PDA

View Full Version : plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar

Sayfalar : [1] 2 3

COYOTE
26-05-2007, 20:53
Ben plastik saksıları,yazılı yoğurt kovalarını ve yazılı tenekeleri saksı olarak kullanıyorum ama o halleri ile balkonumda ve evimde görmekten pek hoşlanmıyorum özellikle de plastik olanları.Balkondaki veya bahçedeki güzelim çiçeklerin görüntüsünü bozuyorlar bence.Her zaman da seramik saksı alamıyor insan çok pahalı oluyorlar bende çok ucuza mal ederek yaptığım birkaç saksıyı paylaşmak istedim eğer isteyen olursa ayrıntılı tarif de verebilirim hem çok eğlenceli hem de çiçeğe göre yapılabilir:D

COYOTE
26-05-2007, 21:25
Bunlar nalburdan 3,5 ytl ye aldığım galvaniz su kovaları:D su bazlı boya ile boyandılar.

Ophrys
26-05-2007, 21:26
Akrilikle mi? Ellerinize sağlık çok şık ve sevimli olmuşlar.

COYOTE
26-05-2007, 21:29
Bu da kumaşla kapladığım plastik bir yoğurt kovası :rolleyes:

COYOTE
26-05-2007, 21:29
Evet akrilik boya ve peçete kağıdı sadece

Ophrys
26-05-2007, 21:37
Sadece o kadar değil bence. Artı emek ve zevk.
Kumaş olan da çok güzelmiş.

COYOTE
26-05-2007, 21:48
Çok teşekkür ediyorum.Kumaş olanın yapımı çok kolay tv de görüp yaptım.Dilerseniz memnuniyetle tarif edebilirim.

Mine Pakkaner
26-05-2007, 21:53
Hayır tarif etmeyin. Bir tane yapın, yapımı anlatın ve yaparken fotoğraflayın, yazıyı agaclar@gmail.com adresine yollayın. Bir de kova boyayın. Dergimizde yayınlayalım. :)

COYOTE
26-05-2007, 22:12
Gerçekten mi?Memnuniyetle çok sevinirim

Mine Pakkaner
26-05-2007, 22:26
Hepsi çok güzeller. Önce yapın ve sonra güzel bitkilerinizi içlerine koyup resimleyin. Yazınızı da yazın ve verdiğim adrese yollayın :)

COYOTE
26-05-2007, 22:45
Çok teşekkür ederim.Her ikisini de yaparak verdiğiniz adrese bir hafta içerisinde göndereceğim ve paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım.:D

aybala
26-05-2007, 22:56
Bunlar harika olmuş. Elinize sağlık :)

Sevelim
27-05-2007, 00:23
Sevgili COYOTE777 bunlar bir harika. Emeğine, eline sağlık. Özellikle kovalara bayıldım.

cemal.S
27-05-2007, 01:17
Çok teşekkür ediyorum.Kumaş olanın yapımı çok kolay tv de görüp yaptım.Dilerseniz memnuniyetle tarif edebilirim.

Merhabalar!

Öncelikle çalışmalarınız harika tebrikler.

Sanırım Gaziyi anmadan geçemiyeceğim.

"Türk Milleti Çalışkandır Zekidir"

Ellerine sağlık.

zenfree
27-05-2007, 10:17
Çok sevimli olmuşlar. Ellerinize sağlık.

COYOTE
28-05-2007, 16:41
Sn Aybala,Cemal.S,Sevelim ve Zenfree beğendiğinize çok memnun oldum umarım sizlerde dener ve fotoğraflarını paylaşırsınız.:D

Oğuzhan
28-05-2007, 18:50
Çok güzeller ...:)
Eline koluna emeğne sağlık.:))

küpeli
28-05-2007, 18:57
Coyote777 çok güzel olmuşlar. Yetenek meselesi. Tebrik ederim.

Ophrys
30-05-2007, 21:12
Ben boyamadım ama saksı boyamak isteyen arkadaşlar için örnek olsun diye ekliyorum.

Todor
31-05-2007, 00:14
Malina, bizde hobi bahçesinde bir tane görmüştük. Onun resmini eklemen mümkün mü?

lerdemir
02-06-2007, 11:59
Tebrikler !

Ben çok beğendim el emeğini ve yaratıcılığını; sabrını da...

dulantes
02-06-2007, 12:28
elinize sağlık...
Ayrıca bunları dergi vasıtasıyla bizlerele paylaşacagınız için de teşekkür ederim şimdiden:)

nevsune
04-06-2007, 07:48
sevgili coyote 777

Ellerine sağlık ne güzel yapmışsın öyle. Ben de eski saksılara yeni bir görünüm vermek ve renk çeşitliliğni bir düzene sokmak için boya çatlatma yapmıştım. Sıkıldıkça değiştiriyorum renkleri. Salon sanki yeniden döşemişim gibi oluyor.
Taşıyabildiklerim bunlar, çekimler bilgisayar kamerasından olduğu için iyi olmayabilir.

NOT: Nedense bir süre sonra saksı altlıklarına bir şeyler olur ve saksılara yetmez olurlar. Buna da bir çözüm: 1. resimdeki saksı altlığı, 5 litrelik su şişesinin kesilmiş ve boyanmış alt kısmıdır.

malina
04-06-2007, 08:13
Malina, biz de hobi bahçesinde bir tane görmüştük. Onun resmini eklemen mümkün mü?

12529

gilan
04-06-2007, 17:49
Bu halatlar çok iyi bir fikirmiş. Hem çok kolay, hem çok dekoratif.

COYOTE
04-06-2007, 21:08
Teşekkürler:D
Sizin yaptıklarınızda çok dekoratif ve güzeller.Ellerinize sağlık.

COYOTE
04-06-2007, 21:15
Halatlı saksılar da çok güzel.Ben yapmıştım yanlız tavsiyem eğer bu şekilde asılmayacaksa ve saksının altı delik ise çiçeği başka bir saksıda tabağıyla beraber halatlı olanın içine oturtmak çünkü halat tabaktaki bütün suyu emiyor ve görüntüsü bozuluyor,sökülüyor.Bu arada deneyecekler için halat en iyi sıcak silikonla yapışıyor.:p

Dilek Erbil
05-06-2007, 11:35
Bu da benim önerim :)) yer darlığı çekenlere alternatif. Benim ipek çiçeklerim bu sene biraz şaşırdılar geç kaldılar.Aslında benim amacım bu saksılara baharat ekmekti,fakat çok fazla kullandığımızdan pek pratik olmıyacaktı; hem rengarenk ipek çiçekleri daha dekoratif olacak.Tabii açarlarsa...
Normal siyah plastik saksıları beyaza boyayıp,peçeteyle süsleyip vernikledim...ve bir destek çubuğuna dizdim.
Kolay gelsin,

BenBen1967
05-06-2007, 12:03
Eğer galvaniz kovaları boyayacaksanız ilk önce sirke ile iyice silin yoksa boya kısa zamanda şişme yapıyor(tecrübe ile sabittir).Ahşap boyama kurslarına katılmıştım bir ara üşendim sirke ile silmeye ,sonradan boya yer yer kabardı .Vernik yaptığım halde .
Önce sirkeyle silin kurusun sonra ne yapacaksanız yapın tamamen kuruyuncada vernikle sabitleyin ;)

nevsune
05-06-2007, 14:24
Bu da benim önerim :)) yer darlığı çekenlere alternatif.
Normal siyah plastik saksıları beyaza boyayıp,peçeteyle süsleyip vernikledim...ve bir destek çubuğuna dizdim.
Kolay gelsin,

E bayıldım vallahi. Balkonum küçük olduğu için ben de fikirler üretmeye çalışıyorum. Duvara sabitlenmiş ve içi toprak doldurulmuş poşetlere, domates diktim.
Ama bu destek çubuğuna dizilmiş saksılara aşık oldum resmen.:D

cemal.S
06-06-2007, 10:10
Merhabalar!

Bu sayfayı zevkle izleyenlerdenim. Çorbaya tuz koyanlar dahil tüm emeği geçenlere teşekkürler.

BenBen1967
06-06-2007, 12:38
Önceden mulipanın 1 kiloluk mama kutuları vardı ,şimdi var mı bilmiyorum? Benim çocuklar boyum kadar olduğu için mama kutularının boyutlarını bilmiyorum. Neyse ben o kutuları saklamıştım ,üstündeki kağıtları çıkartıp onları iyice yıkayıp kuruttuktan sonra hepsini boyamıştım.Çocukların odalarına çok hoş çöp kutuları yapmıştım.Çevremdeki arkadaşlarıma hepsini dağıttım.
Eğer bu tip teneke kutular bulursanız toplayın , onlardan çok hoş saksılar ,üstlerine kumaşla kaplanabilir kapak yapılıp kurabiye kutusu yapılabilir.Eşe dosta bunu ellerimle senin için yaptım diye verebilirsiniz.
Hemde çevre kirliliğini azaltmaya yardımınız olur.Kutular da bir işe yaramış olur;)

BenBen1967
06-06-2007, 12:42
Bu arada ayakkabı kutularınıda kalmış kumaşlarla veya başka materyallerle kaplayıp hediye kutusu ,çocuklara dağınıklıklarını toplayacak alternatifler üretilebilir.Özellikle kız çocukları bu tip şeyleri çok seviyor.Kızımdan biliyorum.Oğlum ise o kutulara cd lerini koyuyor;)
Birine kendi yaptığınız kutunun içinde hediye vermek çok zevkli ;)

COYOTE
06-06-2007, 13:33
Karton kutular özellikle ayakkabı kutuları yapışkanlı rulo kağıtlarla kaplanınca çok kullanışlı oluyor yapımı da çok kolay:D
Yaptıklarınızı görmek isterim doğrusu:eek:

küpeli
06-06-2007, 17:20
Bu da benim önerim :)) yer darlığı çekenlere alternatif. Benim ipek çiçeklerim bu sene biraz şaşırdılar geç kaldılar.Aslında benim amacım bu saksılara baharat ekmekti,fakat çok fazla kullandığımızdan pek pratik olmıyacaktı; hem rengarenk ipek çiçekleri daha dekoratif olacak.Tabii açarlarsa...
Kolay gelsin,

Sn. Dilek Erbil. Süpersiniz... benimde balkonum küçük ve bu çok iyi bir fikir. Bende yaında uygulayacağım. Teşekkürler

COYOTE
06-06-2007, 17:50
Ben de bayıldım bu fikre çok güzel olmuş gerçektende:D

COYOTE
07-06-2007, 10:57
Sn nevsune eğer yer probleminiz varsa benim şu an yapmaya çalıştığım bişey var paylaşayım istedim.Nalburlarda bulunan kafes vs çevirmek için kullanılan tellerle örülmüş ağlar var(adını bilmiyorum:confused: )ondan 1 metrekare kadar duvara dört köşeden çivi ile sabitleniyor.Daha sonra (ben konserve kutularını tercih ettim ama plastik saksıda olur sanırım)resimdeki gibi sağlam bir telle bağlanıyor ve duvara sabitlenen ağa takılıyor.:D

cemal.S
07-06-2007, 13:10
Her şey harika görünüyor. Arkadaşlar yüreğinize sağlık.

