dediğiniz kadar ürün kalitesini arttırmasaydı,bundan önce çıkan bazı organikler gübreler gibi yok olur giderdi.Bilakis şu anki tablo çiftçilerimizin bu gübreye talep ve isteğini arttırdığı bir gerçektir.Saygılarımla.
denizakvaryumu
21-04-2009, 15:53
Konu açılmışken;
Bionem ve B5a arasındaki farka değinmek istiyorum.
B5a bir toprak düzenleyici ve toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.
Bionem ise topraktaki ve bitkideki mantar yapıcıları yok eden organik mikrobiyal tescilli bir ürün.
Bu konuda bir yanlış var mı?
denizakvaryumu
21-04-2009, 16:20
Yine konu açılmışken üstteki mesaja ek olarak;
MOG adlı ürün de yine bir toprak düzenleyici , toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.
Bu durumda MOG ile B5a arasındaki fark; enzimlerin sayısı ve farklılığı mı?Başka farklar var mı?
sayın mog üreticisi;bizim prensibimiz b5a nın tek başına kullanılmasıdır.sadece toprakta geri dönüşüme önem veriyoruz.yani ürün toplandıktan sonra kalanların toprağa geri dönüştürülmesi şeklinde uygulamalar yapıyoruz.sizin alınmanızı da anlayamadım.çünkü bmr tarım hiç bir firma ya da ürünle ikili mücedeleye girmemiştir.türkiye de b5a ile tarıma farklı boyut getirmiştir ve devam etmektedir.neden üzerinize alındınız.anlayamadım.sizin ve diğer gübrelerin kulvarı farklı b5a sıvı organik gübrenin kulvarı farklı.aynı kulvardaymışa gibi gösterilmesi zaten uygun değil.ki biz bunu bayiiler olarak lanse ederken her hangi bir gübreyi hedef almadık ve asla da bir ürün ismi telaffuz etmedik.kendiniz veya ürününüzü b5a sıvı organik gübrenin rakibi olarak göemeniz dahi düşünülemez.asıl olan her yerde ve her zaman b5a sıvı organik gübrenin farklılığıdır.amaç organik tarımı teşfik etmekse siz bizim rakimimiz değil ancak yol arkadaşımız olursunuz.ama farklı yollardayız.bunu bilin.
Bir diğer husus ben ne yazdığımı biliyorum.herhangi birinden de destur veya izin almam gerektiğini de zannetmiyorum.en iyi kararı kullananlar verir.ki bu forum sayfasıda bunu göstermektedir.türkiye nin 81 ilinde çok ciddi çalışmaların sonuçları gelmektedir ve kararı türk çiftçisi zaten vermektedir.önemli olan lehte veya alehte bu kararlara saygılı olabilmektir.eğer bu gübre sizin dediğiniz kadar ürün kalitesini arttırmasaydı,bundan önce çıkan bazı organikler gübreler gibi yok olur giderdi.bilakis şu anki tablo çiftçilerimizin bu gübreye talep ve isteğini arttırdığı bir gerçektir.saygılarımla.
sayın üretici kardeşim
bizim ;sizin ile ya da başka herhangi bir firma ile alıp veremediğimiz yoktur.
Ancak ; sizin şu söylem tarzınız rahatsız etmektedir.
"dünyada muadili olmayan tek gübre "
sizin ve benim gübrem tek başına kullanılmaktadır
bu gübreyi dünyada ilk ve tek üreten siz değilsiniz
tıpkı ; bor ile çalışan binlerce patentli araç olduğu gibi ;
işlevsel olarak siz ben ve dünya üzerindeki bazı firmalarda aynı grup ürün vardır. Değişik adlarla piyasada bu ürünleri bulabiliriz.
Ben hiç bir zaman sizin ürünüzün kötü olduğunu söylemedim.
Sadece sizin tanıtımınızda geçen dünyada ilk ve tek gübre yazınız yüzünden eleştiriyorum...
Ve bu konudada her zaman aynı tepkiyi vereceğim
sizin gübrenizin benim ürünümden en ufak bir + özelliği olmadığını hatta bazı özellikleri ile de size fark atacağımı ispat edeceğim...
Bunu bu site üzerinde sizin ürününüzü kullanan diğer arkadaşlara da göndererek yapıyorum
lütfen ; ama lütfen insanları kandırmayın
dünyadaki tek ve ilk gübre siz değilsiniz...
Ben bu ürünün arge çalışmalarına 3,5 yıl ayırdım. 1,5 yıldırda satış yapıyoruz.
Bu satışların % 10 u iç piyasaya , geri kalanı da yurt dışına ya da ihraç kaydı ile olmak şartı ile 2 adet ihracatçı firmaya satmaktayız. Sizin ile herhangi bir rekabet ya da kesişen piyasamız söz konusu bile değildir...
Bizi rahatsız ettiğiniztek husus dünyadaki tek süper gübre olduğunuzu iddia etmenizdir...
Bunu gerekirse yasal yollarada ileteceğimi şimdiden bildirirm.
Gereken anlayışı ve önlemlerinizi alacağınızı düşünerek iyi çalışmalar hayırlı işler dilerim
yine konu açılmışken üstteki mesaja ek olarak;
mog adlı ürün de yine bir toprak düzenleyici , toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.
Bu durumda mog ile b5a arasındaki fark; enzimlerin sayısı ve farklılığı mı?başka farklar var mı?
merhaba saygıdeğer ağaçlar.net üyeleri ve yöneticileri
biz, kimseden çok çok üstün olduğumuzu ya da en iyi olduğumuzu iddia etmiyoruz...
Mog başlıklı bölümde içeriği ve özellikleri yeterince izah etmeye çalıştım.
