View Full Version : Güler / Bahçe
Pembe domates hasadımız başladı
En irisi 1.150 gr. geldi
712260
712261
Kudret narları da oldu, kolları sıvayıp mide ilacı yapacağım. (neye yetişeceğime bir karar versem )
712262
Maşallah. Yeter ki her şeye yetişebilecek gücümüz kuvvetimiz olsun da işler bir şekilde halledilir. Kalan da kalsın. Her şeyin başı sağlık çok yormayın kendinizi :)
Bahçemdeki clematis Armandii bir açtı pir açtı. Güzel görüntüsünün yanında hoş kokusu da metrelerce ileriden hissediliyor. Bence bu ayın bir numaralı çiçeği seçilmeli clematis Armandii.
688791
688792
688793
688794
Deli oluyorum bu clematis'e.
Bana bir kere göndermiştiniz, dallardan köklendirebilirsem diye, beceremedim. Bu yıl internette satılmış, sonradan gördüm. Bir daha görürsem kaçırmayacağım.
Deli oluyorum bu clematis'e.
Bana bir kere göndermiştiniz, dallardan köklendirebilirsem diye, beceremedim. Bu yıl internette satılmış, sonradan gördüm. Bir daha görürsem kaçırmayacağım.
Öyle de güzel kokuyor ki, atlas çelikleri ile birkaç dal daha gönderirim tutarsa tutar tutmazsa da sorun değil, kökü var nasılsa.
Öyle de güzel kokuyor ki, atlas çelikleri ile birkaç dal daha gönderirim tutarsa tutar tutmazsa da sorun değil, kökü var nasılsa.
Harika:) Denemekten vazgeçmeyeceğim:)
Güler hanım, uzun zamandır yoksunuz. Umarım her şey yolundadır. Merak ettim sizi.
Sevgili derin35, sağol iyiyiz.
Önce hızlı bir şekilde bahçe hasadından elde ettiklerimizi değerlendirmeye;domates suyu, salça, pekmez işlerine koyulduk. Bu arada yine internete bağlanma sorunu yaşadım. Daha sonra çocuklar torunlar geldiler, mutfak, ev işleri derken Foruma giremedim.
Şimdi işler yoluna girmeye başladı umarım daha çok vakit bulurum sizlerle sohbet etmeye, paylaşımlara.
İlgine teşekkür ederim.
Merhabalar aranizda yeniyim formu kesfetmeye calisiyorum bahceniz harikaa masallah emeklerinize saglik bu sene bizde bombos topragin icine girdik insallah yesillendirmek icin ugrasacagiz zira dikenleri temizleyebilmis degiliz arka bahce full diken isler yeni basliyor sanirim
Hoş geldiniz Aliomer,
Hiç merak etmeyin çok kısa zamanda siz de güzel bir bahçede zevkle çalırşırsınız inşallah.
Yeniden başlamak hep çok güzel olmuştur, ona göre plan yapar, ağaçlarınızı, ç,çekleriniziona göre yerleştirirsiniz.
Hiç çekinmeden sormak istediğiniz şeyler olursa bizlere yazın, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
Kolaylıklar dilerim.
Bu arada aramıza yeni katılan üyeler genellikle ilk mesajlarını buraya (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) yazarlar.
Bahçeden ürün aldıkça kışlık hazırlıklar başladı; domates suları, salçalar, pekmezler derken hayli yoğun günler geçirdik.
Şimdi biraz daha rahatız yani bahçe işlerine vakit bulabileceğiz.
Ben birkaç saksı değişimi yaptım. Saksıda bulunan bazı bitkileri sırf Oğuz'un dırdırından kurtulmak için toprağa geçirdim. İnşallah kışı rahat geçirirler.
Bu arada hünnaplar iyice oldular, bir iki gün önce böyleydi....
713140
Kiviler büyümeye devam ediyor...
713141
Beyaz incirler çok lezzetliydi, siyahlar biraz geçe kaldı...
713142
713143
Bu sene elma ağaçlarında meyve az oldu...
713144
713145
713146
Üzümleri bu sene de kuşlarla paylaştık. Ben her sabah bir iki salkım yemeği adet haline getirdim.
713147
713148
Fırsat buldukça toplayıp pekmez kaynattık. Kaynattık dememe bakmayın bu işi hep Oğuz yüklendi.
713149
Bu günkü öğle yemeğim....
713150
713151
Asterler coştu....
713152
713153
Güllerime biraz daha fazla vakit ayırabilsem daha da güzel açacaklar ama....
713154
713155
713156
Bu günkü öğle yemeğim....
713150
713151
Günlük 200-300 gr ahududu bende hasat ediyorum ama böğürtlenlerim erken soğuldu bu doğal mı bilmiyorum.
Gojiberilerimin meyvesini toplamaya yetişemiyorum.
Bahçenizde çok güzel, huzurlu sağlıklı yaşamlar dilerim
Bizim böğürtlenler hem çok iri hem de çok lezzetli oluyor. Şimdi biraz azaldılar ama hâlâ veriyor.
Komşum " Güler abla sen toplamayacaksan ben toplayıp reçel yapayım " deyince koparmaktan vaz geçtim.
Domateslerimiz iyice azaldı, kahvaltılık olanları.
Bu sabah ancak 4-5 tane pembe kopardım. Biberler hâlâ güzel döküyor.
Kopardığım domateslerden bir tanesini kesip yarısını sofraya getirdim, bu gün Oğuz domates yemiyecekmiş o yüzden ben yarım domates yerim diye düşündüm.
Dalında olanın lezzeti de bir başka oluyor. Üzerine hafif bir tuz, bir diş ince ince kıyılmış sarımsak ve biraz zeytinyağı ile hazırladığınızda daha da leziz oluyor.
713243
713244
Daha sonra Oğuz'un temizlemeye başladığı cevizlerden biraz alarak salıncağa kuruldum. Kahvaltı ve öğle yemeği arası başladım atıştırmaya.
Bayılırım süt cevize, 15-20 tanesini yavaş yavaş iç kabuklarını da soyarak yemem Oğuz'u hep şaşırtır.
713245
713246
Çeriler de pıtır pıtır ne güzel döküyor.
Topladıklarımı komşunun çocuklarına göndereceğim, çok seviyorlar.
713247
713248
Bu sene elma ağaçları çok az meyve verdiler.
Her sene altına dökülen golden elmaları el arabası dolusu, köy hocasının tavukları -koyunları yiyorlardı. Bu sene biz bile çok az tükettik.
Dalında olanlar iyice sarardı, yarın bir parti toplarım
713283
Ayvalar da yavaş yavaş olmaya başlıyor
713284
713285
713286
Bu hurma ağacının meyveleri her sene çok iri olurdu, o yüzden bunları kurutmada kullanır, diğerlerini yemeğe atırırdım.
Bu sene diğer meyveler gibi bu ağacın da meyveleri çok irileşmedi, nedenini bilmiyorum.
713287
713288
Maviş çiçeği beni çok zorladı bu sene; mecburen iki üç sefer saksı değişimi yaptım.
Köklerini tamamen topraktan arındırıp yeniden diktim olmadı. Yine söktüm bütün kökleri ilaçladım, öyle kırılgan ki tuttuğum her dal hemen elimde kalıyordu. Öylece ilaçlı su içinde bıraktım çünkü suyu da çok seviyordu. Gelip gidip elimdeki pamukla kök temizliği yapıyor biraz kurumaya başlayanları ilaçsız temiz suda bir gün tutup topraklı karton bardaklarda tutuyordum.
Ancak başarılı olduklarımı, temiz olduklarından emin olduklarımı yeniden saksıya aldım.
Şimdilik gelişmeleri iyi.
Sevgili Tillandsia, sana gönderdiğim de sağlıklı olanlardan merak etme. ;)
713289
Mavişin beyazı daha güçlü bir tür. Yaprakları daha iri olduklarından olabilir diye düşünüyorum.
Benim beyazın gelişimi iyi gibi.
713290
713291
Oxallis (uyku çiçeği) pembe narin çiçeğini açtı
713292
713293
Sevgi Durul
04-10-2020, 11:26
Yine herşey çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Bu sene değişik bir yıl, meyvelerin irilesmemesi normal. Önümüzdeki yıl daha güzel olur umarım. :)
Benim maviş de can çekişiyor bu arada. Ölürse çok üzülürüm.
Bir kaç kez migrostan hazır minik saksılarda aldım mavişi, fazla dayanmadılar. Doğada yetişiyor, soğuğa dayanıyor diye zengarden den iki kez farklı türlerinin tohumlarını aldım ancak çimlenmedi bile. Kendi bilir artık.
Bu arada iş yerinde dışarıda duran saksının birinde kendiliğinden çıktı uyku çiçeği dediğiniz arkadaş, arsız bi şeyler, senede bir kaç kez çiçek açıyor sanki, yonca türünden sanırım , bıraksak her tarafa yayılacak gibi.
Benim maviş yaz kış dışarıda üzerine kar yağdığı da oluyor, soğuk yer seviyor ama don olmasın.
Derdim pamuklu bit oldu ama sanırım baş edebildim. Her kökü ayrı ayrı karton bardaklarda ıslah ettim sonra birleştirdim. Umarım seneye paylaşıma açarım.
elifaydin
05-10-2020, 10:29
Benim maviş yaz kış dışarıda üzerine kar yağdığı da oluyor, soğuk yer seviyor ama don olmasın.
Derdim pamuklu bit oldu ama sanırım baş edebildim. Her kökü ayrı ayrı karton bardaklarda ıslah ettim sonra birleştirdim. Umarım seneye paylaşıma açarım.
