View Full Version : Limon
güzel bir örnek
https://www.youtube.com/watch?v=Qn5dr49wXB4&feature=youtu.be
coskun8553
28-12-2017, 20:55
Yeni dikilen bir fidanda tepe budaması yapılmalı mı, ya da yan dallarda uç alma ?
Bilgi verebilecek olan var mı ?
s.toprak
28-01-2018, 14:55
Sanıyorum üçüncü yıldayız. Limon ve mandalina çekirdeklerini hiç bir işlem yapmadan doğrudan minik saksılardaki toprağa dikmiştim.
Hepsi filizlendi biraz da büyüdüler, gören arkadaşlarım biraz daha büyüyünce almak istediler. Sonra fidanlar kurudular. Bir tanesi yaşıyor, yaşama tutunması, yapraklarının rengi ve görüntüsüne bakınca King Mandalina olduğunu zannediyorum. Ancak bitki hastalıkları bu bitkileri çok seviyorlar. Yapraklar yine kıvrılmaya başladılar. Hayırlısı bakalım.
Sanıyorum üçüncü yıldayız. Limon ve mandalina çekirdeklerini hiç bir işlem yapmadan doğrudan minik saksılardaki toprağa dikmiştim.
Hepsi filizlendi biraz da büyüdüler, gören arkadaşlarım biraz daha büyüyünce almak istediler. Sonra fidanlar kurudular. Bir tanesi yaşıyor, yaşama tutunması, yapraklarının rengi ve görüntüsüne bakınca King Mandalina olduğunu zannediyorum. Ancak bitki hastalıkları bu bitkileri çok seviyorlar. Yapraklar yine kıvrılmaya başladılar. Hayırlısı bakalım.
Çekirdekten çıkan fidanların ileride mutlaka aşılanması gerekir. Değilse oluşan meyveler turunç olacaktır.
s.toprak
29-01-2018, 08:41
Cevabınız için teşekkürler, iklim ve ev uygun olsaydı turunç ağacı da çok güzel olurdu.
Bitirim7
29-01-2018, 09:53
Merhabalar,
limonumda bir kaç sıkıntı var. yaklaşık 8-9 ay önce bir limon çimlendirmiştim. dışarıda baktım 1 ay öncesine kadarda yaprakları devamlı böceklerden yenilip duruyordu. büyümedi bir türlü o yüzden bir yapay ışıkla destekleyeyim içeri alayım dedim.
şu an bu durumda giderek sararıyor. acaba yapay ışık mı zararlı geldi anlamadım.
Merhabalar,
limonumda bir kaç sıkıntı var. yaklaşık 8-9 ay önce bir limon çimlendirmiştim. dışarıda baktım 1 ay öncesine kadarda yaprakları devamlı böceklerden yenilip duruyordu. büyümedi bir türlü o yüzden bir yapay ışıkla destekleyeyim içeri alayım dedim.
şu an bu durumda giderek sararıyor. acaba yapay ışık mı zararlı geldi anlamadım.
bu kadar küçük bir filizde net bir şey söylemek zor ama bikaç varsayımda bulunayım.Problem bu tip bitki ışıkların olamaz tek başına grow light kullanmamışsın anladığım kadarıyla içerdede olsa güneş ışığı aldığını varsayıyorum. yapraklarının kıvrılmasından filizin susuz kaldığını, böceklerin emgisi yüzünden kuruduğunu düşünebiliriz. ikinci olarakda aşırı gübreden filizin yanmış olabilir bunuda toprağından ve yaprağın rengi bana düşündürttü
Merhabalar,
Fidanınız maalesef ölmek üzere
Ağaçlar yapay ışık ile asla büyümez
Doğal olan güneştir.
Çekirdekten fidan büyütmek zor ve meşakatli bir iş.
Büyüse de zaten turunç olacaktır ve aşı gerekecektir.
Hiiç uğraşmayın ve direkt aşılı fidan alın.
kocadere
01-03-2019, 09:50
limonumuz 3- 4 gün susuz kaldı yaşar mı ne yapmalıyız.
kocadere
01-03-2019, 09:52
limonum bu
siflera12
01-03-2019, 11:35
limonum buElinizden geldiğince çok susuz bırakmayın toprağı nemli olsun ne çok sulu nede çok kuru olmamalı [emoji4]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
acanayakinss
01-05-2019, 17:50
Merhaba. Foruma yeni katılım sağladım. 2018 mayıs ayı sonunda çekirdekten limon fideledim **** fideleyemedim. 2 sorum var.
