Bağlan

View Full Version : 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar

Sayfalar : [1] 2 3

MeyveliTepe
19-09-2018, 00:53
Yakında başlayacak

malbman
30-09-2018, 09:20
Tohum paylaşım etkinliğinde tohum talep eden arkadaşlarımızın kaç kişi olduğunu (Sayın MeyveliTepe'nin yayınladığı listeyi bulamadığım için) bilmiyorum ancak 20 kişiden fazla olduğunu tahmin ediyorum. Peki 21 kişi bile olsak tohum paylaşım sonrası etkinlikler başlığında neden yalnızca 20 kişi var da yirmi birinci arkadaşımız yok? Tohum talep edip alan diğer arkadaşlar bu tohumları ekmedi mi, ektiyse bu tohumların akıbeti ne oldu? Tohum paylaşım etkinliğine paylaşımcı olarak katılan arkadaşlarımızın bu soruların cevaplarını bilme hakkı yok mudur? gibi sorular var kafamda.

Bundan sonra tohum alıp da, tohumların akıbetini (mücbir sebep olmadığı sürece) iki satırla bile olsa paylaşmayan arkadaşlara tohum paylaşım etkinliğine (süresiz olarak bile olabilir) katılma yasağı getirelim. Zira aldıkları tohumlar hakkında en ufak bir bilgi kırıntısını dahi paylaşmayı çok gören bu arkadaşlar, eminim bir sonraki paylaşımdan alacakları tohumlara da aynı muameleyi yapacaktır.

Bu davranış en hafif söylemle paylaşımcı arkadaşlara haksızlıktır.

hosseda
30-09-2018, 22:10
Bu fikrinize katılmıyorum. Ne kadar çok kişiye yerli tohum verilebilirse o ölçüde başarı artmış olacaktır. Aldığı tohumdan haber veren olursa tabii güzel olur ama haber vermeyene artık tohum yok, biraz sert bir ceza olacaktır.

Teşbihte hata olmazmış, fıkrayı yazayım ilave olarak...

İki komşu köylü yan yana olan tarlalarında çalışmaktadırlar. Köye epeycene uzak tarlalarına sabah erken giderken hasan şemsiyesini almış yanına ancak havayı açık gören Hüseyin şemsiyesiz çıkmıştır yola. Aniden hava kapanır ve felaket bir yağmur indirmeye başlar. Hasan şemsiyesini açar Hüseyin'e bağırır, hadi çabul gel yanıma dönelim evlere diye.
Büyük boy olan şemsiyenin altına sığınırlar ve köye doğru hızlıca yürümeye başlarlar,
Hasan- Ule Hüseyin sabah az daha hava açık diye almıcaktım ya şemsiyeyi.
" - İyiki almışım bu şemsiyeyi yav Hüsen ikimizde amma ıslancaktık ha...
" - Ule Hüsen biraz erken dönsedim ben eve sen nasıl döncektin bu yağmurda..Donun bilem ıslanırdı gari.

O sırada köye yakın derenin tahta köprüsünden geçmektedirler. Hüseyin çıkar Hasanın kolundan atlar dereye, ulen Hasan, bundan çok mu ıslencektim şemsiyen olmasadı der...

malbman
01-10-2018, 06:02
Sayın hosseda

Bu fikrinize katılmıyorum. Ne kadar çok kişiye yerli tohum verilebilirse o ölçüde başarı artmış olacaktır. demişsiniz ama aldığı tohumları ekmeyen arkadaşlar sayesinde mi artacak söz ettiğiniz başarı?

Hiç sanmıyorum.

Zekoş
01-10-2018, 06:59
Sayın Malbman..
Onca emek verip dagıttığınız tohumların akıbetini merak etmekte cok haklisiniz ayni şekilde bende merak ediyorum.Özellikle de memnun kalıp kalmadıklarını;)
Köydeyim ve foruma sadece telefondan girebiliyorum ve de sınırlı..Paylasim sonrasini tek tek takip etmek mümkün olmuyor..Paylasimda bulundugumuz her tohumun altina yetistiren yorumunu yazsa takip etmek kolaylaşırdı diye öneri de bulunmustum ama demekki uygun görülmedi.Bende bahce sayfasi acmak ve urettiklerimi resimlemeyi cok isterdim.Buna rağmen aldigim tohumlarla ilgili ozelden sorularla **** tesekkürle alakamı göstermeye calisiyorum böyle yapanlarda var..Yani ilgisi olanlar bir sekilde kendini belli ediyorlar..Paylaşanlar buna dikkat ederse yeterli olur diyorum.

malbman
01-10-2018, 07:44
Sayın Zekoş,
Öncelikle Paylaşanlar buna dikkat ederse yeterli olur diyorum demişsiniz ama pek bir şey anlamadım. Burada paylaşımcılar tohumlarını takip etsin mi demek istediniz yoksa sizin gibi şartları kısıtlı olduğu için sayfa açamayanların bu şekilde bilgi verdiğini bilsin anlamında mı yazdınız?

Yanı sıra, foruma telefondan giriş yapabiliyormuşsunuz. Aynı telefonla birkaç fotoğraf çekip giriş yaptığınızda bunları foruma yüklemek pek zor olmaz sanırım.

Bir de, aldığınız tohumlarla ilgili soruları özelden yanıtlamak daha zor olmuyor mu? Burada bir sayfa açsanız ve ana hatlarıyla dahi bilgi verseniz özelden soruların % 90'ı zaten sorulamaycaktır eminim.

Atilgan
01-10-2018, 08:59
Sayın Malbman
Yazmak istemeyenler olabilir sonuçta öyle bir zorunluluk yoktu. Yazmasalarda hakkını verip paylaşıma fazlasıyla katılacaklar vardır diye umuyorum.

malbman
01-10-2018, 09:21
Sayın Malbman
Yazmak istemeyenler olabilir sonuçta öyle bir zorunluluk yoktu. Yazmasalarda hakkını verip paylaşıma fazlasıyla katılacaklar vardır diye umuyorum.

Sayın Atilgan zorunluluk yok tabii ki. Ben daha çok, paylaşılan materyale karşı tarafın önem verdiğinin bilinmesi anlamında yazmıştım. Sonuçta o kadar emek veriliyor bu etkinliğe. Onlarca paket tohum gönderen arkadaşlarımız var. Onlar da bu emeklerinin karşılığı olarak kıyısından köşesinden de olsa bilgi almak istiyorlardır mutlaka.

Umutlarınızın gerçek olmasını dilerim.

Zekoş
01-10-2018, 09:22
Sayın Malbman takip etme kısmini tamamen yanlış anlamışsınız..benim demek istedigim tohum gönderecek kisilerde tercih yaparken ; üyenin actigi konulardan mesajlarından kisaca paylasimlarından diyelim foruma katkisı göze çarpar..yeni uyeler istisna..Eger gözümüz arkada kalmasın istiyorsak bunlara dikkat edersek eminim tohumlar boşa gitmeyecektir.Ama ben herkese 1 kez olsun şans verilmesinden yanayim.Ilgisi olmayanin forumda isi olmaz zaten..Kendimden örnek vererek belki imkansizliktan belki de baska sebeplerden paylasilmayabilir yoksa kim istemez ürünlerini sergileyerek gurur duymayı;)
Telefondan resim yükleme konusuna gelince kac kez denedim hatta arastirdim ama olmuyor.Sadece tapatalk uygulamasiyla yüklenebiliyor.Bahce sayfasi acmak bayagi zaman alir..Internetim kısıtlı olmasa zamanda onemli degil saatlerce ugrasabilirim.Aslinda telefonla da ugrasmam köyde internet düzgün çalismiyormus birkac kisi baglattirdi memnun kalmayip iptal ettirdiler...Kisaca haklisiniz sizin düsündüklerinizi bende düsündüm ama simdilik care bulamadım..

malbman
01-10-2018, 09:33
Sayın Malbman takip etme kısmini tamamen yanlış anlamışsınız..benim demek istedigim tohum gönderecek kisilerde tercih yaparken ; üyenin actigi konulardan mesajlarından kisaca paylasimlarından diyelim foruma katkisı göze çarpar..

Düzeltme için teşekkür ederim Sayın Zekoş. Bir şeyleri yanlış anladığımı biliyordum ama doğrusunu çıkaramamıştım açıkçası :p:p:p

Musa Gündoğan
01-10-2018, 10:17
arkadaşlar tohum paylaşım tamamen serbest bırakılmış. isteyen istediğine paylaşım yapabilir bir zorunluluk yok. dolayısıyla kimseyi cezalandıramayız. kimler tohumlarla ne yapıyor bilmiyoruz ancak çokta merak ediyoruz. ama bunun içinde bir çözüm maalesef yok.

şöyle ki ben tohum için elimde değerli olup az miktar olan tohumları paylaşırken kişinin sitede aktifliğine bakıyorum. örnek vermek gerekirse; sayın g.c ve sezerakk ı burada tanıdım ve çok mutlu oldum. belki çok fazla tohum paylaştım fakat paylaşımlardan 1 kişinin bile kazanılması kazançtır diye düşünüyorum.

o sebeple sitede tohum paylaşım zamanında dahi azıcık hareket edeni dahi görmezlikten gelmek istemiyorum. en azından emek verip o da bir arayış içindeki burayı bulabilmiş.

malbman
01-10-2018, 12:42
arkadaşlar tohum paylaşım tamamen serbest bırakılmış. isteyen istediğine paylaşım yapabilir bir zorunluluk yok. dolayısıyla kimseyi cezalandıramayız. kimler tohumlarla ne yapıyor bilmiyoruz ancak çokta merak ediyoruz. ama bunun içinde bir çözüm maalesef yok.

şöyle ki ben tohum için elimde değerli olup az miktar olan tohumları paylaşırken kişinin sitede aktifliğine bakıyorum. örnek vermek gerekirse; sayın g.c ve sezerakk ı burada tanıdım ve çok mutlu oldum. belki çok fazla tohum paylaştım fakat paylaşımlardan 1 kişinin bile kazanılması kazançtır diye düşünüyorum.

o sebeple sitede tohum paylaşım zamanında dahi azıcık hareket edeni dahi görmezlikten gelmek istemiyorum. en azından emek verip o da bir arayış içindeki burayı bulabilmiş.

Sayın Musa Gündoğan,
kimsenin hiçbir şeye zorunlu olmadığını zaten biliyoruz. Bunun zorunluluktan değil de ahde vefa kabilinden yapılması gerektiğini söylüyorum ve de bunu uzun bir süredir dile getiriyorum.

Tohum dağıtırken aynı elemeyi ben de yapıyorum ancak ne yaparsak yapalım bu tür önlemler bu sonuçların doğmasına engel olmuyor. O nedenle daha kesin önlemler alınması gerektiğini savunuyorum.

Ayrıca, kimseyi cezalandırmamak gibi bir şey de söz konusu değil. Nasıl ki ilk kez katılan arkadaşlara on çeşitten fazla talep edemezsiniz diyebiliyorsak, bu konuda da birtakım yasaklar getirebiliriz. Zira bu tür yakınmalar ilk kez dile getirilmiyor ve son da olmayacak.

alıcan
01-10-2018, 14:36
ben tohum göndermek istiyorum lojistik merkezinin adresin alabilirmiyim lütfen

hasan7319
01-10-2018, 16:35
merhaba arkadaşlar
geçen yıl tozzlaşma ihtimali olmadan toplanan tohumları paylaştım
kurallar gereği 150 çeşit tohum tercih ettim.tohumları ektiniz mi derseniz?
-babama tohum çimlendirmek için dik sera aldım.tohumları viyollere ekmiş,4rafı doldurmuş.seranın dibine bez kumaş parçaları doldurup ıslatmış.bunun buharı bunlara yeter dedi.iyi öyleyse dedim.elbeteki çimlenme olmadı.viyolleri garaja kaldırttım.baharda sulayıp şansımızı deneyeceğim fakat ne cinsleri belli ne çeşitleri.artık hiçbiri paylaşıma uygun değil.ürün alırsam tohumunu alıp isimsiz saklayacağım! 40+ çeşit zayii oldu.üzgünüm.kendim ilgilenemiyorum. tohumları saklıyorum.tohumları seviyorum.
Şenberber fasulye sibirya çileği güzel cins tohumlarım gitti.içerde çimlenen çilek erik ve cevizleri bahçeye çıkarttılar.napıyorlar bilmiyorum hepsi kurumuş.

elbet birgün kendim ekeceğim.şimdilik saklıyorum.ektirebildiklerimin tohumluğunu ayırttıyorum

Musa Gündoğan
01-10-2018, 17:22
Sayın Musa Gündoğan,
kimsenin hiçbir şeye zorunlu olmadığını zaten biliyoruz. Bunun zorunluluktan değil de ahde vefa kabilinden yapılması gerektiğini söylüyorum ve de bunu uzun bir süredir dile getiriyorum.

Tohum dağıtırken aynı elemeyi ben de yapıyorum ancak ne yaparsak yapalım bu tür önlemler bu sonuçların doğmasına engel olmuyor. O nedenle daha kesin önlemler alınması gerektiğini savunuyorum.

Ayrıca, kimseyi cezalandırmamak gibi bir şey de söz konusu değil. Nasıl ki ilk kez katılan arkadaşlara on çeşitten fazla talep edemezsiniz diyebiliyorsak, bu konuda da birtakım yasaklar getirebiliriz. Zira bu tür yakınmalar ilk kez dile getirilmiyor ve son da olmayacak.

Sevgili malban,

iyi hoş diyorsunuz lakin biz tohumları paylaşırken takip edemeyeceğimizi bilerek paylaşım yapıyoruz. bende çok merak ediyorum. fakat bu forum ortamı aslına bakarsanız tohum takibi konusunda da çok elverişli değil. örneğin instagram kişilerin profillerini paylaşmak için daha kullanışlı bir hale geldi. forumdan pek çok kişiyi oradan takip ediyorum. çok daha fazlası o mecralarda paylaşılıyor. mesela ben hep sarı dolma biberi paylaştığım kişilerde ne olduğunu merak ettim sadece instagram da takip ettiğim bir arkadaşta görebildim. o sebeple bazı şeyler değişiyor maalesef biz kendimizi değiştiremiyoruz. forumda öncesi kadar paylaşım yok insan daha fazlasını istiyor ancak insanlar kolayına yönelmekte daha rahat hissediyorlar.

herkes biliyor ki foruma girip bir şeyler paylaşmak epey meşakkatli ancak sosyal medya da paylaşmak daha basit hal alıyor.

belki ağaçlarnet in de sosyal medya gibi uygulama aracı olsa bazı şeyler daha kolay olabilir.

emrecey
01-10-2018, 20:04
Bu senede tohum paylaşımı olacak mı acaba benim de iki seneden beri ektiğim börülcelerim var onları paylaşmak isterim.

esradal_55
01-10-2018, 20:05
Kusura bakmazsanız ufak bir katkıda bulunmak isterim. Yazılanları okudum ve yorum yazmayanların dışlanması fikri beni biraz üzdü açıkçası. Şahsen yorum yazmasam da siteyi devamlı takip ediyorum ve üyelerin yetiştirdikleri beni mutlu ediyor. Bu durumda üyelerin aktifliğinde kriter yalnızca yorum sayısı olmaması gerekir bence.

malbman
02-10-2018, 06:02
Sayın Musa Gündoğan,
biz tohumları paylaşırken takip edemeyeceğimizi bilerek paylaşım yapıyoruz diyerek zaten benim söylediğimi farklı bir dille belirtmişsiniz. Paylaşımcı arkadaşların dağıttıkları tohumları takip etmesi mümkün olmadığı için tohum talep eden arkadaşların tohumların akıbeti hakkında bir satır bile yazması yeterli olur. Tüm söylemek istediğim buydu.

belki ağaçlarnet in de sosyal medya gibi uygulama aracı olsa bazı şeyler daha kolay olabilir. demişsiniz. agaclar.net'in facebook sayfas (https://www.facebook.com/groups/6843381894/)ı var ve son derece de aktif bir sayfa.

malbman
02-10-2018, 06:06
Kusura bakmazsanız ufak bir katkıda bulunmak isterim. Yazılanları okudum ve yorum yazmayanların dışlanması fikri beni biraz üzdü açıkçası. Şahsen yorum yazmasam da siteyi devamlı takip ediyorum ve üyelerin yetiştirdikleri beni mutlu ediyor. Bu durumda üyelerin aktifliğinde kriter yalnızca yorum sayısı olmaması gerekir bence.

