PDA

View Full Version : Muhabbet Kuşu

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

mianyang
04-05-2010, 16:02
bu arada soylemeyi unuttum birde ishal ve diskisinin rengi acik yesil bir renk,idrarida oyle.2 gun once sadece beyazdi ve idrarida renksizdi.

umıt79
04-05-2010, 20:59
Mianyang , nedense muhabbet kuşunuzun bakım şartlarının iyi olmadığını düşündüm. Şu unsurlara dikkat ederseniz muhabbet kuşunuz daha sağlıklı olacaktır.Hangilerini eksik uyguladığınızı tesbit ederseniz sorun azalacaktır.

-Kalsiyum alabilmesi için genellikle mürekkep balığı kemiği ,ya da kireçtaşı koyarız kafeslere .
-Eğer tüy dökümü yaşıyorsa kalsiyum eksikliği olma ihtimali yüksek.
-Dışkısı sulu ve yeşil renkli diyorsunuz. Su kabına taze su koyun ve su değişimlerinde suluğunu, yemliğini iyice dezenfekte edin.
-Kafesini temizleyin ,eğer kokulu maddeler ile dezenfeksiyon işlemi yaptıysanız ; iyice durulama yapın kafes ve kafes içi malzemelere...
-Kuşunuzu çok fazla nem ,yemek buharı bulunan yerler ,temizlik malzemelerinin bol kullanıldığı alanlar da tutmayın..
-Muhabbet kuşlarının vucut sıcaklığı genelde 41 santigrat derece civarındadır.Dolayısıyle 20 santigrat derecenin altında ki sıcaklıklar kuşunuz için üşüme yaratabilecek ısı dereceleridir.Kuşunuzu pencere yanı, kapı aralığı ,klima yanı gibi yerelere koymanız onları sirkülasyonda bırakacağı için kuşunuz doğal olarak hasta olacaktır.
-Kuşunuzun bulunduğu ortama koku salan spreyler ve yoğun kokulandırıcı maddeler sıkmamaya özen gösterin...

Umarım çabucak iyileşir kuşunuz, geçmiş olsun...

mianyang
04-05-2010, 22:08
tessekkur ederim fakat bu soylediklerinizin hepsine uyuyorum kafesine ve cevresel etkilere cok dikkat ediyorum suyunu hergun iki kez degistiriyorum ve asla musluk suyu kullanmiyorum cunku benim icmedigim suyu ona iciremem onlar bizden daha narin diye dusunuyorum buna ragmen koruyamadim su anki durumuyla ilgili beni bilgilendirirseniz cok mutlu olacagim.bir cok sitede arastirma yaptim fakat hicbirisi badinin su andaki durumuna tam olarak uymuyor.simdiden tessekkurler.

ukalady
07-05-2010, 13:57
Merhabalar. Yaklaşık 6 ay önce erkek muhabbet kuşu aldım. Yaklaşık 2 ay kadar sonra evcilleşti. 3 hafta öncesine kadar hiç bir sorunu yoktu. Edindigim bilgilere göre aldıgımda henüz iki, üç aylık kadardı. Yani şuan da tahminime göre sekiz, dokuz aylık falan. 3 hafta önce acık mavi olan ceresi kahverengiye dönüştü. Bunun nedeni nedir acaba? Kuşumun dişi oldugunu düşünmeye başladım. ?? Birde dün avucuma aldıgımda agızından mı burnundan mı bilemiyorum ama tıslama sesi gibi sesler geldigini farkettim önce aldırmadım fakat bugun de tırnaklarını kesmek için avucuma aldıgımda yine aynı sesi cıkardı ben de kendimi burda buldum. Daha önce avucuma aldıgımda böyle bir ses cıkardıgını duymamıştım. bir fikri olan varsa sevinirim. Teşekkürler.

ugokhan
08-05-2010, 01:22
kuşunuz konuşuyormu?.......

büyük ihtimalle ele almaya çalıştınız bu yüzdende sizden ürküyor vede korkusundan ısırıyor yapılacak birşeyyok tutmaya çalışmayın
ele almanın sorun oldugunu düşünmüyorum ben kuşumu ısrarla elime alarak alıştırdım.

Zühre Demir
08-05-2010, 01:40
Şunu unutmayalım ki, kuşların da herbirinin bir karakteri var. Kimi çabuk alışıyor, kimi de zaman alıyor. Çoğunu elinize alırsanız, size ters davranır ve ısırır. Çünkü kuşlar ele alınmayı hiç sevmezler. Ancak bazısını zoraki alıştırabilirsiniz ele. Ama bu yine de hoşlandıkları anlamına gelmez.
Ben bütün tecrübelerden ve teorik bilgilerden yola çıkarak aylardır kuşumu alıştırmaya çalışıyorum. Ama bütün çabalar başarısızlıkla sonuçlandı. Kendi kişiliği bozuk kuşumun, hırçın ve öfkeli. Kesinlikle insan ırkını takmıyor. Sanırım psikolojik sorunları ver ya da küçüklüğünde ağır şeyler yaşamış :)

Amcam kuşlar ve kuş yetiştiriciliği konusunda üstattı, ona versem o bile ehlileştiremez bizimkini. Bence kuşlarınızı oldukları gibi kabul edin. :=)

M_GULAN
08-05-2010, 01:54
Şunu unutmayalım ki, kuşların da herbirinin bir karakteri var. Kimi çabuk alışıyor, kimi de zaman alıyor. Çoğunu elinize alırsanız, size ters davranır ve ısırır. Çünkü kuşlar ele alınmayı hiç sevmezler. Ancak bazısını zoraki alıştırabilirsiniz ele. Ama bu yine de hoşlandıkları anlamına gelmez.
Ben bütün tecrübelerden ve teorik bilgilerden yola çıkarak aylardır kuşumu alıştırmaya çalışıyorum. Ama bütün çabalar başarısızlıkla sonuçlandı. Kendi kişiliği bozuk kuşumun, hırçın ve öfkeli. Kesinlikle insan ırkını takmıyor. Sanırım psikolojik sorunları ver ya da küçüklüğünde ağır şeyler yaşamış :)

Amcam kuşlar ve kuş yetiştiriciliği konusunda üstattı, ona versem o bile ehlileştiremez bizimkini. Bence kuşlarınızı oldukları gibi kabul edin. :=)

nedemişler agaç yaşken egilir....muhabbet kuşu alıştırmak ve konuşturmak istiyorsanız size tek tavsiyem yuvadan yeni düşmüş kuş alın vede erkek bakın netice nekadar olumlu olucak görüceksiniz

Zühre Demir
08-05-2010, 02:10
Ah bilmem mi, zaten yavru kuş aldım. Sanırım en uçarısını seçmişiz. Artık alıştırmaya çalışmıyorum, onu özgür bıraktım, her hali ile seviyorum. :) Madem bizimle arkadaş olmuyor o halde ona bir arkadaş alacağım. :)

umıt79
08-05-2010, 08:18

Sevgili Zühre size hak veriyorum.Kuşunuz hırçın ve asi karakterliyse onu asla alıştıramazsınız.Şu elimde bulunan dört muhabbet kuşumdan biri de çok hırçın .Açlıktan ölecek olsa elinizi uzattığınız anda ıssırmadan durmaz...Dört kuşumunda karakteri birbirinden farklı ,değişik...

Ve uyum konusunda fark ettiğim muhabbet kuşunuzun yavruluk geçmişi çok önemli.Stresli bir ortamda yaşamaya alışan kuş insana zor alışıyor.Kabullenme ihtimaliyse zayıf...

Zühre Demir
08-05-2010, 14:02
Aynen katılıyorum Sevgili Ümit. O yüzden dedim ya kendi haline bıraktım :)

ukalady
08-05-2010, 14:24
Ah bilmem mi, zaten yavru kuş aldım. Sanırım en uçarısını seçmişiz. Artık alıştırmaya çalışmıyorum, onu özgür bıraktım, her hali ile seviyorum. :) Madem bizimle arkadaş olmuyor o halde ona bir arkadaş alacağım. :)

kuşunuzu alalı ne kadar oldu sevgili zühre ?

ukalady
08-05-2010, 14:53
arkadaşlar ben 6-7 ay önce bir muhabbet aldım ama hala korkuyor ürküyor konuşması için eğittim ama nafile hala korkuyo ve kaçıyo ve ya ısırıyo bilgi lütfen
oldukça uzun bir zaman, alışması olanaksız gibi görünüyor. elinize almış oldugunuzdan kaynaklandıgını düşünmüyorum ama eger bu gercekten bir etkense ve elinize birkez almış bulunduysanız size tavsiyelerim sunlar belki işe yararlar;
bence her gün aynı saatte onu kafesinden dışarı cıkarın bırakın bulundugu odanın içinde serbestce dolaşsın. eger sürekli bir yerde duruyorsa ki (genellikle kendine 1 ya da 2 yer secer) onu rahatsız etmeyin. sadece arada sırada aynı kelimelerle ona seslenin. kafesine girmiyorsa bunu akşamları yapın ki karanlıkta tutmanız kolay olsun böylece onu kovalamazsınız. yalnız bu hayvanlar cok akıllı bir süre sonra ışık kapandıgı anda onu tutacagınızı anlıyorlar ve karanlıkta ucmaya kalkışabiliyorlar. buna da dikkat edin ve düğmenin yanında birini bekletin ki ışıgı hemen acsın , bir yerlerini incitmesine izin vermeyin. avucunuza alıp onu hemen kafesine koymayın o ne kadar hırcın davransada boynunu kaşıyın sevin ve herzaman kullandıgınız birkaç kelimeyi tekrarlayın daha sonra kafese koyun. benim kuşumda yavru ve hırçın bir dişiydi. ben onu bu şekilde 3 ayda alıştırabildim. bunların dışında aynı odanın içinde kafesinin yerini ayda bir kez degiştirdim, arada sırada kuş sesleri dinlettim, kitap okurken vs. kafesi yakınıma yerleştirip onunla hiç ilgilenmedim bu süre içinde sizi izleyecektir kesinlikle ilgilenmeyin kafesi tekrar oldugu yere koymadan once elinizi kafese yavaşca sokun ama ona dokunmaya calışmayın muhtemelen kaçısacaktır elinizi başka tarafa yöneltin ve orada bekletebildiginiz kadar bekletin daha sonra elinizi kafesten cıkarın ve aynı şeyi birkaç kere daha yapın. sonrada yavaş yavaş parmagınızı ayaklarına yanastırın hala kaçıyor olabilir pes etmeyin ertesi gün tekrar deneyin . cok uzun sürse bile kendine asla dokundurtmayacak ama parmagınıza mutlaka cıkacaktır. ilginçtir ki kafes içinde parmagınıza cıkan kuşunuz dışarıda elinizi bi metre bile uzaktan kaldırsanız hala kaçıyor olabilir. umudunuzu kaybetmeyin (benim ki öyleydi ) ama birgün parmagımı uzattıgımda parmagama cıkıverdi pambukum. tam mutlu son derken ertesi gün yine kaçmaya başladı (o dereceydi yani) aynı şeyleri cok tekrarladım şimdi benden ayrılmıyor. sabırlar dilerim. umarım alışır.

Zühre Demir
08-05-2010, 20:58
kuşunuzu alalı ne kadar oldu sevgili zühre ?

Valla 8-9 ay kadar oldu, tık yok. :)

umıt79
08-05-2010, 23:06
Sizlerin ki iyiymiş.Benim dişi muhabbetim son 6 yıldır böyle vahşi :):):)

Zühre Demir
09-05-2010, 00:43
:) Benimki de aradan 16 yıl geçse bile değişmeyecek, biliyorum. Ama ben onu böyle de seviyorum :)

oki_1655
09-05-2010, 03:40
Benim dört kuşumunda hepsi farklı karakterdeler.3 aydır uğraşıyorum fakat hala bir ilerleme yok bir türlü alışamadılar bana.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=139779&d=1272491058

Fotoğraftakilerden yeşil ve mavi olan da sorun yok fakat sarı (Bihter) ve mavi-beyaz (Behlül) çok hırçın.Sarı olanı ne zaman elime alsam hiç susmadan bağrıyor ve mecburiyetten bırakmak zorunda kalıyorum.Mavi-beyaz olanı ise malesef hiç elime alamıyorum.Ne zaman elime alsam mutlaka elimi kanatmadan bırakmıyor.

1-2 ayda sevgili Ukalady nin söylediklerini deniycem artık yine de bir değişiklik olmazsa kaderime küsüp uzaktan bakmakla yetinicem..

oki_1655
09-05-2010, 03:43
Bu arada burası yeri olmasada paylaşmak istedim.Hint bülbüllerim yumurta bırakmışlar.Eğer olursa ilk yavrularını görücem.Heyecanla bekliyorum...

M_GULAN
09-05-2010, 14:40
Benim dört kuşumunda hepsi farklı karakterdeler.3 aydır uğraşıyorum fakat hala bir ilerleme yok bir türlü alışamadılar bana.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=139779&d=1272491058

Fotoğraftakilerden yeşil ve mavi olan da sorun yok fakat sarı (Bihter) ve mavi-beyaz (Behlül) çok hırçın.Sarı olanı ne zaman elime alsam hiç susmadan bağrıyor ve mecburiyetten bırakmak zorunda kalıyorum.Mavi-beyaz olanı ise malesef hiç elime alamıyorum.Ne zaman elime alsam mutlaka elimi kanatmadan bırakmıyor.

1-2 ayda sevgili Ukalady nin söylediklerini deniycem artık yine de bir değişiklik olmazsa kaderime küsüp uzaktan bakmakla yetinicem..

merhaba sizin gerçektende şansınız yok çünki kuşunuz tek degil bu kuşlar dogada sürüler halinde yaşıyorlar biri ne yaparsa digerleride ona uyar ....

kuşu kendinize alıştırmak istiyorsanız,yavru olucak ,tek olucak,erkek tercih edin,yavru kuşuda kendiniz agzınızla besleyin kısa zamanda konuştugunu göreceksiniz tutmaya degil,elinize gelmeye alıştırın elinize yem alarak saygılar....

mer.cann
09-05-2010, 16:12
Merhabalar benim de 3 yaşında muhabbet kuşum var.İnanılmaz kaçıyordu,kafesin içinde bile korkuyordu.Yemini,suyunu bile değiştirmek çok zordu anlayacağınız.Fakat sonra kuşa bir haller oldu.Konuşmaya başladı.Gecenin 3'ünde bana seni seviyorum dedi.E malum ev kalabalık herkesden bir kelime öğreniyor sanırım:)Tabi bunun konuşmaya başladığını anlayınca sürekli konuştuk onunla.Ama sürekli.Kafesinden çıkardık.Artık kendisi bize yaklaşmaya çalışıyordu.Onu ürkütmeden onun bize gelmesini bekledik 1hafta boyunca.Ve derken parmağımıza geldi.Şimdi asla yalnız bırakmıyor bizi:)Kapı,pencere açık oturuyor bizimle.E tabi konuşuyor da.Aloo bir saate kadar mesaj atın diyor genelde:)

Zühre Demir
09-05-2010, 22:52
Merhabalar benim de 3 yaşında muhabbet kuşum var.İnanılmaz kaçıyordu,kafesin içinde bile korkuyordu.Yemini,suyunu bile değiştirmek çok zordu anlayacağınız.Fakat sonra kuşa bir haller oldu.Konuşmaya başladı.Gecenin 3'ünde bana seni seviyorum dedi.E malum ev kalabalık herkesden bir kelime öğreniyor sanırım:)Tabi bunun konuşmaya başladığını anlayınca sürekli konuştuk onunla.Ama sürekli.Kafesinden çıkardık.Artık kendisi bize yaklaşmaya çalışıyordu.Onu ürkütmeden onun bize gelmesini bekledik 1hafta boyunca.Ve derken parmağımıza geldi.Şimdi asla yalnız bırakmıyor bizi:)Kapı,pencere açık oturuyor bizimle.E tabi konuşuyor da.Aloo bir saate kadar mesaj atın diyor genelde:)

Sevgili mer.cann. Senin kuş bence kutsal bir kuşmuş.doğuştan Allah'ın sevdiği kuşlardan falan yani :) 50 yıl beklesem benimki böyle birşey yapmaz. Çok şanslısın.

mer.cann
10-05-2010, 15:58
Teşekkür ederim.Resimlerini eklemeye çalışacağım.Bakalım beğenecekmisiniz Can Efendi'yi :rolleyes:

Evin insanı oldu resmen:)

Zühre Demir
10-05-2010, 23:12
Mercannnn, çok güzelmiş Senin Can. :) Renkleri herşeyi harika. Ben de benim Bıcır'ın fotosunu yüklüyorum. Ama maalesef bu foto o elimde, kolumda, omzumdayken olmayacak tabi. Her zamanki gibi kendi halinde takılırken...;)

143143 143144

ukalady
11-05-2010, 01:01
Teşekkür ederim.Resimlerini eklemeye çalışacağım.Bakalım beğenecekmisiniz Can Efendi'yi :rolleyes:

Evin insanı oldu resmen:)

:)) tıpkı benim pambuk a benziyor bu cok sevimli ben de göndermeye calışacagım resimlerini. bu arada bunları gördükten sonra ben de tüm camları kapatıp omuzumda diger odalara götürdüm kuşumu hiç korkmadı kaçmadı o kadar hoşuma gittiki anlatamam. odaları tanımadıgı için bi metre kadar ucup geri dönerek tekrar üzerime konması oldukca keyifli bi sahneydi.:rolleyes:

ukalady
11-05-2010, 01:38
anavatanı perdelerdi.

