View Full Version : Dev Sekoya (Sequoiadendron giganteum) Gerçek Mamut Ağacı
İndol Bütrik Asit. Köklenmeyi teşvik eder.
e-findancımdan Sipariş verdiğim sekoya tohumları geldi..... tohumal sitesinde hazır solisyon iba satılıyor bilgisi olan arkadaşlar çünkü ben katı ibayı çözebileceğimi sannetmiyorum...
turgutcakmak
19-04-2015, 16:40
Bende e-fidancımdan aldım tohumu. 7tane tohumdan 2ayda sadece bir tanesi çimlendi yaklaşık 2cm boyunda.
Bende e-fidancımdan aldım tohumu. 7tane tohumdan 2ayda sadece bir tanesi çimlendi yaklaşık 2cm boyunda.
ben daha ekmedim..... iba ile köklendirmeye çalışacağım .... iba sipariş vereceğim ama arkadaşlar önerirse üsteki mesajda satın alacağım ibadan bahsettim.......
birde hepsini bir araya toprağa mı gömmelimiyim yoksa ayrı ayrı mı köklendirmeyi denemeliyim bilmiyorum....
turgutcakmak
21-04-2015, 01:25
İba kullanımı hakkında pek bir bilgim yok. Ben hepsini belli aralıklarla toprağın üzerine (tam olarak gömmeden ancak tam temas sağlayacak şekilde) koydum. Amerikadan bir siteden görerek. Biri çimlendikten sonra diğer tohumları farklı bir saksıya aldım.
MeyveliTepe
21-04-2015, 09:35
İba kullanımı hakkında pek bir bilgim yok. Ben hepsini belli aralıklarla toprağın üzerine (tam olarak gömmeden ancak tam temas sağlayacak şekilde) koydum. Amerikadan bir siteden görerek. Biri çimlendikten sonra diğer tohumları farklı bir saksıya aldım.
İba çelik köklendirmek için kullanılır, tohum çimlendirmek için değil, aman yanlış anlaşılmasın.
ya tohumları çimlendirmede yardım eden olmayacak mı? iba tohum çimlendirmiyormuş? iba almıyormuşum...5 sekoya tohum aldım ...arkadaşlar hepsini bir araya mı ekeyim?yoksa tek tek ayrı ayrı mı çimlendirmeliyim....ibanın hiç mi etkisi olmaz çimlendirmede? torf mu kullanmalıyım yoksa normal toprak mı?
turgutcakmak
22-04-2015, 13:11
ya tohumları çimlendirmede yardım eden olmayacak mı? iba tohum çimlendirmiyormuş? iba almıyormuşum...5 sekoya tohum aldım ...arkadaşlar hepsini bir araya mı ekeyim?yoksa tek tek ayrı ayrı mı çimlendirmeliyim....ibanın hiç mi etkisi olmaz çimlendirmede? torf mu kullanmalıyım yoksa normal toprak mı?
Hocam tohumları öncelikle 24-48 saat arasında ılık suda bekletin. Ardından daha önce söylediğim gibi toprak torf karışımı yapıp(benim tercihim büyük bir ağırlığı toprağa vererek) bu karışımın üzerine tohumları koyun toprakla temas edecek şekilde ancak tam olarak gömmeyin. Toprağı nemlendirin.
Şimdiki işlem soğuk katlama işlemi ancak ben bu işlemi yapmadım. Bu işlemde saksının ağzını buzdolabı poşedi gibi birşey geçirip içerisini biraz daha nemlendirip buzdolabında bir köşeye koyup bir ay bekletiliyor. Bunun amacı tohumun kış şartından bahar şartına geçtiğini hissettirip çimlendirme oranını arttırmak.
Buradan çıkardıktan sonra cam önünde aydınlık(ancak genel kanı direk güneş ışığına maruz kalmaması yönünde) bir yere koyup ağzı kapalı olan buzdolabı poşedinin nemini sık sık kontrol ederek çimlenmeyi beklemek. Poşet üzerine delikler açmayı unutmayın. Tohumları aynı yere dikebilirsiniz. Çimlenenlerden sonra tohumlarla çimlenenenleri istediğiniz bir şekilde fakat dikkatlice ayırmanızda bir sakınca yoktur.
Bilgilerim bunlar yanlış veya eksik bir bilgi varsa bilenler düzeltebilir. Genel olarak Amerika menşei'li sitelerden aldığım bilgilerdir.
turgutcakmak
04-05-2015, 19:03
Merhabalar,
İnternetten online olarak Sekoya fidesi alabileceğim bir yer var mı?
MeyveliTepe
04-05-2015, 19:16
Aldığınız tohumlar serpenvirens mi, gigantium mu?
İnşallah çimlenirler ama;
Her iki çeşit de tohumdan çimlendirmek için 2,5 aylık soğuk katlama gerektiriyor,
Serpenvirens tohumlarında çimlenme oranı %5,
Gigantium tohumlarında ise %40,
Yani tohumlarınızın çimlenme olasılığı yüksek değil, yine de bakarsınız çimlenirler.
Mutlaka bir sekoya ağacınız olsun istiyorsanız çelikten köklendirme şansı çok daha yüksek, ya da hazır bir fidan bulursanız daha kolay olur.
Aldığınız tohumlar serpenvirens mi, gigantium mu?
Mutlaka bir sekoya ağacınız olsun istiyorsanız çelikten köklendirme şansı çok daha yüksek, ya da hazır bir fidan bulursanız daha kolay olur.
Buzdolabındalar şuan bir haftadır....Forumda sanırım var arkadaşlar fidan varsa alıcı talibiyim yardımcı olabilirmisiniz?
Merhabalar,
Sitede yeniyim bu ilk mesajım.Sekoya fidesi satın alabileceğim önerebileceğiniz yer varmıdır.Öncelikle fide düşünüyorum ama tohum da alanilirim. Saygılar.
selcukkck
19-05-2015, 23:00
Konuyu ilgi ile takip ediyorum.
furkangokmen
04-07-2015, 16:52
bende yeni tohum aldım 3 türü varmış dev olanı kızıl ve şafak diye. dev olanı ve şafak olanından. inşallah gelince ressim gönderirim
furkangokmen
04-07-2015, 16:55
Bu yaz hem SempervierenSekoya(3 tane,Samun-Çarşamba-Gelemen), hem de GiganteumSekoya(6tane,ManiSa-Salihli) temin ederek ;1210 rakımlı, güneye bakan arazime dikim yaptım.Yakında fotoğraflarını paylaşacağım.SempervierenSlerden ümitli değilim ama bu kışı çıkarırlarSa çok Sevineceğim
temin yerlerinizi de yazabilir misiniz. bende almak istiyorum
furkangokmen
04-07-2015, 17:08
[QUOTE=shapsough;1097897]Ben başaramaz da siz başarırsanız sizden fide alırım :) , bu şartı kabul ederseniz adresi bildirmenizin ardından 50 adet göndereceğim ;) ..[/QUOT
merhaba elinizde hala fazla sekoya tohumu var mı. verebilir misiniz acaba.
turgutcakmak
12-07-2015, 20:11
Arkadaşlar tohumdan fidelendirdiğim sekoyam yaklaşık 3aylık. İki kere zorunlu olarak saksısını değiştirdim. Ve şuan tıpkıı çiçeklerde olduğu gibi solmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor. ACİLEN Yardımcı olursanız sevinirim
Fikret abinin bahçesinden. İki tane dikmiş. Bir tanesini fotoğrafladım. Yaşamakla ölmek arasında olduklarını söylemişti. Baharla birlikte sürpriz yaptılar. Afyonkarahisar'da kışı çıkardılar. Gayet sağlıklı görünüyor.
