Bağlan

View Full Version : İlkin / hoyalar

Sayfalar : 1 [2]

cicada
21-07-2010, 13:56
çok güzel maşallah. sevgili ilkin'i çok sevmiş anlaşılan.

maki01
21-07-2010, 15:25
Sevgili İlkin,

Serpenslerle başım dertte. Sürgün veriyor 3-4 cm uzuyor sonra uçtan kurumaya başlıyor. Ardından yeni bir sürgün daha geliyor ama sonu belli değil. Su yeterli gelmiyor diye düşünüp fitilli sulamaya geçtim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Sürgünler neden kuruyorlar diye danışayım istedim :)

İlkin
22-07-2010, 15:49
Sevgili cicada alemsin, teşekkür ederim. ;)

Sevgili maki aynı durum benim de birkaç kere başıma geldi. Ben suyu yeterli almadıklarını düşünüp olabildiğince susuz bırakmamaya çalışıyorum. Adana malum inanılmaz sıcak bu aralar. Bendeki H.serpens çok sıkı olmayan toprak karışımda duruyor. Haftada 2 ya da 3 kere su veriyorum. Gübre takviyesi de yapıyorum bazı sulamalarımda. Eğer sende gübre takviyesi yapıyorsan ayarını çok kaçırmamaya çalış bence, o da bitkiyi yakıyor olabilir. Bunların dışında aklıma gelen birşey yok, pencere önünde de durmuyorlar güneşten etkilenmiyorlardır herhalde. Toprak karışımına da dikkat ederek susuz bırakmamakta fayda var. Umarım bu kurumaların sol bulur.

dkp
25-07-2010, 21:23
Sayın Maki01, Sayın İlkin' e bir ilave yapmak istiyorum. Hoya serpens, ısı farklılğından hoşlanmıyor ve hava akımı filizleri olumsuz etkiliyor.

maki01
25-07-2010, 21:57
Teşekkürler Sevgili İlkin ve dkp,

Mini sera ve fitilli sulamaya geçtim. Şimdilik iyi gidiyor. Gelişmeleri paylaşırım.

İlkin
27-07-2010, 13:17
Sayın dkp hava akımı mı dediniz?!! :o :( Sinirden ağlayabilirdim ama sakinleştim artık... Eşim ev iyi hava alsın diye ben yokken tüm pencereleri açmış geçenlerde, olan da benim serpens'e oldu. Perdeleri de iyice çekmiş eşim ama ona rağmen perde gitmiş benim bitkinin saksısını sehbadan alıp yere düşürmüş! 1-2 dal zedelenmişti gördüğümde onları kestim tekrar toprağa diktim, üstünde de çiçek tomurcukları vardı üstelik. Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan söyleniyorum diğer yandan benden serpens isteyen çok yakın arkadaşlarım vardı onlara çelik çıktı diyorum derken bir çok duyguyu bir arada yaşıyorum. Başıma ne geldiyse bu güzel Hoyalar yüzünden geldi işte... :rolleyes:

dkp
27-07-2010, 21:05
Geçmiş olsun, üzüldüm şimdi, hazirandan beri çiçek bekliyorum, gönderdiğiniz fotoğraf ekranımda hala duruyor..
Şu ısı farklılıkları ve ışık etkilerini öğreninceye kadar neler kaybettim bir bilseniz.
Sağ olsun Mine Hanım' ın seminerlerinde öğrendiklerim ve uygulamalarımla, bu sene iyi gidiyor.(henüz bir arpa boyu yol gidebildim..:o)

İlkin
28-07-2010, 11:09
Üzülmeyin sayın dkp, sağlık olsun demek lazım. Allahtan bitki sağlam hala, kendini çabuk toparlar. En çok sevdiklerimden ve çiçeklerinin açmasını dört gözle beklediğim bir tür. Kırılmayan dallarda da bir sürü çiçek tomurcuğu var ama o kadar yavaş büyüyorlar ki. Eşim de nazar deydi deyip duruyor düşmesi için... Sizin de serada bir serpens'iniz vardı onun çiçekleri açmıştır büyük ihtimalle... umarım kaçırmamışsınızdır bu güzelliği?!

dkp
28-07-2010, 20:51
Evet, bir tanesi fena değil ama sizinki kadar da büyük (yaşlı) değil...
İlk çiçek sapı, tomurcuklarını döktü. Yeni iki sürgünün üzerlerinde saplar oluştu ama daha çok küçükler.
Büyümeleri gerçekten çok yavaş.

İlkin
29-07-2010, 12:47
Hoya nummularioides'in son hali. Baya hızlı büyüyor. Sürgün uçları da çoğaldı; 6-7 tane sürgün oldu üstünde. Çiçek tomurcuklarına gelince çok yavaşlar.. :rolleyes:

163264

163265

Sayın dkp serpensler tam ömür törpüsü. Ben benimkisine sil baştan tekrar başladım herhalde. Saksı düştükten sonra bitki şuanda gayet sağlıklı durmasına rağmen kökleri zedelendiği için sıfırdan başlanmışım gibi hissediyorum kendimi. Bakalım neler olacak. Sizinkilerin çiçek tomurcuklarını dökmelerine üzüldüm, gübre takviyesi yapmayı unutmayın hiç, bir de nemsiz kalmasınlar. Hadi bari sizinkilerin çiçeklendiğini görelim de mutlu olalım biraz...;)

İlkin
05-08-2010, 15:51
Çok değerli bir arkadaşım için çoğaltmaya çalıştığım H.kerrii en nihayetinde hiç ummadığım bir yerden filiz verdi. Çok merak ediyorum bu sürgün bu bitkinin neresinden çıktı acaba?! Sürgünün çıkabileceği tek göz o görünen büyük yaprağın oradaki gözdü, kendimi tutuyorum toprağı karıştırıp bakmamak için ama, birşey olur diye ellemeyeceğim. :rolleyes:

164442

164443

Hoyalarımın bir tanesinde de ilginç bir durum yaşıyorum. Bir ara tatile gitmiştim ve birkaç tür sulamama rağmen geldiğimde sürgün uçlarını kurutmuştu. Geçen süre zarfında H.glabra'da yaprak içinden yaprak çıkmaya başladı. Hiç böyle birşeyi gören var mı kendi bitkilerinde?

164444

164445

maki01
05-08-2010, 17:58
Merak edilmeyecek gibi değil sevgili İlkin. Tek boğumdan çıkan sürgün o kadar yol alarak çıkabilir mi, şaşırdım gerçekten:)

Bugün Plumeria başlığını ilk sayfadan başlayarak okumaya başladım. Sizin plumeria tohumlarında biri olmasın sakın:)) Şaka tabii...

İlkin
05-08-2010, 18:01
Bitkilerin neyi nesi yaptığına akıl sır emiyor sevgili maki. :) Çok meraklı bir anıma denk gelirse kurcalayabilirim ufaktan saksı harcını. ;)

Benim plumeria tohumları olamaz, onları ekeli ay geçti yıllar geçti. :rolleyes: Sevgiler...

tiya
06-08-2010, 09:41
Bitkilerin neyi nesi yaptığına akıl sır emiyor sevgili maki. :) Çok meraklı bir anıma denk gelirse kurcalayabilirim ufaktan saksı harcını. ;)

Benim plumeria tohumları olamaz, onları ekeli ay geçti yıllar geçti. :rolleyes: Sevgiler...

