View Full Version : İklimsiz / hoyalar
İklimsiz
10-12-2007, 23:50
Sevgili hoyadag kardeşimizin aktif rol aldığı mumçiçeği sipariş organizasyonun son halkası, bugün elime geçen üç ayrı ve daha önce konu başlığı açılmamış türlerle bu sezonluk sona ermiş bulunmaktadır. Kendisine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum.
Ve Mucip abiciğim:o diğer mumçiçeği kardeşlerimin "Mucip abi yetiş", "Mucip abi nerdesin" yardım çağrılarına ya da "bu çeliğin tersi düzü neresi" sorularına tatlı bir gülümsemeyle bakarken, aynı durumun benim de başıma geleceğini nereden bilebilirdim:( Arkadaşlar sakın gücenmesin, bu gülümseme kesinlikle alaycı değildi. Son derece masum, amatörce çabaları, çelikleri hayata bağlama uğraşlarına saygı da içeriyordu.
Elimdeki hoya türleri:
AUSTRALİS
ANGUSTİFOLİA
BELLA
BİLOBATA
BREVİALATA
CARNOSA
COLOURA
CARNOSA CRİNKLE
CARNOSA TRİCOLOR
CİNNAMOMİFOLİA
CURTİSİİ
DAVİDCUMİNGİİ
DİVERSİFOLİA
DOLİCHOSPARTE
EL-NİDİCUS
FUNGİİ
İMPERİALİS
İNCONSPUCA
KERİİ
KERİİ VERİAGATA
KENTİANA
LACUNOSA
LİMONİCA
LOHERİİ
MİNİBELL
MELİFLUA
MEREDİTHİİ
MİNDORENSİS
NİCHOLSONİAE
NUMMULAROİDES
OBSCURA
OBOVATA
PİCTA
PURPREO FUSCHA
PARASİTİCA
PHYLLURA
RİGİDA İML.
RUSCİFOLİA
SP.AMBON
SP.HARAKU
SP.MOLUKKEN
SİLVER PİNK
SİLVER PİNK RED BUTTON
SERPENS
SHEPERDİİ
TSANGİİ
VANUATENSİS--- Ölecek gibi.
WAYETİİ
İklimsiz
10-12-2007, 23:56
Şimdi Mucip abiciğim, aşağıda camphorifolia nın üç ayrı bakıştan fotoğrafını koyuyorum. Birinci resim çeliğin bana gelen hali ve ben onun, o haliyle fazla uzun olduğunu düşünüyorum. İkinci ve üçüncü resimlerde okla işaretlediğim yerlerden kesip yeni çelikler elde etmem mümkün mü?
İklimsiz
11-12-2007, 00:07
Hoya inconsi sanırım diğer arkadaşlarda olmayan bir tür. Mumçiçeği profesörümüz Mucip abi acaba benim gibi mi düşünecek:confused: Boyunun uzun olduğunu ve işaretli yerlerinden bölmem gerektiğini düşünüyorum.
İklimsiz
11-12-2007, 00:12
En çok bu türde yardımına ihtiyacım var Mucip abi:o Yaprak dizilimi o kadar sık ki, neresi ters neresi yön kafam karıştı.
Mucip Gürbüz
11-12-2007, 00:42
Merhaba,
Sağ taraf ÜST Çeliği ortasından böl iki çelik olsun her çeliğin alt yapraklarını kes üstte tek veya iki yaprak bırak ve dik.
Selamlar.
Mucip Gürbüz
11-12-2007, 00:49
Merhaba,
Alt taraf ALT
Siyah kalemle işaretli yerden kes, alt taraf bir çelik üst bir çelik olacak, yine alt yap. kes en üstte yaprak bırak ve dik.
İklimsiz
11-12-2007, 00:51
Çok teşekkürler Mucip abi, cumingiana bu iyiliğinizi unutmayacak. Gecenin bu saati demeden derhal işe koyulayım:)
İklimsiz
11-12-2007, 00:53
Buna da içten teşekkürler. Kestiğim yaprakları da kavağa çıkarsam mı acaba:D
Mucip Gürbüz
11-12-2007, 00:57
Merhaba,
yön alt= ALT
tek çelik olur altyaprakları kes üstte yaprak bırak ve dik.
Bölersen alt taraf riskli olur tutmayabilir, karar senin.
Selamlar.
