View Full Version : 2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları
Meraklıdr
01-12-2020, 21:31
Merhabalar, bir ricam olacak, iki yıl önce tohum paylaşımından gelen buena mulata biberi çok sevmiştim ( o tohumların da birkaç tanesi fideye dönüşebilmişti) ama kendi biberimden aldığımız tohumları malesef fideye hiç çevirmedim. Kataloğu iki kere kontrol ettim bu yıl paylaşan olmamış, geçen seneki gibi bi şımarıklık yapayım, belki yine elinde olup da paylaşabilecek olan bir arkadaşımız vardır? Herkese keyifli bir etkinlik ve verimli bir sezon en önemlisi de sağlık diliyorum, çoook selamlar.
Merhabalar, bir ricam olacak, iki yıl önce tohum paylaşımından gelen buena mulata biberi çok sevmiştim ( o tohumların da birkaç tanesi fideye dönüşebilmişti) ama kendi biberimden aldığımız tohumları malesef fideye hiç çevirmedim. Kataloğu iki kere kontrol ettim bu yıl paylaşan olmamış, geçen seneki gibi bi şımarıklık yapayım, belki yine elinde olup da paylaşabilecek olan bir arkadaşımız vardır? Herkese keyifli bir etkinlik ve verimli bir sezon en önemlisi de sağlık diliyorum, çoook selamlar.
Hemen. (http://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44500.htm#post1599969)
Meraklıdr
02-12-2020, 08:14
Hemen. (http://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44500.htm#post1599969)
Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.
Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı! :)
Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı mazeret listesi:
– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),
– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
– ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,
– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
– Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,
– Ceza infaz kurumlarından salıverilen
Meraklıdr
02-12-2020, 20:21
Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı! :)
Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.
Gerçekten böyle bir durum var mı, genelgede göremedim, nereden okudunuz?
Biz de yarın hanımla Manisa'ya oğlanın yanına gidecektik, burayı okurken fark ettim ben de, varmış maalesef.
Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/galeri-son-dakika-sehirler-arasi-yasak-var-mi-sehirler-arasi-yasak-ozel-araclar-icin-gecerli-mi-iste-genelgenin-detayi-41677740/4)
Sözcü (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sehirler-arasi-seyahat-yasagi-kimleri-kapsiyor-6150171/)
Meraklıdr
03-12-2020, 09:48
Genelge aşağıdaki şekilde , sokağa çıkma yasağı olan gün ve saatlerde diye belirtilmiş, ben de hafta içi gündüz seyahat edebilirmişim gibi yorumladım. Bu benim manüpilasyon isteğimden mi , benim gibi yorumlayan başkası da var mı? nasıl netleştirilebilir ?
Genelge aşağıdaki şekilde , sokağa çıkma yasağı olan gün ve saatlerde diye belirtilmiş, ben de hafta içi gündüz seyahat edebilirmişim gibi yorumladım. Bu benim manüpilasyon isteğimden mi , benim gibi yorumlayan başkası da var mı? nasıl netleştirilebilir ?
Sayın Meraklıdır ben 3 arkadaşımla birlikte ilçe seyahat kurulunda izin işlerine bakıyoruz, hafta arası 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlamaya tabi, yaşınız aradaki kısma uyuyorsa sorun yok seyahat edebilirsiniz, hafta sonu ise izin belgesi alıp(uygun mazeret) seyahat edebilirsiniz.
Sayın meraklıdr, Evet kısıtlamanın olduğu saatlerin dışında (hafta içi gündüz) özel araçla seyahat edebilirsiniz. Yasak başlamadan varacağınız yere ulaşmanız gerekir.
Sayın Meraklıdır ben 3 arkadaşımla birlikte ilçe seyahat kurulunda izin işlerine bakıyoruz, hafta arası 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlamaya tabi, yaşınız aradaki kısma uyuyorsa sorun yok seyahat edebilirsiniz, hafta sonu ise izin belgesi alıp(uygun mazeret) seyahat edebilirsiniz.
Sayın Pares
İlçelerde Kaymakamlık bünyesinde mi mevcut bu kurul?
Herkesi için hayırlı uğurlu olması dileği ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, gerçekten çok emek isteyen ve bu emeğin karşılıksız sunulduğu bir etkinlik.
mutlu_inan
03-12-2020, 14:23
Ben bu sene sadece paylaşan olarak katılacağım önceki senelerden mail adresim vardı bu sene tekrar mail adresi göndermem gerekiyor mu?
Meraklıdr
03-12-2020, 15:34
Çok teşekkür ediyorum Sayın pares, ben ve eşim yaş sınırları içindeyiz de çocuk 20 yaş altı ancak onu bırakma şansımız yok bizimle seyahat edecek mecbur, araçtan çıkmadığı zaman herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda ama, hafta içi gündüz de çevirme falan yapılıyor mu acaba?
Çok teşekkür ediyorum Sayın pares, ben ve eşim yaş sınırları içindeyiz de çocuk 20 yaş altı ancak onu bırakma şansımız yok bizimle seyahat edecek mecbur, araçtan çıkmadığı zaman herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda ama, hafta içi gündüz de çevirme falan yapılıyor mu acaba?
20 yaş altı çocuklar yanlarında veli veya vasisi olduğı sürece izin almaksızın seyahat edebiliyorlar şu an telefondan ekleyemiyorum yarın işyerine gittiğimde ayrıntılı eklerim. İzin işlemleri e_başvuru ve 199 nolu telefonla yapılıyor
Sayın Pares
İlçelerde Kaymakamlık bünyesinde mi mevcut bu kurul?
Evet Kaymakamlıklarda sayın nazlı06
istcallst
03-12-2020, 16:08
Ben bu sene sadece paylaşan olarak katılacağım önceki senelerden mail adresim vardı bu sene tekrar mail adresi göndermem gerekiyor mu?
Evet sanırım gerekiyor, size etiketlere gönderebilmek için e-posta laazım.
Meraklıdr
03-12-2020, 16:23
20 yaş altı çocuklar yanlarında veli veya vasisi olduğı sürece izin almaksızın seyahat edebiliyorlar şu an telefondan ekleyemiyorum yarın işyerine gittiğimde ayrıntılı eklerim. İzin işlemleri e_başvuru ve 199 nolu telefonla yapılıyor
Teşekkür ediyorum çocuk benimle seyahat edebiliyorsa izin için biyere başvurmama gerek yok diye anlıyorum, doğru di mi? İzin işlemleri yasaklı saatler için?
Evet Kaymakamlıklarda sayın nazlı06
Teşekkür ediyorum
Yakın bir zamanda annem ve babami İzmir'deki bir hastanede kontrolleri var giderken izin almak zorundayım.
dilekpnrbs
04-12-2020, 08:20
benim tohumum yok elimde ama etkinliğe katılabilirmiyim?
Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.
Deontolojik olmalı. :)
Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.
Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.
cemilsisik
04-12-2020, 11:38
Teşekkür ediyorum çocuk benimle seyahat edebiliyorsa izin için biyere başvurmama gerek yok diye anlıyorum, doğru di mi? İzin işlemleri yasaklı saatler için?
Evet, seyahat izni yasaklı saatler içinde yapılacaksa izin alınması gerekiyor. Normal saatlerde şehir dışına çıkabilirsiniz, yasak saatinden önce gideceğiniz yere varmalısınız. Çocuklarınız yasaklı olsa da sizin yanınızda iken yasaksız hale dönüşüyor. Bunun için bir prosedür yapmanıza gerek yok. Yasaksız saatlerde ailece her şey serbest:))
elifaydin
04-12-2020, 13:02
Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.
Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.
Siz patlıcanlardan tohum alma aşamasına gelmişsiniz en azından ben bir türlü çimlendirip de büyütüp ürün almayı başaramadım.
Big chefd de başarısız olduğum türlerden biri. Aynı şekilde birkaç çeşit belirleyip standart onlarla gitmenin daha iyi olduğu kanaatindeyim.
Ben Big Chef in adını okuyup atlayanlardanim kimden istediysem gidip vazgeceyim bari
Ben Big Chef in adını okuyup atlayanlardanim kimden istediysem gidip vazgeceyim bari
@nazlı06, damak tadı bu, vazgeçmeyin bence.
@nazlı06, damak tadı bu, vazgeçmeyin bence.
Vazgecmiyorum tesekkurler
bilenyum
05-12-2020, 15:34
Lojistikmerkeze öm atmıştım adres bilgimi ancak bu yıl tohum talep etmekten vazgeçtim. Beğenileri tek tek kaldırıyorum. Yapmam gereken ek bir şey var mıdır?
Bahce_mersin
05-12-2020, 22:37
Merhaba talep ettiğimiz tohumları topluca görebileceğimiz bir yer var mı?
Merhaba talep ettiğimiz tohumları topluca görebileceğimiz bir yer var mı?
İsminizi tıkladığınızda açılan sayfanın sağ tarafında 'beğendikleriniz' i tıklayınca çıkacaktır.
MeyveliTepe
06-12-2020, 22:15
Etkinliğin tohum tanıtım ve talep süreci tamamlanmıştır.
Saat 00:00'dan sonra yapılan talepler geçerli sayılmayacaktır.
Paylaşımcı arkadaşlardan e-posta adresini göndermemiş olan varsa acilen göndermelerini,
Talep edenlerden de kargo adreslerini göndermemiş olanlar varsa acilen göndermelerini,
rica ediyoruz.
Sevgi Durul
06-12-2020, 22:25
Sayın Meyvelitepe her ikisini tek mesajda gönderebilir miyim?
Lojistik Merkezi miydi gönderilecek adres, bulamadım.
Gönderdim.
MeyveliTepe
06-12-2020, 22:42
Sayın Meyvelitepe her ikisini tek mesajda gönderebilir miyim?
Lojistik Merkezi miydi gönderilecek adres, bulamadım.
Gönderdim.
Birlikte gönderebilirsiniz. Evet, LojistikMerkezi'ne.
Meraklıdr
07-12-2020, 08:14
Öncelikle saygılar TCM hocam, tekrar teşekkür ediyorum
Ben ve benim gibi mevzuya yeni yeni ısınanlar muhtemelen çok çeşite saldırma isteğinde oluyor, bunun sebebi de çoğunlukla hangi tohumu yetiştirebileceğimizi hangisinin balkon ya da bahçemizde yetişebileceğini tam olarak kestiremiyor oluşumuz, yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah. Ben kendi çapımda aldığım tohumların özellikle çaprazlaşma riski yüksek olanları ve paylaşmayı düşündüklerimi , balkonumda ve farklı farklı bahçelerde ( annemin, kayınvalidemin gibi ) çok karıştırmadan yetiştirmeye ve yetiştirtmeye çalışıyorum. bahçelerin hepsi küçük küçük olduğundan zaten çok çeşit olamıyor. Misal, painted mountain mısırı trabzona götürüp karadeniz mısırımızın cinsini bozmuyorum. Gelecekte tam zamanlı bahçeciliğe geçeceğim zamana kadar, bitkileri ve neleri sevdiklerini anlamaya çalışıyorum. Bu konuda sizlerden aldığımız destek bize güç veriyor. Ayrıca buradaki varlığınızın ortama neşe kattığını söylemeden geçemiyeceğim, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.
birnefestoprak
07-12-2020, 22:56
Patlıcandan niye tohum alamıyorsunuz, sorun nedir?
Patlıcandan niye tohum alamıyorsunuz, sorun nedir?
Kabiliyetsizlik diye düşünüyorum...Tamamen yerinde solduruyorum, hatta iyice yumuşuyor, sonra alıp tek tek tohumlarını çıkarıyorum, buna rağmen yeterli miktarda (kimisinde sıfır) çimlenme oranına ulaşamazsanız ne düşünürsünüz :)
Biberde de sıkıntım var; ilk yıllarda kenara koyduğum biberler bakıyorum küflenmiş, biri dedi biberleri bıçakla yar da hava alsın, denedim bir kısmı yine küfleniyor. Benim ilgimi bilenler sanki mahsus yapıyorlar gibi ipe dizip getiriyorlar inci gibi biberleri. Bu yıl yaylada balkona koydum buena mulataları, kenarlarını yardım, her gittiğimde evirdim çevirdim, sanırım sorun yok. :o
Olgun hale gelen patlıcandan tohumu domatesten alır gibi alıyorum.
Biberi ellemiyorum dalında kızarıyor sonra kopararak kenara koyuyorum o orada güzelce kuruyor.
Kurutmalık biberi de eylül ayına kalmadan ipe dizerek güneşin bağrına olacak şekilde asıyorum iki haftada kuruyor, tüm kış kullanıyoruz.
istcallst
08-12-2020, 13:04
Ben de patlıcan tohumları çıkarmak için patlıcanları soyuyorum, bir kaç saniye blenderden geçiriyorum (tohumlar zarar görmüyor), sonra temiz suyla yıkıyorum ve sadece dibine çökenleri kurutmaya alıyorum.
Kızaran biberleri de yarıya kesiyorum ve kurudu zaman tohumlar kolay dökülüyor. Su testinden geçiyorum ve sadece dibe batanları saklıyorum. Bu şekilde çimlenme oranı çok yüksek.
Bu arada hala tohum talepler geliyor, sanırım etkinlik bitti diye bilmeyen çok.
Bizim burada da patlıcanlardan tohum almak biraz zor. Büyütme ve hasat dönemimiz kısa olunca tohum almak da zor oluyor. Tohum almak için patlıcanların en iyilerinden seçip tohumluk olarak bırakıyorum. İlk patlıcan yetiştirdiğimde olan patlıcanlar küçük oldular. Bir müddet bekledim. Büyümeyince onları kopardım. Sonra olan patlıcanlar normal büyüklükte ve güzel oldular. Onlardan en çok beğendiğim birkaç tanesini tohumluk olarak ayırdım.
Tohumluk olarak bıraktığım çoğu bitki tohumlarını oluşturmak için uzun süre yeni sebze veremiyor. Tohumların içi tam olarak olgunlaştığı zaman yeni sebzeleri verebiliyor. Tohumluk olarak bırakılan patlıcanları da tek olarak bir kökte bırakıyorum. Patlıcanlar iyice olgunlaşınca rengi değişiyor. Soğuklar başlayıncaya kadar bırakıyorum. Mecbur kalınca koparıyorum. Bir süre daha bekliyorum. Burada bir üreticiden öğrendiğim tohumluk olarak bırakılan patlıcan çürüyünceye kadar tohumlar alınmaması gerekiyormuş.
Daha önce birnefestoprak arkadaşımızın domates tohumlarının üzerindeki çimlenme engeli olan jel tabakasını yokedebilmek için suyu ile bardak içinde iki gün bırakma gibi sanırım böyle bir olay var.
Ben olgunlaşan patlıcanların tohumlarını alabilmek için ayağım ile sürekli olarak yuvarlayarak içinin tam olarak sulanmasını sağlamıştım. Patlıcan tohumlarını alabilmek için bizim burada patlıcan tohumlarını bu şekilde alınıyormuş. Ayak altında sürekli olarak yuvarlanan patlıcanların tohumları nerede ise tamamen ayrılmış oluyor.
Daha sonra su içinde patlıcanları parçalayarak kolay şekilde patlıcan tohumlarının su içine dağılmasını sağlıyoruz. Musluk altında patlıcan aralarından tohumlar su içine akıyorlar. Daha sonra süt süzgecinden süzerek tohumları alıp gazete veya kağıt havlu üzerine kurumaları için bırakıyorum. Birkaç defa yapışan tohumları elim ile ufalıyarak ayrılmasını sağlıyorum.
Tam olarak olgunlaşan tohumlardan sağlıklı ve iyi bitkiler çıkıyor. Patlıcan ve biber tohumlarını erken ekmek gerekiyor. Ancak ne yaparsak yapalım toprak belli bir sıcaklığa gelmeden güneş ısıtmadan sağlıklı fideler elde etmek mümkün olmuyor.
Portakal Rengi
09-12-2020, 08:29
Kabiliyetsizlik diye düşünüyorum...Tamamen yerinde solduruyorum, hatta iyice yumuşuyor, sonra alıp tek tek tohumlarını çıkarıyorum, buna rağmen yeterli miktarda (kimisinde sıfır) çimlenme oranına ulaşamazsanız ne düşünürsünüz :)
Biberde de sıkıntım var; ilk yıllarda kenara koyduğum biberler bakıyorum küflenmiş, biri dedi biberleri bıçakla yar da hava alsın, denedim bir kısmı yine küfleniyor. Benim ilgimi bilenler sanki mahsus yapıyorlar gibi ipe dizip getiriyorlar inci gibi biberleri. Bu yıl yaylada balkona koydum buena mulataları, kenarlarını yardım, her gittiğimde evirdim çevirdim, sanırım sorun yok. :o
Aynı sorun bende de oluyor. Patlıcan yarılıncaya kadar beklememe karşın aldığım tohumlar çimlenmiyor. Nemli kağıt arasında çimlendirmek istediğimde küfleniyor. Bazı biber tohumları da öyle.
