View Full Version : Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül)
ayhan coruk
30-04-2008, 23:16
Oyaman kardes guzel duygularla bırseylerı paylasman bızı memnun ettı ve bu sıtede zannedıyorum cogunlukta benım gıbı dusunuyordur. paylasımın ıcın tesekkurler Bu sıtenının yüregı doğa sevgısıyle dolu herkese açık olduguna ınanıyorum. Ve Formda kalmanı umuyorum.
Sevgili Sebahattin, ben varım maliyeti neyse kabulumdur.Eminim diger arkadaslarda bunu destekleyeceklerdir.
Sanırım bir yanlıs anlaşılma durumu var.
Sevgili Oyaman,foruma bir daha ugramam demek bu kadar kolay olmamalı,sizin burada yazılarınız ,emeginiz ve dostlarınız var.İnanın eger içimizde art niyetli kişiler varsa zaten bu forumdan keyif alamayacaklardır.Çünkü ortak noktalarda bulusulamayacaktır.Bu yuzden forumda kalmalısınız siz yanlış birsey yapmadınız.
Sanırım Sn.Ayhat'da nasıl siz bir anlık heyecanınızı bizimle paylastıysanız ,kendisi de bir anlık hayal kırıklıgıyla bu yazıyı yazmıs olabilir.(en dogal haliyle,maske takmadan belki de karşıdaki kişinin kırılabilecegini o an düsünmeden;))
Eger siz ve sizin gibi ,biz ve bizim gibi insanlar olmazsa ortak noktalarda nasıl bulusacagız ve biz yeni üyeler nasıl yeni dostluklar,arkadaşlıklar kurabilecegiz sizler olmazsanız;) Sevgiler
Sn. Oyaman bu sabah ilk buraya baktım ve çok üzüldüm, bende kötü niyetle yazmadığımı belirtmek isterim, ki mesajımda ikisininde birbirinden güzel olduğunu belirtmiştim, eğer ayrılacak biri varsa o ben olmalıyım çünkü sizlerden çok daha yeni biriyim bu sitede, güncel olarak takip ediyorum, ve mutlu bir yer burası. Birde ben 243 nolu mesajımda benden bu kadar bile bir fikir çıkmadığını yazdım, biraz daha hassas düşünmem gerekirdi sanırım, ben hiçbir zaman art niyetli olmadım, siteden ayrılmak zor ama rosa osiria dan vazgeçtim artık, ona her baktığımda bu anlaşmazlığı hatırlamak istemem.
Ben İngiltere'den bir arkadaşıma sipariş verdim. Yaz tatiline gelirken 1 adet getierecek.
O kadar sabredebilirseniz, Selahattin Yılmaz bey'in önerisini uygulayabiliriz.
ilknur aşık
01-05-2008, 14:30
Sn Ayhat ve Sn Oyaman
Lütfen her ikinizde forumdan ayrılmayın. Belliki her ikinizde son derece iyiniyetli olduğunuz haalde birbirinizi yanlış anlamışsınız. Burası bizlerin bir ortak paydada buluştuğu ve mutlu olduğu bir yer. Lütfen biz hepimiz her ikinizi de burada görmek istiyoruz. Biz burada hiç birbirini tanımayan insanların dost olduğunu, kahvelerde birbirlerine günaydın demeden güne başlamadıklarını, paylaşmayı görüyoruz. Eminimki bir süre geçince her ikiniz de bu olayı buruk bir tebessümle hatırlayacaksınız.
Ayrıca ben de üzerime düşen maliyete katlanırım. Ama dikkatinizi çekmek isterim arkadaşlar botanik çiçekte daha önce yayınlanan alyans gül ile sonya hanımın rosa osiria sı aynı değilmi? (Yalnız botanik çiçekteki kokmuyormuş)
Ama dikkatinizi çekmek isterim arkadaşlar botanik çiçekte daha önce yayınlanan alyans gül ile sonya hanımın rosa osiria sı aynı değilmi? (Yalnız botanik çiçekteki kokmuyormuş)
Evet sevgili İlknur Aşık, gerçekten kokmuyor.Ama çok benziyor.
Ben Rose Osiria diye bir iddiada bulunmuyorum, ama o kadar güzel bir kırmızı ve kadife gibi bir doku var ki, görmek lazım.:)
Koyu bir kırmızı ve beyaz bu kadar mı yakışır birbirine?:)
ilknur aşık
01-05-2008, 15:57
Zaten ben acaba botanik çiçekteki de rosa osiria mı diyorum sevgili sevilay. 164 nolu mesajda sonya hanıma gelen osiria ile botanik çiçekteki alyans gül aynı gibi, ama sonya hanımın sipariş ettiği site almanca olduğundan (ben almanca bilmiyorum) onun satın aldığı gülün kokulu olup olmadığını bilmiyorum. Sanıyorum şu anda güler hanımda ve sonya hanımda osiria var. Açtığında kokulu olup olmadığını öğreneceğiz. Yani eğer sonya hanımınkide kokusuzsa zaten o zaman botanik çiçekteki de bence osiria. Birde renk meselesi var, aşağıda verdiğim sitedeki osiria kokusuz diyor, ama rengi de sonja hanımın aldığı sitedekinden koyu
http://www.bakker.co.uk/index.aspx?N=905003&start=3
buda sonya hanımın aldığı site
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade/Rose-Osiria--31da123298.html
almanca bilen arkadaşlar lütfen tercüme etsin bize
Bir an önce osirialar açsada şu meraktan kurtulsak diyorum :o
İlknur hanım, şu anda bendeki Alyans gülün rengi ile Sonja hanımın aldığı sitedeki gülün resmi aynı renk.