1. Limon fidem 1 yıl olmadan 1.30 m yi buldu. Ancak 5 santimetrede 1 yaprak verirken hiç dal çıkmadı yanlardan.
2. Her yaprağın kökünden 1 adet de çok sivri ve sert diken çıktı limon vermesi için aşılama gerekir mi.
Merhaba ben Tekirdağ'da yaşıyorum bir tane limon fidanı satın aldim. 3 tane de cekirdekten yetiştirdiğim var onlara aşı yapıca gelecek yıl ve daha sonra bi tanesini toprağa dikmek istiyorum. Yaşadığım yerde en fazla -10 derece soğuk oluyor. Acaba yapraklarını buranda ile ortsem dallarını strafor ile sarsam yaşar mı?
its_just_a_ride
29-05-2020, 11:43
Merhaba ben Tekirdağ'da yaşıyorum bir tane limon fidanı satın aldim. 3 tane de cekirdekten yetiştirdiğim var onlara aşı yapıca gelecek yıl ve daha sonra bi tanesini toprağa dikmek istiyorum. Yaşadığım yerde en fazla -10 derece soğuk oluyor. Acaba yapraklarını buranda ile ortsem dallarını strafor ile sarsam yaşar mı?
Fidanlar için don örtüleri var. Onlardan da temin edebilirsiniz.
Lahmacun1500
05-08-2020, 23:09
Merhaba ben 3 ay önce bir limon tohumu dikmiştim büyümeye başladı acaba saksısını değiştirmem gerekir mi?Teşekkürler
https://hizliresim.com/9w62yb
its_just_a_ride
07-08-2020, 15:07
Merhaba ben 3 ay önce bir limon tohumu dikmiştim büyümeye başladı acaba saksısını değiştirmem gerekir mi?Teşekkürler
Saksı ebatı gayet iyi. Drenaja ve aşırı sulamamaya dikkat.
Lahmacun1500
08-08-2020, 14:11
Çok teşekkürler
Fotoğrafınızdan saksının derinliği anlaşılmıyor. Limon kazık kök yapar. Derin olmayan saksıda uzayan kazık kök, zamanla dolanıp kuş yuvası haline gelir. Bu da bitkiniz için iyi olmaz.
Şu an bitkiniz ufak görünse de, kökü bitkinizden daha uzun durumdadır.
Ben limon çekirdeği çimlendireceğim zaman, 5 kg.lık yağ tenekesini dikey olarak kullanıyorum.
Kolay gelsin. ;)
http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1346.htm
Linkten faydalanabilirsiniz.
flora_fauna
22-01-2021, 18:03
Merhabalar, evimde bir tane 3 yaşında limon fidanım var. Yapraktan iz element gübresi yapacağım fakat bir sorum var. Yaprak gübresi için yayıcı yapıştırıcı olmazsa olmaz bir madde mi, yoksa iç mekanda olduğu için fidanım bu yayıcı yapıştırıcı olmadan da uygulanabilir mi? Musluk suyu ile değil, topladığım kar suyunu eriterek oda sıcaklığındaki suya karıştırıp uygulayacağım gübreyi, yani PH açısından sıkıntım yok.
Lahmacun1500
14-03-2021, 10:18
Merhabalar evimde 9 aylık fidem yaprak dökmeye basladi neden olabilir? Ne yapmam gerekir? https://i.hizliresim.com/NUUCp7.jpg (https://hizliresim.com/NUUCp7)
its_just_a_ride
14-03-2021, 21:27
Fotodan pek bir şey anlaşılmıyor. Tabanda su birikmiş mi bir kontrol edin.
Lahmacun1500
15-03-2021, 14:31
Hayır tabanda hiç su yok yapraklar kuruyor gibi yeni yapraklar ise kararıyor
Görüntü net değil ancak daha önce galeri güvesinin zarar verdiği yaprakları bitki döküyor gibi gözüküyor.
limonumun son hali bu arkadaşlar yapraklanıp çiçek açmadı toprak degişimini yaptım neler yapmalıyım yapraklanıp çiçeklenmesi için dallarının uçlarındada kurumalar oluyor. NPK 20 20 20 gübrem var kullanmaya başlamalımıyım ? gündüzleri hava güneşliyken dışarı alıyorum akşamları içeri alıyorum tekrar malum eskişehire daha yaz gelmedi :)
Merhabalar. Benim limon fidanim şuan bu halde cok üzüluyorum ne yapacagimi bilmiyorum. Sizin fidaniniza ne olmustu cok uzun zaman gecmis insaalah gorursunuz. Yapraklari dokuldu kar yaginca tamamen 2 3 aydir yeni yaprak vermiyor.:(
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.