Sakın saksıyı karıştırma İlkin. Sanki gözden çıkan sürgünler daha zayıf oluyor. Carnosadaki göz sürgünü saksı değişimi sırasında öldü. Yeri boş.

NOT: Silver Pink boy vermeden dördüncü yaprağını çıkarıyor.

İlkin
06-08-2010, 10:57
Toprağı henüz karıştırmadım sevgili tiya, bugün baktığım zaman minik yaprakların açıldığını ve büyümeğe başladığınız gördüm. Ne güzel. ;) Arkadaşıma tam sürpriz olacak görünce.

Yeri boş derken Cornosa'yı kaybettiğini anlıyorum, ben senin için bir daha çoğaltmaya çalışırım. Silverpink gücünü topluyor demek ki, bir boy atmaya başladı mı tutamayacaksın onu...

Hydrosuccess
06-08-2010, 15:31
164444[/ATTACH]

164445

Sayın İlkin,gözlemlediğiniz ''adventitiousness'' olarak adlandırılan bir bitki gelişim tarzı.Türkçeye arızilik, alışılmışın dışında bir yerden gelişim olarak çevrilebilir.Daha çok kesilen dal,kök ve yapraklardan bitki büyütülmesinde de kullanılan bu gelişim tarzı bazı bitkilerin temel üreme yöntemi de olabiliyor.(Örneğin Kalanchoe daigremontiana )Bunun dışında da genellikle bitkinin büyüme ucunun tahrip olması (sizin bitkinizde apical bud yani büyüme ucunun kuruması ) veya gövde yaralanmalarına tepki olarak oluşabiliyor.Hoyalarda arızi köklenme biliniyor ve hepimiz tek yaprakları köklendiriyoruz (yeni yaprak veya dal elde edememekle birlikte) ancak yaprak ile yaprak sapının birleştiği yerden arızi yaprak çıkışı sıradışı bir durum.Ne kendi bitkilerimde ne de internette karşılaşmadım.Bu tür de bende olmadığından kişisel tecrübem yok.Sonuç olarak bu durum ya çok ender görülen bir fenomen ya da bu türe özgü.Eğer ikincisi geçerli ise H. glabrayı tek yapraktan üretmek mümkün olabilir.Yapraklar tek olarak mı kalacak filizlenme de olacak mı bekleyip görmekte yarar var.

maki01
07-08-2010, 01:26
Sevgili İlkin,

Plumeria tohumu sadece espri idi neredeyse 2.5 sene geçmiş üzerinden :)

Bu olayı ben de serpens çeliklerinde yaşadım. İlgisi olmayan yerden sürgün çıktı. Diğer sürgünler gibi onlar da kurudu. Yeni filiz ve yaprak vermeye başladılar. Serpens sarkıcı bir tür olmasına rağmen incecik kök gibi yeşil saçaklar veriyor.

Bu uzantıların nedeni aşırı nem olabilir mi?

İlkin
09-08-2010, 11:46
Sayın Hydrosuccess, bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkür ederim. Bu tür ilk bana geldiği zaman da kesilen çeliğin en büyük yaprağının üstünde benimkilere benzer bir yaprak vardı. İkiz yaprak diyorduk Sevilay abla ile ona. Daha sonra Sevilay Abla kış siparişi verdiğimiz için onu köklendirip ilkbahar'da bana yollamıştı. Bana geldiği zaman da yolda sürgünü kurumuştu daha sonra hızla büyümeye başladı, çıkan yapraklar normaldi sonra gelişimi aldı başını. Bir ara şehirdışına gittimde de burada yazdığım gibi sürgün ucu kurudu şimdi yaprak üstünde yeni yapraklar çıkartıyor. Fotoğraf çektikten sonra baya büyüdü o yapraklar. Bir ara burada bir yazı okumuştum. Büyüyen bir bitkinin yapraklarında farklı bir hareket görürseniz onu oradan kesip köklendirirseniz o farklılığa sahip yeni yapraklı bir tür olur diyordu okuduklarımda. Benim Hoya glabra'daki bu oluşumu görünce aklıma o geliyor. İnternette H.glabraları inceliyorum hiç benimki gibi bir yaprak oluşumu göremedim, bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak. Çok merak ediyorum doğrusu... :)

Sevgili maki, yeşil saçak derken tutunma saplarından bahsediyorsun zannedersem, değil mi? Bendeki H.serpens'te çok öyle uzun tutunma sapları çıkmadı ama atölyemdeki H.diversifolia ve H.kerrii'de uzun uzun tutunma sapları çıkıyor. Dediğin gibi aşırı nemden kaynaklanan birşey olabilir bu.

İlkin
25-10-2010, 11:22
Geçen sene ağustos ay'ında bu güzel hoya türü bana sevgili cicada'dan gelmişti. Geldiği zaman günlerce haftalarca geldiği gibi durdu. Herhalde hep böyle kalacak bir gelişim olmayacak derken kış bitiminde bitki büyümeye başladı. Büyüme hızı o kadar arttı ki bu sefer bu bitkiyi çok büyürse nereye sığdıracağım telaşına kapıldım. Üstelik büyüme hızı ile birlikte bir sürü de çiçek sapı çıkarttı. İlk defa çiçeğini göreceğim bir türden çelik de almak istemedim etkilenir diye ama ara ara dayanamayıp budadığım çelik paylaşımı yaptığım da oldu. Ona rağmen büyüme hızından ve çiçek sapı verme hızından vazgeçmedi. Yazın havalar çok ısındığı zaman bitki etkilendi ve çiçek saplarının ucunda büyüyen tomurcuklar döküldü. Buna ne kadar üzülsem de sonbaharın gelmesi ile birlikte tekrar çiçek tomurcukları kendini göstermeye başladı. Malum yaşadığım şehir Adana olunca sonbahar'da sıcaklar tekrar bastırınca çiçek tomurcukları kuruyup döküldü. Şimdi onca çıkan çiçek tomurcuğundan sadece bu çiçek demeti kendini kurtardı ve açtı. Yaprak aralarında büyüyen daha başka 4-5 tane daha çiçek demeti var. Soğuğu seven bir bitki olduğu için o çiçek demetlerinin büyüyüp açacağını düşünüyorum. Bitkinin bendeki konumu bol ışık alan kuzey cephesi, sulamayı ve nemini hiç eksik etmemeye çalıştım. İnternet sayfalarında bu tür için az su seven bir tür diyordu ama yaşanılan bölgeye ve iklime göre bunun değişim gösterdiğini en iyi bu hoya türüne bakarken anladım. Bir de unutmadan ekleyeyim bitki aynı H.carnosa gibi kokuyor ama bütün gün kokuyor. :)

176889

176890

176891

176892

176893

kaktüs
25-10-2010, 11:54
Sn İlkin...

