View Full Version : Avustralya Dut Çeliği
omertufekci12
08-02-2017, 20:40
Yıllardan beri kendi bahçemde yetiştirdiğim Avustralya dut ağaçlarımı budama yapacağım uygun dalları çelik haline getirip paylaşacağım. Cinsi siyah duttur. Olgunlaştığı zaman tatlıdır. Çapı 2cm boyu 10 cm ye kadar büyür. Yaprakları incedir ve çapı 50 cm kadar olur bir yapraktan 4 adet sarma yapılır çok lezzetli olur. 1 yılda 10 cm lik çelik 2 metre boya ulaşır. Aşılamaya gerek yoktur. Aşı olarak kullanılırsa gelişmiş agaca aşılamak gerekir. meyveler toplandıktan sonra bir kaç göz bırakılarak dallar budanırsa yeniden meyveye durur yaz boyunca 2-3 defa meyve alınabilir .Ben serada 4 defa ürün aldım. İçeride dışarıda olur. İsteyen arkadaşlara kargo ile gönderilecektir.20 şubatta gönderim yapacağım .Çeliklerden bu sene meyve alabilirsiniz.
Sayın omertufekci12,
Ben çeliklerden edinmeyi çok isterim. Beni listeye alabilirseniz sevinirim.
bayramyildiran
09-02-2017, 10:54
sayın omertufekci12 mümkünse bende isterim
Mümkünse banada gönderirseniz sevinirim.
MaynaVira
10-02-2017, 00:02
Sn. omertufekci12, ben de listeye dahil olmak isterim.
serpil D
10-02-2017, 12:12
Mümkünse bende isterim..
yarenimex
10-02-2017, 13:03
Paylaşım için teşekkürler. Beni de listeye dahil ederseniz sevinirim..
mümkünse ben de istiyorum
Benide listeye dahil ederseniz memnun olurum.
omertufekci12
12-02-2017, 23:21
Selam Arkadaşlar adreslerinizi özelden bildirirseniz gönderim şekli İstanbul içi elden olabilir diğer şehirlere kargo ile göndereceğim.
Blacksoul1903
13-02-2017, 00:10
Sayın Omertufekci12 ben de çeliklere talibim ancak ikamet ettiğim ile ancak Mart sonu gibi geçeceğim. O tarihe kadar çiçeklenme olmazsa benim için bir dal bırakmanızı rica edebilirim.Eğer geç olur derseniz seneye inşallah.
omertufekci12
13-02-2017, 00:17
sayın Blacksoul1903
şimdi ufak bir saksıya dikin iyice sıkıştırın daha sonra gittiğiniz yerde toprağa yerleştirin.isterseniz adresinizi verin göndereyim.martta sizin bölgede kesin yaprak meyve olur.mayısta meyvesini alırsınız.
omertufekci12
13-02-2017, 00:24
Resimde gördüğünüz ağaçlar kendi bahçemde dir. serada olan ağaçların yaprakları 50 cm çapa kadar büyüyor gerçekten yaprak ve meyve açısından çok verimli.çelikten fide oluşumu tutumu çok hızlı ve her gözde kesin yapraktan fazla meyve vardır.Yani yaprak olmasa da meyve kesin vardır.
sayın omertufekci;ben de dut çeliği alabilir miyim? adresimi özelinize gönderiyorum.Yalnız diğer dutları çelikten tutturamadım,inşallah bunda başarılı olurum.Özel bir yöntemi var mı?
sayın omertufekci12 bana da yollarmısınız teşekkürler şimdiden
yarenimex
13-02-2017, 15:01
Adres bilgilerim özelinizde sayın Ömertüfekçi..
Sayın omertufekci;ben de dut çeliği alabilir miyim?Adresimi özelinize yazıyorum.
omertufekci12
14-02-2017, 21:38
sayın omertufekci;ben de dut çeliği alabilir miyim? adresimi özelinize gönderiyorum.Yalnız diğer dutları çelikten tutturamadım,inşallah bunda başarılı olurum.Özel bir yöntemi var mı?
Sayın Yenisu kesinlikle tutar ve bu sene birkaç tane meyve alırsınız...
Sayın omertufekci;ben de dut çeliği alabilir miyim. Bizim buralar soğuk. Olup olmayacağını zaman gösterir. Benim dut çeliklerini de rainac arkadaşımızın çelikleri ile birlikte gönderebilirseniz ben ondan alırım.
yigilmaz
15-02-2017, 22:51
Mğmkünse alabilir miyim
omertufekci12
19-02-2017, 21:56
selam arkadaşlar bana adreslerini gönderen arkadaşlara yarın Avustralya dut çeliklerini 5 er adet kargoya vereceğim lütfen kargoları teslim alın ve bir an önce toprağa dikin.İsterseniz toprakta kalan kısmına hızlı köklendirici kullanabilirsiniz.en uygun yere toprağa dikin. Eger saksıya dikecekseniz perlitle toprağı karıştırıp sıkıştırın ve çeliği en az bir gözü dışarıda kalacak şekilde gömün.sulayın kesin bu sene meyve alırsınız.inşallah güzel meyveler alırsınız.iyi günler.
Mümkünse benide sıraya alırmısınız,adresimi özelden gönderiyorum.
bayramyildiran
20-02-2017, 04:44
hangi kargo ile gönder diginizide yazar sanız iyi olur zira benim buraya pek gelmiyorlar. mecburen şubeye gitmek zorunda kalıyorum.
Sayın omertufekci; ben de dut çeliği alabilir miyim. Adresimi özel mesajdan yazdım
serkan330
20-02-2017, 12:41
merhaba elinizde hala çelik var mı
Hafta sonu Ömer Bey'in bahçeye uğrayıp dut çeliklerimi aldım. Kendisi başka bitkiler (http://www.agaclar.net/forum/1496107-post23.htm) de verdi sağolsun. Tekrar teşekkürler.
639150
omertufekci12
20-02-2017, 13:09
Selam arkadaşlar bana adreslerini Saat 10:00 a kadar ulaştıran arkadaşların adreslerine Avustralya dut çeliklerini PTT kargo ile gönderdim her pakette Beşer adet mevcuttur güle güle büyütün.
hodrimeydan89
20-02-2017, 20:34
Sayın omertufekci12; Umarım geç kalmamışımdır fakat mümkünse dut çeliklerinden banada gönderme şansınız varsa gönderirseniz sevinirim.Adres bilgilerimi özelden gönderdim.
2 saat 15 dakika ile mi kaçırdım :(( Neyse sağlık olsun
omertufekci12
21-02-2017, 07:58
Selam bu gün 3 kişiye daha göndereceğim ama isim ve telefon numaraları eksik telefonuma mesaj atabilirler. Ömer Tüfekçi 0532 725 88 74. (Serkan330 ve saleri)
sayın omertufekci; dut çeliklerimi aldım ,çok teşekkür ederim.
yigilmaz
21-02-2017, 11:14
sanırım çeliklerimi yolladınız bugun yarın gelir. çok teşekkürler
sayın omertufekci benim ve sayın muda'nın çelikleri elimize geçti çok teşekkürler umarım köklendirmeyi başarırız.
Sayın omertufekci biraz önce çelikleri teslim aldım zahmetleriniz için teşekkür ederim.
Arkadaşlar Ömer Beye çok içtenlik ile Teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çalıştığım kuruma kadar gelerek çelikleri elden teslim etti.
Umarım bu özverinin hakkını vererek bu yavruları köklendirip yaşatabiliriz.
bayramyildiran
22-02-2017, 18:16
benim kargo gelmedi hala:( i n ş hala tutma şansı vardır
mister73
22-02-2017, 19:07
Selam bu gün 3 kişiye daha göndereceğim ama isim ve telefon numaraları eksik telefonuma mesaj atabilirler. Ömer Tüfekçi 0532 725 88 74. (Serkan330 ve saleri)
Ömer bey, hala gönderecek çeliğiniz kaldıysa ben de talibim. Teşekkürler...
639332
Çeliklerim geldi. Çokta sağıklılar. Çok teşekür ederim
yigilmaz
22-02-2017, 20:38
çok teşekkürler çelikler ulaştı
MaynaVira
23-02-2017, 11:16
Emekle hazırlanıp paketlendiği her halinden belli olan çelikler, bugün benim de elime ulaştı. Oldukça da sevimli görünüyorlar. ;)
Teşekkür ederim Ömer Bey...
