PDA

View Full Version : Güler / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

gilan
18-04-2013, 09:32
Siz sevimsiz diyorsunuz ama Güler Abla'nın keçi gübresini sevgiyle okşamışlığı bile vardır. :p

OSMAN45
18-04-2013, 14:50
Eeee, peki neden yapmıyoruz bunu.

Bundan böyle arabamın bagajında bir çift eldiven, ot çıkartma çubuğu ile minik bir çapa ve kesme makası taşıyacağım. :p

Mayıs ayının ilk haftası İstanbul'dayım, hangi bahçeye gidiyoruz?

Bahçem o kadar bakımsız ve bakir ki. Bu teklife eşim ve ben sonuna kadar açığız. Her türlü alet edevat da ikişer üçer adet mevcut.

Bu muhteşem imece teklifini bizimle başlatıp sürekli hale getiririz umarım.

Her şey gönlünüzce olsun.

Adalet Yağcı
18-04-2013, 16:44
Eğer bu alanda da istediğim sonucu alabilirsem, o zaman keyfim gıcır olacak.
Hem görsellik için hem de ot yolma derdinden kurtulmak için pek çok yerde kullanırım diye düşünüyorum.

Sevgili Güler;
Bilgi için teşekkür ederim, otlardan ben de muzdaribim.
Bahçenin her yeri üç karış ot, toplamakla bitmiyor.
Ben de düşünebilirim, daha sonra iletişim adresini alırım senden, en azından ağaçların olduğu yerleri ve süs bitkilerinin civarını malçlamak akıllıca olacak.

Ben her yıl meyve ağaçlarının bulunduğu bölümü de belletiyorum, çam kabuklarını yaydığımda belleme nasıl olacak diye düşündüm şimdi.
Yoksa artık o bölümü belletmekten vaz mı geçsem:confused:

gilan
19-04-2013, 03:30
Ben her yıl meyve ağaçlarının bulunduğu bölümü de belletiyorum, çam kabuklarını yaydığımda belleme nasıl olacak diye düşündüm şimdi.
Yoksa artık o bölümü belletmekten vaz mı geçsem:confused:

Ssanırım ağaç kabuklarını her yıl yenileyerek kullanıyorlar:
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/9105.htm#post1141267

Güler
19-04-2013, 08:51
Sevgili gilan bu araştırmacı ruhunu çok beğeniyorum ve iyi ki agaclar.net'tesin.

Biraz evvel bahçeye çıkıp, aldığım ağaç kabuklarının poşet üzerindeki yazılarını fotoğrafladım, başlıkta paylaşacağım.

Teşekkür ederim.

Güler
21-04-2013, 18:30
İki gündür hava güneşli, loveforlife'ın bizde olması da çok güzel oldu. Daha bahçede çalışamadık ama güzel sohbet ediyoruz.

agaclar.net'ten bir arkadaş geldiğinde sıkmamak için güzel bir çare buldum. Veriyorum eline tohum torbasını, içine öyle bir dalıyor ki zaman mefhumu yok oluyor. O mutlu ben memnun.

Loveforlife da öyle bir daldı ki tohumların içine " ayyy bundan da mı var, hiiii bu tohumlar bütün ağaçlar.net'e yeter" diye karıştırıp duruyor.

Bu gün Oğuz'la ikisinin önüne koydum karidesleri, " haydi bakalım ballı karides istiyorsanız siz karidesleri temizleyin, ben de malzemelerini hazırlayayım " dedim. Bayağı hızlı çalıştılar....hehhh heee.

393383

393384

393385

loveforlife
21-04-2013, 19:09
Bahçede çalışmak için gönüllü:o yola çıkmıştım ya hani, bir geldim ki o da ne? Daha girişteki manzara hayran etti kendine!
393389
Bahçeden eve giresim gelmedi elbette. Her noktası ayrı güzellik! Yerdeki taşa bile hayran kalıyorsun...
393390
Evin önünde çıtı pıtı fare kulakları, kar yağmışçasına boyda boya sarmalamış toprağı ve duvarı...
393391
393392
393393

loveforlife
21-04-2013, 19:51
Zaman hiç geçmesin istiyor insan burada ama çabucak akşam olmuştu. Güler Abla ne yaptı beğenirsiniz? Bütün gece başımın üstündeki yıldızları saydım:eek: Samanyolunda kaybolacaktım az daha. Bir yıldız kayıyordu, dilek tuttum; bu kadar büyük olmasa da bana da minicik bir bahçe nasip olsa! Işıl ışıl ışıldarken başımın üzerinde yıldızlar bütün gece susmadan şakıyan bülbüller ayrı bir ahenk oluşturuyordu.

Oğuz Ağabey, sabah geç uyanırsan horozu öttürürüm dese de, sabah 6'da öylesine keyifle uyandım ki! Onları rahatsız etmeden usulca kalkıp salona geçtim. Aldım karşıma harika manzarayı, camı açıp saatlerce bülbülleri dinledim. Bu arada camın kıyısındaki orkidelerin coşkusunun nedenini de anladım.
393417
Sonra Güler Ablamın patates börekleriyle daha da lezzetlenen kahvaltı soframız keyif verdi. Çalışmaya başlayacaktık ya, hangisinden başlayalım bilemedik aslında:D Üzüm üzüme baka yayılıverdik şezlonglara. Bir de Güler Abla helvası girdi işin içine o arada. Oysa ki ayağımda patiğim ve lastiklerimle tam tarla havasına girivermiştim...
393418
Oraya kadar gitmişken Güler Abla aldı eline hortumu... Bir güzel suladı yeni çimlenen canları...
393419
393421
393420

loveforlife
21-04-2013, 20:58
Bir de sabah sabah Güler Abla tarafından önüme serilen 3 çanta dolusu tohum vardı ki; değil ben, hangi bitki delisi olursa olsun bu manzara karşısında çılgına dönerdi. Tohum satılan yerlerde dahi bu kadar tohum çeşidini bir arada görmememi bir yana koyun, öyle değişik tohumlar vardı ki... Aklıma geldikçe tekrar tekrar eve dönüp tohumları hayret ve hayranlık içinde karıştırdım. Bir araya toplamaya çalıştığım haseki küpesi tohumları öyle çok ki, çimlesek bütün agaclar.net ailesini haseki küpesi sahibi yapma olasılığı çok yüksek:D Hele bir de Güler Abla'nınkiler kadar güzel olurlarsa, değmeyin keyfimize...
393462
393463
Bu arada hesabı Oğuz Ağabey tutuyor. Buradan ayrılırken özel bir iskonto yapmazsa eğer, bu kadar izzet-i ikramın karşılığında ne yaparım bilmem. Rehin kalırsam, kurtarır mısınız beni arkadaşlar?(Hoş istemem yan cebime ama:o Buradan gitmeyi kim ister ki?) Neyse hesaptan düşülür umuduyla sıvadım kolları, doğru karides ayıklamaya. Bir de ballı karides yedik ki, harika! Ama hızımızı alamayıp üzerine balığa da geçince, mide fesadından gidecektim az daha. Allahtan alan geniş, "ya kırk adım yatacaksın, ya sırt üstü yatacaksın" sözünü dinleyip yine başladım bahçeyi tavafa.

Bu fırın yandığında yapılan börekleri düşündüm de... Bu kadar tokluğun üzerine çok cazip gelmeyebilir gerçi ama:p
393464

İki tarafında mis kokulu biberiyerin birer nöbetçi askermişçesine hazır olda beklediği bu taş merdivenler birden o şiiri anımsattı bana:
"Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak..."
393465
393466

loveforlife
21-04-2013, 21:09
Her noktası ayrı bir renk, ayrı güzellik... Beğenmemek elde mi ki?
Meyveler yavaş yavaş boy göstermeye başlamış...
393472
393474
393475
393473

loveforlife
21-04-2013, 21:16
Bu bahçenin henüz bakımlarının yapılmadığını düşünüyorum da... Bir ay sonrasında nasıl bir manzara bekleyecek bizi, tasavvur dahi edemiyorum...
393482
393483
393484
393485
393486

loveforlife
21-04-2013, 21:20
Her rengi barındırıyor şimdiden...
393490
393491
393492
393493
393494

loveforlife
21-04-2013, 21:27
Bu manzarayı seyre doyum olmuyor... Ama Güler Abla'nın belalıları da var. Dağ muşmulasının daimi misafirleri, alerjisi nedeniyle epey ürkütücü oluyor...
393496
393497
393498
393499

loveforlife
21-04-2013, 21:35
Bu kış kaybedilen sardunyaların yerini yenileri almaya başlamış. Ben biliyorum ki, Güler Abla'nın eli değiyor ya, bu sardunyalar da saksılardan taşar yakında...
393503
Hani şu bütün Türkiye'de çocukları torunları olan atlası merak edenler, buyrun buraya...
393504
393507
Senecio, Rapunzel adeta! Karides çiçeği saçlarını bir yakalarsa:D
393505
393506

Lilium
21-04-2013, 23:39
Hoş geldiniz sevgili loveforlife, Çok güzel bir gün geçirdiğinizden hiç şüphem yok, iki üzüntüm var birincisi aranızda olamamak ikincisi ballı karidesi kaçırmak :D
Ne yapalım bahçen olunca ve yapılması gereken işler olunca ihmal edemiyorsun, olsun belki başka bir baharda hep beraber oluruz kısmet diyelim.

Bütün gece başımın üstündeki yıldızları saydım Samanyolunda kaybolacaktım az daha. Bir yıldız kayıyordu, dilek tuttum; bu kadar büyük olmasa da bana da minicik bir bahçe nasip olsa!

Eğer sen burada tavaf ettiysen duanda kabul olur bak görürsün :D

gilan
22-04-2013, 04:55
Çok zevkli zaman geçirmişsiniz. Keyfiniz daim olsun... :)

Fotoğraflar için çok sağ ol loveforlife. :) Her göz başka bir şeyi görüyor, fark ediyor. O yüzden bazen böyle tanıdığımız bahçeleri başka birinin gözünden görmek hoşuma gidiyor. Gerçi belki ben kaçırmışımdır ama mesela taş döşeli yolu ve biberiyeli merdivenleri ilk defa gördüm. Çok güzeller. :)

attar
22-04-2013, 05:58
Bu çam kabukları boy boy, en ufakları adeta öğütülmüşler torflarda kullanılıyormuş.
Biraz daha iri olanları orkide ile uğraşanlar talep ediyorlarmış. Ondan sonra gelen daha irileri de peyzaj da kullanılıyormuş.
Ben ilk defa bunları Ödemiş'te fuarda görmüştüm. O zaman adres almıştım ama sonra bu adresi bulamadım, herhalde yazdığım kâğıdı attım.

Daha sonra da İstanbul'da fuarda gördüm. Fuarda öğrendiğime göre ot çıkmasını istemediğiniz alanlarda kullanılıyor.

Eğer bu alanda da istediğim sonucu alabilirsem, o zaman keyfim gıcır olacak.
Hem görsellik için hem de ot yolma derdinden kurtulmak için pek çok yerde kullanırım diye düşünüyorum.

çam ağacının altında ot bitmez,heralde aynı mantığa dayanıyor, bir yerde okumuştum çam ağacının yapraklarındaki bir madde bunu önlediği söyleniyordu, aynı etken madde kabuğunda da var demekki, fakat bitkilerin gelişimine de zarar verir mi tecrübe etmek gerekir, saygılar...

Güler
22-04-2013, 07:23
Sevgili attar, evet çam ağacının altında ot bitmez, bence güneş almadığından veya çok az aldığından olabilir. Çam ağacının etkisi yapraklarında görünüyor da kabuklarında ne kadar tesirlidir bilemiyorum. Ancak bu malç için kullandıklarımız ilaçlı oluyor, dezenfekte edilmiş oluyor.
Serdiğiniz yerde ot çıkmaması da yine altta kalan toprağın güneş alamaması diye düşünüyorum.
Daha evvel, sonbaharda dökülen sağlıklı (böceksiz ve hastalıksız) yaprakları toplar, yine güller-ortancalar altına tomar tomar doldururdum. Bahar geldiğinde Nisan-Mayıs aylarında onları açtığımda da yine otlanmamış bulurdum. Güneş alamadığı için otlar büyümüyordu.

Şimdi çam kabuklarını 7 adet gülün bulunduğu mini bir alanda kullandım. Ağustos ayında bir sene olacak. Nisan ayında her yerden ot fışkırırcasına çıkmıştı ama bu alanda hiç otlanma yoktu. O alandaki güllerde henüz küllemeye de rastlamadım ama daha erken de olabilir, gözlemekteyim.
Neticeyi sizlerle paylaşırım.

gilan
22-04-2013, 07:25
Sayın attar, ikisinin nedeni farklı. Çam ağcının altında kolay ot bitmemesinin nedeni dökülen çam iğnelerinin pH'ı düşürerek toprağı asidik hale getirmesi. Burada bahsedilen çam kabuklarının ot çıkışını engellemesinin nedeni ise güneş ışığını kesmesi.

mügem
22-04-2013, 12:57
Merhabalar,sevgili loveforlife'ın gözüyle ve diliyle,seyri daha da güzelleşti Güler Abla'nın bahçesinin.Ne dersiniz?

günebakan
22-04-2013, 19:22
Sevgili Loveforlife biz birkaç sene önce bu bahçeyi görme şansına eriştik ama şimdi de ayrı bir güzel ayrıca rehin kalırsan seni kurtarmaya geliriz kiii seni kurtarıp biz rehin kalaım diye:)))

Güzel günler geçirmişsiniz umarım daha güzel günler olur.

YeniGine
23-04-2013, 00:14
İmrenmemek, keşke ben de dememek mümkün değil. (İmrenirken kıskanmadım da desem yalan olur.)
Sevgili loveforlife ne kadar güzel; o güzel bahçeye, o güzel insanların yanına gidebilmişsin sevindim.
Ortamın güzelliklerini bizimle de paylaşmışsın ellerine sağlık. Sağol.

Orhan Özbilgiç
23-04-2013, 08:03
İyiki gitmişssin be kardeşim!
Zira Güler Hanım tüm bu güzellikleri kanıksadığı için olsa gerek, bu kadar çok fotoğraf çekmiyordu.:)
Bende o ortası nazar boncuklu taş döşemeye hayran oldum. Çok güzel döşemişler, ellerine sağlık.
Sanırım biberiyeler arasındaki merdivende çok hoş.
Bitkilerine zaten diyeceğim yok. Bahçemdeki bir çok bitkiyi onda görüp tanıdım.