566885
Rizede , çaybahçesinde gördüğüm sekoya. İsmini değişik yazmışlar ama :)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/14/28883f126bcdb239019455d68d280f0b.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Türkiyede büyük bir sekoya ormanı kurmak istiyorum umarım ilerde param olursa bu dileğimi gerçekleştiririm.
Böyle bir proje süper olur elimden ne gelirse yardım ederim....Büyük bir grup oluşturabiliriz...
İba çelik köklendirmek için kullanılır, tohum çimlendirmek için değil, aman yanlış anlaşılmasın.
serpenvirens mi gövdesi daha büyük yoksa gigantium mu?Bilginiz varmı sayın meyveli tepe acaba
Uzun zamandır foruma girmiyorum,önceki sayfalarda resmi olan fidemin (giganteum) baharda resimlerini paylaşacağım ne kadar büyüdüğünü göreceksiniz . :)))
Böyle bir proje süper olur elimden ne gelirse yardım ederim....Büyük bir grup oluşturabiliriz...
Bu konuyu cidden düşünüyorum ve bölge araştırmalarım devam ediyor.
hakan beyin geçen bahar verdiği ve benim 4 ay saksıda baktığım sonrada sonbaharda evimin yanındaki araziye diktiğim sekoyam,karın altında öyle asil duruyorki.;)
Manisadan alınma , 2004 tohumlu 2009 da istanbul yeniköyde toprağa dikilmiş sekoya giganteum fidesi , tarihe not düşsün.
Baharda yeni resimlerini ekleyeceğim.
Balıkesir burhaniyeye ektiğim gianteum ise toprağı elverişli olmadığı için büyümeyip yanık kaldı.
serpenvirens mi gövdesi daha büyük yoksa gigantium mu?Bilginiz varmı sayın meyveli tepe acaba
giganteumun gövde çapı daha büyük ,o filmlerde belegesellerde gördüğünüz dev ağaçlar giganteum ,serpenvirensler ise daha uzun ama gövde çapı küçük,çok daha hızlı büyüyor,giganteum ise çok yavaş büyüyüp uzun yıllar ömürlü oluyor,3000 yıl ve daha fazla.
MeyveliTepe
26-12-2015, 16:21
590322
2 Nisan 2011 günü böyleymiş. Boyu 340 cm.
590323
Bugün, 26 Aralık 2015 günü böyle. Boyu 810 cm.
Bu ağaç, elbette hala küçük bir bebek.
serpervirens giganteuma göre çok daha hızlı büyüyor,yukarıdaki ağaca koca bir maşallah.
590322
2 Nisan 2011 günü böyleymiş. Boyu 340 cm.
590323
Bugün, 26 Aralık 2015 günü böyle. Boyu 810 cm.
Bu ağaç, elbette hala küçük bir bebek.
Bende tohum aldım fakat çimlendiremedim.Sekoya şu ağaçya insanın ömrüne ömür katıyor baktıkça... Sayın meyveli tepe Bu ağaçttan bir fidan aşılamanızı istesem bana.... bedeli karşılığında tabi.Eğer aşılarsanız .İnanın ömrüm boyunca size minnettar kalırım...
giganteumun gövde çapı daha büyük ,o filmlerde belegesellerde gördüğünüz dev ağaçlar giganteum ,serpenvirensler ise daha uzun ama gövde çapı küçük,çok daha hızlı büyüyor,giganteum ise çok yavaş büyüyüp uzun yıllar ömürlü oluyor,3000 yıl ve daha fazla.
Sekoya gigatum varsa bir fidan aşılayabilirmisiniz sinarit bey...****** bedeli karşılığında...
MeyveliTepe
01-01-2016, 19:59
sayın meyveli tepe 250 liraya ağaçtan bir fidan aşılaman için teklif etsem ayıp olur mu?? yahu kafayı acayip taktım bu sekoyaya?? tohum aldım çimlendiremedim.
Bir zaman hazır köklü bir fidanı ücretsiz olarak teklif ettiydim diye hatırlıyorum :)
Sekoya aşı ile oluyor mu bilmiyorum. Bu yıl yeni dip sürgünü verirlerse onlardan alır çelik yaparsınız %80 ihtimalle köklenir. Bu fidanlar da öyle zaten, yazlıktaki büyük sekoyanın dip sürgünlerinden köklendirmiştim.
Bir zaman hazır köklü bir fidanı ücretsiz olarak teklif ettiydim diye hatırlıyorum :)
Sekoya aşı ile oluyor mu bilmiyorum. Bu yıl yeni dip sürgünü verirlerse onlardan alır çelik yaparsınız %80 ihtimalle köklenir. Bu fidanlar da öyle zaten, yazlıktaki büyük sekoyanın dip sürgünlerinden köklendirmiştim.
çok teşekkür ederim pmden iletişeme geçeriz ozaman...çok çok teşekürler
serpervirens giganteuma göre çok daha hızlı büyüyor,yukarıdaki ağaca koca bir maşallah.
Benim OGM'den aldığım sempervirenslerde dişe dokunur bir gelişme yok, hatta yerinde sayıyorlar.
Yerlerini mi beğenmediler diye düşünüyorum. Çukurova uygun değil mi acaba gelişimi için? senede en azından 50-80 cm boy atar diye ümit ettim ama olmadı :(
MeyveliTepe
19-02-2016, 16:55
Benim OGM'den aldığım sempervirenslerde dişe dokunur bir gelişme yok, hatta yerinde sayıyorlar.
Yerlerini mi beğenmediler diye düşünüyorum. Çukurova uygun değil mi acaba gelişimi için? senede en azından 50-80 cm boy atar diye ümit ettim ama olmadı :(
Nemli havayı seviyor. Çukurova biraz kuru kalmış olabilir.