Yukarıdaki yanıtlarda tohumun nasıl alındığı var. Ancak, çimlenmeme ile küflenmeye karşı ne yapılabilir ?
patlıcanda ben de çok zorlanıyorum .Bu yıl Ocakta patlıcan tohumlarını ekicemEn geç onlar çıkıyor.
Merhaba. E-posta ve ev adresini yolladım. Geç kalmadım umarim
Paylaşımcı arkadaşlardan e-posta adresini göndermemiş olan varsa acilen göndermelerini,
Talep edenlerden de kargo adreslerini göndermemiş olanlar varsa acilen göndermelerini,
rica ediyoruz.
Paylaşımcı E-posta adresi için bir format var mı prensipler ve tüm mesajları okudum göremedim, yollayacağım mesajda biçimsel sorun varsa peşinen özür dilerim.
Paylaşımcı E-posta adresi için bir format var mı prensipler ve tüm mesajları okudum göremedim, yollayacağım mesajda biçimsel sorun varsa peşinen özür dilerim.
Burada:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/42677.htm
---Kargo adresini gönderdiğiniz mesajla beraber e-posta adresini de gönderebilirsiniz.
---Kargo adresinden bağımsız olarak göndermek isterseniz,
LojistikMerkezi (TIKLA--> Yeni özel mesaj gönder (http://www.agaclar.net/forum/private.php?do=newpm&u=142392)) adlı kullanıcıya özel mesaj olarak göndermeniz gerekiyor.
Ayrıca:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44307.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44345.htm
Resulgur
09-12-2020, 21:53
Çok kolay bir yöntemi var. Bu videoyu izleyebilirsiniz. Tohum alma işlemi 3 - 5 dk sürüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=gi7AqgTrZdE
Ben olgunlaşan patlıcanların tohumlarını alabilmek için ayağım ile sürekli olarak yuvarlayarak içinin tam olarak sulanmasını sağlamıştım. Patlıcan tohumlarını alabilmek için bizim burada patlıcan tohumlarını bu şekilde alınıyormuş. Ayak altında sürekli olarak yuvarlanan patlıcanların tohumları nerede ise tamamen ayrılmış oluyor.
Daha sonra su içinde patlıcanları parçalayarak kolay şekilde patlıcan tohumlarının su içine dağılmasını sağlıyoruz. Musluk altında patlıcan aralarından tohumlar su içine akıyorlar. Daha sonra süt süzgecinden süzerek tohumları alıp gazete veya kağıt havlu üzerine kurumaları için bırakıyorum. Birkaç defa yapışan tohumları elim ile ufalıyarak ayrılmasını sağlıyorum.
Sn. Resulgur;
Tohum alınacak patlıcanları yuvarlamış olmuş olsa idiniz patlıcanın içi sulanmakta, çekirdekler tamamen etli kısımdan ayrılmakta, su ile de kolayca ayrılıp süt süzgeci ile tohumların alınması daha basit bir şekilde olmaktadır. Bir sonraki tohum çıkarmada anlattığım şekilde yapılması durumunda çok daha kısa ve basit şekilde tohumlar çıkmaktalar.
Resulgur
09-12-2020, 22:47
Sn. Resulgur;
Tohum alınacak patlıcanları yuvarlamış olmuş olsa idiniz patlıcanın içi sulanmakta, çekirdekler tamamen etli kısımdan ayrılmakta, su ile de kolayca ayrılıp süt süzgeci ile tohumların alınması daha basit bir şekilde olmaktadır. Bir sonraki tohum çıkarmada anlattığım şekilde yapılması durumunda çok daha kısa ve basit şekilde tohumlar çıkmaktalar.
Abi zaten videoda 2 3 dk da tohumlar tane tane pırıl pırıl çıkıyor. :D
Yav üstüme gelmeyin arkadaşlar, yıkarken sorun yok patlıcanlarda, ekerken var.. :D
"Nasrettin Hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuş. Yoldan geçen arkadaşı hocaya:
"Hocam kediyi yıkama ölür." demiş. Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış. Arkadaşı dönüşte Hocayı tekrar yolun kenarında görmüş. Kedi ölmüştü. Adam:
"Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedim mi?" demiş. Hoca:
"Ben kediyi yıkarken ölmedi ki sıkarken öldü""
Burada:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/42677.htm
---Kargo adresini gönderdiğiniz mesajla beraber e-posta adresini de gönderebilirsiniz.
---Kargo adresinden bağımsız olarak göndermek isterseniz LojistikMerkezi (TIKLA--> Yeni özel mesaj gönder (http://www.agaclar.net/forum/private.php?do=newpm&u=142392)) adlı kullanıcıya özel mesaj olarak göndermeniz gerekiyor.
Kargo adres şablonu içinde e-posta adresi alanı yok, Listelerin düzgün ve uğraştırmadan oluşturulabilmesi için buradaki noktalı virgülle ayrılmış alan yapısını bozmamak gerekir.
Ben bu mesaj içinde veya ayrı gönderilecek mesajda özel bir format var mı diye sormaya çalıştım bu sorunun cevabı hiç bir yerde yok. Ben Lojistik merkezine düz mesajla yolladım zaten ama yanlış yaptıysam doğrusunu öğrenmek istedim, aslında tüm kullanıcıların zaten sistemde bir mail adresi var nasılsa ayrıca adres toplamaya bile gerek olmayabilir sadece mail adresi güncel olmayanlar güncellese yeterli olur o durumda
Kargo adres şablonu içinde e-posta adresi alanı yok, Listelerin düzgün ve uğraştırmadan oluşturulabilmesi için buradaki noktalı virgülle ayrılmış alan yapısını bozmamak gerekir.
Belirtilen mesajda noktalı virgüllü alanın dışında da yazılabilecek alan var. Bu formatın öncesinde ya da sonrasında yazılabilir anlamında söyledim.
Önceki mesajlarda bu gündeme geldi. Bu şekilde yapılabileceği belirtildi.
715042
Zaten e-posta bildirimi ile ilgili belirli bir format yok. Düz mesaj olarak gönderiliyor.
Tercih sizin, kolay gelsin.
LojistikMerkezi
10-12-2020, 20:52
Tohum talep edip kargo adresi göndermemiş olan talep sahiplerinin listesi aşağıdadır. Eksik adreslerin 24 saat içinde tamamlanması gerekiyor.
Altay_41
Asoo
badem
bahtiyar02
Betgam40
cetine
dagsa reklam
dongyul
enbal
fth0507
ggne
Hediyeunlu
İhsanÇelik
kerkenez
ketenhelva
Melih Bakırlıoğlu
Muda
Murat Uysal
Murat_agaclar
OSMAN45
ozo
rana58
salihcan
senkasap
serpil D
Sezerakk
thunderon
uzunkum
Vizeli39
Yelgam4
YeşimM
LojistikMerkezi
10-12-2020, 21:31
Paylaşımcı olup e-posta adresi bulunamayanların listesi aşağıdadır. Acilen tamamlanmasını rica ediyoruz.
Betgam40
bilenyum
gastroplants
Gök Bahçesi
hafka
hcorak
Kahraman43
Murat_agaclar
Yelgam4
İhsanÇelik
11-12-2020, 00:06
Daha önce yollamıştım ama mesaj iletilmemiş görünüyor umarım bu sefer doğru olarak göndermişimdir.Kesin olarak yollandığının teyidini alabilme imkanımız var mı acaba çok teşekkürler iyi çalışmalar...
Adres ve mail gönderdim umarım ulaşmıştır.Kolay gelsin.
15/1/2020 de hem mail adresimi, hem de adres bilgilerimi göndermiştim. Adres bilgilerim ulaşmamış görünüyor.
Adres bilgilerimi yeniden gönderdim.
MeyveliTepe
11-12-2020, 12:59
15/1/2020 de hem mail adresimi, hem de adres bilgilerimi göndermiştim. Adres bilgilerim ulaşmamış görünüyor.
Adres bilgilerimi yeniden gönderdim.
Ulaşmıştır da o tarih geçen senenin etkinliği için. Aradan geçen zamanda değişiklik olmuş olabilir.
:confused: Tohum paylaşım etkinliği bitti mi ?
Ben de adres bilgilerimi gönderdim teşekkür ederim
Ulaşmıştır da o tarih geçen senenin etkinliği için. Aradan geçen zamanda değişiklik olmuş olabilir.
Daha 52 yaşımdayım. Tarihe bakıp yazıyorum da düşünmüyorum.
Bu etkinlik için gönderdim zannediyordum. Demek göndermemişim. Erken mi bunayacağım ne.:eek:
Adres bilgilerimi yolladım teşekkürler
Daha 52 yaşımdayım. Tarihe bakıp yazıyorum da düşünmüyorum.
Bu etkinlik için gönderdim zannediyordum. Demek göndermemişim. Erken mi bunayacağım ne.:eek:
Aman @Asoo, ben 50 yim, siz 52, bunamadan bahsediyorsunuz. Yönetim kademesi asırlık çınarlardan oluşuyor, yaş konusunu kapatalım..
AkisSoftware
12-12-2020, 16:50
Şu etiketler gelse de hemen paketleri hazırlayıp mesuliyetimizi yerine getirsek. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık ne olacağı meçhul.
Takvimi kaçırmışım bir kaç farklı tohum daha paylaşacaktım. Sonraki senelere inşallah...
Aman @Asoo, ben 50 yim, siz 52, bunamadan bahsediyorsunuz. Yönetim kademesi asırlık çınarlardan oluşuyor, yaş konusunu kapatalım..
Benden uzun yaşayanlar dostlar endişelenmesin. Ben 20 yaşında da zaman zaman böyle şeyler yapardım.
şehirliköylü
12-12-2020, 18:36
Kendi tohumlarımı paketlemeyi bitiriyorum ancak bir konuya takıldım: bazı tohumlar için limit koymak zorunda kalmıştım ama bir tohum için taleplerin tamamını karşılayabileceğim gibi görünüyor. Geçen seneki gibi tüm geçerli talepler için etiket gelecek mi?
(Paylaşımcı, karşılayabileceği maksimum talep sayısı belirttiyse, bu tohuma olan talep maksimum sayıdan daha fazla olsa dahi, belirtilen maksimım sayı esas alınır.)
yani bu yeni kural etiket sayısını da etkileyecek mi?
MeyveliTepe
12-12-2020, 20:00
Kendi tohumlarımı paketlemeyi bitiriyorum ancak bir konuya takıldım: bazı tohumlar için limit koymak zorunda kalmıştım ama bir tohum için taleplerin tamamını karşılayabileceğim gibi görünüyor. Geçen seneki gibi tüm geçerli talepler için etiket gelecek mi?
(Paylaşımcı, karşılayabileceği maksimum talep sayısı belirttiyse, bu tohuma olan talep maksimum sayıdan daha fazla olsa dahi, belirtilen maksimım sayı esas alınır.)
yani bu yeni kural etiket sayısını da etkileyecek mi?
Etiket sayısını etkileyemeyecek. Buradaki varsayım, maksimum 10 kişiye gönderileceği belirtilmiş tohuma 15 talep gelmişse, paylaşımcının 5 tane talebi kendi insiyatifi ile eleyeceğidir. Elbette isterse bu taleplerin hepsini de karşılayabilir.
Bu yılki kural değişikliği sizin kendi taleplerinizde bir değişikliğe yol açacak görünmüyor.
Ayy, sol taraftan başıma bir taş mı yoksa bir demet nergis mi atıldı? :D
MeyveliTepe
13-12-2020, 17:19
Etiket gönderimleri alfabetik sıraya göre başladı.
AkisSoftware
13-12-2020, 17:24
Ayy, sol taraftan başıma bir taş mı yoksa bir demet nergis mi atıldı? :D
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizin gibi değerli kişilere en güzel çiçekleri atmıştır değerli üstadımız...
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizin gibi değerli kişilere en güzel çiçekleri atmıştır değerli üstadımız...
Benim bahçemde var üç çiçek, ablamda var 333 çiçek... Hangisini atsam acep... Biri de kadife çiçeği üstelik ( Bu seneki etkinlik notlarından ;) ) Ben olsam yediririm o çiçekleri, 'ulan bahçeme de mi bi uğramadın' diye.. :p
@AkisSoftware, en sevdiğim dualardandır; 'ömürler gör'...Ulu bir çınardan başka hangi canlıya yakışır ki ömürler görmek...
-'Etkinlik Mode' ON- Paylaşımlarıma da yazdım 'bir daha tigernut ekmeyeceğim' diye, ama yer bademlerin pek güzelmiş @AkisSoftware. İki kök çimlenmişti, bir kökü daha toprağın altında, çıkardıklarımı her ihtimale karşı bizim kızdan saklıyorum köşe bucak.
mutlu_inan
14-12-2020, 07:35
Etiketler gönderilmeye başladığına göre kargo adresi belli olmuştur,
Kargoları göndereceğimiz adresi bu başlıkta takip etmeye calışıyorum ama umarım kaçırmamışımdır..
Etiketler elime ulaştı. Paketleme başladı. Bu hafta içerisinde gönderebilirim sanırım. Göndereceğimiz kargo firması konusunda bir tavsiye var mı? PTT ile gönderim sorun olmaz inşallah.
Kimlerin kargoları ulaştı bilgisini foruma yazabilmek için, kargonun açılıp, içindeki etiketlerdeki kullanıcı adına bakmak gerekiyor.
Bu yıl 1-2 gün poşetlere daha mesafeli durmak için, içini açmakla uğraşmadan üzerinden okunsa çok iyi olacak.
Lütfen Forum kullanıcı adınızı tohum kargosunun üzerine yazmayı unutmayın.
Etiketlerin size gönderildiği mailde, kargoyu hangi adrese göndereceğiniz yazıyor...
Tercih ettiğimiz kargo firması: Yurtiçi kargo
Yurtiçi kargo burada hem çok uygun bir yerde, hem de iyi hizmet veriyor.
PTT ise, teslim süreleri, ulaşılabilirlik, hizmet kalitesi açısından son tercihimiz...
Etiketler gönderilmeye başladığına göre kargo adresi belli olmuştur,
Kargoları göndereceğimiz adresi bu başlıkta takip etmeye calışıyorum ama umarım kaçırmamışımdır..
Etiketlerin size gönderildiği mailde, hangi adrese kargo göndereceğiniz yazıyor...
PTT bazen gecikme yaşıyor ama başka sorun yok... Fiyatı en uygun olanı da o...
AkisSoftware
14-12-2020, 15:22
Benim bahçemde var üç çiçek, ablamda var 333 çiçek... Hangisini atsam acep... Biri de kadife çiçeği üstelik ( Bu seneki etkinlik notlarından ;) ) Ben olsam yediririm o çiçekleri, 'ulan bahçeme de mi bi uğramadın' diye.. :p
@AkisSoftware, en sevdiğim dualardandır; 'ömürler gör'...Ulu bir çınardan başka hangi canlıya yakışır ki ömürler görmek...
-'Etkinlik Mode' ON- Paylaşımlarıma da yazdım 'bir daha tigernut ekmeyeceğim' diye, ama yer bademlerin pek güzelmiş @AkisSoftware. İki kök çimlenmişti, bir kökü daha toprağın altında, çıkardıklarımı her ihtimale karşı bizim kızdan saklıyorum köşe bucak.
Bu seneki durumlardan dolayı ben de epey es geçtim. Bakalım seneye ne gibi musibetler, olumsuzluklar bizi bekleyecek.
Bazı cinsler gerçekten çok lezzetli oluyor. Tabi damak tadı apayrı bir olay.
elifaydin
14-12-2020, 15:48
Etiketler geldi, heyecanla çıktıları aldım, en yakın zamanda paketleme aşamasına geçmek istiyorum.
MeyveliTepe
14-12-2020, 16:24
Etiketlerin tamamını gönderdim. Almayan olursa bildirsin lütfen.
obabilgesi
14-12-2020, 18:26
Sayın yetkililer...
Talep edenler, hakedişe göre sanırım elenmiş. Beklediğimden az sayıda etiket geldi, lakin ben talep sayısına göre talepde bulunmuştum. Şimdi;
Benden talep edenlerin sayısında eksilme olduğu için, benim talep ettiklerimde de eksilme olacak mı? Yoksa bu da göndericinin insiyatifine mi bağlı?
Teşekkürler...
MeyveliTepe
14-12-2020, 19:20
Sayın yetkililer...
Talep edenler, hakedişe göre sanırım elenmiş. Beklediğimden az sayıda etiket geldi, lakin ben talep sayısına göre talepde bulunmuştum. Şimdi;
Benden talep edenlerin sayısında eksilme olduğu için, benim talep ettiklerimde de eksilme olacak mı? Yoksa bu da göndericinin insiyatifine mi bağlı?
Teşekkürler...
Kurallara göre dengelenmiştir.
meeteine
14-12-2020, 19:53
Tohumlar paketlendi, sıraya konuldu yarın kargoya verecek. Bereketli, lezzetli ürünler almanızı dilerim.
