View Full Version : 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar
Öncelikle paylaşımcıların konularının yer aldığı katalog kategorisine girin.
Katalog girişi => 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)
Bu sayfada başlıklar göreceksiniz.
Başlıklara tıkladığınızda "ilk mesaj" genel tanıtım amaçlıdır. İkinci ve diğer mesajlarda ilginizi çeken tohum olursa sağ alt köşedeki "Taleplerime ekle" bağlantısına tıklamalısınız
En fazla 25 çeşit seçebilirsiniz.
Bu yüzden acele etmeyin tüm konuları inceleyin gerekirse not alın ve sonra taleplerinize ekleyin.
Ardından adres bilgilerinizi lojistikmerkezi isimli kullanıcıya belirtilen formatta özel mesaj göndermelisiniz.
Siz taleplerinizi hazırlayın adres konusunda yardım gerekirse tekrar yardımcı oluruz.
Bence işiniz zor [emoji14]
Daha önce hiçbir foruma üye olmamış gibisinizTeşekkür ederim,[emoji3]
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce üye olduğum forumlar var fakat böyle bir etkinliğe hiç katılmadım.
Sadece sebze tohumu paylaşılıyor herelde ağaç veya meyve tohumu paylaşımı yok.
GuvBul06
07-01-2019, 07:48
Az bir zaman kaldı biliyorum ama elinde yer kirazı olup paylaşacak kimse yokmu? 3 yasinda kızım çok sevmişti ama tohumları kaybettim. Bu sene de kimse paylaşmadı ��
Yer kirazı ve altın çilek farklı farklı bitkilermi? bu konuda fazla bilgim yok. anladığım kadarıyla ikiside birbirine benziyor
Kayrum38
07-01-2019, 07:51
Yer kirazı ve altın çilek farklı farklı bitkilermi? bu konuda fazla bilgim yok. anladığım kadarıyla ikiside birbirine benziyor
Tam bilmiyorum.Farklı olabilir.Altın çilek dedikleri güzel .Yer kirazı dedikleri de ona benziyor da onun yerini tutmaz.
nilufers
08-01-2019, 09:49
Nilüfer Hanım merhaba,
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.
Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile.
Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.
Sevgi ve saygılarımla
Merhabalar
arkadaslar, rica ederim, umarim ki gonderdigim tohumlar herkese ulasmistir, kargo calistigim sirketimin anlasmali firma uzerinden gonderdigim icin cok uygun ,lafi bile edilmez rakamlara mal oldu, o yuzden hic mahcup olmayin lutfen ))
Herkese bereketli, basari , huzur dolu yesil-yesil bir yeni yil diliyorum ( bahara bir-iki ay kaldi zaten :))
Az bir zaman kaldı biliyorum ama elinde yer kirazı olup paylaşacak kimse yokmu? 3 yasinda kızım çok sevmişti ama tohumları kaybettim. Bu sene de kimse paylaşmadı ��
Aysel Hanım sanırım tohumlarımın arasında bir miktar olacaktı. Bulursam bugün ya da yarın paylaşım başlığıma yazarım, oradan takip edin lütfen.
Aysel Yavuz
08-01-2019, 11:03
Aysel Hanım sanırım tohumlarımın arasında bir miktar olacaktı. Bulursam bugün ya da yarın paylaşım başlığıma yazarım, oradan takip edin lütfen.
Teşekkürler istcallst ve bahçedenn paylaştı. Ordan talep ettim. Yinede çok teşekkür ederim
Teşekkürler istcallst ve bahçedenn paylaştı. Ordan talep ettim. Yinede çok teşekkür ederim
Güle güle yetiştirin
Merhabalar
arkadaslar, rica ederim, umarim ki gonderdigim tohumlar herkese ulasmistir, kargo calistigim sirketimin anlasmali firma uzerinden gonderdigim icin cok uygun ,lafi bile edilmez rakamlara mal oldu, o yuzden hic mahcup olmayin lutfen ))
Herkese bereketli, basari , huzur dolu yesil-yesil bir yeni yil diliyorum ( bahara bir-iki ay kaldi zaten :))
Bende size ulaşamadım çok teşekkürler,elime ulaştı hatta bazılarını çimlendirdim deneme amaçlı 5'er tane,şunu söyleyebilirim 2 tanesi çok hassas glabi ve mizraçul,tohumları önceden çimlendirip çok iyi köklendirdikten sonra viyolle ekim yaptım hatta siz hassas dediğiniz için fungisit bir ilacı diplerine döktüm ancak bu iki çeşitte 2'şer 3'er tanesini kaybettim.Bu kadar hassas çeşitlerse yazın tuzlu bir toprakta yaşama şansları çok zayıf.Bu yüzden aşı deneyeceğim ölmeyenlere ve meyve almaya çalışacağım..
Kayrum38
08-01-2019, 15:53
Bende rica etsem .Sayın Malpman .Altın çilek değil mi? İki yıl önce ektim.Bir köktü.Çok hoşuma gitti.Geçen yıl satın aldım .Hiç hoşuma gitmedi .Patlıcan gibiydi.
birnefestoprak
08-01-2019, 16:03
Patlıcan gibi olan nedir?
Bende rica etsem .Sayın Malpman .Altın çilek değil mi? İki yıl önce ektim.Bir köktü.Çok hoşuma gitti.Geçen yıl satın aldım .Hiç hoşuma gitmedi .Patlıcan gibiydi.
Kayrum38
09-01-2019, 06:35
Patlıcan gibi olan nedir?
Tadını pek beğenmedim .Demek istedim .
Merhaba arkadaşlar Sayın Zekoş'un paylaştığı perolar isimli fasulye için eklemek istedim dediği gibi çok güzel bir çeşit üretebilmesi ve ülke içinde yaygınlaşması gereken bir çeşit diye düşünüyorum. Bu çeşitin aslında orjini İspanya kökenli Semillas Fito tohumculuktur. Tohumu çok değerlidir, bu sene tohumu bulmak için çok zorluk çektik çünkü şirket çok fazla üretmiyor şuan diye düşünüyorum ya da bizim ülkemize yeteri kadar gelmiyor. Tohumun kilogram fiyatı geçen sene 60 tl iken bu yıl geçen hafta gördüğüm haliyle 90 tl kadar çıkmış durumda ve genelde tohum nisan - mayıs ayından sonra bulmak zorlaşıyor.
Bu yüzden yeri olan arkadaşların mutlaka denemesini isterim hem tazesi hem kurusu tüketilebilir, aşırı verimli olduğu için sırıkları sağlam olmalı ve olabildiğinde bol suladığınızda ürün katlayarak vermeye devam ediyor. Çok kartlaşmadan taze olarak turşuluk, yemeklik gayet uygun.
Ticari olarak düşünen arkadaşlar mutlaka edinmesini isterim tadını alan müşteriler mutlaka devamını isticektir. Geçen sene bu taze fasulye kilogram fiyatı 8 - 10 tl arası değişti.
Bu fasulye dediğim gibi taze olarak tüketilebiliyor ancak çok fazla döküme geçince toplamaya yetişilmediği için ben bir kısmını kartlaştırıp içlik yaptım yani kurutmadım taze barbunya gibi düşüne bilirsiniz ancak taze iç rengi kuru fasulye gibi beyaz renklidir. Kuru fasulye gibi yemeğini yapabilirsiniz, derin dondurucu içinde gayet uygundur.
Eğer bu fasulyeyi barbunya gibi kurutup saklamak isterseniz, dalında kurumaya bırakın ve fasulye kılıfları sertleşince toplayabilirsiniz kuruyan fasulyeler bu sefer barbunya gibi görünüme dönüyor ve barbunya olarak tüketilebilir.
Umarım anlatabilmişimdir, yeri olan arkadaşlara ve tohumu üretip paylaşabilecek arkadaşların mutlaka edinmesini şiddetle tavsiye edebilirim. Gelecek yıllar bu fasulyenin tohumunu ticari olarak bulamayabiliriz, o yüzden en azından aramızdan birilerinde olması iyi olur diye düşünüyorum...
birnefestoprak
09-01-2019, 18:28
Perolar, ilkin Türkiye çıkışlı bir çeşit mi? Çok iyi bir fasulye olabilir ama bunun üretimini yapan ve eğer yanlış bilmiyorsam patentini de elinde bulunduran Semillas Fito (büyük ihtimalle GDO'lu tohum araştırması, satışı ve üretimi de yapan), ulusararası bir tohum şirketidir. Eğer patentliyse, dağıtımı ve çoğaltılması konusunda dikkatli olunmasını tavsiye derim.
Çok iyi bir alternatifi olarak Şenberber fasulyesi var, has Anadolu çeşididir.
Sayın Dongyul, saksı için uygun mudur peki? Arkadaşlar da ona göre değerlendirir.
Sayın Dongyul, saksı için uygun mudur peki? Arkadaşlar da ona göre değerlendirir.
Merhaba saksı için uygun olacağını düşünmüyorum çok fazla gelişiyor ve dallanıp budaklanıyor, bence olmaz ama denenebilir.
Aysel Yavuz
09-01-2019, 20:17
Perolar, ilkin Türkiye çıkışlı bir çeşit mi? Çok iyi bir fasulye olabilir ama bunun üretimini yapan ve eğer yanlış bilmiyorsam patentini de elinde bulunduran Semillas Fito (büyük ihtimalle GDO'lu tohum araştırması, satışı ve üretimi de yapan), ulusararası bir tohum şirketidir. Eğer patentliyse, dağıtımı ve çoğaltılması konusunda dikkatli olunmasını tavsiye derim.
Çok iyi bir alternatifi olarak Şenberber fasulyesi var, has Anadolu çeşididir.
Talep ettim ama bu yazınızı okuyunca tedirgin oldum. Nasıl bilebiliriz ki??
AkisSoftware
09-01-2019, 20:52
Hemen hemen her konu ile alakali boyle yorum yapilsa super olur. Taleplerimizi iyi degerlendirmis oluruz. Agziniza saglik dongyul
birnefestoprak
09-01-2019, 22:16
Türkiye şartlarında bunun tespitini yapmak çok zor ve bu durumu Sn Zekoş'un bilmesi mümkün değil. Türkiye'deki patentli tohumların listesine de nerden bakılır bilmiyorum (biraz detaylı araştırılırsa herhalde bir listeye ulaşılır). Bu çeşidin Türkiye'de genel dolaşımda olduğunu, yerli tohum şirketlerinin kataloglarında yer aldığını biliyorum. Hatta isminin garipliğinden dolayı nereye ait olduğunu anlamak için daha önce araştırmıştık.
İspanya'da çeşidin üretimini yapan Semillas Fito şirketinin bilgisini, konuya Sn dongyul'un dikkatimizi çekmesiyle, hatırlamış oldum.
Bu fasulye, Türkiye'ye mi ait?
Perolar adı, İskitler gibi bir yere mi karşılık geliyor? Yoksa İspanyolca bir sözcükten mi türemiş? Perola, İspanyolca'da inci demek. Perolar İspanyolcaysa Perola'nın sonuna r harfi eklenerek oluşan Perolar sözcüğü nedir (İspanyolca bilmiyorum)?
Şirket Perolar'ı kendi ıslah etmiş de patentini mi almış?
Türkiye'deki tohum şirketleri, patent bedelini Semillas Fito'ya ödeyip fasulyeyi öyle mi üretiyor yoksa toptan şekilde İspanya'dan ithal edip Thiram'a buladıktan sonra paketleyip perakande şekilde mi satıyor? Google'da "Perolar fasulyesi" yazarak arattığımda karşıma çıkan aramaların çoğunda "Fito Perolar" yazıyor.
Perolar'ın tohum satış bedeli, neden diğer fasulye tohumlarından daha pahalı? Çok verimli olduğu için mi?
Bu çeşit, GDO'lu değil, bunu biliyoruz. GDO'lu tohumların perakende satışı olmadığı için bu tohumlara ev bahçecisinin ulaşması mümkün değil (tohumların sözleşme imzalanarak üretici tarafından alınması gerek). Bunun yanında Semillas Fito, uluslararası bir tohum şirketi olduğu için, üretim sistemini ve GDO'lu tohum ile tohum patentleme konusundaki uygulamalarına temkinli yaklaşmak gerekir. Yoksa aynı şirket, bir atalık tohum olan Kırkağaç Kavunu'nun tohumunu da satıyor. Umarım onun patentini almamışlardır çünkü uluslararası tohum şirketleri, son yıllarda atalık tohumların patentini alma meselesine iyi merak sardılar.
Talep ettim ama bu yazınızı okuyunca tedirgin oldum. Nasıl bilebiliriz ki??
Aysel Yavuz
09-01-2019, 22:21
Türkiye şartlarında bunun tespitini yapmak çok zor ve bu durumu Sn Zekoş'un bilmesi mümkün değil. Türkiye'deki patentli tohumların listesine de nerden bakılır bilmiyorum (biraz detaylı araştırılırsa herhalde bir listeye ulaşılır). Bu çeşidin Türkiye'de genel dolaşımda olduğunu, yerli tohum şirketlerinin kataloglarında yer aldığını biliyorum. Hatta isminin garipliğinden dolayı nereye ait olduğunu anlamak için daha önce araştırmıştık.
İspanya'da çeşidin üretimin yapan Semillas Fito şirketinin bilgisini, konuya Sn dongyul'un dikkatimizi çekmesiyle, hatırlamış oldum.
Bu fasulye, Türkiye'ye mi ait?
Perolar adı, İskitler gibi bir yere mi karşılık geliyor? Yoksa İspanyolca bir sözcükten mi türemiş? Perola, İspanyolca'da inci demek. Perolar İspanyolcaysa Perola'nın sonuna r harfi eklenerek oluşan Perolar sözcüğü nedir (İspanyolca bilmiyorum)?
Şirket Perolar'ı kendi ıslah etmiş de patentini mi almış?
Türkiye'deki tohum şirketleri, patent bedelini Semillas Fito'ya ödeyip fasulyeyi öyle mi üretiyor yoksa toptan şekilde İspanya'dan ithal edip Thiram'a buladıktan sonra paketleyip perakande şekilde mi satıyor? Google'da "Perolar fasulyesi" yazarak arattığınızda karşıma çıkan aramaların çoğunda "Fito Perolar" yazıyor.
Perolar, neden diğer fasulye tohumlarından daha pahalı? Çok verimli olduğu için mi?
Bu çeşit, GDO'lu değil, bunu biliyoruz. GDO'lu tohumların perakende satışı olmadığı için bu tohumlara ev bahçecisinin ulaşması mümkün değil (tohumların sözleşme imzalanarak üretici tarafından alınması gerek). Bunun yanında Semillas Fito, uluslararası bir tohum şirketi olduğu için, üretim sistemini ve GDO'lu tohum ile tohum patentleme konusundaki uygulamalarına temkinli yaklaşmak gerekir. Yoksa aynı şirket, bir atalık tohum olan Kırkağaç Kavunu'nun tohumunu da satıyor. Umarım onun patentini almamışlardır çünkü uluslararası tohum şirketleri, son yıllarda atalık tohumların patentini alma meselesine iyi merak sardılar.
Açıklamanız için teşekkür ederim..
Musa Gündoğan
10-01-2019, 08:12
perolar fasulyesine benzer yassı uzun ve geniş fasulyemiz vardı. annem köyde birilerinden almış. bizdekinin farkı çekirdekleri küçük etli kısmı daha fazlaydı. geçen sene çok defa söylememe rağmen tohum alınmamış bu sene tekrar bulabilirsem bende fotolarını paylaşırım.
muhtemelen bu perolar zaman içinde bazı çeşitlerle karışma eğilimi de göstermiş
volkanaktas
10-01-2019, 09:03
Merhaba değerli dostlar. Elinde "Sinapis alba" (Ak hardal) tohumu bulunan varsa etkinlikte paylaşabilir mi? Arıcılık için bir miktar ekmek istiyorum.
Teşekkürler
istcallst
10-01-2019, 13:20
Ben de uzun süredir crambe maritima - deniz lahanası tohumu arıyorum. Deniz kıyısına yakınım ama hiç rastlamadım.
birnefestoprak
10-01-2019, 14:47
Bu bitkinin sizin için geleneksel bir önemi var mı? Türkiye'de var mı, varsa kullanım alanı nedir bilmiyorum. Ege kıyılarında değil de Karadeniz'de olabilir. Önümüzdeki yıllarda ulaştırabiliriz.
Ben de uzun süredir crambe maritima - deniz lahanası tohumu arıyorum. Deniz kıyısına yakınım ama hiç rastlamadım.
istcallst
10-01-2019, 16:20
Bu bitkinin sizin için geleneksel bir önemi var mı? Türkiye'de var mı, varsa kullanım alanı nedir bilmiyorum. Ege kıyılarında değil de Karadeniz'de olabilir. Önümüzdeki yıllarda ulaştırabiliriz.
Türkiyede çeken resimler;
https://www.turkiyebitkileri.com/tr/foto%C4%9Fraf-galerisi/view-album/1914.html
Bahçemde daha çok permakültür bitki olmasını istiyorum, bu da çok yıllık bir bitki, genç yapraklar yeniyor.
its_just_a_ride
10-01-2019, 20:10
Türkiyede çeken resimler;
https://www.turkiyebitkileri.com/tr/foto%C4%9Fraf-galerisi/view-album/1914.html
Bahçemde daha çok permakültür bitki olmasını istiyorum, bu da çok yıllık bir bitki, genç yapraklar yeniyor.
1-2 güne permakültür camiasının en meşhur bitkisini temin etmiş olacaksınız öyleyse :).
birnefestoprak
11-01-2019, 15:04
Fito Perolar çeşidinin patentli olup olmadığına bakıp öğrenen kimse oldu mu acaba? Çeşidin tohumlarının neden şirket adıyla birlikte satıldığını anlayamadım (bu bilgiye daha önce de ulaşamamıştık). İnternette satılan tohumlar İspanya'da üretilip Türkiye'ye getirildiği için mi yoksa çeşidin patenti Semillas Fito'ya ait olduğu için mi böyle?
AkisSoftware
11-01-2019, 16:00
Ben biraz araştırma yaptım ama bunun için çok çok iyi İngilizce gerekiyor. Çoğu yerdeki terimlerin hiç birisini anlamıyorum. Bu konuda değerli üstadların çabaları gerekiyor sanırım...
Google aramalarında evet aynen sizin dediğiniz gibi çıkıyor sonuçlar.
birnefestoprak
11-01-2019, 16:01
Hangi kaynak için çok iyi İngilizce gerekiyor?
Ben biraz araştırma yaptım ama bunun için çok çok iyi İngilizce gerekiyor. Çoğu yerdeki terimlerin hiç birisini anlamıyorum. Bu konuda değerli üstadların çabaları gerekiyor sanırım...
