PDA

View Full Version : Fesleğen sosu (pesto)




erhan62
07-06-2007, 11:45
Sevgili arkadaslar,
Italyanlarin makarna tüketirken severek kullandiklari pesto sosu bilgisi.
Bizim maydonoz demeti büyüklügünde miktar iri yaprakli fesleğen, yarim su bardagi zeytinyagi, dolmalik fistik (bu oran icin yarim cay bardagi) veya ceviz, 1 dis iri sarmisak, tuz (peynir tuzluluguna bakarak), karabiber (az), ve permesan peynir (cekilmis olursa yarim su bardagi) ben eski kasarla yaptim, bu da güzel oluyor.. bu metaryeli birlestirip bir blendir ile paraladiginizda cok lezzetli bir pesto sosu elde ediliyor, hem makarnalarda hem de kizarmis ekmek ustune iyi oluyor.. Denemesi cok zor degil. afiyet olsun
erhan62




Belmas
17-06-2007, 09:23
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?

nevsune
17-06-2007, 09:55
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?

Küçük yapraklı fesleğeni ben köftede ve domates soslu makarnada kullanıyordum. Gayet güzel aroma ve tat veriyordu. Belki bu sosda da olur ama büyük yapraklı fesleğenin kokusu daha yoğun.

erhan62
18-06-2007, 12:43
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?


Sevgili dostum,
inan bunu bilmiyorum ama burda satilanlar iri yaprakli feslegenler.. kucuk yaprakli olanlar benim bildigim kadari ile cok kuvvetli aromasi olanlar .. orani degisebilir ama lezzetin de artacagina eminim.. afiyet olsun sonucu yazarsaniz sevinirim gerci burda kucuk yaprak yok ama turkiyeye geldigimde ben de onu denerim..

Jezebel
23-08-2016, 20:52
Bu sosu fıstıksız olarak yaptık bu gün.
Spageti sosu olarak kullandık, çok güzel oldu.
Pesto sosu hem organik, hem katkısız hem de çok kolay oldu.
Bayıldık.

Ozlem A
23-08-2016, 22:47
Ben fıstık yerine ayçekirdeği içi kullanıyorum bazen, denemenizi tavsiye ederim.