Koyu kadife bir kırmızı.
Diğer sitedeki resim belki de ışığı az aldığı için koyu çıkmıştır.
Yani sihirbaz gül kadar siyahımsı değil ama oldukça koyu ve güzel bir kırmızı.
İtiraf etmeliyim ki çook uzun zaman önce bir iki minyatür gül yetiştirme denemem olmuştu ve külleme hastalığı ile baş edemediğim için vaz geçmiştim gül yetiştirmekten.
Ancak bu güller gerçekten muhteşem.
İyi ki almışım..:):)
tomurcuk054
01-05-2008, 16:23
Rose Osiria benzer bir gül benim bahçemdede var
Arkadaşlar dün bi apartmanın bahçesindeki Gül dikkatimi çekti.Acaba sizin aradığınız gül olabilirmi? Sizler için fotografını çektim.
ilknur aşık
03-05-2008, 08:07
Teşekkür ederiz yardımlarınız için ama maalesef değil. Sanıyorum sayfanın başında osirianın resimleri var, bakınca sizde farklı olduklarını anlayacaksınız.
http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg
Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül) resmi. İlk sayfayı açmak zor oluyorsa, ben buraya ekleyeyim.
gokhan aydinli
03-05-2008, 17:17
Bugün Cevahir Koçtaşta bu güller'den gördüm fiyatı ise 6 milyondu etiketlerinde mini gül yazıyordu.. Ayrıca üstünde limonu bulunan limon ağacı ise 19 milyon gibi makul bir fiyatla satılıyor.. Arada özellikle salı günleri Koçtaşta yeni sağlıklı bir çok bitkiyi ucuza temin edebilirsiniz..
Doğaya ve çiçeklere olan sevgimi anlayan , paylaşmaktan ne kadar mutluluk duyduğumu bilen ve benim için nazik mesajlar yazan arkadaşlarıma , bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim .
Ağaçlar . net beni kovmadıktan sonra hiçbir yere gitmeye niyetim yok . Üzüntü
ve sinirle karışık bir mesajdı o ! Sizleri üzdüysem özür dilerim .
aysbergtuna
05-05-2008, 09:00
Çok sayıda fidanlıkta araştırmamdan sonra buldum. Balıkesir'de bir fidanlık osira gülünden çok miktarda çeliklendirdi. Şu an için satış yok. Ama önümüzdeki yıl 3-4 Ytl satışa başlıyacak.
ilknur aşık
06-05-2008, 11:22
Aysbergtuna acaba ayvalık tarafında mı bu fidanlık? Bende orda bir fidablıkta bulmuştum. Ama bu sene satışı yok dediler.
Hollandadaki arkadasim haziranda buraya gelirken osiriadan getirecekmis ama haziranda tutmasi imkansizlasmiyor mu?
ilker_eroglu
09-05-2008, 00:54
Selamlar,
Gecen hafta içerisinde teyzem almanyadan geldi ben ona siyah gül ve Rosa osiria istemiştim fakat bulundugu şehirde bulamamış almanya içersine teslimat yapan bir internet sitesi adresi verebilecek arkadaşlar var ise benle irtibata gecsinler bende o site aracılıyla sipariş vereyim yakında bir akrabam daha gelecek onla getirtmek isterim.
Yardımlarınız için tesekkürler.
İlker
ilknur aşık
09-05-2008, 09:13
Sn ilker Eroğlu
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTr...1da123298.html
https://www.baldur-garten.de/
Bu sitelerin her ikiside alman sitesi ve her iki sitede de hem osiria var, hem de black baccara. Umarım başarırsınız. Ben getirecek birisini bulamadım.
Sn Arjin
Zaten bu mevsimde artık çıplak kök satılmıyor. Satılanlar saksılı, yani tutmama riski yok.
papatyam
09-05-2008, 10:23
Özgür Bey mail adresini vermiş bir görüşün derim.
iyi günler aradığınız gül bizde var
botanik çiçek ozgurakduz@gmail.com
ilknur aşık
09-05-2008, 12:28
Sn papatyam ben özgür beyle görüştüm. Onlardaki gül kokusuz. Arkadaşlar osiria için yoğun kokulu diyor. Çözemedim
papatyam
09-05-2008, 12:48
Kokulumu diye sormamıştım, siz sormakla iyi etmişsiniz. (kokusuz gül olurmu yaa:()
Ferda Ülkümen
09-05-2008, 12:56
Özgür beyin şarabi gülü kokulu, rengi de çok güzel.