Google aramalarında evet aynen sizin dediğiniz gibi çıkıyor sonuçlar.
Fito Perolar çeşidinin patentli olup olmadığına bakıp öğrenen kimse oldu mu acaba? Çeşidin tohumlarının neden şirket adıyla birlikte satıldığını anlayamadım (bu bilgiye daha önce de ulaşamamıştık). İnternette satılan tohumlar İspanya'da üretilip Türkiye'ye getirildiği için mi yoksa çeşidin patenti Semillas Fito'ya ait olduğu için mi böyle?
Sayın birnefestoprak; ben bu fasulyeyi neredeyse 4-5 yıldır ekimini yapıyorum gayette memnunum aslında ben bu çeşiti bildim bileli ismi markasıyla birlikte geçiyor ve o şekil de etiketinde bile öyle adlandırılıyor herhangi bir şekilde türkçeleştirilmiş bir ismi yok. Örneğin; Alman ayşe gibi...
İspanya'da üretildiği aslında kesin çünkü paketlerini gördüğümde menşei İspanya olarak geçiyordu.
Birde takıldığım bir nokta bu fasulyeyinin alternatifi Şenberber fasulye olarak yazmışsınız (Dürüst olmak gerekirse bu şenberber fasulye konusuna girmek istemiyordum ama açıklamak istedim.) Bence bu fasulyenin şenberberle alakası yok tohum rengi, dış yapısı, kılçıklanmaması ve kuruttuğunuzda barbunya olması, güçlü gelişimi ve artı olarak aşırı verimli olması onu şenberberden ayırıyor. Bu yüzden peroların alternatifi olacağını düşünmüyorum.
Şenberberi denedim tam üç kez farklı yıllarda çılız gelişiyor kök hastalığına çok yatkın toplanmamaya bağlı olarak kılçıklanma gösteriyor ve verimi o kadar abartılıdığı gibi değildi bende. Hatta perolar ile yan yana ekim yaptım ve erkenden hastalanıp şenberberler giderken perolar yaz sonuna kadar döküme devam ettiler. Perolarda asla kılçıklanmada söz konusu değil. Şenberberler fazlaca kılçıklanması söz konusu ve artı lezzet konusunda da Peroların yanına dahi yaklaşamaz. Bu benim tamamen şahsi görüşüm belki şenberberleri beğenenler çıkabilir.
AkisSoftware
11-01-2019, 16:14
Hangi kaynak için çok iyi İngilizce gerekiyor?
Geçtiğimiz gün bir kaç pdf bulup bakmıştım. Ama geçmiş silindiği için göremedim şuan...
Bu sitede aynı fasulyenin tohumu satılıyor ve İspanya olarak geçiyor..
semillas fit leguminous (http://www.semillasfitoworld.com/en/products/vegetable_seeds/leguminous/index.htm)
ilgili firma ile kontak kurup bu konuda bilgi istenebilir (İspanyolca bilen varsa)
birnefestoprak
11-01-2019, 17:20
Şirket adını ve diğer detayları uzunca bir mesajla öve öve yazdığınız için tartışmadan geçmek zor oluyor çünkü söz konusu şirket çok-uluslu bir tohum tekeli (Türkiye'de de temsilcilikleri vardır).
aslında ben bu çeşiti bildim bileli ismi markasıyla birlikte geçiyor ve o şekil de etiketinde bile öyle adlandırılıyor herhangi bir şekilde türkçeleştirilmiş bir ismi yok.
Çeşit ismi neden markayla birlikte geçiyor?
İspanya'da üretildiği aslında kesin çünkü paketlerini gördüğümde menşei İspanya olarak geçiyordu.
İspanya'da üretildiği kesinse, niye İspanya'da üretiliyor, merak ettiniz mi? Yoksa aynı şirket, tohumun Türkiye'de üretilmesine izin mi vermiyor?
Bu çeşidi, Türkiye'de kendi paketlerinde satan tohum şirketleri de var. Bu yerli şirketler, tohumu Türkiye'de mi çoğaltıyor yoksa İspanya'dan toptan alıp perakende satmak üzere kendi paketlerine mi dolduruyor?
Birde takıldığım bir nokta bu fasulyeyinin alternatifi Şenberber fasulye olarak yazmışsınız (Dürüst olmak gerekirse bu şenberber fasulye konusuna girmek istemiyordum ama açıklamak istedim.) Bence bu fasulyenin şenberberle alakası yok tohum rengi, dış yapısı, kılçıklanmaması ve kuruttuğunuzda barbunya olması, güçlü gelişimi ve artı olarak aşırı verimli olması onu şenberberden ayırıyor. Bu yüzden peroların alternatifi olacağını düşünmüyorum.
Şenberberi denedim tam üç kez farklı yıllarda çılız gelişiyor kök hastalığına çok yatkın toplanmamaya bağlı olarak kılçıklanma gösteriyor ve verimi o kadar abartılıdığı gibi değildi bende. Hatta perolar ile yan yana ekim yaptım ve erkenden hastalanıp şenberberler giderken perolar yaz sonuna kadar döküme devam ettiler. Perolarda asla kılçıklanmada söz konusu değil. Şenberberler fazlaca kılçıklanması söz konusu ve artı lezzet konusunda da Peroların yanına dahi yaklaşamaz. Bu benim tamamen şahsi görüşüm belki şenberberleri beğenenler çıkabilir.
Şenberber de Perolar da Roma tipinde fasulyeler, yani kategorileri aynı. Şenberber, bugüne kadar denemesini yaptığım sırık fasulye çeşitleri içinde aşağıdaki özellikleriyle öne çıkıyor.
1) Kılçıklanma sorunu yok. Toprağınızın Kalsiyum içeriğini ölçtürmenizi tavsiye ederim. Kılçıklanma sorunu buna ya da başka bir toprak özelliğine bağlıdır.
2) Bol dökümlü.
3) 25 cm'ye kadar çıkabilen uzun tohum kılıflarına sahip.
3) Çok lezzetli ve göz açıp kapayana kadar pişiyor.
4) Sırık bir çeşit olmasına rağmen, 45 gün kadar kısa bir sürede hasada gelebilen bir çeşit.
Şenberber'in bütün bu özelliklerine çok önemli bir maddeyi daha ekleyelim:
Anadolu'ya ait atalık bir fasulye.
Kısacası Perolar çok iyi bir fasulye olabilir ama tohum değeri olarak Şenberber'i onunla karşılaştırmamız mümkün değil. Kullanım alanı, ve yukarda saydığım bazı özelliklerinden dolayı birbirlerine denkler, evet.
Şirket adını ve diğer detayları uzunca bir mesajla öve öve yazdığınız için tartışmadan geçmek zor oluyor çünkü söz konusu şirket çok-uluslu bir tohum tekeli (Türkiye'de de temsilcilikleri vardır).
Çeşit ismi neden markayla birlikte geçiyor?
İspanya'da üretildiği kesinse, niye İspanya'da üretiliyor, merak ettiniz mi? Yoksa aynı şirket, tohumun Türkiye'de üretilmesine izin mi vermiyor?
Bu çeşidi, Türkiye'de kendi paketlerinde satan tohum şirketleri de var. Bu yerli şirketler, tohumu Türkiye'de mi çoğaltıyor yoksa İspanya'dan toptan alıp perakende satmak üzere kendi paketlerine mi dolduruyor?
Şenberber de Perolar da Roma tipinde fasulyeler, yani kategorileri aynı. Şenberber, bugüne kadar denemesini yaptığım sırık fasulye çeşitleri içinde aşağıdaki özellikleriyle öne çıkıyor.
1) Kılçıklanma sorunu yok. Toprağınızın Kalsiyum içeriğini ölçtürmenizi tavsiye ederim. Kılçıklanma sorunu buna ya da başka bir toprak özelliğine bağlıdır.
2) Bol dökümlü.
3) 25 cm'ye kadar çıkabilen uzun tohum kılıflarına sahip.
3) Çok lezzetli ve göz açıp kapayana kadar pişiyor.
4) Sırık bir çeşit olmasına rağmen, 45 gün kadar kısa bir sürede hasada gelebilen bir çeşit.
Şenberber'in bütün bu özelliklerine çok önemli bir maddeyi daha ekleyelim:
Anadolu'ya ait atalık bir fasulye.
Kısacası Perolar çok iyi bir fasulye olabilir ama tohum değeri olarak Şenberber'i onunla karşılaştırmamız mümkün değil. Kullanım alanı, ve yukarda saydığım bazı özelliklerinden dolayı birbirlerine denkler, evet.
Evet fasulyeyi övdüm ve övülmesi gereken bir fasulye çünkü hangi şirket ya da nerede ürettiğinin hiç bir önemi yok aslında. Memnunsam o zaman övülmeyi hak eder. Rahatsız olsaydım ya da olumsuz özellikleri yazardım, şenberber fasulyede olduğu gibi.
Benim amacım Şirket ismi vermemdeki tohum talep eden arkadaşların belki de ticari olarak düşünebilir ve daha fazla tohumu edinmeleri için verdim. Şirketten talep etmeleri amacıyla ve ayrıca o şirketlede herhangi bir bağım ya da bir kar'ım yok ayrıca. Eğer Türk şirketleri üretip ve bunun satışını yapıyorlarsa eğer bilseydim zaten onların da isimlerini de verirdim. Yani bunun kötüye çekilcek ya da uzatılcak bir durumu yok aslında. Ben ziraata bu tohumu satan kişilerde gördüm peroların tohumunu menşeisini ve nereden geldiğine baktım.
Evet şenberber atalık ve anadoluya ait bir çeşit olabilir ancak, bakın benim toprağımda eğer böyle negative bir özellik gösteriyorsa başka arkadaşlarda da gösterecektir o zaman anlarız ki yer yer bu fasulye olumsuz karşılanacak. Ve dediğim gibi perolar fasulyeyi aynı hat üzerinde yan yana diktim ve toprak eğer kalsiyum değeri yüksek kılçıklanmaya neden oluyorsa o zaman perolarda kılçıklanma yapardı dimi? O zaman yapmadıysa perolar benim için daha değerlidir.
Atalık olup olmaması ve ya Anadoluya ait olup olmamasına bu durumda pekte beni ilgilendirmez. Ona bakarsak eğer atalık çeşitte ve Anadolu'ya ait ürünlere sahip çıkıcaksak domateslerde de atalık dışında ve Anadoluya pekte ait olmayan binbir çeşitini üretip paylaşıyoruz hatta kavun karpuz da dahil bu konuya.
Ayrıca eğer Perolar konusunda şirket ismi kullandıysam uyarabildiniz ve ismi kaldırırım. Ancak siz konuya şirket, şirketin yaptığı GDO üretim yerine dahi girdiniz konu bu kadar uzadı ve bir çok arkadaşın aklında soru işaretleri oluştu.
Eğer şirket ismi gerçekten sorunsa lütfen söyleyin o yeri sileyim ya da mesajı tamamen kaldırayım, dediğim gibi eğer o şekilde anlaşıldıysa benim şirketle bir bağım ya da herhangi bir kar'ım yok!
ada_sakini
11-01-2019, 19:10
üzgnüm ama ben 45 farklı tohum istemişim :) şimdi bir eleme yapsam istemekten vazgecsem olurmu yeniden güncelleme yapıcakmısınız... teşekkürler..
birnefestoprak
11-01-2019, 19:29
Bu etkinlik, "tohum alip verelim sonra dagilip evlere gidelim" gibi degil de bilgilendirici yaniyla one cikan bir etkinlik olduguna gore, tabii ki patent konularini da, hibritli ve GDO'lu tohumlari da konusacagiz, oyle degil mi?
Ben yukarda suphe birakacak hicbir sey yazmadim. Tohum patentli mi degil mi onu soruyorum (bilgiye ulasamiyoruz ama tohum sirket adiyla satiliyor). Eger patentliyse, o tohumun patent bedeli odenmeden uretimi (tohumunun cogaltilmasi) yasal olarak mumkun oluyor mu?
Tohum, patentli degilse bir sorun yok ama sadece Ispanya'da uretilebiliyor olmasi sizi hic dusundurmuyor mu? Beni dusunduruyor cunku ben tohuma her ihtiyacim oldugunda, tohum kaynagina patent bedeli odemek adina her sene tohum satin almak zorunda kalmayi degil tohumun devamliligini kendim getirmeyi seviyorum. Ciftcilerin de boyle bir bedel odemesinden yana degilim. Etkinlik, surdurulebilir tohumlarin devamliliginin saglanmasina donuk olduguna gore ve patentli bir tohum surdurulebilir olmadigina gore, ben bu konulari didiklerim. Benim bu konularla ilgili entellektuel merakim var.
Tekrar edeyim, Senberber'le ilgili yazdiklariniz da, bu cesidi cok-uluslu bir tohum sirketinin urettigi ve patentli olup olmadigi bile belli olmayan bir tohum karsisinda bir ise yaramazmis gibi tariflemeniz de dogru degil. Eger boyle bir karsilastirma yapiyorsaniz, ben de size Senberber'i kendi uretim kosullariniza adapte etmek icin herhangi bir caba gosterip gostermediginizi sorarim. Kilciklanan bir cesit degil ama oyle bile olsa kilciklanmayan tohum kiliflarindan tohum alarak kendi islahinizi yapabilirsiniz, yapmayi denediniz mi? Bunun yaninda tohumu 60 TL olan, yaza yakin 90 TL'ye cikan ve ertesi sene yine parasini verip sifirdan tohumunu alacaginiz bir cesidi uretim icin tercih edecekseniz, ovunulecek bir konu olmadigini dusunsem de, sizin bileceginiz bir is.
Evet fasulyeyi övdüm ve övülmesi gereken bir fasulye çünkü hangi şirket ya da nerede ürettiğinin hiç bir önemi yok aslında. Memnunsam o zaman övülmeyi hak eder. Rahatsız olsaydım ya da olumsuz özellikleri yazardım, şenberber fasulyede olduğu gibi.
Benim amacım Şirket ismi vermemdeki tohum talep eden arkadaşların belki de ticari olarak düşünebilir ve daha fazla tohumu edinmeleri için verdim. Şirketten talep etmeleri amacıyla ve ayrıca o şirketlede herhangi bir bağım ya da bir kar'ım yok ayrıca. Eğer Türk şirketleri üretip ve bunun satışını yapıyorlarsa eğer bilseydim zaten onların da isimlerini de verirdim. Yani bunun kötüye çekilcek ya da uzatılcak bir durumu yok aslında. Ben ziraata bu tohumu satan kişilerde gördüm peroların tohumunu menşeisini ve nereden geldiğine baktım.
Evet şenberber atalık ve anadoluya ait bir çeşit olabilir ancak, bakın benim toprağımda eğer böyle negative bir özellik gösteriyorsa başka arkadaşlarda da gösterecektir o zaman anlarız ki yer yer bu fasulye olumsuz karşılanacak. Ve dediğim gibi perolar fasulyeyi aynı hat üzerinde yan yana diktim ve toprak eğer kalsiyum değeri yüksek kılçıklanmaya neden oluyorsa o zaman perolarda kılçıklanma yapardı dimi? O zaman yapmadıysa perolar benim için daha değerlidir.
Atalık olup olmaması ve ya Anadoluya ait olup olmamasına bu durumda pekte beni ilgilendirmez. Ona bakarsak eğer atalık çeşitte ve Anadolu'ya ait ürünlere sahip çıkıcaksak domateslerde de atalık dışında ve Anadoluya pekte ait olmayan binbir çeşitini üretip paylaşıyoruz hatta kavun karpuz da dahil bu konuya.
Ayrıca eğer Perolar konusunda şirket ismi kullandıysam uyarabildiniz ve ismi kaldırırım. Ancak siz konuya şirket, şirketin yaptığı GDO üretim yerine dahi girdiniz konu bu kadar uzadı ve bir çok arkadaşın aklında soru işaretleri oluştu.
Bu etkinlik, "tohum alip verelim sonra dagilip evlere gidelim" gibi degil de bilgilendirici yaniyla one cikan bir etkinlik olduguna gore, tabii ki patent konularini da, hibritli ve GDO'lu tohumlari da konusacagiz, oyle degil mi?
Ben yukarda suphe birakacak hicbir sey yazmadim. Tohum patentli mi degil mi onu soruyorum (bilgiye ulasamiyoruz ama tohum sirket adiyla satiliyor). Eger patentliyse, o tohumun patent bedeli odenmeden uretimi (tohumunun cogaltilmasi) yasal olarak mumkun oluyor mu?
Tohum, patentli degilse bir sorun yok ama sadece Ispanya'da uretilebiliyor olmasi sizi hic dusundurmuyor mu? Beni dusunduruyor cunku ben tohuma her ihtiyacim oldugunda, tohum kaynagina patent bedeli odemek adina her sene tohum satin almak zorunda kalmayi degil tohumun devamliligini kendim getirmeyi seviyorum. Ciftcilerin de boyle bir bedel odemesinden yana degilim. Etkinlik, surdurulebilir tohumlarin devamliliginin saglanmasina donuk olduguna gore ve patentli bir tohum surdurulebilir olmadigina gore, ben bu konulari didiklerim. Benim bu konularla ilgili entellektuel merakim var.
Tekrar edeyim, Senberber'le ilgili yazdiklariniz da, bu cesidi cok-uluslu bir tohum sirketinin urettigi ve patentli olup olmadigi bile belli olmayan bir tohum karsisinda bir ise yaramazmis gibi tariflemeniz de dogru degil. Eger boyle bir karsilastirma yapiyorsaniz, ben de size Senberber'i kendi uretim kosullariniza adapte etmek icin herhangi bir caba gosterip gostermediginizi sorarim. Kilciklanan bir cesit degil ama oyle bile olsa kilciklanmayan cesitlerden tohum alarak kendi islahinizi yapabilirsiniz, yapmayi denediniz mi? Bunun yaninda tohumu 60 TL olan, yaza yakin 90 TL'ye cikan ve ertesi sene yine parasini verip sifirdan tohumunu alacaginiz bir cesidi uretim icin tercih edecekseniz, ovunulecek bir konu olmadigini dusunsem de, sizin bileceginiz bir is.
Bakın çok güzel anlatıyorsunuz evet anlıyorum bende bu tohum paylaşım etkinliğinin sürdürülebilir olması ve tohumların devamının gelmesinden yanayım. Bende tohum üretip, paylaşmaya çalışıyorum gördüğünüz kadarıyla ya da sizi eleştirmiyorum açıkcası bu tarz yaklaşımınızı ve dediğiniz gibi bu etkinliğin bilgilendirici özelliği mevcut bende perolar konusunda bu özelliği kullandım peroların hangi şirketten, nereden alındığı ve fiyat konusunda.
