PDA

View Full Version : turker.unal52 / Kaktüs ve sukulentlerim

Sayfalar : [1] 2

turker.unal52
09-09-2018, 00:32
***Merhaba Doğa Severler***

1M² Balkonumda bulunan botanik bahçemde özel tür bitkileri sizlerle paylaşmak istiyorum. İmkan buldukça şahsıma ait bitkilerimin resimlerini en kaliteli ve profesyonel çekimler yaparak sizler ile paylaşacağım.

Türkiye'de bu bitkilere ait tarafımdan ilk yapılan,sabır ve emek isteyen Time lapse çalışmalarımı seyir etmenizi isterim.
Olumlu, olumsuz yorumlarınız bildiriniz .

Keyifli seyirler :Haydi şimdi başlayalım

Astrophytum Asterias &
Astrophytum Asterias super kabuto v-type &
Astrophytum asterias'Star shape type

715782

715783

715784

715785

715786

https://www.youtube.com/watch?v=OkecmAXg-fc

https://www.youtube.com/watch?v=JrHaXHoCXQg&t=53s

Astrophytum Asterias Super kabuto Star Shape
https://www.youtube.com/watch?v=PbfLChNHN2k&fbclid=IwAR130cybXbnk3B5zU54IDv9m_yIk-kfhNk2UkKWl3n2XGc-PdMdkqIvLxMs

Yetiştirme ve Yayılma: Astrophytum asterias cv. supekabuto , büyümesi nispeten kolay bir yaz yetiştirme bitkisidir. Bazen aşılı bir bitki olarak görülse de kendi köklerinde de iyi büyür. Yavaş büyümesine rağmen serada çok zor değildir.

Toprak: Çok az organik madde (turba, humus) içeren, mineral iyi geçirgen bir alt tabaka kullanın, eğer kompost çok zenginse bitkiler fazla uzayabilir.
Yeniden yorumlama:Sık sık repotlanması gerekir. Sonunda olgunlaştıkça maksimum 8-10 cm (20) cm büyüklüğe ulaşır. Bununla birlikte, eski bitkiler bunaklaşır ve hastalığa ve zayıf bir kök sistemine yenik düşme eğilimindedir. Bu aşamada bilindiği gibi aniden ölürler. Bu nedenle 10 cm çapa ulaştıktan sonra yavaş yavaş büyütün ve 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir saksı değişimi periyodu benimseyin. İyi drenajlı tencere kullanın.

Gübreleme: Düşük azot içerikli gübre ile ilkbahar ve yaz aylarında çok daha hızlı büyür. Potasyum, bitkilerin kompakt ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Sulama:Bitkiyi kompakt tutmak için dikkatli sulama gerektirir. Mart ayından Ekim ayına kadar az miktarda su, nem varsa ince, lifli kökler zarar görür, bu nedenle bitki yalnızca çevredeki arazi kuru olduğunda sulanmalıdır. Ekim ayında sıcaklık düşmeye başlar başlamaz kuru tutun ve kışın 5 ila 15 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda tamamen kuru tutun.

Dikkatli olun: Superkabuto'nun epidermisi normal asterilerden daha serttir ve bitkiler fazla sulandığında kolayca çatlar .
Sağlamlık:Kış dinlenirken serin bir yerde muhafaza edilmeleri gerekir ve soğuk havalarda ve öncesinde kuru tarafta tutulurlarsa dona karşı biraz dayanıklıdırlar (irtifa nedeniyle -5 C ° C'ye veya daha az kısa süreler). Islak tutulursa, dinlenme aşamasında kışın çürüme eğilimindedir. Dinlenme döneminde yüksek atmosferik nem yok !!

Güneşe Maruz Kalma: İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır. Tam güneşe doğru açık gölge, açık gölgede büyüdüğünde rengi daha zengin ve koyulaşma eğilimindedir.

Kullanım Alanları: Kap yetiştiriciliği için mükemmel bir bitkidir. Her zaman iyi görünür ve küçük kalır.
Zararlılar ve hastalıklar:Çeşitli böcekler için çekici olabilir, ancak iyi durumdaki bitkiler, özellikle iyi maruz kalma ve havalandırmayla mineral bir
saksı karışımı içinde yetiştiriliyorlarsa, neredeyse haşere içermemelidir. Bununla birlikte, izlenecek birkaç zararlı vardır:

- Kırmızı örümcekler: Kırmızı örümcekler, istila edilmiş bitkileri yukarıdan sulayarak etkili bir şekilde ovulabilir.
- Unlu böcekler: Unlu böcekler, zaman zaman, tüyler arasında şekil değiştiren sonuçlarla yeni büyümeye dönüşür, ancak en kötü türler yeraltında köklerde gelişir ve etkileri dışında görünmezdir.
- Ölçekler: Ölçekler nadiren bir sorundur.
- Rot:Çürük, bitkiler doğru şekilde sulanır ve "havalandırılırsa" kaktüslerle ilgili küçük bir sorundur. Değilse, mantar öldürücüler o kadar da yardımcı olmaz.
Çürüklüğü önlemek için kök boynunun çok kaba kum veya çakılla çevrelenmesi tavsiye edilir, bu hızlı bir su tahliyesine yardımcı olur.

Çoğaltma: Tohumlarla, fidelerin güçlü ışık ve kuru koşullardan hoşlanmadığını ve sık sık saksı değiştirilmeleri gerektiğini hatırlayarak. Ancak bitkiler genellikle büyümeyi hızlandırmak için aşılanır, çünkü genellikle kendi başlarına olgunluğa ulaşmaları en az beş yıl sürer, ancak aşılanmış bitkiler, genellikle zemine daha düz olan kendi kökleri üzerindeki bitkilerle karşılaştırıldığında, tipik olarak oldukça uzundur. .
Uyarılar:Oldukça değişken olan bu bitki yıllardır yaygın bir şekilde büyümüştür ve şu anda çeşitli kültür türlerinde mevcuttur ve birkaç cins mevcuttur.

turker.unal52
09-09-2018, 01:01
Türkiye'de ilk olan ve tarafımdan yapılan, Time lapse çalışmalarım

https://www.youtube.com/watch?v=etzKecoWUAg
https://www.youtube.com/watch?v=_3OQMebWkRw
https://www.youtube.com/watch?v=dKD50Qz66kg
Astrophytum Asterias Timelapse Çalışması 21 07 2018
https://www.youtube.com/watch?v=OoOYHmJh9eA

Astrophytum myriostigma var quadricostatum Timelapse Çalışması.2018
https://www.youtube.com/watch?v=g6_NLmFhlDs
https://www.youtube.com/watch?v=Zph1LvMqCg0

Gymnocalycium Mihanovichii Time LAPSE calismasi Timelapse Çalışması.2018
https://www.youtube.com/watch?v=DZH_JbEVjg8

https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI-

turker.unal52
09-09-2018, 01:42
Astrophytum Asterias ve Lithops

716101

716102

716103

716104

716105

Sûz-i Dilârâ
09-09-2018, 15:55
Çok düzenli, çok cici, çok güzel ve huzur dolu bir ortam;) Keyfini dolu dolu çıkarmanız dileklerimle.

turker.unal52
09-09-2018, 19:36
Euphorbia Obesa

Euphorbia (sütleğen) familyasından yeşil gövdesi desenli ve top kaktüslere benzer formda bir sukulenttir. Büyüdükçe desenleri daha belirginleşir. Dikensiz Euphorbia'lardandır. Yaz aylarında üst kısımdan sarı çiçekler açar.
Hem sukulentlerle hemde kaktüslerle yapılan düzenlemelerde kullanılabilir. Tüm Euphorbia türleri gibi soğuk sevmez, kışı ev içinde geçirmesi tavsiye edilir. Gövdesinde yaralanma olduğunda beyaz bir süt akar ve bu süt ağıza ve göze değdiğinde yakıcıdır, bu yüzden Euphorbia bakanların dikkatli olmasında fayda var.

Güneşli veya bol aydınlık yerler ister.
Yazın 5-7 günde bir sulanabilir, kışın çok su sevmezler.
Tohumdan ve çelik keserek üretilebilir, çelikler kesildikten sonra birkaç gün sütünün süzülmesi için bekletilirse köklenme şansı artar.

Güney Afrika orijinlidir.

716106

716107

716108

turker.unal52
09-09-2018, 20:29
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type

715787

715788

birol baser
09-09-2018, 20:49
Hepsi sahane super ötesi bende de simdilik üc cesidi var kolay gelsin hersey gonlunuzce olsun ellerinize saglik super otesi

david72
10-09-2018, 09:20
Güzel çeşitleriniz var güle güle bakın.

Mesut Temiz
10-09-2018, 22:16
Sukulentleriniz harika.. Çok güzel ve sağlıklılar... 1 metrekareye dünyayı sığdırmışsınız iyi bir organizasyonla.... :)
Timelapse çekimler de harika olmuş ayrıca.. Elinize sağlık...

hberbul
10-09-2018, 22:29
Bitki isimleriyle fotoğraflasaydınız keşke...İsimlerini merak ettim :)

turker.unal52
11-09-2018, 22:17
Astrophytum Asterias Süper Kabuto

701894

701896

turker.unal52
11-09-2018, 22:17
Sukulentleriniz harika.. Çok güzel ve sağlıklılar... 1 metrekareye dünyayı sığdırmışsınız iyi bir organizasyonla.... :)
Timelapse çekimler de harika olmuş ayrıca.. Elinize sağlık...

Çok teşekkür ederim...

turker.unal52
16-09-2018, 11:09
Gymnocalycium Mihanovichii
-------------------------------------------------------------------------
Yetiştirme ve Yayılma: Gymnocalycium mihanovichii , yetiştirilmesi kolay bir yaz yetiştiricisi türüdür.

Büyüme oranı: Göreceli olarak hızla büyüyen ve kolay akan bir türdür.
Topraklar: Çok gözenekli standart kaktüs karışımı toprağı sever. Düşük bir pH kompostunu tercih edin, kireçtaşı bakımından zengin substratalardan kaçının; aksi halde büyüme tamamen durur.

Repotting: Bu bitkinin kökleri için bolca yer ihtiyacı var, repotting her iki yılda bir yapılmalı ya da potu büyüyünce. İyi drenaj ile tencere kullanın.
Sulama: Yaz mevsiminde ılımlı ve bol sulanan sulamalara ihtiyaç vardır, fakat aşırı su (Rot prone) yapmayınız, kışın en az 0 ° C sıcaklıkta kurumaya bırakınız.

Döllenme:Yaz aylarında yüksek potasyumlu gübre ile besleyin.
Sertlik: Kuru -5 ° C (Sıcaklık Bölgesi USDA 9-10) tutulduğunda donmaya karşı dirençlidir, ancak güvenli ekim için donma sıcaklıklarından kaçınmak en iyisidir.

702131

702132[/CENTER]

turker.unal52
16-09-2018, 13:11
Astrophytum asterias

701897

701898

701899

turker.unal52
16-09-2018, 13:16
Jatropha podagrica

Yetiştirme ve Yayılma: Jatropha podagrica , parlak ışıkta iyi drene edilmiş topraklar için yetiştirilmesi ve yetiştirilmesi kolay, çok dekoratif bir türdür. Tropikal veya subtropikal iklim bölgelerinde, tam güneşte veya (tercihen) açık gölgede açık havada yetiştirilebilir. Kaya bahçeleri için iyi bir bitkidir. Bu kayalık için iyi bir çalıdır.
Tencere kültürü için iyi, evde ve seralarda da parlak pencerelere iyi uyum sağlar. Temiz anahatları ve basit formu, heykelsi bir dramaya sahiptir ve modern bir iç mekana uyum sağlayabilir.
Kışın en iyisi, hala yapraksız ve sadece çiçekleri vardır.

702120

702121

turker.unal52
16-09-2018, 13:29
Lithops
Lithops Afrikaya özgü bir sukkulent( succulent ) cinsidir.Özellikle güney Afrika'da Nambiya'nın Karoo bölgesinde bulunurlar. Lithops ismi yunancada kaya benzeri anlamına gelir, bundan dolayı taş bitkiler veya canlı taşlar olarakta bilinirler.
Bu cins ilk kez 1811 yılında ingiliz botanikçi William John Burchell tarafından tanımlanmıştır.

702116

702117

turker.unal52
16-09-2018, 13:37
Euphorbia Obesa mini

Yetiştirme: Güneşli bir pozisyondan hoşlanır, ancak aynı zamanda donun çok şiddetli olmadığı açık havada da yetiştirilebilir. -5 ° C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir (kökler kuru tutulursa -10 °). Mineral bir toprakta en iyi sonucu verir, ancak çok çeşitli toprak tiplerine toleranslıdır. İyi drenaj şarttır. Yaz aylarında su tutmaz ve kışın kuru tutun. Yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir bitkidir ve bir kez kurulduktan sonra, bulunduğu yerde ve topraklarıyla yıllarca tatmin olur. Orta şiddeti tolere edebilir ve gölgede yetişen bir bitki, güneşin gölgesinden çok aniden harekete geçtiğinde bitki şiddetli kavrulunca, güneşe tam olarak yerleştirilmeden önce yavaşça sertleştirilmelidir.