Sayın esradal_55,

Muhtemelen yazılanları yanlış anlamış ve kendinizi boş yere üzmüşsünüz. Zira burada söz ettiğimiz konu sizin gibi izleyici forumdaşların yorum yapmaması değil, tohum paylaşım etkinliğinden tohum alan arkadaşlarımızın tohumlarla ilgili bilgi vermemesi.

Siz forumu takip etmeye, bilgilenmeye devam edin. Kendinizi paylaşım yapmaya hazır hissettiğiniz zaman nasıl olsa yorum yaparsınız.

malbman
02-10-2018, 06:11
ben tohum göndermek istiyorum lojistik merkezinin adresin alabilirmiyim lütfen

Sayın alıcan,
Bu yılki tohum paylaşım etkinliği yakın bir zaman içinde başlayacaktır. Paylaşım etkinliği ile ilgili tüm kurallar burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)mevcut. Kuralları dikkatlice okuyup şimdiden hazırlık yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

alıcan
02-10-2018, 16:22
sayın malbman liste yanınladıktan sonra tam olarak nereye gönderilecek bunula ilgi hiç açıklama göremedim geçen senede bu yüzden tohum yollayamadım yani şu adresi yazanız kıyametmi kopacak

alıcan
02-10-2018, 16:23
**** biz insanları bilgilendirirseniz ne olacak

Musa Gündoğan
02-10-2018, 16:42
**** biz insanları bilgilendirirseniz ne olacak

alıcan siteyi muhtemelen her 3 ayda bir giriyorsunuz. haftalık bir kez girerseniz tarih açıklandığında herkes gibi sizde görürsünüz. tohum paylaşım yaklaşık 2 ay sürüyor siz bu süre zarfında kaçırıyorsanız muhtemelen çok alakalı olmadığınız sonucu çıkıyor.

neyse yine fırsat olur girerseniz aralıkta buralara uğrayın

malbman
02-10-2018, 18:28
sayın malbman liste yanınladıktan sonra tam olarak nereye gönderilecek bunula ilgi hiç açıklama göremedim geçen senede bu yüzden tohum yollayamadım yani şu adresi yazanız kıyametmi kopacak

Kusura bakmayın ama yukarıda yazdığım mesajı bile yazmamak lazımmış...

hosseda
02-10-2018, 19:28
Sayın alıcan tohum yollamanın ve de talep etmenin belli adabı, kuralları ve zamanı var. Bu konuyu yönetenler var, neden zahmet edip de okumuyorsunuz bir kaç sahife yazıyı. Size adres verilse ne olacak, kim isteyecek sizden tohumları paylaşma dönemi başlamadan...Veyahutta kim alacak tohumlarınızı da dağıtıma sokacak.

Beklemede olun, arada da siteye girip başlıklara bakın ki dağıtımı gene kaçırmayasınız.

Tolga Özmeral
02-10-2018, 22:16
10 yaşındaki kızımın bazı ödevlerine özellikle yardım etmiyorum.
Biraz çabalamadan edinilen hazır bilginin hafızada kalıcı olacağını sanmıyorum.
Ayrıca, günümüzde bilgiye erişmek ve o bilgiyi paylaşmak o kadar da zor değil.

alıcan
03-10-2018, 10:34
yorum yazan arkadaşları saygı duyuyorum sizlerin bakış açısı bizler çiftçiyiz güney doğuda ve tarımı aşiret olarak yapıyoruz sizlerin gibi internetli görüntü kayıt eden pahallı telefonlarımız yok liste yapalım siteye ekleyelim sizden ricam konuları iyi anlamada sırf laf olsun diye yorum yazmayalım .

hosseda
03-10-2018, 11:32
Mesele pahalı telefon kullanmak değil sayın alıcan. Bahsettiğiniz telefonlardan bende de yok hala tuşlu telefon kullanmaktayım. Hatta şunu da ilave edeyim o telefonlara olan nefretimi bilseniz şaşarsınız. Akıllı denilen o telefonların her gün ülkede bir kaç trafik kazasına sebep olduğuna da eminim zira otobanda gece karanlığında o telefonlarla uğraşarak arabasını süren, trafiği tehlikeye sokan sorumsuz hatta ahlaksız ve vicdansız bir çok sürücü görmekteyim.

Biz esasa gelecek olursak tohum dağıtımına dair sahifeleri okumak için tek ihtiyacınız bir adet bilgisayar ve de internete bağlanmak. Buraya yazabildiğinize göre onu da isterseniz okuyabileceksiniz, inanın okuyunca ilgili sahifeleri işin nasıl yürüdüğünü görecek ve konuyu çözmüş olacaksınız.

alıcan
03-10-2018, 15:29
sayın hosseda sizler ürünleriniz neyle çekip internete atıyorsunuz merak ettim yoksa çarşıdan alıp fotolarıda internett kes yapıştırmı yapıyorsunuz bizler ekiyoruz ve gece günüdüz tarlada çalışıyoruz sizin gibi masa başında bu site gir o siteye gir yapımıyoruz ve ektiklerimiz hepsi doğal tohumlar biraz saygınız olsun üreticiye çiftçiye ,peşin hükünlü olmayın iyice düşünüz ondan sonra yorum yapın.

hosseda
03-10-2018, 15:43
Fotoğraf makinam var sayın alıcan onunla çekiyorum. Sonra kablo vasıtasıyla bilgisayara aktarır ve gerekiyorsa siteye yükleme yaparım.
Kullandığım telefonunda kamerası var ancak mecbur kalmayınca onunla fotoğraf çekmem çünkü güzel fotoğraflar çekmiyor, akıllı telefonlar gibi değil kamerası...

malbman
03-10-2018, 17:57
sayın hosseda sizler ürünleriniz neyle çekip internete atıyorsunuz merak ettim yoksa çarşıdan alıp fotolarıda internett kes yapıştırmı yapıyorsunuz bizler ekiyoruz ve gece günüdüz tarlada çalışıyoruz sizin gibi masa başında bu site gir o siteye gir yapımıyoruz ve ektiklerimiz hepsi doğal tohumlar biraz saygınız olsun üreticiye çiftçiye ,peşin hükünlü olmayın iyice düşünüz ondan sonra yorum yapın.

Sayın alıcan,
kimseyi masa başında oturup o site senin, bu site benim geziyor diye yargılamak haddinize değil. Gece gündüz tarlada çalışıyorsanız kendinize çalışıyorsunuz, bize değil. Saygı görmek istiyorsanız önce saygı gösteriniz ve LÜTFEN HADDİNİZİ BİLİNİZ.

alıcan
03-10-2018, 18:22
sayın mal bman ben haddimi biliyorum siz bilmiyorsan size telefon vereyim görüşelim

MeyveliTepe
03-10-2018, 18:45
Etkinlik başladı.

Tohum paylaşacak üyeler önceki yıllarda olduğu gibi ve aynı formatta paylaşacakları tohumları Kataloglar (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)bölümünde kendilerine ait konu açarak tanıtmaya başlayabilirler.

Her zaman yazdığımız gibi, Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) bölümünün okunmasını kuvvetle tavsiye ediyoruz. Bu etkinlik ne menem bir şeydir, nasıl yürütülür, ne zaman ne yapılır, kuralları nelerdir vs. hepsi orada var. (Böylece gereksiz tartışmalardan da kaçınılmış olunur)

pupa.baski
05-10-2018, 22:26
merhabalar meyvelitepe :)
etkinliği instagram paylasımınızda az evvel gordum, gorur gormez okunacakları okudum, adres bilgilerini gonderdim :)
burgazadasında(istanbul) mutevazı bir bahce ile ugrasıyorum. yıllardır bahce ve bitkiler ile ilgileniyorum. botanik bitkilere merak salıyorum...
Cocuklarla bahce atolyeleri yapıyor ve tohum takaslarına gidiyordum ama artık ne atolyelere ve de seyahatlere enerjim kalmadı...olan enerjimi evimdeki bahceye adadım :)
bu etkinlik ilac gibi geldi :)
cok cok sevgiler

pupa.baski
05-10-2018, 22:44
merhabalar, zufa ve rezene ozellikle meyve agaclarının altına ekmek icin (guild dedikleri) cok iyi. allah sizden razı olsun :)

MeyveliTepe
05-10-2018, 22:49
Katalog başlıklarına katalog sahibinin tohum tanımları dışında mesaj yazmayınız. Etkinlik ile ilgili her türlü mesajı bu başlıkta yazabilirsiniz.

yagmurlale
06-10-2018, 21:22
Ben istedim cok tesekkur ederim simdiden .

Atilgan
07-10-2018, 15:12
Sayın aziztoprak mısır gibi bitkiler hariç eğer bir bitkinin iki farklı türünde çapraz tozlanma oluştuysa bu deyişim hemen değilde elde edilen tohumlar dikildiğinde kendini gösterir. Yüzde elli ihtimalle sizin dağıttınız karpuz tohumları hibrid yani farklı karpuz türlerinin birbirini tozlamasıyla oluşmuşlar.
Tohum saflığı nasıl korunur (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/31527.htm) ana başlık altında mevcut.

yagmurlale
07-10-2018, 23:13
Kisa bir süredir peyzajcılardan ve ya internetten siparisle çiçek ve meyve fideleri alıp diktiğim oluyor ama ilk defa tohum ekmeyi deneyeceğim.Henüz çoook amatörce ama bir yerden başlamalı çünkü bahçe işi emeğini sevginle birleştirip güzellik ve bereket ile ödüllendirilmektir. Gönül ister ki bir senede bir şeyler yetiştirip biz de tohum paylaşabilelim. Tohum paylaşımları yolgösterici motive edici. Bahçesine ve siteye emek verenlere teşekkür ederim.

TCM
07-10-2018, 23:42
@ Atilgan, Painted Mountain mısırları görsel olarak haşlamalık mısırlara benzemiyor, lezzet olarak beğendiğinizi yazmışsınız peki közlediğinizde dişlere yapışma oldu mu?

emrecey
08-10-2018, 01:34
her sene fide veya hibrit tohum dan bahçemi ekiyordum ama artık kendi tohumlarımı yetiştirmek istiyorum umarım patlıcan, salatalık tohumlarıda paylaşılır.

Asoo
08-10-2018, 07:40
@ Asoo, elimde çiğ yenebilecek lezzette haşlamalık mısırlar var ancak közleyince aynı mükemmellikte lezzeti taşımalarına rağmen dişlere yapışıyorlar. Közleyince deneyimlerinizi paylaşır mısınız dişlere yapışma yapıyor mu. Cevabını sanırım buraya yazsanız iyi olur ben cevabı alınca sorumu buradan sileceğim, teşekküler..

Sayın TCM Bende de iki çeşit mısır vardı. İkisini karışık olarak hem haşladım hem közledim. Kalabalık bir ortamdı, her iki usulde de, yiyenler Göynük kırk günlük mısırını beğendi, ama közlenmişini ben yemedim. Ama yiyenlerde dişe yapışma şikayeti olmadı.

Atilgan
08-10-2018, 07:53
Süt devresinde koparılıp haşlanırsa belirttiğim gibi çok lezzetli. Tatlı mısır değil tabi. Közlemesini elektirikli ızgarada yaptık. Keşki üşenmeyip gerçek közde pişirseydim. Dişe yapışma yok.

@ Atilgan, Painted Mountain mısırları görsel olarak haşlamalık mısırlara benzemiyor, lezzet olarak beğendiğinizi yazmışsınız peki közlediğinizde dişlere yapışma oldu mu?

Zekoş
08-10-2018, 09:28
Sayın Asoo
Muda'dan aldığinız kıbrıs aycekirdegini 2 senedir cok beğenerek ekiyorum.Yetistirmesi dediginiz gibi cok kolay ama korunmasi icin aynı şeyi söyleyemem.Ilk sene iyice iclenmesini beklerken bir baktik bombos aycekirdekleri:)
Bu sene tedbir olarak hava almasi icin gölge tülü bağladim deliklerden yine yemis birkaçinı kurtardık..hani onlarında göz hakkı var ama bizede bıraksalar sorun olmayacak..Seneye nasil bir yol bulurum bilemiyorum😊

Musa Gündoğan
08-10-2018, 09:49
Sayın Asoo
Muda'dan aldığinız kıbrıs aycekirdegini 2 senedir cok beğenerek ekiyorum.Yetistirmesi dediginiz gibi cok kolay ama korunmasi icin aynı şeyi söyleyemem.Ilk sene iyice iclenmesini beklerken bir baktik bombos aycekirdekleri:)
Bu sene tedbir olarak hava almasi icin gölge tülü bağladim deliklerden yine yemis birkaçinı kurtardık..hani onlarında göz hakkı var ama bizede bıraksalar sorun olmayacak..Seneye nasil bir yol bulurum bilemiyorum��

zekoş çekirdekleri kuşlar mı yiyor karıncalar mı tam bilemedim. eğer kuşlarsa soğan çuvalı bulup parça parça kesip kafasını bağlayın. eğer karıncalar ya da böceklerse yiyenler; daha önce ağaçlarda denenmiş bir yöntem olan; çuvalı ya da tülü bağladığınız yeri gres yağ ile sıvayın karınca ya da böcekler ulaşamıyor. ve rahat ediyorsunuz.