Bir zamanlar bende de vardı mavişten. Unlu bit konusunda o zamanlar o kadar bilgi sahibi değildim o nedenle kaybettim güzelim bitkiyi. Sonra bir akrabamızdan aldım o da tutmadı. Oysa evdekini ne çok çoğaltıp isteyenlere vermiştik. Bize küstü mü acep?
Tillandsia
05-10-2020, 20:16
Çok teşekkürler Güler Hanım, beni unutmayıp mavişi gönderdiğiniz için. Unlu bit benim iş yerindeki çiçeklerime musallat oldu (özellikle sukkulentlerime). Gözüm sürekli üzerlerinde olunca yayılmalarına müsade etmiyordum. Ama geçen yaz üç ay yurt dışına çıkınca en değerli sukkulentlerimi kaybettim. Şimdide ara ara çıkıyor. Unlu biti kökünden kurutacak bir ilaç ne yazık ki bulamadım:(( Bahçemede bulaşır korkusu ile odamdaki hiç bir bitkiyi bahçeye götüremiyorum. Sizde bunlar için iyi bir çözüm varsa çok sevinirim.
Bir zamanlar bende de vardı mavişten. Unlu bit konusunda o zamanlar o kadar bilgi sahibi değildim o nedenle kaybettim güzelim bitkiyi. Sonra bir akrabamızdan aldım o da tutmadı. Oysa evdekini ne çok çoğaltıp isteyenlere vermiştik. Bize küstü mü acep?
Eğer biraz beklerseniz ve benimkiler geklişirse size de gönderirim.
Sevgili Tillandsia, ben Cliviayı kurtardım, sanırım Maviş de paçayı kurtardı.
Seyreltilmiş oksijenli suyu kullandım ama bunu bir kere değil de on günde bir tatbik ettim.
Bahçe sayfamda paylaşmıştım ama hangi sayfada hatırlamıyorum, araştırayım bulduğumda mesaj numarasını yazarım.
elifaydin
06-10-2020, 09:15
Eğer biraz beklerseniz ve benimkiler geklişirse size de gönderirim.
Çok minnettar kalırım Güler abla....
edremit zeytin
07-10-2020, 09:39
Merhabalar,
Ben yeni ekmeye başladığım bahçeme kekik, adaçayı, melisa, nane vs. tıbbi ve aromatik bitkilerden ekmek için fidanlar aldım. Bunları bir spiral yaparak ekmemi önerdiler. Bu şekilde hepsi bir arada ve daha düzenli olur diye. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Nasıl ekersem daha iyi olur.
Seyreltilmiş oksijenli suyu kullandım ama bunu bir kere değil de on günde bir tatbik ettim.
Bahçe sayfamda paylaşmıştım ama hangi sayfada hatırlamıyorum, araştırayım bulduğumda mesaj numarasını yazarım.
Bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121-282.htm#post1522841) olabilir mi? :)
"Arama" Nasıl Yapılır? (Forum genelinde ya da bir konu içinde) (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/19355.htm)
2. mesajın ilk bölümü konu içinde arama yapma ile ilgili...
Bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121-282.htm#post1522841) olabilir mi? :)
"Arama" Nasıl Yapılır? (Forum genelinde ya da bir konu içinde) (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/19355.htm)
2. mesajın ilk bölümü konu içinde arama yapma ile ilgili...
İnternet sorunum hat sayfada malina; mesajın sonunu getiremeden kopuyor.
Hayır o mesajda değil, Clivia bitkisiydi.
O zaman budur (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121-207.htm#post1130556) :)
2013'te yazdığın mesajı nasıl hatırlıyorsun? :)
O zaman budur (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121-207.htm#post1130556) :)
2013'te yazdığın mesajı nasıl hatırlıyorsun? :)
Evet malina bu mesaj.
Nasıl hatırlamam az mı boğuştum, koskoca bitki kuş gibi kalmıştı ama sonunda zafere ulaştık.
Teşekkür ederim.
Merhaba nasilsiniz Guler hanim.Bahceniz cok cok guzel muhtesem otesi.Her zaman seve-seve geziniyorum.Guler hanim Cemo bahce vardi bir zamanlar amma simdi bulamiyorum o sayfayi acaba bir bilginiz varmi?Tesekkurler and
Tillandsia
11-10-2020, 20:56
[Güler;1596203]Evet malina bu mesaj.
Nasıl hatırlamam az mı boğuştum, koskoca bitki kuş gibi kalmıştı ama sonunda zafere ulaştık.
Teşekkür ederim.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Güler Hanım. Aslında sayfanızı okurken bu mesajıda görmüştüm ama aklımdan tamamen çıkmış. Nedense sizin mesajınıza cevap olarak yazılmış alkol aklımda kalmış. Geçen cuma günü kaktüste gördüm yine unlu bit, baktım kulak çöpü ile temizleyemiyorum bende mecburen fısfısla alkol sıktım üzerlerine (aslında o an elimde kolonya vardı, buda alkollü nasıl olsa dedim). Şu an pamuklu bit görünmüyor. Ama bundan sonra oksijenli su alıp onla mücadeleyi sürdüreyim.
İki gündür yağan yağmur, rüzgarın fazla esmesi ayva ağaçlarındaki meyvelerin çoğunu döktü, kalanları da bu hafta sonu toplamaya karar verdik.
713583
713584
713585
Merhaba Güler Hanım sayfanızı beğenerek takip ediyorum.Bahceniz cok cok guzel.Oxallis (uyku çiçeği) ben de yetiştiriyorum. Zaman zaman kendini dinlenmeye alıyor yaprak gelişimi yavaşlıyor. Sağlıkla kalın.
Sonbahar geldi bahçeye, sarı-kırmızı yapraklarla doldu her taraf ama bu da bir başka güzellik.
Nar ağaçlarının sapsarı yaprakları, Amerikan sarmaşığının kıpkırmızı yapraklarını seyrederken gözüm yaprakları iyiyiden iyiye dökülmüş hurma ağacına takılıyor.
Kameriyedeki saksıda bulunan Acidanthera (tavuskuşu orkidesi hiç durmadan açmakta ve harika koku vermekte.
714530
714531
Vakit buldukça gül çanaklarının temizliğini yapıyor gülleri yavaş yavaş buduyorum.
714532
Güllerim hâlâ açıyor....
714533
714534
714535
714536
714537
714541
714542
714543
714544
Sevgi Durul
21-11-2020, 18:00
Çok sıkılmış çok bunalmıştım, içim açıldı.
Emeklerinize sağlık Sevgili Güler. :)
Sarı güllere bayıldım .. maşallah diyeyim bahçeniz çokk güzel güler hanim
Yavaş yavaş saksıları toparlamak korunaklı yere taşımak gerekiyor. Bahçede o kadar çok saksı var ki nasıl başedeceğimi bilemiyorum.
Hangilerini limonluğa taşımak gerekiyor, hangilerini güllü kameriyede bırakıp da üstlerini örteyim diye bahçe teftişine çıktığımda bir sürprizle karşılaştım.
Saksıların arasında clivia bana merhaba dedi.
714573
Fırça çalısı kendi halinde ne zaman isterse çiçek açıyor...
714574
Hurmaların bir kısmını toplamaya başladık, muşmulaların hemen hemen büyük bir kısmı toplandı, Eşe dosta göndermeye de başladık.
714575
714576
Güllerin budanması gerekiyor, eğer şimdi başlamazsam onca gülün bulanmasını yetiştirmekte çok zorlanıyorum. Yaş ilerledikçe de daha da zor geliyor, günlerce bileklerim ağrıyor. O yüzden zamana yaymakta fayda var.... var ama üzerlerinde öyle çok tomurcuklar var ki kıyamıyor insan.
714577
714578
714579
714580
714581
714582
714583
714584
714586
Mahmut Tebir
22-11-2020, 16:32
o gullerin celiklerinden istiyorum guler hanim. bir kere gondermistiniz malesef hepsi öldü. köklendirmeyi beceremedim. istesem gonderirmisiniz.
bbeyzayavas
22-11-2020, 18:47
Güller harika, canım muşmula da çekti :D
Güzel günleriniz olsun, çok beğendim.
Güller harika, canım muşmula da çekti :D
Güzel günleriniz olsun, çok beğendim.
Muşmulalar daha tam olmadı ama rüzgar ve yağmur çok dökmeye başlayınca toplamak zorunda kaldık, nasılsa durduğu yerde de oluyor.
Fazla miktarda var, adres bilgilerinizi yazarsanız severek gönderirim.
o gullerin celiklerinden istiyorum guler hanim. bir kere gondermistiniz malesef hepsi öldü. köklendirmeyi beceremedim. istesem gonderirmisiniz.
Şimdilerde ancak çanak altlarını temizleyebildiğim gülleri buduyorum. Toplu bir budama yapamadım. Yani 4-5 gül budayarak gidiyorum. Onlardan da ancak 3-4 çeliklik çıkar ki beklemeye kalmaz hemen toprakla buluşturmak gerekir.
Mahmut Tebir
23-11-2020, 09:28
Şimdilerde ancak çanak altlarını temizleyebildiğim gülleri buduyorum. Toplu bir budama yapamadım. Yani 4-5 gül budayarak gidiyorum. Onlardan da ancak 3-4 çeliklik çıkar ki beklemeye kalmaz hemen toprakla buluşturmak gerekir.
Hemen toprağa diksem tutarmı. Zaten geldiğinde toprağa dikmek için sabırsızlanırım ben. Bekletemem ki. :)
Tillandsia
30-11-2020, 14:26
Maşallah Güler Hanım gülleriniz çok güzeller, elinize, emeğinize sağlık
Ah budanan güller masaya vazoya koymak isterdim,gülleriniz çok güzel, emeğinize elinize sağlık..
