View Full Version : Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)
günebakan
25-04-2012, 12:07
Sayın Tarabyalı bu çiçek kapalı balkonda yaşıyorlar ama iyi korumak gerek ayrıca sizde bu bitkinin kırmızı çiçeklisi varmı acaba?
tarabyali
25-04-2012, 13:23
Sayın Tarabyalı bu çiçek kapalı balkonda yaşıyorlar ama iyi korumak gerek ayrıca sizde bu bitkinin kırmızı çiçeklisi varmı acaba?
sayin (günebakan) belki yukarida okumussunuzdur biz türkiyeyi yazlik olarak kullanlniyoruz mayis 15+20,misi gibil türkiyede olmamiz gerek bizim en cok cok sevdigimiz kirmizi rengiydi ama kirmizi renk deyince yinede cok cesidi var biz sevdigimiz katmerli renginden 3 cesidini aldik saksilar icerisinde simdi gelirken yanimizda getirecegiz bu yil ilk defa cogaltacagiz bu yil size yardimci olamayiz siz istanbulda oturuyorsunuz sanirim,biz tarabyada oturuyoruz size cok cok yakiniz hanimda dogaya cok düskün cogu zamanimiz bahcemizlen ilgilenmekle geciyor kontak kurmak isterseniz kapimiz acik buyurun ciceklerin cesit ve reklerinide görebilirsiniz megil atarak düsüncelerinizi yazabilirsiniz size ancak bukadar yardimci olbiliriz......saygilar,
Sayın Tarabyalı; haklısınız çiçek donlardan etkileniyor. Benim Mersin'de yaşıyor olmam sanırım büyük avantaj. Buna rağmen üç yıldır köyümüzde de yaşatabildim. Her yıl bitkinin dal aksağamı donuyor. Köklerden her bahar yeniden filizleniyor. Bende sarı, pembe ve katlı beyaz var.Sitede birçok arkadaşa da çelik gönderimi yaptım. Onların akıbeti ile ilgil bir bilgim yok. Saygılar.
günebakan
25-04-2012, 18:54
Teşekkürler sayın tarabyalı umarım görüşürüz:)
günebakan
25-04-2012, 18:56
Sayın Tarabyalı; haklısınız çiçek donlardan etkileniyor. Benim Mersin'de yaşıyor olmam sanırım büyük avantaj. Buna rağmen üç yıldır köyümüzde de yaşatabildim. Her yıl bitkinin dal aksağamı donuyor. Köklerden her bahar yeniden filizleniyor. Bende sarı, pembe ve katlı beyaz var.Sitede birçok arkadaşa da çelik gönderimi yaptım. Onların akıbeti ile ilgil bir bilgim yok. Saygılar.
Ben de 2 tanesi yaşıyor Almira'cığım hatta birtanesi geçen sene çiçek açtı umarım bu sene de açar. Çok çok teşekkürler arkadaşım:)
athena -asena
25-04-2012, 19:14
Fındık bahçemdeki meleklerin boruları son hali bugün çekildi.
yarenimex
25-04-2012, 19:33
Bu yıl ben de ilk defa tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum, tohumları 12 Nisan' da ektim, ama hala görünürde bi şey yok...
Fındık bahçemdeki meleklerin boruları son hali bugün çekildi.
Sayın athena-asena; benim de köy bahçemdeki melekler her kış aynı görüntüde oluyor. Havalar ısınınca köklerden yeniden filizleniyor. İnşallah sizinkilerde filizlenir.
athena -asena
25-04-2012, 20:00
Sayın almira ; Geçen sene de buna benzer bi şekilde olmuştu ama bu zamana kadar yeni sürgünler vermişti. Bu kış burası eksi 12 leri görünce çoğu fidanlarımı kaybettim. Kışın budadığım çelikler vardı onlardan yetiştirmeyi deniyorum.
Zafer İnandıklı
25-04-2012, 20:22
Sonbahar'da budanıp, kış'ı sera'da geçirdiler.
Bu günkü durumları.
tarabyali
29-04-2012, 12:42
Bu günkü durumları. SAYIN ( zafer inandikli) maasallah geyet sihatli gözüküyorler bunlar hangi renk acaba ben avrupada yasiyorum türkiyeyi yazlik olarak kullaniyoruz türkiyede cok renkleri yok bu yil üc rek getiriyorum kirmizi renk ismarladim cicekler geldiler ama bir tanesi cicegi acmis halde geldi bu cicek su anda acmiyor ama bana kallirsa isiklarlan actirmislar sayin zafer bey arzu ederseniz tanisiriz yani habilerimiz yaklasik gözüküyor bilemiyorum istanbuldami oturuyorsunuz ben tarabyada oturuyorum uzakta sayilmayiz size basarilar...
Erhan Bey bu sene bahçenizden aldığım fidanı umarım başına bir şey gelmeden yetiştirebilirim.. Teşekkürler..
KAPTANzst
03-05-2012, 07:17
Bu günkü durumları.
Zafer bey benden birkaç adım öndesiniz:)
Ama hava şartlarının avantajı ile sizi geçebilirim.
Ben Karadeniz havasına bu konuda güveniyorum:D
Bendekiler serada da donmuştular, ama yeniden yeşillendiler ve beni mutlu ettiler.
Beyaz sarı ve beyazdan mora ebruli olarak 3 çeşidim var. Birde beyazdan sarıya vardı. Ama henüz açmadı. tamamen kurudu sanırım.
Dave's garden -16 derecelere dayanıklı vermiş olduğundan ben hala ümitliyim. Geçen sene komple kaybolmuş üçlü sürgün vermiş, kısa sürede 1,5 metre olmuş ve bol çiçek vermişti.:p
Zafer İnandıklı
03-05-2012, 20:40
SAYIN ( zafer inandikli) maasallah geyet sihatli gözüküyorler bunlar hangi renk acaba ben avrupada yasiyorum türkiyeyi yazlik olarak kullaniyoruz türkiyede cok renkleri yok bu yil üc rek getiriyorum kirmizi renk ismarladim cicekler geldiler ama bir tanesi cicegi acmis halde geldi bu cicek su anda acmiyor ama bana kallirsa isiklarlan actirmislar sayin zafer bey arzu ederseniz tanisiriz yani habilerimiz yaklasik gözüküyor bilemiyorum istanbuldami oturuyorsunuz ben tarabyada oturuyorum uzakta sayilmayiz size basarilar...
Sayın tarabyali, mesajınızı görmediğim için daha önce cevap veremedim özür dilerim.
Bendekiler sarı ve pembe beyaz. Üsküdar bağlarbaşındayım, anadolu yakasına geçerseniz buyrun beklerim.
Geleceğiniz zamanı önceden bildirirseniz, adres ve telefon bilgilerimi özelinize yazarım .
Selâmlar...
tarabyali
03-05-2012, 20:56
Sayın tarabyali, mesajınızı görmediğim için daha önce cevap veremedim özür dilerim.
Bendekiler sarı ve pembe beyaz. Üsküdar bağlarbaşındayım, anadolu yakasına geçerseniz buyrun beklerim.
Geleceğiniz zamanı önceden bildirirseniz, adres ve telefon bilgilerimi özelinize yazarım .
Selâmlar...
tesekkürler zafer bey bende sizi arayabilirim ve türkiyeye gelince mesajlasiriz saygilar.....
Zafer İnandıklı
03-05-2012, 20:57
Zafer bey benden birkaç adım öndesiniz:)
Ama hava şartlarının avantajı ile sizi geçebilirim.
Ben Karadeniz havasına bu konuda güveniyorum:D
Bendekiler serada da donmuştular, ama yeniden yeşillendiler ve beni mutlu ettiler.
Beyaz sarı ve beyazdan mora ebruli olarak 3 çeşidim var. Birde beyazdan sarıya vardı. Ama henüz açmadı. tamamen kurudu sanırım.
Sayın KAPTANzst, merhaba;
Gündüz sıcaklığı 35º kadar çıkan Serada gelişimleri çok hızlıydı, sera dışında biraz yavaşladı.
Beni geçeceğiniz doğru, bu bitki karadeniz iklimini seviyor. Geçen yıl Orhan Özbilgiç ağabeyimin bitkisi benimkilerden önce açtı.
Kuruduğunu sandığınız size süpriz yapabilir. Fotoğraftaki pembe beyaz bütün kış korumasız dışarıda kaldı. Ben tamam bundan artık hayır gelmez diye düşünürken, ölmedim hayattayım mesajı verdi.
Selâmlar, sevgiler...
KAPTANzst
04-05-2012, 10:00
Beyazdan sarıya olarak ebruli açanı atmadım . Yine sulamaya devam ediyorum. Kimbilir bakarsınız diğerleri gibi süpriz yapar.
Melisa da donmuştu ama süpriz yaptı bile. küçücük bir filiz göründü toprağa yakın bedenden.
tarabyali
05-05-2012, 10:16
Selam arkadaslar ben melek borazanini yeni tanidim cogu arkadas benden tecrübelidir ama benim anladigim bu cicek yeri olmayan arkadaslar icin saksida olabilir ama bahcesi olanlar icin topraga dikmek cok cok iyi saksida hava sicak olunca nesesi kaciyor yapraklari yorgun gözüküyor bahcede dikili ise bu olay olmuyor ben denedim ve sizlerle paylasayim dedim saygilar,
athena -asena
10-05-2012, 18:47
Sayın almira ; Geçen sene de buna benzer bi şekilde olmuştu ama bu zamana kadar yeni sürgünler vermişti. Bu kış burası eksi 12 leri görünce çoğu fidanlarımı kaybettim. Kışın budadığım çelikler vardı onlardan yetiştirmeyi deniyorum.
Bahçemdeki köklerin dibinden yeni sürgün verir diye bekledim ama görünürde bir şey yok . Fındık bahçesindeki köklerin dibinden sanki sürgün verecek gibi görünüyor .Kışın aldığım çeliklerden epey köklendirdim şimdi onlarda yerlerine gidecek.
Maşallah. Bahçedekiler kokudan bayılacak.:D Hepsi pembe mi?
athena -asena
10-05-2012, 19:52
Sayın Almira evet hepsi pembe sizlerin sayesinde teşekkürler.
Zafer İnandıklı
11-05-2012, 20:52
Polikarbon serada dinlendi, kompost ve kemik unuyla beslendi. İşte sonuç.
Sevgili KAPTANzst, adımlar çoğalıyor.
Sevgiler...
Zafer İnandıklı
11-05-2012, 20:59
Güler abla, bu güzeller size kavuşmayı bekliyor.