702174

702175

702176

turker.unal52
16-09-2018, 16:06
Echinocereus pectinatus

Yetiştirme ve Yayılma: Kültürde Echinocereus pectinatus problemsizdir ve eğer uygun bir kış dinlenme süresi sağlarsak, güzel çiçeklerini düzenli olarak gösterir. Aşırı sulanmaya karşı hassastır (rot eğilimli) iyi drenaj gerektirir, kışın kurutucu ve serin tutun. Tam güneşe ihtiyaç var; Çok soğuk dayanıklı, kısa süreler için -10 ° C veya daha düşük hardy.
Yayılma: Tohumlar veya kesme (varsa)[/B]

702099

702100

turker.unal52
19-09-2018, 21:10
Stapelia grandiflora.

Yetiştirme: Birlikte ile Stapelia gigantea ve Orbea variegata , muhtemelen en yaygın stapeliads ait ekili. Olgunlaştığı zamankolay bir çiçek açan bitkidir , herhangi bir ortalama etli evde mutlular. Stapelia orta aracılığıyla sulama gerektiren büyüme mevsiminin ama bol bol su ve bazı tadını gübre sıcak havalarda , onları buna yardımcı çiçek
özgürce. Kışın sıcaklıklara göre daha seyrek su.
Ancak, çoğu asclepiads ile , soğuk havalarda onları ıslak bırakmak için şart değildir .
Kış bakımı, bol miktarda ışık ile 5 ° C'de sorun yaratmaz.
Kökler oldukça sığ olduğundan, kaktüs karışımı kullanın veya normal toprak saksı toprağına ekstra perlit veya pomza ekleyin . Bir cesur, çok serbest drenaj kompostu uygundur ve kil kaplarBitkilerin sulama arasında kurumasına yardım edin.
Güneş Pozlama : Kısmi güneş veya ışık gölge Zararlı ve hastalıklar Stapelia türlerinin kendi içinde değişir: duyarlılık için çürüyen tutulması, özellikle fakat genellikle büyümek için oldukça kolaydır, haşere ücretsiz .
Onlar kök ve kök hatalar çok duyarlı ve bunlardan zarar iyi başlayabilir

702101

Fatih_Soydemir
19-09-2018, 21:38
Echinocereus pectinatus

680808

680809

------------------------------------------------------------------------------------------------

Çok renkli bir kişiliğe sahip oluyor 20. yıl itibari ile bu kaktüs.

turker.unal52
22-09-2018, 17:29
Lophophora williamsii (Peyote)

Lophophora williamsii (Peyote kaktüsü veya Peyotl olarak da adlandırılır) Meksika'nın kuzey bölgelerine ve Teksas ABD'ye özgüdür. Lophophora williamsii'nin çiçekleri genellikle pembe fakat beyaz çiçekler de bazen (Lophophora williamsii v. Albiflora) bulunur. Doğada Lophophora williamsii açık arazide ve küçük çalıların altında yetişir. Doğrudan güneş ışığını alabilir, ancak bazı gölgeleri veya dolaylı ışığı tercih edebilir. Özellikle genç bitkilerin doğrudan güneş ışığından korunması gerekmektedir. Lophophora williamsii sağlam bir taproot oluşturur, böylece derin bir kaba (Lophophora konteyner) ihtiyacınız olacaktır. Düzenli saksı toprağı (turba yok), kaba kum ve biraz kil toprak karışımı kullanın. Doğal büyümeyi optimize etmek için Lophophora toprağınıza biraz kireç ekleyin.

702004

702005

turker.unal52
22-09-2018, 17:51
Astrophytum asterias

701900

701901

701902

turker.unal52
23-09-2018, 11:16
Astrophytum Asterias nudum

701914

701915

701916

turker.unal52
23-09-2018, 12:18
Lamba'daki Doğa.

702102

702103

turker.unal52
23-09-2018, 12:48
Pachypodium lamerei

702118

scl-ysl
23-09-2018, 18:33
Maşallah bakmalara doyamadım ben bu güzellere yeni merak saldım henüz 7 çeşitim var umarım bende sizin gibi küçücük balkonumu bu güzelliklerle doldurabilirim yavru ya da çelik paylaşmak isterseniz gözüm gibi bakarım ��

scl-ysl
23-09-2018, 18:35
Birde merak ettiğim konu bu kare saksıları nereden temin ediyorsunuz yuvarlaklara göre daha sıkışık koyulduğu için yerden tasarruf sağlıyor sanki üretim saksısımıdır acaba

turker.unal52
23-09-2018, 23:42
Mini sera Elho ....
Astrophytum Asterias ve Gymnocalycium Mihanovichii.

681065

681066

681067

681068

681069

turker.unal52
24-09-2018, 14:17
Gymnocalycium Mihanovichii tohum işlemleri..
Yetiştirme ve Yayılma: Gymnocalycium mihanovichii , yetiştirilmesi kolay bir yaz yetiştiricisi türüdür.
Topraklar: Çok gözenekli standart kaktüs karışımı toprağı sever. Düşük bir pH kompostunu tercih edin, kireçtaşı bakımından zengin substratalardan kaçının; aksi halde büyüme tamamen durur.
Repotting: Bu bitkinin kökleri için bolca yer ihtiyacı var, repotting her iki yılda bir yapılmalı ya da potu büyüyünce. İyi drenaj ile tencere kullanın.
Sulama: Yaz mevsiminde ılımlı ve bol sulanan sulamalara ihtiyaç vardır, fakat aşırı su (Rot prone) yapmayınız, kışın en az 0 ° C sıcaklıkta kurumaya bırakınız.
Sertlik: Kuru -5 ° C (Sıcaklık Bölgesi USDA 9-10) tutulduğunda donmaya karşı dirençlidir, ancak güvenli ekim için donma sıcaklıklarından kaçınmak en iyisidir.

681084

681085

nevgül
24-09-2018, 15:34
Sayın turker.unal52; hem bitkileriniz çok güzel, hem de sayfanız. Tebrik ediyorum.

sagenit
24-09-2018, 15:51
@turker.unal52 bitkileriniz çok güzel ama onlardan daha fazla dikkatimi çeken şey sizin özeniniz ve düzeniniz oldu. etiketleme sisteminiz, raflarınız, saksılardaki renk ve şekil uyumluluğu, temizliği, tek tip olması,... insanın baktıkça bakası geliyor. bu göz banyosunu bizden esirgemediğiniz için teşekkürler.

turker.unal52
24-09-2018, 17:39
Dioscorea elephantipes.

Aile : Dioscoreaceae
Bilimsel adı : Testudinaria elephantipes (L'Her.) Lindl. Menşei : Güney Afrika (Ümit Burnu dahil)
Caudex: Geniş ve kısmen açığa çıkan yumrulu sap, odunsu görünümde ancak etli ve dışta, kalın, çok koyu renkte, gözenekli, engebeli, göze çarpan, poligonal köşeli levhalar halinde derinlemesine çatlamış, kalın grimsi-kahverengi kabuk ile kaplıdır. (veya daha fazlası) zeminden yaklaşık 1 m yüksekliğe sahip çapta (ancak genellikle 1m'yi geçmez) Tüberküber kaplı yumru, bir filin ayağını veya bir kaplumbağa kabuğunu andırır.
Kaynaklanıyor: Testudinaria birmevsimsel (yıllıkdan en az üçte biri), dalların tepesinden iki kere sarmaşık. Sarmaşıklar 2 m'ye ulaşır ve büyüme mevsiminde (Sonbahar'dan İlkbahar'a) hızla büyür, ancak genellikle yaz aylarında ölür, sıcak ve kuru mevsimde hayatta kalmak için caudex'i bırakır.
Yapraklar: Çok parlak , kalp şeklinde.

Çiçekler: Kümeslerde göze çarpmayan, küçük (en fazla 4 mm genişlikte) yeşilimsi-sarı. Dioscorea filigranları (farklı bitkilerde erkek ve dişi çiçekler üretilmektedir) çiçeklenme mevsimidir.
Çiçeklenme mevsimi: Geç yaz
Yetiştirme: Bu bitki kültivasyona iyi cevap verir ve kolay ve harika sıra dışı bir houseplant yapar.
5 ° C'lik bir kış sıcaklığı korunabiliyorsa büyümesi kolaydır. Işık gölgelerini tercih eder, ancak gölgede caudex'i korur. Orta ve normal suya ihtiyaç duyar. Yumru yaz mevsiminde (yapraklarını döktükten sonra) durduğunda yavaşlayın veya su tutmayın.
Sonbaharda yeniden büyümeye başlayacak. Sulama, bitki yeni bir ateş üretme belirtileri gösterdiğinde öneride bulunabilir. Bazen uygun büyüme mevsimlerini (sonbahardan bahara) görmezden gelir ve sarmaşıklar dinlenme periyoduna kadar uzar, ya da beklenenden çok daha önce yeni sarmaşıklar gönderir. Bu durumda, takvime dikkat etmeden ve takvime dikkat etmek iyi bir fikirdir. Bitkiler beş ila on yaşlarında bile son derece iyidir.

Yayılma:Tohumlar, kesimlerden zor. Sow tohumları 5mm derin ve onları sıcak tutmak. Dolaylı ışıkta en iyi filizlenir. Fideler, zeminin altında yer alır ve birkaç yıl boyunca yeraltında bırakılırsa çok daha hızlı büyür.

702108

turker.unal52
24-09-2018, 17:44
@turker.unal52 bitkileriniz çok güzel ama onlardan daha fazla dikkatimi çeken şey sizin özeniniz ve düzeniniz oldu. etiketleme sisteminiz, raflarınız, saksılardaki renk ve şekil uyumluluğu, temizliği, tek tip olması,... insanın baktıkça bakası geliyor. bu göz banyosunu bizden esirgemediğiniz için teşekkürler.

Çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için..

turker.unal52
24-09-2018, 17:45
Sayın turker.unal52; hem bitkileriniz çok güzel, hem de sayfanız. Tebrik ediyorum.

Teşekkür ediyorum..

turker.unal52
24-09-2018, 20:20

701953

701954

701955

turker.unal52
25-09-2018, 07:47
Genel görünüm.

681111[/CENTER][/SIZE]

turker.unal52
25-09-2018, 07:59
Crassula Ovata Minor(yeni başalaynalar için uygun bitkdir)
Büyüme ve Bakım:
Kapta yetişmesi kolay, en iyi güneşte, ancak kısmen güneşte tolere eder. Nötr pH değerine sahip iyi süzülmüş bir toprağa ihtiyacı vardır.
Su düzenli olarak ilkbahardan sonbahara kadar oluşturur ve tekrar sulanmadan önce toprağın kurumasını sağlar. Kış aylarında, su yaprakların büzülmesini önleyecek kadar su sağlar. Başarısızlığın aşırı sulanması-dır.
Bir toprak karışımına yerleştirilen yaprak veya sap kesimlerinde çoğalma sağlanır, ardından bir miktar büyüme gösterene kadar bekleyin.

701909

701910

701911

turker.unal52
25-09-2018, 12:23
Kare botanik Dünya.

702105

702106

turker.unal52
25-09-2018, 12:26
Fockea edulis

Menşei: Namibya, Güney Afrika (North Cape, Western Cape)

Habitat: Sıcak kurutucu bölgelerde, Kuru savan ve taşçıkta sulu ovma topluluğu .
Bu kolay bir - için - ilginç şişman gri yumru ile büyümeye caudiciform bitki.

Açıklama: İlginç yağ, bükülmüş kökleri ile yarı yaprak döken caudiciform bitki.
Caudex: gri kalın , çapı en fazla 30 (-60) cm , ağırlık i üzerinde küçük tüberküllerle. Vahşi, caudex kısmen veya tamamen gömülüdür. Gömüldüğünde daha hızlı büyümeye eğilimlidir.

Yapraklar: Yeşil, bütün ve dikdörtgen. Bu yaprak döken olduğunu , ve tüm yapraklar kaybolur sırasında kış dinlenmesi döneminde.
Sapları: İki çeşit dalı vardır, bir ağaç gibi, diğer sarmaşıklar. İnce asma dalları 80 cm veya daha fazla bir uzunluğa erişir ,ve her türlü mevcut desteğe tırmanma.
Çiçekler: Beyaz-yeşil, çok gösterişli değil ama hafif kokulu , 0.6-1.5 cm genişliğinde. Fockeas dioecious, bu nedenle tohum üretmek için bir erkek bitki ve bir dişi bitkiye ihtiyaç vardır. Çiçekler meyve sinekleri ile tozlaşır.
Çiçeklenme mevsimi: Yaz sonu.
Meyve: Gri bakla.

KULLANIM: 'Edulis' ismi bitkinin yenilebilir olduğunu gösterir (Güney Afrika'nın yerli nüfusu tarafından yenir), ancak mevcut alkaloidlerin bitkisini kurtarmak için uzun ve özenli bir pişirme prosedürü gereklidir. [Tüketim için bitkiler önermiyoruz!]