Başka bir bölümde kısaca konu edilen sihirbaz gül bende ilk çiçeklerini verdi.
Kısa sürede gözlemliyebildiğim kadarıyla, ortadaki çiçek de diğer yeni goncalarla aynı renkteyken, daha sonra rengi değişti.
38919
Çok güzelmiş:eek:.Fidesini nereden temin ettiniz acaba?
Forumda rastlamışdım.
http://www.botanikcicek.com/gfidanlari.php
ardabora
28-05-2008, 23:12
Bu ne güzellik ya? İlk kez görüyorum,çok güzelmiş...
Arkadaşlar firmayla görüştüm,
güllerin fiyatı ve hesap numaraları şöyle;
normal güller 15 ytl
sihirbaz güller 20 ytl,
kargoyla gönderebiliriz.
iş bankası Edirne 1300-1186106
Fatih Özgür AKDÜZ
Bilginize....
Sayın Tugo, gülleriniz çok güzel, kokuları da var mı acaba?
denizakvaryumu
29-05-2008, 10:17
Sihirbaz güller kokuludur.
Evet, dediğiniz gibi kokuları var.
Allaallah, benim koku alma hissim mi öldü? Benimkiler şu an çiçekteler ama kokuları yok.
Özgür bey ile konuştum bu sabah.
Bize yolladığı sihirbaz güller dışında, kırmızı beyaz(bizimkiler bordo-sarı),sarmaşık sihirbaz gibi birkaç alternatifleri daha varmış.
Akşamüstü müsait olduğunda bana o güllerin fotoğraflarını mail atacak.
Ben de siteye koyacağım..
Bu arada benim sihirbazlardan birisi bir dalında sadece koyu bordo açarak bana sürpriz yaptı.
Kırmızı-beyaz alyanslar ise kocaman kocaman açmaya devam ediyorlar..:)
Ayrıca benimkiler kokmuyor.
Allaallah, benim koku alma hissim mi öldü? Benimkiler şu an çiçekteler ama kokuları yok.
Güler hanım, benimkiler de son derece az kokuyor esasında. Ama benim diğer kokulu güllerimden gördüğüm, ilk yıllarda bu derece az koku verenler daha sonraki yıllarda daha belirgin kokuyorlar. Tabii bu benim gözlemim. Umarım yanlış değildir.
Özgür bey sihirbazların şimdilik aşağıdaki renklerini yollamış.
Diğerlerini (sanırım sarmaşık sihirbazlar) daha sonra mail atacalmış.
39064
39065
39066
Teşekkürler, Sevilay. Gül ebatları çok büyük olmamakla beraber görünümleri çok güzel. Bendeki bordo sarı, gittiğimde tekrar koklayacağım. Yine de bahçemde olmalarından mutluyum.
Benim teyzem de üretiyor bu sihirbaz gülerden. Ben de ilk defa onda görmüştüm ve hayran kalmıştım...Gerçekten muhteşemler!!!:rolleyes:
denizakvaryumu
30-05-2008, 11:13
Edirne'de gül bahçesi oluşturan emekli ziraat teknikeri Hasan Akdüz'ün Hollanda'dan getirerek yetiştirdiği ''sihirbaz'' güller, pazara sunulmak için gün sayıyor.
Botanik Çiçek Süs Bitkileri Fidanlığı sahibi Hasan Akdüz, 1995 yılında Edirne Tarım Müdürlüğü ziraat teknikerliğinden emekli olunca çiçekçilik ve peyzaj konusunda işe başladığını söyledi.Edirne'de 15 dekar alan üzerinde gül üretim çiftliği oluşturduğunu belirten Akdüz, 2005 yılının sonbahar ayından bu yana gül üretimi yaptıklarını bildirdi.
''Sihirbaz'' gül üretimine 2006 yılında başladıklarını ifade eden Akdüz, tohumlarını Hollanda'dan getirttikleri gülün hava sıcaklığına göre aynı
kök üzerinde sarı, bordo, kırçıllı, krem, beyaz, pembe ve kırmızı açabildiğini kaydetti.
''Sihirbaz'' gül denilen türün üretiminin Türkiye'de ilk defa yapıldığını ifade eden Akdüz, ''Güllerin goncaları oluştuğunda, hava ısısına göre renk değiştiriyorlar. Bu nedenle sihirbaz güller bir kökte 6-7 renk açabildiğinden görenleri şaşırtıyor. Fiziki yapısı bodur olan
bu güller, diğerleri gibi uzamıyorlar. Ortalama boyları 35-40 santim arasında değişiyor'' dedi.
IRAK'TAN 20 BİN DAL GÜL TALEBİ
Gül üretiminin Bulgar uzmanlar tarafından yabani gül üzerine kökten aşı yöntemiyle yapıldığını ifade eden Hasan Akdüz, kökten aşı ve 3 çatallı
şekilde üretilen güllerin tamamının yediveren gül olduğunu ve kasım ayına kadar açtığını söyledi.Güllerdeki renk sayısının 35, asma güllerle birlikte de 40'a ulaştığını belirten Akdüz, ağustos ayından itibaren bu güllerin aşılandığını bildirdi.
