View Full Version : Guava
artemisia10
07-06-2011, 10:35
Çilek guava daha çok hoşuma gitti tohum işi biraz zor galiba sanırım hayvanlar yedikten sonra artıklarından çıkan tohumlar kolay çimleniyormuş yani sizin tohumlardan istesek bile biraz uzun sürecek gibi gözüküyor ;)
yedikten sonra artıklarından çıkan tohumlar kolay çimleniyormuş yani sizin tohumlardan istesek bile biraz uzun sürecek gibi gözüküyor ;)
Bir de yedirecek hayvan bulmak lazım, türü konusunda bir malümatınız var mı:confused:
Hangi hayvanın sindirim sisteminden geçireceğiz?
artemisia10
07-06-2011, 14:55
Bir kaç yerde domuz diye okumuştum :) doğal süreç bu şekilde işliyor herhalde bir çok bitkide bu var ama guavada özellikle bu süreç anlatılıyordu...
Vazgeçtim, biz çelik alalım ve köklendirlim sevgili artemisia10.
Siz "Propagation guava from cutting" arayın ;) öbür yöntem bizi aşar.
Hem çok yavaş.
Sevgiler.
sürüngenkolik
07-06-2011, 18:34
çilek guava gerçekten çok güzel tam çiçek alma sezonunu kapattım derken bak yeniden açıyorum neyse(gerçi bahçede yer kalmadı ama)
kalambaklı
08-06-2011, 08:25
Benim guava'da sonunda meyve vermeye niyetlendi galiba.
221815
221816
artemisia10
11-06-2011, 21:35
Vazgeçtim, biz çelik alalım ve köklendirlim sevgili artemisia10.
Siz "Propagation guava from cutting" arayın ;) öbür yöntem bizi aşar.
Hem çok yavaş.
Sevgiler.
Tamam sevgili Jezebel ben köklendirme işine varım siz de bir anne var nasıl olsa :D...
Tamam sevgili Jezebel ben köklendirme işine varım siz de bir anne var nasıl olsa :D...
Sarı ve çilek olmak üzere iki anne var bende:p
Deneriz, mevsim ve yöntemini araştıralım, çelikten çoğaltırız, hiç bir mahlükata ve onun sındirim enzimlerine de ihtiyacımız olmaz:D
artemisia10
12-06-2011, 20:01
Çok güzel olur :) sarıyı köklendirenler var çilek de köklenir muhtemelen ben biraz baktım yarı odun çeliklerden köklendirme yapılabiliyor fazla nem istediği için sisleme yapmak gerekiyor tercih edilen diğer yöntem de air layering bunu siz kendiniz için deneyebilirsiniz daha garanti olur. Yarı odun çeliklerle ben uğraşabilirim :D
Romantik
17-06-2011, 16:14
Çok bereketli bir meyve STRAWBERRY GUAVA ( ÇİLEK GUAVASI )
Tüm çiçeklerimiz meyve oluşmadan döküldü;)
evde uğraşıp çimlendiremediğim guavalar, köyde kazara toprağa düşenler çimlenmiş çok enteresan köyde don falan pek olmuyor ama adana ya göre soğuk bir yer havalar soğumaya başlayıncaya kadar kalsa oradan söküp büyükçe bir saksıya eksem sıkıntı olur mu acaba teşekkürler
athena -asena
21-06-2011, 23:57
10 nisanda ektiğim guava tohumlarının son hali
missmenas
03-07-2011, 01:35
Sarı guava nın çiçekleri, umarım meyve oluşumunada geçer;)
athena -asena
30-07-2011, 10:20
Bu sabah bangladeşten gelen guava meyveleri bakalım tadları nasılmış.
athena -asena
30-07-2011, 18:06
Arkadaşlar Guava yenecek bir meyve değil ben beğenmedim.
istcallst
03-08-2011, 20:58
Arkadaşlar Guava yenecek bir meyve değil ben beğenmedim.
merhaba, ben yillar once Guney Amerikada yedigim guavalarin tadini unutamiyorum, cok, cok guzeldi. Meyve sular da muhtesem, ama benim yedigim su resimdeki gibi olanlar.
Hatice Tarhan
04-08-2011, 11:57
Taze meyveside, meyve suyu da çok güzel, ben mevsiminde her hafta mutlaka alıyorum pazardan.Ayrıca kek yaparken içine koyarsanız müthiş bir aroma veriyor keke...
Çok bereketli bir meyve STRAWBERRY GUAVA ( ÇİLEK GUAVASI )
Sayın Romantik,
sizden bahar başında aldığım çilek guavam bol çiçek vermişti. Boyu şu an 50 cm civarında ve her dalda 3-4 meyve var. Meyve tutmasını hiç beklemiyordum. Teşekkürler.
Romantik
04-08-2011, 19:44
Sayın Romantik,
sizden bahar başında aldığım çilek guavam bol çiçek vermişti. Boyu şu an 50 cm civarında ve her dalda 3-4 meyve var. Meyve tutmasını hiç beklemiyordum. Teşekkürler.
Merhabalar,
Guava Fidanınızın bol çiçek açıp meyve tutmasına çok sevindim.