Zekoş
08-10-2018, 12:57
Sayın Musa Gündoğan cekirdekleri kuşlar yiyor.Balkona çıktığımda sürü halinde ayçekirdekleri üzerinden uçtuklarını görüyorum hepsi birer tane alsa gerisini siz düşünün;)
Benim bahsettigim gölge tülü sogan cuvalının yeşil renklisi..deliklerden yine yiyorlar..Cok sık olani alinsa belki..Seneye bez parcasi **** poset denemeyi düsünüyorum bakalım...

emrecey
08-10-2018, 14:34
Bir arkadaş maniye domates tohumu getirdi karabükten tohumu ben yetiştirmediğim için tohum yetişme şartları hakkında bilgim yok ama yetiştirebilirsem paylaşımda bulunmak isterim. Tohumlar babannesininmiş bazı tohumlar kötü durumda ama bir kaçının çıkmasını umut ediyorum.

MeyveliTepe
08-10-2018, 14:46
Bir arkadaş maniye domates tohumu getirdi karabükten tohumu ben yetiştirmediğim için tohum yetişme şartları hakkında bilgim yok ama yetiştirebilirsem paylaşımda bulunmak isterim. Tohumlar babannesininmiş bazı tohumlar kötü durumda ama bir kaçının çıkmasını umut ediyorum.

Bu sene ekip gözlersiniz, ismine doğru tohum ise, sizin kendi yetiştirme şartlarınız ile seneye paylaşırsınız.

MeyveliTepe
09-10-2018, 18:10
Ticari tohumdan sebze yetiştirip tohumlarını paylaşan arkadaşlar, bu tohumların hibrid (F1) olmadığından eminler değil mi?

Yerli ticari tohumlarda fasulye dışında F1 olmayan tohum pek kalmadı gibi. Bu yüzden dikkatli olmak gerek. F1 olmayıp ticari tohumdan yetiştirilmiş sebzelerin tohumları paylaşılabilir tabii, ancak kataloglarda mümkün mertebe daha fazla bilgi paylaşmakta fayda var.

Atilgan
11-10-2018, 14:14
Dağıtılacak tohumun saflığından kastın üyelerin daha önce temin ettiği tohumların saflığı değilde bu yıl paylaşıma koydukları tohumun saf olup olmadığı diye düşünüyorum. Diktikleri tohum saf olmayıp açılım gösterdiyse zaten paylaşıma konulmaması gerekiyor. Birde izolasyona gerek duyulmadı ne demek ben anlamakta güçlük çekiyorum. İzolasyona gerek duyulmadı çünki etrafta aynı türden bitki yoktumu denilmek isteniyor yoksa izolasyon umrumda değilmi deniliyor.

Zekoş
11-10-2018, 15:45
Sayın Atılgan izolasyona gerek duyulmadı,,tabirini bende cok kullandığımdan önce ben açıklayım;)
Sanırım yanlis ifade ediyoruz gerek yoktu demeliydik..kendi adıma konuşayım gerek duymama sebebim yaninda benzer bitki olmayisi **** uzun zaman araliklariyla ekmis olmam..
Saflığa gelince cikan ürün birebir aynisi cikinca safligi ispatlaniyor sanıyorum.Bize de ekiminde dikkat etmemiz düsüyor..Evvelki sene Sayın Loniceradan aldigim kars yumurtasi kabak degişim gösterince ( tamamen benim hatamdı)tohum dahi almadım mesela..

Zekoş
11-10-2018, 16:11
İste bu gibi durumlara sebebiyet vermemek adına paylastıgimiz tohumların akibetini iyi ya da kötü bilmemiz lazım.Önceden de öneri de bulunmuştum ama tekrar etmek istiyorum.Tohum sonrası paylasim güzel bir uygulama ama takibi kolay degil.Mesela verdigim bir fasulyenin ne durumda oldugunu ogrenmem icin verdigim kisileri bulmam sonra da actigi sayfayı tek tek incelemem lazim..
Benim düsüncem kisinin bahce sayfasi varsa zaten orda da paylasacaktir.Kataloglarin altina seneye ekenler devam etse..mesela diyelim benim fasulyenin altina ekenler ektim cimlendiremedim,, kılçıksiz dedi kılçıklı çıkti,,, cok verimliydi,, gibisinden iyi ya da kötü düsüncelerini belirtse hem takip etmemiz kolay olur hemde paylaştıklarımızdan bihaber olmayız diyorum.
Başkasından aldığımız tohumda da faydasi olur biz cimlendiremediysek mesela baskasi o tohumla ne yapmıs kolaylikla ona da bakarız..Tohumların akıbetini bilmeden yetistirmede yaptigımız hataları bilemeyiz düşüncesindeyim.

Atilgan
11-10-2018, 16:58
O zaman kullanılan tohumun saflığı demeliyiz.
Çıkan ürünün birebir aynı olması kullandığınız tohumun saf olduğunu bile kanıtlamayabilir. Diyelim siz iki farklı alaca karpuz diktiniz birinin meyve rengi kırmızı diğeri ise turuncu. Siz kırmızı olanın tohumlarını paylaşmış olun. Tohum aldığınız meyve turuncu karpuzun poleni ile döllenmiş olsun yani tohumunuz saf olmasın. Tohumunuzdan dikenler ilk yıl kırmızı turuncuya daha baskın olduğu için alaca ve kırmızı bir karpuz elde edecekler ve tohumun saf olduğunu düşünecekler ve bir sonraki yıl açılımlar başlıyacak.

Atilgan
11-10-2018, 17:00
Sayın Loniceradan aldığınız kabak değişim gösterdiyse bunda sizin bir kusurunuz olamaz.

Zekoş
11-10-2018, 17:08
Sayın Atılgan birebir aynı cikan ürünün izolasyonuna dikkat etmeye calisiyorum.Özellikle de paylasacagim tohumsa..
Sayın Lonicera'dan tohumu evvelki sene almistim.Gecen sene aynısı oldu.Bu sene kendi aldığım tohumu ektim.Sanırım sakız kabakla tozlasma oldu irileşti bol bol da yedik;)

Dionysos86
14-10-2018, 07:32
Anlamlı ve çok değerli bir etkinlik ,emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Atalık tohumlarımızın elden ele ulaşıp çoğaltılarak yaygınlaşması muazzam. Bu yıl talep ettiğim tohumları,önümüzdeki sezon sonunda bende paylaşacağım. Tohumlar kargolarınken tanıtıldığı gibi paket üzerinde hangi bölgeye ait olduğu yazılacakmı acaba?

MeyveliTepe
14-10-2018, 11:47
Anlamlı ve çok değerli bir etkinlik ,emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Atalık tohumlarımızın elden ele ulaşıp çoğaltılarak yaygınlaşması muazzam. Bu yıl talep ettiğim tohumları,önümüzdeki sezon sonunda bende paylaşacağım. Tohumlar kargolarınken tanıtıldığı gibi paket üzerinde hangi bölgeye ait olduğu yazılacakmı acaba?

Bölge yazmayacak ancak etiketinde size hangi yetiştiriciden geldiği yazılı olacak. Katalogda zaten gereken her şey var. Daha iyi değil mi?

Dionysos86
14-10-2018, 13:20
Bölge yazmayacak ancak etiketinde size hangi yetiştiriciden geldiği yazılı olacak. Katalogda zaten gereken her şey var. Daha iyi değil mi?Kendimden örnek vereyim mesela Ankara'dan katılım sağlıyorum fakat yolladığım tohum Manisa'dan almış olduğum o bölgenin yerel bir tohumu bu hususta karışıklık çıkmaması için 25 bitki tohumu talep etmiştim ve şimdi bunları tek tek hangi yörenin yerel tohumu olduğunu kayıt etmem gerekir.Yanlış anlamayın lütfen fakat Atalık tohumda olsa hangi yöreden olduğunu bilmeliyiz ve kayıt altına almalıyız. Hem paylaşırken hem de tohum alırken bu bilgileri kayıt altına almalıyız diye düşünüyorum.

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe
14-10-2018, 14:22
Kendimden örnek vereyim mesela Ankara'dan katılım sağlıyorum fakat yolladığım tohum Manisa'dan almış olduğum o bölgenin yerel bir tohumu bu hususta karışıklık çıkmaması için 25 bitki tohumu talep etmiştim ve şimdi bunları tek tek hangi yörenin yerel tohumu olduğunu kayıt etmem gerekir.Yanlış anlamayın lütfen fakat Atalık tohumda olsa hangi yöreden olduğunu bilmeliyiz ve kayıt altına almalıyız. Hem paylaşırken hem de tohum alırken bu bilgileri kayıt altına almalıyız diye düşünüyorum.

Normalde kendi yetiştirmediğiniz bir sebzenin tohumunu etkinlikte paylaşmamalısınız. En az bir dönem kendi şartlarınızda yetiştirdikten sonra paylaşmalısınız. Paylaşacağınız tohum Manisaya özel bir tohum ise katalogda belirtmeniz gerekiyor.

Örnek olsun diye kataloglardan rastgele bir tohum seçtim:
"

Boşnak biberi
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Biber (Capsicum annuum)
Tohum çeşit adı: Boşnak Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni: Balkanlar
Tohumun geldiği yer: Muda (bahcedenn)
Kullanılan gübreler: Kısmen yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:Meyveleri yukarı bakan, verimli bir çeşit.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Açık sarı renkli, etli, orta acılıkta meyveleri var."

Bu tohumun kökeni balkanlar. İstanbulda yetiştirilmiş ve 2014 yılında tohumu paylaşılmış. Tohum, 2015 yılında Afyona gitmiş ve yıl sonunda Afyonda yetiştirilmiş bitkiden alınan tohumlar paylaşılmış. Oradan tekrar İstanbula gelmiş ve peş peşe üç yıl yetiştirildikten sonra bu yıl yine paylaşılıyor.

Meraklısı hangi şartlarda, ne menem bir bahçede yetiştirildiğini de az bir çaba sarfederek katalog dışı bilgilerden izleyebilir. Bir çok yetiştirici bahçeleri için açtığı sayfalarda genellikle paylaşacakları tohumlara ait bitkiler hakkında bilgi paylaşmışlar. Bunun da yetmediği ya da eksik olduğu durumlarda doğrudan yetiştirici ile irtibat kurulabilir.

Bazı tohum takas vb. organizasyonlarda talep sahiplerine tohum gönderilirken hangi bölgeden gönderildiği belirtiliyormuş(!). Fakat kimin, hangi şartlarda yetiştirdiği asla söylenmiyor. Bu şekilde tohumu yetiştiren ile alan arasındaki bağlantı kesilmiş olunuyor (aynı kabzımal sistemi gibi :)

Bizde öyle değil. Tohum takip edilebiliyor, yetiştiriciyle doğrudan irtibat kurulabiliyor.

Dionysos86
14-10-2018, 14:27
Normalde kendi yetiştirmediğiniz bir sebzenin tohumunu etkinlikte paylaşmamalısınız. En az bir dönem kendi şartlarınızda yetiştirdikten sonra paylaşmalısınız. Paylaşacağınız tohum Manisaya özel bir tohum ise katalogda belirtmeniz gerekiyor.

Örnek olsun diye kataloglardan rastgele bir tohum seçtim:
"

Boşnak biberi
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Biber (Capsicum annuum)
Tohum çeşit adı: Boşnak Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni: Balkanlar
Tohumun geldiği yer: Muda (bahcedenn)
Kullanılan gübreler: Kısmen yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:Meyveleri yukarı bakan, verimli bir çeşit.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Açık sarı renkli, etli, orta acılıkta meyveleri var."

Bu tohumun kökeni balkanlar. İstanbulda yetiştirilmiş ve 2014 yılında tohumu paylaşılmış. Tohum, 2015 yılında Afyona gitmiş ve yıl sonunda Afyonda yetiştirilmiş bitkiden alınan tohumlar paylaşılmış. Oradan tekrar İstanbula gelmiş ve peş peşe üç yıl yetiştirildikten sonra bu yıl yine paylaşılıyor.

Meraklısı hangi şartlarda, ne menem bir bahçede yetiştirildiğini de az bir çaba sarfederek katalog dışı bilgilerden izleyebilir. Bir çok yetiştirici bahçeleri için açtığı sayfalarda genellikle paylaşacakları tohumlara ait bitkiler hakkında bilgi paylaşmışlar. Bunun da yetmediği ya da eksik olduğu durumlarda doğrudan yetiştirici ile irtibat kurulabilir.

Bazı tohum takas vb. organizasyonlarda talep sahiplerine tohum gönderilirken hangi bölgeden gönderildiği belirtiliyormuş(!). Fakat kimin, hangi şartlarda yetiştirdiği asla söylenmiyor. Bu şekilde tohumu yetiştiren ile alan arasındaki bağlantı kesilmiş olunuyor (aynı kabzımal sistemi gibi :)

Bizde öyle değil. Tohum takip edilebiliyor, yetiştiriciyle doğrudan irtibat kurulabiliyor.Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim :)

MeyveliTepe
14-10-2018, 14:43
Bir de şunu eklemeliyim; etiketlerin üzerinde bütün hikayeyi yazacak kadar yer yok. Tohumları alan, etiketteki gönderen bilgisinden yararlanarak kataloglara müracaat edebilir, katalog bilgisini resimleriyle birlikte yazdırıp saklayabilir ya da başka bir takip metodu uygulayabilir.

AkisSoftware
15-10-2018, 09:25
Merhaba,
Tohum talebinde bulundum ama Lojistik merkezi'ne nasıl bilgilerimi ileteceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
Teşekkürler

Bu konuların altına yazmamak daha doğru ama mademki yazmışsın o ilgili kişiye özel mesaj ile bilgilerini göndermen gerekiyor

Atilgan
15-10-2018, 21:49
Sayın Vizeli39
Sayın Rana58 in dışı benekli karpuz paylaşımını bulamadım. Link verirmisiniz.

rana58
15-10-2018, 22:24
Geçen seneki katalogda son olarak eklenen tohum. Yerli ama ben yetiştirmediğim için biraz çekinceli paylaşmıştım. Ayrıca benim karpuzda koyu yeşil kabuk vardı ama benek hatırlamıyorum.

Atilgan
16-10-2018, 07:42
Benekli artı dışı sarı diyor.

bahcedenn
16-10-2018, 08:55
Benekli artı dışı sarı diyor.

Sanırım beneklerin rengi sarı denmek istenmiş.

Atilgan
16-10-2018, 12:45
Keşke sayın Vizeli39 da bu tartışmaya katılabilseydi.

Makbule2
17-10-2018, 06:09
Merhaba arkadaşlar bende de malatya kayısısının çekirdekleri var kabuğu kırılmış şekilde birde Isparta'dan getirdiğim şeker pare denilen kayısı çekirdekleri var isteyen olursa yollarım

mirzaramiz
17-10-2018, 11:16
İlk defa tohumdan sebze yetiştirecegim. Daha önce fide alıp ekmiştim. Çok heycanlıyım.

Musa Gündoğan
17-10-2018, 16:44
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?

Atilgan
17-10-2018, 17:48
Sayın Makbule,
Sadece ağırlıklı olarak çekirdek ile çogaltılan bazı meyve tohumlarını paylaşıyoruz. Mesela ömer eriği diye tabir edilen tohumu dikildiğinde agacı kaliteli meyveler veren oluşturan eriğin tohumunu paylaşıyoruz ama bir can eriğinin ya da papaz eriğinin tohumunu paylaşmıyoruz.