Ah budanan güller masaya vazoya koymak isterdim,gülleriniz çok güzel, emeğinize elinize sağlık..
Haklısınız güllerim çok güzel bu sabah bahçeden kestiğim gülleri vazoma koyup salonumu süsledim. Bu mevsimde bile açmaları beni çok mutlu ediyor.
edremit zeytin
06-01-2021, 12:36
Güler Hanım Merhaba,
Vakit buldukça bahçenize bakıyorum ancak 53. sayfaya kadar gelebildim. Ellerinize emeklerinize sağlık çok çok güzel.Haziran da yeni aldık biz bahçemizi çok taşlı. Bir taraftan taş temizleyip bir taraftan birşeyler ekmeye çalışıyoruz. Ama çok hevesliyim sizin bahçenizi gördükçe bizim bahçe de zamanla güzelleşecek diye daha da hevesleniyorum.
Haklısınız güllerim çok güzel bu sabah bahçeden kestiğim gülleri vazoma koyup salonumu süsledim. Bu mevsimde bile açmaları beni çok mutlu ediyor.
Harikasın ablam bu yıl bizde de kış gelmedi ama sizin orası bizden soğuktur yine güzellikler muhtesem
Güler Hanım Merhaba,
Vakit buldukça bahçenize bakıyorum ancak 53. sayfaya kadar gelebildim. Ellerinize emeklerinize sağlık çok çok güzel.Haziran da yeni aldık biz bahçemizi çok taşlı. Bir taraftan taş temizleyip bir taraftan birşeyler ekmeye çalışıyoruz. Ama çok hevesliyim sizin bahçenizi gördükçe bizim bahçe de zamanla güzelleşecek diye daha da hevesleniyorum.
Hayırlı olsun.
Hevesiniz hiç sönmesin, emin olun elinizi üzerinden çekmezseniz mutlaka çok güzel bahçeniz olacaktır.
Biz de o kadar çok taş topladık ki hâlâ da topluyoruz. Zaman zaman " bu taşlar acaba doğuruyor mu? " diye çok düşünmüşümdür.
Bizim alan oldukça geniş, ilk heves biz de ne bulduysak ektik, diktik. Zamanla hatalarımızı gördük.
Örneğin: ağaç dikecekseniz yakın mesafe dikmeyin, onların da zamanla büyüyüp gelişeceğini düşünün. Sonra bizim gibi aralarından bir iki tanesini kesmek zorunda kalırsınız.
Sebze ekeceğiniz yerleri belirleyin, düzgün sıralı ekerseniz sulamada size kolaylık olur, belki de damlalık hortum çekersiniz.
Demek istediğim sevgili arkadaşım, önce kafanızda bir plan oluşturursanız daha iyi olur.
Ben Manyas'dayım, bahçeme de bakıyormuşsunuz istediğiniz bir şey olursa hiç çekinmeden yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ederim.
Kolaylıklar dilerim.
edremit zeytin
08-01-2021, 09:09
Çok teşekkür ederim Güler Hanım. Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok sağolun. Tüm grup arkadaşlarımızın paylaşımları çok faydalı. Merak ettiğim herşeyi burdan araştırıp okuyorum notlar alıyorum. İyiki varsınız. Sağlıklı mutlu günler diliyorum.
Harunkantarci
16-01-2021, 12:23
Nedense bu ağaçtaki elmalar hep ikiz ikiz. Çok da iri oluyorlar, tadları da hafif mayhoş ve hoş kokulu.
44429
Merhaba bu elma türü nedir acaba arıyorum bulamıyorum, yassı mayhoş çok iri bir elma değilmi ?
Merhaba bu elma türü nedir acaba arıyorum bulamıyorum, yassı mayhoş çok iri bir elma değilmi ?
Evet iri ve mayhoş hatta hoş bir kokusu var.
Türünü bilmiyorum, seneler evvel dünürümün eltisi ziyaretimize geldiğinde hediye olarak getirip kendi elleriyle dikmişti fidanı.
Ev tipi dikiş makinesinde dikilebilecek sağlamlıkta kumaşlar... Pazen, deri taklidi vs...
Elimde ne varsa :)
Parmak uçlarını sertleştirmek için sulandırılmış beyaz tutkal kullandım.
Deri ya da kösele bulabilsem makinede değilse de elde dikilebilir...
Osman45 sağ olsun deri getirdi, bakalım neler yapabilirim :)
Önce buraya bakmalıydım:) Özel olmayınca aslında en başta açtığım yer burası:)
bülentaltınkaya
23-01-2021, 16:24
Güler hanım ellerinize sağlık. Bahçeniz bir harika .Baştan sona bütün yazıları okudum.
çok büyük bir emek var. Emeklerinize sağlık
Teşekkür ederim sevgili bülentaltınkaya, evet çok emek verdik ama o da inkâr etmedi bizi mutlu etti. :)
Çook emek vermişsiniz ama hala incelemekle bitiremedim.O kadar güzel olmuş ki hele clematis armandi yi görünce heyecan yaptım,emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili nadiko.
Kar yağmadan bir hafta önce çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum.
Yağmur altında bile güllerim açıyordu, nergisler, lonicera fragrantissima, kış tatlısı mis kokular saçıyordu.
715938
715939
715940
715941
715942
715943
715944
715945
715946
715947
715948
715949
715950
715951
715952
....ve kar yağdı sakin sakin, etraf tertemiz bir beyazlığa büründü.
715955
715956
715957
715958
715959
Mahmut Tebir
31-01-2021, 22:27
Nergisler ne çabuk açmış. Benimkilerde daha bişi yok. Galiba sizinkiler erkenci tür.
EmineYıldız
01-02-2021, 06:53
Günaydın , Güler hanım bahçeniz çok güzel. O kadar hayranlıkla bakıyorum ki, bahçemi düzenledikten sonra sizden arsızca gül fidanı istemeyi bile düşünüyorum. Bu kadar çeşit güller rengarenk ne kadar iç açıcı.
E.Kahraman
01-02-2021, 08:41
Kış tatlım yavaş yavaş büyüyor kokusunu o kadar merak ediyorum ki...
Sağlıklı,mutlu haftalar dilerim.Sevgili Güler hanım bahçenizin yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel maşallah elinize emeğinize sağlık.
Kış tatlım yavaş yavaş büyüyor kokusunu o kadar merak ediyorum ki...
Emin olun çok mutlu edecek sizi, beni hatırlarsınız her kokladığınızda. Eğer yeriniz varsa mutlaka bir de lonicera fragrantissima edinin.
Biraz evvel kedilere yemek vermek için bahçe dışına çıktım, tekrar içeri girdiğimde öyle yoğun aldım ki lonicera fragrantissima'nın kokusunu canım eve girmek istemedi, dolanıp durdum çalının etrafında.
Şu anda harika koku salıyor, her dalı minik çiçeklerle dolu. tam da kış çiçeği.
Sevgili E.Kahraman, dayanamadım tekrar bahçeye çıkıp lonicera fragrantissima'nın fotoğrafını çektim bir inceleyin, edinilmesi kolay bir bitki olduğu gibi hiçbir zorluğu yok. İsterseniz budarsınız istemezseniz budamayın benim gibi sadece kuru dallarını temizlersiniz.
715964
715965
715966
Bahçedeki karın zevkini çıkardım, önce yayıldım karların üzerine, sonra bir arkadaşım " hiç karı pekmezle yedin mi?" diye sorunca denemeye karar verdim, ve inanılmaz keyifliydi tertemiz kar üzerine pekmez döküp kaşıklamak.
715975
715976
Gülfatma
01-02-2021, 13:08
Ben Muğla fethiyeliyim Güler hanım
Bizim oralarda kar yazın sokaklarda şerbet şeklinde satilir
Karı bir kaba alır onun üzerine vura vura döveriz sonra pekmez döker biraz daha döveriz
Buzlu değilde kristalimsi olur kar
Öyle deneyin bide eminim daha çok hoşunuza gidecek
Ben Muğla fethiyeliyim Güler hanım
Bizim oralarda kar yazın sokaklarda şerbet şeklinde satilir
Karı bir kaba alır onun üzerine vura vura döveriz sonra pekmez döker biraz daha döveriz
Buzlu değilde kristalimsi olur kar
Öyle deneyin bide eminim daha çok hoşunuza gidecek
Hiç bilmiyordum, açıklamanız için teşekkür ederim. İlk kar yağdığında mutlaka deneyeceğim, çok teşekkür ederim.
Gülfatma
01-02-2021, 20:52
Şimdiden afiyet olsun
Internette de bakabilirsiz kar şerbeti diye
Açıklamalari var ve pekmez dışında birçok değişik ürünlerce de yapılıyor şerbet
Tillandsia
07-02-2021, 14:38
Güler hanım Erzurumda her yer kar. Seve seve size birazını gönderebilirim:))
Güler hanım Erzurumda her yer kar. Seve seve size birazını gönderebilirim:))
Ooo ne güzel ama biz de burada karın zevkini çıkardık, bu gün Manyas 23 derece, günlük güneşlik. Üçüncü gün oldu havalar güneşli, bahçede çalışıyoruz.
Gökçeyurt
07-02-2021, 18:36
Bahçeniz çiceklerle de ayrı , karla da ayrı güzel Güler Hanım. Biz kara hasret kaldık. Konya'ya da yağsa keşke..
E.Kahraman
14-02-2021, 18:38
Sevgili E.Kahraman, dayanamadım tekrar bahçeye çıkıp lonicera fragrantissima'nın fotoğrafını çektim bir inceleyin, edinilmesi kolay bir bitki olduğu gibi hiçbir zorluğu yok. İsterseniz budarsınız istemezseniz budamayın benim gibi sadece kuru dallarını temizlersiniz.