Patentli olabilir ancak patentli ürün üretilemez (nesilleri devam ettirilemezmi) mi kendimiz çoğaltabiliyoruz yani nesilleri devam edebiliyor. Ancak bunu ticari boyuta çıkartıp tohumunun satılımını yaparsak evet biliyorum ki patentli olduğu için sorun yaşarız. Ben zaten bu şirketleri savunmuyorum, 60 tl olduğunu ve 90 tl çıktığını söylüyorum ki ve nisan-mayıs ayından sonra bulunmadığından bahsettim yani o kadar değerli bir tohum ki talebi mevcut bunu vurgulamak istedim... ve daha öncede dediğim gibi tohum talebinden yeteri kadar alamayan arkadaşların ve ticari boyutlu düşünenlerin tohum alabileceklerini ve taleplerini karşılayabileceklerinden bahsettim.
Ayrıca bende iki yıldır kendi tohumlarımdan peroları yetiştirimini yapıyorum. Siz böyle yaparak şöyle bir algı oluşturuyorsunuz tohum şirketlerinden alınan tohumlar çoğaltılamaz ve doğru değil gibi.
Çoğumuz tohum şirketlerinden tohum alıp çoğaltıp paylaşıyoruz açıkcası.
Şenberber konusuna gelecek olursak 3 yıl üst üste denedim ayrıca tohumlar belki karışmıştır diye düşünerek farklı kişilerden temin ettim ve farklı yerlere ekimini yaptım bende biliyorum kılçıklanmaya neden olan etmenleri sudan tutun toprağın kalsiyum düzeyine kadar. Ancak üç yıl üst üste deneyip olmayınca fasulyede sorunu buldum ve ayrıca çok uzun ömürlü bir fasulye olmadığınıda söyledim çok çılız gelişen kök hastalığına çok yatkın olduğunu. Ben bunları gözlemledim ve sizle paylaşdım. Ayrıca şenberber fasulyesi konusunu hiç yokken perolar ile bağdaştırıp siz açtınız bende buna karşılık memnun kalmadığımı bahsettim.
Ve ayrıca tohum alıp tekrar sıfırdan başlamak tabi ki de doğru değil tohum aldıkca girdi maliyeti yükseliyor ve her yıl fiyatlar yükseliyor bende kendi tohumumu kendim üretiyorum. Perolar konusunda kendim yetiştirdim tohuma bıraktım ve kendim tekrar gelecek yıl ekeceğim dışarıdan tohum alma gibi herhangi bir düşüncem yok.
Ve kimseye ben demedim her yıl gidin şirketlerden alın, aklı olan tohumunu üretir yetiştirir.
birnefestoprak
11-01-2019, 20:20
Eger herhangi bir ticari kaynaktan temin ettiginiz herhangi bir kendine tozlasan (ing. open-pollinated) tohum, herhangi bir sekilde patentliyse, tohumunu cogaltmaniz patent yasalarina aykiridir (yani, tohum surdurulebilir degildir). Patentli tohumu her sene yeniden kaynagindan satin almaniz gerekiyor. Tohumu paketinde alirken odediginiz ucretin icinde tohumun patent bedeli de var. O yuzden daha once, tohumun niye bu kadar pahali oldugunu sormustum (belki patent bedeli disinda bir nedeni vardir).
Senberber, sadece Anadolu'ya ait bir atalik tohum olmasi ozelligiyle bile, bir cok-uluslu sirketin patentli tohumundan kat kat ustun bir tohum. Degerlendirme kriterlerimiz farkli. Tohum performansindan memnun kalmamaniz ayri bir konu.
Bakın çok güzel anlatıyorsunuz evet anlıyorum bende bu tohum paylaşım etkinliğinin sürdürülebilir olması ve tohumların devamının gelmesinden yanayım. Bende tohum üretip, paylaşmaya çalışıyorum gördüğünüz kadarıyla **** sizi eleştirmiyorum açıkcası bu tarz yaklaşımınızı ve dediğiniz gibi bu etkinliğin bilgilendirici özelliği mevcut bende perolar konusunda bu özelliği kullandım peroların hangi şirketten, nereden alındığı ve fiyat konusunda.
Patentli olabilir ancak patentli ürün üretilemez (nesilleri devam ettirilemezmi) mi kendimiz çoğaltabiliyoruz yani nesilleri devam edebiliyor. Ancak bunu ticari boyuta çıkartıp tohumunun satılımını yaparsak evet biliyorum ki patentli olduğu için sorun yaşarız. Ben zaten bu şirketleri savunmuyorum, 60 tl olduğunu ve 90 tl çıktığını söylüyorum ki ve nisan-mayıs ayından sonra bulunmadığından bahsettim yani o kadar değerli bir tohum ki talebi mevcut bunu vurgulamak istedim... ve daha öncede dediğim gibi tohum talebinden yeteri kadar alamayan arkadaşların ve ticari boyutlu düşünenlerin tohum alabileceklerini ve taleplerini karşılayabileceklerinden bahsettim.
Ayrıca bende iki yıldır kendi tohumlarımdan peroları yetiştirimini yapıyorum. Siz böyle yaparak şöyle bir algı oluşturuyorsunuz tohum şirketlerinden alınan tohumlar çoğaltılamaz ve doğru değil gibi.
Çoğumuz tohum şirketlerinden tohum alıp çoğaltıp paylaşıyoruz açıkcası.
Şenberber konusuna gelecek olurcak 3 yıl üst üste denedim ayrıca tohumlar belki karışmıştır diye düşünerek farklı kişilerden temin ettim ve farklı yerlere ekimini yaptım bende biliyorum kılçıklanmaya neden olan etmenleri sudan tutun toprağın kalsiyum düzeyine kadar. Ancak üç yıl üst üste deneyip olmayınca fasulyede sorunu buldum ve ayrıca çok uzun ömürlü bir fasulye olmadığınıda söyledim çok çılız gelişen kök hastalığına çok yatkın olduğunu. Ben bunları gözlemledim ve sizle paylaşdım. Ayrıca şenberber fasulyesi konusunu hiç yokken perolar ile bağdaştırıp siz açtınız bende buna karşılık memnun kalmadığımı bahsettim.
Ve ayrıca tohum alıp tekrar sıfırdan başlamak ****** de doğru değil tohum aldıkca girdi maliyeti yükseliyor ve her yıl fiyatlar yükseliyor bende kendi tohumumu kendim üretiyorum. Perolar konusunda kendim yetiştirdim tohuma bıraktım ve kendim tekrar gelecek yıl ekeceğim dışarıdan tohum alma gibi herhangi bir düşüncem yok.
Tabi ki de biliyorum patentli ürünlerin çoğaltımının suç olduğunu ancak dediğim gibi tohumu kendim çoğaltıyorum eğer onların satışını yaptığı ürün patentliyse evet suç olabilir ancak ben herhangi bir şekilde kendi ürettiğim tohumun satışını yapmıyorum. Kendim üretiyorum kendim yetiştiriyorum.
Aslında patent konusunda emin değiliz oturdum araştırdım neredeyse 2 saate yakın İngilizce kaynaklarda şirket hakkında ve kataloglarında herhangi bir patent ile ilgili bir bilgi yok.
Neyse gerçekten teşekkür ederim genede birbirimizin zamanını aldık ama eminim bir çok arkadaş bir çok konuda bilgi sahibi oldular.
birnefestoprak
11-01-2019, 20:50
Entellektuel kullanim haklari (IPR) satin alinmis ve piyasada perakende satisi bulunan tohum cesitlerinden bir kisminin listesini asagida veriyorum (hak sahibi olan sirketler de cesit isimlerinin karsisinda yer aliyor). Karsisinda OP (ing. open-pollinated) yazanlar, tohumu alinip her sene ekilerek surdurulebilen cesitler ama telif sinifinin niteligine de bagli olarak, telif haklari odenmeden cogaltilamazlar. F1 yazanlar patentli olsun ya da olmasin zaten surdurulebilir olmayan hibrit tohumlardir.
Genelde Plant Variety Protection (PVP) catisindaki cesitlerin tohumlarinin kisisel kullanim haricinde bagislanmasi, satisinin yapilmasi ve diger ticari amaclarla kullanilmasi yasaktir. Bu kullanim haklari, cesidi islah edenin tercihine gore kapsam olarak genisleyebilmektedir. Ornegin eger islahci, tohumun baska cesitlerin islahina izin verirse, patentli tohum, islah calismalarinda kullanilabilir.
Artichoke
Imperial Star, open-pollinated, Genesis
Basil, sweet
Round Midnight Basil, F-1 hybrid, HM.Clause/Tezier
Sweet Basil conventional, open-pollinated, Sakata
Sweet Basil organic, open-pollinated, Sakata
Sweet Dani Lemon Basil, open-pollinated, PVP
Beans
Masai, open-pollinated, Syngenta
Beets
Boldor, open-pollinated, Bejo
Bull’s Blood conventional, open-pollinated heirloom, Sakata
Bull’s Blood OG, open-pollinated heirloom, Sakata
Chioggia, open-pollinated heirloom, Sakata
Red Ace, F-1 hybrid, Sakata
Robin, F-1 hybrid, Sakata
Touchstone, open-pollinated, Sakata
Broccoli
Arcadia, F-1 hybrid, Sakata
Bay Meadows, F-1 hybrid, Syngenta
Fiesta, F-1 hybrid, Bejo
Green Valiant, F-1 hybrid, Sakata
Gypsy, F-1 hybrid, Sakata
Broccoli, Romanesco
Veronica, F-1 hybrid, Bejo
Brussels Sprouts
Diablo, F-1 hybrid, Bejo
Gustus, F-1 hybrid, Syngenta
Hestia, F-1 hybrid, Bejo
Cabbage
Bartolo, F-1 hybrid, Bejo
Deadon, F-1 hybrid, Bejo
Gonzales, F-1 hybrid
Gunma, F-1 hybrid, Bejo
Melissa savoy, F-1 hybrid
Super Red 80, F-1 hybrid, Sakata
Wirosa, F-1 hybrid, Bejo
Calendula
Maya Orange, open-pollinated, Genesis
Carrots
Mokum, F-1 hybrid, Bejo
Napoli, F-1 hybrid, Bejo
Over the Rainbow has elements of Bejo’s Rainbow Mix in it, a mix with F-1 hybrids
Purple Haze, F-1 hybrid, Bejo
White Satin, F-1 hybrid, Bejo
Yaya, F-1 hybrid, Bejo
Yellowstone, open-pollinated, Bejo
Cauliflower
Candid Charm, F-1 hybrid, Sakata
Graffiti, F-1 hybrid, Syngenta
Snow Bowl, F-1 hybrid, Sakata
Symphony, F-1 hybrid, Syngenta
Celery
Tango celery, open-pollinated, Bejo
Celery, cutting
Afina, open-pollinated, Bejo
Coriander
Caribe, open-pollinated, Bejo
Corn
Ambrosia sweet corn, F-1 hybrid, Crookham
Bodacious R/M sweet corn, F-1 hybrid, Crookham
Honey Select sweet corn, F-1 hybrid, Syngenta
Incredible R/M sweet corn, F-1 hybrid, Crookham
Kandy Korn sweet corn, F-1 hybrid, Syngenta
Robust 98114W popcorn, F-1 hybrid, Crookham
Serendipity sweet corn, F-1 hybrid, Syngenta
Silver Queen sweet corn, F-1 hybrid, Syngenta
Sugar Buns sweet corn, F-1 hybrid, Crookham
Cosmos
Cranberries Double Click, open-pollinated, HM.Clause/Tezier
Double Click Mix, open-pollinated, HM.Clause/Tezier
Double Click Rose Bonbon, open-pollinated, HM.Clause/Tezier
Cucumber
Ministro, F-1 hybrid, Sakata
Silver Slicer, open-pollinated, Cornell University
Dahlia
Harlequin Mix, open-pollinated, Syngenta Flowers
Endive
Olesh Tres Fine Maraichere, open-pollinated, Genesis
Kale
Darkibor kale, F-1 hybrid, Bejo
Redbor kale, F-1 hybrid, Bejo
Winterbor kale, F-1 hybrid, Bejo
Kohlrabi
Kolibri, F-1 hybrid, Bejo
Leeks
Lancelot, open-pollinated, Bejo
Lincoln, open-pollinated, Bejo
Marigolds
Inca II, open-pollinated, Syngenta Flowers
Melon
Arava melon, F-1 hybrid, Genesis
Athena muskmelon, F-1 hybrid, Syngenta
Mustard
Osaka Purple, open-pollinated, Genesis
Onions
Ailsa Craig, open-pollinated heirloom, Bejo
Expression, F-1 hybrid, Bejo
Patterson, F-1 hybrid, Bejo
Prince, F-1 hybrid, Bejo
Red Bull, F-1 hybrid, Bejo
Red Marble, F-1 hybrid, Bejo
Redwing, F-1 hybrid, Bejo
Talon, F-1 hybrid, Bejo
White Wing, F-1 hybrid, Bejo
Oregano
Zaatar, open-pollinated, Genesis
Pac Choi
Joi Choi, F-1 hybrid, Sakata
Parsley
Krausa, open-pollinated, Bejo
Plain Leaf, open-pollinated, Sakata
Root parsley
Arat, open-pollinated, Bejo
Peas, Sugarsnap
Sugar Heart, open-pollinated, Syngenta
Super Sugarsnap, open-pollinated, also PVP, Syngenta
Peppers
Flavorburst, F-1 hybrid, Bejo
Gilboa, F-1 hybrid, Genesis
Peacework, open-pollinated, Cornell University
Tiburon, F-1 hybrid, Sakata
Pumpkins
Diablo, F-1 hybrid, Sakata
Wee-B-Little, open-pollinated, also PVP
Radicchio
Fiero, F-1 hybrid, Bejo
Indigo, F-1 hybrid, Bejo
Radishes
Cheriette, F-1 hybrid, Sakata
Cherry Belle, open-pollinated, Sakata
Easter Egg, open-pollinated, Sakata
French Breakfast, open-pollinated heirloom, Sakata
Gloriette radish, F-1 hybrid, Sakata
White Icicle, open-pollinated, Sakata
Shallots
Camelot shallot, F-1 hybrid, Bejo
Salpiglossis
Royale Mix, open-pollinated, Floranova
Salvia
Seascape Mix, F-1 hybrid, Floranova and Syngenta Flowers
SeaOats
Sea Oats, open-pollinated, Genesis
Spinach
Avon, F-1 hybrid, Sakata
Olympia, F-1 hybrid, Sakata
Space, F-1 hybrid, Bejo
Summer Squash and Zucchini
Gentry summer squash, F-1 hybrid, Syngenta
Raven zucchini, F-1 hybrid, Syngenta
Spineless Beauty zucchini, F-1 hybrid, Syngenta
Sunburst Patty Pan, F-1 hybrid, Syngenta
Y-Star Summer squash, F-1 hybrid, Genesis
Swiss Chard
Fordhook Giant, open-pollinated, Sakata
Rhubarb conventional, open-pollinated heirloom, Sakata
Rhubarb OG, open-pollinated heirloom, Sakata
Tomatoes
Bobcat, F-1 hybrid, Syngenta
Esterina cherry tomato, F-1 hybrid, Genesis
Magic Mountain, F-1 hybrid, Bejo
Super Sweet 100, F-1 hybrid, Syngenta
Sweet Treats cherry tomato, F-1 hybrid, Sakata
Watermelon
Quetzali, open-pollinated, also PVP, Syngenta
Sangria, F-1 hybrid, Syngenta
Sweet Favorite, F-1 hybrid, Sakata
its_just_a_ride
11-01-2019, 23:24
Yanlış görmediysem listede "boğa kanı pancar" da bulunmakta. Etkinlikte paylaşılan bir varyete bu da.
birnefestoprak
11-01-2019, 23:51
Bu pancar bizim de kendi sahamızda ürettiğimiz çok iyi bir çeşit (günümüzde tohumluk pancar çeşitliliği çok zayıf). Bunun dışında çok iyi bir turp olan Cherry Belle ile 19. yüzyıl kataloglarında rastladığımız White Icicle da patentlenmiş. Yine benzer şekilde bir 19. yüzyıl katalog çeşidi olan Fordhook Giant pazısı da öyle.
Belli bir süre öncesine kadar pazarda sebze olarak satmak için üretim listemde olan birçok marulu da üretimden çıkardım çünkü tohumunu aldığım zaman ıslahını kim yapıp patentlediyse ona her seferinde patent bedeli ödemiş oluyorum. Mesele olan tohuma para vermek de değil, para verip aldıktan sonra tohumun kullanımı konusunda çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya kalmak çünkü patent koşulları, tohumlarla ne yapıp ne yapamayacağınız patent sahibine göre değişkenlik gösteriyor.
Atalık tohumların patentlenmesi konusunda pasif bir direniş yöntemi, yetiştiricilerin bitkilerden yine tohum hasat etmeye devam etmeleri (reklamını yapmadan). Bir de Anadolu'nun atalık tohumlarından patent altına alınanlar var mı? Esas endişe edilmesi gereken konuların başında bu geliyor.
Yanlış görmediysem listede "boğa kanı pancar" da bulunmakta. Etkinlikte paylaşılan bir varyete bu da.
Ayaş beya dutu alırken satıcı arkadaşla sohbet etmiştik. Ayaş domatesinin bir firma tarafından kendi adlarına tescilinin yapıldığını ve eken bir tarla sahibinin kendi oldukça zorluk çektiğini ektirmediklerini söylemişti.
birnefestoprak
12-01-2019, 05:31
Nasıl tescil ettirmişler? Bahsettğiniz firma Ayaşlı Grup mu?
Ayaş beya dutu alırken satıcı arkadaşla sohbet etmiştik. Ayaş domatesinin bir firma tarafından kendi adlarına tescilinin yapıldığını ve eken bir tarla sahibinin kendi oldukça zorluk çektiğini ektirmediklerini söylemişti.
AkisSoftware
12-01-2019, 08:41
Tam da bu noktada benim anlamadığım bir husus var. Ekilen ve ürün elde edilen bir tohumun patentini nasıl alıyorlar? Ayaş domatesi için söylüyorum. Zaten varolan bir bitkinin patentini "işte ben buldum" diye patent mi alıyorlar?
* Tabii ki öyle bir şey varsa
its_just_a_ride
12-01-2019, 08:42
Nasıl tescil ettirmişler? Bahsettğiniz firma Ayaşlı Grup mu?
