agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2008, 14:32   #1
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
tubaykaradag / çam

Merhaba,İlk kurbanım demek daha doğru olur sanırımBu çam fidanını iki yıl önce dikmiştim,bahçede nereye alacağıma karar veremediğim için böylece duruyordu.Tabi sizler benimde kanıma girdinizbende bonsai yapmaya karar verdim.Yaklaşık 20 gündür araştırma yapıyorum(günde 5-6 saat)yolun daha çooookkk başındayım.Desteklerinizi esirgemiyeceğinizi bildiğim için cesaretimi biraz topladım ve ilk denememi yaptım.Görüşlerinizi bekliyorum
bons fidan.jpg
bons denem 1.jpg
Fotoğraf çekme kurallarını bugün okudum,fotoğrafları dün çekmiştim özür diliyorum.
Tepe kısmını sizlerin görüşlerini almadan kesmek istemedim.Bu yüzden eğerek bağladım.

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 18:02   #2
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Galeri: 69
Merhaba Tubaykaradağ,

Zor ağaçlar olan çamlar ile başlamışsın, gövde yapıları olarak da inceler. Bu kısa sürede bir bonsai elde etmeni imkansız kılsa da, gövde ince iken istediğin şekle sokman kolay olacaktır. Seçenekler çok fazla, bir çok tarz uygulanabilir. Ben literati ( çelebi ) ile başlayayım. Walter Pall'ın ağaçlarından. Buna benzer daha kısa bir ağaç da elde etmek mümkün. Eğer karar verirsen nasıl yapılacağını da anlatırım. Diğer arkadaşlar da farklı tarzlar önerebilirler. Beğendiğin bir şekli uygulayabilirsin. Sevgiler , saygılar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg ltrt.jpg (54.6 KB, 122 views)
vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2008, 11:14   #3
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

vyssera teşekkür ederim önerinizi değerlendireceğim.Sırada sarmaşık ve leylak var onlar içinde görüşlerinize başvuracağım

Eski 12-04-2008, 12:53   #4
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

çam deneme 2.JPG
çam deneme 3.JPG
çam deneme 4.JPG
Bu acele bonsai edinme çabası sanırımOysa çok iyi biliyorumki sabır gerekli.Ben bu şekilde telledim ama budamaya çok fazla dokunmadım.Görüşlerinizi bekliyorum

Eski 12-04-2008, 13:29   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Tubaykaradag merhaba,
Dusundugunuz gibi cok acele olmus. Oysa bonsai biraz da sabratmesini ogrenmektir.

Bonsai yapacaginiz agaclar uzerinde calismaya baslamadan once agacinizin her tarafina bakip onu nasil bir tarzda yapacaginiza karar vermeli ve calismalarinizi ona gore yapmalisiniz. Ornegin son calismanizda agacinizi hangi tarzda yapacaginiza karar vermediginiz icin acele ile talleyip agacinizi egmissiniz ve hic bir budama yapmadiginizi belirtmissiniz. Budama yapmadiginiz iyi olmus. Tarz belirledikten sonra istemediginiz dallari artik budarsiniz. Budamadan once tarzlarda dallar agacin govdesinin nerelerinden cikmalidir. dal dizimleri nasil olmalidir. agacinizin boyu ne kadar olacak gibi bilgileri ogrenirseniz budamada hic zorluk cekmezsiniz.

Diger konular da agaclar.nette genis bir sekilde anlatilmistir. Bu bilgiler dogrultusunda cok guzel bonsailer yapabilirsiniz. (takildiginiz yerlerde de arkadaslar size hep yardimci olacktir)

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 10:27   #6
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Ali Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.Budama için sitedeki arkadaşlarında görüşlerini bekleyeceğim.Bu fidanı üç yıl önce kendim dikmiştim.Yaklaşık bir aydırda bu tabakta yaşamaya devam ediyor.Tabağa alırken kök budaması ve uzun dalların budamasını yaptım.Gerisinede cesaret edemedim.Tüm arkadaşların fikrini bekliyorum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025