Saygıyla.

nevsune
07-06-2007, 16:13
Sevgili coyote777

Gerçekten harikasın. Ne güzel fikirler bunlar(sana güzel Giresun'un güzel insanı diye boşa söylememişim). Bunu baharat saksılarımda deneyebilirim. Aynı zamanda çiçeklerle de deneyeceğim.

Bazen yokluklar ( bu da bir yer yokluğu) insanı nasıl yaratıcı yapıyor değil mi? Benim düşgücüm, genellikle çok beğenip alamadığım bir şey üzerine kafa yorup alternatif birşeyler yapmakla harekete geçiyor. Sonunda o almak isteyip de alamadığımdan, çok daha beğenileni çıkıyor ortaya.

O sözünü ettiğin kafes telinden ben de bir elsanatları satan dükkanda onun tavana asılmış halini görmüştüm. Dört tane çıta ile çevrilmiş ve köşelerden çıkan kalın tellerin birleştiği orta noktadan tavana bir çengel ile asılmıştı . S biçiminde (bunların adlarını hiç bilemem) çengellerle bir taraflarından tele asılıp, aşağıda kalan uçlarına da çeşitli objeler asılıp sarkıtılmıştı. Gördüğümde bayılmıştım. Hatta ben bunu mutfakta uygulayıp tava, kepçe vb. gibi mutfak ıvırzıvırları, aralarına sarkan çiçekler koymayı planlamıştım (da bir türlü yapamadım) Bu fırsatla belki onu da yaparım.

malina
07-06-2007, 17:30
Arkadaşlar,

Son yazılana cevap verirken neden alıntı yapıyorsunuz? Kime yazdığınız belli olmuyor mu? Bu okuyanları aptal yerine koyan bir uygulama.

Çok özel bir durum varsa alıntı yapın. Onda da sizi etkileyen cümle dışındakileri silip sadece onu bırakın.

Unutmayın forumda konuyu yanıtla diye bir düğme var. O yokmuş gibi davranmayın.

Yahoo gruplarındaki mailler gibi her yazıyı iki kez okuman işkencesi yapmaya hakkınız yok!

Bu yazıyı okuyan tüm arkadaşların, önceki mesajlarınındaki alıntıları silmelerini rica ediyorum.

GLCN
07-06-2007, 18:33
Buda dondurma kabından biraz karanlık ama kusura bakmayın artık..

COYOTE
07-06-2007, 19:45
Pardon :( haklısınız da keşke daha ılıman bir şekilde yazsaydınız.

COYOTE
07-06-2007, 19:55
Sn nevsune fikirler paylaşılınca daha güzel şeyler çıkıyor.:D mesela ben tel ağı duvara montelemeden etrafına çıta geçeceğim.Böylece tellere destek olur.Teşekkür ediyorum fikriniz ve güzel düşünceleriniz için.

Erguvan Muhibbi
07-06-2007, 22:19
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=5510&catid=member&imageuser=907

Burada da benim atık konserve kutusu değerlendirmemin
örneği var.

lerdemir
07-06-2007, 22:30
Merhabalar,

Ben de teneke malzeme üzerinde çalışmalar yaptım.

Aslında bu da bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı; zira kimi bitkilerin tenekeye dikilmesinin faydalı olduğu söylenedururdu hep. Gül, ful, gardenya gibi. Sevgili karım ise uyumsuz renk ve desenlerdeki ve kötü görünümlü tenekelerden pek haz etmiyordu hali ile...;)

Ben de ne yaptım; gittim yapı malzemesi satan mağazalardan birinden kendinden yapışkanlı folyolardan aldım; ahşap görünümlü olanı tercih ettim. Bir maket bıçağı, ölçümler için bir adet metre, tenekelerin dibine uygun delikler delmek için bir çekiç ve yıldız tornavida ile bu işi hallettim. Hem -bence- sade hem de ahşap etkili estetik bir görünüm elde ettim.

En altlarına da uygun boyda plastik altlık uydurdum. Ama doku uyuşmazlığı var. Bu sorunuma da buradan çözüm yolu buluruz umarım...

Örnekler aşağıdaki fotoğraflarda.

3 yaşındaki Kıbrıs limonu büyük peynir tenekesinde, bir diğer büyük peynir tenekesinde ise ceviz fidem, minik kuru kahve tenekesi ve restoran boyu mısır tenekesinde ise çekimlerden sonra aktardığım ful ve gardenyam ...

Penelophe
07-06-2007, 23:06
Lerdemir;

Bunlar süper olmuş :) Ellerinize sağlık, benimde zeytin tenekelerim var, boyamayı düşünüyordum fakat zamanım çok az maalesef, bir türlü boyayamamıştım. Ama bu kaplama fikriniz çok iyi oldu:)
Çok teşekkürler.

Penelophe
07-06-2007, 23:09
Doku uyuşmazlığı konusu sanırım havada kalır, tabi teneke bir altlık bulamazsanız.
Plastik saksı altlıklarına yapışkanlı folyolar tutmaz diye düşünüyorum.
Zaten gözü çok fazla tırmalamıyor gürünümü, ahşap görünümlü folyo seçerek aslında uydurmuşsunuz tabaklarla ;)

COYOTE
08-06-2007, 09:31
Sn lerdemir tahtakalede küçük bir dükkan var galvaniz saksı v.s yapan(sobacıların olduğu arada).Sanırım doku sorununuzu tenekelerinize uygun altlıklardan orada bularak giderebilirsiniz.

nevsune
08-06-2007, 10:01
Sn. Erguvan Muhibbi
O güzelim lila ipek çiçeğinizin konserve kutusunu bana gönderin, şöyle morlu, pembeli akrilik boyayla boyayıp iade edeyim size. Bakın nasıl havalı olacak. :cool:

Şaka, şaka. Her ortamı güzelleştirmenin yollarından biri de çiçek. Neyin içinde olursa olsun.

GLCN
08-06-2007, 10:14
Sayın lerdemir
Fikriniz çok güzelde ben sizin ceviz fidenizle ilgileniyorum acaba nekar aldu dikeli hakkında bir bilgi verebilirmisiniz benimde çekirdekten yetiştirdiğim bir fidem var ama daha 2 yazı bu sene.bakım tarzını öğrenmek istiyorum teşekkürler.

cyucel
08-06-2007, 11:30
Herkesin ellerine sağlık. Hepsi çok güzel olmuş. Demek ki insan sıkışınca ne güzel çözümler üretiyor. Bende yoğut kaplarını cassati sprey boyayla boyadım. ( eksitilmiş ) fena olmadı. Ama sizinkler çok hoş. Bende deneyeceğim.

hfz
08-06-2007, 13:04
Sevgili Lerdemir,

Buluşunuz müthiş olmuş.. Boyama becerim olmadığından sizin buluşunuz tam benlik..
Bu arada altlıklarınız da çok kötü görünmüyor aslında.. Dün Koçtaş'ta kare olan saksılar ve onların kare altlıklarından gördüm. Sanırım kare altlık bulma şansınız da var.

papatyam
08-06-2007, 13:52
Ablam da balkonunda ki muhtelif çiçek kutularını çiçekli yapışkanlı kağıtlar ile süslemişti harika duruyorlardı :)

lerdemir
08-06-2007, 20:57
Sayın Penelophe, COYOTE777, zambak asıgı, cyucel ve hfz;

Beğendiğinize çok sevindim.

Bakalım diğer üyelerimizden kimbilir ne cin fikirler çıkacak daha...

Ne dolu dolu bir konu başlığı oldu bu değil mi?

Özellikle de bu başlığı açan COYOTE777'ye çok teşekkürler...

COYOTE
09-06-2007, 10:33
:D Benden de fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler....

lerdemir
09-06-2007, 12:13
...ben sizin ceviz fidenizle ilgileniyorum acaba nekar aldu dikeli hakkında bir bilgi verebilirmisiniz benimde çekirdekten yetiştirdiğim bir fidem var ama daha 2 yazı bu sene.bakım tarzını öğrenmek istiyorum...

zambak asıgı,

Dilerseniz bu konuyu ceviz başlığı altına taşıyalım, ne dersiniz? Oraya ilgili mesaj yazdığınızda bana da bir özel mesaj ile haber verirseniz detayları ile başlıkta yazışalım, hem ilgili herkes fikrini paylaşır, hem de ilgili yerde kayıt yaratmış oluruz???;)

Çünkü bu ceviz fidelerini ben de sizin gibi ağacından kendim koparıp kuruttuğum ceviz meyvesinden bu aşamaya getirdim; çok kıymetliler benim için...

COYOTE
25-06-2007, 09:43
Bunlarda çiçeklerime arkadaş:D

COYOTE
25-06-2007, 09:46
Tabi hepsi aynı balkonda durmuyorlar. Bu galvanizlerde diğer balkondan:p

lerdemir
25-06-2007, 09:55
Peki sopa üzerinde slogan taşıyan anarşist kılıklı :D şirin tavşanları da kendiniz mi imal ediyorsunuz COYOTE? :p

COYOTE
25-06-2007, 10:03
Hiç bu açıdan bakmamıştım:D Evet kendim yapıyor ve boyuyorum. Aslında üzerine dikilen tohumların ismi de yazılabilir.

cyucel
25-06-2007, 10:05
Bunları da siz mi yaptınız ?

COYOTE
25-06-2007, 10:08
Evet cyucel . Beğendiniz mi :confused:

nevsune
25-06-2007, 10:24
E ne diyeyim ben şimdi? Bu kadar mı sevimli olunur?

Ellerine, emeğine sağlık. Şimdiye dek gördüğüm en sevimli saksı süsleri. Alkış efekti olsaydı da duyurabilseydim keşke.:D

lerdemir
25-06-2007, 10:25
Vallahi ben beğendim; zaten kendi başlarına bile belli bir zevk, beceri ve zahmet ürünü olan saksılarınıza, ilave şirinlik katmışlar.

Benim aklıma ise, protesto yürüyüşlerinde elinde pankartlarla yürüyen protestocuları getirdiler ilk anda; kendimi gülmekten alıkoyamadım bu çağrışımdan dolayı...