Neyse;
O güzellikleri, o güzel iki insanla birlikte yaşamak ömrüne ömür katmıştır. Bundan eminim.
Darısı, bizim ve tüm sevenlerinin başına.

loveforlife
23-04-2013, 12:44
İyiki gitmişssin be kardeşim!
Zira Güler Hanım tüm bu güzellikleri kanıksadığı için olsa gerek, bu kadar çok fotoğraf çekmiyordu.:)
Bende o ortası nazar boncuklu taş döşemeye hayran oldum. Çok güzel döşemişler, ellerine sağlık.
Sanırım biberiyeler arasındaki merdivende çok hoş.
Bitkilerine zaten diyeceğim yok. Bahçemdeki bir çok bitkiyi onda görüp tanıdım.

Neyse;
O güzellikleri, o güzel iki insanla birlikte yaşamak ömrüne ömür katmıştır. Bundan eminim.
Darısı, bizim ve tüm sevenlerinin başına.

Sevgili Orhan Ağabey,

Gerçekten de burada olmak ayrı bir zevk! Her şeyden öte bu güzel insanlar bir harika. O taşlı yolu ben de çok beğendim. Hele ki onun ortaya çıkış hikayesini bir bilseniz...

Güler Abla, pirinç ustalarının çeltik tarlalarında giydiği kasığa kadar olan çizmeleri giyerek dereye girip bu taşları bir bir o hünerli elleriyle toplamış önce. Arabanın bagajında taşıyarak getirmiş bahçeye. Önce beton dökülmüş, beton biraz kendini çekince dekor oluşturarak bir bir yerleştirmiş taşları. Arada nazar boncuğunu da ihmal etmemiş. Elbette bu kadar emeğe, bu güzellik çıkmış sonunda ortaya...

Bu akşam eve dönüyorum... Kalbimin bir parçası burada kalacak. En kısa sürede yine burada olma arzusu tüm benliğimi kapladı şimdiden. Bu güzel insanlara verdikleri yaşam sevinci için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...

Güler Abla ve Oğuz Ağabey'in her gelen misafiri aynı güleryüz ve samimiyetle karşılayacağından eminim. Mutlaka görülmeye, tanınmaya değer; bu bahçe ve bu güzel insanlar...

Güler
24-04-2013, 13:05
Sevgili loveforlife'ın biraz daha kalmasını çok isterdim. Büyük yardımları dokundu bana.

İşte ispatı..... tohumlarımı ekti. Güllü kameriyedeki gülleri beraberce bağladık, gül dikenleri kollarını delik deşik etti de hiç şikayet etmedi.

Büyük torunla beraber tohumları ekerken.

394699

Güler
24-04-2013, 13:08
Sevgili Eser İlhan, istediğin Haseki küpeleri bunlar değil mi? Mavi olanlar.
Kökünden fide çıkartmaya gayret edeceğim olmazsa mutlaka tohumlarını toplarım senin için.

394703

394704

394705

mehmetçiçek
24-04-2013, 23:27
Bendeki atlasın annesini görmek sevindirici. İnşallah benim atlasımında bu kadar büyüdüğünü görürüz. Torununuz yerini sevdi. Az da olsa boyu uzadı. Bu da tuttuğunu ve köklendiğini gösterir sanırım. tekrar teşekkürler.

Muda
25-04-2013, 12:20
...... Ben de sardunya saksılarımın temizliğine başladım. Temizlediklerimi yine limonluğa kaldıracağım. Çünkü havalar daha soğuk hele geceleri 4-5 dereceye düşüyor ısı. Biraz daha ısınsın havalar, ondan sonra balkondaki yerlerini alırlar.

Balkona taşıdığım saksıların otlarını yoldum. Sardunyaları çıkartıp, kurumuş bozulmuş dallarını kesip attım. Çok köklenmişleri ayırdım.
Temiz ve gübreli toprak hazırladım, boşalan saksıları güzelce yıkadım.
Benim saksılarım büyük ve derin. Toprakla doldurduğum zaman hem saksıları kaldırmam zorlaşıyor hem de bitki derin saksıda daha ziyade köke çalışıyor ve çiçeklenme daha az oluyor.
Bu yüzden saksının 1/3 ünü boş tutuyorum. Bunu da poliüretan tabakalarla yapıyorum.

Saksılardan çıkan toprakları da ziyan etmemek gerekiyor. El arabasına doldurduğum saksı toprağını vakit bulduğumda bahçe fırınını yakarak pişireceğim. Böylece içindeki zararlı böceklerden de larvalarından da kurtulmuş oluruz. Daha sonra biraz gübre ile zenginleştiririm.

Temizlenecek ve temizlenen saksılar.

391402

391403
Güler hanım bahçeniz çok güzel. Çoğu arkadaşımızın bahçelerinin bu şekilde olması mümkün değil. Yapabildiğimiz kadar bir şeyler yapmaya çalışacağız. Sardunyalar konusunda Eskişehir'den rahmetli olan dayımın yaptığı bir uygulama vardı. Her sonbaharda bahçedeki tüm sardunyaları topraktan söker kök kısımları havada olacak şekilde bodrumda iplere bağlayarak baharın gelmesine kadar muhafaza ederdi. Bahar geldiği zaman yeniden bahçeye diker gayet güzel kış aylarını geçirerek yaz aylarında çok güzel çiçekler açarlardı. Bitki kökleri havada ve hiçbir yere değmeden ters durduklarında nasıl durduklarına şaşırmıştım. Bende saksı içinde oldukları için hiç denemedim. Denerseniz en azından bir kısmını deneyin. Aynı haseki küpelerinin tohumlarını ondan almıştım. Uzun bir süre çiçeklendiler. Evin önündeki bahçe kalmayınca onlar da gitti.

loveforlife
25-04-2013, 13:36
Sevgili loveforlife'ın biraz daha kalmasını çok isterdim. Büyük yardımları dokundu bana.

İşte ispatı..... tohumlarımı ekti. Güllü kameriyedeki gülleri beraberce bağladık, gül dikenleri kollarını delik deşik etti de hiç şikayet etmedi.

Büyük torunla beraber tohumları ekerken.

394699

Canım Ablacığım benim,

Elimden geliyorsa, becerebiliyorsam, ne mutlu bana! Dur daha... O tohumlar şaşırtılacak, gerçek yerlerine alınacak, açan çiçekleri fotoğraflanacak, tohumları alınıp paylaşmak ve gelecek yıllarda can olmak üzere toplanacak? Eeeee, kim yapacak bunları? Ben gönüllüyüm, yardıma gelenler de olur herhalde;)

Sizi ÇOK seviyorum...

Eser İlhan
25-04-2013, 19:35
Sevgili Eser İlhan, istediğin Haseki küpeleri bunlar değil mi? Mavi olanlar.
Kökünden fide çıkartmaya gayret edeceğim olmazsa mutlaka tohumlarını toplarım senin için.

394703

394704

394705

Evet.. Çok güzeller. Ben şimdiye kadar bu bitkiyle hiç ilgilenmedim. Bu mavileri görünce birden aşık oldum galiba ;) Ama pembeleri küsmesin, onlar da güzelmiş...
Mesajı görmediğinizi düşünerek ve sonradan biraz fazla laubali olduğuna karar vererek silmiştim. Karşılaşınca yüzyüzeyken isterim dediydim kendi kendime. Ama siz görmüşsünüz. Teşekkürler :p

Güler
26-04-2013, 11:01
Sevgili Eser İlhan, ben, biliyorum ki bitkilere aşık olanlar duramaz beğendikleri bitkileri talep ederler. Bu da çok normaldir. Hani sigara tiryakileri (başlarına vurduğunda) hiç tanımadıkları birinden nasıl bir sigara veya ateş isterler ya, aynen onun gibi.

Lütfen hiç çekinme, benden herşey talep edebilirsin. Bütün bitkilerimi severek paylaşırım.
Ben de bahçede mavi tonlarını çok severim. ;)

Pembeler hakikaten çok güzel.

Güler
29-04-2013, 14:39
Atlas'ım için " benim vefalı atlasım " derim hep, dediğim kadar yok mu?

396978

396979

396980

Güler
29-04-2013, 14:41
Bakım yapılmasını bekleyen karanfiller ve yeni yeni açan Müge.

396981

396982

396983

Güler
29-04-2013, 14:53
Clematislerin bazı türleri açmaya başladı.

396989

396990

396991

396992

396993

Güler
29-04-2013, 14:54
396996

396997

Güler
29-04-2013, 14:56
Ceylanlar başlıyor....
Yıldız sardunyam da çok güzel açtı.

396998

396999

Güler
29-04-2013, 14:58
Bodrum Papatyaları....

397005

397007

Güler
29-04-2013, 15:01
İspirya ve Vangelya kardeşliği. Her ikisi de kocaman çalı oldular.

397012

397013

397014

397015

Güler
29-04-2013, 15:03
397016

397017

Güler
29-04-2013, 15:04
Çim alan biçildi ve ilk sulama yapıldı.

397023

Güler
29-04-2013, 15:06
Örgü çitlerin yenilenmesi gerekiyor. Fındık dalları geldi.

397024

Güler
29-04-2013, 15:12
Yağmur, yağmur.... toprağın kalitesi değişti. Aniden başlayan sıcak da toprakta çatlaklar yaptı. Bu durum bahçelerde hiç istenmeyen bir olaydır. Toprağın nemi bu çatlaklardan uçar ve toprak iyice sertleşir, adeta beton gibi olur.

Güllerin ilaçlamaları da yağmurlardan aksadı. Böceklenme için yapıldı akabinde fungasit grubu ilaçlama yapılması gerekiyordu geç kalınınca yapraklarda kara lekeler baş gösterdi. 10 - 15 kadar gülün yapraklarında bol miktarda görünüyor, hemen ilaçlama yapacağım.
Bu kara lekelere rağmen açan gülüm.

397034

397035

397036

Güler
29-04-2013, 15:14
Güller yavaş yavaş açıyor....

397042

397043

397044

397045

Güler
29-04-2013, 15:16
Kartopu yine çok güzel açtı. O kadar büyüdü ki.

397053

397054

397055

h_dogan
29-04-2013, 16:48
Güler Hanım kara leke için hangi ilacı kullanıyorsunuz. Bizim burda genelde külleme oluyor.

edelvays58
29-04-2013, 20:16
Güler Hanım,
yine muhteşem görüntüler:-). Bana gönderdiğiniz atlas çeliğini ikiye bölüp ekmiştim. Her ikisi de tuttu ve filizlenmeye başladı. Çok mutlu oldum. Tekrar teşekkürler.
Bir sorum olacak: ben her iki çeliği de aynı saksıya diktim ve saksı da çok büyük değil. Bir süre böyle kalsınlar mı, yoksa şimdi ayrı ayrı saksılara alsam mı? Karar veremedim.

Güler
29-04-2013, 23:15
Sevgili edelvays58, madem tuttular bırakın kalsınlar, şimdi oynatmasanız daha iyi olur sanki.

Güler
29-04-2013, 23:26
Sayın h dogan, ben kara leke ve pas hastalığı için Antracol WP 70 kullanıyorum. 10 litre suya 20 gr. katıyorum. 7 gün ara ile bir daha yapıp bırakıyorum. Koruma amacı ile ayda bir de yapmakta fayda var. Hastalıklı yaprakları toplayıp yakmak gerekir.

Külleme için de önce Topas yapıyorum, on gün sonra da Cosevet DF ile devam ediyorum. Aynı ilacı kullanmamakta fayda var, bir defa Topas yaparsanız ikinci ilaçlamada daha başka bir külleme ilacı kullanmak daha iyi netice veriyor.

tekomusti
30-04-2013, 05:20
Ablacım günaydın merhaba
Çok güzel görüntüler ellerinize sağlık kolay gelsin
Esen kalın

Güler
30-04-2013, 22:23
Teşekkür ederim sevgili tekomusti.

Misafirlerimizi yolcu eder etmez soluğu bahçede aldık. Sıkı bir kahvaltı sonrası Oğuz bağına, ben de güllerime yollandık.

Siz, siz olun güllerle uğraşırken mutlaka uzun kollu bir gömlekle işe girişin, aksi takdirde benim kollarım, ellerim gibi her tarafınız gül dikenleri ile çizilir, kanar, daha sonra da su değdiğinde biber gibi yanar.

Önce kuru dalları temizledim, sarmaşık güllerini biraz seyrelttim, gül çanaklarının otları temizlenip, toprak biraz kabartıldı. Önce sulama daha sonra da kara lekeler için Antracol WP 70 yapıldı.

Öğle yemeği yiyemedik, saat 16.00 da çay demleyip ikişer tost yedikten sonra bahçe mesaisine devam diyerek yine işe koyulduk. Oğuz 18.00 de içeri girdi, ama benim eve girişim 19.30 u buldu.

O kadar da yorgundum ki, ağza atılacak yemek de yok, Allahtan geçen sene bol miktarda domates suyu yapmıştım, hemen bir çorba, erişte ve cacık imdadıma yetişti.
Yarına Allah kerim. ;)

Isparta gülünü bağlamak için çaktığım kazık yan yatmıştı, değiştirmek istedim.
Kazığı topraktan çıkartınca topraktaki ucu dikkatimi çekti. Baktım kurtlar var.
" Bunlar da neyin nesi" diyerek içi iyice boşalan kazığı kırdığımda gördüğüm manzara beni çok şaşırttı. Koca dalın içi tamamen boşalmış binlerce kurta tünel olmuş. Bir de hızlı trafikleri var, şaşarsınız. Hemen fotoğrafladım.

397805

397806

Güler
30-04-2013, 22:26
Açmış clematislere yavaş yavaş yeni türler de ekleniyor.

397824

397825

397826

Güler
30-04-2013, 22:28
Yarın daha çok gül fotoğrafı eklemeye çalışırım.

397833

h_dogan
01-05-2013, 09:33
Isparta gülünü bağlamak için çaktığım kazık yan yatmıştı, değiştirmek istedim.
Kazığı topraktan çıkartınca topraktaki ucu dikkatimi çekti. Baktım kurtlar var.
" Bunlar da neyin nesi" diyerek içi iyice boşalan kazığı kırdığımda gördüğüm manzara beni çok şaşırttı. Koca dalın içi tamamen boşalmış binlerce kurta tünel olmuş. Bir de hızlı trafikleri var, şaşarsınız. Hemen fotoğrafladım.