Ayaşlı Grup web sayfasından alıntı:
"TARIM BAKANLIĞI ÜRETİM İZİNİ SADECE AYAŞLI GRUP' A AİT OLAN ORJİNAL AYAŞ DOMATESİ FİDELERİMİZ İÇİN GÖSTERDİĞİNİZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ.
ABB06 (AYAŞ BEYAZ BODUR) AYAŞLI GRUBUN TARIM BAKANLIĞINDAN ÜRETİM İZİNLİ GERÇEK AYAŞ DOMATESİNİN KOD İSMİDİR.
(Başka yerlerde Ayaş domates fidesi diye satılan fideler için,bakanlık tescil üretim izni olup olmadığını sorunuz.) "
Ne yazık ki öyle görünüyor.
AkisSoftware
12-01-2019, 09:16
Konuyla alakalı patent konusunu soran bir email gönderdim. İlgili firma yanıt verirse buraya yazarım ya da yolum düşerse bizzat sorup yine görüşmeyi buraya yazarım.
"TARIM BAKANLIĞI ÜRETİM İZİNİ SADECE AYAŞLI GRUP' A AİT OLAN ORJİNAL AYAŞ DOMATESİ FİDELERİMİZ İÇİN GÖSTERDİĞİNİZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ.
ABB06 (AYAŞ BEYAZ BODUR) AYAŞLI GRUBUN TARIM BAKANLIĞINDAN ÜRETİM İZİNLİ GERÇEK AYAŞ DOMATESİNİN KOD İSMİDİR.
(Başka yerlerde Ayaş domates fidesi diye satılan fideler için,bakanlık tescil üretim izni olup olmadığını sorunuz.) "
Musa Gündoğan
12-01-2019, 13:24
@tcm nin ispir şeker fasulyesi paylaşımını görünce aklıma geldi.geçen sen bende akkuş şeker fasulyesi paylaşmıştım. akkuş şeker fasulyesini yerli bir üreticiden temin etmiştim. bu sene kilosunu toptancılar 20 tl den aldı neyseki tanıdıktan bizde 20 tl den aldık. çok pahalı ancak gerçekten çok değerli bir fasulye. bu nedenle 1 sene boyunca ispir ve akkuş şeker fasulyesini yiyenlerin damak tadıyla kıyaslama yaptım. akkuş şeker fasulyesi bir adım önde oldu.
bu iki fasulyede de ilk deneme yapanlar suyunu az koyuyorlar ve hızlıca suyunu çekiyor. şeker fasulyeleri biraz daha sulu pişirilmeli dinlenme aşamasında suyu koyulaşır ve suyunu çekmeye başlar.
geçen sene bu fasulyeden paylaşım yapmıştım ancak bu sene kimseden bir tepki almayınca hem pahalı olmasından hem de kimsenin bir mesaj bile atmamasından dolayı bu sene paylaşmamıştım. eğer talep eden olursa ve gerçekten yorumlarını söylerse sevineceğim.
Musa Gündoğan
12-01-2019, 13:25
akkuş şeker fasulyesinin özellikle kaliteli toprak gereksinimi mevcut bu sene kendi bahçe denememizde bunu fark ettik . Ve ayrıca her fasulye gibi bol su seviyor.
birnefestoprak
12-01-2019, 16:02
Anladığım kadarıyla, Ayaş Domatesi'nin devamını getirdikleri kültivarının tohumunu Ayaş Beyaz Bodur adıyla kendi adlarına tescil ettirmişler. Yanlış hatırlamıyorsam, tohumu da vefat etmiş bir köylünün çeyiz sandığında bulmuşlardı.
İlk paragrafta bir ticari numara yapıyorlar gibi anlıyorum. Tescili devamını getirdikleri tohum için almışlar ama Ayaş Domatesi'ni sadece kendileri üretebilirmiş izlenimi bırakmışlar. Yani aslında başka birisi de kendi tohumunu (örneğin babasının yıllarca kendi bahçesinde yetiştirdiği tohumu) Ayaş 2018 filan gibi bir isimle tescil ettirmeyi deneyebilirsiniz.
Tohumu da fahiş fiyata satıyorlardı. Domatesin dışında birkaç çeşidin daha üretimini yapıyorlardı.
birnefestoprak
12-01-2019, 16:26
Burdaki patent herhangi bir buluşla ya da ıslahla değil, tohumun kullanım hakkıyla ilgili.
Tam da bu noktada benim anlamadığım bir husus var. Ekilen ve ürün elde edilen bir tohumun patentini nasıl alıyorlar? Ayaş domatesi için söylüyorum. Zaten varolan bir bitkinin patentini "işte ben buldum" diye patent mi alıyorlar?
* Tabii ki öyle bir şey varsa
AkisSoftware
13-01-2019, 13:38
Bu fasulye hakkında(Perolar) o kadar iyi şey soylendikten sonra hemen yetistirmek istiyor insan...
Ben Ordu Akkuş fasulyesi yetistirmistim. Onun cok kaliteli oldugunu bizzat yemegini yiyince gormustum. Seneye tohum (Orijinal) temin edersem etkinlikte dagitirim insallah.
Kayrum38
13-01-2019, 14:06
İlginç olan şu konuyla alakalı mı bilmiyorum.İthal şeker pancarı tohumu ekilen tarlada daha sonra yerli şekerpancarı yetiştiremiyor .Diye duymuştum.Doğrusunu yanlışını bilmiyorum.
Kayrum38
13-01-2019, 14:14
Ben küçükken patates böceği nedir bilmezdim.Patates ektiğimiz halde.Sonra bu ithal patatesler çıktı.Tarlaya patates böceği geldi .İlaç kullanmaya başladık.Yarım saatte öldürüyordu.Şimdi ne kadar atarsan at öldürmüyor .İlaca verilen para da arttı.En az beş kere atmak zorundasın.Dedem gübre kullanmadan çok patates kaldırırmış.Şimdi ne kadar çok atarsan at o kadar verim alamıyoruz.
Kayrum38
13-01-2019, 14:22
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene.
AkisSoftware
13-01-2019, 15:06
Kiymetini bilirsek o kadar degerli seylerimiz varki. Eski tarim bakani soyle demisti -ileride gida da sozu gecen ulkeler lider olacak. Bu soz her aklima geldiginde gercekten dogru soylemis diyorum.
Elimden geldigince buradaki kisilerden faydalanmak ve fayda vermek istiyorum. Sanirim benim kadar online olan yoktur. Insallah ileriki gunlerde bizler icin guzel seyler olacak...
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene.
birnefestoprak
13-01-2019, 16:32
Çok iyi yabancı, atalık ve Perolar gibi atalık olmadığı halde üst seviye performans gösteren taze/kuru fasulye çeşitleri de var ancak lezzet, çabuk pişme, pişerken lezzetini yemeğe bırakma/helmelenme gibi konularda Anadolu'yu geçen bir coğrafya bence yok. Olsa olsa denklik söz konusudur.
Bunun yanında kimi Fransız çeşitleri (haricot ve haricot verts tipinde olanlarla filet tipinde olanlar), İtalyanların Cannellini tipinde olanlar, Meksika'nın kimi Pinto çeşitleri çok lezzetli ve verimlidir. Kuzey Amerika'nın Apalaşlar Bölgesi'nde de bölgenin kendisine has, Amerikan yerlilerinin ve Avrupa'dan 17. yüzyıldan itibaren göç edenlerin kültürlerini harmanlayarak şekil verdikleri koskoca bir fasulye literatürü (ör. kullanım alanlarına göre belirlenmiş wax, cornfield, half-runner, greasy kategorileri) bulunuyor.
birnefestoprak
13-01-2019, 16:49
Bir de kuru fasulyelerden bahsederken Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı'nın önayak olarak ürettirdiği yöreye ait kuru fasulyeyi atlamamanızı tavsiye ederim. Yanlış hatırlamıyorsam 5000 dönümde, köylüler tarafından üretimi gerçekleştirilen bu fasulyeyle birlikte yine yöreye ait nohudun lezzeti eşsiz. Özellikle fasulye, İspir'le denk, belki de daha iyi bir lezzette.
Belediye, bu ürünlerin satışını internet aracılığıyla ve artık Ankara'da açtıkları dükkanda yapıyorlar. Elde edilen gelirin bir kısmı da maddi zorluk çeken çocuklara okumak için burs olarak gidiyor. Belediye başkanı, çok zeki, çalışkan ve vatanına aşık biri. Hasat zamanı köylülerle birlikte tarlaya koşuyor. Bu şekilde hem bu atalık çeşitler üretimde tutulmuş oluyor hem de elde edilen gelir yöre insanı için kullanılıyor.
Özellikle fasulye ve nohutlarla diğer ürünler için web adresi: https://www.ovacikdogal.com/
@ birnefestoprak, teknik olarak istenmiyor ama o kadar güzel övdünüz ki, üç kilo alayım ben, forum yöneticileri izin verirse etkinlikte dağıtayım, yetiştirme koşullarını biliyor musunuz bu arada?
birnefestoprak
13-01-2019, 21:34
Kısmet olursa onu da bu sene diğer kuru fasulyelerle birlikte yetiştireceğim. Çok büyük bir alanda yetiştirildiğine göre, bütün alana sırık sistemi kurmanın mümkün olup olmadığını kestirmem zor (kendilerince pratik bir yöntem uygulamıyorlarsa). O yüzden fazla boy atmadığını, hasadının görece kolay olduğunu tahmin ediyorum.
Lezzet konusunu abartmıyorum. Suda beklerken çabucak şişip çok çabuk pişiyor. Şeker oranı da yüksek. Helmelenme konusunda diğer önde giden kuru fasulyelerle daha kapsamlı bir gözlem yapılırsa iyi olur.
@ birnefestoprak, teknik olarak istenmiyor ama o kadar güzel övdünüz ki, üç kilo alayım ben, forum yöneticileri izin verirse etkinlikte dağıtayım, yetiştirme koşullarını biliyor musunuz bu arada?
İnternette aradım biraz, hasat görüntü ve videoları var. Çoğu resme bakınca oturak gibi duruyor ancak videolarda. mesela buradaki (https://www.gercekgundem.com/video/guncel/2671/ovacikta-komunist-baskan-onculugunde-hasat-basladi) videonun ilk başlarında adam asıldıkça bir kaç metrelik kol halinde geliyor fasulyenin gövdesi.
Kayrum38
14-01-2019, 07:04
İnternette aradım biraz, hasat görüntü ve videoları var. Çoğu resme bakınca oturak gibi duruyor ancak videolarda. mesela buradaki (https://www.gercekgundem.com/video/guncel/2671/ovacikta-komunist-baskan-onculugunde-hasat-basladi) videonun ilk başlarında adam asıldıkça bir kaç metrelik kol halinde geliyor fasulyenin gövdesi.
Bizde ektik alberto cinsi kuru fasulye.Aslında sırık bir cins. Büyük alanda ekince çubuk dikme imkanı yok .Boylanıyor bayağı bir.Sonra yatmaya başlıyor.Videodakiler gibi birbirne sarılıyorlar yerde.İzlediğim kadarıyla onlarda sırık.İpli yani.
Kayrum38
14-01-2019, 07:26
Çiftçilerimizin ektiği diğer türler kanada ve karayaprak yerli fasulye çeşitleride var .
AkisSoftware
14-01-2019, 08:53
Ben küçükken patates böceği nedir bilmezdim.Patates ektiğimiz halde.Sonra bu ithal patatesler çıktı.Tarlaya patates böceği geldi .İlaç kullanmaya başladık.Yarım saatte öldürüyordu.Şimdi ne kadar atarsan at öldürmüyor .İlaca verilen para da arttı.En az beş kere atmak zorundasın.Dedem gübre kullanmadan çok patates kaldırırmış.Şimdi ne kadar çok atarsan at o kadar verim alamıyoruz.
Bu haberi okuyunca sanırım söylediklerinizin sebepleri belli olacak.
Bursa'da şoke eden böcek iddiası! (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bursada-soke-eden-bocek-iddiasi-parasutle-atmislar-40800665)
Kayrum38
14-01-2019, 09:15
Bu haberi okuyunca sanırım söylediklerinizin sebepleri belli olacak.
Bursa'da şoke eden böcek iddiası! (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bursada-soke-eden-bocek-iddiasi-parasutle-atmislar-40800665)
Aynen öyle patates böcekleri sonradan çıkmış .Benim annem 30 yaşına kadar patates böceği nedir bilmezdi.Ben çocuktum ne güzel böcekmiş bu demişti.Sonradan öğrendikki patateslerin yaprağını yiyormuş.İlaç attı babam.Tarladan çıkmadan hepsi öldü.Olaya 20 yıl oldu .Bu yıl babam ilaç attı.Bir ölmediler.İki üç çeşit ilaç karıştırdı .Ancak başa çıkabildi.İlaca çalışıyor çiftçi.Sanırım amaçlarıda bu.Ya ilaçların etkisini azalttılar daha çok satmak için ya da bağışıklık kazandı böcekler.
Bu sene ilk kez ağaçlar nete katıldım ve tohum etkinliğinden talebim de oldu. Adresimi yolladım fakat size ulaştı mı öğrenebilir miyim?
birnefestoprak
15-01-2019, 17:08
Magma dergisi, Anadolu'nun binlerce yıllık kümülatif bilgeliğinin genetik kodlarını taşıyan Çekirdeği Oyalı'yı (halk arasında bilinen adlarıyla Dualı, Yazılı) konuk etmiş de haberimiz olmamış :) Aynı dergide Navahoların yer alması da nasıl anlamlı olmuş, anlatamam. Birbirlerini selamlamışlar.
Bu sene tohum talep tarihini kaçırmışım. Keşke 1 hafta uzatabilseniz.
MeyveliTepe
19-01-2019, 22:38
Listede ismi olan paylaşımcı üyelerimizin e-posta adreslerini LojistikMerkezi'ne göndermeleri gerekiyor.
Paylaşımcı
alıcan
Bay Şifacı
blick
CheNell
çayeli
drosophila
emrecey
güreri
Hakan DAG
iyigit
orucoğlu
pupa.baski
saleri
sigacik
tamaşa
zeynepkavi
Sayın MeyveliTepe
Mail adresimi gönderdim.
Listede ismi olan paylaşımcı üyelerimizin e-posta adreslerini LojistikMerkezi'ne göndermeleri gerekiyor.
Paylaşımcı
alıcan
Bay Şifacı
blick
CheNell
çayeli
drosophila
emrecey
güreri
Hakan DAG
iyigit
orucoğlu
pupa.baski
saleri
sigacik
tamaşa
zeynepkavi
MeyveliTepe
21-01-2019, 23:46
Tohum gönderecekler için önemli not:
2-3 gün içinde etiketleri göndermeye başlıyoruz. Bu arada paylaşımcılara önemli bir şeyi hatırlatmak isterim.
Bu yıl Lojistik Merkezinde olası hataları engellemek için önemli bir sistem değişikliği var. Bu yüzden etiketlerin formatları da biraz daha farklı.
Önceki yıllarda, katalogda tanıtılmamış bir tohumu, belirli bir katılımcıya özel olarak göndermek için elle etiket yazarak gönderenler oluyordu. Sistem değişikliği sebebiyle bunları doğru zarflara dağıtmaya çalışmak karışıklığa sebep olacaktır. Halihazırda geçerli talep sayısının da 6260 olduğu düşünülürse sistem etiketi olmayan poşetlerin işleme alınması problemlidir.
Bu sebeple, bu şekilde tanımsız bir tohumu belirli bir kişiye göndermek isteyen varsa, bana acilen;
Tohum ismi, gideceği üye ismi şeklinde bir mesaj gönderin ki, onlara da özel etiket düzenliyeyim, herhangi bir karışıklık olmasın.
MeyveliTepe
24-01-2019, 23:20
Etiketleri göndermeye başladım. En çok poşet hazırlayacak olanlardan başladım. Tamamlaması bir kaç gün sürecek gibi görünüyor.
drosophila
25-01-2019, 09:29
ben genelde kendim için tohum saklarken veya eşe dosta tohum verirken görseldeki gibi kağıttan külahlar yapıp onları hafif ezip yatay bir şekle getirerek bir ambalaj hazırlıyorum. ağzını ve dip tarafını 2-3 defa katlayınca yeterince sağlam bir paket oluyor. ben naylon poşet kullanmaktan yana değilim. hele ki söz konusu tohum saklama olunca daha da hassas olunmalı diye düşünüyorum. zarfların içine bu şekilde tohum koyarsak bir sakıncası olur mu?
MeyveliTepe
25-01-2019, 10:19
ben genelde kendim için tohum saklarken veya eşe dosta tohum verirken görseldeki gibi kağıttan külahlar yapıp onları hafif ezip yatay bir şekle getirerek bir ambalaj hazırlıyorum. ağzını ve dip tarafını 2-3 defa katlayınca yeterince sağlam bir paket oluyor. ben naylon poşet kullanmaktan yana değilim. hele ki söz konusu tohum saklama olunca daha da hassas olunmalı diye düşünüyorum. zarfların içine bu şekilde tohum koyarsak bir sakıncası olur mu?
Dağıtacağınız tohumlarda, içine koyacağınız etiketin görünür ve okunur olması için poşet kullanın.
mutlu_inan
25-01-2019, 12:02
külahın üstünde yazan nifak tohumu da ne tropik bi ağaç mı?
külahın üstünde yazan nifak tohumu da ne tropik bi ağaç mı?
Aramıza nifak tohumları ekilmesin, fazla karıştırmayalım..
drosophila
25-01-2019, 12:23
endemik bir tür. sadece bize ait:)
aziztoprak
25-01-2019, 19:57
Etiketleri göndermeye başladım. En çok poşet hazırlayacak olanlardan başladım. Tamamlaması bir kaç gün sürecek gibi görünüyor.
Etiketler e-posta ile ulaştı teşekkürler. Süreç nasıl işleyecek? Paketleri hazırlayıp gönderme süremiz nedir? Lojistik merkezinin adresi nedir acaba? Etiketlerdeki kutu numarası ne işe yarayacak? Bu numarayı biz kullanacak mıyız?