Ülkemizde yetiştirilmeye çalışan Guava çeşitleri gerçekten çok güzel aromaya sahipler.
bay_tropikal
22-08-2011, 12:14
3 yaşında guava ağacım var.iskenderun da ve 8 adet meyva taşımakta tahminim eylül sonu ekim 15 gibi olgunlaşacaklar.
bay_tropikal
22-08-2011, 12:15
guava ağacımın bazı fotolarınıda ekleyeceğim.
cagatayyucel
04-09-2011, 10:21
Bendeki guavalardan bir tanesi olgunlaşmıştı, kopardık tadına kokusuna baktık, kavun gibi tatlı ve kokulu bir meyve. Kokusu meyvenin dışından da alınıyor yani; daha meyveyi kesmeden dışından mis gibi kokusu geliyor. tadı da mango ve kavun gibi aslında kendine has bir kokusu var çok lezzetli, ekşi bir meyve değil içi yumuşak çekirdekleri sert kabuklarıyla beraber yeniliyor, marketlerde satılsa alırım ve afiyetle yerim diyebileceğim bir meyve
AgacSevdalisi
07-09-2011, 15:16
meksika cinsi veya sarı guava diye tahmin ettiğim fidanımı mart ayında ekmiştim. boyu şu anda 70-75 cm civarında.
missmenas
25-09-2011, 20:27
Sarı guavamın 2 tane meyvesinden birisi olgunlaştı koparmak için Kızımın Ankaradan gelmesini bekliyoruz.:p
Çilek guavamız Maşallahı var çok bereketliymiş, 1 haftadır hergün olanları kopartıp yiyorum. Fazla olgunlaşanlar saksının dibine dökülüyor. Tadınıda çok sevdik biz. Heyecanla sarı guavanın tadına bakmayı bekliyorum şimdi...
Romantik
13-10-2011, 15:17
Çilek Guavası,
Seramızda yetiştirdiğimiz ve meyve alabildiğimiz ürünlerden biri.
AgacSevdalisi
24-11-2011, 10:45
Meksican Guava 1 yaşında. meyve almak sanırım 2 sene daha beklemem gerekiyor.Önümüzdeki bahar budama yapsam mı yoksa meyve alana kadar hiç dokunmasam mı?
kazanlik
04-12-2011, 19:22
yumurta kadar meyvede 432 adet cekirdek cikti. tadi guzel ama umarim bendeki fideler bu kadar cekirdekli olan cesitden degildir,
fethiye48
14-12-2011, 10:01
*** arkadaslar.muğla fethiyede yasıyorum.guava yetiştirmek istiyorum ama hangi ayda dikileceği hakkında bilgiye ulaşamadım ve fidanını nerede alabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ******...
carizma_009
14-12-2011, 10:33
Mart-nisan dikim uygundur.Sitenin fidan-fide-çelik satış bölümüne girerek üreticilerle iletişim geçebilirsiniz.
burak avı
14-12-2011, 12:22
Bendeki guavalardan bir tanesi olgunlaşmıştı, kopardık tadına kokusuna baktık, kavun gibi tatlı ve kokulu bir meyve. Kokusu meyvenin dışından da alınıyor yani; daha meyveyi kesmeden dışından mis gibi kokusu geliyor. tadı da mango ve kavun gibi aslında kendine has bir kokusu var çok lezzetli, ekşi bir meyve değil içi yumuşak çekirdekleri sert kabuklarıyla beraber yeniliyor, marketlerde satılsa alırım ve afiyetle yerim diyebileceğim bir meyve
sn.cagatayyücel bey bende osmaniyede oturuyorum.bende sarı ve kırmızı guava tohumları aldım...acaba guava hangi hava koşullarını seviyor...gölge bir yerdemi tutmalıyım yoksa güneşli bir yeremi....cevabınızı bekliyorum..
carizma_009
14-12-2011, 15:05
Tohumları serin bi yerde muhafaza edebilirsiniz.Nisan mayıs aylarında torfa ekebilirsiniz.Güneşli ortamları sever,soğuk hava şartlarını sevmiyor kurumaya gidiyor 1 derecenin altında zarar görüyor.Saksıda da yetişiyor,meyve almanızda mümkün, havalar soğumaya başladığında gün ışığı gören sıcak bir yere alabilirsiniz.kırmızı guava diğerine göre soğuğa daha dayanıklı.Ancak iki bitki için şunu söylebilirim kar yağışlı bölgeler için açık alan(sera hariç) pek tavsiye edilmiyor.
burak avı
14-12-2011, 15:30
Tohumları serin bi yerde muhafaza edebilirsiniz.Nisan mayıs aylarında torfa ekebilirsiniz.Güneşli ortamları sever,soğuk hava şartlarını sevmiyor kurumaya gidiyor 1 derecenin altında zarar görüyor.Saksıda da yetişiyor,meyve almanızda mümkün, havalar soğumaya başladığında gün ışığı gören sıcak bir yere alabilirsiniz.kırmızı guava diğerine göre soğuğa daha dayanıklı.Ancak iki bitki için şunu söylebilirim kar yağışlı bölgeler için açık alan(sera hariç) pek tavsiye edilmiyor.
verdiğniz bilgiler için teşekkürler...
yumurta kadar meyvede 432 adet cekirdek cikti. tadi guzel ama umarim bendeki fideler bu kadar cekirdekli olan cesitden degildir,432 mi maşallah bereketliymiş:D
Tadı nasıl acaba tarif edebilirmisiniz?
