PDA

View Full Version : Arapsaçı, Aşkın gözyaşı (Helxine soleirolii)

Sayfalar : 1 [2]

Selçuk Boz
08-12-2012, 15:14
Sayın Gultekin, bitkiyi deliksiz saksıya dikmek zorunda mısınız? Naçizane tavsiyem, öncelikle o saksıdan kurtulun derim. Deliksiz saksıyı kullanmaya devam ederseniz, yüzeyini büyük bir ihtimalle dolduramayabilirsiniz.
Yapraktan da gübreleme yapabilirsiniz. Ama kesinlikle aşırıya kaçılmaması gerekiyor.
Kolay gelsin.

Erdogan
27-12-2012, 14:33
toprak ve saksı değişimi yaptım, sonra biraz su verdim fakat toprak çok nemli kalıyor bu sefer. bitkinin küçük gövdelerinde pamukçuklar oluşmaya başladı. küflenme var sanırım :/ acil olarak yapabileceğim bişeyler var mı ? tavsiyeniz nedir ?

pembegül
27-12-2012, 15:18
toprak ve saksı değişimi yaptım, sonra biraz su verdim fakat toprak çok nemli kalıyor bu sefer. bitkinin küçük gövdelerinde pamukçuklar oluşmaya başladı. küflenme var sanırım :/ acil olarak yapabileceğim bişeyler var mı ? tavsiyeniz nedir ?

Arap saçı yazın suyu çoksever ancak kışın haftada bir yeter benimde var geçen yıl aldım biriki arkadaşa dağıttım şimdi elimde büyük bir saksı ve üç minik saksıda var haftada bir suluyorum toprağıda öyle aman aman bir toprak değil bildiğimiz bahçe topragı.Bir görseniz saksıdan aşağı taştı saksı görünmüyor bence siz bahce toprağı bulun toprak ıslaksa kurutun ve delikli bir saksıya toprağı alın elinizdeki arap saçından bir miktar kesin ve saksıya dikin dikimi şöyle yapın arap saçı bitkisini saksıya yaydırın üstünü örtecek az miktarda toprak örtün kenarlardan filizler dışarda kalsın birazcıkta can suyu verin daha sonra kurudukça sulayın bol ışık alan bir yere koyun bu kadar kolay gelsin..:)

Erdogan
27-12-2012, 16:43
Arap saçı yazın suyu çoksever ancak kışın haftada bir yeter benimde var geçen yıl aldım biriki arkadaşa dağıttım şimdi elimde büyük bir saksı ve üç minik saksıda var haftada bir suluyorum toprağıda öyle aman aman bir toprak değil bildiğimiz bahçe topragı.Bir görseniz saksıdan aşağı taştı saksı görünmüyor bence siz bahce toprağı bulun toprak ıslaksa kurutun ve delikli bir saksıya toprağı alın elinizdeki arap saçından bir miktar kesin ve saksıya dikin dikimi şöyle yapın arap saçı bitkisini saksıya yaydırın üstünü örtecek az miktarda toprak örtün kenarlardan filizler dışarda kalsın birazcıkta can suyu verin daha sonra kurudukça sulayın bol ışık alan bir yere koyun bu kadar kolay gelsin..:)

ne kadar güzel anlattınız :) ama kimine göre çok kolay yetişen bitki bazısı için imkansız zor bitki olabiliyor - misal ben :) istanbulda bahçe toprağı pek bulamıyorum malesef. hazır toprak almıştım , torf ve normal toprak karışımına benziyor. yani torftan daha iyi. saksıyı değiştirdikten sonra can suyu verdim ama o su hala kurumadı toprağı baya rutubetli tutuyor. kış olduğundan sanırım :/

ıslaklık ile nem arasındaki dengeyi sağlayamıyorum malesef. saksının altında drenaj delikleri mevcut , hatta fazladan delikler bile açtım çok sayıda. ama faydasız. drenaj sağlayamıyorum. 2-3 hafta evvel açık renklisini de aldım, çok fazla kabarık şekildeydi. neden oluyorsa eve getirdiğimden beri yarısı kurudu. öyle duruyor şimdi. napsam faydasız. su fısfıslasam bu sefer çürüme oluyor, sulasam toprak çok ıslak kalıyor, su vermesem bu bitkiler toprağın kurumasına tahammül edemez diye biliyorum.

pembegül
27-12-2012, 18:48
Bu bitki için bahçe toprağı şart eğer torf şart olsaydı diğer toprakta yetişmezdi ve yetiştiği alanlarada torf almak baya bir maddi külfet olurdu ..

Bulunduğunuz yerde apartmanda bile olsanız küçük bir bahçe vardır yöneticiden rica ederseniz yardımcı olurlar ben öyle yapıyorum ve ne kadar toprak lazımsa okadar alıyorum ..

Erdogan
30-12-2012, 12:08
ilk 2 fotoğrafta 3-4 hafta önce aldığım açık renkli Arap saçım , yarısı kurudu :/

3. fotoğraf önceden aldığım ve kuruyan koyu renkli arap saçından kurtarabildiğim dallar. uzun süredir aynı şekilde gelişme yok :/ saksısı ve toprağı yeni değiştirdim.

4. fotoğraf açık renkli arap saçından kopardığım dallar, fakat gelişme yok.

neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum :/

pembegül
30-12-2012, 21:21
3. resimdeki arap saçı daha canlı güneşli biryere alın az sulayın size cevap verecektir..:)

Erdogan
31-12-2012, 12:35
3. resimdeki arap saçı daha canlı güneşli biryere alın az sulayın size cevap verecektir..:)

sayın pembegül 3. resimdeki 2-3 aydır o durumda :) malesef gelişim göstermedi fazla. havalar da malum güneş yüzünü pek göstermez oldu.

