PDA

View Full Version : 2021-2022 Etkinlik Genel Yazışmaları

Sayfalar : [1] 2

MeyveliTepe
01-10-2021, 23:10
Yeni dönem Tohum Paylaşım Etkinliği başlamıştır. Paylaşımcı üyelerimiz Katalog (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/) başlığında başlık açarak paylaşacakları tohumları tanıtabilirler. İlk mesajın sadece liste olduğunu, ikinci ve sonraki mesajların, her mesajda bir tohum tanıtımı olduğunu hatırlatır, tohum tanıtımındaki standart formata uyum için gereken hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.

Bu yıl kurallarda bazı değişiklikler var. Tohum talep kurallarını aşağıya kopyaladım. Tamamını Etkinlik Prensiplerinde (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm) okuyabilirsiniz.

"Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.

Önemli: Bir katılımcı geçen yıl tohum paylaşmış ise bu yıl paylaşmadan sadece talep eden olabilir ancak bu hak bir defaya mahsustur. . Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl ve sonraki yıllar etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

Önemli: Geçen yıl paylaşım yapıp, bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.

Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Üst sınır 125 dir. (Paylaşımcı, karşılayabileceği maksimum talep sayısı belirttiyse, bu tohuma olan talep maksimum sayıdan daha fazla olsa dahi, belirtilen maksimum sayı esas alınır.) Daha fazlası talep tarihine göre geçersiz kabul edilecektir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir. Örnek-2: Paylaştığı tohumlara 500 geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 125 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız vr büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde 10 taneden az makul mantıklı mesajı bulunmayan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir. Makul mantıklı mesaj derken, "harika", "teşekkür", "elinize sağlık" vb. mesajlar sayılmayacaktır. Çift üyelikle tohum talebi kabul edilmeyecektir. "

its_just_a_ride
02-10-2021, 00:27
Önceki seneye nazaran daha kalabalık ve bol çeşitli bir etkinlik olması dileğiyle. Süreçte emeğe geçecek olanlara başta Meyvelitepe olmak üzere sonsuz teşekkürler. Paylaşımda bulunacak üyelerimize de kolaylıklar dilerim.

Alp.er
02-10-2021, 11:44
Hayırlı , bereketli olsun.

svlscorpion
02-10-2021, 16:16
Merhaba arkadaşlar. Elimde farklı çeşitlerde kabak tohumu var. Bunları paylaşabilirim. 6 dönüm bahçem var. Çeşitli sebzeler ekiyorum. Tohum varsa alabilirl

sagu
02-10-2021, 16:41
Hayırlı olsun. Umarım çok iyi bir çalışma olur.

MeyveliTepe
02-10-2021, 18:21
Etkinliğe ilk kez katılacak arkadaşların Kasım sonuna kadar forumda en az 10 mesajları bulunması gerektiğini hatırlatırım.

its_just_a_ride
02-10-2021, 18:53
Merhaba arkadaşlar. Elimde farklı çeşitlerde kabak tohumu var. Bunları paylaşabilirim. 6 dönüm bahçem var. Çeşitli sebzeler ekiyorum. Tohum varsa alabilirl

Kabak tohumlarında izolasyona dikkat etmiş olmanız gerekli. Eğer karışık ektiyseniz paylaşmanızın bir anlamı yok. Çünkü önümüzdeki sezon ekenler farklı bir kabakla karşılaşacaklar bu durumda.

Nursenn
03-10-2021, 11:00
Mutlu gunler gurupta yeniyim nereye ne yazacağımı öğrenmeye çalışıyorum heryere tıklıyorum yazılanları okuyorum ama yanlış bir şey yapacam diyede cok korkuyorum

bilenyum
03-10-2021, 11:17
Hayırlı olsun yeni dönem etkinliği. Umarım yoğun paylaşımlı ve bol çeşitli bir yıl olur <3

its_just_a_ride
03-10-2021, 17:55
Hayırlı olsun yeni dönem etkinliği. Umarım yoğun paylaşımlı ve bol çeşitli bir yıl olur <3

Black eyed susan tohumlarını alabilmişsinizdir umarım :)

bilenyum
03-10-2021, 18:11
Black eyed susan tohumlarını alabilmişsinizdir umarım :)
inanmayacaksınız belki ama göz değdi sanırım :( Bu yıl filizlendiler ancak çiçeklenmeyi görmeden kurudular. Nedenini çözemedim. Tek temennim seneye tekrar açmaları. Yerlerini değiştireceğim :(

its_just_a_ride
03-10-2021, 18:36
inanmayacaksınız belki ama göz değdi sanırım :( Bu yıl filizlendiler ancak çiçeklenmeyi görmeden kurudular. Nedenini çözemedim. Tek temennim seneye tekrar açmaları. Yerlerini değiştireceğim :(

Tek yıllık olması lazım onların. Eğer toprağa düşen tohum yoksa tekrar çıkmazlar.

Düzeltme: tek yıllık değilmiş.

Alp.er
04-10-2021, 14:27
2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliğine talep eden olarak katıldım ,daha sonra ki yıllarda etkinliklere katıldım. Bu yılki etkinlikten tohum talep edebilir miyim.
Teşekkürler.

MeyveliTepe
04-10-2021, 15:35
2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliğine talep eden olarak katıldım ,daha sonra ki yıllarda etkinliklere katıldım. Bu yılki etkinlikten tohum talep edebilir miyim.
Teşekkürler.

En son ne zaman tohum paylaşımı yaptınız?

Alp.er
04-10-2021, 16:56
En son ne zaman tohum paylaşımı yaptınız?

Hiç tohum paylaşımı yapmadım.

Tillandsia
04-10-2021, 19:54
Merhabalar, bugüne kadar hiç tohum paylaşımına katılmadım. Bu sene bende tohum paylaşımına katılmak istiyorum. Elimde çiçek tohumlarım var (karışık renkli aster tohumları). Onun dışında pembe renkli akşam sefası tohumlarım var. Değişik olarak da Spagetti kabak çekirdeklerim var. Bu çekirdeklerim Amerikadan geçen ay geldi. Ayrıca birde spagetti kabak geldi. Ondan çıkan çekirdekleride dağıtımda kullanabilirim. Ben çok fazla tohumdan bitki yetiştirmiyorum. Erzurum şartlarında uyum zor olduğu için sorun yaşayabiliyorum. Ama bazı tohumları burada denemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

MeyveliTepe
04-10-2021, 20:10
Hiç tohum paylaşımı yapmadım.

Yeni kural bunu engelliyor maalesef. Paylaşıncaya kadar katılamıyorsunuz.

alperfect
05-10-2021, 11:49
Pandemi sebebiyle mi değişik giden havalar sebebiyle mi önceki yılın paylaşım sonrası çalışmalar çok yavaş ilerledi. Kendim de dahil umarım bu yıl güzel paylaşımlar daha da güzel yetiştirmeler olur.
Tohumlarımı toplamaya başladım. Hazırlanıyorum

mister73
05-10-2021, 14:54
Merhabalar, bugüne kadar hiç tohum paylaşımına katılmadım. Bu sene bende tohum paylaşımına katılmak istiyorum. Elimde çiçek tohumlarım var (karışık renkli aster tohumları). Onun dışında pembe renkli akşam sefası tohumlarım var. Değişik olarak da Spagetti kabak çekirdeklerim var. Bu çekirdeklerim Amerikadan geçen ay geldi. Ayrıca birde spagetti kabak geldi. Ondan çıkan çekirdekleride dağıtımda kullanabilirim. Ben çok fazla tohumdan bitki yetiştirmiyorum. Erzurum şartlarında uyum zor olduğu için sorun yaşayabiliyorum. Ama bazı tohumları burada denemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Dadaşlar diyarına selam olsun!

Bu konu başlığındaki ilk mesajı ve orada linki verilen “Etkinlik Prensipleri“ni dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Mesela ben de geçen hafta spaghetti kabak satın aldım ve çekirdeklerini ayırmayı düşünüyorum ama burada paylaşabilmek için önce kendi bahçemde bu çekirdeklerden ürün elde edip onun tohumlarını paylaşmam gerekiyor...

Herkese kolaylıklar ve bereketli paylaşımlar diliyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fdemir
05-10-2021, 14:56
Yeni etkinlik hayırlı, uğurlu ve bol katılımlı olur umarım. Bu etkinliğe katılacağım ve paylaşılmasını ümit ettiğim tohumlar için talepte bulunacağım. Tohum da paylaşmak istiyorum ancak paylaşmak istediğim tohumların tohum çeşit adını (tür adı) bilmiyorum. Memleketten ve yaşadığımız yerdeki köylülerden aldığımız eski diye tabir edilen tohumlardan kendi yetiştirdiğimiz ürünler. Bunları etkinlikte paylaşabilir miyim?

MeyveliTepe
05-10-2021, 18:42
Yeni etkinlik hayırlı, uğurlu ve bol katılımlı olur umarım. Bu etkinliğe katılacağım ve paylaşılmasını ümit ettiğim tohumlar için talepte bulunacağım. Tohum da paylaşmak istiyorum ancak paylaşmak istediğim tohumların tohum çeşit adını (tür adı) bilmiyorum. Memleketten ve yaşadığımız yerdeki köylülerden aldığımız eski diye tabir edilen tohumlardan kendi yetiştirdiğimiz ürünler. Bunları etkinlikte paylaşabilir miyim?

Aldığınız tohumları kendiniz ekip yetiştirip bunlardan tohum aldınız ise, çeşitler ve kökenleri hakkında olabilecek maksimum bilgi ile paylaşabilirsiniz.

fdemir
05-10-2021, 19:25
Aldığınız tohumları kendiniz ekip yetiştirip bunlardan tohum aldınız ise, çeşitler ve kökenleri hakkında olabilecek maksimum bilgi ile paylaşabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim sayın meyvelitepe. Evet tohumları kendimiz ekip yetiştirdiğimiz, kökenlerini de az çok bildiğimiz ürünler. En azından tohum temin ettiğimiz kişiler de yıllardır kendilerinin ekip yetiştirdiği süregelen tohumlardı.

Yaseminj
05-10-2021, 21:10
Yeni katıldım. Şimdilik tohum elde etmek için ekim yapmak istiyorum. Numunelik her cinsten. İlerde kendi bahçemi kuracağım inşallah.

Bergun77
05-10-2021, 21:38
Merhaba. Yeni üyeyim. O sebeple paylaşabileceğim tohumum yok. Amacım az da olsa toprak sahibi olup kendi ürünlerimi yetiştirmek. O sebeple tohum tedarik etmek, ekebileceklerimi de saksıda yetiştirmek üzere tohum talep etmek istiyorum. Nasıl talep edilir bilmiyorum.

Sulezena
05-10-2021, 22:13
Merhaba ben de cok kisitli tohum paylasabilecegim ilk defa katiliyorum etkinlige. Burdurda 3 donum arazide ekim yapiyorum bu yil o kadar kurak gecti ki sebzelerimize su vermediler ve tohumlarimin cogu malesef ziyan oldu giden tohumlarima o kadar uzuldum ki yazik oldu. Bu yil kurtarabildigim birkac tohumu paylasacagim insallah

Begüm06
06-10-2021, 09:50
Hayırlı uğurlu olsın bereketini ALLAH versin bende bahceyi bu sene tapusunu alabildim insallah bende seneye paylaşım yapabilirim

kadirkcbyk
06-10-2021, 15:12
Merhaba, ilk kez geçen sene tohum talebinde bulundum. istanbul şilede ikamet ediyorum sağlık nedenleri ve havaların yaz dönemine girerken tekrardan soğuması nedeniyle tohumları verimli kullanamadım ve bu sene malesef tohum alamadım. Tohum talebinde bulunabilecekmiyim. Kuralları okudum ancak kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Rahimezehra
06-10-2021, 15:45
Merhaba bu yıl ilk yılım olacak Ispartada yaşıyorum su anda tohum tedarik etmekteyim gelecek yıl bende katkıda bulunurum inşallah

Rahimezehra
06-10-2021, 16:19
Kendimi tanıtacağım 10 mesajmi yazmam gerekiyor ve bunu nereye yazmalıyım bana yardım edermisiniz lütfen

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:40
Yeni üye oldum ve bu etkinliği görünce çok heyecanlandım.
Hayırlı olsun

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:42
Birkaç ay önce bir hobi bahçesi aldım ve tohum ihtiyacım oldukça fazla,bu etkinlik benim için elzem durumda yani

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:45
Nasıl katılacağım tohum etkinliğine pek anlamasamda umarım tohum elde edebilirim sizin vasıtasınizla

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:50
Bu etkinlikten ekolojik kent bahçesi sayesinde haberdar oldum,bakalım yararlanabilcekmiyim

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:54
Tohumları nasıl secebilirim ,bı listeniz varmı acaba

Yeni heyecanım
06-10-2021, 16:55
Heyecanımı mazur görün,belki vardır bı yerlerde ama

mister73
06-10-2021, 18:16
Kendimi tanıtacağım 10 mesajmi yazmam gerekiyor ve bunu nereye yazmalıyım bana yardım edermisiniz lütfen

Forum anasayfayı incelemeniz yeterli olacaktır. Kendinizi tanıtmanın ötesinde emin olun belki aklınıza bile gelmeyen veya bugüne kadar ilgi duyduğunuzun farkında olmadığınız o kadar ilginç ve bol konu bulacaksınız ki daha önce niye burayı keşfetmediğiniz için büyük ihtimalle hayıflanacaksınız.

Dediğim gibi anasayfadaki başlıklara bir göz atmanız, bazılarının alt başlıklarına girip çıkmanız yeterli; gerisi kendiliğinden gelir.