Yetiştirme: Bu tür kolay yetiştirme ve dayanıklıdır. O Ocak azalmış aktivite gösterir rağmen - Nisan döneminde , asla gider etmek dinlenmesi ve her zaman ca tamamlamak r bazı Lea Ries ves. C onversely o soğuk ve kuru tutulması durumunda kışın yaprak döken olabilir. Tesis yaz aylarında düzenli su ve gübre alacak.
Kışın eğilimli Rot ; Kuru tarafı ve suyu tuber yumuşatmaya yetecek kadar tutunuz. Bu g sıraları da en kirler ve sadece ihtiyaç s çok hızlı drenaj. ° C, -2 Hardy bu kısa bir süre için bir don alacaktır. Bitkiler büyümek n nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlar tahammül edebilir dışarıda. P , güneş veya açık tonu ifade eder, ancak yumru gölgede sürekli kalmalıdır.

Bu bir dinç sarmaşık ve iyi yukarı bir çember ya da çerçeve etrafında eğitilmiş, ancak muhafaza edilmesi durumunda yakındaki bitkiler etrafında sarmaşık eğilimi bir üzerinde pot bir raf böylece, o biraz kontrol edilmesi gerekir ... o etrafında rüzgar şey vermek onu diğer bitkilerden uzak tutmak. Fockeas, açık havada zararlı değildir, ancak nemli sera ortamlarında tutulursa beyaz sinekleri çekebilir ve bir çeşit kontrol gerekebilir. Kalıcı toplayıcı olarak Güvenilir ' ın bitki.

Yayılma: Fockea edulis en iyi tohumdan yayılır. Kesme s sınırlı bir başarı verecektir.

681132

681133

turker.unal52
25-09-2018, 12:30
Haworthia cooperi ve kardeşi.

Haworthia cooperi ,küçük bir üzüm kümesine benzeyen ve çapı 3 inç'e (7,5 cm) kadar az yağlı küçük koloniler yapan, sapsız etli bir bitkidir . Çok hızlı bir şekilde mahsuplaşıyor ve daha küçük büyüyen Haworthia cooperi .
Yapraklar, oldukça yumuşak ve camsı (neredeyse saydam), rozet başına 20 ila 25, yuvarlak uçlu, hoş mavi-yeşil yarı saydam desenlerle küreseldir. Çok fazla güneş ya da yeterince su ile kırmızımsı hale gelirler.
Yazın ilkbaharda çiçek açarken, beyaz renkli çiçeklerden oluşan bir peduncle basit çiçeklenme (12 inç (30 cm) uzunluğunda) taşır.
Büyüme ve Bakım Nasıl Yapılır?
Haworthia büyümek için zor houseplants olarak kabul edilmez - eğer aloe bir potu bir pencere üzerinde canlı tutabiliyorsanız, aynı şeyi Haworthia'nın bir yemeği ile de yapabilirsiniz .
Bütün sulu meyvelerde olduğu gibi, en tehlikeli durum çok fazla sudır - hiçbir koşulda suya girmelerine asla izin verilmemelidir. Aynı zamanda, bu dekoratif küçük bitkiler çay bardakları ve hatta minyatür bebek ayakkabıları gibi ilginç kaplarda yetiştirilebilir.

702107

turker.unal52
25-09-2018, 13:05
Huernia zebrina.....

Asclepiadaceae (Apocynaceae) ailesine mensup bir sukkulent olan Huernia zebrina, Afrika kökenli bir bitkidir. Kuzey ve güney Afrika'da yayılım göstermektedir. Huernia zebrina ssp magniflora'dan da farklılık gösteren bir türdür. ssp magniflora daha büyük çiçeklere sahip iken ( yaklaşık 8 cm. olduğu söyleniyor) ssp. zebrina daha küçük çiçeklere sahiptir. Çiçeklerinin çapı yaklaşık 3-3,5 cm kadardır. Çiçeğin corollası koyu kırmızı bordo tonlarında parlak görünümlüdür. İlk bakışta sert bir plastiğe benzetenler de vardır. Corollanın üstünde sarı desenler bulunmakta bu sarı desenler corolla lobes'a doğru ( çiçeğin yapraklarına doğru ) daha da belirgin bir sarı desene dönüşmektedir.

702109

702110

https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI&feature=emb_title

702111

scl-ysl
25-09-2018, 18:37
Teşekkür ederim bilgilendirme için araştıracağım

turker.unal52
25-09-2018, 19:36
Sulcorebutia rauschii....

Yetiştirme : yetiştiriciliğinde bu türün kaliteli bitkileri bulmak çok zor, S. rauschii çok seven geçirgenkaba mineral toprak katı olmak hem de kuru tutulmasıboyunca kış hareketsiz süredençok olduğu hassasherhangi bir nem aşırılıklarıiçin, çürümeyiönlemek için kök boynunuçevrelemesi tavsiye edilir Çok kaba kum veya çakıl ile , bu hızlı su drenajına ve uygun hava sirkülasyonuna yardımcı olur .
Onun için hassas kökleri bu türün sık olduğu aşılı kök sorunları önlemek için.
İhtiyaçları Sulama : Su orta içinde yetişme sezonu , tutmak kuru sırasında kış dinlenme Don Toleransı : Soğuk bir yerde ( 0/10 ° C'de) kışkırtıcı olan bu çiçeklerin yanı sıra bitki sağlığı için önemlidir . Bu soğuk kış dönemi olmadan normalde herhangi bir tomurcuk alamazlar . Güneşe Maruz Kalma : Tam güneşe maruz kalmaya ihtiyaç duyar (ışık gölge en sıcak yaz günlerinde faydalı olur) Yayılma : Tohum, kesme , aşılama

681145

681146

turker.unal52
25-09-2018, 19:45
Frailea schilinzkyana.

Yetiştirme: Fraileaslar, nispeten büyük sarı çiçekler, genellikle tüm bitkinin kendisinden daha büyük ve özellikle sınırlı bir alana sahip olanlar için uygun olan küçük bitkilerdir. Güneşli bir pencerede veya küçük bir serada kolayca yetiştirilebilirler. Fraileas'ı mutlu tutmak ve büyütmek, onları bol su vermek ve sulamalar arasında kurumasını sağlamak için iyi bir drenaj ve havalandırma ile zengin, gözenekli bir toprakta saklamaktır.

702112

702113

ankaramk
25-09-2018, 20:02
Merhabalar.
Kaktüslerinizin Maşallahı var. Hepsi ayrı bir güzel. Fakat bağımlılık yapıyor [emoji4]

turker.unal52
25-09-2018, 20:19
Merhabalar.
Kaktüslerinizin Maşallahı var. Hepsi ayrı bir güzel. Fakat bağımlılık yapıyor [emoji4]

Teşekkürler.....

Evet kesinlikle katılıyorum....

turker.unal52
25-09-2018, 20:29
Astrophytum gelişim ölçümleri....(geçmiş yıllar)

Yetiştirme
Bir serada yetiştirme çok zor olmasa da, oldukça yavaş büyür. Bitkiler gevşek bir drenajlı mineral toprağa ihtiyaç duyarlar. İyi miktarda ışığa ihtiyaçları var . Sulama, yaz mevsiminde haftada bir yapılabilir, eğer hava yeterince güneşli ise, biraz gübre ilave edilir. Bu şekilde tutulduğunda, bitkiler yavaş olsa da sağlıklı bir gelişim göstereceklerdir. Bunlar dona dayanıklı -4 ° (-10 °) C

681151

turker.unal52
26-09-2018, 06:53
Hylotelephium sieboldii (Sedum sieboldii)

Büyüme ve Bakım Nasıl Yapılır?
Sedum'u yetiştirirken , Sedum bitkilerinin çok az dikkat veya özene ihtiyaç duyduğunu unutmayın . Diğer birçok bitkinin ürettiği koşullarda gelişecekler, ancak daha az misafirperver alanlarda da aynı şeyi yapacaklar. Bahçenizin o kısmı için çok fazla güneş ya da başka bir şey yetiştirmek için çok az su alan idealdir.

702119

turker.unal52
26-09-2018, 06:54
702129

702130

turker.unal52
27-09-2018, 21:11
Ficus ginseng.

702114

702115

Musa Gündoğan
28-09-2018, 08:51
kaktüsleriniz gerçekten çok güzeller. benimde ilgim oturduğum masanın etrafını donatmak. şu an elimde benimde çeşitli kaktüsler var fakat özellikle yeterli güneş göremediklerinden sağlıklı büyüyemediklerini düşünüyorum. ya da toprakları kaktüslere/sükulentlere uygun değil gibi geliyor. toprak olarak nasıl bir toprak önerirsiniz hem sukulent hem de kaktüsler için

turker.unal52
28-09-2018, 14:34
kaktüsleriniz gerçekten çok güzeller. benimde ilgim oturduğum masanın etrafını donatmak. şu an elimde benimde çeşitli kaktüsler var fakat özellikle yeterli güneş göremediklerinden sağlıklı büyüyemediklerini düşünüyorum. ya da toprakları kaktüslere/sükulentlere uygun değil gibi geliyor. toprak olarak nasıl bir toprak önerirsiniz hem sukulent hem de kaktüsler için

Çok teşekkür ederim. Size linkteki karışımı öneririm mükemmeldir.

https://www.seymacicekcilik.com/Kaktus-Harci-5-LT,PR-70.html

turker.unal52
06-10-2018, 10:53
Kalanchoe "Pink Butterflies" ya da "Pink Sparkler" olarak isimlendirilmiş olan Crassulaceae Familyasına ait bu tür Kalanchoe delagoensis ve Kalanchoe daigremontiana birleşimidir.

Aydınlık, güneşli ortamlara ihtiyaç duyarlar. Güneşle birlikte yaprakları yeşilden pembeye geçişler gösterir. Baharla birlikte gelişmeye başlayan bitki yeşil yaprak uçlarındaki pembe hat üzerinden pembe, minik yaprak rozetleri oluşturur.

Üretimi yaprak ya da gövde çelikleri ile yapılır. Malesef üretimi Kalanchoe daigremontiana'daki gibi kolay değil zordur. Yaprak uçlarındaki minik gözyaşlarından üremesi biraz zaman istiyor.

702133

702134

turker.unal52
07-10-2018, 11:04
Yakın Çekimler.

681549

681550

681551

681552

681553

turker.unal52
07-10-2018, 11:05
Yakın Çekimler

681554

681555

681556

681557

681558

turker.unal52
07-10-2018, 11:07
Yakın Çekimler.

681559

681560

turker.unal52
07-10-2018, 19:24
Yakın Çekimler.

681593

turker.unal52
22-10-2018, 19:16
Huernia zebrina.

682492

682493

682494

nanemolla
26-10-2018, 22:05
Yani ne diyeyim bayıldım hepsi çok güzel ışıl ışıllar maşallah. Sayfanız da hayırlı olsun.sağlıklı bol çiçekli bitkileriniz ve bizler içinde bol resim kareleriniz olsun inşallah.

turker.unal52
27-10-2018, 18:17
Yani ne diyeyim bayıldım hepsi çok güzel ışıl ışıllar maşallah. Sayfanız da hayırlı olsun.sağlıklı bol çiçekli bitkileriniz ve bizler içinde bol resim kareleriniz olsun inşallah.

Teşekkürler.....

turker.unal52
27-10-2018, 20:38
Orbea variegata
Leş kaktüsü, Asclepiadaceae familyasından bir bitki olan leş laktüsünün Ana vatanı Afrika ve Asya kıtasıdır. Bu bitkinin genel görünümüne bakacak olursak; boyu 30-50 cm kadar, dalları ise 1.5-2.5 santim arasındadır. Çok fazla dallı grup meydana getirir. Bu kaktüs bitkisinin bulunduğu ortamda aldığı ışığa göre, gri-yeşil ya da koyu yeşil ve hatta çok güneş aldığında ise morumsu kırmızı renklerde olur. Yapraksız ve kenarları dişlidir. Çiçekleri 5 dilimli yıldız şeklinde olur. Çiçekler 3-10 cm kadar, renkleri altın sarısı ile üst kısımları kestane veya kahverengi benekli olur. Yaz ayları boyunca çiçek açmakta, çiçeklerin kokusu ise çürümüş et kokmaktadır, leş kaktüsü etrafına yaydığı bu koku ile sinekleri kendine doğru çekerek döllenmesini sağlar.
Leş Kaktüsünün Kokusu

Bu muhteşem görünüşlü çiçeğin kusuru çok güzel görünümüne karşınçok berbat kokmasıdır. Aslında leş kokusu adını da buradan alıyor. Bu berbat kokusundan dolayı adına leş kaktüsü denilmiş.

702122

turker.unal52
28-10-2018, 07:32
Yakın Çekimler...

682875

682876

turker.unal52
04-11-2018, 14:46
Yakın Çekimler

683385

683388

turker.unal52
04-11-2018, 14:51
Yakın Çekimler 2

683390

683391

archangel
05-11-2018, 13:53
Masallah bayildim kolleksiyonunuza .. Hayran kaldim .. Ayrica bilgiler icin cok tesekkurler ..

turker.unal52
05-11-2018, 18:04
Masallah bayildim kolleksiyonunuza .. Hayran kaldim .. Ayrica bilgiler icin cok tesekkurler ..

tesekkür ederim...

turker.unal52
11-11-2018, 19:39
Sulcorebutia rauschii....

