PDA

View Full Version : Resulgur / Bahçe, Sera

Sayfalar : 1 [2] 3

Resulgur
04-08-2017, 11:25
Bulunduğumuz çevrede şifalı ot popülasyonu çok fazla, çok şanslıyız. Yeni tanıştığımız bir kekik türü ile sizleri tanıştırmak istiyorum.

Uygulama noktasında beklerken bir vatandaşın elinde bir demet ot vardı ne olduğunu sorduğumuzda dağ çayı dedi , kurutup tomurcuklarını demledikleri çayın içine atıyorlarmış 2 bardak değil 5 6 bardak içersiniz çok hoş oluyor demişti merek ettik , biraz alıp resimlerini çektim ve araştırdım, bakın ne otuymuş :rolleyes:

Yabani mercanköşk kekikotu

Kekikotu özellikle soslarda ve pizza yapımında üste serpilen baharat olarak kullanılan bir baharatmış meğerse ..

Bugün modern tıpta kullanılan öksürük şurupları ve haplarının etkin maddesi olan thymol'ü Vicks firmasının, o her derde deva soğuk algınlığı kremleri bu etkin madde ile yapılıyormuş.

ne kadar mutlu olduk bilemezsiniz . Hemen ertesi akşam 1 2 demet yapıp kurutmaya aldık ;)

654961

654962

Bu da daha önce işe gidip gelirken yolumuzun üzerinde her geçtiğimde gözlemlediğim adaçayımız. Kurutulup kavanozlarda muhafaza edilecekler. :cool:

654963

Resulgur
04-08-2017, 11:34
Misk adaçayı - Salvia sclarea

Bir diğer şifalı bitkimiz misk adaçayı , her derde deva faydaları saymakla bitmiyor. Yağlı tohumları aldık çok şükür ;)

654964

654965

654966

Muda
04-08-2017, 11:36
Ben kekik olduğunu düşünüyorum. Mercanköşk daha farklı. Aynı kekikten ben de birkaç kök buldum. Öldürmeden yetiştirebilirsem karşılaştırma yapacağım.
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/24828.htm

Origanum majorana

Dutlubahçe
04-08-2017, 14:43
Daha önce 2. sıradaki domates çeşidimizi açıklamıştık. Şimdi seneye ekilecekler arasında ilk sırada yer alan domates çeşidimizi paylaşıyorum. Sera içerisinde yetiştirdiğimiz domateslerde verim :D

İnce kabuklu, yumuşak etli dokusu, verimi ve lezzetiyle bizi fazlasıyla memnun etti ;)

Tohumlar Sn. bahcedenn den gelmişti , buradan selamlar.

Çeşidin ismini ben mi göremiyorum, siz mi yazmadınız ? Gerçekten çok güzel, maşallah.

celalim01
04-08-2017, 14:44
Merhaba Resul , maşallah işi büyüttün.Daha güzel ,bol ürünler dilerim. Ben maalesef bu sene pek bir şey yapamadım. Sıkıntılar vardı. Şuan Annemi ve yeğenimi yanıma aldım. 5 kişilik bir aile oldum. Sorumluluklarım daha da arttı.Şu günlerde biraz bahçede düzenleme yapmaya başladım. Halk eğitimde tiyatro kursu vermekteyim. Bugün bitiyor kurs, bahçeye zaman daha çok ayırmaya başlayacağız. Aylarca hastamla ilgilenmek durumundaydım. Kendime çok zaman ayıramadım.Hayat şartlarımız normale dönmeye başladı. Bizde tekrar bir şeyler yapmaya başlayacağız artık. Şuan çiçeklikleri düzenlemeye başladım. Üzerlerine çatı ve örtü çalışması yapıyorum. Uygun zamanda paylaşımları yapmaya başlayacağım kendi sayfamda.

anarius
06-08-2017, 09:33
Daha önce 2. sıradaki domates çeşidimizi açıklamıştık. Şimdi seneye ekilecekler arasında ilk sırada yer alan domates çeşidimizi paylaşıyorum. Sera içerisinde yetiştirdiğimiz domateslerde verim :D

İnce kabuklu, yumuşak etli dokusu, verimi ve lezzetiyle bizi fazlasıyla memnun etti ;)

654957

654958

654959

654960

Maşallahı var hepsinin, afiyet olsun.
Tohum etkinliğinde bekleriz ama. [emoji1]

anarius
06-08-2017, 09:36
Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates .. :cool:

Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut. ;)

654131

minik pembe atıştırmalık şekerler.

654132

Güzeller güzeli Principe Borghese

654133Principe'leri biraz anlatabilir misiniz?
Tadı, sululuğu, çatlama, verimi, memnuniyetinizi, tohimların kaynağını vb. Çok soru sordum, kusura bakmayın sayın Resulgur. :)

celalim01
07-08-2017, 11:48

654957

654958

654959

654960

Zaten maşallah. Resimdeki görüntüsü bile yetiyor insanı cezbetmeye. Bereketli olsun.

Resulgur
08-08-2017, 00:07
Ben kekik olduğunu düşünüyorum. Mercanköşk daha farklı. Aynı kekikten ben de birkaç kök buldum. Öldürmeden yetiştirebilirsem karşılaştırma yapacağım.
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/24828.htm

Origanum majorana

Sn. Muda kekikotu diye geçiyor zaten bir tür kekik Kekik otu fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Kekik-otu-fidesi,LA_1135-2.html#labels=1135-2) burada çeşitleri mevcut , dediğiniz gibi karşılaştırabiliriz. ;)

Çeşidin ismini ben mi göremiyorum, siz mi yazmadınız ? Gerçekten çok güzel, maşallah.

Sn. Dutlubahçe bu domates çeşidimiz "Bursa Dağlı Kırmızı"dır. ;)

Resulgur
08-08-2017, 00:22
Merhaba Resul , maşallah işi büyüttün.Daha güzel ,bol ürünler dilerim. Ben maalesef bu sene pek bir şey yapamadım. Sıkıntılar vardı. Şuan Annemi ve yeğenimi yanıma aldım. 5 kişilik bir aile oldum. Sorumluluklarım daha da arttı.Şu günlerde biraz bahçede düzenleme yapmaya başladım. Halk eğitimde tiyatro kursu vermekteyim. Bugün bitiyor kurs, bahçeye zaman daha çok ayırmaya başlayacağız. Aylarca hastamla ilgilenmek durumundaydım. Kendime çok zaman ayıramadım.Hayat şartlarımız normale dönmeye başladı. Bizde tekrar bir şeyler yapmaya başlayacağız artık. Şuan çiçeklikleri düzenlemeye başladım. Üzerlerine çatı ve örtü çalışması yapıyorum. Uygun zamanda paylaşımları yapmaya başlayacağım kendi sayfamda.

Sn. Hocam başınızdan geçenleri az çok biliyoruz zor bir süreçten geçtiniz. Hayatta zor günler geçiriyoruz bizlerde buna rağmen yılmadan önümüze bakmak zorundayız. Yoğun iş ve yaşam koşulları arasında mutlu olmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda sizi de aramızda görmeyi umut ediyorum. Paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. Kolaylıklar dilerim ;)

Maşallahı var hepsinin, afiyet olsun.
Tohum etkinliğinde bekleriz ama. [emoji1]

Principe'leri biraz anlatabilir misiniz?
Tadı, sululuğu, çatlama, verimi, memnuniyetinizi, tohimların kaynağını vb. Çok soru sordum, kusura bakmayın sayın Resulgur. :)

Sn. anarius hoş geldiniz. Tohum etkinliğinde domates tohumu paylaşmayı düşünmüyorum. Bu yıl karışık ekim yaptım ve izalasyon a dikkat etmedim. :o

Principeler saksılarda 1 metre uzadılar meyveleri küçük oldu. Sera içerisindekiler çok güzel geliştiler boyu 2 metreyi geçti verimi dışarıya göre daha iyi, sıcaklığa teloranslı kalın kabuklu iç yapısı polerizeli kurutmalık bir domates verim açısından orta derecede tadı çokta iyi değil. Tohumlar sn. birnefestoprak tan ;)

Bu arada soru sormaktan çekinmeyin. Bende sora sora öğreniyorum bildiklerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Resulgur
16-08-2017, 19:41
Domatesler kasa kasa toplanıp konservesi yapılıyor. Birazını da kurutmuştuk.

Toplam 33 kavanoz domates konservesi 15 şişe de domates suyu elde ettik . En son topladığımız domates yaklaşık 40 kg ;)

655649

655650

Yeni gazoz kapatma aletimiz bayağı işimize yaradı , sırada meyve suları var. :D

655651

Domates suyu bebeğimiz için çorbalarda kullanılmak üzere muhafaza edildiler.

655652

Resulgur
16-08-2017, 20:58
Daha önce forumda karşılaştığımız susuz yetiştirilen Adıyaman Deşti ürünlerin bir benzeri de Hatay da yetiştirilmekte .. Hayret verici ama bu sebzeler tamamen susuz yetiştiriliyor.

Bu görmüş olduğunuz bostan ın karşısında bulunan boş görünen tarlaya geçen yıl aynı şekilde ekim yapmışlardı. Nöbetleşe ekim yaptıklarını her yıl başka yere ektiklerini söylediler. Traktör ile getirilen su tankerlerine hortum bağlayıp kendi geliştirdikleri hortum kıstırma aparatı ile istedikleri kadar her fideye can suyu verip dikimi gerçekleştiriliyor. Kendi tohumlukları ile köy içerisinde hazırladıkları minik seralarda fidelerini hazırlamaktalar. ;)

655680

Susuz yetiştirilen domatesler 2 çeşit

655681

Hatay kahvaltısında çok fazla çeşit var ve bir çok kahvaltılığı kendi ürünlerinden hazırlıyorlar. Bu susuz yetiştirilen Antakya biberi çok acı , kahvaltılarında olmazsa olmaz , ter attıran bu acı biberi hıçkıra hıçkıra yiyorlar. Bundan büyük keyif alıyorlar , enişte sende dene bir şey olmaz diyorlar :D

655682

Bu yıl karpuz ekmediklerini söylediler , 3 5 kök karpuz kendiliğinden inek pisliğinde çimlenmiş hasata gelmiş :D

655683

Bu beyaz bal kabağı da susuz yetişiyor. Bu kabağın tatlısını daha önce yemiştim . Biz başka kabak bilmeyiz diyorlar.

655684

Resulgur
16-08-2017, 21:09
Bu sarı kabak susuz yetişen bir diğer çeşit ;)

655686

Meşhur hatay fasulyesi çok lezzetli et tadı veriyor , benim etkinlikten gelen fasulyeler börülceler ne varsa beğendiremedim kaynanama :D Bu da susuz yetişiyor sulanırsa daha düzgün olur ve daha çok verim artar dediler.

655687

Karagöbek börülceleri , dış görünüşü bizim lolaz a benziyor. İçi farklı ;)

655688

Fideler meyve dökümünden önce sonra %50 oranla kül ve bu kükürtü tülbent içine doldurup serpiştirirlermiş fidelerin üzerine meğer , başka da ne ilaç ne gübre kullanıyorlar . Seneye mutlaka deneyeceğim. Toprak hazırlığında sadece hayvan gübresi atılan tarlalar.

655689

Bunun yanında kavun , mor patlıcan ve acur da var onlar da susuz yetişiyor. Onların resimlerini çekmeyi unutmuşum. Çeşitlerden kendi tohumlarından verdiler bana da seneye kendim yetiştirip sizler için de sonra ki seneye kısmet olursa paylaşırım. :cool:

Selma_321
17-08-2017, 02:08
Benim merak ettiğim susuz nasıl yetişiyor hiç mi kurumuyorlar. Hele ki Hatay gibi sıcak bir memlekette

Zekoş
17-08-2017, 13:57
Sayın Resulgur,
Öncelikle masallah diyorum emeginize saglik...Sizden de cok ilginc bilgiler ogreniyoruz.Hatayın susuz yetisen sebze tohumlarini dört gözle paylasmanizi bekliyoruz;)
Domates konservesini bizde ayni sekilde yapiyoruz suyunu alanı hic görmedim.Yapılısini biraz daha ayrıntılı anlatsaniz ve de bozulmuyor mu en cok da onu merak ettim?

Resulgur
17-08-2017, 14:25
Benim merak ettiğim susuz nasıl yetişiyor hiç mi kurumuyorlar. Hele ki Hatay gibi sıcak bir memlekette

Sn. Selma_321 bu sebzelerin yetiştiği yer 900 rakımda bir yer tamamen merkez değil . İlginç ama öyle ;)

Sayın Resulgur,
Öncelikle masallah diyorum emeginize saglik...Sizden de cok ilginc bilgiler ogreniyoruz.Hatayın susuz yetisen sebze tohumlarini dört gözle paylasmanizi bekliyoruz;)
Domates konservesini bizde ayni sekilde yapiyoruz suyunu alanı hic görmedim.Yapılısini biraz daha ayrıntılı anlatsaniz ve de bozulmuyor mu en cok da onu merak ettim?

Sn. Zekoş çok teşekkür ederim. Kısmet olursa bu ürünleri yetiştirip kendi elde ettiğim tohumları dağıtmayı düşünüyorum.

Konserve yaptığımız domateslerimiz ince kabuk taze tüketmelik ve karışık çeşitlerden olduğundan fazla sulandılar bu yüzden konservenin fazla sulu olmaması için birazını şişelere doldurduk. Yöntem aynı zaten herkesin bildiği doğrayıp haşlıyoruz sonra kavanozlara ;)

Bunun yanında menemenlik konserve de yapıldı bütün domatesler yıkanıp ikiye bölünerek küçük olanlar da direkt olarak tencereye atıldı ve kabuklarıyla birlikte blendırla iyice bulamaç haline geldiler , bu yaptığımız kabuklu olması sayesinde daha özlü bir domates sosu elde ettik .. Dün kızartma yapmıştık yarım kavanozu sos yaptık çok taa güzel oldu ;)

Bu arada sizden gelen fasulyeler için ayrıca teşekkür ederim. Daha önce çeşitlerin resimlerini paylaşmıştım.

Resulgur
20-08-2017, 20:06
Bu yıl verimi ve lezzeti ile göz dolduran bu domates bizi fazlasıyla memnun etti , etkinlikte bu tohumu bizlere kazandıran Sn. Birnefestoprak a çok teşekkür ederim. Seneye ekilecekler arasında 2 çeşit çeri den biri bu olacak ;)

sırıklarımız yıkıldılar öylece olduğu yere kendi halinde bırakıldı ;)

655840

655841

Sabahları kahvaltıda bıçak vurmadan tek atımlık lokmalar halinde tüketiyoruz.

655842

Resulgur
20-08-2017, 21:00
Susuz yetişen domates sulanarak yetiştirildi ve sonuç mükemmel ;)

Daha önce neden bu kadar çok deşti ektim diye kendime kızıyordum. Son 3 5 defadır en fazla toplanan domates çeşidimiz oldu .. Seneye de ekmeyi düşünüyorum.

Bu domatesleri konservelik olarak kabuklu bir şekilde ortadan ikiye bölüp tencereye atıyoruz biraz kaynadıktan sonra bilendırı daldırıyoruz tencereye koyu kıvamlı bir sos oluyor. Tadı harika :cool:

Tohumlar etkinlikten - sn. taşlıbahçe den gelmişti , kendisine çok teşekkür ederim.

655845

dalları kaldırınca altından bir hazine çıkıyor.

655846

655847

Resulgur
20-08-2017, 21:30
Yıllık izine gitmeden evvel kasalarla topladığımız mahsüllerimiz izinden geldikten sonra da yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Evdekilerde bıkkınlık başladı artık yeter demeye başladılar , :D Kalanları da hediyelik dağıtmayı düşünüyorum.

Artık bahçeyle ilgilenmiyor sürekli hasat ediyoruz. İş gereği çok yoğun çalıştığımız şu günlerde sadece hasat etmeye vakit bulabiliyoruz. ;)

Toplamaya yetişemediğimiz lolaz börülceler kuruyorlar. Tohumluk olarak saklıyorum. Etkinlikte paylaşabilirim.

655848

655849

655850

Şeftaliler pazardan alındı meyve suyu yapılacaklar. :cool: 3 4 defadır konserve kavanoz alıyorum. En sonunda 2 koli daha aldım yeter dedik .. :)

655851

intibah
20-08-2017, 21:38
Maşallah susuz yetişen domatesler çok güzel olmuş. Ben de suladım ama çeri domates gibi oldu fazla büyümedi.

Resulgur
20-08-2017, 21:41
Maşallah susuz yetişen domatesler çok güzel olmuş. Ben de suladım ama çeri domates gibi oldu fazla büyümedi.

