PDA

View Full Version : Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül)

Sayfalar : [1] 2

DivanE
20-01-2008, 13:26
Merhabalar.

Rosa Osiria Gülü arıyorum arkadaşlar .
Elinde olan veya ulaşabileceğim bir yol bilen varsa benimle irtibata geçmesini bekliyorum.

http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/2197/2022ap2.jpg

mail: ali_gul85@hotmail.com

Oğuzhan
21-01-2008, 09:00
Güzelmiş.:)

İklimsiz
21-01-2008, 13:00
Bulursanız kaynağı konusunda bilgimiz olsun;)

DivanE
21-01-2008, 13:15
inşallah bulabilirsem ilk buraya Başlık açıcam. hepinize saygılar

abk
23-01-2008, 11:03
Gerçekten çok güzelmiş. Ben de isterim, demek geldi içimden.:p

DivanE
31-01-2008, 22:50
çok küçük bir güncel mi yapsam acaba, sanki post biraz aşşa inmiş gibi oldu. :)

S.İnceçayır
01-02-2008, 06:36
Aşagıdaki sitede Rosen seçeneginde,resimdeki güle benzer çiçekler var fiyatları biraz pahalı gibi..
https://www.baldur-garten.de/

Buket Aknar
01-02-2008, 08:39
Çok güzel bir gül. Ben buralarda araştırdım. Ancak bu çeşidini hiç görmedim. Renkler ne kadar güzel!!!
Bu arada başka şeyler öğrendim. Yukarıda gördüğümüz gülün şeklini ben budama ile oluşturabileceğimizi sanıyordum, ancak bunların "baston gül" olarak bulunduğunu ve herhangi bir gülü budayarak böyle yapamayacağımı söylediler doğruluğunu bilmiyorum. Ne dersiniz?

ayhat
01-02-2008, 10:01
Arkadaşlar bence bu gülü bulup getirme çalışması yapalım, bence değer, gerçekten çok güzel, çok beğendim.

İklimsiz
01-02-2008, 11:33
Size katılıyorum Ayhat, mutlaka bulmalıyız bu güzelliği:)

DivanE
01-02-2008, 12:58
Aslında yurt dışında bağzı sitelerde satışı yapılıyor ama kargo masrafları biraz yüklüce olduğu için pek cezaset edemiyorum. bir öğrenci olarak bütce sıkıntısı var naparsınız :(

Wallnut
02-02-2008, 00:34
Selamlar
Mayıs sonunda benim çoçuklar ABD den gelecekler izne.N orth Corolina ve Arkansas dan.Site adresi bulursanız onlara baktırabilirim.O zaman orada havalar yaz gibi olur.Buzdolabında saklatırım bulabilirlerse.Gelince tutarsa tutar benim akllıma ancak bu geldi.Saygılar.

ayhat
02-02-2008, 12:06
Evet olabilir hem neden olmasın birbirimizi destekleyerek yapabiliriz bence. Tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım sadece. Neler yapabileceğimizi biliyorum. Hadi arkadaşlar bu konuylada ilgilenelim.

DivanE
02-02-2008, 17:13
http://www.vanmeuwen.com/plant/67860

Bu sitede satışı var sanırm ama köklü mü yoksa kesme çiçekmi bilemiyorum.
ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bir bakabilirse Sevinirim.

İklimsiz
02-02-2008, 17:21
Verdiğiniz linkte bitkinin güzel kokusundan ve boyundan bahsedildiğine göre satışı yapılan köklenmiş çelik. Gene de konuya aşina arkadaşlar daha iyisini bilirler.

S.İnceçayır
02-02-2008, 17:35
İngiltere dışna satışları yok anladıgım kadarıyla:(

denizakvaryumu
02-02-2008, 23:27
http://plants.thompson-morgan.com/product/8637/1

linkten temin edilebilir.

sinaninci1
02-02-2008, 23:41
Denizakvaryumu Bu siteyi inceledim out of stock diyor.Şu anda stoklarında yokmuş.

http://plants.thompson-morgan.com/product/8637/1

İklimsiz
02-02-2008, 23:41
Verdiğiniz linkte stoklarında olmadığını belirtiyorlar yanılmıyorsam.

http://www.bakker.co.uk/Catalog/Productdetail.aspx?productid=2022&R=2022-011

Burada da var, fiyatı biraz yüksek:o

İklimsiz
02-02-2008, 23:47
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade/Rose-Osiria--31da123298.html

İlgilenen arkadaşlar buraya da bakabilirler. Nasıl paketleneceği bile var. Almanca bilen arkadaşlardan yardım isteyebiliriz.

ayhat
04-02-2008, 11:09
Evet İklimsiz baktım şimdi ilgili linke, ama Almancam yok denilebilecek kadar az, Almanyada bir üyemiz olsaydı keşke ;)

özlem11
04-02-2008, 11:33
Arkadaşlar gül zaten güzel bir bitki.Buradakine diyecek yok.Umarım bulursunuz.Bende sera ve çiçekçilere bakacağım.2 aya kadar yeni çiçek getirirler.Gelen çiçeklerin çoğu da gül oluyor.

eyup007
04-02-2008, 15:10
çok güzel bir gül :D

ibni-avvam
04-02-2008, 17:09
ya arkadaşlar resimlere baktımda çok güzelmiş son durum ne oldu yurt dışından getirme meselesinde benide sıraya eklerseniz sevinirim

ayhat
04-02-2008, 17:54
Su an bir durum yok malesef, biraz yardıma ihtiyacımız var henüz, birde bu gülü ilgili arkadaşlarında görmesi, taleplerde önemli tabii

İklimsiz
04-02-2008, 18:01
Mutlaka Almanca bilen, çeviri yapabilecek arkadaşlarımız var ama buraya uğramıyorlar sanırım:) Genel bir duyuru yapsak mı?

Sebahattin Sargın
04-02-2008, 18:38
Yalnış hatırlamıyorsam üyemiz Sevgili Eyüp1'in Almancası var, bu konuda ondan yardım isteyebilirsiniz.

ayhat
06-02-2008, 14:05
Sesimizi kimse duymuyor, ya da bu gülü beğenmediler :rolleyes:

İklimsiz
06-02-2008, 17:36
Yok arkadaşlar böyle olmayacak bu iş, kimsede bir kıpırdanma yok. Konuyu sohbet evine taşımaktan başka seçenek bırakmadılar:D

praecox
06-02-2008, 17:53
Rose Osiria
Fast ein wenig mystisch...
wirkt die Edelrose Osiria wegen ihrer Zweifarbigkeit. Beinahe unglaublich scheint es, dass sich Blütenblätter außen völlig andersfarbig präsentieren können als innen. Treffen dabei ein silbriges Weiß und ein fast schwarzes Rot aufeinander, ist der Effekt nicht zu übertreffen. Dies alles vereint die Sorte Osiria in perfekt aufgebauten Blüten mit leichtem Apfelduft. Eine Rose, die beste Standorte besonders honoriert.
Wuchshöhe 70–80 cm.
bu metnin tercümesi:

Rose osiria çift renkliliğinden dolayı nerdeyse mistik bir etkisi vardır. Çiçek çanak yapraklarının dışının beyaz içinin ise kırmızı olması nerdeyse inanılması güç bir etki yaratıyor. gümüşi bir beyazın hemen hemen siyahımsı bir kırmızı tonları ile karşılaşmasından elde edilen efektin daha iyisi olamaz. tüm bunları R.O. hahih elmamsı kokusu ile kusursuz bir şekilde bir araya getirilmiştir. en iyi, sevdiği yere dikildiğinde sizi çiçekleri ile ödülendiri....

gibi laflar yazıyor ancak kokrakrım bunu zaaten bilebiliyordunuz asıl merak etiğiniz başka bir şey olmalı ne olduğunu yazarsanız cevirmeye deniyeyim. :D

İklimsiz
06-02-2008, 18:09
Çok teşekkürler praecox hocam. Bunları az çok çevirmiştik, asıl merak ettiğimiz konu 20 no,lu mesajda adı geçen site, satın aldığımız takdirde bize çelik mi, köklü fidan mı, yoksa kesme çiçek mi yollayacak?

Tekrar teşekkürler.

DivanE
06-02-2008, 18:55
Bu gün sabah itibari ile 20 nolu mesajda geçen site ile telefon görüşmesi yaptım.
şu anda ürünün satışının olmadığını ve ürün satışlarını mart nisan aylarında yaptıklarını Söylediler ürünler köklü olarak Geliyor Ve almanya içine kargo ücretleri yaklaşık 6 euro Türkiyeye gelişi oldukça pahalı olsa gerek. Abim şu an Türkiyede Almanaya gidip gelecektir Ama ne zaman gider bilmiyorum olurda mart nisan ayına denk gelirse 3 4 adet spariş vermeyi düşünüyorum.
Türkiye'ye direk gelişi nasıl olur bilemiyorum. ürün sitede göründüğü gibi sağ aşşada resmi var o şekilde paketleniyor Anladığım kadarı ile

praecox
06-02-2008, 18:56
Evet saksılı köklü aşağıda resmi eklenmiş 70 - 80 cm boyunda bitki satılmaktadır. Ancak Almanya'dışına sadece Avrupa birliği ülkelere gönderim yapıyorlar.

İlkin
07-02-2008, 10:11
Bu gül muhteşemmiş, ilk defa görüyorum. Bahçeli bir evin olacak güzel güzel bakacaksın bu güzelliğe.

ayhat
07-02-2008, 11:34
Bence takipte kalmalıyız, Almanyadan bir getirebilsek burada dağıtımın daha kolay olabileceğini düşünüyorum. Bir düşünsenize aynı resimdeki gibi yanıbaşınızda olduğunu, muhteşem birşey. Sabah ilk uyandığımızda ona bakarız artık. Sürekli alışveriş yaptığınız sitelerde yok mu?

İklimsiz
07-02-2008, 11:50
Takipteyiz sayın Ayhat, insanın içine ateş düşmeye görsün bir kere:p

sinaninci1
07-02-2008, 12:09
Bende takibe aldım, mayıs ayında almanyaya gidecek birine ismini verdim,
hatta resmini gösterip hasta ettimki unutmasın diye, ama inşallah daha önce gideni bulursak daha iyi olur.çünkü fazla beklemeye niyetim yok.

ayhat
07-02-2008, 13:17
:pSayın İklimsiz ve Sinaninci, umarım çabalarımız boşa çıkmaz, bende mayıstan önce olmasını çok isterim fakat geç olsun ama temiz olsun, sabretmeye de değer. Bütün güller güzel bu ise bambaşka, evet iklimsiz ateş gibi düştü içimize, bakalım inşallah elimizede geçer, sonra resimlerimize bakarız bol bol, hangimizinki önce açacak diye, çok sabırsızlandım, oysaki daha az önce sabretmeye değer diyordum,değil mi?:D

Buket Aknar
07-02-2008, 14:38
Kuzey Kıbrıs'ta şu ana kadar hiçbir çiçekcide bu güzelliğe rastlamadım ancak bir de Güney Kıbrıs'ta şansımı denemeye karar verdim. Eğer bulursam mutlaka heberiniz olacak.

İklimsiz
07-02-2008, 15:50
Bana güleceksiniz ama olsun adımız deliye çıkmış bir kere:D

Şu saat itibariyle internetteki tüm özel yazışmalarıma, işlerime öncelik tanıyıp sonrasında bütün bir gecemi bu güzelliği aramaya ayıracağım.

Çocuklarıma da söyledim bilgisayar bu akşam ve gece, gerekirse sabaha kadar benim:p

Önceliği arkadaşlarımızın alışveriş yaptığı ve tavsiye ettiği sitelere vermek üzere geniş araştırma yapmalı. Bana kolay gelsin:p

Gelişmeleri duyuracağım.

Sebahattin Sargın
07-02-2008, 18:24
Arkadaşlar şimdi aklıma geldi, Almanyada yaşayan Sonia adlı bir üyemiz var. Kendisi ile messenger kanalından irtibata geçip bu konuda yardım isteyeceğim. Belki bizim için oradan araştırabilir.

