View Full Version : Agaclar.net, Ege 5. Süs Bitkileri (Flower Show 07) Fuarında 24-27 Mayıs 2007
Mine Pakkaner
04-04-2007, 17:46
Ege 5.Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Donatıları (Flower Show 07) Fuarı - İzmir 24-27 Mayıs
Sitede bir süredir bu banner'ı görüyorsunuz. Agaclar.net olarak bu yılki fuarda bir standımız var. Herzaman ziyaretçi olduğumuz fuarlardan birinde katılımcı olmak heyecan verici. Sayın Erguvan Muhibbi bizlere bir surpriz yaparak bu fırsatı yakalamış.
Şimdi bütün üyelerimizin fikirlerini rica ediyoruz. El birliği ile üretilmiş bir projemiz olsun, özellikle İzmir'li üyelerimize çok iş düşüyor. Ee, kolay, mı, agaclar.net gönüllüleri olarak nöbetleşe stand bekleyeceğiz ;)
Kim ne yapabilir veya neler yapılabilir? Sizi dinliyoruz.http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Fuar için yapılacaklara katkıda bulunmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederiz.
betül-78
04-04-2007, 17:57
Keşke İstanbulda olsaydı da biz de nöbetleşseydik:(
Yinede inşallah bizimde yapabileceğimiz birşeyler vardır;)
caploonba
04-04-2007, 18:03
Peki agaclar.net standında ne tür şeyler var?
Mine Pakkaner
04-04-2007, 18:08
Sizce neler olmalı? İşte bu cevapları beraber arayalım :)
Mine Pakkaner
04-04-2007, 18:09
Bonsai çalışmalarımızdan örnekler koysak nasıl olur? Sellukalarımızdan...
Caploonba sana çok iş düşecek, şimdiden hazırlan.
Selluka, ful ve mum çiçeği kardeşliklerinden bahsedilmeli mutlaka:)
izmirdekiler resmen başka yerdekiler fikir olarak ne varsa ortaya koymalıyız, ilk olacak bu türden çalışmamız.
Özellikle sellukacılara sözlerim. Mum çiçeği kardeşlerine. Orkideler. Bonsaiciler, çalışmalarınızı hazırlayın.
sukranayalp
04-04-2007, 19:06
Sevgili arkadaşlar, çok güzel bir haber bu.
2-3 adet bitki koyarsanız ortam çok fakir görünür.
Üretici arkadaşlar ürettiklerinden en azından 10 adet olmak üzere standa getirmeliler. En azından da 20 üretici arkadaş katılmalı. Her bir saksıya sticker yapıştırılsın.
Üretici arkadaşların haricinde uygulamacı arkadaşlar da katılmalı. Video gösterimi olsun. Ve İzmir ve çevresindeki değerli arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar video kanalı ile belli saatlerde izleyicilere ve gelen fuar davetlilerine sunulsun.
İzmir ve çevresi dememin nedeni; bu kişilerin fuar boyunca hiç değilse belli saatlerde orada bulunmaları içindir. İstanbul veya uzak şehirlerden katılım güç olur.
Çok mutlu oldum bu habere.
Plumbago
04-04-2007, 19:29
Ben de bu sene fuarda standımız yok diye üzülüyordum ;)
Selluka, ful ve mum çiçeğinden mutlaka güzel birer örnek olmalı ve tabii bonsai örnekleri de olmalı.
Sticker veya broşür bastırıp kendimizi daha fazla kişiye tanıtmamız da şart. Eh bunun çayı kahvesi, su ısıtıcısı lazım ;) Çok iş düşüyor bize çook :D
Sucul ortamın tanıtılması şart.
Bu arada katılımcılar listesinde görünmüyoruz.
http://www.flowerfairs.com/?__PID=33
Hüseyin bey, malinaya sitedeki formu doldurun demişsiniz. Forumu doldurdum ama, sizin bağlantınız konusunda açıklama yaparsanız çok iyi olacak.
Bu haber, hoş bir sürpriz olmuş.
Şu ana kadar emeği geçen ve bundan sonra emek verecek olanları kutlarım.
Benim anlayabildiğim kadarıyla, bu sitede fuara katılacak firmalardan farklı hedefler var.
Bunların, üstüne basarak yansıtılmasının iyi olacağı kanaatindeyim.
Fuarlarda genellikle (maalesef) yabancı kaynaklı, ithal çiçekler, bitkiler ağırlıkta.
Biz, çarpıcı biçimde, kaybolmaya yüz tutan, Osmanlı yadigarı, ninelerimizin, dedelerimizin yetiştirdiği, saray , köşk, konak bahçelerini süsleyen, kısaca bizim olan çiçeklere, bitkilere ağırlık vermeliyiz.
Bunları tanıtıcı ve özendirici yazılarla desteklemeliyiz.
Söz gelişi, yukarıdaki yazılarda da yer aldığı üzere selluka maceramızı, teferruatıyla hikaye eder, peşinde nasıl koşup, tohumlarla nasıl aşk yaşadığımızı, biraz mizahi, biraz lirik bir dille anlatabiliriz.
Bu güzel çiçeğin yaşatılması ve yayılması için nasıl gayret gösterdiğimizi, bitkinin tohum, gövde, çiçek özelliklerini, geçmiş zamandaki önemini vurgulayabiliriz.
Hatta yer müsaade ediyorsa, Selluka Köşesi, Ful, Yasemin, Kalikantus, vs köşeleri yapılabilir.
Hepsinde açıklayıcı ve özendirici bilgiler verilir.
Site olarak tohumlarını üretme çalışması yaptığımızı, arzu edenlere, önümüzdeki yıl tohum (veya fide) temin edebileceğimizi belirtir, siteye üye olmaları için özendirebiliriz.
Sitenin bir başka hedefi olan, endemik türlerin, koruma altındaki türlerin tanıtımı, korunmasına yardımcı olunması ile orijinal fotoğraflar ve sistematik bilgilerle Türkiye florasının bir envanterinin çıkarılmaya çalışıldığını ziyaretçilerin ilgi ve bilgisine sunabiliriz.
Dergimizi unutmayalım.Dergiye vurgu yapar, internet adresini herkese verebiliriz.
Özet olarak, eğitim ve bilgilendirme amaçlı bir bakış açısı, ticari düşüncelerle fuara katılan diğer firmalrın yanında bizi ayrıcalıklı kılacaktır.
İzmirli kardeşlerimize kolaylıklar dilerim.
Uzaktan dua etmekten başka yapabileceğimiz şeyler için de herkesin hazır olduğuna inanıyorum.
Selam ve sevgiler.
Mahir bey , size sitenin en ağır geleneğini hatırlatayım. "Biri bir konuda fikrini belirtince o konu üstünde kalır."
Şimdi artık siz bu konuda neler yapacaksınız, diye sorma hakkı bana geçti.
Şaka bir yana, sorum geri kalan bütün arkadaşlara..
Erguvan Muhibbi
04-04-2007, 23:01
Dostlarım ancak şimdi gelebildim.
Alanımızın çok küçük olduğunu öncelikle belirteyim.
Yarın alanımızın plandaki yerini tam olarak öğrenip bildiririm.
Bir plazma televizyonumuz ve bir de bilgisayarımız olursa.
Ekrandan ağaçlar.net sitesini millete gösteririz.
Ekranın olmadığı duvara da ağaçlar net i felsefesini ve
ortak bir akıl ve bilgi deposu oluşturulduğunu anlatan
yazılar asarız. Digital baskılı.
İhtiyaç listesi:
1-Plazma TV
2-Dizüstü bilgisayar
3-Semaver ( Klasik )
4-Karton çay bardakları
5-Çay şeker
6-Digital baskı firması
(Hazırlanan tasarımları digital baskı yapacak)
7-Fuar süresince görev alacak gönüllüler ve
8-İzmir'e yurt içinden ve dışından gelecek üyelerimiz.
İzmirdeki bir vestel bayisi olsa aramızda da bize
ekran ve dizüstü konusunda fuar süresince destek olsa.
Fidan ve çiçek getirilmesini alan yetersizliği ve misafirlerin
dikkatlerinin ekrandan uzaklaşmaması için uygun olmadığı
düşüncesindeyim. Bu gece hemen aklıma gelenler bunlar
Mahir bey , size sitenin en ağır geleneğini hatırlatayım. "Biri bir konuda fikrini belirtince o konu üstünde kalır."
Şimdi artık siz bu konuda neler yapacaksınız, diye sorma hakkı bana geçti.
Şaka bir yana, sorum geri kalan bütün arkadaşlara..
Babam , rahmetli, ''Oğlum, köpeği, öldürene sürükletirler.'' derdi.:p
Buna alışkınım.
Bir şey yapabilmek için yer durumunu bilmek gerekiyordu kiiii, yerimiz çok küçükmüüüş.:(
O küçük yeri en iyi değerlendirecek şekilde kullanmak lazım.
Bu konuda İzmir ekibine çok iş düşüyor, biz de her konuda yanınızdayız.
Selamlar.
denizakvaryumu
05-04-2007, 07:48
ağaçlar.net sitesini ayrıntılı olarak tanıtan bedava broşür dağıtılmalı.Stand ise çarpıcı ve çekici olmalı...
Fuar gezenler bilir... standa sizi çeken değişik çarpıcı görünüm olmazsa ilgilenmezsiniz özellikle ürün satılmayan stantlarda.
Hüseyin Bey, sanırım Memet'in yukarıya yazdığını farketmediğiniz için bu konuya cevap vermemişsiniz..
agaclar.net olarak tanınmak istiyorsak, fuara kadar geçen zaman içinde, flowerfairs.com sitesinde katılımcılar (http://www.flowerfairs.com/?__PID=33) arasında acilen görünmeliyiz. Hedef kitlemiz fuara gelenlerden çok internete girenler olduğu için, orada görünmek de önemli... İsim avantajımızla üstte olacağız.
AGRO PLAST SULAMA SİST. A.Ş.
AIF et PO - FİLDİŞİ CUMHURİYETİ
AKSAN PEYZAJ VE TARIM ÜRÜNLERİ
ALİAĞA TİCARET ODASI
ANADOLU PINAR GÜBRE
ARCIWORLD-KORE
ARICISAN MAKİNE ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ARTI PAZARLAMA
ARZU UÇAL PEYZAJ
ASYA LALE
ATILIM PEYZAJ - ÖDEMİŞ
AYDIN KUM / FLOURAY PEYZAJ
AYDINLAR MADENCİLİK İNŞ.SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ.
Hüseyin Bey bu konuyla en kısa sürede ilgileneceğinizi umuyorum.
ağaçlar.net sitesini ayrıntılı olarak tanıtan bedava broşür dağıtılmalı.Stand ise çarpıcı ve çekici olmalı...
Fuar gezenler bilir... standa sizi çeken değişik çarpıcı görünüm olmazsa ilgilenmezsiniz özellikle ürün satılmayan stantlarda.
Bu iş için kaynak gerek, katılacak mısınız? :)
Ben aktif katılımda olabilirim standımızda.. Başka neler yapabiliyorum henüz bilmiyorum..:)
caploonba
05-04-2007, 13:32
Eğer selluka lazım olursa standımıza verebilirm.Elimden gelen herşeyi yaparım.