Zühre Demir
11-05-2010, 02:09
HaHa. O ne tatlı şey ya, dünyaya tersten bakan kuşu da ilk kez görüyorum. :) Çok güzel

mer.cann
11-05-2010, 10:25
Sevgili Zühre Demir ve ukalady.Kuşlarınız gerçekten çok güzel.Ayrıca benim 7 tane kuşum vardı.Hepsi bir arada yaşıyorlardı.O zaman konuşmuyorlar.Ne zaman ki yalnız kaldı,vurdu kendisini kelimelerin büyülü gücüne:):)
Daha bir sürü resmi var.Bu arada kuşu diğer odalara götürebilirsiniz.Alışsın ortama.Bizimki kendisi gidiyor odalara.Takip ediyor bizi:)Zühre Demir kuşunuzla konuşun.Nasılsın bugün deyin.Ayrıca sabah ilk kimi görürse aynı kelime ile seslensin ona.Cicim kelimesi mesela.İlk duyacağı o olsun her sabah.İnşallah zamanla konuşur.

mer.cann
11-05-2010, 10:27
Çok sevindim.Tabi ki götürün diğer odalara.Zamanla sizi takip edecek ve sesinize gelecek.

ukalady
11-05-2010, 11:51
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-muhabbet-kusu-yikaniyor/2105343

burda da hareketli halini görebilirsiniz banyo yaparken.

mer.cann
11-05-2010, 16:10
Yahu ben yerim onu.Aynı benim Can.Fakat sizin kuşun karnının altı da mavi:)Ne kadar tatlı maşaallah:)

özlem11
11-05-2010, 16:20
Facede paylaştım ne tatlı... Rengi tutmasada benim çapkınıma benziyor tavırları görünce üzüldüm:(

burccu
05-06-2010, 23:58
merhabalar..
benimde bir muhabbet kuşum var 10aylık falan.kuşum şu an tüy dökümünde ve de ishal.şu ara çoğunlukla dışkısı sadece su şeklinde oluyor arada katı kısmı da oluyor.ve çok keyifsiz sürekli peşimde olan benimle beraber olan kuşum şimdi hiç bana gelmiyor öle duruyor bir köşede.ne tavsiye edersiniz?

Faruk
14-06-2010, 14:38
Sayın burccu ishal muhabbetler için çok tehlikeli bir durum. Yakınınızda veterener var ise hemen gösterin derim muhabbet kuşunuzu. Geçmiş olsun...

ukalady
03-07-2010, 14:23
merhabalar..
benimde bir muhabbet kuşum var 10aylık falan.kuşum şu an tüy dökümünde ve de ishal.şu ara çoğunlukla dışkısı sadece su şeklinde oluyor arada katı kısmı da oluyor.ve çok keyifsiz sürekli peşimde olan benimle beraber olan kuşum şimdi hiç bana gelmiyor öle duruyor bir köşede.ne tavsiye edersiniz?

suyuna bir iki damla elma sirkesi damlat. biraz da ekmek kırıntısı yedir bana kalırsa.

Sessim
06-07-2010, 16:44
arkadaslar benimde bir sorunum var kuşumu gecen cuma aldım 10 gunluk olduğunu söylediler cinsiyeti erkek.dün kafesinden yemini çıkardım bugün elime alışsın diye avcuma yem koyup hafif kafesin kapağından elimi içeri uzattım ama kuşum aç olmasına rağmen gelmedi arkadasım bi ara avcuna almıstı bunun bir etkisi olmus mudur acaba yoksa biraz sabırlı olmam mı gerekiyor.?

ukalady
06-07-2010, 22:40
arkadaslar benimde bir sorunum var kuşumu gecen cuma aldım 10 gunluk olduğunu söylediler cinsiyeti erkek.dün kafesinden yemini çıkardım bugün elime alışsın diye avcuma yem koyup hafif kafesin kapağından elimi içeri uzattım ama kuşum aç olmasına rağmen gelmedi arkadasım bi ara avcuna almıstı bunun bir etkisi olmus mudur acaba yoksa biraz sabırlı olmam mı gerekiyor.?

biraz sabırlı ol bence benim kuşum 2 ayda alıştı bana.

Faruk
07-07-2010, 01:02
Yavru muhabbetler yeterince ilgi ile çabuk alışıyorlar, eğer evde tek kuş ise. Benim 1 yaşına yakın olarak aldığım muhabbetim yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen çevresine alıştı ama bizlere alışmadı...

gtatas
07-07-2010, 19:22
Evcil hayvan beslemede temel kavram hayvanın bizi sevmesidir hemde bir an evvel.O zaman ne yapıcaz onu ürkütmiycez.Ve bizi sevmesine izin vericez.Biraz sabırla çok şirin bir hayvanınız olabilir.

gtatas
07-07-2010, 19:30
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-muhabbet-kusu-yikaniyor/2105343

burda da hareketli halini görebilirsiniz banyo yaparken.

Ben de bir maşallah gönderiyorum.Biz üreticilerin beyaz parçalı dediği çekoslavak cinsi çok güzel bir kuşunuz var.Bir maşallah daha.

ukalady
11-07-2010, 21:38
Ben de bir maşallah gönderiyorum.Biz üreticilerin beyaz parçalı dediği çekoslavak cinsi çok güzel bir kuşunuz var.Bir maşallah daha.

merb öncelikle teşekkür ederim kızıma gözüm gibi bakıyorum. aslında erkek diye almıştım ancak sonradan rengi degişti. simdi ona bir eş istiyorum ancak eş secimini kendi mi yapması gerekiyor yoksa benim alıp getiridigim bir kuşu kafesine mi salmalıyım bilemiyorum. siz sanırım kuşlar konusunda tecrübelisiniz. bir de herhangi bir yerden herhangi bir kuşu almak istemiyorum. eger hasta ise benim kıza da bulaşır diye. eger üretici iseniz bu konuda yardımcı olu musunuz? ben de izmir de oturmaktayım.

rahna_mosa
14-07-2010, 14:14
selamlar benimde 3 yaşında bir erkek birde dişi kuşum var. yazılanlara baktığımda kuşların alışmadıklarından yakınanlar var. naçizane bende bir iki tavsiyede bulunmak isterim. benim muhabbetim hiç ötmüyor sadece konuşuyor ve çok canayakındır. onu ilk eve getirdiğimizde minicikti tünekte zor duruyordu. bizi sürekli görebileceği ve izleyebileceği bir yere koyduk. evde çok sakin hareket ettik onu ürketecek hiçbir hareketimiz olmadı. ona fazla yaklaşmadan arada konuştuk. bu süre 10 gündü ve kafesin kapısı hep kapalıydı. daha sonra yavaş yavaş elimizi kafesin içine soktuk onun göğsüne dokunarak parmağımıza aldık ve dışarı çıkardık. elimizden yem verdik ve bize alıştı. şimdide tepemizden inmez bebeğim. sıkmadan bunaltmadan sevgi ve ilgi size alışmasını sağlıyor. dişi olan kuşu 7 ay sonra aldım. fakat o çikom gibi değil, ele geliyor ama hemen kaçıyor. dişi kuşların alışması çok zor oluyor ve konuşmaya uğraşsa da çok başarılı olmuyor.
onunla ilgilenin bol bol konuşun. bazen sıkıldığında çirkin sesiyle bağırır hemen yanına gidin. aslında insan gibiler...
birde sağlıklı olması için meyve, yeşillik vs. onun yiyebileceği herşeyi verin. sadece tek düze yem yememeli. yanlız abartmayın ishal olur mazallah. benden bu kadar. sorularınız olursa keyifle yanıtlarım. benim için bütün muhabbetler çiko... sevgiler

Sessim
10-08-2010, 12:41
arkadaşlar benim sorunum şu dün kuşuma daldarı aldım fakat kuşum daha küçük olduğu için(yaklaşık1,5 aylık)daldarı'yı bilmiyor ve haliyle de yemiyor.sizce kuşuma daldarıyı nasıl öğretebilirim?

güvercin01
10-08-2010, 21:13
arkadaşlar benim sorunum şu dün kuşuma daldarı aldım fakat kuşum daha küçük olduğu için(yaklaşık1,5 aylık)daldarı'yı bilmiyor ve haliyle de yemiyor.sizce kuşuma daldarıyı nasıl öğretebilirim?

Birkaç gün ona zarar vermeyecek başka bir muhabbet kuşunun yanına aynı kafese aktarabilirsin. -aman dikkat birbirlerine zarar verecek gibi olurlarsa hemen kuşları ayırınız-Uyarıyı hafife almayınız...Bol şans...

güvercin01
10-08-2010, 21:15

Aynı kafese aldığınız muhabbet zıt cinsiyet olsun ve de sağlıklı olmalı.Sevgiyle kalınız...

Sessim
11-08-2010, 10:29
Aynı kafese aldığınız muhabbet zıt cinsiyet olsun ve de sağlıklı olmalı.Sevgiyle kalınız...

Sayın güvercin01 öneriniz için teşekkür ediyorum ama ben kuşumu tek olarak besliyorum başka bir çözüm öneriniz var mı acaba?

gtatas
11-08-2010, 17:58

Sayın sessim lütfen acele etmeyin çok meraklı bir hayvan oldukları için elbet tadına bakar.Arasıra kuru olmak kaydıyla roka ve yumurta mamasını ve kumunu ihmal etmeyin.Başka kuşların yanınada sakın koymayın.

Sessim
14-08-2010, 09:13
Sayın sessim lütfen acele etmeyin çok meraklı bir hayvan oldukları için elbet tadına bakar.Arasıra kuru olmak kaydıyla roka ve yumurta mamasını ve kumunu ihmal etmeyin.Başka kuşların yanınada sakın koymayın.

Sn. gtatas kuş kumunu ihmal etmeyin yazmışsınız kuş kumu da var ama onuda yemiyor sanırım.Yem kutusunun içine 1-2 çay kaşığı katıyorum fakat yemiyor.

Dudi
14-08-2010, 11:17
Acele etmeyin sevgili Sessim, kuşunuz daha çok küçük hatta bebek, benim muhabbetim ilk geldiğinde su içmeyi bilmiyordu. Suya gagasını değdirdim. Yoksa su nerde nedir haberi yoktu. Biraz kendine bırakın, çok sıkmayın zamanla alışır. Biraz vakit verin ona...

Sessim
25-08-2010, 18:05
arkadaşlar bugün bir akrabamıza muhabbet kuşu almaya gittik.kuşçuda çok fazla kuş kalmamıştı hepsinin yaşı büyüktü bizde yavru almak istiyorduk daha sonra yaklaşık 1-2 haftalık bir kuş getirdi kuş dışardaki kafeste değildi annesinin yanından getirdi yumurtadan çıkalı yaklaşık1-2 hafta olmuş.eve getirip kafese koyduk çok ürkek kafesin içinde bir o yana bir bu yana uçuyor zamanla alışır mı?ve de sanırım daha yem yemesini bilmiyor o yüzden mama yapmalı mıyız?

Sessim
26-08-2010, 09:09
Sevgili Sessim akrabanız çok şanslı. Küçükken alınan kuşların alışması daha kolay oluyor. Ürkütmeden ona yaklaşın. Elinizi gerekli haller dışında çok fazla kafese sokmayın. Kafesin yanında olduğunuz vakitlerde muhabbeti ürkütecek büyük ve ani hareketlerden kaçının. Onunla konuşun. Biraz zaman verin kafesini tanısın, sizi gözlemlesin. Sizden zarar gelmeyeceğini anlasın. Bir hafta sonra kafesin kapısını açık tutmaya başlayın. Dışarı çıkmak isterse çıksın. Kafesin kapısı açıkken ya da kuş dışarıda iken yavaşça elinizi ona uzatarak ve hafifçe göğsüne dokunarak elinize almaya çalışın. Ancak ısrarcı olmayın. Alışması için zaman verin. Yem olayına gelince tünekte durabiliyorsa yem yemeyi biliyordur. Yeni yerine alışmadığı ve ürktüğü için yem yemiyordur. Kafesine alışınca yiyecektir. Bence mama yapmanıza gerek yok. Güle güle büyütsün akrabanız muhabbetini. Bıcır bıcır konuştuğu günleri görün inşallah.

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.Akşam baktığımızda tünekte uyuyordu,biz yem kutusunu ve birazda küçük bir kaba suyunu koyduk ve kafesin tabanına koyduk.Şimdi ise yerde etrafı gözetliyor.Elimizi mümkün olduğunca kafesin içine sokmuyoruz çünkü çok ürkek bir o yana bir bu yana kaçıyor elimizi kafesin içine sokunca.Verdiğiniz bilgiler için tekrardan teşekkürler.

gtatas
26-08-2010, 16:40
arkadaşlar bugün bir akrabamıza muhabbet kuşu almaya gittik.kuşçuda çok fazla kuş kalmamıştı hepsinin yaşı büyüktü bizde yavru almak istiyorduk daha sonra yaklaşık 1-2 haftalık bir kuş getirdi kuş dışardaki kafeste değildi annesinin yanından getirdi yumurtadan çıkalı yaklaşık1-2 hafta olmuş.eve getirip kafese koyduk çok ürkek kafesin içinde bir o yana bir bu yana uçuyor zamanla alışır mı?ve de sanırım daha yem yemesini bilmiyor o yüzden mama yapmalı mıyız?

Sayın sessim, bir üretici olarak sayın cellin'in verdiği bilgileri doğruluyorum.Fakat şu artıları da belirteyim.Bir kuş için kum çok önemlidir.Taşlığı olan kuşlar tavuklar yedikleri yemleri iyi hazmetmek için taşlıkta öğütürler ve mideye gönderirler.Kum yeme karıştırılmaz ayrı bir yemlikte verilir.

Mama da önemlidir.Doğduğu yerde yani biz üreticilerde mama veririz çok besleyicidir.Anne baba mamayı yer ve gider yavruya kusar, onu besler.

Suluk ilk zamanlar kafesin tabanında olabilir ama tüneğe çıktığı zaman hangi tüneği seviyorsa o tarafa asılmalıdır.Ve yeri zırt pırt değiştirilmemelidir.İnşallah konuşur ve sizleri mutlu eder.

Sessim
26-08-2010, 17:03
Sayın sessim, bir üretici olarak sayın cellin'in verdiği bilgileri doğruluyorum.Fakat şu artıları da belirteyim.Bir kuş için kum çok önemlidir.Taşlığı olan kuşlar tavuklar yedikleri yemleri iyi hazmetmek için taşlıkta öğütürler ve mideye gönderirler.Kum yeme karıştırılmaz ayrı bir yemlikte verilir.

Mama da önemlidir.Doğduğu yerde yani biz üreticilerde mama veririz çok besleyicidir.Anne baba mamayı yer ve gider yavruya kusar, onu besler.

Suluk ilk zamanlar kafesin tabanında olabilir ama tüneğe çıktığı zaman hangi tüneği seviyorsa o tarafa asılmalıdır.Ve yeri zırt pırt değiştirilmemelidir.İnşallah konuşur ve sizleri mutlu eder.

kumu var fakat sadece yeminin içine karıştırdık ayrı bir kapta koymak istesek kafesin içine elimizi soktuğumuzda pır pır hiç yerinde durmuyo çok ürkek o yüzden bizde rahatsız etmek istemiyoruz.Az önce baktık yem yiyordu dün ilk geldiğinde akşam üzeri çıktığı tüneğin yanına suluk koyduk birde yerde var küçük bir kapta su genelde kafes tabanında takılıyor:rolleyes:

sirilhan
04-09-2010, 16:19
iyi günler arkadaşlar benim bi kuşum var doğdugunda ayakları sakattı biri öne diğeri arkaya bakıyodu veteriner ve kendi çabalarımla sargı vb sekılde biraz düzeldi kendi yaşantısını sağlayacak kadar hafif hafif yürüyo,ayakta, görünüşte bi sorun yok gibi duruyo ama ayakları biraz ayrık hala.Bir dişi kuşum var onunla koydum sizce yumurta yapmalarında bi sorun olurmu iyi anlaşıyolar dişide yumurta yapmaya müsait ama o kadarla bitmiyo işte sizce ayırayımmı yoksa çiftleşebilirmi şimdiden teşekkürler..

gtatas
08-09-2010, 19:03
iyi günler arkadaşlar benim bi kuşum var doğdugunda ayakları sakattı biri öne diğeri arkaya bakıyodu veteriner ve kendi çabalarımla sargı vb sekılde biraz düzeldi kendi yaşantısını sağlayacak kadar hafif hafif yürüyo,ayakta, görünüşte bi sorun yok gibi duruyo ama ayakları biraz ayrık hala.Bir dişi kuşum var onunla koydum sizce yumurta yapmalarında bi sorun olurmu iyi anlaşıyolar dişide yumurta yapmaya müsait ama o kadarla bitmiyo işte sizce ayırayımmı yoksa çiftleşebilirmi şimdiden teşekkürler..

