View Full Version : Kokulu Bezelye Çiçeği (Lathyrus odoratus)
kelebek çalısı
11-04-2012, 17:49
Bugün araba ile geçerken, karşıdaki sokak başında olan evin bahçe duvarından aşmak üzere olan kokulu bezelye çiçeklerini gördüm. Pembe renk tonlarında açmışlardı, çok güzeldi. Moralim bozuldu bir yandan da. Benim de bu derece güzel ve sağlıklı çiçekler elde edebilmem için tohumları sonbaharda toprağa direkt ekip, sonra nisan ayına kadar günleri saymam gerektiğini iyiden iyiye anladım. Algıda seçicilik işte, iki saniye kadar gördüğüm o güzel bezelye çiçeklerine çok imrendim doğrusu. Benim çiçeklerin bazılarının boyları daha ancak 10cm oldu. Mecburen sabır, sabır, sabır...:o
tatlı bezelye
17-04-2012, 21:43
Merhaba,
Ben de benim minik bezelyeleri sormak istiyorum.
İlk resimdeki, batı cephesinde olan ne zamandır hiç büyümüyor.
Yarım duvarın arkasında olduğundan gölgede ve rüzgardan yana korunaklı durumda.
Doğu cephesinde olan ise forumda bahsedildiği gibi bir karış olunca bir iki parmak kadar üstünden alınınca coştu, yanlardan sürgün verdi. Fakat tutunması için koyduğum sopaya veya bağlama ipine tutunmaya yanaşmıyor. Nasıl bir düzenek hazırlamak lazımdı acaba? Bir de büyümeme sebepleri mevsimsel midir?
Selamlar.
Benim bezelyelerde cok agır büyüyor yinede cok mutlu oluyorum onları seyrettikce şimdilik 6 tane cıktılar .
İşallah büyür mis kolulu cicelerinide görürüz
Merhaba,
Ben de benim minik bezelyeleri sormak istiyorum.
İlk resimdeki, batı cephesinde olan ne zamandır hiç büyümüyor.
Yarım duvarın arkasında olduğundan gölgede ve rüzgardan yana korunaklı durumda.
Doğu cephesinde olan ise forumda bahsedildiği gibi bir karış olunca bir iki parmak kadar üstünden alınınca coştu, yanlardan sürgün verdi. Fakat tutunması için koyduğum sopaya veya bağlama ipine tutunmaya yanaşmıyor. Nasıl bir düzenek hazırlamak lazımdı acaba? Bir de büyümeme sebepleri mevsimsel midir?
Selamlar.
Havalar ısınınca gelişim hızlanacak ama sonbaharda ekilenler daha güçlü oluyorlar.
Başına buyrukturlar, ipe falan sarılmazlar. Yanına çalı ya da bir iki sopa dikip büyüdükçe ona bağlayabilirsiniz ya da toprağa batırılan bitki tutucu tellerden de kullanabilirisiniz.
penguenn
04-05-2012, 15:29
Ektiğim fidanlar 15-20 cm oldu ama çok cılızlar. İnşaatlara gidip gelirken bahçelerde rengarenk açmış olanları görünce biraz umudım kırıldı. Sanırım mevsimi kaçırdım. Bakalım sabırla bekliyorum.
Eylül'de ektiğim bezelyelerin son durumu. Üzerinde tomurcuklar var.
tatlı bezelye
06-05-2012, 20:53
Merhaba,
Nihayet tatlı bezelyem sarılmaya karar verdi. Açma hazırlıklarına da giriştiğini görünce çok mutlu oldum.
Selamlar.
Bendekiler daha bir karış :o maşalah tatlı bezelye valla kıskandım :D
Tohumların tamamı cıktı bu arada cokmu sabırsızım
tatlı bezelye
07-05-2012, 07:45
Merhaba,
Evin diğer tarafındakiler, batı cephesinde, pek bir nane molla sn. iris41, dediğiniz gibi anca bir karışlar. Dün tepem attı, uçlarından bir parmak kopardım, umarım bir şeyleri tetiklerim.
Batı cephesinde duvar dibindeler, gölge ve rüzgardan korunaklı. Yukarıdaki resimdeki ise doğu cephesinde, yarım gün güneş alıyor ve bayağı rüzgarlı bir alanda. Rüzgar veya güneş faktörü ya da her ikisinin bileşkesi, tecrübeliler daha net yorumlar sanıyorum.