Erguvan Muhibbi
05-04-2007, 14:35
Sevgili Malina,
Fuar idaresi ile görüştüm.
Fuar planınıve yerimizi göreceğiz, yollayacaklar.
Fuar katılımcı listesindede derhal görüneceğiz.
------------------------------------------
DİKKAT ÖNEMLİ SORU :
İzmirden LCD veya PLASMA ekran sağlayabilecek
beyaz eşya elektronik bayisi bir firma yok mudur?
En acil halledilmesi gereken konu budur.
Plumbago
05-04-2007, 19:14
Stand 6 metrekare olacağına göre köşe standı olacak büyük ihtimalle ve 3*2 m uzunluklarında olacak. 3 m'lik alanda LCD veya plasma TV kullanılabileceği gibi projeksiyon cihazı da bizim işimizi rahatlıkla görür.
Bu cihaza (TV veya Projeksiyon) bağlanacak bilgisayarı ben ayarlarım. Ancak projeksiyon cihazımız geçen seneki fuarda elimizde kaldığı için ekran işi için hala fikir gerekiyor ;)
Bir tanıtım sunusu yapmamız gerekecek, bu da o kadar zor bir şey değil hazırlanır ve bilgisayardan ekrana yansıtılır.
Masa ve sandalye de lazım, ayrıca kahve makinası ve semaver. Bunları da kimin getireceği belli olsa iyi olur.
Bence bir yerlerden "ahşap" iskemle bulunabilir. :)
Sandalye yerine yani...
Plumbago
05-04-2007, 19:51
1 masa ve 2 sandalye fuar firması tarafından temin ediliyordu geçen sene. Bunun dışında standa gelecek ziyaretçiler için sandalye olabilir ama yerimiz ufak olduğundan nasıl bir çözüm üretebiliriz bilmem :)
Açılır kapanır sandalye olabilir mesela ;)
http://www.agaclar.net/fuar.gif
Erguvan Muhibbi
05-04-2007, 21:55
Fuar Sitesinde Katılımcılar Listesinde Ağaçlar.net ikinci sırasında görünüyor.
Yukarıdaverdiğim malzeme ve iş listesindeki kalemlerin temini en önemli iş.
Artık fikir vermekten ziyade şimdiye kadar benim veya diğer dostların belirttiği ihtiyaçların karşılanmasına odaklanalım derim. Bilgisayar halledilmiş görünüyor.
Bilgisayarı Plumbago halletmiş. Plasma veya LCD ekran önemli kalem.
Erguvan Muhibbi
05-04-2007, 22:13
Fuar alanımız talebimiz üzerine 9 m2 ye çıkarılmıştır.
3x3 m2 lik bir tarafı açık önü açık u şeklinde bir alan.
papatyam
06-04-2007, 11:56
Orada olmayı o kadar çok isterdim ki
Erguvan Muhibbi
06-04-2007, 23:04
24 saatte bir tek papatyamız bir not düşmüş nerede millet?
Nasrettin Hoca nın Timuru ziyaretine dönmesin iş.
Merhaba ben oğlumu bırakıp birkaç saat aktif katılabilirim. Aktif olarak üye kaydı yapsak mesela? Hemen oracıkta.
İzmir'li arkadaşlar neredesiniz?
Yücel Özlem
07-04-2007, 20:53
Merhaba ben oğlumu bırakıp birkaç saat aktif katılabilirim. Aktif olarak üye kaydı yapsak mesela? Hemen oracıkta.
Başlığı mı değiştirsek?
Ben gelsem bir işe yarar mıyım?:o
Biliyorum böyle sormamam gerekir. Ama afedersiniz, duruma bakınca sormadan da edemedim...:(
Sergüzen
07-04-2007, 21:08
Bir havuz hesabı açılıp oraya nakdi yardımlar yapılabilirmi?Buradan çay kahve veya plastik bardak göndermek pek ekonomik olmaz.Hesap açılmazsa,ben kendi hesabıma çam sakızı çoban armağanı bardak,çay kahve göndereceğim.
Cumartesi gecesi eczane nöbeti olduğu için çok istememe rağmen gelemeyeceğim.
Kolay gelsin...
Mine Pakkaner
07-04-2007, 21:53
Mayıs ayında rahat olmak için şimdi çok çalışıyoruz, Plumbago şu anda Çanakkale'de, ben de sürekli kent dışındayım :)
İnci Akalp
07-04-2007, 22:39
Arkadaşlar
Plazma kiralanabilir, kira bedelini aramızda toplayamaz mıyız? Ayrıca küçük bir el broşürü hazırlanırsa ben bedelsiz basacak bir sponsor bulmaya çalışabilirim.
herkese kolay gelsin
inci
çekirdek
10-04-2007, 00:30
Buradan oraya gider mi?! Olsun.Fuara İstanbul veya yakınlarından arabası ile gidecek olan olursa açılır kapanır minik ve şirin ve hafif bambu sandalyeler ve masa-sehpa verebilirim.
Erguvan Muhibbi
11-04-2007, 15:39
Dostlar bu Fuar işini beceremeyecek miyiz yoksa?
Ben standımızda aktif görev alabileceğimi daha önce belirtmiştim..;) (Tabii Allah korusun, çok çok büyük bir aksilik hastalık gibi bir şey olmazsa.)
Sitemizin amacı doğrultusunda fuardaki sunumumuz, tanıtımımız hakkında bir yorum yapamıyorum yeni bir üye olduğumdan ve bilgimin azlığından dolayı.. Sanırım öncelikle fuarda neleri sunabileceğimizin kararının verilmesi ve bu doğrultuda hazırlıkların yapılması gerekiyor.. Bunun için de konuda uzman ve sitede yönetici konumunda olan arkadaşlarımıza daha çok iş düşüyor karar mekanizması olarak..
Plazma, semaver gibi şeylerde de pek bir faydam dokunamasa da dizüstü bilgisayarım var eğer bilgisayarda sorun çıkarsa son anda.. Plastik bardak-tabak-çatal gibi ihtiyaçları da karşılarım.. Kemeraltında toplu satıyorlar.. Derseniz ki semaver olmak zorunda değil, su ısıtıcısı getiririm, poşet çay ve kahvelerle idare ederiz.. Hatta yanına kek yapmaya bile çalışırım...:p Gerekirse ve ortama uyarsa evden dört adet sandalye de getiririm.. :p Sanırım fuarda bir masa ve iki sandalye veriliyormuş her standa..
Çiçek koyalım denirse Mum, Gardenya ve Ful'üm var bir İzmirli olarak.. Selluka ise malumunuz Mehmet Bey'de mevcut.. Ve daha başka çiçekler de sorun olmaz sanırım diğer üyelerimizle birlikte..
Yine de en önemli konu ne sunacağımız ve nasıl sunacağımız.. Gelen misafirlere neler anlatacağımız.. Ve bunları anlatacak konuda uzman kişiler..
Bağlantılarımız varsa eğer; özellikle ağaçlar ile, çevre, organik tarım, salon bitkileri ve aklıma gelemeyen tamamen bizim sitemizde olan konularla ilgili, akademik kariyeri olan kişileri standımızda ağırlayıp, fuara gelen kişilere uzman kişiler vasıtasıyla bilgiler sunmak da olabilir..
Özellikle Orman Yangınlarını ön plana çıkarabiliriz belki en önemli konu olarak tüm imkanları kullanıp..
Hatta ilk ve öncelikli tek amacımız bu konu bile olabilir.. Tam da yaz başlıyorken.. Mesela standımızda yanan ormanları (orman yanarken içindeki canlıların da yandığını gösteren) sürekli gösterebilir ve resimlerle donatabiliriz her yeri.. Eminim TRT'den bulabiliriz bu tür belgesel tarzı filmler.. Bu bana daha önemli geliyor aslında salon çiçeklerini tanıtmaktan..
Erguvan Muhibbi, size mesajımda sözettiğim temel konuları çözmemiz gerek önce.
İzmir her zaman iş bitirmede yetenekli olmasıyla tanınır. Endişeye mahal yok.
Plumbago
11-04-2007, 18:34
Bu konuda sıkıntınız olmasın, iş yoğunluğunu atlattıktan sonra organizasyona daha fazla zaman ayırabileceğiz ;)
İzmir ekibinden birisi olarak, organizasyonla ilgili çok fazla bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.
sukranayalp
11-04-2007, 18:36
Sevgili arkadaşlar,
Fuar konusu hem çok sevindirici hem de özveri isteyen bir konu. Hfz arkadaşımız bir anda herşeyi yüklenmiş. Ama onun da belirttiği gibi 2 iskemle, bir bilgisayarla dönecek bir iş değil. Önemli olan insanları standa çekebilmek.
İstanbul'dan ahkam kesiyormuş gibi oluyorum ama ne olur öyle algılamayın. Fuara katılacak tecrübeli arkadaşlarımız bir program hazırlayıp bunu fuar yönetimine sunsalar doğru olmaz mı? Örneğin ; 1. günü çimlendirme konusunda stand çalışmamız olacak ve ---- isimli kişi konu hakkında bilgi verecek , 2. gün orkideler hakkında ---- isimli kişi konuşacak ve saat 13-14 arası bir uygulama gösterisi yapacak.... şeklinde olsa, bunlar programlar halinde kapıya ya da girişlere asılsa daha iyi olmaz mı? Bunu sanıyorum Mine hn. önderliğinde organize edebilirsiniz.Herkesin çok yoğun olarak çalıştığı bir dönem olduğunu biliyorum. Bitkilerin uyanma dönemi.Bahçe faaliyetlerinin arttığı bir dönem. Ama verdiğim örnek tarzında çalışma yapılmazsa sadece anlamsız bir gövde gösterisi yapmış olmaz mıyız?
Bu fuarın İzmir'de olması bizim için bir şanş. Çünkü sitedeki uzman arkadaşlar çoğunlukla İzmir'de. Bu yüzden işin yapılamaması gibi bir durum aklımın ucundan geçmiyor. Önemli olan yapılan işin tadını çıkararak, siteye maksimum fayda sağlayacak şeyler yapabilmek. Bunun için de çok güzel fikirler yazılmış. İzmir'deki arkadaşlar iş yoğunlukları geçtiğinde, toplantı yaparak bunları kolaylıkla organize edeceklerdir.
Şu zaman kadar yazılanları kısaca toparlarsak;
- Mayısın 24,25,26,27 si olmak üzere 4 gün fuarda olmamız lazım.
- Fuarda görev alacak gönüllü arkadaşlara ihtiyacımız var.
- Standa bonsai, orkide, mum çiçeği, sucul bitkiler ve sellukalarımızdan örnekler konulabilir.
- Standa üretici arkadaşların ürünleri konulabilir.
- Saksılara sticker yapıştırılsın.
- Video sunumları olsun.
- Broşür dağıtılsın.
- İkramlar çay, kahve için gerekli malzemeler sağlanmalı.
- Dergi tanıtımı yapılmalı.