Düşünsenize bir şu sakız sardunanın üstünde nöbet bekleyen denizci tavşanın "Yaşasın Sakız Sardunya, Kahrolsun Katmerli Sardunya":p diye bağırdığını; ya da diğer saksıdaki pembiş tavşanın "Nazar Edenin Gözü Çıksın", :D "Elleme, Gözünle Sev", :dilli: "Sen Bir de Büyüyünce Gör", :cool: "Hor Görme Garibi" :D yazan pankartlar taşıdığını :D :p

COYOTE
25-06-2007, 10:32
Beğendiğinize sevindim.
:D :D lerdemir vallahi çok güldüm ben de:D :D

lerdemir
25-06-2007, 10:34
:D

:p

Penelophe
25-06-2007, 16:16
:D :D :D Lerdemir işiniz mi yok Allah aşkına. :D
Coyote çok güzel çalışmalar, tebrik ederim.

Filiz
26-07-2007, 21:01
Bu linkte hoşunuza gidebilecek şeyler var :D yaparsanız bizimle paylaşırsınız değil mi?;)

http://www.10marifet.org/ara/saks%C4%B1

nevsune
27-07-2007, 05:22
Çok güzel bir siteymiş. Hele bir sarmaşıktan yapılmış aydınlatma var ki tek kelimeyle çarpıldım. İç mekan sarmaşığı bulursam bol ışık alan bir koridora yapacağım.

Fotoğrafı küçültmeyi beceremedim, buradan bakabilirsiniz.

http://www.dreamingreen.nl/home/

İlkin
30-07-2007, 15:21

Coyote bunlar ve saksılar harika olmuş. Bayıldım valla. Ellerinize sağlık ;)

COYOTE
09-08-2007, 10:39
Teşekkür ederim İlkin :D. Temmuz dergisinde saksıların yapılışı var ;)

Filiz
14-08-2007, 18:47
Zuzu ve salça tenekesi...

Malzemeler:
Kalın örgü ipi, desen renk kalınlık size kalmış ama mümkün olduğunca mobilyalarınızla aynı olsun.
yapıştırıcı, uhu ya da japon yapıştırıcısı
pul,
salça tenekesi, istediğiniz herhangibir teneke kutu da olabilir plastiklerde yapımı zor.
Zuzu ;) mümkünse kankanızın hediye ettiği......

Yapıştırıcının yardımıyla ipi salça kutusunun başına ya da sonuna dolayarak başlıyorsunuz. İpi dolayarak tamamını kaplıyorsunuz daha sonra bittiği sırayı tamamen yapıştırıyorsunuz. Yani ipin küçük bir kısmını değil iki ya da üç sırayı hem baştan hem sondan yapıştırıyorsunuz sonra da pullarla şenlik kısmı size kalmış yapıştırın istedğiniz gibi... Yaparsanız buraya yükleyin lütfen de biz de görelim :p Kolay gelsin.

papatyam
15-08-2007, 11:03
Sevgili Filiz, eline sağlık :)) beni yıllar öncesine götürdün İlk okulda el işi dersinde öğrenmiştim bu teknigi, kavanozdan kalemlik süt şişelerinden de vazo yapardık :)

lerdemir
16-08-2007, 13:45
Filiz;

Bu dekoratif teneke saksının altlığını nasıl hallediyoruz?

Tabak kısmını nasıl aynı estetikle bütünleştireceğiz?

Filiz
16-08-2007, 15:33
Bunu birisinin sormasından korkuyordum :D Bu akşam onun için de birşey düşüneyim.... Ben bu kutuyu çiçeklerde kullandığım alet edevat için kullanıyorum falçata, ip, cımbız(kaktüslerinki) vs. doldurdum içine.

Penelophe
20-08-2007, 10:57
Dün oturdum ve yeni alacağım çiçekler için saksı yapmaya karar verdim.:)
Çok basit ve pratik 2 tane saksı yaptım.
Elimde küçük tenekeler vardı onları değerlendirdim ama siz büyük tenekeler içinde aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

18996
Malzemeler
-Beyaz renk, su bazlı boya (duvar boyadığımız plastik boyalardan tutun da hobi marketlerde satılan su bazlı boyalara kadar hepsi işimizi görür.)
-İnce kenarlarları boyamak için bir adet ince uçlu fırça ve genel zemini boyamak için bir adet kalın uçlu fırça.
-Makas
-Deseni rahatça kesilip çıkarılabilecek bir peçete
-Peçete tutkalı (su bazlı, kuruyunca şeffaflaşabilen herhangi bir tutkal da işimizi görür.)
-Teneke kutular
-Mat görünümlü Yat verniği (plastik duvar boyası satan heryerde kolayca ve ucuza bulabilirsiniz.)

18997
Beyaz boya ve fırça yardımıyla kutuların genel zeminini boyadım. Bu birinci kattı. İkinci katı boyamadan önce birinci katın kurumasını beklemek gerekiyor. Eğer sabırsızsanız, fön makinasıyla kurutabilirsiniz.
18998
Birinci kat kuruduktan sonra, ikinci katın boyanmış ve kurumuş hali. Tam beyazlık sağlanamazsa, üçüncü katta boyanabilir.
18999
Peçetedeki deseni makasla dikkatlice kesip çıkardım. Kenardaki kırmızı şeritleride kesip çıkardım. Eğer farklı peçetelerde farklı şekiller varsa bunları çıkarıp yapıştırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.;)
19000
Kesip çıkardığım ve yapıştırmada kullanacağım bütün peçetelerin katlarını ayırdım. Genelde peçeteler 3 kat oluyor. Desenli kısmın olduğu katı, diğer iki kattan ayırdım.

Penelophe
20-08-2007, 11:03
Devamı..

19001
Peçetenin kenarından kestiğim şeritler. Onlarında katlarını ayırdım.
19002
Deseni kutunun üzerine deneme amaçlı yerleştirdim.
19003
Şerit desenleri de deneme amaçlı kutunun üzerine yerlerştirdim.
19004
Üstüste gelen desenleri kesip temizledim.
19005
Deseni tam koymak istediğim yere koyup, peçete tutkalına batırdığım fırçayla, desenin tam ortasından kenarlarına doğru yavaş ve tek hareketle çekerek yapışmasını sağladım. Burada dikkat edilmesi gereken, peçetenin altına tutkal sürmedim. Peçete çok ince olduğu için yırtılabilir. Peçeteyi yerleştirip üzerinden tutkallıyoruz.

Penelophe
20-08-2007, 11:18
Devamı...

19006
Deseni tamamen yapıştırdıktan sonra, üzerinden bir kes daha tutkalla geçtim.
19007
Şeritleride aynı teknikle yapıştırdıktan sonra onlarıda bir kez daha tutkallayıp, diğer teneke kutu için de aynı işlemleri yaptım.
19008
Kutuların önden görünüşü.
19009
Kutuların yukarıdan görünüşü.
19010
Ve son olarak, peynir kutusunun kapağı vardı. Bu kutular saksı olarak kullanılabilecekleri gibi, nohut, fasulye vb. şeyleri saklamak içinde kullanılabilir.;)
Bence iş bulabileceğiniz farklı desenlerde ki peçetelere ve birazda yaratıcılığınıza bakıyor.:)
Yapmak isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.;)

Not: Bendeki yat verniği kapağı hava aldığı için kurumuş maalesef.:( Onun için hemen vernikleyemedim. Ama saksı olarak kullanmadan önce mutlaka verniklenmesi gerekiyor. Fotoğraftaki son haliyle verniklenmeye hazır. Yapılacak tek şey, kıl bırakmayan iyi bir fırça ile verniklemek. Tamamen kuruduktan sonra ikinci kat vernik atarsanız ve iyi kurutursanız çok uzun yıllar deforme olmadan kullanabilirsiniz.:) Kuruttuğunuz ortam tozdan uzak olsun yoksa verniğinizin üzerine yapışan tozlar hiç hoş bir görünüm oluşturmuyor.

zenfree
20-08-2007, 11:23
Çok güzel olmuş Sevgili Penelphe. Ellerine sağlık.

Penelophe
20-08-2007, 11:32
Teşekkür ederim Zenfree.:)
Daha güzel desenlere sahip peçetelerle dahada güzel olurlar aslında.
Elimde elma desenli peçete vardı, değerlendirdim.:)

Fatma E.
20-08-2007, 12:00
Penelophe bu teneke kutuların bu kadar dekoratif bir saksıya dönüşmesi harika! Ellerine sağlık, çok güzel olmuş.

M.Sema
20-08-2007, 12:30
Çok güzel olmuş elinize sağlık

lerdemir
20-08-2007, 12:41
Ellerine ve fotoğraf makinana da sağlık Penelophe;

Yalnız; peynir tenekesinin ağzının köşelerinde kalan parçacıklar saksının toprağı ile uğraşırken sorun çıkarmasın istenirse, tüm bu işlemlerden önce o parçacıkların traşlanması da düşünülebilir sanırım.

Ben bu başlığın 2.sayfasındaki 45 numaralı ŞU (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=114887&postcount=45) mesajımda görünen teneke kutuların açılan kapaklarından geriye kalan çapakları güç bela traşladım elimdeki alet edevatla. Kalanları da el kesmesinler diye minik bir çekiçle iyice ezdim.

Görüntü de fena durmadı hani...

NOT: O saksıya elma fidesi dikmeli... Çilekli bir peçete kullanacağın saksıya da çilek...
Tamam, benim meşhur kıbrıs limonumun tenekesini değiştirmenin de zamanı gelmişti; deseni de bu vesile ile bulmuş oldum :D :D

papatyam
20-08-2007, 13:10
Penelophe :) harika olmuş ellerine sağlık:))
Dün Carrefoursa'da teneke kutulardan yapılmış kalemlikler minik çöp kutuları vardı oğlum spıder-man'ı çok sevdiğinden bir tane alayım dedim küçük bir kutucuk 7 lira tabi ki vaz geçtim. Spıder-man ve çizgi film kahramanlarının resimleri dolu evde ben de onları kalemlik küçük çöp kutusu vs yapmak için kullanmaya karar verdim :))

Penelophe
20-08-2007, 13:11
Lerdemir sende ben gibi detaycısın.:D
Bu sefer elime çekici keseri almayayım dedim. Zaten elim yaralı da.:D
Doğal kalsın dedim ve bıraktım.
Kutu yan yatırılarak çekiçle çıkıntılar içe doğru bükülebilir.;)
Lerdemir önerilerin için bende teşekkür ederim;)
Sema ve Fatma hanım ilginiz için sizlere de teşekkür ederim.;)

NOT: Elma fidesi konusunda da hemfikir çıktık iyi mi.:D
Dediğim gibi hayal gücünüze kalmış. Çok güzel gül desenli peçeteler var, gül dikmek iateyenlere duyrulur.,)

Penelophe
20-08-2007, 13:14
Papatyam, spiderman resimlerini kesip şablonu çıkardıktan ve kutuyu istediğin renge boyadıktan sonra, resmin arkasına beyaz tutkal (ağaç tutkalı) sürüp bir ucundan yavaş yavaş kabarcıkları çıkartıp, yapıştırır ve kuruyunca verniklersen de aynı şekilde çok hoş ve dayanıklı bit kutu elde edersin.;) Bu tekniğe dekupaj deniliyordu sanırım.:)
İlerleyen günlerde bir de ondan yapıp burada sizlerle paylaşırım.
Dolaptaki peynir bitsin de.:D

papatyam
20-08-2007, 13:21
Akşam malzeme almam lazım :) vernik ve tutkal, plastik kutuya da aynı işlem yapılabilir mi acaba biliyormusun.