Aradaki farkın kapanacağına inanıyorum ben yürekten. Dilerim yaz boyu koklarız bu güzellikleri.
Selamlar, kolay gelsin.
tatlı bezelye
07-05-2012, 07:47
Merhaba,
Bu arada ben tohumları eylül-ekim gibi dikmiştim. Koskoca bir paketten çimlenen 2 tane doğu cephede, 2 tane batıda, 2 tane de elektrik direğinin yanında(onlar da budandı maalesef)
Bence başarılı bir çimlendirme işine imza atmışsınız, elinize sağlık :)
Selamlar.
kelebek çalısı
07-05-2012, 12:43
Koskoca bir paketten çimlenen 2 tane doğu cephede, 2 tane batıda, 2 tane de elektrik direğinin yanında(onlar da budandı maalesef)
Sn. tatlı bezelye,
kokulu bezelye çiçekleriniz az kalmış da olsalar, çiçeklenip, tohum kapsülü de oluştururlar umarım. Bir çok yeni tohuma kavuşmuş olursunuz böylece. Benim bahçedekilerin gelişimi de ağır da olsa sürüyor ama çiçek görebilecek miyim, yoksa sıcaklara yenik mi düşecekler merak içindeyim.
tatlı bezelye
07-05-2012, 17:33
Merhaba,
Umarım tohumlanırlar. Tohumlanmaları veya tohum toplamaları için özel bir işlem gerekiyorsa beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Selamlar.
Kapsüller sararıp kurumaya başlayınca tohumları toplayabilirsiniz. Ekimde ekerseniz (en azından bir kısmını) seneye daha çabuk gelişirler.
Benim bu sene ektiklerimden hiç çimlenen olmadı, aslında çimlenme yüzdesi yüksek olan bir bitki. Sanırım tohumlar eskiydi.
tatlı bezelye
08-05-2012, 10:52
Merhaba,
Teşekkür ederim sn. kiraz. Belirtmeyi unuttum, sanıyorum bu bilgi sn. iris41 için de rahatlatıcı olacaktır, ben de eylül de dikmiştim. Yeni çimlenen tohum ile karşılaştırmak haksızlık olur.
Selamlar.
Valla cok üzülmüştüm hic cıkmıyacak diye ama 12 de 10 tane cıktı ve dikeli 2 ay oldu :p bu hafta resim cekerim .
Saygılarımla
İlk çiçeğimiz sarı açtı. Pembe gül kokusu var.
kelebek çalısı
10-05-2012, 00:28
İlk çiçeğimiz sarı açtı. Pembe gül kokusu var.
Sn. sakagun,
çiçeğiniz harika görünüyor, sanki kendi bahçemde açmış kadar heyecan duydum fotoğrafladığınız çiçeği görünce. Kokusunu da tarif etmişssiniz. Artık iyice sabırsızlanıyorum benim bahçedekiler de açacak mı diye.
Nasıl birşeymiş bu kokulu bezelye çiçeği sevdası ;)
tatlı bezelye
10-05-2012, 18:32
Merhaba,
Biz de fuşyalara büründük.
Ben de resimlerini gördüğüm andan beri aşığım bu çiçeğe sn. kelebek çalısı.
Bakalım diğer bücürler ne renk çıkacak.
Selamlar.
Hepsi sarı açacak sanmıştım. Biri toz pembe açtı.
Kokulu bezelye çiçeği tohumlarını şubat başında evde kapalı balkonumda diktim.12 tane tomumdan sadece 4 tanesi çimlendi.Tohum paketinin üzerinde kökleri oynatılmaktan hoşlanmaz.direkt yerlerine dikin eğer saksıda fide yetiştiriseniz yerlerine geçirirken kazık köklerinin zarar görmemesine dikkat edin diyordu.Bende toprakta eriyen viyollere diktim.yetişen 4 tane fideyi de viyolü ile birlikte fırça çalısının olduğu saksıya diktim.ağacı tırmanmak için kullanması için.Yarın yazlığa geçince size fotoğraflarını gösterebilirim.Açmalarını dört gözle bekliyorum.
kelebek çalısı
20-05-2012, 19:44
Çiçeklerden ilk olarak açmasını umduğum, krem rengi açacağa benziyor.
kelebek çalısı
21-05-2012, 22:43
Dün krem rengi açacağından emin olduğum çiçek mor renge dönüyor :), bir günde kararını değiştirmiş olmalı :)
tatlı bezelye
22-05-2012, 16:44
Merhaba,
Bize de açık pembe kardeş geldi:)
Bu arada resimlerinize baktım da, gerçekten çok güzel sabitlemişsiniz sn. kelebek çalısı, ben de neden yatay büyümeyi tercih ediyor diye merak ediyordum. Haftasonu deneyeceğim mutlaka.