Sakat kuşlarda çiftleşme zorlukları ve yavruları iyi besliyememe gibi sorunlar yaşanmaktadır.Tavsiye etmiyoruz.

kybele6135
28-09-2010, 16:42
doğacak kuşunuzda genetik bozukluk olabilir ben de tavsiye etmiyorum

kybele6135
28-09-2010, 16:45
sayın sellin aynı sorun benim kuşumda da var 1 yaşını geçmiş olmasına rağmen çok ürkek ve kafesinden çıkmıyor çıkınca da kafasını vuruyor denge sorunu var sanırım fakat ürkekliğine bi çare bulmazsak sanırım uçmayı unutacak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

dlk
28-09-2010, 17:55
benimde iki tane kuşum var.dişi olanı yeni aldım.aldığımda annesinden yeni ayrılmıştı.ilk zamanlar zorlandık biraz.ama şimdi alıştı.erkek olanla iyi anlaşıyor.çok ötüyor ve öpücük vermeye başladı.konuşmasını umuyorum.

cosicos
08-11-2010, 20:04
deli olucam.akşam sağlam olan kuşum bir anda ağzından kan gelerek ve garip sesler çıkartarak öldü.inanılmaz derecede sıkıldım yaa off.acaba nedeni ne olabilir.erkek kuşla kavga etmişmi diecem ama zannetmiyorum.ağzından kan püskürte püskürte öldü.bu arada diğer kuş bundan etkilenirmi.ne olur yardım edin.

MSaygin
25-11-2010, 14:49
Merhaba,

Biz de eve genç bir erkek muhabbet kuşu alacağız, şimdilik okuyup, kuşları tanıma evresindeyiz.

İlk başta aklımda tamamen ahşap, dikine uzun bir kafes alma-yaptırma fikri vardı ama okudukça bunun çok doğru olmayacağını anladım.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla 45-50cm civarında en,boy, yükseklik ölçüleri olan, telleri yatay döşenmiş, fazlaca kapısı olan bir kafes uygun olacak.Köşeli olması, yuvarlak olmaması gerektiği söyleniyor.

Bildiğim tüm sanal mağazalara bakmama rağmen en uygun şu kafesi bulabildim (http://www.canpet.net/?urun-detay_30_Imac_irene_4_Export_Muhabbet_Kusu_Kafesi_ Galvaniz_Fume_.html).

Bu kafes oldukça güzel ve tarife çok uyuyor ancak fiyatı biraz pahalı.Sizin önerebileceğiniz alternatif var mı?

Bir de bu kafesteki donanıma ek olarak banyoluk almam gerekecek sanırım.

Akvaryum kurulumunda doğrudan mağazaya gidip, ne verirlerse dedikleri fiyattan alıp güzel bir kazık yedim, şimdi yoğurdu üfleyerek yeyip, ne gerekiyorsa onu almak istiyorum :)

Güncelleme:
Muhabbet kuşları üzerine bir forumda diğer kullanıcıların önerisi üzerine bu kafesi değil, şu kafesi almaya karar verdim (https://www.evcilal.com/index.php?do=catalog/product&pid=762).

gtatas
26-11-2010, 14:28
deli olucam.akşam sağlam olan kuşum bir anda ağzından kan gelerek ve garip sesler çıkartarak öldü.inanılmaz derecede sıkıldım yaa off.acaba nedeni ne olabilir.erkek kuşla kavga etmişmi diecem ama zannetmiyorum.ağzından kan püskürte püskürte öldü.bu arada diğer kuş bundan etkilenirmi.ne olur yardım edin.

Kuşunuzu hiç salıyormusunuz????

gtatas
26-11-2010, 14:30
Merhaba,

Biz de eve genç bir erkek muhabbet kuşu alacağız, şimdilik okuyup, kuşları tanıma evresindeyiz.

İlk başta aklımda tamamen ahşap, dikine uzun bir kafes alma-yaptırma fikri vardı ama okudukça bunun çok doğru olmayacağını anladım.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla 45-50cm civarında en,boy, yükseklik ölçüleri olan, telleri yatay döşenmiş, fazlaca kapısı olan bir kafes uygun olacak.Köşeli olması, yuvarlak olmaması gerektiği söyleniyor.

Bildiğim tüm sanal mağazalara bakmama rağmen en uygun şu kafesi bulabildim (http://www.canpet.net/?urun-detay_30_Imac_irene_4_Export_Muhabbet_Kusu_Kafesi_ Galvaniz_Fume_.html).

Bu kafes oldukça güzel ve tarife çok uyuyor ancak fiyatı biraz pahalı.Sizin önerebileceğiniz alternatif var mı?

Bir de bu kafesteki donanıma ek olarak banyoluk almam gerekecek sanırım.

Akvaryum kurulumunda doğrudan mağazaya gidip, ne verirlerse dedikleri fiyattan alıp güzel bir kazık yedim, şimdi yoğurdu üfleyerek yeyip, ne gerekiyorsa onu almak istiyorum :)

Güncelleme:
Muhabbet kuşları üzerine bir forumda diğer kullanıcıların önerisi üzerine bu kafesi değil, şu kafesi almaya karar verdim (https://www.evcilal.com/index.php?do=catalog/product&pid=762).

Sayın msaygın kafes çok büyük bir ayrıntı değil kuş için bunu sıkıntı yapmayın.Zaten evcilleşince devamlı dışarıda olacak ve uyumak için içeri girecektir.Orta halli bir şey almanızı tavsiye ederim.

gtatas
26-11-2010, 14:32
benimde iki tane kuşum var.dişi olanı yeni aldım.aldığımda annesinden yeni ayrılmıştı.ilk zamanlar zorlandık biraz.ama şimdi alıştı.erkek olanla iyi anlaşıyor.çok ötüyor ve öpücük vermeye başladı.konuşmasını umuyorum.

Konuşmazlar ama yuva koyarsanız torun sahibi olabilirsiniz.

MSaygin
26-11-2010, 23:44
Teşekkür ederim gtatas.
Akvaryumu alırken gözüme hoş geldiği için önü bombeli bir akvaryum aldım, akvaryumcu da güvendiğim bir insan olmasına rağmen uyarmadı beni. Bombeli akvaryumlar hiç tercih edilmeyen modellermiş, sonradan forumları okuyunca anladım. Görüşü çok bozuyor, sadece baktığınız kısmı net görebiliyorsunuz.Başıma böyle bir şey geldiği için kafes seçme işini daha sıkı tutmaya çalışıyorum.Bu Teramo modelini sipariş ettim.

Daha önce evimizi kuş biti bastığı ve hem eşimi hem kızımı yara içinde bıraktıkları için bitler konusunda da tereddütüm var.

Spreylerin kullanılması ile ilgili farklı görüşler var.Bir kısmı bit olmasa bile 15-20 günde bir düzenli olarak kuşun spreylenmesi gerektiğini söylüyor, böylece bit çıkmadan önünü kesebiliyorlarmış.Bazıları ise bit çıksa bile bu spreylerin kullanılmaması gerektiğini, zararlı olduğunu söylüyorlar.
Bir de toz ilaçlar var, bunların da normalde ev içinde kullanılmasının sorun olacağını tahmin ediyorum, böcek ilacı ne de olsa.

Sizin genel uygulamanız nedir acaba?

ayzit48
30-11-2010, 00:09
öncelikle merhabalarr..benim muhabbet kuşumla ilgili bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim..

kuşum 1 hafta önce ishal olmuştu bakımını yaptık iyileşti.ama şimdi de dışkısı bembeyaz ve çok sert çimento gibi parçalanıyor.neden kaynaklanıyo olabilir..sağlığı açısından çok endişeleniyorum..şimdiden teşekkürler..

doga-dostu
01-12-2010, 12:36
bu sefer kabız olmuş benim kuşum vardı onda da yaşanmıştı bu olay

gtatas
01-12-2010, 16:16
Teşekkür ederim gtatas.
Akvaryumu alırken gözüme hoş geldiği için önü bombeli bir akvaryum aldım, akvaryumcu da güvendiğim bir insan olmasına rağmen uyarmadı beni. Bombeli akvaryumlar hiç tercih edilmeyen modellermiş, sonradan forumları okuyunca anladım. Görüşü çok bozuyor, sadece baktığınız kısmı net görebiliyorsunuz.Başıma böyle bir şey geldiği için kafes seçme işini daha sıkı tutmaya çalışıyorum.Bu Teramo modelini sipariş ettim.

Daha önce evimizi kuş biti bastığı ve hem eşimi hem kızımı yara içinde bıraktıkları için bitler konusunda da tereddütüm var.

Spreylerin kullanılması ile ilgili farklı görüşler var.Bir kısmı bit olmasa bile 15-20 günde bir düzenli olarak kuşun spreylenmesi gerektiğini söylüyor, böylece bit çıkmadan önünü kesebiliyorlarmış.Bazıları ise bit çıksa bile bu spreylerin kullanılmaması gerektiğini, zararlı olduğunu söylüyorlar.
Bir de toz ilaçlar var, bunların da normalde ev içinde kullanılmasının sorun olacağını tahmin ediyorum, böcek ilacı ne de olsa.

Sizin genel uygulamanız nedir acaba?

Sayın msaygın kafes çok önemli, deterjanlı su ile 2 haftada bir yıkanmalı bit varlığı tespit edildiğinde.Ben toz ilaç uyguluyorum.Kanat altlarına ve kanat arasına ve karnına serpiyorum.Adı aklıma gelmedi özelinize gönderirim.

gtatas
01-12-2010, 16:18
öncelikle merhabalarr..benim muhabbet kuşumla ilgili bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim..

kuşum 1 hafta önce ishal olmuştu bakımını yaptık iyileşti.ama şimdi de dışkısı bembeyaz ve çok sert çimento gibi parçalanıyor.neden kaynaklanıyo olabilir..sağlığı açısından çok endişeleniyorum..şimdiden teşekkürler..

Biraz ıslak olmayan roka veya brokoli verebilirsiniz.İshal olursa da haşlanmış patates rendeleyin düzelir.

gtatas
03-12-2010, 20:45
Sayın msaygın kafes çok önemli, deterjanlı su ile 2 haftada bir yıkanmalı bit varlığı tespit edildiğinde.Ben toz ilaç uyguluyorum.Kanat altlarına ve kanat arasına ve karnına serpiyorum.Adı aklıma gelmedi özelinize gönderirim.

Sayın msaygın opigal toz bit pire için veteriner ilaçları satan eczanelerde bulabilirsiniz.İlaçlama yapıldıktan sonra hergün kafesini deterjanlı su ile yıkayın.Güvenle kullanabilirsiniz.

gtatas
05-12-2010, 09:38
Selamlar benim muhabbet kuşlarım 3 tane 2 dişi ve 1 erkek ve bepsi bir arada duruyor. Kafeste yuvalık yok. Oğluşum inanılmaz konuşuyor .Yani şunu demek istiyorum. Hep dişi ve erkek bir arada olursa konuşmaz deniyor.Bence konuşması yeterli sevgi ve ilgiyle alakalı... Ona zarar vermeyeceğinizi onu ne kadar sevdiğinizi görürse çok güzel geri dönüşümü alıyorsunuz.
Yanlış anlamayın sizin verdiğiniz değerli bilgileri takip ediyorum bende. Sadece bu konuda hep kesin konuşuluyor ancak kesin birşey söylenemez bence. Muhabbet alışacaksa **** konuşacaksa yanındaki diğer bir muhabbet engelleyemez. Tecrübeyle sabit...
Sevgiler saygılar

Sayın cellin merak ettiğim için soruyorum acaba erkek kuşunuz diğer kuşlarla birlikteyken mi konuştu ya da yalnızken konuştuda yanına dişileri mi aldınız.Eğer birlikteyken konuştuysa valla literatüre geçersiniz.:p.Biz İzmir de ilk dişi kuşu konuşturmayı başarmışdık çünkü seneler evvel.Bu da çok önemliydi sevgi ve ilginin karşılığını almıştık.

bernacyhn
03-01-2011, 21:05
Sevgili Cellin, bazen kuşlar birbirlerine öğretebiliyorlar taklit ettikleri kelimeleri :)
Ben de anneme sürpriz olarak muhabbet kuşu almak istiyorum. Uzun zamandır istiyordu ama bir türlü fırsat olmuyordu. Ben de sürpriz yapmaya karar verdim. Her hayvanda olduğu gibi onların da sevgileri bambaşka oluyor. Hem zaten kaplumbağam Fittirik'e arkadaş lazım :)

bernacyhn
04-01-2011, 16:55
İnternette bulduğum çok ilginç bir muhabbet kuşu türü.
Paylaşmak istedim :)

Özlem Ünel
10-01-2011, 14:55
Geçen gece kuşumun derdine çare ararken buldum bu siteyi,birtakım ilaçları öğrenmek açısından faydalı oluyor keza veterinerler cep yakıyor.Kuşumun gözleri şişmişti ,ölen kuşumun antibiyotiğinden kullandım bir çay bardağına bir damla antibiyotik ve bir damla vitamin koyup sabah akşam beş gün içirdim.İlacın kısmen faydası oldu gözlerinin şişi indi ama ilacı kestikten sonra tek gözünü kaşıya kaşıya tekrar enfeksyon kaptırdı.Bugün veterinere götürdüm,iki ayrı çeşit antibiyotikle kaşıntı için damla verdi.Bir çay bardağındaki suya toplam 12 damla ilaç damlatacağım.Sabah akşam üç gün vereceğim ancak korkuyorum bu miktar çok fazla değil mi?Hayvan zehirlenmesin?Yemesi içmesi yerinde uçuyor,siz ne dersiniz?:confused:

dogu2119
30-01-2011, 18:22
http://rapidshare.com/files/445331146/30012011236.jpg
http://rapidshare.com/files/445331161/30012011235.jpg

Bu iki resimdeki kuşumun hali

Yavrucum cok hasta Konuşan kuş konuşmaz oldu uçmayı tamammen kesti ve ayrıca cok halsiz sizden bu konudan yardım bekliyorum lütfenn .

sessizgece
31-01-2011, 18:17
benim evde vardı iki tane şansıma biri dişi biri erkekmiş 2 hafta önce 6 tane bebekleri oldu çok tatlılar en kısa zamanda resimlerini eklemeyi düşünüyorum

dogu2119
01-02-2011, 08:45
ne biçim site bu ya hiçmi cevap verecek bi kul yok.Sayın administör bu siteyi sen çöpe at bence hiç bir işe yaramazz.

dogu2119
01-02-2011, 13:46
Boşver ssizden artık isteyen yok.bu siteyide her gördügüm yerde kötüleyecegimi biliniz.

bettyycim
01-02-2011, 19:18
Boşver ssizden artık isteyen yok.bu siteyide her gördügüm yerde kötüleyecegimi biliniz.

Durumunuz madem bu ! Veterinerler ne güne duruyor, paranız yoksa bile Tarım İl Müdürlüklerine müracaat edip, ücretsiz destek alabilirdiniz. Bu tafra kime anlayamadım

ligustrum
01-02-2011, 22:10
Muhabbet kuşuna kuş yemi tohumundan başka neler verebilirim?

Nariel
02-02-2011, 01:10

İlk mesajınızla ikinci mesajınız arasında 2 gün var sadece. Hem 1.5 gün cevap alamayınca fevri davranıyorsunuz, hem de size güzelce verilmiş bir cevaba saygısızlık ediyorsunuz "boşver artık istemiyorum" diye.

Bu site adı üstünde agaclar.net; hayvan değil bitki sitesi. Ağırlık ve uzmanlık bitkiler üzerine. Kaldı ki bu durumda 2 günde cevap almanız gayet uygun bir süre; ve kaldı ki kimse size cevap yazmak zorunda bile değil.

Sitenin işe yarayıp yaramayacağı ise yıllardır ayan beyan ortada. Sizin haksız yere kötülemeniz ne zarar verir ne fayda.

Durumunuz çok acil idiyse;

1) Hayvanları uzmanlık edinmiş başka internet sitelerinden yararlanabilirdiniz.
2) Belediye veterinerine başvurabilirdiniz.
3) Arka arkaya "cevap verin,hani kimse yok mu" türünden yazıp emek harcayacağınıza derdinizi açıkça belirten yazı yazabilirdiniz.
("Kuşum hasta oldu yemeden içmeden kesildi,konuşmuyor". Kahin mi buradaki arkadaşlar nereden bilsin hiçbir ön bilgi olmadan kuşunuza ne oldu. )
4) Önceki sayfaları okuyabilirdiniz. Benzer durum yaşayan arkadaşlar vardı yanılmıyorsam.