- Bilgisayar, LCD veya plasma TV ya da projeksiyon cihazı lazım.
- Fuar harcamaları için bir havuz hesabı açalım.
- Salon bitkilerinden çok orman yangınlarını öne çıkaralım.
- Standta akademik kariyerli kişileri ağırlayalım.
- Fuar için bir etkinlik programı hazırlansın.
...
- Standta görev almak isteyenler;
adabayrakoğlu, hfz...
- Malzeme sağlayabilecekler
plumbago - bilgisayar
pears - broşür için sponsor
cekirdek - masa, bambu sandalye (İstanbul'dan giden araç olursa)
hfz - bardak, tabak, çatal, gerektiğinde bilgisayar, masa, sandalye
Eksikleri, eklemek ve yapmak istediklerimizi yazmaya devam edelim... :)
1- 4 gün oldukça uzun bir süre. Standta hergün en az 2 kişi olması gerektiğini ve bunun zorluğunu düşünürsek Şükran Hanımın da belirttiği programın önemi ortaya çıkıyor. Bu durumda standta duracak arkadaşların gerektiği zamanda orada olması yeterli olacaktır.
Daha önce benzer fuarlarda kullanılmış böyle bir program varsa, üzerinde değişiklik yaparak devşirme usulü bir program hazırlamak daha kolay olabilir.
2- Fuar harcamalarını paylaşmak için bir havuz oluşturma fikrini destekliyorum. Bunu, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere İzmir dışındaki illerdeki arkadaşların üstlenmesini öneriyorum.
Sevgili arkadaşlar,
Fuar konusu hem çok sevindirici hem de özveri isteyen bir konu. Hfz arkadaşımız bir anda herşeyi yüklenmiş. Ama onun da belirttiği gibi 2 iskemle, bir bilgisayarla dönecek bir iş değil. Önemli olan insanları standa çekebilmek.
:o Sevgili sukranayalp ve neredesiniz diye soran arkadaşlar.. Yanlış anlaşılmak istemem ama yazılarda biraz panikvari bir hava veya serzeniş gibi algıladığım için yazmıştım bu satırları.. Zamanı geldiğinde eminim ki tüm arkadaşlar birleşip çok güzel bir program yapacaklar.. Zaten bunu yukarıda belirtmişler..
Bu arada olması gerekenler olarak yazılanlar ilk etapta (plazma, bilgisayar,fuar programı gibi gerçekten önemli şeyler dışında) bardak-tabak, çiçek vs. gibi önemsiz şeyler.. Bunlar işin en kolay yanı olduğu için 'bunları halletmek kolay, hatta hallettik bile' demek adına yazdığım şeyler.. Keşke imkanlarım elverseydi ve yüklenmek adına çok daha fazla şeyler yapabilseydim.. Böylesine önemli bir organizasyonda en önemsiz şeyler benim yapabileceklerim.. O yüzden de herşeyi yüklenen bir görüntüde olmak kesinlikle düşüncem değildir..:o Bu konuda yanlış algılanmak istemem..
Yine tekrarlıyorum; yazılan yazılardan dolayı bir şekilde İzmirli bir üye olarak 'buradayız merak etmeyin' demek adına yazdım bu yazıyı..
Ben zamanı geldiğinde yönetici ve konusunda uzman arkadaşlarla çok güzel bir program yapılacağına eminim.. Ve amacına ulaşan, başarılı bir fuar yaşayacağımıza da eminim..
Sadece bir malzeme listesi yazıp, sonra da beceremeyecek miyiz deyip ortalığı germenin gereği yok.
"Fuarda gezdiğim standlarda ağaçlar.neti tanıyan yok" diyen sizsiniz. Nerede tanıtmak için kullanılabilecek metin taslağı?
Buranın geleneği, fikri önerenin daha çok çalışmasıdır.
Çalışmaları ben takip ederim merak etmeyin.
Plumbago
12-04-2007, 09:08
Sevgili arkadaşlar,
... Örneğin ;
1. günü çimlendirme konusunda stand çalışmamız olacak ve ---- isimli kişi konu hakkında bilgi verecek ,
2. gün orkideler hakkında ---- isimli kişi konuşacak ve saat 13-14 arası bir uygulama gösterisi yapacak....
şeklinde olsa, bunlar programlar halinde kapıya ya da girişlere asılsa daha iyi olmaz mı? ...
Geçen seneki fuarda seminer salonu oluşturulmuş ve her gün belirli saatlerde seminerler verilmişti. Hatta kendi konumla ilgili olarak benimde bir seminer sunumum olmuştu. Ancak bu seneki fuar programında seminerlerle ilgili bir çalışma göremedim. Bunun nedeni de geçen seneki seminerler 5 dinleyici ortalamasıyla yapıldığındandır diye tahmin ediyorum.
Ziyaretçilerin büyük bir bölümünü profesyoneller oluşturmakta ve bu kişilere bizim zaten verebilecek pek fazla bilgimiz olmayacak. Bizim asıl hedefimiz amatör ziyaretçiler olacaktır. Bu ziyaretçiler de genellikle fuar takviminden bir günü seçip (Genellikle haftasonu) o gün içerisinde tüm fuarı dolaşmakta ve genellikle çiçeklere ilgilenmektedirler. Biz her ne kadar hazırlanıp tanıtım ve sunum yapacağız desekte fazla ilgi olmayacaktır.
Bu sunumları stand içerisinde yapamayacağımıza göre ziyaretçileri fuar alanının dışında bir yere çıkartmak durumunda kalacak olmamıza ne fuar organizatörleri ne de fuardaki diğer stand sahipleri pek sıcak bakmayacaktır.
Diğer bir konu ise aslında önemsiz gibi görünen ancak belkide en önemli konu iskemlelerdir.
Fuar gezmek yorucu bir iştir malumunuz. Profesyonel ziyaretçiler için yine sorun oluşturmaz bu durum. Çünkü zaten genellikle insanlar bir birini tanımakta ve stand içerisinde rahatlıkla dinlenebilmektedirler. Amatör ziyaretçiler ise bu konuda sıkıntı yaşamaktadır. Dolayısıyla standımız kalabalık olacak ve insanlara ayakta bilgi vermektense oturup kahvesini yudumlarken bilgi vermek çok daha etkili olacaktır.
Benim sorum ise şu:
- Biz bu fuarda amatör bir sitenin tanıtımını mı yapacağız, yoksa profesyonel bir site reklam kampanyası mı hazırlayacağız?
Benim görüşüm amatör site tanıtımı yönünde. Çünkü burada bizler amatörce çalışıyoruz. İşlerimizden ayırabildiğimiz zaman kadar burada bulunabiliyoruz. Dolayısıyla ilgilenen insanlar sitemize gelirler gereken bilgileri buradan yani sitemizden alırlar.
Fikirleri burada tartışırız ancak bu işleri uygulamakta gerekiyor. Sizlerden isteğim burada "neler yapılmalı" yerine, "neler yapabilirim" konusunda bilgiler yazılması.
Fuar süresince yani 4 gün zaten ben fuarda olacağım. Konu ile ilgili detayları hfz, memet ve Mine Pakkaner'le görüşerek halledebileceğimize inanıyorum. Aceleye hele paniğe hiç gerek yok, önümüzde 40 gün kadar bir süre var ve yapmamız gerek iş, 9 metrekare alanda site tanıtımımızı 4 gün süreyle en iyi şekilde yapmak ;)
Biz bu fuarda amatör bir sitenin tanıtımını mı yapacağız, yoksa profesyonel bir site reklam kampanyası mı hazırlayacağız?
Tabii ki amatör bir sitenin tanıtımı... :)
İnternet üzerinden bir siteye girmeyi bilmeyenleri geçelim, bilenlerin için ekrandan siteyle ilgili bilgi vermenin de anlamı yok. Bilmesi gereken tek şey sitenin adresi, yani www.agaclar.net (http://www.agaclar.net)
Bence orada dağıtılacak küçük promosyonlar bu amaca hizmet edebilir. Ücretsiz yaptırabileceğiniz neler olabilir, bunları araştırıp, buraya yazabilirsiniz.
Gerisi, gelenlerle sohbet etmek :)
İnci Akalp
12-04-2007, 19:12
Arkadaşlar
Aybala arkadaşımız çok güzel sıralama yapmış, bu maddeleri netleştirmemiz gerekiyor.
- Ben broşür için sponsor buldum, teknik konuları halleder, bastırırım. Gönderme konusunu ayrıca düşünmem lazım. Ancak içeriği ne olacak, tasarımını kim yapacak? Birisinin bu konuda görev alması gerekiyor. Çok da vaktimiz yok aslında..
-Plazma kiralama işini İzmir ekibinin halletmesi gerekiyor. Bedelini öğrenirlerse kimlerin katkıda bulunacağı ve nasıl çözeceğimiz belli olur. Plazma ekranda neler gösterilecek, bu içeriği kim hazırlayacak?
- Stand duvarlarına dijital baskılı posterler asılması düşünülürse ve birisi tasarlarsa, kargo ile gönderilecek bir boyutta olması kaydı ile baskı yaptırtabilirim.
benden bu kadar, herkese kolay gelsin :))
inci
çekirdek
12-04-2007, 20:27
Fuarda, üzerine stickerlerimizin yapıştırıldığı küçücük saksılarda, köklendirilmiş çelikler ve çimlendirilmiş bitkiler dağıtabiliriz, ücretsiz. Amacımzın bir bölümüne çok iyi hizmet eder bence.
Birer ikişer tanecik çeşitler olmamalı. Çoğumuz çeliklemede ve çimlendirmede yeteneksiz değiliz. Küçük saksıcıklara ve torflara vereceğimiz para da çok ağır olmayacaktır.
Örneğin ben 20-25 tane sardunya çeliğini şimdiden köklendirsem,20-25 tane Yuka ağacının meyve tohumlarından çimlendirsem(vallahi çimlendi..),
gibi gibi.
Her arkadaşın elinde vardır değişik tohum ve çelikler.
İstanbul ekibi olarak bir mazotlu araç ayarlayalım, gerekirse Yalova'ya da uğrayarak geçer. Buradan gitmesi gereken matbu gbi şeyleri de onunla göndeririz.
çekirdek
12-04-2007, 20:40
Oxxo mağazası yıllardır her bahar gelişinde binlerce bu tarz, saksıda çiçek dağıtır. Çok takdir edilesi bulurum, birçok kişinin evinde şimdi büyümüş olarak duruyorlardır herhalde.
Bu konuda hemfikir olursak hemen başlamalıyız üretime.
Erguvan Muhibbi
13-04-2007, 23:34
Gerekli bağlantıları İzmirden Sevgili dostumuz Mehmet beye aktardım.
Ortalığı germemek için bu başlık altında başka mesaj yazmayacağım.
Sağ ve sıhhatte olursam İzmir'e fuara geleceğim www.agaclar.net (http://www.agaclar.net)
dükkanını ziyaret edeceğim. Ben öneriyi severim ama çalışmayı asla...