1 ve 2. resimdeki açık renkli arap saçını kurtaramaz mıyım ? bugün baktım iyice kurumuş çoğu :/

pembegül
31-12-2012, 13:47
Açık renklilerinde sağlıklı olan dallarını kırpın başka saksıya dikin, Kökler aynı saksıda kalsın kuruyanları saksıdan temizleyin köklerin suyunu kontrol edin susadıkça su verin pencere önü gibi bir yerde bulundurun benim bir saksı arap saçı bitkim böyle kök kaldı tekrar sürdü kolay gelsin.:)

Erdogan
23-01-2013, 14:53
tekrar merhaba,

toprakta garip mantar gibi oluşumlar mevcut bunu nasıl önlerim? herhangi bir zararı olur mu bitkiye? burnumu yaklaştırdığımda toprak küflü küflü kokuyor :/ arap saçı yaşamak için hala direniyor bu çok iyi ama gelişim yok malesef.

Erdogan
23-01-2013, 15:04
bu da açık renkli olan arap saçım. daha önce resimlerini paylaşmıştım, artık hepsi kurudu öldü. ama baharda belki canlanır diye atmadım henüz.

3. resimde küçük saksıya canlı dallarından koymuştum, saksı tamamen doluydu ama gördüğünüz gibi 2-3 dal kaldı geriye :/ onları da kaybetmek istemem. tavsiyeleriniz neler ?

hem açık renkliyi hem diğer koyu renkliyi hergün fısfıslıyorum ama gelişim görmedim.

pembegül
27-01-2013, 20:53
Açık renkli arap saçını budayın üstündeki kuru dalların altından yeni sürgünler çıkar. Benim arap saçım buraya yazdıktan sonraydı sulamamışım kurudu kuruyan daları kırptım suladım iki günde yeşerdi.:)

Erdogan
28-01-2013, 13:36
Açık renkli arap saçını budayın üstündeki kuru dalların altından yeni sürgünler çıkar. Benim arap saçım buraya yazdıktan sonraydı sulamamışım kurudu kuruyan daları kırptım suladım iki günde yeşerdi.:)

eminmisiniz pembegül hanım? hiç ümit yok gibi görünüyor :) resimde gördüğünüz gibi hepsi kurudu çürüdü. nasıl budamalıyım ? makasla hepsini kessem toprak seviyesinde olur mu? sulamayı nasıl yapmalıyım ?

sorun şu ki bendeki sulamamaktan kurumadı. satın aldıktan sonra evde birden kurumaya başladı nedense. suyunu eksik etmedim.

bir de diğer koyu renkli olan için önerileriniz nelerdir ? bahsettiğim gibi toprakta kahverengi - sarımsı mantar gibi oluşumlar var , küflü küflü de kokuyor toprak.

pembegül
28-01-2013, 13:57
Toprak seviyesine kadar budayın suyunu toprak kurudukça verin belki bir umut sürer diye düşünüyorum ve toprağını değiştirin belki toprakta bir sorun vardır,Koyu renk olanında toprağını değiştirin benimde bazı çiçeklerin toprağı küf yaptı bahçe toprağı ev havasına direniyor hazır topraklar direnemiyor sorun toprakta bence toprak işini hal edin.

arapsaçı06
13-02-2013, 10:12
Arapsaçım benim gözdelerimden,

369569

suyu çok seviyor,susuz kaldığında yaprakları aşağı doğru dönüyor ve cılızlaşıyor..ben susuz kaldığını anlayınca su veriyorum,düzensiz gibi oluyor ama her an gözümün önünde olduğu için susuz kalmıyor.

baytar87
01-03-2013, 13:00
bu ufaklıklar da bizim :) kısaca tanıtayım. koyu yeşil Kadife, alaca olan Toopil ( türünden midir çözemedik fazla gelişmedi yaramaz), sarşınlardan iri yapraklı olan Tuna ve en son Efe :))

baytar87
06-03-2013, 14:06
bizim kadife kız çiçeklendi galiba :)) 2 tane minik tüy gibi çiçekleri var :))

bay tömürcek
06-03-2013, 19:14
Sayın baytar87 arap saçlarınız harik görünüyor maşallah ;) Bende de var klasik arap saçından gelişimi gayet güzel :p

baytar87
06-03-2013, 19:22
Sayın baytar87 arap saçlarınız harik görünüyor maşallah ;) Bende de var klasik arap saçından gelişimi gayet güzel :p

merhaba bay tömürcek. biz ilk klasik ile alacayı aldık. baktık olcak gibi değil 1-2 ay sonra da sarışınları aldık. ama geldikleri saksı çok ufaktı gelişimleri fazla olmuyor. şimdi biraz daha büyük bir saksıdalar. maşallah çok güzel gelişiyor yaramazlar. bu günde kadife kız (klasik arap saçı) sevindirdi bizi. iyi bakıldığını gösterdi bize. sağlıklı arapsaçlı günler. görüşmek üzere :)

bay tömürcek
06-03-2013, 22:30
merhaba bay tömürcek. biz ilk klasik ile alacayı aldık. baktık olcak gibi değil 1-2 ay sonra da sarışınları aldık. ama geldikleri saksı çok ufaktı gelişimleri fazla olmuyor. şimdi biraz daha büyük bir saksıdalar. maşallah çok güzel gelişiyor yaramazlar. bu günde kadife kız (klasik arap saçı) sevindirdi bizi. iyi bakıldığını gösterdi bize. sağlıklı arapsaçlı günler. görüşmek üzere :)

Merhaba :) Benimkide ufacık birşeyin içindeydi saksısını değiştirince gözle görülür bir gelişim gösterdi ama biraz fazla uzuyor yukarı doğru sanırım az ışıktan dolayı ;) Böyle giderse keseceğim o uzayan saçları :p

baytar87
06-03-2013, 23:54
bence kesme onun yerine iyi ışık alan bir yere koy. eğer saksının ortasına ektiysen ve toprak varsa çevresinde uzayan dallar oraya yatarak orda köklenirler. daha sık oluşum görürsün. bizim kiler şimdi bu şekilde ilerliyolar.

bay tömürcek
07-03-2013, 14:50
bence kesme onun yerine iyi ışık alan bir yere koy. eğer saksının ortasına ektiysen ve toprak varsa çevresinde uzayan dallar oraya yatarak orda köklenirler. daha sık oluşum görürsün. bizim kiler şimdi bu şekilde ilerliyolar.