kazanlik
16-12-2011, 21:34
tadi bana cok ozel gelmedi, cekirdeksiz olan etli kisim elma gibi sert, ama o kadar sulu degil,
cagatayyucel
16-12-2011, 22:20
sn.cagatayyücel bey bende osmaniyede oturuyorum.bende sarı ve kırmızı guava tohumları aldım...acaba guava hangi hava koşullarını seviyor...gölge bir yerdemi tutmalıyım yoksa güneşli bir yeremi....cevabınızı bekliyorum..
sayın burakavı Osmaniye'nin neresine ekeceksin, soğuklara hassas bir meyve, seneye olgunlaşınca meyvelerden sana da ikram edeyim tohumlarını da ekersin
cagatayyucel
16-12-2011, 22:24
yumurta kadar meyvede 432 adet cekirdek cikti. tadi guzel ama umarim bendeki fideler bu kadar cekirdekli olan cesitden degildir,
sayın kazanlık, benim yediğim meyveler oldukça yumuşak ve sulu idi içinden de en fazla 30 tane çekirdek çıktı, yukarıdaki fotoğrafta da görülüyor zaten sizin guava sanırım farklı bir çeşit
gülenmelek
20-12-2011, 12:28
Tohumdan büyütmeye çalıştığım pear guavalar 7. ve 8. yapraklarını çıkarıyor. Henüz pet bardaktalar. Her gün 4-5 fıs fıs yaparak suluyorum onları. Şimdilik hallerinden şikayetleri yok ;)
Benim guavada da bol çekirdek çıkmıştı
http://images.gittigidiyor.com/4859/SUPER-TROPIK-TOHUM-PAKETI-Aranilan-tum-cesitler__48595880_4.jpg
Ben guavalardan çıkan çekirdeklerin bir bölümünü camın önündeki çatıya ekmek kırıntılarıyla beraber güvercinlere verdim :) Şimdi onların pislediği yerlerden yeni filizler çıkıyor olabilir :) İstanbul'da yol kenarlarında kendiliğinden çıkmış guavalar papayalar görürseniz şaşırmayın :D
burak avı
20-12-2011, 22:59
Tohumdan büyütmeye çalıştığım pear guavalar 7. ve 8. yapraklarını çıkarıyor. Henüz pet bardaktalar. Her gün 4-5 fıs fıs yaparak suluyorum onları. Şimdilik hallerinden şikayetleri yok ;)
sn.gülenmelek resimdeki çimlenen guavalar kaç günlük ?
gülenmelek
21-12-2011, 07:53
Sayın burak avı net bir şey söyleyemeyeceğim ama 1,5-2 aylık vardır herhalde. Tohumları ektiğim zaman tarih yazıyorum da şaşırtırken o tarihi not almayı unutuyorum maalesef. Yavaş gelişiyorlar, belki benim bakım şartlarıma bağlı olabilir bu durum.
Sayın Virtue öyle güzel görünüyor ki meyve ;) Sizdeki hangi tür acaba ? Ve tohumlar fazla ise sizden rica etsek olmaz mı ? Bir güvercin de biz olup eksek tohumları ;)
burak avı
30-12-2011, 23:46
Mersinden getirtiğim sarı guava tohumlarımın 4 tanesini üniversiteye getirdim yurtta kardeşimle beraber önce havlu peçetenin arasında çimlendirdik daha sonra bardağa aldık, 8 günde havlu peçete arasında çimlendi daha sonrada 10 günde bardağın içinde durdu yaklaşık 20 günlükler... şimdi keyifleri yerinde....( memleketten getirdiğim alman marka torf ta duruyorlar)
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/399137_244341635639657_100001914684376_632677_8517 40096_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394048_244341858972968_100001914684376_632678_1080 113316_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388693_244342105639610_100001914684376_632679_1671 474045_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/396233_244342255639595_100001914684376_632680_1233 59645_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/405332_244342455639575_100001914684376_632681_6769 04000_n.jpg
3 yaşında formlu meyve vermek üzere olan sarı guava fidelerim var isteyen arkadaşlar
özel mesaj göndersinler
Sayın sey, Size 3 gün önce özelden mesaj yazdım, Son hareketiniz bugün 10 39.
Hala cevap alamadım:)
crazytutor
08-03-2012, 22:29
merhaba arkadaşlar. Bende Yurt dışından guava ve sapodilla getirtim. şu anda saksıda ve baya küçük. Ama satıcım cins olarak egytian guava olarak verdi. Bilginiz var mı bilmiyorum. resimleri ekde.
copur 09
09-03-2012, 07:12
Sarı Guava bitkisinin yapraklarına göre daha koyu yaprakları var. Gövdeside çok ince kalmış. Sanırım güneş ve ışık istiyor. Selamlar.
crazytutor
09-03-2012, 23:22
Sarı Guava bitkisinin yapraklarına göre daha koyu yaprakları var. Gövdeside çok ince kalmış. Sanırım güneş ve ışık istiyor. Selamlar.
sayın copur bu sene biz bile güneşe hasret kaldık. :) neyseki havalar düzeliyor Tavsiyenizi dinleyeceğim. önerebileceğiniz başka doğal destekler varmıdır?