Bu arada siz ve bu başlıkta soru soran diğer yeni katılımcılar hoş gelmişsiniz...

Ceylan 82
06-10-2021, 19:43
Bayadir üyeyim ama okuyucu olarak takipteyim artık paylasimlara katılmaya karar verdim biraz acemiyim zamanla öğreneceğim inşallah

Sulezena
06-10-2021, 19:50
Merhaba tohum isteklerini nasil yapmaliyiz . Hangi cesitler oldugunu nasil anlayacagiz. Kafam cok karisti yardimci olabilirseniz sevinirim

Nursenn
06-10-2021, 21:50
Yeni etkinlik hayirli uğurlu bereketi bol olsun

Kurtubaa
06-10-2021, 23:17
Herkese merhaba, ben Elif, 38 yaşındayım, İngilizce öğretmeniyim. Eşim ve kızımla şu an Diyarbakır da yaşamaktayız. En yakın zamanda müstakil hayata geçmek için didiniyoruz. Bu anlamda şu an sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum ve sizlerden tohum talep edeceğim. Bana destek olacak olan olursa minnettar kalırım.

Kurtubaa
06-10-2021, 23:19
Talep ettiğim çeşitli yeşillikler ve sebze tohumu ama tabi az miktarda. Balkonum geniş ve ekime uygun. Şimdiden teşekkür ediyorum.

bizimyanbahçe
06-10-2021, 23:19
Merhaba ben yeni Üyeyim hem tohum paylaşmak hem de kendimi de sahip olmalıyım yeni tohumlar edinmek istiyorum. Umarım bol çeşitli bir paylaşım olur😁

bizimyanbahçe
06-10-2021, 23:29
Merhaba ben elimdeki farklı domates, patlıcan ve biber çeşitlerini paylaşmak istiyorum. Yeni çeşitleri denemek istiyorum. 100 m2 lik bir alanda 5 sebze yatağımla 60+ çeşit ürün yetiştirdim bu sene gelecek sene için çeşitliliğimi arttırmak isityorum.

nazlı06
07-10-2021, 09:26
Merhaba ben elimdeki farklı domates, patlıcan ve biber çeşitlerini paylaşmak istiyorum. Yeni çeşitleri denemek istiyorum. 100 m2 lik bir alanda 5 sebze yatağımla 60+ çeşit ürün yetiştirdim bu sene gelecek sene için çeşitliliğimi arttırmak isityorum.
Hoşgeldiniz
Ekmiş olduugunuz 60 ceşit ürün arasında izalasyonu nasıl sagladınız ?

Duyce
07-10-2021, 12:14
Yeni üye oldum.. balkon bahceciligine merak saldim insallah becerebilirim:))

Özlemingözünden
07-10-2021, 17:06
Merhaba burda yeniyim cok anlamiyorum tohum talep etmek ve paylasmak istiyorum ama nasil nereye mesaj atacagim ne yapacagim bilgim yok yardimci olursaniz sevinirim

Alp.er
07-10-2021, 18:06
Alıntı ;

Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir.

Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Sormak istediğim ,
Yukarıdaki hesabı anlayamadım , lütfen açıklayabilir misiniz.
60'ın %50'si 30 değil mi ?
90 60'ın % 150'si değil mi ?

mister73
07-10-2021, 18:11
Alıntı ;

Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir.

Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Sormak istediğim ,
Yukarıdaki hesabı anlayamadım , lütfen açıklayabilir misiniz.
60'ın %50'si 30 değil mi ?
90 60'ın % 150'si değil mi ?

%50’si kadar daha “fazla” diyor. Yani 60’ın 30 fazlası.

Atilgan
08-10-2021, 13:29
Yıllar önce hem kellog's breakfast hemde black krim domateslerini paylaştım. Şimdide talep ediyorum. Bu arada kellog's breakfast ı ilk Sayın Birnefestoprak ve black krim ı ilk sayın Bahcedenn paylaştı.

bilenyum
08-10-2021, 14:08
Yıllar önce hem kellog's breakfast hemde black krim domateslerini paylaştım. Şimdide talep ediyorum. Bu arada kellog's breakfast ı ilk Sayın Birnefestoprak ve black krim ı ilk sayın Bahcedenn paylaştı.

bende talep ettim. :)
Nasıldı hatırladığınız kadarıyla gelişimleri ve lezzetleri?

meeteine
08-10-2021, 19:03
Merhabalar.
Bir kaç yıldır tohum paylaşım etkinliğine katılıyorum. Yıl boyunca heyecanla beklediğim bir etkinlik çünkü aldığım tohumların aslını, geçmişini bilerek, güvenerek alıyorum.
Bu yıl kuralların değişmesine sevindim açıkçası. Bahçeme bu yıl tam 7 kez domuz girdi. Her defasında açık yerleri bulup kapattım ama o bir yolunu buldu ve girdi. Bırakın tohum almayı doğru dürüst yiyemedik bile bahçeden bir şey.
Bahçeye en son şeker fasulye ektim. Eğer bir kazaya uğramazsa (8.ziyaret olmazsa) onlardan tohum almayı umut ediyorum. Bir de kadife çiçeğim var tohum alabildiğim.
Etkinliğe katılanlara ve dağıtım işini organize edecek olanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Aysice
08-10-2021, 21:34
Merhabalar, ben Ayşegül, Ankarada yaşıyorum, mühendisim. uzun süredir üyeyim ama okuyucu olarak. Yaklaşık 100 m2 alanda yaklaşık 20 çeşit ürün yetiştiriyorum. Hobi olarak yapıyorum tarımı ama oldukça fazla fide üretip çevreme dağıtıyorum. Farklı türler yetiştirmek, tohum bulmak daha cazip geliyor. Elimdeki birkaç domates ve biber çeşidini paylaşmak isterim

Atilgan
09-10-2021, 19:39
Sayın Ömer Bey in paylaştığı Bradfort karpuzu melezlenmiş gibi duruyor. Bradfort un dışı düz yeşil ve çekirdekleri beyaz olmalıydı.

nazlı06
10-10-2021, 12:34
Tek yıllık olması lazım onların. Eğer toprağa düşen tohum yoksa tekrar çıkmazlar.

Düzeltme: tek yıllık değilmiş.

O zaman düşen tohum yeniden yeserebilir

Atilgan
10-10-2021, 13:08
Kellog's breakfast Ankarada çok verimli oluyor. Tadını ve görünüşünü çok seviyorum. Tohumlarını dağıtmaktan bana kalmadı.

bende talep ettim. :)
Nasıldı hatırladığınız kadarıyla gelişimleri ve lezzetleri?

Serdars1
10-10-2021, 19:30
Geçen sene ki etkinlikten tohum talep ettim ama gelmedi sanırım kurallara uymadığım için bu sene yine talep eden olabilirmiyim

obabilgesi
11-10-2021, 11:42
Merhaba;
Herkese hayırlı bir sezon diliyorum. Geçtiğimiz sezon dizimden (baharda düşüp hem çapraz bağ, hem menisküs, hem de kırıkla alakalı) ameliyat olmuştum, bir de üstüne yeni inşaat fikri vs çıkınca maalesef bahçe yapamadım. Paylaşıma açabileceğim tohumlarım var ama bir evvelki seneden olduğu için, olur ya belki iyi muhafaza edememişimdir, kimseye vakit kaybı yaşatmamayım diye paylaşıma koymayı düşünmüyorum.
Sanırım hal böyleyken 25 adet seçme hakkım var, geçen sezondan aldığım tohumlarımdan da kalanlar var, yeter diyelim...
Paylaşımcı dostlara şimdiden teşekkür ederim :)
Unutmadan, özellikle Güler hanım'a ait o kocaman olan kök kereviz tohumu ve doğal arapsaçı tohumu paylaşılmasını dört gözle bekliyorum...

trakya1401
13-10-2021, 05:43
Bu paylaşım etkinliği çok karışık olmuş.daha basitçe bir çözüm yolu bulsanız . çok teferruat var.

mister73
13-10-2021, 07:41
Evet teferruatlı çünkü baştan savma değil. Düşünsenize Türkiye çapında bir etkinlik yapıyorsunuz, bir sürü gönüllü emek harcıyorsunuz, kimsenin hakkı kimseye geçmesin diye uğraşıyorsunuz, üstelik yerli tohumlara sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak gibi ulvi amaçlar güdüyorsunuz ve bunu ufak tefek aksaklıklar olsa da yıllardır kesintisiz sürdürüyorsunuz. Kural koymadan, kendiliğinden bu işlerin olabileceğini aklınız kesiyor mu? Emin olun teferruat gibi görünen her bir kuralın ardında bir yığın tecrübe ve bu işi daha iyi kotarmaya yönelik bir detay vardır. Bu arada ben de burayı sonradan keşfedenlerdenim, yani hiçbir kuralda katkım yok.

Bu vesileyle emeği geçenlere bir kez daha saygı ve şükranlarımı sunuyorum...

MeyveliTepe
13-10-2021, 11:37
Bu paylaşım etkinliği çok karışık olmuş.daha basitçe bir çözüm yolu bulsanız . çok teferruat var.

Basiti tarif etmek zordur. Bu etkinliğe yıllardır katılanlara sormak lazım, teferruatlı ve karmaşık mı, basit mi?

feyzi_48
13-10-2021, 14:26
Basiti tarif etmek zordur. Bu etkinliğe yıllardır katılanlara sormak lazım, teferruatlı ve karmaşık mı, basit mi?

Ben etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, emek yoğun etkinliktir. Kural ve düzen olarak mantıklı olup, etkinliğin mantığını anlaşılmışsa basittir. Kural ve düzenin az olduğu ya da hiç olmadığı yerde sıkıntılar çok olur.

Kenger
13-10-2021, 20:46

Ben hem tohum talep eden ve tohum paylaşan olarak hem de lojistik merkezde görev alarak bu etkinliğe katıldım. Şimdiye dek, gereksiz bir teferruatla karşılaşmadım.

Muda
14-10-2021, 11:24
Ben de tohum paylaşım etkinliğine yıllardır katılıyorum. Tabi başlangıcından itibaren değil. Her bir teferruat gerekli olduğu için veya kötüye kullanımları giderebilmek amaçlı olarak yıllar içerisindeki birikimler sonucu ortaya çıktılar. Ortaya yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar ise o duruma göre uyarlama durumu söz konusu olur. Türkiye'nin her yerine para ödeyerek dahi bulamayacağımız tohumlar gönderildi. Paylaşım etkinliği ufak tefek aksaklıklar olsa da her yıl iyi bir şekilde devam ediyor. Forumda önceki yazışmalar okunduğu taktirde tam olarak bilgi sahibi olunacağını zannediyorum. Anlaşılamayan durum olursa da çok rahatlıkla (nokta atışı ile yazılır ise) yardımcı olunuyor.

Yaseminj
15-10-2021, 06:33
Resim gönderemiyor muyuz?
Dün viyollere kışlıklarımı ektim. Toprak nemini kaybetmeyecek şekilde duruma göre azar azar fısfıs ile nemlendiriyotum. Ve hangi tohum kaç günde çimlenecek bunun notlarını tutacağım.

Atilgan
16-10-2021, 15:27
Arkadaşlar izolasyon konusunda daha detaylı bilgi verebilirmiyiz. Mesela izolasyona gerek duyulmadı yazılmış. Bundan ne anlamamız gerekiyor. Umarım anlamı "Bahçede ve yakın civarda başka tür bir salatalık yoktu o yüzden izolasyona gerek duyulmadı" dır.

yunus2321
16-10-2021, 19:06
Bereketli bir sezon olur inşallah geçen yıllarda balkonda topraksız tarım ile ilgili çalışmalarım olmuştu bu yıl 3,5 dönüm bahçelik arsa aldım inşallah sebze ekmeye başlayacağım şimdiden herkese bol bereketli hasatlar.

its_just_a_ride
17-10-2021, 13:32
Arkadaşlar izolasyon konusunda daha detaylı bilgi verebilirmiyiz. Mesela izolasyona gerek duyulmadı yazılmış. Bundan ne anlamamız gerekiyor. Umarım anlamı "Bahçede ve yakın civarda başka tür bir salatalık yoktu o yüzden izolasyona gerek duyulmadı" dır.

Diğer yandan şöyle tanımlamalara da denk geldim kataloglarda. "Bahçede diğer çeşitlerle birlikte büyüdü, hibritlenmiş olabilir."

Yani bu tohumları etkinlikte paylaşıp çoğaltmak ne kadar doğru bilemiyorum. Yine de inisiyatif etkinliği organize edenlerde elbette.

reki
19-10-2021, 07:53
Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl virüs sebepli katılamamıştım. Bol ve bereketli bir sezon olur umarım.

MeyveliTepe
19-10-2021, 23:25
Sn.Devrann için birkaç sorum var.

Bu yıl Solanum Chrysotrichum (“Giant Devil's Fig - Dev şeytan İnciri") paylaşıyorsunuz. Bu bitki, sanıyorum solanum ailesindeki en güçlü bitkilerden biri. Anladığım kadarıyla en çok patlıcan aşılamakta kullanılıyor, fakat domates de aşılanır deniyor.

Bu bitkiyle herhangi bir aşılama deneyiminiz oldu mu? Ne aşıladınız ve hangi yöntemle?
Hem meyve kalitesi hem verimlilik hem de aşıyı büyütüp beslemesi bakımından performans nasıldı? Nematod direncini gözleme şansınız oldu mu? Anaçları ne zaman çimlendirirsek sezon başında uygun bir aşılama zamanı oluşabilir.

devrann
20-10-2021, 20:39
Sn.Devrann için birkaç sorum var.