Harikasınız demek istiyorum... Çiçekleriniz gerçekten sizden aldıkları sevginin ve ilginin hakkını vermişler :))))

cenan
25-10-2010, 11:59
Sevgili İlkin çok güzel. Böyle görünce de imreniyorum.

elek
25-10-2010, 13:01
Sayın İlkin tebrikler, hem yaprakları hem de çiçeğiyle çok güzel bir türmüş bu da. Eğer çiçeğin kokusu gün boyu sürüyorsa nummularioidesi de hemen alınacaklar listesine ekleyip carnosaları şutlamak lazım ;)
Çiçeklerinin 1 hafta kalıcı olduğu söyleniyor, bakalım sizinki kaç gün duracak?

İlkin
25-10-2010, 14:10
Sayın kaktüs, cenan ve elek ilginiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Darısı tüm hoya severlerin başına olsun. H.carnosa'nın hakkını yemeyin bence sadece akşamları koksa da çiçeklerinin ömrü çok uzun, onları uzun süre seyretmek çok güzel. Ayrıca Hoya nummularioides çiçeklerinden de kat ve kat daha büyük çiçekleri. :)

kaktüs
25-10-2010, 20:54
Carnosam ilk göz ağrım... O olmasaydı bu çılgınlığa nasıl sarardık değil mi ama...
Küçük yapraklı türleri seviyorum ama sanırım o türleri yetiştirmek daha zor ya da ben beceremiyorum... :(

Yeşil parmaklı birileri benim için çeliklese muhteşem olurdu :)

elek
25-10-2010, 21:03
H.carnosa'nın hakkını yemeyin bence :)
Aklımdan bile geçmez böyle birşey zaten, şaka niyetiyle söylemiştim :p Mini mini ilk sürgünleriyle carnosa benim de ilk göz ağrım oldu ;)

mrmusti
05-11-2010, 10:43
Sayın İlkin,
Hepsi birbirinden güzel Hoyalarınızdan etkilenmemek mümkün değil. Sadece bakıp bakıp geçtiğim hoyalar sizin ellerinizde mükemmel bir şekilde gelişmişler. Tebrik etmek bir yana, söyliyecek söz bulamıyorum. Bende hiç olmıyan ve elde etmeyi bile düşünmediğim bu cinsler hakkında fikir değiştirmem gerekecek galiba. Ne yapsam bilmiyorum şimdilik. Elimdeki 350-400 cins kaktüs ve succulentin yanında bunlara nasıl bakarım diye düşünmeye başladım. Ama bulursamda almamazlık etmiyeceğim ve denemek istiyorum artık. Tekrar tebrikler....

İlkin
06-11-2010, 12:05
Sayın mrmusti ilginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Kaktüs ve sukkulentlere meraklı birisi olarak, bir sukkulent türü olan hoyalar ile ilgilenmemiş olmanız ilginç bence :) ama hiç birşey için geç kalınmış değildir. Sizin bildiğim kadarı ile kaktüsleriniz hep balkonda, hoyalara da ev içinde pencere kenarında bakabilirsiniz rahatlıkla. Bu hastalığa bir tutulursanız gözünüz bence başka birşey görmeyecektir, uyarmadı demeyin sonra...

İlkin
06-11-2010, 12:09
Hoya nummularioides çiçekleri 10-11 gün yaşadılar. 6. günden itibaren de bol bol damla üretimi yapmaya başladı. Tek başına bir çiçek öbeği olsa da o minicik hali ile bütün gün mis gibi kokular yaydı etrafa...

178831

mrmusti
06-11-2010, 17:16
Sayın İlkin,
Zaten bu hastalığın çaresi bulunmadı biliyorsunuz. Uyarılarınız için teşekkür ederim, sorup soruşturup bulmaya çalışırım artık ne yapayım. Ama kaktüslerimden va asclepiadlarımdan hiç vazgeçemem biliyorsunuz. Onlar 20-25 yıllık dostlarım..

Sayın mrmusti ilginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Kaktüs ve sukkulentlere meraklı birisi olarak, bir sukkulent türü olan hoyalar ile ilgilenmemiş olmanız ilginç bence :) ama hiç birşey için geç kalınmış değildir. Sizin bildiğim kadarı ile kaktüsleriniz hep balkonda, hoyalara da ev içinde pencere kenarında bakabilirsiniz rahatlıkla. Bu hastalığa bir tutulursanız gözünüz bence başka birşey görmeyecektir, uyarmadı demeyin sonra...

maki01
06-11-2010, 17:17
Yine yeni bir güzel ve de İlkin :)

Ellerine , yüreğine sağlık.

Hoya carnosa konusunda sana katılmamak mümkün değil. Hızla serpilip, büyümesi ve cömertce sunduğu çiçekleri ile favori hoyam. Compacta Variegatam geldiği gün gibi dursa da carnosanın tüm çeşitlerinden yetiştirmek istiyorum.

İlkin
07-11-2010, 21:26
Sayın Mrmusti baktığınız türlerin hiç birisinden vazgeçmeyin zaten. Eski dostlar hiç terkedilir mi? :) Bahar gelince uygun bir H.carnosa çeliği çıkartmaya çalışacağım size. Sevgili maki çok teşekkür ediyorum. Umarım Hoyalar ile ilgili tüm dilekleriniz gerçek olur.

maki01
07-11-2010, 22:11
Teşekkürler sevgili İlkin.

Fuardan variegata türü ve normal ama üzerinde çiçeklerini olan hoyalarla döndüm. 15-20 TL'den satışa çıkarmışlar, çok sevindim.

İlkin
08-11-2010, 10:37
Fuar'a gidemedim bu sene ama Hoyaların satışının yapılması güzel bir haber. Umarım devamı da gelir. Yeni hoyalarınıza güle güle bakmanızı diliyorum. :)

cicada
27-12-2010, 14:29
İlkinciğim,
Maşallah nummulariodes'ine! Seni benden çok sevdi. Benimkinde de birkaç tomurcuk oluştu ama düzenli sulayamadığım için düştüler neyse belki bir dahaki mevsime artık.. Çok sevindim muhteşem görünüyor.

İlkin
29-12-2010, 03:07
Sevgili cicada çok teşekkür ederim. Sayende bu güzel türü ve çiçeklerini gördüm. :) Bendeki de çok tomurcuk verdi ama ne kadar sularsam sulayayım çiçek tomurcukları ve sapları döküldü. Zannedersem daha çok nem ve serinlik istiyor ama yoğun çabalar sonucu bir demeti kurtarabildim. ;)

kedicik
27-02-2011, 22:58
sevgili ilkin hanım hoyalarınızın son durumlarını merak ediyorum özelliklede hoya kerri Hoya Obscurane, Hoya Serpens, Hoya Vitiensis gelişimlerini görmemiz mümkünmü? resim paylaşımı yapabilirmisiniz ?

İlkin
12-05-2011, 13:13
Sayın kedicik tüm hoyalarımın durumu iyi. Bol bol da çiçek tomurcukları var bazı türlerde. H.serpens'in üstü çiçek sapı ile dolu ama maalesef tomurcuk vermiyor! H.silverpink çiçek açtı. H.minibelle çiçek saplarını büyütüyor. H.kerrii de çiçek tomurcuklarını büyütüyor. Bu yaz hoya çiçekleri açısında bereketli geçecek gibi görünüyor.