Saygılar...
KAPTANzst
12-05-2012, 08:02
Polikarbon serada dinlendi, kompost ve kemik unuyla beslendi. İşte sonuç.
Sevgili KAPTANzst, adımlar çoğalıyor.
Sevgiler...
Galiba haklısınız.
Son anda finişe hızlı girdiniz:p
Tecrube farkı:o
tarabyali
13-05-2012, 15:11
arkadaslar herkesin cicegine maasllah diyorum cok cok güzeller ama yazik benimkiler halan kapali yerde ben yurtdisindayim bu hafta cuma günü türkiyede olmam gerek ama sanirim gecte kalsam benimkilerde canlanirlar..herkese kolay gelsin....
Kışı korumasız , dışarıda ve oldukça rüzgarlı bir alanda geçiren Brugmansiam nihayet dibten patlamış. Nette -15 lara varan dayanıklılıktan dolayı korumaya almamıştım. Çok bekletti ama neyse:p
Zafer İnandıklı
13-05-2012, 20:54
Brugmansia, saksıda veya toprakta sert kış koşullarına dayanabileceğini ispatladı.
tarabyali
14-05-2012, 10:47
Bahçemdeki köklerin dibinden yeni sürgün verir diye bekledim ama görünürde bir şey yok . Fındık bahçesindeki köklerin dibinden sanki sürgün verecek gibi görünüyor .Kışın aldığım çeliklerden epey köklendirdim şimdi onlarda yerlerine gidecek.
selam(athena -asena)eyvahhhhh ciceklerim gitti diyordun ama tedarikliymissin yine acaip hizli basladin masallah cok sihatlilar ben gecen yil melek borazaninin topragini almanyadan 80 lt,relikten 4 tane getirmistim ama ****** neticesinide aldim siz direk topraga dikiyorsunuz buda demek oluyorki olabiliyor,bilemiyorum ama zor oluyor buradan toprak getirmek ama sadece bu topragi bu cicekler icin PH,sinda ayarliyorlar sizinkilere bakiyorum PH ayarinada gerek yok gibil sizlere kolay gelsin saygilar.....
athena -asena
14-05-2012, 19:54
Sayın tarabyali merhaba,
Evet bahçemdeki çiçeklerde hala kıprdama yok ama fındık tarlasındaki bahçemde çiçeklerin kökünden yeni sürgünler geliyor. Kışa girerken budadığım çelikleri su dolu kablara koymuştum orda köklenenleri toprağa dikiyorum. Ben toprağın ph 'na bakmıyorum ama bizim buranın ph değeri 5-5,5-6 civarı oluyor.Daha önce fındık bahçesinin ph değerini ölçmüştüm 5,5 çıkmıştı ordan biliyorum. Hayırlı akşamlar. Saygılar....
athena -asena
20-05-2012, 22:11
Sudaki son çeliklerim de köklenmeye başladılar.
Çelikleri ikiye kesip çelik sayısını altıya çıkarabilirsiniz. Suyun değişme zamanı gelmiş.
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 14:19
Geçen yıl Zafer Bey'in gönderdiği bitkim ilk kışını dışarıda geçirdi. Tamamen dondu sanıyordum. Dalından çeliklediğim yavrusunu saksıda ve içeride korudum.
Kuruyanın yanına diktim. Kuruyanı sökmedim çünkü; Sevgili Jineop ''Orhan Bey; Kışın donsada ertesi yıl kökünden sürgün verir.'' Demişti.
Dediği gibi oldu. Dün dibinden sürgün verdiğini gördüm. Şimdi yan yana iki bitkim oldu.:p
298995
298996
Geçen yıl Zafer Bey'in gönderdiği bitkim ilk kışını dışarıda geçirdi. Tamamen dondu sanıyordum. Dalından çeliklediğim yavrusunu saksıda ve içeride korudum.
Kuruyanın yanına diktim. Kuruyanı sökmedim çünkü; Sevgili Jineop ''Orhan Bey; Kışın donsada ertesi yıl kökünden sürgün verir.'' Demişti.
Dediği gibi oldu. Dün dibinden sürgün verdiğini gördüm. Şimdi yan yana iki bitkim oldu.:p
298995
298996
Artık biliyoruz da bu kadar beklemek çok zor geliyor. Seneye korumaya alacağım, erken çiçeklerini görebilmek için:p
ciceksever70
22-05-2012, 16:26
Beninmki daha yesermeyince kurudu diye saksidan cikardim ancak atmaya da kiyamadim. Etrafindaki topragiyla su anda yagmur altinda bahcede duruyor. Bahceye eksem mi acaba? Bir iki günde ölmüs müdür yoksa? Hay Allah bu kadar yil sonra bile ne kadar acemiyim...
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 16:57
Bir deneyin bakalım! :(
ciceksever70
22-05-2012, 17:26
Dogadan ümit kesilmez deyip diktim. Sonuclari paylasirim. Sans dileyin.
athena -asena
22-05-2012, 20:07
[QUOTE=almira;970653]Çelikleri ikiye kesip çelik sayısını altıya çıkarabilirsiniz. Suyun değişme zamanı gelmiş.[/Q
Çelikleri ikiye bölmeye geç kaldık dün toprakla buluşturdum.
KAPTANzst
22-05-2012, 20:32
Kuruyan çiçekler kökten filiz verdiler ve ben 4 ayrı renk te fide sahibi oldum.
Yedekleri bile var:=))
Kurumuş kökleri sulayınca 2 şer 3 er filiz çıkardılar.
Bir tanesini söktüm topraktanç Kökler hala canlıydı ve oda açacaktı. Ama bana yeterdi aldıklarım.
athena -asena
23-05-2012, 20:18
Fındık tarlasında bahçemdeki kuruyan köklerin dibinden yeni sürgünler
KAPTANzst
23-05-2012, 21:30
Orada 1 tane bırakıp diğerlerini tam gövdeden elle bükerek ayırmalı ve ıslak toprağa saplamalı.
Hem çoğalmış olur hemde tek gövde daha fazla kuvvet almış olur.
http://www.agaclar.net/forum/964328-post293.htm
Binlerce kez teşekkür ederim sayın Zafer İnandıklı. Haziran başında İstanbul'da olacağım, sizi rahatsız ederim.
Zafer İnandıklı
28-05-2012, 21:21
Geçenlerde yağan doludan, yapraklar biraz zarar gördü.
Çiçeğe bir şey olmadı, çok şükür.
Çelikle çoğalacağını bilmiyordum..
Tohumla boşuna mı uğraşıyorum şimdi ben :(
redsonia
28-05-2012, 22:47
maşalah hepinizin bitkileri süper görünüyor... ben de sahip olmak istiyorum bu çiçeğe acaba tohumdan mı yoksa çelik mi bulmalıyım... gerçi çelik alacak hiç bitki yok etrafımda... tohumdan denesek ne kadar zamanda çiçek açıyor bilgisi olan varsa ve bana yardım ederse çok sevinirim...:))
athena -asena
28-05-2012, 23:25
Sayın selis ve redsonia elimde 2 adet çelikten yetiştirdiğim küçük fidan var isterseniz yollarım. Yarın isterseniz resimlerini'de yükleyeyim ona göre karar verin.
Tohumdan ne zaman çiçek açar bilemem ama çelikten yetiştirilenler o sene çiçeklerini açıyorlar.
Bu sabah da bisiklet gezisi için bahane çıktı :p
Sabah sabah kampüsteki beyaz ve pembe bitkilerden birkaç çelik aldım..
Almira'nın dediğine göre sarısı da varmış.. Onu da buluruz ;)
Elimde 8 tane de tohumdan çıkanlar var..
athena -asena çok teşekkür ederim.. Sizin suda köklendirdiğinizi gördüm kalın dalları suya koydum.. Umarım çabuk köklenirler.. Yer gök melek borusu oldu yani :p
athena -asena
29-05-2012, 10:03
Elimdeki kalan son fidanlar.
athena -asena
29-05-2012, 10:12
Bu sabah da bisiklet gezisi için bahane çıktı :p
Sabah sabah kampüsteki beyaz ve pembe bitkilerden birkaç çelik aldım..
Almira'nın dediğine göre sarısı da varmış.. Onu da buluruz ;)
Elimde 8 tane de tohumdan çıkanlar var..
athena -asena çok teşekkür ederim.. Sizin suda köklendirdiğinizi gördüm kalın dalları suya koydum.. Umarım çabuk köklenirler.. Yer gök melek borusu oldu yani :p
Sayın selis hanım rica ederim, bulduğunuza sevindim.
günebakan
29-05-2012, 10:57
Meleklerin borazanlarından biri çiçeklenmeye başlamış:)
301974
301975
KAPTANzst
29-05-2012, 11:19
Bu sene herkes beni solladı:(
Ama gelişme bendekilerde hızlı olacak , inanıyorum:D:D
günebakan
29-05-2012, 11:21
Bu geçen sene de çiçek açmıştı bir de diğeri açsada rengini görsek ne güzel olur:) Eminim sizinkide yakın zamanda çiçeklenir Kaptanzst
Bu geçen sene de çiçek açmıştı bir de diğeri açsada rengini görsek ne güzel olur:) Eminim sizinkide yakın zamanda çiçeklenir Kaptanzst
Diğeri çift katlı beyaz.:D
günebakan
29-05-2012, 17:54
Oooo süpermiş Almira'cığım teşekkürler birde çiçek açarsa ohh mis gibi ama sarı olandan eksik galiba:))
Zafer İnandıklı
31-05-2012, 20:57
Bu yıl'ın ilk çiçeği;
Tam gün güneş ve bol su. Bu bitkinin olmazsa, olmazı.
Ben de bugün Zafer İnandıklı'ya uğradım, bana ayırdığı çiçekleri hem de fazlasıyla aldım. Çok sevindim ama çok da mahçup oldum.
Güzel Brugmansialar inşallah bu sene donmazlar, yoksa çok üzülürüm.
Tohumdan yetişenleri bahçenin boş olan yerlerine dikmiştim, 2 tane kaldı..
Yer bulamasam kuytu bir sokak arasına gizlice dikmeyi düşünüyorum.. :p
Zafer İnandıklı
17-06-2012, 21:39
Aşırı sıcaklar yapraklarda bozulmaya yol açınca, yarı gölgeye aldım.
Saksıda başetmenin neden zor olduğunu biraz anlatır mısınız, balkonda önerir misiniz, saksı büyüklüğü ne olmalı, tohumdan ekince şaşırtılıyor mu, kışın korumak için ne önerirsiniz, çeliklerini paylaşmak isteyen var mı?