Saksının ortasına dikmiştim bir zamanlar ;) Şimdi o saksı doldu ve yanlardan sarkmaya başladı arap bacı :p Dediğinizi dikkate alıp bol aydınlık bir yere yerleştirdim teşekkür ederim :)

olcim
07-03-2013, 15:09
Bunlar çok güzeller , ağzım açık seyrettim yine , diğer taraftan da ilkokulumuzun kapısındaki arapsaçı gözlerimin önüne geldi , kalbimin atışları bile değişti , özlemişim o günlerimi , okulumu, çocukluğumu , okul bahçemizin havasını , öğretmenlerimi , arkadaşlarımı , hatıralarımı...
Çok çok teşekkürler ...

Erdogan
14-03-2013, 12:22
sanırım arap saçı bakımını çözdüm sonunda.

saksının geniş olması gerekiyor ve alttan sulanmalı. gerçekten susuzluğu sevmiyor bu bitki. genişçe bir saksıya aldım ve alttaki kaba su koydum şimdi gayet sağlıklı gözüküyorlar. bakalım yayılacaklar mı.

baytar87
21-03-2013, 13:28
sayın Erdogan, ben ustten suluyorum. ayrıca her sabah su fısfıslıyorum yapraklarına. onu da burdan okumuştum, gerçekten çok farketti.ve sonuçta anladım ki önemli olan 2 şey var; güneşten uzak ama aydınlık bir yerde olacak ( loş yerlerde yapraklar yukarı doğru uzuyor) ve mutlaka fısfıslanacak. onun dışında hiç nazlı değiller sagolsunlar :)

Erdogan
27-03-2013, 14:51
deneme başarısız oldu. sakın alttan su vermeyin. bu sefer toprak çok ıslanıyor ve bitkinin çürümesine sebep oluyor. :/ üstten kapla sulamak ta işe yaramıyor. en işe yarayan hergün toprağı fısfısla sulamak oldu. nem sağlamak için üstünü şeffaf ama açık bir kapla kapatmak. bir nevi terrarium oluşturmak gerek sanırım. nasıl bir bitki anlamadım. tamam dayanıklı bir bitki de bir türlü büyümüyorlar. onca denemeye rağmen hala 3-5 dal canlı kalmayı başardı. sorun onları nasıl böyle patlamış mısır gibi çoğaltacağım.

olcim
27-03-2013, 15:14
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz :) Ben de kalp kalbe karşı dedikleri bitkiyi büyütememiştim , tam 6 ay sabrettim sadece 2 yaprak çıkarmıştı , sonunda bir çözüm buldum , ( sanırım bu çiçek beni sevmedi dedim kendi kendime , kızım çok güldü ) çözüm ; çiçeğe küstüm bayağı küstüm tam bir hafta söz saydım yanına gidince , cidden değişti o hafta 4 yaprak verdi , boyu uzadı ,yan dal verdi :) Çok sevindim , tabi ki kızım şok oldu . Sonra ne mi oldu ? Eşim kış bahçesine koymuş ben yokken aşırı sıcaktan öldü bitkim . :(

Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık ) :)

Erdogan
27-03-2013, 17:18
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz :) Ben de kalp kalbe karşı dedikleri bitkiyi büyütememiştim , tam 6 ay sabrettim sadece 2 yaprak çıkarmıştı , sonunda bir çözüm buldum , ( sanırım bu çiçek beni sevmedi dedim kendi kendime , kızım çok güldü ) çözüm ; çiçeğe küstüm bayağı küstüm tam bir hafta söz saydım yanına gidince , cidden değişti o hafta 4 yaprak verdi , boyu uzadı ,yan dal verdi :) Çok sevindim , tabi ki kızım şok oldu . Sonra ne mi oldu ? Eşim kış bahçesine koymuş ben yokken aşırı sıcaktan öldü bitkim . :(

Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık ) :)

küseyim mi arap saçına ? :) zaten aldığımdan beri üzüyor beni :p bitki marketten aldım eve getirince hemen bozulmaya başladı, 1 -2 hafta içinde yaprakları kurudu o güzelliği çok hızlı şekilde kayboldu. seralarda nasıl bakıyorlar anlamıyorum. sağlıklı yapraklarından kurtarabildiğimi kurtardım. aylardır bakıyorum bi gelişme yok. 1-2 gelişme var diye seviniyorum o da sürekli olmuyor.

açıkçası napacağımı şaşırdım bu bitkiye. toprak kurumayacak diyorlar , su veriyorum bu sefer toprakta mantar oluşumu başlıyor yapraklar çürüyor. hiç su vermeyip fısfıs yapıyorum bu sefer yeterli gelmiyor. internette yabancı sitelerde araştırıyorum bakımı en kolay bitkilerden biriymiş, ama bana zorluk çıkarıyor bu küçük bitki :)

şu sıralar hava kapalı sürekli, bahar tam gelmedi henüz.

nursah
28-03-2013, 19:35
ben de gecen senelerde cok aradım fakat hıcbır yerde bulamadım arap sacını bılgı verırsenız sevınırım

Erdogan
29-03-2013, 14:00
ben de gecen senelerde cok aradım fakat hıcbır yerde bulamadım arap sacını bılgı verırsenız sevınırım

istanbul avrupa yakasındaysanız büyükşehir belediyesinin bir iştiraki var. İstanbul Ağaç diye bir yer. ben ordan almıştım.

stanbul Aa ve Peyzaj A.. (http://www.istanbulagac.com.tr/tr/iletisim.asp)

leventte falan fidanlıkları mevcutmuş sanırım. ben alibeyköydeki merkezlerinden almıştım. telefonla arayıp nerelerde şubeleri var öğrenirsiniz.