397805

397806

Bunlar termit, beyaz karınca da denir. Odun dokularını ve diğer organik kökenli maddeleri yiyerek büyük zarar verirler. ;)

edelvays58
01-05-2013, 21:55
Güler Hanım,
clematisleriniz harika. Emeğinize sağlık. Son günlerde inanılmaz çok ilgiliyim kendileriyle:-))). Ama o kadar zor bulabiliyorum ki. Bursadaki bütün çiçekçileri, koçtaş ve Bauhaus'u dolaştım. Sadece bir yerde Justa bulabildim. Ama aramaya devam.
Termitler çok ilginç. Ama eminim ki onlar da doğada bir işe yarıyordur:-)).

Güler
02-05-2013, 08:19
Sevgili h dogan, verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Sırık olarak kullandığım o dalı hemen attım. Bitkinin kökünü de eşeyim mi? Temizlik yapmam gerekir mi?

Güler
02-05-2013, 08:39
Evet arkadaşlar, güllerin pek çoğu daha yeni yeni tomurcuklandılar. Erken açanların çoğu sarmaşık olanlar.
Bahçede hızlı bir çalışma içindeyiz. Bir yandan çitler tamir ediyor, bir yandan çimler-otlar biçiliyor, ilaçlama yapılıyor.
Oğuz da fırsat buldukça sebze ekilecek tarhları hazırlıyor. Sabah 05.30 eşim bahçede. Ben ancak saat 07.00 gibi çıkabiliyorum. Güneş bahçeye vurmadan fotoğraf çekiyor, daha sonra da yapılacak işleri listeliyorum.

Dünkü çalışmada çitleri ördük, kazıkları Sezgin çaktı, ben de fındık dallarını geçirmelerine yardım ettim. Bütün gülleri ilaçladım, Oğuz bahçeyi biçti.
Gül çanaklarını temizleyip, çam kabuklarınının yarısını döşedik.
Bugün Gönen'e gidip, hem kargo vereceğim hem de Orhan Özbilgiç'in yolladığı kargoyu alacağım. Çalışma işi öğleden sonraya kaldı.

Bu arada çektiğim fotoğraflar.....

Çit örülüyor

398450

398451

398452

Güler
02-05-2013, 08:41
Yama otları yolundu, ince bir çapa yapılıp çiçekleri ekilecek.

398453

Güler
02-05-2013, 08:44
Kameriyenin bir tarafını güller sardı, diğer tarafından da clematisler tırmanıyor.

398454

398455

398456

h_dogan
02-05-2013, 08:50
Biraz araştırdım kesinlikle bulaşık olan materyalleri toplayıp termitlerle beraber imha edin.

Güler
02-05-2013, 08:55
Aşılarım tuttu. Bayağı bayağı kendini belli ediyor.
Bu, Edirne gezisinde aldığımız armut çeliği.

398460

Güler
02-05-2013, 08:58
Clivia operasyonum iyi yolda, bitkide gözle görünür bir iyileşme var.

398461

Güler
02-05-2013, 09:00
Kışı dışarıda geçiren citronella, yeni yeni yapraklar çıkartıyor. Limon rengi yaprakları hem iri hem de çok hoşuma gidiyor.

398462

Güler
02-05-2013, 09:02
Camelya, halâ çiçek açıyor, tomurcuk veriyor.

398463

Güler
02-05-2013, 09:04
Sardunyalar...

398464

398465

398466

Güler
02-05-2013, 09:11
398471

398472

Güler
02-05-2013, 09:13
Güller...

398473

398474

398475

398476

398477

Güler
02-05-2013, 09:15
398478

398479

398480

Güler
02-05-2013, 09:16
398481

398482

398483

yagmur
02-05-2013, 11:13
cok guzel bahceniz var sn guler elinize saglik:p

Güler
02-05-2013, 11:42
Teşekkür ederim sevgili yagmur.

cengoakca
02-05-2013, 12:41
Güler Hanım merhaba.
Balkonda sarmaşık gül ile ilgili görüşmüştük sizinle.
Kısmet olursa önümüzdeki hafta kokulu sarmaşık gül almayı düşünüyorum.
Ama geçen gün konuştuğum bir çiçekçi kafamı karıştırdı.
Saksıdaki kimyasalları engellemek için Gülü koyacağım saksı ne kadar büyük olursa olsun içten teneke ile çevirmeliymişim.Yoksa yaşatamazsın dedi.Ne dersiniz?
Birde Mayıs başında İstanbul a geleceğinizi söylemiştiniz.Bana gübre getirecektiniz.Cep numaram sizde var.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Güler
02-05-2013, 13:10
Tenekeyi genelde ortancalarda kullanırlar, gül için ilk defa duyuyorum. Balkonlarında gül yetiştiren pekçok arkadaşımız var, sanmıyorum ki saksı içini teneke ile kaplasınlar. Siz isterseniz yine de sorun.

Siz büyükçe bir saksıda yapın, eğer bu teneke kaplayamadığınızdan dolayı gülünüz bozulursa ben size bir sarmaşık gülü hediye ederim.

Cumartesi sabahı gübrenizi benden alabilirsiniz.

Fagus Sylvatica
02-05-2013, 14:28
Güler hanım ben bu bahçeyi nasıl daha önce görmemişim. Nasıl bir güzellik o. Bence müze niyetine gezdirilmeli, Galler botanik bahçesi gibi! Elinize, emeğinize sağlık. Beğenilecek okadar çok şey var ki bir ara zaman ayırıp ssırf bu işle ilgileneceğim :D

Güler
02-05-2013, 19:43
Eeee pes yani, hem Bandırma'da oturun hem de bahçeyi sanaldan dolaşın. Manyas o kadar da uzak sayılmaz değil mi?

Vaktiniz olduğu bir zaman bekleriz. Daha evvelden haberdar ederseniz mutlu olurum.

jeozuu
02-05-2013, 20:01
Evet arkadaşlar, güllerin pek çoğu daha yeni yeni tomurcuklandılar. Erken açanların çoğu sarmaşık olanlar.
Bahçede hızlı bir çalışma içindeyiz. Bir yandan çitler tamir ediyor, bir yandan çimler-otlar biçiliyor, ilaçlama yapılıyor.
Oğuz da fırsat buldukça sebze ekilecek tarhları hazırlıyor. Sabah 05.30 eşim bahçede. Ben ancak saat 07.00 gibi çıkabiliyorum. Güneş bahçeye vurmadan fotoğraf çekiyor, daha sonra da yapılacak işleri listeliyorum.

Dünkü çalışmada çitleri ördük, kazıkları Sezgin çaktı, ben de fındık dallarını geçirmelerine yardım ettim. Bütün gülleri ilaçladım, Oğuz bahçeyi biçti.
Gül çanaklarını temizleyip, çam kabuklarınının yarısını döşedik.
Bugün Gönen'e gidip, hem kargo vereceğim hem de Orhan Özbilgiç'in yolladığı kargoyu alacağım. Çalışma işi öğleden sonraya kaldı.

Bu arada çektiğim fotoğraflar.....

Çit örülüyor

398450

398451

398452

Merhaba Güler Teyze,
Ben de bu çitin çok amatörcesini yaptım bahçeme. Uygun malzeme olmayışından, bahçede bulduğum çalıları kullanabildim ancak. Fındık dallarıyla harika olmuş.

Güler
02-05-2013, 20:08
Teşekkür ederim. Daha evvel ben de yukarıdaki terasda karışık dallardan yapmıştım ama pek dayanmadı, birkaç senede çürüdü. Sonra yine aşağıya yaptık, fındık dallarının daha dayanıklı olduğunu duymuştum. Bayırdan odun kesenlere rica ettim getirdiler. Yaptığımız çit uzun zaman dayandı.
Şimdi yeniden yükselterek yapmak istedik, yine uzun fındık dallarını kullandık.

loveforlife
02-05-2013, 20:14
Kameriyenin bir tarafını güller sardı, diğer tarafından da clematisler tırmanıyor.

398454

398455

398456

Ah o kameriye... Onca emeğin tadını çıkartmak şart orada;)

YeniGine
03-05-2013, 00:29
Sevgili, CAN Güler Hanım; Allah'ım kolaylıklar versin. Çok şükür yine güzellikler başladı; hep derim, 'Ah o bahçede, sizlerle olabilmek.' Derler ya çok isteyince olurmuş, kimbilir belki olur inşallah... Ellerinize, gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah...

Fagus Sylvatica
03-05-2013, 21:53
Eeee pes yani, hem Bandırma'da oturun hem de bahçeyi sanaldan dolaşın. Manyas o kadar da uzak sayılmaz değil mi?

Vaktiniz olduğu bir zaman bekleriz. Daha evvelden haberdar ederseniz mutlu olurum.

Sağ olun Güler hanım davetiniz için, o bahçede bulunmak ve sizinle tanışmak ayrıcalığına kavuşmayı ben de yürekten isterim. Ama şimdilerde okulun en yoğun zamanları; sınavlar, ödevler. Umarım bir ara vakit bulurum. Sağlıcakla kalın ve o bahçeye gözünüz gibi bakmaya devam edin :D

sguven
03-05-2013, 22:02
Güler Hanım günlerdir roman okur gibi bahçenizi okuyorum,benim gibi bir acemi için hem bir görsel şölen hem de ansiklopedi tadında doğrusu. Geçen ay katıldığım Çankaya Belediyesinin bahçıvanlık kursunda herkes hocalara doğal ilaçlar konusunda baskı yapınca kara leke için bir ölçü süte dokuz ölçü su önermişlerdi sonra burada forumlarda da denk geldim ve güllerime ortancalarıma uyguladım. İki hafta sonra tekrar etmem gerekiyor taze çıkan yapraklar iyi görünüyor ama henüz lekelenenlerde bir düzelme göremedim ilaç sokmam bu bahçeden içeri deyip:))) çok mu büyük konuştum yoksa... Çok çok sevgi ve saygılar ...
Sinem güven

Güler
04-05-2013, 09:07
Teşekkür ederim sevgili srkadaşlar.

Sevgili sguven, denemekten bir şey olmaz, bir iki güle denerim, bakarsınız iyi netice alırız. Teşekkür ederim.

Lilium
04-05-2013, 11:19
398452[/CENTER]

Güler abla cit çok güzel olmuş, oğuz abimin eline sağlık, Oğuz abi eskiden citcimiydi? :D

Kuruduktan sonra birde vernik atalım hem daha güzel durur hem daha dayanıklı olur.

Bi ballı karidese yaparım vallah :D

Nagihan duymasın beni boşar :D

Güler
04-05-2013, 17:15
Hoş geldin. Yok vernik istemem, doğal hali daha güzel duruyor.
İstediğin ballı karides olsun, sana her zaman yaparım. Ne yapalım eşin sevmiyor. ;)

bebe06
04-05-2013, 17:58
Bayıldım bayıldım bayıldım. Tek kelimeyle harika. Manyasın toprağını seviyorum. :) Çok akrabamız var kızıksada gönende susurlukta ılıcada muradiyede :) Ellerinize sağlık. Oralara gelirsem dışarıdan da olsa bahçenize bakacağım inşallah sevgiyle kalın.:)

Güler
04-05-2013, 23:54
Sevgili bebe06, ne güzel bir haber bu.
Balkonda otururken Kızıksa'nın ışıklarını seyrederim ışıl ışıl. İstanbul'a gelirken bazen yolu değiştirir Muradiye köyünden geçerim. Gönen'i komşu kapısı yaptım sık sık kargo göndermeye giderim, Lilium arkadaşımızı ziyaret ederim.

Buyrun gelin, beraberce çay içeriz bahçede.

serkan_istanbul
08-05-2013, 11:25
Tekrar tekrar geziyorum bahçeyi ellerini sağlık abla. Sevgiler.

gulcingiller
08-05-2013, 14:00
Bahceniz gercekten cok guzel Guler hanim emeginize saglik. Her kosesinde ayri bir ozen var keyfini cikartmaya bakin her dakikanin.

Güler
09-05-2013, 23:54
Teşekkür ederim arkadaşlar.

doztayfundil
11-05-2013, 22:39
Sevgili Sabah, çok haklısın. Yavaş yavaş aklıma geldikçe yazayım. Sitemizde okumak istediğim o kadar çok şey buluyorum ki.
Sorularından bazılarına şimdi cevap vereyim.
Bahçe düzenlemesi için hiç profesyonel yardım almadım. Hayalimde de bir bahçe örneği yoktu. Plan ise hiç yoktu. Genelde sevdiğim bitkileri kullandım. Tabi bazen çok istediğim halde ve 3-5 defa denememe rağmen yöre iklimine uymayan bitkilerimi yaşatamadım, ama pes etmedim hala da uğraşıyorum. Bahçeye bir limonluk yaptım (hikayesini daha sonra anlatırım) dış mekanda yetiştiremediklerimi saksı içinde orada tutuyorum ve kendi kendime oh bende de var ya diyorum..
Bu konuda hiç eğitim almadım. Bol bol kitabım var onları okuyorum, bu bana uyar, yok şunu nu mu denemeliyim diye fikir yürütüyorum.
Mesela; daha evvel siteye yüklediğim 8 şeklinde bir kaaranfil sepetim var. Belki görmüşsünüzdür. Onu yapmam çok enteresan oldu. Eşim İstanbul'da işi dolayısıyle ben de Manyas'tayım, o hafta sonu gelecek. Bütün gün elimde kağıt kalem, bahçeyi talan ediyorum. Nereye ne yapabilirim diye. Bu arada çok da ot yolmuşum , yorgun argın eve girdim, banyo yapıp yattım. Saat herhalde 9 cıvarı o kadar yorgunum ki ellerimi kremledim yatak çarşafları batmasın diye birer de poşet geçirdim, bir de 1 asprın aldım. Vallahi yatakda sağdan sola dönerken bile inliyorum. Allahtan eşim yanımda değil, yoksa kendini öldürüyorsun, kafana takdığını hemen yapmak istiyorsun diye kıyameti koparıyor.
Yorgunluktan başladım ağlamaya hem de avaz avaz. Neyse, aklıma sepeti yapmayı koydum. Koydum da sepeti ne ile yapayım, lavantin mi kullanayım, şimşir mi? Tamam, Lavantin kullanacağım daha hoş olur, miss gibi de kokar. Peki acaba kaç lavantin gerekiyor? Hayalimde kuruyor, sayıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir de baktım ki saat olmuş gecenin 2.30 u. Sağa dön olmuyor, sola dön olmuyor. Olacak gibi değil; Güler kalk kızım ölç dedim. Elime bir fener aldım, çıktım bahçeye. Sepeti yapmayı planladığım yere geldim, başladım adımlamaya çünkü lavantinleri 30cm de bir ekeceğim. Bir büyük, bir de küçük daire canlandırdım kafamda. 120 tane lavantine ihtiyacım var. Ohhh be dedim kendi kendime. Ama o halimi bir gözünde canlandır. Gecenin karanlığı ve saat 2.30, benim üzerimde beyaz uzun bir gecelik, elimde fener bahçede daireler çizerek adımlıyorum. Eğer komşulardan biri o saatlerde uyanık olsa da beni görseydi kimbilir ne korkardı.
Sepet hikayem bu, lavantin hesabını yaptıktan sonra da eve gidip mışıl mışıl uyudum.

