Bağlan

View Full Version : Muhabbet Kuşu

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

gokcegokce
12-05-2015, 13:02
Belki seni ikna eder. Bunlar bizim minikler...

hira
12-05-2015, 16:41
Ayy maşallah çok tatlılar gokce :)Yem yiyor gokce'cim, hatta kafese yaklaştığımda aç kapıyı dercesine fırlıyıp kalkıyor yumurtaların üzerinden. Kafesi açtığımdada çıkıyor yani.. Hala atmadım yumurtaları, kıyamıyorum yaa :(

gokcegokce
12-05-2015, 16:52
Yem yiyor olması güzel canım. Yumurtaları o dışarıdayken yok et döndüğünde fark etmez bile. Sevgiler canım.

hira
13-05-2015, 14:51
Haşlanmış yumurtayı yemeyen Çınar'a mama yaptım bugün, ağzının ucuyla tabiri var ya hani :) Bu da gaga ucuyla gidip gelip minik minik tadıyor..

Bebe bisküvisi,
irmik,
haşlama yumurta ve elma ihtiva ediyor mamamız. Aslında nette havuç rendelediklerini gördüm ama markette havuç olmadığından elmayla bağladık işi. 5- 7 saate kadar duracak mama kafeste, sonrasında bozulurmuş.

hira
13-05-2015, 17:11
Arkadaşlar, ben yumurtaları bugün attım ama Çınar hep yumurtaları buldunduğu yerde geziniyor :( :( Habira kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın :(

gokcegokce
15-05-2015, 22:39
Bir şey olmaz canım merak etme. Zaten yumurtalar boş. Çınar da zamanla unutacaktır. Sevgiler.

hira
15-05-2015, 23:43
Az evvel Çınar'a arkadaş geldi gokce'cim :) Önce biraz sersem sersem oldukları noktada kalakaldılar, sonra Çınar arkadaşının yanına yaklaşmaya çalıştı, o yaklaştıkça arkadaş kaçtı derken alıştılar azcık.. Onları seyrediyorum şu anda :) Ayrıca gelen kuş Çınar'a çeşitli iltifatlar ediyor "aşkımm.. Bebegimm" :)

Milla
16-05-2015, 09:17
Hadi gözünüz aydın sevgili Hira, sonunda Çınar'a bir arkadaş geldi. İnşallah uyumlu bir çift olurlar da hemen yavruları görürsünüz :)

hira
16-05-2015, 09:23
Sagol Milla, pekte uyumlu degiller şimdilik. Gelen kuş insana daha yakın, sakin ve de konuşuyor :) ayaklarımdan ayrılmıyor, tırnaklara gagasını vurarak aşkım, canım, bebegim diye sıralıyor kelimleri. Onu gören Çınar'da peşinden geliyor, bu kez misafir kuş Çınar'ı gagalamak suretiyle yanından kovuyor.. İkisi birden bağırarak uçuşuyorlar ve sonra tekrar bu anlattıklarım baştan başlıyor..

Milla
16-05-2015, 09:46
Sagol Milla, pekte uyumlu degiller şimdilik. Gelen kuş insana daha yakın, sakin ve de konuşuyor :) ayaklarımdan ayrılmıyor, tırnaklara gagasını vurarak aşkım, canım, bebegim diye sıralıyor kelimleri. Onu gören Çınar'da peşinden geliyor, bu kez misafir kuş Çınar'ı gagalamak suretiyle yanından kovuyor.. İkisi birden bağırarak uçuşuyorlar ve sonra tekrar bu anlattıklarım baştan başlıyor..

Hayırlısı olsun bakalım. İnşallah alışırlar. Gelen kuş pek konuşkanmış :) Erkek kuşlar, özellikle yalnız bakılırlarsa daha çok konuşma öğrenebiliyorlar. Gelen misafirin durumu da böyle herhalde.

lusoari
16-05-2015, 11:27
Sevgili Hira işler iyi gibi görünüyor. :) Merak etme birlikte biraz vakit geçirsinler daha iyi birbirlerine alışırlar, sonrada minikler gelir inşallah. Milla'nın sultanlarından sonra şimdide Çınar'ın yavrularını severim bende. :D
Yaa orda olmak istiyorum ben. :(

hira
16-05-2015, 12:36
Lusoari, o kadar da yolunda değil sanki işler :) Çınar, ilgi göremedigi eşine çok ters davranıyor, ya da fazla ilgiden bunalan konuk oyuncumuz Çınar'a hafiften pataklama dedigmiz olayı gerçekleştiriyor. Dogru mu yanlış mı bilmem ama ayrı kafeslerde yanyana duruyorlar şuan, ayırdım yani :)

lusoari
16-05-2015, 14:04
Bir süre ayrı kalsınlar sonra kafesleri açıp evde dolaşmalarına izin verebilirsin ve biraz bu tempoda gittikten sonra ikisini aynı kafese koyup bekle bakalım.o.zaman ne yapacaklar. :))

gokcegokce
16-05-2015, 22:03
Canım hemen alışmalarını bekleme zaten biraz zaman alıyor en az 1 ay vermelisin onlara. İnşallah her şey yolunda gider. Kolay gelsin...

bay tömürcek
20-05-2015, 14:39
Bende buralardayım artık inşallah ;) Defalarca kuş edinmeme rağmen yavru konusunda başarı elde edememiştim. Hoş eş tutma konusunda da bir çok sıkıntı yaşadım. Dün gökçe ablamların kuşlarını devraldım inşallah torunları hep beraber severiz ;) Mavi kuşları ayrı seviyorum ben şansıma ikisi de mavi mutluluğum iki kat arttı kuşları gördüğümde :p Onlar da beni sevdiler sanırım ıslık öttürünce cevap alıyorum yani :D İşte Çakiyle Maviş. Sormayı da unuttum hangisi Çaki hangisi Maviş :D

553983

553984

553985

553986

hira
20-05-2015, 15:02
Çaki dişi olanı diye hatırlıyorum Tömürcek.. Eğitime muhtaç Celi ne oldu Celi? :)

bay tömürcek
20-05-2015, 15:18
Çaki dişi olanı diye hatırlıyorum Tömürcek.. Eğitime muhtaç Celi ne oldu Celi? :)

Ah minik celim benim kargaya benzerdi sesi duruşu, malesef her eğitim öğretim yılında sınıfta kalınca okuldan atılmak zorunda kaldı o hira abla petshopta mavişle takas oldu. Mavişim çok küçüktü aldığımda ele alıştı ben yazın mecburen köye dönünce Siteden ayşegül ablamlara bıraktım. Maviş erkekti daha sonra ayşegül ablamların da fıstık diye dişi kuşu vardı sonra ben dönünce biz bunları eş yaptık. Biz yaptık zannetmişiz de onlar olmamışlar ama güzel rol yapmışlar baya inandık eş olduklarına. Şiddetli geçimsizlikten birlikteliklerine mahkeme kararıyla son verildi. Maviş tekrardan başka bir petshopta bir çift hint bülbülüyle takas edildi fıstık ise başka bir erkek muhabbet kuşuyla takas oldu ve ayşagül ablamlar tekrardan eğitime başladı. Ne çok yazmışım hira abla ya kusura bakma celi taaa geçen seneki kuşum olunca mevzu baya uzamış geçen seneden beri :D Şimdi bunlarla yola devam edicem abla hadi bakalım önce sen mi torun sevceksin ben mi? :p

hira
20-05-2015, 16:40
Valla torun konusunda şüphelerim var Tömürcek :o Sabah gözümü bizim misafir (adı bıdık) Kuşceğizin 'aşkııım, gel bıdık gel bıdıkk geeel' sözleriyle açtım :) anlaşmazlık yok oldu aralarında.. Ama biri Şam'da bir diğeri Halep'te gibiler :) Kafese elimi daldırıp azcık seveyim diyorum ama Bıdık köşe bucak kaçıyor, Çınar'sa parçalıyor ellerimi :o :o

bay tömürcek
20-05-2015, 18:23
Valla torun konusunda şüphelerim var Tömürcek :o Sabah gözümü bizim misafir (adı bıdık) Kuşceğizin 'aşkııım, gel bıdık gel bıdıkk geeel' sözleriyle açtım :) anlaşmazlık yok oldu aralarında.. Ama biri Şam'da bir diğeri Halep'te gibiler :) Kafese elimi daldırıp azcık seveyim diyorum ama Bıdık köşe bucak kaçıyor, Çınar'sa parçalıyor ellerimi :o :o

İnşallah torunları severiz abla baştan pes etmemek lazım ;)

gokcegokce
21-05-2015, 22:48
Ben de meraktan ölmüş ama çok da sıkmamak için soramamıştım nasıllar diye Tömürcekcim. Buraya eklediğin harika olmuş :) Çaki turkuaz mavi olan erkek kuşumuz. Maviş de menekşe mavisi dişi olan. Nasıllar dişi yuva ile hala ilgileniyor mu? Çaki yemliyor mu Mavişi? Eğer böyle belirtiler gözlersen yavru almaya yakınsındır inşallah. Ben inanıyorum yavru alacaksın onlardan.

Bende buralardayım artık inşallah ;) Defalarca kuş edinmeme rağmen yavru konusunda başarı elde edememiştim. Hoş eş tutma konusunda da bir çok sıkıntı yaşadım. Dün gökçe ablamların kuşlarını devraldım inşallah torunları hep beraber severiz ;) Mavi kuşları ayrı seviyorum ben şansıma ikisi de mavi mutluluğum iki kat arttı kuşları gördüğümde :p Onlar da beni sevdiler sanırım ıslık öttürünce cevap alıyorum yani :D İşte Çakiyle Maviş. Sormayı da unuttum hangisi Çaki hangisi Maviş :D

553983

553984

553985

553986

bay tömürcek
22-05-2015, 12:21
Ben de meraktan ölmüş ama çok da sıkmamak için soramamıştım nasıllar diye Tömürcekcim. Buraya eklediğin harika olmuş :) Çaki turkuaz mavi olan erkek kuşumuz. Maviş de menekşe mavisi dişi olan. Nasıllar dişi yuva ile hala ilgileniyor mu? Çaki yemliyor mu Mavişi? Eğer böyle belirtiler gözlersen yavru almaya yakınsındır inşallah. Ben inanıyorum yavru alacaksın onlardan.

İstediğin zaman sorabilirsin görmeye de gelebilirsiniz ablacım ;) Yuvayla ilgilenmiyor maviş geldiğinden beri. Çaki de yemlemiyor mavişi uzaktan gözlemliyorum onların sanırım yer değişikliğinden oluşan bir durum :p Çok uysallar maşallah, çok da güzel ötüşüyorlar sabahları :) Bugün ilk defa saldım biraz uçup kafeslerinin üzerinde oturdular kovaladım biraz kafeslerine girdiler bikaç saat sonra inşallah çabuk alışırız birbirimize :)

gokcegokce
22-05-2015, 22:58
Teşekkür ederim evet bir ziyaret borcumuz var sana. inşallah gelicez seni de bize bekliyoruz. Kuşlara biraz zaman vermek lazım yeni evlerine adapte olmaları için. Güzel öterler cidden. Akşam uykuları gelince de ninni söyler gibi öterek uyurlar. Keşke erkek sultan Limon da Çaki kadar güzel name yapabilse. Saldığın iyi olmuş kolay alışırlar odaya. Kafese girmede problem yapmıyorlardı zaten sana da zorluk çıkarmadıklarına sevindim. Bence iyi bir aile oldunuz. İnşallah bebekler de bu yeni aileye katılır. Sevgiler...

bay tömürcek
23-05-2015, 11:46
Nezaman isterseniz buyrun gelin ablacım ben de sizi ziyaret etmekten memnun olurum :) Kuşlarla aramız çok iyi sabah bi salıyorum yatak odasına 2 saat sonra gidiyorum kafeslerine oturmuşlar ben de kapatıyorum tekrar açıyorum belli bir süre sonra canları sıkılınca içeri giriyolar ;) Çabuk alıştık birbirimize inşallah yakın zamanda kalabalık bi aile oluruz :p

Tolga Özmeral
28-05-2015, 11:33
Merhaba sevgili muhabbet severler.

Bu da, yem kırmayı öğrenir öğrenmez evimize buyur ettiğimiz kuşumuz Boncuk limon. Kendisi, kuş yemi, dereotu ve kadife çiçeği dışında başka bir şey yemez.
2,5 senedir bizimle ve keyfi de gayet yerinde;

https://www.youtube.com/watch?v=KtAcQjy639g&feature=youtu.be

Bu arada, daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum. Kuşlardan anlayan bir dostum, "Kuşuna kadife çiçeği ver, eğer beğenir de yerse korkma, o kuş kolay kolay hastalanmaz" demişti.

Boncuk limon kadife çiçeğini, özellikle de tohumlarını çok sevdi ve biz bu güne kadar hiç neşesinin kaçtığını görmedik. Bunu da burada küçük bir bilgi olarak bırakmak istedim.

Bol cıvıltılı günler dilerim.

Milla
28-05-2015, 11:57

Bu da, yem kırmayı öğrenir öğrenmez evimize buyur ettiğimiz kuşumuz Boncuk limon. Kendisi, kuş yemi, dereotu ve kadife çiçeği dışında başka bir şey yemez.

Bu arada, daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum. Kuşlardan anlayan bir dostum, "Kuşuna kadife çiçeği ver, eğer beğenir de yerse korkma, o kuş kolay kolay hastalanmaz" demişti.

Boncuk limon kadife çiçeğini, özellikle de tohumlarını çok sevdi ve biz bu güne kadar hiç neşesinin kaçtığını görmedik. Bunu da burada küçük bir bilgi olarak bırakmak istedim.