Merhabalar elimde iki adet guava tohumu var çimlendirmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. (Daha önce hiç çimlendirmedim ve sadece iki adet var.)
ayrıca elimde 6 adet gyubano tohumu var bu konudada yardımlarınızı bekliyorum
AgacSevdalisi
19-04-2012, 08:54
Adana da geçen sene guava mı içeriye almama rağmen yapraklarını döktü ve uç sürgünleri biraz kurudu. bende bu sene budama yaptım ve şimdilik gayet güzel sürgünler veriyor.
athena -asena
21-04-2012, 19:21
Benim guava fidanlarım kışı içerde geçirmelerine rağmen kurumuşlar.
Benim guava fidanlarım kışı içerde geçirmelerine rağmen kurumuşlar.
Merhaba efendim,
Sanki kesim yerlerinde hayat varmış gibi, az sabır efendim.
Saygılarımla lütfen.
athena -asena
21-04-2012, 22:42
Sayın mrduran ; Merhaba , beklemedeyim ama hiç umudum yok .
Sarı ve çilek guavalarım her sene iç mekanda bakılmasına rağmen yapraklarını döküyor ve nisan, mayıs aylarında tekrardan yaprak açıyor. Kış aylarında nemli fakat kapalı bir alanda tutarsanız tekrardan yapraklarını açacaklardır hatta meyve bile alabilirsiniz.
1mt boyunda guava diktim bu sene icin meyve almam mümkünmü
şuan bahcemde kaymak agacı ve guava diktim başka bi ağaç icin ne önerirsiniz
çilek ve sarı guava kendine verimli iki cins. Çilek guava diktiyseniz çok hızlı meyve vermeye başlıyor. Ben sarı guavalarımda henüz meyve gözlemleyemedim. Antalya için tropik bir bitki mi soruyorsunuz?
evet antalya icin ben batı antalya demre icin
guava diye aldım ceşidini sormadım yanı ceşit oldugunu bilmiyordum şansımıza artık
Antalya iklimi itibariyle tüm tropikal meyvelere açık bir yer. Dolayısı ile zevkinize göre seçim yapmanızı öneririm. Guavanızın yaprakları ceviz agacının yapraklarına mı benziyor?
cagatayc78
30-04-2012, 22:32
içi pembe olan guava (psidium guajava) ile çilek guava soğuğa karşı fena değiller,ama sarı guava ve limon guava için aynı şeyi söylemek zor.Antalya guavanın yetişmesi için biçilmiş kaftan.
evet ceviz agacının yapraklarına benziyor
Muhtemelen sarı guava ağacı. hatta antalya koava inciri diye de satılmaktadır.
sizin tavsiyeniz ne ona göre incelesem
Kamkat veya muz önerebilirim, avakado olabilir. sarmaşık isterseniz, passiflora öneririm.
önerılereniz teşekürlür ysulet kamkat muz ve avakado var passiflora yı inceleyecegim
gercekten hoş bir bitki cicegi güzelmiş en kısı zamanda tamin etmeye calışacağım
kalambaklı
02-07-2012, 08:27
Üç yıl önce aldığım guava nihayet bu sene meyve vereceğe benziyor.
314599
314600
kalambaklı
22-08-2012, 09:23
Guavalar olgunlaşmaya başladı.
326617
*** arkadaşlar Guava ağacı 850 rakımlı denizlinin ilçelerin de yetişir mi acaba ??? ve ayrıca pazarı nasıldır nerelere satabiliriz ??? bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ??? Şimdiden teşekkürler
istanbulda elden teslim 3 yaşında guava. bila bedel. alacak arkadaşın evinde yeri olması ve iyi bakacağına söz vermesi yeterli.
serkan_istanbul
24-10-2012, 09:33
istanbulda elden teslim 3 yaşında guava. bila bedel. alacak arkadaşın evinde yeri olması ve iyi bakacağına söz vermesi yeterli.
boyu çok mu büyük birde yakın semtlerde miyiz. ben talip olabilirim. bağcılarda oturuyorum. sevgiler.
kalambaklı
29-10-2012, 13:14
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı guava ikinci defa çiçeklenmeye hazırlanıyor.
341922
Merhaba;
saksıda yesil çeri guavam var evde bakıyorum ordu yoresı şartlarında dısarı dıksem yasamaz herhalde ama seram var sera ıcınde bır koseye dıksem sızce yasarmı?
Lonicera
02-07-2013, 18:37
Biraz geç çiçeklendi ama olsun artık. 3 yaşına giren fidanda meyvesini de görüp tatmak nasip olur inşallah.
Güzel haber, bende de var yaşlı, çiçek zamanı geçti diye üzülüyordum.. Belki benimkilerde açabilir..
Şili guavası ve siyah şili guavası...
Lonicera
29-07-2013, 05:19
Bunlar da tohumdan sanırım, inşallah meyvelerini de görmek kısmet olur. Birinin meyvesinin kabuk rengi mi siyah yoksa adı mı öyle geçiyor?
Senin normal guavada bu yıl çiçek olmayacak galiba. Bendeki 3 tane meyve bağladı ve ceviz büyüklüğüne geldi. Bu yıl kış denemesi için bitkiyi dışarıda bırakacağım, bakalım dayanabilecek mi?
Aslında guavayla ilgisi yok ama öyle geçiyor bu bitkinin. Bizim murt'le akraba. Birisi siyah birisi kırmızı meyveli..
Guavalarımda hiç çiçek yok maalesef, bu sene bekliyordum..
Lonicera
29-07-2013, 11:50
Haklısın, bitkinin yapraklarına hiç dikkat etmemiştim. Gerçekten de murt' a çok benziyormuş.