Benden arşın börülce talep edenler için bir not: Tohumları aldıktan sonra bir poşette saklamıştım. Bugün alıcı poşetlerine koyarken iki adet ölü böcek buldum poşette (sinek benzeri, 2-3mm büyüklüğünde), tohumları gözden geçirdiğimde üç adet (yalnızca üç) tohumun yenilmiş olduğunu gördüm. Göndermekte olduğum tohumların temiz olduğunu düşünüyorum ama her ihtimale karşı poşetleri açmadan önce kontrol etmenizi ve açtıktan sonra da önlem almanızı (kül vb.) öneriyorum. Tüm titizliğime rağmen bu aksaklık için özür dilerim.
meeteine
14-12-2020, 19:54
Sayın Meyvelitepe, poşetleri kutu numarasına göre sıraladım ama kargoda hepsinin birbirine karışmaması için bir öneriniz var mı? Örneğin her kutuyu ayrı zarfa koysam olur mu?
AkisSoftware
14-12-2020, 20:01
Sayın Meyvelitepe, poşetleri kutu numarasına göre sıraladım ama kargoda hepsinin birbirine karışmaması için bir öneriniz var mı? Örneğin her kutuyu ayrı zarfa koysam olur mu?
Ben de hazırladım yarın kargoya veririm inşallah. Ben bantlayarak kutu numarası karışmaması için bir poşete koydum onu da üstten bantladım.
Daha fazla tohum paylaşacaktım. İşe güce dalınca tarihi geçirmişiz. İnşallah seneye daha fazla paylaşırız ömrümüz yeterse..
Edit: Kargo kotası dolmuş. Yarına kaldı...
Gönderildi.
MeyveliTepe
14-12-2020, 20:15
Kargoya vermeden önce paketlemiyor musunuz, niye karışsın?
bilenyum
14-12-2020, 21:28
Yarın hazırlayıp, zaman yaratabilirsem kargolayacağım.
Sayın MeyveliTepe, bana etiketler gelmedi. Eksik e-postalar listesinde adım yoktu ama size özelden tekrar gönderdim. LojistikMerkezi'ne de yollamam gerekir mi?
meeteine
15-12-2020, 10:14
Kargoya verenler için ayrı başlık açılacak mı, buradan mı bildirelim?
Ben bugün kargoyu gönderdim.
cemilsisik
15-12-2020, 10:23
Etiketler geldi, heyecanla çıktıları aldım, en yakın zamanda paketleme aşamasına geçmek istiyorum.
Ben bile heyecanlandım çıktıları aldığınızı okuyunca :)), teşekkürler tüm ilgililere
Kargoya verenler için ayrı başlık açılacak mı, buradan mı bildirelim?
Ben bugün kargoyu gönderdim.
Buraya yazabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44524.htm
Merhaba, bana kargo listesi gelmedi maalesef :(
Özlem Özdemir(ozo)
poşetleri bugün hazırlarım diye düşünüyorum.Tohum paylaşımında belki ilk 3 e girebilirim diyordum bu yıl da olmadı.Seneye daha sıkı hazırlanıcam artık.
Tohum gönderenler için bilgi:
Tercih ettiğimiz kargo firması: Yurtiçi kargo
Yurtiçi kargo burada hem çok uygun bir yerde, hem de iyi hizmet veriyor.
PTT ise, teslim süreleri, ulaşılabilirlik, hizmet kalitesi açısından son tercihimiz...
İzmir Lojistik Ekibi
Değerli forumdaşlar, paketleme işlemini önceden zaten bitirmiştim. Geriye etiketleri eklemek kaldı ve kargo.
Etiketler için şöyle bir şey düşündüm/yaptım. Çift taraflı yapıştırıcıyla poşetlerin dışına yapıştıracağım. Böylece kırışma, tohumun arkasında kalma gibi sorunlar olmayacak.
Bakınız:
715183
Kargoya gelince o biraz sıkıntılı. 3 gündür korona ile mücadele halindeyim. Kargoya götürecek birini bulursam sıkıntı yok.
Haa, bu arada göndermeden önce seyreltilmiş hypo ile fısfıslayıp öyle göndereceğim. Yine de sorun olur derseniz karantinam gelecek hafta cuma bitiyor. Haftaya cuma-cumartesi de gönderebilirim.
Değerli forumdaşlar, paketleme işlemini önceden zaten bitirmiştim. Geriye etiketleri eklemek kaldı ve kargo.
Etiketler için şöyle bir şey düşündüm/yaptım. Çift taraflı yapıştırıcıyla poşetlerin dışına yapıştıracağım. Böylece kırışma, tohumun arkasında kalma gibi sorunlar olmayacak.
Bakınız:
715183
Kargoya gelince o biraz sıkıntılı. 3 gündür korona ile mücadele halindeyim. Kargoya götürecek birini bulursam sıkıntı yok.
Haa, bu arada göndermeden önce seyreltilmiş hypo ile fısfıslayıp öyle göndereceğim. Yine de sorun olur derseniz karantinam gelecek hafta cuma bitiyor. Haftaya cuma-cumartesi de gönderebilirim.
Şimdi fark ettim, bu hafta gönderilmesi şart değilmiş. Aralığın 3. haftasından itibaren gönderilmesi gerekiyormuş. O zamana benim karantinam biter, biraz daha bekler ondan sonra gönderirim.
Gerçi sorunuz MeyveliTepe'ye ama barkod okutmalarını ben yaptığım için açıklama getirmek istedim; biz gelen kutuyu açıp, parti parti tohum poşetlerini masa üzerine sererek barkod okutmalarını yapıyor sonra poşet üzerinde yazan kutu numaralarına göre koyuyorduk. Yani ayrı ayrı zarflara gerek yok gibi.
Anlıyorum; hepiniz nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyorsunuzdur. Sizlere önerim mümkün olduğunca işi basitleştirin.
1- Tohumlarınızı çok ufak paketlere sıkış sıkış doldurmayın ve ağzının iyice kilitlendiğine emin olun. İyi kilitlenmeyen poşetlerden dökülen tohumlara çok rastlıyoruz.
2- Barkodlarının rahatça okunabilmesi için itina edin, poşet içine sığmadı diye ikiye katlayıp da poşet içine koymayın
3- Paylaşımlarınızı sağlıklı tohumlarla yapın, böceklenme çok oluyor.
4- Aynı şahısa gidecek tohum poşetlerini ipe dizmeyin, tek tek sökmek zor oluyor.
5- Bazı barkod numaraları silik oluyor okutmakta zorlandığımızdan elle harf harf giriyoruz, vakit kaybı oluyor.
(Etiket çıkışı alırken, bir tane deneme çıkışı alın, yazıların net göründüğünden emin olun. Görünmüyorsa toneri bitmemiş başka bir çıkış veren yer bulun :)
(şimdilik aklıma gelenler bunlar)
Özetle,
boşuna poşetleri sıraya koymayın
biz nasıl olsa dağıtıyorduk,
İzmir ekibi de dağıtacak :)
MeyveliTepe
15-12-2020, 17:22
Özetle,
Kalabalık poşet gönderenlerin kutu numarasına göre sıralanması faydalı olur. 24 kutu arasındaki dolaşımı azaltır.
meeteine
15-12-2020, 18:02
Sayın Halcur, bence beklemeyin, gönderin.
Açıklamalara göre bulaşma yolu solunummuş. Elbise ya da eşyaların üzerinde 15 dakikadan fazla kalamıyormuş.
Geçmiş olsun.
Yine de son sözü, kargoyu alacak olanların söylemesi daha doğru.
Sevgi Durul
15-12-2020, 18:43
Kalabalık poşet gönderenlerin kutu numarasına göre sıralanması faydalı olur. 24 kutu arasındaki dolaşımı azaltır.
Özetle,
Kafam karıştı şimdi. :)
Önceki yıllarda aynı kişiye gidecek olan tohumları, ayrıca büyük poşette birleştirip gönderiyorduk, sıralamanın dışında. Şimdi nasıl olacak?
Değerli yöneticilerimiz, tam olarak açıklarsanız sevinirim. :)
mutlu_inan
15-12-2020, 19:08
Herkese iyi akşamlar. Tohumları hazırladım zarfa adres bilgilerini yazdım...
Dikkatimi çeken toplam beğeni 8 bana gelen barkot sayısı 5
Tekrardan barkotlar güncellenecek mi? Birkaç gündaha beklemelimiyim.. mesela bir kişinin mesajını gördüm adres bilgilerini 2. Ye göndermiş meyveli tepe de beğenmiş yani mesajı görmüş ama bana gelen barkotlarda kendisi yok..
Bu arada bende bir konuya örnek vererek acıklık getireyim.Benden tohum talep sayısı 143..çıkan etiket sayısı 91..yani 52 adet gecersiz talep olmuş.Ya olmasi gerekenden fazla talepte bulunmuş ya da kurallar gereği talep hakkı yokken talepte bulunmus.
Arkadaslar bunları göz önünde bulundurarak bana niye tohum gondermedi diye düşünmeyin lütfen...
Yakın zamanda da gecerli taleplerin listesi paylaşılır sanıyorum.
MeyveliTepe
15-12-2020, 20:40
Arkadaşlar, etiketler doğrudur. Başka gelecek bir şey yok.
MeyveliTepe
15-12-2020, 20:44
Önceki yıllarda aynı kişiye gidecek olan tohumları, ayrıca büyük poşette birleştirip gönderiyorduk, sıralamanın dışında. Şimdi nasıl olacak?
Bu uygulama iki senedir kalktı. Bireysel poşetleri etiketlerde sağ alt köşede büyük rakamla yazılmış 1 ila 24 arasında değişen kutu numarasına göre sıralayın ve öylece paketleyin. Aynı kutu numarasından birden fazla etiket varsa, kendi aralarındaki sıra önemli değil.
Bu arada bende bir konuya örnek vererek acıklık getireyim.Benden tohum talep sayısı 143..çıkan etiket sayısı 91..yani 52 adet gecersiz talep olmuş.Ya olmasi gerekenden fazla talepte bulunmuş ya da kurallar gereği talep hakkı yokken talepte bulunmus.
Arkadaslar bunları göz önünde bulundurarak bana niye tohum gondermedi diye düşünmeyin lütfen...
Bende de aynı durum var. Talep 262 kişi geçerli talep 192.
Daha önce ben bu durumun yaşanacağını tahmin ettiğim için inceleme yapmıştım. Bu durumun sebebi kurallara uymamak. Şöyle ki:
1-Eylülden sonra üye olanların talepte bulunması
2-Daha önceden üye olup da 10 mesaj kotasını doldurmayanlar ya da önemsiz/doldurma mesajlar yazanlar.
3-Paylaşımcı olmadığı halde iki yıl üst üste tohum talebinde bulunanlar.
4-Tabi bir de Sayın Zekoş'un dediği gibi hak ettiği talep miktarını aşanlar var.
Bunların hepsinin sebebi de bence okumamak. Kuralları okumuyoruz.
Benim tespitlerim bunlardı. Belki daha farklı sebepler de vardır.
Sayın Sevgi Durul,
Tohum paket sayısı az olanlarda sorun olmaz belki ama çok paket gönderenlerin her bir kutu numarasına ait olan paketleri tek bir büyük poşette birleştirip göndermesi daha iyi olur. Dağıtırken çok kolaylık olur.
346.mesaj/MeyveliTepe
Sayın meeiteine,
Şu an etiketleme işini bitirmeye karar verdim ama etiketleme bittikten sonra göndermeyeceğim. Evde bir süre karantinaya alacağım onları. Sonra göndereceğim. Bence tedbirli olmak lazım. Üç gündür covid pozitif olarak evde karantinadayım ve kimden/neyden bulaştığı konusunda hiçbir fikrim yok. Ne kadar düşünürsen düşüneyim bir sebep bulamıyorum. İnsanlarla muhatap değilim, gezip tozmam, maskemi çıkarmam, sıklıkla elimi yıkarım, kimseyle tokalaşmam, kimseye yaklaşamam(anne-babama dahi) Peki bu mendebur nerden/kimden/neyden bulaştı. Bilmiyorum. Bu nedenle en küçük boşluk bırakmamalıyız. Sonuçta hayatlar söz konusu. Yine de bilgilendirme için teşekkürler.
Sevgili S.Durul, kafan hiç karışmasın sen yine aynı şekilde yap.
Örneğin: sen, Zafer'e gönderdiğin değişik tohum poşetlerini hazırladıktan sonra hepsini daha büyük bir poşete koyuyordun.
Biz senden gelen poşeti açıp her mini poşetin barkodlarını ayrı ayrı işledikten sonra kutu numarasına dağıtıyorduk. İçine koyduğun daha büyük poşet bizim elimizde kalıyordu.
İster yine aynı şekilde yap, istersen büyük poşete koyma, nasılsa açılıyor. Sen fazladan bir poşet daha kullanmış oluyorsun.
(Mesajımın devamını malina ile konuştuktan sonra sildim, malina bu kısmı İzmir Grubunda yaz dedi)
obabilgesi
15-12-2020, 20:53
Buradan “katılım hakkı kazanmadan talepte bulunanları, hakkından fazla talepte bulunarak talepleri geçersiz olanları” şiddetle kınıyorum! Sizin sorumsuzluğunuz yüzünden kaç tane tohum hakkımız yandı!!!
Bende mağdur oldum, benden de kaç tane geçersiz talep olmuş! Haliyle benim de talep ettiğim tohumlarda eksilme olacak. Keşke talep ettiğim tohumlardan benim eleme şansım olsaydı, öncelik vermek istediğim türler vardı.
Çok üzüldüm...
MeyveliTepe
15-12-2020, 21:13
Merak edenler için Lojistik Merkezinde yürüyen tasnif sürecini kısaca özetliyeyim.
Öncelikle sürecin planlamasından başlamak gerek.
Geçerli talepleri tesbit ettikten sonra, öncelikle her bir talep kaydına bir seri numarası verilir. Bu seri numarası etiketlerde hem barkod hem de hemen altında görünen numaradır. Her bir seri numarasının talep kayıtlarında bir karşılığı var. (örn: 5 yıl öncesine ait bir seri numarasının hangi paylaşımcının paylaştığı hangi tohumun kimin talebi olduğunu, bunun karşılanıp karşılanmamış olduğunu söyleyebilirim)
Tasnif sürecinin hatasız ve yönetilebilir şekilde yürüyebilmesi için, toplam geçerli talep sayısı, talepte bulunan farklı kişi sayısına göre, açılan paylaşımcı paketlerinin önceden hazırlanmış, numarası belli, içine hangi poşetlerin konacağı önceden planlanmış kutulara dağıtılması sağlanır. Bunu yapmadan önce de paketteki her bir poşetin barkod numarası okuyucu ile okutulup, paylaşımcının hangi etiketi fiilen gönderdiği de tesbit edilir.
Kutu planlamasında, her bir kutuya ortalama 4-5 talep edene ait poşetlerin konması gözetilir. Planlama yapılırken, kullanıcı adı aynı harf ile başlayan iki talepçinin poşetlerine mutlaka farklı kutu numaraları verilir. Her bir kutuda ortalama 200-300 arası poşet konması da planlama yapılırken gözetilir.
Buradaki amaç, tasnif işini yönetilebilir durumda tutmak ve hata olasılığını azaltmaktır.
örneğin, halcur ve hcorak, binlerce poşetin ayrıştırılması sırasında kolayca karıştırılabilecek kullanıcı isimleridir. Bu iki kullanıcıya ait etiketlerin mutlaka farklı kutulara yönlendirilmesi gerekir.
Paylaşımcılardan gelen tüm paketler birer birer açılıp, içindeki tüm poşetler kayda alındıktan sonra kutu numaralarına göre kutulara dağıtıldığında, tüm tohum poşetleri (bu etkinlik için) 24 adet kutuya dağıtılmış, her bir kutuda sadece 4-5 talep edene ait poşetler dağıtılmış olunur.
Sonraki aşamada, her bir kutu teker teker, önceden hazırlanmış (adresleri yapıştırılmış) zarflara dağıtılır. Bu noktada, ele alınan bir kutuda sadece 4-5 kişiye ait poşetlerin olduğunu ve dolayısıyla sadece 4-5 adet zarfa dağıtılacağını belirtmek gerekir.
Bir kutu bittiğinde o kutuda poşetleri bulunan 4-5 talep edene ait poşetlerin zarflarına konması da bitmiş olur. Zarflar, ağızları yapıştırılmaksızın o kutunun içine konur ve bir sonraki kutuya geçilir.
Tohumların önce kutulara dağıtılması, sonradan da kutulardan zarflara dağıtılması sürecin kalbini oluşturuyor.
Bu yüzden kutu sayısı, hangi kutuya kimlere ait poşetlerin konacağı, her bir kutudaki talep eden sayısı ve o kutudaki beklenen poşet sayısı çok önem kazanıyor. Bu işin problemsiz yürümesi için pek çok liste, kontrol listesi vb. önceden hazırlanarak lojistik merkezine gönderiliyor.