İnsanlarımız herşeyi birinden mi bekliyor ne.

furkan yıldız
02-02-2011, 08:26

Muhabbet kuşu çok değişik bir kuş ne versen yiyor. Benim eski kuşum bizimle birlikte yemek yerdi. Tel şehriyeleri yerdi. Yemediği meyve türü kalmamıştı. Özellikle elma ve karpuzu çok seviyorlar. Ve kıvırcık vazgeçilmezleri. Çok güzel yiyorlar.

ligustrum
02-02-2011, 09:27
furkan yıldız
Muhabbet kuşuna " tuvalet terbiyesi" konusunda yol alabilirmiyiz.
Ufak-tefek çözümler var mı?
Cin fikirliler ne diyorlar?

furkan yıldız
02-02-2011, 09:42
:) bu konuda hiç bir fikrim yok gerçekten. köpeği güzel eğitebilirim ama kuş eğitimiyle ilgili maalesef :(

serkan_istanbul
02-02-2011, 13:20

muhabbet kuşlarına ben yumurtayı, patates ve bisküvi bebe olursa iyi karıştırıp veriyorum 15 günde bir ıspanak yıkayıp, marul,kıvırcık, kepekli ekmek multivitamin veriyorum kuş satan yerlerde var bunlarıda verebilirsiniz maydanoz lahana türlerini vermiyorum. kuş kumu ve gaga taşlarıda sürekli var. benim kuşum bu şekilde tam 15 yaşına kadar yaşadı. şimdi bir tane yeni yavru kuşum var sevgiyle kalın

ligustrum
02-02-2011, 14:17
serkan istanbul
Multivitamin konusunda gerçeğini bulmak gerek. Aldığım kuşyemi nin içerside renkli renkli tanecikler var. Ama kuş bunların hiçbirini yemiyor sanırım. Çünkü; her yem koyduğumda,yem kabında birikerek çoğalıyorlar. Bu sebeple bu renkli taneciklerin sahte olduklarını düşünüyorum.
Yeni kuşunuza sevgiler.

serkan_istanbul
02-02-2011, 14:44
ben vitamini kuş satan bir yerden aldım sıvı halde aynı zamanda veteriner de önerdi. teşekkür ederim

gtatas
02-02-2011, 21:00
Geçen gece kuşumun derdine çare ararken buldum bu siteyi,birtakım ilaçları öğrenmek açısından faydalı oluyor keza veterinerler cep yakıyor.Kuşumun gözleri şişmişti ,ölen kuşumun antibiyotiğinden kullandım bir çay bardağına bir damla antibiyotik ve bir damla vitamin koyup sabah akşam beş gün içirdim.İlacın kısmen faydası oldu gözlerinin şişi indi ama ilacı kestikten sonra tek gözünü kaşıya kaşıya tekrar enfeksyon kaptırdı.Bugün veterinere götürdüm,iki ayrı çeşit antibiyotikle kaşıntı için damla verdi.Bir çay bardağındaki suya toplam 12 damla ilaç damlatacağım.Sabah akşam üç gün vereceğim ancak korkuyorum bu miktar çok fazla değil mi?Hayvan zehirlenmesin?Yemesi içmesi yerinde uçuyor,siz ne dersiniz?:confused:

Terramisin krem tavsiye edebilirim.Göz çevresi için geçmiş olsun.

gtatas
02-02-2011, 21:03
serkan istanbul
Multivitamin konusunda gerçeğini bulmak gerek. Aldığım kuşyemi nin içerside renkli renkli tanecikler var. Ama kuş bunların hiçbirini yemiyor sanırım. Çünkü; her yem koyduğumda,yem kabında birikerek çoğalıyorlar. Bu sebeple bu renkli taneciklerin sahte olduklarını düşünüyorum.
Yeni kuşunuza sevgiler.

Bu renkli şeylere lütfen aldanmayın normal olan iki çeşit yem yerler ince yem ve beyaz darı(küçük yuvarlak) bunları yedirin.Hatta beyaz darıyı az verin.

gtatas
02-02-2011, 21:06

Taze brokoli, roka, marul, havuç, az haşlanmış patates, elma bunlar kuşun ömrünü uzatacaktır.Lütfen dere kumu vermeyi ihmal etmeyin.

gtatas
02-02-2011, 21:10
http://rapidshare.com/files/445331146/30012011236.jpg
http://rapidshare.com/files/445331161/30012011235.jpg

Bu iki resimdeki kuşumun hali

Yavrucum cok hasta Konuşan kuş konuşmaz oldu uçmayı tamammen kesti ve ayrıca cok halsiz sizden bu konudan yardım bekliyorum lütfenn .

Evet sen de ilk önce şu fotoları düzeltirsen bir yardım görebilirsin.Ayrıca da burada hayvanları seven insanlarız , sen de lütfen hayvanlardan farklı olmamız gerektiği gibi davran umarım herkes seni kucaklar ve yardımcı olur.

dlk
02-02-2011, 21:15
Tuvalet eğitimi için 5 yıldır ugraşıyorum ama maalesef hiç ilerleme yok. Benim önemsediğim kadar önemsemediği bir gerçek.

ligustrum
04-02-2011, 11:14
sayın atatas, dlk
Önerileri dikkate alacağım. Kumu kalmadığını yeni gördüm.

bitkici_volkan
19-02-2011, 08:04
Merhaba;
iki ay öce yavru bir muhabbet kuşu aldım. Aldığımda kuyruğu yoktu. Satan kişi yavru olduğunu ve hemen çıkacağını söyledi ancak kuyruğunun dışında kursak ve etrafı, kanat altları ve bogazının etrafındaki tüyler döküldü. veteriner hekime götürdüğümde stresten dolayı olduğunu ilaçla ve uzun sürede geçeceğini söyledi. vitamin takviyesi yaptım ancak her geçen gün kötüye gidiyor. Acaba başka bir sorun olabilirmi.

bitkici_volkan
20-02-2011, 12:20
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dün beşke bir veterinere daha götürdüm yemi değiştirmemi tavsiye etti elma ve marulda ara ara yedirmem gerektiğini söyledi. Zaten ara ara yeşillik yediriyordum, farklı yemlerde veriyordum. şimdiden sonra yediği şeylere daha dikkatli sececeğim. kafesinide değiştirdim daha büyük bir kafes aldım çeşitli oyuncaklardanda aldım. şimdi neşesi daha iyi çok hareketli. Bu hali beni mutlu ediyor inşallah dahada iyi olacak.

bitkici_volkan
20-02-2011, 23:48
Teşekkür ediyorum. Muhabbetimin fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama internetimin yavaş olmasından dolayı başarısız oldum . En yakın zaman da fotoğrafını yükleyeceğim. Tüysüzde olsa çok sevimli olduğunu göreceksiniz. tekrar teşekkür ediyorum.

bitkici_volkan
27-02-2011, 08:14
Tekrar merhaba.
Kardeşim bir hafta önce yavru bir kuş aldı. Yavru daha annesinden yeni ayrıldı. Kuş bir haftada tam bir evin maskotu olmuş. Kardeşimin yanından ayrılmıyor, kendini sevdiriyor çok tatlı birşey. bendeki ise hala ele ancak geliyor ve ilk fırsatta kaçıyor, kendini hiç sevdirmiyor. alalı 3 veya 4 ay oldu. Sormak istediğim şu acaba kendini sevdirirmi, sevdirimesi için ne yapabilirim ve nekadar süre geçmesi gerekiyor?
Kısacası bendeki muhabbetmi normal kardeşimdekimi?

bitkici_volkan
27-02-2011, 22:19
ya çok güzel bir kuş maşallah

bitkici_volkan
27-02-2011, 22:39
Resim yüklemeye çalıştım ama olmadı bendeki muhabbeti göstermek istemiştim.
Biraz önceki msjı ondan dolyı kısa yazdım. Gerçekten kuşunuz çok güzel. Verdiğiniz tavsiyeleri hemen uygulamaya başlıyacağım. Birde 3 tane muhabbet var bende demişsiniz. İnternetten araştırdığım kadarıyla muhabbet tek olmadığı zaman insanlara alışamıyor diye birkaç yerde makaleler okumuştum. Siz nasıl eğittiniz üçünüde acaba bende yanına bir arkadaş alsammı. Bu arada benim kuşumun ismini osman olarak koydum :) bana darılan olmaz diye düşünüyorum

eski tohum
05-03-2011, 01:26
merhabalar
ben açık alanda muhabbet kuşu beslemek istiyorum(açık salmada)

kuşlar yaşarmı?bilgi verirmisiniz?

yani muhabbet kuşu nelere dayanır nelere dayanmaz?

şimdiden sağolun
selamlar

bitkici_volkan
07-03-2011, 08:33
işte benim osmanım

ugur29
11-03-2011, 14:36
işte benim osmanım

Sayın Bitkici Volkan

Kuşunuzun resmi son hali ise eğer kuşunuz tüye girmiş, biraz daha iyi beslenip bu süreci atlatması lazım sıvı vitamin takviyesi verebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bendede bir muhabbet kuşu var 10 aylık oldu eş almayı düşünüyorum. Yanlız bizim oğlan biraz nazlanıyor. bakalım bu hafta sonu bir kuşçuya götüreceğim beğendiği dişiyi alacam oğluma :)

gtatas
12-03-2011, 13:54
merhabalar
ben açık alanda muhabbet kuşu beslemek istiyorum(açık salmada)

kuşlar yaşarmı?bilgi verirmisiniz?

yani muhabbet kuşu nelere dayanır nelere dayanmaz?

şimdiden sağolun
selamlar

Sayın eski tohum muhabbetler açık alan da yapamaz.10 senedir üretimini yapmakta olduğum bu hayvanlar gece gündüz ısı farkından çok etkilenirler bunu öğrendim.Tüm canlılar gibi illaki korunaklı ve sıcak bir yer ararlar, kendilerini güvende hissetmek için.Ve sonra üreme sürecine geçerler.

bitkici_volkan
13-03-2011, 00:11
Sayın Uğur29
bu fotoğraf evet son hali ancak bu kuş ilk aldığımdan beri hemen hemen 5 aydır bu şekilde. Şuanda 4 çeşit kuru yemi bunun yanında çeşitli meve ve sebzeler, sıvı vitamin ilaçları mevcut. Örneğin sıvı vitaminleri şu şekilde veriyorum 3 gün boyunca tüm vitaminleri içeren ilacı veriyorum 3 gün normal su verip diğer 3 günde tüy değiştirme zamanında verilen ilacı veriyorum bu tekrar edip gidiyor. Malesef hep aynı hep aynı.
bunun yanında 2 güne bir banyosunu kendisi yapıyor. Tırnaklarının çok uzamamasına dikkat ediyorum kaşınınca tüylerine ve derisine zarar vermesin diye ancak hep aynı durumda.

bitkici_volkan
13-03-2011, 00:18
osmanın diğer fotoğrafı

bitkici_volkan
16-03-2011, 03:48
Bir konu aklıma takıldı. Şimdi kuş banyosunu yaparken banyoluğunun içerisine vitamin koysam acaba bir zararı veya bir yararı olurmu?

ligustrum
16-03-2011, 10:32
Kuşumuzu her gün sabah-akşam 20-30 dakika salıyorum.
Ancak, her tarafı tuvaleti ile batırıyor.
İyi ki çabuk kuruyor, temizlemesi kolay gibi.

Devamlı salık kalınca, ev tam çöplük oluyor.
Yuvasına sokmak isteyince, kaçıyor.
Bir o köşeye, bir bu köşeye..
Sinek kovalar gibiyiz.
Tam giriyor yuvaya, kapısını kapatacağımızı
anlayınca çıkıyor, bazen iyice deli ediyor.

Yuvasına girmesi için öneriler bekliyorum.
İyi muhabetler..
Sağlıcakla kalın.

ligustrum
16-03-2011, 13:13
Sayın Ligustrum ilahi diyorum...Dışarıda kaldığı süre içerisinde acıkıp giriyordur kafese. O zaman kafesin kapısını kapatın...
...Siz onu kovaladıkça korktuğu için içeri girmek istemeyecektir..
Kolay gelsin
Evet yuvaya giriyor...
Ama ona doğru 2-3 metre yaklaşınca: yuva kapısına zıplıyor, bekliyor.
biraz daha yaşlaşırsak pırr..
Kuş beyinli değil bu kuş!
Bir tur atıyor, yuvanın üstüne konuyor.
Eskiden yönlendirmeyle yavaş yavaş yuvaya giriyordu.
Artık uzmanlaştı, pırr elektrik lambasına.
Kışş, havlularla.
Pırr..cak cuk cakk.
Birkaç cam eşya da kırıldı bu arada.
Şimdi de biz uzmanlaştık.
-Hadi yerine. Yüksek sesle.
Korkunca yuvasına giriyor.

bitkici_volkan
17-03-2011, 02:04
Sayın Bitkici Volkan Osman çok tatlıymış. Henüz çok minik. Büyüyünce daha da güzelleşecek. Banyo suyuna vitamin koymak konusunda bilgim yok. Ancak pek faydalı olacağını düşünmüyorum. Bu şekilde vitamin alamaz. Zaten yediği meyve sebze türü besinlerden alıyordur vitamini. Birde takviye sıvı vitamin veriyorsunuz. Vitaminin fazlası da zararlı.

Sayın cellin osmana (muhabbetim) tatlı dediğiniz için teşekkür ederim onu beğenen birkaç kişiden birisiniz. Osman birtülü meyve yiyemiyor daha doğrusu hiç tadına bakmadı bile. Suluğundanda su içerken çok görmedim banyolugunda en azda olsa bile ağzına bulaşan sudan vitaminini alır diye düşünmüştüm. verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

bitkici_volkan
17-03-2011, 02:22
Görüldüğü üzere ne kadar tüysüz olduğu banyodan sonra dahada ortaya çıkıyor. Bir tane kuyruk tüyü uzuyordu çok sevinmiştim belki dengede durmasına yardımcı olur ve stresten kurtulur diye umud ederken birden tüycük yok oldu.:(

ugur29
17-03-2011, 07:59
Sayın Bitkici Volkan

Kuşunuzun resmi son hali ise eğer kuşunuz tüye girmiş, biraz daha iyi beslenip bu süreci atlatması lazım sıvı vitamin takviyesi verebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bendede bir muhabbet kuşu var 10 aylık oldu eş almayı düşünüyorum. Yanlız bizim oğlan biraz nazlanıyor. bakalım bu hafta sonu bir kuşçuya götüreceğim beğendiği dişiyi alacam oğluma :)
Evet bu hafta sonu bizim oğlana bir dışı arkadaş aldım. Kuşçu konuştuğunu söyledi eve getirdim susmak bilmiyor. Yanlız erkek kuşu görmezden geliyor. Hiç ilgilenmiyor . Erkek yanına yaklaşınca kaçıyor. Bende kafeslerini ayırdım. Sizce başka ne yapmalıyim.

bitkici_volkan
17-03-2011, 11:35
Evet bu hafta sonu bizim oğlana bir dışı arkadaş aldım. Kuşçu konuştuğunu söyledi eve getirdim susmak bilmiyor. Yanlız erkek kuşu görmezden geliyor. Hiç ilgilenmiyor . Erkek yanına yaklaşınca kaçıyor. Bende kafeslerini ayırdım. Sizce başka ne yapmalıyim.

Sayın ugur29
Öncelikle yeni kuşunuz hayırlı olsun. Bu konu hakkında tek bildiğim kuşlar çok kıskanç oluyormuş biri nereye giderse ötekide oraya gidiyormuş. İnşallah daha iyi anlaşırlar ama biraz zaman geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

bitkici_volkan
17-03-2011, 11:49
Evet kursağı şiş ancak kumunu her yem değiştirişimde mutlaka takviye yapıyorum ve gaga taşıda mevcut kafeste. evet biraz tedirginim çünkü ilk başta çok istemesemde daha sonra o kadar çok alıştım ve sevdimki anlatamam. Bunuda şuna bağladım hasta diye düşündüm ve o bana muhtaç yem vermezsem aç su vermezsem susuz kalacak, bir başkasına hediye versem veya aldığım kuşçuya geri götürsem benim gibi bakacaklarına inanmıyorum.
Evet banyoyu çok seviyor 2 güne bir banyosunu yapıyor.
Ha şunu söyliyeyim osmanda bana karşı boş değil diye düşünüyorum :) çünkü benden başka kimseyle muhattap bile olmuyor, bana karşı tedirgin ancak sesimi duyunca elime geliyor sanki anlıyor beni:)

Son birşey daha; demiştim ya daha önce onu beğenen birkaç kişiden birisiniz diye eşimle konuştuğumda' onu kimse beğenmiyorki 'dedi :)

bitkici_volkan
20-03-2011, 20:26
osmanı kaybediyoruz:(

bitkici_volkan
20-03-2011, 23:34
Osman kafesine girmemişti bende uyumaya gitmiştim. Uyandığımda etraflarda bulamadım daha sonra kanepelerin arasında olduğunu gördüm ve yaklaştım. Ben yaklaşınca hiç hareket etmedi normalde kaçması gerekiyordu elime aldımve ayaklarının tutmadığını gördüm. Kanepelerin arasında betonun üzerindeydi yani soğukta kalmış hemen ortamı ısıttım sıcak su torbasını toldurdum ve üzzerine koydum. Tabi bu arada acıkmış olabileceğini düşündüm yem yemeye hali yoktu ayaklarının üzerinde duramıyor kafasını taşıyamıyordu. Bende bisküvileri ezip suyla mama yapıp agzına koydum. ara ara suda içidim. Şuan vücudu çok sıcak ateşi olabileceğini düşünüyorum. eşimle sirkeli su yaptık ve tük olmayan yerlerine pamukla bastırdık. Nekadar doğru bilmiyorum ama çaresizlik işte. Şimdi kendini taşıyamıyor kanepeye yer yaptım devrilmemesi için ortam sıcaklığınıda normale döndürdüm (25C). BAŞKA NE YAPABİLİRİM?

bitkici_volkan
21-03-2011, 01:14
saat 01.30 osmanı kaybettik:( hastalık sebebini öğrendim ama yapılacak birşey yokmuş. Bakteri kaynaklıymış. Arkadaşlar yemlerden kaynaklanıyor ve ani ölümle sonuçlanıyor. Ben çok üzgünüm :(

ligustrum
21-03-2011, 02:45
Sayın bitkici volkan; Biz de durumunuzu anlıyoruz.
Geçmişte l5 sene önce yaşamıştık. Ancak yeni kuş edinebildik.
Aynı üzüntüyü yaşamamak için tekrar alama mıştık.