Mog un artıları ve avantajları mog başlığı altında verilmeye çalışılmıştır.
Sadece toprak düzenleyici demek ; biraz zayıf kalır kanımca...
çünkü enzimsiz ve katalizörsüz bir hayat düşünemeyiz.
Kimyasal metodlar ile binlerce yılda yapılacak bazı tepkimeleri ; enzimler saniyeler ile ifade edilen zaman dilimlerinde yapmaktadırlar. Garanti edilen en az 18 tip enzim mevcuttur. her bir enzim ayrı ayrı görevleri yerine getirir.ve toprakta yıllar boyu yapılan hatalı tarımsal uygulamalarla yitirilen m.o. ların tekrar hayata geçmesini sağlar.bu 18 tip enzimin yanında eser miktarda diğer enzimler de mevcuttur. Ancak ; bunların tamamını açıklamak ; gereksizdir.
En önemli olan özellik ve işlevleri dahi açıklamamız saatlerimizi almaktadır.
En son aydın dan sayın melih bakırcıoğluna ; yazarak değil ; telefon ile gübrenin işlevlerini anlatmam 30 dakikadan fazla sürmüştür. Bu durumda bunları buraya yazmak hem zaman açısından hem de sizlerin yazılanları destanvari okumanız açısından sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz
ve iddia ediyoruz ki ; bizi yalancı olarak kabul edersek, ortada bir de doğru olması gerekecektir... Peki doğru nedir ? Ya da doğruyu kim söyleyecektir...
Elbette önce bitki , sonrada toprak söyleyecektir.
Iyi çalışmalar
SAYIN SERGÜZEN;
Sizin de söylediğiniz gibi organik tarımda bitkinin ihtiyaç duyduğu Makro ve Mikro elementler doğal yollardan yenilenmektedir. Aslında toprakta her türlü iz element eser miktarda vardır ve toprak sürekli kendini Kayaçlar, bitki artıkları ve doğal atıklar ile yenilemektedir.Ayrıca bitki topraktan aldığı enerjinin 3 katını da güneşten ve atmosferden almaktadır(dağlarda ve ormanlarda hiç gübre atılmadığı halde torağın kendini sürekli yenilemesi gibi.)... SORUN: Bitkinin bu iz elementleri toraktan alamamasından kaynaklanmaktadır!... Bu da şu anki kimyasala dayalı tarımdan dolayı toprakta canlı organizmaların tükenmesi nedeniyle oluşan bir sorundur. (Organik tarım topraktaki mikroorganizmalar vasıtasıyle olur.) Bu na bir de kullanılan zirai ilaçlardan dolayı yaban hayatının % 98 gibi büyük bir oranın yok olmasını eklersek olayın vehameti daha iyi anlaşılır.
İşte b5a ihtiva ettiği özel formülü ile topraktaki canlı organizma oluşumunu hızlandırarak bitkinin ihtiyacı olan her türlü iz elementi topraktan, atmosferden ve güneş ışıklarından kolayca almasını sağlar.Aerobik solunum yapan bakteriler symbionize(ortak yaşamcıl)yaşarlar ve topraktaki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar, Anaerobik solunum yapan bakteriler ise serbest yaşar ve atmosferdeki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar... Bitki gelişimi için en etkili element Azottur... Yani b5a nın içeriğinde her türlü iz elementin bulunmasına ihtiyaç yoktur. O yüzden b5a Dünya'da ve Türkiye'de ilk ve tektir... Umarım sizi biraz aydınlatabilmişimdir. SAYGILARIMLA...
sayın hüseyin bey sitede verdiğiniz bilgileri biraz inceledim hakikaten çok değerli bilgiler var ve size bu konuda teşekür etmeyi bir borç bilirim .şöyle bir sorum olucak size
öncelikle toprağa mikro organizma aşılamak akıllıvca bir fikir olabilir ancak uzun yıllar birikmiş olan gübrenin bir anda parçalanak uzaklaşması daha doğrusu bitki tarafından kullanılması **** topraktan yıkanması gibi nedenlerde dolayı besin elemtlerinde hızlı bir düşüşe neden olmaz mı bu düşüşün daha sonranegatif sonuçlar yaratmaya neden olmaz mı? gerçi, bu konuya istinaden arkadaşlara sormak istiyorum MOG VE OFARM DİYE İKİ TANE DAHA GÜBRE ÇIKTI BİLGİNİZ VARMI AÇIKÇASI BEN BU SIVI ORGANİK GÜBRE DİYE TABİR EDİLEN BU ÜRÜNLER HAKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM AYRICA B5A DA KAÇ ADET ENZİM VE BUNLAR HANGİLERİDİR ? SORU GERÇİ İKİ OLDU AMA NE YAPAYIM BİR TOPRAKÇI OLARAK FAZLA PARANOYAK OLDUM KUSURUMA BAKMAYIN LÜTVEN
SAYGILARIMLA HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİM
Bir çok kişinin fiat konusundan çok, fiat politikasını da içeren pazarlama "facia" sına takıldıklarını sanıyorum. Facia kelimesini kullandığım için kusura bakmayın ama mesela ben teknik konulardan anlamam, branşım pazarlamadır.
Hayatımda herhangi bir ürünün, bu derece belirsiz, karmaşık ve yetersiz pazarlandığını görmedim, hele ki bu derece iddialı olduğu ileri sürlen bir ürünün. Çiğnenmekten başka bir işlevi olmıyan bir ciklet bile çok daha düzgün pazarlanıyor.Geçmiş yazılanlar okunduğunda bu açıkça gözüküyor, detaylara girmeğe gerek yok.