Bu arada gözünüze çarpar mı bilmiyorum ancak üst dal ve tomurcuk kurumuş, fikriniz var mıdır acaba.
Selamlar.
kelebek çalısı
23-05-2012, 16:28
[QUOTE=tatlı bezelye;970790] Bu arada resimlerinize baktım da, gerçekten çok güzel sabitlemişsiniz sn. kelebek çalısı, ben de neden yatay büyümeyi tercih ediyor diye merak ediyordum. Haftasonu deneyeceğim mutlaka.
Bu arada gözünüze çarpar mı bilmiyorum ancak üst dal ve tomurcuk kurumuş, fikriniz var mıdır acaba.
QUOTE]
Merhaba Sn. tatlı bezelye,
bambu sırıklarla fotoğrafta göründüğü tarzda destek sistemini, tohumların ambalajı üzerindeki boylanma ile ilgili bilgiler doğrultusunda 1.80cm civarında yükseklere tırmanacağını düşünerek yapmıştım. Daha sonra dibini bir çok yabani ot kaplayan lathyrus odoratus fidelerini uzun süre unutup, ilgilenmemeyi tercih ettim. Sizin gibi ben de, bitkilerin yatay olarak yerlere uzandığını gördüğümde ise, bitki sabitleyici halkalardan kullanarak bitkileri sırıklara tutturdum. Dibindeki yabani otlardan da temizleyerek, hava almalarını sağladım. Onlar da tomurcuklarını göstermişlerdi ve şimdi açmaya da başladılar.
Fotoğrafınızda sizin belirtmeniz üzerine, dalın üstten kuruduğunu ve tomurcukların da kuruduğunu seçebildim dikkat edince. Acaba dalın üst kısmı hasar mı gördü diye düşündüm. Belki yerlere sarktığı için dal, üzerine basılmış olabilir, veya bir hasar almış olabilir bir şekilde. Fakat bu durum yaygınlaşırsa, o zaman belki de başka sorunlar olduğu anlamına gelebilir. Ben bu şekilde düşündüm. Siz de takip ediyorsunuz zaten, bitkinizin durumunu paylaşmaya devam ediniz.
Selamlar.
kelebek çalısı
26-05-2012, 19:12
Bugün kareledim. Krem rengi açmış diğer taraftaki kök. Mor-krem gidiyor, şimdilik. Umarım daha güzel kareler eklerim ilerleyen günlerde.
kelebek çalısı
30-05-2012, 21:00
Sn. sakagun,
öğrenebilir miyim lütfen, acaba bitkiniz ne kadar boylanma yaptı?
Ben karışık tohumlar ekmiştim, kimi boylanan kimi de bodur varyetelerdi. 60cm civarında bir boylanma yaptılar.
1 metreyi geçtiler sanırım, yarın ölçer tam yüksekliğini yazarım Kelebek Çalısı.
kelebek çalısı
30-05-2012, 22:28
Teşekkür ederim. İlk defa yetiştirdiğim için, merakım da had safhada bu bitki ile ilgili. Bitkinizin görünümü öyle sağlıklı ki, tohumları da kaliteli olacak belli ki.
Umarım bendekiler de tohum verirler ve seneye kısmet olursa sonbaharda ekeceğim tohumlardan çıkan kokulu bezelye çiçekleri sizinkiler kadar boy yaparlar.
Ölçtüm. Saksı dahil 120 cm.
kelebek çalısı
01-06-2012, 00:17
Ölçtüm. Saksı dahil 120 cm.
Tekrar teşekkürler. Bendekiler de tohum kapsülü oluşturur umarım.
Benim bezelyeler hala bir karış :mad: bu sene cicek göremiyecegim sanırım
tatlı bezelye
03-06-2012, 11:15
Merhaba,
Fuşyadaki kuruma devam etti. Sonunda kurudu tamamen. Allahtan açık pembe kardeşi ki kendisi mor şu anda yaşıyor. Kabahatimin iyi sabitleyememek olduğunu düşünüyorum. Suyunu daha düzenli vermeye çalışıyorum. Umarım tohum alabilirim bundan.