Sn. intibah bu yere ilk defa domates dikildi ben ona bağlıyorum. 1 2 kök de dediğiniz gibi minik domatesler var yuvarlak, sizin çeşidiniz ondan olabilir.

thunderon
21-08-2017, 09:17

654957

654958

654959

654960

Selamlar,

Bu domateslerin çeşidi neydi?

Resulgur
21-08-2017, 22:00
Selamlar,

Bu domateslerin çeşidi neydi?

Sn. thunderon Domates çeşitlerimiz den oturak olan Bursa Dağlı Kırmızı sırık olan çeşit ise Blue Beauty dir.

Resulgur
22-08-2017, 17:13
03.08.2017 den ;

Daha önce koparmadan resmini çektiğimiz yerel çeşit kavunumuzu hasat ettik , sanırım erken davranmışız şeker oranı istediğimiz gibi değildi beklentilerimi karşılamadı bu yüzden tohum almadım.

655988

Niksar da yetiştirilen yerel bir karpuz çeşidi , Adana da meşhur Salbaş karpuzu derler bol sulu ve şekerli olur , salbaş karpuzunun üzerine bu karpuzu yedim , tadı harika şeker oranı bayağı yüksek salbaştan bir tık üstün şekerli ve sulu bir yapısı var , seneye yerini garantiledi :cool:

655989

Resulgur
22-08-2017, 17:16
Tiny tim domateste verim.

Tiny tim saksı domatesimiz bu yılda göz doldurdu , kapladığı küçük alanda onlarca domates veriyor. Onlarca fideyi eşe dosta dağıtıp kalan fidelerden sera içerisinde 2 kök dikmiştik , seneye yine ekeriz nasip olursa ;)

655990

655991

anarius
22-08-2017, 20:04
Tiny tim domateste verim.

Tiny tim saksı domatesimiz bu yılda göz doldurdu , kapladığı küçük alanda onlarca domates veriyor. Onlarca fideyi eşe dosta dağıtıp kalan fidelerden sera içerisinde 2 kök dikmiştik , seneye yine ekeriz nasip olursa ;)

655990

655991Maşallah.

Yaprağındaki morluk neyin işareti? Fosfor eksikliği mi?

Resulgur
23-08-2017, 19:03
Maşallah.

Yaprağındaki morluk neyin işareti? Fosfor eksikliği mi?

Sn. anarius üzgünüm ama bende bilmiyorum. Bahçeye sadece 1 kez yaprak gübresi attım, başka da gübreleme yapmadım bu tarz eksiklikleri normal karşılıyorum. Başka bir çeşitte de aynı hastalık gözlemledim.

Resulgur
26-08-2017, 13:31
Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığında olan etli yapılı acılı ağzı yakmayan yoğun bir tada sahip olan bu biberi seneye daha fazla yetiştirmeyi düşünüyorum.

656109

656110

Tohumları alınan biberlerin bir kısmı turşu içerisine katılıp bir kısmı da ipe dizilerek kurutmalık ayrıldılar. ;)

656111

Resulgur
26-08-2017, 20:52
Hanım evde domates bitti deyince daldım bahçeye ne varsa topladım 1 kasa doldurdum domates biber patlıcan semizotu soğan yumurtalarda saman yığınlarının içerisinde çıktı tavuklar kaçamak yapıp folluklardan başa bir yere yumurtlamışlar.

656122

Bu yıl en çok verim aldığım domates Deşti oldu. Bol bol konserve sos yaptık. ;)

656123

Bahçemizdeki en verimli biberlerden Bhut Jolokia lar oldukça geççi bir çeşit toplanmayı bekliyorlar.

656124

Yeşilken tadına baktım öksürttü beni farklı bir acısı var . Bir de kızarınca tadına bakmayı düşünüyorum :cool:

656125

Resulgur
27-08-2017, 23:03
Domates ve biberi bol hasat ettiğimiz şu günlerde domatesli turşumuzu da yapalım dedik. :D

656176

656177

Tarifi ; http://www.agaclar.net/forum/1516459-post8.htm burada :cool:

YeniGine
27-08-2017, 23:22
Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur.

Resulgur
28-08-2017, 00:24
Konserve işini bitirdikten sonra her gittiğimde tek kasayı karışık mahsullerle doldurup eve getiriyorum. Kurutmalık domateslerden biraz fazla topladım. Hava bugünlerde kapalı olduğundan fırında kurutma işlemi yapmayı düşünüyoruz.

Domateslerin hepsini toplamadık tabi bir arkadaşımız gelip toplayacak en son topladığımızda 5 kasa çıkmıştı, artık kaç kasa çıkarsa o günün mahsülü onun olacak nasip ;)

656179

Resulgur
28-08-2017, 00:26
Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur.

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Merakla bekliyoruz bakalım .. nasıl olacak :D

Resulgur
08-09-2017, 16:09
Uzun zamandır kasa kasa domates hasat ediyoruz. Bir kaç kasa da eşe dosta hediye ettik ve hatta kendileri gelip kasalarını doldurup gidenler de oldu ;)

Adana ya bile 12 tane 1lt lik domates konservesi , kasa kasa da domates gönderdik. Allah bin bereket versin.

656832

Mutfağımıza hatta buzdolabının içerisine kadar giren bu küçük misafirlerle sürekli karşılaşıyoruz . İlaçlama yapmadığımdan bir çok zararlı türedi ve bu miniklerle tanışma imkanı bulduk , çokta iyi oldu. Sera içerisinde ve bahçede rengarenk kelebekler dolaşıyor :D

656833

656834

Sıcak havalardan sonra sera içerisindeki Ali's pembe kiraz domatesler atağa geçtiler. Sanki bahar gelmişcesine yeniden çiçeklerle donandılar . :cool:

656835

Çiçek salkımlarından tutup şöyle biraz salladım, bakalım meyve tutumu olacak mı ?

656836

Resulgur
08-09-2017, 16:18
Artık yavaş yavaş sera içerisini boşaltmaya başladık. Üzerinde meyve adeti az olan domatesler , çok fazla irileşen kadife çiçekleri domateslerin arasında cılız kalan ve boyu 2 metreyi bulan biberleri ve diğerlerini söküp attık .. ;)

656837

Bu havada asılı olan gövdesi ağaç gibi kalınlaşan kadife çiçeği 2 metreye yakın boylandı seneye seraya çiçek ekmeyi düşünmüyorum.

656838

Sökülen alanlara kış için Maydanoz, yeşil soğan, marul , tere , roka ,dereotu ekmeyi düşünüyorum.

Resulgur
08-09-2017, 16:24
Süpermarketlerde sıkça karşılaştığımız jalapeno biber turşusundan biz de yaptık .

656839

Çok şık kalın etli bir iç yapısı olan bu bibere turşu çok yakışıyor. ;)

656840

Duruşunu çok beğendik . :cool: Tarifi Burada ; http://www.agaclar.net/forum/1517188-post303.htm

656841

Resulgur
13-09-2017, 22:24
Bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz biberlerden verim lezzet ve değerlendirme açısından genel anlamıyla seneye ekeceğimiz çeşitlerimizi belirledik .

Arnavut , Jalapeno , Bhut Jolokia , Akrep Biber , Stocky Red Roaster ve Emcelli beğendiklerimiz.

657172

Tropikal Wave

657173

Bhut Jolokia

657174

Akrep

657175

657178

Resulgur
13-09-2017, 22:43
İlk defa tecrübe ettiğim sebzelerden biri de bamya oldu daha önce bamya yetiştirmemiştim. 2 kez yemek yapıldı , doğal domateslerimiz ile yapılan yemeği muhteşem olmuştu ..

2 çeşit tohum ekmiştik . Tohumdan fide haline getirip fide olarak ektiğim Kınalı ve Sultan bamyalar.

Toplamasını bilmediğimizden ya da vakit ayıramadığımdan bir köşede unutulan 20 kök bamya dallanıp budaklandı da bir çok meyve tohuma kaldı ;)

657185

Kınalı

657186

657187

Kınasız ;)

657188

Musa Gündoğan
14-09-2017, 08:03
sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum.

Resulgur
14-09-2017, 21:15
sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum.

Sn. Musa Gündoğan bende ilk defa yetiştiriyorum pek bir bilgim yok açıkcası , yerel bir kaynaktan temin ettiğim tohumlar bu isimle geldiler. Dediğiniz gibi kırmızı bamya ismi ile google de bakıyorum bu çeşide çok benziyor. Siz daha tecrübelisiniz anlaşılan ;)

Resulgur
14-09-2017, 21:35
Daha önce Muş - Bulanık ta yetiştirdiğim mısırların tadına doyamamıştık . Bir arkadaşımla pişirmeden çiğ çiğ yedik . Sanki içine bal dökülmüş gibiydi , uzun zamandır öyle mısır yememiştim. ;)

Muş ta yetiştirdiğim çeşitte 3 4 somak mısır meyve vermişti , bu çeşit ticari tohum sadece tek somak mısır hasat ettik.

657273

Şeker oranını bu kadar beklemiyordum ilk yetiştirdiğim mısırların yanında bile geçemez ama yinede tadı güzeldi, haşlamalık olarak hasat edilen şeker mısırlar aynı gün tüketildiler.

657274

Bugünlerde en fazla hasat ettiğimiz biber çeşidimiz Bhut Jolokialar oldu.

657275

Geçtiğimiz günlerde karakola kendi yetiştirdiğim ürünlerden Deşti Kellog Breakfast, İzmir pempe domates ve karışık biberler ve domateslerin arasında kendine yuva yapan tavukların yumurtalarından yaptığım melemen arkadaşların çok hoşuna gitti gece görevinde fırından getirdiğimiz sıcak ekmeği bandıra bandıra yedik tava yıkanmasa da olurdu arkadaşlar bir güzel temizlediler. ;)

Bhut jolokia yı ortaya koydum ama söylemedim acılığını 2 tanesi yemeye başladı birinin gözleri kızarmaya başladı terledi bu iyiymiş dedi diğer arkadaş temkinliydi kenarından kırparak yedi ama yarısı kaldı yiyemedi :D tam kızarmayan yeşil jolokiaların acılığını da bir nebze keşfetmiş olduk .

657276

Mutfakta domatesleri gören Ali abi de bu çeşitlerin tohumunu istedi biraz da tohum ayıkladık , kendisine Jalapeno biber ve Bhut jolokia biber tohumu da verdim. Sürekli benden tohum ister durur :)

Musa Gündoğan
15-09-2017, 07:40
Sn. Musa Gündoğan bende ilk defa yetiştiriyorum pek bir bilgim yok açıkcası , yerel bir kaynaktan temin ettiğim tohumlar bu isimle geldiler. Dediğiniz gibi kırmızı bamya ismi ile google de bakıyorum bu çeşide çok benziyor. Siz daha tecrübelisiniz anlaşılan ;)

SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor.

funku
15-09-2017, 08:34
Sayın Resulgur merhaba,

Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla.

portorikolu
15-09-2017, 09:55
Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.

serdarbey33
15-09-2017, 10:03
Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam :D baya zevkli olurdu.

Resulgur
15-09-2017, 10:54
SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor.

Sn. Musa Gündoğan bir daha gittiğimde bu tavsiyeniz üzerine bir kaç çiçekli haldeyken koparıp bakayım küçük bamyalar tahmin ediyorum daha lezzetli olacaktır. ;)

Sayın Resulgur merhaba,

Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla.

Sn. funku ilginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bahçesine haftada ayda bir gidenler için susuz yetişen çeşitlerin ekimi daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum bende .. Özellikle deşti domatesi sulayarak inanılmaz verim aldık artık domates toplamaktan bıktık , deşti domates sarımsak iriliğinde onlarca domatesi bir yorgan gibi örtüp hem güneşten koruyor hemde kendi nemini altında tutuyor. Hasat süresi de oldukça uzun .. Bu yıl köylülerden yeteri kadar tohum aldım kısmet olursa seneye yetiştirip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.

Sn. portorikolu çok teşekkür ederim. Sizlerin bu mesajlarını görünce bende çok mutlu oluyorum. Saygılar

Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam :D baya zevkli olurdu.

Sn. serdarbey33 hoş geldiniz. Etkinlikte tohum paylaşımı olacaktır diye düşünüyorum. Çapraz tozlaşma konusunda emin olamadığım için tohumları sadece kendime ayırmayı düşünüyorum. Elde ettiğim biberlerin acılık derecesi bu yıl istenilen düzeydeler , seneye de aynı olursa paylaşım yapılabilir. ;)

Etkinlikte paylaşım olmazsa etkinlik dışı size gönderebilirim. Saygılar

Resulgur
15-09-2017, 11:02
Bu yıl bir kaç çeşit ekim yaptığım tarlada kavun karpuz da yetiştirdik . Tohumlar yöresel yıllardır ekilen çeşitlerden .. Şeker oranı ve yumuşak iç dokusu olan bu kavunun tohumlarını etkinlikte sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

657302

657303

lezzetli , İri çekirdekleri olan iç rengi çok hoş bir kavun.

657304

Resulgur
23-09-2017, 13:45
Aile dostlarımız Şanlıurfalılar. Bizim bahçe işleriyle meşgul olduğumuzu bildiklerinden memlekete gittiklerinde bize bu kabağın tohumunu getirmişler. 2 kök yetiştirdiğim bu kabak türü kendi halinde ilaçlanmadan fazla sulama yapmadan kendi halinde büyüdüler.

2 kök geniş bir alana yayıldılar.

657794

Bal kabağı gibi kol atıp ilerleyen kollarda meyve oluşumu oldu. Verimi de gayet iyi görünüyor.

657795

Hasatta biraz geç kalmışız yumruk iriliğinde topladığımız kabaklar fazla büyüyüp sertleşmiş ;)

657796

Pütürlü şekilsiz yüzeyi ile bu yeni çeşidin tohumları bankamıza girmiş oldu. :cool:

657797

657798

Resulgur
25-09-2017, 15:05
23.09.2017 den

Kışlık ekim yapmayı bir şeyler yetiştirmeyi düşünmüyordum ama bulunduğumuz yerde yeşillikler çok pahalı ve kısa sürede çürüyor. Son günlerde bulunduğumuz ilçedeki , büyük bir marketten bir kaç defa dere otu ve maydanoz aldım 3 4 günde çürüdü sarardı, rezil bir hale geldiler. Kararımı değiştirdim az da olsa sera içerisine biraz yeşillik tohumu serptim.

Elimde bulunan tohumlardan Kalıcı ıspanak - ıspanak - Kıska Soğan - Tere - Roka - Dereotu - Maydanoz - Fındık Turpu - Pazı - Kara Lahana - Kırmızı Lahana - Marul (3 çeşit) tohumlarının ekimini yaptım.

Düzgün yapılı bir kereste yardımı ile zeminin hem tesviyesi yapıldı hemde tohum yatağını 25 er cm aralıklarla açıp sıralı ekim yaptık . Daha sonra istediğimiz gibi seyreltme işlemlerini yapacağız. :cool:

657863

Tohum ekimlerinde arada bir ay takvimine göz atıp durum değerlendirmesi yapıp tohumlarımızı ona göre ekiyoruz.

Muda
25-09-2017, 23:03
Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz.

Nane de serada nasıl olur denemek lazım.

Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Resulgur
26-09-2017, 14:04
Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz.

Nane de serada nasıl olur denemek lazım.

Kolay gelsin. Afiyet olsun.

SN. Muda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Farklı zamanlarda ekim yapıp hasat dönemini uzatmak akılcı bir uygulama olacaktır. Burada bir çok çiftçinin yapmadığı bu uygulamayı 25 yıldır pazarcılık yapan Durmuş abi ye söylemiştim. Doğru söylüyorsun demişti , bakalım uygulamasını yapacak mı :rolleyes:

Daha önce Adana dan getirdiğim nane fidelerini sera içerisine ekmiştim , ihtiyaç dahilinde toplayıp taze olarak tüketiyoruz. Seranın bir köşesinde duruyorlar şimdilik ;)

zynlby
27-09-2017, 07:46
vayvayvay maşallah, keşke komşu olsaydık... :) :)

Resulgur
28-09-2017, 21:58
23.09.2017 de ektiğimiz yeşillik tohumları ay takvimine göre ektiğimizden midir bilmem 3 gün gibi kısa bir sürede sera içerisinde çimlenmişler bile :p

3 yıldır etkinlikte paylaştığımız bizim meşhur roket rokalarımız, halen formunu koruyan tohumlar. ;)

658095

Tere

658096

Marul diye tahmin ediyorum. :cool:

658097

Resulgur
28-09-2017, 22:12
Bahçede ilaçlama yapmadığımızdan bir çok zararlı kol gezmekteler. Doğal yetiştirildiğinden tavukları genelde benim parselde görünüyorum. Garnet domateslerin arasında yumurta bile yapmışlar , baktım 4 tane yumurta var koydum sepete , br daha da oraya yumurtlamadılar.

