View Full Version : Tokat Kebabı
Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 21:32
Malzemeler:
İri kuşbaşı et,
Domates
Patlıcan
Yeteri kadar tuz
Odun, çalı çırpı
Tokat kebap Ocağı
Malzemeler
27164
Patlıcanları doğramış olarak görüyorsunuz uzun patlıcanlar yuvarlak olarak enine de kesilebilir ancak kalın olmamalı ki kolay pişsin.
27165
Çalı çırpı odunlarımız çok kalın olmamalı çokta ince olmamalı ki alevli ve yüksek ısılı ateş yapsın
27168
Şişlere patlıcanları diziyoruz, bir adet patlıcan bir adet et, ilk başlangıç yağlı bir et parçası **** kuyruk yağı olursa daha iyidir bu şekilde yağ şişleri dizdiğimzide üstten eriyerek şişten aşağı doğru aksın domatesin üzerine düşsün.
27166
Dizilmiş iki adet şiş
27167
Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 21:44
Malzemeler birbirine yaklaştıkça kebaba doğru yaklaşıyoruz, tabi bu arada şişler diziliyor ;) (Şişleri hazırlarken patlıcanların sap kısmını dikine konduğunda aşağı kaymayı engellemek için mutlaka saplayın)
27169
Şişler yerleştirilince ocağı yakıyoruz
27170
Ocağın yanarken ki hali. Ben kapağı siz görün diye açtım kapaklar kapalı olmalı :D
27171
Şişler pişerken ileri aşamalardan bir görünüm
27172
Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 21:58
Alt sürgülü gözdeki pişen domateslerin hali
27178
Pişmiş olan şişleri artık çıkarma vakti
27174
Domates ne halde görüyorsunuz
27175
Şişleride boşalttık
27176
Domatesi şişlerden çıkan kebabın üzerine boşaltıyoruz
27177
ve artık soğumadan imha edilir :)
denizakvaryumu
30-12-2007, 22:10
Afiyet olsun da bu Tokat kebabı ocağını nereden bulacağız ? :)
Klasik kömür mangalında kömür ateşi ve dumanı ile etlerin pişmesi aslın da çok da sağlıklı değil ancak Tokat ocağında bir temas yok.Bu yönüyle çok iyi.
Ankara'da bu ocağı satın alabileceğim bir adres biliyormusunuz?
Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 22:13
Her memleketin normalde sobacılar çarşısı gibi yerleri oluyor, soba borusu, sac vs satan yerlerde bulabilirsiniz. Değilse yakalayın bir Tokatlı ahbabınızı cebren ve hile ile ortaboy bir tane getirtin :)
denizakvaryumu
30-12-2007, 22:23
Hımmm ben bir Ankara-Ulus mangalcılar çarşısına bir gideyim ...İnşallah Tokat'lı bir mangalcı bulurum :)
Olmazsa Selahattin Beyden yardım isterim artık :)
Mine Pakkaner
30-12-2007, 22:27
Bu arada,ben meraktan bir ocak getirttim ve kebabı denedim. Kesinlikle bildiğimiz kebaptan çok farklı. Tavuk da, köfte de pişiyor. Eti yağlı seçmeniz gerek, patlıcanı da tuzlayıp şişe dizin, çok hafif bir yemek. Sadece etin yağı ile pişiyor. Yağsız et seçerseniz haşlama gibi oluyor. Ben yeşil biber de dizdim şişe, güzel oldu. Ancak şişin sonuna patlıcanın sapı gibi sert birşey saplamazsanız sebze ve etler domatesin içine düşebiliyor.
Kömür derdi de yok, çalı çırpı ile pişiyor. :) Sağlıklı bir et ve sebze ızgarası yemeği oluyor.
denizakvaryumu
30-12-2007, 22:46
Mine Hanım
nette biraz araştırdım, şişlere patates ve sarımsak da diziliyormuş.Sizin de belirttiğiniz gibi patlıcanlar tuzlanacak ve sap kısmı en sona takılacak.
Etler bir gün önceden de terbiye edilirse çok daha iyi.Kesinlikle kuzu eti olacak.
Bu mangal gerçekten diğer mangallara göre çok daha sağlıklı...
Selahattin Bey,
odun şart mı ? Etler ne kadar sürede oluyor?
Selahattin Yılmaz
30-12-2007, 22:55
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.
denizakvaryumu
30-12-2007, 23:10
Ankara'ya kar yağsın ,
bu mangalı da bulursam , bir piknik yapıp fotolarını buraya ekleyeceğim... gecenin bir yarısı aklım Tokat kebabında kaldı :)
Mine Pakkaner
30-12-2007, 23:11
Bu arada sadece çeşitli sebze dizilmiş şişler de, aşağıdaki domateslerin sosuyla servis edilirse harika oluyor. Ben domatesi fesleğen, biberiye gibi bitkilerin ve baharatların ilavesiye tatlandırdım, az da yağ ilave edip pratik ve hafif bir makarna sosu elde ettim. Şişleriniz pişerken, haşladığınız makarnaya ekleyeceğiniz sebze sosu da, mangalın aşağıdaki sürgülü tepsisinde kendiliğinden oluyor. Defne de sebze şişine yakışıyor.
denizakvaryumu
30-12-2007, 23:14
Mine Hanım'ın
Egeli olduğu hemen belli oluyor :)
Fesleğen, biberiye, defne...Hangi Tokat'lı bunları kebaba katar ? :)
denizakvaryumu
30-12-2007, 23:35
Kirli pide...
Tokat kebabının diğer tamamlayıcı unsuruymuş :)
Tepsinin en altına yerleştirilen lavaşlar ;
domates suyu,patlıcan, kuzu eti-yağı suyu ile ıslanınca Dünya'nın en leziz tadı oluşuyormuş .
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kirli+pidesi
http://img170.imageshack.us/img170/307/71428210co9.jpg (http://imageshack.us)
sinaninci1
31-12-2007, 00:08
Ya arkadaşlar sizin başka işniz yokmu gecenin bu saatinde milletin azının suyunu akıtıyorsunuz, ya gidin siz çiçeklerinizle ugraşın, akşam akşam olurmu bu ya:mad::mad::mad:
Selehattin hoca bak bu senin suçun haberin olsun, yalovalıları toplayıp geliyorum Tokat kebabını hazıla.:D:D denizakvaryumu sen bari uyma bunlara bak orayada gelirim.:D:D
denizakvaryumu
31-12-2007, 00:15
Bu arada bir Isparta'lı olarak Isparta kebabını anlatmayayım...
Anlatılmaz sadece Isparta'da yenir, yanında sadece üzüm hoşafı içilir...Kadir'in yeri veya Hacıbenli'de yiyeyeceğiniz bir Isparta kebabı , şimdiye kadar kebap yemedim dedirtecek :)
Bu kebapın iyisi erkeç etinden yapılır... Rumlardan öğrenilen bu kebap sadece ve sadece Isparta'da var.
http://www.ispartaya.com/isparta/kebap/index.htm
http://isik.net/?p=89
sinaninci1
31-12-2007, 00:22
[QUOTE=denizakvaryumu;188923]Bu arada bir Isparta'lı olarak Isparta kebabını anlatmayayım...
Tamam bende bir Şanlıurfalı olarak nerden başlıyayım. Çig köftedenmi, içli kötedenmi, patlıcanlı kebaptanmı, tepsi kebabındanmı, lahmacundanmı, keme kebabındanmı, baklavadanmı, tel kadayıfındanmı, neyse kalbim duracak şimdi yarın gündüz anlatırım.
denizakvaryumu
31-12-2007, 00:32
Tamam bende bir Şanlıurfalı olarak nerden başlıyayım. Çig köftedenmi, içli kötedenmi, patlıcanlı kebaptanmı, tepsi kebabındanmı, lahmacundanmı, keme kebabındanmı, baklavadanmı, tel kadayıfındanmı, neyse kalbim duracak şimdi yarın gündüz anlatırım.
Her hafta Urfa'ya giden biri olarak patlıcanlı kebap ve temmuz-ağustosdaki patlıcan kebabın yanındaki taze kırmızı biber közlemesi başka bir yerde yok kabul :)
Urfa'nın şıllık tatlısı çok güzel, o da kabul :)
Ancak sadece erkek keçi etinden yapılan ve sadece üzüm hoşafı ile yenen Isparta kebabı hiçbir yerde yok...Bu kebabı yiyen Isparta'dan asla vazgeçemez.
Isparta’ya gidip de İslamköy’ü ziyaret etmeyen, Kebapçı Kadir’de yemek yemeyenin hacılığı sayılmaz.
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/25/pazar/yazkarduz.html
http://img508.imageshack.us/img508/9012/111b11uz0.jpg (http://imageshack.us)
denizakvaryumu
05-01-2008, 19:06
Adana, Urfa kebabı, İnegöl, Tekirdağ köftesi gibi yöre isimlerini taşıyan yemeklerimiz artık o yörenin olmaktan çıkmış bütün Türkiye'ye mal olmuş hatta dünyaya yayılmıştır. İstanbul'da ya da Ankara'da lokantada Adana veya Urfa ismini telaffuz etmek o yörenin kebabını istemek için yeterli. Cidde ve Köln'deki Türk lokantasında da rahatlıkla Adana, Urfa isteyebilirsiniz..
Bu çok güzel bir şeydir. Mutfağımızın ne kadar zengin ve renkli olduğunu gösteriyor.
Yörelerimizin adını taşıyan yemekleri herkes damak zevkine göre tercih eder. Kimileri Anadolu yemeklerini'da bu derece yer etmesini içine sindiremese de nüfusun büyük çoğunluğu Anadolu insanından oluşa'da genel olarak kimse bundan rahatsız olmaz.
Mahalli yemeklerin böylesine büyük şehirlere hızla taşınıp yayılmasın rağmen bir kebap var ki kebapların şahıdır, hem damak zevki olarak hem de sağlık açısından hemen hemen bütün kebaplara tercih edilecek bir kebaptır. Lakin henüz büyük şehirlere taşınmamış ve henüz herkes onu tanıyamamıştır. Ama eminim ki tanıdıkları zaman tercih edecekleri ilk kebap çeşidi o olacaktır. Bu kebabın adı Tokat Kebabı'dır. Eti ekmeği, salatası her şeyi içinde çok enfes ve lezzetli bir kebaptır.
Etin, patlıcanın, biberin, patatesin karışık olarak takıldığı şişler iki tarafında ateş bulunan özel bir fırında ortadaki demire dikine sarkıtılarak pişirilir. Her şey doğaldır. Ne bir yağ ne bir yabancı madde karışır. İki taraftan verilen odun ateşinin harıyla et lezzetinin sebzeye, sebze lezzetinin ete karıştığı son derece doğal bir kebaptır. Bu özel fırında piştikten sonra kaç kişilik yapılmışsa o kadar büyüklükte bir tepsinin altına lavaşlar yayılır. Sonra kebap düzenli bir şekilde dairesel olarak tepsinin çevresine şişlerinden çıkarılarak dizilir, ortasına da yine ateşte pişmiş domates düzenli bir şekilde yerleştirilir. Dışarıdan bakınca ortası kırmızı açmış rengarenk bir çiçek gibidir. Yanında salata malata istemez çünkü salatada bulunan sebze zaten önünde üstelik ateşte pişmiş olarak mevcuttur. Yanında ya ayran ya da şalgam suyu başka bir şey istemez.
Lezzet ehline göre bu kebaptan önce ve sonra mideyi herhangi bir yiyecekle meşgul etmek caiz değildir. Yine ehl-i keyfe göre Tokat kebabını çatalla ve bıçakla yemek mekruhtur. Tokat kebabı elle yenmelidir. Ayrıca Tokat kebabını porsiyonlara bölmek de asla caiz değildir; lezzeti kaçar. Kaç kişilikse o kadar büyüklükte bir tepsiye göz zevkine uygun biçimde yeni açmış bir çiçek gibi yerleştirilir ve ortaya konur ve herkes kendi önünden eliyle yer. Kebabın üzerine de şöyle yandan çarklı demli birkaç bardak çay yeterlidir. Ama bu kebabı ehlinin yapması gerekir. Etini, sebzesini ehli seçmelidir. Eğer beğenmediyseniz bilin ki ustada iş yoktur.
Hem göze hem sağlığa hem mideye hitap eden bu doğal kebap ne hikmetse Tokat dışına bir türlü çıkamamıştır. Bu biraz da Tokatlıların inadındandır. Tokat kebabı Tokat'ın havasında suyunda, Tokat'ın etiyle ve sebzesiyle yapılır diye bir bencillik yapılmaktadır. Oysa öyle değil. Tokat kebabı Tokat dışında da eğer usta işin ehliyse pek âlâ yapılabiliyor.
Katıldığım bir Ateş Hattı programında, seyredenler belki hatırlayacaktır, Reha Muhtar "Şimdi acılı bir soru soracağım. Adana Kebabı gibi?"demişti de ben "Ben Tokatlıyım Tokat kebabı çok lezzetlidir sen Tokat kebabı gibi soru sor." diye bir espri yapmıştım. O acılı bir soru sormuş ve aynı acılıkta da cevabını almıştı. Ama daha programda telefonuma "Yeni Bosna'da seni Tokat kebabı yemeye davet ediyoruz." diye bir mesaj geldi. O davete ancak geçen hafta cevap verebildim ve Yeni Bosna Yıldırım Beyazıt Cd. 115 numaradaki Sedir Sofrası (0212.639 57 08) lokantasına 3 öğretim üyesi bir iş adamıyla birlikte gittik.
Eğer damak zevkiniz var da Tokat kebabını hala tatmadıysanız gerçekten çok büyük bir eksiğiniz var demektir. Bunu bir Tokatlı olarak ben söylemiyorum. Öğretim üyelerinden -ki yemek zevki olan bir ilim adamı- ikinci kez, üstelik taa Anadolu yakasından geliyor.. O –ismi bende mahfuz- söylüyor. Tokat kebabını tattıktan sonra 13 odalı bir villada yaşayan arkadaşıyla sohbet ederken söz yemekten kebaptan açılıyor. Arkadaşına hayatında hiç Tokat kebabı yiyip yemediğini soruyor ve yemediğini öğrenince, "Allah insana 70 metrekarelik bir dairede de 300 metrekarelik bir odada da acı çektirebilir. Sen hem 13 odalı bir evde oturuyorsun hem de hâlâ Tokat Kebabı'nı tatmamışsın, bu eksiklik bu acı ve ayıp sana yeter!" diyor.
Latife bir yana Tokat Kebabı hakikaten bir kez tadanın bir daha terk etmeyeceği lezzete bir yemek. Üstelik diet yapanlar için de birebir. Her şey doğal.
Tokat Kebabı'ndaki bu tabiilik insanının tabiiliğinden kaynaklanmaktadır. Tokat insanı da son derece doğal bir yapıya sahiptir. Tokat insanı gıllı gışlı insanı sevmez, iyi kalplidir yiğittir merttir. Bu özelliği sebebiyledir ki Osmanlının ikinci kuruluşunda Şehzade Çelebi Mehmet başı sıkıştıkça Tokat'a gelmiş ve Tokat Amasya'dan topladığı askerle dirlik ve düzeni sağlamış, Osmanlıyı yeniden sağlam temeller üzerine oturtmuştur. Osmanlı Devletinin yeniden inşasında en büyük pay sahibi olan Tokat'ın adı tarihte Bedevi Çardağı diye geçer.
Tokat'ın çemeni, yaprağı, pekmezi, meyve suları, Ayvaz suyu kaplıcaları, keşkeği, katmeri, çökeleklisi, hele de kebabı.
Son yıllarda keşfedilen ve dünyanın sekizinci harikası olan Ballıca Mağarası'yla Tokat bir dünya kenti olma yolundadır. Ama bir lezzet harikası olan kebabını daha Türkiye'ye bile tanıtamadığımız için biz Tokatlılar bırakın dünyayı henüz ulusal bile olamadık.
Bu ayıp ta bize yeter!
Resul Tosun
Merhabalar.
Selahattin bey teşekkürler .Ben askerliğimi Tokatta Özel avcı Taburunda tamamladım.Orda kaldığım sürece Tabur dışında başka bir şey yemedik dersek yalan olmaz.Kövenle beslenen koyunların etleri enfez oluyor.Bir de bezde sucuk ları var Tokatın oda anlatılmaz güzellikte oluyur.O günleri hatırladım tarifinizle.Saygılar.
Mahmut Leventoğlu
11-05-2008, 22:19
Sevgili Deniz Akvaryumu Bir İsparta lı olarak Tokat kebabına karşı İsparta Kebabını anlatman müthiş . Biz bu tartışmayı hala oğlum Mimar Özcan Gürsel ile çok yapardık.O babası nedeni ile Turhal lı.O Tokat kebabı der ben ise İsparta kebabı derim, bu tatlı tartışma sürer giderdi. Sonunda İsparta Kebabını yedirince tamam bir daha bu tartışmayı yapmayacağım dedi.
Senin anlatımına bir ilave yapmak isterim. Üzüm hoşafına mutlaka mersin ilave edilir.Mersinde biliyorsun o hoşafa muhteşem bir rayiha verir. ****** illada Kebapçı Kadir de yenmeli.Kadir amca rahmetli olunca işin başına oğlu Hüseyin geçti. :)
denizakvaryumu
11-05-2008, 22:20
Piknik mevsimi açıldı ama kene korkusu piknik olayını bitirdi :(
Selahattin Bey, fotoğraflarla birlikte kebabı çok güzel anlatmışsınız. Bilen bilmeyen herkesin canının isteyeceği bir anlatım olmuş :) Hatırladığım kadarı ile sarımsak Tokat kebabının vazgeçilmezlerinden biri. Bazı yerlerde özel kebap pidesi ile servis edilir yazıyor benim hatırladığım kadarı ile normal ekmekle servis ediliyordu, bahsedilen özel pidenin nasıl olduğunu biliyor musunuz?
Selahattin bey,
Geçde olsa bu harika ocağı ve Tokat kebabını tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Tokat kebabında kuzunun neresinden alınan et makbuldür? Bu ocakda sanki balık şiş de çok güzel olacak hayali kurdum. Acilen ocağı aramaya başlayacağım.
Hoşçakalınız.
Selahattin Yılmaz
23-07-2008, 10:46
Cumalıkızık toplantımızda nasip olursa Tokat Kebabı yapacağız...
Nefis bir kebaptır. Selahattin bey nispten pratik yöntemle yapmışsınız, ancak enfes görünüyor.Elinize sağlık.
Sayın kuzen38,
Sizden de pratik olmayan yöntemi alabilirmiyiz. Bu arada etin buttan mı koldan mı olması gerektiğini de yazıverirseniz ilk denemede neticeye yaklaşmamıza yardımcı olursunuz.
Hoşçakalın.
Sayın kuzen38,
Sizden de pratik olmayan yöntemi alabilirmiyiz. Bu arada etin buttan mı koldan mı olması gerektiğini de yazıverirseniz ilk denemede neticeye yaklaşmamıza yardımcı olursunuz.
Hoşçakalın.
:D
İşte tam bundan korkuyordum. Pratik yöntem derken aslında Tokat kebabını kuyu kebabı mantıgıyla, hatta büyük ocaklarda yaptıkları söylenirdi. Ben babamdan duydum, ama bizim buralarda bu işi yapan Tokatlı bir tanıdıgımız artık o yöntemin pek kullanılmadıgını ve zahmetli oldugunu söylemişti.
