Bağlan

View Full Version : 2016-2017 dönemi Tohum Paylaşımı Genel Yazışmalar

Sayfalar : 1 [2]

TCM
18-01-2017, 14:25
Ne fırçası;) Sayın TCM; fırça attığım falan yok.

Geçen senede ''Forumdan diyaloğumuzun fazla olduğu arkadaşlara çeşidine göre üç-beş adet fazla gönderiyorum''dediniz. Ama sizden talep ettiğim tohumdan 6 adet gönderdiniz. Bende size bana 6 adet tohum gönderdinizse diğer arkadaşlara kaç tane gönderdiğinizi sordum sadece...

Diğerlerine kaçar tane verdiğimi siz tahmin edin artık :D
Geçen sene heybetlide olmuştu sorun yanılmıyorsam, 10 kişiye 15 er tohum vereceğime tüm talepleri karşılayıp 5 er tane vereyim diye düşünmüştüm ki hala da aynı düşünüyorum. Forumda kimi arkadaş yazmış "sadece iki kişinin tohum ihtiyacını karşılayabilirim" diye :D Beş altı domates tohumu pek ala iş görür.

Sonuç; en çok size torpil var bu sene, siz de çarliston biberde beni gözetirsiniz artık. Sizi seviyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

TCM
18-01-2017, 16:02
Onun adını yazarsam burdan bir kişi tohum göndermeyebilir tcm ama olsun yazayım oda ödemiş yerel tohum gönüllüleri çıkmam lazım.

Bahsettiğiniz facebook oluşumunun gönüllü kurucusu emekli bir öğretmen, bir kez oturup muhabbet ettik. Kendisinin bu olaydan hiç bir beklentisi yok, çünkü ekecek toprağı dahi yok. Tohum, ekim, dikim, ziraat, hastalık vs. konusunda uzman da değil. Dolayısıyla kendi yağıyla bir şeyler yapmaya çalışan gönüllü sadece. Kendi cebinden parayla tohum alıp, alınmayan kargoların parasını ödediği de olmuştur. Yani bu harekette olabilecek kırgınlık sebebi sadece yanlış anlaşılmalar olabilir. Neler yaşandığını bilmiyorum ancak emekli öğretmeni, etkinliğini kısmen bildiğim için büyütülecek bir durum olmayacağını ve konuyu uzatmanın gereksiz olacağını düşünüyorum.

telato
18-01-2017, 16:13
Diğerlerine kaçar tane verdiğimi siz tahmin edin artık :D
Geçen sene heybetlide olmuştu sorun yanılmıyorsam, 10 kişiye 15 er tohum vereceğime tüm talepleri karşılayıp 5 er tane vereyim diye düşünmüştüm ki hala da aynı düşünüyorum. Forumda kimi arkadaş yazmış "sadece iki kişinin tohum ihtiyacını karşılayabilirim" diye :D Beş altı domates tohumu pek ala iş görür.

Sonuç; en çok size torpil var bu sene, siz de çarliston biberde beni gözetirsiniz artık. Sizi seviyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hiç şüphe yok ki, siz iyi niyetiniz le herkesi memnun etmek istediniz. Ama sadece ben değil, hiç kimse memnun kalmadı bu işten... Ama gerçekten 6 adet tohum çok az...
Her neyse geçmişte kaldı artık.

Paylaşımda da belirttiğim gibi 70 adet çarliston biber tohumu paylaşıma ayırmıştım. İki değerli arkadaşımın talebi geçerli sayıldı. Birinizi diğeriniz den ayıramadım.
İkinize de otuz beşer tohum gönderdim. Hayırlı olsun.

aslama1994
18-01-2017, 17:37
Bahsettiğiniz facebook oluşumunun gönüllü kurucusu emekli bir öğretmen, bir kez oturup muhabbet ettik. Kendisinin bu olaydan hiç bir beklentisi yok, çünkü ekecek toprağı dahi yok. Tohum, ekim, dikim, ziraat, hastalık vs. konusunda uzman da değil. Dolayısıyla kendi yağıyla bir şeyler yapmaya çalışan gönüllü sadece. Kendi cebinden parayla tohum alıp, alınmayan kargoların parasını ödediği de olmuştur. Yani bu harekette olabilecek kırgınlık sebebi sadece yanlış anlaşılmalar olabilir. Neler yaşandığını bilmiyorum ancak emekli öğretmeni, etkinliğini kısmen bildiğim için büyütülecek bir durum olmayacağını ve konuyu uzatmanın gereksiz olacağını düşünüyorum.

Benim sorunum onunla değil. Belli iyi niyetli bu işe gönül vermiş. Benim kızdığım nokta Alinin Velinin lafına bakması. Tohumlarına da lafım yok kaliteli. Benim kızdığım grup başka.

pria
20-01-2017, 02:09
Etkinlik'ten sebze tohumları talebinde bulunmuştum, herşey yolunda diye düşünürken bu gece sayın TCM'den ''sizin talebiniz gerçekleşmemiş... bu yıl hiç tohum talep etmediniz mi? '' şeklinde bir mesaj gelince bir terslik olabileceğini düşünmek zorunda kaldım..Oysa ''Taleplerime Ekle'' butonuna baktım tekrar..Sayın TCM'den domates biber ve altın çilek tohum talebinde bulunmuşum ..

Acaba benden kaynaklanan bir hata, kusur mu var ? Talepte bulunanların kataloglarında da vardım..Adres bilgilerimi 7.1.2017 tarihinde göndermiştim..

Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Gecenin 4'ünde hem uykum hem neşem kaçtı valla :(

aslama1994
20-01-2017, 04:32
Etkinlik'ten sebze tohumları talebinde bulunmuştum, herşey yolunda diye düşünürken bu gece sayın TCM'den ''sizin talebiniz gerçekleşmemiş... bu yıl hiç tohum talep etmediniz mi? '' şeklinde bir mesaj gelince bir terslik olabileceğini düşünmek zorunda kaldım..Oysa ''Taleplerime Ekle'' butonuna baktım tekrar..Sayın TCM'den domates biber ve altın çilek tohum talebinde bulunmuşum ..

Acaba benden kaynaklanan bir hata, kusur mu var ? Talepte bulunanların kataloglarında da vardım..Adres bilgilerimi 7.1.2017 tarihinde göndermiştim..