Emekleriniz için çok teşekkürler. Kolay gelsin.
aziztoprak
25-01-2019, 20:13
Ek bilgi olarak; Ovacık belediyesi yanılmıyorsam geçtiğimiz Temmuz ya da Ağustos ayında İzmir'de de bir satış yeri açtı. İzmir'deki arkadaşlardan ilgilenen olursa haritaya şu bağlantıdan (https://wego.here.com/directions/mix/%C4%B0zmir,-T%C3%BCrkiye:38.41739,27.08966/Ovac%C4%B1k-Do%C4%9Fal-%C3%9Cr%C3%BCnleri-%C4%B0zmir-Sat%C4%B1%C5%9F-Ofisi,-Turgut-Reis-Mahallesi-Mustafa-Kemal-Sahil-Bulvar%C4%B1-No171A,-35280-Izmir,-Turkey:e-eyJuYW1lIjoiT3ZhY1x1MDEzMWsgRG9cdTAxMWZhbCBcdTAwZG NyXHUwMGZjbmxlcmkgXHUwMTMwem1pciBTYXRcdTAxMzFcdTAx NWYgT2Zpc2kiLCJhZGRyZXNzIjoiVHVyZ3V0IFJlaXMgTWFoYW xsZXNpIE11c3RhZmEgS2VtYWwgU2FoaWwgQnVsdmFyXHUwMTMx IE5vOjE3MVwvQSwgMzUyODAgXHUwMTMwem1pciIsImxhdGl0dW RlIjozOC40MDk2MiwibG9uZ2l0dWRlIjoyNy4xMTU0NCwicHJv dmlkZXJOYW1lIjoiZmFjZWJvb2siLCJwcm92aWRlcklkIjo4OD AyNjYxNjU0NzcxMTJ9?map=38.40608,27.10492,15,normal&fb_locale=tr_TR&msg=%C4%B0zmir%20T%C3%BCrkiye) ulaşılabilir.
Ovacık Belediyesi'nin kurufasulye, nohut, kaya tuzu ve dut pekmezinden sipariş ettim. Kurufasulye ufak tefek gibi ama lezzetli ve kolay pişiyor. Hanım öyle söyledi:). Nohutu daha denemedik.
MeyveliTepe
25-01-2019, 20:36
Etiketler e-posta ile ulaştı teşekkürler. Süreç nasıl işleyecek? Paketleri hazırlayıp gönderme süremiz nedir? Lojistik merkezinin adresi nedir acaba? Etiketlerdeki kutu numarası ne işe yarayacak? Bu numarayı biz kullanacak mıyız?
Emekleriniz için çok teşekkürler. Kolay gelsin.
Kutu numaraları sizi ilgilendirmiyor, Lojistik Merkezinde tasnif esnasında kullanılacak.
Poşetleme ve etiketleme yine bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1492289-post1.htm) anlatıldığı gibi yapılacak.
4-5 gün içinde kargoya hazır hale getirebilirseniz iyi olur.
MeyveliTepe
25-01-2019, 22:55
Etiketlerin gönderimi tamamlandı.
Almayan ya da herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünen varsa hemen bildirsin.
Paylaşımcılarımız paketlerini haftaya Perşembeye kadar (31 Ocak 2019) kargoya verecek şekilde hazırlıklarını tamamlarsa takvime tam uymuş olacağız. Kargo adresini ayrıca bildireceğiz.
Vizeli39
26-01-2019, 13:42
Merhaba, kesin olmayan liste diye paylaştığınız liste ile bana gönderdiğiniz barkodlar arasında fark var. Barkodlar daha az. Kolay gelsin.
MeyveliTepe
26-01-2019, 16:11
Merhaba, kesin olmayan liste diye paylaştığınız liste ile bana gönderdiğiniz barkodlar arasında fark var. Barkodlar daha az. Kolay gelsin.
Evet, olabilir. Bu kesin hali.
Evet, olabilir. Bu kesin hali.
Sayın meyvelitepe, kesin liste yayınlanacak mı?
MeyveliTepe
26-01-2019, 16:37
Sayın meyvelitepe, kesin liste yayınlanacak mı?
Evet, paylaşımcılar paylaştıkları tohumları kargoya vermeye başladıklarında kesin liste ve diğer istatistiki bilgiler yayımlanmaya başlanacak.
Paketleme işlemi tamam! Biraz yorucu oldu ancak her şeye değer. Yılın bu zamanında tohumla uğraşmak beni mutlu ediyor.
Elimden geldiğince herkese bol bol tohum koydum ve bütün talepleri karşıladım, umarım sizleri mutlu eder ve güzel bereketli şekilde yetiştirirsiniz.
Benden tohum talep eden arkadaşlar lütfen aldığınız tohumları çoğaltın ve seneye etkinlikte paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.
686476
Ayrıca son yapılan numaralandırma ve harf sistemi gerçekten çok güzel olmuş söz etmeden geçemeyeceğim.
Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ^^
chelik26
26-01-2019, 18:13
Paketleme işlemi tamam! Biraz yorucu oldu ancak her şeye değer. Yılın bu zamanında tohumla uğraşmak beni mutlu ediyor.
Elimden geldiğince herkese bol bol tohum koydum ve bütün talepleri karşıladım, umarım sizleri mutlu eder ve güzel bereketli şekilde yetiştirirsiniz.
Benden tohum talep eden arkadaşlar lütfen aldığınız tohumları çoğaltın ve seneye etkinlikte paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.
686476
Ayrıca son yapılan numaralandırma ve harf sistemi gerçekten çok güzel olmuş söz etmeden geçemeyeceğim.
Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ^^
Elinize sağlık emeği geçen herkese çok teşekkürler
Paketlemeye devam ediyorum.
Aslında paketlerim hazırdı ama etiketler tohum poşetlerine sığmayınca büyük poşetlere aktarmam gerekti :o
Tüm talepleri karşılayabiliyorum hatta etiketler beğenenlerden az olduğu için tohum miktarları da bir hayli arttı ;)
Emeği geçen herkesin elleri dert görmesin.
MeyveliTepe
26-01-2019, 21:59
Kargolarını hazırlayanlar için gönderi adresi:
Mustafa Şaka
Selimiye İskele Caddesi, Tüzüner Apt
No: 59/1
Selimiye, Üsküdar - İstanbul
Tel: 0216 343 45 00
An itibariyle tohum paketlemem bitti çok şükür[emoji28]
Sınırlı sayıda olanlar dısında coğunu karşıladım.İnsallah kıymet bilen ellerde can bulur ve çoğalır...İnsanlara güvenerek yiyebileceği bir ürün bile kazandırabilirsek ne mutlu bize, işte o zaman emeklerimiz boşa gitmemiş olacak[emoji4]Bu güzel etkinlige emek veren herkese sonsuz tesekkürler...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/712c996c7ec1aa2b9a9d150cbf2d43d0.jpg
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MeyveliTepe
27-01-2019, 00:31
Böyle yapılmış poşetleri, hatta kutulanmışları görmek ne kadar güzel bir şey. Günlerce süren yorgunluğa fazlasıyla değiyor :)
AkisSoftware
27-01-2019, 03:11
Emekleriniz icin sonsuz tesekkurler. Bu işe gonul vermeden zor gelir. Gönlü güzel insanlar Allah razı olsun sizlerden...
Böyle yapılmış poşetleri, hatta kutulanmışları görmek ne kadar güzel bir şey. Günlerce süren yorgunluğa fazlasıyla değiyor :)
Kutulanmış demişken, birşey sormak istiyorum. Tohum poşetlerini kişi bazında gruplayıp ayrı bir poşete koysak (etiketiyle birlikte) lojistik merkezinin işini bir nebze kolaylaştırabilir miyiz ? Ya da zaten böyle isteniyordu da ben kaçırdım ;)
Vizeli39
27-01-2019, 08:03
Günaydın, bende posetleme işlemini bitirdim. Adres bekliyordum. Sabah meyvelitepe yayınlamış. Yarın kısmetse kargo yapıyorum. Umarım tohum isteyen arkadaşlar sağlık ve sıhhat ile ekip, yetiştirip ürünleri çoğaltıp önümüzdeki yıl paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlarlar. Emeği geçen her kişiye ayrı ayrı teşekkür ederim.
MeyveliTepe
27-01-2019, 09:58
Kutulanmış demişken, birşey sormak istiyorum. Tohum poşetlerini kişi bazında gruplayıp ayrı bir poşete koysak (etiketiyle birlikte) lojistik merkezinin işini bir nebze kolaylaştırabilir miyiz ? Ya da zaten böyle isteniyordu da ben kaçırdım ;)
Evet, zaten öyle yapılması gerekiyor. Bunun için sizlere özel etiket de gönderdim.
meeteine
27-01-2019, 13:24
Elinize sağlık, emekleriniz için teşekkürler. Heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum.
istcallst
27-01-2019, 13:30
Evet ben de tamamladım. 2 gün sürdü ve çoğu ön hazırlamaları daha önce yaptım, ama çok güzel bir uğraş!
Çok fazla paket olduğu için, alfabetik sırayla daha büyük paketleri hazırladım. Perşembe günü gönderirim.
Bütün tohum istekleri karşıladım, bir tek çok az olgunlaşmış seluka tohumlarım vardı, herkese yetmedi. Seneye daha fazla olursa tekrar paylaşıma koyarım.
Emek veren herkese çok teşekkürler!
Ellerinize sağlık bol bereketli olsunlar
çok hızlısınız :D
ben daha bugün çıktı aldım bikaç güne hazırlar gönderirirm
Aysel Yavuz
28-01-2019, 15:15
Paketleme işi bitti sayılır. Kismetse yarın kargoya vereceğim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Bereketli olsun..
erkanbey
28-01-2019, 18:07
Kusura bakmayın bu sene pek takip edemedim,geçtiğimiz yıllarda kargo alıcı ödemeli yolluyorduk,bu sene nasıl?Biz ödeyeceksek anlaşmalı kargo varmıdır?
Bu arada bana gelen listedeki tüm ihtiyaçları karşıladım.
Tolga Özmeral
28-01-2019, 18:51
Merhaba,
Az önce tohumları etiketleme ve paketleme işlerini bitirdim.
Geçerli tüm talepleri karşıladım.
Ancak maalesef Üç Burun Köy Biberi tohumlarını talep fazlalığı nedeniyle poşet başına 30 adetten 18 adede düşürmek zorunda kaldım.
Yarın öğlen gibi zarfı kargoya verip buradan (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/42856.htm) bildiririm.
Bu etkinlikte emeği geçen herkese ve paylaşımcılara teşekkür eder güzel ve bereketli bir sezon dilerim.
686579
686580
ketenhelva
28-01-2019, 22:30
Sayın Meyvelitepe, maile gönderdiginiz barkod sayıları, başlık altında istenilenlerden farklı, bazı kısıtlamalara uyarak tohum talep edilecegini biliyorum ama, ipek domates isteyen arkadaşların, başlıga baktıgımda isteklerini geri çekmediklerinide görmekteyim, ve dahi isteyen herkesede gönderebilecek durumdayımda..İpek domatesten 15, kış balkabagından 6 istek barkodu geldi ve hazırladım, velevki bir hata oldu ise kontrol ederek bildirmeniz mümkünmü?..
MeyveliTepe
28-01-2019, 23:47
Sayın Meyvelitepe, maile gönderdiginiz barkod sayıları, başlık altında istenilenlerden farklı, bazı kısıtlamalara uyarak tohum talep edilecegini biliyorum ama, ipek domates isteyen ''intibah'' **** '' milla'' nın kısıtlamalara takılacagını düşünemiyorum, başlıga baktıgımda isteklerini geri çekmediklerinide görmekteyim, ve dahi isteyen herkesede gönderebilecek durumdayımda..İpek domatesten 15, kış balkabagından 6 istek barkodu geldi ve hazırladım, velevki bir hata oldu ise kontrol ederek bildirmeniz mümkünmü?..
Hatalı bir durum yoktur.
Talep sayısında üst sınır 150 dir. Paylaşımcılar paylaştıkları sayının %50 daha fazlasına kadar talep edebilirler. Talepleri 25-35 mertebesinden yüksek ise bu kuralı uyguluyoruz, altında olabildiğince tölerans sağlıyoruz. Hep birlikte konan kural böyle. Bu bir kısıtlama değil, etkinliğin sürdürülebilirliğini, altından kalkılabilirliğini sağlamak ve paylaşımcıların korunması için 2014 yılı etkinliğinden sonra ortaklaşa konan bir kural.
Not: Her yıl 4000-5000 civarında tohum poşeti el değiştiriyor. Bu yıl, uygulanan tüm kurallara rağmen sayı 6200 mertebesinde. sayılarla ilgili kuralları koymamıza sebep 2014 etkinliğinde talep sayısı 12000 civarında olmuştu ve bir üyemiz tek başına 2000'den fazla poşet hazırlamak durumunda kalmıştı.
MeyveliTepe
29-01-2019, 00:13
Kusura bakmayın bu sene pek takip edemedim,geçtiğimiz yıllarda kargo alıcı ödemeli yolluyorduk,bu sene nasıl?Biz ödeyeceksek anlaşmalı kargo varmıdır?
Bu arada bana gelen listedeki tüm ihtiyaçları karşıladım.
Paylaşımcılar kendi imkanlarıyla gönderiyorlar. Zarfları dağıtırken kullanabildiğimiz kargo anlaşmasını paylaşımcıların gönderilerinde kullanamıyoruz maalesef. Bir kaç yıl önce o yıl için yeterli fon olduğu için bir defaya mahsus paylaşımcıların kargoları lojistik merkezince ödenmişti.
Bazı kargolarda indirimler oluyor, söz gelimi yurt içi kargo (hala devam ediyor mu bilmiyorum) saat 15:00'den önce teslim edilen kargolarda %30 civarında indirim yapıyordu.
ketenhelva
29-01-2019, 00:19
Hatalı bir durum yoktur.
Talep sayısında üst sınır 150 dir. Paylaşımcılar paylaştıkları sayının %50 daha fazlasına kadar talep edebilirler. Talepleri 25-35 mertebesinden yüksek ise bu kuralı uyguluyoruz, altında olabildiğince tölerans sağlıyoruz. Hep birlikte konan kural böyle. Bu bir kısıtlama değil, etkinliğin sürdürülebilirliğini, altından kalkılabilirliğini sağlamak ve paylaşımcıların korunması için 2014 yılı etkinliğinden sonra ortaklaşa konan bir kural.
Teşekkür ederim..
Facebook sitesinde, 'İtalian Heirloom' domates isteyen bir iki arkadaş vardı. Onlar için forumda paylaşım yapmıştım. Aradım ancak isimleri bulamadım. Bana hatırlatırlarsa onlara daha fazla tohum göndermek isterim.
okaytoltay
29-01-2019, 17:15
Tohum paylaşan arkadaşların eline emeğine sağlık. Bu sene yetiştirdiklerimizden seneye inşallah bizlere de tohum paylaşmak nasip olur.
Facebook sitesinde, 'İtalian Heirloom' domates isteyen bir iki arkadaş vardı. Onlar için forumda paylaşım yapmıştım. Aradım ancak isimleri bulamadım. Bana hatırlatırlarsa onlara daha fazla tohum göndermek isterim.
Keşke hatirlasalar değil mi
686609
Tohumlar çoktan paketlendi. Etiketler elime geçtiğinde, Perşembe günü düzenlenip kargolanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
MeyveliTepe
29-01-2019, 21:00
686609
Tohumlar çoktan paketlendi. Etiketler elime geçtiğinde, Perşembe günü düzenlenip kargolanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Etiketler çoktan gönderildi. e-postanızı kontrol ediniz. Hala yoksa bildirin lütfen.
Yurtiçi Kargo'da saat 12:00-15:00 arası yüzde 40 indirim vardı ama maalesef artık uygulanmıyormuş. Ptt uygun oluyor.
Paketler hazır. bugün kargoya vereceğim.
686619
Sayın MeyveliTepe merhaba,
Yapılan talepleri öncelik sırasına göre görebileceğimiz bir listemiz var mı? Zira 7 kişi ile sınırlı olduğunu belirttiğim bir tohuma 11 tane talep gelmiş. Böyle bir liste varsa ilk talep eden 7 kişiyi ayırmak istiyorum.
Teşekkür ederim
AkisSoftware
30-01-2019, 12:53
Yapılan talepleri öncelik sırasına göre görebileceğimiz bir listemiz var mı? Zira 7 kişi ile sınırlı olduğunu belirttiğim bir tohuma 11 tane talep gelmiş. Böyle bir liste varsa ilk talep eden 7 kişiyi ayırmak istiyorum.
Teşekkür ederim
Sayın malbman; bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Tabi ki kararı verecek sizsiniz. Lakin tohum sayısını eğer azaltarak talep eden herkesin isteğini karşılarsanız daha iyi olacak diye düşünüyorum. Ama farklı bir şey varsa (tohum sayısı yetersiz gelebilir gibi ...) bir şey diyemem...
Meyvelitepe'nin yayınladığı dokuman linki;
https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing
Fakat muhtemelen güncel değildir...
Portakal Rengi
30-01-2019, 13:27
Paylaşımcılar kendi imkanlarıyla gönderiyorlar. Zarfları dağıtırken kullanabildiğimiz kargo anlaşmasını paylaşımcıların gönderilerinde kullanamıyoruz maalesef. Bir kaç yıl önce o yıl için yeterli fon olduğu için bir defaya mahsus paylaşımcıların kargoları lojistik merkezince ödenmişti.
Bazı kargolarda indirimler oluyor, söz gelimi yurt içi kargo (hala devam ediyor mu bilmiyorum) saat 15:00'den önce teslim edilen kargolarda %30 civarında indirim yapıyordu.
Paylaşımcı kargo bedelleri için para toplasak, sakıncalı olur mu ?
Temiz tohum istiyorsak, katkıda bulunmak zorumuza gitmez.
Yardımseverliğe yük olmayalım.
Ben akşam poşetleri hazırlayıp bugün öğlen de kargoya verdim.
36 adet talep kağıdı vardı hepsini karşıladım.
Kargo ücretleri baya yüksek, indirime denk gelemedik. :) Küçücük poşete 19.5 TL verdim. Çok değil mi dedim kargo görevlisine. İndirim vardı ama bitti dedi.
AkisSoftware
30-01-2019, 13:47
Ben akşam poşetleri hazırlayıp bugün öğlen de kargoya verdim.
36 adet talep kağıdı vardı hepsini karşıladım.
Kargo ücretleri baya yüksek, indirime denk gelemedik. :) Küçücük poşete 19.5 TL verdim. Çok değil mi dedim kargo görevlisine. İndirim vardı ama bitti dedi.
Aslında ptt kargo uygun olmalı. Eğer dosya olarak gönderim yaparsanız 10tl altında olması lazım...
Aslında ptt kargo uygun olmalı. Eğer dosya olarak gönderim yaparsanız 10tl altında olması lazım...
Ben çok para almalarına kızıyorum. Hepsi bir avuç kargo.
Bende bu gün tohumlarımı PTT kargo ile gönderdim,tüm talepleri karşıladım PTT de ücret sanıyorum daha uygun 12.30 TL ödedim.