Lonicera
03-09-2013, 12:36
Guava çok hızlı gelişen bir bitki. 3 yaşındaki bitkim 3 metreye yaklaşmış durumda. Meyvesi tahminimden daha küçük olacak sanırım. Artık ne zaman olgunlaşacak bilemiyorum, beklemedeyiz:))
Lonicera
21-09-2013, 17:33
Toplam 4 meyveden biri bugün hafif sararmış halde yere düşmüş. Hemen bıçakla hafifçe kabuğunu soyup dilimledim. İçi sarı, yumuşak ve bol çekirdekli. Tadı ilk ağıza alışta hafif ekşimsi, biraz kayısı biraz çilek ve de kavun aromasını andıran ilginç bir meyve. Bahçemde niye yok diye kesinlikle dert etmeyeceğim bir bitki. Olursa da sırf çeşit olsun diye yetiştiririm.
Evet bende Alanyada yok kenarında yetişkin bir ağaç gördüm, meyvelere pek talep yok, meyveler dökülmüştü. Biraz topladım, yedim ama, şöyle söyleyeyim sadece meyvenin içinin rengi güzel bide kokusu. Ticari olarak bu meyve tutmaz, kesinlikle bizim damak tadımıza hitap etmiyor. Taylandan gelen meyveyi yiyememiştim, hatta midem bulanmıştı..
Mutlu Kutlu
29-09-2013, 11:31
Kırmızı guavalarda hasat zamanı, tadı biraz çilek tadına benzediği için çilek guavada deniyor.
Dışı sarı, içi pembe olana göre daha çok seviliyor meyvesi. Saksıda 100-150 cm boyda bile bol meyve alabiliyorsunuz, iyi beslerseniz
akon1973
28-01-2014, 09:48
arkadaşlar BURSA da çilek (kırmızı) guava tohumu temin edebilceğim bir yer varmı
yardımcı olursanız sevinirim
Mr papaya
30-01-2014, 16:06
selam arkadaslar ben Datca dan Ozgur Donmez
yurt disindan bir kac yil once getirdigim cilek guavasi ve sari guavayi 3 gun once serama viyollere dikmistim. bugun penceresini acmaya gittigimde yesil bir suru sey gordum viyollerde once ot sandim cikanlari ama sonra burdan resimlere bakinca Guavalarin ciktigini anladim :)
limon_sever
30-01-2014, 21:59
Tohumdan çilek guava fidanı yetiştirdim. Bahçeye de diktim. Ama tadı hoş değil diye yazıları okumaya başlayınca hevesim kaçtı. Tad olarak yenilcek gibi değil mi?
Mr papaya
30-01-2014, 22:25
Tohumdan çilek guava fidanı yetiştirdim. Bahçeye de diktim. Ama tadı hoş değil diye yazıları okumaya başlayınca hevesim kaçtı. Tad olarak yenilcek gibi değil mi?
arkadas ya ham ini yedi **** damak zevki farkli.
yetismis meyvenin tadi dehset guzel olur ozellikle suyunu SIKARSANIZ cok hosunuza gider.
keske olsada icsek. C vitamini en yuksek meyvelerden biridir ayrica.
Mr papaya
14-02-2014, 18:24
Evet bende Alanyada yok kenarında yetişkin bir ağaç gördüm, meyvelere pek talep yok, meyveler dökülmüştü. Biraz topladım, yedim ama, şöyle söyleyeyim sadece meyvenin içinin rengi güzel bide kokusu. Ticari olarak bu meyve tutmaz, kesinlikle bizim damak tadımıza hitap etmiyor. Taylandan gelen meyveyi yiyememiştim, hatta midem bulanmıştı..
suyu guzel olur.
ozellikler smoothy si. buz ve sut le.
limon_sever
12-03-2014, 11:53
Bahçeye diktiğim, sonbaharda yaprağını döken, sarı guava yavaş yavaş uyanmaya başlamış. 2. yaşına girdi. 30-40 cm boyu var.
12.03.2014
475529
16.04.2014
483523
26.04.2014
486401
elinde tohum olan varsa deneme amaçlı bana gönderebilecek var mı acaba?
bahçemde uzun zamandır uğraşıp büyüttüğüm çok değişik guava türlerim var
asya guavasının tadı müthiş 3-4 tanesi 1 kiloya yakın oluyor fotoğraflarını yükleyebilirsem paylaşacağım
Bu fidanın türünü bir türlü belirleyemedim. Guava olabilir mi?
Meyvesini yedim, suyunu ictim, ve canim memleketimin meyvelerini daha cok sevdim.. Son derece albenili renkli bir meyve eti var suyu da öyle albenili ama lezzet bizde olmadi..
342 nolu mesajdaki fidanlar yüksek ihtimalle incir
342 nolu mesajdaki fidanlar yüksek ihtimalle incir
İncir olmadığına eminim:)
Çilek guava'm açtı, meyveye durmasını umuyorum.
Bitki 180 -190 cm. boyunda , ancak dipten süren ve 30-40 cm yi geçmeyen sürgünde de çok çiçek var.
Tatmış olan varsa lezzeti konusunda bilgi verebilir mi:confused:
Tadı da kokusu da harika, çileğe yakın çok tatlı.
Teşekkür ederim ÖzlemA .
