PDA

View Full Version : Kedilerde Gençlik Hastalığı

Sayfalar : 1 [2]

Lalezan
05-10-2009, 06:45
Sevgili Thomasina kedimize banyo yaptırdık malesef.Cevabını geç okudum.Pireleri eşimle tek tek ayıkladık.Artık pirelerden kurtuldu kedicik..

thomasina
05-10-2009, 08:32
Neyse olan olmuş artık Lalezan. Şimdi üşütmemeye çalışın. Kıyamam ben ona., koca kulaklı çıkmış)))
Biraz büyüsün iç parazitleri içinde ilaç kullanırız, inanılmaz büyüyorlar o zaman.

Lalezan
05-10-2009, 09:26
Banyo yapmaktan inanılmaz keyif aldı .Kaçmaya bile çalışmadı.O kadar çok neşeliki ıslak ıslak habire oyun oynuyordu...

Eşim pireleri cımbızla tek tek temizledi.

Nariel
05-10-2009, 10:42
Yavrucuklarınız çok şeker:)

Sevgili lalezan, koca kulaklarının içine de bakın; zira oralarda da kene oluyor genellikle.

BenBen1967
05-10-2009, 14:05
Çok mutlu kucağa alıştı yatağına zor yatıyor. dün gece kucağımda uyudu gecenin 4 ünde koltukta ikimizde uyumuşuz. yerine zor yattı ağladı durdu, sonra uyumuş sanırım.

Sonja Varol
05-10-2009, 19:41
Sevgili Benben1967,
Sonunda babanizda ikna oldu demek. Hayirli olsun. Saglikli güzel günler yasasin...

DefneD.
05-10-2009, 23:03
Sevgili BenBen1967,

Güle güle büyütün kara böcüğünüzü.:)

Ne mutlu size ki, öyle ya da böyle sepetinde uyumasını sağlamışsınız. Benim canavara battaniye örüp, sepet hazırladım. İçinde oynamak için kullanıyor sepeti:( Uyumak için her seferinde yeni bir yer seçiyor.

DefneD.
05-10-2009, 23:06
Sevgili Lalezan,

Kuru halini de görelim koca kulağın lütfen.:)

thomasina
05-10-2009, 23:30
Tekirler bir başka oluyor BenBen1967. Kısa tüylüleri özellikle))
O patilerdeki beyazlıkları da yerim ayrıca.
Beraber mutlu uzun seneler umarım.
Sevgilerimle...

Lalezan
05-10-2009, 23:34
Bizim yavrucağın kurumuş hali...

DefneD.
05-10-2009, 23:39
Yerim ben onu.:)

Miniş çok güzel Lalezan. :)

thomasina
05-10-2009, 23:45
Allah seni ne etsin)))
Lalezan bu giderek bal-şeker oluyor. Ah şu ağızdan öpmem mi ben...

maki01
05-10-2009, 23:54
Hiç bu başlığa bakmamam lazım benim. Lalezan çok güzel bir şey bu. Sağlıklı, uzun bir ömür dilerim.

BenBen1967
06-10-2009, 16:59
Kedilerin yıkandığını öğrenmem iyi oldu. Bu gün oğlum bunda Pire gördüm demesiyle kedi ve biz cümbür cemaat banyoda soluğu aldık. Garibim suyu görünce nasıl kaçmaya çalıştı ama küvettende çıkamıyor artık yıkayabildiğimiz kadarı ile yıkadık. Fön makinesine hiç sesi çıkmadı bilakis kuruturken çok mutlu oldu. Ama şimdi evde garip bir koku hasıl oldu. Neyle yıkanır bilmediğim için bebe şampuanı ile yıkadık.Zaten bir daha da yıkayabileceğimi sanmıyorum her yanımızı tırmaladı. Havluya sardık küveti gördükçe boynumdan yukarı çıkmaya çalıştı haline de çok acıdım aslında. ;)

thomasina
06-10-2009, 20:43
Arkadaşlar eğer sorun pire ise kedilerinizi yıkamayın ne olur. Hani daha başka bir şey olur belki o zaman. Küçükken yıkamak özellikle riskli. Bebekler için pire ilacı var, onu kullanın. Temiz bir yerde yaşayınca kedi zaten çarçabuk temizleniyor.
Hepinizin bebeklerini öpüyorum.