Mucip Gürbüz
11-12-2007, 00:59
O görev sevilayın kızabilir.
İklimsiz
11-12-2007, 01:05
Hocamız ne diyorsa o, açgözlü olmamakta fayda var:) İçten teşekkürlerimi iletiyorum.
İklimsiz
11-12-2007, 01:06
Alemsiniz vallahi:) izin isterim sevilay hanımdan.
Hadi gözünüz aydın sevgili iklimsiz hanım. Umarım hepsini köklendirip, büyütürsünüz mutlu mutlu.
Sevgili İklimsiz, aslında bu yöntemle balığın kavağa çıkması zor gibi.
Yapraklar normalde Begonya Rex'e uygulanan bu yöntem için bana biraz kalın ya da etli geliyor zira.
İzin ne demek.Dükkan sizin.
Ama bence siz bir kısmını balık için yatırın, bir kısmını da ne olur ne olmaz bir umut diye normal şekilde küçük bir saksıya dikiverin derim ben.
İklimsiz
11-12-2007, 15:29
Sevilay hanımcığım, hiç ziyan edermiyim kestiğim yaprakları, hepsini balık misali yatırdım:) Ya tutarsa değil mi:) Sevgiyle kalın.
Sevgili İklimsiz,
Çeliklerinize kavuşmanıza çok sevindim, sağolsun sevgili Hoyadag ve Cezzar sayesinde hakikaten çok güzel bir organizasyon oldu..
Ben Cummingiana'mı kendi hatamdan dolayı kaybettim. Çok fazla ısı farkı bulunan bir yerde köklendirmeye çalıştım. (Kalorifer peteği üzerinde) Hoya Kerri çeliklerimden birini de bu yüzden ve çok su vermekten kaybettim. Bu deneyimim doğrultusunda, çeliklerinize 18-22 dereceler arasında tutabileceğiniz bir ortam yaratırsanız ideal olacaktır. Sulama hakkında sanırım yeterince yazıldı, genelde fazla sulamadan kaynaklanan kayıplarımız oldu.
Umarım siz bizlerin yaptıkları hataları yapmazsınız, aslında en son çeliklerinize kavuşmanız belki de çok iyi oldu. Her şeyde bir hayır vardır derler ya... Hepimizin deneyimlerini ve hatalarını çok güzel gözlemleme şansınız oldu.
En kısa zamanda tüm çeliklerinizin ilk sürgün ve yapraklarını görmenizi yürekten dilerim..;)
İklimsiz
11-12-2007, 21:56
Hafize hanımcığım ilgine teşekkür ediyorum. Çeliklere en kavuştuğuma hiç mi hiç üzülmüyorum. Neden derseniz siz değerli kardeşlerimin çalışmalarını, başarılarını, başarısızlıklarını, amatör sevincini ve heyecanını gün be gün takip ettim, sizinle sevindim, sizinle üzüldüm.
Sonuçta epey bir tecrübe birikimi olmasına neden oldu bu durum. Sevgili Cezzar'a buradan bir kere daha teşekkürler iletiyorum. Hoyadag'a gelince ahh ahhh az kahrımı çekmedi:) Sürpriz bir gelişme oldu, ilerleyen günlerde bunu buradan sizlerle paylaşacağım. İki evlat sahibi bir anne olarak şunu inanın çok içten ve samimi söyleyebilirim, hoyadag benim evladım artık, **** kardeşim. Onu, o tertemiz yüreğinden öpüyorum.
Koyu yeşil
12-12-2007, 15:46
Gözünüz aydın İklimsiz :) Güzel haberleri bekleriz.
İklimsiz
08-01-2008, 19:21
Yaklaşık bir aydır toprakta olan çeliklerimden inconsi ve cumingiana, bu sabah fısfıslarken yapraklarını düşürdü:( Fakat her ikisinin de gövdesinde, dal uçlarında minik tomurcuklar patlamış durumda. Topraktan çıkarmaya korkuyorum, köklenmişlerse zarar veririm diye. Dal uçlarındaki minik patlaklar bence hayatta olduklarına işaret:p Resimlemek istedim ancak resimde belli olmuyorlar
Camphorofolia ise kalın ve iri yapraklarıyla sessiz bekleyişine devam:mad:
denizakvaryumu
08-01-2008, 21:00
Çeliklerin baharı beklediği kesin, baharla birlikte atağa geçecekler, bugünlerdeki gece ve gündüz arasındaki aşırı ısı farkının çelikleri çok etkilediğine inanıyorum.