Sayın meyvelitepeye çok teşekkürler bu yıl etiketleri tasnif etmek daha kolay geldi bana.Sayın lojistik merkezi grubuna ayrıca teşekkür etmek istiyorum sabırları ve özverileri için,tüm tohum yetiştiren arkadaşlarımada ayrıca teşekkür etmek istiyorum tohum sevdası çok güzel sağlıklı bir sezonla bereketli üretim yapabiliriz hepimiz inşallah.
Hepinize kolay gelsin.
Arkadaşlar nane tohumları çok minik olduğu için kapsüllerinden ayırma konusu fazlaca zaman aldı. Baktım olmayacak vazgeçtim. Zaten iyice ufalamıştım fakat ayıramadım. Olduğu gibi serpiştirilebilir. Alacak arkadaşların da uğraşmalarına gerek yok.
Paketler hazır taleplerin tamamını karşıladım. Bereketli olurlar inşallah.
Paketler hazır taleplerin tamamını karşıladım. Bereketli olurlar inşallah.
Çok zor okunuyor ama adımı gördüm 😆😆😆 emeklerinize sağlık
Hakan DAG
30-01-2019, 18:37
Bize gelen barkodlar ile talepler arasında neden farklılık var arkadaşlar öğrenebilir miyiz.Biz sadece bize gelen etiketlere göre paket göndercez dimi.
Bize gelen barkodlar ile talepler arasında neden farklılık var arkadaşlar öğrenebilir miyiz.Biz sadece bize gelen etiketlere göre paket göndercez dimi.
Talep edenler için kurallar vardı, misal ilk kez talep eden ve paylaşım yapmayanlar 25 adet istekte bulunabiliyordu. Bu sayıyı aşanların talepleri silinmiştir. Bu sebeple size gelen barkod sayısı daha az olur. Siz gelen etikete göre talepleri hazırlayacaksınız.
MeyveliTepe
30-01-2019, 20:34
Teşekkür ederim
6 yıllık özet göndermiştim. Önceliklerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz. Daha başka bir bilgi istiyorsanız özel mesaj ile bildirin lütfen.
Çok zor okunuyor ama adımı gördüm 😆😆😆 emeklerinize sağlık
Sağlıkla büyüsünler Sayın pares;)
Bay Şifacı
30-01-2019, 22:53
Şükür benim de paketlemem bitti. Tohumları yarın kargoya vereceğim güzel ellerde çoğalmaları temennisiyle. Bay Şifacı olarak ilk tohum etkinliğinden anlımın akıyla çıkmaktan çok memnunum. Benden yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Tohum miktarları konusunda çok bonkör olamadım malesef çünkü biz dedemden sonra birkaç senede bir defa bahçe yapmaya başladık. Haliyle elimde ki tohum miktarı azalmıştı özellikle bu dönemde. Anlayışınız için çok teşekkürler. Bahçe yapacağız bu sene nasip olursa, güzel türlerin tohumlarını seneye sizlerle yine buluşturmak istiyorum. Sağlıcakla ve esen kalınız. Kendinize iyi bakınız.
Bay Şifacı
30-01-2019, 22:58
Şükür benim de paketlemem bitti. Tohumları yarın kargoya vereceğim güzel ellerde çoğalmaları temennisiyle. Bay Şifacı olarak ilk tohum etkinliğinden anlımın akıyla çıkmaktan çok memnunum. Benden yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Tohum miktarları konusunda çok bonkör olamadım malesef çünkü biz dedemden sonra birkaç senede bir defa bahçe yapmaya başladık. Haliyle elimde ki tohum miktarı azalmıştı özellikle bu dönemde. Anlayışınız için çok teşekkürler. Bahçe yapacağız bu sene nasip olursa, güzel türlerin tohumlarını seneye sizlerle yine buluşturmak istiyorum. Sağlıcakla ve esen kalınız. Kendinize iyi bakınız.Minik yardımcım mavişe teşekkür etmeyi unutmayalım lütfen. :) :) :)
Hayırlı Geceler Dilerim Sizlere https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190130/025267e0b1df2814856c762f20656147.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190130/f6ce75aef435b753be653a77e5f0fe01.jpg
CASPER_VIA_E2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
istcallst
31-01-2019, 06:49
Teşekkür ederim
Bendeki seluka tohumlar az olduğu için, alıcıları oturduğu yere göre ve forumda en aktif olanları secmeye calıştım. Ilıman bölgelerdeki arkadaşlara gönderdim.
Baharda isteyenlere çelik gönderebilirim.
Minik yardımcım mavişe teşekkür etmeyi unutmayalım lütfen.
Maviş de tohumlardan kendi nasibini arıyor gibi;;)) Maşaallah ne kadar sevimli.
bu aralar biraz yoğunum
pazartesi versem sıkıntı olur mu kargoya?
Hakan DAG
31-01-2019, 17:21
Talep edenler için kurallar vardı, misal ilk kez talep eden ve paylaşım yapmayanlar 25 adet istekte bulunabiliyordu. Bu sayıyı aşanların talepleri silinmiştir. Bu sebeple size gelen barkod sayısı daha az olur. Siz gelen etikete göre talepleri hazırlayacaksınız.
Teşekkür ederim açıklama için.
Ben de Pazartesi verebileceğim kargoya.
Seyrani06
01-02-2019, 12:04
Merhabalar herkese
Yeni üyeyim ve tam olarak çözemedim forumu. Domates vs tohumu paylaşımı için ne yapmalıyım, yani taleb etmek için?
AkisSoftware
01-02-2019, 12:13
Merhabalar herkese
Yeni üyeyim ve tam olarak çözemedim forumu. Domates vs tohumu paylaşımı için ne yapmalıyım, yani taleb etmek için?
Etkinliği kıl payı kaçırdınız. Diğer konularda gerekli tüm açıklamalar mevcut. Onları okursanız konuyu anlarsınız...
İsmailuzer
01-02-2019, 15:15
Merhabalar, ben tohum isteğinde bulundum ancak tanıtımımı daha dün yaptım. Tohum alma fırsatından yararlanabilecek miyim?
AkisSoftware
01-02-2019, 15:22
Bana etiket gönderilmedi
Etiketler mail olarak yollandı ama size de gelmiş olmalı (verdiğiniz email adresine)
MeyveliTepe
01-02-2019, 15:46
Bana etiket gönderilmedi
Siz tohum mu paylaşıyorsunuz?
MeyveliTepe
01-02-2019, 15:49
Merhabalar, ben tohum isteğinde bulundum ancak tanıtımımı daha dün yaptım. Tohum alma fırsatından yararlanabilecek miyim?
Çok geç kalmışsınız.
istcallst
01-02-2019, 16:31
Siz tohum mu paylaşıyorsunuz?
Sanırım sayın Neşecan Güz fasulyesi paylaşıma koydu, 26 kişi istekte bulunmuş fakat tanıtımı ilk başlıkta yazmış.
http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapandi/42513.htm
MeyveliTepe
01-02-2019, 16:40
Sanırım sayın Neşecan Güz fasulyesi paylaşıma koydu, 26 kişi istekte bulunmuş fakat tanıtımı ilk başlıkta yazmış.
http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapandi/42513.htm
İlk başlık tohum paylaşmak için değil. İkinci ve takip eden mesajlarda, mesaj başlığına da tohum adı yazılarak tohum tanıtılıyor. Dolayısıyla sistemden paylaşımlar ve talepler çekildiğinde Neşecan için hiç bir şey gelmiyor
Talep kayıtlarının final tablosu yüklenmiştir. Buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing)bakabilirsiniz.
Etiketlerle birlikte son beş yılın özetini göndermiştiniz. Baktım ilk yıl forumda olmamama (amma da 'ma' oldu) rağmen en çok gönderi yapan dördüncü kişiyim. İlk üçün ikisi son yıl paylaşım yapmamışlar yani hak iddia edemezler, @bahcedenn de yakında ABD ye gidecek gibi duruyor, O nu da geçelim, ben birinci sayılırım aslında. Eeee bir hediyeyi hak ettim artık. Seneye bir ev veya üst sınıf sıfır araba vermezseniz ben bu işte yokum arkadaş, ona göre baştan söyliyeyim.
Tolga Özmeral
01-02-2019, 20:24
Etiketlerle birlikte son beş yılın özetini göndermiştiniz. Baktım ilk yıl forumda olmamama (amma da 'ma' oldu) rağmen en çok gönderi yapan dördüncü kişiyim. İlk üçün ikisi son yıl paylaşım yapmamışlar yani hak iddia edemezler, @bahcedenn de yakında ABD ye gidecek gibi duruyor, O nu da geçelim, ben birinci sayılırım aslında. Eeee bir hediyeyi hak ettim artık. Seneye bir ev veya üst sınıf sıfır araba vermezseniz ben bu işte yokum arkadaş, ona göre baştan söyliyeyim.
İnanmayınız Sayın üyeler. Sırf ödül için poşet başına sadece 1 tohum koymuş diye duydum. :)
Sayın bahceden den 10 çeşit
Sayın tcm den 2 çeşit talebim oldu.
Kısmetse geldiklerinde tohumları tek tek sayıp raporlayalım :)
MeyveliTepe
01-02-2019, 21:43
Eh, ben de 6 senedir epey uğraşmışım, alacağım iki arabadan birini size vereyim bari :)
Sn TCM
Benim büyük ehliyeti alıp üniversiteye gidince benden araba istedi. Ben de benim oğlana döndüm. Oğlum arabalarından birini ablana ver dedim.
Söylerim bir araba da size verir. Sizi mi kıracağız.
İnanmayınız Sayın üyeler. Sırf ödül için poşet başına sadece 1 tohum koymuş diye duydum. :)
Allah tan daha tohumları kargoya vermemiştim, poşetlere birer tane daha koydum şimdi.
Sayın bahceden den 10 çeşit
Sayın tcm den 2 çeşit talebim oldu.
Kısmetse geldiklerinde tohumları tek tek sayıp raporlayalım :)
Demek öyle haa... Bekle yin bakalım, çıkarsa kutunun içinden poşet sayarsınız kaç tohum var... Yerleştirirken az önce iki tanesi balkondan aşağı uçtuydu, sizin ki herhal düşenler..
Eh, ben de 6 senedir epey uğraşmışım, alacağım iki arabadan birini size vereyim bari :)
Vah ki ne vah. Altı yılda daha arabayı siz alamadıysanız bize 36 yıl sonra da gelmez. Benim poşetlerin içine oyuncak moyuncak, çekince giden kurmalı bir araba atıverin bari, onunla idare edelim. Açık kasa olsun da içine tohum koyarık..
Sn TCM
Benim büyük ehliyeti alıp üniversiteye gidince benden araba istedi. Ben de benim oğlana döndüm. Oğlum arabalarından birini ablana ver dedim.
Söylerim bir araba da size verir. Sizi mi kıracağız.
Olur, onu da hanıma veririk.. Ehliyeti alamadı daha ama.. Geçen cumartesi direksiyon sınavına girdi. Dönüşte komisyondaki hoca 'abi senin hanım hızlı şöför çıktı' dedi gülerek. Meğer bizimki sarıda geçmiş :D Kimden gördü bilmem ki.
AkisSoftware
02-02-2019, 06:42
Olur, onu da hanıma veririk.. Ehliyeti alamadı daha ama.. Geçen cumartesi direksiyon sınavına girdi. Dönüşte komisyondaki hoca 'abi senin hanım hızlı şöför çıktı' dedi gülerek. Meğer bizimki sarıda geçmiş :D Kimden gördü bilmem ki.
Neşenizle foruma ayrı bir TAD katıyorsunuz. Mesajlarınızı okumak büyük zevk. Hep böyle pozitif insanlara imrenmişimdir. Allah bozmasın...
Emekleriniz gerçektende çok büyük. Ama maddi olarak karşılık beklerseniz beklentilerinizi bu dünyada bırakmak zorunda kalırsınız :)
Bizler size iki Dünya'da da kullanılacak dua gönderiyoruz. Şimdilik elimizden gelen bu...
Bu sözlerim bu yolda emeği geçen herkes için...
Musa Gündoğan
02-02-2019, 07:32
sayın tcm
dün sizin taleplerinizi hazırlarken gözüme bi az göründü. bir kaç arkadaşa elime haricen geçen denemenizi isteyeceğim tohumlardan paketinize ekleyeceğim.
araba olmasa da böyle bir kıyak yapalım size de :) :)
hatta; size gönderdiğim 5 tohumu bu sene dikin seneye 200 tohum olsa o sene de dikseniz 8000 dersek böyle böyle 3-4 yıla arabayı da alırsınız :)
Musa Gündoğan
02-02-2019, 07:37
bu arada tohumları son gönderim tarihi neydi kaçırdım sanırım. ancak istenmeyen sebeplerden ötürü tohumları bitiremedim. bugün akşam bitireceğim inşallah. ve pazartesi gönderim yapacağım. çok çabaladım fakat bugün gönderemedim.
tohum tasnifini yapacak abilerim işinizi çok kolaylaştıracağım. hiç yorulmadan benim paketlerimi okutup direkt poşetine atacaksınız. hiç açmayacaksınız.
Musa Gündoğan
02-02-2019, 07:39
son olarak bazı arkadaşlara tohumun azlığından daha doğrusu talep fazlalığından kaynaklı olarak yeterince tohum çıkaramadım, bazı tohumlarda da miktar azaltması yaparak herkese göndermeye çalıştım.
Bay Şifacı
03-02-2019, 01:09
Maviş de tohumlardan kendi nasibini arıyor gibi;;)) Maşaallah ne kadar sevimli.Evet galiba öyleydi. Teşekkürler Yeşim abla. :)
CASPER_VIA_E2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir takım aksilikler ve biraz da benim tembelliğim nedeniyle, tohumları paketlemeyi ancak bitirebildim. Bu yüzden çok özür dilerim.
Talepte bulunan her arkadaşın tohumlarını ayrıca tek bir torbada birleştirip, torbanın üzerine, içeriğinde yer alan tohum barkodlarını yapıştırdım. Bu sayede LojistikMerkezi gönüllüsü arkadaşlar, barkodları paketleri açmadan okutup ilgili bölüme atabilir diye düşündüm. Umarım işleyişte farklı bir gidiş olup, iş yükünü azaltmak isterken daha fazla iş yükü çıkarmamışımdır.
686766
Ancak Sayın meminaydın ve adını şimdi hatırlayamadığım bir formudaşımızın istediği "MeyveliTepe turuncusu" domatese ait iki etiketi o hengamede kaybetmişim. O etiketler büyük torbanın üzerinde eksik kaldı ancak eksik olan etiketi torbanın içinde en üste koydum. Bu şekilde, LojistikMerkezi gönüllüsü forumdaşlar yine torbayı açmadan o etiketi okutabilecekler.
Burada okunmayıp gözden kaçma ihtimaline karşı, etiketi eksik olan torbalara ayrıca bir açıklama notu koyarak durumu orada da izah ettim.
686767
En sonunda harf sırasına göre iki tane buzdolabı poşetine yerleştirdim
686768
ve o torbaları da bu kutunun içine yerleştirdim. Umarım yeterince muntazam olmuştur.
686769
Kutuyu yarın kargoya verceğim.
İlknur44
03-02-2019, 13:35
Merhaba tohum gönderen ve emeği geçen tüm abilere ve ablalara çok teşekkür ederim.
Bu sene ilk defa tohum talebinde bulundum, inşallah seneye bende tohum paylaşacam.Birkaç sorum olacak. 25 tohum sınırı var ben birkaçtane tohum taleplerini eklesem tüm tohumlar mı silinir. Yoksa son talep ettiklerim. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim ,Sağlıcakla kalın.
its_just_a_ride
03-02-2019, 13:48
Merhaba tohum gönderen ve emeği geçen tüm abilere ve ablalara çok teşekkür ederim.
Bu sene ilk defa tohum talebinde bulundum, inşallah seneye bende tohum paylaşacam.Birkaç sorum olacak. 25 tohum sınırı var ben birkaçtane tohum taleplerini eklesem tüm tohumlar mı silinir. Yoksa son talep ettiklerim. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim ,Sağlıcakla kalın.
Selamlar,
Tohum talepleri ve kataloglar kapandı. Son tarih öncesinde ne talep ettiyseniz kurallar dahilinde onlar elinize ulaşır. Şu an bir değişiklik yapamazsınız.
chelik26
03-02-2019, 16:26
sayın tcm
dün sizin taleplerinizi hazırlarken gözüme bi az göründü. bir kaç arkadaşa elime haricen geçen denemenizi isteyeceğim tohumlardan paketinize ekleyeceğim.
araba olmasa da böyle bir kıyak yapalım size de :) :)
hatta; size gönderdiğim 5 tohumu bu sene dikin seneye 200 tohum olsa o sene de dikseniz 8000 dersek böyle böyle 3-4 yıla arabayı da alırsınız :)
Tmm Musa bey tohumdan mahrum bırakıyorsunuz da bari adını esirgemeyin bu garip forumdaşlardan :)
İlknur44
03-02-2019, 17:54
Selamlar,
Tohum talepleri ve kataloglar kapandı. Son tarih öncesinde ne talep ettiyseniz kurallar dahilinde onlar elinize ulaşır. Şu an bir değişiklik yapamazsınız.
Teşekkür ederim cevabınız için inşallah gelir.
Ben şahsen birazcık üzüldüm.
Bazı isteklerim silinmiş sanırım.
Neredeyse 10 yıllık üyeliğime ve mesajlarımın çokluğu ayrıca etkinlik dışı dağıttığım tohum çelik ve bitkinin hesabını tutmadığım için acaba dedim...
Bilseydim isteklerimi bir daha gözden geçirirdim.
Neyse kural kuraldır.
Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Çok zor ve karmaşık olan bu organizasyonu başarılı bir şekilde yıllardır yürütüyorlar.
İnşallah seneye ben de dağıtıcı olarak katılayım da bir nebze olsun bu emekler karşılık bulsun.
Sağlık ve sevgiyle kalın.
Sevgili ilknur44 kataloglar kapanmadan 25'den fazla da istemiş olsanız ilk talep ettiğiniz 25 çeşit gelir diğerleri geçerli olmaz.
İlknur44
04-02-2019, 10:57
Sevgili ilknur44 kataloglar kapanmadan 25'den fazla da istemiş olsanız ilk talep ettiğiniz 25 çeşit gelir diğerleri geçerli olmaz.
Teşekkür ederim ablacım ozaman inşallah gelirler. Çünkü kataloglar kapanmadan talep etmiştim .Sağlıcakla kalın.