Ortalığı germemek için bu başlık altında başka mesaj yazmayacağım
Bunun yerine, iki de bir "Ne o, bu işi beceremeyecek misiniz, demekten vazgeçsem iyi olacak" diye bir karar alacağınızı umuyordum :)
Sihirli tabletçilerle konuşup ağaçlar.net logolu ambalaj yapmalarını sağlayabilir miyiz? Fuarda dağıtıldığında iyi etki yapacağına eminim. Aklımdaki fiyattan anlaşabilinirse eğer 100 tanesini ben karşılayabilirim.
çekirdek
14-04-2007, 09:05
Toplantı öneriyorum.
Daha çabuk ve hızlı yolalınacağını düşünüyorum.
İllerdeki arkadaşlar kendi aralarında yapıp, ortaya çıkan sonuçlar paylaşılırsa eşgüdüm daha kolay sağlanır.
İstanbul'un hemen bu hafta sonu, ya da hafta sonları uygun değilse hafta içi mesai saatlerinden sonra bir gece toplanmamızı öneriyorum.
Önerim uygun görülürse sanırım Malina doğru yerde başlık açar.
Sergüzen
14-04-2007, 10:03
Herbirimiz kendi başımıza bir şeyler yaptırıp gönderirsek,yaptırılan malzemelerde(mesela poşet , kalem vs.) aynilik olmayacak,ikincisi fiatlar da artacak.Ben hala bir havuz oluşturulmasını öneriyorum.
Peki, Fuar dahil, bazı harcamalar için kullanacağımız havuzu oluşturmak için bir deneme yapalım.
Toplanan para miktarı ve harcamalar forum üyelerinin izleyeceği biçimde olmalı...
İlkeleri de belirlemekte yarar var. Aklıma gelenleri aşağıya yazıyorum. Üzerinde tartışalım.
1. Herkes hesaba yatırdığı parayı aynı zamanda forumda da yazmalı ki, toplanan para bilinebilsin.
2. Yapılması düşünülen harcama önce forumda yazılmalı ki, en uygun fiyatı bulma konusunda üyeler öneri getirebilsin.
3. Bir harcama için sponsor bulunabiliyorsa, önce o değerlendirilsin.
4. Ödemenin tamamını ya bir bölümünü, firmanın banner'ını yayınlayarak karşılayabileceğimiz ihtimalini hep göz önünde tutalım.
5. Site harcamaları için katkıda bulunanlarla, bulunmak istemeyenler arasında ayrım yapılmayacağı ve onların da böyle bir talepte bulunamayacakları, herkes tarafından bilinsin. Üyeler, harcama havuzuna katkıda bulunmak zorunda değildir.
6. Ayrıntılarını düşünmedim ama katkıda bulunanların kişisel sitelerinin ya da firmalarının bannerlarına forumda yer verebiliriz. Bu durum Madde 5'te sözünü ettiğim ayrım kapsamına girmez :)
Havuzun ilk damlası ben olayım. Fuar için 100 lira göndereceğim.
Sergüzen
15-04-2007, 21:56
Havuzun ikinci damlası da ben olayım.Ben de 100 YTL göndereceğim.
Mine Pakkaner
16-04-2007, 06:46
Ben de 100 ytl vereceğim.
Cümleten Es-Selamun Aleykum Bendeniz İzmirli bir Çiftçiyim Fuarda can'ı gönülden katılmak isterdim ama Mayıs Haziran Kıbrıstayım Yeğenimle konuştum ben gelmesem bile o fuar için gönüllü olabileceğini söyledi ve olacaktır İzmirli oalrak ne yapılması gerektiğini bize söyleyebilirsiniz
Forumu takip ederseniz, İzmirli arkadaşlarla konuşup toplanacağımız zamanda, o da fuar için toplantıya katılır.
sukranayalp
16-04-2007, 12:11
50 YTL vereceğim.
İnci Akalp
16-04-2007, 14:06
Ben de 50 ytl vereceğim
Hülya Bayrak
16-04-2007, 14:10
Merhaba
Benden de 20 ytl.
Türkiye'de en çok promosyon iş yapar bana göre gelen kişilere üzerinde sitemizin adı geçen küçük bir anahtarlık hediye etmek çok daha verimli olacaktır.. Hem kendileri sevinecek hemde kullandıkça ayaklı reklam yapacaklardır :D
caploonba
16-04-2007, 15:05
Bence de:cool:
Anahtarlık yapan birileriyle görüşseniz da fiyat falan yazsanız nasıl olur? :)
Havalar ısınıyor, hoş bir kasket üzerindeki logomuz da işe yaramaz mı? :)
Yücel bey kasket fiyatlarını soracaktı bildiğim kadarıyla.
caploonba
16-04-2007, 17:05
Bende bir firmaya mail attım anahtarlıklarla ilgili. Mail gelmesini bekliyorum.
nartsawa
16-04-2007, 17:20
Pişmiş aşa soğuk su ekleme nartsawa (bu yazıda :)) hevesli konuşan) demezseniz:)
Yapılmaya çalışılan şeyi çok takdir ediyorum ancak fuarlar genellikle firmaların konuları hakkında iş geliştirmeye, karlarını artırmaya yönelen faaliyetlerini yönelen ortamlar değilmidir.fuarda stand edinmek kolay bir durum da olmasa gerek,
benden önce konuyla ilgili yazılanlardan hareketle ..
1-Ağaçlar net üyelerinden ticari üretim yapan ancak faaliyetleri fuarda stand edinecek kadar büyük boyutlu olmayan üyelere agaçlar net standında ürünlerini ve faaliyetlerini fuar katılımcıları ile buluşturma fırsatı verilemez mi?
2-Nasrettin hocanın damdan düşünce kendisine bakması için doktor arayanlara bana doktor değil damdan düşen birisini getirin :)) dediği gibi bizim durumumuz gibi tecrübeleri yaşamış niyet sahiplerinin deneyimlerini sorsak öğrensek bize yardımcı olabilir mi ? (buğday org. Victor Ananias ve tarımsalpazarlama.com Tülin Akın) Umarım ilk fuar tecrübesi için çok faydası olacaktır. Yardımcı olmak istemeseler dahi en azından tecrübe tecrübedir.
3- Malesef çok zaman bu tür faaliyetlerde çalışanların sayısı ile konuşanların sayısı ters orantılı olabilmektedir :) çalışanların, konuşanların çokluğu ve çalışanların azlığından etkilenip çalışmayı kesmesi ise sonraki faaliyetlerde eski çalışanların da konuşana dönüşmesine, konuşanların bir sonraki faaliyette de konuşan olarak kalması sonucunun ortaya çıkasına sebep olabilir.
çalışanların çalışmaya devam etmesi ise umudun her zaman var olduğunu görmemize ve ortaya çıkan harika sonuçlardan etkilenen konuşanların da çalışan olmaya heves duymasına sebep olur.
saygılarımla..
Plumbago
16-04-2007, 18:59
Sevgili nartsawa;
Tüm yazılanları okuduysanız, ne yapılmalı? yerine artık ne yapabilirim? konusunda tartışmamız gerekiyor ;) Tekrar başa almayalım derim ben :)
Bu fuara biri geçen sene olmak üzere daha önceki yıllarda 2, bu fuarın başlangıç yeri olan ancak daha sonra farklı bir isimle devam eden Yalova'da ki fuara da 1 kez stand sahibi olarak katıldım.
Bu fuarda emanet veya kiralık malzemelerle yola çıkmayı biraz sakıncalı görüyorum. Geçen seneki fuarda yanlış elektrik bağlantısı nedeniyle bir adet projeksiyon cihazı ve bir adet diz üstü bilgisayar şarj aleti yandı. Gerçi fuarın sigorta şirketi maddi masrafları karşıladı ve fuar süresince bize bir projeksiyon cihazı kiralayarak mağdur olmamız engellendi ancak cihazların tamiri süresi uzun olduğu için (Yaklaşık 1 ay) Yalova'da ki fuar da projeksiyon cihazımız olamadı. Projeksiyon cihazını ödünç aldığımız kişilere mahçup kalmamız da cabası oldu.
Projeksiyon cihazı veya LCD TV eğer üyelerimizden gönüllü bir kişi tarafından karşılanırsa kullanılmalı diğer türlü kiralamaya veya ödünç almaya kendi adıma pek sıcak bakmıyorum.
Ben hala aybala'nın yaptığı listenin dışına çıkılmaması konusunda ısrarcıyım.
Anahtarlık, şapka, broşür, sticker gibi promosyon malzemelerini ya hemen bugünlerde ya da İzmir dışındaki illerde çözmemiz gerekecektir. Çünkü fuarda bir çok firmanın istekleri çakışmakta ve hazırlama aşaması göz önüne alındığında istekler gününde karşılanamamaktadır.
çekirdek
16-04-2007, 21:06
Ben de 100 YTL katabilirim.
Şunu sormak istiyorum kendi yetiştirdiğim ORGANİK meyve ve sebzeleri küçük küçük bölerek tabaklara koyarak misafirlere ikram edebilirmiyiz sebze ve meyveler benden
Mine Pakkaner
16-04-2007, 22:21
Organik üretim sertifikanız var mı?
Mine Pakkaner
16-04-2007, 23:08
Sertifikanız yoksa ürünlerinizi organik olarak sunamayız. Sertifikasız bir ürüne organik, ekolojik gibi isimler de yanıltıcı olmaması amacıyla, yasal olarak verilemez.
O zaman meyve sebze dağıtımı olmayacak mı olmayacaksa ne yapabiliriz?
Yücel Özlem
17-04-2007, 09:00
Havalar ısınıyor, hoş bir kasket üzerindeki logomuz da işe yaramaz mı? :)
Yücel bey kasket fiyatlarını soracaktı bildiğim kadarıyla.
Ben, pikniğe katılan öğrencilere verilmek üzere düşünüp; o sayıda sipariş için görüşmüştüm. Görüştğüm firmalar bu işe pek istekli görünmediler.
BU gün bir veya iki üretici ile daha görüşeceğim. Sonucu akşama bildiririm.
Ben, pikniğe katılan öğrencilere verilmek üzere düşünüp; o sayıda sipariş için görüşmüştüm. Görüştğüm firmalar bu işe pek istekli görünmediler.
BU gün bir veya iki üretici ile daha görüşeceğim. Sonucu akşama bildiririm.
Teşekkürler Yücel Bey :)
O zaman meyve sebze dağıtımı olmayacak mı olmayacaksa ne yapabiliriz?
Dağımda sakınca yok, Mine'nin söylemek istediği şu:
Sertifikanız yoksa ürünlerinizi organik olarak sunamayız.
Organik demeden tabii sunabiliriz :)
caploonba
17-04-2007, 11:56
Beklemiş olduğum mail geldi.
Mail:
Merhabalar bizden istemiş olduğunuz anahtarlık görsellerini gönderiyorum
Fiyatları aşağıdaki gibidir.
801..............................0,75 ytl
802..............................0,75 ytl
803..............................0,75 ytl
814..............................0,75 ytl
Fiyatlarımıza kdv ve baski ücreti dahil değildir.