Ben akşamları çelikleri pencere önünden alıp sabah tekrar koyuyorum.
İklimsiz
15-05-2008, 12:01
37334
Silverpink ne yapmaya çalışıyor dersiniz?
Sanırım büyük bir sürpriz yapacak Güler hanım :). Bu mevsim çiçek mevsimi oldu mum çiçeklerinin. Bakalım sabredebilecek misiniz açana kadar ;)
Ben sabredemiyorum umarım yakın bir zamanda açmış fotoğraflarını görebilirim. Koku işini nasıl yapacağız halen bir çözüm yok :(
Japonlara buradan sesleniyorum acilen koku tüplerini geliştirin halka arz etmeye başlayın :D
İklimsiz
27-09-2008, 19:28
İlk göz ağrılarımdan İnconspicua' nın şimdiki durumu :)
48290
48291
Sebahattin Sargın
27-09-2008, 19:48
Çok sağlıklı gözüküyorlar Güler Hanım, tebrik ederim sizi. Giresuna bir sefer düzenlemek lazım artık ;)
berduray
27-09-2008, 20:52
Bendeki de klasik hoya, belki Sebahattin geçerken beni de alır, birer çelikle döneriz:)
velveteen
26-10-2008, 09:33
Güler Hanım merhaba,
23 nolu mesajınızda Inconspicuanın yanında duran alacalı yapraklı tür hangisi acaba?
İklimsiz
26-10-2008, 20:46
:p
Sevgili velveteen, sorduğunuz bitki Hoya carnosa variegata.
Köklenmesi ve büyümesi carnosaya göre, çok çok daha yavaş.
İklimsiz
13-01-2009, 12:05
Mevsim itibariyle diğer türler duraklama dönemine girmişken, hoya fungii atağa kalktı:)
58771
58772
Aman maşallah... Bu iklimde böyle ise yazın düşünemiyorum artık ;)
nalan dayıoğlu
01-02-2009, 21:16
Hoya larınıza bir kardeşte izmirden elinize ulaşmıştır umarım sevgili iklimsiz.
Namıdeğer mum çiçeğimizin tamamen yerli malı olmasından dolayı oldukça dayanıklı olduğunu ,yolculuktaki tüm yıpranmalara rağmen çabuk toparlanıp mis kokulu çiçekleriyle sizi sevindireceğini umuyorum.İyi büyütmeler.
Sn İklimsiz
Miniklerin şimdiki durumları nasıl?
Ben sizleri okuyup okuyup sanki çelik sahibi benmişim gibi heyecanlanıyor ve sonunu merak ediyorum... Bu durum normal midir? :)
İklimsiz
14-04-2009, 17:22
Silver Pink' deki çiçek tomurcukları. Umarım başarıyla açarlar.
72616
72617
72618
72619
Oh aman aman :) Kocaman bir MAŞALLAAH
Çok heyecanlı çok heyecanlı... 1 senede çiçek açtırıyorsunuz helal diyorum. İklimsiz başınızı çok ağrıtacağım sanırım çelikler geldiğinde...
İklimsiz
14-04-2009, 22:40
Çelikler bir gelsin hele elimden gelen yardımı yapacağıma kuşkunuz olmasın.
huzunperest
14-04-2009, 23:04
Darısı bizim gelecek olan çeliklerin başına sevgili İklimsiz. Tomurcuklu hali bile çok heyecan verici. Bol bol çiçeklerini görürüz hep birlikte inşallah :)
Şimdi beklemesi ne zordur. :))) Tomurcukların da büyümekte nazlı olduğu düşünülürse.. Kolay gelsin sevgili İklimsiz :)
Çiçek tomurcukları ne ilginçmiş öyle ;) Hadi bakalım hemen hızlı hızlı büyürler de çiçeklerini hepbirlikte görürüz. Benim hoya cornosa milim milim büyütüyor çiçeklerini. :p
2007 yılındaki maceranın mutlu sonu :))))
Sn iklimsiz hangi türleri bugüne taşıdınız :)
Ben de aynı şeyi soracaktım, şu anda elinizde hangi türler var sevgili iklimsiz ve bunlardan hangileri çiçek açtı?