Yetiştirme : yetiştiriciliğinde bu türün kaliteli bitkileri bulmak çok zor, S. rauschii çok seven geçirgenkaba mineral toprak katı olmak hem de kuru tutulmasıboyunca kış hareketsiz süredençok olduğu hassasherhangi bir nem aşırılıklarıiçin, çürümeyiönlemek için kök boynunuçevrelemesi tavsiye edilir Çok kaba kum veya çakıl ile , bu hızlı su drenajına ve uygun hava sirkülasyonuna yardımcı olur .
Onun için hassas kökleri bu türün sık olduğu aşılı kök sorunları önlemek için.
İhtiyaçları Sulama : Su orta içinde yetişme sezonu , tutmak kuru sırasında kış dinlenme Don Toleransı : Soğuk bir yerde ( 0/10 ° C'de) kışkırtıcı olan bu çiçeklerin yanı sıra bitki sağlığı için önemlidir . Bu soğuk kış dönemi olmadan normalde herhangi bir tomurcuk alamazlar . Güneşe Maruz Kalma : Tam güneşe maruz kalmaya ihtiyaç duyar (ışık gölge en sıcak yaz günlerinde faydalı olur) Yayılma : Tohum, kesme , aşılama

683623

https://www.youtube.com/watch?v=TMpnkjf58mk

turker.unal52
11-11-2018, 19:52
Faydalı ürünler,

683624

Sukulent Gaga sulama şişesi 250 ml.

683625

turker.unal52
11-11-2018, 19:57
Huernia schneideriana

683626

683627

turker.unal52
11-11-2018, 20:18
Senecio rowleyanus ve
Norscot Caterpillar 1-87 iş makinaları koleksiyonu 2018

683629

683630

683631

683632

683633

turker.unal52
11-11-2018, 20:32
702135

702136

turker.unal52
20-11-2018, 19:41
Chamaecereus silvestrii

702125

david72
21-11-2018, 07:42
Sayın türker ünal güzel çeşitlerle devam ediyorsunuz, hayırlı olsun güle güle büyütün. Sulcorebutia rauschii kendi kökünde uzama eğiliminde oluyor, lakin aşılanmış olanlar daha tombul ve kompakt olma eğiliminde. Bunda alttaki atlasın kaktüsü hızlı geliştirmesi etkili tabi ki. Bir de tam güneş seviyor aklınızda olsun.

turker.unal52
25-11-2018, 15:03
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’(Nadir tür)

684219

Annesi

684242

lusoari
25-11-2018, 20:26
Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var, tebrik ederim.

turker.unal52
25-11-2018, 21:32
Çok güzel ve bakımlı bitkileriniz var, tebrik ederim.

Tesekkür ederim...

turker.unal52
01-12-2018, 15:38
Yakın Çekimler

684511

684512

684513

684514

684515

turker.unal52
16-12-2018, 11:41
Yakın Çekimler - Turbinicarpus lophophoroides

685215

685216

turker.unal52
16-12-2018, 14:53
Astrophytum Asterias

702126

702127

702128

acemi25
21-12-2018, 15:16
Muhteşem, sanata dönüştürmüşsünüz bunu. Tebrik ederim.

turker.unal52
21-12-2018, 17:51
Muhteşem, sanata dönüştürmüşsünüz bunu. Tebrik ederim.

Teşekkür ederim..

turker.unal52
23-12-2018, 12:52
Yakın Çekimler 5...

685470

685471

elifaydin
24-12-2018, 09:15
Her biri muhteşem görünüyor, bakmalara doyamadım.

turker.unal52
24-12-2018, 17:54
Her biri muhteşem görünüyor, bakmalara doyamadım.

Teşekkür ederim..

turker.unal52
30-12-2018, 17:58
Senecio rowleyanus....

[B]Kuzeybatı Afrika’nın kurak yerlerinde yetişen bu sukulentimiz güneşi oldukça fazla sever. Sulama süreçlerinin arasında toprağın kurumasına izin verilmelidir. Toprağının çok fazla ıslak olmasını kabul edemeyen bir sukulenttir. Kışın ise toprağı sadece nemli tutulmalıdır. Gün içerisinde direk güneş alırsa büyümesi hızlanacaktır, en azından güçlü bir ışık alması gerekir.

685698
685699
685700

turker.unal52
30-12-2018, 18:33
Genç yeşiller.....

685703

685704

685705

turker.unal52
30-12-2018, 18:57
Evin yeşil adamı......

685706

685707

685709

turker.unal52
01-01-2019, 17:35
Astrophytum asterias..yakın ve uzak...........

https://www.youtube.com/watch?v=B352xyuyS2Q

Euphorbia obesa..yakın ve uzak.........

https://www.youtube.com/watch?v=zZYZn9MDzZ8

turker.unal52
13-01-2019, 17:40
702137

702138

turker.unal52
26-01-2019, 21:10
Orkide (Kaktüs değildir) . Bilgi amaçlı paylaşıyorum,time laps çalışmam var seyir etmenizi tavsiye ediyorum...

Açıklama Salepgiller veya Orkidegiller, Asparagales takımına ait bir familyadır. Salepgiller familyası çiçekli bitkilerin ikinci büyük familyasıdır. Dünyada yaklaşık 880 cins ve 22 binden fazla tür ihtiva etmektedir.
Bilimsel adı: Orchidaceae
Üst sınıf: Asparagales

https://www.youtube.com/watch?v=wUeC0Qt819I
686486

686487

686488

turker.unal52
03-02-2019, 12:28
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’(Nadir tür)ÇOĞALTMAYA DEVAM

691694

691695

691696

turker.unal52
10-02-2019, 13:14
Aydınlatma ve havalandırma çalışması...Bitkinin kışın ışık altında gelişimi ile ilgili çalışmadır 2019 ......

687302

687303

turker.unal52
17-02-2019, 10:05
709192

turker.unal52
12-03-2019, 20:31
Kalanchoe ‘Pink Butterflies’ (Nadir tür)

Kalanchoe "Pink Butterflies" ya da "Pink Sparkler" olarak isimlendirilmiş olan Crassulaceae Familyasına ait bu tür Kalanchoe delagoensis ve Kalanchoe daigremontiana birleşimidir.

Aydınlık, güneşli ortamlara ihtiyaç duyarlar. Güneşle birlikte yaprakları yeşilden pembeye geçişler gösterir. Baharla birlikte gelişmeye başlayan bitki yeşil yaprak uçlarındaki pembe hat üzerinden pembe, minik yaprak rozetleri oluşturur.

Üretimi yaprak ya da gövde çelikleri ile yapılır. Malesef üretimi Kalanchoe daigremontiana'daki gibi kolay değil. Yaprak uçlarındaki minik gözyaşlarından üremesi biraz zaman istiyor.

688732

688733

688734

688735

694384

turker.unal52
14-03-2019, 20:19
688868

688869

688870

turker.unal52
22-03-2019, 19:37
Teraryum çalışmalarım 2019

702140

702141

702142
https://www.youtube.com/watch?v=V7d1xnZp_nk

turker.unal52
30-03-2019, 13:37
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi

Son Yılların En popüler bitkilerinden olan Pilea, Türkçe'mizde Çin para bitkisi ve Misyoner çiçeği olarak yer etmiştir. Işık geçirgen yaprağının güzelliği ile popüler olan Pilea aslında bakımı basit bitkiler arasındadır, Direkt güneş ışığına maruz kalmamalı ve toprağını az miktarda nemli tutmak yeterlidir.
Bakım önerilerine aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz,
• Optimal sağlıklı bir Pilea için her iki yılda bir saksı ve toprağını değiştirmek yeterlidir.
• Pilea'nızın saksı-toprağını değiştirirken drenajı iyi olan çok amaçlı veya tropikal torf-toprak karışımlarını kullanmanız yeterlidir
Saksı değişimi esnasında Ana bitkinin kök yanlarından gelen küçük filizleri kökünden ayırarak farklı bir saksıya aktardığınızda Pilea’nızı çoğalmış olursunuz, Saksı değişimi için en ideal zaman bahar aylarıdır.
• Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı, Kuzey ve doğu penceresinin önünde düşük veya orta ışık seviyesinde iyi şekilde gelişecektir. Pilea bitkinizi Güneye veya batıya bakan pencere önlerinde yetiştirmek isterseniz mutlaka filtre edilmiş gün ışığı olmalıdır,
özellikle yaz aylarında direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
• Pilea'nıza yaz aylarında veranda-Balkon-Teras gibi alanlarda görmek isterseniz mutlaka
gölgeli bir alana almalısınız
• Pilea Peperomioides bitkiniz her yönde ışık alırsa yapraklı eşit şekilde gelişecektir,
En kolay yöntem ise zaman zaman saksınızı kendi ekseni etrafında çevirmektir.
• Ani ısı ve nem değişikliklerinden kaçınılmalıdır
• Pilea bitkisinin bulundurulması gereken en ideal sıcaklık 16-26 derece arasındadır.
• Isıtıcılara yakın, nemsiz, kuru alanlarda sağlıksız olacaktır, Bitkinizin bulunduğu ortam nemsiz ise nemi sağlamak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz.
• Pilea’nın içinde bulunduğu saksı toprağı tamamen kurumamalıdır, Toprak üst yüzeyinin kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının olduğunu işaret eder.
Aşırı sulama ve saksı altında uzun süre su birikmesi ise bir takım hastalıkları getireceğinden sulama miktarına dikkat edilmelidir.

690168

690169

690170

690171

690172

turker.unal52
20-04-2019, 18:52
https://www.youtube.com/watch?v=48Bnl1dMknc

YRKaktüs
23-04-2019, 09:02
16. Resimdeki sukulentler hic gercege benzemiyor son zamanlarda bende sık rastliyirum bu tur sukulentlere
Ayrica oldukca profesyonel bir cicekci gibisiniz ven ise bahcenizi 1 metrekare olduguna inanmiyorum masAllah bayaa cicek var hepsi saglikli ve guzel bir sekolde buyur insAllah

turker.unal52
23-04-2019, 10:22
16. Resimdeki sukulentler hic gercege benzemiyor son zamanlarda bende sık rastliyirum bu tur sukulentlere
Ayrica oldukca profesyonel bir cicekci gibisiniz ven ise bahcenizi 1 metrekare olduguna inanmiyorum masAllah bayaa cicek var hepsi saglikli ve guzel bir sekolde buyur insAllah

Merhaba,
Tüm gördükleriniz şahsıma aittir gerçek bitkilerimdir. Naylon ve alıntı bitkim yoktur,ne yazılı ise ilk başlıkta doğrudur.
Ne yazık-ki ülkemizde kimse birbirine güveni olmadığından her-şeyi sahte görüyoruz . Saygılarımla..Teşekkürler..

16. Resim konusu Lithops

691804

691805

691806

691807

ÇiğdemPm
23-04-2019, 19:25
Merhabalar, maşallah harika bir koleksiyon olmuş, ellerinize sağlık. Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler.. Sağlıcakla kalın..

YRKaktüs
24-04-2019, 21:27
Yanlis anladiniz ben cicegin garip bir tur oldugundan bahsetmek icin oyle yazdim alinmaniza gerek yok ayrica gercek olduklarini bilsemde tur geneli benim gozume oyle gozukuyor cok garip bir tur sizin ciceklerinizin gercek oldugu anlasiliyor zaten niye sahte cicek fotografi atasinizki neyse Iyi aksamlar

turker.unal52
26-04-2019, 19:23
Yanlis anladiniz ben cicegin garip bir tur oldugundan bahsetmek icin oyle yazdim alinmaniza gerek yok ayrica gercek olduklarini bilsemde tur geneli benim gozume oyle gozukuyor cok garip bir tur sizin ciceklerinizin gercek oldugu anlasiliyor zaten niye sahte cicek fotografi atasinizki neyse Iyi aksamlar

Benimki genel bir sitem güven konusu ... Saygı ve sevgilerimle

turker.unal52
28-04-2019, 13:00
Teraryum çalışmalarım 2019

692162

692163

692164

Mesut Temiz
29-04-2019, 01:24
Kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi harika, ama lithops'lar ve euphorbia obesa ayrı güzellikte hakikaten...

Umarım sizinle uzuun yıllar mutlu mutlu büyüyüp çoğalırlar Sayın turker.unal52.

.

turker.unal52
29-04-2019, 19:36
Kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi harika, ama lithops'lar ve euphorbia obesa ayrı güzellikte hakikaten...

Umarım sizinle uzuun yıllar mutlu mutlu büyüyüp çoğalırlar Sayın turker.unal52.

.