Et icin koldan olması gerekir derler ama genede gördügüm de bir sorarım kendisine.
Sevgiler.
denizakvaryumu
05-08-2008, 21:12
http://www.tokatburada.com/firmarehberi_detay.asp?id=7257&sayfa=urundetay&uid=162#aciklama
Tokat mangalı isteyenler için :)
:D Uzun zaman internette satış yapan firma aradım bulamamıştım, süper oldu bu haber :) Teşekkürler..
denizakvaryumu
05-08-2008, 21:24
Küçük ve büyük boy olarak iki boyutta.
Pazarlık yapmayı ve kargo ücretini sormayı unutmayın :)
Unutmam :) Tokat'ta yaşayan üyelerde başka firma biliyor ve önerirse sevinirim.
Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye:)) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin:) İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,
Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.
denizakvaryumu
05-08-2008, 22:20
Ben mangalı alamıcam ,Tokat a gidiyorum kebap yemeye:)) Tokat ta şurada yiyin diyen arkadaşlar var mı acaba? Daha önce yedim tadı damağımda kaldı, helede sarımsakların ve kirli ekmeğin:) İşeri petrol de yemiştim ben, daha iyi yer bilen varsa beni bilgilendirir mi?,
En leziz Tokat Kebabı’nı tadabileceğiniz yerler arasında, Ali Paşa Camii yakınında bulunan Saray Restaurant ve GıjGıy Tepesi’ndeki lokanta sayılabilir
http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=499&Itemid=144
Necati bey bu yemeğin asıl kökeninin Tokat’ın Niksar ilçesi olduğunu söylüyor, eğer Tokat’a yolu düşenimiza olursa Cincin ve Gıjgıj adlı lokantalarda bulabilirmişiz!
http://agzimintadi.blogspot.com/2008/04/tokat-mutfa.html
http://www.dobisko.com/mekanlar/mollaoglu
denizakvaryumu
05-08-2008, 22:21
Sevgili cemo, kirli ekmek dediğiniz ekmeğin nasıl olduğunu biraz daha anlatır mısınız? Tokat Kebabını tanıtan bazı sitelerde özel kebap pidesi diyordu ama benim hatırladığım kadarı ile normal ekmek ile servis ediliyordu.
Tokat kebabina özgü bir terim, tepsinin en altina yerlestirilen lavaslar, etin yagi ve domates suyu ile islanir ve bu alasim, takriben dünyanin en güzel pidesidir
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kirli+pidesi
Bilmez miyim o lezzeti :) Benim merak ettiğim tepsinin altına yerleştirilen ekmeğin ne tür olduğuydu. Ben normal fırın ekmeği gibi hatırlıyordum. Lavaş olduğunu söylemeniz iyi oldu :)
Tokat Kebabı ile ilgili bir haber..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9421753.asp?gid=229&sz=75672
Teşekkür ediyorum sevgili denizakvaryumu,önerdiğiniz yerleri bulmaya çalışacağım. Vakit bulursam Niksar a giderim.. Çok SAĞOLUN
Merhabalar,
Mangal şahane kebap bahane...
Resimlerini aşağıya ekleyeceğim mangal gerçekten çok güzel bir şey. Ona soba demek daha doğru sanırım ki satıcısı da öyle isimlendirmekte onu. Hele kışın onunla haşır neşir olmak iyice güzel olacak. Ama ben maalesef Tokat kebabını hakkı ile yapamadım sanırım. Yiyenlerden süper olmuş diyende oldu ama sesi çıkmayan da oldu bu arada. Ben kendim de çok sevdim desem doğru olmayacak. Ancak şahsen, lezzetli bir etin yanına pide ve soğan dışında bir ilaveye gerek olmadığına inananlardanım. İlk fırsatta o şekilde de deneyeceğim. Bu sobanın yapamayacağı kebap ve ızgara olamaz kanaatine vardım. Daha sonrada balık ve kalamar pişirme deneyine sıra gelecek. Sizlere raporları aktaracağım.
Bu sobayı tanımış olmaktan mutluyum. Teşekkürler emeği geçenlere.
Hoşçakalınız.
denizakvaryumu
11-08-2008, 07:47
Benim merak ettiğim,
marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?
Selahattin Yılmaz
11-08-2008, 08:07
Denizakvaryumu sizi Bursa toplantısına davet ediyorum sizi başka türlü ikna edemeyeceğiz.
denizakvaryumu
11-08-2008, 10:22
İmkan olsa kaçırmazdım :)
Hafta sonu Tokat Kebabı ziyafeti vardı :) Ailecek çok özlemişiz afiyetle yedik :) Sarımsaklar, etler, patlıcan, biber, ıslak pide,... kısaca hepsi harikaydı :D
denizakvaryumu
20-08-2008, 12:35
Afiyet olsun, mangalı aldınız anlaşılan :)
Mangal fiyatını yazarsanız alacak arkadaşlar bu konuda bir fikir sahibi olabilir :)
Benim merak ettiğim,
marketlerde odun veya benzeri çalı vs. bulmak imkansız, bu mangalı odun kömürüyle yaksak olmaz mı?
Sn. denizakvaryumu, bildiğim kadarı ile uzun süreli yanma özelliği olan odunu öneriyorlar.
Amcamın kebap ocağını kullandık, Eminönü'nde satılan kebap ocağına baktıktan sonra sipariş vermeyi düşündüğüm için daha sipariş veremedik.
Linkini verdiğiniz yerdeki fiyatlar: Büyük boy kebap ocağı 85 YTL + 15 YTL(kargo ücreti) , Küçük boy kebap ocağı 50 YTL + 10 YTL(kargo ücreti)
denizakvaryumu
20-08-2008, 13:02
Fiyatlar uygunmuş :) ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor :(
Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.
Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...
Olmuyorsa neden olmuyor?
Fiyatlar uygunmuş :) ama bu uzun süreli yanma özelliği olan odun bulma işi zor :(
Marketlerde sadece kömür var, eskiden odun kömürü vardı şimdilerde onu da bulmak zorlaştı , yuvarlanmış-preslenmiş ama 5 dakikada yanan kömürleri mangal kömürü diye satıyorlar gerçi eskisi gibi yakma-yelleme derdi kalktı , kömür nerdeyse 5 dakikada kor haline geliyor.
Anlatmak istediğim marketlerde mangallık odun satılmadığından "yerine kömür kullansak olmaz mı?" sorusu...
Olmuyorsa neden olmuyor?
Bu konuda daha fazla bilgisi olan kişiler çok daha iyi anlatır ama benim bildiğim kadarı ile yanma dereceleri farklı olduğu için kömürün ve odunun ısısı ile pişmesinin farklı olduğu. Kömür kullanıldığında ısı çok yüksek olacağı için önerilmiyor.
Kömür kullanırsanız hayati tehlike yaşarsınız. Sebebi karbon dioksit zehirlenmesi. O yüzden odun sobası evlerde güvenle kullanılır ama kömür sobası tütünce bir aile yok olabilir.
denizakvaryumu
20-08-2008, 13:22
Teşekkürler, odun bulmaktan başka çare kalmadı.
Odun sadece hızlı alev yapıyor aradaki duvar alevde değil sıcakta pişmeyi sağlıyor mangal kömürünün yanması çok yavaş kaçar. Etler 15-20 bilemediniz 25 dakikada pişiyorç fazla şişiniz varsa 2. partiyide devamında yerleştirebilirsiniz.
Bana Tokat kebabı yapmayı tarif eden arkadaşımın öğretileri :
1.Patlıcanlar orta-iri boy olacak.
2.Patlcanların kesik kenarları ateşe bakmayacak.
3.Patlıcanların üzerine ufak kuyruk yağı konulacak.
4.İlk yakışta harlı ateş,şişler konulduktan sonra odun atılmayacak.
5.Yarım saatten önce pişerse iyi olmamıştır.
Doğru mudur?Yanlış mı?
Benim denemelerim :
1.Tavuk but (derili) (sıvı yağ,kekik,pul biber,kara biber karışımında bekletilmiş) pişirmek
2.Biber ,patlıcan közlemek
3.Alt tepside ince dilim patates ve sarımsak
4.Etlerin alındığı tepsinin alt kısmına bolca lavaş koymak
çok güzel oluyor.
Bİr gün Tokat kebabını da başarmayı umuyorum.(Ya etler sert kalıyor, **** kuruyor)
Saygılarımla
Tokat kebabını okumayı düşünüyordum. Bugün resimleri görünce nerdeyse yemiş kadar oldum. Çok güzel anlatılmış. Eğer yolum Tokat'a düşerse mutlaka yemeye çalışacağım.
Isparta kebabı içinde bu geçerli. Yazanlara teşekkürler.
Tokat kebebı ocağı bana eskiden mutfaklarda kullanılan kuzineleri hatırlattı.
Hani şu odunu yakarsınız ve fırın kısmında ne isterseniz onu pişirirsiniz.:rolleyes:
Tokat kebabı ocağının üst kısmı ısıya dayanıklı cam olsa daha şık olurdu. Hemde içini görme imkanı olurdu.
Kebabı yapıp yiyenlere afiyet olsun. :D
Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.
denizakvaryumu
15-02-2009, 22:56
Evet, Ulustaki fiyat çok iyi, ben de gördüm, hayırlı olsun.
İşin önemli yanı şimdi başlıyor, kömürle olmuyor meşe odunu bulacaksınız,etler sert kalmadan ve kurumadan pişirebilirseniz bu iş tamam.
Deneyimlerinizi bekliyoruz.
gökceada
16-02-2009, 02:40
Tokat kebabi adini ilk duydugumda pek sasirmamistim.Zira her ilimizin iddiali yemekleri var.Demekki Tokat`inda kebabi varmis dedim kendi kendime. Eee, peki nerede yiyebilecektik bu ünlü Tokat kebabini. Riva yolunda dedi esim.(Esim bir istanbul rehberidir benim icin) Simdi size tam tarif edebilecekmiyim kuskuluyum amma, Polonezköyü gecip Riva yolunu takip edin.O essiz yesillikler icinde kivrim,kivrim giden yolda "Tokat Kebabi" yazan tabelayi kacirmamaya calisin.
Uzatmayayim,gittik... gördük ve yedik Tokat kebabini.Bir aile isletmesiydi.Iki can dostu köpekleri biri anne dördü yavru bes kedileri vardi.(kedilerin babalari sirra kadem basmis olmaliydi ,.. göremedik zamparayi)
Nefis yesil alan icinde yer alan masalarimizin yanina konuldu mangallar .Kebabimizla bu islerin uzmani canim Muharrem amcam ilgilendi.Sürekli ayni yere gelirmis ve oranin elemani gibi olmus ve en büyük zefkleri arasindadir mangal basinda rakisindan yudumlamak.Tabikii o ara kebabida mangala sürmek vardir.O nefis havaninda etkisiyle yedik,yedik,yedik... Ve ****** bi seylerde ictik. Hesap ise inanin cok ama cok uygundu.
Kayinvalidem bizdende titizdir,her gelisinde mutfagi,etlerin saklandigi buzluklari,sebze kilerini söyle bir kontrol etmeden rahat etmezmis. Bende sahit oldum ammma... sevgili kayinvalidem Sevim hanim cooooghh temizler diye teyit edince temizlikten yana hic bir kuskum kalmadi.Tüm Istanbul`lu dostlarima tafsiye ederim. Simdiden afiyet olsun. Selam ve sevgilerimle...
Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti.:mad: Bir yılı geçti
odun sıkıntısından deneyemedim:(
Mavi kardelen ararken Bahause de şömine odunları gördüm. Büyük meşe şömine odunlarını küçültecek yer
yok. Ama sıkıştırılmış ürünler var. Bir karıştan biraz büyük. Şömine için hazırlanmış.
Ne dersiniz denenebilir mi?
Tokat sobamız sarılı sarmalı çürüyecek yoksa:o
denizakvaryumu
16-02-2009, 11:41
Hımmmm hemen meşe odunu aramaya çıkayım :)
[QUOTE=feriha;361439]Arkadaşlar Tokat sobasından ben de aldım. Forum safalarında resimleri görünce canım çekti.:mad: Bir yılı geçti
odun sıkıntısından deneyemedim:(
Arkadaşlar, neden odun sıkıntısı çekiyorsunuz. Orman yürüyüşlerinizde - örneğin en yakın yer Ahlatlıbel - etrafınıza bakın. Her yer çalı çırpı, küçük odun dolu. Ben bunları topluyorum. Kurumuş, ortalardaki küçük odunları toplamak ormana veya çevreye zarar vermez diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum.
Ulus Tenekeciler-Sobacılar çarsısından 35 TL ye soba alındı, sırada test ve tat var.
Sayın meslektaşım k0900 ,
ücretini vereceğiniz hesaba göndersem bu mangaldan bana ödemeli kargo yaparmısınız..? Şimdiden teşekkür ederim.
Üst kapağına uygun bir borcam ayarlanabilir.Bunuda çağrışım yaptırdınız teşekkür ederim hemşehrim..
1.Etap tedarik, hazırlık
Notlar Kuzu eti terbiye edilecek.
Patlıcan sapları şişin sonuna takılacak
Patlıcanlar soyulmayacak.
Patlıcanlar tuzla ovulacak.
Mümkünse Tokat biberi ve patlıcanı (çekirdeksiz) kullanılacak.
Domatesler ortadan ikiye bölünecek. Kesilen yüzey yukarı bakacak.
Sarımsaklar soyulmadan şişe takılacak.
Patatesler ince dilinecek. (4-5 mm kadar)
Şişe sırayla kuyruk yağı, et, patlıcan (kesilen yüzey yukarı bakacak) patates, et-patlıcan-patates tekrarı en sona patlıcan sapı takılacak.
1.etap resimlere devam...
2.Etap uygulama
Notlar: Kuvvetli odun ateşiyle pişirilecek.
Ocağın bulunduğu yerde parlayıcı ve yanıcı malzemeler uzaklaştırılacak.
Tabiatıyla bol dumana razı olunacak.
Ateşin şiddetine göre yaklaşık 30-40 dk. Pişer.
Şişler alınmadan tepsimize varsa ince pide, lavaş, yoksa pide, ekmek dizilir
Göz hakkı unutulmamalıdır. (Abrek ve Nise’de hakkını almıştır.)
Ocağın üst kapagı cam olsa daha kullanışlı olacakmış. (sık sık piştimi acaba demezdik)
3.Etap tad ve sonuç
Bu kısım resimsiz. (Lezzete hücumdan kimsenin aklına gelmedi)
Sonuç : Kesinlikle tadılmalı.
Sayın meslektaşım k0900 ,
ücretini vereceğiniz hesaba göndersem bu mangaldan bana ödemeli kargo yaparmısınız..? Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın kmlsrt size özel mesaj gönderecem.
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 00:04
Nasip olurda babamla bir daha yaparsak Tokat kebabını ayrıntılı olarak fotoğraflayım da Kebap nasıl olurmuş eş dost öğrensin :p
Alelacele bulabildiğim iki fotoğrafı şimdilik koyayım, inşallah bir dahakine ayrıntılı fotoğraf çekerim.
İlk fotoğrafta odunlu kebap ocağında ben pişiriyorum, ikinci fotoğrafta da elektrikli ocakta babam pişiriyor. Anlıyacağınız bu ocakların elektriklisi de çıktı;)
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 02:06
Sevgili hemşehrim K0900 afiyet şeker olsun ;)
Aklıma geldiğince, dilimin döndüğünce bende biraz malzeme ve yapılış aşamalarını anlatayım, dediğim gibi bundan sonra yapacağım ilk kebapta detaylı foto da koyarım inşallah. Sizin yaptığınız da genel olarak doğru, fakat ufak tefek eksikler var tamamlarsanız daha büyük lezzetler elde dersiniz.
Önce malzemer ve hazırlık:
Et olarak mümkünse kuzunun böbrek yatağından kuşbaşı olması gerekiyor (orjinali budur) fakat pirzola gibi kemikli et de kullanılabiliyor, hatta tavuk etiyle bile yapılabiliyor. Ben orjinalinden anlatayım isteyen istediği gibi denesin bakalım:p
Etler bir gün öncesinden soğan ve tuzla (mümkünse kalın tuz) terbiyelenir. Baharat kullanmak isteyenler terbiye malzemesine katabilir ama ben baharattan Tokat Kebabında hoşlanmıyorum, zaten orjinalinde de baharat kullanılmaz. Kebap asıl lezzetini pişirme biçimi ve süresinden alır.
Gelelim diğer malzemelere, Patlıcanlar Sn. k0900'ün fotoğrafladığı şekle yakın mümkün olduğunca düzgün ve kesinlikle çekirdeksiz olmalı, Sn.k0900'ün fotoğraflarındaki (bundan sonra fotoğraftaki gibi dediğimde Sn. k0900'ün fotoğraflarını kastedeceğim) gibi doğranmalı ve soyulmamalı, şişe takılmadan önce bir parçanın üzerine tuz dökülerek (az miktarda ve yine mümkünse kalın tuz) iki parça birbiri ile öpüştürülerek ovalanmalı. Domatesler ortalama yumruk büyüklüğünde, eziksiz fakat olgun olmalı ama fotoğraftaki gibi dilim dilim doğranmamalı, ortasından (enine) olacak şekilde sadece ikiye kesilmeli ve alttaki tavaya kesilmiş yüzler yukarı gelecek şekilde dizilip, fırına sürülürken hafifçe tuzlanmalı. Patatesler de ortalama yumruk büyüklüğünde olup, yine fotoğraftaki gibi soyulup aynı şekilde yuvarlak şekilde doğranmalı.
Biberler köy biberi olmalı, uzun ve kartlaşmış olmamak kaydıyla sivri biber de olabilir ama dolmalık biber olmaz (en azından ben hiç denemedim) Sarmısak kelle ile olacak, ayıklamayı bırakın kelleyi bile bozmayacaksınız.
Gelelim LAVAŞ'a sanırım lavaşı çoğunluk bilir fotoğrafta da var zaten ama öyle kısa olmamalı, 1 hatta 1,5 metreye kadar uzun olabilir. Tepsinin tabanını boşluk kalmayacak şekilde lavaşla kapattıktan sonra lavaşın uçları tepsiden sarkacak şekilde olmalı ki bu uçlarla çıkan malzemenin üstü kapatılabilsin, diğer şiler çıkana kadar pişen malzeme soğumasın.
Gelelim şişlere dizmeye, herşeyden önce bütün şişlere ilk önce kuşbaşı et büyüklüğünde kuyruk yağı takılacak (kebaba asıl lezzeti veren budur). Yani ilk takılan malzeme pişirme esnasında en üstte olacağından, kuyruk yağı tepeden eriyerek bütün malzemeleri yağlayıp, en son alttaki tavada bulunan domateslerin üzerine damlayacaktır. Sn. k0900'ün bir patlıcan (patlıcanların kesik yüzleri yukarı kalacak şekilde ama biraz verev olacak yani yere tam paralel olmayacak), bir et sıralaması doğru fakat patates dizimi yanlış, patatesler de bir patates, bir et olacak şekilde ayrı şişler olmalı, yani patlıcan-et, patates-et şişleri olmalı. Biberler ve sarmısaklarda, yine tepede kuyruk yağı olacak şekilde (sarmısak her kellenin arasına kuyruk yağı takılarak), sadece biber ve sadece sarmısak şişleri olarak dizilir. Bütün şişlerin ucuna patlıcanların sap kısmı sıkıca takılmalı ki pişen maşzemenin ağırlığından şiş olduğu gibi ocağın içine boşalmasın.