Penelophe
20-08-2007, 13:25
Papatyam plastik kutulara olmaz. Daha doğrusu esneme yapan hiç bir şeye olmaz. Çünkü esneme boyanın verniklide olsa dökülmesine neden olacaktır.
Ama sen oğlun için teneke kutuların keskin kenarlarından korkuyorsan ve kullanacağın plastik sert bir plastikse ve sürekli elde gezmeyecek sadece bir köşede duracaksa deneyebilirsin ama plastik eninde sonunda esneme yapacaktır. Buda emeklerinin boşa çıkması demektir.
Keskin kenarlara sahip olmayan teneke, silindir kalem kutuları var. Onları deneyebilirsin.:)

papatyam
20-08-2007, 13:47
Anladım canım :) tamam teneke kutulara yaparım.

aybala
20-08-2007, 14:56
Penelope hep yapmış, hem belgelemişsin. Eline sağlık. :)

lerdemir
20-08-2007, 15:03
Artık kimse aksini ispat edemez !!! :D

aybala
20-08-2007, 15:05
Gerçi kimin yaptığı belli değil ama biz eminiz :))

nevsune
20-08-2007, 16:56
Penelophe ellerinize sağlık, gerçekten çok hoş olmuş.

Bir kaç gün sonra(sıcaklardan fena halde gevşemiş durumdayım) benim de bir sürprizim olacak.

Papatyam özellikle bu size ve oğlunuza (kaç yaşında bilmiyorum ama) çok uygun olacak gibi geliyor bana. O'nu da katarsanız yapım işine, hem el becerileri gelişir, hem de kendi yaptığı bir şeyi çok daha zevkle kullanır.

COYOTE
20-08-2007, 23:02
Bakalım tahmin ettiğim şey mi merakla bekliyorum:D

lerdemir
21-08-2007, 07:40
Hayırdır?

papatyam
21-08-2007, 07:55
Merhaba Nevsune, malzemelerimi dün alamadım misafirlerimiz vardı, oğlum henüz 4,5 yaşında bana çoğu işimde yardımcı olur şimdi de bunu deneyeceğim bakalım ne yapacak boya yapmayı çok seviyor :))

Penelophe
21-08-2007, 10:00
Nevsune, Aybala çok teşekkürler.:)
Aslında aklımda güzel bir fikir var fakat boş teneke yok.:p
Evde agaclar.net in bardak altlıkları var, onları dekupaj tekniği ile yapmayı düşünüyorum.:)
Aybala, Vita tenekesi bulamazsan eğer, yazıcıdan Vita'nın şablonu çıktı alınarak uygun boyutlarda ki bir teneke üzerinde çalışılabilir.;) Bulamazsan eğer ben yaparım sana.:)

memet
21-08-2007, 10:08
Penelophe, durum bildiğin gibi değil. İlle vita tenekesi olması gerekiyormuş.

Penelophe
21-08-2007, 10:22
Hımmm.. Peki.

aybala
21-08-2007, 10:33
İlle vita tenekesi olması gerekiyormuş.
Şimdi sayın arkadaşlar, izlemişsinizdir bazı mafya filmlerinde kötü adamlar, onlara sorun olan adamların ayaklarını bir teneke kutuya sokar, içine de beton döker ve denize atar. Şimdi siz, vita tenekesi bulursam içine çiçek falan dikeceğim sanıyorsunuz değil mi?
:cool:

(Tamam espri yapıldı, mesaj alındı, konu dağılmasın.)

Okuldayken el becerimlerim iyiydi ama sonrasında köreldi, şimdi sadece yapılanları alkışlıyorum. :) diyerek konuyu bağlıyorum.

lerdemir
21-08-2007, 13:28
I ıh; bence tam bağlanmadı sanki, olmadı ı ıh... :rolleyes:

nevsune
21-08-2007, 13:54
Penelophe, o ağaçlar.net bardak altlıkları kalın ise, istediğiniz boyutta renkli fotokopisini çektirip, dekupajı uygulayabiliyorsunuz. Hatta, bu istediğiniz her türlü resim, fotoğraf vb. için de yapılabilir. Bir ara ben eşin, dostun çocuklarının fotoğraflarından, değişik materyallere dekupaj yapıyordum. Basit bir işlem olmasına karşın, herkes çok mutlu oluyordu.

Papatyam, siz de oğlunuzun fotografından, spiderman fotomontajı yaptırabilirsiniz. Ya da kalemliğin bir yüzünde oğlunuz, bir yüzünde spiderman olabilir. Gerçi maliyeti büyüttüm ama çok hoşlanır herhalde. (benim oğlum da küçükken superman hastasıydı, iyi bilirim).

Filiz
21-08-2007, 14:01
Penelophe ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık.

Penelophe
21-08-2007, 14:15
Fidancı, teşekkür ederim.;)

Nevsune, haklısın.:) Dediğim gibi teknikler belli, gerisi hayal gücüne kalmış.;)

Papatyam, interntten bulacağın herhangi bir spiderman posterinin üzerine, sağına, soluna oğlunun resmini photoshopta ekleyip renkli yazıcıdan çıktı alırsan maliyetli olmaz.;)

papatyam
21-08-2007, 14:54
Fotoğraf yazıcımın toneri yok :( ama elimde bolca renkli çizgi film kahramanlarının resimleri ve çıkartmaları var :) önce resimler ile acemiliğimi atayım sonrasında oğlumun fotoğrafları ile birleştiririm :))
Teşekkürler ilginize :)

aybala
21-08-2007, 14:57
Penelophe, o ağaçlar.net bardak altlıkları kalın ise, istediğiniz boyutta renkli fotokopisini çektirip, dekupajı uygulayabiliyorsunuz.
Mantar bardak altlığım vardı, fuar için yapılan bardak altlığının boyutu da sanki onun için yapılmış gibi denk geldi, hemen yapıştırdım ve onu kullanıyorum. Şimdi ben dekupaj mı yaptım. :)

nevsune
21-08-2007, 16:00
:D ıııhhhh yapmadınız.

yapıştırma yaptınız.

zenfree
21-08-2007, 16:02
Sevgili Aybala, senin yaptığın olsa olsa montajdır.:D

lerdemir
21-08-2007, 16:10
Dekupaj, benim bildiğim kadarıyla, bir satıhı dikine keserek yapılan bir uygulama olsa gerek. Satıhı belli bir çerçeve ile kesip bir parçasını ana gövdeden ayırmak...

... Yazıyordum ki...;)

"dekupaj testeresi"nden dolayı böyle kısır bir bilgimin olduğunu internet deryasındaki kısa bir arama sonucunda öğrendim. :(

Bakın ne manaya da geliyormuş bu "dekupaj":

"Özel bir tutkal aracılığıyla kağıttaki resim ya da desenin ahşap üzerine transfer edilmesi işlemi. Oldukça zevkli ve de güzel bir tekniktir"

"Ahşap, metal ya da cam yüzeye, kesilmiş kağıt parçaları yapıştırarak 'resimsel bir görünüm' verme tekniği."

Aaa!! Bakın benim bildiğim anlamı da var; ama biraz daha derli toplu ifade edilmiş ;)

"Herhangi bir satıhdan bir alet yardımıyla belli bir şekli oyarak çıkarma işlemi..."

Bunlara göre karar verebilirsiniz dekupaj yapmış olup olmadığınıza :D

nevsune
21-08-2007, 16:42
Harikasınız Lerdemir:)

"Herhangi bir satıhdan bir alet yardımıyla belli bir şekli oyarak çıkarma işlemi..."
"Ahşap, metal ya da cam yüzeye, kesilmiş kağıt parçaları yapıştırarak 'resimsel bir görünüm' verme tekniği."
Bu sırayla gidince daha doğru oluyor. Bu dekupajdır. Fazla zorlanılmayan bir tekniktir. Resmin yapıştığı yerlerdeki kabarıklıkları biraz da boyalarla kamufle ederseniz, hoş sonuçlar alabilirsiniz.

"Özel bir tutkal aracılığıyla kağıttaki resim ya da desenin ahşap üzerine transfer edilmesi işlemi. Oldukça zevkli ve de güzel bir tekniktir"
Bu ise ahşap boyama tekniklerinde, transfer tekniği olarak adlandırılır. Biraz el alışkanlığı ve pratik gerektirir. Ama sonuç çok iyidir, neredeyse aslı gibidir;)

Çok mu ukalalık yaptım:D Affola.

Penelophe
21-08-2007, 23:41
Mantar bardak altlığım vardı..

Sanırım benim hatam bu. Dekupaj işleminde yapıştırılacak olan kağıt ne kadar ince olursa, işlem o kadar amacına uygun ve güzel olur.;)

Ben agaclat.net logolu bardak altlıklarını kullanacağımda, aynı peçetede yaptığım gibi katlarını ayırmayı ve becerebilirsem üzerindeki ince film tabakayı da çıkarmayı düşünüyorum.:rolleyes:

Lerdemir, dekupaj için özel tutkal haricinde doğru bir tanım denilebilir.;)
Tutkalın özel olması hobi marketlerin ceplerini 50 ml.lik tutkalları fahiş fiyata satarak doldurmasından başka işe yaramıyor. Bildiğimiz beyaz tutkal bu işi fazlasıyla görür. Sadece su ile inceltilmesi gerekir.
Peçete yapıştırma tekniğinde de aynı tutkalın şeffaf olanları su ile inceltilerek kullanılabilir. Ve bu tutkallar duvar boyaları satan bayilerde çok ekonomik fiyatlara bulunabilir.:)
Dekupaj; Decoupe, oyma anlamındadır. Yani bir resimden deseni keserek çıkartma. Bu bu kesilmiş desenin tutkal ile herhangi bir sert zemine yapıştırılması.;)

Bu işlem ise sevgili Nevsune'nin dediği gibi, başka bir tekniktir. Burada kullanılan tutkalın çok ince ve yapışkanlık seviyesinin de yüksek olması gerekir. Dekupajdan farkı ise, yapıştırılacak resmin, resim olan yüzeyine tutkal sürülür ve resim olan yüzeyi zemine yapıştırılır. 48 saat beklendikten sonra, nemli bir sünger yardımı ile yapıştırılan kağıt yavaş yavaş soyulur ve resmin zemine transfer olduğu görülür.;)
Dekupajın aksine, bu teknikte fotoğraf kağıtlarından mükemmel sonuç elde edilir.;) Sevdiğiniz bir bitkinin saksısı üzerine, sevdiklerinizin resimlerini transfer edebilirsiniz.;) Tabi zemin sert olmak kaydıyla. Bir ara ders vermiştim bu tekniklerle ilgili.,)

papatyam
22-08-2007, 09:45
Akşam resimlerin bazılarını ayarladım :) malzemeleri yine alamadım bu sefer de gittiğimde dükkanlar kapalıydı :))