Merhaba arkadaşlar bende de malatya kayısısının çekirdekleri var kabuğu kırılmış şekilde birde Isparta'dan getirdiğim şeker pare denilen kayısı çekirdekleri var isteyen olursa yollarım

Atilgan
17-10-2018, 17:51
Sayın Pelpel,
Tohum paketinin üstünde c. maxima yazıyor ama paylaştığınız butternut kabak c. moschata türüne ait.

dongyul
17-10-2018, 18:03
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?

Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.

Musa Gündoğan
17-10-2018, 21:16
Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.

Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.

bahcedenn
17-10-2018, 21:30
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

Jade Çiftliği (Berin Ertürk) bu ürünün pekmezini yapıyor. Facebook'ta ona sorarsanız belki yardımcı olabilir.

dongyul
17-10-2018, 21:56

Aslında ben demedim ancak makinayla olucak iş değiş kendşm dış kılıfını temizleyerek çiğneyeek tükketim şeker oranı az çok aşırı bir yoğunluk yok. ancak araştırdığım kadarıyla yaptıkları makina merdane şeklinde ve suyunu sıkıştırarak çıkarıyor.

birnefestoprak
17-10-2018, 22:53
Şeker kamışının suyunu çıkarmakta kullanılan presler var. Resimdeki Floridalı çiftçi Jon Butts, kamışı eski usül prese beslerken görülüyor.

Muda
17-10-2018, 23:15
Şekerkamışı daha sıcak ve güneşli iklim bölgelerinde bizim ülkemize göre yaptığı fotosentez fazlalığı nedeni ile şeker oranı daha fazladır muhtemelen. Ülkemizde yetişen hurmaların şeker oranı ile Arap yarımadasında vahalarda yetişen hurmadaki şeker oranının fazla olması gibi bir durum söz konusu.

sernur
17-10-2018, 23:25

Hindistan'da gördüğüm kadarıyla şeker kamışı suyunu büyük dişlilerin arasında motorla eziyor Ve aşağıda suyunu sürahide topluyorlardı.

Musa Gündoğan
18-10-2018, 08:07
şeker kamışı türkiye de ticari amaçla ekilmiyorsa sadece tadına bakılması için ekilebilir. dediğiniz gibi pres dışında suyunu çıkarmak çok mümkün görünmüyor. verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim herkese

malina
19-10-2018, 11:18
sayın malbman liste yanınladıktan sonra tam olarak nereye gönderilecek bunula ilgi hiç açıklama göremedim geçen senede bu yüzden tohum yollayamadım yani şu adresi yazanız kıyamet mi kopacak

Zamanı gelince duyuruluyor...

Şu an yazılmamasının nedeni, hemen göndermeye kalkanlar olmasın diye :)

Geçen yılki duyuru: http://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/41249-8.htm#post1528007

Musa Gündoğan
19-10-2018, 16:09
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

tohum saklarken şu zaman kadar sadece bir kaç fasulye çeşitinde böceklenme yaşadım. ve atmak zorunda kaldım. bu böcekler için genelde odun külü vs. ile karıştırın diyorlar. ancak gel gelelim benim için pratik olmayan bir tohum saklama yöntemi.

bu odun külü dışında böcekleri uzak tutacak ya da var olacak böceklerin engellemesi için başka alternatif neler olabilir. örneğin tuz, naftalin vs. kullanılabilir mi?

istcallst
19-10-2018, 16:14
şeker kamışı türkiye de ticari amaçla ekilmiyorsa sadece tadına bakılması için ekilebilir. dediğiniz gibi pres dışında suyunu çıkarmak çok mümkün görünmüyor. verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim herkese

Biz bu sene şeker kamışı şurubunu yaptık. Biraz zahmetli bir iş, küçük parcalara kesip kaynattık. Neredeyse bütün gün sürdü, ama imkansiz değil.
İngilizce bilgi burada;
How to make cane syrup at home... without a sugar cane press! | The Survival Gardener (http://www.thesurvivalgardener.com/how-to-make-cane-syrup-at-home-without-2/)

istcallst
19-10-2018, 16:15
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

tohum saklarken şu zaman kadar sadece bir kaç fasulye çeşitinde böceklenme yaşadım. ve atmak zorunda kaldım. bu böcekler için genelde odun külü vs. ile karıştırın diyorlar. ancak gel gelelim benim için pratik olmayan bir tohum saklama yöntemi.

bu odun külü dışında böcekleri uzak tutacak ya da var olacak böceklerin engellemesi için başka alternatif neler olabilir. örneğin tuz, naftalin vs. kullanılabilir mi?

defne yapraklar işe yarayabilir, biz de bu sene deniyoruz

Zekoş
19-10-2018, 17:25
Sayın Musa Gündoğan bu zamana kadar hic fasülyem böceklenmemisti.Bu sene kücük bir kavonazdakini atmak zorunda kaldım.Netten biraz baktım arkadasin söyledigi gibi genelde defne yapragi diyorlar hemen bahceden bir poset topladım;)
Diger seceneklerse pet kola siselerine iyice kurulayıp dibine tuz atip fasulyeyi koymakmis.Üzerine sarımsak koyanlarda varmış..Ben yine de çok kıymetli tohumluklarimi buzdolabının meyvelik bölümüne koyuyorum;)

birnefestoprak
19-10-2018, 17:39
Fasulyeler hasat aşamasında hemen ayıklanıp kemik kuruluğuna gelene kadar kurutulup kavanoza doldurulduktan sonra dondurmak iyi bir yöntemdir. Ayıklama ve kurutma işleminin yapıldığı ortamın bakliyat depolanan bir yer olmamasında büyük yarar var.

Dondurulan tohumlar sonraki mevsim dikilmek üzere kavanozdan çıkarıldıktan sonra, kavanoz geri kalan tohumlarla birlikte tekrar dondurucuya alınacaksa, kavanoz içinde hiç nem olmamasına çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Kozanli
19-10-2018, 18:40
Annem ve babam sebze tohumlarını Amarikan bezinden dikilmiş keseye doldurup ambar denilen odanın tavanına asardı.
Veya toprak küp- küpeciklere doldurulurdu.
Tabi bizler bu araçları unuttuk.
Birçok kez bende tohum alıp sakladım başarılı olamadım.
Kimi zaman küflenmiş bazen ise böceklendi.
Ata geleneklerini uygulamak daha uygun diye düşünüyorum.

Atilgan
19-10-2018, 19:03
Ne kadar gerekli bilmiyorum ama fasülye buzluktan çıkarıldığında ortam sıcaklığına ulaşana kadar kabı açılmadan bekletilmeli diye okumuştum.

Musa Gündoğan
19-10-2018, 22:45
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tohumları bir düzene sokmak şart oldu :)

drosophila
21-10-2018, 22:14
Tohum hakkında bilgiler bölümlerinde küçük süs biberi türleri için tek yıllık yazılmış. Eskiden ben de öyle biliyordum. Nedense iki defa yaz sonlarında sulamayı azalttım. Ve biberler kurudu. geçtiğimiz yıl süs biberlerimi sulamayı bırakmadım. Baharda ikinci kez bol miktarda meyve aldım. İnternette araştırdım. Biberleri ağaç formuna çevirenleri gördüm. 4-5 yıl ürün aldıklarını söylüyorlar. Büyük boy biberler için de durum benzer. Bizimkiler henüz iki yaşında. Şu kadar ömrü var diyemem. Ancak bu tek yıllık durumu yanlış bilinen ezber bir bilgi midir bilenlere ve tecrübe edenlere sormak isterim.

TCM
21-10-2018, 22:29
Ben geçen sene üç kök acı biberi (caroline reaper vs. tam hatırlamıyorum) saksıya aldım ve bu yıl da ürün aldım. Şu an hala saksıdalar :)

Atilgan
21-10-2018, 23:24
Biber ılıman iklimlerde çok yıllık ama istanbulun kışınada dayanmaz. Korunaklı bir noktadamı büyüdüler?

TCM
21-10-2018, 23:26
İzmir de çatıda ufak seram var, kışın sürekli orada durdu.

drosophila
21-10-2018, 23:29
İşyerinde 08.30-20.00 arası dışarıda, geceleri dükkan kapanınca içeride durdular. Kapatırken saksıları mecburen içeri alıyoruz. Ama karlı zamanlarda bile gündüzleri dışarı çıkardık.

Musa Gündoğan
23-10-2018, 07:56
arkadaşlar paylaşabileceğim tohumları tasnifledim ancak paylaşmadan önce burada sormayı uygun gördüğüm bir durumu sizinle paylaşmak istedim.

bu sene domateslerimizin neredeyse tamamı mantara yakalandığı için hepsi sökülerek imha edildi. o sebeple domates tohumum yok denecek kadar az. ancak geçen sene ve ondan önceki seneden kalan ya da geçen sene tohum paylaşım etkinliğinden fazlaca gelen tohumlarıda paylaşmak isterim. bu şekilde hiç yetiştirmediğim ancak daha öncesi yetiştren kişinin ismini vererek paylaşım yapabilir miyim?

MeyveliTepe
23-10-2018, 10:17
arkadaşlar paylaşabileceğim tohumları tasnifledim ancak paylaşmadan önce burada sormayı uygun gördüğüm bir durumu sizinle paylaşmak istedim.

bu sene domateslerimizin neredeyse tamamı mantara yakalandığı için hepsi sökülerek imha edildi. o sebeple domates tohumum yok denecek kadar az. ancak geçen sene ve ondan önceki seneden kalan ya da geçen sene tohum paylaşım etkinliğinden fazlaca gelen tohumlarıda paylaşmak isterim. bu şekilde hiç yetiştirmediğim ancak daha öncesi yetiştren kişinin ismini vererek paylaşım yapabilir miyim?

Kendinizin en az bir yıl yetiştirmediğiniz tohumu paylaşmamanız daha iyi olur.

Musa Gündoğan
23-10-2018, 12:54
teşekkürler tohum tasnifini yeniden düzenleyip ekleme yapacağım.

TCM
23-10-2018, 18:24
@ incirli, sarı ve kırmızı mısırlarınız patlatmalık mı?

Atilgan
24-10-2018, 20:27
Sayın Thunderon,
Black From Tula domatesi ve Jalapeno Tam biberi için benim daha önceki paylaşımlarımdan alıntı yapmışsınız. Alıntı yaptığınızı ve tohumları benden aldığınızı lütfen belirtin.

Basak_1
27-10-2018, 05:51
Yeni uyeyim . Tohum bende istiyorum eger mumkunse..

devrann
27-10-2018, 07:21
Yeni uyeyim . Tohum bende istiyorum eger mumkunse..

Kendinizi tanıtmanız gerekiyor yeni üye olduğunuz için. http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm
Daha sonra http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm etkinlik prensiplerini okursanız faydanıza olur.

ozerkavak
30-10-2018, 09:39
Geçen yılki etkinlikten gelen tohumlardan paylaşabileceğim yok maalesef. Goji Berryler çok nazlandılar başta şimdi iyiler ama meyve vermediler bu yaz. Domatesleri çocuklar yedi tohum elimde çok az. Kavun ve buğdayların olduğu yerleri (muhtemelen) köpekler eşeledi kurtaramadım. Kalıcı ıspanakları bol bol yedik ama onlarda tohum vermedi bu yıl.

Geçen yıl da sormuştum, tarlanın kenarında çok sağlıklı 8-10 metrelik genç bir bir Saçlı Meşe (Quercus cerris) (http://agaclar.org/agac.asp?id=281) var. Ağacın ve yere döktüğü palamutların fotoğraflarını ekledim. Tohumları üç gün önce topladım nemli kağıt koydum aralarına ancak kurutmadan, mümkünse hemen ekilmeleri gerektiğini yazıyor neredeyse tüm kaynaklar. Sizce paylaşıma uygun mu? Uygunsa, gönderim gününe kadar (2-3 ay) saklama koşulları nelerdir (aklıma nemli beze sarıp buz dolabına atmak geldi)? Tabi bir de isteyen var mı? İsteyen olursa ve bekletmek uygun değilse, etkinlik dışında hemen adrese kargolayabilirim.

Nazo06
30-10-2018, 11:52
Nemli beze sarıp buzdolabına koyarsanız sanırım çimlenir. Kuru bir kağıt havlu içinde saklamak daha uygun olabilir

birnefestoprak
03-11-2018, 00:49
Etkinlik başlığı altında, Türkiye'de yapılan bir akademik çalışmaya atıfta bulunarak, tohum ıslahıyla ilgili uzunca bir yazı yayınlamıştım (bu senenin başlarında olmalı). Yazıda Rio Grande (anahtar sözcükler) domatesi de geçiyordu diye hatırlıyorum. Yazıyı bulamıyorum. Nerde olduğunu bilen var mı?

MeyveliTepe
03-11-2018, 10:17
Etkinlik başlığı altında, Türkiye'de yapılan bir akademik çalışmaya atıfta bulunarak, tohum ıslahıyla ilgili uzunca bir yazı yayınlamıştım (bu senenin başlarında olmalı). Yazıda Rio Grande (anahtar sözcükler) domatesi de geçiyordu diye hatırlıyorum. Yazıyı bulamıyorum. Nerde olduğunu bilen var mı?

İçinde rio grande geçen bir mesajınız yok, ancak tohum ıslahından bahsettiğiniz ve bir yazıya link verdiğiniz bu mesajınız (http://www.agaclar.net/forum/1534323-post304.htm) var. Mesaj, birnefestoprak / Tohum araştırma ve ticari üretim bahçeleri başlığında yer alıyor.

huseyink005
03-11-2018, 10:40
Merhaba arkadaşlar bu seneki etkinlik artık başladı,seneye bazı kurallarda değişiklik yapmayı teklif ediyorum.Paylaşım sayısının kısıtlanmasını öneriyorum.Bazılarınız belki kızacak öyle şey olur mu diyecek ama bizim emek harcayarak topladığımız sakladığımız tohumların çoğunun heba edildiğini düşünüyorum.kataloglarda bazen istekte bulunan üyelere bakıyorum,beğendiği tohum sayısı 80,100,120 gibi rakamlar.100 adet farklı türün tohumunu nasıl nerede çimlendireceksin nerede yetiştireceksin.bu kadar çok fideyi yetiştirmek için en az 10 dönümlük arazinin olması lazım.bakıyorum adama 10 farklı biber çeşidi isteğinde bulunmuş.kardeşim sen bunların saflığını nasıl koruyacaksın.bir sonraki sene için söz veriyorsun aldığım tohumlardan tekrar paylaşımda bulunacağım diye ama izolasyon nedir bilmiyorsun,doğru düzgün bahçen yok,100 çeşit tohum istiyorsun.Birisi de yazmış 150 çeşit tohum aldım babama verdim,çimlendiremedi diye.kendin yetiştirmeyeceğin yetiştiremeyeceğin şeyi niye alıyorsun güzel kardeşim.bence hiç tohum paylaşmayanlara verilecek tohum sayısı 10,paylaşım yapanlara maksimum 75 olmalı.Bu konuda tecrübeli arkadaşlara,paylaşmayı seven arkadaşlara değil lafım.Tecrübesi az ama çok fazla tohum talep edenleri kastederek yazdım bu yazıyı.Sizlerin de değerli düşüncelerinizi merak ediyorum.Saygılar

huseyink005
03-11-2018, 13:10
mesela alitohum rumuzuyla birisi kaydolmuş 16 ekim 2018 tarihinde.adamın paylaşımı 0 istediği tohum sayısı 63.kendisini bile tanıtmamış 0 mesajı var,daha etkinliğin kurallarını okumamış belli,63 tane tohum istiyor.böyle adamlara kızıyorum işte abi ben.hiçbir tohum da yollamam ben bunun gibilere.

birnefestoprak
03-11-2018, 14:20
Bu değil. Bahsettiğim yazıyı etkinlik başlıklarından birinde yazmıştım. Bu makale (http://hortsci.ashspublications.org/content/40/6/1682.full.pdf)yle ilgiliydi. Rio Grande, Türkiye'de üretilmiş bir domates olduğu için, yazıda bahsetmiş olmalıyım.