Ben yeni üyeyim.Fazla anlamam.Tohum paylaşımcısı olarak katılmadıysanız ondan iptal olmuş olabilir.

aslama1994
20-01-2017, 04:39

İki üç defa denk geldi.Uyarayım dedim.Tam emin olmadığım için bir şey demedim.Birde yanlış anlama olur diye uyarmadım.

sweetnurse83
20-01-2017, 06:15
Bence bu konuya en iyi cevabı lojistik merkezi verebilir ayrıca bende geçen sene bu etkinliğe ilk kez katıldım tohum paylaşımında bulunmadığım haldede bana talep ettiğim bütün tohumlar geldi bu site çok disiplinli bir şekilde çalışıyor mutlaka bir sorun olmuştur bunu da lojistik merkezi yanıtlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sweetnurse83
20-01-2017, 07:07
Paylaştığım tohumlarla ilgili bazı şeyleri söylemek istiyorum
Öncelikle ben hayatımda ilk kez tohum aldım bunu yeni öğrendim tohumlarımın hepsi bu senenin tohumları umarım doğru yapmışımdır
Yalnız benden talep edenlere biber tohumlarını çok fazla koyamadım elimde olanları son damlasına kadar yerleştirdim hatta bana bile ayırmadım en az çarliston biberi oldu affına sığınaraktan sayın ayhank ın çarliston etiketini kaybettiğimi son anda farkettim fakat aynı zamanda elimde hiç kalmadığından diğerlerinden alsam zaten onlarada çok az koyabildiğim için uygun olmazdı ve ayriyeten etiketi tekrar basacak vaktim talebi de karşılayabilecek tohumum kalmadığından bu talebi karşılayamadım çok üzgünüm kusuruma bakma lütfen
Ayçiçeği tohumlarını da bol bol koydum bazılarının içi boş gibi geldi bana çünkü ama içi boş mu dolu mu bunu açmadan bilemeyeceğim için tohumları olduğu gibi gönderdim umarım hepsi çimlenirler çimlenmezler ise de sizden de şimdiden özür dilerim
Ben burada olmaktan ve bu etkinliğe katıldığımdan dolayı çok mutluyum umarım benim de size bir nebze olsun katkım olmuştur çünkü sizlerin bana çok katlısı oldu önümde bambaşka ufuklar açtınız bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

pria
20-01-2017, 07:49
Bence bu konuya en iyi cevabı lojistik merkezi verebilir ayrıca bende geçen sene bu etkinliğe ilk kez katıldım tohum paylaşımında bulunmadığım haldede bana talep ettiğim bütün tohumlar geldi bu site çok disiplinli bir şekilde çalışıyor mutlaka bir sorun olmuştur bunu da lojistik merkezi yanıtlar

Yeni üye değilim; foruma insanlar için yararlı olacak her konuda her bilgiyi paylaşmaya çabalayan, mesaj sayısı çok ''ağaçlar.net''i bir aile ortamı gibi gören bir üyeyim..eski yıllarda sanırım 2 kez tohum paylaşımında bulunmuştum..Ayrıca geçen yıl da bir talepte bulunmamıştım..Bu yıl tohum talep edemiyecek başka hangi negatif özellğim olabilir bilemiyorum..Açıklamayı bekliyeyim en iyisi :(

Ya, tam memlekete yerleştik..güzel bi bahçe yapacaktım bu yıl fidanlığımda..buna üzülüyorum.

anarius
20-01-2017, 08:50
Yeni üye değilim; foruma insanlar için yararlı olacak her konuda her bilgiyi paylaşmaya çabalayan, mesaj sayısı çok ''ağaçlar.net''i bir aile ortamı gibi gören bir üyeyim..eski yıllarda sanırım 2 kez tohum paylaşımında bulunmuştum..Ayrıca geçen yıl da bir talepte bulunmamıştım..Bu yıl tohum talep edemiyecek başka hangi negatif özellğim olabilir bilemiyorum..Açıklamayı bekliyeyim en iyisi :(

Ya, tam memlekete yerleştik..güzel bi bahçe yapacaktım bu yıl fidanlığımda..buna üzülüyorum.
Listeden benim talep ettiğim tohumlara bakıp, beğendiğiniz olursa ve eğer böyle bir şey mümkünse, bana gelen tohumların yarısından feragat edebilirim..

pria
20-01-2017, 09:36
Listeden benim talep ettiğim tohumlara bakıp, beğendiğiniz olursa ve eğer böyle bir şey mümkünse, bana gelen tohumların yarısından feragat edebilirim..

Çok teşekkür ederim sayın anarius ama bu fedakarlığınızı kabul edemem..Sağolun..

pria
20-01-2017, 10:06
10 ocakta sayın meyvelitepe'nin ''adresi gelmeyen üyeler'' mesajında adımı görmeyince baya bi umutlanıp, bi aksilik yok herhalde diye düşünüp rahatlamıştım ama yanılmışım..Kusura bakmayın ama şok oldum bu son durumu öğrenince..Sitede tohum takas etkinliğinde tohum paylaştım, isteyen okullara lale-nergis soğanı gönderdim, ücretsiz 250 adetten fazla Karaburun nergisi paylaştım, sanırım 2 yıl ''Keçi memesi üzüm çeliği '' paylaştım..Hangi eksikliğim, hangi kusurum, hangi günahım vardı da benim taleplerimi iptal etme ihtiyacı hissettiniz..Lütfen mantıklı bi açıklama yapınız bana..psikolojim bozuldu çok canım sıkkın inanın.

anarius
20-01-2017, 10:09
10 ocakta sayın meyvelitepe'nin ''adresi gelmeyen üyeler'' mesajında adımı görmeyince baya bi umutlanıp, bi aksilik yok herhalde diye düşünüp rahatlamıştım ama yanılmışım..Kusura bakmayın ama şok oldum bu son durumu öğrenince..Sitede tohum takas etkinliğinde tohum paylaştım, isteyen okullara lale-nergis soğanı gönderdim, ücretsiz 250 adetten fazla Karaburun nergisi paylaştım, sanırım 2 yıl ''Keçi memesi üzüm çeliği '' paylaştım..Hangi eksikliğim, hangi kusurum, hangi günahım vardı da benim taleplerimi iptal etme ihtiyacı hissettiniz..Lütfen mantıklı bi açıklama yapınız bana..psikolojim bozuldu çok canım sıkkın inanın.
Dert etmeyin, yetkili arkadaşlar inceleyip bilgi verirler. Bu etkinlik zaten iyi niyet üzerine kurulmuş. Yapılabilecek bir şey olursa yapılacağından eminim.