Kalifiye eleman bulamadıklarından gülleri aşılaması için Bulgaristan'dan gül aşı uzmanı getirdiklerini söyleyen Akdüz, bunun maliyetleri de
artırdığını kaydetti.Gül yetiştirme çiftliğini ilk kurduğunda pazar endişesi duyduğunu bildiren Akdüz, şöyle dedi:
''Yaptığımız bazı tanıtımlar sonrasında güllerimiz talep görmeye başladı. Elimizde 30-35 bin dal aşılı gül bulunuyor. Fakat şu anda talebi karşılayamaz durumdayız. Şimdiye kadar bize gelen talep ise 100 bin adet gül civarında. Mersin'deki bir ihracatçı firma da Irak'a ihraç
etmek üzere bizden 20 bin adet gül talebinde bulundu.''Kasım ayından itibaren aşılı gülleri pazara sunmayı hedeflediklerini söyleyen Akdüz, ''sihirbaz'' güllerin dalının 10 YTL, normal güllerin ise 2 YTL'den alıcı bulduğunu bildirdi.
OSMANLI'NIN GÜL KENTİ ''EDİRNE'
Hasan Akdüz, Edirne'nin Osmanlı döneminde 15-16. yüzyılda dünyanın en büyük kentlerinden olduğunu, en güzel güller ve lalelerin de burada
yetiştiğini belirterek, ''Yaptığım araştırmalar sonucunda, Bulgaristan'daki Gül Araştırma Enstitüsü, Hollandalılar ile gülü araştıranların gül fidanı ve lale soğanlarını Edirne'den götürdüğünü öğrendim. Hollanda lalesi olarak anılan lale aslında ilk burada yetiştirilmiştir'' dedi.
Topkapı Sarayı'nın gül yağının da önceleri Edirne bahçelerinden karşılandığını ifade eden Akdüz, o dönemde Edirne'de 400'ün üzerinde gül
bahçesinin olduğu yönünde bilgilere ulaştıklarını kaydetti.Avrupa'da Macar ve Alman krallarının bahçeleri hariç dünyada ilk gül
bahçelerinin de Edirne'de olduğunu belirten Akdüz, yeniden Edirne'nin bir gül kenti olması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.
http://arsiv.sabah.com.tr/2007/10/02/haber,6E63820F75CB488BB85220DF90E4C1E8.html
Sevgili denizakvaryumu, paylaşımınız için teşekkür ederim. Yazınızı severek okudum.
Teşekkür ederiz denizakvaryumu ;)
tomurcuk054
01-06-2008, 10:16
Mavi gül ,dikensiz gülü olan varmı .?
tomurcuk054
01-06-2008, 10:29
Buda benım bahçedekı gülüm arkadaşlar
bahcemdeki güllerden bir kaçı
ehh artık ekim de kimden çelik isteyeceğim belli oldu:))sevgili divanE süper bunlar yaa
ilknur aşık
10-06-2008, 12:12
Güler hanım rosa osirianız açtımı? Açtı ise kokuyor mu? Böylece şu koku meselesini aydınlığa kavuştursak. (Kokuyor- kokmuyor bir türlü netleşemedi) Bir de fotoğraf gönderseniz de gözlerimiz bayram etse.
Evet Güler hanım, gözlerimiz sizde.... ;)
quercuslover
16-06-2008, 21:00
merhaba arkadaşlar.Türkiyede Black Baccara üretip satan bir sera/çiçekçi varmı? bu güllere bayıldım bende almak istiyorum.
Sevgili arkadaşlar, bahçemdeki 834-835 numaralı mesajlardaki gül. Osiria'nın gonca hali ve açmış hali. Tamamen açıldığında dış kısımdaki beyazlık pek görünmüyor. Hoş bir kokusu var. Sihirbaz güllerimde ve alyans gülünde koku alamadım.
Yaklaşık 1 ay önce yurtdışında Botanikçi bir arkadaştan '' Rose Osiria'' sormuştum. Onda varmış Sonbahar budamasından bana göndereceğini söylemişti. Sağolsun posta ile göndermiş. Çelikler otsu çelik ama yinede düşünmesi yeterli.3 gün önce onları diktim.
Şu an sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah tutarlar.
Sitede makul bir fiyata satışa koymayı düşünüyorum. '' Rose Osiria '' arayan arkadaşlara duyurulur.