baytar87
30-03-2013, 17:48
havaların ısınmasıyla iyice coştu bizimkiler :)

bay tömürcek
30-03-2013, 18:33
Sayın baytar87 size çok teşekkür ederim :) Neden dediniz değil mi :) Sizin tavsiyenizle arap saçımı güneşli pencere önüne aldım arap saçım okadar güzel oldu ki o cılız cılız yukarı uzayan dallar kalınlaştı ve aşağı uzamaya başladılar koyu yeşil bir görünümü oldu aynı son eklediğiniz resimdekine benziyor şimdi :) Tekrar teşekkür ederim :)

baytar87
30-03-2013, 21:28
Sayın baytar87 size çok teşekkür ederim :) Neden dediniz değil mi :) Sizin tavsiyenizle arap saçımı güneşli pencere önüne aldım arap saçım okadar güzel oldu ki o cılız cılız yukarı uzayan dallar kalınlaştı ve aşağı uzamaya başladılar koyu yeşil bir görünümü oldu aynı son eklediğiniz resimdekine benziyor şimdi :) Tekrar teşekkür ederim :)

bizlik bir şey yok. sevdikten sonra olur :) sadece direk güneş ışığı almasın. havalar ısınıyor. yakarsın bitkiyi.

baytar87
30-03-2013, 21:52

biz 4 ufaklığıda burdan aldık. ürün kapalı gözüküyor ama mesaj attığınız taktirde muhakak yardımcı olurlar. elinize geçtiğinde de en kısa süre de saksı değişimi yapın. çünkü ufak saksıda geliyolar. biraz daha büyük bir saksıya alırsanız yetiştirme açısından daha iyi yetişir.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/arapsaci-sari-canli-bitki-75985138

bay tömürcek
31-03-2013, 13:27
bizlik bir şey yok. sevdikten sonra olur :) sadece direk güneş ışığı almasın. havalar ısınıyor. yakarsın bitkiyi.

Sabah güneşi alan pencereye koydum arap saçımı çok güneş iyi gelmiyor arap saçına gözlemledim bunu ;)

Erdogan
01-04-2013, 11:50
sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah :) nasıl bakıyorsunuz bize de anlatır mısınız ? aylardır 3-4 dalı çoğaltmaya çalışıyorum ama gelişme yok :/

güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S

bu arada bu bitkiye ne zamandır bakıyorsunuz ?

baytar87
01-04-2013, 16:11
sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah :) nasıl bakıyorsunuz bize de anlatır mısınız ? aylardır 3-4 dalı çoğaltmaya çalışıyorum ama gelişme yok :/

güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S

Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı :D öneki sayfada sarı arap saçlarının ilk hali, burda da son hali var. 1 ayda nasıl bir gelişim gösterdiklerini görebilirsiniz.

size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin :D

Erdogan
01-04-2013, 17:13
Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı :D öneki sayfada sarı arap saçlarının ilk hali, burda da son hali var. 1 ayda nasıl bir gelişim gösterdiklerini görebilirsiniz.

size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin :D

cevap için teşekkürler sayın baytar87 :)

güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki :)

ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik.

elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ?

baytar87
01-04-2013, 19:03
cevap için teşekkürler sayın baytar87 :)

güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki :)

ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik.

elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ?

zor olan bir şey yok gerçekten. sadece püf noktasını bilmek önemli. bu benim 3. denemem daha önce 2 denememde de güneş istiyorlar diye güneşe koydum kurudular. şimdi bunlar aydınlık yerde duruyorlar. direk güneş kesinlikle görmüyorlar. sizin kiler dal dal olduğu için sulama yerine fısfısın yeterli olabileceğini düşünüyorum. sıvı gübre açısından ben tam ölçüyü haftada bir kullanıyordum. ancak siz her sulamada kullanacaksanız yarım litreye suya 1/4 oranında sıvı gübre koyun. o şekilde fısfıslama yapın. bol arapsaçlı günler... :)

refiye
03-04-2013, 23:01
nereden bulcaz bu şirini yaaa çok güzel

adacık
03-04-2013, 23:04
Haftasonu Ağaç A.Ş'nin Alibeyköy fidanlığının indirim rafından 1 TL'ye aldım.

refiye
03-04-2013, 23:07
ben görmedim hiçbir yerde :( silivri ve çevresinde görmedim yani :(((((((

baytar87
04-04-2013, 20:10
ben görmedim hiçbir yerde :( silivri ve çevresinde görmedim yani :(((((((

merhaba. yukarıda link vermiştim. gittigidiyor linki. biz oradan almıştık. şuan ürün kapalı gözüküyor ama mesaj attığınızda size geri bildirim yaparlar muhakkak. gayette memnunuz :)

refiye
04-04-2013, 21:04
hemen bakıyorum :)) teşekkürler

ddmk
11-04-2013, 23:06
Arkadaşlar bu arapsaçı mıdır ?

Erdogan
13-04-2013, 18:33

hayır değil.

loveforlife
13-04-2013, 19:19

Bu Tradescantia Navicularis. Çok çabuk yayılan bir tür. Güle güle büyütün.

kılıçh
13-04-2013, 20:18
bende gaçen babannemden istedim bi arapsaçı
bana uçlarından 1 tutam koparıp verdi ve üstünü toprakla ört sık sık sula dedi
bende şaşırdım tabi
ama sadece 4-5 günde yeni filizlerim çıktı çok mutluyum çok arsız bi bitkiymiş:D

ddmk
14-04-2013, 00:31

Tesekkurler AMA galiba o da degil nette arastirdim tradescantia Ile benim bitkim hic benzemiyor o cok buyuk benimki kucuk yaprakli

loveforlife
14-04-2013, 09:21
Tesekkurler AMA galiba o da degil nette arastirdim tradescantia Ile benim bitkim hic benzemiyor o cok buyuk benimki kucuk yaprakli

Bakın benimki burada (http://www.agaclar.net/forum/1136719-post52.htm). Ama emin olmak için işin ustalarına da sorabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-3.htm)...

ddmk
14-04-2013, 13:21
Bakın benimki burada (http://www.agaclar.net/forum/1136719-post52.htm). Ama emin olmak için işin ustalarına da sorabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-3.htm)...

şimdi oldu, sizinki ile aynı :)

Erdogan
14-04-2013, 17:03
arap saçı bitkisi toprak ayırt ediyor sanırım. hazır toprakta denedim olmadı. ama bahçe toprağında çok güzel yetişiyor.

kılıçh
14-04-2013, 17:05
bende şu an sırf torfta yetiştiriyorum :D

baytar87
16-04-2013, 00:16
bahçe toprağı ilerleyen zamanlarla ve suyun etkisiyle kökleri sıkıştırıyor ve bitkinin gelişimini baya etkiliyor. torf perlit ve bahçe toprağı karışımı daha iyi olur gelişimi için.