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için...

sema*33
30-04-2019, 09:46
ben 10 çeşitle kafayı yiyorum sevinçten...siz ne şanslısınız ve tabi çiçeklerinizde..ben tüm canlıların sevgiyle geliştiğini düşünenlerdenim.. sevgiyle büyümüşler:)

YRKaktüs
30-04-2019, 22:01
Boyle teraryum calismalarinizin olmasi ve kendi teraryumlarinizi yapmaniz cok guzel millet disaridan alirken siz kendiniz yapiyorsunuz Helal olsun
Bu arada ilk sayfalarinizda bulunan ampul ile yaptiginiz teraryum cidden guzel sık ve dekoratif nasil yaptiginizi anlatabilirmisiniz acaba

turker.unal52
12-05-2019, 10:39
Euphorbia Obesa

Yetiştirme: Güneşli bir pozisyondan hoşlanır, ancak aynı zamanda donun çok şiddetli olmadığı açık havada da yetiştirilebilir. -5 ° C'ye kadar olan sıcaklıkları tolere edebilir (kökler kuru tutulursa -10 °). Mineral bir toprakta en iyi sonucu verir, ancak çok çeşitli toprak tiplerine toleranslıdır. İyi drenaj şarttır. Yaz aylarında su tutmaz ve kışın kuru tutun. Yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir bitkidir ve bir kez kurulduktan sonra, bulunduğu yerde ve topraklarıyla yıllarca tatmin olur.

693054

693055

693056

693057

turker.unal52
19-05-2019, 13:16
693487

693488

693489

turker.unal52
19-05-2019, 13:20
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi

Son Yılların En popüler bitkilerinden olan Pilea, Türkçe'mizde Çin para bitkisi ve Misyoner çiçeği olarak yer etmiştir. Işık geçirgen yaprağının güzelliği ile popüler olan Pilea aslında bakımı basit bitkiler arasındadır, Direkt güneş ışığına maruz kalmamalı ve toprağını az miktarda nemli tutmak yeterlidir.
Bakım önerilerine aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz,
• Optimal sağlıklı bir Pilea için her iki yılda bir saksı ve toprağını değiştirmek yeterlidir.
• Pilea'nızın saksı-toprağını değiştirirken drenajı iyi olan çok amaçlı veya tropikal torf-toprak karışımlarını kullanmanız yeterlidir
Saksı değişimi esnasında Ana bitkinin kök yanlarından gelen küçük filizleri kökünden ayırarak farklı bir saksıya aktardığınızda Pilea’nızı çoğalmış olursunuz, Saksı değişimi için en ideal zaman bahar aylarıdır.
• Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı, Kuzey ve doğu penceresinin önünde düşük veya orta ışık seviyesinde iyi şekilde gelişecektir. Pilea bitkinizi Güneye veya batıya bakan pencere önlerinde yetiştirmek isterseniz mutlaka filtre edilmiş gün ışığı olmalıdır,
özellikle yaz aylarında direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
• Pilea'nıza yaz aylarında veranda-Balkon-Teras gibi alanlarda görmek isterseniz mutlaka
gölgeli bir alana almalısınız
• Pilea Peperomioides bitkiniz her yönde ışık alırsa yapraklı eşit şekilde gelişecektir,
En kolay yöntem ise zaman zaman saksınızı kendi ekseni etrafında çevirmektir.
• Ani ısı ve nem değişikliklerinden kaçınılmalıdır
• Pilea bitkisinin bulundurulması gereken en ideal sıcaklık 16-26 derece arasındadır.
• Isıtıcılara yakın, nemsiz, kuru alanlarda sağlıksız olacaktır, Bitkinizin bulunduğu ortam nemsiz ise nemi sağlamak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz.
• Pilea’nın içinde bulunduğu saksı toprağı tamamen kurumamalıdır, Toprak üst yüzeyinin kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının olduğunu işaret eder.
Aşırı sulama ve saksı altında uzun süre su birikmesi ise bir takım hastalıkları getireceğinden sulama miktarına dikkat edilmelidir.

693490

693491

693493

turker.unal52
05-06-2019, 18:28
Euphorbia milii

Gövde ve sürgünleri bol miktarda gri ve kahverengi dikenli; ilk bakışta çiçek izlenimi veren küçük, fakat toplu halde parlak kırmızı çiçekleri çok gösterişli, çalı formunda iç mekan süs bitkileridir. Yaprakları oval veya uzunca, yeşil renklidir. Euphorbiaceae familyasının Euphorbia cinsine bağlıdır, anavatanı Madagaskardır.
Zamanla boyu 1.5-2 metreyi bulabilir. Güneş yetersizliğinde hızlı ve çelimsiz uzama görülür. Dikenleri korunma amaçlı olmaktan ziyade su depolayıcı ve ağaçlara tırmanma amaçlıdır. Diğer bitkilerin arasında güneşsız kalırsa kuvvetsiz ve çelimsiz olup dikenleri sayesinde çevredeki bitkilere tutunarak dik durabilir yukarı güneşe doğru uzayabilir.

SULAMA
Bütün yaz boyunca bitkilere orta derecede su verilmelidir. Sonbahar ve kışın dinlenme döneminde verilen su azaltılmalı, ancak saksı toprağının tümüyle kurumamasına özen gösterilmelidir. Yapraklarıyla havadan nem almada ve bu şekilde susuzluk ihtiyacını gidermede başarılı nadir bitkilerden biridir.Euphorbia milii bitkisine havası yüksek nemli olan bölgelerde toprağı biraz kuruma olmadan sulamamak, ama yapraklara üç günde bir su fısfıslamak iyi olur. Havası kuru memleketlerde ise sulama sıklığı arasını fazla açmayıp yapraklara her gün su püskürtmek daha iyi olur. Böylece kök ortamı fazla sık çamur gibi ortamda kalmaz daha sağlıklı olur. Yapraklara verimli toprağı toz haline getirip serperseniz ondan da ihtiyacı olan birçok elementi alabilir.

ÇOĞALTILMASI
MAYIS çoğaltmak için en uygun zaman. Tepesini kesip ayrı dikin. Üst tarafı kesilen ana bitki de böylece yanlardan filizlenir birkaç dal uzatır.

1- Çelikle: Bulunduğunuz yerin iklimine göre ilkbaharda sıcaklar başladığı zaman (İstanbulda Mayıs başı) dallarından kesip alın. 3-4 gün veya bir hafta açık havada açıkta bekletin. Hava serin gidiyorsa iki hafta bekletin. Sonra az nemli toprağa dikip (sulamayın can suyu vermeyin) güneşli ve daimi esintili bir yere koyun. Toprak iyice kuruduğu zaman birkaç gün daha bekleyin sonra toprak yüzeyinin iyice ıslanacağı kadar az su ile sulayın. Bu durumda saksı içinin yarısı ıslanmış olur. Tamamı ıslanmadığı için çabuk kurur. Bir buçuk, iki ay böyle devam edin. Güneşin ısıtmasıyla ve devamlı esinti sayesinde köklenme gerçekleşir. İki ay geçince normal sulamaya geçin. Çelikle çoğaltma sürecinde gereksiz sulamalar ve havasız ortamlar yüzünden çürümeler çok sık görülüyor. İkide birde sulamak yerine (üstünde yaprakları varsa) birkaç günde bir yapraklarına su fısfıslayın. İhtiyacı kadar suyu alır günlerce idare eder. Çelikleri sulamak için toprağın tamamıyla kurumasını bekleyin.

2- Fide Çiçek dökülmeyip kalınlaşır, bir fidecik geliştirir. Biraz güçlendiğinde kesip toprağa dikin. Yukarda çelikle çoğaltma usulünde yazdığım gibi sulama bunlarda da geçerli.

3- Aşılama: Hibritlerde yapılması tavsiye ediyor. Kolayca büyüyen gelişen normal öforbiya mili bitkisinden dallar önce köklendirilir. Köklenme kuvvetlice gerçekleştikten sonra bunlar aşılanır. Hibritleri aslında çelikle de çoğaltmak mükün fakat hibritler iyi bir köklenme beceremiyor. Durumları risklidir. Toprakta gürce köklenemeyip dolayısıyla topraktan gereği gibi besin alamazlar. Ayrıca her an çürüme riski de kuvvetli. Bunlarda daha fazla havadar toprak kullanmak lazım (hem köklenme saçaklanarak devam etsin, hem çürüme riski olmasın diye). Hibritlerin aşılıları ise daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olur.

• Çiçek renginin daha açık veya daha koyu olarak zaman zaman değişmesi
• Mevsimlerin sıcaklık farklarına
• Toprağının pH derecesine göre değişir.

• Fazla sıcakta ya da pH yüksek toprakta çiçek rengi daha açık olabiliyor.

694552

694553

turker.unal52
09-06-2019, 06:48
Astrophytum Asterias Time Lapse Çalışması 08.06.2019

https://www.youtube.com/watch?v=_3OQMebWkRw

Astrophytum Asteriaslar...

Yetiştirme
Bir serada yetiştirme çok zor olmasa da, oldukça yavaş büyür. Bitkiler gevşek bir drenajlı mineral toprağa ihtiyaç duyarlar. İyi miktarda ışığa ihtiyaçları var . Sulama, yaz mevsiminde haftada bir yapılabilir, eğer hava yeterince güneşli ise, biraz gübre ilave edilir. Bu şekilde tutulduğunda, bitkiler yavaş olsa da sağlıklı bir gelişim göstereceklerdir.

turker.unal52
11-06-2019, 18:46
694903

694904

694905

turker.unal52
05-07-2019, 19:27
Huernia zebrina.....
Asclepiadaceae (Apocynaceae) ailesine mensup bir sukkulent olan Huernia zebrina, Afrika kökenli bir bitkidir. Kuzey ve güney Afrika'da yayılım göstermektedir. Huernia zebrina ssp magniflora'dan da farklılık gösteren bir türdür. ssp magniflora daha büyük çiçeklere sahip iken ( yaklaşık 8 cm. olduğu söyleniyor) ssp. zebrina daha küçük çiçeklere sahiptir. Çiçeklerinin çapı yaklaşık 3-3,5 cm kadardır. Çiçeğin corollası koyu kırmızı bordo tonlarında parlak görünümlüdür. İlk bakışta sert bir plastiğe benzetenler de vardır. Corollanın üstünde sarı desenler bulunmakta bu sarı desenler corolla lobes'a doğru ( çiçeğin yapraklarına doğru ) daha da belirgin bir sarı desene dönüşmektedir.

696364

696365

turker.unal52
07-07-2019, 21:23
Astrophytum Asterias Süper V Type

https://www.youtube.com/watch?v=BkGsc8HK3xg

turker.unal52
14-07-2019, 18:44
Frailea angelesii

Yetiştirme: Fraileas, nispeten büyük sarı çiçekleri olan, genellikle tüm bitkinin kendisinden daha büyük olan ve özellikle sınırlı yetişme alanı olanlar için uygun olan minik bitkilerdir. Güneşli bir pencere kenarında veya küçük bir serada kolayca yetiştirilebilirler. Kırılganları mutlu ve büyütmenin sırrı, iyi drenaj ve havalandırma ile zengin, gözenekli bir toprağa kaplamak, bol miktarda su vermek ve sulamalar arasında kurumasını sağlamaktır. Kırılganlar çoğu diğer kaktüslerden daha fazla su sever. Onları fazla doldurursanız (yaklaşık 6-7 cm tencerelerde), doğru yetiştirme koşulları verilmezse, kısa ömürlü olabileceğinden çok daha iyi ve sağlıklı büyürler. Kış aylarında serin ve kuru yerleri severler (minimum 5-10 ° C sıcaklıkta) ancak hafif don olayları bile zarar vermez. Karakteristik olarak , sırasında kurak mevsim bitkileri geri tamamen yer altında , hem vahşi ve yetiştirmeçok. Kış aylarında ara sıra hafif su spreyi bitkilerin büzüşmesini çok fazla önler. Yaz aylarında saksıların bitkiler tarafından hızla emilen yağmur suyuyla (her zaman musluk suyundan daha iyidir) doldurulmasından hoşlanırlar; Bir veya iki gün sonra, tencerelerde kalan suyu boşaltmak en iyisidir. Güneş Pozlama : Onlar tam güneşin tadını . Gelen bir gölgeli pozisyona bitkiler hızlı büyürler, ancak olmayan şekilli yassı veya koyu renkli.

696650

696651

696652

turker.unal52
03-08-2019, 12:13
Turbinicarpus lophophoroides

Yetiştirme: Belirli bir toprak tipine adapte olmuş ve özellikle ilk çiçeklenmeden sonra çürümeye eğilimli bir bitkidir. Çok iyi drenajlı bir toprağa% 10 - 30 oranında doğal alçı eklenebilir. Sulama oldukça seyrek olmakla birlikte bol olmalı, böylece toprak tamamen ıslatılır. Bitkinin gövdesinden dikkatlice sulanan sulama, areollerin yünlerini tutmasını sağlar. Bitkinin toprağa geri çekilmesi ve sulama arasında gri-yeşil bir renklenme varsayması, doğal olarak doğaldır ve herhangi bir hasara yol açmaz. Kışın kuru tutun veya gece sıcaklıkları 10 ° C'nin altında kaldığında, kısa bir süre için -4 ° C'ye kadar dayanıklıdır. İyi bir havalandırma sağlayın. Marufiyetler: Doğal görünümlü bir düz veya kısmen güneş alan bir güneş. Yayılma: İyi çimlenme gücü olan ya da aşılanan sürgünlere sahip tohumlar

700663

700664

700665

turker.unal52
04-08-2019, 11:07
Huernia zebrina

Huernia zebrina time lapse calismam 2019

https://www.youtube.com/watch?v=oxRkO9uvpCI

turker.unal52
17-08-2019, 16:07

697845

697846

697847

697848

turker.unal52
31-08-2019, 16:58
698206

S.b 2244
01-09-2019, 14:55
Merhaab maaşallah hepsi birbirinden güzel umarım hepsi çook uzun yıllar yaşar ve gerçekten yeri nasıl deherlendirecehinizi biliyorsunuz 1 metrekareye dünyayı sıdırmışsınız

turker.unal52
06-09-2019, 20:44
Pilea Peperomioides

698366

turker.unal52
28-09-2019, 21:06
Pilosocereus azureus (Sütun kaktüs)

Açıklama:

Mavi Kaktüs,Pilosocereus azureus (Sütun kaktüs) ailesinden çok gösterişli bir kaktüstür. Mavi gövde rengi ve sarı dikenleriyle benzersiz bir türdür ve kaktüs meraklıları tarafından çok sevilir. Oldukça hızlı boy atar ve bakımı kolaydır. Çok sulama yapılmamalıdır. Eksi değerlere düşmeyen bölgelerde dış alanlarda dikilebilir.