Ama tavsiyem: Bütün kuş malzemesini dezenfekte etmeli.
(çamaşır suyu katılmış su ile yıkayıp,
10 dakika sonra su ile durulamalı.)
Yarım bir kuş alın ki üzüntünüz hafiflesin. Bizimde.
Kuşçuda (yetimhanede) sizin sevginizi bekliyen nice kuşlar var.
Birini zaman kaybetmeden sevindirin.
Sağlıcakla kalın.

bitkici_volkan
22-03-2011, 07:30
Evet oldukça üzüntülü oluyor hala kafesini kaldıramadım sıkıntılı bir durum bu. ilk gün kendime çok kızdım keşke almasaydım diye keşke kimse almasaydıda kuşlarda kendi ortamlarında yaşasaydı diye ancak düşündükçe ben almasamda kuş satan yerler halen daha olacak en iyisi önce bir muhabbet kuşu ile ilgili bir kitap alıp daha sonrada bir kuşun dahi olsa hayatına biraz renk katmak. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. yemler dahil her şeyi imha edip sadece kafesini dezenfekte edip kullanacağım.

ligustrum
25-03-2011, 00:10
Muhabbet kuşu kendini güvenli hisettiği yerde "tünüyor"
Tırnakları biraz çiziyor ama katlanıyoruz.

Omuza geliyor kulak memesini ısırıyor, tatlı sert.
Car-çur, car-çur. Yani kızdım sana diyor.
Kafesimin kapağını "sakın kapama" anladın mı diyor?

Nasıl orta yolu bulacağız. Çoğunlukla onun dediği oluyor.
Sonuş: Heryer "kuş gübresi"

gtatas
26-03-2011, 15:17
saat 01.30 osmanı kaybettik:( hastalık sebebini öğrendim ama yapılacak birşey yokmuş. Bakteri kaynaklıymış. Arkadaşlar yemlerden kaynaklanıyor ve ani ölümle sonuçlanıyor. Ben çok üzgünüm :(

Sevgili Volkan başın sağolsun.Gerçekten zor ben muhabbet kuşu üreticisiyim.Ben de bazen kümesimde hiç beklemediğim ölümlerle karşılaşıyorum.Oturup onları okşayarak severek ağlıyorum.Size tek tavsiyem bu tavsiyem tüm kuş alacaklara hareketli hayvanı seçin her zaman, öyle miskin miskin oturanı düşüneni seçmeyin.Bu o kuş hasta anlamında değildir ama bazı üreticiler daha yavrular güçlenmeden hayvanı anasından ayırıp satarlar bu da o yavru için ölüm demektir.Şöyle bir bakın gözleri ışıl ışıl tüyleri tamamlanmış olsun.Kuşlarıyla herkese mutlu hayatlar.

gtatas
26-03-2011, 15:22
Muhabbet kuşu kendini güvenli hisettiği yerde "tünüyor"
Tırnakları biraz çiziyor ama katlanıyoruz.

Omuza geliyor kulak memesini ısırıyor, tatlı sert.
Car-çur, car-çur. Yani kızdım sana diyor.
Kafesimin kapağını "sakın kapama" anladın mı diyor?

Nasıl orta yolu bulacağız. Çoğunlukla onun dediği oluyor.
Sonuş: Heryer "kuş gübresi"

Çok güzel dişi bir kuşunuz var.Maşallah. Tırnakların kesebilirsiniz tırnak makasıyla.Evcil hayvanlar sevgiye muhtaç maalesef.Herşey karşılıklı evde olmasa doğada gübresi bile faydalı.Doğa da ona nimetlerini sunardı öyle yaşayıp giderlerdi.

Ama bizim yanımız da oldukları için sevabıyla günahıyla onlara bakıcaz besliycez.Kuşunuzla neşeli ve muhabbetli günler dilerim.

bitkici_volkan
27-03-2011, 00:36
Sevgili Volkan başın sağolsun.Gerçekten zor ben muhabbet kuşu üreticisiyim.Ben de bazen kümesimde hiç beklemediğim ölümlerle karşılaşıyorum.Oturup onları okşayarak severek ağlıyorum.Size tek tavsiyem bu tavsiyem tüm kuş alacaklara hareketli hayvanı seçin her zaman, öyle miskin miskin oturanı düşüneni seçmeyin.Bu o kuş hasta anlamında değildir ama bazı üreticiler daha yavrular güçlenmeden hayvanı anasından ayırıp satarlar bu da o yavru için ölüm demektir.Şöyle bir bakın gözleri ışıl ışıl tüyleri tamamlanmış olsun.Kuşlarıyla herkese mutlu hayatlar.

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşim de kuş aldı 1 ay kadar oldu aynı yerden banada almasını istedim. Kuşu aldığı yerdesatıcı daha yumurtadan yavru çıkınca onu 2 hafta kadar bekletip satıyormuş hatta ilk zamanlar kardeşim kuşa ıslak bisküvi yedirdi kuşu şuanda çok iyi ve hemen alıştılar daha bir ay olmadan kuşuyla çok mutlu. aynı yerden almamı tavsiye edermisiniz **** ne kadarlık olması makuldur.

ligustrum
28-03-2011, 17:32
Çok güzel dişi bir kuşunuz var.Maşallah. Tırnakların kesebilirsiniz tırnak makasıyla.Evcil hayvanlar sevgiye muhtaç maalesef.Herşey karşılıklı evde olmasa doğada gübresi bile faydalı.Doğa da ona nimetlerini sunardı öyle yaşayıp giderlerdi.
Sayın gtatas; Teşekkür ederim bilgilerin için.
Dişi olduğu nereden anlaşılıyor?
Tırnakları bizlere sorun yaratıyor, helede yüze konduğunda çiziyor.
Gübresi devamlı katı olsa, toplamak kolay olacak.
Toplananlar mercimekler :p şimdilik saksıya konuyor.

Bugün yemek yerken etrafımda dolaşarak, kafama konarak
musallat olan kuşa turşu biberini uzattım, kokusundan hoşlanmaz
beni terkeder sandım. Kuş belki de o kokulu yiyeceği arıyormuş ki;
turşu biberini yediğini gördüm. Kafesine tutturdum. İllaki kafesin dışından yiyecek, bir türlü kafes içine girmiyor
Turşudan da vazgeçmiyor, kızıyor. elimi ısırıyor. Neyse, kolay anlaştık.

Kuş devamlı dışarıda kalmak istiyor, kafese giriyor, yaklaşınca kapıya zıplıyor.
Sadece akşam olunca kafesine geliyor, çıkarılmak ta pek istemiyor. Çünkü;
-uykuda rahatsız etmeyin. diyor.

Lilinin bahcesi
28-03-2011, 17:49

Sayin ligustrum, burnunun renginden anlayabilirsiniz. Eger kahverengi ise disi, mavi ise erkektir. Yanliz yavrularin ilk donemlerde renksiz olur sonra cinsiyete gore renge doner.

gtatas
29-03-2011, 21:56
Sayın gtatas; Teşekkür ederim bilgilerin için.
Tırnakları bizlere sorun yaratıyor, helede yüze konduğunda çiziyor.
Gübresi devamlı katı olsa, toplamak kolay olacak.
Toplananlar mercimekler :p şimdilik saksıya konuyor.

Bugün yemek yerken etrafımda dolaşarak, kafama konarak
musallat olan kuşa turşu biberini uzattım, kokusundan hoşlanmaz
beni terkeder sandım. Kuş belki de o kokulu yiyeceği arıyormuş ki;
turşu biberini yediğini gördüm. Kafesine tutturdum. İllaki kafesin dışından yiyecek, bir türlü kafes içine girmiyor
Turşudan da vazgeçmiyor, kızıyor. elimi ısırıyor. Neyse, kolay anlaştık.

Kuş devamlı dışarıda kalmak istiyor, kafese giriyor, yaklaşınca kapıya zıplıyor.
Sadece akşam olunca kafesine geliyor, çıkarılmak ta pek istemiyor. Çünkü;
-uykuda rahatsız etmeyin. diyor.

Sevgili ligustrum, lütfen farklı şeyler yedirmeyin kuşunuzu kaybedebilirsiniz.

ligustrum
04-04-2011, 16:24
Muhabbet kuşu yeni bir uğraş buldu. Hep buradan gagasıyla duvarı kazıyor.
Kendine yuva mı yapıyor? Oysa; yavru dişi ve tek yaşıyor.

Lilinin bahcesi
04-04-2011, 17:07

Sayin ligustrum, kafesinde murekkepbaligi kemigi varmi. Yoksa asarsaniz onunla mesgul olur.

ligustrum
04-04-2011, 18:54
Gaga taşını haftasında bitiriyor. Mürekkep balığı kemiği' ni zor buluruz, pahalı mı?

serkan_istanbul
04-04-2011, 19:16
Çok pahalı deil 3 tl falan olması gerek.

ligustrum
04-04-2011, 22:00
Sayın cellin; Gaga taşı sı var. Bir haftada rendeliyor, bitiyor.
Genelde de odada serbest. Dolaşmadığı kenar köşe kalmadı.
En son anten kablo haznesine dadandı bir haftadır.
İçini oymuş ta oymuş. Yuvasından çıkar çıkmaz oraya giriyor.
Şimdi bir köşeye sap samandan yuva mı yapalım.

Lilinin bahcesi
05-04-2011, 08:32
Sayın cellin; Gaga taşı sı var. Bir haftada rendeliyor, bitiyor.
Genelde de odada serbest. Dolaşmadığı kenar köşe kalmadı.
En son anten kablo haznesine dadandı bir haftadır.
İçini oymuş ta oymuş. Yuvasından çıkar çıkmaz oraya giriyor.
Şimdi bir köşeye sap samandan yuva mı yapalım.

Muhabbet kuslari acik yuvayi sevmezler; kapali, kovuk seklinde girisi dar yuvalardan hoslanirlar.

ligustrum
05-04-2011, 12:44
Sayın cellin; Bu gün uyandığından beri dışarda olan bayan kuş,
pardon "hanım kuş" mu demek ( in ) di?
Kafesine girmiş, yemini yerken; ondan önce davranıp kapısını kapata bildim.
Biraz ortalığı düzeltmeye başlayalım.
Kafesinde gaga taşını parçalıyor.
Olmaz bu kadar enerji.

bitkici_volkan
05-04-2011, 23:47
Tekrar herkese merhabalar
2 gün önce yeni bir kuş edindim. Adını çapkın koyduk. bazen eve girdiğimde osman diye sesleniyorum ama yavaştan alışmaya başladım bunada. Çok enerjili bir kuş kafesinde hiç durmak istemiyor (ligustrum' a saygılarımla) :) kafesi kapalı olunca yemliğine de bulunan tüm yemleri dışarıya boşaltıyor hemde 5 dk da ben dolduruyorum o boşaltıyor. Perdeliğe gidip orada duruyor sürekli daha tam alışamadı bize ama zamanla alışacağını umuyorum. Ne kadar çırpınırsa çırpınsın ben yokken kafesinden dışarıya salmıyorum çünkü acı bir tecrübe edindim.en yakın sürede fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.

ligustrum
06-04-2011, 00:05
Sayın bitkici volkan; Çapkın' a hoşgeldin diyoruz. Güle güle geçinin! hayırlı olsun.
Beni anlayabilecek ancak siz olacaksınız;
Olmaz böyle şey. Bir günde gaga taşını bitirdi.
Onun derdini anlıyorum. Hep dışarda kalmak istiyor.
Karanbole kafes kapağını kapattım.
O kızgınlıkla gaga taşını toz deterjana döndürdü. Yarım nasıl anlaşacağız bakalım.

ligustrum
07-04-2011, 03:54
Ligustrum'un miniği ( hala adını bilmiyoruz)
Adı yok gibi.." Oğlumm napıyosunn, iğmisinn" dediğimizde; geriniyor kanatlarına antreman yaptırıyor. Güya daha sonra kapısı açılacak biliyor.

gtatas
09-04-2011, 12:25

Bence kum yeme ihtiyacını karşılıyor olabilir.Kafesine dere kumu koymayı deneyin.

gtatas
09-04-2011, 12:27
Tekrar herkese merhabalar
2 gün önce yeni bir kuş edindim. Adını çapkın koyduk. bazen eve girdiğimde osman diye sesleniyorum ama yavaştan alışmaya başladım bunada. Çok enerjili bir kuş kafesinde hiç durmak istemiyor (ligustrum' a saygılarımla) :) kafesi kapalı olunca yemliğine de bulunan tüm yemleri dışarıya boşaltıyor hemde 5 dk da ben dolduruyorum o boşaltıyor. Perdeliğe gidip orada duruyor sürekli daha tam alışamadı bize ama zamanla alışacağını umuyorum. Ne kadar çırpınırsa çırpınsın ben yokken kafesinden dışarıya salmıyorum çünkü acı bir tecrübe edindim.en yakın sürede fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Adı varsın yine Osman olsun ne olucak ki.Hoşgeldin diyor hayatınıza renk katmasını diliyorum.

bitkici_volkan
28-04-2011, 00:31
uzun zamandır internete girememiştim ve ilk olarak çapkınla geldim.

ligustrum
28-04-2011, 01:20
bitkici volkan ve Çapkın'a merhaba!

faruk5525
22-05-2011, 20:55
bgün bahçede yakaladık yavru gözlerini kapatıyor biraz titriyor aynasını üzerine yatıyor uyumakmı istiyor acaba yemde yemiyor ne yedirmeliyim acama çok acilll lütfen cevaplarınızı bekliyorum

bettyycim
22-05-2011, 20:58
Kuşlar 24 saat bir şey yemezlerse ölürler, isterseniz bir yumurta maması deneyin belki yer :(

sirilhan
09-11-2011, 14:22
*** arkadaşlar bende 2 adet kuş var muhabbet dişi erkekten daha iri uzun süredir beraberlerdi erkek ele alışkın omuzumuzdan inmiyor yeni yeni çok iyi anlaşaya başladılar acaba yavrulayabilirlermi erkegin ele alışkın olması sorunmu ?

Turunçgil
12-11-2011, 18:06
Alışkın olması sorun yaratmaz ancak bir süre sonra size ilgisi azalacaktır doğal olarak, dişi kuşa doğru yönelecektir.Üreme isteklerini erkeğin cere dediğimiz burun kısmının mavi olması, dişininde kahverengi olmasından anlayabilirsiniz...

maysan80
12-11-2011, 23:27
aynı zamanda utangaç kuşlardır esasında. çok da duygulu. o yüzden onlar için bir yatak odası yapmalısınız. bilginize...

fahriyee
02-12-2011, 15:36
Merhabalar bende de 2 tane muhabbet kuşu var birine hala isim bulamadım.
Diğeri yaklaşık 3 yaşında. Geçen ay hastalandı, veterinerle telefonla görüştüm. Önerdiği ilaçları kullandım. Şimdi neşesi iyi fakat dışkısının rengi hala tam iyileşmediğini düşündürüyor. Belli aralıklarla (iyileştikten sonra 2 sefer oldu) burun deliklerinin hemen üstündeki tüylerde kan oluyor. Birkaç gün içinde görünüm normale dönüyor. Acaba kuşlarda da gaita tahlili yapılarak sorun anlaşılabilir mi?(veterinerlik fakültesinde büyük ihtimal yapılıyordur, ama serbest çalışan veteriner hekimler tarafından yapılır mı merak ediyorum)
Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

maysan80
02-12-2011, 17:51
yardımcı olacak bilgiye sahip değilim.
ama geçmiş olsun dileklerimi sunmak isterim. umarım en kısa zamanda kuşunuz sağlığına kavuşur.

fahriyee
05-12-2011, 21:09
İlginize çok teşekkür ediyorum Sayın maysan80.
Muhabbet kuşu hastalanan arkadaşlar için belki yardımı olur diye tecrübemi paylaşmak istiyorum.Çoğu veteriner muhabbet kuşu hakkında fazla bilgim yok diyor. Aslında önceleri tüylerini devamlı kabartan, üşümüş gibi duran, iştahı kaçan, ötmeyi bırakıp günden güne kötüleşen ve sonra da ölen birkaç kuş oldu, çok üzülüyordum. Onları iyileştirmek için sadece kuşçularda satılan vitamin ve mineralleri kullanıyordum, işe yaramıyordu.
Bu sefer veteriner tavsiyesi ile antibiyotik ve vitamin kombinasyonu kullandım, neşesi iyi ama kanamanın da sebebini bulabilsem tamamdır inşallah...(Aslında kafeste takılı olan suluğa metal yavaş yavaş çözünüp, kuş ta o suyu içtikçe zarar veriyor. Belli aralıklarla kanama ile ve tırnaklarında koyu renklenme ile kendini gösterdiğinden şüpheleniyorum. Suluğu çıkarıp banyosuna su koydum ondan içiyor şimdilik. O sebeple ise yeni bir kafes almam şart.)

bitkici_volkan
28-01-2012, 21:40
merhabalar
benim çapkına dişi bir kuş aldım bir ay önce neşeleri gayet iyiydi taki düne kadar. Sabahtan gördümki ishal olmuş akşama ishal ilacını suyuna karıştırayım diye düşünüp işe gittim ,akşam eve geldiğimde gördüğüm manzara dahada kötüydüdışkısı aşşağıya sarkmış kanlı ve yapış yapış birşey. hemen temizledim ishal ilacından içirdim kafesini ayırdım. veterinere götürecektim ancak saat geç oldu ve ilçede kaldığım için kuştan anlayan bir veteriner yok sizce başka ne yapabilirim.

cagan1014
29-01-2012, 17:54
1 hafta önce adamdan 1 çift muhabbet kuşu aldım önceden onda yumurtlamış yuvaya koydum fakat bizden çok ürküyolar acaba düşüncem şu biz varız diye çiftleşmeye çekiniyolarmı böyle giderse yumurtlamazlarmı ?