Tika
16-04-2013, 06:11
Ben arapsaçı bitkimi alacakaranlık'tan almıştım.Balkonda gelişimine güzel bir şekilde devam ediyor.
Evdeki bitkilerimden çok sayıda aranjman yaptım.Bu aranjmanların toprak yüzeyini örtmesi için de arapsaçı kullanmak istedim.Deneyeceğim bakalım,istediğim gibi olacak mı?Ben Mine Flora'dan (http://www.mineflora.com/product.asp?pid=1569&associate=) yeni 3 fide aldım.Fidesi 1,5 lira.Aynı adreste isteyenler için kalpkalbe karşı bitkisi ve boncuk bitkisi de var.Güzel türler var küçük olanlarda.

baytar87
01-05-2013, 14:48
bizim kiler sıcakları görünce iyice coştular :)

ahmeter
01-05-2013, 18:41
Soleirolia
Gayet kolay çoğalan güneş sevmeyen nemli ortamlarda güzel görüntü veren bir örtüçü

Sevgi
01-05-2013, 20:48
Arapsaçı sanırım bahçede ekili. Kışın soğuktan etkilenmiyor mu?
Ben aldığımda bahçede olmaz demişlerdi.

Saygı ve selamlarımla.

ahmeter
01-05-2013, 21:41
Arap saçı bahçenizin güneş almıyan kuzey tarafına dikebilirsiniz çok güzel bir yer örtücü kışın dışarda kalabilir toprağının devamlı nemli kalmasında fayda var

ahmeter
25-05-2013, 19:18
Bu bitkiye teslim oldum bütün bahçeyı sardı

menekşe42
03-06-2013, 10:23
herkese merhabalar...
yıllardır arapsaçı arıyorum ama bulamıyorum. nette bu siteyi ve paylaşımları görünce hemen siteye üye oldum.
allah rızası için bana bir saksı arapsaçı gönderecek hayırseverler arıyorum. ücretini ödemeye hazırım. yardımlarınızı bekliyorum. son umudum bu forum. lütfen bana yardım edin.

kılıçh
03-06-2013, 12:47
Arapsaçı Çiçek, Bitki GittiGidiyor'da (http://dekorasyon.gittigidiyor.com/bahce-teras-bitki/cicek-bitki?k=Arapsa%E7%FD)

sn menekşe42 burada satış vardır ama bilmelisiniz ki bunu isteme yeri burası değil bunun için ayrı yeten sayfalar vardır bu arada aramıza hoş geldiniz...:D

LoSTrİsT
13-06-2013, 14:22
ahh ahh... binbir zahmet arayıp bulmuş, özene bezene arapsaçlarımı yetiştiriyordum. hatta çoğaltmış, eşimin arkadaşına hediye bile etmiştim, o kadar güzel olmuşlardı ki böyle kabarık kabarık... gelin görünki nazar değdi kuzucuklarıma, ne yaptım ne ettimse kurtaramadım, cidden hala içim acıyor :(

bu şekilde anlatınca fazla hisli oldu ama, cidden durum aynen bu.. yaklaşık 5 aydır durmaksızın arapsaçı arıyor bulamıyorum, her hafta koçtaş yolları aşındırıyorum, ama yok yok :(

sevgili "kılıçh" ında belirttiği gibi internet üzerinden satışı yapılıyormuş, ama zaten aşırı hassas bi bitki olduğu için tereddütlüyüm acaba gelir mi, gelirse ne halde gelir diye.. daha önce böyle kargoyla edinen var mı acaba aramızda, danışmak isterim.. **** ankara'da olup benimle paylaşabilecek, satabilecek birisi olursa onada hazırım, umarım derdime derman olursunuz sevgili arapsaçı sever dostlar :))

ahmeter
11-07-2013, 13:27
Arap saçı

LoSTrİsT
18-07-2013, 22:59
ahh ahh.. ne çektim bu arapsaçı sevdamdan...
sevgili arkadaşlar, uzuuunn çabalarım sonucu arapsaçını buldum 3 hafta önce, nerede bulduğuma gelince, atatürk orman çiftliğinin serası varmış, yönlendirdiler, hayatımda gördüğüm en güzel arapsaçını gördüm orada.

bööyle 2 metrekarelik bir alan olduğu gibi arapsaçı kaplıydı halı gibi :) neyse bana yardımcı oldular sağolsunlar, güzel bir saksıya kocaman bir arapsaçı ektiler, aldık geldik eve. ben böyle mutlu mesut bir 2 hafta geçirdim. derken birgün sulama esnasında saksıda bir böceğin yürüdüğünü gördüm ve çıldırıyorum sandım, parmak boğumu kadar bişeydi :( ve bu benim asla tahammül edemediğim birşey.. benim kadar bu bitkiye aşık, yetiştirmek için bu kadar çabalayıp gözünün içine bakan birisine reva mı bu :'(

gelgelelim riskli olduğunu bildiğim halde hemmen toprak değiştirme işine giriştim. ve karşılaştığım manzara korkunçtu, saksının içi resmen bir ekosistem olmuş. 20cmlik solucan dahil ne ararsanız vardı. köklerine hava aldırmak pahasına arapsaçlarını bir güzel yıkadım, ve temiz toprakla 3 ayrı saksıya böldüm. nitekim tahmin ettiğim gibi oldu, bayağı bir kısım kurudu, ama yeşillik halen var, yani umudumu kaybetmedim :)

benim danışmak istediğim konuya gelince, saksıya sigara izmariti dökmenin böcekleri öldürdüğünü duydum, bu ne derece güvenli birşey? bitkiye zararı olur mu? gerçekten böcekleri öldürür mü? çıldırmak üzeriyim bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum

Deryya
17-03-2014, 19:20
Minik çaydanlığım görünmez oldu:p (avatar)

-Esin-
18-03-2014, 18:16
Saçlarını güzel güzel uzatan arapsaçım :p

476762

glorya
20-03-2014, 14:41

Bu bitkinin çocuklarda alerjiye sebep olabileceğini duymuştum..

eoe1234
01-06-2014, 15:42
Saksıdan dışarıya yolculuk var :)

498549

498550

çiçeksever
10-06-2014, 15:16
Çoğaltmak isterseniz yanına bir saksı koyun.Sarkan yapraklar orada çimleniyorlar.Daha sonra keserek ayırırsınız.

kominiko
31-07-2014, 14:14
arapsaçı dedim bunu verdiler ama sizinkilere hiç benzemiyor.
farklı bir türmü acaba ismini bilen varmı

çiçeksever
31-07-2014, 16:20
Resim pek net değil fakat sukkulente benziyor gibi.