Gardenias
13-03-2016, 10:53
sequaların cok cabuk büyüdüklerini ve odunlarının degerlı oldugunu duymusmuydunuz sequalar karadenız ılklımıne el verişlidir prof zafer cemal özkan hocamız dedigine göre ve arastırdım dogrudur bir cocugunuz oldugunda onun ıcın 20 adet sequa dikin evlenecek yasa geldıgınde evını arabasını dugunu işini kurabilirsiniz rahatlıkla okadar kıymetlı ve degerlıler cok cabuk büyüyolar 20 yılda 1 m capından dahada büyük oluyolar ve boylarıda cok uzundur kıymetı bılınıcesı agaclardır
--------------------------------
Yurtdışında kesilmeleri kesinlikle yasaktır.Koruma altına alınmış ve ender bulunan ağaçlardandır..
Her birinin 3500 veya 5bin yıl yaşadıkları düşünülürse ağaç dikiminde ilk akla gelen ağaçlardan olmalıdır..Üstelik de her dem yeşil bir ağaç.Ürettiği oksijen miktarını bir düşünsenize...Su taşıma sistemleri bir mucize olup bu kadar yüksek sekoya ağaçlarının nasıl olup da üst noktalarına kadar suyu transfer edebildikleri bilimadamları tarafından araştırılmaktadır.
Fakat tohumdan yetiştirilmesi gerçekten hayli zor.Soğuk katlama yapmadan yetiştirebilen var mı?
Her iki tür de haziran ayına sağlıklı bir şekilde ulaştılar.Bu sene kış çok sert geçmedi ama sonuçta 1200 rakım. 2.fotoda gördüğünüz sempervirens bile kışın ibreleri soğuk vurup kahverengiye dönsede nisandan itibaren kendine geldi tekrar sağlığına kavuştu ;şimdi hızlı şekilde büyüyor ;sanıyorum iklime de uyum sağladı.Hasılı çooook mutluyum:)
2012 de diktiğim sekoya gigantea nin son hali
Herkse selamlar.Uzan zamandır foruma giremiyorum. Yaşadığım şehirde (Ordu) bir okulun bahçesinde bol miktarda sekoya ağacı var.Bayağıda büyükler. Ben bu ağaçlardan en basit ve hızlı nasıl fidan, tohum veya çelikleme ile faydalanarak bir orman oluşturabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
Tohumdan üretebilirsiniz.
ilyasgnnndmr
23-10-2016, 11:31
Benim tohumlarım gelmiş çimlendirmede nerden başlıyayım, yılın bu vakti uygun mu? konya da evde yetiştirebilir miym?
2013 Mart başında 4000 ppm(afaki olabilir)İBA hormona batırıp,perlit+torf karışımına koyduğum Sempervirens ve Giganteum.
Forumdaki deneyimli dostların bilgilerini harmanlayarak hazırladığım çalışma
ilk resimde solda giganteum,sağda sempervirens.pet şişeleri yarıdan biraz alt kısımdan kesip üst kısmı ters çevirip alt kısma yerleştirdim.torf+perliti karıştırıp doldurdum.Amacım su tahliyesini daha iyi sağlamak.Giganteumun üzerine ayrı bir pet şişe sempervirensede şeffaf torba geçirerek ısı dengsini korumayı amaçladım.
Yeni yeni filizler vermeye başladılar :)
Sekoya tohumlarını 30 gün soğuk katlamaya almalısınız,bir ay sonra tohum ekeceğiniz yere ekebilirsiniz.
Mart başında katlamaya alın,Nisan başında ekebilirsiniz,Bizim Manisa'daki uygulamamız bu.
çok teşekkür ederim pmden iletişeme geçeriz ozaman...çok çok teşekürler
sizden aldığım dip sürgünlerini köklendiremedim abi...
sizden aldığım dip sürgünlerini köklendiremedim abi.
Orman fidanlığından aldığım sekoyalari toprakla buluşturdum.Merakla bekliyorum.
644661
644662 Tohumdan ürettiğimiz sekoya.
Musa Gündoğan
19-04-2017, 10:55
bugün itibariyle çinden tohum sipariş ettim bakalım gelirse fidelendireceğim isteyene de 5 tanesini paylaşacağım. umarım gerçektir. aldığım kişinin puanı çok yüksekti ve gerçek diye satıyordu. bakalım bekliyoruz
Çelikten üreten arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa mutlu oluruz .
Bunlarda benim sekoya (giganteum) fidelerim. Ebayden aldığım 100 tane tohumdan 7-8 tane kadarı 2.5 aylık soğuk katlamadan sonra çimlenmişti. 2016 kışını istanbulda balkonda geçirdiler, ancak geriye 2 tane kaldı, onlarda kahverengileşerek 1 yıldır bu şekilde hiçbir gelişme göstermiyorlar ancak tam olarak kurumadılarda. Daha sonra temin ettiğim 2000 kadar sekoya (sempervirens) tohumu soğuk katlamadan sonra 2 aydır saksıda olamlarına rağmen henüz çimlenmediler. Tekrardan 200 kadar sekoya (giganteum) tohumu sipariş ederek yeniden denemeyi düşünüyorum.
652070
5 yıl önce
Fidan gelişimi harika görünüyor çocuklarınızın gelişimi de harika onlar da bir fidan ;)
Oldukça tecrübe edinen arkadaşlarımız var onlardan ricam köklendirme çalışmalarında kullandıkları hormonların kaç ppm olduğu, Sempervirens ve Giganteum için ayrı ayrı yazarsanız mutlu olurum.
659745
02.17 Tarihinde çektiğim Sempervirens
659746
10.17 Tarihinde çektiğim Sempervirens sekiz aylık değişim bence belirgin İzmir'de yaşayanlar görmek isterse Kültürpark Lozan kapısından giriş yapıp kafalarını sola çevirsinler:) Torbalı fidanlıkta daha büyüğü var onu da yakında yüklerim gayet sağlıklılar :cool:
Fidan gelişimi harika görünüyor çocuklarınızın gelişimi de harika onlar da bir fidan ;)
Çok teşekkür ederim ☺
Arkadaşlar selam önceki sayfalarda resmi bulunan giganteum fidem 3 metreyi geçti :)))
Arkadaşlar selam önceki sayfalarda resmi bulunan giganteum fidem 3 metreyi geçti :)))
Esad Muhlis Oksal'ın kitabını sayenizde öğrendim ve aldım size minnet duyduğumu belirtmeden edemeyeceğim, önceki sayfalarda Sequoia ormanları oluşturma hayalleri kurduğunuzu yazmışsınız bu yönde çalışmalara başlarsanız yardımcı olmaktan mutluluk duyarım aynı hayalleri paylaşıyoruz :) Çelik alabildiniz mi genç sekoyanızdan?
Esad Muhlis Oksal'ın kitabını sayenizde öğrendim ve aldım size minnet duyduğumu belirtmeden edemeyeceğim, önceki sayfalarda Sequoia ormanları oluşturma hayalleri kurduğunuzu yazmışsınız bu yönde çalışmalara başlarsanız yardımcı olmaktan mutluluk duyarım aynı hayalleri paylaşıyoruz :) Çelik alabildiniz mi genç sekoyanızdan?