Zekoş
20-01-2017, 10:14
Saın Pria bildigim kadarıyla hic paylasima katilmayanlar bile 25 adet secme hakkina sahip ama ertesi yıl paylasmak kosuluyla..Eger aldiginiz tohumlardan yetistirip paylasim yapmadiysaniz bir daha o hakka sahip olmuyorsunuz.Belki böyle bir durum söz konusudur.
Sayın Pria bu arada bir arkadasıma tohum hazırlıcam siz istediklerinizi mesajla yazın size de hazırlayım.Bahcenizin bos kalmasını istemem...

pria
20-01-2017, 10:32
Saın Pria bildigim kadarıyla hic paylasima katilmayanlar bile 25 adet secme hakkina sahip ama ertesi yıl paylasmak kosuluyla..Eger aldiginiz tohumlardan yetistirip paylasim yapmadiysaniz bir daha o hakka sahip olmuyorsunuz.Belki böyle bir durum söz konusudur.
Sayın Pria bu arada bir arkadasıma tohum hazırlıcam siz istediklerinizi mesajla yazın size de hazırlayım.Bahcenizin bos kalmasını istemem...
Ben sanırım bir kez iki yıl kadar önce tohum talebinde bulundum ama çiçek tohumlarını İstanbul'da site bahçesinde yetiştireceğimi de belirtmiştim..Sebze tohumlarını da köyde meraklı köylülere vereceğimi de belirtmiştim..İstanbul'dan Çanakkale'ye göç telaşı, 90 yaşındaki anamın sağlık sorunları nedeniyle takip ve paylaşım yapma olanağım olmadı..Bunlara ayıracak vaktim de olmadı.İki yıl sonra bunun ceremesini ödememeliyim diye düşünüyorum.

Sayın Zekoş, listenize baktım, paylaştığınız tohumlar benim taleplerimi karşılayacak çeşitlilikte değil..Mecburen bir yerlerden tedarik edeceğim gerekli tohumları..Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

malbman
20-01-2017, 10:52
Sayın pria merhaba. Öncelikle ilgili arkadaşların bu durumun neden kaynaklandığını, düzeltilip düzeltilemeyeceğini söylemesini bekleyin derim. Eminim ki tohum talebiniz bir hata sonucu iptal olmuştur. En kötü ihtimal olur da telafi edilemeyecek gibi olursa burada bir liste yaparsınız bizler de taleplerinizi elimizde olduğu kadarıyla karşılamaya çalışırız. Bu sayede bahçenizi istediğiniz gibi tanzim edebilirsiniz.

Sevgilerimle

pria
20-01-2017, 10:58
Eğer haklılılığıma inanılıyorsa, inşallah telafi için bir olanak bulunur..Duyarlılığınız için teşekkür ederim sayın malbman..Bekliyorum zaten mantıklı bir açıklama yapılmasını..Kusur bendeyse eyvallah, canınız sağolsun derim zaten..

LojistikMerkezi
20-01-2017, 12:02

Eğer haklılılığıma inanılıyorsa, inşallah telafi için bir olanak bulunur..Duyarlılığınız için teşekkür ederim sayın malbman..Bekliyorum zaten mantıklı bir açıklama yapılmasını..Kusur bendeyse eyvallah, canınız sağolsun derim zaten..

Etkinlik Prensipleri
...
3.4. Tohum talep edenlerin rolü

Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

Önemli: Etkinlikten bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.

Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Üst sınır 150 dir. Daha fazlası talep tarihine göre geçersiz kabul edilecektir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir. Örnek-2: Paylaştığı tohumlara 500 geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 150 çeşit tohum talebinde bulunabilir.

Etkinliğe geçen sene katılmamışsınız. Bu yıl "sadece talep eden" olarak katılmışsınız.

75 adet tohum talep etmişsiniz.

Etkinlik kurallarına göre belirli bir tölerans da verilerek 75 adet talebiniz olması gereken sayıya düzeltilmiş.

Buna göre taleplerinizin son durumunu buradan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing) görebilirsiniz.

pria
20-01-2017, 13:43
Kusur bendeymiş maalesef..Kusuruma bakmayın, etkinlik koşullarını okumadan talepte bulunmuşum..Neyse..Hiç tohum gelmemesinden 30 çeşit tohum gelmesi de güzel bi olay..
Gelen türler çok değerli, az bulunan türler..Keşke biraz pembe domates ile tatlı kıl biber olsaydı..Aslında sayın TCMve bahcedenn ile kıl biber konusunda yazışmıştık..Onlar nasip olmadı..

Artık onları da bir şekilde ya fide olarak ya da tohum olarak bir şekilde bulacağım..

Açıklamanız için teşekkür ederim Lojistik Merkezi emektarları..Bi de benimle uğraşmak zorunda kaldınız onca telaşınız arasında..Sağolun varolun..Kolay gele..

pria
20-01-2017, 18:58
Özelden yazarak yardımcı olmaya çalışan sevgili üyeler sayesinde eksikliğini gördüğüm tohumları fazlasıyla edindim..
Bir kez de buradan teşekkür ediyorum sayın oz26, Muda, TCM, Taşlıbahçe, bahcedenn ve incirli gibi dost canlısı üyelere..
Sakarlığım nedeniyle Etkinlik'e katılma koşullarını tam okumadan talepte bulunmamın sonuçları sanki ödül gibi oldu bana :)

lfkaya
26-01-2017, 18:08
Tohum paylaşıp da göndermeyen arkadaşlar gönderemeyecekse veya gönderememe sebebini açıklamıyorsa neden paylaşıyor

anarius
26-01-2017, 18:40
Paylaşıp da göndermeyen oldu mu ki?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

aslama1994
26-01-2017, 19:22
Tohum paylaşıp da göndermeyen arkadaşlar gönderemeyecekse veya gönderememe sebebini açıklamıyorsa neden paylaşıyor

Bana da kadının birisi söz verdi.Sonra birine tohum göndermiş almamış.Kargo parasını o ödemiş. Kocası kızmış yemin etmiş. Kargo göndermem diye.Kimseye bir şey diyemeyiz. Vardır bir sebepleri.Birde sonradan vazgeçmiş olabilir. Kimsenin tohumuna ortak değiliz.Ama söz verip sözünü tutmak karakter meselesi.

malina
27-01-2017, 10:36
Sakarlığım nedeniyle Etkinlik'e katılma koşullarını tam okumadan talepte bulunmamın sonuçları sanki ödül gibi oldu bana :)

Alışkanlık yapmaz değil mi? :)

Aslında buradaki arkadaşlar, ellerinde varsa, herhangi bir zaman zevkle tohum paylaşımında bulunabilirler.

Etkenliğin amacı, tohumları inceleyip, karar verip isteklerinizi tek pakette almanızı sağlamak...

TCM
27-01-2017, 12:04
Özelden yazarak yardımcı olmaya çalışan sevgili üyeler sayesinde eksikliğini gördüğüm tohumları fazlasıyla edindim..
Bir kez de buradan teşekkür ediyorum sayın oz26, Muda, TCM, Taşlıbahçe, bahcedenn ve incirli gibi dost canlısı üyelere..

