PDA

View Full Version : Balkonda sebze için orman humusu kullanımı

edemi
24-03-2017, 14:03
Merhabalar,

Balkonda sebze yetiştirme için saksılarımı hazırlıyorum. Toprak olarak "Organik sebze ve domates toprağı" kullanacağım. İnternette gezinirken Orman Humusu diye birşeye rastladım ve bilinçsizce satın aldım :)

Saksıda sebze için orman humusu ile toprağımı karıştırmalı mıyım? Karıştırmak faydalı olacaksa oranı nasıl olmalı?

Şimdiden teşekkürler

seaa
24-03-2017, 17:40
hangi siteden aldınız acaba?

edemi
30-03-2017, 07:37
Merhaba,

Tekzen websitesinden almıştım.

frknaksakal
11-06-2017, 19:35
Fidelenen red robin domateslerim var. Evimin yakinlarinda cam ormani bulunuyor. 5er litrelik bidonlara fidelerimi ekmek icin cam ormanindan toprak alip kullansam faydasi **** zarari olur mu sizce? Fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Doku_Kültürcü
11-06-2017, 22:30
Fidelenen red robin domateslerim var. Evimin yakinlarinda cam ormani bulunuyor. 5er litrelik bidonlara fidelerimi ekmek icin cam ormanindan toprak alip kullansam faydasi **** zarari olur mu sizce? Fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Orman toprağında Armillaria mellea mantarı bulunabilir. Bitkilerin köklerini çürütür.

frknaksakal
11-06-2017, 22:33
Orman toprağında Armillaria mellea mantarı bulunabilir. Bitkilerin köklerini çürütür.

Tavsiyeniz nedir peki nasil bir toprak hazirlamali?

latif.07
11-06-2017, 22:57
20 litrelik torf 4tl tarım marketlerinde torf alıp düzenli aralıklarla sıvı organik gübresi takviyesi yapabilirsiniz ya da bahçe topragı ile hayvan gübresini karıştırıp kullabilirsiniz

frknaksakal
11-06-2017, 23:06
Leonardit adında bir materyal varmış ve yazanlara göre sanırım çokta faydalıymış. Bunu düşük miktarlarda yarım **** bir kilogram kadar nerelerde bulabilirim bir bilginiz var mı? **** hayvan gübresini tüm zirai ürün satılan dükkanlarda bulabilir miyim?

hakansalihoglu
24-10-2019, 01:45
bende öğrendiğim kadarıyla bilgimi aktarayım

%50 kaliteli bahçe toprağı ama ciddi derinlerden alınacak örneğin bir apartman yapımı için çıkan temelden gibi
%50 kaliteli torf

Hava alabilmesi ve su direnajı için 1 ölçü ponza 1 ölçü kuvars kumu **** minik çakıl taşları. örneğin 1 ölçü bahçe toprağı 1 ölçü torf 1 ölçü kuvars kumu 1 ölçü ponza şeklinde.