Arkadaşlar üzülerek söylemek zorundayım Rosa Osaria da aksilik üstüne aksilik oldu her nedense İngiltereden gelen 5 adet çelikten sadece bir tanesi sağlam yani elimde şu an son umudum olan bir adet çelik saksıda. Eğer o da kurursa Tekrar isteyeceğim ve Mart ayında deneyeceğim.
phallica
19-03-2009, 22:21
hangi serada
Bu gülle ilgili son durum nedir?
tolgahann
23-05-2009, 20:29
Arkadaşlar bomba gibi bir haberim var.Yurt dışında oturan bir komşumun bahçesinde bu gülden mevcut.Bende biraz önce keşfettim ve bir,iki gül koparıp sizler için resmini çektim.Eee ne demişler komşuda pişer bize de düşer.:) Çelik alma mevsimi gelince bolca çelik alacağım.Umarım köklendirebilirim.
tolgahann
23-05-2009, 22:10
İnsan bakmaya doyamıyor...
tolgahann
27-05-2009, 20:28
Sanırım bu gülle eskisi kadar ilgilenen yok.:)
Ferda Ülkümen
27-05-2009, 20:44
İlgilenmezmiyiz hiç, Rosa osiria olmasa da benzerine sahip olup, epey ilgi gösteriyoruz.:)
81958
Sanırım bu gülle eskisi kadar ilgilenen yok.:)
İlgilenmemek mümkün mü? Gerçekten bomba haber.:)
tolgahann
28-05-2009, 11:30
307 ve 308 nolu mesajda eklentideki güllerin Rosa osiria olduğu bence kesin ama sizce rosa osiria ile çelişen yanı var mı?
tolgahann
03-06-2009, 23:00
Sizler için tomurcuklu halinin de fotoğrafını çektim.
ecz_esinti
04-06-2009, 15:15
tolga kardeş bu gül rosa osıriayla çelisiyor çünkü rosa osiria nın renk tonu kahve rengine kaçıyor ve içi saf beyaz ama bu gülde güzel rosa osiria avrupada çok yaygın olarak satılıyor özellikle baston cinsi ama ben almanyadan bir arkadaşla bağlantıya geçtim o bana göderecek bana ulaşırsa sana çelikten tutturup verebilirim
Tüm gülseverlere selamlar , 2008 Agustos'da ingiltereden gelen 5 adet Rosa Osiria çeliğinden postada hasar gördüğünden dolayı sadece bir tanesi çok zorlu bir şekilde tutmuştu. Ve sadece bir adet gül verdi. Rengi kan kırmızı değil. Resmini çekebilirsem buraya koyacağım. İlginç bir gül gerçekten. Rose Hip denilen tomurcuk yapısı sivri biber şeklinde. Yaprakları daha mumsu yapıya sahip. Gerçektende tam bir Hybrid Tea Rose !
Tolgahan bey fotograftaki bu gül SnowFire olabilir veya bilemiyorum bendeki belkide SnowFire çünkü bendeki biraz farklı . SnowFire da aynı Rosa Osiria gibi zaten ikiside Reimer Kordes tarafından hibridize edilmiş. Rosa Osiria : 1978 SnowFire : 1970 yıllarında kayıtlandılar.
İskoçya'dan binbir zahmetle Osiria getirttim. İki adet gülün, her ikisi de çok güzel tuttu.
Çiçekleri de güzel açıyor. Hafif bir kokusu var.
İlk defa sitede gördüğümüzde hepimiz şok olup, bayılmıştık. Ama daha sonra anladık ki, o fotoğraf photoshoplu. Yani iç kısmı koyu bordo, dışı da gümişî beyaz halinde değil.
Daha sonra Edirne'den Alyans Gülü adı altında aldığımız güller de aynen Osiria gülü gibi. Ben hiçbir değişiklik görmedim.
Alyans güllerinden de bahçemde 4-5 kök var. Onların da durumları gayet iyi.
Gelelim bahçemdeki güllü kameriyedeki güllere.
Ben gül diye onlara derim. Harika gül kokusu var, herbiri iri iri ve koyu kadife kırmızı-bordo açıyor. Kameriyede çay içmek inanın mest ediyor insanı.
Ayrıca iri somon İtalyan gülleri de çok güzel, çapları 22 cm geliyor ve açınca çok dayanıyor.
Sözün kısası, Osiria, Osiria diye yanıp tutuştuğumuz kadar yokmuş. Eğer ararsanız çok daha güzel güller var. Tabi, bu sadece benim fikrim.
callypso
08-06-2009, 15:44
tolgahann, arkadaşım, sen bu çelikleri getirtebilirsen ben mukemmel bir koklendiricinin tarifini vereceğim, zaten de vereceğim ek resimde( ay,Allah, ne diyorum ben, gülleri görünce heyecanlandım)
boyle bir koklendiricide herrrşşeeyyy,ama herşey koklenir ! 100% sonuc , ben bir tane gül köklendirdim, şimdi yeşillenioyr saksıda ,
resimde gösterdiği gibi, iki adet pet şişeye ihtiyacımız olacak, koyu renkli olursa -daha iyi , şişeyi ikiye boluyorsunuz, kapak kısmında delikler yapıyorsunuz ( ateşte kızışmış çiviyi kullandım), sonra bu kapaklı kısmını alt kısmına yerleştiriyorsunuz, içine hydroton dolduruyorsunuz ve çeliği yerleştiriyorsunuz, üzerini de başka bir şişenin alt kısmı ile kapatıyorsunuz. birinci alt kısma deliklere kadar su dolduruyoruz ve seviyeyi zaman-zaman kontrol ediyoruz
bendeki çelik aralık-ocak derken bayağı köklenmişti, kış olmasına rağmen saksıya diktim
rsmi inceleyin lütfen , dediğim gibi 100% kökleniyor ,kayıp yok , ama bir konsruksyona bir tane çelik konulur
turchese
12-06-2009, 10:24
merhaba,
Arkadaşlar dün akşam Eminönü çiçek pazarından aldım buna benzer bir gül. Ama satıcı kendi kendine çoğalır ancak, çelikten köklendirilmez dedi. Sihirbaz gül diyorlar. Sizin bahsettiğinizle aynı mı bilemiyorum tabii ki.
