View Full Version : B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
yakamozsimsek
28-07-2008, 22:27
Bu noktada bana dusen gorev biter.Isin içerisine kimyasal maddeler karismistir.Bu konu beni asar.Ben musadenizle turkçe kullanim kilavuzunu ziyaret etmek zorundayim.
şenol coca
28-07-2008, 23:03
Nekadar guzeldirki insanlar konusmaya ve kendilerince olumsuz gorduklerini yazmaya basladilar.Iste ozlenen bir tablo.Isin gerçegi benim kimyasallara karsi olmam aldigim bio egitimdendir. Sunu belirtmek isterimki dunyanin dort bir yaninda uretilen bio tarimlarin içerisinde kimyasal maddeler vardir ancak bunlar siniri geçmez bunu soylemek çok zor olmasa gerek nihayetinde turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu organik tarima uygundur analiz raporu elinizdedir bu sizin garantinizdir.Ingilizce bilen birileri lutfen su verilen linkleri turkçeye çevirebilirmi bir bakalim ne varmis ne yokmus.
Sayın yakamozsimsek bir kaç gündür dikkatli bir şekilde yazılarınızı takip etmekteyim önce kafam karıştı ama sonrada baktımki dediklerinizin tamamı boş şeyler, tarım bakanlığından onay raporunu ,analiz raporlarını ,lisansını üretim iznini herşeyi arkadaşlar gösterdi.Biolojiyle ilgilenen biri olduğunuzuda tahmin etmiyorum çünkü her sorunuza muhteşem yanıtlar geldi.
Alıntıda bahsetmiş olduğunuz dünyanın dört bir tarafında üretilen bio tarım nasıl birşey açıklarsanız sevinirim..
yakamozsimsek
28-07-2008, 23:15
Eger yazilari takip etmis olsaydiniz bunu zaten gormus olurdunuz.Neyse dedigim gibi bu urun yuzde yuz organik degildir bunu ben degil analiz soylemektedir.Benim simdi turk olupta yazi yazma konusunda ozurlu olmamdan dolayi bu yazi yazmayi ogrenmem gerek. Burada kimyasallar katildigini gordugumuze gore tanrinin kimseye bahsettigi bir mucize yok.Artik mali satan kisiler mallarini içerigi olarak satarlar.Belki ileride yeni konu açma iznim olur ise dunya organik tarimindan orneklerde verebilirim organik gubrelerin çok basitce evlerdede yapilabilecegini bunun garatisinide lyscée agricole hocalarinin oldugunu yazarim.
yakamozsimsek
28-07-2008, 23:31
Aslen benim korkum bundanda ote olan tam organik tanimlanmasidir. Bu urunu alan insanlar evlerinde yani kapali alanda kullaniyorlar. Oysaki analiz kullanma kilavuzu gaz maskesi ve onlugu kullanilmalidir diyor.
Ne diyeyim.
denizakvaryumu
29-07-2008, 08:10
Hatta, görünürde herkes gibi ürünü deneyip olumlu sonuç tesbit etmiş olmanın ötesinde ürün hakkında sanki sahibiymiş gibi yorum yapan yazılar da mevcut.
Katılıyorum :) forum üyelerimizden Sn.Şenol Coca ve Sn.Emine Aktaş bu ürünü hararetle savunuyorlar, bunun nedenini ben de merak ediyorum .
B5a ile uygulama yaptıkları yerlerden fotolarla örnek verebilirlerse çok memnun olacağım.
denizakvaryumu
29-07-2008, 08:13
Uzun sözün kısası ürün bitkiler üzerinde mucizeler yaratıyorsa bile insanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığına dair herhangi bir test mevcut değil. Elbette, bu zararlıdır anlamına gelmez, ancak zararsızdır anlamına da gelmez. Söz konusu olan, virüs benzeri, başka bakterilerin bünyesine girebilen bir canlı türü olan mycoplasma'lar olduğu için diğer biyolojik ürünlerden farklılık gösteriyor. Bu da kendi adıma emin olmamı gerektiriyor.
Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?
Emine Aktaş
29-07-2008, 10:29
Katılıyorum :) forum üyelerimizden Sn.Şenol Coca ve Sn.Emine Aktaş bu ürünü hararetle savunuyorlar, bunun nedenini ben de merak ediyorum .
B5a ile uygulama yaptıkları yerlerden fotolarla örnek verebilirlerse çok memnun olacağım.
Sayın denizakvaryumu;
Bu ürünü çeşitli meyve ve sebzelerde kullandım. Muhteşem sonuçlarına şahit oldum. Benim mesleğimi ilgilendiren kısmı itibarı ile ideal bir ürün. Kendi mesleğimin dışına çıkıp, bilmediğim bir alanda da tahmin yürütmem sadece bir deli saçması olur.
Emine Aktaş
29-07-2008, 10:33
En kısa zamanda fotoğraflayıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorom.
Doğal Doğa
29-07-2008, 11:23
BMR tarım net in ingilizce sitesini açmaya çalıştım ama şöyle bir yazıçıktı ''There are no translations available'' bu açılmıyor.
Doğal Doğa
29-07-2008, 11:57
Arkadaşlar Tarım bakanlığı ve eko tar bu sıvı organik güredir, organik tarımda kullanılabilir demiş. Sakın içmeyin haa yalnızca topraklar için...:):):):)
Yukarıda bazı arkadaşlar insan sağlığına zararlımı faydalımı yazmışlarda bu geldi aklıma kusura bakmayın...
Birde internet ortamı ne kadar sanal bir ortam olsada şu anda burada gerçekler üzerine konuşuyoruz. Arkadaşlar maalesef ekolojik gengenin bozulduğu bir dünyada ve bu bozulmaya geç tepki veren bize bir şey olmaz diyen türkiye de yaşıyoruz. Yani demem o ki; çocuklarımıza bile marketlerden pazarlardan aldığımız çoğu seralarda yetişen sebze ve meyveleri yediriyoruz. Ve inanın bana bu ürünlerin üzerindeki ilaç ve gübre zehiri korkunç büyük ölçülerde. İnanmayan gitsin antalya da bir seraya baksın. Yazık ki seracı kardeşlerimiz de çaresizliğin pençesinde. Adam mecbur bırakılmış daha fazla ürün alabilmek ümidiyle yüklenmiş kimyasal gübreyi yüklenmiş zirai zehirleri, sonuç içi boş pardon zehir dolu bir bitki tükenmek üzere olan can cekişen topraklar....
Özür dilerim konuyu dağıtmayayım. Yani çevremizde o kadar çok bizi zehirleyen faktör var ki, bunlardan kurtulmak için öncelikle organik tarım diyoruz herbirimiz.
Bence bu üründe bu kapsamda organik tarıma hizmet eden bir ürün. Haa ne kadar süper ne kadar kötü zaten onu kullanıcılar burada ürün lezzetlerini ve organikliğini kendilerine göre tahlil edip hepimize açıklayacaklardır.
Birde hazır burada başlamışken daha net %100 organiklik sağlayan bir ürün varsa yeri gelmişken lütfen söylesin de, sayın denizakvaryumunun dediği gibi denemelere onu da ekleyelim....
Unutulmamalı ki çözümün bir parçası olmayanlar, sorunun bir parçasıdır...
yakamozsimsek
29-07-2008, 12:16
Yuzde yuz organik gubre olarak satilan bazi linkler eklemistim. Su an ogle yemegindeyim ve karnim aç birde sabah ari soktu anlimdan.Yani kisacasi aksama eklerim ancak ticaretinin yapilmasindan dolayi tariflerini vermek istemem. Ancak bazi bio sitelerde verilmektedir. Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi. Ama olacak olmak zorunda sanirim.
Ürününüzün satışı sırasında, tüketicilerden gelebilecek olası soruları bilmek için (soruları bilmezseniz, cevap veremezsiniz), reklam ajanslarına eşek yüküyle para ödersiniz.
Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor. Sorduğu soruların cevapları olmalı ya da sorunun neden "yanlış soru" olduğu anlatılmalı...
Bu nedenle, aşağıdaki açıklama kabul edilemez. Organik gübre ya da benzerlerini kullanıp, sorunuz olduğunu ürün lezzetinden mi anlayacağız? Organikliği kullanıcı mı tahlil edecek?
Tüketicinin böyle bir yükümlülüğü ve bilgisi yok. Bilsek; zehirli ürünleri farkeder, satın almazdık...
Haa ne kadar süper ne kadar kötü zaten onu kullanıcılar burada ürün lezzetlerini ve organikliğini kendilerine göre tahlil edip hepimize açıklayacaklardır.
Doğal Doğa, Hüseyin Ovak ortağınız olduğunu söylemişti. Yanılıyor muyum?
Bu nedenle konuyla ilgilenen bir kullanıcı olarak değil, satıcı olarak cevaplarınızı yazmalısınız.
Not: "Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor" demiştim. Ben de ona ücretsiz Türkçe kursu veriyorum ama göreceğiniz üzere yaranamıyorum; homurdanıyor :)
"Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi."
B5A satıcılarının tepkilerini, bu olaydan yola çıkarak daha iyi anlayabilir :)
Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?
Benim gibi bilmeyenler için Helicobakteri nedir?
1990’lı yıllara kadar pek bilinmeyen helikobakter pilori mikrobu günümüzde mide ve oniki parmak barsağı ülserleri ile kronik gastritin en önemli etkeni olarak olarak kabul ediliyor.
HELİKOBAKTER PİLORİ
Helikobakter pilori, onikiparmak bağırsağı ülserlerinin yüzde 90’ında, mide ülserlerinin yüzde 70’inde belirleniyor. Bu nedenle, günümüzde helikobakter pilorinin yok edilmesi ülser tedavisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Midede veya onikiparmak bağırsağında peptik ülseri bulunanlarda aynı zamanda helikobakter pilori enfeksiyonu da belirlenmişse, bakterinin yok edilmesi amacıyla antibiyotik tedavisinden yararlanılıyor. Acıbadem Hastanesi Kozyatağı Gastroenteroloji Bölüm Şefi Prof. Dr. Nurdan Tözün, Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından helikobakter pilorinin kanserojen bir bakteri olduğunun kabul edildiğini belirterek şöyle diyor: “Yapılan araştırmalarda helikobakter piloriye maruz kalan hastaların mide kanserine yakalanma olasılıkları diğerlerine kıyasla yaklaşık 4 katı fazla. Bu çalışmalar helikobakter pilorinin gastrit kanseri üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.”
Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/307106.asp
yakamozsimsek
29-07-2008, 12:52
http://www.iftech.fr/Files/18760/mycor_infos.htm
Neyse dayanamayip hizli yemegimi yedim . Yuzde yuz organik bir gubre linki. Resim ilede farki koymuslar ve açiklamada yapmislar. Nasil yuzde yuz organiktir diye . Bunun gibi onlarcasi var zaten ancak bu urun dis piyasa oncelik iç piyadaki yerli uretime verilmeli bu insanlar maddi açidan gelistirilmeli ve yeni çalismalari saglanmalidir.
Ancak ayaklari yere basarak uçarak degil .
Su çiktigi yazilan zehirli gaz kimyasal kullanimda daha oncede dedigim gibi fazla bilgi sahibi degilimdir.
Bu sivi eger ev içerisinde bir bitki **** bitkilere katildiginda evde bulunan hamile kadin 'çocuk 'bebek'yasli' ve hasta insanlara karsi ne tur bir zarar verebilir.
Yanlis hatirlamiyorsam kullanimda gaz maskesi ve onlugu takilmalidir diyede bir uyari vardi.
Kusura bakma hocam dikkat ediyorum .Ama bana allah cc mucize vermedi çalisirsam olur. Ve çalisirsam olucagini bildigim için aksamlari çalisacagim.
Hüseyin Ovak
29-07-2008, 13:11
Ürününüzün satışı sırasında, tüketicilerden gelebilecek olası soruları bilmek için (soruları bilmezseniz, cevap veremezsiniz), reklam ajanslarına eşek yüküyle para ödersiniz.
Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor. Sorduğu soruların cevapları olmalı ya da sorunun neden "yanlış soru" olduğu anlatılmalı...
Bu nedenle, aşağıdaki açıklama kabul edilemez. Organik gübre ya da benzerlerini kullanıp, sorunuz olduğunu ürün lezzetinden mi anlayacağız? Organikliği kullanıcı mı tahlil edecek?
Tüketicinin böyle bir yükümlülüğü ve bilgisi yok. Bilsek; zehirli ürünleri farkeder, satın almazdık...
Doğal Doğa, Hüseyin Ovak ortağınız olduğunu söylemişti. Yanılıyor muyum?
Bu nedenle konuyla ilgilenen bir kullanıcı olarak değil, satıcı olarak cevaplarınızı yazmalısınız.
Not: "Yakamozsimsek bu işi ücretsiz yapıyor" demiştim. Ben de ona ücretsiz Türkçe kursu veriyorum ama göreceğiniz üzere yaranamıyorum; homurdanıyor :)
"Bu turkçeyi dogru yazicam diyede canim çikiyor iyimi."
B5A satıcılarının tepkilerini, bu olaydan yola çıkarak daha iyi anlayabilir :)
Sayın Malina;
Doğal doğa evet benim ortağımdır,ancak onun alanı inşaat-izolasyondur...Doğal doğa B5A nın gerçek kullanıcısıdır..Bunun sadece bilgi olarak vermek istedim...Yoksa onu savunmak babında değil...
Ürünümüzün organiklik testini Tarım Bakanlığının yetkilendirdiği EKOTAR setifikasyon kuruluşu yapmış ve bunu belgelendirmiştir...
Ben B5a nın organik tarım için son derece faydalı bir ürün olduğuna inanmış birisiyim. Evet B5A nın ticaretini yapıyorum ancak; agaçlar net teki amacım ticaret değil, bitkileri ile ilgili bazı sorunlarda (B5A ile) üyelere yardımcı olabilmektir...
B5a ile ilgili olan her bilgiye çalışıyor, bilmediklerimi de siz sayın üyelerden öğrenmeye çalışıyorum... Bilimsel konularda uzman olmadığımdan bu tartışmanın içine girmeyi doğru bulmuyorum...Ancak tüm tartışmaları ve eleştirileri dikkatle inceliyor eksiklerimi gidermeye çalışıyorum..Tek bildiğim, hiçbirşey bilmediğimdir felsefesi ile daha çok öğrenmeye çalışıyorum..
Eğer bu tartışmalar sitenin amacının dışına çıkarak siteye zarar verirse buna çok üzülürüm...Ve bu konuda üzerime düşen ne var ise yapmaya da hazırım...SAYGILAR...
Hüseyin Ovak
29-07-2008, 13:14
Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?
SAyın denizakvaryumu;
B5A helicobakter ihtiva etmez...Saygılar...
Okuyorum, okuyorum... Anlamaya çalışıyorum. Sonra diyorum ki "Yahu ben bu işi zevk için yapıyorum, nedir bu cefa? Zaten işte yeterince kafa patlatıyorum, altı üstü yeşil çimlerime on dakika yalın ayak basıp rahatlayacağım." Anlamaya çalışırken durmadan Todor'un yaptığı gibi internete başvuruyorum. Önümde Fransızca. İngilizce hatta Tıp alanında bir çok site oluyor. Ben bu işten zevk alacağım sanıyordum ama gördüm ki cefaya dönüşmeye başladı.
Ramak kaldı şunu söylememe; Hay kimyasalının da organiğinin de.... Doğal diye yanmış koyun gübresi kullanıyorum taa Kırklarelilerden geliyor. Deniliyor ki koyunlar hormonlu gıdalarla besleniyorlar o gübreler de sağlıklı değil. Hiç bir şey kullanmayacağım yaşarsa yaşar yaşamazlarsa kendileri bilir. Bari hem kafam hem cebim rahatlar.
Bahçeyi de mermer kaplatayım bari çim derdim olmaz yıkar parlatır otururum ;)
Selahattin Yılmaz
29-07-2008, 14:58
Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu...
Konuya, soru sorulmasını doğru bulmayan üyeler için dahil oldum.
Eğer bu tartışmalar sitenin amacının dışına çıkarak siteye zarar verirse buna çok üzülürüm...
Üslubuna uygun tartışmaktan kimseye zarar gelmez. Buna bu site de dahil :) Üslubu uygun değilse zaten sonuçlarına katlanır, ki böyle biri yok...
Lütfen rahat olun...
denizakvaryumu
29-07-2008, 15:35
En doğru sonuca ulaşmanın yolu konu hakkında farklı görüşler farklı yorumların yapılmasıdır.
Sizi biri eleştirmiyorsa zaten hiçbir iş yapmıyorsunuz demektir :)
B5a iddialı bir ürün bu nedenle bu ürün hakkında bu kadar yorum yapılması doğal , yorumlar devam da etmeli.
Sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla b5a yı kullanan arkadaşlar çiçeklerde ve evlerinin bahçelerinde kullanmışlar.ben 33 dönüm alanda organik kırmızı biber yetiştiriyorum.b5a kullandım ve şuanda kimyasal gübre kullanan tarlalar ile benim tarlamdaki biberler arasında bir fark yok.niye kimyasal gübre kullanarak toprağı öldüreyim?eylül ayında hasat başlayacak buradan sizlere nekadar ürün aldığımı söyleyeceğim.kullanmadan kimse polemik yapmasın.
denizakvaryumu
29-07-2008, 15:49
Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu...
B.M.R. TARIM HAYVANCiLiK GÜBRE ITHALAT-IHRACAT
SAN.TIc.LTD.STI.
ÜRÜN ISMI : B5A
KATEGORISI : MIKROORGANIZMAL TOPRAK DÜZENLEYICI (SIVI GÜBRE)
IÇERIGI : KIMOzIN PERFORMANSi, LACTOBUcILLIuS BULGARICUS,STREPTOCOCUS TERMOBHILUS,
HELICOBACTER TÜREVLERI
ÜRETIM ASAMALARI
1 -KULLANILAN MALZEMELER: (1 KG B5A IçIN)
*LOGR.MELAS
*20 GR ARPA UNU
*i CC MISIR YAGI
*i CC KEKIK YAGI
* i CC SUSAM YAGI
*1 CC SARIMSAK YAGI
* iOCC KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
* i 00 GR MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT.
I. ASAMA:
LOGR MESLAS % 50 SULANDIRILIR. 20 GR. ARPAUNU ILE KARiSTiRILIR. ARPA UNU IÇERIGINDE
BULUNAN MATERYALLER VE KisMI TESBIT EDILEMEYEN MIKROORGANIZMALARlN MELAS IÇERISINDE
ORY ANT ASYONU SAGLANIR.SÜREÇ 2 SAAT TAKIBEN KIMOzIN PERFORMANSi IçIN iOCC HERHANGI BIR
PE'i1-;iR ivlAYASi KARiSTIRILIR. i SAAT 20 DK. SÜREÇ SONUNDA 100 GR. INKIBASYONA TABI TUTULMAMIS
YOGURT ILAVE EDILEREK 2 SAAT 20 DK. BEKLETILIR.
II. ASAMA :
BAKTERILERIN IHTIYACI OLAN ENERJI VE PROTEIN AÇiSiNDAN ZENGIN OLAN 800 GR MELAS
ILAVE EDILEREK 44 DERECE SiCAKLiKTA 2 SAAT 50 DK. (170 DK.) FERMANTASYONA UGRA TILlR.
FERMANTASYON SONUNDA ÜSTE TOPLANMiS AEROBIK BAKTERILER ALINIR.KALAN ÇÖKELTI % 20
DIYONIZE SU ILE SULANDIRILARAK 20 DK. DAHA BEKLETILIR. TAKIBEN MIKTARiN % 40 VE % 60 KADAR
( TRANSPIRASYONA BAGLI OLARAK) 58 DERECEYE KADAR iSiTILMIS DIYONIZE SU ILAVE EDILEREK
BAKTERI ÜREMESI YAVASLA TIRlLlR BÖYLECE BAKTERI HÜCRELERINDE APOPT AZ BASLATiLiR.
APOPT AZ AÇiKLANMASi : HÜCRE MEMBRANLARiNDA BULUNAN SITOKROM -C MADDESININ AYRiLiSiNi
HizLANDiRiP YASLi BAKTERILERIN ÖLÜMÜNÜ HiZLANDiRMAK VE YANLiS PROTEIN VE AMINo ASIT
SENTEZINI AZALTMAK.
III.ASAMA :
MISIR YAGI, KEKIK YAGI, SUSAM YAGI VE SARIMSAK YAGINI YUKARDAKI ÖLÇÜLER DAHILINDE
ILAVE EDILMESi.
AÇIKLAMA : YUKARIDAKI SAYDlGIMIZ YAGLAR HAKKINDA;
1- MISIR YAGI : LIPID BIR MADDE OLDUGU IçIN PROTEIN SENTEZINE TOPRAKTA KATiLiR.
2 - KEKIK YAGI : TOPRAGI SiCAK TUTAR MEVCUT BAKTERILERIN KÖK VE ÇEVRESINDE KOLONIzE
OLMALARiNi SAGLAR. AYRiCA DEZENFEKT AN ÖZELLIGI VARDiR. iÇERiGiNDE FiTONSIT AGIRLlKLI
DEZENFEKT ANLARiN OLUS SEBEBIYLE KULLANiLiR.
3- SUSAM YAGI : iÇERIGiNDE BULUNAN VIT AMIN VE MINERALLERLE DIGER KULLANILAN BÜTÜN
MADDELERIN HER TÜRLÜ FONKSIYONUNDA DESTEKLEYICI ROL OYNAR.
4- SARIMSAK YAGI : TABIATTA BULUNAN VE SONRADAN TÜRETILEN TÜM VIRÜS, VIROIT, MIKROP
SINIFlNDAKI; HER TÜRLÜ ORGANIZMAL (BITKI VE INSAN ORGANIZMALARI ) YASAMi TEHDIT EDEN
HASTALiK OLUSTURAN MIKROORGANIZMAL CANLILARiN ÜREMESINI ENGELLEYEREK VE SONRADAN
OLUSMALARiNIN ÖNÜNE GEÇTIGI IçIN KULLANiLiR
http://www.bahcesel.com/forumsel/8938-post32.html
denizakvaryumu
29-07-2008, 15:59
Yukardaki açıklamalardan B5a nın insan sağlığına zararlı bir karışım içermediği anlaşılıyor tek kafamı karıştıran linkteki içeriğinde HELICOBACTER TÜREVLERI şeklinde yazılması.
Bu konuda bir açıklama gelirse sevinirim.
Emine Aktaş
29-07-2008, 16:20
Konuya, soru sorulmasını doğru bulmayan üyeler için dahil oldum.
Üslubuna uygun tartışmaktan kimseye zarar gelmez. Buna bu site de dahil :) Üslubu uygun değilse zaten sonuçlarına katlanır, ki böyle biri yok...
Lütfen rahat olun...
Sevgili malina,
Elbette üslubuna uygun tartışma verimli olur. Bilimsel verilere dayanmadan, önyargılı bir yaklaşım, üstüne üstlük insanları takıma ayırmak, üslubsüzlüğe yol açıyor. Bu durumda da, üsulsüzlük meydana geliyor. Sonuç; "üsulsuzluk ,vüsulsuzluktur".
Soruların bilimsel olması gerekmiyor ki... Üstelik soru sormak için önyargılı olma zorunluluğu yok mu? :) Bunlar üslupsuzluk sayılmaz.
Sıradan vatandaş olarak en saçma soruları bile sormak gerekiyor. Karşı taraf bunları cevaplar... Soruları soran arkadaş, "ürünü kötülemek için sormuyorum" anlamına gelen cümleler kurdu üstelik...
Ancak sunuda eklemeliyim kullandiginiz urun kesinlikle kotutudur diyemem ama iyidir de diyemem bunu tarim bakanligi belirler ben degil.
Kesinlikle amacim bu gubreyi kotulemek degildir. Degerli bir peyzajci meslaktasimi mecburi emekliye ayirdik. nedeni kimyasal maddelerin kullanimindan kaynakli kanser.Endisem sadece bundandir. Ancak tekrar soylemek isterim ki bu siviya iyi ya da kotu diyemem.
Bu urunun yeni olmasi kotu anlamaina gelmemeli bu mantik içerisde degilim bunun adi provakotorluk olur ki ulkede yerli sermayeyi desteklemek gerekliligine inaniyorum.
yakamozsimsek
29-07-2008, 18:14
Saniyorumki bu konuyu bu kadar uzaklara tasiyan benim. Sadece amacim su idi urunu satan kisi içerisinde kimyasal karisimlar'da mevcuttur .
Kullanma kilavuzuna **** pazarlama uslubuna sunlari katmaliydi.
B5a organik gubre maskesiz onluksuz uygulanamaz .
Iç mekanlarda uygulanirken mutlaka pencereler açik olmalidir.
Bun tur anlatimlar musteriyi kaybettirmez aksine guvenini arttirir.
Burada tartisilan konu bu sivinin urune verdikleri degil urunun içerisindekilerdir.
Tekrar etmek istiyorum bu urune organiktir raporu verilmistir.
Bu rapor içerisinde farkli karisimlar yoktur demez.
Bu ingilizce olan raporun aynisindan sanirim analiz yapan turk yetkilide vermistir.
Neden bu rapor degilde ingilizcesi konulmustur.
Insanlarin aldigi urunu tartismaya gerek yoktur . Eger tartisirsak konu ne kadar urun veriyor mantigina yonelirki konuyu yani sorunun ozunu kaybederiz.
yakamozsimsek
29-07-2008, 18:18
Sevgili malina,
Elbette üslubuna uygun tartışma verimli olur. Bilimsel verilere dayanmadan, önyargılı bir yaklaşım, üstüne üstlük insanları takıma ayırmak, üslubsüzlüğe yol açıyor. Bu durumda da, üsulsüzlük meydana geliyor. Sonuç; "üsulsuzluk ,vüsulsuzluktur".
Degerli emine aktas bir bayan olarak bu urunu hamile oldugunuzda evinizin içerisinde gonul rahatligi ile kullanirmiydiniz?Iç mekanda karninizda yavrunuzu tasirken.
Emine Aktaş
29-07-2008, 19:21
sayın yakamozsimsek;
Ben çocuklarımın ve kendimin sağlığını düşündüğüm için, hormonsuz ve organik gıdaları tercih ediyorum.
Bir mühendis olarak, gözlemlerimin sonucunu aktarmamı " uçmak " olarak algılamanız doğrusu beni üzmüştür.
Tarım Bakanlığından izinli, resmi bir ürünü kullanmam ve tavsiye etmem kadar normal bir davranış olamaz.
Sıkıntılarınız ve şüphelerinizin olması normaldir. Bunu yansıtış şekliniz kafa karıştırır niteliktedir.
Ben haytımda yaptığım işin etik olmasına özen gösteririm. Kendim için uygulamıyacağım bir ürünü başkası için tavsiye etmem.
Bu ürün de piyangodan çıkmadı, uzmanların titiz incelemesi ile araştırıp ,geliştirilen bir ürün.
Dolayısı ile içim rahat kullanıyorum.
yakamozsimsek
29-07-2008, 20:29
Sanirim sorumu anlamadiz. Bunun turkçe yazimdaki **** dusunduklerimi yaziya çeviremememdeki ozurume bagislayiniz. Sunu sormak istemistim eger ingilizce yazan belgedeki kullanimda gaz çikartmaktadir ibaresini ele alir isek evinizde kapali bir alandayken bu siviyi kullanirmiydiniz. Gerçi sunu eklemek isterim organik bir yasam savunucusu oldugunuzu dusunerek bundan dolayi mutlu oldum. Bu urunu ureten sahsa karsida ozel bir karsi propaganda yapmak amaci içerisinde degilim. Dunya ulkelerindeki oligarsik yapiyi ele alirsak ulkedeki ureticiyi zaten onlar bogmaktadir. Burada bizlere dusen gorev yuzde yuz yerli mali kullanmaktir. Ancak burada yerli mal ureticilerinin ellerindeki malin ne amaçla kullanilabileceginin pazarlamasini yapmayi iyi bilmelidir. Bunun içindir ki insanlara satis yaparken kullanma kilavuzunu oldugu gibide anlatmalari sarttir. Ben bu urunun nasil imal edildigini bilmek istemiyorum bu urunu ureten insanida kirmak gibi bir amacim yok . Ticaret guzeldir ancak bilinçli ticaret yapan insanlar kazanabilir. Bunada su ornegi vermek isterim benim elimde kapi gibi turkiye cumhuriyetinin bana vermis oldugu organik gubre vardir delili ise analizdir. Ve bir arkadas bana sordu çimlerim **** sebzelerim olumsuz. Burada yapilmasi gereken su olmaliydi. Bu konuda uzman olan arkadaslardan yardim aliniz eger sorunun gubre oldugunu soylerseler benim gubrem aslanlar gibidir.Yok eger sorun toprak ph'i ise benim gubrem mucize yaradamaz. Amacim bu urunu satan arkadasin ne kalbini kirmak nede ona umutsuz bir hava yaratmaktir.
Eger kalplarinizi kirdiysam uzgunum.
Bu arada hocam yazimi duzeltmeye çalistim. Bakinca hatalarimi soylersen sevinirim.
Sayın yakamozşmşek
Sanirim sorumu anlamadiz. Bunun turkçe yazimdaki **** dusunduklerimi yaziya çeviremememdeki ozurume bagislayiniz. Sunu sormak istemistim eger ingilizce yazan belgede kullanimda gaz çikartmaktadir ibaresini ele alirsak evinizde kapali bir alandayken bu siviyi kullanirmiydiniz.
siz neden bu gaz konusuna taktınız? nerden çıkartığınızı da anlamış değilim?
Orada olağandışı ısınmalardan bahsediliyor. Sadece şayet olağan dışı ısınırsa diyor...
hem tercüme edemiyorsunuz... hemde yarım yamalak tercüme progrmalrındaki söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Sadece bu sıvı ısıtılırsa maske takacaksınız. Hem safety data sizi hiç ilgilendirmiyor, bu sadece uzman kişilere özel. son kullanıcı için değil sadece işin ehli yeterli eğiytimi olanlar için.
Size acıbadem örneğini verdim onu damı okumadınız anlamadınız?
Sizin aşağıda o linkini verdiğiniz organik gübrenin safety data sheet i var mı? varsa yollayın orda da öyle yazacaktır.
YOK MASKE TAKMAK GİBİ BİR OLAY. Siz soğan ayıklarkende maske takarmısınız? Ama anlaşılan o ki takınca da takıyorsunuz. Siz hiç normal yanmakta olan bir gübreden çıkan gazlarla ilgilendiniz mi?
Aman ha yanına sigaranızla yaklaşmayın. Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.
YANİ söylettiniz ha.
yakamozsimsek
29-07-2008, 21:44
Sayın yakamozşmşek
siz neden bu gaz konusuna taktınız? nerden çıkartığınızı da anlamış değilim?
Orada olağandışı ısınmalardan bahsediliyor. Sadece şayet olağan dışı ısınırsa diyor...
hem tercüme edemiyorsunuz... hemde yarım yamalak tercüme progrmalrındaki söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Sadece bu sıvı ısıtılırsa maske takacaksınız. Hem safety data sizi hiç ilgilendirmiyor, bu sadece uzman kişilere özel. son kullanıcı için değil sadece işin ehli yeterli eğiytimi olanlar için.
Size acıbadem örneğini verdim onu damı okumadınız anlamadınız?
Sizin aşağıda o linkini verdiğiniz organik gübrenin safety data sheet i var mı? varsa yollayın orda da öyle yazacaktır.
YOK MASKE TAKMAK GİBİ BİR OLAY. Siz soğan ayıklarkende maske takarmısınız? Ama anlaşılan o ki takınca da takıyorsunuz. Siz hiç normal yanmakta olan bir gübreden çıkan gazlarla ilgilendiniz mi?
Aman ha yanına sigaranızla yaklaşmayın. Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.
YANİ söylettiniz ha.