Kargom elime ulaştı.Teşekkürler.
saygılar
Perşembe günü rainac arkadaşımıza gelen çelikler elime ulaştı. Teşekkür ederim.
Ekşi kara dut fidanları da dün gelmişti. İkisini de bugün aldım.
Burada yediveren dut olarak satılan tatlı karadut ile Avustralya karadut aynı mı tutturabilirsem mukayesesini yapacağım.
Sayın omertufekci12,
Dün çelikler elime ulaştı ve toprakla buluştu :) Bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
yarenimex
24-02-2017, 19:24
Benim kargom da bugün geldi. Çok teşekkürler, elinize emeğinize sağlık..
bayramyildiran
25-02-2017, 05:43
sayın omertufekci12 kargom dün geldi çok teşekkürler.
Benimde kargom geldi. Ömer beye paylaşımı için teşekkür ederim
Melih Bakırlıoğlu
27-02-2017, 09:21
Sayın omertufekci12, kargomu şimdi aldım. Çok çok teşekkür ederim, zahmetler verdim. Elinize, yüreğinize sağlık. Sağlıklar dilerim.
Ömer bey paylaşaımınız için teşekkürler bende aldım çeliklerimi meyvelerinide görmek nasip olur inşallah:)
hodrimeydan89
28-02-2017, 19:43
Sayın omertufekci12; Dut çeliklerimi bugün aldım paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Sayın Ömer Tüfekçi; çeliklerim patlamaya başladı,sanırım bu sefer başaracağım,resim konusunda biraz sıkıntım var ,onun için gösteremiyorum,tekrar teşekkürler
Ömer Bey Ben yeni farkettim :( Hala Çelik varmı acaba
ibrahimes
09-03-2017, 11:58
Ömer bey elinizde kaldıysa eğer bende çelik alabilir miyim? Kaçırmışız maalesef :(
thunderon
10-03-2017, 14:03
Geç mi kaldık , elinizde çelik var mı acaba?
çelik kaldıysa bende alabilirmiyim?
omertufekci12
18-03-2017, 13:56
selam arkadaşlar aynı zamanda çeliklediğim dut çelikleri hiçbir köklendirici kullanmadan bu hale geldiler varsa sizde resimleri paylaşın. iyi günler..
omertufekci12
21-03-2017, 07:49
Yeni resimler
Yarın çekip paylaşayım. 8-9 tanesini köklendirme için perlite koydum. 2 tanesi buzdolabında bekliyordu. Bu hafta aşı olarak kullandım.
bayramyildiran
24-03-2017, 13:37
Yeni resimler
resim gönderemedim ama bendekiler daha tomurcuk halinde
Musa Gündoğan
24-03-2017, 15:42
ömer bey yeni üye oldum kaldı mı bilmiyorum. yeni bir bahçe yapmaya başladım. güzel türden ağaçlar dikmek istiyorum. ağacınızı çok beğendim. geç kaldım belki bilmiyorum fakat mümkünse bende alabilir miyim. isim adres pm olarak gönderiyorum. ilginiz için çok teşekkürler. eğer unutmazsanız seneye size bende güzel tohumlar verebilirim. mail atmanız yeterli olur
omertufekci12
02-04-2017, 17:02
yeni resimler
hodrimeydan89
02-04-2017, 20:10
Sanırım ben göndermiş olduğunuz çelikleri tutturamadım sizin fotoları gördükten sonra öyle anlaşılıyor.
Şuan fideleri ayırdım. Yeni fotolarını çekmedim. 10 tanesi de kök tuttu. Fakat ayırdıktan sonra en ince dal kurudu. Diğerlerinde sıkıntı yok. Ayrıca bir çelik dolapta duruyor. Bir tanesi aşı olarak kullanıldı.
Tekrar Ömer beye teşekkürlerimi sunuyorum.
642624
642625
642626
Musa Gündoğan
03-04-2017, 13:00
ömertüfekc bey bende sizin göndermiş olduğunuz bir arkadaştan kendisi kullanmayınca bana hediye olarak verdi bende 2 gün önce diktim şu an fide filizlenmeye başladı. normalde istemiştim fakat sizde kalmayınca alamamıştım. umarım benimkilerde tutar. iyi çalışmalar
Sayın ömertüfekci bey; ben dutlarımı balkona saksıya direkt toprağa diktim,üzerine5 lt.lik su bidonu geçirmiştim,acaba artık üzerini açsam mı?karar veremedim ,ne dersiniz?
MaynaVira
07-04-2017, 19:51
Fideleri alır almaz; üçünü bahçenin farklı yerlerine, ikisini de ayrı ayrı saksılara dikmiş, derinlemesine sulamıştım.
Hiçbirinde hareketlilik yok. Acaba yanlış bir şey mi yaptım diye düşünmekteyim. -_-
Fideleri alır almaz; üçünü bahçenin farklı yerlerine, ikisini de ayrı ayrı saksılara dikmiş, derinlemesine sulamıştım.
Hiçbirinde hareketlilik yok. Acaba yanlış bir şey mi yaptım diye düşünmekteyim. -_-
Sn. MaynaVira;
Fidelerin yönünü ters dikmiş olabilirmisiniz? Gözlerin yerine göre yeniden bakın isterseniz.
MaynaVira
08-04-2017, 01:56
Sn. Muda;
Aynı şey benim de aklıma geldi ancak her birini dikerken dikkat ve özen göstermiştim.
Bu ağaç eğer yukarıdan aşağıya uzamıyorsa, doğru diktim demektir. :p
Şaka bir yana, gündüz olunca kontrol edeyim.
Umarım Temel fıkrasına dönmez bu iş. :rolleyes:
Sn. MaynaVira;
Fidelerin yönünü ters dikmiş olabilirmisiniz? Gözlerin yerine göre yeniden bakın isterseniz.
Sayın omertufekci12'den gelen tüm çelikler tuttu. Kök yaptı mı kontrol etmedim ama üzerlerinde az yaprak çok dut var :)
MaynaVira
08-04-2017, 15:36
Fideleri diktiğim gün çektiğim fotoğrafı buldum. Dikim yönünde terslik yok. :p
Acaba havaların uzun süredir soğuk olması ile ilgisi olabilir mi?
Aklıma başka bir neden gelmiyor zira...
O zaman sizin söylediğiniz gibi tek ihtimal kalıyor. Havaların soğuk olması dolayısı ile henüz bitkide uyanma başlamamış. Benim çelikler de halen buzdolabındalar. Üç gün eksilerde derecemiz.
omertufekci12
12-04-2017, 20:28
selam arkadaşlar öncelikle resimlerde gördüğüm çeliklere maşallah diyelim nazar değmesin.Elimizdeki çeliklerin orjini Avustralya kıtasından geldiği için sıcak ortamı sever eğer tüm yıl sıcak olsa devamlı meyve verir .meyvenin tutması için meyveleri aldıktan sonra 2 göz bırakarak yeni sürgünü kesmek gerekir.soğuk ortamdan korumak gerekir.
hodrimeydan89
15-04-2017, 00:09
Merhabalar
Gönderilen çeliklerin sadece bir tanesinde yeşerme var fakat diğerlerindeki tomurcuk olan bölümleri kurumuş gibi görünüyor.Yukardaki yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla çeliklerim soğuktan etkilenip yeşermediler.Bu çeliklerin yeşerme durumu var mı?
omertufekci12
26-10-2017, 20:17
selam
arkadalar bu sene yine 30 kişiyle dut çeliği paylaşacağım.İsteyenler isim adres ve telefonlarını bildirirse ptt ve diğer kargolarla göndereceğim. Son tarih 15 aralık 2017
omertufekci12
26-10-2017, 20:20
selam
geçen yıl çelik gönderdiğim arkadaşlar resimleri varsa paylaşırsa memnun olurum.
Ömer bey ben saksıya dikmiştim önce yaprak çıkarttı sonra kurudu söktüm baktım kök hiç yok neden oldu anlamadım başaramadım ben :(
selam
arkadalar bu sene yine 30 kişiyle dut çeliği paylaşacağım.İsteyenler isim adres ve telefonlarını bildirirse ptt ve diğer kargolarla göndereceğim. Son tarih 15 aralık 2017
Merhabalar, onlar ne güzel gözüküyor öyle., harika.
ilk talipli ben olabilirim. eğer 1'den fazla gönderebilirseniz sevinirim, 4-5 adet gibi.
adres, telefon bilgilerimi gönderiyorum mesaj kısmından.