Ön taraftakilerden biri 30 cm'lik boyu ile çıçek açmış :) O da aynı renk. Telleri sarar sarmalar, renk katar diye düşünmüştüm. Ama burada kendi halinde büyüyor, bu saatten sonra coşar mı biledim.
Selamlar.
kelebek çalısı
07-06-2012, 01:13
Lathyrus odoratus ilk defa ekmeme ve huyunu suyunu bilmeyişime rağmen beni mutlu etti. Hatta şu anda üzerinde 3-4 cm kadar bir kapsül bile oluşmuş durumda. Beyaz, mor ve bordo renklerde açan çiçeklerin, tohum paketi üzerinde var olan alacalı renklerde olanlarını görmek mümkün olmadı. Bu arada tohumların cinsleri de etiketleme yapmadığımdan birbirine karıştı.
İki kök, ne yazık ki çiçeklenmeye geçmeden sarardı. Sn. tatlı bezelye de bu durumla karşılaşmıştı. Bunu tetikleyen bir sebep olmalı diye düşünüyorum ama şimdilik bilemedim. Araştıracağım.
Bahçemdeki yabani otların sebep olduğu görüntü kirliliği adına kusuruma bakmamanızı rica ederim :)
tatlı bezelye
08-06-2012, 06:31
Merhaba,
Umarım bılmeceyı cozersınız sn. kelebek calısı.Dıgerı de kuruyor su anda. Bezelyeler de belırdı, bakalım yetısecek mı. Cok sulamak mı gerekır acaba?
Selamlar.
ciceksever70
08-06-2012, 07:06
Tüm ektigim tohumlar icinde en cok üzüldügüm bu oldu. Tam cimlenmeye baslamisken kadi lokmasi larvalarina kurban gittiler. Genc fidecikler bile cok güzel görünüyor.
münevver
13-06-2012, 08:42
Benim bezelyeler hala bir karış :mad: bu sene cicek göremiyecegim sanırım
Benimkiler de öyle. Belki temmuz sıcağına dayanamayıp açarlar..
Benimkinin şu anki durumu. Bezelyeler sararmaya başladı.
Ben peşini bıraktım bezelyelerin hala 1 karış :mad: ne hali varsa görsün suyunu ve vitaminlerini veriyorum .
kışı sorunsuz atlatırsak beyaz zakkuma sarılacak :p
Bezelye hasadı. Krem renkli olandan. Henüz pembeninkiler tam sararmadı.
tatlı bezelye
21-06-2012, 22:23
Merhaba,
Benimkiler kurudu maalesef. Çözemedeim neden.
Sizlerin eline sağlık arkadaşlar.
Selamlar.
kelebek çalısı
29-06-2012, 01:09
Tohum kapsülleri çoğaldı, henüz yeşil durumdalar ama sararmalarıyla birlikte ben de tohumlarını toplayacağım bakalım :)
Kokulu bezelye tohumlarını ekme zamanı başladı. Kaçırmayın.
kelebek çalısı
13-09-2012, 13:11
Sn. sakagun,
tohumları ekerken belirli bir hizalama ve tohumları sayarak mı, yoksa gelişigüzel savurarak mı ekiyorsunuz?
Bu arada kaçırmış olabilirm detayları ama yukardaki fotoğrafınızda saksıda olduğunu görmüştüm. Saksıya mı ekeceksiniz?
Geçen senekileri saksıya ekmiştim.
Bugün ise çiçek bahçeme, çitin kenarına, krem renklileri bir tarafa, morları diğer tarafa serptim. Ne çıkarsa bahtıma.
kelebek çalısı
13-09-2012, 13:40
Ben ilk denememi direkt toprağa ekmeyerek, viyollerden toprağa şaşırtarak yapmıştım. Fakat bu bitkinin şaşırtmadan hoşlanmadığını söylemek mümkün olduğundan direkt ekeceğim ben de, yalnız bahçede çıkan yabani otları ıslah etmek kısmı biraz zor görünüyor.
Ektiğim zaman fotoğraflarını paylaşacağım.
kelebek çalısı
13-09-2012, 13:44
Geçen senekileri saksıya ekmiştim.