Çanakkale yi görünce hatırlatayım dedim, sanırım poşetin içindeki kağıda da yazdım ama; size gönderdiğim tatlı biber için tohumu veren abimiz; Çanakkale tatlı kebapçı biberi demişti. Google amcaya sordum pek haberi yok gibi ama ekelim bakalım ne çıkacak :)

pria
27-01-2017, 13:35
Alışkanlık yapmaz değil mi? :)

Aslında buradaki arkadaşlar, ellerinde varsa, herhangi bir zaman zevkle tohum paylaşımında bulunabilirler.

Etkenliğin amacı, tohumları inceleyip, karar verip isteklerinizi tek pakette almanızı sağlamak...

Valla ne diyeyim; sakarlığı da şapşallığı da henüz atamadım üstümden halâ..:) İnsanlarla uğraşmak gerçekten sarhoş gibi yaptı, kimyamı bozdu diyebilirim..
Bazen diyorum yaş ilerliyor ondandır diye..Bazen de hemen hemen 1 yıldan fazla süren İstanbul göçü, müteaahhitlerin verdiği stresten kurtulamamanın sonuçları olsa gerek, diye..

Bu yüzden zaten baharla beraber köye, toprağa, doğaya atacağım kendimi..başka çarem yok..bir sürü tohum..gücüm yeterse 400-500 metrekare bahçe yapacağım inşallah..Tabi ki; dost insanlar sayesinde..

lfkaya
27-01-2017, 16:41
Paylaşıp da göndermeyen oldu mu ki?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Evet Göndermeyen Var Bir Kaçtane

Milla
28-01-2017, 15:13
Merhaba,
Ben bana gelen listedeki 70 isteğin 66 sını karşılayabildim. Maalesef dereotu tohumlarını nereye koyduğumu bulamadığım için sayın dagsa reklam, sgreen, TCM ve telato arkadaşlarımızın tohumlarını yollayamadım. Üzgün olduğumu belirtir eğer bulabilirsem bu arkadaşlarımıza postayla tohumlarını yollayacağımın sözünü veririm.
Bir de roka tohumları az gibi geldi gözüme meraklandım üşenmedim saydım :) Ortalama her pakette 50-60 civarı çıktı. Sanırım yeterli bir miktardır.

malina
28-01-2017, 17:43
Buradaki mesajların bir bölümünü olması gereken yere taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/40541.htm

anarius
31-01-2017, 11:35
Merhabalar,

Ortama sessizlik hakim olduğundan sormak istiyorum.

Şu anda tohumların gönderilecek kişilere gruplanarak gönderildiği aşamadayız anladığım kadarıyla, doğru mudur? Tüm paketler hazır olunca toplu mu gönderilecek, yoksa hazır oldukça yollanıyor mu?

Sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum etkinliğe ilk kez katıldığım için, mazur görünüz lütfen.

İyi günler dilerim.

Muda
31-01-2017, 13:40
Şu anda tohumların gelmesi, tasniflenmesi, gidecek arkadaşlara göre guruplandırılması safhasındayız. Kargodan kaynaklanan veya bir kısım tohumlardan kaynaklanan sebeplerle tohumların hepsi merkeze ulaşamamış durumda. Tohumların hepsinin gelmesinden sonra talepte bulunanların taleplerine göre tohumlarının gönderilme aşaması başlayacak. Benim de bulamadığım iki tane tohumu bulduğum için merkeze yeniden göndereceğim.

Tohumların tamamı gelmeden tohumlar yollanmıyor. Tek seferde hepsi gönderilecek.

Önceki yıllarda tohumların erken gelmesi nedeni ile tohumların tamamını ekmeleri yeterli ışık durumu olmadığı için çimlenen tohumlar oldukça uzadı ve kalıcı yerlerine ekilemeden öldüler. Gelen tohumların tamamını ektikleri için sağlıksız kalan fidelerden istedikleri bir verimi de alamadılar. Hepimiz hangi taleplerimiz nasıl karşılandı, ne gelecek vs. merak içindeyiz. Tohum ekme, ürün alma biraz fazla sabır işi olarak görüyorum artık. Ne kadar acele edersek edelim daha iyi büyütme durumumuz olmuyor. Toprak ısınmadan yaptığımız fideler büyümediler. Benim bozulduğu için atmış olduğum domateslerin tohumlarından kendiliğinden çıkanlar dikmiş olduğumuz fidelerden sonra çıkmalarına rağmen onları yakalayıp geçtiler. Aynı cinslerde daha fazla ürün ve büyüklük farkı oluştu.

İyi günler.

yörümeyen yörük
31-01-2017, 20:54
Merhabalar,

Ben kendi balkonumda birkaç senedir sebze yetiştiriyordum artık annemler halime acıdılar (bana öyle diyorlar ama yalan emekli olduk artık İstanbulda ne yapcaz demiyorlarda ) neyse bahçeli bir ev aldılar. Bahçenin tüm sorumluluğunu ekimdir, hasattır, gübrelemedir hepsini ben yapacağım. Ama elimde yeteri kadar çeşitli tohum yok aslında tohum satan çok yer var ama ben kısır tohum istemiyorum tamamen doğal genetiğiyle oynanmamış tohum ekmek istiyorum. Elimde tamamen doğal Eskişehirden temin ettiğim tatlı sivri biber tohumu, acı top biber tohumu ve Giresundan temin ettiğim çeri domatesi tohumu ve kara lahana tohumu var. Eğer isteyen olursa elimdeki tohumlardan karşı ödemeli olarak kargoyla gönderebilirim. Bendeki tohumlardan farklı tohumları (doğal) olan varsa açıkcası talibim tohumlarınıza :)

bayramyildiran
31-01-2017, 22:07
Merhabalar,

Ben kendi balkonumda birkaç senedir sebze yetiştiriyordum artık annemler halime acıdılar (bana öyle diyorlar ama yalan emekli olduk artık İstanbulda ne yapcaz demiyorlarda ) neyse bahçeli bir ev aldılar. Bahçenin tüm sorumluluğunu ekimdir, hasattır, gübrelemedir hepsini ben yapacağım. Ama elimde yeteri kadar çeşitli tohum yok aslında tohum satan çok yer var ama ben kısır tohum istemiyorum tamamen doğal genetiğiyle oynanmamış tohum ekmek istiyorum. Elimde tamamen doğal Eskişehirden temin ettiğim tatlı sivri biber tohumu, acı top biber tohumu ve Giresundan temin ettiğim çeri domatesi tohumu ve kara lahana tohumu var. Eğer isteyen olursa elimdeki tohumlardan karşı ödemeli olarak kargoyla gönderebilirim. Bendeki tohumlardan farklı tohumları (doğal) olan varsa açıkcası talibim tohumlarınıza :)

sayın yürümeyen yörük tohumpaylaşım takas bölümüne bir bakın
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
linkten ulasa bilirsiniz. geleneksel tohum diye aratır sanız birkaç site bulabilir siniz. forumda tohum satış bölümüne de bakabilir siniz.

yörümeyen yörük
01-02-2017, 08:51
sayın yürümeyen yörük tohumpaylaşım takas bölümüne bir bakın
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
linkten ulasa bilirsiniz. geleneksel tohum diye aratır sanız birkaç site bulabilir siniz. forumda tohum satış bölümüne de bakabilir siniz.