Yeni üründü, hazırlıksız oldu gibi görüşler mazaret değil, çünkü eğer gerçekten B5A anlatıldığı gibi bir mucize ise, şu yapılan yanlışlar nedeniyle, çok imaj zedelenmesine uğradı.
Ben de 26 sayfada, yediyüz kusur mesajı okuyunca aynı izlenimi edindim.
Ama bu, çok da şaşılacak bir durum değil. Bu işi başlatan insanlar, Türkiye'de birçok yeni ürün ve hizmet sunan kişi (ya da kuruluş) gibi, pazarlamanın ve iletişimin önemini, pazarlamanın 4 ana ilkesini bilmeden ve bu konularda destek (ya da danışmanlık) almadan, yola çıkmışlar.
Zaman içinde taşlar yerine oturacaktır. Ama doğru pazarlama teknikleri kullanılsa idi, daha iyi kotarılabilir, daha hızlı ve başarılı ticari sonuç alınabilirdi.
Dikkat edin: Deneme, yanılma en eski ve en maliyetli öğrenme metodudur. Ben de bugün 1 lt. sipariş vererek, bu öğrenme yolunu tercih etmekten başka bir yol bulamadım.. :(
Sayın selahattin bey ben daha önceden b5a aldım hüseyin bey'den ve kullandım üzüm bağında yapraktan verdim .Ve benim arkadaşlarım üzüm bağlarına 4 ilaç uygulaması yaparken ben daha hiç bir ilaç uygulaması yapmadım. Bunu özellikle duyurayım herkes bilsin.Ve hüseyin bey'den bu ürünü alırken hiç bir para talebinde dahil bulunmadı .Yalnız daha topraktan veremedim ama şu bir kac gün icinde bunun geri kalanını topraktan uygulayacağım .Bunun yanında mog üreticisiyle de görüştüm. Kendileri bana 1 lt yollayacaklarını bunun la test etmemi ve bunun yanında bu gübrenin akarlara karşı oldukça etkili olduklarını bana garanti ettiler. Bizde bunu deniyecegiz. Koruma amaçlı her iki gübrenin uygulandığı alana bionem uygulayacağım sonucu göreceğiz inşallah. Sadece bu iş için önceden birer asma deniyeceğimi söylemiştim ama şimdi bu iş için en aşağı 25 asma ayırmam gerekli olduğunu düşünüyorum her sıradaki sonucu daha iyi gözlemlemek adına sezon sonuna kadar fotolarınıda yayınlayacağım .Bizim için daha iyi sonuç çıkar . Belki kökten kurutup bir daha böyle işlere kalkmam bellimi olur .Bütün üreticileri şimdiden kolay gelsin .Ama ilk başta biz üreticilere allah sabır versin . O kadar farklı ürünler varki kafa kalmıyor bunları dinlerken neyin yanlış neyin doğru olduğunu anlıyamıyoruz.
Selahattin Yılmaz
24-04-2009, 14:15
Şilempe olayı doğrudur, piyasada melası sulandırıp gübre diye satan oldukça sahtekar var ancak b5a üzerinden kendi gübresini satmaya çalışanlar veya tanıtmaya çalışanlar dikkat çekici. Kare şişede b5a diye 35 liradan satmaya çalışan ve B5A nın şu anki İstanbul bayisi olan Sayit Yıldız (önceki sayfalarda reklam veren kişi) olduğunu söyleyip 35 liraya satıyorlar fiyat sabitesi burada çok işe yarıyor bir anlamda. Sahtelerinin içeriğinde ne olduğunu bilmiyorum ancak B5A (elde eski kalan şileler hariç) yeni ambalajını şu şekilde piyasaya sunuyor artık. Ancak çıkartma rengi değişebiliyor.
74405
B5A nın alternatiflerinden farkı içerisindeki faktörlerin sayıca alternatiflerinden ciddi sayıda fazla olması ve özelliklede 200 kat güçlendirilmiş yapısından kaynaklanmaktadır. Bu sayede benzerlerinden çok daha güçlü ve üretim tekniği ve 200 kat güçlendirilmiş özelliği sayesinde kendisinin sahip olduğu teknolojiyi koruyor ve dünya yüzeyinde alternatifsiz ürün haline geliyor. Bu özelliğin nasıl olduğunu ben öğrendim ancak firmanın formülüne saygı duyduğum ve organikliğinden emin olduğum için daha fazla burada açıklamıyorum ancak doğallık bakımından ve toprağı normale dönüştürüp verimliliği artırması bakımından da benzerlerinden çok farklı.
Zira diğer gübrelerle organik olsun veya olmasın (şu an mikrobiyal gübreler bunun dışındadır) sadece toprağa dışardan bir şeyler verirsiniz toprakta aslında var olupta alınamayacak durumda olanı siz dışardan verir ve bitkinin almasını sağlarsınız oysa o toprakta vardır. İşte B5A nın bir farkıda budur toprağınızı size geri verir.
Allah aşkına şilempeyle toprak mı kurtarılır, sadece melasla yola mı çıkılır haydi çıkıldı böyle bir iddayla ulusal ve hatta uluslararası düzeyde yola çıkılır mı akıl var izan var.
Dikkat edin!
Benim bu gübreye destek vermemin nedeni gerçekten topraklarımızı koruma uğrana ve memleketi bu kimsayallardan kurtarma yolunda bu gübrede ciddi bir gelecek görmemdir. Doğru kullanıldığında doğallığı kadar ve doğru kullandığınız kadar toprağınız sizin olur. Yakın zamanda B5A etkileriyle seralardaki etkilerine yönelik videolar yayınlayacağım zira bu kadar bilgilerime rağmen B5A hala beni şaşırtmaya devam ediyor.