715964
715965
715966
Güzel kokulu çiçeklere aşırı zaafım var. Bu da alınacaklar listeme eklendi bile. :)
Sevgili E.Kahraman, çok isabetli bir karar vermişsiniz lonicera fragrantissima nın üzerindeki karları silkeledim inanın hala güzel kokuyor.
Bu arada yeriniz müsaitse kış tatlısını da edinin Chimonanthus praecox
(isterseniz chimonanthus preacox tohumundan gönderebilirim)
çiçeksever
08-03-2021, 14:07
Merhaba.
Bahçenizde cezayir menekşesi var mı? Bende 2 çeşit var. normal ve alaca yapraklı. Özellikle yeşil yapraklı olanı çok arsız, aynı çilek gibi sürgün toprakla buluştuğu yerde kökleniyor. Arka bahçemin yarısını kapladı. Söküp atmayı düşünüyorum.
E.Kahraman
08-03-2021, 14:56
Sevgili E.Kahraman, çok isabetli bir karar vermişsiniz lonicera fragrantissima nın üzerindeki karları silkeledim inanın hala güzel kokuyor.
Bu arada yeriniz müsaitse kış tatlısını da edinin Chimonanthus praecox
(isterseniz chimonanthus preacox tohumundan gönderebilirim)
Kış tatlısı tohumu göndermiştiniz bir tane tohumdan çimlenenim de büyümeye çalışıyor gözünün içine bakıyorum. :rolleyes:
Merhaba.
Bahçenizde cezayir menekşesi var mı? Bende 2 çeşit var. normal ve alaca yapraklı. Özellikle yeşil yapraklı olanı çok arsız, aynı çilek gibi sürgün toprakla buluştuğu yerde kökleniyor. Arka bahçemin yarısını kapladı. Söküp atmayı düşünüyorum.
Merhaba, çok haklısınız aşırı yayılıcı bir tür, ben de her daim yolup atıyorum. ;)
Kış tatlısı tohumu göndermiştiniz bir tane tohumdan çimlenenim de büyümeye çalışıyor gözünün içine bakıyorum. :rolleyes:
Hadi hayırlısı....
cörekotu
09-03-2021, 09:55
Merhaba Güler hanım, ilk kez mi kışı orda geçirdiniz? Kışı doya doya yaşamışsınız kışı da ayrı güzel bahçenizin..sevgiler ..
Merhaba Güler hanım, ilk kez mi kışı orda geçirdiniz? Kışı doya doya yaşamışsınız kışı da ayrı güzel bahçenizin..sevgiler ..
Merhaba sevgili cörekotu, geçen sene de kışın büyük bir kısmını Manyas'da geçirmiştik ama bu sene pandemi başlar başlamaz Manyas'a geldik.
Çok da iyi yapmışız, 65 yaş üstü yasaklarına İstanbul'da yakalansaydık herhalde çıldırırdım, burada çok rahat geçiyor; bütün gün ya bahçedeyiz ya da köy içinde ama çocukları, torunları eşi dostu çok özledik. İnşallah hayırlısı ile atlatırız da bu günleri yine eskisi gibi güzel günlerimiz olur.
Merhaba Güler hanım, yeniden yeşeren tabiat, kuş cıvıltıları, çiçeklenen ağaçlar, Yüce Yaradanın insanlara bahşettiği umut etmenin, yeniden başlamaya cesaret vermenin en duygulu durumu :)) Selam vermeye halinizi hatrınızı sormaya geldim? Afiyettesinizdir inşallah?
E.Kahraman
28-04-2021, 18:10
Güler Hanım merhaba,
Uzun zamandır haber alamadık sizden iyisinizdir umarım?
Bana sizden hatıra kış tatlısı fidem ile bahçenizi ziyarete geldik. Uzun zamandır hiçbir gelişme göstermeden öylece duruyordu, beni üzüyordu. Nihayet havaların ısınmasıyla onca tohumdan yetişen yalnızca tek fideciğim (bu yüzden çoook kıymetli :)) hareketlenmeye başladı. Onun da size selamı var. :)
Mahmut Tebir
28-04-2021, 22:06
Güler Hanım merhaba,
Uzun zamandır haber alamadık sizden iyisinizdir umarım?
Bana sizden hatıra kış tatlısı fidem ile bahçenizi ziyarete geldik. Uzun zamandır hiçbir gelişme göstermeden öylece duruyordu, beni üzüyordu. Nihayet havaların ısınmasıyla onca tohumdan yetişen yalnızca tek fideciğim (bu yüzden çoook kıymetli :)) hareketlenmeye başladı. Onun da size selamı var. :)
Ama bu kamelya ya benziyor.
E.Kahraman
28-04-2021, 22:57
Ama bu kamelya ya benziyor.
Kamelya olsaydı da çok mutlu olurdum ama kış tatlısı tohumundan çimlendi. :)
Charlaux
12-05-2021, 12:35
715943
715944
715945
715946
715947
Merhaba sevgili Guler Hanim,
Bayildim dorduncu fotograftaki gule. O nasil guzel bir pembeliktir ;) Uzun zamandir yazinizi goremeyince bahcenizi merak ettim. Bahar nasil hissettiriyor kendini? Bu vesileyle bayraminizi da kutlamak isterim.
Sevgiler.
Sevgili Charlaux, ne kadar güzel seni yeniden görmek, çok mutlu oldum. Foruma çok sık giremiyorum bu sıralar, girdiğimde de hızlıca bakıp; neler var diyerek çıkıyorum. Bahçe işleri çooook yoğun. Oğuz da ben de artık yetişemiyoruz, pandemi yüzünden kimseyi yardıma da çağıramıyoruz bizlerin de yaşı ilerledi eskisi kadar hızlı ilerlemiyor işler.
Yine de şükürler olsun, sabah mesaisi 7:00 - 9.00, sonra kahvaltı biraz dinlendikten sonra tekrar çıkıyoruz 11:00 gibi, 15:00 16:00 gibi eve giriyoruz. Oğuz sonra balkondaki salıncağa uzanıyor ama benim ev işleri başlıyor....neyse, yapabiliyoruz ya bu da bi nimet.
Sen nasılsın? Neler yapıyorsun? Orkidelerin nasıl?
Charlaux
13-05-2021, 08:52
Ben de iyiyim sevgili Güler Hanım. Artık forumumuzda eski kadar hareket olmayınca ben de daha az giriyorum. Orkidelerimin büyük kısmı maalesef ben yurtdışındayken ölmüş. Uzaktan orkide bakımı ancak bir yere kadar oluyor maalesef ama kalan sağlar bizimdir mantığıyla bakıyorum. Şimdi iki söğüt çeliği karaçam tohumları, etobur bitki gibi kendimce bir koloni oluşturdum onlarla ilgileniyorum.
Orkide getirmek çok istiyorum hatta sağlık belgesi de dahil ödemeye hazırdım ama ithalat belgesi gibi sıkıntılar oluyormuş. Şu an için azımsanamayacak sayıda orkidelerim var ama hangisi hangisi karıştı artık.Ondan çiçek açıncaya kadar kendileriyle tanışamayacağım.
Bahçenin işleri çok yoğundur anlayabiliyorum. Bizimde bahçeli ev olunca bahçenin işleri bitmiyo ama açan o güzel güller günün sonunda insana huzur veriyordur eminim.
Tillandsia
12-07-2021, 20:01
Merhaba Güler Hanım, uzun zaman oldu yoksunuz. Merak ettim. Umarım her şey yolundadır. Kendinize iyi bakın
Merhaba Güler Hanım, uzun zaman oldu yoksunuz. Merak ettim. Umarım her şey yolundadır. Kendinize iyi bakın
İki ay olmuş uğramayalı buralara, sahipsiz miyiz biz canım, olmuyo böyle sevgili büyüğüm; arada çıkıp boy pos göstermek, sağa sola fırça atmak lazım. Hem dört kez çimi bozup beş kez yapmış biri olarak bi şey sorcam size; benimkiler de parça parça bozuldu, bunları sökmeden, bahçeyi sürmeden üzerine çim veya benzer (üç gül yoncası) ekebilir miyiz, yoksa çapa makinesini çalıştıralım mı yine.
Sağlığınızın iyi olduğunu umar sevgi ve saygılarımı sumarım.. :o
Kendisi iyi de, interneti epey sorunlu :)
Haber vereyim dedim :)
Kendisi iyi de, interneti epey sorunlu :)
Haber vereyim dedim :)
Elin Mask-arasına rica etsek te doge-koyun alıp duracağına uydunun birini büyüğümüzün evinin üstüne konuşlandırıverse...
Ben de görüştüm, sağlığı iyi ama interneti problemli.
Whatsaptan yazılanlanları bile 5-6 saat sonra cevap verebiliyor.
Birkaç tavsiye istemiştim, yanıt alabildiğim için minnettarım.
Saygılar
mister73
20-07-2021, 06:59
Güler hanım, sağlığınızın iyi olduğuna sevindim ama şu internet meselesi yaşlı ve aksi komşunuzun ahı gibi geliyor bana ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
İyi akşamlar sevgili arkadaşlar, internet problemi yaşadığım için uzun bir süre Foruma giremedim. Sizlerle yazışmayı da paylaşımda bulunmayı da çok özledim. Beni merak eden mesajlarınızı okumak, telefonla aramanız da duygulandırdı beni, hepinize teşekkür ederim.