Kolay gelsin, teşekkürler.
yarenimex
27-10-2017, 20:16
selam
geçen yıl çelik gönderdiğim arkadaşlar resimleri varsa paylaşırsa memnun olurum.
Ömer Bey fotoğraf yükleyemiyorum ama gönderdiğiniz 5 çelikten birini başkasına vermiştim. Diğer dördünden bir tanesi köklendi. Şu anda 120 cm kadar boyu var serçe parmak kalınlığında. Yaprak dökme aşamasına geçti artık, üzerinde yarı canlı üç sarı yaprak kaldı. Artık kırağı zamanı geldiği için bugün yarın içeri alacağım kışın şerrinden korumak için. Umarım gelecek yıl toprağa aktarılınca daha hızlı büyür ve artık kış soğuklarından etkilenmeyecek hale gelir. Paylaşımınız için teşekkür eder yeni paylaşımınızın daha çok Avustralya dutu yetişmesine vesile olmasını dilerim..
selam
Mümkünse ben de birkaç çelik istiyorum. Minik bahçemde sebzelerimin yanında, meyveler de görmek hoş olur :)
Dutlubahçe
30-10-2017, 14:25
selam
Ömer bey, ben de çeliklerinizden edinmek istiyorum. Paylaşım için peşinen teşekkür ederim. Mümkün olursa hem tanışmak hem de çelikleri elden almak isterim.
mister73
30-10-2017, 18:28
Geçen defa kaçırmıştım, sanırım bu sefer ben de alabilirim. Adres bilgimi özelden gönderiyorum.
esemeral
31-10-2017, 13:56
Ömer Bey Mümkünse bende talip olmak istiyorum. Adres bilgilerimi özelden gönderiyorum. Şimdiden teşekkürler. Bol çiçekli- meyveli günler dilerim.
Merhaba Ömer Bey
Dut çeiklerinize ben de talibim. Adresim ve tel numaram
özelinizde.
Teşekkur eder iyi gunler dilerim.
Bircansevcan
01-11-2017, 08:42
Ömer Bey
Bende rica etsem dut çeliklerinden
Trabzon’a ulaşımı sıkıntı olur mu?
Turgay78
02-11-2017, 00:48
selam
Ömer bey merhaba,
eğer mümkünse bende dut çeliklerinizden alabilir miyim? Özelden mesaj atıyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omertufekci12 Mesajı Göster
selam
Ömer bey merhaba,
eğer mümkünse bende dut çeliklerinizden alabilir miyim? Özelden adres ve telefon mesaj atıyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.Sabırssızlıkla bekleiyorum.
Listeye beni de ekler misiniz? Bir de pamuklu bit gelip gelmediğini gözlemlediniz mi?
siflera12
03-12-2017, 05:02
Elinizde çelik kaldıysa bende talibim [emoji4]
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu yıl paylaşım yapacak mısınız? Paylaşım yapılacaksa bende istiyorum : tabi mümkünse
coskun8553
10-12-2017, 12:07
Ömer Bey kaçar tane çelik gönderimi yapacaksınız? Bu yıl dağıtım yapacaksanız ben de talibim. 15 Aralık son demişsiniz. Bir bilgilendirme yaparsanız adres bilgimi özelden yazarım.
Umarım yetişmişimdir bugün son gün :) dut çeliğinize talibim :) iletişim bilgilerimi mesaj olarak gönderiyorum
thunderon
15-12-2017, 13:37
MErhaba,
Listenize beni de ekleyebilir misiniz? ***.
omertufekci12
15-12-2017, 20:53
Selam arkadaşlar Avustralya içerikleri hazır gönderim için adreslerinizi bekliyorum yarın Kargo ile göndereceğim
Adresi gönderdim umarım geç kalmadım. :)
Dutlubahçe
16-12-2017, 17:28
Bu gün elden aldığım dut çeliklerimi, büyük bir hevesle toprak-torf karışımına diktim. İnşallah başarılı olurum.
Ömer beye çok teşekkür ediyorum.
662740
thunderon
18-12-2017, 06:38
Selam arkadaşlar Avustralya içerikleri hazır gönderim için adreslerinizi bekliyorum yarın Kargo ile göndereceğim
Selamlar adres bilgilerimi gönderdim. Paylaşım için teşekkürler.
Acaba çelikleri kargoya verdiniz mi? Son gönderinizden sonra haber alamadık.
coskun8553
19-12-2017, 20:01
Adres bilgimi gönderdim. Gönderim yapabilirseniz sevinirim.
omertufekci12
20-12-2017, 07:06
Selam arkadaşlar
Dut çeliklerini bu gün kargoya verdim.birkaç güne ulaşır.inşallah yetiştirip bol ürün alırsınız.yine isteyen olursa 10 ocakta gönderim yapacağım .Hayırlı günler dilerim...
Beşiktaş
20-12-2017, 07:29
Ömer bey;
Ben çelik istemedim ve almadım Ankara'da olduğum için kötü etkilenmesini istemem çeliğin.
Gönderim yaptığınız arkadaşlar inşallah bol ürün alırlar.
Size de uğraşınız ve güzel yüreğiniz için tebrik etmek istiyorum.
Saygılar.
Selam arkadaşlar
Dut çeliklerini bu gün kargoya verdim.birkaç güne ulaşır.inşallah yetiştirip bol ürün alırsınız.yine isteyen olursa 10 ocakta gönderim yapacağım .Hayırlı günler dilerim...
kargo elime ulaştı. çok teşekkür ederim sayın omertufekci12.
1 hafta kadar suda bekletip mi toprağa dikelim yoksa direk mi saksıya dikelim.
(kayserideyim mecburen saksıya dikeceğim.)
daha önce cevaplamışsınız zaten. tamamdır buldum.
selam arkadaşlar bana adreslerini gönderen arkadaşlara yarın Avustralya dut çeliklerini 5 er adet kargoya vereceğim lütfen kargoları teslim alın ve bir an önce toprağa dikin.İsterseniz toprakta kalan kısmına hızlı köklendirici kullanabilirsiniz.en uygun yere toprağa dikin. Eger saksıya dikecekseniz perlitle toprağı karıştırıp sıkıştırın ve çeliği en az bir gözü dışarıda kalacak şekilde gömün.sulayın kesin bu sene meyve alırsınız.inşallah güzel meyveler alırsınız.iyi günler.
thunderon
21-12-2017, 13:27
Merhaba,
Benimde bugün elime ulaştılar. Akşam eve gidince ilk işim çelikleri toprakla buluşturmak olacak. Teşekkürler.
https://i.hizliresim.com/7y02Ym.jpg
Çeliklerim elime ulaştı. İlk deneyimim olacak. İnşallah tutturabilirim ve güzel haberlerimi paylaşmak nasip olur.
siflera12
21-12-2017, 16:43
[emoji4] kargom gelmiş gönderdiğiniz için teşekkür ederim [emoji4]
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim kargom ulaştı .Allah herkese nasip etsın. :) Bunları bahara yetiştirmek lazım artık....
Geçmi kaldım paylaşım icin
coskun8553
23-12-2017, 16:50
Ömer bey kargomu bugün teslim aldım. Paylaşımınız için tekrar teşekkürler, umarım köklenirler.
663175
Ömer Bey kimlere gönderdiniz ? Biz de ona göre bekleyelim. Umutlarımız suya düşmesin.
omertufekci12
25-12-2017, 16:53
selam
Arkadaşlar paylaşımla ilgili bazı bilgileri vermeyi unutmuşum Kusura bakmayın.Ben sadece Allah rızası için herkeste bu fidanlardan olsun hayrını görsün diye çiflikten aldım kestim paketledim adresleri yazdım,kargoya verdim fakat kargoları alıcı ödemeli gönderdim.benimde kusurum bu oldu affedin. Ama bana gönderilen tüm paylaşımlaarın kargo ücretlerini ben öderim.bu konuda sıkıntısı olanlar lütfen bildirsin onlara gönderim yapmayacağım...iyi günler. hayırlı verimli ürünler almanızı diliyorum....
Ömer Bey bende kargomu aldım. Teşekkür ediyorum. İnşallah hepsi tutar.