Tüm kutular bu şekilde bittikten sonra (ki bu yıl için 24 adet kutu ve 124 adet zarf, 4000'den fazla poşet var), kutularda ağızları açık olarak bekleyen, üzerlerine adres etiketleri önceden yapıştırılmış zarflarda bir dizi son kontrol yapılır. Okutulan barkod kayıtları da veritabanında talep kayıtlarıyla eşlenir. Herhangi bir problem görülmez ise zarflar kapatılır ve kargoya verilir.
MeyveliTepe bu mesajı ile Lojistik Merkezinde takip edilecek kısmı da izah ettiğine göre benim, yaptıklarımızı tekrar etmemin gereği yok.
Teşekkür ederim MeyveliTepe.:)
MeyveliTepe
15-12-2020, 21:59
Tabii bu, her şeyin problemsiz yürümesi durumda olan akış.
Bu akışı zorlaştıran şeyler yok değil. Çoğunluğu poşetlerin ve etiketlerin beklendiği gibi gelmemesinden kaynaklanan şeyler. Güler hanım, Zafer bey, malina, senelerce bu problemleri yaşadı. Poşetleri hazırlarken geçen yıl ve önceki yıllar yaşadıklarından dolayı belirttiklerine dikkat edilmeli.
Geçen seneki düzensizlikler. (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44307.htm) Bu yıl bunlara dikkat edelim lütfen.
salihcan
15-12-2020, 23:58
Tohum talep edip kargo adresi göndermemiş olan talep sahiplerinin listesi aşağıdadır. Eksik adreslerin 24 saat içinde tamamlanması gerekiyor.
Altay_41
Asoo
badem
bahtiyar02
Betgam40
cetine
dagsa reklam
dongyul
enbal
fth0507
ggne
Hediyeunlu
İhsanÇelik
kerkenez
ketenhelva
Melih Bakırlıoğlu
Muda
Murat Uysal
Murat_agaclar
OSMAN45
ozo
rana58
salihcan
senkasap
serpil D
Sezerakk
thunderon
uzunkum
Vizeli39
Yelgam4
YeşimM
Ben bu uyarıyı geç gördüm ve uyarıdan sonra adres bilgilerimi ilettim (14.12.2020) . Bu durumda benim taleplerim iptal edilmiş mi oluyor? :(
AkisSoftware
16-12-2020, 07:55
Ben bu uyarıyı geç gördüm ve uyarıdan sonra adres bilgilerimi ilettim (14.12.2020) . Bu durumda benim taleplerim iptal edilmiş mi oluyor? :(
Sanırım iptal edilmiş durumda. Çünkü bizler tohumları paketleyip göndermeye başladık bile...
paylaşımcı paketlerinin önceden hazırlanmış, numarası belli, içine hangi poşetlerin konacağı önceden planlanmış kutulara dağıtılması sağlanır. Bunu yapmadan önce de paketteki her bir poşetin barkod numarası okuyucu ile okutulup, paylaşımcının hangi etiketi fiilen gönderdiği de tesbit edilir.
Hala tohum poşetlerini toparlamaya çalışanlar için:
İşin içinde olan kişiler olarak sıralama yapmanın gereksiz olduğunu tekrarlayayım. Barkot okuma işini yapmak sıralamayı bozuyor. Hem barkod okutup hem sıralanmış poşetlerin sırasını bozmamaya çalışmak gereksiz ve yorucu bir angarya olacaktır.
Yani sıralama yapmayın lütfen, biz nasıl olsa bozuyoruz. :)
Her yıl hemen etkinlik sonrası bunu duyurmak, insanların emeğine saygısızlık olur diye söylemek içimden gelmiyordu. Çünkü o emek zaten verilmişti... Bizim işimize yaramasa da.
Bu yıl henüz vakit varken, tüm açıklığıyla söyleyip rahatladım :)
Portakal Rengi
16-12-2020, 09:29
Daha önce ben bu durumun yaşanacağını tahmin ettiğim için inceleme yapmıştım. Bu durumun sebebi kurallara uymamak. Şöyle ki:
2-Daha önceden üye olup da 10 mesaj kotasını doldurmayanlar ya da önemsiz/doldurma mesajlar yazanlar.
4-Tabi bir de Sayın Zekoş'un dediği gibi hak ettiği talep miktarını aşanlar var.
Sayın Sevgi Durul,
Tohum paket sayısı az olanlarda sorun olmaz belki ama çok paket gönderenlerin her bir kutu numarasına ait olan paketleri tek bir büyük poşette birleştirip göndermesi daha iyi olur. Dağıtırken çok kolaylık olur.
346.mesaj/MeyveliTepe
Sayın meeiteine,
Şu an etiketleme işini bitirmeye karar verdim ama etiketleme bittikten sonra göndermeyeceğim. Evde bir süre karantinaya alacağım onları. Sonra göndereceğim. Bence tedbirli olmak lazım. Üç gündür covid pozitif olarak evde karantinadayım ve kimden/neyden bulaştığı konusunda hiçbir fikrim yok. Ne kadar düşünürsen düşüneyim bir sebep bulamıyorum. İnsanlarla muhatap değilim, gezip tozmam, maskemi çıkarmam, sıklıkla elimi yıkarım, kimseyle tokalaşmam, kimseye yaklaşamam(anne-babama dahi) Peki bu mendebur nerden/kimden/neyden bulaştı. Bilmiyorum. Bu nedenle en küçük boşluk bırakmamalıyız. Sonuçta hayatlar söz konusu. Yine de bilgilendirme için teşekkürler.
Davranışlarınızı doğru buluyorum. Sizin gibi davranıyorum ama markete, pazara gitmek zorundayım. Bir şeylere dokunmak zorundayım. Yaptıklarımız olasılığı azaltmaya yönelik. Tek hatalı veya farketmediğimiz davranışta bulaşabilir.
Solunum yolu ile bulaşma en çok olan. Dokunarak da olabilir. Bu nedenle sık sık el yıkanıyor.
Dezenfekte olup, maskemi takarak işe başlayacağım. Gönderdiğim poşetleri dezenfekte edeceğim. Gelen tohumlara da aynı işlemleri uygulayıp, dışarıda bekleteceğim.
Hasarsız atlatmanız dileğiyle. Hepimize sağlıklı günler.
MeyveliTepe
16-12-2020, 11:04
Eski de olsa hiç adres bulunamayanların talepleri iptal edildi. Dolayısıyla sizinki iptal edilmemiş olabilir.
salihcan
16-12-2020, 18:19
Eski de olsa hiç adres bulunamayanların talepleri iptal edildi. Dolayısıyla sizinki iptal edilmemiş olabilir.
Teşekkürler sayın MeyveliTepe. :)
Meraklıdr
16-12-2020, 21:05
İzmir grubuna teşekkürlerimi iletmek, bir de tohumların böceklenmesi ile ilgili önlem olarak mümkünse tohumların soğuk bir yerde bekletilmesi mümkün ise onu rica etmek istiyorum. Geçen yıl göndermek için hazırladığım mısır tohumlarının sadece birkaç gün sıcakta kaldığında böceklendiğine tanık oldum tekrar ayıklayıp göndermem gerekmişti. Bu sebeple tohumları mı son tarihe yakın göndereceğim o tarihe kadar buzdolabında kalacaklar. Özellikle mısır ve fasulye için bu şart gibi.
Durum özetim 50 talebin 29 u geçerli sayılmış, hepsini karşılıyorum ( Bulgar pembesi için 3 kişiye 10 ar tohum ancak paylaşabilirim demiştim, tohumlar gözüme çok az görünmüştü ama sayınca o kadar da az değilmiş, 6 kişiye 20 şer tohum paketledim) . Umarım hepsi de verimli tohumlar olur. Sağlıklı ve güzel bir yıl diliyorum.
bilenyum
17-12-2020, 09:50
Kargomu dün teslim ettim ancak yurt içi için verdiğim kargo ücretine çok üzüldüm. 32 TL çok ufak bir kutu için inanılmaz fazla bir tutar. Çok daha yararlı işler yapılabilir bu ücretlerin toplamında.
Yaşadığım şehir içinde sanırım talepte bulunacağım önümüzde ki yıl bir aksilik olmazsa. Hem daha samimi olacağını düşünüyorum. Hatta covid belası azalırsa ankara buluşma etkinliği bile düzenleyebiliriz. Sayımız oldukça fazla :)
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44524.htm
Bu başlığa gönderdiğinizi yazıyorsunuz değil mi?
yurt içi için verdiğim kargo ücretine çok üzüldüm. 32 TL çok ufak bir kutu için inanılmaz fazla bir tutar
PTT kargo en çok 20 TL falan alırdı...
Merhaba.
Oturak erkenci fasulyeyi talebe yetiştirmek için çok az koymak zorunda kaldım poşetlere. Eğer süre tanirsaniz Ankara'dan annemden biraz daha toplamasını isteyebilirim. Ne kadar süremiz var yollamak için?
Tohum paketleme sırasında yaptığım bir hatayı paylaşmak istiyorum.
Tohumları paketleyeli çok oldu. Kendimce ortalama bir miktar belirledim. Örnek: acur 10 tohum biber türleri genel olarak 20-30 arası gibi. Fakat toplam talep ile geçerli talep arasında ciddi fark oluştu. (Bu konuyu daha öncede belirttim. Hatırlayan olur belki. Hak etmediği halde tohum talebinde bulunanlar var.)
Bu durumda elimde birkaç tohum grubunda fazlalık tohum oluştu. İhtiyaç fazlası paketleri boşaltıp üyelere gidecek kilitli poşetlere aktarmaya karar verdim. Sorun da burada oluştu. Birbirine çok benzedikleri için bazı uzun salatalık paketlerine acur tohumu koymuş olabilirim. Bu günler biraz dalgınım, dikkatim dağınık. Kusura bakmayın.
Fideleme aşamasında birbirinden ayırt edebilirsiniz ama yine de karışık istemem derseniz uzun salatalık poşetlerini çıkarabilirim.
PTT kargo en çok 20 TL falan alırdı...
Aras Kargo o adrese teslimimiz yok, şubeden alabilir deyince PTT kargoyla gönderdim. PTT Kargo 16 TL tuttu. Yaklaşık 25 cm'lik bir kutu.
Portakal Rengi
18-12-2020, 06:24
Merhaba.
Oturak erkenci fasulyeyi talebe yetiştirmek için çok az koymak zorunda kaldım poşetlere. Eğer süre tanirsaniz Ankara'dan annemden biraz daha toplamasını isteyebilirim. Ne kadar süremiz var yollamak için?
4.3 Etkinlik Takvimi
Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 29 Eylül 2020
Taleplerin başlaması ... 29 Eylül 2020
Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen
Taleplerin veri tabanında toplanıp işlenerek paylaşımcıları bilgilendirme başlangıcı ... Ekim sonu (her ay sonu tekrarlanacak)
Taleplerin tamamlanması ... Aralık 2020 İlk hafta (dikkat ! bazı paylaşımcılar lojistik nedenlerle paylaştığı tohumlar için daha erken bir tarih belirleyebilirler)
Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Aralık 2020 İkinci hafta
Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Aralık 2020 Üçüncü hafta
Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Ocak 2021 ikinci hafta
Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Ocak 2021 son hafta
Çimlenme sorunu olursa az tohum sorun yaratabilir. Kolaylıklar diliyorum.
pupa.baski
21-12-2020, 07:14
Arşivleme, tohum dünyasında oldukça nadir görünen bir iş, iyi ki yapıyorsunuz. Herkesin emeklerine sağlık. Sevgiler..
Merak edenler için Lojistik Merkezinde yürüyen tasnif sürecini kısaca özetliyeyim.
Öncelikle sürecin planlamasından başlamak gerek.
Geçerli talepleri tesbit ettikten sonra, öncelikle her bir talep kaydına bir seri numarası verilir. Bu seri numarası etiketlerde hem barkod hem de hemen altında görünen numaradır. Her bir seri numarasının talep kayıtlarında bir karşılığı var. (örn: 5 yıl öncesine ait bir seri numarasının hangi paylaşımcının paylaştığı hangi tohumun kimin talebi olduğunu, bunun karşılanıp karşılanmamış olduğunu söyleyebilirim)
Tasnif sürecinin hatasız ve yönetilebilir şekilde yürüyebilmesi için, toplam geçerli talep sayısı, talepte bulunan farklı kişi sayısına göre, açılan paylaşımcı paketlerinin önceden hazırlanmış, numarası belli, içine hangi poşetlerin konacağı önceden planlanmış kutulara dağıtılması sağlanır. Bunu yapmadan önce de paketteki her bir poşetin barkod numarası okuyucu ile okutulup, paylaşımcının hangi etiketi fiilen gönderdiği de tesbit edilir.
Kutu planlamasında, her bir kutuya ortalama 4-5 talep edene ait poşetlerin konması gözetilir. Planlama yapılırken, kullanıcı adı aynı harf ile başlayan iki talepçinin poşetlerine mutlaka farklı kutu numaraları verilir. Her bir kutuda ortalama 200-300 arası poşet konması da planlama yapılırken gözetilir.
Buradaki amaç, tasnif işini yönetilebilir durumda tutmak ve hata olasılığını azaltmaktır.
örneğin, halcur ve hcorak, binlerce poşetin ayrıştırılması sırasında kolayca karıştırılabilecek kullanıcı isimleridir. Bu iki kullanıcıya ait etiketlerin mutlaka farklı kutulara yönlendirilmesi gerekir.
Paylaşımcılardan gelen tüm paketler birer birer açılıp, içindeki tüm poşetler kayda alındıktan sonra kutu numaralarına göre kutulara dağıtıldığında, tüm tohum poşetleri (bu etkinlik için) 24 adet kutuya dağıtılmış, her bir kutuda sadece 4-5 talep edene ait poşetler dağıtılmış olunur.
Sonraki aşamada, her bir kutu teker teker, önceden hazırlanmış (adresleri yapıştırılmış) zarflara dağıtılır. Bu noktada, ele alınan bir kutuda sadece 4-5 kişiye ait poşetlerin olduğunu ve dolayısıyla sadece 4-5 adet zarfa dağıtılacağını belirtmek gerekir.
Bir kutu bittiğinde o kutuda poşetleri bulunan 4-5 talep edene ait poşetlerin zarflarına konması da bitmiş olur. Zarflar, ağızları yapıştırılmaksızın o kutunun içine konur ve bir sonraki kutuya geçilir.
Tohumların önce kutulara dağıtılması, sonradan da kutulardan zarflara dağıtılması sürecin kalbini oluşturuyor.
Bu yüzden kutu sayısı, hangi kutuya kimlere ait poşetlerin konacağı, her bir kutudaki talep eden sayısı ve o kutudaki beklenen poşet sayısı çok önem kazanıyor. Bu işin problemsiz yürümesi için pek çok liste, kontrol listesi vb. önceden hazırlanarak lojistik merkezine gönderiliyor.
Tüm kutular bu şekilde bittikten sonra (ki bu yıl için 24 adet kutu ve 124 adet zarf, 4000'den fazla poşet var), kutularda ağızları açık olarak bekleyen, üzerlerine adres etiketleri önceden yapıştırılmış zarflarda bir dizi son kontrol yapılır. Okutulan barkod kayıtları da veritabanında talep kayıtlarıyla eşlenir. Herhangi bir problem görülmez ise zarflar kapatılır ve kargoya verilir.
lime&mint
22-12-2020, 22:56
Tohum talebikabul görenlerin listesi aylaşılsa iyi olacak.Anlaşılan çogu kişi talep ettikleri tohuma ulaşamayacak.
En azından kim kargo bekleyecek belli olur.
Tohum talebi olumsuz olanlar ona göre arayışa geçer.
Resimler geldikçe ortaya konan emek takdire şayan.Tohum talepleri olumluolan kişiler heyecanlanmaya başlamıştır.
Benden BUENA MULATA biber talep edip onaylanan 15 arkadaş için duyuru;
Biberlerin toplu halde olması ve çapraz tozlaşma ihtimali olmasına rağmen en sevdiğimiz biberlerden olması ve başka paylaşan olmaması sebebiyle tohumları sizle paylaşmış ve bunu da belirtmiştim.
Geçen sen tohum dağıttığım bir çiftçinin kızı sağolsun bu biberin tohumlarından ayırmış ve babasıyla bana göndermiş. Babası öyle dedi en azından ;) Önceki gün tesadüfen kızın annesi geldi ve ben de mor biber tohumları için teşekkür ettim. Onlar da bana gönderdikleri tohumun salçalık iri kırmızı biber olduğunu söyledi. Oysa ben onların tohumlarının çaprazlaşma olasılığının daha düşük olması sebebiyle bendeki tohumlarla karıştırarak sizlerin poşetlerine koymuştum.
Kendime ayırdığım buena mulata tohumlarından herkese 20 şer adet tohum koydum ayrı poşetlere, üzerinde KESİN BUENA MULATA diye yazıyor ve bu poşetleri katlayarak karışık poşetlerin içerisine ekledim tekrar.