Bugün ise çiçek bahçeme, çitin kenarına, krem renklileri bir tarafa, morları diğer tarafa serptim. Ne çıkarsa bahtıma.
Çitin kenarında harika gözükeceklerinden eminim. Bu bitki en çok çitlere sarıldığında mutlu oluyor bence. Etrafta gördüğüm örneklerine dayanarak söylüyorum, tel çitlere sardırılmış olarak bir kaç bahçede gördüm, tel çitim olmadığı için hayıflandım ;).
Bahçem tel çitle çevrili, ancak köpeklerimin ve tavuklarımın çiçeklerime zarar vermemesi için çiçek bahçesini bambu çitle çevirdik. Sarmaşık türü bitkiler bambuda da hoş duruyor.
Ben sebze bahçemin kenarındaki tel çitimin metal görüntüsünü değiştirmek için sabah sefası ekmiştim. Ama sabah sefaları domates ve salatalıklara sarıldı budamak da yetmedi. Bir çoğunu sökmek zorunda kaldım. Bu anlamda kokulu bezelye diksem aynı sorunu yaşar mıyım. Çitin boyu 1 m civarı
Sevgili Adacık, kokulu bezelye çiçeği, sabah sefası gibi sarılmıyor, rahatlıkla ekebilirsin ama güneş seviyor. Çitin kapanmasını sağlamaz, çok uzamıyor ve bitki ömrü uzun değil. Bu nedenle başka bir çit bitkisinin önüne yanına tamamlayıcı olarak ekebilirsin. Büyüdükçe dallarını bağlaman gerekebilir, bazen başına buyruk yönleniyor.
Yanına bir destekleyici bulana şimdilik vazgeçiyorum bu güzelden bu durumda çok teşekürler sevgili kiraz
Güneş alan bir yerdeki çalı formlu bir bitkiyi destek alıp da büyüyebilir. Sık dikilince güzel duruyor.
Hayallerim bu bitkide suya düştü ne actı ne soldu ufacık büyümedide :mad:
Hayallerim bu bitkide suya düştü ne actı ne soldu ufacık büyümedide :mad:
Elinizde tohum varsa şimdi ekin. Ben bugün ektim, tohumları Migros'ta buldum.
Ben de eminönünden saksı formunu buldum akşam ekeceğim.
Tohum yok ama olsada ekmem cok sinir oldum bu bitkiye onca emek ver bütün yaz büyüsün diye gözünün icine bak sonuc hüsran :mad:
Kara listeme ekledim .
Petunya saksısına ektiklerim çıkmış.
almanyalı
10-11-2012, 09:54
Bu çiçeği biliyorum bendim bahçemde her yıl kendisi inatla çıkıyor çok güzel açıyor sökmeye kıyamıyorum bütün sınır telini tek başına kaplıyabiliyor
Gecen yıl Zengarden,den inci serisinden alıp ekmiştim birde cok yıllık diye heves ettim malesef ne öldü ne acmıştı :( kışın kaybolup gitti .
Sonuc sıfıra sıfır .
kelebek çalısı
15-03-2013, 12:38
Bu sezon için tohumlarını bahçeye ekmeyi unuttuğumu ama henüz geç kalmadığımı farkettim. Bu başlıkta yeni bir mesaj görmesem sanırım hatırlamakta daha da geç kalacaktım.
Bu kez de sonbaharda ekilen ile ilkbaharda ekilen tohumdan çıkan bitkileri kıyaslamaya imkan bulamayacağım. Sanırım performansları geçen sezon elde ettiğim gibi olacaktır.
Çok iyi oldu bu vesile ile hatırlamam :)
sibelozba
18-03-2013, 09:32
selam çiçekseverler...
siteye bugün üye olma fırsatı buldum nihayet..bir haftadır takip ediyorum ve bu sene balkonumu şenlendirmek istiyorum. bende kokulu bezelye çiçeği aldım.tohumlarını bi gece ıslak bezin icinde beklettim çatladılar ve şimdi torflu saksılara ektim..umarım açarlar. üçer üçer aralıklarla ektim....hergün onlara bakıyorum ama şuan 2 gün oldu daha cok yeniler yani....
bu arada sizin gibi bitki yetiştiren insanlara hayranım umarım sizlerin yardımıyla bende bu sene bu işi başarabileceğim
Mücevher Çalısı
30-04-2015, 11:50
2 yıldır mesaj yollayan olmamış buraya, canlanır belki ;) Şubat ayında migrosta tohumu uygun fiyata satılıyordu, aldım, ektim, çimlenip geliştiler. Antalya gibi sıcak bir şehirde bir de balkonda nasıl dayanacak bilmiyorum ama şansımı deniyorum.