İklimsiz
14-05-2009, 11:12
Paul beyden gelen çelikler yol yorgunluğunu atmak için oksijenli su karışımına alındı:p
Angustifolia
78426
Coloura
78427
Diversifolia
78428
Dolichosparte
78429
İmperialis
78430
İklimsiz
14-05-2009, 11:17
Devam...
Meliflua
78431
Meredithii
78432
Nicholson
78433
Nummularioides
78434
Parasitica
78435
İklimsiz
14-05-2009, 11:22
Devam...
Picta
78436
sp. ambon
78437
sp.haraku
78438
sp.molukken
78439
Thompsonii
78440
İklimsiz
14-05-2009, 11:24
Ve waymaniae ...
78441
İnamıyorum bunların hepsi sizin mi ;) Maşallah... Bakarken hiç bitmeyecek sandım. Umarım köklenip hemen çiçeklerini de görürüz. Sevgiler.
huzunperest
14-05-2009, 13:27
Sevgili İklimsiz son çeliğiniz waymaniae gibi duruyor sanki?
Orkun Kırcı
14-05-2009, 15:04
İyi günlerde büyüt ablacım. Bunları gördükçe siparişten çıktığım için kafamı duvarlara vurasım geliyor valla yaa :(
İklimsiz
14-05-2009, 15:30
son çeliğiniz waymaniae gibi duruyor sanki
Teşekkürler huzunperest uyardığınız için.
Olsun Sn Kırcı
Hele çelikleri yaşatabilelim. Komşuda pişenlerden size de düşer herhalde :)
Syn İklimsiz yeni hoyalarınız hayırlı olsun inşallah hepsi en kısa zamanda bir güzel köklenip çiçeklenirler. :rolleyes:
Orkun Kırcı
14-05-2009, 16:25
Olsun Sn Kırcı
Hele çelikleri yaşatabilelim. Komşuda pişenlerden size de düşer herhalde :)
Düşünmeniz bile yetti doğrusu. Teşekkürler.
İklimsiz
19-05-2009, 09:09
İmperialis sıkıntıda:(
79528
bernacyhn
19-05-2009, 11:54
Sevgili iklimsiz muhteşemsiniz. Hoyalarınız da sizin kadar muhteşem. Hiç görmediklerimi gördüm sizin sayenizde. Umarım imperialis'iniz kurtulur. En sağlıklı yaprakları bırakarak budasanız toparlar mı acaba kendini?
Gövde sağlam gibi kurtulur.
Başarılar.Paul Bey yerine sizden alırız :)
Sevgili iklimsiz,
Gerçekten sıkıntılı gözüküyor. İnşallah toparlar kendini. Sanırım yapısı dolayısıyla imperialisler zor kökleniyor. Velveteen'in de başına gelmiş. Yapraklar dökülse de dalı köklenir umarım.
İklimsiz
19-05-2009, 12:45
Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu durum ilk kez başıma gelmiyor, gözlemlerim yapraksız gövdenin köklenmediği yönünde.
Sonuna kadar, yapraklar iyice sararıp düşse bile, dal iyice buruşup kuruyuncaya kadar bekleyeceğim.
velveteen
19-05-2009, 13:52
Bu kalınlıkta köklendirdiğiniz başka bir gövde var mı sayın İklimsiz? Bana gelen çeliği 2 ye bölmüştüm ve içinden beyaz koyu bir sıvı akmıştı. Bende bitkinin suyunu kaybetmesine sebep olduğum için köklendiremedim diye düşünüyordum hep. Ama siz gelen çeliği hiç kesmeden dikmişsiniz gördüğüm kadarıyla.
Umuyorum kurtulur. Bu aşamadan yaşama geri dönmesini görmek çok daha mutluluk verici olur eminim. Şans diliyorum.
İklimsiz
19-05-2009, 14:26
Bu kalınlıkta bir gövdeye sahip ilk hoyam bu. Üstelik yaprak altlarında unlu bit gördüm ama bu denli sararmaya neden olacaklar gibi gelmedi bana.
Her çelik köklenecek diye bir kural yok fakat yaşarsa gerçekten çok sevineceğim:)
Birinci fotoğrafta çok iyi durumda olduğunu düşünüyordum, son fotoğraf beni şarşırttı.