üzüm
29-01-2012, 18:06
Sayın cagan1014,

Muhabbet kuşlarınızın ilk önce ortama alışmaları gerekiyor. Biraz sabırlı olun, zamanı gelince yumurtlar, çiftleşirler.

cagan1014
29-01-2012, 18:13
Teşekkürler hint bülbülleri hakkındada yardım edermisiniz , 1 hafta oldu alalı biri dişi biri erkek hep yanyanalar filen artık alışmışlarmıdır fonluğu koyıyımmı birde eş beğenmemezliği olmuyor değilmi

üzüm
29-01-2012, 18:19
Sayın cagan1014, hint bülbülü beslemediğim için yardımcı olamayacağım.

cagan1014
29-01-2012, 18:59
Sayın Moderatörüm şöyle düşünüyorum bizim alt kat boş ve küçük bir oda var o odaya muhabbet kuşu alayım örneğin 5 dişi 5 erkek duvarlarada fonluk asayım çivileyim yani orda öyle yapsam kuşlar eş olup o fonluğa girip hep beraber yumurtlarlarmı ?yoksa hepsi aynı ortamda yani aynı odada olması sorun olurmu ,

üzüm
29-01-2012, 19:32
Sayın cagan1014,

İlk önce muhabbet kuşu bakımını öğrenin. Yeni aldığınız kuşlara bir iki sene bakın; muhabbet kuşu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra üretimi düşünürsünüz.

Zamanı gelincede üretimi kafeslerde yaparsınız.

cagan1014
29-01-2012, 20:16
Evet anladım fakat yani kafes yapmasak diyorum bir odaya hepsini salsak 5 tane çift olarak duvarlara fonluk assak bir sıkıntı olmaz demi 5 çiftde fonluklara girip yumurtlarlarmı onu merak ediyorum yoksa odada çok kuş var diye olmazmı?

gtatas
31-01-2012, 13:06
Sayın Moderatörüm şöyle düşünüyorum bizim alt kat boş ve küçük bir oda var o odaya muhabbet kuşu alayım örneğin 5 dişi 5 erkek duvarlarada fonluk asayım çivileyim yani orda öyle yapsam kuşlar eş olup o fonluğa girip hep beraber yumurtlarlarmı ?yoksa hepsi aynı ortamda yani aynı odada olması sorun olurmu ,

sayın cagan1014 muhabbet kuşu üreticisiyim. Kuşlarınızı büyük kafeste bakmak daha kolay olur.Duvarlara ayrı ayrı yuvalık asmanız şart.Üretime geçiş süreciniz de yardımcı olurum.Hint bülbülleri çok utangaçtır. Kafesi uzak sakin bir yere koyun ve rahatsız etmeyin.Yuvası için de kafese biraz pamuk ve ya kanarya için satılan keten iplerden koyun.kolay gelsin.

cagan1014
31-01-2012, 13:25
Efendim muhabbet kuşlarıda hint bülbülleride mecbur odamda duruyorlar aksi takdirde alt kata koysam soğuk kafes odanın en uzağında ve sadece yem koyarken elliyorum ip koydum ipi ağzıyla alıyolar ama bişey yapmıyolar yuvalığıda koydum daha keşfetmediler napmam lazım keşfetmeleri için zamanla yuvalığı keşfederlermi ? bide yuvalığı ters koydum yavru yaparlarsa hem ben görmicem hem rahat olcaklar diye birbirlerini hep kaşıyolar filen muhabbet kuşları ise yuvalığa giriyor çıkıyolar önceden aldığım kişide yumurtlamış kuşçuya söyledim yumurtlıcaklar ozaman diyor yorumlarınızı bekliyorum

cem sanyeli
06-02-2012, 01:39
Muhabbet kuşları ile ilgili...GOOGLE den girerek, Kıvrık Gagalılar Derneği Sitesine üye olup Formada girerek, Muhabbet kuşları hakkında her türlü yardımı alabilirsin ,site bu amaçla kurulmuştur, Bende o derneğe üyeyim kardeşim sabırlı olmanıda tavsiye ediyorum...

fzthalil
17-02-2012, 00:58
Merhaba arkadaslar,
Bir cift ingiliz muhabbet kusum var ve ilk defa yavru aldim. 5 yumurtadan sadece biri dolu cikti. Tek yavrum su anda 14 gunluk. Yuva yavrunun diskisi ile dolmaya basladi. Sizce kumunu yenilemeli miyim? Yoksa anne kizar mi buna... Bu arada neden 5 yumurtadan 1 dolu cikti sizce.. Hepsinin dolu olmasi icin almam gereken bir onlem var midir.. Simdiden tesekkurler...

gtatas
18-02-2012, 14:48
Merhabalar bende de 2 tane muhabbet kuşu var birine hala isim bulamadım.
Diğeri yaklaşık 3 yaşında. Geçen ay hastalandı, veterinerle telefonla görüştüm. Önerdiği ilaçları kullandım. Şimdi neşesi iyi fakat dışkısının rengi hala tam iyileşmediğini düşündürüyor. Belli aralıklarla (iyileştikten sonra 2 sefer oldu) burun deliklerinin hemen üstündeki tüylerde kan oluyor. Birkaç gün içinde görünüm normale dönüyor. Acaba kuşlarda da gaita tahlili yapılarak sorun anlaşılabilir mi?(veterinerlik fakültesinde büyük ihtimal yapılıyordur, ama serbest çalışan veteriner hekimler tarafından yapılır mı merak ediyorum)
Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Sayın fahriyee tüye girmişte olabilir foto paylaşabilirseniz daha iyi olur.Geçmiş olsun.

gtatas
18-02-2012, 15:15
Merhaba arkadaslar,
Bir cift ingiliz muhabbet kusum var ve ilk defa yavru aldim. 5 yumurtadan sadece biri dolu cikti. Tek yavrum su anda 14 gunluk. Yuva yavrunun diskisi ile dolmaya basladi. Sizce kumunu yenilemeli miyim? Yoksa anne kizar mi buna... Bu arada neden 5 yumurtadan 1 dolu cikti sizce.. Hepsinin dolu olmasi icin almam gereken bir onlem var midir.. Simdiden tesekkurler...

Sayın fzthalil kuşlarınızın fotosu olsaydı cinslerini daha iyi yorumlardık.İlk yavrulamada az yavru çıkması normaldir ama bu kadar da az olması bazı teknik hatalar olabileceğini söylüyor.Mesela yuva çok baktınız mı? ürküp yumurtalara zarar vermiş olabilirler.Bir de yuvanın içine biraz kaba talaş koyuverin pisliklerin yavrunun ayaklarına yapışmasını önlemiş oluruz.Bir sıkıntı da yardımcı olurum işleriniz de kolaylıklar dilerim.

fzthalil
22-02-2012, 16:25
Sayın fzthalil kuşlarınızın fotosu olsaydı cinslerini daha iyi yorumlardık.İlk yavrulamada az yavru çıkması normaldir ama bu kadar da az olması bazı teknik hatalar olabileceğini söylüyor.Mesela yuva çok baktınız mı? ürküp yumurtalara zarar vermiş olabilirler.Bir de yuvanın içine biraz kaba talaş koyuverin pisliklerin yavrunun ayaklarına yapışmasını önlemiş oluruz.Bir sıkıntı da yardımcı olurum işleriniz de kolaylıklar dilerim.

Geç yazdığım için özür dilerim.. Yardımınız için çok teşekkür ederim. bu akşam eve gidince resimlerini yükleyecem inşallah. yavru şu anda 19 günlük oldu ve yuvada gezip duruyor. tek olduğu için rahat galiba:D yuvayı ilk zamanlar çok yokladım doğru ama hani yumurtalara zarar verdi mi diye:( ilk yumurta verdiğinde yuvaya kum koymayı unutmuş ben de sonrada kum koymuştum, bu da anneyi ürküttü ve ilk yumurtayı kırdı:( sonra yuvayı temizledim ve kumu tekrar koydum. bundan iki gün sonra tekrar yumurtlamaya başladı ve ikişer gün arayla 5 yumurta yaptı. en son yumurtadan 6 gün sonra el değdirmeden yumurtaları kontrol ettim ve dördü boştu.. dolu olanın kalp atışlarını bile gördüm ama:)) hangi yumurta olduğunu bilemediğim için yumurtanın kaçıncı gün çıktığının tayinini yapamadım. bu arada yumurtaları hangi gün olduğunu belirlemek için işaretlememde bir sakınca var mıdır?

fzthalil
22-02-2012, 21:01
Resimler..

gokturkseyhan
26-02-2012, 12:34
Bir erkek ve bir dişi muhabbet kuşlarım vardı. Dişi her ay yumurtlamasına rağmen yumurtalar boş çıkıyordu. Daha sonra bacaklarının arasında şişkinlik olmaya başlayınca anladık ki dişi kısırmış :( Şimdi yalnız kalan erkeğime eş arıyorum ama havalar biraz ısınsın anca :)

bernacyhn
19-04-2012, 17:42
Merhaba, ben annem için muhabbet kuşu almak istiyorum. Ama bir hayvana para vererek sahip olmak da hiç içime sinmiyor. Acaba yavrularından vermek isteyen olur mu, merak ediyorum. Eğer böyle bir şey mümkünse lütfen bana bildirir misiniz?

fahriye07
02-05-2012, 22:41
merhaba paşamız baba oldu 2 sevimli yavrularımız var 35 günlük oldular muhabbet kuşunun yavruları ne tatlı öyle ,aile sayımız 2 kedi 4 muhabbet kuşu sayımız artıyor çok şükür ,en kısa zamanda resimleri yükleyeceğim .

Merhaba,mesajı düzenleyerek fotoğrafları yükledim.İşte benim kanatlı çocuklarım

limoncu
23-07-2012, 12:53
Arkadaşlar merhaba, bitki deliliği gibi hayvan deliliği de var. İki tane muhabbet kuşu beslemek istiyorum. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Buralarda güvenebileceğim shoplar var mıdır? Ya da buradan kimden satın alabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Saygılar.

afrasyap
12-09-2012, 12:57
Merhaba arkadaşlar,
Bir ara bir çift muhabbet kuşu besledim,iki sefer kuluçkaya yatıp yavru çıkardı,ama ikisindede 4-5 gün sonra yavruları ölmüş olarak yuvadan dışarı attılar.Bunun sebebini bilen varmıdır?

cefrin
12-09-2012, 14:34
yavru almışsanız dişi ve erkekte sorun yok demektir ancak hayvanlar yavruları kıskanmış olabilir yuvayı temizlerken onları rahatsız etmemelisiniz çok kıskançlardır
birde erkek ya da dişi hala çok kızgın olabilir yani tekrar eşe gelmek istiyordur bu yüzden yavruları öldürüp tekrar çiftleşir dikkat edin yavru aldıktan sonra ölrüüp atıkktan sonra ne kadar sürede tekarar çiftleşti hangisi daha kızgın gözlemleyin

-LeyLi-
19-10-2012, 22:24
Kusların yeminde nijer ya da kenevir olabilir, onları ayaklamanız lazım çünkü bunlar kusların çiftlesmesine önayak olur. Aynı hatayı ben de yapmıstım.

balciki
13-11-2012, 10:52
merhaba arkadaşlar bende 5 yaşında erkek muhabbet var 10 gündür karnı çok şiş damarlanma oldu, veterinere götürdüm bir şey anlamadı netten araştırdım bir şey bulamadım, ne yapmam gerekir bilen varmı

gtatas
14-11-2012, 12:01
merhaba arkadaşlar bende 5 yaşında erkek muhabbet var 10 gündür karnı çok şiş damarlanma oldu, veterinere götürdüm bir şey anlamadı netten araştırdım bir şey bulamadım, ne yapmam gerekir bilen varmı

Antibiyotikli vitaminler var onlardan kullanın zannedersem ur oluşmuş fazla umutlanmayın.

hakanbir
31-12-2012, 05:05
Merhaba,

Muhabbet kuşlarının gagası mavi olanlar erkek, kahverengi olanlar dişi oluyor. Bu kuş geldiğinde gagası beyazdı fakat hafif mavileşiyor gibi geldi bana. Dişi midir erkek mi? Dişi diye almışlar ama erkek olmasından korkuyorum.

Turunçgil
02-01-2013, 15:05
Kesinlikle dişi bu kuş :)

smallsmile
12-01-2013, 20:49
arkadaşlar meraba.hediye kuş geldi bana..bir kafesde 2 hint bülbülü 1 muhabbet kuşu var aynı kafesde durmalarında bi sakınca varmı?muhabbet kuşu nasıl bi kafesde durmalıdır?erkek kuş bendeki. eşi olmadan tek başına duramaz mı?

serkan_istanbul
12-01-2013, 21:06
Hint bülbülleri ile aynı kafeste olmaz muhabbet kuşlarının gagaları kuvvetlidir. Diğer kuşlara zarar verebilir. Muhabbetkuşu tek olarak bakılabilir. O vakit daha çabuk konuşur ve insana alışır. Kafes olarak çok büyük olmayan fakat içinde rahatca kanatçırpıp oynayacak kadar olmalı. Kafeste salıncaklara ve aynaya bayılıyor benim murat (muhabbet kuşu) gaga taşı ve kum kabı artı taze yeşillikler maydanoz hariç ıspanak marul ve kıvırcık veriyorum. Haşlanmış yumurta ve patates. çok sık deil. Sevgiler

talkvid
23-01-2013, 21:02
Baba Osman gerçekten sıradışı ve sevimli. yerinde duramıyor. Anne Maviş daha ağırbaşlı. 7 tane yumurta yaptı. Uzun süre yattı ama hiç çıkmadı malesef. İzlemek ve paylaşmak isteyenler için:

Osman Baba ve Maviş Muhabbet Kuşu 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-38jaUvJ0Yg)

Osman Baba ve Maviş Muhabbet Kuşu 2 - Kur - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=n7p-Ec4Fj68)

gülenmelek
23-01-2013, 22:16
Çok büyük keyifle izledim videoları ;) Maviş yerini biliyor ve hemen tülün arasına giriyor sanki. Çok sevimliler gerçekten. Bizim de vardı yıllar önce, videoları izlerken gözümün önüne geldi birden. Ömürleri uzun olsun ;)

qwerty16
15-02-2013, 19:40
muhabbet kuşları tanaştıktan nekadar süre sonunda yumurtlamaya başlıyor.?..

berham
21-02-2013, 17:16
Arkadaşlar bir sorum olacak 100 çiftlik muhabbet kuşu üretimhanesi para kazandırır mı?

gtatas
22-02-2013, 14:23
Arkadaşlar bir sorum olacak 100 çiftlik muhabbet kuşu üretimhanesi para kazandırır mı?

Ben izmirde yapıyorum ve para kazanıyorum sağlık sorunlarından dolayı kümesimi satıyorum yaklaşık 300 hayvan var bilginize.

Ece_Yıldırım
08-03-2013, 15:44
Benim muhabbet kuşlarım var biri dişi diğeri erkek onlarla konuşurken gagalarını gıcırdatıyorlar.Sizce bunun anlamı ne:confused: şimdiden teşekkürler

gokcegokce
08-03-2013, 16:05
Ben yıllardır muhabbet kuşu beslerim, onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Muhabbet kuşları gagalarını gıcırdatır. Bu kaşınması kadar doğal bir durumdur, korkucak bir şey yok. Hatta sizden memnun olduklarını bile işaret edebilir bu durum. Başka bir mutluluk ifadesi de siz onunla konuşurken tüylerini kabartmasıdır. Hele hele tek bacağını tüylerinin içine çekiyorsa o kadar rahattır ki sizi çok seviyor demektir. :) Sevgiler...

Ece_Yıldırım
09-03-2013, 12:27
Çok teşekkürler :p

gtatas
09-03-2013, 15:01
Merhaba,

Muhabbet kuşlarının gagası mavi olanlar erkek, kahverengi olanlar dişi oluyor. Bu kuş geldiğinde gagası beyazdı fakat hafif mavileşiyor gibi geldi bana. Dişi midir erkek mi? Dişi diye almışlar ama erkek olmasından korkuyorum.

Evet dişidir.

gtatas
09-03-2013, 15:03
Benim muhabbet kuşlarım var biri dişi diğeri erkek onlarla konuşurken gagalarını gıcırdatıyorlar.Sizce bunun anlamı ne:confused: şimdiden teşekkürler

Ece hanım o aslında gaga gıcırtlatma değildir kuşlar kursağındaki yemi zaman zaman kırarak yerler, çok fazla yapıyorsa biraz dere kumu veya inşaatlardaki kumdan koyun yesin.

filolog13
22-03-2013, 17:51
merhabalar bu kuşu alalı 2 hafta oldu ama cinsiyetinden emin değilim. 3 aylık diye aldım ama bilgi verebilcek olan var mı?

filolog13
22-03-2013, 17:56
merhabalar bu kuşu alalı 2 hafta oldu ama cinsiyetinden emin değilim. 3 aylık diye aldım ama bilgi verebilcek olan var mı?

filolog13
22-03-2013, 18:27
bilen kimse yok mu birde kuşum 2 gündür yerinde duramıyor kafesi kemirmeye başladı...