Her gittiğimde bir kaç domates bu şekilde gözüme çarpıyor.

658098

Gagalanmış domatesler. :rolleyes:

658099

Bahçeye ortak olan tavuk ailesi . Hatunların arasında tek bir horoz var, her an tetikte geziyor. :D

658100

Bu keratalarda benim seradan çıkmazlar. Çağırdığımda paçalı bacaklarıyla paytak paytak koşa koşa geliyorlar. Biliyorlar ağızlarının tadını :cool:

658101

Resulgur
28-09-2017, 22:22
Biber kurutma işini tamamladık sanki , bahçede yetiştirdiğimiz biberlerden elimizde ne varsa kuruttuk durduk .

Bhut jolokia , Arnavut, Jimmy Nardello , Jalapeno , İsot , Emcelli , Stocky red roaster aklıma gelenler. ;)

658102

658103

Resulgur
28-09-2017, 22:37
Bu yıl patlıcan yetiştirmede pek iyi sayılmayız. Ekilen fide sayısına göre hasat yeterli düzeyde olmadı. Yine de evimizden aylardır patlıcan eksik olmadı.

İlaçsız yetişen bu fideler ilk zamanda patates böceği istilasına uğradılar ve delik deşik yapraklı iskeletler kaldı. Kendi halinde yetişen fideler havaların serinlemesiyle birlikte yeniden atağa geçtiler. Yerel çeşitler hastalıklarla boğuşurken F1 çeşit ten bayağı ürün aldık.

Vilmorin A117 F1 patlıcan. Verimi iyi tadı pek iyi değil yine de kendisiyle tanışmış olduk . Seneye F1 çeşit ekmeyi düşünmüyorum. ;)

658104

1 buçuk metre boylanan fidelerin keyfi yerinde :cool:

658105

Görsellik ve şekil düzgünlüğü raf ömrü gayet iyi ..

658106

Bu garibanlar da tek tük verip durdular. ( yerel çeşit )

658107

Yeni çiçekler ve yeni meyveler oluşuyor.

658108

Resulgur
30-09-2017, 21:19
2017 yılının rekoru desek yeridir. Daha önce 600 gr civarında aldığımız domateslerden şimdi de 955 gr la 2017 yılının kapanışını yapıyoruz. ;)

Bu yakışıklıya sahiip olduğumuz için çok mutlu olduk . :cool:

658217

Çekirdekleri tohumluk olarak alınan domatesimiz.

658218

iri parçalar halinde dilimlendiler ve

658219

fırın tepsisinde yerlerini aldılar. Başka domates kullanmadık ;)

658220

Resulgur
30-09-2017, 21:29
Balkonda saksıda yetiştirdiğimiz Jalapeno Biber lerimizin verimi pek olmadı. Nedeni ; Düzenli bakım gübreleme ve sulama gerektiriyor. Saksının içerisinde köklerin hareket edeceği yer kalmamış Orlon iplik gibi olmuş kökler sarmaş dolaş :eek:

Dar alandan sera içerisine diğer 3 kök jalapeno biberlerin yanına taşıdık bu güzelleri ;)

658221

Kökler iplik gibi örülmüş toprağa ..

658222

Yeni yerlerinde bakalım nasıl verime geçecekler. :rolleyes:

658223

Resulgur
30-09-2017, 21:37
Seneye yerini garantileyen çeri domateslerimiz den çikolata domates Sn. birnefestoprak tan gelmişti ;)

Uzun zamandır bu şekilde hasat ediyoruz, sabah kahvaltılarda minik şekerler gayet lezzetliler.

658226

Yaprakları çarşaf gibi kaldırıldığında altından bir hazine çıkıyor.

658227

Kurda kuşa yem ettik onlarda doymuş anlaşılan, yetişemediklerimiz dalında kuruyup dökülüyor. :cool:

658228

Resulgur
04-10-2017, 22:17
Bu yıl fasulye ve börülcelerden gayet memnunuz. Erkenci fasulyelerden sonra havaların serinlemesiyle bize lezzetli fasulyelerini sunan bu tür çok lezzetli damakla ezilen yumuşacık, pişken bir fasulye ;)

658486

658487

658488

Lokum gibi ağızda hemen dağılıyor. :cool:

658489

Resulgur
04-10-2017, 22:29
Yukarıda da belittiğim gibi bizi fazlasıyla memnun eden börülceler. Sezon boyunca sürekli topladık durduk. Kimisi de gözden kaçıp tohumluk oldular. Fazlasıyla tohum aldık ;)

658490

Bu yıl 2 çeşit börülce tohumu ektik . - Karagöbek Börülce ve Lolaz

658491

658492

Bunlar da sezon başında diktiğimiz - kardeş bitki - kadifeler , ne hikmetse havalar serinlediğinde üzerileri çiçek doldu , çiçek açmak için biraz geç kaldılar gibi, bahçe son demlerinde :cool:

658493

Resulgur
07-10-2017, 21:57
Bahçede artık sona doğru yaklaşıyoruz. :rolleyes:

Artık mevsim değişikliği ile birlikte havalar soğumaya başladı. Domateslerden kızaranları ve rengi sararanları toplamaya devam ediyoruz. ;)

658627

Kellog ve

658628

Loxton lass lar halen azda olsa meyvelerini göstermekteler.

658629

Sn. Muda nın da tavsiye ettiği gibi sera içerisinde bir köşede duran nanelerimiz.

658630

Tohum kapsülleri oluşan fesleğenler arıların ziyaretçi akınına uğruyor. :cool:

658631

Resulgur
07-10-2017, 22:05
Bu yıl ektiğimiz domateslerden bizi çok şaşırtan bu türü izlemeye devam ediyoruz. Şimdi de sanki bahar gelmiş gibi çiçek açtı da onlarca meyve tutumu oldu. Hava biraz daha güneşli seyrederse bu minik şeker domatesler de kızaracak gibi duruyor.

Sera içerisinde yetişen bir kaç çeşit sebzenin kışın dahi köklerini sökmeden deneme yapmak istiyorum . Bakalım ne kadar daha biz varız diyecekler.

658633

Bu konuda alis ler sanki biz bitti demeden bitmez der gibiler. Takipteyiz :cool:

658634

Resulgur
07-10-2017, 22:15
Bu yıl üzerine titrediğim çeşitlerden birisi de 2011-2013 yılları arasında acılık sıralamasında dünya rekorunu elinde tutan bu Capsicum chinense türü biber.

Çapraz tozlaşma olayını engellemek için saksılarda ücra bir köşede yetiştirildiler. ;)

658637

658638

658639

• Tohumun geldiği yer: Sn. bahcedenn e buradan çok teşekkür ederim.

Resulgur
07-10-2017, 22:31
Daha önce bahsettiğim çiçek resimlerini paylaştığım tek tük veren gariban patlıcanlar diye bahsetmiştim alınmış olmalılar ki yerli çeşit olmasına rağmen düzgün parlak yüzeyli eşit boylarda 2 kg kadar ürün hasat ettik. :rolleyes:

658640

Toplandıktan sonra 2. gün kızartma yaptım. Nefis lezzetli oldular. Yan kase de bulunan Armut Pekmezi - soframıza kadar gelen bu değerli pekmezin hikayesini de ilerleyen zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum.

658641

Seramıza dadanan bu kartal bakışlılar , sera dışında da işlerini temiz bir işçilikle sürdürmekteler. :D

658642

Nedense genelde turuncu domateslere yönelmişler. En fazla nasiplendikleri domates - kellog breakfast- ı tercih ediyorlar. :cool:

658643

Resulgur
10-10-2017, 21:22
Yaşadığımız yerin kırsal kesimlerinde bol miktarda armut mevcut. Zamanı geldiğinde pazarda satışa sunulan armutlar bol miktarda olduğundan büyük oğunluğu pekmez yapımında kullanılıyor.

Armut zamanı gelince pekmez yaparız demişlerdi. Bu etkinliğe bende ortak oldum yaklaşık 4 çuval 3 çeşit armut topladık . Armutlar boğazda takılan cinsten fazla olgunlaştığında içi kahverengileşmeye başlıyor. Tam pekmezlik işte .. ;)

658790

658787

658786

658788

Soframıza kadar gelen armut pekmezimiz diğer pekmezlerden daha hoş ağır olmayan bir tadı var. Yoğutlu pekmezi çok nefis , biz çok beğendik :cool:

658789

blick
11-10-2017, 10:27
Afiyetle tüketin ;)
daha sonra detaylı bir tarifini paylaşırsanız belki günün birinde bizde yaparız :)

celalim01
11-10-2017, 10:38
Afiyet olsun Resul .Ben koşturmaca içerisinde olduğumdan bu sene çeşitli çalışmaları yapamadım. Fırsat bulduğumda tere ,roka ,maydanoz ,ıspanak ,dereotu ,turp ve farklı çeşitlerdeki marulları ektim bekliyorum. Başımızdan biraz sıkıntılar geçti.Birinci sınıf okutuyorum. Ancak fırsat bulduk.

Resulgur
11-10-2017, 19:40
Sera içerisinde yetiştirdiğim 3 kök mor reyhanı tohumluk olarak bırakmıştık .

Önce çiçeklendiler.

658835

Daha sonra tohum kapsüllerini oluşturdular.

658836

Hasat ettiğimiz mor reyhanları demet yapıp asarak kurumaya bırakıyoruz. Daha sonra tohumlar sıyırma ve üfleme yöntemi ile alınacak :cool:

658837

Resulgur
11-10-2017, 19:47
Sn. blick teşekkür ederim. Bu iş bayağı bir zahmetli saatlerce sürüyor. İlerleyen dönemlerde tarifine de deyinebiliriz. ;)

Afiyet olsun Resul .Ben koşturmaca içerisinde olduğumdan bu sene çeşitli çalışmaları yapamadım. Fırsat bulduğumda tere ,roka ,maydanoz ,ıspanak ,dereotu ,turp ve farklı çeşitlerdeki marulları ektim bekliyorum. Başımızdan biraz sıkıntılar geçti.Birinci sınıf okutuyorum. Ancak fırsat bulduk.

Sn. celalim01 hocam Mini mini bir ler ile uğraşmak çok zor sizi anlıyorum, hayırlısı olsun diyelim. Kışlık tohumları bende yeni ektim sayılır. :rolleyes:

Resulgur
11-10-2017, 20:04
Yağmurların başlamasıyla oturak domateslerimiz börülce ve fasulyelerimiz zarar görmeye başladılar.

Oturak domateslerin bir kısmının sökümünü yaptık .

Kadife çiçeklerini de kimini budadım kimini de söktüm attım. ;)

658838

Sırık domatesleri alt dallarını budayıp sırıklara bağlama esnasında kazara kopup yere düşenler de oldu .

658839

Bu kadarı yeter dedik , turşusunu da yaptık daha önce turşu tarifi ve paylaşımları yapmıştım.

658840

Yerini çok sevmiş olmalıki domates kökleri iyice kalınlaşmış gelişmiş , iyi tarım bol verim. ;)

658841

Resulgur
20-10-2017, 09:44
Kırmızı Pancar hasatını şu günlerde bolca yapıyoruz. Elimizde çok fazla var , şeker pancarları ile birlikte hasat ediliyorlar.

659478

Ticari tohum bunlar tatsız tuzsuz ... Daha önce yetiştirdiklerimde şeker oranı fazla idi ;)

659479

Salata olarak , marmelat yapımında kullandık son olarak da fırınlamasını denedik :cool:

659480

Fırın torbalarına yumruk iriliğinde kesilen parçalara biraz zeytinyağı 1 diş sarımsak tuz kara biber ve biraz da kekik atıp torbaları bağlayıp yolladık fırına ;)

Sonra küp küp doğrandılar ve buzdolabı poşetlerine konup derin dondurucuya atıldılar. Çorba ve salatalarda kullanmayı düşünüyoruz.

Resulgur
20-10-2017, 09:55
Domatesleri sökmeye devam ediyoruz. İddalı domateslerimizden Deşti Domates yıkılmadım ayaktayım diyor üzerinde çok fazla domates var, geceleri soğuyunca kızarmalar çok geç oluyor.

659481

Deneme yanılma usulü domates ağacı yapalım dedik. Sökülen domateslerden birazını çit direğine astık , kızaran domateserimizi toplayabileceğimizi ümit ediyorum. ;)

659483

Resulgur
20-10-2017, 10:05
Verim azalsa da hasata devam ediyoruz. Bugünlerde havalar güneşli gidiyor , böyle devam ederse dalındaki domatesler de kızaracak ve bizi epey idare edecek gibi görünüyor. ;)

Yeşillik hasatına da ufaktan bir giriş yaptık çok şükür. Son anda ekmeye karar verdiğim kışlıklar bayağı bir kendini göstermeye başladılar.

659490

Bi kaç kök kuzu kulağı köklü bir şekilde sera içerisine aktarıldı.

659486

Bu da çoğaltmayı düşündüğüm mis kokulu pembe karanfil :D

659487

Tohum hasatına da devam ediyoruz.

659488

Sultani bamyalardan yeterince tohum tedarik ettik çok şükür. :cool:

659489

TCM
20-10-2017, 13:09
Tohumların dizilişi Kleopatra nın tacına, bamyalar da Brütüs ün bıçağına benzemiş :) Pek güzeller ellerinize sağlık.

Resulgur
21-10-2017, 14:55
Tohumların dizilişi Kleopatra nın tacına, bamyalar da Brütüs ün bıçağına benzemiş :) Pek güzeller ellerinize sağlık.

Sn. TCM çok teşekkür ederim. Güzel bir benzetme olmuş :D

Resulgur
25-10-2017, 17:58
http://www.agaclar.net/forum/1520939-post323.htm Yeşil domatesleri kızartma işleminde burada anlatmış olduğumuz 1. yöntemimiz başarılı olmuştur.

Kökleriyle birlikte sökülen domatesler çit direğine asılmıştı ;)

Domateslerimiz kızarmaya başladılar.

659868

Havalar güneşli olunca 5 günde % 30 luk kısmı kızarmış :cool:

659869

Resulgur
25-10-2017, 18:40
Bu sene epey domates ekmişiz. Hasat devam ediyor. Soğukların başlamasıyla birlikte artık domateslerde hastalıklar görülmeye başladı .

Burada soğuk vurmuş diyorlar. Siyah lekeler oluşmaya başladı ;)

659872

659873

659874

Dışarıdaki domatesleri toplamaya karar verdik.

Resulgur
25-10-2017, 19:16
Hal böyle olunca vakit kaybetmeden yeşil domateslerin tamamını bahçeden toplamaya başladık. Peki nasıl değerlendirebiliriz ?

Diye düşünürken yemeğini turşusunu kızartmasını yapmak ilk aklımıza gelenler. ;)

Daha üzerinde ortalama 5 - 10 kg domates var. Çiftçiler kışlık hasatlarına başlamışken biz daha yaz sezonundan kalanlarla uğraşıyoruz.

659875

Gecelerin soğumasıyla kızarmaları geciken domateslerden çatlayanlar oluyor.

659876

Bu kovanın tamamı komşulara dağıtıldı.

659877

Yeşil domates turşumuz da hazır. İçerisinde ek olarak nohut ve yeşil nane de var. :cool:

659878

Resulgur
27-10-2017, 13:35
Domateslerin kızarması için daha önce paylaşmış olduğum yöntemde kökleriyle sökülen domatesleri toplu bir şekilde askıya almıştık ve başarılı bir sonuç elde etmiştik. ;)

2. bir yöntem daha deniyoruz.

Karton koli içerisine birbirine değmeyecek şekilde dizilen -bir tarafı çürük ezik olmamasına dikkat edin - domatesler

659929

aralarına ve

659930

üzerilerine saman atılarak kat kat diziliyor.

659931

Kolinin kapağını da kapatıp samanlığa koyduk. Bakalım ne kadar dayanacak ? Kızarma işlemi olacak mı ? Kaç günde kızaracak ? v.s aklımıza takılan soruların cevabını zamanla anlayacağız. :cool:

659932

celalim01
27-10-2017, 15:55
Merhaba ,kolaylıklar dilerim. Resul bey mücadeleyi seven ve mücadele eden azimli bir arkadaşımız.Bir çok şeyi başardı. Tebrik ederim. Mücadeleye devam.