Kadife çiçeğinin bir resmini paylaşsanız da aynı isimle bildiğimiz başka bir bitkiyi vermesek. Merak ettim, benim de iki tane muhabbetim var. Bir de çiçeğini mi veriyorsunuz, dalını mı?

Tolga Özmeral
28-05-2015, 12:53
Kadife çiçeğinin bir resmini paylaşsanız da aynı isimle bildiğimiz başka bir bitkiyi vermesek. Merak ettim, benim de iki tane muhabbetim var. Bir de çiçeğini mi veriyorsunuz, dalını mı?

Çiçeğini (https://www.google.com.tr/search?q=kadife+%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZPNmVerhGIG1sgG6-4DwBg&ved=0CBoQsAQ) veriyorum Sayın Milla.
Zahmetsiz ve kolay yetişen bir tür olduğu için bahçede (http://www.agaclar.net/forum/1369869-post58.htm) kolayca çimleniyor ve
7-8 ay çiçekli kalıyor.

Milla
28-05-2015, 14:00
Çiçeğini (https://www.google.com.tr/search?q=kadife+%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZPNmVerhGIG1sgG6-4DwBg&ved=0CBoQsAQ) veriyorum Sayın Milla.
Zahmetsiz ve kolay yetişen bir tür olduğu için bahçede (http://www.agaclar.net/forum/1369869-post58.htm) kolayca çimleniyor ve
7-8 ay çiçekli kalıyor.

Tamam çok teşekkür ederim. Aynı isimle bildiğimiz aynı çiçekmiş :) Banzen yörelere göre çiçek adları değişiyor yanlış bir şey vermek istemedim. Bir de dereotu hiç vermemiştim onu da deneyeceğim. Ben genelde dut dalı, asma dalı, tere, marul, domates, biber, salatalık veriyorum, Bazen de meyve. Bilgi için çok teşekkür ederim.

gokcegokce
30-05-2015, 10:35

Bu bilgiyi ben de ilk defa duydum, çok ilginçmiş. Paylaştığınız için teşekkürler. Bu arada oyun parkını kendiniz mi yaptınız? Çok yaratıcı olmuş, çok beğendim. Mubişinizle dha nice güzel yıllar dilerim.

Tolga Özmeral
30-05-2015, 10:47
Teşekkür ederim Sayın Gokcegokce.
Evet tüneği bahçede budadığım dut ağacının dallarından yaptım.

Gerçi biraz da mecburiyetten. Şöyle ki;
Kendisi kafes dışında sadece avize üzerinde duruyor başka bir yere gitmiyordu. Avizemiz de yemek masasının tam üstünde duruyor. Gübresi toprağa iyi gelse de çorbanın içinde pek hoş durmuyor :). Yemek yerken tabağımıza 2 kere bakmak durumunda kalıyorduk anlayacağınız :).

Tünek sayesinde 2 senedir avizenin yüzüne bile bakmıyor, rahatız.

hira
30-05-2015, 11:34
Kadife çiçeği şu bildiğimiz sarı ve turuncu renkleri ve kıvırcık yaprakları olan mı? Çok enteresan :o Çınar sadece mum çiçeğini kıtlıyordu arada.. Belkide evin içinde sadece mum çiçeği olduğundandır :)

gokcegokce
30-05-2015, 11:41
Teşekkür ederim Sayın Gokcegokce.
Evet tüneği bahçede budadığım dut ağacının dallarından yaptım.

Gerçi biraz da mecburiyetten. Şöyle ki;
Kendisi kafes dışında sadece avize üzerinde duruyor başka bir yere gitmiyordu. Avizemiz de yemek masasının tam üstünde duruyor. Gübresi toprağa iyi gelse de çorbanın içinde pek hoş durmuyor :). Yemek yerken tabağımıza 2 kere bakmak durumunda kalıyorduk anlayacağınız :).

Tünek sayesinde 2 senedir avizenin yüzüne bile bakmıyor, rahatız.

Biz de sultanlar kabloları kemirmeye ve evdeki mobilyalara zarar vermeye başladığı için yapmıştık ilk oyun parkımızı. Eşimin de ahşapla uğraşmak hoşuna gidiyor hep güncelliyor tünekleri. En son yaptığımız verisyon 3'ün en üstünde sıyrılmış dut dalı var. Kuşlar kemirmeye bayılıyor dut dalını. ;)

hira
01-06-2015, 16:48
Arkadaşlar, Çınar bugün uzunca bir aradan sonra (aşağı yukarı 20 gün kadar) 6. Yumurtayı da yapmış! Mayısın 15inde eşi gelmişti, şimdi bu yumurta diğerlerinin devamıysa neden bu kadar geç geldi? Yok sıfırdan başlıyorsak ben şimdi ne yapmalıyım.. Şuan her zamankinden daha çok yardımınıza ihtiyaç duyuyorum... Acil cevap lütfen! Bide dikkatimi çeken bi olay var o da şudur; bu yumurta diğerlerinden daha kücük ve sarımsı renkte.

hira
01-06-2015, 17:07
Aaaa şimdi okudum da, Çiftleştikten 10 sonra falan yumurtarlar yazıyor! Bunlar bir araya geleli 15 gün olduğuna göre bu yumurtada yavru mu var yani!

suara
05-06-2015, 14:38
Sn hira yumurta geldikten sonraki 7. Gün yumurtayı elinize alın telefon flaşı ya da fener tutarak içini kontrol edin ince damarlar görüyorsanız yumurta doludur. Tamamen sarı görüyorsanız boştur.

suara
05-06-2015, 14:41
Kontrolü yapar yapmaz nazikçe yerine koyun, uzun uzun tutulan ışık veya elde dışarıda bekletmek ısı geçişi dolayısıyla yumurtayı bozabilir.

hira
05-06-2015, 15:52
Sevgili Suara, Çınar ya da eşi, yumurtayı ertesi güne kadar çoktan yemişler.. Hangisi yedi bilemiyorum.

suara
05-06-2015, 21:13
Ah üzüldüm. :( Çınardan şüpheleniyorum önceden de vukuatlı olduğu için. Bu durum nasıl giderilir bilemedim Sn Hira, isterseniz faceden bir yazın muhabbet kuşu sayfasına önerileri olabilir.

hira
13-06-2015, 13:24
Çınar'la kankisi "Bıdık" bazan hiç anlaşamıyorlar. Bende o zamandarda kankiyi alıp kendi kafesine koyuyorum, kafeslerse ayrı odalarda oluyor çünkü yan yana ayrı kafeslerde olunca deli deli bağırışıyorlar (sanki aynı kafeste olunca cok anlaşıyorlarmış gibi :D ) Neyse.. Çınar yatak odasında kafeste.. Bıdık'sa salonda kendi kafesindeydi dün.. Balkon kapısını açık bırakarak dışarı çıktım dün sabah, geri geldigimde evde bi tuhaflık vardı. Çınar ötüyor ama Bıdık'tan ses yok!! Normalde diğer odadan karşılık verirdi.. Geldim salona, kafese baktım Bıdık yook! Kaynar sular indi kafamdan aşağı.. Allah'ım Yarabbim deli oldum o an! Bıdık'ın kafesinin kapısı çok kolay açılıyor.. Demek ki Çıktı gitti, ben sahibine ne diyeceğim diye düşündürken birde bakarsın Bıdık duvardaki çerçeveden aşağı bana bakıyor :o yakalarsın Bıdık'ı, bir sürü azarlarsın.. Bak Bıdık, şurda az bi zamanın kaldı, bizimle geçireceğin kalan günlerinde akıllı uzlu duracağına söz ver yoksa sana kıvırcıkta yok, salatalıkta! :o

hira
30-06-2015, 11:18
Merhaba arkadaşlar.. Çınar yine bi işler çeviriyor ama anlamıyorum.. Kafes tabanındaki gazeteyi parça parça ederek her tarafı darmadagın etti. Son 2 gündür de hem kafesin alt kısmında, sanki altında yumurta varmış gibi oturuyor.. Yumurtlayacak desem, önce de yumurtladı ama böyle yapmadı, iner yumurtlar ve tüneğine çıkardı. Gögüs kısmı her zamankinden farklı, şiş duruyor azcık? Eşim her zaman ilgilenmez, ara ara bakar ne yapıyorlar diye.. Dün bakar bakmaz o da dedi, bu gene bi işler çeviryor, yumurtlayacak gibi sanki dedi.

hira
03-07-2015, 14:33
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.. Yukarıda bahsetmiştim, Çınar'ın tuhaf hallerinden.. O hareketlere hala devam ediyor, hep kafesin dibinde duruyor, kanatları düşük vaziyette.. Okuduklarıma bakarsak, yumurtlamak üzere olan kuşların kanatları düşermiş.. Ben şimdi ne yapacağım? Yuva alıp taksam mı? Daha evvel yumurtladığında böyle yapmıyordu, şimdi neden kafesin altında bekliyor olabilir? Kuşlar yumurtlamadan önce yuvada zaman geçiriyorlarmı?

gokcegokce
03-07-2015, 16:16
Bacaklarının arasında şişlik var mı Hiracım? Bana da yumurtlayacak gibi geldi. Marul, salatalık gibi yeşillikler ver. Kalamar kemiği ve yumurta maması da takviye eder canım. Eşiyle arası nasıl? Yumurta döllenmişse yavrunuz çıkar yumurtladıktan 3 hafta sonra. Endişelenme burdan yardımcı olmaya çalışırız. Sevgiler.

hira
03-07-2015, 16:50
Evet şişlik var gökce, eşiyle arası şöyle, bu sürekli onun peşinde, eşi ise sürekli kaçışta..

hira
03-07-2015, 17:14
Gökçee! Çınar yumurtlamış!

gokcegokce
03-07-2015, 19:56
Hadi hayırlısı Hiracım. Ama boş olabilir yumurta yine. Eşi olan kuş genç mi? Yoksa anne olmak için yanıp tutuşan Çınardan kaçmazdı. Bir de ahşap bir yuva ve içine talaş koysanız güzel olur canım. Kolay gelsin.

hira
04-07-2015, 17:37
Yuva alıp az evvel taktım gokce, Çınar'ın çok ilgisini çekti, korkuyor ama uzaktan uzaktan gagasıyla yoklamaktanda alıkoyamıyor kendini... Korkusunu yenip bugün yuvaya girer sanıyorum, git gide daha cok yaklaşıyor.. Hatta şuan girdi :) Yumurtayı alıp yuvaya koyacakmıyım? Yumurtaya dokunursam sonra onu evlatlıktan reddedermi? :o

suara
04-07-2015, 23:03
Yumurtayı koyun yuvaya bakmak isterse kırmaz ya da dısarı atmaz muhtemelen. Ama olumsuz bir sonuca da hazır olun sevgili Hira.

Ben yumurtayı kafeste bırakmamak taraftarıyım yuvayı bir an önce tanısın çınar.

Keşke bu yuvalık meselesini konuşmuş olsaydık ben yuvalıgı vardır diye düşünüyordum, olmadığını anlamamışım. Yuvayı takmış olsaydık bu kadar çok yumurta kırıp harcamazdı beden olarak da hırpalanmazdı diye tahmin ediyorum. Ama olsun geç olsun güç olmasın.

Sevgiler ;)

gokcegokce
04-07-2015, 23:26
Bence de yumurtayı yuvaya almak lazım. Ben kaşıkla koyardım elin değmemiş olur böylece. Sonraki yumurtaları zaten yuvasına yumurtlar Çınar. Talaş da koydun umarım içine. Ben hamster talaşı kullanıyorum. Bir paket epey idare ediyor zaten. Sen fazla koy, Çınar ayarlar miktarını. Fazlayı gagasıyla atar dışarı. Çok zevkli oluyor yuvasıyla ilgilenmesini izlemek. Kolay gelsin...

hira
04-07-2015, 23:27
Ben bu konuda hiç bilgi sahibi degilim suara :) Ne yapmam gerektiginide bilemiyorum, sizlerden aldıgım cevaplar dogrultusunda hareket ediyorum. Yuvayı aldıgım yerde, tabana kuş kumu ser dedi adam, bende oyle yaptım. Çınar yuvaya girdi, sağı solu inceledi, ama durmadı çıktı.. Bu arada ben yumurtaya hala dokunmadım, sabah yuvaya koyuyorum o zaman? Uzun bir aradan sonra bu yedinci yumurtası ve hala yumurtlayacak eminim, çünkü hala şişlik var... İnşallah bebeklerimiz olurr :)

hira
04-07-2015, 23:30
Lütfem buraya sık sık bakmaya çalışın.. Elim ayağım karışıyor yoksa :o

YeniGine
05-07-2015, 00:25
aaa sevgili hiraa ben neler kaçırmışım, demiştim Çınar Hanım diye ve yumurtlamış, yavrusu olacak inşallah. Yanlış anlamadım sanırım Çınar yedi yumurta mı yumurtladı? Hay Allah şimdi ben de hem heyecan yaptım, hem de şaştım. Haydi Çınar'a rastgelsin inşallah o zaman.

hira
05-07-2015, 03:28
Evet YeniGine abla, Çınar hanım dedin, gercektende öyleymiş :o Evet bu 7. Yumurta ama daha evvelki 6 yumurtayı bi güzel yedi :)

lusoari
05-07-2015, 16:56
Hadi hayırlısı, er ya da geç Çınar'da anne olacak buna inanıyorum. :)

hira
06-07-2015, 23:27
Sevgili gokce, söyledigin gibi kaşıkla yuvaya koymuştum dün yumurtayı. Bugün evde yoktum ve döndüğümde Çınar 2. Yumurtayı yuvaya yapmıştı ve kendiside yuvadaydı, ama okuduklarıma göre bu aşamada kuşlar sadece tuvalet ihtiyacını gidermek icin yuvadan çıkarlarmış, fakat Çınar öyle yapmıyor, canı istediginde kafeste, diger zamanlarda yuvada duruyor? Anlamadım gitti arkadaş.