Resimlerden bazıları:p

papatyam
22-08-2007, 09:46
Vee spıder-man tutkunu :))

Penelophe
22-08-2007, 14:49
Papatyam 113, 2.resimde, taz, şirinbaba,sylvester ve twety kesimleri çok güzel olmuş.;) Ama aynı fotoğraftaki Usta, bilgin ve neşeli şirin kesimleri olmamış, arka planı ortadan tamamen kaldırmalısın.;)
Umarım bugün alabilirsin malzemelerini, kolay gelsin.:)

papatyam
22-08-2007, 15:07
Penelophe :) oğlum uyuyordu malesef televizyon ışığında ancak bu kadar kesebildim tabi ki diğerlerini de keseceğim :)

Penelophe
22-08-2007, 15:11
Tamam canım. Ben onları da öyle kestin sanmıştım.:o
Kolay gelsin sana.:)

papatyam
23-08-2007, 07:57
Sonunda malzemelerimi aldım :)

iron
26-08-2007, 14:09
Hepsine bayıldım buradaki çalışmaların. Bu tarz el işi kurlarına katılmak istedim, ama zamanlamayı ayarlayamadım bir türlü. Buradaki bilgilerden faydalanıp ben de bir şeyler yapabilirim umarım. Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Hepsi güzel ve yaratıcı fikirler...:D

pene
26-08-2007, 16:14
ben de denemeliyim bunu..
çok hoş paylaşım gerçekten..
teşekkürler..

Penelophe
26-08-2007, 17:00
Papatyam, yaptın mı?

papatyam
29-08-2007, 10:38
Yaptım Penelophe :)
ilk deneme mi küçük bir çay kutusunda yaptım ama boya nedense çatladı fakat oğlum kutuyu çok beğendi şimdi ise yağ tenekesinden bir çalışma yapacağım bu akşam başlarım ve bu sefer her aşamayı senin gibi tek tek fotoğraflandıracağım.

papatyam
30-08-2007, 09:04
Malzemeler,
su bazlı boya, yat verniği, tiner, ağaç tutkalı, şeffaf tutkal, desenli peçete, makas, iki boy firça (ince ve az kalını), yağ tenekesi ve salça kutusu.

papatyam
30-08-2007, 09:07
Henüz verniklenmediler :)

nevsune
30-08-2007, 09:25
Papatyam, çok kibar olmuşlar ellerine sağlık. hele verniklendikten sonra daha da güzelleşecekler.

N'oldu spiderman?

papatyam
30-08-2007, 10:06
Küçük bey bana kızdığı için izin vermedi kutusunu ve resimleri saklamış (babasını malzeme dolabına) ben de üzerine gitmedim ısrar edersem yaptığım şeyi sevmez kendi isteği ile vermesini bekliyorum.

Fatma E.
30-08-2007, 12:44
Ellerinize sağlık papatyam. Çok güzel olmuşlar.

M.Sema
30-08-2007, 13:06
Papatyam elinize sağlık.Ne denir bilmem ki sizi ayakta alkışlıyorum

papatyam
30-08-2007, 13:25
Teşekkür ederim :)

limon
30-08-2007, 20:31
Papatyam, elinize sağlık. Bir de önerim olacak sizlere. Sanki kendiniz boyamış gibi görünmesini istiyorsanız eğer, aralara silikonlu boya ile (şu ahşap boyama diye satılan boyalar) eklemeler ve gölgelendirmeler yapın. En basit yöntem pat pat fırça ile boyayı çok az alıp bir kağıda bir kaç kere fırçayı bastırıp sonra boyayacağınız yüzeye uygulamayı yapmanız. Çiçeklerinizin etrafına da boyutlu boyalarla kontür geçebilirsiniz. (Boyutlu boya hani şu ucu kalem gibi olan yoğun boyalar)
Ben geçen sene dışardaki saksılarımın plastikler de dahil hemen hepsine sizin peçete yöntemini uyguladım. Sincaplı çok güzel peçeteler almıştım şimdi sincaplı saksılar :) Yat verniğini güzel uygulayınca dışarda hiç bir şey olmuyor boyaya. Bu sene ikinci yazı geçirdiler hiç bir şey olmadı. Sadece bir toprak saksı bozuldu o da içinden nem aldığı için.

limon
30-08-2007, 20:34
Bir ekleme daha yapayım. Ben peçete kesmekten nefret ediyorum. Beni rahatlatmıyor, sinirlendiriyor o işlem. Pratik bir yolunu buldum. Peçete seçerken alt zemin renginin istediğim renk olmasına dikkat ediyorum. Yapıştıracağım yüzeyi peçetenin alt zemin rengine boyuyorum. O zaman peçeteyi kesmeme gerek kalmıyor :) Bir de boyalarla patine denilen uygulamayı yapınca herkes beni ressam sanıyor ;)

papatyam
01-09-2007, 08:58
Sevgili Limon beğendiğine sevindim kesmek istemediğin peçeteleri gönder ben senin için itina ile keserim :)

Bu arada kumaş tutkalı aldım ama içindeki kullanma kılavuzunda her dil var Türkçe yok iyimi, internetten araştırayım dedim sonuç aynı ürünün markası GÜTERMANN CREATİV diye geçiyor kullanmayı bilen varsa yardımcı olurmusunuz.

Penelophe
06-09-2007, 15:51
Papatyam, seni kutluyorum, bu işi sadece fotoğraflardan görüpte bu kadar güzel yapman harika, sende yetenek var bence.;)
Ellerine, emeğine sağlık.:)

İşi ilerletip kumaş tutkalı bile almışsın fakat bu konuda bilgim yok.
Tüketiciyi koruma kanunlarına göre, Türkiye'de satılan her malın türkçe kullanım bilgileri olmak zorunda. İstersen derneğe mail at.

Ayrıca ingilizcesini, kutunun üzerinden bakarak buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.;)

papatyam
06-09-2007, 16:08
Övünmek gibi olmasın yetenekliyimdir :) evet kumaş tutkalı aldım küçük bir tüp tutkal 6 lira, bir çeşit daha kumaş tutkalı var şimdi ondan alacağım bende olan yapıştıracağın kumaşın altından sürülüyor (öyle tahmin ediyorum) fakat diğeri yani alacağım peçete yapıştırır gibi üstten sürülüyor bakalım deneyip göreceğiz nasıl olacak ikisini de deneyeceğim hangisi daha sağlam ve sağlıklı ise uygulamaya başlayacağım.

cemal.S
07-09-2007, 10:21
Papatyam tebrikler. Hep büyüklerimiz derler harekette bereket vardır diye. Yaptığınız çalışmalar bunun güzel bir örneği. Aslında uygulama yani pratik o kadar önemliki günümüzde çoğu kez ihmal edilen bir konu. Hepimiz aşırı derecede tüketici bir toplumun bireyleriyiz. Bir şey yapmalı diyenlerden olmanız beni ayrıca sevindirdi bilesiniz. Tekrar tebrikler.

Saygıyla.

Penelophe
19-11-2007, 23:07
Uzman16 saksılarınız çok hoş olmuş fakat yapımında kullanılan malzemeleri, kuruma süresini, yaptığınız işlemleri de anlatsanız çok daha hoş olacak.. Teşekkürler..

lerdemir
20-11-2007, 11:36
Uygulama talimatnamesi de lazım bu görüntülere Uzman16.

mehtap051
20-11-2007, 17:52
Bir proğramda peçetedeki resmi kutuya geçirirken farklı bir yöntem uyguladı.Kutuyu önce tutkal sürdü.Sonra peçeteyi yapıştırdı.Peçeteninde üstünü tekrar tutkalladı.Hiç vernik kullanmadı.Sanırım bu teknikte kullanılabilir.

Penelophe
21-11-2007, 16:56
Sadece tutkal ile yapılan uygulamalar suya dayanıksız olur.. Tutkal suzbazlıdır dolayısıyla suya girince erir..

Penelophe
28-11-2007, 01:01
Hımmm.. Basit ve çok güzel bir uygulamaymış.:) Fayans renginize bağlı olarak, fayanslarla uyumlu **** fayansları daha çok ortaya çıkaracak kalekim renleri kullanılabilir. Teşekkürler..

lerdemir
29-01-2008, 22:28
Uzun zamandır hareket görmemişti buraları.

Ben de dedim ki, biraz ısınalım.

İşte, yeni köklendirdiğim ful çeliğimi aktarmak için kullandığım minik tatlı mısır tenekeciğinin kısa macerası.

Malzemeler çok basit.

Bir adet maket bıçağı, bir adet cetvel/metre, yeteri kadar kendinden yapışkan dekoratif folyo, içi afiyetle yenmiş bir minik (200gr'lık) tatlı mısır tenekesi; bir adet ince çivi, kalın vida ve tornavida.

29163

Değişimin aşamaları da sırasıyla aşağıdaki fotoğraflardaki gibi:

29161

Önce tenekenin dibinde yeteri kadar delik açmak için ince çiviye tornavidanın arkası ile sertçe vurular, açılan minik deliğe tornavida yardımı ile kalın vida geçirilerek delik genişletilir.

29162

Sonra gerekli en ve boy ölümleri cetvel ile yapıldıktan sonra doğru ölçülerde folyo falçata vasıtası ile kesilir.

29164

Folyo itina ile tenekeye sarılır.

Sonunda da uygun bir başka tenekenin (bu örnekte kurukahve tenekesinin üst kapağı) plastik kapağı da dekoratif saksımıza altlık olarak uydurulur.

29165

Özel hazırlanmış saksı harcına köklü fideciğimiz kökleri kırmamaya azami özen gösterilerek yerleştirilir.

lerdemir
29-01-2008, 22:30
En sonunda da keyifle, uzun uzun seyre dalınır... :cool:

lerdemir
29-01-2008, 23:10
Teşekkürler, beğendiğinize sevindim. Uygulaması da kolay hem...

ezgili dünyam
29-01-2008, 23:12
Forumu baştan sona inceledim, hepinizin emeğine sağlık.