Rica ederim ne demek,kitap size yardımcı olduysa mutlu oldum,umarım bir gün zamanımız olurda etraflıca şu sekoya ormanı işine girişir ağaçlar net olarak bir orman oluştururuz.;)Çelik ile maalesef uğraşamadım ama giganteum sekoya fidesi, istanbulda hiç bir bakım gerektirmeden beklediğimden çok daha hızlı bir gelişim gösterdiğini kanıtladı.Bahar olsun yeni sürgünler ile yeşillensin şöyle güzelce bir resmini koyalım da herkes şaşırsın.:p
İstanbulda oturan butun herkese eğer geniş alan olan bir park **** bildiğiniz bir bölge varsa giganteum ekmesini şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu arada ilk mesajlara baktımda yıllar çok çabuk geçiyor.:rolleyes:
Rica ederim ne demek,kitap size yardımcı olduysa mutlu oldum,umarım bir gün zamanımız olurda etraflıca şu sekoya ormanı işine girişir ağaçlar net olarak bir orman oluştururuz.;)Çelik ile maalesef uğraşamadım ama giganteum sekoya fidesi, istanbulda hiç bir bakım gerektirmeden beklediğimden çok daha hızlı bir gelişim gösterdiğini kanıtladı.Bahar olsun yeni sürgünler ile yeşillensin şöyle güzelce bir resmini koyalım da herkes şaşırsın.:p
İstanbulda oturan butun herkese eğer geniş alan olan bir park **** bildiğiniz bir bölge varsa giganteum ekmesini şiddetle tavsiye ediyorum.
Resimleri bekliyorum baya neşelenmiştir, fidanını alabilsem çelik çalışmaşarına başlayacağım :pSempervirens ile uğraşıyorum daha tutturamadım turturursam gerisi kolay daldırma ile seri üretimlere devam edeceğim Antalya' ya gidip geliyorum nemi güzel Sempervirensleri oraya dikmeyi düşünüyorum Giganteum' lar tahminim İzmir'in yiükseklerinde olur .
yıl 2009 arkadaki metal korkuluklar 2.5 metre yuksekliğinde,ona göre boy tahmini yaparsınız. hakan beyden 2009 yazında saksıda alıp kasımda dikmiştik. o kış ve bahar resmi.
https://i.hizliresim.com/pG6pBL.jpg (https://hizliresim.com/pG6pBL)
https://i.hizliresim.com/bLBdJV.jpg (https://hizliresim.com/bLBdJV)
yıl 2017 sizler için sararmış dalları budayıp baharı beklemeden resmini çektim.bu fideleri bana veren hakan beye tekrardan teşekkürler.Umarım ıyi ve her şey gönlüncedir.
https://i.hizliresim.com/4Gavl4.jpg (https://hizliresim.com/4Gavl4)
ahhh yıllar. :)
yıl 2017 sizler için sararmış dalları budayıp baharı beklemeden resmini çektim.bu fideleri bana veren hakan beye tekrardan teşekkürler.Umarım ıyi ve her şey gönlüncedir.
https://i.hizliresim.com/4Gavl4.jpg (https://hizliresim.com/4Gavl4)
ahhh yıllar. :)
Çok güzel gelişiyor, neden alt dalları sararmış ki bu yaz az yağış oldu ondan mı acaba? Çelik için bir sürü dal çıkmış işleme koyulun bence :p
Valla bu 8 yıl boyunca bir kere sulamadım,belki yazın dediğiniz gibi su istiyordur ama ben kendi haline bıraktım kendi savaşsın diye,zaten sararma derken öle kuruma gibi değildi ben alt dalları birazda yer kazanmak için kestim yoksa durabilirdi.
Çelik işini birisi bana nasıl yapılacağını detaylıca anlatabilirse ,becerebilirsem isteyen herkese gönderirim.
Çelik işini birisi bana nasıl yapılacağını detaylıca anlatabilirse ,becerebilirsem isteyen herkese gönderirim.
IBA (İndol Bütirik Asit) ile köklendiriliyormuş yabancı ve Türk kaynaklardan anladığım kadarıyla 4000 ppm (4 gram iba) yazanda var 3000 ppm (3 gram iba) yazanda hazırlanışları şöyle;
4000 ppm : 4 gram iba tartılır 500 cc alkolle eritilir 500 ml saf su eklenip iyice karıştırılır taze çeliklerin toprağa sokulacak kısmı dört - yedi saniye karışıma batırıldıktan sonra viyollere yahut saksılara alınır.
3000 ppm : hazırlanışı aynıdır tek farkı 3 gram iba tartılmasıdır.
660099
660100
Not: ev içinde spreyle sislendirme yapılmalı veya sera ortamı oluşturulmalı, bu yöntemin tohumdan daha hızlı sonuç verdiği söyleniyor, vermikülit torf karışımı ya da kokopit kullanmak yararlı olacaktır bu bilgiler araştırdıklarımdır deney ve gözlem fırsatı bulduğumda tecrübelerimi paylaşacağım.
https://www.youtube.com/watch?v=s2PtsvJTPY4
General Sherman'ın genlerini kullanmaları da hoş açıkçası yaklaşık 3000 yıldır her türlü olumsuzluğa direnip hayatta kalabilmiş yıldırımlar, yangınlar, fırtınalar...
Budamasanız ☺ Sinarit Bey. Ayrıca, ben çelikle üretmeyi denedim ama sonrasında ilgilenemedim. Başarılı olamadım. Siz başarırsanız bana göndermenizi rica ederim. Bu ağaca galiba aynı sevgiyi duyuyoruz.
Budamasanız ☺ Sinarit Bey. Ayrıca, ben çelikle üretmeyi denedim ama sonrasında ilgilenemedim. Başarılı olamadım. Siz başarırsanız bana göndermenizi rica ederim. Bu ağaca galiba aynı sevgiyi duyuyoruz.
Bende pek becereceğimi zannetmiyorum :p ama bahara bakalım ,olursa istediğiniz kadar,aslında hiç uğraşmaya gerek yok hakan bey ne yapıyor acaba onun fidelerinden almak lazım ;)
Orhan1915
05-03-2018, 20:56
Arkadaşlar merhaba. Sekoya ağacı yetiştirmek istiyorum elimde şu an tohum ya da fidan yok Aydın da yaşıyorum neler yapmalıyım ? Bulunduğum bölgeye uygun mudur iklim açısından sıkıntı yaşar mıyım ?