İçinde rio grande geçen bir mesajınız yok, ancak tohum ıslahından bahsettiğiniz ve bir yazıya link verdiğiniz bu mesajınız (http://www.agaclar.net/forum/1534323-post304.htm) var. Mesaj, birnefestoprak / Tohum araştırma ve ticari üretim bahçeleri başlığında yer alıyor.

MeyveliTepe
03-11-2018, 14:28
mesela alitohum rumuzuyla birisi kaydolmuş 16 ekim 2018 tarihinde.adamın paylaşımı 0 istediği tohum sayısı 63.kendisini bile tanıtmamış 0 mesajı var,daha etkinliğin kurallarını okumamış belli,63 tane tohum istiyor.böyle adamlara kızıyorum işte abi ben.hiçbir tohum da yollamam ben bunun gibilere.

Sıfır mesajlı talep sahiplerinin taleplerini zaten siliyoruz, 63 çeşit talepte bulunmuş olması bir şey farketmez. Sıfırdan farklı mesajı olup tohum paylaşmadan talepte bulunanların talepleri de 25 ile sınırlı, fazlasını siliyoruz. Bir kişi üst üste iki yıl paylaşmadan talepte bulunamıyor. Talep etse bile geçersiz sayıp siliyoruz.

MeyveliTepe
03-11-2018, 14:30
Bu değil. Bahsettiğim yazıyı etkinlik başlıklarından birinde yazmıştım. Bu makale (http://hortsci.ashspublications.org/content/40/6/1682.full.pdf)yle ilgiliydi. Rio Grande, Türkiye'de üretilmiş bir domates olduğu için, yazıda bahsetmiş olmalıyım.

Menüde bulunan "ayrıntılı arama"dan arayabilirsiniz. Verdiğiniz bilgiden hareketle ben aradım, bulamadım.

birnefestoprak
03-11-2018, 15:08
Kendi kullanıcı adımla "Postaları göster" seçeneğini kullanarak aratıyorum. Şubat-Mart 2018'de yazmış olmalıyım. Gözümden mi kaçıyor bilmiyorum ama bulamadığıma göre silinmiş. Herhangi bir konuyla birleşen, tekrara giren bir yazı olmadığı ve bu etkinlikle doğrudan ilgili olduğu için neden silindiğini anlayamadım.

İlgilenen üyeler, yukarda verdiğim adrese gidip makaleyi (özellikle sonuç kısmı) okuyabilir. Burda ıslah ve tohum seçimiyle ilgili senelerdir tartıştığımız konuların sağlamasını yapan bilgiler içeriyor.

Menüde bulunan "ayrıntılı arama"dan arayabilirsiniz. Verdiğiniz bilgiden hareketle ben aradım, bulamadım.

MeyveliTepe
03-11-2018, 17:17
Sizin silinen bir yazınız yok, olsaydı onu da görürdüm.

birnefestoprak
03-11-2018, 17:31
Ya silinmiş ya taşınmış ya da pasif hale getirilmiş bir yazım var (başka yazılarla birlikte düzenleme açısından harmanlanıp bir yere kaldırılmış da olabilir). Burda arama aygıtı aracılığıyla bulamadığıma göre, silinmiş (=bulunamıyor=üye olarak bana gözükmüyor). Diğer bir ihtimal de arama aygıtının doğru çalışmaması.

Silinmiş olması değil ama bulmam önemli.

Sizin silinen bir yazınız yok, olsaydı onu da görürdüm.

MeyveliTepe
03-11-2018, 17:32
Aradığınız mesaj bu olabilir (http://www.agaclar.net/forum/1531273-post9.htm) mi? Tohum saflığının korunması için gereken izolasyon koşulları başlığında. İçinde Rio Grande sözcükleri geçmiyor.

birnefestoprak
03-11-2018, 17:45
Evet bu, teşekkür ederim. Kullanıcı adımı kullanarak aradığımda çıkan sonuçları resimde ekledim. Yazı, 15 Şubat'ta yazılmış ama sonuçlar arasında yok.

Aradığınız mesaj bu olabilir (http://www.agaclar.net/forum/1531273-post9.htm) mi? Tohum saflığının korunması için gereken izolasyon koşulları başlığında. İçinde Rio Grande sözcükleri geçmiyor.

Kayrum38
03-11-2018, 17:58
Seleksiyon ne demektir birde kayısı fidanında tatlı ve aromalı ne demektir ? İkinci sorunun konuyla ilgisi yoktur . Sormuş oldum. Kokulu demek mi ?

MeyveliTepe
03-11-2018, 18:12
Evet bu, teşekkür ederim. Kullanıcı adımı kullanarak aradığımda çıkan sonuçları resimde ekledim. Yazı, 15 Şubat'ta yazılmış ama sonuçlar arasında yok.

Kendi mesajlarınıza nasıl bakıyorsunuz? Yapıştırdığınız resimde başka üyelerin mesajları var. "Arama" kullanarak aradığınızda, mesajın içinde ya da mesaj bağlığında adınız yazanları bulursunuz, sizin yazdıklarınızı değil.

Kendi mesajlarınızı, profil sayfanızdaki istatistik tab'ına tıklayıp kendinizin yazdığı tüm mesajları geriye doğru tarih sırasında listeleyebilirsiniz.

birnefestoprak
03-11-2018, 23:22
Seleksiyon için ben güzel bir Türkçe karşılık bulamadım. Belki yerleşik bir teknik ya da köy ağzında yer etmiş sözcük vardır. Tohumları verim, meyve rengi, lezzet gibi kavramlar bakımından belli bir amaca yönelik olarak seçmek anlamında "bilinçli seçim" kullanılabilir.

Seleksiyon ne demektir birde kayısı fidanında tatlı ve aromalı ne demektir ? İkinci sorunun konuyla ilgisi yoktur . Sormuş oldum. Kokulu demek mi ?

dongyul
04-11-2018, 09:08
Seleksiyon için ben güzel bir Türkçe karşılık bulamadım. Belki yerleşik bir teknik ya da köy ağzında yer etmiş sözcük vardır. Tohumları verim, meyve rengi, lezzet gibi kavramlar bakımından belli bir amaca yönelik olarak seçmek anlamında "bilinçli seçim" kullanılabilir.

Biz dersler de seleksiyonu "seçilim" diye kullanıyoruz. Hatta bir makale de "doğal ayıklanma" olarak da görmüştüm.

birnefestoprak
04-11-2018, 13:14
Doğal ayıklanma başka bir konu. Burda ıslahçının, ıslahın amacına göre yaptığı tohum ayıklamasından bahsediyoruz. Bu durumda seçilim yok seçim var. Ayıklama güzel bir sözcük. Bilinçli ayıklama da denebilir.

Biz dersler de seleksiyonu "seçilim" diye kullanıyoruz. Hatta bir makale de "doğal ayıklanma" olarak da görmüştüm.

saleri
07-11-2018, 22:41
Merhaba. Cevabınız sonrası bu mesajı sileceğim. Bu bitkinin malabar ıspanağı veya Pazı ile alakası varmıdır?(pazı ile yakın akraba demişsiniz ama) detaylı bilgi verebilir misiniz?

Pazı görünümlü ıspanak tadında ama kekremsi olmayan yumurtalı kavurmasına bayıldığımız bitki.

Sizi online gördüm. Mesajı sabaha sileceğim

aloe
08-11-2018, 06:53
Günaydın bu kalıcı ıspanak evde büyük saksıda ya da yayvan kasada yetiştirilir mi? Çocuklarımı organik beslemek istiyorum. Her şeyi olmasa da bazı şeyleri evde yetiştirsem diye düşünüyorum

malbman
14-11-2018, 04:53
Sayın MeyveliTepe merhaba,

Dağıttığım tohumlardan bir tanesini tohumun az olması nedeniyle 10 kişi ile sınırlamıştım. Ancak o tohuma 10 kişiden daha fazla talep var. Bu nedenle, talepleri etkinliğin son günlerinde yayınladığınız tablolarda ya da istatistik verilerde öncelik sırasına göre ayırma şansımız var mı?

Teşekkür ederim.

Dutlubahçe
14-11-2018, 07:13
Günaydın bu kalıcı ıspanak evde büyük saksıda ya da yayvan kasada yetiştirilir mi? Çocuklarımı organik beslemek istiyorum. Her şeyi olmasa da bazı şeyleri evde yetiştirsem diye düşünüyorum

Balkonda yetiştirebilirsiniz.

MeyveliTepe
14-11-2018, 09:21
Sayın MeyveliTepe merhaba,

Dağıttığım tohumlardan bir tanesini tohumun az olması nedeniyle 10 kişi ile sınırlamıştım. Ancak o tohuma 10 kişiden daha fazla talep var. Bu nedenle, talepleri etkinliğin son günlerinde yayınladığınız tablolarda ya da istatistik verilerde öncelik sırasına göre ayırma şansımız var mı?

Teşekkür ederim.

Evet, etkinlik sonunda o tabloyu yine yayınlarım.

malbman
14-11-2018, 09:31

Teşekkür ederim.

aloe
14-11-2018, 23:21
Balkonda yetiştirebilirsiniz.
Balkonum yazın dahi çok rüzgar alıyor yinede yetişir mi? birde saksı mı yayvan bi kasa mı tavsiye edersiniz?

nilufers
15-11-2018, 06:22
merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum :))

saygılar, selamlar

Atilgan
15-11-2018, 07:18
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.
merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum :))

saygılar, selamlar

Kayrum38
15-11-2018, 08:49
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.

Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.

bahcedenn
15-11-2018, 08:55
Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.

Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?

Kayrum38
15-11-2018, 09:36
Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?

Kaolin kilini bilmiyorum. Yalnız bu kavunun yaprakları kabak yaprağı kadar iri.İki kere ektim.Malesef yetiştiremedim. Yağmurlama ile patatesi suladıkça kavunada değdi.Kurudu gitti.Suyu hiç sevmiyor.

Dutlubahçe
15-11-2018, 10:54
Balkonum yazın dahi çok rüzgar alıyor yinede yetişir mi? birde saksı mı yayvan bi kasa mı tavsiye edersiniz?

Rüzgarın bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.

En az 15-20 cm derinliğinde bir saksı iyi olur diye düşünüyorum.

Benim saksım aşağıdaki gibiydi.

683766

AkisSoftware
17-11-2018, 07:34

Sayın MeyveliTepe;

Ben herhangi bir tablo göremedim ama link paylaşma imkanınız varmıdır? Teşekkürler

AkisSoftware
17-11-2018, 08:20
Bende istiyorum. Lakin 10 ar adet değil bana 3 er adet olsa bile (Çimlenmeme ihtimaline karşı) yeterlidir. Özel bakımla tohumunu almak isterim

merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar

malbman
17-11-2018, 09:38
Sayın MeyveliTepe;

Ben herhangi bir tablo göremedim ama link paylaşma imkanınız varmıdır? Teşekkürler

Sayın AkisSoftware,
Tablo etkinlik sonunda yayınlanacak.

aloe
17-11-2018, 11:10
Rüzgarın bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.

En az 15-20 cm derinliğinde bir saksı iyi olur diye düşünüyorum.

Benim saksım aşağıdaki gibiydi.

683766
Aynen sizinkine benzer bi saksım var. Bende sizin yaptığınız gibi yaparım. Tabii ilk kez yetiştireceğim için bilginizden yararlanmak isterim :)

dalperen
18-11-2018, 05:44
Merhaba bende de paylaşmak istedim bir tohumum almak istedim de bir cins tohum var. Acaba nereden kaynağı okuyabilirim dolayısıyla paylaşımı ve kurallarını öğrenip katılabilirim

MeyveliTepe
18-11-2018, 10:41
Merhaba bende de paylaşmak istedim bir tohumum almak istedim de bir cins tohum var. Acaba nereden kaynağı okuyabilirim dolayısıyla paylaşımı ve kurallarını öğrenip katılabilirim

Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)

dalperen
19-11-2018, 01:44
Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)

Genel pre nsipleri okuduktan sonra almak ve dağıtmak için ne yapmam gerekir. Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim.

malbman
19-11-2018, 08:06
Genel pre nsipleri okuduktan sonra almak ve dağıtmak için ne yapmam gerekir. Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim.

Tohum paylaşmak için şu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/) kendinize bir paylaşım sayfası açın ve paylaşmak istediğiniz tohumu genel prensipler bölümündeki kriterlere uygun olarak tanıtın. Sayfanızı açmadan önce daha önce açılmış olan sayfaları incelerseniz sayfanızı açarken fikir verecektir.

Tohum talep etmek için de paylaşımcıların sayfalarında tanıttığı tohumlardan hangisini istiyorsanız sağ alt kısımda yer alan "Taleplerime ekle" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

MeyveliTepe
19-11-2018, 08:41

Okudunuz ise orada yazıyordu.

AkisSoftware
19-11-2018, 11:08
Sayin nilufers ozel mesaj atamadim mail gonderdim. Mail kutusu dolu diyor sistem

ilhan sağlam
20-11-2018, 11:24
Ben isterim çok ta memnun olurum

AkisSoftware
27-11-2018, 15:01
Farklı bir soru sormak istiyorum...
1.) Tohum talep ettik 25 adet. Bu tohumların hepsi tek bir merkezde toplanıp bizlere tek 1 zarf şeklinde tek bir kaynaktanmı gelecek?
2.) Tohum göndereceğim zaman bendeki tohumları tek bir merkeze mi yollayacağım?

MeyveliTepe
27-11-2018, 16:04
Farklı bir soru sormak istiyorum...
1.) Tohum talep ettik 25 adet. Bu tohumların hepsi tek bir merkezde toplanıp bizlere tek 1 zarf şeklinde tek bir kaynaktanmı gelecek?
2.) Tohum göndereceğim zaman bendeki tohumları tek bir merkeze mi yollayacağım?

