View Full Version : 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar
Hayırlı geceler. Bu sene tohum paylaşımdan aldığım tohumları, daha çok çiçek ve yeşillik olduğu için hepsini kendi sayfalarında paylaşacağım. Tohumlarını merak eden arkadaşlarıma duyrulur :)
Ayrıca geçen sene sn zekoşa söz verdiğim gibi fasülye tohumlarını bahçeye ekicem. Evde çimlemeye aldım. Çünki bahçede otların arasında kaybolmasın dedim. Nolur nolmaz tanımam filan diye :)
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Bende tohum talebinde bulunmak isterim. Nasıl ve nerden başvuru yapıyoruz.
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Bende tohum talebinde bulunmak isterim. Nasıl ve nerden başvuru yapıyoruz.
Hoşgeldiniz. Tohum talepleri yıl sonuna doğru başlıcak. Siz de o zamana dek formu incelerseniz tüm bu sorularınızın cevabını bulursunuz.
Merhabalar..etkinlige katilan arkadaslara bir sorum olacaktı.Sn.Birnefestoprak'tan talep ettigim non-tough half runner ve ayse kadin fasulyeler kilcikli cikti.Acaba talep eden diger arkadaslar da durum nasil merak ettim.Açıklama kısminda her ikisinin de kilciksiz taze tüketime uygun oldugu yazıliydı...
istcallst
05-09-2020, 19:32
Merhabalar..etkinlige katilan arkadaslara bir sorum olacaktı.Sn.Birnefestoprak'tan talep ettigim non-tough half runner ve ayse kadin fasulyeler kilcikli cikti.Acaba talep eden diger arkadaslar da durum nasil merak ettim.Açıklama kısminda her ikisinin de kilciksiz taze tüketime uygun oldugu yazıliydı...
Benim de Ayşekadın fasulye kılçıklı çıktı. Muğla bölgesinde henüz tam kılçıksız yetiştiren görmedim. Ben de bir kaç çeşit denedim, fakat hepsi kılçıklı. Börülce daha kolay buralarda.
Sn.İstcalist kılcıklı olma sebebini sıcaga mı bağlıyorsunuz yani? Peki benim paylastigim fasulyelerden denediniz mi hic?
istcallst
06-09-2020, 12:23
Sn. Zekoş, sizden daha önce perolar fasulye tohumu aldım. Onalar da aynı durum, çok gençken toplamak laazım o zaman yeniyor. Acaba meslek sırlar var mı yetiştiricilik hakkında.
Domates ve kavun öğrendim, ne kadar az su o kadar lezzetli.
Sn.İstcalist fasulye sadece serin iklim seviyor..Ekim isini İzmirin serin oldugu döneme gore ayarlarsaniz olur. Bu sene burda da sicaklar haddinden fazlaydi mayista ekilenlerin verimini etkiledi.
Perolar bende ektim..Ne perolar fasulyede ne de digerlerinde kılçıklanma gormedim yani degismediler..
Bana kalirsa Birnefestopragın fasulyelerde bir karisiklik olmus..
MeyveliTepe
06-09-2020, 22:18
Bazı çeşitler çabuk kılçıklanmaya müsait, ayrıca yüksek kalsiyum fasulyeyi de kılçıklı yapar.
Dilek Baykal
10-09-2020, 15:25
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Tohum talebinde bulunmak istiyorum. Henüz erken mi acaba?
tropikalist
10-09-2020, 15:33
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Tohum talebinde bulunmak istiyorum. Henüz erken mi acaba?
Çok erken Şubat ayında falan başlıyor diye biliyorum
its_just_a_ride
10-09-2020, 20:13
Merhaba, sene sonuna doğru 2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği başlıkları ve tohum katalogları açılmaya başlar.
Portakal Rengi
11-09-2020, 06:47
Hoşgeldiniz. Üyeler ile yazışarak istekte bulunmanıza bir engel yok.
Her yılın sonuna doğru başlayan tohum paylaşım etkinliği oluyor. Etkinlikte paylaşılan tohumlardan edinmek için zamanını beklemek gerekiyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.