Sevgiler ;)

İklimsiz
07-02-2008, 21:38
Burada da var

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.border.nl/contents/media/t_rosa%2520%27papa%2520meilland%27.jpg&imgrefurl=http://www.border.nl/contents/nl/d8_grootbloemige_rozen_04.html&h=100&w=130&sz=7&hl=tr&start=101&sig2=I9bsFvGi0Vv83mJfaBfiiw&um=1&tbnid=GWiG0986EflQeM:&tbnh=70&tbnw=91&ei=YGyrR_jRM5qUwQGcybH8CA&prev=/images%3Fq%3D%2B%2B%2BRosa%2Bosiria%2B%2B%26start% 3D100%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dtr%26s a%3DN

İklimsiz
07-02-2008, 22:19
http://www.vanmeuwen.com/times/catalogue/borders.html

http://www.bakker-it.com/index.aspx?list=1&N=903215&start=1

http://www.bakker-holland.de/index.aspx?N=903833+55&start=1

ayhat
08-02-2008, 09:16
Sn. İklimsiz ne kadar farklı renkleri varmış, ama hepsi güzel bunların:D
Almanyadaki arkadaşa ulaşabildik mi?

İlkin
08-02-2008, 10:04
Bir sürü yerde bulmuşsun sevgili iklimsiz, bravo gerçekten. Hepsi çok güzel ama beyaz uçları kırmızılı olan türün görüntüsü muazzam güzellikte bence yine de. ;)

İklimsiz
08-02-2008, 11:33
Sadece konumuz olan gül için araştırma yaparken, karşıma çıkan diğer güzellikler beni de büyüledi:p Ahh ahhhh:D

ayhat
08-02-2008, 13:29
Hiç kimseden bir haber yok mu:confused:

İklimsiz
08-02-2008, 14:34
Sevgili Ayhat, araştırmalarımız sonucu yurdışında yaşayan ve bu gülü edinip yetiştirmeyi deneyen arkadaşlar, resimlerde görülen formda çiçek alamadıklarını,

Almanya firmalarının ise mart-nisan ayından önce kargo göndermediklerini öğrendik.

Ve sevgili DivanE, konuyu açıp, içimize kurt düşürüp öyle ortadan kaybolmak yok:p Konu hakkında bayağı bir birikimin ve deneyimin var, burada bizlerle paylaş olmaz mı?

ayhat
08-02-2008, 17:07
Beklemekten başka çaremiz kalmadı anlaşılan:(
Şunun şurasında marta ne kaldı;)

Güler
08-02-2008, 17:19
Arkadaşlar Almanya'da bulabileceğimiz yeri bana bildirebilir misiniz?

DivanE
09-02-2008, 00:47
Ve sevgili DivanE, konuyu açıp, içimize kurt düşürüp öyle ortadan kaybolmak yok:p Konu hakkında bayağı bir birikimin ve deneyimin var, burada bizlerle paylaş olmaz mı?

:D estafürüllah bir yere kaçtığım yok. Sadece tam neticeye ulaşamadığım için cevap yazmaktan çekiniyorum.

Geçen 2 hafta önce Almanadan bir miktar köklü ve aşılı gül fidanı getirtmiştim. Şu an onların büyümelerini bekliyorum. Telefonum garantiden gelir gelmez resimlerini çekip ekliyeceğim. Osiria konusuna gelince;http://www.poetschke.de isimli site ile telefonla görüştüm ellerinde şuan olmadıklarını mart nisan aylarında satış yaptıklarını söylediler ve malesef Türkiye'ye kargoları yok. Almanya'da bulunun yakınlarım vasıtası ile getirtmeye çalışacam. Bu salı bir yakınım gelecekti ama almanların eli kargoda o kadar yavaş ki almanya içinde bile 10 günde anca kargo elinize ulaşır dediler ve zaman kısıtlamasından dolayı yine gelemiyor değilse 3 kök getirtecektim. Hasılı velkelam sözün özü almanyadaki üreticilerle irtibat kurmaya çalışıyorum Allah nasip ederse en kötü mart nisan aylarında Türkiye'ye getirme şansım olacak. Ben bir garip öğrenci olduğum için. Maddi kaynaklarım yetersiz olurda getirme durumu kesinleşirse burdaki üyelerimize duyuru yaparak isteyen arkadaşların listesini ve kargo masrafları içinde tutarını alıp getirtmeye çalışacağım. İnş Allah muhaffakkılar.

Saygılar...

Güler
09-02-2008, 08:17
Teşekkürler DivanE, sizden haber bekliyeceğiz.

Wallnut
09-02-2008, 18:51
Merhabalar.
Benim çocuklara baktırdım.N.Corolına ve Arkansas Home Dept. ile Wal mart fidanlıklarında yok aradıgımız gülden.İlle fidan gerekmez.çelik getirebilirlerse çelikte olur.Tam zamanı şimdi,yazın da yaprak aşısına da olabilir.Hem daha çok şeçit gelir.Bunlarlada getiremezsek arkadaşlar ben çiftte pasaport sahibiyim.Vize derdim yok.anlaşabilirsek gider alırım.AB memleketlerinin herhangi birinden gelen arkadaşlarınız olursa onlarla da dönüşte gelir yolda araba kullanmakta yardımcı olurum.Salı ve Cmts günleri babamı dialize götürüyorum.Bu günler arası gidebilirim.En son care bu ******.Zandetmiyorum ki gerek kalsın,arkadaşlar azimliler çünkü.Saygılar.

Sonja Varol
09-02-2008, 20:40
Gercekten büyüleyici bir güzelligi var. Bahcemizde cesitli güller olmasina ragmen bunu da en kisa zamanda bulup dikecegim. Bu arada sizler icinde canli arastirma yapmis olurum.
Internette arastirdim Almanya icine bile posta ile yollamak istemiyorlar yüksek oldugundan dolayi.
Keske yakinda araba ile gelen biri olsada temin edip gönderebilsek. Sizleri arastirmalarimdan haberdar edecegim.
Almanyadaki ortalama fiyati €22 civarinda. Daha ucuza alinacagini düsünmüyorum. Fakat bir iki adet edinipte asi yoluyla cogaltabilirseniz belki cogunuz sahip olabilirsiniz diye düsünüyorum.
Tercüme olayina gelince elimden geldigince yardimci olurum.
Stuttgart´tan sonsuz sevgiler...

DivanE
09-02-2008, 21:37
Yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim. Almanya içi Telefon görüşmeleri ucuzdur. imkanınız varsa Frankfurt yakılnlarındaki üreticilerle görüşme imkanınız varsa ben ordan getirtebilirim.

Sonja Varol
09-02-2008, 21:57
Sizin adiniza mümkün olan üreticilerle görüsüp bilgilendirecegim.
Bana gerek duyarsaniz sonjavarol@gmail.com adresime yazabilirsiniz.

Sebahattin Sargın
09-02-2008, 23:54
Sonja hanım ilgilendiğiniz için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler ;)

ayhat
11-02-2008, 08:49
Yakından ilgilenen herkese ve Sonja sana, teşekkürler, ben şu an sadece umutla takip etmeye çalışıyorum, yine de elimizden gelecek bişey olursa yapmaya hazırım arkadaşlar.

Buket Aknar
13-02-2008, 18:10
Güney Kıbrıs'ta büyük bir çiçek serasında baktım, malesef yok. Kimsenin, böyle bir gülden haberi de yok.

Todor
13-02-2008, 19:36
Bu gülden Karaca fidanlığı geçen sene bir tane anaç olarak getirdi. Yalova fuarında görüp satın almak istemiştim fakat satmadıklarını söylemişlerdi. Sanırım yakında makul fiyatlara ulaşılabilir olacak.:)

Güler
13-02-2008, 20:09
Ha haa haaaa, ben buldum geliyor....

sinaninci1
13-02-2008, 21:08

Güler hanım siz insanı çatlatırsınız.:mad::mad: Şimdi cevap verin bakalım bütün sorulara,
Nerden geliyor, kim getiriyor, nasıl geliyor ve bilgi lütfen:D:D

İklimsiz
13-02-2008, 21:55
Hay Allah... Bugün 1 Nisan da değil ama, hadi hayırlısı:p

Kahkahanız bol olsun Güler hanımcığım:D Tek başına güldürmezler ama insanı;)

Güler
13-02-2008, 22:13
Dereyi görmeden paçaları sıvama demiş büyükler. Benimki de bir nevi öyle oldu ama buldum yoldalar hele bir elime geçsin o zaman sizlere detaylı anlatırım. Bu arada bir adet de Riesen Lilie soğanı buldum, o da yolda. Ama bir şey öğrendim, Riesen lilly bu sene açtımı soğanı ölüyormuş yanında ufak soğancık veriyormuş bir veya 2 adet onları almak gerekiyormuş. O soğanlar da 1 sene sonra açıyorlarmış. Tohumdan üretmek daha da felaket 4 sene bekliyormuşsunuz.
Bekleyen derviş, muradınma ermiş sinaninci1.

sinaninci1
13-02-2008, 22:35
Ben şimdi yarın karaca fidanlıgına gitmezmiyim, bakın Todor orda görmüş anacını, belki çogaltmışlardır ne dersiniz.:D:D

Güler
14-02-2008, 08:02
Sinaninci1, sayın Todor bir resim yüklemişmiydi tam bilemiyorum ama gördüğüm o resmi ben Osiria gülüne benzetemedim.

ayhat
14-02-2008, 15:12
Tebrikler Güler Hanım, ne kadar şanslısınız.

denizakvaryumu
14-02-2008, 15:24
... ama buldum yoldalar hele bir elime geçsin o zaman sizlere detaylı anlatırım. Bu arada bir adet de Riesen Lilie soğanı buldum, o da yolda. Ama bir şey öğrendim, Riesen lilly bu sene açtımı soğanı ölüyormuş yanında ufak soğancık veriyormuş bir veya 2 adet onları almak gerekiyormuş. O soğanlar da 1 sene sonra açıyorlarmış. Tohumdan üretmek daha da felaket 4 sene bekliyormuşsunuz.

Güler Hanım tebrikler.

Rosa osiria nın aynı zamanda kokusunun yüksek yoğunluklu ve muhteşem olduğu nette belirtiliyor.
Yani sırf renklerinden değil kokusu dolayısıyla da tercih edilen bir gül.

Riesen lilly soğanını temin etmeniz de çok güzel , bu sene sanırım çiçek açar ve 2 metreyi bulan çiçeğiyle bahçenize ayrı bir güzellik katar.

Kolay gelsin

Güler
14-02-2008, 17:20
Sevgili denizakvaryumu, evet buldum ama bir elime geçseler sağ sağlim. Merakla bekliyorum.

Wallnut
14-02-2008, 23:21

Merhabalar.Yolda gelirken başına bir şey gelmez inşallah.Koruma gereklimi.Çogaltma aşıları benden.Amasya ve Ferik elma fidanlarınız hazır hatırlatırım aklınızda olsun.Saygılar

Arjin
15-02-2008, 00:46
Selam Dostlar, bu konuyu biraz once okuma firsatim oldu.Cicek harika birsey, insanin baktikca bakasi geliyor.Hollanda`da bir arkadasim var, bir zamanlar cicekcide calismisti.Yarin haber verecek, ki eminim guzel bir haber olacak.Amasida var bunun; ben bu cicegi yetistirmekte celik uretmekte basarili olabilir miyim sizce?

Bahcemizde bir cok cesit gul var, hepside diker dikmez tuttu. Bu cicek oralardan gelip Konya ovasinin iklimine uyum saglar mi? Korkuyorum :(

denizakvaryumu
15-02-2008, 00:52
Olmaması için bir neden yok.Başarılı olacağınıza eminim,kolay gelsin.

Güler
15-02-2008, 05:49
Sevgili Wallnut, nasılsınız?
Daha dün eşimle konuştuk, sapanca'ya nezaman gidebiliriz diye. Sağolun, elma fideleri çok makbule geçecek.
Gül fidesi ve Riesen Lilie soğanlarını ben de heyecanla bekliyorum, ahh bir elime geçseler onlara pamuklar içinde bakacağım. Sanırım daha sonraları da çelik almaya başlarız.
Nedense bulduğum hiç bir yer, Türkiye'ye göndermiyor ne kadar dil dökerseniz dökün tutuyor işte ga...r, tarafları. O yüzden sizlere de yazamıyorum, benim başım yanarsa başkasınınki de yanmasın diye.
Hayırlısı deyip bekleyelim bakalım.