549670
Mücevher Çalısı
26-05-2015, 10:57
Çiçeklendik. 2 gündür çiçekli, kokusu hafif ama hoş...
555168
555169
Çiçeklendik. 2 gündür çiçekli, kokusu hafif ama hoş...
555168
555169
Antalya sicagina dayanabildimi antalyada yasayn birisiolarak yetistirebilirmiyim merak ediyorum
Mücevher Çalısı
23-08-2015, 22:11
Antalya sicagina dayanabildimi antalyada yasayn birisiolarak yetistirebilirmiyim merak ediyorum
Dayanamadı. Çiçek açtıktan 10 gün sonra kurudu.
Sonbaharda ekilmesi gereken bir bitki aslında, yaz sıcaklarında kuruyor bildiğim kadarıyla. Yetiştirmeyi düşünüyorsanız sonbaharda ekmenizi tavsiye ederim...
Mücevher Çalısı
12-10-2015, 15:41
Tatlı Bezelye tohumlarını ektim. Ekmek isteyenlere hatırlatmış olayım :)
tatlı bezelye
21-10-2015, 15:25
Merhaba,
Bayılıyorum tatlı bezelyeye ama hiç verim alamadım bugüne dek, umudumu kesmek zorunda kaldım. Güzel sonuçlar alırsanız seneye beraber ekeriz :)
Selamlar
Mücevher Çalısı
21-10-2015, 16:18
...
Bayılıyorum tatlı bezelyeye ama hiç verim alamadım bugüne dek, umudumu kesmek zorunda kaldım. Güzel sonuçlar alırsanız seneye beraber ekeriz
...
Ektim ama pek umutlu değilim, tohumlar bayatlamış olabilir, hala çıkmadılar. Konuyu neredeyse baştan sona okudum genelde yetiştirenler sorun yaşamış dert etmeyelim. Kısmetse seneye inşaallah:)
Aynı zamanda Bezelye (Pisum sativum) de ekmiştim onlar sorunsuz çıktılar. Ben bezelyeye de bayılıyorum:D
pomodoro
22-02-2018, 14:41
Baharın yaklaşmasıyla benim de avuç içlerim kaşınmaya başladı, çok fena bir şeyler ekesim var :) Zengarden'dan tatlı bezelye tohumu sipariş verdim ama burdaki tecrübeleri okuyunca hata mı ettim diyorum. Bezelye çok dertsiz tasasız, yetiştirmesi basit bir şeydir bildiğim. Bu neden bu kadar nazlı ki?
Neyse, tohumlarım geldi. Tohum kabuğunu törpüleyip suya koydum. 24 saat sonra tuvalet kağıdı başlatma saksılarımda toprakla buluşturacağım.
Bu sene benden başka tatlı bezelye deneyen var mı?
börtü böcek
03-05-2018, 15:11
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katılıyorum :D Çiçekler hakkında çok fazla bilgim yok aslında, anneme aldığım Sweet Pea Beeline tohumunu saksıya ekiyorum ilk kez. Şubat ayı gibi saksıya ektim tohumları bu arada pakette yazıldığı gibi ancak keşke önceden araştırsaymışım, sonbaharde ekmek daha iyi oluyormuş galiba.. Boyu 1.8 metreye kadar çıkanlardan almışım farkında olmadan. Belli bir boya geldiğinde de toprağa geçirmeyi düşünüyordum ancak saksıdan çıkarırken bitkiyi bozmaya korkuyorum şimdi, saksı da çok büyük değil bitkinin büyümesine engel olur mu bilemiyorum ne yapmalıyım :/ İzmir'de yaşıyorum bir de, çiçekleri de aynı zamanda balkonda yetiştiriyorum ancak havalar çok mu ısındı bilmem yaprakları biraz kurumaya başladı, çiçekler de çıkmadı henüz, ne yapmam gerekir bir tavsiyeniz olur mu?
Butterfly pea tea diye geçen çay, bu bitkinin çiçeklerinden mi yapılıyor?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.