Bu yıl Solanum Chrysotrichum (“Giant Devil's Fig - Dev şeytan İnciri") paylaşıyorsunuz. Bu bitki, sanıyorum solanum ailesindeki en güçlü bitkilerden biri. Anladığım kadarıyla en çok patlıcan aşılamakta kullanılıyor, fakat domates de aşılanır deniyor.

Bu bitkiyle herhangi bir aşılama deneyiminiz oldu mu? Ne aşıladınız ve hangi yöntemle?
Hem meyve kalitesi hem verimlilik hem de aşıyı büyütüp beslemesi bakımından performans nasıldı? Nematod direncini gözleme şansınız oldu mu? Anaçları ne zaman çimlendirirsek sezon başında uygun bir aşılama zamanı oluşabilir.

Sn MeyveliTepe ;
Evet Chrysotrichum ve mauritanium çok güçlü gövde ve kök yapan türler ticari yetiştiricilikte genellikle kullanılan bir tür olan solanum torvum bu ikisi yanında oldukça cılız kalıyor ki torvum normal patlıcandan epey güçlü bir çeşittir.Benim gözlemim chrysotrichum diğer ikisine göre çok hızlı gelişen bir tür.Ortalama bir yılda 10 cm çapa kadar ve nerdeyse 3 metre boya ulaşabiliyor.Güç olarak sıralarsam Chrysotrichum>mauritanium>torvum şeklinde olur.
Bu iki çeşitte bana göre patlıcanda çok başarılılar zaten domatesten çok patlıcana yakın akraba oldukları için torvumda dahil domateste çok başarılı değiller ama domateste sırayla torvum,chrysotrichum ve mauritianum kullanılabilinir.
Burdaki bence en önemli konu bitkinin tahmini 10 cm kadar boydayken yapılan aşıları besleyip beslememesi.Bunu yapabilen iki tür var torvum ve chrysotrichum.Ancak torvum bunu hem domates hem patlıcan için yapabilirken chrysotrichum sadece patlıcanı geliştirebilir.Mauritianum yine patlıcanda daha başarılıdır hatta bu 3 türden en iyisidir ancak anaç gelişimi için biraz zamana ihtiyacı vardır 1 yıl kadar.Domatesi ise epey büyüdükten sonra besleyebiliyor. https://www.youtube.com/watch?v=AMTQeiLxABg videodaki boyutlara ne sürede geliyor bilmiyorum ancak 10 yaştan fazla gibi.
Bu türlerin üçünede aşılama deneyimim oldu hepsine domates ve patlıcan aşıladım,torvuma goji berry ve biber(annum türü aşılarda başarılı chinense türlerinde başarılı olamadım) aşıladım.Genelde yarma aşı ve kabuk altı aşısı yapıyorum ancak aşı verim açısından karşılaştırma şansım olmadı ancak ticaride torvuma patlıcanı splice grafting denilen aşıyıyla aşılıyorlar.Bunun en önemli sebebi kalem ve anacın aynı ebatta olması.
Domates için bu vidyoyu ve aynı kişinin diğer deneyimlerini izleyebilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=YS6a4Lqt-vg
Nematod'a tamamen bağışıklı olmadıklarını düşünüyorum ancak şimdiye kadar nematodla bulaşık herhangi bir kök görmedim ancak torvumda nematodla bulaşık kökler vardı.Bunun sebebi özellikle çok güçlü kök atmaları saksı denemelerimde mauritianum'un genelde kılcal kök hacminin daha yüksek olduğunu gördüm ortada kazık kök yanlarda saksıyı tamamen kaplamış kılcal kökler vardı.chrysotrichum'da ise daha kalın kökler vardı.Belki bu yüzden patlıcanda daha başarılıdır.Bunun dışında chrysotrichum su içinde uzun müddet ölmeden dayanabiliyor.Bu yüzden kök hastalıklarına karşıda olağanüstü dayanıklı.

-Anaçları ne kadar önce çimlendirirseniz ne kadar büyürlerse bence o kadar iyi.chrysotrichum için konuşursak 20 cm boylarda da aşılama yapılabiliyor.Ancak çimlenme süresi 2 haftaları bulabiliyor ve bu aşamalarda gelişimide çok hızlı değil.Bir 3 ay önce çimlendirmeye başlanması gerekiyor sezondan önce ayrıca aşılanacak çeşit daha çabuk çimleneceği için biraz daha sonra çimlendirmeye başlanmalı.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2020-2021/44626-2.htm
Burda benim yaptığım bazı denemeler var chrysotrichumlara aliş domates aşıladımpek başarılı değil aliş gibi meyve tutmaya yatkın bir çeşit bile çok fazla meyve tutmadı.Bunun sebebi aşı yerinin iyice kaynaşmaması olabilir,aşılama türü olabilir ama chrysotrichum domateste küçük boylarda iyi değil.Belki devasa boyutlarda çok iyi gelişim sağlayabilir.Bende devasa 2 tane chrysotrichum var ve malesef bir tanesine baharın yaptığım aşılar salgından dolayı köye gidemediğim için ve aşı yerlerindeki aşı bantlarının zamanında açılmamasından dolayı aşılar öldü havalar ısınıncada yaptığım aşılar tutmadı malesef.Bu yıl mart gibi aşılayacağım patlıcanları bakalım.

MeyveliTepe
21-10-2021, 01:10
Anladığım kadarı ile Chrysotrichum türünü aynı sezonda değil de, yaş almış bitkiler olarak kullanmak daha ilginç. Bunda da, bitkinin kışa dayanımı önem kazanıyor. İlk videodaki bitki italyanın neresinde bilmiyorum ama biraz güneyde galiba. Zeytinler kadar dayansa burada da birkaç bitki büyütülebilir.

Bu arada, Alis' çok ilginç bir çeşit oldu. Yıllar içinde yaprak yapısı ve rengi de farklılaştı. Yaprak renkleri neredeyse mavimsi, kendine has bir yapısı var. Bu sıra buralar epey soğudu. Buna rağmen tüm yeşil aksamıyla hala dayanıyor ve üstü hala meyve dolu. Başka çeşitlerde hala dalında meyve varsa da pek yaprak kalmadı. Sezonda ilk olgunlaşanlar da yine Alis' olmuştu. Nematodsuz, organik maddesi yüksek toprağı ve ışığı bulduğunda çok iyi performans gösteriyor.

devrann
21-10-2021, 09:17
Anladığım kadarı ile Chrysotrichum türünü aynı sezonda değil de, yaş almış bitkiler olarak kullanmak daha ilginç. Bunda da, bitkinin kışa dayanımı önem kazanıyor. İlk videodaki bitki italyanın neresinde bilmiyorum ama biraz güneyde galiba. Zeytinler kadar dayansa burada da birkaç bitki büyütülebilir.

Bu arada, Alis' çok ilginç bir çeşit oldu. Yıllar içinde yaprak yapısı ve rengi de farklılaştı. Yaprak renkleri neredeyse mavimsi, kendine has bir yapısı var. Bu sıra buralar epey soğudu. Buna rağmen tüm yeşil aksamıyla hala dayanıyor ve üstü hala meyve dolu. Başka çeşitlerde hala dalında meyve varsa da pek yaprak kalmadı. Sezonda ilk olgunlaşanlar da yine Alis' olmuştu. Nematodsuz, organik maddesi yüksek toprağı ve ışığı bulduğunda çok iyi performans gösteriyor.

Aslında bir tane küçük boyda yaptığım aşıda bir deneyimim oldu chrysotrichuma halep karası aşıladım şu anda 80 cm boylarda ve üzerinde birçok tomurcuk var.Küçük boyutlarda aşılanan patlıcan muhtemelen aşı yöntemi yarma aşı olduğu için ve anaç tamamen birbirine geçip kaynaştığı için daha verimli olabilir.Bu şekilde aşılanmış bitkiyi yıllarca götürmek mümkün olabilir ve geliştikçe daha verimli olacaktır.Tabi ki devasa kalınlıkta ve çok verimli bir patlıcan veya domates ağacı insana çok ilginç geliyor.

Aliş benimde severek yetiştirip ve beğendiğim bir çeşit her sezon blue ile birlikte mutlaka tohumlarından ekiyorum.Ancak sanki birden fazla özellik gösteren tohumlar var çünkü balkonda saksıda yaptığım denemelerde çok iyi boy atmasına rağmen serada farklı tohumlardan yetiştirip bu bahar diktiğim alişler oturak domates gibi oldular.

Bu yıl etkinlikte bahsettiğiniz özellikteki aliş tohumlarından paylaşırsanız çok sevinirim.Eğer isterseniz fide halinde 10 cm boylarda chrysotrichumlardan gönderebilirim denersiniz.Kışın kar yağan yerlerde malesef üst aksamı don dan dolayı zarar görüyor ancak bitki ölmeyip tekrar hava ısınınca tekrar yanlardan sürüyor.

incirli
21-10-2021, 11:08
duydum ki bensiz etkinlik yapıyormuşsunuz hemen damladım :D
herkese selamlar. ne zamandır giremiyordum siteye neyse ki yetişmişim etkinliğe :p

davutn
22-10-2021, 22:21
paylaşıma katılmak istiyorum.

AdamShine
23-10-2021, 21:42
Arkadaşlar elinde "Black Beauty" domates tohumu olan varsa paylaşım yapabilmesi mümkün müdür acaba?

TCM
24-10-2021, 00:15
Arkadaşlar elinde "Black Beauty" domates tohumu olan varsa paylaşım yapabilmesi mümkün müdür acaba?

Tohumundan aldım diye hatırlıyorum, yaylaya çıktığımda bakayım.

Muroist
24-10-2021, 20:18
Bahçemde yetiştirmek için tohumlara ihtiyacım var. Bu tohumları çoğaltarak gelecek senelerde üyelere dağıtmayı hedefliyorum.

Muroist
24-10-2021, 20:20
En çok merak ettiğim domatestir o da benim için.

dragonfly
24-10-2021, 22:10
Herkese hayırlı, bereketli olsun :)

bnymnblr
27-10-2021, 13:43
Evet Chrysotrichum ve mauritanium çok güçlü gövde ve kök yapan türler ticari yetiştiricilikte genellikle kullanılan bir tür olan solanum torvum bu ikisi yanında oldukça cılız kalıyor ki torvum normal patlıcandan epey güçlü bir çeşittir.Benim gözlemim chrysotrichum diğer ikisine göre çok hızlı gelişen bir tür.Ortalama bir yılda 10 cm çapa kadar ve nerdeyse 3 metre boya ulaşabiliyor.Güç olarak sıralarsam Chrysotrichum>mauritanium>torvum şeklinde olur.
Bu iki çeşitte bana göre patlıcanda çok başarılılar zaten domatesten çok patlıcana yakın akraba oldukları için torvumda dahil domateste çok başarılı değiller ama domateste sırayla torvum,chrysotrichum ve mauritianum kullanılabilinir.
Burdaki bence en önemli konu bitkinin tahmini 10 cm kadar boydayken yapılan aşıları besleyip beslememesi.Bunu yapabilen iki tür var torvum ve chrysotrichum.Ancak torvum bunu hem domates hem patlıcan için yapabilirken chrysotrichum sadece patlıcanı geliştirebilir.Mauritianum yine patlıcanda daha başarılıdır hatta bu 3 türden en iyisidir ancak anaç gelişimi için biraz zamana ihtiyacı vardır 1 yıl kadar.Domatesi ise epey büyüdükten sonra besleyebiliyor. Genelde yarma aşı ve kabuk altı aşısı yapıyorum ancak aşı verim açısından karşılaştırma şansım olmadı ancak ticaride torvuma patlıcanı splice grafting denilen aşıyıyla aşılıyorlar.Bunun en önemli sebebi kalem ve anacın aynı ebatta olması.

Nematod'a tamamen bağışıklı olmadıklarını düşünüyorum ancak şimdiye kadar nematodla bulaşık herhangi bir kök görmedim ancak torvumda nematodla bulaşık kökler vardı.Bunun sebebi özellikle çok güçlü kök atmaları saksı denemelerimde mauritianum'un genelde kılcal kök hacminin daha yüksek olduğunu gördüm ortada kazık kök yanlarda saksıyı tamamen kaplamış kılcal kökler vardı.chrysotrichum'da ise daha kalın kökler vardı.Belki bu yüzden patlıcanda daha başarılıdır.Bunun dışında chrysotrichum su içinde uzun müddet ölmeden dayanabiliyor.Bu yüzden kök hastalıklarına karşıda olağanüstü dayanıklı.

-Anaçları ne kadar önce çimlendirirseniz ne kadar büyürlerse bence o kadar iyi.chrysotrichum için konuşursak 20 cm boylarda da aşılama yapılabiliyor.Ancak çimlenme süresi 2 haftaları bulabiliyor ve bu aşamalarda gelişimide çok hızlı değil.Bir 3 ay önce çimlendirmeye başlanması gerekiyor sezondan önce ayrıca aşılanacak çeşit daha çabuk çimleneceği için biraz daha sonra çimlendirmeye başlanmalı.

Burda benim yaptığım bazı denemeler var chrysotrichumlara aliş domates aşıladımpek başarılı değil aliş gibi meyve tutmaya yatkın bir çeşit bile çok fazla meyve tutmadı.Bunun sebebi aşı yerinin iyice kaynaşmaması olabilir,aşılama türü olabilir ama chrysotrichum domateste küçük boylarda iyi değil.Belki devasa boyutlarda çok iyi gelişim sağlayabilir.Bende devasa 2 tane chrysotrichum var ve malesef bir tanesine baharın yaptığım aşılar salgından dolayı köye gidemediğim için ve aşı yerlerindeki aşı bantlarının zamanında açılmamasından dolayı aşılar öldü havalar ısınıncada yaptığım aşılar tutmadı malesef.Bu yıl mart gibi aşılayacağım patlıcanları bakalım.