Meyveler oluştu. Bakalım ne kadar sürede olgunlaşacaklar.
istcallst
25-09-2014, 08:21
Arkadaslar, su meyvelere bakin. Forumdaki bir arkadasimin sayesinde meyveler elime ulasti, sagolsun. Bir kismini yedik, kalanlardan recel-marmelat yaptim. Tadini begenmeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum, cok guzel bir tat ortaya cikiyor ve koku tabii. Oglum bu yaptigim en guzel receli dedi.
Diger meyveler gibi hic kararmiyor soyulduktan sonra.
Guney Amerikada en cok o sekilde tuketiyorlarmis, recel, komposto veya meyve suyu yapiyorlar.
Tatma fırsatı buldum.
Her iki cinsi de beğendim.
Sarı guava hem boyut hem lezzet bakımından üstün nazarımda.
Kendi yetiştirdiğimi beğenmemem Izmirde yeterli nem sağlama şansımın olmamasından.
Sarı olanı armutu andırıyor bence.
arkadaşlar guavayı yaklaşık bir senedir balkonda saksıda yetiştiriyorum bütün çiçeklerini döktü sadece bir tane veyvesi var oda olsun diye dua ediyorum yayınlarınız için *** ederim çok faydalı oldu
Bahçemde çilek guava var. Bu yıl iki meyve vermişti. biri düşmüş kurban bayramında tek meyveyi dörde bölüp tattırdım millete herkes beğendi. Yani tadı dendiği gibi lezzetsiz değil.
Ağacım 2 metre, dipten 30-40 cm'lik sürgün var.
Ayırmak için mevsim uygun mu bilemiyorum.
Kendi ikliminde ne yapıyorlar acaba:confused:
Fikri olan paylaşabilirse sevinirim.
Bu meyvelerin çoğu bende var .çilek guavanın tadı çok güzeldir ağaç büyüdükçe meyvside biraz daha irileşir.Diğer guavalarda lezzetli genelde buralarda hepsini fidanı var.
erdemreyyan
04-02-2015, 12:16
merhaba arkadaşlar bende buğün guava çilek aldım guava yaprak döken bi türmüdür meyve çekirdekleri tohum olarak kullanılırmı eyer kullanılırsa kaç sene sonra meyve verir
çelik almak daha mantıklı sanırım ev içinde yaşarmı yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim
merhaba arkadaşlar bende buğün guava çilek aldım guava yaprak döken bi türmüdür meyve çekirdekleri tohum olarak kullanılırmı eyer kullanılırsa kaç sene sonra meyve verir
çelik almak daha mantıklı sanırım ev içinde yaşarmı yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim
İzmirde bahçede bakıyorum, - 8 leri görüp aldırmadı.
Sadece yeni sürgünler kurudu.
Yaprak dökmüyor.
Tohumdan denemedim, Eylül çeliklerimin hiçbiri sonuç vermedi.
Nisanda tekrar deneme yapacağım.
Ama başarılı olanlar vardır mutlaka.
Arkadaşlar en büyük hobim dünyadaki bütün guava türlerini edinip yetiştirmek idi.
Büyük ölçüde de başardım.Geniş bir guava koleksiyonuna sahibim.
guava her sene yapraklarını yenilemek zorunda kalır.İlkbaharda yeni sürgün ve yapraklarla ağaçlar kendini yeniler
athena -asena
09-02-2015, 18:25
Sayın sey meyvelerini yemek nasip oldumu. Ben benimkiler tam meyve vereceği sene don'dan etkilendiler.
çelik gönderebilecek olan varsa ben hertürlü çeşitine talibim.
robiscik
03-03-2015, 19:00
arkadaşlar elimde guava tohumları var sizce nasıl çimlendirmeliyim bunları ,detaylıca yazabilirmisiniz rica etsem
Elimde hemen hemen bütün guava türlerinin fidanları var fotoğraflarını yükleyebilirsem paylaşacağım
Su damlasına benzeyen seyler var zamanla yaprakları kurtuyo ne yapabilirim
Kırmızı guava -8 de hayatta kaldı, sarısı serada öldü:(
Sanırım yaş etkili oldu, biri sadece bebekti.
Sitenin bahçesinde varmış çok mutlu oldum:)
feast3874
29-12-2015, 12:51
Ben tohumdan 4 sene guava çimlendirdim, şu anda saksıda büyüyor. Kışın uç sürgünleri biraz zarar görse de tekrar altından yeşeriyor. Ne zaman çiçeğini ve metyvesini görebilirim acaba?
Lonicera
29-12-2015, 12:55
Ben tohumdan 4 sene guava çimlendirdim, şu anda saksıda büyüyor. Kışın uç sürgünleri biraz zarar görse de tekrar altından yeşeriyor. Ne zaman çiçeğini ve metyvesini görebilirim acaba?
İyi bir bakımla büyük bir saksıda 3.yıldan itibaren meyve görmeniz mümkün.
feast3874
29-12-2015, 13:52
Teşekkür ederim sayın lanicera. bu sene 4. yaşına girecek umarım çiçek görmek mümkün olur. Çiçeğini hangi mevsimde açıyor acaba.