Lalezan
08-10-2009, 18:21
Arkadaşlar; bizim yavrucuğu, Tasmalı'nın kıskanıp dövmesi sebebiyle,iki gün önce kedisever bir aileye, verdik.Çocuklarım okuldan gelipte kediciği bulamayınca çok üzüldüler.Büyük oğlum iki gün boyunca, iki gözü iki çeşme ağlayıp durdu.Zor ikna edebildik doğrusu..
Tam kediciğe yuva bulduk diye rahatlamışken,nedense hep hep bizi buluyor,başka bir sokağa terkedilmiş,çok cana yakın bir kedicik kapımızda beliriverdi,Zannedersem bir yaşında yoktur,çok iri cüsseli,sevimlimi sevimli,sapsarı bir kedicik..
Resimlerini sizinle paylaşacağım.Cins bir kediye benziyor.Ne cins bir kedi? olduğunu merak ediyorum doğrusu.
Sevgiler.....

DefneD.
08-10-2009, 22:03
Sevgili Lalezan,

Biraz kedi mıknatısı gördüm sizi.:))) En kısa zamanda görelim genç irisi yeni misafirinizi.

Lalezan
09-10-2009, 07:13
Çok uysal bir kedi..

DefneD.
10-10-2009, 19:32
Alba fare yakaladı.:p

107420

107421

107422

Teşekkürler makicim.:)

maki01
10-10-2009, 19:40
Pembiş patileriyle ne güzel yakalamış Albişim, öperim ben onu :)
Oyuncak istiyormuş bebeğim...

BenBen1967
11-10-2009, 12:48
Ponçik'ten ayrılmak zorundayız sanırım bende kedi alerjisi var nefes alamıyorum. Oğlumun zaten alerjisi var benden gizli ventolini kullanmaya başlamış, korkudan bana söyleyemiyor sanırım oda tıkanmaya başladı. Kediciğime yuva arıyorum. 1 haftada alışmışız farkında olmadan.
Ama bu sabah kahvaltı masasına çıkmayı başardığında yüzündeki mutluluk ifadesi görülmeye değerdi. Tabi benim hışmımdanda bir kaçışı var o ayrı bir görsellikti.Beni görür görmez kedicik dondu kaldı aceleyle yumurtayı yiyişine çok güldüm. Hemencecik masadan atlayıp yuvasına gidişinden bir suç işlemiş çocuk edası vardı.

Lalezan
19-10-2009, 20:08
Tasmalı'mız nihayet yavrularını odunluğumuza taşıdı. Üç tane ,yaklaşık altı haftalık, tekir bebekleri var.Biraz yabaniler ama yavaş yavaş alışıyorlar.

DefneD.
20-10-2009, 21:38
Albacığım gün be gün büyüyor.

Camdan dışarıyı seyretmeyi çok seviyor.
108943

Bugün ilk aşısını (iç parazit) oldu. Çok bağırdı ama şimdi iyi. Veteriner çok sağlıklı olduğunu, iri bir kedi olacağını söyledi.

Taşıma sepetini yadırgamadı minişim. Faremizi de aldık yanımıza ama.:)
108944

maki01
21-10-2009, 01:08
Kocaman olmuş Alba'cım, pembe çanta da çok yakışmış kızıma... Canım benim, neye bakıyor acaba :)
Bağışıklık sistemi oluşunca, yani ilk grup aşıları tamamlandıktan sonra tasma ile gezebilir, değil mi?

DefneD.
21-10-2009, 08:29
Sanırım camdan yağmuru seyrediyordu.
Dışarı çıkartmaya niyetim yok makicim. O bir ev kızı olacak. :)

smmugler
22-10-2009, 15:17
çok düşüncelisiniz takdir ettim :)

Lalezan
31-10-2009, 16:37
Sevgili DefneD. Alba çok yaramaza benziyor.Kedimiz Tasmalı'nın yavrularıda bugünlerde iyice yaramazlaştılar.

Lalezan
31-10-2009, 16:43
Tasmalı' nın yaramaz bebeklerinden birinin resmi...

Lalezan
31-10-2009, 17:15
Sevgili Süz-i Dilara; sizin Sütoğlandan ne haber? Merak ettim doğrusu....