Chrysotrichum için Sera içinde şöyle bir deneyimim oldu. Ana gövdeden çıkan yan dallar daha sütken yumuşak yeşil sürgününe yapılan aşılar etkili oldu. Domatesin gövde kalınlığı epeyce büyüdü. bir aşıdan 3 dalın büyümesine izin verdim. Ancak sera içinde olduğundan tozlaşma mı olmadı bilemiyorum. Havanın çok sıcak olduğu yazın hep çiçeklerini döktü. Havalar biraz serinleyince birkaç çiçek tuttu.

davutn
29-10-2021, 20:16
Bende bu etkinliğinizden yayrlanmak istiyorum elimde çiçek tohumları var gönderebilir miyim?

TCM
30-10-2021, 11:37
@ sefasevika nın tohum paylaşımına (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44961.htm#post1611404) istinaden yazışmalar...

Olayın burada net bir şekilde sonuca bağlanmasını umuyorum :) Yani yerel - yöresel - aşılı - üç yıllık - 100 yıllık ceviz veya kestane gibi meyveleri ekince hangisi/leri ana ağaç gibi meyve verir, yoksa hiç biri vermez mi.

Göndereceğiniz cevizlerin oluştuğu ağaca benzeme olasılığı çok çok düşük. Bence boşuna göndermeyin, yer de işgal edeceği için tohum paylaşım etkinliği, kargolama vs. de de sıkıntı oluşturacaklardır. Bizim hanım da sizin gibi düşünerek bir kaç ceviz ekmişti, sonra gerçeği öğrenince üzüldük ama olay bu maalesef..

Evet, cevizler tohum zarflarında problemli olur.

Daha önce çokça denedik üstadım, ağaç ile birebir aynı genetik/tad olmuyor ancak çıkan filizlerin en kötüsü bile günümüzde satılan tüplü fidelerden çok daha lezzetli,kaliteli ürün vereceğinden eminim :)
Yinede yönetim aksi yönde karar verir ise cevize ait paylaşımım silinebilir :)

Üstadlıktan değil, olayı burada da çok sordum, mekanizmayı tam çözemedim de, ancak oluşan meyveler çok büyük olasılıkla farklı türlerden çaprazlanmış olduğu için bu meyveden ekilen ve çıkan fidenin durumu net olmuyor. Biri çıkar da net açıklar ise ben de sevinirim, çünkü çok karşımıza çıkıyor.

serkancil
31-10-2021, 10:22
Merhaba,
Alttaki paylaşım genel prensiplerine göre paylaşımcı olmadan 15 çeşit talep edebiliyoruz. Örneğin paylaşımcı olup 10 geçerli talep aldığımızda %50 kuralına göre yine 15 çeşitmi talep edebiliyoruz yoksa 15(paylaşımcı olmadan) +15(geçerli talebin %50 daha fazlası) = 30 çeşitmi talep edebiliyoruz ???
Organizasyon için ayrıca teşekkür ederim.

Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.
Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

MeyveliTepe
31-10-2021, 12:51
@ sefasevika nın tohum paylaşımına (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44961.htm#post1611404) istinaden yazışmalar...

Olayın burada net bir şekilde sonuca bağlanmasını umuyorum :) Yani yerel - yöresel - aşılı - üç yıllık - 100 yıllık ceviz veya kestane gibi meyveleri ekince hangisi/leri ana ağaç gibi meyve verir, yoksa hiç biri vermez mi.

Tohumdan ekilen cevizin çeşidinin nasıl bir şey olacağı şansa kalmış bir şey. Öte yandan, bizim arazideki cevizlerin hepsi farklı zamanlarda sincapların ektiği cevizler, birbirlerinin aynı değiller ama hepsi de güzel.

Burada esas problem, o cevizler tohum zarflarına sığmaz.

MeyveliTepe
31-10-2021, 12:53
Merhaba,
Alttaki paylaşım genel prensiplerine göre paylaşımcı olmadan 15 çeşit talep edebiliyoruz. Örneğin paylaşımcı olup 10 geçerli talep aldığımızda %50 kuralına göre yine 15 çeşitmi talep edebiliyoruz yoksa 15(paylaşımcı olmadan) +15(geçerli talebin %50 daha fazlası) = 30 çeşitmi talep edebiliyoruz ???
Organizasyon için ayrıca teşekkür ederim.

Önemli: Etkinliğe ilk kez katılan bir üye, şayet tohum paylaşmayıp sadece talep ediyorsa, en fazla 15 çeşit tohum talep edebilir.
Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50'si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Paylaşımcı olup paylaştığı tohumlara az talep olan bir katılımcı 25 çeşide kadar tohum talep edebilir.

ercan4141
02-11-2021, 09:18
Yeni etkinlik hayırlı uğurlu bereketi bol olsun.

Şükufezar
02-11-2021, 16:10
Merhabalar. Geçen sene etkinliği geç hatırladığım için hem paylaşımcı olarak hem de talep eden olarak katılamamıştım. Geçen sene paylaşılan türler arasında SEDEF ÇİÇEĞİ/LUNARİA ve SÜS KABAKLARI da vardı. Bu tohumları edinmiş ve bu sene paylaşacak olan yok mudur? Kataloglarda bu türleri göremedim.

davutn
02-11-2021, 20:48
Paylaşıma ilk kez katılacağım kendimizi tanıttığımız mesajı nereye yazacağız?

gökhan b.
02-11-2021, 21:44
hayırlı olsun. bu yıl tohum paylaşıp, tohum talep edeceğim inşallah

İpekk3545
04-11-2021, 10:42
Merhaba tohum takas etkinliği son gün ne zaman acaba?

incirli
08-11-2021, 12:16
Merhaba tohum takas etkinliği son gün ne zaman acaba?

4.3 Etkinlik Takvimi
Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 2 Ekim 2021
Taleplerin başlaması ... 2 Ekim 2021
Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen
Taleplerin veri tabanında toplanıp işlenerek paylaşımcıları bilgilendirme başlangıcı ... Kasım sonu (her ay sonu tekrarlanacak)
Taleplerin tamamlanması ... Aralık 2021 İlk hafta (dikkat ! bazı paylaşımcılar lojistik nedenlerle paylaştığı tohumlar için daha erken bir tarih belirleyebilirler)
Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Aralık 2021 İkinci hafta
Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Aralık 2021 Üçüncü hafta
Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Ocak 2022 ikinci hafta
Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Ocak 2022 son hafta

edremit zeytin
08-11-2021, 20:57
Merhabalar, bu yıl etkinlikte çarliston biber ve oturak salçalık domates tohumu paylaşabilecek var mı?

ciminli
10-11-2021, 06:21
Merhaba, bu yıl köyde bir akrabamdan salça için satın aldığım domatesi çok beğendim. Eski bir tohum. Yıllardır bu tohumdan yetiştiricilik yaptıklarını söylediler. Bir miktar tohum aldım ama az olduğu ve de kendim yetiştiriciliğini yapmadığım için etkinlikte paylaşmayı düşünmüyordum. Salçalık oturak domates istendiği için 15-20 kişiye yetecek kadar paylaşım yapabilirim.

cetine
14-11-2021, 01:12
Merhabalar, bu yıl etkinlikte çarliston biber ve oturak salçalık domates tohumu paylaşabilecek var mı?

Elimde 3-4 sene önce bu etkinlikten aldığım ve düzenli yetiştirdiğim tohumlardan var. Çiftliğe gittiğimde duruma bakacağım. Paylaşacak kadar yoksa da size özel gönderebilirim.

TCM
14-11-2021, 10:24

Buyrun... (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44986.htm#post1611787)

dongyul
14-11-2021, 16:50
Öncelikle arkadaşlar geçen yıl Almanya'da yaşamaya başladım ve uzun zamandır yoğunluktan dolayı ara ara girsem de aktif olamadım sayfamı ihmal ettim. Öncelikle bu yüzden hepinizden özür dilerim. (Sadece tohum talep edip ortadan kayboluyor konumuna düşmüş gibi hissettim.) Geçen yıl tohum paylaşımına katıldım ancak yoğunluktan talep edip gönderim yapamadım ama bu yıl tatilimi paylaşım zamanına çekebildim. Aralığın ayında Türkiye'ye geleceğim bu zaman diliminde sınırlı sayıda tohum paylaşımı yapmayı planlıyorum ve önceden paketleyip agaclar.net bünyesindeki arkadaşıma göndereceğim. O da gönderim zamanı etiketleri paketlere yerleştirip lojistik merkezine gönderecek bu şekilde sizlerle tohum paylaşmayı planlıyorum.

cetine
14-11-2021, 21:10
Ben de bir kaç sene önce talep eden olarak katıldıktan sonra hiç tohum paylaşamadım. Ailedeki hastalıklar, kayıplar, bahçeyle ilgilenememe, moral bozukluğu vb.

Geçen sene utana sıkıla 2. kez talep eden oldum. Sevgili Meyvelitepe' ye sordum katılıp katılamayacağımı. Öyle bir cevap verdi ki çok kararsız kalmakla beraber katıldım :)

Bu sene ilk kez ben de paylaşım yapıyorum. Umarım sonuna da erdiririm başarıyla.

Benim de arkadaşlardan bir talebim olacak. Güzel fasülye çeşitleri olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

Meraklıdr
16-11-2021, 20:31
Benim forumda 4.yılım, kendi bahçem olmasa da (anne bahçeleri sayesinde) iki yıldır tohum paylaşımı da yapma şansım olmuştu. Bu yıl aslında hiç tohum talebinde de bulunmayacaktım, seneye eğlenebileceğim bir bahçem muhtemelen olmayacak çünkü. Olsa da geçen senedelerde heves edip yetiştiremediklerime bile yetebileceğimi sanmıyorum ( taleplerim dışında ekstra gelen hediyeler ve meyvelitepe hediyeleriyle ihya olmuş durumdayım) . Ama sonra kataloglar önüme dökülence kendimi tutamadım ve balkonda da olsa yetiştirmek üzere birkaç tohum (çiçek) talep ettim. Aslında paylaşım yapacak değişik tohumum da yok gibi ama talep edince paylaşamamak huzursuz etti, kataloglara baktığımda paylaşılmayıp da bende olan bişey de yok sanki, birtek bakla paylaşımı görmedim. Ola ki bi ara benim aradığım gibi bakla tohumu arayan varsa birkaç kişiyle paylaşabilirim. Hepinize, sağlıklı, mutlu, bereketli sezonlar.

mister73
16-11-2021, 20:58
Benim forumda 4.yılım, kendi bahçem olmasa da (anne bahçeleri sayesinde) iki yıldır tohum paylaşımı da yapma şansım olmuştu. Bu yıl aslında hiç tohum talebinde de bulunmayacaktım, seneye eğlenebileceğim bir bahçem muhtemelen olmayacak çünkü. Olsa da geçen senedelerde heves edip yetiştiremediklerime bile yetebileceğimi sanmıyorum ( taleplerim dışında ekstra gelen hediyeler ve meyvelitepe hediyeleriyle ihya olmuş durumdayım) . Ama sonra kataloglar önüme dökülence kendimi tutamadım ve balkonda da olsa yetiştirmek üzere birkaç tohum (çiçek) talep ettim. Aslında paylaşım yapacak değişik tohumum da yok gibi ama talep edince paylaşamamak huzursuz etti, kataloglara baktığımda paylaşılmayıp da bende olan bişey de yok sanki, birtek bakla paylaşımı görmedim. Ola ki bi ara benim aradığım gibi bakla tohumu arayan varsa birkaç kişiyle paylaşabilirim. Hepinize, sağlıklı, mutlu, bereketli sezonlar.

Evet bakla tohumu paylaşmanız çok iyi olur bence; hemen talip olabilirim...

istcallst
17-11-2021, 06:35
Bende İstanbul (dağ) ıspanağı koyu bordo renkli olanı arıyorum. Birisi paylaşıma koyabilirse sevinirim

cetine
19-11-2021, 17:17
Bir tohum paylaşımında belirlediğimiz/paylaşabileceğimiz talep sayısına ulaşınca o başlığı taleplere kapatabilir miyiz?

mister73
19-11-2021, 19:02
Bir tohum paylaşımında belirlediğimiz/paylaşabileceğimiz talep sayısına ulaşınca o başlığı taleplere kapatabilir miyiz?

Gelen taleplerin içinde geçersiz sayılacaklar olabileceğinden kapatılmıyor sanırım...

Musa Gündoğan
20-11-2021, 14:23

Bunun için hiç uğraşmanıza gerek yok isterse 100 kişi istesin siz istediğiniz kadarına gönderebilirsiniz. limit belirlemenize gerek yoktur.

its_just_a_ride
20-11-2021, 15:45
Sn. Kenger, kataloglarınızdaki Boğa Kanı Pancar'ın saflığı konusunda şöyle bir ifade var:

"Dağıtılacak tohumun saflığı: Yanında pazı vardı, tohum saflığı için bir önlem alamadım."

Geçmiş yıllarda paylaşmış olduğunuz boğa kanı pancar'ına da pazı karışmıştı sanırım. Ektiklerimin çoğu pazı idi. Pancar kökü yapmadılar. Sizinle bu bilgiyi paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyorum. Şimdi görünce belirtmek istedim.

Kenger
20-11-2021, 16:36
Sn. Kenger, kataloglarınızdaki Boğa Kanı Pancar'ın saflığı konusunda şöyle bir ifade var:

"Dağıtılacak tohumun saflığı: Yanında pazı vardı, tohum saflığı için bir önlem alamadım."

Geçmiş yıllarda paylaşmış olduğunuz boğa kanı pancar'ına da pazı karışmıştı sanırım. Ektiklerimin çoğu pazı idi. Pancar kökü yapmadılar. Sizinle bu bilgiyi paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyorum. Şimdi görünce belirtmek istedim.