Illa birilerinin caninin yanmasinimi bekleyeceksiniz . Asiri isinma diyorsunuz konu açildiginda neden tercume etmediniz birde turkiye cumhuriyetinin vermis olmasi gereken buna benzer turkçe yazi olmasi gerekirdi diye dusunuyorum bu nerede eger verildi ise. Birde sunu siz cevaplayiniz bu noktada madem uçuyorsunuz bu urunu pazarlarken kimyasal maddeler yoktur diye satmiyormuydunuz . Ne degistide simdi kimyasal maddeleri kabul ediyorsunuz. Fazla isindiginda gaz çiktigini kabul ediyorsunuz . Aslen benimde istedigim yere gelmis oldunuz. Cok tesekkurler bundan sonrasini artik insanlarin ve mali piyasaya suren ve samimiyetine inandigim kisinin gerekeni yapacagina inaniyorum.
Yakamoz iyice komikleşti durum :)
Sen praecox'un yazdıklarını anlayamıyorsan, benim Türkçe kursunu da anlayamazsın :)
Boşuna mı uğraşıyorum ne? :)
praecox,
Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.
YANİ söylettiniz ha.
Yani söylemeye başlamışken, tam söyler misin :) Terbiyen müsade etmiyorsa, bana yaz, ben yapıştırayım :)
yakamozsimsek
29-07-2008, 23:14
http://www.hydroparadise.com/rubrique_liste/Engrais_Biologique__Hydroponique-120_66.html Linke tikladiktan sonra ilk urune bakiniz yuzde yuz organik.http://www.jardinage-bio.com/web/FUMIER_DE_CHEVAL_LIQUIDE-34-produit.html yuzde yuz naturel. Simdi artik zorlamaya basladiniz sinirimi yazmak zorunda kaldim.Dunyanin ekolojik bir dongusu vardir. Hiç bir nesne yoktan var olmaz vardan'da yok olmaz. Umarim bunlari okulda ogrenmissinizdir. Bu eko sistemin içerisinde var olan naturel kaliplarin içerisinde hiç bir olusum sinirlarinin disina çikamaz. Nasil bir elmaya bir syprea asilayamazsak buna doga izin vermez ise uretilen yuzde yuz naturel sivilarda'da izin vermez. Bunun mumkunati yoktur. Sivi gubrenin uretilme nedenlerinden bir tanesi sanirim amaci ortaya koyacaktir.Bu amaçta sudur. Dunya çapinda'ki genis arazilerde çalistirilan isçilerin maliyeti ve kati gubrenin hizli bir sekilde çurume yolu ile topraga karsimamasi sonucu bitkinin gerektigi anda gubrenin içerisinde bulunan CHO3 yi rahatlikla koklerin ulasamamasi sonucu gubrelerin su ile karistirilarak ortaya çikarilmis olan sivi gubrelerdir. Devam edelim. Gunumuzde organik tarima konulan sinirlar mevcuttur. Ancak bu sinirlari hiçe sayan tarim isçilerimizden bazilarinin uygulamakta olduklari sistemden sadece bir tanesi sudur. Ekinini ekmeden once arazide çikan yabani otlari buyuk **** buyuk bas olarak tabir ettigimiz koyun,keçi,at gibi hayvanlarini araziye salarak ve burada hayvanlarin yabani otlari temizlemeleri mide ile ogutup diskilama yolu ile topraga birakmalarindandir. Arazi açik bir sekilde temizlendikten sonra at **** diger buyuk bas hayvan ile topragi surerek tarimini gerçeklestirir. Dunyadaki nufus artmasindan dogan tarimin onemi ve bu tarimdan payini almak isteyen kimyasal madde ureticileri gubreleri kimyasal olarak uretmeyi basarmis ve bunlari piyasaya surmustur. Cunku insanlarin kendi çaplarinda tarima hazirladiklari sivi gubre normal gubrelerden olup boy atma kok salma tatlandirici bol meyve verme gorevini buyuk oranda vermemesi karsiligi piyasaya sunulmustur. Tamamen basitce evlerde dahi yapilabilecek bazi sivi gubreleri yazayim. Ancak sadece bir tanesi yazmak istiyorum. 10 litre yagmur suyuna 1 kilo isirgan otu katilarak 3 gun bekletilir ve en fazla on gun içerisinde kullanilir.Bu karisim isirgan otunun uzerindeki dikenler sayesinde pulvizator ile kullanildiginda bazi zararlilarda ortadan kaldirir . Dunyanin hiç bir yuzde yuz organik sivi karisimi bir kimyasal karisim gibi etki gosteremez.
Bunun imkansiz oldugu bir gerçekliktir ve bu gerçeklik hep boyle olacaktir .Dunyanin içerisinde doganin bize dogal yollardan verdigi guç bilinmektedir.
yakamozsimsek
29-07-2008, 23:29
Devam etmek gerekirse toprak altindaki var olan isleyis yani sabit olan disk ile diskin çevresinde dolasan ve genel adi cho3 olan (kalsium phosphor gibi elementelrin genel adidir) bu CHO3 içerisindekilerin ayni bir miktanis islemi le bir birine yapisarak diskin uzerindeki kendisine ait olan alana yerlesir. Ve buradan kok bu elementleri alir kisacasi kok gider arar disk sunmaz . Bu islem toprak altindaki kok ile gubrenin arasindaki kaynasmadir.Insan oglunun sivi gubrelerin içerisine katmis oldugu choux (belki kireç?) ve diger onemli elementlerden olan bakir ve digerlerini elde etmis oldugu aslen kayip olarak degerlendirilebilecek olan çurumus meyvelerden elde edilerek karisima katilabilir.Ancak bu karismlarim yuzlerce çesidinide yapsaniz diga buyutecegi kadarini buyutur . Sadece degisen ona hazirlanan bu tur ozel karisim ile daha rahat yasam alani saglanmis olur. Bir bitkinin ihtiyaci yok ise kokune istediginiz kadar yuzde yuz organik gubre dokunuz ne ise yarar. Burada kim bana diye bilirki kimyasal olmadan karisimimiz boy attirir.
yakamozsimsek
29-07-2008, 23:31
Belkide yazimin anlasilmadigini dusunerek bir de belge eklemek gerekir ancak umarim basarabilirim. Beni taniyanlar ne kadar beceriksiz oldugumu bilirler bu konuda.:)))
Neyi belgeliyaceksiniz bilemem... veya neyi organik veya inorganik olarak kabuledeceksiniz onu hiç bilemem ama size sadece şunu sormak istiyordum...
fasulye veya nevi bir bakliyat yediğinizin ertesi bağırsak aktiviteleriniz sonucunda oluşturacağınız methan gazı ağırlıklı olarak M. sphişngter analusunuzun laxasyonu sonucu açığa çıkartacağınız gazı doğal gaz olarak kabul edecekmisiniz yoksa bu da mı kimyasal bir katkı sonucu oluşmuş bir şey mi?????
Bu tür gazlar için de sefety data sheetler var yani maske takmamız mı gerekiyor yoksa ne?
Yoksa Emine hanımın çiftlikde doğum yapması mı yasaklandı da hebrim yok?
Siz Patric süsskindind in bir de parfüm romanının baş sayfalarını okuyun da 1700 lerde hayat nasılmış ona bakalım...
Yeter ya hu?
yakamozsimsek
29-07-2008, 23:57
Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.
Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.
Siz bunları toplayıp çıkartabiliyor iseniz vede bir sonuç elde ediyorsanız bir şey diyemem...
sadece şapka çıkartırım...
siz bahçenizde 15 yıl çapa sallamışken ben hayatımı boşa harcamışım demektir...
bu da bana ağır gelir...
siz burada B5A yı değil hayatınızı sorguluyorsunuz demektir bende eğitim yaşamımı boşa geçmiş olarak algılamama sebep oldurmıyacağım sizi .. siz ve sizin gibileri...
saygılarımla
yakamozsimsek
30-07-2008, 00:08
Bir bitkinin içerisine katki maddesi konulmadan elde edilecek urun bitkinin gucunun disana nasil çikabilmektedir.Doganin insanlara sundugu guç bellidir . Bu guc meyvelerin kullanilmasi ancak geriye organik olarak kazandirilmamasindandir.Uretilen araziden alinan bugdayin saplarinin arazi uzerinde yakilmasi halinde ortaya çikacak durum kisaca sudur .Olu toprak. Aldigimizi geri vermemek. Verimi hizlandirmak için degil verimi bitkinin gucune uygun olarak tasarlanmis olan organik tarima ve organik gubreye yonelis bundandir.Topragin dahada zenginlestirilmesi sadece ekinin en uygun konuma gelerek meyvelerini yapraklarini tohumlarini **** koklerini buyumesi gerektigi sekilde buyutmektir.Bunun için toprak zenginlestirmede en iyi yontem engrais verte yani yesil gubre olarak ele alabiliriz.Bunlarin bazilari sunlardir ispanak hardal yapiminda kullanilan bitki gibi.Ancak onlarca karisim yapsakta doganin var olan dogal uretme gucunu geçemeyiz.Organik tarima kimyasallarin katilma nedeni sudur çok genis arazilerde bio olarak engrais verte yani sivi gubrenin yetersiz **** pahali olmasindan kaynakli sinirli olarak katilmasina izin verilmistir.Bunlarda sinirlari oldugu ve analiz labaratuvarlarinda'ki aletler buna gore ayarlanmis olmasindan dolayi organik olarak çikar .Dunyanin hiç bir yuzde yuz karisimi doganin gelisminin uzerine çikamaz.
Neyse yarin devam ederim.
Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.
Bravo
yakamozsimsek
30-07-2008, 00:19
Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.
Bravo
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?
Özür dilerim.
yakamozsimsek
30-07-2008, 00:27
Organik tarimda en buyuk hatalardan biri de sudur. Ekinin biçilmesi ve saplarin yakilmasi.Meyvelerin yenilmesi ve diskilama yolu ile kanalizasyona birakilmasi.Yaprak ve digerlerin yakilmasi.Hayati sivinin yani la sev **** bitkilerin aci suyu bu yapraklarin ekin saplarinin ve meyvelerin içerisinde olmalarindan dolayi toprak içerisinde ki zenginlestirme **** topragin kendini yenilemesinde en buyuk etkendir.Yakildigi taktirde bunlar sekil degistirecek ve doga uzun yillar sonra bunlari tekrar kazanabilecektir.Bunlarin yakilmasi yerine organik yapida degerlendirmek gerekirse bu artiklarin tamaminin içerisinde var olan la sev once compost sonra humus ve sonrada toprakta ozgurce dolasan engrains olacaktir .Yani diger adi ile cho3.Topragin kaybi sadece meyveler olacak ve senelere bu çalismayi yaydigimizda topragin canli kalmasi daha uzun surecektir.Isin gerçegi bunlari parça parça degilde duzgun bir sekilde yazmam gerekirdi ama neyse.
Bu aksamlik bu kadar.
yakamozsimsek
30-07-2008, 00:30
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?
Özür dilerim.
Amacim sadece sunu soylemekti dikkatim dagiliyor .Yani yazdiklarimi kitaptan degil beyinden yaziyorum.Anlayisla karsilamanizi beklerdim. Malumunuzdurki hem turkçe karsiliklarini bulmam hem yazima dikkat etmem hem nerede kaldigimi dusunmem gerekiyorken sizin yazinizida gorunce sadece dikkatim dagiliyor.Aksi taktirde saygisizlik yaptiniz anlaminda soylemek istememistim.
Hüseyin Ovak
30-07-2008, 09:05
Yukardaki açıklamalardan B5a nın insan sağlığına zararlı bir karışım içermediği anlaşılıyor tek kafamı karıştıran linkteki içeriğinde HELICOBACTER TÜREVLERI şeklinde yazılması.
Bu konuda bir açıklama gelirse sevinirim.
Sayın deniz akvaryumu ;
BMR tarım yetkilileri B5A nın formülünü açığa çıkaracak bir açıklama yapmayacaklaardır...Saygılar...
Hüseyin Ovak
30-07-2008, 09:16
(Bu ingilizce olan raporun aynisindan sanirim analiz yapan turk yetkilide vermistir.
Neden bu rapor degilde ingilizcesi konulmustur) diyorsunuz...
Sayın yakamozsimşek; www.bmrtarim.net adresinini sertifikalar bölümünde MATERİAL SAFETY DATA SHEET yazısının üstünde MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU başlığı altında bunun Türkçesi vardır...Yalnız bu kullanma klavuzu değildir..Bmr tarım bu ürününün bitkilerde kullanılması için kullanma klavuzu çıkarttı..Yoksa insanların bu ürünü içmesi,koklaması,eline, yüzüne gözüne sürsün diye değil... Bu form yanlışlıkla böyle birşey olursa uzmanlar tarafından değerlendirilmesi kolay olsun diye yazılmıştır...MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU' nu kullanma klavuzu gibi algılayıp insanları yanlış yönlendirmeyelim...
Saygılar...
Emine Aktaş
30-07-2008, 09:50
Sayın MeyveliTepe;
Haddimi aşmayı sevmem. Kendi alanımda, kendi saygınlığıma özen gösterdiğim kadar, başkalarının uzmanlık alanına da saygı gösteririm.
Mikrobiyoloji, bizim yüzeysel olarak gördüğümüz bir derstir. Dolayısı ile derste gördüğümüz temeller üzerinden yorum ve sonuca varmam, benim de sizin de kafasını karaştırır.
Tarım Bakanlığı, bir ürüne izin verirken, bu konuda deneyimli uzmanlarının görüş ve raporlarına göre izin verir. Tarım Bakanlığın da, vardığı sonuca göre "organik sıvı gübredir" izni benim için yeterlidir. Ben ürünün bu sıfatı ile ilgilenirim.
:)))
Bu iş iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Kısırdöngü....
Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı? ;)
Sevgili praecox, yani altı üstü gaz çıkartmayı öyle bir anlatmışsınız ki inanın korkudan, barsağımda flatulens olursa degaze edemeyeceğim artık. ;) Allahtan sigara içmiyorum da ateşle yaklaşma ihtimali pek yok.
Emine Aktaş
30-07-2008, 12:31
Bu iş iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Kısırdöngü....
Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı? ;)
:cool: http://www.maden.org.tr/resimler/ekler/f6d7ea73f8b3435_ek.pdf inceleyin. Nasıl olsa bilim linklere düştü.:))))))))))
Artık bilim adamları, elini eteğini çeksin, linkler sağolsun......
Sevgili yakamozşimşek, şimdi benim umudu kestiğim meyve ağaçlarıma 15+15+15 veya onun gibilerini vermemdense B5A vermem daha iyi değil midir? Ne olur cevap kolay olsun vallahi yoruldum.
yakamozsimsek
30-07-2008, 16:48
Sevgili limon burada sahsi olarak turkiyedeki sivi gubrelerden tanidigim b5a dir. Bu urunun organik raporuda mevcuttur . Gonul rahatligi ile verebilirsiniz.Ancak kullanma kilavuzunu iyice okuyunuz.Iç mekanda kullanmak istiyorsaniz kuçuk bir onlem aliniz. Bitkinize disarida veriniz bu mamulu ve kesinlikle koklamayiniz.Saklama kosuluna da gelince asla evde saklamayiniz .Butun sivi maddelerin tamaminin saklanma yeri bahçedeki bir depodur.Bunun da kosullari vardir .Bu tur sivi **** toz olarak aldiginizda sakladiginiz binanin pencereleri olamak zorundadir ve bunlar açik kalmak zorundadir.Peki neden. Bu tur karisimlar iç mekanda çikartmis olduklari gazi disariya rahatlikla vermediklerinden dolayi sikisma yaparak kapiyi açtiginizda yuzunuze gelecek basinçla oldugu gibi cigerlerinize nufus edecektir. Ya sanirim bunlari yazmak zor olmasa gerek uretici firmanin.Sizin urununuzu ben ne yapayimda tarifini ogreneyim.Benim sizden istedigim sunu insanlara basitce soylemenizdi ****** bazi maddeler var.Bunun da onlemi alinmali.Cok mu zordu bunu soylemek .Bunlari yazmak .Neden hiç bir zarari yoktur imaji yaratarak pazarlamaya çalistiniz.Sunu belirtmeliyimki kimyacida organikci o ulkede ve sadece gururunun incildigini dusunerek konuyu degisik yerlere çekme mantiginda hareket etmektedir.Gururunuz incilmesin arkadaslar benim kimsenin malinda gozum yok.Uyguladigim organik gubreler zaten var. Ve bu gubrelerdede bazi maddeler bulunmamakta.
yakamozsimsek
30-07-2008, 16:57
(Bu ingilizce olan raporun aynisindan sanirim analiz yapan turk yetkilide vermistir.
Neden bu rapor degilde ingilizcesi konulmustur) diyorsunuz...
Sayın yakamozsimşek; www.bmrtarim.net adresinini sertifikalar bölümünde MATERİAL SAFETY DATA SHEET yazısının üstünde MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU başlığı altında bunun Türkçesi vardır...Yalnız bu kullanma klavuzu değildir..Bmr tarım bu ürününün bitkilerde kullanılması için kullanma klavuzu çıkarttı..Yoksa insanların bu ürünü içmesi,koklaması,eline, yüzüne gözüne sürsün diye değil... Bu form yanlışlıkla böyle birşey olursa uzmanlar tarafından değerlendirilmesi kolay olsun diye yazılmıştır...MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU' nu kullanma klavuzu gibi algılayıp insanları yanlış yönlendirmeyelim...
Saygılar...
http://bmrtarim.net/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=29 Bakin burada diger rapor gibi genel kani dusunce anlaminda bir yazi bulamadim.Yani neler var olabilir .**** neler olabilir gibi .Tek gordugum çoçuklardan ve diger guvenlik ibaraleri olsa gerek.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:02
Ancak sevgili limon agaçlarinizi bir uzmana danismanizda gerekmektedir .Cunku sorunun ne oldugu hakkinda bir bilgim yok eger uzman bir arkadas bolgenizi taniyor ise ve size sorun gubreleme diyor ise b5a.Ancak sorun hastalik diyor ise size b5a diyemem.Ancak diyenlerede bir sey diyemem.Eger uzman ph diyor ise yine birileri b5a diyor ise bir sey diyemem.Benim genel kanim sudur ki içerisinde kimyasal maddeler çok yuksek miktarda olan bir urunde kullansan sorun baska ise ne ise yarar.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:08
Dogru yerde dogru zamanda dogru tespit ile mudahale.Aslinda bu o kadar karisik degil.Ancak bu meslek sanirim meslek olarak çok yeni oldugu için bu kadar karisik duruma geliyor.Ancak bunlar tartisarak duzelecektir.Eger tartisma yoksa sonuçta var olmaz.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:11
Toprak altinda gerçeklesen ekolojik yapi ancak kimyasallar ile degistirilebilir.Bu forumun artik guzergahi organik tarima donmeye basladi bence ben bunlari organik tarimla ilgi forumlara yazmaliyim.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:23
Sayın MeyveliTepe;
Haddimi aşmayı sevmem. Kendi alanımda, kendi saygınlığıma özen gösterdiğim kadar, başkalarının uzmanlık alanına da saygı gösteririm.
Mikrobiyoloji, bizim yüzeysel olarak gördüğümüz bir derstir. Dolayısı ile derste gördüğümüz temeller üzerinden yorum ve sonuca varmam, benim de sizin de kafasını karaştırır.
Tarım Bakanlığı, bir ürüne izin verirken, bu konuda deneyimli uzmanlarının görüş ve raporlarına göre izin verir. Tarım Bakanlığın da, vardığı sonuca göre "organik sıvı gübredir" izni benim için yeterlidir. Ben ürünün bu sıfatı ile ilgilenirim.
Sayin emine aktas ben aksini soyledigimi hatirlamiyorum ancak sizin vermis oldugunuz bilgiyide vermedim.Bu bilgiyi eklediginiz için tesekkurler.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:25
Bu iş iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Kısırdöngü....
Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı? ;)
:cool: http://www.maden.org.tr/resimler/ekler/f6d7ea73f8b3435_ek.pdf inceleyin. Nasıl olsa bilim linklere düştü.:))))))))))
Artık bilim adamları, elini eteğini çeksin, linkler sağolsun......
Bilim adamlari elini etegini çekerse yeni gelismeleri kimler bulacak.Gerçi sizde bunaldiniz .Bu konudada size hak veriyorum isin içine organik girdigi zaman içinden çikalamaz hal alir bu konu taa ki çitlere kadar da uzanir.Citler normal evlerimizin bahçesinde uyguladigimiz çitlerdir.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:28
Sevgili yakamozşimşek, şimdi benim umudu kestiğim meyve ağaçlarıma 15+15+15 veya onun gibilerini vermemdense B5A vermem daha iyi değil midir? Ne olur cevap kolay olsun vallahi yoruldum.
Nedir bu 15+15+15+. Bana yazili olarak yazarsan sevinirim.Turkiyedeki bazi meslek uzeri kullanilan usluplari bilmemekteyim.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:32
En doğru sonuca ulaşmanın yolu konu hakkında farklı görüşler farklı yorumların yapılmasıdır.
Sizi biri eleştirmiyorsa zaten hiçbir iş yapmıyorsunuz demektir :)
B5a iddialı bir ürün bu nedenle bu ürün hakkında bu kadar yorum yapılması doğal , yorumlar devam da etmeli.
Deniz akvaryumu bu forumu sen açmistin tesekkurler.Bu forum sanalda olsa aslen meslegimizde hiç bir bilgisi olmayan ancak samimiyetine inandigim b5a ureticise yararli olmakta oldugunu dusunuyorum. Gerçi bana çok asiri kiziyor. Ileride fark edecegi hassas noktalarda olacaktir.Ancak dusunmesi gerekir .Ne yapalim buda onun sansina. Ulkede onun gibi firmalar varmi bilmiyorum ancak onun çok sansli oldugu bir gerçek.Su an için o oyle gormesede.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:35
Sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla b5a yı kullanan arkadaşlar çiçeklerde ve evlerinin bahçelerinde kullanmışlar.ben 33 dönüm alanda organik kırmızı biber yetiştiriyorum.b5a kullandım ve şuanda kimyasal gübre kullanan tarlalar ile benim tarlamdaki biberler arasında bir fark yok.niye kimyasal gübre kullanarak toprağı öldüreyim?eylül ayında hasat başlayacak buradan sizlere nekadar ürün aldığımı söyleyeceğim.kullanmadan kimse polemik yapmasın.
Sevgili yenice organik gubre kullandiginiz için tesekkurler. Siz topraginizi dusunuyorsunuz.Biz uzerinde yasadigimiz dogayi. Ancak lutfen kullanma kilavuzunu okuyunuz kas yapayim derken.Lutfen usenmeyiniz ve kullanma kilavuzunu okuyunuz ve uygulayiniz.
yakamozsimsek
30-07-2008, 17:41
Sayın yakamozşmşek
siz neden bu gaz konusuna taktınız? nerden çıkartığınızı da anlamış değilim?
Orada olağandışı ısınmalardan bahsediliyor. Sadece şayet olağan dışı ısınırsa diyor...
hem tercüme edemiyorsunuz... hemde yarım yamalak tercüme progrmalrındaki söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Sadece bu sıvı ısıtılırsa maske takacaksınız. Hem safety data sizi hiç ilgilendirmiyor, bu sadece uzman kişilere özel. son kullanıcı için değil sadece işin ehli yeterli eğiytimi olanlar için.
Size acıbadem örneğini verdim onu damı okumadınız anlamadınız?
Sizin aşağıda o linkini verdiğiniz organik gübrenin safety data sheet i var mı? varsa yollayın orda da öyle yazacaktır.
YOK MASKE TAKMAK GİBİ BİR OLAY. Siz soğan ayıklarkende maske takarmısınız? Ama anlaşılan o ki takınca da takıyorsunuz. Siz hiç normal yanmakta olan bir gübreden çıkan gazlarla ilgilendiniz mi?
Aman ha yanına sigaranızla yaklaşmayın. Aynı şekilde barsağınızda da flatulens olursa degaze etiğinizde Musculus sphingter anallunusunuz yakın bir yerde çakmak tutmayın.
YANİ söylettiniz ha.
Uluslar arasi yasalar geregi butun ilaç diyeyim artik adina bunun genel adi nedir turkçe bilmiyorum.Bunu maruz gorunuz.Bir kanun vardirki degisemez.Bu kanun çikartilma nedeni kanser bu gazlar çikar ve kapali alanda sikisir.Yazin gubreleme yapan insan sicaktan dolayi bu gazdan etkilenir.Neden size zor geliyor dogru kullanilmalidir demek.
Şimdi bu B5A yı nerde saklıyayım ben arkadaşlar?Depo da yok, buzdolabı olmaz diyorsunuz.En serin bulduğum odada ki bir dolaba mı koysam acaba?
denizakvaryumu
30-07-2008, 20:10
Bu soruya ilave olarak;
B5a yı buzdolabında saklamanın ne gibi sakıncaları olabilir?
Hüseyin Ovak
30-07-2008, 22:58
Deniz akvaryumu bu forumu sen açmistin tesekkurler.Bu forum sanalda olsa aslen meslegimizde hiç bir bilgisi olmayan ancak samimiyetine inandigim b5a ureticise yararli olmakta oldugunu dusunuyorum. Gerçi bana çok asiri kiziyor. Ileride fark edecegi hassas noktalarda olacaktir.Ancak dusunmesi gerekir .Ne yapalim buda onun sansina. Ulkede onun gibi firmalar varmi bilmiyorum ancak onun çok sansli oldugu bir gerçek.Su an için o oyle gormesede.
Sayın yakamozsimsek;
Size neden kızayım ki,bilakis sizinle ilk tanışma yazısında eleştirilerinizden ders alacağımı belirtmiştim...Siz eleştirilerinizle B5A nın enine boyuna tartışılmasını ve bizim de bilmediğimiz ya da atladığımız konuları(tesbitlerinizle) farkına varıp öğrenmemizi sağladınız...
Ancak sizin söylediğiniz saklama koşulları,B5A nın kullanımı ve diğer emniyet konuları etiketimizde,kullanma kılavuzumuzda ve sitelerimizde hemen hemen tamamı mevcut...B5A gönderdiğimiz tüm üyelerimize kullanma kılavuzu da gönderiyor,bununla yetinmeyip bazı üyelerimize telefon ile de yardımcı olmaya çalışıyoruz...Üstelik ben oturduğu yerden B5A yı pazarlamaya ya da tanıtmaya çalışan biri değilim.Bu güne kadar 500 ün üzerinde köye giderek B5A nın uygulanışını bizzat yerinde takip edip,tecrübeler ediniyorum..Bu tecrübelerimden bazıların da, hastalıklı,kurumuş domates,biber,arpa,çim,meyve agaçları ve süs bitkilerinde sadece B5A kullanarak iyileşmeler tesbit ettim...Bu iyileşmeleri B5A kullanan bazı üyelerimiz de forumda deklare ettiler...Ancak;size net olarak söylemeliyim ki; kesinlikle B5A bir ilaç değildir, sadece; doğru uygulama yapıldığında bitkilerin savunma mekanizmalarını güçlendirerek,hastalıklara ve diğer olumsuzluklara karşı direncini artırıyor...Sakın yanlış anlamayın...
Fazla uzatmadan size şunu tekrar etmeliyim; ben sizin eleştirilerinize asla kızmıyor, bilakis memnun oluyorum...''her ne kadar Türçe niz bozuk olsa da:)))''
Tabi ki bizim de eksiklerimiz olacaktır ve biz sizin gibi konusunun uzmanı olan saygıdeğer üyelerimizin eleştirileri ve uyarıları ile bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız...Sizin de dediğiniz gibi tartışma olursa doğruyu bulabiliriz..Ben B5A nın gerçek bir buluş olduğunu tekrar ederek, sizin de ileride B5a nın en ateşli savunucusu olacağınızı umuyor; SAYGILAR SUNUYORUM....
Hüseyin Ovak
31-07-2008, 08:49
Sayın üyeler;
Elimize ulaşan,Bosna-Hersek'teki Frambuaz ve böğürtlende B5A uygulaması sonucunu sizlere yorumsuz iletiyorum...Saygılar...
Arkadaşlar b5a ile ilgili bir tecrübemi aktarmak istiyorum.Armut ağaçlarımın yapraklarında yapışkan bir sıvı oluştu (bala benzer Sanırım adı pisila imiş) b5a lı bol suyla yaprakları yıkadım.5 gün sonra yalnız suyla tekrar yıkadım.Bu yapışkan madde yok oldu.
Bilgilerinize...
Ha bu arada çimlerimede uygulamıştım Sarı çimler yeşerdi.Ben tarafsız olarak sonuçları izleyip sizlere aktarıyorum.
kızılhisar
31-07-2008, 17:21
B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!
Bu ürünü ilk kullananlardan birisi olarak mennuniyetimi de sitemizde belirtmiştim.
Ancak son günlerde yaşanan tartışmalar, bu ürünü kullanmayı çok istememe rağmen bende bazı teredütler oluşturmuştur.
Genelde de ürünü kullanan kişilerin çoğu memnun olduklarını belirtmişlerdir.
Ancak benim tereddütüm, benim için oldukça kıymetli olan, bahçe ve ağaçlarımda bu ürünü kullandıktan birkaç yıl sonra telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşarmı yım sorusudur.
Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki; daha önce hiçbir ilaç ve gübreyi kullanırken, bu kadar detaylı bir tartışma yaşamamış ve araştırma yapmamış olmamdı.Herhangi bir problem karşısında ziraii ilaç satıcısının tavsiye ettiği ilacı tereddütsüz kullanırdım.
Acaba buradaki problem B5a nın tanınmış ve büyük bir firma tarafından icat edilmemiş olması mı, bilemiyorum.(sakın bmr tarımı küçümsediğim düşünülmesin)
Sonuç olarak bu konuda yorum yapan arkadaşların, bu ürünü kullanmalı mı, yoksa kullanmamalı mıyız hakkında net cevap vermelerini rica ederim.
Sayın Hüseyin OVAK ;
Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.
1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)
2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.
SAYGILARIMLA
damat ferit
31-07-2008, 21:29
hmmm...gayet mantıklı bi soru !
denizakvaryumu
01-08-2008, 07:43
Hımmm bu durumda 318 nolu mesajdaki soru önem arz etmekte ?
Emine Aktaş
01-08-2008, 09:48
Tarım Bakanlığından izin verilirken, ürün bir bütün olarak incelenir. İnsan sağlığına zarar veren bir kısım gözden atlanmaz. Ürün üreticileri insan sağlığına zarar vermeyen mikroorganizmalar olduğunu, özellikle belirtiyorlar.
Tarım Bakanlığından izin verilirken, ürün bir bütün olarak incelenir. İnsan sağlığına zarar veren bir kısım gözden atlanmaz. Ürün üreticileri insan sağlığına zarar vermeyen mikroorganizmalar olduğunu, özellikle belirtiyorlar.
Sayın Emine Aktaş ;
Sizce bakteri içerikli bir ürün için sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin alınması yeterlimi? Yani bu ürün direkt olarak insan sağlığı ile ilgili olduğundan Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir izin gerektirmezmi?
Emine Aktaş
01-08-2008, 10:15
Sayın Emine Aktaş ;
Sizce bakteri içerikli bir ürün için sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin alınması yeterlimi? Yani bu ürün direkt olarak insan sağlığı ile ilgili olduğundan Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir izin gerektirmezmi?
Dünyada artık mikroorganizmalar her alanda kullanılıyor.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903 formu incelerseniz, arkadaşlar gündeme getirmiş. Dolayısı ile Tarım Bakanlığı, tarımı ilgilendiren yönü ile olaya bakar, kullanılan mikroorganizmalar da tarımsal faaliyetlerde kullanılan mikroorganizmalar.
helicobakter midede hastalık yapıcı bir bakteri, psodomanas fluorecens ise tıp kurumlarınca hastane enfeksiyonlarında baş belası diye bilinen bir bakteri.Burda sanıyorum Pseudomonas aeruginosa ile karıştırdınız.
Helicobacter pylori ise gastrit yaptığı var sayılan bir tür ancak burda Helicobacter pylori var denmiyor Sadece Helicobacter türevi var deniyor.
Bu adı geçen her iki bakteri de imalat içinde aşağıda sayılı katılan madelerden nitrat ve vitaminler sentezliyorlar. Bu prosesler çok karışık.