DefneD.
31-10-2009, 17:40
Sevgili Lalezan, Alba yaramaz mı yaramaz.:) Son numarası yanından geçerken kendince saklanıp, üzerime atlaması. Öyle bir zıplıyor ki, havada takla atıp yere düşüyor.
Tek şikayetim sürekli ısırması. Parmak, bilek, dirsek nere denk gelirse Allah yarattı demeden ısırıyor hain.:) Sanırım dişlerinin çıkması ile ilgili. Hem acıtıyor hem de bir süre sonra bana fenalık geliyor. Bir süre daha devam edecekmiş.

Lalezan
31-10-2009, 19:26
Bazı cins kediler oynarlarken,ısırıyor,kanatacak kadar tırmalıyor.Bizim önceki mesajlarda gördüğünüz küçük yavrucakta çok fena tırmalıyor,canımızı acıtıyordu.
Çocuklara birtürlü ders çalıştımıyor, saklanıp aniden kalemlerine hopluyordu.

Lalezan
31-10-2009, 19:29
Herşeye rağmen canımızı acıtsalarda kedileri ailece çok seviyoruz.Kedisiz duramıyoruz.İnsana alışkanlık yapıyor.Onları okşamak,oyunlarını izlemek, beni son derece mutlu ediyor,stres attırıyor doğrusu...

gülyabani
09-11-2009, 13:46
4 aylık olduğunu düşündüğümüz dişi bi kediyi sokakdan evimize getirdik bir haftadır bizimle yaşıyor,makat bölgesinden krem renkli yumurta şeklinde 1-2 mm ancak büyüklüğünde cansız, peçetenin içine alıp bastırdığımızda kolaylıkla dağılmıyan bir şey düşüyor.bunlar mırlarken **** tırnaklarıyla oyun oynarken oluyor.Nette nasıl araştıracağımızı bilemedik parazitlere baktık fakat benzer bişeye rastlayamadık bu şeyler diğer zamanlarda olmuyor gibi geliyor ya da ben farketmiyorum ayrıca bunlar dışkısındada varmı bilemiyorum genede gözlemlemeye devam edeceğim inşallah.Sağlığı iyi keyfi yerinde ama onların ne olduğu hakında hiç bi fikrimiz yok acaba yardımcı olurmusunuz.

Mernuş
09-11-2009, 14:42
Sözünü ettiğiniz döküntüler pirinç tanesi gibiyse tenya parçalarıdır. Benim bir kedimde de olmuştu, veterinerin verdiği iç parazit hapıyla geçti. Ancak ihmal etmeden, en kısa zamanda halletmek gerek. Geçmiş olsun :-)

Lalezan
09-11-2009, 15:33
Sokakta yaşayan kediler, çöpten beslendikleri için parazit mutlaka oluyor.Sizin kedinizdekide bence, parazittir.
Benim sokaktan aldığım kedilerinde, makatlarında butür şeylere çok rastladım..

gülyabani
09-11-2009, 15:39
Sözünü ettiğiniz döküntüler pirinç tanesi gibiyse tenya parçalarıdır. Benim bir kedimde de olmuştu, veterinerin verdiği iç parazit hapıyla geçti. Ancak ihmal etmeden, en kısa zamanda halletmek gerek. Geçmiş olsun :-)

Çok teşekkürler sayın Mernuş hemen çaresine bakacaz inşallah zira baya bi tehlikeliymiş insanlarada :(

gülyabani
09-11-2009, 16:05
Sokakta yaşayan kediler, çöpten beslendikleri için parazit mutlaka oluyor.Sizin kedinizdekide bence, parazittir.
Benim sokaktan aldığım kedilerinde, makatlarında butür şeylere çok rastladım..

Sayın Lalezan acaba siz bu parazitlerden kedilerinizi kurtarabilmek için ne önlemler aldınız?
Bu arada bizim kızımızın resminide koyayım dedim :)

Lalezan
09-11-2009, 18:40
Sayın Gülyabaniablası kediniz çok sevimli.Kediciklerin suratlarına bayılıyorum.Şu bakışa dayanamam ,yanımda olsa neler yapardım ona...