Lonicera
26-04-2009, 18:06
Selahattin hocam, inanın sizden başka şaşıranlar da var:)). Bir süre önce bu başlıkta B5A uygulamasını karşılaştırmalı olarak yapacağımdan bahsetmiştim. Şimdi 3 çilek fidesi için şu şekilde uygulama yapmış oldum:
Toprak harcı olarak 3 kürek bahçe toprağı, 3 kürek torf, 2 kürek yanmış koyun gübresi, 1 kürek perlit
Dikimden bugüne kadar toplam 4 sefer yağmur suyu ile sulandılar. Bahçede durdukları için doğal olarak yağan yağmurdan da nasiplerini almış oldular
Hiçbirisine herhangi bir zirai ilaç uygulanmadı.
Toplam 15 adet Aromas yediveren çilek fidesi kullandım (selahattin hocama yeniden teşekkürler)
-Aşağıdaki resimlerin başındaki büyük beyaz kap içerisindeki fidelere extradan hiçbirşey verilmedi
-Ortadaki resimdeki fidelere 15 gün arayla 2 sefer B5A kullanıldı
-En sağdaki fidelere ise 15 gün arayla 2 sefer eriyik halinde 18-18-18 dengeli gübre atıldı.
74866
Extradan hiçbirşey vermediğim fidelerin dibinde toplam 2 adet küçücük meyve var, B5A uyguladığım fidelerde 5 adet meyve 4 adet çiçek, dengeli gübre uyguladığım fidelerde ise 2 adet meyve 2 adet çiçek mevcut.
74867
74868
Bunlar dışında 3 farklı kap içerisinde sadece B5A uyguladığım çilek fidelerim de var. Ancak onları resimlemedim. Çünkü sadece karşılaştırma yapacağımı ve resimleyeceğimi belirtmiştim. Diğerleri de aynı orta resimdeki gibi çok iştahlı ve sağlıklı görünüyorlar.
Yakın zamanda bir aksilik olmaz ise, benzer uygulamayı domates fidelerinde de denedim. Resimleri ile koymayı düşünüyorum.
Açıkçası şaşırmamak mümkün değil. Hele meyve tutumu, rengi, aroma ve lezzeti de bu kadar farklılık yaratırsa ne söylenebilir ki başka?
denizakvaryumu
26-04-2009, 19:40
Sn.lonicera
teşekkürler... B5A yı bu tür karşılaştırmalı testlerle görmek çok iyi oluyor.
Geçen gün TV de rasladım, bir Ziraatçi bey, çilekte denenen hormon ve benzeri ürünlerin bitkinin sadece yeşil kısmını- yapraklarını büyüttüğünü, meyveyi hiç bir şekilde etkilemediğini anlattı. Meyvelerin büyük olmasının halk tarafından "hormonlu" diye tabir edildiğini, bunun "Çilek" için yanlış olduğunu, meyve büyüklüğünün çileğin türüyle alakalı olduğunu anlattı. (Bunun B5A ile ilgisi yok ama paylaşmak istedim)
Yukarıdaki fotoğraflara bakınca, B5A verilen çileğin yaprakları çok gelişmiş olduğunu gördüm. Geçen yıl çileklerimin yaprakları çok gelişmişti meyvesi az olmuştu, bu yıl yaprakları çok az ve küçük fakat üzerleri çiçekten görünmüyor. Acaba bitkilerin yeşil kısımları gelişince, enerjisi oraya gidip te meyve oluşumu daha mı az oluyor diye düşünüyorum.
Selahattin Yılmaz
26-04-2009, 22:11
Benim çileklerimde de gözle görülür derecede meyve dökümü ve sağlıklı bitki yapısı var. Hatta geçen yaz uyguladığım B5A nın etkileri olduğunu dşünüyorum çünki daha yeni verdim B5A'yı.
Hüseyin Ovak
29-04-2009, 10:21
Raporun devamı bir sonraki mesajdadır...
Hüseyin Ovak
29-04-2009, 10:25
NOT: Ayrıca B5A AB ülkelerine satış yapan ürünler listesine girmiş ve...
B5A nın İnsanlara, Hayvanlara ve Toprağa tamamen zararsız, faydalı bir ürün olduğu enstitü raporu ile tescillenmiştir...Bu rapor türkçeye çevrilmekte olup;pek yakında üyelere sunulacaktır...
Saygılarımla...
assembly_tolga
01-05-2009, 03:43
öncelikle merhaba forumdaki herkese cok yeni bir üyeyim forum için ama forumu uzun zamandır takipcisiyim özellike B5A nın sıkı bir takipcisiyim ve yer yer acıklansada yer yer üstü örtülüde olsa bir rekabet söz konusu mog ve B5A arasında evet ürünler arasında bir benzerlik var bende kabul ediyorum fakat mog ile B5A yı ayıran en büyük özellik galiba yapısıdır.
BEN B5A kullanan biri olarak sadece tek bişey sölemek istiyorum kullanın.İçerik konusundada sunu söleyebilirim ki özür dileyerek söylüyorum çünki ben ne ziraat mühendisi nede gübre üreticisiyim sadece arastırmayı seven biriyim ama bunca arastırma yaptım B5A hakkında saatlerimi harcadım ama bir zararlı yön bulamadım.
B5A nın içerisinde bakteri oldugunu biliyoruz ve bakteriler hakıında genel bir kaç şey: *Bakteriler Yeryüzünde Azot (Nitrojen) Döngüsünü Gerçekleştirirler.Nitrojen kullanarak, suni yoldan gübre elde etmek, en büyük sanayi dallarından birini ortaya çıkartmıştır.
Bu tehlikeli ve karmaşık işlem sırasında yanıcı hidrojen, çok yüksek basınçla ısıtılır. Kimya fabrikaları bu masraflı ve tehlikeli işe büyük bir emek harcarken, bakteriler, aynı işlemi oda sıcaklığında ve normal basınçla hiç masrafsız olarak yapmaktadırlar.