H.silverpink'in açan çiçekleri...

211401

211402

H.carnosa yeni atölyeme de hemen alıştı, yer değişikliğinden etkilenmedi hiç. Bol bol tomurcuk büyütüyor bu ara.

211403

Bunlarda H.serpens'in fotoğrafları. Görebiliryorsanız eğer üstünde bir sürü çiçek sapı var.

211404

211405

maki01
12-05-2011, 14:15
Çok çok güzeller İlkin'cim. Senin hoyalarını ve güzel çiçeklerini özlemişiz :)

Hoya serpensin ayrı bir güzel. 2-3 kez denememe rağmen yetiştiremedim bu türü. Sevgili arkadaşımdan gelen son 3 çelikten birini yine kaybettim. Kalan iki çeliğin bulunduğu saksıyı fitilli sulamaya geçirdim. Onlardan da çok umutlu değilim...

karalale
12-05-2011, 16:23
Sevgili ilkin, hoyaların da, resimleri de muhteşem. Bizleri uzun bir süre bu güzelliklerden mahrum bırakmışsınız. Sizin onları, onların da sizi sevdiği belli. Sizinle olduktan sonra gezmeye gitmek bile onları etkilemiyor. İnanın kendi çiçeğim açmış kadar seviniyorum, daha fazla resim lütfen. Sevgiyle kalın, selamlar....

missmenas
12-05-2011, 18:16
İlkin'cim KOCAMAN KOCAMAN MAŞALLAH,
nazardan esirgesin tek kelimeylen Muhteşemler. Ellerine sağlık bugüzelleri böyle sergilemek için ne emekler veriliyor, emeklerinin karşılığını hep böyle almanı dilerim.

ilknur aşık
13-05-2011, 09:24
Sevgili İlkin tebrik ederim, hepsi çok güzel ama serpense bayıldım. Benimki can çekişiyor. Eve gelen kadın saksısını düşürmüş.

İlkin
15-05-2011, 21:28
Sevgili maki, çok teşekkür ederim. :) Bendeki serpens'i görüyorsunuz bol bol yaprak var. Üstündeki çiçek saplarının akibeti belli olsun, çelik çıkartırım sizin için merak etmeyin. Olmadı ben çoğaltır köklendiririm, size öyle veririm. Gerçekten çok nazlı bir tür ve nem ayarını iyi dengelemek gerekiyor! Nem'i çözdüm de bu tür için, o çiçek saplarını nasıl tomurcuğa çevireceğim zaman harcıyamıyorum çözmek için! ;)

Sayın karalale çok sağolun güzel sözleriniz için. Elimden geldiğince güzel bakmaya çalışıyorum onlara. Sevgiler selamlar benden de. Bir de çiçek resmi ekleyeceğim sizin için. :)

Sevgili missmenas gerçekten de emek istiyorlar, bakımları zor değil biliyorsunuz ama ihtiyaçları için dengeyi iyi tutturmak lazım. Çok teşekkür ediyorum size de.

İlknur Hanım teşekkürler size de... Serpens düşmese iyi olurmuş ama ben de bir iki kere düşürdüm üzülmeyin o yüzden, toparlar kendisini.

Çiçekler açarken...
212604

_kevser_
15-05-2011, 21:56
sevgili ilkin konuyu baştan sona okudum ve mum çiçeğiyle ilgili bi hayli bilgi sahibi de oldum sanırım. ben de bi kaç gün önce burda mum çiçeği paylaşımı yapan bi arkadaştan çelik aldım ve dün orkide torfuna diktim. şimdi de bekliyorum umarım hoya ile aşkımız sizinki gibi film tadında olur da ben de buradan sizlerle mutluluğumu paylaşırım :) bol çiçekli günler diliyorum

İlkin
18-05-2011, 11:17
Kevser Hanım sağolun, umarım en kısa zamanda bu çiçeklerin güzelliğini siz de yaşarsınız, o mis gibi kokuyu içinize çekersiniz...

selenn
18-05-2011, 16:46
Sevgili İlkin,

Başlığına yine uğradım ama kaçıyorum. Bu güzellikleri görünce hoya tutkusu başlamasından korkuyorum:) Ellerine sağlık yine harika çiçeklendirmişsin Hoyalarını. Sevgiler.

PlentyPlant
18-05-2011, 19:00
Beş ay sonra sayfanıza hoşgeldiniz Sayın İlkin. Güzel çiçeklerle gerçekten de hoş gelmişsiniz. Ama Sayın Mrmusti'ye yazdığınız gibi, biz kaktüs ve sukulentlerle ilgilenenleri kışkırtmayın lütfen. Evde oturacak mekan, balkonda yer, cebimizde para kalmayacak sonra. :)

_kevser_
18-05-2011, 19:27
sevgili ilkin umarım canım ben de teşekkür ederim güzel dileğin için ve emin ol gözüne bakıyorum. ama fazla şımarmasın diye hiç çaktırmadan geçiyorum yanından :) 5 çeliğim var şu anda bir saksının içerisinde

Evde oturacak mekan, balkonda yer, cebimizde para kalmayacak sonra.

PlentyPlant emin ol verdiğimiz her kuruşa değiyor herbir kök-dal-tohum hangisi ise emek verdiğimiz canlı ....

İlkin
27-05-2011, 09:43
Hoya minibelle çiçekleri... Görüntüsü H.carnosa gibi ama H.carnosa'dan çok daha fazla pembelik hakim çiçekte.

217265

217266

217267

Sayın hydrosuccess'ın değerli katkıları ve desteği ile daha tam köklenmeden açan Hoya pachyclada çiçekleri. Devamı da aynı çiçek sapının arkasından geliyor.

217268

217269

İlkin
01-06-2011, 12:43
H.carnosa ve H.minibelle çiçeklerinin bir kare'de buluşması...

219251

karalale
01-06-2011, 13:18
Offfff, offf da offfffff..... sevgili İlkin. Gerçekten muhteşem bir kare. Ne mutlu size, darısı benim gibi bekleyenlere... Kokular farklı değil mi?... Size de, bize de iyi seyirler. Emeğinize sağlık, selamlar....

meralun
02-06-2011, 10:30
merhaba benim de bir hoya cornosam var. geçen yıl çiçek tomurrcuğu açtı ama çiçek açmadı bu yıl 4 tane tomurcuk oldu bakalım görebilecek miyim.

çiçek bir tutku, sanki insanın içinde açıyor bu çiçekler :))

İlkin
02-06-2011, 14:40
Teşekkürler ilginiz için sevgili karalale. Seyrine doyum olmuyor bu çiçeklerin. Gelenlerin kimisi H.carnosa'nın çiçeklerini beğeniyor, kimisi H.minibelle'nin. Renkleri daha göze gelir olduğundan benim favorim H.minibelle bu ara ama.