Buket Aknar
15-02-2008, 08:27
Güler hanım, hayırlı ve uğurlu olsun. Doğrusu sizde korktum, süpeeeeersiniz. Siz yeter ki isteyin. Olmaz, olmaz.

Güler
15-02-2008, 22:59
Elime geçmeden yayın yapmayayım dedim ama dayanamadım. Büyük bir hevesle bekliyorum. Sonu hüsran olmasa bari.

Arjin
18-02-2008, 01:28
Bu cicek gece ruyalarima bile giriyor :)

Güler
18-02-2008, 07:12
Hangimizin girmiyor ki? Bulana kadar ne uğraştım, ne diller döktüm bir bilseniz? Resmen duygu sömürüsü yaptım. Okey dediler ama daha elime geçmediği için beklemekteyim.

Bu arada Riesen Lillie soğanlarım Nasrettin hoca misali doğurdular, eğer dedikleri gibi olursa bir tanesini memet bey'e Ağaçlar net namına gönderirim, faal üyeler arasında ister çekiliş yapar ister açık arttırıma gider. Hele bir elime geçsinler....

beyaz orkide
19-02-2008, 10:26
Bu muhteşem gülün peşini bıraktınız mı yoksa çalışmalar nasıl gidiyor. Bende almak istiyordum.

Güler
19-02-2008, 19:03
Sevgili beyaz orkide, bizde o güzel gülün peşini bırakacak göz var mı? Ama satıcılar bize satmak istemiyorlar. Daha doğrusu Türkiye'ye göndermeye yanaşmıyorlar. Ne demişler demokraside çareler tükenmez, bizler de yapabileceklerimizi zorluyoruz. Şu an beklemelerdeyiz.

lerdemir
20-02-2008, 10:59
Satıcının ülkesinde yaşayan bir tanıdığa sipariş verdirmeli, ondan da teslimat sonrasında Türkiye'ye kargolaması rica edilmeli derim :)

ayhat
20-02-2008, 16:33
Ben umudumu kaybetmek istemiyorum ama çok umutsuzum bu konuda. Çünkü elimden beklemekten başka birşey gelmiyor, ne kötü bir durum.

Güler
20-02-2008, 18:38
Sevgili lerdemir, o yolları da denedik ama ııhh, zaten çelik yok, saksıda olanların da geçmesi olanaksız. Dedim ki toprağını döküp de bavula koyun, ona da yanaşmıyorlar. En güzeli, iyi bir edebiyatla, duygu sömürüsü..... bakalım.....

DivanE
20-02-2008, 19:24
Merhabalar
Umudu kesilen bazı arkadaşlar var sakın umudunuzu kesmeyin ben bu işin peşini bırakmadım. ve ben dişlediğim koyunu almadan ölmem :).
hasılı bir iki ay belki daha sabredilmesi gerekebilir. Çünki abim şu an Türkiyede Almanyaya gider gitmez sparişlerini verecem. ve bu güzel gülü Yurdumuza kazandıracam ***.
ha bu arada müjdeli bir haberim var okumuş olduğum üniversitede Biyoteknoloji labuatuarında hocam beni güllerde doku kültürü çalışmama müsade etti. Yüksek lisanstan bir arkadaşla birlikte çalışma yapacaz Eğer başarabilirsem 5 6 ay gibi kısa bir üsrede aynı gülzen milyonlarca adet çoğaltmayı denicez.

Balıkcı
20-02-2008, 19:49
Renkler o kadar belirgin değilse bile bu da en azından iki renkli gül sayılır.
Krem ve kırmızı.
Hani Türkiye'de yoktu.:p
Güler'de vardır, kesin.:dilli:

http://img514.imageshack.us/img514/5695/glru7.jpg (http://imageshack.us)
http://img514.imageshack.us/img514/5695/glru7.48c8e08ee7.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=514&i=glru7.jpg)

DivanE
20-02-2008, 20:52
Sanırım o görüntüdeki Gül jubile de price de monaco isimli gül olması lazım yanlışmıyım? Geçen bir iki ay evvel almanyadan 10 kök gül getirdim onların arasında var buna benzer bir gül. şu an ev ortamında büyütmeye çalışıyorum. Malesef ki Türkyeye geldiklerinde Sürgünleri patlamıştı o yüzden büyümeye aldım. Getirdiğim güllerden bir kaç resim ekliyeyim.
Jubile Sol aşağıdan 2 ci sırada turuncu etiketli olan .

http://img223.imageshack.us/img223/9608/grnt000so7.jpg

http://img184.imageshack.us/img184/5075/goruntu002pj6.jpg

http://img184.imageshack.us/img184/8771/grnt006ya3.jpg

Bu Jubile :) ben çekmedim
http://img178.imageshack.us/img178/9753/photorosephotorosejubillw6.jpg

Sonja Varol
20-02-2008, 22:06
Sizler icin bugün bir saat zaman ayirarak Dehner Garten Center´in Plochingen (www.dehner.de) subesine gittim. Özellikle bilmek istediklerimi ögrenmek icin uzman kisi ile görüstüm. Aradigimiz Rose Osiria gülünün ellerinde olmadigini, arzu edersek siparisle getirtebileceklerini söylediler. Yalniz on adet almamiz sartiyla.
Tabi benim sorularim bununla bitmedi (yurtdisina yollayabilirler mi?)
Bu konuda bilgi istedim. 1 Marttan itibaren internet üzerindenden online satislara baslayacaklarini ve takipte olmamizi önerdiler. Ben takipteyim cünkü bir adet bende bahcemize dikmek üzere alacagim. Bu gülü gercekten edinmemiz gerekiyor, cok degerli oldugunu düsünüyorum.

Balıkcı
20-02-2008, 22:34
Onlar, Monaco prensinin jübilesi desinler.
Biz de kendimize göre bir ad takarız. :p

Evet tam kendisi. İkisi aynı gül.

ayhat
21-02-2008, 12:58
Evet bu mesajlar çok iyi geldi, ben gülün renginden çok rengiyle beraber formuna hayran kaldım, yani iki renkli gül ülkemizde çeşit açısından evet bulunabilir, ama bu formda olması da kendi özelliği olunca ikisi birlikte çok muhteşem olduğunu düşünüyorum, umarım burada da üretmeyi başarabilirsiniz Sn.DivanE.

bahar36
21-02-2008, 23:30
arkadaşlar bu gül süper güzel inanın ilk defa görüyorum hemen aramaya başlıdım bile

beyaz orkide
22-02-2008, 17:31
Sevgili beyaz orkide, bizde o güzel gülün peşini bırakacak göz var mı? Ama satıcılar bize satmak istemiyorlar. Daha doğrusu Türkiye'ye göndermeye yanaşmıyorlar. Ne demişler demokraside çareler tükenmez, bizler de yapabileceklerimizi zorluyoruz. Şu an beklemelerdeyiz.

Merhaba guler hanım özellikle siz hic vazgecmeyin bahcenize cok yakısacaktır.Bahcenizin gizli hayranıyım da.

ayhat
23-02-2008, 09:21
Bence bu gülü görenlerden hiçkimse vazgeçmez, ama önce kime nasip olur o belli değil, şuda var ki aramızdan kimin olursa olsun aynı sevinçle dolup taşacak yüreklerimiz.

ilker_eroglu
26-02-2008, 05:16
Selamlar;

Dün teyzemi Almanyaya yolcu ettim ve Rosa osiria ve siyah gül tohumu ve çeligi siparişi verdim nisanda dönecek kısmetse getirirse elimden geldigi kadar paylaşmaya çalışacagım.

Saygılarımla

İlker

ayhat
05-03-2008, 10:11
Herhalde gelmiş geçmiş en yavaş yol katettiğimiz başlık burasıdır ama yine de bu güzel gül için sabredecek gücümüz var :)

ilknur aşık
05-03-2008, 11:17
Arkadaşlar ben bu başlığı çok geç farkettim. Onun için öncelikle özür diliyorum (Birazdan neden özür dilediğimi anlatacağım)
Ben eğer yanlış hatırlamıyorsam bu gülü geçen sene Ayvalık tarafında bir çiçek serasında gördüm. Saksılı olarak Yunanistan'dan getirdiklerini, öncelikle çoğaltacaklarını, ondan sonra satışa çıkaracaklarını söylediler. Önümüzdeki hafta körfeze gideceğim. Bir bakarım. Eğer aynı gülse kaç çelik varsa alırım. Ama bu mevsimde çiçek açmadığından nasıl anlarım onu bilmiyorum. Eğer aynı gülse sizi bu kadar uğraştırdığım için beni affedin.

sinaninci1
05-03-2008, 11:43
Bu gün internette gezerken, bu siteyi buldum yurt dışı sipariş alıyorlar,
ilgilenen arkadaşlar bakabilir, Rosa 'Osiria' 5.15 € Rosa 'Black Baccara' siyah gülde ellerinde mevcut
Saygılar

http://www.border.nl/index1.html

ilknur aşık
05-03-2008, 15:49
Eşim bugün Ayvalık tarafına gitmişti. Benim bahsettiğim gülü sormuş. Çelik aldıklarını, üretim yaptıklarını ancak tutup tutmadığını bilemediklerinden Mayıs ayından önce satamayacaklarını belirtmişler. Bilgilerinize. Tekrar söylüyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam bu gül ile benim gördüğüm gül aynısı idi. (Bu arada bu konularda hafızama oldukça güvenirim)

Sonja Varol
05-03-2008, 16:05
Bu gün internette gezerken, bu siteyi buldum yurt dışı sipariş alıyorlar,
ilgilenen arkadaşlar bakabilir, Rosa 'Osiria' 5.15 € Rosa 'Black Baccara' siyah gülde ellerinde mevcut
Saygılar

Harikasiniz Türkiye´deki üyelerimiz icin güzel bir firsat.

Ben buradan siparis verdim. (www.poetschke.de.) Ayrica telefon ederek bilgi de aldim. 23 Subatta ismarladigim güllerim (malumunuz Almanyada yasiyorum) kismetse önümüzdeki hafta gelecek. Ne yazik ki Türkiye´ye gönderemiyeceklerini söylediler, cok üzüldüm.

Ama sinaninci1 arkadasimizin verdigi linkten siparis verme imkani var, bu cok güzel bir gelisme...
Saygilar.

feriha
05-03-2008, 17:30
Ankara dan sipariş verecek arkadaşlar birlikte verebilir miyiz?

sinaninci1
05-03-2008, 18:02
Harikasiniz Türkiye´deki üyelerimiz icin güzel bir firsat.

Ama sinaninci1 arkadasimizin verdigi linkten siparis verme imkani var, bu cok güzel bir gelisme...
Saygilar.

Sonja benim verdigim sitede almanyadan galiba, senden rica etsem telefon açıp teyit alırmısın gönderiyorlarmı Türkiye'ye benim Almancam yok.
Tabi zahmat olmazsa.
Saygılar.

Sonja Varol
05-03-2008, 18:13
Sonja benim verdigim sitede almanyadan galiba, senden rica etsem telefon açıp teyit alırmısın gönderiyorlarmı Türkiye'ye benim Almancam yok.
Tabi zahmat olmazsa.
Saygılar.
sinaninci1, keske Almanya´da olsaydi. Maalesef Hollanda´da. Hatta Hollanda´da yasayan bir arkadasim var msn de denk gelirsem ona tel ettiricem.
Ben söyle bir tahmini siparis sekline baktim. Türkiye´ye gönderildigini tahmin ediyorum. Flamanca bilseydim keske!

sinaninci1
05-03-2008, 18:18
İnşallah ingilizceleri vardır,yarın ben ararım ilgin için teşekkürler.

ilknur aşık
05-03-2008, 20:17
Sinaninci1 görüştüğünüzde olumlu yanıt alırsanız bizlerde haberdar olsak ta birlikte sipariş versek diyorum. Malum hepimizin yabancı dili yurt dışından alış veriş için yeterli düzeyde değil.

ilknur aşık
05-03-2008, 20:40
Ayrıca eşim bugün ayvalık tarafındaki çiçekçiye tekrar uğramış. Çelik almışlar, ama bu sene satmayarak seneye daha çok çelik almak için kullanacaklarmış. Gördüğüm gülün rosa osiria olduğundan eminim. Ama en azından bu sene Türkiye'de bulma şansımız yok. (Benim bildiğim kadarı ile) Eh bende de bir sene bekleyecek sabır yok. Zaten geçen sene görünce vurulmuştum. Zaten ağustos'tan beri zaten bekliyorum.:(

Sonja Varol
05-03-2008, 21:59
Sevgili dostlar, eger bir sekilde bulamazsaniz yine de size yardimci olmak isterim kendi imkanlarimla. Biraz daha bekleyelim bakalim.

sabah
06-03-2008, 09:41
.. yurt dışı sipariş alıyorlar, Rosa 'Osiria' 5.15 €
Yanlış anlamadıysam tek siparişlerde fiyat daha yüksek. Bir de kart ile ödemelerde %3 daha ekliyorlar.