Bu bitkiyi yetiştirenler ve bilenler yukarıdaki meraklı cümlelerime cevap yazabilirse benimle aynı sorulara sahip olanlar sevinir belki:) Şimdiden teşekkürler, kavuniçi ve beyaz rengi ne kadar da güzelmiş. Allah sahibine bağışlasın...
Kocaeli Gölcük civarında semt pazarında brugmansia satan biri var ilgilenenlere irtibat kurabilirim.
çok teşekkür ederim sayın dayı, bende eğer sizde yoksa ve yaza çıkarsa benım brugmansiamdan siz çelik yollamak isterim ;)
Sayın çiçek dostu gülşen bitkileriniz kışı çıkaramadıysa çarşamba pazarına uğramanızı tavsiye ederim.
tarabyali
25-06-2012, 12:59
zafer bey sizede bahsetmistinya bu iki melek borularinin renkleri ayri ayri olmasi gerekirken ikiside ayni renkten geldi yapacak birsey yok sanirim gönderirken cicekleri karistirmislar saygilar....
harika bir guzellik bendede olmasini cok isterdim
günebakan
28-06-2012, 15:21
Bu renkler de çok güzelmiş sayın tarabyalı:) 15 gün yokluğumda benimkiler yapraklarını dökmüşler yeni yeni kendilerine geliyorlar.
tarabyali
01-07-2012, 15:09
sayin (günebakan) aradigim renk domates kirmizisi idi ikisini bir ismarladim internetten ama ayni rek cikmasi beni cok rahatsiz etti almanyadaki ogluma telefon ettim oglu bu cicekci bana ayni renkleri gödermis oglum itibata gecmis adamda bahane var iklim degisikliginden olmutur demis yani bu bir bahane yapacak bisey oldugunu sanmiyorum gelirken 4 renk getimistim bakalim onlar nasil olacak henüz cicek acmadilar hosca kaliniz saygilar.....
günebakan
01-07-2012, 16:16
Doğru haklısınız beklediğiniz renk çıkmayınca insan kendini hem kandırılmış hissediyor hemde hayal kırıklığına uğruyor umarım diğerleri istediğiniz renk çıkar:) Güle güle büyütün.
tarabyali
24-07-2012, 08:38
[QUOTE=almira;970653]Çelikleri ikiye kesip çelik sayısını altıya çıkarabilirsiniz. Suyun değişme zamanı gelmiş.[/Q
Çelikleri ikiye bölmeye geç kaldık dün toprakla buluşturdum. selam,athena -asena epeydir bir paylasimin yok neler yaptin bu yil cicekrin kisin soguk gecmesinden dolayi bayaga zarar gödü sanirim isi toparlamisindir benimkiler harika oldular,boyu üc metreyi gecti ve halanda büyümekte cicek acisi agostos ayinda biliyorsun sana kolay gelsin,
nılgun_dogan
24-07-2012, 12:30
Arkadaşlar benim çiçeğim kırmızı örümcek oldu 1 tane yaprağı kalmadı elimden geleni yapıyorum tavsiye edebleceğiniz birşey varmı.
tarabyali
24-07-2012, 14:12
K:confused:Arkadaşlar benim çiçeğim kırmızı örümcek oldu 1 tane yaprağı kalmadı elimden geleni yapıyorum tavsiye edebleceğiniz birşey varmı.
sayın nilgün örüncekler bitki yemezler sizin ciceginizi tirtil yemis tirtilin bir cinsi var gece olunca bitkiye çıkar gündüz olurken ı
Isimak üzere bitkiden iner kendisini toprağa gömer tek çare karanlıkta el feneri ile bitkinin üzerinden toplayıp imha etmek bayaga büyük bir tirtil cinsidir size kolay gelsin
Sayın çiçek dostu gülşen bitkileriniz kışı çıkaramadıysa çarşamba pazarına uğramanızı tavsiye ederim.
İlginize teşekkürler Dayı Bey, bitkim kışı çıkaramadı maalesef, çarşamba pazarında ki çiçekçim getireceğini söylemişti fakat ben bayağıdır uğrayamadım yanına, inşallah en kısa zamanda uğramayı düşünüyorum...
nılgun_dogan
24-07-2012, 22:20
Sayın tarabyalı tırtıl olsa yaprakları yemezmi yaprakları bütün bir şekilde sararıp döküldü.
KAPTANzst
25-07-2012, 00:27
Meleklerin boruları
günebakan
25-07-2012, 00:53
Harika görünüyorlar:)
tarabyali
25-07-2012, 11:52
Sayın tarabyalı tırtıl olsa yaprakları yemezmi yaprakları bütün bir şekilde sararıp döküldü.merhaba nilgün hanim sizin sorununuzu tam anlayamadik anladigim kadariyla ciceginizin yapraklari sararip dökülmüs anladigim kadariyla susuz kaldi bu cicegin yasami su yani sabah aksam cok cok bul sulamaniz gerek eger saksida ise saksinin biraz büyük olmasi gerek saksinin altina birde saksi alti kayuyorsunuz o tabakta devamli su dolu olmasi gerek cicegin cok suya ihtiyaci oldugu icin cicek bu sefer alttaki kabindan suyu cekiyor sayin nilgün hanim saniyorum beni anladiniz insallah ben buraya bir cicek ekledim nasil sihatli görebiliyorsunuz ama biz yazin türkiyedeyiz aslinda bu cicege (10)günde bir vitamin verilmesi ve topraginin özel toprak olmasi gerek hafif kumlu humoslu toprak bende bahcemin her kösesi bu cicekten nekadar bük olduklarini bir görseniz bu nasi oluyor dersiniz sanirim bu bakimla ilgili sorunuz olursa yazabilirsiniz size kolay gelsin saygilar...
günebakan
25-07-2012, 12:55
Sayın Tarabyalı damates kırmızısı olandan buldunuzmu acaba?
tarabyali
25-07-2012, 19:14
Sayın Tarabyalı damates kırmızısı olandan buldunuzmu acaba?
Sayin günebakan bekliyorum çiçeğin ıkinci açmasını ilk acisi aradığım kırmızılık yoktu biliyorsunuz bu çiçekler yılda iki üç defa acabiliyorlar şu anda ıkinci defa acmasi gerek ben bunu avrupadan getirdim iklim farkida var çiçeğin alişmasini bekliyorum bahcemde beş renk var ama hepside çok çok sihatlilar ben avrupadan gelirken bu çiçeğe özel vitamin .de getirdim harika büyüdüler sizede kolay gelsin teşekkürler......
athena -asena
25-07-2012, 23:50
[QUOTE=athena -asena;970928] selam,athena -asena epeydir bir paylasimin yok neler yaptin bu yil cicekrin kisin soguk gecmesinden dolayi bayaga zarar gödü sanirim isi toparlamisindir benimkiler harika oldular,boyu üc metreyi gecti ve halanda büyümekte cicek acisi agostos ayinda biliyorsun sana kolay gelsin,
Sayın Tarabyali merhaba,
Geçen sene donan çiçeklerin yerine kışın budama yaptığım çeliklerden çoğaltıp dağıtım bile yaptım . Şuan bahçemde ekili olanlar da çiçek yok 10 lt lik damacana da ekili olan da 5 adet çiçek var. Sıcaklardan sebep bahçelerle uğraşmıyorum kendi hallerine bıraktım. Size de kolay gelsin.
athena -asena
28-07-2012, 00:18
Bahçeden son resimler.
KAPTANzst
28-07-2012, 08:13
Benim 3 değişik renk olan Meleklerin boruları açtılar.
Sarı olannın formu çok güzel.
Böyle bir güzelligi doya doya seyretmek cok şanslısınız ;)
Orhan Özbilgiç
31-08-2012, 19:18
Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı olan benimkilerde, bu günlerde çok güzel açıyorlar.
Özellikle sarı çiçeklisi akşam saatlerinden itibaren (gündüz hava kapalı ikende ) çok güzel kokuyor.
Pembenin kokusu çok hafif.
328710
328711
Sevgili zafer abimin hediyesi çiçeğini açtı çok güzel kokuyor.
Orhan Özbilgiç
01-09-2012, 17:44
Sevgili zafer abimin hediyesi çiçeğini açtı çok güzel kokuyor.
vehbi Bey;
Galiba agaclar.net' teki Brugmansia'ların çok büyük bir bölümünün kaynağı ''O''. Sağolsun / varolsun.
tarabyali
12-09-2012, 08:02
üc renk bir arada
vehbi Bey;
Galiba agaclar.net' teki Brugmansia'ların çok büyük bir bölümünün kaynağı ''O''. Sağolsun / varolsun.
Evet Orhan bey Zafer abimiz sağolsun,varolsun,bol çiçekli günler.
üc renk bir arada
Üç renk bir arada MAŞALLAH tebrikler, hayırlı günlerde büyüsünler efendim.
günebakan
12-09-2012, 10:22
Üç renkte harika gelen çeliklerden domates kırmızısı çıkmadı galiba Sayın tarabyalı:)
tarabyali
12-09-2012, 20:30
Üç renkte harika gelen çeliklerden domates kırmızısı çıkmadı galiba Sayın tarabyalı:)
Sayin: günebakan malesef adam bizi resmen kandirdi cicekler almanyada olsaydi isim cok kolaydi ama ispat etmem cok zor simdi yapacak birsey yok gibil ikiside ayni renk cikti belki ren degisir diye düsündüm ama bu ücüncü acislari hep ayni renk ciktilar ama hosa giden yani tüm yaz devamli cicek vermesi bizi mutlu etti tesekkürler, saygilar..........
Bu bahce ve resim muhteşem güzelikte Sayın tarabyalı abim kokusu buraya kadar geldi .
tarabyali
14-09-2012, 11:46
insani rahatlatan görünümler mutluluk veriyor doga insana
Sayın tarabyalı,
bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık. Sevdiklerinizle beraber mutluluğunuz daim olsun.
Muğladan selamlarımla.
tarabyali
14-09-2012, 23:23
Sayın tarabyalı,
bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık. Sevdiklerinizle beraber mutluluğunuz daim olsun.
Muğladan selamlarımla. iyi niyetinize tesekkürler sayin (smnunal) yakin olsaydi hobilerimizi paylasirdik yolunuz düserse istanbula özelime mesaj atin gelin bir kahvemizi icin saygilar.....
Aromaterapi denilen bu olsa gerek. Ellerinize sağlık.
Yaprakları çok lezzetli olsa gerek, olduğu bölgede sadece onun yaprakları delik deşik...