Türü benzese de aynı şekilde etki ediyor denmeyebilir. Örneğin mavi küflü rockfort peynirini zevkle yiyoruz. Ancak peynirde gri küf üreyince bu türün oluşturduğu aflatoxinlerin kanser yaptığını biliyoruz. Burada yaptığımız tam bilmeden bilimsel adları ucundan tutup en kötüye çekmek.
Üretim şartlarını ve şeklini bilmek de önemli. Mavi küflü peyniri üretirken çok steril çalışılıyor. Özel kültürlerle inkube ediliyor. Aynı şekilde cammambert peynirinin üzeri de pamuk gibi beyaz bir küf kaplanıyor. Her küfün mayanın veya bakterinin insana ve/veya bitkilere patogen etki göstermesi gerekmiyor bilakis bazı sikluslarda çok iyi işler görülüyor.
Bir diğer örneği bitkilerden verirsem solonacea sınıfından soyadına bakılmadan patlıcanla atropabelladonnayı karıştırıyoruz. Burada yapılan bakteri tam anlaşılmadan Latince bir ucundan tutup aman bu zehirlidir demeğe çalışılıyor. Yani bu bitki solonacea türevi derken güzel avrat otunun zehri uyandırılıyor akıllarda. aklınıza domates bile gelmiyor o anda. Amatörlerin veya konunun uzmanı olmayanların bu Latince isimlerin bir ucundan tutmaları buralara getiriyor.
Ben yazılarımda artık Latince spesifik türü tanımlayan isimleri kullanmaktan kaçınıyorum. Görüldüğü gibi yanlış anlaşılıyor.
Birileri bunları araştırmış denemiş olmalı ki bu izinler çıkmış. Ben bu ürün sakıncalıdır da demiyorum sakıncasızdır da…
ancak bu şekilde yarı buçuk mikroorganizmalardan bahsedecek ve bunları genel değil de spesifik yapacaksak bunu burada mikrobiyolojide hatta bu dalda uzman birinin yazması daha doğru olur kanısındayım.
denizakvaryumu
01-08-2008, 10:59
Bu durumda B5a gibi ürünlerin denetlemesini Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığının yapması daha doğru olmaz mı?
Dün kapalı balkonda, çiçeklerinin yapraklarına püskürtme yoluyla B5A uygulamış biri olarak,
kafam hayli karıştı arkadaşlar.
Bitkileri kurtarayım derken kendimizi tehlikeye atmayalım. Lütfen uzman kişiler bi açıklama yapsın ki, gönül rahatlığıyla kullanalım bizde.
Selahattin Yılmaz
01-08-2008, 11:54
Uygulama yaparken yoğun olarak koluma döküldü o an için bir şey olmadı hatta sonrada bir şey olmadı, ne bir tahriş nede bir kızarma, olmamasıda gerekirdi öyle de oldu, diyorum abartılar uçmaya başladı hemde çok fazla (İşim bittikten sonra temiz suyla yıkadım tabi).
Bir ara margarinle ilgili bir pps sunusu dolaşıyordu ortalıkta bize plastik yediriyorlar diye, neymiş atom numarası plastiğin atom numarasından bir noksan maddeyi katıyorlarmış diye çok gülmüştüm bu gün preacox'un cevabından sonra aklıma geldi.
Mantıklı cümlelerin arasındaki bilimsel yanlışlar gerçek gibi akıl karıştırıyor. Bu ürün tamamen zirai ilaç/gübre muamelesi yapılıp bir zirai ilaç/gübre muhafaza ortamında ve mümkünse serin bir ortamda bulundurulması gereken bir ürün. Mutfaklarda, banyoda, insan sağlığını tehdit edebilecek ortamlarda saklanmamalıdır ve bunlar zaten herhangi bir organik olsun olmasın zirai materyal için geçerlidir. Mesela şelatlı gübreleri yemeğe tuz olarak katmayın sakın veya şeker gübresini tatlandırıcı olarak kullanmayın, renk versin diye humik asidi kakao niyetine keklere pastalara katmayın hatta ve hatta aşı bıçaı ile ekmek dilimlemeyin budama makası ile pırasa doğramayın.
Normal bir gübreyi nasıl kullanıyorsanız B5A yı da öyle kullanın, çiçek coşturanı nasıl kullanıyorsanız B5A yıda o şekilde kullanın. Haa firma ürünü size satarken kulanım klavuzunu veriyorlar ve gayet geniş açıklamalı şekilde yazmışlar. Kimsenin o klavuza uymak aklına gelmiyormu.
Hüseyin Ovak
01-08-2008, 12:15
Sayın üyeler;
Tartışmalar bilimsel konulara girdiğinde,konunu uzmanı olmadığımdan (haddimi bilerek) tartışmalardan uzak durmaya çalışıyorum...
Ancak sizlere şunu net olarak söylemeliyim:
B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...
B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...
BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
YANİ B5A ORGANİK SIVI GÜBREDİR...MİKROBİYAL DEĞİL...
Sayın Meyveli tepe'nin bahsettiği diğer forum sitesindeki kişi ya da kişiler bu gübrenin sahibi ya da üreticisi değildir...Sadece bu gübreye inanıp bayilik almış kişilerdir...Bu kişilerin yaptığı açıklamalar direkt olarak BMR TARIM'ı bağlamaz...
Bu gübrenin üreticileri kendilerini deşifre etmemek için hiç bir sitede açıklama yapmamışlardır...Ben de bu gübrenin üreticisi ya da sahibi değil,satış distirübütörüyüm...ve bu sitedeki arkadaşların bitkilerini yetiştirirken B5A ile yardımcı olmaya çalışıyorum...
Sayın Meyveli Tepe nin sorularına ya da açıklamalarına Sayın PRAECOX cevap vermiş zaten...Benim bu tartıışmaya girmem yersiz olur...SAYGILAR....
Dünyada artık mikroorganizmalar her alanda kullanılıyor.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903 formu incelerseniz, arkadaşlar gündeme getirmiş. Dolayısı ile Tarım Bakanlığı, tarımı ilgilendiren yönü ile olaya bakar, kullanılan mikroorganizmalar da tarımsal faaliyetlerde kullanılan mikroorganizmalar.
Tarımla ilgili yönü ****** Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı ilgilendirir. Ancak tarımdan elde edilen ürünler insanlar tarafından tüketiliyor.
Söylediğiniz gibi bu mikroorganizmalar tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor insan besini olarak değil. Bu ürün yumrulu bitkilerde kullanıldığında direkt insan besini olacağı için Sağlık Bakanlığı izninin gerekliliğini dile getirdim.
Sormak istediğim şudur soymak üzere olduğunuz patatesinizin üzerine bu sıvı gübreyi döküp daha sonra o patatesi tüketirmisiniz tüketmez misiniz? Esas konu budur eğer bu denenmiş ve insan sağlıgına hiçbir zararı olmadığı (az miktarda uzun süreler alındığında organizmada birikim veya onkojenik etki yapmadığı) tespit edilmişse o zaman bu ürün benim gözümde güvenlidir.
Hüseyin Ovak
01-08-2008, 12:24
Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...
Emine Aktaş
01-08-2008, 12:27
Gübre insanların beslenmesi formatında değil, bitkilerin beslenmesi formatındadır. Patatesin üzerine döküp, yeme gibi bir girişimde bulunmam.
Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...
Şap Hastalığında genel olarak bulaşma üç şekilde olur:
1.Doğrudan temasla bulaşma :En yaygın bulaşma şeklidir. Hasta hayvan hareketleri bulaşmada önemli rol oynar.Hasta ve sağlam hayvanların bir arada bulundurulması ile hastalık oluşur.
2.Hava yolu ile bulaşma:
Hastalık hava yoluyla da bulaşır. Rüzgarın yönü, hızı, hava sıcaklığı, havadaki nem oranı bulaşmada önemli faktörlerdir. Rüzgar ile hastalık etkeni daha uzun mesafelere de (60 km) yayılabilir.
3. Dolaylı bulaşma:
-İnsan vasıtası ile bulaşma (celep, hayvan bakıcısı, hayvan sahibi, çiftçiler, misafirler vs.)
-Hastalığın doğal olarak bulunmadığı hayvanlar vasıtası ile bulaşma (kedi, köpek, kuşlar, fareler vs.),
-Hastalıklı malzemeler (yem, ot, su, vs.) ve nakil araçları ile bulaşma,
-Et ve et ürünleri ile bulaşma,
-Süt ve süt ürünleri ile bulaşma,
-Suni tohumlama ile bulaşma.
Şap hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar arasında yer almakla birlikte, insanlar hastalığa karşı fazla duyarlı değildir. Duyarlılık az olduğu için hastalık da oldukça seyrek görülür.
İnsanlar, hasta hayvanların deri veya ağız mukozası ile temas ve yeterli ısı işlemi uygulanmamış (iyi pastörize edilmemiş) virüsle bulaşık sütleri içerek, çiğ sütten üretilen ve olgunlaştırılmayan peynirleri, yine yeterli ısı işlemi uygulanmamış, etleri tüketerek hastalığa yakalanabilirler.
Hayvan Gübresi kendini kanıtlamış yıllardır kullanılan bir gübredir. Zararları konusunda bir bilgim yok maalsef o konuyu araştırmadım. Ama eğer bir gün hayvan gübresi satarsam emin olun her türlü zararı, gübrenin içeriği hakkında bildiklerimi forumda paylaşırım.
Küflü Peynirlerin bazı türlerinde aflatoksin benzeri maddeler bulunduğu için aflatoksin içeren türler zehirler.
Merak etmeyin yanlış anlamamız gereken hiçbirşey yok yani ben eminim buna .
Gübre insanların beslenmesi formatında değil, bitkilerin beslenmesi formatındadır. Patatesin üzerine döküp, yeme gibi bir girişimde bulunmam.
Teşekkür ederim. Görüşünüzü bizimle paylaştığınız için...
Hüseyin Ovak
01-08-2008, 12:49
Sayın Hüseyin OVAK ;
Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.
1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)
2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.
SAYGILARIMLA
Sayınakgb;
B5A ilk olarak 1999 yılında üretilmiş olup,2007 ekim ayına kadar araştırmaları ve denemeleri sürmüştür...Araştırma ve denemelerinde Bitki besleme,Bitki koruma,Toprak,Fizyoloji,Stoloji,Histoloji,genetik bilimlerinden faydanılarak,çok uzun bir araştırma süresi geçirmiştir...Tüm izinleri alındıktan sonra 2007 kasım ayında resmi olarak satışa başlamıştır...
İlk kulanılan bitkiler Biber, domates,marul,maydanozdur...Büyük alanda ise Esterli ot ilacı ile yanmış buğday,nohut,pancar ve mısırda kullanılmıştır...
B5A doğal ortamda bitkilerin Hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek gelişimine katkıda bulunuyor...
Doğal ortamda bitki topraktan aldığı enerjinin % 3 ile % 15 ini kullanıp geri kalanını, çiçek dökümü,yaprak dökümü,kabuk dökümü ile toprağa geri veriyor...Bu nedenle toprağın organik ortamda fakirleşmesi gibi bir olay da söz konusu değil...Saygılarımla...
NOT: Bu bilgilere B5A nın tarihçesini araştırıp Öyle ulaştım...(Kaynağımı sormayın lütfen)..
MeyveliTepe
01-08-2008, 12:54
Sn. Praecox,
Gönül isterdi ki, ürünün içeriği ile ilgili açıklamaları firma **** doğrudan veya dolaylı temsilcileri yapsaydı, biz de, çelişkili ve tutarsız ifadeler sebebiyle, ne oluyoruz? Bu nasıl iş? Ne alacağız da bitkilerimizde kullanacağız türünden endişelere kapılmasaydık.
Evet, helicobakter türevi denmiş. Bunun helicobakter pylori olmadığı çıkarsamasını mı yapmalıyız? Hoş, başka bir mesajda da helicobakter olduğu yalanlamıştı. Var mı, yok mu, varsa nedir? Belki de değildir. Olasılık %100'den az o zaman kullanalım mı? %1'lik ihtimal yeterince yüksek değil mi?
Tek bir mesajda Pseudomonas Fluorecent bakterisinin mevcudiyetinden söz edildi. Bir daha da tekrarlanmadı. Bu bakteri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim dalının Hastane Enfeksiyonları ile ilgili sunumunda (linkini daha önce vermiştim 35. sayfa, başlıktan sonraki 6.satır) listelenmiş. Bunun da var olup olmadığı belirsiz. Yani firma yetkilisinin var dediği şey de şüpheli, ki umarım yoktur.
Bir mycoplasma'dır gidiyor. Tescil belgesinde ne bakteri, ne de mycoplasma var. Firmanın mycoplasmaları görecek, sayacak, bir arkadaşımızın yazdığı üzere "uzmanlarının inceleyeceği" nasıl bir laboratuarları, mikroskopları olduğunu iki kez sordum. Firmadan bir yanıt gelmedi ama başka arkadaşlar gönül rahatlığıyla onaylayıp tavsiyeye devam ettiler, üstelik de içinde bakteriden söz etmeyen tescil belgesini tek dayanak olarak göstererek.
"Burada yaptığımız tam bilmeden bilimsel adları ucundan tutup en kötüye çekmek. Üretim şartlarını ve şeklini bilmek de önemli." demişsiniz. Çok haklısınız. Bilmediğimiz bir şeyi, üstelik üreticisinin bildiği de kuşkulu olan bir şeyi en kötüye çekmek en tedbirli yaklaşım olur.
Ürün ile ilgili yazışmalarda "ölüyü diriltti, bu ne mucizedir" türü dışında, tutarlılık arayan sorular yöneltildiğinde ya sessizlik oluyor, ya da belli belirsiz bir rahatsızlık yaratarak, ürünün içeriği ve üretim süreciyle ilgisizmiş gibi görünen kişilerin, bu ürün "bilimsel verilere dayanıyor" "bir çok uzman bunu inceleyip icat etmiş" yanıtlarıyla karşılaşıyoruz. Firma bir şey söylemediğine göre bu yanıtı veren arkadaşlar hangi uzmanların nasıl incelediğini de söylemeliydi.
Öte yandan, bu gibi risklere işaret edildiğinde "içmeyeceksin ya, alt tarafı toprağa dökeceksin", "ellerimizi yıkarsak bir şey olmaz" şeklinde yanıt ve tavsiyeler var, sanki içersek ne olur diye soruluyormuş gibi.
Söz konusu olan, sıvı gübre tesciliyle mikrobiyal bir ürünmüş gibi sunulan, içinde ne olduğu bilinmeyen ancak tehlikeli şeyler olma olasılığı bulunan (ki böyle bir olasılık ve kuşku bizzat firma tarafından yaratılmıştır) bir ürünün üzerindeki kullanma ve emniyet tarifnamesinin de bir geçerliliği yoktur. Elimize değdiğinde yıkasak yeterli mi, yoksa çatlaklardan kana karışıp, hücrelere yerleşen parazit mycoplasma'lar 8-10 yıl sonra başımıza iş açar mı?
Kimimiz için balkonunda, saksısında, kimimiz bahçesinde tarlasında, bize gereken bitkilere yarayışlı, insanlara zararsız, zehirsiz, enfeksiyonsuz organik ürünler. Bu ürünleri seçerken, ürünün sorumluluğunu üstlenen kişilerden doğru bilgi, çelişkisiz yanıt beklemek hakkımız olsa gerek.
denizakvaryumu
01-08-2008, 13:12
Ve yine gönül isterdi ki, forumdaki tüm bu görüş alışverişine
bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.
Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...
Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.
Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.
Ve yine gönül isterdi ki, forumdaki tüm bu görüş alışverişine
bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.
Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...
Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.
Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.
Zaten bu kişilerin ortalarda olmaması şüphe doğuran nedenlerdendir. Kesinlikle bu görüşe katılıyorum.
MeyveliTepe
01-08-2008, 22:04
Sayın üyeler;
... B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?
...B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.
Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.
Hüseyin Ovak
01-08-2008, 22:19
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?
Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.
Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.
Sayın meyveli tepe;
Ben bilimsel konularda haddimi aştığı için tartışamam..Ancak edinebildiğim bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyorum..Fakat size ne söylesem bilemiyorum...Üreticiler formülü de söylemiyor!...Söyleseler ben de size yazsam,siz de rahatlasanız ben de..:))))
Ve yine gönül isterdi ki, forumdaki tüm bu görüş alışverişine
bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.
Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...
Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.
Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.
Bunu yapacaklarını hiç sanmıyorum. Biz daha hergün litrelerce içtiğimiz kolanın içeriğini bilemezken... sanırım bu da şirket sırları bölümüne girer. Hiç bir zaman üretimdeki bir yetkili, bir uzman burda konuyu açık etmez. Zaten bu olağan değildir.
Bir ilacın içinde neler olduğunu biliyormusunuz? Örneğin ismi lazım değil bildik bir ağrı kesici tablet. Sadece aktif maddesini biliriz. Ya granülasyon tutsun, stampaya yapışmasın, baskıda kapak atmasın, kolay akıcı olsun aktif madde dağılımı uniform olsun, baskı esnasında bu üniformitesini titreşimle kaybetmemek v.s gibi bir dizi işlem için içine katılan yardımcı maddeler nelerdir biliyormuyuz?
Normal son kullanıcı bunları bilmez hatta yukarda yazdıklarım eminim çoğu okurun bile kafasını kurcalamıştır.
Bundan dolayıdır ki burada ciddi anlamda uzmanların bir açıklama yapıcağını hiç zannetmiyorum.
Her beşeri ilaçda dahi olduğu gibi ilk piyasaya çıktığında yeryüzündeki ceneti vaaad ederler, ancak burada cis-platin, contergan ve son son viox örneklerini de verebilirim.
Zaten beşeri ilaçları bile pazarlıyan doktora lanse edenler lise mezunu hoş görünümlü bazı şeyleri papağan gibi 6 hafta 2 ayda öğretilmiş kişiler...
Sonuç olarak burada iş yine yetkili, ilgili bakanlıklara kalıyor. Bakanlık izinleri, ruhsatlar kolay alınmıyor binbir prosedürü testim neyim var. Burada bu işlerin de güvenilir bir şekilde işlendiğine inanmak veya güvenmek kalıyor.
Saygılarımla
Sayın Hüseyin Ovak;
B5A Türkiye'de kaç yerde üretiliyor? ve bunlar hangi il veya iller? Bu gübreyi üreten şirket ne kadarlık bir sermayeye sahip? ( Bu soruyu sormamdaki amaç büyük firmaların bünyesine alamayacağı kadar büyük bir şirketmidir?) Birde siz şu ana kadar bu gübreden takriben kaç lt sattınız? Gübretaş, toros gübre v.b. büyük firmaların B5A muadili bir ürünleri varmı?
Hüseyin Ovak
01-08-2008, 23:21
Sayın Hüseyin Ovak;
B5A Türkiye'de kaç yerde üretiliyor? ve bunlar hangi il veya iller? Bu gübreyi üreten şirket ne kadarlık bir sermayeye sahip? ( Bu soruyu sormamdaki amaç büyük firmaların bünyesine alamayacağı kadar büyük bir şirketmidir?) Birde siz şu ana kadar bu gübreden takriben kaç lt sattınız? Gübretaş, toros gübre v.b. büyük firmaların B5A muadili bir ürünleri varmı?
Sayın akgb;
B5A bu güne kadar Kütahya da üretilmekte iken; çok yakın zamanda Gaziantep iline taşınacaktır..Şirketin sermayesi ve satışlarım konusunda size bir bilgi aktarmam doğru olmaz, yalnız şunu söyleyebilirim; Çok büyük bir şirket değil...Zaten öyle olsaydı, bu tartışmaları yaşamazdık...Ancak; başka bir şirketin bünyesine girmeyi asla düşünmüyorlar...
Başka firmalar veya bahsettiğiniz firmalar da organik gübre üretiyorlar..Ancak bunların B5A nın katagorisinde olmadığını(sadece Türkiye'de değil Dünya da da) iddaa ediyoruz... Zaten B5A nın büyük bir buluş olduğunu ve tarım da devrim yapacağı iddası sloganımızdır....SAYGILAR...
Hüseyin Ovak
02-08-2008, 16:24
Bu soruya ilave olarak;
B5a yı buzdolabında saklamanın ne gibi sakıncaları olabilir?
Sayın üyeler;
B5A nın saklama koşulları 4 ila 10 derece serin yerde saklanmasıdır..Ancak ambalajının temizlenmesinden sonra buzdolabında da saklamanızda bir sakınca yoktur...
Bu konuya açıklık getirmek istedim...SAYGILAR...
Sayın kuzen38;
Gübrenin miadı dolmadan kolay kolay bozulmuyor ancak; yine de uygun şartlarda saklamak gerekiyor...Saygılar..
Hüseyin bey ben buzdolabına koydum ürünü. burda herhangi bir bozulma olmaz derseniz orda kalsın. zaten elimde sadece yarım şişe kaldı. kış döneminde yeni siparişlerde görüsmek üzere.
Bu arada Hüseyin beyin gönderdigi sıvı gübrelerle beraber birde kullanma kılavuzu var. Aradıgınız her türlü bilgi icin bir nevi danısma görevi üstleniyor bu kitapcık.
Burada sorulanların hepsine cevap veren bir kullanma kılavuzu ise burada da yayınlaması iyi olurdu...
Burada sorulanların hepsine cevap veren bir kullanma kılavuzu ise burada da yayınlaması iyi olurdu...
Benim inceledigime göre kullanımı ve icerigi ile ilgili bir takım bilgiler mevcut. Resim pek net çıkmasada kapagını koyayım. Yaklasık 10 sayfa.
Bana kullanma kılavuzu gelmedi.Yayınlanırsa iyi olur.
Hüseyin Ovak
05-08-2008, 00:25
[QUOTE=cemo;265142]Bana kullanma kılavuzu gelmedi.Yayınlanırsa iyi olur.
Sayın üyeler;
Aslında kullanma kılavuzunu her üyeye gönderiyoruz,sayın cemo yu atlamışız herhalde...Ancak en yakın zamanda kullanma kılavuzunu sitede yayınlayacağım saygılar....
Adalet Yağcı
05-08-2008, 07:07
Sayın Hüseyin Ovak;
Bana gelen açıklama broşüründe bazı sorularıma cevap bulamadım, siz bu broşürü yazdığınızda biraz daha deteylandırırsanız bizim gibi amatörler daha iyi aydınlanır.
Yani küçük ölçüler vererek, kullanım sıklığını açıkça belirterek, inceliklere dikkat etmezsek negibi sonuçlarla karşılaşabileceğimiz vs.gibi.
Profesyoneller zaten bu işten anlıyorlar, bizler ise deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalıyoruz.
Saygılar...
Hüseyin Ovak
05-08-2008, 10:43
Sayın Hüseyin Ovak;
Bana gelen açıklama broşüründe bazı sorularıma cevap bulamadım, siz bu broşürü yazdığınızda biraz daha deteylandırırsanız bizim gibi amatörler daha iyi aydınlanır.
Yani küçük ölçüler vererek, kullanım sıklığını açıkça belirterek, inceliklere dikkat etmezsek negibi sonuçlarla karşılaşabileceğimiz vs.gibi.
Profesyoneller zaten bu işten anlıyorlar, bizler ise deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalıyoruz.
Saygılar...
Sayın adalet yağcı;
Size gönderdiğim kullanma kılavuzu genel olarak hazırlanmıştır...Detaylar hakkında sayın üyelerimizi ben telefon ile bilgilendiriyorum ancak; BMR TARIM ın Gaziantep'e taşınma işlemi tamamlandığında yeni hazılanacak olan kullanma kılavuzu söylediğiniz ayrıntıları göz önüne alınarak hazırlanacaktır...Saygılar....
Ben alalı sanırım 1 ay oldu.Herhangi bir zararını görmedim.İnşallah bundan sonrada olmaz.
Yalnız çok etkili bir formül.Bir kaç çiçekte ve meyve de denedim.Kırmızı örümcek istilasından komple çıplak kalan naşi fidanım yeniden hayat buldu.Lime ve Güney amerika limonum yeni filizler vermeye başladı.Verdiğiniz bitki kısa sürede cevap veriyor.Ben üründen çok memnunum.Geçen senedir hiç hareket olmayan hoyam gözle görülür şekilde atak yaptı.Bu ürünü bizlerle paylaştığı için Hüseyin Bey'e teşekkürler.
Hüseyin Ovak
06-08-2008, 11:22
Ben alalı sanırım 1 ay oldu.Herhangi bir zararını görmedim.İnşallah bundan sonrada olmaz.
Yalnız çok etkili bir formül.Bir kaç çiçekte ve meyve de denedim.Kırmızı örümcek istilasından komple çıplak kalan naşi fidanım yeniden hayat buldu.Lime ve Güney amerika limonum yeni filizler vermeye başladı.Verdiğiniz bitki kısa sürede cevap veriyor.Ben üründen çok memnunum.Geçen senedir hiç hareket olmayan hoyam gözle görülür şekilde atak yaptı.Bu ürünü bizlerle paylaştığı için Hüseyin Bey'e teşekkürler.
Mahçup olmamak ve insanlara faydalı olabilmek ne kadar güzel bir duygu....
Sayın Oğuzhan'a sonuçlarını ve değerli görüşlerini paylaştığı için çok teşekkür ederim...Saygılar...
Hüseyin Ovak
06-08-2008, 12:32
Organik Tarım Ulusal Yönlendirme Komitesi; Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür’ün başkanlığında TÜGEM temsilcileri, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü temsilcileri, TÜBİTAK, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yetkilendirilmiş kuruluşların temsilcisi, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri ile Komitenin toplantı gündemiyle ilgili görüşlerinin alınmasında yarar gördüğü kurum ve kuruluşların temsilcilerinden olmak üzere en az on kişiden oluşur.
Komite organik tarımın geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili stratejileri belirlemek üzere yılda en az bir kez toplanır ve alınan kararları tavsiye niteliğinde olmak üzere Organik Tarım Komitesine iletir.
Organik Tarım Komitesi (OTK); Komitenin oluşumu; Bakanlık, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilecek temsilcilerinden, Bakan veya yetkilendireceği müsteşar veya müsteşar yardımcısının onayı ile kurulur. Yukarıda adı belirtilen kuruluşlardan en az bir üye olmak üzere komiteye alınacak üye sayısını Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü belirler. İhtiyaç duyulması halinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği’nden Komiteye birer üye alınabilir. Komite başkanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü veya yetki vereceği Genel Müdür Yardımcısı veya Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanı tarafından, Komite sekreteryası ise Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanlığınca yürütülür.
Bu komite ülkedeki organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, tanıtılması, takip ve kontrolünden sorumludur. Kontrol ve kuruluşlarına çalışma izni vermek ve çalışmalarını denetlemek görevleri arasındadır.
ORGANİK (EKOLOJİK, BİYOLOJİK) TARIM ÜRÜNLERİ (BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRÜNLER, SU ÜRÜNLERİ, TOHUM, GÜBRE, FİDE, FİDAN VE TÜM DİĞER GİRDİLER, GIDALAR, VİTAMİNLER VE DİĞER TÜM KATKI MADDELERİ İLE HAMMEDESİ TARIM OLAN TÜM SANAYİ ÜRÜNLERİ) ÜRETECEK, İŞLEYECEK, PAZARLAYACAK, İTHAL VEYA İHRAÇ EDECEK ÖZEL VEYA TÜZEL KİŞİLERİN FAALİYETTE BULUNABİLMELERİ İÇİN AŞAĞIDA İSİM VE ADRESLERİ VERİLEN, TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YETKİ ALMIŞ KONTROL VE SERTİFİKASYON KURULUŞLARINDAN BİRİYLE SÖZLEŞME YAPMALARI ZORUNLUDUR. GEREKLİ OLAN SÖZLEŞME YAPILMADAN BU FAALİYETLERDE BULUNULAMAZ.!!!!
Kontrol ve Sertifikasyon
Kuruluşunun Adı
Adresi Telefon Numarası
Faks Numarası
Mail Adresi
ANADOLU
Süleymanbey Mahallesi Mimar Sinan Cad. Yeşilhan No: 5/3 YALOVA
0 226 812 21 00
0 226 812 21 05
anadoluekolojik@gmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
BCS
Kazım Dirik Mah.Gediz Cad.
Kadri Dağüstü Apt.No:21 B Blok Daire :2
35040 Bornova /İZMİR
0232 3390581
0232 3390591
bcsturkey@superonline.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
CERES
İnönü Cad.No.705 Yunus Emre Apt.Kat1/1
Poligon-İZMİR
0232 2472022
0232-2477001
info@ceres-cert.com.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
CU
Mansuroglu Mah. 286 Sok. Ali Colakoglu Sitesi
A1 Blok No: 16 Kat: 1 Daire: 3
35040 Bornova /İZMİR
0232 3470704–3470712
0232-34706 93
turkey@controlunion.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
ECOCERT-SA
184.Sok.No:60 Kat:2 Daire:3
35040 Bornova/İzmir
0232-3434360
3435550
0232-3433959
office.turkey@ecocert.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
EKO-TAR
(MERKEZ)Adnan Menderes Bulvarı Denis Apt. 36/1 33110 MERSİN
(ŞUBE)Ziraat Mühendisleri Sitesi 4.Blk.52/A Yıldız
Çankaya/ANKARA
(ŞUBE)Kalkınma Kooperatifi karşısı No:579
Bademler Köyü-Urla-İZMİR
0324-3254964
0312-4405432
0324-3271944
0312-4409557
info@eko-tar.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
ETKO
160.Sokak No:13/7
35040 Bornova/İzmir
0232-3397606
0232-3397607
info@etko.orgBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
ICEA
Mustafa Kemal Cad.Halil Bey Apt.B Blok
No:166/2 Kat:7 Daire: 13
35040 Bornova-İZMİR
0232-3426068
0232-3428464
info@icea-tr.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır admin@icea-tr.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
IMO
225.Sokak No:26/2 A Blok 35040 Bornova /İzmir
0232-3474705
0232-3474780
imotr@imo-control.orgBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
ORSER
Simon Bolivar Caddesi, Cemal Nadir Sokak No:10 Kat:2 No: 5
06550Çankaya/ANKARA
0312-438 15 60
0312-438 15 59
or_ser@hotmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
orser06@ttnet.net.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
TÜRKGAP
Palmiye Mahallesi 1216 Sokak S. Yılmaz Apt. No:2/A 33110 MERSİN 0 324 3274191
0 324 3274191
turkgap@turkgap.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
www.tarim.gov.tr
--------------------------------------------------------------------------------
Mine Pakkaner
13-08-2008, 15:31
Hüseyin Bey mesajınızı ve bu mesaja yazdığınız B5a organik sıvı gübrenin sağlık denetimi..yorumsuz.... başlığını hayret ve ibretle okudum. Hani bilmesek koca devlet oturup b5a nın sağlık denetimi ile ilgili neler yazmış diyeceğiz.
Lütfen uzman olmadığınız (hatta hiç bilmediğiniz anlaşılan) organik ürün sertifikasyonu ile ilgili konularda bu şekilde mesnetsiz bilgiler vermeyiniz.
Tarım Bakanlığının organik tarım nedir nasıl yapılır, diye kaleme aldığı bir açıklama yazısını (http://www.tarim.gov.tr/arayuz/10/icerik.asp?fl=uretim/organiktarim/organik_tarim.htm)yukarıda yazdığınız başlıkla sizin ürününüze mal etmenizin yorumunu kimlere bıraksak bilemedim.
Devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetllerler.
Kontrol sertifikasyon kuruluşu da üretim sırasında bütün işlemlerin mevcut prosedüre uygun yapılıp yapılmadığını inceler ve denetler ve gerektiği halde analizler yaptırır.
Bunlar b5a nın sağlık denetimi değildir. Hele hele yorumsuz hiç değildir. Buradan anladığımız sadece b5a nın sertifikalı bir ürün olması dolayısıyla organik tarım mevzuatına uygun üretildiği ve organik gübre olduğudur.
Siz Sayın Meyveli Tepe' nin dediği gibi ürüne soru işaretleri koyuyorsunuz.