Şimdi buena mulata yazan poşetinizin içerisinde; buena mulata tohumu+kırmızı salçalık biber (bunlar kızarmadan önce yeşilken kahvaltıda mükemmel oluyor çatır çutur) karışık halde var ve yine bu poşetin içerisinden sadece buena mulataların olduğu bir matruşka poşet daha çıkacak ona göre.
Sonra vay efendim bu ne biçim buena el kadar demeyin.:D
Okuyan arkadaşlar beğenirse kalanlara özel mesaj yazarım.
Malina
orucoğlu
ceydoruk
Resulgur
Ömer Bey
balance
pupa.baski
şehirliköylü
Duru
halcur
betülduman
hanifeceliktas
Şeftali çiçeği
bbeyzayavas
gastroplants
Kalan dört arkadaşa (ceydoruk ; balance ; bbeyzayavas ; gastroplants) özel mesaj ile bilgilendirme yapılmıştır. 02.01.2021...
kendi kesin taleplerimizi göerbildiğimiz bir bölüm vardı.Bu yıl da var mı?Ulaşabiliyor muyuz?
kadirkcbyk
23-12-2020, 14:54
Merhaba,
Onaylanan tohum taleplerimizi nereden görebiliyoruz?
burak-lemon
24-12-2020, 09:38
etkinlik başladı mı ?
burak-lemon
24-12-2020, 09:41
rica ediyoruz.
Hastalık filan derken boşladım. Yine kaçırdım etkinliği :(
Meraklıdr
25-12-2020, 12:11
Biberlerin toplu halde olması ve çapraz tozlaşma ihtimali olmasına rağmen en sevdiğimiz biberlerden olması ve başka paylaşan olmaması sebebiyle tohumları sizle paylaşmış ve bunu da belirtmiştim.
Geçen sen tohum dağıttığım bir çiftçinin kızı sağolsun bu biberin tohumlarından ayırmış ve babasıyla bana göndermiş. Babası öyle dedi en azından ;) Önceki gün tesadüfen kızın annesi geldi ve ben de mor biber tohumları için teşekkür ettim. Onlar da bana gönderdikleri tohumun salçalık iri kırmızı biber olduğunu söyledi. Oysa ben onların tohumlarının çaprazlaşma olasılığının daha düşük olması sebebiyle bendeki tohumlarla karıştırarak sizlerin poşetlerine koymuştum.
Kendime ayırdığım buena mulata tohumlarından herkese 20 şer adet tohum koydum ayrı poşetlere, üzerinde KESİN BUENA MULATA diye yazıyor ve bu poşetleri katlayarak karışık poşetlerin içerisine ekledim tekrar.
Şimdi buena mulata yazan poşetinizin içerisinde; buena mulata tohumu+kırmızı salçalık biber (bunlar kızarmadan önce yeşilken kahvaltıda mükemmel oluyor çatır çutur) karışık halde var ve yine bu poşetin içerisinden sadece buena mulataların olduğu bir matruşka poşet daha çıkacak ona göre.
Malina
orucoğlu
ceydoruk
Resulgur
Ömer Bey
balance
pupa.baski
şehirliköylü
Duru
halcur
betülduman
hanifeceliktas
Şeftali çiçeği
bbeyzayavas
gastroplants
Sevgili TCM , Buena mulata dağıtım listesinde adımı göremediğim için depresyondayım, tam olarak sorunu bilmiyorum ama istekte bulunmuştum. Benden talep edilenlerin sayısına bakarak hakkım olandan fazla istekte mi bulundum acaba ? Biliyorsunuz buena mulatanın bu sene paylaşılması için ricacı olan kişiyim. Eğer sayı nedeni ile mahrum bırakıldı isem başka bir tohuma aktarılması için ricacı olabilirmiyim, kolaylıkları diliyorum
Musa Gündoğan
25-12-2020, 12:34
Merhaba tohumları hazırladım kargoya verceğim ancak bu süreçte yoğunlukan soramadım bana gelen mailde sadece tohum talep edenlerin listesi görünmektedir. kutu listesi görünmüyor geçen sene ikisi gelmişti o nedenle kutu olarak kendim yazsam sorun teşkil eder mi?
Merhaba tohumları hazırladım kargoya verceğim ancak bu süreçte yoğunlukan soramadım bana gelen mailde sadece tohum talep edenlerin listesi görünmektedir. kutu listesi görünmüyor geçen sene ikisi gelmişti o nedenle kutu olarak kendim yazsam sorun teşkil eder mi?
Merhabalar. Kutu bazlı gruplamanın bize pek faydası yok. Hatta bazen matruşka misali içiçe poşetleri açmak ekstra zaman kaybettiriyor :)
Sevgili TCM , Buena mulata dağıtım listesinde adımı göremediğim için depresyondayım, tam olarak sorunu bilmiyorum ama istekte bulunmuştum. Benden talep edilenlerin sayısına bakarak hakkım olandan fazla istekte mi bulundum acaba ? Biliyorsunuz buena mulatanın bu sene paylaşılması için ricacı olan kişiyim. Eğer sayı nedeni ile mahrum bırakıldı isem başka bir tohuma aktarılması için ricacı olabilirmiyim, kolaylıkları diliyorum
Sn. Meraklıdr,
Sizi bulmuşken sorayım :)
Tohumlarınızı gönderdiniz mi ?
Benim de dikkatimden kaçmış, yoksa yönetimle görüşür ilave barkod hazırlardık ancak ben tohumları gönderdim. Tohumları halen göndermeyen arkadaşlardan elinde buena mulata olan var ise ve müsait ise size gönderebilir, , çünkü dediğiniz gibi olayı başlatan sizdiniz. En kötü ihtimal ekim zamanı hatırlatın bir şekilde gönderirim size.
Benim de dikkatimden kaçmış, yoksa yönetimle görüşür ilave barkod hazırlardık ancak ben tohumları gönderdim. Tohumları halen göndermeyen arkadaşlardan elinde buena mulata olan var ise size özel göndersin, çünkü dediğiniz gibi olayı başlatan sizdiniz. En kötü ihtimal ekim zamanı hatırlatın bir şekilde gönderirim size.
Ya da biz, gözümüze kestirdiğimiz poşetlerden tırtıklayıp yeni bir poşet hazırlarız Sn. Meraklıdr'ye...
Meraklıdr
25-12-2020, 13:34
Benim de dikkatimden kaçmış, yoksa yönetimle görüşür ilave barkod hazırlardık ancak ben tohumları gönderdim. Tohumları halen göndermeyen arkadaşlardan elinde buena mulata olan var ise ve müsait ise size gönderebilir, , çünkü dediğiniz gibi olayı başlatan sizdiniz. En kötü ihtimal ekim zamanı hatırlatın bir şekilde gönderirim size.
Ya da biz, gözümüze kestirdiğimiz poşetlerden tırtıklayıp yeni bir poşet hazırlarız Sn. Meraklıdr'ye...
Bugün 14:49
Her ikinize de çok çok teşekkür ediyorum. Sevgili Kenger eğer söylediğinizi yapma şansınız olur ise TCM yi bir daha yormamış oluruz. Umarım paylaşabilecek kadar tohum vardır. Ve diğer sorunuza cevaben malesef göndermedim pazartesi günü göndereceğim umarım çok gecikmemişimdir (özellikle bu haftanın sonuna doğru göndermeyi düşünmüştüm -mısır tohumlarının böceklenmesinden korktuğum için-ama pazartesiye kaldı ).
Onu diyecektim ama, 'yok daha neler' dersiniz diye :p
Ömürler görün o zaman.
Malina
orucoğlu
ceydoruk
Resulgur
Ömer Bey
balance
pupa.baski
şehirliköylü
Duru
halcur
betülduman
hanifeceliktas
Şeftali çiçeği
bbeyzayavas
gastroplants
Sayın TCM,
Sayın Resulgur'un rengi bizden farklı. Tercih alıyorsanız ben mavi renk isteyecektim.:D
Sayın Kenger,
Birden fazla poşeti açıp uğraşmayın. Sayın TCM yirmişer adet tohum göndermiş. Benim poşettekini ikiye bölün. 10 bana 10 Sn.Meraklıdr'ye Çimlenme sorunu olmazsa ikimize de yeter.
Sayın TCM,
Sayın Resulgur'un rengi bizden farklı. Tercih alıyorsanız ben mavi renk isteyecektim.:D
Süpersiniz siz de ömürler görün... ;)
Kırmızılar beğenenler, @Resulgur un sayfasında denk gelip oraya yazınca rengini hafiften farklılaştırdım. Mavi olsun sizinki de.
Resulgur
25-12-2020, 17:26
Süpersiniz siz de ömürler görün... ;)
Kırmızılar beğenenler, @Resulgur un sayfasında denk gelip oraya yazınca rengini hafiften farklılaştırdım. Mavi olsun sizinki de.Şimdi gördüm beğendim ama pembe iyi olmamış Sn. TCM benim renkte yeşil olsun o zaman. [emoji4]
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şeftali çiçeği
25-12-2020, 18:05
Tohum paketim dünden beri hazır olduğu halde, bizim adımıza kargoya verecek arkadaş bugün de köye gelmediği için beklemek zorunda kaldık. Kargo en erken Pazartesi günü yola çıkabilecek (o da arkadaşımız hemen aynı gün kargo şirketine yetiştirebilirse).
Bu sene tohumları paketlemede yardım alamadım :rolleyes:. Tek başıma düzenlemek de iş güç arasında biraz uzun sürdü. Gecikme yüzünden kusura bakmayın. Herkese iyi yıllar diliyorum bu arada. Bereket (ve selamet!) ile gelsin ve geçsin inşallah.
Meraklıdr
25-12-2020, 19:39
Sayın Kenger,
Birden fazla poşeti açıp uğraşmayın. Sayın TCM yirmişer adet tohum göndermiş. Benim poşettekini ikiye bölün. 10 bana 10 Sn.Meraklıdr'ye Çimlenme sorunu olmazsa ikimize de yeter.
Ne diyim bilemiyorum ki, şu muhabbetten duyduğum mutluğa, hem uzatmıyım meşgul etmiyim diyorum grubu ama bi yandan da benim gibilerin olduğunu bilmek nasıl bir his anlatamam. Şimdi de ben vicdan yapacağım keza bence buena mulata nazlı bir tohum ya fideye dönüşmezlerse bence yarısını almak riskli olabilir sizin için, bana 5 tohum yeter. Benimkilerden fide yapamazsam da ayrıca alternatif bir çözüm de mevcut sağolsun sn. bahçeden var. Fide olarak ondan alabilecek olma fikri aklıma gelince bi ferahladım. Bu arada biber tohumundan memleketi kurtaracak kadar muhabbet çıkması da yüzümü güldürmüyor değil. Hepimizin yüzü gülsün sağlıklı yıllar hepinizi kucaklıyorum.
pembegül
25-12-2020, 22:17
Arkadaşlar ağaçlarnet lojstik merkezinin adresini yazarmısınız tohum gönderecektim.:)
MeyveliTepe
25-12-2020, 22:40
Arkadaşlar ağaçlarnet lojstik merkezinin adresini yazarmısınız tohum gönderecektim.:)
Sizin tohum tanıtımınız yok, dolayısıyla talep de yok, etiket de gönderilmedi, nasıl olacak?
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.İlk defa tohum talebinde bulundum.Taleplerimizin kabul edilip edilmediği bilgisini görebileceğimiz bir alan mevcut mudur acaba?
Şeftali çiçeği
27-12-2020, 21:59
Tohum paketlemeniz hala devam ediyor mu acaba? Eğer öyleyse sizden sabahsafası talebinde bulunabilir miyim? Lojistik Merkezi ile de konuştum.
Geçen sene edindiklerimin neredeyse hepsini sezondaki malum olaydan dolayı kaybetmiştim. Sizin son gün paylaştığınız da gözümden kaçmış maalesef.
Size özelden ulaşamadım. Umarım vaktinde yetişirim. Şimdiden teşekkürler.
doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum.Her yıl bize gönderilen tohumların listesi yayınlanırdı. O listeyi saklıyorum.Bu yıl da mutlaka vardır fakat ben yerini bulamadım Yardımcı olabilir misiniz?
Bahce_mersin
31-12-2020, 08:20
Merhaba, talep ettiğimiz tohumların hangileri bize ulaşacak? Bunu görebileceğimiz bir tablo mevcut mudur acaba? İstediğim tohumların hepsine kavuşma hayali dolaşıyor zihnimde :) Gönderilmeyecekse hayal kurmamak adına soruyorum :)
Sn.İ.sunaz; Sn.bahce- mersin ve diger merak eden arkadaşlarim bahsettiginiz listeyi Sn.Meyvelitepe paylasacagını söylemisti.Bekleyelim;)
sefasevika
02-01-2021, 01:41
Merhabalar herkese,
Öncelikle emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla bu yıl İzmir ekibi sorumlu, şuan İzmir 'deyim ve yardımlık bir olay var ise yardım etmek isterim. Yanlış biliyor isem konu silinebilir :)
şehirliköylü
02-01-2021, 08:52
Merhabalar herkese,
Öncelikle emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla bu yıl İzmir ekibi sorumlu, şuan İzmir 'deyim ve yardımlık bir olay var ise yardım etmek isterim. Yanlış biliyor isem konu silinebilir :)
Sn. Sefasevika, devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle pazartesi gününden itibaren tekrar çalışmaya başlayacağız. Nazik yardım öneriniz için çok teşekkür ederiz, çalışmaları epeyce kolayladık.
İki ocak yer bademi ekmiştim @AkisSoftware den gelen tohumlar ile. Birinden tatlı yer bademi çıkmıştı, diğer ocaktan da yine @AkisSoftware in gönderdiği farklı çeşit yer bademi çıktı. Bu diğerine nazaran oldukça büyük, daha sert ama daha farklı bir çeşit; çiğ kestane gibi tadı, gramaj olarak tek kökten çıkan diğerinden ağır ama büyük olduğu için sayı olarak az, sadece bir kaç tane tadabildik. Seneye kesinlikle bundan ekmeyi düşünüyorum, o sebeple benden tatlı yer bademi isteyen arkadaşların poşetine ikişer tane de bu cinsten koydum. İnşallah sorunsuz çimlenirler. Çeşitleri karıtırmazsınız diye düşünüyorum, iki tek olan daha büyük, sert ve koyu renkte. Altı arkadaştan beğeni koyanları iletiyi okumuş kabul edip göndermeyenleri özel mesaj ile bilgilendirmeyi düşünüyorum.
1- bahcedenn
2- Muda
3- sakagun
4- Dutlubahçe
5- YeşimM
6- hcorak
@YeşimM, 07.01.2021 özel mesaj ile bilgilendirme yapıldı..
Dutlubahçe
02-01-2021, 12:34
İki ocak yer bademi ekmiştim @AkisSoftware den gelen tohumlar ile. Birinden tatlı yer bademi çıkmıştı, diğer ocaktan da yine @AkisSoftware in gönderdiği farklı çeşit yer bademi çıktı. Bu diğerine nazaran oldukça büyük, daha sert ama daha farklı bir çeşit; çiğ kestane gibi tadı, gramaj olarak tek kökten çıkan diğerinden ağır ama büyük olduğu için sayı olarak az, sadece bir kaç tane tadabildik. Seneye kesinlikle bundan ekmeyi düşünüyorum, o sebeple benden tatlı yer bademi isteyen arkadaşların poşetine ikişer tane de bu cinsten koydum. İnşallah sorunsuz çimlenirler. Çeşitleri karıtırmazsınız diye düşünüyorum, iki tek olan daha büyük, sert ve koyu renkte. Altı arkadaştan beğeni koyanları iletiyi okumuş kabul edip göndermeyenleri özel mesaj ile bilgilendirmeyi düşünüyorum.
1- bahcedenn
2- Muda
3- sakagun
4- Dutlubahçe
5- YeşimM
6- hcorak
Çok teşekkür ediyorum. İnşallah çoğaltıp paylaşabilirim.
1- bahcedenn
2- Muda
3- sakagun
4- Dutlubahçe
5- YeşimM
6- hcorak
Üzülüyorum şu an, neden yer bademi de talep etmedim.:(
Seneye sizin gönderdiğiniz tüm tohumları talep listeme almayı düşünüyorum. Her tohumun birkaç alt türünü göndererek tohum çeşitlerini ikiye katlıyorsunuz.:p Körün istediği bir göz bulduğu ikigöz.:D
Üzülüyorum şu an, neden yer bademi de talep etmedim.:(
Seneye sizin gönderdiğiniz tüm tohumları talep listeme almayı düşünüyorum. Her tohumun birkaç alt türünü göndererek tohum çeşitlerini ikiye katlıyorsunuz.:p Körün istediği bir göz bulduğu ikigöz.:D
@hacur, ilkinde hata oldu, kaş yapayım derken göz çıkarınca düzelteyim istedim. Bunda da, ikinci kökü sonradan söktüm, ben aynı cins sanıyordum oysa ikincisi farklıymış. Oldukça ilginç tadı olduğu için herhalde ilkini isteyen bunu da isterdi diye düşündüm. Ancak sıkıntı; çimlenme oranlarını halen nasıl arttıracağımızı bilmediğimiz için ikişer tane az gelecektir, neyse elde olan buydu, olmazsa seneye çoğaltırsak dağıtırız.
