Mahmut Leventoğlu
07-01-2018, 19:10
GAMBİLYA FAVASI
Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim.
Malzemeler:
• 250 gram gambilya (sarı mercimek)
• 1 adet kuru soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kesme şekeri
• tuz
Yapılışı:
• Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün.
• Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin.
• Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin.
• Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz :)
Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz :)
Afiyet olsun
Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim.
Malzemeler:
• 250 gram gambilya (sarı mercimek)
• 1 adet kuru soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kesme şekeri
• tuz
Yapılışı:
• Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün.
• Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin.
• Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin.
• Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz :)
Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz :)
Afiyet olsun