Lalezan
09-11-2009, 19:07
Ben sokaktan okadar çok kedi alıp büyütüyorumki, hepsini evimde tutsam onca kediye nasıl bakardım bilmiyorum.Benim kediler hem dışarda yaşıyor, hemde arada evimize gelip ,karınlarını doyuruyorlar,kendilerini sevdirip, dışarı gidiyorlar.
Odunluğumuza onlar için, karton kutular koyduk orada yatıp kalkıyorlar.Evime almakta bazen tereddüte düşüyorum zira parazit taşıdıklarından eminim.İki çocuğum var onlarda ben ve eşim gibi kedi delisi ve kedilerle çok haşır neşir oluyorlar.Doğruyu söylemek gerekirse endişeleniyorum çünki parazit için hiçbirşey yapmıyoruz..
Evde devamlı baktığım kedim olsa mutlaka veterinere götürüp aşılarını yaptırırdım.Sayın Gülyabaniablası kedinizi mutlaka veterine götürün...

Lalezan
09-11-2009, 19:20
Kedimiz Tasmalı bizimle beş senedirki beraber.Dışarda yaşıyor, hergün bizi ziyarete gelir.Balkondan Tasmalı ,diye bir seslensek nerde var nerde yok hemen eve gelir.Mırıldanır,sürtünür,kendini sevdirir.Özellikle eşimi daha çok seviyor, işe gidiş geliş saatlerini bile biliyor.

Lalezan
09-11-2009, 21:06
Kedimiz Tasmalı ve yavruları...

Lalezan
10-11-2009, 22:32
Bu minik kedicikler önceden, çok yabaniydiler.Artık bize alıştılar,kendilerini sevdiriyorlar..

gülyabani
10-11-2009, 22:38
Ben sokaktan okadar çok kedi alıp büyütüyorumki, hepsini evimde tutsam onca kediye nasıl bakardım bilmiyorum.Benim kediler hem dışarda yaşıyor, hemde arada evimize gelip ,karınlarını doyuruyorlar,kendilerini sevdirip, dışarı gidiyorlar.
Odunluğumuza onlar için, karton kutular koyduk orada yatıp kalkıyorlar.Evime almakta bazen tereddüte düşüyorum zira parazit taşıdıklarından eminim.İki çocuğum var onlarda ben ve eşim gibi kedi delisi ve kedilerle çok haşır neşir oluyorlar.Doğruyu söylemek gerekirse endişeleniyorum çünki parazit için hiçbirşey yapmıyoruz..
Evde devamlı baktığım kedim olsa mutlaka veterinere götürüp aşılarını yaptırırdım.Sayın Gülyabaniablası kedinizi mutlaka veterine götürün...

Sevgili Lalezan bugün kızımızı veterinere götürdük aşısını oldu parazit ilacınıda aldık bakalım inşallh o parazitlerden kurtuluruz :)

Lalezan
11-11-2009, 15:38
Çok iyi yapmışsınız,Sevgili Gülyabaniablası..Parazitlerden kurtulursunuz inşallah..Kedinizi gönül rahatlığıyla büyütürsünüz artık.
Kediciğinizden haberdar edin bizi..

gülyabani
03-12-2009, 13:29
Dış parazit için kedimize ilaç adı tavsiye edermisiniz. nette fontline diye bir ilaç adına rastladık. Bu ilaç hakkında fikriniz nedir? Bunun için aşı gerekirmi?

denizkedisi
03-12-2009, 18:59
Aşı değil,veteriner belli aralıklarla iç parazit ilaçlaması yaparsa o bulgur taneleri gibi şeyleri görmezsiniz.İç parazit ilacı sizin sağlığınız için de önemli.
Dış parazitler mesela pireler için de en etkilisi frontline.Onu da veterineriniz kediye uygulayacak.Biz geçen yaz bir pire istilasından kurtulduk bu ilaç sayesinde.İhmal etmeyin,tecrübeyle sabittir.:D

masumasu
03-01-2010, 23:02
bizim delikanlı hasta:( çok hayvan besledim böylesini görmedim..çişini yaptıktan sonra kutuda öğle duruyor ve donuk bir şekilde bakıyor,bıraksam kalıcak,iki gündür her çiş yaptığından sonra orada öğlece kalıyor,çıkarıp arka ayaklarını falan yıkayıp kuruladıktan sonra herşey normale dönüyor,yemek yiyor, tepki veriyor,lakin kutudan çıkartıp yıkadıktan sonra..bir bileniniz var mı anlamadım bu nedir ?