Güneşli yerler ister.

Yazın 10-12 günde bir sulanabilir (ısıtılmayan alanlarda kışın ayda bir su bile yeterli olur).

Tohumdan ve tepe çeliği keserek üretilir.

Meksika kökenlidir.

699056

699057

699058

turker.unal52
03-10-2019, 17:54
Lemaireocereus pruinosus ( Stenocereus pruinosus )

Kökeni ve Habitat: Stenocereus pruinosus , Meksika'da Oaxaca, Puebla ve Veracruz (ve ayrıca Guerrero ve Chiapas) eyaletlerinde yaygın olarak yayılır ve çok miktarda bulunur. Yenilebilir meyvesi nedeniyle türler bol ve ekilidir.
İrtifa aralığı Deniz seviyesinden 800 ila 1.900 metre yükseklikte büyür.
Habitat ve Ekoloji: Stenocereus pruinosos , Bursera morelensis ve Escontria chiotilla'nın vejetasyon derneklerinde tropikal yaprak döken ormanlarda bulunur .
[/B]

699202

699203

699204

699205

699206

turker.unal52
04-10-2019, 23:07
Türkiye'de zor bulunan Tayland siyah 5.8 cm saksı......

Açıklama.......

Gymnocalycium mihanovichii 2x
Astrophytum asterias 2x
Haworthia Repotting 1x

699299

699300

699301

699302

Gökçeyurt
06-10-2019, 20:17
Sayfalarınızdaki resimler ve bilgilendirmeler gerçekten çok güzel. Teşekkür ederiz.

turker.unal52
11-10-2019, 20:53
Astrophytum asterias Super Kabuto

699623

699639

turker.unal52
11-10-2019, 20:56
Astrophytum asterias variegata

699624

699625

699638

turker.unal52
12-10-2019, 13:28
Astrophytum asterias Super Kabuto

699642

699643

turker.unal52
13-10-2019, 15:02
709190

709191

turker.unal52
27-10-2019, 11:27
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type

700118

700119

700120

700121

700122

turker.unal52
27-10-2019, 19:58
Astrophytum Asterias Kabuto V-Type 2.

700130

700131

700132

700133

700134

turker.unal52
31-10-2019, 18:57
Astrophytum asterias variegata

700320

700321

700322

700323

turker.unal52
05-11-2019, 22:01
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type 4

700533

700534

700535

700536

turker.unal52
05-11-2019, 22:04
Astrophytum Asterias Süper Kabuto V-Type 3

700537

700538

700539

turker.unal52
05-11-2019, 22:06

700540

700541

turker.unal52
06-11-2019, 19:02
Astrophytum Asterias Süper Kabuto set

700566

turker.unal52
10-11-2019, 13:28
Fockea edulis

Bilimsel adı : Fockea edulis
Kaynağı : Menşei: Namibya, Güney Afrika (North Cape, Western Cape)

Habitat: Sıcak kurutucu bölgelerde, Kuru savan ve taşçıkta sulu ovma topluluğu .
Bu kolay bir - için - ilginç şişman gri yumru ile büyümeye caudiciform bitki.

Açıklama: İlginç yağ, bükülmüş kökleri ile yarı yaprak döken caudiciform bitki.
Caudex: gri kalın , çapı en fazla 30 (-60) cm , ağırlık i üzerinde küçük tüberküllerle. Vahşi, caudex kısmen veya tamamen gömülüdür. Gömüldüğünde daha hızlı büyümeye eğilimlidir.
Yapraklar: Yeşil, bütün ve dikdörtgen. Bu yaprak döken olduğunu , ve tüm yapraklar kaybolur sırasında kış dinlenmesi döneminde.
Sapları: İki çeşit dalı vardır, bir ağaç gibi, diğer sarmaşıklar. İnce asma dalları 80 cm veya daha fazla bir uzunluğa erişir ,ve her türlü mevcut desteğe tırmanma.
Çiçekler: Beyaz-yeşil, çok gösterişli değil ama hafif kokulu , 0.6-1.5 cm genişliğinde. Fockeas dioecious, bu nedenle tohum üretmek için bir erkek bitki ve bir dişi bitkiye ihtiyaç vardır. Çiçekler meyve sinekleri ile tozlaşır.
Çiçeklenme mevsimi: Yaz sonu.
Meyve: Gri bakla.

KULLANIM: 'Edulis' ismi bitkinin yenilebilir olduğunu gösterir (Güney Afrika'nın yerli nüfusu tarafından yenir), ancak mevcut alkaloidlerin bitkisini kurtarmak için uzun ve özenli bir pişirme prosedürü gereklidir. [Tüketim için bitkiler önermiyoruz!]

Yetiştirme: Bu tür kolay yetiştirme ve dayanıklıdır. O Ocak azalmış aktivite gösterir rağmen - Nisan döneminde , asla gider etmek dinlenmesi ve her zaman ca tamamlamak r bazı Lea Ries ves. C onversely o soğuk ve kuru tutulması durumunda kışın yaprak döken olabilir. Tesis yaz aylarında düzenli su ve gübre alacak. Kışın eğilimli Rot ; Kuru tarafı ve suyu tuber yumuşatmaya yetecek kadar tutunuz. Bu g sıraları da en kirler ve sadece ihtiyaç s çok hızlı drenaj. ° C, -2 Hardy bu kısa bir süre için bir don alacaktır. Bitkiler büyümek n nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlar tahammül edebilir dışarıda. P , güneş veya açık tonu ifade eder, ancak yumru gölgede sürekli kalmalıdır.
Bu bir dinç sarmaşık ve iyi yukarı bir çember ya da çerçeve etrafında eğitilmiş, ancak muhafaza edilmesi durumunda yakındaki bitkiler etrafında sarmaşık eğilimi bir üzerinde pot bir raf böylece, o biraz kontrol edilmesi gerekir ... o etrafında rüzgar şey vermek onu diğer bitkilerden uzak tutmak. Fockeas, açık havada zararlı değildir, ancak nemli sera ortamlarında tutulursa beyaz sinekleri çekebilir ve bir çeşit kontrol gerekebilir. Kalıcı toplayıcı olarak Güvenilir ' ın bitki.

Yayılma: Fockea edulis en iyi tohumdan yayılır. Kesme s sınırlı bir başarı verecektir.

700684

700685

700686

turker.unal52
10-11-2019, 13:35
Hoodia Gordonii

Yetiştirme : Büyümek için en kolay türlerden biridir, ancak aşırı su birikintileri ve temiz hava eksikliği nedeniyle kök çürümeye eğilimlidir. Normaldekış mevsiminde seyrek olarak yetiştirme mevsiminde su . Genellikle tavsiye edilir üzerinde - kış sıcak koşullarda onları (10 at° C), ancak bunların Afrikalı rağmen kökeni sonlar bir gerekli düşünce olabilir ekstra ısı olmadan iyi ve çiçek büyümek gibi görünüyor,ara sıra sıcaklık ves 0 yakınında° C (veya daha az) . tolere edilir , su ile temas halinde. İlkbahar : Onları yağmurda bırakan ilkbaharda onlara ihtiyaç duydukları su sağlanır. Yaz : Yaz aylarında tam güneş veya kısmi gölgede iyi yetişecekler ve şiddetli yağmurları tahammül edecekler, ancak mevsim kuruduğunda mutlu olacaklar . Çömlekçilik ortamı: Kökler oldukça sığ olduğundan, ekstra perlit veya ponza ile cesur, çok serbestçe akan bir kompost

uygundur ve kil kaplar , bitkilerin sulama arasında kurumasına yardımcı olur. Sadece en parlak pozisyonda,

Aile: Asclepiadaceae (Apocynaceae) (Sütlü aileler)
Kabul edilen Bilimsel adı : Hoodia gordonii (Masson) tatlı eski Decaisne
In: PSRV 8: 665, 1884

Menşei : Güney Afrika ve Namibya'daki Kalahari çölünde çok geniş bir alanda doğal olarak yetişir. Botswana ve Angola'nın çöllerinde de bulunur.

Habitat: Klahari kumsallarında kış yağışlı bölgelerde, kuru taşlı yamaçlarda veya genellikle kserofitik çalıların korunması altında bulunan düzlüklerde yetişir, ancak yetişen habitatların geniş bir toleransına sahiptir. Sıcaklığın 50 ° C'yi geçtiği yerlerde, ancak nispeten düşük sıcaklıklarda (-3 ° C) yaşayabilir. Bu alan çok çeşitli eşsiz bitki türlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Ekoloji: Tozlaşma esas olarak sinekler tarafından yapılır. Bu sıra dışı polinasyon biyolojisi, miyofil (sineklerle tozlaşma) olarak adlandırılır. Myophily aşağıdaki cinsler, Stapelia, Huernia ve Ceropegia bazı yer alır. Genç bir Hoodia bitkisinin hayatı, bir hemşire bitkisinin koruması altında başlar. Bir hemşire bitkisi, genç bitkinin çimlendirdiği ve büyüdüğü, yapraklarından ve dallarından güneşin güçlü ışınlarından koruduğu bir çalıdır.

700688

700689

turker.unal52
10-11-2019, 13:36
Ariocarpus furfuraceus

Yetiştirme: Bu tür yavaş büyüyor, ancak diğer bazı kaktüsler kadar yavaş değil. İyi drenajlı, organik olmayan, serbest drenajlı toprak kompostunda, yetiştirme mevsiminde bol su ile kolay bir şekilde yetiştirilir. Büyüme mevsimi boyunca zayıf bir azotlu gübre kullanımı büyümeyi teşvik edebilir. Gelişmelerinin ana tehdidi kök çürümesidir. Soğuk algınlığı olduğunda Ariocarpus kuru tutulmalıdır. Ariocarpus'un görünümü, bitkileri alttan sulayarak büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Bu uygulama, bitkinin üstündeki “yünün” matlaşmasını veya rengini değiştirmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Tam güneşe kadar hafif gölgeye ihtiyaç duyar.
Donma toleransı: Hardy -10 ° C
Açıklama: Solitary, yavaş - büyüyen geofit kaktüs , tüberküller yerden biraz yüksek projelendirme ile. Büyük yumrulu gövde toprağın altındadır.
Kök: Gri-yeşil, düzleştirilmiş, globose, üstte yuvarlak, 3-12 cm yüksekliğinde, 10-25cm çapında.
Tüberküller: A. furfuaraceus'un ayırt edici özelliği, eşkenar üçgen şekilli , ıraksak, dışbükey veya neredeyse düzleştirilmiş adaksal ve genellikle sığ adaksiyal dalgalanmalar veya kırışmalı, kırılmamış , 1.5-4 cm uzunluğunda, 1-3.5 cm genişliğinde olan tüberküllerdir., yaklaşık olarak uzun kadar geniş ;
Areoles: Tüberküllerin uçlarında, 1-5 mm çapında yuvarlak .
Çiçekler: Diurnal , 4-5 cm çapında, 2-4 cm uzunluğunda; pembeyi temizlemek için beyaz .
Kök: Tap kökü
Çiçeklenme zamanı: Ekim
Meyvesi: beyaz, yeşil veya nadiren pembemsi, 10-25 mm uzunluğunda, 3-10 mm çapında.

