View Full Version : Tokat Kebabı
Cumhur Tonba
19-11-2012, 21:14
241 nci mesajdaki ustalardan artarsa tabii ki. Afiyet olsun ustalarım. Belki birgün bize de nasip olur.
egetropical
19-11-2012, 22:28
Vejeteryan olarak değil ama bir veteran (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=veteran) bu olayın gerçekleştiği yer burası (http://egetropical.com/) ise; iringi (https://www.google.com.tr/search?q=eringi+mantar%C4%B1&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=u4aqUNylC6iF4gTH4oD4Dw&ved=0CC0QsAQ&biw=1280&bih=699) ile tekrarı muhtemel(mi)dir...;)
Eringili tekrarı ocak ayı içinde olacak. kendi mantar üretim tesisimi kurdum. cumartesi günü itibariyle kompostlara ekimler yapıldı. Yer ise doğrudur. Veteran bizim yaşlardakiler için :p
Merhaba efendim,
Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı.
Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından.
Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile...
Afiyetler olsun, sağlıkla kalın.
Saygılarımla lütfen.
Merhabalar...!
Ancak bu kadar olur. En kısa sürede bizim emektar ocağı ateşlemenin zamanı geldi. Patlıcanlar turfandaya düşmeden yapmak lazım.
Şuraya bakarmısız. Aklım gitti yahu. En son Erbaada Arılar tesisinde yemiştim.
Süperrr.
peynir ve mantarlısı güzel iyi fikir teşekkürler.
Bu sakıncalı sayfaya şöyle bi geçerken uğradım....
Nefis kokulu, üzerinde duman tüten ve ben apartman çocuğuna azap çekiren bir sayfa..., karşı tarafın faullü güleşmesi de cabası:)))..
Herkese merhabalar ve sağlıklar, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
sigortacihasim
26-11-2012, 08:58
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz.Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
Not:Geçtiğimiz cumartesi,oğlum ve kızımın üniversiteyi bitirip hayata atılmalarının hayrına,büromun yanında ki bahçede konu komşum,arkadaşlarım dahil 12 kişiye Tokat Kebabı ziyafeti çektim.Tokat sobasını görende şaşırdı,yiyende parmaklarını yedi.Artık ihtisas sahibi oldum bu konuda.Ama her seferinde Yılmaz Beyi ve Serdar kardeşimi öğretilerinden dolayı anıyorum.Sağolsunlar...
egetropical
26-11-2012, 17:16
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz. Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
...
Teşekkür ederim. Bahçede çalı çırpı, budamadan kalan kalın dalları yaktım. mantar çabuk piştiği için meşe odununa gerek yok. çam odunu yeterli.
Hiperlipidemiden dolayı ara verdiğim mangalımı yeniden yaktım zaten kolesterol faydalı birşey değilmi ama? :p
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır:p
En lezzeti kısmı da dometesi, biberi ve sarımsağıydı..
Bende hızlı yanan çabuk geçen tahta parçaları ve çalı çırpıyı tercih ediyorum.
Afiyet olsun; çok iştah açıcı görüntüler.
sigortacihasim
03-12-2012, 08:50
Doktorum,
Sabah sabah süper görüntüler,bu görüntülerle bu hafta inanıyorum ki mutlu ve neşeli geçer.Ellerinize sağlık
Lezzet iyiydi ama eti iç anadolu **** daha doğudan getirtmek lazım o zaman tadına doyum olmaz.. Balıkesir'de et mangalın üzerinde kokmuyor bile.
sigortacihasim
10-12-2012, 10:46
Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı
Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı
Ben Balıkesir'e Yozgat'tan geldim. Oradaki kuzu eti bambaşkaydı.Et mangalın üzerinde kokardı. Burada et pişerken koku salmıyor, lezzet katmak için bin bir takla atıyoruz. Akşama kadar arpa yiyen kuzunun lezzeti de bu kadar olur. İç Anadolu da kuzular yayıldığı için lezzet bambaşkadır. Bolu'da yediğim kuzularda çok nefisti. Kastamonu'yu saymıyorum:)) Erzurum'un hele lafı olmaz.
Yozgat'ta mangal yakınca saklanacak yer aradık ama kokudan yine bulurlardı :)) Balıkesir de o sorun kalmadı. Bence Balıkesir'in en iyi yanı balıkları :) Ege ve Akdeniz'e oranla balık da burada çok lezzetli.
copur3838
15-12-2012, 20:31
Harika bir anlatım olmuş. Çok teşekkürler
Offf kolesterolüm düştü .... çıkarmak lazım...:D
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır:p
Öyle olursa tabi ki anlatılmaz yaşanır...
İmkan olsa da yapsak.
Öyle olursa tabi ki anlatılmaz yaşanır...
İmkan olsa da yapsak.
Sahibinden.com da tokat mangalı yazıp aratın. kapıda ödeme gönderiyorlar.
Her evde olması gereken bir ürün..
sigortacihasim
21-01-2013, 16:43
Bahçem yok...,Balkonum yok..Apartmanda oturuyorum,koskoca Tokat kebabı Fırını nı alayım da nerde yapayım?
Hem sonra yandığında çıkan duman konu komşuyu rahatsız etmez mi?
Çıkan dumanı nasıl gizleyeyim?
En iyisi vaz geçeyim,yapmayayım,yemeyeyim,resimlere talim edeyim diyen dostlarımıza......
Sonun da evde yapmak için elektriklisini de yaptılar.
İster tokat kebabı yapın,İster pirzola,biftek;isterseniz adana kebap..
Yok ben et yemem derseniz tel ızgarası var.
Koyun içine balıklarınızı alttaki hazneyede suyunu koyarsanız ne koku olur ne duman,balıklarda mis gibi pişer.
Fiyatı mı kaça?
160 TL ye satıyorlar..Tokat Kebabı Fırını da 110-135 arası olunca doğrusu buna değer.Takdir sizin.
Alın size linki...
hararet - Akll Izgara (http://www.hararet.com.tr/index.html)
Resimlerini de aşağıda sunuyorum.
http://img826.imageshack.us/img826/2672/03kullanimalanlarisablo.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/826/03kullanimalanlarisablo.jpg/)
http://img252.imageshack.us/img252/6370/urunozellikleri08.png (http://imageshack.us/photo/my-images/252/urunozellikleri08.png/)
http://img690.imageshack.us/img690/7776/urunozellikleri09.png (http://imageshack.us/photo/my-images/690/urunozellikleri09.png/)
http://img842.imageshack.us/img842/9881/hararetnedir08.png (http://imageshack.us/photo/my-images/842/hararetnedir08.png/)
Hepinize afiyet olsun.Sevgilerimle
Eleman benim fotoları da kullanmış..:)
TOKAT KEBABI MANGALI.. Yeni Ürün - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 17113948 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-tokat-kebabi-mangali-yeni-urun-17113948/detay)
capsaicin
01-09-2014, 10:02
66. mesajdaki elektrikli ocağın artık üretilmiyor olması çök kötü olmuş. Bu yeni tip kırmızı elektrikliden alan kullanan var mı?
sigortacihasim
13-04-2015, 09:44
Canım kardeşim ben sürekli kullanıyorum.Yemek masasında Hem Tokat kebabı yapıyorum,hem tavuk,hem balık hemde köfte, et ne istersen.İstersen sebzede ızgara edebiliyorsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.