Sn. its_just_a_ride.
Teşekkürler, melezlenmiş de olabilir. Tohumlarımı kontrol edip en eski tohumlarımdan pancar çıkarmayı deneyeyim bakalım :)
Genellikle yapraklarını kullandığım için kök kartlaşıyor, o yüzden de pancar elde edemiyorum diye düşünüyordum ;)

saleri
20-11-2021, 17:12
Genellikle yapraklarını kullandığım için kök kartlaşıyor, o yüzden de pancar elde edemiyorum diye düşünüyordum ;)

:D:D

Sn Kenger yalnız değilsiniz. Yapraklarını koparıp yumurtayla kavurarak tükettiğimiz için kök yapmıyor zannediyordum.

dongyul
21-11-2021, 20:14
Merhaba şimdi dikkatimi çekti kataloglarda sayın, zir.mühendis ile sayın i.sunaz aynı tohum paylaşımına sahip bir hata mı var yoksa sayfalara yanlışla mı eklendi? yoksa ikisi de aynı kişi mi?

Yoksa eğer aynı kişiler ise ona göre tohum tercih ederken bir kişiden tercih ediyim.

cetine
21-11-2021, 22:15
Bunun için hiç uğraşmanıza gerek yok isterse 100 kişi istesin siz istediğiniz kadarına gönderebilirsiniz. limit belirlemenize gerek yoktur.

10 kişi limit koymuştum. Tohum yetmezse ilk 10 kişiye gönderebilmek adına kapatabilmek gerekir diye düşündüm. Beğeni listesi de tarih sırasıylaysa durum çözülür aslında.

MeyveliTepe
21-11-2021, 23:08
10 kişi limit koymuştum. Tohum yetmezse ilk 10 kişiye gönderebilmek adına kapatabilmek gerekir diye düşündüm. Beğeni listesi de tarih sırasıylaysa durum çözülür aslında.

Belli bir tohumda talep kapatma diye birşey yok. Siz sadece 10 kişiye gönderecekseniz, size gelen etiketlerden 10 kişiyi seçip gönderebilirsiniz. Kaldı ki, belli bir tohumu talep eden herkes için size etiket gelmeyebilir. Bir kısım taleplerin size gelmeden önce zaten elenmesi söz konusu olabilir.

cetine
21-11-2021, 23:47
Belli bir tohumda talep kapatma diye birşey yok. Siz sadece 10 kişiye gönderecekseniz, size gelen etiketlerden 10 kişiyi seçip gönderebilirsiniz. Kaldı ki, belli bir tohumu talep eden herkes için size etiket gelmeyebilir. Bir kısım taleplerin size gelmeden önce zaten elenmesi söz konusu olabilir.

Tüm taleplerin geçerli olduğunu kabul edersek ilk 10 kişiye göndermek daha doğru olmaz mı?

10 kişi yazdığım halde 14-15 talep varsa zaten bir şekilde karşılanır ama 30 talep geldiğini düşünelim. Rastgele seçmek yerine, eldeki tohum miktarına göre ilk talep edenleri nasıl belirleyebilirim?

Muda
22-11-2021, 05:08
Tüm taleplerin geçerli olduğunu kabul edersek ilk 10 kişiye göndermek daha doğru olmaz mı?

10 kişi yazdığım halde 14-15 talep varsa zaten bir şekilde karşılanır ama 30 talep geldiğini düşünelim. Rastgele seçmek yerine, eldeki tohum miktarına göre ilk talep edenleri nasıl belirleyebilirim?

Kendi sayfanıza girip beğenilenler kısmına tıkladığınızda tarih, saat sırası ile tüm sizden tohum talep eden kişiler görünecektir. Size gelen etiketlerden talep sırasına göre veya istediğiniz kişilere göre tohumları gönderirsiniz. Gönderme tercihi size kalmış.

obabilgesi
22-11-2021, 19:35
Selamlar,
Ispanak tohumu paylaşacak olan var mı acaba? Hani böyle atadan dededen kalma eski tadında...
Eğer olursa çok sevinirim:)

Şeftali çiçeği
02-12-2021, 11:18
Sevgili forumdaşlar, bu sene salatalık verimi konusunda sıkıntı yaşadım ve paylaşımda sınır getirmek zorunda kaldım. Sorun beklemediğim tombul kornişon da tatsız bir süpriz yaptı, daha yeni fermente ettiğim tohumlardan dolu olanlar sadece 83 adet civarı çıktı (normalde 200'e yakın olurdu). Bu nedenle talep eden herkese çok sınırlı (6 adet kadar) gönderebiliyorum. Bilginize sunmak istedim.

Şeftali çiçeği
02-12-2021, 17:18
Öğleden sonra aklıma geçen seneye ait tohumlar geldi. Balkon buzdolabında sakladığım tohumları araştırdım ve buldum. Hepsi de gayet sağlıklı ve iyi durumdalar. O nedenle bu seneki tohumlara ilaveten her bir poşete 6 tane de geçen yılınkilerden ilave etmek istiyorum. Talep eden dostlardan bir itiraz gelmezse bu şekilde yapacağım. Sevgiler.

davutn
02-12-2021, 19:24
Arkadaşlar taleplerime ekle butonu nasıl aktifleşiyor?

nazlı06
02-12-2021, 20:15
Öğleden sonra aklıma geçen seneye ait tohumlar geldi. Balkon buzdolabında sakladığım tohumları araştırdım ve buldum. Hepsi de gayet sağlıklı ve iyi durumdalar. O nedenle bu seneki tohumlara ilaveten her bir poşete 6 tane de geçen yılınkilerden ilave etmek istiyorum. Talep eden dostlardan bir itiraz gelmezse bu şekilde yapacağım. Sevgiler.

Kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum. Çünkü gectiğimiz yaz çok kurak ve sıcak gecince yeterli verim olmadı. Olanında içi dolmadı. Geçen yılki dagıtımda sayın Devrann paylaştığı uzun salatalık vardı harıka oldu ama tohumluk bıraktıklarını içi dolnamıştı. Kök kurudu gitti salatalıkları rengi gitti ama içleri boştu

Muda
02-12-2021, 23:24
Arkadaşlar taleplerime ekle butonu nasıl aktifleşiyor?

Sn. davutn;

Paylaşımcı olduğunuz kendi sayfanızda siz kendiniz taleplerime ekle butonunu göremezsiniz. Sadece paylaş butonu bulunmakta. Sizin dışınızdaki üyeler ancak taleplerime ekle butonunu görebilirler. Ben şu anda iki paylaşımınızdan da talepte bulundum.

Kolay gelsin.

davutn
03-12-2021, 10:47
Sn. davutn;

Paylaşımcı olduğunuz kendi sayfanızda siz kendiniz taleplerime ekle butonunu göremezsiniz. Sadece paylaş butonu bulunmakta. Sizin dışınızdaki üyeler ancak taleplerime ekle butonunu görebilirler. Ben şu anda iki paylaşımınızdan da talepte bulundum.

Kolay gelsin.

Teşekkürler hocam sağlıkla kalınız...

Ayfer zeynep
04-12-2021, 15:33
Merhaba tohum paylaşım etkinliğine ilk defa katılıyorum. Tohumlar ne zaman dağıtıma çıkıyor tarih olarak bir bilgisi olan var mı?

halcur
04-12-2021, 16:35
Merhaba tohum paylaşım etkinliğine ilk defa katılıyorum. Tohumlar ne zaman dağıtıma çıkıyor tarih olarak bir bilgisi olan var mı?

Burada tüm takvim var. Tıklayın (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm)

MeyveliTepe
04-12-2021, 21:12
Sayın katılımcılar.

7 Aralık Salı günü saat 24:00 itibarıyla tohum tanıtımı ve talep sürecini sonlandırıyoruz.

Adres göndermeyen kaldıysa lütfen acilen göndersin.

davutn
06-12-2021, 11:22
Sayın katılımcılar.

7 Aralık Salı günü saat 24:00 itibarıyla tohum tanıtımı ve talep sürecini sonlandırıyoruz.

Gönderdiğimiz adresin lojistik merkezine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etme imkanımız var mı?

Şükufezar
06-12-2021, 19:13
Tüm katılımcılara merhabalar. Paylaşıma koyduğum tohumlardan lif kabağı tohumlarının yeterince olgunlaştığını kontrol edemiyorum. Kurutma süresini de hesaba katıp son ana kadar kopartmayacağım. Benden lif kabağı tohumu talep eden katılımcıları bilgilendirmek isterim. Risk almak istemiyorsanız diğer paylaşım yapan paylaşımcıdan talep etmenizi tavsiye ederim. Yaz ayları çok sıcak geçtiği için ancak sonbaharda meyve tuttu. O yüzden tohumlar olgunlaşmamış olabilir.

bahcedenn
07-12-2021, 19:29
Kusura bakmayın, bugün bu saatlerde paylaştığım tohumlar için. Tohumlar kayıptı. Tohumları, bugün düzenleme yaparken bulunca bu çeşitleri de paylaşmadan edemedim. Eğer işleyiş düzenini bozmayacaksa Talep Edenler için ilave 1 gün daha verilebilirse süper olur. 🙏🙏

mister73
08-12-2021, 12:23
Evet kilitli poşetlerim bugün geldi; şimdi ne yapıyoruz ;)

723097

obabilgesi
08-12-2021, 16:09
Ben öncelikle talep sayısına göre tohumları poşetlere bölüştürüp hazır ediyor, etiketler gelince de içlerine koyup merkeze kargoluyordum...

nazlı06
08-12-2021, 16:54
Ben öncelikle talep sayısına göre tohumları poşetlere bölüştürüp hazır ediyor, etiketler gelince de içlerine koyup merkeze kargoluyordum...

Bu yıl bende öyle yaptım

pavel
08-12-2021, 20:39
Sayın katılımcılar.

Sayın MeyveliTepe mesajınızı görmemiştim,bugün talepte bulunduklarımı iptal etmem gerekirmi.

MeyveliTepe
08-12-2021, 23:10
Süreci 1 gün uzattık. Bu gece yarısı itibarıyla tohum tanım ve talep süreci tamamlanmıştır.

Çamfıstığı
09-12-2021, 04:25
Bana poşet gelmedi henüz.

mutlu_inan
09-12-2021, 06:06
Poşet size gelmeyecek :) siz poşete gideceksiniz 7x5 cm lik kilitli poşet buyük ihtimalle işinizi görür benim bildiğim 100 lü satılıyor en az. Olsun seneye dede kullanılır;)
Herkeslere kolay gelsin ..☺️

sernur
09-12-2021, 18:31
Çam fıstığı ,
Bu aşamada etiketler gelecek.

Guness
09-12-2021, 19:03
Merhaba , tohum talebi bitti mi?

Muda
09-12-2021, 19:10
Evet bitti.

Cennet46
09-12-2021, 19:23
On adet mesajımız mi olması gerekiyor ?

Guness
09-12-2021, 21:02
1 günle mi kaçırdık gerçekten çok üzgünüm

İpekk3545
10-12-2021, 18:52
Merhaba,
Tohumları ne zaman göndereceğiz? Herhangi bir bilgi göremedim de, merak ettim.

AdamShine
10-12-2021, 19:22
Etiketler özel mesaj yoluyla mı iletilecek?

Zekoş
10-12-2021, 20:59
Etiketler özel mesaj yoluyla mı iletilecek?

Paylaşim yapanlar adresleriyle birlikte eposta adresini de göndermis olmalılar.Etiketler eposta adresine gönderiliyor yani..Etkinlige paylasimla **** taleple katılan bütün üyelerin takas etkinligini takip etmeleri yeterli..Hersey zamanı geldiginde açıklanıyor.

MeyveliTepe
10-12-2021, 21:13
e-posta adresini göndermemiş paylaşımcı varsa lütfen LojistikMerkezi'ne göndersin.

_violet
10-12-2021, 21:30
e-posta adresini göndermemiş paylaşımcı varsa lütfen LojistikMerkezi'ne göndersin.
Ben sadece adres bilgisi paylaşmıştım. Şimdi mail adresimi de yazarak gönderdim ama doğru mu oldu yanlış mı bilmiyorum. Birde burada kayıtlı olan mail adresini mi göndermeliyiz. Ben artık farklı bir mail kullanıyorum. O yüzden güncel olanı yazdım mail olarak.

incirli
10-12-2021, 21:35
Ben de adresi yazmışım maili yazmamisim :D
Az önce yolladım mailimi

AdamShine
10-12-2021, 21:40
Açıklamalarda göremedim mail kısmını, ben de az önce gönderdim...

bilenyum
10-12-2021, 21:57
Bu yıl katılan herkesi gönülden kutluyorum. Bol paylaşımlı bir yıl oldu gibi geldi bana. Her geçen yıl artarak devam eder umarım.

2 yıl önce etkinlik paylaşımından sonra tekrar talep etmek güzel oldu :) İlk gün ki gibi gelecek paketi heyecanla bekliyor olacağım. Emeği geçen herkese teşekkürler

LojistikMerkezi
10-12-2021, 23:44
Sn. Katılımcılar,

Aşağıdaki katılımcılarımız bu yıl kargo için adres bilgilerini henüz göndermediler. Son birkaç yıldır katılan üyelerin önceki adres bildirimleri mevcut olmak beraber, değişmiş de olabilir. Yeni katılımcıların ise hiç adres bilgileri yok.

ahmetshn
Atilgan
betülduman
bizimbahcemiz
bnymnblr
drospohila
fdemir
feyzi_48
fth0507
gaseker
Güne-bakan
güreri
halcur
hanifeceliktas
hcorak
intibah
iyigit
kaknus
kerkenez
Meraklıdr
Muda
Portakal Rengi
Saleri
Sefasevika
Sky83

İki gün içinde adres bilgileri gelmez ise, varsa geçen sene gönderilen adresler kullanılacak. Yok ise, talepleri iptal edilmek zorunda kalınacak.

Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanların e-posta adresleri de gerekiyor.

halcur
11-12-2021, 09:53
Sn. Katılımcılar,

Aşağıdaki katılımcılarımız bu yıl kargo için adres bilgilerini henüz göndermediler. Son birkaç yıldır katılan üyelerin önceki adres bildirimleri mevcut olmak beraber, değişmiş de olabilir. Yeni katılımcıların ise hiç adres bilgileri yok.

ahmetshn
Atilgan
betülduman
bizimbahcemiz
bnymnblr
drospohila
fdemir
feyzi_48
fth0507
gaseker
Güne-bakan
güreri
halcur
hanifeceliktas
hcorak
intibah
iyigit
kaknus
kerkenez
Meraklıdr
Muda
Portakal Rengi
Saleri
Sefasevika
Sky83

İki gün içinde adres bilgileri gelmez ise, varsa geçen sene gönderilen adresler kullanılacak. Yok ise, talepleri iptal edilmek zorunda kalınacak.

Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanların e-posta adresleri de gerekiyor.

Kusura bakmayın. Tecrübesiz de sayılmam ama unutkanlığıma verin. Sayın Zekoş uyarmasaydı büyük ihtimal adres ve eposta mesajını gönderemeyecektim. Geçen senelerde kullandığım adres ve eposta aynı gerçi ama yine de kuralı uygulama konusunda ihmalkar olmamak lazım.

hcorak
11-12-2021, 10:08
Merhaba ben 06.12.2021 tarihinde ve bugün tekrar bilglerimi gönderdim tekrar kontrol ederseniz sevinirim. İyi günler mesajım gelmiyor ise daha önceki etkinliklerde göndermiş olduğum adresim aynıdır ve geçerlidir.

hanifeceliktas
11-12-2021, 11:42
Merhaba,
adres bilgilerimi gönderdim, kusura bakmayın sağlıktan kaynaklı sorunlar yüzünden aklımdan tamamen çıkmış. zekoş'a teşekkür ederim, iyi ki hatırlattı :) Eğer mesaj gelmediyse tekrar gönderebilirim, ya da adres bilgilerimde de bir değişiklik olmadığını buradan da ileteyim. emeği geçen herkese teşekkürler.

mister73
11-12-2021, 16:35
Poşet size gelmeyecek :) siz poşete gideceksiniz 7x5 cm lik kilitli poşet buyük ihtimalle işinizi görür benim bildiğim 100 lü satılıyor en az. Olsun seneye dede kullanılır;)
Herkeslere kolay gelsin ..[emoji3526]

Ben garanti olsun diye 8’e 10cm ve 9’a 11cm olanlardan aldım, çok küçük olunca barkod kıvrılmak zorunda kalıyor ve lojistik merkezin işlerini zorlaştırıyor diye bir geri besleme okuduğumu hatırlıyorum geçmiş yıllardan ama uygun olan en küçük boyut nedir bilemiyorum...

davutn
11-12-2021, 17:51
Bende adres bilgilerimi ve email adresimi gönderdim.Fakat email adresini noktalı virgül ile eklemedim sorun olur mu?

bardacık
11-12-2021, 18:57
Emeği geçen herkese teşekkürler. Ben bir İzmir'li olarak Selluka bakıyordum ama bu sene paylaşan olmaımış.

gındık
12-12-2021, 08:36
merhaba 33 yaşındayım ve istanbul'da yaşıyorum. eşim peyzaj mimarı kendi köylerinde mevcuttaki arazilerine sera kurma projemiz var. 10 dönüm bir arazi üzerine. şuan kendi bahçeleri ve hayvanları da bulunmakta. daha geniş ölçekli bir tarım yapma ve satma arzusu içerisinde olduğumuz için paylaşılan tohumlardan almak istemekteyim.

halcur
12-12-2021, 09:26
merhaba 33 yaşındayım ve istanbul'da yaşıyorum. eşim peyzaj mimarı kendi köylerinde mevcuttaki arazilerine sera kurma projemiz var. 10 dönüm bir arazi üzerine. şuan kendi bahçeleri ve hayvanları da bulunmakta. daha geniş ölçekli bir tarım yapma ve satma arzusu içerisinde olduğumuz için paylaşılan tohumlardan almak istemekteyim.

Hoş geldiniz.
Üyelerin öncelikle
1- http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm sayfasında kendini tanıtması gerekiyor.
2-Makul,doldurma olmayan en az 10 mesajı olması gerekiyor.
3-1 Ekim'den önce üye olmuş olması gerekiyor.
4- Takvimde belirtilen son günden önce kataloglardan ilgili tohumların altındaki "Taleplerime ekle" butonuna tıklamış olması gerekiyor.

Tohum satışı için de buraya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/) bakmalısınız.

Diğer kurallar ve takvim için buraya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm) bakın

MeyveliTepe
12-12-2021, 22:09
fdemir
feyzi_48

son çağrı. Adresleriniz yok. En geç yarın akşama kadar adres ve telefon bilgilerinizi göndermemiş olursanız talepleriniz iptal edilmek durumunda kalınacak.

feyzi_48 aynı zamanda paylaşımcı. geçen seneki e-posta adresinden ulaşmaya çalıştım ama cevap vermedi. Bu durumda paylaşımları da iptal edilmek durumunda kalınacak.

Tanıyanlar, bilenler haber verebilirlerse iyi olur.

Cennet46
13-12-2021, 07:10
fdemir
feyzi_48

son çağrı. Adresleriniz yok. En geç yarın akşama kadar adres ve telefon bilgilerinizi göndermemiş olursanız talepleriniz iptal edilmek durumunda kalınacak.

feyzi_48 aynı zamanda paylaşımcı. geçen seneki e-posta adresinden ulaşmaya çalıştım ama cevap vermedi. Bu durumda paylaşımları da iptal edilmek durumunda kalınacak.

Yeni üye olduğum için geçersiz mi taleplerim ?

Cennet46
13-12-2021, 07:18
Hoş geldiniz.
Üyelerin öncelikle
1- http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm sayfasında kendini tanıtması gerekiyor.
2-Makul,doldurma olmayan en az 10 mesajı olması gerekiyor.
3-1 Ekim'den önce üye olmuş olması gerekiyor.
4- Takvimde belirtilen son günden önce kataloglardan ilgili tohumların altındaki "Taleplerime ekle" butonuna tıklamış olması gerekiyor.

Tohum satışı için de buraya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/) bakmalısınız.

Diğer kurallar ve takvim için buraya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm) bakın
Paylaşanlar mi 1 ekimden önce üye olması gerekiyordu?

halcur
13-12-2021, 07:19
Paylaşanlar mi 1 ekimden önce üye olması gerekiyordu?Talep edenlerin

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AkisSoftware
13-12-2021, 08:49
Arkadaşlar çeşitli sağlık sebeplerinden dolayı bu sene paylaşımda bulunamadım. Takvimin bu kadar çabuk işleyeceğini unutmuşum.
Tohum paylaşıma açmadım ama herkes hakkını helal etsin. Paylaşım yapamadım

i.sunaz
13-12-2021, 17:35
Merhaba etiketler gönderildi mi?Mail kutumda göremedim.

MeyveliTepe
13-12-2021, 20:41
Merhaba etiketler gönderildi mi?Mail kutumda göremedim.

Hayır, gönderilmeye başlanması birkaç gün sürer.

bilenyum
13-12-2021, 23:09
Bir aksama olmayacağından eminim ancak hazırlık süreci olduğundan yine de belirtmek isterim. Tohum paylaşım sonrası ilk talebim olduğu için fazladan tohum hakkımı kullanmak istedim. Yeni sezonda aksilik olmaz ise tekrar paylaşım yapacağım

i.sunaz
14-12-2021, 11:29
çok teşekkür ederim.

nazlı06
14-12-2021, 17:52
Arkadaşlar çeşitli sağlık sebeplerinden dolayı bu sene paylaşımda bulunamadım. Takvimin bu kadar çabuk işleyeceğini unutmuşum.
Geçmiş olsun

Cennet46
14-12-2021, 18:13

Geçmiş olsun

feyzi_48
15-12-2021, 14:50
fdemir
feyzi_48

Ben öncesinde sistem üzerinden adresimi göndermiştim. Fakat ulaşmamış olmalıdır. Geçen günlerde hanım ve çocuklar soğuk algınlığına yakalandılar. hastaneye git gellerimiz oldu. Ancak bugün girebildim. Kusura bakmayın.

Dadaloğlu
15-12-2021, 17:33
Geçmiş olsun.

Cennet46
15-12-2021, 18:43
Ben öncesinde sistem üzerinden adresimi göndermiştim. Fakat ulaşmamış olmalıdır. Geçen günlerde hanım ve çocuklar soğuk algınlığına yakalandılar. hastaneye git gellerimiz oldu. Ancak bugün girebildim. Kusura bakmayın.

Geçmiş olsun

feyzi_48
16-12-2021, 06:05
Arkadaşlar teşekkür ederim. Çocuklarımız hala tam olarak atlatamadılar.

Sulezena
16-12-2021, 08:48
Paylaşanlar mi 1 ekimden önce üye olması gerekiyordu?

O zaman mesela 5 ekimde uye olmus benim gibi arkadaslara tohum gonderilmeyecek. Ama kurallari ilk okudugumda bu yazmiyordu ki cok dikkatli okumustum . Yazsaydi ekolojik kent bahcesi tum grup birbirimize haber verirdik . Gozumuzden kacmis olmali cok hevesliydik yazik oldu

halcur
16-12-2021, 09:04
o zaman mesela 5 ekimde uye olmus benim gibi arkadaslara tohum gonderilmeyecek. Ama kurallari ilk okudugumda bu yazmiyordu ki cok dikkatli okumustum . Yazsaydi ekolojik kent bahcesi tum grup birbirimize haber verirdik . Gozumuzden kacmis olmali cok hevesliydik yazik oldu

Dikkatinizden kaçmış olabilir. Kuralların yazıldığı bölüm/sayfada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm) (yanlış hatırlamıyorsam) geçen seneden itibaren yazılı. Zannediyorum daha önce farklı bir tarih vardı. Emin değilim.
723179

MeyveliTepe
16-12-2021, 09:49
Şayet mesaj sayısı bakımından bir sıkıntı yok ise bu yıl üyelik tarihine çok takılmayacağız. Talep süreci devam ederken üye olanlar, diğer şartları sağlıyorlarsa talepleri diğer kurallar çerçevesinde geçerli olacak.

mister73
16-12-2021, 10:31
Şayet mesaj sayısı bakımından bir sıkıntı yok ise bu yıl üyelik tarihine çok takılmayacağız. Talep süreci devam ederken üye olanlar, diğer şartları sağlıyorlarsa talepleri diğer kurallar çerçevesinde geçerli olacak.

Takdir yönetimin elbette ama uygulanmasından feragat edilebilecek kurallar listeden çıkarılarak güncelleme yapılmalı ki zaman zaman yapılıyor geriye kalan kurallar da uygulanmalı zira, bu sene diyelim ki üye olmayıp 2 Ekim tarihinde etkinlikten haberdar olan ve kuralları okuyarak paydaş olamayacağını anladığı için talepte bulunmayan kişilere ayıp edilmiş olur diye düşünüyorum.

MeyveliTepe
16-12-2021, 13:53
Takdir yönetimin elbette ama uygulanmasından feragat edilebilecek kurallar listeden çıkarılarak güncelleme yapılmalı ki zaman zaman yapılıyor geriye kalan kurallar da uygulanmalı zira, bu sene diyelim ki üye olmayıp 2 Ekim tarihinde etkinlikten haberdar olan ve kuralları okuyarak paydaş olamayacağını anladığı için talepte bulunmayan kişilere ayıp edilmiş olur diye düşünüyorum.

Üyelik tarihinde sorun olmayıp mesaj sayısı düşük katılımcılar da vardı. Zaten üye oldukları halde zahmet edip birkaç mesaj yazmamışlar. öte yandan geç de olsa üye olup mesaj sayısını tamamlamak üzere gayret eden birkaç kişinin de gayretini takdir etmek lazım diye düşünüldü. Bu yıl talepler bakımından katılım önceki yıllara göre en düşük yıl. Buna rağmen binden fazla talep geçersiz sayıldı. Daha da fazla talebin geçersiz sayılması paylaşımcıların talep haklarını da olumsuz etkilyor ki, öyle durumlar da oldu.

hulya10
16-12-2021, 15:06
Arkadaşlar merhaba.
Umarım tekrara düşmemişimdir.
Mail adresimi bugün gönderdim. Barkodları bekliyorum.
Lojistik merjezin adres bilgilerini rica ediyorum.
Saygılarımızla. Teşekkür ederim.

AdamShine
16-12-2021, 15:16
Ben de etiketleri ve adresi bekliyorum.. Ulaştı mı mesajım ulaşmadı mı emin olamadım bir kaç kere gönderdim...

MeyveliTepe
16-12-2021, 20:02
Son adres yok listesinde isminiz yok ise adresiniz tamam anlamındadır.

AdamShine
16-12-2021, 20:23
O listede adım yoktu fakat yeni katılımcıların ise hiç adres bilgileri yok dediğiniz için tekrar gönderdim. İlk defa katılıyorum.

Erdal Hoca
17-12-2021, 05:34
Merhaba,
Etiketler mail adreslerine gönderildi mi? Bana henüz ulaşmadı.