Ankara'dan sipariş verecek arkadaşlar birlikte verebilir miyiz?

10'lu paketlerden indirimli almak için düşünebiliriz. Ben ve arkadaşlarım 5'ini alırız.

Sayfayı anlamak için ben de yardım araştırayım. :rolleyes:

Dilek Erbil
06-03-2008, 10:22
Evet arkadaşlar,hollanda'daki arkadaşım sayesinde görüştük şimdi.Toplam 30 kök kalmış :))
Türkiye'ye göndermek mümkünmüş.
30 euro tutuyormuş gönderme masrafı aşağı yukarı.
Şimdi bence bir olayı netleştirelim,tek bir adresten dağıtım olsun,yoksa çok pahalıya mal olacak.Ben 15 kök falan dedim ama bir netleştirelim olayı.
Ben tercümelerde yardımcı olabilirim ama ulaşım sorun olabilir benim buraya gelmesi çünkü en uç dağıtım noktasındayız :)İstanbul'daki bir adrese sanki daha çabuk gelirmiş gibi bir his var içimde.Ama çözüm bulamazsak ben yardımcı olmaya çalışırım yine.

feriha
06-03-2008, 10:34
Ben bir kök için her türlü organize katılırım arkadaşlar. Tek adrese gelirse Ankara **** Istanbul daha uygun olacak gibi gözüküyor.

ilknur aşık
06-03-2008, 10:35
Ben parmak kaldırıyorum. :eek:
Ayrıca mümkünse black baccara dan da sipariş vermek istiyorum. Aynı sitede satışı var bildiğim kadarı ile
1- İlknur Aşık 2 çelik

sabah
06-03-2008, 10:52
Ankaralılar daha çok ise Ankara'ya gönderebilirler.

1- İlknur Aşık 2 çelik
2- feriha 1 çelik (Ankara)
3- Sabah 5 çelik (Ankara)

çiğdem11
06-03-2008, 11:12
Saksıda yetişir mi acaba? Eger yetişirse listeye beni de ekler misiniz?

Sonja Varol
06-03-2008, 11:14
Bir isik belirmis cok sevindim. Iyi organize edilirse sanirim arzu eden herkesin bir Rose Osiria gülü olur. Harika bir haber bu. Gelismeleri takip edecegim...

Sonja Varol
06-03-2008, 11:16
Saksıda yetişir mi acaba? Eger yetişirse listeye beni de ekler misiniz?
Sevgili Cigdem,
Genis ve derin bir saksida kesinlikle yetisir. Mutlaka sizinde olsun.

vyigin
06-03-2008, 11:19
2 kök bende talibim

çiğdem11
06-03-2008, 11:26
Tamam ozaman liste :
1- İlknur Aşık 2 çelik
4- Çiğdem Nazlı 2 çelik (Ankara)

Dilek Erbil
06-03-2008, 11:40
1- İlknur Aşık 2 çelik
5- Dilek Erbil 1 adet

sapudeaure
06-03-2008, 12:18
Beni listeye eklemeniz mümkünse 2 çelik ilave edin lütfen(Konya)

Dilek Erbil
06-03-2008, 12:40
1- İlknur Aşık 2 çelik
5- Dilek Erbil 1 adet (Bodrum)
6-Sapudeaure 2 çelik ( Konya)
7-Vyigin 2 kök ( Istanbul)

beyaz orkide
06-03-2008, 14:32
Bana da 4 adet olursa sevinirim.

beyaz orkide
06-03-2008, 14:33
1- İlknur Aşık 2 çelik (Balıkesir)
5- Dilek Erbil 1 çelik (Bodrum)
6-Sapudeaure 2 çelik (Konya)
7-Vyigin 2 çelik (Istanbul)
8-beyaz orkide 4 çelik (istanbul)

ilknur aşık
06-03-2008, 15:02
Sevgili Dilek Erbil ben ayrıca mümkünse 2 çelikte black baccara istiyorum. Bir sorarmısınız acaba? Ellerinde varmı?

Dilek Erbil
06-03-2008, 15:07
Ilknur hanım,şuan arkadaş online değil,şansımızı deneriz.

beyaz orkide
06-03-2008, 15:10
Düşündümde 1 celik de black baccara ben almak istiyorum.

sabah
06-03-2008, 16:13
1- İlknur Aşık 2 çelik
6- Sapudeaure 2 çelik ( Konya)
7- Vyigin 2 kök ( Istanbul)
8- beyaz orkide 4 adet(istanbul)

Şu an 19 çelik isteği olmuş. ibn-i avvam, ayhat, abk ve DivanE de isterse 30'un tümüne el koymak gerekiyor.

Dilek Erbil
06-03-2008, 16:17
Evet,sinaninci'yi de unutmayalım.Yarın bakalım neticeye; ona göre fazla sipariş veren arkadaşlarımız biraz fedakarlık yaparlar artık.:)) Çünkü amacımız tüm arkadaşlara yetirmek.

İklimsiz
06-03-2008, 16:39
İki gündür bahçede kivi budamayla uğraşıyorum, aklımsa evde, daha doğrusu agaclar.nette. Haksız da sayılmam değil mi;) Baksanıza ne kaçırmışım:)

Ben de istiyoruummm :D

sabah
06-03-2008, 16:59
..göre fazla sipariş veren arkadaşlarımız biraz fedakarlık yaparlar artık.:)).
Tabiiki..

Ferda Ülkümen
06-03-2008, 18:25
Beni de katabilirseniz sevinirim.

feriha
06-03-2008, 18:53
Arkadaşlar dil konusunda iyi en beceriklimiz şu siparişi gerçekleştirsin zaten 30 tane var dediler bitirelim bu gece yarına kalmayabilir :dilli:

ilknur aşık
06-03-2008, 18:56
Ben de aynı fikirdeyim.

İklimsiz
06-03-2008, 19:02
Bu güle bize tanıtan ve delice aratan DivanE arkadaşımızı da ekleyelim listeye:)

Wallnut
06-03-2008, 19:18
Selamlar
Sayın D.Erbil.Teşekkürler girişiminiz için.Arkadaşlar çelik demişler siparişlerinde.Köklü fidan satıyor firma.Bende bir fidan almak arzusundayım.Black baccara dan isteyen arkadaşlar da oldukca var.Mümkün olabilirmi acaba ondan da gönderebilirlermi? Dediğiniz gibi belli merkez alınıp oranın adresi verilirse arkadaşlar oradan alabilirler posta giderleri düşük olur.Saygılar.

DivanE
06-03-2008, 20:22
geldim geldim . benden habersiz neler oluyor buralarda :)
hemen 5 adet istiyorum. alıcı arkadaş olamzsa ben bir şekilde organizeyi yapabilirm yani konyadan da yollana bilir ama ****** en hızlı yol daha iyi olur.
5 adet benim ve ibni-avvam için istiyorum
Baccara konusuna gelince bende baccara var şu an için canlı tutmaya çalışıyorum olurda hayatta kalırsa çoğaltıp buraya haber veririrm.

feriha
06-03-2008, 21:03
1- İlknur Aşık 2 kök
2- feriha 1 kök (Ankara)
3- Sabah 5 kök (Ankara)
4- Çiğdem Nazlı 2 kök (Ankara)
6- Sapudeaure 2 kök ( Konya)
7- Vyigin 2 kök ( Istanbul)
8- beyaz orkide 4 adet(istanbul)
9- Divane- İbni-avvam 5 kök
10-Ayhat
11-abk
12-iklimsiz
13-sinaninci
14-Wallnut 1 kök
15-Ferda Ülkümen 1 kök
son durum 30 oldu işlemi kim gerçekleştirecek?

ibni-avvam
06-03-2008, 21:19
şu an divane ile birlikteyiz bizim kartta bu kadar limit yok(biraz öğrenciyiz de) hollanda da tanıdığı olan arkadaşın ismını hatırlayamadımda onun aracılığıyla sipariş verilmesi daha uygun olur diye düşünüyoruz ama olmayacak olursa bir çaresine bakarız
ayrıca gönüllü arkadaş çıkarsa minnettar kalırız

snowman77
07-03-2008, 02:29
Beni de ekleyin
1 çelik osiria
1 çelik black baccara...
Arkadaşlar bu arada Almanya'dan belki köklü olarak satın alıp arkadaşa getittirebilirim.Ancak Almanya'da biraz pahalı.Daha uyguna getiren olursa talibim...

Güler
07-03-2008, 02:45
Sayın snowman 77
black baccara'ları Almanya'da kaça buldunuz? Sipariş verdiğiniz de ne kadar zamanda getirebilir arkadaşınız?

S.İnceçayır
07-03-2008, 06:38
Benide eklermisiz 2 kök (Yozgat)

ilknur aşık
07-03-2008, 08:33
Sn Hoyadag, sn cezzar nerdesiniz?
Biz nasıl yapacağız bu işi?
Yurt dışından daha önce sipariş verip getirten üyelerden yardım alsak?

sabah
07-03-2008, 08:42
1- İlknur Aşık...................2 kök
2- feriha..........................1 kök (Ankara)
3- Sabah.........................3 kök (Ankara)
4- Çiğdem Nazlı...............2 kök (Ankara)
5- Dilek Erbil...................1 adet (Bodrum)
6- Sapudeaure.................2 kök ( Konya)
7- Vyigin.........................2 kök ( Istanbul)
8- beyaz orkide................4 kök(istanbul)
9- Divane- İbni-avvam.....5 kök
10- Ayhat........................1 kök
11- abk...........................1 kök
12- iklimsiz.....................1 kök
13- sinaninci...................1 kök
14- Wallnut.....................1 kök
15- Ferda Ülkümen..........1 kök
16- snowman77..............1 kök
17- S.İnceçayır...............2 kök

Galiba 31 oldu

ilknur aşık
07-03-2008, 08:51
Bence öncelikle üretici firma ile görüşüp adımıza rezerve ettirelim. Sonra da herkes bu işi organize edecek üyenin hesabına ödemeyi yapsın. (Ama bu ben değilim, hiç yurt dışından alışveriş yapmadım) Türkiye'de tek bir adrese gelir. En fazla üyenin olduğu şehir mesela. Oradan da diğer şehirlere kargo yapılır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

denizakvaryumu
07-03-2008, 08:57
Topraklı olarak bu kadar gülün tek seferde gümrükten geçmesi mümkün değil diye düşünüyorum.(yani gümrük bedeli artısı olacak)

ilknur aşık
07-03-2008, 09:16
denizakvaryumu, dilek erbil daha iyi bilir ,ama çelikler çıplak kök olarak gelecek gibi algıladım ben. Yanılıyor olabilirim.

Dilek Erbil
07-03-2008, 09:19
Topraklı değil "bare root" köklü olarak satıyorlar anladığımız kadarıyla.Ayrıca birde saksılı seçeneği vardı,ordan köklenmiş çelik diye yola çıktık.Ben dün akşam bir mail attım kendilerine,henüz bir cevap yok.Bekliyelim biraz.Şayet cevap gelmezse yine telefon ettiririm.Gümrük'e takılırmı sizce? O zaman paketleri 2 farklı adrese gönderirsek nasıl olur?İstanbul ve Ankara gibi örneğin.Neyse bence onların reaksiyonunu bekliyelim.

denizakvaryumu
07-03-2008, 09:34
http://www.styleroses.co.uk/index.php?howToBuy

"bare root" yukardaki linkteki gibi...