tolgahann
12-06-2009, 10:53
Sevgili callypso köklendirme tarifiniz için çok teşekkür ederim.Emin olun çelik alınca uygulayacağm.Ancak anlamadığım birşey var hydroton dediğimiz şey perlit mi oluyor?
Sevgili tolgahan,
313 numaralı mesajınızda fotoğrafladığınız güllerin aynısı bende ve arkadaşımız Ferda Ülkümende de var.
Biz bu gülleri Alyans gülü adı altında Edirne'den aldık.
Bunlar da aynen sizin gülünüz gibi üçlü hatta dörtlü demetler halinde açtığı gibi, ikili de tekli de açıyor.
İskoç'dan getirttiğim Osiria daha hiç demet demet açmadı. Bir dalda tek gül olarak açtı hep. Bu sene ikinci senesi. Daha sonra değişir mi bilemem?
Orhan Özbilgiç
20-09-2011, 21:44
Sanırım, bendeki bu sarı-kırmızı gül alyans gülü.
246730
246731
rosa osira ve black baccara çeliklerini paylasmak isteyen arkadaşlar varmı ? **** takas yapmak isteyen ? benimde elimde farklı çeşitte güller var takasta bulunmak isteyen arkadaşlar varsa irtibata gecebilirim ( magiç pepita, monsoon bu ikisinden birer adet köklendirilmiş olarak elimde mevcut ,red nanuncula,cream florance,bunlardan da isteyenlere çelik olarak takas edebiliriz )
merhaba arkadaşlar bu gül hakkında yorumlarınızı bekliyorum
teşekkür ederim sayın sevim4 rosa osiria ile akraba sanırım
merhaba arkadaşlar osiria rose gül çeşidi temin edebilen **** yetiştirebilen bir arkadaşımız var mı ? Bu gülü yetiştirmeyi çok istiyorum bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar var mı acaba?
herkese merhaba. foruma bu konuyu şans eseri gördüğüm için kayıt oldum. acaba bu gülü bulan oldu mu? nette pekçok yere baktım lankin satış yeri pek bulamadım. en azından türkçe ve ingilizce sayfalarda.
Sayın grfxxx, 2008 senesinde bir arkadaşımız Rosa Osiria'nın fotoğrafını basınca hepimiz hayran olduk ve bu gülü nasıl elde edebiliriz diye değişik yollara başvurduk.
Bulduğumuz yurt dışındaki firmaların hiçbiri Türkiye'ye göndermek istemedi.
Ama bizler, demokraside çareler tükenmez diyerek elde etmek için uğraştık durduk.
En nihayetinde, yılmadan yaptığım duygu sömürüsü işe yaradı ve iki adet çıplak kökün İskoçya'dan Almanya'ya oradan da Türkiye'ye gelmesini ayarladım.
Bu güle sahip olduğum için çok mutlu oldum ve yetişmesi için yoğun çaba sarfettim.
Nihayetinde güllerim çiçek açtı. Hakikaten güzel güllerdi ama bize ilk sunulan fotoğrafın photoshop olduğunu anladık.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/439218-post316.htm)linkteki mesajımı okumanız lâzım.
Gülün açmış halini de Güler /Bahçe sf.18 de 526-527-528-529 numaralı mesajlarda görebilirsiniz.
Sayın grfxxx, 2008 senesinde bir arkadaşımız Rosa Osiria'nın fotoğrafını basınca hepimiz hayran olduk ve bu gülü nasıl elde edebiliriz diye değişik yollara başvurduk.
Ama bizler, demokraside çareler tükenmez diyerek elde etmek için uğraştık durduk.
En nihayetinde, yılmadan yaptığım duygu sömürüsü işe yaradı ve iki adet çıplak kökün İskoçya'dan Almanya'ya oradan da Türkiye'ye gelmesini ayarladım.
Bu güle sahip olduğum için çok mutlu oldum ve yetişmesi için yoğun çaba sarfettim.
Nihayetinde güllerim çiçek açtı. Hakikaten güzel güllerdi ama bize ilk sunulan fotoğrafın photoshop olduğunu anladık.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/439218-post316.htm)linkteki mesajımı okumanız lâzım.
Gülün açmış halini de Güler /Bahçe sf.18 de 526-527-528-529 numaralı mesajlarda görebilirsiniz.