801
9422
802
9423
803
9424
804
ATTACH]9425[/ATTACH]
Tek renk baskı yapılacak.
kdv ve baskı ücretlerini de öğrenir misiniz?
Şu kadar adet, şu fiyat gibi...
Kitap ayıracı denemeleri yaptım (4x21 cm, 4 renk ofset baskı için)
9426
caploonba
17-04-2007, 12:20
Tek renk baskı yapılacak.
kdv ve baskı ücretlerini de öğrenir misiniz?
Şu kadar adet, şu fiyat gibi...
Tabi ki!
caploonba
17-04-2007, 12:33
Cevap geldi. Baskı ücreti tek renk tek taraf için 1000 adete kadar 50 ytl+kdv.
Bu fiat yanlızca baskı değil mi? Baskı + anahtarlık fiatı değil sanırım.
Başlığı mı değiştirsek?
Gerçekten başlıktan Yalova'da olduğu gibi İzmir'de de buluşma varmış gibi anlaşılıyor.
caploonba
17-04-2007, 13:49
Bu fiat yanlızca baskı değil mi? Baskı + anahtarlık fiatı değil sanırım.
Evet.Yalnızca baskıymış.
Gerçekten başlıktan Yalova'da olduğu gibi İzmir'de de buluşma varmış gibi anlaşılıyor.
Galiba benim ne demek istediğimi de anlayamamışsınız.
çekirdek
17-04-2007, 18:50
Ama bu kitap ayracı örnekleri çok harika:) :)
Umarım gerçekleştirebiliriz.
Yücel Özlem
17-04-2007, 23:37
Ama bu kitap ayracı örnekleri çok harika:) :)
Umarım gerçekleştirebiliriz.
Bence de harika şeyler.:)
Bizi ifade açısından da uygun araçlar olduklarını düşünüyorum.
Ben de kitap ayraçlarının en uygun şey olduğunu düşünüyorum.
Sergüzen
20-04-2007, 19:54
Sayın İzmir Ekibi
Bir hesap numarası bildirseniz de,oraya ödemeleri göndermeye başlasak diye düşünüyorum.Havuzda toplanan suyun miktarına göre;ne kadar kitap ayracı, ne kadar şapka,ne kadar anahtarlık yapılacağına daha kolay karar verilebilir zannediyorum.
Ofset Yapımevi'nin sponsorluğunda şunları yapıyoruz:
5x5 cm çıkartma etiket
20x6 cm çıkarma etiket
Kitap Ayıracı
Çay Altlığı
Boyama kitabı (Mehmet Saygın çizimleri kullanılacak. www.mehmetsaygin.com (http://www.mehmetsaygin.com) dan bakabilirsiniz)Anahtarlık da iyi fikir.
Bunları sponsor ile yaptırabilmemiz harika olmuş. OfsetYapımevi'ne teşekkür ederiz.
9611
Geçenlerde Praktiker'de böyle şeyler gördüm...Uzerinde çiçeklerin fotoğraf ve bakım bilgileri olan bu pusulaları bir panodaki çivilere asmışlar. Hangi çiçekten aldıysanız bunlar içinden bulup alabiliyorsunuz. Belki bir türevini yaparız diye birkaç tane aldım.
(Şekerlerin konumuzla ilgisi yok :))
Çok güzel olmuş kitap ayraçları bayıldım. Sponsor bulunması da çok güzel. :)
Sponsor için pearls'e teşekkür ediyoruz :)
Ben de sizlerle olmayı çok isterdim. Malesef gelemeyeceğim. :( Umarım bundan sonraki fuarda yanınızda olurum. Kalben yanınızda olacağım. :)
Çiçek bakım yöntemlerini anlatan kartlar bana çok mantıklı geldi.
Yücel Özlem - Mehmet Taner Özlem
200 YTL alındı. Teşekkür ederiz.
Yücel Özlem
22-04-2007, 22:58
Efendim, gecikmiş küçük bir katkı. :o
çekirdek
22-04-2007, 23:31
Gönderiyi nasıl yapıyoruz, nereye yatırıyoruz?
Sergüzen
23-04-2007, 10:13
Nereye gönderiyoruz? Hesap Nr.?
Agaclar.net etkinleri için harcama havuzu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4163)
Hesap numarası ile ilgili gerekli bilgileri burada bulabilirsiniz.
Sergüzen
23-04-2007, 21:14
Teşekkürler Todor.
100 YTL Müjgan (24.04.2007)
Bilgisayar ve LCD ekran ayarladık.
Supersoft Bilgisayar, bize fuar için verecek.
Faaliyetlere birebir katılıp yardımcı olmak isterdim. Fakat buna şartlar na müsait. Ve sizler fuarda iken ben kızımı evlendiriyor olacağım.. Sizlerede bana da kolay gelsin inşallah.
Benden de fuarımıza, 50.00 YTL Havale edildi.
Sizin işiniz daha zor Habibe :)
Kızınıza ve kocasına mutluluklar dilerim :)
Sağol Malina..
Galiba öyle.. Sizin ki birkaç gün değil mi ?..
Ama ben bir ömür :( kızımı gerimi istesem acaba.. çok zormuş kız (e)vermek çook ..
İnci Akalp
24-04-2007, 12:33
Ofset Yapımevi'nin sponsorluğunda şunları yapıyoruz:
5x5 cm çıkartma etiket
20x6 cm çıkarma etiket
Kitap Ayıracı
Çay Altlığı
Boyama kitabı (Mehmet Saygın çizimleri kullanılacak. www.mehmetsaygin.com (http://www.mehmetsaygin.com) dan bakabilirsiniz)Anahtarlık da iyi fikir.
Arkadaşlar merhaba,
Malina'nın yazdığı herşeyi Ofset Yapımevi ile yapmayacağız. Bana orjinalleri gönderdiği zaman üretici firmaların isimlerini ayrıca belirteceğim, logolarını da Malina'ya göndereceğim. Ancak önemli bir sorunumuz da bunların nakliyesi olacak. Bu konuda kim yardımcı olabilir? Buradan arabayla gidecek birisi var mı? Yoksa sanırım kargo yapmak durumunda kalacağız. Bunun bedeli havuzda toplanan paradan ödenebilir mi?
Bu arada verilen hesap numarasına 50 ytl gönderdim.
Sevgili Habibe kızınıza mutluluklar dilerim, size de kolaylıklar..:))
Kargo konusunda Papatyamla bir konuşuruz, yardım isteriz.
Anahtarlık konusunda görüşebileceğimiz telefon numarasını ekler misiniz? Başka fiyat araştıran var mı? :)
Selahattin Yılmaz
24-04-2007, 21:39
Benden de fuar için 50 YTL hesaba havale edildi...
caploonba
25-04-2007, 09:33
Ben başka firmayla görüşmedim. Görüştüğüm firmanın numarası 0216 470 05 66.
EFT ile 50,00 YTL gönderdim.
sukranayalp
27-04-2007, 13:43
50 YTL gönderdim.
Teşekkür ederiz..
Agaclar.net etkinleri için harcama havuzu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4163)
Merhabalar, başlığı henüz okudum. Ben de 50 YTL Pazartesi gönderiyorum.
Kolaylıklar,
not: Bu aktivite ile ilgili fuar anında fotoğraflar çekilebilmesi ve ayrıca ana sayfaya ve dergiye yazılacak yazı için kısa anekotlar veya notlar tutulabilmesi daha sonradan yazıya dökülebilmesini kolaylaştıracaktır.
"Ben oraya gelebilirim ama ne katkım olabilir ki!" diye düşünenler için bir nevi muhabirlik sayılacak bu çok faydalı iş için gözlem yapabilen, not tutup, daha sonradan bu notların yazıya dönüşmesine vesile olacak bir çalışma, fotoğraf ile de desteklendi mi, dergi ve site için önemli bir fayda sağlanmış olur.
Ben gitmeyi düşünüyorum ama son iki gün orada olabileceğim.
Diğer günler için bir fotoğrafçı bulmak gerekecek ;)
Ben bulunabildiğim süre içinde fotoğraf çekerim.
Ben bulunabildiğim süre içinde fotoğraf çekerim.
Bu sayede bizde uzaktan ve kısmende olsa takip etme şansına sahip olabileceğiz. Şimdiden teşekkürler.
Ege üniversitesi buluşmamızın fotoğraflarını gördünüz mü?
Ege üniversitesi buluşmamızın fotoğraflarını gördünüz mü?
Görmedim.
Fuarın ilk günü açılış sırasında eğer bulunabilrsiniz çok iyi olur aslında. Özellikle açılış günü fotoğraflarının olması fuarla ilgili albümde önemli bir konu.
Aslında İzmir içerisinde olup ilk gün fotoğraf çekebilecek kimler var acaba üyelerimizden :)
Ben şimdiden söz veremiyorum ama bu işin içinde çalışmaktan onur duyarım. Söz veremiyorum çünkü küçük bir oğlum var. Burada olamayan tüm arkadaşlarında fotoğraflarla bizi takip etmesi, bizimle olması için emin olun çaba göstereceğim. Saygılar.
Sağolun :)
Bu arada İzmir'li arkadaşlar. gerçekten de ilk gün için fotoğraf çekebilecek kimse yok mu aramızda. Yani standda görev alacak arkadaşlar da fotoğraf çekebilir ama ayrıca birinin olması daha iyi olur gibi gibi ...
Var, sen merak etme ..
Biz İzmir'de her işi hallederiz.
Mine Pakkaner
29-04-2007, 21:53
Harcamalar için 100 YTL EFT ile gönderdim.
biber2007
01-05-2007, 09:36
Karınca Kararınca. Kusura bakmazsanız benden de 10 YTL. Çorbada tuzumuz olsun.01/05/2007 tarihi 10:34 de gönderildi.
Mine Pakkaner
01-05-2007, 09:39
Çok teşekkür ederiz Biber2007, bütün katkılar bizim için eşdeğerde. Aydın yakın İzmir'e, fuarda görüşmeyi umarız. :)
biber2007
01-05-2007, 09:44
Benimde bir önerim olacak. Elimde 11 adet tohum var. (KAVUN-KARPUZ-ÇARLİSTON BİBER-DEMRE SİVRİ BİBER-DOMATES-YEŞİL SOĞAN-ROKA-MAYDONOZ-DERE OTU-ASLANAĞZI-ÇİLEK.) (Siteye üye olmam bitki yetiştirmeye başlamam ancak 1 ay kadar bile olmadığı için bu kadar maalesef)Eğer elinde fazla tohumları olan arkadaşlar gönderse bu tohumları küçük poşetlere koyup üzerlerine resim,yetiştirme bilgisi,vs. içeren stikerlar yapıştırıp dağıtabilirmiyiz?
biber2007
01-05-2007, 09:46
Ben teşekkür ederim.Aslen İzmirliyim Kuşadasına taşınalı 2 yıl oldu ama Forumda bu konuyu yeni okuyabildiğim için katkım olabilecek bir şeyler düşünmeye çalışıyorum Allah sağlık sıhhat verirse eşimle,oğlumu alıp geleceğim.