Sulezena
17-12-2021, 13:20

Acikcasi cok seviniriz ben kendi adima boyle bir tohum takasi her yil tohum almaktan batan 😅 benim gibi bir cok arkadasimi cok mutlu edecektir. Cok tesekkur ederiz . 😄

LojistikMerkezi
17-12-2021, 22:37
Değerli paylaşımcılar,

Aşağıda isimleri yazılı paylaşımcılarımızın e-posta adresleri eksiktir.
Bu gece itibarıyla etiketlerin gönderimleri başlayacağından e-posta adreslerinizi acilen göndermenizi rica ediyoruz.

alp.er
bera_hx
casperia
cemilsisik
ciminli
edremit zeytin
Efe Bey
Erdal Hoca
gökhan b.
İpekk3545
kızıl-çam
Lime&mint
Ömer Bey
reki

Meraklıdr
18-12-2021, 07:40
Kusura bakmayın, bu haftanın aksiyonları (grev vs) dikkatimi dağıttığından bu yıl için adres gönderimini atlamışım. Önceki yılın bilgileri aynen geçerli benim için, çok teşekkür ediyorum emeklerinize. Faydam dokunur ise bu yıl da lojistik merkeze yardımcı olmak isterim. Kolaylıklar diliyorum 🤗

LojistikMerkezi
18-12-2021, 13:58
Değerli paylaşımcılar,

Aşağıda isimleri yazılı paylaşımcılarımızın e-posta adresleri eksiktir.
Bu gece itibarıyla etiketlerin gönderimleri başlayacağından e-posta adreslerinizi acilen göndermenizi rica ediyoruz.

bera_hx
casperia
cemilsisik
ciminli
edremit zeytin
Efe Bey
gökhan b.
İpekk3545
Lime&mint
Ömer Bey
reki

davutn
18-12-2021, 16:40
Etiketler geldi hazırlıklara başlayacağız hayırlısıyla.

MeyveliTepe
18-12-2021, 21:07
Tohum paylaşımcısı olan ve e-posta adresini gönderen herkesin etiketleri gönderildi.

Kazara yanlış giden varsa lütfen bildirsin. Etiket sayısı beğenen sayısından az diye sormayın lütfen. Geçersiz talepler için etiket gönderilmedi.

Aşağıda ismi yazılı paylaşımcıların etiketleri henüz gönderilemedi, zira e-posta adresleri yok. Acilen göndermelerini rica ediyoruz.

bera_hx
cemilsisik
ciminli
edremit zeytin
Efe Bey
gökhan b.
İpekk3545
Lime&mint
Ömer Bey
reki

Sulezena
19-12-2021, 01:10
Merhaba sormak istiyorum bu etiketlerin mail yoluyla gonderilmesi nedir? Yardimci olabilir misiniz lutfen?

mutlu_inan
19-12-2021, 05:13
Merhaba sormak istiyorum bu etiketlerin mail yoluyla gonderilmesi nedir? Yardimci olabilir misiniz lutfen?

Tohum paylaşımcısı olarak katıldıysanız sizden tohum talebinde bulunanların isimleri, istedikleri tohum ve lojistik mekezinde ayırmada kullanılmak üzere kullanılan barkot bilgisinin etiket biçiminde oluşturulduğu liste. Bundan 1 adet çıktı alıp tuhum talebinde bulunan kişi için ayırdığınız tohum ve bu etiketi en az 8x6 boyutunda kilitli bir poşete koyup tüm talepleri hazırladıktan sonra hepsini bir pıtpıtlı zarf veya tohumların zarar görmeyeceği bir paketle lojistik merkezine göndermeniz gerekir. Tohum paylaşımcısı değilseniz bu etiketlerden size gelmeyecektir.

Sulezena
19-12-2021, 17:08
Cok tsk ederim verdiginiz bilgiler icin bu sene talep edenlerden olduk onumuzdeki yil bir aksilik olmaz ise tohum paylasanlardan olacagiz insallah. O yuzden bu bilgilere ihtiyac duyacagiz.

AdamShine
19-12-2021, 17:31
Benim paketleme işi bitti, adresi bekliyorum ;)

mutlu_inan
19-12-2021, 17:43
Benim paketleme işi bitti, adresi bekliyorum ;)

Barkotlar geldiyse aynı e-posta da olacak..

MeyveliTepe
19-12-2021, 18:49
Barkotlar geldiyse aynı e-posta da olacak..

Bir kısım arkadaşa adres olmadan etiket gönderdim. Sonra adres gelince kalan arkadaşlara adresi de gönderdim.

Göndermediklerime ayrıca göndereceğim.

köpük_bahçesi
19-12-2021, 19:19
Merhabalar
Geçen sene bana hediye tohumlar gelmişti. Bende bu sene elimde fazla olan tohumlardan katılımcı arkadaşlara göndermek istiyorum lojistikdeki arkadaşlara zahmet vermeden nasıl yapabilirim.

ALP-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe
19-12-2021, 21:06
Merhabalar
Geçen sene bana hediye tohumlar gelmişti. Bende bu sene elimde fazla olan tohumlardan katılımcı arkadaşlara göndermek istiyorum lojistikdeki arkadaşlara zahmet vermeden nasıl yapabilirim.

ALP-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana,

her satırda bir adet,

Tohum adı ve gönderecek kişi

bilgisini liste olarak gönderin. Onlar için size ilave etiket göndereyim.

Göndereceğiniz kişiler bu yıl talep hakkı olan kişilerse normal düzen içinde yerlerini bulurlar.

elifaydin
20-12-2021, 07:45
Bana etiketlerin emaili ulaşmadı, belki de bir problem olmuştur tekrar gönderebilir misiniz?

Düzeltme yapıyorum email gereksiz kutusuna düşmüş, şu anda adres bilgisi bekliyorum.

edremit zeytin
20-12-2021, 08:27
Merhabalar
Lojistik merkezine email adresimi gönderdim.

lime&mint
20-12-2021, 09:45
Ben paylaştıgım bir tohumda maksimum 3 kişi ile paylaşacagımı belirttim. 6 kişilik talep gelmiş. Şimdi magdur olunmasın diye elimde ki tohumları 6 kişiye azda olsa paylaştırmaya çalışacagım. Eger çok az olursa 3 kişiye farklı bir tohum paylaşırım not olarakta eklerim en azından ellerinde farklıda olsa tohum geçmiş olur boşuna hakları kaybolmasın.

Ben tohum talep ederken eger sınırlı paylaşım varsa kaç kişinin talep ettigine dikkat ediyorum. Sınıra ulaşılmışsa boşuna talep etmiyorum boşuna hakkınız kaybolmasın diye farklı tohum talep ediyorum. Sanırım dikkat etmeyenler olmuş.

Elimde fazla tohum olan bitkiye ise pek talep gelmedi onları da fazla fazla gönderecegim artık.

davutn
20-12-2021, 10:39
Anlaşmalı olduğunuz kargo ve kargo numarası varsa alabilir miyiz?

mutlu_inan
20-12-2021, 10:41
723216

Dadaloğlu
20-12-2021, 11:16
Ben paylaştıgım bir tohumda maksimum 3 kişi ile paylaşacagımı belirttim. 6 kişilik talep gelmiş. Şimdi magdur olunmasın diye elimde ki tohumları 6 kişiye azda olsa paylaştırmaya çalışacagım. Eger çok az olursa 3 kişiye farklı bir tohum paylaşırım not olarakta eklerim en azından ellerinde farklıda olsa tohum geçmiş olur boşuna hakları kaybolmasın.

Ben tohum talep ederken eger sınırlı paylaşım varsa kaç kişinin talep ettigine dikkat ediyorum. Sınıra ulaşılmışsa boşuna talep etmiyorum boşuna hakkınız kaybolmasın diye farklı tohum talep ediyorum. Sanırım dikkat etmeyenler olmuş.

Elimde fazla tohum olan bitkiye ise pek talep gelmedi onları da fazla fazla gönderecegim artık.

Ben de kotası dolmuş tohumlardan talep etmedim. Dolayısıyla ilk talep eden (talep tarihleri biliniyor bildiğim kadarıyla) o sayıdaki kişiye gönderilmesi esastır sanırım. Ekstra varsa düşünülür.

Muda
20-12-2021, 12:09
723216

Sn. mutlu_inan;

Keşke o kadar acele etmeseydiniz. Tohumların nereye gideceği ile ilgili bilgi paylaşılacaktı. Biliyorsunuz pandemi dolayısı ile geçen yıl farklı bir yere göndermiştik. Sağolsun arkadaşlarımız kusursuz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirmişlerdi.
Yapacak bir şey yok. Umarım başka arkadaşlar da gönderilecek yer ilan edilmeden tohumları göndermez.

mutlu_inan
20-12-2021, 12:31
Sn. mutlu_inan;

Keşke o kadar acele etmeseydiniz. Tohumların nereye gideceği ile ilgili bilgi paylaşılacaktı. Biliyorsunuz pandemi dolayısı ile geçen yıl farklı bir yere göndermiştik. Sağolsun arkadaşlarımız kusursuz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirmişlerdi.
Yapacak bir şey yok. Umarım başka arkadaşlar da gönderilecek yer ilan edilmeden tohumları göndermez.

Laf aramızda kalsın, ben nereye gideceğini öğrendim ;)

Asoo
20-12-2021, 13:02
Ben de kotası dolmuş tohumlardan talep etmedim. Dolayısıyla ilk talep eden (talep tarihleri biliniyor bildiğim kadarıyla) o sayıdaki kişiye gönderilmesi esastır sanırım. Ekstra varsa düşünülür.

Tohum talep ettiği halde kurallar gereği tohum talep hakkını kaybeden üyeler ve adres bilgilerin göndermeyenler olabiliyor. Talep eden sayısının azalması size de sıra gelmesini sağlar.

Ayrıca tohum paylaşan kişi talep edenler arasında kendi kriterlerine göre eleme de yapabilir.

Benim başıma gelmedi ama tohumları hakkıyla yetiştirdiğini düşündüğüm, yetiştirdiği bitkileri paylaşan veya foruma emek harcadığını bildiğim insanlara öncelik tanırdım, benim gibi çok tohum alıp, az paylaşanlara değil.

Not: Talep tarihine göre eleme yapmak isteyenler, kendi profil bilgilerindeki "Beğenilenler" kısmından talep tarihlerini görebilirler.

AdamShine
20-12-2021, 14:26
723216

Ben de bugün kargoladım. Takip numarası paylaşmak gerekiyor mu?

Cennet46
20-12-2021, 16:11

Bende talep dolmussa talep etmedim .

Kenger
20-12-2021, 17:06
Ben de bugün kargoladım. Takip numarası paylaşmak gerekiyor mu?

Hayır gerekmiyor.

mister73
20-12-2021, 21:22
"3.3. Tohum paylaşanların rolü
...
j) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir)."

Ödeme şekli belirlendi mi acaba? Anlaşmalı kargo şirketi var mı?

MeyveliTepe
20-12-2021, 21:28
"3.3. Tohum paylaşanların rolü
...
j) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir)."

Ödeme şekli belirlendi mi acaba? Anlaşmalı kargo şirketi var mı?

Etkinlikte öyle bir fon olmadığı için paylaşımcılar gönderilerini önceki yıllarda olduğu gibi kendileri ödeyecekler. Yararlandığımız kargo anlaşması sadece lojistik merkezinin göndereceği zarfları kapsıyor.

hulya10
21-12-2021, 15:14
Bugün yurt içi kargo ile gönderdim. Bilginize. Saygılarımla.

bilenyum
21-12-2021, 15:21
Geçen yıllarda olduğu gibi, talep edenlerin tercih ettiği tohumların yer aldığı tabloyu paylaşmanız mümkün mü_

halcur
21-12-2021, 16:08
Geçen yıllarda olduğu gibi, talep edenlerin tercih ettiği tohumların yer aldığı tabloyu paylaşmanız mümkün mü_

Ben de excell listesini bekliyordum.

sernur
21-12-2021, 21:00
Etiketlerim geldi paketlerim hazır en kısa zamanda ulaştıracağım.Teşekkürler sevgili Meyvelitepe ve Kenger ve destekleyen arkadaşlar.Çok zor bir süreci ustaca yönettiğiniz için.

MeyveliTepe
22-12-2021, 00:35
Tablo yüklendi, buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)görebilirsiniz.

2021-2022 Tablosu bu yılındır, diğeri geçen senenindir

gökhan b.
22-12-2021, 08:48
tohumları gönderebileceğimiz adres bilgisini nereden bulabiliriz?

MeyveliTepe
22-12-2021, 09:18
tohumları gönderebileceğimiz adres bilgisini nereden bulabiliriz?

Size mail ile 2 defa gönderdim, mesajlarınıza bakın lütfen. Size etiketleri gönderdiğim mesajda dahi var.

Zekoş
22-12-2021, 11:07
Tablo yüklendi, buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)görebilirsiniz.

Sn.Meyvelitepe bu seneki sıralama farkli gibi geldi..Önceden talep ettiklerimizi alt alta sıralı bicimde görebiliyorduk.Boylesi zor geldi..

mister73
22-12-2021, 11:13
Sn.Meyvelitepe bu seneki sıralama farkli gibi geldi..Önceden talep ettiklerimizi alt alta sıralı bicimde görebiliyorduk.Boylesi zor geldi..

Excel dosyasının filtre özelliğini aktif ederseniz her sütunun başında aşağı yönlü bir ok işareti çıkacak. Mesela "talep eden" sütunundaki oka tıklayarak açılan pencerede önce tüm seçimleri iptal edip sonra kendi adınızın yanındaki kutucuğa çek atarsanz sadece kendi taleplerinizi görebilirsiniz...