Şükürler olsun Oğuz'un da benim de sağlığımız iyi, pandemi yüzünden kapandık Manyas'a ama pek şikayetçi olmadık tek üzüntümüz çocukları, torunları, eşi dostu özlemek oldu.
Şimdi bir nebze atlattık ama memleketimizin içinde bulunduğu durum çok can sıkıcı, neşemiz de yok moralimiz de, inşallah bunları da hayırlı bir şekilde atlatırız.
Eee sizler nasılsınız, bahçelerinizde durum nasıl?
Bizde bu sene hiç kayısı, badem olmadı, bol bol vişne ve erik yedik. kirazları bu sene de kuşlar bitirdi.
Marullarımız güzel oldu, biber ve salatalıklar da fena değildi ama pembe domatesler her sene olduğu kadar güzel olmadı, Oğuz bayağı hüsrana uğradı. Sevgili bahcedenn'in gönderdiği fasulyeler çok güzel oldu hâlâ pıtır pıtır döküyor.
Kabakları da hâlâ yiyoruz, yemekle de kalmıyoruz sağ olsun malina kabaklardan harikalar yaratıp bizlere sürprizler yapıyor.
Malina ve Paris'te yaşayan kızı ve torunu Rüzgâr misafirimiz oldular. Rüzgâr bayağı büyümüş, çok güzel Türkçe anlıyor ama her şeye Fransızca cevap verdiği için anlaşmamız zor oluyor, çok sıkıştı mı hemen annesinden yardım alıyor.
Bütün gün bahçede koşuşturuyor, çim alan sulanırken kendini fıskıyelerin içine atıyor, çığlık çığlığa su savaşları yapıyoruz.
Beraberce balon şişirip, salıncakları süslediğimizde çok mutlu oluyor, " neyi kutluyoruz " diye soruyor.
Sabah balkondaki çiçekleri Rüzgâr suluyor.
720897
Rüzgâr'ın süsleri
720898
720899
Gün sonunda yorgun savaşçı sızıyor.
720900
Sabahları Oğuz sepetini eline alıp bahçeye iniyor, topladığı domates, kabak çıtır biberleri, fasulyeleri, salatalıkları eve getirirken yüzündeki mutluluğu görmek gerekir.
Kahvaltı soframızı domates, biber ve salatalıklar reklendirirken diğer sebzelerin bir kısmı ile yemek yapıyorum, kalanların bir kısmı komşulara gidiyor bir kısmını da malina ince ince doğrayıp kış için kurutuyor.
Daha evvel de bana gönderdiği bu kurumuş sebzeleri bulgur pilavında ve çorbalarda kullandığım için ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Sizlere de yapmanızı öneririm.
Domatesler güneşte kurumaya hazırlanıyor..
720901
720902
Kabak ve patlıcanlar kurutuluyor...
720903
Domates, kabak, patlıcan, biber, bamya ve fasulyeler kurutulup kavanozlara yerleştirildi
720904
720905
malina kestiğimiz kavunların çekirdeklerini de iyice yıkayıp kuruttu, sübye yapacakmış.
Ne olduğunu pek bilmediğim için sizi aydınlatamayacağım...
Kurutulan kavun çekirdekleri
720906
Patroniçemizin dikiş dikme konusundaki becerilerini de biliyorsunuzdur bütün bu uğraş arasında mutfağıma diktiği perdeler de görülmeğe değer, çok şık oldular.
720907
Sezon boyunca bahçemdeki çiçeklerin, güllerin, clematislerin, atlasların bol bol fotoğraflarını çektim. Vakit buldukça sıraya koyarak fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım.
720908
720909
720910
720911
Bir daha bu kadar ara vermeyin Güler hanım. Merak ediyoruz.
Sağlıklarınızın ve keyfinizin yerinde olduğunu duyunca memnun olduk. Hele ki patroniçe ve torunu keyfinizi katlamış görünüyor. Malina nın malum nedenle yüzünün çok sağlıklı görünmesine sevindik. (nasıl ama has zeytinyağ :p)
Bahçenize yine gıbta ile baktım. Sizinde bildiğiniz çocuklarımın bulunduğu şehirler bahçe ve özellikle çim konusunda üst sırada. Buralarda gözlemlediğim çim bahçeleri emin olun sizinkiler kadar düzgün değil. Umarım nazarım değmez.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgili OSMAN45, ara vermem elimde olmayan sebepler yüzünden. Yasaklar olmamış olsaydı çoktan Manyas internet cafelerde almıştım soluğu. Bu sene bayağı canımızı sıktı bu telekom, çok uğraştırdı bizi neyse ki dört gündür iyi gidiyor nazar değmesin.
Ben de hepinizi çok özledim, bahçelerinizi de merak ediyorum, neler yaptınız, her şey yolunda mı diye.
İnşallah bundan böyle sık sık beraber oluruz.
Sizin torunlar nasıl, Sumru Hanım nasıl işe devam mı, siz de çıtayı bayağı yükseltmişsiniz şimdi de aşçılık mı... oh oh maşallah.
Rüzgâr'la annesi Muğla'ya gittiler, malina da salı günü İstanbul'a dönüyor, hafta sonu da bizim torunlar gelecek, böyle olmasa sıkılırdık.
Sizlerin de her şey gönlünüzce olsun.
elifaydin
13-08-2021, 10:15
Sağlık sıhhat haberleri almak çok güzel. Bu sebzelerin kuruma süresi ne kadar acaba o konuda bilgi almak isterdim açıkçası...
Sağlıkla ve sağlıcakla kalın... Yolum o yöne düşse size iki torun da ben getireceğim inanın.
...
Eee sizler nasılsınız, bahçelerinizde durum nasıl?
...
Anlattık ya sevgili büyüğüm yukarıda, görmemişsiniz benim sorumu, üstelik sizin uzmanlık alanınız. Benim çimler kurudu, hastalık oldu neyse oldu bi şey ler ve kurudu. Şimdi siz rahmetli Demirel gibi çimleri dört kere söküp beş kere kuran biri olarak, benim kuruyan çimlerin üzerine üçgül yoncası ekesim var, fazla su ve uğraş istemediği için. Peki bunu ekerken önceki çimi kaldırmalı mıyım, az tırmıkla karıştırıp yoncaları eksem olur mu veya tırmığa da gerek yok atayım tohumu üzerine de toprak-torf karışımı serpeyim olun bitsin mi?
Bir de resimde gördüğüm kadarıyla geçen sene aynı kurutma telini kullandım ben ve elmaların üzerine yapıştı telin izleri, ben de kullanmadım, isterseniz siz de bi kontrol edin.
Hoşgeldiniz...
geçen sene aynı kurutma telini kullandım ben ve elmaların üzerine yapıştı telin izleri, ben de kullanmadım, isterseniz siz de bi kontrol edin.
O parti atıldı :)
Zaten onu fırında kısa bir süre tutma işini de unutmuştum, neredeyse hepsi karardı.
Sonraki partiler tepside kurutuldu hiç fire yok...
O parti atıldı :)
Zaten onu fırında kısa bir süre tutma işini de unutmuştum, neredeyse hepsi karardı.
Sonraki partiler tepside kurutuldu hiç fire yok...
Altına yağlı kağıt godunuz mu? :o
Fırında kısa süre tutma işi ne ola ki?
Fırın tepsisine kağıt koymadan domatesleri kesip yerleştiriyorum. Üstüne bolca kaya tuzu serpiyorum. 200 derecede ısıtılmış fırında orta üst rafta 3-4 dakika tutuyorum.
Tepsi ve domatesler soğuyuncaya kadar bekliyorum, kağıt serilmiş başka bir tepsiye aktarıyorum (fırın tepsileri Güler'e lazımmış :)
Güneşe koyuyorum ama akşam içeri alıyorum.
Sıfır kararma :)
Sanırım bu işlem Trabzon hurmasını kaynar suda 10-15 dakika bekleteme işini görüyor.
Tillandsia
21-08-2021, 16:05
Domates, kabak, patlıcan, biber, bamya ve fasulyeler kurutulup kavanozlara yerleştirildi
720904
720905
Güler hanım bunlar güneşte mi kurutuldu? Biraz açıklarmısınız kurutma işlemini ve doğradığınız sebzelerin boyutlarını.
Güneşte...
Kabak ve patlıcanı 1-1,5 cm'lik prizmaların 5-6 mm kalınlığında kesilmesi gibi düşünün
Fasulye v bamya 3-4 mm kalınlıkta...
Güler hanım bunlar güneşte mi kurutuldu? Biraz açıklarmısınız kurutma işlemini ve doğradığınız sebzelerin boyutlarını.
.... ve bu gün bulgur pilavı yaptığımda içine bir çorba kaşığı dolusu attım, nefis oldu.
Teşekkürler sevgili malina. :D
Bereketli olsun abla, Oğuz ağabeye selamlar.
Tillandsia
08-09-2021, 10:34
Sevgili Malina ve Sevgili Güler hanım, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bende bahçede olan kabak biber ve patlıcanlardan bu sene bu şekilde kuruttum. Artık deneyip göreceğiz. Bu şekilde çok fazla olan kabaklarıda değerlendirmek için fırsat bulmuş oldum. Çok teşekkür ederim.
zargana1
12-09-2021, 17:28
MaşaAllah...harika.
İyi akşamlar.
Ne kadar uzun zaman oldu bahçe sayfama fotoğraf yükleyemedim. Önceleri uzun bir zaman internetin altyapısının azizliğine uğradık. Daha sonra fotoğraf makinesindeki fotoğrafları küçültüp yüklemede sorun yaşadım ki hâlâ sürüyor. Bir bakıyorsunuz masa üstüne alabiliyorum, bir bakıyorsunuz " dosya bozuk" ibaresi çıkıyor, fotoğrafları masa üstüne aktaramıyorum. Bir yerde bir şeyler yapıyorum ama ne? (hiç bir şey olmamışsa bile mutlaka bir şey olmuştur gibi oldu)
Onlarca fotoğraf çekmişim, temizleye temizleye, eleye eleye paylaşmaya çalışacağım.