Son zamanlarda bazı araştırmacılar, bakterilerin bu büyük becerilerinin sırrını cözmüşlerdir.Buda demektirki B5A içindeki bakteriler gerçektende var ve durmadan calışarak toprağı işlemektedir.
Niyetim taraf tutmak değil o iyi bu kötü demekte değil sadace dogru olan bir şeyi bu kadarda karalama kampanyası içinde bulunmanın yanlış oldugu görüşündeyim. SAYGILARIMLA.
Arkadaşlar yeni katılıyorum.Bütün mesajları okudum.Değişik bir ürün,değişik bir sistem,değişik bir işlev.İnanıyorum.Çünkü neden mi.Dünya da en gelişmiş tarım teknikleri konusunda gelmiş geçmiş en büyük medeniyetler LİDYA VE FİRİKYALILARDIR.Ki ürünü yapan kişide lidyalıların ve firikyalıların bölgesinden çıkmıştır.
Yani Bekir Sıtkı ARI bey Kütahyalı olduğu anlaşılıyor.Bu medeniyetlerinde bulunduğu yer oralar.Ve hakikaten iyi araştırma yapmış.Çünkü bu tarım medeniyetleri,gündüz tarımı yapmamışlardır.Hep gece tarımı yapmışlardır.Mantık yürütüldüğünde Bitkinin topraktan beslendiği dönem gecedir.
Gündüzleri suyu sadece transpirisyon(buharlaşma)gutasyon(damlama)exüdasyo n (yaşarma)gibi faaliyetler için ve su amaçlı kullanmaktadır.Oysa geceleri besin maddelerini aldığı gibi makro ve mikro iz elementleri de almaktadır.
B5A sıvı organik gübrenin çalışma şekli de şu öğrendiğim kadarıyla,bu gübre sayesinde ve ya desteklemesiyle oluşan organizmal ve mikroorganizmal yaşam,gündüz toprağı ve toprak içerisindeki maddeleri işleyerek,gece bitkinin alım seviyesine indirgemekte,ve bitkilerin kemosentez de yer alan solunum bazlarının ve beslennesinin önünü açmakta.
Şöyle söyliyelim.Bir tarlaya ot ilacı atın.(aminli veya esterli herbisit)Attığınızda bitkiler genellikle etkilenmezler.Hiç bir şey olmamış gibidirler.Gündüz boyuınca öyle durular.Ama ertesi sabah geldiğinizde bitkilerin çoğunun gecede ölmüş oldukları görülür.
Ben Bekir Sıtkı ARI yı çok ama çok tebrik ediyorum.İnşaallah bu yeni anlayış sayesinde asıl tarım uygarlığını yakalayacağız.Tek üzüldüğüm nokta bu güne kadar akademik seviyede verilen öğretilerin çoğunum boşa çıkması veya çoğunun anlamını yitirmesi.Gerçekten yeni bir çağ,gerçekten yeni bir devrim.Bu mesajı yazan mehmet1 adlı bir forum izleyiicisi
Hüseyin Ovak
02-05-2009, 12:01
Raporlar Türkçeye çevrildikçe sayın üyelerimize sunmaya devam edeceğim...
Saygılar...
Sayın;Hüseyin Ovak size b5a sıvı organik gübrenizin hakkında mikrobiya yapısıyla topraktaki faydalı mikro organizmaların motivasyolarını arttırıp toprağa bağlı kalmış bitki besin elemetlerini bitkinin alımına sunmasının yanında bitkinin köklerinde mikorazal bir faaliyet göstererek azot bağlama özzelliğide sunabilirmi.
B5a yı tohumlarda mikorozal mantarlarını aşılanabilirmi,aşılama özelliği bulunuyormu.
Hakan KAYATÜRK
07-05-2009, 15:48
Mart ayında bir yazı yazmıştım Kiraz ağaçlarımla ilgili ve bazı arkadaşlar yeni üye olduğum için beni biraz eleştirmiş bir kez girdi çıktı diye, artık hep bu sitedeyim ve B5A hakkında yaşadığım deneyimleri bizzat sizlerle paylaşacağım haziran ayında yani gecen yıl B5A kullanmadan önce ve kullandıkdan sonraki çektiğim videolarıda burada yayınlacağım herkez benim ne demek isteğimi kiraz ağaçlarının geçen yıl ve bu yıl arasındaki fark ile görecekler başka bir şey daha söylemek gerekirse deneyin ve görün arkadaşlar kimyasallara zararlı ürünlere güveniyorsunuz kullanıyorsunuzda neden hem bitkiye hemde insana zararsız olan B5A ' yı güvenip kullanmıyorsunuz arasındaki farkıda atlamamak gerekirse kimyasal gübreler topraklarınızı yok ediyor B5A ise toprağınızı size geri kazandırdığı gibi çocuklarınızada gelecek hazırlıyor sadece kendimiz değil arkada bırakacak olduğumuz insanlarıda düşünelim saygılarımla. Birilerini kırdıysam özür dilerim.
süleyman bey
08-05-2009, 16:27
Merhabalar,
Benim öğrenmek isediğim konu B5A'yı hayvan gübresi ile karıştırılmış toprakta kullanabilirmiyiz.Kullanırsak ne gibi bir etki verir.