Linkteki mesajınızı okudum. Ben de yurt dışından bir sitede buldum ama gönderip göndermediğini bilmediğim için mail attım geri dönüş bekliyorum Large-Flowered Rose 'Osiria'® | Roses from Spalding Bulb (http://www.spaldingbulb.co.uk/product/large-flowered-rose-osiria-/) eğer böyle açmıyorlarsa neden bu fotoğrafı kullanıyorlar anlamış değilim. Peki bu güller çok yer kaplıyor mu? Bunları dikebileceğim bir bahçem yok o yüzden balkonda saksıda yetiştirmek zorunda kalacağım.
Normal hatta biraz daha küçük çalı gülü şeklindeler.
Büyük bir saksıda balkonda yetiştirebilirsiniz. Gül ebatları da çok, çok iri değil zaten. Koku derseniz öyle aman aman da bir kokusu yok, çok hafif.
Umarım benim uğradığım hüsrana uğramazsınız. İnanın bahçemde ona tur atacak güzellikte güllerim var.
yıldız*yıldız
26-07-2012, 22:43
photoshop mu? aylardır dil döküyorum bir sürü insana sırf bunun için. şu an bütün umudum bitmiş halde :( bunu bana nasıl yaparlar.
mevzubahis gülden bende arıyorum.ama çelik falan değil sadece 1 adet güle ihtiyacım var.sahip olan vermek/satmak isteyen herangi bir arkadaşımız bana özel mesajla ulaşırsa cok mutlu olurum
ayilmaz41
27-09-2012, 11:56
Osiria gülünü temin eden ve yetiştirebilen arkadaşlarımız varmı? Bu gülü uzun süredir bende arıyorum. Türkiyedeki bir çok çiçekçiyle görüştüm ama maalesef gerçek bir osiria bulamadım. Bu başlık gördüğüm kadarıyla neredeyse 5 sene olmuş ve bu süreç içerisinde bu güle halen çok az hobicinin sahip olması dikkatimi çekti. Herkesin sahip olmak isteyeceği bir gül türüyken çiçekçilerimizin bu gülü üretmemek noktasındaki inadınada bir anlam veremiyorum. Azimle aramaya devam... Saygılar...
Bu gül bahçemde mevcut, bahçe fotoğraflarında da bir kaç kez yükledim.
Şu an üzerinde çiçeği var ama Mayıs ayında açan çiçekler kadar iri değil. Daha evvel de sizlerle paylaşmıştım; fotoğrafına bakıp da aldanmayın. Güzel olmasına güzel bir gül, hafif de kokusu var ama inanın bahçemdeki bazı güller buna on basar, hem görünüm hem de koku bakımından.
Sayın mensch, açmış bir adet gülü anlıyorum ki sizin için değerli birisine hediye edeceksiniz, ama şu mevsim gösterişi bakımından pek de uygun olmamakla beraber, tek bir gülü göndermek de zor. Oraya gelene kadar boynunu büker. ;)
faceteki sayfasında bugün paylaştılar bende sizlere duyurayım dedim, :)
altındada bu not vardı :
Osiria gülleri yaratılıştan , kırmızı ve beyazdır. Dünya üzerinde TÜRK GÜLÜ diye adlandırılır.
Sayfamızdan sizlere armağanımız olsun:)
mutlu086
14-11-2012, 13:18
Türk gülü olarak da adlandırılan rosa osiria yı nasıl temin edebilirim sayın forum arkadaşlarımda eğer bulunan varsa benimle iletişime geçerse çok memnun olurum.
Ah sayın mutlu086 şu bölümde ne kadar uğraştık bu güle ulaşabilmek için, daha fotoğraf ile oynanıp oynanmadığı bile kesin değil, keşke bir kişide bu fotoraftakinden olsaydı ne yapar eder hocalarımız çoğaltırdı onu.
mutlu086
14-11-2012, 13:37
valla rengini geçtim artık ben ona eyvallah ama gördüğüm şekilde bir gül eğer birilerinde varsa ne güzel olacağını o kadar iyi biliyorum ki. Umarım birileri bir şekilde ulaşır da bizlerinde eline geçer.
tek kelimeyle muhteşem, seyretmeye kıyamayız herhalde o zaman :)
Bu gül bende mevcut. Elde edene kadar da akla karayı seçtim.
Yukarıda fotoğrafladığınız gibi dış kısmı gümüşî beyaz değil, gül de bu kadar koyu kırmızı değil. Hafif bir kokusu var. Güzel olmasına güzel bir gül ama evvelce de yazdığım gibi bahçemde buna fark atacak kadar güzellikte güllerim var.
Osiria gülü
http://www.agaclar.net/forum/241239-post526.htm
http://www.agaclar.net/forum/241241-post528.htm
http://www.agaclar.net/forum/241244-post529.htm
Bu gül bende mevcut. Elde edene kadar da akla karayı seçtim.
Yukarıda fotoğrafladığınız gibi dış kısmı gümüşî beyaz değil, gül de bu kadar koyu kırmızı değil. Hafif bir kokusu var. Güzel olmasına güzel bir gül ama evvelce de yazdığım gibi bahçemde buna fark atacak kadar güzellikte güllerim var.