Güllerim bu sene çok güzel açtılar, oysa fazla da ilgilenemedim. Çanak içindeki otları temizle temizle bitiremeyince biraz es geçtim.
Balkondaki sardunya ve petunya saksılarım çok güzeldi nisan ayından temmuz ortalarına kadar sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Bir gün bir gece içinde esen sıcak rüzgar bütün yapraklarını, çiçeklerini hatta açacak olan tomurcukları kavurdu. Yapraklar elleriniz arasında resmen ufalanmaya başladı. Önce temizledim, sağlıklı kökleri bıraktım. Koca koca saksılarda kılkuyruk kadar kalınca iyice moralim bozuldu, on tane saksıyı kaldırıp bahçenin bir köşesine bıraktım.
Nedendir bilmiyorum sebze bahçemiz de pek güzel olmadı ama sade bizde değil komşular da şikayetçiler.
Her sene pembe domateslerimiz harika oluyordu, bu sene ehh şöyle böyle de olsa idare ettiler.
Kabaklar adetlerini bozmadı bol bol verdi bizde hem yedik hem de dağıttık (malina gelene kadar dermişim...malina gelince bol bol kuruttu sağ olsun)
Fazla gevezelik ettim biraz fotoğraf paylaşayım.:D
Oğuz her sabah erkenden takıyor sepetini koluna domatesleri, biberleri topluyor.
Kahvaltı soframız renkleniyor.
721466
721467
721468
721469
Sevgili bahcedenn'in gönderdiği iki çeşit fasulyeden bol bol zeytinyağlı ve kuşbaşı etli fasulye yemeği yaptım. Komşular da çocuklar da paylarını aldılar.
Teşekkür ederim sevgili bahcedenn.
721470
Öğleden sonra incir ağacının altına gitmeyi adet haline getirdim.
Hem beyaz hem de siyah incirler harika oldular.
721471
721472
Üzüm bağına ağ geremediğimiz için (iki sene evvel kar koca koca beton direklerini devirmişti bir türlü adam bulup da onaramadık) kuşlar bizden evvel davranıp daha erken olan sarı üzümleri yiyorlar, nedense siyah üzümlere pek dokunmuyorlar da bize kalıyor.
Geçen sene Oğuz yine pekmez işine girişmişti gerçi onca üzümden oldukça az bir pekmez elde etmiştik.
On, onbeş gündür toplamaya başladık, büyük torun geldiğinde iki sepet dolusu üzümü İstanbul'a götürdü.
Yan komşumuz da çok sevdiği için beraberce tüketiyoruz.
Tepsidekiler komşu payları.
721476
721477
Balkondaki atlaslar hiç bu seneki kadar bol çiçeklenmemişti. Çok fotoğraf çektim ama hangi başlık altında topladım hatırlayamadım. Rastladığım fotoğrafları paylaşayım.
Peach Magic ve sarılar dolu dolu açtılar. Öyle ki her saksıda aynı anda 25-30 tane çiçek görebilirdiniz. Onlar bitiyor haftasında yenileri başlıyordu.
Beyaz olan tek tük açtı ama hafif çok hoş kokusu vardı.
721480
721481
721482
721483
721484
721485
721486
721487
721488
Mayıs ayında açan erkenci sarı ponpon gül hiç budanmadığı için yirmi senenin ihtişamı ile hidrofor ve su deposunun bulunduğu depoyu iyice kuşattı. Ne çatı görünüyor ne de duvarlar, zar zor kapı tarafını temizledik. Hemen yanındaki elma ağacının dallarına bile musallat oldu.
721491
721492
721493
Balkondaki lillyumlar etrafa mis kokular saçtı
721494
721495
721496
721497
721498
Sardunyalar gidince ceylanlar ve lisiler renk verdi balkona
721499
721500
721501
721502
721503
Balon çiçeği ile maviş'in mavisine hep hayran olmuşumdur.
721504
721505
Balkonumun zarif güzeli, bir nevi orkide olduğunu söylemişlerdi ama adını bilmiyorum.
721506
Nefis kokusu olan tavus kuşu orkidesi
721507
Günaydın
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/44905.htm#post1610357
Bahçedeki güllü kameriyenin üst kısmını clematis Armandii iyiden iyiye kaplayınca etrafını saran güllerin boyunu kısaltma kararı aldım. Güllerin boylarını kestikçe içim de yanmadı değil ama yine de bir tesellim var; iyiden iyiye ihtiyarladılar hatta bir kısmını kökten çıkartıp yerine yenilerini dikmek.... desem de bu sene beni mutlu ettiler. Öyle güzel kokuları var ki.
721746
721747
721748
721749
721750
Balkonun iki yanındaki sarmaşık gülleri de nisan, mayıs haziran ayında çoook güzel açtılar.
721755
721756
721757
721758
721759
Havaların biraz daha soğuması gülleri yine aşka getirdi ama çiçek ebatları biraz küçüldü.
721820
721821
721822
721823
721824
Meyve ağaçları da şaşırdı bu sene. Kayısı ve badem hiç meyve vermedi, ayva ağaçlarından birinde hemen hemen hiç meyve yok ama diğeri ki benim çok sevdiğim ağaçta meyve bol ama meyveleri çok irileşmedi.
Elma ağaçlarından Golden çok güzel ve bol verdi öyle ki ağacın altında onlarca dökülmüş meyve var. Bunlar da ya çok olgunlaştıklarından ya da rüzgar yüzünden dökülüyor. Bu iş de köy imamının hoşuna gidiyor çünkü haftada iki üç kere ikişer el arabası doldurup hayvanlarına götürüyor. Ben de bu arada bol bol malina'nın kulaklarını çınlatıyorum; burada olsaydı " hadi sirke yapalım" derdi.
722338
722339
722340
722341
722342
722343
722344
722345
722346
Sanırım fotoğraf makinesinde bir arıza oluştu; hatalı iletişim yazıyor ve fotoğrafları bilgisayara aktarmıyor.
Yarın biraz kurcalatayım aktardığımda fotoğraf yüklemeye devam ederim.
Elmalara bayıldım. İmama gıcık oldum gidip sirke yapsa ya
Hoş bu yıl bizde anjelik erikleri toplamıyoruz susuzluktan gelişmediler gelene buyrun toplayın diyoruz
canannuman
21-10-2021, 09:55
Balkonumun zarif güzeli, bir nevi orkide olduğunu söylemişlerdi ama adını bilmiyorum.
721506
Hepsı bırbırınden guzel son sayfaya bakabildım ancak iclerınde bu aklımı basımdan aldı Maasallah nefıs. Kibarlıga zerfete bak saksıyı kucaklayasım geldı
Gule gule buyutun
canannuman
21-10-2021, 09:56
Atlaslarda baska guzel. Ne kadar satafatlı cıceklerı var .Maasallah
Atlaslarda baska guzel. Ne kadar satafatlı cıceklerı var .Maasallah
Teşekkür ederim.
İki gündür yoğun bir şekilde arkadaşlara dağıtılacak atlas çelikleri ile uğraşıyorum.
Dikenleri eldivenlerden bile geçerek parmaklarıma batıyor.
Yanı başımdaki sehpada eldivenlerim, cımbız, seyreltilmiş oksijenli su, pamuk, tarçın, makaslarımı dezenfekte etmek için çamaşır suyu, bağlama bantları, tel zımba ile işe koyuldum.
Önce saksıları birer birer ortaya çekerek iyice gözlemledim. Kesilecek dalları işaretledim.
Daha sonra pamukçuk var mı onları kontrol ettim bir iki dalda çok az başlamıştı hemen oksijenli su ile iyice temizledim. Daha sonra olgunlaşmış tohum kapsüllerini ayırdım ve dalları kesmeye başladım.
Tohum kapsüllerini Mesut Temiz ve mmanager talep ettiği için ikisi arasında pay ettim.
Atlaslar bakıma alındı.
722396
722397
722398
Bakımları yapılan saksılar temizlendi, tarçınlandı ve yerlerine yerleştirildi
722399
722400
Kesilen dallar çelik isteyen arkadaşlara dağıtılacak.
Çelikler de kontrol edildi, ilaçlandı ve numaralanarak hazırlanıyor.
722401
722402
Kesilen dallar arasında öyle uzunları vardı ki şaşırırsınız. Hiç üşenmeden uzun dallardan bir tanesini ölçtüm ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bu uzun dalın 15cm.lik kısmı sürgün vermesi için saksı içinde bırakıldı.
Kesilen dalı ölçtüm.
Destek sopasının boyu 150cm. Dal sopadan 42cm.daha uzun.
15cm (saksıda kalan) + 150 cm. + 42 cm. = 207 cm.
722403
722404
722405
722406
Muda, mmanager ve Mesut Temiz'in kargoları hazırlandı.
Yarın da Tillandsia, E.Kahraman, edremitzeytin, birmucizeolsun, ahmetshn'in kargolarını hazırlayıp pazartesi günü Manyas PTT kargoya gönderceğim.
Gönderim yaptığımda sizleri haberdar ederim.
722407
birmucizeolsun
23-10-2021, 23:35
İki gündür yoğun bir şekilde arkadaşlara dağıtılacak atlas çelikleri ile uğraşıyorum.
Dikenleri eldivenlerden bile geçerek parmaklarıma batıyor.