Resulgur
27-10-2017, 20:00
Merhaba ,kolaylıklar dilerim. Resul bey mücadeleyi seven ve mücadele eden azimli bir arkadaşımız.Bir çok şeyi başardı. Tebrik ederim. Mücadeleye devam.

Sn. hocam çok teşekkür ederim. Güzel sözleriniz beni mutlu etti , sayenizde bu günlere gelebildik , daha yolun başındayız diyebilirim. ;)

Resulgur
03-11-2017, 08:30
Sera içerisine yeşili için biraz sarımsak ekimi yaptık .

660243

15 er gün arayla yeşil soğan yeşil sarımsak ekmeyi düşünüyorum.

660244

Böylece kış boyu taze sarımsak ve soğan tüketebileceğiz. :cool:

660245

Resulgur
03-11-2017, 08:46
Ay takvimine göre ekilen tohumlar. 23.09.2017 de ektiğimiz yeşillik tohumlarının son halleri ;)

Kıvırcık ve

660246

Düz marul fideleri teklenerek kalıcı yerlerine alınacaklar.

660247

Kalıcı ıspanak

660248

Fındık Turpu

660249

Roka Tere Maydonoz - tek sıra halinde ekelim dedik bayağı bir karıştırmışız anlaşılan . :cool:

660250

Resulgur
03-11-2017, 09:25
Hayatımda ilk defa kereviz yetiştirdim. Kerevizin minicik tohumlarını sera içerisine serpiştirmiştim daha çimlenmesini beklemeden üzerine maydonoz tohumları da eklenmişti , maydanoz hasat ediyoruz diye karışık olarak yeşil kerevizleri de birlikte toplamışız. Ne bileyim ? ;)

Yiyen bu nasıl maydanoz diyor ! tadı farklı bir garip geldi herkese , hanım da iş arkadaşlarına götürmüş demişler " Resul bey e söyleyin geniş yapraklı maydanoz yetiştirmesin ince yapraklı köy maydanozu yetiştirsin" önce çeşitten mi diye düşünürken meğer bizim maydanoz kereviz miş :D

Ne kadar kereviz fidesi varsa kucak dolusu kereviz fidesini dağıttım. Bu tek kök kalmıştı , kendi halinde büyüdü ;)

660251

Hasatı nı da yaptık :cool:

660252

Bizde pek kültürü olmayan bize göre kokusu çok ağır bu sebzeyi nasıl değerlendirebiliriz. ?

660253

660254

hosseda
03-11-2017, 10:15
Kerevizin zeytinyağlı yemeği güzel olur ama tek baş olduğuna göre onu rendeleyin havuç ve turp ile güzel salatası olur. Tabii limon ve zeytinyağ ilavesi şart.

Resulgur
03-11-2017, 11:17
Kerevizin zeytinyağlı yemeği güzel olur ama tek baş olduğuna göre onu rendeleyin havuç ve turp ile güzel salatası olur. Tabii limon ve zeytinyağ ilavesi şart.

Sn. hosseda tarif için teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi salata olacak , bakalım tadını beğenecek miyiz. ;)

Resulgur
03-11-2017, 11:24
Geçtiğimiz günlerde bir yayla gezisi yapmıştık. Kuşburnu ve armut tan dan sonra doğada 1500 rakımda alıç ve mantar topladık.

Mantarlar kuzinenin közünde pişirildi ve o anda tüketildiler.

660262

Alıçların bir kısmını taze tüketip bir kısmını da sirke yapmaya karar verdik. ;)

660261

Tarifi ; http://www.agaclar.net/forum/kiler/41545.htm#post1522047

Resulgur
05-11-2017, 09:31
Daha önce yediğim çok lezzetli bu sakız kabaklarından bahsetmiştim. Durmuş abiye çok fazla bırakma dediysemde ellememiş çok fazla kabak tohuma kalmış ;)

Hepsini bir araya getirince böyle bir manzara ortaya çıktı Halbuki 2 tanesi bize yeterdi :rolleyes:

660323

660324

Çekirdekleri alındıktan sonra bayağı bir etli kısmı kalıyor nasıl değerlendirebiliriz ?

660325

Bu koyu yeşil yeşil sakız kabaklarının tohumlarıda 2016-2017 Tohum Etkinliğinde Sn. Zekoş tan gelmişti , yeterince tohum aldık. İstek dahilinde paylaşıma açılabilir.

660326

Çiçeklerde bizim siteden biraz renk katmak istedim. :cool:

660327

Resulgur
05-11-2017, 09:46
Domates ağacı olarak paylaşıma sunduğum yöntemde başarılı sonuç elde ettik .

Yağmurlardan önce domateslerin %90 ı kızarmış olarak görüldüler.

660331

660332

Yeterince kızarmışlar. Artık bahçedeki ürünlerin sonuna geldik , son günlerde yaşadığımız soğuk havalar nedeniyle tüm sebzelere don vurmuş ve böylece bahçe hasatının son resimleri bunlar. ;)

660333

Sonbahar gelmesine rağmen sanki bahar gelmişçesine çiçeklenen ufak tefek te olsa tek tük kızaran Ali's Pembe Kiraz Domates in son domatesleri .. 2017 yılının verim şampiyonu Ali's in macerası da burada bitiyor.

660334

Biberler de sera içerisinden toplandılar. Emcelli , Stocky red roaster , jalapeno , isot :cool:

660335

Resulgur
06-11-2017, 11:06
Tohumunu aldığımız kabak ve hasat edilen kereviz en sonunda çorba oldular. :D

660378

Kereviz Havuç Kabak küp küp .. Biraz ekşi limon ve karabiber ile çok lezzetli oldu.

660379

Ekmekler de sıcacık az önce fırından çıktılar. :cool:

660381

Kalan kabakların da üzerine kaynar su döktüm. Onuda bir kaç gün sonra bebeğimiz için çorba yapmayı düşünüyorum.

660382

Siz de kerevizin bol olduğu bu dönemde , tohumunu aldığınız kabakların kalan etli kısımlarını çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Tarifini ilk defa denediğim çok güzel bir kış çorbası oldu.

NOt : ilk resimde küçük bir ayrıntı var! Bakalım ilk kim fark edecek ? :)

Musa Gündoğan
06-11-2017, 11:51
fark ettim sayın resulgur. iyi adam ayrıntıda gizlidir desem sanırım anlaşılır

Resulgur
06-11-2017, 17:58
fark ettim sayın resulgur. iyi adam ayrıntıda gizlidir desem sanırım anlaşılır

Sn. Musa Gündoğan tebrikler. Büyük ödülü siz alacaksınız , sürpriz olsun :D

Sûz-i Dilârâ
06-11-2017, 18:13
Gördük gördük sayın Resulgur, kendinizi özenle gizliyordunuz bugüne kadar ama sonunda yakayı ele verdiniz :)

Bakar bakmaz farkettim hem de:)

Not: Çocukların sayesinde TRT Çocuk hiç kapanmaz bizim evde. "Elif'in Düşleri" diye bir çizgi film var, oradan öğrendiğime göre kereviz K vitamini deposuymuş, afiyet olsun, çorbanın görüntüsü çok güzel :))

Resulgur
07-11-2017, 19:42
Gördük gördük sayın Resulgur, kendinizi özenle gizliyordunuz bugüne kadar ama sonunda yakayı ele verdiniz :)

Bakar bakmaz farkettim hem de:)

Not: Çocukların sayesinde TRT Çocuk hiç kapanmaz bizim evde. "Elif'in Düşleri" diye bir çizgi film var, oradan öğrendiğime göre kereviz K vitamini deposuymuş, afiyet olsun, çorbanın görüntüsü çok güzel :))

Sn. Sûz-i Dilârâ tam olarak yakayı eleverdik diyemeyiz. ;) Dikkatinizden bir şey kaçmıyor maşallah ..

Evet yumru sebzelerin geneli çok vitaminli ve çok faydalı , pancar, patates ve havucu da bu listeye ekleyebiliriz. Kereviz, Kırmızı pancar ve şeker pancarını seneye daha çok ekmeyi düşünüyorum.

YeniGine
07-11-2017, 21:58
Ben de farkettim, ben de... ;) Herşey çok güzel maşallah sevgili Resulgur. En kısa zamanda sebze çorbası yapılacak...

Resulgur
08-11-2017, 19:58
Sera içerisine sıra halinde ekilen tohumlardan çıkan fidelerimizi tekliyoruz. Burada fideleme diyorlar. ;)

Yaklaşık 4 metrekare bir alana 20 Lt yanmış hayvan gübresini serip

660492

tesviyesini yaptıktan sonra biraz marul

660493

biraz da fındık turpu fideledik , bakalım gelişimi nasıl olacak .. :cool:

660494

Resulgur
16-11-2017, 20:03
Geçtiğimiz günlerde Çiftçilik yapıp yetiştirdiği ürünleri Niksar pazarında satan Durmuş abiyi ziyarete gitmiştim. Baktım mısır tanelerini bir makine ile ayıklıyor. Dikkatimi çeken bu yöntemi ilk defa görüyorum. Sizlerle paylaşmak istedim ;)

Karadenizliler mısır çorbasını çok sever. Burada mısır çorbası genelde kırık beyaz mısırdan yapılıyor. Yıllardır kendi yetiştirdikleri beyaz mısır

660875

Çok eski yıllardan kalma mısır taneleme makinesi, mısır koçanlarını üstten hazneye yerleştirip kolu çeviriyorsunuz. Taneleri ayıklanan mısırların somağı da yan gözden dışarı atılıyor. Çok zevkli bir iş :p

660876

Kırılmaya hazır mısır taneleri , isterseniz tohumluk da ayırabilirsiniz. :cool:

660877

Resulgur
16-11-2017, 20:21
Çilek yetiştiriciliğinde en kolay yöntem bu olsa gerek :D

Sera içerisine 3 5 kök ekilen çilek fidelerimizi çoğaltıyoruz.

660880

Çok güzel köklenmişler.

660881

Kesilen kollar ve temizlenen yapraklardan sonra çilek fidemiz hazır. ;)

660882

Dört koldan kök salan çilekler araları açılarak yeni yerlerine ekildiler. :cool:

660883

Resulgur
17-11-2017, 21:50
Yeni sezonda büyük serada marul , yeşil soğan , tere , dereotu , maydanoz , roka ekimi yapıldı. Niksar'da yeşillikler kışın 2 - 2,5 TL gibi yüksek fiyatlarda satılıyor.

Biraz soğan topladım.

660929

Yabancı otlara bir çözüm olsa gerek sık dikim yapıldı.

660930

Peyderpey soğan dikimleri süreklilik sağlamak amacıyla devam ediyor.

660931

Marul çeşidimiz , maritima

660932

Havaların iyi gitmesiyle onlarında keyfi yerinde :cool:

660933

Resulgur
23-11-2017, 12:44
Yaz ürünlerinden sera içerisinde sadece domates ve biber kalmıştı , domateslerin de tamamını hasat ettik . Alaca yeşilli olanları kuru toprağın üzerine dizip kızaran sararan pembeleşen domatesleri aralıklarla eve götürüyorum.

661548

Kol atan çileklerimizin tüm kollarını kesip 48 lik viyol içerisine

661549

ve minik üretim saksılarına aldık . Bir kaç gün içinde toparlandılar. ;)

661550

Yere düşen ve zamansız çimlenen Latin Çiçeği tohumlarından dış bahçede bir kaç tane görmüştüm. Bu garibanda sera içerisinde kışı atlatmaya çalışıyor.

661551

Çoğaltmak amaçlı diktiğimiz kokulu pembe karanfilimiz çiçek açtı , üşenmeden eğilip kokladım mis gibi :cool:

661552

celalim01
23-11-2017, 12:50
Merhaba Resül Gür . Sizi başarılı görmek çok güzel. Azimle çalışıp başardınız .Tebrik ederim.Mücadeleci birisiniz.

Resulgur
23-11-2017, 13:06
Sera içerisinde bir hat boyu toplu ekimi yapılan tohumlardan çıkan fidecikleri sera içerisinde gübreleri atarak hazırladığımız yeni yerlerine şaşırtma yaptık . Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerin aromaları çok keskin çok lezzetli oluyor. Büyük serada kimyasal gübre (üre vs.) ile yetiştirilen roka ve soğandan yedim tatsız ve hemen bozulup çürüyorlar.

Karalahana

661553

Pazı

661554

Kırmızı Marul

661555

Turplar dip oluşturmaya başlamış .. ;)

661556

Roka Maydanoz Soğan ve Tere lerin hasatını yapmaya başladık. :cool:

661557

Resulgur
23-11-2017, 13:10
Merhaba Resül Gür . Sizi başarılı görmek çok güzel. Azimle çalışıp başardınız .Tebrik ederim.Mücadeleci birisiniz.

Hocam çok teşekkür ederim. 2018 yılı daha parlak geçecek gibi , farklı paylaşımlar yapmayı planlıyorum. ;)

Erdal Hoca
23-11-2017, 19:24
Sayın Resulgur, epeydir uğrayamadığım seranızı uzun uzun gezdim. Her şey çok muhteşem görünüyor. Bu serayla ilgilenmekten sizin de büyük keyif aldığınıza eminim. Allah, uzun yıllar bu keyfi yaşamayı sizlere nasip etsin.

Beni en çok etkileyen fotoğraflardan biri de bu çorba ve yanındaki ekmek oldu. Bir dahaki sefere yaptığınızda içine 1-2 tane de kendi yetiştirdiğiniz acı biberlerin kurusundan atıverin. :cool: Afiyet olsun ;)

Resulgur
24-11-2017, 09:28
Sayın Resulgur, epeydir uğrayamadığım seranızı uzun uzun gezdim. Her şey çok muhteşem görünüyor. Bu serayla ilgilenmekten sizin de büyük keyif aldığınıza eminim. Allah, uzun yıllar bu keyfi yaşamayı sizlere nasip etsin.

Beni en çok etkileyen fotoğraflardan biri de bu çorba ve yanındaki ekmek oldu. Bir dahaki sefere yaptığınızda içine 1-2 tane de kendi yetiştirdiğiniz acı biberlerin kurusundan atıverin. :cool: Afiyet olsun ;)

Sn. Erdal Hoca güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnsanın kendi ürettiği doğal besinleri tüketmesi büyük bir keyif , inşallah sizinde güzel bir bahçeniz ve seranız olur da, benden daha iyi ürünler yetiştirirsiniz . ;)

İlk defa yaptığım bu çorba gerçekten de çok güzel oldu. Bizim 11 aylık sıpa da çok severek içti çorbayı :D

Resulgur
14-12-2017, 18:05
Kısa bir aradan sonra , devam. :rolleyes:

Saman aralarında kızarması için 24.10.2017 tarihinde kolilediğimiz yeşil domatesler 20.11. 2017 tarihi itibariyle böyle iken ;)

662645

[13.12.2017] sonralarda soğukların etkisiyle olsa gerek , çürüme yaptı

662646

daha önce domates ağacı adı altında paylaşmış olduğumuz domateslerin kızarması için yaptığımız uygulamada başarı sağlamışken , malesef 2. yöntemde başarısız olduk . :eek:

662647

Resulgur
14-12-2017, 18:14
Bu tarihte az da olsa çilek yemek nasip oldu çok şükür. :D

662648

Sn. hcorak tan gelen turp tohumu teşekkürler. Çok lezzetli imiş bol sulu çıtır çıtır ;)

662649

Geç ektiğimiz marullar bayağı yavaştan alıyor.

662650

Bu da fare kapan kedimiz. Sert bakışlı, cılız yapılı ama çok iyi bir avcıdır kendisi :p

662651

celalim01
14-12-2017, 18:14
Sayın Resulgur maşallahınız var.Çok güzel ilerlemeler yaptınız. Çok harika çalışmalar yaptınız.Güzel bitkiler yetiştirdiniz.

Sizin gibi çalışkan bir arkadaşımız olduğu için çok sevinçliyiz.

Resulgur
14-12-2017, 18:22
Sayın Resulgur maşallahınız var.Çok güzel ilerlemeler yaptınız. Çok harika çalışmalar yaptınız.Güzel bitkiler yetiştirdiniz.

Sizin gibi çalışkan bir arkadaşımız olduğu için çok sevinçliyiz.

Çok teşekkür ederim hocam, sizlerden görüp yaptıklarımız bunlar. İnşallah önümüzdeki sezon bir adım daha önde olacağız. ;)

Resulgur
22-12-2017, 18:55
Seramızın içerisinde yazdan kalan son biberlerimizi de hasat ettik - isot ve jalapeno -

663083

Adana'dan gelecek olan misafirlerimiz acıyı çok ta severler. ;)

663084

Bu minik şirin turpların hasatına devam ediyoruz.