YeniGine
06-07-2015, 23:44
Çok bilmem fakat, daha çok kumrulardan gördüğüm, anne yuvada otururken tuvaletini de yuvaya yapıyor. Karnını doyurmak, su içmek için yuvayı terkediyor. Önemli olan şu anda Çınar'ın yuvada oturuyor olması bence sevgili hira.

:) İnşallah bekliyoruz 'Bir inceden cik cik sesi duydum, yuvaya baktım kiii Çınar'ın yavrusu olmuuş' diye anlatmanı, inşallah!..

gokcegokce
07-07-2015, 10:17
Canım kimi kuş sadece yumurtluyor ama yatmıyor. Benim sultan papağanım öyle malesef. Yumurtluyor ama kuluçkaya yatmıyor. Ancak daha yumurtlayacağı için de yatmıyor olabilir. Yumurtlaması tamamlanınca yatar belki. Bir kaç gün daha bekle bakalım napacak. Kolay gelsin canım.

hira
07-07-2015, 10:48
Az evvel Çınar ve Bıdık'ı ilk kez çiftleşirken gördüm! Yumurtalar boş degil mi yani şimdi?

gokcegokce
07-07-2015, 12:49
Harika yumurtalar dolu olacak demektir bu. :) Bu evrede fazla meraklı olmamak, özellerine saygılı olmak ve her gün yumurta maması ile beslemek gerek. Kolay gelsin...

hira
08-07-2015, 11:01
Çook meraklıyım valla gokce'cim yaa :( Kendimi tutmaya çalışıyorum ama bakıyorum ara ara. Bu arada az evvel 3. Yumurtayıda gördüm :) Çınar devamlı yuvada, kısa süreliğine çıkıp tekrar giriyor. Eşte cok meraklı, gidip gidip kafasını yuvaya sokuyor, Çınar bazan kovuyor.. Çınar'cık çok güçsüz kaldı, cılızlaştı ve çirkin kuş oldu :( :( Az önce salatalık verdim, serin serin çok hoşuna gitti, yedi ve dogru yuvaya. Blrazdan mama yapıcam.. Peki ben kafesi nasıl temizleyecegim? Boc götürüyor valla.

gokcegokce
08-07-2015, 20:29
Canım temizlemiceksin maalesef. Yavrular çıktığında da iki ya da üç defa. Ayaklarında pislik olmamasına dikkat edeceksin. İstisnasız her gün yumurta maması yapıp vereceksin. Salatalık, marul, biber de eksik etme. Yumurta yazın kokabilir onu temizleyeceksin. Kafesin dibine de kuş kumu serpebilirsin koku için. Başka önerisi olanlar da yazarlar zaten. İşin çok yani, kolaylıklar dilerim. :)

hira
08-07-2015, 20:48
Oo temizlik olmaması kötü. Mamamızı yedik afiyetle. Mamanın kalanını buzdolabına koydum ama yarında verebilirmiyim gokce? Birde şöyle bir durum var, kafesin biçiminden dolayı yuvayı olması gerektiği gibi düz takamadım, yuvanın tavanı zemin oldu yani, zavallı Çınarcık dışarıyı rahat göremiyor :(

gokcegokce
09-07-2015, 12:45
Maaşallah canım damat da pek bir yakışıklıymış. Yavrular ne renk olur merak ettim şimdiden. :) Canım yuvanın dibini incelediysen hafif bir çukur görürsün. O çukur yumurtaların birlikte durmasını sağlar. Yavru çıktığında da ayaklarının düzgün olmasına yardımcı olur. O nedenle gereklidir. Ama öyle koyduysan öyle kalsın bakalım. Bir daha ki kuluçkaya düzeltmeni tavsiye ederim. Çınarın bakınma olayına pek ihtiyacı yok kuluçkada merak etme canım. O delik esasında eşinin Çınarı ve daha sonra da yavruları besleyebilmesi için. Ne güzel değil mi? Muhabbet kuşlarında erkekler de evde beslenme sorumluluğu alıyorlar. Mamayı buzdolabında saklıyorsan verebilirsin tabi. Keyifle yiyorlar bu onları güçlü yapıcak. Vitamin takviyesi de yapabilirain canım ayrıca. Zahmetli ama bir o kadar da keyifli bir iş onlara evimizi açmak. Sevgiler...

TreeKing
09-07-2015, 13:05
her yumurtanın döllenmesi için her bir ara çifleşmeleri gerekiyor diye biliyorum benim kuşlar bir ara yumurtlamıştı, 5 tane yumurtanın biri dolu çıkmıştı sadece.

hira
09-07-2015, 13:25
Damadı baştan beri sevmedim açıkcası ama kızımın hatrına napayım gökce, kızım seviyor :o :o Yavruların ne renk olacagını bende çoook merak ediyorum.

TreeKing, eşimde öyle tahmin etti ama nasıl olacak o şimdi? Çınar heep yuvada.

Bu arada yumurta sayımız 4 oldu :)

TreeKing
09-07-2015, 18:28
onlar gene çiftleşecek arayı bulurlar isterlerse, eğer oturma odasında filansa ekstradan bir tülü de üstüne geçirmek gerekiyor kafesin, tabii bir tarafı açık kalacak şekilde, onlarında kendilerine göre özel saydıkları şeyler var, sürekli gözler üstünde olunca yani bunun farkında olunca durgun kalma olasılıkları artıyor bunu gözlemlerinden tecrübe ettim, hem olası kanat çırpma faaliyetlerinde kafeste tüylerin dışarı çıkmasını bu tül daha da aza indirgeyecektir.

Yumurtalar çiftleşme yoksa boş çıkar diye biliyorum, en temel örnek horozun sürekli tavuklarla çiftleşmesi, buna göre bu kuş türünde de aynı şey olmalı ki dolu yumurta olasılığı artsın.

gokcegokce
10-07-2015, 13:40
Hahaha ilahi Hiracım çok kaynana gördüm seni. ;) Sayın TreeKing'e katılıyorum. Genelde sen yanlarında değilken rahat olurlar ve çiftleşirler. O nedenle fazla rahatsız etme demiştim zaten. Bizim sultan 3 yumurtanın 2 sini kırdı yine. 1 taneye de ara sıra yatıyor. Ama bu ara fazla çiftleşmemişlerdi. Herhalde boştu o ikisi. Ben seslerinden anlıyorum yoksa başka odadalar rahatsız etmeyeyim diye. Hayırlısı bakalım ilk hangimiz bebişlere kavuşucaz Hiracım. Sevgiler...

hira
11-07-2015, 20:12
Yumurta sayımız 5 olmuş :)

Vallahi damadı sevmedim gokce'cim. Çok soğuk ve uzak bir kuş. Gerçi sadece bana uzak duruyor, anlıyor sanırım tarafımdan sevilmediğini :) Mama yapıp verdigimde deli gibi yiyor. Çınar'ı bugün mama yerken görmedim, sanırım eşi onu besliyor?? Eş sürekli yuvaya girmeye başladı şu günlerde..

Çınar yuvada sürekli takır tukur bişeyler yapıyor, sesler çok uzun sürüyor, galiba yumurtalarla ugraşıyor.

İnşallah torunlara hayırlısıyla kavuşuruz :)

gokcegokce
11-07-2015, 22:55
Yumurtaların eşit ısıda olmaları için çeviriyordur. Eşinin beslemesi iyi, yavru beslenmesine de yardımcı olacaktır. 5 yumurta iyi ilk eşli kuluçka için. Sen mamayı ihmal etme canım. İnşallah kavuşuruz ama benim pek umudum yok yine. Zaten hamilelik ilerledikçe kuşlarla ilgilenmek zorlaşmaya başladı. Benden daha iyi bakacak birilerine sahiplendirmeyi düşünmeye başladım. Hayırlısı...

hira
13-07-2015, 15:46
Tam 10 dakika önce kafesten gelen feryat figan sesler üzerine bir gittim baktım gözlerime inanamadım arkadaşlar.. Çınar eşini yere yatırmış, eşin ağzı burnu kan revan içinde deli gibi saldırıyor hayvana. Hemen kafesleri ayırdım, yavruluğa baktım, bazı yumurtalar kırık, az evvelde bir tanesini dışarı attı Çınar. Neden böyle oldu anlamadım, yumurtaları kıskanmış olabilirmi? Son günlerde hep yuvaya giriyordu eşi.

Zavallı şu an kendi kafesinde el ayak kan içinde uyuklar gibi duruyor, tüylerini kabarttı hareketsiz kaldı oylece. Ben napıcam şimdi? Sahibine ne diyecegim? Vahşi Çınar!

hira
13-07-2015, 15:55
Hani bazen uyurken kafalarını çevirip sırtlarına gömüyorlar ya, aynı o şekilde uyuyor Bıdık, tüylerini kabartmış, derin derin nefes alıp veriyor.. Şu durumu bir atlatalım hayırlısıyla, gönderecegim galiba sahibine.

gokcegokce
13-07-2015, 22:48
Allah allah ilk defa böyle bir olay duydum, yaşamadım hiç. Kanama durduysa bir sıkıntı olmaz canım endişelenme. Çok geçmiş olsun. Vitamin ve yumurta mamasını eksik etme, kaybettiği kanı kazansın Bıdık. Aynı kafese de alma ikisini bir daha. Umarım bu konuda tecrübe sahibi biri vardır. Ben de merak ettim neden böyle olduğunu. Nazar değdi çiftimize galiba. :(

hira
13-07-2015, 23:12
Gökce'cim, hem çok korktum hemde şaşrıdım kaldım. Tamam Çınar öyle sakin, uysal bir kuş değildi ama bu kadarını da beklemiyordum. Olayın şokunu atlatınca yem falan yedi Bıdık, ama halen sessiz duruyor, normalde çenesi durmazdı, kendi kendine söylenir dururdu ama çıtı çıkmıyor :( Bu fotografı eklememin mahsuru varmı bilmiyorum ama durumu en net bir şekilde gösterebilmem için gerekliydi.

suara
14-07-2015, 00:12
Hira geçmiş olsun kıyamam.. :( Bazı dişiler saldıgan tutum sergileyebiliyorlar malesef. Kanama devam ederse pamuklu çubukla oksijenli su tatbik edin. Açık yara görünen kısımlara ince bir kat vazelin sürebilirsiniz. Ama kuş çok çırpınacak olursa enfeksiyon riskine rağmen kendi haline bırakmanızı tavsiye ederim önemli olan daha da güç kaybetmemesi.

Kafesleri birleştirmeden önce face muh. kuşu sayfasındaki üretici arkadaşlardan bilgi alın emi, durumu detaylı ve aşama aşama anlatın zannediyorum gerekli yönlendirmeyi yaparlar.

Keşke yardımcı olabilseydik. Kendimden de biliyorum böyle kriz zamanlarında tez elden bir fikir almak kuşlara olduğu kadar bizzat size de ilaç gibi gelir.

Tekrar geçmiş olsun.

hira
14-07-2015, 01:18
Suara, ayağında yara var ve yüzü bu halde. Ben facebook kullanmıyorum. Ne yapacagımı bilemedim gerçekten de. Çınar çok saldırgan oldu. İnşallah birşey olmaz bu zavallıya. Sabah kalkıp ölü bulmaktan korkuyorum. Bizim çatlak ta almış çatlak yumurtalarını kuluçkaya yatıyor hala!

YeniGine
14-07-2015, 01:22
:( Sevgili hira bence artık akışına bırak lütfen. Çınar Hanım seni de, Bıdık'ı da fazlası ile hırpaladı.
Sen şimdilik Bıdık'ın son durumu ile ilgilen. Öncelikle onu çözümle. Sonrası artık Allah kerim...

hira
14-07-2015, 01:29
Zaten hep akışına bırakmıştım ablacım, benim bir beklentim yok, yavru falan istemiyorum ama Çınar ısrarla yumurtlamaya devam edince yavru yapacak herhalde diye taktım yuvayı. Bıdık'ın bize geliş macerasıda öyle oldu diyebilirm, görümcem dogum yapmak üzereydi ve kuşu birine bırakmayı düşünüyordu gecici süreligine ve maalesef o kişi ben oldum :( yani olaylar hep bir birini kovaladı. Arık kafesleri hiçbir şekilde bir olmayacak, şu durumu atlatır atlatmaz sahibine yolluyorum Bıdık'ı

YeniGine
14-07-2015, 01:36
:( Gerçekten yoruldun, yoruldunuz. Valla Çınar Hanım okudu canınıza.

Ama var ya valla; 'Bizim çatlak ta almış çatlak yumurtalarını kuluçkaya yatıyor hala!' demişsin ya, bravo Çınar'a azimli kerata, gözümün önüne geldi; hem Çınar'a, hem de sana güldüm...

A_NOMAD
14-07-2015, 02:04
...çatlak yumurtalarını...

Benim bir teorim var!

Sizin Bıdık bence Çınar'ın yumurtalarını kırdı (kuş olabilir ama o da gördü sonuçta Çınar'ın çiftleşmeden önce yumurta yapmaya başladığını ve o yumurtaların içinde kendi genlerini taşımayan yavrular olması ihtimali var) ve Çınar bu nedenle kendisine saldırdı, yumurtalarını korumak için... Helal olsun Çınar'a :)

Bu durumda suç Çınar'ın değil, Bıdık'ın oluyor :mad:

Dişi, erkeğe şiddet gösteriyorsa mutlaka haklı sebepleri vardır...