Şirket pazarlama bölümünden değil de teknik bölümden bir yetkiliyi bizlerle görüştürse sanırım ürün için daha iyi olacak. Belki de çok güzel olan bu ürünün sırf bu saçma sapan cevaplarla karalanması, üzerinde endişe bulutları toplanması yazık oluyor.
Size sorulan sorulara yuvarlak cevap verdiğiniz için görüşlerine güvendiğim meslektaşım Selahattin Yılmaz'ın ürün ile ilgili denemelerini izliyorum. Forum üyelerinden ürün iyi midir, güvenelim mi mesajları alıyorum. Ne zaman bir miktar satın alıp şahsen deneyeyim desem bu tip bir mesajla karşılaşıp üründen soğumak açıkçası beni yordu.
İyisi mi bir süre sadece ürün ile ilgili aldığımız sonuçları konuşalım.
Hüseyin Ovak
13-08-2008, 15:51
Hüseyin Bey mesajınızı ve bu mesaja yazdığınız başlığını hayret ve ibretle okudum. Hani bilmesek koca devlet oturup b5a nın sağlık denetimi ile ilgili neler yazmış diyeceğiz.
Lütfen uzman olmadığınız (hatta hiç bilmediğiniz anlaşılan) organik ürün sertifikasyonu ile ilgili konularda bu şekilde mesnetsiz bilgiler vermeyiniz.
Tarım Bakanlığının organik tarım nedir nasıl yapılır, diye kaleme aldığı bir açıklama yazısını (http://www.tarim.gov.tr/arayuz/10/icerik.asp?fl=uretim/organiktarim/organik_tarim.htm)yukarıda yazdığınız başlıkla sizin ürününüze mal etmenizin yorumunu kimlere bıraksak bilemedim.
Devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetllerler.
Kontrol sertifikasyon kuruluşu da üretim sırasında bütün işlemlerin mevcut prosedüre uygun yapılıp yapılmadığını inceler ve denetler ve gerektiği halde analizler yaptırır.
Bunlar b5a nın sağlık denetimi değildir. Hele hele yorumsuz hiç değildir. Buradan anladığımız sadece b5a nın sertifikalı bir ürün olması dolayısıyla organik tarım mevzuatına uygun üretildiği ve organik gübre olduğudur.
Siz Sayın Meyveli Tepe' nin dediği gibi ürüne soru işaretleri koyuyorsunuz.
Şirket pazarlama bölümünden değil de teknik bölümden bir yetkiliyi bizlerle görüştürse sanırım ürün için daha iyi olacak. Belki de çok güzel olan bu ürünün sırf bu saçma sapan cevaplarla karalanması, üzerinde endişe bulutları toplanması yazık oluyor.
Size sorulan sorulara yuvarlak cevap verdiğiniz için görüşlerine güvendiğim meslektaşım Selahattin Yılmaz'ın ürün ile ilgili denemelerini izliyorum. Forum üyelerinden ürün iyi midir, güvenelim mi mesajları alıyorum. Ne zaman bir miktar satın alıp şahsen deneyeyim desem bu tip bir mesajla karşılaşıp üründen soğumak açıkçası beni yordu.
İyisi mi bir süre sadece ürün ile ilgili aldığımız sonuçları konuşalım.
Sayın Pakkaner;
Uzman olmadığımı ve haddimi aşmamaya özen gösterdiğimi daha önce de belirtmiştim...
Bu yazıda Organik gübre sertifikası verilirken oluşturulan komisyonda kimlerin olduğunu belirtmek istedim..Yoksa bu B5A nın sağlık denetimidir gibi birşey söylemedim.Yine de yanlış anlaşıldıysa özür dilerim...Saygılar...
Mine Pakkaner
13-08-2008, 16:18
... bu B5A nın sağlık denetimidir gibi birşey söylemedim.Yine de yanlış anlaşıldıysa özür dilerimYanlış anlaşıldıysa özür dilerim diyorsunuz. Yanlış anlayan biz değiliz. Siz yanlış ifade ediyorsunuz çünkü ciddi bilgi eksikliğiniz var.
B5a organik sıvı gübrenin sağlık denetimi..yorumsuz.... yazan da mı biziz?
Bu yazıda Organik gübre sertifikası verilirken oluşturulan komisyonda kimlerin olduğunu belirtmek istedim..Hüseyin Bey, bu kişiler sertifikasyon verirken oluşturulan komisyonda yoktur.
Size sertifikayı veren kontrol sertifikasyon kuruluşudur. Bu kişiler değil. Bu kişiler ve onların oluşturduğu komite sertifika veremez.
Yukarıda da söylediğim gibi devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetlerler.
Hüseyin Ovak
13-08-2008, 18:32
Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim diyorsunuz. Yanlış anlayan biz değiliz. Siz yanlış ifade ediyorsunuz çünkü ciddi bilgi eksikliğiniz var.
yazan da mı biziz?
Hüseyin Bey, bu kişiler sertifikasyon verirken oluşturulan komisyonda yoktur.
Size sertifikayı veren kontrol sertifikasyon kuruluşudur. Bu kişiler değil. Bu kişiler ve onların oluşturduğu komite sertifika veremez.
Yukarıda da söylediğim gibi devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetlerler.
Sayın Pakkaner;
Bilgi eksikliğimi kabul ediyor,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum:o...
Saygılar...
Hüseyin Ovak
14-08-2008, 15:30
Sayın üyeler;
Bugün saat 19:30 da KONYA ÜN.TV de Ana Haber bülteninde B5A ile alınan bazı sonuçlar ile ilgili görüntülü haber yayınlanacaktır.İlgilenen üyelerimize duyrulur...Saygılar...
Hüseyin Ovak
26-08-2008, 13:18
Sayın üyeler;
B5A organik sıvı gübreyi kullanan sayın üyelerimizin sonuçlarını merak ediyorum.Olumlu **** olumsuz sonuçlarınızı aktarmanızı bekliyorum..Saygılar....
Hüseyin Ovak
26-08-2008, 23:34
Sayın üyeler;
Bugün saat 19:30 da KONYA ÜN.TV de Ana Haber bülteninde B5A ile alınan bazı sonuçlar ile ilgili görüntülü haber yayınlanacaktır.İlgilenen üyelerimize duyrulur...Saygılar...
Haber yayınlandı.
http://www.izlesene.com/video/amator-b5a/487312?ref=siteRelatedThumbi0
Merhabalar !
Hüseyin bey sizden aldığım numuneyi tarif ettiğiniz şekilde dış mekan süs bitkilerimde yarın akşam denemeyi planlıyorum. Beni bağışlayın ancak küçük bir kısımda denemeyi düşünüyorum. Sonuçları burdan sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sanırım 10 -15 günlük bir sürede farkı göreceğiz diye biliyorum yanılıyormuyum. Eğer bir başarı görürsem sizinle tekrar temase geçmeyi düşünmüyor değilim. Hoş olumsuzluklarıda paylaşmayı severim.
Umarım bitkilerimizde bizlerde bir olumsuzluk yaşamayız.
Sevgiyle kalın.
Hüseyin Ovak
27-08-2008, 08:29
Merhabalar !
Hüseyin bey sizden aldığım numuneyi tarif ettiğiniz şekilde dış mekan süs bitkilerimde yarın akşam denemeyi planlıyorum. Beni bağışlayın ancak küçük bir kısımda denemeyi düşünüyorum. Sonuçları burdan sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sanırım 10 -15 günlük bir sürede farkı göreceğiz diye biliyorum yanılıyormuyum. Eğer bir başarı görürsem sizinle tekrar temase geçmeyi düşünmüyor değilim. Hoş olumsuzluklarıda paylaşmayı severim.
Umarım bitkilerimizde bizlerde bir olumsuzluk yaşamayız.
Sevgiyle kalın.
Merhabalar cemal Bey;
Açık yürekliliğinize teşekkür ediyorum...Sonucunuzu olumlu ya da olumsuz mutlaka öğrenmek isterim...Hoş bugüne kadar olumsuz bir sonuç almadık,inşaalah bundan sonra da almayız...Sizi tanıdıktan sonra sizinle teması kaybetmek mümkün mü cemal bey!.. İnşaalah faydalı oluruz..Saygılar...
Selahattin Yılmaz
27-08-2008, 11:33
Hüseyin bey, B5A organik gübresi topraskız tarımda da kullanılabilir mi? Malum topraksız tarımda etkin mikroorganizmalarla bitki beslemede yararlanılıyor.
Hüseyin Ovak
27-08-2008, 12:36
Hüseyin bey, B5A organik gübresi topraskız tarımda da kullanılabilir mi? Malum topraksız tarımda etkin mikroorganizmalarla bitki beslemede yararlanılıyor.
Sayın Selahattin Yılmaz;
B5A organik sıvı gübre topraksız tarım için son derece uygun bir gübre..Zira Bulgaristan'da geniş bir alanda uygulanılıyor...Fotoğrafını bulup sitede en kısa zamanda yayınlayacağım...Saygılar....
Merhabalar !
27.08.2008 tarihi saat 19:30 itibarı ile gübre denemeye alındı Hüseyin bey haberiniz ola. Doğrusunu isterseniz dün akşam yani bir gün sonra seraya giderken oldukça heyacanla gittim. Toplamda 100 adet saksılı değişik türde dış mekan bitkiye verdiğim B5A nın bitkilerimi ya öldürürse endişem olmadı değil. Eşim benden önce seraya gitmişti ancak telefon edip sormaya cesaret edemedim. Seraya ulaştığımda hiçbir şey olmaması beni mutlu etti inanın. Dediğim gibi gözlemlerim devam edecek. Birazcık kitapcığı inceledim. Oldukça etkili ve olumlu sonuç alacağız gibi duruyor. Şimdilik.
Sizlere ve Kütahyanın pınarlarına selamlar.
Saygıyla.
Hüseyin Ovak
29-08-2008, 09:40
Sayın cemal.S;
Sizlerin gözlemleri benim için çok önemli...Malumunuz ben B5A ya çok güveniyorum.Uygulama hatası olmadıkça,Çok iyi sonuçlar veriyor...Sizinde çok iyi sonuçlar alacağınıza inanıyor,sonuçlarınızı merakla bekliyorum...
B5A sıra dışı bir gübre,bizi mahçup etmeyecektir...Sıra dışı olmak güzeldir cemal bey; sizi özel yapar...Saygılarımla, esen kalın..
Selahattin Yılmaz
29-08-2008, 10:11
Hüseyin Beyin Toplantıda bizlere vermiş olduğu resimler:
45933
45934
45935
45936
kiwici77
29-08-2008, 13:13
Merhabalar,
Azot, şeker, magnezyum, potasyum, kalsiyum takviyesi yaparak büyüttüğümüz kivileri, sadece B5A yı kullanarakta (15 günde bir); aynı sonucu alabilirmiyiz? İyi çalışmalar.
Doktor Tarsanın Protonundan ne gibi farkları var acaba (sıvı olmak ve yerli üretim olmak dışında)?
Hüseyin Ovak
29-08-2008, 14:06
Sayın kiwici77;
B5a organik sıvı gübre bitkinin hem topraktaki izelementlerden azami faydalanmasını hem de atmosferden ve güneşten azami faydalanmasını sağlar...Sadece B5A yı kullanarak, kiwilerinizi hastalıklara,soğuğa ,kırağıya ve su kaybını en aza indirgeyerek susuzluğa karşı direnç sağladığı gibi, organik ürün elde edersiniz..Eğer zararlılara karşı zirai ilaç kullanmanız zorunluluğu olursa; Zirai ilaç kullandıktan 10 gün sonra tekrar B5A kullanarak kiwilerinizin üzerindeki kimyasal kalıntıyı da yok etmiş olursunuz.Ayrıca elde edeceğiniz ürünün raf ömrünü de uzatır...Saygılar...
Adalet Yağcı
29-08-2008, 19:15
Merhaba;
Bir süre önce B5A alıp kullandım, yalnızca iki defa, ilkini bitki diplerine kendim verdim ikincisini damlama yöntemiyle verdim, benimde bir takım gözlemlerim oldu.
Yedi yıldır bahçemde sebze yetiştirmeye çalışıyorum ağaçlarım ve çiçeklerimde var, bu seneye kadar biberlerimden bu kadar verim almamıştım, süs biberlerim adeta çıldırdı, bunun yanında çiçeklerim güllerim her zamankinden daha sağlıklı ve coşmuş görünüyorlar.
Domateslerimin yaprakları hangi sebepten dolayı bilmiyorum iki senedir simsiyah oluyor ama bu sene yapraklar yine siyahlaşmasına rağmen domatesleri bol ve sağlıklı görünüyor.
Mevsimlik çiçeklerimde iyi durumdalar, ama maydonozlarım kendini toparlayamadı gübreyi verdikten sonra sürekli yapraklarını sarartıyor.
Kısaca bu gübreyi olumlu bulduğumu söylemek isterim ancak, uygulaması çok zahmetli bana göre, güneş battıktan iki üç saat sonra yaz günü gece yarısı oluyor nerdeyse, önce ağaç dipleri izdüşümünden 25 cm. kadar çepeçevre açılacak ve gübre verildikten sonra açılan çukurlar yine hemen kapatılacak.
Ağaçlar için bu uygulama yapılırken damlama ile çiçeklere ve sebzelere verilen gübreye böyle bir işlem istenmiyor nedense.
Bütün bu özel uygulamalar olmasa gerçekten harika diyebilirim, kullanım koşulları biraz daha esnek olsaydı keşke.
Ben tek başıma bu kadar işle başedemem, gece yarısıda bunun için kimse gelip çalışmaz.
Birde bizim gibi amatörler için küçük ve anlaşılır ölçüler verilmeli, açıklamalar son derece açık ve net olmalı, muğlak ifadeler olmamalı, olabilirlikler açıkça izah edilmeli.
Sanırım Hüseyin Ovak Bey bu konuyu bize detaylı bir şekilde anlatır, şimdiye kadar sürekli ürünü savunmak zorunda kaldığı için buna yeterince zaman ayıramadığını düşünüyorum.
Saygılar...
Hüseyin Ovak
29-08-2008, 20:54
Sayın adalet yağcı;
Öncelikle içten ve samimi açıklamalarınız için size çok teşekkür ediyorum..
Daha önce de kullanım kılavuzunda detaylara yer verilmesi konusunu bana bildirmiştiniz, ben de bu konuyu yönetim kurulu başkanımıza ilettim.Kendisi de bu konuyu mutlaka dikkate alacaklarını söyledi.Ancak şirketimizin Gaziantep'e taşınma süreci uzun sürdüğünden maalesef bu konu biraz uzadı.Ben tekrar konuyu iletip,en kısa zamanda kullanma kılavuzunu daha anlaşılır hale getirmelerini isteyeceğim..
Bahçenizin durumuna inanın çok sevindim.Ürünlerinizin sağlıklı olmasının yanısıra sebze ve meyvelerinizin çok da lezzetli olduğunu biliyorum;çünkü benim bahçemde yetişenler öyle...Hatta domates,biber karpuz ve ayçiçeğinden çok az da olsa Cumalıkızık toplantısında bulunan üyelerimize de tattırma şansım oldu...Maydonozlarınızın durumuna tam bir yorum yapamayacağım ancak benzer durumda olan başka ürünlerde sulamayı daha bol yapmayı (B5A dan önce ve sonra) öneriyoruz...Maydonozlar için de bunu deneyebiliriz...
Kullanım şekline gelince;Eğer damlama sulama sisteminiz ağaçlarınıza da ulaşıyor ise ağaçlarınıza da damlamadan B5A uygulayabilirsiniz...Kökten yaptığınız uygulamayı meyve ve yaprak dökümünden sonra yılda birkez yapmanız yeterli;diğer uygulamaları damlama ile yapabilirsiniz..
Ayrıca damlama sisteminde toprak sürekli nemli tutulduğundan gün batımından 2 saat sonrayı beklemenize gerek yok,(sadece damlama sistemi için) normal sulama yaptığınız saatlerde(Akşam üzeri ya da sabah) B5A yı damlama tankınıza ilave edin yeterli..(eğer damlama sisteminizden bana daha önce bahsetmişseniz ve ben bu konuyu atlamışsam çok ama çok özür diliyorum..)
Sağlıklı günler dileğiyle..Saygılar...
Adalet Yağcı
29-08-2008, 21:24
İşte bu kadar, demekki soruyu bu şekilde sormam gerekiyormuş.
İnanın benim için çin işkencesi gibiydi, bir şey önerilirken nedenleride ayrıntılı olarak belirtilmelidir, ben B5A nın kesinlikle gün ışığından etkilendiği için gece verildiğine hükmetmiştim.
Şimdi işim kolaylaştı, birde şunu sormak istiyorum, yapraktan vermekmi topraktan vermekmi daha iyidir.
Teşekkürler ederim...
Emine Aktaş
29-08-2008, 21:52
22 gün sulama aralığından sonra, kiraz ağaçlarının görünümü. Kurak hava şartlarına rağmen, ağaçların susuzluğa karşı gösterdiği direnç.
Emine Aktaş
29-08-2008, 21:59
Sarmaşıklar, önceden çok cılız bir görünümü olduğu halde, şimdi daha parlak ve canlı.
Emine Aktaş
29-08-2008, 22:04
Üzümlerin son hali,
Adalet Yağcı
29-08-2008, 22:04
Sevgili Emine Aktaş;
ilk fotograf son hali sanırım, alttakide ilk hali olmalı 22 gün içinde bu gelişmeyi gösterebildimi, doğrusu çok şaşırdım.
Ağaçlarımızı ve sebzelerimizi hala gübrelemeye devam edecekmiyiz, ben bir aya yakın bir süredir gübre vermiyordum artık.
Sevgiler...
Emine Aktaş
29-08-2008, 22:12
Ceviz ve domateslerin görünümü...
Emine Aktaş
29-08-2008, 22:17
Bu gül, öncesi kurmuş bir halde idi. Kurumuş dallarını temizledim, B5A sıvı gübre uygulaması yaptım. İlk güllerini verdiler, şimdi de dikkat ederseniz, kızarmış yaprakları ile tomurcuk vermeye hazırlanıyor.
Emine Aktaş
29-08-2008, 22:25
Bu kiraz ağacı, manas zararlısının verdiği zarar dolayısı ile, çok cılız yapraklı ve zayıf idi. B5A uygulaması ile, kısmen kendisini toparladı ve uç sürgünler verdi.
Emine Aktaş
29-08-2008, 22:35
Adalet hanım, 380 nolu mesajımdaki resimlerde, son iki kiraz ağacı aynı ağacın değişik profillerden çekilişi. Bu kuraklıkta 22 gün sulama yapmadığımız halde, ağaçların direncini göstermek amacı ile resimledim.
Hüseyin Ovak
30-08-2008, 07:11
İşte bu kadar, demekki soruyu bu şekilde sormam gerekiyormuş.
İnanın benim için çin işkencesi gibiydi, bir şey önerilirken nedenleride ayrıntılı olarak belirtilmelidir, ben B5A nın kesinlikle gün ışığından etkilendiği için gece verildiğine hükmetmiştim.
Şimdi işim kolaylaştı, birde şunu sormak istiyorum, yapraktan vermekmi topraktan vermekmi daha iyidir.
Teşekkürler ederim...
Sayın adalet yağcı;
B5A organik gübreyi Topraktan uygulamayı öneriyoruz.Yılda bir kez(filizlenme döneminde) yapraktan verebilirsiniz.Ancak bu uygulamayı gün batımından sonra **** sabah erken saatte(gün doğumundan sonra) yapmak zorundasınız...
B5A nın gün ışığından etkilendiği doğru ancak damlama sulama sisteminde bu sorun teşkil etmiyor..Yağmurlama sulama,salma sulama ve pulvarizatör,taral, holder gibi araçlarla yapılan uygulamalarda gün batımından 2 saat sonra ya da gün doğumunda B5a verilmeli...Saygılar...
Hüseyin Ovak
30-08-2008, 07:20
Sayın Emine Aktaş;
B5A uygulamalarınızı şeffaf bir şekilde yayınladığınız için teşekkür ederim.Sonuçların olumlu olduğunu görmek beni çok memnun ediyor....Verdiğiniz emeğin karşılığını almak kadar güzel bir duygu yok sanırım...Sağolun, Saygılar sunuyorum...
Emine Aktaş,
Fotoğraflar Öncesi / Sonrası biçiminde değil. Öncesi için sizin beyanınız var, sonrası için fotoğraf. Yanılıyor muyum?
Fotoğrafları yazının içine yerleştirirseniz altlarına açıklamalarınızı yazabilirsiniz. Böylece hangilerinin önceki ya da sonraki halleri olduğunu anlayabiliriz. Tüm fotoğraflar yazının sonuna eklenince algılamak zor oluyor.
Fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)
Forum Kullanma Kılavuzundaki yazı işinize yarayacaktır.
Adalet Yağcı,
Sanırım Hüseyin Ovak Bey bu konuyu bize detaylı bir şekilde anlatır, şimdiye kadar sürekli ürünü savunmak zorunda kaldığı için buna yeterince zaman ayıramadığını düşünüyorum.
Öyle cümleler kuruluyor ki şaşırıp kalıyorum :) Yani Hüseyin Bey'e kötülük yapılmış, savunma durumunda bırakılmış gibi yazıyorsunuz.
Yeni bir ürün için sormaktan doğal ne olabilir?
Hüseyin Bey, daha doğrusu üretici firma, ürünü piyasaya sürerken olası tüm soruları cevaplayacak bir broşür hazırlasaydı ya da sitelerde yayınlasalardı tüm bu sorulara gerek kalmazdı.
Emine Aktaş
30-08-2008, 09:52
Sayın Malina,
Galiba yanlış anlaşılma oldu. Bu fotoğraflar biri birinin öncesi şeklinde değil. Sadece, yalın bir şekilde, birbirinden bağımsız bitkilede uyguladığım B5A nın sonucunda, bitkilerde görülen değişiklikler.
Ben de öyle düşünmüştüm.
Keşke öncesi / sonrası biçiminde fotoğraflamış olsaydınız. Çünkü "şu kadarlık süre içinde, bu değişimi gösterdi" bilgisi olmadıkça, tek başına fotoğraflar çok anlam taşıyamıyor...
Emine Aktaş
30-08-2008, 10:46
Kiraz ağaçlarında sulama aralığını ölçmek gibi bir projem yoktu. Tatil araya girince, mecburen sulama aralığı uzun oldu. Ağaçları çok berbat bir durumda gözlemleyeceğimi düşünmüştüm. Fakat, gösterdikleri direnç resimlerden fark ediliyor. Bu zaman zarfında, bölgeye yağmur da yağmamış.
Diğerleri de, normal süreçde bitkilerin gösterdikleri büyüme ve ürün potansiyeli. Karşılaştırma yapılması arzu ediliyorsa, B5A kullanılmayan değişik bitkilerden örnek resimler ekleyebilirim.
elegance
31-08-2008, 17:45
arkadaşlar organic tarım bahsettiğiniz gibi firma değil ben ürün aldım çok güzel ve ,gerçek ne olduğu belli değil yazmışsınız öyle bişey yok zaten sattıkları bütün ürünler fabrikadan adrese teslim Bilgilerinize....
Hüseyin Ovak
31-08-2008, 23:09
sayın elegance organic tarım Bmr tarım'ın bayisi değildir.Bunun doğruluğunu Yön.Kurulu Bşk. sayın Refik Yıldız'ı(05055825620) arayarak teyit edebilirsiniz...Lütfen üyelerimizin aklını karıştırmayın...Saygılar..
Bir takım yöntemlerle daha fazla ürün alabilmek adına ihtiyaç fazlası toprak katkı maddelerinin tamamı toprakta ve ürün üzerinde zehir etkisi ve birikintisi yapmaktadır.
BU KONUDAKİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM... SAYGILAR...
Merhabalar Hüseyin bey !
Yorum yazmak kolayda işe nerden başlayacağımızı bilmek gerek. Yine en iyisi sizinle bir iki gözlem ve düşüncemi paylaşayım.
Doğa tabiyat bitki sevdalısı olan bizlerin büyük çoğunluğunun köylü kökenli veya şehirli bile olsalar problemlerin farkında olan insanlar olarak gördüm bu zamana kadar katıldığım bir iki toplantıda. Onun için ne demek istediğimin iyi anlaşılacağını umut ediyorum.
Anadoluda şeker gübre diye bir gübre vardır bilirmisiniz birazcık şekere benzediği için bu adı koymuş halk. Gider Tarım Krediden alır gelir çuvalı. Ertesi gün yükler hayvanına veya traktöre götürür tarlanın kenarına bir sağa bakar bir sola bakar başlar atmaya insanımız. Kafasındaki düşünce bol üründür o anda toprağın ne olacağını düşünemez. Avuç avuç bilinçsizce atar. Neden bilinçsizce diyorum çünkü kimse ona nekadar atacağını ne zaman atacağını söylememiş sadece eline çuvalı tutuşturmuştur. Babadan ne gördüyse öyle davranır. Anam kızacak ama olsun ben yapma ana bunun fazlası zararlı deyince sen karışma bak yandaki komşudan iyimi bileceksin diye birde beni azarlamıştı kulakları çınlasın. Sonuç bir iki yıl sonra toprağın üzeri bembeyaz güzelim toprak başıderdine düşmüş durumda o hala her yıl çuvalı ile hazır kenarında atıyorda atıyor. Bir anam olsa yine iyi tüm benim gördüğüm bütün köylümüzün durumu bu. İnşallah yanılırım. Bunda hiç kimsenin suçu falanda yok tek suçlu cehaleti yenememişiz o. Başka ne denir bilmemki. Aralarında bilinçli kullananları tenzi ediyorum ****** vardır. İnanın toprak altına atılan gübredede durum bundan pek farklı değil.
Şimdi geldik sonuca işin en trajik olanıda orası toprak o kadar yüklenmiştirki belki yıllarca o yükü sırtından indiremez. Ancak insanımız bunu bir türlü kabüllenmek istemez. Verirsen veriyor canım RUŞVETE ALIŞTI TOPRAK diye yakınır durur. Ziraatci arkadaşlardan meslek aşkı ile yananlar hep bilinçlendirmek için uğraşırlar toplantılar yaparlar her şeyi denerler. Ancak insanımız bir şeyi bekler hep. Birlikte tarlaya gidip uygulayacak birilerini. Onlarda vardır haklarını yemeyelim ancak bazıları alınmasın köyün kahvesinde anlatmak daha kolaydır. Şöyle çayını içerek tepeden bakarak. Eyvah eyvah yine birileri kızacaklar. Olsun doğru söze kim ne der. Uygulayarak bilgi verildide köylü tarlasına bu arkadaşlarımızı davet etmedimi. Yinede benim amacım kimseyi yermek veya kötü demek değil işin doğrusunu burdan herkesle paylaşmak.
B5A ya gelince tarifini okudum. Sizden aldığım küçücük bilgiler ışığında uygulamayada başladım. Hatta bir ziraat mühendisi arkadaşla konuyu bilgi olarak paylaştım ve deniyorum. Bakalım sonuç ne olacak.
Önemli Not: Konunun uzmanı değilim yukarıdaki yazılanlar sadece benim nacizhane fikirlerim. Tersini veya başka şekilde düşünen arkadaşların fikirlerine saygı duyarım.
Saygıyla kalın.
Hüseyin Ovak
02-09-2008, 18:37
Merhabalar Cemal bey;
Ağzınıza sağlık, sorunu tüm saflığıyla ortaya koyuvermişsiniz...Sizin de söylediğiniz gibi köylünün tabularını yıkmak atomu parçalamaktan zor maalesef...Ancak bunda yetkililerin de payı oldukça fazla...
Atılan bu tür gübreler sadece toprağı öldürmüyor,yeraltı sularımızı da kirletiyor...Zirai ilaçlar da topraktaki canlıyı ve yaban hayatını yok ediyor...Kanserojen etkileri de cabası tabii...Bütün sağlık ocaklarında ve hastahanelerde kanserin nedenlerinden birisinin zirai ilaçlar olduğu yazarken; biz çılgınca tarlamızda bahçemizde zirai ilaç kullanmaya devam ediyoruz...Ay, patatesimde şöyle bir böcek var nasıl yok edeyim, aman güllerime daha önce görmediğim sinekler konmuş nasıl zehirleyim,Yaa, domatese şu yeşil böceklerden gelir nasıl olsa bi ilaçlayıvereyim.....Sonuç hep yok etmek...
Bir sistem var Cemal Bey; kuş gelip tırtılı yiyecek,karınca gelip tırtılın larvasını yiyecek,yılan fareyi,tavuk keneyi...Bir uğur böceğinin gün de binlerce pirecik larvası yediğini biliyormuydunuz...Dedim ya bir sistem var,bir doğal denge...Biz bu sistemi bozmuşuz, efendim verim alamıyoruz,bitkilerde şu hastalıklar var,insanlar böyle hastalanıyo,Aman kuş gribi, ne kadar tavuk varsa öldür,sonra kene çıktı kenesavar kullanalım!...
Ben küçükken tavuklara kıran girdi derlerdi büyüklerimiz ve çoğunu keser yerlerdi,yedirirlerdi...Keneleri üzerimizden elimizle toplardık...Eee devir değişti ya; tavukların kıran'ı kuş gribi oldu,keneler de kırım kongo...Üstelik te çoğunlukla bizim ülkemiz de oluyor bunlar...Ne demek lazım bilemiyorum,ben sizin gibi anlatamıyorum Cemal Bey...
Neyse anlayanlar anlamayanlara anlatsın diyor, B5A ile yaptığınız uygulamaların sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum...Saygılar...
Değerli Ağaçlar.net üyeleri ;
Ben bu ürünü 2007 eylül ayında öğrendim. Tanıtımı çok dikkat çekiciydi. 3.5-5 veya 7 dekar araziye 1 litre kullanıyorsunuz. 2008 'in mayıs başlarında ilkönce bahçemdeki çimlere, güllere ,hanımeline, küçük kayısı ağacı ve ismini tam olarak bilemiyorum (biz ona kılıç çiçeği diyoruz.) uyguladım.1hafta 10 gün içinde hepsinde çok güzel gelişmelerin başladığını gördm. özellikle 5 yıldan beri yaprak uzunlukları 25 cm civarıda olan kılıç çiçeği 1.5 ay gibi bir sürede 32 cm ye ulaştı,ve çok canlı görünmeye başladı.Gerçekten bahçemin bu şekilde canlanmasından çok memnun oldum. Ve çok ucuz maliyetle.
Ben öğretmenim.yaz tatlinde babamla 20-25 yıldan beri DOMATES üretiriz. Fakat ovamızda artık yerler yorulduğu için dönüm başına verim ortalama 10 tondan 4 ila 6 ton arasına düştü. Ben çiçeklerdeki bu gelişmeyi gördükten sonra B5A'yı domateste de kullandım. Yine aynı şekilde domateslerimizde renk olarak çiçeklenme olarak çok güzel gelişmeler oldu.Ve 2.5 litre B5A kullanarak. Ağustos ayının 8 'inde domatesleri toplamaya başladık. Şu ana kadar dekara 8 ton topladık ve dekara 10 tondan fazla alacağız.Yine meyve kalitesi olarak 1. sınıf domates ürettik. çoğu üretici domatesi İstanbull piyasasına satamayıp daha ucuz alınan salça fabrikalaına verdi.Bizim domatesimiz ise piyasanın en yüksek fiyatından satıldı.Alıcıların 1. tercihi oldu.
Ben kendi adıma B5A'yı üretenlere ,nasıl kullanılacağı konusunda her zaman destek olan Hüseyin OVAK Bey'e çok teşkkür ediyorum.Ülkemize ve özellikle Türk Çiftçisine Bu gübrenin hayırlı omasını diliyorum.(Yerimizin organik madde miktarı 2.59 'dur.)