Zekoş
22-12-2021, 11:22
Sn.Mister73 tabloyu actiktan sonra sag ust kösedeki butun secenekleri tıkladım ama internet cahili olunca hic filtrelemeyi göremedim:))neyse artik gelince girürüz..tesekkurler

köpük_bahçesi
22-12-2021, 11:51
Sn.Mister73 tabloyu actiktan sonra sag ust kösedeki butun secenekleri tıkladım ama internet cahili olunca hic filtrelemeyi göremedim:))neyse artik gelince girürüz..tesekkurler
https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit#gid=971306998

Buradan bakabilirsiniz.

MeyveliTepe
22-12-2021, 12:29

Tabloda kolonların A,B,C,.. gibi başlıkları var ya, hangi kolonun sıralı olmasını istiyorsanız o kolonun başlığına gittiğinizde hemen sağda bir ters üçgen işareti görüntülenir. O üçgene tıkladığınızda bir sürü seçenek görürsünüz. Buradan "Sort the sheet A to Z" seçeneğini tıkladığınızda (bazılarınızda bu ifade Türkçe görünüyor olabilir) tabloyu sizin için o kolona göre sıralar.

Muda
22-12-2021, 12:42

Ben biraz uzun yoldan gittim. Ctrl+F tuşuna birlikte bastığınız zaman sağ üst tarafta arama penceresi ( sayfada bul) çıkıyor. Oraya kendi rumuzunuzu yazdığınızda sizden tohum talep eden ve sizin talepleriniz çıkıyor. Kutucuğun yanındaki aşağı ve yukarı ok işaretleri ile giderek kimden ne talep ettiğinizi talep eden kısmında görebiliyorsunuz. Takas eden tarafında iseniz sizden kimin hangi tohumu istediğini görebiliyorsunuz.

Zekoş
22-12-2021, 12:51
Sn.Muda tesekkür ederim.Excel tabloyu telefonuma indirince yapabildim.Sizin islem sanirim PC üzerinden yapiliyor.Diger arkadaslar icin faydali olacaktir.sagolun🙏

Muda
22-12-2021, 12:59
Sn.Muda tesekkür ederim.Excel tabloyu telefonuma indirince yapabildim.Sizin islem sanirim PC üzerinden yapiliyor.Diger arkadaslar icin faydali olacaktir.sagolun🙏

Tabloda kolonların A,B,C,.. gibi başlıkları var ya, hangi kolonun sıralı olmasını istiyorsanız o kolonun başlığına gittiğinizde hemen sağda bir ters üçgen işareti görüntülenir. O üçgene tıkladığınızda bir sürü seçenek görürsünüz. Buradan "Sort the sheet A to Z" seçeneğini tıkladığınızda (bazılarınızda bu ifade Türkçe görünüyor olabilir) tabloyu sizin için o kolona göre sıralar.

Sn. Zekoş;
Ben teşekkür ederim. Sn. Meyvelitepenin yazdığı şekilde yapılınca her iki sütunu da ayrı ayrı topluca da bir arada talepler ve benim talep ettiklerim görülüyor. Daha kısa yolu varmış. Bizden talep edilenlerin etiketleri geldi zaten. Ancak kimden ne istediğim kolay bir şekilde görmüş oldum.

MeyveliTepe
22-12-2021, 14:37
Tohumları ,az önce kargoya verdim.
Plastik yoğurt kutusuna koydum ezilmez.
Ama kargocuya yalan söyledim içindeki ile ilgili :D
Bu site bizi yalancı da yaptı ya ��
Tohum desem belki almaz diye düşündüm

Yurt dışı olmadıkça öyle bir problem yok.

bilenyum
22-12-2021, 20:42
teşekkür ederim tablo paylaşımı için

halcur
23-12-2021, 02:49

Teşekkürler

incirli
23-12-2021, 13:29
Yurt dışı olmadıkça öyle bir problem yok.

Bir kaç sene önce yerli tohum demiştim
. PTT açmak istedi karşı çıktım. Sonra aldılar ama gidene kadar hep ya aklimda kaldı ya açıp kendileri alırsa diye. O yüzden incik boncuk diyorum kargoculara:)

Dutlubahçe
23-12-2021, 18:21
Selamlar, ben de bugün göndereceeğim tohumları . Yalnız ,zaten az sayıda olduğu için 5 kişiyle paylaşacağım dediğim tohumların, malesef bir de güvelenme nedeni ile azaldığını (poşet başı 12-13 olacak) haber vermek istedim. Daha önce mısır ve fasülye tohumları için uyarıyordum herkesi , aman sıcakta kalmasın güveleniyor diye. Bakla tohumu ilk kez aldığım için herhalde aklıma gelmemiş dolaba kaldırmak, en güzel en tombul tohumları yemiş şerefsiz güveler. Bu da bana hemen bütün tohumları dolapta saklamanın daha mantıklı olduğunu hatırlatmış oldu.

O delinmiş baklaları çöpe atmayın, eğer ekerseniz çok büyük bir ihtimalle çimleneceklerdir.

Musa Gündoğan
24-12-2021, 08:04
Arkadaşlar yoğun iş temposunda kargoyu henüz hazırlayamadım inşallah pazartesi gününe hem kendi tohumlarımı hem de DONGYUL un tohumlarını kargoya vermiş olacağım

nazlı06
24-12-2021, 18:28
Benim kargom hazır ancak salı günü kargo yspıcam Çarşamba yerine ulaşır

Meraklıdr
24-12-2021, 19:33
O delinmiş baklaları çöpe atmayın, eğer ekerseniz çok büyük bir ihtimalle çimleneceklerdir.

Ben de öyle düşünüp atmadım onları kendime ayırdım (zati bahçe yapabileceğim de şüpheli). Fasülyelerin çoğunlukla çimlendiğini biliyordum aynı şekilde olacağını tahmin ettim ama paylaşmak ayıp olurdu bi de başka tohumları da kontamine etmeyelim dedim. Umarım deliksiz gözükenler sağlamdır.

okulican
25-12-2021, 14:48
Sayın MeyveliTepe yine kaçırdım tohum paylaşım etkinliğini. Çok üzgünüm. Size ve tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

sernur
25-12-2021, 18:08
Yeni üretim yılında tüm arkadaşlara sağlıklı ürünler diliyorum,üç yıldır uğraşıyorum çevresel olumsuzluklar nedeniyle özellikli tohumlarımı çoğaltamadım ümidim gelecek yılda,herkese başırılar diliyorum.

mister73
28-12-2021, 14:10
Pembe oval çerilerim beklediğimden çok daha az ve küçük tohum verdiler; neyse ki fazla talep eden olmamıştı ama yine de tüm talepleri karşılamak adına her bir poşete 10+ civarı tohum koyabildim. Umarım gittikleri yerlerde bereketlenip çoğalırlar...

Serdars1
28-12-2021, 17:21
Benim kargom ulasmis

TCM
28-12-2021, 18:35
Pembe oval çerilerim beklediğimden çok daha az ve küçük tohum verdiler; neyse ki fazla talep eden olmamıştı ama yine de tüm talepleri karşılamak adına her bir poşete 10+ civarı tohum koyabildim. Umarım gittikleri yerlerde bereketlenip çoğalırlar...

Ben de aynı şekilde 10-12 civarı tohum koyabildim sadece.

MeyveliTepe
28-12-2021, 19:47
Sayın MeyveliTepe yine kaçırdım tohum paylaşım etkinliğini. Çok üzgünüm. Size ve tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

Korkarım seneye de kaçırırsınız :)

Mesaj sayınız katılmak için yeterli değilmiş zaten.

cetine
02-01-2022, 22:50
Doğal tohumları üretip paylaşmak, bahçecilik dünyasında çok farklı bir duyguymuş. İlk kez bu duyguyu yaşamama neden olan agaclar.net kurucularına ve bu etkinlikte önemli bir rolü olduğunu düşündüğüm meyvelitepe' ye en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

iyigit
03-01-2022, 18:17
Merhaba,
Bu sene tohum paylaşım etkinliğini kaçırdım diye kendi kendime üzülüp duruyordum. Biraz önce fark ettim ki tohum paylaşamadığım halde listede adım var! Dünyalar benim oldu. Adres bilgilerimi yeniden gönderdim. Umarım bunun için de gecikmemişimdir. Yine harika bir paylaşım olmuş. Gelecek sene böyle tembellik etmeyeceğim, söz. Herkesin ellerine sağlık.

end3r
04-01-2022, 09:11
Umarım seneye görüşürüz. Benimde yeni yeni merakım başladı bu konuya.

Kenger
07-01-2022, 11:51
Değerli üyeler,
Tohum zarflarınız gönderildi, kargolar birkaç güne elinizde olur.
Baro indiriminden yararlandığımız için gönderici MuDa görünüyor.
Lütfen kargolarınızı alın, iade olmasın.

Cennet46
07-01-2022, 14:09
Değerli üyeler,
Baro indiriminden yararlandığımız için gönderici Mustafa Datlar görünüyor.
Hayırlı olsun inşallah

davutn
07-01-2022, 14:41
Yurdun her köşesine hayırla gitsin bereketle çoğalsın.

malbman
08-01-2022, 07:05
Değerli üyeler,

Sayın Kenger elinize, kolunuza, emeğinize sağlık.

Ayrıca Sayın MeyveliTepe'ye ve binbir emekle yetiştirdiği ürünlerden binbir zahmetle ayırdığı tohumları paylaşan forumdaşlarımıza ve her ne şekilde olursa olsun emeği geçen, bilmediğimiz gizli kahramanlara da sonsuz teşekkürler.

cemilsisik
08-01-2022, 07:37
Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

halcur
08-01-2022, 08:00
Sayın Kenger elinize, kolunuza, emeğinize sağlık.

Ayrıca Sayın MeyveliTepe'ye ve binbir emekle yetiştirdiği ürünlerden binbir zahmetle ayırdığı tohumları paylaşan forumdaşlarımıza ve her ne şekilde olursa olsun emeği geçen, bilmediğimiz gizli kahramanlara da sonsuz teşekkürler.Daha iyi ifade edemem. Bu teşekküre imzamı atıyorum.

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe
08-01-2022, 11:54
Arkadaşlar,

Maalesef iki paylaşımcımız tanıttığı tohumları göndermemişlerdir. Biri covid sebebiyle karantinada olduğu için hazırlayamadığını beyan etmiş, aynı zamanda tohum talep etmemiştir.

Diğeri, son gönderim tarihinden bir hafta sonra, zarflar kapanmışken, nereye göndereceğini, etiketlere göre mi beğenilere göre mi poşetleyeceğini sormuştur. Oysa ilki etiketlerle beraber olmak üzere iki kez kendisine gönderim adresi bildirilmişti. Bu üyemiz aynı zamanda tohum talebinde de bulunmuştur. Bu üyemiz için lojistik merkezine gönderilen tohumlar, başkalarının talep haklarını azaltmış olduğu için başka üyelerin zarflarına dağıtılmıştır.

Yani, zarfından başkasınınmış gibi görünen tohum çıkan arkadaşlarımız şaşırmasınlar, bir yanlışlık yok, bilerek yapılmıştır.

malina
10-01-2022, 13:06
Değerli üyeler,

Bu işin altından tek başına kalktığın için, hayranlığımı ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum :)

TCM
11-01-2022, 14:03
Her açıdan bozulan dünyamıza bir umut ışığı, yaşama sevinci olan bu etkinliğe maddi, manevi, sözle, gözle, yazıyla destek olan, olmaya çalışan herkesin eline - yüreğine sağlık. Tabi bizler birer mum ile etkinliği aydınlatmaya çalışırken % 100 ü geçen elektrik zammına rağmen 200 w. lık projektörüyle geceyi gündüze çeviren @ Kenger e diyecek bi şey bulamıyorum.

elifaydin
17-01-2022, 13:09
Bu arada çimlendirme zamanını sabırsızlıkla bekleyen ikide bir tohum poşetlerini çıkartıp çıkartıp bakan benim gibi tipler var mı acaba? :))

_violet
17-01-2022, 20:22
Bu arada çimlendirme zamanını sabırsızlıkla bekleyen ikide bir tohum poşetlerini çıkartıp çıkartıp bakan benim gibi tipler var mı acaba? :))

Ben de geçen yıl öyleydim. Hatta dayanamayıp çok erkenden çimlendirdim bazı tohumları ama hata ettim, bu yıl sabırla bekleyeceğim. Çünkü erken çimlenip yeterli güneşi alamayıp öldü bitkilerin çoğu , bir de Mart ayında çimlendirdiklerim daha güçlü olup şubat ayında çimlenenlerden daha sağlıklı gelişip büyüdü. Siz de heyecan yapıp benim gibi yapmayın. Sonra benim gibi keşke bekleseydim dersiniz :)

elifaydin
18-01-2022, 09:33
Ben de geçen yıl öyleydim. Hatta dayanamayıp çok erkenden çimlendirdim bazı tohumları ama hata ettim, bu yıl sabırla bekleyeceğim. Çünkü erken çimlenip yeterli güneşi alamayıp öldü bitkilerin çoğu , bir de Mart ayında çimlendirdiklerim daha güçlü olup şubat ayında çimlenenlerden daha sağlıklı gelişip büyüdü. Siz de heyecan yapıp benim gibi yapmayın. Sonra benim gibi keşke bekleseydim dersiniz :)

Haklısınız sayın violet, ben o hataya birkaç sene önce düşmüştüm ama ev ortamında çimlendirdiğim için sadece neden büyümediler diye endişe etmiştim en azından zaiyat olmamıştı. Geçen sene de bebekten dolayı geç kaldım o da problem olmuştu. Bu sene umudum var zamanında yapabileceğime dair ama bakalım nasıl olacak.