Gümrük işlerini bilen biriyle konuşmak gerek.Bare root da sayı kaç olursa gümrüğe takılır veya fatura bedeline göre mi değerlendiriliyor?

feriha
07-03-2008, 09:43
Gümrük sınırının 100 euro olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğu düşünülürse 3 ayrı adrese bölünebiliriz. Ankara, İstanbul ve yakınlığına göre bir başka şehir.Tabi kaldıysa..

ayhat
07-03-2008, 09:43
Ya varya süpersiniz, ya gözlerim doldu valla beni de unutmamışsınız canım arkadaşlarım, inşallah bu gülümüze kavuşuruz. Ekleyenden Allah razı olsun.:p
Bende varım sağolun, neyse masrafı elbirliğiyle kalkarız inşallah altından. Kolay gelsin herkese.

ilknur aşık
07-03-2008, 09:44
Peki mum çiçeği organizasyonu gibi üretici firma ile görüşülerek adreslerimizi versek ve hepimize ayrı ayrı gönderilse gümrük problemini aşarmıyız? Mum çiçeği kardeşleri bilir. Hollanda'dan mum çiçeği siparişi verirken böyle bir yöntem uygulanmıştı.

Dilek Erbil
07-03-2008, 10:21
Sanırım en iyi çözüm herkesin kendi gülünü sipariş etmesi olacak,bir cevaplarını bekliyelim,belki onların bir önerisi olur.

beyaz orkide
07-03-2008, 10:53
Bu black baccara da kokulu mu arkadaslar, bilginiz varmı?

snowman77
07-03-2008, 10:58
Arkadaşlar her iki türde tanesi 18-20 ytl'ye geliyor.TÜRKİYE'ye gelen arkadaşından gönderebileceğini söyledi onun için çok fazla getirebilme şansımız yok belki 3'er tane olabilir.

beyaz orkide
07-03-2008, 11:10
Anlasılan talep patlaması yasıyacagız.Ohalde bende 1 tane osarıa gülünden fedakarlık edıyorum.Alamayan arkadasımın biri faydalansın.3adet osarıa ve 1 adet black baccara olarak yineliyorum.Buarada benim adresimi verebiliriz.İstanbul uygun olursa ben dagıtımla ilgilenebilirim.Corbada benim de tuzum bulunsun isterim.

sabah
07-03-2008, 11:16
Internet üzerinden 3 ayrı 10'lu paket sipariş yapılması çözüm olabilir.

sinaninci1
07-03-2008, 11:27
Sn Hoyadag, sn cezzar nerdesiniz?
Biz nasıl yapacağız bu işi?
Yurt dışından daha önce sipariş verip getirten üyelerden yardım alsak?

İki gündür bende bahçede ilaçlamayla ilgileniyordum pek fazla zamanım olmadı,
yurt dışı siparişi işine gelince, ufak pakerler halinde çelik ve tohum getirttik, ama köklü bitki ve büyük paket hiç sipariş etmedim, gümrük konusundada pek fazla bilgim yok, ama şu yapıla bilir bir paketin posta ücreti 30€, onun için bence iki üçlü guruplar halinde sipariş verilirse, gümrükte sorun olmıyacagı gibi bizlerede fiyatta daha uygun olur. 10 paket biraz büyük olacak gibi

sabah
07-03-2008, 11:35
Sitelerinde içinde 10 adet olan tek paket seçeneği vardı, onu demek istemiştim.

ilknur aşık
07-03-2008, 12:07
Biz Hollanda'dan meşhur mum çiçeği siparişini gerçekleştirirken hem toplu sipariş verdiğimiz için toplu sipariş indiriminden yararlanmıştırk,hem de üretici her siparişi tek tek göndererek gümrük problemini aşmıştık diye hatırlıyorum. Ama tabi bu işi organize eden üyelerimiz çok daha iyi bilir. Ama hoyadag'a artık ulaşamayız sanıyorum. Mesaj kutusu kapalı. Bu organizasyon ile uğraşan diğer üyeler belki yol gösterir. (Sn cezzar nerdesiniz?)
Ama bu arada firma ile irtibata geçip olanları rezerve ettirsek. Biz burda nasıl yaparız derken onlarda giderse çabalarımız boşa gider.:(

Dilek Erbil
07-03-2008, 12:11
Hollanda'ya mail atmıştım biz bu 30 kök'e talibiz ve bize rezerve edermisiniz diye,cevap bekliyorum.

ilknur aşık
07-03-2008, 12:23
Teşekkürler Dilek hanım siz bizden hızlı çıktınız. Şimdi içim rahatladı.

aybars_1974
07-03-2008, 16:01
arkadaşlar bende aynısı yok ama türkiyede daha yeni olan ismi lisi olup renkleri kırmızı beyazdır.piyasada fazla üretimi yoktur.ben 2 senedir üretim yapıyorum.bu renkten şu an elimde 2000 adet mevcuttur.ayrıca türkiyede olmayan benim bile bu sene anaçlık alıp üretmeye çalıştığım ayrıntılarını birazdan vereceğim gül çeşidi varki;elimde sadece bu sene üretebilmek içi sadece 5 anaç vardır.ismini şu an için bilmediğim bu gül:katmerli koyu kırmızı üzerine sanki bir insan elini boyaya batırıp bir duvara parmaklarını sıçratarak yaptığı şeklin kırmızı katmrli gül üzerine düşmüş motifidir.nasipse bir ay sonra buradan size anlattığım güllerin fotolarını göstereceğim size.genelde kargoyla siparişinizi temin edebilirim.selamlar.saygılar.feridun akın.tel:05363017672.email:asyali_1974@hotmail.com

Sonja Varol
07-03-2008, 16:31
:DSehr geehrte Frau Varol,

wir haben heute eine Lieferung für Sie versandfertig gemacht und
der Deutschen Post (DHL) zur Auslieferung an folgende Anschrift
übergeben:
Folgende Artikel werden geliefert:
1x 354001 1 St Rose Black Baccara(R), Co 3 11,95 EUR
1x 350142 1 St Rose Maja Oetker(R) 6,95 EUR
1x 350030 1 St Rose Cornelia Pötschke(R) 9,95 EUR
1x 354016 1 St Rose Osiria, Co 3 11,95 EUR
1x 10420 1 Po Radies Mix Bunte Farbpalette 0,98 EUR :D

Sevgili doga dostlarim. Az önce aldigim maili sizlerle paylasmak istedim. Siparisini verdigim güllerim bugün postaya verilmis.
Cok sevincliyim. Umarim sizlerde benim gibi en kisa zamanda güllerinize kavusursunuz.

çiğdem11
07-03-2008, 16:42
Çok şanlısınız kıskandım :) Darısı başımıza..

Sonja Varol
07-03-2008, 17:30
Çok şanlısınız kıskandım :) Darısı başımıza..

Aslinda benim aldigim yerden gönderilebilseydi Türkiye´ye, yardimci olmayi cok istemistim. Hatta birkac kez telefon görüsmesi de yapmistim ama postaya takildi.
Umarim Hollanda baglantili bile olsa insallah en kisa zamanda güllerinize kavusursunuz...

ilknur aşık
08-03-2008, 12:59
Dilek hanım hala cevap gelmedi mi acaba ?
Meraktan hasta olduk:o

ilknur aşık
10-03-2008, 12:27
aybars 1974
Ben mesajınızı pek anlamadım. Siz bu gülleri yurt dışından getirdiyseniz zaten onların kendi adı vardır ve internettede resimleri vs. mevcuttur.

Sonja Varol
10-03-2008, 12:46
http://img72.imageshack.us/img72/7325/im000043eq8.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/5359/im000045ft8.jpg

http://img524.imageshack.us/img524/2333/im000048ee2.jpg

Bugün sevincliyim. Güllerim bugün nihayet elime ulasti. Almanya´da olmama ragmen tam 3 hafta sürdü. Saksisi ve topragi ile oldugu icin her mevsim dikilebilir. Sizlerde umarim biran önce kavusursunuz.
Güllerimin yetisme asamalarini bahcemle ilgili baslikta devam edicem.

Dilek Erbil
10-03-2008, 13:41
Merhaba,
cuma günü telefonla aratıp,mailime cevap alamadığımı söylettim,onlarda cevap yazdığını söylemişler ama hala bir mail yok,hatırlatma ve rica mailime de henüz cevap alamadım.
Sözlü olarak 30 kök göndermenin sorun olmıyacağı ve 40 - 60 euro arası posta tutabileceği idi. Buraya kadar haberler güzel,fakat beni endişelendiren Türkiye'deki gümrük.Böyle toplu gelişlerde sorun olabilecek gibi geliyor.Aslında gruplara ayrılsak daha iyi olacak gibi.Birde başka bir yerde Bauhaus'un satın alma bölümüne baskı yaratıp getirtmeye çalışmak vardı,acaba onuda mı denesek?

Güler
10-03-2008, 14:02
Sevgili Dilek, bak bu aklımıza gelmemişti hiç. Çok doğru Bauhaus'u telefon yağmuruna tutalım mı?
Sanırım benim soğanlar da gümrükte takıldı, hediye olmasına rağmen. Nasıl halledebileğimi bilemiyorum, beynim çatlayacak çareler üretmekten. Parasını isteseler, tekrardan ödemeye hazırım valla.
Gül ise daha yolda, İskoçya'dan tıngır mıngır geliyor inşallah.

Dilek Erbil
10-03-2008, 14:13
Aslında bu işin ithalatını yapan arkadaşlarda var ,onlar yardımcı olsa.Galiba bizim sayılarımız onları tatmin etmiyor.
Bauhaus'la ilgili bölümü bulamadım denizakvaryumu yazmıştı galiba mail adresini satın alma müdürünün.

Dilek Erbil
10-03-2008, 14:21
QUOTE=denizakvaryumu;212293]İşte bu çok iyi haber.

acoruk@bauhaus.com.tr

e-mail adresini kullanan ithalat müdürü Adnan Beye taleplerimizi belirtelim.

Özellikle rosa osiria gül isteyenlerle sunshine blueberry ve top hat blueberry isteyenler e-mail atsın derim.

Benim listem kabarık... listeyi hazırlayıp ben de posta göndereceğim.[/QUOTE]

Ben bunu Likapa bölümünden kopyaladım.Bence bu iyi bir yol,sonuçta onlarda müşteri memnuniyeti peşindeler,ve en önemlisi satılmayan bakımsız bitki dolacağına talep edilenleri getirsinler.:))
Sevgili Güler hanım,siz çok sabırlısınız ve sabrın sonu selamettir :))

ilknur aşık
11-03-2008, 16:44
Ben mesaj attım. Rosa osiria, black baccara, ruby wedding ve papa meilland türlerini istedim. Bakalım ne olacak?:rolleyes:
Hatta acaba ağaçlar üyeleri olarak biz şu kadar çelik istiyoruz acaba getirmeniz mümkünmü diye de yazsak mı?

Belki 40 **** 50 çeliğin satış garantisi olursa farklı ilgilenebilir, ciddiye alabilir. Biz zaten rahat 50 yi buluruz.

ilknur aşık
13-03-2008, 14:54
Dilek hanım hala cevap gelmedi mi acaba?

Dilek Erbil
13-03-2008, 15:03
Hollandadan mail yok ,fakat sözlü olarak ayrıldı 30 kök.Bence bir kaç kişi ilk deneme siparişini yapsın onların sitesinden.Ben biraz karamsarım gümrük konusunda mesela Karınca hala soğanları bekliyor,oysa tohumlar geliyor sorunsuz :(( Karar sizlerin arkadaşlar biraz riskli geldi bana.

ilknur aşık
13-03-2008, 16:48
Dilek hanım hangi siteyle görüştünüz? site adresini yazarmısınız

Dilek Erbil
14-03-2008, 09:27
Sinaninci'nin bulduğu siteydi.
Kolay gelsin,

Wallnut
15-03-2008, 21:55
Selamlar .
Bu iş namus meselesi gibi oldu.İnşallah Bauhaus yetkilileri olumlu cevap verirler.Olmazsa şayet!
Almanya 50€ cıvarı. 30€ posta üçreti tutuyormuş.Şayet Sonja hanım orda sipariş verirse (Üçretlerini gönderelim) ben günü birliğine gider alır gelirim.Benim vize derdim yok(Salı ve Cumartesi hariç babamı dialize götürüyorum).Hollanda da dan kesin dönüş yapmış bir tanıdık var.Oğlu İstanbul da çalışıyor.Onun orada tanıdıkları vardı.Ona ulaşıp konuşurum.Tutarları gönderirsek onlar oradan alır,bende gider alır gelirim. 25 kğ mı ğeçmeyecek bavulalara sığacak şekilde paketlenirse problem yaşanmaz.(En son çare bu aklıma gelen, inşallah gerek kalmaz) Saygılar.

ilknur aşık
17-03-2008, 14:21
Neye karar verirseniz ben hepsine uyarım. Ama galiba sonja hanım yaklaşık 10 gün nete giremeyecek.
Bence de bu iş namus meselesi oldu.

ilknur aşık
18-03-2008, 10:43
Kafama takılan bir soru var. Biz bu çelikleri çıplak kök alacağız. Peki bu mevsimde çıplak kök ekebilirmiyiz? Yoksa bunu daha bahar gelmeden alıp ekmemiz mi gerekirdi?

ayhat
19-03-2008, 15:00
Sn. İlknur öyle tahmin ediyorum ki bizim bu hızla fideleri elde etmemiz zaten seneye bahar başını bulur :p

Yanlış anlamayın sadece sabırsızlanıyorum, birde iki renkli gül değil bizim derdimiz, o formda olması, iki renkli gül tabiyki var güzel ülkemizde yoksa niye arayalım dışarılarda. Bu yüzden iki renkli güllerle rosa osiria aynı değil.