Dondan etkilenip yeni dip sürgünü ile büyümeye başlayan brugmansiam yaklaşık bir metreye ulaştı. Henüz tomurcuk yok. Ama eminim geçte olsa çiçekleri kendini gösterecek....
serkan_istanbul
15-09-2012, 10:15
bayıldım o meleklerinize inşallah benimkide açar bir gün bende görürüm çiçeklerini. Tekrar zafer abiye çok teşekkürler beni bu bitkiyle tanıştırdığı için.
tarabyali
16-09-2012, 07:50
Aromaterapi denilen bu olsa gerek. Ellerinize sağlık.
Yaprakları çok lezzetli olsa gerek, olduğu bölgede sadece onun yaprakları delik deşik...
Dondan etkilenip yeni dip sürgünü ile büyümeye başlayan brugmansiam yaklaşık bir metreye ulaştı. Henüz tomurcuk yok. Ama eminim geçte olsa çiçekleri kendini gösterecek.... sayın (jineop)bir ıngiliz tip profösörün köşe yazısında okudum ilgi alani hayvanlar ve doğa olan insanlar öbür ınsanlara nazaran 5/6 yıl daha uzun ömürlü. Olduğunu söylüyor ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz ama dolayı seviyoruz arzu ederseniz hobi paylasimimizi esirgemedi saygılar.
tarabyali
23-09-2012, 07:56
engelstrompetenin tomurcuk hali
tarabyali
27-09-2012, 06:48
meleklerin borazani (Engelstrompeten burgmansia) Buda birkac gün sonraki hali iste bu verilen emegin karsiligini oda size veriyor,muhtesem bir görünüm,saygilar.
Muhteşem ellerinize sağlık.
günebakan
27-09-2012, 17:40
Harika görünüyor Sayın tarabyalı:)
Capricorn
27-09-2012, 19:34
Çok gösterişli, çarpıcı br bitki.
Zehirli olduğunu duydum, doğru mu acaba?
athena -asena
27-09-2012, 19:47
Sayın tarabyali çiçekleriniz muhteşem gözüküyor . Siz bizleri'de geçtiniz ellerinize sağlık.
Muhteşem tarabyalı abi ellerine saglık, Burugmansia deyince zafer abiyide anmadan gecmeyelim ;) sanırım bendeki ufaklık sarı acacak gidip gelip seviyorum .
tarabyali
27-09-2012, 22:08
Muhteşem tarabyalı abi ellerine saglık, Burugmansia deyince zafer abiyide anmadan gecmeyelim ;) sanırım bendeki ufaklık sarı acacak gidip gelip seviyorum .
(sayin iris41)cicegini aldinmi bilmiyorum senin cicegin bu yil acacak diye birsey yok o bu yilki celik ama seneye onunda boyu iki ikibucuk metreyi bulacak ama ****** bunun vitamine ihtiyaci var yani bakima ve topragina bagli kontak kurarsan seneye ilkbahara yardimci olurz saygilar............
tarabyali
27-09-2012, 22:12
arkadaslar bende bu cicegin birkac rengi var ama engüzel kokusu olani sari acani cicegi zehirli diyorlar dogrudur ama bunu yemiyoruzki agzinda cignersen migde bulantisi kusma olabilir zakkumda zehirli ama her yerde bulabiliyorsun oda bahceleri süslüyor kimseyi zehiledigini duymadim saygilar....
tarabyali
27-09-2012, 22:17
Sayın tarabyali çiçekleriniz muhteşem gözüküyor . Siz bizleri'de geçtiniz ellerinize sağlık.
sayin (athena -asena)selam su istanbula hicmi yolu düsmüyor gel bir aci kahvemizi ic dedik olmadi gitti bende sizlerden bircok seyler ögrendim insanlar dünyada yasadigi müdetce yasi ne olursa olsun devamli talebe imis her gün birseyler ögrenebiliyorsun yorumuna tesekkürler.........
athena -asena
28-09-2012, 21:00
sayin (athena -asena)selam su istanbula hicmi yolu düsmüyor gel bir aci kahvemizi ic dedik olmadi gitti bende sizlerden bircok seyler ögrendim insanlar dünyada yasadigi müdetce yasi ne olursa olsun devamli talebe imis her gün birseyler ögrenebiliyorsun yorumuna tesekkürler.........
Sayın tarabyali ; Davetiniz için çok teşekkürler kahve hakkım siz de saklı kalsın istanbul'a yolum düşerse size muhakkak uğruyacam. Saygılar.......
Tarabyalı abi bitkiyi aldırdım gec geldigimden arayıp rahatsız etmek istemedim .
Saksıda daha ufak olur kanısındayım olmadı salonda bırakırım istedigi kadar boylana bilir ;)
kelebek çalısı
09-10-2012, 02:02
Alırken pembe açacağına dair bilgi verilen bitki sarı renkte çiçeklenen türden çıktı.
İçime de bir şüphe düşmüştü doğrusu, olmadı değiştiririm artık :p
337651
Bunun gibiydi Hacer hnm.:o
günebakan
09-10-2012, 11:53
O zaman dediğiniz doğrudur:)
kelebek çalısı
09-10-2012, 16:49
Fotoğrafım beğenilmiş :dilli: :rolleyes:
kelebek çalısı
09-10-2012, 23:57
Sağ gösterip sol vuran bir bitkiymiş meğerse :p
Kokusu muhteşem, rengini de çok sevdim. Önce hayal kırıklığına uğrattı ama 24 saat içinde süprizini yaptı :D
337830
337831
Cok güzel duruyor ;) güle güle büyütün kelebek çalısı
tarabyali
11-10-2012, 13:53
evet arkadaslar buda engelst(*Super Pink) tüm yaz devamli acti devamli ful yani üzerinde üc bes cicek diyil devamli üzeri dolu dolu oluyor ****** bakimla ilgili
toprak kız
11-10-2012, 14:37
merhaba sayın tarabyalı çiçekleriniz muhteşem görünüyorlar emeğinize sağlık bende yetiştirmek isterim doğrusu.tohum ya da çelik göndermeniz mümkün mü acaba tohumdan bu hale gelmeleri için bikaç yıl geçmiş olmalı
athena -asena
12-10-2012, 19:13
Bahçeden son görüntüler.
arkadaşlar bu meleklerin borozanıyla datura denilen bitki aynısımı anlayamadım kimisi evet aynısı diyo kimiside diyoki hayır aynısı değil aklım karıştı iyice ben hep daturaya özenmişimdir bahçemde olsun istemişimdir ama çocuklar yüzünden hep korkmuşumdur bana bigi verebilecek birileri varsa şimdiden teşekkür ederim.....
nılgun_dogan
12-10-2012, 19:38
Aynısı değil.
sanırım bu zehirli değil dimi sn. nılgun dogan peki ya tam olarak nelerden hoşlanır ve en önemlisi ben bunu nereden bulabilirim küçük bir dalını rengi hiç önemli değil .
nılgun_dogan
12-10-2012, 20:20
zehirli değil diye biliyorum bende 1 tane var saksıda bakıyorum bol güneş ve toprağı hep ıslak kalıyor.
drtegeli
12-10-2012, 20:57
Datura (http://en.wikipedia.org/wiki/Datura) ve Brugmansia (http://en.wikipedia.org/wiki/Brugmansia) aynı bitki değildir. Ama yakın akrabadırlar. Kabaca, daturanın çiçekleri yukarıya (gökyüzüne) bakar, brugmansianın ise aşağıya (toprağa)...
Her ikisi de zehirlidir. Çocuk sahipleri ve evcil hayvan besleyenlerin dikkatli olması gerekir.
Datura mevsimliktir. Dökülen ve ya ektiğiniz tohumlardan her yıl yeniden yetişir.
Brugmansia çok yıllık küçük ağaççık formundadır. Tekrar tekrar dikmenize gerek yoktur. Çelikten rahatlıkla yetişir. Don olan bölgelerde ana gövde donsa da baharda toprak altındaki köklerden yeniden filizlenir. Her ikisi de zehirlidir. Ama sanırım kimse yemeğini yapmıyor.:D
sındırgılı
12-10-2012, 21:13
Gecen sene celikledigim guzelim ;
peki ya arkadaşlar bundan nerde bulabilirim?
günebakan
13-10-2012, 09:07
Brugmansialarda budama ne zaman yapılır acaba?
sındırgılı
13-10-2012, 10:07
Gecen sene, komsum bu zamanlarda budama yapmisti ve de bende celiklemistim. Gerci, Sevgili Zafer daha iyi bilgi verir ama benim uygulamam o yonde idi.
Simdi, Buyukada`da yeni bir ev aldigim icin bahcedekini birakip tekrar celikleyecegim.
Zafer İnandıklı
13-10-2012, 18:11
Brugmansialarda budama ne zaman yapılır acaba?
Çiçeklenme bittikten sonra budayabilirsiniz.
günebakan
13-10-2012, 20:44
Aman Zafer bey benim gıcık melekler çiçeklenmediki bir türlü acaba budasam seneye çiçeklenirmi diye düşündüm ama kıyabilirmiyim bilmiyorum:) Yine de teşekkürler
Zafer İnandıklı
13-10-2012, 22:52
Bol güneş, bol su büyüme ve çiçek vermelerinde en büyük etken.
Ne kadar derin budasanız da seneye aynı boya erişecek hatta geçecektir. O nedenle kıyabilirsiniz.
Orhan Özbilgiç
14-10-2012, 04:17
Ne kadar derin budasanız da seneye aynı boya erişecek hatta geçecektir. O nedenle kıyabilirsiniz.
Sevgili Zafer çok haklı.
Tam güneşteler. Bolca sulanıyor.Boyları onun boyunu geçtiler.:) Bugünlerde bahçemin en gösterişli objeleri. Uzaktan bile ilk onlar göze çarpıyor. Sarısının müthiş kokusu cabası.
Tekrar tekrar, teşekkürler, Sevgili Zafer İnandıklı.
Ne yazıkki, internetimin gücü fotoğraflarını yüklemeye ancak bu saatlerde, o da bazen izin veriyor.:(
Başarabilirsem yüklerim.
Galiba oldu.:eek:
338661
338662
338663
Peki Akdeniz gibi bölgelerde de tam güneşten hoşlanır mı yoksa orada fazla mı gelir?