Ariocarpus retusus son derece değişken bir türdür. Tüberkül büyüklüğü ve şekli büyük ölçüde değişir ve uçta bazen bir terminal areole bulunur. Türlerdeki büyük miktardaki fenotipik varyasyon, çeşitli varyasyonların kurulmasına yol açmıştır:

700690

700691

turker.unal52
11-11-2019, 15:54
Astrophytum Asterias yıldız

700723

700724

700725

turker.unal52
14-11-2019, 17:26

700815

700816

turker.unal52
19-11-2019, 21:16
Lithops ve Frailea friedrichii

701021

701022

701023

701024

701025

HipnoTc
20-11-2019, 00:29
Çok güzel ve düzenliler :) Hepsini beğen seçeneği yok :( Bunları görünce çiçeklerimi ne kadar ihmal ettiğimi anladim :(

turker.unal52
21-11-2019, 22:00
Haworthia cooperi

701071

701072

701073

turker.unal52
22-11-2019, 14:59

701101

701102

701103

701104

701105

turker.unal52
27-11-2019, 10:41
Astrophytum myriostigma tricostatum

Astrophytum myriostigma quadricostatum

701173

701174

701175

701176

701177

turker.unal52
28-11-2019, 08:38
Astrophytum asterias'Star shape type'

701224

701226

701227

701228

701229

turker.unal52
28-11-2019, 22:18
Astrophytum asterias'Star shape type'

702094

702095

turker.unal52
04-12-2019, 14:25
Crassula Ovata Minor(yeni başalaynalar için uygun bitkidir)

Büyüme ve Bakım:
Kapta yetişmesi kolay, en iyi güneşte, ancak kısmen güneşte tolere eder. Nötr pH değerine sahip iyi süzülmüş bir toprağa ihtiyacı vardır.
Su düzenli olarak ilkbahardan sonbahara kadar oluşturur ve tekrar sulanmadan önce toprağın kurumasını sağlar. Kış aylarında, su yaprakların büzülmesini önleyecek kadar su sağlar. Başarısızlığın aşırı sulanması-dır.
Bir toprak karışımına yerleştirilen yaprak veya sap kesimlerinde çoğalma sağlanır, ardından bir miktar büyüme gösterene kadar bekleyin.

701396

701397

701398

turker.unal52
04-12-2019, 21:05
Astrophytum Asterias Super Kabuto mini

701424

turker.unal52
05-12-2019, 19:50
Astrophytum asterias 'Superkabuto Star Shape

701451

701452

701453

701454

turker.unal52
07-12-2019, 15:42
Matucana madisoniorum forma albiflora

701498

701499

701500

turker.unal52
07-12-2019, 20:58
Fockea edulis

701503

701504

701505

701506

701507

turker.unal52
10-12-2019, 13:13
Hoodia gordonii (Kalahari Kaktüsü)

701550

701551

701552

turker.unal52
12-12-2019, 10:42
Astrophytum Asterias Süper Kabuto Simetri

701600

701598

701601

turker.unal52
12-12-2019, 15:06
https://www.facebook.com/groups/808633765859802/

https://www.facebook.com/groups/582842412473345/

701871

turker.unal52
17-12-2019, 21:05
Yazdan kalan favorim...
Astrophytum Asterias nudum

701760

turker.unal52
20-12-2019, 16:20

701852

701853

701854

turker.unal52
22-12-2019, 22:59

701951

701952

turker.unal52
25-12-2019, 16:28

702006

turker.unal52
27-12-2019, 12:23
Euphorbia Obesa 10.Yaş

702047

702048

702049

turker.unal52
28-12-2019, 18:01
Ariocarpus Retusus

702068

702069

turker.unal52
31-12-2019, 22:27
Astrophytum Asterias Takım

702188

702189

702190

702191

turker.unal52
04-01-2020, 09:28
Astrophytum Asterias Fukuryu 5 ribs

702293

702294

702295

Gülizarşen
04-01-2020, 10:20
Hepsi güzel ama kalanchoe pink butterflies ayrı güzel görünüyor. Bu türlerin çiçekleri daha uzun süre kalıyor doya doya seyredebiliyoruz. Elinize sağlık. Epey emek harcandığı belli.

turker.unal52
05-01-2020, 10:36
Astrophytum Asterias Kikko Nudum

702320

702321

702322

turker.unal52
07-01-2020, 09:56
Astrophytum Asterias

702369

Astrophytum Asterias hybrid

702370

turker.unal52
08-01-2020, 09:17
Astrophytum Asterias

702394

702395

turker.unal52
17-01-2020, 09:24
Astrophytum Asterias Line-Type

702560

702561

702562

turker.unal52
17-01-2020, 12:54
Astrophytum Asterias Line-Type

702576

702577

702578

turker.unal52
23-01-2020, 18:02
Pilea Peperomioides

702683

https://www.youtube.com/watch?v=SfEoA7xbNjU

turker.unal52
30-01-2020, 14:51
Astrophytum Asterias Fukuryu variegata

702808

702809

702810

turker.unal52
31-01-2020, 12:46
Astrophytum Asterias Super kabuto Star Shape

702820

702821

702822

turker.unal52
01-02-2020, 13:12
Astrophytum Asterias Rensei

702833

702831

702832

turker.unal52
04-02-2020, 11:29
Astrophytum Asterias Süper V-Type

702912

702911

turker.unal52
04-02-2020, 17:50
Astrophytum Asterias Süper V-Type

702925

702924

turker.unal52
05-02-2020, 15:34
https://www.youtube.com/watch?v=Be_AeZzBNgQ&t=12s

turker.unal52
07-02-2020, 20:41
Astrophytum Asterias Takım

702978

702979

702980

702981

702982

turker.unal52
11-02-2020, 10:02
Astrophytum Asterias

703047

https://www.youtube.com/watch?v=iY1NtArFLM4

turker.unal52
11-02-2020, 15:19
Astrophytum Asterias super kabuto

703049
https://www.youtube.com/watch?v=03z7yL77pVU

turker.unal52
13-02-2020, 17:44
Astrophytum Asterias Star Shape variegata

703076

https://www.youtube.com/watch?v=fIEDkJk2ACc

turker.unal52
16-02-2020, 16:02
Astrophytum Asterias Star Shape Nudum

https://www.youtube.com/watch?v=8iYEHT7784Y

703167

turker.unal52
18-02-2020, 14:55
Astrophytum Asterias set 18.02.2020

https://www.youtube.com/watch?v=PS8L-Dpm_ZY

turker.unal52
20-02-2020, 15:11
Ferocactus Electracanthus

703245

703246

703247

broxni
23-02-2020, 11:07
İnanılmaz keyif aldım sayfanıza bakarken.

turker.unal52
24-02-2020, 09:48
İnanılmaz keyif aldım sayfanıza bakarken.

Teşekkür ediyorum.. Saygılarımla

yardimcierhan
26-02-2020, 17:04
Bravo Türker Bey... Hem fotoğraflar çok iyi hem de bitkiler! Videolar da öyle elbette!

turker.unal52
26-02-2020, 19:49
Bravo Türker Bey... Hem fotoğraflar çok iyi hem de bitkiler! Videolar da öyle elbette!

Teşekkür ederim.. Saygılarımla

turker.unal52
27-02-2020, 16:54
Astrophytum Asterias Fukuryu 7 ribs
Astrophytum Asterias Fukuryu 7 ribs
"FUKURYU"bir Japonca kelimedir, Bu bitkinin çıkıntıları (kaburgaların başlangıcı
gibi) veya küçük ekstra kaburgaları vardır anlamına gelir (az veya çok belirgin) olarak
geliştirecektir. Bitişik kaburgalar arasında sandviç gibi dururlar

Yetiştirme : Bir serada çok yavaş olmasada ,büyümeleri çok zorda değildir .
Bitkiler gevşek iyi drene edilmiş bir mineral toprağa ihtiyaç duyar.
İyi bir ışığa ihtiyaçları vardır . Hava yeterince güneşliyse ,
yaz aylarında haftalık olarak biraz gübre ekleyerek sulama yapılabilir .
Bu şekilde tutulursa, bitkiler yavaş büyümesine rağmen sağlıklı görülecektir.
Bunlar dona dayanıklı değildir -4 ° (-10 ° çok kuru ise) C
Olgunlaştıkça, maksimum 8-10 cm (20) cm boyutuna ulaşırlar.
Bununla birlikte, eski bitkiler yaşlanır ve hastalığa yenik düşebilirler
zayıf bir kök sistemine sahiptir . Her 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir
toprakla değiştirin. Kışın Kuru koşullarda uykuya yatırın .

https://www.youtube.com/watch?v=H65KMUfCcBI

703484

703485

turker.unal52
06-03-2020, 19:47
Astrophytum asterias series

703671

703672

703673

turker.unal52
09-03-2020, 22:15
Orkide Time Lapse Çalışmam
Bu çalışma 27 günde 33 Bin resimden oluşmaktadır.
Emek ve zaman isteyen çalışmadır.
Vakit ayırdığınız için Teşekkürlerimi sunarım.
Tarih. 06.03.2020
https://www.youtube.com/watch?v=QfbnJU2vhGg

704929

704930

704931

turker.unal52
15-03-2020, 20:57
Astrophytum Asterias kabuto V-Type

ABD' nin güneyi ile Meksika' daki kurak ve kıraç alanlar olan astrophytum cinsi
kaktüslerin 6 doğal türü ile bunlardan elde edilmiş 12 dolayında melez çeşidi bulunmaktadır.
Tüm dünyada kaktüs meraklıları arasında pek popüler olan bu bitkilerin gövdeleri küremsi,
yarı küre ya da silindirik biçimlidir. bu gövdelerin üzeri iri veya ufak beyaz
lekelerle dolu olur. türlerine göre yüksekliği 15 cm. ile 1,2 m. arasında değişip
ağır ağır gelişen yıldız kaktüsler inin bu boylara erişmesi yıllar alır.
İki türü dışında genelde dikensiz olan bu kaktüsler, iyi bakıldığında çoğunlukla sarı
ama bazı örneklerinde beyaz, pembe ya da açık kırmızı renkte çiçekler açar.
Çiçekleri günün en aydınlık zamanında açıp uzunca bir süre canlı kalır.
daha sonra çiçekleri yeşil ve kırmızı renkli, yumurtamsı biçimli, içinde
sarı ya da kahverengi miğfer biçimli tohumlar bulunan etli tohum zarflarına dönüşür.
sıcak ve ılık bölgelerdeki kıraç bahçelerde; soğuk ve serin yörelerde ise, kış mevsiminde
ısıtılan kapalı mekanlarda saksılar içinde yetiştirilirler.

704086

https://www.youtube.com/watch?v=F5-22fvloJQ

turker.unal52
29-03-2020, 18:44
Fockea edulis-Doğa uyanıyor 29.03.2020

Yetiştirme ve Yayılma: Bu tür yetiştiriciliği kolaydır ve dayanıklıdır.
Ocak-Nisan döneminde azalmış aktivite göstermesine rağmen, asla tam bir
uykuya girmez ve her zaman bazı yapraklar taşır.
Tersine, soğuk ve kuru tutulursa kışın yaprak döken olabilir.
Sulama: Bitki yaz aylarında düzenli su ve gübre alacaktır.
Kışın eğilimli kuru tarafı ve suyu sadece yumru büzülmesini engelleyecek kadar tutun.
Toprak: Çoğu toprakta iyi yetişir ve sadece çok hızlı drenaj gerektirir.
Sertlik: -2 ° C'ye kadar dayanıklıdır, kısa bir süre için biraz donacaktır.
Açık havada yetişen bitkiler nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlara dayanabilir.
Güneş veya açık gölgeyi tercih eder, ancak yumru sürekli gölgede kalmalıdır.
Bakım: Güçlü bir bükücüdür ve en iyi bir çember veya bir çerçeve etrafında
eğitilir, ancak bir rafta bir tencerede tutulursa yakındaki bitkilerin
etrafında asma eğilimi gösterir, bu yüzden biraz kontrol edilmesi gerekir

https://www.youtube.com/watch?v=1ZV-ibvCZJo

turker.unal52
17-04-2020, 17:10
Astrophytum Asterias Rensei

706217

706218

706219

turker.unal52
01-05-2020, 14:10
Astrophytum

707090

707091

707092

707093

turker.unal52
01-05-2020, 16:39
Astrophytum Asterias Set

https://www.youtube.com/watch?v=msb2bUBEcA4

turker.unal52
04-05-2020, 11:52
Astrophytum Asterias

707328

707361707327

turker.unal52
13-05-2020, 13:50
Astrophytum Asterias kabuto V-Type çiçekte

709532

turker.unal52
17-05-2020, 22:20
Astrophytum Asterias Rensei '' The bust did not open fully '''Küstü tam açmadı''

https://www.youtube.com/watch?v=XXjvyxpIlNI

turker.unal52
19-05-2020, 15:45
Lithops Nedir?
Lithops bitkisi Mezemgiller familyasındandır ve kökeni Afrika’nın güney kısımlarındaki taşlık, kayalık ve yarı çöl alanlardır. Taşa benzerliği sebebiyle ‘yaşayan taş’ olarak da bilinir.

Bitki iki yuvarlak yapraktan oluşur ve yaprakların arasından yeni yapraklar büyür ya da çiçek açar. Orta kısımdan yeni yapraklar çıktıkça eski yapraklar ölür. Lithops’ların gövdesi yok gibi gözükür fakat aslında toprak altında bir gövde kısmı vardır. Kuru ve sıcak havaya karşı kendini bu şekilde korur.

İri taneli ve kumlu topraklarda yaşarlar ve geniş, derin saksıları severler. 10-15 cm derinlikteki saksılarda kökler rahatça gelişebilir. Yetişkin Lithops’ların kökleri oldukça uzun olabilir, bu yüzden bitkinizin köküne göre derinlikte bir saksı seçmeye özen gösterin.