Saygılarımla,
idris şenol
08-05-2009, 17:51
Bu Gübreyi Her Türlü Bitkide çekinmeden Kullana Bilirsiniz. Hiçbir şekilde Sağlığa Ve Bitkilere Zarar Vermez. Her Türlü Sorularınızı Yanıtlayabilirim...
sayın hüseyin bey b5 sıvı gübrenizi yaklaşık iki aydan beri araştırıyorum gördüklerim müthiş bir şey yaklaşık bir ay sonra denemeye bende başlıyacam inşallah , ama beni endişem şu:(
ülkemizde ve dünyada bunun gibi deyerli buluşlar yapan, özlellikli kişiler bir takım esrarengiz biçimde ya ürünleri bir şekilde ekarte edilyor ya o kişler oratandan kayboluyor sizler veya bu b5a yı orataya sunan kişler bu durum karşısında ne gibi önlem aldınız yanlış anlamayın benim korkum eyer gerçektende b5a bu şekilde çağın buluşu ise gübre fabrikaları önemli kar azalmaları olacak onunla berağber ilaç firmaları özelikle israil başta olmak üzere
ABD ,Almanya çin isviçre siz benden bu ülkeleri daha iyi biliyorsunuz
benim sizden ricam ne gerekiyorsa patent veya büyük bir firma nezaretinde harkete etmelisiniz kanatindeyim
belki biraz senarist gibi gözüksemde bu ülkeyi ve bu ülke için birşeyler yapan insanların hayranıyım aşırı vatan sever milliyetçi bir insanım duygu ve düşüncelerimi müspet yönde deyerlendirmenizi cağnı gönülden istirham ediyorum saygılarımla...... idris
merhabalar.benimde hüseyin beye bir sorum olacak.
Bu gübrenin diger ilaçlarla karışımı konusunda üstad Bekir kardeşimin bir çalışması varmı ? Mesala mantar ve beyaz sinek trips kırmızı örümcek bizim için bunlar bir sorun
Merhabalar,
B5A yı Çam,sedir, Mazı,Ihlamur gibi bitkilerin tohumla üretiminde yastıklarda ve torbalardaki aynı tür fidanların yetiştirilmesinde kullanabilirmiyim? Kullanırsam başka gübreye gerek varmı?
Dogasever
10-05-2009, 21:34
Hüseyin Bey
Verdiğiniz Web sitesi çalışmıyor. Bilgi edinmek için tıkladım ancak çalışmadı. Saygılarımla
Dogasever
11-05-2009, 13:17
sonuçtan eminiz. Her hafta gidip kontrol ediyoruz efendim:)
onay geldiği zaman da burada resmen ilan edeceğim.
Böylelikle dünyada alternatifi olmayan tek gübre lafıda sanırım rafa kalkacaktır.
Mog'a katılıyorum!
Uzunca bir süredir sitemizden ayrı kalmıştım. Şimdi, B5a ve diğer organik ve mikrobiyel gübrelerle ilgili tartışmaları yakından takip ediyorum. MOG sonuna kadar haklı. Daha dün piyasaya çıkan bir ürün nasıl olurda dünyada ilkiz gibi bir iddiada bulunur. Ve herşeyden önemlisi de içindeki mikroorganizmaları açıklamaz. Buradaki yazıları okudum. Şu ana kadar Hüseyin Beyin açıkladığı yalnız bir çeşit mikroorganizma var: Pseudomonas fluorescens. Başka var mı? Ayrıca ben bundan bir iki yıl önce Etkin Mikroorganizmaları anlatmıştım. B5A için dünyada tek diyenler, bu sitede yayınlanan EM mikroroganizmalarını ve ürünlerini okusunlar! O zaman belki bu iddialarından vazgeçerler. Bu ürün içinde eğer başka mikroorganizma yoksa, ve sadece Pseudomonas fluoresce varsa, o zaman bu ürün bir yenilik bile değil. Çünkü Pseudomonas fluoresce mikroorganizmasının biyokontrol ürünü olarak etkileri zaten biliniyor. Internette bir sürü Hintli ve ABD'li firma bu mikroorganizmaları pazarlıyorlar. Yalnız sevindiğim bir nokta var: EM'yi biz piyasaya çıkardıktan sonra, piyasada mikrobiyel gübre adıyla başka ürünler de çıkmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor. Çünkü topraklarımızı kimyasal madde ve pestisitlere bağımlılıktan kurtarmalıyız ve tarımı ve çiftçiliği doğal yollarla yapmalıyız. O yüzden, tüm mikrobiyel ve organik gübrelerin kullanımını tüm çiftçilerimize öneriyorum. Ama hepsinin eksilerini ve artılarını öğrensinler. Gelelim B5a'ya: Bu konu başlığı altında olumsuz yönleri varsa yazsınlar demişşiniz. Bence en olumsuz yanı içindekilerin bilinmezliği. Bence B5a içinde ne olduğunu açıklamalıdır. Mikrobiyel gübrelerde ticari sır olmaz. Açıklamamak tüketiciyi aldatmaktır. Sakın yanlış anlaşılmasın ben işe yaramıyor demiyorum. Biyokontrol ajanı olarak mutlaka işe yarıyordur ancak tüm dünyada tarımda kullanılan mikroorganizmaları açıklamak yasal bir zorunluluktur. Zaten mikrobiyel gübre olarak ruhsat alacaklarsa, üretim prosesini (tüm detayını vermeyebilirler) ve içindeki mikroorganizmaları bildirmek zorundalar. Diğer olumsuz yönleri:
- Dünyada B5a kullanan yok! Pseudomonas fluoresce mikroorganizmasını kullananlar var.
- Üniversitelerde yapılmış araştırmalar yok!
- Gece (ya da güneş battıktan iki saat sonra) uygulanması zorunlu (içinde fotosentetik mikroorganizma var mı bilmiyoruz!)