Sayın bayramyildiran ilginiz için teşekkür ederim.
Paylaştığınız linkleri inceleyeceğim.

Vizeli39
01-02-2017, 10:32
Arkadaşlar merhaba.
Etkinliğin bana gönderdiği talepleri karşıladım.
Ancak barkodu gelmeyen arkadaşlar vardı. Onları doğal olarak gönderemedim. Arzu ederlerse özelden yazsınlar karşı ödemeli çift boğumlu su kabağı tek boğumlu su kabağı ve bal kabağı tohumu gönderebilirim. Herkese hayırlı günler.

Güler
06-02-2017, 14:54
Ohh ya nihayet gelen tohumların zarflara yerleştirilmesi de bitti. :D

Başta sayın MeyveliTepe olmak üzere tohum etkinliğimize katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederiz.

Tohumlarınızı sağlıkla fidelere ve meyve-sebzelere dönüştürüp, afiyetle tüketiniz. Hepinize başarılar dileriz.

aslama1994
06-02-2017, 17:10
Ohh ya nihayet gelen tohumların zarflara yerleştirilmesi de bitti. :D

Başta sayın MeyveliTepe olmak üzere tohum etkinliğimize katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederiz.

Tohumlarınızı sağlıkla fidelere ve meyve-sebzelere dönüştürüp, afiyetle tüketiniz. Hepinize başarılar dileriz.

Ellerinize sağlık olsun saolun.

aslama1994
06-02-2017, 17:47
En az on talebim karşılanamadı sanırım. Aslında önemli olan pek yok içinde sadece bir üyeden istediğim beş çeşit çok istediğim tohumlar moralimi bozdu.

TCM
06-02-2017, 18:27
En az on talebim karşılanamadı sanırım. Aslında önemli olan pek yok içinde sadece bir üyeden istediğim beş çeşit çok istediğim tohumlar moralimi bozdu.

Nereden biliyorsunuz sayıları?

aslama1994
06-02-2017, 19:07
Nereden biliyorsunuz sayıları?

Tahmini göndermeyenleri saydım tek tek.Gönderenlerden de bir üyenin beş çeşit tohum göndermediğini biliyorum. Gerisini de takip ettim.Taleplerin hepsi karşılandı yazdılar.

mmtctn
07-02-2017, 06:26
Merhaba tohumlar talep eden kullanıcıların eline ne zaman ulaşacak ya da gönderimleri ne zaman yapılacak bu konuda bir tarih varmıdır?

saleri
07-02-2017, 08:02
Merhaba tohumlar talep eden kullanıcıların eline ne zaman ulaşacak ya da gönderimleri ne zaman yapılacak bu konuda bir tarih varmıdır?

Kargolanmaya başlandı. Forumda konusu var.

Meenish
08-02-2017, 11:10
Merhabalar,
Ben çok yeniyim sitede ve keşfetmeye çalışırken fark ettim etkinliği.Bayıldım! bu ne güzel bir etkinlik böyle.Kaçırdığıma çok üzüldüm :(

Güler
08-02-2017, 14:53
Merhabalar,
Ben çok yeniyim sitede ve keşfetmeye çalışırken fark ettim etkinliği.Bayıldım! bu ne güzel bir etkinlik böyle.Kaçırdığıma çok üzüldüm :(

Sayın Meenish, hakikaten agaclar.net'in gurur duyacağı bir etkinlik tohum paylaşım etkinliği ama üzülmeyin inşallah seneye de siz katılırsınız.

Hele hele arkadaşların bu tohumları fidelerken aldıkları zevk, o fideleri dikerken ve ürün aldıklarında hissettikleri, anlatılması mümkün olmayan bir haz.
İsterim ki bu paylaşımları takip edin, okuyun. Eminim ki siz de onlar kadar keyifleneceksiniz.

birnefestoprak
08-02-2017, 17:42
Forumda birkaç sene önce, Lice Pembesi adıyla bir tohum paylaşmıştım. O tohumun kaynağı, şimdi artık olmayan Mir Tohumculuk'tu (en azından artık internet sayfaları bulunmuyor; şirket kapandı ya da iş alanı değiştirdi diye tahmin ediyorum).

Benim paylaştığım o tohum, pembe değil. Bu hata, benim yaptığım yanlış gözlemden kaynaklanıyor. %100'e yakın bir ihtimalle, o tohumla Sn Taşlıbahçe'nin bu sene paylaşıma açtığı tohum aynı. Küçük bir ihtimal de olsa, o tohumu çoğaltıp etkinliğe katılabilecek üyeler, bunu dikkate alırlarsa sevinirim.

sweetnurse83
08-02-2017, 18:01
Sayın Meenish, hakikaten agaclar.net'in gurur duyacağı bir etkinlik tohum paylaşım etkinliği ama üzülmeyin inşallah seneye de siz katılırsınız.

Hele hele arkadaşların bu tohumları fidelerken aldıkları zevk, o fideleri dikerken ve ürün aldıklarında hissettikleri, anlatılması mümkün olmayan bir haz.
İsterim ki bu paylaşımları takip edin, okuyun. Eminim ki siz de onlar kadar keyifleneceksiniz.

Bütün bu duygular anlatılmaz sadece yaşanır diyorum harikaaa

anarius
08-02-2017, 18:41
Tohumları uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabı mı önerirsiniz, buzluk mu?

anarius
08-02-2017, 18:43
Sayın birnefestoprak, öncelikle tohumlar için çok teşekkürler. Kilitli poşetlerinizi çok beğendim bu arada. :)

TCM
08-02-2017, 19:06
Tohumları uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabı mı önerirsiniz, buzluk mu?

Buzdolabının kapağı.