Limonik
14-07-2015, 06:33
Sevgili hira öncelikle geçmiş olsun. Çok yakın bir dostumun başına aynı olay gelmişti. Sevgili A_NOMAD'ın dediğine benzer bir sebepten hem de...
Erkek kuş yuvaya girip dişiyle çiftleşmek istemiş. Dişi reddedince ise erkek kuş iki yumurtayı kırmış (Çınar da pekala reddetmiş olabilir o kadar yumurtladıktan ve kuluçkaya yattıktan sonra). Zannedersem ya sinirden ya da dişiyi yeniden çiftleştirmek için.. Yumurtaları kırılan dişi ise erkeğe saldırmış. Zor ayırmışlar. Erkek kuşun gagası, burnu ve bir ayağı çok kötü durumdaymış. Kavga sonrası ise dişi dayak atarken zarar gören yumurtaları yuvadan atmış.
2 yavrusu olmuş. Yavrulara tek başına bakmış. Yavrular uçmaya başlayınca bir gün dişiyi kafeste tutup, erkeği salmışlar yavrularla tanışsın diye... Erkeğin ilk işi yavruları gagalamak hırpalamak olmuş. Sonra gönderildi tabii...

Yani belki Çınar'ı boşa suçluyorsun. Çınar'ın anne olma isteği çok kuvvetli. Bıdık çiftleşmek için bir iki yumurtaya hasar verdiyse Çınar Hanım Allah yarattı demeyip dövmüş olabilir Bıdık'ı...

hira
14-07-2015, 08:59
Evet arkadaşlar dogru tahminleriniz. İlkinden sonra defalarca gördüm çiftleştiklerini, dün ise Bıdık'ın yaklaşıp, Çınar'ın kaçarak yuvaya girdiginide hatırlıyorum. Bıdık hep yuvadaydı son günlerde. Ara ara sesler yükseliyor, Çınar'da kovuyordu onu.

Az önce yuvaya baktım, Çınar hala yatıyor, 3 yumurtadan biri çatlak, birini zaten dün aşağı atmıştı, bir yumurta ortadan ikiye bölünmüş halde yuvada duruyor ve yuvanın içi tüylerle dolu, kavga orda başlamış belli ki. Bu arada Çınar'ın kafasıda hafif kelleşmiş :o

Bıdık'sa şoku atlatmış, çene yine düşük... Cak cakk cakkk... Parmagımı uzattım, kemiriyor herzamanki gibi. Kendine gelmiş..

Bunun Çınar gibi yıkanma huyu yok, su koysam yıkanmaz. Nasıl gitcek o kanlar.

hira
14-07-2015, 09:08
Şu an böyle yan yana kafeslerde bakışıyorlar :)

gokcegokce
14-07-2015, 12:54
Çok geçmiş olsun tekrar Hiracım. Ben de katılıyorum, yumurtaları Bıdık'ın kırabileceğine. Bizim erkek sultan da yapıyor aynısını, Allahtan dişinin anne olma isteği Çınar kadar değil de saldırı gerçekleşmiyor. O nedenle ben bu tabloyla karşılaşmamıştım hiç. Kıyamam Çınar'a, ben de şu an onun psikolojisinde olduğum için direkt empati yaptım. Bebeğime zarar verecek herkesi parçalayabilirim yani. Ayrı kalmaları ikisi için de iyi sanırım şu durumda. İkisinin de iyi olduğuna sevindim. Sen yine de elinden gelen ortamı sağladın onlara, için rahat etmeli bence. Anlaşmaları kadar anlaşamamaları da doğal bir durum. Nice kuş evlerde yalnız yaşayıp bir eş istemiyle ölüyor. Sen Çınar'a başka kuşların erişemediği imkanları sağladın. Çınar senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. Sevgiler canım.

hira
14-07-2015, 13:24
Yüreğime su serptin gokce :) Şuan ikiside iyi. Yemlerini sularını verdim, kayınvalideme geldim.

Limonik
14-07-2015, 15:57
Evet arkadaşlar dogru tahminleriniz. İlkinden sonra defalarca gördüm çiftleştiklerini, dün ise Bıdık'ın yaklaşıp, Çınar'ın kaçarak yuvaya girdiginide hatırlıyorum. Bıdık hep yuvadaydı son günlerde. Ara ara sesler yükseliyor, Çınar'da kovuyordu onu.

Az önce yuvaya baktım, Çınar hala yatıyor, 3 yumurtadan biri çatlak, birini zaten dün aşağı atmıştı, bir yumurta ortadan ikiye bölünmüş halde yuvada duruyor ve yuvanın içi tüylerle dolu, kavga orda başlamış belli ki. Bu arada Çınar'ın kafasıda hafif kelleşmiş :o

Bıdık'sa şoku atlatmış, çene yine düşük... Cak cakk cakkk... Parmagımı uzattım, kemiriyor herzamanki gibi. Kendine gelmiş..

Bunun Çınar gibi yıkanma huyu yok, su koysam yıkanmaz. Nasıl gitcek o kanlar.

Olay açıklığa kavuştu, Çınar da aklandı :) Bıdık birkaç kere dediğine göre kovulmuş, o güdüyle yumurtalara hasar verdi ve anne Çınar'ı delirtti kesin...

Çınarcığın hiç sağlam yumurtası kalmadı mı? Annelik duygusu çok kuvvetli yavru büyütmek istiyor güzel kız

hira
16-07-2015, 19:14
Olay açıklığa kavuştu, Çınar da aklandı :) Bıdık birkaç kere dediğine göre kovulmuş, o güdüyle yumurtalara hasar verdi ve anne Çınar'ı delirtti kesin...

Çınarcığın hiç sağlam yumurtası kalmadı mı? Annelik duygusu çok kuvvetli yavru büyütmek istiyor güzel kız

Şuanda 4 yumurta var, yuvadan attıgı çatlak olanı degilse, yuvadakilerin biri çatlak. O gün yumurtaların biri tamamen parçalanmış, biri çatlaktı. Çınar o günden sonra 1 tane daha yumurtladı ve hala popo kısmı şiş! Yarın yumrtlayacak belli.. Adını 'bayram' koyarım onun :o :o Çınar hala yuvada, kafesler yan yana ama ayrı. Eş aynı kafesteyken seslendiğimde Çınar yuvadan çıkmıyordu ama az evvel 'aşkımm yavruumm' diye bagırdıgımda yuvadan fırlayıp bana en yakın yere gelerek tellerden tutundu ve onu sevmeme izin verdi.. Sonra gidip koltuga oturdum ve tekrar seslendim, Çınar yine yuvadan çıkıp bana dogru baktı :)

hira
16-07-2015, 19:22
Bunlar az önceki fotograflar.

Elma, irmik, yumurta ve bisküvi.

hira
29-07-2015, 17:18
Şimdi mesaj tarihlerini bi gözden geçirdimde, bizim yumurtalar boş galiba arkadaşlar? Yanlışım yoksa ilk yumurta 1 haziran, 2. İse 5 temmuz tarihli. Son yumurtanın üzerine 25 gün geçmiş. Şu zamana kadar çıkmış olmaları lazımdı? Tabii kırılan ve çatlayan yumurtalar öncekilermi yoksa sonrakilermi bilemiyorum.

Emineyyüp
30-07-2015, 12:59
2 saat önce eşimle birlikte Hacı Bayram-ı Veliye gitmek için niyetlendik.Hemen atlayıp eşimin kurumuna gittim taksiden iner inmez bu yavruyu farkettim .Eşime gösterdim hemen onu alıp doğru evin yolunu tutuk. Gözü ve başı yaralı yaşar mı bilmiyorum yıkadım kurutum suyunu yemini verdim .Ama yazık hiç kıpırdamıyor iyileşirse onu doğal yaşamına bırakacağız iyileşir mi ki ya da ne yapmalıyım iyileşmesi için?:(

Emineyyüp
30-07-2015, 13:00
Bu da yaralı olan gözü

Mücevher Çalısı
30-07-2015, 13:46
Güvercin (http://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/7890.htm) sanki yaralı yavrucak?
Gözü önemli derecede yaralıysa mümkünse bir veterinere gösterin diyeceğim.

Emineyyüp
30-07-2015, 14:14
Güvercin sayfası olduğunu bilmiyordum.Onun için buraya yazdım en uygun sayfa bu diye kusura bakmayın

Mücevher Çalısı
30-07-2015, 14:18
Kusur değil canım ne kusuru. Ben de zor buldum valla :)
Sadece orada belki faydalanabileceğin bilgiler bulabilirsin diye düşündüm...

Emineyyüp
30-07-2015, 14:33
Kusur değil canım ne kusuru. Ben de zor buldum valla :)
Sadece orada belki faydalanabileceğin bilgiler bulabilirsin diye düşündüm...Teşekkür ederim;);) şimdi durumu iyi kendine geldi.Yaralı gözüne baktım sadece göz kapağı yaralı gözün içi iyi durumda ama yine de açamıyor .:o

YeniGine
30-07-2015, 23:39
Sevgili Emineyyüp sanırım güvercin daha yavru. Çok iyi etmişsiniz almakla isterseniz mümkün ise bir veterinere götürün. İnşallah iyileştirip, uçtuğunu görürsünüz...

Emineyyüp
31-07-2015, 07:01
Sevgili Emineyyüp sanırım güvercin daha yavru. Çok iyi etmişsiniz almakla isterseniz mümkün ise bir veterinere götürün. İnşallah iyileştirip, uçtuğunu görürsünüz...Teşekkür ederim .Şimdilik durumu çok daha iyi iştahı açıldı veterinere inşallah götüreceğiz

hira
01-08-2015, 08:09
İnşallah bekliyoruz 'Bir inceden cik cik sesi duydum, yuvaya baktım kiii Çınar'ın yavrusu olmuuş' diye anlatmanı, inşallah!.. Arkadaşlaarrr! Yavrulardan biri çıktı :) Aynen söyledigin gibi oldu YeniGine ablacımmm çok mutluyum :)

Emineyyüp
01-08-2015, 08:28
Hayırlı olsun sevgili Hira:p

Jakin
01-08-2015, 08:31
Arkadaşlaarrr! Yavrulardan biri çıktı :) Aynen söyledigin gibi oldu YeniGine ablacımmm çok mutluyum :)

Sevgili Hira gözünüz aydın, fotoğraflarını ne zaman görebiliriz? Tabi fotoğraf çekmek zarar veriyor olabilir, bilemiyorum. Sağlıkla uçtuğunu görmeniz dileğiyle.. :)

hira
01-08-2015, 08:41
Teşekkür ederim Emineyyüp :)

Jakin, teşekkür ederim :)

Şu an anne yaklaştırmıyor ve yuvadan çıkmıyor :) Fotograf çekmek yasak, görüntü vermiyorlar :) Zaten şu aşamada benimde kafese pek yaklaşmamam lazımmış. Rahatsız etmemek icin.

Laleci_03
01-08-2015, 09:23
Haydi gözün aydın Hira ablam, bütün süreci sessizce takip ediyordum, ben de mutlu oldum vallahi ;) inşallah sağlıklı, sıhhatli büyür yavrumuz :D

melis inanc
01-08-2015, 09:59
Hira hanim anane olmussunuz Tebrikler yavru kusunuzu Güle güle büyütün :-)

hira
01-08-2015, 10:18
Çokk kücük buu :) vık vık edip duruyor Allah'ım napcam benn :) Kursağı şişikse karnı doymuştur yazıyor, baktım Çınar doyurmuş galiba :) Uuu babasına benzeyecek bu, çok geveze :o

Limonik
01-08-2015, 10:32
Sevgili hira gözünüz aydın. Dört gözle güzel haberleri bekliyordum inanın çok sevindim. Çınarcık sonunda anne oldu :)

hira
01-08-2015, 11:02
Sevgili hira gözünüz aydın. Dört gözle güzel haberleri bekliyordum inanın çok sevindim. Çınarcık sonunda anne oldu :)

Teşekkürler Limonik :) Evet azmiyle başardı Çınar :) Dün akşam eşim 'yumurta çatlak' dedi, bende sarsıldı kırıldı diye umursamadım, zaten normalde en fazla 21_22 gunde yavrular çıkması gerekirken neredeyse 1 ay oldu ses seda yoktu ve ben ümidimi kaybetmeye başlamıştım. Sabah uyandım (yatak odamda kafesler, çünkü diğer odalar çok esiyor, hep camlar açık akşama kadar) İnce ince vıcırtılar gelince hemen kafese koştum, Allahım ne göreyim! Tipsiz, cılız, sırt üstü yatan sakız kadar bi yaratık :)

Mücevher Çalısı
01-08-2015, 11:32
Bu güzel habere ben de çok sevindim:p

Adını sakız mı koysak -bana ne oluyorsa sahiplendim buralardan-:)

Mücevher Çalısı
01-08-2015, 11:43
Gözünüz aydın Sevgili hira, inşallah sağlıklı bir şekilde büyür yavrucak(lar). Tek bir tane mi acaba, başka sağlam yumurta kalmış mıdır?

hira
01-08-2015, 13:52
Gözünüz aydın Sevgili hira, inşallah sağlıklı bir şekilde büyür yavrucak(lar). Tek bir tane mi acaba, başka sağlam yumurta kalmış mıdır?

Teşekkür ederim mücevher çalısı :) 3 tane daha sağlam yumurta var :)

Milla
01-08-2015, 14:25
Arkadaşlaarrr! Yavrulardan biri çıktı :) Aynen söyledigin gibi oldu YeniGine ablacımmm çok mutluyum :)

Gözün aydın sevgili hira, çok şükür en sonunda yavru oldu :)

hira
02-08-2015, 12:24
Tutamadım kendimi :o

Jakin
02-08-2015, 12:28

Ah bebecik.. Pek de minik.. Allah korusun.. :)

Emineyyüp
02-08-2015, 12:57
Tutamadım kendimi :oAman Allah'ım nasıl bir güzellik nasıl inanılmaz bir mucize ;)Rabbim onu korusun

YeniGine
02-08-2015, 16:19
:) Hep birlikte gözümüz aydın, çok şükür Çınar Hanım anne oldu. Valla çok sevindim sevgili hira'm.