Gelelim asıl lezzeti verecek olan pişirme aşamasına:
Bundan geçen gün "Tokat" başlığında bahsetmiştim oradan alıntı yapacağım.
Mangal kömürü ile olmadığı gibi çok harlı yanan çok kuru odunla da olmaz, etin ve diğer sebzelerin dışı yanar içi pişmez. Bizim oranın deyimi ile pelit odunu olması gerekiyor. Ben meşe olarak biliyorum peliti ama babam ısrarla yok oğlum bu değil pelit olacak diyor, fakat meşenin de açık havada kalmış kurumuş koflaşmışını bulabilmiştim sanırım taze meşe babamın bahsettiği pelit olması gerekir (eğer pelit başka bir ağaçsa bilen ne olur yazsın). İşte bu pelit hem alevli (resmen taşkömürü gibi alevi olur), hemde ağır ağır yanar, közüde bir o kadar harlı olur, hemde uzun süreli yanar öyle hemen, tabiri caizse "saman alevi" gibi geçmez.
Kebap ocağının her iki gözünüde aynı oranlarda yakmayı becerdikten sonra (domatesleri daha yakmaya başlamadan da alt tarafa yerleştirebilirsiniz), ocak iyice ısınınca şişleri dizeriz, öncelik patlıcan-et şişlerinde onları patates-et şişleri takip etmesi gerekir. Sarmısak şişi dört veya beş adet kelle sarmısak olacağından bir şiş, en fazla iki şiş olarak hazırlanıp, et olan şişler bitince ilk boşalanların yerine takılmalı, etler tamamen bittikten sonra en son biberler takılmalı. Bütün pişirme işlemi sırasında her iki gözün alev miktarıda eşit tutulmaya çalışılırken, bir yandan da gözler içerisinde de alev bütün gözü dolduracak şekilde ve altlarda tam alevlenmemiş odunların kalarak altların pişmeden kalmasına sebep olması önlenmeye çalışılmalı.
Son olarak pişirme zamanlarının ayarlanması; patlıcan-et olarak takılan şişlerde patlıcan kabukları yanıncaya kadar pişirilmeli (yanmış patlıcan kabuğu yenilmemeli, patlıcanın içi kabuktan ayrılıp, içi yenilip kabuğu atılmalı), bu süre en az 30-35 dakika olmalı, süre ne kadar uzarsa lezzet o kadar artacaktır, süreyi uzatacağız diyede malzemeyi kömür etmemeye dikkat etmeli, ateşin harını azaltarak veya artırarak süre ayarlanmalı. Patates-et şişlerinde de patateslerin kenarları yanmaya başladığında olmuş demektir, yine bu sürede en az 30-35 dakika olmalı. her iki et şişinde de süreyi ayarladığınızda etlerin nar gibi kızardığını görebilirsiniz. Sarmısaklar ise, kabukları yanacak ve şöyle elinizle hafifçe sıktığınız da lokum kıvamında hissedeceksiniz, o zaman pişmiş demektir, biberleri söylememe gerek yok sanırım:)
Eğer ateş çok fazla alevli olursa etlerde kızaracak, patlıcanlarında kabukları yanacak yaklaşık 20 dakikada pişmiş görüntüsü alacaksınız ama maalesef patlıcanların için bembeyaz olacağı gibi etlerin içide çiğ kalacaktır. Burada ne kadar sabır, o kadar lezzet denklemi başlıyor.
Bütün pişirme işlemi boyunca iki **** eğer çok kalabalıksanız ve çok malzeme yapıyorsanız üç sefer bile domates tavasını boşaltıp önceden aynı şekilde keserek hazırladığınız domateslerden dizerek devam edebilirsiniz. Domatesleri boşaltırken, tepsiye alınan malzemelerin üzerine gezdirerek şişlerden sızan yağlarla domateslerin kendi suyunu tüm tepsinin üzerine gezdirerek, domateslerle birlikte yaymaya özen gösterin. Fakat bunu da olabildiğince çabuk yapmaya çalışın ki daha aynı tavaya tekrar domates dizip, hala sızmakta olan yağların altına tekrar süreceksiniz (önemli not; domates tavasını malzemelerin üstünde gezdirirken elinizi yakmamak için kalın mukavvalarla tavayı kulpundan ve altından sıkıca tutun)
En başında lavaşların tepsiye dizilmesi sırasında bahsettiğim gibi pişen her malzemenin tepsiye yerleştirilmesinden sonra lavaşların uçları ile tepsinin üstünü örterseniz en son şişte pişene kadar kebabınız sıcaklığını muhafaza edecektir. Ayrıca gözede hitap etmek için şişlerden malzemeyi çıkartırken kendinize göre belirli bir sırayı, bir düzeni takip ederseniz ve en üste de biberlerle sarmısağı dizdikten sonra orta kısma en son domatesleri koyarak süsleme de yapabilirsiniz.
Yaklaşık 10-12 kişilik kebabın pişirme aşaması 2 - 2,5 saat civarında sürmekte, hazırlıkları ile birlikte 3-3,5 saati bulmaktadır.
Eveeet, bütün dediklerimi uyguladıktan sonra en son ve en önemli kısma geliyoruz, buraya DİKKAT edin en ÖNEMLİ kısım bu: Aşağıda vereceğim telefon numarasından beni arayıp adresi veriyorsunuz, anında oradayım ve et falan istemiyorum sadece en altta bulunan kirli pideyi yersem bana yeter:D
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 02:12
Saatin farkına varmadım, resmen tarifini yaparken bile sanki yaşadım, yazdığım süreden de belli olur sanırım:dilli: yaklaşık iki saatimi almış tarifini yazmam:dilli::dilli:
Eh artık bu kadar emekten sonra, bu tarife göre yapanların beni arayıp davet etmesi de gerekir sanırım:D:D:D
denizakvaryumu
01-03-2009, 20:33
Çok teşekkürler arkadaşlar,
yazılanları okuyan tok insanın bile canı çeker, burnuna kebap kokusu gelir :)
Fakat işin sihrini elektrikli tokat kebap ocağı bozdu :)
Hep aklımda etin ve dumanın birleşmesi vardı, elektrikli tokat kebap ocağını görünce anladım ki odunlu tokat ocağında da hiçbir zaman diğer mangallardaki gibi et ve duman birleşmiyor ama yine de muhteşem lezzet ortaya çıkıyor.
Bu durumda evde de çok rahatlıkla muhteşem tokat kebapı yapabileceğiz.
Sn.BalıkçıSerdar
siz bize en iyisi babanızın elektrikli Tokat kebap ocağını nerden aldığını ve markasını söyleyin biz de meşe-pelit odunu aramaktan vaz geçelim, sizi de pide yemeye davet edelim :)
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 21:11
Sevgili Denizakvaryumu;
Babam evvelki sene Tokat'tan almıştı o ocağı ama satan arkadaşı artık bırakacağım bu işi diyormuş, büyük ihtimal bırakmıştır.
Fakat internetten burada (http://www.yoresel-urunler.com/urun_detay.asp?pid=10889) buldum bir gözatın.
Eğer çok fazla miktarda yapmayacaksanız gayet kullanışlı oluyor, tavsiye ederim. Gerçi odunla uğraşma keyfini vermiyor ama lezzeti yakalıyor. Aynı marka değil ama inşallah bu ilandaki de aynı sonucu verir. Eğer ilandan ulaşamazsanız, Tokat'taki arkadaşlardan araştırtabilirim.
Selamlar, saygılar.
denizakvaryumu
01-03-2009, 21:46
Bu arada netten elektrikli tokat ocağında, tokat kebabı tarifi buldum;
TOKAT KEBABI YAPIMI
MALZEME
• Et kuzu eti olacaktır. Normal şişlikten az daha iri doğranacaktır. (Yoksa et kurur)
Bu et önce terbiye edilip bir saate yakın bekletilecektir.
• Patlıcan iri olacak (Sapı kesilecek, önce ortadan ikiye, sonra diklemesine ikiye kesilip tuzla ovulacaktır. Patlıcan uzunsa önce üçe sonra ikiye kesilir)
• Yeteri kadar patates soyulacak, yuvarlak doğranacaktır.
• Yeteri kadar sarımsak olacak
• Domatesler, düzgün, orta büyüklükte olacak, ezik olmayacaktır.
• Biberler, çok uzun olmayan, diri ve iyi seçilmiş olacaktır.
• Az kuyruk yağı olacaktır.
YAPILIŞI
1. Şişe önce küçük bir kuyruk yağı tak. Peşine bir tane et tak. (Et az yağlı olmalı, yağlı kısmı üstte olmalıdır. Çengel takılınca yukarıdan aşağı yağ akmalıdır.)
2. Etten sonra bir patlıcan tak (Patlıcanın beyaz kısmı yukarıya gelecek).
3. bir az yağlı et, bir patlıcan takarak devam et. (Şişin sonuna gelince uca demir filketeyi tak)
4. Böyle birkaç şiş hazırla.
5. Diğer şişlerin birine önce bir kuyruk yağı, sonra alt alta patatesleri tak.
6. Bir başka şişe önce yine az bir kuyruk yağı, sonra domatesleri alt alta diz.
7. Başka şişe badece sarımsakları diz.
8. Bir başka şişe biberleri tak.
9. Bir başka şişe sadece küçük boy soğan takılabileceği gibi, az yendiği için ayrıca şiş yapmayıp sarımsak, biber ve domates şişlerinin altına birer tane soğan takılabilir.
Bu şişleri bir tepsiye üst üste koy ve ocağı fişe tak.
Ocağın altındaki uzun tepsi gibi göze biber ve doğranmış domates konabilir.
Ocak ısınınca eğer kalabalıksan ve et-patlıcan şişi fazla ise önce sadece et-patlıcan olan şişleri ocağa tak.
Kalabalık değilsen, yaptığın şişler ocağa sığarsa biber ve kafa sarımsak şişleri hariç hepsini fırına tak.
Bu arada, etler pişene kadar geniş bir tencere hazırla, içine lavaş dediğimiz açık ekmeği ser.
Etler pişince çıkarıp bu tencereye sıyır ve kapağını kapat. Tencereyi betona kayma. Altına bez ya da kalın gazete koy.
Bu yaptıkların demleninceye kadar sarımsak ve biberleri tak. Onlar da pişince tencereye sıyır. Tabandaki domates ve biberleri de etlerin damlayıp biriken yağları ile tencerenin üzerine dök.
Lavaşların dışarı taşan kısımlarını üzerine sar. Kapak yerine bir tepsi kullan. Bu tepsiyi havada ters çevir. Tepsi tabanda, tencere üzerine on dakika bekle. Sonra tencereyi kaldır. Tepsi ortasında TOKAT KEBABI afiyetle yemenizi beklemektedir.
AFİYET OLSUN - ELİNİZLE YEYİNİZ. Mehmet YARDIMCI
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 21:56
fiyatı 150 TL.
Teklifim yine geçerli, ulaşamazsanız Tokat'tan sordurabilirim.
BalıkcıSerdar
01-03-2009, 22:05
Siz durun da ben babama, onun kullandığı ocaktan hala bulunuyor muymuş bir sordurayım. Acele etmeyin.
Elektrikli ocağın çıktığını duymuştum fakat ne kadar arasamda internette bulamamıştım. :) Fotoğrafı görünce çok sevindim. :D Umarım hâlâ satışı vardır.
Sn. Denizakvaryumu meşe külünden organik temizlik maddesi yapacaktık:(
denizakvaryumu
01-03-2009, 23:20
Meşeyi bulsak yapacağız da, marketlerde satılan büyük meşeleri tokat ocağına sığdırabilmemiz için balta ve nasırlaşmış el lazım :)
BalıkcıSerdar
02-03-2009, 14:21
Sn. Denizakvaryumu (nicklere hitap ne kadar zor, hele birde böyle uzun olunca:p);
Az önce Tokat'ta, babamların kullandığı elektrikli kebap ocağı (67. konu, 2. fotoğraf) konusunda görüştüm sizden iyi olmasın orta yaşın üzerinde bir amca (her nekadar bizde orta yaşı devirdi isekte olsun o yine de amca:D) Elimde hiç kalmadı o ocaktan diyor. "Aslında bırakcaktım bu işleri, hatta bırakmıştımda fakat işte boşta duramadım yeni bir ocak tasarladım onu geçirecektim hayata, bu sefer de şu ekonomik kriz vurdu" diye uzun uzun konuştuk.
Gelelim sadede; Amca benim yaptığım ocağa ben 1986 senesinden bu yana emek veriyorum, o ocakları bende gördüm ama benim yaptığıma kesinlikle ulaşamaz o ocaklar diyor. Hakikatende babamın aldığı ocakta zaman ayarından tutunda ısı ayarı, rezistans, izalasyon vs. hakikaten dört dörtlük ve kaliteli. akşam bahsi geçen sitede baktığım ocağın onun kalitesini yakalamasına daha çok var. Yeni tasarladığı ocakta asansörlü falan olacakmış, kapağı açarken şişler dışarı çıkacakmış vs. vs. (dedim ya amca ile uzun uzun konuştuk diye;)). Neyse siz bana sizin ürününüze yakın bir elektrikli ocak nereden bulabileceğimi söyleyebilir misiniz dedim, amca sen şimdi piyasadaki ocaklardan alma yiğenim-canım-ciğerim, ben dediğim modeli en kısa sürede yapacağım o zaman ben sana haber veririm dedi.
Anlayacağınız internetten gördüğümüz o üründen çok ta olumlu bir sonuç beklemek yerinde olmaz sanırım ama karar sizin, siz bilirsiniz.
BalıkcıSerdar
02-03-2009, 14:25
Yok biz yine de alacağız derseniz, direkt olarak imalatından aldırıp buraya getirilmesini sağlayabilirim.
denizakvaryumu
02-03-2009, 14:45
Çok teşekkürler, gerçekten iyi oldu bu bilgi.
İsterseniz bekleyelim, amcanın ocağını ve verdiği fiyatı bir görelim.Son kararı verelim.
Ankara'da olduğunuza göre her iki halde de sizin aracılığınızla almak en iyi çözüm .
Görüşmek üzere.
BalıkcıSerdar
02-03-2009, 14:53
Tamam, amcadan haber alınca bu başlık altında yazarım. Görüşmek üzere.
berduray
02-03-2009, 20:31
Ağzımın suları şelaleye dönüştü, ben Bodrum'da nerde bulacağım şimdi Tokat kebabı yapan yeri, ya da bu aparatları, of of...
BalıkcıSerdar
02-03-2009, 20:42
Ağzımın suları şelaleye dönüştü, ben Bodrum'da nerde bulacağım şimdi Tokat kebabı yapan yeri, ya da bu aparatları, of of...
Tokat'taki elektrikli kebap ocağından haber gelince, sizlede iletişim kurarız. bizi izlemeye devam edin:p
berduray
02-03-2009, 20:49
Öyle yapıyoruz zaten, izleyip, izleyip oturuyoruz:)
BalıkcıSerdar
02-03-2009, 21:10
Ama bu kadar sitemli konuşursanız yazın kebap ocağınıda alıp, ailecek geleyim oraya da size kebap yapayım derim, ondan sonra forum sakinleri "bu BalıkcıSerdar'da nerden çıktı yıkılacak yer arıyor" diye dedikodumu yapar arkamdan:p
İyisimi siz yine izleyip izleyip oturun:D
Bir Tokat Almus'lu olarak ve Tokat kebabını tadan biri olarak gerçekten herkesin tadması gereken müthiş bir lezzet. Tokat kebabını foruma ekleyen kişinin eline emeğine sağık...
Selahattin Yılmaz
02-03-2009, 22:21
Bu yaz fidanlığımda bir kulübe yapabilirsem odununu etini alan gelsin ocak benden yapması benden :D
Selahattin bey hayır demeyiz doğrusu...
Selahattin Yılmaz
02-03-2009, 23:04
http://www.yoresel-urunler.com/urun_detay.asp?pid=10889
Arkadaşlar geçen yaz ben satmayı düşündüm. Niksar'da geçen yıl 50-60 lira idi. Orada bir kaç yer vardı telefonla gönderttirebilirmiyim diye sordum bir arkadaşıma bizim eve yakın yerdeki satıcının sağlam ayak olmadığını söyledi benimde diğer satıcılarla görüşme olanağım fazla olmadı bende düşüncemden vazgeçtim sonuçta bazı şeyler belki parayla ama para içinde her şey yapılmaz. Eğer imkanınız varsa 60-70 liradan fazla vermeyin gerisi fahiş fiyata girer benden söylemesi. Olmadı talep fazla olursa yol param çıksın bir hafta sonu atlar giderim isteyene gönderirim veya kayınbiraderlere gönderttiririm. Ama dediğim gibi 160 lira çok fazla. Hatta ben bir araştırayım bakayım isteyene hiç aracısız göndertebilecekmiyim...
BalıkcıSerdar
03-03-2009, 00:41
Selahattin Bey;
Sizin 50-60 lira dediğiniz ocak odunlu ocak, verdiğiniz linkteki elektriklisi. Fahiş fiyat falan diye yorum yapmışsınız da aradaki farkı belirteyim dedim. Selamlar, saygılar.
denizakvaryumu
03-03-2009, 07:50
Odunlusu Ankara ulus sobacılar çarşısında 35-40 TL ye satılıyor.(en küçük boy)
unalceleb
03-03-2009, 08:51
Selamlar,
Bende talibim bu odunlu ocağa, çok hoşuma gitti.
Selahattin Yılmaz
03-03-2009, 09:03
Selahattin Bey;
Sizin 50-60 lira dediğiniz ocak odunlu ocak, verdiğiniz linkteki elektriklisi. Fahiş fiyat falan diye yorum yapmışsınız da aradaki farkı belirteyim dedim. Selamlar, saygılar.
Evet elektrikliyse bir şey diyemiyorum tabi ki. Bu durumda fiyat gayet normal elbette.
denizakvaryumu
03-03-2009, 09:06
Sn.BalıkçıSerdar babanız kaça almıştı elektriklisini?
BalıkcıSerdar
03-03-2009, 10:10
Sn.BalıkçıSerdar babanız kaça almıştı elektriklisini?
Babam iki yıl önce almıştı, 100 Liraya. Ama bahsi geçen elektrikli ocaktan daha kaliteli bir alet. Hakikaten de lezzeti yakalıyor. Dün bahsettiğim amcanın ifadesi "elektrikle bu pişirme kıvamını tutturana kadar kilolarca et ziyan ettim, araştırmalarda kullandığım ve tabiri caizse hiç ettiğim malzemelerde cabası". Yani öyle "ben yaptım oldu" mantığında bir alet değil, uzun araştırma ve denemelerin ardından geliştirilmiş bir alet.
Odunlu ocağı herkes yapabilir ama odundaki yanma ve pişirme sürelerini ayarlayıp kıvamı yakalamak herkesin yapabileceği iş değil.
Yani anlatmak istediğim, amca araştırarak, deneme-yanılma yöntemi ile elektrikli rezistansta o kıvamı yakalamış. her rezistanslı ocak o pişirme kıvamını yakalayamayabilir.
berduray
03-03-2009, 20:01
Buyrun gelin valla , başımla beraber, böyle misafire de can kurban...