Şuan biliyorum ki bu geceyi sizin bahçenizle sonlandıracağım. Anlattıklarınızın herbirini yaşayan yolun başında birisiyim. Bütün gece yogunluk ağrılarından ve hayal kurmaktan uyuyamıyorum. Hafta sonları hiç biryere gitmeyen gündüz bahçede, hergece birinin bahçesinde konuk olarak geçiriyorum. Hafta içi işten koşa koşa eve gelip yemek yapmadan bahçeye koşuyorum. ( evin halini siz düşünün :))

Güler
11-05-2013, 23:43
Ne güzel uğraştır sayın doztayfundil, üstelik siz daha çok gençsiniz. Eminim ki ileride harika bir bahçeniz olacaktır.
Bu akşam vaktim yok, yarın yola koyulacağım ama en kısa zamanda bahçenize girmeye gayret edeceğim. Kolay gelsin.

tekomusti
12-05-2013, 08:02
ablacım günaydın nasılsınız dört gözle güzel resimler bekliyorum ;)
yolladıgınız clematis çok güzel büyüyor çok teşekkür ederim
esen kalın

Güler
12-05-2013, 20:59
Bugün İstanbul'dan Manyas'a döndüm. Bahçeye girdiğimde gül , filbahri, hanımeli karışımı harika bir koku denizine dalmış gibi oldum.

Kameriyedeki kokulu sarmaşık gülünün bütün goncaları kıpkırmızı açmış, harika bir görüntü sergiliyor. Diğer taraftan da renk renk clematisler tırmanmış, kocaman çiçeklerini açmışlar.

Yarın sabah inşallah bol bol fotoğraf çekerim.

Sardunyalarım da hizaya girmeye başladılar.

Yeni misafirlerim calibrocha lar da askıdaki yerlerini aldılar.

Bahçe yavaş yavaş oturuyor. ;)

Güler
13-05-2013, 22:56
Pekçok fotoğraf çektim, ancak sık sık kesilen elektrik yüzünden yükleme fırsatım olmadı.

Bahçedeki güller çok güzel açtılar, her taraf mis gibi gül kokuyor.
Bir yanda sarı güller, diğer yanda kırmızılar, eflatun, sıklamen renkli olanlar ve alev alev yanıyormuş hissini veren çok güzel güllerim var. Ne yalan söyleyeyim, güllerim ile övünüyorum.
Siz ne dersiniz, güzel değiller mi?

403946

403947

403948

403949

Güler
13-05-2013, 22:58
403953

403954

Güler
13-05-2013, 23:07
403955

403956

403957

403958

Güler
13-05-2013, 23:12
403963

403964

403965

403966

403967

Güler
13-05-2013, 23:22
403972

403973

403974

403975

Güler
13-05-2013, 23:29
403982

403983

403984

403985

403986

YeniGine
13-05-2013, 23:29
Sevgili Güler Hanım; gülleriniz harika, tablo gibi maşallah!.. Şu daha, bu daha güzel diyemeyeceğim hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.

mandalinleerik
13-05-2013, 23:35
Güler Hanım, hepsi o kadar güzel ki tekrar tekrar bakıyorum çektiğiniz fotoğraflara.
Ama 1. fotoğraftaki güle bayıldım. Gerçekten dediğiniz gibi "Alev alev yanan" bir gül. Gözümü ayıramadım.
Tabii ki her birine kocaman bir maşallah. Emeğinize, ellerinize sağlık.

Güler
13-05-2013, 23:38
403988

403989

403990

403991

mügem
13-05-2013, 23:43
Güler ablacım güllerinle ne kadar övünsen az...

Güler
13-05-2013, 23:50
403992

403993

403994

403995

403996

Güler
14-05-2013, 00:04
403999

404000

404001

404002

404003

Güler
14-05-2013, 00:13
404006

404007

404008

404009

404010

Güler
14-05-2013, 00:31
404011

404012

Güler
14-05-2013, 00:36
Güllü kameriyedeki güllerin kokusu harika.

Buyrun gelin çayımızı burada içelim, Salkım söğüdün gölgesi, güllerin kokuları ve diğer taraftaki clematislerin görselliği sizleri mest edecektir.

404013

404014

404015

404016

Lilium
14-05-2013, 00:45
Evet arkadaşlar cenneti görmeyen var mı?

Cenetten kareler..

Bak bak burnunu çek,

Kokuları taaa gönene geliyor

Hangisini beğeneceğimi şaşırdım,

Beyaz enzimden alsaydım bu kadar şarhoş olmazdım,

Oğuzz abemwe selvm

Kaffam iyse sarkoş oldum ben giddem.

Güler
14-05-2013, 00:54
404017

404018

404019

404020

404021

Güler
14-05-2013, 00:55
404022

404023

404024

Güler
14-05-2013, 00:57
404025

404026

404027

Güler
14-05-2013, 01:15
Sardunya saksıları balkondaki yerlerini aldılar....

404028

404029

404030

404031

404032

Güler
14-05-2013, 01:18
404036

404037

404038

Güler
14-05-2013, 01:22
404039

404040

404041

404043

YeniGine
14-05-2013, 01:23
Sevgili CAN Güler Hanım, maşallah, maşallah!.. Gece gece, bu saatte valla beni mest ettiniz. Güller, sardunyalar, bahçe, yeşil alanınız hangi birisini söylesem ki herşey mükemmel, her zamanki gibi gayet güzel gidiyor. Bahçe coşuyor da coşuyor, ellerinize, gönlünüze sağlık. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.

YeniGine
14-05-2013, 01:28
404039

404040

404041

404043

Sevgili Güler Hanım bu sardunyalarınızı mesajımdan sonra gördüm. :eek: :eek: Nedir bu sardunyalar böyle, kocaman maşallah yaprak yok hep çiçek nerede ise. Bunun sırrı diye birşey yok zaten bence, bitkeliriniz sizi biliyorlar...

ıldır
14-05-2013, 01:29
Yaşayan bahcenızı gezdım yıne bu gece..Güzel kelımesi sönük kalıyor...Allah güç kuvvet ve bu güzellikleri yaşıyacak uzun ömürler versin...

Güler
14-05-2013, 01:30
Kartopunun çiçekleri bitti. Bembeyaz olan kocaman kartopu çiçekleri solduklarında renkleri pembeye dönüştü ve bitkinin altına sanki pembeden bir halı döşediler.

404044

Güler
14-05-2013, 01:34
Birkaç kare daha yükledikten sonra paydos diyeyim.
Yarın yine değişik alanları çekerim.

404045

404046

404047

404048

Güler
14-05-2013, 01:37
Atlasımı mutlaka görmeniz gerekir. Harika bir görüntüsü var (Maşallah)
Şimdilik iki kare basıyorum, yarın bitkinin tamamını fotoğraflarım.

404049

404050

YeniGine
14-05-2013, 01:37
Sevgili Güler Hanım; maşallah bitkilerinizde hiç yaprak yok, hepsi çiçek. Maşallah!..
Ellerinize sağlık, iyi geceler, iyi uykular, inşallah yarın gece devam diyelim... Sağolun.

syuksek
14-05-2013, 06:49
Güler Hanım,

Güller, clematisler, sardunyalar ve tabii ki atlas çiçeğiniz çok güzeller...
Atlas çiçeğinizin ünü ve torunları sınırlar ötesi, umarım ben de bir gün toplantılara katılıp sizden bir çelik alabilirim...

Bahçenizi zaten çok beğeniyorum ama bu sabah daha da güzel her şey...
Sizin ve eşinizin elinize sağlık...

Acaba kamelyada ki gülün cinsi nedir ? Kokulu mudur ?

Sevgiler

Güler
14-05-2013, 07:08
Günaydın syuksek, şu sıralar bahçede güller şov yapıyor desem inanın bana.

Bu sabah uyandığımda ince ince yağmur çiseliyordu, pencereyi açtığımda içeriye nefis gül kokuları ve hafif bir toprak kokusu geldi.
Hemen üzerime sabahlığımı geçirip bahçeye çıktım. Biraz ıslansam da birşey olmaz ama şu somon rengi gülün üzerindeki yağmur damlalarını dudaklarımda hissettmek istiyorum dedim.

Siz güllerinizi öper misiniz? Ben avuçlarımın arasına nazikçe alır, güzel mis kokulu yapraklarına öpücükler kondururum, onlara bu güzellikleri sundukları için teşekkür ederim.

Kameriyedeki güller, harika kokulu, koyu kırmızı, yarı kadife, iri çiçekli. Çok seneler evvel aldığımda bana Monte Carlo gülü demişlerdi ama adıının yanlış olduğunu seneler sonra öğrendim.
Hani çok eskilerde, eski köşklerin bahçelerinde olurdu bu sarmaşık gülleri. Bir yandan bunlar sarar, diğer yandan kokulu Isparta gülleri.

Ben de çok seviyorum bu gülleri. Çok yoğun kokulu.

Gezilerinizi takip ediyorum, buyrun gelin güllü kameriyede, nefis kokular içinde beraberce çay içelim, çok mutlu olurum. ;)

syuksek
14-05-2013, 09:42
...Biraz ıslansam da birşey olmaz ama şu somon rengi gülün üzerindeki yağmur damlalarını dudaklarımda hissettmek istiyorum dedim.

Siz güllerinizi öper misiniz? Ben avuçlarımın arasına nazikçe alır, güzel mis kokulu yapraklarına öpücükler kondururum, onlara bu güzellikleri sundukları için teşekkür ederim.

Öpmez miyim, hele o burnunu gömerek koklayıp tüm hücrelerine doldurduğun ısparta gülleri...
Gülün pürüzsüz yaprakları kızımın ilk doğduğunda ki yanağını hatırlatır bana :)

Gezilerinizi takip ediyorum, buyrun gelin güllü kameriyede, nefis kokular içinde beraberce çay içelim, çok mutlu olurum. ;)
Aslında Balıkesir memleketim, her yıl içinden öylece geçip yazlığa gideriz.
Ben de sizinle tanışıp sohbet etmeyi ve bahçenizi ziyaret etmeyi çok isterim. Kim bilir belki bir gün...

Sevgilerimle...

Sonul
14-05-2013, 10:03
Tanrının sevdiği kuluna armağanı gibi, işte cennet bu olsa gerek. Tebrikler Güler abla ve Oğuz abi.

hozat
14-05-2013, 10:19
Tek kelimeyle muhteşem, emeğin karşılığına doğanın teşekkürü bu olmalı...

Tüm güzellikleri yerinde görüp mest olmaya geliyorum. Bekle beni GÜLLER ve sevgili GÜLER..

Güler
14-05-2013, 10:55
Güzel sözleriniz beni çok mutlu ediyor, ve yorgunluklarımın karşılığı işte bu diyor, mutlu oluyorum.

Bekliyorum hozat, arayı açma ki güllerin güzellikleri gör.

Sevgili Sonul, teşekkür ederim.

Sevgili YerniGine, teşekkür ederim. Ceylanlar ile sardunyalar balkonumun güzellikleri oluyor, daha sonra bunlara Lilyum saksıları eşlik ediyor.
Zaten bütün gün balkon veya güllü kameriyede geçiyor, yatmadan yatmaya eve giriyoruz.
Sizin gecelemeli seyahatlerden uzak durduğunuzu biliyorum. Arkadaşlarla konuşun minibüsü günü birlik ayarlayın ve gelin, çok mutlu oluruz.

Sağ olasın sevgili ıldır, Allah çok daha güzellerini sizlere nasip etsin.

Sevgili syuksek, yazlığınıza geçerken uğrayın, gerçi o zaman güllerim bu kadar coşkulu olmayabilir ama yine de bahçede keyif alabileceğiniz şeyler olur.

selenn
14-05-2013, 13:13
Tevekkeli değil telefonlarda sesin soluğun çıkmıyor yorgunluktan teyze :) Ama verdiğin emek, hissettiğin yorgunluğun neticesi bu güzel kareler. Gülleri (en çok da alev alev renkli olanı), clematisleri, atlası izlerken mest oldum. Sardunyalar rengarenk, kocaman çiçekleri ile huzur veriyor.

Salıncaktan mı izlesem bu güzel bahçeyi yoksa güllü kameriyeden mi diye hayal bile kurdum. Fotoğraflar bile dinlendiriyor insanı.

Bu arada hani şu pazar günleri hiçbir iş yapmama kararın vardı ya onu hatırlatıyorum sana :) Bilmem anlatabildim mi?

bumece
14-05-2013, 14:05
Sevgili Güler ablacığım, ellerinize sağlık. Tanışmadan bu kadar samimi hitabımdan dolayı beni affedin. Ama ben sizi çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Karanfil sepetinizden İstanbullu hanımın hikayesine bahçenizi defalarca gezdim. Bahçenizi çok beğeniyorum ve size de hayranım. Küçücük balkonumu çiçeklerle doldurdum neredeyse bize gezinecek yer kalmadı. Hafta sonları da köyde küçük bir bahçemiz var, orayla uğraşıyorum. Siz benim yol göstericimsiniz. Çok teşekkür ederim, bu güzellikleri bizimle paylaşıyorsunuz. Bursa'ya yolunuz düşerse sizinle tanışmayı çok isterim. Sonsuz sevgilerimle, lütfen bahçenizde ki güllerin altında bir bardak çayı da benim için, için...

Adalet Yağcı
14-05-2013, 14:17
Sevgili Lilium çok doğru bir tesbitte bulunmuş, gerçekten bir cennet yarattın sen, kendinle ne kadar övünsen az.