Lithops nasıl sulanmalıdır?
Lithops bitkisi sonbaharda büyümeye başlar ve kış, bahar aylarında büyüme devam eder, yaz başında ise uyku durumuna geçer. Aşırı sıcak dönemde dinlenmek ister. Yaz sonuna kadar, büyüme döneminde depoladığı suyu kullanır. Uyurken hemen hemen hiç su istemez, eğer sık sulama yaparsanız çürümelerine sebep olursunuz. Bitkinizin büzüştüğünü görürseniz bir iki damla su verebilirsiniz. Yaz aylarında az miktarda sulayın ve sadece toprağın üst kısmı ıslansın, bitki dinlenme döneminde bol sulanmamalıdır. Serin günler tekrar başlayınca onlar da büyümeye başlar.

708683

708684

turker.unal52
20-05-2020, 18:01
Astrophytum Myriostigma v.columnare Time Lapse Çalışmam 20.05.2020

708830

708831

708832

708833

708834

https://www.youtube.com/watch?v=dKD50Qz66kg

turker.unal52
24-05-2020, 16:19
Astrophytum Asterias

709156

709157

709158

turker.unal52
26-05-2020, 06:14
Astrophytum Asterias

709276

709277

709278

709279

709280

turker.unal52
26-05-2020, 06:15
https://www.youtube.com/watch?v=Zph1LvMqCg0

turker.unal52
26-05-2020, 16:19
Astrophytum myriostigma quadricostatum

709320

709321

709322

turker.unal52
29-05-2020, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=ZfuwDPLxgtA

turker.unal52
29-05-2020, 21:45
Astrophytum Asterias V Type & Rensei

709526

709527

709528

709529

709530

turker.unal52
04-06-2020, 20:55
Astrophytum asterias 7 rips 04.06.2020

709833

709834

709835

709836

turker.unal52
04-06-2020, 20:56
Astrophytum asterias 7 rips Time Lapse 04.06.2020

https://www.youtube.com/watch?v=etzKecoWUAg

turker.unal52
16-06-2020, 20:41
Astrophytum Asterias 16.06.2020

710403

710404

710406

710405

turker.unal52
16-06-2020, 22:07
Astrophytum Asterias Manuel tozlama tekniği 16.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=AZDI4im1nDY

turker.unal52
18-06-2020, 19:05
Astrophytum Asterias Rensei 18.06. 2020

710526

710523

710524

710525

turker.unal52
18-06-2020, 21:02
Astrophytum Asterias Rensei 2.Manuel tozlama tekniği 18.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=b-_jIUEq-A4

turker.unal52
20-06-2020, 19:58
Astrophytum Asterias 20.06.2020

710631

710634

710635

turker.unal52
20-06-2020, 21:17
Astrophytum Asterias 3.Manuel tozlama tekniği 20 06 2020
https://www.youtube.com/watch?v=JLYug3wPGE8

turker.unal52
22-06-2020, 19:27

710770

710771

710774

turker.unal52
24-06-2020, 20:15
Astrophytum Asterias 4.Manuel tozlama tekniği 24.06.2020
https://www.youtube.com/watch?v=JrHaXHoCXQg&t=33s

turker.unal52
24-06-2020, 20:19
Astrophytum Asterias iki kafadarın görüntüsü 24 06 2020

710891

710892

710893

710894

turker.unal52
25-06-2020, 09:31
Astrophytum Asterias iki kafadarın görüntüsü 24 06 2020
https://www.youtube.com/watch?v=G_X3CAXGYAQ&list=UUy8KGN7S2rLQqLyE_EvF9Kg

turker.unal52
08-07-2020, 20:00
Astrophytum asterias iri bir tohum kesesi

711285

711286

711287

711288

turker.unal52
10-07-2020, 19:05

711349

711350

711351

turker.unal52
12-07-2020, 16:45
Astrophytum Asterias super kabuto V-Type

711393
711587
711394

turker.unal52
15-07-2020, 20:30
Astrophytum Asterias Tohum hasatı 15.07.2020
https://www.youtube.com/watch?v=oA5zzDlki8M

turker.unal52
19-07-2020, 12:03
Astrophytum Asterias Tohum hasatı 2.Bölüm 19.07.2020
https://www.youtube.com/watch?v=9Jr9m0_6POc

711582

Pandaa
19-07-2020, 21:59
çalışmalarınız da bebekleriniz de gerçekten çok güzeller maşallah :) ben de yeni yeni merak saldım çiçek yetiştirmeye gerçekten insanı çok mutlu eden ve rahatlatan bir hobi. benim danışmak istediğim bir konu var bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. internette araştırdım fakat bulamadım belki burada bilen birileri vardır. diğer başlıklardan birinde de sormuştum fakat görmemiş olabilirsiniz belki. ben renkli sukulentleri gerçekten çok seviyorum ve yaklaşık bir süre önce pembe renkli bir echeveria aldım. sanırım tam ismi echeveria perle von nurnberg'di. fakat rengi gittikçe yeşile dönüyor. rengini nasıl koruyabilirim bir bilginiz var mı acaba? şimdiden teşekkürler :)

turker.unal52
19-07-2020, 22:29
çalışmalarınız da bebekleriniz de gerçekten çok güzeller maşallah :) ben de yeni yeni merak saldım çiçek yetiştirmeye gerçekten insanı çok mutlu eden ve rahatlatan bir hobi. benim danışmak istediğim bir konu var bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. internette araştırdım fakat bulamadım belki burada bilen birileri vardır. diğer başlıklardan birinde de sormuştum fakat görmemiş olabilirsiniz belki. ben renkli sukulentleri gerçekten çok seviyorum ve yaklaşık bir süre önce pembe renkli bir echeveria aldım. sanırım tam ismi echeveria perle von nurnberg'di. fakat rengi gittikçe yeşile dönüyor. rengini nasıl koruyabilirim bir bilginiz var mı acaba? şimdiden teşekkürler :)

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.. Fakat söz ettiğiniz konuda bilgim yok ne yazıkki asteriaslar ilgi alanımda olduğundan .. saygılarımla

Pandaa
21-07-2020, 00:46
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.. Fakat söz ettiğiniz konuda bilgim yok ne yazıkki asteriaslar ilgi alanımda olduğundan .. saygılarımla

Ben teşekkür ederim 😊

turker.unal52
25-07-2020, 13:28
Miami de endemik olarak yetişiyor sanırım, ancak; akdeniz bölgemizde bu dev kaktüslerden mevcut mu?

Merhaba,
Ben istanbulda yaşıyorum yorumu okuyanlar cevaplar muhakak....??

turker.unal52
30-07-2020, 16:16
Astrophytum asterias'Star shape type

711831

711832

711833

711834

turker.unal52
01-08-2020, 15:58
Astrophytum asterias nudum

711863

711864

711865

turker.unal52
08-08-2020, 20:53

711991

711992

711993

turker.unal52
21-08-2020, 18:49
Astrophytum asterias

712231

712232

712233

712234

712235

turker.unal52
30-08-2020, 19:26
Asterias tohum kapsülleri
712471

712494
https://www.youtube.com/watch?v=s-lkPaJbehI

turker.unal52
04-09-2020, 20:04
Asterias tohum çimlenme

712543

712544

712545

712571

turker.unal52
06-09-2020, 12:56
Astrophytum Asterias super kabuto ikiz keseler

712572

712573

712574

turker.unal52
10-09-2020, 21:47
Astrophytum Asterias Tohum çimlenme görüntüleri 10.09.2020
https://www.youtube.com/watch?v=ULKUBljbdnA

turker.unal52
29-09-2020, 19:23
713116

713117

713118

turker.unal52
18-10-2020, 14:57
Astrophytum Asterias Star Shape variegata

713656

713657

713658

turker.unal52
19-10-2020, 20:41
Astrophytum Asterias super kabuto v-type

713711

Yetiştirme ve Yayılma: Astrophytum asterias cv. supekabuto , büyümesi nispeten kolay bir yaz yetiştirme bitkisidir. Bazen aşılı bir bitki olarak görülse de kendi köklerinde de iyi büyür. Yavaş büyümesine rağmen serada çok zor değildir.

Toprak: Çok az organik madde (turba, humus) içeren, mineral iyi geçirgen bir alt tabaka kullanın, eğer kompost çok zenginse bitkiler fazla uzayabilir.
Yeniden yorumlama:Sık sık repotlanması gerekir. Sonunda olgunlaştıkça maksimum 8-10 cm (20) cm büyüklüğe ulaşır. Bununla birlikte, eski bitkiler bunaklaşır ve hastalığa ve zayıf bir kök sistemine yenik düşme eğilimindedir. Bu aşamada bilindiği gibi aniden ölürler. Bu nedenle 10 cm çapa ulaştıktan sonra yavaş yavaş büyütün ve 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir saksı değişimi periyodu benimseyin. İyi drenajlı tencere kullanın.

Gübreleme: Düşük azot içerikli gübre ile ilkbahar ve yaz aylarında çok daha hızlı büyür. Potasyum, bitkilerin kompakt ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Sulama:Bitkiyi kompakt tutmak için dikkatli sulama gerektirir. Mart ayından Ekim ayına kadar az miktarda su, nem varsa ince, lifli kökler zarar görür, bu nedenle bitki yalnızca çevredeki arazi kuru olduğunda sulanmalıdır. Ekim ayında sıcaklık düşmeye başlar başlamaz kuru tutun ve kışın 5 ila 15 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda tamamen kuru tutun.

Dikkatli olun: Superkabuto'nun epidermisi normal asterilerden daha serttir ve bitkiler fazla sulandığında kolayca çatlar .
Sağlamlık:Kış dinlenirken serin bir yerde muhafaza edilmeleri gerekir ve soğuk havalarda ve öncesinde kuru tarafta tutulurlarsa dona karşı biraz dayanıklıdırlar (irtifa nedeniyle -5 C ° C'ye veya daha az kısa süreler). Islak tutulursa, dinlenme aşamasında kışın çürüme eğilimindedir. Dinlenme döneminde yüksek atmosferik nem yok !!

Güneşe Maruz Kalma: İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır. Tam güneşe doğru açık gölge, açık gölgede büyüdüğünde rengi daha zengin ve koyulaşma eğilimindedir.

Kullanım Alanları: Kap yetiştiriciliği için mükemmel bir bitkidir. Her zaman iyi görünür ve küçük kalır.
Zararlılar ve hastalıklar:Çeşitli böcekler için çekici olabilir, ancak iyi durumdaki bitkiler, özellikle iyi maruz kalma ve havalandırmayla mineral bir
saksı karışımı içinde yetiştiriliyorlarsa, neredeyse haşere içermemelidir. Bununla birlikte, izlenecek birkaç zararlı vardır:

- Kırmızı örümcekler: Kırmızı örümcekler, istila edilmiş bitkileri yukarıdan sulayarak etkili bir şekilde ovulabilir.
- Unlu böcekler: Unlu böcekler, zaman zaman, tüyler arasında şekil değiştiren sonuçlarla yeni büyümeye dönüşür, ancak en kötü türler yeraltında köklerde gelişir ve etkileri dışında görünmezdir.
- Ölçekler: Ölçekler nadiren bir sorundur.
- Rot:Çürük, bitkiler doğru şekilde sulanır ve "havalandırılırsa" kaktüslerle ilgili küçük bir sorundur. Değilse, mantar öldürücüler o kadar da yardımcı olmaz.
Çürüklüğü önlemek için kök boynunun çok kaba kum veya çakılla çevrelenmesi tavsiye edilir, bu hızlı bir su tahliyesine yardımcı olur.

Çoğaltma: Tohumlarla, fidelerin güçlü ışık ve kuru koşullardan hoşlanmadığını ve sık sık saksı değiştirilmeleri gerektiğini hatırlayarak. Ancak bitkiler genellikle büyümeyi hızlandırmak için aşılanır, çünkü genellikle kendi başlarına olgunluğa ulaşmaları en az beş yıl sürer, ancak aşılanmış bitkiler, genellikle zemine daha düz olan kendi kökleri üzerindeki bitkilerle karşılaştırıldığında, tipik olarak oldukça uzundur. .
Uyarılar:Oldukça değişken olan bu bitki yıllardır yaygın bir şekilde büyümüştür ve şu anda çeşitli kültür türlerinde mevcuttur ve birkaç cins mevcuttur.

ARFF51
20-10-2020, 13:04
Hakikaten emek isteyen ve keyifli. Bilgilendirme bölümleri çok iyi olmuş emeğinize sağlık

turker.unal52
01-11-2020, 14:14
Astrophytum Asterias Minikler

714027

714028

Lahmacun1500
06-11-2020, 16:42
Merhabalar sn. Türker Ünal vidyolarınız ve kaktüsleriniz çok güzel fazla kaktüsleriniz varsa bir tane alabilir miyim
Teşekkürler

turker.unal52
08-11-2020, 15:27
Merhabalar sn. Türker Ünal vidyolarınız ve kaktüsleriniz çok güzel fazla kaktüsleriniz varsa bir tane alabilir miyim
Teşekkürler

Merhaba, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim şuan fazla ürünüm yok olursa neden olmasın . Saygılarımla.

turker.unal52
08-11-2020, 15:35
Lithops ve Kardeşleri.

714141

714142

714143

714144

714145

turker.unal52
16-11-2020, 20:53
Astrophytum Asterias ışık ortamında büyütme 2020
https://www.youtube.com/watch?v=NViFmJvN1-s