BalıkcıSerdar
03-03-2009, 20:09
Buyrun gelin valla , başımla beraber, böyle misafire de can kurban...
Teşekkürederim, sağolun-varolun. Benim gelmem biraz zor:( Ama buradan yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım.;)
Adalet Yağcı
04-03-2009, 09:00
Kebap denince orada durmak lazım, herkes kebap yapar ama öncelikle kullanılan malzeme, hazırlama şekli çok önemli.
En sevdiğim yemek türü kebaptır, hele de sağlıklı pişiriliyorsa keyfine diyecek yoktur.
Ben de bir hafta önce bir yemek makinası aldım, gerçekten muhteşem bir şey, biraz pahalı gibi ama yaptığı işlere bakınca önemsemiyorsunuz.
Başta balık, tavuk et olmak üzere lahmacun, börek, tost, pizza, kek, ekmek,diğer bütün sulu ve susuz yemekler, hatta yağsız patates kızartmasını bile fevkalade güzel pişiriyor.
Tokat kebabı için bahsedilen aleti de denemek istiyorum, benim bu yemek merakım durmak bilmiyor.
Bu aleti Mersin'de satan bir yer varmı acaba, ben elektrikli olanını tercih ederim, odunla dumanla boğuşmak çok yorucu, bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.
BalıkcıSerdar
04-03-2009, 09:09
Kebap denince orada durmak lazım, herkes kebap yapar ama öncelikle kullanılan malzeme, hazırlama şekli çok önemli.
En sevdiğim yemek türü kebaptır, hele de sağlıklı pişiriliyorsa keyfine diyecek yoktur.
Ben de bir hafta önce bir yemek makinası aldım, gerçekten muhteşem bir şey, biraz pahalı gibi ama yaptığı işlere bakınca önemsemiyorsunuz.
Başta balık, tavuk et olmak üzere lahmacun, börek, tost, pizza, kek, ekmek,diğer bütün sulu ve susuz yemekler, hatta yağsız patates kızartmasını bile fevkalade güzel pişiriyor.
Tokat kebabı için bahsedilen aleti de denemek istiyorum, benim bu yemek merakım durmak bilmiyor.
Bu aleti Mersin'de satan bir yer varmı acaba, ben elektrikli olanını tercih ederim, odunla dumanla boğuşmak çok yorucu, bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.
Merhabalar Adalet Hanım;
Ben Tokat'tan elektrikli ocak üreticisiyle görüştüm, belki biraz uzun zaman alabilir ama yeni bir üretimleri olacakmış ondan haber bekliyoruz, haber alınca buradan sizlere bildiririm. Elimden geldiğince de yardımcı olurum.
Selamlar, saygılar.
Adalet Yağcı
04-03-2009, 09:12
Çok teşekkürler BalıkçıSerdar, sizden haber bekleyeceğim, ben lezzetten kat'iyyen ödün vermem, kebap deyince de akan sular durur benim için ;)
ben de bir tokatlı (zile) olarak tokat kebabını anlattığınız için çok mutlu oldum. harika sunumlar var. Gerçekten etin direk ateşe değmemesi ve yavaş pişmesi hem lezzet olarak hemde sağlık açısından çok güzel. En önemlisi ise etin kuzu etinden yağlı ve kuyruk yağı ile kullanılması. Altta lavaş ile birlikte dometes, sarımsak ve patlıcan kullanımı da lezzetini bir kat daha artırıyor. Bu arada soba fiyatları okadar pahalı değil. Bildiğim kadarıyla 40 - 50 arası bişr fiyat.
unalceleb
05-03-2009, 14:50
Evet soba fiyatları pahalı değil ama istanbulda bulmak zor, varsa belki eminönünde vardır sobacılar mangalcıların olduğu yerde, onun haricinde 40-50 liraya nerden bulabiliriz?
Sn. kmlsrt, ocagın (odunlu) alındığı adres aşağıda.
Şehir dişına kargo ile gönderebileceklermiş.
Bahsettiğim gibi 35 TL ye alınmıştı.
İyi günler.
SOYLU TİCARET
Haydar Soylu
0312 3242531
0312 3126320
Posta cadde Tenekeciler sokak No:25 Ulus Ankara
Adalet Yağcı
05-03-2009, 20:18
Sayın k0900, bahsettiğiniz bu ocak elektriklimi?
BalıkcıSerdar
05-03-2009, 20:27
Hayır o ocak odunlu ocak Adalet Hanım. Elektrikli ocağın 100-150 Liradan aşağı olabileceğini sanmam. Ben size elektrikli ocak üretimi olunca haber vereceğim demiştim ama onun yazdan önce yani bir kaç aydan önce olacağını da sanmıyorum. İsterseniz odunlu ocak için bu verdikleri fiyat gayet uygun, eğer odun yakmak için uygun yerinizde varsa bir tane bu ocaktan edinin.
Odunlu ocaktan edinenler, nasıl yakacakları ve pişirme kıvamı hakkında danışmak için bu başlık altında benden bilgi isterlerse seve seve yardımcı olurum.
Selamlar, saygılar.
denizakvaryumu
05-03-2009, 20:42
Odunlu ocaktan edinenler, nasıl yakacakları ve pişirme kıvamı hakkında danışmak için bu başlık altında benden bilgi isterlerse seve seve yardımcı olurum.
Selamlar, saygılar.
Evet, gelelim püf noktalarına :)
Nasıl yakılır?Pişirme kıvamı nedir?
BalıkcıSerdar
05-03-2009, 20:53
Evet, gelelim püf noktalarına :)
Nasıl yakılır?Pişirme kıvamı nedir?
Sn. Denizakvaryumu;
3. sayfa 67 mesajda uzuuuunca bir tarifim mevcut;)
İsterseniz önce oraya bir göz atın anlatamadığım/atladığım bir şey varsa tekrar buradan sorun olmaz mı? Çünkü anlatmaya bir başlarsam, bir o kadar daha sıralarım:o iyisimi detay istediğiniz yerlerden kısa kısa açıklamalar yapayım:cool:
denizakvaryumu
05-03-2009, 21:11
Merak ettiğim; etler terbiye edilirken soğan ve tuzdan başka zeytinyağı-ayçiçek yağı-yoğurt gibi başka maddeler katılıp katılmadığı.
Sadece soğan ve tuz mu?
Yine pelit-meşe odunu bulamazsak meşe kömürü ile yakmaya kalksak ne yapmamızı önerirsiniz?
BalıkcıSerdar
05-03-2009, 21:24
Etlerin terbiyesini herzaman birgün önceden babam yaptığı için emin değilim ama sadece soğan ve tuz olması lazım, çünkü şişe takarken hiç yağ hissetmedim:)
Bu arada pelit=meşe olduğunu öğrendim:) Başka herhangi bir odunla da olur fakat asla meşe kömürü (odunkömürü) ile olmaz. yeterki odunlara kıvamında yanmayı öğretebilelim:) ateşi yakarken aslolan; her iki odacıkta da aynı miktarda ve odacıkların hem alt-üst hemde ön-arka kısımlarda homojen ısı-alev dağılımını sağlayabilmek. Kesinlikle alevsiz değil, ama çok harlı da değil. Ateşin kıvamını ayarlayabilmek ve ayarı koruyabilmekte ayrı bir ustalığı bu kebabın.
BalıkcıSerdar
05-03-2009, 21:29
Etlerin terbiyelenmesi esnasında babam bir seferinde kekik vs. (hatta köfte harcı bile) katmış ama kesinlikle Tokat Kebebına yakışmamıştı. Belki az birşey kekik ve yağ olabilir ama başka bir şey kesinlikle tavsiye etmem.
Bu terbiye esnasında yağ konulup-konulmama konusunu da yarın babamdan detaylı öğrenirim:) Benim asıl uzmanlığım pişirmek, hazırlık aşamasını genelde babam hallettiği için o konuda yarım kaldığım yerleri de babamdan öğrenip aktarırım, merak etmeyin.
Arkadaşlar ben olaya oldukça geç dahil oldum, herkese merhaba...
Tokatlı bir arkadaşım ballandıra ballandıra anlatmasından ve ağzımın suyunun engellenemez akışını durduramadığımdan, daldım internete ve aradım nemenem birşeymiş bu kebap diye. çok yerde üstünkörü anlatımlara rastladım ama bugün sizin bu forumu görünce hayretten ağzım bir karış açık okudum da okudum... Olay ancak bu kadar bilimsel ve içten gelen bir sevgiyle tartışılıp anlatılabilir. Sizlere hayranım, çünkü ben de yemek konusunun (ne yazık ki) sadece karın doyurmanın ötesinde bir lezzet ve sunum olayı olduğuna inanan birisiyim. "ne yazık ki" diyorum çünkü bu durum benim fiziki durumumu çok etkiliyor :)
Gelelim konunuza; Tokatlı arkadaşımın anlattığına göre, sarımsaklar da kesinlikle etlerle aynı şişe dizilmeliymiş, çünkü diyor yukardan akan yağla birlikte sarımsağın lezzeti de etlere siniyor ve bu lezzet katıyor!!! Ben onun yalancısıyım ve ona da bu konuda hakkımı helal etmiş değilim, çünkü bu kadar anlattığı lezzeti hala tattırmadı bana :(
Yalnız elimden ufak tefek işler gelir ve elektriğe de meraklıyım sanırım malzeme ayarlayabilirsem kendime ufak çaplı bir tane ocak yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü ben de odunlusu taraftarı olduğum halde, İstanbul'da oturduğum sitede bu dumanlı olayı pek kimsenin istemeyeceğini biliyorum. Eeee bir de 22 dairelik bir apartmanda herkese koktu diye göz hakkı, burun hakkı diye dağıtmaya kalkarsam buna sevinen sadece kasap olur herhalde...
Gerçi Mart ayından beri konu ilerlememiş ama umarım tekrar burada yazışırsınız da ben de sohbetinize katılırım.
Hepinize saygılar, bol lezzetli ve sağlıklı günler dilerim...
BalıkcıSerdar
14-06-2009, 23:20
Sn. Tuna66;
Önce şişlere etlerle sarmısağın beraber dizilmesinin olamayacağını belirtmek isterim, ya sarmısaklar yanar ya da etler çiğ kalır. Olmazsa olmaz değil ama sarmısakları ayrı şişte yapmak daha iyi, böylece sarmısaklarıda yiyebilme şansı olur.
Elektrikli ocak yapma fikrinize gelince, elektrikli ocak ayrı şey, elektrikli Tokat Kebabı ocağı ayrı şey:) Rezistansların malzemeye uzaklığından tutunda, ocak iç ısısını ayarlama ve sabit tutma vs. vs. çok zor iş. Bunu başaran üreticinin söylediği "ocağın pişirmesini tutturabilene kadar, yaktığım etlerle, hiç ettiğim malzemenin, hiç ettiğim elektrik tesisatının hesabını bilmiyorum".
Gözünüz kesiyorsa buyrun, ilk müşteriniz benim:)
Tokat Kebabını tatmak istiyorsanız, arkadaşınız becerebiliyorsa onu sıkıştırın, yoksa maalesef Tokat'a gitmekten başka şansınız olduğunu sanmıyorum.
Selamlar, saygılar.
denizakvaryumu
14-06-2009, 23:29
Serdar Bey,
elektrikli tokat kebabı satışı olacaktı ?
BalıkcıSerdar
14-06-2009, 23:37
Olacaktı da amcadan haber gelmedi maalesef:( Hala beklemedeyim yani.
Sn. Tuna66, arkadaşınız bu kebabı yapmaz ya da yapamazsa işte size İstanbul'da adres;
http://agzimintadi.blogspot.com/2008/04/tokat-mutfa.html
http://www.neredeneyenir.net/details/10749
http://www.neredeneyenir.net/details/11029
yalıçapkını
16-06-2009, 15:56
Bunca yazıyı oku,resimleri gör...pavlov'un köpeğine döndük:p
rrumeysaa
16-06-2009, 17:49
Of valla neymiş bu kebap böyle, onlar eridikçe, piştikçe bende burda eridim, şu adresleri bir ziyaret yapsak ancak bu nefis doyar sanırım
Yemeksepeti.com'a baktım. Ankara ve İzmir'de yok. İstanbul'da; Yenibosna, Güneşli, Kocasinan, Siyavuşpaşa, Şirinevler, Yeşilköy'de oturuyorsanız, bilgisayar başında, birkaç tıkla sipariş verilebilir :)
Ankara'da Yaren restaurant Tokat'a ait tüm yöresel yemekler yapılıyor.
Sahibi Tokat'lı.
Erikli baklalı dolma, bat, katmer, çökeleklide yenebilir.
İncek tenis klüp yanı,otobana çıkmadan önce.
Selahattin Yılmaz
17-06-2009, 23:31
Tokat Kebabı yapmanın zamanı geldi de nasıl yapsak nasıl etsek. Gerçi yerli patlıcanlarda çıkmadı ama...
gürselbaranlı
18-06-2009, 16:08
İkametgah ettiğim mahallemizde bir arkadaş yeni açtı.Daha önce (2 hafta)önce tatmıştım ama dün konuyu görünce bugün fotoğraf makinasıyla gidip görüntüsüyle tekrar tatmış oldum.Hepinize tavsiye ederim.Sağlıkla kalın.
gürselbaranlı
18-06-2009, 20:37
biraz daha foto vardı çekmişken paylaşayım istedim.Saygılar
Turhal'a sünnete gidenler Ali Balta'ya uğrarlar artık:)
Not: Ali Balta Turhal'da Tokat kebebı yapan eski bir ustamızdır.
BalıkcıSerdar
18-06-2009, 21:02
Ali Balta'nın oğlu bir zamanlar öğrencimdi, kulakları çınlasın:) Turhal'a değil Tokat'a gideceğim nasip olursa:) Dedemin talebeleri çok orada. Ama günübirlik olunca ona vakit ayırabileceğimizi sanmam:(
gürselbaranlı
18-06-2009, 21:19
Son fotoğraf rahmetli dedemin kebab ocağının görünümünü hatırlattı bana, teşekkürler Gürsel Bey:)
Aslında ben size teşekkür ederim konuyu açıpda bize bugün böyle damak lezzeti taddırdığınız için.Yolunuz düşerse beraber sizin tarif doğrultunuzla hep beraber yaparız.Her zaman beklerim sizin tarifinizdende yararlanırız.Selamlar.
Sobada bu hafta balık şişi denedim. Netice cok iyi.
Bu kebab ocağı çok marifetli:)
Vejeteryanlar için yalnız sebzelerde oluşan yemek;
denizakvaryumu
29-06-2009, 08:40
Aslında tenekede tavuk da Tokat kebabının bir versiyonu :)
Acaba diyorum sobacılar çarşısında 17 lt teneke içine uygun;
ortası tavuk için şişli, yanlarında soğan-patlıcanları takabileceğimiz 4-5 şiş olan yağların akmaması için altı 10 cm kadar yükseltili bir düzenek hazırlatamaz mıyız?
Her seferinde T şeklinde tahta bul, dik durması için taş koy,vs. ye gerek kalmaz,üstelik yağlarını da değerlendirmiş oluruz.Bir nevi tenekede Tokat kebabı yapmış oluruz.
Ocağın ortasındaki şişlerin dizildiği pişme haznesinin geniş tipleri (Tokat, Turhal, Zile'de var) geniş olduğunda artık tenekede pişirme sorunu ortadan kalkıyor, tabanındada pişirme işi yapılabiliyor.
Ulus, sobacılar çarşısında paslanmaz sacdan yaptırılabilir.
Bu marifetli komşunuzun ilgi alanında aslında:)
Selahattin Yılmaz
29-06-2009, 10:24
Aslında tenekede tavuk da Tokat kebabının bir versiyonu :)
Acaba diyorum sobacılar çarşısında 17 lt teneke içine uygun;
ortası tavuk için şişli, yanlarında soğan-patlıcanları takabileceğimiz 4-5 şiş olan yağların akmaması için altı 10 cm kadar yükseltili bir düzenek hazırlatamaz mıyız?
Her seferinde T şeklinde tahta bul, dik durması için taş koy,vs. ye gerek kalmaz,üstelik yağlarını da değerlendirmiş oluruz.Bir nevi tenekede Tokat kebabı yapmış oluruz.
Sevgili denizakvaryumu, hani şu ninja kılıçları var ya kısa olanlardan. Onu alıp yere ters saplıyorsunuz üzerine istediğinizi geçirin ve tenekeyi üstüne örtün :D.
denizakvaryumu
29-06-2009, 10:28
Teşekkürler, hem kebap hem de düşmana karşı savunma...Bu da güzel fikir.
Umarım karşıdakinde uzun ninja kılıçı yoktur :D
denizakvaryumu
29-06-2009, 10:32
...Ulus, sobacılar çarşısında paslanmaz sacdan yaptırılabilir.
Bu marifetli komşunuzun ilgi alanında aslında:)
Komşuyla bu işi konuştuk, iş sobacılar çarşısında yaptırmaya kaldı.
Tokat kebabının en kötü tarafı ocağı arabayla taşımak ,tüm bagacı kaplıyor.
Tenekede Tokat kebabı düzeneği yaptırabilirsek , taşıma problemi ortadan kalkacak.
Teneke bahçede kalacak, sadece tenekenin içine girecek düzenek taşınacak.
Merhabalar,
Bu hafta sonu yazlıkta 2. tokat kebabı denememi yaptım ama netice gene hüsran oldu.
Kuzunun böbrek yatağını böbrekleri ile birlikte kestirdim. Döşleri böbrekleri ayırttım. Bütün olarak kemiğini aldırttım ve evde kendim şişleri hazırladım. Üste takacağım parçaları yağı ile bıraktım. Yukarıda resimlerde anlatıldığı gibi şişleri hazırladım.
Patlıcanlar çekirdeksiz idi. Domatesler yerli. Biberler süper. Patates ve sarmısaklar ise ekstra süper.
Etler ve böbrekler iyi pişti. Zerzevattanda pişmeyen yokdu ama kebapta parmak yalatan bir tad olmadı maalesef.
Ama şunu tesadüfen keşfettim, bu soba ile sakatat kebabı da şahane olacak. Böbrekler parmak yalattı çünkü.
Bu hafta sonunun hedefi sakatat kebabı. Gerekli malumatı vakti gelince aktaracağım.
Hoşçakalın.
Bu ocakta pirzolada mükemmel pişer, hatta tüm bir kuzu kolu bile:)
denizakvaryumu
29-06-2009, 15:03
" Tokat Kebabı " konu başlığının forumdan acilen kaldırılması şart.
"Tenekede tavuk" başlığı kalabilir :D
Evet huzur bozuyor,sakıncalı!
:D
Ankara'ta Tokat kebabı yapan Asmaaltı Kebab lokantası Yüzüncüyıl işçi blokları yanında (Tansaş mazasından hemen önce) Porsiyonu 12 TL.