Evet.

Atilgan
27-11-2018, 17:45
Etikeleri hazır yazdırılabilir yapışkanlı etiket şablonlarından birini kullanarak hazırlayabilirmisiniz? Barkotlar daha kolay okunur hem.

AkisSoftware
27-11-2018, 18:59
Etikeleri hazır yazdırılabilir yapışkanlı etiket şablonlarından birini kullanarak hazırlayabilirmisiniz? Barkotlar daha kolay okunur hem.

Bartender programiyla etiket yazdirilabilir.

gökhan1453
28-11-2018, 15:02
Merhaba çok faydalı bir çalışma olmuş. Bende tohum talebinde bulunup yetiştireceğim tohumları önümüzdeki sene paylaşmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

MeyveliTepe
28-11-2018, 15:09

Mevcut etiket boyutlarıyla çok benzer bir şablon varsa modifikasyon yapılabilir ancak bunun için elimde yeterince örnek olması lazım.

AkisSoftware
28-11-2018, 15:19
Mevcut etiket boyutlarıyla çok benzer bir şablon varsa modifikasyon yapılabilir ancak bunun için elimde yeterince örnek olması lazım.

Sayın hocam;

Hazır şablon halinde etiketleri üzerinde olan A4 boyutlu etiketler var. Onları yazıcıya takıp bartender programıyla yazdırabiliyorsunuz. Sadece yazdırmadan önce bir kaç ayar yapılması lazım. Etiketin kaç adet (kaça kaç) olduğu vs seçmeniz gerek.

Size bu konuda şablon yollayabilirim. Şirkette kullanan arkadaşlar var

aloe
03-12-2018, 12:58
Selam. Etkinlikten talep ettiğim tohumları burdan görmem mümkün mü? Ve nasıl görebilirim. Evdeki listemi bulamadım.

aloe
04-12-2018, 08:38
Profilinize girip "Beğendiklerim" kısmına tıklarsanız talep ettiğiniz tohumları görebilirsiniz.
Desenize aradığımızı rahat bulabilmek için her türlü yazıyı beğenmemek lazım :)
Normal beğendiğim yazılardan beğeniyi kaldırayım bari ki aradıklarım daha rahat çıksın karşıma.

hulya10
04-12-2018, 19:42
İyi akşamlar diliyorum. Emeğiniz için elinize, yüreğinize sağlık . Ben bu paylaşımlar nasıl olur bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Güzel insan Can Yücel den pembe domates, drop of gold biber, koyu yeşil tatlı biber, tatlı kıl biber ve gül biber tohumlarınıza talibim. Çok teşekkür ederim.

g.c.
05-12-2018, 06:10
İyi akşamlar diliyorum. Emeğiniz için elinize, yüreğinize sağlık . Ben bu paylaşımlar nasıl olur bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Güzel insan Can Yücel den pembe domates, drop of gold biber, koyu yeşil tatlı biber, tatlı kıl biber ve gül biber tohumlarınıza talibim. Çok teşekkür ederim.

Burayı okuyunca tüm etkinlik hakkında detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

malbman
06-12-2018, 09:27
merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar

Nilüfer Hanım merhaba,
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.

Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile.

Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Jezebel
06-12-2018, 19:16
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

684837

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

684838

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum :)

aleydi
06-12-2018, 23:03
Geçmiş etkinliklerden bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum izninzle.

684857

684858

684859

684860

4- 5 Yıldır etkinliği yakından takip ediyorum. Daha mı eski acaba :) Tohum yetiştirmeye bu sitede bulduğum Sn. Zeki Yağlı beyin o güzel anlatımıyla başladım. Sonra fidelerin toprakta yeşerdiğini görmek bende bir tutkuya dönüştü. Sadece formdan gelen tohumlar değil, yurtdışında da tohumlar getirttim. Yetiştirdiğim tohumlardan ,zaman zaman paylaşımlarım oldu. Başka gruplardada yüzlerce tohum paylaştım. Bir yerlerde onların açtığını hayat bulduğunu düşünmek çok mutluluk verici.
Bu etkinliğe emeği geçen tüm arkadaşlarıma. Özellkle her yıl katılımcı olarak katılan ve benimde taleplerimi karşılayan sn meyveliTepe sn Bahceden , sn Heyyomola, sn birnefestoprak, sn İsmail kuzucu, sn Mudo ,Sevgili S. durul , Sevgili Akçabardak, sevgili Sevoş ve ismini sayamadığım pek çok arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
Domates tohumu paylaşan tüm arkadaşlarıma , ayrıca teşekkür ediyorum. Onu ayrıştırmak , kurutmak çok zahmetli.
Bugüne kadar taleplern hepsini karşılayabildim. Fakat yeterli tohumum olmasaydı , önceliği paylaşım yapan arkadaşlarıma verirdim . Ben böyle düşünüyorum. Belki ilk talep sırasına görede değerlendirecek arkadaşlarım olacaktır. Ne olursa olsun bu etkiliğin devam etmesi çok güzel. Taleplerimi karşılayacak arkadaşlarıma şimdiden zahmetleri için çok teşekkür ederim.

dongyul
07-12-2018, 21:27
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

684837

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

684838

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum :)

Sayın Jezebel; bu iki fasulyeyi de biliyorum elimde yok ama pazarda satan bir kişi görmüştüm eğer bulursam sizin için temin edebilirim.

Bu arada size tatlı patates için mesaj atmak istemiştim ama size mesaj gitmediği için cevap veremedim.

imih99
08-12-2018, 09:24
Bu yararlı etkinlik için emeği geçen herkese çok teşekkürler. Etkinliğe ilk defa katılacağım inşallah, dünden beri bütün konuları okumaya çalıştım paylaşımla ilgili 25 çeşit talep ettim şimdilik. Köyümüzde yıllardır tohumları alınıp ekilen ürünler var (kara lahana, köy salatalığı vs) bunlardan paylaşmak istiyorum ama detaylı bilgim yok tohumlarla ilgili. Olur derseniz genel bilgiler vererek paylaşabilirim. Olmazsa seneye fotoğraflarıyla beraber daha kapsamlı paylaşabilirim, tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Jezebel
09-12-2018, 10:02
Geçen yıllarda böyle bir şey vardı.
Kolay bir organizasyon değil, çok emek sarf ediliyor.
Bu konuda en azından maddi bir katkım olsun isterim.
Saygılar.

halcur
10-12-2018, 21:16
Merhaba, Adım Haluk. Adanalıyım. Doğal ve geleneksel tohumları dağıtıp üretilmesini destekleyerek çok önemli bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Gayretleriniz için teşekkür ediyorum.

aristof
11-12-2018, 07:41
aman Allah ım aşık oldum aleydi tohum varsa yerli ücretlide olur karşılıklıda olur nasıl istersen paylaşabilirmiyiz

aristof
11-12-2018, 07:51
merhaba 5 dönüm arazim var 3 dönümüne yerli meyve ağaçları ve eski türlerden zeytinler diktim kalan 1 dönümüne de 1 senedir organik 0 ilaçla gübresiz sebzeler yetiştiriyorum.
şubat ayında ektiğim biberleri hala topluyorum. tohumada ayırdım. sizlerden ricam ne olursa olsun mısır domates patlıcan kabak biber vs. sadece ülkemizin tohumlarından miktar hiç önemli değil bana tohum yollamanız bu tohumları üretip çevremede dağıtmak istiyorum. etrafımdaki 100 dönümlük arazi içerisinde tarım ilacı kullanılmıyor ve kullandırmıyorum. ama yerli tohum konusunda çok sıkıntı çekiyorum yardımlarınızı bekliyorum. bölgenin iklimi toprak yapısı çok harika her türlü ürün çok verimli şekilde çıkıyor.denizlideyim sera değil tarla şeklinde açık tarım yapıyorum.

aristof
11-12-2018, 08:07
gübre yok yerli tohum ilaç yok sadece su ve güneş

its_just_a_ride
11-12-2018, 12:29
Sn. aristof, tohum paylaşım etkinliği genel prensipleri uyarınca ilk yıl tohum paylaşımı yapmadan 25 adete (çeşit) kadar tohum talebi yapabiliyorsunuz. Tohum paylaşım kataloglarından tohumları inceleyip talepte bulunabilirsiniz. Kolay gelsin.

hulya10
11-12-2018, 20:22
Arkadaşlar merhaba. Ben bu güzel gruba katılalı 3-4 sene oldu. Ama aktif kıllanamadım. Bu yıl 6 dönüm arazimiz oldu ve ceviz ağacı diktik. Ara boşluklarıda ben sebze bahçesi olarak kullanıyorum. Bu yıl çok şey yapmak istiyorum. Tarlayı ve projeleri düşünmekten uyuyamaz oldum. Pazarda farklı sebzeler arıyorum ve bulduklarımın tohumlarını alıyorum. Eşim aklımı oynatmak üzere olduğumu düşünüyor sanırım. Toprak nasıl bir güçse, insanı içine çekiyor.
Sözüm o ki, siteyi aktif kullanamsakta o tohumlara ihtiyacımız var. Lütfen bizleri pas geçmeyin. Teşekkür ederim. İyi geceler.

aleydi
12-12-2018, 08:54
aman Allah ım aşık oldum aleydi tohum varsa yerli ücretlide olur karşılıklıda olur nasıl istersen paylaşabilirmiyiz

Sn aristof maalesef bu yıl sadece çiçek tohumu paylaşıyorum. Sebze tohumu paylaşan arkadaşlarım var. Buradan paylaşım yapmadan 25 adet tohum talep etme hakkınız var.

2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)

Atilgan
12-12-2018, 17:02
Sayin hulya10
Sizde farkındasınızdır. Pazarlarda satış yapan yerel üreticilerin bile birçoğu hibrit tohumlardan yetişmiş ürünler satıyor. Üreticiler bitkilerini çoğu zaman hazır fide olarak aldıkları için aslında ne sattıklarınıda bilmiyorlar.
Arkadaşlar merhaba. Ben bu güzel gruba katılalı 3-4 sene oldu. Ama aktif kıllanamadım. Bu yıl 6 dönüm arazimiz oldu ve ceviz ağacı diktik. Ara boşluklarıda ben sebze bahçesi olarak kullanıyorum. Bu yıl çok şey yapmak istiyorum. Tarlayı ve projeleri düşünmekten uyuyamaz oldum. Pazarda farklı sebzeler arıyorum ve bulduklarımın tohumlarını alıyorum. Eşim aklımı oynatmak üzere olduğumu düşünüyor sanırım. Toprak nasıl bir güçse, insanı içine çekiyor.
Sözüm o ki, siteyi aktif kullanamsakta o tohumlara ihtiyacımız var. Lütfen bizleri pas geçmeyin. Teşekkür ederim. İyi geceler.

aristof
12-12-2018, 22:45
Sayin hulya10
Sizde farkındasınızdır. Pazarlarda satış yapan yerel üreticilerin bile birçoğu hibrit tohumlardan yetişmiş ürünler satıyor. Üreticiler bitkilerini çoğu zaman hazır fide olarak aldıkları için aslında ne sattıklarınıda bilmiyorlar.

BABAM EMEKLİ ZİRAATÇİ tarım ilaçları bayisi var bana 1 tane tohum vermez . Çünkü hibrid tohumun işe yaramaz olduğunu, çiftçi ise destekleme alabilmek için hibrid tohum kullanmak zorunda bırakıldığını söyler.

aristof
12-12-2018, 22:58
Sn aristof maalesef bu yıl sadece çiçek tohumu paylaşıyorum. Sebze tohumu paylaşan arkadaşlarım var. Buradan paylaşım yapmadan 25 adet tohum talep etme hakkınız var.

2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)

çok güzel ürünler buldum ama özellikle aradığım 3 tür tohuma rastlayamadım elinde olan varsa ücretlide alabilirim

karakavuk fasulyesi
alacalı patlıcan
turşuluk kornişon salatalık

aristof
12-12-2018, 23:33
inşallah bende seneye dağ kekiği tohumu , çok lezzetli yerli ıspanak, turp, havuç, mor reyhan, ve şubat ayında ektiğim ve nisandan beri hala ürün aldığım köy biberlerinin tohumlarını paylaşacağım.

Alp.er
14-12-2018, 16:38
Arkadaşlar ben de tohum Paylaşım etkiliğine katılarak tohum talep etmek istiyorum..

Talebi şu şekil de mi yapacağım ,

1-İstediğimiz tohumun altında bulunan '' Taleplerime Ekle '' seçeneğine tıklıyoruz. ( En fazla 25 tohum )

2- Diyelim ki 5 farklı üyeden tohum talep ettik , bu 5 üyenin tohumları bir merkezde toplanıp 1 kargo ile mi gelecek yoksa 5 üye de bireysel kargo gönderecek ve 5 farklı kargo ile mi gelecek ..

3- ''üyenin en azından kendini tanıttığı bir mesajı bulunmalıdır. " Kendimizi tanıtan mesajı bu linkte ki bölüme mi yazacağız. http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/42493-6.htm

4- Adres bilgileri mi ne zaman göndermeliyim.

5 - Yapmam gereken başka bir şey var mı ..

Teşekkürler.

MeyveliTepe
14-12-2018, 17:02
1. evet
2. tek kargo ile gelecek
3. Hayır, bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm). "Ben istanbuldan filan, xx yaşındayım" gibi tanıtımları da saymıyoruz.
4. Hemen
5. Duyurular için bu başlığı Şubat sonuna kadar sürekli takip edin.

AkisSoftware
15-12-2018, 07:14
1. evet
2. tek kargo ile gelecek
3. Hayır, bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm). "Ben istanbuldan filan, xx yaşındayım" gibi tanıtımları da saymıyoruz.
4. Hemen
5. Duyurular için bu başlığı Şubat sonuna kadar sürekli takip edin.

Bence arkadaşın sorduğu soruları sabit bilgi kısmına koymakta fayda var. Ben de dahil çoğu kişi aynı soruları sorabiliyor...

Bu foruma desteklerini esirgemeyen ve aynı ülküye gönül veren gönüldaşlarımıza Allah sağlık sıhhat mutluluk ve huzur versin ki bu işi daha uzun yıllar yapabilsinler...

Atilgan
15-12-2018, 07:27
Merhaba bu etiket şablonu sizin etiketlere oldukça yakın. Pdf yerine word de hazırlamanız gerekebilir. Word olursa bizimde modife etme imkanımız olur.

MeyveliTepe
15-12-2018, 10:02
PDF formatına bir printer gibi tarifli olduğu için verebiliyorum. Benzer şekilde printer olarak tarifli word formatına çıkış alabileceğim bir araç bilmiyorum maalesef. Sürecin hiç bir aşamasında da word kullanmıyorum. PDF'den word'e dönüşüm yazılımları var ama ne kadar başarılıdır bilemem.

AkisSoftware
15-12-2018, 10:42
Dosyayı paylaşırsanız ben dönüştürebilirim..

MeyveliTepe
15-12-2018, 13:00
Dosyayı paylaşırsanız ben dönüştürebilirim..