Arzu Kasapoğlu
04-01-2010, 00:24
İdrar yollarında kristallenme olabilir. Tedavi edilmezse öldürücü bir hastalık.

Bence hemen konunun uzmanı bir veterinere götürmeniz gerekir.

alibabaa
04-01-2010, 00:40
Arkadaşlar dayanamadım bende benim kızlarımın fotoğrafını ekliyorum ;)

alibabaa
04-01-2010, 00:50
Kızlarımı kısırlaştırdım mecburen 4 kız oldular yoksa kedi çiftliği sahibi yapacaklar dı beni :)

defnilaume
04-01-2010, 22:50
Ben de güzel huysuz kızımızın resmini paylaşmak istedim.:)
Adına yakışır şekilde çok huysuzdur.Kucak sevmez televizyonda çizgi film izlerken kendinden geçer. :)

BenBen1967
08-01-2010, 01:08
Ponçik geleli 3 ay olmuş neredeyse. Geldiğinde 40 günlüktü demek 4.5 aylık oldu. Hala bizde hala kucağımda uyuyor. Sanırım beni annesi sanıyor her an her saniye küçük bir bebek gibi beni takip ediyor. Elektrikli süpürgeyi kovalamaktan müthiş bir keyif alıyor.Evi her süpürüşümde onuda süpürgenin fırça ucunu takarak fırçalıyorum. Keyfine diycek yok o anlarda. Hele yerleri silerken mobu bir kovalayışı var gülmekten katılıyorum. Ama en kızdığım evde çiçek namına bir şey kalmadı sayesinde, saksıların toprakları eşeleyip çukur yapıp içine yatıyor. Bu yüzden bazı saksıların topraklarını taşla kapadım, bazılarına poşet sardım.
Ama bu sabah benjaminin yapraklarını yolarken yakaladım aldım salondan çıkartırken sevgi patisi attı gözüme ve sol gözümün retinasını yırtmış. Neyse doktor fazla derin değil bir kaç güne kadar düzelir dedi. O anda canımın acısından bunu da kucağımdan atamıyorum sıkı sıkı tutuyorum, gözüm acıyor ,suçlu olduğunu anladı sanki mırmır sarılıyordu bana. Şu anda bile sol gözüm herşeyi bulanık görüyor.
Genede seviyorum keratayı akşam eve geldiğimde bana doğru koşup sarılması çok güzelmiş. Hatta eşim bu kedide kimlik çatışması var kendini insan sanmaya başladı diye dalga geçiyor. Aslında haklıda bizimki kedi değil garip birşey söz dinliyor aşırı temiz kızdığında eşyaları deviriyor. Kısaca alem bir birey ( ben onu birey olarak görüyorum evimizin 5. bireyi)

fahriye07
08-01-2010, 12:36
Geçmiş olsun benimde 2 tane kızlarım var pati,lily kediler harika canlılar ,bütün günümü hep onlarla beraber geçiriyorum. Ben nereye gidersem onlar da oraya geliyorlar ,hiç dışarıya çıkmıyorlar patinin bir huyu var patiyi istediğinde sevmezsen hemen yatak kanepeye gidip çişini yapıyor beni cezalandırıyor aklı sıra , lily de bensiz mama yemiyor önce kucağıma alıyorum bol öpürrrrrrrryorum, tabi oda beni yalıyor sevgi faslı bitince mama tabağın başında bekliyorum güzel sözler söylüyorum mamasın bir tane alıp bana bakıyor sonra tekrar yemeye devam ediyor, eğer benim mutfakta işim varsa beni mutlaka çağırıp mama tabağına koşuyor anne anne gel bana bak diye.. ha bu arada çocuklarım anne diye çağırdıklarından onlarda anne diye ses çıkarıyorlar misafirlerim dahi çok şaşırıyorlar ben onları kendi çocuklarıma nasıl davranıyorsam onlarada aynısı bu dan dolayı kedice pist pisi kelimelerini hiç bilmiyorlar isimleriyle ça ğırıyorum hemen cevap verip geliyorlar ,onlar bize gelen en güzel hediyeler onları çok çok seviyorum kızlarımı.