:D Gerçekten de sakız gibiii, çok tatlııı...

bisnev99
02-08-2015, 17:43
Scindapsus pictus (Argyraeus) (Pothos sarmaşığı) (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/14344.htm)

Bu bitkinin muhabbet kuşuna zararı varmıdır sizce?

Milla
02-08-2015, 18:48

Ay bu çıplak :)

Laleci_03
02-08-2015, 19:36

Aayy çirkin şey seni :p Güzelleş, süslen püslen öyle gel bir dahaki sefere :D ne kadar da küçücük ya, Allah Allah! :rolleyes:

Milla
02-08-2015, 20:15
Aayy çirkin şey seni :p Güzelleş, süslen püslen öyle gel bir dahaki sefere :D ne kadar da küçücük ya, Allah Allah! :rolleyes:

Yok ya çok şirin, hemen bir iki günde giyinir zaten zavallım. Kardeşleri çıksın, onlar kafalarını bu ilk çıkanın altına sokacaklar. Garibim yumurtaların altına sokuyor başını. Daha gözleri açılmadı ya :)

Limonik
02-08-2015, 21:54
Çok tatlı bayıldım ;) diğer yavruları da bekliyoruz :)

hira
02-08-2015, 23:30
Misafirlikten az evvel geldik ve 2. Yavruyuda gördümmm :)

YeniGine
02-08-2015, 23:42
:) Maşallah maşallah!..

suara
03-08-2015, 07:54
Sevgili Hira

Maşallah maşallah maşallah ;)

Tebrikler çok güzel bir görüntü bu çok :)

Hazır bebişi de gördük, ben anlayışınıza sığınarak bir iki şey söylemek istiyorum.

Her gün aynı saate ve günde sadece 1 kere yuvayı kontrol edin Çınar sizin periyodunuza alışsın ve stres yapmasın. Stes yaparsa biraz gergin zamanlar da geçirdiği için yavrulara olan tutumu değişebilir.

Aşağıda kullanacağım amiyane tabirlerden dolayı şimdiden özür dilerim ama en rahat ifade edebileceğim şekilde yazacağım.

Kontrol etmeniz gereken ilk şey yavruların hareketli olup olmadıkları ikincisi ise gaga ve popolarında kurumuş dışkı ve besleme sıvısı bulunup bulunmadığı. Minicik gaga kurumuş kusmukla kapanabilir (ben 1 yavruyu bunan kaybettim :( ) nefessiz kalmazsa aç kalır Allah korusun. Popoda kuruyan dışkı ise bebişin kendi dışkısını vücuttan atamayıp çatlamasına yol açabilir. Ama gaga ya da poposu tam kapalı ve katı görünmüyorsa müdahale etmemize gerek yok. Eğer gerektiğine kanaat getirirseniz geciktirmeden ılık su ve kulak çubuğu ile hassasça temizlik yapabilirsiniz. Ilık su, kalıntıların kolayca yumuşamasını sağlayacaktır. Yalnız yavrunun bedeninin ıslanmasına izin vermemelisiniz vücut ısıları çok çabuk düşer bu sıcaklara bile. Yavru üşürse ölümle sonuçlanma riski çok yüksek.

Sizin çok iyi ve bilinçli bir sahip olduğunuzu bildiğimden yavruların yavrularını bile göreceğinize inanıyorum ;)

Kolaylıklar dilerim, sevgiler ;)

hira
03-08-2015, 08:07
Teşekkür ederim Suara :) Çekinmeden, ne söylemeniz gerekirse ve hangi uslup kolayınıza gelirse öyle anlatın lütfen. Tecrübeleriniz benim için altın değerinde, zira bazen ne yapacağımı bilemiyorum :o Yavruların hareketliliğine dikkat ediyordum ama diğer söylediklerinizi hiç düşünememiştim. yavrular şu an iyi, hareketli ve gevezeler :) Keşke kavga etmeselerdi, o kırılan yumurtalara yazık oldu :(

hira
03-08-2015, 12:01
Ay Çınar bunları bi doyurmuş bir doyurmuş anlatamam, kursakları şişkin ve beyaz duruyor, sanki her an patlayacak bir bomba gibiler :) yumurtadan önce çıkan daha büyük ve daha hareketli duruyor. Kafasını daha dik tutabiliyor, oysa aralarında sadece 1 gün var. 1 agustos - 3 agustos dogumlular :o Yarın, olmadı öteki gün bir tane daha çıkar sanırım :) Renklerini ve cinsiyetlerini merak ediyorum. Annede babada öyle aşırı renkli degiller, bakalım yavrular nasıl olacak :) Herkes sıraya girdi, 'yavruların biri benim' diyorlar.. Pışşşııık diyorum :D

hira
05-08-2015, 12:54
Arkadaşlar, önce ki yavrunun karnı çok şiş duruyor sanki? Fotograf çok bulanık ama

suara
05-08-2015, 13:45
Hiç sorun göremedim sevgili Hira. Sağlıklı bir görüntü bu :) Çınar tek başına gayet iyi beslemiş. Maşallah.

Tilki Mete
05-08-2015, 19:47
Arkadaşlar, önce ki yavrunun karnı çok şiş duruyor sanki? Fotograf çok bulanık ama

Oyyy ne tatlı yavruvuklar :) yirim ben onlarıı

Niye bu kadar tüysüzler ya :) :D :o

hira
05-08-2015, 19:50
Oyyy ne tatlı yavruvuklar :) yirim ben onlarıı

Niye bu kadar tüysüzler ya :) :D :o

Aşağı yukarı bir ay sonra tüyler çıkacak abisi :) cıscıbıl yuvarlanıyorlar şimdilik yuvada :)

Tilki Mete
05-08-2015, 21:31
Aşağı yukarı bir ay sonra tüyler çıkacak abisi :) cıscıbıl yuvarlanıyorlar şimdilik yuvada :)

Üşümesinler ya :eek: bence gel biz onlara pambıg tan tüy yapalım :p

hira
05-08-2015, 23:17
O bahsettigin ne bilmiyorum ama anneleri üşümelerine izin vermiyor, kanatlarının altındalar devamlı :)

Tilki Mete
06-08-2015, 00:31
Pamuk ya :) :D nasıl bilmessin :) mahalle ağzı :p

hira
06-08-2015, 01:48
Pamuk ya :) :D nasıl bilmessin :) mahalle ağzı :p

hıı tamam anladım :) Valla nette baktım orda da çıkmadı :o

Emineyyüp
06-08-2015, 07:37
Maşallah Allah bağışlasın

suara
06-08-2015, 09:33
Sevgili Hira size bir teşekkür borçluyum :)

Paylaştığınız yavru fotoğraflarına bakarken oğluma bir dişi almaya niyet etmişim içten içe, bugün harekete geçiyorum. Sayenizde belki ben de yeniden yavru seveceğim :)

Sevgiler...

hira
07-08-2015, 07:45
Çok sevindim Suara, asıl ben sana teşekkür borçluyum, yol göstermesen ne yapardım? :o sen bu duyguyu daha evvel tatmış biri olarak biliyorsun ne kadar keyifli olduğunu :) Lütfen bizimle tanıştır hanımefendiyi :)

Suara, diger 2 yumurta kalakadı, bir tanesi köşeden kırık gibi, yavaşça aldım baktım, sanki kırık yerden yavru görünüyor gibi, şu zamana kadar çıkması lazım degilmiydi? Bu yavrular bir gün arayla çıkmışlardı.

Yavrular büyüyor, sesleri diğer odadan duyulmaya başladı, nur topu gibi oldular :) göbekler kocaman :o

suara
07-08-2015, 10:37
Hira elimden ne gelirse her zaman, er ya da geç ama her zaman yardıma hazırım, teveccüh gösterdiniz ayrıca teşekkür ederim :)

Eveeet...

Dün gelinimi aldım :D

Bu akşam fotoğraf yükleyeceğim inşallah. Pek bir hanımefendi nazarım değecek diye korkuyorum ;)

Yumurtalarla ilgili, ben biraz sağlamcıyım tam 1 ayı doldurmadan yumurtayı atmamak taraftarıyım. İnsanlık hali tarih sırasını karıştırabiliriz, çıkması muhtemel yavrunun hayatına kendi elimizle son vermek olur bu Allah korusun. Hiç riske girmeyelim net 1 ayı dolduralım sonra tekrar konuşalım. Çatlak olan yumurta için ise çürüme kokusu almaya başlar başlamaz derhal yuvadan uzaklaştırın ama koku yoksa onu da bekleyelim. Çünkü yavrunun tam oluşamadan plasenta sıvısının kurumuş olma ihtimali yüksek yani yavru şu an ölü olabilir. Ama zar yavruyu korumuş da olabilir yani yavrunun yaşama ihtimali de var. Başıma gelmemiş bir durum o yüzden daha tecrübeli bir arkadaştan bilgi gelene kadar temkinli davranalım.

Çınar a maşallah, gerçekten tek başına iyi idare ediyor sanıyorum hala damadı yuva kafesine koymadınız. Umarım hiç sorunsuz da devam eder.:)

Sevgiler...

hira
07-08-2015, 12:27
Damadı benim gözetimde ara ara aynı kafese koyuyorum, mesela bu sabah aynı kafestelerdi, o kafeste olunca Çınar yuvanın kapısında duruyor, yuvaya girmiyor, bende yavrular üşür diye babayı alıp kendi kafesine koydumki, Çınar yavrularına baksın.

Aşırı bi koku almıyorum yuvadan,hafif kokuyor ama bizim deli Çınar yuvaya kaka yaptığı içindir diye düşündüm. Dün bu saatlerde o yumurta çatlak, hatta kırıktı, şimdiye kadar yavru çıkmış olmalıydı sanki. Şimdi son yumurtanın tarihini yeniden hesaplıyorum. Sürekli vıcır vıcır, susmuyor bunlar :o ayyynı babaları :)

hira
07-08-2015, 12:41
Evet daha evvel yanlış hesap yapmışım, son yumurta tarihi 16 temmuz, yani bugün 23. Gün

Umarım bu kez dogru hesaplamışımdır :) kafamı karıştırdı bu deli Çınar :o

hira
07-08-2015, 12:59
Tutamadım kendimi napim :o

suara
07-08-2015, 13:44
Oy oyyy maşallah uzun ömürlü olsunlar..

Bozuk et kokusunu kollayın sevgili Hira. Dışkı kokusundan ayrılabileceğini tahmin ediyorum.

Tavuklarda civcivin bazen kabuğu kırıp çıkamadığı için dışardan yardıma ihtiyaç duyulduğunu hatırlıyorum. Ama sizin durumda ne yapacağımızı bilemedim. Kendim olsam beklerdim sanırım 1 ayın dolmasını. Ölü yavru kuruyadabilir çürüyedebilir. Kokuyu takip edip ona göre hareket edelim. Kim bilir tecrübeli bir arkadaştan öneri de alabiliriz belki.

A_NOMAD
07-08-2015, 15:46
Tutamadım kendimi napim :o

Eline almasa mıydın keşke, Çınar bundan rahatsız olabilir :(

hira
07-08-2015, 16:24
Eline almasa mıydın keşke, Çınar bundan rahatsız olabilir :(

Yok bir şey olmadı, hala sahip çıkıyor :) Bugün

armut, irmik ve haşlanmış yumurtadandı mamaları.

suara
08-08-2015, 15:14
Önde pek kibar gelinim arkada oğluşum efendim :D

hira
08-08-2015, 22:40
Suara, çook şekerler maşallah :) senin oğlanda hiç misafirperver değil, salıncağa kurulmuş ordan bakıyor salıncaığımı kaptırmam dercesine :)

suara
09-08-2015, 19:56
Hira benim tosuncuk insanlarla ne kadar samimiyse başka canlılara o kadar uzak, misal; uçan sinekten bile korkar, salıncakta durmasının sebebi keyiften değil tedirginlikten anlayacağınız ;) Ama alışacağını tahmin ediyorum çünkü dişi çok ama çok sakin bir kuş, buna alışmazsa başka kuşa alışamaz sanırım.

İnşaallah torun haberini de veririm bir gün burdan :D

Sevgiyle...

gokcegokce
09-08-2015, 23:45
Ay ay ay sayfaya uğramayalı neler olmuş. Çok tebrikler Hiracım. Daha geçen sene Çınarı sahiplendiğinde bunları hayal eder miydin? Hayat mucizelerle dolu. Yavrulara güzel ömürler dilerim. Çok şanslılar Çınar gibi bir anne senin gibi bir anneanneleri var.
Ben ise çok üzgünüm. Sultan papağanlarımın bakımı artık çok yorucu olmaya başladı benim açımdan. Eşim de 2 ay sonra doğmasını beklediğimiz bebeğimizin paapğanlarımın kepeklerinden rahatsız olacağından endişeleniyordu. Bu nedenle iş yerine götürdü onları. Bana da önceki mubişimin yavrularından birini getirmişti. Pek neşeli bu yavrunun ismini Fıstık koymuştum. Ama dün bebeğin ve benim hastane çantalarını hazırlama çalışmaları sırasında odaya döndüğümde kafesinde ve odada olmadığını gördüm. Hava çok sıcaktı ve kuş da uçmak istesiğini çırpınarak göstermişti. Hatta o kadar sıcak oluyordu ki hayvancık açıldığında vantilatöre yapışıyordu. Neyse yine açtım onu ve uzun perdemizi sıkı sıkı sonuna dek çektim. O ara biraz esinti çıktı ama kaçabileceğini düşünmemiştim. Ama yoktu işte evi aradık taradık. Yok. Uzun bir süre kuş edinmeyeceğim sanırım. :(

hira
10-08-2015, 07:13
Evet gokce, sonunda yavruları gördüm, çok tatlılar :) Azcık daha büyüsünler, renk ve cinsiyetlerini çok merak ediyorum :)

Fıstık çok güzelmiş, aynı zamanda yaramaz :( Üzüldüm. İnşallah hayvansever biri yakalamıştır.