Erdem 01
27-12-2017, 08:01
Çeliklerin üst kesik yerlerine çakmakla mum eritip sürün. Kesik yerden su kaybını azaltın. Çelik büyütmek uzun zaman alır. En iyisi çevrenizde köklü dut ağaçları varsa kabuk aşısı yapın veya ucuza dut fidanları alın bunları aşılayın. Dut dallarını kışın kesip nemli peçeteler sarıp naylon torba içinde buzdolabının en altında bahara kadar sakladım. Apartman bahçemizdeki dutlar iyice uyanıp yapraklanınca aşı yaptım. Kalın dallarını kesip yan kabuğu aşağıya doğru paralel iki kesikle kaldırın. Çeliğin alt ucunu da kabuğa değecek biçimde açıyla kesin. Çeliğin ağaca değen yerini ince kesin kabuğa çakın. Çeliğin yan tarafını da biraz sıyırıp kabuğa değdirin.Çeliğe bir iki çivi çakıp sabitleyin. Çamurla kapatıp naylonla sarıp bekleyin 1 ayda tutuyor.
Çeliklerin üst kesik yerlerine çakmakla mum eritip sürün. Kesik yerden su kaybını azaltın. Çelik büyütmek uzun zaman alır. En iyisi çevrenizde köklü dut ağaçları varsa kabuk aşısı yapın veya ucuza dut fidanları alın bunları aşılayın. Dut dallarını kışın kesip nemli peçeteler sarıp naylon torba içinde buzdolabının en altında bahara kadar sakladım. Apartman bahçemizdeki dutlar iyice uyanıp yapraklanınca aşı yaptım. Kalın dallarını kesip yan kabuğu aşağıya doğru paralel iki kesikle kaldırın. Çeliğin alt ucunu da kabuğa değecek biçimde açıyla kesin. Çeliğin ağaca değen yerini ince kesin kabuğa çakın. Çeliğin yan tarafını da biraz sıyırıp kabuğa değdirin.Çeliğe bir iki çivi çakıp sabitleyin. Çamurla kapatıp naylonla sarıp bekleyin 1 ayda tutuyor.
ben köklendirici aldım tekzenden. bulunduğu yer de sıcaklık olarak gayet iyi. sulamasını da yapıyorum. mum olayı mantıklı. arada bir de fısfıs ile nemlendiriyorum. o da üzerine düşeni yapsın, köklensin bence :o:rolleyes:
coskun8553
28-12-2017, 20:50
Kesiklerin üzerine mum damlatmak bitkiye zarar vermez mı ?
Erdem 01
29-12-2017, 07:55
Çeliklerde parafinlemeyi araştırın. Amaç kesik yerlerden dalda su kaybını azaltmak. Macun da sürebilirsiniz. Bulamazsanız en kolayı parafinli mumlar. Burada Parafinleme konusunu okuyun.
Asmanın Çoğaltma Yöntemleri | Bahçe Bitkileri | Ziraat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sitesi (http://www.bahcebitkileri.org/asmanin-cogaltma-yontemleri.html)
omertufekci12
30-12-2017, 23:49
Selam arkadaşlar bazı bilgi ve yorumları okuyorum fakat aşılama yöntemi bu Çelikler için uygun değildir çünkü bu ağaç sizin aşılayacağınız ağaçtan hızlı gelişeceği için verimli olmaz birkaç yıl içinde kök sistemi yetersiz kalabilir bu ağaç yılda 2 metreden fazla uzar ve gelişir.siz kendine ait kökü olan ağaç yetiştirmenizi tavsiye ederim fidanın doğallığını bozmayın.öyle fidanı her yerden alırsınız 10 tl verince bu çok özeldir. Bu çeşit duttan iyi verim almak için her dalda 2-3 göz bırakarak budamak verimi artırır.bölgenin sıcaklığına göre yılda 3-4 defa ürün alabilirsiniz.
ömer bey yeniden dut çeliği paylaşımı yapacakmısınız? yaparsanız beni de listenize yazarmısınız. teşekkürler..
Ömer bey iyi yıllar.sitede yeniyim.avustralya karadutu çok merak ettiğim bir dut. Kaldiysa eger,birkac celik bana da gönderebilir misiniz.
Vizeli39
01-01-2018, 22:38
Ömer bey merhaba, bu yıl çelik paylaşmayı düşünürseniz benide listenize eklermisiniz. Küçük bir ceviz bahçem var oraya ekmek istiyordum. Teşekkürler.
Ömer Bey merhaba çelikler için teşekkur ederim.
Uzun suredir ben yoktum. Ben yokken çelikler gelmiş ve torfa hepsini aynı kaba dikmişler, gözler patamaya başlamış.
coskun8553
05-01-2018, 16:31
Bendeki çelikler de uyanmaya başladı. Umarım hepsi tutar, Mayıs'a kadar epey boylanmış olurlar.
coskun8553
13-01-2018, 21:48
664322
Dut celiklerindeki tüm gözler patlatmaya başladı acaba en alttaki gözleri koparsam mı ?
bendeki çelikler de hiç hareketlenme yok, çok canım sıkıldı.
fındıkkurdu
17-01-2018, 03:01
Tekrar paylaşım yapılacaksa çeliklere bende talibim
coskun8553
21-01-2018, 16:30
664635
Ömer Bey çelikleriniz uyanmaya başladı yapraktan sonra şimdi de dut vermeye başladı. Kök gelişimini kuvvetlendirmek için alt dalları ve dutlari koparmali mıyım yoksa hiç karismayayim mı ?
664635
Ömer Bey çelikleriniz uyanmaya başladı yapraktan sonra şimdi de dut vermeye başladı. Kök gelişimini kuvvetlendirmek için alt dalları ve dutlari koparmali mıyım yoksa hiç karismayayim mı ?
ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar.
köklendirici de aldım ben. neden bendekiler de hiç hareketlenme yok
coskun8553
22-01-2018, 13:42
ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar.
köklendirici de aldım ben. neden bendekiler de hiç hareketlenme yok
Çok teşekkür ederim sayın zynlby, geç uyanmalari daha iyiymiş, ben köklendirme kullanmadım onun yerine çeliklerin alt kısmını önce bala buladim sonra tarcina batirdim bu yöntemi de başka bir yerde okumuştum ise yaradı gibi umarım sizinkilerde en kısa zamanda açarlar ,saygılar
ömer bey yine paylaşım yapacakmısınız?
omertufekci12
24-01-2018, 21:23
Selam arkadaşlar
Yeriniz sıcaksa veya serada ise uyanmasın da sıkıntı yoktur bu çeliklerin soğuklamaya ihtiyacı yoktur yani serada 4-5 defa ürün alınabilir en iyisi tek göz bırakmaktır fakat iki gözde olabilir her Gözde hem yaprak hem de meyve bulunur köklenme şansı %90 civarındadır Şubat ayı içinde yeni paylaşımlar yapacağım adreslerinizi ve telefonlarınızı özelden gönderirseniz size alıcı ödemeli kargo ile gönderebilirim İyi güzel verimli bir yıl dilerim
Erdem 01
25-01-2018, 14:03
Ortam ısısı ile uyanan çeliklerde yapraklanma ve meyveler çeliğin içindeki besin gücünden. Köklenme olmayabilir. Yaprakların ürettiği besini meyveye verip köklenme oranını düşürmemesi için elinize keskin bir makas alıp çok fazla sarsmadan dut meyvelerini dalından kesin.
21 Aralıkta toprağa diktiğim çeliklerimin hepsi şuan yeşermiş durumda fakat kök oluşumu yok. Bu durum normal midir? Ne kadar sürede köklenmesi gerekir?
ömer bey dut çeliği paylaşımını şubatta yapacaktınız , ne zaman yapabileceksiniz?
benim çelikler tutmadı maalesef..
Benim çelikler de herhalde gerekli şartları sağlayamadığım için yapraklanmasına rağmen tutmadı.
Benim çelikler de herhalde gerekli şartları sağlayamadığım için yapraklanmasına rağmen tutmadı.
Çok üzüldüm gerçekten, çok heveslenmiştim oysa. :(
Eğer denk gelirde elime geçerse bu kez köklendirici kullanmayacağım.