Musa Gündoğan
04-02-2019, 12:57
dağıtım merkezindeki arkadaşlar rahat etsinler diye kargo paketlerinin üzerine ayrıca gönderdiğim tohumların barkodlarını ekledim. paketleri açmadan hızlıca okutup geçecekler.
herkesin gönlüne sağlık
686812
686813
686814
istcallst
04-02-2019, 16:12
dağıtım merkezindeki arkadaşlar rahat etsinler diye kargo paketlerinin üzerine ayrıca gönderdiğim tohumların barkodlarını ekledim. paketleri açmadan hızlıca okutup geçecekler.
herkesin gönlüne sağlık
686812
686813
686814
Seneye herkes öyle yaparsa herhalde büyük bir kolaylık olacak.
Teşekkür ederim ablacım ozaman inşallah gelirler. Çünkü kataloglar kapanmadan talep etmiştim .Sağlıcakla kalın.
İlknur Hanım, talep edenler listesinin kesin hali yayınlanmıştı görmemişsin demek ki. 404.mesajda alıntı bölümüne bakabilirsiniz.
İlknur44
04-02-2019, 21:00
İlknur Hanım, talep edenler listesinin kesin hali yayınlanmıştı görmemişsin demek ki.
Malesef görmedim nerede yayımlanmış.
İlknur44
04-02-2019, 21:02
Teşekkür ederim.
Neredeyse 10 yıllık üyeliğime ve mesajlarımın çokluğu ayrıca etkinlik dışı dağıttığım tohum çelik ve bitkinin hesabını tutmadığım için acaba dedim...
Neyse kural kuraldır.
Çok zor ve karmaşık olan bu organizasyonu başarılı bir şekilde yıllardır yürütüyorlar.
İnşallah seneye ben de dağıtıcı olarak katılayım da bir nebze olsun bu emekler karşılık bulsun.
benim paylaşımlardan isteğiniz olursa haber verin yollayayım
Musa Gündoğan
05-02-2019, 13:55
Tmm Musa bey tohumdan mahrum bırakıyorsunuz da bari adını esirgemeyin bu garip forumdaşlardan :)
sayın chelik26
paylaştığım tohumlar adet olarak çok az olan tohumlar. örneğin bir tane şeker kırmızı çeri domatesim var. ben bu domatesi gördüğümde inanılmaz ticari bir değeri olacağını düşündüm. o kadar güzel rengi vardı ki hayran kaldım. seneye bu tohumu da paylaşıma alacağım. bunun haricinde paristen gelen 4-5 çeşit sebze tohumu bulunmakta.(ananas domates, meksika tatlısı domatesi, güzel bir çeri, kırmızı marul, sarı paris göbek marulu). benim tat olarak çok lezzetli bulduğum, tohumu tamamen tesadüf eseri bahçemde büyüyen başka bir çeşit;(sarı **** benzer domatesim yoktu) onun ismini de sarı tatlı irice çeri olarak not almıştım. ve bir kaç tohum daha diyelim.
Neyse kural kuraldır.
Sn. Jezebel,
ben de paylaştığım tohumlardan istediğiniz varsa gönderebilirim.
VUSLATIM
09-02-2019, 17:47
atilgan,
tohumladan alma şansımız varmı acaba elimdeki atalık doğal tohumlala takas yapabiliim
mgunsili
12-02-2019, 13:53
Merhabalar tohum talep listesinde adım çıkmamış butün bilgilerimi göndermistim bilgioeri eksik olanlar listesindede yoktum adresimi mailimi lijistik merkezine göndermistim ama tohum talep listesinde yokum nedenini öğrenebilirmiyim. Saygılar.
MeyveliTepe
12-02-2019, 14:10
Merhabalar tohum talep listesinde adım çıkmamış butün bilgilerimi göndermistim bilgioeri eksik olanlar listesindede yoktum adresimi mailimi lijistik merkezine göndermistim ama tohum talep listesinde yokum nedenini öğrenebilirmiyim. Saygılar.
Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)
3.4. Tohum talep edenlerin rolü
Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.
mutoberk
13-02-2019, 09:12
Arkadaşlar kendi tarlamda tohum elde etmek ve hobi amacli domates salatalik gibi Adana ikliminde yeliştirebileceğim kaliteli tohumlar var mi elinizde bu talebimde geçmi kaldim acaba
AkisSoftware
13-02-2019, 09:43
Arkadaşlar kendi tarlamda tohum elde etmek ve hobi amacli domates salatalik gibi Adana ikliminde yeliştirebileceğim kaliteli tohumlar var mi elinizde bu talebimde geçmi kaldim acaba
Talebinizde geç kaldınız. Lakin elinde fazla tohum olan arkadaşlar varsa onlar size ayrıca gönderebilir. Ya da listeden o kişilere özel mesaj yazıp istekte bulunmayı deneyebilirsiniz. Yoksa 1 sene beklemeniz gerekiyor.
Dionysos86
13-02-2019, 14:18
Merhaba, Tohumlarımız kargolandımı acaba? Kargoya verildiğinde bilgilendirilecekmiyiz acaba?
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neyse kural kuraldır.
Sevgili Jezebel benden talep edilen tohumlara baktım ve size özelden mesaj gönderdim ama ulaşmadı benden talep ettiğiniz tohumu size gönderebilirim.
Carolina reaper için istekte bulunmuştum. Adresim eksik listesinde vardı tamamlamıştım. Ulaşıp ulaşmadığını nasıl teyit edebilirim.
Merhaba,
Malesef tohum paylaşımlarım etkinlikle sınırlı.
atilgan,
tohumladan alma şansımız varmı acaba elimdeki atalık doğal tohumlala takas yapabiliim
MeyveliTepe
14-02-2019, 14:12
Carolina reaper için istekte bulunmuştum. Adresim eksik listesinde vardı tamamlamıştım. Ulaşıp ulaşmadığını nasıl teyit edebilirim.
Adresinizi hangi tarihte gönderdiniz? 15 Ocaktan sonra gönderdiniz ise bir anlamı yok.
Merhaba arkadaşlar elinde fazla tohumu olan varsa almak isterim ücretli ücretsiz fark etmez. Farklı cinsler olursa çok sevinirim.
ketenhelva
14-02-2019, 23:20
Sn easutay, tohum satışı degil, gönüllülük esası ile tohum takaslaşması yapılmakta..Bu yılın takas arz ve talepleri kapandı, forumu takip ederseniz gelecek sonbaharda yeniden takas katalogu açılacaktır..
AkisSoftware
15-02-2019, 05:55
Parayla tohum satinalmak istiyorsaniz forumda satış yapan arkadaşlar var. Onlari inceleyip o tohumlardan alabilirsiniz. Degisik tohumlar var
aziztoprak
17-02-2019, 21:22
Merhaba arkadaşlar elinde fazla tohumu olan varsa almak isterim ücretli ücretsiz fark etmez. Farklı cinsler olursa çok sevinirim.
Kalanlardan azar miktarda istedikleriniz varsa gönderebilirim. Benim kataloglardan bakıp seçin eğer onlardan kaldı ise azar miktar da olsa iletirim kargo ile.
aziztoprak
17-02-2019, 21:25
Benim tohumlar ulaşmadı. Acaba kargoya verildi mi? Öğrenme imkanı var mı?
AkisSoftware
18-02-2019, 06:43
Benim tohumlar ulaşmadı. Acaba kargoya verildi mi? Öğrenme imkanı var mı?
Kimseye daha kargo gönderilmedi. Bu gönderimler duyurulacak. Bu hafta içi ya da haftaya gönderilmiş olur diye düşünüyorum.
mrNobody
18-02-2019, 19:09
Yeni üyeyim tohum paylaşma etkinliğini kaçırdım fakat hala yardımcı olabilecek var ise 1 tane 3 tane 5 tane her ne ise temel gıdalardan domates biber salatalık patlıcan gibi küçük bir bahçem var hibrit tohumlardan kurtulup düzgün birşeyler yetiştirmek istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara duyururum.
Parayla tohum satinalmak istiyorsaniz forumda satış yapan arkadaşlar var. Onlari inceleyip o tohumlardan alabilirsiniz. Degisik tohumlar var
bu arkadaşlara nereden ulaşabilirim link verebilirseniz sevinirim.
Douglas_fir in satış konusu : http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/25971.htm
Mahon67 nin satış konuları:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/41464.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/41463.htm
Her iki satıcıdan da bu sene tohum aldım, yani her ikiside satışlara devam ediyor. Özel mesajla veya konularına yazarak bilgi talep edebilirsiniz.
Yeni üyeyim tohum paylaşma etkinliğini kaçırdım fakat hala yardımcı olabilecek var ise 1 tane 3 tane 5 tane her ne ise temel gıdalardan domates biber salatalık patlıcan gibi küçük bir bahçem var hibrit tohumlardan kurtulup düzgün birşeyler yetiştirmek istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara duyururum.
bu arkadaşlara nereden ulaşabilirim link verebilirseniz sevinirim.
AkisSoftware
18-02-2019, 19:22
Sevgili arkadasimiz dobipa paylasmis. O linklere tiklayip alabilirsiniz
Kayrum38
19-02-2019, 00:34
Ben çoktan kavuştum tohumlarıma :)
Bursa'dakiler bir toplansak belki bizde elden takas yaparız ama o zamana kadar kargo beklemeye devam :)
AkisSoftware
19-02-2019, 06:17
Ben çoktan kavuştum tohumlarıma :)
Etkinlikten tohumlar geldimi?
Kayrum38
19-02-2019, 07:42
Etkinlikten tohumlar geldimi?
Facebook’tan tanıştığım.Dostlar saolsun .Onlar yolladı.
bahcedenn
19-02-2019, 09:16
Facebook’tan tanıştığım.Dostlar saolsun .Onlar yolladı.
Yalnız öyle bir yere yazmışsınız ki atmaca misali tohum bekleyen bizleri unutmuşsunuz. :p:p
Kayrum38
19-02-2019, 09:26
Yalnız öyle bir yere yazmışsınız ki atmaca misali tohum bekleyen bizleri unutmuşsunuz. :p:p
Haklısınız .İki eksiğim kaldı .Altın çilek ve kalıcı ıspanak.Hazır almıştım.Altın çilek fidesi geçen yıl .Pek tat alamadım.Ondan önce tohumdan ekmiştim .Tadı ekşimsi beğenmiştim.Geçen yıl ki hazır fideler o tadı vermedi.
Gecenin iki buçuğunda 'ben tohumlarıma kavuştum' diye mesaj atan arkadaşın doğru söylediğini mi sanıyorsunuz. İlk başlarda benim de olmuştu öyle. Gece yarılarına kadar bilgisayarın başında çapa makinası araştırıyorum, o olur mu, bu yeter mi derken sabaha karşı bi kalktım hayvan gübreleri atılmış, tüm bahçe sürülmüş, arıklar açılmış...Ama öğleye doğru geçiyor, düzeliyorsunuz.. Ancak @Kayrum38 da bu sevda devam ederse haftaya 'ilk domateslerimi yedim, çok güzeldi' diye bir mesaj daha bekliyorum.
Haklısınız .İki eksiğim kaldı .Altın çilek ve kalıcı ıspanak.Hazır almıştım.Altın çilek fidesi geçen yıl .Pek tat alamadım.Ondan önce tohumdan ekmiştim .Tadı ekşimsi beğenmiştim.Geçen yıl ki hazır fideler o tadı vermedi.
Altın çileği üç yıl kadar önce ektik, pek güzel dallandı budaklandı, sanırım beş-altı kök vardı. Bir de güzel ürün verdi ki sormayın. Ürün var ancak tüketiciyi bulamadık. Gelen misafirler, yan komşu, akrabalar kime tattırsak 'bu ne' dedi. Hala biraz tohum durur elimde, çok isteyen olursa denesin diye.
Kayrum38
19-02-2019, 10:16
:cool:Gecenin iki buçuğunda 'ben tohumlarıma kavuştum' diye mesaj atan arkadaşın doğru söylediğini mi sanıyorsunuz. İlk başlarda benim de olmuştu öyle. Gece yarılarına kadar bilgisayarın başında çapa makinası araştırıyorum, o olur mu, bu yeter mi derken sabaha karşı bi kalktım hayvan gübreleri atılmış, tüm bahçe sürülmüş, arıklar açılmış...Ama öğleye doğru geçiyor, düzeliyorsunuz.. Ancak @Kayrum38 da bu sevda devam ederse haftaya 'ilk domateslerimi yedim, çok güzeldi' diye bir mesaj daha bekliyorum.
Kahramanmaraştayım öğrencime biraz tohum vereceğim .Domates sanırım eylüle yetişir :)
Kayrum38
19-02-2019, 10:21
Gecenin iki buçuğunda 'ben tohumlarıma kavuştum' diye mesaj atan arkadaşın doğru söylediğini mi sanıyorsunuz. İlk başlarda benim de olmuştu öyle. Gece yarılarına kadar bilgisayarın başında çapa makinası araştırıyorum, o olur mu, bu yeter mi derken sabaha karşı bi kalktım hayvan gübreleri atılmış, tüm bahçe sürülmüş, arıklar açılmış...Ama öğleye doğru geçiyor, düzeliyorsunuz.. Ancak @Kayrum38 da bu sevda devam ederse haftaya 'ilk domateslerimi yedim, çok güzeldi' diye bir mesaj daha bekliyorum.
Öyle bir sevda ki .Küçüklükten bu tarafa sülalede üzüm dalını bir türlü köklendiren görmedim.Her seferinde olmadı .Bir denemede çimlendi .Çok basitmiş.Demek istediğim yeter ki sevda olsun.Herşeyin bir yolu bulunuyor .
Altın çileği üç yıl kadar önce ektik, pek güzel dallandı budaklandı, sanırım beş-altı kök vardı. Bir de güzel ürün verdi ki sormayın. Ürün var ancak tüketiciyi bulamadık. Gelen misafirler, yan komşu, akrabalar kime tattırsak 'bu ne' dedi. Hala biraz tohum durur elimde, çok isteyen olursa denesin diye.
Keşke yetiştirecek yerim olsa hocam. İlk kez balayı otelinin meyve sepetinde denk gelipte yemiştim. Hala tadı damağımda. Bilmediğimiz şeylere karşı ön yargılarımız o kadar büyük ki, pazarda şans bile bulamıyor ne yazık ki...
its_just_a_ride
19-02-2019, 12:02
Uygun koşullarda çok yıllık olduğu için, mevcut bitkiden kış sonlarına doğru yeni filizlerinden kesip köklendiriyorum ben. Çok minik bir fide yaptığı için gelişimi uzun sürüyor tohumdan.
Şu saat itibariyle tohumlar Kargoya veriliyor. (Gerçi 'ben aldım' diyen arkadaştan önce tohumlarıma kavuştuğumu yazmadan edemiyorum:))
Tüm arkadaşlara hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.
Tohum paylaşan arkadaşlar önde olmak üzere, öncelikle Malina' ya, meyvelitepe' ye ve diğer emeği geçenlere müteşekkiriz.
Her şey gönlümüzce olsun.
AkisSoftware
19-02-2019, 12:57
Şu saat itibariyle tohumlar Kargoya veriliyor. (Gerçi 'ben aldım' diyen arkadaştan önce tohumlarıma kavuştuğumu yazmadan edemiyorum:))
Tüm arkadaşlara hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.
Tohum paylaşan arkadaşlar önde olmak üzere, öncelikle Malina' ya, meyvelitepe' ye ve diğer emeği geçenlere müteşekkiriz.
Her şey gönlümüzce olsun.
Yani İstanbul'da olduğunuz için; "Bal tutan parmağını yalar" hesabı mı :)
O kadar süredir bekliyoruz. Bir kaç günden bir şey olmaz :mad:
Benim tohumlarım da geldi.
Taleplerim silindi diye ağlamıştım ya :)
Dün merhametli bir arkadaşımız geçerken uğradı, "ce" dedi ve 15 çeşit tohum bırakıp " rüzgar gibi geçti". Başım çok kalabalıktı.
Bunu saymam yine beklerim, haberli gelin ki elim boş olmasın sevgili arkadaşlar.;)
Bu işe gönül veren tüm arkadaşlar iyi ki varsınız ve iyi bir şekilde aynı sitede buluştuk.:D
its_just_a_ride
19-02-2019, 13:46
Yani İstanbul'da olduğunuz için; "Bal tutan parmağını yalar" hesabı mı :)
O kadar süredir bekliyoruz. Bir kaç günden bir şey olmaz :mad:
Osman Bey uzunca bir süredir tasnif ekibinde olduğu için böyle yazmıştır :).
Herkesin eline sağlık, tekrardan iyi bir sezon olmasını dilerim herkese.
Standart olarak hangi kargo şirketiyle gönderiyorsunuz.
Sayın TCM nereden buluyorsunuz bu esprileri bilmiyorum ki. Lafınız cebinizde mi geziyorsunuz. On beş dakikadır düşünüyorum bir espri de ben patlatayım diye aklıma birşey gelmedi:p
Merhaba arkadaşlar, bir iki yıldır yoğunluktan bir şey ekip dikemiyorum. Bu yıl ekmek istiyorum ama tohum dağıtımına geç kalmışım. Fazladan elinde domates, salatalık, biber, patlıcan tohumu olan arkadaşlarım yardımcı olabilir mi bana? Sevgilerimle
Şu saat itibariyle tohumlar Kargoya veriliyor.
O saat itibariyle henüz zarflara dağıtımı bitirmiştik. :)
İkinci bir kontrol var. Sadece zarfları kapatmak ve zımbalamak bile epey sürüyor. Bu işleri yarın yapacağız. (Daha milla'nın istediği ama kendi göndereceği tohumları göndermediği için bizim de ona göndermekten vazgeçtiğimiz tohumları zarflara dağıtma işi var)
Tüm zarfları taşımak ve kargoya teslim etmek için Zafer İnandıklı perşembe günü arabayla gelecek.
İstanbuldaki arkadaşlar, cuma gününden itibaren elinize ulaşmaya başlar... Diğerleri de önümüzdeki hafta almış olur.
Takvime göre şubat ayı son hafta gibi kargoya vereceğimiz baştan belliydi. Yine erken davranmış sayılırız :)
Osman45 çalışmalara yardım ettiği ve onun zarfı tamamlandığı için kendi tohumlarını aldı.
Bahcedenn de çalışmalara yardım etti ama onun zarfı tamamlanmamıştı, daha sonra uğrayıp o da elden alacak. İkisine de çok teşekkür ederiz. Bir kargo parası kar fena değildir :)
Zafer İnandıklı, Özlem A ve tabii Güler :) sizlere de çok teşekkür ederim.
yasaryasaryasar
19-02-2019, 19:49
Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Elleriniz dert görmesin.
Standart olarak hangi kargo şirketiyle gönderiyorsunuz.
Yurtiçi Kargo
Aysel Yavuz
19-02-2019, 20:22
Ellerinize sağlık..