Laleci_03
07-04-2015, 15:10
Arapsaçım süratle büyüyor ;) Sorum ise, daha büyük bir saksıya almalı mıyım şuan için? (Şuan ki saksısı küçük, lale, sümbül saksılarından...)

Yenisu
08-04-2015, 14:08
sayın Laleci,daha aydınlık,hafif güneş gören bir yerde azcık ta suyunu kısarsanız hem daha güzel,hem de yaprakları daha sık olur.Çok güzel....Korkmayın ,o kadarda nazlı değiller,küçük oldukları için kolay etkileniyorlar,saksı daha büyük ,mümkünse yayvan olsun...

cgla
08-04-2015, 14:55
hazırladıgınız fısfısın içine neler koyuyorsunuz bizde ev orman fakat bakan yok içeriği hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Laleci_03
08-04-2015, 17:05
sayın Laleci,daha aydınlık,hafif güneş gören bir yerde azcık ta suyunu kısarsanız hem daha güzel,hem de yaprakları daha sık olur.Çok güzel....Korkmayın ,o kadarda nazlı değiller,küçük oldukları için kolay etkileniyorlar,saksı daha büyük ,mümkünse yayvan olsun...

Teşekkürler Sn. Yenisu, dediklerinizi en kısa sürede uygulayacağım :rolleyes:

graphicdesigner
10-04-2015, 12:33
arkadaşlar selam, bu çiçeğin hastasıyım arkadaşım gönderdi bana kargo ile sağolsun. kapalı balkonuma koyduğum yaşıyor, ama evin içindekiler kuruyor nedense. benim kalorifer gece gündüz yanar evin ısısı 23 derece civarında.
dalından kesip diktiğim çeşitli saksıları evin çeşitli yerlerine koydum, hangisi gelişirse orayı sevdiğini anlıyayım diye, ama ne gölgeyi ne güneşi hiçbişeyi sevmedi galiba ev içinde. acaba serin bir yer mi istiyor bu çiçek, yoksa ben dalından kesip diktiğim için mi tutmuyor?

ahmeter
10-04-2015, 13:25
Tamamen dış hava ortamında yaşayan bir bitki iyi günler

ahmeter
10-04-2015, 13:30
Arap saçı

Serin bir ortamda ev içinde bir müddet yaşıyor fakat tamamen açık hava soğuğa dayanıklı 2 rengi var koyu yeşil , ve sarıya yakın olanı gölge ve nemli ortamları seviyor

graphicdesigner
10-04-2015, 16:21
Tamamen dış hava ortamında yaşayan bir bitki iyi günler

çok çok teşekkür ederim bilgi için. ozaman benim evin içi arapsaçı için hiç uygun değil. arka balkonumda bakmaya devam edeyim.

efeege
10-04-2015, 18:08
Bu yıl bahçede dikili olan arapsaçı kışın soğuklara atlattı soğuklara dayanalılığına ispat etti.

graphicdesigner
13-04-2015, 14:12
evet benimde denemelerim sonucu, arapsaçının sıcağı sevmediğini öğrenmiş oldum. kapalı balkonda gayet mutlu, evin içine alınca yaprakları hemen pörsüyor kuruyor gibi oluyor, hergün fısfıs da yapsam kar etmiyor ev içini sevmedi.

efeege
13-04-2015, 14:45
kışı bahçede sağsalim atlatan çim olma yolunda ilerleyen arapsaçım.

musk
13-04-2015, 15:17
kışı bahçede sağsalim atlatan çim olma yolunda ilerleyen arapsaçım.

Bu bitki öyle soğuktan moğuktan, üzerine basmaktan vs etkilenmez. Kışın azalabilir. Baharla birlikte atağa geçer. Bir kez bahçenize tak yaprak düştü mü bir daha kurtuluş yoktur. Toprağı kazısanız bile kurtulumazsınız. Çim mim bırakmaz bilginiz olsun. Çok kısa bir süre içinde bütün behçenizi istila edip çiminizin yerine geçer...

graphicdesigner
13-04-2015, 15:30
Allahım ne güzel anlatıyorsunuz, bende okadar küçük bir parça varki, avuç içi kadar, gözünün içine bakıyorum birşey olmasın diye, sabahuyanıyorum ona bakıyorum, akşam yatmadan yine ona bakıyorum.
şu bahçedekilerden köküyle çıkarıp bana birsürü yollasanız evimin her köşesine, balkonlarıma heryere dikmek isterim, okadar çok seviyorumki, ama istanbulda hiçbir satan yer bulamadım... :(
haftaya istanbul ağaç aş. ye gidebilirsem tekrar ordan bakıcam. olmazsa internetten sipariş vericem bakalım inşallah sağ salim gelir :)

efeege
13-04-2015, 15:33
Bahçem küçük çim yok zaten. yürüme yollu olan kayaların etrafına yeşillik olsun diye dikmiştim.

efeege
13-04-2015, 15:51
Nihayet resmi yükleyebildim kayaların çevresini sarmaya başladı bir yılı aşkındır kayaların çevresini kapatmasını bekliyorum.

graphicdesigner
13-04-2015, 15:56
efeege muhteşem bir manzara bu, valla haftasonunu filan bekleyemedim, internetten vereceğim şimdi siparişi. kütahyada bir firmaymış, elinizde varmı diye mesaj attım, cevap gelince hemen sipariş vereceğim. nekadar güzel bahçenizde doğal olarak çıkmış ve yayılmış bayıldım maşallah.

efeege
13-04-2015, 16:13
Doğal olarak çıkmadı bende buralarda çok aramıştım sonra bir ara çiçekçilerde rastlayınca bir hayli alıp kaya aralarına dikmiştim o,yaz aralarında kuruyanlar olmuştu.
havalar serinleyince boşluklara doldurmaya başlamış.

musk
13-04-2015, 22:18
Doğal olarak çıkmadı bende buralarda çok aramıştım sonra bir ara çiçekçilerde rastlayınca bir hayli alıp kaya aralarına dikmiştim o,yaz aralarında kuruyanlar olmuştu.
havalar serinleyince boşluklara doldurmaya başlamış.