Salihli -ödemiş arasında bulunan Bozdağ daki üreticiler de bulunuyor. Size yakın sayılır
Arkadaşlar merhaba. Sekoya ağacı yetiştirmek istiyorum elimde şu an tohum ya da fidan yok Aydın da yaşıyorum neler yapmalıyım ? Bulunduğum bölgeye uygun mudur iklim açısından sıkıntı yaşar mıyım ?
giganteum cinsini alın ve fidan döneminde 4,5 yıl kadar yazları sulama yapmaya eksik etmeyin.
hobiciakvarist
21-03-2018, 12:39
Sekoya edinmek isteyen arkadaşlar: Orman bakanlığına bağlı fidanlıklar satış yapmaktadır. Yer ve şubeye göre değişiklik göstermekte olan stok durumlarını önceden arayarak bilgi edinebilirsiniz. Satıştaki fidan listesinde Sekoya'nın her iki türü mevcut. İstanbul Bahçeköy şubesinde varlığını teyit ettim. 50 cm boyunda fidan mevcutmuş, fiyatı da boyunun 5 te 1'i kadar.
İskenderunn
06-06-2018, 21:56
Selam bu konuyu görünce bende araştırmaya koyuldum linkteki fidanlardan sipariş verdim. Umarım yaylaya uyum saglar. Sulama sıkıntım var şimdilik bir haftalık sulama için serum hortumuna benzer birşeyler ayarlamaya çalışacagım.
Dev Sekoya Ağacı Fidanı 80-100 cm (http://www.botanikmarket.org/urun/sekoya-fidani-100-cm)
Birde alttaki linkte tohumlar vardı çimlendiremem diye almadı
https://www.intfarming.com/intfa-sekoya-tohumu-satisi
Fidanlara özel bir bakım yapmam lazımmı?
Selam bu konuyu görünce bende araştırmaya koyuldum linkteki fidanlardan sipariş verdim. Umarım yaylaya uyum saglar. Sulama sıkıntım var şimdilik bir haftalık sulama için serum hortumuna benzer birşeyler ayarlamaya çalışacagım.
Dev Sekoya Ağacı Fidanı 80-100 cm (http://www.botanikmarket.org/urun/sekoya-fidani-100-cm)
Selamlar,ilk 2,3 yıl su vermeniz dışında herhangi bir bakim yapmanıza gerek yok.Sekoyalar dayanıklı ağaçlardır.
Merhaba sevgili iskenderun. Ben de yapabilirsem sekoya yetiştirmeyi çok istiyorum. Size siparişinize istinaden birkaç sorum olacaktı.
- Elinize ulaştı mı fidanlar, ulaştıysa ne durumdalar?
- Cinsleri(bu ağacın başka ne cinsleri var henüz bilgim yok) Sequoia Gigantea mı?
- Fidanın kargoyla nasıl getirildiğini aklım almıyor. Poşetliyorlar mı? Bu fidan için sakıncalı olmaz mı?
- Bir de bu türe özel nasıl bakım yapacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirten bir çeşit kılavuz yolluyorlar mı siparişle birlikte?
- Elinizde bu ağaç türünün nasıl yetiştirileceğine dair bulduğunuz kaynaklar varsa(site olur, yazılı kaynak olur) benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Size de merhaba sevgili Sinarit. Kitapta ne tür bilgiler mevcut acaba? Ben de ağaç/bitki yetiştirmeye oldukça meraklı ancak henüz hiç bilgisi olmayan biri olarak ağaçların ekiminden bakımına kadar nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana da kaynak önerebilir misiniz(özellikle Sequoia Gigantea hakkında varsa eğer)?
Bir de sayın Giant'la geçen dialoğunuzdaki gibi bir projeniz olursa olabildiğimce yardımcı olmayı çok isterim(bilgi olarak halihazırda yetersiz olsam da en azından kas gücü olarak :) ).
Manisa Yeniköy'den sekoya fidanları aldım. Tohumdan üretebilmek amacıyla kendime yakın bölgelere diktim ve bir tane de Manisa'nın korunaklı yüksek kesimlerine diktim orada neslini devam ettirmesi umuduyla...
684236
Köye giriş yaptıktan sonra sağda bu sekoya dikkatimi çekti ağacın fotoğrafını çekerken bahçeden bir teyze çıktı, teyzeye sekoyadan ellerinde olup olmadığını sordum ve neticesinde fidanlarıma kavuştum. Başka bir fidancıda da sekoya vardı lakin arabaya sığdırabilmem mümkün değildi. Boyları yaklaşık 3-4 metre olmuş sepetli yere gömülü haldeler taşımak için kamyonet gerekli.
684237
Gaziemir'e diktiğim ufaklığın birincisi
684241
bu da ikincisi şimdilik ikisini de ince çubuklarla destekledim sağlam bir şekilde destek yapıp bağlayacağım.
684258
Bunlar yukarıdaki ufaklıklardan topladığım kozalaklar.
ÖNEMLİ: Aliexpress'ten sekoya tohumu almayın Çin'de bolca bulunan Metasequoia (https://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.vilmorin-tree-seeds.com%2Fimages%2Fdocuments%2Fimages%2Fmetasequ oia_glyptostroboides.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.vilmorin-tree-seeds.com%2Fseeds%2Fconifers%2Fentry-13024-metasequoia-glyptostroboides.html&docid=5R2NW8HQmpoyDM&tbnid=TRPnDPUiutvk5M%3A&vet=10ahUKEwjnh5P4tfDeAhXiAxAIHWeCBb8QMwg8KAAwAA.. i&w=400&h=400&bih=913&biw=1280&q=metasequoia%20seeds&ved=0ahUKEwjnh5P4tfDeAhXiAxAIHWeCBb8QMwg8KAAwAA&iact=mrc&uact=8) tohumu yolluyorlar Giganteum tohumlarına benzerliği nedeniyle insanları dolandırıyorlar.
Almış olduğunuz Sempervirens türü sekoyalar, suyunu hiç ihmal etmeyin Giganteum gibi dayanıklı değiller hızlı bir şekilde kurur fidanlarınız.
Merhaba sevgili iskenderun. Ben de yapabilirsem sekoya yetiştirmeyi çok istiyorum. Size siparişinize istinaden birkaç sorum olacaktı.
- Elinize ulaştı mı fidanlar, ulaştıysa ne durumdalar?
- Cinsleri(bu ağacın başka ne cinsleri var henüz bilgim yok) Sequoia Gigantea mı?
- Fidanın kargoyla nasıl getirildiğini aklım almıyor. Poşetliyorlar mı? Bu fidan için sakıncalı olmaz mı?
- Bir de bu türe özel nasıl bakım yapacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirten bir çeşit kılavuz yolluyorlar mı siparişle birlikte?
- Elinizde bu ağaç türünün nasıl yetiştirileceğine dair bulduğunuz kaynaklar varsa(site olur, yazılı kaynak olur) benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Size de merhaba sevgili Sinarit. Kitapta ne tür bilgiler mevcut acaba? Ben de ağaç/bitki yetiştirmeye oldukça meraklı ancak henüz hiç bilgisi olmayan biri olarak ağaçların ekiminden bakımına kadar nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana da kaynak önerebilir misiniz(özellikle Sequoia Gigantea hakkında varsa eğer)?