Ellerinize sağlık , emek verdiniz .Saatlerinizi belkide günlerinizi ;bilgisayar başında şimdi de tohum paketlerinin başında geçirdiniz...Sizlere ve emek vererek yetiştirdiği tohumları bizlerle paylaşan herkese yürekten teşekkürler. .
Portakal Rengi
20-02-2019, 05:56
Muhteşem bir paylaşım etkinliği. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim.
GuvBul06
20-02-2019, 07:03
Yurtiçi Kargo
En doğru secim olmus. Ellerinize saglik
Etkinlikte emeği geçen tüm ekibe ve tohum paylaşımı bulunanlara teşekkürlerimi iletirim. İnşallah bende zamanla bu ekibe ya da tohum paylaşımına dahil olabilirim.
elifaydin
20-02-2019, 08:39
Herkesin ellerine emeklerine sağlık, çok istediğim halde şehir dışında olmamdan dolayı yardım edemediğim için çok üzgünüm hem sizleri tanıma imkanım da olacaktı...
Keşke yetiştirecek yerim olsa hocam. İlk kez balayı otelinin meyve sepetinde denk gelipte yemiştim. Hala tadı damağımda. Bilmediğimiz şeylere karşı ön yargılarımız o kadar büyük ki, pazarda şans bile bulamıyor ne yazık ki...
Sizin değerlendirme sayılmaz, balayı otelinin meyve sepetinde zehir olsa tatlı gelir herhalde. Ayrıca bir gün önce nikah masasında 'ayvayı yemiş' birinin yorumuna inanılmaz.
Arkadaşlar muhakkak anlamışsınızdır da ben yine de uyarayım 'adam haklı yav, biz niye evlendik ki' diye eşlerinizin başına geçmeyin. Espri yapıyorum, bu yaştan sonra hanımla da aramı açmayın, kulağına gider 'ayva-armut' neyse de mısırı koçanıyla yemeyelim.
Bulunduğum ilçede büyük bir aşk ile çelik, tohum, resim, türkü, yemek, gelenek-görenekleri sonraki nesillere taşımak için uğraşan emekli öğretmenimiz var. Adam bir kaç yıldır tek başına topluyor, ayırıyor, yazıyor, paketliyor, kargoya veriyor, geri dönenlerin parasını cebinden veriyor ve düzenli olarak fırça yiyor yaptıklarına karşılık. Yardım kabul etmiyor, tek başına Türkiye nin dört bir tarafına yetmeye çalışıyor. Tabi zaman geçtikçe talep artıyor ve hocamızın işi de güçleşiyor. Maddi gücü, genel kültürü, dini inancı, eğitim durumu ne olursa olsun insan toplulukları içinde mutlaka bir 'öküz' grubu oluyor. Yapılan iş rutin bir şekilde tekrarlanınca ilk başta minnet duyulup, saygı gösterilen ve ayakta alkışlanan bu tip sosyal faaliyetler artık yapan kişiye zimmetleniyor ve sadece onun göreviymiş ve yapmak zorundaymış gibi algılanmaya başlıyor. Öğretmenimizin facebook grubunda da durum bu hal alıyor ve kimi öküzcükler sabahın köründe mesaj atıp "n'oldu kardeşim bizim tohumlar, niye göndermedin daha, torpil mi dönüyor bu işlerde" diye hesap sormaya başlayınca, film kopuyor ve hoca mız 'sizin de, tohumunuzun da, fidenizin de' deyip bir emeklinin olması gereken rutin hayatına dönüyor. Kendisini yeni yeni maratona sokmaya çalışıyoruz. Sonuç: insanla uğraşmak zor, aslında insanla kolay da öküzler olmasa..
Neyse... bu sözü çok seviyorum aslında da layığını bulmak zorlaşıyor gitgide. Son dönemde 'Eren' vardı...
Başta sevgili en büyüğüm ve saz arkadaşları olmak üzere, tüm emeği geçenler, iyi ki varsınız..
AkisSoftware
20-02-2019, 11:15
Arada öküzler olsada bizler nadir bulunan iyi insanlara ulaşabilmemiz için elimizden geleni yapmamız lazım diye düşünüyorum... Sonuçta Dünya böyle iyi insanlar hürmetine dönüyor olsa gerek?
Herkesin ellerine sağlık.
Sizin değerlendirme sayılmaz, balayı otelinin meyve sepetinde zehir olsa tatlı gelir herhalde. Ayrıca bir gün önce nikah masasında 'ayvayı yemiş' birinin yorumuna inanılmaz.
Arkadaşlar muhakkak anlamışsınızdır da ben yine de uyarayım 'adam haklı yav, biz niye evlendik ki' diye eşlerinizin başına geçmeyin. Espri yapıyorum, bu yaştan sonra hanımla da aramı açmayın, kulağına gider 'ayva-armut' neyse de mısırı koçanıyla yemeyelim.
Bulunduğum ilçede büyük bir aşk ile çelik, tohum, resim, türkü, yemek, gelenek-görenekleri sonraki nesillere taşımak için uğraşan emekli öğretmenimiz var. Adam bir kaç yıldır tek başına topluyor, ayırıyor, yazıyor, paketliyor, kargoya veriyor, geri dönenlerin parasını cebinden veriyor ve düzenli olarak fırça yiyor yaptıklarına karşılık. Yardım kabul etmiyor, tek başına Türkiye nin dört bir tarafına yetmeye çalışıyor. Tabi zaman geçtikçe talep artıyor ve hocamızın işi de güçleşiyor. Maddi gücü, genel kültürü, dini inancı, eğitim durumu ne olursa olsun insan toplulukları içinde mutlaka bir 'öküz' grubu oluyor. Yapılan iş rutin bir şekilde tekrarlanınca ilk başta minnet duyulup, saygı gösterilen ve ayakta alkışlanan bu tip sosyal faaliyetler artık yapan kişiye zimmetleniyor ve sadece onun göreviymiş ve yapmak zorundaymış gibi algılanmaya başlıyor. Öğretmenimizin facebook grubunda da durum bu hal alıyor ve kimi öküzcükler sabahın köründe mesaj atıp "n'oldu kardeşim bizim tohumlar, niye göndermedin daha, torpil mi dönüyor bu işlerde" diye hesap sormaya başlayınca, film kopuyor ve hoca mız 'sizin de, tohumunuzun da, fidenizin de' deyip bir emeklinin olması gereken rutin hayatına dönüyor. Kendisini yeni yeni maratona sokmaya çalışıyoruz. Sonuç: insanla uğraşmak zor, aslında insanla kolay da öküzler olmasa..
Neyse... bu sözü çok seviyorum aslında da layığını bulmak zorlaşıyor gitgide. Son dönemde 'Eren' vardı...
Başta sevgili en büyüğüm ve saz arkadaşları olmak üzere, tüm emeği geçenler, iyi ki varsınız..
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Öğretmenim hala kendine gelebilmiş değil bilesiniz
Öğretmenim hala kendine gelebilmiş değil bilesiniz
11 gün kaldı :)
Gerçek öküzlere hakaret olur. Gerçek öküzler taklitlerinin yaptığı çoğu şeyi yapmaz. En azından iyilik bilir. Bilerek zarar vermez.
ketenhelva
21-02-2019, 08:00
..Sagduyulu davranmaya çalışınız, yangına körükle gitmeyiniz, böylesi herkese daha iyi gelecektir..
AkisSoftware
22-02-2019, 13:02
Arkadaşlar bildirimlerinizi şu başlık altına yapabilirsiniz;
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/42962.htm
sanırım listeye işaretliyorlar.
bahcedenn
22-02-2019, 19:22
Selamlar, tohumlar geldi, hemen paylaşım yapanların tohumları tanıtım notlarına bakmak istedim ama 2018-2019 tohum paylaşım etkinliği-kataloglar kapalı: "Belirtilen Forum bulunamadı. Eğer geçerli bir linki izlediyseniz, lütfen hatayı yöneticiye bildirin." mesajı çıkıyor. Acaba kataloglar tekrar açılacak mı? Talep ettiğimiz tohumlarla ilgili önemli bilgiler vardı ve ben onları kopyalamayı akıl etmedim maalesef.
Kataloglar kapalı derken artık paylaşım yapılmıyor ve talepte bulunamıyorsunuz anlamında yazıyor. Talep ettiğiniz herkesin kataloglarına gidip istediğiniz tohum bilgilerine ulaşabilirsiniz.
2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)-KAPANDI (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapandi/)
Merhaba;
Yeni üye olduğum zaman tohum taleplerini yaptım .Fakat talep eden üyeler listesinde adımı göremedim. Bunun sebebi sonradan gördüğüm lojistik merkezinden gelen kendimizi tanıtmamız gereken mesaja cevap vermemem olabilir mi.? Gördüğüm anda o başlıkta kendimi tanıttım. Şu an itibariyle yapılabilecek bir şey var mıdır. Oluşan bu durum benim tecrübesizliğimden kaynaklanmış olabilir. Sizden bu konuda yardım rica ediyorum. Saygılarımla.
Merhaba
Evet tohum talep edebilmenin şartlarından biride kendinizi tanıtmaktı fakat bunun tohum listeleri tamamlanmadan ve kargoya verilmeden önce yapılması gerekiyordu.
Galiba siz ancak bugün tanıtım yapabildiniz.
Yani sanırım bu etkinliği kaçırdınız, artık kısmetse seneye..
Merhaba;
Yeni üye olduğum zaman tohum taleplerini yaptım .Fakat talep eden üyeler listesinde adımı göremedim. Bunun sebebi sonradan gördüğüm lojistik merkezinden gelen kendimizi tanıtmamız gereken mesaja cevap vermemem olabilir mi.? Gördüğüm anda o başlıkta kendimi tanıttım. Şu an itibariyle yapılabilecek bir şey var mıdır. Oluşan bu durum benim tecrübesizliğimden kaynaklanmış olabilir. Sizden bu konuda yardım rica ediyorum. Saygılarımla.
Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin en azından kendini tanıttığı bir mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız vr büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır.
Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir.
Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde sıfır mesajı bulunan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir.
Kendinizi tanıtmak bir ön şart değil. Hiç bir şey yazmadıysanız en azından kendinizi tanıtın deniyor...
2 mesajınız da bugün yazılmış. Yani tohum talep ettiğinizde sıfır mesajlı bir üye imişsiniz.
Taşınan mesajlar burada:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41937.htm
masal_naz
01-03-2019, 08:50
Herkese merhaba, tohum paylaşma etkinliği bittimi
siflera12
01-03-2019, 09:06
Herkese merhaba, tohum paylaşma etkinliği bittimiEvet , tohum paylaşım etkinliği sona erdi.
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mathahmetician
08-03-2019, 13:08
Arkadaşlar tohum etkinliği sürekli yapılıyor mu? Foruma yeni üye oldum çok güzel etkinliklerle karşılaştım bilgi almak isterim.
Sayın mathematician, tohum takas etkinliği her yıl yapılıyor. Bu yılın etkinliği sona erdi. Bu bağlantıyı (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/41248.htm)iyice inceleyin, gelecek yıl yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak temel bilgileri bulacaksınız. Sonrasında ise etkinliğe katılmak için forumu takip etmeniz ve yapılacak olan duyuruyu beklemeniz yeterli olur.
hursitttt
08-03-2019, 13:40
Selamlar, herkesin ellerine ve emeğine sağlık, ben maalesef bu tohum paylaşım etkinliğini kaçırdım sanırım, benim de doğal sebze tohumlarına ihtiyacım var, hala temin edebilir miyim? Teşekkürler...
O kadar kişinin kargosu ulaşmamış olamaz diye düşünüyorum. Ama eğer bunca verilen emeğe rağmen giriş yapıp bildirimde bulunmuyorlarsa yapacak bir şey yok demektir. Vazgeçeceğiz.
Giriş yapmıyorlar bile. On kişiden en az yedisinin son giriş tarihi Ocak ayı. Yani foruma tohum talep etmek için girip bir daha uğramamışlar bile.
Tolga Özmeral
08-03-2019, 19:17
Yani foruma tohum talep etmek için girip bir daha uğramamışlar bile.
"Ben bi tohuma bakıp çıkacaktım." Misali :)
En çok talep edilip gönderilen ilk 15 çeşit:
Çeşit|Paylaşımcı|Talep Edilen
Blue Beauty Domates|bahcedenn|76
Berkeley Tie-Dye domates|MeyveliTepe|69
Şuhut Domatesi|Atilgan|53
Speckled Roman Domates|bahcedenn|50
Bulgaristan Pembe Domatesi|Atilgan|49
Meksika Salatalığı|bahcedenn|46
Domates "True Black Brandywine"|Atilgan|44
Afyonkarahisar Tınaztepe domatesi|Muda|43
Mikrop Domates|Sezerakk|40
Alis' Pembe Kiraz Domates|bahcedenn|38
bradford|yurtsever|38
George Detsikas Italian Red Domates|bahcedenn|38
Siyah Küba Fasülyesi|Zekoş|38
"Danko" Domatesi|Atilgan|37
Alakır Etlisi|Atilgan|36
En çok tercih edilen çeşitlerden 2 tanesi hariç hepsinin domates olması bu yıl da sürpriz olmadı.
arkadaşlar bende tohum istiyorum ama yeniyim nasıl oluyor yardımcı olur musunuz
Sayın kadir69, bu seneyi kaçırdınız. Seneye yapılacak tohum takas etkinliği için başlıklara bir göz atın ki hazırlıklı olursunuz.
mathahmetician
12-03-2019, 11:53
Sayın malbman, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Diğer arkadaşların yazdığı gibi tohum alıp çıkmak için uğramadım. Görünce çok güzel bir etkinlik olduğunu belirtmek istedim. Yıllardır hep aklımda bonsai için emek vermek vardı kısmet bu seneyeymiş. Dolayısıyla bu güzel siteyle yeni tanıştım. Gelecek seneye ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Sayın malbman, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Diğer arkadaşların yazdığı gibi tohum alıp çıkmak için uğramadım. Görünce çok güzel bir etkinlik olduğunu belirtmek istedim. Yıllardır hep aklımda bonsai için emek vermek vardı kısmet bu seneyeymiş. Dolayısıyla bu güzel siteyle yeni tanıştım. Gelecek seneye ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Sayın mathahmetician,
Sizi aramızda görmekten memnun olduk. Sitemizde gerek bonsai ve gerekse her türlü nebatat ile son derece geniş kapsamlı bilgiler mevcut. Her türlü çalışmanızda kapsamlı bir başvuru kaynağı olacaktır.
Bu arada; arkadaşımızın yazdığının sizinle bir ilgisi yok, yanlış anlamışsınız sanırım. Benim tohum alıp da haber bile vermeyenler ile ilgili olarak yazdığım bir mesaja cevap yazmış kendisi.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
mathahmetician
12-03-2019, 12:58
Sayın malbman.
Böyle bir grupta olmak bizim için büyük bir fırsat. Daha önce tanışma fırsatı bulmayı isterdim. Yaklaşık bir haftadır çok yararlı bilgiler edindim ama büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar daha avantajlı gibi duruyorlar etkinlikler açısından. Yinede site üzerinden bilgili arkadaşlara ulaşmak bile çok güzel.
Benim yazımın hemen altına yazılınca ben üzerime alındım demek ki.
Tekrar ilginiz için çok teşekkür ederim.
Kolaylıklar diliyorum.
Sayın malbman.
Benim yazımın hemen altına yazılınca ben üzerime alındım demek ki.
Sonuçta her zaman sizin (ya da başkalarının) mesajlarından sonra yeni bir mesaj yazılıyor. Lütfen siz alınmayın diye başlanacak değil :)
Alınır gibi olduğunuzda konu başlığına bakmanız durumu anlamanızı kolaylaştıracaktır. Buranın başlığı: "Tohum kargoları size doğru yola çıktı, aldığınızı haber verir misiniz?"
Bu kısa bilgiden sonra; aramıza hoş geldiniz :)
NeverCash
24-03-2019, 12:02
siteye yeni üye oldum tohum paylaşım yapabirmiyiz ya da domates çeşitleri alabileceğim birileri var mı
NeverCash
24-03-2019, 15:33
Siteye yeni üye oldum tohum paylaşabilecek arkadaşların maillerini bekliyorum... bu yıl ekeceğim alan küçük ama 2019 ekim-kasım ayları itibariyle yeni ürünlerden bende tohum paylaşmak isterim … bitkilerin yörelerini ve isimlerini bilmiyorum hibrit ve ya yerli tohum olduğunuda bilmiyorum fotoğraflarıyla meyve zamanı paylaşacağım.. bu işe bayağı merak saldım Çanakkale (yenice) Balıkesir (Bigadiç) afyon (hocalar) ilçelerindeki yerli tohumlşarı toplayacağım yetiştirip sizlerle paylaşmak isterim .. saygılar
Siteye yeni üye oldum tohum paylaşabilecek arkadaşların maillerini bekliyorum... bu yıl ekeceğim alan küçük ama 2019 ekim-kasım ayları itibariyle yeni ürünlerden bende tohum paylaşmak isterim … bitkilerin yörelerini ve isimlerini bilmiyorum hibrit ve ya yerli tohum olduğunuda bilmiyorum fotoğraflarıyla meyve zamanı paylaşacağım.. bu işe bayağı merak saldım Çanakkale (yenice) Balıkesir (Bigadiç) afyon (hocalar) ilçelerindeki yerli tohumlşarı toplayacağım yetiştirip sizlerle paylaşmak isterim .. saygılar
Malesef tohum paylaşım etkinliği sona erdi,bu yüzden bahsettiğiniz tohumları elde edip seneye burada paylaşabilir ve aynı zamanda tohum isteğinde bulunabilirsiniz.
mustafaokur
30-03-2019, 19:03
Ücretli bir şekilde piyasada bulamayacağım tüm tohumları burada forumdaşlar paylaşmışlar ne güzel... Bu sene kaçırdım seneye inşallah bende katılabilirim.
Emeğinize sağlık
Tüm üyelere merhaba. Ogretmenim ve yeni bebeğim olduğu için tohum etkinliğini kaçırdım. Cok üzüldüm. İnşallah seneye daha verimli işler yapacağım. Çok küçük bir bahçem var. Toprak benim için terapi demek.
turkoglu44
06-04-2019, 08:01
iyi günler arkadaşlar benim 35 dönüm kayısı bahçem var ve sebze ağaç yetiştirmeyi cok seviyorum cocukluğumuzda tükettiğimiz sebzelerin tohumlarını arıyorum yetiştirip coğaltıp tüm ülkemize dağıtmayı amaçlıyorum göndermek isteyen varsa her çeşit olabilir benle iletişime gecerse sevinirim saygılarım la
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.