Bu yıl kazanın doğurduğu yıl oldu, seneye kazan ölürse karışmam... ;)
obabilgesi
02-01-2021, 20:32
Tekrar selamlar :)
Malum geçersiz talepler sebebiyle, bizim taleplerimizde de eleme yapılacak. Kendi adıma; bana gelecek tohumlarda eleme yapılırken çiçek tohumlarından başlanmasını rica etsem mümkün müdür?
Sayın TCM çok teşekkür ederim inşallah sorunsuz çimlendirebilirim çoğaltıp paylaşırım tüm üyelere bereketli bir yıl ve kolaylıklar diliyorum.
yer bademinde başarılı olamadım.Hangi ayda ektiniz.Neyse ki hepsini ekmemiştim.Elimde tohum var.
Bütün yazışmalar bıçakla kesilmiş gibi bitmiş.
Hayırdır... Her şey biti mi? Kargolar geldi mi? Tasnif yapıldı mı? Sorun var mı yok mu? Ne olup bitiyor?:confused: Azıcık da olsa güncelleme yapın arkadaşlar. Merakta kaldık.;)
Bu arada tohum dağıtım listeleri yayınlanmasıyla ilgili soru sorulmuş. Liste de yayınlanmadı soruya cevap da verilmedi. Yanlış hatırlamıyorsam listeleri Sayın Meyvelitepe hazırlıyordu. Malum bu sene çok zor geçti. Acaba bir sorun/rahatsızlık mı var?
MeyveliTepe
06-01-2021, 19:56
Bütün yazışmalar bıçakla kesilmiş gibi bitmiş.
Hayırdır... Her şey biti mi? Kargolar geldi mi? Tasnif yapıldı mı? Sorun var mı yok mu? Ne olup bitiyor?:confused: Azıcık da olsa güncelleme yapın arkadaşlar. Merakta kaldık.;)
Bu arada tohum dağıtım listeleri yayınlanmasıyla ilgili soru sorulmuş. Liste de yayınlanmadı soruya cevap da verilmedi. Yanlış hatırlamıyorsam listeleri Sayın Meyvelitepe hazırlıyordu. Malum bu sene çok zor geçti. Acaba bir sorun/rahatsızlık mı var?
Tüm kargolar açılıp etiket barkodlarının okutulması tamamlandıktan sonra yayınlayacağım.
Tüm kargolar açılıp etiket barkodlarının okutulması tamamlandıktan sonra yayınlayacağım.
İşiniz zor, hele bu sene daha da zor. Farkındayız. Gayretleriniz için teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık.
Bu arada "İşiniz" diyoruz ama doğrusu "İşimiz" olacak. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen teknoloji sayesinde birleşebiliyoruz. Yine teknoloji sayesinde işleri de paylaşabiliriz. Çok iyi olmasa da ortalama bir bilgisayar kullanıcısıyım, excell'den de anlarım biraz. Elimden gelen ne varsa yardıma hazırım.
Tohumlar yeni adreslerine doğru yola çıkmaya hazırlar :cool:
tarıma ilk adım
07-01-2021, 17:22
İyi akşamlar,
Birkaç yıldan beri saksıda çilek, biber vs. fideden alıp diktim. Daha sonra tohum almaya ve çelikten bazı türler köklendirmeye başladım. Youtube'da bir videoda tohum etkinliğini duyunca, siteyi de önceden birkaç defa incelemiştim, hemen üye olmak istedim. Maalesef bu sene etkinliğe yetişemedim ama yıl içinde kendim birşeyler deneyip seneye daha iyi bir şekilde katılabilirim...
Herkese kolaylıklar diliyorum...
Sevgi Durul
07-01-2021, 18:55
Emeklerinize sağlık. Beklemedeyiz. :)
obabilgesi
07-01-2021, 19:21
Maşallah size, elinize emeğinize sağlık...
Tam da zamanında sormuşum. Pişti olduk.
Ellerinize sağlık, teşekkürler.
Resulgur
07-01-2021, 21:24
İyi akşamlar,
Birkaç yıldan beri saksıda çilek, biber vs. fideden alıp diktim. Daha sonra tohum almaya ve çelikten bazı türler köklendirmeye başladım. Youtube'da bir videoda tohum etkinliğini duyunca, siteyi de önceden birkaç defa incelemiştim, hemen üye olmak istedim. Maalesef bu sene etkinliğe yetişemedim ama yıl içinde kendim birşeyler deneyip seneye daha iyi bir şekilde katılabilirim...
Herkese kolaylıklar diliyorum...
Etkinliği Ekolojik kent bahçesinden mi duydunuz ? :)
Portakal Rengi
08-01-2021, 09:13
Ellerinize, emeklerinize sağlık. Sağolun.
Emeğinize sağlık. Varolun
Serdars1
08-01-2021, 09:52
Emeğinize yüreğinize sağlık
Bahce_mersin
08-01-2021, 09:55
Kargom yola çıkmış, mesaj geldi şimdi. Çok heyecanlıyım:)
hanifeceliktas
08-01-2021, 10:01
Her yıl yapmayacağım artık diyorum ama olmuyor. Hangisi en güzel, en iri, tohumluk olmaya en uygun diye aramaktan, bulduğumu hanıma da anlatmaktan bıktım, anlatayım ki onu koparmasın. Kimseyi sokmuyorum artık domateslerin arasına... Oysa her türden ikişer tane kendime ayırsam kalanları kafama göre toplayıp dağıtsam, yesem olmayacak mı. Yapamıyorum işte... Biberlerde dediğimi yapabildim, acı tatlı hepsi birbirine karıştığı için gözümün kestiğini koparıp yiyebiliyorum, tohum almıycam çünkü...
Ekip dikerken de sıkıntı hep; en güzel fideyi o türün ortasına dikeceksin ki çaprazlaşma riski azalsın. Her türü ayrı etiketleyeceksin, fideleri de ekim-bakım-taşıma-dikim aşamasında karıştırmamak lazım.
Topladıktan sonra da olay bitmiyor ki; kaç kere domates tohumlarını ayırdıktan sonra hemen kağıdını yazıp başucuna koymadığım için türünü unuttuğumdan atmak zorunda kaldım. Bu yıl da oldu hatta, iki kilo tohumluk domatesi ayıkladım içlerini buzluğa koydum ve fermentasyona bıraktım...İki gün sonra tam süzeyim dedim ki etiketini yazmamışım... Bulgar mıydı, Hafize Baliç mi... Attım artık.
Geçen komşularla oturuyoruz şakayla karışık laf çarpıyorlar, 'domatesleri ikişer ikişer veriyorsun' diye. E tohumluk onlar, size üstelik ikişer de olsa en güzellerini verdim, ben bile yemedim daha...
İşte tüm bunlar tohum aşkı yüzünden...Sevgi değil ki bu; aşk...Sevgi olsa bir sebebi olur, yaptıklarımızın mantıklı bir açıklaması olur... @Birnefestoprak ın Bradford karpuzlarının kulakçığı yok. Peki nasıl anlıycaz olgunlaştıklarını; en büyüğünü bıraktım öyle, iyice olgunlaşsın diye. Kessem belki erken olacak, bekledim, sonuçta en güzel karpuzun tohumlarını aldım ancak içi geçtiği için yiyemedim tabi.
Tohumları toplasan da iş bitmiyor ki; ilaç flakonlarını topla, yıka, kurut, içlerine tohumları koy, nem olmasın mantar tutmasın diye fırından aldığın meşe külünü koy, etiketle ve fazla yer kaplamayacak şekilde güzelce kutulayarak buzdolabına yerleştir. Mümkün olduğunca yer kaplatma ki hanımdan fırça yemeyesin...
Etkinlik zamanı ise ayrı telaş; en az üç gün odanın biri, halının üzeri koltukların üzeri işgal edilecek, yüzlerce küçük poşet mümkün olduğunca adil bir şekilde dolacak.
İşte böyle...Bunları az veya çok yaşamayan bu etkinliklerin kıymetini bilemez...Ama her şeye değer minicik tohumlarının ülkenin hatta dünyanın dört bir tarafında yeşerdiğini görmek.
@ g.c. nin sebzelerini sulayabilmek için, yaşatabilmek neler çektiğini biliyor musunuz, peki ses tonundaki inceliği duydunuz mu, bari yazılarını okusaydınız... O zaman yazılarında kötü niyet olmadığını bilirdiniz. Bunu yapamadınız diyelim, e be birader adam bir vurmuşsa sen 11 vurmuşsun, alt tarafı beş tane mesajın var, bari mesaj sayın kadar vuraydın...
Bir diğer iki mesaja sahip arkadaş ta yöneticilerin tavrını sert bulmuş biraz. Dışarıda emekli başçavuş gereksiz sormuşsun veya hiç konuşmamışsın diye gruptan atıyor adamı, attıktan sonra da demediğini bırakmıyor. İlaç önerdi diye iki ay, hibritin tanımını yaptı diye üç ay ceza veriyor. Ha güzel kardeşim tersleme görmemişsin sen, ilk foruma girdiğimde @ malina dan neler çekti bu forum, bi falakaya yatırmadığı kalıyordu, sizler iyi günlerdesiniz yine, kıymetini bilin.
@ tanery & @ Gökhans arkadaşlar biraz gezin dolaşın forumu, bir kaç sene geçirin, benzer facebook gruplarını forumları gezin, kızdığınız arkadaşları tanıyın, forumu tanıyın, ön yargılarınızdan kurtulun, seveceğinizden ve kıymetini bileceğinizden eminim...
Nasıl güzel anlatmışsınız tohum yolculuğunu Okurken müthiş keyf aldım, kaleminize sağlık...
hanifeceliktas
08-01-2021, 10:04
Kalbim güm güm, çok teşekkürler, heyecanla bekliyoruz.
istcallst
08-01-2021, 11:24
Harikasınız, emeklerinize saglık,
bu durumda ay takvimine göre de tohumları zamanında ekebiliriz.
Ama bu sene ekip nasıl çalıştı hiç foto yok mu?
bakidilek
08-01-2021, 11:30
Harikasınız, emeklerinize saglık,
bu durumda ay takvimine göre de tohumları zamanında ekebiliriz.
Ama bu sene ekip nasıl çalıştı hiç foto yok mu?Kargolar bitince nasıl çalıştık fotoları gelir sanırım.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
lime&mint
08-01-2021, 13:07
kargo poşetlerine bakılırsa çogu kişi hüsrana ugrayacak.
Talep edenlerin çogu listede yok sanırım.
Herhangi bir listede paylaşılmadı.
Kargolar yola çıkmaya başladıysa bu saatten sonra liste paylaşmanın da anlamı yok.
kargo poşetlerine bakılırsa çogu kişi hüsrana ugrayacak.
Talep edenlerin çogu listede yok sanırım.
Herhangi bir listede paylaşılmadı.
Kargolar yola çıkmaya başladıysa bu saatten sonra liste paylaşmanın da anlamı yok.
Fotoğraflardan bunu nereden anladınız acaba, 24 kutu dolusu kargo poşetini tek tek analiz mi ettiniz? Herkes aşağı yukarı geçerli taleplerini tahmin ediyordur kurallar zaten açık, tohum talep etme hakkı olup geçerli sayıda talep eden hemen herkesin talebi karşılanacaktır büyük ihtimal, geçen yıl böyleydi, ondan önceki sene böyleydi ise bu sene değişmesi için bir sebep yok. Talep geçerli bile olsa paylaşımcı talep edene göndermeme inisiyatifi kullandıysa da buna lojistik merkezindeki arkadaşların yapabileceği birşey yok zaten, o durumda liste yanıltıcı bile olabilir.
Kargolar yola çıkmadan liste paylaşılsa ne değişir hem, listeye itiraz edilip de süreç baştan mı başlatılacak, kurallara göre veritabanından çekilen listede bir değişiklik olma ihtimali sıfıra yakın.
obabilgesi
08-01-2021, 14:59
Benimki de yolda :) Böyle heyecanlar insana nasıl iyi geliyor yahu...
Bazen düşünüyorum da ne kadar şanslı insanlarız, belki gözün bile zor gördüğü minicik tohumların bize yaşattığı heyecan ve mutluluğa bir bakın. Bu kadar küçük şeylerle mutlu olabilmek, heyecanlanabilmek tam bir şükür sebebi... Keşke şu heyecanlarımızı hayata doyumsuz gözlerle bakan, yıkıcı hırsların hebâ ettiği insanlara da aşılayabilsek!
Dünkü mesajımdan sonra Sayın Kenger kargo fotoğraflarını paylaşınca mutlu olmuştum.
Bu gün de kargonun kabul edildiği gelince çifte kavrulmuş gibi oldu.
715519
lime&mint
08-01-2021, 16:24
Fotoğraflardan bunu nereden anladınız acaba, 24 kutu dolusu kargo poşetini tek tek analiz mi ettiniz? Herkes aşağı yukarı geçerli taleplerini tahmin ediyordur kurallar zaten açık, tohum talep etme hakkı olup geçerli sayıda talep eden hemen herkesin talebi karşılanacaktır büyük ihtimal, geçen yıl böyleydi, ondan önceki sene böyleydi ise bu sene değişmesi için bir sebep yok. Talep geçerli bile olsa paylaşımcı talep edene göndermeme inisiyatifi kullandıysa da buna lojistik merkezindeki arkadaşların yapabileceği birşey yok zaten, o durumda liste yanıltıcı bile olabilir.
Kargolar yola çıkmadan liste paylaşılsa ne değişir hem, listeye itiraz edilip de süreç baştan mı başlatılacak, kurallara göre veritabanından çekilen listede bir değişiklik olma ihtimali sıfıra yakın.
insanlar ona göre beklentiye girer. Tohum paylaşan birkaçkişi kendilerine gelen listelerin talep edenlerden az oldugunu bayagı fark oldugunu söylediler.
Tohum talebi kabul görmeyen kişiler boşuna beklentiye girmez.
Liste istenmesinin sebebi itiraz **** degişiklik degil zaten.Kargolar yola çıkıyor liste yok.Bu saatten sonra liste paylaşılmasının da anlamı yok.
Kargolar verilmeye başlandıysa 3/4 gün içinde zaten talebikabul görenler tohumları ile buluşacak.
Birden fazla yerde ikamet edenler ona göre başının çaresine bakar. Kışın durdugu yerin adresini verip hala yazlıkta olanlar olabilir.Gelse tohum beklese belki de kabul görmedi?
Büyük şehirlerde bu şekilde olanlar var. Paylaşılan resme göre bakınca birde tohum talebinde istenilen tohumlara kargo poşetleri az geldi.
Ortada büyük bir emek var.Birde bu pandemi dönemine ragmen.Ama eksiklikler de var.
Tohum talepleri kabul görenler umarım firesiz güzel,saglıklı,bereketli fideler yetiştirir.
obabilgesi
08-01-2021, 17:04
insanlar ona göre beklentiye girer. Tohum paylaşan birkaçkişi kendilerine gelen listelerin talep edenlerden az oldugunu bayagı fark oldugunu söylediler.
Liste istenmesinin sebebi itiraz **** degişiklik degil zaten.Kargolar yola çıkıyor liste yok.Bu saatten sonra liste paylaşılmasının da anlamı yok.
Kargolar verilmeye başlandıysa 3/4 gün içinde zaten talebikabul görenler tohumları ile buluşacak.
Birden fazla yerde ikamet edenler ona göre başının çaresine bakar. Kışın durdugu yerin adresini verip hala yazlıkta olanlar olabilir.Gelse tohum beklese belki de kabul görmedi?
Büyük şehirlerde bu şekilde olanlar var. Paylaşılan resme göre bakınca birde tohum talebinde istenilen tohumlara kargo poşetleri az geldi.
Ortada büyük bir emek var.Birde bu pandemi dönemine ragmen.Ama eksiklikler de var.
Tohum talepleri kabul görenler umarım firesiz güzel,saglıklı,bereketli fideler yetiştirir.
Eğer bir kişi nickini yazıp şifresini girebiliyorsa, kezâ bu etkinliği takip edebiliyorsa zaten talepleri geçerli mi, yoksa geçersiz mi onu hesaplayabilir. Şartlar ve kurallar ayan beyan ortada!
Burada talepleri geçerli olmayan ve dolayısıyla bizlerin de hakedişlerimizi olumsuz etkileyenler SORUMSUZ insanlardır! Böyle bir etkinlikte ve emekte eleştireceğiniz bir nokta varsa, o nokta tam burasıdır. Aksi takdirde yetkililer lütfetmiş böyle bir etkinlik düzenlemiş, ayrıca bir kaç arkadaşımız da uğraşmış paketlerimizi hazırlamış göndermiş bizim ancak minnet duyup teşekkür etmemiz gerekir! Bir de eleştirmek ne haddimize? Liste de geç hazırlanıversin. Şartları okumadan da etkinliğe katılıp, talepleri de kabul edilmeyenler kargolarını beklesin dursunlar! Hiç üzülmem, üzüleceğim tek şey benim gibi bu sorumsuzlar yüzünden mağdur olanlardır!
mister73
08-01-2021, 17:55
Geçmiş olsun, teşekkür ederiz size ve tüm emeği geçenlere...