Silverpinkte benzer bir durum yaşamıştım, şöyle yapmıştım.
Topraktan çıkartım, üst ve alttaki buruşmuş ve bozulmuş bölümleri kestim, köklendirme hormonu yardımıyla, nemli, orkide toprağına diktim, güneşe maruz kalmadı, nemli ve sıcak bir ortama bırakıp, ellemeden ve oynatmadan bekledim, sulanacağında yanlızca sprey yaptım.
Silverpink kurtuldu, ama İmperialis odunsu gövde olmadığı için ne kadar başarılı olunur bilemiyorum.
Paul odunsu gövdelerin daha zor köklendiğini söylüyordu.Ben tersini düşünüyorum (denemelerimden ;) )
Fotoğrafa göre müdahale edilmeli .
İklimsiz
19-05-2009, 16:30
Gövde sağlam ve sağlıklı yeşil görüntüsünü koruyor. Yapraklara fazla enerji harcanmasın diye küçültme yaptım. Kesilecek, buruşmuş ve bozulmuş bölüm yok yani.
Bunun dışında, köklendirme hormonu uygulaması, orkide toprağına dikim ve diğer koşullar zaten sağlanmış durumda.
Beklemekten başka çare yok.
Not: İmperialisi kaybedersem fena inat yapar, Paul beyden yenisini isterim diye düşünüyordum fakat sitesinde satışta görünmüyor:mad:
velveteen
19-05-2009, 16:53
Ben inat yapmaktan korkmuş ve köklenmiş halini almış durumdayım başka bir yerden :) Şu an çok ufak, biraz büyüsün çelikleri alıp hemen dikmeyi deneriz üzerinden zaman geçmeden.
İklimsiz
29-05-2009, 16:47
Ha gayret:cool:
Serpens kadar inatçı.
82314
Nejla K.
29-05-2009, 16:51
Bu güzelliğe sahip olabilmek için bildiğiniz bir market adı var mı? Maşallah çok güzel...
Yapraklarının büyümesi çok ilginç değil mi? Kımıl kımıl dönüyor. ;)
İklimsiz
29-05-2009, 16:55
Nejla hanımcığım, Paul Shirley marketten alındı bu ve diğerleri:)
http://www.paulshirleysucculents.nl/
İlkin'ciğim, görünürde evet öyle. Geldiği gibi duruyor desem inanır mısın? 1 yıl olacak neredeyse:)
Sayın İklimsiz, tebrikler ;
Mayıs 2009 da bana gelenlerin, yarıya yakını filizlendi veya köklendi ama bunda bir işaret görememiştim.
Filizin çıkış yeri, zamanı ve büyüme hızını anlatabilirmisin, herhangi bir uyarın olacak mı ?
Nejla K.
29-05-2009, 21:13
Sayın İklimsiz, tahmin ettim Paul Beyden olduğunu ama umut işte belki marketlerimizde de gelmiştir, seralar bu konuya el atmıştır diye düşünmek hoşuma gitti... Belki bir gün... İyi günlerde büyütün...Sağlıkla...
İklimsiz
29-05-2009, 22:44
seralar bu konuya el atmıştır ..
Sonunda sera kurup hoya yetiştiriciliğine soyunduracaklar beni:cool:
Sayın İklimsiz aslında bunu ciddi düşünürseniz ilk müşteriniz benim.:D
Nejla K.
29-05-2009, 23:12
Ben de varım...
velveteen
30-05-2009, 11:30
Sevgili İklimsiz, İmperialis in mücadelesi nasıl sonuçlandı? Güzel haberler var mı?
sn İklimsiz
Sera meselesi üzerinde düşünmeniz bile hata :) Hemen başlayın derim. Bu kadar sevgi ve tutku ile yaptığınız birşeyi geliştirdiğinizde en mutlusu öncelikle siz olursunuz daha sonra da yeni türlerle bir sürü insanı mutlu edersiniz :)))
Silverpink açtı mı? Hoya çiçeği görelim...
huzunperest
04-06-2009, 21:42
Evet evet Sevgili İklimsiz, biz hoya serası istiyoruz :D
İklimsiz
04-06-2009, 23:23
Mevsim itibariyle seraya, en azından iklim açısından şimdilik gerek yok, yaz bir geçsin bakalım. Bu sene hoyalarıma öyle güzel bir yer ayarladım ki akıllara zarar.
Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.
Bu düzeneği kurduğumdan bu yana inatçı hoyalar(compacta gibi) sürgün atağına geçtiler. Seraya bu açıdan şimdilik gerek yok. Havalar soğuduğunda merdivende bırakamam tabi onları. Evde de yer kalmadı, sera şart:D
İmperialis macerası henüz kötü sonlanmadı, beklemedeyim. Yapraklar iyice sarardı, gövde hala sağlam.
Silverpink ise açmadı, öyle yavaş ilerliyor ki. Tomurcuklar biraz büyüyorlar mı, yoksa yerinde mi sayıyorlar kestiremiyorum.
ilknur aşık
05-06-2009, 11:07
Sevgili iklimsiz eğer sera işine girersen bende sıradayım. Böyle giderse kısa zaman sonra paul shirley kadar tür sizde de olacak gibi görünüyor.
İklimsiz
10-06-2009, 14:17
Serpens yeni yapraklar ve sürgünler vermeye başladı:p
85492
huzunperest
10-06-2009, 17:52
Kendisi gibi sürgünleri de çok şeker görünüyor. Benim serpens de böyle sürgünler vermeye niyetlenirse sarkan formda isterim ama serpens buna ne cevap verir bilmiyorum :D
Orkun Kırcı
12-06-2009, 21:53
Maşallah hem de ne sürgün. Allah nazardan saklasın.
Pek tatlı bu serpens maşallah. Sevgili huzunperest serpens'i fotoğraflarda hep saksıdan sarkıtılarak yetiştirildiğini gördüm hep.
İklimsiz
17-06-2009, 20:26
Loherii:cool:
87464
Sebahattin Sargın
17-06-2009, 21:16
Sevgili İklimsiz'in çocukları onlara verilen ilgi ve sevginin karşılığını veriyolar ;) Bol çiçekli günler dilerim Sevgili İklimsiz...
Sevgiler ;)
Sevgili İklimsiz, tebrikler. Gözümüz sende, dikim tarihi ve gelişimi hakkında da bilgi bekliyoruz.Çok sevindim...:D
İklimsiz
17-06-2009, 23:29
İyi dileklerinize çok teşekkür ederim sevgili Sebo ve dkp:p
Dikim tarihi yanılmıyorsam Eylül 2008, Paul beyden çelik olarak gelmişti. Hızlı bir gelişim göstermediği gibi sürgünden önce çiçek sapını uzattı.
Dönem dönem gelişmeleri fotoğraflarla paylaşacağım.
Orkun Kırcı
18-06-2009, 09:23
Gerçekten çok güzel. Darısı diğer arkadaşların başına artık.:)
İklimsiz
25-06-2009, 20:41
Loherii tomurcuğu gelişmeye devam ediyor;)
89437
İklimsiz
25-06-2009, 20:42
Serpens de mutlu;)
89438
89439
İklimsiz
25-06-2009, 20:45
Her ikisi de biraz geliştiklerinde, bella ve serpensi aynı saksıya çelikleyeceğim.
89440
İklimsiz
25-06-2009, 20:48
Kerrii.
89444
İklimsiz
25-06-2009, 20:50
Gerçekten de tricolor:p
Renklere bakar mısınız?
89445
Bu ne güzellik böyle. Hoyalar'ınız geliştikçe güzelleşiyor sevgili İklimsiz. Ellerinize sağlık. Baksanıza inatçı Serpensi bile yola getirmişsiniz:)
Kerii dışında Hoya'ya pek merakım yoktu ama bu da sahip olunası bir güzellikmiş hakikaten.
İklimsiz
02-07-2009, 13:47
Haftalık rapor;)
Çok yavaş ilerliyoruz, 3 haftada hala açmadı. Tomurcuğun döküleceğinden endişeliydim, sımsıkı tutunuyor:p
90452
Orkun Kırcı
02-07-2009, 15:51
Geç olsun da güç olmasın.... :)
Vallahi Sn. İklimsiz hayran kaldım...
Maşallah elinize gelen kurtulmuyor :) Kimisi 7 yılda carnosa'larını açtıramamaktan şikayetçi iken siz senede 7 tane açtıracaksınız sanırım :)
İklimsiz
10-07-2009, 19:51
Loherii de 4. haftadayız:p
Sanırım bu çiçeğin çapı bu kadar, daha büyümeyecek.