Bu bitkiyi ormanda bulmuştum. O zamanlar minik bibloların tepesine dikilir saç şekli verilirdi . Ona ozenmistim. Aldım bahçeye bir saksıya koydum.
Üç yıl kadar sonra bahçemde çim mim kalmadı. Tamamen sardı her yeri. Artık ne kadar çiçek ağaç varsa diplerine kadar giriyor, diğer bitkilerin etrafını bu bitkiden temizlemek için canım çıkıyor.

Ben çok pişmanım açıkcası bunu bahçeme taşıdığım için. Son derece istilacı bir bitki.

graphicdesigner
15-04-2015, 11:45
Arkadaşlar internetten sipariş ettiğim arapsaçlarım geldi, hemde hiç zarar görmeden ve yıpranmadan gelmiş, süper yani inanamadım. eve gidip saksıya dikmek için sabırsızlanıyorum şuanda. biri yeşil renk (çok gür olan), diğeri ise alacalı renk olan arapsaçım. alacalı renk olanın yaprakları çok daha küçük diğerine göre minyon bir tip çok tatlı her ikiside. inşallah onlara çok iyi bakarım heryeri sararlar ;)

graphicdesigner
17-04-2015, 06:38
işte bu resimdeki de arkadaşımın bana gönderdiği ilk göz ağrım, gözbebeğim arapsaçım, şu günlerde keyfi yerinde, hem rengi hemde gelişimi güzel gidiyor maşallah

LoSTrİsT
18-05-2015, 11:46
Merhabalar arkadaşlar. Benim bu bitkiye ne kadar saplantılı biçimde sevgi beklediğim diğer gönderilerimden de anlaşılabilir. Seneler süren sıkıntılı yetistirmeye calisma süreçlerinden sonra ben artik bu bitkiyi yetiştirmeyi öğrendim diye gönül rahatlığıyla yazabilirim :D
Benim iki tane kapali balkonum var, mutfak balkon kapisini sadece gece yatarken kapatiyorum, nispeten daha sıcak. Diğer balkonumsa hic acilmiyor denebilir, o kadar soğuk. Nitekim mutfak balkonunda 4, salon balkonunda 1, ve salonda 1 olmak uzere 6 saksida arapsaci bakiyorum. Yaz kis demeden hunharca saksi degistiriyorum.benden baska kimse kizlarima dokunamıyor çünkü bağırıyorum :D tum bunlara rağmen maşallah kızlarım bu sene mükemmel durumdalar. Hatta sonunda çiçek bile açtılar! !

Umarım başarabilir, fotoğrafları yükleyebilirim :)
sonuç olarak arapsaci sıcak sevmiyor, benim salondaki saksim cok kötü durumda mesela. Bence yaz olmadıkça sulanmak, fıs fıslanmakta istemiyorlar. Ben kışın haftada bir kez, yazın haftada iki kez suluyorum o kadar. Eğer sinek falan olursada arapsabunlu su sıkıyorum. Sonuç olarak benim anladığım, evin havasız sıcak ortamından memnun değiller. Çok fazla ilgi alakada istemiyorlar. Ben artık üstlerine ne kadar titredigimi çaktırmiyorum ;)

Mtutkan
18-05-2015, 19:00
Bu da bizimki:) eşime anneler gününde hediye geldi.Salonda duruyor ve çok hızlı büyüyor.Yeni saksıya almayı düşünüyorum ama tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum...

553663

553664

553665

LoSTrİsT
23-05-2015, 00:12
Mtuktan sevgiler.
öncelikle saksı çiçek için küçük kalmış ama ben suan saksı değiştirmeniz tavsiye etmem. Ama degistireceksenizde korkmayin. Sarkan dalları nazikce kaldırıp saksiyi elinizde sıkarak toprağı gevsetin ve yavaşça ters çevirin, isterseniz korkmadan arapsaçını köklerinden ikiye bölüp cogaltabilirsiniz. Birde farkettim ki hep aynı yerden sulama yapıyorsunuz. Sulama yaparken ben daire çizerek yapıyorum ki boşluklar oluşmasın.

Ayrıca genel bir önerim, iki üç ayda bir bitki kuruyken üzerine bir avuç toprak serpip saksiyi sert bu zemine vuralım ve sonra sulayalim.cok hızlı büyüyor bitki. ben çok faydasını gördüm

Mtutkan
23-05-2015, 22:33
Teşekkür ediyorum değerli bilgileriniz için dikkate alacağım:)

Vety
12-09-2015, 23:01
Merhaba nereden bulabilirim acaba ? internete baktım yok.. oturduğum ilçe itibari ile zaten çiçekçi yok .. zen gardenda da yok..Yardımcı olurmusunuz

fdogru
15-04-2016, 10:17
ben de sonunda bir arapsaçı fidesi sipariş ettim. Muhtemelen bu bitkiyi de katledeceğim ama olsun. öğrenene kadar yılmak yok :)

Özel bir toprak karışımı yapmam gerekir mi?
Hazır torflar bu bitki için uygun mudur?

fdogru
22-04-2016, 12:55
işte yeni fidelerim geldi. 5 adet fidenin ikisini arkadaşlarımla paylaştım.

ayrıca diğer renklerinden de sipariş ettim.

tanerege
01-05-2016, 18:45
Ben de balkonumdaki arap saçının resimini paylaşayım istedim duramadım :))

Jezebel
03-08-2016, 01:27
Deneme amaçlı bahçedeki Japon gülümün dibine yer örtücü diye kullandığım iki cins Helxin