Mine Pakkaner
01-05-2007, 09:47
Bekleriz, üyelerimizin desteği ile güç bulacağız. :)
biber2007
01-05-2007, 11:14
Forumda konu biraz karıştı gibi geldi bence bir an önce bir komite kurulmalı görev almayı düşünen arkadaşlara komitede sorumluluk verilmeli atıyorum matbaa işleri organizasyonu için bu .........arkadaşımız stand düzenlenmesi organizasyonu için bu .......arkadaşımız vs. ile irtibata geçin denmeli ve bu görev alan arkadaşlarımı fuardan evvel en aşağı 2 defa toplanabilirlerse sanıyorum çok faydalı olacak. Örneğin tohum dağıtma işi (benim fikrimde ama kabul gördüğünü farz edelim.) tohumlarımı o kişiye göndereyim, katkım olabilecekse poşetleri temin edeyim o arkadaşa gönderiyim, bu poşetlerin üzerlerine yapıştırılması düşünülen bilgi, resim vs... stikerlerını düzenleyip bastıran arkadaş bu sorumlu kişiye göndersin vs....
Derinden bu konularda çalışmamız var.
Önümüzdeki günlerde burada çalışacak arkadaşlar için toplantı düzenleyeceğiz.
Bu toplantı için katılım ya da fikir olarak hazırlanın.
Penelophe
03-05-2007, 10:41
Selamlar,
daha aranıza katılalı bir hafta bile olmadı ama buraya çabucak ısındım. saat 7 den beri fuarla ilgili yazıların hepsini okudum. Çok güzel bir dayanışma. Ben buradaki bütün bu güzel yürekli insanların bu işin üstünden gelebileceğine inanıyorum. Bütün fikirler çok güzel ve yapıcı.haftaiçi çalışıyorum fakat haftasonu 26-27 si elimden gelecek ne varsa yapabilirim. fotoğraf çekmek , standda durmak vs..
Merhabalar ben daha bugun izmirden uye oldum . Uyeligimi bu sitedeki dayanisma sayesinde insanlarin dogaya bakis acisinin degistigini gorerek ve yasiyarak gerceklestirdim. bende bu projenize bir fikir sunmak isterim .
Oncelikle standin kucuk olmasi cok buyuk bir sorun olmamali sus bitkileri fuari oldugu icin cok hos goruntuleri site icinde bir secme yaparak sunabilirizki bu sadece zimirli uyelerimizi degil ayni zamanda butun gonuldaslarimizin bizimle olmasini saglar.
Orda bulunmamizi bir sponsor bulmaya calisabiliriz ornek toprak ureticileri logomuz altinada bir tesekur sayesinde bir monitor olanagi sagliyabilirler sanirim **** yine aramizda bir dayanisma ile bir reklam firmanisini monitorunu onlarin denetiminde gerekli tahutlerde bulunarak kurdurabiliriz sanirim .
Fazla sus bitkim yok daha iki hafta once aldigim bitkiyi ben yetistirdim diye oraya getirmem yanlis olur ancak sabzeler konusunda turkiyenin enresinde olursa olsun bir fuar acilir ve agaclar net orda kucukde olsa bir stand acarsa oncelikle kisisel anlamda insanlara nasil projelerin yarata bildigini ve bu projelerin oncelik ile toplumun sosyal yapisi icinde kazandirdigi ve kazandiracagi pozitif unsurlari ben gelip orda her ziyaretcimize sunmak isterim.
Biliyormusunuz ben bugun bu site sayesinde insanlara domates ekmeleri gerektigini onlar yapamiyorsa bos arazilerinin yapisina uygun sebze ve meyveleri ekip yetistiricek insanlara vermeleri en azindan onlara is ulkemede disa bagimli olma yukunu bir nebze hafifleticegini anlatiyorum cok kortugumuz topragin aslinda (asik Veyselin dedigi gibi) gercekten dost oldugunu anlatiyorum.
Monitor icin antalya hava alaninda reklam lari yayinliyan bir sirketle konusucam izmirde subeleri varsa sanirim bizim icinde fuar suresi icinde yardimci olurlar
Saygilar...
Alico, monitörle tam olarak ne kastediyorsun.
Bir Lcd ekran bulduk zaten. Bundan farklı bir şey mi?
Fuarda fiili olarak katkıda bulunabilecek arkadaşlar, süremiz azaldı.
Stand hazırlanmasında ve fuar süresince, orada çalışma konusunda katılabilecek arkadaşlar bana ulaşabileceğim telefonlar yollarsa sevinirim.
Daha önce neler yapabileceklerini söyleyen arkadaşlar, teyit ederse memnun olurum çok.
İlk iki gün bulunabilecek kim var? Ben orada olacağım.
Penelophe
07-05-2007, 13:03
Alico, monitörle tam olarak ne kastediyorsun.
Bir Lcd ekran bulduk zaten. Bundan farklı bir şey mi?
Fuarda fiili olarak katkıda bulunabilecek arkadaşlar, süremiz azaldı.
Stand hazırlanmasında ve fuar süresince, orada çalışma konusunda katılabilecek arkadaşlar bana ulaşabileceğim telefonlar yollarsa sevinirim.
Daha önce neler yapabileceklerini söyleyen arkadaşlar, teyit ederse memnun olurum çok.
İlk iki gün bulunabilecek kim var? Ben orada olacağım.
Sayın Memet bey,
Ben 26-27 si standda durmak, fotoğraf çekmek vs. şeylerle ilgilenebilirim.
İnci Akalp
07-05-2007, 16:38
Arkadaşlar,
Fuarda dağıtacağımız boyama kitabı, bardak altlıkları, kitap ayraçları ve çıkartmalar bu hafta çarşamba günü hazır olacak.
Bunları istanbul'dan İzmir'e nasıl göndereceğiz??
Bu konuda ilgili arkadaşlardan haber bekliyorum.
Herkese iyi akşamlar
inci
Bitmesini bekliyorum, sana haber vereceğim :)
Küçük fideler dağıtılması fikri vardı.
Plastik kola bardağına logo mu yapılacak yoksa sticker yapılıp kola bardaklarına mı yapıştırılacak? Veya viyole mi düşünüyorsunuz?
Tek tek verilmesi durumunda viyolü kesmek zor olabilir.
Biraz Çam fıstığı tohumu gönderebilirim görevi üstlenen var ise. 10-11 günde çimlendirmiştim evde. Fuara kafalarını topraktan çıkarmış olurlar sanırım.
Evet, fide öneren arkadaşlar oldu, ama şimdiye kadar şu kadar fidemi vereceğim diyen arkadaş olmadı.
Çam fıstıklarını çimlendirmek için zamanım olabilecek mi bilmiyorum.
Penelophe
10-05-2007, 07:11
Küçük fideler dağıtılması fikri vardı.
Plastik kola bardağına logo mu yapılacak yoksa sticker yapılıp kola bardaklarına mı yapıştırılacak? Veya viyole mi düşünüyorsunuz?
Tek tek verilmesi durumunda viyolü kesmek zor olabilir.
Biraz Çam fıstığı tohumu gönderebilirim görevi üstlenen var ise. 10-11 günde çimlendirmiştim evde. Fuara kafalarını topraktan çıkarmış olurlar sanırım.
Eğer biri bana, nereye ekmem gerekiyorsa bilgilendirme yaparsa, tohumlarda 10-11 günde çimleniyorsa daha 14 gün var, ben dikebilirim? Cümle için kusura bakmayın sabah sabah bu kadar toparlayabildim.
Fuar için ayraçlardan bir kaç örnek.
10490
Çok güzeller. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Altlarında bilgiler mi var? Yazılar seçilmiyor da.
Sebahattin Sargın
10-05-2007, 19:54
Şimdi biz bu ayraçlardan almak için izmiremi gidiceğiz yahu :)
Evet, fuarımıza bekleriz .
Sebahattin Sargın
10-05-2007, 20:01
İnanın gelmeyi o kadar çok isterim ki. Standa bir kaç saat beklemek, sizlerle tanışmak mükemmel olur ama ne yazıkki gelemeyeceğim. Ama siteyi değerli izmirli arkadaşlarımızın mükemmel bir şekilde tanıtacağından adım gibi eminim....
Altlarında sitenin sloganı var.
Penelophe
10-05-2007, 20:58
Evet, fide öneren arkadaşlar oldu, ama şimdiye kadar şu kadar fidemi vereceğim diyen arkadaş olmadı.
Memet Bey;
Hiç fidem yok, ama bana, (13 gün kaldı) şu tohumları al, şu tip bardaklara **** şuna ek, 13 günde fide olur derseniz hemen başlarım işe.
çekirdek
14-05-2007, 00:17
Fide önerisini ben yapmıştım yaklaşık bir ay önce ama hiç kimse olumlu-olumsuz birşey söylemediği için tekrarlamadım. Bence artık bu üretmelik işe artık hiç girmeyelim, çünkü ne tohumlara çimlenme, ne çeliklere köklenme zamanı kaldı. Bazı arkadaşlar yanlış çıkarsama yapmış olabilir, bildiğim kadarıyla böyle bir hazırlık ve sunum olmayacak.
Şimdiden çimlendirelim seneye 1 yaşına basmış olur fideler.
Kalıba çamur dökerek hediyelik eşya yapan bir yer bulunabilirse; dışında www.agaclar.net kabartması olan kare veya altıgen şekilli silindirden farklı birkaç model saksı da yaptırabiliriz.
Daha sonra sırlanıp pişirilirse bundan daha büyük reklam olmaz.
Herkesin baş köşeye koyacağına adım gibi eminim.
Hatta kaktüs yetiştirilirse ki parmak kadar veya saksıya göre boylanan olup büyümeyenler izmir ve çevresi için ideal saksı bitkisi olacaktır.
Saksılar da 8-10 cm çapta 12-14 cm yükseklikte olabilir.
Penelophe
14-05-2007, 16:09
Arkadaşlar;
Geçen yılki fuara gitmiştim. Ve açıkcası yok denecek kadar az çocuk vardı genelde gelenler gençler ve orta yaşlılardı.
Tohum dağıtma önerileri var sanırım, tohum güzel bir fikir fakat dağıtmayı düşündüğümüz tohumların çoğu amacına ulaşamayadabilir. Çünkü toplum olarak hazıra konmaya çok alışkın ve istekliyiz. Tohumlar fuarda alınıp, eve gidince bir köşede unutulabilir **** eve gitmeden çöpü boylayabilir. Fuardaki asıl amaç (bence) çiçekten, fideden tohumdan vs.. bi haber **** denememiş insanlara tanıtmak olmalı siteyi. Yani bu konularla çok içli dışlı olan insanlar zaten bir şekilde ulaşacaklardır.
Bu yüzdende bence kesinlikle hazır birşeyler sunmalıyız insanlara. Yani bu bir çiçek **** fide olabilir. Ama maliyeti iyi hesaplamak lazım günde en az 1000 kişi ziyaret edecektir fuarı.
Birde şöyle bir fikrim var wire less varsa eğer, agaclar.net e fuarda üye olan her kişiye bir fide verebilsek. Yani, agaclar.net e üye olun ilk fideniz bizden gibi..