Hani hepimizin bahçesi var ama, bi gıdımlık yer işte, o bi gıdımla bile başa çıkmakta ne kadar zorlanıyoruz biz.
Sen bu on dönüm bahçenin her köşesini ayrı bir güzellikle süslüyorsun.
Bizlere de keyifle seyretmek kalıyor.
Çardak güllerin muhteşem ya, bir de kokulu diyorsun.

Ellerine sağlık canım Güler'ciğim, ömrüne bereket.
Oğuz beyin ve senin sağlılğınız, huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.

cörekotu
14-05-2013, 21:28
Bu güzellikleri fazlasiyla hak ediyorsunuz, cünkü cok emek veriyorsunuz bizler sahidiz. umarim birgün sizi yakindan tanima firsati bulurum ve tanisiriz, sevgiyle kalin mutlulugunuz bol olsun...

Lilium
14-05-2013, 22:48
Ama böylede olmaz ki, bahçesi olan var olmayan var. :(

Şeytan diyor ki,

Topla ağaçlar neti

Hüryaaa cennete :D :D

Orhan Özbilgiç
14-05-2013, 23:03
Yaaaa... Ben niye güllerimin fotoğraflarına fazla yer vermiyorum? Şimdi anlaşılmıştır herhalde.;)
Bunca güzel renkli gülün yanında, benimkilerin esamesi okunmazda ondan.

Ya sardunyalara ne demeli? Clematislerin de geri kalır tarafı yok hani. Hele biri varki, tam Trabzonspor fanatikleri için.:D

Atlasın rengi dehşet.

Velhasıl, herşey çok güzel. Onca yılın emeği karşılığını bulmuş. Sağlık ve mutlulukla keyfini sürersiniz inşallah.

sebaye
15-05-2013, 07:59
çok çok çok güzel daha ne diyeyim ellerinize sağlık.

aheste
15-05-2013, 08:25
Maşallah maşallah ellerinize sağlık, hepsi birbirinden güzel hangisini beğeneceğimi şaşırdım. Ceylan gözlerini buduyormusunuz? Renleri çok güzel. Clematisleri çelikten kaç defa denedim ama bir türlü tutturamadım, sizin köklendirdiğiniz oldumu hiç?
Sevgiler.

mügem
15-05-2013, 10:32
Merhabalar Güler abla,çiçekleriniz adeta konuşuyor maşallah.6432. mesajdaki 2.ve 3. sardunyalara bayıldım.Güle güle büyüsünler,ceylanlar da ayrı güzel.Saygı ve sevgiler.

asbilgiç
15-05-2013, 11:00
Güler Hanım herbir köşesi muhteşem... Bu bahçenin altından nasıl kalkıyorsunuz? Ellerinize sağlık... Allah kolaylıklar versin..

ykaya194
16-05-2013, 08:09
Güler Hanım,
Bahçenizdeki güllerin mis kokusu ta buralara kadar geliyor. Kuşların sesini biraz daha açarsanız kulaklarımızın pası silinsin.

Tamda,bu başlık altında kendi bahçe sayfası açmıştım, Malina'nın gümrüğüne takıldı,sanırım fiktife almış.
Gerekçe;Resimleri küçültüp siteden yükleme yerine,harici program ile yüklemişim. (resim küçültme işi henüz çözülmedi)
Bakalım evraklar tamamlanınca ne olacak.

canannuman
16-05-2013, 09:27
Böyle güzellik varmıymış. Oh gerçekten içim açıldı. Bu kamelyanın altında oturanın ömrü uzuyor gençleşiyor diye bir rivayet mi çıkarmalıyız acaba.

Çok özlemişim siz ve diğer bu işin PİRİ arkadaşları ve sayfalarını. Şöyle bir bakındım HİT bahçelere içim açıldı. ELİNİZE KOLUNUZA SAĞLIK OLSUN.

Gün içinde bir gıdım mutluluk tattım. MAAŞALLAH.

canannuman
16-05-2013, 09:33
Bahçeyi yeni tanzim ederken aldığım pampas otlarını hiç olmayacak yere ekmişim. Acemilik işte.

Hızla büyüdüler ve yayıldılar. Görünümleri, pembe pembe püskülleri ile çok güzel duruyordu. Ama çatallanan yolun ortasına diktiğim için kenarları jilet gibi olan yapraklara değmeden geçmek için bayağı dikkat etmemiz gerekiyordu.

Bana ne kadar da kızsalar kıyamıyordum kesmeye.
Yılbaşı tatilini geçirmek için oğlum arkadaşları ile buraya geldiklerinde kesmek için çok uğraşmış ama başaramamış.
Dökmüş gazı, ateşe vermiş koskoca bitkiyi. Görünce çok üzüldüm. Ama baktım ki " ne yaparsan yap, istersen kes, istersen yak. Ben yine hayattayım " demiş, yeni yeni taze sürgünler vermiş, çok hoşuma gitti.

373227

373228

Bu bitki yaşamayı hakediyor bence. PES.

canannuman
16-05-2013, 09:41
Biraz daha gübreli topraktan ilave ederiz ama bu aşamada toprağı bastırmayız, yumuşak bir toprak olmalı ki verilen suyu rahatça alt kısımlara geçirsin.

373370

373371

373372

373373

Veeeee, kabuk aşımız tamamlandı. Şu sıralar havalar yağmurlu ve çamurumuz ıslak olduğu için sulamadık. Aşı tutana kadar çamur ve toprağı ıslak tutmamız gerekir.

VALLAHİ bizler için veli nimet bir anlatım. ALLAH RAZI OLSUN.

Güler
16-05-2013, 10:27
Ama böylede olmaz ki, bahçesi olan var olmayan var. :(

Şeytan diyor ki,

Topla ağaçlar neti

Hüryaaa cennete :D :D

Ahh, ah keşke öyle yapsanız. Ben artık davet etmekten yoruldum, ne bileyim belki de köy yeridir diye gelmek istemiyorlardır diye düşünmeye başladığımdan ısrarcı olmak istemiyorum.

Oysa yollarınıza gül döktüm belki de gelirsiniz diye .... dermişim.

(Yağmurdan sonra güllü kameriyenin iç görünümü)

405141

cörekotu
16-05-2013, 10:33
Güler hanim, Zakkum ciceginiz da varmi merak ettim, masallah bahcenizde yok yok, bence sardunyalarinizin ön tarafina bir sira zakkum agaci pek güzel yakisir :)

bebe06
16-05-2013, 11:54
Allahım burada ölünür. İnsan ölse bile burada mutlu olur ya. Muhteşem. Elleriniz dert görmesin.

sonkez
16-05-2013, 12:16
Güler hanım,elleriniz dert görmesin bayıldım....Keşke imkanım olsada bende binde biri kadar yerim olsada eşelensem.....Seyrederken bile çoookkk mutlu oldum....

Güler
16-05-2013, 12:44
......;)

Bahçe çit bitkilerini Lükstrümlerden yaptım. Artık onlar kocaman yeşil ağaç gibi oldular. Onların önünde de bir öbek bahar dalı bir öbek zakkumlar sıra ile sıralandılar. Zakkumların kırmızı sarısı ve beyazı var.

O kadar çabuk büyüyor ve yayılıyorlar ki yandaki bitkilere alan kalmıyor, ben de bu yüzden sık sık budama yapıyorum. Zaman zaman acaba birkaç tanesini kökten mi halletmem gerekecek diye de düşünüyorum.

Bu sarı olan ve geçen sene sert budama yaptığım zakkum. Tabii şu an çiçekleri yok.

405162

Lilium
16-05-2013, 13:09
Ahh, ah keşke öyle yapsanız. Ben artık davet etmekten yoruldum, ne bileyim belki de köy yeridir diye gelmek istemiyorlardır diye düşünmeye başladığımdan ısrarcı olmak istemiyorum.

Oysa yollarınıza gül döktüm belki de gelirsiniz diye .... dermişim.

405141

Hiç olur mu öyle şey güler ablacığım ne demek köy yeri, bir çoğumuz ya köylü ya da toprağı seviyoruz, hem sonra biz köye gelmeyeceğiz ki, cennete geleceğiz, ve biliyorum ki, bu cennete gelmek için ve yollara dökülen güller için kurban olanlar bile vardır.

Şimdi bu mesajından sonra şeytan diyor kiii, "Cennete yolculuk" diye aç bir başlık 136 000 üyeyi getir cennete gülerin nereye kaçacağını tahmin edene cumhur tonbanın çillisinin yumurtaları benden aha yazılı olarak taahhüt ettim. :D

Dur dahası var, cenette hepimize yer kalmayacağından ben yerimi leyleklerden önce ayırmıştım iki baca benim :D
Çadırlarıyla gelecek olanlar için süngerden de yumuşak olan 1 dönüm çim sağa emirlerine amadedir, (Yalnız cimleri sulamayın ki, sabah kalkan ben altımımı ıslattım diye şüphede kalmasın) :D Bir kısmı güllü kameriya da sabaha kadar esanslar içinde göreceği rüyanın pahası biçilemez.

Ha bir de yukarıda tut ağacının altı var orayı erken davranan rezerve eder,

Oğuz abinin bağını unuttum ki, burayı da yılan severlere ayırabiliriz, sarmaş dolaş yatarlar. :D

Daha da olmazsa köyü bir iki geceliğine boşaltır pansiyon olarak veririz.:D

Ama sabahta ahhh ooov oram tutulmuş buram çok ağrıyor gibi şikayet istemiyorum,

Evet her şeye rahmen biz varız diyenler beğensin. :D

Güler
16-05-2013, 13:22
Sevgili liliyum inan hiç korkum olmaz ve seve seve bütün gelenleri ağarlamaya çalışırız.
Alan büyük, yayılırız dört bir tarafa. Dediğin gibi çadır da var büyük tek odalı. Hamaklar da var balkon salıncakları da. Ev içini de bayanlar ve baylar diye ayırırız, bol bol yeter.

Yaktık mı bahçedeki fırını + kuzuneyi, her ikisi de istediklerimizi en alâ şekilde pişirir.
Güllü kameriye için semaver de hazır, sebilde zaten nescafe daim olarak var.
İlaveten yeni sağılıp da kaynatılmış mis gibi köy sütüne patates böreği eşlik eder......
daha da ilaveler yaparız, yeter ki sizler gelmeye niyetlenin. ;)

Güler
16-05-2013, 13:31
Bu sabah erkenden balkondaki bitkilerimi suladım, balkonu yıkadım.Calibrochalar yerlerine asıldı. Sardunyalarla sohbet ettim. Bu kiremit rengini çok seviyorum.

405200

405201

405202

405203

ykaya194
16-05-2013, 13:35
daha da ilaveler yaparız, yeter ki sizler gelmeye niyetlenin. ;)
Güler Hnım,
İstanbul'a dönüşte sayın Lilium'u ziyaret ettim, herzamanki mütevazi tavırları ile beni ağırladı. Sizin İstanbul'da olduğunuzu öğrendim ziyaretinize gelemedim.Bir dahaki sefere inşallah, haa arkadaşlar gelmeyi planlıyorlarsa beni unutmasınlar.

Güler
16-05-2013, 13:36
Atlas... atlas... ve yine de atlas. Üzerinde açmış çiçekler tam 59 adet ve açacak olanlar da cabası... onları saymadım. (maşallahı var güzelimin)

405209

Güler
16-05-2013, 14:05
İki gün yağmur kâh çiseleyerek kâh hızla yağdı. Açmış güllerin yaprakları ile clematis yaprakları hep döküldü.

Ama clematisler bir yandan da yenilerini açmaya devam ediyor.

405217

405218

405219

405220

syuksek
16-05-2013, 14:06
Güler Hanım,

Siteyi sallıyorsunuz bu görüntülerle...
Gül yaprakları ile dolu kamelya gerçekten çok güzel, sanki gerçek değil gibi...
Atlas'ınız da ününü hakediyor gerçekten, bakmaya doyamadım...

Calibrochalar'ınızı yeni mi aldınız yoksa geçen yıllardan mı ?
Çok yıllık mı ?

Sevgiler...

Güler
16-05-2013, 14:12
Sevgili sytuksek, bu sene yeni aldım. Geçen sene de almıştım, çok yıllık deseler de inanın hiç de iştahlı kalmıyorlar, sezonu bile zor çıkartıyorlar. Zaten fazla bir şey de değil, sallanan saksıda 3 kök bir arada 6.- TL ye alıyorum. Hadi size 7.5 TL ye verirler.

Güler
16-05-2013, 14:13
Pencere kenarlarına astığım kırmızı saksılar içinde kırmızı sardunyalar hoş görünüm sergiliyor....

405221

Güler
16-05-2013, 14:33
Yağlı kıvırcıkların artık sonu gelmeye başladı ama torunlar geldiğinde anneleri ve babaları için kaşık marulu ekmişlerdi, onlar da yavaş yavaş yükselmeye başladı.

İpek gibiler, her öğün bol bol salata yapıyorum.

405222

405223

Güler
16-05-2013, 14:36
Sevgili jineop'un kulakları çınlasın.....

405224

405225

Güler
16-05-2013, 14:40
Avatarım olan gül de açtıkça açıyor....

Ve diğer güllerden kareler.

405226

405227

405228

405229

405230

Güler
16-05-2013, 14:45
405231

405232

405233

405234

405235

Güler
16-05-2013, 14:48
405236

405237

Güler
16-05-2013, 22:09
Amaryllislerim de yavaş yavaş açmaya başlıyor.

405398

405399

Güler
16-05-2013, 22:13
Bu gün ziyaretimize sevgili hozat, eşi Kemal Bey ve oğlu Mert geldiler. Beraber olmaktan hem eşim hem de ben çok mutlu olduk.
Bahçeyi dolaştık, Osmanlı çilekleri topladık, çay içerken de uzun uzun sohbet ettik.

405402

405403

405404

405405

405406

Lilium
16-05-2013, 23:15
Hozat ablam ne iyi etmiş de gelmiş hoş gelmiş, keyifli bir gün geçirdiğiniz belli, cenetin kapısı açıldıysa bundan sonra misafiri bol olacaktır, hozat ablam ayaklarını sürümüşte gelmiştir. :)

abk
16-05-2013, 23:40
Bu sabah erkenden balkondaki bitkilerimi suladım, balkonu yıkadım.Calibrochalar yerlerine asıldı. Sardunyalarla sohbet ettim. Bu kiremit rengini çok seviyorum.

405200

405201

405202

405203

Güler Hanım, calibrochaların bu formu alması için saksıya kaçar kök ektiniz?

Güler
17-05-2013, 10:12
Bir saksıda 3 kök var sevgili abk.