Bayılırlar. Akdenizde dört mevsim çiçekte. Üstelik yaşlanıp ağaç oluyorlar. Sahil kesimlerinde don olmadığı için kaybolma olasılığı yok. Dört mevsim budama gördüğü halde dallar yere değiyor.:D
sarısı bende de var boyuna bakmadan bir sürüçiçek açtı bu yaz, bende katmerli beyaz ve diğer renklerini arıyorum inşallah bulurum :)
günebakan
14-10-2012, 13:48
Teşekkür ederim Zafer bey görebilecekleri kadar güneş görüyorlar balkonum çok güneş almıyor ama suyunu çok veriyorum zaten bakalım açacaklardır bir gün elbet Orhan abiciğim müthiş görünüyorlar gerçekten:)
tarabyali
14-10-2012, 16:28
Datura mevsimliktir. Dökülen ve ya ektiğiniz tohumlardan her yıl yeniden yetişir.
Brugmansia çok yıllık küçük ağaççık formundadır. Tekrar tekrar dikmenize gerek yoktur. Çelikten rahatlıkla yetişir. Don olan bölgelerde ana gövde donsa da baharda toprak altındaki köklerden yeniden filizlenir. Her ikisi de zehirlidir. Ama sanırım kimse yemeğini yapmıyor.:D
sayin (almira)bende bu cicegi yeni tanidim ama don olan bölgelerde don olsada yine ilkbaharda kökten kayniyor diyorsunuz ama bunu cok deneyen arkadaslar var bu cicek donu gördügünde ölüyor ben denedim kök kisimlarini stereburla kapattim diplerine yapraklar humosrlar doldurdum donmasin diye ama malesef öldü istanbulun iklimine dayanamadi bu ancak antalya alanya gibil yelerde belki olabilir akcakocali bu arkadasimiz (athena -asena) bu isi daha iyi biliyor gecen sene bütün burgmansialari dondu ve öldüler.saygilar...
günebakan
14-10-2012, 17:28
Sayın tarabyalı benim bildiğiniz gibi meleklerin borazanı çiçeğim var ve ben 2 senedir İstanbulda yaşıyorum Zafer Bey'de İstanbulda yaşıyor Orhan abininkilerse Samsun'da yetişebiliyorlar Athena - asenanınkiler neden dondu acaba anlamadım.
günebakan
14-10-2012, 17:38
Çiçek açmak yerine durmadan yaprak döken melekler
338750
338751
drtegeli
14-10-2012, 18:41
Kaynak : Species Info - Brugmansia Growers International (http://www.brugmansia.us/species/index.html)
Yukarıdaki kaynağa göre brugmansia'lar iki gruba ayrılıyorlar(mış) :
1) Sıcak grup : aurea, suaveolens, versicolor, insignis türleri ve bunların melezleri...
2) Soğuk grup : arborea, sanguinea, vulcanicola türleri ve bunların melezleri...
Donlarda toprak hizasına kadar ölüp, havalar ısınınca tekrar sürenler soğuk gruptakiler (imiş)...
Bu bilgi, bazı bitkilerimizin baharda neden geri dönmediğini açıklayabilir (belki)...
Zafer İnandıklı
14-10-2012, 19:59
Çiçek açmak yerine durmadan yaprak döken melekler
338750
338751
Bu bitki hiç gelişmemiş ki, bir değil bir kaç şey yanlış mutlaka.
Orhan Özbilgiç
14-10-2012, 21:12
Sayın tarabyalı benim bildiğiniz gibi meleklerin borazanı çiçeğim var ve ben 2 senedir İstanbulda yaşıyorum Zafer Bey'de İstanbulda yaşıyor Orhan abininkilerse Samsun'da yetişebiliyorlar Athena - asenanınkiler neden dondu acaba anlamadım.
Sevgili günebakan;
Pembeyi nisan ayında, Zafer Bey saksıda vermişti. Yani bu sene diktim.
Sarılar iki kök!
Biri, yine Zafer bey tarafından kargo ile geçen yıl nisanda gönderildi. Geçen yılda bu yılki kadar olmamakla birlikte, güzel çiçek açmıştı.
O dibini yanmış ahır gübresi ile malçlamama rağmen dondu. Ama, taaa haziranda, birden tek bir sürgün verdi. Eylüldede çiçeklendi. Şimdi fotoğrafta görüldüğü gibi tekrar çiçeklendi.
Ayrıca geçen yıl ekim ayında bir yan dalı koparıp saksıda tutturmuştum. Nisanda onu donup öldüğünü düşündüğüm diğerinin dibine diktim. O da ikinci bir kök olarak dallandı ve birlikte çiçeklendiler.
Bu senede, 'Ne olur ne olmaz' diyerek, gelecek yılı garantiye almak için, iki gün önce, hem pembeden, hem sarıdan birer küçük yan sürgünü saksıya diktim. İnşallah yine tutarlar.
athena -asena
14-10-2012, 21:49
sayin (almira)bende bu cicegi yeni tanidim ama don olan bölgelerde don olsada yine ilkbaharda kökten kayniyor diyorsunuz ama bunu cok deneyen arkadaslar var bu cicek donu gördügünde ölüyor ben denedim kök kisimlarini stereburla kapattim diplerine yapraklar humosrlar doldurdum donmasin diye ama malesef öldü istanbulun iklimine dayanamadi bu ancak antalya alanya gibil yelerde belki olabilir akcakocali bu arkadasimiz (athena -asena) bu isi daha iyi biliyor gecen sene bütün burgmansialari dondu ve öldüler.saygilar...
Sayın tarabyali , Benim evimin bahçesindeki 2 adet çiçeğim dondu ve hiç sürgün de vermedi tabi suç bende hiç koruma altına almamıştım . onların yerine kışın köklendirdiklerimden ektim bu kışa girerken koruma altına almayı düşünüyorum.
Fındık tarlasındaki çiçeklerime ise hiç bir koruma yapmadım, onlara hiç bir şey olmamış üstelik tam poyraz rüzgarı alan bir yerde . Saygılar........
günebakan
14-10-2012, 21:52
Bu bitki hiç gelişmemiş ki, bir değil bir kaç şey yanlış mutlaka.
Neyin yanlış olduğunu anlamadım güneş çok almıyor ama suyunu tam veriyorum ama üstünde habire örümcek ağı gibi birşeyler var durman temizliyorum ama gene oluyor neden acaba?
Neden olabilir acaba Zafer Bey bir fikriniz varmı?
Zafer İnandıklı
14-10-2012, 22:34
Bu bitki tam gün güneşi seviyor. Güneşi görsün gökyüzüne çıkar.
Beslenmeyi seviyor. 15+15+15 ya da 20+20+20+ npk. gübre. yanmış çiflik gübresi de olur.
Diğer sorun için, arap sabunu fıslayın iyi gelecektir.
Bu bitki hakkında tarabyali ağabeyimin tecrübesi daha fazla, sanırım o daha geniş bilgi verecektir.
güneş çok almıyor ama suyunu tam veriyorum
Anladığım kadarıyla daha güneşli bir yere alma şansın yok değil mi sevgili günebakan?
Bitki az güneş aldığında su ihtiyacı da doğal olarak azalıyor. Acaba bu durumda suyu fazla geliyor olabilir mi?
athena -asena
14-10-2012, 22:51
Benim bu çiçek saat 11'e kadar güneş görür sulama işine gelince yağmurdan yağmura sulanıyor.
yağmurdan yağmura sulanıyor.
Yazın yağmur yağmıyor :rolleyes:
günebakan
15-10-2012, 08:12
Evet gilancığım ne yazıkki daha fazlagüneş alması mümkündeğil balkona ne geliyorsa o sudan olduğunuda sanmıyorum galiba bu üzerindeki örümcek ağı gibi olan şeyler yüzünden yoksa toprağa karıştırılmı koyun gübresi ve marketlerde satılan sıvı çiçek besinlerinden veriyorum. Aslında çok güzel gelişmişlerdi ama ne olduysa anlamadım devamlı yaprakları sararıyor ve dökülüyor bu neden olabilir acaba?
Sevgi Durul
15-10-2012, 08:16
Evet gilancığım ne yazıkki daha fazlagüneş alması mümkündeğil balkona ne geliyorsa o sudan olduğunuda sanmıyorum galiba bu üzerindeki örümcek ağı gibi olan şeyler yüzünden yoksa toprağa karıştırılmı koyun gübresi ve marketlerde satılan sıvı çiçek besinlerinden veriyorum. Aslında çok güzel gelişmişlerdi ama ne olduysa anlamadım devamlı yaprakları sararıyor ve dökülüyor bu neden olabilir acaba?
Kırmızı örümcek olmasın?
athena -asena
15-10-2012, 08:32
Yazın yağmur yağmıyor :rolleyes:
selis hanım evet yazın yağmur yağmıyor ama burası sizin oralara göre biraz daha yağışlı olur . Arada tek tük yağmur yağdı bu sene O yağan yağmurlarda yetiyor demek ki.
günebakan
15-10-2012, 21:06
Olabilir Sevgili Sdurul odun külü iyi geliyor dediler şimdi onu bulmaya çalışıyorum Denemekte fayda var
Sevgili günebakan; hemen birkaç çelik al. Suda köklendir. Fazla nemden köklerde çürüme olabilir. Büyük ihtimallede kırmızı örümcek var. Malesef bu bitkiyi çok seviyor. En büyük sorun saksıda olması. Benim balkonumda saksıda olanlar da hiç gelişmiyor. Bu yıl hiç çiçek açmadılar. Üç yıllık olmasına rağmen bir dalcık. Tabii saksının küçük olması da buna etken. Keşke bu işlemi baharda yapabilseydin. Hala geç kalınmış değil. Sen önce yeni çeliklerle bu yılı atlat. Olmadı; diğer renklerle bahara takviye ederiz.:D
nılgun_dogan
16-10-2012, 01:17
Sevgili günebakan benim çiçeğimde dediğiniz gibi oldu kırmızı örümcek için ilaçla ilaçladım şimdi çok güzel gelişiyor aslında hiç zor bir çiçek değil kırmızı örümcek hakikaten çok seviyor bu bitkiyi.
günebakan
16-10-2012, 17:43
Teşekkürler Arkadaşlar söylediklerinizi uyğulayacağım:)
Ben size ulaşamadım sayın tarapyalı:
Saygılar.
Okadar güzel pozlar veriyorki bitkileriniz 41 kere maşalah ;)
Saygılarımla
drhegeli
24-11-2012, 13:53
Tohum Takas Etkinliği (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/28540.htm)'nde Sommer Gardens (http://www.sommergardens.com/Home.aspx)'dan aldığım brugmansia tohumlarını paylaşmam nedeniyle satıcıdan gelen çimlendirme önerilerini aktarıyorum :
"Ebeveynlerine bağlı olarak brugmansia tohumları farklı ebatlarda olabilir. Hepsinin etrafında şişe mantarına benzer bir yapı vardır. Bu yapıyı soyarsanız, ortada, küçük bir fasulye tanesini andıran gerçek tohumu bulursunuz. Bazen, mantarımsı yapının içinde tohum bulamamak da olasıdır.