Lonicera
29-12-2015, 13:57
İzmir için Haziran ayı sonu, Antalya için Haziran ortası çiçeklenme oluştu. Bendeki guava yaklaşık 50 litrelik saksıda. Küçük saksıda çiçek açıp meyve bağlaması biraz sorunlu olacaktır. İmkanınız varsa saksınızı çok büyük seçin, hele hele Adana bölgesinde direkt toprağa dikerseniz çok güzel olur.
Budaması nasıl yapılır bilen varmı
defender77
22-02-2016, 11:12
Budaması nasıl yapılır bilen varmı
ilk videoda oldukça sert bir budama yapıyorlar. 2 videoda budamadan sonra ağacın meyve dönemindeki hali çekilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=bctw8j4wfwA
https://www.youtube.com/watch?v=hJTfC4b6iJk
siflera12
22-07-2017, 18:03
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
alperen1234
19-02-2018, 11:42
benim evde tohudan yetiştirdiğim 1 yaşında guavam var
Tohumdan yetiştirdiğim guava fidelerimi aşılamam gerekiyor mu
siflera12
19-08-2018, 13:03
Tohumdan yetiştirdiğim guava fidelerimi aşılamam gerekiyor muAşı yaparsanız daha erken meyve alırsınız
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yagmurlale
06-10-2018, 16:33
Guavanin meyvesinin icindeki tohumlar kullanilabilir mi? Sudandan tr ye gelirken fide mi meyvenin kendisini mi yoksa tohumu mu getirmeliyim aralik ayinda gelmis olacagim .
alperen1234
22-11-2018, 10:55
https://youtu.be/qktwE0LRf8M yeni kurduğum bahçeden görüntüler
Guavanin meyvesinin icindeki tohumlar kullanilabilir mi? Sudandan tr ye gelirken fide mi meyvenin kendisini mi yoksa tohumu mu getirmeliyim aralik ayinda gelmis olacagim .
Fide getirirseniz daha çabuk meyve alırsınız.
Tohumdan meyve almanız yıllar sürer ayrıca belki aşılamanız gerekebilir.
siflera12
12-02-2019, 09:57
Tadı en güzel çeşit hangisidir bilen varmı ?
Arkadaslar, su meyvelere bakin. Forumdaki bir arkadasimin sayesinde meyveler elime ulasti, sagolsun. Bir kismini yedik, kalanlardan recel-marmelat yaptim. Tadini begenmeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum, cok guzel bir tat ortaya cikiyor ve koku tabii. Oglum bu yaptigim en guzel receli dedi.
Diger meyveler gibi hic kararmiyor soyulduktan sonra.
Guney Amerikada en cok o sekilde tuketiyorlarmis, recel, komposto veya meyve suyu yapiyorlar.
Bu çok güzel, çilek guava ufak ama tadı güzel.
siflera12
12-02-2019, 12:23
Bu çok güzel, çilek guava ufak ama tadı güzel.O zaman onun fidanından alayım teşekkür ederim [emoji4]
Sarı olan ufak armut büyüklüğünde. Çok lezzetli.Soğuğa dayanıklı değil.
Çilek guava İzmir’de dış ortamda yaşıyor.
Bilginize.
Tropikal Sahra
04-05-2019, 08:36
Guava infertile yahut saç dökülmesini önlemek için destek olarak kullanılıyormuş.
sıkma kehribar
09-05-2019, 23:18
Guava infertile yahut saç dökülmesini önlemek için destek olarak kullanılıyormuş.
Artık bu işlerin bir düzene oturtulması şart, saplement, yok alternatif tıp, diyerek milletin umudunu sömürmemek gerekli. Yok şu yağı saçına sür saç çıkarır, yok yüzüne sür sivilceyi yok eder, yok bilmemne, artık şiştik yahu. Fitoterapi de, dünyada en ilerleme kat etmiş olan ülke, sanırım almanlar, örneğin; onlar bile bu extrakt vitamin alternatif tıpta henüz pek birşey ortaya koyamamışlar. Ben modern tıpı savunmak için burada değilim, fakat bu alternatif bitki destekli alan da çok masum değil ve suistimale çok çok açık. Natural krem, Natural şampuan, Natural sabun, Organik yağ, Extreler, Extrarktlar vs. vs iyice çorba ettiler piyasayı, kobay oldu insanlar. Çuvalla paralar buralara dökülüyor, kaliteli bir çok ürün, emek verilmiş çoğu şey, ezbere amacına uygun olmadan ziyan olup gidiyor. Vatandaş nereden bilsin yahu bunu; argan yağlı şampuan, sarımsak özlü şampuan, milyon çeşit var, hepside aynı amaç için üretilmiş güya... Yani Gerçekten emek verilmiş, içinde hakikaten saf argan yağı içeriyor olabilir; ancak gerçekten, çoğu ürün, kutunun üzerinde iddia edildiği gibi faydalı mı acep? Çoğu ürün, tedavi edici zannedilip, etkinliği kanıtlanmadan totoloji olarak ezbere israf edilip kullanılıyor. Gerçekten neyin neye yaradığı veya fayda sağladığı hususunda çoğu kişi net bir bilgiye sahip değilken, bodoslama ürün satma hırsı insanların ceplerini ve sağlıklarını olumsuz etkiliyor! Amaçsızlık, raflarda bulunan çoğu ürün için geçerli, elbet de, gerçekten işe yarayan kaliteli ürünlerde mutlaka vardır, fakat bu bolluk ve ürün kalabalığı nitelikli ürünlerin keşfedilip tüketiciyle buluşmasını engelliyor olabilir. Genelleme yapmıyorum, elbet de işini iyi yapan insanlarda mevcuttur.