Osiria gülü
http://www.agaclar.net/forum/241239-post526.htm
http://www.agaclar.net/forum/241241-post528.htm
http://www.agaclar.net/forum/241244-post529.htm
Peki o gülü siz satıyor musunuz?
Hayır. :)
O zaman sizin elinizdeki o gülün bize nasıl bir yararı dokunacak anlamadım?
mutlu086
21-11-2012, 19:08
o gülü sizden nasıl temin edebiliriz peki?
korkmaz.hasan
07-12-2012, 12:59
Bu gülde kırmızı beyaz ama, resimdeki gibi bordo beyaz değil.
ama türkiyede bir firmada buldum.
fodul fidancilik (http://fodulfidancilik.com/default.asp?git=8&type=product&id=77&place=0)
birde yukarıda TÜRK GÜLÜ olarak paylaşılan fotoğrafın olduğu yurtdışında bir çiçek satış sitesi buldum onunda adresne buradan bakablirsiniz. sadece İngiltereye satış yapıyorlarmış
Spalding Plant (http://www.spaldingbulb.co.uk/product/large-flowered-rose-osiria-/)
O zaman sizin elinizdeki o gülün bize nasıl bir yararı dokunacak anlamadım?
Ben böyle bir iddiada mı bulundum?
Merhaba sayın korkmaz bey
türkiye de bulduğunuz firma da bu gülün olduğunu sanmıyorum eklemiş olduğunuz resim yurt dışı sitelerinden alıntıdır saygılar
gülenmelek
13-12-2012, 09:58
4 yıl önce link verilmiş ama ben tekrar vereyim ;)
Edirne Botanik iek - Gl Fidanlar (http://botanikcicek.com/gfidanlari.html)
İlgilenenler, almak isteyenler 0532 558 06 12 no'lu telefondan Özgür Bey ile görüşebilirmiş.
Ben aradım, yaprakların dışı beyaz içi kırmızı diyor. Fiyatı 10 TL imiş. Baston gül mü diye sordum, normal gül ama baston şeklinde aşı yapılırsa o şekilde olur dedi. Umarım aradığınız güldür ;)
Edirne'de Özgür Bey'de bulunan güller alyans gülü olarak adlandırılmış.
Bahsettiğiniz yer çok büyük ve güzel bir gül üretim yeri.
Oradan aldığım alyans gülünün fotoğrafı.
354189
354190
Binbir zorlukla İskoç'yadan getirttiğim Rosa Osiria gülü.
İç rengi daha koyu, bordoya yakın, dış kısmı ise beyaz. Ama bize söylediklerine göre dış renginin gümüşî beyaz olması gerekiyordu. Çünkü fotoğrafları incelerseniz böyle olmalı. Anladık ki başlıkta yüklenen gül fotoshoplu.
Bahçemdeki Osiria.
354197
gokselcetin
16-12-2012, 23:00
Merhabalar. Konuyla ilgili çoğu sayfayı inceleyip anladığıma göre bir çok kişi bu gülden arıyor. Bende de bu gülden bir kaç adet mevcut ve bahara doğru multiflora gül altlıklarına aşılamayı planlıyorum. Bununla birlikte ithal farklı güllerde ilgimi çektiği için bunlardan da epey çeşit edindim. Forum Alyans Osiria adına açıldığı için bu güllerin isimlerini buraya yazmıyorum. Fakat ilgilenenler olursa mesaj atabilirler. Hangi çeşitler olduğu hakkında bilgi verebilirim. Bu türlerin çelikleri için genellikle zor tuttuğu söylenmekte olup T göz ve yongalı aşılarla üretilmektedir. Öyle ki aşılı güller çeliklere oranla daha kaliteli, sağlıklı bir yapıya sahip olup ortam koşullarının uygun olduğu hallerde çiçeklenme oranları ve çiçek büyüklüğü çelik güllere oranla daha fazladır. Hastalıklara karşı da daha dirençli olmaktadırlar.
yalnizcocuk
30-03-2013, 01:50
Eğer hala arayan varsa...
resme bakarsak aynı gül ama sitede baston gülü diye tanıtmışlar
yalnizcocuk
30-03-2013, 01:53
Baston Gl Al - Fidan Sat, Fide Sat, internetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri (http://www.fidanistanbul.com/urun/2164_baston-gulu-asili-.html)
Alaçatıda bir gülcüden alınmış.Rosa Osiria değil galiba. Bana "bayrak gülü" dendi.
392017
.
gokselcetin
18-04-2013, 21:56
Gülünüz Rosa Osiria, hayırlı olsun
O benim gülüm değildi, benim gülüm yeni geldi;)
397585
Uzun ömürlü olur inşallah.
ibosener
24-05-2013, 11:03
Ben de Edirne Keşan' da Enez kavşağında buluna çiçekçide bunu bulup aldım. Sanırım bu da aynı gülden
http://farm3.staticflickr.com/2826/8810427356_81e0169921_c.jpg (http://www.flickr.com/photos/ibosener/8810427356/)
Rose Osiria - Türk gülü (http://www.flickr.com/photos/ibosener/8810427356/) by ibosener (http://www.flickr.com/people/ibosener/), on Flickr
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.