Darısı tüm hoya sevdalılarının başına olsun diyeyim. =)

cicada
03-06-2011, 07:02
İlkin, minibellecik mi açtı? :) Olmaz ki çok kıskandım.. Sana çelik göndermeye gelmiyor.. Şaka bir yana bol çiçekli günler arkadaşım.. Fotoğraflar her zamanki gibi harika. Teşekkürler.

maki01
03-06-2011, 11:25
İlkin'in elleri sihirli, yüreğindeki sevgiyi taşıyor hoyalarına :)

Minibelle'nin çiçeklerini nedense adı gibi mini olur diye düşünmüştüm. Maşallahı var, carnosa ile başbaşa :)

Kutluyorum İlkin'cim...

İlkin
06-06-2011, 11:11
Sevgili cicada görmeni bekliyordum bu güzelliği gördün sonunda. Bu tür için ne kadar teşekkür etsem az sana. Sayende deneyimlemiş oldum bu türü ve çiçeklerini. Geçen sene çiçek sapı verdi bu sene açtı iki demet. Yeni iki çiçek sapını da geliştiriyor. :) Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım, darısı seninkilerin başına olsun... Sevgiler...

Sevgili maki çok teşekkür ederim. Onları seviyorum sadece. ;) Bu hafta gelirseniz eğer H.kerrii'nin üstünde bir dünya çiçek tomurcuğu var 11 tane kadar!!! 3-4 tanesi de açtı, görürsünüz böylelikle... Sevgiler size de...

karalale
06-06-2011, 11:19
Gelemeyenler göremiycek yani.....:eek: Oldu mu bu şimdi? Gerçekten de ağlama resmi niye yok....:(:D:D:D

İlkin
06-06-2011, 11:24
Maalesef gelemeyenler yakından göremeyecek gerçekten de. Ben de birkaç gündür şehirdışındaydım bu sabah geldim ve bazı tomurcukların çiçek açtığını gördüm. Henüz fotoğraflayamadım ama gün içinde çekip yayınlarım burada. =) Teşekkürler ilginiz için.

İlkin
06-06-2011, 16:02
Hoya kerrii'nin 3. sene açan çiçeklerinden derleme bir fotoğraf...

221083

karalale
06-06-2011, 16:18
Gelip görmüş kadar oldum, selamlar çokkk uzaklardan.....

gulşen
06-06-2011, 16:44
kocaman bir maşallah hoyalar konusunda sizlerin yarısı kadar olsam daha ne isterim :)

bsevencan
06-06-2011, 16:51
Sayın İlkin, mum çiçeğinin güzelliğini bana anımsattığınız ve değişik türlerini de tanıttığınız için çok teşekkürler....Ellerinize sağlık, nazar değmesin, 41 kere maşallah.... , çiçekleri hep sizinle olsun :)

kedicik
07-06-2011, 08:46
tek kelimeyle gerçektenn MUHTEŞEMLERRR gözlerime inanamadıın görüncee maşalllaaahhh.Uzuun zamandır bakamamıştıım amaa süprizz oldu gerçektenn çok güzeller hepsidee birbiriinden özel kareler vermiş :) KUtluyorum seni sevgilii ilkiin.insan bakmayaa doyamıyor fakat kerriiniziin genel görünümünüü de görememiz mümkünmü ? merak ediyor insan gelişimizii. sevgilerimle .

İlkin
07-06-2011, 09:55
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayın karalale, gulsen, bsevencan ve kedicik. Umarım sizdeki Hoyalar da en kısa sürede bol bol çiçekleri ile mutlu ederler sizi. Yapraklı halleri tabii ki çok güzel ama çiçek tomurcukları, gelişip açmaları, kokuları bir mucize bence... Genel halinin de bir fotoğrafını çektim azönce.

Bir türlü yaprak vermeyen devamlı çiçeğe giden Hoya kerrii...

221344

ve yine yakından bir kare...

221345

karalale
07-06-2011, 10:00
Sevgili İlkin,uzakları yakın yaptığınız için çok teşekkürler. Ne diyeyim bilmem ki, böylede büyünmez ki. Tüm hoyalarınıza kocaman bir maşallah. Sevgi verip, mutluluk almak çok güzel. Hele bir de mutluluk vermek.... Verdiğiniz göz banyosu ve mutluluk için çok teşekkürler, selamlar....

missmenas
07-06-2011, 10:20
Sevgili İlkin,
Maşallah bir daha Maşallah.
Hem hoya kerrin bütün Sanatını döktürmüş hem Sen sanatını ortaya koymuşsun.
Aklımdan geçeni söyliyeceğim bilmem olurmu. Salondan Kış serasına açılan cam kapının üzerine hoya çiçekleri vitray çalışması yapabilirmisin. Olur dersen Şimdiden bir sipariş açıldı say lütfen;)
Harikasın emeklerinin karşılığını böyle güzel açmış çiçeklerle almak kadar güzel bir şey olamaz.
Adana'da, Atölyene misafir olmak uzaktanda olsa çok güzel.
Ellerine yüreğine sağlık. Teşekkür ederim bu güzel paylaşım için.

Orkun Kırcı
07-06-2011, 10:28
Süper bir görüntü, maşallah. Yeni jenerasyon deyimiyle "oha falan oldum yaneee" :D :dilli:

kedicik
08-06-2011, 13:45
sevgilii ilkin kerrii her haliyle harika maşallahh .
genel görüüntü içinde teşekkür.müthiş bi çiçek.yerinii çok sevmiş anlaşılan ,sürekli gelişme içerisiinde.

sevim.K
08-06-2011, 13:59
Sevgili ilkin harika çiçekler emeklerine sağlık. Hoya kerriye bayıldım o ne güzel çiçeklenmiş.:) Hoya istemiyorum diyordum ama hoya kerriyle başlayacağım galiba.:)

çiçeksever
08-06-2011, 15:32
Sevgili İlkin harika çiçekler emeklerine sağlık. Evde yer kalmadı.Yoksa hoya çeşitlerini de artıracağım.

İlkin
08-06-2011, 16:27
Tüm düşünüp, beğenip, yazan hoya dostlarına teşekkür ederim. Hoyalar ile uğraşmak bambaşka bir zevk. Onlarla uğraşmaktan aldığım mutluluğu başka bir bitkiden alamadim. =) Bazen çok abarttım sanırım, bu kadar tür edindim diyorum ama sonra iyi ki de varlar diyorum. Hiçbirisinden de vazgeçemem doğrusu. Yer durumum daha müsait olsa hele hiç durmam!.. Şu da bir gerçek ki onlara emek ve zaman harcamak gerekiyor. Işık ayarlamak, nem, gübre dengesini eksik etmemek gerekiyor. Sonuç olarak da bize çiçekleri ile teşekkür ediyorlar. Ben de ilginiz için yorum yazan hoya dostlarına teşekkür ediyorum tekrar ve bu güzelliklerin darısı sizin başınıza olsun diyorum...

Hatice Tarhan
09-06-2011, 07:30
Sevgili İlkin hoya keri için yaprak vermiyor çiçek oluşturuyor demişsin, benim kerii ne yaprak ne çiçek veriyor anladım ki çok sevmek çok ilgilenmekle olmuyor sizin ellerinizin değdiği herşey başka güzel oluyor.Üzerlerinden çiçekleri eksik olmasın.Sevgiler.