Bahçeye diktiğim guavam.
Cinsi nedir acaba. ne zaman meyve verir birde. Fatsa'da fidanım ve kuzey rüzgarı almayan yerde
https://resmim.net/f/Tislqr.jpg
Beyaz guava olabilir..emin değilim lakin...nereeden aldınız? Bir de yeni mi diktiniz bahçeye..guava kışın -3 ten aşağıda gider ,eğer korumaya almazsanız...
Yeni diktim sayılır 1-2 haftalık tüplü diktim. Ama 2 haftada çok fark etti. Aynı yerde pepino, feijoda var. Hava durumuna göre korumam gerektigi zaman korurum ***. Uzunlar fidanciliktan gittigidiyor aracılığı ile aldim.
Guava çabuk büyür...yazın iyi bir sulama gübreleme programı yaparsanız ekime kadar sürgün verir...hatta duruma mevsime yıllara göre kasım aralığa kadar...iyi bakıp gelişmesine yardımcı olun,kışları koruma altına alın...Aldığınız guava ya beyaz ya pembe guavadır tahminimce...beyaz -2,-3 pembe -4,-5 e kadar kısa süreli soğuklara dayanır...siz kışa girerken mini bir sera yapın üzerini kapayacak kadar bence...
Ayhan Kaba
06-06-2019, 15:26
Arkadaşlar benim guava çiçek açıyor ama meyve tutmuyor tozlanma için başka bir çeşitmi ekmem lazım yanına
Tam da mevsimi... Limon guavası.
699371
699415
siflera12
17-10-2019, 21:24
Benimde tohumdan yetişen 1 tane guavam var İnşAllah 2-3 seneye meyvesinide görürüz [emoji4]
celalamca
21-10-2019, 09:18
Tam da mevsimi... Limon guavası.
699371
699415
kokusu baskın olan türmü?
kokusu baskın olan türmü?
Diğer türlerden beyaz guava ile çilek guavasının sadece meyvesini gördüm. Onlar kokulu mudur bilmiyorum. Ancak limon guavasının meyveleri olgunlaştığı zaman, özellikle geceleri çok baskın bir kokusu vardır. Güzel kokar.
tropikalist
22-10-2019, 07:23
Acaba bana tohum gönderebilecek kişi var mı
siflera12
12-11-2019, 19:37
Benimde ektiğim guavalardan bir tanesi çimlendi ama türünü bilemiyorum henüz çok küçük [emoji4]
Alanya'da içimiz dışımız tropik oldu.
Tohumdan çimlenir mi?
Çimlenir. Hatta olur olmadık yerlerde bile çimlenebilir.
709875
709876
Aşılamaya gerek var mı, aşısız meyve verir mi?
Aşılanmasa şart değil. Belli bir yaşa gelince kendisi meyve verir. Benimki bu yıl ilk kez çiçek açtı.
709877
merhabalar.iki gün önce guava fidanı aldım.yaprakları baygın bir haldeydi.dikerken de toprağı dağıldı.açık köklü diktim diyebilirim.daha toparlayamadı.düzelir mi sizce?
https://i.hizliresim.com/Q8TPHL.jpg (https://hizliresim.com/Q8TPHL)
Guava kolay kolay ölmüyor toprağı kurudukça sulayın sadece çok güneşte kalmasın yarı gölge biryerde tutun .Aynı olayı bende yaşadım Mersinden iki yıl önce fidan getirtdim ama diktikten sonra kurudu satıcıyı aradım bana ısrarla yeşerecek dedi mucize gibi bu sene heryerinden yaprak veriyor.
merhabalar.iki gün önce guava fidanı aldım.yaprakları baygın bir haldeydi.dikerken de toprağı dağıldı.açık köklü diktim diyebilirim.daha toparlayamadı.düzelir mi sizce?
https://i.hizliresim.com/Q8TPHL.jpg (https://hizliresim.com/Q8TPHL)
Keşke toprağa veya saksıya dikseydiniz, böyle meyve kasasına dikildiğini ilk defa sizde gördüm.
Üzüldüm bitki adına. :(
Guava kolay kolay ölmüyor toprağı kurudukça sulayın sadece çok güneşte kalmasın yarı gölge biryerde tutun .Aynı olayı bende yaşadım Mersinden iki yıl önce fidan getirtdim ama diktikten sonra kurudu satıcıyı aradım bana ısrarla yeşerecek dedi mucize gibi bu sene heryerinden yaprak veriyor.
İnşllh dediğiniz gibi olur.
Keşke toprağa veya saksıya dikseydiniz, böyle meyve kasasına dikildiğini ilk defa sizde gördüm.
Üzüldüm bitki adına. :(
İki kasayı üs üste koydum.toprağı bol olsun istedim.etrafını kapatsam ve o şekilde olsa sorun olur mu sizce?
Ne kadar sürede toparladı sizinki
iki yılda ama ben yere dikmiştim.
iki yılda ama ben yere dikmiştim.
baya uzun sürmüş.peki hangi mevsim dikmiştiniz?
baya uzun sürmüş.peki hangi mevsim dikmiştiniz?
Yaşam belirtisi var gibi
https://i.hizliresim.com/4V0xYR.png (https://hizliresim.com/4V0xYR)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.