Bende yediveren denilen muhtemelen Avustralya dutu olduğunu düşündüğüm dut var. Çelikler dutları ile birlikte yaprak çıkardılar. Ancak daha sonra öldüler. İçeri ortamda değil dışarı ortamda köklendirmeye çalışsam daha iyi olacaktı. Gördüğüm kadarı ile ikisi de benzer idiler. Tutturabilse idim tam olarak karşılaştırma durumum olacaktı. İki tane olarak almıştım. Biri öldü. Diğeri yaşıyor. Üç yıldır soğuklardan korumak için etrafını baloncuklu naylon ile sarıyorum. Bu şekilde gayet verimli bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Bu dut için de aynı şekilde kolay köklendiğini söylüyorlar. Çok fazla büyümediği için şimdiye kadar ondan çelik almadım. Tam olarak yeşermedi ise bir iki çelik alıp dış ortamda deneyeceğim.
Dutu tohumdan yetiştirip aşı yapmak en sağlıklısı.
siflera12
01-04-2018, 12:57
Benim çeliklerde pek iyi durumda değil ama hayla canlılar sadece 1 tanesi patladı umarım tutar [emoji24][emoji17][emoji846][emoji5]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dutlubahçe
08-04-2018, 21:42
Benim dut çelikleri 40-50 cm. kadar boylandı. Acaba kök yapmışlar mıdır?
Bahçedeki yerlerine sonbaharda dikmeyi düşünüyordum, bazı arkadaşlar şimdi dikersem daha iyi olacağını söylüyorlar, karar veremedim.
Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
670260
Bahçedeki yerlerine sonbaharda dikmeyi düşünüyordum, bazı arkadaşlar şimdi dikersem daha iyi olacağını söylüyorlar, karar veremedim.
670260
Maşallah çok güzel büyümüşler.
Kök yapmadan o boya gelmeleri mümkün değil bana göre. Siz yapraklarını dökmeden kalıcı yerlerine dikmeyin. Şu anda sizin gözünüzün önünde. Kuruduğu zaman hemen suluyorsunuz. Dış ortama çıktıkları zaman mutlaka bozuluyorlar. Suyu da zamanında veremezseniz yazık olur. Daimi yerlerine yapraklarını dökünce sonbaharda tek tek ayırarak dikersiniz. Fidan dikiminin en güzel zamanı sonbahar. Kışın da kök ve gövde çalışıyor. Baharla birlikte rahat bir şekilde uyanıyor.
thunderon
20-04-2018, 15:07
Benim çelikler meyveleriyle tomurcuklandı ama çıkardığımda henüz köklenme olmamıştı. Sanırm yaz boyu saksıda kalması gerekecek. Tabi köklenme başlarsa.
siflera12
22-07-2018, 12:58
Avustralya Dutlarından 3 tanesi tuttu gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim [emoji4][emoji847][emoji847]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180722/4f890223e08f840fcb7b1cb5341f785a.jpg
dalperen
26-07-2018, 01:43
670260
arkadaşın dediği çok doğru, bitkinizi en sağlıklı sonucu almak için yaprak döktükten sonra taşıyın. Belki geç fikir ama...
thunderon
06-09-2018, 07:49
Bendeki çeliklerde bir tanesi tuttu. İlk yapraklandığı zaman meyvelerini koparmak çok önemli. Koparmadıklarım kurudu kopardığım yapraklanarak boya gitti.
Köklenen ağacı bahçeye dikmek istiyorum. Büyümesi nasıl bu ağaçların ne kadar bir alan ihtiyacı var acaba?
thunderon
12-09-2018, 12:16
Tutan çeliği geçen hafta daha büyük bir saksıya aldım. Bahara kendi yerine ekerim artık.
omertufekci12
05-11-2018, 11:19
Selam arkadaşlar bu yıl yeniden dut çeliği paylaşımı yapacağım isteyenlere göndereceğim . Gönderim tarihi 25 Kasım 2018. İsim adres ve telefonlarınızı özelden bildirirseniz 25 kişiye göndereceğim iyi günler.
posedion78
27-11-2018, 13:48
Gönderimler bitti mi acaba ?
Cevizkolik
27-11-2018, 19:36
Ömer bey iyi akşamlar dut çeliğinden bende almak istiyorum
omertufekci12
29-11-2018, 15:01
Şu anda çiftliğe gidemiyorum Bir hafta on gün içinde bana adreslerini gönderen arkadaşlara gönderim yapacağım İyi günler
Hımırnur
30-11-2018, 14:15
Ben mesaj attım size çok teşekkürler şimdiden
posedion78
01-12-2018, 16:01
Bende adres bilgilerimi mesaj olarak ilettim, şimdiden paylaşımınız için teşekkürler.
serkan330
04-12-2018, 11:27
bende mesaj attım ama dağıtım devam ediyormu
Vizeli39
18-12-2018, 23:09
Ömer Bey, bu yıl geç kalmadığımı umut ederek bende çelik talep edebilir miyim.
Bende mesaj atmıştım son durum ne acaba. Gonderildimi gonderilecekmi acaba
Merhaba Ömer Bey, geç kalmadıysam ben de talibim.
Selamlar. Mümkünse bu sene bende talihliyim çeliklere.
Ömer Bey çelikler için teşekkür ederim. Yarın toprakla buluşturacağım.
omertufekci12
27-12-2018, 10:54
Adres ve telefonlarını tam olarak gönderenlere bugün Aras kargo ile gönderim yaptım güle güle büyütün
Ömer bey dut çeligi kaldimi acaba varsa adresimi özelden atayim
Vizeli39
28-12-2018, 10:34
Ömer Bey, çelikler bu gün elime ulaştı. Çok teşekkürler.
Cevizkolik
28-12-2018, 19:12
Iyi akşamlar çelikler bu gün elime ulaştı çok teşekürler ömer bey Saygılarımla
hasan7319
28-12-2018, 19:58
Ömer Bey çelikler geldi.Teşekkür ederim.
omertufekci12
29-12-2018, 11:20
Gönderim yaptığım kişilerin listesi
Ufuk kılıç
Mehmet Çelik
Hüseyin Ercan
Emine Ceylan
Mahmut Türkyılmaz
İlknur Kuru Halil
Özge Oğul
Yunus Güneş
İhsan Çelik
Necmi Perkin
Sinan Yıldırım
Eda Hoşgör
Serkan Çelik
Ömer Bey çelikler dün geldi çok Teşekkür ederim.
Ömer bey listede adım olmasa da çelikler bana da ulaştı teşekkür ederim.
faruk5525
02-01-2019, 13:42
Çelikler geldi çok teşekkür ederim sağolun Ömer bey
Yılmaz Ceyhan
02-01-2019, 16:32
merhaba ömer bey bende alabilirmiyim mumkunse...
İsterseniz ben de size iğde ve gül çeliği gönderirim.. saygılar...
sinanpls
03-01-2019, 09:32
Ömer Bey çelikler geldi. İlginize, alakanıza ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
chelik26
05-01-2019, 13:52
685874
Ömer bey çok teşekkür ederim aldım çelikleri. Umarım verimli ve lezzetli olur. S
chelik26
05-01-2019, 14:34
Önce hepsini toprağa dikmiştim, sonra döndüm tekrar okudum ve tutmama ihtimaline karşı 3 e böldüm. bir kısmı toprakta kaldı, bir kısmını çeliklerin alt kısmını 1cm kadar 2 ye ayırıp, yarım çay kaşığı bal koyduğum suya koydum, son kalanları da normal suya normal şekilde koydum. Toprağa bıraktığım 2 tanesininde alt ucunu 1cm kadar 2 ye böldüm. bakalım kimler tutacak **** hepsi/hiçbiri tutmayacak.
685875
685876
kasimokan
07-01-2019, 10:58
Ömer Bey Merhaba,
Bu seneye yetişebildiysem beni de listeye ekler misiniz lütfen.
chelik26
09-01-2019, 10:32
Önce hepsini toprağa dikmiştim, sonra döndüm tekrar okudum ve tutmama ihtimaline karşı 3 e böldüm. bir kısmı toprakta kaldı, bir kısmını çeliklerin alt kısmını 1cm kadar 2 ye ayırıp, yarım çay kaşığı bal koyduğum suya koydum, son kalanları da normal suya normal şekilde koydum. Toprağa bıraktığım 2 tanesininde alt ucunu 1cm kadar 2 ye böldüm. bakalım kimler tutacak **** hepsi/hiçbiri tutmayacak.
Toprakta bıraktığım çelikler, uyur vaziyetteler, çünkü ortam ısısı 15-16 derece.