Sebahattin Sargın
20-03-2008, 20:51
Merhaba arkadaşlar;

Sonja Hanım ile az önce konuştum, kendisi işlerinden dolayı agaclar.nete giremediğini belirtti. Eğer bu konuda istek varsa Almanyaya gidecek olan arkadaşa yardımcı olabileceğini belirtmemi istedi.

Sevgiler ;)

İklimsiz
20-03-2008, 20:53
Gül kahvehanesinde, Güler hanım gülünün geldiğini yazmıştı:p

ayhan coruk
20-03-2008, 21:14
merhaba arkadaslar bu gülden(rosa osiria) mümkünse bende almayı çok istiyorum (4adet çelık olarak) dilek hanım bır hesap numarası versın oraya ucretlerı yatıralım çelık seklınde gelırse malıyetı dusuk olur not ben seramda üretıp çogaltmak amacıyla (anaçlık) talep edıyorum çelik olarak gelse dahı cok rahat koklendırebılırım herkese çalısmalarında basarılar dılıyorum

Wallnut
20-03-2008, 23:41
Merhabalar.
Ben geçen sene bir arkadaştan kırmızı beyaz açan Atatürk gülü diye çelik almıştım.Gülün açmış halini görmedim.Kısmetse bu sene açar iki tane çeliğide köklendirdim.Sitede bulamadım açmış halini.Bu gülü bilen varmı. Çeliği aldığım arkadaş aynı gül olduğunu söylüyor.
Büğün bize misafirliğe gelen bir arkadaşımın komşusunun Hollandaya gittiğini 29 Nisanda geleceklerini söyleyince hemen atladım ******. Bana telefonlarını bildirecekler.Rica da bulunacagım bakalım getirirlermi İki şeçitten iki şer tane isteyeceğim.Getirirlerse bütün isteyen arkadaşlara bu yaz çogaltırız.Gelişmelerin günü gününe komu oyuna duyurulacagı ilanen bildirilir.Saygılar.

Dilek Erbil
21-03-2008, 12:33
Walnut harika haberler bunlar,Atatürk gülü 'de gerçekten yakışır bir isim olur bu güle.Inşallah gelir...Bende deneyeceğim getirtmeyi,ama öyle çok gelmesi mümkün değil.Yurtdışından ihracat yapan arkadaşlar vardı onlar getirsede alsak...

Wallnut
21-03-2008, 19:40
Merhabalar.
Bu ğün çeliği aldığım arkadaşı getirdim .İnt 'ten Sonja hanımın getirttiği gülün paketteki resmini gösterdim arkadaşa.Aynı gül olduğunu,ilk sayfadaki resimdeki gibi koyu kırmızı olmadığını,paketteki resimle aynı olduğunu tekrar teyit etti.İsmide Atatürk değil Türkiye'm ğülü imiş.Yalova da üretilmiş herhalde.Sizler biliyormusunuz bu gülü.Saygılar.

Sonja Varol
21-03-2008, 22:02
Merhabalar.
Bu ğün çeliği aldığım arkadaşı getirdim .İnt 'ten Sonja hanımın getirttiği gülün paketteki resmini gösterdim arkadaşa.Aynı gül olduğunu,ilk sayfadaki resimdeki gibi koyu kırmızı olmadığını,paketteki resimle aynı olduğunu tekrar teyit etti.İsmide Atatürk değil Türkiye'm ğülü imiş.Yalova da üretilmiş herhalde.Sizler biliyormusunuz bu gülü.Saygılar.
Sayin Wallnut,
asagida fotografini ve bilgisini verecegim gül cesidi, eger (Rose Osiria) ise, arayan üyeler sansli o zaman. Linki de asagida veriyorum, hemen iletisime gecsin arkadaslar... Ben de merak ettim dogrusu!

KIRMIZI-beyaz "Türkiyem" Gülü:

Yalava'daki Atatürk Bahçe Kültürleri Arastirma Merkez Ensititüsü'nde 13 yil süren çalisma sonucu kirmizi-beyaz gül üretildi.Dünyada esi bulunmayan bu güle Türk bayraginin rengini tasidigi için "Türkiyem" adi verildi.Sadece Yalovada üretilen bu kirmizi beyaz gül tescil edildiginde tüm dünyada "Türkiyem" adiyla taninacak.
http://img512.imageshack.us/img512/7692/kirmizibeyazof6.jpg
Alinti: Buradan. (http://www.gulevi.net/gul/gcesitleri.htm)

beyaz orkide
24-03-2008, 20:28
Ben aynı güllerden bahsettigimizi sanmıyorum.Hatırlarsanız osarıa gülü gümüşi beyazdı.Bence resim bizleri yanıltıyor.

ayhat
25-03-2008, 10:10
Türkiyem gülüde çok muhteşem ama arkadaşlar iki resim arasında bariz fark var nasıl rosa osiria dersiniz

Güler
25-03-2008, 12:59
Benim çelikler geldi, hemen ektim hatta üzerlerinde minik minik yapraklanma da başladı. Bu sene saksıda tutacağım ama sanırım çiçek açacaklar, o zaman rengine hep beraber bakarız.

Sonja Varol
25-03-2008, 15:16
Türkiyem gülüde çok muhteşem ama arkadaşlar iki resim arasında bariz fark var nasıl rosa osiria dersiniz
Ben de katilmiyorum. Rose Osiria cok farkli. Ben saksi icinde topragi ile getirttigim icin, direk topraga diktim. Yaprak cikarmaya da basladi. Insallah yakin bir zamanda gülünü de sizlerle paylasirim.(Gerci suan kar yagiyor burada ama)

ilknur aşık
26-03-2008, 09:10
Bu arada root rate (çıplak kök) sipariş verme zamanı october-march arası imiş. Yani mart sonuna kadar bu işi halledemezsek kaldı. Arkadaşlar çok zamanımız kalmadı.

ilknur aşık
26-03-2008, 09:19
Güler hanım sizin çelikler çıplak kök mü geldi? eğer öyle ise nasıl ektiğinizi anlatırmısınız?
Kardeşimin eşi bana süpriğz yapmış. Black baccara siparişi vermiş benim adıma dün geldi. Ancak onun sipariş verdiği sitede osiria yok. İnternetten mail atmış ben bu gülü istiyorum, türkiyeye gönderme imkanınız varmı diye pek çok site gümrük birliği nedeniyle red cevabı vermiş. Bu site göndermiş posta ile, sanıyorum 6.38 sterlin gibi bir posta ücreti ödemiş. Bizde böyle yapsak. Bir üyenin hesabına ödemeyi yapsak , adres bilgilerimizi göndersek oda firmaya aktarsa ama bize tek tek posta ile gönderseler, ozaman gümrük problemi de olmaz. Kardeşimin eşi 3 kök almış, bana birini gönderdi. Yani üç kökte gümrük problemi olmadığı garanti .

site adresi: www.styleroses.co.uk/ - 26k

denizakvaryumu
26-03-2008, 15:41
Bir R.Osiria resmi de ben ekleyeyim.

zenfree
26-03-2008, 19:23
Çok güzel. Bu gül sanki dans ediyor. :)

özlem11
27-03-2008, 10:24
Tek kelime ile şahane....

ilknur aşık
28-03-2008, 10:13
Arkadaşlar nerdesiniz? Biz bu işi beceremeyecekmiyiz?

ayhat
28-03-2008, 14:09
******* Sn. iLKNUR biraz zor gibi gözüküyor.

Wallnut
31-03-2008, 16:04
Selamlar.
25 Nisanda benimçocuklar gelecekler kısmetse ABD den.Ben aradıgımız gül den satan site bulamadım.Sizlerden bilen varsa acele bildirsin lütfen.Benim geline yazarım .O halleder oğlana kalırsa hava alırım.Siyah ve kır beyazdan vardır inşallah.Saygılar.

feriha
31-03-2008, 16:24
https://www.baldur-garten.de/

bu site satıştaydı ama kaldırmışlar Wallnut

Güler
31-03-2008, 17:45
İyi akşamlar, sevgili İlknur aşık, 190 numaralı mesajınızı şimdi gördüm.
Hangi siteye başvurduysam, Türkiye'ye yollamıyoruz cevabını aldım. Ne bir ne iki adet ne de daha fazla. Peki Almanya'ya gönderebilir misiniz dedim, oradan alayım. Tamam dediler.
Bu arada duygu sömürüsüne başladım, sanki eşim yazıyormuş gibi davranarak 50. evlilik yıl dönümümüz ve eşim güllere çok meraklı ona bir adet Osiria gülü hediye etmek istiyordum dedim. Ancak bir adet çıplak kök olarak gönderebileceklerini söylediler. Gül İskoçya'dan geldi. Diğer iki adedi de Almanya'ya gitti. Onları da arkadaşım oradan postaladı.
Soğanların gelmesi büyük dert oldu. Türkiye'ye gelmişler ama 9 günde Sirkeciden Zincirlikuyu dağıtıma gelmiş. Böyle olduğunu Hamburg'dan öğrendim. Zar zor dağıtımda buldum. Neredeyse filizlenmişlerdi.
Güller, çıplak kök geldiler. Hemen Selahattin hocamızın verdiği kök tozuna iyice bulayarak torfa ektim ve gece gündüz suladım yavaş yavaş yapraklanma başladı. Sanırım bu seneyi saksıda geçirecekler. Daha sonra sizlere resim yüklerim.

ilknur aşık
31-03-2008, 17:49
Güler hanım merhaba
Bende bir ingiliz sitesine yazmıştım. Ama red cevabı verdiler. Oysa bir başka ingiliz sitesinden black baccara aldık. Ama o sitede rosa osiria yok. Herhalde seneye kapınızda çok müşteri olacak. Ben en iyisi şimdiden listeye adımı yazdırayım.;)

Bende de köklendirme hormonu vardı. Ama hiç aklıma gelmedi:(
Direk gübre ile karıştırdığım bahçe toprağına ektim. İnşallah tutar

Wallnut
31-03-2008, 20:17
Merhabalar.
Buldum oni.Abd deki gül satan sitelerden öğleden beri taramadığım site kalmadı.
Cut flower Whole sale.(kesme çiçek satıyor.Onlarla konuştumçiftliklerinden Wal-Mart'ta oğlumun adresine hatır için gönderiyorlar)
Toll free=1-188-99 STEMS
About garden com
jusdtourpictures com.