Meenish
08-02-2017, 19:13

İyi akşamlar Güler Hn.
Elimden geldiğince bu etkinlikle ilgili paylaşımları takip edeceğim.Ve umarım bir sonrakine katılabilirim :) Tohumlarına kavuşanların heyecanını tahmin edebiliyorum.Ben de etrafımdaki insanlardan çiçek tohumu ya da sevdiğim bir çiçekden minik bir parça koparıp verdiklerinde ilk iş bunları dikip heyecanla tutmasını ya da çimlenmesini beklerken ve sonunda tutuğunda veya çimlendiğinde duyduğum hazzı hatırladım sizin yazınızla.Ve bugün de böyle bir haz yaşadım şansa bakın ki :) Kuaförüm sağ olsun dün komşusunun verdiği orta boy bir saksıdan artık kabına sığmayıp fışkıran bodur kılıç çiçeğinden bir kaç kök verdi ve ben kendimi eve nasıl attığımı bilemedim.Çok mutluyum çok :)

cagataykara.
08-02-2017, 22:00
Merhabalar tohumları pakette geldiği gibi kilitli torbalarda saklayabilir miyiz yoksa özel bir yöntem uygulamak gerekir mi?

Güler
08-02-2017, 22:18
İyi akşamlar Güler Hn.
Elimden geldiğince bu etkinlikle ilgili paylaşımları takip edeceğim.Ve umarım bir sonrakine katılabilirim :) Tohumlarına kavuşanların heyecanını tahmin edebiliyorum.Ben de etrafımdaki insanlardan çiçek tohumu ya da sevdiğim bir çiçekden minik bir parça koparıp verdiklerinde ilk iş bunları dikip heyecanla tutmasını ya da çimlenmesini beklerken ve sonunda tutuğunda veya çimlendiğinde duyduğum hazzı hatırladım sizin yazınızla.Ve bugün de böyle bir haz yaşadım şansa bakın ki :) Kuaförüm sağ olsun dün komşusunun verdiği orta boy bir saksıdan artık kabına sığmayıp fışkıran bodur kılıç çiçeğinden bir kaç kök verdi ve ben kendimi eve nasıl attığımı bilemedim.Çok mutluyum çok :)

Siz yeni üyesiniz sizi ben de mutlu edeyim; eğer isterseniz size Aloevera fidesi göndereyim, Forumdaki arkadaşlara sık sık dağıtım yaparım.
Adres bilgilerinizi ve kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasıni özelime yazın lütfen.

malina
09-02-2017, 10:01
Kargo şikayetlerini hepsi bir arada bulunsun diye ilgili konuya taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/7683-7.htm#post1494710

kaktüs
09-02-2017, 13:22
Bir saglik sorunu nedeniyle bir suredir gelemedim. Kacirdigim birsey yoktur umarim
Yapmam gereken

bayramyildiran
09-02-2017, 19:45
Merhabalar tohumları pakette geldiği gibi kilitli torbalarda saklayabilir miyiz yoksa özel bir yöntem uygulamak gerekir mi?

tohumları kuru, karanlık. bir ortamda poşetle veya kağıda sararak. saklaya bilirsiniz

Bal_Arısı
09-02-2017, 19:57
Tohumlarım geldiiiii:) çok heyecan ve mutluluk verici. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim.

aslama1994
11-02-2017, 08:28
İyiki varsınız ağaçlar net ve üyeleri. Resimlere baka baka 99 çeşit tohum seçtim. Üç tane de fazladan tphum geldi. Bana tereyi kim gönderdi ?

TCM
11-02-2017, 09:38
...Bana tereyi kim gönderdi ?

Yazı şekline ve tohumlara bakınca muhtemelen @ Muda göndermiş. Benim merak ettiğim farklı mesajlarda bu soruya üç - dört kez denk geldim. Gönderen eğer karşılığını bekleyen biriyse ismini sekiz sütuna manşet yazardı zaten, içinden gelmiş göndermiş. Siz ne yapacaksınız sahibini; plaket mi vereceksiniz, dövecek misiniz, sövecek misiniz, sevmediğiniz birinden geldiyse ekmeyecek misiniz, beğendiğiniz birinden geldiyce tohumları altın suyuna batırıp pamuklara mı saracaksınız, uğraşmayın fazla, stres olmayın, atın torfa hafiften su serpin gitsin.

aslama1994
11-02-2017, 12:18
Yazı şekline ve tohumlara bakınca muhtemelen @ Muda göndermiş. Benim merak ettiğim farklı mesajlarda bu soruya üç - dört kez denk geldim. Gönderen eğer karşılığını bekleyen biriyse ismini sekiz sütuna manşet yazardı zaten, içinden gelmiş göndermiş. Siz ne yapacaksınız sahibini; plaket mi vereceksiniz, dövecek misiniz, sövecek misiniz, sevmediğiniz birinden geldiyse ekmeyecek misiniz, beğendiğiniz birinden geldiyce tohumları altın suyuna batırıp pamuklara mı saracaksınız, uğraşmayın fazla, stres olmayın, atın torfa hafiften su serpin gitsin.

Kim gönderdiyse teşekkür ederim.

telato
14-02-2017, 19:02
Bir tohum paylaşım etkinliği daha bitti...

Geçen sene yayınlandığı gibi;
Bu etkinliğin kendi içinde ve önceki etkinliklerle karşılaştırmalı istatistiği yayınlanacak mı acaba...
Geçen sene dikkatle takip ettiğim bir sayfa olmuştu.

Biz de dün ve bu gün gelen kargoların barkod kayıtlarını yaptık ve alfabetik sıraya koyduk, Geldikçe işleyeceğiz ve daha sonra da zarflarına koyup kargoya teslim edeceğiz.

Bu işlemleri yaparken karşılalaştığımız sorunları malina fotoğrafla sizlere bildirecektir bu arada ben özellikle arkadaşımız Deniz59'a tohum paketlemede gösterdiği intizam ve kolaylıkla barkod okumamızı sağladığı için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık.

Yine arkadaşımız oz26' nın da bulduğu usul işimizi çok kolaylaştırdı ve bu lezzeti sona bırakalım diyerek hepsini kolayça barkodladık, teşekkür ederiz sevgili oz26

Birde oz26 arkadaşımızın nasıl poşetleme yaptığını merak ediyorum doğrusu :))

A_NOMAD
14-02-2017, 20:30
...Birde oz26 arkadaşımızın nasıl poşetleme yaptığını merak ediyorum doğrusu :))

Sevgili oz26 ve Muda aynı yöntemi kullanmış, barkodların ayrı çıktısını almışlar, Deniz 59 ise öyle bir paketleme yapmış ki o da aynı ölçüde işimizi kolaylaştırdı. Barkodları ben okuttuğum için özellikle bu üç arkadaşın etiketlerinin tadı damağımda kaldı desem yeridir :D

Hazır siz konuyu açmışken, sevgili oz26, Muda ve Deniz59 barkod etiketlerine gösterdiğiniz ekstra özen için çok teşekkürler ;)

Sevgili malina lojistik merkezi çalışmalarını, sorun yaşadığımız paketleri ve özellikle teşekkür etmek istediklerimizi fotoğraflarla paylaşacaktı zaten, sanırım henüz fırsat bulamadı. Fotoğraflarla desteklenince daha anlamlı olacaktır, daha fazlası için malina'yı bekleyelim bence... :rolleyes:

Muda
15-02-2017, 12:10
Sn. aslama1994;
06-12-2016, 18:58 Arkadaşlar elinde tere tohumu olan var mı?