92150
92151
92152
Tabi ki gerçek lezzetteki Tokat kebabı, Tokat sebzeleriyle Tokat'ta yenebilir:)
serdar bey merhaba;
uzun yıllar tokatta kalımş ve tokat kebabının tadına bakmış,niksar çamiçi yaylasında uzun süreler konaklamış birisiyim,
bu forumu görünce dayanamadım. en çok isteğim ise sizin şu bahsetmiş olduğunuz elektrikli tokat kebab ocağı, babanızın arkadaşı ile görüşsenzde hazır bu forumda taliplileri varken üretime geçsede bizleri bu lezzetten mahrum etmese, şahsenben kendi adıma 3 adet ocak almayı taahhüt ediyorum. forumdaki diğer kişiler ve çevrelerindekileride hesaplarsak bu işten pek zararlı çıkmayacak gibi,benim bir adet odunlu ocağım var fakat her zaman odun bulmak mümkün olmuyor, ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi odunun niteliğine uygun elektrik ısısının sağlanması gerekir.bunuda ancak bilen ve tecrübe eden kişi yapar, böylebirinide bu zamanda bulmak güç, böyle bir insanı duyupta ondanfaydalanmamakta benim için açıkcası enayilik. sizden destek bekliyorum.
sağlıcakla kalın
Gecenin bu saatinde canımız çekti. Tokat kebabı çok güzel gerçekten. Ocağından biz de aldık. Biraz zahmetli ama değiyor. Tadacaklara afiyet olsun şimdiden.
denizakvaryumu
07-08-2009, 23:57
http://www.yoresel-urunler.com/TOKAT-KEBABI-OCAGI-pid-10889.html
Linkte satılıyor.
Remedios
12-08-2009, 09:23
http://ilan.elookat.com/ilan-tokat-kebabi-universal-dumansiz-kebap-ocagi-uasuAAN-1534353.htm
Yukarıdaki linkte de elektrikli modelinden satılıyor.
doğalbahçe
16-08-2009, 22:52
Bu kebab ocağı çok marifetli:)
Vejeteryanlar için yalnız sebzelerde oluşan yemek;
Evet hem marifetli, hemde çok sağlıklı. En azından mangalda yaptığımız ızgaralarda oluşan tehlikelerden uzak olması, direkt pişmemesi ve bunun yanında lezzeti ile bence çok güzel bir yöntem.
Merhabalar,
Odunlu Tokat sobası ile çok içli dışlı bir yaz geçirmekteyim. Her hafta sonu en az iki posta misafir ağırlamaktayız. Önümüzdeki iki hafta rezerve. Duyduğuma göre ekim sonuna kadar boş hafta sonumuz olmayacakmış. Kışın yazlığı satılığa çıkarmak zorundayım aksi halde gelecek sene yazı çıkaramam. Millet kebapları kulaktan kulağa acaib abartarak anlatmakta imiş.
Şaka bir yana ama hangi et nasıl iyi kebap olurda zirveye yaklaşmaktayım. Ancak sıkıntılarım büyük idi. Son deneme de ikili kasap çengeline geçirerek,aliiminyum folyaya sarılı sallandırdığım kuzu yarım kaburgayı, folyodan sıyırıp birde kızarmasını sağlayayım derken yanmadık tarafı kalmadı kol ve ellerimin. Ama son icadım ile bu sorunu da aştım kanaatindeyim :
Mutfak ve banyolar için duvara askılık olarak yapılmış çelik taşıyıcılardan aldım. Üç kat sepeti var. Onu bir ustaya götürdüm ve sepet aralarını kestirip daralttım. Şu anda ocağın orta bölümüne yukarıdan oturtacağım üç katlı çelik bir sepetim var. Pişecek malzemeleri o sepetlere koyacağım ve üst kapağı kapatacağım. İstediğim zaman komple sepeti dışarı alıp, katlarda pişen malzemelere ait her türlü kontrol ve müdahaleyi yapabileceğim. Hedefim etleri önce yumuşacık hale gelecek şekilde pişirmek, sonra da kızarmalarını sağlayacak ikinci aşamaya geçmek. Yani tandırı bu ocak ile becermeme ramak kalmış durumda.
Bu arada diğer katlarda yer alan domates, biber, soğan, sarmısak, patates gibi malzemelerden pişenleride yanmadan dışarı alma imkanına kavuşacağım. Aynı şekilde pideleri istediğim sürede koyup almam çok kolay olacak. Tabii bu konuda ustalaşabilmem için bir kaç deneme daha şart. Hangi kat hangi malzemeye uygun olacak gibi soruları yaşayarak öğrenmenin dışında bir yol yok.
Hoşçakalın.
BalıkcıSerdar
27-08-2009, 09:49
Sn. Hoşseda;
Affınıza sığınarak:) sizi şöyle iriyarı, ve göbekli olarak hayalimde canlandırdım, doğru mudur? Yani söz konusu yemek olunca her şeyi göz alabilen ancak böyle canlandı gözümde:)
Araştırmanın sonu yok tabi, ancak takdir edersiniz ki sizin söyledikleriniz Tokat Kebabı olmaktan çıkıyor "HOŞSEDA" kebabı oluyor:)
Sizlere afiyet şeker olsun, öyle herkese bu lezzeti tattıracağım diye kendinizi yormayın, bu forumun adresini verin, malzemeleri de ocağı da kendileri buradan bakarak alsın-yapsın-öğrensinler:)
Allah ağzınızın tadını bozmasın, selamlar, saygılar.
Sayın BalıkcıSerdar,
Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Bende size güzellikler diliyorum.
Sigarayı bıraktığım 55. yaşıma kadar 75 kg. ı geçmemiş idim hiç bir zaman. Makarnayı dahi ekmeksiz yemeyen nesildenim. Ama kilo sorunum olmamışdı hiç. Ancak 5 sene önce 40 yıla yakın günde enaz 2 paket içtiğim sigarayı bırakınca dengem alt üst oldu. 85 kiloya ulaştım ve maalesef orta boy bir göbek de oluştu bendeniz de. Ancak 3 aydır işime yayan gidip gelmekteyim. günde 10 km ye yakın yürüyorum ancak iştah çok açık, yapabildiğim kiloyu daha yukarıya göndermemek.
Ete ve balığa alakam fazladır. Tavuğu mecbur kalmazsam yemem. Balık da problem azdır. Doğru balık 3-5 tanedir. Mezatlara gidersem o balıklardan alabilirsem alırım, aksi halde onu da yemem. Ete gelince iyi eti bulmak ve onu pişirebilmek zor iş. İyi kasabı buldum diyorum ama gün günü tutmuyor. Etin iyi yerini buldum diyorum onda da aynı şey gün güne uymuyor. Ancak kuzunun parmak yalatacak bölgelerini artık öğrendim. Şimdi gayretim onu hakkı ile pişirebilmeyi öğrenmek.
Meraklısından dinlediğim kadarı ile en iyi kuzu kebabını eskiden hırsızlar veya çobanlar dağda yaparlarmış :
Kuzu veya oğlağı çalıp keserler, hayvanı yüzdükten, içini temizledikten sonra tekrar postunun içine sarıp, bir çukur açarlar ve oraya gömerlermiş. Daha sonrada çukurun üstüne ateş yakarak 24 saate yakın bekleyip, çukuru açar ve postun içinde pişen hayvanı yerlermiş. Bu kebapta et yavaş yavaş tamamen ateşten uzakta pişiyor. Ama lezzeti tarifsiz oluyormuş ( buna bazıları hırsız kebabı bazıları da çoban kebabı demekteler). Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Tokat sobabı bu işe en uygun pişiricilerden bir tanesi. Direkt ateşle temas yok. Ancak mesafe kısa ve çok yakarsanız sobayı malzeme kısa sürede dış kısmından yanmaya başlıyor. Ben bu olumsuzluğu gidermeye çalışmaktayım. Bunu neden yapıyorum, boğazıma düşkünlükten mi, yoksa meraktan mı bilemem tabii. Ama çok keyf aldığım da bir gerçek. İçkiyi seven bir insan da değilim. İçeni severim ama ben içmem, başımı ağrıtır olan keyfim yok olur.
Hoşçakalın.
BalıkcıSerdar
27-08-2009, 12:26
Sn. Hoşseda;
Sizi fiilen tanımış kadar oldum desem yalan olmaz:) Samimi anlatımınız için çok teşekkürler.
Benim, Tokat Kebabı ocağında odunların cinsi ve yakma yöntemi hakkındaki yazdıklarımı, neden bu kadar üstüne basarak belirttiğimi sizin bu sözünüz "Direkt ateşle temas yok. Ancak mesafe kısa ve çok yakarsanız sobayı malzeme kısa sürede dış kısmından yanmaya başlıyor" açıkça anlatıyor. Tavuğu da tenekede yapmayı (Tenekede tavuk başlığına bakarsanız) denemenizi tavsiye ederim, yemek için mecbur kalmayı beklemezsiniz. Balık konusunda, tutmada ki iddiam, pişirmede maalesef yok, pişiririm ama aman aman iddialı bir şey olmaz. Anadolu da balık kültürü pek olmadığı için biraz geri kalmış olmamız da normal sayılır sanırım:)
Yemek yapma (özellikle de kebap) işlerinden ve yemekten keyf aldığınız da açıkça belli, belirtmenize bile gerek yok. Baksanıza hemen ayaküstü "hırsız kebabı" tarifini de vermişsiniz:)
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice uzun yıllar, ayrıca biran önce şu "Hırsız Kebabını" da denemeniz ve başarmanız temennisiyle, selamlar, saygılar.
swiftblast
30-09-2009, 15:51
O etinde tadına valla doyum olmaz :D
lastmohikan
10-10-2009, 07:19
şimdide tokat kebabı ben bi fırın tasarlayayım barbekü altına
Bugün bende edindim bu sobadan ama pişirme yöntemim sizinkinden farklı.
Yozgat çamlığında Ben pişireyim sen ye isimli bir büfenin yaptığı uygulamayı yaptım ve aynı lezzeti yakaladım.:))
Kuzu budunun kemiğini aldırdım ve terbiye falan yapmadan tek parça halinde şişlere taktım.
maalesef patlıcanlar olmadı çünkü zamanı geçmiş:(
biber ve domates harikaydı, sarımsağı çok sevmeme rağmen maalesef unuttum:(
Pişirme işini çalı çırpı ile yaptım ve yaklaşık 40-45 dk da pişirdim.
Lezzeti anlatacam ama kelime bulamıyorum:)
sıradaki projem kuzu kaburgasını tek parça halinde pişirmek
İlginiz için teşekkür ederim, asansörlü, elektrikli Tokat kebab ocağı dün elime geçti :)
Test yapıldığında gelişmeleri duyururum.
Güle güle kullanın.
Cihazın (sanırım mangallıktan çıkıp cihaz halini almış :) ) ayrıntılı fotoğraflarını koyarsanız çok sevineceğim.
Sayın lokosit,
Bir koca yaz bu soba ile uğraşan biri olarak sizi heyecanla izleyeceğim.
Benim mücadelem ne yazıkki mağlubiyet ile noktalandı, tokat sobası dışarı, mangal içeri tezahüratlarıyla daha çok mücadele edemedim.
" Bir usta kaç senede yetişiyor siz biliyormusunuz " diyerek ev halkına karşı direnişim de fayda etmedi, sobam şu anda bahçemin bir köşesine atıldı, kışın hafta sonları onu gene devreye sokabilirim hesaplarındayım gizli gizli.
Eşimin en büyük endişesi, misafir ağırlamalarımızda, bu soba ile geliştirdiğim yeni pişirme teknikleri sonucu, misafirlere simsiyah etler ikram etmek tehlikesi idi. Bırakmadılar beni, halbuki ben tandır lezzetini bu sobada yakalayacaktım emindim ama kader işte...:)
Size her türlü teknik yardıma hazırım.
Kolay gelsin.
@hosseda,
@k0900
Tandırdan bahsetmişsiniz.:)
benim yaptığım şekilde tandıra en yakın lezzeti alırsınız. Ben aldım:)
En yakın diyorum çünkü tandırın lezzeti bambaşka oluyor. Özellikle Yozgat tandırını fırsat bulursanız tatmanızı öneririm. Mümükünse tam öğlen yemek vakti ve Mehmet Alıcı ve Oğullarının Tandır lokantasında tatmanızı öneririm.
Neyse konu dağılmasın:)
Eğer benim yaptığım gibi yaparsanız, budu tek parça halinde çıkartın ve yağlarını ayıklamayın sakın. Yoksa yavan olur.Çalı çırpı ve 7-8 tane çam kozalağı attım içine başta hızlı yaktım ama sonra ateşi çok hızlandırmadım, tabiri caizse rölantinin biraz üstü diyebilirim.
size tavsiyem ''hani kasap pirzolayı ayırırda tek tek kemikleri çıkarırya, siz o pirzolaları tek tek doğramadan bütün halde mangala sallayın ve piştikten sonra tek tek pirzola şeklinde doğrayın.
Sanırım böylelikle Yozgat tandırı lezzeti olacak. Ben denemedim ama ikinci yakışımda pirzolayı deneyeceğim. Benden önce deneyen olursa lütfen fotoğraflarıyla birlikte paylaşsın.
Aslında bu borcamdan kapak düşünceside çok güzel ama nereden bulacağız bu büyüklükte borcamı:(( Ben etin kömürleşmemesi için sık sık açıp bakmak zorunda kaldım.
Yaf tüm sayfaları okurken ağzımın suyu aktı:)))
bu mangalı isteyen olursa sahibinden.com a tokat mangalı yazıp aratsın. samsundan birisi kargo dahil, kapıda ödeme 75 tl e gönderiyor. ben o arkadaştan aldım.2 günde elimdeydi.
Sayın lokosit,
Sizin bu işi başaracağınıza eminim. Size benim ilave teşkilatlardan bahsedeyim biraz.
Eti şişlere geçirmenin yanında üçlü kasap çengeli alıp, ona asmak daha iyi. Kapağı açtınız, şişlerin tersi ile üçlü çengelin halkasına taktırıp kıvrık ucu eti yukarıya almak kolay. Bende bir yamak olsaydı bu işi kesin çözmüş idim ama tek başıma başedemedim. Elinize uzun ve kalınca bir eldiven takın ki yukarıya alıp tekrar asmak da zorlanmayın. Kaburgayı bütün kanat olarak üçlü çengele takın ve tamamını kalaylı kağıt ile sarın. Kokuyu takip edin, çok sıcak olduğu için onu açıp tekrar sarmak kolay değil ama uyanık bir yamak bulursanız kesin meseleyi halledersiniz. Burnu da iyi koku alsın yamağın yoksa et değil kömür ile yüzyüze gelebilirsiniz kalaylı kağıdı açınca. Ama önce bir defa yakın eti isterseniz kokuya alışın... yanık et kokusuna..;))
Ben paslanmaz metalden asansör yaptım ocağın içine hemde 3 katlı. İki kat et, bir kat sebzeler için. Buttan büyük parçaları sardım kalaylı kağıda, eti pişireceğim ama yumuşacık olacak lokum gibi yani. Bir ara nefis bir koku sardı ortalığı, sonra kuyruk parçalarının yanık kokusu geldi mis gibi, üf ne oldu dedim ama hanım, bence hemen al yandı onlar dedi. Yok daha 10 dakikası var dedim merak etmeyin.
Vakit geldi aldım sepeti yukarıya açtım kalaylı kağıdı, kestane kebap gibi tüm etler. Koca parçalar ceviz kadar kalmış, hemde simsiyah. O deneme sonumu getiren denemedir zaten.
Ama evvelallah siz aşacaksınız tüm engelleri ben buradan sayın BalıkçıSerdar Ankaradan, tandırın kaçarı göçeri yok.
Hoşçakalın.
Sayın Hosseda
Aslında etleri kalaylı kağıda koymasaydınız kurtarma şansınız olacakmış. En azından görerek pişireceksiniz.
Kalaylı kağıdı ateşe direk temas varsa düşünebilirsiniz ama zaten kapalı sistem.
Durmak yok mangala devam:))
bu kasap çengelleri çok mantıklı. Benimde et şişlerden kayıp aşağı düşer diye tereddütüm vardı.
almayı düşünenlere
http://www.sahibinden.com/tokat_kebabi_mangali_!_yeni_urun-14WQQaXQQ17113948WQQpXQQdisplayitem
Hakan KINACI
24-11-2009, 14:40
Ankara Sobacılar çarşısında 35~40~50 civarında fiyatları var bu sobaların.
bugünde duramadım tavuk ve kanat yaptım
tavuğu göğsünden ikiye ayırıp mangala salladım
lezzet aynı kızarmış tavuk gibiydi. (tavukçuların çevirerek hazırladıkları)
tokat kebabına patatesle , sarımsak konulmazmı
haklısınız tenekeyle uğraşmak gereksiz.
ben kanatlarla tavuğu birlikte koydum ama tavuk daha çabuk pişti (35dk)
kanatlar için 15 dk daha beklettim ve çalı çırpı atmak zorunda kaldım.
bunun için odun **** kömür almaya gerek yok, çer çöple bile etinizi pişirir.
artık yarında mangalı yakarsam hanım mangalı eskiciye vereceğini söyledi:)))
ben artık kurbana kadar ara veriyorum.:))
BalıkcıSerdar
24-11-2009, 20:49
tokat kebabına patatesle , sarımsak konulmazmı
Konulmaz olur mu? Sarmısak hemde olmazsa olmazlarından biridir ;)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=369613&postcount=68 Bu tarifime bir göz atın derim ;)
Bu mangalda balık deneyen oldumu?
Abartıyormuyum yoksa :))
Sayın lokosit,
Yukardaki mesajlarımın bir tanesinde 1,5 kg.lık bir adabeyinden çıkarılmış şişliklerin bu sobada pişirilmesine ait fotoğrafım var. Aşağıya da levrek pişirilmesine ait olanını ekliyorum.
Bu sobada balık iyi pişiyor. Ama kalın derili olanı tercih edin. Derisi yansa da içi kurumuyor ve pek leziz oluyor. Aslında balık da kalaylı kağıda sarılıp pişirilmeli, son evrede kağıt alınmalı ve hafiflemiş ateşte kızartma faslı yapılmalı.
Tasarım gırla idi de çoğunu uygulamaya imkan bulamadım ne yazıkki. Ama sizde yaşayacağız bu uygulamaları diye hissetmekteyim. Aman devam...
ilaveler:
Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat.
Sobaya koyduğunuzda balıkları, tabakta kalan yağı zaman zaman üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik.)
Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.
egetropical
26-11-2009, 17:37
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..
ilaveler:
Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat. Sobaya koyduğunuzda da arada yukarıdan tabakta kalan yağı üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik. Rodosda tüm balıkları bununla ızgara ediyor Rum lokantacılar.)
Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.
Sayın hosseda çok teşekkürler merakımı giderdiniz.
Soğan fikride güzel. Ben tavuk kanatlarına düşmesin diyem biberlerin sapını takmıştım. Çocuklarım pişmiş soğana bayılıyorlar.
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..
İzmirde olup olmadığını bilmem ama
linkteki ürün 2 günde geliyor ve kapıda ödeme yapabiliyorsunuz.
http://www.sahibinden.com/tokat_kebabi_mangali_!_yeni_urun-14WQQaXQQ17113948WQQpXQQdisplayitem
Paylaştığınız için çok teşekkür ederim....:)
arkadaşlar bugün bizim mangalın haznesine sığacak büyüklükte kaburgayı, bir bütün halinde mangala salladım.
Sonuç : ENFES
Telefonun şarjı yetmediğinden fotoğraf çekemedim. Kesinlikle deneyin.
Piştikten sonra kaburgaları parçalara ayırdım.
Sıradaki kebap, pirzolayı bütün halinde sallamak olacak.
idris şenol
25-09-2010, 02:06
Selahattin hocam tokat kebabı yapımı hk bilgi ararken sizi gördüm,
maşallah bu konudada çok iyisiniz
yardımıcı olan arkadaşlarda ayrıca teşekkür ederim
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.
Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.
Selahattin Yılmaz
25-09-2010, 23:31
Ya hu üç aşağı beş yukarı iyileştim sayılır bir Tokat Kebabı toplantısı mı yapsak ne şöyle çift ocakla? :D
idris şenol
26-09-2010, 20:14
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.
Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.
güler hanım, bizde akşam deneme amaçlı tokat kebabı yapmaya çılıştık
dediğiniz gibi tecrübe isteyen bir iş :(bizim etlerinde birkısmı kurudu
birkısmı az pişmiş çocuklar çekeley çekeleye yemeye çelıştı
biz iyisim sayın selahattin yılmaza bu iş devredelim;)
Tokat kebabı altında bir sürü kebap konuşulmadan geçilmemiş anlaşılan hehe.. Çocuklugumda babannem yapardı bahçesinde. Parmaklarımı yaladığımı hala hatırlarım. Sonrasında özel Tokat kebabı yapan yerlerde yedik hep şimdi ise inşallah kendi bağ evimizde bizde aynı şekilde o fırından yaptırıp yiyeceğiz.. Resmen görünce ağzımın suyu aktı bu kadar lezzetli görünür anca.. Ki tadını da çok iyi bildiğim için ki şunu da belirteyim babannem yapardı çünkü baba tarafım Tokatlı.
Bu arada merak ettim Selahattin bey de Tokatlı mı acaba? Bilerek yaptığınız zaten belli ama usta eli gibi yapmışsınız. Benim şimdi baba tarafı Bursa' da yaşıyor ve sizinde isminiz hiç yabancı gelmedi doğrusu..
Bize o harika kebabı sayın Selahattin hocamız ile cemal.S. ikram ettilerse de işi yapanlar arkadaşlarımızın eşleriydi.
Ama tek kelime ile nefis bir şeydi, yedikçe de yedik. Hatta hızımızı alamayınca eşim acilen özel fırınından getirtti.
Toplantı, toplantı diye ben boşuna mı asılıyorum.
Heyyyy, Bursa'lılar - Yalova'lılar sözüm size. Hani demişler ya " kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" diye. :D :D
Selahattin Yılmaz
09-06-2011, 14:55
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.
Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber :)
Aman hocam sadece lâtife ediyordum.
Ne Sebo, ne de cemal.S. den haber var. Biraz takılayım dedim. Sağ olun.
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.
Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber :)
Babam hep Tokat' ın bağlarında bahçelerinde büyümüş. Merkezdelermiş hatta sanırım Belediye binasının arka tarafındaymış eskiden evleri tabii şimdiye birşey kalmadı , ben geldim 25 yaşıma daha Tokat' ı göremedim ama Tokat' ın bütün kültüründen nimetlerinden yararlandım.
Sadece Tokat kebabı değil bat hastası da oldum çıktım ailem sayesinde :)
Selahattin Yılmaz
10-06-2011, 07:38
Sevgili akca86, bir kebap topantımıza katılın bahaneyle bat da yaparız :)
Gine normal mangal gibi odunun köz olması bekleniyor mu ?
Normal mangaldan daha mı sağlıklı oluyor ?
Köylerde kullanılan fırınlı sobalar gibi anladığım kadarıyla. Ateşi direk görmemekle beraber etrafında oluşan ısı ile pişiyor. Normal mangal gibi direk ateş ve is alma durumu olmadığı için sanırım daha sağlıklı oluyor denilebilir. Yine de yiyeceklerle ve bu tür şeylerle çok aram olmadığı için, söylediklerimin sadece tahmine dayalı olduğunu belirtmek isterim.
sigortacihasim
26-05-2012, 18:02
Arkadaşlar,
Her geçen sene artan fiyatlara göre Tokat Kebabı bu sene 100.-TL ye varmış.
Benim internetten yaptığım araştırmada artık Tokat Kebabı Sobası(Bundan sonra kısaltmasını TKS olarak kullanacağım) hem emaye hem de Paslanmaz Krom Çelik saçtan yapılıyor.
Emaye olanları 10 şişlik 79.-TL/89.-TL;15 şişlik 100.-TL/110.-TL üst kapağının krom olması fiyatları 10 TL oynatıyor.Bunlar kargo dahil fiyatlar.
Paslanmaz krom çelik saçdan olursa;
10 şişlik 110.TL;15 şişlik 125.-TL;benim aldığım 20.-şişlik 135.-TL
http://www.tüplümangal.com adresine girip bakabilirisiniz.
Yakacak odun işini ayarlayıp en kısa zamanda sizlerle resimli paylaşacağım.
sigortacihasim
26-05-2012, 18:37
Merhabalar,
Bu hafta sonu yazlıkta 2. tokat kebabı denememi yaptım ama netice gene hüsran oldu.
Kuzunun böbrek yatağını böbrekleri ile birlikte kestirdim. Döşleri böbrekleri ayırttım. Bütün olarak kemiğini aldırttım ve evde kendim şişleri hazırladım. Üste takacağım parçaları yağı ile bıraktım. Yukarıda resimlerde anlatıldığı gibi şişleri hazırladım.
Patlıcanlar çekirdeksiz idi. Domatesler yerli. Biberler süper. Patates ve sarmısaklar ise ekstra süper.
Etler ve böbrekler iyi pişti. Zerzevattanda pişmeyen yokdu ama kebapta parmak yalatan bir tad olmadı maalesef.
Ama şunu tesadüfen keşfettim, bu soba ile sakatat kebabı da şahane olacak. Böbrekler parmak yalattı çünkü.
Bu hafta sonunun hedefi sakatat kebabı. Gerekli malumatı vakti gelince aktaracağım.
Hoşçakalın.
Hosseda kardeşim,
Tarifinde hiç kuyruk yağından bahsetmemişsin.
Bu anlatımında ki gibi.Kuyruk yağından kullanmadıysan ve şişlerin üstüne kuyruk yağı takmadıysan,o nedenle senin ki belki şiş kebap olmuştur.
Acaba böyle mi oldu?
BalıkcıSerdar
27-05-2012, 00:45
Haşim Bey, e-mailinize, cevap vermeye çalıştım, umarım yararı olur.
Sn. Delimus, ateşin köz olmasını beklemiyorsunuz, Sn. Huysuz'un dediği gibi, yanma odaları pişecek malzemeden ayrı olduğu için, hiç bir şekilde is-kül-toz-ateş vs. görmeden çok daha sağlıklı pişiyor malzeme.
Eğer malzemenin hazırlanmasını da pişirmeyi de hakkını vererek yapabilirseniz, tadacağınız lezzettin bir eşini daha bulamayacağınızın garantisini verebilirim :)
Bütün denemek isteyenler, umarım ilk pişirmenizde başarılı olabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
sigortacihasim
27-05-2012, 21:49
Haşim Bey, e-mailinize, cevap vermeye çalıştım, umarım yararı olur.
Sn. Delimus, ateşin köz olmasını beklemiyorsunuz, Sn. Huysuz'un dediği gibi, yanma odaları pişecek malzemeden ayrı olduğu için, hiç bir şekilde is-kül-toz-ateş vs. görmeden çok daha sağlıklı pişiyor malzeme.
Eğer malzemenin hazırlanmasını da pişirmeyi de hakkını vererek yapabilirseniz, tadacağınız lezzettin bir eşini daha bulamayacağınızın garantisini verebilirim :)
Bütün denemek isteyenler, umarım ilk pişirmenizde başarılı olabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Çok ama çok teşekkür ederim.Sayenizde... verdiğiniz tüm bilgiler doğrultusunda başaracağıma kesin inanıyorum...
sigortacihasim
11-06-2012, 21:28
Değerli arkadaşlar,
Konuyu açan Selahattin Yılmaz Bey ve Balıkçı Serdar kardeşimin yazdıkları,beni Tokat Kebabı konusunda meraklandır ve adeta hırslandırdı.
Hele hele serde Boluluk olunca dururmuyum.
Tokat kebabı konusunda tüm yazıdıklarınızı okudum.Yetmedi internette yazılanları da okudum.Ama pişirme teknikleri bakımından çelişkili yazılar vardı.
Bunu en iyi kimbilirdi?Tabii Tokatlı olup yapan.Yani ustasına soracaksın dedim.
Ve başladım Balıkçı Serdar kardeşimle bu konuda görüşmeye.Kâh yazışarak,kâh telefonla kendisinden çok şey öğrendim.Tokat kebabı konusunda bildiklerini esirgemediği için kendisine şükranlarımı buradan bir daha ifade ederim.
Gelelim sadede.
sahibinden.com sitesine girerek;Samsun dan Ankaralı Soba (Mustafa Ankaralı'dan) 135.-TL ye kargo dahil bir Tokat sobası aldım.Siparişi geçtiğimin ikinci günü PTT kargo ile geldi.
Aldığım soba;20 şişlik 45 x50x50 ebadında paslanmaz krom çeliktir.
http://img809.imageshack.us/img809/5729/61916125.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/809/61916125.jpg/)
Şimdi önemli olan bunu denemekti.
Öncelikle Balıkçı Serdar kardeşimin önerdiği gibi Pinar Odunu( MEŞE ODUNU) aramaya başladım.Antalya da ki oduncuları adeta talan ettim.En son bir oduncuda aradığım ebatlarda dal şeklinde meşe odunu buldum.
http://img402.imageshack.us/img402/5496/61553685.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/402/61553685.jpg/)
Üstelik de kuruydu.50 kilo kadar meşe odununu kestirdim.20.-TL verdim.
http://img802.imageshack.us/img802/5379/10379526.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/802/10379526.jpg/)
Tutuşturmak için Yumurta Viyolu ve birazda çıra kullandım.(Aklınızda olsun yumurta viyolu sıkıştırılmış bir madde olup sanki petrol ürünü gibi yanıyor,ben mangal yaparken hep kullanırım.)
sigortacihasim
11-06-2012, 21:31
Esas olan bu sobayı yaktığım da duman verecekmiydi, vermeyecekmiydi.
Çünkü ben bunu oturduğum sitedeki apartmanımızın birinci katın da balkonda yapacaktım.Duman çıkarsa mutlaka sorun olcaktı.
Yine burada Balıkçı Serdar kardeşim, bana sobanın bacasını balkonda ki barbekünün bacasına vermemi önerdi.
Sonra kendilerinin uyguladığı sistemi anlatarak çizip yolladı.
Sobacılar çarşısında iki bacanın çıkışını tek bir bacaya bağlayan bir kazan yaptırdım.30.-TL ye mal oldu.
http://img6.imageshack.us/img6/5034/67034622.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/6/67034622.jpg/)
http://img411.imageshack.us/img411/3070/79076704.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/411/79076704.jpg/)
http://img710.imageshack.us/img710/9482/87688327.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/87688327.jpg/)
8.-TL ye 2 mt açılan, aspiratör sipirali aldım.
Amacım bacayı ,sipiral boru ile babeküye vermekti.Böylece duman bir yere yayılmadan barbekünün bacasından gidecekti.
Sıra geldi denemeye,sobayı balkonda kurdum,sipirali sobanın bacasına geçirdim.
http://img135.imageshack.us/img135/3986/83144750.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/135/83144750.jpg/)
Sipirali çekip uzatıp barbekünün içinde ki bacaya kadar soktum.
http://img823.imageshack.us/img823/2673/78261262.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/78261262.jpg/)
Sobanın kazanlarında bir kaç gazete kağıdı yaktım baktım ki hiç duman çıkmıyor,Dumanlar baca tarafından çekiliyor başarmıştım.
sigortacihasim
11-06-2012, 21:33
Şimdi sıra geldi pişirmeye.
Et malum pahallı.Bizde ustası değiliz işin.Bakarsın yakarız onca eti diyerek...
Denemek için önce tavuk yapmaya karar verdim.
Bir tavuğu sırtından ikiye kestim.Boynunu keserek çıkarttım.
Tavuk yaprak gibi iki yana ayrıldı.Baharatlama işlemini yaptıkdan sonra sobanın içine sallandırmak üzere şişlere geçirdim.
http://img441.imageshack.us/img441/6974/91940610.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/441/91940610.jpg/)
Patlıcanın saplarını kesip,tavuk pişerken düşüp kaymasın diye şişlerin alt kısımlarına sapladım.
http://img580.imageshack.us/img580/418/29040844.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/580/29040844.jpg/)
Bir şişe de sivri ve kapya biberleri dizdim.
http://img580.imageshack.us/img580/418/29040844.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/580/29040844.jpg/)
Sobanın ortasındaki çekmeceyi çekerek içine 4 e doğranmış domateslerle,soğanları koyup,sobanın içine sürdüm.(Bunun resimlerini çekmeyi unutmuşum)
Sıra geldi yakmaya..her iki kazanın içine önce yumurta viyolü parçaları,sonra çam çırası (demedi 2.-TL) parçaları yerleştirdim.Evde daha evvelden mangal tutuşturmakda kullandığım budanmış kuru dal parçalarını koydum,altlarından yaktım.Birden bire soba gümbür gümbür yanmaya başladı.Bunun üzerine her iki tarafı da meşe odunla besledim..Soba kuzine gibi gibi oldu..Ortada ne duman diye bir şey yoktu,hepsini barbekü bacası çekiyordu.
Bir müddet sonra meşe odunları közlenmeye başlayınca,fırın kısmının kapağını açıp,tavuğu içine sallandırdım.Kapağı kapattım.Ara ara kapağı kaldırdım pişme durumunu kontrol ettim,bu arada pişen domateslerin buharını dışarı saldımki tavuk haşlama olmasın.
http://img521.imageshack.us/img521/5817/74625750.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/521/74625750.jpg/)
Yaklaşık 35 dakika sonra kapağı açtığım da artık Tokat Tavuğu olmuştu.Nar gibiydi.
http://img580.imageshack.us/img580/6506/82555551.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/580/82555551.jpg/)
Ve Balkondan müthiş kokular geliyordu.
http://img837.imageshack.us/img837/8258/34936292.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/837/34936292.jpg/)
Tavuğun şişlerini çekip,tepsiye aldım.Üzerine de çekmecede pişen domates,soğan ve yine şişde pişen biberleri koyup,sofraya sundum.
http://img821.imageshack.us/img821/5928/22130658.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/821/22130658.jpg/)
İnanın tek kelime ile harikaydı.
Bundan sonra ki hedefim,Allah sağlık verirse inşallah kuzu etinden hakiki Tokat Kebabı olacak.Üçüncü parti de de levrekden balık kebabı yapacağım.Hepsini resimleyeceğim sizler için.
Benim burada ki kazancım ne oldu?
Gençliğimde iş icabı gittiğim Tokat ta yediğim tokat kebabına yıllar sonra kavuştum.
Artık bunu yapacak bir sobanın sahibiyim.
İllaki yapmak için araziye,pikniğe gitmeme luzum kalmadı.Yaptırdığım sistemle pikniği artık evde istediğim zaman yapabileceğim.
Bana bu konuda önderlik eden,fikir veren,yönlendiren Balıkçı Serdar (Serdar Yalçın ) kardeşime tekrar tekrar teşekkür ederim.
Dostlar,imkanı olan bu sobadan temin edip denesin derim...Sevgilerimle
BalıkcıSerdar
12-06-2012, 00:04
Sn. Sigortacıhaşim;
Yaptığınız "yemek" (özellikle Tokat Kebabı demiyorum ;) ) Her ne kadar Tokat Kebabı formatında olmasa da lezzetli olduğu fotoğraflardan belli.
Tokat kebabı olmamasındaki en büyük etken, patlıcan, kuyruk yağı ve malzemenin üstüne çekileceği lavaş olmaması.
Abi, siz tavuk ile yapacağım deyince bende Tokat Kebabı formatına uygun, sadece et yerine tavuk eti olacak bir şekilde yapacaksınız sandım. Bu şekilde de belli bir lezzet yakalarsınız fakat Tokat Kebabı ile alakalı bir şey değil bu. Bazen biz de Tokat Kebabı yaparken tavuk eti kullanıyoruz ama Kebabın bütün özellikleri aynı kalıyor, sadece et yerine tavuk göğsü takıyoruz. Tavuk etinden yemediğiniz müddetçe, kesinlikle Tokat Kebabı tadı ve görünümü değişmiyor. Altındaki kirli pidesi bile aynen lezzetini muhafaza ediyor.
Bundan sonraki denemenizde, şişlerin dizilimine (en üstte kuyruk yağı, altında bir et-bir patlıcan) ve malzemeyi alacağınız tepsinin tabanında lavaş olmasına dikkat ederseniz, et tavuk eti bile olsa Tokat Kebabı lezzetini yakalayacağınızdan şüphem yok. Sizde bu azim ve Bolu'luluk olduktan sonra başaramama diye bir şey söz konusu bile olamaz ;)
Bu ocakta balık deneyeceğiniz zaman, balığı şişe takmak yerine, Balık ızgarasının sapını kesip, onun yerine şişin takıldığı demire takabileceğiniz şekilde küçük kancalar yaparak, balıkları ızgara ile asarsanız daha güzel ve rahat bir pişirme sağlayabiliyorsunuz. Gerçekten de çiftlik balıkları ile bile mükemmel bir lezzet yakalayabiliyorsunuz.
Şu baca aparatını da yaptırmışsınız ya, sizin azminiz takdire şayan ;) Bu sayede ocak bagajda yakabileceğiniz yer aramaktan kurtardınız, istediğiniz zaman balkonunuz da yakabileceksiniz. İllaki Tokat Kebabı yapmanız şart değil, Sayın Hoşseda gibi dilediğiniz malzemeyi, dilediğiniz şekilde pişirin, mangaldan çok daha sağlıklı, değişik lezzetler elde edebileceksiniz. Her şekilde de size afiyet olsun, kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın, sevgi, saygı ve selamlarımla.
Bu azim bu gayret şahane. Neler göreceğiz bakalım daha sizin hünerli ellerinizden.
Benim Tokat sobası bahçede bir kenarda atıl duruyor. Ben sadece bahçedeki fırınımda toprak göveçte kuzu kolmu, kaburgamı, böbrek yatağımı iyi tandır oluru aramaktayken ve misafir ağırlamaktan telef olmuş durumdayım. Ama neticede doğru kasaptan alınacak et ile yapılacak tandırda en iyiyi hemen hemen kesinleştirdim. Bir iki deneme sonrası sizlere de bu sırrı yazarım inşallah. Bir ikinci ihtisasımda sıcak demirciye yeni yaptırdığım kallavi maltızımın üstünde, derin tencerede, bol has zeytinyağında patates, patlıcan ve biber kızartmak (yerli kızartması yapmak).
Kullandığım Zeytinyağının özelliği, eski usul fabrikada taştan havuza dökülen kırık zeytinin bulunduğu havuzda biriken has yağ olması. Fiatı yüksek oluyor ancak merak meselesi, kışın bu yağdan sırf kızartma için bize yetecek kadar alıp kenarda bu zamana saklıyorum.
Bolca yaptığım bu kızartmanın üzerine Tire tarafından gelen kese yoğurdunu sarmısaklayıp dökünce kara fırın pidesiyle yemeye doyum olmuyor.
Haşim bey yola devam ama kiloya dikkat... Ben koştururken bunları yapacam diye, yemeğe vakit olmuyor, neredeyse kilo bile vereceğim.