Güler
17-05-2013, 10:14
Bu sabah eşimin topladığı Osmanlı çilekleri. Gittikçe daha da irileşmeye başladılar ama o dayanamıyor, her sabah 1/2 kg. kadar toplayıp geliyor. Bahanesi de hazır; mutfağı mis gibi çilek kokusu sarsın mış. :D :D

405490

405491

mandalinleerik
17-05-2013, 10:36
Bu sabah eşimin topladığı Osmanlı çilekleri. Gittikçe daha da irileşmeye başladılar ama o dayanamıyor, her sabah 1/2 kg. kadar toplayıp geliyor. Bahanesi de hazır; mutfağı mis gibi çilek kokusu sarsın mış. :D :D

405490

405491

Merhaba Güler Hanım;

Çilekleriniz ne kadar güzel ve lezzetli görünüyor. Kokusu eminim pazardan aldıklarımızdan çok çok farklıdır.
Çileklerinizi gördüğümde geçen gün yaşadığım hayal kırıklığını anlatayım. Babam bahçemizin bir köşesine 10 -15 kök çilek dikmişti. Oradayken aklıma geldi çilekler. Kimseye çaktırmadan çileklerin yolunu tuttum. Çileklerin başına gittiğimde bir de baktım ki bir tane bile yok. Toplanmış. Yaprakların altına, oraya buraya baktım ama tek bulabildiğim karıncaların yarısını yediği ve diğer yarısını bıraktığı bir çilek.
İşte sizin çileklere şuan ondan bu kadar imrenerek baktım ve bu yazıyı yazdım. Hani bir kısmını yeyip geri kalanını komposto bile yapabiliyorsunuz, bu büyük bir şans. ;). Ne kadar da dolmuşum çilek konusunda :)

Güler
17-05-2013, 11:23
Sevgili mandalinleerik, şimdi tam da çilek zamanı. Osmanlı çilekleri pembemsi olur ama kokuları nefistir. İnanın bir çay tabağına 4-5 tane koyun ve mutfağa bırakın. Dışarıdan içeri giren bir kimsenin söylediği ilk söz " ohhh mis gibi çilek kokuyor" oluyor.
İçleri beyaz olur ama lezzetleri de bambaşkadır. Eşim de ben de çok severiz.

Dayanıklı bir tür değildir, topladığınızda kısa bir müddet içinde tüketmeniz gerekir.
Biz topladıklarımızı maalesef gönderemiyoruz kargoda bozulma yapıyor, ancak yola çıkmadan önce hemen toplayıp, buz kovasında beraberimizde götürebiliyoruz çocuklara torunlara.
Diğer türler daha dayanıklı, gerek yediveren türleri gerekse Ereğli çileği, onlarda sorun olmuyor.

Hemen mutfaktan aldığım birkaç tanesini ortadan kestim ki fotoğraflayayım da görün istedim.

Yerinizde olsam atlar gelirim Manyas'a hem ellerimle toplar hem de afiyetle yerim.... dermişim. ;)

405508

405509

doztayfundil
17-05-2013, 23:05
Bu gün ziyaretimize sevgili hozat, eşi Kemal Bey ve oğlu Mert geldiler. Beraber olmaktan hem eşim hem de ben çok mutlu olduk.
Bahçeyi dolaştık, Osmanlı çilekleri topladık, çay içerken de uzun uzun sohbet ettik.

405402

405403

405404

405405

405406
Maşallah nasıl bir güzellik bunlar...

mügem
17-05-2013, 23:08
Merhabalar Güler abla,10.000 m2 lik bahçenize 10.000 beğeni,maşallah...

doztayfundil
17-05-2013, 23:12
Ne güzel uğraştır sayın doztayfundil, üstelik siz daha çok gençsiniz. Eminim ki ileride harika bir bahçeniz olacaktır.
Bu akşam vaktim yok, yarın yola koyulacağım ama en kısa zamanda bahçenize girmeye gayret edeceğim. Kolay gelsin.

bahçeme sizi bekliyorum diyeceğim ama sizinkinden sonra benim bahçeyi size göstermeye utanırım:(

Güler
17-05-2013, 23:17
Hiç öyle şey olur mu, üzülürüm böyle derseniz, sevgili doztayfundil.

mandalinleerik
17-05-2013, 23:27
Sevgili mandalinleerik,
Yerinizde olsam atlar gelirim Manyas'a hem ellerimle toplar hem de afiyetle yerim.... dermişim. ;)

405508

405509

Bu güzel davetiniz için teşekkür ederim. Sizinde yolunuz İzmir'e düşerse bahçemizde seve seve misafir edebilirim.

sevoş
18-05-2013, 18:18
sevgili güler hanım.asma güllere budama yapıyormusunuz?benim asmalar hiç uzamıyor.budadığım için olabilir mi?gül çardağınız benim hayalimdeki gibi.

Güler
18-05-2013, 18:29
Evet, sarmaşık güllerine de budama yapıyorum ama sarmaşık güllerinin budanması daha çok seyreltme şeklinde oluyor. Aralarından çok yaşlı dalları, kurumaya yüz tutmuşları kökten buduyorum. Sağlıklı gençlere dokunmuyorum, uzayanları da rüzgarda kırılmasınlar diye mutlaka tutturuyorum.

gilan
20-05-2013, 00:16
Güler ablacım,
Bahçenin görüntülerini mi, arada edindiğim bilgileri mi, aldığım ilhamı mı, yoksa masal gibi anlatımını mı daha çok seviyorum bilemiyorum. Durumu sen anla... ;)

Güler
20-05-2013, 07:36
Sevgili gilan sen değerli, zarif, güzel bir arkadaşsın.... ve ben seni çok seviyorum.
Çok gençsin, başarılısın bir o kadar da paylaşımcısın. Ne mutlu ailene; senin gibi bir evlat yetiştirmişler.

Ben de senin güzel mesajlarını takip etmeye bayılıyorum. Ufkumuzu genişletiyorsun, agaclar.net'te olman bizler için büyük bir kazanç sevgili gilan.

Güzel yüzün hep gülsün, başarıların daim olsun. Yolun İstanbul'a düşerse ben de seni beklerim, zira İstanbul Manyas arası ferry ile 2.5 saat. Sen alışıksın uzun yollara, bu 2-3 saat sana vızz gelir. ;)

Güler
20-05-2013, 09:27
Balkonumda büyük bir saksı içinde sundavilla vardı. Saksıyı kaldırmak, limonluğa götürmek imkânsız olduğu için kışın sıkıca balonlu naylonlarla sarıyor, arkalara doğru çekiyordum.
Bu durum 3-4 sene devam etti, naylonları açtığımda bitki biraz hırpalanmış da olsa baharla beraber kendini toparlıyordu.
Geçen yaz geç farkettiğim için bitkinin pamukçukla başının dertte olduğu gördüm, bütün uğraşlarıma rağmen kurtarmak mümkün olmadı. Ben de kökünden sökerek yaktım, saksısını da iyice dezenfekte ettim ve bu sene aldığım 3 adet clematisi içine yerleştirdim.

Clematisler mart-nisan ayı içinde hızla büyüdüler ve etrafı sardılar.

Dün, balkonu yıkarken saksıda tuhaflık hissettim, hızla canlı canlı büyüyen climatisler nisan ayında çiçek açmalarına rağmen sanki susuz kalmış gibi yapraklarını soldurmuştu.
Toprağı taze ve iyi karışımdı, kökleri güneş almıyordu, ama üst dalları iyice sönmüş, yeni sürgünler boyunlarını bükmüşlerdi.

Bir iki gün birdenbire 30 derece ısınan hava saksı içine yerleştirdiğim demir kubbeli tutacakları ısıttığı için yeni yeni sarmaya çalışan bitkiyi pişirmişti anlaşılan.
Köklerden fışkıran ve demirlere değmeyen yerlerdeki yapraklar, sürgünler taze taze ve gelişimleri çok güzel.

Şimdi ya bu demir çubukların ısınmasını önlemek için sargı bezi ile saracağım ya da bu saksıya daha güçlü dal yapısı olan bir bitki sardıracağım. Sundavilla veya yasemin gibi.

Benim yaptığım hatayı sizler de yapmayasınız diye yazıyorum ve resimleri paylaşıyorum.

Bitkiyi sardırdığım demir çubuklu askı ve demire değen sönmüş yapraklar ile kökten fışkıran taze sürgünler.

406993

406994

406995

406996

Benol Hazaroğlu
20-05-2013, 11:04
Sevgili Güler hanım,
Ben de bu demir aparatları geçen sene yaptırdım. Sayıları 6 yı buldu. Geçen sene bunlardaki Clematislerde Ağustos ayında bile sorun yaşamadım üstelik bizim buralar çok rutubetli.

Bu sene gözlemleyeceğim. Uyardığınız için teşekkür ederim.

edelvays58
20-05-2013, 17:22
Güler hanım,
Benim clematislerimden biri de , hem de beni çiçek açarak sevindirdikten sonra böyle soldu ve boynunu büktü. Bendeki askı aparatı demir değil, plastik. Bundan olabileceğini düşünmedim. Clematis sayfasında okuduklarıma göre bu çiçekte benzer durumlar olabiliyormuş. Adalet hanımın dediği gibi bir çeşit nezle geçiriyormuş çiçek. Sonra kendi kendine toparlanıyormuş. Ben böyle düşündüm ama kim bilir. Belki de sıcak hava şoku yaşıyor olabilir. Ama yanında, ayrı bir saksıda olan gayet sağlıklı. Onun dalları daha kalın, sanırım daha iyi dayanıyor sıcaklara karşı. Ama yaprakları solanın dalları çok ince ve narindi. Bir sürü de tomurcuğu vardı. Türü JUSTA. Neyse bekleyip göreceğiz.
Siz aynı saksıya 3 tane diktiğinizi söylüyorsunuz. Bir tek kökte mi ,yoksa her üçünde de mi solma var?

birnefestoprak
20-05-2013, 17:48
Guler Hanim,

Bildigim kadariyla Osmanli Cilegi'nin vatani Eregli. Sizin bahsettiginiz Eregli Cilegi hangi cesit acaba?

Sevgili mandalinleerik, şimdi tam da çilek zamanı. Osmanlı çilekleri pembemsi olur ama kokuları nefistir. İnanın bir çay tabağına 4-5 tane koyun ve mutfağa bırakın. Dışarıdan içeri giren bir kimsenin söylediği ilk söz " ohhh mis gibi çilek kokuyor" oluyor.
İçleri beyaz olur ama lezzetleri de bambaşkadır. Eşim de ben de çok severiz.

Dayanıklı bir tür değildir, topladığınızda kısa bir müddet içinde tüketmeniz gerekir.
Biz topladıklarımızı maalesef gönderemiyoruz kargoda bozulma yapıyor, ancak yola çıkmadan önce hemen toplayıp, buz kovasında beraberimizde götürebiliyoruz çocuklara torunlara.
Diğer türler daha dayanıklı, gerek yediveren türleri gerekse Ereğli çileği, onlarda sorun olmuyor.

Hemen mutfaktan aldığım birkaç tanesini ortadan kestim ki fotoğraflayayım da görün istedim.

405508

405509

Güler
20-05-2013, 23:41
Sayın birnefestoprak, eşim çileğe çok meraklı, Ereğli'den de çilek getirtmişti. Oradan gelenler daha kırmızı ve biraz daha büyük boydaydı, onların da kokusu çok hoştu.

Bahçemizde Osmanlı çileği 10-12 senedir mevcut. Biz bunları İstanbul Arnavutköy tepelerinden çilek yetiştiren bir Arnavut amca'dan almıştık. İstanbul'da eskiden çilek en güzel Arnavutköy ve Emirgan üstlerinde yetiştirilirdi. Şimdi o araziler sitelerle doldu.

Bizdeki Osmanlı çileğinin kokusunu başka bir yerde bulabilir misiniz bilemem. Kıpkırmızı olmaz, pembemsi renk tonu vardır, içleri beyazdır ve kokuları muhteşemdir, tabii tadları da. Ama dayanıklılık süresi çok azdır, hemen tüketmeniz gerekir.

Uzun seneler arkadaşlara çilek fideleri yolladım. Arzu ederseniz Ankara'daysanız size de zevkle gönderirim.

Selâhattin hocamızdan da yediveren cinsinden aldık, onlar da güzel. Ama eşimin favorisi bizim Osmanlı çileklerimiz. ;)

Güler
20-05-2013, 23:50
Sevgili edelvays58, valla benim büyük saksımda 3 kök var, üçünün de demire değen üst dallarında yaprak kurumaları var, dip kısımları çok canlı. Nezle mi oldu, grip mi bilemem ama bana göre sıcak demirlerden oldu. Çünkü daha güllü kameriyeyi yeni yaptığımda taze gülleri demire sardırdığımda da başıma gelmişti (çok güneşe maruz kalan yerlerde) bolca ıslatıp durdum demirleri. Daha sonraki seneler kalınlaşan dallar kurtardılar paçayı.

Bakalım deneyeceğiz, göreceğiz. Şimdi o sarılacak askıları çıtalardan yapmayı düşünüyorum.

Zülfinaz
22-05-2013, 12:44
Eğer mümkünse osmanlı çileği fidelerine, bende talibim Güler hanım.

hozat
23-05-2013, 23:09
Sevgili Güler,

Öncelikle yazmakta geç kaldığım için duyduğum mahcubiyeti dile getiren satırlarımla başlayayım söze.

Geçirdiğim bir rahatsızlık nedeni ile bilgisayar başına geçemedim.

Benim kelime dağarcığım geniştir ama, sanıyorum senin ve Oğuz Beyin konukseverliği, konuk ağırlamaktaki zarafet ve sıcaklığı, VE DE bir bahar senfonisi sunan bahçenizin güzelliğini anlatmakta epey zorlanacağım.

Bu ziyaretimizin en özel yanlarından biri de sevgili eşim Kemal BEYİN "ağaçlar. net" ailesinin fahri üyeliğine başlamış olmasıdır. laf aramızda o günden beri dilinden düşürmüyor Güler hanım böyle dedi Oğuz bey şöyle uygulamıştı diye.

HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER, BAHÇESİ KADAR GÖNLÜ DE GÜZEL ARKADAŞIM..

hozat
23-05-2013, 23:43
Sevgili Güler,

Sen bahçeni bizlere anlatırken anladım ki, biraz mütevazi davranıyorsun.
Oysa,
Sevgi yağmurları ile sulanmış,
bilginin ışığı ile beslenmiş,
emek be sabır ile boylanmış,
ve güllerin neş'esiyle süslenmiş bu bahçe öyle bir solukta bakılıp geçilecek gibi değil. İzninle ben gördüğüm güzellikleri anlatayım biraz.