Yukarıda alıntı yaptığım tarihte arıyorum şeklinde başlık atmışsınız.
07-12-2016, 14:09 http://www.agaclar.net/forum/1488760-post21.htm

Ben de bulunduğu adresi yazmışım.

11-12-2016, 10:27 Oradan geleceğine inanmıyorum.

Siz de yukarıdaki şekilde yazmışsınız. Öyle bir yazı yazdınız neden talepte bulundunuz. Talepte bulundunuz niçin bu şekilde yazı yazdınız. Hiçbir kimsenin hiçbir kişiye tohum gönderme zorunluluğu yok. Farklı yerlerde bu şekilde yazan kişiye siz çok daha fazla tepki gösterirsiniz. Tohumlar halen gönderilmemişti.

Ben ikinci kargo gönderirken sizin bu talebinizi hatırlayıp tere tohumu gönderdim. Acele bir şekilde gönderdiğim ve bilinmesine gerek duymadığım için adımı yazmadım. Sizin görebildiğim kadarı ile yazdıklarınız.

Bana da kadının birisi söz verdi.Sonra birine tohum göndermiş almamış.Kargo parasını o ödemiş. Kocası kızmış yemin etmiş. Kargo göndermem diye.Kimseye bir şey diyemeyiz. Vardır bir sebepleri.Birde sonradan vazgeçmiş olabilir. Kimsenin tohumuna ortak değiliz.Ama söz verip sözünü tutmak karakter meselesi.

Hiçbir kişiye bu şekilde hitap etme, suçlama hakkına sahip değiliz. Çok güzel başlamışsınız çok kötü bitirmişsiniz.

Orijinal Mesaj Sahibi aslama1994
Tohumlar geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yalniz tereyi kim gönderdi.Sayın Taşlıbahçe siz mi ? Zekoş'a ihtimal vermiyorum.

En az iki yerde yazdınız. Resim ile birlikte.

Burda isim vererek, "gönderdi/göndermedi" söylentisi çıkarmanız doğru değil. Bir üye göndermemiş bile olsa, kurallar gereği niye öyle yaptığını sorma hakkımız da yok. Paketleme sırasında paket minder arasında, koltuk altında vs kalmış olabilir; tohum çok nadirdir de tohumu paylaşan kişi ilk seferde bahçe tecrübesine güvendiği ve tohumu çoğaltabileceğini düşündüğü birine göndermiştir ya da tohum azdır da talepte bulunan ilk birkaç kişiye göndermiştir vs.

Yok o tere paylaşımı yaptığı için onun ismini kullandım. Kimin gönderdiği belli olmayan bir tere var.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göndereni belli olmayan tere var diye bu şekilde mi yazmak gerekiyor.

Tahmini göndermeyenleri saydım tek tek.Gönderenlerden de bir üyenin beş çeşit tohum göndermediğini biliyorum. Gerisini de takip ettim.Taleplerin hepsi karşılandı yazdılar.

Daha tohumlar gelmeden yazdığınız yazıları başkası yazmış gibi okuyun. Fala bakmanın, birilerini ithamda bulunmanın gereği var mı?

İyiki varsınız ağaçlar net ve üyeleri. Resimlere baka baka 99 çeşit tohum seçtim. Üç tane de fazladan tphum geldi. Bana tereyi kim gönderdi ?

Toplamda 102 çeşit tohum size gönderilmiş. Kendi ifadeniz üç de fazladan tohum gelmiş. Bu size verilen değeri gösterir bana göre. Hala siz tereyi soruyorsunuz. Bu kadar tohumu yetiştirmek çok zor. Umarım vaktiniz, yeriniz müsait olur. Yetiştirirsiniz.

Arkadaşımıza, ismini hatırlayamadığım başka bir arkadaşımıza ve telato arkadaşımıza dereotu tohumu bulunamadığı için gönderilemediğini bir arkadaşımız okuduğum için isimlerini hatırladığım iki arkadaşımıza önceki yıldan kalan dereotu tohumları gönderdim. Diğer arkadaşımızın ismini hatırlayamayınca gönderemedim.

Oysa TCM, arkadaşımıza kendi talep ettiği, birkaç da değerlendireceğini düşündüğüm tohumlardan göndermeme rağmen benden talep ettiği tohumlar kendisine ulaşmamış. Hiçbir şekilde arkadaşımız bunu dile getirmedi. Kendisine yeniden istediği tohumları göndermeyi teklif ettim. Teşekkür etti. Gelecek yıl isteyeceğini söyledi. Teklifim halen baki. İstediği anda kendisine ulaşmayan tohumları gönderebilirim. Bunu da mecbur kaldığım için arkadaşımızdan özür dileyerek yazıyorum. Sürekli yazmanın başkalarını rencide etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Kim gönderdiyse teşekkür ederim.

Yapacağınız iş bu kadar basitti.

Birkaç kere özel mesajdan mesaj gönderdiniz. Tek cümlelik genellikle. Aynı şekilde ayıp olmasın şeklinde karşılık verdim.

Yeni gönderdiğiniz mesajın başlık kısmı erik

Erik
Sayın Musa nasılsınız?

Altındaki mesaj ile alakasını ben göremedim. Belki makul bir açıklamasını yaparsınız.

Sonrası Muda olmuş Musa

Cevabım buradan Teşekkür ederim siz nasılsınız?

En uzun mesaj cümleniz.

Forumda arkadaşlarımız uyarmıştı. Düzgün ve yazım kurallarına uygun yazılar yazılmasını. Daha sonra oldukça düzelttiniz. Ancak halen yazılarınızda kurallar ve yazı içeriklerinde sıkıntı oluyor. Ben cep telefonundan yazamıyorum. Düzgün yazamadığım ve Türkçe karakterlerde sıkıntı olduğu için.

Forumdaki arkadaşlarımızın çoğunluğunun belirli işleri bulunmakta. Eksta olarak bildiklerini yazıyorlar. Gönüllülük esası geçerli. Hiç kimse istemediği, yazmış olmak için yazılara cevap yazmak istemiyor. Ben şu anda oldukça fazla zaman vererek tam olmasa da yazdıklarınızdan kısa bir özet yazdım. Bunu size ve başkalarına değer vererek bu kadar zaman harcadım. Mümkün olduğu kadar kimseyi kırmadan, kurallara dikkat ederek, hiçbir kimseyi özelden, genelden veya farklı şekillerde rahatsız etmeden yazmaya özen gösterelim.