BalıkcıSerdar
12-06-2012, 09:53
Konu yemek olunca duyan geliyor bakıyorum da :)
Sayın Hoşseda hoşgeldiniz. Tokat kebabı ocağının atıl kalmasına üzüldüm. Ama sizde seçenek çok olunca birinden birisi atıl kalmak zorunda :)
Tandır konusunda deneyimlerinizi bekliyoruz. Selamlar, saygılar.
Konu yemek olunca duyan geliyor bakıyorum da :)
Sayın Hoşseda hoşgeldiniz. Tokat kebabı ocağının atıl kalmasına üzüldüm. Ama sizde seçenek çok olunca birinden birisi atıl kalmak zorunda :)
Tandır konusunda deneyimlerinizi bekliyoruz. Selamlar, saygılar.
Hoşgeldin kardeşim. Seni görmek çok güzel.
Sayın BalıkcıSerdar hoş bulduk. Sizde hoş geldiniz.
Konu yemek olunca anında atlıyoruz meydana. Ancak gördüğüm kadarıyla Haşim bey hepimizi geçecek. Ondaki heyecan ve ataklık süper. Eminim Tokat kebabını hakkıyla yapacak, sonrada Isparta kaburga kebabına gelecek sıra.
sigortacihasim
12-06-2012, 13:28
Sn. Sigortacıhaşim;
Yaptığınız "yemek" (özellikle Tokat Kebabı demiyorum ;) ) Her ne kadar Tokat Kebabı formatında olmasa da lezzetli olduğu fotoğraflardan belli.
Tokat kebabı olmamasındaki en büyük etken, patlıcan, kuyruk yağı ve malzemenin üstüne çekileceği lavaş olmaması.
Abi, siz tavuk ile yapacağım deyince bende Tokat Kebabı formatına uygun, sadece et yerine tavuk eti olacak bir şekilde yapacaksınız sandım. Bu şekilde de belli bir lezzet yakalarsınız fakat Tokat Kebabı ile alakalı bir şey değil bu. Bazen biz de Tokat Kebabı yaparken tavuk eti kullanıyoruz ama Kebabın bütün özellikleri aynı kalıyor, sadece et yerine tavuk göğsü takıyoruz. Tavuk etinden yemediğiniz müddetçe, kesinlikle Tokat Kebabı tadı ve görünümü değişmiyor. Altındaki kirli pidesi bile aynen lezzetini muhafaza ediyor.
Bundan sonraki denemenizde, şişlerin dizilimine (en üstte kuyruk yağı, altında bir et-bir patlıcan) ve malzemeyi alacağınız tepsinin tabanında lavaş olmasına dikkat ederseniz, et tavuk eti bile olsa Tokat Kebabı lezzetini yakalayacağınızdan şüphem yok. Sizde bu azim ve Bolu'luluk olduktan sonra başaramama diye bir şey söz konusu bile olamaz ;)
Bu ocakta balık deneyeceğiniz zaman, balığı şişe takmak yerine, Balık ızgarasının sapını kesip, onun yerine şişin takıldığı demire takabileceğiniz şekilde küçük kancalar yaparak, balıkları ızgara ile asarsanız daha güzel ve rahat bir pişirme sağlayabiliyorsunuz. Gerçekten de çiftlik balıkları ile bile mükemmel bir lezzet yakalayabiliyorsunuz.
Şu baca aparatını da yaptırmışsınız ya, sizin azminiz takdire şayan ;) Bu sayede ocak bagajda yakabileceğiniz yer aramaktan kurtardınız, istediğiniz zaman balkonunuz da yakabileceksiniz. İllaki Tokat Kebabı yapmanız şart değil, Sayın Hoşseda gibi dilediğiniz malzemeyi, dilediğiniz şekilde pişirin, mangaldan çok daha sağlıklı, değişik lezzetler elde edebileceksiniz. Her şekilde de size afiyet olsun, kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın, sevgi, saygı ve selamlarımla.
Serdar cığım,dibini görmediğin suya balıkla ma atlar mısın.Kenarından yavaşça girersin değil mi.Derinliğini ölçmek için vs.
İşte bende balıklama atlamadım.Verdiğin o muhteşem bilgileri kullanarak;
1-Öncelikle sobanın işlemesini test etmek,
2-Yakma-ısıtma ve pişirmede yani kullanımda tecrübe edinmek
3-Bunu yaparkende pahallı malzeme yerine ucuz malzame kullanarak,olası bir hata da zararı asgariye indirmekti amacım.
Onun içinde TAVUK kullandım.
Zaten adını da Tokat Kebabı Deneme si diye bunun için koydum.
Sizler esas bundan sonra göreceksiniz şişleri de ,tepsileri de
Kokulu video olsa da video çekip yollasam o zaman.
Yalnız şunu söylemem gerekir bu iş balık için uygun değil pek.
Nedeni ise işi uzun..Yakması dert ve harcadığın yakıt (Odun vs) zor yanıyor süre uzun.
Onun yerine balık yaparken en güzel sistem mangal-barbekü.Yakması kullanması kolay pratik ve süre kısa zaman.
Benim şahsi fikrim bu.
Et ve tavuk pişirmek için okey.Hele şişlere geçirilmiş kuzudan Tokat Kebabı yapmak için bire bir bi alet.
Antalya da anlattığım yakın arkadaşım Bilal çakır da hemen sipariş verdi getirtti oda kullanmaya başladı.
sigortacihasim
12-06-2012, 13:33
Bu azim bu gayret şahane. Neler göreceğiz bakalım daha sizin hünerli ellerinizden.
Benim Tokat sobası bahçede bir kenarda atıl duruyor. Ben sadece bahçedeki fırınımda toprak göveçte kuzu kolmu, kaburgamı, böbrek yatağımı iyi tandır oluru aramaktayken ve misafir ağırlamaktan telef olmuş durumdayım. Ama neticede doğru kasaptan alınacak et ile yapılacak tandırda en iyiyi hemen hemen kesinleştirdim. Bir iki deneme sonrası sizlere de bu sırrı yazarım inşallah. Bir ikinci ihtisasımda sıcak demirciye yeni yaptırdığım kallavi maltızımın üstünde, derin tencerede, bol has zeytinyağında patates, patlıcan ve biber kızartmak (yerli kızartması yapmak).
Kullandığım Zeytinyağının özelliği, eski usul fabrikada taştan havuza dökülen kırık zeytinin bulunduğu havuzda biriken has yağ olması. Fiatı yüksek oluyor ancak merak meselesi, kışın bu yağdan sırf kızartma için bize yetecek kadar alıp kenarda bu zamana saklıyorum.
Bolca yaptığım bu kızartmanın üzerine Tire tarafından gelen kese yoğurdunu sarmısaklayıp dökünce kara fırın pidesiyle yemeye doyum olmuyor.
Haşim bey yola devam ama kiloya dikkat... Ben koştururken bunları yapacam diye, yemeğe vakit olmuyor, neredeyse kilo bile vereceğim.
Sevgili Hoşseda..Üstadım.Zeytinyağda kızartma yaparken yağ yanmıyor mu.Biz evde yaparken genelde fazla ısınınca z.yağı kararıyor gibi oluyor.Ben saf sızma yağı kullanırım.Kızartmalarda yandığı için kullanmıyorum,tavsiye de etmiyorlar.Siz nasıl yapıyorsanız şu işin sırrını lütfen bizlerden esirgemeyiniz..Sevgi ve Saygılarımla
Haşim bey benim usul kızartmada, yağ en iyisi olacak. Yağa acımak yok. Büyük ve derin tencerenin yarısını yağla dolduruyorum.
Maltızda sadece odun yakarsam beslemede birazcık ihmal veya dalgınlık patatesleri bozuyor. Onun için önce odun kömürü yakıyorum onun üzerine hazırda bekleyen tahta parçaları ile devamlı ısı takviyesi yapıyorum. Patates-biber ve patlıcanlar ayrı partilerde ve kuru halde yağa salınacak. Tuzu da sonradan atın. Yağın cızırtısı devamlı duyulacak. Kızartma bittiğinde yağın ilk halinden farklı görüntüsü olmuyor. Ama sağlık önemli yanmış yağdır deyip onu ikinci defa kullanmadan acıyarak lavaboya boşaltıyorum.
Bu kızartmayı bol sarımsaklı kese yoğurdu ile ortaya koyun, nerde et pişmedimi daha diyen olmuyor... Ancak en az iki saate yakın uğraşıyorum ve sırtlarım kopuyor... Bu pazarki sırt ağrım hala geçmedi.
sigortacihasim
12-06-2012, 15:05
hoşşseda üstadım,ellerinize emeğinize sağlık.Vallahi yaşlar 60 a gelince Tokat Kebabı nın soba kapağını açıp içine odunu nereye nasıl atacağım diye, benim de dizlerimin üstüne yere çöküp eğilip,içine bakmakdan iflahım gevredi.Ama işte o merak,o hırs yokmu.Hele sonuçda yemekde güzel olunca değiyor be kardeşim,unutuyorsun ,kolunun sobadan yanmasını da!!!!!
Sizlere yakında nefis bir ŞAKŞUKA yapıp resimlerini yollyacağım...Ama bildiğinizden değil..Beni takip edin!!!!!
Bu arada bir süre önce Mutfak Bölümüne eklediğim PAELA tarifimi okumanızı tavsiye ederim.
BalıkcıSerdar
12-06-2012, 17:22
Hoşgeldin kardeşim. Seni görmek çok güzel.
Sizi görmek de güzel "üçüzüm" ;)
Sağolsun Haşim Abi sayesinde foruma yeniden döndüm sayılır.
Bir de sağlık sebeplerinden ;) Kalp kapakçığım değişti, üç ay evde raporluyum, şöyle eskileri kurcalarken, Haşim Abi Tokat Kebabı ile vesile oldu geldim işte. Her ne kadar ağaçlardan-bitkilerden şimdilik biraz uzak olsamda buradayım işte.
Forumu sessizce dolaştım bu aralar, eskisi kadar sık olmasa da bütün arkadaşlar hala buradaymış da bir ben eksik kalmışım. Birde Sn. Malina ziyaret ederse beni tam olacak :D
Görüşmek üzere sevgiler ve saygılar.
Şu tokat mangalını taktım kafama mutlaka edinmem lazım:)))
BalıkcıSerdar
12-06-2012, 21:29
Şu tokat mangalını taktım kafama mutlaka edinmem lazım:)))
Sayın Arıkuşu;
Size de hastalık bulaşmış, geçmiş olsun :p
Tokat Kebabı Ocağı diye internetten araştırırsanız satın alabileceğiniz bir yer mutlaka bulabilirsiniz. Pişirme konusunu da burada yaptığımız tariflerden zorlanmadan yapabileceğinizi sanıyorum. Bu konuyu başından sonuna okumanız ve aslolan lezzeti yakalayabilmek için belirttiğimiz püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli ;)
Aklınıza takılan başkaca bir bir şey olursa da elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.
Selamlar, saygılar.
Başlığı görünce bir an cemal.S ve Selahattin hoca mı geldiler diye baktım.
Arkadaş, uzun uzadıya yazmış, inşallah yarın baştan sona kadar okuma fırsatını bulurum. Şimdilik sadece şunu yazmak istiyorum. Bu kebabı üstadlarının elinden yiyince insan başka türlüsünü zor beğeniyor, kusura bakmayın.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/9704-3.htm
Toplantıda, cemal.S ve Selahattin hoca ve eşleri o kadar güzel Tokat kebabı hazırladılar ki, çatal bıçağı bırakıp ellerimizle yedik.
Fotoğrafları da verilen linkte göreceksiniz. (başlıktaki 84 numaralı mesaj)
Daha sonra ben yazılı olak bütün metni elde ettim, eşim de Tokat'tan fırını getirtti ama biz beceremedik, yarı pişmiş, yarı yanık yarı da çiğ yedik. :p
Cümleten Marhaba efendim,
Doktor raporu almam lazım bu sayfaya girmemem gerekliliği hakkında. Ama dinlermiyim, orası muammâ. Sayın Balıkçıserdar bile girdiğine göre...
Sayın Balıkçıserdar 'a geçmiş olsun.
Anlatım, tarif, uğraş, lezzet, eski tatlar... terkedilmemesi gereken neler neler var sayfanızda, dostluk ile harmanlanmış.
Teşekkürler,
Sağlıkla kalın cümleten inşallah.
Saygılarımla lütfen.
BalıkcıSerdar
13-06-2012, 15:08
Başlığı görünce bir an cemal.S ve Selahattin hoca mı geldiler diye baktım.
Arkadaş, uzun uzadıya yazmış, inşallah yarın baştan sona kadar okuma fırsatını bulurum. Şimdilik sadece şunu yazmak istiyorum. Bu kebabı üstadlarının elinden yiyince insan başka türlüsünü zor beğeniyor, kusura bakmayın.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/9704-3.htm
Toplantıda, cemal.S ve Selahattin hoca ve eşleri o kadar güzel Tokat kebabı hazırladılar ki, çatal bıçağı bırakıp ellerimizle yedik.
Fotoğrafları da verilen linkte göreceksiniz. (başlıktaki 84 numaralı mesaj)
Daha sonra ben yazılı olak bütün metni elde ettim, eşim de Tokat'tan fırını getirtti ama biz beceremedik, yarı pişmiş, yarı yanık yarı da çiğ yedik. :p
Sn. Güler;
Bu kebap öyle çatal bıçakla yenmez zaten :p
Ben tarifimde her zaman üstüne basarak belirtiyorum, bu kebapta aslolan "pişirmeyi becerebilmektir" diye. Elbette hazırlaması-terbiyesi, şişe takması da önemli ama pişirmeyi beceremedikten sonra hiç bir anlamı kalmıyor.
Benim tarifimdeki pişirme aşamasını tekrar inceleyip bir daha denerseniz başarabileceğinize inanıyorum ;)
Size şimdiden afiyet olsun, selamlar, saygılar.
BalıkcıSerdar
13-06-2012, 15:10
Cümleten Marhaba efendim,
Doktor raporu almam lazım bu sayfaya girmemem gerekliliği hakkında. Ama dinlermiyim, orası muammâ. Sayın Balıkçıserdar bile girdiğine göre...
Sayın Balıkçıserdar 'a geçmiş olsun.
Anlatım, tarif, uğraş, lezzet, eski tatlar... terkedilmemesi gereken neler neler var sayfanızda, dostluk ile harmanlanmış.
Teşekkürler,
Sağlıkla kalın cümleten inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhabalar Sayın mrduran;
Geçmiş olsun temenniniz için teşekkürler ;)
Sayfaya girmekle bitmiyor, sizde o tadı bir alın bakalım vazgeçebilecek misiniz.
Saygılar bizden efendim ;)
Kokuları duyunca, ben de bakayım dedim :)
Etlerin hazırlanması/terbiyesi;
Her türlü et için geçerlidir. Yemek veya kebapta da uygulanabilinir.
Her işlem arasında 5 dakika ara vermelidir.
- Tuz ile ovalanır.
- 1 Tatlı/çorba kaşığı has zeyrtinyağı ile ovalanır.
- Acı biber ile ovalanır.(keyf' e göre).
- İri kesilmiş bol soğan ile ovalanır.
- Yarım diş sarımsak ezmezi ile ovalanır.
- 2/3 kaşık yoğurt veya yarım su bardağı süt ile ovalanır(süzme yoğurt âlâ olur)
- Olduğu gibi bir kapta buzdolabına konur.
-İstenirse üstüne baharat ve en üste de 2/3 yaprak defne yaprağı konur. Karıştırılmadan.
-15-20 saat çürütülmeye terkedilir.
- Etler büyük parça ise, kat kat işlemler yapılır.
- Sebzeler-şişler hazırlanır.
- Etler suyunu kurutmadan, cıvık cıvık şişe dizilir, bekletilmeden ateşe konur(mangal/soba/elektrikli ızgara).
-Şişler dik konacak ise, en üste kuyruk yağı konması dik âlâsı lezzetin, yatay ise aralara..
- Arada bir et üzerine, elde kalan sos artığından bez/fırça ile sürülür.
- Şişten sıyrıldıktan sonra baharat atılmalı.
-Önceden içinde salata, ayran, her türlü içecek(her türlüsü) bulunan sofra başında beklenir.
-En akıllısı(öyle sanan da olabilir) etleri dağıtır(3 içeri 1 dışarı)
-Etler yendikten sonra kural gereği sofrayı kuran kaldırılır.
-Eller yıkanmadan kahve içilir.
- Bulaşık işine karışmam, orası çetrefilli işte. Misafire bile yıkattırılabilinir.
- Balık hariç her türlü et için uygulanabilinir. Sayın Balıkçıserdar' ın kendine has sosu/sistemi vardır şüphesiz.
-Afiyet olsun denilmez, çünkü herkes lök gibi kenarda siesta' ya geçmiştir bilem:))).
-''Netekim'' ben dedim ama duyan kim?.
Sayın Selahattin hocam' a, bu derdi başımıza açan olduğundan dolayı ''heçte'' teşekkür edilmez....Seviyoruz onu-saygılar.
Saygılarımla lütfen.
EKLENTİ;
Kebap şişleri yemekten sonra yıkanmaz, öylece gazeteye sarılıp saklanır(paslanmaması için). Kullanım öncesi güzelce yıkanıp temizlenir ve öyle kullanılır. Paslanan şişler, kum içine veya su ile katı bir halde sulandırdığınız toprak içine sokulup çıkarılarak pasdan arındırılır, çok iyi kurutulup gazeteye sarılır.
Sn. Güler;
Bu kebap öyle çatal bıçakla yenmez zaten :p
Ben tarifimde her zaman üstüne basarak belirtiyorum, bu kebapta aslolan "pişirmeyi becerebilmektir" diye. Elbette hazırlaması-terbiyesi, şişe takması da önemli ama pişirmeyi beceremedikten sonra hiç bir anlamı kalmıyor.
Benim tarifimdeki pişirme aşamasını tekrar inceleyip bir daha denerseniz başarabileceğinize inanıyorum ;)
Size şimdiden afiyet olsun, selamlar, saygılar.
Ben pişirmedim ki, baştan sona kadar Oğuz yapmak istedi, ben de hiç karışmadım.
Bizler ilk lokmayı aldığımızda o, adeta hepimizin yüzünü-mimiklerimizi izliyordu. Sonra kendi de itiraf etti, iyi pişiremediğini. Tekrar deneyeceğini söyledi ama halâ denemedi.
İnanın Oğuz, yumurta kırmasını, soğan soymasını bile bilmez.
Mutfakta bana tek yardımı, çay demlemek ve barbunya-bezelye ayıklamaktır.:D
sigortacihasim
13-06-2012, 23:31
Etlerin hazırlanması/terbiyesi;
Her türlü et için geçerlidir. Yemek veya kebapta da uygulanabilinir.
Her işlem arasında 5 dakika ara vermelidir.
- Tuz ile ovalanır.
- 1 Tatlı/çorba kaşığı has zeyrtinyağı ile ovalanır.
- Acı biber ile ovalanır.(keyf' e göre).
- İri kesilmiş bol soğan ile ovalanır.
- Yarım diş sarımsak ezmezi ile ovalanır.
- 2/3 kaşık yoğurt veya yarım su bardağı süt ile ovalanır(süzme yoğurt âlâ olur)
- Olduğu gibi bir kapta buzdolabına konur.