Yanı başımdaki sehpada eldivenlerim, cımbız, seyreltilmiş oksijenli su, pamuk, tarçın, makaslarımı dezenfekte etmek için çamaşır suyu, bağlama bantları, tel zımba ile işe koyuldum.
Önce saksıları birer birer ortaya çekerek iyice gözlemledim. Kesilecek dalları işaretledim.
Daha sonra pamukçuk var mı onları kontrol ettim bir iki dalda çok az başlamıştı hemen oksijenli su ile iyice temizledim. Daha sonra olgunlaşmış tohum kapsüllerini ayırdım ve dalları kesmeye başladım.
Tohum kapsüllerini Mesut Temiz ve mmanager talep ettiği için ikisi arasında pay ettim.
Atlaslar bakıma alındı.
722396
722397
722398
Çok emek veriyorsunuz Güler Hanım. Kendi adima teşekkür ederim.
E.Kahraman
23-10-2021, 23:45
Elleriniz dert görmesin, emeğinize sağlık.
Bu gün kargoları ptt ye teslim ettim.
Mesut Temiz Manyas ptt 25.10.2021 KP03455524190
ahmetshn tarih aynı KP03455505946
birmucizeolsun KP03455474952
Muda KP03455380734
edremit zeytin KP03455442371
Tillandsia KP03455453186
E.Kahraman KP03455422779
M.manager KP03455464946
(i.sunaz ( bir de adınızı tam olarak belirtseniz) sizin adres bilgileriniz elime geç geçtiği için kolinizi yarın göndermeye gayret edeceğim, sizi haberdar ederim.)
Arkadaşlar lütfen kargolarınızı takip edin ki geri dönüşüm olmasın.
birmucizeolsun
25-10-2021, 11:43
Cok tesekkur ederim Güler Hanım
Tillandsia
25-10-2021, 18:44
Güler Hanım ne çok emek veriyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Size verdiğim zahmetler içinde ne olur affedin. Kendinize iyi bakın.
Güler Hanım ne çok emek veriyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Size verdiğim zahmetler içinde ne olur affedin. Kendinize iyi bakın.
Sevgili Tillandsia, Forum arkadaşlarımla paylaşım yapmak hep hoşuma gider, kargoları da heyecanla hazırlıyorum. Bahçemde olan çiçekleri paylaşmak keyif veriyor, gün gelir bende olanların başına bir şey gelirse dağıtım yaptığım arkadaşlardan ben de faydalanabilirim diye düşünüyorum.
Hem bütün bu güzelliklerin sizlerde de olması ne güzel değil mi, hele sizler de memnun olunca ohhh yorulsam da gam yemem.;)
i.sunaz kargonuz bu gün Manyas ptt ye teslim edildi KP03457974337
Ben kaçırmışım çok üzüldüm bir aydır kalçasını kıran annemle uğraşırken,seneye talip olabilirmiyim zahmet vermezsem .Sevgilerimle Güler hanım bahçenize bayıldım çiçekleriniz muhteşem ellerinize sağlık.
birmucizeolsun
26-10-2021, 11:43
Güler Hanım, kargomu aldim cok tesekkur ederim.
Muda, mmanager ve Mesut Temiz'in kargoları hazırlandı.
Yarın da Tillandsia, E.Kahraman, edremitzeytin, birmucizeolsun, ahmetshn'in kargolarını hazırlayıp pazartesi günü Manyas PTT kargoya gönderceğim.
Gönderim yaptığımda sizleri haberdar ederim.
722407
Şans işte, kaçtı!
Yarın yolcuyum başka bir kıtaya.
Şans işte, kaçtı!
Yarın yolcuyum başka bir kıtaya.
Bir dahaki paylaşıma inşallah.
Ben kaçırmışım çok üzüldüm bir aydır kalçasını kıran annemle uğraşırken,seneye talip olabilirmiyim zahmet vermezsem .Sevgilerimle Güler hanım bahçenize bayıldım çiçekleriniz muhteşem ellerinize sağlık.
İnşallah bir dahaki paylaşıma diyelim sevgili sernur.
Güler Hanım, kargomu aldim cok tesekkur ederim. ����
Bildirdiğin için teşekkür ederim.
Çelik renklerini numaralamıştım, isterseniz ayrı renkler olarak dikin, isterseniz aranjman yapın.
Saksı toprağına önce çelikler için bir kalem veya sopa ile delikler açın, çeliklerin toprağa gireceği kısma hafifçe tarçın ya da odun kömürü tozu sürün ki mantar kapmasın,sonra çelikleri hafifçe bu deliklere yerleştirin ve toprakları hafifçe sıkarak kapatın. İki, üç gün sonra da hafifçe sulayın.
Güle güle büyütün.
edremit zeytin
26-10-2021, 15:40
Güler Hanım kargomu aldım çok çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
Ben ilk defa ekeceğim için danışmak istedim
Çeliklerin ne kadarı toprağa gömülmeli? Kışın iç alanda cam balkonda mı tutayım?
Güler Hanım kargomu aldım çok çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
Ben ilk defa ekeceğim için danışmak istedim
Çeliklerin ne kadarı toprağa gömülmeli? Kışın iç alanda cam balkonda mı tutayım?
Güle güle büyütün.
Yukarıdaki mesajda arkadaşımız birmucizeolsun'a yazdığım mesajı okuyun lütfen. Çelik boyları 20-25 cm olabilir, uzun çelikleri bu boya getirmek eğer keserseniz hemen dikim yapmayın birkaç gün bekleyin ki kesilen yerler hafifçe kabuk bağlasın (kurusun) sonra dikim yapın. Toprak altında en az 2-3 boğum olsun ki hem bu boğumlardan hem de kestiğiniz yerden köklenme yapacaktır. Dikimden sonra hemen sulama yapmayın birkaç gün bekleyin sonra çok az sulayın.
Kış için cam balkon iyi olabilir iç mekana almayın. Balkonu da ara sıra havalandırın.
Kaktüsçü arkadaşlar ben konu hakkında pek bilgili değilim sorulan sorulara sizler benden daha iyi cevaplar yazabilirsiniz, arkadaşları bilgilendirin lütfen
Kargolarını alanlar
Muda
birmucizeolsun
Mesut temiz
Edremit zeytin
E.Kahraman
ahmetshn
E.Kahraman
27-10-2021, 08:27
Güler Hanım merhaba,
Ben de bugün atlaslarıma kavuştum, çok mutlu oldum. Tekrardan çok teşekkürler.
Güle güle büyüt sevgili E.Kahraman.
Güler Hanım merhaba,
Ben de bugün atlaslarıma kavuştum, çok mutlu oldum. Tekrardan çok teşekkürler.
Güle güle büyütün
Sonbahar iyiden iyiye bahçede kendini göstermeye başladı.
Dün sezon sonunun son biçimi yapıldı çim alanda, bu gün 3x20 gübre serpilip son olarak iyice sulanıp Sprinkler vanaları kapatılacak ve çim de yavaş yavaş kış uykusuna yatacak.
722461
Atlas çeliği gönderdiğim bütün arkadaşlar kargolarını almışlar, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Hepiniz güle güle büyütün.
Sonbaharda yere dökülmüş sarı, kıpkırmızı yaprakları ayaklarımla savurta savurta dolaşmak hep hoşuma gitmiştir.
Bu sabah bahçeden erik toplamaya gittim, yaprakları da uçuşturup durdum.
722600
722601
Laleşahin
10-11-2021, 20:37
721506
Güler hanım orkidenizin adı bletilla striata.
Güler hanım orkidenizin adı bletilla striata.
Çok teşekkür ederim, hemen notumu aldım. ;)
Vildan Sönmez
10-01-2022, 21:22
Kabahat bende, forumdan bu kadar uzak kalırsan, şenliği kaçırırsın Kesilen dallar çelik isteyen arkadaşlara dağıtılacak.
Çelikler de kontrol edildi, ilaçlandı ve numaralanarak hazırlanıyor.
722401
722402
Sevgili Vildan Sönmez, hiç öyle şey olur mu, sizin yeriniz bambaşkadır bende, bahçemden ne istiyorsanız lütfen hiç çekinmeden söyleyin. Atlas çeliklerinden mi istiyorsunuz?
Vildan Sönmez
11-01-2022, 15:51
Merhaba Güler Hanım, sizin de bütün üyelerin gönlünde yeriniz ayrıdır. Yazmasam da zaman zaman forumlara bakıyorum, Eskilerin sayfaları durgun, ama üye portföyü oldukça yenilenmiş. Bir ara terasımın ve kaktüslerimin son durumunu yazarım. Hala uğraşmama rağmn atlas ve sedum Sieboldi edinemedim, Zamanı uygun olunca aklınızda olsun. Sağlık dileklerimle.
Arkadaşlar hava buz gibi soğuk ama günlük güneşlik. Biraz güneşi gören Lonicera fragrantissima minik çiçekleri ile bütün bahçeyi mis gibi kokutuyor.
Bahçe kapısından içeri adım attığınızda hemen bu muhteşem kokuyu duyuyorsunuz.
Dikkat ettim; bize gelenler bir kaç adım attıklarında durup etrafa göz atarak kokunun nereden geldiğini keşfetmeye çalışıyorlar. Bu gösterişsiz çalının böyle güzel koku saldığına inanamıyorlar. arkadaşlar
Birkaç kez söylediğimi yine tekrarlamak isterim; bahçesi olan ve yaz-kış oturan arkadaşlar mutlaka bir köşeye bu çalıyı dikin. Bakımı yok denecek kadar az, istediğiniz gibi budayarak küçük tutarak yayılmasını engelleyebilirsiniz ama bütün kış mis gibi kokusunu içinize çekersiniz.