Sayın Obabilgesi'ne katılıyorum ve ekliyorum 353 (http://www.agaclar.net/forum/1600694-post353.htm).mesajda paylaştığım bilgilere bakarsanız zaten bu konuyu ben de incelemiştim.
Sayın lime&mint,
Yukarıda özellikle kırmızı ile renklendirilmiş bölümü okursanız sorunun kurallara uymadan tohum talebinde bulunanlar olduğunu göreceksiniz. Kurallara hakimseniz gereksiz beklentiye girmezsiniz. Tohum göndermeme hakkını kullanabilecek bazı üyeler haricinde kimden bana hangi tohumlar gelecek biliyorum.
Ayrıca birden fazla yerde ikamet etme meselesinin tohum listelerinin yayınlanması-yayınlanmaması ile ilgisi yok. Zaten gelecek kargoya göre insanlar tedbirlerini alabilir.
Poşetlere bakarak değerlendirme yapmak doğru olmaz. Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Ayrıca bu sene salgın ve buna bağlı birçok sebepten insanlar yeterince tohum üretememiş olabilir. Her bir çeşitten 20, 30, ya da 50 tohum yerine 10-15 tohum gibi daha mütevazi sayılarla göndermek zorunda kalmış olabilir. Bu da poşet boyutunu etkilemiş olabilir.
İlave olarak ben geçen sene de benzer zarfla tohum aldım. Toplam tohum çeşidim de 90'ın üstündeydi.
Son olarak iyi niyet dilek ve temennilerinizi destekliyorum.
MeyveliTepe
08-01-2021, 21:48
Tablo yüklendi. Buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)görebilirsiniz.
Tabloda, geçerli talepler, paylaşımcıya gönderilen talep etiket numarası ve paylaşımcıdan içine tohum konarak gönderilen etiket numaralarını görebilirsiniz.
lime&mint
08-01-2021, 22:37
Sayın Obabilgesi'ne katılıyorum ve ekliyorum 353 (http://www.agaclar.net/forum/1600694-post353.htm).mesajda paylaştığım bilgilere bakarsanız zaten bu konuyu ben de incelemiştim.
Sayın lime&mint,
Yukarıda özellikle kırmızı ile renklendirilmiş bölümü okursanız sorunun kurallara uymadan tohum talebinde bulunanlar olduğunu göreceksiniz. Kurallara hakimseniz gereksiz beklentiye girmezsiniz. Tohum göndermeme hakkını kullanabilecek bazı üyeler haricinde kimden bana hangi tohumlar gelecek biliyorum.
Ayrıca birden fazla yerde ikamet etme meselesinin tohum listelerinin yayınlanması-yayınlanmaması ile ilgisi yok. Zaten gelecek kargoya göre insanlar tedbirlerini alabilir.
Poşetlere bakarak değerlendirme yapmak doğru olmaz. Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Ayrıca bu sene salgın ve buna bağlı birçok sebepten insanlar yeterince tohum üretememiş olabilir. Her bir çeşitten 20, 30, ya da 50 tohum yerine 10-15 tohum gibi daha mütevazi sayılarla göndermek zorunda kalmış olabilir. Bu da poşet boyutunu etkilemiş olabilir.
İlave olarak ben geçen sene de benzer zarfla tohum aldım. Toplam tohum çeşidim de 90'ın üstündeydi.
Son olarak iyi niyet dilek ve temennilerinizi destekliyorum.
Bana da sms geldikargo yola çıkmış. Bu pandemi ortamında tohum gönderenlerden ve emegi geçen hekese teşekkür ederim.
Şartları okudum biliyorum.Ben ona göre katıldım. Hatta seçtigim tohumların yorumunlarını okudum istemedigim tohumları eklemedim.
Tohum talep edip şartları saglayamayanlar en azından şimdi listeden bakar beklentiye girmez.Bir sonra ki etkinlikte dikkat ederler.
Bu şartları saglamayıp katılanlar olunca insan üzülüyor.Hem onlar boşuna beklentiye giriyor hemde yazıldıgı gibi başkaları hakkından olabiliyor.
Bu saatten sonra tohum talebi kabul görenler için tohumları toprakla buluşturup bir sonra ki etkinlikte tekrar paylaşmak kalıyor geriye.
Paketlerden birinde adımı görünce daha da heyecanlandım. Kargom da yolda görünüyor. İnşallah yetiştirme süreci de planladığım gibi geçer ve seneye paylaşımcı olarak katılmak da nasip olur. Böyle bir dönemde etkinlikte payı olan herkese çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. Lütfen 2021 güzel bir yıl olsun :)
Tohum talep edip şartları sağlayamayanlar en azından şimdi listeden bakar beklentiye girmez. Bir sonraki etkinlikte dikkat ederler.
Nedenleri ile birlikte yapılmış açıklamaları okumayacaklar ya da okusalar bile anlamayacak, ciddiye almayacaklar, kurallara uyma gereği duymayacaklar...
Tabii ki herkeste böyle olduğunu düşünmüyorum.
O kadar kuralsız yaşıyoruz ki bir süredir, bir yerlerde kurallar olacağı ihtimali pek akla gelmiyor.
Yani onlar da haklı :)
Ancak sonuçlarına katlanınca bir şeyler öğrenmek mümkün oluyor.
Durum böyle iken, bu arkadaşların gelecek için bir şeyler öğrenme ihtimalini neden engelleyelim?
Neden endişelerini, beklentiye girmelerini bir an önce gidermek için uğraşalım?
Başka türlü nasıl kalıcı öğrenme gerçekleşecek? :)
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44573.htm
Kargolarınızı alınca lütfen yazmayı unutmayın...
Geçen yıllarda haftalar sonra, tohumlarımı aldım diye yazan vardı :)
Resulgur
12-01-2021, 20:06
Bakın nasıl bir kargo gelmiş .. Bu videoda 2020-2021 agaclar net tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohum paketi açılmını yaptık ve çeşitlerden bahsettik .. Yıllardır süregelen tohum takas usulunu sistematik bir düzen içerisinde organize eden paylaşan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İyi Seyirler
https://www.youtube.com/watch?v=tpjtKSu43IE
Paylaşımcı|talep|karşılanan|Oran (%)
pares|58|58|100,00
pelpel|37|37|100,00
Portakal Rengi|37|37|100,00
pupa.baski|105|105|100,00
rana58|43|43|100,00
Resulgur|90|65|72,22
sakagun|59|59|100,00
saleri|20|20|100,00
senkasap|8|8|100,00
sernur|74|74|100,00
Sevgi Durul|60|60|100,00
Bir tek sizde talep karşılama oranı 72,22 idi. Yorumlara göz atınca verdiğiniz cevabı gördüm...
Hanife yabanlı
Resul bey tohum paylaşım etkinliğinde yassı soğanın tohumunu herkese göndermemişsiniz, özellikle yassı soğanı bekliyordum ama maalesef tüm talepleri karşılamamışsınız, üzüldüm �� @hanifeceliktas
Ekolojik Kent Bahçesi
@Hanife yabanlı tamam gördüm bir karışıklık olmuş olabilir. Ne zaman isterseniz gönderelim Hanife hanım tohum mevcut elimizde .. instagramdan yazabilir misiniz.
Resulgur
13-01-2021, 11:22
Merhaba hemen açıklalayım.
Çok fazla talelp geldi bende elimdeki tüm tohumları paylaştım. Öncelikle foruma destek verenlere aktif kullanıcılara ve tercih ettiğim üyelere gönderdim.
Daha sonra soğan tohumundan bir kaç gün önce bir arkadaşımdan istedim oda bana verebileceğini söyledi . Şu an elimde şu anda tohum var talep edenler soğan tohumlarına sahip olabilir. Bunun yanında 2 şer pakette biz fazladan hediye tohum gönderelim. Yine de herkesten özür dilerim.
Paylaşımcı|talep|karşılanan|Oran (%)
pares|58|58|100,00
pelpel|37|37|100,00
Portakal Rengi|37|37|100,00
pupa.baski|105|105|100,00
rana58|43|43|100,00
Resulgur|90|65|72,22
sakagun|59|59|100,00
saleri|20|20|100,00
senkasap|8|8|100,00
sernur|74|74|100,00
Sevgi Durul|60|60|100,00
Bir tek sizde talep karşılama oranı 72,22 idi. Yorumlara göz atınca verdiğiniz cevabı gördüm...
Merhaba hemen açıklalayım.
Çok fazla talelp geldi bende elimdeki tüm tohumları paylaştım. Öncelikle foruma destek verenlere aktif kullanıcılara ve tercih ettiğim üyelere gönderdim.
Daha sonra soğan tohumundan bir kaç gün önce bir arkadaşımdan istedim oda bana verebileceğini söyledi . Şu an elimde tohum var talep edenler kargo ücretini ödemek koşulu ile soğan tohumlarına sahip olabilir. Bunun yanında 2 şer pakette biz fazladan hediye tohum gönderelim. ;)
Sn. Resulgur,
Bu etkinlikte tohumların Lojistik Merkezi isimli tek bir yerde toplanıp buradan dağıtılmasının ardında yatan bazı nedenler var. Başta karbon ayak izimizi azaltmak gibi mesela.
O yüzden bu yaklaşımınız kanımca agaclar.net'in tohum paylaşım anlayışıyla pek uyumlu değil.
Ayrıca, bu yıl Lojistik Merkezinin bir kısım görevini üstlenmiş biri olarak söylemeliyim ki eksik gönderdiğiniz tohumlar işimizi bir hayli zorlaştırdı.
Foruma ilk üye olduğum zaman bir fasulye türü ile ilgili yazı okumuştum. Çok, acayip fazla, ultra fazla ürün verdiği yazılmıştı fakat bazı şüpheler vardı tohumla ilgili. Paylaşan olursa talep edeyim diye niyetlendim fakat fasulye cinsinin adını unuttum. (Evet ben de tohumu ekip adını yazmadığı için ne ektiğini unutan, işin ilginç yanı bunu her sene tekrar edenlerdenim.;) ) Zaten paylaşılıyormuş. İsmini hatırlamadığım için fark etmemişim. PEROLAR fasulyeymiş adı. Bu sene de talepte bulunamadık, seneye kaldı. (Gerçi bu sene bir iki ekstra talepte bulundum. Yüzüm kaldı mı ki...:D) Bu sene annemin verdiği bir tür var. Onu ekeceğim. Annem her yıl onu eker. Çok verimli olduğunu söyler.
Bu arada, doğru mu yapıyorum bilmem, kağıt zarf yapıp tohumları kağıt zarfta saklama işine başladım yine. :confused:
Etiketler de işe yaradı, zarfların üzerine yapıştırıyorum.:D
715620
Aylardır tohum dağıtım etkinliğini bekleyipte etkinliği kaçırmış olmama çok üzüldüm. Araya hastalık da girince tarihi kaçırmışım. Atalık tohumlarım var elimde onları üretip gelecek sezon ben de tohum gönderebilirim sanırım.
Maalesef bu yıl Corona nedeniyle paylaşım zamanını kaçırdık ama herşeyin başı sağlık, olsun inşallah seneye ,emeği geçenlerin eline sağlık.sağlicakla kalin
Selamlar, forumu aktif takip eden ve paylaşım yapan biri olarak bu paylaşımdan faydalanamamak beni üzdü. Sanırım bir yerde hata yaptım. Tohumlarına kavuşan arkadaşların mahsülleri bereketli olsun.
MeyveliTepe
19-01-2021, 09:21
Selamlar, forumu aktif takip eden ve paylaşım yapan biri olarak bu paylaşımdan faydalanamamak beni üzdü. Sanırım bir yerde hata yaptım. Tohumlarına kavuşan arkadaşların mahsülleri bereketli olsun.
İki yıl üst üste sadece talep eden olarak katılamıyorsunuz.
Hakan DAG
22-01-2021, 12:11
Tohumlarını alan arkadaşlara hayırlı olsun, bereketli olsun. Bu sene katılamadım aranıza. Seneye nasip olursa görüşmek üzere
Seyrani06
22-01-2021, 16:16
Merhabalar. Gec mi kaldim bittimi tohum paylaşımı?
bilenyum
23-01-2021, 23:46
Merhabalar. Gec mi kaldim bittimi tohum paylaşımı?
bu yıl için bitti :(
Merhabalar, Mesaj sayım yetersiz olduğu için galiba bu sene talep etmeme rağmen hiç bir tohum alamadım maalesef. Uzun yıllardan sonra ilk defa ekebileceğim bir hobi bahçem oldu. Ekim için para ile alabileceğimiz tohum satan bir yer var mıdır bildiğiniz?
Merhabalar, Mesaj sayım yetersiz olduğu için galiba bu sene talep etmeme rağmen hiç bir tohum alamadım maalesef. Uzun yıllardan sonra ilk defa ekebileceğim bir hobi bahçem oldu. Ekim için para ile alabileceğimiz tohum satan bir yer var mıdır bildiğiniz?
Şu forum bölümlerine bir gözatabilirsiniz:
Ücretsiz tohum/fidan paylaşım ve takası/ (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Tohum Satış (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)
istcallst
28-01-2021, 13:56
Tohum Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)
burada satan arkadaşlar var
Şu forum bölümlerine bir gözatabilirsiniz:
Ücretsiz tohum/fidan paylaşım ve takası/ (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Tohum Satış (http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)
Teşekkür ederim.
görev yoğunluklarından malum kovid foruma fazla giremedim ve çok üzgünüm etkinliği sanırım kaçırmışım..
Geçen yıl faydalanmıştım.
umarım faydalananlar arkadaşlar emeklerinin karşılığını alır
sinems1981
15-02-2021, 19:38
Merhaba, çok kıymetli bir projeyi kaçırdığım için çok üzgünüm. Kısmet olursa seneye kesinlikle katılacağım. Bu projeye gönül veren, emek harcayan herkesi tebrik ediyorum. Çok insandan methinizi duydum, tanışmak bugüneymiş. Doğa aşığı biri olarak böyle bir ailenin içinde olmaktan çok mutluyum.
melek.aktas
16-02-2021, 08:58
İZMİR HARMANDALI .formu kullanmayı öğrendiğim ve başarabildiğim zaman bende tohum rica edeceğim.etkinlik bitmiş sanırım.tohum gönderen herkesin ellerine ve yüreğine sağlık
Selamlar herkese. Benim sormak istediğim bişey var izninizle... Bu konu başlığının başındaki tohum paylaşımı kurallarını okudum. Ben diyelim ki tohum almak istemiyorum da elimde atalarımdan kalma tohumlarım var ve bunları düzenlediğiniz tohum paylaşım etkinliğinde isteyenlere vermek istiyorum. Yine aynı kurallar geçerli mi. Özellikle mesaj sayısı kuralı ?
MeyveliTepe
23-02-2021, 17:12
Selamlar herkese. Benim sormak istediğim bişey var izninizle... Bu konu başlığının başındaki tohum paylaşımı kurallarını okudum. Ben diyelim ki tohum almak istemiyorum da elimde atalarımdan kalma tohumlarım var ve bunları düzenlediğiniz tohum paylaşım etkinliğinde isteyenlere vermek istiyorum. Yine aynı kurallar geçerli mi. Özellikle mesaj sayısı kuralı ?
"Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız ve büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde 10 taneden az makul mantıklı mesajı bulunmayan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir. Makul mantıklı mesaj derken, "harika", "teşekkür", "elinize sağlık" vb. mesajlar sayılmayacaktır. Çift üyelikle tohum talebi kabul edilmeyecektir."
Sorunuzun yanıtı etkinlik prensiplerinde (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44304.htm) detaylı olarak mevcut. Yani talep etse de etmese de tohum paylaşan için mesaj sayısı limiti yok.
bilenyum
15-03-2021, 20:36
Martı yarıladık ama tohum alanların paylaşımları çok az kaldı geçen yıla göre. Gönül isterdi ki sürece hep beraber katılalım :)
Bahce_mersin
30-04-2021, 09:57
Merhaba. Bu yıl sebze yatagi yapmaya karar verdik. Meyvelitepenin önerisi doğrultusunda ürünler aldım ama umdemin biraz pahali geldi bana. (9×1) den 3 adet ada için bayağı maliyetli oluyor. Uygun fiyatlı alabileceğim bir yer var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
istcallst
30-04-2021, 13:11
Merhaba. Bu yıl sebze yatagi yapmaya karar verdik. Meyvelitepenin önerisi doğrultusunda ürünler aldım ama umdemin biraz pahali geldi bana. (9×1) den 3 adet ada için bayağı maliyetli oluyor. Uygun fiyatlı alabileceğim bir yer var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sebze yatakları etrafta bulduğunuz malzemelerle de yapabilirsiniz. Biz mesela cam soda şişeleri topladık ve onlarla sınırları belirtik. Taşlar da olabilir. Kolay gelsin.