-İstenirse üstüne baharat ve en üste de 2/3 yaprak defne yaprağı konur. Karıştırılmadan.
-15-20 saat çürütülmeye terkedilir.
- Etler büyük parça ise, kat kat işlemler yapılır.
- Sebzeler-şişler hazırlanır.
- Etler suyunu kurutmadan, cıvık cıvık şişe dizilir, bekletilmeden ateşe konur(mangal/soba/elektrikli ızgara).
-Şişler dik konacak ise, en üste kuyruk yağı konması dik âlâsı lezzetin, yatay ise aralara..
- Arada bir et üzerine, elde kalan sos artığından bez/fırça ile sürülür.
- Şişten sıyrıldıktan sonra baharat atılmalı.
-Önceden içinde salata, ayran, her türlü içecek(her türlüsü) bulunan sofra başında beklenir.
-En akıllısı(öyle sanan da olabilir) etleri dağıtır(3 içeri 1 dışarı)
-Etler yendikten sonra kural gereği sofrayı kuran kaldırılır.
-Eller yıkanmadan kahve içilir.
- Bulaşık işine karışmam, orası çetrefilli işte. Misafire bile yıkattırılabilinir.
- Balık hariç her türlü et için uygulanabilinir. Sayın Balıkçıserdar' ın kendine has sosu/sistemi vardır şüphesiz.
-Afiyet olsun denilmez, çünkü herkes lök gibi kenarda siesta' ya geçmiştir bilem:))).
-''Netekim'' ben dedim ama duyan kim?.
Sayın Selahattin hocam' a, bu derdi başımıza açan olduğundan dolayı ''heçte'' teşekkür edilmez....Seviyoruz onu-saygılar.
Saygılarımla lütfen.
EKLENTİ;
Kebap şişleri yemekten sonra yıkanmaz, öylece gazeteye sarılıp saklanır(paslanmaması için). Kullanım öncesi güzelce yıkanıp temizlenir ve öyle kullanılır. Paslanan şişler, kum içine veya su ile katı bir halde sulandırdığınız toprak içine sokulup çıkarılarak pasdan arındırılır, çok iyi kurutulup gazeteye sarılır.
Sn.Mrduran,
Benim Tokat'ta yediğim tokat kebabında (ki kuzu etindendi) sadece soğanla marine edilmişti.Zaten kuzu etinden bahsediyoruz.Diğer etlere göre zaten yumuşaktır.
Birde malum her et marine edilmez.Marine etmek eti çürütmek,aside etmek ve böylece yumuşatmaktır.O nedenle Tokat kebabı yapılacak kuzu eti zaten yağlı ve yumuşak olduğundan marine edilmesine luzum yoktur.Tokatlılar olsa olsa sadece soğanın o has lezzetini vermek için soğanla eti marine ediyorlar.Birde eti marine de veya pişmeden evvel tuzlarsanız oda etin sıkar ve kanının çıkmasını,akmasını sağlar.Ki o zaman pişme aşamasında et yumuşaklığını kaybeder.
Esas olan hangi eti pişirecekseniz pişirin etin kanının içinde kalması esastır.
Hatta bunun için bizler etleri ızgara yaparken önce Mühürleriz.Yani harlı ateşte önce iiki tarafını hafif karamelize renge gelecek şekilde pişiriz.Bu kanın içinde kalmasını sağlar.Sonra etin cinsine göre ısıl işlemde pişirme/ızgara yaparız.
Birde şu Tokat Kebabı nerde ne zaman yenilecekse yensin...Elle yenir..Çatal ,bıçakla asla yenmez..Hele hele Tokat ta yerken çatal filan isterseniz adamı ayıplarlar.
O güzelim kirli lavaşdan bir parçayı koparırsınız.Üç parmağınızın arasına alıp aldığınız lavaşı kaşık gibi kullanıp kebapları alır ağzınıza atarsınız.
Tokat a her gittiğimde,bana Tokat kebabı yediren Tokatlı dostlarım,şimdi ki Ford bayii Oruçlar 'a da bu arada teşekkür ederek yad etmiş olayım.
sigortacihasim
17-06-2012, 22:57
Bu konuda bana fikir veren,teşvik eden ve yazıları ile yol gösteren BalıkçıSerdar'a (Serda Yalçın kardeşime);Selahattin Yılmaz Bey'e;Hoşseda kardeşime ve sitede değerli fikirlerini yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Hepinizin Babalar gününü de ayrıca kutlarım.
Malzemeler;
Kuzu Böbrek yatağı
Domates
Patlıcan
Kuyruk yağı
Etleri şişlere göre kuşbaşından daha irice doğradım.
iki iri soğanı rondadan geçirip,etleri soğanla yoğurdum.
Lezzet ve yumuşaması için.
Koyduğum kabın ağzını sterçle kapatıp,buzdolabında iki gün dinlendirdim.
http://img607.imageshack.us/img607/9199/bbrekyata.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/bbrekyata.jpg/)
Kuyruk yağlarını küçük kuşbaşı şeklinde Kestim ve önce bunları şişlere geçirdim.
http://img259.imageshack.us/img259/3410/kuyrukya.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/kuyrukya.jpg/)
http://img440.imageshack.us/img440/5861/resim009g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/440/resim009g.jpg/)
Patlıcanların saplarını da şişin sonuna tıpa yapmak için ayırdım.
http://img62.imageshack.us/img62/3169/saplar.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/saplar.jpg/)
Patlıcanları uzunlamasına iki bölüp,yaklaşık iki parmak eninde doğradım.
http://img69.imageshack.us/img69/47/uzunlamasna.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/69/uzunlamasna.jpg/)
http://img10.imageshack.us/img10/7268/enlemesine.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/10/enlemesine.jpg/)
http://img27.imageshack.us/img27/3233/resim006by.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/27/resim006by.jpg/)
sigortacihasim
17-06-2012, 23:08
Domatesleri büyüklüğüne göre iki ve 4 parçaya kestim.
Şişlere önce kuyruk yağı sonra bir et,bir patlıcan dizdim.
http://img821.imageshack.us/img821/9536/ilerdiziliyor.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/821/ilerdiziliyor.jpg/)
http://img593.imageshack.us/img593/9141/iler.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/iler.jpg/)
Bunu yaparken patlıcanların kesik yüzlerini tuzlayıp bir biri ile ovdum.
Patlıcanları şişe geçirirken yere tam paralel değil,bir ucu hafif havaya kalkık şekilde verev şekilde dizdim.
İki şişde de sivri biber yaptım.
http://img849.imageshack.us/img849/9139/sivriler.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/sivriler.jpg/)
http://img710.imageshack.us/img710/1654/iler1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/iler1.jpg/)
sigortacihasim
17-06-2012, 23:20
Şimdi geldi sıra pişirmeye.
Bakalım ödevimi iyi çalışmışmıyım?
Tokat sobasının her iki gözünde de meşe odunu yaktım.
Ortada tepsiye domatesleri koydum ve fırına sürdüm.
Önce sivrileri sallandırdım.10 dakikada helva gibi oldular.
Odunlar iyice yanıp köze dönünceye yakın kapağı açıp şişleri içine sallandırdım.
http://img802.imageshack.us/img802/2928/ilermangala.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/802/ilermangala.jpg/)
Saat tuttum.Her 5 dakikada bir kapağı açıp vaziyete bakarken buharını da aldım.
http://img33.imageshack.us/img33/8200/5dakj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/33/5dakj.jpg/)
İlk 8 şişlik parti 25 dakikada,ikinci 8 şişlik parti 22 dakikada pişti.Patlıcanlar ve etler tam kıvamında olmuştu.Patlıcan kurumamış,etlerde suyunu kaçırmamış lokum gibiydi.
Tepsinin altına lavaşları koydum.(Maalesef hakiki lavaş değil,marketlerde poşette satılan hazır lavaşlardan.Ne yapalım keçinin olmadığı yerde koyuna Abdurrahman Çelebi derlermiş)
Şişler lavaşların üstüne çektim.
http://img441.imageshack.us/img441/4757/tepsiyealdk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/441/tepsiyealdk.jpg/)
Ortasına fırından çıkan damlayan yağlarla pişmiş domatesleri döktüm.
Üstüne de sivrileri dizdim.
http://img40.imageshack.us/img40/3613/biberlerdiziliyor.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/40/biberlerdiziliyor.jpg/)
Ondan sonra doğru sofraya...
http://img545.imageshack.us/img545/7551/resim024v.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/545/resim024v.jpg/)
http://img607.imageshack.us/img607/9277/resim025k.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/resim025k.jpg/)
Akşam 19.00 da başladığım operasyon,saat 21.25 de sofrada son buldu.
Hakikaten çok nefis olmuştu.
http://img823.imageshack.us/img823/182/resim026p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/resim026p.jpg/)
Babalar günün de mutlu son...
akdenizlim2005
19-06-2012, 13:37
haşim abi ameliyatını yapan doktor görmesin bu manzaraları :)))
Haşim bey tebrikler... Afiyet şeker olsun.
Süpersiniz.
sigortacihasim
19-07-2012, 16:28
haşim abi ameliyatını yapan doktor görmesin bu manzaraları :)))
Sn.Akdenizlim2005..Çok haklısınız.Ben Dr.umu çok sever sayarım.O görmesin duymasın beni tefe koyar valla.Ama o da püfür püfür sigara içiyor be kardeşim.Ona ne demeli peki...
sigortacihasim
19-07-2012, 16:30
Allah döner ustalarına kolaylık versin..O sıcakta nasıl çalışıyorlar.<ben bu sıcaklarda değil Tokat Kebabı,mangala bile hasret kaldım.Bir yandan 40 derece sıcak,biryandan ateşin sıcağı hiç çekilmiyor..
Kanda lipit değerlerim yükseldiğinden beri uğramıyordum buraya:)) Şimdi yeniden yükseltme zamanı:))
Bu sefer antrikot denemesi yapayım dedim; kurumuş gibi görünse de fena da olmadığını söyleyebilirim
Öncelikle antrikotlar alınır.
Dövüldükten sonra içine karabiber, soğan ve yoğurt konur
Rulo yapılır
Bir kaba üst üste yerleştirilir
Üzerine yine soğanlar konur
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)
Sonra çekmece çıkarılır
Etler doğranır ve servis yapılır.
Afiyet olsun....
sigortacihasim
30-07-2012, 09:26
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...
Tuz atmadım zaten, rulo yerine eti direk mangala sallamak daha iyi sonuç verecek. Deneyerek buluyorum:)) Katletme sözüne katılmıyorum, onu seyredene değil yiyene sormak lazım:)
Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım..
mandalinci
04-08-2012, 08:25
Tarif verenin, pişirip resimleyenin ellerine sağlık, ben de mi denesem ne?
sigortacihasim
06-08-2012, 10:17
Sevgili Lokosit,
Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.
Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla
Sevgili Lokosit,
Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.
Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla
Merhaba
Dediklerinize katılıyorum.
Marine etmeyi tad versin anlamında kullandım, kuzu budunu çürütmeye gerek olacağını düşünmüyorum, zaten pamuk gibi et.
Antepli bir arkadaş ısrarla soğan yerine sarımsak kullanmamı önerdi, deneyeceğim. Şimdiden ağzımın suyu aktı:))
Yeni tadlara önem veren birisi olarak yeni gördüm bu mangal ve kebab şeklini. Haşim bey almış olduğunuz mangaldan bende sipariş verdim sabırsızlanıyorum güzel tadlara imza atmak için. Özellikle değerli forum arkadaşlarımızın ve sizin önerilerinize bol bol ihtiyacım olacak.
sigortacihasim
13-08-2012, 08:36
Denemekde fayda var sonuçları bekleriz
sigortacihasim
13-08-2012, 08:49
Tarif verenin, pişirip resimleyenin ellerine sağlık, ben de mi denesem ne?
Sn.Mandalinci ben evdeki babeküyü de,mangalıda bıraktım.Bundan sonra bütün işim Tokat Sobasında.Et-Tavuk-Balık-Köfte hepsini bunda yapacağım.Hararetle Ramazan ın bitmesini bekliyorum.Tavsiye ederim...
Adalet Yağcı
13-08-2012, 16:34
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum :)
325199
Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.
Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.
Arkadaşlar dün bütün halde kuzu kaburgayı mangala salladım, piştikten sonra parçaladım. Foto çekemedim ama tavsiye ediyorum. Çok lezzetliydi...
sigortacihasim
15-08-2012, 15:41
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum :)
325199
Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.
Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.
Sn.Adalet Yağcı...Vallahi billahi koyduğunuz resme bayıldım..İnanın bu resmin,kendi çektiğim resim olduğuna inanamadım.Baktım baktım seyrettim.Bayramda Allah sağlık versin,soba ateşlenecek yine...
Çerçeveleyip asmanız bana gurur verir çok teşekkür ederim.
Zaten tam olmasa bile,bir nevi küçük bir kuyu kebabı tekniği ile pişiyor.
Adalet Yağcı
15-08-2012, 18:07
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç :))ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti :)
Bol kebaplı bayramlar diliyorum.
sigortacihasim
15-08-2012, 18:55
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç :))ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti :)
Bol kebaplı bayramlar diliyorum.
Sn.Adalet Yağcı güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için ben teşekkür ederim efendim.
Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet ve mutluluklar içinde nice bayramları yaşamak nasip etsin.Ağız tadımız bozulmasın efendim...
sigortacihasim
17-08-2012, 21:04
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)
.....Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)
Arka mahalleden yakında çıkar kokusu sanırım. İnşallah yanılırım:))).
Afiyetler olsun, sağlıklar inşallah.
Saygılarımla lütfen.
YeniGine
18-08-2012, 00:27
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
BalıkcıSerdar
14-09-2012, 11:05
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
Olmaz mı ;) Övünmek gibi olmasında :D
Haşim Abi sen aşmışsın maaşallah. Bende kızımın doğum gününde yaptım ama çok sıkışık zamana geldi ve misafir çok - uğraş çok olunca maalesef fotoğraflamak aklıma bile gelmedi.
Buraya yaptığım bir kebabın fotoğrafını koymak nasip olmadıya ona yanarım :(
Bu arada bu mangalda balık (ÇUPRA) denedim, bir balık bu kadar mı lezzetli olur. Denemenizi tavsiye ederim.
BalıkcıSerdar
14-09-2012, 11:09
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)
Haşim abi aynen bende o şekilde ızgarada salladım çipuraları, mükemmel oldu. Benden önce siz vermişsiniz tarifi :)
Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? ;) Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede.
sigortacihasim
17-09-2012, 12:55
Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı.
http://imageshack.us/a/img411/3227/tokat2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/411/tokat2.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti...
http://imageshack.us/a/img840/1937/tokat3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/840/tokat3.jpg/)
İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız.
http://imageshack.us/a/img259/5229/tokat1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/tokat1.jpg/)
sigortacihasim
17-09-2012, 12:56
Fırın yanarken,arada sırada kapağı kaldırarak buharını alıyorum.Aksi halde haşlama oluyorlar.Böylece Patlıcanlar ve etlerin istendiği gibi pişip pişmediğine bakıyorum.
http://imageshack.us/a/img210/2289/tokat4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/210/tokat4.jpg/)
Pişen şişler tek tek alınıp tepsiye serilmiş lavaşlar üstüne çekiliyor.Bu görevde ev sahibi Adnan Altıntaş kardeşime ait oldu.
http://imageshack.us/a/img254/3305/tokat5.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/254/tokat5.jpg/)
http://imageshack.us/a/img213/730/tokat6.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/213/tokat6.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://imageshack.us/a/img201/1179/tokat7.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/201/tokat7.jpg/)
Herkes masada kurt gibi acıkmış,Tokat kebabını bekliyor
http://imageshack.us/a/img842/5491/tokat12.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/842/tokat12.jpg/)
Kebap sofrada millet hucumda...
http://imageshack.us/a/img40/963/tokat10.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/40/tokat10.jpg/)
sigortacihasim
17-09-2012, 12:57
Eh artık ustalarda yesin değil mi?
http://imageshack.us/a/img534/6113/tokat9.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/tokat9.jpg/)
Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma...
http://imageshack.us/a/img856/5774/tokat8.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/856/tokat8.jpg/)
Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor..
http://imageshack.us/a/img28/8958/tokat11.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/28/tokat11.jpg/)
Ayşe Yıldız
17-09-2012, 12:59
Aç karnına da takip edilmiyorki canım bu kareler. Ağzımın suyu dişlerimin arasından akacak diye korkuyorum. Ellerinize sağlık yemiş kadar olamasakta. :))))
Eh artık ustalarda yesin değil mi?
http://imageshack.us/a/img534/6113/tokat9.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/tokat9.jpg/)
Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma...
http://imageshack.us/a/img856/5774/tokat8.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/856/tokat8.jpg/)
Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor..
http://imageshack.us/a/img28/8958/tokat11.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/28/tokat11.jpg/)
Merhaba efendim,
Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı.
Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından.
Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile...
Afiyetler olsun, sağlıkla kalın.
Saygılarımla lütfen.
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....
sigortacihasim
17-09-2012, 21:40
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....
Doktorum gelin hep beraber olsun...
sigortacihasim
17-09-2012, 21:45
Mrduran kardeşim...Mangalcı yaptığı mangaldan şöyle oturupda ağız tadı ile rahat rahat yiyemez ki.Onun zevki o kebabı..O eti pişirmek,yetiştirmek ve açlara servis etmenin hazzını yaşayıp,beğenilmektir.Bir de üstüne üstlük,her kes masada rahat oturup yemek beklerken, ayakta kalma,eğilip kalkmanın yorgunluğu da cabası.Adam da yiyecek iştahda kalmıyor ki.hani ucundan orasından burasından atabiliyorsan iki lokma açlığını bastırıp gidiyorsun
sigortacihasim
17-09-2012, 21:49
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
YeniGine sevgili dostum,ben Boluluyum.Tokat Kebabı konusunda Ustam Tokatlı Serdar Yalçın (Balıkçı Serdar).Ben olsam olsam onun kapı arkası çırağı olurum.
YeniGine
17-09-2012, 23:26
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.
Doktorum gelin hep beraber olsun...
Teşekkür ederim..
Haşim bey 3 hafta önce Kastamonudaydım ve tıkanana kadar kuyu kebabı yedim:)) Bu beni 3 ay idare eder..Ete azıcık ara veriyorum ama balığa devam:)))
BalıkcıSerdar
19-09-2012, 13:14
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.
Bende Turhal'lıyım, tanışıyor olabilir miyiz?
YeniGine
19-09-2012, 14:53
Sayın Serdar bilemiyorum ki; ben Turhal dan 1977 yılında çıktım. Şeker İlkokulu, Turhal Lisesi. Lise bittii Turhal dan çıkış.
egetropical
19-11-2012, 18:18
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
347380
347381
347382
347383
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
347384
Halil Önen
19-11-2012, 20:25
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
347380
347381
347382
347383
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
347384
Vejeteryan olarak değil ama bir veteran (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=veteran) bu olayın gerçekleştiği yer burası (http://egetropical.com/) ise; iringi (https://www.google.com.tr/search?q=eringi+mantar%C4%B1&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=u4aqUNylC6iF4gTH4oD4Dw&ved=0CC0QsAQ&biw=1280&bih=699) ile tekrarı muhtemel(mi)dir...;)
Cumhur Tonba
19-11-2012, 21:11
Üstteki kebablardan biraz yiyebilirim değil mi? Ellerinize sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.