Tohumu ekmeden önce mantarımsı yapıyı soyup soymamak gerektiğine dair farklı fikirler vardır. Ben şahsen, ekmeden önce tohumların etrafını soymuyorum. İlk defa tohumdan brugmansia deniyorsanız, iki yolu da denemenizi tavsiye ederim. Tohumlarınızın yarısını soyup, diğer yarısını da soymadan ekebilirsiniz. Hangisinde çimlenme daha fazla oluyorsa sizin için doğru yol odur.
Çimlendirme önerileri :
1) Steril çimlendirme ortamın üstüne (soymadan) tohumları yerleştirin. Üzerini 6-7mm kadar karışım ile kapatın ve karışımı nemlendirin. Tohumları, öncesinde 24-48 saat suda bekletmek ve sonrasında (soymadan) ekmek de bir seçenektir.
2) Tohumları 24 saat suda bekletin. Yumuşayan mantarımsı yapıyı soyup uzaklaştırın. Ortaya çıkan, küçük bir fasulyeye benzer gerçek tohumları steril karışımın üstüne yerleştirin. Üzerini 6-7mm kadar karışım ile kapatın ve karışımı nemlendirin.
İyi bir çimlenme yüzdesi için, drenajı iyi steril bir karışım kallanmak önemlidir. Tohumları ektiğiniz saksıyı sıcak ve güneşli bir yere alın. Tohumlar çimlene kadar karışımı nemli tutun. Bunu sağlamak için, ya saksınızın üstünü şeffaf bir malzeme ile kapatın, ya da sık sık fısfıslayın. Tohumlar 2-10 hafta içinde çimlenecektir, sabırlı olun.
Çimlenen tohumlarınız, ilk gerçek yapraklarını çıkardıklarında (ilk çıkan çift yaprak koteledondur, ikinci çift gerçek yapraktır) ayrı saksılara şaşırtabilirsiniz. 7-10cm çaplı saksıları öneririm. Şaşıtırken gövdeden değil yapraklardan tutun, ki bir zedelenme olduğunda gövde kurtulsun.
Fidelere, bir hafta kadar yeni yerlerine uyum sağlamalar için izin verin. Sonrasında, haftada bir, dengeli bir sıvı gübre ile önerilenin 1/4'ü oranında besleyin.
Büyüme ortamı ideal ise, tohumdan çiçeğe 6-9 aylık bir sürede ulaşabilirsiniz."
Selamlar
İNternet üzerinden aldığım 10 adet brugmansia tohumlarından hiçbirisi çimlenmedi. Özellikle cocopeat ve perlit karışımına ektim. üzerini streç film ile kapladım ama ne yazıkki çimlendiremedim.
Sevgi Durul
19-12-2012, 14:22
Büyüme ortamı ideal ise, tohumdan çiçeğe 6-9 aylık bir sürede ulaşabilirsiniz.[/COLOR]"
Tohumları ekmek için en ideal zaman hangisidir? Tohum takas etkinliğinden tohumlarımız geldiğinde, baharı beklemeli miyiz ya da derhal ekmeli miyiz?
Teşekkürler, sayın drhegeli.
drhegeli
19-12-2012, 14:59
Ben, baharı beklemeyi düşünüyorum.
Herkese selam
Bir arkadaşım beyaz brugmansia çeliği getirdi bana.
Çeliği suya koydum bugün itibariyle.
Biraz kalın gibi geldi bana çelik. Serçe parmak kalınlığında (erkek eli :))
Acaba sudamı daha iyi köklenir ?
Yoksa direk toprağa dikip kış şartlarında ev ortamındamı daha iyi köklenir?
Herkese selam
Bir arkadaşım beyaz brugmansia çeliği getirdi bana.
Çeliği suya koydum bugün itibariyle.
Biraz kalın gibi geldi bana çelik. Serçe parmak kalınlığında (erkek eli :))
Acaba sudamı daha iyi köklenir ?
Yoksa direk toprağa dikip kış şartlarında ev ortamındamı daha iyi köklenir?
Sayın saldikenver,
Suda daha çabuk kökleniyor. Çelik ne kadar kalın olursa köklenme oranıda artıyor.
drhegeli
21-12-2012, 09:43
Brugmansia çeliği köklendirme çeşitleri : Suda, saksıda dik, saksıda yatay...
356351
Kaynak : Rooting Brugmansia From Cuttings (http://www.ibrugs.com/Resources/RootingBrugmansia.aspx)
KAPTANzst
21-12-2012, 10:18
Çelikten kolay çoğaltılabilinen bir bitki.
bu brugmansia çeliği ince bir çelik bunu da direkt cocopeat ve perlit karışımına diktim üzerini nem kaybı olmaması için de kola şişesini kesip kapattım.
inşallah tutarlar.
411 nolu mesajdaki fotoğraflarda bulunan çeliğin uç kısmı büzüşmüş neden olabilir.
Kuruyormu yoksa üzerini kapatmak mı gerekir?
KAPTANzst
21-12-2012, 10:41
Çeliklerin uç kısmı genelde kurur önemli değil.Kışın soguklardan korumak yeterli. O çelikler yanlardan fazlaca dallanacaklar. Yarısından fazlası kurusa bile yine filiz verirler. Hatta bazen toprak seviyesine kadar kurur ve yaz başı köklerden filiz verirler.
anladım o zaman sıkıntı yok yani
athena -asena
26-12-2012, 19:44
Köydeki evin bahçesindeki çiçekler budanıp sarıldılar kışa hazırlar.
Kapalı mekanda yaprak dökmedigini hatta filiz verdigini biliyormusunuz :p
Benim brugmansia bahara kocaman olacak bu gidişle .
KAPTANzst
26-12-2012, 20:54
Dışardakiler de seradaki de çiçek açmaya devam ediyor.
Sayın KAPTANzst siz Brugmansiayı kışında actıra biliyorsanız ben artık salondan dışarı cıkarmam varsın kocaman agac olsun .Teşekkürler
KAPTANzst
27-12-2012, 07:43
Sayın KAPTANzst siz Brugmansiayı kışında actıra biliyorsanız ben artık salondan dışarı cıkarmam varsın kocaman agac olsun .Teşekkürler
GÜnaydın iris41
Her cinsten 1 er tane seraya aldım , Nuhun gemisi gibi:D Ne olur ne olmaz diye. Şu aralar dışardakilerde açmak üzereler ama nakil yaptım. Yerlerini değiştirdiğimden biraz bozuldular. Haftayada kar geliyor hava durumuna bakarsak. Çiçeklenme tam sağlıklı olmayacağı kesin.
12 ocak toplantısında Sayın Zafer İinandıklı bolca çelik getirmişti.Ben de açgözlülüğümle sahipsiz kalanların tümünü perlit dolu saksısıyla birlikte aldım. Bari geri giderken yükleri hafiflesin diye :) Sellukalar gibi onları da ekip isteklilerle paylaşacağım. Yalnız uygun saksı ve toprak ayarlayamadığım için şimdilik sarı ve pembe karışık birarada duruyorlar.İstanbul 'un Anadolu yakasındakilere iletebilirim.Bu vesileyle Zafer bey e de tekrar teşekkür ederim.
pomodoro
27-01-2013, 10:34
12 ocak toplantısında ben de çelik almıştım, hem selluka hem brugmansia. Eve gelirgelmez hemen tüm çeliklerimi ektim. Fakat maalesef brugmansia'ları memnun edemedim. 2-3 gün içinde büzüştüler :( Bu sabah farkettim ki sellukalarımın üstü pıtırcık pıtırcık :) Gözüm gibi bakıyorum. Bir sellukam olsun çok istiyordum. Zafer beye bir kez daha teşekkür ediyorum.
Acaba brugmansia konusunda ne yanlış yaptım? Toplantıdan önce tanımıyordum bu ağacı. Ama görünce aşık oldum, o kadar güzel ki... Tekrar denemek isterim...
Manifesto
27-01-2013, 10:48
Brugmansia sevdiğim bir bitki.Adana şartlarında sıcak yaz ayları hariç yıl boyunca çiçeği eksik olmuyor.
http://g1301.hizliresim.com/15/v/jf1q2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bende sadece sarı renklisi var. [...]
Ben de 12 Ocak toplantısında Beyaz Brugmansia çeliği almıştım. (2 tane vardı.YeniGine kendisine almıştı;ama sıcak ortam istediği için bana vermişti.)
İlk olarak suya koydum,diğerine göre daha ince olan çelik çürümeye başlayınca sudan ikisini de çıkardım.Küçük olanı kurtaramadım;ama diğerini kurtardım.
Büyük bir saksıya diktim.Balkon serasına koydum.Filizler vermeye başladı.
Şu an Ankara'dayım,dönünce de umarım iyi bir şekilde bulurum.
Selluka tohumu almamıştım,ama benim balkon seramda olabilirmiş sanırım. :) Bir dahaki sefere belki ondan da alırım. :)
kasap.94
27-01-2013, 12:00
Bu da benim meleğim. BU yaz sefte açtı.
Bu borululardan haneme katmam lazım :)
sadecegeçen
27-01-2013, 16:13
offf şunun güzelliğine bak yaa nerden bulabiliriz bu bitkiyi ?
kasap.94
10-02-2013, 23:59
Melek borazanı kışlık hali. Bakalım yaşayacak mı.
Orhan Özbilgiç
11-02-2013, 06:18
Sevgili kasap.94;
Nisanda dibinden sürgün verir sanıyorum.
İnşallah çıkar. Çıkarsa gelecek kışa, ikinci bir saksı içine koyarak (İki saksı iç içe), yahut saksıyı kış boyunca toprağa gömülü bırakarak veyahut nisana kadar iç mekana alarak, daha garantili bir koruma sağlayabilirsin kanısındayım.
kasap.94
11-02-2013, 09:54
Tavsiyelerin için teşekkür ederim orhan bey. Hele bir yazın sürgün versin tavsiyelerinizi aynen uygularım. Kökler saksıdan toprağa inmişti onun için yerinden kaldırıp içeri alamamıştım.
KAPTANzst
11-02-2013, 16:54
Benim brugmansialar yeniden çiçek tomurcuğu yapmaya başladılar.