Yanlız şaşkına döndüm.Bizim güllerin o kadar şeçitleri varki şaşırdım.Amarikalılar özel olmak için bazı isimleri değiştiriyorlar çünkü.Rose Dynamite ve benzerlerine bakın.Hepsi birbirinden güzeller.Bu gece siteye giren arkadaşlar yorumlarını bildirsinler lütfen.Bu gece

geline siparişleri yazacagım.Güler hanım ve İlknur hanımlar muratlarına erdiler.Hayırlısıyla büyütürler inşallah.İlknur hanıma gelen Black baccara ' nın da okadar şeçitleri varki.Siteye girip okursa cevaplayabilirse benzerlerinden sipariş vereyim aynısı olmasın.Gelirse değiştirerek fazla şeçit sahibi oluruz.Saygılar.

zodabas
01-04-2008, 10:19
Sayın Güler Hanım,
azminize hayran oldum.Çelikler yurtdışından Almanya'ya ordan da Türkiye'ye geldi demek... Maşallah. Harikasınız! :)

Güler
01-04-2008, 13:43
Sevgili zodabaş, emin ol hiç de kolay olmadı. Adamlara illallah dedirttim herhalde, en sonunda razı oldular. Şu deliyi başımızdan atalım demişlerdir herhalde. Black baccara da çok iştahlı. Bu arada bana bir de gül kataloğu göndermişler. İçinde çok güzel güller var, bazıları ödül almış. Dikkat ettim bazı güller yalın kat aynen bizim yabani güller gibi ama
ödüllü. Anlayabilmiş değilim. Herhalde başka bir özellikleri vardır, belki çok güzel kokuludurlar.

beyaz orkide
01-04-2008, 14:43
İki sene önceki cicek fuarında buyuksehır beledıyesının verdıgı bır gul katalogu vardı.Orada da ödullu guller vardı. Hatta 3 farklı katagoride odul almıs guller var.Kokusuyla rengiyle tac yaprak sayısıyla farklılıklar gosterıyordu.Cok yogun kokulu orta yogun kokulu dıye sınıflandırmışlardı.Hepside ithaldi.

beyaz orkide
01-04-2008, 14:56
Sayın wallnut ben sizin mesajınızı anlayamadım.black baccaranın her cesidini mi kasteddınız yoksa bütün gül cesitlerını mı kasteddınız ?

ilknur aşık
01-04-2008, 15:15
sayın Wallnut maalesef bende anlamadım? Site adresi nedir?
Ayrıca daha osiria yı bulamadım ki?

can17can
01-04-2008, 15:26
Merhabalar.

Rosa Osiria Gülü arıyorum arkadaşlar .
Elinde olan veya ulaşabileceğim bir yol bilen varsa benimle irtibata geçmesini bekliyorum.

http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/2197/2022ap2.jpg

mail: ali_gul85@hotmail.com

belki işinize yarar
[Isıya Göre Renk Değiştiriyor eirne'de Gül Bahçesi Oluşturan Emekli Ziraat Teknikeri Hasan düz'ün Hollanda'dan Getirerek Yetiştirdiği "Sihirbaz" Güller, Pazara Sunulmak İçin Gün Sayıyor.Botanik Çiçek Süs Bitkileri Fidanlığı sahibi Hasan Akdüz, 1995 yılında Edirne Tarım Müdürlüğü ziraat teknikerliğinden emekli olunca çiçekçilik ve peyzaj konusunda işe başladığını söyledi. Edirne'de 15 dekar alan üzerinde gül üretim çiftliği oluşturduğunu belirten Akdüz, 2005 yılının sonbahar ayından bu yana gül üretimi yaptıklarını bildirdi.tohumlarını Hollanda'dan getirttikleri gülün hava sıcaklığına göre aynı kök üzerinde sarı, bordo, kırçıllı krem, beyaz, pembe ve kırmızı açabildiğini kaydetti. “Sihirbaz” gül denilen türün üretiminin Türkiye'de ilk defa yapıldığını ifade eden Akdüz, “Güllerin goncaları oluştuğunda, hava ısısına göre renk değiştiriyorlar. Bu nedenle sihirbaz güller bir kökte 6-7 renk açabildiğinden görenleri şaşırtıyor. Fiziki yapısı bodur olan bu güller, diğerleri gibi uzamıyorlar. Ortalama boyları 35-40 santim arasında değişiyor” dedi. Gül üretiminin Bulgar uzmanlar tarafından yabani gül üzerine kökten aşı yöntemiyle yapıldığını ifade eden Hasan Akdüz, kökten aşı ve 3 çatallı şekilde üretilen güllerin tamamının yediveren gül olduğunu ve kasım ayına kadar açtığını söyledi. Güllerdeki renk sayısının 35, asma güllerle birlikte de 40'a ulaştığını belirten Akdüz, ağustos ayından itibaren bu güllerin aşılandığını bildirdi. “Yaptığımız bazı tanıtımlar sonrasında güllerimiz talep görmeye başladı. Elimizde 30-35 bin dal aşılı gül bulunuyor. Fakat şu anda talebi karşılayamaz durumdayız. Şimdiye kadar bize gelen talep ise 100 bin adet gül civarında. Mersin'deki bir ihracatçı firma da Irak'a ihraç etmek üzere bizden 20 bin adet gül talebinde bulundu.” Kasım ayından itibaren aşılı gülleri pazara sunmayı hedeflediklerini söyleyen Akdüz, “sihirbaz” güllerin dalının 10 YTL, normal güllerin ise 2 YTL'den alıcı bulduğunu kaydetti.
http://www.botanikcicek.com/gfidanlari.php

ilknur aşık
01-04-2008, 16:26
Can17can arkadaşımızın verdiği sitede osiria'ya benzeyen bir gül var. Bazı internet sitelerinde yukarıdaki kadar koyu renk göstermiyor. 164 nolu mesajda sonya hanıma gelen osirianın resmi var. Acaba Edirne'deki gül osiria olabilirmi? Ne dersiniz?

denizakvaryumu
01-04-2008, 16:30
http://www.botanikcicek.com/images/gfid5cb.jpg

evet bu r.osiria .

İklimsiz
01-04-2008, 16:40
Bunca zaman boşuna mı aradık yani osiriayı, burnumuzun dibindeymiş :)

beyaz orkide
01-04-2008, 17:39
Bence bu gülde osarıa degıl.Ama buda muhteşem sahip olmak isterim dogrusu.Ama bizim osarıa gülümüz sadece 3renk acıyordu hatırlarsanız.Ayrıca gülümüz(osarıa)baston gül boyu1.20cm idi.Oysa edirnedeki gül baston degilmiş bodur gül imiş boyu35-40cm.Bana sorarsanız almaya deger hemde 10lıra gıbı komık fıyata.

yolac
01-04-2008, 22:13
Sayın
Wallnut,
Şayet ABD den değişik gül çeşitleri getirtebilme imkanınız olursa,osira,morbeyaz(dışı mor içi beyaz)gibi güzel güller getirtdiğinizde ben de payıma düşeni ödeyip almak isterim.Lütfen ukalalık kabul etmezseniz wall-martta değil de bu güller sanki home de pot ta bulunabilir gibi geliyor bana.
Bu nadide gülleri size yakın ,diğer bir deyişle Maşukiye ye dikeceğim,kısmet olursa tabii.

Wallnut
01-04-2008, 22:23
Selamlar.
Sihirbaz gül dediklerinizden bende iki fidan var.ABD den getirmiştim.Bu sene 3 ü seneleri oldu.KIr.Bey. da Türkiye gülü dedikleri.Orkide hanımBaston gül dedikleriniz de aşıyla elde edilir(Y.boylu güle).Benim demek istediğim 20 tane aynı gülden alınacagına 20 şecit gül alınırsa seneye 20 şecit gülümüz olur.Yazdıklarımın aynısıyla girerseniz sitelere.Veya Rose inAmarıca yazın,cogul da kulalanabilirsiniz.Cıkan sitelerden Gülleri bulabilirsiniz.Wal-Mart-Home Dept-Lowe's-- un Garden Flower plant Dept. larına girerseniz orada da çok şeçitlerini bulabilirsiniz.Arkadaşlar yazdıklarımı ciddiye alsalardı çok tanben gidip gülleri yerinden alıp gelmiştim bile.Adam başına da 5-10€ bir masraf tutardı.Neyse şimdi güllerin çiçeklenmesini beklemekten başka yapacagımız bir şey yok.Herkeze saygılar.

ilknur aşık
02-04-2008, 09:25
Sn wallnut ben hakkıma düşen masrafa razıyım. Eğer gidip alma imkanınız varsa. Zaten posta ile isteyince yine o kadar posta masrafı yapacağız. Gelin siz bu işi organize edin. Bence bizim problemimiz sizi ciddiye almamak değil de organize olamamak. Ben kendi adıma bu güle sahip olmayı çok istiyorum.

Ben kendi adıma Louis XIV ve deep secret, ingrid bergman,imperatrice farah, cheteau de versailles adlı gülleri çok beğendim. Beyaz orkide kendisinde bulunan bir gül kataloğundan ve içinde bulunan ödül almış güllerden bahsetmişti. Bizde seçerken bu ödül almış güllerden getirtsek nasıl olur? Ödül aldıklarına göre özellikleri vardır diye düşünüyorum.

Rosa osiria kokulu mu, değilmi? Bazı sitelerde kokulu yazıyor, bazılarında değil diyor. :(

Sevilay
08-04-2008, 16:30
Merhabalar,
Rose Osiria ile ilgili arama çalışmalarınızı ilgi ile okurken, sayın can17can'ın bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=221118&postcount=206) mesajında bahsettiği bağlantıya tıklayıp, güllere hiç ilgim olmamasına rağmen, orada gördüğüm sihirbaz güle aşık olarak, hemen firmayı arayıp sipariş verdim.

Burası bir aile firması. Edirne' de. Ve sanırım sizin istediğiniz Rose Osiria ise ellerinde mevcut.

Ve daha bir çok tür.Zira Özgür beyin anlattığına göre öyle bir seraları varmış ki, İstanbul'dan botanikçi bir profesör, buraya öğrencilerini bile getirmiş.

Fiyatlar da oldukça uygun.

Sanırım aşağıdaki gül aradığınız Rose Osiria:

(Firma bu gülü Alyans gül olarak satıyormuş.)

34165

Bu ise benim çok beğendiğim bodur, Sihirbaz gül:

34164

Bu gülün adı Şarabi olarak geçiyor:

34163

Bu gülün adı ise Amerika:

[ATTACH]34166[/ATTACH

beyaz orkide
08-04-2008, 22:37
Sayın wallnut,sizi ciddiye almadıgımızıda nerden cıkardınız.Böyle düşündügünüze ben cok üzüldüm dogrusu.Bu dogru degil bunu bilmenizi isterim.Benim aklım takıldı şu sihirbaz gülüne madem sizin 3.yılı bilirsiniz.bu güllerde kokulumu acaba?az **** cok yogun dıye nıtelendırebılırmısınız bizlere.

Güler
08-04-2008, 22:43
Sevgili Sevilay, ne güzel bir yer bulmuşsun, teşekkürler.
Arkadaşlar ne dersiniz bir grup yapıp Edirne'ye kadar uzanalım mı? Hem de bir yaprak ciğer yeriz. Ben Osiria güllerime kavuştum, ama bu seradaki güller de görülmeye değer cinsten derim. Eğer gidilecekse bana en azından 10 gün evvelden bildirin de Manyas'dan döneyim.

Güler
08-04-2008, 22:45
Beyaz orkide, Osiria nın yoğun kokusu olduğunu duydum, ama benim gülüm daha açmadığı için bilemiyorum.

ilknur aşık
09-04-2008, 08:53
Bende aradım bu fidanlığı ama özgür bey yokmuş üç gün sonra gelecek dediler. Güllerin fotoğrafı vardı sitede ama hiç bir bilgi yoktu. Mesela kokulumu, baston mu vs.s Ayrıntı istemiştim, özgür beyin bilgisi olduğunu söylediler.
Rosa osiria ile ilgili bazı siteler kokulu diyor, bazıları da kokusuz. Sanıyorum bunu güler hanımın gülü açınca öğreneceğiz. :rolleyes:

beyaz orkide
09-04-2008, 11:29
Rosa osarıanın yogun kokulu oldugunu biliyorum.Ben şu sihirbaz gülü merak ett
im 35-40 tane dalında farklı renkte acıyormuş ya onlarda kokulu mu?
Güler hanımın fikri cok hoşuma gitti.Bir pazar günü olursa bende katılabilirim.Diger günler calıştıgım icin ancak pazar günü katılabiliyorum.

Ferda Ülkümen
09-04-2008, 12:32
Bu serayı biliyorum, Edirnede olduğum zamanlar sık sık uğradığım bir yer.

Telefonla konuştum, İstoçta toprak satışı yapan bir yerleri olduğunu, istenirse verilen siparişleri oraya gönderebileceklerini, İstanbul dışına da kargoyla yollayabileceklerini söylediler.