- Kompost üretiminde herhangi bir etkisi var mı tam olarak bu sitede belirtilmemiş. Organik maddenin verimli bir şekilde ve fermantasyon yoluyla parçalanmasının tarım ve çevre açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz (Lütfen Etkin Mikroorganizmalar adlı bölümü okuyunuz!)
- Sadece biyokontrol ajan olması söz konusu. (aksi söz konusuysa, lütfen işleyiş mekanizması ile belirtsinler)
- Uzun süreli denemelerin yapılmamış olması. (Meyvelitepe'nin 23. Sayfadaki yorumuna katılmamak mümkün mü? Nedense, B5a üreticlerinden kimse bu yoruma henüz yanıt yazmamış.
- B5a, mantari hastalıkları bastırdığı için, bitkinin daha sağlıklı olmasını sağlıyor ve ortamda besin varsa, bu besinleri bitki bünyesine alıyor. Ancak organik maddenin toprakta bulunması da şarttır. Bu konu da bu başlık altında epey tartışılmış ancak hiçbir şeyi yoktan var edemezsiniz. Öyle doğal kayaçlarla, bitki kalıntılarıyla (gerçi bimi çiftçi pek kalıntı bırakmıyor ama!) üç yıl beş yıl idare ettiniz diyelim. Sonra ne olacak. bir diğer konuda organik maddenin iyice azalması sonucu, mikroorganizmaları siz ne kadar ilave ederseniz edin yaşatamazsınız. O yüzden, mikroorganizma ve organik madde toprakta belirli bir dengede tutulmalıdır. Toprağın analizine göre, fosfor, azot ya da kalsiyum, potasyum gerekecektir. Bunları yerine koyacak doğal organik maddeler vardır ve mikroorganizma ile birlikte ilave edilmelidir. Kısaca, B5a tek gereksiniminizdir tümcesine katılmıyorum.
- Bir diğer nokta da geleneksel tarımdan sert bir geçiş yapması. Kimyasal gübreyi tamamen bırakıp bir anda organik tarıma geçiş toprağın, biyolojik, kimyasal ve fiziksel koşullarını etkileyecektir. Burada rapor edilen iyileştirmelerin hepsi doğrudur ancak bunlar yukarda da belirttiğim gibi, bitkilerin gelişimini engelleyen patojenlerin bastırılması sonucu ortaya çıkmış etkiler olabilir ve üçüncü veya dördüncü uygulama yıllarından sonra (patojen baskısı kalktıktan sonra) bu gelişmenin hangi yönde olacağını kimse garanti edemez. Umarım yanılırım!
Hakan KAYATÜRK
11-05-2009, 17:14
Dogasever siz mog mu pazarlıyorsunuz acaba ? aldınız B5a yı yerden yere vurdunuz. tarım ve köy işleri baklığı neden oynaladı ozaman bu ürünün pazarlanıp satılmasına, neden dünyanın bir çok büyük laboratuarlarından zararsız ve bitki gelişimi için yararlı olduğuna dair tam not aldı? Siz B5a nın kaç yıldan beri üzerinde çalışma yapılıp araştırıldığını biliyormusunuz? ya da bu ürünü bulan kişlerle ben çok merak ettim nedir diye sordunuzmu bilgi alış verişinden bulundunuzmu ?
Dogasever
11-05-2009, 18:54
Sayın Hakan Bey,
Çabuk yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Yalnız lütfen tartışmanın seviyesi düşürülmesin. Mog, bu sitede yazı yazan değerli bir arkadaşımızdır. Kendisini hiç tanımam. Benim için bu sitede yalnızca yazılan yazılar ve onların ne kadar doğru veya ne kadar yanlış olduğu önemlidir. Burada fikirlerimizi ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Sizin yanıtınız benim yazımdaki soruların yanıtı değildir. Lütfen bu konuyu sizden daha iyi bilen bir arkadaş yanıtlasın. Ayrıca, ben kesinlikle b5a için kötü demiyorum. Bazı eksik ya da dezavantaj sayılabilecek yanlarını sıraladım. Bilgi alışverişine gelince, burada b5A hakkında hemen hemen herşey yazılmış. Bunları okuduktan sonra, yorum yazdım ve yorumumda da okursanız bazı şeyleri öğrenmeyi amaçlıyorum. Eğer gerçekten bilgi verir, sorularımı yanıtlayabilirseniz, çok sevinirim. Saygılarımla.
Öncelikle herkese merhabalar
B5A ile ilgili 25 sayfalık tüm konuyu dikkatlice okudum ve siparişimi verdim.Dün(11-05-2009)itibarı ile vermiş olduğum sipariş bugün elime geçti.Denemeden ürün hakkında yorum yapmayı düşünmüyorum.Özellikle 15 gün önce hem organik gübre(perl humus) hem kimyasal gübre(kalsiyum amonyum nitrat,çimin rengini koyu ve ışıklı bir hale getiriyor) verdiğim çimlerim üzerinde deneyeceğim ürünü.Toprakta yeterli besin maddesi şu anda mevcut eğer B5A söylendiği kadar etkili ise öncesi ve sonrası resimleri buradan herkesle paylaşacağım.
Mete Sinan
14-05-2009, 23:26
Merhaba.
Yazılanlardan, söz konusu ürün hakkında hiç kimsenin doyurucu bilgi almadığını, aksine zihinlerinin iyice bulandığını düşünüyorum.
* Bilimsel bilginin egemen olduğu bu çağda hala basit, gündelik, neden-sonuç ilişkisinin açıklanamadığı tarzda açıklamalar yapılıyor ve doğruluğu iddia ediliyor.
* Ürün satıcıları başka isimlerle açıklama yaparken itibar ediliyor, bilimsel bilgileri ile açıklama yapan arkadaşlarda art niyet aranıyor.