Oğuzhan
31-01-2008, 18:24
süper

BenBen1967
31-01-2008, 20:39
Şöyle bir tüyo vereyim sizlere eğer teneke objeyi boyayacaksanız önce sirke veya kolonya ile iyice silip kurumasını bekleyin .Yalnız sildiğiniz yerlere ellemeyin .Sirke tenekenin boyayı kolay ve uzun zaman tutmasını sağlıyor.Tecrübe ile sabittir.Senelerce bu kurslara gittim ;)

COYOTE
16-02-2008, 11:17
Şunların güzelliğine bakarmısınız,bunlardan yapmayı planlıyorum ama önce cesaretimi toplamam lazım epey uğraştırır:D

kazim polat
28-02-2008, 18:57
Merhabalar. Bu fotograftaki doğal saksılar da bizlere bir fikir verebilir sanırım.:D

berduray
19-03-2008, 23:38
İncir kütüğü

Penelophe
19-03-2008, 23:53
Bu saksıyı yapmak için ağaç kesmemek şartıyla gerçekten çok güzel bir uygulama..

tijeen
20-03-2008, 00:46
çok hoş bir fikir ve görünüm harikaa

berduray
20-03-2008, 01:11
İncirler belli bir yaşa gelince ortadan çürümeye başlar, çürüyen kısmı keserler yanlardan taze sürgünler fışkırır ağaç kendini yenilemiş olur.

Bir nevi botox diyebiliriz belki.Ben özellikle oymadım içini orjinal tabiat ana eseridir kendisi.Ben sadece bir avuç toprak bir lale koydum içine o kadar.

Ben bir ağaç dostuyum, değişmez.

Saksımın orjinal hali burada.

SAHIRE
25-03-2008, 13:31
Eski seramik kupaların üzerine resim yaptım. Harika saksı oldular::p
Ayrıca bazı saksı süsleri de yaptım.
Galeriye detaylı çalışmaları ekledim. Fotoğrafı küçültüp buraya da ekleyeceğim.

COYOTE
31-03-2008, 21:33
Yeni tenekelerim:))( Birisi zeytin, diğer ikisi zeytinyağı tenekesi idi bir zamanlar;))

İklimsiz
31-03-2008, 22:18
Harikasın Coyote, ellerine sağlık :)

zenfree
31-03-2008, 22:30
Çok güzel olmuş. Tebrikler.:)

ardabora
31-03-2008, 22:41
Harika olmuş, ellerinize sağlık.

COYOTE
01-04-2008, 08:48
Teşekkür ederim.;)

nevsune
01-04-2008, 09:09
Bunlar ne güzellik böyle.

Coyote'ciğim aştın artık, aştın:)

COYOTE
01-04-2008, 10:53
Teşekkür ederim. Evet bunlar yapıştırma, sadece fonlar boyama, çizgili fonu photoshopta yaptım.. Resimler de internet sitelerindeki ücretsiz örnekler. Çözünürlükleri çok iyi olmadığı için photoshopta rötuşlayıp, çıktısını alıp fotokopi çektiriyorum(evde kullanılan printer çıktısı bu şekilde yapıştırılmıyor,boyalar dağılıyor). Daha sonra boyanmış tenekelere sulandırılmış beyaz tutkalla yapıştırıyorum, cilalıyorum hepsi bu.

lerdemir
01-04-2008, 12:47
Tebrikler COYOTE,

Harika olmuşlar; fakat ne kadar da kolay bir işmişcesine anlatıvermişsiniz...

COYOTE
01-04-2008, 13:49
;)Teşekkür ederim lerdemir.:DPhotoshop kısmı biraz oyalayıcı gerçekten..

Bu arada bu başlığa şöyle baştan göz attım, herkes döktürmüş.

Uzman16 yaptığınız mozaik saksılar çok çok güzel, nasıl olmuş da kaçırmışım.

zulkufhacettepe
02-04-2008, 12:05
Çok güzel yapmışsınız.

Arzu Kasapoğlu
06-05-2008, 22:46
Burada (http://www.10marifet.org/2)pet şişelerin alt kısmından saksı yapımını göstermiş.

Penelophe
06-05-2008, 23:00
Harika görünüyorlar ama plastik şişeyi neyle boyadıklarını bulmak lazım.. Birde direk içine dikmemişler çiçekleri, içinde bir saksı daha var, neden acaba?

ahsencemre
07-05-2008, 08:41
Merhaba uzun zamandır takip ediyorum sayfayı yaptığınız tüm saksı ve kutular çok güzel ben de denemek istiyorum. Daha ayrıntılı yapım aşamalarını gösteremezmisiniz?

Penelophe
07-05-2008, 09:49
Ahsencemre, yapımını anlamadığınız hangisi ise söyleyin yardımcı olmaya çalışalım.;)

ahsencemre
07-05-2008, 18:12

Sevgili Penelophe öncelikle teşekkür ediyorum ilginize, mesela kova saksıları yapmak istiyorum hiç bilgim yok dekopaj teknigiyle ilgili nasıl yapılır? Bir de yukarıda alıntıladıgım çiçeklere arkadaşları nasıl yapabiliriz yapım aşamalarını öğrenmem mümkün mü? Selamlar:)

Gülşen
07-05-2008, 19:02
Merhaba herhalde bir saattir hayran hayran yaptıklarınızı izledim.:DHepsi çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Yapılanları okurken;binaların dışına kaplanan kare kare taşlarla saksılar kaplansa veya kırık seramikler gibi yapıştırılsa nasıl olur diye düşündüm.Ne yazık ki denemek için hiç zamanım yok:(Belki siz denemek istersiniz.

Penelophe
07-05-2008, 21:14
Ahsencemre, bu başlıkdaki 109, 110, 111 numaralı mesajlarda dekupajla ilgili aradığınız bütün soruların cevapları mevcut.;)

Ayrıca yapım aşamaları 76, 77, 78 numaralı mesajdaki peçete yapıştırma işlemiyle hemen hemen aynıdır. Fark, peçeteler katlarına ayrılır ve tutkal peçetenin üstünden sürülür, dekupajda ise yapıştırmak istediğimiz resmin arkasına tutkal sürülerek zemine yavaş yavaş bastırılarak yapıştırılır ve hava kabarcıkları alınır. Tamamen kuruduktan sonra verniklenir.

Peçete yapıştırma tekniği ile dekupaj tekniği arasındaki fark küçük ama önemli, bahsettiğim mesajlarda peçete kullanılıyor siz yerine desenini beğendiğiniz herhangi bir kağıt kullanabilirsiniz. Yazıcıdan çıktı aldığınız kağıdı kullanacaksanız önce ufak bir test yapmalısınız, 1-2 damla suyu kağıdın üzerine damlatın ve mürekkebin dağılıp dağılmadığını kontrol edin, dağılıyorsa o kağıdı kullanmayın ama fotokopisini kullanabilirsiniz.;)

Bahsettiğim mesajları da okuduktan sonra aklınızda hala soru işaretleri olur ise ben burdayım.;)

COYOTE
08-05-2008, 08:42
Bir de yukarıda alıntıladıgım çiçeklere arkadaşları nasıl yapabiliriz yapım aşamalarını öğrenmem mümkün mü? Selamlar:)
Merhaba sorduğunuz arkadaşları artık kalan fimo hamurlarından yapıp boyamıştım. Ya da size boyamak zor gelirse dilediğiniz renkte fimo hamuru alıp çiçek, uğur böceği vs yapabilirsiniz böylece boya derdiniz olmaz.
Kova boyamalarını da E-dergi Temmuz sayısında fotoğraflayarak anlatmıştım. Penelophe'nin dediği mesajlara ya da dergiye bakarak sanırım kolayca yapabilirsiniz.
Çiçeklere arkadaşlar için başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Ama şu günlerde aşamalarını göstermek için maalesef hiç zamanım yok.:(

İremsıla
08-05-2008, 12:30
Coyote ellerinize sağlık,saksılarınız çok güzel görünüyorlar.arkadaşlar 1 yıl kadar önce sayın derya baykalın programında yaşlı bir hanımefendi saksılarının dışını dantelle kaplıyor, ve 10 yıldır böyle saksılar kullandığını söylemişti.bende o zamandan bu yana dantel saksı hayali kuruyordum.
Kardeşimin gelin arabasının dantellerini aldım.tül vs olabilir.bakalım yapmaya çalışıcam,acaba aranızda bu yöntemi uygulayan varmı merak ettim.ölçü sanırım 1 su bardağı suyla 1,2 kaşık nişasta kaynatılıyordu.tül bu karışım soğuyunca, içine batırılıp saksıya sarılıyordu.

M.Sema
08-05-2008, 16:30
Bu tarif bu topikte var. Ben de buradan alıp yoğurt kaplarını:D mavi bir kumaşla kaplamıştım ve bir yıldır kullanıyorum hiçbir bozulma olmadı.

İremsıla
08-05-2008, 16:40
Sema hanım ben tarifi hatırladığım kadarıyla anlatmıştım.sizinki nasıl,eksiğim varmı uygulamam tam olsun istiyorum.

ahsencemre
08-05-2008, 18:42
Penelophe teşekkür ediyorum daha önce bakmıştım ama uzun zaman oldu şimdi hatırladım çok sağol, ayrıca elmalı kutunuz çok şeker olmuş insan ugraşınca ne güzel şeyler çıkıyor ortaya sabırla sevgiyle ellerinize yüreğinize sağlık:)Sevgiler.

Sevgili COYOTE ellerinize sağlık hepsi çok güzel,o kovalar nasıl güzel öyle inanası gelmiyor insanın teneke kutuların böylesine güzel olabileceğine yüreğinize sağlık zamanım yok demişsiniz olsun bekleyebilirim çok seviyorum bu tür ugraşları fakat hiç deneyimim yok. Çok sevdim çiçeklere arkadaşları ben de bu arada fimoları alırım.:)Sevgiler

COYOTE
08-05-2008, 21:56
Sevgili ahsencemre çok teşekkür ederim güzel sözlerinize. 8 yıl kadar önce fimolarla tanışmama vesile olan kitapçıktan bir yapım şeması ekliyorum. Ben ilk çalışmamı aynı bu çiçeklerden yapmıştım. Çok basit:) çubuklar için poşette satılan çöp şişleri kullanmıştım. Çiçekler biraz ağır olduğu için yapıştırmadan sadece pişirme ile tartmıyor,silikonla sabitlerseniz hiçbirşey olmuyor. Şimdiye kadar sadece bir kere çubuklar çürüdüğü için değiştirdim o kadar.
İşte çiçekleriniz için arkadaşlar:D

ahsencemre
08-05-2008, 23:47
Bunu yapabilirim sanırım başlamak için uygun olur, ben çok teşekkür ederim bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için.Sağlıcakla kalın:)

limon
13-05-2008, 21:23
Boyası dökülmüş mavi saksıya bir şeyler yaptım bakalım beğenecek misiniz? Yarın belki bir şeyler eklerim diye ve elimde kalmadığından vernikleme işlemini yarına bıraktım. Bu arada saksıya bozulan bir kök cam güzelinin yerine turuncu karanfil diktim. Pembe ve mora turuncu çok yakıştı bence :) Bu arada küçük mor çiçekleri olan çok güzel kokuyor. (adını yine unuttum)
3720937210

3721137212
37218

zenfree
13-05-2008, 23:44
Saksı harika olmuş Limon. Yer aranjmanının açmasını bekiyorum şimdiden.:)

Kiraz
14-05-2008, 10:01
Limon, eminim saksının yeni rengi ortamla uyumlu olmuştur ama ben eski halini de çok çok beğendim. İçindeki çiçekler de çok güzel.

ardabora
14-05-2008, 18:30
Sevgili limon,ağaçlar.net'in baş aranjmancısı oldu valla,tebrik ederim..Elinin değdiği herşey güzel oluyor.