BenBen1967
01-03-2010, 11:24
Demek anne tek benim ponçiğim demiyor. Kimseyi inandıramıyorum bir şey istediğinde annneeee diye ses çıkartıyor, gerçi bunu daha önce yazlıkta bahçede beslediim kedilerde de yaşamıştm. Bir gün mutfakta yemek yaparken anne diye bağırıldığını fark ettim camdan çocuklar sesleniyor diye bakıyorum çocuklar sokağın dibinde oynuyor. Mutfağa geliyorum gene anne deniyor bu olay 4-5 kez tekrarlandı en sonunda kediyle göz göze geldik ve bana anne diye sesleniyormuş, meğer o gün onlara yemek vermeyi unutmuşum bende ki şoku anlatamam. 10 dakika kendime gelememiştim kedi bana bakar ben kediye durumu olmuştu.
Şimdide aynı durum ama alıştım da kimseyi inandıramıyorum. :D

pasagarden
06-03-2010, 20:17
Selam herkese. Benim kedimde çapak ve halsizlik olayı geçti. Ama sanki bogazında bir şey varmış gibi. Araştırdım, 8 aylık kedim gençlik hastalığıymış. Adı da bu; Feline Panleukopenia (Kedi Gençlik Hastalığı). Araştırdım netten, bulguları vardı ama geçti. Tek kalan, boğazına sanki birşey takılmış gibi ve kuru mama yemiyor. Bir ara unutup, hastalanınca aspirin verdim. Acaba aspirinden dolayı mı şu an böyle. Ya da ne yapabilirim? Yardımcı olursanız, bilgisi olan yazarsa sevinirim ..

Arzu Kasapoğlu
06-03-2010, 20:39
Sayın pasagarden, öncelikle geçmiş olsun.

Bir aralar bende kedileriminde gençlik hastalığı var sanıyordum. Çünkü internette araştırdığım bulgularla tıpatıp uyum gösteriyordu. Ama neyseki yanılmışım.

Kedinizi acilen bir veterinere gösterseniz daha iyi olmaz mı.

pasagarden
06-03-2010, 21:46
ya cuma günü düzeldi hareketlendi ama tek bu boazındaki sanki bişey kalmış gibi bi o kaldı geçti die götürmedim... pazartesiye kadar ne yapabilirim die sordum.. bütün bulguları geçti bu gıcık bogazındaki o kaldı ..geçermi yoksa veterineremi götürmek şartmı

Arzu Kasapoğlu
06-03-2010, 22:14
Bence götürün. Belki önemli bir şeydir. Geç olmadan tedavisini ettirmiş olursunuz.

BenBen1967
08-03-2010, 20:13
Ben kedi gribi yüzünden bir buçuk ay veterinere taşındım, hele 10 gün boyunca hergün antibiyotik iğne yüzünden kar tipi boyunca gittik geldik. Poncik her seferinde evden çıkmamak için direndi durdu veterineri görünce sepetinin en dibine saklanmaya çalıştı. Çok canı yandı o iğneler yüzünden ama şimdi çok iyi. O hapşırır ben ıslak mendille peşinde koşarım yer sil, burnunu sil bayağı uğraştırdı beni.Zaten ıslak mendil paketini görünce şimdi nasıl kaçıyor burnunu sileceğim sanıyor garibim. Gerçi arada yemek yedimi gene ağız pati siliyorum o kaçıyor ben kovalıyorum evde. ;)

BenBen1967
12-04-2010, 14:31
en sevdiği yer benim sandalyem

doga-dostu
09-01-2011, 08:47
Demek anne tek benim ponçiğim demiyor. Kimseyi inandıramıyorum bir şey istediğinde annneeee diye ses çıkartıyor, gerçi bunu daha önce yazlıkta bahçede beslediim kedilerde de yaşamıştm. Bir gün mutfakta yemek yaparken anne diye bağırıldığını fark ettim camdan çocuklar sesleniyor diye bakıyorum çocuklar sokağın dibinde oynuyor. Mutfağa geliyorum gene anne deniyor bu olay 4-5 kez tekrarlandı en sonunda kediyle göz göze geldik ve bana anne diye sesleniyormuş, meğer o gün onlara yemek vermeyi unutmuşum bende ki şoku anlatamam. 10 dakika kendime gelememiştim kedi bana bakar ben kediye durumu olmuştu.
Şimdide aynı durum ama alıştım da kimseyi inandıramıyorum. :D