Dün akşam ve şimdi, tam da bu saatlerde, muskat ağırlıklı tarçın kokusunu salmaya başlıyor.
Değişik ve alışık olmadığım bir koku;)
Koku salmaya başladığında bal tatlı sıvısını da salgılıyor.
92015
92016
92017
Gözünüz aydın sevgili iklimsiz hanım... Pek pıtırcık ve şirinlermiş bunlar da... ;)
Bütün hoyalarımız çiçeklensin de hemen, buralar bir şenlensin. :p
Sayın İklimsiz, ben de çiçeklerini dökebileceğini düşünüyordum ama emeğinizi ve ilginizi karşılıksız bırakmadı, yürekten kutluyorum, çok güzeller.:D
İklimsiz
19-07-2009, 16:01
Biraz önce hoyalarımı kontrol ederken, daha doğrusu bulundukları masayı temizlemek amacıyla hepsini kaldırırken, sp. haraku 3759 saksısını elime aldığımda şaşkınlıktan ve bulunduğum gaftan kahkahalara boğuldum.
Gülmek serbest, istediğiniz kadar gülebilirsiniz:D:D
93718
huzunperest
19-07-2009, 16:26
:D "Her koşul ve şartta büyürüz biz, ters dikilmek sorun değil sevilelim yeter" imza:Hoya türleri
öyle bir vukuat da bende var Sevgili İklimsiz :D Hem de haraku çeliğimde..
Gülmek ne demek, inan, çok mutlu oldum...:D
Neden mi ? Yanlız değilmişim !
Hoya sp. GPS 7-35 çok uzundu, ikiye bölmüş, çok emin olarak bunu yapmışım :confused:
Siz şanslısınız, sonuç olumlu, ben beklemedeyim...:D
Yok yok bir şey olmuyor, bendeki silverpink boyumu aştı.:)
Öyle uzuyor zavallım, dikilen ilk yaprağı halâ aşağı bakarak.:)
İklimsiz
19-07-2009, 21:37
Komik olan, acemilik çoktan geçti, dünya kadar çelik diktim.
Bu gafa nasıl düştüğüme gülüyorum :)
Bu haliyle kalacak elbette. Nasılsa sürgün yukarı uzayacak, sarılmak isteyecek.
:) Aynı durumu ben de Hoya diversifolia'da yaşamıştım. Bitki o kadar azimli ki büyümeye resmen toprak altından bir kapsul ya da zar içinde sürgünü uzatıp toprağın üstüne çıkarttı. Bunu farkettiğimde kendime hem güldüm hem de sinir oldum;), sonra çeliği dayanamayıp dikkatlice topraktan çıkarttım doğru şekilde toprağa yerleştirdim...
Sanırım bende de böyle bir durum var :)
Ama ben henüz filizlerini görmedim :)
denizkedisi
24-07-2009, 19:29
''Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.''
ne kadar sıcaklık gerekiyor yaz ve kış için?
İklimsiz
05-08-2009, 23:32
Sıcaklık kadar nem de çok önemli ve gerekli bir faktör mum çiçeği yetişticiliğinde. Karadeniz bölgesi koşullarında nem eskikliğinden yana bir sorunumuz yok. %70 lerden aşağı düşmüyor.
Mumlar sukulent türü bitkiler olduğu için susuz kalması koşuluyla soğuğa dayanıklı diyor kaynaklar. Geçen kış 15 derece civarında bazı türlerde yeni çıkan yaprakları kaybettim. Bu sene 18' lerden aşağı düşürmeye özen göstereceğim.
Şimdilerde üst limitim 38 derece.
İklimsiz
05-08-2009, 23:37
Elimde ve halen hayatta olan hoya türlerini başlığın ilk mesajına ekledim.
Sebahattin Sargın
05-08-2009, 23:41
Evet tamamdır Sevgili İklimsiz ilk Hoya serasını açmış bulunuyor :D
İklimsiz
05-08-2009, 23:49
Açacak potansiyelde demek istedim herhalde Sebo :)
Büyük oğlumu bu sene üniversite yerleştiriyoruz, hele bir kesinleşsin, önümü göreyim inşallah sera da gerçekleşecek.
denizakvaryumu
05-08-2009, 23:52
Sn.iklimsiz AUSTRALİS de son durum nedir? Bu hoyadan memnun musunuz?