Kolaylıkla elde edeceğiniz bir türdür.
Aynı şeyi chimonanthus praecox (kış tatlısı) için de söylemek isterim. Gerçi bu türü yetiştirmek biraz zor ama yetişmiş fidan bulabilirsiniz.
Kış aylarının olmazsa olmazıdır bahçelerde.
Arkadaşımız pria'ya edinmesi için çok israr etmiştim, elde ettiğinde de memnuniyetini bana bildirmişti.
Lonicera fragrantissima çalısı ve minik çiçekleri
723483
723484
chimonanthus praecox
723485
Bu kış günlerinde meyve ağaçları üzerinde bıraktığımız meyveler kuşları çok mutlu ediyor.
İsterdim güzel bir kameram olsun da fotoğraf çekeyim.
Elimde olanı ile mutfak penceresinden zumlayarak elde ettiğim kare.
(kapıyı ya da pencere camını açar açmaz hemen uçuyorlar, o yüzden ses çıkmasın diye içerden çekmeye çalıştım.)
723486
Fatmazengan
21-01-2022, 21:23
Bayıldım bu resme .. inşallah en kısa zamanda benimde bir bahçem olur ..ağaçlarında kuşların olduğu bahçede kedi köpek olduğu..o kuşlar yedikçe size sadaka sevapi yazılıyor
EmineYıldız
10-03-2022, 12:00
Bahçemde 4 tane şakayık var. Üç tyanesi ağaç şakayık, biri çalı formunda.
Bu sabah çalı formundaki ilk çiçeğini verdi. Daha beş adet tomurcuk var.
145583
Görüntüsü Muhteşem bir çiçek bugün bauhause buldum ve aldım. kokusu yok fakat çiçekleri tomurcukta o kadar güzel ki. Ağaç şakayığı kokulu oluyor mu?
Görüntüsü Muhteşem bir çiçek bugün bauhause buldum ve aldım. kokusu yok fakat çiçekleri tomurcukta o kadar güzel ki. Ağaç şakayığı kokulu oluyor mu?
Bendekiler kokusuz.
Bugün Güler hanım ile görüştüm. Kendisinin bulunduğu yerdeki internet kabloları bakır olduğu için çalınmış olduğunu öğrendiğini, bu nedenle bir ayı geçkin süredir internetinin olmadığını, ev telefonunun da çalışmadığını söyledi. Kendisi veya yakınları ile ilgili herhangibir olumsuz durum olmadığını ancak internete giremediği için siteye girip yazı yazamadığını söyledi. Bazı arkadaşların bu durumu bilmedikleri için merak ettiklerini çok istemesine rağmen internetinin olmaması nedeni ile siteye giremediğini durumu yazabilirsem sevineceğini söyledi.
Demirin hurdasının bile kilosunun pahalanması nedeni ile her şey çalınmaya başladı. İlk hedef bahçe evleri, içindeki bakır, demir gibi paraya çevrilebilen şeyler. Bir tanıdığımın bahçesine gittiğimizde demir kapının olmadığını gördük. Koca kapıyı söküp götürmüşler.
Güler hanıma geçmiş olsun diyorum.
Umarım en kısa zamanda interneti bağlanır.
alperfect
18-05-2022, 13:28
Çok geçmiş olsun Güler hanıma iyi olsunlar da gerisi elbette hallolur.
Bizim bahçedeki elektrik kablolarını 2 kere çaldılar artık kamera taktırdık.
İyi akşamlar, hem sizleri hem de bahçe sayfamı ne kadar çok özlemişim.
Aşağı yukarı yirmi gündür internetimiz var ama bu sefer de bende yazı yazacak, okuyacak göz yok. Uzun bir aradan sonra ikinci gözümden de katarakt ameliyatı oldum, aynı sorunları daha da az olsa yaşıyorum yani görmem çok az. Alerjik bünye sorunu yüzünden görmem 4-5 ayı bulacakmış, ödem çok zor çözülüyor.
Tek gözle yazmak hem zor hem de uzun zaman alıyor. İnşallah ara sıra girer yazmaya gayret ederim.
Bahçeleriniz sebzeleriniz ne güzel olmuştur herhalde, hepinize kolaylıklar dilerim.
Geçmiş olsun Sağlık içinde iyi günlere dönmenizi dilerim
Portakal Rengi
05-08-2022, 08:29
Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim...
akçabardak
05-08-2022, 16:45
Çok geçmiş olsun Güler hanım, acil şifalar dilerim.
Fatmazengan
05-08-2022, 17:48
Geçmiş olsun Güler hanim .. Allah şifa versin
chelik26
05-08-2022, 18:40
Geçmiş olsun Güler Hanım. Umarım en kısa sürede saülığınıza kavuşursunuz
Güller açmaya devam ediyor :)
726192
726193
726197
Sabah hasadı
726194
726195
726196
Zıpçıktılarım açıyor
726198
726199
Güngüzeli onca ot içinden baş çıkarabilmiş
726200
maktas61
09-08-2022, 14:21
Geçmiş olsun . Allah şifa versin
Dadaloğlu
09-08-2022, 20:46
Geçmiş olsun, hasadınız hayırlı olsun
Melih Bakırlıoğlu
10-08-2022, 07:23
Geçmiş olsun.
mmanager
10-08-2022, 10:21
Çok geçmiş olsun Güler Hanım yakın olsaydık bahçedeki işlere yardım etmeye gelirdi.Hem de bize terapi gibi olurdu güzel bahçeniz.Acil şifalar diliyorum.
mmanager
10-08-2022, 11:22
Çok geçmiş olsun Güler Hanım yakın olsaydık bahçedeki işlere yardım etmeye gelirdik.Hem de bize terapi gibi olurdu güzel bahçeniz.Acil şifalar diliyorum.
E.Kahraman
10-08-2022, 19:46
Çok geçmiş olsun Güler Hanım. Hızla sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle...
cemre_77
11-08-2022, 07:58
Cok geçmiş olsun.
FatihBahce
11-08-2022, 11:50
Geçmiş olsun. Umarım daha iyisinizdir.
İnşallah iyiye gidiyor silüetleri seçmeye başladım (iki ayda aldığım yol)
Geçmiş olsun. Umarım iyisiniz.
Eskisine göre çok daha iyi :)
Bir de interneti olsa :)
Bugün sevgili Güler hanım ve Oğuz beyin bahçesini ziyaret ettim. Maksadım değerli insanlarla yakından tanışmak ve Güler hanıma geçmiş olsunlar dileklerimi sunmaktı. Maalesef görüşemedik. Onlar da doktor kontrolü için İstanbul'a gitmişlerdi. Kapı açık olduğu için bahçeyi gezdim. Inşallah, yakında yine gidecegim ziyaretlerine. Çünkü çok yakınlarına taşınmışız.
serkan_istanbul
20-12-2022, 20:29
Geçmiş olsun şifa diliyorum selamlar sevgiler abla.
aysesaribas
21-03-2023, 13:33
güler hanımın eline koluna sağlık kendisinede allah sağlık versin çok güzel bahçe yapmış emeğinin karşılığını çok güzel almış çiçeklerin içinde bahçesinde güle güle otursun
çiçeksever
27-03-2023, 14:30
Çok geçmiş olsun Güler Hanım.
Maşallah! Bahçeniz harika, her gün girip girip sayfalara bakıyorum. Hem görsel açıdan hemde yazılı olarak epey bilgi var. Bu arada çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.
Sağ ol sevgili yavuz10, şükürler olsun çok daha iyi hissediyorum. Hatta kendimi çok yormadan çok geç kalmama rağmen yavaş yavaş güllerimi budamaya başladım, yapabildiğimce misali.
Sağ ol sevgili yavuz10, şükürler olsun çok daha iyi hissediyorum. Hatta kendimi çok yormadan çok geç kalmama rağmen yavaş yavaş güllerimi budamaya başladım, yapabildiğimce misali.
Yardıma gelebilirim, yakınız :)
Yardıma gelebilirim, yakınız :)
Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Çalışma saatlerim hiç belli değil bazen sabah erken bazen öğleden sonra oluyor.
İnşallah işler kolaylaşsın, havalar ve bahçe iyice bir düzene girsin o zaman gelirsiniz hem tanışır hem de balkonda çayımızı içeriz.
Melih Bakırlıoğlu
07-04-2023, 07:04
Güler hanım geçmiş olsun.
furkan yıldız
23-02-2024, 08:57
Tontişimizin sayfası öksüz kalmış. Azıcık güllerine bakıp kıskanmaya gelmiştim. Öpüyoruz kocaman
Sevgili Güler
Çok uzaklardan gelen bir ses gibiyim şu an
Beni duyuyor musun?
Ben, senin bahçene girdim vE oradan merhaba diyorum dana ve tüm sevgili üurlere
...
Çok uzaklardan gelen bir ses gibiyim şu an
Beni duyuyor musun?
Ben, senin bahçene girdim vE oradan merhaba diyorum dana ve tüm sevgili üurlere
ADELE' in "Hello" su aklıma geldi.
Bir yıl içinde uğranmayan bahçeler halka mı açılıyordu. Üç hafta kalmış...
BURDAYIM.... bana biraz daha müsaade edin yakında hepinizi bıktıracağım inşallah.
Hepinizi çok seviyorum ve çok özledim.
mmanager
15-05-2024, 12:28
Güler Hanım Oğuz bey inşallah sağlığınız sıhhatiniz iyidir bir aydır henüz bir gelişme yok bahçenizle ilgili haberler ve görseller konusunda. Bir an önce iyileşmenizi diliyoruz. Selamlar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.