Ancak suya koyduklarım(ballı suyu 2 saat sonra değiştirip normal suya çevirdim) tomurcuklar yapraga dönmeye başladılar. Kafalarını poşet ile kapattım ve kalorifer peteğine yakın duruyolar, ısı +23 derece civarı. Ancak kök gelişiminde herhangi bir faaliyet görünmüyor.
685964
685965
685966
685967
Toprakta bıraktığım çelikler, uyur vaziyetteler, çünkü ortam ısısı 15-16 derece.
Ancak suya koyduklarım(ballı suyu 2 saat sonra değiştirip normal suya çevirdim) tomurcuklar yapraga dönmeye başladılar. Kafalarını poşet ile kapattım ve kalorifer peteğine yakın duruyolar, ısı +23 derece civarı. Ancak kök gelişiminde herhangi bir faaliyet görünmüyor.
685964
685965
685966
685967
Sn. chelik26;
Ömer beyden daha önce bana da çelikler geldi. Bende de yapraklardan önce dutlar oluştu. Gücünü harcamaması için bu dutları kopardım. Ancak sizin yaptığınız gibi bir anda çelikler canlanınca yeterli kök yaptıramadım. Bir süre sonra da çeliklerim öldü. Saksınızın içini perlit, cocopeat karışımı ile veya biraz su tutan bir toprakla doldurmanızı tavsiye ederim. Bahara kadar çok fazla sıcak olmayan ancak soğuk da olmayan biraz aydınlık bir yerde uyur vaziyette bekletebilirseniz kök gelişimi çok daha iyi olacaktır. Ben çelikler geldiği zaman mecburen ıslak kağıt havluya sarıp bekletmiştim. Ancak kalorifer özellikle kışın hava ile birlikte bitkilerin bulunduğu toprağı çok çabuk kurutuyor. Bu nedenle bendeki çelikler köklerini tam olarak oluşturamadıkları, yapraklarını çıkarttıkları için öldüler. Toprağı nemli bırakmayı ihmal etmeyin. Drenaj olması gerekiyor. Gövde üzerinde bulunan beyaz noktacıklardan kök çıkması gerekiyor. Toprak üstünde tek göz kalması yeterli.
posedion78
13-01-2019, 19:49
Çelikler için teşekkürler. Bende birazını toprağa ektim bir tane de suda bekletiyorum. İnşallah kök oluştururlar. Toprağa ektiklerimin bazılarında tomurcuklar oluştu. Umutla bekleyiş dönemi başladı :)
chelik26
14-01-2019, 21:12
Bu gün gittim eczaneden aspirin aldım geldim.
2 ayrı sudaki 8 çelik için 1 aspirinin %75ini suda eritip yarım yarım çeliklere paylaştırdım. Yaklaşık 6-7 saat sonra sularını döküp temiz su koydum. 6 tane çeliğin yeşeren yapraklarını kopardım.
Köklenme süreci 2 aya yakın sürüyormuş. Toprakta/saksıdakilerden pek ümidim yok. ama sudakilerin kökleneceğini tahmin ediyorum. 1 Tanesi köklense yeter. Ama eğer 12 tane çelikten hiç biri köklenmezse kahrolurum :(
chelik26
17-01-2019, 09:18
SOn halleri, sanki köklerde beyazlar bişeyler ifade ediyorlar gibi. Yaprakları büyüyor, dutları da belirginleşmeye başladılar. Bu aralar güneşde çıkıyor artık camın arkasından güneşi görüyorlar. Herhalde 15-20 güne kadar kökler belli olur çıkıp çıkmayacakları.
686174
686175
686176
686177
686178
omertufekci12
19-01-2019, 20:39
Selam arkadaşlar Çeliklerin köklenmesi ile çok fazla ilgilenmenize gerek yoktur Tekgöz bırakıp siz onları gömün kök kısmı gevşek olmasın haftada bir sulayın illaki erkenden yaprak meyve vermesini beklemeyin onlar zamanı geldiğinde hem yaprağı hem meyveyi hem de kökleri verir yani yaprak ve meyve verse bile kökleri olmayabilir siz merak edip köklerini havalandırmayın mümkünse bu sene saksıda tutun seneye yerine dikin Bu sene meyvesini yiyin.Bol mahsül alın inşallah
chelik26
26-01-2019, 11:28
686456
686457
686458
686459
686460
Dut çeliklerimde son durum. en son salkım söğüt dallarını küçük küçük kırıp suların içine attım 2 gün çeliklerle birlikte durdular, biraz önce o suyu aldım temiz su koydum. Aldığım suyuda saksıdaki dutların dibine dökeceğim.
Yarın da güvercin gübresi şerbeti vereceğim çok az miktarlarda.
Güvercin gübresi şerbeti sakın vermeyin. Ne olursa olsun. Gübre yeni dikilen köklü fidanlara bile verilmiyor.
Sayın chelik26 çelikler bazen yaprak ve meyve verse de köklenemeyebiliyorlar. Ömer Bey de belirtmiş toprak dışında sadece bir göz kalması ve kök kısmının hava almaması lazım. Naçizhane fikrim sizin toprak seviyeniz yetersiz gibi duruyor.
Bir de kökten ziyade yaprağa çalışmaması için serin yer önerilir.Benim çelikler sıcak yerdeydi baktım yaprak büyütmeye başladılar evin daha serin bir kısmına aldım kök geliştirsinler diye.
İnşallah hepimiz başarırız ve kocaman ağacımız olur.
chelik26
26-01-2019, 13:17
Güvercin gübresi şerbeti sakın vermeyin. Ne olursa olsun. Gübre yeni dikilen köklü fidanlara bile verilmiyor.
Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Daha önce avokado çekirdeği yeni köklenirken suyun içine 1 tane güvercin gübresi atmıştım ve şu anda o fidan 25 cm oldu saksıda. Az öncede diğer avokado çekirdeğinin(kök filizi yeni çıkmaya başladı çekirdek dışına) olduğu bardağın içine 1 tane gübre attım 5 dakkia sonra gübreyi geri aldım. suyun rengi biraz değişti. Beslensin bakalım.
Ben çok az verilmesinden yanayım, çünkü bitkiler yeni bir yola çıkıyorlar ve bu yolda daha fazla enerjiye ihtiyacları var. sadece su **** toprak bir yere kadar diye düşünüyorum.
Deneyip görelim. Yinede tavsyeniz için teşekkür ederim.
chelik26
26-01-2019, 13:23
Sayın chelik26 çelikler bazen yaprak ve meyve verse de köklenemeyebiliyorlar. Ömer Bey de belirtmiş toprak dışında sadece bir göz kalması ve kök kısmının hava almaması lazım. Naçizhane fikrim sizin toprak seviyeniz yetersiz gibi duruyor.
Bir de kökten ziyade yaprağa çalışmaması için serin yer önerilir.Benim çelikler sıcak yerdeydi baktım yaprak büyütmeye başladılar evin daha serin bir kısmına aldım kök geliştirsinler diye.
İnşallah hepimiz başarırız ve kocaman ağacımız olur.
Yeşim hanım, uyarınızı dikkate alıp topraklama yapacağım
Sırf tutmama ihtimaline karşı çelikleri 3 e böldüm. Saksıda ve suda. Saksıdakiler ortam ısısından dolayı yavaş yaprak veriryor. Sudakilerin kökleneceğini düşünüyorum. Zamanla yaprakları ve meyvesi düşse bile sudan alacağı ihtiyacı olan su ile bence ayakta kalacaklardır. :)
Eğer bu kadar (12 tane) çelikten hiç biri tutmazsa gerçekten kötü olurum.
Umarım herkesin tüm çelikleri tutarda seneye "en büyük DUT kimin" yarışması yaparız :)
Sayın chelik26 aslında ben de mi bir iki tanesini suya koysam diye düşündüm şimdi. Çelikler bol bol geldi nasılsa;)Yarışma fikri de güzel:p Bu başlıkta gelişimlerini paylaşırsak getçekten hoş olur.
yigilmaz
28-01-2019, 21:57
merhabalar
bu sene hala çelik şansımız var mı. özelden de adres yollayacağım. kısmet...
Nilüfercem
30-01-2019, 18:09
Merhabalar
Ömer bey geç kalmamışsam bende talibim dut çeliklerinize...
Ben de geç kalanlardanım galiba.kalmadi celik
chelik26
03-02-2019, 14:05
686776
686777
Tam 1 ay oldu çelikleri suya koyalı. Ve bu gün gördümki, İlk başta bal'a bandırıp suya koyduğum kutudaki 2 çelik köklerinden sanki kökleniyor gibi geldi bana. Şu halde elde var 2 dut ağacı demektir.