663085

Gün yeşillik günü oldu diyebiliriz. Neler yok ki - yeşil soğan, tere, maydanoz roka, kuzukulağı, dereotu , turp :cool:

663086

Resulgur
22-12-2017, 19:05
Daha önce yetiştirmiş olduğumuz utrillo çeşit bezelye den deneme amaçlı biraz ektik

663087

Ormandaki çam diplerinden topladığımız orman toprağında ekimini yaptığımız tohumlar

663088

çok güzel kök yapmışlar. ;)

663089

Tek sıra halinde ekilen marul tohumlarımızın şaşırtma işlemlerini de bitirdik .

663090

Sera içerisine gelen misafirlerimiz sebze yapraklarını afiyetle tüketiyorlar. Bir tane kabuksuz salyangozu ortamdan uzaklaştırdık fakat geceleri ortalığa çıkan bu sümüklülere, gece baskınları yapmak lazım. Şu an için ilaç kullanmayı düşünmüyorum. :rolleyes:

663091

Musa Gündoğan
23-12-2017, 07:46
sayın resulgur

salyangozlar için 12 voltluk akü ile bariyer oluşturulduğunu duymuştum bir deneyin isterseniz. salyangozlar bu şekilde olunca bir daha uğramayıp çekip gidiyorlarmış

kerkenez
25-12-2017, 07:35
Sayın Resulgür eski gazeteleri huni şeklinde katlayıp seranın çeşitli yerlerine dağıtın. Sabah gidip salyangozları gazetelerin içerisinden toplarsınız.

Resulgur
25-12-2017, 13:02
sayın resulgur

salyangozlar için 12 voltluk akü ile bariyer oluşturulduğunu duymuştum bir deneyin isterseniz. salyangozlar bu şekilde olunca bir daha uğramayıp çekip gidiyorlarmış

Sn. Musa Gündoğan tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlerleyen aşamalarda denenebilir.

Sayın Resulgür eski gazeteleri huni şeklinde katlayıp seranın çeşitli yerlerine dağıtın. Sabah gidip salyangozları gazetelerin içerisinden toplarsınız.

Sn. kerkenez basit bir çözüm olsa gerek , mutlaka deneyeceğim. Merak ettim şimdi :D

Dutlubahçe
25-12-2017, 13:42
Biz bezelyeyi doğrudan toprağa ekerdik. Fide olarak dikildiğini ilk defa görüyorum. :confused:

g.c.
26-12-2017, 06:55
Sn. kerkenez basit bir çözüm olsa gerek , mutlaka deneyeceğim. Merak ettim şimdi :D[/QUOTE]

Sonucundan haberdar edin mutlaka sayın Resulgur, benim duyduğum başka bir pratik yöntem ise yarım şişe birayı yayvan bir tabağa koyarak toprak seviyesine yerleştirip beklemek. Sabaha sarhoşluktan kendinden geçen 1 tabak salyangoz sizi bekliyor olacak.

Resulgur
29-12-2017, 18:56
Biz bezelyeyi doğrudan toprağa ekerdik. Fide olarak dikildiğini ilk defa görüyorum. :confused:

Sn. Dutlubahçe bezelye ekilecek olan alan hazır olmadığından, uygun olan bir yere toplu şekilde tohumları ektim. Kalıcı yerlerini hazırladıktan sonra fide haline gelen bezelyeleri kalıcı yerlerine taşıdım. Şu an için gayet sağlıklılar, herhangi bir sorun bulunmuyor. ;)

Resulgur
14-01-2018, 21:35
Sürekli olarak hasat ettiğimiz maydanoz tere roka yeşil soğan vb. yeşilliklerimiz halen ürün vermeye devam ediyor. Sera içerisine yaylalarda kekikle beslenen koyunlardan, 2 çuval koyun gübresi getirttim. İlerleyen günlerde 1 çuval gübre sera içerisine yayılacak 1 çuval da fideleme aşamasında kullanılacak . ;)

664345

Son günlerde bol bol marul ve ıspanak tüketiyoruz. :cool:

664346

664347

Resulgur
24-01-2018, 19:01
Bu kış 3 çeşit marul yetiştirdik .

664818

Geçen yıl tad ve aromasını beğendiğim. Tohumlarını aldığımız marulumuz. ;)

664819

Etkinlikten gelen kıvırcık ..

664820

İlk yapraklardan biraz hasat ettik .

664821

Resulgur
24-01-2018, 19:12
Yeşillik hasatına devam ediyoruz. Doğal olarak yetiştirdiğimiz sebzelerde hiç ilaç kullanmadım. Son günlerde lahana ve marullarda zararlılar görülmeye başladı.

Salyangoz için gazete kağıdından yaptığımız külahlar işe yaramadı . :p

Yeşil soğan aroması tam yerinde , burcu burcu kokuyor :D

664822

Etkinlikten gelen turplarımız sulu ve çıtır çıtır.

664823

Pazıların 2. hasatı daha öncekilerde sarma yapıldı. :rolleyes:

664824

664825

Sera içerisinde buz dolabı poşetlerine koyduğumuz yeşiller direkt buz dolabında yerini alıyor. :cool:

664826

Resulgur
24-01-2018, 19:19
Daha önce bahsetmiş olduğumuz 2 çuval gübreden kova içerisine aktarıp ortalama 20 lt , hasat sonrası sera içerisine serpiştirilerek uygulama yapıldı.

Gübreleri beyaz çuval içerisindeki poşet torbanın içerisinde muhafaza ediyoruz.

664827

Bu da yakından , nasıl göründüğüne bir bakın. :cool:

664828

Resulgur
06-02-2018, 20:06
Bu yıl ilk defa çelik köklendirme denemeleri yapıyorum.

Dut , üzüm , Hurma , Altuni taflan , Erik , Böğürtlen çeşitlerinden biraz çelik yapıp daha önce hazırlamış olduğumuz Cocopeat + perlit karışımı toprakta köklendirmeye çalışacağız.

665782

Bakalım hangisinde başarılı olacağız. ;)

665783

Resulgur
06-02-2018, 20:12
İsmini bilmediğim bir salon bitkisi , bilinçsizce sürekli sulanmaktan yaprakları sararmış kökleri çürümeye başlamıştı , köklerini ayırarak elde ettiğimiz köklü fidelerin bir tanesini kendime aldım. Diğer 4 fide eşe dosta dağıtıldı. :rolleyes:

665784

Bugün lale soğanlarımızı da toprakla buluşturduk.
Karışık renkli olarak elde ettiğimiz soğanlardan bakalım hangi renkler çıkacak , merakla bekliyorum. :rolleyes:

665787

Kasımpatıların farklı renklerinden köklü dip sürgünlerinden elde ettiğimiz çelikleri kalıcı yerlerine dikdik .
Kasım ayında bol çiçekli resimler paylaşmak nasip olur inşallah :D

665785

Bu çilek te havalarında etkisiyle yıla hızlı başlamış görünüyor. Bayağı bir iştahlı maşallah :cool:

665786

umutyolcusu
10-02-2018, 23:55
Kolay gelsin, ismini bilmediğiniz salon bitkisi dua çiçeği sanırım

Resulgur
18-02-2018, 21:13
Yaprak sarması denilince akla gelen ilk yaprak türü tokat yaprağı olduğunu, yurt dışına ihraç edilen Türkiye de en kaliteli sarmalık yaprak cinsi olarak kayıtlara geçtiğini öğrendik.

Bizde bu yıl çelik köklendirme işine el attık , aranılan bu çeşit asma nın üzümü de çok güzel narin beyaz şeker oranı gayet yerinde .. 350 Rakımda yetişen bu türü çoğaltmak amacıyla biraz çelik köklendirmek istedik.

666489

Temin ettiğimiz çeliklerin bir kısmını 11.02.2018 tarihinde tavlı toprağa ,

666490

ökçelerini de dikkate alarak

666491

toprak üzerinde 2 göz kalacak şekilde diktik.

666492

Kalan çelikleri de hazırlamış olduğumuz cocopeat + perlit karışımlı toprağın içerisinde köklendirmeyi deniyoruz. :cool:

Resulgur
18-02-2018, 21:20
Biraz da sebze meyve suyu sıkalım dedik . :rolleyes:

Ara ara meyve suyu hazırlıyoruz. İlk defa meyvelerin yanında sebzelere de yer verdik . Pazardan satın aldığımız taze meyveler - portakal, elma, kivi - ve serada bahçede yetiştirdiğimiz - kereviz yaprağı, marul, maydanoz, karalahana, dereotu, pazı ve ıspanak - ürünleri katı meyve sıkacağından geçirdiğimizde ortaya tam bir vitamin deposu bu içecek çıktı :D

666493

Rengi ve kıvamı çok hoş bir içecek mutlaka deneyin. Hasta olmazsınız :cool:

666494

Resulgur
19-02-2018, 12:40
Çok şükür tohumlarımıza kavuşabildik . Bu yıl ilk defa deneme yapacağım çeşitler olacak . Düzenli bir şekilde tohum ekiminden hasat dönemine kadar paylaşımlarımız devam edecek . Bereketli olsun inşallah :cool:

2018 yılında tohum çimlendirme işlemlerini ay takvimini de dikkate alarak , 24 Şubat tarihinden itibaren başlatmayı planlıyorum.

666525

Resulgur
22-02-2018, 20:07
Daha önce kullanan tanıdıkların tavsiyesi ve araştırmalarımız doğrultusunda ilk defa kullanacak olduğumuz kükürt deneyimlerimizi burada paylaşacağız.

666811

%50 oranda [Kükürt + Kül] ile hazırladığımız karışımı sera içerisine plastik eldiven yardımı ile
toprak yüzeyinden serpiştirerek ilk uygulama yapıldı. ;)

666809

Organik tarımda kullanılan kükürt ün faydası saymakla bitmiyor.

666810

Resulgur
22-02-2018, 20:20
Kükürt uygulamasından sonra sebze ekeceğimiz alanın traktörle sürümü yapıldı. Biraz toprak kuruyunca , toprak patozu ile toprak kesekleri ufalanacak ve ekime hazır hale gelecek . İlk olarak Patates , Bezelye , Bakla , Soğan ve Sarımsak ekimi yapmayı düşünüyorum.

666812

Sebze tohumu için daha önce internet ten sipariş verdiğimiz cocopeat ve perlit ile fide toprağı karışımımız da hazırlandı. :cool:

666813

666814

celalim01
22-02-2018, 20:41
Hadi bakalım Resul çalışmaların güzel gidiyor.Başarılarının daim olmasını temenni ederim.

kerkenez
23-02-2018, 07:54
Sayın Resulgür,

Öncelikle şimdiden hayırlı hasatlar dilerim. Kükürt kullanmadan önce toprağın PH değerini kontrol ettiniz mi? Kullandığınız miktara göre değişmekle birlikte PH değerini düşürecektir.

Resulgur
05-03-2018, 19:45
Hadi bakalım Resul çalışmaların güzel gidiyor.Başarılarının daim olmasını temenni ederim.

@celalim01 çok teşekkür ederim hocam. Sizlerden de artık yeni paylaşımlar bekliyoruz. ;)

Sayın Resulgür,

Öncelikle şimdiden hayırlı hasatlar dilerim. Kükürt kullanmadan önce toprağın PH değerini kontrol ettiniz mi? Kullandığınız miktara göre değişmekle birlikte PH değerini düşürecektir.

Sn. @kerkenez sağolun. Toprağın ph değerini pek kontrol etmedim işin gerçeği , hatırlattığınız iyi oldu. Kara düzen gidiyoruz işte :p

Resulgur
05-03-2018, 20:10
Geçtiğimiz yıl farklı tohum çimlendirme konusunda farklı ortamlarda denemelerimiz olmuştu,
( Çocuk bezi, peçete, kağıt havlu, pamuk vs. ) bu yıl sadece torf içinde ve kilitli poşet - kağıt havlu içerisinde tohum çimlendirme yapıyoruz.

Bu yıl 24.02.2018 tarihinde tohum çimlendirme startını verdik ve şu anda toplam 55 çeşit tohum ekimi yapmışız.

667093

Kilitli poşet içerisinde kağıt havlu arasında nemlendirilen tohumlar. Kısa süre içerisinde çimlendiler.

667094

Resulgur
05-03-2018, 20:29
Dışarı soğan - sarımsak ve hiç tohum ekmemiştik .

04.03.2018

Kilosu 5 TL den satın aldığımız sıskalar.

667098

Sera içerisinde daha önceden ekmiş olduğumuz sarımsaklar da dışarı taşındılar.

667099

Fındık dalından yaptığımız bu çubuk çok işimize yaradı. ;)

667102

Yer de hazır olunca elimiz değmişken - bakla, bezelye, nohut, mercimek te ekiverdik. :cool:

Resulgur
05-03-2018, 20:48
Bu yıl çelik köklendirme ve aşı yapma işine merak saldım ve ben neden yapmıyorum dedim. :D

Bir kez öğrenme amaçlı dut kaleminden dilcikli aşı denemesinden sonra ,

Kestiğimiz dalı aynı yere tekrar aşılayarak monte ettim. İlk yaptığım aşı incir oldu. ;)

667106

Mahlep anaca, napolyon kiraz aşısı.

667107

667108

03.03.2018

Bugün itibariyle, vaz ( küçük hurma ) anacına - cennet hurması 2 adet , çöğür ceviz anacına - chandler ceviz 2 adet , elma arapkızı, mayıs elması ve 1 adet te siyah incir toplamda 9 adet aşı yaptık . Bakalım kaç aşı tutacak , gelişmeleri paylaşmayı düşünüyorum. :cool:

İSAK
06-03-2018, 09:22
Hayırlı olsun, umarım hepsi tutar. Başarılar diliyorum.

Resulgur
07-03-2018, 13:29
Hayırlı olsun, umarım hepsi tutar. Başarılar diliyorum.

Sn. İSAK çok teşekkür ederim. Saygılar

Resulgur
10-03-2018, 20:02
Geçen sene sera içerisine ekmiş olduğumuz kök kereviz tohumlarından halen kurtulamadık :p

Sera içerisinde bulunan kerevizlerden 5 kök dışarı taşındı. Tohumluk bırakmayı düşünüyorum.

667547

Sn. dongyul'dan gelen bir üzümsü fidan .. Çok teşekkür ederiz, kendisine buradan selamlar ;)

667548

Miniklerin ışığa duyduğu hasreti son buldu. Daha fazla ışık alan bir yere taşındılar. :cool:

667549

Bu yıl nereye gitsem kaşıma çıkan bu güzel otlar . Besi hayvanlarının çok sevdiği bir besin olsa gerek :rolleyes:

667550

its_just_a_ride
10-03-2018, 23:19
Bu yıl nereye gitsem kaşıma çıkan bu güzel otlar . Besi hayvanlarının çok sevdiği bir besin olsa gerek

Ballıbaba ve çiçekleri değil mi bunlar? Bütün karadeniz hattı bu renk şu sıralar oradan biliyorum :)

cörekotu
11-03-2018, 20:58
Evet balını emerdik bunun..

Resulgur
12-03-2018, 20:29
Bugün sera içerisinde biraz çalışma yaptık. 4 aydan fazla bir süredir duran marullar acımaya başlamış bir kısmı söküldü , biraz yabancı ot temizliği yapıp 2. kez koyun gübresi uygulaması yaptık . Pazılar ve kalıcı ıspanakların da son hasatları yapılıyor.

Sera içerisinde bulunan maydanozlar biçildikten sonra , deneme amaçlı bir kap içerisine - 5-6 kök birleşik vaziyette - taşındılar.

667707

Bu benim ilk deneyimim olan brokoli , şu an için derli toplu bir vaziyette ;)

667708

Bakla çiçeklerimiz bol miktarda ,

667709

Çelik köklendirme saksımız - taflan, karanfil, kasımpatı çelikleri ve 2 kök çilek mavcut ;)

667710

Yılın ilk bezelyeleri de görünmeye başladı :cool:

667711

Resulgur
20-03-2018, 22:06
24 Şubatta starttını verdiğimiz tohum ekme işlemlerine devam ediyoruz.

Sera içerisine ekeceğimiz domateslerimizi tekli olarak viyollere aktarmaya başladık . ;)

668499

Seranın kapısı açıldığında koşarak geliyor ve serada bulunan bir otu yemeye başlıyor bu yaramaz.
Fide bekçiliği de yapıyor aynı zamanda , sera içerisinde bulunan böcekleri kelebekleri salyangozları avlıyor :rolleyes:

668500

Mesai sonrası maydanozların üzerinde dinlenmeye geçti sanırım :D

668501

Karma ekim.