Bende dün neredeyse Bıdık'ı kaçıracaktım, kafesin kapısını açtım, elimi içeri sokup sevecektim ki o bulduğu küçücük boşluktan dışarı fırladı, camlarda açık ne yapacagımı bilemeden öyle ani bir hareket yaptımki kefes yere indi. Yemler bi tarafa su bi tarafa.. Ama camı kapattım hemen :D :o

snob
10-08-2015, 10:28
komşunun verdiği bir erkek muhabbet kuşu vardı bir yaşlarında bir kaç ay sonra yanına 5-6 aylık bir dişi kuş aldım mayıs sonlarında,iyi bir eş oldular,ramazan bayramı ve sonrası kuşlar komşuda idi,dişi olan 3 ya da 4 yumurta yapmış ama hepsini kırmış,kuşları tekrar aldım,dişi yumurtlamaya devam etti,7 yumurtada bizde yaptı,ikisi kırdı 5 i duruyor,doğru düzgün kuluçkaya da yatmıyor,erkek sürekli çiftleşme derdinde,dişiye çokta iyi bakıyor,benim sorum ise dişi neden bu kadar fazla yumurtladı,normalde 4-6 yumurta yaptıgı yazıyor, bir gün durup bir gün yumurtluyor,bu kuş en fazla kaç yumurta yapar.

hira
10-08-2015, 10:53
Bizimki 6 yumurta yaptı, aradaki zamanı tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı bir ay sonra 5_6 yumurta daha yaptı. Güzelliği bozuldu, zayıf düştü. Size tavsiyem haşlanmış yumurtayı rendeleyerek içine irmik ve elma, armut ve havuç gibi meyve sebzeler rendelemeniz. Bu mamayı cok seviyorlar.

hira
12-08-2015, 15:25
Durumumuz hakkında azıcık bilgi verelim :) Tüyler çıkmaya başladı, gözler açıldı ve hala çoook gevezeler :o

Milla
12-08-2015, 16:17
Durumumuz hakkında azıcık bilgi verelim :) Tüyler çıkmaya başladı, gözler açıldı ve hala çoook gevezeler :o

Toplu resim istiyoruz sevgili hira :)

Laleci_03
12-08-2015, 16:20
Toplu resim istiyoruz sevgili hira :)

Aynen aynen, ben de tam foto yok mu diye soracaktım :D

hira
12-08-2015, 16:42
Bi Maşaallah yavrucuklara :) Çınar'dan zor izin aldım valla, ellerimi paraladı :o

Milla
12-08-2015, 21:05
Bi Maşaallah yavrucuklara :) Çınar'dan zor izin aldım valla, ellerimi paraladı :o

Ay çok üzgünüm sevgili hira ellerinin parçalanmasına ve onların rahatsız olmasına,kusura bakma, bencillik ettim :(
Amaaaa çooooook şirinler :)
İsim düşündün mü bu arada?

hira
12-08-2015, 22:20
Ay çok üzgünüm sevgili hira ellerinin parçalanmasına ve onların rahatsız olmasına,kusura bakma, bencillik ettim :(
Amaaaa çooooook şirinler :)
İsim düşündün mü bu arada?

Yok o kadar değil abarttım biraz Milla ablacım :) İsim düşünmedim :)

YeniGine
12-08-2015, 23:08
Oyyy oy çok tatlılaar, maşallah büyüyorlar sevgili hira'm...

Şimdi merak ettiğim yuvadan ne zaman ve nasıl çıkacaklar?

hira
12-08-2015, 23:33
Oyyy oy çok tatlılaar, maşallah büyüyorlar sevgili hira'm...

Şimdi merak ettiğim yuvadan ne zaman ve nasıl çıkacaklar?

Emin degilim ama bir aylık olduklarında yuvadan çıkacaklar diye hatırlıyorum Sema ablacım :) Eger vakti geldiginde yuvadan çıkmazlarsa anneleri iteleye kakalaya zoraki çıkartacakmış :) ben şuan en cok renk ve cinsiyetleri merak ediyorum :o ayrıca kalan iki yumurtanın akıbetini :(

YeniGine
12-08-2015, 23:41
:) Çok güzeller ama sevgili hira'm. Ben olsam ben de merak ederdim, ama sanki sağdaki erkekmiş gibi geldi biran bana. :dilli: Kalan iki yumurta da artık ne gelir, ne olursa deyip inşallah bu iki güzel yaşasın, büyüsünler...
Rastgelsin, gönlüne göre inşallah!..

snob
13-08-2015, 18:09
Şu an 7 yumurta var ,2 bizde kirmisti,3 ya da 4 tanede komsuda kirmisti,toplam 12 ya da 13 yapiyor,halada devam ediyor,bakalim kaçta duracak,keşke tavuk olsaymis:)

snob
13-08-2015, 18:16

Sayın hira,yuvanin tabanına koyduğunuz taş mı?,ben yumurtlsmadan önce talas koymustum,ikiside tek toplayarak dışarı attılar talaslari.

hira
13-08-2015, 18:31
Sayın hira,yuvanin tabanına koyduğunuz taş mı?,ben yumurtlsmadan önce talas koymustum,ikiside tek toplayarak dışarı attılar talaslari.

Hayır efendim taş değil :) Çınar tuvalet ihtiyacını yuvada gideriyor :o ben yuvaya kuş kumu koymuştum ama onları kenara kenara itekleyerek çıplak yuvaya yumurtladı benim çatlak yavrum :)

snob
13-08-2015, 19:57
Hayır efendim taş değil :) Çınar tuvalet ihtiyacını yuvada gideriyor :o ben yuvaya kuş kumu koymuştum ama onları kenara kenara itekleyerek çıplak yuvaya yumurtladı benim çatlak yavrum :)

Bitlenme ya da böceklenme olmuyor mu?.gecenlerde balkondaki saksiya kumru yuva yaptı iki yavru cikti,yuva ve yavrular inanilmayacak derecede bitlendi ve bir haftalik yavrular ne yazikki öldü .

hira
13-08-2015, 20:16
Allah korusun, herşey yolunda giderken bitle pireyle uğraşmayalım bide.

Şu ana kadar bir sorun çıkmadı şükür.

Aslında yuva dışına yaparlarmış, hatta sadece tuvalet ihtiyacı için yuvadan çıkarlarmış, ama Çınar yavrularına o kadar düşkün ki, o kadarcık zaman diliminde bile ayrı kalamıyor :o

Geçen sene tamda bu zamanlar bitlenmişti, tek seferlik bir işlemle kurtulduk.

uyap
13-08-2015, 20:57

Çok çirkir bir şey bunlar yaaa :p. Çok komikler gagalı fare yavrusu gibi :D. İnsanın alıp mıncık mıncık sevesi geliyor.
Oy tüyleri çıkacak bir ay sonra beni utandıracaklar, renkli renkli parlayacaklar oradan.

uyap
13-08-2015, 21:08
Bu arada inşallah anneye benzer tüyleri de huyları da :D.

hira
13-08-2015, 21:09
Çok çirkir bir şey bunlar yaaa :p. Çok komikler gagalı fare yavrusu gibi :D. İnsanın alıp mıncık mıncık sevesi geliyor.
Oy tüyleri çıkacak bir ay sonra beni utandıracaklar, renkli renkli parlayacaklar oradan.

Deme öyle ablası, çok tatlılar yaa :) Tüyleri varmış gibi gagalarıyla kendilerini kaşır gibi hareketler yapıyorlar :o Acaba ne renk olcaklar :)

snob
13-08-2015, 21:44
Yumurtalar...

snob
13-08-2015, 21:53
Bu hanfendinin..

snob
13-08-2015, 21:57
Bu da beyefendi fıstık ..

hira
13-08-2015, 23:51
Yumurtalar... Son yumurtanın üzerinden kaç gün geçti?

Maşaallah onlara :)

snob
14-08-2015, 09:56
Son yumurtanın üzerinden kaç gün geçti?

Maşaallah onlara :)

Komsuda yaptıklarını saymıyorum bizde ilk yumurtayı 27 ya da 28 temmuzda yaptı,9. Yumurtayı ise dün yaptı,şu an 7 yumurta mevcut,yarın yumurtlama günü.

hira
14-08-2015, 10:02
Maşallah :) Yavrulara kavuşmak istiyorsanız, dilerim kavuşursunuz :) Bizde iki yavrucak var ve gün geçtikçe umutsuzluk veren 2 de yumurta.

Lütfen ara ara bilgi verin, merakla takip edicem.

snob
14-08-2015, 18:22
7...

hira
14-08-2015, 19:19
Oo hemde gününden evvel :) Maşallah. Bunların hepsinden yavru çıktığını düşünemiyorum. Bizde 2 yavru var, gece- gündüz demeden vıcır vıcırlar :)

hira
14-08-2015, 19:21
7...

Anne ve babaya mama hazırlıyorsunuz degil mi? Haşlanmış yumurta, irmik ve meyve rendesi?

snob
14-08-2015, 20:06
Anne ve babaya mama hazırlıyorsunuz degil mi? Haşlanmış yumurta, irmik ve meyve rendesi?

Dediğiniz mamayi denedim yemediler,ben biskivit ve yumurta karışımı mama yapıyorum onu yiyorlar,ama daha çok normal yemden tuketiyorlar,ayrıca mürekkep balığı kemigi ve gaga taşı var,zaten dişi kendisi pek yemiyor,yuva içinde ve disinda surekli erkek besliyor,disiyi sonradan aldık,kafese koyar koymaz zaten erkek onu beslemeye başlamıştı,erkek olan akıllı ve uysal bir kuş dişi ise biraz aksi ve ürkek.

hira
14-08-2015, 20:16
Bizimkiler meyvede yiyor. Neyse, siz nasıl yiyorlarsa öyle devam edin.

Ama lütfen forumu terk etmeyin, yumurtaların akıbetini lnanılmaz derecede merak ediyorum :)

hira
15-08-2015, 19:32
Çok tatlısın, güzelsin, şekerci mi baban senin?

hira
15-08-2015, 19:58
Çınar'ı o sırada Bıdık'ın kafesine koydum ve yavruları aldıgımı göstermedim.

hira
15-08-2015, 20:02
Ama evdeki hesap uymadı çarşıya. Nerede olduklarının farkına varmaya başladılar, elime alır almaz feryat figan bağırmaya başladı büyük yavru :) Canını asla yakmadım, aldığımı fark etti eminim :)

YeniGine
15-08-2015, 23:33
Benim bildiğim, yuva-yavru ellenirse, insan kokusu sinerse anne bir daha yavruları kabul etmez. Sevgili hira sen nasıl başardın bunu; maşallah!..

Ama bizler için de açıkçası çok güzel oluyor... Yavrular büyüyor ve maşallah güzelleşiyorlar.

Milla
16-08-2015, 09:13
Çok tatlısın, güzelsin, şekerci mi baban senin?

Yerim seni çiroz :)

gokcegokce
17-08-2015, 07:25
Maşallah Hiracım. Çok güzeller. Maviş maviş tüyler de belirginleşmeye başlamış. 2-3 haftaya Çınar yuvadan bunları atar gibi. Yemlerini de kendileri kırarak yerler o zaman. Çınara azminden dolayı, sana da özveri ve bakımından dolayı bravo diyorum. Hikayenizi zevkle takip ediyorum. Yakıp yıkıp zarar vermek çok kolayken bir şeyleri var etmek, canlı tutmak ve özen göstermek çok zor. Sen içindeki sevgiyle zoru başardın canım. Sevgiler...

hira
17-08-2015, 12:00
Teşekkür ederim gokcecim :) çok hoşuma gitti bu olay. Artık akrabalarda ki erkek kuşları gözden geçirmeye başladım :o Yavrular büyümeye başlayınca daha çok mama tüketiyor Çınar, meyve ve yumurta parçalarını seçip yemiş, irmikleri ayırmış uyanık :D

Yavrularda öyle şaşkın şaşkın suratıma bakıyor ya, bide saklanmaya çalışıyorlar, bayılıyorum o tiplerine :)

diger yumurtaların 32. Günü sanıyorum, renkleri değişmeye başlamış, atacağım bugün.