Perlit torf karışımı bir saksıya alsanız daha iyi olacak gibi
chelik26
04-02-2019, 21:08
Perlit torf karışımı bir saksıya alsanız daha iyi olacak gibi
Hocam topraktada var 4 adet çelik. Ama gözlemleyemiyorum kök veriyormu vermiyor mu o yüzden bunları suda gözlemliyorum, Ben bunların gelişimini gözle görülür takip ediyorum. Sırf emin olmakk için. Biliyorsunuz bu tipler önce tutmuş gibi yapıp sonra ölü verince insana çok koyuyor o yüzden ölürsede gözümün önünde ölsün **** tutarsada gözümün önünde tutsun istiyorum.
Yalnız yaprakları çok daha güzel oldular o kadarda hızlı büyüyorlarki.
Arada bir söğüt dalınının suyun içinde 24 saat bekletilmiş sudan ilave ediyorum. Arada bir kaşığın ucuyla bal ilave ediyorum. Ama bu suları 24 saat sonra döküp taze su ile değiştiriyorum.
Ayrıca Su kayganlaşmaya başladığında değiştiriyorum.
Şansıma ne diyeyim, geçen senekileri tutturamadım. Bu sene de iş yoğunluğu derken paylaşımı kaçırdım. Her ne kadar yetiştirdiklerinizi kıskançlıkla takip etsemde yine de "Maşallah" diyorum merak etmeyin. Ellerinize sağlık, umarım hepiniz tutturursunuz.
Hocam topraktada var 4 adet çelik. Ama gözlemleyemiyorum kök veriyormu vermiyor mu o yüzden bunları suda gözlemliyorum, Ben bunların gelişimini gözle görülür takip ediyorum. Sırf emin olmakk için. Biliyorsunuz bu tipler önce tutmuş gibi yapıp sonra ölü verince insana çok koyuyor o yüzden ölürsede gözümün önünde ölsün **** tutarsada gözümün önünde tutsun istiyorum.
Yalnız yaprakları çok daha güzel oldular o kadarda hızlı büyüyorlarki.
Arada bir söğüt dalınının suyun içinde 24 saat bekletilmiş sudan ilave ediyorum. Arada bir kaşığın ucuyla bal ilave ediyorum. Ama bu suları 24 saat sonra döküp taze su ile değiştiriyorum.
Ayrıca Su kayganlaşmaya başladığında değiştiriyorum.
Ben de gecen yil ekşi karadut koklendirmistim.hergun kontrol ettim ne zaman köklenecek diye. Pet siselerde olmasina ragmen dayanamayip bir iki tanesini cikarmis ve olusan minik köklere zarar vermistim. Bu yil yine denedim 3 gun once 2 tanesini cikardim tik yok. Sabirli olmak lazim.o da bende yok... :rolleyes:
chelik26
14-02-2019, 16:57
Ben de gecen yil ekşi karadut koklendirmistim.hergun kontrol ettim ne zaman köklenecek diye. Pet siselerde olmasina ragmen dayanamayip bir iki tanesini cikarmis ve olusan minik köklere zarar vermistim. Bu yil yine denedim 3 gun once 2 tanesini cikardim tik yok. Sabirli olmak lazim.o da bende yok... :rolleyes:
Onu bende yapıyorum :)
Dutlar kızımın odasında günlük 3 kere kontrol ediyorum. Ama yaprakları çok gelişti. Baya baya ağaç olmaya başladılar. 2-3 göz büyüyenlerin gözlerini kestim sadece tek dal kaldı büyüyen. Kökler de beyaz beyaz gelmeye başladılar ama hala o bildiğimiz köklerden değiller. Zaten yazılarda ve youtube daki yayınlara göre 3 aydan önce pek köklenmiyorlar birde havalar hala köklenmesi için yeterli ısı yok.
Şu anda sudakilerden 3 tanesinde belirtiler var. Diğer 3 ünde gelişme yok ama yeşermeye devam ediyorlar.
mmehmet33
17-02-2019, 11:14
Beni de eklerseniz listeye sevinirim dut Çeliğinden edinmek isterim
chelik26
18-02-2019, 17:59
Arkadaşlar eğer dutlarım olursa söz seneye belki olmaz ama sonraki sene bende çelik dağıtımına başlarım
siflera12
18-02-2019, 18:16
Benimkiler meyve vermeye başladılar bakalım tutacaklarmı [emoji846]
chelik26
03-03-2019, 19:36
Tam 2 ay olmuş bakalım ne durumdalar,
Saksıdakiler 17-18 derece odadalar.
Diğerleri oturduğumuz odadalar bizi dileyip büyüyen büyüyor bazıları büyüsemmi büyümesemmi modunda, bir tanesi 1 buçuk ay suda durduktan sonda topraga alınca yaprağı düştü, diğer biri yaprağı saldı kendini diğer 2si yaprakları sararmaya başladı. En sağlıklı olanlar suyun içinde duran 2 tanesi.
Köklenmeye başlayanda suyun içinde.
688066
688067
688068
688069
688070
thunderon
06-03-2019, 06:27
Sizden geçen sene aldığım çelikler sadece birini köklendirebildim onuda son baharda toprağa ektim bu sene meyve verecek mi bakalım
Erdem 01
06-03-2019, 07:44
Köklendirme dönemindeki çeliklerdeki dut meyveleri makasla kesin. Bitki enerji besini meyve oluşturmaya vermesin.
chelik26
16-03-2019, 15:44
Suyun içinde bu hale gelen bir arkadaşı daha toprakla buluşturduk umarım toprağını sever ve aynı büyümeye devam eder
omertufekci12
29-03-2019, 07:06
Selam arkadaşlar paylaşımlarınızı görüyorum ve çok memnun oluyorum inşallah seneye sizler de Çelik paylaşımı yaparsınız hayırlı bereketli ürünler almanızı diliyorum
gokhanist27
03-04-2019, 21:40
Merhaba arkadaslar sanırım gec kalanlar arasındayım ellinde olan var mı acaba
chelik26
25-04-2019, 13:48
Dutlarımın son halleri
Ocak 3 te dikmiştim
dilekcifatih
26-04-2019, 08:57
Merhabalar, ben de Almanya'ya bir kargo gönderimi yapmak istiyorum, bir problem çıkıyor mu gönderimde bi arkadaşım www.kargomkolay.com u önerdi. Burayla bir gönderim yapan oldumu çünkü zarar görsün istemiyorum
AkisSoftware
03-05-2019, 08:13
Ben Ömer beyden çelik talep ettim fakat bir türlü ulaşamadım. Sanırım artık kendisi de siteye girmiyor.
Çaresiz olarak bir siteden satın aldım. Burada yetiştiren arkadaşlardan isteme sebebim doğru cinse ulaşma isteği. Bakalım şansımıza nasıl bir bitki çıkacak.
chelik26
05-05-2019, 17:27
Ben Ömer beyden çelik talep ettim fakat bir türlü ulaşamadım. Sanırım artık kendisi de siteye girmiyor.
Çaresiz olarak bir siteden satın aldım. Burada yetiştiren arkadaşlardan isteme sebebim doğru cinse ulaşma isteği. Bakalım şansımıza nasıl bir bitki çıkacak.