Bir de sayın Giant'la geçen dialoğunuzdaki gibi bir projeniz olursa olabildiğimce yardımcı olmayı çok isterim(bilgi olarak halihazırda yetersiz olsam da en azından kas gücü olarak :) ).
Selamlar,kitapta yazılan bazı bilgileri önceki sayfalarda paylaşmıştım,bakabilirsiniz.
Bu ağacı kendi halinde bıraksam Kastamonu da yetiştirebilirmiyim?
Bu ağacı kendi halinde bıraksam Kastamonu da yetiştirebilirmiyim?
Kurak yeri pek sevmiyor, suyu seviyor, Karadeniz iklimi uygun olur kanaatindeyim. Kendi halinde de büyüyecektir , lakin dev boyuta ulaşır mı bilemiyorum, daha bilgili ve tecrübeli kişiler bu konuda bilgi verebilir sanırımz
Sahil sekoyası fidanı temin ettim bi çok yerde aramama rağmen giganteumu bulamadım nerde bulabileceğimize önerisi olan varsa sevinirim ..
Sayın DEMM Kastamonu nun farklı bölgeleri var siz. Hangi bölgede yetiştirmeyi düşünüyorsunuz.sahile bakan bölgelerde sulama ya gerek yok.Fakat iç kesimlerde yaz aylarında gerekli .Ben Devrekani ye 7 sene evvel 6 , geçen sene 8 adet diktim. 7 sene evvelki ler 2 metreyi geçtiler.Tabi giganteum sekoya olduklarını da belirteyim.
Sayın DEMM Kastamonu nun farklı bölgeleri var siz. Hangi bölgede yetiştirmeyi düşünüyorsunuz.sahile bakan bölgelerde sulama ya gerek yok.Fakat iç kesimlerde yaz aylarında gerekli .Ben Devrekani ye 7 sene evvel 6 , geçen sene 8 adet diktim. 7 sene evvelki ler 2 metreyi geçtiler.Tabi giganteum sekoya olduklarını da belirteyim.
Hocam merhabalar, giganteumu nereden buldunuz acaba?
2 hafta önce giganteum çelikleme yaptım bakalım tutacakmı
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/314/beykoz-anit-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1817/beykoz-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1818/beykoz-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1822/beykoz-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1826/beykoz-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1846/beykoz-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.anadoluanitagaclar.com/agac/1826/beykoz-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/1078/sariyer-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/1063/sariyer-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
Manisa Sart kasabası Bozdağlar daki üreticilerde mevcut
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5294/sariyer-korunmaya-deger-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5293/sariyer-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/1041/sariyer-anit-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5148/sariyer-korunmaya-deger-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5180/sariyer-korunmaya-deger-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5294/sariyer-korunmaya-deger-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/2300/besiktas-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5291/sariyer-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5293/sariyer-korunmaya-deger-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
Yukarıdaki verilerden anlıyoruz ki bütün sekoyalar genelde istanbulun eski osmanlı saraylarında dikilmiş.
Şimdi sırada Türkiyenin en yaşlı sekoyaları,sarıyer tarabya cumhurbaşkanlığı huber köşkündeki 403 yıllık giganteum ve sarıyer emirgandaki 443 yıllık sempervirens...
Bütün dikenlerin ruhlarına bir dua.
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5292/sariyer-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/982/sariyer-anit-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
Benim sekoyada, tarabya ve emirgan arasındaki, evimin bulunduğu sarıyer yeniköyde, umarım oda böyle uzun yıllar yaşar.
Sekoyalar ıstanbulun karadenize kıyısı olan sarıyer ve beykoz ilçelerine genelde dikilmiş olup,buralarda çok rahat büyümüş olmaları nemi sevdiklerinin bir diğer göstergesi.
Baharda benimkinin resminide tekrardan atarım boyu 4 metreye yaklaştı.
Herkese iyi günler.
Manisa Sart kasabası Bozdağlar daki üreticilerde mevcut
Acaba isim verebilir misiniz???
celikleme yapmışolduğum giganteum kaç hafta sonra tutup tutmadığı belli olur bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi acaba.
İnebolu nun köyünde ve Çankırı da dikmeyi düşünüyorum bu bölgede sorun olur mu? Bir de fidanları temin edebileceğim yer hakkında bilgim yok yardımcı olur musunuz
AkisSoftware
14-03-2019, 09:00
celikleme yapmışolduğum giganteum kaç hafta sonra tutup tutmadığı belli olur bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi acaba.
Ne kadar sürede tuttuğunu anlayacağınızın bilgisini sanırım çok zor öğreneceksiniz. Lakin sürekli nemli tutmaya çalışın.
siflera12
14-03-2019, 09:26
celikleme yapmışolduğum giganteum kaç hafta sonra tutup tutmadığı belli olur bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi acaba.Biraz sabretmelisiniz çeliklerde hemen köklenme olmaz bazı bitkiler 2 haftada köklenirken bazılarının köklenmesi de 6 ayı bulabiliyor birde ortamın sıcaklığı da çok etki ediyor havalar iyice ısındığı zaman köklenme olayı hızlanacaktır [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benim aldığım çelikler otsuydu daha kolay köklenirdiye tabi bunun yanında hormonda kullandım (IBA)
siflera12
14-03-2019, 17:04
benim aldığım çelikler otsuydu daha kolay köklenirdiye tabi bunun yanında hormonda kullandım (IBA)Hormon köklenmeye yardımcı olur , ancak her bitkide ince çelikler köklenmez bazı bitkiler de ince çelikler kolay köklenirken bazılarında ise kalın olan çelikler daha kolay köklenir sizde keşke bir ince bir kalın çelik deneseydiniz [emoji846]
Aynen bende oyle yaptim bazilari bir kursun kalem kalinliginda bazilarida bir parmak kalinliginda birde hepsinin yanlarinda surgunleri var tek cubuk halinde deyil
siflera12
15-03-2019, 13:53
Aynen bende oyle yaptim bazilari bir kursun kalem kalinliginda bazilarida bir parmak kalinliginda birde hepsinin yanlarinda surgunleri var tek cubuk halinde deyilİnşAllah hepsi köklenir [emoji4]
İnebolu nun köyünde ve Çankırı da dikmeyi düşünüyorum bu bölgede sorun olur mu? Bir de fidanları temin edebileceğim yer hakkında bilgim yok yardımcı olur musunuz
İnebolu bunu köyünde sahil sekoyası sempervires olur.Çankırıda ise mamutağacı olur.ilk iki yıl sulanma lı.Samsun havaalanı yakınındaki devlet fidanlığında sempervirens var.mamutağacı ise Manisa sart bozdağlardaki üreticiler de var.
Yukarıdaki verilerden anlıyoruz ki bütün sekoyalar genelde istanbulun eski osmanlı saraylarında dikilmiş.