Önce salkım söğüt ve o bayıldığım beyaz güllerin önünden geçip,güller ve sardunyaların sarıp sarmaladığı verandaya giriyorsunuz.

408981

Fıskiyeler açıldığında, Güler Hanım'ın halâ beğenmediği ama benim kadife gibi bulduğum çimlerin serinliği doluyor içinize
408982

Ve gün batarken ağaç evin bulutlar altındaki sempatik görüntüsü sarıyor sizi
408983

hozat
24-05-2013, 00:12
Güller ve sardunyalar,,,,,

ve bu veranda da, tavşan kanı çay içme keyfi,,

409040

409041

409042

bu yıldız sardunya da,gönlüm kaldı böyle bir güzellik olamaz
409043

YeniGine
24-05-2013, 00:58
Sevgili hozat ellerinize sağlık, fotoğraflarla ne kadar güzel anlatmışsınız sevgili CAN Güler Hanım'ı ve bahçesini. Gerçekten karelerinizle bu kadar güzel anlatılabilir sevgili hozat. Gönlünüze sağlık.

Lilium
24-05-2013, 01:22
Şu fıskiyererin altında up uzun uzanıp sırılsıklam ıslanmazsam gözlerim açık gider. :D

409064

İnanmazsanız bakın gözlerim açık :D

409065

loveforlife
24-05-2013, 08:58
Şu fıskiyererin altında up uzun uzanıp sırılsıklam ıslanmazsam gözlerim açık gider. :D

409064

İnanmazsanız bakın gözlerim açık :D

409065

En yakın zamanda aynısından yapmalıyım ben de:p

Güler
24-05-2013, 12:55
İki gündür çok fazla rüzgar esiyor, bitkiler de hayli hırpalandılar.

Rüzgar fırça çalısına etki etmedi, estikçe o dallarını bir sağa bir sola sallıyor. Kırmızı süslerini seyretmek çok hoş ama üzerlerinde çok arı olduğu için yanına yaklaşamıyorum.
Kırmızı süslerinin üzerlerinde altın gibi parlayan toplar, güneş vurdukça sarı sarı pırıltılar saçıyor etrafa.
Çalı, çalılıktan çıkıp ağaç olma yolunda.....

409149

409150

409151

Güler
24-05-2013, 12:59
Balkondaki Oenothera'lar çok güzel açtılar. Hele yanındaki ceylan saksısı ile bir aradaki görüntüleri çok hoş duruyor.

409152

409153

409154

409155

Güler
24-05-2013, 13:02
Pembe ponpon sarmaşık gül de yayıldıkça yayıldı.

409156

409157

hozat
24-05-2013, 13:05
Sevgili Güler,

Senin bahçendeki güzeller, podyumda sırasını bekleyen mankenler gibiler. Biri arzı endam edip sırasını savarken, diğeri başka bir görsellikle podyuma çıkıyor.Bir hafta önce fırça çalısı hazırlık yapıyordu şimdi sunumda...bakalım onun arkasından hangisi gelecek ne yaparsın sende ganimet çok.Bize de bol seyirler düşüyor teşekkürler..

Güler
24-05-2013, 13:05
Yalın kat olmasına rağmen bahçede mimi bir top şeklindeki ağaç görünümü ve hoş kokusu ile beyaz gül....

409159

Güler
24-05-2013, 13:07
Yakında zambaklar ve hemoracallisler açacak....

409160

Güler
24-05-2013, 13:12
Amaryllis ler yavaş yavaş açıyor... ve sıra bekleyenler de var.

Saksıda olanlar daha erken açtılar, bahçede toprakta ekili olanlar henüz başladı.

409161

409162

Güler
24-05-2013, 13:15
Biraz evvel bahçeden biraz erik topladım, hem ısıra ısıra yiyorum hem de sizlere yazıyorum. Valla ağzınız sulanacak belki de ama ısırdıkça suları klavya üzerine sıçrıyor yani o denli sulu ve tatlı. Tam can erik, şimdilerdeki papaz eriği yani.

409163

Güler
24-05-2013, 13:17
Hava nisbeten serinledi, belki de rüzgarın tesiridir. Hazır serinlik varken bahçeye çıkıp biraz çalışayım.

Şimdilik bu güzellikle size veda edeyim...

409164

sakdag
24-05-2013, 13:19
Sevgili Güler Abla, elinin değdiği her çiçek coşmuş, bütün çiçeklerini size sunmuş. İsminizle ve avatarınızla özdeşleşen gülleriniz o kadar güzel ki, sizin her mesajınızı okuduğum da isminizi ''Güler'' değil de ''GüLLer'' olarak okuduğumu farkettim. Bu nefis kareleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler. ;)

h_dogan
24-05-2013, 16:56
Bizim çiçekler çiçekse bunlar ne oluyor?
Maşallah 41 kere.

Güler
24-05-2013, 17:01
Bizim çiçekler çiçekse bunlar ne oluyor?
Maşallah 41 kere.

Hiç böyle söylemeyin sevgili h_dogan, sizlerin bahçelerinde de eminim ki çok güzel çiçekler vardır. Ben sizlerden daha önce başladım diyebiliriz. Zaman geçsin ne kadar güzel oturacak bahçeleriniz sizler bile şaşacaksınız. ;)

sonkez
24-05-2013, 21:25
Hepsi birbirinden güzel...Bayıldım...

hozat
25-05-2013, 00:36
6505 nolu mesajımın devamıdır

"Bir bahçe masalı"

Bu kadar büyük bir alanda, onlarca tür içinde, görselliği hiç bozmayan bir düzen var bahçede.

Öyle bir düzen ki: Bir kelebek uçsa nereye konacağını, kuşlar hangi dalda şakıyacağını, arılar ise nerede ne bulacağını bilerek uçuyorlardır mutlaka.

Gözlem deneyim ve ille de sevgi ve emek harmanlanınca ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.

bu karelerdeki gülleri,benim bahçemdeki güllere gösterdim,örnek alıp biraz gayret etsinler diye .

409504

409505

409506

409507

409508

hozat
25-05-2013, 00:59
bu güzelliğin kendisi gözleri kamaştırırken, kokusu da mest ediyor insanı.

409530

renkler ve koku beni öylesine sardı ki, bir an "bülbül" olmak istedim...

409531

Üstte gül kokusu, altta gül kurusu, bahçeyi dolaştıkça detaylarda gizlene ayrıntıları farkediyorsunuz.

409532

Bu da ayrı bir güzellik,kameryaya karşıdan bakıyordu. Kıyamadım onu da koydum

409533

Beyaz gül de, benim favorim onu çok sevdim çünkü, dedemin çardağını hatırlattı bana.

409534

Sudenur
25-05-2013, 01:53
Sevgili Güler hanım, ne diyeceğimi bilemedim lal oldum. :eek: Öyle güzel ki her kare.. ölmeden görülecekler listeme bahçenizi de dahil ettim bundan böyle.. :)

Güler
25-05-2013, 08:39
Sevgili Sudenur, teşekkür ederim. Allah sizlere daha çoook uzun ömür versin.

Neden Ankara grubu yapıp da ziyaretimize gelmiyorsunuz. Müjgan da Nevsune , Feriha da gelmek istiyorlar.
Bence koskocaman bir grup yapıp gelin, hiç merak etmeyin hepinizi yatıracak yer bulurum. ;)

Çocuklar çim alanda koşuştururken bizler de güllü kameriyede sohbet ederiz, çayımızı içeriz.

Safranlı
25-05-2013, 12:18
Güler ablacım
sizi ve ailenizi bu cennet memleketimiz adına çok seviyoruz
Allah emeklerinizin karşılığıgını ötelerde de versin...
Bu memleket sizler eliyle gerçekten cennet bahçelerine dönmüş...
Elleriniz dert görmesin
Allah uzun ve sağlıklı ömür versin....
ötelerde de daha güzel cennet bahçen olsun...

dağçiçeği
25-05-2013, 18:20
Güler Hanım uzun zamandır bahçenizi gezememiştim. Ara verince de şöyle tadına vara vara gezerim diyerek ertelemiş uygun zamanı beklemiştim. Bu gün epey bir zaman dolaştım bahçenizde. Ses çıkartmamaya çalıştım ama.... :D
Harika bahçeniz her karede yeni bir güzellikle karşıladı beni. Bahçenize kocaman bir maşallah diyorum. Ama bence siz ve eşinizin çalışkanlığı , doğa severliği de maşşallahı hak ediyor. Allah güç kuvvet versin tüm işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Güler
25-05-2013, 20:31
Sevgili dağçiçeği, bahçeden içeri girdim hemen bir duş alıp siteye bakayım dediğimde bir de gördüm ki yüzlerce beğendi notu var.
Hiç üşenmeden bütün mesajları mı okudunuz, inşallah tatmin etmiştir sizi. Sağ olun.

Yolunuz düşerse buyrun diyeceğim ama yolunuz düşmez, iyisi mi siz bana gelmek için zaman ayırın. Böylesi daha güzel olur. ;)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Güler
25-05-2013, 21:04
Akşamüstü bahçeyi teftiş ederken fırça çalısının hali o kadar hoşuma gitti ki sizlerle paylaşmak istedim.
Güller iki gündür esen rüzgar ile bayağı tahrip oldu, açmış güllerin çanak yapraklarının uçları sanki yanmış gibi oldu ama yeni tomurcuklar bunları telâfi ediyor. Biri geçerken diğeri açıyor.

Bahçemden kareler.....

409799

409800

409801

409802

409803

Güler
25-05-2013, 21:09
Bahçe yolunun sağ tarafında benim de görenlerin de çok beğendiği beyaz gül ağacım top gibi açmakta.Yaşı da iyice ilerledi. Ben de ne olur, ne olmaz diye 4 sene evvel ondan aldığım çeliği bir güle aşılatmıştım. Hızla büyüdü, neredeyse annesini bile geçti, hem de gencecik.

409804

dağçiçeği
25-05-2013, 21:12
Sevgili Güler Hanım , bahçenizin resimleri bile o kadar güzel ki beğene basmadan geçtiğim resimlere ihanet gibi geldi. :)
Ahh keşke fırsat ve imkan olsa da o bahçenin kokusunu duyabilsem. Sizin güler yüzünüzü görüp sohbet edebilsem.
Sizden öğrenecek o kadar çok şey var ki. Sağlık , sıhhat içinde bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim. Sevgiler.

Güler
25-05-2013, 21:12
Güllerin kimi geçerken diğerleri açıyor, bu Haziran sonuna kadar devam eder. Daha sonra da açmaya devam ederler ama gül ebatları biraz daha küçülür.

409805

409806

409807

Güler
25-05-2013, 21:15
409810

409811

409812

409813

409814

YeniGine
26-05-2013, 00:38
Sevgili CAN Güler Hanım, bu bahçe ah bu bahçe maşallah. Ne kadar güzel ne kadar. Gülleriniz hep güzeller 3 tomurcuklu ve açmakta olan sarı gülünüz çok hoşuma gitti. Tablo gibi de fotoğraflamışsınız. Ellerinize, gönlünüze sağlık.

tekomusti
26-05-2013, 06:41
ablacım günaydın
maşallah her bir kare süper ellerinize sağlık
esen kalın

Güler
26-05-2013, 13:55
Aşılarım tuttu ve hızla gelişiyorlar.

Bahçeden kareler.

409986

409987

409988

409989

409990

Güler
26-05-2013, 14:05
DÜZELTME

Arkadaşların gönderdiği beğeni mesajlarına bakarken dikkatimi çekti. Bahçe sayfam 30 da 2 tane mesajım var 890-891. Bu mesajlarda Bölgemizdeki Orman Şefliğinin keserek dizdiği odunlar diye not düşmüşüm.
Önceleri ben de öyle sanmıştım ama daha sonra öğrendim ki bu odunlar Mangal kömürü yapmak için öyle dizilirmiş ve tam ortasından yakılarak mangal kömürü elde edilirmiş.

Detaylarını daha sonra öğrendim.

Gülbahçe
27-05-2013, 03:01
Güler Hanım, merhaba. Nasıl başlayıp, neler yazacağımı hiç bilmiyorum. Sanki sizi tanıyormuşum gibi yakınlık hissedip yazarsam ve saygısızlık etmiş olursam şimdiden özür dilerim. Umarım yazdıklarımla sizi sıkmam. Siteye geç üye olmuşum diye bir çok sebepten dolayı üzülüyordum ama sizin bahçenizi görünce en büyük üzüntüm bu oldu. Şimdiye kadar mahrum kaldığıma çok çok üzüldüm. 219 sayfa olunca hepsini inceleyemedim şimdilik ama en kısa zamanda tek tek bakacağım tüm fotoğraflara. Ne kadar şanslısınız! Ne kadar emek vermişsiniz, ne kadar güzelleştirmişsiniz! Ancak olur da ölünce cennete gidersem görebileceğim, yaşayabileceğim bir yerdi böyle bir bahçe benim için.

İnanın bunları yazarken ağlıyorum.Neden mi? açıklaması zor. Ben çiçekleri o kadar çok seviyorum ki eşime vasiyetimdir; "ölürsem mezarımın üstü her daim çiçekli olsun, gerekirse bunun için bir görevli bul." derim. Eşim çiçeklerle ilgilenmeyi ben kadar sevmez de ondan görevli.. Öldükten sonra ne yapacaksam o çiçekleri değil mi? Ama nedendir bilinmez bu dünyada sanki hiç istediğim kadar çiçeğe doyamayacakmışım gibi hissediyorum. Vasiyet için belki erken diyeceksiniz, daha 24 yaşındayım ama bitmek bilmeyen sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum. Buna da şükür diyeyim, Allah daha beterinden saklasın. Hastanede kalırken uzak kaldım balkonumdan, çiçeklerimden. Hastane ortamı, kokusu, serumlar, iğneler.. Düşününce bile midem bulanıyor. Hastaneden çıksam, balkonumda çiçeklerimle vakit geçirsem zaten iyileşirim ben, tüm bunlara gerek yok ki diyordum ama öyle olmadı sanırım.. Her şeyin tekrarlamasından korkuyorum. İyileştirmedi belki ama ben yine de balkonumdaki çiçeklerim, güllerim ne kadar güzel diye sevinirdim, sizin bahçenizden sonra fotoğraf koymaya hiç cesaret edemeyeceğimi fark ettim. Sizinle aynı forumda olmak büyük bir şans ama benim için. Tecrübelerinizden faydalanabilirsem ve minicik de olsa balkonumu daha da güzelleştirebilirsem ne mutlu bana! Çiçek seviyorum dedim ama bilgim o kadar az ki :(

Böyle bir bahçeyi görünce sizin adınıza ne kadar sevindim bilemezsiniz, aynı zamanda yerinizde olabilmeyi de çok isterdim. Ama umut oldunuz benim için. Böyle güzel bahçeleri hep televizyonlarda görürdüm ve bahçıvanların baktığı çok paralar harcanan bahçeler olurdu. Ama gördüğüm kadarıyla bunların hepsi sizin kendi el emeğiniz. Demek ki dedim imkansız değilmiş.