Hüseyin Ovak
08-09-2008, 23:18
Değerli Ağaçlar.net üyeleri ;
Ben bu ürünü 2007 eylül ayında öğrendim. Tanıtımı çok dikkat çekiciydi. 3.5-5 veya 7 dekar araziye 1 litre kullanıyorsunuz. 2008 'in mayıs başlarında ilkönce bahçemdeki çimlere, güllere ,hanımeline, küçük kayısı ağacı ve ismini tam olarak bilemiyorum (biz ona kılıç çiçeği diyoruz.) uyguladım.1hafta 10 gün içinde hepsinde çok güzel gelişmelerin başladığını gördm. özellikle 5 yıldan beri yaprak uzunlukları 25 cm civarıda olan kılıç çiçeği 1.5 ay gibi bir sürede 32 cm ye ulaştı,ve çok canlı görünmeye başladı.Gerçekten bahçemin bu şekilde canlanmasından çok memnun oldum. Ve çok ucuz maliyetle.
Ben öğretmenim.yaz tatlinde babamla 20-25 yıldan beri DOMATES üretiriz. Fakat ovamızda artık yerler yorulduğu için dönüm başına verim ortalama 10 tondan 4 ila 6 ton arasına düştü. Ben çiçeklerdeki bu gelişmeyi gördükten sonra B5A'yı domateste de kullandım. Yine aynı şekilde domateslerimizde renk olarak çiçeklenme olarak çok güzel gelişmeler oldu.Ve 2.5 litre B5A kullanarak. Ağustos ayının 8 'inde domatesleri toplamaya başladık. Şu ana kadar dekara 8 ton topladık ve dekara 10 tondan fazla alacağız.Yine meyve kalitesi olarak 1. sınıf domates ürettik. çoğu üretici domatesi İstanbull piyasasına satamayıp daha ucuz alınan salça fabrikalaına verdi.Bizim domatesimiz ise piyasanın en yüksek fiyatından satıldı.Alıcıların 1. tercihi oldu.
Ben kendi adıma B5A'yı üretenlere ,nasıl kullanılacağı konusunda her zaman destek olan Hüseyin OVAK Bey'e çok teşkkür ediyorum.Ülkemize ve özellikle Türk Çiftçisine Bu gübrenin hayırlı omasını diliyorum.(Yerimizin organik madde miktarı 2.59 'dur.)
Sayın doğal;
Öncelikle şeffaf anlatımınız için çok teşekkür ederim...İnsanın yaptığı bir işin olumlu sonuçlarını gördüğünde ne kadar mutlu olduğunu sanırım en iyi anlayanlardanım...Bu sonuçlar inanın beni para kazanmaktan çok daha fazla mutlu ediyor...Ben burada B5A dan bahsederek sıra dışı bir konuya girdim, İnsanlara faydalı olabilmek ve sıradışı olmak güzel şey Sayın doğa...Yaradan beni şımartmasın diyor, diğer üyelerimizin de sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum...SAYGILAR....
Sebahattin Sargın
09-09-2008, 11:15
Hüseyin Bey ve Ortağı Doğal_Doğa sağolsunlar Cumalıkızık toplantısında hepimize birer numune vermişlerdi. Evev geldiğim gibi hemen öğrendiğim şekilde hazırladım ve çiçeklerime uyguladım. Üzerinde tek tük yaprak olan ve yaprakları sararan minyatür gülüm şu an her yerinden yaprak patlatıyor. Çok sevdiğim sardunyalarım ve sakızlarım yoğun bir şekilde filiz verip çiçek açıyorlar. Çok yavaş büyüyen biberlerim ise çiçek açmaya başladılar...
Anlayacağınız bu ürün tam bana göre oldu. Bu ürünü bizimle tanıştıran Hüseyin Bey ve ortağı Doğal_Doğaya sonsuz teşekkürler ediyorum...
Sevgiler ;)
Hüseyin Ovak
09-09-2008, 13:02
Sayın Sebo;
çiçeklerin için gerçekten çok sevindim. B5A beni bugüne kadar hiç mahçup etmedi ve B5A sayesinde sizin gibi çok değerli dostlar kazandım...Ben de sizlere çok teşekkür ederim,sevgili sebo...Saygılar...
İklimsiz
20-09-2008, 20:45
Yaklaşık dört aydır bu ürünü kullanıyorum. 15 arayla, 5 lt. suya 1 ölçek karıştırarak, deneme amaçlı hoya carnosada kullandım. İki ayrı saksıda, biri anaç, diğeri ondan çelik alınma hoya carnosada... Birine ürünü verdim, diğerini normal suyla doyurdum.
Tahmin edeceğiniz üzere, ilk uygulamadan sonra ürünü verdiğim çiçeğimden muzice bekledim. Çünkü tanıtım ve ürün hakkında yazılanlar o yöndeydi :)
Olmadı tabii. Birkaç uygulama daha yaptıktan sonra ürüne inancımı yitirdim demeyelim de, önemsemedim, ihmal ettim, düzenli kullanmadım.
Hatırı sayılır ölçüde hoya kolleksiyonum var. Hem ülkemizde bulunmuyorlar, hem nadir bitkiler. Bu bitkiler için önerilen en uygun gübre 20+10+20. Hiçbir yerde bulamadım. Bu durum tekrar B5A ya yöneltti beni.
Kullanma yönergesini tekrar tekrar okuyarak yeniden uygulama yapmaya başladım. Hoyalarıma son beş sulamayı bu ürünle yaptım. Normal çeşme suyu yerine yağmur suyuna karıştırdım ve güneş battıktan 3 saat sonra vermeye özellikle dikkat ettim.
Üstüne basa basa değinmek istediğim bir başka husus daha var. Ürünü mutlaka taze kullanın. Yani önceden hazırlayıp kullanıma kadar beklemesin. Hadi bu durumun önemini anlarım, fakat sabah erken saatlerde **** güneş batımından 3 saat sonra uygulama yapmanın gerekliliğini Hüseyin beyden rica ediyorum :)
Sonuçta, tüm hoyalarım durmadan yaprak veriyorlar. Yeni gelen çelikleri köklendirmek için diktiğim toprağa da B5A lı suyla hafif ıslatıyorum, daha çabuk kökleniyorlar. Gelişimi yavaş olan hoya kerri 6 yaprak ve çiçek mi, sürgün mü olduğunu henüz anlayamadığım oluşum gösterdi. Şans bambusuna fısfıslayarak bir kere uyguladım, yaprak bölümü oldukça uzadı.
Diğer kullanıcıların da gözlemleri, yorumları ürünün yararlılığı üzerine. Bu aşamadan sonra vazgeçmeyi düşünemem. Gerektiğinde Hüseyin bey takviye yapacak artık :)
denizakvaryumu
20-09-2008, 22:22
Bu ürünün olumsuz yanı 5-10 derecede saklamak.
Siz buzdolabında mı muhafaza ettiniz?
İklimsiz
20-09-2008, 23:59
Evet denizakvaryumu.
Bunu eklemeyi unutmuşum, önemli bir ayrıntı. Buzdolabının sebzeliğinde muhafaza ettim.
İklimsiz
21-09-2008, 00:19
Üç yapraklı çelik alınıp, köklenip, 10 ay boyunca hiçbir gelişme göstermeyen Carnosa Tricolor' un iki uygulama sonraki son durumu.
47830
Hüseyin Ovak
21-09-2008, 00:22
Sayıniklimsiz;
B5a nın gün batımından 3 saat sonra ya da sabah erken saatte kullanılma özelliği, güneş ışıkları dik olarak geldiği zaman Mikoplazmaları güneş ışından olumsuz etkileniyor o yüzden...Ancak bu evdeki bitkilerinizde olursa güneş ışğını dik almadığı müddetçe uygulama saatiniz farketmez...B5A için desteğimiz ise tamdır...Ne zaman ihtiyaç duyarsanız..))
Saklama koşulu konusunda uygulamanız doğru..Saygılar..
İklimsiz
21-09-2008, 00:35
Bitkilerim kapalı balkonda olduğu için her daim aydınlık, güneş yüzünü gösterdiğinde de nasipleniyorlar:)
Önceki uygulamalarımda buna pek dikkat etmediğimi söyleyebilirim. Dolayısıyla verim de alamadım. Ne zaman ki zamanlamaya dikkat ettim, fark gözle görülür şekilde ortada. Kullandığım suyun yağmur suyu olması da etkili olabilir.
Selahattin Yılmaz
25-09-2008, 22:35
Sevgili Hüseyin ovak, malumunuz üzre sizden aldığım B5A yaz aylarında danışmanlığını yaptığım firmanın çimlerine kullandım. Çimlerde farklı bir canlılıkla birlikte toprakta galeri açan canlının sonunda ya fare **** köstebek olduğuna karar verdim. Bu zararlı çimleri saolsunlar el birliği ile mantari hastalıkla birlikte halletti. Ancak ben özel uygulama da yaptığım alanda keşfettimki kötü bir sulama suyuyla sulanan çim alanda özellikle B5A ile sulanan yerlerde çok yoğun galeriler açmış durumda. Bu bana B5A'nın aynı zamanda çok iyi bir köstebek/fare çekici tuzak olabileceği önsezisini verdi. Şimdi malum tavsiye oranlarınızla hazırladığım sıvıyı çimlerde işaret parmağı kalınlığında galeriler açan bu zararlı için pet şişelerle bir tuzak kurmayı düşünüyorum bakalım B5A'dan köstebek/fare tuzağı işe yarayacakmı?
Ya hu canavar resmen çimlerde zevk galerileri açmış bu kadar galeri görmedim çimlerde iyileşmeyle birlikte bu canlıyıda çektiğini düşünüyorum, tuzakta işe yararsa ben artık B5A'ya ne diyeyim :D.
Sayın Hüseyin Ovak,
Bu B5A organik gübre 3 yaşındaki bodur elma,japon eriği,bodur kiraz,hurma ve cevizlere **** diğer bir deyişle meyvelere ne zaman verilmesi daha faydalı olur.
Diğer bir sorum da gübre tankından 100 litre suya nekadar katılarak damlama sulama ile meyvelerin köklerine verilebilir.Ancak içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle damalama sulama yapmadan başka nasıl ve nezaman(şimdi,kış,ilk baharda yazın gibi) B5A verilebilir.
Aydınlatısanız sevinirim.
Hüseyin Ovak
26-09-2008, 10:20
Sayın Hüseyin Ovak,
Bu B5A organik gübre 3 yaşındaki bodur elma,japon eriği,bodur kiraz,hurma ve cevizlere **** diğer bir deyişle meyvelere ne zaman verilmesi daha faydalı olur.
Diğer bir sorum da gübre tankından 100 litre suya nekadar katılarak damlama sulama ile meyvelerin köklerine verilebilir.Ancak içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle damalama sulama yapmadan başka nasıl ve nezaman(şimdi,kış,ilk baharda yazın gibi) B5A verilebilir.
Aydınlatısanız sevinirim
Sayın yolac;
Meyve agaçlarında, meyve zamanı ağaçların en zayıf olduğu zamandır.Meyve oluşumunda ağaçlar aşırı enerji kaybederler.Meyve toplanmasından sonra ağaçlara bu enerji geri kazandırılmalı ve kış şartlarına hazırlanmalıdır.Bu dönemde yapılan B5A uygulaması meyve ağaçlarınızın kış şartlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar...B5A içerdiği özel formül sayesinde bitkilerin Hümoral ve Hücresel bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği gibi,gövdede ve yapraklarda yağlanma yaparak,ağaçlarınızı soğuğa ve kırağıya karşı direncini artırır ve korur...
Bahar(filizlenme) da yapılan B5A uygulaması, ağaçlarınızın sağlıklı ve güçlü sürgünler vermesini sağlar.Ayrıca ağaçlarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek; hastalıklara ve zararlılara karşı direncini artırır..
Çiçeklenme döneminde yapılan B5A uygulaması: Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek üründe artış sağlar, ürün kalitesini artırır ve ürününüzün raf ömrünü(dayanıklılığını) uzatır...
Gelelim ikinci sorunuza;
B5A nın1 litresi enaz 300-400 litre suya karıştırarak 5000 m2 ye uygulanmaktadır. Meyve ağaçlarında uygulama ise şu şekildedir: Diyelim, 1000 m2 alanda 30 ağacınız var,5000 m2 de 150 ağaç eder ve ağaçlarınızın yaşı 0-5yaş arasında..Bu takdirde ağaç başına kullanacağınız su miktarı enaz 5 litre olacağından 150 ağaç için 750 litre su eder ve 1 litre B5A 750 litre suya karıştırılarak 150 ağaca uygulanır..(bu yazdıklarım kullanma kılavuzunda var, ürünle birlikte kullanıcılara kullanma kılavuzu da veriyoruz.)
Burada önemli 3 nokta var; birincisi B5A hiçbir kimyasal gübre ya da zirai ilaç ile karıştırılmayacak, ikincisi kulllanılan ekipman( taral,holder,damlama tankı,yağmurlama tankı,sırt pompası v.s.) mutlaka iyice temizlenip kimyasal madde kalıntısı bırakılmayacak ve üçüncüsü de uygulama gün batımından en az 2 saat sonra ya da gün doğumunda yapılacak...(B5A toprak sıcakken ve gün ışıklarının dik olduğu zamanlarda uygulanmamalı)...
Damlama dışındaki uygulamalarınızı taral, holder, sırt pompası gibi araçlar ile yapabileceğiniz gibi; ağaçlarınzı yapraklarının iz düşümünden çukurlar (5-10 cm) açarak hazırladığınız B5A lı suyu her ağaca (0-5 yaş için) 5 litre gelecek şekilde uygulayıp,akabinde çukurlar kapatılarak uygulayabilirsiniz...
Bahar uygulamasında yapraktan uygulama yapmak isterseniz 2 kat su ile yıkar gibi uygulama yapmalısınız...ÇİÇEKLENME DÖNEMİNDE YAPRAKTAN UYGULAMA YAPMAYINIZ...
Umarım yardımcı olabilmişimdir...SAYGILAR...
Hüseyin Ovak
26-09-2008, 10:29
Sayın Hüseyin Ovak,
Bu B5A organik gübre 3 yaşındaki bodur elma,japon eriği,bodur kiraz,hurma ve cevizlere **** diğer bir deyişle meyvelere ne zaman verilmesi daha faydalı olur.
Diğer bir sorum da gübre tankından 100 litre suya nekadar katılarak damlama sulama ile meyvelerin köklerine verilebilir.Ancak içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle damalama sulama yapmadan başka nasıl ve nezaman(şimdi,kış,ilk baharda yazın gibi) B5A verilebilir.
Aydınlatısanız sevinirim.
Sayın yolac;
Meyve agaçlarında, meyve zamanı ağaçların en zayıf olduğu zamandır.Meyve oluşumunda ağaçlar aşırı enerji kaybederler.Meyve toplanmasından sonra ağaçlara bu enerji geri kazandırılmalı ve kış şartlarına hazırlanmalıdır.Bu dönemde yapılan B5A uygulaması meyve ağaçlarınızın kış şartlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar...B5A içerdiği özel formül sayesinde bitkilerin Hümoral ve Hücresel bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği gibi,gövdede ve yapraklarda yağlanma yaparak,ağaçlarınızı soğuğa ve kırağıya karşı direncini artırır ve korur...
Bahar(filizlenme) da yapılan B5A uygulaması, ağaçlarınızın sağlıklı ve güçlü sürgünler vermesini sağlar.Ayrıca ağaçlarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek; hastalıklara ve zararlılara karşı direncini artırır..
Çiçeklenme döneminde yapılan B5A uygulaması: Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek üründe artış sağlar, ürün kalitesini artırır ve ürününüzün raf ömrünü(dayanıklılığını) uzatır...
Gelelim ikinci sorunuza;
B5A nın1 litresi enaz 300-400 litre suya karıştırarak 5000 m2 ye uygulanmaktadır. Meyve ağaçlarında uygulama ise şu şekildedir: Diyelim, 1000 m2 alanda 30 ağacınız var,5000 m2 de 150 ağaç eder ve ağaçlarınızın yaşı 0-5yaş arasında..Bu takdirde ağaç başına kullanacağınız su miktarı enaz 5 litre olacağından 150 ağaç için 750 litre su eder ve 1 litre B5A 750 litre suya karıştırılarak 150 ağaca uygulanır..(bu yazdıklarım kullanma kılavuzunda var, ürünle birlikte kullanıcılara kullanma kılavuzu da veriyoruz.)
Burada önemli 3 nokta var; birincisi B5A hiçbir kimyasal gübre ya da zirai ilaç ile karıştırılmayacak, ikincisi kulllanılan ekipman( taral,holder,damlama tankı,yağmutlama tankı,sırt pompası v.s.) mutlaka iyice temizlenip kimyasal madde kalıntısı bırakılmayacak ve üçüncüsü de uygulama gün batımından en az 2 saat sonra ya da gün doğumunda yapılacak...(B5A toprak sıcakken ve gün ışıklarının dik olduğu zamanlarda uygulanmamalı)...
Damlama dışındaki uygulamalarınızı taral, holder, sırt pompası gibi araçlar ile yapabileceğiniz gibi; ağaçlarınzı yapraklarının iz düşümünden çukurlar (5-10 cm) açarak hazırladığınız B5A lı suyu her ağaca (0-5 yaş için) 5 litre gelecek şekilde uygulayıp,akabinde çukurlar kapatılarak uygulayabilirsiniz...
Bahar uygulamasında yapraktan uygulama yapmak isterseniz 2 kat su ile yıkar gibi uygulama yapmalısınız...ÇİÇEKLENME DÖNEMİNDE YAPRAKTAN UYGULAMA YAPMAYINIZ...
Hüseyin Ovak
26-09-2008, 10:37
Sevgili Hüseyin ovak, malumunuz üzre sizden aldığım B5A yaz aylarında danışmanlığını yaptığım firmanın çimlerine kullandım. Çimlerde farklı bir canlılıkla birlikte toprakta galeri açan canlının sonunda ya fare **** köstebek olduğuna karar verdim. Bu zararlı çimleri saolsunlar el birliği ile mantari hastalıkla birlikte halletti. Ancak ben özel uygulama da yaptığım alanda keşfettimki kötü bir sulama suyuyla sulanan çim alanda özellikle B5A ile sulanan yerlerde çok yoğun galeriler açmış durumda. Bu bana B5A'nın aynı zamanda çok iyi bir köstebek/fare çekici tuzak olabileceği önsezisini verdi. Şimdi malum tavsiye oranlarınızla hazırladığım sıvıyı çimlerde işaret parmağı kalınlığında galeriler açan bu zararlı için pet şişelerle bir tuzak kurmayı düşünüyorum bakalım B5A'dan köstebek/fare tuzağı işe yarayacakmı?
Ya hu canavar resmen çimlerde zevk galerileri açmış bu kadar galeri görmedim çimlerde iyileşmeyle birlikte bu canlıyıda çektiğini düşünüyorum, tuzakta işe yararsa ben artık B5A'ya ne diyeyim :D.
Sayın Selahattin Yılmaz;
B5A zaman zaman bizleri de şaşırtan şeyler yapabiliyor, şöyle ki; B5A piyasaya ilk çıktığı zamanlarda Ankara dan bir temizlik firması B5A yı uçak pistlerindeki lastik izlerini temizlemekte denemiş, Bürolarındaki küçük yemek arbalarının yaptığı lastik izlerini B5A ile temizledikleri halde uçak pistlerinde başarı sağlayamadıklarını söylemişlerdi...(Bu işi B5A nın içerdiği özel formül ile kimyasal kalıntılara parçalyıp yok etme özelliğinden esinlenerek yaptılar)
Eee hocam; B5A bu deneyip görmek gerek...;):D:D
kızılhisar
29-09-2008, 19:17
Hüseyin bey,
Mevsim itibariyle havalar soğuduğu için, yani bulutlu havalarda gündüz saatlerinde de kullanılabilinir mi ?
Hüseyin Ovak
30-09-2008, 12:02
Hüseyin bey,
Mevsim itibariyle havalar soğuduğu için, yani bulutlu havalarda gündüz saatlerinde de kullanılabilinir mi ?
Sayın kızılhisar;
Havaların soğuması ile ilgili değil,esas olan B5A nın güneş ışıklarını direkt olarak almamasıdır...O nedenle uygulama şeklini değiştirmeyiniz...Saygılar...
Sayın Hüseyin Ovak, bende ürünlerinizin denemesini danışmanlığını yaptığım seraların bazılarında kullanmak istiyorum, yazılanları okudum, kendi kanaatimce bu ürünün faydalı olacağını biliyorum, gözlemlerimide buradan aktaracağım.
denizakvaryumu
06-10-2008, 11:41
Sn.envor
topraksız tarımda mı kullanacaksınız?
Hayır, serada topraklı tarımda, bakteriler topraktaki elementleri bitkinin alacağı formata sokuyorlar, faydalı olacağını sanıyorum.
denizakvaryumu
06-10-2008, 12:19
Eğer olanağınız varsa seranın bir bölümüne uygulama yapmayıp, aradaki farkı resimlerseniz çok iyi olur.
Emine Aktaş
06-10-2008, 16:04
Sayın envor, sera denemelerinde kullanmanızda olumlu sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum. Fakat, forumdan takip ettiğim kadarı ile, topraksız tarım denemeleri de yapıyorsunuz. Topraksız tarımda B5A' nın etkisini de deneyip, gözlemlerinizi aktarırısanız, verimli bir paylaşım yapacağınıza inanıyorum.
Saygılarımla...
Hüseyin Ovak
07-10-2008, 00:18
Sayın Hüseyin Ovak, bende ürünlerinizin denemesini danışmanlığını yaptığım seraların bazılarında kullanmak istiyorum, yazılanları okudum, kendi kanaatimce bu ürünün faydalı olacağını biliyorum, gözlemlerimide buradan aktaracağım.
Sayın envor;
Şehir dışında olduğumdan yazınızı ve mesajınızı şimdi görebildim,kusura bakmayın...
Seralarda (antalya lara,kadriye,serik demre ve fethiye kumluova'da) oldukça başarılı sonuçlar aldık.Bunlardan bazılarınının video görüntüleri ve resimlerini de yayınladık...Aşağıda bunlardan bazılarının linkleri de var...Sanırım bu görüntüleri izlemiş olmalısınız...Ben de faydalı olacağını biliyor; sayın deniz akvaryumu ve sayın aktaş'ın da söylediği gibi kıyaslamalı sonuçlarınız merakla bekliyorum...Sizlerin gözlemleri benim için çok önemli...
Saygılar sunuyorum....
http://www.bmrtarim.net/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&Itemid=63&id=21
http://www.bmrtarim.net/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=53
Sayın Hüseyin OVAK,
417 mesajı baştan sona okumaya çalıştım. Gördüğüm kadarıyla bana göre hala kesin olarak yanıtlanmamış havada kalan sorular var mesaj çokluğundan gözümden kaçmış da olabilir ama ben yine kafamdaki soruları sormak ve yanıtlarını almak istiyorum.
1- B5A organik gübresini kullanırken ve kullandıktan sonra (özellikle koklandığında veya tene döküldüğünde) insan sağlığı için bir tehlikesi var mı?
2- Buzdolabında saklarken yiyeceklerden izole edilmeli mi? Örneğin bir naylon poşete mi sarılmalı yoksa çıplak olarak direkt şişesiyle mi konulmalı?
3- Saksılarda yetiştirdiğimiz sebzelere (biber, domates vb.) 5 litreye yarım kapak mı yoksa bir kapak mı verilmeli?
4-Hangi periyotlarda kullanılmalı?
Teşekkürler.
Hüseyin Ovak
10-10-2008, 13:28
Sayın Hüseyin OVAK,
417 mesajı baştan sona okumaya çalıştım. Gördüğüm kadarıyla bana göre hala kesin olarak yanıtlanmamış havada kalan sorular var mesaj çokluğundan gözümden kaçmış da olabilir ama ben yine kafamdaki soruları sormak ve yanıtlarını almak istiyorum.
1- B5A organik gübresini kullanırken ve kullandıktan sonra (özellikle koklandığında veya tene döküldüğünde) insan sağlığı için bir tehlikesi var mı?
2- Buzdolabında saklarken yiyeceklerden izole edilmeli mi? Örneğin bir naylon poşete mi sarılmalı yoksa çıplak olarak direkt şişesiyle mi konulmalı?
3- Saksılarda yetiştirdiğimiz sebzelere (biber, domates vb.) 5 litreye yarım kapak mı yoksa bir kapak mı verilmeli?
4-Hangi periyotlarda kullanılmalı?
Teşekkürler.
Sayın sans43;
B5A organik gübresini kullanırken ya da kullandıktan sonra (koklandığında veya tene temasında) insan sağlığı için bir tehlikesi yoktur...Bu konudaki daha önce yaşanan tartışmalar sayın yakamoz şimşek'in Malzeme Güvenlik Bilgi Formu'nu (Material Safety Data Sheet) Kullanım kılavuzu gibi algılamasından kaynaklanmıştır..Oysa bu bilindiği gibi profesyonelller için hazırlanmıştır.Yani olağan üstü durumlardaki hareket tarzıdır..Örneğin bu gübre aşırı derecede ısıtılır,içilir ise bu durumlardaki yapılması gerekenlerdir...Yoksa B5A nın insan sağlığı için tehlikesi yoktur...
Buzdolabında saklamanızda da hiçbir sakınca yoktur(ambalajını temizleyip)Buzdolabında saklayabilirsiniz.Normal saklama koşulu 4-10 derecedir....Ancak bu imkanı bulamayanlar buzdolabında saklayabilirler..
1 litre B5a yı enaz 300 litre su ile karıştırıp 5000 m2 alana kullanıyorsunuz...Su miktarını artırabilirsiniz,yani 1 ton 2 ton suya da 1 litre karıştırıp 5000 m2 alanda kullanabilirsiniz ancak 300 litrenin altına düşmemelisiniz...Bu nedenle süs bitkilerinde 5 litreye 1 kapak kullanım en az hazırlanışa göre bir kolaylıktır...Yoksa 5 litreye yarım kapak ilave edip kullanmak B5A nın etkisini azaltmaz...
Süs bitkileri ve saksıda yetiştirdiğiniz sebzeler için 15-20 günde bir uygulama yapmanız Seralarda da 20-25 günde bir uygulama yapmanız,tarla bitkileri ve meyve agaçlarında ekim öncesi (ya da sonbahar da kışa hazırlık için) bir kez, Filizlenmede bir kez ve çiçeklenmede bir kez olmak üzere 3 kez uygulama yapmanız önerilir...Ancak fazla kullanımda B5A bitkiye zarar vermez...
Umarım yardımcı olabilmişimdir...Saygılar...
Türkiye'nin çeşitli illerinde denenmekte olan B5A nın olumlu,etkileyici,gözle görülür farklarını forum sıtesıne gönderilen mesajlardan anlamakla birlikte iç anadolu bölgesinde bu ürünle ilgili analizleri ve yapmıs oldugum gözlemleri saygı deger uyelerle paylasmak ıstedım. sayın hüseyin ovak ında degindigi gibi hayatını çiftçilikle idam ettiren halkın tabularını yıkmak gercek anlamda cok zor nesılden nesıle aktarılmıs tarımsal bilgilerle tarlalarını ekmekte olan çiftçi kesimiyle derinden sohbet etme fırsatımız oldu B5A yı onlara sundugumuda çiftçi kesımden bızlere yansıtılan tek dusunce cok fazla urun alma ıstegıydı bu zamana kadar ciftci halkın sadece bu ıstegınden faydalanan bir cok uretıcı fırma cok urun garantısı vererek ciftcilerin zihnini bulandırıp tıcarı kar anlamlı bır cok urunle onlarla temasa gecıp basarılı olmuslar kımse zararlımı degılmı saglık kosullarında bı askılık cıkarmı arastırması ıcınde bulunmamıs a kişi gelmis bunu kullanın tarlanıza demis b kişi gelmıs bundan kullanmanız lazım demıs çiftci bu durumda neye ınanacagını sasırmıs nitekim cifcinin tabularını yıkmak bir hayli guc hale gelmis bu sohbetleri ettigimiz kişilere referanslarımız aracılıgı ıle B5A ıle tanısma fırsatında bulunduk ve bu zamana kadar olan en somut ornegı aldık domateslerde biberlerde salatalıklarda mukemmelın otesınde sonuc aldık mucızevi olarak nitelendirilen B5A nın dıger urunlere gore en altarnatıflısı olarak hem maddi hemde kalıte acısından gecer notu veren citciler ılk basta ınanmadıkları bu urunun mucızevi sonuclarından sonra kucuk bır alanda denedıklerı B5A nın ekım alanlarının tumunde uygulanabılırlıgıne kendı gozlerıyle şahit oldular ve artık bılınıyorkı nesılden nesıle aktarılan ekım yontemlerıne bır yenısıni ekledıler bı sonrakı nesıl citcilik anlayısına B5A yı ekliyecegınden eminim saygılarımı sunuyorum……
Bu mesajı okunabilmesi amacıyla aşağıdaki şekilde düzenliyoruz.
Türkiye'nin çeşitli illerinde denenmekte olan B5A nın olumlu, etkileyici, gözle görülür farklarını forum sitesine gönderilen mesajlardan anlamakla birlikte, İç Anadolu Bölgesi’nde bu ürünle ilgili analizleri ve yapmış olduğum gözlemleri saygı değer üyelerle paylaşmak istedim. Sayın Hüseyin Ovak’ın da değindiği gibi hayatını çiftçilikle idam ettiren halkın tabularını yıkmak gerçek anlamda çok zor. Nesilden nesile aktarılmış tarımsal bilgilerle tarlalarını ekmekte olan çiftçi kesimiyle derinden sohbet etme fırsatımız oldu.
B5A yı onlara sunduğumda, çiftçi kesimden bizlere yansıtılan tek düşünce çok fazla ürün alma isteğiydi. bu zamana kadar çiftçi halkın sadece bu isteğinden faydalanan bir çok üretici firma çok urun garantisi vererek çiftçilerin zihnini bulandırıp ticari kar anlamlı bir çok ürünle onlarla temasa geçip başarılı olmuşlar. Kimse “zararlı mı, değil mi, sağlık koşullarında bir aksilik çıkar mı” araştırması içinde bulunmamış, a kişi gelmiş “bunu kullanın tarlanıza” demiş, b kişi gelmiş “bundan kullanmanız lazım” demiş. Çiftçi bu durumda neye inanacağını şaşırmış. Nitekim çiftçinin tabularını yıkmak bir hayli güç hale gelmiş.
Bu sohbetleri ettiğimiz kişilere referanslarımız aracılığı ile B5A ile tanışma fırsatında bulunduk ve bu zamana kadar olan en somut örneği aldık domateslerde biberlerde salatalıklarda mükemmelin ötesinde sonuç aldık. Mucizevi olarak nitelendirilen B5A nın diğer ürünlere göre en alternatiflisi olarak hem maddi hem de kalite acısından geçer notu veren çitçiler, ilk basta inanmadıkları bu urunun mucizevi sonuçlarından sonra küçük bir alanda denedikleri B5A nın ekim alanlarının tümünde uygulanabilirliğine kendi gözleriyle şahit oldular ve artık biliniyor ki, nesilden nesile aktarılan ekim yöntemlerine bir yenisini eklediler.
Bir sonraki nesil çiftçilik anlayışına B5A yı ekleyeceğinden eminim.
Saygılarımı sunuyorum..
Mine Pakkaner
04-11-2008, 14:17
Çim alanda yaptığımız denemeler sonucu B5A kayda değer bir sonuç vermemiştir.
Deneme hem yazlık, hem de kışlık çimler üzerinde yapılmıştır. Kışlık çimler Lollium ve Festuca varyeteleri karışımıdır. Yazlık çeşit olarak hem stolon ve rizomdan hem de tohumdan yetişen çimler üzerine uygulama yapılmıştır. Tohumdan tesis edilen çim alan Bermuda ağırlıklı Akdeniz mix, çelikten ise yine bir Bermuda varyetesi Tifway çimidir.
denizakvaryumu
04-11-2008, 14:31
Mine Hn.
B5a yı başka alanlarda da test ettiniz mi? Ağaçlar,çalılar, sebzeler vs.