İlkin
20-06-2011, 09:59
Sevgili cicada'dan 2010 yılının ilkbahar mevsimi başında gelen bu tür yaprak ve sürgün gelişimi açısından biraz ağır büyüse de çiçeklerini göstermek için çok bekletmedi beni... Çiçeklerin ipek gibi bir görünüşü var. Teşekkürler bu güzellik için cicada. :)

226475

Çiçeklerin yakından görünüşü...

226476

dkp
20-06-2011, 11:38
Sayın İlkin tebrik ederim, Hoya erythrostemma pink muhteşem gözüküyor. Ben de 2010 yılından beri büyütmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi zor büyüyor. Genelde bir metre kadar büyümüş Hoya'lardan çelik alarak, yedekleme yapıyoruz ama Hoya erythrostemma pink' i kaybetmediğimiz için de seviniyoruz. Fotoğraflarınız da çok güzel. Sizinle Kerrii' de patlama olmuştu, sıra Hoya erythrostemma' da ... :)

karalale
20-06-2011, 15:19
Ama bu tam bir pamukşekeri.....çok güzel, çok......

missmenas
21-06-2011, 08:34
Sevgili İlkin hanım,
Kutlarım Sizi, Başarınız Muhteşem. Çok güzel baktıkça bakılası gelecek bir kare:))

İlkin
21-06-2011, 11:39
İlginiz için, güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum sayın dkp, karalale ve missmenas... Umarım sizler de bu güzelliği kendi türlerinizde yaşarsınız... Biraz ağırca büyüyen bir tür ama bakımı zor değil, nazlı değil hiç.

kartol
27-06-2011, 20:47
Hepsi birbirinden güzel Sayın İlkin. Tebrik ediyorum sizi.
Erythrostemma pink de ayrı bir güzellik. Her çeşidin çiçeği bambaşka. İnsan her gördüğünden edinmek istiyor ama ne mümkün:)
Böylesi de hoş. Elimizde olmayanların güzelliklerini de, olanlardan takip edip, görüyoruz. Hep sağlıklı olsunlar inşallah.

İlkin
05-07-2011, 10:58
Farklı Hoya çiçeklerinin yan yana duruşu...

231200

H.minibelle'den şeker gibi bir detay...

231201

sevim4
05-07-2011, 12:06
Çok güzel sevgili ilkin,ellerine sağlık.

karalale
05-07-2011, 13:10
Muhteşemler......Onları yetiştiren, resim çekip bizlere ileten ellerinize sağlık...selamlar...

İlkin
05-07-2011, 16:55
Çok teşekkür ederim sevgili sevim4 ve karalale. Darısı sizinkilerin başına olsun... =)

katmer
05-07-2011, 20:17
Sevgili İlkin, muhteşem görünüyorlar. Ellerinize sağlık... Hemen gidip benim hoyalara bakacağım:)

selenn
06-07-2011, 14:48
Sevgili İlkin yine coşturmuşsun hoyaları, ellerine sağlık. Harika açmışlar. Hele 3 senenin ardından kerrii almış, yürümüş maşallah. Çok güzeller.

İlkin
07-07-2011, 09:34
Teşekkürler sevgili selenn. Hepsi aldı gitti başını, imkan oldukça iyi bakmaya çalışıyorum onlara. Onlar da arada çiçekleri ile yüzümü güldürüyor. ;) Sevgiler...

missmenas
07-07-2011, 10:51
Sevgili İlkin,
hoyalara çiçek açtırmadaki başarın ve böyle görsel olarakta resimleme konusundaki yeteneğin gerçektende mükemmel. Kutlarım Seni, bu güzel resimlerin bizleri hoyalarımıza yapıştırıyor acaba bir çiçek sapı varmı diye:D
Resimlerine baktıkça dehşet bir büyüye kapılıyorum.
hoyalarına olan ilgini böyle Sevgi dolu ödülle alabilmene çok Seviniyorum. Ellerine sağlık, güzelleri böyle sergilediğin için ayrıca yüreğinin güzelliğiyle paylaşımın içinde Teşekkür ederim;)

İlkin
19-07-2011, 09:03
Hoya lacunosa da çiçeklerini açtı h.sonu...

karalale
19-07-2011, 09:05
Çok, çok güzelll... Gözünüz aydın sevgili İlkin. İyi seyirler.....

İlkin
19-07-2011, 09:07
Çok teşekkürler sayın karalale... =)

bettyycim
19-07-2011, 09:08
Bence de harika sen çiçeklerin çıtlama sesini de duymuşsundur şim di, peki burda da çatırdama sesi de geliyor mu :D

İlkin
19-07-2011, 12:54
Çatırdama sesleri gelmeden hepinizde açsın bu güzellikler... ;) Teşekkürler...

agozce
19-07-2011, 13:02
İkiside çok güzel. Güle güle koklayın.

Erythrostemma pink kokulu mu?

Bendeki Erythrostemma White çok hızlı büyüyor. Pink gibi nazlı değil.

missmenas
20-07-2011, 00:15
Sevgili İlkin,
o kadar güzel Resim çekiyorsunuzki, şunu diyesim geliyor bendekide böyle güzelmiydi çiçekleri:D Ve başarın mükemmel benim gibi çok uğraş vermeden başardınız.
Kokusu nekadar güzel değilmi? Dilerim üzerinden çiçekleri hiç eksilmesin.
Lacunosa tomurcukları büyümeye başladımı şunlara dikkat etmek gerekiyor.
1- kesinlikle hava akımına maruz kalmıyacak.
2- azar azar sulanacak suya doyurulmadan.
3- güneş ışığına maruz kalmayacak.
Benim gözlemim bunlardı, epeyce bir uğraştan sonra yeni yeni keşfedebiliyorum hatalarımı.
Canım lacunosayı gece gündüz demeden doya doya koklayabilirsin:p
Teşekkürler paylaşım için.

İlkin
20-07-2011, 07:37
Sayın agozce çok teşekkür ederim. H. erythrostemma iş yerinde olduğu için akşamları nasıl kokuyor deneyimleyemedim ama gündüzleri hafif H. carnosa'ya benzeyen bir kokusunun olduğunu farkettim. Çiçekleri çok uzun ömürlü değil 4-5 gün açık kalıyor, ben tam eve götürüp kokusunu evde alırım derken dökülüvermişlerdi. Aynı yerden şimdi tekrar çiçek tomurcuklarını büyütüyor. Başarabilirsem bu sefer koklayacağımı umuyorum... Bu güzelliklerin darısı sizin başınıza olsun...