668502

its_just_a_ride
20-03-2018, 23:48
Karma ekim.

Latin çiçeği güzel tercih olmuş. Tırtıllar için shingiku'yu (Chrysanthemum coronarium) da ilave edebilirsiniz karma ekim modüllerine.

Kolaylıklar dilerim.

Resulgur
21-03-2018, 11:36
Latin çiçeği güzel tercih olmuş. Tırtıllar için shingiku'yu (Chrysanthemum coronarium) da ilave edebilirsiniz karma ekim modüllerine.

Kolaylıklar dilerim.

Sn. its_just_a_ride tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Geçen yıl böcek kovucu olarak Latin çiçeği , kadife çiçeği ve fesleğen kullanmıştım. Bakalım bu yıl ne gibi yenilikler olacak ;)

Resulgur
28-03-2018, 22:50
Artık havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Tarla bahçe işlerinin yorgunluğunu bu güzellerle atıyoruz. Bir nefes yetiyor tüm yorgunlukları kırmaya ;)

Bugün ;

Köy Biber - Sn. Telato
Üç Burunlu Mazamort Biber - Sn. akçabardak'tan
Kendi tohumlarımız olan Ceneviz Fesleğeni ve Kekik tohumlarının ekimini gerçekleştirdik.

27.03.2018 de ise siyah havuç ve sarı havuç ( sn. ahaknet'ten gelen ) tohumları da ekildiler.

669302

Vişne,

669300

Elma.

669301

Resulgur
28-03-2018, 23:15
Tohumdan sera içerisinde yetiştirdiğimiz bakla ve bezelye fidelerimiz çok güzel köklenmişler.

Bu yıl farklı bir uygulama olarak malçlama yöntemi sera dışında da deneme yapalım istedik. Bunlar 2. parti ekimler. Sera içerisindeki bezelyeler ve baklalar hasata gelmek üzereler. ;)

Sera içerisinde 01.03.2018 tarihinde ekilen tohumlar.
24 Kök Bezelye ( sn. kader_bpkp den ) + 15 Kök Bakla ( Sn. gunerdr'den gelen )

669303

Söküm işleminden sonra

669304

kalıcı yerlerindeler.

669305

669306

Çok fazla yabancı ot olan bu alanda yaptığımız bu uygulama sayesinde çapa ve sulama
zahmetinden bir nebze kurtulmuş olduk. Darısı da havuçlara olsun :cool:

669307

Resulgur
29-03-2018, 16:31
Bugün de çalışmaya devam ettik . Sera içerisinde bulunan maydanozları biçip kalıcı ıspanakların da 2 kök tohuma bırakıp geri kalanını söktüm.

669348

Toplu halde ektiğimiz tohumlardan çıkan fidelerimizi şaşırtma işlemine devam ediyoruz.

669349

Bu iş bizi biraz uğraştırıyor ama olsun ;)

669350

Sera içerisinde düşen tohumlardan kendiliğinden çimlenen latin çiçeğimiz kokusuyla ve güzelliğiyle göz kamaştırıyor. :cool:

669351

Resulgur
30-03-2018, 19:37
Bugün de çalışmalara devam ettik. :eek:

kağıt havlu arasında çimlendirmiş olduğumuz ; Büyük Turuncu Domates ve Dilimli Bal Kabağı ( Sn. Telato'dan ) Salkım Süs Biberi ( Sn. limon_sever den ) , Altın Çilek ( Sn. bahcedenn 'den ) gelen tohumlarımızı küçük kaplara aldık.

669437

Şeker bezelyelerimiz hasat edilmeye yakınken

669438

her gittiğimde üç beş tane atıştırmalık oluyor. :D

669439

Seranın damlama hortumlarını da çektik , deneme yaptığımızda 1 kaçak çıktı onuda hallediverdik.

669440

Köy horozu nu bir yerden getirdim , evin lider horozu bayağı bir pataklamış şimdi korkusundan tek tabanca geziyor.
Bu aralar seranın çevresinde benim verdiğim ilaçsız kimyasal gübresiz yeşilliklerin keyfini çıkarıyor.
Biraz daha etlensin yaşına değmeden kesilecek :cool:

669441

Musa Gündoğan
31-03-2018, 08:07
resulgur uğraşlarınız çok güzel. her defasında ayrı özeniyorum. yolumuz bir gün tokat a düşerse sizi de ayrıca ziyaret etmek isterim.

bereketli bahçeniz olsun inşallah

Resulgur
31-03-2018, 18:29
resulgur uğraşlarınız çok güzel. her defasında ayrı özeniyorum. yolumuz bir gün tokat a düşerse sizi de ayrıca ziyaret etmek isterim.

bereketli bahçeniz olsun inşallah

Sn. Musa Gündoğan çok teşekkür ederim. Buyurun her zaman beklerim. ;)

Resulgur
01-04-2018, 19:56
Geçen yıl kullanmış olduğum ve çok memnun olduğum gölgeleme tülümüzü de seranın üzerine gerdirdik. ;)

Hava sıcaklığı 24 derecelerde iken sera içerisi 40 dereceleri görmüş, izine ayrılmadan bu işi de aradan çıkardık. :rolleyes:

669600

Aslında seranın tamamını tülle kaplamak gerek , seramızın konumu için bu ebat az küçük geldi.

669601

Karşılıklı olarak çekiştirerek gerdirebildiğimiz kadar gerdirdik . :eek:

669602

%30 luk tül işimizi şimdilik görüyor. Herkese tavsiye ediyorum. En 7 metre boyunu siz belirleyin. Metresi 5 TL civarında :cool:

669603

Resulgur
01-04-2018, 20:03
2018 yılının ilk bezelye hasatını da yapmış olduk.

Bu şeker taneler çok hoşumuza gitti , seraya her gitmemizde atıştırıyoruz. Pişirmek kısmet olmadı :D

669604

Dışarı ekilen 1 kez çapalanan baklaların durumu gayet iyi gidiyor.

669605

Sn. ahaknet den gelen ve ticari olan oturak hıyarlar çıkmaya başlamış :rolleyes:

669606

Sera içerisinde yetişen maydanozları kökleriyle söküp bu saksıya taşıdık , yavaş yavaş hasata geliyor. :cool:

669607

Resulgur
28-04-2018, 22:02
İzin nedeniyle biraz ara vermiştik. Artık paylaşımlarımıza devem edebiliriz. ;)

Memleketimiz Adana da geçirdiğimiz 20 günlük süre zarfında da boş durmadık. Babam a biraz tohum götürmüştüm. Kendisi domates, biber, hıyar fidelerini zaten hazır hale getirmiş.

Şehzade F1 hıyar , Nasuhi F1 hıyar , Alakır Domates , Tiny Tim Domates ..

672066

Turşuluk Biberlerimiz

672067

Bunlarda sarı linda türü domatesler.

672068

Kendiliğinden dökülen tohumlardan çimlenen kekikler ve

672069

iki yıldır kendiliğinden orda burda çimlenen malabar ıspanalarımız.:cool:

672070

Resulgur
28-04-2018, 22:18
Serada biz yokken bazı gelişmeler olmuş tabi ki de ;

Sıcağı hisseden naneler yaklaşık 50 cm boy yapmışlar.

672071

Pek büyümeyen oğul otumuz da bayağı boylanmış , güzelleşmiş ;)

672072

Latin çiçeği çok fazla çiçek dökmüş ilk defa böyle gördük, keyifler yerinde :cool:

672073

Frenk üzümü de sıcaklardan nasiplenmiş , bakalım meyvesini görebilecek miyiz ?

672074

Bunlar da sevgimden mahrum kalanlar , pek gelişmemişler. :rolleyes:

672075

Resulgur
01-05-2018, 09:55
Baklalarımız sonunda hasata geldiler.

672247

Gelişimleri çok güzel görünüyor.

672248

İlk defa bakla yetiştiriyorum ve ilk hasatımızı da yaptık çok şükür.

672249

Uzun zamandır böyle lezzetli bakla yememiştim. :cool:

672251

Selma_321
01-05-2018, 10:28
Sn. its_just_a_ride tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Geçen yıl böcek kovucu olarak Latin çiçeği , kadife çiçeği ve fesleğen kullanmıştım. Bakalım bu yıl ne gibi yenilikler olacak ;)
Sayın Resulgur, gerçekten işe yarıyor mu?

Resulgur
01-05-2018, 19:56
Sayın Resulgur, gerçekten işe yarıyor mu?

Sn. Selma_321 tabi ki de işe yarıyor. Bu tür bilgiler bir çok kaynakta mevcut , bende faydasını görüyorum. Sera içerisinde öyle güzel bir koku var ki her yeri kaplamış, seraya her girdiğimde latin çiçeği mis gibi kokuyor. Böcekler bu kokudan hoşlanmıyor sanırım ;)

Resulgur
03-05-2018, 11:42
Yeterli bir şekilde büyüyen nane ve melisalarımız kurumaya alındılar.

Nane yapraklarımız gayet iyi gelişmişler. ;)

672568

Yıkandıktan sonra bir bez üzerine odamızın bir köşesinde gölge bir yerde kurumaya aldık.

672569

Melisa çayının faydaları saymakla bitmez . Antidepresyon ve uyku sorunlarına biberir olduğu söyleniyor.
Kilo da verdiriyormuş :D

672570

Paket olarak aldığımız latin çiçeğinden 2. bir renk daha oldu çok şükür. Tohumlarını bekliyoruz. :cool:

672571

Resulgur
09-05-2018, 07:23
04.05.2018 den ,

Sera dışında bulunan bahçemize damlama borularımızı da döşedik çok şükür. ;)

673168

Bir tarafı kangal borulara vanalarla takılan damlama borularının, diğer uç kısmını bu şekilde kazık çakarak boruları gerdirip sabitledik.

673169

Ertesi gün damlamaları açık vaziyette fide dikimleri yapıldı. Hıyar

673170

Domates

673171

Reyhan fideleri ve kavun, patlıcan, mısır, fasulye, bal kabağı, sakız kabak, karpuz ekimi yaptık. Bereketli olsun inşallah .. :cool:

673172

Resulgur
09-05-2018, 07:38
Seraya her girdiğimizde bir iki avuç çilek topluyoruz. Minik oğlum severek yiyor. ;)

673173

Baklaların 3. parti hasatı , hepsini hasat etmedim biraz da iç doldurmasını bekleyeceğim.

673174

Sera içerisinde bulunan tek kök karalahanadan epey bir iri yaprak hasat ettik .

673175

Çıprıka kekiklerimizin tohum çimlenmesi rekor düzeyde, maşallah :cool:

673176

Nanelerin görüntüsü hoşuma gidiyor. :rolleyes:

673177

Resulgur
09-05-2018, 07:44
İlk defa yetiştireceğim ürünlerden , soya fasulyesi tohumlarını dün ektim. ;)

673178

Kabak karpuz acur kavun çeşidi tohumlarımız çimlenmeye başlamış ..

673179

Bu yıl biraz da turşuluk kornişon yetiştirmeyi planlıyorum.

673180

Latin çiçeğini ilk defa böyle görüyorum, yapraktan çok çiçek oluşumu var. :cool:

673181

Musa Gündoğan
09-05-2018, 08:08
resulgur kornişonlar şimdi dikilirse yazın çok erken olmazlar mı? bende dikecektim fakat eylüle kadar çok olur diye haziran sonu temmuz başı gibi dikmeyi düşünüyordum acaba yanlış mı düşünüyorum?

Resulgur
10-05-2018, 15:13
resulgur kornişonlar şimdi dikilirse yazın çok erken olmazlar mı? bende dikecektim fakat eylüle kadar çok olur diye haziran sonu temmuz başı gibi dikmeyi düşünüyordum acaba yanlış mı düşünüyorum?

Sn. Musa Gündoğan şimdi ekilen kornişonlar yaza olursa turşu yapma süreci de çabuk başlar. Zaten 20 kök tohum ektim. Bu yıl hıyar ekimini part part yapmayı düşünüyorum. 30 gün sonra bir parti tohum daha ekerim. Erken hastalanıp ölen fidelerin yerlerine yenileri dikilecek. Sıkıntı olmaz siz yeterli tohumunuz varsa sizde 20 kök ekin. Hıyarsız kalmayın ;)

Resulgur
10-05-2018, 15:17
Merhaba , daha önce seramızı ziyarete gelen horozumuzdan ve kesileceğinden bahsetmiştim.

Bugün kestiğim köy horozunu sizlerle paylaşmak istedim. :D

673339

Mübarek kurban eti gibi , demek ki markette satılan tavuk eti değilmiş :rolleyes:

673340

Resulgur
13-05-2018, 21:13
Son günlerde sürekli olan yağışlar havaların ısınması ile mantar hastalıklarını getireceğini düşündüğümüzden , toz kükürt uygulaması yaptık. ;)

673659

673660

673661

Kül+Kükürt ten hazırladığımız karışımı serpme yöntemi ile fidelerin üzerine serpiştiriverdik. :rolleyes:

673662

Resulgur
13-05-2018, 21:17
Bahçemizin içinde bulunan kiraz ağacımızdan bugün biraz kiraz topladık. ;)

673663

Küçük bir hediye, forumda bulunan tüm annelerimizin gününü kutlar; sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilerim. ;)

673664

Dutlubahçe
13-05-2018, 21:53
[QUOTE=Resulgur;

Küçük bir hediye, forumda bulunan tüm annelerimizin gününü kutlar; sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilerim. ;)

[/QUOTE]

Babalar gününde unutulmamayı umuyoruz.

Selma_321
13-05-2018, 22:21
Merhaba , daha önce seramızı ziyarete gelen horozumuzdan ve kesileceğinden bahsetmiştim.

673339

Mübarek kurban eti gibi , demek ki markette satılan tavuk eti değilmiş :rolleyes:

673340
Afiyet şifa olsun.. Ne kadar doğru demişsiniz, markette satılan tavuk eti değilmiş diye.. Köy tavuğu, horozu vs. Hem böyle kıpkırmızı hemde çok leziz oluyor.
Anneler günü nezaketinize teşekkür ederim.. O kasayı bu tarafa doğru alsam..))). Maşallah bereketli olsun sayın Resulgur

g.c.
14-05-2018, 07:40

673339

673340

Resulgur siz yanlışlıkla kuzu kesmiş olmayasınız, o ne kadar kırmızı et öyle?

Afiyet olsun :)

Resulgur
14-05-2018, 08:54
Babalar gününde unutulmamayı umuyoruz.

Sn. Dutlubahçe inşallah kısmet olursa o günde güzel bir sürpriz yaparız :p

Afiyet şifa olsun.. Ne kadar doğru demişsiniz, markette satılan tavuk eti değilmiş diye.. Köy tavuğu, horozu vs. Hem böyle kıpkırmızı hemde çok leziz oluyor.
Anneler günü nezaketinize teşekkür ederim.. O kasayı bu tarafa doğru alsam..))). Maşallah bereketli olsun sayın Resulgur

Sn. Selma_321 çok teşekkür ederim. Bir tane de sakallı horozumuz var onu da ilerleyen dönemlerde keserim artık ;) Buradan resim atıyorum işte sizler için hepsi :D

Resulgur siz yanlışlıkla kuzu kesmiş olmayasınız, o ne kadar kırmızı et öyle?

Afiyet olsun :)

Sn. g.c. doğal yetişen tavuklar böyle oluyor. İmkanınız varsa köy tavuğu tüketin sizde ;)

YeniGine
15-05-2018, 23:20
Sevgili Resulgur fidelerine maşallah, bereketleri bol olsun inşallah!.. Domates fidelerinin sulamasını hangi aralıklarla yapmamız gerekiyor. Fazla sulamamamız gerekli diye duymuş idim.

Resulgur
18-05-2018, 12:46
Sevgili Resulgur fidelerine maşallah, bereketleri bol olsun inşallah!.. Domates fidelerinin sulamasını hangi aralıklarla yapmamız gerekiyor. Fazla sulamamamız gerekli diye duymuş idim.

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim eksik olmayın. Aslında sebzeleri sulamada sabit bir aralık söyleyemeyiz. Saksıda olan bitki ile tarlada olan bitkinin sulaması farklı, havalar kurak giderse sulama aralığı farklı olduğu gibi değişik durumlarda ( hava koşulları, toprağın yapısı v.b. ) da sulama aralıkları değişmektedir. En güzeli bitki dibindeki toprağı hafif eşeleyerek toprağın neminden ve fidenin görünüşünden sulamayı ne zaman yapabileceğinizi kestirebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim ;)

Resulgur
21-05-2018, 08:30
Bu yıl deneme olarak çelik köklendirme işine de el atmıştık. Sonuç olarak ağaç çeşitlerine göre köklenmelerin oranlarının çok farklı olduğunu gördük.

