View Full Version : tubaykaradag / çam
Merhaba,İlk kurbanım demek daha doğru olur sanırım:DBu çam fidanını iki yıl önce dikmiştim,bahçede nereye alacağıma karar veremediğim için böylece duruyordu.Tabi sizler benimde kanıma girdiniz;)bende bonsai yapmaya karar verdim.Yaklaşık 20 gündür araştırma yapıyorum(günde 5-6 saat)yolun daha çooookkk başındayım.Desteklerinizi esirgemiyeceğinizi bildiğim için cesaretimi biraz topladım ve ilk denememi yaptım.Görüşlerinizi bekliyorum
33735
33734
Fotoğraf çekme kurallarını bugün okudum,fotoğrafları dün çekmiştim özür diliyorum.
Tepe kısmını sizlerin görüşlerini almadan kesmek istemedim.Bu yüzden eğerek bağladım.
Merhaba Tubaykaradağ,
Zor ağaçlar olan çamlar ile başlamışsın, gövde yapıları olarak da inceler. Bu kısa sürede bir bonsai elde etmeni imkansız kılsa da, gövde ince iken istediğin şekle sokman kolay olacaktır. Seçenekler çok fazla, bir çok tarz uygulanabilir. Ben literati ( çelebi ) ile başlayayım. Walter Pall'ın ağaçlarından. Buna benzer daha kısa bir ağaç da elde etmek mümkün. Eğer karar verirsen nasıl yapılacağını da anlatırım. Diğer arkadaşlar da farklı tarzlar önerebilirler. Beğendiğin bir şekli uygulayabilirsin. Sevgiler , saygılar.
vyssera teşekkür ederim önerinizi değerlendireceğim.Sırada sarmaşık ve leylak var onlar içinde görüşlerinize başvuracağım
34476
34474
34475
Bu acele bonsai edinme çabası sanırım;)Oysa çok iyi biliyorumki sabır gerekli.Ben bu şekilde telledim ama budamaya çok fazla dokunmadım.Görüşlerinizi bekliyorum
Ali H. ALI
12-04-2008, 13:29
Tubaykaradag merhaba,
Dusundugunuz gibi cok acele olmus. Oysa bonsai biraz da sabratmesini ogrenmektir.
Bonsai yapacaginiz agaclar uzerinde calismaya baslamadan once agacinizin her tarafina bakip onu nasil bir tarzda yapacaginiza karar vermeli ve calismalarinizi ona gore yapmalisiniz. Ornegin son calismanizda agacinizi hangi tarzda yapacaginiza karar vermediginiz icin acele ile talleyip agacinizi egmissiniz ve hic bir budama yapmadiginizi belirtmissiniz. Budama yapmadiginiz iyi olmus. Tarz belirledikten sonra istemediginiz dallari artik budarsiniz. Budamadan once tarzlarda dallar agacin govdesinin nerelerinden cikmalidir. dal dizimleri nasil olmalidir. agacinizin boyu ne kadar olacak gibi bilgileri ogrenirseniz budamada hic zorluk cekmezsiniz.
Diger konular da agaclar.nette genis bir sekilde anlatilmistir. Bu bilgiler dogrultusunda cok guzel bonsailer yapabilirsiniz. (takildiginiz yerlerde de arkadaslar size hep yardimci olacktir)
Kolay gelsin.
Ali Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.Budama için sitedeki arkadaşlarında görüşlerini bekleyeceğim.Bu fidanı üç yıl önce kendim dikmiştim.Yaklaşık bir aydırda bu tabakta yaşamaya devam ediyor.Tabağa alırken kök budaması ve uzun dalların budamasını yaptım.Gerisinede cesaret edemedim.Tüm arkadaşların fikrini bekliyorum
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.