Biz sıcak iklimdeyiz bu yüzden yükseltilmiş yataklar iyi olmuyor, düz yapıyoruz ama sınırlar belli yataklara basmamak için.
Umdemin 1 dekara 250 kg kullanılıyor.27 m2'ye 1 çuval yeterli olacaktır.Hatta kat kat fazla kullanmış olacaksınız.Umdemin yerine cocopeat kullanabilirsiniz ama o da çok ucuz bir malzeme değil.
https://urun.n11.com/bitki-besini-ve-vitamin/umdemin-zeolit-toprak-duzenleyici-25-kg-P402017543
Kargoyla 75 lira,kargo biraz tutuyor bu tarz ürünlerde.belki araştırırsanız daha ucuza vardır.
https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/umdemin-zeolit-toprak-duzenleyici-25-kg_pdp_660888063
Burda daha ucuz kargo ücreti 25 lira.
Bahce_mersin
30-04-2021, 20:29
Tekrar merhaba.
Cevaplarınızla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Sayın istcallst, kenarlari için briket almaya karar verdik, yıllarca kullanabiliriz diye düşünerek. Siz sıcakta olmaz diyince biraz aklim karıştı. Biz de Mersin'deyiz. Bu işe başlamakla iyi yapmadım mı acaba? Mersinin yaylası kısmen daha serin. Bir miktar kurtarır belki :) Her yil bir yöntem deniyorum, bu yılki öntem amatör bir bahçıvan için karışık ve maliyetli oldu. İnşallah tutar da eşime rezil olmam :)
Sayın devran, şimdilik 10 adet (75lt lik cocopeat) ve 3×25 kg leonardit aldım. Odun külü ve kükürt evde var. Iz element ve umdemin de alıp karışımı tamamlarım diye düşünüyordum. Umdemin yerine cocopeat olma konusunu hiç duymamıştım.
Benim adalar için 27 m2 ye bu soylediklerimden hangisiyle güzel ve verimli bir sebze yatağı olur. Sizden minik bir liste rica edebilir miyim. Zira siz yazincaya kadar ben umdemini (27 m2 için) 5×25kg almayı hesaplamistim. Çok şey okuyorum ama uygulamaya geçirmek hiç kolay değil. İşe daha başlamadan elime yüzüme bulaştırma korkusu içindeyim:)
Bahce_mersin
30-04-2021, 21:21
Yanmış hayvan gübresi de katacagim karışıma. Onu yazmayı unutmuşum.
Tekrar merhaba.
Cevaplarınızla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Sayın istcallst, kenarlari için briket almaya karar verdik, yıllarca kullanabiliriz diye düşünerek. Siz sıcakta olmaz diyince biraz aklim karıştı. Biz de Mersin'deyiz. Bu işe başlamakla iyi yapmadım mı acaba? Mersinin yaylası kısmen daha serin. Bir miktar kurtarır belki :) Her yil bir yöntem deniyorum, bu yılki öntem amatör bir bahçıvan için karışık ve maliyetli oldu. İnşallah tutar da eşime rezil olmam :)
Sayın devran, şimdilik 10 adet (75lt lik cocopeat) ve 3×25 kg leonardit aldım. Odun külü ve kükürt evde var. Iz element ve umdemin de alıp karışımı tamamlarım diye düşünüyordum. Umdemin yerine cocopeat olma konusunu hiç duymamıştım.
Benim adalar için 27 m2 ye bu soylediklerimden hangisiyle güzel ve verimli bir sebze yatağı olur. Sizden minik bir liste rica edebilir miyim. Zira siz yazincaya kadar ben umdemini (27 m2 için) 5×25kg almayı hesaplamistim. Çok şey okuyorum ama uygulamaya geçirmek hiç kolay değil. İşe daha başlamadan elime yüzüme bulaştırma korkusu içindeyim:)
Umdemin ile ilgili biraz tecrübem var daha çok balkonda da olsa ; fazla kullanılmasının bir sıkıntısı yok çünkü toprakta çözünmüyor ph'ı etkilemiyor, ben ambalaj üzerindeki kullanım tavsiyesine göre size tavsiyede bulundum.Umdeminle daha doğrusu klinoptilolitle cocopeat farklı malzemeler olsada toprağı havalandırma ve nem tutma özelliği bakımından benzeştiği yerler var tabi bu özelliklerinin oranları farklı.Klinoptilolit'i esas farklı kılan katyon değişim kapasitesinin çok yüksek olması ve suyu bünyesinde tutup daha sonra geri bırakma özelliine sahip olması.+ yüklü elemetleri absorblayıp yıkanıp gitmesini önleyip bünyesinde tutuyor ve daha sonra bitki bu katyonları kullanabiliyor.Cocopeat'in artısı kök bölgesindeki havalanmayıda sağlayıp nemle birlikte muazzam kök sağlaması. İkisinide kullanmanız yerinde olmuş tabi maliyete yansıyacak :) Leoanrditte kullanmışsınız bu da ayrıca kdk'sı yüksek bir materyal ve ayrıca toprakta ıslanıp çözüldükçe humik asitler oluşacak ;köklenmeyi arttıracak,bitki besin elemetlerini şelatyacı ajan olarak çalışacak,ph ayarsızlıklarında ph'ı tamponlayacak yani bitkinin bu durumdan etkilenmemesini sağlayacak gibi birçok önemli artıları var.
Bu kadar önemli ve işe yarar materyali bir arada kullanıp kötü sonuç almanız pek olası değil.Allah kolaylıklar versin umarım herşey umulduğu gibi gider.
Umdemin ile ilgili biraz tecrübem var daha çok balkonda da olsa ; fazla kullanılmasının bir sıkıntısı yok çünkü toprakta çözünmüyor ph'ı etkilemiyor, ben ambalaj üzerindeki kullanım tavsiyesine göre size tavsiyede bulundum.Umdeminle daha doğrusu klinoptilolitle cocopeat farklı malzemeler olsada toprağı havalandırma ve nem tutma özelliği bakımından benzeştiği yerler var tabi bu özelliklerinin oranları farklı.Klinoptilolit'i esas farklı kılan katyon değişim kapasitesinin çok yüksek olması ve suyu bünyesinde tutup daha sonra geri bırakma özelliine sahip olması.+ yüklü elemetleri absorblayıp yıkanıp gitmesini önleyip bünyesinde tutuyor ve daha sonra bitki bu katyonları kullanabiliyor.Cocopeat'in artısı kök bölgesindeki havalanmayıda sağlayıp nemle birlikte muazzam kök sağlaması. İkisinide kullanmanız yerinde olmuş tabi maliyete yansıyacak :) Leoanrditte kullanmışsınız bu da ayrıca kdk'sı yüksek bir materyal ve ayrıca toprakta ıslanıp çözüldükçe humik asitler oluşacak ;köklenmeyi arttıracak,bitki besin elemetlerini şelatyacı ajan olarak çalışacak,ph ayarsızlıklarında ph'ı tamponlayacak yani bitkinin bu durumdan etkilenmemesini sağlayacak gibi birçok önemli artıları var.
Bu kadar önemli ve işe yarar materyali bir arada kullanıp kötü sonuç almanız pek olası değil.Allah kolaylıklar versin umarım herşey umulduğu gibi gider.
Toprağı yumuşatmak için talaş da kullanılabilir mi acaba? Hem çürüdükçe toprağa katkısı da olur?
Toprağı yumuşatmak için talaş da kullanılabilir mi acaba? Hem çürüdükçe toprağa katkısı da olur?
Kullanım miktarı ve hangi ağacın talaşı olduğuna bağlı olarak toprakta farklı problemlere yol açabilir.Örneğin çam reçine ihtiva eder,ceviz bazı fitotoksik maddeler içerebilir.Bu materyaller femente edilip kompostlaştırıldıktan sonra kullanılabilir diye düşünüyorum.Odun talaşı ucuz olsada olduğu haliyle hindistan cevizi daha güvenli bir materyal.Ancak nar,zeytin gibi ağaçların talaşları bahsettiğiniz özellikleri hemen olmasada sağlayacaktır.
MeyveliTepe
01-05-2021, 13:06
Ham talaşın toprağa karıştırılması sakıncalı. Dekompoze oluncaya kadar topraktaki besinleri olumsuz etkileyebilir.
istcallst
01-05-2021, 20:47
Yanmış hayvan gübresi de katacagim karışıma. Onu yazmayı unutmuşum.
Hemen de çok miktarda kompost yapmaya ihmal etmeyin, her zaman laazım oluyor.
Bahce_mersin
01-05-2021, 22:32
Hemen de çok miktarda kompost yapmaya ihmal etmeyin, her zaman laazım oluyor.
Kompost da ilgilendiğim bir konu. Gecen yıl çok ufak bir deneme başlattım ama devamını getiremedim. Her aşamasında soru sorabilecegim birini bulursam kompost olayına tekrar odaklanma cesaretini bulacağım inşallah:)
Bahce_mersin
01-05-2021, 22:38
Benim merak ettiğim konulardan biri de şu; sebze adasını, gerekli malzeme karışımıyla oluşturdum diyelim. Buna her yıl hangi eklemeleri yapacağım? En az 2 yıl sadece büyükbaş gubresi eklemek yeterli gibi geliyor bana. Yanılıyor muyum?
MeyveliTepe
02-05-2021, 08:33
Benim merak ettiğim konulardan biri de şu; sebze adasını, gerekli malzeme karışımıyla oluşturdum diyelim. Buna her yıl hangi eklemeleri yapacağım? En az 2 yıl sadece büyükbaş gubresi eklemek yeterli gibi geliyor bana. Yanılıyor muyum?
Yıldan yıla fermente hayvan gübresi eklerseniz besin olarak başka bir şey gerekmez.
Sebze yetiştirimek aynı zamanda organik maddenin de hızlı azalmasına sebep olur. Bu yüzden gerektiğinde coco-peat veya muadili başka bir malzeme iyi olur.
mchthrkn
16-05-2021, 11:47
Merhabalar, doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama 2021-2022 etkinliği ne zaman başlayacak? Kaç senedir katılmak istiyorum sonra hep unutuyorum :( .
Merhabalar, doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama 2021-2022 etkinliği ne zaman başlayacak? Kaç senedir katılmak istiyorum sonra hep unutuyorum :( .
Forumun etkinlikler bölümündeki etkinlikler ile ilgili yazışmalara bakın, genelde ayı dönemlerde başlıyor.
elmariacci
23-08-2021, 07:56
Ben de bu yıl merakla bekliyorum etkinliği. Uzun süredir forumu takip ediyordum yeni üye oldum.
its_just_a_ride
23-08-2021, 23:59
Ben de bu yıl merakla bekliyorum etkinliği. Uzun süredir forumu takip ediyordum yeni üye oldum.
Hoş geldiniz. Henüz vaktiniz varken forumu aktif kullanmayı ve tanıtım bölümünde kendinizi tanıtır mesaj atmayı unutmayın. Aksi durumda kapsam dışında kalırsınız.
bilenyum
24-08-2021, 18:28
bu yıl ne kadar az tohum talep edenlerin açtıkları durum konuları. Umarım etkinliğe olumsuz yansımaz :(
Bahce_mersin
30-08-2021, 15:08
Merhaba arkadaşlar, bu yıl forumdan tohum talep ettim. Ekip büyüttüm çok şükür. Seneye de talep edebilmek için kendi tohumlarımı göndermem gerekiyor. Elimde birkaç cesit tohum var. Bunların gonderimini kime nasıl yapacağım? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Teşekkürler...(mesajimi inşallah doğru yere yazmışımdır)
köpük_bahçesi
30-08-2021, 16:15
Merhaba arkadaşlar, bu yıl forumdan tohum talep ettim. Ekip büyüttüm çok şükür. Seneye de talep edebilmek için kendi tohumlarımı göndermem gerekiyor. Elimde birkaç cesit tohum var. Bunların gonderimini kime nasıl yapacağım? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Teşekkürler...(mesajimi inşallah doğru yere yazmışımdır)Ekim gibi etkinlik başlar siz tohumlarınızı tanıtırsınız sizden talep eden olursa lojistik merkezine gönderirsiniz sonra oradan talep edenlere dağıtılır kısaca böyle.
Ne kadar güzel bir konu, forumu yeni keşfettim seneye katılabilirim umarım.
Merhaba arkadaşlar, bu yıl forumdan tohum talep ettim. Ekip büyüttüm çok şükür. Seneye de talep edebilmek için kendi tohumlarımı göndermem gerekiyor. Elimde birkaç cesit tohum var. Bunların gonderimini kime nasıl yapacağım? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Teşekkürler...(mesajimi inşallah doğru yere yazmışımdır)
Etkinlik Takvimi
30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla tüm aktif üyeler katıalbiliyor.
Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 29 Eylül 2020
Taleplerin başlaması ... 29 Eylül 2020
Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen
Taleplerin veri tabanında toplanıp işlenerek paylaşımcıları bilgilendirme başlangıcı ... Ekim sonu (her ay sonu tekrarlanacak)
Taleplerin tamamlanması ... Aralık 2020 İlk hafta (dikkat ! bazı paylaşımcılar lojistik nedenlerle paylaştığı tohumlar için daha erken bir tarih belirleyebilirler)
Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Aralık 2020 İkinci hafta
Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Aralık 2020 Üçüncü hafta
Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Ocak 2021 ikinci hafta
Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Ocak 2021 son hafta
(Gerektiği taktirde önceden duyurularak tarihlerde değişiklik yapılabilir)
Ayrıntılı için aşağıda verdiğim sayfaları okursanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.
2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44304.htm)
Kargo için adres bilgilerimi nasıl göndereceğim (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/42677.htm)
DİKKAT: Tohum dağıtacak olan arkadaşlardan ricamız... (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2020-2021/44307.htm)
elifaydin
06-09-2021, 09:48
Vakit ne kadar yaklaşmış. Geçen seneden kıyasla hemen hemen gelmiş gibi.
Merhaba,
Bu forumu yeni keşfettim. Ekolojik kent bahçesi instagram ve YouTube sayfasını takip ediyorum. Tohum paylaşım etkinliğini de orada gördüm. Bu yıl kendisinden doğal tarım özellikle hastalıklar adına çok şey öğrendim. O doğrultuda kimyasalsız bereket bir dönem geçirdik çok şükür. İlk defa tohum paylaşım etkinliğine katılıyorum.
Bu işe merak salmam çocukluktan beri geliyor aslında ama değerini sağlık alanını seçip hastane ortamlarını görmemle anladım. Beslenme tarzlarının uzun dönemli insanlar üzerinde nasıl etki ettiğini tecrübe ederek gördüm. Bunun alt yapısında bir sürü faktör olsa da en önemlisi ürünlerin gdo lu olması ve kimyasal madde kullanarak üretim olduğunu öğrendim. Bu sebeple göz bebeğimiz ata tohumların değeri gün yüzüne çıktı. Adapazarında yaklaşık 4 dönümlük yerimiz var ve her yıl düzenli ekim ve üretim yapmaya çalışıyoruz. Daha emekleyerek sürdürmeye çalışsak da sizlerinde katkısıyla gelişerek devam etmek ve bu güzellikleri herkesin keşfetmedi için elimizden geleni yapmaya çalışıcaz inşallah. Tohum paylaşım etkinliği herkese hayırlı olsun. İnşallah bana da nasip olur. Herkese teşekkür ederim.
Merhaba,
Bu forumu yeni keşfettim. Ekolojik kent bahçesi instagram ve YouTube sayfasını takip ediyorum. Tohum paylaşım etkinliğini de orada gördüm. Bu yıl kendisinden doğal tarım özellikle hastalıklar adına çok şey öğrendim. O doğrultuda kimyasalsız bereket bir dönem geçirdik çok şükür. İlk defa tohum paylaşım etkinliğine katılıyorum.
Bu işe merak salmam çocukluktan beri geliyor aslında ama değerini sağlık alanını seçip hastane ortamlarını görmemle anladım. Beslenme tarzlarının uzun dönemli insanlar üzerinde nasıl etki ettiğini tecrübe ederek gördüm. Bunun alt yapısında bir sürü faktör olsa da en önemlisi ürünlerin gdo lu olması ve kimyasal madde kullanarak üretim olduğunu öğrendim. Bu sebeple göz bebeğimiz ata tohumların değeri gün yüzüne çıktı. Adapazarında yaklaşık 4 dönümlük yerimiz var ve her yıl düzenli ekim ve üretim yapmaya çalışıyoruz. Daha emekleyerek sürdürmeye çalışsak da sizlerinde katkısıyla gelişerek devam etmek ve bu güzellikleri herkesin keşfetmedi için elimizden geleni yapmaya çalışıcaz inşallah. Tohum paylaşım etkinliği herkese hayırlı olsun. İnşallah bana da nasip olur. Herkese teşekkür ederim.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2021-2022/44304.htm
Paylaştığım linkteki genel prensip ve kuralları okursanız eğer tohumlara ulaşmanız daha kolay olur.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.