Hangi dosyayı? PDF'i mi? e-posta adresinizi gönderirseniz geçen seneki etiket dosyalarından birini gönderebilirim.

aristof
17-12-2018, 07:12
1. Evet
2. Tek kargo ile gelecek
3. Hayır, bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm). "ben istanbuldan filan, xx yaşındayım" gibi tanıtımları da saymıyoruz.
4. Hemen
5. Duyurular için bu başlığı şubat sonuna kadar sürekli takip edin.

adresi paylaştım

malbman
17-12-2018, 09:19
adresi paylaştım

Sayın aristof,
Diğer başlıkta gözünüzden kaçma ihtimaline karşı buraya da yazayım. Adresinizi "Lojistik Merkezi" kullanıcısına özel mesajla göndermeniz gerekiyor. Diğer başlıktaki paylaşmınızı silip özel mesajla gönderin yoksa Lojistik Merkezi'nin bundan haberi olmaz ve talepleriniz karşılanmaz.

birnefestoprak
20-12-2018, 10:20
Geçen sene bana gelen ama ulaştıramadığımız tohum taleplerini yüzyılın buluşmasında Sn bahcedenn'e teslim ettim. Kurdele kesmeyi unuttuk ama resmini çektik.

685346

malbman
20-12-2018, 10:44
Fotoğrafta kim kimdir yazar mısınız? Uzaktan da olsa tanımış olalım sizleri :)

TCM
20-12-2018, 13:38
Yorum; ev sahibi @birnefestoprak ve arkadaki eşi. Hangisi veren hangisi alan el anlamak için yüz ifadelerine de baktığımızda, daha hevesli olan, sevinen ve iki elini birden uzatarak alma isteğini gösteren @bahcedenn gibi duruyor. Ancak yakın çekim baktığımda poşetin içinde kendi tohumlarımı göremedim maalesef, vermezseniz vermeyin kardeşim, n'apalım biz de bulgar domatesi ile ay yıldız karpuz ekeriz her tarafa..

Muda
20-12-2018, 16:41
Ben tohumları ekerken yalnız kaldığım aldığım tohumların hepsini ekip ekemeyeceğimi bilemediğim için sizden tohum talep etmemiştim. Benim yerimi gören bahçedenn arkadaşımızı havanın soğuk, biraz karlı da olması acil gitmek zorunda olması nedeni ile aşağıya bile indirememiştim. (Korkmadığını söylese de dişleri takırdıyordu. Soğuktan olduğunu iddia edecektir.) Resimden de olsa Birnefestoprak'ı görmüş olduk.

bahcedenn
20-12-2018, 16:54
Yorum; ev sahibi @birnefestoprak ve arkadaki eşi. Hangisi veren hangisi alan el anlamak için yüz ifadelerine de baktığımızda, daha hevesli olan, sevinen ve iki elini birden uzatarak alma isteğini gösteren @bahcedenn gibi duruyor. Ancak yakın çekim baktığımda poşetin içinde kendi tohumlarımı göremedim maalesef, vermezseniz vermeyin kardeşim, n'apalım biz de bulgar domatesi ile ay yıldız karpuz ekeriz her tarafa..

Hakikaten yüzyılın buluşması oldu ve çok keyifli bir akşam geçirdik :cool::cool:

Kişileri tespitiniz de kısmen doğru. Arkadaki bayan, Sayın birnefestoprağın kuzeniydi. İki elini uzatarak tohumları alan ise benim. Ya son anda vazgeçerse diye iki elimle kavrayarak işi sağlama almaya çalışıyordum. :p:p Bakın, bacaklarımın arasında yerde kırmızı, siyah bir çanta var. Tıka basa tohum, malzeme, kitap vs. doluydu. Haksız mıyım yani şimdi? :p:p

emreguzel
22-12-2018, 17:46
herkese saygılar ve sevgiler
burada yeniyim ve etkinliklerine bayıldım ben de kendini doğaya teslim eden bir doğaseverim bu etkinlik hakkında çok değil bir iki cümle de olsa beni bilgilendirebilir misiniz nasıl tohum talep edebilirim
teşekkürler :)

Alp.er
22-12-2018, 18:25
herkese saygılar ve sevgiler
burada yeniyim ve etkinliklerine bayıldım ben de kendini doğaya teslim eden bir doğaseverim bu etkinlik hakkında çok değil bir iki cümle de olsa beni bilgilendirebilir misiniz nasıl tohum talep edebilirim
teşekkürler :)

Merhaba , hoş geldiniz. 6. sayfada ki ( bir önceki sayfa) sayın MeyveliTepe tarafından alıntı yapılan mesajıma bakarsanız ,nasıl tohum talep edeceğiniz konusunda faydalı olacaktır.

incirli
24-12-2018, 12:50
arkadaşlar benim tohumlara tahmin ettiğimden daha fazla talep geldi
sizce tohum sayısını azaltıp herkese mi yollayayım?
yoksa normal sayıda tohumu daha az kişiye mi yollayayım?

Asoo
24-12-2018, 13:44

Ben 20 yerine 10 tohum almayı, hiç alamaya tercih ederim.

Bu tohumların yayılması açısından da daha faydalı olur.

Takdir sizin .

incirli
24-12-2018, 15:00
Ben 20 yerine 10 tohum almayı, hiç alamaya tercih ederim.

Bu tohumların yayılması açısından da daha faydalı olur.

Takdir sizin .

ben de öyle düşünüyorum
3 kök bile dikse seneye ekecek kadar tohumu çıkar

AkisSoftware
24-12-2018, 15:26

Aynen arkadaşta doğru tespitte bulunmuş... 1 adet tohum bile olsa paylaşmanız doğru olacaktır. Benimde çok fazla istediğim tohumlar var. Eğer o tohumdan alamazsam çok çok üzülürüm. Ama adet olarak 10 adet alacağıma 1 adet bile gelse mutlu olurum.. Sanırım çoğu kişi de aynı bu şekilde düşünüyordur...

Atilgan
24-12-2018, 16:21
Sayın İncirli
Normal sayıdan kastınız nedir belirtmemişsiniz. Paket tohumlarda Sogan marul gibi bitkilerde bu sayı 300 lere çıkar. Domates biberde 20 - 30 civarıdır. Birde asgari dikilmesi gereken bitki sayısı var. Mısırda mesela kaliteli bir tohum alabilmek için yüz kadar bitki birlikte dikilmelidir.

TCM
24-12-2018, 18:54
...Mısırda mesela kaliteli bir tohum alabilmek için yüz kadar bitki birlikte dikilmelidir.

Açar mısınız biraz. 10 çeşitten 10 ar tane değildir herhalde kastettiğiniz. Bu dönem çok güzel mısırlar var ve benim de hepsinden ekesim var da. ;)

Atilgan
24-12-2018, 19:05
Mısırda genetik çeşitliliği koruyabilmek için aynı türden 100 kadar bitkiyi aynı anda dikip herbirinden tohum almalı. Bu hobi bahçeciliğinde zor tabi. Her bir bitki tohum için ayrılmasa bile kalabalık dikimlerde polen paylaşımından istifade edilebilir. Aynı türden kastım mesela 100 adet painted mountain mısırı.

incirli
25-12-2018, 12:25
kastım şu
tabi ki saymam mümkün değil ama 10 tane mısır gönderecekken 4 tane göndereceğim
30 domates varsa 7-8 tane koyabileceğim

sadullah21
25-12-2018, 16:40
merhaba;
Temmuz ayında bir hobi bahçesi aldım 700 m2.Kış ayları için bir şeyler ektim.Hobi amaçlı tarım yapmak istiyorum bu nedenle baharda yerli sebze tohumu konusunda yardımcı olabilecek var mı?

erdoganin51
25-12-2018, 19:01
Hangi tohumları eklediğimi nasıl görebilirim? Teşekkürler

Muda
25-12-2018, 20:54
Hangi tohumları eklediğimi nasıl görebilirim? Teşekkürler

Profilinize girip "Beğendiklerim" kısmına tıklarsanız talep ettiğiniz tohumları görebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/members/181991-erdoganin51.htm?tab=likes_given#likes_given

malbman
26-12-2018, 05:07
merhaba;
Temmuz ayında bir hobi bahçesi aldım 700 m2.Kış ayları için bir şeyler ektim.Hobi amaçlı tarım yapmak istiyorum bu nedenle baharda yerli sebze tohumu konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Bu linkteki (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) başlığı dikkatlice okuyup, oradaki bilgiler doğrultusunda etkinlikten tohum talep edebilirsiniz.

aziztoprak
26-12-2018, 14:10
Merhabalar. Forum imkanları çerçevesinde bizden talep edilen tüm tohumların ve bizim tüm talep ettiğimiz tohumların listesini alma imkanı var mıdır?

its_just_a_ride
26-12-2018, 22:24
Merhabalar. Forum imkanları çerçevesinde bizden talep edilen tüm tohumların ve bizim tüm talep ettiğimiz tohumların listesini alma imkanı var mıdır?

Sn. Meyvelitepe tarafından önümüzdeki günlerde geçici bir liste yayınlanır muhtemelen.

Hakan DAG
27-12-2018, 09:10
Arkadaşlar etiketleri yapışkanlı çıkarmam mümkün değil.Acaba a4 vasılı halde göndersem sorun olur mu? Bu yıl ilk defa paylaşımda bulunacağım da o yüzden soruyorum.

MeyveliTepe
27-12-2018, 10:16
Arkadaşlar etiketleri yapışkanlı çıkarmam mümkün değil.Acaba a4 vasılı halde göndersem sorun olur mu? Bu yıl ilk defa paylaşımda bulunacağım da o yüzden soruyorum.

Yapışkanlı kağıda basmak gerekmiyor. Düz A4 kağıda basıp, kesip poşetlerin içine koyarsınız.

Hakan DAG
27-12-2018, 15:18
Yapışkanlı kağıda basmak gerekmiyor. Düz A4 kağıda basıp, kesip poşetlerin içine koyarsınız.

Teşekkür ederim.

Hakan DAG
27-12-2018, 19:51
Geçensene ki etiketlerde birde barkod ve alt tarafında numarası var.Bunu neye göre yazıcaz?

ada_sakini
27-12-2018, 20:32
selamlar ;

Bende sizden tohum rica edeceğim mümkünse ! benim yapmam gereken bir şey varmı acaba ?

AkisSoftware
27-12-2018, 20:43
selamlar ;

Bende sizden tohum rica edeceğim mümkünse ! benim yapmam gereken bir şey varmı acaba ?

Yukarilarda ve diger sayfalarda fazlaca aciklama var. Sadece OKUYUN

MeyveliTepe
27-12-2018, 21:39
Geçensene ki etiketlerde birde barkod ve alt tarafında numarası var.Bunu neye göre yazıcaz?

Siz hiç bir şey yazmayacaksınız, size PDF formatında her şey yazılı olarak gönderilecek.

Hakan DAG
28-12-2018, 06:48
Sn. MeyveliTepe kusura bakmayın ilk defa paylaşımda bulunuyorumda. Tekrar teşekkür ederim.

h_dogan
28-12-2018, 08:44
Selluka tohumu paylaşan var mı?
Eskiden ben paylaşıyorum ama kurudu.

Aysel Yavuz
28-12-2018, 17:10

İstcallst selluka tohumu paylaşıyor ama sınırlı sayıda. Talep edin belki sizede gelir sayın hdogan

malbman
29-12-2018, 16:47

Etkinlikte yoksa adesinizi verim göndereyim Sayın h_dogan.

pelpel
31-12-2018, 11:36
Genel prensiplerde "Tohumları hazırlama zamanı geldiğinde agaclar.net tarafından kendisi için hazırlanacak etiketleri kullanarak kişiye özel tohum poşetlerini hazırlamak," diyor . Paylaşımcılara etiket formatı mı yollanacak acaba tam anlayamadım. Bir de ne zaman göndereceğiz tohumları zamanı kaçırmaktan korkuyorum.

bahcedenn
02-01-2019, 17:49
Gerek buradan, gerek instagramdan, gerekse günlük hayattan birçok soru sorulunca açıklama gereği hissettim.

Blue Beauty Domatesi'nin tohumlarını ya da meyvesini paylaştığım hiç kimseden şimdiye kadar lezzet anlamında bir şikayet almadım. Fakat alışılmışın dışında renginin koyu renge çalması insanlarda bir şüphe uyandırıyor. Ardından ise sorulan soru tabii ki hibrit ya da oynanmış tohum olup olmadığı ihtimali oluyor. Hatta bu işlerden hiç anlamayanlar ise hormonlu mu bunlar diye bile soruyorlar. Gerçi hoş, sadece bu domates çeşidinde değil, birçok renkli ya da çizgili domateste aynı sorular soruluyor.

Daha evvelinde denk gelen bazı yazılarda Oregon Üniversite'nin 1960 lardan itibaren koyu renkli yabani çeşitler ile kültür çeşitleri arasında çaprazlama çalışmaları yaptığını okumuştum.

Bu çeşit ise Beauty King isimli sarı kırmızı çizgili bir domates ile yabani mavi bir domatesin Brad Gates tarafından çaprazlanması ile geliştirilmiştir. Şu anda ise stabildir ve sürdürülebilirdir. Bu tohumları gönül rahatlığı ile ekebilirsiniz ve gene aynı meyveleri elde edebilirsiniz.

''Tohum size nereden geldi: ... ? '' sorusuna ''Ticari tohum'' olarak yazmamın sebebi ise Sürdürülebilir Tohumlar satan bir tohum firmasından satın aldığım için o şekilde yazdım. Ben tohumları oradan edindim, senelerdir yetiştiriyorum ve fazla olan tohumları da paylaşıyorum

Aysel Yavuz
02-01-2019, 20:39
Gerek buradan, gerek instagramdan, gerekse günlük hayattan birçok soru sorulunca açıklama gereği hissettim.

Blue Beauty Domatesi'nin tohumlarını ya da meyvesini paylaştığım hiç kimseden şimdiye kadar lezzet anlamında bir şikayet almadım. Fakat alışılmışın dışında renginin koyu renge çalması insanlarda bir şüphe uyandırıyor. Ardından ise sorulan soru tabii ki hibrit ya da oynanmış tohum olup olmadığı ihtimali oluyor. Hatta bu işlerden hiç anlamayanlar ise hormonlu mu bunlar diye bile soruyorlar. Gerçi hoş, sadece bu domates çeşidinde değil, birçok renkli ya da çizgili domateste aynı sorular soruluyor.

Daha evvelinde denk gelen bazı yazılarda Oregon Üniversite'nin 1960 lardan itibaren koyu renkli yabani çeşitler ile kültür çeşitleri arasında çaprazlama çalışmaları yaptığını okumuştum.

Bu çeşit ise Beauty King isimli sarı kırmızı çizgili bir domates ile yabani mavi bir domatesin Brad Gates tarafından çaprazlanması ile geliştirilmiştir. Şu anda ise stabildir ve sürdürülebilirdir. Bu tohumları gönül rahatlığı ile ekebilirsiniz ve gene aynı meyveleri elde edebilirsiniz.