Sayın İklimsiz envanterinizin maşallahı var:D
Seraya gerçekten çok ihtiyacımız var.Özellikle bu türler için.
Bu gecenin hürmetine Allah size bir sera ve daha bol çeşit, bizlerede bol bol hoya versin.(Aminnnn;))
İklimsiz 47'de kalmışsınız. Onu yuvarlak 50 yapalım :)
Maşallah diyorum bu tablo gurur verici gerçekten. Tebrikler.
Bu türlerin kaçında çiçek gördünüz? Şu ana dek size en keyif veren tür hangisi sevgili İklimsiz?
Bir de.. Dilerim oğlunuz istediği yere yerleşir üniversite sınavı sonucuna göre.
İklimsiz
06-08-2009, 12:13
Sayın denizakvaryumu, Australis çok zor bir tür ve bir o kadar da hassas.
Gelişiminden memnun olmadığım türlerden biri.
Birçok yaprak vermesine rağmen sararıp düştüler. Tecrit ettim ben de, diğerlerinden ayırdım. Diğer türleri spreyleme esnasında ister istemez o da nasibini alıyor.
Bir de kuraklığı yaşatayım bakalım değişen bir şey olacak mı? :)
İklimsiz
06-08-2009, 12:17
Sayın kaktüs, bakmayın siz sayının çokluğuna. Birkaç tanesi dışında hepsi daha çok yavru.
Loherrii dışında çiçeğini gördüğüm olmadı.
En keyif aldığım tür Kerrii diyebilirim. Yaprak taslağının hızla kalp formu almasına bayılıyorum :)
Amanın nedir bu liste... Sipariş açmayıp öğrencilik yapayım bir süre. Önce carnosa çeliğimin köklenmesini bekleyeyim. Daha sonra da yerli seramızı :)
Sevgiler
Amanın nedir bu liste... Sipariş açmayıp öğrencilik yapayım bir süre. Önce carnosa çeliğimin köklenmesini bekleyeyim. Daha sonra da yerli seramızı :)
Sevgiler
:) Valla bu işin öğrenciliği hiç bitmez...
Ben yeni heyecanlar deyince tutamıyorum kendimi. Sipariş açılırsa yine içinde olmayı düşünüyorum, sonra pişman olanlar oluyor :)
İklimsiz sanırım siz çok daha çeşitli yerlerden temin ettiniz hoyalarınızı. Paul Beyin sitesinde olmayan bazı çeşitler var edinmek istediğim örneğin İmperalis (ki sizde de var). Bunları nereden temin ettiniz?
ilknur aşık
06-08-2009, 22:55
Aman allahım, bu nasıl bir liste? Vallahi ben yarın geliyorum. :D
Sevgili iklimsiz kıskanmadım desem yalan olur.
Sevgili kaktüs sanıyorum biz sipariş verdiğimizde imperialis sipariş listesinde vardı. Dönem dönem bazı türler eklenebiliyor, veya çıkarılabiliyor. Benimde siparişlerim arasında olduğundan biliyorum. Ne yazık ki 2.paketim içindeydi ve 2.paketim gelmediğinden bende yok.
İklimsiz
06-08-2009, 23:59
İmperialis maalesef yaşatmakta başarılı olamadığım tür oldu. Yenilen güreşçi modundan çıkamayacağımı anladığımda yeniden temin yoluna gittim :)
Buradan aldım.
http://www.aleyagarden.com/index.html
Kıskançlık, hayranlık, beğeni duygularınıza hak vermiyor değilim. Daha zengin koleksiyonerler var aramızda. Fısıltı gazetesi duyumu değil üstelik:cool:
ilknur aşık
07-08-2009, 09:11
Hımmm. Bu durumu araştırmak lazım. Eşimle kavga ediyoruz. "Yeter bu ne böyle, abarttın sen artık" diyor. Hemen sizlerin listesini ona göstermem lazım.
:D Araştırmacı gazeteciler iş başında :D
:confused:Araştırmacı gazetecilerin peşinde:confused:
Ayhan Yüksel
26-12-2009, 12:58
Mum cicegi en güzel kokan cicektir hepsi tutacagından emin olunuz insan istiyorki benimde olsada cimlendirsekdiye emeginiz boşa cıkmaz inşallah karşılıgını alırsınız saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.