Sevgili missmenas çok teşekkür ederim... =) Birşey yapmıyorum inanın deklanşöre basıyorum kısıtlı zamanda o kadar, bir de uğraşsam neler çıkacak demek ki, ah ah... :rolleyes: Aslında sizinle bir ara konuştuğumuzda bana söyledikleriniz toprak kültüründe baktığım bu tür için çok faydalı oldu, bu tür suyu sevmiyor diye azar azar su veriyordum. Siz ben bitki tomurcuktayken hergün biraz su veriyorum demenizden cesaret ben de 2 günde bir az az su verdim ve gerçekten de işe yaradı. Hava akımını ne kadar engellesem de ilk büyüyen tomurcuklar büyüyemeyip dökülünce yerine yenileri çıkmaya başlayınca çok etkilenmedi rüzgardan. Perde arkasından da güneşi alıyorlar ve böyle bir güzellliği sabahları ve akşamları seyredebiliyorum... Darısı tüm hoya sevdalılarının başına olsun...

İlkin
14-09-2011, 13:37
Hoya davidcummingii'nin açan çiçekleri olması gerekenden çok daha farklı bir renkte açtı ama yine de çok sevimliler...

245666

245667

senemr
14-09-2011, 13:49
hoyalarınızın hepsi çok güzel sayın ilkin

senemr
14-09-2011, 14:02
ilk sayfadan hoyalarınıza baktımda, hoya kerri muhteşemmiş

agozce
14-09-2011, 14:32
Hemde krem-pembe (gibi görünüyor). Çok şirin. Kokuda değişim var mı?

Benim pembe sürekli tomurcuk veriyor. Üzerinde sayamadığım kadar tomurcuk , iki yane de çiçek var. Galiba bu tür sürekli çiçekli olacak. Zaten kışın bile açar yazıyordu. Birde kokusum güzel olsaymış iyi olcakmış..:))

Bakalım kış kokusu nasıl olacak.

İlkin
15-09-2011, 09:49
İlginiz için çok teşekkürler sayın ozger ve agozce... =) Bu türün kokusu krema, süt karışımı gibi birşey. Sizdeki de öyle zannedersem değil mi?.. İnsan biraz daha güzel bir koku bekliyor bu güzel çiçeklerden ama yine de görüntüleri yeter bence. Bendeki de başka yerlerden çiçek sapı çıkarttı ama yine aynı yerden 2. parti çiçek tomurcukları büyümeye başladı. Biraz daha ışık alan bir yere koyacağım bu sefer, bakalım renkleri nasıl olacak... Hoyaların en güzel özelliği bir çiçek açmaya başladı mı, devamı da katlanarak geliyor... ;)

missmenas
15-09-2011, 23:30
Sevgili İlkin,
Çok şirin ve güzel. Koklamadanda sevilecek bir tür bence, rengi bu haliylede çok albenili.
Kutlarım, başarın mükemmel herzamanki gibi, Resimlerde bir okadar güzel. Ellerine sağlık...

karalale
17-09-2011, 13:23
Sevgili İlkin, Hoya davidcummingii'nin genel bir fotosunu paylaşırmısınız lütfen. Ne kadar süre de bu hale geldi. Artık benim de var ya, merak ediyorum. ;) Selamlar....

İlkin
19-09-2011, 13:53
Sevgili missmenas ilginiz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Hoya çiçeklerinin güzelliği yetiyor da artıyor benim için, varsın bu da güzel kokmasın diğerlerine göre. Bu da onun ayrıcalığı olsun. =)

Sayın karalale h.sonu saksı değişimi yaptım, zaman bulduğum zaman genel halinin fotoğrafını çeker yayınlarım. Saksısını büyüttüm ve bir tele sardım, H.lacunosa ile aynı saksıyı paylaşıyor bu tür. Yaklaşık 1-1,5 senedir bakıyorum bu türe ben... Umarım sizdeki de en kısa zamanda hızla gelişir, çiçeklerini açar.

İlkin
20-09-2011, 11:43
Geçen hafta ilk defa çiçeklerini açan H.compacta'nın fotoğraflarını paylaşmak istiyorum...

246651

246652

246653

karalale
20-09-2011, 11:48
Amaaaa bu çok küçük ve çokkkk güzellll... Maşallah, siz de çiçekleriniz de harikasınız. :-) Gözüme takıl dı, ilk resim de lambanın içine giren hangi tür. Bir de kolye uçlarınıza bayıldım.... :-)

elek
20-09-2011, 16:47
Pamuk şeker gibi, gel beni ye diyor resmen :D Tebrikler. Kıvır kıvır yapraklarını çok beğeniyorum ama unlu bit vs. çok uğraşacağımı düşündüğümden uzak durmayı tercih ettim açıkçası. Şimdilik sizin fotoğraflarınızdan uzaktan seveyim, bakalım ne zamana kadar sabredeceğim :o

gülenmelek
20-09-2011, 16:57
Ben de polar battaniyeye benzettim, çok sıcacık duruyor. İnsanın sürekli bakası var çiçeklere, yaprakları da ayrı bir güzel. Umarım daha da bol görürsünüz çiçeklerini ;)

Orkun Kırcı
20-09-2011, 17:37
Harika. Darısı başımıza artık diyecem ama geldi geleli tık yok :(

agozce
20-09-2011, 20:21
Gerçekten şeker gibi. Kokusu var mı?

nılgun_dogan
20-09-2011, 22:39
Sanki gerçek değil yapma gibi harika bir görüntü 1 yaprak çıkarınca ne kadar mutlu oluyorum birde çiçekli görsem ne olur acaba allah nazardan saklasın daha güzelleriniz olur inşallah.

missmenas
20-09-2011, 23:00
Sevgili İlkin Hanım,
Hoyalarınıza verdiğiniz yılların emeklerini böyle ödüllendirilmiş çiçeklerini koklamak ayrıcalığına bu yıl tam anlamıylen eriştiniz. Birde serpensle curtisii sizi böyle mutlu etse artık diyorum. Bizlerde Sizin mutluğunuzu paylaşsak. Uzaktanda olsa görmek bizlere yetiyor ve birde cesaret veriyor. Kutlarım Sizi Başarınızın devamını dilerim, çiçekleri üzerinden hiç eksilmesin dilerim...

bettyycim
21-09-2011, 08:02
Bakın benim de ne ilgimi çekti, bu güzellik karşısında onumu gördün diyeceksiniz ama en ortadaki çiçeğin taç yaprakları 4 tane diğerleri 5 enterasan değil mi? :D:D

İlkin
22-09-2011, 14:55
Sevgili karalale, elek, gülenmelek, Orkun Kırcı, agozce, nılgun dogan, missmenas, ve bettyycim... =) ilginiz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.