Eğer böyle yaparsak hem üyeliği garantilemiş oluruz, hemde bol keseden fide dağıtmamış oluruz, maliyet de düşer gibime geliyor. (sayıdan dolayı)
Sitede de yeni bir başlık açarız ve fuardan fide sahibi olan yeni üyelerimize, fideleriyle ilgili bilgilendirme (bakım , sulama , ışık ihtiyacı vs..) yaparız ki buda katılımın kalıcı olmasını sağlayabilir. Fidelerin üzerine bakım notu yazmak yerine de www.agaclar.net'ten yaşam isteklerini ve bakımını öğrenebilirsiniz yazabiliriz.
Düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Fuarın amacına ulaşmasını istiyorum. Buda uykularımı kaçırıyor.
Eğer onay gelirse fide fiyatları, türleri hakkında araştırma yapabilirim.
Fidelerin üzerine yapıştırılacak yazılarla ilgilenebilirim.
Saygılar.
oncelikle katkida bulunmak isterim ancak bircok konu asilmis. benim de size birkac aktarimim olacak uygun gorulurse.
bu tarz fuarlarin ziyaretci profili akademisyen, uretici,hizmet sektoru(alim satim yapan), konuyla ilgili mekanizasyon temsilcileri , cok yogun ogrenci ozellikle ege ziraatten ve hafta sonu konudan haberdar izmir ve cevre illerden merakli insanlar.
genel amac ticari ve akademik olsa da agaclar.net in bu organizasyonda kendini gosterme amaci buraya belki de uretici ve ithalat-ihracat gibi konularda uzmanlasmis firmalarin temsilcilerini cekebilmek. onlarin bu platformda gorus paylasimlarinda bulunmalarini saglayabilmek.
acikcasi benim soyle bir onerim var. agaclar.net in promosyon amacli dagitilacak aksesuar vb. esyalari akademisyen firma yetkilileri uzmanlar ve ogrencilere mumkun oldugu kadar akilda kalici sekilde dagitmak. hatta ilgi cekme adina mini yarismalar duzenleyip siteye cekebilme icin orda uyeligi yapip bir unvan ya da forumlarda profilinde ozel olarak kullanabilecegi agaclar.net dosyalari gibi.
ayrica cay kahve konusunda onerim cayin ve kahvenin orda yapilmasindan ziyade su isitici ile birlikte poset ya da demlik cay ve 3u bir arada kahveler cok daha pratik ve kontrolu kolay bir durum olacaktir diye dusunuyorum.
maddi katkida bulunacak durumda olmadigim icin hepinizden ozur diliyorum ancak 24 25 inde okulumun son iki gunu dolayisiyla 25inde aksam ustu ve 26 sinda katilabilirim diye dusunuyorum.
izmir icin bir toplanti varsa katilmak isterim.
Sevgili Arkadaşlar,
Eşim Fuarda üyelerimize dağıtılmak üzere 35-40 kilo civarında bir toprak düzenleyici verdi. Bu toprak düzenleyici hem çiçeklerde hem de zirai ürünlerde kullanılıyor.
Bu toprak düzenleyicisinin Fuarda promosyon olarak dağıtımı konusunda fikir ve yardım rica ediyorum..
Mine Pakkaner
19-05-2007, 20:46
Bu nedir Hafize'ciğim? Ürün hakkında teknik bilgi verirsen fikir üretiriz.
Eşimden aldığım bilgiler :
İçinde; İyi kalite torf, clinoptilolite, leonardit, 11 adet izelement, hayvansal gübre, polijel ve 7 adet enzimden oluşan (tam formülünü bilmediğim) bir toprak düzenleyici. Saksı çiçekçiliğinde, kullanılan toprağın %15-20'si oranında karıştırılarak kullanılmaktadır. Sebze ve meyve üretiminde kullanım oranı dönüm ve ağaç başı olarak değişmektedir. Yani arkadaşlara dağıtacağımız miktar bir saksıya 150-200 gr.
Bu karışım ticari bir maksat içermemekte, sadece üyelerimize ya da standımızı ziyaret eden, bizim konularımıza duyarlı misafirlerimize hediye amaçlıdır.
O yüzden dağıtımı konusunda her anlamda yardım rica etmiştim.
Çok sayıda poşetleyip olabildiğince çok insana ulaştıralım derim.
Penelophe
19-05-2007, 22:01
Selamlar;
35-40 kilo civarındaysa vede bir saksıya 150gr yetiyorsa;
40x1000=40000 gr.
40000/150=266,6 paket.
Buda en az 250 kişi demektir.
Çam fıstığı tohumları adabayrakoğluna ulaşmıştır sanırım.
Kaç gündür siteye uğrayamıyorum.
Hepinize kolay gelsin.
Geçen cuma günü İzmirdeydim, ancak motorsiklet almak maksadıyla gittiğim için birkaç da akraba ve asker arkadaşı ziyareti için bir plan dahilinde gidip geldim toplantı varmış geldikten sonra öğrendim uğramak isterdim ama dediğim gibi geç oldu.
Fuarda kolay gelsin.
Mine Pakkaner
19-05-2007, 22:05
Teşekkürler :)
Mine Pakkaner
19-05-2007, 22:13
...
Bu karışım ticari bir maksat içermemekte, sadece üyelerimize ya da standımızı ziyaret eden, bizim konularımıza duyarlı misafirlerimize hediye amaçlıdır.
...
Bu yüzden de küçük ambalajlara bölüp çok kişiye ulaştırmak daha iyi olabilir. Alanlar küçük saksılara kullasın. 150- 200 gr yerine 100 gr veya daha az. Hızla ambalaj hazırlamamız gerek. :)
Eşine teşekkürler :)
Penelophe
19-05-2007, 22:23
100 grsa saksı başına o zamanda; 400 kişi demektir :)
Arkadaşlar fuarda yapacaklarımızı gözden geçirmek için salı akşamüstü toplanalım.
Geçen sefer alıştık yine hisarönü'nde buluşalım.
saat beş benim önerim. Çalışanlar işten çıkıp yetişebilir.
Mine Pakkaner
19-05-2007, 22:36
Olur. Mekan Kızlarağası mı?
Penelophe
19-05-2007, 22:39
Arkadaşlar fuarda yapacaklarımızı gözden geçirmek için salı akşamüstü toplanalım.
Geçen sefer alıştık yine hisarönü'nde buluşalım.
saat beş benim önerim. Çalışanlar işten çıkıp yetişebilir.
Ben gelemeyeceğim sanırım;
saat 18:00 da işten çıkıyorum, karşıyakadan hisarönüne gelmemde akşam trafiğinide göz önüne alırsak, 19:00 gibi olur ve siz çoktan dağılmış olursunuz :confused: :(
Fuardaki stand herşeyden önce internetten tanışan, birbirinden bağımsız kişilerin işbirliği ile ortaya koydukları bir çalışma olacağından iki kat daha önem taşıyor. Bu, bu ülke insanlarının, kendileri için hiçbir bekletileri olmadan da böyle şeyler yapabildiğini gösteriyor.
Uzaktan, motive etmek için yazılmış bir mesaj gibi oldu ama günün anlamından olsa gerek bunu şimdi yazmak istedim. :)
Katkı ve çalışmalarınızdan dolayı herkese teşekkürler.
Kolay gelsin.
5 te kizlaragasi tamamdir
Memet, çocuğu olanlar için 17:00 zor olabilir.
Benim önerim ÇARŞAMBA günü fuarda buluşup standı düzenlemek. Malum perşembe fuar açılacak.
Carsamba 4 te dersim bitiyor o saatten sonra katilabilirim.
Bana her gün ve her saat uygundur.
Penelophe
20-05-2007, 14:50
Ben sanırım her halukarda gelemiyorum :(
Fuar için son toplanmtıya çağrıdır.
Salı saat beşte, Hisarönü'nde Bayciğit kafe. Çiçekçilerin olduğu yer.
yarin saat bes bana uygundur.
Penelophe
21-05-2007, 21:42
Son kararınız sanırım. Bende gelmeye çalışacağım ama, gecikirim. Ne kadar sürer fikriniz var mı?
Geçen seferden hesap edebilirsin. Sohbet başlayınca bitmez artık.
Penelophe
21-05-2007, 21:58
Geçen seferden hesap edebilirsin. Sohbet başlayınca bitmez artık.
Oh şükür:) Bitirmeyin zaten ki bende yetişeyim.
Penelophe
21-05-2007, 21:59
Bu nasıl bir cümleyse artık. Kusura bakmayın.
bulusmaya katilan memet,minepakkaner,qxyl,adabayrakoglu ve hfz. Sizleri tanidigima cok memnun oldum, fotograflari istiyorum ben.
Penelophe
22-05-2007, 21:39
Adabayrakoglu yükleyecektir, ama adayla da ugrasıyordur eminim :)
ada ya Berserk cizgi filmini izlemesini tavsiye ediyorum :D
caploonba
23-05-2007, 13:15
Ah şu sınavlarım olmasa gelecektim ama artık bir daha ki sefere...
Mine Hanım ne yazık ki erken ayrılmak zorunda kaldığından fotoğrafta yok.
Ağaçkakan
23-05-2007, 15:33
meraba. fuar hazırlıklarından bir kaç fotoğraf çekmem istendi de. ben de çektim tabii...
Ağaçkakan
23-05-2007, 15:37
memet, cihan ve mine hanım sergiliği hazırlarken...
papatyam
23-05-2007, 15:42
Aaa memet bıyık mı bırakmış :)
papatyam
23-05-2007, 15:44
Hepinize kolay gelsin arkadaşlar :)
Aaa soldaki tablo eğri duruyor :)
Aaa soldaki tablo eğri duruyor :)
Git düzelt:D
Penelophe
23-05-2007, 15:57
Adabayrakoglu selamlar;
Diğer fotoğraflar nerede ?
İlk iki gün olamayacağım için üzülüyorum. en azından filmin sonunu izleyebileceğime de seviniyorum :)
Ben ne yazık ki bugün katılamadım. Murat arkadaşımız sayesinde gelişmeleri izleyeceğiz artık.
Çalışan tüm arkadaşlarımın ellerine sağlık. Bence herşey çok güzel görünüyor.(Resimler ve heykeller iyi fikir)
papatyam
23-05-2007, 16:27
Bence de ayrı bir renk katmış :)
yere gri halimi serildi ben mi yanlis goruyorum. sabah oyle bisi yoktu sanki
Penelophe
23-05-2007, 16:45
Bende çok beğendim bütün emeği geçenlerin ellerine sağlık. Az kaldı :)
ilknur aşık
23-05-2007, 21:28
Ellerinize sağlık her şey çok güzel görünüyor.
Penelophe
23-05-2007, 21:33
İlknur haftasonu geleceksin değil mi?
haftasonu gelecek olanlarla ben gorusemeyecegim :( cumartesi sabah istanbula gidiyorum.
Arkadaşlar, bugün öğleden sonra Fuarda standımızdaydım.. İnanıyorum ki inanılmaz güzel bir fuar olacak..