Saksını nasıl yaptın bize de anlat,bende de aynı tonda eski bir saksı var,kayınvalidemden araklamıştım. :) Aslında nurbahar'ın dediği gibi eski hali de çok güzel,çok otantik...

Bu aradaçiçeklerden biri nemesia,diğeri de-minik mor çiçekleri olan- alyssum sanırım...

limon
14-05-2008, 20:34
Sağolun arkadaşlar. Eski hali fotoğraflarda otantik durmuş ta gözle pek otantik durmuyordu :) Bugün sandığımı karıştırdım da eski ahşap boyama malzemelerimi buldum. O saksıya bugün çatlatma medyumu sürdüm, yarına kadar kurumasını bekleyeceğim. yarın üzerine çatlatma verniğini süreceğim. Belki sincaplarla da süsleyebilirim. Yarınki ruh halime bağlı olarak bakalım ne çıkacak? ;)

Arzu Kasapoğlu
24-05-2008, 21:03
Burada (http://www.sonyastyle.com/sections/grow/Wine_Crate_Herb_Garden) tahta kasa saksı olarak değerlendirilmiş ve çok şık duruyor.

Arzu Kasapoğlu
24-05-2008, 21:06
Bu (http://www.10marifet.org/yazi/bu-saksinin-yuzu-var)saksının da yüzü varmış.:)

Kiraz
25-05-2008, 13:29
38563

Boşalan tenekelerden sardunya saksıları yaptım.
Köşeli olanların etiketleri çıkınca üzerinde yazı kalmadı. Küçük olana, selülozik sprey boyayla koyu renk fon yaptım, 5 dakika sonra üzerine transfer olarak satılan resmi yapıştırdım. Resmin bir parçasını da kesip doğrudan büyük dikdörtgen tenekeye yapıştırdım.
Yazılı olan yuvarlak tenekenin yazılarına sprey boya sıktım, beş dakika sonra fırçayla fazla özenmeden metalik boya sürdüm ve transfer desenlerden yapıştırdım.
Bu işler fazla vakit alır diye daha önce hiç denememiştim ve tecrübem yoktu ama toplam yarım saatimi almadı (tenekeleri kesmesi hariç) ve rastgele aldığım malzemeyle bu kadarını yapabildim.

Buket Aknar
25-05-2008, 13:38
Sn Nurbahar; ellerinize sağlık çok şık olmuşlar. Teneke kutuların çiçekler için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Ben küçükken köydeki aile büyüklerini ziyaret ettiğimizde boş tenekelere dikilmiş feslikan (fesleğen), alyaprak ve akla gelen hertürlü çiçekler dikkatimi çeker hiç de dekoratif olmadıklarını düşünürdüm. ( Çünkü üzerinde isimleri duran teneke kutular kullanılırdı. Ör: Vita) Sonra zamanla öğrendim ki teneke kutular çiçek için önemliymiş, tenekeye dikilen çiçek daha bir güzel olurmuş. İşte bu nedenle buraya fotoğraflarını eklediğiniz teneke saksılardan ben de denemeyi düşünüyorum. Tekrar ellerinize sağlık.

Kiraz
25-05-2008, 13:45
Teşekkürler Buket Aknar, bunlar acemice fazla özenmeden yapılan ilk denemelerdi.

Sardunyalarımı çoğaltmayı düşünüyorum, plastik saksıları pek sevmiyorum, saksı alımıyla başa çıkamadığım için bu tür denemelere devam edeceğim. Tenekelerde çiçeklerin, özellikle güllerin iyi yetiştiğini ben de duymuştum.

Arzu Kasapoğlu
25-05-2008, 15:31
Teneke kutuları çok güzel saksı haline getirmişsiniz, çok beğendim.

Elinize sağlık.

Belmas
27-05-2008, 10:59
Elinize emeğinize sağlık saksıların hepsi çok güzel olmuş.

Kiraz
27-05-2008, 16:00
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bir tenekem daha boşalmak üzere, bir şeyler yaparsam sizlerle paylaşacağım.

Baldaş
13-08-2008, 00:19
Yoğurt kabı, konserve kutuları, dondurma kutularıyla yaptığım birkaç basit deneme... Mükemmel değil ama başlangıç için fena sayılmaz :p

sükunet
13-08-2008, 14:43
forumu bastan sona inceledim ve inanın hayran kaldım emeklerinize :)
ellerinize yüreğinize emeklerinize sağlık.

Baldaş
13-08-2008, 19:52
Teşekkürler başlık çok hoşuma gitmişti ilgiyi buraya çekmek istedim birazcık. Arkası gelecek...:cool::p:D:o;)

Nariel
29-08-2008, 12:48
Eğer sık sık şişede su-kola-gazoz içiyorsanız ve pet şişelerinizi atmaya kıyamıyorsanız, bunları bir kaplama kağıdıyla ya da alüminyum folyoyla kaplayıp, dar ve uzun şık saksılar elde edebilirsiniz. Bu tür saksılar tohumdan yetiştirdiğiniz yeni fidanlar için çok uygun, kökleri derinde sağlıkla gelişiyor.

45948

Yoğurt kapları da alüminyum folyo ile kaplandığında çok şık oluyor bence. Folyo ile kaplamak, diğer kaplama malzemeleriyle kaplamaya göre daha kolay, alüminyum folyo çok kolay şekil alıyor.

45949

Bu kapların tabanlarına, yarım dakika ocak ateşinde beklettiğiniz şiş ya da tornavida ile çok kolayca delikler açabilirsiniz.

Kiraz
11-09-2008, 13:59
Arka bahçeye inerken merdivende çiçeklikler:

46969

Ayrıca yeşil olanlarda kadife çiçekleri vardı toprak derinliği az olduğu için ömürleri çabuk bitti. Sarı çizmelere de sakız sardunya dalı koymuştum, küçük olduğu için az açtı.

Bunları bu şekilde bırakacağım, baharda acem halıları çok güzel açar umarım.

keçi boynuzu
11-09-2008, 14:27
İnsan isteyince elinin deydiği yerden hayat fışkırıyor işte çizmelere bittim

füsunANK
28-10-2008, 13:25
Merhaba;
Bunlarda benim saksılarım. Kağıt peçetelerden beğendiğim desenleri kesiyorum. Katı varsa ayırıyorum. Kalınlık yapmasın diye. Sonra kırtasiyeden aldığım transfer tutkalı ile desenleri saksıya transfer ediyorum. Son derece kolay bir işlem.

Nurbahar'ın teneke saksılarınada bayıldım. En kısa sürede deneyeceğim. Bahçede çok hoş olur.

cemre_77
28-10-2008, 16:11
Ne kadar güzel yapılmış hepsi. Benim çok fazla yeteneğim yoktur ama şimdi eve giderken transfer tutkalı alacağım ve birşeyler deneyeceğim.
Hepsi bir harika ! Ellerinize sağlık..

cybel
28-10-2008, 16:35
Menekşelere ayrı bir hava katmışsınız Füsun hanım. Saksılar harika olmuş.

Zeferan
28-10-2008, 16:58
Ellerinize sağlık... Çok güzel olmuş...

Adalet Yağcı
29-10-2008, 11:20
Sevgili Füsunank;
Harikalar yaratmışsınız, inanılmaz güzel olmuşlar, çiçekler derseniz onlar muhteşem.
Ellerinize sağlık, çok güzel hareketler bunlar :D

günebakan
29-10-2008, 11:25
Arkadaşlar insanı çok heveslendiriyorsunuz sizin kadar yetenekli olmasanda bende evdeki bardakları boyadım ve saksı yapmayı düşünüyorum kaktüs veya soğan ekmekte kullanırım diye bakalım beğenecekmisiniz ayrıca başka ekebileciğim ne var fikir verirseniz sevinirim:)

51187

51188

51189

Adalet Yağcı
29-10-2008, 11:43
Arkadaşlar insanı çok heveslendiriyorsunuz sizin kadar yetenekli olmasanda bende evdeki bardakları boyadım ve saksı yapmayı düşünüyorum kaktüs veya soğan ekmekte kullanırım diye bakalım beğenecekmisiniz ayrıca başka ekebileciğim ne var fikir verirseniz sevinirim:)

51187

51188

51189

Ay ay ay...
Siz bunlarda soğan yetiştirmeye nasıl kıyacaksınız sevgili Günebakan, ben onları vitrinimin güzel bir köşesini süslesinler diye saklardım.

günebakan
29-10-2008, 11:48
Sevgili Adalet hanımcığım bunlar yıllardır bir köşede boş duruyor vitrinde ise istemediğim kadar çok bardak fincan vs var evde saksıda kalmadı ne yapmalı derken bu fikir geldi aklıma aslında dediğiniz gibi bu hali çok hoşuma gitmeye başladı ama hayal edin bunun içinde güzel güzel açmış laleler sümbüller ve kaktüsler daha güzel gözükmezmi sizcede

Ayrıca beğenmenizede çok sevindim:)

Adalet Yağcı
29-10-2008, 11:55
Pardon, bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum.
Sevgili Günebakan, ben zannettim ki, yemeklik soğan dikeceksiniz, tamam, tabii ki de sümbül ve lale çok güzel durur.

günebakan
29-10-2008, 12:00
Estağrullah Adalet hanım sanırım yanlış anlamaya benden mahal vermişim çiçek soğanı yerine sadece bende soğan yazmışım sizin yanlış anlamanız normal yani:)

Penelophe
30-10-2008, 00:28
Selamlar arkadaşlar, harikalar yaratmışsınız, tebrikler.:)

Günebakan, bardaklarınız çok hoş olmuş ama fazla suyu atmak için diplerinde delik yokgaliba, nasıl delmeyi düşünüyorsunuz? Bir fikriniz varsa bizde öğrenelim.;)

Kiraz
30-10-2008, 06:52
Altına çakıl taşları konularak sümbül soğanı yetiştirilebilir. Soğanın sadece kökleri suya değmeli.

günebakan
30-10-2008, 07:58
Teşekkür ederim Nurbahar fikir verdiğin için
Penelope valla onları delmek için bir fikrim yok ama kaktüslerin çok su sevmediğini sanıyordum o yüzden kaktüs ekmeyi düşünmüştüm ama emin değilim :)

Kiraz
30-10-2008, 08:05
Bahsettiğim uygulamanın benzeri. http://img.blogcu.com/uploads/aysemelike_sumbul1.JPG

İri çay bardakları da boğumdan dolayı işe yarıyor.

günebakan
30-10-2008, 09:16
Evet çok güzel gözüküyorlar nurbahar teşekkür ederim kesin deneyeceğim:)

cemre_77
30-10-2008, 09:43
Herkese selam,
Dün abimin dükkanına gittim. Boya fırça vernik vs. ne varsa topladım :) Ama sevgili abim dediki konserve kutulara sentetik boya olur. onun işi zordur evi batırırsın ( beceriksizim ben :( ) akrilik boya ile başla bakalım dedi. Annemde evi dolduracak yine bu kız boş ver ne yapcan dedi.. yani bütün o heves ve hayaller boşa gitti. of ya off.....