İlk fotoğrafta lambanın içine giren H.diversifolia... Boyna uzuyor da uzuyor, pencereden itibaren H.kerrii'yi de geçip lambaya geldiği uzunluk 1,5 metredir. Onu ellemiyorum bakalım belki küçük bir elektrik çarpılması yaşar ise 3 senedir baktığım bu tür belki aklı başına gelir de çiçek açar diye düşünüyorum!.. =) Henüz unlu bit görmedim ve görmem de umarım. Yine de böcek gelirse üstüne ilaç yaparım, böcekler bizden korksun bence... ;) Kokusu da H.carnosa'ya benziyor, güzel şekerli baharatlı bir kokusu var. Gündüz de kokladığım zaman hafiften kokusunu hissedebiliyorum, akşamları artıyor koku yine... Serpens ve curtisii umutsuz vaka benim için. =( Serpens hala bir dolu çiçek sapı ile duruyor!!! curtisii ise zor bir tür çiçek açması için, bakalım neler olacak... ve bettyycim asıl olay zaten 4 patelli anomali yaşatan hoya çiçekleri. Ender olarak oluyor bu oluşum ve bunu yaşadığım için şanslıyım sanırım. Umarım hepinizin baktığı her bir hoya türü en kısa zamanda çiçeklenir de benim gibi bu deneyimi bol bol yaşarsınız bu sene. 12 tür hoyam çiçeklendi bu yaz. İnsan inanamıyor, ama maşallah hepsine...

senemr
22-09-2011, 17:37
Hoya lacunosa, nasıl güzel sayın ilkin, pamuk gibi çiçekleri var.muhteşem görünüyor.

huzunperest
22-09-2011, 18:59
Çok güzel sevgili İlkin tebrik ederim. Kokusunu duyar gibiyim. Biraz ağır ama etkileyici:)

cicada
29-09-2011, 09:19
Maşaallah sevgili arkadaşım, ne çok sevindim çiçek açan hoyalarını görünce!
İlkin'in kalbinin güzelliğini çiçekleri bizden iyi biliyor ve onu ödüllendiriyorlar. :)
Benim hoyalar yine böcek istilasına uğradı ve birçok açacak olan da açamadı ne yazık ki.. Umudumuz önümüzdeki bahara :)

İlkin
19-12-2011, 17:08
Sevgili senemr, huzunperest ve cicada çok teşekkür ederim ilginiz için. =) Biraz geç oldu cevap vermem ama pek bakamıyorum buralara bu ara işlerimden dolayı...

cicada, bitkilerin üstünde böcek gördüğün zaman hemen ilaçlama yapmak gerekiyor, aman sonra yaparım aman şimdi yapamam dedin mi bilki kısa sürede diğerlerinin de üstüne sıçrıyor unlu bitler... =( Umarım geçen süre zarfında kurtulabilmişsindir hepsinden.

Yazın bazı Hoyalarım çiçek açtı ama fotoğraflarını yükleyemedim. En son H. austuralis çiçeklendi, hem de Kurban Bayram'ında çiçek açtı. Missmenas'tan H. sulawesii diye gelen türün H.austuralis çıkması hepimize güzel bir sürpriz oldu.

Bu güzel tür için sevgili missmenas'a teşekkür ederim...

260418

260419

260420

Hatice Tarhan
19-12-2011, 17:23
41 kere maşallah sevgili İlkin porselen gibi harika ötesi....

karalale
19-12-2011, 17:26
Aşkolsun sevgili ilkin, bu güzelliği anca mı görüyoruz. Çiçekte, fotoğraf çekme yeteneğin de bir harika. Kokusu geli verecek gibi, sahi en güzel kokan türlerden biri olarak biliyorum doğru mu? Galiba Orkun arkadaşımızın sayfasındaydı, h. sulawesii olarak yazmıştı ben de h. australis e çok benziyor demiştim. Missmenas da sulawesii olduğunu söylemişti ısrarla. Bakalım ordan ne süpriz çıkacak. Gene de böyle yanlışlığa can kurban değil mi? Hoya lar ve süprizleri hayatımızdan hiç eksik olmasın inşallah tabii sizin fotoğraflarınız da. Selam ve sevgilerimle...

Orkun Kırcı
19-12-2011, 19:02
Çok güzel çiçekler. Bende de var bu türden demek australismiş. Varyetesi mi oluyor şimdi bizimkiler. Çünkü diğer australisle çok farkı var.

bettyycim
19-12-2011, 22:34
İlkinciğim harika bir çiçek, ne kadar zamanda çiçeklendi acaba?

missmenas
20-12-2011, 02:01
Sevgili İlkin,
Çiçeğin açtığı haberini hatırlıyorum Kurban bayramında almıştım. Çiçeğini beraberinde İzmire götürdüğünü duyunca da yüzümdeki Gülümsemeyi görmeni isterdim. İşte biz böyle çılgınız demekten başkada bir şey söylenemezdi.
Bu Hoyayı Taner beye Kim göndermiş ordan başlayalım. Eski hoyacalıardan Sevilay hanımın kendisi etiketleyip vermiş. İlk yanılgı burdan geliyor, dolayısıylada Taner Bey bu Hoyayı Sulawesii olarak, çoğaltıp satışa koymuş.
Sevgili Orkun'unda söylediği gibi Hollanda'dan aldığımız Hoya australis le yaprak farklılığı bulunmakta.
Ne diyelim bir hata giderek başkaca hatalrı getirebiliyor. Bendeki Hoya australisi geçen kış çeliklemiştim, birkaç arkadaşımıza bu türü Sulawesii adı altında bende verdim. Şimdi bu yazıları okuyan Arkadaşlarımız dan özür diliyorum. Güzeller güzeli hatta çiçek açabilen Hoya australisimiz oldu diyorum:p Hepimiz şaşkınız, en fazlada Taner Bey şaşırdı bu olaya, emin olmadan etiket koymayan kişi:D Ben 4 tane satınalmıştım, geçen Yıl bunları da Sizlernen takas etmiştim.;)
Çok Teşekkür ederim, Sevgili İlkin yanılgımıza nokta koydun. Yüreğine sağlık, herzamanki gibi Resimlerde Çiçeklerinde Harikalar yaratıyorsun.
Birazda kokusuyla ilgili, kaç gün açık kaldı gündüzleride kokuyormuydu? hangi cephede bakımını yaptın bunun gibi genel bilgiler verebilirsen çok Seviniriz...

Orkun Kırcı
20-12-2011, 13:43
Aslında bende sevgilil Klubnika dan alırken AUSTRALİS HYBRİT(çikolata ve lale kokulu) olarak etiketliydi. Sonradan sulawesi ortalığı bulandırdı :D

gülenmelek
21-12-2012, 09:54
O güzelim çiçek fotoğraflarını özledim sanki ;) Uzun bir süre olmuş göremeyeli :(

sibelim
21-12-2012, 19:26
41 kere maşallah gerçek olamayacak kadar güzeller. beni en çok şaşırtan boylarına bakmadan çiçeklenip ballanmışlar :) nasıl başarıyorsunuz?

Perihan Bayram
26-07-2013, 23:13
İki yıldan beri benim Compakta iki karış duruyor diatomitte.

Perihan Bayram
26-07-2013, 23:15
Hoya kerrii'nin 3. sene açan çiçeklerinden derleme bir fotoğraf...

221083

Kerrii'm çok büyüdü ama salonda güneş almıyor ,bu yüzden çiçek açtıramıyorum galiba.

Perihan Bayram
26-07-2013, 23:18
Hoya nummularioides çiçekleri 10-11 gün yaşadılar. 6. günden itibaren de bol bol damla üretimi yapmaya başladı. Tek başına bir çiçek öbeği olsa da o minicik hali ile bütün gün mis gibi kokular yaydı etrafa...

178831

Kolay bir tür mü acaba?Yetiştirmek isterim.