Şimdi sırada Türkiyenin en yaşlı sekoyaları,sarıyer tarabya cumhurbaşkanlığı huber köşkündeki 403 yıllık giganteum ve sarıyer emirgandaki 443 yıllık sempervirens...
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/5292/sariyer-anit-agac/mamut-agaci-sequoiadendron-giganteum.html
https://www.avrupaanitagaclar.com/agac/982/sariyer-anit-agac/sahil-sekoyasi-sequoia-sempervirens.html
Benim sekoyada, tarabya ve emirgan arasındaki, evimin bulunduğu sarıyer yeniköyde, umarım oda böyle uzun yıllar yaşar.
Sekoyalar ıstanbulun karadenize kıyısı olan sarıyer ve beykoz ilçelerine genelde dikilmiş olup,buralarda çok rahat büyümüş olmaları nemi sevdiklerinin bir diğer göstergesi.
Herkese iyi günler.
Merhaba. Anit agaclara baktim 20m yi biraz gecmisler. 200 yasinda olanda 400 olanda asagi yukari ayni. Onceki sayfalarda samsundan gelmisti 2 resim. 25-30 metre boyu tahmin ediliyordu henuz 15 civari yaslarindayken. Daha fazla uzamalari gerekmez miydi bu anit agaclarin? Gelismelerini etkileyen bir faktor mu var acaba?ya da 20m den sonra yavas buyuyorlar mi demek lazım? Belki bu verilerden yola cikarak ve onceki arastirmalarinizin da (okuduklarimda anladigim internetteki bulabildiginiz tum kaynaklari ve kitaplari okumussunuz) yardimiyla sizin bir yorumunuz olabilir. Orman olusturma fikri de muhtesem heyecanlandirici gercekten. Sizce ne kadar bir arazi gerekir bu is icin en az?
Merhaba. Anit agaclara baktim 20m yi biraz gecmisler. 200 yasinda olanda 400 olanda asagi yukari ayni. Onceki sayfalarda samsundan gelmisti 2 resim. 25-30 metre boyu tahmin ediliyordu henuz 15 civari yaslarindayken. Daha fazla uzamalari gerekmez miydi bu anit agaclarin? Gelismelerini etkileyen bir faktor mu var acaba?ya da 20m den sonra yavas buyuyorlar mi demek lazım? Belki bu verilerden yola cikarak ve onceki arastirmalarinizin da (okuduklarimda anladigim internetteki bulabildiginiz tum kaynaklari ve kitaplari okumussunuz) yardimiyla sizin bir yorumunuz olabilir. Orman olusturma fikri de muhtesem heyecanlandirici gercekten. Sizce ne kadar bir arazi gerekir bu is icin en az?
Hem 200 seneden sonra büyüme hızları düşüyor hemde doğal ortamlarında olan ama Türkiye de olmayan toprak yapısı,yetiştiği + 1500 yükseklik,sis,pasifikten gelen sürekli nem ve aşırı kar olmayışı,Türkiyede daha az gelişmelerindeki en büyük etken.Ayrıca Amerikada resimlerde gördüğümüz o dev ağaçlar genelde 2000 metre üstü yerlerde yaşayan ayrıca 2000 yaşından büyük ağaçlar.
Birde genetik var,bizim yetiştirdiğimiz fidanlar asla doğal ortamında sıfırdan büyüyen güçlü orman ağaçları gibi olamaz.
8.yılında kozalak verdi.Ne önerirsiniz?
2 hafta önce giganteum çelikleme yaptım bakalım tutacakmı
Şuan ne durumda lar.
Taşlıbahçe
17-09-2019, 21:06
Herkese iyi günler.
Link verdiğiniz çalışmayı pek ciddiye almayın; yaşlar ve ölçüler neredeyse tüm çalışmada hatalı ve oldukça abartılı; neden böyle bir iş yapmışlar anlamak mümkün değil.
Vlkarmgn
19-01-2020, 20:11
Merhaba arkadaşlar
İnternetten Sekoya giganteum tohum siparişi verdim, ama gönderdikleri ürün sahil Sekoya olan semprevies çeşidi çıktı, Ankara da ikamet ettiğim için bu iklimde bunları çimlendirsem bile büyütemwyeceğimi düşüyorum, gigant Sekoya tohumu ile değiştirmek isteyen olursa çok sevinirim ya da bu tohumu nasıl bulabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?
ilyasgnnndmr
18-06-2020, 10:30
Şuan ne durumda lar.
Tuttu mu acaba, belki buyumudlerdir bile 😂
https://i.hizliresim.com/Obu2kX.jpg (https://hizliresim.com/Obu2kX)
https://i.hizliresim.com/OY5Hxm.jpg (https://hizliresim.com/OY5Hxm)
hakan beyin geçen bahar verdiği ve benim 4 ay saksıda baktığım sonrada sonbaharda evimin yanındaki araziye diktiğim sekoyam,karın altında öyle asil duruyorki.;)
9. sayfadaki 2009 yılı konudaki mesajım. 60 cmlik fidan 10 yılda 5 metreyi geçti.
Cem Gökhan ince
24-06-2020, 09:51
Valla bu 8 yıl boyunca bir kere sulamadım,belki yazın dediğiniz gibi su istiyordur ama ben kendi haline bıraktım kendi savaşsın diye,zaten sararma derken öle kuruma gibi değildi ben alt dalları birazda yer kazanmak için kestim yoksa durabilirdi.
Suyu çok seven bir ağaçtır .2015 de üç adet diktim bir tanesinin altında borudan su sızması varmış şuanda 2 katlı bina boyunda 5 . Yılı dolmadı
Cem Gökhan ince
24-06-2020, 10:08
https://i.hizliresim.com/Obu2kX.jpg (https://hizliresim.com/Obu2kX)
Hızlı uzayan bir ağaç alt dallarını budamalısınız budamadığınız dallar gelişimine uzamasına engel oluyor ,10 yıllık yazmışsınız şimdiye 20 25 metre olabilirdi ayrıca bol su verin suyu seviyor 2015 de diktim 5 yıllık neredeyse sizin ağaç kadar belkide uzundur düzenli su ve alt dalları aldım hızlı uzuyor
Cem Gökhan ince
24-06-2020, 16:50
Merhaba anıt ağaçlarla ilgili gelişim sizleri yanıltmasın saraylarda mezarliklarda vs budanmamış boylandırılmamış ağaçlardır merzifon meydanında 40 yıllık bir sekoya var 30 metreleri geçkin ,ayrıca suyu çok seviyor dikildiği toprakta 3 yılın ardından gelişimi hızlanıyor 2015 de diktiğim sekoya gigenteum 5 metreyi gecti bol su ve alt dalları budama ile ve büyumesi oldukca hızlandı 25 30 lu yaslarda 50 metreleri bulacaktir insallah ,mayıs ekim arası 2 günde bir hortumu açıp bırakıyorum dibine suyu çok seviyor
uzun aradan sonra ilk defa siteye giriyorum 2019 03 ayında çelikleme yapmış olduğum (seguoiadendron giganteum) malesef hiçbiri tutmadı buda bende çok büyük hayel kırıklığı yarattı o günden beri aklımdan sekoyaları çıkartmıştım taaaki bu saata kadar.yanlız benim anlamadığım çelikler tam tutmaya başlamıştı çeliklerin uçlarında tomurcuk şeklinde açmaya başlamıştıki birden hepsi kuramaya başladı bu neden oldu açaba bilen arkadaşlar varmı acaba aramızda.
sayın sinarit elinizde sekoya fidani varmı varsa parasıyla almak isterim veya istanbulda alabileceğim yer varmı ben istanbulda bulamadım.
sayın sinarit elinizde sekoya fidani varmı varsa parasıyla almak isterim veya istanbulda alabileceğim yer varmı ben istanbulda bulamadım.