Ben budamıştım onları ve yeniden filizlendiler.
Eğer bir kar yağarsa şamar gibi yüzlerinde patlayacak soğuk:=))
Seradakileri belki kurtarırım da, dışarıdakilerin hali niceolur:=))
Hayırlısı , bekleyip göreceğiz.
şu anda düzcede sıcaklıklar gündüz 12-14 derece arası gece ise 4-6 derecelere kadar düşüyor bazen ayaz yapıyor. brugmansiaları dışarı çıkarsak gece dışarı bıraksak donarmı acaba
KAPTANzst
14-02-2013, 16:08
Bizde de hemen hemen haftada 1-2 gün bu sıcaklıklar oluyor.,ama sorun yok.
selamlar
Beyaz angel trumpet çeliğim suda köklendi baya bir kök saldı henüz saksıya almadım.
Pembe renkli çeliklerim hala suda köklenmedi. Bu köklenmeyen çeliklerimi toprağa ya da cocopeata alsammı yoksa suda beklemeye devam mı ettirmeli?
12 Ocak ta sevgili Zafer İnandıklı dan aldığım çelikleri hemen torfa ektim. Sonuç ortada. Sevgili pomodoro için ektiklerim de gayet sağlıklı. Buna göre suda oyalanmadan ekmenizi öneririm.
selamlar
beyaz burgmansia çeliğini önce suda iç mekanda köklendirdim kökleri çoğalıp uzayına cumartesi günü saksıya aldım ama hala içeride tutuyorum çünkü geceleri ayaz oluyor düzcede
sadecegeçen
06-03-2013, 16:54
Elime geçen tohumları 7 gün önce ektim fakat daha bir çimlenme belirtisi yok. Kaç günde çimlenir acaba ?
ilhamibayar
07-03-2013, 14:56
Var, ancak kuvvetli değil.
Sizden 1 adet çelik istesem yardımcı olurmusunuz.Saygılarımla...
Elime geçen tohumları 7 gün önce ektim fakat daha bir çimlenme belirtisi yok. Kaç günde çimlenir acaba ?
ben 10 tane tohumdan hiçbirini çimlendiremedim
ümidinizi kırmış olmayayım ama
bence birkaç tanesinin dış kabuğunu soyup öyle deneyin derim.
sadecegeçen
07-03-2013, 18:54
ben 10 tane tohumdan hiçbirini çimlendiremedim
ümidinizi kırmış olmayayım ama
bence birkaç tanesinin dış kabuğunu soyup öyle deneyin derim.
Benimde 10 tohum vardı ilk 5 tanesini ektim. Bunlar çimlenmezse diğerlerinin kabuklarını soyacağım bakalım ne olacak :)
Merhaba,ben ekeli 14-15 gün oldu.Hala çıkmadı.Acaba ben de kabuk mu soysam?
Selamlar , geçen sene Ramazan Bayramı'nda halamın bahçesinden iki dikenli kesesiyle beraber tohumunu almış arabaya koymuştum, bizimkiler arabayı boşaltırlarken tohumları nereye koydularsa sır oldu, tam fidelerimi hazırlama zamanı ama tohumlar yok,yakın zamanda memlekete gidip alma şansımda yok..Şimdi asıl konuya gelelim zemin hazırlamış gibi oldu ama :) Elinde fazla tohumu olan var mı ? yani dikeceğinden fazla olup paylaşmayı planlayan var mı ? Bizim memlekette kokusu yüzünden limon çiçeği diye isim takmışlar :))
sadecegeçen
10-03-2013, 18:02
Merhaba,ben ekeli 14-15 gün oldu.Hala çıkmadı.Acaba ben de kabuk mu soysam?
Aynen benimkilerde çıkmadı neredeyse 20 gün oldu. biraz daha bekleyip bakacağım bakalım çürümüşler mi.
Bu konudaki mesajları okuduktan sonra,kalktım,gecenin o saatinde saksıyı boşalttım.5 tohum ekmiştim,3 tane çıktı.O 3 tohumuda bir güzel soydum.İçinden beyaz,mercimek gibi taneler çıktı.Onları tekrar gömdüm.Bakalım ne olacak?
Brugmansiayı çok istiyorum,tohumlarım çıkmazsa işi çelik istemeye (ya da dilenmeye) dökeceğim artık :)
sadecegeçen
11-03-2013, 17:30
Bu konudaki mesajları okuduktan sonra,kalktım,gecenin o saatinde saksıyı boşalttım.5 tohum ekmiştim,3 tane çıktı.O 3 tohumuda bir güzel soydum.İçinden beyaz,mercimek gibi taneler çıktı.Onları tekrar gömdüm.Bakalım ne olacak?
Brugmansiayı çok istiyorum,tohumlarım çıkmazsa işi çelik istemeye (ya da dilenmeye) dökeceğim artık :)
İnanmıyorum yaa aynısı ben de yaptım dün gece. Kalın kabukları soydum içlerinde yeşil tohumlar çıktı. Tekrar aynı yerlerine ektim bakalım ne olacak :)
Benimkiler çimlenirse haber veririm size
Sizinki ne renk sadecegeçen,benim brugmansia tohumum pembe idi.Eğer çimlendirebilirsek takas yaparız.Yok ikimizinkide çimlenmezse mendil açarız :)
sadecegeçen
12-03-2013, 01:51
Sizinki ne renk sadecegeçen,benim brugmansia tohumum pembe idi.Eğer çimlendirebilirsek takas yaparız.Yok ikimizinkide çimlenmezse mendil açarız :)
Benim üç tanesi sarı 3 tanesi beyaz. Benimkiler çimlenirse size de gönderebilirim :) Pembe de fena değilmiş:D
Sizinkilerin içi beyaz benimkilerin içi yeşil çıktı. Acaba süreye göre renkler mi değişiyor? Yoksa birimizin tohumları öldü mü?
Eyvallah kardeşim.(Bizimki brugmansia kardeşliği oldu.)
Yani tam karbeyaz değil de,fıstık beyazı diyelim.Yeşil olmaması,rahmetli olduğu anlamına mı geliyor?Bekleyip göreceğiz.
Sevgili Zafer İnandıklı nın süper çeliklerinden böyle dev yapraklar oluştu. Nzardan korktuğumdan diğer resimleri paylaşmıyorum:D 15 cm lik bir saksıda bu gelişim sizce de aşırı değil mi? Acaba saksıları mı büyütsem yoksa havalar ısınınca (Nisan ? Mayıs ? )doğrudan bahçeye mi geçirsem? Bu arada sevgili pomodoro nunkiler de aynı durumda!
İstanbulda Burugmansiayı ne zaman acık havaya cıkarmalıyız havalar iyi gibi yinede bir şey olur diye korkuyorum ;)
pomodoro
13-03-2013, 08:39
Sevgili Zafer İnandıklı nın süper çeliklerinden böyle dev yapraklar oluştu. Nzardan korktuğumdan diğer resimleri paylaşmıyorum:D 15 cm lik bir saksıda bu gelişim sizce de aşırı değil mi? Acaba saksıları mı büyütsem yoksa havalar ısınınca (Nisan ? Mayıs ? )doğrudan bahçeye mi geçirsem? Bu arada sevgili pomodoro nunkiler de aynı durumda!
Bu ne güzellik böyle :))))) Nazar değmesin gerçekten! Bu sene çiçeklerini de görebilir miyiz acaba? :)
Bu ne güzellik böyle :))))) Nazar değmesin gerçekten! Bu sene çiçeklerini de görebilir miyiz acaba? :)
Ben umutluyum sevgili Yasemin. Bu kadar istekle her dilek gerçekleşebilir gibi geliyor bana. Ustalarımızın da yardımıyla olacak inşallah:D
sadecegeçen
13-03-2013, 17:44
İstanbulda Burugmansiayı ne zaman acık havaya cıkarmalıyız havalar iyi gibi yinede bir şey olur diye korkuyorum ;)
bahçeye mi ? balkona mı?
Zafer İnandıklı
13-03-2013, 18:12
Sayın egülnur, nisan'ın başında bitkinizi 30 lt. saksıya alın. Bol ışık, su ve besinle bu yaz güzelliğini sergileyecektir.
Sayın sadecegeçen balkona cıkaracagım zaten bahcem yok ;) 3 büyük dal ile nereye sıgacaksa .
Selamlar , geçen sene Ramazan Bayramı'nda halamın bahçesinden iki dikenli kesesiyle beraber tohumunu almış arabaya koymuştum, bizimkiler arabayı boşaltırlarken tohumları nereye koydularsa sır oldu, tam fidelerimi hazırlama zamanı ama tohumlar yok,yakın zamanda memlekete gidip alma şansımda yok..Şimdi asıl konuya gelelim zemin hazırlamış gibi oldu ama :) Elinde fazla tohumu olan var mı ? yani dikeceğinden fazla olup paylaşmayı planlayan var mı ? Bizim memlekette kokusu yüzünden limon çiçeği diye isim takmışlar :))
Önceki mesajımda bahsettiğim kayıp tohumları buldum...Paylaşım yapma talebinde bulunarak moral veren tüm çiçeksever doğa dostlarına çok teşekkür ediyorum ................
sadecegeçen
16-03-2013, 16:50
Sayın sadecegeçen balkona cıkaracagım zaten bahcem yok ;) 3 büyük dal ile nereye sıgacaksa .
Eğer benimkiler çimlenirse bir kaç tanesini bende balkonda yetiştireceğim
Sayın sadecegeçen,tohumlarınız çimlendi mi?Ben dayanamadım,biraz eşeledim.Sanki minicik tırnak ucu kadar bir çıkıntı gördüm.İnşallah hayal görmemişimdir.Selamlar.
sadecegeçen
16-03-2013, 18:47
Sayın sadecegeçen,tohumlarınız çimlendi mi?Ben dayanamadım,biraz eşeledim.Sanki minicik tırnak ucu kadar bir çıkıntı gördüm.İnşallah hayal görmemişimdir.Selamlar.
En son kabuklarını kırdım ondan sonra bir daha bakmadım. Bu gidişle kurcalamaktan çimlenmeyecek bizim tohumlar:D
Benimkiler çimlenirse size gönderirim ;)
Sayın Sadecegeçen,brugmansialarınız çıktı mı?Benimkiler çıkmadı.
sadecegeçen
29-03-2013, 22:43
Sayın Sadecegeçen,brugmansialarınız çıktı mı?Benimkiler çıkmadı.
Maalesef benimkilerde çıkmadı.