Sakaki
22-03-2013, 20:10
Ergenlerde gaga üstü rengi dişi ise kahverengi, erkek ise mavi olur diye hatırlıyorum.
Sizinki büyük ihtimal erkek.
Bir de kemirmesi için kum taşı gibi bişeler oluyor sanırsam, ondan kullanın :)

filolog13
22-03-2013, 20:39
Peki sizce kaç aylık?

Sakaki
22-03-2013, 21:13
Peki sizce kaç aylık?

İnanın orası beni aşar :)
Yukarıda verdiğim bilgiler de zamanında muhabbet kuşu olan arkadaşlarımdan duyduklarım, öğrendiklerim.
Mavi ve kahverengiliğin yaş ilerledikçe koyulaştığını da duymuştum, ona göre çok yaşlı olmadığını söyleyebiliriz herhalde :)

gtatas
23-03-2013, 13:54
Peki sizce kaç aylık?

2 ve ya 3 aylık dişi gibi.

loveforlife
23-03-2013, 22:19

Gagasının ucu hâlâ siyah. Yani en fazla 3 aylıktır. Gagasının üzeri de beyaz gibi görünüyor. Büyük ihtimalle dişidir bu durumda. Erkeklerin daha mavi oluyor. Yaşı büyüdükçe de mora yakın bir renge dönüşüyor.

filolog13
23-03-2013, 23:38
teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. eğitmek amacıyla aldım bu kuşu yaşı uygun ama dişi çıkmasına üzüldüm biraz.

vek66
25-03-2013, 10:33
Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce 2 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Ama ne yaptımsa bir türlü kendime alıştıramadım. 1 aydır beri ballı kraker alıyordum ve o bunu çok seviyordu. Bir krakeri 2 günde bitirdiği oluyordu. Geçen aldığım yere gittim kuşun hala bana alışmadığını korkak olduğunu söyledim. Bana bu saatten sonra alışmaz sen ona eş al dedi bende 6-7 aylık dişi aldım. Kafese girdiği andan itibaren birbirlerine kur yapmaya başladılar. Daha sonra kraker seven kuş 3 gündür krakerin yüzüne bakmıyor ve dikkat ediyorum yemlikteki yemlerini dahi yememişler diyebilirim. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir. şuan kafesleri kapalı ne zaman açmamı tavsiye edersiniz. Alıştırmak için sizce daha başka neler yapabilirim teşekkürler keyifli forumlar.

gtatas
26-03-2013, 16:12
Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce 2 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Ama ne yaptımsa bir türlü kendime alıştıramadım. 1 aydır beri ballı kraker alıyordum ve o bunu çok seviyordu. Bir krakeri 2 günde bitirdiği oluyordu. Geçen aldığım yere gittim kuşun hala bana alışmadığını korkak olduğunu söyledim. Bana bu saatten sonra alışmaz sen ona eş al dedi bende 6-7 aylık dişi aldım. Kafese girdiği andan itibaren birbirlerine kur yapmaya başladılar. Daha sonra kraker seven kuş 3 gündür krakerin yüzüne bakmıyor ve dikkat ediyorum yemlikteki yemlerini dahi yememişler diyebilirim. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir. şuan kafesleri kapalı ne zaman açmamı tavsiye edersiniz. Alıştırmak için sizce daha başka neler yapabilirim teşekkürler keyifli forumlar.

Ballı krakerler para tuzağı almayın zaten onları. Kuş evcilleştirmek çok kolaydır hiç acele etmeden ilk önceliği kuşa vericeksiniz o sizi tanısın, etrafı tanısın ama bu ilk 15 gün kafesin içinde olacak, sonra elinizi kafesin içine sokup parmağınızı ona uzatıcaksınız ve parmağa çıkmaya zorluyacaksınız.Ama kesinlikle korkutmadan korkuyorsa 15 dakika mola ver tekrar dene bu şekilde illaki alışır. Şimdi sizde 2 kuş var bunlar insana zor alışır. Tek kuş alışınca konuşurda.

vek66
26-03-2013, 20:53
Önerileriniz için teşekkür ederim. Önerilerinize uyacağım. Yani 15 gün hiç kafesinden çıkarmayayami kaç gün sonra kafesten çıkartiyim.

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

gtatas
27-03-2013, 13:41
Önerileriniz için teşekkür ederim. Önerilerinize uyacağım. Yani 15 gün hiç kafesinden çıkarmayayami kaç gün sonra kafesten çıkartiyim.

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Elinize alışınca çıkartırsınız.

ahmeter
02-04-2013, 21:50
Maviş

ahmeter
02-04-2013, 22:27
Maviş

ahmeter
11-04-2013, 15:02
günde bir saat hür

ahmeter
12-04-2013, 18:52
1ay evvel geldi aramız iyi günde 1 saat serbest bırakıyorum yeşil kıvırcığa bayılıyor elime geliyor yiyor tekrar kafesine dönüyor
Birkaç kelime öğrenmesi için gayret sarfediyorum
Hepinize iyi günler

ahmeter
12-04-2013, 18:56
Şimdi herkes merak edecek Ahmet bey bahçeyi bıraktı mı diye hayır bırakmadı bana hediye gelen bu kuş sayesinde muhabbet kuşu meraklılarınla tanışmak

birtanecik
21-04-2013, 19:36
Ahmet hocam muhabbet kuşları kendilerine uçtukları odada belli bir kaç yer edinir. Devamlı oralara doğru uçarlar. Mümkün olduğunca elinizde yem ekmek kıvırcık gibi şeyler verin size alışsın. Kafesine kuşlar içi yıkanma küveti koyun veya dışarda ona bardak ile yıkanma fırsatı verin. Kafesine ayna türevi şeyler takmayın. Sizden uzaklaşmasına sebep olur. Dışkılarını takip edin. Sulu olursa bayat ekmek verin. kolay gelsin. bu arada tm sayfalarınızı okudum. 129 sayfa. G özler gitdi ama değer.

Sevgiler

ahmeter
21-04-2013, 20:55
Sayın birtaneçik
Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim

hira
21-04-2013, 21:24
ay tipe bak:) yarabbi ne kadar güzel bu yaratıklar:) benimde bugüne dek çok muhabbet kuşum oldu ama 1 tanesi hariç hiç alışan olmadı:) neden mi? öyle kafasını yan yan çevirip bana baktıkları anda bende kayış kopuyor ve deli deli bağırmaya başlıyorum çok sevdiğim için:) ama onlar bunu anlamayıp korkuyorlar :)

ahmeter
08-05-2013, 15:18
Bir muhabbet kuşuda ben olurum..........

candem
09-05-2013, 19:42
maviş hanım

maysan80
10-05-2013, 22:29
süper bu kuşlar bayılıyorum.

maysan80
10-05-2013, 22:38
bu da benim paşam.

ahmeter
12-05-2013, 13:58
Mavi kuşum aramıza kimse giremez

anaconda24
02-06-2013, 16:59
arkadaşlar benim kuşumdada mantar problemi vardı bi çok ilaç denedim ama geçirmedi bi kuşçunun tavsiyesine uydum kokusuz vazelin kulalndım 2 -3 günde geçti... sizlerlee paylaşmak istedim..

ahmeter
13-06-2013, 19:41
maviş

loveforlife
14-06-2013, 21:44
3 Yıl kadar önceydi. Bir petshopta bir kafesin dibine sinmiş halde gördüm onu. Doğru dürüst yürüyememesi bir yana hiç tüyü olmaması çok garipti. Birileri hasta diye oraya terk edip gitmişti. Öylesine masumdu ki, kıyamadım. Orada kalsa belki yem bile verilmeyecekti ona. Çok uzun bir ömrü de olmazdı bu durumda. Sonuçta benim tatlı minik kızım da ailemize katıldı...

417755

Sakat olan ayağını her gün pomatlarla ovdum. Aslında ilk zamanlarda hiç güveni yoktu insanlara. Ellerimi ısırır, hatta kanatırdı. Sonra yavaş yavaş düzeldi ayağı. Ama neredeyse hiç tüyü yoktu. Araştırdığımda Fransız tüy döküm hastalığı adı verilen genetik bir hastalık olduğunu öğrendim. Ama onun bu engeli sevilmesi için asla engel değildi. İşte o yüzden çok sevdim minicik kızım Bıcır'ı ben...

417756

Eylül ile garip bir bağları vardı. Eylül bize geldiğinde, onu bir yemeni ile kundaklar, başını seve seve uyuturdu. Ah nasıl mutlu, huzurlu uyurdu bir bilseniz! Paşa ve Fıstık uçarken zıplaya zıplaya onların peşinden koştururdu. Eve ilk getirdiğimde ayrı küçük bir kafese koymuştum onu. Diğerlerinin kapısı hep açık duruyordu. Onun da bazen açıyordum, birlikte oyunlar oynuyorlardı. Bir gün ne göreyim; bizim kız kafesin kopuk olan telini nasıl aştıysa taşınmış diğerlerinin yanına. Birkaç kez kendi kafesine koydumsa da o yine firar ederek büyük kafese yerleşti.

417758

Diğer ikisinden çok yemek yerdi. Şayet tüyleri olsa, diğerlerinden çok daha iri olacağını düşündüm hep. Balkona ne zaman çıksa bir güzel yıkanırdı. Olmayan tüylerini temizler, sonra da titrerdi. O zamanlar alır, ısıtırdım. Bir de bakardım ki, uyumuş bizim kız. Kafesinde bir akrobat gibiydi. Gagasından asılı bir yarasa misali sallanır uyurdu kafeste. Uçamıyor olmanın eksikliğini gagasını çok iyi kullanarak gideriyordu. Bir de o tüysüz kanadının altına başını saklayıp uyuması vardı ki, daha bir sevimli kılardı onu. "Bıcır, neredesin kızım?" dedik mi bıcır bıcır tırmanır kafesin tellerine, hemen gösterirdi kendini.

417759

417757

Paşa, onu bir dişi kuş olarak değil de bir yavru kuş olarak gördü daima. Paşa'nın yanına sokulur, ona dayanıp uyurdu. Paşa, yavrusunu besleyen kuşlar gibi beslerdi onu. "Can dostum Bıcır" deyişini bir duysanız!... Kardeşimin eşi Polonyalı... Paşa'nın bu sözü o kadar dikkatini çekmiş ki, "what does it mean?"
diye sorduğunda bu duygunun ne olduğunu anlatacak kelimeleri bulmakta çok zorlanmıştım.

Bu sabah konuştum yine onlarla. "Neredesin Bıcır kızım?" dediğimde baktı kafasını uzatıp o boncuk gözleriyle. Meğer vedaymış bu son bakışlar. Bırakıp gidecekmiş ansızın bizi.

Öylece uzanıvermiş kafeste yere. Paşa başında, can dostunu uyandırma telaşına düşüvermiş.

Garip bir acı yüreğimde... Bir cana veda etmek ne kadar zor! Bembeyaz sarıp sarmaladım kızımı. Gözyaşlarıyla, bahçedeki ayvanın altın emanet ettim meleğimi toprak anaya... Gökyüzü delindi yine, bulutlar eşlik etti gözyaşlarıma.

Şimdi büyük eksik var evimizde. Yanıyor yüreğim özleminle...

Sevgi Durul
14-06-2013, 22:05
Sevgili loveforlife, üzüntünü paylaşıyorum. Böyle bir durumda beğen tuşuna belki basmamalıydım ama o kadar güzel anlatmışsın ki. Benim de gözümde bazı anılar canlandı. Hayat devam ediyor.:(

sonkez
15-06-2013, 01:11
Üzülmekte haklısınız Sevgili loveforlife,hayvanda olsa oda bir can...Eğer evimizde yaşıyorsa oda evimizin bir bireyi haline geliyor..Eksikliğini çok hissedeceksiniz...Bende üzüntünüzü paylaşıyorum...Başka ne söylenebilirki..

fahriye07
15-06-2013, 19:24
merhabalar, yazım düzgün değilse affola az önce paşamız öldü. Dün altını temizlemek için kafese yaklaştım kafesin her yeri kan aşağa baktım ki.Paşamızın kızı da ölmüş. Sabah oldu diğer kızı paşa ve eşi titriyorlardı.Hemen kuşcuya götürdüm birşeyi yok dedi.Daha sonra içime sinmedi veterinere götürdüm vitamin antibiyotik verildi güçlüymüş. eve geldik iyi gibiydi. titremesi azalmış gibiydi. Kuşlar titriyordu ve ishaldiler aniden oluştu bu iki belirti. iyi gibi dedik kakası normaldi aniden aşağı doğru uçtu ve bize veda etti.Gitmeden son kez kakasını normal ederek bizi sevindirdi paşa diyen paşamız. 4 yılımızı zamanımızı muzumuzu ekmeğimizi paylaştığımız paşamız bize veda etti.Görüşmek üzere uzun yolculuğa gitti. Bunları yazıyorum çünkü kuşlar ne cereyanda kaldı ne de değişik şeyler yedi. tahminen havadan gelen virüsden dolayı.Kuşlarınızı takip edin..

M.Fıstık
18-06-2013, 10:09
Benim de bir muhabbet kuşum vardı yemyeşildi adı KERATA idi. Ben onu 3 haftalıkken almıştım elimde büyüdü resmen. Kuşçuların ve kuş besleyenlerin aldığımda ilk bi ay kafesten çıkarma demelerine rağmen ilk gün açtım kapısını ve hiç kapamadım 3 yıl benimle uyurdu yastığımda. Kafes sadece bir yemek yeme su içme yeriydi ara sıra ben olmayınca girerdi tabi. 6 ay önce askere gittiğimde ailem bakıyordu ne olduysa olmuş ben askerdeyken KERATA yı kaybetmişiz. Geçen ay askerden geldiğimde öğrendim ve çok üzüldüm. Tekrar bi kuş alıp bakmak istesem de yapamıyorum KERATA nın yeri çok ayrıydı benim sözümü dinlerdi çok oyuncuydu ve en önemlisi tanıdık yabancı demez herkezin yanına eline kafasına giderdi insan dostuydu resmen. :(

fatitoo
18-06-2013, 13:09
Sevgili loveforlife,
Kalbim sıkışarak okudum. Çok zor anlayabiliyorum...Başınız sağolsun...

ahmeter
09-07-2013, 19:11
muhabbet kuşu

vek66
15-07-2013, 20:43
Arkadaşlar herkese selamlar. Hayırlı Ramazanlar. Yaklaşık 5 ay önce muhabbet kuşuma eş almıştım ayni aldığım yerden. Hafta sonu öğrendiğim kadar dişi aldığım kuş erkekmiş ve erkek olan yani ilk aldığım kuş yavru diye aldığım kuşun kuyruğunu keserek bana yavru diye satmışlar dişi kuş ise yine yavru diye almıştım ama 2 yaşında olduğunu öğrendim. Nasıl üzüldüm anlatamam o an beni kandırdığınamı yanayım yoksa kuşların o hale getirilerek satıldığınamı. Neyse bu kuşları verip yerine yavru bir kuş almaya gittim. İki kuşun üzerine çok cuzi bir miktar verip ingiliz muhabbet kuşu dediğimiz cinsin yavrusunu verdi yavru ama daha kanatları çok küçük doğal olarak uçamıyor. Kuyruğuda yok. Şimdi babamlar gördüler bu yavru değil diye iyice sinirlerim bozuldu.bende resimlerini çekerek sizlere göstermek istedim. Sizce cinsi ve ne kadarlık olduğu hakkinda fikir sahibi olabilcek kimse olabilirmi? simdiden Teşekkürler http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/9ezusy6u.jpg. http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/my4arega.jpg http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/nusypeza.jpg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ucuzpet
23-08-2013, 14:42
Muhabbet Kuşunda Beslenme

Muhabbet kuşlarının devamlı olarak değişik, taze ve vitamin katkılı olarak beslenmeleri gerekir. Ayrıca, yeşil bitki ve sebzeli yemlerin pencere önlerinde, saksılarda yetiştirilmeleri mümkündür darılar, hububat tohumları, sebze çeşitleri gibi. Yeşil yemler muhabbet kuşları için çok faydalıdır, ancak çok iyi yıkandıktan sonra verilmelidir. Muhabbet Kuşları; 24 saat yemek yemezlerse ölürler. Yeşil yemler olarak tohumlu otlar, salatalar, ıspanak v.s. iyice yıkanıp verilebilir. Meyve olarak elma, armut, muz, üzüm verilebilir. Sebze olarak yeşil salatalar, ıspanak, tohumlu otlar, salatalık, havuç, brokoli ve maydanoz verilebilir. Muhabbet kuşlarına değişik darı türleri, soyulmuş yulaf, kenevir, mısır ve ay çekirdeği vs.' de verilebilir. Muhabbet kuşları için evcil hayvan dükkanlarında bulabileceğiniz özel hazırlanmış yemlerde, muhabbet kuşlarınızın tüm vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Lalem
23-08-2013, 17:23
Sayın vek66 , muhabbet kuşunuz kesinlikle yavru , en fazla iki aylık. Cevap biraz geç oldu ama .

vek66
24-08-2013, 22:20
Sayın vek66 , muhabbet kuşunuz kesinlikle yavru , en fazla iki aylık. Cevap biraz geç oldu ama .