Ben burada gördüklerimle idare edeceğim artık..

berduray
30-10-2008, 10:28
Hemen pes etme canım, insanın hobilerinin olması çok güzel, gizli gizli yap, şaşırt onları.

Tabi arkanda delil bırakma.Biraz gayretle herkes, herşeyi yapabilir bence.

Minem
30-10-2008, 10:42
Yaptıklarınız çok güzel ve yararlı olmuş arkadaşlar. En yakın zamanda bende bir kaç çeşit denemek istiyorum.
Sayın Cemre77 ******* hemen vazgeçmeyin. Siz gizli saklı yapın. Göreceksiniz yaptıklarınızı gördüklerinde söylediklerinden vazgeçeceklerdir :)

cemre_77
30-10-2008, 10:43
Etmeyim değil mi? Gizli gizli biraz zor sürekli beraber olduğumuzdan.. ama ben yine yaparım

füsunANK
30-10-2008, 12:35
Daha önce peçete ile yaptığım saksıların fotosunu koymuştum. Bunlarda aynı teknikle yaptığım yumurtalar. Kek ya da pasta yapacağım zaman , yumurtanın altını dikkatlice ufacık kırıyorum. O delikten içindekileri akıtıyorum. Kek malzemesi olarak kullanıyorum. İçi boşalınca , su doldurup boşaltarak güzelce içini yıkıyorum ki koku kalmasın. Sonra , aynı saksıdaki teknikle, kestiğim peçeteleri yumurtaya aktarıyorum. Alttaki deliklerin görüntüsü hoşuma gitmediği için oraya pamuk doldurmuştum. Ama pamuk doldurduktan sonra orayada desen koyup kamufle edilebilir.
Mutfakta bir süs :D

berduray
30-10-2008, 12:47
Şahane, kızımın yarı ingiliz arkadaşı ve alman bir dostumuz sayesinde paskalya yapmaya başladık, baharda bu fikri değerlendirmeliyim.

günebakan
30-10-2008, 20:05
Arkadaşlar boyadığım bardaklara çakıl taşı yerine deniz kabuğu koydum bir sorun olurmu sizce ve suyun boyu nasıl beğeninize sunulur:)

Ayrıca bu şekilde katmerli lalede dikebilirmiyim acaba?

51321

51322

Kiraz
30-10-2008, 21:05
Günebakan, suyu köke kadar indirmek gerekir diye düşünüyorum, yoksa soğanlar çürüyebilir. Deniz kabuklarının problem olacağını sanmıyorum, güzel de duruyor.

Lalenin bu şekilde yetiştirilebildiğini hiç duymadım, soğanım azsa hiç denemem:)

günebakan
30-10-2008, 21:18
Yani biraz azaltmammı gerek suyunu anlayamadım kusura bakma Nurbahar acemilik başa bela:)
ayrıca beş tane lale soğanım var deneme yapsammı acaba ne dersiniz:p

Penelophe
31-10-2008, 01:11
Günebakan, su sadece çok az köklere temas etmeli.. Deniz kabuklarına gelince, denizden çıktıklarında çok iyi arınmış olmaları lazım, içlerindeki tuz tortuları soğanlara zarar verebilir.

günebakan
31-10-2008, 07:47
Anladım Penelope teşekkür ederim:)

suzan7
09-11-2008, 14:33
Ellerinize saglık,
Bende yogur kaplarından, boşalmış mama kutularından, yumuşatıcı ve ozon şişelerinden bir kaç deneme yaptım.Sizinkiler kadar güzel olamılar ama bunlar ilk denemediler.

suzan7
09-11-2008, 14:34
bunlar

suzan7
09-11-2008, 14:37
bunlarda çiçekçiden alımış çiçeklerle eve gelen eski minik saksılardı.

tropikana
09-11-2008, 14:51
Ellerinize sağlık sayın suzan7, harika olmuş güle güle büyütün çiçeklerinizi içinde.

günebakan
09-11-2008, 14:59
******* çok güzel olmuş Suzan7 elinize sağlık:)

suzan7
09-11-2008, 15:09
sağolun günebakan ve tropikana.
bu konulara merekım var.Ama zaman bulmak biraz zor.

Adalet Yağcı
10-11-2008, 07:27
Sevgili Suzan7, hepsi de çok güzel olmuş, atıkları değerlendirmişsiniz.
Bazen o kadar güzel kaplar şişeler vs. oluyor ki, ben de atmaya kıyamıyorum ama ihtiyaç fazlası olduğu için doğruca çöpe gidiyor.
Sevgili füsunANK'ın çalışmaları da harika, çok da kolay olduğunu söylüyor, sizlerin çalışmaları beni heveslendiriyor.
Denemek için, bir kaç tane yoğurt kabı ayırdım, peçete ve transfer tutkalı kullanmak istiyorum, zemin için boya almam gerekiyor, ben de çalışmalarımı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sevgiler.

suzan7
10-11-2008, 09:16
Teşekkürler adalet agacı,
Sanada çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Selda
30-11-2008, 04:30
merhabalar arkadaşlar;umarım beyenirsiniz üzüm asmasının altına resimde görünen lamba dekorunu yapmayı düşünüyorum şahane olur bence ,makrumeden olanına ise en sevdiğim çiçeğimi yerleştirip asmayı düşünüyorum !... düşünüyorum dememe bakmayın kafaya koydum bir kere hiç şansları yok !....

suzan7
06-01-2009, 19:47
Arkadaşlar,
Neredesiniz yeni çalışmalar yok mu?

Fatos_Karag
07-01-2009, 09:08
Valla sevgili suzan7, bende buraya sürekli bakıyorum. Benim gibi acemilere örnek olur diye:D Çok güzel şeyler vardı ilk sayfalarda. Ama artıkın pek tarif yazan yok.:(

nazmikoc
27-02-2009, 13:14
yeni bir meslek dalı çıktı istidamı artıdınız helal olsun kolay gelsin muhteşem sanatlarsınız.

jineop
25-03-2009, 14:16
arkadaşlar merhaba
yaklaşık 5 ay önce en büyük boy saksı altına toprak doldurup ağaç kabukları ile yaptığım iki dev saksı

Penelophe
25-03-2009, 16:43
Çok doğal ve dekoratif olmuş tebrikler. Ağaç kabuklarının dayanımı tamamen birbiriyle temasından kaynaklanıyor sanırım, yani arada yapıştırıcı vs. yok? Tek göze batan şey saksı altının rengi. Sanırım onu da suya dayanıklı, silikon bazla materyal kullanarak ve altlığın üzerini küçük ağaç kabuklarıyla kaplayarak giderebilirsiniz. Gerçekten çok hoş..

Kiraz
25-03-2009, 17:45
Sn. Jineop çok güzel bir uygulama, elinize sağlık. Penelophe'nin önerisine katılıyorum. Etrafına, altlığı örtecek şekilde bodur bitkiler de dikilebilir. Camgüzeli, kadife, begonya,... gibi.

suzan7
25-03-2009, 18:59
Hoş geldiniz çoktandır haber alınamıyordu sizleden.İnşallah baharla birlikte üretime başlarsınız.

jineop
25-03-2009, 21:46
ilkinde silikon yok sadece bambu sırıklardan destek var.ama ikincinin alt kısmında saksı altlığının çevresindekilerde şeffaf silikon var..asıl slikonu bahçenin yürüme yolunun iki tarafına bordür yapmak için kullanmıştım.Beyaz taşların sürekli dağılması ve toprağı tutmaması nedeniyle taşları topladım ,temiz ve kuru hale getirdikten sonra bu taşları verandanın artan tahça parçalarının üstüne silikonladım ...tamamiyle elde olan malzemelerle ..sadece 5 tüp silikonla:)taşların dağılma derdinden,toprağın akma derdinden kurtuldum..:) teşşekkür ederim..sevgiler herkese
Çok doğal ve dekoratif olmuş tebrikler. Ağaç kabuklarının dayanımı tamamen birbiriyle temasından kaynaklanıyor sanırım, yani arada yapıştırıcı vs. yok? Tek göze batan şey saksı altının rengi. Sanırım onu da suya dayanıklı, silikon bazla materyal kullanarak ve altlığın üzerini küçük ağaç kabuklarıyla kaplayarak giderebilirsiniz. Gerçekten çok hoş..

jineop
25-03-2009, 21:51
Sn. Jineop çok güzel bir uygulama, elinize sağlık. Penelophe'nin önerisine katılıyorum. Etrafına, altlığı örtecek şekilde bodur bitkiler de dikilebilir. Camgüzeli, kadife, begonya,... gibi.

sevgili Nurbahar Hanım ;
Rogar kapaklarının üstündeler ve saksının yaklaşık dışında 15 cm kadar beton var .Ama sizin söylediğinizi baharla beraber begonya ile yapacağım.harika öneriniz için teşekkürler..hiç aklıma gelmemişti.hepiniz çok sağolun.

Kiraz
25-03-2009, 21:58
Kapak için güzel fikir, benim bahçedeki kapak da çime gelirse bu tür bir şey yapabilirim.

lerdemir
01-04-2009, 10:45
Haydi; burayı hareketlendirecek yeni uygulamalar yok mu?

Orkun Kırcı
01-04-2009, 22:19
Benim boyadığım saksım var :) Sprey boya gayet kolaylık sağlıyor boyamada.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=66470&d=1236696144

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=24144&catid=member&imageuser=36461

berduray
01-04-2009, 22:45
Tembel:)

Orkun Kırcı
01-04-2009, 23:49
Aaaaa aşkolsun o da emek istiyor sonuçta :(

Penelophe
02-04-2009, 00:19
:)))

lerdemir
02-04-2009, 08:28
Renk geçişleri çok doğal olmuş.

Bir de çok parlaklar...

Güzel olmuş... Pratik...

Orkun Kırcı
02-04-2009, 21:50
Duydunuz mu sevgili Berduray :dilli:

berduray
02-04-2009, 23:33
Duydum, size destek çıkanın da bir çalışmasını görmedik zahir...

Penelophe
02-04-2009, 23:59
Buraya (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=199648&postcount=140) bakman gerekecek sanırım Berduray.:D

berduray
03-04-2009, 00:08
Eyvah rezil olduk, senin resimleyip yaptığın "ARAPAŞI"nı da bulamamış olma ihtimalim de fazla öyleyse:)