Neyse başınızı çok ağrıttım sanırım. Uykum kaçtı internette hastalığımla ilgili araştırma yapayım derken bi anda sayfanıza dalıp gitmişim. Karışık duygular, düşünceler içinde saçmaladıysam affola. Tekrar tebrik etmek istiyorum sizi bu bahçeye verdiğiniz emek için. Ve teşekkür ediyorum böyle bir bahçeyi görmemi sağladığınız için..

cengoakca
27-05-2013, 15:37
Güler Hanım merhabalar.

Getirdiğiniz biber tohumlarını ektim ve şu anki durumları bu şekilde.
Ayrıca balkonda yetiştireceğim sarmaşık kokulu gülü sonunda buldum.Getirdiğiniz gübreyi bendeki toprakla iyice harmanladım.Fotoğraflara bakarak şartların uygun olup olmadığını söyleyebilirmisiniz?(Güneş Saat 2-3 gibi balkona geliyor ve gün batımına kadar kalıyor)
Teşekkürler.

nazoto
27-05-2013, 19:14
Nerden başlasam, ne desem bilemiyorum her metre karesi ayrı güzel .İçinizin güzelliğini bahçenize de yansıtmışsınız .Darısı bizlerin başına inşallah.

birtanecik
27-05-2013, 21:50
Sevgili Güler Hanım,
Sizi tebrik ediyorum. Büyük sabır ve emek var. Elleriniz dert görmesin diyorum. Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Çok tıfılız çoooooooooooook.

birtanecik
27-05-2013, 22:33
Sevgili Güler,
Bir sorum daha olacak, Akçay güredeki bahçeme 14 adet gül çelik yapıldı. Hemen hemen hepsi tutmuş durumda. Sizin güller harika . Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz. Benim şimdiye kadar ki tecrübem suyu pek sevmiyorlar. Çok sulanınca yapraklanma sanki duruyor. Zeminimiz çok sulu. İnşaat sırasında adeta zeminden su (deniz suyu) çıkıyor. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

Orhan Özbilgiç
28-05-2013, 21:24
Güler Hanım;
İki yıl önce gönderdiğiniz Agapanthus ve Atlas çiçekleniyorlar.
Ne yazıkki tam çiçeklerini ben göremeyeceğim.:( Zira yarın akşam bir süreliğine İstanbul'a dönüyorum.
Artık bir dahaki sefere...
Atlasın arkasında görünen kırmızı yapraklı Oxsalis' te sizdendi.
Haa! Birde fotoğraflamamış olduğum Fare kulağı var. O da açtı. O da sizden.

Teşekkürler.

411395

411396

Güler
28-05-2013, 22:02
Sayın cengoakca, gül gül diyorsunuz ama o kadar çiçeğin arasında gülü zor gördüm.

Çok dar bir yere sıkıştırmışsınız, sırf gövde kalmış bitki, yaprakları da çok az. Hele bu ay tam da gül zamanıdır. Bulunduğu yer çok havasız gibi, bidonu daha havadar bir yere çekin, bırakın bitki biraz nefes alsın.

Güler
28-05-2013, 22:06
Çok teşekkür ederim sevgili nazoto. İnşallah daha güzeline sahip olursunuz.

Güler
28-05-2013, 22:18
Sayın birtanecik, ben de güllerimden çelikler hazırlarım. Hazrladığım çelikleri direkt toprağa değil de saksılara (kimisine 3 tane kimisine 5 tane dikerim yani saksı büyüklüğüne göre)

Bu çeliklere 2 sene hiç dokunmam, toprağından oynatmam. Çelikler yerlerine yeni ekildiklerinde birkaç yaprak verirler bu bitkinin tuttuğunun göstergesi değildir, bitkinin gövdesindeki su ile yapraklanması olabilir. O yüzden yaprak çıkardı, tuttu diye düşünmemek ve toprağından oynatmamak gerekir.

Her şeyin aşırısı zararlı olabilir. Güller suyu severler ama kökler hep suda olursa bu da doğru değildir. Hele siz taban suyu olduğunu ve bunun da tuzlu su olduğunu yazıyorsunuz, bu suda mı yetiştireceksiniz güllerinizi?

Bence çelikleri saksıya yapmanız ve deniz suyu değil de normal sulama ile yetiştirmeniz gerekir.

birtanecik
29-05-2013, 20:14
Sevgili Güler
Suyumuz artezyen. oldukça kireçli. bu sudan başka şansımız yok. Bahçeme de rulo çim yaptırıyorum. bu konuyla ilgil fikriniz olursa memnuniyetle tatbik ederim.

Güler
29-05-2013, 22:28
Madem bu ay içinde çim yapıyorsunuz rulo çim tercihiniz iyi olmuş. Artezyen suyu tuzlu sudan çok daha iyidir. Bizimki de artezyen ve kireçli ama tuzlu deniz suyu karışmıyor.

Güle güle kullanın.

Güler
31-05-2013, 15:02
Sevgili gülbahçe, bahçeme uğramanız, dolaşmanız beni çok mutlu etti. Güzel mesajınıza da geç cevap verdiğim için özür dilerim. Çok yoğun bir hafta geçirdik, misafirlerimiz vardı, siteye bile dosdoğru girmeye vakit bulamadım. Ama hep aklımdaydınız.

İnşallah vakit bulur, imkânlarınız müsait olur da ziyaretimize gelirsiniz, beraberce hem sohbet eder hem de güllü kameriyede çay içer, dondurma yeriz.

Dediğiniz gibi bahçeye çok emek verdik, çok uğraştık-çalıştık. Allaha şükürler olsun bu günleri de gördük, şimdi bu güzellikleri siz arkadaşlarla paylaşmanın da zevki bir başka.

Sakın ümitsiz olmayın, moralinizi bozmayın. Çok gençsiniz Allahın izni ile her şey yoluna girecektir en kısa zamanda inşallah. Ve sizi benim bahçemde ağarlayacağım.

Samimi yazınıza kızmak ne kelime, çok da hoşuma gitti mesajınız.
Sağlıklı, huzurlu mutlu günler dilerim.

tulpe-e
31-05-2013, 17:41
güler hanim 219 sayfayi bir gecede okudum bir bu kadar daha olsa okurdum bahcenize ba yil dim

Güler
03-06-2013, 19:10
Coşanlar....

413437

413438

413439

Güler
03-06-2013, 19:14
Yeni yeni açmaya başlayanlar....

413445

413446

413447

Güler
03-06-2013, 19:17
Güllerin bazıları geçerken, bazıları açıyor....

413448

413449

413450

Güler
03-06-2013, 19:19
Hasekiler iyiden iyiye tohuma geçtiler... ve ben sizler için toplamaya başladım.

413451

Güler
03-06-2013, 19:30
Bu sene bahçedeki meyve ağaçlarında çok az meyve var.
Her sene ağaçlardaki meyvelerin yarısından fazlasını koparır, seyreltme yapardık. Bu sene o kadar az ki bırakın seyreltmeyi neredeyse tek tek sayar durumdayız.

Bu durumu sayın Mine Pakkaner'e sordum. Bana tozlaşma sırasında yağan yağmurların tozları yıkadığını ve döllenme olmadığını, belki de arıların iyi çalışamadıklarını söyledi.
Sizlerde durum nasıl?

Kiraz ağacındaki kirazlar da daha iyice kızaramadılar. Halbuki her sene kıpkırmızı Kirazlardan sonra dutlar başlardı. Sıra mı şaşırdılar acaba?

Biraz evvel eşim, mini sepetini dut ile doldurmuş getirdi.

Buyrun afiyet olsun....

413454

413455

h_dogan
03-06-2013, 20:24
Bu sene meyveler erken olgunlaştı. Şimdi bir tane kaysımız var ben daha geç diye hatırlıyorum olgunlaştğını ama daha haziranın başı olmasına rağmen renk dönüşümü var hatta birkaç tanesinin tadına baktım şekerlenmeye başlamış. Bir de armutlar dökülüyor, bu sene ilk defa armut meyve tuttu diye seviniyordum ama şimdilerde sararıp döküyor meyvelerini. Ağaçların da tadı kaçmış anlaşılan. :dilli:

Güler
03-06-2013, 20:39
Bizde de kiviler çiçeklerini döküyor, neden acaba?

Adalet Yağcı
03-06-2013, 21:07
Güler'ciğim, kiviler çiçeklerini dökerler, sonra ardından meyveleri görünür.
Biliyorsun kiviler erkek-dişi olarak dikiliyor, erkek kivilerde meyve olmuyor, dişi kivilerin çiçekleri meyveye dönüşüyor.

Bahçen her zamanki gibi muhteşem, emeklerinin karşılığını alıyorsun.
Ellerine sağlık, kolaylıklar diliyorum.

h_dogan
03-06-2013, 21:57
Aslında benim fikrim dökülen meyvelerde tozlanma olmadan meyve tutmuş olması gibi diye düşünüyorum. İlk başta meyve tutup büyüyor ama belli süre sonra döküyor bu meyveleri. Çünkü genel olarak bitkiler de nesillerinin devamı için bu meyveleri oluşturuyorlar. E tohum olmayan meyve de ağaçlar için bir şey ifade etmez. Hangi meyvede tohum varsa onu tutmaya çalışırlar. Belki de bizim dökülen meyvelerde de durum bundan ibarettir. Hava zaten dengesiz, bir de tam anlamıyla tozlaşma olmadıysa dökülmesi normal.

Güler
03-06-2013, 22:11
Güler'ciğim, kiviler çiçeklerini dökerler, sonra ardından meyveleri görünür.
Biliyorsun kiviler erkek-dişi olarak dikiliyor, erkek kivilerde meyve olmuyor, dişi kivilerin çiçekleri meyveye dönüşüyor.

Bahçen her zamanki gibi muhteşem, emeklerinin karşılığını alıyorsun.
Ellerine sağlık, kolaylıklar diliyorum.

Sevgili Adalet Yağcı, teşekkür ederim. Uzun zamandır bahçemizde kivi var, bol bol da meyve alıyorduk ama bu sene durum hiç de evvelki senelerdeki gibi değil.

birtanecik
03-06-2013, 22:13
Coşanlar....

413437

413438

413439

İyi akşamlar sevgili Güler
Bu çiçeklerin adı nedir? Harikalar. Behçeme ekmek isterim. Çim için tüm hazırlıklarım bitti. Çapa yapıldı tesviye yapıldı. Milli top atıldı. Silindir geçildi. Yarın veya diğer gün değişik bir çim getirteceğim. İzmir'den. Elyafa döşeli bir çim tohumu. günde bol su ile çıkıyor. haftada yemyeşil alan. İnternetden buldum. Alser diye bir firma . Türkiye de ilkmiş. Bakın inceleyin derim.
Sevgiler

Sevgi Durul
03-06-2013, 22:17
Bu sene bahçedeki meyve ağaçlarında çok az meyve var.
....

Sizlerde durum nasıl?

Bizde de durum aynı sayılır. Erik, kayısı, elma, armut yok denecek kadar az. Şeftali, kiraz, ayva normal.

Amaryllisler, gün güzelleri konuşuyor bu arada, sevgili Güler hanım. Herşey çok güzel, ellerinize sağlık. Sevgiyle...

Güler
03-06-2013, 22:19
Kolay gelsin.

Birinci ve ikinci fotoğraflar amaryllis, diğer portakal renkli olanları ise hemerocallis.

Güler
07-06-2013, 09:13
Sabahın erken saatlerinde bahçede olmak çok hoşumuza gidiyor.

Oğuz erkenden kendi sebze bölümüne gidip kontrollerini yapıyor, mini sepetine topladığı çilekleri-dutları getiriyor. Daha sonra yeni yeni başlayan sebzelerini toplamak çok hoşuna gidiyor. Önce kahvaltı için tek tük olmaya başlayan hıyarları getiriyor, daha sonra da yemek yapmam için sakız kabaklarını topluyor.
En hoşuma giden taraf da onları bana getirirken yüzündeki mutlu ifade.

Ben de gülleri kontrol ediyorum, sardunyalara göz atıyor, balkonu yıkıyorum.
Kahvaltı sofrasını balkona kuruyoruz, kuş sesleri arasında hafif serinlikte sakin kalvaltı ikimizin de çok hoşuna gidiyor.
Topladığı hıyarları yıkayıp sofraya getirme işi ona ait, o kadar mutlu ediyor ki onu.

Kahvaltı sonrası keyif çaylarımızı balkondaki salıncakta içiyoruz.
Balkonda iki tane salıncağımız var, birine o uzanıyor, diğerine ben. Ama şimdi yer değişikliği yapacağız zira ilk salıncağın hemen arkasındaki ıhlamur ağacı çiçeklerini açtı, mis gibi kokular salıyor ama polenleri bana allerji yapıyor. O salıncağa Oğuz yatacak, biraz daha uzağındakine de ben.

Balkon kenarındaki clematislere sert budama yapmıştım, şimdi iyiden iyiye tırmanmaya başladılar.

Balkondan kareler.

Ihlamur çiçekleri....

414750

414751

414752

414753

Güler
07-06-2013, 09:15
Begonyalar...

414754

414755

414756

414757

414758

Güler
07-06-2013, 09:22
Kahvaltımıza tat katan hıyarlar başlıyor....

414759

414760

Güler
07-06-2013, 09:24
Oğuz ne akla hizmet etti de 3 tarh taze fasulye ekti anlamış değilim. Çoluk çocuğa da konu komşuya da bol bol yeter eminim.

414761

414762

Güler
07-06-2013, 09:25
Sakız kabakları...

414763

414764

414765