Yalnız bir hafta daha güllerin açmaya başlamasını beklememizi tavsiye ettiler.

Koyu yeşil
09-04-2008, 16:55
Sevilay Hanım, sağolun sayenizde ben de arayıp sipariş verdim.

Sevilay
09-04-2008, 17:47
Sevgili Koyu yeşil, siz de sağolun.

Ferda hanımın dediği gibi, benim güllerim de henüz serada toparlanma aşamasında ve forma girdikleri zaman İstoç'a gelecek, ben oradan alacağım.

Bu serayı ziyaret etmeyi ben de çok istiyorum.
Hep beraber gidersek çok keyif alırız sanırım.

ilknur aşık
09-04-2008, 19:40
Bugün bende aradım. Bayağı şaşırmışlar. Bu kadar ilgi beklemiyorlarmış. sevilay hanım ağaçlar.netten bahsetmiş.
Özgür beyle yaptığım görüşme sonucunda eğer özellikle istediğimiz bir gül var ise hollanda'dan getireceklerini söyledi. Şayet onlardaki gül osiria değilse bile getirebilirler sanıyorum.:rolleyes:

ilknur aşık
09-04-2008, 19:48
Ayrıca 214 nolu mesajda en baştaki resim (firmanın adlandırmasıyla alyansgül) üzerinde durduğunuzda resmin adı çıkıyor. Bilin bakalım ?

beyaz orkide
09-04-2008, 19:49
İşte bu süper haber.

İklimsiz
09-04-2008, 21:08
Bugün bende aradım. Bayağı şaşırmışlar. Bu kadar ilgi beklemiyorlarmış.

Civar illerden aranmaya bu kadar şaşıran yetkili, ben aradığımda ne yapacak acaba:D

Sevilay
09-04-2008, 21:27
Ayrıca 214 nolu mesajda en baştaki resim (firmanın adlandırmasıyla alyansgül) üzerinde durduğunuzda resmin adı çıkıyor. Bilin bakalım ?

Aman aman bir dakika!!!

Lütfen bir yanlış anlama olmasın.
Ben güllerimin siparişi sırasında Özgür beyle konuştum ve bana bir kaç gül fotoğrafını mail atmasını rica ettim.

Ona agaclar.net'ten bahsettim ve siteye bu fotoğrafları bilgi amaçlı koyacağımı söyledim.

Gelen fotoğraflar boyut olarak büyüktü ve ben photoshopta bunları küçültüp, kaydederken de isimlendirerek kaydettim.

Bu yüzden, kırmızı beyaz olanını Rose Osiria olarak kaydettiğim için fotoğrafın üstüne geldiğinizde gülün adı o imiş gibi görünse de, bu gül firmada, mesajımda da belirttiğim gibi Alyans gül olarak geçiyor.

Bilginize. :)

ilknur aşık
10-04-2008, 11:24
Yani şimdi biz hala bir arpa boyu alamadık mı? :( Ben en iyisi güler hanımın kapısında sıraya gireyim. ;)
Şaka bir yana ben özgür beye yazdığım mesajda osiridan bahsettim. Daha önce yaptığımız telefon görüşmesinde özellikle istediğiniz bir cins var ise getirebiliriz demişti. Bakalım ne cevap gelecek?

ayhat
10-04-2008, 15:27
Arpa boyu yol alsak iyi, resimlerde hep başka başka güller çıkıyor karşımıza :)

Wallnut
11-04-2008, 23:02
Sayın
Wallnut,
Şayet ABD den değişik gül çeşitleri getirtebilme imkanınız olursa,osira,morbeyaz(dışı mor içi beyaz)gibi güzel güller getirtdiğinizde ben de payıma düşeni ödeyip almak isterim.Lütfen ukalalık kabul etmezseniz wall-martta değil de bu güller sanki home de pot ta bulunabilir gibi geliyor bana.
Bu nadide gülleri size yakın ,diğer bir deyişle Maşukiye ye dikeceğim,kısmet olursa tabii.

Sayın Yolac.
ABD den gül getirtme olayı olmaz.Ben gittiğimde kendim sevdiğim için birkaç tane getiriyorum.Çocuklar da geldiklerinde yalvar yakar bazı tohumları getirttiyorum.THY da 35 kilo(75 pound) bavul hakkınız var.Otekilerde daha da az.Onun için herkez kendince önemli olanları getirmeye çalışıyor.Ben seve seve bendekilerden aşılık gözveya çelikverebilirim.Saygılar.

Sevilay
25-04-2008, 16:47
Eveet, sayenizde tanıştığım güllerime bu gün kavuştum.
O kadar güzeller ki.
Özgür beyin de söylediği gibi serada beklerken oldukça toparlanmışlar.

Alyans gül fotoğrafta biraz açık renk çıkıyor ama oldukça koyu kırmızı ve beyaz bir rengi var.

Süper sihirbazlarım ise aslında siyaha yakın bir bordo ve sarı renklere sahipler.Ayrıca muhteşemler.

Ayrıca Özgür beyden öğrendiğime göre, Haluk Bilginer'in Atatürk'ü canlandırdığı son İş Bankası reklamındaki güller de onların serasından gitmiş.

35568

35569

35570

35571

özlem11
25-04-2008, 18:33
Muhteşem...

kocaolgun
25-04-2008, 20:20
yurtdışından mesela ingiltereden nasıl bitki getirte biliriz bilgisi olan varmı

Güler
26-04-2008, 07:09
Çookkkk zor, kocaolgun. Taktikler bitmiyor tabii. Mesela duygu sömürüsü az da olsa işe yarıyor. Eğer bir tanıdığınız varsa ve buraya geliyorsa, toprağından temizlenmiş poşet ve gazete kâğıdına sarılarak bavulun bir köşesine gizlenerek de getirtilebiliyor.

Todor
26-04-2008, 07:46
Ama bunun kanunen suç olduğunu ve sorumluluğun gümrükten kaçak mal geçirmeye çalışan kişiiye ait olduğunu hatırlatayım.

Wallnut
26-04-2008, 15:16
Merhabalar.
Yurt dışından yurt içine girmesi yasak olan veya ithal'i izne tabii mallar dışında her yolcu beraberinde aynılarından çok miktarda olmamak kaydıyla yolcu beraberinde getirebilir.Saklamanıza veya başkaşeylere gerek yoktur.Şeçitler aynı olmamak kaydıyla çiçek dahil korkmadan getirebilirsin.Dün İngiltereden ,arkadaşım geçen sene geldiğinde isimlerini verdiğim Homeria-Chincherinchee-Leucocoryne-Corn lilies-Allium ostrowskiannum-Chionodoxa luciliae ile iki şeçit lale soganlarını getirdi.Bu gece de oğlumla gelinim gelecek.Ama eminimki onlar listenin yarısını bile getirmeyecekler,bende onlara hep fazladan yazıyorum ki gelen yarı bana yetiyor.Saygılar.

Oyaman
26-04-2008, 21:58
Sevgili arkadaşlar bu Gül için öyle şeyler yazmışsınızki inşallah bendeki
bu Gül aradığınız Güldür . Eğer öyle ise madeni buldunuz demektir . Hemen gece karanlğında apar topar fotoğrafladım . Flaş fazla geldi ama bir fikir verir sanırım .

botanik çiçek
27-04-2008, 12:21
iyi günler aradığınız gül bizde var
botanik çiçek ozgurakduz@gmail.com

Güler
27-04-2008, 13:07
Arkadaşlar, şimdiye kadar nerelerdeydiniz? Bulana kadar iflahımız kesildi. Neyse benim İskoçya'dan gelen Osiria güllerim daha açmadı, açsınlar da arada fark var mı bakalım hepberaber.

Sevgili Todar, bir iki gece yatmayla kurtulabilir miyiz? Öyle ise buna razıyım ben. Ama bir de tescillenmek var değil mi?
Saygılar.

ayhat
30-04-2008, 08:59
Arkadaşlar hiç bu birbirinden güzel iki çiçek birbirine benziyormu, eğer benziyorsa ben rosa osiria dan vazgeçiyorum, çünkü ikisinin aynı olduğunu anlayamıyorsam eğer benim rosa osiria almaya hakkım yok diye düşünüyorum.

Sonja Varol
30-04-2008, 10:21
Ayhat, size katiliyorum, ayni düsüncedeyim...

Oyaman
30-04-2008, 10:36
Arkadaşlar hiç bu birbirinden güzel iki çiçek birbirine benziyormu, eğer benziyorsa ben rosa osiria dan vazgeçiyorum, çünkü ikisinin aynı olduğunu anlayamıyorsam eğer benim rosa osiria almaya hakkım yok diye düşünüyorum.

Benimde Rose Osiria gülü aramak ve almak gibi bir derdim yok sayın Ayhat !!!:confused::confused:

ayhat
30-04-2008, 10:41
Ya moralim bozuluyor böyle alakasız çiçekleri gördükçe biz ne diyoruz karşımıza neler çıkıyor, tamam öneri gelmesi çok güzel, bakın benden bu kadar bile fikir çıkmadı, ama yanlış yönlendirme de yapmayalım.

ayhat
30-04-2008, 10:43
Sn. Oyaman aramadığınızı biliyorum sadece bende var dediğiniz çiçek benzemiyor diyorum, yanılıyormuyum?

Oyaman
30-04-2008, 20:12
Sevgili arkadaşlar bu Gül için öyle şeyler yazmışsınızki inşallah bendeki
bu Gül aradığınız Güldür . Eğer öyle ise madeni buldunuz demektir . Hemen gece karanlğında apar topar fotoğrafladım . Flaş fazla geldi ama bir fikir verir sanırım .

Bu mesajımı daha dikkatli okursanız bunu bir dilek cümlesi olduğunu ve soru içerdiğini daha iyi anlarsınız . Buradaki dilek , eğer aradığınız Gül bu ise size çelik
yapıp gönderebilirim demektir .
Bunda bir yanlış yönlendirme ve art niyet var ise sizin gibi kişilerin olduğu bir
forma ben bir daha uğramam !!!!!

Sebahattin Sargın
30-04-2008, 20:57
Arkadaşlar bu tip gereksiz tartışmalar forumdan yeterince arkadaşımızı uzaklaştırdı zaten. Sevgili Oyaman elinde buna benzer bir gülden bulunduğunu ve eğer bu osiria ise sizler ile paylaşacağını söyledi. Bunda hiç bir art niyet veya yönlendirme yoktur. Benzemiyorsa da bu açıklanır olur biter, bir birimizi kırmaya lüzum bile yok.

Sevgiler ;)

feriha
30-04-2008, 21:24
Sevgili Oyaman yana yakıla aranılan gülün bir an kendi gülü olabileceğini düşünmüş ve sevinçle mesaj yazmış! Arayanlara yardımcı olmak için.. Resmi gönderilen gül anlaşılan iki renkli.. Ya da yapraklarının içi ve dışı arasında fark var. Zahmet edip bir de resmini yollamış çeliklerini paylaşmak için.. Durum bundan ibaret. Gerginlik yaratacak yazışmalardan kaçınmanızı rica ediyorum. Bu foruma güzel şeyler paylaşmak için giriyoruz.

Buket Aknar
30-04-2008, 22:30
Paylaşımcı biri olduğunu bildiğim için eminim ki sevgili Oyaman bu mesajı tamamen iyi niyetle yazmış. Ayhat'ın mesajını okuyunca doğrusu çok üzüldüm. Benzeri bir gül ben de de vardı. Yani Oyaman dan önce ben de benzer bir mesaj yazabilirdim. İnsanlar yüzyüze olduğunda duygularını daha güzel ifade edebiliyorlar ancak bu gibi ortamlarda yazdıklarımız duygularımızı doğrudan ifade etmeye yetmiyor. Bu nedenle yazacaklarımızı çok iyi düşünüp, tartmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz
30-04-2008, 22:41
Tartışmayın bu bitki elinde olan varsa seboya göndersin Kestel'de bir gülcüye hazirandan sonra aşılattırayım herkeste olsun sebo herkese gönderir.

Sebahattin Sargın
30-04-2008, 22:47
Ben böyle bir işi seve seve yaparım arkadaşlarım için, yeter ki isteyenler maliyetine katlansınlar. Zira tek başıma böyle bir şeyin maliyetinin üstesinden gelemem. Hocamın desteğide olursa bu iş olur.

Sevgiler ;)