Bir kısım çeliklerin meyveleri kök yapması için koparılmışken bir kısım çelikler kendi haline bırakıldılar. Kendi haline bıraktığımız çelikler meyveye durmuş :D

674297

Köklendirme hormonu kullanılmasına rağmen köklendirmesi en düşün olan kiviler.

674298

Dut ise %50 lerde köklenme yapmış iken,

674299

Asma çelikleri fırça gibi olmuş köklenme oranı % 100 diyebiliriz. :cool:

674300

Resulgur
21-05-2018, 08:38
Bu yıl ilk defa deneme yaptığımız [Üç Kızkardeş] tekniği bakalım nasıl sonuç verecek . Mısırı sırık fasulye kabak birlikteliğini gözlemleme şansımız olacak mı ?

Mısır ın fasulye için sırık sağladığı, fasulyenin mısırın ihtiyaç duyduğu aşırı azot sağladığı, kabak yaprakları da malç isini görerek bitki köklerine gölge yaptığı, su buharlaşmasını azaltıp yabani ot büyümesini engellediği söylenmekte .. ;)

674301

Musa Gündoğan
21-05-2018, 09:08
resulgur bu kardeş bitkilerde öncelik olarak mısırın daha erken ekilmesi gerekmiyor mu? çünkü fasulye hızlıca uzayıp mısırı geçecek ve yatmaya başlayacak.
bunun için oturak fasulye mi kullanıyorsunuz?

Resulgur
21-05-2018, 21:38
resulgur bu kardeş bitkilerde öncelik olarak mısırın daha erken ekilmesi gerekmiyor mu? çünkü fasulye hızlıca uzayıp mısırı geçecek ve yatmaya başlayacak.
bunun için oturak fasulye mi kullanıyorsunuz?

Sn. Musa Gündoğan öğrendiğim kadarıyla , mısırı sırık fasulye ile birlikte ekip, sonra altına kabak ekiliyor. Bunlara yardımcı bitkiler de deniyor.

Benim uygulamam ise mısır ve kabak zaten fide halinde dikimi yapıldı. Yanlarına sırık olan fasulye tohumlarını da ektim. Gözlemleyelim bakalım ne olacak ;)

Resulgur
24-05-2018, 09:50
02.05.2018 den

Son günlerde havalar sürekli kapalı ve yağmurlu gitmesi nedeniyle bahçemizde çok fazla yabancı ot çıkmaya başladı.

Bu alanda Yerli bezelye ve bakla, soğan, sarımsak dikili. Otlardan görünmez hale geldiler. Bir kısım yabancı otlar elle toprak nemli iken temizlendiler.

674565

Sıra aralarını Can Polat halletti sağolsun. ;)

674566

Temizlik şart oldu . :rolleyes:

674567

Bu miniklerde daha 1 günlükler. Pleymut kızımızın 9 yumurtadan çıkan 7 adet civcivi var :cool:

Geçen sene 50 civarında civciv vardı 1 -2 tanesi hayatta kalabildi. Bakalım kaç tanesi yaşayacak. :)

674568

Resulgur
24-05-2018, 10:01
Sera içerisindeki fidelerimiz büyüdü artık yan yatmaya başladılar.
Sera içerisinde bitkileri askıya almak için kullanılan bitki klipslerimiz. ;)

674569

Hıyar da ipe alma.

674570

Domates te ipe alma işlemi :cool:

674571

Resulgur
24-05-2018, 10:12
Geçen yıl lezzetiyle bizi mest eden sakız kabağımız ilk meyvelerini gösterdi, verimi bol lezzetli bu kabağın tohumlarını etkinlikte de paylaşmayı düşünüyorum.

674572

Koparılan ilk meyveler sayesinde uzun hasat dönemi ile lezzetli meyvelerini toplamak amacımız.

674573

Tohum olarak ekilen kornişonlarımızı kalıcı yerlerine aldık.

674574

Geçtiğimiz günlerde, sera içerisinde bulunan iç baklalarımızın son hasatını da yaptık.

674575

Günlük bir porsiyon çilek hasat ediyoruz :cool:

674576

akçabardak
24-05-2018, 18:35
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun, civcivler çok tatlılar, sağlıklı büyümeleri için ne yemeği veriyorsunuz civcivlere?

Resulgur
25-05-2018, 12:51
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun, civcivler çok tatlılar, sağlıklı büyümeleri için ne yemeği veriyorsunuz civcivlere?

Sn. akçabardak kırık mısır ve doğadan ne buldularsa yiyorlar. Tepelerinde beyaz dut ağacı da var dökülenleri topluyordur anneleri ;)

Genelde etlik civciv yemi veriliyor. Yemciden almam gerek biraz diğer tavuklarda çıkarmış 24 adet civciv oldu şu anda :D

Resulgur
25-05-2018, 13:00
Sonunda , elimizde tek kök kalan sarı renkli latin çiçeğimizin tohumlarını hasat ettik. :D

674708

Çiçeğin alt kısımlarına dökülen nohut büyüklüğündeki bu tohumları kurutup paketliyoruz.

674709

Ayıkladığımız iç baklalarımızın sararmış olanlarını da kurutup tohumlarını aldık. :cool:

674710

akçabardak
25-05-2018, 18:20
Sn. akçabardak kırık mısır ve doğadan ne buldularsa yiyorlar. Tepelerinde beyaz dut ağacı da var dökülenleri topluyordur anneleri ;)

Genelde etlik civciv yemi veriliyor. Yemciden almam gerek biraz diğer tavuklarda çıkarmış 24 adet civciv oldu şu anda :D

Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum.

Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı :) benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum.
İyi günlerde büyüsünler.

Resulgur
25-05-2018, 22:37
Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum.

Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı :) benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum.
İyi günlerde büyüsünler.

Sn. akçabardak çok güzel bilgiler bunlar. Bunlara ek olarak; içme suyuna elma sirkesi - 5lt suya 1 çay bardağı - verilebilir. Ayrıca 5 lt lik su bidonu içerisine 2 adet soğan bir baş sarımsak ve 1 adet bölünmüş limon ekleyip 24 saat suda bekletip ilaç niye tine veriliyor. Ayrıca haşlanmış yumurta , solucan protein kaynağı olarak civcivlerde kullanıyor. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. ;)

Resulgur
27-05-2018, 21:48
Faydaları saymakla bitmeyen yurt dışında alışılmış fakat ülkemizde pek bilinmeyen kara lahana türünden,
kıvırcık lahana - kale - bitkisini ilk defa yetiştirdik.

Red Russian Kale

674945

Yeterli olgunluğa erişen kale den bir kaç yaprak hasat ettik ve tadına baktık , tadı lahanayı andırıyor :D

674946

Faydaları saymakla bitmeyen kale bitkisinin sütten daha fazla kalsiyum içerdiği de söyleniyor.

Tohumlarını gönderen bizi bu sebzeyle tanıştıran dongyul kardeşime çok teşekkür ederim.

Resulgur
02-06-2018, 10:04
Ekilen fasulyeler için herek ( sırık ) lar hazırlandı.

675439

Dikilen herekler toprağa saplanarak üzerine file sistemi yapıldı. Fasulye çeşidimiz - Hatay Fasulyesi

675440

Yan sırada ise mısır , fasulye ve kavun ekili ;)

675441

İlk hıyarlar da toplandı , haydi bismillah diyelim :cool:

675442

Resulgur
02-06-2018, 10:11
Baklalarımızın son hasatını da yaptık. ;)

675444

Şişeleyip attım dolaba , görüntüsü çok hoş değil mi ? Bakla piyazı olacaklar.

675445

Yerli bezelyelerimiz ve

675446

çileklerde meyve tutumu :cool:

675447

Resulgur
02-06-2018, 10:25
Daha önce bir biçim yapıp kurutmuş olduğumuz melisa , kısa sürede gelişti eski haline geldi ;)

675449

Sera içerisinde bulunan pembe kokulu karanfilimiz bol çiçek açacak gibi duruyor.

675450

Tek tük açmaya başlayan karanfillerin,

675451

Görüntüsü ve kokusu çok güzel :cool:

675452

Tanoglu42
02-06-2018, 12:26
İlk patlıcan hasatım. :cool:

653437

Bu kabak çeşidinden de ilk defa hasat ediyorum. ortalama 1 kg ağırlığında 2 adet hasat edildi.

653438

Tek kökte bir porsiyon yer kirazı hasat ettik sıcak havalardan dış zarı çabucak kurumuş kimisi kendiliğinden yere dökülmüştü , tohum almayı düşünüyorum.

653439
bu yer kirazı nedir ben ilk defa duyuyorum tohum paylaşmayı düşünürsniz denemek isterim.

Tanoglu42
02-06-2018, 13:53
Bu yıl ilk defa deneme yaptığımız [Üç Kızkardeş] tekniği bakalım nasıl sonuç verecek . Mısırı sırık fasulye kabak birlikteliğini gözlemleme şansımız olacak mı ?

Mısır ın fasulye için sırık sağladığı, fasulyenin mısırın ihtiyaç duyduğu aşırı azot sağladığı, kabak yaprakları da malç isini görerek bitki köklerine gölge yaptığı, su buharlaşmasını azaltıp yabani ot büyümesini engellediği söylenmekte .. ;)

674301

mısırlar ile fasulyeyi aynı sıraya ekme işlemini bende yaptım bu yıl ama sızın kadar yeterlı arastırmamıstım azot sağlamasını düşünmek yerine sırık düşüncesiyle hemde salatalıga iki taraftn gölge olması düşüncesiyle yapmıştım

saleri
02-06-2018, 19:08
Sn Resulgur. Bu bakla yemeklerinin tariflerini de istiyoruz. :p

Resulgur
02-06-2018, 22:18
bu yer kirazı nedir ben ilk defa duyuyorum tohum paylaşmayı düşünürsniz denemek isterim.

Sn. TANOGLU42 sayfama hoş geldiniz. Forumda yeterli bilgi mevcut biraz araştırırsanız. Tohum paylaşım etkinliğinde talepte bulunabilirisiniz. Paylaşımcı olmaz sa da ben seve seve size gönderebilirim.

http://www.agaclar.net/forum/1513264-post214.htm burada tohum çıkarma olyını paylışmıştım. Ananas tadında , çikolata sosu ile de tüketilebilen bir meyve işte ;)

Sn Resulgur. Bu bakla yemeklerinin tariflerini de istiyoruz. :p

Sn. saleri onları da araya sıkıştırıyordum aslında , tarifleri ilgili başlıklarda paylaşmak gerekiyormuş ;) yine de bir kaç tarif ten zarar gelmez herhalde :D

Resulgur
03-06-2018, 21:38
Biraz da neler yaptığımızdan bahsedelim.

Son bir haftadır, bahçedeki damlama borularının sıra arası ve sıra üzeri yabancı ot temizliği , sırıkların hereklere alınması , domateslerde ve hıyarlarda koltuk alma , çilek ve bakla hasatı , yeni fidelerin dikimi, çapa işleri derken son zamanlarda da havaların yağmurlu gitmesi akabinde havaların ısınması ile zararlıların ve mantar hastalıklarının baş göstermesi kaçınılmaz olduğundan temizlenen sıralara toz kükürt uygulaması yapıldı.

Fidelerin gelişmesi ile bakımı derken sürekli bir uğraş içerisinde oluyoruz. Bu işler yorucu ama zevkli ;)

675534

its_just_a_ride
03-06-2018, 23:57
Forumda açmış ekinezya görmeyeli uzun zaman oldu :). Darısı sn. TCM'ninkilerin başına.

TCM
04-06-2018, 17:39
Forumda açmış ekinezya görmeyeli uzun zaman oldu :). Darısı sn. TCM'ninkilerin başına.

Eski yerinden çıkmış benimki, büyüyor, sanırım çiçeğini görebilecez.

Resulgur
07-06-2018, 20:35

Uygun iklim şartlarında aynı kökten 10 yıl boyunca çiçek hasatı yapılabildiğini duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum . ;)

TCM
07-06-2018, 23:29
Uygun iklim şartlarında aynı kökten 10 yıl boyunca çiçek hasatı yapılabildiğini duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum . ;)

Üçü kesin, kaldı yedi.

its_just_a_ride
07-06-2018, 23:53

Valla bu sene artık sizden çelik mi olur, tohum mu olur ona siz karar verirsiniz artık. Gerçi ben söz verdim kendime tohumundan uzak duracağım :D

Resulgur
09-06-2018, 16:47
Artık ; kabak , hıyar , biftek otu , pazı , yeşil soğan , sarımsak, maydanoz , dere otu , semizotu, çilek ve biber hasat listemizde . :D

676048

Kendi tohumumuzdan yetiştirilen sakız kabaklarımız. Taze ve neredeyse her gün toplanıyor.

676049

Çilekler zaten günlük toplanıyor. :cool:

676050

Resulgur
09-06-2018, 16:54
Bahçe den toplanan ürünlerden biraz da komposto yapalım dedik. ;)

Dalından vişne,

676051

erik

676052

elma, çilek , çubuk tarçın , zerdeçal, bir kaç tane karanfil kurusu ,

676053

biraz da toz şeker , oh mis gibi :cool:

676054

h_dogan
11-06-2018, 09:26
Afiyet olsun. Kendi yetiştirdiğini yemek bir başka.

Resulgur
11-06-2018, 16:19
Hasat ettiğimiz ürünlerimizden 2018 yılının ilk turşularını da yaptık çok şükür. :p

Bahçeyle uğraşırken bir de baktım kornişonlar yaprakların altına kuzu gibi serilmiş yatıyor. Hemen toplandılar , sera içerisindeki körpe hıyarlarla birlikte 3 kg kadar topladık. ;)

676211

Sarımsaklar da Hatay Şenköy den gelmişti. Birazını turşu için hasat ettik .

676212

Yılın ilk turşu görseli , içerisinde ; Elma sirkesi, kaya tuzu, bir kaç tane de nohut var. :cool:

676213

Resulgur
11-06-2018, 16:28
Bu yıl tohuma bırakılan sarı renkli latin çiçeğinden tohum çoğaltma işi çok verimli oldu.

676214

Bayağı tohum hasatı yapıldı. Etkinlikte paylaşabilirim artık ;)

676215

Sona kalan baklalardan tohumluklar alınmakta , elimizden son bir yerde baklamız kaldı.

676216

Ortancalar da site bahçesinden , çok güzel görünüyorlar.

676217

Bu çiçekte glayöl dü yanlış hatırlamıyorsam . Ortanca ile bir olmuş görsel şölen yapıyorlar. :cool:

676218

Sevgi Durul
11-06-2018, 16:31
Gala olacaktı. :) (calla)

Resulgur
12-06-2018, 12:29
Güzel görsellerle paylaşım yapmış olduğum instagram hesabım, takip etmek isteyenler olabilir. ;)

https://www.instagram.com/rslgur/

676259

celalim01
13-06-2018, 20:07
Merhaba Resul başarılarının devamını gördük.Tebrikler.

Resulgur
18-06-2018, 20:51
Bugün ekmiş olduğum 10 kök ten bir kasa kabak topladım. Çok verimli olan sakız kabak gerçekten de insanı bıktırıyor. Artık eşe dosta dağıtıyoruz. ;)

Yemeğinden kısa bir özet geçelim. Tarif isteyen arkadaşlar oluyor. :D

676663

Kaburga etlerini ayrı bir tencerede bir kaç diş sarımsakla ( oda bahceden olacak ) kavurup güveç tepsisine sonra sırayla soğan, kabak, biber, domates üzerine bir kaç dilim kaşar koyun aliminyum folyo ile kapatıp 250 derece fırında pişmeye yakın üzerini açıp nar gibi kızarmasını sağlayın. Pirinç pilavı, karışık turşu ve daha önce paylaştığımız komposto da yanında .. Afiyet olsun :D

676664

3 çeşit hıyar hasatımız. 10 kg civarında toplandı. :cool:

676665

Dutlubahçe
18-06-2018, 22:46
Yemek gerçekten nefis görünüyor.

Resulgur
05-07-2018, 22:01
Daha önce paylaşmış olduğumuz çelik köklendirme çalışmalarımız meyvesini verdi. Köklenme oranı çeşitlere göre değişmekte olduğundan bahsetmiştim. ;)

Bu dikenli ve dikensiz böğürtlenlerin saksıdaki yerlerini almış halleri ..