623757

3 aydır bu kadar yayılabildi.

ahmeter
03-08-2016, 05:00
iiiiiii

İbrhmbsra
22-08-2016, 12:34
Şimdi ben bu arapsaçını sadece toprağın üzerine koyarsam ve sularsam tutarmı.üzerine hiç toprak koymadan?

nanemolla
20-01-2018, 22:31
664610
Konunun canlanması adına bende yeni miniklerimin resmini paylaşayım.3 rengide mevcut.seradan geldiği için iki gündür fermuarlı ve içi nemlendirilmis posetteler.arada havalandiriyorum.çok da hoşlarına gitti dışarda bırakmaya çekiniyorum birşey olursa diye.çok küçükler çünkü.

nanemolla
28-01-2018, 16:08
665047
Arapsaçımın minik çiçekleri.ilk gördüğümde unlu bit zannettim:D

nanemolla
28-01-2018, 16:11
665048

Lalezar78
09-03-2018, 09:51
Arap saçı bu bitki ama, aşkın gözyaşı benim bildiğim bir sukulent yaprakların uçlarında minik filizler çıkıyor ve bunlar toprağa dökülünce yeni bitkiler oluşuyor

Gül Batur
09-03-2018, 12:12
İyi günler Buda benim Arapsaçı Çiçeğim .

nanemolla
09-03-2018, 12:43
667437
Benimkiler azcık serpildi abileri ablaları : ))

nanemolla
09-03-2018, 12:47
İyi günler Buda benim Arapsaçı Çiçeğim .

Sn gül batur o nasıl bir görüntü. sizin arapsaci bitkiniz ışıl ışıl parlıyor.maşallah nazarım değmesin ne kadar sağlıklı.;)

ahmeter
09-03-2018, 16:08
Açık havada bahçede pek az güneş alan bir ortam ve üzerine kar yağsın yapraklar koyu yeşil ve canlı olsun

Gül Batur
09-03-2018, 20:33
Sn gül batur o nasıl bir görüntü. sizin arapsaci bitkiniz ışıl ışıl parlıyor.maşallah nazarım değmesin ne kadar sağlıklı.;)

Teşekkürler ederim benim bitkim açık balkonda.

Lalezar78
18-06-2018, 13:41
Aşkın gözyaşı diye bilinen bu sukulent benim bildiğim uçlardaki filizler dökülüyor ve yeni bitki oluşturuyor

Lalezar78
18-06-2018, 13:43
Arap saçı bu bitki ama, aşkın gözyaşı benim bildiğim bir sukulent yaprakların uçlarında minik filizler çıkıyor ve bunlar toprağa dökülünce yeni bitkiler oluşuyor

Burda da bahsetmiştim

alperdemircan
29-06-2018, 18:37
Sizce dış mekanlarda çoğaltılarak kullanılabilir mi?

satsumazi
30-10-2018, 13:03
Salatalara ekleyebilirsiniz, biz yiyoruz.

Fotoğraftaki bitki sukulent ailesindendir, adı kalanchoe daigremontianum ' dur, vegatatif yolla çoğalır, yani onlar meyve değildir, yenmez, bitkinin üremesini sağlayan organlardır.

Altlarına saksı koyup uğraşmanıza gerek yok, olgunlaşınca şöyle bir kıpırdatınca dökülür, dökülenleri uygun saksılara alırsınız, hemen kök salar, oldukça arsız bir bitki neredeyse 6 ay sonra da anaç bitkinin boyuna erişir.

omer.kaya88
14-01-2019, 09:29
Selamlar, bende ufak bir çalismami paylasmak istedim.
Arapsaçi bitkisi ile zemin tamamen kaplandı

bellamia
07-08-2020, 17:34
Merhaba, ben bir arapsaçı edinmiştim internetten.
2 ay gayet sağlıklıydı ama birden kökleri çürüdü, sineklendi ve tamamen kayboldu. "Hava çok sıcak, su verem su verem" derken abarttım sanırım.

Çok minnoş, kurumaya yüz tutmuş bir aşk merdiveni kökü bulmuştum. Onu ektiğim saksıya arapsaçının köklerini de aldım bir kenara. Kıyamadım, dedim, köken umut kesilmez.

Birkaç hafta önce de semizotu yıkarken baktım bir sürü tohum çıktı. Onlara da kıyamadım, bırakıverdim toprağın üstüne.

Şimdi şu eklediğim resimlerdeki gibi 2 filiz çıktı. Birbirlerine benzemiyorlar. İlk filiz halleri de benzer değil. Biri direkt 2 sivri uçlu yaprak olarak çıktı. Diğeri yumrulu sargılı 2 yaprak gibi çıkıp açtı. Ama ikisinin de ne olduğundan emin değilim. Herhangi bir ot da olabilir her ikisi de. Biri semizotu biri arapsaçı da olabilir (: Bir bakar mısınız resimlere? Arapsaçı olduğunu tahmin ettiğimi işaretledim kırmızıyla.

Yasarbaba
13-08-2020, 11:11
Merhaba, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile semizotu çıkınca hemen kendini belli eder. Semizotuna benzemiyorsa başka bir şeydir.

bellamia
24-08-2020, 07:29
Merhaba, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile semizotu çıkınca hemen kendini belli eder. Semizotuna benzemiyorsa başka bir şeydir.

Ben de sadece 1 cins semizotunun gömece benzer bir yaprak şeklinde filizlenip ortasından semizotu şeklinde büyüdüğünü gördüm. Onun dışında hep dediğiniz gibi. Bu semizotu da diilmiş.

Aynı formda büyümeye devam etti ama başka yaprak çıkarmadı daha, öyle 2 yapraklı hayatına devam ediyor. Çok merak ediyorum ya, sürekli başındayım. Keşke daha önceden böyle bir şey tecrübe etmiş biri olsaydı.

Anakarsist
13-06-2024, 14:34
masallah ne güzel çoğalmışlar.

Anakarsist
13-06-2024, 14:35
bizim kiler sıcakları görünce iyice coştular :)

ne güzeller. özellikle koyu yeşil olanı. ben bir türlü tutturamadım.