Mine Pakkaner
04-11-2008, 14:49
Hayır uygulama sadece çim alanlarda yapılmıştır.
denizakvaryumu
04-11-2008, 14:55
Sayın Hüseyin Ovak, bende ürünlerinizin denemesini danışmanlığını yaptığım seraların bazılarında kullanmak istiyorum, yazılanları okudum, kendi kanaatimce bu ürünün faydalı olacağını biliyorum, gözlemlerimide buradan aktaracağım.
Sn.envor
ürünü denediniz mi?Sonuçlar nasıl?
Hüseyin Ovak
04-11-2008, 18:43
Çim alanda yaptığımız denemeler sonucu B5A kayda değer bir sonuç vermemiştir.
Deneme hem yazlık, hem de kışlık çimler üzerinde yapılmıştır. Kışlık çimler Lollium ve Festuca varyeteleri karışımıdır. Yazlık çeşit olarak hem stolon ve rizomdan hem de tohumdan yetişen çimler üzerine uygulama yapılmıştır. Tohumdan tesis edilen çim alan Bermuda ağırlıklı Akdeniz mix, çelikten ise yine bir Bermuda varyetesi Tifway çimidir.
Sayın pakkaner;
B5A ile yaptığınız denemeler ve sonuçlarını objektif bir şekilde foruma yansıttığınız için teşekkür ederim.
Aslında size deneme amaçlı B5A gönderdiğimde sonucun olumlu olacağından emindim, çünkü B5A gün batımından sonra hiçbir şeyle karıştırılmadan ve kullanılan ekipmanlarda kimyasal kalıntı yok ise hakikaten çok iyi sonuçlar veriyor(Ürünün çeşidi ne olursa olsun). Çim alanlarda bizzat denemeler yaparak olumlu sunuçlar daha önceden alındığı için (Kütahya POYRAZ YEM ve Hava lojmanları buna birer örnek verilebilir.)yaptığınız bu gözlem beni çok şaşırttı.Sizin uygulama konusuna tam olarak uyduğunuza da eminim.Kayda değer bir sonuç alamamanızın uygulama yaptığınız alanda B5A ya ket vurucu bazı etmenler olabileceğini düşünüyorum. Örneğin B5A dan 10 günden daha az zaman önce kullanılan bir kimyasal madde ya da B5A uygulanışı sırasında hava şartları ile gelebilen başka bir etmen..(uygulandıktan hemen sonra yakındaki bir fabrikadan gelebilecek asit yağmuru gibi...)
Sorunun ne olduğunu kestirmem çok zor ancak; Ağaçlar net üyeleri ve Türk tarımı için B5A yı tekrar test etmenizi sizden istirham ediyor, Saygılar sunuyorum...
Sn.envor
ürünü denediniz mi?Sonuçlar nasıl?
B5A'yı topraklı tarımda domates üzerinde denettim, denerken her serada 10 sıranın damlamasının kapatılmasın söylememe rağmen malesef üç sera sahibide bu uyarıyı dikkate almayıp tüm seraya B5A'yı uygulamışlar:D:D
Yalnız uygulama yapılan seralarda bitkinin gelişim tepe bölgesininde gözle görünür bir gelişme oldu, yalnız bitkiye iz element takviyeside yaptık bu arada, bu gelişimin iz elementtenmi, yoksa B5a'dan mı? Bunu bilmiyorum :(
Hüseyin Ovak
04-11-2008, 20:46
B5A'yı topraklı tarımda domates üzerinde denettim, denerken her serada 10 sıranın damlamasının kapatılmasın söylememe rağmen malesef üç sera sahibide bu uyarıyı dikkate almayıp tüm seraya B5A'yı uygulamışlar:D:D
Yalnız uygulama yapılan seralarda bitkinin gelişim tepe bölgesininde gözle görünür bir gelişme oldu, yalnız bitkiye iz element takviyeside yaptık bu arada, bu gelişimin iz elementtenmi, yoksa B5a'dan mı? Bunu bilmiyorum :(
Sayın envor;
Yaptığınız uygulamalardaki B5A etkisini görebilmek için başka hiçbir madde kullanmadan bu denemeyi yapmalısınız...Eğer yaptığınız uygulamada B5A mı yoksa iz element mi etkili ikilemi var ise bunu başka bir seraya aynı izelementi uygulayarak(B5A sız) diğer bir seraya da sadece B5A uygulayarak test edebilirsiniz.Ayrıca B5A nın farkını uygulama yaptığınız alndan elde ettiğiniz ürünün lezzeti,kalitesi ve raf ömrünün uzun olmasından da fark edebilirsiniz..****** tam sonuç alabilmek için B5A yı enaz 3 kez uygulamalısınız...
B5A uygulamalarında amacımız Türk çiftçisinin girdi maliyetlerini azaltarak daha iyi,daha kaliteli verim almasıdır...Bunu başarabilirsek Türk tarımına hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum...Saygılar...
Mine Pakkaner
04-11-2008, 23:38
Sayın Ovak, aynen düşündüğünüz gibi uygulamada hiçbir eksiğimiz olmamıştır. Hatta hava kararınca yapılan uygulama takdir edersiniz ki güçlük yaşatır, buna rağmen prosedür eksiksiz uygulanmıştır.
Kayda değer bir sonuç alamamanızın uygulama yaptığınız alanda B5A ya ket vurucu bazı etmenler olabileceğini düşünüyorum. Örneğin B5A dan 10 günden daha az zaman önce kullanılan bir kimyasal madde ya da B5A uygulanışı sırasında hava şartları ile gelebilen başka bir etmen..(uygulandıktan hemen sonra yakındaki bir fabrikadan gelebilecek asit yağmuru gibi...)Uygulama yapılan alan şimdiye kadar hiç kimyasal gübre verilmemiştir. Şimdiye dek sadece organik gübre kullanılmıştır. Uygulama sırasında hava şartlarında uygunsuz bir durum olsaydı benim profesyonelliğim ve tecrübemdeki biri süreci başlatmazdı. Yakında hiçbir fabrika ve İzmir'de uzun süredir yağış ta yok.
Bu arada siz B5a yı neden profesyonel olarak test ettir miyorsunuz? Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bir kaç deneme kurdurabilirsiniz. Kesin bilimsel sonuçları da alır göğsünüzü gererek kullanır, sitenizde de yayınlarsınız. İşte asıl o zaman sonuçlar güvenilir olacaktır. Bir saksı çiçek, birkaç sebze, bir iki ağaç deneme sonucu vermez.
Bu arada ürünü akşam saatlerinde uygulatma zorluğunu da takdir edersiniz. Güzelce temizlenmiş traktör arkası ekipmanla, akşam karanlığında traktörün farında 10 dönüm çim alanda uygulanan ürün keşke çok inanılmaz sonuç verseydi de emeğimize değseydi, keşke çimde mucize yaratsaydı. Biz de kullansaydık. Ancak bu dönemde fevkalade bir sonuç almadık. Belki de stres altındaki bir alanda güzel sonuç alınır.
...Ağaçlar net üyeleri ve Türk tarımı için B5A yı tekrar test etmenizi... Ürünü yeniden aynı alanda denemek doğru olmaz. Çünkü yakında bu çimler kış dönemine girecek. Gerçi henüz İzmir' de 29 -28 derece sıcakları yaşıyoruz ama tecrübelerimiz kasım ayının ikinci yarısında sıcaklık düşmelerine tedbir aldırır. Bu dönemde çim (özellikle yazlık çimler dormansiye girecekler) zaten duracağı için ürün bize başarısız izlenimi verebilir. Sizden ve Selahattin Bey' den temin ettiğim ürünlerle denemeyi yapmıştım. Şu dönemde deneme yapacağım bir bitki yok.
İsterseniz bir süre sonra buğday, yonca ve arpada deneyebilirim. O zaman size bildiririm, bana örnek yollarsınız.
Hüseyin Ovak
05-11-2008, 00:26
Sayın pakkaner;
Sizin profesyonelliğinizden asla şüphem yok,olmadı da...Zaten sizin mesleğinizde saygın bir mühendis olmanızdan dolayı gözlemlerinizin benim için çok değerli olduğunu daha önceden de belirtmiştim ve her zaman da geçerli...Sizin de söylediğiniz gibi aynı üründe tekrar deneme mevsim itibarıyle şimdi doğru olmaz,ancak ben uygulama yaptığınız bu alanda bahar ayında B5A nın (topraktaki aktivitesini artırarak) güzel gelişmeler olacağını umuyorum...Diğer ürünlerde yapacağınız denemelerde de her zaman elimden ne geliyorsa yapacağım....
B5A yı bizim profesyonelce test ettirmemiz konusuna gelince; daha önceden forumda belirttiğim gibi bu çalışmalarımız sürmektedir.Bulgaristan'da 16 enstitüde yapılan uygulamaların tamamından B5A olumlu sonuç aldı ancak; şuanda Bulgaristan hükümetinin oluşturduğu bir komisyon 2 ayrı analiz daha istedi.Tabi bu uygulamalar uzun bir süreç alıyor...Bu sonuçlar tamamlandığında forumda bu sonuçları ve belgelerini yayınlayacağım... Ege Üniversitesi için yaptığınız öneriyi dikkate alıp yakın zamanda böyle bir girişimde de bulunacağız... Saygılar....
Merhabalar !
Hüseyin bey, B5A nın ilk uygulamarı ürünün oldukça başarılı olduğunu bana hissettirdi. Sanraki uygulamalarım ise henüz deneme aşamasında. Uygulayalı henüz 10 gün olmadı. İkinci uygulamayı 10 günün sonunda akşam alacakaranlıkta yapacağım. Sabah saat 06 da yaptığım uygulamayı gözlemlemeye devam ediyorum. Şu anda pek bir şey yok ama başarılı olacağını tahmin ediyorum. Diğerlerine göre renklerde bir canlanma gözlemliyorum şimdiden.
Ben burdan size Mehmet beye çok teşekkür ediyorum. Mehmet beyin gönderdiği teras için uygulayacağım malzemeyi henüz fırsat bulup uygulayamadım. Yarın Ankara yolcusuyum kısmetse bir döneyim ilk işim uygulamak olacak. Telefonla görüştüm kendisi ile uygulamadan önce arayıp detaylı bilgi alacağım. Bu günlerde biraz unutganmı oldum ne. Aslında bir şeyler konuşmuştuk telefonda. Bana bıraktığınız deneme amaçlı B5A ların bir bölümü yerlerine ulaştı. Ancak yoğunluğum sebebi ile pek takip edemedim doğrusu. Yakında yol haritam belli olacak ondan sonra detayları olmazsa bir araya gelir yüz yüze görüşürüz diye düşünüyorum. Mesleğimle ilgili bir iki teklif var. Bakalım rota ne olacak. Yarın veya öbür gün Ankarada birisi netleşmiş olacak gibi duruyor. Benden bu kadar ya sizler neler yapıyorsunuz. Yeni gördüm inanın 26 Ekimdeki toplantı yazınızı. Kusura bakmayın. Aslında kahveye biraz fazlamı takıldık ne ? Şöyle bir dolaşayım dedim neler buldum neler yine. Haziranda düşündüğünüz toplantı için mesaj yazarım sayfaya ancak umarım o zamana kadar yüz yüze görüşürüz.
Sevgiyle kalın.
Benim yaptığım denemeler şu şekilde sonuç verdi:
Thunbergia alata'larda çok olumlu sonuç aldım. Bitkiler hem çiçek yönünden çoştu hem yapraklardaki mantar geçti.
Güllerde yaptığım denemelerde güllerin sürgünlerinde ve çiçekler tomurcuklarında çok bariz bir artış oldu.
Bambusa lako, Phyllostachys aurea, Phyllostachys nigra türü bambularda yaptığım denemelerde elle tutulur bir sonuç alamadım.
Sardunyalarda sonuç alamadım.
Bitkiler aynı türden olmak üzere ikişerli gruplara ayırdım. . İlk gruplara B5A uyguladım, ikinci gruplara bugüne kadar uyguladığım yaprak gübresi uyguladım.
B5A, 10 gün boyunca herhangi bir kimyasal uygulanmadan, geceleyin, hem yapraktan hem sulama suyu ile kökten verdim. 5 Lt. suya 5 cc B5A oranında uyguladım.
Fakat şu an kışa girdiğimiz için bitkiler zaten uykuya hazırlanıyor. Geceleri 10 derecenin altına düşmeye başladı. O yüzden verim alamadığım bitkilerdeki sonuçlar çok güvenilir değil. Baharda aynı bitkilerdeki sonuçlarına tekrar bakacağım. Elimde yeterli miktarda B5A var.
papatyam
05-11-2008, 08:26
Ben balkon ve salon bitkilerimde kullandım, gelişimlerinden de memnunum.
Hüseyin Ovak
05-11-2008, 11:25
Sayın Cemal S.
Pek yakında aynı yolculuğa bende çıkacağımdan sizin meşguliyetinizi çok iyi anlıyorum. Neredeyse hayata yeniden başlayacağız. Hakkımızda hayırlısı... Hele siz rotanızı bir çizin, ben arkanızdan geleceğim.:)
B5A ya gelince; ilk uygulamanızın sonuçları, yeni yaptığınız uygulamaların ip uçlarını veriyor zaten. Umarım onlardan da iyi sonuçlar alacaksınız. Ben sabırsızlıkla olumlu **** olumsuz sonuçlarınızı bekliyorum. Saygılar sunuyorum...
Mine Pakkaner
05-11-2008, 11:55
Evde saksılarında deneme yapacak olan arkadaşların ellerindeki ürünü şu şekilde uygulamaları gerekir;
Aynı bitkiden iki adet olursa net sonuç elde edersiniz. Birine hiçbirşey vermeyecek, herzaman baktığınız gibi bakmaya devam edeceksiniz, diğerine ürünü uygulayacaksınız. Aradan geçen en az 15 gün sonunda iki bitki arasındaki farkı gözlemleyeceksiniz.
Mine Pakkaner
05-11-2008, 12:19
... Ege Üniversitesi için yaptığınız öneriyi dikkate alıp yakın zamanda böyle bir girişimde de bulunacağız...
Benimle irtibat kurmanız halinde sizi uygun yerlere yönlendiririm.
İlaçlarda da yapılan bir metod bu. plasebo efektini görmek için... çifte kör deneme denir.
Ben burda şunu yaptım aynı bitkilerden üç kontrol gurubu oluşturdum.
brinci guruba B5A verdim ikinciye bekletilmiş alkolu uçurulmuş biralı su diğerine de normal su.
Starlizia, ve baugonvillea'larda denedim. Bira ile B5A arasında hiç bir fark gözlemliyemedim. sırf su ile arada çok bariz bir fark yine de oluşmadı ancak yaprakları daha güçlüydü.
Yerdeki fren balata izlerini temizleme deneyiminde bulunmadım :D onu da denersem yazarım :D
Emine Aktaş
05-11-2008, 21:06
Sayın praecox, biralı su denemenizde neyi gözlemlemek istediniz? Bir tür maltın bitki gelişimi üzerinde etkilerini gözlemlemek olabilir mi?
Selahattin Yılmaz
07-11-2008, 08:23
Benim elde ettiğim sonuçlar:
Uygulama damlama sulamadan yapılmıştır. Normalde ayda bir çapalama yaptığım (ve ilk resimde yeni çapa yapılmış) halde çapaya uygun bir otlanma olurdu. Birazda yağışların etkisiyle osla gerek dahada coştu. Ramazanda ikinci bir çapa yapmak zorunda kaldım fidanların arası yeşillikten görünmüyor otlar bile olduğundan çok fazla coştu. B5A dışında hiç bir gübre vermedim. 2 Uygulama yapıldı. İlk uygulama ağustosun sonunda ikincisi 10 gün sonra.
İlk Uygulamadan 1 hafta sonra (Ağustos sonu):
52115
21 Eylül B5A verdikten yaklaşık 20-25 gün sonraki hali
52112
Hüseyin beylerin fuarda gelişinde çektim erguvanların arasına girilmiyordu. yaz boyunca yan dallarda 20-30 cm sürgünler olduğu halda1,5 ayda 40 cm lik dip ve yan sürgünleri vermişti, halen budama yapmadım orman gibi oldu, bu hafta sonu gireceğim nasipse.
52118
Bu gün gidebilirsem yeni resim çekeceğim şu an ottan arınmış ve tertemiz sürgün gelişimi daha bariz görünüyor.
Sayın praecox, biralı su denemenizde neyi gözlemlemek istediniz? Bir tür maltın bitki gelişimi üzerinde etkilerini gözlemlemek olabilir mi?
Özelikle orkidelerde sıkça kullanılabilen bir tür organik gübredir bira. Özelikle yaprak gübrelemesinde iyi sonuçlar verir.
Emine Aktaş
07-11-2008, 09:46
Sayın praecox, teşekkür ederim. Mısır ve türevlerinin , toprağa organik madde kazandırma oranının yüksek olduğunu biliyordum. Onun için, yaptığınız uygulama dikkatıimi çekti.
Zaten baştan beridir B5A'nın üretiminin çok da değişik bir yöntem olmadığı yönünde düşüncelerim var.
Bir tür tahılın veya organik maddenin, bazı tür micro-organizmalarca degradasyonu, decompozisizasyonu v.s. gibi işlemler sonucu oluşmuş bir karışım. Bira da hayvansal gübre de zaten böyle bir şey değil mi?
İlaçlarda çifte kör denemeler dediğimiz testlerde bazen plaseboya bazen de referans bir maddeye karşı denemeler yapılır benim denemelerim de bu gibi bir referans madde ve plaseboya karşı oldu.
Tabii benim şahsi denemelerim çok da akademik değil. Ancak aynı oranda da bir sınıf bitkiye sadece tek tür bir gübre tatbik ederek elde edilen sonuç da akademik bir sonuç değildir hatta ilacın etkinliği üzerinde bir veri teşkil etmez.
Tekrarlanabilirliği de çok önemlidir.
Emine Aktaş
07-11-2008, 14:27
Hocam, zaten organik tarımın amacı da bu zaten. Ekolojik dengeyi bozmadan maksimim yarar elde edebilmek. Yemek yapmak için her türlü malzeme var ama yemek yapabilmek için biraz gayret etmek gerekiyor.
denizakvaryumu
07-11-2008, 15:13
Aslında B5A konusunda Mine Hanım çok güzel bir konuya değindi.
A şahsı "B5A için çok iyi" dedi
B şahsı "B5A bir işe yaramaz" dedi
C şahsı "B5A bazı bitkilerde işe yaradı" dedi
gibi kişisel yorumlar ve uygulamalar yanında, bu ürün Ege Üniversitesine test için verilir ve sonuç görülür.
Sanırım B5A nın bitkiler üzerindeki etkileri için şimdiye kadar herhangi bir üniversiteden bir belge alınmadı veya istenmedi.
Bu konuda ben de Mine Hanıma katılıyorum ve B5a nın Ege Üniversitesinde test edilmesi gerekliliği üzerinde duruyorum.
Yine B5A nın üretildiği yerle ilgili hiç bir resim buraya eklenmedi, açıkçası bu durum da merak konusu...
Sn.B5A üreticilerinin;
en kısa zamanda bu ürünün bitkiler üzerindeki etkilerinin test edilmesi için Ege Üniversitesiyle görüşeceklerine veya Mine Hanımla bağlantıya geçeceklerine inanıyorum.
.
Sayın Hüseyin Ovak, Yalova'daki fuar gezisi sebebi ile olan tanışmamızda bizlere sunduğunuz B5A sıvı organik gübreyi eve gelir gelmez denedim. Bu denemeyi tüm çiçeklerimde yaptım. Genel olarak bitkilerimin yapraklarında koyu yeşil ve ipekimsi bir görüntü oluştu. İki fotoğraf ekleyebildim. Bunun sebebi web cam e saksıları taşıyamamamdandır. Birinci fotoğraftaki cam güzeli B5A yı vermemden 5-6 gün sonra çoştu nerede ise yaprakları görünmüyordu. Fotoğraf çekmek için asılı oldu yerden almaya çalışırken çoğu kırıldı çiçekleri de bu kadar kaldı ( olsun budanmış oldu, üstünde bir sürü tomurcuk var nasıl olsa ;) ) Diktiğimden buyana hiç bukadar çiçekli olmamıştı. İkinci fotoğraftaki bitkim ise yaklaşık 20 günde, kalemle gösterdiğim yerden boy attı. Yaprakları çok sağlıklı görünüyor. Genel olarak yapraklı bitkilerimde canlılık, ipeksi parlak bir görünüm, çiçekli bitkilerimde ise; yaprak gelişimi yine mükemmel ayrıca bol çiçek açma ve tomurcuk verme eğilimi gördüm. Yine pencere önünde yetiştirdiğim artık sökmeyi düşündüğüm biberlerde, havanın soğumuş olmasına, güneşli hava olmamasına rağmen bol çiçek ve meyve vermeye yatkınlık farkettim.
Bitkilerimdeki gözle görülür farkı izledikten sonra, B5A'yı memleketteki bağımda bulunan deveklerde denemeye karar verdim. Gelişmeleri yine buradan sizlerle paylaşacağım.
Hüseyin Ovak
07-11-2008, 19:12
Sayın denizakvaryumu;
Tespitlerinizde çok haklısınız...Şuanda yurtdışında bazı enstititülerden sonuçlar bekliyoruz...Bu sonuçlar geldikten sonra sayın Mine PAKKANER ve sizin tesbit ve önerilerinizi dikkate alarak Türkiye'de bir üniversitede(bu muhtemelen sizin önerileriniz doğrultusunda EGE ÜN. olacak) demo oluşturup B5A nın üniversite ortamında yapılmış test sonuçlarını alacağız...Ancak biz yeni bir firmayız..Takdir edersiniz ki bazı ticari acemiliklerimiz ve ekonomik zorluklarımız var...Bu nedenle bize biraz zaman tanıyın..doğru bir ürün üzerinde olduğumuzu biliyor ve bu ürünü Türk tarımına kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.Sadece biraz zamana ihtiyacımız var.Anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum...
şenol coca
09-11-2008, 17:06
Degerli agaçlar net. üyeleri 2.11.008 tarihinde Karacabey çavuşköyde pırasada yaptığımız çalışmayı görmeye gittik çiftçi arkadaşın yaklaşımından pırasanın güzel olduğu belliydi.Çaylarımızı içip hemen tarlaya yola çıktık.3 dönümün yarısı B5A lı diger yarısı kimyasal gübreli.B5A lı kısımda boylar daha yüksek sap kısmı daha geniş ve B5Alı kısımda saatin 14:30 olmasına ragmen salma yoktu diğer yarısıda tam tersi oldukça salıktı.2 bölümdende pırasa toplayıp aynı gün 2 ayrı yemek yaptık.Tadıda çok farklıydı.Resimleri sizlerin değerli yorumlarına bırakıyorum..
Benim elde ettiğim sonuçlar:
Uygulama damlama sulamadan yapılmıştır. Normalde ayda bir çapalama yaptığım (ve ilk resimde yeni çapa yapılmış) halde çapaya uygun bir otlanma olurdu. Birazda yağışların etkisiyle osla gerek dahada coştu. Ramazanda ikinci bir çapa yapmak zorunda kaldım fidanların arası yeşillikten görünmüyor otlar bile olduğundan çok fazla coştu. B5A dışında hiç bir gübre vermedim. 2 Uygulama yapıldı. İlk uygulama ağustosun sonunda ikincisi 10 gün sonra.
İlk Uygulamadan 1 hafta sonra (Ağustos sonu):
52115
21 Eylül B5A verdikten yaklaşık 20-25 gün sonraki hali
52112
Hüseyin beylerin fuarda gelişinde çektim erguvanların arasına girilmiyordu. yaz boyunca yan dallarda 20-30 cm sürgünler olduğu halda1,5 ayda 40 cm lik dip ve yan sürgünleri vermişti, halen budama yapmadım orman gibi oldu, bu hafta sonu gireceğim nasipse.
52118
Bu gün gidebilirsem yeni resim çekeceğim şu an ottan arınmış ve tertemiz sürgün gelişimi daha bariz görünüyor.
Selahattin bey,yaz sonu olmasına rağmen hakikatten çok güzel bir yeşillenme olmuş.Fotoğraflarda çok bariz görülüyor.Nazar değmesin.
Hüseyin Ovak
10-11-2008, 09:34
Degerli agaçlar net. üyeleri 2.11.008 tarihinde Karacabey çavuşköyde pırasada yaptığımız çalışmayı görmeye gittik çiftçi arkadaşın yaklaşımından pırasanın güzel olduğu belliydi.Çaylarımızı içip hemen tarlaya yola çıktık.3 dönümün yarısı B5A lı diger yarısı kimyasal gübreli.B5A lı kısımda boylar daha yüksek sap kısmı daha geniş ve B5Alı kısımda saatin 14:30 olmasına ragmen salma yoktu diğer yarısıda tam tersi oldukça salıktı.2 bölümdende pırasa toplayıp aynı gün 2 ayrı yemek yaptık.Tadıda çok farklıydı.Resimleri sizlerin değerli yorumlarına bırakıyorum..
Evet; bu pırasa tarlası Çavuşköylü Kahveci İsmail'e ait...Yaz başında Kahveci İsmail'le görüştüğümüzde köydekiler pırasanın durumunun çok kötü olduğunu ve bu tarladan pırasa almayacağını söylemişler...Ben Kahveci İsmail'e B5A yı önerdim. O da amiyane tabirle ölmüş eşek kurttan korkmaz,denemekte fayda var deyip B5A yı kullandı...Ve sonuç ortada...
Aslında Sayın Selahattin Yılmaz'ın B5A hikayesi de ilginç...(Bu hikayeyi bazı üyeler Yalova fuarında dinlemişlerdi)..Selahattin hoca B5A kullanmaya en zor ikna ettiğimiz üyelerimizden..Ancak yine de B5A ya güvenemeyip,tarlasında kimyasal gübre kullanmak istemiş...Gübreyi almış ancak; gelirken küçük bir trafik kazası nedeniyle Kimyasal gübre yola dökülmüş ve Sayın Selahattin Yılmaz Tarlasında B5A kullanmak zorunda kalmış...15-20 gün sonra gördüğü gelişme O'nun da B5A ya inanmasını ve güvenmesini sağladı...
B5A ile alınan sonuçlar geldikçe B5A kullanımı da artarak devam ediyor...Üyelerimizin aldıkları sonuçları merakla bekliyor;Saygılar sunuyorum...
Selahattin Yılmaz
10-11-2008, 09:55
Bu da hafta sonu çektim fidanlıktaki erguvanların son hali İlk fotoğraf ile aynı açıyı yakalayacağım bir fotoğraf daha çekeceğim fark görülsün...
52423
B5A'lı süs narım bu yıl martta tohumdan ekim yapmıştım.
52424
Hüseyin Ovak
12-11-2008, 14:41
SAKSIDA B5A UYGULAMASI YORUMSUZ
http://www.bmrtarim.net/index.php?option=com_seyret&Itemid=63&task=videodirectlink&id=54
Lütfen videoları 4,1,2,3, OLARAK İZLEYİN...
Sayın Hüseyin Ovak,
Bana göderdiğiniz B5A gübreyi damlama sulama yoluyla bodur elmalarıma,Japon eriklere,
hurma ve cevizlere verdik.
Fakat anlayamadığımız gelişmeler oldu bu sene.Budamacılar ağaçları budamaya geldi bizim ağaclar yapraklarını dökmediği gibi yapraklar yeniden canlanmaya,şeftaliler yeniden yaprak vermeye,tam bodur elmalar ve Japon erikleri çiçek açmaya başladılar.Diğer bir deyişle sizin bu B5A bizim ağaçlara yalancı bahar mı yaşatıyor ne?
Hüseyin Bey,yapraklı ve çiçekli olsa da biz yine de budattık ağaçlarımızı.Yoksa baharı beklesemi idik?Aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
Hüseyin Ovak
18-11-2008, 12:12
Sayın Hüseyin Ovak,
Bana göderdiğiniz B5A gübreyi damlama sulama yoluyla bodur elmalarıma,Japon eriklere,
hurma ve cevizlere verdik.
Fakat anlayamadığımız gelişmeler oldu bu sene.Budamacılar ağaçları budamaya geldi bizim ağaclar yapraklarını dökmediği gibi yapraklar yeniden canlanmaya,şeftaliler yeniden yaprak vermeye,tam bodur elmalar ve Japon erikleri çiçek açmaya başladılar.Diğer bir deyişle sizin bu B5A bizim ağaçlara yalancı bahar mı yaşatıyor ne?
Hüseyin Bey,yapraklı ve çiçekli olsa da biz yine de budattık ağaçlarımızı.Yoksa baharı beklesemi idik?Aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
Sizin de söylediğiniz gibi bu bir yalancı bahar...:) B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona,translokasyon ve amplikasyona uğramış bitkilerin genom ve fenom'larını renatüre eder...Sonbaharda B5A verilen bitkide +12 dereceye kadar bitkinin yaprak,meyve ve filizlenmesini geliştirir,ve yaşlı yaprakların daha geç dökülmesini sağlayarak bitkiye daha fazla enerji kazandırır...Hava sıcaklığı +12 derecenin altına düştüğünde ise kök gelişimini artırarak bitkinin kışa hazırlanmasını sağlar.. Sıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar.Böylece bahardaki sürgünleri daha sağlıklı,daha dirençli duruma getirir...Sayın Yolaç; B5A çok farklı bir teknoloji...Bunu uyguladıkça (hep birlikte)daha iyi fark edeceğiz..SAYGILAR....
Mine Pakkaner
19-11-2008, 11:33
Sizin de söylediğiniz gibi bu bir yalancı bahar...:) B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona,translokasyon ve amplikasyona uğramış bitkilerin genom ve fenom'larını renatüre eder...Sonbaharda B5A verilen bitkide +12 dereceye kadar bitkinin yaprak,meyve ve filizlenmesini geliştirir,ve yaşlı yaprakların daha geç dökülmesini sağlayarak bitkiye daha fazla enerji kazandırır...Hava sıcaklığı +12 derecenin altına düştüğünde ise kök gelişimini artırarak bitkinin kışa hazırlanmasını sağlar.. Sıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar.Böylece bahardaki sürgünleri daha sağlıklı,daha dirençli duruma getirir...Sayın Yolaç; B5A çok farklı bir teknoloji...Bunu uyguladıkça (hep birlikte)daha iyi fark edeceğiz..SAYGILAR....
Sayın Ovak bu derece teknik bilgi verdiğinize göre, bilgilerin ve teknik terimlerin açılımını da üyelerin ve üye olmayan okuyucuların hepsinin anlayacağı şekilde yapacağınızı umuyorum. Özellikle şu bölümü,
çeşitli nedenlerle mutasyona,translokasyon ve amplikasyona uğramış bitkilerin genom ve fenom'larını renatüre ederSıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar. Buradan da solüsyonun antifiriz etkisi olduğunu araştırmalar sonucu öğrendiğinizi görüyor ve seviniyoruz. Yurt dışında yaptırdığınız deneme sonuçlarını almaya başladınız sanırım. Bizimle paylaşmalısınız.
Budama son derece önemli ve teknik bir konudur. Özellikle zamansız budama ağacın o sene hiç meyve vermemesine, ölümüne, hastalanmasına vs. sebep olabilir. Ayrıca B5a ağaçlarda yanlış bahar etkisi yapıyorsa bu mevsimde asla kullanılmaması gerekir. Değil üreticiyi teşvik etmek bu konuda kesin bilgilendirilmesini ve uyarılmasını sağlamak gerekir.
Bu konuda da sorulan soruyu cevaplayacağınızı umuyor ve bekliyoruz.
Satış başlığında sorulan soruları cevaplamamanızı rica ederim.
Hüseyin Ovak
19-11-2008, 14:21
Sayın Pakkaner;
Teknik terimler konusunda yaptığınız ikaz için çok teşekkür eder,üyelerimizden de özür dilerim...