Seneye gönderebilirim tabii dalları ağaçlanırsa.
dalperen
09-06-2019, 09:08
Ömer bey ben de Eskişehir de yaşıyorum. Acâba Eskişehir de Avustralya dutu nasıl peeformansı iyi mi. Antâlyada çok verimli ve yıldâ birkaç veriyor.
chelik26
13-06-2019, 19:07
Çeliklerimin son hali, Bahçeye dikeli 1.5 ay oldu.
fatihgktas
06-09-2019, 16:51
Celiklerden hala varsa benide listeye eklermisiniz🙏😊
bahceisleri
23-09-2019, 13:49
Özellikle bu dutun fidesine ihtiyacım var. İletişim için haberleşelim.
omertufekci12
01-10-2019, 01:37
Selam arkadaşlar bu sene yine Çelik paylaşımını başlatıyorum
ilk paylaşım tarihi 25 Ekim 2019 da PTT kargo ile alıcı ödemeli göndereceğim isteyenler özelden adreslerini atarlarsa bende bu tarihte çelikleri gönderirim . Bu sene sizlere İstanbul kemerburgaz'da bulunan Uzun Kemer Hobi Bahçesi'nde yetiştirdiğim aşılı böğürtlen çeliğide göndereceğim. Hayırlı günler dilerim. İsteyenler WhatsApp'tan da bana ulaşabilir 0551 994 95 55
omertufekci12
20-10-2019, 12:36
Selam arkadaşlar bu hafta İlk paylaşımı yapacağım adreslerinizi WhatsApp'tan gönderirseniz sizlere PTT kargo ile gönderim sağlayacağım iyi günler
omertufekci12
24-10-2019, 19:04
Merhaba
Bu sene tek bir paylaşım yapacağım O yüzden isteyenlere Yarın kargo ile göndereceğim bundan sonraki taleplere cevap vermeyeceğim Teşekkürler iyi günler
Ömer Bey çok teşekkür ederim, çok zahmet verdik. İnşallah biz de sizin gibi paylaşım yapacak seviyeye ulaşabiliriz. Elinize ayağınıza sağlık
dalperen
12-11-2019, 20:22
Ömer Bey çok sağ olsun bana da yüklü adet Çelik yolladı. bu çelikleri güzelce muameleden sonra bakalım Hayırlısıyla inşallah ben de ayrı saksılara Çelik yaptım.
yanında Dikensiz böğürtlen çelikleri de yollamış onun için de Ayriyeten teşekkür ederim Onları da gömdüm ama havalar çok soğuk Eskişehir'deyim hayırlısıyla sonuçlarını da göstermek isterim
dalperen
12-11-2019, 20:30
Birkaç tanesini ilkbahara aşı yapmak için ayırdım
Anadolu2019
21-12-2019, 21:58
Selamlar,
Dut çeliği hala var mı acaba?
Birkaç tanesini ilkbahara aşı yapmak için ayırdım
Bende Eskişehirde yaşıyorum. Büyütüp paylaşırsanız beni hatırlarsanız sevinirim
Mehmet271
03-02-2020, 21:24
Ben de çeliklerden alabilir miyim? Bahçemizde 5 yıllık bir dut var beyaz ancak verimsiz hem çelik olarak hemde aşı maksatlı kullanmak istiyorum.
Merhabalar
Bende Avusturalya dutu var başka dut a aşı yapmak istesen aldığım çelikleri nasıl muhafaza etmeliyim ve ne zaman aşılamalıyım.
muratberk
23-02-2020, 18:15
hala varmı?
Kazdaglı10
23-03-2020, 01:11
Hocam Merhaba hala elinizde çelik mevcutmu acaba bende talep edicektim mümkünse
chelik26
03-04-2020, 18:00
15 gün önce iyi giden havalarda yapraklanan ve hatta dutları olmaya başlayan geçen yıl diktiğim çelikler geçen haftaki donlarda yandılar, ve aradan 10 gün geçmesine rağmen hala hayat belirtisi yok , bildiğin hayata küstüler :(
Umarım kısa sürede tekrar yapraklanırlar.
Bu yıl gönderdiğiniz çeliklerden biri meyve vermeye bile başladı.Resim eklemeyi başaramadım.Ömer bey size watsaptan resmini yolluyorum.Bahçeye almalı mıyım veya daha büyük bir saksıya mı almalıyım bilemedim.İlk çıkan dutları koparın deniyor fakat insan kıyamıyor.Tekrar teşekkürler.
Ömer bey bu işlerde biraz yeniyim şu an zamanı mı bilmiyorum ama ilk fırsatta ben de hem köklendirmek hem de aşı olarak kullanmak üzere çelik istiyorum. Tabi uygun görürseniz ve sıra bize gelirse.
bayoznur
13-05-2020, 21:54
sakaryadan selamlar
paylaşılacak çelik kaldıysa talibim.
şimdiden teşekkürler
omertufekci12
17-05-2020, 14:08
Selam
Bu sene gönderdiğim Çelikler meyveye Durmuş yetiştirenlere Afiyet olsun
AkisSoftware
17-05-2020, 21:36
Selam
Bu sene gönderdiğim Çelikler meyveye Durmuş yetiştirenlere Afiyet olsunHocam baska yollarla bu duttan temin ettim. Sizden almak icin cok ugrastim ama ulasamadim size...
Hocam Merhaba hala elinizde çelik mevcutmu acaba bende talep edicektim mümkünse
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
omertufekci12
28-10-2020, 22:00
Selam arkadaşlar bu yıl 15 kişiye dut çeliği paylasımı yapacağım isteyenler adreslerini gönderebilir whatssap tan ulaşabilirsiniz 05327258874 Ömer Tüfekçi İyi günler.... Gönderim tarihi 1-10 Aralık
S.Aleykum bende istiyorum yeni üye olduğum için çoğu kuralları bilmiyorum ...yeni üyelerle paylaşıyorsunuz talibim çeliğe
Selam arkadaşlar bu yıl 15 kişiye dut çeliği paylasımı yapacağım isteyenler adreslerini gönderebilir whatssap tan ulaşabilirsiniz 05327258874 Ömer Tüfekçi İyi günler.... Gönderim tarihi 1-10 Aralık
Ömer Bey merhaba;
Bahar döneminde aşı için dal gönderebilir misiniz bana? Şimdiden sipariş vereyim dedim :). İyi günler dilerim.
elifin annesi
14-11-2020, 15:00
ben yeni bir üyeyim. sitenin nasıl kullanılacağını tam olarak bilmiyorum. ben de dut çeliği almak istiyorum. fakat ne zaman, ne kadar ve nasıl gönderiyorsunuz?
Merhaba Ömer Bey
Mümkünse dut çeliklerinizden bana da göndermenizi rica ediyorum.
Adresimi özelden gönderıyorum.
Selamlar
yilmazgazi
13-12-2020, 11:49
Ömer Bey,
Aralık 1-10 arası gönderim yapacaktınız. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
İyi günler, sağlıklar dilerim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KIVANÇ ERTEKİN
28-02-2021, 23:37
Merhaba Ömer Bey, dut çeliklerinden kaldıysa bende rica edecektim.
Ömer bey vefat etmiş :( Aralık'ta çelik gönderecekti cevap gelmeyince watsapina yazdim kızı söyledi.
yilmazgazi
01-03-2021, 08:53
Allah rahmet eylesin.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah rahmet eylesin. Bana elden bırakmıştı çelikleri. Telefonda türün özelliğini anlatmıştı çok üzüldüm mekanı cennet olsun nur içinde yatsın.
cevizdalı
01-03-2021, 20:31
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Kaç yaşında idi bilmiyorum. Gönderdiği çeliklerden ben tutturamadı isem de oldukça fazla arkadaş tutturdu sanırım.
:( Allah rahmet etsin. Çok üzüldüm.
coskun8553
03-03-2021, 22:18
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. 3 yıl önce gönderdiği dut çelikleri meyve vermeye başladı. Artık her yedikçe kendisini anacağız
elifaydin
05-03-2021, 21:26
Biz de haberlesip bahçesine gidecektik. Allah rahmet eylesin. Artık anıları gönderim yaptığı kişilerde yaşayacak, kendisiyle tanişma sansimız maalesef olmadı.
Mekanı Cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Bana gönderdiği çelikler tutturamadım ama bir çok arkadaş tutturdu sanırım.
ahmetshn
02-10-2021, 00:39
Dut çeliği gonderebilecek arkadaş var mı acaba? Bu aralar kırmızı dut ve incire aşırı merak salmış durumdayım ama çelik bulamadim bir türlü...
chelik26
16-06-2022, 20:00
Ömer bey vefat etmiş, nur içinde yatsın.
kutlu tini şad mekanı uçmağ olsun
Bir İstanbullu
07-04-2023, 17:51
Ömer beye Allah Rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Çok paylaşımcı bir beymiş, bravo. Dualarımız sizinle Ömer Bey.
chelik26
23-05-2024, 19:41
Ömer beyin misyonunu devam ettireyim diye düşünüyorum, Dutları budamayı düşünüyorum. Bilmiyorum bu mevsimde çelikler köklenir mi, köklenir derseniz, kargo size ait isteyen 5 kişiye 10 ar adet 15 cm lik çelikler gönderebilirim.
geekofseed
02-06-2024, 17:00
ben çeliklerinizden talep edebilirim eğer kotayı aşmadıysanız
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.