size bir olayı anlatacağım ama bana sakın deli demeyin gerçek çünki...
9 yaşımdaydım.bir bahçe vardı anneannemlerin mahallesinde.çoğu zaman oradan geçerken bahçedeki kedileri görüp seviyordum.birgün komşuya gideceğiz.anneannem ben giderken bahçedeki kedileri sevmek için yaklaştık.aa bi baktı bi kedi bize bakıyor elimi uzattım sevmek için çok tuhaf.bana dedi ki "ekmek verirmisin"ben olduğum yerde kaldım.anneannem sanki olağan bir şeymiş gibi gel ekmek alalım yazık açlar bunlar dedi.aldık yedile sanki doğduklarından beri açlar.sonra akşam oldu komşudan geliyoruz o ev yanıyor...ağladım nasıl oldu hala anlam veremiyorum aradan 6 sene geçti...

doga-dostu
09-01-2011, 09:02
Bizim odunlukta 4 tane çok sevimli bebek var. Sabah eşime de gösterdim, annesi yokken iki tanesini sevdik. Çok küçükler gözleri açılmış ama daha zor yürüyorlar. Anne kedi için ve onlar için ne yapmalıyım? Sevdik diye annesi taşır mı yavrularını?

eğer anne kedi insan kokusu alırsa yavrularından bırakıp giderler

Sarıı
17-10-2013, 22:13
arkadaşlar lütfen acil cevap verin ben çoğu yazıyı okudum yinede sormak istiyorum kedimin boğaz kısmında şişlik vardı orayı o kendisi patlattı herhalde kanıyordu ama boğazındaki şişlik biraz indi tamamen inmedi kan oldu biz temizledik ne yapmamız gerekiyor yinede kaşıyor boğazını birdaha kanıyacak diye korkuyorum acil cevap verin :(

erencer
01-07-2014, 06:12
arkadaşlar lütfen acil cevap verin ben çoğu yazıyı okudum yinede sormak istiyorum kedimin boğaz kısmında şişlik vardı orayı o kendisi patlattı herhalde kanıyordu ama boğazındaki şişlik biraz indi tamamen inmedi kan oldu biz temizledik ne yapmamız gerekiyor yinede kaşıyor boğazını birdaha kanıyacak diye korkuyorum acil cevap verin :(

Biraz geç oldu ama olsun belki birileri görür. Kedilerde olağandır aslında çünkü ben her yıl kendi kedilerimde görüyorum. Annem veterinere götürmüştü bu yüzden veteriner bezeleri iltihaplanıp şişiyor kendi patlar bir şey olmaz demiş. Bugün bahçedeki yavruları olan anne kedinin de durumu aynı. Kendiliğinden patlamış.

Antibiyotik pomad sürebilirsiniz ben öyle yapıyorum ama günde iki **** üç kere sürüyorum. Stafine pomad kullanıyorum. Sayısını hatırlamadığım kadar Kedide gördüm bunu, sokak kediside olsa temizleyip merhem sürdüm. Endişelenmeyin bunun için.

İnsan kılığındaki hayvanlara zarar veren yobazlar var bizim burada onlar daha tehlikeli emin olun. Sürekli kedilerin kafası gözü kırılıyor, kuyruklar kesilmiş, ayak bacak zedeli. Hele birtanesi 60-70 yaşında taşla küfrederek bahçesinden kovalıyor hayvanları :)

Kedilerin tek derdi iltihap bu olsa keşke. Saygılar...

ksantip
19-05-2021, 12:08
Benim sokak kedisi de böyleydi antibiyotik tedavisi gördü

aydemiraydın
20-05-2021, 10:47
şu anda yavru kedilerde göz çapaklanmasının tam zamanı. yavrulara ılık çayla pamuk sürüp pansuman yapın. sonrada genta göz damlası damlatın. müdahalede geç kalınırsa tedavi uzun sürüyor. tedavi edilmezlerse de yavrular kör oluyor.

aydemiraydın
04-06-2021, 13:51
anne kedilere mama vermeyi ihmal etmeyelim. bi yandan yiyecek aramaları bi yandan yavruları korumaları çok zahmetli.

Cemay26
12-10-2021, 00:39
kediler iki gündür çok iyi, çok iştahlılar ve oyun oynuyorlar.:p inşallah ben hastalık teşhisini yanlış koymuşumdur.
İnşâAllah