Hiç önemli değil. tatilde olduğumuzdan dolayı kuşumuz bir yakınımızda. Onunda 4 tane muhabbet kuşu var yaklaşık 20 gündür ne yazık ki birbirimizi göremiyoruz. yarın kavuşuyoruz inşallah. umarım yabancılık çekmez. teşekkürler.

ahmeter
26-08-2013, 20:41
ahmeter

ahmeter
19-09-2013, 16:32
Adı Maviş
Söylediği kelimeler Aşkım, günaydın.gel..öp beni

gokcegokce
27-09-2013, 11:56
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HXSOfSAMlZc
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=UUq212tHMtNZf4x_B33rKZAg&v=t-5Yv5fPg9g
Fıstık kuşum - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zzcA49-V0bM&list=UUq212tHMtNZf4x_B33rKZAg)

Rahmetli Fıstığımı anmak istedim izninizle. Hayatıma giren en özel evcil hayvandı kendisi. Gerek konuşma yeteneği, gerek tüm ailenin sevgisini kazanması ve oyunculuğuyla bir başkaydı benim tatlım. Cici kuş, koçum, çocum, küçük kuzum, seni çok seviyorum, pis kuş, seni yerim, dimi annem, ay çok tatlısın, bitanem gibi bizim çözdüğümüz çözemediğimiz bir çok kelime ve cümle söylüyordu...

ahmeter
27-09-2013, 14:07
Neden bir daha beslemiyorsunuz ben yeni bir tane almanızı öneririm
İyi günler

gokcegokce
28-09-2013, 00:21
1 tane değil bir çok muhabbet kuşu besledim Fıstığın üzerine hatta şimdi 2 tane sultan papağanım var. Ama Fıstık benim için çok özel olduğundan onun yerini hiç bir kuş doldurmuyor. Hala videolarını açıp hatırasını yad ediyorum. Yalnız ben değil ailecek yapıyoruz bunu. O sadece bir kuş değildi bizim için.

hira
28-09-2013, 01:04
Bugüne dek muhabbet kuşlarım, japon balıklarım ve şuan halen bahçede beslediğim kediciklerim var ama sizdeki aşk başka gökçe :) ben bu kadar bağlı değilim..
tebrlk ederim sizi.

gokcegokce
28-09-2013, 01:16
Düşünün ki kuşunuz gelip sizin omzunuza konup cidden hissederek seni çok seviyorum diye kulağınıza fısıldayabiliyorsa. Canı oyun çektiğinde yanınıza gelip koş koş koş tut tut tut diye pıtır pıtır ayaklarıyla atlayıp zıplayıp şımarıklıklar yapıyorsa. Herhangi bir soru sorduğunuzda evet çocum diye sizi yanıtlıyorsa. Kafesini temizlerken pis kuş diye kendine kızıyorsa. Parmağınızı gagasına değdirdiğinizde sulu sulu muck muck diye parmağınıza öpücük konduruyorsa. Kimden ne öğrendiyle ona o öğrendiği kelimelerle yağcılık yapıyorsa. Sofra kurulduğunda ekmek kırıkları için şaklabanlık yapıyorsa. Meyveyi sizinle paylaşıyorsa. Kafese kapanacağını bildiği için suluğunun kafesin dışında kalan küçücük yerinden su içmeyi akıl edebiliyorsa. Artık o sizin çocuğunuz, siz de onun sürüsü olmuşsanız. Unutamıyorsunuz. Hala karşıdan karşıya geçerken annemle taklidini yaparız koş koş koş diye :)

Ayrıca Fıstığı anneannemi kaybettiğimiz sene almıştım. Annem her gün annesiyle ilgilenirdi. Ben de şehir dışında okuyordum. Yoklukta anneme arkadaş oldu. Annem de boşluktan onun sevgisiyle çıktı. Öyle de bir manevi durumu var bizim için.

hira
28-09-2013, 01:22
:) çok güzelmiş yaa, yüzümde gülümsemeyle okudum.. hele kafese girmemek için dışardan su içmesi:) ben bu kadar eğitemedim, belki ondan bağlanmadım.

gokcegokce
28-09-2013, 01:39
Fıstıktan önce ve sonra defalarca mubiş baktık hala da bakıyoruz. İnanın onun gibi zeki, çabuk kavrayan, çabuk konuşan, oyuncu, hareketli, sevgi dolu bir kuşa daha rastlamadım. Eşi olduğunda dahi bizi unutmadı. Hem eşine tüm sevgisini verdi hem de bize. Konuşmayı hiç bırakmadı. Hatta ona ve yavrularına bile meşhur koş koşunu öğretmiş :P En son 2011 yazında gördüm. Alıştığım gibi değildi Fıstık. Garip bulduğumu anneme de söyledim hatta. Hiç susmayan kuş sadece Fıstığım dedi bana. Sonra da fazla yaşamadı zaten. Bence hayvanların da insanlar gibi türlü türlü kişilikleri ve zekası var. Fıstığım da güzel huylarını genleriyle yavrularına geçirmiştir sanırım. Bendeki bir kızını arkadaşıma vermiştim ondan olma bir torunumuz var onu da sahiplendirdik. Ömürleri bol olsun... İyi geceler.

Fıstığımın bebekliği
444896

İlk eşi Uğur ile büyük aşkları vardı. Ama ne arkadaşım kuşundan ne de ben Fıstıktan ayrılamazdık.
444897

Fıstık ve en ufak evladı Fıstık Jr. Fazla zekadan balkondayken sürgülü yem yerinden kaçtı kendisi.
444898

Fıstık ve son eşi Limon. İnatçı hiç evcilleşmedi ve yumurtlamadı.
444899

Fıstığın arkadaşıma verdiğim kızı Kirloştan olma torun Cimcoz :) (Ortada)
444900

ahmeter
28-09-2013, 19:05
Bir senedir Mavişle beraberiz Artık bu çümleyi kullanmayacağım akılsız insanlara söylenir kuş beyinli
Muhabbet kuşu öyle bir akıllı ki şaşkınlık içindeyiz
Şimdiğe kadar kuşlarla hiçbir ilgimiz yoktu torunlara aldık bir tanede heveslendik kendimize aldık
Sık sık burada mavişden bahsedeçeğim biraz çiçekleri unutacağız galiba

ahmeter
29-09-2013, 16:00
Bu gün pazar bütün gün beraberiz pencereden bakmaya bayılıyor
Uçan bir kuş gördüğünde heyecanlanıyor
Devamlı dinliyorum AŞKIM GÜNAYDIN HOŞ GELDİN bu çümleyı bütün gün yüzlerce tekrar ediyor
iyi pazarlar

ahmeter
01-10-2013, 16:32
Maviş

adesto
06-10-2013, 22:34
2008 yılından sonra ilk kez bu yıl Mayıs ayında tekrar yavru alma şansımız oldu ;)
Yeşil olan baba kanaryamız "Zeytin" ,annemiz "Fıstık" ise sarı... Üç yumurtadan sadece birinden yavru alabildik, ne mutlu ki bir oğlumuz oldu! "Bıcırık".
Şu an 5 aylık olan oğlumuz aynı babası gibi ötmeye başladı (Maşallah) ;)

adesto
06-10-2013, 22:36
Büyümeye devam...

adesto
06-10-2013, 22:37
Yuvadan ayrılma zamanı...

adesto
06-10-2013, 22:41
4 aydır kendi kafesinde...Bol bol babasını dinleyip, onu taklit ediyor ;)

gokcegokce
09-10-2013, 22:34
Tanıştırayım mubişim Duman :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p206x206/1385201_10151767201088876_927875023_n.jpg

hira
18-10-2013, 21:39
bu minişte bir zamanlar benimdi:) o kadar yoğun bir iş tempomuz vardı ki istemeye istemeye bir akrabamıza emin ellere teslim etmiştim.. ismi Vecihi:) neden mi? Şener ŞEN'İ HATIRLAYIN:) UÇAKLA EVE GİRİYORDU YA HANİ:) BUDA İNSANIN YÜZÜNE YÜZÜNE UÇUYOR DİYE vecihi:)

sonkez
21-10-2013, 10:17
Benimde iki tane vardı malesef bayram sabahı telaşeden balkonda unutmuşum sabah bir tanesi ölmüştü..İkincisini ne yaptıysam yaşatamadım...Oturupta ben ne yaptım,nasıl unuttum diye bir güzel ağladım:(

adesto
27-10-2013, 22:03
Benimde iki tane vardı malesef bayram sabahı telaşeden balkonda unutmuşum sabah bir tanesi ölmüştü..İkincisini ne yaptıysam yaşatamadım...Oturupta ben ne yaptım,nasıl unuttum diye bir güzel ağladım:(

Çok üzücü bir durum ama elden bir şey gelmez artık... :(

shenile
29-11-2013, 13:58
Merhaba arkadaslar bir kac sorum olcak ben kucuk ken (allah rahmet eylesin ) babam muhabbet kusu beslerdi.
Bende beslemek istiyorum lakin benim biir kac korkum var kanat altinda olusan bitler insanlara geciyor mu? Bitin olusmamasi icin bir kap icinde kendi banyo mu yapmasi lazim nasil onlene bilir?
Tavsiyelerinizi ve bakim seklini ve en onemlisi yem disinda neler ve nasil vermemi tavsiye edersiniz?
Sevgilerrimle

loveforlife
29-11-2013, 15:20
Merhaba arkadaşlar, birkaç sorum olacak ben küçükken (Allah rahmet eylesin) babam muhabbet kuşu beslerdi.
Ben de beslemek istiyorum lakin benim birkaç korkum var. Kanat altında oluşan bitler insanlara geçiyor mu? Bitin oluşmaması için bir kap içinde kendi banyo mu yapması lazım, nasıl önlenebilir?
Tavsiyelerinizi ve bakım şeklini ve en önemlisi yem dışında neler ve nasıl vermemi tavsiye edersiniz?
Sevgilerimle

Yıllardır kuş beslerim. Üstelik sadece muhabbetlerim değil, papağanım ve kanaryam da var. Hiçbir zaman bit sorunu yaşamadım. Kafes temizliğine dikkat ederseniz ve parazit için olan spreyleri koruyucu amaçla kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız. Banyoyu serinlemek için yapmayı severler. Özellikle yazın, bir spreyle sisleme şeklinde su sıkmanızdan da hoşlanırlar.

Yem dışında haşlanmış yumurta, çeşitli meyveler, iyice yıkanmış meyvelerden küçük parçalar, bebe bisküvisi vb. ek gıdalar verebilirsiniz. Gaga taşını ve kumunu ihmal etmemek gerekir. Benimkiler özgür olduğu için yemek sofrasındaki pek çok şeyi denerler.

Ayrıca bu soruyu sormadan önce başlıktaki tüm bilgileri okusaydınız zaten bu bilgileri bulabilirdiniz...

Güzel bir cana sahip olup mutlu zamanlar geçirmenizi dilerim...

shenile
29-11-2013, 15:29
sn loveforlife cvp icin tsk ederim okumustum lakin belki farkli deneyimleri olan arkadaslarimiz farkli cevaplarda bulunurlar diye sormakta fayda gördüm yinede tsk ederim .
bu kum ne ise yariyor peki mecburimi yemeleri icin ?
sevgilerimle

loveforlife
29-11-2013, 15:34
Muhabbet kuşlarına sindirimi kolaylaştırmak için kuş kumu verilir. Muhabbet kuşları tarafından yutulan kuru taneli tohumlar ilk olarak kursağa gelir. Kursakta, salgıların etkisiyle yumuşayan besinler taşlığa geçer. Taşlık, kuş tarafından yutulan besinlerin iyice öğütülmesini sağlayan kısımdır. Taşlığın kasılması, besinlerin kumlar arasında sıkışarak ezilmesine ve sindirime hazır hale gelmesini sağlar. Fakat bu kum zamanla aşınarak öğütme görevini yerine getiremeyecek kadar küçülür. Bu durumda muhabbet kuşuna kuş kumu verilmelidir. Verilmediği takdirde her ne kadar kaliteli besinle beslenmiş olursa olsun bunları sindirip özümleyemeyeceğinden bu besinlerden yararlanamazlar.

tranquila
09-12-2013, 13:58
Canlarım benim, hepsi de ne kadar tatlılar maaşallah. Benim de öyle çok muhabbet kuşum oldu ki.. Hep konuşurlardı, sürekli omzumda, başımın üstünde gezerlerdi. Ama ölünce insan çok kötü hissediyor.

Eskiden kuşlarım varken evde çiçeklerim yoktu. Şimdi çok çiçeğim var. Kuşlarımı da eve saldığım için sorun olur mu acaba yeniden alsam?

tranquila
09-12-2013, 16:40
Düşünün ki kuşunuz gelip sizin omzunuza konup cidden hissederek seni çok seviyorum diye kulağınıza fısıldayabiliyorsa. Canı oyun çektiğinde yanınıza gelip koş koş koş tut tut tut diye pıtır pıtır ayaklarıyla atlayıp zıplayıp şımarıklıklar yapıyorsa. Herhangi bir soru sorduğunuzda evet çocum diye sizi yanıtlıyorsa. Kafesini temizlerken pis kuş diye kendine kızıyorsa. Parmağınızı gagasına değdirdiğinizde sulu sulu muck muck diye parmağınıza öpücük konduruyorsa. Kimden ne öğrendiyle ona o öğrendiği kelimelerle yağcılık yapıyorsa. Sofra kurulduğunda ekmek kırıkları için şaklabanlık yapıyorsa. Meyveyi sizinle paylaşıyorsa. Kafese kapanacağını bildiği için suluğunun kafesin dışında kalan küçücük yerinden su içmeyi akıl edebiliyorsa. Artık o sizin çocuğunuz, siz de onun sürüsü olmuşsanız. Unutamıyorsunuz. Hala karşıdan karşıya geçerken annemle taklidini yaparız koş koş koş diye :)

Ayrıca Fıstığı anneannemi kaybettiğimiz sene almıştım. Annem her gün annesiyle ilgilenirdi. Ben de şehir dışında okuyordum. Yoklukta anneme arkadaş oldu. Annem de boşluktan onun sevgisiyle çıktı. Öyle de bir manevi durumu var bizim için.

Bu duyguları çok iyi biliyorum. Ailenin bir ferdi gibi olmuştu. Ezberlediği kelimeleri tekrarlamak dışında, duruma ve kişiye göre de konuşuyordu :) Kapı çaldığında hoşgeldin, telefon çaldığında *** aloooo diyen bir miniğim vardı. "Meraba, nasılsın" derken, biz ona güldükçe heycanlanıyor, şımarıyordu. Daha çok konuşayım diye hızlı hızlı söylerken de, o "merhaba nasılsın" oluyordu size bir "merabasın merabasın"... :rolleyes:

esgül73
11-12-2013, 10:57
Ben de şimdi bu resimleri ve özellikle Sayın Gokçegokçe nin yazdıklarını okuyunca heyecanlanıp bir kuş edinsem mi ?diye düşündüm.Yakın çevrem de benim hayvanları ne kadar sevdiğimi söylerdi ama gokcegokce nin yazdıkları çok güzel.Daha önce kuşlarım oldu fakat şimdi edinirsem konuşturmak istiyorum.Alırken nelere dikkat edeyim?

gokcegokce
12-12-2013, 09:05
Merhaba, duygularımla bu denli sizi heveslendirdiğime hem sevindim hem de bu sorumluluğu taşıyabilir miyim diye korktum doğrusu. Bu nedenle kuş beslemenin olumlu yanlarını söylüyorsam madalyonun diğer yüzü hakkında da sizi bilgilendirmek de benim boynumun borcu olsun. Kuşlar hassas hayvanlar, oyuncak ya da sizi eğlendiren tv, bilgisayar tarzı bişi değil öncelikle bunu söylemeliyim. Onlar da insanlar gibi kişilik sahibi. Benim Fıstıktan önce ve sonra da çok kuşum oldu ama bende iz bırakan Fıstık oldu. Şimdi de bir Dumancığım var, maşallah o da çok şeker bişi, iki Sultan Papağanını etrafında dört döndürüyor. :) Neyse konumuza dönelim. Haftalık kafes temizlikleri ve gün aşırı yemliklerde biriken kabukların üfürülmesi ve sulukların tazelenmesi gerek. Bu olmazsa olmaz! Nasıl ki kendi evimizi pis istemiyorsak onların evi de pis olmamalı, bu kendi evimizin de temiz kalmasının da bir şartı. Çünkü kuşlar çok tüy döker ve etrafa yem saçar. Kuşlar doğası gereği uçan varlıklar, kafeste tutmak insanoğlunun tercihidir. Ben günde en az 1 saat kuşlarımı uçururum, şişmanlamak onlara iyi gelmiyor. Tabi özgürce uçmaları demek etrafa kaka yapmaları demek. Ben bunu çözümünü oyun istasyonu yapmakta buldum, orada tüneyip kakalarını da oranın altına koyduğum gazeteye yapıyorlar. Mümkün olduğunca güvenini kazanın elinize alıp sıkıştırmayın. Onlar zaten sizi koşulsuz sever. Yemlerinin içeriklerine alırken dikkat ederim, mümkün olduğunca değişik içerikli yemler kullanmaya çalışıyorum. Mürekkep balığı kemiğini kafesten eksik etmem. Meyve sebze yedikleri sürece veririm. Tüm bunlara razıysanız, evde beslenmeye en müsait evcil bir muhabbet kuşudur. Sevgiler...