''Tohum size nereden geldi: ... ? '' sorusuna ''Ticari tohum'' olarak yazmamın sebebi ise Sürdürülebilir Tohumlar satan bir tohum firmasından satın aldığım için o şekilde yazdım. Ben tohumları oradan edindim, senelerdir yetiştiriyorum ve fazla olan tohumları da paylaşıyorum

Sayın bahçedenn yeri değil ama Instagram hesabınız nedir? Sizi takip edip bilgilerinizden faydalanmak isterim

aziztoprak
02-01-2019, 21:05

Yok mu çözüm? Olumlu olumsuz? İyi seneler tüm doğasevelere...

Muda
02-01-2019, 21:53

Sn. aziztoprak;

Her ne kadar yakında Meyvelitepe nikli moderatörümüz tarafından liste yayınlanacak olsa da çözüm elinizin altında. Biraz araştırsanız rahat bir şekilde görebilirsiniz. Profil sayfanıza girip beğendiklerinize tıklarsanız sizin talep ettiğiniz tohumlara ulaşabilirsiniz. Başka beğendiklerinizi elersiniz.

http://www.agaclar.net/forum/members/151019-aziztoprak.htm?tab=likes_given#likes_given

Profil sayfanıza girip beğenilenlere tıklarsanız sizden talep edilen tohumlara ulaşabilirsiniz

http://www.agaclar.net/forum/members/151019-aziztoprak.htm?tab=likes_received#likes_received

MeyveliTepe
02-01-2019, 22:14

Blue beauty çeşidi gece sıcaklıklarının düştüğü sonbahar döneminde kabuk rengi daha koyu, neredeyse tam siyah oluyor.

birnefestoprak
02-01-2019, 23:00
Antosiyanin içeriği bakımından çok zengin olan mavi domateslerin ilk kez üretimini yapan ekibin başındaki ıslahçı/akademisyen Prof. Jim Myers'dır (aşağıdaki resmi Eylül ayında bir ıslah çalıştayında çektim). Bu anlamda üretilen ilk mavi domates Indigo Rose'dur.

685777

Bu tohumlar hibrit veya GDO'lu değildir. GDO'lu tohumlar perakende satılmadığı için hiçbirimizin erişim imkanı bulunmuyor (iyi ki öyle). Bugün dolaşımda olan mavi domatesler Sn. bahcedenn'in de belirttiği gibi, Güney Amerika'nın yabani mavi domates türünün anaç olarak kullanıldığı ıslah çalışmalarında başka domateslerle çaprazlama yoluyla elde edilmiştir.

Muda
02-01-2019, 23:09
Blue beauty çeşidi gece sıcaklıklarının düştüğü sonbahar döneminde kabuk rengi daha koyu, neredeyse tam siyah oluyor.

Sanırım bu şekilde.

685780

Ben de arkadaşım da bu ilginç domatesi sevdik. Lezzet olarak da görüntü olarak da yetiştirilmesi gerekiyor. Salatada biraz farklı duruyor.

LojistikMerkezi
02-01-2019, 23:11
Dikkat !

Tohum tanıtımı ve talep süreci 14 Ocak Pazartesi saat 23:59'da sona eriyor.

Tüm paylaşımcı katılımcıların etiket gönderimi için e-posta adreslerini hemen göndermeye başlamaları çok önemli.

Musa Gündoğan
03-01-2019, 08:10
Dikkat !

Tüm paylaşımcı katılımcıların etiket gönderimi için e-posta adreslerini hemen göndermeye başlamaları çok önemli.

ayrıca burada da nasıl ileteceklerini belirtseydiniz daha kolay olacaktır. çünkü pek çok kişi yeni paylaşım yapıyor. bazı yazıları okusa da konuya çok vakıf olmadıklarından zorlanabilirler.

Dutlubahçe
03-01-2019, 08:52
Dikkat !

Önceki yıllarda yaptığınız gibi, tohum talep listelerini ve e-posta adresi gelenleri yayınlayabilir misiniz?

AkisSoftware
03-01-2019, 08:55
Önceki yıllarda yaptığınız gibi, tohum talep listelerini ve e-posta adresi gelenleri yayınlayabilir misiniz?

Yayınlanacak sanırım kısa süre sonra...

Aysel Yavuz
04-01-2019, 12:28
Az bir zaman kaldı biliyorum ama elinde yer kirazı olup paylaşacak kimse yokmu? 3 yasinda kızım çok sevmişti ama tohumları kaybettim. Bu sene de kimse paylaşmadı ��

mustafaazizoglu
04-01-2019, 12:32
Merhaba, yarı gölgede yetişen ve bol çiçek açan herhangi bir çiçeğin tohumlarını paylaşmak isteyen var mı acaba? Teşekkürler. Forumda yanlış yere yazıyorsam özür dilerim, bir süredir yazmamıştım.
email adresim: mustafaazizoglu@yahoo.com

aziztoprak
04-01-2019, 14:29
Sn. aziztoprak;

Her ne kadar yakında Meyvelitepe nikli moderatörümüz tarafından liste yayınlanacak olsa da çözüm elinizin altında. Biraz araştırsanız rahat bir şekilde görebilirsiniz. Profil sayfanıza girip beğendiklerinize tıklarsanız sizin talep ettiğiniz tohumlara ulaşabilirsiniz. Başka beğendiklerinizi elersiniz.

http://www.agaclar.net/forum/members/151019-aziztoprak.htm?tab=likes_given#likes_given

Profil sayfanıza girip beğenilenlere tıklarsanız sizden talep edilen tohumlara ulaşabilirsiniz

http://www.agaclar.net/forum/members/151019-aziztoprak.htm?tab=likes_received#likes_received

O şekilde liste oluşturmak çok zor 3-5 olsa kolay ama sayı fazla olunca tek tek açıp talep eden/Talep edilen tohum adı bilgilerini ayrı bir liste yapmak eziyet. Ben forumda daha kolay bir araç olabileceğini düşünmüştüm. Bu şekilde gelen sayfa bir excel veya word formatına aktarma imzanı olsa gene işimiz daha kolay olurdu. Moderatörler bu işi nasıl yapacak Allah yardımcıları olsun. Ve şimdiden haklarını helal etsinler. Hakikaten büyük hizmet yapıyorlar. Tekrar teşekkürler.

MeyveliTepe
04-01-2019, 14:40
Şimdiye kadar çoktan yayınlanacaktı ancak paylaşımcıların kataloglardaki eksik ya da çok uzun tanıtım başlıklarını teker teker düzeltmek günler alıyor. Ayrıca bu aşamada kendi kendinize herhangi bir liste oluşturmanız da anlamlı değil, çünkü yapılan talepler paylaşım kurallarına göre incelendiğinde önemli bir miktarda talep zaten elenecek.

Vesile ile paylaşımcıların e-posta adreslerini acilen LojistikMerkezi'ne göndermeleri gerekiyor.

Tohum talep edip de henüz kargo adresi göndermemiş katılımcı varsa derhal LojistikMerkezi'ne göndermeli.

istcallst
04-01-2019, 17:14
Az bir zaman kaldı biliyorum ama elinde yer kirazı olup paylaşacak kimse yokmu? 3 yasinda kızım çok sevmişti ama tohumları kaybettim. Bu sene de kimse paylaşmadı ��

Tamam, ben paylaşima koyacağim. Zaten tohumları gecen senedeki etkinlikten aldım,

Aysel Yavuz
04-01-2019, 18:16
Tamam, ben paylaşima koyacağim. Zaten tohumları gecen senedeki etkinlikten aldım,

Çok teşekkür ederim. Sevgiler..

AkisSoftware
04-01-2019, 18:58

Çok sanslisiniz 2 uyemiz birden paylasimda bulunmus

ada_sakini
04-01-2019, 19:09
ben tohum taleplerini yaptım ve lojistik merkezinede yazıldığı gibi gönderi bilgilerini özel mesaj attım ama doğru yapıp yapmadığımı nasıl anlayacağım ,

Aysel Yavuz
04-01-2019, 20:37
Çok sanslisiniz 2 uyemiz birden paylasimda bulunmus

Evet gerçekten istcallst ve bahçedenn çok teşekkür ederim. Bu tohumu bulamasaydım gerçekten üzülecektim.. ikinizede küçük kızım sevgilerini yolluyor..

MeyveliTepe
04-01-2019, 21:35
Bu yılın etkinliğine ait geçici TALEPLER tablosu yüklenmiştir. Bu adresten (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing) görebilirsiniz.

Kayıtlar, Talep Eden/Tarih sıralıdır. Herkes talep kayıtlarını görüp buna göre kataloglardan taleplerine ekleme çıkartma yapabilir.

Tablodaki talep kayıtlarının etkinlik sonuna kadar değişebileceğini, henüz etkinlik kurallarına göre ayıklama yapılmamış olduğunu bildirmeliyim.

GuvBul06
05-01-2019, 06:43
Epey uğraştırmış sizi... Hakkınızı helal edin. Allah güç kuvvet versin..

Atilgan
05-01-2019, 13:11
Sayın bahcedenn geranium kiss domatesine bir yerde indeterminate başka bir yerde oturak demişsiniz.

bahcedenn
05-01-2019, 20:28
Sayın bahcedenn geranium kiss domatesine bir yerde indeterminate başka bir yerde oturak demişsiniz.

Kopyala, yapıştır, bilgileri değiştir derken çeşit de çok olunca kimi vakit hatlar karışıyor. Teşekkürler uyardığınız için Sayın Atilgan.

Alp.er
05-01-2019, 21:14
Emeğinize sağlık , çok teşekkürler.. Ben farkında olmadan 35 talepte bulunmuşum .. Bu durumda geçerli olan sıralamanın en üstünde bulunan 25 talebim mi .

keskin1
05-01-2019, 21:22
Paylaşım bittimi yoksa hala daha tohum talep edebiliyormuyuz, forumda yeniyim kusura bakmayın.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe
05-01-2019, 21:29
Emeğinize sağlık , çok teşekkürler.. Ben farkında olmadan 35 talepte bulunmuşum .. Bu durumda geçerli olan sıralamanın en üstünde bulunan 25 talebim mi .

Evet. Altta kalanlardan daha çok istedikleriniz varsa, üsttekilerden bazılarını taleplerinizden çıkarabilirsiniz.

its_just_a_ride
05-01-2019, 22:17
Paylaşım bittimi yoksa hala daha tohum talep edebiliyormuyuz, forumda yeniyim kusura bakmayın.

4.3 Etkinlik Takvimi
Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 3 Ekim 2018
Taleplerin başlaması ... 3 Ekim 2018
Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen
Taleplerin veri tabanında toplanıp işlenerek paylaşımcıları bilgilendirme başlangıcı ... Ekim sonu (her ay sonu tekrarlanacak)
Taleplerin tamamlanması ... Ocak 2019 ortası (dikkat ! bazı paylaşımcılar lojistik nedenlerle paylaştığı tohumlar için daha erken bir tarih belirleyebilirler)
Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Ocak 2019 son hafta
Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Şubat 2019 ilk hafta
Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Şubat 2019 ikinci hafta
Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Şubat 2019 son hafta
(Gerektiği taktirde önceden duyurularak tarihlerde değişiklik yapılabilir)

keskin1
05-01-2019, 22:27
4.3 Etkinlik Takvimi

Paylaşımcıların başlık açarak tohum tanıtımına başlaması ... 3 Ekim 2018

Taleplerin başlaması ... 3 Ekim 2018

Talep edenlerin kargo adreslerini LojistikMerkezi'ne özel mesaj ile göndermesi ... Hemen

Taleplerin veri tabanında toplanıp işlenerek paylaşımcıları bilgilendirme başlangıcı ... Ekim sonu (her ay sonu tekrarlanacak)

Taleplerin tamamlanması ... Ocak 2019 ortası (dikkat ! bazı paylaşımcılar lojistik nedenlerle paylaştığı tohumlar için daha erken bir tarih belirleyebilirler)

Paylaşımcılar için tohum poşetleme etiketlerinin hazırlanması ve yayınlanması ... Ocak 2019 son hafta

Paylaşımcıların taleplere göre tohumları hazırlayarak lojistik merkezine göndermesi ... Şubat 2019 ilk hafta

Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ... Şubat 2019 ikinci hafta

Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ... Şubat 2019 son hafta

(Gerektiği taktirde önceden duyurularak tarihlerde değişiklik yapılabilir)Sağolun peki tam olarak talep işlemi nasıl oluyor kaç çeşit tohum talep edebiliyoruz.

MeyveliTepe
05-01-2019, 22:36
Sağolun peki tam olarak talep işlemi nasıl oluyor kaç çeşit tohum talep edebiliyoruz.

(http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)
Etkinlik Prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) okuyun sorularınızın yanıtları orada yazılı.

keskin1
05-01-2019, 22:40
(http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)
Etkinlik Prensiplerini (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm) okuyun sorularınızın yanıtları orada yazılı.Giremiyorum o başlığa maalesef.

MeyveliTepe
05-01-2019, 22:48
Giremiyorum o başlığa maalesef.

Bu başlığı görüyorsanız o başlığı da görürsünüz. Linke girdiğinizde ne oluyor?

keskin1
05-01-2019, 22:51
Bu başlığı görüyorsanız o başlığı da görürsünüz. Linke girdiğinizde ne oluyor?Geri bu sayfaya atıyor bulunduğum yerde şuan İnternet iyi çekmiyor fakat başlıklarda gçgezerken 25 çeşit tohum isteme hakkımızın olduğunu öğrendim fakat tohum isteyeceğimiz başlığı bulamadım.

dobipa
05-01-2019, 22:52
Sözde etkinliğe katılmayacaktım kendimi hep tuttum.
Fakat o Tınaztepe domatesi yokmu beni yoldan çıkardı :p

Onun yüzünden başka başka bir sürü talepte de bulundum. Hayırlısı artık.

keskin1
05-01-2019, 22:55
Peki hangi başlık altında talepte bulundunuz.

dobipa
05-01-2019, 23:09
Peki hangi başlık altında talepte bulundunuz.

Öncelikle paylaşımcıların konularının yer aldığı katalog kategorisine girin.

Katalog girişi => 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)

Bu sayfada başlıklar göreceksiniz.
Başlıklara tıkladığınızda "ilk mesaj" genel tanıtım amaçlıdır. İkinci ve diğer mesajlarda ilginizi çeken tohum olursa sağ alt köşedeki "Taleplerime ekle" bağlantısına tıklamalısınız

En fazla 25 çeşit seçebilirsiniz.
Bu yüzden acele etmeyin tüm konuları inceleyin gerekirse not alın ve sonra taleplerinize ekleyin.

Ardından adres bilgilerinizi lojistikmerkezi isimli kullanıcıya belirtilen formatta özel mesaj göndermelisiniz.

Siz taleplerinizi hazırlayın adres konusunda yardım gerekirse tekrar yardımcı oluruz.

Bence işiniz zor :p
Daha önce hiçbir foruma üye olmamış gibisiniz