Morlaşmışlar.

maya
17-08-2015, 17:25
Neler olmuş yokluğumda! Yavrularınız hayırlı olsun Sayın Hira. Çınar Hanım nihayet ermiş muradına. Çok sevindim sizin adınıza. Akrabalardaki erkek kuşları beğenmezseniz benim oğullarımı da değerlendirmeye alabilirsiniz bu arada :D Etrafta yakışıklı çok ;)

hira
17-08-2015, 21:01
Neler olmuş yokluğumda! Yavrularınız hayırlı olsun Sayın Hira. Çınar Hanım nihayet ermiş muradına. Çok sevindim sizin adınıza. Akrabalardaki erkek kuşları beğenmezseniz benim oğullarımı da değerlendirmeye alabilirsiniz bu arada :D Etrafta yakışıklı çok ;)

Ciddi misin maya ? :) Konuk oyuncumuz Bıdık'ın bir kaç sayfa önce bir fotoğrafı var, görmedin herhalde diye düşündüm şimdi :)

Çınar, yok dişiydi, yok erkekti derkenn bir yumurtayla son noktayı koydu bu olaya :o

Çok tatlı torunlarım oldu, Allah nazarlardan saklasın. Çiçeklerimden sonra renk kattılar hayatıma.

snob
18-08-2015, 17:02
Son durum 9 yumurta...

hira
18-08-2015, 17:31
Maşallah :)

maya
18-08-2015, 17:32
Ay evet, aslında yazdıktan sonra Çınar' ın nasıl da cadı ve korkunç olduğunu fark ettim :eek: Bir keresinde Blue kıskançlık içinde ani bir hamle yapıp, elimde olan Green' in bir tüyünü yoldu da, akan kanı görünce yüreğim parçalandı :( Düşündüm de kıyamam ben oğullarıma :o
Gerçi Çınar Hanım'ın yumurtalarını korumuş olma ihtimali meşru müdafaaya sokulabilir ve adli vaka niteliğindeki soruşturma dosyası kovuşturmaya yer olmadığına dair karar ile sonlanabilir diye düşünmüyor da değilim :D Neyse, ben vazgeçtim, hadi size iyi günleeerrr... :D

Milla
18-08-2015, 19:40
Bende de iki oğul var, çok yakışıklılar :) Biri mavi biri yeşil.

hira
18-08-2015, 20:46
Neyse, ben vazgeçtim, hadi size iyi günleeerrr... :D Aaa oldumu şimdi? :D Çınar, anne olduktan sonra bi uysallaştı, bi uysallaştı kii anlatamam :) Söz diyor, şiddet uygulamıycakmış :o

hira
18-08-2015, 20:48
Bende de iki oğul var, çok yakışıklılar :) Biri mavi biri yeşil. Ama milla ablacım, sen İstanbul'u bıraktın teee Bodrum'lara yerleştin, oğullar uzak kaldı bize :o

gokcegokce
18-08-2015, 22:42
Hi hi Çınar için kayınvalideler sıraya girmiş bakıyorum Hiracım. İyi bir gelin ve anne Çınarcık. Olsun o kadar. :)

hira
19-08-2015, 17:23
Arkadaşlar, bu sersem Çınar yine saçmalamaya başladı. Dışardan yeni geldim, yavruları kontrol etmek istedim, bide baktım bizim katil Çınar'ın yine ağız burun kan içinde! Küçük olan yavrunun sır kısmından bir bölümü yoluk. Ne yapmaya çalışıyor bu?

Milla
19-08-2015, 17:32
Sevgili hira
Sırtından tüylerini mi yolmuş Çınar miniğin. Başka ayak ya da yüzde yaralama var mı? Bir de diğer kuşa hiç bir şey yapmamış mı bir bakıp yazsana sana zahmet.

hira
19-08-2015, 17:36
Diğerinin sırtından da birkaç tane yolmuş ama o biraz daha büyük oldugu için fazla ileri gidememiş sanırım. Küçük olan daha savunmasız, ürkek. Kanat kısmındaki tüylerden yolmuş, enseye doğru yani. Şimdi netten baktımda bazı kuşlar yapıyormuş bunu. Yeniden yumurtlayacaktır, ve yuva yapmak için yoluyordur denilmiş. Şuan Çınar'ın yuvaya girişini engelledim ama bu çözüm değil ki, ben bugün evde olmayacağım, yavrular nasıl beslenecek.

ACiL YARDIMa istiyacım var!

Milla
19-08-2015, 18:13
Sevgili hira, şu anda kanamış bir yerleri var mı miniklerin.

snob
19-08-2015, 18:29
Benim son iki üç ayda gozlemledigim ve okuduğum kadarıyla bu muhabbet kuşları kolay kuşlar gibi gorunselerde aslinda zor ve çok cins hareketleri olan kuşlar,onları memnun etmek çokta kolay değil.

hira
20-08-2015, 12:40
Evden aksam çıktım ve şuan evde degilim, döndüğümde nasıl bir manzarayla karşılaşacağımı hiç bilmiyorum. Çınar'a sinir olmaya başladım.

Çok üzgün ve tedirginim.

hira
20-08-2015, 12:50
Muhabbet kuşu üreticilerine sordum, "ne olursa olsun, erkek ve dişiyi ayırmayacaktınız dediler. Kuş strese girmiş ve yavruyu yoluyormuş.

Limonik
20-08-2015, 13:35
Sevgili hira, Çınarcık yavruları tek başına çok güzel büyüttü fakat sevgili A_NOMAD'ın da dediği gibi şu an yavrularına yabancılık çekiyor olabilir çünkü üstlerinde farklı bir koku var. normalde annenin tek başına yavru büyütmesine zor ve yorucu derler; çınar çok iyi bir iş çıkarıyor ve iyi bakıyordu yavrulara... Sebepsiz yere annelik güdüsü bu kadar güçlü bir canlı asla saldırmaz yavrularına...
Umarım kazasız belasız geçer bu süreç.

hira
20-08-2015, 14:28
Artık neden oldu bilmiyorum ama olan oldu. Yavruyu beslemeye devam ediyorsa olay büyümeden kapanır diyorlar. Akşam kusuyordu yavruya. Demek birşey yapmayacak. İnşallah.

Otobüsteyim, eve gidiyorum ve boğazımda bir kitle varda yutkunuyorum gitmiyormuş gibi :(

hira
20-08-2015, 16:22
Çok şükür :) Hiç korktugum başıma gelmedi. yavrularım gayet saglıklı. Sırtlarında biraz yoluklar var ama başka bisey yok. Ayrıca Çınar yuvadan atmış yavrular kafeste. Büyük olan bugün 20 gunluk oldu.

hira
20-08-2015, 17:14
Evet erken ama bilemiyorum ki neden böyle oldu. Az evvel bir sitede durumu tüm detaylarıyla anlattım 'yuvadan atmamıştır, düşmüşlerdir, yuvaya koy yavruları' dediler.

Ne yapsam bilemiyorum şuan, Çınar hobi olarak ara ara gidip bir tüy çekiyor yine.

uyap
20-08-2015, 18:40
Evet erken ama bilemiyorum ki neden böyle oldu. Az evvel bir sitede durumu tüm detaylarıyla anlattım 'yuvadan atmamıştır, düşmüşlerdir, yuvaya koy yavruları' dediler.

Ne yapsam bilemiyorum şuan, Çınar hobi olarak ara ara gidip bir tüy çekiyor yine.

Yavruları enjektörle sen besle, Çınarı da bir daha dokunursa pilav üstü yapmakla tehdit et :D.

Çok önceden bizim de vardı muhabbet kuşlarımız. Yumurtlar üç gün yatar dördüncü gün yumurtaları yuvadan atar ya da kırardı. Anneliğe hazır hissetmiyordu herhalde kendisini ne bileyim ya da babaya mı güvenemiyordu bu bakmaz bebelere yol yakınken döneyim diye mi düşünüyordu acaba :o.
Şimdi de var annemlerin bir tane ama bu da bir acayip. İnsana yaklaşmıyor, kafesten çıktı mı yakalaman imkansız, kendi başınayken bir şakımalar bir cilveler seni gördü mü tısss. Sabah kimse yokken biraz ötüyor ondan sonra dut yemiş bülbül ama terbiyeli kuş çırpınıp tüy uçurmuyor, yeminin kabuklarını dağıtmıyor kafesi gayet tertipli düzenli. Kafesi suya tut bir güzel yıkanıyor, temizlik hastası mıdır nedir :D

hira
20-08-2015, 20:57
Uyap, valla sen Çınar'ın hikayesini baştan bu yana bi okusan :) hep bi atraksiyon içinde buluyorum kendimi :o Bana yaşatmadığı duygu kalmadı. Yavrum benim.

Yavruları yogun ısrar üzerine yuvaya koydum, tekrar dışarı attı. 'Beslemeye devam ediyorsa sorun yok, rüzgarda tutma yeter' dediler. Bakalım sonumuz ne olacak. Belki bu aşk ölümsüz, belki yarım kalacak :( çatlak, duygudan duyguya sürüklüyor beni.

hira
20-08-2015, 21:38
Besliyor, görüyorum. Hem kursaklarda dolu.

hira
20-08-2015, 22:20
Aynen. Onlar için kocasını dövdü, sonra kendi cımbızlık yaptı.. Aynı ben :o

hira
21-08-2015, 06:28
Sabah sabah vıcırtılarla açtım yine gözümü. Kalktım yumurta haşladım, havuç rendeledim, azda irmik katıp verdim Çınar hanıma. Yedi ve yedirdi.

hira
21-08-2015, 06:44
Aaa yavrular kanat çırpıyorlar :)

hira
21-08-2015, 11:13
Çınar ne yapmaya çalışıyor artık aklım almıyor yani, yavruları yuvadan atmıştı dün, tekrar yuvaya koy dediler koydum, tekrar attı, sonra baktım popolarından ittire ittire yuvaya sokmaya çalışıyor, yardım ettim, bir müddet sonra tekrar attı. Düşe kalka büyüyecekler bunu anladım.

AhmetYesevi
21-08-2015, 11:22
Sanırım sizin çok fazla ilgi göstermenizi kıskanıyor. Yavrulara elinizi sürmenizi kıskanıyor ama yavrularıda ilgisiz bırakmak istemiyor olabilir benim kuşlarım çok fazla yavrularla uğraştığım için yuvadan atmıştı mecburen elle beslemiştim

Sent from my iPhone using Tapatalk

hira
21-08-2015, 11:27
Sanırım sizin çok fazla ilgi göstermenizi kıskanıyor. Yavrulara elinizi sürmenizi kıskanıyor ama yavrularıda ilgisiz bırakmak istemiyor olabilir benim kuşlarım çok fazla yavrularla uğraştığım için yuvadan atmıştı mecburen elle beslemiştim

:) Sanırım öyle ama müdahale etmeden duramıyorum ki. Kaç yavrunuz vardı? Enjentörle mi beslediniz? Youtube'dan baktımda, çok zor yaa :( Her ihtimale karşı enjektör alacagım bugün, ne olur ne olmaz, evde dursun.

AhmetYesevi
21-08-2015, 11:31
Benim 4 yavrum vardı kuşumun da ilk yavrularıydı enjektörle besledim fakat babası da bakmadığı için yem kırmayı 2 tanesi öğrenemediği için öldüler :( bu yüzden yumurtladıklarında kontrol etmeye korkuyorum

gokcegokce
21-08-2015, 12:29
Bence Bıdıkı da kafese salsan biraz. O da yavrulara biraz baksa yani. En azından denemeye değer canım. O da bakmıyorsa mecbur beslemen gerekebilir. Sen neleri başardın bunu da halledersin canım. Ne zaman her şey yolunda desek bir aksilik çıkıyor. Çok üzüldüm. Umarım yavrulara bir şey olmaz. :(

hira
21-08-2015, 12:40
Gokcecim, Bıdık'ı kafese koydum, köşe bucak kovalıyor Çınar, yakalasa dövecekti yine :( hemen aldım.

Ne yapsam bilemiyorum.

hira
21-08-2015, 12:53
Bence Bıdıkı da kafese salsan biraz. O da yavrulara biraz baksa yani. Ayrıca da 'Bunu asla yapma çünkü baba yavruları tanımıyor, dünyadan haberi yok" dediler :o

hira
21-08-2015, 13:05
Ağdalı yavrularım :(

AhmetYesevi
21-08-2015, 13:25
Çok fazla zarar vermiyorsa elle beslemenizi tavsiye etmem yem kırmayı öğretmesi lazım annenin öğrenmezlerse acı tecrübe olur :(

AhmetYesevi
21-08-2015, 13:26
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/21/605ba7d9f9c7a62a79f4958d934a7aee.jpg bunlarda benim yeni romantik takılmayı çok seven çiftim

maya
21-08-2015, 13:31
Kıyamam onlara Sayın Hira! Nasıl da tatlılar... Cadı Çınar! :mad:

hira
21-08-2015, 13:43
Kıyamam onlara Sayın Hira! Nasıl da tatlılar... Cadı Çınar! :mad:

Çınar, psikolojisi bozuk bir kuş. Bende kıyamıyorum ama o maşallah!

Limonik
21-08-2015, 14:46
Ben Çınar'ı çok seviyorum sevgili hira, psikolojisi bozuk deme yavrucuğa... Lohusa sendromu, bekar annelik stresi diyelim :)

uyap
21-08-2015, 20:10
Gokcecim, Bıdık'ı kafese koydum, köşe bucak kovalıyor Çınar, yakalasa dövecekti yine :( hemen aldım.

Ne yapsam bilemiyorum.