* 'Tüm dünya'dan tam not aldı' diyen arkadaşa -eğer Avrupa ve Abd'yi kastediyor sa- onların bize tam not verdiği bir çok şeyin Ülkemiz açısından ne gibi sonuçlar doğurduğunu irdelemesini öneririm.
* Bir çiftçi değilim. Bağım, çifliğim yok. Türk Malı aşığı(ve öğrencilerine de bunu aşılamaya çalışan) bir öğretmenim. Sorunum ürünle değil. Türk Malını bu şekilde savunan arkadaşlar; Türk çiftçisini bu şekilde bilgilendiremezsiniz.
* Site yöneticisi arkadaşlar, bu başlığın(veya konunun) bir tartışma veya bilgilendirmeden çok adeta bir satış tezgahına dönüştüğünü bilmiyorlar mı ?
Herkese saygılar.
Adalet Yağcı
15-05-2009, 21:23
Ben geçen yıl B5A alıp kullanmıştım, biberlerim coşmuştu. Güllerim de hastalanmadı.
Domateslerim son bir kaç yıldır meyve döneminin ortasında yaprakları yanmış gibi kavruluyordu, geçen yıl da öyle oldu, buna rağmen ürün gayet sağlıklı ve bereketliydi.
Bu sene bahar geciktiği için sebze fidelerimi Pazar gün toprakla buluşturacağım, benim sorum şu; sayın Hüseyin Ovak, Selahattin Yılmaz hocam, domates biber patlıcan gibi sebzelerimi diktikten sonra can suyunu B5A ile versem uygun olurmu?
Sürekli yağmur yağdığı için bahçem daha yeni bellendi, ağaçların altı diz boyu ottu, bu yüzden de ağaçlarıma B5A veremedim, Pazar günü ağaçlarıma da topraktan B5A uygulamasına başlamak için geç mi kaldım.
Lütfen bu konularda beni bilgilendirirmisiniz.
Acaba bu ürünü İzmirde nereden temin edebiliriz.
Hüseyin Ovak
16-05-2009, 16:49
Acaba bu ürünü İzmirde nereden temin edebiliriz.
Sayın burcind;
B5A yı İzmir de SEÇTAR dan temin edebilirsiniz..Tel: 0538 648 9080
Saygılar...
Hüseyin Ovak
16-05-2009, 16:52
Ben geçen yıl B5A alıp kullanmıştım, biberlerim coşmuştu. Güllerim de hastalanmadı.
Domateslerim son bir kaç yıldır meyve döneminin ortasında yaprakları yanmış gibi kavruluyordu, geçen yıl da öyle oldu, buna rağmen ürün gayet sağlıklı ve bereketliydi.
Bu sene bahar geciktiği için sebze fidelerimi Pazar gün toprakla buluşturacağım, benim sorum şu; sayın Hüseyin Ovak, Selahattin Yılmaz hocam, domates biber patlıcan gibi sebzelerimi diktikten sonra can suyunu B5A ile versem uygun olurmu?
Sürekli yağmur yağdığı için bahçem daha yeni bellendi, ağaçların altı diz boyu ottu, bu yüzden de ağaçlarıma B5A veremedim, Pazar günü ağaçlarıma da topraktan B5A uygulamasına başlamak için geç mi kaldım.
Lütfen bu konularda beni bilgilendirirmisiniz.
Sayın Adalet Yağcı ;
B5A yı kullanım için geç kalmazsınız...Uyguladığınız her dönemde B5A dan fayda sağlarsınız...Saygılar...
Hüseyin Ovak
16-05-2009, 18:33
Sayın Üyeler;
Uzun zamandan beri (meşgul olduğumdan dolayı) siteye yazamadım...Zaman zaman boşluk bulduğumda ziyaret edip yazılanları okumaya çalışıyorum...Şuanda olduğu gibi...
Benim amacımın bu forum üzerinden satış ya da ticaret olmadığını,sadece faydalı olmak amacı ile birşeyler yapmak istediğimi daha önce de belirtmiştim...Ticari kaygılar ile yazılanlar açıkçası beni çok ilgilendirmiyor...Bu ürünün doğru pazarlanıp pazarlanmadığı falan çok önemli değil...Önemli olan doğru bir ürün olması...
Bilimsel veri olup olmadığı tartışılıyor halen...Bana ulaşan raporları size ulaştırmaya çalışıyorum... Ancak halen bu bilimsel mi değil mi tartışmaları sürdüğünü görüyor ve üzülüyorum...
Şuanki bilimsel öğretilerin Türk tarımını nereyegetirdiği gözler önünde...B5A nın yaptıkları da...
Sayın üyeler;'' Zarfın üzerine bakarak içindeki mektubu okuyamazsınız...''
Ben size B5A ile yetişmiş çileğin Pestisit raporunu sundum, bu raporda sıfır toksit maddeye rastlanmış iken; kilasik tarım uygulamaları ile yetişen ürünlerimiz gümrüklerden geri dönmekte...Durum böyle iken halen bilimselllikten bahsedip,laf kalabalığı yapmaya luzum olmadığını düşünüyorum...
Herkes herşeyi söyleyebilir..Biz işimize bakıyoruz...Bu Ülkede Gübre fiatlarını ucuzlatıp,En kısa sürede organik tarıma geçişi sağlamaktır hedefimiz...B5A ailesi olarak hepinize saygılar sunuyoruz...
Adalet Yağcı
16-05-2009, 21:22
domates biber patlıcan gibi sebzelerimi diktikten sonra can suyunu B5A ile versem uygun olurmu?
Teşekkür ederim sayın Hüseyin Ovak, ancak yukarıdaki soru konusunda hâlâ kararsızım, yarın sebze dikiminden sonra can suyunu B5A ile verebilirmiyim?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.