677730

Burada çelikten köklendirilen dut , kivi ( dişi ve erkek ) , asma ve incir,

677731

burada aşı yaptığım karga yüreği kiraz

677732

ve yine aşı yapılan dutumuz mevcut ;)

677733

Buda bizim keloğlan, ileride en büyük yardımcım olacak inşallah, şimdiden çok hevesli :D

677734

Resulgur
12-07-2018, 22:18
Sn. Atilgan 'dan gelen silver salatalık tohumu .. Kendisine buradan selamlar. ;)

Ortalama bir verimi olan değiş,k bir dikenli salatalık türü , taze tüketimi dışında turşusu da yapıldı.

678162

678163

Tuzlayıp kütür kütür yiyebilirsiniz. :cool:

678164

Resulgur
12-07-2018, 22:28
Çeşit çeşit yazlık sebzelerimizi bahçeden toplar olduk. ;)

Domates , alis pembe domateslerin geçen yıla göre pek neşesi yok gibi ,

678165

biber , dolması yapıldı.

678166

ilk hasat edilen patlıcanların biraz acımsı bir tadı vardı,

678167

konu komşu iş yerindeki arkadaşlara dağıtmakla bitiremediğimiz sakız kabak

678168

ve salatalıklar. :cool:

678169

Resulgur
12-07-2018, 22:46
Türkiye'de pek bilinmeyen nane giller familyasından bir tür. Geniş yapraklarından taze olarak salatalarda kullanıldığı gibi, salamura yaprak sarması ve turşu yapıldığını okudum. Tadını ve tüylü dokusunu pek beğenmedim açıkçası , turşu ve salamurasını da yaptıktan sonra genel bir bilgilendirme yazısı yazmayı düşünüyorum. ;)

Tohumlar Sn. bahcedenn den gelmişti, kendisine buradan selamlar.

678170

678171

678172

h_dogan
13-07-2018, 07:02
Patlıcan yumuşak toprak ve suyu seviyor. Suyu geç vermişseniz acılaşma olabilir ya da geç hasat etmiş de olabilirsiniz.

Resulgur
13-07-2018, 14:51
Patlıcan yumuşak toprak ve suyu seviyor. Suyu geç vermişseniz acılaşma olabilir ya da geç hasat etmiş de olabilirsiniz.

Sn. h_dogan tahmin ettiğiniz gibi düzensiz sulama yapıldı. Patlıcanlardaki acılık ondan büyük ihtimalle , netleştirmiş olduk. Teşekkür ederim. ;)

Resulgur
13-07-2018, 14:55
Tohumlarımın arasında çıkan 2 adet tohumu dışarıda seranın bir ucuna ekivermiştim.

678177

Verimi duruşu tadı güzel olunca tohuma bıraktım hemen. :D

678178

Dalında kuruyan fasulyeler toplandılar. ;)

678179

Bu çeşitten yeteri kadar tohum elde ettim, çok şükür. :cool:

678180

Atilgan
13-07-2018, 15:36
yukarıda salataların içinde tombiş olan farklı bir türmü yoksa fazlamı kalmış dalında. Kısa tombiş salatalık istiyorum ama nedense denediğim türler hemen tohuma geçiyor.

Resulgur
13-07-2018, 18:46
yukarıda salataların içinde tombiş olan farklı bir türmü yoksa fazlamı kalmış dalında. Kısa tombiş salatalık istiyorum ama nedense denediğim türler hemen tohuma geçiyor.

Sn. Atilgan bir göz atın isterseniz. Burada Http://www.agaclar.net/forum/1543151-post458.htm daha net görebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/676665d1529347443-20180618_123146.jpg

Tohuma gitmiyen iri tombul dikenli salatalık. Şansınıza tohum aldım yeteri kadar merak etmeyin. ;)

Resulgur
18-07-2018, 14:43
Biraz da olumsuzluklardan bahsedelim. Geçen sezon da kış aylarına kadar domates toplamışken bu sezon çok kötü geçiyor. Artık bahçeyi kendi haline bırakmaya karar verdim. Yapılan mücadele verilen emek sonucunda bahçenin bu şekilde kötü olması beni çok üzdü gerçekten. :o

Bu yıl havaların düzensiz gitmesi bahçedeki gidişatı ve verimi epey kötü duruma düşürdü.

678537

iki kez kükürt uygulaması yapılması sonucunda bu şekilde olmaması gerekiyordu.

678538

ilaçlama yapmadığımız için her yer börtü böcek örümceklerle doldu taştı .. Fasulyeler domatesler hıyarlar kabaklar ne varsa bahçede tırtıklayıp tüketiyorlar. Onların keyfine diyecek yok tabi mutlu mesutlar, olan bize oldu ;)

678539

Tüm biberler, pancarlar bu halde, biz doğal tarım yapalım derken fırsattan istifade eden tavuklar, salyangozlar, fareler, envay çeşit böcekler derken , bahçemizden nemalanan canlı popülasyonu bayağı bir genişledi :D

678540

Domateslerde ise meyve tutumu sorunu, beni en çok üzenlerden sadece bir tanesi :o

678541

Resulgur
18-07-2018, 14:58
Güney Amerika Domates Güvesi (Tuta absoluta) belası ile tüm sera telef oldu.

Büyük serada tam bir facia yaşanıyor. Bilinçsiz gübreleme ve ilaçlama örneği :o

500 metrekare alana sera içerisine dikilen Gamze King F1 aşılı domateslerin son hali malesef bu şekilde ..

678542

Daha önce hıyarlarda kırmızı örümcek vakasından sonra yeni konukçuların gelmesiyle ortam tam bir kaos yaşanıyor.

678543

678544

678545

678546

Benim bahçeme de gelen bu kelebekler icraatlarını devam ettirmekteler. 1 aya kalmaz işlerini bitirecekler gibi duruyor. :eek:

blick
18-07-2018, 15:27
Sayın Resulgur geçmiş olsun. Sanırım bu sene pek çoğumuz aynı dertten muzdaribiz :( geçen yıl balkonda baktığım domateslerden neredeyse kasım ayına kadar toplayıp yiyebilmişken bu yıl hastalıktan kafalarını kaldıramadılar. Yeteri kadar tohum alabilsem bana yetecek.

h_dogan
18-07-2018, 16:11
Mücadele edilmedi mi hiç? Çok yazık olmuş.

Musa Gündoğan
18-07-2018, 16:19
resulgur çok geçmiş olsun. aslında bu sene ilaç sorunu tamamen çözmedi. çiftçi arkadaşlardan da sürekli şikayetler geliyor. çok çok geçmiş olsun. umarım hatanız bir şekilde telafi edilir. ben pek çok domatesi söktüm attım. tabi bizimki ticari kaygı olmadığından çok etkilenmiyoruz fakat sizlere allah gerçekten kolaylık versin.

saleri
18-07-2018, 19:45
Sn Resulgur. Çok geçmiş olsun

Asoo
18-07-2018, 19:56
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Dutlubahçe
18-07-2018, 19:59
Gerçekten üzüldüm. Allah başka elem, keder vermesin.

Atilgan
20-07-2018, 14:15
Yazık olmuş onca domatese onca emege. Çok geçmiş olsun. Bir çok ilaca karşı dirençliymiş. Spinosad ya da indoxacarb etkili oluyormuş.

Resulgur
21-07-2018, 03:52
Değerli arkadaşlar ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Geçen yıl kış aylarında bile hasat edilen domatesi nasıl değerlendirebiliriz diye düşünmüşken , maalesef bu yıl böyle oldu. İlaçlama yapıldı fakat doğru zamanda doğru ilaçlarla bilinçli bir mücadele olmadığından . son manzara bu şekilde. Sağlık olsun diyor yolumuza devam ediyoruz.

dongyul
21-07-2018, 14:07
Geçmiş olsun burada tamamen suçlu doğa değil aslında bizim çiftçimizin eğitimsiz ve bilinçsiz hali baştan savma atadan görme ilerliyor gerçekten çok güzel eğitici ve güzel bir ders olmuş. Serada dikkatli kontollü ilaçlama ve iyi tarım uygulaması yapılsa böylemi olurdu örneğin sera pencere kısımlarına tül, yapışkan tuzaklar yapılsa bu zarar hayatta olmazdı kırmızı örümcek içinde neemazal kullanılsa gerisi artık doğaya kaldı derdik. Gerçekten yazık olmuş koca seraya.

Resulgur
08-08-2018, 06:29
Bu yıl domateslerde yaşadığımız hastalıklardan sonra yüzümüzü güldüren fasulyeler bol verimli biraz kılçıklı da olsa tadı lezzeti çok güzel olan, Hatay Yayladağı 'ndan gelen tohumlar.
Hatay fasulyesinin alınan tohumları .. [emoji16]

679590

679591

Dutlubahçe
08-08-2018, 11:04
Bu yıl domateslerde yaşadığımız hastalıklardan sonra yüzümüzü güldüren fasulyeler bol verimli biraz kılçıklı da olsa tadı lezzeti çok güzel olan, Hatay Yayladağı 'ndan gelen tohumlar.

Oturak bir çeşit mi yoksa sırık mı?

Resulgur
08-08-2018, 22:09
Oturak bir çeşit mi yoksa sırık mı?Sn. Dutlubahçe paylaşmış olduğum fasulye sırık bir çeşittir.

Dutlubahçe
08-08-2018, 22:30
Sn. Dutlubahçe paylaşmış olduğum fasulye sırık bir çeşittir.

Sırık ile uğraşmak zor geliyor da, oturak çeşitler arıyorum. Fakat fasulyeniz de maşallah güzelmiş.

Resulgur
09-08-2018, 11:46
Bu yılın fasulyeden sonra en verimlilerinden olan pek bakım yapılmayan börülcelerimiz yüzümüzü güldürdüler.

679593

Geçen yıl kendiliğinden dökülen tohumlardan çıkan börülce fideleri olduğu gibi bırakıldılar. ;)

679594

Bu davetsiz misafir de kendi payına düşeni almaya gelmiş :cool:

679595

Resulgur
09-08-2018, 11:52
İlk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden biri de şeker kamışı oldu.
Sn. Lonicera nın tohum paylaşım etkinliğinde göndermiş olduğu tohumlar yeşerdi çoğaldı ;)

Güçlü kök yapısı ile

679596

büyüyüp gelişen kamışlar.

679597

Bol sulu olmasına rağmen şeker oranı bana az gibi geldi ve neden rengi mor'a dönmedi ?? :rolleyes:

679598

Bir köye yetecek kadar tohum elde ettik :D

679599

Resulgur
09-08-2018, 12:10
Yetiştirmiş olduğumuz verimli yeşillerden olan kalıcı ıspanaktan bol bol yaprak hasat ettikten sonra tohuma bıraktık. Uzun bir bekleyişten sonra amaca ulaştık çok şükür. ;)

679601

Bunlar da elde ettiğimiz tohumlar ve başına üşüşen meraklı kalabalık :cool:

679602

Resulgur
09-08-2018, 12:30
Uzun bir bekleyişten sonra elde edilen minik kereviz tohumlarımızı da hasat ettik . ;)

679604

679605

679606

Lonicera
09-08-2018, 12:38
İlk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden biri de şeker kamışı oldu.
Sn. Lonicera nın tohum paylaşım etkinliğinde göndermiş olduğu tohumlar yeşerdi çoğaldı ;)

Güçlü kök yapısı ile

679596

büyüyüp gelişen kamışlar.

679597

Bol sulu olmasına rağmen şeker oranı bana az gibi geldi ve neden rengi mor'a dönmedi ?? :rolleyes:

679598

Bir köye yetecek kadar tohum elde ettik :D

679599

Tohumların rengi siyah olduktan sonra kesip tadına bakın , biraz erken hasat olmuş sizinki:)

Resulgur
09-08-2018, 14:19
Tohumların rengi siyah olduktan sonra kesip tadına bakın , biraz erken hasat olmuş sizinki:)Daha hasat etmedim Sn. Lonicera bir parça kesip tadına baktım bayağı bir kamış var bahçede , bir ara hepsini kesip atacaktım neyse ki yetiştiniz [emoji3]

Bekleyelim bakalim şekerlensin biraz daha .. [emoji16]

Peki tohumlar ne zaman alınacak ve kamışın rengi mor a dönecek mi ?

Lonicera
09-08-2018, 15:21
Tohumların taneleri yeşilden siyaha dönecek. Aynı zamanda kamışlar kahverengi mor arası renklerini almış olur. O zaman kesip tadına bakın.

Ben hem saksıda hem azıcık kötü toprakta yetiştirdim, saksıdaki çok kötü sonuç verdi. Toprakta olanların da bir kısmı yarı tatlı bazıları da çok tatlı olmuştu. Zaten şeker kamışını tohumdan yetiştirmedeki en büyük sorun buymuş. Sıklıkla şeker oranı düşük bireyler oluşmuş hep. O yüzden dip sürgünleri ile çoğaltılıyormuş .

Resulgur
14-08-2018, 03:26
Bu yıl bizi ziyadesiyle memnun eden sebzelerden biri de bu hıyarlarlar oldu. Dipte tohumluk olarak belirlediğim 2 3 adet hıyarın gelişmesi için sökmediğim bitkiler havaların serinlemesiyle tekrar meyve dökmeye çiçek açmaya başladı. ;)

679723

Tohumluk bırakılan düzgün yapılı hıyarlar.

679724

Ortadan kesilip kaşık yardımıyla alınan tohumların üzerine az miktarda su eklenip bir kaç gün bekletildiler.

679725

Tohum etrafındaki jelimsi yapı süzgeç yardımıyla temizlendi ve tohumlar kurumaya bırakıldı. :cool:

679726

Resulgur
14-08-2018, 03:32
Sn. g.c. den tohum paylaşım etkinliğinden gelen rozet çiçeği tohumlarını çimlendirip 2 kök sera içerisine ekmiştik. ;)

679727

sn. g.c. ye buradan selamlar. :cool:

679728

Resulgur
14-08-2018, 03:37
Yetiştirmiş oldumuz 3 çeşit yerli karpuzumuz. ;)

679729

Büyüklüğü, tadı ve iç dokusu hakkında detaylı bilgileri ileriki zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum.

679730

679731

Resulgur
27-08-2018, 21:39
Bayram tatilinden sonra paylaşımlarımıza devam ediyoruz.

Tohumdan yetiştirdiğimiz brokoli ve laha fidelerimizi kalıcı yerlerine aldık.

680124

Bir miktar güvercin gübresini bir kapta 2-3 gün kadar bekleterek bir şerbet hazırladık. Daha sonra ince tülbent ile süzülen şerbet içerisine bir miktar hümik asitli gübre ilavesi yaparak damlamadan tüm bahçeye verdik. ;)

680125

Bu arada tohum olarak ekilen maydanoz, pazı, tere, roka, turp ve marul lar da baş göstermeye başladılar.

Resulgur
27-08-2018, 21:41
Yetiştirmiş olduğumuz iri ve bol çekirdekli yerli karpuzumuzun tadına bakmak nasip oldu. Şeker oranı istediğim düzeyde tohumlarıda muhafaza aldına alındılar. :D

680126

680127

Resulgur
27-08-2018, 21:45
Bu yıl yüzümüzü güldüren sebzelerden birisi de biberler oldu.

Acı kıl
680128

Lombardo
680129

Balık ve
680130

Dolmalık
680131

Biberler toplarak turşu oldular. :cool:
680132

birol baser
27-08-2018, 21:52
Bereketli olsun afiyet olsun ellerinize saglik muhtesem gorunuyorlar hersey gonlunuze gore olsun kolay gelsin :)

Resulgur
28-08-2018, 09:43
Bereketli olsun afiyet olsun ellerinize saglik muhtesem gorunuyorlar hersey gonlunuze gore olsun kolay gelsin :)

Sn. birol06busra ilginize çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun. Saygılar ;)

Resulgur
08-09-2018, 13:45
Karpuz ve Mısır hasatımızdan kareler. ;) Elde ettiğimiz yeni çeşitlerden Niksar'da yetiştirilen yerli karpuz, tohumlarını bankamıza ekledik.

680410

İç dokusu çok güzel kalın kabuklu bir yapısı var.

680411

Üzeri 4 5 adet somak bulunan mısırlar da çok bereketli çıktılar.

680412

Görünüş itibariyle de verdiğiniz emeğe değiyor. :cool:

680413

Zekoş
08-09-2018, 14:16
Merhabalar Sayın Resulgur..lahana fidelerini görünce hemen size sorayım dedim.Bu sene paylasimdan aldigım brokoli ve lahana yapraklarina tırtıl sardı.Sarimsak sabun karisimi sıktım ama fayda etmedi.Yapraklari hep kopardim.Kalan birkac taneyi belki kurtarabilirim.Kimyasalsız bir öneriniz var mi acaba?