Afişlerimiz inanılmaz güzel olmuş. Çocuklar için boyama kitabı, bardak altlıkları ve en çok sevdiğim bookmarklar.. Kitap ayıraçları bana göre hepsinden daha güzel..;)
Çok güzel bir Fuar olacak.. Çoookkkk...:dilli:
Aybala seni fuarda görebilecek miyiz?
Keşke ama imkansız :(
Çok imrendim ama, ne güzel her işinize karışır, kırar dökerdim :o
Çok güzel geçecek eminim...bol bol fotoğraf çekin olur mu?
Mine Pakkaner
23-05-2007, 22:13
Sayın Erguvan Muhibbi acaba gelmiyor musunuz? Bu fuara sizin girişiminizle katıldığımızı unutmadık. :)
Penelophe
24-05-2007, 08:02
Keşke ama imkansız :(
Çok imrendim ama, ne güzel her işinize karışır, kırar dökerdim :o
Çok güzel geçecek eminim...bol bol fotoğraf çekin olur mu?
Keşke gelebilseydiniz de karışıp, kırıp dökseydiniz. Ben sizinle tanışmayı çok istiyordum:(
Olur mu bilmiyorum ama aklıma bir şey geldi.
Pazar günü biz hobi bahçesinde olacağız, siz de fuarda...
Kameralar yardımı ile bir buluşma gerçekleştirebilir belki.
Bir saat belirlesek, o saatte ekranda kameraları açsak? :)
Penelophe
24-05-2007, 08:18
:D süper olur bence :)
Hatta hobi bahçesi çalışmalarını naklen izletelim fuardakilere :))
Olur mu bilmiyorum ama aklıma bir şey geldi.
Pazar günü biz hobi bahçesinde olacağız, siz de fuarda...
Kameralar yardımı ile bir buluşma gerçekleştirebilir belki.
Bir saat belirlesek, o saatte ekranda kameraları açsak? :)
Hobi bahçesinde internet erişimi var mı?
Bilmiyorum, bende gerekli teçhizat var.
İzmir'de de varsa...
Bilmiyorum, bende gerekli teçhizat var.
Tam teçhizatlı kameraman arkadaşımız aybala.:D
İyi fikir
Penelophe
24-05-2007, 12:38
Fuarda wireless varmı bilmiyorum, ama büyük ihtimal vardır. Varsa ben webcam götürebilirim, mikrofon vs. ne gerekliyse :)
Ben de burdan evimden katılsam diyorum, nasıl olur acaba?
Ne fuara ne de hobi bahçesine gidemeyeceğime göre başka çarem mi var?
Bugün malesef fuara gidemiyorum. Yarın gidersem fotoğraf çekerim.
Ağaçkakan
24-05-2007, 15:27
işte bugünkü sergiden fotoğraflar...
Ağaçkakan
24-05-2007, 15:31
domates fideleri vatandaşa sunuluyor.
Ağaçkakan
24-05-2007, 15:37
abecesel sıralama değil, boy sıralaması... memet meğer ne kadar ufakmış!..
Buradan sadece seyrediyoruz, kusura bakmayın :)
Heyoo ekibe bakar mısınız?
Arkadaşlar kolay gelsin, iyi eğlenceler :)
-seçkin, internet var mı?
-memet, soldaki tablo hala yan duruyor bak, gelm'im oraya.
-masa örtüsü jilet gibi ütülenmiş, kim ütülediyse ellerine sağlık :)
caploonba
24-05-2007, 16:02
Ben de şimdi geldim.
Gördüğüme göre şimdilik internet yok.
Orda olmak vardı şimdi.
Arkadaşlar yardımcı olamadan öylece izlemek çok kötü.
Elinize sağlık.
Penelophe
24-05-2007, 16:53
Herşey mükemmel görünüyor :cool: . Bütün emeği geçenlerin ellerine sağlık;) . Yarın ben de geleceğim. İnternetin olmaması kötü.Şu anda buradan izlemek de çok zor, işten firar ettireceksiniz beni :)
Bugün gidemeyecektim aslında ancak büyük çabalar sonunda gidebildim. Standımıza ilgi büyük.
Selahattin beyin gönderdiği fideler kapış kapış.
Arkadaşlarımın enerjilerine hayran kaldım.
Fotoğraflar çektim. Ancak yarın yükleyebileceğim.
Selahattin Yılmaz
24-05-2007, 20:09
Fuarın son günü kalabalık olur kitleleri çekmek için fideleri hemen bitirmeyin bence son güne de fide kalsın diye düşünüyorum ve orda olamamak kötü geldi bana...
Mine Pakkaner
24-05-2007, 20:14
Fideleri bitirmemek ne mümkün, duyan koşarak geliyor :)
Fuarın son günü kalabalık olur kitleleri çekmek için fideleri hemen bitirmeyin bence son güne de fide kalsın diye düşünüyorum ve orda olamamak kötü geldi bana...
Sevgili Selahattin Yılmaz,
Fidelerimizle bugün Fuarın en çok ilgi çeken standı olduk.:p Dağıtmamak mümkün değildi. Çok çok teşekkür ederiz.. Fidelere ilgi daha çok da Fuarda standı olan firma çalışanlarından geldi. Bu benim beklemediğim bir şeydi ve çok hoşuma gitti. Daha ilk günden hepsini tanıdık sanırım dolaşamadan.;)
Ve söylemeden edemeyeceğim.. Sevgili Mine Hanım'ın sanırım sesi kısılmıştır bugün. Başka bir firmaya profesyonel danışmanlık sözü olmasına rağmen bizim standımızdan ayrılamadı. Kaçıp bize gelecekken,bizim standdan kaçıp söz verdiği firmaya gitti. Onun olmadığı zamanlarda da ben kendisini bir papağan gibi taklit etmeye çalışarak gelenleri bilgilendirmeye çalıştım..:dilli:
Birazcık yorulduk, ama çok keyifliydi..
Kısa fuar ilk gün kritiği ne zaman gelecek.
Valla arkadaslar bunu fuari 3 kere gezip degerlendirmeme gore soyluyorum ki. Bugunun heralde en cok adini duyuran ve ziyaret edilen standi tartismasiz bizdik. Bunda en buyuk rolu fide dagitim organizasyonumuz ve tabiiki her gelenle ilgilenen guleryuzlu ekibimiz oynadi.
Bugun sinavdan sonra benim icin arkadaslarimla beraber orada olmak cok eglenceliydi. Emegi gecenlerin ve fiziki olarak burada olamayip destek verenlerin hepsine simdiden tesekkurler. Suphesiz amacina ulasicak bir tanitim oluyor.
Stand harika görünüyor. Emeği geçen herkesi kutuyorum.
Selahattin Yılmaz adı çokça geçtiği için, aramızda gibi hissettik biz.
İlk gün heyecanlı, eğlenceli, hareketliydi. İnternete girip, siteyi bilmeyen kimse yoktu nerdeyse. Mesaj yazmadıkları halde forumu takip eden üyelerimiz vardı onlarla tanıştık. Akşam üstü aktif olanlardan dokuz üyemiz bir aradaydık. Hfz bütün enerjikliğiyle herkese uzun uzun tanıtım yapıyor.
Cihan arı gibi çalışıyor. Hizals onla yarışıyor. ilk günün özeti böyle.
Memet'te çok yorulmuştu. O da arı gibi çalışmış.
bu arada adabayrakoglu napti acaba ben birden merak ettim :D :D :D :D
saka bir yana sagolsun kendisi bizlere yiyecek getirme nezaketini gostermis. Hfz de bunu akil edenlerden birisiydi. Kendilerine buradan tesekkurler.
Mine Pakkaner
24-05-2007, 20:32
Cihan ve Hafize yorgunluktan bitap düştü. Benim çok konuşmaktan boğazım ağrımış :)
Michiganensis, Nermin Baykam, Azalea, Dengetasarım, Selçuk44, Ardakaan, Caploonbaa, BaranVural şu anda aklıma ilkgelen üyeler, bizi ziyaret ettiler.
Biz oradayız efendim, bekleriz :)
Hizals ben sadece ziyaretçi gibiydim malesef.
Zaten iş olsaydı bile sizin hızınıza yetişmem ne mümkün.
bu arada adabayrakoglu napti acaba ben birden merak ettim :D :D :D :D
Sevgili Adabayrakoğlu küçük oğlunu annesine bırakıp, hatta kaçıp, bizlerle birlikte kısa bir süre de olsa aynı havayı solumaya çalıştı. Ve bu arada Fuar genelinde resimler çekti burada diğer üyelerimizle paylaşabilmemiz için.;)
Kendisine çok çok teşekkür ederiz..
sahsi gorusum burdaki arkadaslarimin orada bulunmasinin yeterli oldugudur. fazlasini yaptin ayagina saglik.
Mine Hanım iki standla, telefonuyla, gelen konuk ve üyelerle ilgilenmeye çalışıyordu.
Michiganensis
24-05-2007, 20:40
Merhabalar
Öncelikle harika bir stant kurulmuştu görür görmez koştum sitede pek fazla aktif olmasada forumları ve dergiyi düzenli olarak okurum. Mine hanım ve Mehmet Bey'le tanıştığıma çok memnun oldum. Mine hanımın ve Mehmet Bey'in keyifli sohbetlerinden çok zevk aldığımızıda belirtmeden geçemeyeceğim.(yarın da devam etmek ümidi ile)
Bizde Fuarda katılımcıyız ve agaclar.net'e komsu sayılırız.
Bu yıl bize verilen stant alanında yer almak orada görevli öğrenci olarak bulunmak benım için harika bir deneyim.
Fuarda Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Seracılık programı olarak yer aldık.
Biraz okulumdan bahsederek devam etmek istiyorum.
Bergama Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı 1994 yılında eğitime başlamıştır. İki yıllık olan yüksekokulumuzda öğrenciler teorik olarak derslerin yanı sıra ağırlıklı olarak uygulamalı dersleride görmektedir. Uygulamalı dersler yüksekokul arazisinde bulunan seralarda yapılmaktadır. Seralarımızda sebze, kesme çiçek ve saksılı süs bitkileri ile dış mekan bitkilerin üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretim sırasında farklı topraksız tarım teknikleri kullanılmaktadır. Ürünlerimiz okul içinde, Bergama'da ve fuar'da ki stantımızda satılmaktadır.
11553
Fuara katılan ziyaretçileri standımıza bekler, yetiştirdiğimiz ürünleri görmelerini ve tatmalarını dileriz..
Selahattin Yılmaz
24-05-2007, 20:50
Fideleri bitirmemek ne mümkün, duyan koşarak geliyor :)
Mine hanım viyollerimi koruyun, onlar benin canlarım. Fırsat çıktığında Yasin'e ulaştırırsınız. Bulmak zor o viyolleri, biz üretmeye başlayınca nerde üreteceğiz fideleri :D...
Mine hanım viyollerimi koruyun, onlar benin canlarım. Fırsat çıktığında Yasin'e ulaştırırsınız. Bulmak zor o viyolleri, biz üretmeye başlayınca nerde üreteceğiz fideleri :D...
:D :D :D ben de viyol sayimi arttiririm diye heveslenmistim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.