Bence biz hiç kurcalamayacaktık kabuklarını kırdık içleri çürümüş benimkilerin:( Son iki tohum kaldı bu gece onlarada bakacağım bakalım çürümüşler mi
Manifesto
29-03-2013, 22:55
Maalesef benimkilerde çıkmadı.
Bence biz hiç kurcalamayacaktık kabuklarını kırdık içleri çürümüş benimkilerin:( Son iki tohum kaldı bu gece onlarada bakacağım bakalım çürümüşler mi
Vermezse mabut neylesin sultan Mahmut demişler.:)
Bizim budayıp attığımız dallar attığımız yerde kök tutmuş iyimi.:)
Sayın sadecegeçen,sizinle birlikte bir ooofff! çekelim de Adana'nın dağları yıkılsın :) O kök salmış brugmansialar,müsaitlerse Ege'ye gelsin :)
Sayın manifesto,sizi ediyorum protesto :) Hiç atılır mı?
Manifesto
29-03-2013, 23:30
Sayın manifesto,sizi ediyorum protesto :) Hiç atılır mı?
Olmaz ki turşusunu kuralım :)
sadecegeçen
29-03-2013, 23:59
Sayın sadecegeçen,sizinle birlikte bir ooofff! çekelim de Adana'nın dağları yıkılsın :) O kök salmış brugmansialar,müsaitlerse Ege'ye gelsin :)
Neyse ki istediğim bitkiyi bulabilme kabiliyetinde dostlarım var çok şükür:rolleyes: elime geçer geçmez size de göndereceğim
athena -asena
31-03-2013, 19:09
Bahçemdekiler uyanmaya başlamış.
athena -asena
31-03-2013, 19:16
Çeliklerde açmaya başladılar.
athena -asena
31-03-2013, 19:20
Suyun içindekilerde açıyor.
sadecegeçen
31-03-2013, 22:54
Suyun içindekilerde açıyor.
Dostum fazla çelik var mı ?:(:rolleyes::p:cool::eek::confused:
athena -asena
01-04-2013, 00:01
El'mde fazla çelik yok budama yaptığım zaman isteyenlere yolladım elimdekilerin yerleri hazır kusura bakmayın.
nılgun_dogan
01-04-2013, 09:48
Sayın athena -asena bana geçen yıl gönderdiğinizin rengi ne ?
athena -asena
01-04-2013, 17:37
Sayın athena -asena bana geçen yıl gönderdiğinizin rengi ne ?
Sayın nılgun doğan ; Pembe renk .
Ben de yarın bendeki çeliği büyük saksıya geçireyim.Saksısının yeterli olduğunu düşünüyordum;ama sanırım büyütmem gerekecek.
Çelikten köklendirdiğim melek borazanları.
Sayın Zafer İnandıklı,
Budama yaptığınızda ben de çelik isteyebilir miyim?
tarabyali
28-04-2013, 19:52
selam sayin (smnunal) engelstrompetenlerin, gayet güzel tutmuslar,sanirim istanbuldan gelenlerdir bilemiyorum ama birde ciceklemis hallerini görelim bakalim ben simdilik avrupadayim iki hafta sonra yola cikiyorum benimkiler halan kapali alandalar sizinkiler belkide cicege dönüsmüstür,kolay gelsin....
Tohum takas etkinliğinden (Sayın Drhegeli) gelen 5 tohumdan ikisi çimlendi ve 15 cm oldular... Açtığı günleri görebilecek miyim acaba? Sellukayla çok yakın çıkmışlar, ayıramadım, kardeşçe yaşıyorlar şimdilik... Henüz çok küçükler ama acaba ne renk açacaklar diye arada düşünmüyor da değilim yani...;)
397503
selam sayin (smnunal) engelstrompetenlerin, gayet güzel tutmuslar,sanirim istanbuldan gelenlerdir bilemiyorum ama birde ciceklemis hallerini görelim bakalim ben simdilik avrupadayim iki hafta sonra yola cikiyorum benimkiler halan kapali alandalar sizinkiler belkide cicege dönüsmüstür,kolay gelsin....
Sayın tarabyalı,
Resmini yayınladığım melek borazanları sizden gelenlerden köklenme yapanlar. Bu hafta havaların ısınmasıyla hepsini açık havaya çıkardım fakat yer değişiminden dolayı ve bazılarının saksılarının büyüütülmesinden şimdilik büyümeleri yavaşlamış durumda en kısa zamanda uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah bu sene güzel çiçeklerini görme şansına erişiriz. Size bu güzel bitkiyi sahip olmamdaki emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Sağlık ve huzur içinde memleketimize kavuşmanız dileğimle Muğladan selamlarımla.
tarabyali
30-04-2013, 15:01
Sayın tarabyalı,
Resmini yayınladığım melek borazanları sizden gelenlerden köklenme yapanlar. Bu hafta havaların ısınmasıyla hepsini açık havaya çıkardım fakat yer değişiminden dolayı ve bazılarının saksılarının büyüütülmesinden şimdilik büyümeleri yavaşlamış durumda en kısa zamanda uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah bu sene güzel çiçeklerini görme şansına erişiriz. Size bu güzel bitkiyi sahip olmamdaki emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Sağlık ve huzur içinde memleketimize kavuşmanız dileğimle Muğladan selamlarımla.
harika cok cok iyi dileklerinizden mutlu oldum bu meleklerin burulari cok cok renk türleri var bu yilda iki rek getiriyorum insallah türkiyenin dört kösesine dagilma imkani olur Bunda benimde katkimin oldugunu tahmin ediyorum ben ona
o bir besaka arkadasina derken buun böyle olduguna inaniyorum saygilar kolay gelsin...
tarabyali
30-04-2013, 15:13
[QUOTE=kasap.94;1099626] Sayin(Kasap.94)insallah olur ama bunu siz bayaga ölmesi icin gözden cikarmisa benziyor veyahutta siz deneme amacli yaptiniz ben insatanbulda yasiyorum ama istanbulun en cok soguk semtinde yasiyorum sariyer /tarabyada..ben denedim saksida ama avrupadan seneye geri döndügümde bu sizdeki Cali kismini dahi göremedim kis eritmisti eh ne diyeyim insallah cana gelir kolay gelsin saygilar...
harika cok cok iyi dileklerinizden mutlu oldum bu meleklerin burulari cok cok renk türleri var bu yilda iki rek getiriyorum insallah türkiyenin dört kösesine dagilma imkani olur Bunda benimde katkimin oldugunu tahmin ediyorum ben ona
o bir besaka arkadasina derken buun böyle olduguna inaniyorum saygilar kolay gelsin...
Sayın tarabyalı,
Sizin evlatlarınızdan bu sene enaz 20 arkadaşa çelik sözü verdim. İnşallah sağlıklı gelişirlerde tüm isteyenlere çelik verme ve bu bitkiyi yetiştirme mutluluğuna eriştirirz. Sizin getirmeyi düşündüklerinizde herhalde bana göndermiş olduklarınızdan farklı olacağını düşünüyorum şimdiden sizin getireceklerinizi merak etmeye başladım desem yalan olmaz.
Muğladan saygı ve selamlarımla.
Zafer İnandıklı
01-05-2013, 20:42
Sayın Zafer İnandıklı,
Budama yaptığınızda ben de çelik isteyebilir miyim?
Adres bilgilerinizi yazın, son kalanı göndereyim.
Zafer İnandıklı
01-05-2013, 20:46
Tarabyalı ağabeyimin Kasım ayında verdiği çelikler sera ortamında köklendi.
İkisi pek aceleci biri açtı diğeri sırada.
Sevgili ağabeyim, çok teşekkürler...
sındırgılı
01-05-2013, 21:57
Senden aldigim celiklerde dis ortamda yerlerini bayagi sevdiler. Bu sene cicekleri ile bizleri bahtiyar edecekler. Seneye de Buyukada cevresinde celikleri gezecekler.Tesekkurler, Sevgili Zafer.
En kisa surede fotograflarim..
günebakan
02-05-2013, 17:56
Ben en çok kırmızı çiçekliyi merak ediyorum Zafer abi :)
athena -asena
03-05-2013, 21:08
Baheçedeki meleklerin boruları çiçeği uyanmaya başlamış .
Adresimi özelinize yazdım sayın Zafer İnandıklı. Çok teşekkür ederim. İnşallah geç kalmadım...
sayın Athena asena
çelik alma zamanı bizzat akçakocaya gelip çelik almak istiyorum sizden
Bu sene bana gönderdiklerinizi maalesef bir türlü köklendiremedim.
Zafer İnandıklı
05-05-2013, 21:58
Ben en çok kırmızı çiçekliyi merak ediyorum Zafer abi :)
Bunlar kırmızı diyordum ama değil koyu pembe. sonlara doğru da yavru ağzına dönüyor.
Zafer İnandıklı
05-05-2013, 22:05
Sevgili drhegeli kardeşimin gönderdiği çok sayıda tohumdan beşini kurtarabildim.
İnşaallah bunlar elimizde olmayan renklerdir.
Teşekkürler kardeşim.
Sayın Zafer İnandıklı,
Çok çok teşekkür ederim, meleklerin boruları ve tek gecelik gelin çelikler için:)Suya koydum, biraz yol yorgunuydular...
Zafer İnandıklı
08-05-2013, 20:52
Yine drhegeli kardeşimin gönderdiği, Burgmansia'nın çok yakın akrabası, beş adet Iochroma australis tohumu kayıpsız çimlendi.
İnşaallah büyütmeyi başarırım da fotoğrafdaki gibi olur.
sındırgılı
08-05-2013, 21:46
Sevgili Zafer Kardesim,
senin verdigin celikler ;
sındırgılı
08-05-2013, 21:46
Ciceklendigi zaman da fotograf gonderirim.
Zafer İnandıklı
08-05-2013, 22:02
Adam olmuşlar bile. Çiçeklenmeleri yakındır.
sındırgılı
08-05-2013, 22:06
Kirmizi ve de senden aldigim pembeler.......
1 ay sonra ciceklerini fotograflarim.
tarabyali
09-05-2013, 22:22
Tarabyalı ağabeyimin Kasım ayında verdiği çelikler sera ortamında köklendi.
İkisi pek aceleci biri açtı diğeri sırada.
Sevgili ağabeyim, çok teşekkürler... zafer bey ben yeni gördüm bu engelstrompeten (super spot) hakikaten cok erkenci olmus ama tüm yaz boyunca sizi mutlu edeceginden eminim bende sevindim haftaya bende türkiyeye geliyorum benimkiler ne alemde bilemiyorum haftaya görecegim saygilar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.