Çınar haklı iki yavruyla bıraktı gitti onu bıdık hem de bakabilir misin diye sormadan. Afferin Çınar tüylerini yol onun, kafasına kafasına vur :D.
Çınarın hayatını pembe diziye çevirdik bu arada :D. Ağaçlar.net'in hem acıklı hem komik hem de bol aksiyonlu soap operası :p

hira
21-08-2015, 20:14
O bırakmadı ki Uyap, Çınar onu dövüp evden kovdu :o

Olayları merakla takip ediyorsunuz, çok farkındayım :D

Milla
21-08-2015, 21:43
Sevgili hira,
17 sene kadar önce ablamın kuşlarının yumurtaları oldu ve yumurtalardan kuşlar çıkınca dişi olan eşini kanatıp, parçalayana kadar dövdü. Erkek yuvadan alındı, biraz sakinleşti. Sonrasında yavrularından birini yuvadan dışarı attı diğerleriyle ilgilendi. Hiç bir şekilde o yavruyu kabul etmedi.
O yavruyu biz aldık üstünde bir tek tüy bile yoktu, gözleri bile açılmamıştı. Şırıngaya çektiğimiz kemik suyu, haşlanmış yumurta sarısı ve ekmek kırıntılarıyla besledik. İnanılmaz bir şekilde hayata tutundu. Sonrasında parmak uçlarına aldığımız yemle ''yem kırmayı'' öğrendi. Tüyleri çıkmaya başlayınca tüylerin üstündeki kılıfları nazikçe biz açtık. Bu arada adını ''Bebek'' koyduk :)
Sonrasında büyümeye ve gelişmeye başladı ve o sıralar bacaklarının kısmi felç olduğunu anladık. Ebeveynler genetik olarak beğenmedikleri ya da hasta, hasarlı olanları dışlıyorlar. Hani şu doğadaki meşhur ''Doğal seleksiyon'' mevzusu. Muhtemelen ya bizimki ya eşi ilk yavruları olduğundan pek bilemediler ya da yer dar geldiye çıkan yavrunun üstüne bastılar. Sakatlığa belki kendileri sebep olsa da diğerlerinin şansını artırmak için onu atıp diğerleriyle ilgilendiler.
Biz Bebek'e gerçekten bir bebek gibi baktık. Bir sepete pamuk doldurup bir örtüyle ona rahat bir yatak yaptık. Hareket edebiliyordu, tırmanabiliyordu ama bir iki metre bile uçamıyordu. Biz salona, odaya, balkona nereye gidersek sepetiyle bizle geliyordu ve çok mutluydu. Hatta salonda bir misafiri ağırlarken bizimki orta sehpada, sepetinde uyanınca kadın ''Ayyy bu canlı mıydı ben bunu süs sandım'' diye heyecanlandığını hatırlıyorum.
Tam 7,5 yıl yaşadı. Çok güzel konuşmayı öğrendi. Bir gün kışın yıldırımlı ve şimşekli bir günde o salondayken yatak odasından ''annneciğimm koş koş koş, annneciğimm gel gel gel'' diyen sesiyle uyandım ve sakinleştirip üstünü örtüp uyuttum.
'' Kızım hani gerdanın'' derdim boynunu arkaya eyer gerdanını gösterirdi. ''Kızım hani zilin'' derdim minik bir çanı vardı onu çınlatırdı. Boynuma alırdım kolyemin zinciriyle iki saat oyun oynar arada da beni öperdi. Üstünde kuş kabartması olan bir merdiveni vardı, en çok orada rahat ederdi ve sürekli kursak yaparak o sahte bebişi beslerdi. ( Belki de annesi kendisini beslemediği için içgüdüsel yapıyordu, bilmiyorum.) Bir de aynalı salıncağı vardı onu çok severdi. Yine oraya tırmanabildiğinde sürekli aynada gördüğü kuşa (ama aslında kendine ) mama yedirirdi.
Evde Vivaldi'nin 4 mevsim müzikli VCD si vardı onu açardım, saatlerce onu dinler ve izlerdi. Canım ''kızım''benim.
Üstelik biz kız olmadığını erken öğrendik ama o kızım lafına alıştığı için hep söylemeye devam ettik :) Bizim seyahatlerimizde hep yanımızdaydı. Hiç yoksa beraber 7000-8000 km, belki daha fazla yol yapmışızdır.Çok uzun anlattım sevgili hira ama lafın kısası benim ömrümdeki en çok sevdiğim canlılardan biri oldu. Gittiğinde çok ağladım, bahçede bir çam dibine gömdük ve kalbimde yeri hiç ölmedi. Kısmetse bir gün video ve resimlerini bulup paylaşırım.
Canım, demem o ki anne bakmayıp, sürekli tartaklıyorsa artık bırakma ona bakımı ve sen üstlen. İnan korkulacak bir şey yok ve çok büyük bir sevgi dönüşü var. Allah kolaylık versin. Kızımı'' Bebek''i hatırlayınca çok efkarlandım :(

hira
21-08-2015, 22:44
Yüzümde bir tebessümle okudum yazını Milla ablacım, insan gerçeken bağlanıyor, vazgeçemiyor. Özellikle başlarına bişey gelse elim ayağım karışıyor. Tecrübesizlik ve bilgisizlik kötü.

Çınar, ilk yumurtasını yaptığında annemlerdeydik, o günü hatırladım şimdi :) Erkek sandığım Çınar, masanın üzerinde kafeste duruyordu, bi an tuhaf sesler çıkarttığını fark ederek fırladım koştum, bide baktım kafesin tabanına yaymış kendini, hık hık ederek öldü ölecek biçimde hareketler yapıyor. Resmen can çekişiyor. Ben başladım ağlamaya :o Annem beni sakinleştirmeye çalışıyor 'gel veterinere götürelim' diyor. Ben 'ölüyor yaa, napayım ben şimdi' diyerek ağlamaya devam :o :) Meğer yumurtluyormuşta ben bi rahat bırakmamışım hayvanı. Az sonra kafesin dibinde beyaz bir yumru! Aaa! şok etkisi... Hani Çınar erkekti? Ayrıca 'eşi yok ki, nasıl yumurtlasın' şeklinde düşünceler :o Derken bu günlere geldik. Çok hareketli, sevimli ve stres yüklü bir kuş. Arada gıcık etsede seviyorum :)

Yavrulara gelince; Milla ablacım, yavrulara bakıyor ama bir gariplik var, neden itip kakıyor? Gercekten stres ve kıskançlık mı,, yoksa dedigin gibi bir problemimiz mi var?

Bakmıyor olsa çoktan ayırırdım ama şuan annelerinden ayırmaya kıyamam ki!

Bugün çok aşırı yağmur yağdı ve enjektör almaya gidemedim, yarın sabah eczanedeyim inşallah. Elimin altında dursun her ihtimale karşı.

hira
22-08-2015, 07:18
Son gelişmelerden bahsedeyim. Yavrular hoplayıp sıçramaya başladı, birkaç basamakta olsa kafesin demirlerine tırmanarak yuvaya girdi ufaklık.. Gerçi Çınar hemen geri kafese postaladı ama neyse :o

Büyük olansa, belki yem kırmayı öğrenirler diye kafesin dibine serpiştirdiğim yemleri alıp gevelemeye başladı. Henüz kıramıyor ama yakındır öğrenmesi sanırım.

Milla
22-08-2015, 10:32
Sorun hallolmuş gibi gözüküyor sevgili hira. Yem kırmayı başardılar mı tamamdır zaten. Aşağıda kolay yetişebilecekleri bir yerde minik bir kap su da bulundurursan iyi olur.

hira
22-08-2015, 11:18
Aklıma geldi ama kendilerini ıslatır üşürlerse ablacım ?

Şimdi dışardan geldim, enjektör aldım ama nasıl mama vericem :( miktarı yani? Videoda adamın teki "ne kadar verirseniz verin, korkmayın, fazlasını atar' diyor ama ya çatlatırsam hayvanları?

AhmetYesevi
22-08-2015, 20:41
Çatlamazlar merak etmeyin kursaklarının dolduğunu görürsünüz zaten kuşlarda doyunca artık yemek istemezler hiç bilemezseniz kursaklarının şişliğinden anlarsınız

snob
25-08-2015, 13:17
Yıllık izne ayrıldığım için hafta sonu kuşları komşuya bırakıp ayrılmıştık,bugün haber geldi,ilk yavru çıkmış :)

hira
25-08-2015, 13:42
Maşallah maşallah :) birer güne arayla çıkmaya başladılar artık :) Şimdi sizin yavruları düşündümde bizimkiler kocaman oldu :)

A_NOMAD
25-08-2015, 18:16
Kaç gündür bekliyoruz sevgili hira, hani bebişlerin yeni fotoğrafları? ;)

hira
25-08-2015, 23:28
Kaç gündür bekliyoruz sevgili hira, hani bebişlerin yeni fotoğrafları? ;)

Nereden nereye diyelim..

Son fotograf 2 gün önce çekildi.

YeniGine
25-08-2015, 23:43
:) Sevgili hira, ne güzel büyümüşler, ne güzel olmuşlar; çabuk mu büyümüşler ne?.. Maşallah maşallah!.. :D Hay Allah ciddi ciddi muhabbet kuşu olmuşlar.

YeniGine
25-08-2015, 23:50
:) Şimdiden belli olur mu bilemiyorum ama sanki ikisi de erkek gibi hem de...

hira
26-08-2015, 11:19
Evet, büyüdü aşklarım benim. Sema abla sen erkek diyorsan doğrudur :) Çınar olayından bilyorum :)

2 gundur evde yoktum, bolca hazır mama koymustum kafese. Umarım aç kalmamışlardır ve umarım yem kırmayı öğrenmişlerdirde, böyle dertlerim kalmaz.

Çiçekler ne alemde onu da bilmiyorum :( Yoldayım eve gidyorum şuan.

uyap
26-08-2015, 11:24
Tüy mü ektirsek kel sırtlarına :D. Bende kaz tüyü yastık var olur mu acaba :rolleyes: ya da toppik mi sürsek :p

gokcegokce
26-08-2015, 11:30
Ya yenir bu minnaklar sevgili Hira. Nasıl da mucizeler, başlarına gelmeyen kalmadı ama hayata tutundular maşallah. Sırt tüyleri hemen olmasa da çıkar merak etme sen mama vermeye devam et yem kırsalar dahi. Kolay gelsin canım.

hira
26-08-2015, 11:32
Tüy mü ektirsek kel sırtlarına :D. Bende kaz tüyü yastık var olur mu acaba :rolleyes: ya da toppik mi sürsek :p

Benim daha güzel bi fikrim var, Çınar'ın sırt tüylerini yolup bunlara yapıştırcam :D

hira
26-08-2015, 19:53
başlarına gelmeyen kalmadı ama hayata tutundular maşallah. Eee Çınar'ın çocukları bunlar gokce'ciğim, öyle kolay pes etmezler sanmam :o Yardımlarınız sayesinde bugüne geldik, minnaklar ve ben teşekkür ederiz :)

YeniGine
26-08-2015, 23:50
Sevgili hira'cım kesin bilgi değil; henüz daha çok küçükler. Hem de fotoğrafta çok belirgin de değil. Sanki hani öyle ilk bakışta erkekmiş gibi geldiler bana. :)

hira
27-08-2015, 06:17
Sanki hani öyle ilk bakışta erkekmiş gibi geldiler bana. :) Hıh, Çınar'da da aynen böyle demiştin ablacım :) :) Ya hiç fark etmez cinsiyet falan. İlla erkek çocuk sevdalısı değiliz :o :)

Son gelişmeler: Tüneklerde uzun süre düşmeden durabiliyorlar. Yuvaya girip çıkmaksa zaten bebek işi artık :)

uyap
27-08-2015, 10:06
Çınar tüylerini yolup yuvadan attığına göre kesin erkekler ;). Nereden mi biliyorum bknz: Çınar'ın Bıdık'ı dövüp yamultması :D

Limonik
27-08-2015, 15:21
Çınar ve maceraları sayesinde muhabbet kuşu beslemek ister oldum. Hemen kuşuna eş alan bir yakınımızın yavru teklifine evet dedim. Bakalım... :)

hira
27-08-2015, 18:26
Çınar ve maceraları sayesinde muhabbet kuşu beslemek ister oldum. Hemen kuşuna eş alan bir yakınımızın yavru teklifine evet dedim. Bakalım... :)

Sıfırdan başlamak sizin için çok keyifli olacaktır. Eşim Çınar'ı getirdiğinde 1buçuk aylık falan demişti. Şimdi anne oldu :)

snob
28-08-2015, 18:25
Şimdilik yavruyu üçledik,bakımı anneye zor olur belki ama 5_6 yavru güzel olur herhalde:)

hira
28-08-2015, 20:46
Şimdilik yavruyu üçledik,bakımı anneye zor olur belki ama 5_6 yavru güzel olur herhalde:)

Eminim çok güzel olur, 2 tane yavru bile çok mutlu etti beni.

Anne aklını kullansın, eşiyle iyi geçinsinde, yavruları tek başına büyütmek zorunda kalmasın :o

snob
28-08-2015, 21:56
Eminim çok güzel olur, 2 tane yavru bile çok mutlu etti beni.

Anne aklını kullansın, eşiyle iyi geçinsinde, yavruları tek başına büyütmek zorunda kalmasın :o

Babamız nazar değmesin,mükemmel bir eş ,her fedakarlığı yapar,annenin biraz huysuzluguna rağmen :)

hira
29-08-2015, 08:32
İlk aşkım Çınar'ım ve onun büyük yavrusu.. Mama yemeyi öğrendi tek başına. Sanırım yemde kırabiliyor ama çok uğraşıyor..
Maşallah lütfen :)

gokcegokce
29-08-2015, 19:09
Yavruşlara kocaman bir maşallah Hiracım. Biz ne yaptık ki bildiklerimizi paylaştık sadece. Ben açıkçası sen ve Çınardan da bir çok şey öğrendim kendi adıma. Her kuşun karakteri farklı oluyor doğrusu.

hira
30-08-2015, 22:24
Geniş aileden son gelişmeleri paylaşayım..

Aslında sabahtan beri yazmak istiyorum ama Allah sizi inandırsın öyle bir yaz gribine yakalandım ki, değil yazmak, nefes almaktan yoruluyorum sanki..

Yavrular yem kırmayı öğrendi, karınlarını doyurabiliyorlar artık.. Ama garantiye almak için birkaç gün daha bekleyip öyle ayırmak istiyorum..

Çınar! Ah Çınar ah... Çınar'ın popo yine şiş duruyor, kanatlar düştü.. Evet yumurtlamaya hazırlanıyor :o Tam yavrular büyüdü, artık Çınar kendini toplar diyordum ki yine bombayı patlattı benim atraksiyonlu yavrum...

Bıdık'ı hemen aynı kafese koydum :D malum, yumurtalar boş çıkmasın :o

Tecrübe kazandım artık, yumurtlayacağını anlıyorum :) Gelsin yavrular, bakıp büyütmektende korkmuyorum artık :)