Şimdi bu açıklamayı anlaşılır şekilde yeniliyorum:
Sayın yolac;
Sizin de söylediğiniz gibi bu bir yalancı bahar... (Bitkileriniz yazın kurak geçmesinden ve topraktaki kimyasal birikintiden dolayı strese girmiş.B5A uygulaması ile birlikte bitki stresten kurtulup filizlenme ve çiçek açma gibi tepkiler vermiş.) B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona(DNA zincirindeki kopmalar **** sıralamanın değişmesi),translokasyon(Hücrelerin başka bir şekilde yapılanmasının bozulması;(Ur oluşumugibi)nematod translokasyona bir örnek) ve amplikasyona (Genlerde Mutasyondan dolayı oluşan yapı değişimi) uğramış bitkilerin genom (Kromozomların son hali) ve fenom'larını(Kromozomlardaki durumun dış görünüşe yansıması,yapraklarda buruşma gibi..) renatüre(yeniden doğal hale dönüştürme) eder...
Sonbaharda B5A verilen bitkide +12 dereceye kadar bitkinin yaprak,meyve ve filizlenmesini geliştirir,ve yaşlı yaprakların daha geç dökülmesini sağlayarak bitkiye daha fazla enerji kazandırır...Hava sıcaklığı +12 derecenin altına düştüğünde ise kök gelişimini artırarak bitkinin kışa hazırlanmasını sağlar.. Sıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar.Böylece bahardaki sürgünleri daha sağlıklı,daha dirençli duruma getirir...Sayın Yolaç; B5A çok farklı bir teknoloji...Bunu uyguladıkça (hep birlikte)daha iyi fark edeceğiz..SAYGILAR....
Budama konusunda sayın Yolac'ı telefon ile arayarak budamanın yanlış zamanlamada yapıldığını ve budanan kısımlara budama macunu sürülerek 1 ay kadar sonra tekrar B5A uygulaması gerektiğini bildirdim...
Son baharda B5A uygulaması yapılmasını önermemizin sebebi ise; Yaz aylarında Meyve dökümünden sonra bitkinin çok fazla enerji kaybettiği ve bu enerjinin son baharda bitkiye tekrar kazandırılarak kışa güçlü girmesini sağlamaktır... (Yaşlı yapraklar daha geç dökülerek bitkinin güneşten maksimum derecede enerji almasını sağlamak)Bu durum sadece B5A için geçerlidir...
Yurt dışında yapılan deneme sonuçları elimize henüz ulaşmadı..Ulaşır ulaşmaz sizlerle paylaşacağımızdan şüpheniz olmasın...
Mine Pakkaner
19-11-2008, 15:38
Bu arada B5A' nın bitkiler üzerinde detaylı etkileri analiz edilmiş olmalı ki, fenom ve genomlardaki renatüre özelliği ortaya çıkmış olsun. Bu sonuçlara nasıl, kimler tarafından yapılan ve hangi bitkilerdeki çalışmalarla ulaştığınızı bilmek isteriz. Bu genetik analizlerin sonuçları gerçekten ilginç ve bitki dünyası adına umut verici, hatta mucize.
Bu arada meyve ağaçları için uygulama zamanı ve dozun çok spesifik olarak belirlenmesi gerek. Her meyve aynı özellikte değil. Sonuçta böyle yalancı baharlar çıkar ortaya, ağaçlar tam da kışa girerken zora girer.
Hüseyin Ovak
20-11-2008, 10:41
Bu arada B5A' nın bitkiler üzerinde detaylı etkileri analiz edilmiş olmalı ki, fenom ve genomlardaki renatüre özelliği ortaya çıkmış olsun. Bu sonuçlara nasıl, kimler tarafından yapılan ve hangi bitkilerdeki çalışmalarla ulaştığınızı bilmek isteriz. Bu genetik analizlerin sonuçları gerçekten ilginç ve bitki dünyası adına umut verici, hatta mucize.
Bu arada meyve ağaçları için uygulama zamanı ve dozun çok spesifik olarak belirlenmesi gerek. Her meyve aynı özellikte değil. Sonuçta böyle yalancı baharlar çıkar ortaya, ağaçlar tam da kışa girerken zora girer.
Sayın Pakkaner;
B5A 7 yıllık bir araştırma sonucu ortaya çıkan bir ürün.Elbette bütün olumlu ve olumsuz etkiler BMR tarım tarafından gözlemlenerek piyasaya sunuldu.Genom ve fenomlardaki renetüre özelliğine bir kaç örnek verilecek olursa; Antalya Demre'de nematod nedeniyle yaklaşık 80 cm iken kuruyan domates serasında yapılan B5A uygulamasından 15 gün sonra nodül(yumru) oluşmuş köklerde yeni sağlıklı kök sürgünleri ve bitki tepesinden sağlıklı filizlenmeler tesbit edildi.B5A uygulamasına devam edilerek o serada domates üretildi ve üretilen domateslerin lezzet olarak ta farklı olduğu gözlendi.Bu durumu fotoğrafladık.İstenirse sitelerimizde bu görüntüler var.Yine Antalya Serik' te ve Fethiye Kumluova'da Fusaryum hastalığı (Mantarımsı bir hastalık) nedeniyle yapraklarında buruşmalar meydana gelmiş domates ve biber seralarında B5A uygulamasından sonra bitkilerin yapraklarında düzelmeler,gelişiminde gözle görülür olumlu fark görüldü...Açık alanda ise Bursa Yenişehir Çeltikçi köyü ve Karacabey'in Beylik köyünde virüsten dolayı çökme olan biber tarlalarında B5A uygulamasından sonra hastalığın durduğu gözlemlendi.Bu tarlalardan yetişen biberler,B5A uygulanmamış tarlalardaki biberlere göre renginde,kokusunda ve lezzetinde bariz fark gösterdi...Ayrıca başlangıçtan itibaren B5A uygulanan tüm bitkilerin hastalanmadığı ve kendi savunma mekanizmalarını çalıştırarak Zararlılara karşı direnç gösterdiği gözlemlendi..Bu duruma da Antalya Lara'daki Patlıcan serası örnek verilebilir... Bu örnekler çoğaltılabilir...Ancak bir gerçek anlaşılıyor ki; bu uygulamalar bir üniversitede akademik olarak yapılıp,raporlanmadığı müddetçe bilimsel bir değer kazanmayacak...
Sizin önerileriniz doğrultusunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji bölümünden Yar.Doç.Dr. Sayın Süleyman Topal ile bir görüşme yaptım.Sayın Topal, B5A yı önümüzdeki günlerde Tez konusu olarak işleteceği ve sonucun BMR tarım'a bildirileceği sözünü verdi...Umarım bu bir başlangıç olur ve diğer üniversitelerde de B5A enine boyuna incelenip,Türk tarımına fayda sağlar....
Meyve ağaçlarındaki doz konusunda teknik arkadaşlar ile yaptığım görüşme de,Tüm bitkilerin yeşil aksamının aynı olduğunu, meyve çeşidi ve büyüklüğüne göre protein sentezlediklerini, 1 litre 5000 m2 ölçüsünün geçerli olduğunu, Zaman olarak ta Meyve dökümünden sonra 1 kez,filizlenme de (baharda) bir kez ve çiçeklenme döneminde birkez olmak üzere yılda üç kez uygulamanın doğru olduğunu belirttiler...
Yaptığım bu açıklamalarda bazı şeylerin muğlak kaldığını biliyorum ancak şimdilik bu şekilde açıklama yapabiliyorum..Umarım raporlarımız geldikçe bu konular da açıklığa kavuşur ve bitki dünyası B5A dan maksimum fayda sağlar...
Saygılar...
denizakvaryumu
20-11-2008, 11:54
...
... Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji bölümünden Yar.Doç.Dr. Sayın Süleyman Topal ile bir görüşme yaptım.
Sayın Topal, B5A yı önümüzdeki günlerde Tez konusu olarak işleteceği ve sonucun BMR tarım'a bildirileceği sözünü verdi...
İşte bu çok güzel bir haber, tebrik ederim.
umarım hoca bizim forumu izliyordur ve tezden sonra merak ettiklerimiz olursa cevaplandırır.
Sayın Mine Pakkaner,
Meyve ağaçlarında budama ile ilgili yazılarınızı büyük bir keyf ve sabırsızlkla okudum.Doğa ve ağaç sevgimden kaynaklanan bahçemde bodur M9 elmalarım(3 yaşında) galiba bu sene (bir ay önce)biraz erken üzerinde yeşil yaprakları varken budandı.Yani şimdi bunlar tamamen kuruyacaklar mı?Çevredeki köylüler bu sene hep erken budadılar.Gerekçe olarak havaların iyi gittiğini bildirdiler.
Lütfen bu konuda aydınlatabilirseniz,sevinirim.
Saygılar....
Mine Pakkaner
20-11-2008, 21:36
Sayın Ovak, benim bahsettiğim konu ürün denemesidir ki, bu da ancak bir ziraat fakültesinde yapılır. Çünkü ürün zirai bir üründür. Beklenen amaç da verimdir, hatta sizin iddianız ürünün bir bitki koruma ajanı olduğudur. Tarım formasyonu olmadan bu özellikler değerlendirilemez. Ürünün öğrenci tezi olarak incelenmesindense, hala deneme kurulması ihtiyacından bahsediyorum, ki sanırım tarafınızdan net anlaşılamıyorum.
Bu arada artık herhangi bir deneme sonucu almadan ürünle ilgili herhangi bir iddiada bulunmamanızı rica edeceğim. Genom ve fenomlar üzerindeki testleri nerede yaptırdınız diyorum (ki bu sizin iddianız) bana yine yuvarlak laflar ediyorsunuz. Hani öyle köşebaşında yapılabilir ve anlaşılabilir şeyler sanki. En iyisi susalım ve sonuçları bekleyelim...
Bu arada seçilecek tez konusunu merakla bekliyoruz lütfen bize de iletin.
Mine Pakkaner
20-11-2008, 21:39
Sayın Yolac, erken budama yapılması sonucu havalar bu şekilde yumuşak gitmeye devam ederse ağaçlar yeni sürgün verebilir, bunlar da dondan etkilenir. Yani risk mevcut. Hele bu durumda yalancı bahar asla istemeyiz. Donlara karşı dikkatli olunuz.
Sayın Mine Pakkaner,
Alakanıza candan teşekkürler.
kızılhisar
24-11-2008, 21:32
sn.Hüseyin bey,
Birkaç sorum olacak;
1-B5a nın meyve ağaçlarında senede üç kere kullanılması gerekir dediniz, bunun kaç tanesi topraktan kaçı yapraktan verilmelidir ve hangi mevsimde
2- havalar serinlediği için ve kapalı havalarda yani güneş olmayan havalarda b5a yı gündüz kullanabilir miyiz?
3- Ben her sene bu mevsimde, meyve ağaçlarında ve ceviz ağacında bordo bulamacı kullanıyorum. b5a kulanırsam bordo bulamacına ihtiyaç var mı veya aynı sürelerde kullana bilir miyim. Anladığım kadarıyla b5a ile bordo bulamacı aynı zaman dilimlerinde kullanılıyor gibi algıladım.
Gentiana
25-11-2008, 11:33
Bende katılabilirmiyim.Neden mi B5A sıvı organik gübreyi yapanı çok iyi tanıyorum.Onunla da sık sık görüşüyorum.B5A sıvı organik gübreyi de çok iyi tanıyorum.Dha doğrusu piyasada bulunan bir sürü gübreyi.Hep soruyorsunuz B5A nasıl bir gübre.Mikroorganizmalar büyüklüklerinie göre 5 grubta incelenir.En büyükleri bakteriler,bir küçüğü mikroplar,virüsler viroidler ve PPLO(ploropnömoniye)yani şimdiki adları ile mikoplazmalar.Ağırlıkları 0.1 ile 0.3 dalton kadardır.Yaşam şekilleri kendisinden büyü olana ve kısmen veya tamamen organelleri olan,hücre ve mikroorganizmalarıniçerisine girerek yaşarlar.Giriş yaptıkları mikroorganizmaların gücünü belki oktilyonlarca kat arttırılar.Bu henüz tahmin edilememekte.Yine bilim adamları mikoplazmaları iyi mikroorganizmalarlaazotobacter agila,nitro samanas,pseudomonas fleurecens gibi mikroorganizmalarlar restriksiyon(labaratuar koşullarında suni olarak)birleştirmeyi başaramamışlar.Bu olay bir şekilde B5A üzerinde başarılmış.Bunu başaranda öyle akademi mezunu falanda değil.Ama kendini yetiştirmiş birisi.Dünyada tek desem yeri var.Hatta sayın Ovak seracılık yapan bir asker ailesini bunların yanına götürmüş.O kişini yetiştirdiği salatalık larda birisini bir kez ısırdıktan sonrakaç kere insektişsit kaç kere hormon kullandığını söyleyivermiş.Yani B5A sıvı organik gübre tarif edilmez yaşanır desem yeri var.Şu anda bunu yapan arkadaş tamamen kendini saklıyor.Saklamak zorunda.
Gentiana
25-11-2008, 11:48
Sayın Ovak, aynen düşündüğünüz gibi uygulamada hiçbir eksiğimiz olmamıştır. Hatta hava kararınca yapılan uygulama takdir edersiniz ki güçlük yaşatır, buna rağmen prosedür eksiksiz uygulanmıştır.
Uygulama yapılan alan şimdiye kadar hiç kimyasal gübre verilmemiştir. Şimdiye dek sadece organik gübre kullanılmıştır. Uygulama sırasında hava şartlarında uygunsuz bir durum olsaydı benim profesyonelliğim ve tecrübemdeki biri süreci başlatmazdı. Yakında hiçbir fabrika ve İzmir'de uzun süredir yağış ta yok.
Bu arada siz B5a yı neden profesyonel olarak test ettir miyorsunuz? Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bir kaç deneme kurdurabilirsiniz. Kesin bilimsel sonuçları da alır göğsünüzü gererek kullanır, sitenizde de yayınlarsınız. İşte asıl o zaman sonuçlar güvenilir olacaktır. Bir saksı çiçek, birkaç sebze, bir iki ağaç deneme sonucu vermez.
Bu arada ürünü akşam saatlerinde uygulatma zorluğunu da takdir edersiniz. Güzelce temizlenmiş traktör arkası ekipmanla, akşam karanlığında traktörün farında 10 dönüm çim alanda uygulanan ürün keşke çok inanılmaz sonuç verseydi de emeğimize değseydi, keşke çimde mucize yaratsaydı. Biz de kullansaydık. Ancak bu dönemde fevkalade bir sonuç almadık. Belki de stres altındaki bir alanda güzel sonuç alınır.
Ürünü yeniden aynı alanda denemek doğru olmaz. Çünkü yakında bu çimler kış dönemine girecek. Gerçi henüz İzmir' de 29 -28 derece sıcakları yaşıyoruz ama tecrübelerimiz kasım ayının ikinci yarısında sıcaklık düşmelerine tedbir aldırır. Bu dönemde çim (özellikle yazlık çimler dormansiye girecekler) zaten duracağı için ürün bize başarısız izlenimi verebilir. Sizden ve Selahattin Bey' den temin ettiğim ürünlerle denemeyi yapmıştım. Şu dönemde deneme yapacağım bir bitki yok.
İsterseniz bir süre sonra buğday, yonca ve arpada deneyebilirim. O zaman size bildiririm, bana örnek yollarsınız.
Sayın Mine Pakaner.O toprakta daha önce organik adı altında hayvansal gübre kullanılmış mı.Veya her hangi bir şekilde dezefektan.Veya ilaç.Bazı insektisit veya herbisitlerin toprak ta kalış süreci çok fazladır.Veya toprak yapısındaki bozulmalardan dolayı toprak basit ve kolovent protein bağlama yeteneğini kaybeder.Eğer bu toprakta bu yetenek yoksa bunu B5A bir kerede başaramaz.Çünkü oradaki m,kroorganizmal dengenin oluşumu bir kaç yıl alabilir.Dikkat ederseniz ilaç ve gübreler gerçek gübreler bir yıllık denemelerle pişyasaya sürülmez.Hal böyle olunca bir veya bir kaç denemelerle de bir ürünü başarısız ilan etmek haksızlık olur.Sizin farkına vardığınız gözlemler ile.Bitkilerin fizyolojik yapısındadi değişmelerin ve ya değişmemeleri incelediniz mi.B5A uygulanan yerden uygulanmayan yerden toprak numunesi alıp analiz ettinizmi.
Hani bazı topraklar vardır.20 kg dap vs önerilir.Çiftçi 20 değilde daha iii olsun diye 120 atmıştır ama yinede ürün alamaz.Belki aşırı gübrelemeden dolayı kireç ve tuz birikimi var.Belkide kullandığınız su şebeke suyu.Bilemem ama B5A nın başarısızlığı asla kabul edilemez.İsterseniz H.OVAK vasıtasıyla bi,r toprak ve ürünörneği gönderin.B5A yı yapan kişi bir incelesin.
Gentiana
25-11-2008, 11:56
Sayın Mine Pakaner.O toprakta daha önce organik adı altında hayvansal gübre kullanılmış mı.Veya her hangi bir şekilde dezefektan.Veya ilaç.Bazı insektisit veya herbisitlerin toprak ta kalış süreci çok fazladır.Veya toprak yapısındaki bozulmalardan dolayı toprak basit ve kolovent protein bağlama yeteneğini kaybeder.Eğer bu toprakta bu yetenek yoksa bunu B5A bir kerede başaramaz.Çünkü oradaki m,kroorganizmal dengenin oluşumu bir kaç yıl alabilir.Dikkat ederseniz ilaç ve gübreler gerçek gübreler bir yıllık denemelerle pişyasaya sürülmez.Hal böyle olunca bir veya bir kaç denemelerle de bir ürünü başarısız ilan etmek haksızlık olur.Sizin farkına vardığınız gözlemler ile.Bitkilerin fizyolojik yapısındadi değişmelerin ve ya değişmemeleri incelediniz mi.B5A uygulanan yerden uygulanmayan yerden toprak numunesi alıp analiz ettinizmi.
Hani bazı topraklar vardır.20 kg dap vs önerilir.Çiftçi 20 değilde daha iii olsun diye 120 atmıştır ama yinede ürün alamaz.Belki aşırı gübrelemeden dolayı kireç ve tuz birikimi var.Belkide kullandığınız su şebeke suyu.Bilemem ama B5A nın başarısızlığı asla kabul edilemez.İsterseniz H.OVAK vasıtasıyla bi,r toprak ve ürünörneği gönderin.B5A yı yapan kişi bir incelesin.
B5A neden üniversitelerde incelenmiyor?veya inceletimiyor?
Türkiye de bir kavga vardır.Makam ve etiket kavgası.Alaylı okumuş vs gibi.Ben size soruyorum.Bu ürünü bulan bir kişi alaylı ise senin bile kabullenemediğin şeyi bir profa nasıl kabul ettirirsin.Oralardaki insanların çoğu dünyanın merkezi benim diyor.Kendilerinden başka bir merkezi de siliyor.Bunu yapan kişi neden kendisini bunlara yem etsin.Adamın gruruna dokunuyoır.Ben koskoca profken yapamadığımı bumu yapabilecek.Onlar türbanı çözemediler.Mikoplazmaların RNA zincirinin kaç megabaz olduğunu nasıl çözecekler.Amerikanın beyin gücünün%34 ünü türkler oluşturuyor.Onlar neden Amerikaya kaçtılar.Düğnyada ne yazıkki bir tek Türkiye deki üniversiteler bir buluşa imza atamamışlar.Somalideki basit bir üniversite dahi buluş yapmış.Kardeşim ilk önce nerede yaşadığımızın farkına varalım.Ama yurtdışında bir çok araştırmaları yapılıyor.Bunda emin olun.
Gentiana
25-11-2008, 12:12
Doktor Tarsanın Protonundan ne gibi farkları var acaba (sıvı olmak ve yerli üretim olmak dışında)?
Doktor tarsanın protonuyla devam et sen.Ondan farkı sıvı olması ve yerli üretim olması.Be adam 26 ülke bu konuda demo ve araştırma yapıyor.Sen hala şu bu diyorsun.Onuda geçtin burada bir sürü yazı oluşmuş.10 tane mükemmel sonuç ,bir tane de fark yok. Sence bunu sonucu ne.Adamlar dünya tarımın da bir devrim diyorlar.Sen daha nerdesin.O durakta uçak kalkmaz kardeş.
Gentiana
25-11-2008, 12:43
İlaçlarda da yapılan bir metod bu. plasebo efektini görmek için... çifte kör deneme denir.
Ben burda şunu yaptım aynı bitkilerden üç kontrol gurubu oluşturdum.
brinci guruba B5A verdim ikinciye bekletilmiş alkolu uçurulmuş biralı su diğerine de normal su.
Starlizia, ve baugonvillea'larda denedim. Bira ile B5A arasında hiç bir fark gözlemliyemedim. sırf su ile arada çok bariz bir fark yine de oluşmadı ancak yaprakları daha güçlüydü.
Yerdeki fren balata izlerini temizleme deneyiminde bulunmadım :D onu da denersem yazarım :D
1-B5A nın etiketinde arpa unu zaten yazıyor.
2-Nede sadece bitki üzerinde toprak yapısını inceledin mi
3-Bir insanlarda da göbek ve kilo yapar.Acaba bu sağlıklımı.
Ben diyorum bitki toprakta yetişir.Sadık yar dost odur.Toprağı düzeltelim.Siz diyorsunuz toprak önemli değil bitki önemli.
En çok kızdığım üniversite labaratuarıymış gibi ahkam kesip kesin tez koymanız.Ya sen anali yapmamışsın.Gözlemlemişsin.Bunun hakkında sonuç vermek için yaprak özelliklerini.ADP-ATP-NADP-NADPH gibi protein sentezleri solunum bazları üzerindeki gelişmeler ürün üzerindeki içerik aşamaları bunları test etmeden şudur budur,diye nasıl konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.Resmen demogoji yapıyorsunuz.Kerndi çıkmazlarınızın içerisinde çıkış arıyorsunuz.İlaçlarda v.s ürünlerde tek deneme veya test ile mi pşiyasaya çıkıyorlar.Siz çifte köt deneme yaptınız.Bu ürünün ne olduğu ortaya çıktı mı yani.Perdont haldeki mikroorganizmal yapısını ne yapacaksın.Bitkiye atıyor bakıyor ne olacak diye.Kedinin ciğere baktığı gibi.Söy bakalım senin bitkilerdeki allelokimyasal yapıları nasıl değişmiş.Her kes beni iyi dinlesin.Benimle yüzeysel olarak fikkir alışverişine girmeyin.Sırf konuşmuş olmak içinde olmaz bu iş.Ya herkes bir şeyler söylüyor,bende bir şey söyliyeyim.Adet yerini bulsu diye de olmaz.Yaa bakıyorum herkes birilerinin eksiğini hatasını araştırıyor.Bu ürün gavur malı olsaydı hiç biriniz bunlarıu yapmazdınız.Hiç deneme yapmazdınız.Elin gavuru yapmış yani derdiniz.Türk,üstelik lise mezunu biri yapınca vatan haini ilkan ettiniz be yeter.Haksızlık yapmayalkım.Bir çoğumuz gibi akademik imkanımız ve bilgimiz olmasına rağmen biz yapamamışsak,hocalarımız yapamamışsa bu bizi ayıbımız.Demekki biz okulu diploma için not için veya makan etşket için okumuşuz.İğneyi kendimize batıralım.İllaki Ziya ÖZEL veya bir başkası gibi bu adamı israile mi kaçıralım.!0.500 işsiz ziraat mühendisi var.Sonuçlarınıda gördünüz.Neden örgütlenip,dünya tarımında biz Türkler de varız demenin yollarına bakmıyoruz.Küçük kafalar kişileri,orta kafalar olaylar,büyük kafalar fikirleri konuşur.Biz tartışacağımız bu ürü daha nasıl fazla geliştirilebilir olması gerekirken,yok Türk mü yapmış yok şu mu bu mu.....Madem etnik köken arıyorsunuz elektriği kullanmayı edison yapmış ve okuma yazmayı 14 yılda öğrenmiş.Hadi kullanma.Hadi buluşuna kötü de şusu busu de.Beyler güneş balçıkla sıvanmaz.Sizin gibi 10.500 ziraat mühendisi işsiz.Türkiye de 70 üniversite 34 ziraat fakültesi var.Neden sizler yapamadınız böyle bir çalışmayı.Neden Türk toprakları bu hale geldi.Yörük sırtında kurban kesmeyelim yeter.Neden dağdaki toprak zenginleşiyorda senin tarlanda fakirleşme var.Oradaki bitkilerher yıl artıyor ve devamlı duruyor.Gübreleyen yok domuzdan başka çapalayan yok.İlaçlayan yok.Üstelik evinizdeki çiçeklerin toprağınıda dağdan getiriyorsunuz.Neden tarlalarınızdan almıyorsunuz.Türk tarımının bu hale gelişinden bizler sorumluyuz.Kanser vakaları son 2 yılda %339 oranlı arttı.BUndan da bizler sorumluyuz.Kıvırtacak hiçbir yeri,miz yok.Hala konvansiyonel tarım,hala konvansiyonel tarım.Avrupa 38 yıl oldu kurtlu elma yemeye başlayalı.Sen hala kamyon tekeri büyüklüğünde elma yiyorsun Afiyet olsun.Bende diyorum,bunu yapan adam da edison kadar değerli.O da tarımın edisonu.Aksini düşünen varmı.
MeyveliTepe
25-11-2008, 12:57
İlginç bir söylem tarzı... İyi ki bu başlıktaki mesajlarımı silmişim, yoksa vay halime...
Sn. Gentiana,
Sanırım sitede yeni olduğunuzdandır, forum adabında, farklı fikirlerde dahi olsak karşımızdakilere hitap tarzımız değişmez. Lütfen, bu noktaya dikkatiniz çekmek istiyorum.Sanırım yönetici arkadaşlarım da benimle aynı fikirleri paylaşacaklardır.:confused:
Sn.Gentiana,
Ben amatör biri olarak, belirli türdeki bitkilerimde denedim, hiçbir olumlu sonuç alamadım ama belki hata bendedir diye bu güne kadar da en ufak bir yorum yapmadım bu konuda. İlkbaharda yeniden denemeyi düşünüyordum.
Ancak bu tür fanatikliğe varan yazımlar ve hitaplar belki hak etmediği halde de ürünle ilgili soru işaretleri doğuruyor kafalarda. Sadece bilgileriniz ve konuya yaklaşımınızı sorgulamanız açısından belirtmek zorunda kaldım.
Saygılar
Gentiana, üslubunuz konusunda sizi uyarmıştım.
Hüseyin Ovak
25-11-2008, 23:11
sn.Hüseyin bey,
Birkaç sorum olacak;
1-B5a nın meyve ağaçlarında senede üç kere kullanılması gerekir dediniz, bunun kaç tanesi topraktan kaçı yapraktan verilmelidir ve hangi mevsimde
2- havalar serinlediği için ve kapalı havalarda yani güneş olmayan havalarda b5a yı gündüz kullanabilir miyiz?
3- Ben her sene bu mevsimde, meyve ağaçlarında ve ceviz ağacında bordo bulamacı kullanıyorum. b5a kulanırsam bordo bulamacına ihtiyaç var mı veya aynı sürelerde kullana bilir miyim. Anladığım kadarıyla b5a ile bordo bulamacı aynı zaman dilimlerinde kullanılıyor gibi algıladım.
Sayın Kızılhisar;
Sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışacağım..
1- B5A meyve ağaçlarında Meyve dökümünden sonra topraktan,Baharda filizlenmede Hem topraktan hem de yapraktan,Çiçeklenme döneminde ise kesinlikle topraktan uygulanmalı...
2-Damlama sulama sistemi dışında B5A havalar kapalı ve serin olsa dahi gün batımından sonra veya gün doğumunda kullanılmalı...
3-Bordo bulamacı dezenfektan olarak kullanılıyor genelde..Yani doğal ortama müdahale ediyoruz...Eğer ağaçlarınızda herhangi bir yaralanma var ise budama macunu kullanınız...Yok hastalık var dezenfektan kullanmalıyım diyorsanız,bordo bulamacı, göz taşı gibimeteryaller kullandıktan en az 20 gün sonra B5A kullanınız...Eğer ağaçlarınız sağlıklı ise,sadece B5A kullanınız...(Siz başınız ağrımıyorken,ya ağrırsa diye ağrı kesici alıyormusunuz?..)
Kısacası agaçlarınız sağlıklı ise B5A yeterli...Doğal hayata bir an önce dönmek gerek...Saygılar...
Hüseyin Ovak
25-11-2008, 23:39
Sayın üyeler;
B5A organik sıvı gübreyi bu sitede tanıtıp,kullanımı hakkında sizlere yardımcı olurken uslubumu hep düzgün tutmaya özen gösterdim...Zaman zaman konu başka boyutlara çekilse de ben hep yumuşak bir uslupla konuya yaklaşmaya çalıştım.B5A hakkında muhallif düşüncelere alışmıştım açıkçası...Ancak sayın gentiana öyle bir giriş yaptı ki; inanın bir kaç kez yutkundum...Sanki sayın yakamozşimsek fikir değiştirip geri geldi:)...
B5A konusunda olumlu olumsuz tüm eleştirileri zevkle takip ediyor, içinden almam gereken dersleri çıkarmaya çalışıyorum...
Sayın Gentiana'ya herhangi bir cevap vermeyeceğim...Ben kendisinin fikirlerine (bu güne kadar tüm üyelere olduğu gibi) saygı duyuyorum.Ancak açıkça söylemeliyim ki; bu usluba alışkın değilim ve tasvip etmiyorum...
Sayın Gentiana değerli bilgilerini ve fikirlerini daha uygun bir uslupla anlatırsa; bana ve tüm üyelere faydalı olacağına inanıyorum...Çünkü; benim amacım, Atom bombasının yan ürünü olan nitritin **** sinir gazının yan ürünlerinden olan insektisitlerin kullanıldığı ürünleri insanların tüketip çeşitli hastalıklarla boğuşmaları yerine,doğal olan ürünler ile beslenen sağlıklı yeni nesiller yetişmesine ve ülke tarımının gelişmesine katkıda bulunmaktı...Sayın Gentiana ve diğer saygıdeğer hocalarımın saygı,sevgi çerçevesinde benim bu amacıma yardımcı olacağını umuyor saygılar sunuyorum...
Mine Pakkaner
26-11-2008, 16:26
Hiçbir ürün, üstelik belki de gerçekten, son derece başarılı olacak ve gerçekten devrim yaratacak niteliklerdeyken, bu kadar şüphe ve antipati doğuracak yanlış politikalar dizisinin kurbanı olmamalıydı.
Ürünün ve üreticisinin bu gibi basit, saldırgan, polemiklere yol açabilecek, kaş yaparken göz çıkaran, küçültücü savunmalara daha da maruz kalmaması adına yurt dışında kurdurduğunuz denemelerin sonuçlarını kısa sürede alıp bizlerle biran önce paylaşmanızı diliyoruz. Yazılan mesajlara da herhangi bir şekilde cevap verip bu seviyesizliğe katkıda bulunmayacağız.
Manolya Çiçeği
26-11-2008, 16:43
Doktor tarsanın protonuyla devam et sen.Ondan farkı sıvı olması ve yerli üretim olması.Be adam 26 ülke bu konuda demo ve araştırma yapıyor.Sen hala şu bu diyorsun.Onuda geçtin burada bir sürü yazı oluşmuş.10 tane mükemmel sonuç ,bir tane de fark yok. Sence bunu sonucu ne.Adamlar dünya tarımın da bir devrim diyorlar.Sen daha nerdesin.O durakta uçak kalkmaz kardeş.
Bu ne biçim uslup? Böyle yazıların Ağaçlar Nette yayınlanmasını doğru bulmuyorum.
Biraz yazı şeklinize dikkat edin.
kızılhisar
26-11-2008, 22:42
Hüseyin bey, cevaplarınız için teşekkürler.
denizakvaryumu
26-11-2008, 22:47
Neden yurt dışındaki üniversitelerde deneme yapılıyor da aynı denemeler yurt içindeki üniversitelerde yapılmıyor anlamadım.
Sonuçta yurt dışında bu ürünü test ettirmek daha pahalıya çıkmıyor mu?