Bu mesajımı da belirli bir süre sonra sileceğim. Umarım bundan daha dikkatli olursunuz.

arslanbenzer
19-02-2017, 12:26
Merhabalar,
Ben tohum taleplerini ve adres göndermeyi bugün yaptım. Geç kalmamışımdır diye temenni ediyorum

A_NOMAD
19-02-2017, 12:58
Merhabalar,
Ben tohum taleplerini ve adres göndermeyi bugün yaptım. Geç kalmamışımdır diye temenni ediyorum

Belli ki BURAYI (http://www.agaclar.net/forum/1312535-post1.htm) okumamışsınız, etkinlik bitti, tohumlar sahiplerine ulaştı hatta ekilmeye bile başlanmış olabilir.

defender77
19-02-2017, 13:00
Merhabalar,

Bir buçuk - iki ay kadar geç kalmışsınız sayın arslanbenzer, sanıyorum ki tohum paylaşım etkinliği mesajlaşmalarını ve tarihler konusundaki uyarıları hiç takip etmemişsiniz. Bir sonraki etkinlikte bu konulara dikkat ettiğiniz taktirde sorunsuz bir şekilde tohumlarınıza kavuşma şansınız hala devam ediyor.

arslanbenzer
19-02-2017, 13:51
Sağ olun arkadaşlar biraz acemiyim erken bakmam gerektiğini düşünmemiştim artık bir yerlerden fide almaya çalışırım

Şifalı bitkiler
13-03-2017, 12:48
Bende tohum göndermek ve almak istiyorum artık gönderilmiyor mu

saleri
13-03-2017, 13:02
Bende tohum göndermek ve almak istiyorum artık gönderilmiyor mu

Etkinlik biteli çok oldu. Tohumlarınızı

başlığı altında paylaşabilirsiniz

soulofthesea
23-03-2017, 01:42
Arkadaşlar tohumlarına kavuşanlar adına çok sevindim. Umarım önümüzdeki yıl ben de erkinliğe katılabilirim. Zira hala bir tane bile kıvırcık çimlendirebilmiş değilim. Domatesim ağaç oldu ama aklım kıvırcıkta o da olur umarım. İyi hasatlar❤

kutupbahcesi
23-03-2017, 23:35
Merhaba,

Nikahımızda nikah şekeri yerine tohum topları hazırlayıp dağıtmak istedik. Maalesef bizdeki çiçek tohumları yeterli değil.

Bu sebeple ağaçlar.net üzerinden destek istemeye karar verdik. Yıllardan beri takip ettiğim çok önemli bir takas etkinliği sürdürüyorsunuz. Belki etkinlik sonrasında hala ellerinizde paylaşmayı düşünebileceğiniz tohumlarınız kalmıştır. Bunun için tohum paylaşım bölümü altında bir başlık açtım. Buradan da haber vermek istedim.

Teşekkürler,
Serdar

kana06
29-03-2017, 20:25
Selamlar, kadife cicegi, zinnia ve aksam sefasi tohumu ariyorum, yardimci olursaniz sevinirim.

Musa Gündoğan
30-03-2017, 13:21
merhaba arkadaşlar bu sene tohum takas etkinliğine katılamadım. daha doğrusu üye olduğumda zamanı geçmişti. bunun için tohum takas etkinliğine katılıp da kargolarını alamayanların yerine paylaşılmak istenip de elde kalan tohumların önceki kargo ücretleri de karşılanacak şekilde yeniden konu açılarak hızlı bir şekilde bu değişim uygulanabilir mi?

şöyle ki bu uygulamanın yararı: kişiler ellerine geçen bu süredeki tohumlardan bazılarını fazla almış ya da gereksiz almış olabilirler. yeterli gördükleri toprak alanı yetersiz gelmiş ve elinde kalmış da olabilir. faydalanması için o kişi bu sezonda arda kalan kişilere ulaştırma yapabilir. böylelikle bir sene gecikmeden yeniden kazanım sağlanmış olabilir.

örneğin benim şu anda meyve çelik-fidana ihtiyacım var. sağ olsun forumdan ibrahim bey 2 tane çelik verecek. ancak başka çelik ya da tohumlarda bu şekilde ayrıca paylaşımda olabilir.

TCM
30-03-2017, 13:30
Çoğu tohumun ekim zamanı geçti geçiyor, elde kalan veya zaten yeterli tohumu olanlardan birebir taleplerle olabilir ancak dediğiniz. Yoksa ikinci bir etkinliğe zaman, tohum, enerji ve aşkın yeteceğini sanmıyorum.

MeyveliTepe
31-03-2017, 23:58
Elde kalan tohum yok ki, hepsi yerlerini buldu.

malina
04-04-2017, 17:00
birnefestoprak,

Bu mesajına uygun bir konu başlığı söyler misin?

Ayrı konu olarak taşıyayım, burada arada kaybolmasın...

birnefestoprak
04-04-2017, 17:17
"Tohum saflığının korunması için gereken izolasyon koşulları" olabilir.

Bu mesajına uygun bir konu başlığı söyler misin?

Ayrı konu olarak taşıyayım, burada arada kaybolmasın...

malina
05-04-2017, 15:00
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/40860.htm

hberbul
20-05-2017, 18:10
Bir saattir arıyorum ama bulamadım talep ettiğimiz tohum listeleri hangi başlıktaydı.

Lonicera
20-05-2017, 18:49
Buyrun... (http://www.agaclar.net/forum/2016-2017-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapandi/)

hberbul
26-05-2017, 23:15
Aradığım bu değil de bana kimler hangi tohumu göndermiş bu listeyi bulamıyorum.Kusura bakmayın arkadaşlar ama bak bak bulamadım.

MeyveliTepe
26-05-2017, 23:21
Aradığım bu değil de bana kimler hangi tohumu göndermiş bu listeyi bulamıyorum.Kusura bakmayın arkadaşlar ama bak bak bulamadım.

Bu tabloyu (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing) mu arıyorsunuz?

agac17
31-05-2017, 15:40
arkadaşlar bende de çok eskilerden kalma (üretilmiş) tohumlar var

yaban inciri
01-08-2017, 21:35
Tohum gönderimi hala devam ediyormu?

anarius
02-08-2017, 08:54
Tohum gönderimi hala devam ediyormu?Hayır, sonbahar gibi başlıyor yeni etkinlik, kışın da gönderimler. Takipte kalın.