Maalesef bende yok ama beykoz veya sarıyer bahçeköy orman fidanlıklarında var.
sekoya için amerikada bir sosyal kuruluş doku kültürünü tavsiye etti bana da manisadan 6 ağaç geldi ama hepsi kurudu
AkisSoftware
11-08-2020, 07:14
sekoya için amerikada bir sosyal kuruluş doku kültürünü tavsiye etti bana da manisadan 6 ağaç geldi ama hepsi kurudu
Nereden ve nasıl aldınız biraz daha bilgi verirseniz bizlerde temin edelim
Nereden ve nasıl aldınız biraz daha bilgi verirseniz bizlerde temin edelim
bana instagram nezih_irfan85 hesabından ulaşabilirsiniz
Haksit06
22-01-2021, 22:33
Sekoya fidanı arıyorum rum
ilyasgnnndmr
31-01-2021, 12:34
Bugün 2 yıl önce aldığım tohumları cimlendirmeyi denemeye başladım, bakalım kalkabilecekler mi?
Tohumlar topraktan 1cm aşağı ektim.
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3cihAe8ezpFNwvJtnrzMqwtkuvW8H-bH4EWQNps6cUhxzcKyPsi1qCJSLlhIwmtsvUo9KntG3BfI09Fi DAx4vxh0C-kjV2tSF-8QSVt7ZRAz1RE6Vu6L2MMxjKzYIs7hhug75UAuSArUIjA9nuXl njkHQ=w1081-h611-no
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3eqgSrlg6g1IQIq-iJRUNy3NAwrwZTT7yhYBYZIUBSuDjL-sctNI1PdB4pfvqMjqIv5n9lUfoYr2k4GknBMV0lPZgpGLLwcSg dPZxIdZ9IAJqoONmWnSLB9e6y_ecSw0m0lnSsRvA9rJjMiRq2t SVpLHg=w1081-h611-no
ilyasgnnndmr
05-02-2021, 09:57
Bir çimlenme oldu ama sekoya mı ait bilmiyorum
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3fcD5QDMOjvq6BbStGyLl2seV-Bs8hRXt5SHNri6XPueANJt3lboix4Un6iMHosKLdqg3trenDft 9jrU7MeK5y3c1iO95AzMaaTbFHrXgqxZ8lkh8xDJaX6NFlxHLs aWA09JmTF2n7S_NCCn1yE4p7w=w1081-h611-no
SEKOYA çalışmaları devam ediyor yüzlerce tohum ekildi ve de ekilecek
aliexpress tohumları genelde boş ya da yalan çıkıyor umarım sizinkiler doğrudur :)
Tohumdan yetiştirdiğim mamut ağaçlarımın yapraklarının ucu hafif sarardı. Daha sonra artabilir endişesi ile bilgili olan birilerine danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
Toprağın üstünü düzenli olarak kontrol ediyorum. Kuruduğu zaman sprey fısfısla iyice suluyorum.
Fotoğrafı yüklerken görüntü kalitesi biraz düştü. Alt dalların ucu hafif sarardı.
sulamayı kesin ya da mantar ilacı ya da hidrojen peroksit %3 lük kullanın 1 lt suya bir çay kaşığı dökün
Merhaba ,Halit bey.Sitede gezinirken gördüm.Nadir türleri yetiştirmek istiyorum.2005 yılındaki yazınızı gördüm.Çobançeşme fidanlığınızdan aldığınız sekoyaların cinsi nedir.Sequiadendron Giganteum ise çok yavaş büyüdüklerini okumuştum.1.5 m olarak satın aldığınız sekoyalar aradan geçen 15 yılda ne kadar büyüdüler.Saygılarımla.
sulamayı kesin ya da mantar ilacı ya da hidrojen peroksit %3 lük kullanın 1 lt suya bir çay kaşığı dökün
Cevabınız için teşekkür ederim.
Mantar ilacını hastalıktan emin olmadan kullanmam bitkiye zarar vermez mi, Ayrıca bitkinin susuz kalması yaprak ucunda sararma yapar mı?
mükemmel bir ağaç, huzur verir. insana ne denli küçük olduğunu hatırlattığını düşünüyorum.
evet sekoyacılar herkese selam elinde sekoya olan arkadaşlar gelişimlerini bizimle paylaşa bilirlermi.
Merhaba ben de Sekoya fidanı arıyorum ama internette bulamadım elinde olup ücreti karşılığı satabilecek birisi var mı acaba?ya da fidan satan yer bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim
Keloğlan619
05-06-2024, 17:48
Merhabalar, elinde dev sekoya (mamut ağacı) tohumu olan var mıdır acaba? Bu aralar Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yurtdışından da malum kargo ile gümrükten tohum girişi yasak.
Keloğlan619
05-06-2024, 17:50
Yurtdışından tohum alma tecrübeniz varsa onuda paylaşırsanız faydalı olabilir.
In God We Trust
06-06-2024, 10:00
Tohum artık şansa geçiyor, eskiden ben tradewindfruits.com üzerinden alıyorum geliyordu ancak geçen bir sipariş oluşturdum yıllar sonra, 10 gündür gümrükte bakalım geçecek mi.
DideMeliH
17-12-2024, 08:50
Herkese Merhabalar,
Türkiye'mizin her yerinde çok uzun süredir Dev Sekoya (Sequiadendron Giganteum) fidanı aramaktayım. Bir türlü bulamıyorum. Bildiğiniz üreten, yetiştiren bildiğiniz var mıdır acaba?
şu an üretimdeyim iyi günler
DideMeliH
27-01-2025, 10:57
Merhabalar, nasılsınız?
Ankara'da ikamet etmekteymişsiniz. Çok sevindim. Size nasıl ulaşabilirim acaba?
karakurtnezih@hotmail.com merhaba
DideMeliH
22-02-2025, 13:27
karakurtnezih@hotmail.com merhaba
Çok teşekkür ederim ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.