Ege Üniversitesinde bu denemelerin yapıldığını öğrendik, sorun nerede?
ismailkaymaz
27-11-2008, 10:21
Sanırım finansman konusunda sıkıntı var. Ülkemizde ar-ge **** ürün tescili çalışmalarına katkıda bulunabilecek kişileri bulmak çok zor, fakat yurt dışında bu tür çalışmaların yapılmasını sağlayacak, bakış açısını ve finansı bulmak daha kolay diye düşünüyorum.
derya Derya
27-11-2008, 12:12
Doğru söylüyorsunuz. Malesef Türkiye deneysel çalışma yapmak neredeyse imkansız. Üniversiteler bin deredn su getirmediğiniz müddetçe mali destekte bulunmuyor. Deney yapılabilcek doğru düzgün labaratuvar ortamı bile yok. Bir çaılşmaya başlayıp bitirmek, çalışma için hazırlanmaktan çok daha kısa sürüyor. Beyin göçü neden hep oldu, ve neden halen devam ediyor... İşte bu yüzden:(
Forumun bu bölümünde hava biraz elektriklendi, biraz soğutalım.
Ben B5A'nın başka özelliğini daha keşfettim; evde doğal parfüm olarak da kullanabiliriz !! Aman tanrım o ne muhteşem koku!!
Ürünün 5-10 derece sıcaklıkta tutulması tavsiyesi üzerine forumda bir arkadaş ürünü buzdolabının sebzeliğinde tuttuğunu belirtmiş. Valla iyi cesaret !! Ben bırakın buzdolabına koymayı, evdekilerin 'ya sen ya b5a' tehdidine muhatap olmamak için konuyu telaffuz bile etmedim.. Artık işyerinde balkonda tutacağım.
Bunlar işin şakası tabii.
Ürün organik olduğuna göre, kullanıp olumlu sonuç alan arkadaşları da okuduğumuza göre, yüzyılın buluşu olmasa da niye destek vermeyelim.
MeyveliTepe
27-11-2008, 15:26
Bu arada, Sn.gentiana'nın yazdığı pek çok şeyi elediğimde mikoplazma ve bakteriler konusu kaldı eleğin üzerinde.
İşin bu yönünü tartıştığımız günlerde Hüseyin beyden ürünün özellikle bakteriyel içeriğinin detayını sormuştuk. Hüseyin bey ilk mesajlarında bazı mikro-organizmaların isimlerini vermiş, sonra da gizlidir, bilmiyorum demiş, ve nihayetinde ürünün imalat işlemleri sırasında bakterilerin öldürülmesini sağlayan bir proses uygulandığını yazmıştı. Bunun üzerine zaten ölülerse niye üzerinde konuşuyoruz ki demiştik. Takip eden zamanda ürünün kullanım biçimi tarif edilirken özellikle gece uygulanması bir kural olarak tavsiye edildi. Üründe canlı mikoplazma ve diğer bakteriler yok ise neden gece uygulanıyor sorusunu da soran olmadı sanırım.
Sn.Gentina'nın bu ürün hakkındaki bilgisi ve ürün sahibine yakınlık derecesini bilmiyorum. Ürün hakkında sorulara cevap verecek birini bu güne kadar bulamamış olmamızdan dolayı, kendisini ürün adına konuşabilir kabul etmelimiyiz, onu da bilmiyorum. Fakat, bu ürünün idda edilen etkisinin, içeriğinde bulunan mikro organizmalarla mı sağlandığı sorusu tekrar akıllara geliyor. Öyle ise neden bu ürünün mikrobiyal tescili yoktur? Öyle değil de, sadece tescil edildiği üzere organik sıvı gübre ise neden mikrobiyal gübre muamelesi yapılmakta, gündüz uygulanmamaktadır, ve hatta neden bu forum başlığı biyoteknoloji bölümündedir?
ve hatta neden bu forum başlığı biyoteknoloji bölümündedir?
Taşıyayım :)
Besenkar
03-12-2008, 00:01
NKÜBASYON
Sayın Denizkumu,
Bu forumda B5A nın yapılış yöntemini vermişsiniz.Ancak gösterdiğiniz linkten bilgilere ulaşamıyorum.
Bunun yanında sanki ürünün gizli ortağı gibi davranıyorsunuz.Böyle bir bağlantınız var mı?
B5A hakındaki yasal bilgiler ve ARGE çalışmaları çok yetersiz hatta yok sayılır.Buna rağmen bu ürünü neden bu kadar övüyorsunuz?
Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün?
Neden bilimsel açıklamalar yapılmıyor?
Ürün piyasaya çıkmadan test edilmedi mi?
Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor?
Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı?
Bu gün danıştığım bir ziraat mühendisi bu ürünlere güvenilmez, piyasadaki bir çok firma kapkaççı, ilk etepta ne kazanırsak kar mantığıyla hareket ediyor ve sonra kayboluyorlar dedi.Doğru olabilir mi?
Konunun uzmanı olmadığınız halde bu kadar ilgili olduğunuz için soruyorum.
Cevap verirseniz sevinirim.
Saygılar...
Selahattin Yılmaz
03-12-2008, 07:28
Ben B5A nın ve firmasının avukatı değilim ancak yaklaşık 8 aydır Hüseyin bey ve ortağı Mehmet beyle tanışıyorum ve ürünlerini kullandım. Normalde tartışmayı sevmem ancak yazıklarınızla taa işin en başına dönülmüş gibi bir görüntü ıluştu bildiğime ve gördüğüme göre cevap vereceğim.
B5A hakındaki yasal bilgiler ve ARGE çalışmaları çok yetersiz hatta yok sayılır.Buna rağmen bu ürünü neden bu kadar övüyorsunuz?
Denizakvaryumu (Denizkumu değil) bu forumda bir çok ürünü tartışmaya açtığı gibi B5A nında ilk başlığını açan kişidir bu anlamda tartışmalara takip ettiğim kadarıyla daha tarafsız katılıyor. Buınun dışında Antalyada Hüseyin Ovak beylerle 3 gün fuarda görüşme ve bir takım standlarda ürün tanıtımlarına ve hatta Muğla-Fethiye Kumluova beldesi ve Antalya Serik ilçesinin Deniztepe köyünde seralarda kullanıldığını gördüm ve etkileri gerçekten benide şaşırttı. Ayrıca Organik Tarımla ilgili ve özellikle neemazal organik gübresinin tanıtımının yapıldığı standa bizzat Hüseyin beyi ben götürdüm saatlerce konuştuk ve görüştük ve gerçekten ince eleyip sık dokuyarak resmi belgelerini özenle incelediklerie şahit oldum ve resmi yanına hiçbirşey demediler/diyemediler hatta Hüseyin bey deneme numuneside verdi ve deneyeceklerini söylediler hatta buradaki tartışmalardan bile bahsettim ben umulurki onlar bu tartışmayı okurlar ve görüş belirtirler. Bu gübre ile ilgili benim görüşüm özel kullanım şartları olduğundan kullanımını iyi bilen birisi tarfından doğru bitkiye doğru zamanda verilirse ve orada bu gübrenin yapabileceğii bir işey varsa bunu sonuna kadar en az bir hormon kadar **** güçlü bir etkisi olduğu yönündedir. Elbette mucize bir gübre değildir sadece biyolojik etki ile etki mekanizması olan bir gübredir. Bu gübre ile tanışana kadar ki denemeden asla (Bu arada çimlerde Mine Pakkaner'in denemesinden biraz daha fazla etkisine şahit oldum, ancak köstebek sorunu nedeniyle ben denememe daha fazla devam etmedim) diğer gübrelerden ayırmadım. Bizzat kullandım ve bahsedilen etkilerin çoğuna şahit oldum ve hatta fidanlığımın yanındaki kavaklığa da şişenin dibinde kalan çok az bir kısım gübreyi serpmiştim ve o kadar azdı ki lodosla yapraklar döküldüğünde bende cidden şaşırdım çünki sadece alanda yapraklar duruyordu. Neyse aşağıda B5A kullanılmış seralarla da ilgili muhtelif resimler yayınlayacağım.
Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün?
Bu konunun cevap muhatabı ben değilim ama Hüseyin beyin normal günlük konuşma dili bu şekilde.
Neden bilimsel açıklamalar yapılmıyor?
Hüseyin bey ve ortağı bildiğim şekliyle esasen inşaatçılar ve gübrenin satışıyla ilgili tarım sektörüne yanlış bir giriş yapmışlar bunu toplantılarda da üyelerle ve hatta birebir görüşmelerimizde dile getirdik. Bilimsel açıklama ise firmanın saklı tuttuğu formülle birlikte tez çalışması zaten başladı hatta fuarda tez çalışmasını yapacak olan arkladaşlada tanıtık bunun dışında fuarda ben önayak oldum muhtelif enstitülerle ve araştırma kuruluyşlarında denemeler başlatılacak.
Ürün piyasaya çıkmadan test edilmedi mi?
Sanırım 10 yıılık bir test sürecinden zaen Hüseyin bey bahsediliyordu, kaldı ki sertifikasyon aşamalarında da test süreçleri zaten oluyor.
Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor
Bence medet ummuyor bu kadar tartışmaya rağmen kullanıcıların bizzat kendisi yaşamasını istiyor zira banada öyle yapmıştı.
Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı?
Evet ben şahsen tanıştığımdan bu yana bağlantı içerisindeyim toplantılara gelir giderler, şahsen görüşüyoruz ve ayrıca gübreyi denettiğim, denediğim yerler var istişare yapıyoruz ve hatta bazı konularda onları doğru yerlere yönlendiriyorum ve mesela www.agaclar.net te değil zirai ilaç bayileri ile muhatap olmaları gerektiğini ben bizzat empoze ediyorum ancak kendileri son derece buranın üye cazibesine kapılmış durumdalar, :rolleyes: ayrılamıyorlar.
Bu gün danıştığım bir ziraat mühendisi bu ürünlere güvenilmez, piyasadaki bir çok firma kapkaççı, ilk etepta ne kazanırsak kar mantığıyla hareket ediyor ve sonra kayboluyorlar dedi.Doğru olabilir mi?
Doğru hemde çok doğru, ama bu ürün o ürün değil bence. İlk etapta bende nazikçe Hüseyin beyi ve ürününü reddettim çünki o kadar gübre firması ile muhatap oldumki artık hepsi aynı gelmeye başladı ve hatta batnları bile gördüm. Ancak ben bu ürünün biyolojik özellliği nedeniyle şu an ve özellikle kullandıktan sonra farklı olduğunu düşünüyorum tek şartla duruma göre ve iyi bir gözlemle organik iz element, azot takviyesi kullanmak kaydıyla.
Konunun uzmanı olmadığınız halde bu kadar ilgili olduğunuz için soruyorum.
Bu sorununda muhatabı değilim ama ilgili değildim ilgili oldum çünki kullandım. Normalde bir gübrenin çokta tartışılacak yanı yoktur ancak bu gübre hem yerli ve hemde biyolojik bir ürün. Tartışılmasını destekliyorum, bu ürünle ilgili bilimsel verilere ulaşılmasını destekliyorum ve ayrıca ürürünün aratştırma kuruluşlarında test edilip sertifikasyonunun tamamlanmasını destekliyorum.
Kavak:
54678
Serik çilek tarlası (2m derinlikte araziden toprak alınıp tesviye yapılmış çiğ toprakta çilek dikilmiş, resimler bana aittir.)
54681
Serik Domates serası (Çiftinin babası kimyasal kullandığı halde bile bu gelişmeye şaşırıyor ve ayrıca fusariumun bitkiyi durdurması gerekirken yaptığı 40 cm lik gelişkin sürgüne hayretle söylüyordu ve bu sürgünün üzerinde çiçek bile vardı)
54684
Fethiye-Kumlouva Sadece B5A verilmiş bir toprak ve arkası dönük çiftçi gençte o seradan o ana kadar 7500 YTL maliyetle değilde 1500 YTL maliyetle nasıl olurda o ana kadar hastalık çıkmadığına ve bu kada bitkinin sadece bir gübreyle büyüdüğüne hayretle izlediğine şahit oldum ve ayrıca normalde zirai ilaç bayilerini şaşırtamazsın oradaki bayi 19 yıllık ilaç bayisiymiş adamcağızı çocuk gibi sevindiğine şahit oldum.
54685
denizakvaryumu
03-12-2008, 07:54
Merhaba,
şöyle bir istatistiklerime baktım da bu güne kadar ağaçlar nette
http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=779975
sayısız konu başlığı açmışım, mesajları hiç saymıyorum :) Bu konu başlıkları içinde de pek çok ürünün sitenin tanıtımını yapmışım.:D
En son dün; uzun dalgalı infrared ısıtıcı ile kuş-böcek kaçırıcıyı tanıttım,
özellikle
http://www.ardo.com.tr/index_tr.html
ardo çok ilgimi çeken bir ürün oldu.
Neden bu ürünleri-siteleri tanıtıyorum ?
B5A başlığı altında olduğu gibi soru-cevap, tartışma-resim düşünceleri görmek için.
Bu başlık altında herşey tartışıldı tartışılmaya devam ediyor, böyle zengin kaynak başka bir forumda-sitede var mı?
İysiyle-yanlışıyla herşey ortaya çıkıyor :)
Şimdi Ardo başlığı altında da insanların olumlu-olumsuz yorum yapmalarını bekliyorum çünkü bu ürün zifiri karanlıkta domates yetiştirilebileceğini belirtiyor.
B5A konusuna gelince;
piyasada benzer veya aynı etkiyi yaptığını iddia eden pek çok ürün var.
B5A ürününün sahipleri Üniversitelerde B5A yı test ettirmiyorsa buyursun rakip firmalar B5A yı Ege Üniversitesinde test ettirsin ve desinler ki biz bu ürünü test ettirdik sonuçları berbat.
Yani bu konu başlığında B5A yı tartışa tartışa Üniversitede test aşamasına kadar geldik :)
B5A nın başarılı olmasını en çok isteyenlerden biri benim ama Üniversite test sonuçlarını görmeden bu aşamada kimseye tavsiye edemem.
Selahattin Beyin anlattıkları-resimledikleri de ortada bu sonuçları görmemezlikten gelemeyiz...Ancak B5A nın toprağa örneğin 3-4 sene sonrasındaki etkisi nedir vs.bunları zaman gösterecek.
Tüm bunlardan dolayı bu ürünü tartışmaya devam edelim derim :)
MeyveliTepe
03-12-2008, 09:09
Sn.Besenkar mesajını yazarken herhalde bu başlıktaki tüm yazışmaları detayı ile okuma fırsatı bulamadı. Dahası Sn.Denizakvaryumu'nun forumlarda kaç tane başlık açtığı, bunların çoğunlukla üyelerin işlerine yaraması ihtimali olan, yeni ürünler ve yeni teknolojilerin duyurularak tartışmaya açılması olduğunun da farkında olmamalı. Yoksa böyle yazmazdı.
Belki bu vesile ile şunu da eklemeliyim. Toplumumuzun büyük çoğunluğunda bir şeyi değerlendirirken sadece eksik ve negatif yönlerini algılama, pozitif yönleri ise ihmal etme alışkanlığı vardır (ne yazık ki kendim de dahil). Oysa en olumlu şeylerde bile negatif bir yön mutlaka vardır. Toplumdaki az sayıdaki kişi önce olumlu yönleri görür, bunların olası faydalarını değerlendirmeye çalışır, ki, bence toplumları ileriye götüren faktörlerden biridir bu. Eskilerin deyimiyle bardağın dolu tarafını görmek gibi. Bence, Sn.Denizakvaryumu bu yaklaşıma sahip azınlığın içinde.
Öte yandan, B5A bir ürün olarak buradaki herkesi heyecanlandırmıştır. Herkes tüm kalbiyle bu ürünün dünya çapında, yararlı olduğu tartışmasız kabul edilen ve bu yönde tescilli bir ürün olmasını istemektedir. Aksi halde kimse bu kadar uzun bir süre bu ürün hakkında laf etmezdi. Ancak ne yazık ki, ürün hakkında yanıtlanmamış çok soru, pek çok eksik, pek çok çelişkili ifade ve dolayısıyla bunlara bağlı kuşku var. Umarım bunlar da günün birinde sahipleri eliyle giderilir.
Hüseyin Ovak
03-12-2008, 10:38
Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün?
Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor?
Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı?
Sayın üyeler;
Burada yapılan olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilere her zaman saygı duydum,saygı duymaya da devam edeceğim...
Ancak yukarıda alıntısını yaptığım sorular eleştiri boyutunu aşan,rencide ve itham boyutuna ulaşan sorulardır.Ben bu sorulara son kez cevap vereceğim ve bu tür konulara da bir daha asla cevap vermeyeceğim...
Efendim, hepimizin bildiği gibi bir sistem var; Eko sistem. Kuş gelip tırtılı yiyecek,karınca tırtılın larvasını,yılan fareyi,tavuk keneyi vs... Bu sistemi kurana ben Allah diyorum..Bir başkası Tanrı der,diğeri doğa der,tabiat der,bir diğeri bir başka sey söyler..Bu herkesin kendi görüşü ve inancıdır,saygı duyarım;saygı duyulmasını da beklerim...Benim bu forumdaki amacım,inacımı birilerine dikte etmek ya da birilerini inancıma ikna etmek değil, Kimyasal gübre,zirai ilaç,bilinçsiz hormon kullanımı,hastalıklı tohumlar ve GDO larla bozduğumuz kurulmuş olan bu ekosistemi nasıl kurtarabilirizi aramaktır...
Ben bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına ve doğaya sevdalıyım...İnsanların elbirliğiyle bozduğu bu sistemin sonucu olarak,çeşitli hastalıklarla boğuşmasına ve doğayı acımasızca tüketmesine seyirci kalamam...
B5A nın doğaya,Türk tarımına ve insan sağlığına faydalı bir ürün olduğuna inanıyorum ve insanlara tavsiye ediyorum...Tavsiye ederken de bu ürünü üyelerimizin bizzat deneyip etkilerini kendi gözü ile görmelerini istiyorum çünkü; (Kör'e sormuşlar ne diyorsun diye, Bi Görelim demiş...) Raporu,test sonucu,her türlü yasal belgesi alınmış pek çok ürünün çiftçiyi mahvettiğini yüzlerce köy gezerek bizzat gördüm... Elbette B5A dan ticari çıkarım var,bunu hiçbir zaman da gizlemedim,ihtiyaç ta duymadım. Ancak burada kimseden medet ummadığım gibi,bu forumdaki pek çok üyenin hem yüzünü bile görmedim, tanımam hem de Medet umma gibi bir durumum da olamaz...Çünkü burası bir paylaşım sitesi...İnsanlar bildiklerini (doğru ya da yanlış) buradan söylerler; lazım olan alır, lazım olmayan almaz...Zaten Sayın yöneticilerimiz de bu konuda oldukça hassas davranıyor, danışıklı döğüş olduğunda forumla ilişkisini kesiyorlar..Lütfen böyle mesnetsiz açılamalar ile buradaki saygın üyelerimizi ve beni itham altında bırakmayınız...
Benim bu forumda tanıdığım ve bağlantılı olduğum,aynı zamanda ortağım olan sadece Sayın Doğal doğadır ki;bunu daha önce de belirtmiştim...
Sayın Pakkaner ve Sayın denizakvaryumunun önerileri doğrultusunda şuanda bazı üniversiteler ve araştırma enstütüleri ile bağlantı kurup,numuneler verdim.Ayrıca mikrobiyoloji ve genetik konusunda Türkiye'de en önde gelen bir profesör hocamız da B5A yı incelemek üzere bizden numune aldı...Biraz sabır ve biraz zaman efendim...Lütfen...
Becerebilirsem,Antalya'da yaptığımız incelemelrden bazı fotoğraf ve videoları forumda yayınlayacağım...
Saygılar sunuyorum....
Hüseyin Ovak
03-12-2008, 10:46
Resimler üzerine Yazı ekleyemedim,ancak zayıf olan bölge(ayakta duran kişinin sol tarafı) kimyasal gübre(üzerine yeni B5A verilmiş),güçlü olan bölgede sadece B5A uygulanmış...
B5A Uygulanan çileğin ne kadar sağlıklı göründüğünü de fotoğraflamak istedim...
Hüseyin Ovak
03-12-2008, 11:27
Diğer fotoğrafları ve videoları yükleyemiyorum çünkü; çözünürlüğü çok yüksek çekim yapmışım,(yaklaşık 500 MB kadar) ancak dileyen üyelere CD ile gönderebilirim..Kumluovadaki sera da çok şaşırtıcı sonuçlar var...
Beceriksizliğimden dolayı özür diliyorum...Saygılar...
denizakvaryumu
03-12-2008, 11:29
...
Sayın Pakkaner ve Sayın denizakvaryumunun önerileri doğrultusunda şu anda bazı üniversiteler ve araştırma enstütüleri ile bağlantı kurup, numuneler verdim.
Ayrıca mikrobiyoloji ve genetik konusunda Türkiye'de en önde gelen bir profesör hocamız da B5A yı incelemek üzere bizden numune aldı...
Biraz sabır ve biraz zaman efendim...Lütfen...
...
Buralardan gelecek sonuçlarla B5A konusundaki şüpheler giderilmiş olacak,;)
Sn.Hüseyin Ovak
özellikle bu başlık altında tartışması yapılan bazı konular var, bu konulara da gelen raporlarda değinilirse çok iyi olur.
Sağlıcakla
Hüseyin Ovak
03-12-2008, 11:35
Elde ettiğim tüm sonuçları sizlerle paylaşacağımdan şüpheniz olmasın sayın denizakvaryumu..
Saygılar..
denizakvaryumu
03-12-2008, 13:34
Tüm bu yazışmalara-tartışmalara B5A nın mucidi hiç katılmadı.
http://www.haberler.com/urettigi-sivi-organik-gubreyle-tarim-alaninda-haberi/
http://www.haberler.com/resim.asp?haber_id=1190517&resim_id=396819
http://www.haberler.com/resim.asp?haber_id=1190517&resim_id=396822
Sanırım resimdeki kişi B5A nın mucidi Sn. Bekir Sıtkı Arı...
Hüseyin Bey belki bu konuda bizi aydınlatabilir :)
Ben bastan sonuna kadar bunları okudum ve Hüseyin Ovak bey'den ricam ****** ilk fırsatta kendiyle telefonda görüsmek istiyorum.Ancak ben bu ürünü cekirdeksiz üzümde kullanacagım. 6 dönüm tarlam var yani 6250 metrekare cünkü bazı yerlerde bu dönüm hesabı değişiyormus.İcerinde 800 asma var.Damla sulama sistemi ile sulama yapacagım.Danla sulama metrayelleri 20 cm ve saatte 4 litre akıtıyor yani esasında damlama degil sarlama sistemi diyelim.ben bu urunu kullandıgım zaman diger hic bir gübre yı kullanmama gerek yokmu.Ayrıca bu gübreyi ne kadar kullanmalıyımhangi aralıklarla kullanmalıyım.Cünkü asma işi ancak subat sonu ve mart basında ılk gözler uyanmaya baslıyor.Ayrıca toprak tahlili yaptırmıyacakmıyım cunku diger gübreleri kullandıgımız zaman sundan su kadar bu kadar diye elimize rapor veriyorlar sizce buna gerek yokmu varsa nasıl olacak ayrıca ben cogu zaman her ilaclamada yaprak gübresi kullanıyorum.Ayrıca cogu zaman üzümlerimiz guzel olsun diye hormon kullanıyoruz (bu müsteri istegi oluyor cunku bu üzümler hormonsuz dediğimiz zaman cok kücük diyorlar) Hüseyin bey sizce bu kadar anlatmamdan sonra bana tavsiye edeceginiz bir üzüm sezonunda kullanacagım b5a ürünü kac kg dır .Kac defa uygulamam lazım hem toprak hem yapraktan ayrıca ilactan tasarruf saglarmıyım.Ayrıca bizim topraklar cok gecırken ozllıklerı sahipler soyle dıyeyım 50 santim kazdıkatn sonra ınsaat kumu elde edersiniz .Ben birde burası yeri degildir belki ama suyu para ile satın aldıgımız için cok pahalı bir durum. Kendimce su tutucu jel de kullanırsam kâr elde edebılırmiyim.B5A yı kullanırsam bu su tutucu jeli bir sakıncası olurmu. Çünkü burası denizli Buldan yöresi her zaman bir ilk yapmaya calıstığım zaman bana olmadık sözler söyleniyor sonra haklı oldugum anlaşılıp aynısını yapanlar oluyor insallah buda bize uygundur dıyorum ama bende ziratcıları sordugum zaman böyle ürünleri tamahetmememi söylüyorlar.Bir sorumda suyun ph degeri 7.7 olarak söyledi damlama sistemi kuran arkadas ve bu su ph degerinin oldukca yuksek olduğunu kullandğımız ilacların bir cogunun 10 dakika içinde etkisiz kaldığını onun icin ph düsürücü kullanmamızı önermişti. Peki b5a yı kullandıgım zaman suyun b5a icerindeki bir cok mikroorganizmaları öldürürmü eger bunları heseyin bey yanıtlarsa cok sevinirim ama ****** uzman arkadaslarında görüşleri beni mutlu eder.Oldukca uzun oldu özür dilerim.
Paragraf yapmadan yazarsanız ne dediğiniz çok zor anlaşılır... Hem cevap isteyip hem de eziyet çektirmek doğru olmaz değil mi?
Yazınızı sorularınıza böldüm.
Ben bastan sonuna kadar bunları okudum ve Hüseyin Ovak bey'den ricam ****** ilk fırsatta kendiyle telefonda görüsmek istiyorum.
Ancak ben bu ürünü cekirdeksiz üzümde kullanacagım. 6 dönüm tarlam var yani 6250 metrekare cünkü bazı yerlerde bu dönüm hesabı değişiyormus.İcerinde 800 asma var.
Damla sulama sistemi ile sulama yapacagım.Danla sulama metrayelleri 20 cm ve saatte 4 litre akıtıyor yani esasında damlama degil sarlama sistemi diyelim.ben bu urunu kullandıgım zaman diger hic bir gübre yı kullanmama gerek yokmu.
Ayrıca bu gübreyi ne kadar kullanmalıyım hangi aralıklarla kullanmalıyım.Cünkü asma işi ancak subat sonu ve mart basında ılk gözler uyanmaya baslıyor.
Ayrıca toprak tahlili yaptırmıyacakmıyım cunku diger gübreleri kullandıgımız zaman sundan su kadar bu kadar diye elimize rapor veriyorlar sizce buna gerek yokmu varsa nasıl olacak ayrıca ben cogu zaman her ilaclamada yaprak gübresi kullanıyorum.
Ayrıca cogu zaman üzümlerimiz guzel olsun diye hormon kullanıyoruz (bu müsteri istegi oluyor cunku bu üzümler hormonsuz dediğimiz zaman cok kücük diyorlar)
Hüseyin bey sizce bu kadar anlatmamdan sonra bana tavsiye edeceginiz bir üzüm sezonunda kullanacagım b5a ürünü kac kg dır . Kac defa uygulamam lazım hem toprak hem yapraktan ayrıca ilactan tasarruf saglarmıyım.
Ayrıca bizim topraklar cok gecırken ozllıklerı sahipler soyle dıyeyım 50 santim kazdıkatn sonra ınsaat kumu elde edersiniz .
Ben birde burası yeri degildir belki ama suyu para ile satın aldıgımız için cok pahalı bir durum. Kendimce su tutucu jel de kullanırsam kâr elde edebılırmiyim.
B5A yı kullanırsam bu su tutucu jeli bir sakıncası olurmu. Çünkü burası denizli Buldan yöresi her zaman bir ilk yapmaya calıstığım zaman bana olmadık sözler söyleniyor sonra haklı oldugum anlaşılıp aynısını yapanlar oluyor insallah buda bize uygundur dıyorum ama bende ziratcıları sordugum zaman böyle ürünleri tamah etmememi söylüyorlar.
Bir sorumda suyun ph degeri 7.7 olarak söyledi damlama sistemi kuran arkadas ve bu su ph degerinin oldukca yuksek olduğunu kullandğımız ilacların bir cogunun 10 dakika içinde etkisiz kaldığını onun icin ph düsürücü kullanmamızı önermişti.
Peki b5a yı kullandıgım zaman suyun b5a icerindeki bir cok mikroorganizmaları öldürürmü
eger bunları heseyin bey yanıtlarsa cok sevinirim ama ****** uzman arkadaslarında görüşleri beni mutlu eder.Oldukca uzun oldu özür dilerim.
Hüseyin Ovak
03-12-2008, 22:57
Sayın 20horoz;
Öncelikle toprak tahlili yaptırıp,sonucu ile birlikte asmalarınızın yaşını bildirmelisiniz..Birde yazdıklarınızdan anladığım kadarıyle toprağınızda çok fazla kimyasal kullanmışsınız.O nedenle yanmış hayvan gübresine de ihtiyacınız olacak...
Siz toprak tahlili ve asmalarınızın yaşını bildirin ben yardımcı olmaya çalışacağım..
Saygılar...
Besenkar
04-12-2008, 14:41
Öncelikle; sayın Denizakvaryumu'na Denizkumu yazmışım :) özür...
İkinci olarak; medet ummak kelimesini kötülemek anlamında söylemedim.Takdir edersiniz ki organik tarımda devrim gibi iddialı sözlerle piyasaya çıkan bir ürün ile ilgili sorulacak bütün sorulara cevapların önceden bulunması, ürünün yakın, orta ve uzun vadeli etkilerinin belirlenmesi hatta bunun tarafsız bilimsel kurum ya da kuruluşlara yaptırılması gerekir.
Bir ürün hakkında iddialı sözler söylenmesine rağmen sonuçlarının sürekli olarak kullanıcıdan beklenmesi bana garip geldi.Merak edilirse yukarıdaki beyanlar okunabilir.
Ben bu ürünü evimdeki bir kaç süs bitkisinde kullanmak için araştırmıyorum(Gerçi onlara da bir zarar gelse çok üzülürüm).
Ben bu ürünü 28 dekar alan üzerinde kurulu 11 yaşındaki kapama şeftali bahçesinde kullanmak için araştırıyorum.Takdir edilirki bu kadar emek ve mesaiden sonra tam olarak ne olduğunu bilmediğim bir ürünü kullanmam, işletmemi riske etmem olur.Sanırım bunu benden beklemezsiniz?
Ayrıca burada hemen hemen amatörler yazıyor sayılır.Ancak, buradaki bilgileri okuyan ve güverek, ürünü kullanan ve öngörülmeyen, tartışılmayan bir nedenle zarar gören bir üretici olsa burada yazanlar hiç sorumluluk duymayacaklar mı?
Soru sorulmayan, sorulamayan yerde gerçekleri doğruları bulmak sadece tesadüflere kalır.Ben böyle düşünüyorum.
Yine de üzerinde bu kadar söz söylenen bu ürünü ya da muadillerini bulabilirsem ilk yıl olası zararları minimize ederek kullanmayı düşünüyorum.
Saygılarımla.
biyodisel
16-12-2008, 10:37
herkese selam ... bu konuda sanırım üreticinin kendisi kadar bilgim var ...+ ve -leri size söyleyebilirim
Emine Aktaş
16-12-2008, 12:52
Bizler üniversite yıllarında, toprakta bulunan besin maddesi eksikliğini hesaplarken çözüm olarak hep kimyasal gübreler üzerinden hareket ettik. Toprağın tekstürel yapısının kimyasallardan nasıl etkilendiğini bile bile, bu hesaplamalar üzerinden eksikliklerimizi tamamladık.
Organik gübreleri, bilimsel hesaplamalardan uzak ama toprağın iyileşterilmesi için gerekli bir yöntem olarak gördük. Bence, kimyasal gübreler günümüzde dahi sorgulanmadan toprağa verilebiliyorsa, organik gübrelerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde desdek olunmuyorsa bunda bir terslik var demektir.
Hüseyin Ovak
16-12-2008, 13:06
herkese selam ... bu konuda sanırım üreticinin kendisi kadar bilgim var ...+ ve -leri size söyleyebilirim
Sayın biodizel;
Bildiğiniz ne varsa buradan paylaşın da herkes öğrensin; ne demek istediğiniz anlaşılmıyor...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.